Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A gondolatok kiemelkedő jelentősége

 

 

 

,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod."

 

 

 

Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk.

Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el. (Harry Lorayne)

 

 

 

Ha tettet akarunk aratni, gondolatot kell vetnünk. (G. D. Boardman)

 

A mennyiség előbb-utóbb megmutatkozik a minőségben! Ez igaz a gondolkozásra is. (Harry Lorayne)

 

 

Ha sikerül megszerveznünk gondolkozásunkat, képesek leszünk megszervezni és irányítani az életünket. (Harry Lorayne)

 

 

Az elme szervezettsége azt is jelenti, hogy a gondolkozásnak határozott célja van. (Harry Lorayne)

 

 

,,Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, szeretet, biztonság eszméihez és elméd boldogságot teremt."

 

 

,,Rendezd a gondolataidat, következtess módszeresen, ez a titka a sikernek!"

 

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

 

 

Amire az ember gyakran gondol, az meghatározza a gondolkodásmódját, mert a képzetek mintegy áthatják a lelket. Tehát itasd át lelkedet szüntelen ilyen gondolatokkal. (Marcus Aurelius)

 

 

 

,,…az ember nem más, mint amit egész nap gondol.” (Emerson)

 

 

 

,,Az uralkodó gondolkodásmód vagy mentális beállítottság mágnes, a törvény pedig az, hogy a hasonló hasonlót vonz.

Az előbbi tehát kivétel nélkül olyan körülményeket von maga után, amelyek saját természetének felelnek meg." (Charles Haanel)

 

 

 

,,A rendezett harmonikus életvitel, rendezett harmonikus gondolkodást takar.”

 

 

 

Tanulja meg, hogy olyan gondolatokra gondoljon, melyeknek következményét szívesen látja megvalósulni életében.

A láthatatlan ugyanis nem azt jelenti, hogy egyben hatástalan is! (Kurt Tepperwein – Szellemi törvények)

 

 

ha-pozitivan-kezdunk-gondolkodni-es-sikeresnek-latjuk-magunkat--akkor-sikeresse-is-kezdunk-valni.jpg

 

 

,,A siker energiájának létrehozása azon a tényen alapul, hogy a gondolatok energiát hoznak létre. A siker felidézése újabb sikerekhez vezet."

 

 

Életed tényeit te teremted szabadon; mert figyelmed irányát csak te irányíthatod – ez a te felelősséged.

Amire hosszú időn keresztül figyelsz, azt kezded beépíteni a rezgésedbe, és fokozatosan kezd megvalósulni az életedben. (Abraham-Hicks)

 

 

,,A cél: uraljuk gondolatainkat és a gondolatokon keresztül az érzelmeket.

Ezzel egyensúlyt teremtünk és életpályánk szépen ívelő szakaszba jut, egészségünk stabil nyugvóponton állapodik majd meg.

Gondolataiddal és ezáltal az érzéseiddel átírhatod a jövődet."

 

 

 

Ha a tudatunkban felmerülő gondolat - legyen az akár kívánság, elképzelés vagy cél - rögzül a tudatban, és újra meg újra aktiválódik, hasonló vagy azonos erőket fog magához vonzani, és gondolatkomplexummá sűrűsödik. (Kurt Tepperwein)

 

 

 

,,Hasonló gondolatok vonzzák a hasonló gondolatokat, és amikor ezekből az egyszerű energiákból megfelelő mennyiség halmozódik fel, rezgésük felerősödik, majd lelassul, és egy részük anyaggá válik. Fizikai formát öltenek, a gondolatok, és amikor nagyon sok ember gondol ugyanarra, nagy a valószínűsége, hogy valóságot teremtenek a gondolataik." (Neale Donald Walsch)

 

 

 

Az a gondolati impulzus, ami ismét és ismét behatol a tudatalattiba, a tudatalatti nekilát, hogy ezt a gondolatot átváltoztassa annak fizikai megfelelőjévé.

 

 

 

Ha egy gondolat folyamatosan jelen van az elmében, vagy koncentráltan foglalkozunk vele, gyakran bevonzza a hozzá tartozó tulajdonságokat is. (...) Egy gondolat olyan, akár a földbe vetett mag. (Napoleon Hill)

 

 

Az életminőséged legfőképpen attól függ, hogy milyen mentális és érzelmi minőségek töltik be a tudatodat. Azt pedig leginkább az határozza meg, mire helyezed a figyelmed irányát, s mennyire tudsz éberré válni. Amíg valaki nagyrészt öntudatlanul reagál az őt érő ingerekre, és a külvilág eseményeinek hatásai irányítják, addig nem lehet hatékonyan felhasználni a vonzás törvényét. Amikor gondolsz valamire, ahhoz kapcsolódóan bizonyos érzelmek is megjelennek benned. A lényed egy része felveszi annak a rezgését, s annak fizikai megfelelője a vonzás törvénye szerint megjelenik az életedben. (Gyuró Éva)

 

 

a-teremtes-alapja.jpg

 

 

,,..És csak egyszerű dolog van közted és az álmod megvalósulása közt: cselekedned kell” ,,Csak ülj be a repülődbe, kapcsold be az utánégetődet, és sikeres leszel.”

 

 

Tedd magadévá az érzést, ami a valóra vált álmokhoz fűződik. Képzeld el és érezd át azt a boldogságot, amit akkor éreznél, ha vágyad tárgya már a birtokodban volna. Ha így teszel, vágyad magától tárgyiasul. (Neville Goddard)

 

 

,,Talán meglepő, de képzeletünkkel sikeresen motiválhatjuk magunkat, feltéve, hogy lelki szemeink előtt elért célunk jutalmaként nem csupán egy homályos, fekete-fehér kép sejlik fel. Ehelyett készítsünk egy tarka színekben pompázó, részletgazdag "felvételt" arról, amire igazán vágyunk! Legyen minél tisztább és színesebb, mert így elérhetőbb lesz a célunk! Programozzuk be magunkat, és kezdjünk új életet!"

 

 

10898077_431208153698075_4643848217065342322_n.jpg

 

 

silva---vizualizacio.jpg

 

mennyiseg-es-minoseg--energia-es-munka--pozitiv--jo--szeretettel-teli--cselekves-es-gondolat.jpg

 

 

,,Mindennap végezve a feladatokat átlagosnak tűnhet, pedig az igazi erő ebben van. Ezek azok a dolgok, amik szokásoddá válnak. A szokásaid határozzák meg, hogyan működik az életed. Milyen egyszerű, könnyű dolgok kellenek az Élethez!!! Legyenek jó szokásaid és jó életed lesz!!! :-) Neked milyen szokásaid vannak, amelyek széppé teszik az életed?”

 

 

,,Minden pozitív gondolat a jó irányba hajt."

 

,,Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit el akarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni." 

 

Mindig maradj a csodában.

 

 

Nyugalom - hogy nem mozgósítasz energiákat. 

 

,,A helyettesítés törvénye szerint nem nyomaszthat, nem kínozhat stressz, ha pozitív gondolatokkal foglalkozunk."

 

 

,,A cselekedet mindig abból születik, amit erőteljesen kívánunk."

 

  

Telítettség.

 

 

 

,,Csak úgy javíthatsz egy helyzeten, ha jobban érzed magad, amikor rá gondolsz."

 

 

 

,,Gondolataidat ne igazságtartalmuk alapján válogasd meg, hanem az alapján, hogyan érzed magad tőlük."

                                    

 

 

 

A sikeresek arra gondolnak, amit akarnak.

A sikeresek lejátsszák magukban a sikert.

A sikeresek látják a sikereik következményét. 

                                   

 

 

,,Tudod, hogy mikor hozol jó döntést? Amikor a szívedben béke van."

 

 

 

A boldogság nyugodt elme gyümölcse

,,Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, szeretet, biztonság eszméihez és elméd boldogságot teremt.”

 

 

Maradj csak szemlélődő, ne ítéld meg! Ne keveredj bele. Ne adj neki energiát.

 

 

,,Amikor kiterjedést érezzük, az Univerzum üzeni, hogy jó úton járunk. Amikor beszűkülünk, az Univerzum üzeni, hogy letértünk az ösvényünkről. Tehát, mikor előre haladunk, mindig arra menjünk, ami a kiterjedés érzése felé vezet.”   

 

 

Minden perc, amit nem meditatív békében töltesz, az időpazarlás.

     

 

Légy tudatos, légy nyugodt, meditatív, boldog, jóságos, együttérző, megértő, támogató, kedves, sugárzó. Légy ajándék, légy áldás és bőség magadnak és másoknak. (Molnár József)

 

Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, lélegzel, gondolkozol, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

 

Semmi sem éri meg, azt az árat, amit idegeskedéssel (amit nem nyugalommal, nem meditatív békével) szerzünk meg. (Molnár József)

 

Őrizd meg a fókuszt.

 

 

Pozitív-Sikerélmények.

 

 

,,A bölcs megválogatja, hogy milyen tapasztalatokra akar szert tenni."

 

 

Amit akarsz, arra koncentrálj.  Amit el akarsz érni az életben, olyat…azt lásd, nézd, érezd, s elindul a vonzás, ..elindul feléd. 

 

 

Bízz a meditáció csodájában!

 

Bízz a teljes kipihentség csodájában!

 

 

Ne engedd, hogy bepörögjön az elméd.

 

Jelenben lenni, ne terhelje semmi az agyad se múlt, se terv, se jövő.

