Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A jó kapcsolatért kell adni, szeretni, tenni, lenni, kapni. 23

2018.04.06

,,Látod, itt van az a három irány, amiről beszélünk:
a zene, amit magamban hallok:
önmagam szeretete.
A zene, ami a te testedből,
lelkedből árad, ami áthat engem és elragad,
s ha kibillennék, helyrebillent a te zenéd.

Vagyis: Téged szeretlek.

Az odaadásnak és elfogadásnak a nagy játéka ez-
Érzem magamat, érezlek téged,
és te is érzed önmagadat és érzel engem.
De ez kevés! A harmadik, legfontosabb irány:
hogy mindketten halljuk a Zenét.
És hogy mindketten átadjuk magunkat
nemcsak egymásnak - de főleg a Zenének."

(Müller Péter)

 

 

 

A belülről jövő ragyogás

 

Csodás időszak ez szerintem mindenki életében, aki úgy dönt, hogy összeköti életét a másik – már alapjában teljes – “felével”.

Én azt tudtam, hogy A HÁZasság szent terébe tisztább testtel, lélekkel és mélyebb kapcsolódással kívánok belépni. Fontos tudatosítanunk, hogy a legtöbb nagy esemény, pl. az esküvő egy nap! – ami oly gyorsan elszáll, mint még semmi soha – , így valójában a testi, lelki felkészülés nem az adott egy napra való felkészülést hozza, hanem a Házasság más minőségére való felkészülést jelenti.

Energetikailag mindig fontos jelentősége van, hogyan lépünk be egy új minőségbe, így mindig érdemes kihasználni az eseményt megelőző időszakot, és ez természetesen nemcsak az esküvőre igaz.

Ami pedig kettőnket illeti: (ugye a házasság nem egy egy emberes dolog ) Szerettük volna, ha egy olyan napot tölthetünk el a szeretteinkkel és barátainkkal, ahol teljes mértékben önMAGunk lehetünk. Nem akartunk semmiféle olyan külsőséget, amivel nem tudunk azonosulni, szép, egyszerű, ugyanakkor minőségi dolgokat tartottunk szem előtt, s a visszajelzések alapján az egyik legautentikusabb esküvőt sikerült megteremtenünk, amivel csak találkoztak meghívottaink.

Ehhez azt is fontos leszögezni, hogy nem Én és nem a Párom rendezte a dolgokat. Együtt csináltunk mindent, hiszen a közös esküvőnkről volt szó. Együtt hoztunk döntéseket, és együtt mentünk a találkozókra. Nem azért, mert egyedül nem lett volna erre képes a másik, hanem azért, hogy közös döntéseket hozzunk. Hiszen én sem magamnak, s a párom sem magának kívánt esküvőt szervezni. És ha már életünk legfontosabb napját nem közösen szervezzünk, hogyan lesz a továbbiakban? Itt nem a heti bevásárlásról beszélünk. Szerintem ez egy nagyon jó fokmérő.

Mit csináltuk máshogy, mint amit eddig láttunk?

Szinte mindent! – nem igazán érdekelt egyikünket sem, hogy mit hogy szokás, vagy mit láttunk előtte. Csak az érdekelt, hogy mit szeretnénk MI, s mi az, ami a másikat boldoggá teszi. És ez a legfontosabb, minden kapcsolatban, minden házasságban, és minden esküvőszervezés alatt is. De álljon itt azért néhány pont:

Én pl. nem jártam, egyetlen esküvői ruha szalonban sem. Számomra a legjobb esküvői „ruha”, nem a ruha, hanem a belülről jövő ragyogás. Szóval ahelyett, hogy hétről-hétre a menyasszonyi ruha boltokat jártam volna, úgy döntöttem egybe sem megyek el. „A tökéletes ruha úgyis szembe jön velem, amikor itt az ideje.” Gyakorlatilag ez mantráztam magamban, s így is történt, leszámítva egy apró kilengésemet a ruha terén – amit egy magánháznál próbáltam – de arról már itt beszámoltam. Szóval, a menyasszonyi ruha gyakorlatilag negyed órán belül megvolt.

A szertartást nem pap, nem anyakönyvvezető és nem hivatalos szertartásvezető tartotta. Két kedves tanártársam, (Arató Mónika és Nirmal Naam István), akiknek ezúton is köszönöm, hogy olyan meghitté és felemelővé varázsolták életünk fontos pillanatát. Igazán személyesre, meghatóra és szívmelengetőre sikerült az a gyönyörű egy óra.

Éppen ezért, mivel nagy volt a szabadságunk, a szertartás alatt megtisztultunk az elemek által (föld, víz, tűz, levegő), elégettünk minden olyan dolgot, amit nem akartunk belevinni házasságunkba, mondtunk egymásnak beszédet (ami a visszajelzések alapján igen mélyre sikerült), közös fogadalmat tettünk, és szeretetteink szeretetet alagútján át távoztunk e szent térből. Örök emlék marad!

Hozz közös döntéseket a pároddal, főleg ha nemcsak rólad ez az időszak, és figyeld, hogy mivel tudnád boldoggá tenni a másikat.

Forrás és a teljes cikk: http://satnamjoga.hu/uj-eletet-kezdtem-hogyan/

 

A kapcsolódás vágya hajt mindannyiunkat belülről, s ebbe a kapcsolódásba természetesen a másikkal és az önMAGunkkal való kapcsolódás is beletartozik.

Ami fontos, hogy a házasságot, vagyis az EGYüttélés és EGYüttlevés megpecsételésének kifejeződését mi választottuk, belülről, szabadon. Nem azért, mert ezt várja a társadalom, vagy a család, nem is azért, hogy ragaszkodó játszmáinkkal megfogjuk a másikat, hanem azért, mert egyszerűen lélek szinten úgy döntöttünk, hogy szeretnénk ezt a KAPCSOLÓDÁSt a házasság szintjén is kifejezni.

Sokan azt mondják, hogy a házassággal megszűnik a szabadság. Én pont fordítva látom: ebben az állapotban művelheted csak igazán finomra az EGYütt és KÜLÖN levés valódi mibenlétét. Mert mindkettő fontos. Nem két fél, hanem két egész ember egymásra találásából születhet csak valós Kapcsolódás. És ne értsd félre, a jó alapok megteremtése természetesen nem házasságfüggő: a tudatos kapcsolódás, az értékes együtt töltött idő, a figyelem a másik irányába nagyon fontos már a kapcsolat elején is, úgy, ahogy mindez mellett az értékes, magaddal töltött idő is.

A házasság ha tudatos annak a lehetőségét tudja adni, hogy két egész együtt egy még nagyobb egészet tegyen ki, mint azelőtt, hiszen a Ház-asság megszületésével tágul a Ház, tágul a Tér. De hogy ebbe a térbe mi mit fogadunk be, az már a saját és közös tudatosságunkon múlik.

Persze egy ilyen kapcsolódáshoz két tudatos ember kell.

Forrás és a teljes cikk: http://satnamjoga.hu/hazassagban-is-szabadon/

Az érett férfiak az élethez keresnek társat, nem csupán egy kapcsolathoz. Éppen emiatt olyan dolgokra helyezik a fókuszt, a társkeresés alatt, ami sokkal fontosabb annál, mint a mell-popsi kettőse. Érdemes szem előtt tartani tehát a következő néhány pontot.

A férfiak érzelmileg érett nőt keresnek:

Egy kapcsolat irányába való érzelmi elköteleződés mindkét fél részéről alap ahhoz, hogy az a párkapcsolat valóban tudjon működni. Hiszen minden kapcsolatban lesznek problémák, vitás helyzetek és ennek megfelelő kezeléséhez fontos, hogy a nő ne érezze azt, hogy ezt hisztivel, vagy vádaskodással tudja csak megoldani. Egy érzelmileg érett nő, játszmázás helyett tiszta kommunikációt folytat.

A férfiak szeretik a pozitív kisugárzású nőket:

Éppen úgy, ahogyan mi nők sem szeretjük a búsképű lovagokat, így a férfiak is igényt tartanak arra, hogy egy nőben meglegyen az élethez való vidámság és optimizmus. Ezzel az attitűddel hegyeket lehet mozgatni, és persze férfiszíveket.

A férfiak szeretik a független nőket:

Egy férfiből tiszteletet vált ki az, ha azt látják egy nőben, hogy mindenféle kapcsolati státusz nélkül is önálló és kiegyensúlyozott életet tud élni. Az ilyen nő egyet jelent számukra azzal, hogy vannak önálló döntései, gondolatai és elég talpraesett az élet egyéb területein is, nem csak a párkapcsolatok világában.

Vonzó, öntudatos nőt választanak:

A férfiaknak fontos az esztétikai élmény. Ugyanakkor önmagában ezzel nem lehet tartósan magunk mellé láncolni őket. Azt a nőt fogják választani, aki tudatában van nőiességének és megfelelően is tudja azt használni.
-Dr Németh Árpád-

 

Akit szeretünk, bármilyen messze is került tőlünk, bármilyen világba – mindig megtaláljuk. Az elméleti fizika tudománya szerint az iker-fotonok hiába repülnek a két ellentétes végtelen felé – mindig együtt vannak. Érzik, tudják egymást, mert egyek. Úgy hívják ezt: szuperlumináris összekötöttség. Mi pedig úgy, hogy szeretet. <3

- Müller Péter -

 

A gondolat látszik, és az érzés érezhető - nem kell hozzá hazugságvizsgáló gép. (Müller Péter)

,,A férfiak akkor boldogok, ha a nők kedvére tehetnek. A férfinek élete végéig szüksége van a vadászatra, a tökéletességet azonban ő is csak egy harmonikus és boldog kapcsolatban találja meg.”

A férfi egész életében aktív, harmonikus és boldog szexuális életre vágyik. Ezért nagyon sok mindent képes megtenni. De ha megtalálja a számára vonzó és fontos partnert, akkor nagyon boldogan belefeledkezik a stabil kapcsolatba, és nem lesz csapodár. Sokszor mondjuk azt a férfiakra, hogy levetkőzhetetlen jellemvonásuk a „nagy étvágyuk”, és attól érzik igazán jól magukat, ha minél több nőt tudnak az ágyukba csábítani. Nekem ezzel szemben az a tapasztalatom, hogy a férfiak hűségesebbek, mint amit mondanak róluk.

A tökéletességre vágyó férfi mindig jobban meg tudja élni a kívánt élményt egy megszokott, ismert, szeretett társsal, mint az, aki újabb és újabb kapcsolatba megy bele….

