Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A jó kapcsolatért kell adni, szeretni, tenni, lenni, kapni. 24

2018.04.06

“Nem az a baj – és ezt elsősorban a sértett férfi olvasóimnak mondom -, hogy évezredek óta férfiuralom van.
Hanem az, hogy nem tudjuk, mit jelent igazán férfinak lenni!
A férfiasság eredeti, ősi értelmében áldozatra való képességet jelentett.
Odaadást.
Hűséget.
Megbízhatóságot.
Szilárd alapot, melyre építeni lehet.
A család és a közösség számára védelmet. Olyan erőt, mely az önfeladásban, az áldozatban nyilvánul meg. Az igazi férfi önakaráról lemond, s erejét egy magasabb Akarat, egy eszmény szolgálatába állítja.
Az ilyen férfiakat nevezték valaha hősöknek.
Az igazi férfi nem agresszív.
Sőt, éppen ő az, aki önmagában és a világban az agressziót legyőzi.
A lovagi erény sohasem a támadás, hanem a védelem volt.
Nem a háború, hanem a béke megóvása.
És főleg nem a hódítás, hanem a közösség megmentése.
A hűség.
Ezen alapszik a keleti harcművészet és az ősi szamuráj hagyomány.
A keleti harci művészetekben csakis a védelem a megengedett!
A harcost nem támadásra, hanem bölcs védekezésre nevelték, s feladata nem az volt, hogy önmagát, hanem hogy az igazságot, a békét, a becsületet és az igazi értékeket védje meg, akár az élete árán is. “Erős az, aki önmagát legyőzte” – mondja Konfucius.
Az agresszív, hódító, mindenkit legázoló, győzelemre törő, könyörtelen és önző férfi, aki nem az igazságot védi, hanem bosszút áll és rabol, aki a saját érdekein túl senkire tekintettel nincs, nem az Igazi Férfi arca!
Ez a torzképe.
Igen, ezek lettünk, uraim: durvák, kemények, karrieristák, nemes eszmények nélkül élők. Elfelejtettük, hogy a legnagyobb férfierény a szelídség, a hűség és az, hogy a magasabbért föl tudjuk áldozni magunkat.
Nem az a baj, hogy “férfiuralom” van – az a baj, hogy nincsenek valódi férfiak.
Mi nem azok vagyunk.
Pörgünk magunk körül, mániásan rohanunk nem létező célok felé – de megbízni bennünk, főleg egy életen át, nem lehet.
Ha körülnézel az utcán, sok szép lányt látsz, de alig találkozol már szép férfival. ez nem csak az én véleményem: rengeteg lány és asszony mondta ezt már nekem. Nem a “jóképű” fiúkról, a szexepilről és a divatról besztéltek. Kigyúrt testet és erőszakos arcot látni. De a férfiszépséghez hozzátartozik vlami, ami nem csupán deltás test, divatos kopaszság és rongyos farmer. (Mellesleg érdemes megfigyelni, hogy a színesen öltözött, ápolt nők között miféle jellegtelen ruhákban járnak manapság a férfiak, s külsejükre milyen keveset adnak!)
A férfi szépségének lényege a nemesség.
A nemesség egy benső tartásnak, egy önmagunkkal vívott győztes küzdelemnek tükröződése. Olyan férfi arcán jelenik meg, aki önmaga ura. Erőszak nincs rajta. Mohóság sem tükröződik vonásain. Alkatilag lehet kövér vagy sovány, nem ez a lényeg, hanem egy olyan lelkület, mely belülről megszépíti a férfit. Még akkor is, ha nem szépnek született.
A nemesség nem az agresszív egónak, hanem a fensőbbrendű Énnek a jele egy férfi arcán. Ereje nem durva, hanem finom. Erélyes, de nem erőszakos. Szemében az értelem és érzelem egysége tükröződik. Ilyen arcra mondjuk, hogy korszerűtlen. Nem divat manapság.”

 

Aki Téged akar, megtalál

 

Hidd el, aki Téged akar, az nem a kifogásokat keresi, hanem a társaságodat. 
 

Az ember, aki valóban szeret, megtisztel a bizalmával, türelmével, idejével, s nem él vissza azzal, amit Te adsz neki.

 

A valódi szeretet feltétel nélküli, s nem várja, hogy más légy. Elfogad, nem birtokol. Ad, és nem elvesz. 

Nem várja, hogy Te oldd meg az életét, hanem hozzátesz a Tiédhez. 

Nem vádaskodik, nem féltékeny. 

 

Ha valaki nem tud beilleszteni az életébe, annak csupán hiányt pótol a jelenléted. Tőled akar megkapni valamit, ami hiányzik neki. Ez nem szeretet, hanem önzés. 

Ha valaki szeret, figyelembe veszi az igényeid, az érzéseid, nem kihasználja azokat. 

Ha valaki Téged akar, nem más mellett éli az életét. Nem mást ölel, nem másik mellett alszik el. 

 

Aki Téged szeret, nem akar Nélküled élni. 

Aki mást mond, mint ahogy cselekszik, ott mindig a tetteket nézd. Mert azok a valódiak…

 

Forrás: https://elozoeletek.blogspot.hu/2016/02/aki-teged-akar-megtalal.html

 

 

Amint rátalálsz önmagadra, társad is Rád talál

 

Hidd el végre, hogy egy kincs vagy. Olyan érzéseket tudsz belevarázsolni a másik ember szívébe, amire Rajtad kívül senki más nem képes. 

Megismételhetetlen vagy, és egyedi… Valaki a világban pont Rád vár! Valaki, akinek pont így vagy jó… Aki szeretné végre megfogni a kezed, és megkérdezni: -Vajon hol voltál eddig? 

 

Keres Téged Ő, aki mindenféle kényszer nélkül, csak Veled szeretne lenni. Akinek lelkében ott van a Tiéd lenyomata. Aki tudja, hogy nem most találkoztok először, hiszen lelkeitek régóta együtt vándorolnak. Hiszi, hogy csupán fel kell ismernetek egymást. 


Vár Rád valahol egy magányos lélek, ki nem fog megelégedni senki mással. Várja a pillanatot ugyanúgy, ahogyan Te! 

 

Lelke azt üzeni Neked, hogy bízz benne! Bízz a kettőtök erejében! Bízz a szeretet erejében! S hidd el végre, hogy megérdemled, mert enélkül nem megy. Ha nincs hited, lelked csak szenvedni fog.  

 

Egy különleges, egyedi létező vagy, aki fényével beragyogja egy másik ember életét. Amint rátalálsz önmagadra, társad is Rád talál. 

 

Mohácsi Viktória

https://elozoeletek.blogspot.hu/2017/07/amint-ratalalsz-onmagadra-tarsad-is-rad.html

 

 

A legmélyebb titkokba való beavatást a Szerelem hozza el! Emberi fejlődésünk legerőteljesebb, legeredményesebb fokozataira csak ez által juthatunk. Az ide vezető úton, a Szerelem állapotában ért élmények által tud csak igazán megszűnni az egó, a félelem, az ítélkezés és megerősödni az együttérzés, az alázat, a türelem, az embertársaink iránt való érzékenység, a hit és a bizalom, az önzetlen adás. Ezen az úton nyílik meg a tisztánlátás és a tiszta megértés, a bölcsesség legmagasabb formája.
Az az ember, aki megtalálta igazi társát, már képtelen nem szeretettel nézni többi társára. Képtelen nem jót tenni mindenkivel. Hiszen már tudja a titkot. Tudja, mi az a tanítás, mi az a fejlődés, mi az a belső út, amin mindannyiuknak végig kell menniük. Tudja, hogy minden szenvedésük a szeretetlenségből adódik. Látja: csak aki még nem az igaz társával él együtt, abban tud gyökeret verni a düh, a harag, az önsajnálat, a féltékenység, az irigység, a másik ember lehúzása, a negatív gondolat, az őszintétlenség, az ítélkezés legapróbb formája is. A feltétlen szeretetben élő ember azonban nem ítél, nem kritizál, a lelke békében nyugszik és emel magával másokat. Csak aki nem a lelki társa mellett él, az tud helyet adni a bánatnak, a szomorúságnak, másokra mutogatásnak, indulatnak és támadásnak, a meg nem értésnek, a békekötés helyett. A békében nyugvó ember legfeljebb távol tartja magát ezen társaitól és hisz bennük, hiszen már tudja: minden lehetséges!
Életével és másokkal elégedett és lelki elégedettsége testi egészségében és mindennapos örömében is tükröződik.
A Szerelem nem önzés, nem illúzió, nem álmodozás. Hanem a legnagyobb személyiségfejlesztő utazás,…és a legszebb ajándék az életben.
 

-Zentai Anna-

 

 

A bűvös virág

Ha szereted viszont szeret
Ha mosolyogsz, ő is ám!
Ha bánat ér, megosztozik
Szegény szíved bánatán.
Cirógatod, megcirógat
Becézgeted, örül ám,
Szíved örül, lelked röpül,
csodálatos illatán.
Orvosság ez minden bajra
Gondot s a bút űzi ám!
Szíved-lelked meggyógyítja,
míg merengsz az illatán!

Csukás István

"A nagyszerű vezetők sosem áldoznának fel senkit a számok kedvéért. Hamarabb áldoznák fel a számokat, hogy embereiket mentsék....Vezetőnek lenni választás és nem rang kérdése.

Ők a vezetők, mert elől mennek. Ők a vezetők, mert mindenki más előtt vállalják a kockázatot. Ők a vezetők, mert áldozatot hoznak, hogy az embereik biztonságban lehessenek, és jól járjanak. Így erre a természetes válasz nem is lehet más, mint hogy az embereik is áldozatot vállalnak értük. És mikor megkérdezzük, miért tesznek így, mind ugyanazt felelik: Mert ő is megtette volna értem. Hát nem egy ilyen szervezetben szeretnénk dolgozni mindannyian?"

https://www.ted.com/talks/simon_sinek_why_good_leaders_make_you_feel_safe/transcript?language=hu

 

 

"Többször éreztem azt, hogy olyan vagyok, mint egy kismadár, aki már kirepült a saját kalitkájából, mert megtalálta a szabadsága kulcsát, de önkéntes vállalása alapján nem szállt el, messzire, a Föld másik végére, hanem ott maradt a Társa mellett, aki azonban még a saját kalitkájában ragadt.
Így ha a szabad kismadár el is száll, mindig visszatér, hogy néhány vízcseppel a másik szomját oltsa, vagy néhány falattal az éhségét csillapítsa. Hogy kitartásra biztassa, amikor már feladná, hogy "csak" ott legyen, és az Együtt töltött percekben elszálljanak a sötét fellegek, kisüssön a Nap és szebben, fényesebben ragyogjanak a csillagok…"
Részlet a készülő, a Szeretet lélegzete című könyvemből....