 

 

A gondolatok ellenőrzése 

,,Elhatározta, hogy összeszedve magát elmélyed egy szabadon választott gondolatban, és azt szilárdan megtartja, hogy ezáltal a tiszta gondolati képesség erői acélozzák meg."

A gondolkodás, gondolatvilág ellenőrzésével a lélek uralmat szerez saját gondolatvezetése felett, az "átsuhanó" gondolatok helyett pontos, világos, rendszerezett gondolkodás, a koncentráció elsajátítása a gyakorlat célja. 

Az embernek benső világa teljes csendjében kell a kívülről rárohanó gondolatokat az értelem irányába, a logika rendszere felé szeretettel terelnie. Egy gondolatot teljes belső szabadságából lelke középpontjába állít a gyakorló, aztán megkísérel távol tartani minden érzést és gondolatot, ami kívülről tolakodna oda. 

A központi gondolattal csak azt kössük össze, amiről azt akarjuk, hogy oda tartozzon! A gyakorlás során elérjük azt, hogy foglalkozásunk, a hagyományok, a társadalmi viszonyok, a napszak bizonyos tevékenységei, vagyis a külső körülmények nem befolyásolják a gondolatok menetét. 

A gyakorlási időben lelkünkből szabadon ki kell ürítenünk a szokásos, mindennapi gondolatmenetet. Kezdetben ehhez egy tárgy adhat segítséget, amelyről felépített, előre meghatározott módon gondolkodunk. Az adott időszakban önmagunkon erőt véve, naponta legalább öt percig gondolatainkat egy egyszerű tárgyra koncentráljuk, kizárva az oda nem illő gondolatokat.

Forrás és a teljes cikk: Gera Olga Megjelent a Manifesztum 9. számában  http://www.napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/a-szivcsakra-felelesztese/az-1-asztralis-szirom-gondolatkontroll

 

 

969637_10201391425124282_1756703705_n.jpg

 

 

Forgass olyan gondolatokat a fejedben, amelyek jókedvre derítenek.

Tégy olyan dolgokat, melyektől jó lesz a közérzeted.

Barátkozz olyan emberekkel, akik növelik az önbizalmadat.

Táplálékod mindig előnyére váljon a testednek.

Lépteid kövessék belső ritmusodat. (Louise L. Hay)

 

 

 

Érettnek lenni azt jelenti, hogy elérünk arra a pontra, amikor felelősséget vállalunk gondolatainkért és cselekedeteinkért. (Andrew Matthews)

 

 

 

POZITÍV SZAVAK/MONDATOK-GONDOLATOK-VIDEÓK-ÉLMÉNYEK-ÉRZÉSEK NAPI BŐSÉGE.

 

 

 

Sok sok pozitív,

bőséggel, gazdagsággal, sikerrel,

örömmel, vidámsággal,

békével, harmóniával, nyugalommal, elégedettséggel,

könnyedséggel, energiával,

szeretettel kapcsolatos szavak

napi bőséges használata.

 

 

 

,,Az ok és okozat törvénye szerint az életben tapasztalt okozatok oka az, amit a testünkbe meg az amit a tudatunkba befektettünk. S persze a megszokás törvénye… aki sikeres az azért sikeres, mert sikeres szokásaik vannak. Fel kell venni azokat a szokásokat, melyek hozzá segítenek a sikerekhez."

 

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

 

 

 

Jót s jól. Ebben áll a nagy titok. (Kazinczy Ferenc)

 

 

A jól végzett munka elnyeri méltó jutalmát.

 

 

Amit beteszel a napjaidba, az jön ki -  gondolat, tettek, pl. meditáció, nyugalom, kipihentség, akarat, szeretet. (Molnár József)

 

Amit ma teszel, az meghatározza a holnapi napodat, amit a héten teszel, az meghatározza a jövő hetedet, amit ebben a hónapban teszel, az meghatározza a jövő hónapodat. (Molnár József)

 

Amire, ahová irányítod a figyelmedet, - az a fontos! (Molnár József)

 

,,Susan Nolen-Hoeksema és munkatársai amellett érvelnek, hogy a depresszióra hajlamos emberek sokkal inkább szomorú érzéseikre fordítják figyelmüket. Ez a fajta rágódás (rumináció) a depressziós állapot fennmaradásához járul hozzá.” ,,A boldogtalan emberek állandóan arra összpontosítanak, hogy mit utálnak az életben. A boldog emberek pedig arra, amit szeretnek.”

,,Ne feledjük, hogy a valamire való odafigyelés is viselke­dés, elvileg hasonló minden más viselkedéshez. Gya­koriságát és valószínűségét befolyásolhatják a megerősítéses kontingenciák. Ha jutalmat várhatunk azért, hogy valamire nagyon odafigyelünk, akkor nyilván nagyon oda fogunk figyelni. Tehát a megerősítés befolyásolhatja azt a tevékenységet, amitől az elsajátítás függ.”

Koncentrálj oda. Odafigyelés a pozitív dolgokra, így ez marad benned. (mj)

A sikertelenek kilencvenkilenc százalékát azok teszik ki, akiknek már szokásukká vált, hogy mentségeket keressenek. (George Washington Carver)

,,Akik igazán jól ismerik a pszichológiát, azok tudják, hogy a szokások a legfontosabbak.”

,,Az élet nem csak úgy megtörténik veled. Minden a döntésekről szól, és arról, hogyan reagálsz az egyes helyzetekre.

Ne feledd: aki sikeres, az nem csak úgy odasodródott a csúcsra. Koncentrált cselekvésre, fegyelemre és jókora energiára van mindennap szükség, hogy menjenek a dolgok. Végső soron azok a szokások határozzák meg, milyen lesz a jövőd, amelyeket mostantól kezdesz el felvenni."

 

,,Jó gondolat helyébe jót várj.” ,,Sokkal nagyobb ereje van a gondolatoknak, mint ahogyan azt sokan gondolják! Tudatosan oda kell rájuk figyelni.”

,,Ha az ember tiszta elmével szól vagy cselekszik, az öröm úgy követi, mint saját árnyéka.”

 

,,Minden, amire gondolunk, és hiszünk magunkhoz vonzzuk,...megteremtjük! Csak is azokkal a gondolatokkal foglalkozzunk, amiket el szeretnénk érni!.....és a gondolatok megvalósulnak!! A gondolatok olyan energiát bocsájtanak ki, amivel magadhoz vonzhatod azt, amit szeretnél, vagy éppen azt is amit nem! A Teremtés mindig megtörténik, legyen az jó vagy éppen rossz! Mindig arra helyezzük a figyelmünket, amit el akarunk érni, és nem arra amitől félünk! A pozitív megerősítések, gondolatok, sokkal erősebbek mint a negatívak! Mindig tudatába kell lennünk annak, hogy mit gondolunk, mit beszélünk, és mit érzünk! Te alakítod az életed, és olyanná formálod amilyenné a gondolataid,.. és szokásaiddal alakítod!! Mindig a gondolataid okozzák az érzelmeidet, minden a gondolatból ered!! Gondolat, berögződés a tudatba, szokás, érzések!!....és ezek következménye persze ezek után az eredmény, amit mindezek után megkapunk! Minél jobban érzed magad,.. akkor vagy igazán egyenesben!! Minden negatív berögződésen lehet változtatni tudatossággal, szeretettel, és Hittel!! Nem megy azonnal, sok munka, elszántság, kitartás, kell hozzá!!....és Cél, amit el akarunk érni!! Nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat, mert a jó dolgok akkor történnek, ha folyamatosan azonos hullámhosszon vagyok,...és fenntartom magamban ezt az állapotot!!... és nem engedem meg, hogy bármi kizökkentsen az egyensúlyomból, nem hagyom, hogy bármi befolyással legyen rám!! Az életünket mindig úgy alakítsuk, ahogy nekünk jó,..és ne hagyjuk, hogy mások akarata,.. és döntése eltántorítson minket a célunktól!! Mindig tartsunk ki az mellett amit el akarunk érni!! Döntsd el mit akarsz,.. és a tiéd lehet, ha teszel érte! Készen nem fogsz megkapni semmit sem!! Fontos, hogy mit látsz, mit gondolsz,.. és mit érzel!” Forrás: http://teremtesmisztikaja.blogspot.hu/2013/09/minden-amire-gondolunk-magunkhoz-vonzzuk.html

,,A legtöbb ember nem tud uralkodni a kívánságain, mert nem ura a gondolatainak. Mindenfélén töprengenek, szétszórják alkotó gondolataik csodálatos potenciálját, pedig azt koncentráltan egy célra kellene irányítani, mert ily módon bármit elérhetünk, amit csak el tudunk képzelni.
Nagyon kevés ember van tudatában annak, hogy a gondolatai milyen nagymértékben alakítják a valóságát. Alig akadnak olyanok, akik önállóan gondolkodnak. A legtöbben - anélkül, hogy tudnának róla - mentális lemezeket tesznek fel, vagy a számukra felkínált gondolatokon kérődznek ahelyett, hogy a saját gondolataik erejével szembeszállnának ezekkel és önmaguk alakítanák az életüket.”

A nem éppen eszményi környezettel úgy birkózhatsz meg a legkönnyebben, ha szem előtt tartod a célodat. A körülmények ritkán tökéletesek, szóval ha a családi vagy munkakörnyezeted nem segíti elő a sikered elérését, fokozott erőfeszítéseket kell tenned a fókuszod élességének megőrzésére! (Donald Trump)

A cél olyan, mint a Sarkcsillag. Ráállítod az iránytűdet, és amikor letérsz az utadról, segít visszatalálni. (Marshall E. Dimmock)

Koncentrálj arra, amit el akarsz érni! (Andrew Matthews)

,,Azt vonzzuk be életünkbe, amire gyakran gondolunk, amire mélyen koncentrálunk.”

