Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A jó kapcsolatért kell adni, szeretni, tenni, lenni, kapni. 10

2018.03.24

Értelmező kéziszótár nőkhöz. Íme a férfiak bibliája

Írta: Berényi Nóri, 2017.11.20.

Kedves Nőtársaink!

Úgy éreztük, hogy

már ideje lenne a férfiaknak megismerniük minket, nőket, de úgy igazán.

Ezért ezt a cikket elsősorban nem nektek, hanem párjaitoknak ajánljuk.

Lehet, ha ezeket a mondatokat nem csak tőletek hallják, akkor könnyebben befogadja majd az agyuk. Bár férfi legyen a talpán, aki a nőket meg tudja fejteni, azért most adunk hozzá egy kis mankót.

1/5 A nem az sokszor igen és az igen az sokszor nem

Biztos van pár férfi, akit már most elveszítettünk, de nem baj, a szorgalmasak maradjanak csak velünk.

Tehát a nők gyakran alkalmazzák

az igen-nem rafinériát,

gyakorlatilag azért,

hogy mögöttes szándékkal megfigyeljék párjaik reakcióját.

Vagyis, mikor te óvatosan elújságolod a barátnődnek, hogy a fiúk megint elhívtak egy hétvégi buliba és felteszed a kérdést, amivel a vesztedbe rohansz, vagyis, hogy mit szólna hozzá, ha velük tartanál, akkor jobb, ha tudod, hogy az a boldogító igen korántsem biztos, hogy igen.

Sokkal inkább egy: „te tényleg inkább a haverjaiddal szórakoznál péntek este, mintsem velem filmeznél itthon?”

Uraim, legközelebb így menjetek nyugodtan szórakozni.

2/5 Nem tudom = Dehogynem tudom

Még, hogy a nők ne tudnának valamit?

Ugyan, ezt senki nem hiheti el.

De mikor egy kényelmetlen kérdést teszel fel egy nőnek, akkor ez tűnik a legjobb megoldásnak.

Ezzel is lehetőséget adva arra, hogy párja változtasson a kérdésen.

Például, ha egy olyan programra vinnéd el, amihez semmi kedve,

akkor előfordulhat, hogy unottan csak odavág eléd egy „nem tudom”-ot, pedig közben arra gondol, hogy hagyd már őt békén az ostoba kérdéseiddel.

3/5 Beszélnünk kell = Neked véged!

Ha egy nő napközben felhív egy olyan mondattal, hogy este beszélnünk kell, akkor gyakorlatilag már áshatod is a sírodat, mert tuti, hogy rossz fát tettél a tűzre.

És az sem véletlen, hogy az a telefonhívás napközben érkezett,

ugyanis imádott hölgyed szeretné, ha egész nap észben tartanád és stresszelnél miatta.

De meg is könnyíti a dolgodat, ugyanis, ha tudod, hogy mi rosszat tettél, akkor konkrét szöveggel is készülhetsz az esti magyarázkodásra.

4/5 Semmi = Itt a világvége!

És elérkeztünk a férfiak kedvenc, egyszavas mondatához, a semmihez. Ez az a mondat, amivel szerintünk a legjobban ki lehet őket kergetni a világból.

Ez azért van, mert ők az egyszerűség hívei, ha megkérdezik, hogy mi a bajunk, akkor azt várják, hogy egyből kezdjük el sorolni.

Milyen kis naivak…de persze ilyen is van, általában akkor, mikor roppant mód felidegesítenek minket.

Az esetek többségében viszont egy ártatlan „semmi” gondolkodásra ösztönzi őket és arra, hogy nézzenek önmagukba, vajon mivel verhették ki nálunk a biztosítékot.

Életmentő tipp férfiaknak:

Ilyenkor a legjobb, ha nem kérdezitek meg percenként a párotoktól, hogy mi a baja, inkább hagyjátok, hogy kicsit csituljanak az indulatok és tényleg gondolkozzatok el magatokon.

5/5 Csinálj, amit csak akarsz = Te tényleg elhitted? De cuki vagy!

Amikor eldöntöd, hogy egy nőt beengedsz az életedbe,

akkor ezzel együtt vállalnod kell azt is, hogy bizony sokszor nem az lesz egy-egy esemény végkifejlete, amit te szeretnél.

De cseppet se aggódj,

mert a párod pontosan tudja,

hogy mi a legjobb neked.

Így, ha kapcsolatotok elején előadja a laza, szabadságtudatos csajt, akkor élvezd ki azt az egy-két hónapot, amíg tart, mert utána vége a szabadságnak ban.

Legalábbis abban a formában, ahogy eddig te értelmezted. De összességében biztos, hogy sokkal unalmasabb lenne az életetek nélkülünk, szóval tanuljátok meg a leckét és minden rendben lesz.

Forrás: https://www.bien.hu/szerelem-es-csalad/szerelem/ertelmezo-keziszotar-nokhoz-ime-a-ferfiak-bibliaja/127728

 

 

Mindig jót mosolygok magamban azon, amikor emberek azt mondják: „minek ebbe ennyi energiát tenni, hisz a másik se tesz semmit.” Vagy: „ennyi év után törvényszerű az ellaposodás.” Vagy: „úgyis megy ez magától, minek így megtervezni.” Vagy: „a házasság, főleg, ha gyerekünk is van már, nem a szenvedélyről és a vad szexről szól…”

Ők bizonyára nem tudják, hogy a párkapcsolat halála az unalom, ami aztán egyértelműen boldogtalansághoz vezet. Szóval dobd be magad alkalom adtán, a Valentin nap pedig erre egy kiváló alkalom.

 

A tökéletes Valentin nap 5+1 lépése

Nézd meg a teljes bejegyzést ITT, már csak azért is, mert Valentin nap alkalmából készültem Neked egy meglepetéssel, ami a blogbejegyzés alján található.:-)

Szeretettel:
Pirner Alma
Absolutely Woman

A tökéletes Valentin nap 5+1 lépése - Persze ezeket nem csak Valentin napon lehet megtenni.

Február a szerelem és szenvedély hónapja, és pont itt az idő, hogy az év vége után, ami leginkább az őrült hajtással és a családdal telt, végre egy kicsit a párkapcsolatunkkal is foglalkozzunk. 

Persze ezt nem csak azon a bizonyos Valentin napon lehet megtenni, de miért ne köthetnénk ehhez az alkalomhoz azt, hogy egy kicsit feltüzeljük magunkat és a másikat egyaránt, és lángra lobbantjuk a szenvedélyt.

Mindig jót mosolygok magamban azon, amikor emberek azt mondják: „minek ebbe ennyi energiát tenni, hisz a másik se tesz semmit.” Vagy: „ennyi év után törvényszerű az ellaposodás.” Vagy: „úgyis megy ez magától, minek így megtervezni.” Vagy: „a házasság, főleg, ha gyerekünk is van már, nem a szenvedélyről és a vad szexről szól…”

Ők bizonyára nem tudják, hogy a párkapcsolat halála az unalom és egyhangúság, ami aztán egyértelműen boldogtalansághoz vezet. Szóval dobd be magad alkalom adtán, a Valentin nap pedig erre egy kiváló alkalom.

·         0. LÉPÉS

Szervezzétek meg az estét jó előre (a gyerekfelügyeletet is)

Ha nem terveztek előre, nem is fog összejönni.

Ne előző nap kezdd el megszervezni ezt az estét, hanem hetekkel előre, hogy mindenki fel tudjon rá készülni. Így sokkal kevesebb az esélye, hogy bármi közbe jöhet. Oldjátok meg aznap estére a gyerekfelügyeletet is, hogy nyugodtan kikapcsolódhassatok kettesben. Ha pedig nem jön össze ez pont Valentin napkor, bármikor szervezhettek „randinapot”, sőt kötelező is bizonyos időközönként!

·         1. LÉPÉS

Hangolódjatok egymásra

Szánjatok időt az egymásra hangolódásra is, hiszen ha alapvetően nincs meg az intimitás kettőtök között, és el vagytok távolodva, sokkal több idő mire újra egy hullámhosszra kerültök. 

Szánjatok időt arra, hogy figyeljetek ebben az időszakban tudatosan egymásra, járjatok egymás kedvébe, tudatosan érintsétek, öleljétek, csókoljátok egymást többet, mint egyébként szoktátok.

Képzeld el, hogy milyen volt az első találkozásotok, amikor bele szerettél, elevenítsd fel magadban ezeket a pillanatokat. És Te milyen voltál az elején?