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1692518457447159&set=a.189298424435844.44558.100000670636909&type=3

 

 

"Maga a tudat, hogy létezel…

Éreztem, tudtam, hogy ott vagyunk egymásnak. Mintha mindig is ott lettünk volna, de ezután mintha már maga a tudat, hogy létezel, Erőt adott volna számomra a nehéz pillanatokban, és talán maga a tudat, hogy létezem, Erőt adott számodra is a nehéz pillanatokban. Olyan plusz energiát mozgósítva ezzel a szívünkben, a lelkünkben és a lényünkben, ami nem volt korábban meg, és aminek köszönhetően így Együtt átlagon felüli teremtések sorát kezdtük elindítani. ...

Amíg nem tudtam, hogy létezel, amíg nem találkoztunk, a világ egy nem túl izgalmas hely volt számomra, kevés színnel, sok kötelező dologgal, amit meg kell tegyek, szűk választási lehetőségekkel. Azonban rá kellett jönnöm, hogy mindez csak a saját korlátaimnak a világra való kivetítése. Ezek alól a korlátok alól pedig általad szabadultam fel.

Sok sok korlátomat döntöttem le miattad, és még akkor is, amikor majd belepusztultam, vagy a legnagyobb félelmeim ordítottak volna megálljt számomra, a tudat, hogy létezel, hogy lélegzel, hogy vagy, ez juttatott tovább a legsötétebb éjszakán is."

Részlet A Szeretet Lélegzete című, készülő könyvemből.

Forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1696790307019974&set=a.189298424435844.44558.100000670636909&type=3

 

 

Test, Lélek, és Szellem – az ember mindhárom síkon szerelmes, mert háromsíkú teremtmény.

A valódi szerelem azonban csakis az, mely mindhárom síkon létrejön. …A legerősebb érzéki vágy, a legbujább kívánság - és az „istent imádok benned, érinteni sem merlek" együtt. Nem külön! Ha szerelmes vagy, istent ölelsz. Azt mondod: „Mindenem!” A félbetépett másik felemet találtam meg benned….

Az igazi szerelem nem mindennapi érzés… Csoda! A legintenzívebb emberi élmény. …A szerelem állapotában éljük át, hogy az életünk sokkal csodásabb, mint ahogy azt a szürke, józan hétköznapban véljük. (Müller Péter)

A régi és az Új nevelési szemlélet

Egy Új Gyermek szülőjeként tudatossá kell válnod arra, hogy mi motiválja az általad választott nevelési mintát.

 

A régi szemlélet főként a Hatalmon és a Félelmen alapult. A szülő kötelezettségként tekintett a gyermekre, amit elvállalt, és a szülői kötelesség arról szólt, hogy biztosítsa a gyermekről való anyagi gondoskodást és ellátást, és hogy tanítassa és felnőtté formálja a gyermeket, a többi felnőtthöz hasonlóvá. A gyereket arra nevelték, hogy féljen a büntetéstől, és hogy a szülőket, tanárokat és a többi felnőttet hatalmi figuráknak lássa. A gyereket arra tanították, hogy elfogadja a társadalmi normákat ezektől a hatalmi figuráktól, még akkor is, ha azok nem voltak összhangban a természetes hajlamaikkal. A szülők és a nevelők úgy gondolták, hogy a gyermek irányítása és kontrollálása a szerepük. Ezért úgy érezték, joguk van megbüntetni a gyermeket, akár erőszakos módokon is, ha a főként szabályok és tilalmak formájában gyakorolt kontrollt a gyermek megszegte vagy figyelmen kívül hagyta. A szabályok és regulák azt a célt szolgálták, hogy a gyermek „beilleszkedjen” a társadalomba, hogy alkalmazkodjon hozzá. A régi nevelési szemléletű szülők gyakran mondanak ilyesmiket: „Márpedig ezt fogod csinálni, mert én vagyok az anyád/apád!” vagy „Ezt fogod tenni, mert mindenki ezt teszi.”

A régi nevelési szemléletű szülő tekintélyelvű, és szolgálatkészséget és tiszteletet követel a gyermektől a ráruházott hatalomnál fogva, melyet ő birtokol a szülő/gyermek kapcsolatban. E szerint a hiedelemrendszer szerint a szülő „birtokolja” a gyermeket, és joga van szolgálatkészséget követelni. A szülők úgy gondolják, hogy többet tudnak és bölcsebbek, és ezért joguk van megkövetelni bizonyos viselkedési mintákat és a gyermek életét érintő döntéseket a „gyereküktől”.

 

Az új nevelési szemlélet

Az új nevelési szemlélet a Szereteten alapszik és a Szívközpontból fakad.

E szerint az új szemlélet szerint minden gyermek egy ajándék és megtiszteltetés.

A nevelést a szív tapasztalatának tekinti, ahol a szülő feladata, hogy felneveljen és támogasson egy újonnan érkezett lelket a Földön. Ez a feladat egy partnerkapcsolat, amelyben a szülő és a gyermek osztoznak a növekedés és tanulás tudatos tapasztalatának megteremtésében, annak kalandjában.

Ebben az új szívközpontú nevelési modellben a gyermeket annak tekintik, aki – egy magasan fejlett léleknek.

A szülő szerepe gyakran az, hogy segítse a gyermeket, hogy eljutassa ezt az üzenetet a világnak. Hogy ezt megtehesse, a gyermeknek szeretetre, táplálásra van szüksége, bátorításra, hogy teljesen kifejezze azt, aki és ami ő valójában, és lehetőségekre, hogy kifejlődhessen teljes potenciálja egy szerető környezetben.

Ahhoz, hogy ilyen szülő vagy nevelő legyen valaki, a Szeretetnek, a Türelemnek, a Tiszteletnek és a Feltétel Nélküli Elfogadásnak szerepelnie kell az alapvető szülői vagy nevelői képességei között. Szükség van arra is, hogy az új szülő megtanulja és megértse a Megbeszélés, Kommunikáció és a Fegyelem képességeit is.

 

SZERETET

Ez A LEGFONTOSABB szülői készség mind közül. Sokan úgy gondolják, hogy ez „természetesen jön”. Ám a szülők gyakran lemásolják a saját tanult szülői mintáikat, anélkül, hogy elgondolkodnának azon, hogy ezek a szívből jönnek-e vagy sem.

Valójában nem tudod szeretni és tisztelni a gyermekedet, ha nem szereted és tiszteled önmagadat. Oly sokunkat neveltek fel „nem vagy elég jó” üzenetekkel, amik az alacsony önbecsülést táplálják, és nehézségeket okoznak önmagunk szeretetével és önmagunk elfogadásával kapcsolatban. Mindenkinek, aki gyerekekkel dolgozik, szükséges megfigyelnie, hogy a feloldatlan önelfogadási problémáit hogyan vetíti ki a gyermekre. Ilyen esetekben a gyermeket „rossznak”, „kezelhetetlennek” tekinti a szülő, vagy a számos „nem elég jó” címke valamelyikével illeti.

A szülő feloldatlan haragja vagy konfliktusai is visszatükröződnek a szülő felé a gyermek viselkedésében. Gyakran előfordul, hogy egy haragos és szeszélyes gyerek a szülő elnyomott érzéseit éli ki.

Nehéz gyermeket nevelni, amíg keresztül nem dolgoztad magad a belső problémáidon, és nem vagy képes szeretni önmagad, hatalmadat újra magadhoz venni és kifejezni legmagasabb lehetőségeidet.

Meg FOGOD tanulni, hogy visszavedd saját hatalmadat, és értékeld és becsüld önmagad – ahogy megtanítják neked ezeket a képességeket. Ám sokkal egyszerűbb, ha már rendelkezel ezekkel a képességekkel, ekkor ugyanis a gyermeked nevelése az egymást képessé tevő növekedés kölcsönös kalandjává válik.

 

FELTÉTEL NÉLKÜLI ELFOGADÁS

Ez egyike a legnehezebb dolgoknak a szülő számára. A szülői büszkeség gyakran azt követeli, hogy a gyermek megfeleljen bizonyos elvárásoknak, vagy bizonyos szerepeket töltsön be.

Nagyon különleges szülőnek kell lenni ahhoz, hogy képes legyél azt mondani: „Elfogadom azt, aki vagy” és „Nem kell olyannak lenned, mint én vagyok”.

Egy bizonytalan szülő a gyermek nagymértékű különbözőségét fenyegetésként élheti meg, és azt követelheti a gyermektől, hogy alkalmazkodjon.

Ám az új szülő megengedi a gyermeknek, hogy kibontakozzon és az legyen, aki, sőt, bátorítja a gyermek lényének azon aspektusait is, melyek távol esnek saját gondolkozási módjaitól vagy létformájától, ha a gyermek tehetsége ezekben az aspektusokban rejlik.

 

TISZTELET

Ez szorosan összefügg a feltétel nélküli elfogadással. Ha a szülő el tudja fogadni, hogy ki és mi a gyermek, akkor ezen az elfogadáson egy kölcsönös egymás iránti tiszteletet jöhet létre.

Ez a kölcsönös tisztelet a szükséges alap, amelyre a szülő-gyermek kapcsolatot fel lehet építeni.

Sok régi típusú szülő tapasztalatlannak és meglehetősen butának tekinti a gyermekeket, míg tapasztalt és bölcsebb felnőttek meg nem tanítják őket mindenfélére. Az új szülők tudatában vannak annak, hogy gyermekük egy fejlett létező kicsi testben, és kapcsolatukban az elképzelések és tapasztalatok kölcsönös cseréje van jelen. A szülő megtanítja a gyermeknek/léleknek az élethez szükséges készségeket, melyekre szüksége van a bolygón. A gyermek pedig az élet új nézőpontjaira, perspektíváira tanítja a szülőt, ami abból fakad, hogy szorosabb kapcsolatban van a Szellem világával.