Amikor egy férfi társat keres, nem csak a szexualitása irányítja. A választásban szerepe van annak, hogy a nő megfelelő intelligenciával, hasonló értékrenddel rendelkezzen. Fontos, hogy a nő lelkisége gondoskodó, szeretetteljes, odafigyelő legyen, olyan, aki kordában tudja tartani a férfi életét és napirendjét. Fontos az is – és ez a mostani fiatalok számára már nem biztos, hogy jól hangzik –, hogy a nő biztosítsa az otthon melegét, tartsa rendben azt, és például főzzön jól. A férfi olyan társat keres, aki nő a konyhában, nő a társaságban, és nő az ágyban. Mindemellett ahhoz, hogy a szexuális élet hosszú ideig harmonikus legyen, az is kell, hogy a nőben megmaradjon az inspiráló erő, ami kiváltja a férfi érdeklődését. …

Ahogyan a nő fenn tudja tartani a férfi érdeklődését, a férfi is tud hatni a nőre, ne féljünk kimondani, ő is tudja nevelni a nőt. Nem kell elfogadni, ha a feleség állandóan fúriát játszik. Ha a férfi érzi, hogy párja nem értékeli őt eléggé, akkor próbálja meg megnevelni makrancos Katát. A papucs szerep soha nem megoldás, mert olyankor a nő képes arra, hogy még jobban beledöngölje a földbe a férfit. A játék éppen ezért a férfinek is megengedett: lehet meglepőnek lenni, olykor kicsit kiszámíthatatlannak. Meg lehet dicsérni a nőben olyat, amit addig még soha nem tett, és lehet fanyalgó megjegyzést tenni például a mindig tökéletes paprikás krumplira. Végül, de nem utolsósorban, a férfiaknak is meg kell tanulniuk, hogyan lehetnek a feleségük számára – hosszú idő után is – vonzóak, érdekesek, izgalmasak, olykor akár titokzatosak is.

Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus és Jenei Rita

Forrás és a teljes cikk: http://www.ferfiegeszsegor.hu/interju/ahogyan-a-ferfiak-mukodnek

 

Akik egymáshoz illők, az az igazi pár. Azt nem más választja meg. Az érzés választja meg, (...) az a szent mágnestű, amit Isten a szívekbe tett.

(Gárdonyi Géza)

 

 

 

"A legnagyobb és legértékesebb ajándék, amit adhatsz az emberiségnek: a Felébredésed. Ez az egyetlen mód arra, hogy ne generálj több szenvedést a kollektív emberi tudatban. Általad belülről kezd tisztulni a rendszer." /Adyashanti/

 

 

,,Továbbra is azt mondom, hogy tiszteljük, becsüljük egymást, legyünk alázatosak a másikkal, ugyanígy mindenkivel szemben, és örüljünk neki, ha újabb és újabb segítőkről hallunk, olyanokról, akik valóban szeretettel és bármikor segítséggel viseltetnek bárki iránt, mindenki iránt.”

http://emberisegebredese.blogspot.hu/2014/05/hogy-mutatkozik-meg-egy-segito.html

 

 

A meditáló ember társaságában… ha vele vagy, úgy érzed, hogy erőt merítesz belőle. Szívesen találkozol vele csupán azért, hogy a társaságában légy. (Osho)

 

 

Azt is észre fogod venni, hogy amint egyre meditatívabb leszel, minden gesztusod, lágyabbá és békésebbé válik, finomság költözik beléjük. És ezt nemcsak te fogod észre venni, hanem mások is kezdenek majd felfigyelni rá. …A járásmódod, a beszédmódodat és egész lényedet bizonyos kellem, csend, békesség lengi körül. Az emberek szívesen lesznek veled, mert erőt meríthetnek belőled.” (Osho)

 

 

…férfi megteszi a végső nagy ugrást, és pillangóvá válik. Ekkor lép be a képbe a függőleges. A lárva egy helyben áll; a hernyó mozog, ismeri a mozgást, a pillangó repül, megismeri a magasságot, kezd felfelé törni. A pillangó szárnyakat növeszt - e szárnyak jelentik a célt. Ha nem növesztesz szárnyakat, és nem válsz repülő teremtménnyé, nem lesz lelked sem. (Osho)

 

 

 

A gyerekek megértőbbek…mint az öregek….bizalommal teltek, közelebb állnak a buddhákhoz. Hogy miért? Mert az energiáik túláradnak. A kisgyermekek gyorsan tanulnak. Miért? Mert tele vannak energiával, s ebből felfogóképesség fakad. (Osho)

 

 

 

Még a növények is gyorsabban nőnek, ha törődsz velük, ha csupán szeretettel nézel rájuk. (Osho)

 

A szeretet olyannyira nélkülözhetetlen szükséglet-pontosan a lélek tápláléka. (Osho)

 

 

Ha az ember szeret, még több értelme van mindennek. (Paulo Cuelho)

 

 

,,A szeretet tesz téged egésszé. Olyan, mint a ragasztó - egyben tartja az embert. …A szeretet teszi kreatívvá az embert; ha hiányzik, akkor az illető rombolni kezd. …Szeretet nélkül az ember elfelejti a kreativitás nyelvét, és rombolóvá válik- így születnek a bűnözők és a politikusok….

 

Ha az ember gyerekkorában nélkülözi a szeretetet, politikus vagy bűnöző lesz, esetleg megörül vagy valamiképpen a rombolás útjára lép, mert nem fogja tudni, hogyan teremtsen. Az élete értelmetlen lesz, semmi jelentőséget nem fog találni benne. Kitaszítottnak fogja érezni magát - hiszen ha nem szeretnek, nem érezheted értékesnek magad. Abban a pillanatban, mihelyt valaki megszeret, értékessé válsz.” (Osho)

 

 

Minél több embert tudsz boldoggá tenni, annál boldogabbnak fogod érezni magad. (Osho)

 

 

A legtöbb páciens beleszeret a pszichoanalitikusába. …Azért, mert életében először sok-sok figyelmet kap valakitől. (Osho)

 

 

Szeretettel gondolni másokra? ah...kimondottan..ténylegesen tudatosan szeretettel gondolni rájuk?!..ah..ez...húúú elkezdtem..:) libabőr...:köszi..igyekszem, így , ezt tenni.!!

Szeretettel gondolok rád....ah..ez klassz..ez csodás..woww..:)

 

Egy nő nem csupán a bőre, nem csupán az arca, nem csupán a testi hányada. Egy nőnek lelke van! Bensőséges kapcsolatban kell vele lenned, részévé kell válnod az életének, a belső életének.

Ha unod a feleséged, ez azért van, mert nem tudod, hogyan hatolj a lelkébe. A testébe ugyan képes vagy behatolni, ám erre nagyon hamar ráunsz, mert rutinszerűvé válik. A test nagyon felszínes dolog. Szeretkezhetsz a testtel egyszer, kétszer, háromszor, azután tökéletesen megismerkedsz vele és körvonalaival. Azután semmi új nem marad, te pedig más nők után kezdesz érdeklődni: azt gondolod, hogy biztosan különböznek a feleségedtől; legalább a ruhájuk alá odaképzelhetsz valami különbséget. Továbbra is fantáziálhatsz róluk.

A ruhákat azért találták ki, hogy erősítsék a nemi vágyadat. Egy meztelen nő semmit sem bíz a fantáziádra. Ezért nem olyan vonzóak a meztelen nők; ahogyan a meztelen férfiak sem azok. De amikor egy nő vagy férfi némi ruha mögé rejtőzik, tág teret hagy a fantáziádnak. Fantáziálhatsz róla, mi van a ruhák mögött, újra képzeleghetsz.

A baj az, hogy a feleségedről immár nem fantáziálhatsz.

A szomszédod feleségéről viszont igen, hiszen vonzó a külseje.

Az emberek unatkoznak a feleségük és férjük mellett, s ennek az az oka, hogy nem képesek valódi kapcsolatot teremteni a másik lelkével. A testtel kapcsolatot teremtenek ugyan, ám azt a kapcsolatot elmulasztják létrehozni, mely a szívet a szívvel, a középpontot a középponttal, a lelket a lélekkel összeköti. Mihelyt rájössz, hogyan teremts kapcsolatot a lelketek között, mihelyt lelki társakká váltok, akkortól szó sincs unalomról. Akkortól mindig akad felfedeznivaló a másikban, hiszen minden emberi lény egy végtelenség, melynek felderítése sosem ér véget. (Osho)

 

 

 

Ekkor hirtelen úgy tűnt, hogy megtorpant az idő, és a fiú előtt mintha teljes valójában megjelent volna a Világlélek. Amikor megpillantotta a leány fekete szemét meg ajkát, amely félúton volt a mosoly és hallgatás közt, megértette a legfontosabb és legbölcsebb részét annak a nyelvnek, amelyet a világ beszél és a föld minden embere szívével megért. Ez a szerelem, olyasvalami, ami régebbi, mint maguk az emberek és a maga a sivatag, de ami mindig újból ugyanazzal az erővel jelenik meg, ha valahol két szempár, akárcsak itt, a kútnál, találkozik. Az ajkak végül a mosoly mellett döntöttek, s ez volt a jel, amelyet a fiú- bár nem tudott róla-olyan régóta, egész életében várt, és a juhoknál, a könyvben, az üvegek között meg a sivatag hallgatásában keresett.

Ez volt a világ igazi nyelve, amelynek nem volt szüksége semmiféle magyarázatra, mert a Mindenségnek nem kell magyarázat ahhoz, hogy folytassa útját a végtelen térben. Santiago ebben a pillanatban minden kétség nélkül megérezte, hogy életének asszonyával áll szemtől szemben, s a lány bizonyosan ugyanezt érezte egyetlen szó nélkül is. A fiú biztos volt ebben, mint bármiben a világon, még ha a szülei és nagyszülei azt állították is, hogy mielőtt megnősül, udvarolnia kell a lánynak, eljegyeznie őt, és pénznek is kell lennie. Ezt azok mondják, akik talán  soha nem ismerték az Egyetemes Nyelvet, mert mihelyt eljutunk hozzá, könnyedén megértjük, hogy mindig van a világon egy ember, aki a párjára vár, akár a sivatag, akár egy nagyváros közepén. Amikor pedig ezek az emberek találkoznak és tekintetük egymásra talál, minden múlt és jövő teljesen elveszíti jelentőségét, s csak az a pillanat és a hihetetlen bizonyosság létezik, hogy ugyanaz a Kéz írt meg mindent a nap alatt. A Kéz, amely felébreszti a Szerelmet, s amely mindenki számára, aki ebben a világban dolgozik, pihen és kincsét keresi, alkotott egy vele rokon lelket is. Másképpen az emberi nem álmainak semmi értelmük se lenne. ,,Makhub”-gondolta a fiú.” (Paulo Cuelho – Alkimista részlet)

 

 

 

,,Szeretni a szó igazi értelmében csak az tud, akinek a fejében rend van. Akinek nincs, az csak ráncigálja a másikat; ráesik, vagy magára rántja. Az érzelmek, még a legmélyebb és legforróbb érzelmek sem képesek összetartani egy családot, mert zűrzavarosak. De még egy párkapcsolatot sem. Ha valaki nem ismeri önmagát, nem ismeri saját határait és a másik határait, az alkalmatlan az együttélésre. Akármilyen őszintén és hevesen szeret, és érzi, hogy a másikkal szorosan, sőt végzetesen összetartozik. Nem elég. Káoszban nem lehet szeretni! És ez összefüggésben van egy nagyon alapvető lélektani tapasztalatunkkal, hogy aki nem tudja önmagát szeretni, akiben zűrzavar van, mást sem tud igazán. Ebből a százszor ismételt közhelyből csak egyet felejtünk ki mindig: hogy aki önmagát szereti, abban harmónia van! Zaklatott ember, aki „nincs rendben”, valójában nem szereti önmagát."

