Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


200 inspiráló, példamutató Nő 12

 

Szalkainé Tóth Tímea – Titi holisztikus egészség karbantartó, ÉFT kezelő, fülakupunktúrás addiktológus.

Stresszoldással foglalkozok.

Eredetileg közgazdász-informatikus, mellette fülakupunktúrás addiktológus vagyok.

Kicsi korom óta a testi-lelki harmónia és egészség "megszállottja" vagyok, úgy érzem, valahogy erre születtem.

Az igazi egészség, a harmónia és a jó emberi kapcsolatok megvalósítására törekszek a saját életemben és másokéban is, és ehhez egyre hatékonyabb eszközeim vannak: Érzelmi Felszabadítás Technika, Access Bars, fülakupunktúrás addiktológia, Bowen technika, kineziológia, homeopátia, térrendezések, stb.

Sok olyan, ami a megakadt elektromágneses energia, az elektronjaink áramlását újrarendezi bennünk, körülöttünk. Ezeket napi szinten használom is magamon és másokon, eredményesen.

És szükségét érzem, hogy másoknál is hozzájáruljak ahhoz, hogy magukon tudjanak segíteni a helyzetnek megfelelő eszköz megválasztásával. Ezért hoztam létre ezt a t és a hozzá kapcsolódó lehetőségeket.

Ez a blog azért jött létre, hogy lazító és kiegyensúlyozó titkokat és praktikákat adjon át érthetően, amikkel mindenki javíthatja a saját közérzetét.

Az általam alkalmazott technikák egy részét gyűjtöttem össze a “*Hogyan dobj vissza kenyérrel?*” című könyvbe. Ezekkel is lehetséges kezelni a sebeket, erősíteni az általános energiaszintet és önbizalmat, fejleszteni a készségeket. Mert a lelki problémákkal küszködők egyik legnagyobb problémája a sok bántalmazás, és erre elsősegélyként fontos megtanulni a szelíd, de hatásos védekezési lehetőségeket, kialakítani a pozitív pajzsot a negatív energia ellen.

http://www.lelkirendrakas.hu

 

 

Horváth Henrietta

kineziológus és egyéb módszerek, ,,Természetes és szelíd alternatív terápiás módszerekkel foglalkozom”. http://www.lelekviragstudio.hu/

 

· ,,Ilyen jó indulatú nővel még soha nem találkoztam, aki ennyi segítséget tud adni egy embernek önzetlenül. Tiszta szívű, tiszta lelkű, kedves, sok pozitív energiát ad át,legalábbis nekem rengeteget adott! Bármikor számíthatok rá! Heni Egy Tündér vagy! :)

 

,,Nekem nagy segítséget jelentett Heni szakértő hozzáállása. Felüdülés volt nála. Hálás vagyok a segítségéért.”

 

A kineziológia számomra egy életprogram,

mely növeli tudatosságunkat, a problémákat többé már nem problémaként, hanem megoldandó feladatként kezelhetjük, segítségével számos testi- lelki probléma megoldható.

 

Életünkben újra és újra olyan helyzetekbe kerülünk, amelyek érzelmi stresszt okoznak számunkra.

Ezek negatív lenyomatai a későbbiekben – akár tudatosan, akár tudattalan módon hatva –

alapvetően befolyásolják döntéseinket, cselekedeteinket, hiszen szeretnénk a kellemetlen, fájdalmas, traumatikus helyzeteket elkerülni. Ha mégis hasonló szituációba kerülünk, újraéljük ugyanazokat az érzéseket és leblokkolunk.

Ezek az érzelmi blokkok képezik fejlődésünk, továbblépésünk belső akadályait, és nem ritkán a fizikai megbetegedéseink hátterében is ott találhatóak.

A kineziológiai oldás során az okot keressük meg a panasz megszüntetése érdekében.

Az oldás során a sejtmemóriában tárolt tudattalan emlékek, információk segítségével dolgozunk, amelyeket a kineziológia alapvető módszerével, az izomteszteléssel "hívunk elő". Az izomtesztelés biztos és egyértelmű válaszokat ad a kineziológus számára.

A kineziológia gyengéd módszer, egy-egy oldás alkalmával a tudatalatti csak annyi információt enged a felszínre, amennyivel a kliens az adott esetben meg tud birkózni.

Az oldások, illetve a hozzájuk kapcsolódó önismereti munka segítségével ráláthatunk a bennünk zajló folyamatokra, megérthetjük és elfogadhatjuk az életünkben történő, esetleg újra és újra ismétlődő események összefüggéseit.

Egy-egy alkalommal adott témához, a kliens által kitűzött célhoz kapcsolódóan oldjuk fel a gátló érzelmi blokkot vagy blokkokat.

A megértés és az elfogadás pedig lehetővé teszik,

hogy megszabaduljunk azoktól a stresszhatásoktól, rossz szokásoktól, blokkoktól, téves gondolati és viselkedési mintáktól, terhektől és félelmektől,

amelyek gátolnak minket a testileg-lelkileg minél egészségesebb, teljesebb, örömteli, minőségi élet kialakításában és megélésében.

Az általam alkalmazott kineziológai ágak:
• TEK ( Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia )I-IV.
- Metabolikus kineziológia
- Dimenziómátrix
- Rekonstrukciós kineziológia
- TRIGON Reakció-minta
- Coach Modul
• One Brain I.-VI.
• Stress Release (Wellness Kinesiology)
• Touch for Health I.-IV.
• Touch for Health Metaforák
• Brain Gym (Agytorna módszere)
• Brain Formating Neuro Energetic Kinesiology
• Educational Kinesiology In Depht
• Optimal Brain Organization
• Érintés oldás
• Várakozó kilók I-II.

https://www.facebook.com/pg/kineziologiazala/about/?ref=page_internal

 

http://www.lelekviragstudio.hu/ Sok szeretettel köszöntöm honlapomon! Köszönöm, hogy megtiszteli oldalamat érdeklõdésével!

Horváth Henrietta vagyok. Természetes és szelíd alternatív terápiás módszerekkel foglalkozom.

Kineziológusként naponta tapasztalom, hogy ebben a rohanó világban mindannyian tele vagyunk bizonytalansággal, félelemmel és megannyi negatív érzéssel.

Nem találjuk az utat, a kiutat problémáink tengeréből és sok esetben akár évtizedekig hordozzuk magunkban a múlt sérelmeit, feszültségeit, amik negatívan befolyásolják jelen helyzetünket.

Ha elveszítjük a lelki harmóniánkat, az előbb-utóbb megjeleni a testünkben, illetve viselkedésünkben, betegségként vagy viselkedési zavarként. Ha visszaállítjuk a lelki harmóniát, testünk követi a változást és beindulnak az öngyógyító mechanizmusok.

Minden problémánál eljöhet az a pont, amikor már nem boldogulunk egyedül, nem vagyunk képesek önerõbõl megküzdeni életünk stresszeivel.

"A legjobb módszer, hogy elérjük az általunk vágyott jövõt, ha megteremtjük azt - és olyan mértékben tudunk jobb életet teremteni, amilyen mértékben elhisszük, hogy erre képesek vagyunk." (Gordon Stokes)

Ilyenkor szükségünk van valakire, aki utat mutat, hogy miként tudjuk mi magunk megoldani a megoldandót.

A kineziológia gyógyír a léleknek és a testnek egyaránt.

Segít megtalálni önmagunkat, lelki békénket, hogy ráleljünk igazi önvalónkra. Segít, hogy megtaláljuk célunkat az életben, az utunkat.

A VÁLASZTÁS mindig a mi kezünkben van, ahogy a döntés joga is.

Feladatunk csupán annyi, hogy éljünk is a választás és a döntés lehetõségével….hiszen mindig VAN VÁLASZTÁSUNK.

Ha úgy érzi,

- életében felhalmozódtak a megoldatlan problémák

- élete valamely területén nehézségekkel küzd

- nem talál kiutat jelenlegi helyzetébõl

- kevés az önbizalma, döntésképtelen

- egészségügyi problémák gyötrik

- kapcsolati nehézségei vannak

- egyszerûen "csak" fejlõdésre vágyik

- változtatni szeretne eddigi életvitelén

forduljon hozzám bizalommal, találjuk meg együtt a megoldást a kineziológia segítségével.

A kezeléseket egyénre szabottan végzem, hasznosítva minden eddigi tudásomat és tapasztalatomat.

Kineziológiáról
Hogyan mûködik a One Brain módszer?
A kineziológia történeti háttere
Miben segít a kineziológia?
Mi történik a kezelésen?
Mi a helyzet a gyerekekkel?
Kineziológia módszerek

Titoktartási kötelezettség vonatkozik rám, melyet a legmesszebbmenõkig betartok.

Az általam alkalmazott terápiás módszerek:

Szolgáltatásaim:

Kineziológia-Stresszoldás, Szomatodráma

 

A kezelések mindig elõzetes bejelentkezés alapján történnek.

Ha bármilyen kérdése van, vagy további információt szeretne kérni a szolgáltatásaimról a felsorolt elérhetõségek egyikén bármikor felveheti velem a kapcsolatot.

Az oldalon lehetõség van a kommunikációs ûrlap elküldésére, melyet közvetlen jobbra találja, melyre szinte azonnal reagálok!

Szeretettel várom jelentkezését! http://www.lelekviragstudio.hu/elerhetosegeink.html

Tisztelettel: Horváth Henrietta

http://www.lelekviragstudio.hu/udvozlom_honlapomon.html

 

Horváth Henrietta vagyok. Természetes és szelíd terápiás módszerekkel foglalkozom, fõ tevékenységem a kineziológia és a tradicionális thai masszázs, melyet jól kiegészít a BEMER 3000 terápia, illetve a test-és fülgyertyázás.

Az Oroszlán jegyében születtem 1976-ban.

Az emberi lélek rejtelmei, a pszichológia iránti érdeklõdésem már korán megmutatkozott, a környezetemben élõ emberek sokszor kérték a tanácsomat, segítségemet,

ezért e témában rengeteg könyvet olvastam, tanfolyamokon, elõadásokon vettem részt.

A tudatos önfejlesztéssel évekkel ezelõtt kezdtem el foglalkozni.

Hiszem, hogy a Sors terelget mindenkit, csak észre kell venni a jeleket és követni azt a bizonyos belsõ hangot.

Egy betegség kapcsán alternatív gyógymódokat keresve jutottam el azon felismerésig - amit mások már rég tudtak-, hogy a betegség a "rossz" gondolkozásból és a lélekbõl indul.

A test csupán jelzi, hogy valamit nem jól csinálunk, figyelmeztet arra, hogy nem jó az irány, amerre haladunk.

" A legjobb módszer, hogy elérjük az általunk vágyott jövõt, ha megteremtjük azt - és olyan mértékben tudunk jobb életet teremteni, amilyen mértékben elhisszük, hogy erre képesek vagyunk." (Gordon Stokes)

Ekkor vezérelte életembe a Sors Németh Ildikót és a thai masszázst, mely mélyreható változást hozott addigi életembe.

Egy új szemléletet kaptam Ildikó által- a szeretet áramoltatását- s vele azt, hogy elkezdtem haladni az önismeret néha igencsak rögös útján.

Azt mondom, csodálatos ez az út- a mai napig- hisz soha nincs vége, minden nap tartogat számomra valami új felismerést, új tanulást, tapasztalást.

Ezután találkoztam a kineziológiával, mely szintén mély nyomokat hagyott bennem, de ekkor álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer én is gyakorlom majd ezt a hatékony módszert.

Elvégeztem Domján László vezetésével az Agykontroll tanfolyamot, mely szintén fantasztikus élményekkel gazdagított.

Életem következő állomása a Metafizika Akadémia volt, önismereti munkám fontos állomása, ahol rengeteget tanultam, tapasztaltam.

Itt metafizikai terapeuta-speciális tanácsadó végzettséget szereztem. Ekkor már tudtam, hogy jó úton járok és ez a terület az, amivel foglalkozni szeretnék.

Ezért, hogy tudásomat elmélyítsem, elvégeztem a természetgyógyászati, ill. az egészségügyi modult, majd szakirányként a kineziológiát választottam és Köves Zsuzsannánál négy ágát kezdtem el párhuzamosan tanulni.

A kineziológia számomra egy életprogram, mely növeli tudatosságunkat, a problémákat többé már nem problémaként, hanem megoldandó feladatként kezelhetjük, segítségével számos testi- lelki probléma megoldható.