Ez a kölcsönös tisztelet azt jelenti, hogy mindenki megengedi a másiknak, hogy az legyen, ami, és nincs szükség kritikára és ellenségeskedésre, ha különbségek vannak.

Valójában az új szülő ezeket a különbségeket ünneplésre okot adó dolognak fogja tekinteni, ahogy elkezdjük megérteni az emberi létben jelen levő óriási változatosságot és különféleséget a bolygón jelenleg.

 

TOLERANCIA

Ez a terület szintén összefügg az előző két témával. Ha elfogadás, szeretet és kölcsönös tisztelet van otthon, akkor szintén jelen van a tolerancia a családban levő személyek különbségei és különböző igényei iránt.

Ezt a tolerancia ki tud később terjedni a szélesebb társadalomban is az otthonon kívül. Ha arra tanítod a gyermekedet, hogy minden rendben van veled, és minden rendben van velük is, akkor sokkal valószínűbb, hogy ezt a mintát fogják továbbvinni, ha kapcsolatba kerülnek különböző gyerekekkel és emberekkel az iskolában, és egyéb otthonon kívüli szituációkban.

Az új szülők megmutatják a gyermeküknek, hogy kapcsolatba tudnak lépni tőlük „különböző” emberekkel is, ha tisztelet van jelen. És képesek megbecsülni a különbözőséget és ünnepelni a változatosságot, nem pedig fenyegetésnek és veszélynek megélni azt, ahogy ezt sok régi típusú szülő tette.

A fent említett aspektusok hatásossága az új nevelési szemléletben gyakran azon múlik, hogy a szülő mennyire képes megosztani az élethez szükséges készségeket a gyermekkel. Ezt leghatékonyabban a Kommunikáció, a Megbeszélés és a Fegyelem képességeinek segítségével lehet megtenni.

 

KOMMUNIKÁCIÓ

A gyermekeddel való kommunikáció az egyik kulcsfontosságú módja annak, ahogy kimutathatod a szereteted és a tiszteleted.

A kommunikációs folyamat adás és fogadás egyben. A beszélő átadja vagy megosztja az elképzeléseit, a hallgató pedig fogadja ezeket. Mindkét folyamat „aktív” abban az értelemben, hogy a fogadás vagy „hallgatás” szintén egy képesség.

Szülőként a régi szemlélet mögé kell húzódnod, miszerint parancsokat és utasításokat adsz a gyermeknek, elvárva, hogy kérdés nélkül, engedelmesen elfogadja ezeket. És mindenekfelett sose veszítsd el a türelmedet, és sose kiabálj a gyermekeddel a kommunikáció folyamatában.

Ha haragot és erőszakot alkalmazol a kommunikációban, az csak arra tanítja a gyermeket, hogy ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél, neked kell a leghangosabbnak és legagresszívabbnak lenned. Hasonló módon a fizikai büntetés arra tanítja a gyermeket, hogy ahhoz, hogy az legyen, amit szeretnél (szolgálatkészség/engedelmesség), agresszívnak és erőszakosnak kell lenned. A kommunikáció ezen mintáit a gyermek elraktározza magában, és később ki is fejezheti, amikor interakcióba lép a korosztályának tagjaival.

Sokkal jobb ennél, ha a gyermekedet arra tanítod, hogy hatékonyan, ám tisztelettel kommunikáljon. És ehhez a kulcs mindkét fél részéről az, hogy MEGHALLGASSA, hogy a másik mit szeretne mondani. És a hallgatásnak ebben a folyamatában valóban fogadja és megértse, hogy a másik mit érez, és mire van szüksége.

Beszélj a gyermekeddel minden olyan családi dologról, ami őt is érinti. Ne gondolod azt, hogy mivel ő még kicsi, egyszerűen csak el kell fogadnia azt, amit szeretnél. A gyermekeknek is vannak érzelmi szükségleteik, amiket figyelembe kell venni, ha olyan döntéseket hoztok, amik az egész családot érintik.

 

MEGBESZÉLÉS

A megbeszélés a kommunikációs folyamat része. Ha szeretnéd, hogy a gyermeked egy bizonyos utat kövessen, vagy hogy bizonyos dolgokat megtegyen, akkor el kell magyaráznod neki, hogy miért kéred ezt tőle.

Ha nem különösebben vonzó számára, amit szeretnél, akkor lehetséges, hogy jutalmat helyezz kilátásba arra az esetre, ha megteszi, amit kérsz tőle. Ebben az esetben egy „nyertes-nyertes” szituáció áll elő, amelyben mindkét résztvevő kap valamit, amit szeretne.

Ennek inkább az a lényege, hogy a kölcsönös kényelem egy terét érjétek el, ahol mindkét fél összhangban van azzal és elégedett azzal, amit meg kell tennie. Például, ha a játékok elpakolása gondot okoz nálatok, akkor beszéld meg a gyermekkel, hogy ha a játékokat egy héten keresztül minden este elpakolja, akkor hétvégén meglepitek valamivel. Ha nem pakolja el, akkor elmarad a meglepi. A legtöbb gyerek hajlandó egy ilyen javaslat hatására együttműködni, sokkal inkább, mintha az anyja egyfolytában kiabálna vele, hogy miért nincsenek elpakolva a játékok.

 

FEGYELEM

Bár ezt hagytam utoljára, általában ez a legtöbb érzelmet kiváltó terület a szülőkkel való beszélgetéseim során. Hogy büntessük-e a gyermeket vagy „elpáholjuk-e”, vagy kikényszerítsük-e a határokat. Személyes véleményem az, hogy soha ne használjunk erőszakot. Ez csak arra tanítja a gyermeket, hogy az erőszak egy eszköze annak, hogy megszerezd azt, amit akarsz.

Másrészről úgy gondolom, hogy a „fegyelem” fogalmát félreértelmezzük a társadalmunkban. Egyenlővé tesszük a szabályokkal, regulákkal és a büntetéssel. Valójában a fegyelem (discipline) és a tanítvány(disciple) szavaknak közös a gyökere, és a fegyelem összefügg a tanítással és a tanulással. És nem az a leghatékonyabb tanár, aki kiabál és erőszakos, hacsak nem a seregben vagy. A hétköznapi életben akkor a leghatásosabb a tanítás, ha a szívből jön, és kedves és figyelmes módon közlöd a másikkal.

A gyermekeknek szükségük van arra, hogy tudják, hogy hol húzódnak a határok, és hogy mit várunk el tőlük a családon belül. Ez segít biztosítani a biztonság érzését, ami elősegíti a nyugalmas viselkedést. Ám ezt az információt szerető és csendes módon is lehet közölni, a kommunikáció és a megbeszélés készségeit használva.

A kommunikáció és a megbeszélés képességei nagymértékben részei a fegyelem képességének.

 

Szülőként az a feladatod, hogy megtanítsd a gyermekedet – példamutatáson és szavakon keresztül -, hogy mit kell tennie, hogy hatalmának birtokában lévő és szeretetteljes felnőtté váljon. Te vagy a tanító, ő a tanítvány. És néha ő a tanító, és ti, szülők vagytok a tanítványok. Hagyd, hogy kapcsolat olyan szeretetteljes és tápláló legyen köztetek, mint Krisztus és a tanítványai között volt.

 

Források alapján: https://www.uj-elet.info/kristalygyerek-indigok-es-feladatuk

http://www.fenyorveny.hu/2016/06/kristalygyerek-es-feladatuk.html

http://csillaggyerekek.blogspot.hu/2010/05/kristalygyerekek.html

 

 

 

,,Szívügyekben se alkudj meg: miért is tennéd? Ne akard beérni kevesebbel és ne akarj olyannal lenni, aki beéri kevesebbel! Minden vágy, remény vagy álom, ami benned él megvalósítható, s csak egy dolog van, ami megölheti őket: a megalkuvás.
Fogadd el, hogy megérdemled a legjobbat - valakit, aki úgy szeret, ahogy szeretnéd. Valakit, aki a másik feled...!”

http://spiritisland2013.blogspot.hu/2013/11/szivugyekben-ne-alkudj-meg-miert-is.html

 

A Buddha keresztülment egy falun, az emberek pedig körülvették és sértegették. Nem fukarkodtak a trágár szavakkal. A Buddha megállt, csendben hallgatta őket nagy figyelemmel, majd így szólt:

-Köszönöm, hogy idejöttetek hozzám, de most nagyon sietek. Oda kell érnem a következő faluba, ahol az emberek várnak rám. Ma nem szentelhetek nektek több időt, de holnap visszatérőben rá fogok érni. Holnap újra összegyűlhetek, és ha maradt valami, amit el akartatok mondani, de belétek szorult, elmondhatjátok. Ma azonban kérlek, bocsássatok meg!

Az emberek nem hittek a fülüknek: ez a férfi tökéletesen higgadt és zavartalan maradt. Az egyikük megkérdezte:

-Nem hallottál bennünket? Úgy ócsároltunk, mint a vízfolyás, és te még csak nem is válaszoltál rá!

A Buddha így szólt:

-Ha választ akartok, túl későn jöttetek. Tíz esztendeje kellett volna jönnötök, akkor megfeleltem volna nektek. De te tíz esztendő során véget vetettem annak, hogy mások befolyásolhassanak. Többé nem vagyok szolga, a magam ura vagyok. Önmagam szerint cselekszem, nem mások szerint. A belső szükségletem szerint cselekszem. Nem kényszeríthettek rá, hogy bármit is megtegyek. Tökéletesen rendben van a dolog: ócsárolni akartatok, hát ócsároltatok! Érjétek be ennyivel! Tökéletesen tettétek a dolgotokat. De ami engem illet, nem veszem magamra a sértéseiteket, márpedig ha nem veszem magamra, semmit sem jelentenek.

Ahhoz, hogy reagálj valaki sértésére, fogékonynak kell lenned rá, el kell fogadnod, amit a másik mond. Ám ha nem fogadod el, ha egyszerűen közönyös maradsz, ha távolságot tartasz, és megőrzöd higgadtságodat…

Buddha azt mondta:

-Beledobhat valaki egy lángoló fáklyát a folyóba. A fáklya mindaddig égni fog, míg el nem éri a vizet. Abban a pillanatban, amikor beleseik a folyóba, a tűz teljesen kihuny; a folyó hidege kioltja. Én folyóvá lettem. Sértéseket szórtok rám, melyek tüzesek, amikor a fejemhez vágjátok, de abban a pillanatban, amikor elérnek, a hidegvérem kioltja a tüzüket.

