Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A jó kapcsolatért kell adni, szeretni, tenni, lenni, kapni. 38

2018.05.20

 

Hogyan legyen tudatos a szülő a gyermeknevelésben? Tudsz valamilyen bevált módszert, tanácsot adni a tudatos szülőknek?

Alapvetően meg kell figyelni mindegyik gyereknél, mi a szeretetnyelve.

Nekem is van egy gyermekem, akinek mindig el kell mondani, milyen tökéletes, szuper vagy, mert neki ez használ.

A másiknak az használ, hogyha megölelem, ha van egy fizikai kontaktus, magamhoz szorítom és érzi, hogy biztonságban vagyok, apa szeret engem.

A másik, hogy teremtsünk alkalmakat, amikor együtt vagyunk. Azt nekem Szilvi tanította meg, hogy mennyire fontos az, hogy együtt eszünk esténként. Leülünk a vacsoraasztal köré, és van egy kis játékunk, a „mi volt jó a napodban” játék. A lányok már nagyon várják. Ez egyfajta önmotivációs módszer, hiszen egész nap azt keresik, hogy otthon majd mit mondhatnak el. Erre nyitjuk ki a fülüket, szemüket.

http://lelekmozaikok.cafeblog.hu/2014/09/29/szalay-adam-ha-elhiszed-hogy-az-eletben-minden-csodalatos-ezt-is-fogod-megtapasztalni

 

,,A megvilágosultság megtapasztalásával eljutunk a Hawkins féle Tudattérkép legmagasabb szintjeire. A 700 feletti szinteken a világ azon nagy tanítói állnak, akik a belőlük sugárzó lelki béke és isteni kegyelem révén hozzájárulnak az egész emberiség tudatszintjének növeléséhez. Az ezres szintet pedig olyan történelmi személyiségek képviselik, mint Jézus, Krishna vagy Buddha.” http://lelekmozaikok.cafeblog.hu/2014/11/28/mi-a-megvilagosodas-hawkins-fele-tudatterkep-16-es-17-szint-beke-es-megvilagosultsag

 

,,Minél magasabb tudatszinttel rendelkezik valaki, annál tisztább csatornája a spirituális igazságoknak.”

 

Nem kívánunk-e inkább olyan emberek köriben lenni, kiktűl élni tanulhatunk, mintsem olyanokéban, kik nevetséges tanácsok s faragatlan dicséretek által belsőnket nem kevésbé sértik, mint részrehajló vagy tán alaptalan okoskodásikkal untatnak? (Széchenyi István)

 

,,Se nem hosszú, se nem rövid, hanem a tárgyhoz mért beszédre van szükség.” (Platon)

 

Valami közérdekűt tettem? Hiszen akkor nekem is hasznom van belőle! Tartsd ezt az elvet mindig kéznél, s ne téveszd soha szem elől.    

Mi a mesterséged? Hogy jó ember légy! Miképpen sikerülhetne ez, ha nem volna világos fogalmad a mindenség természetéről és az ember sajátos alkatáról. (Marcus Aurelius)

 

Mindennap mutasd ki családodnak a szeretetedet: szavakkal, simogatással, gondoskodással. (H. Jackson Brown - Kis útmutató az élethez)

 

Alkalom nélkül is lepd meg szeretteidet apróságokkal. (H. Jackson Brown - Kis útmutató az élethez)

 

Úgy élj, hogy amikor a gyerekeid a szeretetre, a becsületre és a tisztességre gondolnak, te juss az eszükbe. (H. Jackson Brown - Kis útmutató az élethez)

 

,,Az ember csak annyit ér, amennyi hasznot hajt embertársainak, hazájának s  ezáltal az egész emberiségnek.” (Széchenyi István)

 

Valaki gyengeségeit felismerni nagyon könnyű, míg ahhoz, hogy észre vedd és értékelni tudd valakinek az erősségeit. Miért koncentráljunk tehát a gyengeségei(n)kre az erősségei(n)k helyett?

 

Legyél ajándék annak, akinek az életébe lépsz. Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte.

 

,,A szereteted kisugárzásával érintsd meg minden ember lelkét.”

 

,,Az élet minősége attól függ, hányan mosolyognak körülötted."

 

Tégy valami jót ma valakiért.

 

,,Ha mindkét fél arra törekszik, hogy szeressen, akár „meg is világosodhatnak” a kapcsolatuk által.

A szeretet segítségével megoldhatjuk konfliktusainkat, kiszélesíthetjük látókörünket, és a rejtett egységet is felszínre hozhatjuk."

 

„Itt vagyok, ha kellek – ugye tudod? Vedd észre, hogy hányan szeretnek

Önmagadért! Vedd észre, hogy én is azért szeretlek, aki vagy: lelked

szépségéért, nem pedig azért, amit tettél, teszel vagy tenni fogsz.

Megengedem, hogy az legyél, aki valójában vagy, előttem és velem nem

kell szerepet játszanod.

Szeretetem feltételek nélküli. Érzed-e ezt a szeretetet, elér-e hozzád?” Forrás és a teljes cikk Ikerláng http://lelekmozaikok.cafeblog.hu/2016/07/18/ezt-jelenti-tenyleg-feltetelek-nelkul-szeretni/

 

Nap mint nap kell újra kivirágoztatnunk jóságunkat, szeretetünket és vágyunkat, mintha lelkünk is, testünk is akkor érintené először a másikét. (Schäffer Erzsébet)

 

Ha jól meditálunk és a tudat feltételektől nem függő állapotából cselekszünk, nincs vége annak a jónak, amit átadhatunk másoknak. A legvégső bizonyosság megosztása, ha a melegségünket adjuk a lényeknek, mely a legnagyszerűbb ajándék. (Ole Nydahl)

Ha a kapcsolat szerencsejátékán mindkét fél felrakja szeretetét, képességeit és tulajdonságait, akkor nem csupán a főnyereményt ütik meg, de övék lesz az egész kaszinó. Ha tényleg a másik javát szeretnénk, akkor a legjobb, ha olyasmit kívánunk neki, ami őt boldoggá teszi. (Ole Nydahl)

A párkapcsolatban a nagylelkű szerelem egy mindent összetartó kapocs, amelynek célja a közös boldogság és a partner boldogsága. Sokan tudjuk életünk meghatározó pillanataiból, hogy az önzetlen szeretet sokkal őszintébb és meggyőzőbb, mint bármi, amit önmagunkért teszünk. (Ole Nydahl)

 

Azt mondják, hogy ,,ebül szerzett jószág ebül vész el”… Tehát figyeld meg, hogy hogyan mész bele a kapcsolatba, - erőlködve, stresszelve, túl akarva, zárkózva vagy szeretettel, vidáman, megnyílva, pozitívan? (Molnár József)

 

ferfiak--szeressetek-felesegeteket--ahogy-.jpg

 

az-erett--onmegvalosito--egeszseges-szemelyiseg.jpg

 

 • Neufeld szerint az érett személyiség három minimális kritériuma az önálló életképesség, az alkalmazkodóképesség, valamint az, hogy legyen önmaga a kapcsolataiban is.
 • Allport listájában többségben vannak a kapcsolati és érzelmi tényezők: az én-érzés kiterjesztésének képessége, azaz a másik örömében való részvétel képessége; a másokhoz való meghitt, szerető, de nem birtokló, beavatkozó viszonyulás; az érzelmi biztonság, önelfogadás, az élet állandó bizonytalansága elfogadásának képessége; és a valósághű percepció és a jártasságok, a saját szakma, mesterség ismerete, a képesség az elmélyülésre. http://mipszi.hu/cikk/160225-erett-szemelyiseg-kerestetik

 

Az egészséges személyiség kritériumai:

 • MENNYIRE SZERETJÜK MAGUNKAT: akik nagyon szeretik magukat egészséges személyiségük van.
 • MENNYI FELELŐSÉGET VÁLLALUNK: akik nem kívülről várják sorsuk alakítását, akik nem másokat hibáztatnak, egészséges személyiségek.
 • KÖNNYEN MEG TUDUNK E BOCSÁTANI: minél könnyebben tudunk megbocsátani, annál egészségesebb a személyiségünk.
 • POZITÍV VÁRAKOZÁSOK: Az, hogy mennyire keresünk jót mindenben és mindenkiben. Akik a jót keresik igazán egészséges személyiségek.
 • HOGYAN JÖVÜNK KI MÁSOKKAL: nem lehet egészséges személyiségünk, ha nincsenek jó kapcsolataink embertársainkkal.