-Müller Péter (Örömkönyv)-

 

 

Az érett férfiak az élethez keresnek társat, nem csupán egy kapcsolathoz. Éppen emiatt olyan dolgokra helyezik a fókuszt, a társkeresés alatt, ami sokkal fontosabb annál, mint a mell-popsi kettőse.
-Lélek kettőse-

 

 

Életed egy tükörkép, melyben láthatod belső világod.

Az egyéni meghatározások, hozott- és öröklött családi minták, előző életekben szerzett élmények teremtik meg tapasztalataidat. A fizikai családból hozott és átvett karmikus terhek által okozott kötöttség okozza az ember életében a legtöbb szenvedést.

Párkapcsolataink nagymértékben függnek attól, milyen mintákat hordozunk a családból, még ha ez nem is tudatosodik bennünk.
Szüleink párkapcsolata/párkapcsolatai adják főként azt a mintát, ami útmutatóul szolgál felnőtt korunkban.

Sokszor nem értjük azt, miért nem működnek a kapcsolataink. Miért vonzzuk be újra meg újra ugyanazt a szituációt, ugyanazt az embertípust.

Milyen összefüggés van az édesanyáddal való kapcsolatod és a párkapcsolataid között, hogyan hat Rád, amit gyermekkorodban érzékeltél azon kapcsolatokból, melyek a közvetlen környezetedben voltak.

Érdemes megérteni, mit hoztak a szülők magukkal, hogy lásd, csak azt adhatták, ami bennük is volt.

A karmikus kapcsolatokban sokszor figyelhető meg harc és feszültség, legyen akár párkapcsolat, akár egy szülő-gyermek viszony. Együtt érkeztetek vissza ebbe az életbe, hogy megoldjátok a problémákat, és a köztetek lévő energia megtisztuljon.

Azért vagytok most együtt, hogy meg tudjatok egymásnak bocsátani. Méregteleníted a lelked azáltal, hogy elengeded az iránta érzett negatív érzéseket.

Azt gondolom, ha valaki tudatosan akarja élni az életét, és kezébe venni az irányítást, mindenekelőtt a legfontosabb feladat karmikus- és családi kapcsolatainak megértése, megtisztítása, blokkjainak oldása.

Míg nem történt meg az elfogadás, megbocsátás, megértés édesanyád felé,

addig nem tudod működtetni a női teremtő energiákat, a párkapcsolatot, az anyaság energiáit. Míg nem történik meg ugyanez a megértés az édesapáddal való kapcsolatodban, addig nehézkesen boldogulsz a fizikai világban, a pénz és anyagiak világában.

Ha megtörténik a múlt megbocsátása és elfogadása, egyenes az út a boldogság felé.

Születésünk óta meghatározza hitrendszerünket az a család, melybe beleszületünk. Szüleinktől kaptuk szokásainkat, hiedelmeinket, sokszor pedig félelmeinket, fájdalmainkat is.

Azonban rengeteg felesleg, negatív hitrendszer, félelem és fájdalom akadályozza előrejutásod, amiknek szinte nem is vagy tudatában.
Egész egyszerűen nem tudod, miért vonzod újra és újra ugyanazt a helyzetet. Mintha tudatalatt követelnéd magadnak a szenvedést…
Újra megaláztak… Újra becsaptak… Újra elhitették velem, hogy szeretnek… Újra reménykedtem… Újra ugyanaz a bajom… - mondogatod magadnak, s nem érted, mi történik körülőtted. Önbüntető programjaid folyamatos figyelmet követelnek Tőled. Azt akarják, hogy észrevedd, valamit meg kell gyógyítani.
Ezen mintákat mind elmúlt életeidből, mind a családból hordozod magadban. Addig fognak akadályozni a boldogulásban, míg el nem távolítod őket az útból.

Ezen blokkok kerülnek oldásra a nap folyamán, hogy megszabadulhass gyermekkorod fájdalmaitól, a folyamatos önbüntetésektől, félelmektől, hogy szabadabban élhesd meg a szerelmet, és rátalálhass valódi önmagadra.

Alakítsd úgy az életed, hogy az a környezeted javát is szolgálja.

Mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy belső, lelki gazdagsága és bősége idővel anyagi formát öltsön.

Bővebb információ: aloeviki@gmail.com

Szép napot kívánunk! Viki, Márti

https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/posts/333305037108942:0

 

"Ha az embert az együttérzés és a jóindulat vezeti, akkor valami automatikusan megnyit benne egy belső ajtót.

Ezen keresztül aztán könnyebben tud kommunikálni más emberekkel. Ez a melegség egyfajta nyitottságot teremt.

Az ember egyszer rájön, hogy minden emberi lény ugyanolyan, mint ő, tehát könnyebb is lesz velük kapcsolatot teremtenie.

Így megszületik a barátság légköre, amikor nem érezzük akkora szükségét, hogy eltitkoljunk dolgokat, aminek pedig az lesz a következménye, hogy eloszlik a félelem, az önmagunkban való kételkedés és bizonytalanság."

"Létezik egy fontos forrás, az ember értéke és méltósága, amelynek alapján kapcsolatot tudunk teremteni embertársainkkal.

Azért tudunk kapcsolatot teremteni velük, mert mi magunk is emberi lények vagyunk, az emberek közösségének tagjai. Közös bennünk ez a kötelék. És ez az emberi kötelék elég ahhoz, hogy kialakuljon belőle az érték és a méltóság tudata, és ez a kötelék lehet a vigasztalás forrása is, ha az ember minden mást elveszít."

"Ha le akarjuk győzni elszigeteltség-érzésünket és magányunkat, az alapállásunkon kell változtatnunk. Ennek pedig az a legjobb módja, ha együttérzéssel közelítünk másokhoz."

"Ha meg akarjuk érteni egy kapcsolat problémáit, a folyamat első szakaszában először el kell gondolkodnunk azon, mi is a kapcsolatnak az alapja."

"Ha valaki valóban kielégítő kapcsolat kiépítésére vágyik, ennek legjobb módja az, ha mélyebben megismerjük a másikat, és ezen a szinten rögzítjük vele a kapcsolatot, s nem csupán a felszínes tulajdonságokra alapozva. Az ilyen típusú kapcsolatokban nagy szerephez jut az együttérzés."

- Dalai láma -

„Ahol szeretet van, remény is van igazi családok, testvériségek, nyugalom és béke megteremtéséhez. Ha a szeretet a gondolataidban elvesztődött, ha másokra továbbra is ellenségként tekintesz, akkor nem számít mennyi tudásod van, vagy milyen képzettséged, nem számít mennyit fejlődtél anyagilag, hiszen csak a szenvedésben és zavartságban lesz osztályrészed.” Dalai Láma.

A Dalai Láma üzenete: “Mindig arra törekszem, hogy rengeteg őszinte mosolygós ember legyen a világban. Ez a legnagyobb vágyam!”

,,Mosolygok, és a mosolyom másokra is átragad, és ez jó.

Mikor arról kérdeznek, hogy miért mosolygok szinte állandóan, azt válaszolom, hogy én mosolygásban profi vagyok, és a mosolygás a tibeti ember egyik sajátossága. Mi vidám természetű emberek vagyunk. A jókedvemet a családomtól örököltem. Egy kis faluban születtem, ott is nőttem fel, ahol szabadabban játszhat az ember, nem úgy, mint egy nagyvárosban. Nagyon sokat nevettünk, viccelődtünk, tréfálkoztunk. Ennek nálunk nagy hagyománya van.

Azonban a jókedv mellett nálunk fontos, hogy mindenki megtanulja a felelősségvállalást, és hogy józanul gondolkodjon. Természetesen a mi életünkben is akadtak problémák, viszont a negatív gondolatok sosem segítettek a megoldásban, sőt inkább megsemmisítették a belső lelki békét. Ha pesszimisták vagyunk, életünk aggódással, idegességgel fog telni.

Ezért kell a türelem, a pozitív gondolatok, a megértés szempontjából megközelíteni a dolgokat.

Jómagam 50 évig, ha úgy tetszik, hajléktalan voltam, de mégis számos helyen hajlékra találtam, aminek köszönhetően rengeteg emberrel, kultúrával megismerkedhettem, papoktól kezdve a tudomány és a közgazdaság legnagyobb gondolkodóikig.

Mindig igyekszem a dolgok jó oldalát nézni, megragadni a nagyszerű lehetőségeket, hogy találkozzak emberekkel,

és mindennél fontosabb a lelki békém, nyugalmam megőrzése.

Imádom a nevetést, mosolygást. Szeretem azt, hogy minden embernek más, egyedi mosolya van.

Mindig arra törekszem, hogy több barátot szerezzek, és rengeteg őszinte mosolygós ember legyen a világban.

Ez a legnagyobb vágyam.

Úgy hiszem, hogy csak az ember képes mosolyogni, nevetni, így hát foglalkozzunk azzal, hogy megteremtsük az ehhez szükséges feltételeket.”- Dalai láma

Forrás: http://filantropikum.com/dalai-lama-uzenete-mindig-arra-torekszem-hogy-rengeteg-oszinte-mosolygos-ember-legyen-vilagban-ez-legnagyobb-vagyam/

 

 

 

 

 

különleges szeretet,

 

Te Szerelmem, Édesem, Édes Szerelmem.

 

Kényeztetést szimatolok.

 

Dicsérd, dicsérd őket.

Nagyon büszke vagyok rád. ...NAGYON...BÜSZKE...VAGYOK...RÁD!!!...Annyi mindent tettél, s elértél már, hogy büszke vagyok, büszke lehetek rád! Büszke vagyok rád!
Szeretetre méltó vagy!!!
:)

 

Nagyon izgatottan várom már a találkozást - egyet biztosra megígérhetek:

 SZUPER JÓ LESZ, HASZNOS ÉS TELIS-TELI NYERŐ INFORMÁCIÓKKAL!