Ha valaki megsért téged, ezzel megnyom egy gombot, és te reagálsz.

Megdühödsz, nekiesel az illetőnek-és ezt cselekvésnek nevezed?

Ez nem cselekvés, hanem reakció. A másik személy manipulál téged, és te hagyod. A másik megnyomott egy gombot, és te működésbe léptél, mint egy gép. …Jön valaki, aki dicsér, hogy az egód felfuvalkodjon, és ettől remekül érzed magad; aztán jön ezután jön másvalaki, aki kipukkasztja az egódat, és te egyszerűen a padlóra kerülsz, leeresztve. Nem vagy magad ura. Bárki képes megsérteni, és ezzel elkeseríteni. (Osho – A megértés könyve)

Gyönyörű szó a megértés. Meditáció közben mindent mintegy felülről, a magasból szemlélsz; ebben rejlik a megértés lényege. …A megértés csak akkor következik be, ha te magad a probléma síkja felett helyezkedsz el. Ha ugyanazon a síkon működsz, amelyen a probléma van, nincs lehetőség a megértésre.(Osho)

 

 

https://www.facebook.com/events/312357935905777 Ragasszuk tele az országot kedves üzenetekkel!

 

 

 

,,A szülőtől sok vélt és valós gátlást, gátat kap az ember, de ha felnőttél a te dolgod, hogy ezeket újra gondold, "újra tervezd".....mert ez a te életed!”

 

 

Ha valaki bánt, felállok és eljövök onnan. Nem bántom vissza. Az is nekem fájna. Ha bántanak, az nem azért van, mert megérdemled. Azért van, mert a másik ennyire képes. - Tisza Kata

Ehhez annyit tennék hozzá: ha visszabántani nem is, de a véleményünket kifejteni, mielőtt elmegyünk onnan, szerintem feltétlenül szükséges.

 

 

Néhány embernek ,,túl sok” leszel. Túl hangos, túl érzékeny, túl ez, túl az.

De tökéletes leszel azoknak, akik szeretnek és elfogadnak.

https://www.facebook.com/1485145368370933/photos/a.1485594138326056.1073741828.1485145368370933/1917730298445769/?type=3&theater

 

 

,,Nem számít, milyen bunkón, alattomosan vagy lekezelően viselkedik veled valaki, soha ne süllyedj le az ő szintjére.

Csak maradj nyugodt és erős, aztán ha szükséges, zárd ki őt az életedből.”

https://www.facebook.com/oruletek.tortenelmi/photos/a.1631679487088910.1073741828.1631492250440967/1908338826089640/?type=3&theater

 

 

Ha akarsz velem találkozni, akkor fogsz. Ha mégsem találkoznánk, akkor nem akartad igazán.

https://www.facebook.com/lelekterapia/photos/a.178882448893210.37069.178787175569404/938775169570597/?type=3&theater

 

 

Mindig tud adni, akinek a szíve szeretettel van tele. A szeretethez nem kell teli erszény. (Szent Ágoston)

https://www.facebook.com/1485145368370933/photos/a.1485594138326056.1073741828.1485145368370933/2064846547067476/?type=3

 

 

Két ember kapcsolatában sosem az akadályok számítanak. Hanem a szeretet. Ami az akadályokat is lebonthatja. Ha megélik. Mert az akadályok csak részei az életnek, amik folyamatosan alakulnak, és akár már holnap eltűnhetnek. A szeretet viszont örök...
Csitáry-Hock Tamás

https://www.facebook.com/1485145368370933/photos/a.1485594138326056.1073741828.1485145368370933/2075912325960898/?type=3

 

 

Sosem leszel magányos, ha szereted azt az embert, akivel egyedül vagy!

https://video.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t43.1792-2/20547138_132676670671873_2203384391114162176_n.mp4?efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InN2ZV9oZCJ9&oh=e88108533fcc73c9eda3d01d59809b17&oe=5A43B679

 

 

A világ tele van olyan dolgokkal, amelyeknek csak örülni lehet. Csak ahhoz nem jutnak el az élet csodái, akinek nincs füle, szeme, érzékelése a csodákhoz. (Fábián Juli)

https://www.facebook.com/1485145368370933/photos/a.1485594138326056.1073741828.1485145368370933/2075887075963423/?type=3

 

 

Ha megtöltöd az elméd jó és tiszta gondolatokkal, a rosszaknak már nem lesz helyük. Joyce Meyer

https://www.facebook.com/gondolkozzmaskepp/photos/a.333434313719517.1073741827.329412244121724/333434317052850/?type=3

 

 

Végtelenül Hálás vagyok a mai napért és benne minden pillanatért ❤️ Áldott vagyok , hogy a szerető áramlást amiben ringatózom a 'munkámnak, nevezhetem...Kívánom neked aki e sorokat olvasod , hogy legyél áldott ,boldog , fényben fürdő teljesség ....

 

 

Fény és Szeretet legyen veled

 

 

Március 20 a boldogság világnapja

 

 

Ördög Nóri hatalmas örömet szerzett a szigetszentmiklósi ovisoknak

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH-2015) adatai szerint ma Magyarországon a 7 év alatti gyermekek 42.2% százaléka, 130 ezer fő naponta küzd a szegénység nehézségeivel. Róluk szól kiemelten az „Apró segítség, hatalmas öröm” nevű országos jótékonysági program, ami azzal a céllal indult útjára idén is, hogy a mélyszegénységben élő gyerekek mindennapjait támogassa. Ehhez a kezdeményhez csatlakozott Ördög Nóri is.

 

 

 

Engedd el, lépj tovább, zárd le, felejtsd el.... Hány és hány alkalommal hallottad már ezeket a "jó" tanácsokat, amikor beleragadtál egy fájdalmas, múltbéli eseménybe.

De mégis hogyan engedd el?

Addig, amíg negatív vagy pozitív érzelmi töltet van benned egy személlyel, helyzettel, történéssel kapcsolatban, ez nem fog menni. Meg kell látnod, mivel és miért kötődsz még mindig az adott emlékhez, miért táplálod és éled át újra és újra?
Amint ez az érzelem - legyen az harag, fájdalom, bűntudat, csalódás stb. - kioldódik, és meg tudsz a másiknak és/vagy magadnak is bocsátani, akkor tud a lelkedben minden a helyére kerülni és tudsz valóban továbblépni.

https://www.facebook.com/events/1873361582939662/?notif_t=event_calendar_create&notif_id=1493654476167253

 

,,A szeretetben adni akarás van.”

 

,,És az élet mindig kárpótol. Mindig kiegyenlít. Mert nem vagyunk egyedül. Most sem. Én veled, Te velem. Hogy nem volt véletlen. Hogy megérhetjük, fogom a kezed és te is az enyémet. Mert egymást kaptuk a múltért, amit most még nem értesz. De egyszer elfogynak majd a kérdések, és akkor eljön az az idő, amire vártál. És akkor végre kitisztul a kép, hogy lásd nem véletlen volt…”

 

,,Mindenki a szíve tisztaságának arányában látja a láthatatlant, és ez attól függ, hogy mennyire sikerült kifényesítenie.
Aki kifényesítette, az mind többet és többet lát – több láthatatlan forma manifesztálódik számára.”

A BÉKE ÁTALAKÍTÓ HATÁSA - Dr. David R. Hawkins tapasztalatai a béke átalakító erejéről

"A mélységes béke pillanatait mindannyian megtapasztaltuk már, midőn úgy tűnt, hogy az idő és vele a világ hirtelen megáll, és mi kapcsolatba kerülünk a Végtelennel. Az elmúlt években számos könyv jelent meg halál közeli élményekről. Ez az élmény olyan emberekkel történt meg különféle körülmények között, akik a halálukat követően visszatértek a testükbe. Jellemző, hogy a tapasztalat után az életük gyökeresen megváltozott, és ők maguk sosem feledik azt. A világlátásuk, a világ jelentősége és az abban betöltött személyes szerepük is teljesen új irányt vett.

A Kék Hold völgye című filmben a főhős hiába tér vissza a világba, a Shangri Lában tett látogatása után, már teljesen másképp látja azt. Mindennél jobban vágyik Shangri Lába, a béke állapotának birodalmába. Amint megjelenik bennünk a béke, többé nem vagyunk a világ áldozatai, és nem állunk a hatása alatt sem úgy, mint egykor, mivel megpillantottuk a világ és önnön valónk igazságát.

Kitartó önátadással, egyre gyakrabban kezdjük átélni a béke ezen állapotait, amelyek időnként egészen elmélyülnek, és egyre tovább tartanak. Amint a felhőket eltávolítottuk, felragyog a nap, és felfedezzük, hogy mindvégig a béke volt a valóság. Az önátadás az a mechanizmus, amely felfedi létezésünk igaz természetét.

Ha valaki a béke ezen állapotában van, akkor a kineziológiai tesztje erős lesz, és semmi nem gyengíti őt el, legyen az mentális, érzelmi vagy fizikai hatás. Felhagyunk azzal, hogy a testet saját énünkként azonosítsuk. Az hogy vajon a fizikai betegségek meggyógyulnak-e vagy sem, már teljességgel lényegtelen, mivel értelmét veszti a fizikai lét felett érzett aggódás.

A belső békével hatalmas erő jár együtt. A tökéletes béke energiamezeje megrendíthetetlen, és aki erre magában rálel, azt többé nem lehet sem megfélemlíteni, sem irányítani, sem befolyásolni, sem pedig programozni. Ebben az állapotban a világ fenyegetéseivel szemben sebezhetetlenek vagyunk, mivel úrrá lettünk a földi léten. Ha a béke állapota megszilárdul, a hétköznapi értelemben vett emberi szenvedés sem lehetséges többé, hiszen a sérülékenység alapját teljes mértékben elengedtük.

A csendes áldás

Úgy mondjuk, hogy aki a béke állapotát elérte, az „megvilágosodott”, és a Kegyelem állapotát élvezi. Ebben az állapotban, illetve azon túl találjuk az illumináció és az igazságra ébredés különböző szintjeit, amelyekről a misztikusok, a bölcsek, a szentek és az avatárok beszámoltak.