Mindeközben a Sors megint jó helyre vezérelt, ez pedig Lévai Borbála test-és fülgyertyázás tanfolyama volt, ahol a csodálatos TÁDÉ gyertya alkalmazását tanultam meg a különbözõ akupunktúrás pontokon alkalmazva, mely szinte bármely problémánál alkalmazható akár lelki kezeléssel, vezetett meditáció keretében.

Kiegészítésként, de nem utolsó sorban foglalkozom még új generációs BEMER 3000 mágnesterápiával is.

A jövõben is fontosnak tartom fejleszteni tudásomat, s a hatósági elõírásoknak is igyekszem megfelelni, ezért azEgészségügyi szakképzõ és továbbképzõ Intézetben természetgyógyászati és egészségügyi modulból vizsgát tettem, majd államilag elismert kineziológus képesítést szereztem.

Haladok az úton, folyamatosan tanulok, és nem csak a tanfolyamokon, hanem tõled, tõletek is…. Hisz nincs tanár, és nincs tanítvány, mi mindannyian egymás segítői vagyunk ezen a FÖLD nevû bolygón, mert egyek vagyunk….TE ÉN VAGYOK…..

Célom segíteni a hozzám bizalommal forduló embereknek, hogy megteremthessék életükben a vágyott harmóniát, a békét, a szeretetet; hogy elengedhessék végre kínzó múltbéli érzelmi stresszeiket, ezáltal megteremtve egy szebb jelen és jövõ lehetõségét.

http://www.lelekviragstudio.hu/rolam.html

 

 

Pisták Dóra

Elhivatottság, tapasztalat ❈

❈ Magamról ❈

Tanulmányaim az Európa Akadémia Professzionális Kineziológus képzésén kezdtem, majd ennek sikeres elvégzése közben-után bővítettem tudásom több, az Európa Akadémiában oktatottaknál magasabb szintű kineziológiai ág elsajátításával.

Elsősorban energetikai kineziológiával dolgozom,

mert tapasztalataim szerint ez a módszer éri el legmélyebben azokat a rétegeket, ahol a minket érő stresszek lerakódhatnak. 

Eredeti végzettségem és a Külkereskedelmi Főiskola szerint Public Relations szakember vagyok, angol és olasz nyelven.

Nyelvtudásomnak köszönhetően angol és olasz nyelvből fordítok kineziológiai szakkönyveket, illetve több tanfolyam jegyzet fordításával és tolmácsolásával is engem tiszteltek meg.

Két tinédzser gyermekem van. Ismerek és tapasztaltam sok fentet és lentet is,

életemben legfontosabbnak az egymáshoz és önmagunkhoz való szeretetteljes és megértő kapcsolódást tartom.  

Te most segítőt keresel magadnak, ezért nézz meg jól. Az utad egy részén, ha engem választasz, én fogom majd a kezed. Boldog leszek, ha megtisztelsz a bizalmaddal. Nálam egyszerre fogod megtalálni a magas szakmai színvonalat és az emberséges hozzáállást. Keress bátran!

Végzettségeim

Fontos tudni, hogy az itt felsorolt minden módszer azokra az energiarendszerekre hat, amik aztán fizikai szinten is képesek változásokat kiváltani. NEM nyúlunk közvetlenül sem az idegrendszerhez, sem a szervekhez, hanem energetikai kiegyensúlyozással hatunk rájuk. Energetikai kineziológusként a működésre ható energetikai struktúrákat egyensúlyozom ki, egészségügyi és természetgyógyászati tevékenységet nem végzek.

Energetikai kineziológia:

2017 - Az immunrendszer kiegyensúlyozása, allergiák, toxicitás

2017 - Energetic Structures of Man and the Universe - 1-2

2017 - Optimális Agyi Rendezettség

2017 -  Primitív reflexek és az agytörzs 1-2.

2016 - Neuroemocionális pályák 2-3.

2016 - BAP: Testtartás, testtartási hibából eredő fizikai fájdalmak oldása

2016 - SIPS/Glia: A Stressz Indikátor Pontok Rendszere, és a gliasejtek működésének blokktalanítása. Dinamikus érzelmi balansz, izmok, inak, szalagok tárolt stresszének kivezetése.

2015 - LEAP IV.: a rövid- és hosszútávú memória, jutalom és büntetés idegrendszeri pályái

2015 - Neuroemocionális pályák: a harag, félelem, pánik, motiváció és gondoskodás érzelmeinek kiegyensúlyozása

2014 - LEAP I - II - III.: alap agyi funkciók, hallás, látás, érzelmi és logikai pályák idegrendszeri kiegyensúlyozása

2013 - Agyformatálás: az alapvető idegrendszeri pályák blokktalanítása

2010- 2013 - Wellness kineziológia I-V:

Győzelem a stressz felett;

Rögzült érzelmek oldása;

Munka az érzelmekkel;

Negatív személyiségjegyek oldása;

Urald a testsúlyod.

2009-2012 - One Brain kineziológia I-IX:

A szakma eszközei;

Tanulási képességek fejlesztése;

Testkód;

Az Egy Agy haladóknak;

Szavaknál is hangosabban;

Szerkezeti idegtan;

Viszonyok veszélyben;

Testáramkörök, fájdalom és megértés;

Gyermekkor, szexualitás, öregedés.

2010 -2012 - Touch for Health - Gyógyító Érintés I-IV.

One Brain speciális tanfolyamok:

Allergia

Bőség blokkjai

Féltékenység

Testi fájdalmaink érzelmi háttere (a Viselkedési Barométer a testen)

Visszaélés, erőszak

Nincs kifogás - szembesülés saját kifogásainkkal

Speciális One Brain Okleveleim:

Edukineziológia:

2017 - Optimális Agyi rendezettség 

2016 - Brain Gym 101

Craniosacralis Terápia:

2017 - CranioSacralis Terápia (CST) 1. 

 

Kérdésed van? Tedd fel itt! https://www.kineziologust.hu/magamrol/

Forrás: https://www.kineziologust.hu/magamrol

 

Energetikai kineziológia

Élj a mában

Stressz és feszültségek csökkentése

Modern életstílusunk hatalmas terheket róhat ránk.

Sokan vannak, akik az elvárhatónál

jóval többet vállalnak, mint amivel fizikailag, érzelmileg, mentálisan vagy érzelmileg kezelni tudnak. 

Különösen jók vagyunk teljesen felesleges, vagy egyszerűen csak félreértelmezett dolgok miatt aggodalmaskodni.

Szinte már elfelejtettük,

hogyan legyünk önmagunkkal is gyengédek és kedvesek, ráadásul a körülöttünk lévő világ sem igazán bátorít erre. 

A kiegyensúlyozások segítik a testet, hogy megmutathassa és elengedhesse a benne lévő feszültség forrásait, megtalálni a helyes viselkedési mintázatokat,

azáltal pedig jelentősen csökkenteni a stresszes, "modern" élettel együtt járó feszültségeket és annak tüneteit.  

Az energetikai kineziológia rendszere hatalmas segítség a stressz és a feszültség leküzdésében.

Nem csak egyszerűen feloldom a benned kialakult energiablokkokat, hanem meg is tanítom azokat az egyszerű módszereket, amikkel magadnak is kezelni tudod majd a stresszes helyzeteket. 

Éld a saját életed, legyen valós képed önmagadról és a világodról!

A stressz és feszültség leggyakoribb oka az élet történéseire adott automatikus érzelmi reakció.

Az érzelmi reakcióink pedig általában a múltban rögzült érzelmi reakció-mintázatok ismétlései.  

A stressz okai egyénenként eltérőek. Ami az egyiket frusztrálja, a másikat teljesen hidegen hagyhatja. Függetlenül attól, hogy a stresszokozód egy adott személy, egy jelenlegi vagy múltbéli esemény, vagy akár mindezek kombinációja, az egészségedre gyakorolt hatása mindenki előtt jól ismert.  

A nehéz helyzetekre vagy emberekre adott reakcióink nagy része a múltunkban alakult ki.

Az energetikai kineziológia rendszerének jelentős része abban nyújt segítséget, hogy a jelenben élj, hogy megszabadulva a múltban rögzült "gomboktól", minden helyzetre a helyzetnek legmegfelelőbb, egyedi módon, ne pedig régi tapasztalatok alapján reagálj.

Minél inkább képes vagy valódi önmagaddá válni,

annál nagyobb belső erőre teszel szert,

annál pozitívabban fogod tudni az életed szemlélni, ezáltal pedig egyre teljesebb életet fogsz élni.  

 

Azt tartsd szem előtt, ami neked fontos.

Kihívással teli időszakok

A komolyabb változásokkal járó érzelmi-mentális teher még a legerősebbeket is megingathatja.

Az Energetikai kineziológia technikái átsegítenek a nehezebb élethelyzeteken vagy változásokon.

Talán csak annyi kell, hogy kicsit kitisztuljon a gondolkodásod,

erősödjön az érzelmi stabilitásod,

vagy hogy jobban tudj fókuszálni a kitűzött célodra.

Teljesen egyedi vagy, és ez a fajta segítség figyelembe is veszi ezt az egyediséget. Nincs két ember, aki ugyan arra a szituációra azonos módon reagálna, így két egyforma energetikai kiegyensúlyozás sem lesz soha.

Az Energetikai kineziológiával a számodra legfontosabb szempontokkal fogunk dolgozni, mert a tested visszajelzései pontosan oda fognak vezetni, ahol korrekcióra van szükséged ahhoz, hogy elérd a céljaid, vagy hogy könnyebben vészeld át a változással járó nehézségeket.

A nehéz időszakokban, vagy komoly változások idején kapott támogatás és kiegyensúlyozás segít, hogy a továbbhaladás a lehető legkönnyedebb legyen.

Segít levonni a megfelelő következtetéseket, felismerni a tanulságokat,

és nem engedi az átélt traumákat gyökeret ereszteni a testedben vagy az energetikai rendszeredben.

A kellemetlen események elraktározott blokkjai gyakran megbetegedésként, fájdalomként vagy túlterheltségként jelennek meg, ha hosszabb időn át feldolgozatlanul maradnak.

Ezért fontos, hogy a megterhelő időszakokban elsősorban saját szükségleteidről gondoskodj,

hogy a továbblépés valóban továbblépés legyen, elfojtott érzések, feldolgozatlan indulatok és sérülések nélkül, egy új, egy jobb életbe.

Minden egyes alkalommal azzal a megközelítéssel és azon a szinten dolgozunk,

ami téged az adott pillanatban a legjobban támogatni fog.

Ahol lehetséges, útmutatást is kapsz arra vonatkozóan, hogy milyen területre érdemes jobban odafigyelned, és hogy hol szükséges esetleg változtatnod.

Így egyre jobban fogod tudni kezelni fizikailag, mentálisan és érzelmileg a téged érő változásokat. Röviden: jelentősen nőni fog a stressztűrő képességed!

 

Lépj magasabb szintre

Személyiségfejlődés

Az energetikai kineziológia egy olyan komplex rendszer, ami gyengéden,

de hatékonyan segíti a személyiség fejlődését.

Tudatalattink olyan, mint egy hatalmas számítógép, ami az idő nagy részében mindent az irányítása alatt tart.

Ez azt jelenti, hogy mindegy, mivel próbálkozol tudatos szinten

a jólléted vagy érzelmi felszabadulásod érdekében,

ha a háttérben valamilyen önszabotázs program vagy rögzült negatív energia mozgat: bármelyik alááshatja az igyekezeteid.

Ezek a mintázatok, mint minden, ami az Univerzumban létezik, egyfajta "energiaként" nyilvánulnak meg, és mint ilyenek, fellelhetők, beazonosíthatók és kiegyensúlyozhatók.

A módszer segítséget nyújt, hogy Lényünk bármely szintjén hatni tudjunk a bennünk keletkezett blokkokra.

A technikái által megszerezhető önismeret és könnyedség láttatni engedi valós, kiteljesedett önmagunkat.

Ezáltal nő a tudatosságunk, a szeretet-teljességünk, és előtérbe kerülnek velünk született lehetőségeink, képességeink is

"Bevallom, először nagyon szkeptikus voltam, de rá kellett jönnöm, hogy ez működik, akkor is, ha nem tudom, mitől.

Elkezdtem azon gondolkodni, hogy miért csinálok vagy nem csinálok dolgokat. Elkezdtem mögé látni saját magamnak, a motivációmnak, kicsit tudatosabbnak lenni.

Végül is, tényleg nem számít, hogy mitől működik...de működik!" Zsolt

Energetikai kineziológiával a mélyen elrejtett fájdalmak és emlékek lágyan megszólíthatók, hatásaik finoman eltávolíthatók.