Az összpontosítás a siker egyik kulcsa. Tisztában kell lennünk a képességeinkkel, hogy mihez értünk, és arra a területre kell fordítani az időnket és az energiánkat. (Bill Gates)

,,Ha a napod minden percében kristálytisztán a szándékaidra koncentrálsz, azzal erős teremtő energiákat mozgatsz meg.”

,,Tudnod kell, hogy ezek a teremtő energiák folyamatosan működnek. Amikor nem a vágyaidra összpontosítasz, akkor ezek az energiák, szertefolynak és azokat a koncentrálatlan gondolataidat valósítják meg, amelyek éppen a fejedben vannak…Amire fókuszálod a tudatodat abból kapsz újra és újra egyre többet és többet. Épp ezért fontos mindennap megtisztítani a szándékaidat, és pozitívan tartani a gondolataidat. Érdemes reggelente végiggondolnod, hogy mi az, amit ma el akarsz érni. És érdemes a nap minden pillanatában figyelni a szándékaidra, és feltenni magadnak a kérdést: mit vonzok magamhoz ezzel a gondolattal?”

 

 ,,…fontos a tudatos gondolkodás – a figyelmünket az élet napos oldalára irányítsuk, és akkor az fog erősödni.

Ha valamire elég hosszú ideig fordítjuk a figyelmünket – tehát érzelmileg ráhangolódunk – legyen az pozitív vagy negatív dolog – megérkezik hozzánk. Amire irányítjuk a tudatunkat, azt valósítja meg az élet. Tudatosságunk foka határozza meg életkörülményeinket, de mi határozzuk meg, hogy milyen tudatban élünk.

HAJÓD KORMÁNYÁT EGYEDÜL TE IRÁNYÍTOD

A GONDOLATAIDDAL, AZ ÉRZÉSEIDDEL!

TANULJUK MEG IRÁNYÍTANI GONDOLATAINKAT,

ÉRZÉSEINKET, ENERGIÁNKAT!

Csodák akkor következnek be az életünkben, ha a megfelelő pozitív gondolatok megfelelő pozitív érzéseket váltanak ki, melyek megfelelő magas rezgéseket hoznak létre, és így vonzzák az életünkbe a megfelelő pozitív eseményeket.

Minél többet gondolunk valamire, annál nagyobb energiaörvényt hozunk létre, ami magához vonz más dolgokat is, amik ugyanazon a frekvencián vannak.”

 

Tápláld az agyad nagyszerű gondolatokkal, mert soha nem jutsz magasabbra, mint amennyit gondolsz magadról. (Benjamin Disraeli)

 

,,A Vonzás törvényének értelmében gondolatainknak teremtő ereje van. Azt vonzzuk be életünkbe, amire gyakran gondolunk, amire mélyen koncentrálunk.”

 

,,Lelkünk rendkívül erős dolog. Ha megtöltjük pozitív gondolatokkal, az életünk elkezd megváltozni.”

 

,,Bőséged ugyan gondolattal kezdődik, de…azokat aztán pozitív tetteknek is kell követniük.”

 

 

,,Az erős önkontrollal rendelkező emberek sokkal elégedettebbek, sikeresebbek és boldogabbak. A gondolatainkkal irányítunk, amelyeket ha egyszer elraktároztuk őket érzésekké válnak.
Érzéseinket mindig a gondolataink határozzák meg.

Cselekvéseinket pedig az érzéseink határozzák meg. Tehát életünk irányítása a mi kezünkben van azáltal, hogy tökéletesen irányítjuk a gondolatainkat."

 

 

,,A gondolat a vonzás kozmikus törvényének engedelmeskedve működik, így az általuk keltett rezgések hatással vannak a környezetünk rezgéseire is. Ha tehát valamit elég erősen vizualizálunk, az megjelenik a térben is, először csak az asztrális síkon, majd előbb-utóbb a fizikai síkon is, ha nagy erőt adtunk neki.”

 

 

,,Nincs időd negatívan gondolkodni, mert azzal csak több olyat teremtesz, amire azt mondod, nem akarod.

Ha pozitív megerősítéseket használsz, és még sincs eredménye, akkor gondolj vissza, milyen gyakran engeded meg magadnak a nap folyamán, hogy rosszul érezd magad vagy csalódott vagy! Pontosan ezek az érzések azok, melyek eltolják pozitív megerősítéseid manifesztálódását és blokkolják a jó áramlását.

Gondolataink különlegesek. Minden egyes kigondolt gondolat alakítja jövőnket. Minden gondolat!

,,Minden egyes gondolat, amitől rosszul érezzük magunkat, elpazarolt gondolat.”

Nem csak a pozitív gondolkodás és egy nagyszerű élet megteremtésének lehetőségét veszítjük el általa, hanem még hozzá is adunk a negatívokhoz, ami kellemetlen élményeket hoz nekünk.

Minden gondolat különleges.

Megtanulhatunk pozitív megerősítésekben gondolkodni. Igen, egy kis munkával jár irányításunk alá vonni gondolatainkat, de a jutalom óriási. A múltnak nincs hatalma felettünk. Még a problémáknak sem lesz hatalmuk felettünk.

Az erőnk azokban a gondolatokban rejlik, amelyeket ma választunk. Emlékezz rá, végtelen lehetőségek állnak előttünk!

Gondolhatunk boldogságra. Gondolhatunk pozitív gondolatokat.Mondhatjuk: Igen, meg tudom csinálni!

Gondolhatunk olyan dolgokra, melyek boldoggá tesznek. Megtanulhatunk csak a jó dolgokra gondolni a világban. Egy mosollyal köszönthetjük a napot. Tudtára adhatjuk a világnak, hogy boldogok vagyunk, mert élünk. Kifejezhetjük hálánkat minden fordulatnál. Szerethetjük testünket. Lehetünk önmagunk legjobb barátai. Tetteinkkel példát mutatunk gyermekeinknek. Csak azáltal, hogy figyelnek bennünket, megtanulják, hogy teremtsenek boldog, teljes életet. A jutalmunk pedig az lesz, hogy megfigyelhetjük, amint életünk napról napra a legboldogabb, legszeretetteljesebb, leggazdagabb élménnyé válik. És ez ki fog tartani maradék földi napjainkra.

Ezért gyakorolj úgy gondolkodni, amitől jól érzed magad. Ezen a módon mindig az örömből teremted életed az örömbe. Az öröm mindig több olyat hoz, aminek örülni tudsz.” Forrás: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/

 

 

A vonzás törvénye kimondja, hogy minden ember egy élő mágnes, amely ellenállhatatlanul magához vonzza azokat az embereket és körülményeket, amelyek összhangban vannak uralkodó gondolatainkkal. Tudjuk, hogy a
világegyetemben minden energia, a vibrálás állapotából származik. Minden vibrál.

Aztán létezik egy kisugárzási törvény, hogy minden vibrálás és kisugárzik belőlünk. Mindig magunkhoz vonzzunk pozitív, vagy negatív embereket, körülményeket, olyanokat amelyek összhangban vannak uralkodó gondolatainkkal. Ezért rendkívül fontos, hogy arra gondoljunk, amit el akarunk érni, amire vágyunk, nem pedig arra amit nem akarunk. http://szeretetmhely.blogspot.hu/2011/03/het-lelki-torveny.html#axzz4KnyJHeXg

 

 

,,Tudnunk szükséges, hogy mint minden kimondott szó, így minden gondolat is rendelkezik egy bizonyos szintű és mértékű energiával pozitív illetve negatív energiával. Mivel a kimondott szó a gondolatinál nagyobb szintű és egyben erősebb energiát képvisel, így minden kijelentés igen jelentős energiatartalommal bír.”

Tanulja meg, hogy olyan gondolatokra gondoljon, melyeknek következményét szívesen látja megvalósulni életében. A láthatatlan ugyanis nem azt jelenti, hogy egyben hatástalan is! (Kurt Tepperwein – Szellemi törvények)

 

A jövőd felé akkor tartasz, amikor elindulsz az álmaid felé, a teremtő gondolatban. (Asajah Csilla)

 

Ne a Teremtőt hibáztassuk azért, amit mi rontottunk el.

Ne az Univerzumtól várjuk, hogy tanulja meg a mi nyelvünket. Ha akarunk tőle valamit, tanuljuk meg az ő szabályait és tanuljuk meg kifejezni magunkat az ő nyelvén.

 

Mit tegyünk, hogy ne öntudatlanul teremtsünk a gondolatainkkal?

 

A gondolatainkra szükségünk van, de akkor, amikor mi akarjuk, úgy, ahogy az nekünk jó.

 

1. A legfontosabb hogy, belássuk: ez a mi döntésünk.

    El kell döntenünk, akarjunk-e a továbbiakban is a szétszéledt gondolatainkat hajkurászni, vagy megtanuljuk uralni a saját figyelmünket.

 

A felmerülő gondolatok nem uraink. Nem muszáj követnünk őket.

Úgy is dönthetünk, hogy elengedjük őket, mint a felhőket.

Hagyjuk, hogy elszálljanak, de már figyelmünkkel, tekintetünkkel nem követjük őket.