Szenvedélyes, csábító, szexi, figyelmes? Próbáld meg újra élni ezeket az érzéseket, mintha újra el kellene csábítanod Őt!

·         2. LÉPÉS

Minőségi idő együtt

Aznap este tegyétek félre a telefonjaitokat, ne menjen a háttérben a televízió, maximum valami jó kis zene, és figyeljetek csak egymásra.

Beszélgessetek egymást meghallgatva, simogassátok, csókolgassátok egymást, tervezzetek. Készíthetsz pár finom falatot is, és hűts be egy minőségi száraz pezsgőt. Csináljatok valami olyat, amit egyébként nem szoktatok, fő a változatosság. 

Találjatok ki közösen valami olyan tevékenységet, ami nem a mindennapi életetek része. Nem kell nagy dolgokra gondolni.

Lehet ez egy vacsora kettesben egy új étteremben, egy bor vagy pezsgőbárban tett látogatás, egy SPA vagy egy törökfürdő. A lényeg, hogy új élményekkel gazdagodjatok.

Olyat válasszatok, ami romantikus, és tudtok közben egymásra figyelni.

Akár randira is hívhatjátok egymást, ennek is van egy frissítő izgalma, pikantériája. Külön érkezzetek a helyszínre, készülj rá csinosan és szexisen, éljétek meg újra a kezdeteket.

·         3. LÉPÉS

A hangulat megteremtése – Intim környezet

Hass minden érzékszervre, és teremts a lakásból otthont, intim környezetet, érzéki hangulatot.

Ha van gyermeketek, nem kérdés, hogy a gyerekjátékokat, mesekönyveket redukáljuk a gyerekszobára, a háló és nappali most legyen csak a Tiétek!

Válassz egy kellemes illóolajat, ami fokozza az érzéki hangulatot, ilyenek például az ilang-ilang, narancs, rózsa, vanília, ámbra és a szantál.

Tudtad, hogy szakértők szerint az egyik legerotikusabb illat Yves Saint Laurent Opium nevű parfümje, mely ezeket az illatokat mind tartalmazza? 

Vegyél egy pár mécsest, a gyertyafénynek mindig nagyon erotikus hangulata van. Készíts be valami jó kis erotikus zenei mixet, melyből rengeteget találsz a Youtube-on, például “erotic lounge” címmel.

Öltöztesd az ágyatokat is “díszbe”, a megszokott és kényelmes pamut ágynemű helyett most bedohatsz valami erotikusabbat, piros szatén vagy fekete lakk lepedőt is akár, mely kiválóan alkalmas olajos masszázshoz és játékokhoz..

·         4. LÉPÉS

Vedd fel a legszebb fehérneműdet

Kár ez ellen tiltakozni, a férfiak vizuális típusok.

A legtöbben szexinek tartanak egy szép fehérneműt harisnyatartóval, hiszen ez hozzá tartozik a nagybetűs NŐ ismérvéhez.

Miért ne vehetnél most egyet magadnak, amit bedobsz este fürdés után?

Nem csak Te fogod magad jobb nőnek érezni, ha “feldíszíted” ilyen módon a testedet, de a férjed is szívesen elnézeget majd, mielőtt lehámozná rólad.

·         5. LÉPÉS

Próbáljatok ki valami olyat a szexben, amit még nem csináltatok

Azt gondolod ennyi év után már mindent próbáltatok? Nagyon tévedsz! Ha életetek végéig gyakoroltok, akkor sem fog minden beleférni. Ha tudod, milyen titkos vágyai vannak, valósíts meg egyet. Ha nem, kérd meg, hogy írja fel egy papírra, te tedd ugyanezt, és cseréljétek ki a cetlit. Utána már csak annyi dolgotok van, hogy váltsátok valóra a legmerészebb álmait a másiknak. Persze ehhez kell kellő önismeret, hogy tudd, mire vágysz, és kellő nyitottság, hogy ezt el is merd mondani. A jó házassághoz pedig mindkettő elengedhetetlen!

 

+1 EXTRA MEGLEPETÉS

Van egy extra tippem, amivel garantáltan feldobhatod ezt az estét, vagy bármelyik másikat is! Szerinted melyik az a férfi, aki egy forró ölbetáncnak vagy sztriptíznek nem örülne? Vagy akár ötvözhetnéd a kettőt is!

Vedd végre kezedbe az irányítást, használd ki, hogy NŐNEK születtél, és élj a nőiességeddel, szexualitásoddal.

Kattints az alábbi gombra, és nézd meg, én hogyan csinálom! Minden részletet megosztok veled a koreográfia betanítása mellett, mely ahhoz szükséges, hogy igazán magabiztosan és profin csábítsd el újra párodat!

Érdekel, hogyan csábíthatom el profin a páromat!

Forrás: https://absolutelywoman.hu/otthoni-csabitas/a-tokeletes-valentin-nap-51-lepese/

 

 

 

 

 

Tudom, hogy időnként fontos kipanaszkodni magunkat valakinek, aki értő füllel és együttérzéssel hallgat minket.

Arra kell csak figyelned, hogy miután kipanaszkodtad magad, elmondod-e ugyanezt (talán addigra már indulatok nélkül) az érintettnek is.

Miért fontos ez?

Tegyük fel, hogy van valami, ami a kedveseddel kapcsolatban bosszant, vagy akár mélységesen felzaklat.

Ha nem mondod el neki, akkor nem tud róla, és nem áll módjában változtatni rajta.

Talán most azt gondolod: de tudnia kellene, hiszen ez természetes dolog!

Ám sajnos tévedsz.

Különbözőek vagyunk, mert különböző élettapasztalatok formáltak minket.

Ami neked természetes, az másnak nem az. Ami másnak természetes, az neked nem az.

Sőt, nem is vagyunk gondolatolvasók, így amit nem hozol szóba, annak nincs lehetősége a felszínre kerülni és átalakulni.

Ráadásul mindaddig,

amíg ezen a felzaklató dolgon tartod a figyelmed, és panaszkodsz róla másoknak,

energiát adsz neki,

és ezzel megnöveled. Egyre rosszabb és nehezebb lesz a helyzet, a változásnak pedig esélye sincs.

Kattints a linkre, és olvass tovább arról, mit tehetsz annak érdekében, hogy februártól mindez másképp legyen. Link

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta,
a Szerelmeskönyv írója


PROGRAMAJÁNLÓ

Az élet szerelmesei találkozósorozat

Ez a különleges program neked szól, ha

 • egyedül vagy és ezzel együtt szeretnéd jól érezni magad a bőrödben, miközben lehetővé teszed, hogy megérkezzen a párod is;
 • párkapcsolatban vagy, és tudod, ha te jól érzed magad, akkor a kapcsolatotok is egyre harmonikusabbá válik;
 • nem csak a párkapcsolat terén, hanem életed többi területén is szeretnéd felismerni, mi is az, amire valójában vágysz, majd pedig megteremteni azt;
 • már annyit hallottad tőlem (vagy mástól) ezt a „szeretem magam” dolgot, hogy szívesen kiderítenéd, hogyan is kell ezt csinálni és megtapasztalni;
 • örömmel kipróbálod a boldogságot hozó módszereket, amiket javaslok;
 • szeretnél hozzád hasonlóan gondolkodó emberek társaságában jókat nevetni, és könnyedén, szórakozva önmagadról, valamint a párkapcsolati boldogságról tanulni;
 • kíváncsi vagy rá, milyen ez a Sarkadi Kriszta közelről; milyen hatással van rád és az életedre az, ha hetente egyszer eltöltesz vele néhány órát.

Kattints ide a részletekért: Az élet szerelmesei találkozósorozat >>>

HA KÉRDÉSED VAN ... Sarkadi Kriszta ugyfelszolgalat@igazabolszerelem.hu

 

Az élet szerelmesei találkozósorozat

Minden, ami az életedben veled történik, a visszatükröződése annak,

ahogyan gondolkodsz; annak, ahogyan érzed magad.
 
Furcsa egy állítás ez, de megtapasztaltam, hogy igaz.

Sokáig én is azt gondoltam, mint mindenki: majd, ha a körülményeim megváltoznak (mert lesz pénzem, lesz boldog párkapcsolatom, lesz jó munkahelyem), na, majd akkor jól érzem magam.

El sem tudtam volna képzelni, hogy ez éppen fordítva van:

először jól „kell” érezzem magam,

és ez majd fokozatosan átalakítja a körülményeimet.
 