Jól tudom, hogy bizonyos témák vagy események számodra nem csak nagyon személyes jellegűek, hanem akár félelmetesek vagy kellemetlenek is lehetnek. A kineziológia szépsége többek között abban van, hogy nem szükséges minden probléma vagy esemény minden egyes részletét ismernem,

ami nyomot hagyott benned, és ami miatt nem tudsz továbblépni.

A kineziológia az ügyek összefüggéseivel, hatásaival foglalkozik, nem a részleteivel. Így akkor is komoly eredmények érhetők el vele, ha egyes részleteket inkább megtartasz magadnak.

Képzett Energetikai kineziológusként minden eszközöm megvan ahhoz, hogy gyengéden, de hatékonyan

megszüntessem azokat az energetikai blokkokat és kiegyensúlyozatlanságokat, amik nem a javadat szolgálják.

Az ilyen ismétlődő viselkedési mintázatok vagy feldolgozatlan események, érzelmek eltávolításával

képes leszel tovább haladni az utadon,

egy békésebb, kezelhetőbb, és teljesebb élet felé.

Azoknak, akik valóban hajlandóak önmagukba nézni, és ha kell, változtatni magukon, hihetetlen eredményeket tartogat magában az Energetikai kineziológiábal való munka. Hívj, ha úgy érzed, belevágnál!

https://www.kineziologust.hu/stresszoldas/

 

 

Dr. Dankó Szilvia (Daisy)
,,Célom és életküldetésem, hogy segítsem a hozzám fordulók lelki és spirituális fejlődését, boldogságuk és testi - lelki - szellemi harmóniájuk elérését.

A boldogság mindannyiónkban benne rejlik és mind megérdemeljük, még ha néha a legnehezebb helyzetekben elérhetetlennek is tűnik, de ez csak látszólagos. A felhalmozódott fájdalmakat és blokkokat lépésenként lehámozva minden lélek eljuthat ragyogó, teljes és szabad önvalójához.

Ennek az útnak fontos részét képezi az önismeret, a fájdalmak és nehézségek megértése, hiszen nem véletlenül tapasztaljuk őket. Néha mélyre kell merülni ahhoz, hogy felrugaszkodhassunk a magasba!
A felismerésekkel és megértéssel minden más megvilágításba helyeződhet és mindenre hatással lehet.

A boldogság kulcsa a szeretet erejében rejlik.
A szeretet "tanulható", növelhető, ezáltal életünk és boldogságunk is egyre könnyebben teremthető.
Ne feledd, a lelked mélyén örökké mosolyogsz, ahogy a felhők fölött is mindig süt a Nap. Az én dolgom, hogy erre emlékeztesselek és segítsek átjutni a viharfelhőkön.

Erősségem annak meglátásában, megérzésében rejlik, hogy felismerem azokat az okokat, amelyek elválasztanak valódi önmagadtól, Felsőbb Énedtől, ezáltal a teljes boldogságtól és segíthetek ennek a kapcsolatnak a szorosabbá tételében.
Boldoggá tesz, hogy hivatásszerűen is ezekkel a tevékenységekkel foglalkozhatom, hiszen a kölcsönös örömnél nincs is örömtelibb.
Mindig is hittem abban, hogy senkinek nem szükséges azt tennie, ami ellen teste-lelke tiltakozik, tehetjük azt is, amit tenni szeretnénk, azt az életcélt, amiért valóban születtünk, ami boldoggá tesz és feltölt, nem pedig energiát vesz el.
Szeretném, hogy egyre többen megérezzék az Önmaguk megtalálásával és kiteljesedésével együtt járó csodás energiahullámot.
Bármit is látunk és tapasztalunk"kívül", a lényeg belül van és minden onnan indul el...ha sikerül Felsőbb énünkkel egy hullámhosszra kerülni, vagyis kinyílik a szív, akkor ezzel együtt kinyílik a lehetőségek és csodák Aranykapuja is. :)”
Forrás: http://daisyaranykapu.blogspot.hu/p/bemutatkozas.html

Blog oldalán sok érdekes írás van a Párkapcsolat, egészség, test-szellem-lélek, szeretet, szerelem, harmónia, önismeret, önbizalom témakörben. S több féle hasznos módszerrel, technikával tud segíteni a hozzáfordulóknak.

 

 

Dobos Tímea – Timke

Tudat kulcs

TUDATOSSÁG ÉS BOLDOGSÁGTERÁPIA

Az önismeret és a tudatosság egy olyan izgalmas út, mely tele van felismerésekkel, izgalommal és sokszor kihívással. Még a tapasztalt utazó is úgy érezheti olykor, hogy megrekedt és ilyenkor jól jön egy külső segítség, valaki, aki segít felismerni és feloldani a blokkokat, illetve motivál a változásra, új irányokat és lehetőségeket mutat.

Itt Te vagy a fókuszban!

Tudatkulcs boldogság terápia különlegessége, hogy egy szeretetteljes térben minden alkalommal azt a módszert fogom alkalmazni, ami Számodra a legtöbbet segít és úgy haladunk, ahogy Neked a legmegfelelőbb. Minden tudatosság és boldogságterápia alkalom más és más, mégis önmagában teljes.

Bármilyen témával érkezel, legyen az önismereti, kapcsolati, munkahelyi, anyagi, érzelmi elakadás, aktív figyelemmel, szeretetteljes elfogadással találkozol és gyakorlati segítséget nyújt, valamint új szemléletmódot ad Számodra a konzultációnk.

Tudatosság és hitelesség

Life és business coach, életviteli tanácsadó, tudatosság és boldogság terapeuta, lelki-szellemi életvezetési tanácsadó, női kör vezető, tranzakcióanalízis és rajzelemzés specializációkkal,

Points of You Practitioner, OH kártya instruktor (stresszkezelés ráépülő képzéssel), diplomás asztrológus, okleveles karma asztrológus, Tarot kártyavető-sorselemző, numerológus, tisztánlátó, nemzetközi okleveles Theta Healer, okleveles kristálygyógyász és kristályprogramozó, programozott kristályékszer tervező-készítő, svéd,- shiatsu,- lomi lomi masszőr, webszövegíró és dalszövegíró

Hiszem, hogy minden ember számára elérhető a boldogság.

Azt gondolom, hogy nem elég csupán kész válaszokat a tanácsadást kérő elé tárni, hanem hozzá kell segíteni őt a felismerésekhez és kérdésekkel, útmutatással, megerősítésekkel, tanácsokkal támogatni abban, hogy kiteljesedjen a saját útján.

Célom tehát a gyakorlati segítségnyújtás az életvezetésben, a változás elősegítése és támogatása. Speciális tanácsadások, tréningek és tanfolyamok közül választhatnak a hozzám fordulók.  Tanácsadói és segítői munkámban integráltam a hagyományos és alternatív módszereket.

Speciális szakterületeim a tranzakcióanalízis, a rajzelemzés, a fotóterápiás Points of You™ kártyák, valamint az asszociációs OH kártyák.

Folyamatosan képzem magam és számtalan módszert tanultam kiváló és hiteles tanároktól, melyeket a mindennapi életemben is használok.

Szakterületeim keretein belül számos saját gyakorlati eszközt fejlesztettem ki, például a Szó-Kép játékot, a Sikerszokások Tréninget, a Tudatkulcs Asztro Tréninget, a Fókusz Tréninget, a Léleképítő Hold Tréninget és saját kártyákat, kivetéseket is készítettem.

Tanácsadóként integrálom a klasszikus és alternatív módszereket. Csak azokat a gyakorlatias és támogató eszközöket, módszereket alkalmazom, adom át, melyeket én magam is hasznosnak találtam:

 • coachingot, mely segít abban, hogy a saját válaszaid és céljaid megtaláld, ezután pedig el is indulj az új úton;
 • a változást és fejlődést előmozdító tranzakcióanalízist;
 • az új nézőpontokat adó, szemléletváltást és pozitív változást előidéző Points of You™ kártyát;
 • az önismeret mélyítéséhez felbecsülhetetlen kincsként szolgáló asztrológiát, rajzelemzést és az OH kártyákat;
 • az elakadások feltréképezésében nagy segítséget adó és a sorsalakítást segítő kártyákat – Tarot, Symbolon, Coaching kártyák;
 • a gyors és hatékony blokkoldást nyújtó Theta Healinget,
 • valamint a harmonizáló és segítő kristályokat 
 • és a csodálatos pozitív megerősítéseket, melyek napi útitársaim.

Pozitív megerősítéseimmel számos formában találkozhatsz az oldalon: Mágikus Mondókák, Reggeli Útravalók, Megerősítés Kártyák és az új, 108 napos Siker program keretében segítem Olvasóimat abban, hogy rendszeresen feltöltekezzenek pozitív gondolatokkal. Arra törekszem, hogy látogatóimat minden nap motiváljam.

Kedves Útitársam! Saját kulcskészletet adok a kezedbe! Ezekkel a kulcsokkal megnyithatod azokat az ajtókat, amelyek létezéséről eddig talán nem is tudtál!

 “Timinek teljesen más a módszere, olyan, mint egy asztrológus testbe zárt pszichológus. Ritkán melengeti meg első találkozás az ember szívét, de most ez történt és ennek nagyon örülök! Máig le vagyok nyűgözve, hogy mennyi újat tudtál mondani és egy megrekedt helyzetben lelkesíteni tudtál és új út lehetőségét mutattad meg.”   Fehér Diána 

Még több visszajelzést olvashatsz ügyfeleimtől és olvasóimtól ide kattintva!

Hiszem, hogy hatalmunkban áll az életünket jobbá tenni és vállalva az ezzel járó felelősséget, életünk minőségét egy olyan szintre emelhetjük, ahova mindig is szerettünk volna eljutni.

Ehhez a legfőbb kulcs önmagunk megismerése …

Nem halat adok a kezedbe!

Megtanítalak halászni.

Ha már egy ideje Olvasóm vagy, ismered napi sorozataimat, es tréningjeimet, melyek a visszajelzések alapján sok ezer ember számára nyújtanak ösztönzést és motivációt nap mint nap. A találkozónk folyamán ezt a szeretetteljes törődést és figyelmet kapod tőlem egy harmonikus, nyugodt környezetben, Budapest belvárosában.

Források: http://tudatkulcs.hu/tudatossag-es-boldogsagterapia/

http://tudatkulcs.hu/magamrol/

 

 

Béres Beáta spirituális festőművész

Főleg az érzéseim és a megtapasztalásaim motiválnak.  Az igaz szeretet,  az igaz tudás, teljesség, az egység, a jelenlét, a szépség, a mindenség, az öröm, a ragyogás, a fény, a létezés.

Úgy gondolom mindnyájan utazók vagyunk, örökké létezők, és valók, mindig is léteztünk, és létezni fogunk, jelenleg itt a földön fizikai formában nyilvánulunk meg, de lényünk, ennél sokkal hatalmasabb.  Utazunk univerzumokon, dimenziókon, formákon, és léteken át. Utazásaink során tapasztalunk. Ezek a megtapasztalások vagyunk mi magunk. Isten úgy gondolom, rajtunk keresztül akarja meglátni a saját fényét és ragyogását, rajtunk keresztül akarja megtapasztalni saját magának végtelenségét, és határtalanságát. Ezt próbálom én megfesteni, s míg élek festeni fogok. 

http://beataberes.com/index.php?oldal=1

,,Az egylélek út az ikerláng szerelem útjáról szól. Az ikerláng szerelem a legmagasabb szintű égi kapcsolat, mennyei szeretet, mely az egylélek eredetében gyökerezik. Mielőtt a lélek leszületik, a férfi és női energiák tökéletes egységet alkotnak, az egy lelket. Születésünkkor az egylélek energiái külön válnak, így jönnek létre az ikerlángok. Manapság elég sok kapcsolatnak, sok léleknek adatik meg hogy fizikai síkon találkozhasson ikerlángjával - tehát ÖnMagával, ami egy égi áldás életünkben, a legmagasabb legtisztább szeretet energia megnyilvánulása, Önmagunk legmagasabb szintű megnyilvánulása. Viszont a legnagyobb tanítást is hordozza ÖnMagában. Sajnos az űr és fájdalom, amit a két lélek újbóli külön választása okoz, nagy fájdalmakkal jár, így sokan indulnak el keresni a megoldást, hogyan is tudnák a mai divatos vonzás törvényével magukhoz csábítani elvesztett párjukat. Hetek, hónapok, majd évek telnek el úgy, hogy semmi változás nem következik be életükben, még mindig a várakozás fájdalmaiban vesztegelnek, várva az égi irgalmat, ha majd elég ügyesek, elérkezik a beteljesülés, és újra együtt lehetnek fizikai síkon is ikerlelkükkel. A tudatosság, megvilágosodás útján, ez az egyetlen dolog ami motiválja őket, és még csak észre sem veszik hogy az érdek út, tévútra vezette őket. Az egylélek kedves ikerlélek (mert mind azok vagyunk), a te utad, rólad szól, az egység Maga te Magad vagy. A te életed célja nem a lángod bevonzása, és eme csodálatos szerelem beteljesülése a külvilágban, hanem mindez megtapasztalása megélése Önmagadban. Mert az életed célja te Magad vagy. A te boldogságod, szerelmed, életed, és áldásod belőled fakad, belőled táplálkozik, a mindenség forrása vagy. A cél hogy ezt a kiapadhatatlan forrást ÖnMagadban megtaláld, és soha többé meg ne szomjazz.
Amint bent úgy kint, ha egységbe kerülsz Önmagaddal a lélek szintjén, ez a külvilágban visszatükröződik majd rád. A lángod égi áldás ként jelenik majd meg az életedben, vagy sem...”

https://www.facebook.com/pg/egylelekut/about/?ref=page_internal

 

Szilvásy Judit

Az Első Magyar Feng Shui Centrum 1995-ben alakult.