Csendes, szavakkal kimondhatatlan jótétemények kísérik azt, ha egy megvilágosodott ember jelenlétében tartózkodunk. Hagyományosan ők a magas szintet elért spirituális tanítók, szentek vagy bölcsek, akiket a keresők akár hosszú utazások árán is meglátogatnak azért, hogy fizikailag is az energiamezejük jelenlétében időzhessenek. A hívek és a keresők a tanító magas rezgésű aurájának csendes áldásában részesülnek, amit úgy is szoktak nevezni, hogy „a nem-elme átadása”, „a guru kegyelme” vagy „a tanító áldása”. Ezen átadás magától történik, és nem személyes jellegű. A végtelen béke a tanító vagy a szent energiamezejéből magától, feltételek nélkül sugárzik. Az energia átadását volt hivatott szimbolizálni az is, amikor a Buddha egy virágot nyújtott át az egyik tanítványának. Ha csak egyszer is találkozunk egy olyan nagy tanítóval, aki ezt az energiát ragyogja, örökre megváltozunk. A legüdvözítőbb, ami történhet velünk, az, ha lehetőségünk nyílik egy nagy tanító jelenlétében időzni, mert a fizikai közelség révén lenyomat képződik bennünk a béke és a teljes önátadás állapotának rezgéseiről. E felébredett állapot csendes átadása egy olyan nem verbális energetikai jelenség, amelyet sem a logika, sem a nyelv nem korlátoz. A tanító aurájában lévő rezgés közvetítőként működik, amely elősegíti a kimondott szavak megértését. Ám az elhangzó szavak helyett mégis az energia az, ami a fejlődésünkre nézve jótékony hatást fejt ki. A csendes áldáson keresztül a magas szintet elért tanítóból vagy szentből sugárzó energia egybeolvad az auránkkal, az agyműködésünkkel és az egész lényünkkel.

Az emberiség annak köszönheti az életben maradását, hogy a béke ezen energiája kisugárzik a világba. Ha ez az energia nem ellensúlyozna, az emberiség már réges-rég elpusztította volna önmagát. Éppen ezért szolgálja saját fejlődésünk az emberiség egészét. Oltalmazó jelenlétté leszünk a világban azzal, ha elérjük magunkban a szeretetteljesség és a béke magasabb állapotait."

/Dr. David R. Hawkins - Elengedés: Az önátadás útja/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1315576065208266&set=a.310431705722712.67695.100002676540364&type=3

 

 

Dr. David R. Hawkins - A kapcsolatokról

"ÉRZÉSEINK ÉS GONDOLATAINK - AKÁR KIFEJEZZÜK ŐKET AKÁR NEM - MINIDIG HATÁSSAL LESZNEK MÁSOKRA ÉS BEFOLYÁSOLJÁK A KAPCSOLATAINKAT!"

"Felismerjük, hogy az emberek egyáltalán nem a testünkre reagálnak, hanem a belső hozzáállásunkra, az energiánkra, a tudatszintünkre.

Egy nap majd elkezdjük megérteni, hogy A VILÁGON MINDENKI ÉS MINDEN A TUDATSZINTÜNKRE, A SZÁNDÉKAINKRA ÉS AZ IRÁNTUK ÉREZETT ÉRZÉSEINKRE REAGÁLNAK. Megértjük az olyan szent életű emberek vonzerejét, mint amilyen Teréz anya, a dalai láma, vagy Mahátma Gandhi, stb. Láthatjuk, hogy nem a fizikai megjelenésükért szerették őket, hanem a belőlük áradó szeretet és béke ragyogásáért."

Nőként, anyaként igyekezz a legjobbat adni a férjednek és gyermekednek,.. érezze jól magát nagyon veled, ..s hozd ki a legjobbat a férjedből és a gyermekedből. Férfiként, férjként igyekezz a legjobbat adni a feleségednek és gyermekednek, ..érezze jól magát nagyon veled, ..s hozd ki a legjobbat a feleségedből és a gyermekedből. (Molnár József)

 

Az ember törekedjen kihozni önmagából és másokból is, a legjobbat, a legszebbet. (mj)

"Attól még nem leszel kicsivel sem rosszabb ember, ha nem szolgálod ki válogatás nélkül az összes embertársad igényeit. Nem leszel rosszabb, csak életképesebb.
Mert vannak, akiket sem a jóságod, sem a szereteted, sem az erkölcsi értékeid nem érdekelnek, és ha nem áldozatként szeretnéd leélni az egész életedet, akkor falat kell építened az ilyen emberek ellen. Egy olyan falat, amelyen egy zárható ajtó is legyen. A legtöbben ugyanis itt rontják el: vagy körbefalazzák magukat, és senkit sem engednek be, vagy nem zárják az ajtajukat, ezért betörnek olyanok is, akik csak rabolni jöttek.
Legyen ajtód, és legyen kulcsod.” (Kocsis Gábor)

 

"Vannak csodálatos férfiak. Akik szeretik, tisztelik a nőt. Akik teljes szívvel szeretnek és nem hiába. Akik tudják mit jelent egy nőnek egy apró gesztus, és nem restek kimutatni az érzéseiket. Ne gondoljuk azt, hogy kihaltak a férfiak, az igazi férfiak nagy F- betűvel. Mert ez hazugság lenne. Léteznek férfiak mély érzelmekkel és gondolatokkal. Férfiak, akik képesek áldozatot hozni a nőért, akit szeretnek. A férfi és a nő képes a boldogságra együttes erővel. Ehhez viszont mind a két fél éppen ugyanannyira szükségeltetik. A jelenlét, az odaadás, a megbecsülés és a tiszta szeretet. Amikor valaki belekerül az életünkbe, okkal van jelen. Még a fájdalom is hordoz magában üzenetet és tanítást. Egy férfi, ha egy igazi nőre akad, akkor nem csak tud, de akar is férfi lenni."

 

Nincsenek igazi férfiak?

 

Hallom nap, mint nap nők szájából a mondatot. Hiányolják a férfit, az igazi férfit nagy F-betűvel. Örökös dilemma a mai világ nőinek, hogy hova tűnt a romantika, az udvarlás, a lovagiasság és a határozottság az erősebbik nemből. De vajon elgondolkozunk mi nők azon, hogy ez mennyiben a mi hibánk is?

 

Persze, tudom a régi időket hozzuk fel mentségünkre és példa gyanánt is. Hiszen nagyszüleink, sőt szülein idejében még tudták a férfiak, hogyan kell viselkedni. Talán a katonaság is tette, hogy akkor még kemény és gerinccel megáldott hímekkel volt tele a világ – gondoljuk. Ugyanakkor, ha őszintén belenézünk abba a bizonyos tükörbe, akkor kénytelenek vagyunk elismerni, hogy mi nők is rengeteget változtunk az akkori normákhoz képest.

 

http://www.stylemagazin.hu/hir/Nincsenek-igazi-ferfiak/17377/keresd-a-not/lelekhangok/

 

 

,,Az elmélyülésnek vannak fázisai. Legalábbis az emberi kapcsolatokban mindenképpen. A férfi-nő között alakuló románcok többségében azonban van egy pont, ahol hirtelen fordul át minden...

Megismerkedünk egymással és próbálunk okosabbak lenni, mint az előző alkalmakkor. Hiszen így is van ez rendjén, tanulunk a múltban elkövetett hibákból és a lehető legjobban szeretnénk önazonosak is maradni. Ma már megszűntek a normák, miszerint a férfi teszi meg az első lépést egy kapcsolat kibontakozásának irányába. Ami valahol rendben van, valahol pedig nagyon nagy probléma. Mert igenis kell, hogy érezzük mi nők vagyunk, ők férfiak. Nekik kell a hódítás, nekünk pedig a gesztus, amitől ragyoghatunk.

Életem egy részében próbáltam megérteni, miért van az, hogy az emberek szerelemre vágynak, mégis a világ tele van magányos lelkekkel. Nem vagyunk elég jók egymásnak? Aztán rájöttem, hogy ez nem is erről szól. Végső soron minden lehetne másképp, ha sokkal jobban ismernénk a saját vágyainkat. Ha tudnánk, hogyan kell megmaradni a saját nemi szerepünkben. Ha felismernénk a hibáinkat, és nem homokba dugnánk a fejünket, hanem igenis szembenéznénk azokkal. Okulva belőle és előre haladva. Ha tudnánk, hogyan kell igazán szeretni, mindenféle önzés és játszmázás nélkül. Ha elismernénk azt, hogy gyakran még valóban nem állunk készen egy kapcsolatra, mert még rendet kell tennünk saját magunkban. Ha megbíznánk a másikban annyira, hogy elfogadjuk a szeretetét. Ha hinnénk abban, hogy mi tényleg meg is érdemeljük mindazt a jót, amit a szeretett fél nyújtani akar felénk.

Ehelyett tele vagyunk kétséggel, félelemmel. Vágyunk egy bizonyos életre, ahol megvan a szerelem, ahol közös jövőt építünk, együtt. Nem egymás hátán felkapaszkodva. Ahol álmok vannak, amiket megvalósítunk. Ahol családdá érünk, és ahol egység van. Nyugodtság, meghittség és bizalom, tiszta szeretet. …”

Forrás: http://www.stylemagazin.hu/hir/Igy-menekulunk-el-az-erzesek-elol/16635/keresd-a-not/lelekhangok/

 

Mert van valami, ami több és értékesebb, mint a tudás, az értelem, igen, becsesebb, mint a jóság.
Van egyfajta tapintat, ami az emberi teljesítmény felsőfoka. Az a fajta gyöngédség, mely láthatatlan, színtelen és íztelen, s mégis nélkülözhetetlen, mint fertőzéses, járványos vidéken a forralt víz, mely nélkül szomjan pusztul, vagy beteg lesz az ember.
Az a tapintat és gyöngédség mely, mint valami csodálatos zenei hallás örökké figyelmeztet egy embert mi sok és mi kevés az emberi dolgokban, mit szabad és mi túlzás, mi fáj a másiknak, és mi olyan "jó", hogy ellenségünk lesz ha megajándékozzuk vele és nem tudja meghálálni?
Ez a tapintat, mely nem csak a megfelelő szavakat és hangsúlyt ismeri, hanem a hallgatás gyöngédségét is. Vannak ritka emberek, akik tudják ezt. Akik a jóságot, mely mindig önzés is, pártolták és nemesítették, s nem okoznak soha fájdalmat barátságukkal, vagy rokonszenvükkel, nem terhesek közeledésükkel, nem mondanak soha egy szóval többet, mint amit a másik el tud viselni, s mintha külön, nagyon finom hallószerveik lennének, úgy neszelik mi az, ami a másiknak fájhat. S mindig tudnak másról beszélni.
S oly élesen hallanak mindent, ami veszélyes az emberek között, mint az elektromos hallgató fülek érzékelik a nagy magasságban felhők között közeledő láthatatlan ellenséges gépmadarakat.
A tapintat és a gyöngédség emberfölöttien érzékel. Igen, e két képesség emberfölötti.