Aztán elkezdtem beengedni ezt a gondolatot, és ezt mondtam:
- Rendben, tegyük fel, ez igaz. De hogyan csináljam? Hogyan érezzem jól magam, amikor minden olyan nehéz, visszahúzó és kiábrándító az életemben?
 
A válasz, ami érkezett, még tovább bonyolította a helyzetet: rájöttem,

hogy nem a látszólagos valóságom megfigyelésével kell töltenem az időmet, hanem azzal,

hogy arra fókuszáljak, amit szeretnék; arra, ami jó érzést okoz.

Ez egy egyszerű dolog, de beletanulni egyáltalán nem volt könnyű! Időnként úgy éreztem, kettészakadok: az elmém egyik része a megszokott, régi, az aktuális helyzet megfigyeléséből fakadó, korlátozó hiedelmeket hajtogatta, a másik része pedig már az új, örömet okozó gondolatokra figyelt.
 
Rendszeres, tudatos, folyamatos éberséget igénylő tevékenységeken és szokásokon keresztül jutottam el oda, hogy ma már el sem tudom képzelni, hogyan érezhettem valaha is terhesnek, hiányosnak, boldogtalannak az életet, amit élek.

Mostanra sikerült kialakítanom azt a belső hozzáállást, amely lehetővé teszi, hogy mindaz, ami történik velem, a legszebb álmaimat is felülmúlja. És nem csak időnként. Minden egyes napon szerencsésnek, boldognak, erőtől sugárzónak és elégedettnek érzem magam.
 
Ide foglak elvinni téged is, ha velem tartasz Az élet szerelmesei találkozósorozat résztvevőjeként.
 
Az egyik kérdés, ami ezzel kapcsolatban egy olvasómtól érkezett, ez volt:
De miért kell ehhez egy találkozósorozat? Miért nem elég, ha minden nap elolvasom a Szerelmeskönyvből a soron következő fejezetet? Miért nem elég, ha egy előadás keretében elmondod nekünk a lényeget?
 
Tudom, hogy a Szerelmeskönyv olvasása rengeteget jelent, hiszen számtalan kedves visszajelzést kaptam erről.

Tudom, hogy egy előadás meghallgatása kivételes inspirációt jelent, és új ötleteket ad, amit aztán szabadságunkban áll kipróbálni a gyakorlatban is.
 
Ám Az élet szerelmesei találkozósorozat esetében sokkal többről van szó. Olyasmiről, amihez egy szöveg elolvasása, vagy egy előadás meghallgatása nem elegendő.

 • Az örömteli, boldog élethez vezető, valódi és tartós változáshoz új szokásokat kell kialakítanod, néhány régit pedig el kell engedned.
 • Meg kell tanulnod az elmédet egészen másképp használni, mint eddig.
 • Ehhez pedig rendszeres, folyamatos gyakorlásra van szükség.
 • Ezt lehet, egyedül is elkezded, de inspiráció és támogatás nélkül nagy valószínűséggel hamar abbahagyod. 

Új dolgok elsajátítása közben az elején rendkívül lelkesek vagyunk, de aztán észrevétlenül elkezdünk visszacsúszni a megszokottba. Hogy állsz például a január 1-én tett elhatározásaiddal? Mindegyik megvalósulásáért teszel, minden nap? Vagy van már köztünk néhány, amely eltűnt a süllyesztőben?
 
Ha a résztvevője vagy Az élet szerelmesei találkozósorozatnak, az azt jelenti, hogy heteken át ott állok melletted.

Folyamatosan arra inspirállak, hogy amit megmutatok neked, azt valóban átültesd a gyakorlatba, és életed szerves részévé tedd.

Ennek az eredménye az lesz, hogy

 • alapvetően megváltozik a gondolkodásod: képes vagy a figyelmedet folyamatosan a pozitív és örömteljes dolgokon tartani;
 • új módon kezdesz el önmagaddal és a környezeteddel kommunikálni: így azt teremted meg, amire vágysz, nem pedig azt, amit elkerülni akarsz;
 • a vágyaid szinte maguktól, könnyedén valósulnak meg;
 • a találkozóinkon garantáltan jól érzed magad: ez pedig azonnal elindít afelé, hogy a körülményeid is átalakuljanak;
 • egy csodálatos, vidám, örömteljes közösség részévé válsz: új barátaid lesznek, akik támogatnak, felemelnek, bátorítanak.

Igen, javulnak a kapcsolataid. Igen, ha még nincs melletted, akkor valószínűleg hamarosan megérkezik a párod is. Igen, egészségesebb, élettel telibb leszel. Igen, egyre nagyobb lesz a bőség az életedben.
 
De mindez csak a következménye annak a mélyreható, pozitív változásnak, amely a gondolkodásodban, valamint a hozzáállásodban történik, és amely egész további életedet meghatározza.
 
Gyere, várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta


Ezt írják róla, akik már részt vettek:

Amikor elkezdtem Az élet szerelmesei találkozósorozatot,

akkor 4 éve szingliként éltem, alacsony önértékeléssel és bűntudattal, amiért én vetettem véget a nem működő párkapcsolatomnak. Úgy éreztem, hogy nem vagyok szerethető, és hogy a számomra vonzó férfiak elérhetetlenek.

A csoport csodás teret biztosított a gyógyulásra. Új barátaim lettek, akikkel erős szeretetkapcsolat alakult ki. Sokat nevettünk, beszélgettünk és játszottunk, jól szórakozunk együtt.

A napi olvasmányok szélesítették a látókörömet, a gyakran mondogatott mantrák erősítették az önbizalmamat és a pozitív életszemléletemet.
Sokat nőtt az önbizalmam, már elhiszem, hogy szerethető vagyok. Gyengédebben bánok magammal, nyitottabb vagyok az új dolgokra, könnyebb, örömtelibb életet élek.
És ami az egyik fontos eredménye ennek az időszaknak, hogy a férfiakkal való kapcsolat az elérhetetlenből természetessé változott.

Hálás köszönet mindezért!
Mindenkinek ajánlom, aki boldogabb életet szeretne élni! Judit, 32

A találkozósorozat kezdetekor mélyponton volt az életem. Hosszú évek óta  nem volt már párkapcsolatom, bezárkóztam. Plusz rossz döntéseket hoztam, amelyek még jobban lehúztak. Egyetlen öröm és siker forrásom a munkám volt.

Felismertem hogy változnom  és változtatnom kell az életemen! Kriszta már korábban segített sikeresen feldolgozni a szüleimmel való kapcsolatomat így és nem volt kétségem, hogy ott a helyem Az élet szerelmesei csoportban.

Itt fokozatosan ismertem meg önmagamat, a berögzült hiedelmeimet, a megoldásokat a változásra. Ebben a folyamatban a Szerelmeskönyv napi  "tanításai " voltak a segítségemre, változatos gondolatokkal, történetekkel  segítve  a fejlődésemet.

A találkozók alkalmával - amiket Kriszta fantasztikus  módon épített fel - a gyakorlatok, a megosztások, a feladatok, a beszámolók, a meditációk szeretetteljes légkört teremtettek. Minden alkalmat hol megkönnyezve, hol önfeledt nevetésben éltünk meg. Rám nagy hatást gyakorolt a csoport támogató ereje, felszabadultan kimondtam a gondolataimat, az érzéseimet. Már a való életben is képes vagyok ezt megtenni. Kinyíltam a továbbfejlődésre és a párkapcsolatra.

A Szerelmeskönyv pedig továbbra is az útitársam! Vali


HA KÉRDÉSED VAN ...
Sarkadi Kriszta
ugyfelszolgalat@igazabolszerelem.hu

 

 

 

Zárkózott vagy? Íme néhány tipp, amivel nyitottabbá válhatsz a világra

Írta: Stumpf Bea, 2016.11.16. Kiskorom óta szeretek írni, bár akkor még csak napló formájában vetettem papírra a mindennapjaimat. Valahol itt kezdődhetett minden. Ha épp nem dolgozom, imádok utazni, világot látni. A hétköznapokban a jóga és a futás frissít fel, ilyenkor teljesen feltöltődök, mind testileg, mind szellemileg.

A te környezetedben is biztosan nagyon sok zárkózott ember van, még akkor is, ha elsőre nem ezt gondolod róluk. Sőt, lehet, hogy vannak olyan szituációk, amelyekben te is hirtelen bezárkózol és kényelmetlenül érzed magad. Ha nagyobb társaságban nehezen tudsz csak feloldódni, próbáld ki, hogy az alábbi néhány apróságon változtatsz – meglátod, sokkal komfortosabban fogod utána érezni magad!