 

összenyunyózni.

 

Rég láttalak szivem☹️

 

,,Ha voltál ,már összetörve ,olyan szeretetre van szükséged, mely mélyebb a tengernél .Lelkednek olyanná kell válnia ,mint egy édes mangónak mások sorsával szemben és olyan erősnek ,mint annak Magja saját sorsoddal szemben.”

 

Mert adni kell. Mert szeretni kell. Mert meg kell ezt mutatni. Mintha a tárgyak értéke és mérete jelezné a szeretet nagyságát.

Pedig az igazi szeretet nem a hatalmas tévékben, telefonokban, ruhákban, az egymást túllicitáló ajándékokban rejlik. Hanem abban, hogy figyelsz rá. Akit szeretsz. És akkor tudni fogod, mire van szüksége. Nem biztos, hogy drága ajándékokra, nem biztos, hogy boltban megvásárolható dolgokra. Lehet, hogy csak arra, hogy figyelj rá. Hogy vedd észre, hogy ő is ember, akinek csodálatos lelke van, aki egy önálló, egyedi teremtés, teli kincsekkel. Lehet, hogy boldog lesz egy kis ajándéktól, amit neki készítettél. Szeretettel, törődéssel. Lélekkel. Szívvel. Mert ez a fontos. A szeretet ünnepén. Vagyis minden nap. Mert minden nap az. Ha szeretsz. Ha igazán szeretsz. Csitáry -Hock Tamás :)

 

"Lehet valaki szépségkirálynő, lehet tudós professzor, körülrajongott sztár, népszerű művész, ha nem tud szeretni tiszta szívből, olyan, mint egy csicsás ajándékdoboz, amely belül üres. Aki megkaparintja és kibontja, hatalmasat csalódik." (Böjte Csaba )

 

 

Azt kívánom, hogy legyen részed minden jóban,

Birsalmasajtban és mogyoróban,

Kívánom, hogy életed csodákkal teli, fény legyen,

Szeresd nagyon, azokat kit úgy is szeretsz.

Legyél szeretve, úgy, ahogy neked igazán jól esik, kellemes

AMI HOZZÁD TARTOZIK, ÉS AMI-AKI ÉRDEMES!

 

Szeretetetteljes, kellemes sok-sok puszi, ölelés, simogatás, csók, ajándékok,

bensőség, összetartozás, dal, érzelmek hada, s mindent amit szeretnél.

 

,,Azt kívánom neked,
hogy minden álmod valóra váljon,
hogy mindig érezd, vigyáznak rád,
hogy mindig legyen, akivel együtt nevethetsz,
és kívánom, hogy mindig szeretet vegyen körül.”

 

 

én olyannak képzellek…

 

Tudod, te mindig fontos leszel nekem. Fontos vagy nekem. Fejlődőm, s tudok változni.

 

Nagyon boldog születésnapot az én kis …kámnak! Minden jót Neked, légy boldog, és teljesüljenek a vágyaid! Szeretlek!

 

 

Nagyon-nagy szeretettel köszöntelek.

 

 

P. E. T. – (Parent Effectiveness Training)

A SZŰLŐI EREDMÉNYESSÉG TANULÁSA

Előszó a magyar kiadáshoz

A New York Times 1975. március 14-i száma „országos mozgalomnak" nevezte

programunkat, a Parent Effectiveness Traininget a (Szülői Eredményességi Tréninget).

Hirtelenjében túlzásnak éreztem ezt a kifejezést, ám azóta., hogy első tanfolyamomat 17

résztvevővel megindítottam, a P.E.T.-hallgatók létszáma egymillió fölé emelkedett.

A P.E.T. valóban világszerte elterjedt: már huszonhat országban tanítják. Több mint 25

ezer szakembert képeztünk ki, hogy saját közösségükben taníthassák P.E.T.-programunkat.

Különös elégedettséget érzek, amikor arra gondolok, hogy ez a könyvem most

Magyarországon is megjelenik, F. Várkonyi Zsuzsának köszönhetően. SZ.E.T*.-

tanfolyamot már Magyarországon is tartottak a szülőknek azok a lelki egészséggondozás

területén jártas szakemberek, akiket 1987-ben Ralph Jones es Patty Howell munkatársaink

képeztek ki tanfolyam vezetővé.

A P.E.T.-et ma már többnyire olyan programként ismerik el, amely a problémák

megelőzésére alkalmas kapcsolati készségeket tanít a szülőknek. Egyik tanfolyamvezetőnk

szavaival: „még a bajok előtt tanítunk", azaz e program részt vállal a megelőzésben. Ma

már alig akad olyan csoportunk, ahol ne találkoznánk számos „kezdő" anyával vagy apával.

A P.E.T.-tanfolyamokat világszerte sokféle szervezet támogatja: iskolák, egyházak,

pszichológiai és más lelkiegészség-központok, fiatalkorúak bíróságai, különféle katonai

intézmények, szülői munkaközösségek és más szervezetek.

A szülőknek világszerte nagyobb - és néha égető - szükségük van a megfelelő kapcsolati

készségekre és hatékony módszerekre, nem pedig olyan homályos, elvont tanácsokra, mint

például „tiszteld a gyerekben az embert", „légy szigorú, de igazságos", „figyelj a gyerek

szavaira", „adj a gyereknek minél több szeretetet", „légy kísérője és útmutatója", „ne légy

se túl szigorú, se túl engedékeny". A szülők konkrét, mindennapi életüket befolyásoló

módszereket és eljárásokat akarnak, melyek segítségével eldönthetik, hogy mit tegyenek, és

mit ne.

Amikor szülőkből álló hallgatósághoz beszélek valahol, majdnem mindig odajön hozzám

utána valamelyikük, hogy elmondja, mennyire hálás a tanult készségekért és konkrét

módszerekért. Amikor az ország különböző pontjain újra meg újra hallom ezt,

* A magyarországi Gordon Iskola Egyesületnek alapos oka volt arra, hogy a nemzetközivé

terebélyesedett mozgalom hazai változatát magyar névvel azonosítsa: Szülői

Eredményesség Tanulása, és ennek megfelelően állítsa össze a kezdőbetűkből a rövidítést:

SZ.E.T. Gordon jelen művénél, éppúgy mint a korábban két kiadásban megjelentetett

T.E.T. - A tanári hatékonyság fejlesztése c. könyvnél, megtartottuk a mozgalom eredeti

nemzetközileg használt rövidítését, hiszen a kiadó elsősorban a mű minél teljesebb

reprodukálásával kíván a mozgalomhoz hozzájárulni. Gondoljuk, semmi félreértés nem

származhat abból, hogy a Gordon-módszert Magyarországon a SZ.E.T.-tanfolyamok

terjesztik, melyek az amerikai P.E.T. programokhoz kötődnek, és Gordon röviden P.E.T.

címmel hivatkozott művére alapozódnak. - A kiadó

meggyőződésem is erősödik, hogy a P.E.T.-könyv tényleg olyan készségeket és

gyakorlati eljárásokat ad át a szülőknek, amelyeket otthon közvetlenül és maguktól

alkalmazni tudnak.

Még meglepőbb volt az a gyakori olvasói reakció, mely szerint „a P.E.T.

valójában újfajta létforma". Gyakran hallottunk beszámolókat arról, hogyan

hasznosították a szülők ezeket a készségeket más kapcsolataikban is:

házastársukkal, kollégáikkal, barátaikkal, szomszédaikkal - sőt nemegyszer saját

szüleikkel, anyósukkal-apósukkal is. Sokak szerint hiba volt, hogy nem az

„Emberi Eredményességi Tréning" címet választottuk. Talán így is tettem volna,

ha olyan jól átlátom a következményeket, mint ezek az olvasóim; valóban

dönthettem volna az általuk javasolt cím mellett: mert ma már tudom, hogy a

SZ.E.T. nemcsak a szülő-gyerek kapcsolatnak, hanem általában az emberi

kapcsolatoknak is újfajta modellje.

Ezen az úton értettem meg azt a gyakori szülői megjegyzést is, hogy „a P.E.T.

emberként bánik a gyerekekkel." így hát ez a könyv csakugyan az emberkénti

eredményességről szól. Éppen csak nem ezt a címet kapta.

A P.E.T.-csoportok és a SZ.E.T.-könyv több más program és könyv

megszületéséhez járult hozzá. Nem sokkal az első kaliforniai P.E.T.-

tanfolyamaink után pedagógusok kerestek fel, hogy többet tudjanak meg a

programról. Szülőktől hallottak róla, és arra voltak kíváncsiak, vajon nem tudnáke

tanáraik is alkalmazni módszereinket a diákokkal való viszonyukban.

Megszületett a Tanári Eredményességi Tréning (T.E.T.) mind tanfolyamanyag,

mind könyv alakban. Nagyon örülök, hogy a T.E.T. is megjelent már magyarul, és

fogadtatása kedvező volt.

A T.E.T. sok száz magánés állami iskolába jutott el, ismerik az Egyesült

Államokat alkotó ötven állam majd mindegyikében, és sok más országban is. Van

olyan iskola, amely a T.E.T. elméletét és módszereit az iskolai élet egészére

kiterjedő filozófiává avatta, mely átszövi tanáraik, diákjaik, adminisztrátoraik,

tanácsadó-szakértőik és persze a szülők létformáját is.

A T.E.T. olyan készségeket kínál a tanároknak, amelyekre a diákokkal való

hatékonyabb érintkezéshez van szükségük: fegyelmezési módszereket, melyek

nem erőszakra, tekintélyre, büntetésre és jutalmazásra épülnek; gyakorlati

módszereket, amelyek segíthetnek az osztálytermi szabályok felállításában, a

termékeny csoportviták irányításában, a gyerekek önbecsülésének és

felelősségviselésének kialakításában.

A hatékony emberi kapcsolatok imént vázolt általános elméletét hasznosítva

született meg a következő program is: a Vezetői Eredményességi Tréning,

melynek középpontjában a vezető-beosztott kapcsolat és azok a sajátos problémák

állnak, amelyekkel a kölcsönös függésben dolgozó embercsoportok a szervezeti

célok megvalósítása során találkoznak. Működésük akkor a leghatékonyabb, ha

megtanulják a nyílt és őszinte, kétirányú kommunikáció, a kreatív

problémamegoldás, a konstruktív konfliktusmegoldás, a közös célmeghatározás, a

csapatmunka és együttműködés készségeit. Elég lassan láttam meg a szülő-gyerek

és a főnök-beosztott viszony szinte tökéletes hasonlóságát.