A logikus elménk ilyenkor hajlamos megijedni. Abban a tévhitben van, hogy ha ő nem ügyel ránk és mindenre, ami velünk kapcsolatos, akkor kontrollálatlan delíriumban a szakadék felé fogunk száguldani. Ezért mindenáron kapkod a kormány felé. Akkor nyugszik meg, amikor a megszokott módon ismét kapkodunk a zavargó lepkékként szálló gondolataink után. Ez kontrollérzetet ad neki.

 

Ha a gondolatzaj a menekülésünk eszköze, akkor ideje felvállalnunk azt, hogy szembenézünk azzal, ami elől menekülünk.

Ha a gondolatzaj pusztán szellemi fegyelmezetlenség vagy a tudatosság hiányának következménye,

akkor az nem más, mint amikor a család kedvenc palotapincsije zsarnokként a fejünkre telepszik.

Ideje, hogy megtanuljuk fegyelmezni a figyelmünket és visszavegyük az irányítást a gondolataink felett.

 

2. A mi döntésünk milyen gondolatokat táplálunk.

    Dönthetünk a negatív és sötét gondolatok mellett, azt gondolva, hogy azok jobban tükrözik a valóságot, de dönthetünk amellett is, hogy pozitív gondolatok felé fordulunk.

 

3. Erősebbek vagyunk gondolatainknál, hiszen mi teremtjük és választjuk meg azokat.

Így nálunk van a hatalom, hogy mihez kezdünk velük.

Tudatosítani tudjuk magunkban a negatív gondolatainkat és a negatív hatásukat ránk, így még a legrémesebb gondolatainkat is képesek vagyunk átalakítani.

Ha nem tesszük meg, a negatív gondolatok lehúznak minket.

Csökkentik az energiaszintünket.

Hatásukra érzelmeink is negatívak lesznek és ennek megfelelően a tapasztalataink is. Ez megakadályozza azt, hogy azzá váljunk, akik valójában vagyunk.

 

Meditáció közben figyelj befelé és kérdezd meg magadtól:

Van-e valami nagyon gyakran visszatérő gondolatom magammal kapcsolatban? Egy gondolat, ami rossz hatással van rám?

Például: “Nekem semmi se sikerül!” vagy “Mások sokkal sikeresebbek nálam, holott fele annyit se tudnak.” vagy bármi ami eszedbe jut.

Figyeld meg milyen helyzetekben jön elő jellemzően ez a gondolat?

Hogyan hat rád? Hogyan változtatja a viselkedésedet? Milyen gyakran ismételed ezt a gondolatot? Milyen érzések kapcsolódnak hozzá? Milyen érzések merülnek fel magaddal szemben ennek a gondolatnak a hatására? Milyen érzések merülnek fel másokkal kapcsolatban, ha mások is részei a gondolatodnak.

Figyeld meg, mennyire érzed a gondolatot valóságnak? Ez egy valóságosnak tűnő gondolat vagy ez maga a valóság? Mennyire érzed erősnek ezt a gondolatot?

Figyeld meg, hallottad-e ezt a gondolatot korábban másvalakitől? Mondta-e ezt rád valaki? Utalt-e erre? Ki volt az? Kik voltak ezek? Hogy hatott ez rád?

 

És most tudatosítsd magadban, hogy ez egy gondolat. Olyan, mint bármelyik más.

 

Az energiáját te adod neki, te táplálod. Minél jobban elhiszed, annál erősebbé válik.

 

Ha negatívan hat rád ez a gondolat, tudatosan döntsd el, hogy eltűröd-e, hogy a továbbiakban is negatívan hasson rád.

 

Ha a döntésed nem, akkor utasítsd el ezt a gondolatot.

Emlékezz, hogy szabadságodban áll a gondolatot átalakítani.

 

Ha nehezedre esik a gondolatot elválasztani a valóságtól, vagyis nem tudod eldönteni, hogy ez pusztán a te gondolatod vagy ez maga a valóság, akkor képzelj el magad előtt valakit, aki elfogad, nagyon szeret és támogat. Ez lehet élő személy vagy elképzelt, lehet a Segítőd, vagy bárki akit erre érdemesnek tartasz. Érezd a szeretetét és a figyelmét.

Gondolatban mondd el neki, hogy mi az a gondolat, ami bánt. Mondd el hogyan hat rád. Kérdezd meg tőle, mit érez ezzel kapcsolatban. Hogy látja ő a gondolatodat? Segítsen megérteni a gondolatod természetét. Segítsen megoldani. Utána mindig köszönd meg. Még akkor is, ha ezt a fantázia játékának tartod. A tudatalatti együttműködését a hálával tudod megsokszorozni.

Ez egy nagyon erőteljes gyakorlat. Nagyon sok hasznot tud neked nyújtani, ha ráérzel és megtanulod, hogyan tudod a gondolataidat átalakítani.

Forrás: Irina https://www.free-new-you.com/4-lecke-gondolatok-valosagteremto-ereje/

 

 

Meditációs gyakorlat - Gondolatjáték

Tehát a szokott módon, helyezkedj el kényelmesen. Lazítsd el magad, tetőtől talpig. Végy egy mély lélegzetet és ahogyan lassan kifújod a levegőt, érezd azt, hogy az izmaid egyre jobban ellazulnak.

Figyelj a légzésedre. Figyeld milyen egyenletessé és nyugodttá válik.

Amikor kellőképpen ellazítottad magad és légzésed egyenletessé és nyugodttá vált, kezdj el számolni magadban 10-től visszafelé egyig.

Érezd azt, hogy minden egyes számmal egyre mélyebbre és mélyebbre ereszkedsz ebbe a kellemes ellazult állapotba.

Ahogy egyhez érsz arra kérlek, engedd el minden gondolatodat.

Ne gondolj semmire.

Figyeld meg mi történik. Ha gondolatok jönnek, engedd el őket. Figyeld meg, hogy vajon belecsúszol-e egy gondolatfolyamba. Ha igen, és rajtakaptad magad, akkor figyeld meg, mi az a gondolat, aminél épp tartasz. Figyeld meg, milyen gondolatláncon keresztül jutottál ide. Figyeld meg, hogyan húzott magával egyik gondolat a másik után.

Rendben. Amikor egy ilyen gondolathoz érsz, engedd el. Igyekezz ne követni, pusztán engedd el, engedd, hogy elhalványodjon. Ha sikerül, akkor pillanatok múlva már nem fogsz emlékezni erre a gondolatra, mert kicsúszik a figyelmedből. Persze vissza tudnád hívni, ha akarnád.

Gyakorold ezt a játékot a gondolatokkal. Figyeld őket és ha megint magukkal ragadtak és erre ráébredtél, akkor tudatosan engedd el őket.

    Tipp: Segít a gondolatot elengedni, ha egy mélyet belélegzel és a kifújáskor még jobban ellazítod magad.

Ez a gyakorlat segít megerősíteni a figyelmed “izmait”, amelyekkel a tudatodat akaratlagosan a gondolataidra tudod fókuszálni, illetve el tudod fordítani tőlük.

Forrás: Irina https://www.free-new-you.com/4-lecke-gondolatok-valosagteremto-ereje/

 

 

 

,,Az ACT egyetlen gondolat esetében sem kutatja, hogy igaz vagy hamis;

sokkal inkább azt vizsgálja, jó hatású-e.

Azaz: ha odafigyelünk erre a gondolatra, hozzásegít-e minket egy jobb élet megteremtéséhez?

 

Viszonyulj másképpen a gondolataidhoz, így kivonhatod magad hatásuk alól.

Ahogy megtanulod hatástalanítani a fájdalmas és kellemetlen gondolatokat, azok már nem tudnak megrémíteni, zavarni, stresszelni, elszomorítani vagy aggodalmat okozni.

Ha hatástalanítod zavaró gondolataidat, köztük az önkorlátozó meggyőződéseket és a túl kemény önkritikát, azok jóval kevésbé befolyásolják a viselkedésedet.” http://www.harmonet.hu/kultura/56652-dr.-russ-harris-m.d.-boldogsagcsapda-lovagold-meg-eleted-hullamait.html?page=2

 

 

Pozitív gondolkodó - Jobban irányítja az életét, erősíti az immunrendszerét, mivel a gondolatok erősen befolyásolják a hangulatot. Aki optimista hatékonyabb tervei megvalósításában, és stresszhormon szintje is alacsonyabb.

 

 

Ahogy megtanultuk kellemesebbé tenni életterünket, tudnunk kell azt is, hogy a gondolkodás és a belőle származó gondolatok is fontos és meghatározó környezetet alakíthatnak ki.

Ha egyetértünk abban, hogy a szép tárgyak szebbé és harmonikusabbá teszik a környezetet, akkor azt is tudnunk kell, hogy a harmonikus gondolatok is kedvező és kellemes környezetet alakítanak ki.

Megfelelően kell táplálni testünket és gondolatainkat is, mert ebből a kettőből születik az egészséges ember. (Delia Steinberg Guzmán)

 

 

Tekints úgy magadra, mintha már az lennél, akivé válni szeretnél

„Életünk legnagyobb ajándéka a képzeletünk. Minden, ami a fizikai

világunkban megvalósul, először a képzeletünkben létezik. Ennek

következtében mindent, amit a jövőben el szeretnél érni, először el kell képzelned. - Ez dr.Dyer tanításának esszenciája.