Kölcsönösség törvénye:

*minél jobban szeretjük magunkat, annál jobban szeretünk mást. *minél több felelősséget vállalunk, annál jobb a kapcsolat. *minél könnyebben bocsátunk meg, annál jobban fejlődnek kapcsolataink. *minél inkább csak a jót keressük az emberekben, annál jobban jövünk ki önmagunkkal(!!) és velük. *és minél jobban kijövünk más emberekkel annál jobban szeretjük magunkat.

Megfelelés törvénye: Külvilágunk megfelel a belső világunknak. Amilyen bent, olyan kint. Különösen a kapcsolatainkban.

Vonzás törvénye: Olyan embereket vonzunk akik hasonlítanak hozzánk belül. Ahhoz, hogy megváltoztasd a kapcsolataid, változtasd meg a kapcsolatod magaddal.

Amint jobban tiszteljük és elfogadjuk magunkat, jelentősen növekszik azoknak a száma, akikkel kijövünk, Amint növekszik az önbecsülésünk, javulnak a kapcsolataink és több emberrel jövünk ki.

-Mi a titka az önbecsülés javításának?

Kölcsönösség törvénye: Minden dolog amivel növeljük más önbecsülését a sajátunkat is fokozza. Megfordíthatóság törvénye: minden amit azért teszünk, hogy mások önértékelését javítsa, a sajátunkat is javítja.

-Hogyan növeljük mások önbecsülését?

 • HAGYJ FEL A DESTRUKTÍV KRITIKÁVAL: Senkit se kritizálj, mert az lebecsülést sugall, tönkreteszi a másik ember önbecsülését. Semmi más nincs, ami az önértékelést gyorsabban csökkentené, mint a destruktív kritika.
 • LEGYÉL KEDVES: ne vitatkozz. Először a másikat próbáld meg megérteni, ne magad megértetni.

Ha nem értünk egyet valakivel, az éretlen személyiség természetes reakciója az, hogy nyomban érvekkel árasztja el a másikat.

Ezzel szemben az érett személyiséget az jellemzi, hogy először igyekszik megérteni, miért vélekedik vagy érez így vagy úgy a másik.

https://www.youtube.com/watch?v=ONg0a39AZIs

https://thisisyourkingdom.wordpress.com/2015/08/11/brian-tracy-sikeres-szemelyiseg-kialakitasa

 

 

A kudarc és a siker, a tanítód legyen.

 

 

,,Légy saját magad tanácsadója, mind szerelmi, mind munkahely-siker ügyben, mintha másé lennél.”

 

 

,,A meditációval egyrészt pont az ellenállást szüntetjük meg, oldjuk fel, mind a vágyaink, álmaink, céljaink, mind a boldogságunk elől, s végül a legnagyobb boldogság és szeretet: a megvilágosodás eléréséért alkalmazzuk.” (Molnár József)

 

 

A tehetség, a tudás, az akarat, és a szeretet meghozzák a sikert. (Joseph Miller)

 

Az akaratod és a szereteted hozza létre a pozitív jövődet.

Az akaratod és a szereteted bevonzza az akart, szeretett dolgot.

 

Azt mondta valaki, hogy: remélem.

Hát a reményben is van némi mozgosító pozitív energia. De az akaratban sokat erősebb és több. A szeretetben meg még értékesebb.

Pl. Messi sem azért lett focista, mert remélte, hogy az lesz. hanem akart focista lenni, s szeretett, akar, szeret focizni. (Molnár József)

 

 

Attól, hogy nem sikerült ez a süti most, én még ugyanúgy szeretlek, ugyanúgy, ugyanolyan nagyon szeretlek.

 

Van, hogy engedd meg magadnak, hogy valami nagyon zavarjon, mert minél jobban zavar, annál hamarább lépsz a semlegesítése, kiiktatása érdekében, - a jobb helyzetért.

 

Szállj le a ,,horogról”., a ,,döglött lóról.”

 

Engedd ki, hagyd kiengedni a ,,lendületi energiát”. – Szeresd önmagad. Ne ítéld meg. Szeretet- és Mosoly energia. - Helyettesítés törvénye.

 

 

Bőség látványa.

 

A vágyott dologgal kapcsolatos szavak.

 

 

Nyugtató gesztus (saját magát megérinteni, önsimogatni arc-áll ) - önbizalomra is.

 

Önbizalom gesztus – fejet, állat emelni. Torok ,,nyított”.

 

A jóindulat a kedvesség, és végső soron a karizma felé vezető út második szakasza (a hála után).

A mindennapi interakciókban a testbeszéded szívélyességet, gondoskodást és együttérzést közvetít

– márpedig ezek mindegyike erőteljes karizmatikus minőség.

 

Ebben a lelkiállapotban fokozódik a szervezetedben az oxitocin- és a szerotonintermelés.

Mindkét vegyület közérzetjavító hatással bír.

Érdekes módon ezután maga az interakció is

könnyedebb lesz, mert megszűnik az abból fakadó nyomás, hogy kedvesnek akarod láttatni

magadat.

Ekkor már nem erőlködsz azon, hogy bizonyos irányba tereld a dolgok menetét, és

mivel kevésbé koncentrálsz a beszélgetés sikeres lezárására, ezért nagyobb karizmatikus

önbizalmat érzel és érzékeltetsz.

A jóakarat egyszerűen azt jelenti, hogy mások javát akarod. Úgy gondolhatsz rá, mint egy

olyan mentális izomra, amelyet gyakorlással fejleszthetsz. A „jóindulat izom” ereje akkor is

visszaállítható, ha valamiért elsorvad.

 

A Wiseman Intézetben végzett funkcionális

MRI-vizsgálatokkal kimutatták, hogy ezeknek a pozitív mentális állapotoknak az elérését

ugyanúgy meg lehet tanulni gyakorlással, ahogyan a hangszeres zenélést és a sportképességeket

fejleszteni lehet. Kiderült, hogy „edzés” közben „jelentősen átalakultak” a megfelelő agykérgi

területek.

 

Legegyszerűbben úgy kezdheted el a gyakorlást, ha kiválasztasz három, számodra

szimpatikus dolgot azon a személyen, akivel jóindulatú akarsz lenni. Mindegy, hogy ki az illető,

három dolgot biztosan találsz – ha mást nem, hát olyan apróságokat, mint az, hogy szép fényes a

cipője, vagy időben érkezett a találkozóra.

A testbeszédedben már attól kedvező változás áll be,

hogy elkezded a pozitívumok keresését.” (Olivia Fox Cabane: Személyes vonzerő - A karizmatikus ember titka)

 

A jó kommunikációs képesség mindenképp előnyös egy férfi számára, viszont ugyanilyen fontos a jó testbeszéd is.

Mozgásunk, tartásunk, mimikánk legalább annyi impulzust és üzenet küld partnereinknek,

mint maga a beszéd, így érdemes ezt a területet sem elhanyagolnunk.
"A karizmatikus férfiak tekintete mindig magabiztos a beszélgetések során, ami rendkívül vonzó a gyengébbik nem számára."

,,minden alkalmat megragadott annak érdekében, hogy valakit feltöltsön pozitív energiájával.

Ezt olykor egy vállveregetéssel, vagy egy őszinte kézfogással érte el.