Judit a Feng Shui Akadémia vezetője, 8 Feng Shui könyv írója.

Oktatással, szaktanácsadással egyre szélesebb körnek mutatja be a Feng Shui létjogosultságát.

Sikerhez vezető út egyike a pozitív energetikával rendelkező otthon, munkahely, amely segíti az ottlévők életét - vallja Szilvásy Judit Feng Shui mester, aki a Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnök karán végzett.
Feng Shuit Angliában, a Nemzetközi Feng Shui Akadémián kezdte tanulni 1994-ben. Távol-keleti mesterei különböző irányzatok képviselői, akik széles rálátást adtak a Feng Shui eszköztárára, amely azt is kimondja, hogy a Feng Shui nemcsak térben, hanem időben is működik.

Referencia munkái között több hazai és világcég is szerepel.

2001-ben Természetgyógyászatért díjat kapott az energetikai térrendezés hazai meghonosításáért.

Folyamatosan oktat, tart előadásokat, és rendez át irodákat, lakásokat azért, hogy lakói könnyebb, sikeresebb életet éljenek.

Feng Shui szaktanácsadás

Megállt az életed? Nem történnek úgy a dolgok, mint ahogy elképzeled? Párkapcsolatodat félted? Vagy keresed párod? Új lakásba költöznél és a régit eladnád? A gyermek nem tanul? Vagy neked vannak tanulási nehézségeid? Új munkahelyre vágyódsz? Milyen az egészséged? Rohamosan romlik? Építkezel? Telket választasz? De melyiket??? Lehet rá jó tájolású házat építeni, amely vonzza a boldogságot és a jó anyagiakat? Ne csak érzésre dönts, mert az becsaphat!
A Feng Shui mindezekben a kérdésekben úgy segít, hogy a bennünket körbeölelő láthatatlan energiákat megmozgatja, hogy azok ettől kezdve bennünket segítsenek, vágyaink hamarabb valóra váljanak. Ne hagyd, hogy a lehetőségek elmenjenek melletted!!!
A lakó- és üzlethelyiségekben végrehajtott meggondolatlan építészeti, lakberendezési változtatások kedvezőtlen hatással lehetnek a ház lakóira, az üzletmenetre. Ez a jelenség egy előkészítetlen, hanyagul végrehajtott sebészi beavatkozáshoz hasonlítható, amely csak ronthat a beteg állapotán. Tehát minden egyes változtatást alaposan meg kell fontolni.

A tanácsadás kiterjed a helyiségek optimális berendezésére, színek, kiegészítők alkalmazására, életetterületek aktivizálására, aktív/passzív idők meghatározására, személyiség elemzésre.

Szilvásy Judit könyvei:

 • 1999 - "Lakásunk életünk tükre" c. oktató-jellegű 80 perces videokazetta
 • 2000 - Váltsuk valóra álmainkat Feng Shuival c. könyv - alapkönyv
 • 2002 - Állati jó Feng Shui zsebkönyv, amely kedves állatrajzokkal szemlélteti a Feng Shui alapfogalmait
 • 2003 - Feng Shui - út a boldogsághoz c. könyv - egy igazi tankönyv középfokon
 • 2004 - Feng Shui kalauz irodában
 • 2004 - Feng Shui, épületek és életek
 • 2004 - Feng Shui, Épületek életek-séta Budapesten c. könyv - specializált témák - olyan területeket mutatnak be a könyvek, amelyek egyetlenegy más könyvben sem jelentek még meg.
 • 2005. november- Rendezzük át lakásunkat Feng Shuival egy sikeresebb életért
 • 2006. június - Feng Shui készlet
 • 2009. december - Feng Shui férfiaknak, Feng Shui nőknek kézikönyv

Több napilapban ill. magazinban jelent meg írása, több TV csatornán szerepel.

A Centrum tevékenysége a Feng Shui témakörén belül összetett:

 • foglalkozunk tanácsadással, (lásd a Tanácsadás menüpont alatt)
 • oktatással, távoktatással (Feng Shui Akadémia - lásd az Oktatás menüpont alatt)
  Hallgatóink magas szintű képzésen vesznek részt.
 • Feng Shui eszközök, dísztárgyak forgalmazásával (lásd a Web-áruház menüpont alatt)
 • előadások megtartása felkérésre különböző témakörökben megbeszélés alapján

Web-szaküzlet: Az ország első és legjobban ellátott Feng Shui web-szaküzlete, ahol Feng Shui eszközök és dísztárgyak széles választékával online várjuk Önöket.

Források: http://www.fengshui.hu/rolunk.html

http://www.fengshui.hu/

 

 

Dr. Balaicza Erika https://balaicza.hu/oneletrajz/

Gyógyítói elvem

A jövő orvoslásában a tradicionális gyógyítói rendszerek, a természetes gyógymódok, a modern medicina és a pszichológia egy egységet képeznek, és az emberi test, szellem és a lélek egysége áll a középpontban.

Prevenció és integratív medicina a nil nocere elve szerint

Gyógyítói gyakorlatom során a komplementermedicinát és az egyetemi orvoslást, a táplálkozásterápiát, a salaktalanítást, a gyógynövényeket, a homeopátiát, a neuralterápiát és bizonyos mértékben a pszichológiát is egymással kombináltan használom. Hiszek abban, hogy az egyes módszerek egyénre szabottan összeválogatva együtt jobban szolgálják a gyógyulást és segítenek a prevenció -ban is.

A „nil nocere” (ne ártsunk) orvosi esküm értelmében törekszem rá, hogy lehetőség szerint minél kevesebb mellékhatásokkal rendelkező gyógyszert kelljen felhasználni, lehetőleg a legkisebb adagban.

https://balaicza.hu/

 

 

Sólya Bea

Motivációs előadó, író és lifestyle coach vagyok azzal a küldetéssel, hogy pozitivan befolyásoljam minél több embertársam életét.  Szenvedélyem, hogy segitsek az álom-és önbizalom épitésben, a célkitűzésben, és a maximális produktivitás elérésében.

Küldetésem nekem, Sólya Beának, hogy szolgáljam embertársaimat szeretettel, inspirációval, motivációval arra, hogy forduljanak a fény felé, és addig ismeretlen magasságokra törekedjenek, valamint hogy a legmélyebb vágyaikat kielégitő jövőt álmodjanak és teremtsenek!

 "Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki, aki rábír, hogy megtegyük amire képesek vagyunk." - Ralph Waldo Emerson

A weboldalamon keresztül inspirálom az erre készen álló embereket a céljaik elérésére és az álmaik megélésére. Online és elő programokkal nyújtok információt es tréninget azoknak a céljaik mellett elkötelezetteknek, akik készek megtenni a szükséges lépéseket az álmaik felé vezető úton.

Mint hipnotherapeauta, kápráztatónak tartom a tudatalatti hatalmát és a végtelen lehetőségeket, amelyek elénk tárulnak akkor, amikor megismerjük a mélytudatunk működését.

Több mint tiz éve kutatom a viselkedést befolyásoló tényezőket valamint a gazdag emberek gondolkodásmódját és szokásait.

Az Amerikában eltöltött 20 év alatt számtalan alkalmam adódott megfigyelni, tanulmányozni és csokorba gyűjteni a bőségtudat sajátosságait és a "siker- szokások" kialakitásának titkait.

Ennek a tapasztalatnak és tudásnak az átadása minél több embernek a küldetésem, és ez  a nyomaték, amelyet hagyni szándékozok az emberi tudatosság felszinén.

Hogy mit csinálok?

Change agent vagyok.

Maradandó változást hozok az emberek életébe.

Megmutatom, hogy mi más lehetséges a komfortzónából kilépve, és megtanítom, hogy az új tudatszinten milyen új gondolatok, új érzelmek és új szokások mozdítanak el az álmok megélése es a vágyak megtapasztalása fele.

Dolgozz velem

Ha elérkeztél a felismerésnek  arra a pontjára, hogy a blokkjaid és a limitáló gondolataid visszatartanak a céljaid elérésétől és az álmaid megtapasztalásától, akkor óriási örömmel dogoznék személyesen is Veled!

Ha elkötelezed magad a céljaid mellett, akkor fel kell ismerned, hogy  változás nem történik egyik napról a másikra.

Hosszú évek alatt váltál azzá a személlyé, aki ma vagy. A gyermekkorból jövő gondolatok és érzelmek kondicionálódtak, amelyeket először el kell engedned és csak ezután láthatod tisztán és szabadon a jövőképedet. A limitáló hitrendszered megváltoztatásával tudod csak elhinni magadról, hogy igenis képes vagy annak megteremtésére, amire vágysz!

Én abban hiszek, hogy... https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=gY_2NHBCvUE&feature=emb_logo

http://www.solyabea.hu/node/2

http://www.solyabea.hu/bearol

 

 

Tamás Vivien

Mindenkinek az életében eljön a pillanat, amikor felmerül benne a kérdés, ki vagyok én?
Mi vár még rám? Ennyi lenne az egész? Mi történik a halál után?
Ezek a kérdések elvihetnek minket egy misztikusnak tűnő, de annál csodálatosabb helyre.
Nem véletlen vagy itt, te már elindultál ezen az úton.
Én pedig segíteni szeretnék neked.
De ki vagyok én?
A nevem Vivien, egy 24 éves lány vagyok, aki imád videókat készíteni. De mennyire lehet fontos ezt tudni?
Én viszonylag fiatalon kezdtem el kutatni a válaszokat az élet nagy kérdéseire.
Fogok-e még létezni, vagy ez lenne az egész? Leélem ezt az életet és ennyi volt?
Gyorsan rádöbbentem, hogy ezekre a kérdésekre nem kapom meg a választ másoktól, vagy nem tartom elég hihetőnek tőlük hallva. Így elkezdtem feltenni ezeket a kérdéseket saját magamnak és gyorsan rádöbbentem, hogy bennem rejlik minden válasz.
Azért hoztam létre ezt az oldalt és a Youtube csatornám, hogy segíthesselek az utadon.
Megismertessem veled saját magad megismerésének lehető legjobb módját.
Önfejlesztés 

https://www.tudatosteremtes.net/

https://www.youtube.com/watch?v=9qrJ2JT-80w A VIDEÓ, AMI MEGVÁLTOZTATJA AZ ÉLETED

https://www.youtube.com/watch?v=89L4FF04u9c Ezt tanuld meg és megváltozik az egész életed l Tudatos teremtés

A Tudatos Teremtés csatornán rengetegszer lehet hallani arról, hogy mennyire fontos a meditáció. Mindig elmondom, hogy képes megváltoztatni bárki életét. Azonban nehéz beszélni a meditációról, így sokan keveset tudnak róla.
Ezért készítettem el ezt a videót, hogy megtudhasd, mi a meditáció, hova vezet és mégis, hogyan kell meditálni.
Hoztam neked sok érdekességet és tippeket, így hamarabb elmélyülhetsz a meditáció csodás állapotában.
Köszönöm, hogy velem tartasz!
Egy dologban biztos vagyok, amint beépíted a meditációt a mindennapjaidba, megváltozik az egész életed.
Namaste <3

https://www.tudatosteremtes.net/videok

 

 

Bús Tímea

Bús Tímea vagyok, párkapcsolati tanácsadó, életvezetési coach, mentálhigiénés segítő szakember, okleveles családi és válási mediátor, NLP tréner, Duals Társkereső Iroda vezetője.