Márai Sándor

 

 

,,A féltékenységhez.

 

Ugye te azt mondtad, hogy azért voltak a szerelmeim féltékenyek, mert birtoklási vágyam van.. Ha valaki megkérdezné, hogy van-e birtoklási vágyam, akkor azt felelném egyből, hogy: Igen… Az biztos, hogy van. De ahogy írtam anno, nem vészes. Mert szerintem, se a tetteimben, se a szavaimban nem érhető tetten. Nem is tudom, miben mutatkozik meg… S mivel én igyekszem a kapcsolataimba negatív energiát nem bevinni, sőt igyekszem sok sok sok pozitív érzést, érzelmet, pozitív energiát beletenni, belevinni.  De lehet, hogy kell pozitív értelemben is egy kicsi birtoklási vágy a jókapcsolathoz, és ezzel is érzi a másik, hogy szeretve van, hogy nagyon fontos,… s akkor ez az, ami bennem a birtoklási vágy.

Szóval a keresztfiam féltékenysége okán, …szerintem a féltékenység, az az, hogy aki féltékeny, az kevésnek érzi magát a másiknál, a másikhoz képest.

Pl. a keresztfiamnak hol van állása, hol nincs,.. nincs meg neki még sajnos, hogy mit is akar, hogy hová is tart az életben, (s bármennyire is jóképű, s az akarat meglenne, hogy dolgozzon, de valójában kevés egy nőnek szerintem)..s megkeseríti a párjai életét a féltékenységével… s ilyen férfival  milyen nő élne? Naná, hogy elhagynák, s ezért fél..féltékeny.

 

Ahogy mondtam, nekem minden szerelmem féltékeny volt, nem is kicsit.

S nálam is pl. volt, aki egy nagyon átlagos tipikus háziasszony-feleség volt, s hiába szerettük egymást, én mindig többre vágytam, több van belém kódolva, (AZ IGAZI TÁRS LELKI-SZELLEMI-TESTI szinten, Önmegvalósítás, ráadásul spirituális szinten is.) s bár a felszínen soha nem érzékeltettem vele, hogy több kéne,.. mert akivel éppen vagyok, őt akarom a legboldogabb nővé tenni, s vele vagyok a legboldogabb, sőt amikor vele vagyok, nem hogy más nőre, de akkor még az Igazira sem gondolok.. De tudtam, …a lelkem valahol .a mélyen.. lent..hogy nem ő az Igazi, s hogy én nekem több kell…s ezért ő kevésnek érezhette magát, s féltékeny volt, hogy elhagyom a jobbért, a számomra jobbért. Mert bár ő is csodás és értékes volt, s megérdemelte később a számára jobbat is.

Vagy pl. volt, aki deklaráltan kimondta az elején, amikor beszélgetünk a féltékenységről, hogy ő nem féltékeny, mondta, hogy ő azt vallja,hogy .,,aki akar, az menjen”…s telt az idő..s puff….kiderült, mondta: hogy ,,soha nem hittem volna, hogy én féltékeny leszek, de az vagyok.”…mert most már megértve, tudva, ahogyan nyíltam, s egyre több lettem, többet látott belőlem..egyre kevesebbnek érezte magát.

S úgye pl, volt akiről kiderült, hogy pszichológiai betegségei is vannak…hát vele nyilván nehéz élni..s nyilván tudja magáról is, hogy elviselni ezt, így nehéz..s naná, hogy féltékeny, fél, hogy elhagyják,..hiába vannak rengeteg jó tulajdonságai…főleg, ha tudja, hogy..

 

Miért nem működhet egy kapcsolat?!

Nálam, talán már erről beszéltünk, a nők mindig az elején a legszebb mosolyokkal, rengeteg nevetéssel, rengeteg jó szexxel jönnek, sok a jó, (szinte) csak jó van…semmi panasz, semmi nyafi, semmi sem fáj, semmi sem rossz..TÖKÉLETES, ARANYOS, ANGYALOK, …aztán telik az idő, fogy a mosoly, kevesebb a nevetés, s növekszik a panasz és a nyafi, a fájdalom, ez a hülye, az bánt stb.…majd..a rosszból lesz a sok….vagyis hm..az a kérdés, hogy én eddig miért ilyen nőket ,,kaptam”, miért ilyeneket vonzódtam magamhoz?, vagy csak ilyenek a nők?, nem nem hiszem.!….De a legtöbb férfi pont erre panaszkodik, ahogy beszélgetünk, a nőkről….de van hogy fordítva a nők is.

Én meg az elején hozom magamból egy átlagot, s aztán egyre jobbat és jobbat, és többet.. (bár már azt veszem észre, hogy egyre inkább teljesen önmagam vagyok, és sokat tudok adni az elején is)….s így egy idő után túl nagy a szakadék a két ember között. Mert az egyik a sok jót adta de nem olyan, hanem kevesebb, s a másik (én) átlagot adott, de több..Igen, és így nagy lett a különbség. S túl sok vagyok nekik.

 

Én egy nyugodt, békés, egészséges, boldog férfi vagyok, akinek meg vannak a napi sikerei. S nyilván nagyon könnyű ilyen ember mellett féltékenynek lenni..- az előbb írt okokból,- ..olyannak, aki nem ilyen.

Az nem féltékeny mellettem, aki ugyanúgy nyugodt, békés, egészséges, boldog (nő), és meg vannak a napi sikerei, mint nekem..

 

S most már megértettem életem egyik legnagyobb rejtélyét, hogy miért  lehet valaki mellettem féltékeny. Miközben soha nem csaltam meg szerelmemet, akivel együtt éltem. Sőt elég nagy sértés nekem, rólam feltételezni,… s sértés is volt mindig, hogy féltékenyek, mert én tisztességes vagyok, és hűséges. Egyszerűen nincs is ok féltékenynek lenni. S ezért nem is értettem soha, és felfoghatatlan volt, hogy ha nincs ok rá, akkor miért féltékeny?.

De így most már tudom, ezt is megtudtam. Eljött az idő, hogy megértsem. És megértettem, hogy valójában nem is az én tisztességemet, vagy a hűségemet vonták kétségbe, mert az tényleg megkérdőjelezhetetlen, az alap!!…Hanem önmagunkat érezték kevésnek mellettem, s engem éreztek soknak..s ez felül írt mindent…még a józan észt is.

 

Sőt, ha valaki féltékeny, sajnos azzal csak még jobban elnyomja, - és így nem látja hasznosnak és jónak magát -a saját értékeit, ami meg hát..csak tovább erősíti, hogy kevésnek érezze magát, hogy féltékeny legyen.

 

Van hogy a kevesebb, az a sokkal több és jobb. Igen, van hogy inkább keveset, de az legyen több, a lényeg, hogy legyen ütős pozitívan!!.. Szóval a kevesebb néha több, hogyha pozitív ütős.”

 

 

,,Kedves Olvasóm...Ma ,,A Szeretet gyöngyszemei - Tedd életedet ajándékká!" c. kiskönyvet olvasgattam.

Mong-Dsi (Kr.e. 372--289) kínai filozófus, Kung Fu-ce követőjének írását osztom meg veletek,

kinek élete a kölcsönös tisztelet és megbecsülés jegyében telt.

Hitt az ember eredendő jóságában, az emberszeretet egyetemes kötelezettségét tanította.

Olvasd oly nagy szeretettel, ahogy ő lejegyzte mindannyiunk okulására. Gondolkodj el az életeden. Megtisztelve ezzel a Mestert és Önmagadat.

 

MONG-DSI - Mit tégy ellenségeddel?

A jó lelkű embert az különbözteti meg a többi embertől, amit szívében táplál. Jóságot növeszt a szívében és tisztességet.

Aki jóságos, az szereti az embereket. Aki tisztességes, az megbecsüli őket. Aki másokat szeret, viszontszeretik.

Ha mégis akad valaki, aki barátságtalanul bánik velem, magamba kell szállnom, és meg kell kérdeznem magamtól:

,,Bizonyára nem voltam jó, bizonyára megsértettem a tisztességét. Hogyan eshetett ez meg velem?"

Ha magamba szállva nem találtam sértőt a viselkedésemben, és úgy találtam, tisztességes voltam vele, ám ő továbbra is barátságtalan irányomban, magamban ismét megkérdezem:

,,Talán nem voltam lelkiismeretes? Talán nem legbenső lelkiismeretem szerint jártam el?"

És ismét magamba szállok, mélyen elgondolkodom. Ha lelkem szerint helyesnek találom minden cselekedetem, ám a másik továbbra is ellenséges velem, így kell szólnom:

,,Ez az ember nem tudja, mit cselekszik. Nem tehetek többet érte. Szabad-e nehézségeket okoznom magamnak valaki miatt, aki nem tudja, mit mond, és mit tesz?

"Válaszolok is magamnak rögtön:,,Nem szabad."

(forrás: Angelisz Irini (szerk). A Szeretet gyöngyszemei – Tedd életedet ajándékká, Kassák Kiadó)

Forrás: http://xmagazin.hu/ShowCikk.php?CikkID=5ec85dc2d85f92c6a130b8f3b120518d

 

 

 

Mengzi (Meng-ce, latinosan Menciusz) kínai filozófus, Kung Fu-ce követője, és továbbfejlesztette Konfuciusz tanításait. Mengzi (Meng-ce), a tanításait tartalmazó mű.

Élete a kölcsönös tisztelet és megbecsülés jegyében telt.
Hitt az ember eredendő jóságában, az emberszeretet egyetemes kötelezettségét tanította.