1/5 Billentsd ki magad

Első lépésként nem árt, ha nem mindig a biztonságos területeken belül mozogsz, tehát nem csak a saját társaságoddal mész ide-oda, hanem keresed az újat, az ismeretlent.

Persze nem kell az egészet egyedül csinálnod, könnyebb, ha van egy társad, aki egy biztonsági hálóként melletted áll és biztat.

Tipp: Keress olyan eseményeket, amik érdekelnek, és fogadd meg, hogy minden hónapban kipróbálsz valami újat, mondjuk elmész egy számodra ismeretlen helyre, ahol új emberekkel találkozhatsz.

2/5 Nyiss a világra

Az persze nem elég, hogy elmész egy rendezvényre, egy buliba vagy egy összejövetelre, hogyha végig egyedül álldogálsz, a mobilodat nyomkodod vagy azokkal beszélgetsz, akikkel odamentél.

Fontos, hogy még ha zárkózott is vagy,

próbálj meg egy kicsit nyitni a külvilágra

és tudatosan figyelni a metakommunikációdra, hiszen ez, ha nem is gondolnád, nagyon sokat számít.

Tipp: Néhány perc mobilozás után tedd el a telefonod, a keresztbe tett kezek és lábak védekező pozíciójából pedig zökkenj ki egy kicsit, és keresd a társaságot a tekinteteddel.

3/5 Közelíts okosan

Amikor egy helyiség tele van számodra ismeretlen, egymással beszélgető emberekkel, akkor elsőre lehetetlennek tűnik az, hogy te is odamenj, beszélgess és jól mulass a többiekkel.

Hogyan kellene elkezdened?

Jó taktika, ha nem a nagyobb társaságokkal kezded, hanem olyan körökbe próbálsz becsatlakozni, ahol hárman-négyen állnak, hiszen itt könnyebb lesz az ismerkedés és az érvényesülés is.

Így biztosan komfortosabban érzed majd magad ismerkedés közben, mintha egy olyan társaságba próbálnál becsatlakozni, ahol mindenki ismeri egymást és egyébként is annyian vannak, hogy a nevekkel is bajba kerülsz.

4/5 Érdeklődj!

Minden társaságban sikered lesz, ha nem folyamatosan magadról beszélsz, de nem is mindig csak hallgatsz, hanem megtalálod az arany középutat.

Mit is jelent ez? 

Hagyd, hogy mások magukról beszéljenek, és kérdezz is tőlük miért vagy hogyan kezdetű kérdéseket, amik jobban előreviszik a beszélgetést és azt mutatják, hogy tényleg érdeklődsz.

A jó hallgatóság mindig szimpatikus – ha alapvetően egy kicsit introvertált vagy, akkor ezzel biztosan nem lesz majd problémád. Hidd el, minden percben jobban fogod magad érezni társaságban, és lépésről lépésre egyre inkább megnyílsz majd.

5/5 Tartsd fenn!

Első lépésként szuper, ha élőben ügyesen kezeled a kommunikációt, társasági életet élsz és egyre több új emberrel megismerkedsz,

de az is fontos, hogy a számodra értékes kapcsolatokat fenntartsd és időről időre ápold.

Ha például egy rendezvényen új emberekkel találkozol, akkor kérd el az elérhetőségüket, jelöljétek be egymást Facebookon, vagy keressetek egy olyan csatornát, ahol továbbra is tudtok kommunikálni.

Tipp: Szuper, ha mindig egyeztettek egy következő találkozót is, így több az esély arra, hogy nem kopnak el a frissen kötött ismerettségek.

Forrás: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/zarkozott-vagy-ime-nehany-tipp-amivel-nyitottabba-valhatsz-a-vilagra/125115

 

 

Tippek, hogy leküzdd a gátlásaidat, ha idegenekkel beszélsz

Kerültél már olyan szituációba, hogy nem tudtad leküzdeni a gátlásaidat, mikor egy idegennel beszéltél? Majd, mikor elváltatok, órákig fogtad a fejed, hogy hogyan hordhattál össze annyi marhaságot? A jó hír az, hogy a legtöbb emberrel ez megesik, viszont könnyen tudsz rajta változtatni egy kis odafigyeléssel.

Állásinterjún

Tájékozódj a cégről, a múltjáról, amikor pedig rólad kérdeznek, akkor összeszedetten, átgondolva és őszintén válaszolj.

Mindenki szeretne jobb színben feltűnni egy állásinterjún,

viszont kevesen merik bevállalni az őszinteséget.

Ha nagyon zavarba jössz egy kérdésnél, akkor ne válaszolj egyből, hanem szedd össze a gondolataidat, majd egy kis hatásszünet után jöhet a korrekt válasz. Ez nem kínos csend, szóval ne akarj folyton beszélni.

Ismerkedés

Légy laza, határozott, magabiztos, őszinte.

Mesélj őszintén magadról a terveidről, mert az mindig bejön és semmiképp se akard megjátszani magad.

Figyelj a testbeszédre!

Bár a férfiak nagyon vonzónak találják, ha zavarba tudnak hozni, azért ez

az élet többi területén nem túl hasznos tulajdonság,

főleg,

ha a testbeszéded elárulja, hogy mennyire feszült vagy.

Figyelj tudatosan a testedre és arra, ha előjönnek azok a mozdulatok,

melyek arról árulkodnak, hogy mennyire kellemetlen számodra az adott szituáció.

 • Ne hadonássz a kezeiddel,
 • ne hadarj és
 • ne hagyd elcsuklani a hangodat, mert ezek mind árulkodó jelek.

Ha egy idegennel beszélsz,

 • húzd ki magad,
 • beszélj lassan 
 • és érhetően.

Látszódjon rajtad, hogy

egyáltalán nem tudsz

zavarba jönni semmitől.

Forrás és a teljes cikk alapján: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/5-tipp-hogy-lekuzdd-a-gatlasaidat-ha-idegenekkel-beszelsz/126350

 

Hogyan alkalmazd a testbeszédet? – TIPPEK a profi és magabiztos attitűdre munkádban

/Hozzászólások/in Body Guru & Selfness, Karrier, bőség /szerző: Pirner Alma

Testbeszéd VS. Verbalitás

Tudtad, hogy 7 másodpercbe telik, mire tudat alatt ítéletet alkotunk valaki iránt? Ezt azt jelenti, nagyon kevés időnk van hatást gyakorolni valakire, mielőtt véleményt alkot rólunk. Első benyomást pedig csak egyszer lehet tenni.

Tudtad, hogy 70% – a a mondandódnak a testbeszéd,

mely hatást gyakorol másokra,

és 30% az, amit verbálisan mondasz?

Kutatások szerint,

amennyiben valaki erőteljes és határozott testbeszédet

alkalmaz tudatosan,

meg tudja változtatni az ember hormonjait és viselkedését,

mintha valóban erőteljes és határozott lenne!

Nem kell superhero-nak lenned, hogy elérd ezt a hatást,

csak úgy kell viselkedned.

A testbeszéded megváltoztatja

a gondolkodásod,

ami megváltoztatja a viselkedésed,

ami megváltoztatja a megjelenésed.

https://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are?language=hu

A fent látható videóban Amy Cuddy, híres pszichológus bemutatja a “power posing” titkát, és arról beszél,

hogy amikor egy magabiztosságot sugárzó pózban vagyunk,

még ha nem is vagyunk magabiztosak túlságosan,

hatással van a tesztoszteron és kortizol szintre agyunkban, ami hatással lesz nagy valószínűséggel a sikerünkre is!

Bár 20 perces, de érdemes megnézni!!!

A 3 alapvető “Power Póz”

1. Használd a teret

Nyújtózkodj ki annyira, amennyire csak tudsz, használd a teret.

Húzd ki magad, helyezkedj el kényelmesen,

karjaidat tedd nyugodtan magad mellé, próbálj meg minél nagyobbnak látszani.

Ez a testbeszéd dominanciát és erőt sugároz.

2. Legyen határozott kézszorításod

A nők az üzleti életben sokszor a kézszorításuk alapján vannak megítélve.

A gyenge kézszorítású nők, sokkal jobban, mint férfitársaik,  gyakran vannak elkönyvelve passzívnak és kevéssé magabiztosnak.