A lényeg az érintés, mely pótolhatatlan kapcsolatot alakít ki közted és partnered között."

 

,,A mosoly többet mondd minden szónál.

A szemeid, tested és arcod teljes kommunikációt képes folytatni.

Egy egyszerű mozdulattal is rengeteg dolgot kifejezhetsz.

Ha a testbeszéded magabiztosságot sugároz,

az komolyan visszahat arra,

hogyan érzed és éled meg magad a mindennapokban és társas interakciókban.

Fejleszd magad célzottan.”

 

a-jo-kapcsolatertbaa.jpg

 

a-jo-kapcsolatertbaa-3.jpg

 

a-jo-kapcsolatertbaa-2.jpg

 

,,Azzal együtt, hogy kedves és nagylelkű vagy,

váljál erőteljessé is, hogy ne ingadozz a kihívások közepette.”

 

a-jo-kapcsolatertbaa-4.jpg

Megfigyelhető, hogy a nagy emberek, mindig jól bánnak a kisebbekkel. (Thomas Carlyne)

Aki fölfelé él, azt a bajok, nehézségek, küzdelmek erősítik. Aki lefelé él, azt ugyanezek gyengítik, és előbb-utóbb szétmorzsolják. (Müller Péter)

Sok tv nézés volt az életemben…(tv - sokfelé nézés a képernyőn, mozgás) ezért idegesség, ,,bepörgés” beszédkor és utána is…ezért is jó a meditáció, mert a fókuszt segíti elő, az egy pontra fókuszálást, lecsendesítést, nyugalmat, kipihenést. (mj)

 

 Madarat tolláról, embert barátjáról. Válogasd meg, kiket engedsz közel magadhoz!

https://www.facebook.com/joszomagazin/videos/1981993548530316/

 

Mivel a környezetünk a legfőbb befolyásoló tényezőnk,

azaz nagyban alakítja a hangulatunkat, a gondolatainkat vagy a világról alkotott képünket az,

hogy kivel

és miről beszélgetünk,

ezért nagyon fontos az, kik vesznek körül a mindennapokban.

 

Fontos, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik a legjobbat hozzák ki belőled,

akikből töltődni tudsz,

akik motiválnak és bíztatnak,

tehát pozitív hatással vannak rád.

 

Azokra nincs szükséged,

akik csak visszahúznak,

elnyomnak,

és a negatívat hozzák az életedbe.

Lehet, hogy eleinte fájdalmas lesz, de próbáld meg időben felismerni őket és megszabadulni tőlük.

 

Ha a családodban van ilyen személy vagy olyan emberről van szó, aki nagyon fontos számodra,

akkor próbálj meg te példát mutatni és jó hatással lenni rá,

hátha eltanulja tőled a pozitív életszeméletet!

Forrás és a teljes cikk: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/hogyan-maradj-pozitiv-amikor-mindenhonnan-a-negativitas-omlik/

 

kommhoz-es-a-jo-kapcsolatertbaa.jpg

 

Ha nem találsz magadnak
intelligens társat,
egy bölcs és jó személyt, aki
ugyanazon az úton haladna, melyen
te is mész,
akkor menj az utadon egyedül,
mint egy király, aki elhagy egy
legyőzött királyságot,
vagy mint a hatalmas elefánt az
erdő mélyén. (Buddha)

 

,,Ne a könnyeidet törölgesd…, Szabadulj meg azoktól az emberektől, akik fájdalmat okoznak neked!”

 

,,Azokat az embereket őrizd meg az életedben, akik igazán szeretnek, motiválnak, bátorítanak, inspirálnak, erősítenek és boldoggá tesznek téged. A többieket jobb, ha elengeded.”

 

,,Szabadulj meg a negatív emberektől…

Töltsd az idődet kellemes emberekkel, akik értelmesek, akik ösztönőznek és hasonló a gondolkodásúk.

A kapcsolataidnak támogatónak kell lenniük, nem fájdalmat okozónak. Olyan emberekkel vedd magad körbe, akik azt tükrözik, amilyen személyiséggé szeretnél válni.  Válassz olyan barátokat, akik büszkék arra, hogy megbecsülöd őket, akik szeretnek és elfogadnak.

Találj olyan embereket, akik beragyogják a napodat azzal, hogy az életedben vannak. Az idő túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsd, akik kiszívják belőled a boldogságot. Ha megszabadulsz a negatív emberektől, felszabadítod önmagad, és megélni önmagad az egyetlen igazi út az igaz élethez.”

 

 

Képzeld el öregként őt.

A baj megint az akarás – nem akarás. Kell a jó tulajdonságai, fiatalsága, szépsége - de nem kell a rossz tulajdonsága, - Akarod, de nem úgy, nem azt, ,,megakad az energia”-fal, csalódás, kudarc, a változáshoz, a továbbhaladáshoz energia kell, de most még nincs - s ez diszharmónia, disszonancia.

 

segito--jo-otletek-45-es-boldogsag-es-sikerek-29.jpg

 

Ha fáradt vagy, megszaporodnak benned a rossz gondolatok, ha kipihent vagy, megszaporodnak benned a jó gondolatok.

 

Kapuőr – Zárd le magad.

https://www.youtube.com/watch?v=OOE2w3ec7jM&index=18&list=PLD4970748C58F6B7D

 

 

,,Amíg nem képes az elutasítás ellenére

boldognak lenni,

addig szükségképpen csak elutasítást fog tapasztalni.

Attól kezdve, hogy elutasítást érez,

felveszi a menekülő maszkját. Egész életében arra törekszik, hogy ne foglaljon sok helyet.

Befelé fordul önmagába testileg és lelkileg.

Egyedül akar lenni.

Minél mélyebb az elutasításból eredő sérülés,

annál erősebben vonzódik olyan körülményekhez,

amelyek között elutasítják vagy ő utasít el valakit.”

 

Ha valaki hadi lábon áll a belső önbecsüléssel,

akkor csak a külsőre támaszkodik, ezzel kompenzál.

Mivel sem a belső, sem a külső önbecsülése nem túl magas ezért nagyon könnyen sebezhető. Ha valamibe belekezd és nem úgy sikerül, ahogy azt elképzelte, könnyen feladja.

A teljesítmény nem annyira érdekli, mint inkább az érzelmi megerősítés, támogatás.

Visszahúzódó, nehezen lát hozzá a problémák megoldásához. Sokszor bátorításra szorul. Magadra ismertél?

Akkor itt az ideje a változtatásnak, mert

hidd el sokkal több dologra képes vagy, mint amennyit kinézel magadból! Ne éld le úgy az életed, hogy csak kis fordulatszámon zötyörögsz.

 

Segítség a változtatáshoz:

Zárd le a múltat! 

Mindenkit érnek kritikák, sérelmek az életben.

Ne engedd, hogy ezek irányítsák az életedet

és, hogy újra és újra feltörjenek benned mások negatív megjegyzése.

Ha folyton másoknak akarsz megfelelni, végül nem jutsz sehova, hiszen mindenkinek úgysem lehet a kedvére tenni.

Csak pozitívan! 

Koncentrálj a jó tulajdonságaidra

és inkább a pozitív visszajelzésekre emlékezz.

Akár nap, mint nap, hangosan is elmondhatod azt miben vagy tehetséges. És nyugi, valamiben mindenki jó.

Próbáld meg tudatosan elfogadni és szeretni önmagad,

mert később a kisugárzásodon is meg fog látszani.

Jutalmazd magad! 

Igenis kicsit legyél önzőbb! Akarj többet!

Merd érvényesíteni a szavad

és nyugodtan jutalmazd meg magad egy-egy sikeres nap után.

És végül: 

A kudarcok után is szeresd magad!

Forrás és a teljes cikk: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/igy-gyozd-le-a-kishituseget-es-valj-onbizalommal-teli-nove/125567

 

 

,,Szinte már elfelejtettük,

hogyan legyünk önmagunkkal is gyengédek és kedvesek, ráadásul a körülöttünk lévő világ sem igazán bátorít erre. 