,,Meng-ce leghíresebb tétele az, hogy az ember alapvetően jó, s csak a rossz társadalmi hatások torzítják el. Minden emberben potenciálisan benne rejlik az erény, a tanítás célja tehát ezen potencialitás aktualitássá tevése.

Menciusz erősen hangsúlyozza, hogy a család egyfajta előképzés a későbbi erények kifejlesztésére, azaz a családon belül lehet elsőként megtanulni az emberség és a méltányosság alapját képező szeretetet és tiszteletet."

 

 

,,Szükséged lesz az örömökre, nagyobb, mintsem gondolnád. Ezért vágyik örökösen minden ember a gyönyörűségre.

De mi is a gyönyör valójában?

A test egészsége és a lélek zavartalansága -- minthogy ez a boldog élet célja. Hogy testünk ne szenvedjen, és lelkünk nyugalmát ne zavarják. A test jó érzése beszivárog a lélekbe -- a lélek minden testi történésről tud, ahogy a test is fellélegzik a békés lélek által.

A gyönyörűség, amelyre oly áhítattal vágyunk, az első velünk született jó. Nem minden örömöt veszünk észre, vannak olyanok, amelyek csak úgy megtörténnek. Vannak olyan örömfélék is, melyeket inkább mellőzünk, mert megélve, nagyobb kellemetlenséget hoznak, mint a hiányuk. És vannak fájdalmak, amelyeket egyenesen örömként élünk meg, ha elviseljük őket. Hiszen nincs nagyobb öröm annál, ha valaki kiállja a próbát; sokszor a fájdalom elmúlása nagyobb gyönyörűség, mint maga a felhőtlen öröm. Minden öröm jó, de mégsem kell valamennyit megélnünk; ahogy minden fájdalom rossz, és mégsem természetes, hogy a fájdalmakat mindig kerülnünk kell. Vedd elő a mérleget, és látni fogod: a jót bizonyos pillanatokban rossznak tekintjük, a rosszat ellenben jónak.

Az élet célja a boldogság. Mindenek kezdete: a legfőbb jó, vagyis a valódi örömök után vágyó élet. De lehet-e élvezni az életet anélkül, hogy megfontoltan, becsületesen és igazságosan cselekednénk? Ha ezt a hármat -- a megfontoltságot, a becsületet, az igazságosságot -- kiemeled, előkelőbb helyet foglalnak el az istenek mérlegén, mint bármilyen testi kellem, vagy lelki kiemelkedés.

Megfontoltsággal, becsülettel és igazságossággal élni -- tiéd a kellemes élet.”

Forrás. http://www.lelekvilag.hu/archive/index.php/t-39.html„Kedves vagyok Hozzád,
  mert kedves vagy nekem.”

 

,,Mi dolgunk a világon?

A nevetés, a megértés és a szeretet."

,,Azért éltek, hogy megtanuljatok szeretni. Azért szerettek, hogy megtanuljatok élni.”

,,TEDD AZ ÉLETED AJÁNDÉKKÁ!”

,,A jó lelkű embert az különbözteti meg a többi embertől, amit szívében táplál. Jóságot növeszt a szívében és tisztességet.

Aki jóságos, az szereti az embereket. Aki tisztességes, az megbecsüli őket.”

,,Szerelmed a napfény, mely orcámat csókolja,

nevetésed a zeném,

és a karjaid között, menedékre találok e vad világ elöl.”

Az elmúlt 2 napban rengeteg embert láttam, akik megteremtették azt az életet, amiről mindig is álmodtak. Hogy ők jobb csillagzat alatt születtek? Nem hinném. Céljaik sokkal erősebbek voltak, mint a kifogásaik, és szembementek azzal, amitől féltek. Mert IGEN, sikertelennek és középszerűnek lenni könnyű, mert nem kell hozzá kilépni a komfortzónából.
Ha a saját utadat járod, és elkezded megkeresni azt az embert, aki valójában vagy, azt kockáztatod, hogy kinevetnek, beléd rúgnak és elfordulnak Tőled azok az emberek, akiket biztonságnak hittél. Ez fáj! Nekik pedig az fáj, hogy többé nem tudnak belevonni a kicsinyes játszmáikba.
Igen, lesznek emberek, akiknek az útjuk nem arra tart, amerre a Tiéd. Ez nem ok arra, hogy Te ne akarj sikeres lenni. A sors megjutalmaz olyan igaz barátokkal, akik arra mennek, amerre Te! Akiknek az értékrendjük hasonló a Téddel. Azokkal az emberekkel, akik társaságában hazatalálsz.
S hogy sajnálod-e a régi, elnyűtt önmagad? Nem hinném...
Lesznek emberek, akiket felemelsz magad mellé, és lesznek, akiknek el kell engedned a kezét. De ne engedd, hogy ők húzzanak le Téged.
Bármire képes vagy, ha nem a kifogásokat gyártod, hanem nekiállsz cselekedni. A vonzás nem arról szól, hogy feladod a rendelést és várod a postást, hanem arról, hogy észreveszed a lehetőségeket, és a félelmeid ellenére nekiállsz cselekedni. Mindezt azért, mert van egy álmod. Van egy álmod, amiben Te játszod a főszerepet. Egy álmod, amiben boldog vagy, sikeres és környezetedben minden ember elégedett. Egy ilyen világban érdemes élni. Akkor azt mondom, értelme van annak, hogy erre a bolygóra megszülettünk...

-Mohácsi Viktória-

 

“Az, hogy hogyan beszél a terapeuta a klienshez, nagyban befolyásolja a terápia sikerét.
De nem arról van szó, hogy valaki “kedvesen” vagy “szeretetteljesen” kommunikál-e, hanem arról, hogy úgy kommunikál-e, ami támogatja a klienst a felépülésben.”

TÁMOGATÓ-SZUGGESZTÍV KOMMUNIKÁCIÓ TRÉNING

El fogom mondani, mi is ez a TSzK technika, miért érdemes megtanulni és alkalmazni, hogyan lehet megtanulni, és bemutatom működés közben is.

Ott, a helyszínen, élőben, valódi kliensek valódi problémáin fogom demonstrálni, mekkora különbséget is jelent az, ha megfelelően kommunikál a terapeuta a klienssel.

“Olyan, hogy ellenálló kliens, nem létezik.
Az ellenállás csupán reakció a terapeuta kommunikációjára.”
(Milton Erickson)

 TÁMOGATÓ-SZUGGESZTÍV KOMMUNIKÁCIÓ TRÉNING - Támogató-szuggesztív kommunikáció (TSzK) technika

Kommunikációs eszközök saját terápiás módszered még hatékonyabb alkalmazásához

“Az, hogy hogyan beszél a terapeuta a klienshez, nagyban befolyásolja a terápia sikerét.
De nem arról van szó, hogy valaki “kedvesen” vagy “szeretetteljesen” kommunikál-e, hanem arról, hogy úgy kommunikál-e, ami támogatja a klienst a felépülésben.”

TÁMOGATÓ-SZUGGESZTÍV KOMMUNIKÁCIÓ TRÉNING

El fogom mondani, mi is ez a TSzK technika, miért érdemes megtanulni és alkalmazni, hogyan lehet megtanulni, és bemutatom működés közben is.

Ott, a helyszínen, élőben, valódi kliensek valódi problémáin fogom demonstrálni, mekkora különbséget is jelent az, ha megfelelően kommunikál a terapeuta a klienssel.

“Olyan, hogy ellenálló kliens, nem létezik.
Az ellenállás csupán reakció a terapeuta kommunikációjára.”
(Milton Erickson)

Ha valaha is volt már olyan, hogy egy kliens nem csinálta azt amit javasoltál neki a jobbulása érdekében, akkor már te is megtapasztaltad a fenti idézet bölcsességét.
Ezen a tréningen olyan kommunikációs “trükköket” fogsz tanulni, melyek alkalmazásával a legellenállóbb kliensnek is képes leszel segíteni.

Amikor segítségről beszélek, azt értem alatta, hogy támogatni a klienst abban, hogy elkezdjen változni.
El fogom magyarázni neked, hogy egyes klienseid ellenállása nem a te hibád,
de bizonyos kommunikációs “trükkökkel” segíthetsz nekik feléd és önmaguk felé is.

Megmutatom neked, hogy amit a kliens mond, gondol vagy akár érez, csak a jéghegy csúcsa.

A lényeg a mélyben rejtőzik, nem csak számodra, de a kliens számára is láthatatlanul.

Speciális eszközökre van szükség ahhoz, hogy kapcsolatba léphessünk vele.
Ezeket az eszközöket tanítom meg neked a tréningen.
Így képes leszel a saját módszeredet sokkal hatékonyabban alkalmazni, hogy segíts.

Hiába érti egy kliens, mit kéne tennie, az még kevés ahhoz, hogy meg is tegye. Ha képes lenne rá, már megtette volna.

A kérdés: Hogyan érjük el a tudatalattit, a kritikus elme aktiválása nélkül?

Miért nem csinálják, amit kéne, ha egyszer jobban akarnak lenni?

Az üzeneted meg sem érkezik az illető azon részéhez (a tudatalattihoz), mely képes lenne valóban tenni valamit, mert egy másik rész, (a kritikus elme) közbelép és valami igaznak hangzó hárítással blokkolja az üzeneted útját.

Freud azt gondolta, hogy ha valaki megérti, mi okozza a problémáját, akkor képes lesz változtatni rajta. Ez nagyon jól hangzik, elvégre is intelligens emberek vagyunk. Gyorsan át is vette a koncepciót a gyógyítás tudomány és erre alapozva született meg számtalan különböző terápiás módszer.
A baj csak az, hogy ez a koncepció nem működik.

 

Elég, ha csak a dohányzásra gondolsz.
Mindenki érti, hogy a dohányzás halát okoz. Rá is van írva a dobozokra. (Ausztráliában még horror képeket is ragasztanak rájuk és mindegyik márka egyformán van csomagolva.) Nincs olyan dohányos, aki ne tudná. Mégis évente egyre többen halnak meg dohányzás okozta betegségekben.
Az elhízás is egyre nagyobb probléma, pedig mindenki érti, hogy kevesebb és egészségesebb táplálkozással és több mozgással orvosolható lenne.