3. Interjú előtt - Interjú alkalmával használni a “Power Póz”-olást tűnhet támadónak és nagyképűnek is egy vezető számára.

Interjú előtt azonban felturbózhatod magad

és megemelheted hormonszintedet.

Akár a liftben, akár otthon, a mosdóban, vagy irodádban indulás előtt,

emeld fel kezeidet a levegőbe, nyújtózz meg, tárd ki őket,

mintha csak egy óriási tömeg ünnepelné sikered,

Te pedig hősként állnál előttük.

Forrás és a teljes cikk: https://absolutelywoman.hu/body-guru-selfness/hogyan-alkalmazd-a-testbeszedet-tippek-a-profi-es-magabiztos-attitudre-munkadban/

 

Amy Cuddy: Testbeszédünk alakítja, hogy kik vagyunk

A testbeszédünk befolyásolja, hogy mások hogy látnak bennünket, de lehet, hogy azt is megváltoztatja, ahogy magunkat látjuk!

Amy Cuddy szociálpszichológus azt mutatja be nekünk, hogy a "hatalmi pózok" felvétele –

magabiztos testhelyzetet felvenni még olyan esetben is, amikor nem érezzük magunkat annak –

befolyással lehet az agyunk tesztoszteron és kortizol szintjére,

valamint hatással lehet akár a sikereink esélyére is

A fent látható videóban Amy Cuddy, híres pszichológus bemutatja a “power posing” titkát, és arról beszél, hogy amikor egy magabiztosságot sugárzó pózban vagyunk, még ha nem is vagyunk magabiztosak túlságosan, hatással van a tesztoszteron és kortizol szintre agyunkban, ami hatással lesz nagy valószínűséggel a sikerünkre is!

Video: https://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are?language=hu

 

5 szakértő tipp, amivel minden tárgyalást megnyerhetsz

A főnöködet győznéd meg? Tárgyalás előtt állsz, és biztosra akarsz menni?

Kövesd tanácsainkat, és győzz!

Az állásinterjúra, a tárgyalásra és a főnökkel való megbeszélésre

alaposan fel kell készülnöd,

ám nem csak a mondanivalóddal kapcsolatban.

Nagyon lényeges,

sőt, akár döntő fontosságú is lehet, hogy a testeddel hogyan kommunikálsz,

és mit mutatsz a másiknak valójában.

Ha azt akarod, hogy győztesen kerülj ki az eszmecseréből, a következő trükköket nem árt a zsebedben tartanod.

 

Csapj le a főnöködre, míg nem ül le!

A rövid távú döntések meghozatalára szolgáló megbeszéléseket érdemes mindig állva tartani.

Vizsgálatok tanúsítják, hogy az állva zajló megbeszélések számottevően rövidebbek, mint az ülők,

és aki álló értekezletet tart, annak magasabb az értéke, mint annak, aki ülőt.

Ha azt akarod, hogy a főnököd gyorsan döntsön egy kérdésben,

például abban, hogy kivehetsz-e másnapra egy szabadnapot, ne várd meg, míg leül.

Kapd el a folyosón, amikor szembejön,

így nem lesz ideje gondolkodni hosszan a válaszon.

Ha te fogadod a felettesedet az irodádban,

akkor is állva tedd azt, sőt, érdemes fontolóra venned a székek száműzését is.

Állva mindenki gyorsan és célratörően dönt, és nem fecsérli az időt társasági csevejre.

A vetélytársakat mindig ültesd háttal az ajtónak!

Egy tárgyalásnak minden részletét tanácsos előre megtervezni.

Így azt is gondold ki előre, hogy hol és hogyan kínálod majd hellyel a tárgyalófeled –

melyik az a hely, aminek köszönhetően te leszel nyerő pozícióban.

Nem árt tudnod, hogy

nyitott térségnek háttal

az ember feszült lesz, vérnyomása megemelkedik, szívverése és légzése felgyorsul, agyi elektromos tevékenysége pedig fokozódik, mert szervezete felkészül az esetleges orvtámadásra. A tárgyalófeleddel szemben tehát kitűnő fegyver, ha az ültetéssel ilyen helyzetbe hozod.

Zárt ujjakkal, kifelé mutató könyökkel

Az sem mindegy, hogyan gesztikulálsz tárgyalás közben, és milyen a testtartásod.

Azt többnyire mindenki tudja, hogy a keresztbe tett lábak és az összekulcsolt karok elzárkózást jelentenek, a kézmozdulatokról viszont sokan hajlamosak megfeledkezni. Pedig ezek is árulkodóak, ráadásul olyan képet alakíthatsz ki magadról a tárgyalófél szemében, amilyet szeretnél.

Ha szeretnéd, hogy a partnered komolyan vegyen, és figyeljen rád,

tartsd zárva az ujjaidat, és az állad vonala alatt gesztikulálj.

Ha szétnyitod az ujjaidat, és a kezedet az álladnál magasabbra emeled,

akkor kevésbé ismerik majd el a pozíciódat és a hatalmad.

A kézmozdulatok mellett a karodra is ügyelj.

Ülőhelyzetben a könyököd mutasson a testedtől kifelé, vagy pihenjen a karfán.

A törzshöz szorított könyök a megadó, félénk ember védekező gesztusa.

Mindent elnyelő zsákok helyett elegáns táskát

A fontos ember, aki csak a leglényegesebb dolgokkal foglalkozik, vékony aktatáskával jár.

Nőként ezért törekedj arra, hogy lehetőleg csak elegáns, kisebb és keskenyebb válltáskákat hordj.

Aki mindent elnyelő, zsákszerű, jól megtömött válltáskát visel,

arról lerí, hogy mindent a nyakába lehet varrni,

és nem elég összeszedett.

Készülj fel alaposan a megbeszélésre!

A Kaliforniai Egyetem kutatásai szerint

a beszélt nyelv legmeggyőzőbb szavai a következők:

felfedezés, garantál, szeretet, bevált, eredmény, megtakarít, könnyű, egészség, pénz, új, biztonság.

Érdemes gyakorolnod őket.

Ha ezeket a bevált szavakat használod,

garantáljuk az eredményt:

több szeretetet kapsz, egészségesebb leszel, sőt, pénzt is megtakarítasz - mindezt teljesen biztonságosan.

Mielőtt elindulsz egy fontos megbeszélésre vagy interjúra,

szánj rá öt percet,

 és gondolatban játszd el,

ahogy a cikkben említett dolgokat jól végigcsinálod.

Ha lelki szemeid előtt világosan látod magad,

akkor a tested is engedelmeskedik majd, és tárgyalópartnereid vagy a főnököd is ennek megfelelően reagál.

Cikkünk megírásában Barbara és Allan Pease A testbeszéd enciklopédiája című könyve segített.

A mondanivalót a beszéden kívül a gesztusok, az arcjáték, a testtartás,

összefoglalóan a testbeszéd közvetíti, erősíti meg vagy cáfolja.

Aki ennek tudatában van, az sokkal hatékonyabban kommunikál.

Ha érti és érzékeli ezeket a sokatmondó jeleket, lényegesen többet tudhat meg a másik szándékáról,

mint akkor, ha csupán a szavaira hagyatkozna. A világhírű szerzőpáros, Allan és Barbara Pease legújabb könyv­ében élvezetes, közérthető stílusban - számtalan fotó és rajz kíséretében - foglalja össze a testbeszéd alapvető tudnivalóit.

Forrás: http://femina.hu/terasz/minden_targyalast_megnyerhetsz_modszerek

 

Tippek a testbeszéd javításához

A testbeszéd használata a kommunikáció erősítéséhez

nagyszerű párbeszédekhez vezethet.

Nem kell sokat beszélned, egy pillantás vagy egy mozdulat többet is elárulhat rólad.

Ezt folyamatosan fejleszteni kell,

hogy a társas interakciókban

teljes értékű, magabiztos és tudatos résztvevő lehess.

Ez különösen hasznos olyan szituációkban, amikor úgy érzed, nem jönnek a szádra a szavak, vagy bizonytalan vagy benne, hogyan kezdeményezz egy beszélgetést.

A testbeszéd egy olyan kommunikációs mód, ahol nem kell attól félned, hogy valami rosszat fogsz mondani. Már most használod a testbeszédet, anélkül, hogy ezt észrevennéd.

Az alábbi lista bemutatja a testbeszéd fő alkotóit,

melyeket mindig érdemes figyelemmel kísérned a kommunikáció során.

1. A szemek használata:

Azt mondják, a szemeiből mindent megtudhatsz valakiről.