Különálló tanfolyamot alakítottunk ki nők számára, melyet megfelelő könyv

kísér: mindkettőt feleségem, Linda Adams készítette. Hasonló kurzus a

valamennyi emberi kapcsolatra érvényes Eredményességi képzés a személyes és

szakmai fejlődés elősegítésére című programunk. Ezenkívül van két kereskedelmi

munkánál bevált tanfolyamunk a hatékony ügyfélkapcsolatok tanítására.

Nyilvánvaló, hogy különböző eredményességi képzéseink ma már nemzetközi

mozgalommá szélesedtek. Valószínűleg intézményünk a legnagyobb a világon az

emberi kapcsolatokat tanító szervezetek között. Befolyásunk pedig még ennél is

nagyobb, ha meggondoljuk, milyen sok más tanfolyam vette át a mi

programjainkban és kiadványainkban meghirdetett kommunikációs készségek és

konfliktusmegoldási eljárások tanítását.

Tanfolyam-vezetői hálózatunk világszerte komoly szerepet játszott az iskolai

testi fenyítések csökkentésében, a családi büntető jellegű fegyelmezés

ritkulásában, és a családok, iskolai osztályok, munkahelyek emberibbé és

demokratikusabbá tételében. Azt remélem, hogy ez a „mozgalom" olyan

béketeremtő erővé válhat, amely a nemzetek közötti konfliktusok megoldásában is

alternatívát jelenthet az erőszakkal szemben.

1989. április

Dr. Thomas Gordon

 

 

A kezdő fejezetekben arról lesz szó, hogyan segíthetünk a

gyerekeknek, hogy az általuk tapasztalt problémákra saját megoldásokat

találjanak. Ilyen helyzetekben a hatékony szülő szerepe valóban lényegesen

eltér a megszokottól: sokkal passzívabb, kerüli a közvetlen irányítást. A

későbbi fejezetek viszont azzal foglalkoznak, hogyan módosítható a gyerekek

bizonyos - számunkra nem elfogadható - viselkedése, és hogyan lehet

befolyásolni őket, hogy jobban figyelembe vegyék szüleik szükségleteit. Ezekre

a helyzetekre majd olyan módszereket mutatunk be, melyek még nagyobb

felelősséget rónak a szülőre, mivel sokkal valóságosabban, mélyebben

befolyásolják a gyereket, mint a szokásos nevelés. Érdemes talán átfutni a

tartalomjegyzéket, hogy máris megismerkedhessenek a későbbi fejezetek

témáival.

 

Ez a könyv - csakúgy, mint a P.E.T.-tanfolyam maga - olyan, könnyen

megtanulható módszert ad a szülők kezébe, mellyel elősegíthetik, hogy

gyerekeik szívesen vállalják saját megoldásaikat saját problémáikra. Példákon

fogjuk szemléltetni, hogyan indítható be otthon ez az új „tudomány". Azok a

szülők, akik megtanulták ezt a módszert (melyet „értő figyelem"-nek

nevezünk), többnyire ilyesformán számolnak be élményükről:

 

Azt kérdezték tőlem, hogy mit lehet tenni, egy 24 éves fiatalember ,,jobbá tételéhez."....mondtam a testi-lelki-szellemi pozitív környezet kialakítását...vagyis részletesen...

 

A 24 éves fiatalember,,jobbá tételéhez”

4 alap dolog, amiből nem tudok, nem lehet engedni.

 

 1. Napi Centrum –multivitamin készítmény beszedése… Ebben benne van az összes vitamin és ásványi anyag egy alapszintű mértékben. Ezt vagy ehhez hasonló készítményt muszáj szedni, mert feltétlenül kellenek a szervezet, a testi – lelki – szellemi jó működéséhez a vitaminok és az ásványi anyagok.
 2. Napi smoothie— Mert kell az ,,élő” táplálék, gyümölcsök-zöldségek, ami friss fényt, és életenergiát tartalmaznak. Továbbá olyan hasznos növényi anyagokat és enzimeket is tartalmaznak, ami pl. a Centrumban nincs, de fontosak a helyes, a jó közérzethez, a szervezet, a testi – lelki – szellemi jó működéséhez.
 3. Napi két és fél liter folyadék minimum. Egyszerűen Lételem a bőséges folyadék napi fogyasztása, …mert az agy, a szem, a szerveink, az izmaink, idegrendszerünknek KELL…kell a szervezet, a testi – lelki – szellemi jó működéséhez.
 4. Napi fél – 1 – 2 óra biciklizés vagy futás, egyszerűen, ha valakinek nincs meg a jó állóképessége, akkor nem tud igazán kreatív lenni, kibontakozni, fejlődni, kiteljesedni.. s a napi stresszel szemben ellenálló lenni. Minél jobb az állóképesség, annál több mindent képes csinálni az ember, s annál több öröm éri, …s minél jobb az állóképesség, annál jobban működnek és egészségesebbek, ellenállóbbak, erősebbek a szervei, a szervezete. Egyszerűen, kell a szervezet, a test – lélek–szellem jó működéséhez.

+

 1. Én szerintem muszáj továbbá a napi Pl. ginzeng, maca, gulan vagy valami hasonló ilyen hatásos gyógynövény szedése..mert ezek is óriási mértékben, nagyon tapasztalható mértékben javítják a testi – lelki – szellemi képességeinket és optimalizálását is elősegítik, sőt minden téren a teljesítmény, és a jó közérzet növelését is megadják.
 2. Továbbá szerintem az Omega-3 zsírsav kihagyhatatlan. Egyszerűen kell a szervezet, a jó testi – lelki – szellemi állapot jó működéséhez.

++

1. A megfelelő testi, fizikai környezet kialakítása. Pl kék, zöld, narancssárga fal, mert ezek nyugtató színek és jókedvet is adnak…tehát a színes környezet…vagy pl. nyugtató, pozitív zenék pl. relax, meditatív, bagdi bella, …sok sok lehetőség van ezen a téren is még, amit lehet használni..többek között pl több, oxigéndús, friss levegőn való tartózkodás, ami létfontosságú a szerveinknek, idegeinknek, …vagy éppen a jóközérzetet és melegséget adó fény, kint napfényen való tartózkodás  stb..…nyújtás, nyújtózkodás, masszázs, masszírozás, …..érintések, simogatás, ölelés…s ezzel a következő

2. A megfelelő lelki környezet kialakítása. Pl. erőszakmentes módszer, beszélgetések, a gyermek megnyitása, én üzenetek, értő figyelem, szeretet, közös megbeszélések, …megérteni, meghallgatni, figyelni rá, figyelembe venni, hogy ő is mit akar, hogy neki is mi a jó. Pl. Neked is jó ez így? Neked jó ez így? Te hogy szeretnéd?  Találjunk ki valamit, ami neked is jó,… te szerinted?….s a dirigálás, kritizálás, cikizés, kioktatás stb kerülése…vagyis egyenrangú partnerként való kezelés. Szeretet, mosoly, dicséretek adása. – érintése testi és lelki szinten. Pozitív, emelő, segítő, támogató, elfogadó, szerető lelki környezet biztosítása.

 

3. Az önismeret kialakítása, hogy tudja, hogy ő kicsoda, hogy ő mit szeret….mert pl. egyes szülők is olyat erőszakolnak rá a gyermekre, amit a gyermek nem szeret ,,az nem ő”…vagy éppen az iskolában a osztálytársak csinálnak valami ,,menőt”..s akkor a gyerek utánozza őket..s teljesen elveszti önmagát..elveszti, hogy ő mit akar..mit szeret  ,,ki ő”…mert 1. ahhoz van hozzá szokva, hogy mások mondják meg neki, hogy mi a jó, és milyen legyen…2. senki nem kíváncsi rá..nincs, aki meghallgatná, ha más.. Fontos, hogy meg kell találni a tehetségét, azt aki,.. olyan pozitív tevékenységeket, amiben örömét és önmagát leli.

 

 

Valójában az agy-testi- lelki ,,átmosása”, és blokkoldás kell. Ergo---A rezgés szintjét feljebb vinni. S azt , csak is pozitív, magasabb rezgésű szavakkal, cselekedetekkel, érzésekkel, érzelmekkel lehet. S A SZOKÁS a lényeges, hogy mi játszik nagyobb szerepet a napjaiban, s ez egyrészt rövidtávon, másrészt hosszútávon is meghatározza az életét. Vagyis pozitív, magas rezgésű érzelmek, élmények átélése és megszokása, szokássá válása a FONTOS.  (mj)

 

Mit tehetsz azért, hogy jobban tiszteld magad, és mások jobban tiszteljenek?

1. Tudatosítsd magadban az erősségeidet, azokat a dolgokat, melyeket jól csinálsz, ami másoknak is tetszik, örömet okoz, vagy elismerést vált ki belőlük.

Ehhez először minden nap többször gondold végig, hogy az elmúlt órákban...

-Mi olyat tettél, amiért mások tisztelhetnek?

-Mivel okoztál örömet másoknak?

 • Kinek szereztél meglepetést?

-Mit csináltál jól?

2. Barátaidtól, ismerőseidtől, családtagjaidtól kérdezd meg, hogy mit tartanak tiszteletre méltónak benned.

Mindenkiben van számtalan tulajdonság, érzés, korábbi cselekedet, amiért tisztelni lehet. Elképzelhető, hogy mások egész másképp látnak Téged, mint Te saját magad. Lehet, hogy olyat fogsz hallani, amire nem is gondoltál.

3. Gyűjtsd a benned tiszteletre méltó dolgokat. Készíts listát róluk.

Ha találsz, vagy hallasz valamit, amiért mások tisztelnek, vagy Te magad tiszteletre méltónak tartasz magadban, írd fel egy listára, amit mindig magadnál tartasz. Minden nap, ha találsz valamit, bővítsd a listát.

4. Tudatosítsd magadban életed számodra fontos részeit, és állj ki azokért.

Mindannyian tiszteljük, ha valaki kiáll a számára fontos dolgok, értékek mellett.
Az élet adta helyzetekben mindig mondd el, hogy mely dolgok, gondolatok, értékek fontosak a számodra, melyek meghatározzák viselkedésedet, cselekedeteidet.

5. Hozd a másik tudomására, hogy tiszteled.

Ha valakiben tiszteletre méltó dolgot látsz, vagy tapasztalsz meg, hozd a tudomására. Mondd neki: "Annyira tisztellek azért, mert ......." ezt, vagy azt tetted, vagy mert ilyen vagy olyan vagy.