Legyünk önmagunkkal is gyengédek és kedvesek.”

 

 

Legyünk kíméletesek, jó szándékúak és kedvesek elsősorban a magunk és a környezetünk számára.

 

 

,,A boldog házasság és a boldog élet egyik titka,

hogy az ember arra törekszik, hogy ajándékká váljon.

Nem szabadna magától értetődőnek lennie, hogy valakinek a szívét megnyerted, és most főz, mos, vasal rád, elrakja a szétdobált holmidat, hogy ápolt legyél, jól érezd magad.

Köszönd meg neki! Hálát adhatsz azért is, ha társad meghallgat és megért, nyugtató, bátorító szavai írként hatnak a sebeidre.”

 

 

,,Ha segíteni szeretnél valakinek, ne úgy tedd, ahogyan Neked jó, hanem úgy, hogy neki jó legyen! Kérdezd meg, Ő mit szeretne! Lehet, hogy a legnagyobb segítség, ha egyszerűen békén hagyod. Nem mindig az aktív cselekvésben rejlik a legnagyobb segítő erő!”

 

 

Adjál lehetőséget, teremtsd meg a lehetőséget, hogy a másik ember a szerelmednek, jó embernek, értékes embernek, klassz embernek tartson. (Molnár József)

 

,,Az ember nemcsak a szájával hallgat vagy beszél valamiről, hanem a lelkével is." (Márai Sándor - Az igazi)

 

 

Néhány jó szó felébreszthet, megváltoztatja lelked időjárását.

 

 

Elismerő, dicsérő, bátorító, kedves és szelíd szavak.

Az 5 szeretetnyelv - Egymásra hangolva (Gary Chapman)

Minden ember céljai között első helyen szerepel, hogy szeretteit boldoggá tegye – ehhez pedig tudni kell, hogy mi az, ami a másiknak örömet okoz. Talán megéltük már, amikor egy gondosan kiválasztott ajándéknak vagy egy meglepetésként elvégzett házimunkának társunk nem igazán örült. A félreértések és sokszor a csalódások hátterében az áll, hogy szeretetünket nem a másik személyre szabott „szeretetnyelén” fejezzük ki. Gary Chapman, amerikai keresztény családterapeuta 20 éves tanácsadói tapasztalata alapján 5 szeretetnyelv típust állapított meg: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés.

Amikor nem érezzük a társunk szeretetét, üresség és fájdalom tölt el.
A szeretet nem törli el a múltat, de mássá teszi a jövőt.

Nem is értjük sokszor, hiszen annyira könnyű volt az elején, mi változott?
Hát csak annyi történt, hogy egy kapcsolat elején mindkét fél bőszen használja mind az öt szeretetnyelvet.

Ha szeretetünknek társunk elsődleges szeretet-nyelvén adunk hangot, olyan érzelmi légkört teremtünk, amelyben feloldást találunk múltbeli konfliktusainkra és sérelmeinkre.
………….
Első szeretet-nyelv: Elismerő szavak
A dicséret, a biztató szavak és a kérések sokkal inkább erősítik az önbecsülést, mint a követelések. Bensőséges légkört teremtenek, begyógyítják a sebeket, és a lehető legjobbat hozzák ki a házastársakból.

Második szeretet-nyelv: Minőségi idő
A „minőségi idő" azt jelenti, hogy osztatlan figyelmet szentelünk valakinek.
Amikor csak egymásra figyelünk, vagy közös tevékenységekben veszünk részt, azt fejezzük ki, hogy valóban törődünk egymással és élvezzük egymás társaságát.
A minőségi idő lényege az együttlét. Ez nem csupán fizikai közelséget jelent... Az együttléthez nélkülözhetetlen az egymásra fordított figyelem.

Harmadik szeretet-nyelv: Ajándékozás
Az ajándék a szeretet látható jelképe, akár vásároljuk, akár saját kezűleg készítjük, akár a jelenlétünk ajándékát adjuk. A kapcsolat értékét fejezi ki, és arról vall, hogy törődünk a társunkkal.

Negyedik szeretet-nyelv: Szívességek
Összegzés Ha bírálattal illetjük társunkat, amiért nem tesz meg számunkra bizonyos dolgokat, az arra utal, hogy a „szívességek" szeretetnyelvén értünk.
Tartsuk szem előtt, hogy a szívesen végzett szolgálatokat nem lehet kikényszeríteni; csak szabadon adhatjuk és fogadhatjuk el egymás szolgálatait.

Ötödik szeretet-nyelv: Testi érintés
A testi érintés, mint a szeretet gesztusa, lényünk legmélyén érint meg bennünket. Mint szeretet-nyelv, a kommunikáció hatékony eszköze; a szeretet számtalan árnyalatát képes kifejezni egy futó érintéstől a szenvedélyes csókig.

 

,,Ha írsz, beszélsz valakivel, akkor sugározz-küldj pozitív, csodás érzéseket felé - szeretet, jókedv, mosoly, öröm stb."

 

,,Mindenki arra vágyik, hogy mások megértsék, mit érez, amikor beszél, és ne csak azt, amit mond."  (Dr. Thomas  Gordon)

,,Én” üzenetek és Értő figyelem.

A pszichológiában csak nemrég ismertük fel, milyen hatalmas erő az az érzés, hogy szeretnek: elősegíti test és lélek növekedését, és talán a leghatékonyabb gyógyító erő a testi-lelki sérülések behegedéséhez.

...az elfogadás erről a tájékról származik, de ahhoz, hogy hatékony befolyásoló erőt nyerjen, aktívan kell közölni, kimutatni. Soha nem lehetek addig biztos a másik ember elfogadásában, amíg valamiképpen nem fejezi ki felém. A hivatásos pszichoterapeuta, akinek segítői hatékonysága oly nagymértékben függ az elfogadás kimutatásának képességétől...

Segítségük hasznos volta azon múlik majd, amit mondanak.

A beszéd gyógyíthat, és építő változásokat segíthet elő. De nem akármilyen beszéd. ...meg kell tanulnia közölni-kimutatni elfogadását, és ehhez ugyanazokat a kommunikációs készségeket kell elsajátítania.

Az értő figyelem lényege, hogy a Fogadó megpróbálja megérteni,  mit érez az Üzenő, mit jelent az üzenete. Ezt az értelmet azután saját szavaival megfogalmazza, és az Üzenővel „visszaigazoltatja". A Fogadó nem  küld  saját üzenetet - se értékelést, véleményt, tanácsot, se érveket, elemzést vagy kérdést. Csak azt jelzi vissza, amiről úgy  érzi,  hogy  értelem  szerint  benne  volt  az  eredeti  üzenetben  - se többet, se kevesebbet.

.... Az értő figyelem visszajelzésével az a célunk, hogy ellenörizzük, pontos-e a megértésünk, s egyúttal az üzenő is megbizonyosodhat arról, hogy megértették." - (Thomas Gordon - P. E. T. A szülői eredményesség tanulása)

 

Carl Rogers a humanisztikus szemlélet alapján feltételezi, hogy

megfelelő légkört teremtve, a személyek hozzásegíthetők ahhoz,

hogy személyiségük optimális irányba fejlődjön.

A terápiás tapasztalatokból indult ki, és úgy találta, három viselkedési alapelv fogalmazható meg:

 1. a hitelesség,
 2. az elfogadás,
 3. és az empátia.

Ezek azok az alapvető jellemzők, amelyek a terapeuta viselkedésében

szükségesek ahhoz, hogy a kliens számára megfelelő légkört teremtsen.

Nemcsak a terápiás helyzetben, hanem a tanár-diák viszonyban és

a mindennapi érintkezésben is ezek azok a tulajdonságok,

amelyek segítik a partnert az optimális önfejlesztés elérésére.