A szem valószínűleg a száj után legtöbbet használt testrész a kommunikációban.

A szemeid sok mindent elmondhatnak,

a pislogástól a körbetekintésig, nagyon sokféle üzenetet közvetíthetsz.

Figyelj oda, hogy a szemeid ne árulkodjanak arról, hogy unatkozol, vagy nem érdekel a beszélgetés.

Tarts megfelelő szemkontaktust, hogy a többiek tudják, figyelsz.

2. Mozdulatok:

Mindenki integetve köszön el, lábdobolással fejezi ki a türelmetlenséget,

és bólogatással az egyetértést.

A kezeid, karjaid, lábaid és fejed sok helyzetben beszédesek lehetnek.

A keresztbe tett kar, az ütemes lábdobolás, vagy a csípőre tett kéz általában nem közvetít jó üzenetet.

Más részről a tapsolás, a zenére való dobolás, vagy a lelkes kézfogás nagyszerű dolgokat jelenthet.

Mindig figyelj oda, mit mond a tested!

3. Arckifejezések:

A mosoly többet mondd minden szónál.

Mindig oda kell figyelned az arckifejezéseidre. Néha lehet, hogy elhanyagolod ezt. Az arckifejezések sokszor félreérthetőek. Egy komoly, koncentráló tekintetet rosszallónak nézhetnek.

Győződj meg róla, hogy, hogy a tested többi része is a megfelelő üzenetet közvetíti, így nem fogják félreérteni az arckifejezéseidet.

A szemeid, tested és arcod teljes kommunikációt képes folytatni.

Egy egyszerű mozdulattal is rengeteg dolgot kifejezhetsz.

A testbeszédet olyan üzenet továbbítására is felhasználod, amit nem akarsz kimondani.

Jól jöhet, ha tudod, hogyan kezdj és fejezz be egy beszélgetést a testbeszédeddel, ha nincs elég időd egy teljes beszélgetésre, de el szeretnéd ismerni a másik mondanivalóját.
A testbeszéddel olyan érzéseket is megoszthatsz valakivel, amiről csak ketten tudtok.

Bizonyosodj meg róla, hogy a testbeszéded azt fejezi ki, amit te akarsz.

Ha a testbeszéded magabiztosságot sugároz,

az komolyan visszahat arra,

hogyan érzed és éled meg magad a mindennapokban és társas interakciókban.

Fejleszd magad célzottan.

Források: testbeszed.blog.hu, http://lelekmagazin.hu/tippek-a-testbeszed-javitasahoz/

 

 

A hangod a lényeg

Szóval, hogyan érd el, hogy a hétköznapokban és a munkában egyaránt sokkal intelligensebbnek tűnj?

Egy amerikai felmérésből most kiderült, hogy minden a hangodon múlik.

A kutatás során rengeteg egyetemi diákot videóztak le, amint egyesével azt taglalták, miért őket kellene felvenni a meghirdetett munkára. Ezt követően több embernek kellett véleményezni őket, akik három csoportra lettek osztva. Az első csoport a videót nézte hang nélkül, a második a felvételt csak hallgatta, míg a harmadik papíron olvasta el a válaszokat.

Ennek alapján kiderült: a külső nem játszik fontos szerepet abban, hogy meghatározzák, ki mennyire intelligens, a hang viszont annál inkább.

Hogy mi ennek az oka?

Kutatók szerint a hangunk az evolúció során úgy fejlődött, hogy minél jobban kifejezze a kompetenciát és az intelligenciát.

A hangszín is számít

A mélyebb hangokat az emberek

általában a magabiztossággal társítják,

míg ha valaki nagyon vékony, magas hangon kommunikál, gyerekesnek tűnik a szemükben.

Persze a hangodat egyszerűen nem tudod megváltoztatni, de arra odafigyelhetsz, hogy minél kevesebbet affektálj.

Szintén fontos,

hogy a mondatok végén vidd le a hangsúlyt,

az emberek egy része ugyanis hajlamos épp az ellenkezőjét csinálni, ami ugyancsak gyerekes hatást kelt.

Forrás és a teljes cikk: https://www.joy.hu/ez-alapjan-velemenyezik-az-intelligenciadat-95680

 

Így jeleznek a szemek

Azt mondják a szem a lélek tükre. Nos igen, valóban szinte mindent látni benne.

Amikor valaki nem szívesen néz beszélgetés közben a szemedbe, kerüli a tekintetedet, szinte biztosan takargatni akar valamit.

Jelezheti ugyanakkor félelmet és idegességet is.

Ezt árulják el az ajkak

Az ajkak harapdálása szintén stresszre, aggódásra, szorongásra utal. Amikor valaki összehúzza az ajkait, könnyen lehet, épp próbálja a dühét kontrollálni. 

A fej mozgása szintén árulkodó

Aki fejét kissé előre tolva tartja, szinte biztosra vehető, hogy a figyelmet szeretné magára irányítani.

Aki ugyanakkor oldalra döntve hallgatja, amit mondasz, figyel rád, és érdekli a felvetett téma.

Aki pedig inkább lefelé hajtja a fejét, könnyen lehet, szégyent érezhet.

Ezt árulják el a karok és a lábak

Amikor valaki hátul összekulcsolt karokkal beszélget, testbeszéde elárulja, hogy bizony jócskán túlteng benne az önbizalom.

Ugyanakkor, aki mellkasa előtt fonja össze karjait, védekező álláspontot vesz fel.

A szorosan keresztbe tett lábak épp úgy árulkodnak a kevés önbizalomról, mint a szétterpesztett ülés az illető kitárulkozásáról. Aki pedig kopog, dobol az ujjaival vagy a lábával, a türelmetlenség vagy épp az unalom jeleit mutatja.

 

 1. Lassan, nyugodtan, mosollyal és szeretettel, kedvesen beszélj.
 2. Tagmondatok, vessző, pont. Szünet.
 3. Határozószavak, fokozók, sok jelző.
 4. Szinesztézia, hasonlat, megszemélyesítés.
 5. Érdekeset mondj.
 6. Olyat mondj, amire a másik igen-nel felelhessen, igen-nek érezze.
 7. Te is mond az igen-t, valóban-t, abszolút-ot, így van-t.
 8. Érdeklődj a véleményéről, ő, hogy gondolja, szerinted?
 9. Érdeklődj - hogy telt a napja, mik foglalkoztatják.
 10. Hasi légzés.
 11. Az erősségeidről beszélj.
 12. Test beszéd (szem, fej, kéz, szem, szemöldök).
 13. A szavaidat, mondataidat, érzéseidet-érzelmeidet gesztikuláld.
 14. Hang-erő és tónus.
 15. Dominancia.
 16. Mosoly.
 17. Vedd figyelembe a másik nemét.
 18. Szeresd.
 19. Küldj gondolatban pozitív érzéseket felé.
 20. Hallgasd végig figyelmesen, anélkül, hogy közbe szólnál.
 21. Értem, értelek, aha, hm, ühü.
 22. Visszajelezni, hogy mit érez, érzet a másik. A mondandó lényegét.
 23. Csábos, vonzó, kedves, laza, mosolygós nézés-tekintet.
 24. Elismerni a szépségét.
 25. Magabiztosság.
 26. Irányítás.
 27. Ápoltság.
 28. Sok érzelem, érzés, részlet, kedves és pozitív szó.
 29. Ajándékozd meg. Elégítsd ki.
 30. Fontos szót, szavakat kiemelni, megnyomni.
 31. Olyat mondj, amitől a másik dicsérhetővé válik.
 32. Olyat mondj, ami a másiknak jót ad.
 33. Dicsérd sokszor. Ismerd el.

 

Jól Ismerkedj - Testbeszéd, Kommunikáció, Magabiztosság

1/5 Flörtölsz a testbeszédeddel

Használd ki a testbeszéd erejét, és add a tudtára a mozdulataidon keresztül, hogy tetszik neked!

Ügyelj a nyitott mozdulatokra, fordulj felé, és keress alkalmat arra, hogy fizikai kontaktust teremthess!

Érintsd meg egy pillanatra beszélgetés közben a karját, vagy tedd finoman a lábadat az asztal alatt az övé mellé!

A pozitív testbeszéd jelei közé tartozhat az is, ha időnként játszol a hajaddal, vagy az ékszereiddel.

Ezek a visszafogott, mégis flörtölés értékű mozdulatok mind azt jelzik a férfiak számára, hogy nyitott vagy egy romantikus kapcsolatra.