Segítek, hogy megtaláld önmagad és boldog, szeretetteljes párkapcsolatban élj! Tudtad, hogy a legboldogabbak azok az emberek, akik szoros és működő kapcsolatokban élnek?

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy. :-) Az, hogy most e sorokat olvasod, azt üzeni számomra, hogy önmagadra igényes, kulturált és tudatos ember vagy. Aki nyitott az önismeretre, a változásra, a fejlődésre és arra, hogy ehhez segítséget kérjen.

Közel tíz éve foglalkozom párkapcsolatokkal. Több ezer egyedülálló keresett meg, hogy segítsek megtalálni a szerelmet. Ma már abban tudok segíteni, hogy szerelmes legyél önmagadba és elkezdj hinni a közöttünk lévő szeretet térben.

Mi a legfőbb célom munkámmal?

 • Szeretném, ha te is visszatalálhatnál ahhoz a belső erőhöz és értékrendhez, mely képessé tesz a boldog és kiegyensúlyozott életre és a működő párkapcsolat fenntartására.
 • Szeretném, hogy legyen szó önismeretről, szerelemről, párkapcsolatokról vagy épp azok elmúlásáról, esetleg hiányáról – segítségre lelj és megtaláld a válaszaidat.
 • Szeretném, ha igazán szeretnéd önmagad.
 • Szeretném, ha az lennél, akivé mindig is válni szerettél volna.
 • Szeretném, hogy elégedett legyél az életeddel.
 • Szeretném, ha megtanulnál elengedni.
 • Szeretném, ha megtanulnál minden nehézséged által többé lenni. ☺

A weboldalamon karnyújtásnyira van Tőled számos olyan lehetőség, módszer, program, amely segít a boldogulásban, a nyugodt, szeretetteljes élet megvalósításában.
Válassz kedvedre a fenti lehetőségek közül, találkozzunk valamely kurzusomon, egyéni tanácsadásomon, tréningjeimen vagy előadásaimon!

Találj rá önmagadra!

Változz és változtass. Önismereti belső utazás a szorongás, a félelem, a párkapcsolati konfliktusok és az önbizalomhiány nehézségeiből. Fejlődsz, változol és szebbé, könnyebbé válik az életed! Részletek >

Találd meg az Igazit!

Hogyan lehet a Tiéd a vágyott, megérdemelt szerelem és boldogság? 49 napos online és személyes önismereti kurzus! A boldog párkapcsolat Neked is jár! Részletek >

Önismereti tréningek

Párkapcsolati témákat feszegető egész napos önismereti workshopok remek társaságban, hasznos tudással és sok gyakorlattal. Részletek >

https://bustimeacoach.hu/

 

 

Szabó Vivien

Mindenki szeretné az életét boldogan, csodákkal teli élni. Érdemes kinyitni a feléjük vezető ajtót. Ha ehhez segítségre van szüksége, forduljon hozzám bizalommal a honlapon feltüntetett e-mail címen.

Tarot - és angyalkártya olvasó vagyok, valamint virágterapeuta és arkangyalokkal dolgozó életvezetési tanácsadó.

Eredeti végzettségem szerint angol tanár vagyok, ami sokat segít nekem abban, hogy megismerjem a különböző személyiségtípusokat. A spiritualitás útjára az életemben előforduló nehézségek miatt jutottam el, de hálás vagyok, hogy erre az útra léphettem. Úgy gondolom, hogy a spirituális út soha nem ér véget, hiszen mindig van lehetőség egyre feljebb lépni. Spirituális végzettségeim a tarot és angyalkártya olvasás, arkangyalokkal dolgozó életvezetési tanácsadó és virágterapeuta.

Könyvek: Szabadulj meg a szorongástól! - Törd át a korlátaidat!

Égi segítőkkel szabadon az utadon - A csoda Te magad vagy!

http://www.szabovivien.com/

 

 

Herendi Kata

Pszichológus, szakfordító. Szeret beszélni, de hallgatni, figyelni és írni még inkább. Imádja az állatokat, az őszt, az angol nyelvet. Két dolog nem létezik számára: túl hosszú séta, és túl sok könyv – ezekből sosem elég.

Dolgozott kutatóként, oktatóként, trénerként és tanácsadóként, immár három éve a Pszichoforyou online pszichológiai magazin szerzője és főszerkesztő-helyettese.

https://pszichoforyou.hu/author/herendi-kata/

https://pszichoforyou.hu/mindig-az-ove-az-utolso-szo-5-dolog-ami-a-mindenaron-gyozni-akaras-hattereben-allhat/

 

 

Szabó Eszter Judit

Kommunikációs szakember, újságíró. Szeret szép dolgokat fotózgatni és jógázni. Ha kikapcsol, akkor túrázni megy. Vagy kosarazni. Ha csinál valamit, akkor azt szívvel-lélekkel teszi. A Pszichoforyou-ra ez különösen igaz.

Eredetileg újságírónak tanult, majd később egy kommunikációs ügynökségnél helyezkedett el. Ezzel párhuzamosan az önismeret felé vezető úton is elindult, ahova a folyamatos szorongás és a depresszió terelte.

Hosszú idő, több mint hat év terápiás és önismereti munka kellett ahhoz, hogy kilábaljon ebből a nehéz időszakából. Ekkor határozta el, hogy cikkein keresztül másoknak is megpróbál segíteni, és megmutatja mekkora ereje van a pszichológiának és annak, ha az ember szembenéz a félelmeivel.

Egy évig tartó előkészület után Porpáczi Júlia pszichológussal indította el a Pszichoforyou online pszichológiai magazint, amit még két további évig az ügynökségi munka mellett, éjszakánként és hétvégenként szerkesztett. Alapítótársa kiválása után a kiesett szakmai tudást Herendi Kata pótolta, aki még gyakornoknak jelentkezett az újsághoz. Kata korábban tíz éven át tanított pszichológiát, és ezeket az ismereteit szerette volna minél szélesebb körben továbbadni.

Az idén októberben három éves lapnál ma már heten dolgoznak, számos külsős szakértővel működnek együtt és havonta 200.000-en kattintanak rá, hogy a pszichológiáról olvassanak.

https://ujraterveztem.hu/szabo-eszter-judit-herendi-kata-pszichoforyou/

 

 

Olympe de Gouges

(születési neve: Marie Gouze) (Montauban, 1748. május 7. – Párizs, 1793. november 3.) francia irodalmárnő, drámaíró, női jogharcos, a forradalom alatt politikus és polémista.

Tőle származik A női és polgárnői jogok nyilatkozata.

Írásaiban síkra szállt a nők politikai és polgárjogaiért, a néger rabszolgaság eltörléséért.

A nőmozgalom és a humanizmus szimbolikus alakjává vált. Az eszmék történetében játszott szerepét a közelmúltban újraértékelték, és fontosnak ítélték.

Élete

18 éves korában férjhez adták egy párizsi vendéglőshöz. Fia született, majd hamarosan megözvegyült, és visszatért szülővárosába. 1770-ben Párizsba költözött nővéréhez, fiát gondos nevelésben részesítette. A fővárosban ismerkedett meg Jacques Biétrix de Rozières-rel, a francia tengerészeti hivatal magas rangú tisztségviselőjével, aki megkérte kezét, de Olympe nem akart férjhez menni. Kapcsolatuk a forradalom kitöréséig tartott. Rozières anyagilag támogatta, így jómódú polgárnőként élhetett. Gazdag családból származó édesanyjától tanulta meg a társasági viselkedés szabályait, így könnyen bekerült a párizsi elit körökbe. 1774-től a párizsi almanachban is szerepelt neve. Az irodalmi szalonokban írókkal találkozott, s maga is próbálkozott írással.

A színházat, amely új eszmék hordozója volt, az állam cenzúrázta. Ezért Olympe megalapította saját színtársulatát, amely politikai témájú darabjait adta elő Párizsban és környékén.

Abolicionizmus híve

1785-ben írta a Néger rabszolgasors című drámáját. A darabot a párizsi Komédia Színháznak ajánlotta, s amely 1785. június 30-án fel is vette repertoárjába Zamore et Mirza, avagy szerencsés hajótörés címen.

Olympe fel akarta hívni a figyelmet a gyarmatok néger rabszolgáinak sorsára. A XIV. Lajos által hozott Néger törvény volt még érvényben. Számos, a királyi udvarban megforduló gazdag család jövedelme származott a gyarmati áruk kereskedelméből. Olympe támadások célpontja lett, megrágalmazták, a Bastille-ba akarták zárni. Néhány jóakarója, közöttük XVI. Lajos egyik kegyence lépett közbe érdekében, s így visszavonták a királyi rendeletet. A darabot csak 1792-ben mutatták be először.

 

1788-ban írta a Gondolatok a néger emberekről című pamfletjét, s amely megnyitotta számára a Négerek barátai társasága kapuját.

A társaság tagja volt többek között a filozófus és matematikus Nicolas de Condorcet, La Fayette márki, Henri Grégoire abbé, Dominique de La Rochefoucauld herceg.

Az abolicionizmus híveiként a rabszolgatartás fokozatos eltörléséért tevékenykedtek.

Pamfletjében ezt írta Gouges asszony: „A négerek szánalmas sorsa mindig is érdekelt. Kérdéseket tettem fel ezzel kapcsolatban, de a válaszokat nem tartottam kielégítőnek. A megkérdezettek az Ég által megátkozott vadaknak tartották őket. De érettebb fejjel világosan láttam, hogy az erőszak és előítéletek kényszerítették őket erre a borzalmas rabszolgasorsra, és hogy a Természetnek ebben semmilyen része nem volt. A fehér emberek igazságtalansága és mindent elsöprő érdekei felelősek ezért egyedül.”

1808-ban, halála után, Grégoire abbé felvette nevét arra listára, amelyen azok a „bátor emberek” szerepelnek „akik kiálltak a szerencsétlen négerek ügye mellett”.

 

A politika színterén

1788-ban a Journal général de France két politikai röpiratát közölte.

A Levél a néphez (Lettre au Peuple) hazafias adó kivetéséről szólt, a Hazafias érzelmű megjegyzések (Remarques patriotiques) írásában széles körű társadalmi és szociális programot javasolt.

További röpiratokat írt és küldözgetett a hazafias kluboknak, Mirabeau-nak, La Fayette-nek és Jacques Neckernek. 1792. december 16-án felajánlotta segítségét Malesherbesnek, aki a XVI. Lajos védőügyvédje volt, de megvetően elutasították.

 

Harcolt a nők politikai jogaiért is.

Azt hangoztatta, hogy a nők is el tudják látni a hagyományosan férfi feladatoknak tartott munkákat.

Szinte minden egyes írásában azt követelte, hogy a nők is részt vehessenek a politikai és társadalmi vitákban.

Felszólította Mária Antónia francia királynét, hogy védelmezze meg saját nemét, amelyet Olympe boldogtalannak tartott.

 

Az Emberi és polgári jogok nyilatkozatát alapul véve 1791-ben megszövegezte A női és polgárnői jogok nyilatkozatát.

A nyilatkozat előszavában így írt:

 „Férfi, képes vagy igazságos lenni? Ezt egy nő kérdezi tőled, és legalább ettől a jogától nem foszthatod meg. Mondd, kitől kaptad korlátlan hatalmadat, hogy nőtársaimat elnyomd? ...Tekints a bölcs Teremtőre, (...) nézz a természet rendjében megtalálható különböző nemű egyedekre... A felvilágosodás és a tiszta ész századában egyedül a férfi (...) akar – már semmivel nem igazolható oktalansággal – uralkodni a másik nem felett, aki pedig szellemi képességeinek teljes birtokában van. A férfiak saját jogegyenlőségüket követelve csak maguk számára akarnak hasznot húzni a forradalomból, hogy még több szavuk legyen.”

 

Kifejtette továbbá azt a meggyőződését, hogy a férfi és a nő egyenlő.

Követelte, hogy a magánjogi és politikai törvények ne tegyenek különbséget a két nem között, és hogy adják vissza a nők természetes jogait, amelyektől az előítéletek fosztották meg őket.

Olympe kijelentette: „Ha a nőnek joga van a nyaktiló alá állni, legyen joga felmenni a tribünre is.”

Sikerült elérnie, hogy a nők részt vehessenek olyan nemzeti ünnepeken mint a „törvény ünnepe” (1792. június 3.) és a Bastille elfoglalásának ünnepe (1792. július 14.).

A házasság felbontásának lehetőségét követelte. A girondisták nyomására törvény engedélyezte a válást. Azt is kérte, hogy töröljék el az egyházi esküvőt, és helyettesítsék a férfi és a nő által aláírt polgári szerződéssel. A házasságon kívül született gyermekek sorsával is törődött.