 

A hatékony kommunikáció eszközei

Mit használjunk tehát a kommunikációt gátló közlések helyett? Milyen megnyilvánulások se­gítik az őszinte, elfogadó, érzelmileg támogató légkör megteremtését? Olyan közlések célravezetőek, amelyek feltárják a tanár és a diák valós érzéseit, nem mérgezik a tanár-diák viszonyt, és nem tartalmaznak negatív értékelést a gyerekről.

Gordon az ilyen közléseket énközléseknek ne­vezi.

A teljes énközlés három elemet tartalmaz:

 - a bennünket zavaró viselkedés pontos megne­vezését,

 - ennek következményeit ránk nézve,

 - és azt az érzést, amelyet ez belőlünk kivált.

 

 

Érzelmi biztonság, elérhetőség — növeli a biztonságérzést.

 

Az érzelmi tényező az egyik legfontosabb tényező a gyermek fejlődése szempontjából.

 

A bőr érintése fizikai szükséglet, serkenti az idegrendszert, jótékony a fejlődésre.

 

 

Amikor nem a személy a problémás, hanem a viselkedése.

Kommunikáci­ónkban és metakommunikációnkban jelezni kell a gyermek felé, hogy érzékeljük és elfogadjuk, hogy valamilyen problémája van, és emiatt viselkedik problémásán.

Erről az elfogadási alap­ról indulhat a nevelés azon mozzanata, amely arra törekszik, hogy a gyermek megtanulja ki­mondani, megfogalmazni problémáit, s ezáltal szükségtelenné váljék, hogy éretlenebb módon, a viselkedésével fejezze ki azt.

Alapszabály a nevelésben, hogy az érzelmet mindig fogadjuk el, de a zavaró viselkedést kor­látozzuk.

 

Behaviorizmus –Skinner - A környezeti ingerek optimális szabályozása elvezet a gyermek egészséges személyiség fejlődéséhez.

A helyes viselkedést a megerősítő jutalom, a helytelen viselkedést következetes megfelelő mértékű büntetés.

Inger - viselkedéses válasz – megerősítés - viselkedés rögzülés.

 

 

Ha egy viselkedést megakarunk előzni, praktikus, ha még a végrehajtása előtt adjuk a visszajelzést, különben nem elég hatékony a gátlás.

 

A megerősítések akkor hatékonyak, ha azonnal követik a viselkedést, különösen ha ezekhez megokoljuk tettünket.

 

A mo­dell, illetve a modellek és a megfigyelő jellem­zői egyaránt fontosak abban, hogy az utánzás milyen mértékű lesz.

Amennyiben a modell viselkedését jutalom vagy valamilyen megerősítés követi, akkor a megfi­gyelő hajlamosabb utánozni a viselkedést.

 

Megerősítés - dicséret

Abban legszükségesebb megerősíteni a gyereket, amit jól csinált.                

A gyermek egészséges fejlődé­séhez elengedhetetlenek az elfogadó, elismerő szavak, amelyekkel a konkrét cselekvését, viselkedését dicsérjük.

A szemkontaktus tartása is kulcsfontosságú ilyenkor.

 • Az általános dicsé­retek („Ügyes vagy", „Jól van, szépen dolgoz­tál"), kevésbé hatékonyak, mert a címzett nem tudja meg, hogy pontosan mi az, amit a tanár megdicsért. Az általános dicséretek könnyen elveszítik hatásukat, ha uniformizálttá válnak.
 • A dicséret gyakoriságát a helyzet és a gyerek sajátosságai határozzák meg.
 • Fontos, hogy olyan teljesítményért járjon dicséret, ami a gyerektől erőfeszítést követelt.

A dicséretet időnként kérdés formájában is megfogalmazhatjuk. Pl.: „Mit gondolsz, mi tet­szett legjobban az órai munkádban?" „Nagyon szépen dolgoztál. Tudod, miért mondom ezt?" Az ilyen típusú kérdéseket nehezebb figyelmen kívül hagyni, aminek különösen az alacsony önértékelésű gyerekeknél lehet jelentősége, akik hajlamosak az önértékelésükkel inkongruens dicséretet figyelmen kívül hagyni.

A jutalom, díjazás, megerősítés eszközét szí­vesen alkalmazzák a pedagógusok (és a szülők is), mert az magát a teljesítményt látványosan növelni képes.

A dicséret hangsúlyozza a fejlődést, hasonlít­sa a jelenlegi teljesítmény a korábbiakhoz.

„Tedd dicsérhetővé!"

Olyan helyzetek teremtéséről van szó, amelyek során a másik dicsérhető módon tud viselkedni. Sőt probléma esetén ezek után a helyesen alkalmazott elismerés - amellyel nem őt dicsérjük és ismerjük el, hanem a konkrét cselekvését a lehető legtermészetesebb módon - megszakíthatja a problémás viselkedési láncot. Mindez akkor sikeresebb, ha kezdetben gyakrabban dicsérjük a kívánatos viselkedést, majd csak részlegesen alkalmazzuk az elismerést, s ha nem vesszük el a dicséret erejét a hozzá adott prédikálással.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Forrás: Pszichológia pedagógusoknak (szerk. N. Kollár Katalin, Szabó Éva)

 

 

Szeretet ❤️Boldogság  Fény  Áldás  Jóság ☺️Vidámság  Lojalitás ‍♂️Szolidaritás ✌️Együttérzés 櫓  Jóindulatú kedvesség Önmagad és Mások felé.

 

Amit kell tennünk ahhoz, hogy a másik ember jól érezze magát.

Érezze fontosnak magát.

1. elfogadás, 2. megbecsülés, 3. helyeslés, 4. csodálat, 5. figyelem.

 

1. JÓ---

Azta. Asztaaa.

Ez nagyon jó. Ez (de) jó/szép/csodás/igaz! :)

Tetszik.

Ez egy fantasztikus kép. (Na), ez jó. Köszönöm ezt a szép képet, amit küldtél nekem.

Jó, kellemes érzést okoztál vele nekem. Köszönöm.

Örültem/örülök neki. Örömet okoztál vele. Örömmel láttam/olvastam.

Köszi, hogy elküldted (nekem). :-) Jól tetted, hogy elküldted.

(nagyon) Jót küldtél (megint ..nekem). Klassz. Igaz. Ez (bizony) így van. Hasznos.

Nagyon jók! Köszönöm.

Az/Ez mesés!!!, Aaj, de csodálatos. olyan..., boldog vagyok. Boldogság van! :)

Hát ez komoly! Na de jó :). Ez szuper, nagyon jó.

Ez nagyon jó :) Ez tényleg nagyon jó. Kirakom a napomba.

De jó! Köszi.

De jód van (megint, újra). :) Nagyon aranyos köszönöm 

Jó vagy.

JÓÓÓÓÓ, nagyon JÓÓÓÓÓ :) NAGYON egyetértek!!!

 

2. Nem teljes---

Köszi 

Ezek jók lesznek 

Hasznos

 

jod-van.jpg

 

 1. Fejezd ki magad színesen, szinte festői módon. ,,A "napos délután" helyett például mondhatsz olyasmit, hogy "szívet melengetően napos délutánunk volt, olyan, amikor az ember örül, hogy él.”  (3) jelzők és határozók, mellékmondat, (kötőszavak, fokozás, szinesztézia, hasonlat), (ki, mit, mikor, hol, miért, hogyan, mivel), (forma, minőség, hang, mennyiség, szín), Kényeztető szeretet, gyönyőrű(en), dalolva, virágzó, halk, lágyan, lágy, krémes, fehér tökéletes habbal. (Minél több részlet és érzés… érzék szavak és /+ fogalmi szavak, ,,komplex-érzés”…n-dik érzés).
 2. Vessző, pont hangsúlya. ,,Aki gyorsan beszél, - bizonytalan.”
 3. Hasüregi és teljes hosszúságú mély, lassú légzés.
 4. Te irányítsd a beszélgetést.
 5. Amit kisugárzol az a lényeges (erő, szeretet, bizalom, önbizalom, magabiztosság, stabilitás, határozottság, ,,jó vagyok”, boldogság, őszinteség, ,,szerethető – izgalmas vagyok”, helytállás, helyzetkezelés, tudás).