 

Végül, dr.Dyer még egy dolgot hangsúlyoz, ami véleménye szerint

kulcsfontosságú mind a gyermekei mind azok számára, akik a könyvet

olvassák:

„Mindig választhatsz olyan gondolatot, ami erősít, azokkal

szemben, amelyek gyengítenek.”

 Vagy ahogy a gyermekeik oly sokszor hallották tőle:

„Az életed a választásaid eredménye, úgyhogy válassz jól.”

Forrás és a teljes cikk  http://lelekmozaikok.cafeblog.hu/2014/06/17/a-gyermekneveles-spiritualis-utjan-10-tanacs-serena-es-dr-wayne-w-dyertol-2/

 

 

 

,,Figyelj gondolataidra

Ne keserítsd meg életed azáltal, hogy teret engedsz a negatív

gondolatoknak.

Keress egy olyan mentális képet magad számára, ami

megelégedettséggel és önbizalommal tölt el.

Cseréld a negatív gondolataidat pozitívakra.

http://lelekmozaikok.cafeblog.hu/2014/09/19/szeresd-onmagad-12-modszer-louise-l-hay-ajanlasaval/

 

 

,,A gondolati nagytakarítással idővel át tudod kódolni a berögzült szokásokat, így lépésről lépésre a változás szemmelláthatóvá válik."

 

 

Tapasztalataid szerint mi a kulcs a hatékony programozáshoz?

  • Részben a forró vágy, részben az erős hit.

  • Az is fontos, hogy /örömmel/ éld bele magad célod elérésének elképzelésébe, mert a tudatalatti nyelve az érzelem.

  • Lényeges továbbá, hogy napközbeni gondolataid támogassák, s ne rombolják a folyamatot. Ha tehát eszedbe jut a célod, mondd azt: „úton vagyok felé”! (Domján László)

 

 

,,Bármely gondolat, amit kitartóan az elmében tartunk, és amit energiával látunk el, hajlamos az életünkben abban a formában megjelenni, amelyben rágondoltunk.

Ha visszautasítod a negatív gondolatok elfogadását, és nem látod el őket energiával, egyre kevesebbet fogsz a saját életedben is megtapasztalni belőle."

 

 

,,A mindfulness valamilyen pszichoterápiával kombinált használata, leginkább a kognitív terápiákkal, hiszen mindkettő hasonlóságot mutat abban, hogy

azáltal segít rajtunk, hogy felismerjük az irracionális, káros és haszontalan gondolatainkat. Ennek nagyon fontos szerepe van a testi és pszichés egészségünk megőrzésében.”

 

 

Tudattalanunkban számos olyan determináló tényező van, amelyek eddigi életünk során halmozódtak fel részben a direkt tanulás, részben pedig a tapasztalás útján.

E tanulásunkban sokszor a szülői vagy nagyszülői mintákat követjük, máskor a környezetünk valamely domináns elemének viselkedését, megint máskor saját válaszokat dolgozunk ki.

Ezek a többségükben védekező jellegű mentális tényezők nagyban akadályozhatnak bennünket az előrehaladásban, ugyanis olykor minden jó szándékunk ellenére olyan helyzeteket alakítunk ki magunknak, amelyek nincsenek a segítségünkre.

 

Hogy valóban mi magunk irányítsuk a sorsunkat, bele kell szólnunk abba, hogy ezek a mentális folyamatok hogyan alakuljanak.

 

Az elme hangolását relaxációban, kontemplációban és meditációban végezzük.

Ennek hatására olyan pozitív tudattalan folyamatok indulnak el, amelyek szinte "véletlenül" bekövetkeztetik az elvárt eseményt. Forrás: http://www.purnam.hu/Siker_medit%C3%A1ci%C3%B3 Info: balintj@gmail.hu

 

 

A gondolat és a szeretet kombinációja mentén alakul ki a Vonzás törvénye. (Charles Hammel)

Ami hasonlít egymásra, az vonzódik is egymáshoz. (Jerry és Esther Hicks)

Minden ami a gondolataidban, tetteidben, érzéseidben, szavaidban megnyilvánul, azokat a dolgokat fogod bevonzani az életedben. (Catherine Ponder)

Bármit is akarj megvalósítani, azt előbb a képzeletedben kell összerakd. (Tycho Photiou)

 

 

,,A gondolataid terméke vagy! Amire gondolsz, azzá válsz.”

 

Hogyan változtassuk meg a gondolkozásmódunkat?

Az agy körülbelül úgy működik, mint egy cég vezérigazgatója. A vezérigazgató feladata a cég (a mi esetünkben a test) növekedésének és védelmének a biztosítása. Ha a vezérigazgató nem végzi jól a munkáját, a cég (vagyis a szervezet) nagy bajba kerül. A gondolatok mérhetőek, az agyunkban fizikai területet foglalnak el, "lakótelepeket" alkotnak, aktívak: növekednek és változnak. Minden döntésünket, szavunkat, tettünket és fizikai reakciónkat befolyásolják.

Gondolataink egészen a genetikai szintig ható változásokat okoznak, mert átalakítják a sejtek struktúráját. Tudósok kimutatták, hogy e struktúraváltozás betegségek térhódítását is eredményezi a testben.

Gondolataink képesek elsöpörni a stresszt, értelmesebbé tesznek, nyugalmat hoznak, alkalmasakká tesznek arra, hogy uralkodni tudjunk érzelmeink fölött, de létrehozhatják mindezek ellentétét is. Miénk a döntés joga!

Forrás: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Dr_Caroline_Leaf_Ki_kapcsolta_ki_az_ag&trackingCode=j8uojz3g-ea5uypqkjhx-S.ITEM_PAGE.C.c1_a11-17n8d32&id=122473&type=22

 

 

 

Egy évig olvass pozitív könyveket és hallgass pozitív kazettákat.

(Hogy kiirtsd a korábbi és tanult negatívizmusokat, ahhoz ez elengedhetetlen. Az évek során felgyűlt negatív dolgokat csak nagy mennyiségű pozitív irodalommal, hanganyaggal tudod közömbösíteni. Közben megtanulsz a megoldásokra koncentrálni, érzékennyé válsz a negatív emberekre és hatásokra. És rászoksz a pozitív gondolkodásra - abba sem tudod hagyni az ilyen könyvek olvasását, kazetták hallgatását és keresni kezded az ilyen típusú emberek társaságát.) Forrás: http://mek.oszk.hu/00100/00174/html/05.htm

 

 

A gondolat hatalma, a tudatosság emelése

A legnagyobb titok, amely az emberiség elől sok évezreden keresztül rejtve volt,

az az, hogy a gondolatainknak teremtő ereje van.

Azt, hogy az a világ, melyben élünk milyen, 

mindig az egyéni gondolatok összessége, azaz a kollektív tudat határozza meg. 

Minden gondolatunk energia, amely hasonló minőségű energiát vonz magához. Ez a Vonzás Törvénye.

Nézzünk csak körül, és gondoljuk át eddigi történelmünket, vagy a jelenünket. Évezredeken keresztül, mennyi félelem, szorongás, gonoszság és rosszindulat járta át szívünket, lelkünket, és tartotta, tartja még ma is fogságban gondolatvilágunkat. Csoda-e hát, ha az a világ, amelyet érzékeltünk, tapasztaltunk, és látunk még most is, ennyi nélkülözést, háborút és erőszakot hordoz magában?

Könnyű mindig a külső körülményeket hibáztatni, és az áldozat szerepében tetszelegni, de most, hogy már tudjuk az Igazságot, változtatni is képesek vagyunk.

Lássunk egy kicsit e jelenség mögé, és vizsgáljuk meg a közvetlen környezetünket, a családi életünket, a munkahelyünket, a barátainkat, az ismerőseinket, vagy azokat az embereket, akik valamilyen módon keresztezik utunkat.

Milyen a kapcsolatunk velük, jól érezzük-e magunkat otthon, vagy ahol dolgozunk, vagy a barátaink társaságában? És általában mit tapasztalunk, ha vásárolni, utazni indulunk? Kedves emberekkel találkozunk? Kellemes élményeket szerzünk? 

Ha igennel válaszolunk, akkor valószínűleg minden rendben van velünk. 

Ellenben, ha olyan emberekkel vagyunk körülvéve, és szinte mindig olyanokba botlunk, és olyanok az életkörülményeink,

akikkel, és amelyben rosszul érezzük magunkat, akkor a hibát önmagunkban kell keresnünk. 

Ekkor érdemes egy kis időt szánni arra, hogy Agykontrollos kifejezéssel élve, "gondolat nagytakarítást" végezzünk.

 

Figyeljük meg, hogy 1 nap alatt mennyi negatív gondolatunk van, miket mondogatunk magunkban:  Pl. De hülye vagyok!, Úgy félek, hogy .....! Nekem ez úgysem sikerül!, Beteg vagyok!, Nekem már úgyis mindegy!, Soha sincs pénzem! Mennyire útálom X-et, vagy Y-t, a helyzetemet! stb, stb, stb.

Ha rájövünk, hogy mennyire az ilyen jellegű, negatív gondolatok és érzések uralják elménket és mindennapjainkat,

akkor itt az ideje, hogy az ellenkezőjére fordítsuk mindezt.

Lehet, hogy nehéznek tűnik, de ha megértjük, hogy ezzel változtathatjuk meg a körülöttünk lévő világot, akkor érdemes komolyan megfontolni, hogy elhagyjuk ezeket a megszokott, gyakran öntudatlanul ismételgetett, mérgező gondolatokat.

Hányan mondják, hogy utálom magamat!