 

Olyan anya- és gyermekvédelmi rendszer elméletét is kidolgozta, amelyet nagy vonalakban ma ismerünk.

 

A szegénység és a munkanélküliség enyhítésére nemzeti műhelyek, a koldusok számára menhelyek létrehozását javasolta.

 

Olympe hihetetlenül nagy tisztánlátásáról vall egyik színdarabjának mondata: „A nők önmaguk legnagyobb ellenségei. Ritkán tapsolják meg egymás munkáját, jó cselekedeteit”. A női és polgárnői jogok nyilatkozatának utószavában ezt írta: „A nők több rosszat tettek, mint jót. Kényszer alatt éltek, s így érthető, hogy agyafúrt, ravasz, bájaikat fegyverként használó személyekké váltak... A régi rendszerben a nők megvetendők voltak, de tisztelték őket. A forradalom óta a nők tiszteletre méltóak, de megvetettek. ...Lányok, asszonyok nem lenne itt az ideje, hogy forradalmat csináljunk magunk között? Továbbra is elszigetelten élnek majd a nők, és nem válnak a társadalom részévé? Továbbra is csak pletykálkodni fognak, és egymás sorsán szánakozni?”

 

1793-ban éles hangon bírálta az 1792-es szeptemberi vérengzések felelőseit, különösen Marat-t.

Olympe sejtette, hogy Robespierre diktatúrára törekszik, több röpiratot intézett hozzá. Bourdon de l'Oise feljelentette Olympe-ot a Jakobinus klubban. Letartóztatták, és 1793. augusztus 6-án vádat emeltek ellene a Forradalmi Törvényszéken. A Saint-Germain-des-Prés-i apátság börtönébe került, de egy elfertőződött seb miatt kórházba vitték. Elzálogosította ékszereit, és sikerült átkerülnie szanatóriumba, ami tulajdonképpen a gazdagok fogdája volt. Tisztázni akarta magát az ellene felhozott vádak alól, két röpiratot sikerült kicsempésztetnie a börtönből (Olympe de Gouges a forradalmi bíróság előtt és Egy üldözött hazafi). Ez utóbbit széles körben terjesztették, civil rendőrök felfigyeltek rá, és jelentették. November 2-án reggel, 48 órával girondista barátainak kivégzése után őt is bíróság elé állították. Védőügyvéd hiányában ügyesen és intelligensen védekezett. Azzal vádolták, hogy az „egy és oszthatatlan” helyett más kormány visszaállítása volt a célja. A rögtön végrehajtandó halálos ítélet kimondása után alig maradt néhány perce, hogy búcsúlevelet írjon egyetlen fiának, de a levél soha nem jutott el a címzetthez. A kivégzésen jelen levő civil rendőrnyomozó és több tanú elmondása szerint bátran és méltósággal lépett a vesztőhelyre. Mielőtt a bárd lezuhant, így kiáltott: „Honfiak és honleányok, bosszuljátok meg halálomat!”

 

Pierre-Gaspard Chaumette demagóg ügyésznek, a forradalmi kormány tagjának a kijelentése jól illusztrálja a korabeli férfitársadalmat jellemző elszánt nőellenességet: „Emlékezzenek arra a férfias némberre, az arcátlan Olympe de Gouges-ra, aki politizálni akart, és törvényt sértett. A törvény megbosszulta, és a nyaktiló vasa alatt pusztította el ezeket az erkölcstelen személyeket!” A republikánus nőkhöz fordulva így szólt: „És Önök utánozni akarják ezeket a némbereket? Nem, csak akkor érzik majd Önök megbecselülésre érdemesnek önmagukat, ha azt teszik, amire a Természet eleve rendelte a nőket. Azt akarjuk, hogy a nők tiszteljék önmagukat, s ezért alkalmazunk kényszert”. (Chaumette is nyaktiló alatt fejezte be életét 1794. április 13-án).

Életében gyakran érezte a társadalom nőellenességét. Halála után is sokáig gúny tárgya maradt, azt állították róla, hogy alig tudott írni és olvasni, és elmeállapotát is sokan megkérdőjelezték.

 

A második világháború után az Egyesült Államokban, Japánban és Németországban kezdték tanulmányozni életét és munkásságát.

Olivier Blanc levéltárakban kutatott, korabeli dokumentumokat vizsgált át, és 1981-ben megírta életrajzát.

A francia forradalom 200. évfordulója alkalmából adták ki Franciaországban írásait, illetve játszották színpadra írt darabjait. Gabrielle Verdier, a University of Wisconsin-Milwaukee tanára és Gisela Thiele-Knobloch tanulmányokat írtak Olympes színpadi drámáiról, amelyek a rabszolgasorssal (Zamore et Mirza), a válással (Nécessité du divorce), a kolostorba vonulás kényszerével (Le Covent) és más korabeli kényes témákkal foglalkoztak.

1989-ben Catherine Marand-Fouquet történész kezdeményezésére több petíciót intéztek Jacques Chirac elnökhöz, amelyekben azt kérték, hogy a Panthéonba kerüljenek át Olympe de Gouges földi maradványai. (megjegyzésem: S azóta is több tüntetés és petíció volt ez ügyben)

 

Olympe de Gouges-díj:

A Szociáldemokrata nők munkaközössége (Arbeitsgemeinschaft sozialdemokratischer Frauen), Németország Szociáldemokrata Pártjának nőszervezete 2001 óta ítéli oda az Olympe de Gouges-díjat.

 

Művei között színdarabok, drámák és politikai írások is vannak.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Olympe_de_Gouges

Források

Isabelle Boivert: Olympe de Gouges, France (1748–1793) (francia nyelven). citoyennes.pressbooks.com. (Hozzáférés: 2018. november 3.)

Charlotte Denoël: Olympe de Gouges (francia nyelven). histoire-images.org, 2008. (Hozzáférés: 2018. november 3.)

 

Amrita Sérgil

magyar származású indiai festőművész.

Az Amrita nevet amritról, az örök élet nektárjáról, illetve a hinduizmusban ezen a néven, a zoroasztrianizmusban Amirita néven létező kis istennőről kapta. Magyar keresztneve Dalma volt.

Hazánkban életművét kevésbé ismerik, de

Indiában a 20. század egyik legnagyobb modern festőjeként tartják számon, aki Indiában új festészeti irányzatokat hozott létre.

posztimpresszionizmus követői közé tartozott, példaképei Paul CézannePaul Gauguin és Amedeo Modigliani voltak.

Fiatal lányok (Young girls) című festménye 1933-ban elnyerte a párizsi Szalon aranyérmét (Grand Salon, Gold Medal),

Amrita Sérgil lett az egyetlen ázsiai és a legfiatalabb festő, akit a Szalon tagjává választottak..

2000-ben a 20. század legjelentősebb 100 indiai személyisége közé választotta egy tudósokból álló társaság.

Művészetére nagyban hatottak gyermekkori magyar élményei (ezek nyomán született a Falusi piac című képe), valamint az ázsiai miniatúrafestészet.

2006 márciusában[4] az 1938-ban festett Falusi piac (Village Scene) című képét 69 millió rúpiáért vásárolta meg egy indiai üzletember Nand Khemka, ezzel a kép India legdrágább festményei közé került.

Hegyvidéki nők (Hill Women) című képe 1978-ban postabélyegen jelent meg Indiában.

 

Édesanyja Gottesmann Marie-Antoinette, Baktay Ervin testvére volt.

          Felvilágosult nevelésben részesült, szerette a művészeteket, kiválóan tudott zongorázni.

Egy európai utazása során, Londonban jelentkezett a Viktória királynőnél vendégeskedő Bamba hercegnő hirdetésére.

Szikh Birodalom utolsó maharadzsájánakDalip Szingnek a lánya zeneileg művelt társalkodónőt keresett maga mellé, aki majd hazakíséri őt Indiába.

Marie-Antoinette Bamba hercegnővel 1911-ben érkezett Pandzsábba,

ahol találkozott Szimla rádzsájának fiával, Umrao Sher-Gillel. A találkozásból szerelem lett és a fiatalok hamarosan összeházasodtak.

Umrao Singh Sher-Gil Majithia gazdag szikh arisztokrata család sarja volt, a szanszkrit és perzsa nyelvek tudósa, filozófiát és teológiát tanult, de foglalkozott csillagászattal és természettudományokkal is. Öt nyelven beszélt, úttörő szerepet játszott az indiai fényképészet megalapításában.

Az esküvő után, 1912 tavaszán Budapestre költözött a házaspár, egy Szilágyi Dezső téri bérházba, melynek Bartók Béla is a lakója volt.

Itt született 1913január 30-án első gyermekük, Amrita, és 1914 márciusában húga, Indira.

Az első világháború kitörését követően a család kiköltözött a városból, előbb a Budai-hegységbe, majd Dunaharasztiba.

Amrita élete első nyolc évét Magyarországon töltötte.

Festőművészi hajlamai korán megmutatkoztak, már ötéves korában akvarelleket festett az édesanyja biztatására.

A kisgyermekre nagy hatást gyakoroltak az édesanyjától hallott népdalok és népmesék, a népviseletek és a magyar táj. Amrita és Indira gyermekkora gondtalan és örömteli volt, édesanyjuk hullámzó kedélyállapota ellenére is.

Iskolába nem jártak, házitanítójuk tanította meg őket írni és olvasni magyarul, ebben az időben csak magyarul beszéltek.

Indiai gyermekkora

1921-ben a család Indiába utazott. A Csandígarhtól északra fekvő Szimla városában, Himácsal Prades fővárosában, a Himalája tövénél telepedtek le.

Marie Antoinette-nek nagy szerelme volt a nyugati klasszikus zene, a gyermekek tehetségesek voltak, a két lány zongorázni és hegedülni tanult.

Kilencéves korában Amrita és húga fellépett a Gaiety Színházban, ami Szimla kulturális központja volt.

Amrita már Magyarországon is tanult festegetni, nagybátyja Baktay Ervin útmutatásával.

Akkori rajzait a népmesék és a népdalok ihlették, későbbi festményein is fellelhető ez a hatás. Indiában Beven Pateman segített továbbfejleszteni rajztudását, főleg akvarelleket és portrékat festettek.

Külföldi tanulmányok

Amrita Firenzében az elegáns Santa Annunciata iskolában tanult tovább, de az intézmény zárdai szigorúsága elriasztotta.

Az sem javított a helyzeten, hogy Amrita elmondta a kolostorban, hogy édesapja ateista. A kolostor kiutasította, így felhagyott a tanulmányokkal és visszatértek Indiába.

A lány a festészetnek, olvasásnak és zongorázásnak szentelte a következő hónapokat, legkedvesebb zeneszerzője Beethoven volt.

1927-ben a nagybátyja, Baktay Ervin meglátogatta őket Indiában, és örömmel látta, hogy az utóbbi években milyen nagy művészi fejlődésen ment keresztül a lány. Javasolta neki, hogy dolgozzon élő modellel, amit addig még nem próbált ki. A modellek a családtagokból és a család körüli emberekből álltak. Baktay Ervin kritikus szemmel vizsgálta a műveket és sok jó tanáccsal látta el. Fiatal korában ő is festőművész szeretett volna lenni, de a keleti vallások szeretete letérítette erről a pályáról.

Amrita ezekben az időkben telt el önbizalommal és érezte azt, hogy most már külföldön is képes folytatni a tanulást.

Újabb utazásra 1929-ben kerül sor, a fiatal lány művészeti tanulmányai fejlesztése érdekében a család Párizsba költözött. Amrita először a Académie de la Grande Chaumiére-ben tanult Lucien Simon iskolájában. „Nem tanított, hanem hagyott kínlódni minket” – írta Amrita levelében mesteréről a legnagyobb elismerés hangján. Az itt töltött idő után a híres École des Beaux-Arts tanítványa lett. Fiatal kora ellenére nagy jövőt jósolnak neki kiemelkedő tehetsége miatt. Megismerkedett a művészeti szalonokkal, galériákkal, múzeumokkal, tanulmányozta a kortárs festészetet, ugyanakkor a régi művészek alkotásait is. Képei sorra születtek, több kiállításon vett részt, portréi nagy sikereket arattak, díjakat nyert.

Művészetének kibontakozása

1933-ban a Három lány című képével bekerült a Párizsi Szalonba (Grand Salon Paris) és elnyerte az Aranyérmet. Ebben az időszakban többször járt Magyarországon is. Az indiai haza utáni honvágy azonban erősebb volt, mint a nagyvárosi élet vonzása, 1934 novemberében családjával hazaindult Indiába.