Sokszor hiányoznak a mindennapjainkból az apró, őszinte, pozitív visszajelzések, megerősítések.
Amikor ilyen visszajelzést adsz a másik embernek, valami kialakul köztetek, ami mindkettőtök lelkét megérinti. Gyakorold ezt sokszor, és a kapcsolataid elkezdenek megtelni életerővel, szeretettel.

Sok sikert a változás útján, szeretettel, Várfalvi Balázs

Forrás és a teljes cikk: http://www.eletvital.hu/igaz_szeretet_2

,,Az önmagad és mások iránt érzett szereteted tovább erősíti ezt az őszinteséget, mely aztán hozzásegít ahhoz, hogy harmóniát teremthess életedben.

Tehát élj igaz módon, a szeretettel megerősítve, és csak MA végezd a dolgod becsülettel.”

Ha saját magadhoz őszinte vagy, akkor ezt az őszinteséget kivetíted a többiek felé is. Így már könnyebbé válik "úgy tenned másokkal, ahogy szeretnéd, hogy ők bánjanak veled". Ha becsülettel végzed dolgodat, akkor Magasabb Énedhez is őszinte vagy.

Az önmagad és mások iránt érzett szereteted tovább erősíti ezt az őszinteséget, mely aztán hozzásegít ahhoz, hogy harmóniát teremthess életedben.

Tehát élj igaz módon, a szeretettel megerősítve, és csak MA végezd a dolgod becsülettel.

 

Légy kedves az emberekhez!

Amikor valaki kedves másokkal, ez arra ösztönöz, hogy ez a jó szándék továbbadódjon. A szívből jövő segítség és kedvesség egyszer visszajut hozzád talán egy olyan embertől, akitől nem is várnád.

Kedvesnek lenni segít a Világot jobbá tenni, a reiki adásával, egy jó szóval nem csak másoknak okozol örömet, Te magad boldog leszel.

 

,,Valójában mi, mindannyian, ugyanonnan jövünk. Az is világos, hogy az élet minden megjelenési formája kölcsönös függőségben áll egymással. Erre a tényre felhívták figyelmünket azok a pusztító változások, melyek az utóbbi időkben zajlottak le bolygónkon (s melyeket az Ember környezetének finom ökológiai egyensúlyával szembeni érzéketlensége okozott). Túlélésünk érdekében kezdünk rájönni, hogy le kell mondanunk én központúságunkról s arról, hogy le akarjuk igázni a természetet, és

meg kell tanulnunk szeretni és tisztelni az élet minden megjelenési formáját.

A fizikai kutatások eredményeképpen ma már tudjuk, hogy mindannyian ugyanabból a forrásból származó energia együttesek vagyunk. Valójában teljesen tömör anyag nem létezik, csak különféle sűrűségű rezgések vannak.   
Az anyag minden formája más és más szinten rezeg, és mégis mindegyik összeköttetésben áll az összes többi anyaggal, hiszen nincsen közöttük semmiféle szilárd elválasztó korlát.

Így tehát, ha elfogadjuk önmagunk sokféleségét, ez hatást gyakorol a többiekre is. S ugyanígy, amikor elfogadjuk a többieket, ezen elfogadás tükröződését érezzük saját magunkban is.

E folyamat eredményeképpen bármely pozitív energia, irányuljon az akár másokra, akár saját magunkra, segít az egész planéta gyógyításában. A teljességnek minden személy, állat, növény és ásvány is része.
Ha szeretünk és tisztelünk mindent és mindenkit, az azt is jelenti, hogy tiszteljük magunkat is és közös Föld-anyánkat.”

Forrás és a teljes cikk: Szabó Gábor Jikiden Reiki Mester-Tanár cikke a GOKAI-ról, azaz a Reki 5 alapelvéről http://havasikatalin.hu/egyeb/vendegbejegyzesek/ és http://oriah-morzsai.blogspot.hu/2011/11/reiki-ot-alapelve.html

 

Nem csak azért vagyunk büszkék rátok, mert bajnokok vagytok, hanem mert jó emberek is vagytok. (Joshi Barat)

,,Mi nők kedveljük a biztonságot, hosszútávon gondolkodunk, legyen szó szerelemről, családról vagy munkáról. Ez az illat pont ezt az életfelfogást képviseli. Az érzéki virágok által sugárzik belőlünk a nőiesség, a finomság és a törékenység, amely jelzi partnerünknek, hogy ránk vigyázni kell, biztonságban kell tudni minket.
Ez az illat egy modern, de elegáns illat, a nőiesség megtestesítője. A fejillatok mandarinnal, zsályával és fréziával nyitnak, melyek napsütésben gazdag, boldog életérzést varázsolnak nekünk. A szívjegyek repítenek el minket a romantikus világba, ahogyan a liliom a nárcisz és a gyöngyvirág illatai összetalálkoznak.”

„Mi lenne, ha a SZERETET szót egyszerűen mindenre használnánk, ami éppen itt van…?” – (Scott Kiloby)

 

AZ ÉRZELMI CSÚCSOK FERGETEGES GYÖNYÖRŰSÉGEK , FELÉBRESZTIK ÉGI SZERELMÜNK SZENT TÜZÉT , S EZ ÁLTAL BETELJESEDIK AZ ÉGBEN ÍRT CSODÁS , ÉGI SZERELEM , FELEJTHETETLEN , IGAZ MISZTIKUMOK VÁGYAINAK , GYÖNYÖREI , EMLÉKEI , S IGAZ HAZATALÁLÁSAHHH , S MEGÉRKEZÉÉSEHHH , A VAD ÉRZELMEK NETOVÁBBJAIN , KALANDOZVA , S ÉLVEZKEDVE , EMLÉKEK , BEVILLANÁSAIN KERESZTŰŰŰL!!!

 

Úr Istenem , Ez A Gyönyörök Szerelmese , Amikor , A Szíved Annyira Kalapál , S Dobog , Azt Érzed Nem Fér El A Lüktetéssel A Mellkasodba , S El Árulja Rakoncátlan Fickándozásaival Érzelmed Misztikumaival , Csak Is A Vágyaid Hova Tartozását . A Gyönyörök Vulkán Kitörések Ismétlődéseinek Egymás Utáni Orgazmusoknak Vad Táncainak Újra És Újra Feltörő , Önálló Szabad Gyönyörök Kertjében , Révül A Tudatlanságban !!!! Rátaláltál A Vízhangra , Ami Vissza Tükrözi Érzelmi Hovatartozásaidat , Nem Kellenek Szavak , Magától Válaszolnak Érzéki Tüzi Játékok Önálló Újra És Újra Éledésének Irányíthatatlan Megélt Vágyai Képzeletbeli Válaszolásain Keresztül , Igen Naná , Hogy Ezt Kell Megélnünk A Másodpercek Pillanatain Keresztül , Áldott Gyönyörűségek Éledhetnek a Szerelmi Frekvenciákon Áldott Gyönyörök Hullámzó Ritmusok Újra Éledésében !!! Ez Maga A Beteljesedés , Vad Láva Tűz Felperzseiéseik!!!!

 

Csodás Érzelmi , Misztikus Minőségek Ébredéseik Valósulnak meg !!!! Ennyire Erős Szerelmi Gyönyörökben Átélt Az Isten Nő - És Isteni Pasi - Boldogság Rezgéseik Felébresztik A Szerelmi Öntudat Sebeiknek Misztikus Gyöngédségeiken Keresztüli Gyógyulásaikat!!!! A Vonzódást Lehetetlen Megállítani , S Leblokkolni , Figyelmen Kívül Hagyni!!!! Amik A Két Fénysugárnak Meg Kell Változniuk !!!! Ők Annyira Vonzódnak Egymás Felééééhhhhhh!!!! Ahogy Igent Mondotok , Abba A Pillanatba Semmi Nem Képes Tönkre Tenni!!!! Égi Szerelmi Gyönyörű Találkozás Átéléseik Válnak Valóra!!!!️

,,Az Égi Gyönyörök Misztikumaiban visszavezet , A Szerelmi Fellegek Csúcsain , S Rátalálni , Szíved Másik Felére . A Szerelem Az A Törekvés , Hol Két Fél Lélek Eggyé Egy-es-süljön !!! A Szerelem , Elárasztja A Sejteket , S Bele Folytja A Lüktető Biokémiai Gyönyörökbe , Tárt Karokkal Vonz , S Hívogat , .. Szerelmes Szívünket . Csak A Lüktető Gyönyörűségek Tudnak Gyógy Írt Ad…Kitörő Forró Gyönyörök Újra Egyesülésének !! Óh Áldott Szerelem , A Szerelem Egy Részről Szenvedély,A Mitikusa Gyönyörök Újra…Éléseikre , Együtt Lüktetni A Másik Dobogó Szívvel.”

 

,,SZÍVÜNK EREJÉVEL meg tudjuk tartani energiáinkat és tudjuk uralni felbukkanó félelmeinket vagy kételyeinket (hisz egyik rosszabb tanácsadó, mint a másik). Aki holnap tehát erőit kézben tartja és kizárólag a szívére hallgat, az olyan csodálatos lelkesítő emelő és kiemelő erőt kap a kezébe, amivel eddig nehéznek ítélt élethelyzetet is megoldhat.”

 

Először lásd meg a másikban az embert, aztán a férfit vagy a nőt. Hisz hiába tetszetős valaki, vonzódsz hozzá testileg, ha a másik félben az embert nem szereted. Csak a férfiasságáért vagy éppen nőiességéért vonzódni a másikhoz sosem elég. Szeretned kell az embert, aki a felszín alatt meghúzódik, minden tökéletlenségével és mélységeivel együtt. Csak ezáltal teljesedhet ki test és lélek egyaránt.
Golden Dawn

 

 

 

,,Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket.”

 

,,Mindenki arra vágyik, hogy mások megértsék, mit érez, amikor beszél, és ne csak azt, amit mond." 

 

Buddha szeretet óceánja és az isteni szeretet óceánjában….

 

,,Szavaiból egy csodálatos, szellemi alkímia képe bontakozik ki, és aki megtalálja a kulcsot szavai benső értelmé­hez,

behatol a szavak mögötti szavakkal kifejezhetetlen valóságba.”

 

 

Váljunk tökéletesen jóságos buddhává, legfőbb Győzedelmessé!

Teljesüljön ez a szerencse!

Rázzuk fel az egész világegyetemet, szüntessük meg minden érző lény szenvedésének és félelmének forgatagát!

Teljesüljön ez a tökéletes szerencse!

Alakítsuk át az eltévelyedés létforgatagának (szamszára) mindhárom világát a béke tiszta birodalmává, ahol mindenki a megvilágosodás isteni technikáját követi!

Teljesüljön ez a tökéletes szerencse!