 

Nőként, anyaként igyekezz a legjobbat adni a férjednek és gyermekednek,.. érezze jól magát nagyon veled, ..s hozd ki a legjobbat a férjedből és a gyermekedből. Férfiként, férjként igyekezz a legjobbat adni a feleségednek és gyermekednek, ..érezze jól magát nagyon veled, ..s hozd ki a legjobbat a feleségedből és a gyermekedből. (Molnár József)

 

,,Az önbe­csülés fokozása a másoktól kapott pozitív érté­kelésből, elfogadásból, elismerésből, illetve a sikeres cselekvés eredményéből származhat.

 

Tanulással, gyakorlással, fejlesztő eszközökkel segíthető az érés.

 

Szülői gondoskodás, érzelem, kapcsolat minősége nagyon fontos, lényeges a fejlődéshez

 

A gyermeki viselkedészavarok és lelki problémák hátterében legtöbbször a szülő-gyerek zavara áll.

 

Az érzelmi tényező az egyik legfontosabb tényező a gyermek fejlődése szempontjából.

 

A szülő jólléte, magabiztossága jó minta a gyerek számára.

 

A problémákkal, nehézségekkel küzdő szülő nem tud elég jó érzelmeket adni.

 

Ha a szülő fogékony, gyorsan segítő, empatikusan, érzékenyen reagál a gyermekre, így okosabb, jobb kapcsolatok, irányítóbb, jobb tanulási kedv, hatékonyság.

 

Az egészséges fejlődéshez a gyereknek szüksé­ge van arra, hogy tudja, mit csinál jól, és mit rosszul. De azt is éreznie kell, hogy jó, hogy él, hogy ő egy fontos és szerethető személy, akire szüksége van szüleinek, társainak. A szülői vi­szonyulás egyik leglényegesebb eleme, hogy tud­ja-e közvetíteni gyereke iránti pozitív érzelme­it.

 

A bőr érintése fizikai szükséglet, serkenti az idegrendszert, jótékony a fejlődésre.

 

 

A legjelentősebb befolyásolt kifejtő környezeti tényezők:

-   elsődleges szocializációs közeg (család),

-másodlagos szocializációs közegek (óvoda, iskola, barátok, rokonok, kortársak),

-életmód, életstílus, tevékenységek, aktivitá­sok köre.

 

 

A komoly, kihívást jelentő, de reá­lis elvárások fontosak, mert ezek motiválnak igazán!

A pozitív klíma, az együttműködés, az elfoga­dó közösség, a társas támogatás és facilitáció, a csoport motiválóereje olyan háttértényezők, melyek a tanulási motivációt képesek növelni. Mindezek kialakításában a döntő szerep a tanáré.

Természetesen nagyon sok tényezőtől függ, hogy egy gyerek szeret-e iskolába járni, ez nem­csak a tanárokon, az iskolán múlik. Ám sokat jelenthet a megfelelően kialakított tanulási kör­nyezet, a jó társas légkör, a személyes tanár-di­ák kapcsolat. Az iskola mint szervezet normái, értékei (lásd rejtett tanterv!), az irányítási és ve­zetési struktúra, a szabályok, az értékelési rend­szer szintén olyan tényezők, amelyek hatással vannak.

Nem kétséges, hogy az a gyerek, aki szeret iskolába járni, nagyobb kedvvel tanul.

Család befolyásolja a tanuláshoz a viszonyt. Aktivitást, érdeklődést, versenyhelyzet elviselése.

Amennyiben a gyermek jól érzi magát az iskolában, akkor javul a tanulmányi teljesítménye, védettebb lesz azoktól a káros hatásoktól, amelyek rövid és hosszú távon veszélyeztetik a gyermek testi-lelki egészségét.

A tanulás alapfeltétele a szorongásmentes légkör.

Az iskolai teljesítmények egyik fontos meghatározója az énkép pozitív vagy negatív jellege.

Bizonyos játékok, mint például a sakkozás kifejezetten serkentik a gondolkodás fejlődését.

A nagymozgások fejlesztését szolgáló játékok hozzá­járulnak az iskolaéretté váláshoz, az idegrendszer éréséhez.

 ( - A gyerekeknek ingerekre van szükségük, különben csak lézengenek és unatkoznak. (Jo Frost) - )

 ,,Gazdag „bemenet"  A megismerés minden mai elméletének közös üzenete, hogy a kognitív képességek fejlődésének szempontjából igen fontos az, hogy a gyermek változatos ingerekben gazdag környezetben fejlődhessen.
 

Gazdag „kimenet" • A gazdagság és a sokfé­leség fontossága azonban nemcsak a gyermeket érő tapasztalatok, hanem azok megnyilvánulá­sának oldalán is igaz. Akár érésnek, akár a ta­pasztalatra épülő konstruktív folyamatnak te­kintjük a megismerés fejlődését, minél több al­kalmat kell biztosítanunk a gyermeknek, hogy aktívan használhassa tudását, és azt a lehető legtöbb formában nyilváníthassa meg. Ahhoz, hogy a gyermek által sokféle formában elsajátított tudás igazán jól al­kalmazhatóvá váljék, nem egyszerűen gyakor­lásra, hanem minél változatosabb, sokfélébb megnyilvánulási lehetőségre van szükség.

A célirányos cselekvés, ami a végrehajtó működésfunkciója: nemcsak az információk feldolgozásának erőfeszitéses megismerési (figyelmi, emlékezési) szempontjaitól függ, hanem az érzelmi rendszertől is. A negatív érzelmek (magas félelmi realctivitás, impulziv agresszivitás) és a feladatokkal kapcsolatos negatív érzelmi értékelés a feladatok abbahagyásához vezethet.

A bonyolultabb, több kognitív erőfeszítést igény­lő problémák megoldása (azaz a problémameg­oldó gondolkodás, a megértés, a tapasztalatok aktualizálása és transzferálása) csak alacso­nyabb arousalszinten és főleg szorongásmentes állapotban várható.

A negatív érzelmek (magas félelmi reaktivitás, impulzív agresszivitás) és a felada­tokkal kapcsolatos negatív érzelmi értékelés a feladatok abbahagyásához vezethet, amíg a sze­rencsésebb érzelmi értékelés és elvárás a feladat­ba való belemerülést és kitartást eredményez.

Külön hangsúlyozzuk az iskola és az otthont környezet tárgyi-környezeti feltét­eleit: a túlzsúfolt otthoni vagy iskolai környezet, az iskola és a lakókörnyezet struktúrája, a helyi­ségek berendezése, szellőztethetősége, megvi­lágítása, az udvar nagysága, a környék levegő-és zajszennyezettsége stresszforrásként nagyon megnehezíthetik vagy, épp ellenkezőleg, meg­könnyíthetik a tanulást.

 Azonban a túlzott és különö­sen a kóros fáradtság kialakulását el kell kerülni. Ennek érdekében a érdemes a gyerek számára kialakítani otthon és az iskolában is egy értelmes napirendet, amely­ben kiegyensúlyozottan biztosított a tanulás-, a játék-, a szórakozás- és az alvásidő. Ez a rende­zettség segít a szervezet alább tárgyalásra kerü­lő különböző biológiai ritmusainak beállításá­ban is, tehát nemcsak a fáradtságot kerüljük el általa, hanem egy pozitív önerősítő fejtheti ki hatását: nyugodtabb alvás és kiegyensúlyozot­tabb tevékenységek alakulnak ki.