Ha képtelenek vagyunk önmagunk elfogadására és szeretetére, akkor másokkal hogyan tudjuk ezt megtenni?

Hogy is mondta Jézus urunk? SZERESD FELEBARÁTODAT, MINT TENMAGADAT!

 

Elsősorban önmagunkkal kell tehát kibékülnünk, és minden ítélkezést, önmagunk és mások felett, el kell engednünk. Ne tartsunk haragot, és bocsássunk meg önmagunknak és másoknak is, ha úgy érezzük, hogy rosszat tettünk, vagy tettek ellenünk.

A harag olyan méreg, amellyel csakis önmagunknak ártunk. Van-e más nyelv, amely pontosabban kifejezi mindezt: GYŰL-ÖL, vagyis a méreg felgyülemlik bennünk, és végül megöl minket.

Ha mindezt képesek vagyunk megtenni, megnyugszunk, és hatalmas terhektől szabadulunk meg, ami meghozza lelki békénket. Ha úgy érezzük, hogy segítségre van szükségünk, akkor forduljunk egy ehhez értő terapeutához!

Próbáljuk meg az eddigi negatív élményeinket és eseményeket úgy szemlélni, hogy szükségünk volt ezekre a tapasztalatokra ahhoz, hogy levonva a tanulságokat, pozitív irányba tereljük életünket.

Elképesztő és hihetetlen változást fogunk megélni, ha önmagunk megváltoztatásával, szeretetet és harmóniát árasztunk környezetünkre.

Mivel mindannyian kapcsolatban vagyunk egymással, a mi példánk másokra is hatással van, és a Vonzás Törvénye alapján, kizárólag olyan emberek és események uralják majd életünket, amelyek kellemesek számunkra.

Óriási felelősségünk van tehát abban, hogy hogyan hatunk mi a környezetünkre, ezért a világ jobbá tételét, soha ne másoktól várjuk, ezt kizárólag saját magunk példaadó magatartásával érhetjük el.

Úgyhogy rajta mindenki! Söprögessünk csak saját gondolataink háza táján, teremtsünk rendet bennük, és máris jobban fogjuk érezni magunkat!

Forrás és a teljes cikk: http://tegyukszeppeavilagot.hupont.hu/31/a-gondolat-hatalma-a-tudatossag-emelese#ixzz4dC8dm6o1

 

 

,,A pozitív gondolkodás a boldogság mágnese. Ha valamire gondolsz, azt vonzani kezded.

Ha gondolataid szépek, akkor szép dolgokat vonzol.”

 

 

..Pozitív gondolkodás - Megoldás-centrikus hozzáállás

Én a pozitív gondolkodást úgy definiálom, mint megoldás-centrikus hozzáállást.

Ez, egy döntés kérdése: panaszkodni akarok, vagy tenni, azért hogy megváltoztassam az életemet.

Gondolkodjunk pozitívan! Nem mindig vagyunk ugyan ráhangolódva, pláne sok kudarc után, de az kétségtelen, hogy

valóban érdemes így gondolkodni, és utána érkezik a siker is.’’

 

 

,,Amire a figyelmünket irányítjuk, az fogja meghatározni az életünket.

Ami foglalkoztatja a gondolatainkat, az meghatározza a viselkedésünket.’

 

 

https://nyitottakademia.hu/video/2

,,Ha azonosulsz egy gondolattal, elhiszed, az hat rád.

Ugyanis az elme úgy működik, hogy igyekszik a valóságunkat összhangba hozni a gondolatainkkal.”

 

 

,,A negatív energia legnagyobb ellensége az optimizmus.

Minél pozitívabb vagy, minél magasabb a rezgésszinted,

annál több jó esemény történik veled.”

 

,,A bőség tudás, és lelkiállapot.

Tudás - hogy minden, amire csak szükséged van, rendelkezésedre áll, elérhető számodra -, és egy örömteli lelkiállapot együttese, az az érzés, hogy minden, amire vágysz, a megfelelő pillanatban megérkezik hozzád.

Igazából tehát egy tudatállapotot jelöl, és az ebben a tudatállapotban való működésed tudja megteremteni. Lássuk, hogyan!

Minden a tiéd lehet!

Az Univerzum határ nélküli bőséget tud biztosítani számodra életed minden területén, mert ő maga a Bőség.

Az, hogy ebből mennyi érkezik el hozzád, nem a sorstól, a véletlentől, vagy magától a Jóistentől függ,

hanem tőled.

A mindenhol, és mindenkire egyformán ható Kozmikus Törvény, a Rezgés, vagy Vonzás Törvényének a megfelelő működtetésétől.”

 

  • túl sok olyan negatív gondolatunk, és érzésünk van,

             amelyik csökkenti a szándékunk energiáját, pl. úgysem jön össze rá a pénz, ...nincs időm erre stb. ...nekem sosem sikerül...stb.- így az elindított óhajunk ellen kezdünk el energiákat termelni,

  • és túl kevés bennünk mindaz, ami növelhetné,

            mint pl. a szenvedély, lelkesedés, öröm, bizalom, hit.

Ráadásul sok esetben nem megfelelő a rezgésszintünk,

azaz

nem vagyunk eléggé szeretetteljesek, és pozitívak,

ill. amikor kibillenünk a harmóniából,

akkor nem tudjuk rövid idő alatt helyreállítani azt.

Ezek miatt nem vagyunk képesek

biztosítani

 

Az életedben azonban csak akkor fog tudni fizikailag megjelenni,

ha a számodra szükséges dolgot magadhoz vonzod.

Azaz az uralkodó gondolataid, és érzelmeid rezgésével azonos hullámhosszra kerül,

majd elegendő energiát kap a megvalósuláshoz.

Azaz fönntartod és táplálod az adott frekvenciát.

Milyen nyelven beszél az Univerzum?

Az Univerzum minden pillanatban veszi a rezgésedet, és garantáltan igazodik ezekhez a jelekhez.

Az univerzum nyelve az uralkodó rezgésekből (érzelmekből, gondolatokból) érzékelhető információ.

Ha érzéseid és gondolataid a „nincs" körül forognak, akkor a hiány teremtődik, azaz nem is lesz.”

 

 

a-legtobb-ember-nem-tud-uralkodni-a-kivansagain--mert-nem-ura-a-gondolatainak.jpg

 

A megvilágosodott Iró David R. Hawkins, részletezi az érzelmek elengedési folyamatát!

"Az elengedés mechanizmusa

Az elengedés arról szól, hogy tudatában vagyunk egy érzésnek, hagyjuk feljönni, vele maradunk, és hagyjuk, hadd fussa köreit anélkül, hogy meg akarnánk változtatni, vagy bármit is tennénk vele.

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy hagyjuk az érzést lenni, és a mögötte meghúzódó energia kieresztésére összpontosítunk.

Első lépésben engedjük meg magunknak, hogy érzéseink legyenek, anélkül hogy ellenállnánk nekik, rázúdítanánk valakire, félnénk tőlük, helytelenítenénk őket, vagy moralizálnánk őket velük kapcsolatban

Ez azt jelenti, hogy félretesszük ítéleteinket, és észrevesszük, hogy csak egy érzéssel van dolgunk. A módszer arról szól, hogy az érzéssel maradunk, és az összes módosításra tett bárminemű erőfeszítést feladjuk.

Engedjük el, hogy ellen akarunk állni az érzésnek.

Az ellenállás az, ami fenntartja az érzést. Amikor feladjuk az ellenállást vagy az érzés megváltoztatására tett kísérletet, akkor az áthajlik a következő érzésbe, amit már egy könnyebb érzet kísér.

Az az érzés, amelynek nem állunk ellen, semmivé lesz, amint szertefoszlik mögüle az energia.

Amikor elengedünk, hagyjuk figyelmen kívül a gondolatainkat.

Magára az érzésre összpontosítsunk, ne a gondolatokra.

A gondolatok végeláthatatlanok, saját magukat támasztják alá, és csak további gondolatokat szülnek. A gondolatok csupán az elme racionalizálásai, amelyekkel megpróbálja megmagyarázni az érzések jelenlétét.

Egy érzés valódi oka azonban az érzés mögött felgyülemlett nyomás,

amely adott pillanatban felbukkanásra kényszeríti az érzést.

A gondolatok és a külső események csupán kifogások, az elme kitalációi.

Ahogy egyre gyakorlottabbá válunk az elengedésben, észre fogjuk venni, hogy az összes negatív érzés a túléléshez köthető alapvető félelmünkkel kapcsolatos, és hogy az összes érzés pusztán túlélőprogram, melyet az elme szükségesnek vél.

Az elengedés technikája progresszívan visszafejti a programokat.

E folyamaton keresztül az érzések mögött meghúzódó indíték egyre nyilvánvalóbbá válik.

A megadás azt jelenti, hogy nincsenek erős érzelmeink egy adott dologgal kapcsolatban: ha valami megtörténik, rendben van, és az is, ha nem.

Az elengedés eredményei meghökkentően gyorsak és finoman szőttek, a hatásai viszont igen erőteljesek.

Sokszor előfordul, hogy elengedünk valamit, mégis azt hisszük, nem jártunk sikerrel.

A barátaink lesznek azok, akik ilyenkor a változások tudatára ébresztenek bennünket. E jelenség egyik oka az, hogy amikor valamit teljes mértékben feladtunk, az eltűnik a tudatból. Mivel most már nem gondolunk rá, nem vesszük észre, hogy tovatűnt. Gyakori jelenség ez azoknál, akiknek a tudatszintje emelkedik.