Az emancipált, művelt nőt megdöbbentette az Indiában uralkodó szegénység. Festményein csontsovány embereket ábrázolt, a mindennapi élet küzdelmes történései jelentek meg rajtuk, portréi szomorúak voltak. 1935 és 1937 között született műveire a nyugati technikák és az indiai szellem együtt hatása a jellemző. Ebben a korszakban Indiában két domináns festőiskola létezett, a bengáli (hagyományos, érzelgős stílus) és a Bombay School of Art, mely modernebb irányzatot képviselt. Amrita robbanásszerűen tört be ebbe a környezetbe, forradalmi változásokat hozva új eszméivel. Gondolkodása édesapjáéhoz volt hasonló, tisztelték Gandhit és Nehrut, akik a társadalmi változások elkötelezett kezdeményezői voltak.

Első modern pandzsábi festőként, Amritának határozott és világos elképzelései voltak arról, hogyan alakítsa ki egyedi technikáját, melyet a közeljövőben kívánt megfogalmazni. India művészetének, múltjának megismerése érdekében 1936-ban Karl Khandalavala, művészeti kritikusa és barátja tanácsára délre utazott, hogy „gyökereit” felfedezze, kiállításokat és anyagi sikereket remélve. Az utazás igazi élményei számára az adzsantai és elúrai barlangtemplomokban tett látogatásai, a Pahari miniatűrök felfedezése volt.

1938-ban Magyarországra utazott, hogy újra találkozzon gyerekkori szerelmével, Egan Viktor orvostanhallgatóval, aki első unokatestvére volt. Szülei tiltakozása ellenére 1938. július 16-án a fiatalok összeházasodtak.

Ekkoriban egy ideig Kiskunhalason is éltek, mivel férjét katonaorvosnak osztották be a helyi kerékpáros zászlóaljnál. Itt festette egyik legismertebb alkotását, Vidéki piac (1938) címmel. Ezen a kiskunhalasi belváros néhány jellegzetes épülete is feltűnik (régi gimnázium, piac, református templom).

Amrita rajongásig szerette Ady Endre költészetét.

Sokat kirándultak, VerőceZebegény, a DunakanyarDunaharaszti legalább olyan meghatározó élmény maradt a lány számára, mint

találkozása Karinthy FrigyesselBartók Bélával.

Nagyon művelt nő volt, csodálta BaudelaireVerlaine költészetét, DosztojevszkijThomas MannJames JoyceD. H. Lawrence és a modern magyar írók, például Szabó Dezső regényeit.

Viktor doktorátusának megszerzése után és a világháború kitörése előtt, 1939 júniusában Indiába költöztek a családi otthonukba, Uttar Prades állam Gorakhpur városába.

Viktor Egan itt Amrita nagybátyjának Sundar Singh Majithianak cukorgyárában helyezkedett el orvosként.

Amrita a táj és a környezet tanulmányozásával töltötte az idejét.

Innen számítjuk festészetének második szakaszát. A bengáli iskola, a Kalkutta csoport, Jamini Roy, Rabindranáth Tagore hatott művészetére erőteljesen. A Két elefánt című festménye már ezt a letisztult stílust tükrözi. 1941 szeptemberében a házaspár tovább költözött Lahoréba. Férje itt rendelőt nyitott, ő pedig műtermet rendezett be. Nappali fénynél festett, kerülte a mesterséges megvilágítást. Első nagy kiállításának megnyitójára készülődtek, amikor Amrita megbetegedett és 1941december 5-én Amrita váratlanul meghalt.

Hatása India művészetére

Halála után festményeit Indiában nemzeti kincsekké nyilvánították.

Nagy hatást gyakorolt a kortársakra, új stílusirányzatot teremtett.

Mivel felháborította a szigorú kasztrendszer és a nők kiközösítése a társadalmi életből, elsőként festette meg a nincsteleneket, páriákat, ami nagyon merész tett volt.

Ebben az időszakban fő műfaja az életkép volt.

Festészete összeköti a posztimresszionista stílust India hagyományos művészetével.

Képei megihlették a fiatal nemzedéket, számos követője közül a leghíresebb Tyeb Mehta, aki szintén India sikeres festői közé számít.

Úttörője volt egy olyan új művészeti szemléletnek, amely az 1940-es években bontakozhatott ki jobban és India függetlenné válásának idején ért be. Kalkutta, Bombay, Delhi, Madras, voltak azok a városok ahol az új irányzatok fellendültek. Ennek nyomán alakult meg a Progresszív festők egyesülete 1944-ben Madrasban, és Delhi Silpi Chakra 1947-ben. Műveiből Vivan Sundaram különleges fotómontázsokat készített.

Kiemelkedő szerepet játszott a nők emancipálásában is: művészetével kiharcolta, hogy a nők iskolába járhassanak és alkothassanak, ami korábban a férfiak kiváltsága volt.

Leghíresebb festményei közé a nőkről készült mezítelen képek és a nincstelen páriákat ábrázoló vásznak számítanak. Abban a korban a nőket nem volt szokás meztelenül ábrázolni. Indiában pedig egyenesen megbotránkoztatónak találták.

Műveinek forradalmár stílusa miatt sokat bántották, ezért 1935-ben úgy döntött, hogy visszaadja a díjat és a pénzt, azzal az indoklással, hogy adják olyannak, aki hagyományos képeket fest. Halála után elismerték tehetségét és nagy népszerűségre tett szert, a Hegyvidéki nők (Hill Women) című képe 1978-ban postabélyegen jelent meg Indiában.

Életművét Vivan Sundaram, Amrita unokaöccse és annak művészettörténész felesége, Geeta Kapur gondozza.

Forrás és a teljes cikk: https://hu.wikipedia.org/wiki/Amrita_S%C3%A9rgil

 

A magyar-indiai származású Amrita Sher-Gil (magyar nevén Dalma) különös életű nő volt. „Egy magyar nő, aki India legnagyobb festőművésze lett.”

Amritát a modern indiai festészet megújítójaként tartják számon. Az indiai “Frida Kahlónak” is nevezik.

A delhiben található Nemzeti Galériába, ahol több mint 100 művét őrzik.

„Amrita Sher-Gilt a legnagyobb festőművészüknek tartják az indiaiak, pedig a kivételes tehetségű, botrányos életű festőnő Budapesten, a Szilágyi Dezső téren született 1913-ban. Apja Umrao Singh Sher-Gil, panzsábi arisztokrata polihisztor volt, anyja a magyar zsidó zongoraművésznő, Gottesmann Marie-Antoniette, nagybátyja Baktay Ervin, a híres orientalista. Amrita tehetsége már a Dunaharasztiban töltött gyermekévek során megmutatkozott, ám az erősödő antiszemitizmus miatt a család elhagyta Magyarországot. Sikeres és excentrikus művészként állandó vendége volt a társasági eseményeknek, viszont folytatott Dzsaváharlál Nehruval, a független India első kormányfőjével, és többször is találkozott Mahátma Gandhival, aki nagy hatást gyakorolt világképére.

„Nem csupán létezni akarok, hanem mindent maximálisan meg akarok élni. Muszáj kifejeznem az érzéseimet. Néhány napja nagyon szerettem volna, mégsem tudtam kedvemre dolgozni. Sírni támadt kedvem. A festészet teszi számomra lehetővé az ilyen érzelemkitöréseket. Talán akad bennem valami értékes. Afelől nincs kétségem, hogy tehetséges vagyok, de abban már nem vagyok biztos, hogy jó irányba tartok. Bár azt hiszem, ez nem probléma, az embernek sok mindent meg kell tapasztalnia a kitűzött cél elérése előtt.”

Forrás és a teljes cikk: http://satnamjoga.hu/konyvajanlo-amrita/

 

 

Dr. Kiran Bedi

Egy erős nő, Kiran Bedi történetét is nyomon követhetjük, aki Újdelhi börtönének egykori főfelügyelője volt, aki arra törekedett, hogy átalakítsa a hírhedt Tihar börtönt, és azt a béke oázisává tegye. ,,…Amikor 1993-ban Dr. Kiran Bedi lett a börtön új igazgatója, minden gyökeresen megváltozott. Bedi India első női rendőrtisztje volt, aki 21 év rendőrtiszti karrierrel a háta mögött társadalmi reformok szószólójaként szerezett ismertséget. Elhatározta, hogy ashramot hoz létre Tiharban és a gyakorlatban is megvalósítja azt az elképezését, hogy a börtönöknek nem büntetési, hanem rehabilitációs funkciót kell betöltenie. Megtette az első lépéseket, hogy személyiségfejlesztő központot alakítson ki a tihari börtönben. A rabokat és az őröket nem ellenségekké, hanem szövetségesekké kívánta tenni, és biztosítani, hogy az elítéltek emberséges gondoskodásban részesüljenek, olvassanak, ruházkodjanak, és látogatókat is fogadjanak. Hogy miért? Mert a fenyítés, az erőszak, az őrök megtorló viselkedése nem hozott eredményt, inkább csak még lehetetlenebb körülményeket teremtett. Bedi azt a kérdést is feltette, ha a bűn büntetést von maga után, utána mi segít változni a raboknak?

Egy fiatal börtönőrtől jött az ötlet, hogy próbálják ki a vipassana meditációt. Az őr a saját pozitív példáját mesélte el Bedinek, ő hogyan tapasztalta meg a meditáció hatásait az indulatkitörései kezelésében. Bedi azonnal lecsapott az ötletre. Felkereste S.N Goenkát, aki a buddhista vipassana meditáció burmai mestere volt akkoriban. 1969-ben kezdett meditációt tanítani, néhány évvel később már fiatalok és bűnözők is a tanítványai lettek. Majdnem 20 évvel korábban 1975-ben Jarpurban indult útjára az első kezdeményezés, melynek keretében börtönben vipassana meditációs csoportokat tartott.

Végül 1994-ben Tiharban a büntetésüket töltő elítéltek körében is sor került erre. Mintegy 1000 rab részvételével hinduk, muszlimok, szikhek, és más vallású rabok együtt gyakoroltak Tihar börtönében. Ez volt minden idők legnagyobb szabású vipassana meditációs kurzusa, amit valaha tartottak a világon.

A száraz időszak ellenére nagy vihar kerekedett, ami elsöpörte a felépített meditációs pavilonokat, mégis azonnal újraépítették a sátrakat és elkezdték a tíz napos gyakorlást, ami átütő erővel hatott a résztvevőkre. A gyakorlás végén elérzékenyülve ölelték meg a meditálók őreiket, többen mesélték el, hogy a gyűlölet és bosszúvágy poklának legmélyén részvétre és szeretetre leltek magukban. Az isteni kegyelem megajándékozta őket saját igaz lényegük megtapasztalásával. Ráleltek a világ ellen táplált haragjuk okára, és esélyt kaptak arra, hogy elinduljanak egy mélyreható változás útján. Többen a bántalmazott áldozatok családjával is felvették a kapcsolatot.

Bedi azóta is számos reform megmozdulás élén hallatta hangját, többek között részt vett az indiai korrupció ellenes mozgalom tevékenységében is, jelenleg Puducherry alkormányzója. Ami neki köszönhetően Tiharban történt, az egész világnak szóló üzenet!”

  Ülök és meditálok - Egy film, amely milliók életét változtatta meg a világon.

Ez egy olyan film, amely a világon több millió embernek változtatta meg az életét.

Ez a történet egy ősi meditációs technikáról, az úgynevezett Vipassanáról szól, amely megmutatja az embereknek, hogyan irányítsák az életüket a saját jólétük érdekében.