Legalább ilyen lényeges, hogy a tanár ész­revegye és orvosolja saját fáradtságát is, hiszen amellett, hogy a kimerültség a tanulókkal való negatívabb bánásmódot eredményez és a taná­ri hatékonyságot is rontja, kiégéshez a tanár egészségé­nek és életminőségének romlásához is vezethet.” Forrás: Pszichológia pedagógusoknak (szerk. N. Kollár Katalin, Szabó Éva)

 ,,Ha az ember kipihent, nem tud mást tenni, mint tanulni, fejlődni.” (Molnár József)

Az alkotáshoz elengedhetetlen a nyugalom, a biztonságos háttér. (Illényi Katica)

,,A tanulás alapfeltétele a szorongásmentes légkör.”

,,Ha az ember kipihent, nem tud mást tenni, mint tanulni, fejlődni.” (Molnár József)

            A szeretetteljes légkör az otthonodban, megalapozza az életedet! (Tendzin Gyaco, a XIV. dalai láma)

 

 

,,Antilop” kell, hogy a gyerek zseni legyen.

Egyszer már megírtam és azóta többször visszahallottam azt a példát, hogy a gepárd a leggyorsabb állat. 110 km/óra sebességgel tud futni, de csak akkor, ha ott van előtte az antilop. Ha nincs, akkor nem fut ilyen gyorsan, mert minek. Ha állatkertben van a kis gepárd, és ott etetik, akkor soha nem fut 110 km/óra sebességgel, mert 30 km/óra sebességgel is eléri a táplálékát. Nekünk az a dolgunk, hogy az ,,antilopot” biztosítsuk ahhoz, hogy a ,,kis gepárd” kénytelen legyen – és öröme is teljék benne – 110 km/órával futni.” - (Dr. Ranschburg Jenő)

 

 

Affirmációk (pozitív megerősítések használata)

,,Ha gondolatainkkal szeretnénk önbizalmunkon segíteni vagy vágyainkat beteljesíteni, azt pozitív megerősítések (szaknyelven affirmációk) folyamatos ismételgetésével tehetjük meg.

Ugyanis a pozitív megerősítés, mint nevelési módszer arra épít, hogy az emberi agy ugyanúgy megérti és megjegyzi a szabályokat, ha csupán a biztató, dicsérő szavakat hallja, és ráadásul (a jobb agyfélteke segítségével) egy pozitív érzelem is fog társulni a tanuláshoz. Tehát az az elvem, hogy mindig járjon egy jó szó, egy mosoly, egy köszönöm szépen, ha tett a tanuló ennek érdekében”

 

 

A pozitív megerősítések segítségével saját magunkat tudjuk pozitívan „programozni”.

Általuk megerősíted személyiségedet, átalakítod régi rossz beidegződéseidet, szokásaidat és önmagadnak teremthetsz a segítségükkel.

Sőt, rendszeres ismételgetéssel segíthetnek elérni nagyobb életcéljaidat is.

Bármilyen pozitív töltetű kijelentést lehet megerősítésként használni.

A tudatalattinkra gyakorolt hatás nem marad el, és meglátjuk, hamarosan beindul a pozitív változás!

Csupán olyan kifejezést kell találnunk, ami kizárólag kellemes érzéseket kelt bennünk, és a gondolat maga is örömmel tölt el minket

Ha rendszeresen a kijelentés tartalmára gondolunk, újra és újra a boldogság érzése fog hatalmába keríteni, és testünkben máris elindulnak az öngyógyító, segítő folyamatok.”

 

,,Fontos szerepe van önmagunk buzdításának

és annak, hogy pozitív ,,párbeszédet” folytassunk magunkkal.

A legsikeresebb sportolóknál mindvégig szól a fejükben az a bizonyos buzdító hang.”

 

A bátorító önszuggesztió (például: tudom, hogy képes vagyok rá vagy örömmel és higgadtan teszek eleget a felada­tomnak) az első és döntő lépés afelé, hogy építsük az önbizalmunkat, fokozzuk a teljesítménymotivációt, és jelentős mértékben javítsuk az összpontosítási képességünket. (Helene Walterskirchen)

 

,,Ne feledjük, hogy a valamire való odafigyelés is viselke­dés, elvileg hasonló minden más viselkedéshez. Gya­koriságát és valószínűségét befolyásolhatják a megerősítéses kontingenciák. Ha jutalmat várhatunk azért, hogy valamire nagyon odafigyelünk, akkor nyilván nagyon oda fogunk figyelni. Tehát a megerősítés befolyásolhatja azt a tevékenységet, amitől az elsajátítás függ. …Ha megfigyelünk valakit, aki olyan, tevékenységet végez, amit megerősítés követ, valószínűbb, hogy mi magunk is hasonlóan cselek­szünk.”

 

a-tehetseges-gyerekek-affektiv-jellemzoi-nagyobb.jpg

 

,,Add gyermekednek a tudás, a kreativitás és a kíváncsiság hármas szuperképességét.”

 

„A jó alsó tagozat szeretetteljes, biztonságot és örömöt adó közösség.”

 

 

 

,,Teljességgel hasztalan a múlt miatt aggódni - hiszen tudnunk kell azt, hogy mindenki (minket is beleértve) minden élethelyzetben a tőle telhető legjobb módon cselekszik, az abban az adott pillanatban rendelkezésére álló tudásának, vagy bölcsességének megfelelően.

Mindannyian egy bizonyos programozottság termékei vagyunk, és hajlunk arra, hogy ennek megfelelően cselekedjünk.

Ha sajnálod, hogy a múltban valamit éppen úgy tettél, jusson eszedbe, hogy akkor képességeidnek megfelelően cselekedtél; ezután mondj köszönetet az ebből tanultakért és haladj tovább. Ugyanakkor vésd eszedbe azt, hogy minden igazságtalanság, melyet ellened mások elkövettek, az ő adott programozásuk eredménye volt.

Neheztelni valakire / akár önmagadra megterhelő, elvonja az energiád. Miért fektetnél energiát egy negatív érzés folyamatos fenntartásába, ahelyett, hogy pozitív célra irányítanád?

A reiki energia alkalmazásával a legerősebb harag is feloldható.

Bármely hasonló epizód elején, a legjobb nem reagálni, hanem szeretetet sugározni magunkból. Nehéz dühöngeni, ha az ember mosolyog közben.

Ha zavar valami, engedd el a vele járó stresszt, közelebb fogsz kerülni a valódi megoldáshoz!”

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

   

,,A szabály röviden a következő:

Ha sokszor egymás után pontosan ugyanúgy cselekszel, mint azok, akik sikeresek lettek, előbb-utóbb te magad is garantáltan sikeres leszel.

Vagy megfordítva, ha nem azt teszed, amit a sikeresek, te se számíts sikerre. A siker nem a véletlen műve. Nem szerencse, hanem tervezett munka eredménye." (Brian Tracy)

 

 

Egy szokás kezdete olyan, mint egy vékony cérna, ám minden alkalommal, amikor a cselekvést megismételjük, erősítjük a fonalat, újabb és újabb szálat adunk hozzá, amíg végül egy jókora kábel nem lesz belőle, és visszavonhatatlanul megköti a gondolatunkat és cselekvésünket. (Orison Swett Marden)

Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz. Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű. (Müller Péter)

“Ha lelked nyugalmat áhít, add meg neki: a dolgokat, amelyek kívül vannak, hagyd kívül, hogy szép életet élhess.” (Tatiosz)

,,Ha nem tanulsz a hibáidból, felesleges elkövetned őket”

 

,,Jó úton haladsz, mert van célod és szorgalmas vagy.”

 

,,Tudod mi a különbség köztünk?                                

Ha az élettől citromot kapok, limonádét csinálok. Amikor te kapsz citromot, dühösen beleharapsz, és jól megszívod magad savval.”

 

,,Szeretnék elmondani valamit a stresszről, és arról hogy hogyan tekintsünk a stresszre.