Minden anyánk, az összes érző lény, aki kezdettelen idők óta szeret és táplál minket, kivétel nélkül mind valósítsa meg a megszabadulást, a tökéletes buddhaságot! (Master Karma Tanpai Gyalchen)

 

,,Gyakoroljuk, hogyan éreztethetjük másokkal

az odafigyelésünk és őszinte dicséreteink segítségével,

hogy különlegesek.’’

 

Mit tennél egy nap, ha azt tehetnéd, amit szeretnél? hogy telne, mivel telne a napod?

 

Milyen képességet szeretnél, bármilyen képességet?

Mi az, amiért megérné reggel felkenni?

 

„A jó ember nem vitatkozik, aki vitatkozik az nem jó." – Lao-ce

 

 

- Ki az szerinted aki igazán bölcs? – kérdezte egy miniszter Konfuciuszt.

Konfuciusz egy darabig elgondolkozva nézett maga elé, majd így szólt:

Nyugaton lakik egy ember, aki bölcs lehet. Nem kor­mányoz, még sincs fejetlenség. Nem beszél, mégis mindenki megbízik benne, a természete bizalmat sugároz. Nem vezet be reformokat, a helyes viselkedés ott mégis természetes. Olyan nagy, s felfoghatatlan, hogy az emberek nem tudják. Gyanítom, az az ember igazi bölcs, de hogy valóban az-e, nem tudom.

 

A taoista politika egésze arra az elgondolásra épül, miszerint a bölcs irányító rávezeti az embereket, hogy önként azt tegyék, ami jó nekik. Ha igazi bölcs uralkodik, a jó dolgok maguktól valósulnak meg, úgy jutnak érvényre, hogy az emberek mind azt állítják: Ezt mi magunk tettük.

A jó uralkodó úgy teszi, hogy az emberek és a dolgok önmaguk által örvendjenek.

Lao ce ezt írja: ,,Ha a nép nem fél a hatalomtól, a hatalom akkor tökéletes. Ne szorítsátok ki hajlékaiból, ne rontsátok meg az életét. Ha nem nyomjátok el a népet, nem fog megvetni titeket.”

 

 

A Ring of the Dright Water című filmben van egy festői je­lenet, amikor a főhős (az író) a hősnővel (a falu doktorával) gyönyörködik valamiben.

A főhős sóhajt egyet és így szól: - Most már igazán vissza kell mennem dolgozni. Nem lebzsel­hetek csak így, egész életemben!

Mire a hősnő: - Miért nem, ha ezzel a célt szolgálja?

 

 

,,A teljes lények olyan mélységes derűben léteznek, amelyet senki más el nem érhet. - Hua hu csing

 

 

Amit te­szel, azonos azzal, ami vagy. Ez szellemi igazság. - Hua hu csing

 

 

 

A taoisták mindenütt nyugodt jövőt érdemelnek, hiszen a kí­nai kultúrát megteremtő gondolkodásuk lényege az egyetemes szeretet és a béke.

 

 

Az Istenről mint békéről és igazságról nem beszélni kell, mert ezek a ki­fejezések hiányt jelentenek.

Okosabb, ha beszéd helyett élünk benne.

 

 

Csak egyetlen vallás üdvözít, bármilyen nevet is adunk neki: a jó gondolat, jó szó és jó cseleke­det: akkor a béke és igazság megmutatja önmagát...

 

 

A vallások által emlegetett „örök élet" nem a túlvilágon vagy egy más világon van, hanem bennünk.

Ez maga az élet és az egyetemes szeretet.

Más néven: Tao.

Forrás­vízként ömlik szakadatlan, és minden lényt megtölt, amely igényt tart rá...

 

Ő maga az életben a jóság, a gyü­mölcsben az íz, virágban az illat...

A szenvedésben a bol­dogság, börtönben a szabadság, viharban a szélcsend. Aki őt így képzeli el, az nem csalódik.

Ne kérj tőle, mert kérés nélkül mindent megad, ami a tulajdona: részvét, türelem, egészség, tudás, ifjúság, hosszú élet, szépség...

Ami ennek ellentéte, az csak a saját gondolatod eredmé­nye.

 

Csak egy Tao van: a nem-ragaszkodás,

csak egy ki­rály van: a te gondolatod,

csak egy miniszter: a te akaratod,

csak egy ország van: a te tested!

Csak egy ha­tár van a fény-ország körül, a sötétség, ez az állapot az „egység tudatának" elvesztését jelenti...

A fényország polgára ennek tudatában él. Ez az őshaza, itt mindenki az ősanyából (Tao) táplálkozik.

A vándorlás millió évekig tarthat, a visszatérés gyorsasá­ga tőled függ, tehát ne késlekedj!...

Te magad vagy a tenger, a halász, a háló és a hal is!... Te magad vagy az Isten, a sátán, a pokol és a mennyország is: tőled függ, melyiket választod.” (Tábori László – A Tao virágai)

A változatlan, örök Nagy Lét békéjét elérni.

Ez a béke mindenekelõtt az õskor békéje.

Az az idõ, amikor az emberek

egész tudása az volt, hogy mint

Csuang-ce írja: csendben üldögéltek.

 

De a béke mindenütt ott van.

Lao-ce és Csuang-ce becsülik az õskort,

De végtelenül megvetik azt az embert,

aki semmi egyebet nem tud, mint „az

õskorért lelkesedni, és a jelenkort

ócsárolni....

Az ilyesmit legjobb a tudósokra hagyni”.

 

A tao minden pillanatban, mindenki számára jelen van,

a Lét mindenhol élõ valóság.

A tao a Lét eredeti, magas, tiszta állapota:

A Szellem állapota

 

A tao a teltség, a gazdagság, az erõk teljessége,

az uralom.

Ezért volt fontos, hogy az õskori királynak

taója legyen.

 

A tao bármely emberben, bármely idõben,

bárhol megvalósítható.

Nem a nagy tudósok, nem a hatalmasok,

nem a bölcsek valósítják meg.

 

A tao megvalósításának és másra való

átvitelének egyetlen lehetõsége van:

az intenzív szellemi sugárzás.

Ez az, ami egyedül

„saját létének tökéletességével

tökéletessé tudja tenni minden vele

érintkezõ lény életét”.

 

Ezért fontos a tao az uralkodó király számára;

ezért fontos a nép számára.

 

Az európai a nagy szavak iránt bizalmatlan.

Sok száz év óta megszokta, hogy

a nagy szavak mögött nagy hazugságok vannak.

Keleten a helyzet egészen más.

Ott, amikor az emberiség virágzik,

a nagy szavakból az egész nép táplálkozik,

amikor a nép lesüllyed, a szó érintetlenül marad,

csak egyre kevesebben élnek körülötte.

Akik azonban mellettük maradnak,

eredeti tisztaságukban õrzik õket.

A szó fennmarad, még ha a néptõl

egyre távolabb és egyre magasabbra kerül is.

Amilyen mértékben az emberiség romlik,

annál kevesebbek birtokában van,

annál hozzáfér hetetlenebbül,

annál érthetetlenebbül áll.

 

Hamvas Béla – A Tao virágai. Forrás: ertedvagyok.hu/075/02-06HAMVAS.PDF  Részlet Hamvas Béla Az ősök nagy csarnoka c. kötetéből.

 

 

 

,,A bölcs ember törvénye az, hogy a természet rendje szerint él és cselekszik." - A To te king befejező gondolata

 

 

Raymond Smullyan - A tao hallgat című könyvében ír:

„A keresztényeknek, kerül, amibe kerül, min­denképpen meg kell győzniük a pogányokat és ateistákat Isten létezéséről, hogy lelküket meg­mentsék a kárhozattól.

Az ateisták - kerül, amibe kerül - mindenképpen meg kell, hogy győzzék a keresztényeket arról, hogy az istenhit nem több gyerekes, primitív babonánál, amely csak árt a társadalmi haladásnak, így aztán üvöltöznek, egymás torkának esnek, vég nélkül csatáznak.

Míg a taoista bölcs békésen üldögél a folyó partján egy verseskötet, egy pohár bor, vagy néhány ecset és paletta mellett. Átadja magát a tao élvezetének, és egy cseppet sem izgatja, létezik-e a tao.

A bölcsnek semmi szük­sége rá, hogy bizonyítsa a tao létezését, telje­sen leköti annak élvezete."

 

Lin Jü-tang is nagyon találóan fejezi ki, miről is van szó:

,,A taoizmus a kínai lélek kísérlete volt, hogy a természet titkait felfedezze”.  Így mi is fel fogjuk fe­dezni, hogy a taoista gondolkodás jele nagyon sok dologban megtalálható. A csendes, derűs órákban, amikor teát iszunk. Költők, festők és más művészek műveiben, amikor éreztük, de nem tudjuk megfogalmazni, miről is volt szó! A zenében. Egy mosolyban. A segítő kézben. A magányban. Amikor közel ke­rültünk egy tudatállapothoz, de nem tudtuk kifejezni, mi is volt az. Talán boldogság?

Azt gondolom, hogy megfogalmazhatjuk, hogy Tao átélésének élménye alatt azt kell érteni, hogy ember és természet egybeolvad, tehát a külső, és belső világ közötti kü­lönbség eltűnik.

A Tao rejtve marad a kicsinyesek előtt.

 

,,Ha az égen és a földön, a térben és az időben keressük, nincs ott, de az ég és a föld, a tér és az idő egyedül általa van megalapozva. És mégis, a keresés által megtalálható": az eggyé-lett életben. Ott pedig nem megismerjük és tudjuk, hanem birtokoljuk, éljük és tesszük. „Csak aki hallgatással jut el hozzá, és lényé­vel teljesíti ki, csak az birtokolja" - Lie Ce - A Tao könyve

 

A taoizmus olyan tan, amely elvezet bennünket az önma­gunkkal és a környezetünkkel való teljes harmóniához. Ahol a Tao érvényre jut, ott csak fény lehet. A Tao forrás­vízként ömlik szakadatlan, és minden lényt megtölt, főleg azt, aki igényt tart rá.

 

,,Aki magában az erényt gyarapítja, az boldog.”

 

Források: Raymond Smullyan – A Tao hallgat

Tábori László – A Tao virágai

Lie ce – A Tao könyve

Lao ce – To te king - Az út és Erény könyve

 

 

,,Anselm Grün arra is felhívja figyelmünket, hogy döntéseinkkel „felelősséget vállalunk a jelen pillanatért, de egyszersmind a jövőért is. Olyan teret hozunk létre, amely kedvez a növekedésnek. Vállaljuk a felelősséget önmagunkért, testünkért és lelkünkért, és vállaljuk a felelősséget a körülöttünk élő emberekért is.”