Nem vagyunk tudatában mindannak a szénmennyiségnek, amit már ellapátoltunk;

mindig arra az egylapátnyira tekintünk, amivel épp dolgozunk.

Nem vagyunk tisztában azzal, mennyi fogyott a kupacból. Gyakran a barátok és a családtagok az elsők, akik észreveszik.

Az elengedés természetes képesség. Nem valami új vagy tőlünk távol álló dolog. Nem egy ezoterikus tanítás, valaki más elképzelése vagy hitrendszere.

Csupán a saját belső természetünk alkalmazása, hogy szabadabbak és boldogabbak legyünk.

Az elengedés során nem célszerű a technikáról gondolkodni. Sokkal jobb egyszerűen csak végezni.

Végül látni fogjuk, hogy az összes gondolat az ellenállás egy formája.

Képek, amelyeket az elme azért készített, hogy megakadályozza annak megtapasztalását, ami valójában van.

Amikor már egy ideje gyakoroljuk az elengedést,

és elkezdjük megtapasztalni azt, ami valójában történik, nevetni fogunk gondolatainkon.

A gondolatok hamisak, abszurd, látszatkeltő eszközök, amelyek eltakarják az igazságot.

A gondolatok hajszolása a végeláthatatlanságig le tud bennünket foglalni.

Egy nap majd felfedezzük, hogy pontosan ott vagyunk, ahol elkezdtük.

A gondolatok olyanok, mint az akváriumban az aranyhal; a valódi Én pedig a vízhez hasonlatos. A valódi Én a tér a gondolatok között, vagy még pontosabban a csendes tudatosság mezeje valamennyi gondolatunk alatt.

Mélyen magunkban, de a tudatosságunkon kívül ott lapul az igazság, miszerint már eleve tudunk mindent, amit tudni szükséges. Mindez magától megtörténik.

Paradox módon az önátadással szembeni ellenállásunk a technika hatékonyságának tudható be.

Néha úgy találjuk, megrekedtünk egy bizonyos érzésnél.

Egyszerűen adjuk fel a megrekedtség érzését.

Csak hagyjuk, és ne álljunk neki ellen.

Ha nem tűnne el, akkor nézzük meg, el tudjuk-e engedni az érzést apránként, darabokban.

Egy másik lehetséges akadály a félelem, hogy ha elengedünk egy vágyat valami iránt, akkor nem fogjuk megkapni, amire vágyunk. Gyakran célszerű megvizsgálni néhány megszokott hiedelmet, és rögtön az elején elengedni őket. Olyanokat, mint például (l) csakis kemény munka, küszködés, áldozat és erőfeszítés árán érdemelhetünk meg dolgokat; (2) a szenvedés hasznos, és jót tesz nekünk; (3) semmiért nem kapunk semmit; (4) az egyszerű dolgok nem érnek sokat.

Néhány ilyen jellegű, a technikával kapcsolatos pszichológiai akadály elengedése lehetővé teszi, hogy élvezzük a küszködés alól való felszabadulást és a technika könnyedségét."

Forrás: http://angyalokhaza.hupont.hu/79/david-r-hawkins-elenegedes-az-onatadas#ixzz52jweWdxI
 

 

A gondolatok kis energialények, amelyeket mi teremtünk meg, és folyamatosan energiával tápláljuk azzal, hogy kitartóan gondolunk valamire.

 

Minél intenzívebb érzéseket táplálsz, egy gondolattal kapcsolatosan annál hamarabb bekövetkezi.

 

Ha az amire gondolsz kellemes érzéssel tölt el, az egy pozitív gondolat számodra.

Képzeld el a gondolati energiát  - színekben pld. a pozitív gondolatok színe: rózsaszín, zöld, sárga, narancssárga, világoskék.

A negatív gondolatok színe: szürke, fekete.

 

Tegyük fel, hogy valaki úgy dönt, hogy neki már nincs szüksége negatív gondolatokra és elengedi őket. Mi történik ekkor? az elengedett negatív gondolat nem kap már energiát attól aki elengedte, de az elengedett gondolati energiának, energiára van szüksége, ahhoz hogy életben maradjon, ezért keres egy olyan személyt akinek negatív gondolatai vannak és a mások által elengedett negatív energia hozzá kapcsolódik. Sok sok szürke, fekete. (Mert hasonló, hasonlót vonz. Olyan ez amikor a kis kóbor bárányfelhők összekapcsolódnak és egy hatalmas felhő lesz belőlük) Így az az ember aki folyamatosan negatívan gondolkodik, egyre több és több problémája lesz.

Ugyan ez történik a pozitív gondolatokkal is csak pozitív irányban.

Gondolkozz el azon, hogy te milyen gondolati energia lényeket teremtettél eddig magadnak, és ebből mit adtál át másoknak azzal, hogy egy részét elengedted.

JÓL GONDOLD MEG, HOGY MIT GONDOLSZ!!!

Forrás:http://ezoteriaenergia.atw.hu/

 

 

 

Ahhoz, hogy az életben az akadályokat sikeresen le tudd küzdeni, illetve az életfeladatokat megoldani, csak úgy lehetséges ha pozitívan állsz hozzá és pozitívan gondolkodsz, s így pozitív rezgést bocsájtasz ki magadból.


Mivel a hasonló a hasonlót vonzza, így vonzod be pozitív gondolkodásoddal a pozitív azaz jó dolgokat, s így biztosítva lesz számodra az élet minden gazdagsága, lelki, szellemi, anyagi lehetőségek, siker és boldogság.

Forrás: http://www.napkapu.hu/olvas.php?c=10002&t=ezoterika_-_titkos_tanok_tudomanya Dózsa Erika főszerkesztő

 

 

molnar-jozsefek---pozitiv-telitettseg--valtozasok.jpg

 

 

http://tegyukszeppeavilagot.hupont.hu/31/a-gondolat-hatalma-a-tudatossag-emelese#ixzz4dC8dm6o1

 

Gondolatainknak sokkal nagyobb ereje van, mint hinnénk. Képesek vagyunk vele saját életünkre kihatna, sőt, meg is változtatni azt.

Talán már te is tapasztaltad, hogyha egy adott dologra koncentráltál, akkor az a dolog valahogyan belépett életedbe, vagy megvalósult.

A vonzás törvényének szoros kapcsolata van a gondolatok erejével. A fejünkben kigondolunk dolgokat, és a gondolatok ruházódnak fel teremtő energiával. Így tudunk hatni a körülöttünk lévő világra pusztán azzal, hogy érzünk és gondolkodunk.

Egyes tibeti szerzetesek olyan dolgokra képesek a gondolat erejével, amikre egy átlagember nem lenne képes.

Vannak, akik képesek a földtől elemelkedve levitálni, míg mások apró köveket és egyéb anyagokat manifesztálnak a semmiből tenyerükben

Éppen ezért - mert a tudatnak és a gondolkodásnak ereje van - érdemes tudatosan gondolkodnunk. Ugyanis optimista életfelfogással segíthetünk saját életünk alakulásán.

Egy férfi Amerikában úgy nyerte meg álmai autóját, hogy minden nap a kezébe és zsebébe képzelte a slusszkulcsot. Azt állította, hogy ez az egyszerű gyakorlat nagyban hozzájárult ahhoz, hogy teljesüljön az álma.

És a te álmod, vágyad is teljesülni fog? Csak rajtad áll, és azon, hogy milyen erősek a gondolataid!

Forrás és a teljes cikk: http://avilagtitkai.com/articles/view/mi-a-titka-a-vonzas-torvenyenek-megmutatjuk

 

 

,,A Szándék és a Gondolatok Ereje - Változtasd meg a gondolataidat és megváltozik a Világod.”

Igen, a gondolatok ereje, a pozitív gondolatok erejének a hatása hatalmas lehetőség a jobb életért..ezért tudatosan oda kell figyelni rájuk. (M.J.)

 

  A vágyott dologgal kapcsolatos szavak.

Hangosan is mondd ki sokszor, azt amit szeretnél, s a hozzákapcsolódó szavakat, mondatokat több hétig.

 

 

Pozitív elme = Pozitív eredmények

 

,,A pozitív gondolatok, pozitív dolgokat eredményeznek.”

A szerető és bölcs Gondviseléshez fordulok, mellyel öröktől fogva kapcsolatban vagyok. Kérem a magasabb rendű énemet, hogy vegye észre a mindenhol és mindenkiben ragyogó fényt és szeretet.

Mostani helyzetedben a pozitív gondolatok hozzák meg a várva várt csodás eredményt. Lehet, hogy most azt mondod, te már így is nagyon pozitívan szemléled a világot, Mihály arkangyal azonban arra kér, hogy szabadulj meg minden ártalmas gondolattól, aggodalomtól, amely károdra lehet.

Pozitív gondolataid építő erejére akarja felhívni a figyelmedet.

Vedd észre, mennyi mindent elértél már eddig is pozitív gondolataid segítségével. Segít, hogy megfelelő módon szemléld az életet, és pozitív tapasztalatokat szerezz.

Források: https://www.facebook.com/mainapangyaliuzenete/photos/a.759086910916938.1073741828.758932920932337/797642673728028/?type=3&theater

http://www.tarrdaniel.com/documents/Ezoteria/angyal_kartya/mihaly_arkangyal/3_Mihaly_Arkangyal_Kartya.html

 

 

,,Ha az elme gondolni akar, hát gondoljon, de legyen irányított, hogy mire, így szabadságát meghagyva neki érjük el, hogy mégis fegyelmezett működésével utunkat segítse.”