 

És mégis arra fókuszálnak a terapeuták, hogy a kliens megértse, mi a problémája és mi lenne a megoldás. Ahelyett, hogy belső változást generálnának.

Nem megmagyarázni kell a tudatalatti tartalmakat, hanem megváltoztatni.

Az “Én nem bírom ki cigi nélkül” meggyőződést “a cigi nem része az életemnek” meggyőződéssé alakítani.
Az “én megérdemlem azt a hamburgert” önértékelést “Én megérdemlem, hogy minőségi tápanyaggal kényeztessem a testem”-mé.
 
És nem szükséges megérteni, mitől alakult ki a gondokat okozó káros meggyőződés. Mert amíg csak értjük, mi a probléma, mindig találunk ürügyet, hogy fenntartsuk.

Végül is intelligensek emberek vagyunk, nem?

Hogyan lehet hát megváltoztatni a tudatalatti tartalmakat?
Hogyan lehet belső változást generálni?

Gerely Miklós (Nicolas Gerey MABNLP, MAACHP), nemzetközileg ismert klinikai hipnotherapeuta, NLP Master Practitioner és tréner megtanítja:

Hogyan legyél mestere a támogató-szuggesztív kommunikáció alkalmazásának, hogy soha többé ne legyen gondod ellenálló, a saját jobbulásukat szabotáló kliensekkel.

Két napos intenzív tanulás és gyakorlás!
Az alábbi témakörökben:

Forrás:http://www.szuggesztio.sikeressegito.hu

A frekvenciák emelkedése azt eredményezi, hogy a Gaia-n élők frekvenciái is emelkednek. Nem kívülről, hanem ezek belső alkímiai folyamatok, és mindenkinek, de mindenkinek (!) egyéni és személyes felelőssége van a belső alkímiai folyamatain. Ezért tenni szükséges, olvasni, tanulni, és a hétköznapok pillanataiban gyakorolni és gyakorolni és gyakorolni... a SZERETETET. (Dr. Vaktor Orsolya)

 

 

Hiszek az emberiség szép jövőjében. Itt vagyunk a kapujában. Gyűjtöm azokat az infókat, amik életünket előreviszik és megosztom, hogy másoknak is hasznára legyen. Hiszem, hogy már elindult a nagy változás bennünk és világunkban. Segítsünk ezt folytatni és legyünk pozitívak, bizakodóak! (Dombi Katalin Milly)

https://www.blogger.com/profile/17306600788550791886

 

Összefüggés a fénygyermekek és az ikerláng egyesülések között

Lehet, hogy végre-végre a gyökérhez, a "végső blokkoldáshoz" érkeztünk az ikerlángok egyesüléséhez?

Forrás: https://www.facebook.com/kristalyfenyorzok/photos/a.636904232996612.1073741828.636860219667680/753175271369507/?type=1&theater

 

,,Érdemes olyan gondolatokkal körbe venni magunkat, melyek nap mint nap építenek és biztatnak bennünket.”

 

,,Minél magosabb tudatosságban jelen lenni, annál nagyobb szeretet a szívben.”

 

 

,,A spirituális emelkedés mindig tudatosság emelkedést jelent.

A tudatszint és a tudatosság emelkedése egyrészről a ráébredése és a felismerése Csillagszív-magtudat eszenciátoknak, másrészről a felelősségvállalás önmagatok gondolataiért, érzéseiért és cselekvéseitekért.

Mag-osabb (egyre bentebb a szívben) tudatszinten ez a felelősségvállalás éber, így a lélek minden tettéért, a kimondottakért és a ki nem mondottakért, de gondoltakért is felelősséget vállal, és viseli következményeit, ok és okozati összefüggéseit. Ez a Karma törvénye, ez a Kozmosz törvénye, az Isteni Igazság Törvénye…

Az emberiség, és a Terrán élő lelkek tudatossági és felelősségvállalási szintje jelenleg még nincsen egyazon tartományban. Vannak, akik már értik és élik eme Krisztus-tudatosságot, és ők az 5. dimenziós létforma Krisztusi felelősségvállalásában és tudatosságában élnek, és vannak, akik még nem…” (Kristályfény33)

Forrás http://vaktororsolya.hu/cikk/59 Csillaggyermekek érkezése

 

,,Semmilyen engedélyre, külső erőre, semmilyen paktumra, semmilyen eseményre és időpontra nincsen szükség ahhoz, hogy a lélek bármely pillanatban választhasson egy mag-osabb gondolkodási módot. A gondolatok milyensége, az érzések milyensége, mint minősége a fokmérője annak, ki … milyen tudatosságban van.” (Kristályfény33)

 

,,Ahogy emelkedik a bolygó tudatossági szintje, vagyis a jelenlévő lelkek szíve megbocsát és a szeretet útját választja, úgy egyre tisztul a tér, és egyre tisztább, szeretettel telibb morfogenetikus mező szövődik újra és újra.” (Kristályfény33)

 

 

 

Testi szerelem az ikerlángok között

 

"Az ikerlángok küldetése tehát, hogy istenemberekké legyenek, átengedjék szerelmükön keresztül a Mindenség érzelmeit az anyagi világba, hogy kivirágozhasson tőle minden."

 

TESTI SZERELEM AZ IKERLÁNGOK KÖZÖTT

 

A tantrikus szerelmi aktus a buddhisták számára nem ismeretlen. A mi nyugati kultúránkban is egyre divatosabb manapság. Divat, ezért utánozzák. Módszereket, gyakorlatokat oktatnak pénzért. Pedig ennek ismerete mindenkiben benne van. Génjeinkben kódolva ősi titokként őrizzük magunkban, s mikor az ideje eljön, amint a lélek és szellem felébred, elkezd erre is emlékezni. Csak hagyni kell működni, nem pedig akarattal működtetni.

 

A hagyományos tantra szerint a szerelmi együttlét kedveseddel arról szól, hogy a szenvedély hullámhegye helyett hullámvölgyet tapasztalsz meg. Ha nem hagyod az alsó csakrákban kicsapódni a szexuális energiát, hanem fentebb engeded áramlani, akkor az orgazmus minősége megváltozik. Nem egyetlen magas csúcsot élsz meg, s aztán onnan lezuhansz, tested alsó részében érezve erős ingereket, hanem tested minden egyes sejtjében orgazmust él meg, akár órákon keresztül, néha több napon át húzódva is.

 

Ezt a fajta élményt főleg lelki társak élhetik meg egymással. Itt nincs az aktus után fáradtság, kiégés, feltöltődsz életerővel. Nem energiát vesztesz, hanem energiát nyersz.

 

Az ikerlángok szerelmének beteljesedése ettől sokkal teljesebb. Ők a legtökéletesebb összekapcsolódást tudják megvalósítani egymással, mert az ő lelkük nemcsak egymáshoz simul, hanem egymásba is tud olvadni. Amint létrejön ez a teljes összefonódás, gyakorlatilag teljesen összeolvad a férfi és női energia, megszűnik a polaritás, és az isteni teremtő erő szárnyára veszi a párt. Rajtuk keresztül Isten szereti önmagát, mindig más és más módon, ahogyan kedvét leli ebben.

 

Az ikerlángok küldetése tehát, hogy istenemberekké legyenek, átengedjék szerelmükön keresztül a Mindenség érzelmeit az anyagi világba, hogy kivirágozhasson tőle minden.

 

Minden pár beteljesít egyfajta extázist, valamilyen módon megélhető, anyagba fordítható módját az ÖRÖM-nek. A Szerelem Kapuja, melyen keresztül megkapják a teremtő energiákat, folyamatosan nyitott lesz bennük, így ők egy-egy tiszta csatorna lesznek Isten és a Világ közt. A Boldogságot közvetítik mindenfelé.

 

Testi összekapcsolódásuk tantrikus élményen alapul, de az istenség teljesebb megnyilvánulásaként ők a hullámvölgyeket egyre magasabb frekvencián élhetik meg, fölemelve olyan magasra az ingert, mint a hagyományos alsó csakrás orgazmusnál, de minden egyes sejt megéli az erőteljes élményt, táncot jár benne Isten, és oda-vissza áramlik a két félben. A párja örömét is érzi mindkét fél, és kisugározza a Mindenségbe, megtisztítva önmagát és maga körül mindent.

- Faith -

Forrás: http://szepjovot.blogspot.hu/2014/02/testi-szerelem-az-ikerlangok-kozott.html

 

 

Győri László (Ifj.) - Fél év után

Emlékszel, mikor még csak egymást néztük?
Fogalmunk sem volt, hogy mi lesz velünk.
Ám egy nap összehozott a sors téged velem.
Milyen boldogok voltunk...El sem hittem.

Fél év telt el... S most is úgy szeretlek,
mikor kezed először fogtam a nagy hidegben.
Voltak persze nehéz napok és lesznek is,
de bízok abban, hogy minket ez csak erősít.

Előttünk az évek, legalábbis úgy remélem,
mert ha rajtam múlik téged el nem engedlek.
Megfogadtam egyszer, mindig szeretni foglak,
és te is tudod, nem csak üres szavak voltak.

182 nap, amit együtt töltöttünk el eddig,
4368 óra, melyben rád gondoltam mindig.
Sok nap telt el, s most együtt ünnepelünk,
egy napot, mikor fél éve tart szerelmünk.

Most jönne az ajándék mi egy rózsa lenne,
és e vers, mit neked írtam erre az eseményre.
Cserébe nem kérek semmi ajándékot tőled,
mert nekem az ajándék te vagy! TE! Szerelmem!

Tökéletesnek hitt magányom megszűnt, szívem pedig végre megvigasztalódott. Megpendítetted lelkem mindaddig szótlan húrjait, és hangja minden alkalommal szebbnél szebben csendült fel. Olyannyira részemmé váltál, hogy nem tudok már magamra gondolni úgy, hogy közben ne villannál eszembe te magad is. Most már nem csak a nappalimban vagy jelen, ott vagy a konyhámban gőzölgő kávéban, a lelkem otthonában, és mindenben ezen a világon. Átrendeztél, kidekoráltál, felújítottál, én pedig kulcsra kívánom zárni ajtómat, hogy vigyázzam, óvjam mindazt, mi az ajtómon belül, kettőnk által létezik. (Golden Dawn – Ott Réka)

http://goldendawn.blog.hu/2016/12/30/aszivajtaja