Egy erős nő, Kiran Bedi történetét is nyomon követhetjük, aki Újdelhi börtönének egykori főfelügyelője volt, aki arra törekedett, hogy átalakítsa a hírhedt Tihar börtönt, és azt a béke oázisává tegye. De legfőképpen ez azoknak a fogvatartottaknak a története, akik mélyreható változáson mentek keresztül és akik felismerték, hogy a bebörtönzés nem a vég, hanem esetleg az újrakezdés egy jobb és pozitívabb élet felé. Ezek az emberek megmutatták, hogy az átalakulás csak önmagukkal kezdődhet. A sikerük olyan drámai volt, hogy az indiai kormány úgy döntött, hogy az ország valamennyi börtönében alkalmazzák a Vipassanát. Más országok is egyre inkább érdeklődnek a módszer iránt. A film alkotói mintegy két hetet töltöttek a Tihar központi börtönben Újdelhiben, és a Baroda börtönben az indiai Gudzsarát államban. Megkérdezték a fogvatartottakat és a börtönök tisztviselőit, és olyan helyeken filmeztek, ahová ritkán engednek be forgatócsoportokat, akár indiait, akár külföldit. http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/09/ulok-es-meditalok-egy-film-amely.html

Forrás: http://konfliktusklinika.blogspot.hu/2016/12/kiralyi-ut-az-indulatkezelesben-tihar.html

 

 

Bessie Coleman

Édesanyja néger, édesapja néger-cseroki származású volt. Bessie Coleman 13 gyermekes családban született tizedik gyerekként. Amikor kétéves lett, a család Texas államba, egy Waxahachie nevű helyre költözött, ahol Bessie 23 éves koráig lakott. Itt kezdett iskolába járni hatéves korában. Minden nap 6,5 kilométert gyalogolt az iskolába, ami egyetlen teremből állt és szegregált volt. Bessie szeretett olvasni és kiemelkedő diák volt matematikából. Nyolc évig járt ebbe az iskolába. Az iskolába járás, a kórusban szereplés és a templomba járás rutinjához minden évben gyapotszedés is társult. 1901-ben az apa, George Coleman elhagyta a családot és visszatért Oklahomába, az indián területre, „a jobb lehetőségek miatt”. Bessie tizenkét éves korában ösztöndíjasként bekerült a Missionary Baptist Church School nevű iskolába. Amikor tizennyolc éves lett, az összegyűjtött pénzéből beiratkozott az Oklahoma Colored Agricultural and Normal University-be (mai neve Langston University). Csak egy félévet tudott kijárni, mert elfogyott a pénze, és hazatért, vissza Waxahachie-be. 1916-ban, 23 éves korában Chicagóba költözött, ahol a fivéreivel lakott. Chicagóban manikűrösként dolgozott a White Sox fodrászüzletben. Ott különféle történeteket hallott a repülésről az első világháborúból visszatért pilótáktól.

A fiatal lány álmodozni kezdett, majd elhatározta: pilóta lesz. A rá jellemző eltökéltséggel állt neki, először is pénzt kellett szereznie a pilótatanfolyamra. Még egy állást vállalt, évekig éven keresztül éjjel-nappal dolgozott, de összegyűjtötte a kellő összeget.

Aztán áttörhetetlen falba ütközött. Az Egyesült Államokbeli repülőiskolák azonban elzárkóztak attól, hogy egy nő, főleg néger hozzájuk járjon pilótának tanulni.

Szerencsére ekkor Robert S. Abbott, a Chicago Defender alapítója és publicistája a szárnyai alá vette. Támogatókat szerzett Bessie számára, hogy Franciaországba utazhasson, ahol sem a neme, sem a bőrszíne nem jelentett akadályt álma megvalósításában. Bessie Coleman beiratkozott egy francia-nyelvi tanfolyamra a Berlitz Language Schools-nál Chicagóban, majd annak elvégzése után 1920. november 20-án Párizsba utazott, hogy megszerezze a pilótavizsgáját.

Amerika ünnepelte, de másodszor is megalázta

Alig több mint fél év múlva, 1921. június 15-én Bessie Coleman a világon első színesbőrű nőként megszerezte a pilótaengedélyt, és ezzel együtt a nemzetközi légiközlekedési engedélyt. Még két hónapot maradt Franciaországban, egy francia ászpilóta segítségével tökéletesítette tudását Párizs közelében. Amerikába hazatérve óriási médiaérdeklődés fogadta.

Egy előadókörúton Orlandóban találkozott Hezakiah Hill tiszteletessel és feleségével, Violával, akik meghívták, hogy lakjon velük a Mount Zion Missionary Baptist Church melletti paplakban (Parramore közelében). A lányukként bántak vele és meggyőzték, hogy maradjon ott; Coleman szépségszalont nyitott, amivel plusz pénzt tudott keresni, hogy saját repülőgépet vásárolhasson

El kellett döntenie azt is, hogyan tovább. A polgári és kereskedelmi repülés a ’20-as években igencsak gyerekcipőben járt, ha Bessie hódolni akart szenvedélyének, a műrepülést kellett választania.

Ehhez viszont speciális képzésre volt szüksége, ám az Egyesült Államokban ismét csak zárt ajtókat talált: mert színesbőrű volt, mert nő volt. Európa, Franciaország, Németország, majd immár a megfelelő képzettséggel ismét haza utazott.

Opportunista volt, de nem megalkuvó

1922-t írtak akkor, amikor Bessie szeptember 3-án egy repülőnapon debütált. Óriási sikert aratott, innentől kezdve felkérés felkérésre érkezett. Őrült földközelítések, hurkok, vakmerő nyolcasok – hamar a közönség és a sajtó kedvencévé vált, Bessie királynőként emlegették.

Népszerű volt, még egy játékfilm – Árnyék és Napfény – főszerepére is felkérték. Boldogan mondott igent, hiszen az ismertség az ő szakmájában alapvető fontosságú volt a karrierhez, és nem utolsó sorban pénzt is remélt belőle az újabb álom, a saját repülőiskola megalapításához. Ám a forgatókönyvet olvasva Bessie azonnal visszalépett.

Az első jelentekben rongyosan, bottal a kezében, nagy csomaggal a hátán kellett volna megjelennie. Úgy, ahogy a fehér amerikai többség szemében a feketékről kialakított kép élt.

Bessie Coleman karrierje érdekében opportunista volt, de semmiképp nem megalkuvó: nem volt hajlandó erősíteni a káros sztereotípiákat, elvi okból lépett vissza.

Példamutatása elérendő céllá vált sok néger nő és férfi számára. „Bessie Coleman miatt” - írta róla William J. Powell hadnagy Black Wings című 1934-es könyvében, amit Bessie Coleman-nek ajánlott, „túlléptünk azon, ami rosszabb volt, mint a faji előítélet. Leküzdöttük a korlátokat magunkban és mertünk álmodni.”

Amerikában repülőtér, utca, iskola, könyvtár viseli a nevéterek és utcák viselik a nevét, sőt Franciaországbabn is.

Források: https://hu.wikipedia.org/wiki/Bessie_Coleman

http://24.hu/elet-stilus/2017/01/26/kiesett-egy-repulobol-az-elso-fekete-pilotano/

 

 

Máta Amritánandamaji (sz.: 1953) indiai származású spirituális vezető és tanító, akit követői szentként tisztelnek.
Általánosan ismert neve: Amma (jelentése:anya), vagy Ammacsi ( anyácska); egyéb nevén "az ölelő szent"-nek is hívják, mert eddigi élete során már rengeteg (több mint 20 millió) embert ölelt meg.
Humanitárius aktivista, aki ismert a széles körben tevékenykedő jótékonysági szervezeteiről is.

A jelenkor egyik legfontosabb adakozója. A hajdani dél-indiai kislány életét a rászorulók segítésére tette fel, miután erős megtapasztalásai voltak Istenről. Nem vár tanítványokat, hanem éppenhogy ő járja a világot, húsz éve, adományokat gyűjtve. Azonban Amma nem csak gyűjt, hanem ad is: tanítása elsősorban abból áll, hogy teljes, elfogadó szeretetével átöleli az elébe sorjázó embereket, immár több, mint huszonhét milliót.

https://harmonet.hu/ezoteria/18723-atolelni-a-vilagot-szubjektiv-elmenybeszamolo-amma-muncheni-latogatasarol.html

Ayudh szanszkrit szó jelentése,,Béke”, Továbbá az AYUDH betűszó, az Amrita Yuva Dharma Dhara kezdőbetűiből áll össze, mely szabad fordításban azt jelenti szanszkritül: „fiatalok, akik mozgásban tartják a tisztesség kerekét. Az AYUDH egy olyan - Ammá (Mata Amritanandamayi)által inspirált - ifjúsági mozgalom, melynek tagjai spirituális értékeken nyugvó életet szeretnének élni. Önmagukon kezdve a változtatást, azon dolgoznak, hogy a jövő reménytelibb, békésebb és szociálisan érzékenyebb legyen. Galambot formázó logójuk két szárnya a szeretetet és odaadást szimbolizálja. Ammá egyik allegóriájában, farka a spirituális tudást, és a madár irányításához nélkülözhetetlen intellektust ábrázolja. Mindezen értékek segítenek nekünk szabadon szárnyalni, függetlenül és boldogan élni életünket.

 

Meera anya, spirituális tanító, eredeti nevén Kamala Reddy. (1960 -, India)
Szegény, mélynyomorban élő szülők gyermeke, akik a hindu vallás törvényei szerint élnek. Hat éves, amikor van egy olyan révülés élménye, amit rokonai, és a közelében levő ismerősei megvilágosodásként értékelnek. Ez a szamádinak mondott élmény eltart pár napig, és erős nyomokat hagy a kis Kamalában. 12 éves, amikor meglátogatja egyik nagybátyja, akivel addig soha nem találkozott, és akinek az a felismerése van, hogy ő Shakti istennő megtestesülése, avatára. Innentől kezdve úgy tekint Kamalára, mint segítő istennőjére, akinek tanácsaira, álmaira hagyatkozhat. Az ő rajongása kultuszt csinál a kislány köré, amihez egyre többen kezdenek el csatlakozni. 14 évesen elviszi őt egy asramban, ahol Kamala, Meera anya néven, tanítani kezd. Ezek az átadások először az asram tagjainak szólnak, majd egyre több kívülálló is csatlakozik, főleg nyugati emberek. 19 éves, amikor meghívják tanítani Kanadában. Itt nyilvános előadásokat tart. Két évvel később Németországba utazik, ahol egy éven keresztül folyamatos kurzusokat és eladásokat tart. 22 éves, amikor Németországban férjhez megy, és ugyanebben az évben meghal nagybátyja is. A tanításai egy rítus szerint zajlanak teljes csöndben. Az emberek hozzá járulnak, ő megérinti a homlokukat és mélyen a szemükbe néz. Ezalatt állítólagosan a személy tudatalattijával kommunikálva, megtölti azt fénnyel, kiiktatva a rossz gondolatokat, a félelmeket. Szóbeli tanításai korlátozottak, nem az értelem segítségével, hanem a mélyebb élményalapú információ átadással kommunikál. Ezekért nem fogad el pénzbeli juttatást, ingyen és ellenszolgáltatás nélkül folynak ezek az átadások. Szerinte a boldogság, a teljességben megélt élet, akárcsak a fény úgy van jelen körülöttünk, de úgy működik, mint az elektromosság, hogy aki nem tud magának villanyt kapcsolni, annak fel kell azt kapcsolni.

http://eletemmodja.blogspot.com/2014/12/szuletett-december-26-meera-anya.html

 

Gertrude Jekyll

Ha ő nincs, akkor ma sokkal szürkébb lenne a világ. A kertekhez, zenéléshez, zeneszerzéshez, íráshoz, fafaragáshoz és fémmegmunkáláshoz is értő Gertrude Jekyll, a legendás kertész-kerttervező.

Az 1843. november 29-én, Londonban született Gertrude Jekyll élete legnagyobb részét az angliai Surreyben lévő családi birtokon töltötte,

majd a szülői házként szolgáló Munstead House-tól nem messze létrehozta saját birtokát. Ez a Munstead Wood nevet kapta, a névbéli különbség persze nem véletlen: Jekyll a lakóhelyül szolgáló ház körül óriási kerteket alakított ki.

De máshol is: a tengeren innen és túl összesen 400 kert fűződik a nevéhez. Nem csak megtervezte és gondozta, hanem sokat írt is róluk: több mint 1000 botanikai és kertnépszerűsítő újságcikkét, valamint egy tucat kötetét tartják számon.

Érdekesség, hogy Gertrude Jekyll kertészeti munkájához az angol romantikus festő William Turner tájképeiből nyert ihletet. Ezek hangulatát igyekezett megvalósítani, átemelve a vászonról a való életbe. Mindez olyannyira sikerült, hogy még életében és 1932-es halála óta is

az egyik legbefolyásosabb olyan személyként tartják számon, akinek munkássága meghatározta azt, hogyan is "kell" kinéznie egy szép kertnek. Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20171129_gertrude_jekyll_szuletesenek_174_evforduloja_jekylls_174th_birthday_virag_kert_botanika_kerttervezes_viragoskert

 

https://hu.fitnessonline365.com/best-success-tips-from-made-women-36733

https://nokert.hu/kategoriak/arckepcsarnok további inspiráló nők

http://www.supersoul.tv/category/supersoul-100/the-complete-list további inspiráló nők és férfiak

 

(Molnár József  - Pe-氣 -ce)