Felelősségünk egyúttal azt is jelenti, hogy döntéseinkkel hatunk a világra. Az általunk elkövetett cselekedetek, belőlünk áradó jó vagy rossz gondolatok, érzelmek meghatározzák környezetünket. „Nem mindegy, hogy agresszív és destruktív gondolatokat forgatunk-e magunkban, vagy azon dolgozunk, hogy összhangban legyünk önmagunkkal. Mindazzal, amik vagyunk és amit teszünk, nyomot hagyunk a világban, és ez a nyom meghatározza a világot. Amit teszünk és amit gondolunk, összekapcsol bennünket a többi emberrel.”

Ezért a feladatunk az, hogy emberibbé és szeretetteljesebbé tegyük a világot. Anselm Grün emlékeztet Szophoklész Antigonéjának egyik mondatára: „Az én vezérem szeretet, nem gyűlölet.” Hozzáteszi: ennek szellemében kell élnünk az életünket, meghoznunk döntéseinket, csak ekkor leszünk áldássá környezetünk és a makrovilág számára egyaránt”

Forrás: http://www.magyarkurir.hu/hirek/anselm-grun-mit-akarok-konyvajanlo

 

„A saját céljainkat követve ki kell zárni olyan eszközök alkalmazását, amelyek megsértik másik emberek szentségét." (Kant)

„Minden embernek és bármely emberi csoportnak másokkal egyenlő joga van arra, hogy az ő sajátos céljait mások is figyelembe vegyék." (Kant)

Az amerikai alkotmányból idézek közismert sorokat, didaktikai célból kissé áttördelve az eredeti szöveget:
„Magától értetődőnek tartjuk a következő igazságokat:
- hogy minden ember egyenjogúnak van teremtve,
- hogy teremtőjük bizonyos elidegeníthetetlen jogokkal ruházta fel őket.
- hogy ezek közé tartozik az élet, a szabadság és a boldogság keresése
- hogy ezeknek a jogoknak a biztosítására kormányok vannak szervezve az emberek között, amelyek jogos hatalmukat a kormányozottak beleegyezéséből nyerik,
- hogy valahányszor egy kormány ezeket a célkitűzéseket megsemmisíti, a népnek joga van a megváltoztatásához vagy eltörléséhez."
A második világháború után 1948-ban adta ki az ENSZ a z 1789-es Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatára visszautaló Emberi Jogok Nyilatkozatát, amelyről már tanultak máskor, máshol. 1981-ben az ismert szöveghez a következőket fűzték hozzá:
„Egyetlen állam vagy kormány sem tehet különbséget az egyének között vallási hovatartozásuk miatt... és közösségeket sem rekeszthet ki ellenszenv alapján."

,,A globális életminőség-emelkedés úgy érhető el, ha az egyén szintjén gyakorlunk hatást a tudatos gondolkodásmód kialakítására.”

 

 

,,Szeretnénk, hogy Magyarországon természetes legyen kiállni önmagunkért és másokért, hogy az együttérzés társadalmi norma legyen.”

 

Nemcsak a hazámat képviselem, hanem azokat az embereket is, akik harcolnak a jogaikért, és szeretnének tenni valamit. (Juszra Mardini)

 

Belefáradtam a lélektelen kapcsolatokba, az üres hajbókolásba, a színlelt kedvességbe. Belefáradtam, hogy olyanoknak igyekezzek megfelelni, akik sosem törődtek velem, hogy azon aggódjak, mit gondolnak rólam idegenek, s kedvelnek-e egyáltalán. Nem akarok már olyanokra mosolyogni, akiknél nem érzem, hogy mindez szívből jövő lenne, vagy tettetett odafigyeléssel megértően bólogatni. Fittyet akarok hányni a szóbeszédekre, a hátam mögött összesúgókra és a gúnyosan arcomba nevetőkre. Függetleníteni kívánom magam mások véleményétől, s igyekszek életemet legjobb belátásom szerint élni. Úgy döntöttem életem főszereplője és annak legfőbb bírálója nem más, mint én vagyok. Nem várok másokra, helyeslő szavakra, magasztaló vagy éppen lehúzó szónoklatokra. Rendületlenül haladok előre a nekem szánt utamon, nem törődve azzal hányan próbálják szárnyamat szegni. Hiszen az út végén magam mögé tekintve az ő árnyékuk már rég elhalványodni látszik, ellentétben azokkal kik mindvégig vállvetve kísérték utamat.
(Ott Réka)

 

 

Igazi női sorsot csak egy igazi férfi mellett lehet élni. Ez persze fordítva is igaz. Minden nemes férfiélet mögött ott találod - ha rejtve is - az igazi nőt. Ha a valóságban nem is, de lelkének belső képében feltétlenül. Egymást tükrözzük, kiegészítjük, csak együtt vagyunk teljesek.

- Müller Péter -

 

Hogyan lehet önmaga iránt süket, kifelé érzéketlen, ökölbe zárult lelkű embernek visszajelzést adni a működéséről, a jelenléte hatásáról?
Kell-e egyáltalán?
Azt hiszem az utolsó pillanatig fontos, hogy megtegyük, és amikor lepergett az utolsó homokszem is az órából, akkor fel kell állni és tovább sétálni. Hogy mikor jön el az utolsó pillanat, azt mindenki maga tudja, maga érzi. De eljön, egészen biztosan megérkezik, és akkor már nincs idő késlekedni. Ha tovább maradsz súlyos bűnt követsz el önmagaddal szemben. Ha néma maradsz idő előtt, és belesimulsz a rideg csendbe, lemondasz a bátor kiállás lehetőségéről és az énképviselet szabadságáról...
A visszajelzés nem mindig eredményes, gyakran nem hallja meg azonnal a másik, de olyankor is van hatása. A kimondott vészjelzés, az egyenes és tiszta beszéd akkor is eljut a másikhoz, ha elutasítást, vagy bezárulást okoz. A tiszta, éles és szeretetteljes szó hatása nem abban mérhető, hogy milyen lesz az azonnali reakció.
A mi dolgunk az időbeni kimondás, a szelíd de kompromisszummentes képviselete az érzéseinknek. Ha magunkban már lemondtunk a másikról, marad a felállás...
Hány olyan helyzet van az életedben, ahol már régen lemondtál a másikról, de a kényelem, vagy a gyávaság miatt még kitartasz? (Sárvári György)

,,A szatszang mindig csendben, meditációval kezdődik, ebben a csendben hangzik fel a zenénk, hogy végül visszaolvadjon a csendbe. Így a csend fokozatosan mélyül, kézzelfoghatóvá válik a szívben és hatékony eszközként szolgál ahhoz, hogy a felbolydult világban eligazodjunk.”

,,Meglátod, neki is változni fog a hozzád állása, mert az emberek olyanok, mint a tükör: mindig azt a viselkedést kapod vissza, amit Te adsz nekik!

,,Egy felnőtt, erős nő / férfi nem egy éretlen férfit /nőt akar, hanem igaz kapcsolatra, szerelemre, érzelmekre vágyik, amely egy életen keresztül kitart.

Mert ők igazán tudnak szeretni, hitelesek önmagukhoz és a párjuk sosem unja meg őket.

Csakis olyat akar maga mellett, akivel boldognak és egyenlőnek érezheti magát. Igazi partnerre vágyik.”

Akár hiszed, akár nem, a világnak megvan a maga dinamikus, és amilyen hihetetlen, kiszámítható működése. Minden egy meghatározott rendszer szerint működik, és ez igaz a lélek, vagy az elme működésére is. Hiába olyan bonyolult, összetett az emberi agy, illetve az emberi elme, egy-egy pszichológián alapuló, ügyes trükkel nagyon könnyen meg lehet viccelni, vagy befolyásolni lehet. Íme az öt legjobb trükk:

 1. Ha szeretnéd tudni, hogy valaki kedvel-e, válassz egy hétköznapi szót, és mindig, amikor ez a bizonyos személy kimondja beszélgetés alatt ezt a szót, bólints és mosolyogj. Ha kedvel, gyakrabban fogja használni beszéd közben ezt a szót.

 

 1. Szeretnéd, hogy komolyabban vegyenek az emberek? Minden alkalommal, amikor valami számodra fontos dologról beszélsz valakinek, tedd hozzá, hogy “édesapám tanította nekem azt, hogy…”! Az emberek jobban hisznek, vagy bíznak a szülők tanácsaiban.

 

 1. Ha mindig nyerni szeretnél “kő-papír-olló”-ban, akkor közvetlenül a játék kezdete előtt tegyél fel egy teljesen hétköznapi kérdést az ellenfelednek, ugyanis az összezavart, elgondolkodó emberek nagyrészt az “ollót” választják.

 

 1. Amikor azt szeretnéd, hogy valaki egyetértsen veled, bólogass gyakrabban, miközben beszélsz, ugyanis a bólogatás azt az érzetet kelti az emberekben, hogy minden, amit mondasz, az igaz. Emellett az, hogy te bólogatsz, szintén bólogatást vált ki a beszélgető partnerből.

 

5.Amikor nem tudsz kiverni egy zeneszámot a fejedből, és folyamatosan azt dúdolod, egyszerűen csak gondolj a szám végére. A Zeigarnik-effekt szerint ugyanis csak a befejezetlen dolgokat nem tudjuk kiverni a fejünkből.

            Forrás: http://egeszsegeselet.tippek.net/az-ot-legjobb-pszichologiai-trukk-ami-konnyebbe-teszi-az-eletedet/

- ,,Régebben az úgy volt velem, hogy nagy bosszúvágyat éreztem, ha valaki megbántott, hátba támadott, kihasznált vagy indokolatlanul keresztbe tett. Aztán rájöttem, hogy a legnagyobb ütést igazán az okozza ezeknek az embereknek, ha nem foglalkozok velük, nem kapnak tőlem semmilyen szinten figyelmet, ezáltal energiát. A gonoszságuk, haragjuk, gyűlöletük pedig úgyis megnyomorítja őket.
Nem állok bosszút tehát soha senkin, semmiért. Megoldják ezt maguknak, én tényleg nem kellek hozzá:) ”

https://www.facebook.com/kata.jurakprivat/posts/2002356653317633

 

 

Anyukám mindig ezt mondogatta/mondogatja nekem, hogy ,,Az egyetlen dolog amivel az emberek nem tudnak mit kezdeni, az a szeretet!" És igaza van!☝️ Próbáljátok ki!

- Ha valaki ingerülten szól hozzátok, próbáljátok megtartani a pozitivitásotokat és ti, már csak azért se vegyétek fel azt a stílust! Én rengeteg szituációban alkalmaztam már ezt a trükköt és bevállt!

https://www.facebook.com/edinakulcsarofficial/photos/a.766901130016529.1073741828.766851590021483/1774922959214336/?type=3