 

2/5 A tekinteted

A szem nem csupán a lélek tükre, de sok mindent elárulhat a kommunikáció résztvevőinek viszonyáról, és a vonzalomról is.

Beszélgetés közben igyekezz szemkontaktust tartani, ugyanakkor ne bámuld túl sokáig, mert ez utóbbi ijesztő, tolakodó hatást kelthet. Ehelyett inkább

nézz röviden a szemébe, majd finoman ejtsd le a tekintetedet az ajkaira, majd térj vissza ismét a szemeire!

Kombináld mindezt egy kedves mosollyal,

és biztos lehetsz benne, hogy felkelted a kiszemelt férfi érdeklődését!

 

3/5 Építs az egójára!

A dicséret és a bókolás az egyik legjobb módja annak, hogy jelezd a másik felé az iránta érzett szimpátiát!

Ügyelj azonban arra, hogy a megfelelő időben és a megfelelő szavakat használd, ellenkező esetben ugyanis kellemetlen helyzetben találhatod magad!

A tökéletes bók eredeti, egyedi és személyre szabott.

Ha tehát egy komoly férfival van dolgod, nem biztos, hogy jó ötlet a kitűnő humorát dicsérni, helyette inkább

emeld ki az üzleti érzékét, esetleg a sportteljesítményét, vagy építs az általa elért eredményekre!

Ezzel nem csak az önbizalmát növelheted, de azt is megmutathatod neki, hogy érdekel, amit mond, és odafigyelsz a szavaira.

 

4/5 Mosoly, nevetés

Mutasd ki tehát a vonzalmadat azzal, hogy minél többet mosolyogsz, és amikor csak úgy érzed, nevetsz a viccein!

A boldogság, az önfeledt nevetés vonzó tulajdonság,

így soha ne fogd vissza magadat ezen a téren,

mutasd meg kiszemeltednek, hogy jól érzed magad mellette, élvezed az életet, és szórakoztatónak találod a személyiségét!

 

5/5 Érdeklődj a hobbija iránt!

Keress közös érdeklődési pontot, vagy tudd meg, hogy mivel foglalkozik legszívesebben és igyekezz alkalmat találni a közösen eltöltött szabadidős tevékenységekre!

Kérdezz rá, mit csinált előző hétvégén, ezzel megmutathatod számára, hogy törődsz vele és figyelmet fordítasz neki.

Nem kell. feltétlenül neked is szeretned a hobbijait, de érdemes minél többet megtudnod azokról a dolgokról, amiket szeret, így legalább lesz beszédtémátok a legközelebbi találkozás alkalmával.

Ha találsz egy közös érdeklődési területet, mondjuk a sportot, mutass lelkesedést, és ajánld fel, hogy legközelebb közösen is elmehetnétek sportolni!

 

1/9 Légy magabiztos

Ha megfigyeled, a karizmatikus egyéniségek mindig magabiztosak.

Nem sütik le a fejüket, amikor büszkeségre lenne okuk,

és a hangjukat sem félnek kiengedni.

Természetesen itt nem az önteltségre és hencegésre gondolunk, de igenis légy tisztában a saját képességeiddel és légy büszke arra, amit elértél.

Te magad hozd meg a döntéseidet és ne várd, hogy mások segítsenek. Ne hagyd, hogy befolyásoljanak, és lehetőség szerint kerüld a ,remélem' és a „talán" kifejezéseket olyan közegben, ahol magabiztosnak akarsz tűnni.

 

2/9 Legyenek álmaid, céljaid

Természetesen önmagad miatt is fontos, hogy legyenek álmaid és vágyaid,

de ha mások látják rajtad, mennyire ambiciózus vagy és küzdesz a céljaidért, akkor garantáltan csodálni fognak és elismernek majd.

Különlegesnek fognak tartani és keresik majd a társaságodat. Így lesz ezzel a kiszemelt férfi is: látni fogja benned a jövőt, a kisugárzást és a pozitív, céltudatos életszemléletet - ilyen csajjal pedig az élet is szebb lehet!

 

3/9 Légy stílusos

Itt nem a szépségre gondolunk, amiben a gének valljuk be, nagyon is közrejátszanak. Sem agyonsminkelni nem kell magadat ahhoz, hogy rád figyeljenek.

Az a fontos, hogy legyen egy egyedi, saját stílusod: amiben különbözöl a többiektől.

Lehetnek azok klassz ruhadarabok, egyedi cipők, de már egy sál stílusos használatával is maradandó vizuális élményt nyújthatsz.

 

4/9 Ne panaszkodj

Az önbizalom nem velünk születik. Az elején szüleink táplálják, aztán környezetünkből építkezünk.

Ideális esetben fiatal felnőttként elérheted azt, hogy a legtöbb helyzetet magabiztossággal tudj kezelni. De hiába minden, ha beszédedet negatív életszemlélet jellemzi. Rengeteget ronthatsz az imidzseden, ha panaszkodsz.

Gondolkodj pozitívan és kerüld a negatív beszédtémákat! Persze, nem minden tökéletes az életben, de egy beszélgetést soha ne kezdd panasszal, hadd lássák rajtad, hogy alapvetően pozitív gondolkodásmód és optimizmus jellemez.

 

5/9 Használd a testbeszédet

Ha már eléggé magabiztosnak érzed magad,

ezt sugároznia kell a testbeszédednek is.

Próbálj meg minél többet mosolyogni,

nézz mindig a partnered szemébe és a testtartásod soha ne legyen zárt.

Ha nagyobb tömeg előtt kell szerepelned, ne görcsölj, lazíts és viselkedj úgy, mint egy hollywoodi sztár a vörös szőnyegen.

 

6/9 Légy jó mesélő

Sokan úgy gondolják, ahhoz tehetség kell, hogy valaki jó mesélő legyen.

Ez azonban téves elképzelés, ezt a képességet ugyanúgy lehet tanulni, mint bármi mást.

Beszéded sugározza a bizalmat.

Legyél humoros, és nagyon fontos, hogy legyen öniróniád, tudj magadon is nevetni, ha kell.

Mesélj személyes történeteket a többieknek, hidd el, értékelni fogják.

 

7/9 Hallgasd végig

Az emberek legkönnyebben úgy tudnak megnyitni, ha azt érzik, a partnerük szívesen és figyelemmel hallgatja őket.

Légy jó hallgató! Egy férfi számára sokat jelent, ha érdeklődsz az élete és a személyes dolgai i ránt.

Kérdezd a gyermekkoráról vagy a munkájáról, hallgasd végig, mutasd ki érdeklődésedet és tégy fel kérdéseket. Így sokkal jobban megismerhetitek egymást és már az első alkalommal kialakulhat egyfajta bizalom köztetek.

 

8/9 Beszélgetés közben ne nézz félre

Nagyon fontos, hogy ha beszélgetsz valakivel, végig a másik szemébe nézz. Ne felejtsd el, egy tekintet valóban többet mond minden szónál.

Ha a másik szemébe nézel, azt jelzi, figyelsz rá. Ne hagyd, hogy ilyenkor bármi is elterelje a figyelmedet, ilyenkor soha ne nyúlj a telefonod után, csak a másikra koncentrálj.

 

9/9 Légy a másik tükörképe

Megfigyelted már, milyen az, amikor két ember szemmel láthatólag egy hullámhosszon van?

Nézd meg őket jobban és rájössz, beszélgetés közben olyanok, mintha egymás tükörképei lennének.

Ha ugyanazokat a gesztusokat alkalmazod és hasonló arcot vágsz, amit a másik is, akkor érezni fogja, hogy szinkronban vagytok.

Nem kell persze görcsösen figyelni erre, mert viccesen is elsülhet a dolog, és épp a mondandójára nem tudsz majd figyelni, de egy kis odafigyelést mindenképp megér a dolog.

Forrás: www.bien.hu

 

 

Egyetlen dolog, ami tényleg ellenállhatatlanná tesz – És 10 módszer, amivel fejlesztheted

Írta: Zabolai Margit, 2014.09.19. 2009 óta dolgozik újságíróként, különösen a társadalmi témák és a populáris kultúra érdeklik, de a spenótfőzelék receptjének megfogalmazása is képes örömet okozni neki. Jelenleg nyelvészeti tanulmányokat folytat, szabadidejében pedig amatőr stand uposként adja elő történeteit, amihez imádott, de nem problémamentes macskája szolgáltat állandó alapokat.