 

Légy tudatos, - a gondolataiddal is.

Gondolataidat tudatosan irányítva képes vagy megváltoztatni agyad működését.

Az egykor túlélésre berendezkedett alsóbbrendű tudatosság pusztán a külső impulzusokra reagált, így nem maradt hely a magasabb tudatosság kiszélesítésére. Abban a pillanatban, amikor képessé válsz felülemelkedni azon az aggodalmon és félelmen, hogy „mi lesz ha...?”, megteremted a lehetőségét, hogy agyad ráhangolódjon a magasabb tudatosságra. A félelem ősi ösztön, egykor a túlélést szolgálta. Ma már nincsen rá szükség.

- Gabriel Norman -

 

 

A gondolatok a tudatosság hatására képesek felépülni és leomlani.

A tudatos gondolkodás művészetének az elsajátítása korunk egyik legfontosabb feladata, ha meg akarjuk változtatni életformánkat egy jobb és teljesebb életéért. - Gabriel Norman

 

 

Fontos megemlíteni, hogy a gondolatokat felépítő érzelmek, benyomások, amelyeket gyakran nem is tudsz megfogalmazni, erősen befolyásolják életed minden pillanatát. Érzelmi beállítottságod szabja meg, hogy reggel, ha esik az eső, az ablakon kinézve szitkozódsz, hogy már megint esik, és ez mennyire rossz! Ezzel az egész napot megbélyegzed, pedig a nap, amely felvirrad, ugyanaz. A város, ahol élsz, szintén nem változott, de az esőhöz kapcsolódó negatív érzelmek mintegy magukkal sodornak és mágnesként fogva tartanak. Ezután mindegy, mennyire szép dolgok történnek körülötted – amiknek máskor mindig örülsz, ez alkalommal nem érik el a hatásukat. A tudat számára meghatározó lesz az eső ereje. A külső impulzushoz társított érzelem mindent elnyom.

A tudatban rejlő érzelmi töltés ereje láthatatlanul telepszik rá mindenre, te pedig elfogadod az érzelmek alapján megélt valóságod kézzelfoghatóságát. Ott van előtted, hiszen az eső tartalmazza mindazt, amit érzel.

Ezzel meg is teremtetted a gondolatok mentán a saját valóságodat.

A tudat fókuszáltsága az, ami meghatározza, hogy az adott térből mit veszel észre, és azt hogyan éled meg. Ha első gyermeki éveidben az eső élménye kellemes volt, akkor az emlékek hatására újból vidámság tölt el. Ebből is látszik, mennyire meghatározó erejük van a gondolatoknak és az érzelmeknek együttesen. Ezek a valóság apró kis építőkövei. Amennyiben megtanulod ezeket tudatosan használni, úgy képes leszel irányítani életed minden részletét. - Gabriel Norman

 

„Gondolat értékességét a felismerés adja meg.”

 

Gondolatod olyan, akár a nyílhegy. Célra tartva fókuszáltan képes elérni a legtávolabbi célpontot is. Ehhez gyakorlásra és kitartásra van szükség. - Gabriel Norman

 

A gondolati energia nagysága a cselekvésben teljesedik ki. Ezt úgy hívjuk: manifesztáció: Első lépésként tehát érdemes felhangolni a tudatot, és ezzel megteremteni a motiváltságot. - Gabriel Norman

Forrás: http://www.gabrielnorman.org/a-gondolkodas-muveszete/

 

 

Erős, teremtő lények vagyunk, és minden gondolatunkkal és minden szavunkkal meghatározzuk a jövőnket.

Amikor jó gondolatok járnak a fejünkben, jól érezzük magunkat.

Ha jól érezzük magunkat, jó döntéseket hozunk.

Ha jól érezzük magunkat, és jó döntéseket hozunk, akkor több jó élményt vonzunk az életünkbe.

A tudomány azt állítja, hogy az energiahullámok jelentik az univerzum "anyagát", és minden lélegzetvételünk és minden gondolatunk közvetlen hatással van valamire vagy valakire az univerzumban. A szék, amelyen ülök, a billentyűzet, amellyel írok, és az ablakom alatt a gyönyörű magnóliafa mind-mind energiából áll. A tárgyak rezgésének sebessége határozza meg a forma sűrűségét. Ezt az energiát közvetlenül befolyásolják a gondolataink, a szavaink és a tetteink.

Ezek a gondolatok, szavak és tettek érzéseket hoznak létre, és az érzéseinkből lesz az a valuta, amelyen megvásároljuk élettapasztalatainkat. 

Fejlesszük és használjuk ki azt a képességünket, hogy magunkhoz vonzzuk azt, amire szükségünk van. Ezt úgy érhetjük el, hogy a megfelelő lelkiállapotba kerülünk ( és benne is maradunk ).

Forrás: Louise L. Hay & Cheryl Richardson - Kiemelkedő életet teremthetsz!

http://adwyw.blog.hu/2017/03/19/louise_l_hay_9_titkos_uzenete_az_onmegvalositasrol

 

 

 

,,Amikor elképzelsz egy számodra pozitív, vágyott célt és ebbe minél részletesebben bele is helyezed magad, mintha épp most történne veled, annál közelebb kerülsz a célodhoz.

Energetikailag megteremted azokat a “véletlen helyzeteket”, melyek a sorsod pozitív fordulatához szükségesek.

 

 

Gondolataid magjainak valósággá válása annál gyorsabb, minél magasabb a tudatosságod.

A legtöbb ember tudatosság nélkül éli a mindennapjait, így gyakran nem is látja az összefüggéseket gondolatai, érzései és a külvilágtól jövő visszajelzések között.

Ha odafigyelünk a külső és belső kommunikációnkra (amit gyakorlatilag kisugárzunk a környezetünk számára), könnyen megláthatjuk azt az összefüggést, hogy jelentős hatással vagyunk életünk eseményeire.

 

A világon minden rezgésből áll, így amikor gondolsz valamire, különösen, ha az erős érzelmi töltettel teszed vagy fizikailag kimondasz egy szót (különösen, ha azt sokszor teszed), teremtesz.

 

A gondolat és az érzelem egy finom rezgés, míg az fizikai anyag ennek egyfajta sűrített, durva formája.

Egy szó mint száz: minden rezgésből áll és gondolataiddal, szavaiddal, tetteiddel egyaránt hatsz önmagadra és környezetedre egyformán."

Forrás: http://jikidenreiki.hu/gondolat-ereje/

 

 

 

,,A karmát testünk, beszédünk és tudatunk által teremtjük.

Az ok és okozat törvénye szerint a helyes, pozitív és jó gondolatok javára válnak a tudatnak és a léleknek, a helytelen, negatív és rossz gondolatok, pedig ártalmasak. Így a pozitív gondolkodás fejlesztésével boldog, nyugodt és békés lelkiállapotot idézünk elő.”

Forrás: http://elozoeletek.blogspot.hu/2016/12/hogyan-lehet-karmat-megvaltoztatni.html

 

 

,,Gondolatainknak sokkal nagyobb hatása van a hétköznapi életünkre, mint azt hisszük.”

,,Abból a sok gondolatból, amely megfordul napközben a fejünkben, csak azok valósulnak meg, amelyek többször az eszünkbe jutnak, amelyeket képesek vagyunk képszerűen is magunk előtt látni, és újra és újra érzelmi energiákkal táplálunk. Ugyanis minél erősebb érzelmek társulnak a gondolathoz, annál nagyobb az esélye a testet öltésének.” - Szabó Judit, ezoterikus szakember

 

 

Amit el akarsz érni az életben, olyat…azt lásd, nézd, érezd, s elindul a vonzás, …elindul feléd. (Molnár József)

 

 

Az életed minőségét meghatározza, hogy milyen szokásaid vannak. Alakítsd ki, vedd át a sikeres, boldog, egészséges, energikus, nyugodt, csodált, szeretet emberek szokásait. (Molnár József)

 

 

Szokássá kell tenni, szokássá kialakítani a dolgokat. A szokás a lényeg, s ahhoz 20-40 nap kell, pl. 20 napig ne merítsd ki magad, tele legyél energiával vagy 20 napig pozitív szavak. Szoktasd magad a pozitív dolgokhoz, gondolatokhoz, cselekedetekhez, élményekhez, a lényeg a hozzászoktatás hosszútávon jót tesz, és hozzászoksz. (Molnár József)

 

 

Az élet során bekövetkező pozitív változás kiindulópontját mindenki önmagában hordozza.

Boldogulásunk titka abban rejlik, hogy miképpen bánunk értelmünkkel, érzelmeinkkel és tudatunkkal. …A jó vitorlázónak mindegy, hogy honnan fúj a szél, megőrzi uralmát (életének) hajója felett, és el fogja érni a célját. …

A siker nagysága egyedül annak a vágynak az intenzitásától függ, amellyel célja elérését kívánja.
(Erhard F. Freitag -  Az erő benned van)

 

 

Az igazság az, hogy amire összpontosítasz, afelé haladsz. Ne nézz a falra, összpontosíts oda, ahová el akarsz jutni. (Anthony Robbins)

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-gondolatok-kiemelkedo-jelentosege-2.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-gondolatok-kiemelkedo-jelentosege-3.html

 

https://data.hu/get/11288555/A_gondolatok_kiemelkedo_jelentosege.doc