A boldog lányok a szép lányok, tartja a mondás,

és nem is kérdés, hogy

aki pozitív energiát sugároz magából,

az mások szemében is azonnal vonzóbbá válik. Ez a vonzalom pedig erősebb, mint amekkorát a legszebb dekoltázs vagy tökéletes cicaszem kiválthatna.

De hogyan növelheted meg a pozitív energiáid kisugárzását? Elég, ha egy kicsit gyakrabban használod a következő kifejezéseket. Ugye, hogy nem is olyan nehéz?

Mondj igent!

Igen, remek ötlet, menjünk az uszodába! Igen, ráérek inni veled egy kávét!

Igen, nézzük meg azt a filmet munka után! Ne feledd, az „igen, de…” nem jó válasz! Néha csak egy kicsit meg kell erőltetned magadat, és ha már rávetted magad arra, nem fogod megbánni a dolgot.

Egyetértek!

Ne félj egyetérteni másokkal, még akkor sem, ha kezdetben más volt a véleményed.

Maradj nyitott, és ha megfelelő érveket hoznak fel, és meggyőznek vele, akkor ezt tudasd is velük, ne csak magadban nyugtázd.

Az embereknek jól esik a visszaigazolás.

Mondd el, mennyire fontos neked

Az apró dolgok néha a legtöbbet jelentik. Mondd el a párodnak,

mennyire értékeled, hogy megjavította a zárat,

az anyukádnak, hogy süteményt sütött, mire meglátogattad,

és a kollégádnak, hogy meglocsolta az asztali virágodat, míg szabadságon voltál.

Légy hálás!

„Köszönöm, hogy rávettél, hogy jöjjek el veled a jógaórára, máskülönben egész nap csak az íróasztal mellett ültem volna!” Ugye, hogy nem nehéz kimondani?

Mégis rengeteg pozitív energiát sugározhatsz vele, ha nem csak magadra vagy büszke, amiért sikerült kimozdulnod, hanem mások erőfeszítéseit is értékeled.

Mondd el, ha tetszik

Tetszik, szeretem, imádom. - A nyakkendődet, a filmet, amit megnéztünk, a keksz receptjét, amit tőled kaptam. Miért ne lehetnél lelkes valami egyszerű dolog miatt, és miért ne oszthatnád ezt meg a környezeteddel?

„Ez okos megoldásnak tűnik”

Ha valaki jó érvet, jó ötlete vezet elő, ne férj egyetérteni vele.

Ugyanakkor nem félj elővezetni a saját gondolataidat is hasonló módon: mindig legyen indokod, és ne erőltetni, inkább észérvekkel meggyőzni, belátásra bírni próbálj.

Örülök!

Örülök, hogy eljöttél, örülök, hogy volt időnk találkozni, örülök, hogy meghívtad egy barátodat, és így őt is megismerhettem.

Ne felejtsd el éreztetni az emberekkel, hogy örömet hoznak az életedbe!

Remek!

Csak egyetlen szó. Túl erős neked?

Akkor mond helyette, hogy jó. Vagy hogy kiváló.

Vagy bármit, ami pozitív jelentést hordoz,

de kezdd el gyakrabban használni!

Néha ez éppen elég, nincs szükség hosszas magyarázkodásra vagy körülírásra,

csak adj hangot annak, hogy egyetértesz, azután cselekedj!

Hogyan…?

A nyitott kérdések hagyják,

hogy a másik

 • az érzéseiről,
 • véleményéről beszéljen,
 • szinte meginvitálják őt arra, hogy feltárja a gondolatait.

Hogyan érzel ezzel a dologgal kapcsolatban? Hogy van az anyukád? Hogyan segíthetek neked ebben?

Éreztesd a másikkal, hogy nem csak udvariasságból beszélgetsz vele, tényleg érdekel a dolog!

Nonverbális jelek

 • Egy mosoly,
 • a hangod ellágyulása,
 • a szemkontaktus,
 • egy-egy apró gesztus.

Ezek mind olyan dolgok,

amelyek sokszor

a szavaknál is

intimebb kötődést fejeznek ki,

és erősebb támogatást jelenthetnek. Ne félj használni őket!

Forrás: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/pozitiv-kisugarzas-fejlesztese-modszerek/118745

 

 

Nehéz megbeszélésre készülsz?

Meglepő trükkök, amivel erősítheted az önbizalmadat

Írta: Balatoni Dóra, 2017.11.01.

Nagyobb meeting készülődik a munkahelyen, ahol ott lesz az új főnök is? Esetleg fel is kell szólalnod a megbeszélésen? Nem csoda, ha már a gondolatától is ideges és stresszes leszel. Ilyenkor gyakran negatív gondolatok keríthetnek hatalmukba, amelyek azt sugallják, hogy képtelen vagy megcsinálni és biztosan leblokkolsz. Nem szabad azonban hagynod, hogy ezek vegyék át az irányítást, el kell hinned, hogy képes vagy rá.

Ha odafigyelsz a következő apróságokra,

akkor erősítheted az önbizalmadat és sikerrel veszed majd az akadályokat!

1/5 Hallgass zenét

A zenehallhatásnak számtalan pozitív hatását ismerjük,

ezek közül most csak az egyiket emelnénk ki, mégpedig azt,hogy

önbizalmat ad.

Bizonyára neked is vannak kedvenc dalaid, vagy egy ősrégi sláger vagy egy vadiúj dal, amelyek visszaadják a hitedet és felpörgetnek.

Legyél bárhol, készülődj reggel otthon vagy utazz a metrón, csak indítsd el a lejátszót, tekerd fel a hangerőt vagy dugd a füledbe a fülhallgatót és engedd el magad.

Engedd, hogy átjárjon a kellemes dallam és ritmus, relaxálj és hagyd, hogy észrevétlenül is feltöltődj.

2/5 Viselj pirosat

Elsőre talán megmosolyogtat az a tanács, miszerint, ha piros színt teszel magadra (akár csak rúzs vagy manikűr), visszatér az önbizalmad,

de próbáld csak ki, meglátod, tényleg működik!

Eljött a nap, amikor fel kell szólalnod az egész cég előtt?

Csak vedd ki a szekrényedből azt a piros ruhadarabodat, amelyben tudod, hogy magabiztosabban indulsz útnak.

Kutatások bizonyították, hogy az olyan merész színek, mint például

a piros,

pozitív irányban befolyásolják a viselkedésünket és erővel, jókedvvel töltenek fel bennünket.

Ha ebben szólalsz fel a tömeg elől, a többieknek biztosan eláll majd a lélegzete.

3/5 Fújd be magad a kedvenc parfümöddel

Ha már szó esett a reggeli készülődésről, nem csak a ruhára érdemes odafigyelned, hanem az illatodra is!

Csak fújd be magad kedvenc parfümöddel és azonnal visszatér a magadba vetett hited és a bátorságod.

Kutatások bizonyították, hogy

azok a nők, akik a jól megszokott illattal fújják be magukat,

sokkal magabiztosabbnak érzik magukat azoknál a társaiknál, akik parfüm nélkül indulnak munkába.

4/5 Készíts szelfit

Valószínűleg ez az a pont, amikor azt mondod, hogy „na, persze…”.

De elgondolkodtál már azon,

hogy vajon a sztárok miért készítenek magukról állandóan szelfit?

Eláruljuk: főleg azért, mert ez visszaadja az önbizalmukat!

Éppen ezért érdemes neked is

a nagyobb megbeszélések előtt fognod a telefonodat

és készíteni magadról egy fotót. Hidd el magadról, hogy csinos és szép vagy, mosolyogj és nézd vissza a fotót. Ugye, nem is sikerült rosszul? Ezzel az érzéssel indulj el otthonról és meglátod, nagyobb önbizalommal vághatsz bele a meetingbe!

5/5 Sportolj rendszeresen

A rendszeres testmozgásnak is

számtalan pozitív hatása van,

többek között jót tesz az önbizalmunknak is. Ha nem hiszed, próbáld ki!

Járj el rendszeresen edzőterembe, iratkozz be fitneszórákra, menj el uszodába vagy futni a parkba.

Testmozgás közben az endorfinok felszabadulnak és sokkal jobban fogod magad érezni utána.

Az pedig külön öröm, ha azt látod, olvadnak le rólad a pluszkilók és izmosabbá válsz. Hát, kell ennél jobb önbizalomnövelő?!

Forrás: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/nehez-megbeszelesre-keszulsz-meglepo-trukkok-amivel-erositheted-az-onbizalmadat/127597