A fogorvosnál ültem, amikor a kezembe akadt egy újság arról, hogy hogyan nőnek a homárok. „Nem érdekel, hogyan növekednek a homárok” - gondoltam.

De elolvastam. Azt írta, hogy egy homár egy puha állat, ami egy kemény páncélban él. Ez a kemény páncél sohasem növekszik.
De akkor hogyan tud maga a homár növekedni?

Ahogyan a homár növekszik, a páncél egyre szűkebb lesz a számára.
Ettől a homár kényelmetlenül, nyomás alatt érzi magát.

Elbújik egy kő alá a ragadozók elől, leveti a régi páncélt és növeszt egy újat. Ami végül ugyanúgy szűk lesz neki, ekkor újra bemászik egy kő alá és így tovább. A homár sokszor megismétli ezt élete során.
Mi ösztönzi arra a homárt, hogy növekedjen?
Az, hogy kényelmetlenül érzi magát!

Ha a homároknak lennének orvosaik, sohasem növekednének! Mert akárhányszor kényelmetlenül éreznék magukat, csak elmennének az orvoshoz, kapnának valami nyugtatót, és sohasem bújnának ki a páncéljukból. Fel kell ismernünk, hogy a stresszes időszakok egyben jelzések arra, hogy itt az ideje növekedni!
És ha jól fogjuk fel az élet viszontagságait magunk javára fordíthatjuk azokat.” - Abraham J. Twerski
 

 

Ha valami nehézséged van az életben, úgy érzed, hogy beleragadtál, ,,nem enged”, képzelj el egy ollót, s mintha az ujjaid lenne az olló, vágd el vele a ,,kötelékeket” a csakráid elöl.

 

 

,,A sze­mély reakcióját nem az objektív körülmények ha­tározzák meg, hanem az, hogy ő maga hogyan értelmezi a helyzetet. Két ember azért reagál különbözőképpen ugyanarra a helyzetre, mert kétféle, egymástól eltérő élményháttér áll mögöttük. Cantor és Kihlstrom azt húzzák alá, hogy két ember visel­kedése néha azért különbözik olyan radikálisan, mert az eltérő szociális tudásuk miatt eltérően ér­telmezik a különféle helyzeteket.”

 

 

Hangosan is mondd ki sokszor, azt amit szeretnél, s a hozzákapcsolódó szavakat, mondatokat több hétig.

 

 

Magadban bízz! Te vagy az egyetlen, aki képes használni saját magát, senki más. Ehhez viszont működési tervre és engedélyre van szükséged.

Tudnod kell, hová tartasz és tudnod kell, mikor indulsz el és tisztában kell lenned saját magaddal is.

Nem veled van a baj, hanem azzal, ahogy működtetted magad!

A felesleges körök, amiket sokan futnak, elvesztik a magukba vetett hitet is és ezzel összedől még a „legerősebb” élet is.

Az egyetlen értelmes cél csak is az lehet az indulásod kapcsán,

hogy mindent megtegyél,

amit muszáj megtenned a sikered érdekében,

de semmit ne tegyél meg,

ami nem ad hozzá az optimális eredményhez.

Magától értetődik ugye? ES 72 napos önismereti előadás sorozat. [téma: Változás...] ! Itt találod-->http://tudatosan.hu/72-nap/ https://www.facebook.com/tudatosan.hu/posts/1080039428716031

 

 

,,Azonban ha egy órán át meditálsz, huszonhárom órán át pedig nem, akkor nem juthatsz el a meditatív tudatosságig. …Szerintem tehát a meditációnak olyannak kell lennie, mint a légzésnek.”

 

Egy buddhista tanár egyszer azt mondta, hogy a mérges kígyó csak akkor mérges, ha közeledsz felé. Ha faképnél hagyod az erőszakoskodót, nem gyáva vagy, hanem okos. (Daniel Gottlieb)

Megtanultam tehát, hogy ne izgassam fel magam, csak azért mert mindenki más izgatott. (Deepak Chopra)

Nem hiszek abban, hogy a szenvedés nemesít. Ahhoz már olyannak kell lenni, hogy nemesíthessen. Akit a szenvedés nemesít, az extra jellem. De mi átlagosokkal számolunk. (Nemes Nagy Ágnes)

Ha egy haragos embernek nektárt adsz, méreggé válik benne, de ha mérget adsz egy megvilágosodottnak, nektárrá változtatja azt. Nem esett nehezemre, hogy higgyek Babának, amikor azt mondta, hogy a szeretet több puszta érzésnél. A szeretetnek hatalma van, hogy változást idézzen elő. (Deepak Chopra)

 

,,Az érett személyiséget dominánsan ,,proszociális” (önzetlen) értékek jellemzik.”

 

,,Én csak egy ember vagyok, aki őszinte és jó akar lenni, és boldoggá akarja tenni az embereket, és megadni nekik az eszképizmus legnagyobb érzését a tehetség révén, amit Isten adott nekem. Ez az, amit a szívem diktál, ez minden, amit szeretnék csinálni. Csak megosztani, adni és mosolyt csalni az emberek arcára és megtölteni a szívüket boldogsággal. …

Gyűlölöm látni a szenvedést. Gyűlölöm látni, hogy az emberek szükségben szenvednek, és úgy érzem, Isten adott nekem egy ajándékot, amit felelősségteljesen arra kell használnom, hogy viszonozzam, és ezt fogom tenni, amíg csak egy fillér van a zsebemben, vagy amíg a Jóisten haza nem szólít.” - Michael Jackson

 

Ki az igazi innovátor? Aki elképzeli, hogy a szemünk előtt lévő dolgok nem véglegesek.

 

Mi lakozik a felszín alatt?

Ma érdemes figyelnünk a bevillanó gondolatainkra és a belső és külső, Minket felkavaró helyzetekre.
Milyen erők munkálkodnak Benned? Miben szeretnél változtatni?
Minden Benned szunnyadó erő, vágy, gondolat, érzés Utat keres az Életedben. De csak akkor jelenik meg a fizikai valóságban, ha már kész vagy rá testi, lelki, szellemi szinten is.
Fénnyel, Szeretettel és Áldással.

https://www.facebook.com/csillagforras/photos/a.171032456295031.44831.168793726518904/1026612694070332/?type=3

 

https://www.youtube.com/watch?v=XtQctsIm1nU Abraham Hicks - Életed körülményei csupán rezgésbeli állapotjelzők

https://www.youtube.com/watch?v=S1CCIp8Ppps Abraham-Hicks - A lelkiállapotod megdöbbentő teremtőereje

https://www.youtube.com/watch?v=w6_05oywFx0 A gondolat hatalma (Végtelen lehetőségek - A gondolat hatalma filmrészlet)

https://www.youtube.com/watch?v=ngQWmkCPmog Pozitív, inspiráló, hasznos, fejlesztő képszövegek

https://www.youtube.com/watch?v=jadBqicePKc Prof. Dr. Bagdy Emőke  Miért fontosak a pozitív megerősítések az életünkben

https://www.youtube.com/watch?v=lvP6fF-qu1g Dr. Domján László: Meghökkentő változások pozitív megerősítésekkel

https://www.youtube.com/watch?v=OOE2w3ec7jM Neked is van kapuőröd! Gabrielle Bernstein személyes coaching videója

https://www.youtube.com/watch?v=zYANN3V-OY0&index=43 Brian Tracy - A negatív érzelmek kiiktatása

https://www.youtube.com/watch?v=T3_Lo6nWwrU Brian Tracy - A stressz és a feszültség kiiktatása

https://www.youtube.com/watch?v=_aNrypW93ds David R. Hawkins - A boldogság Forrása bennünk van.

https://www.youtube.com/watch?v=bexzWqMUjrs The Power of Words / A szavak ereje

https://www.youtube.com/watch?v=4hRjkhP2atc Respect

https://www.youtube.com/watch?v=Qjxk5oz25cg&feature=youtu.be Respect football

https://www.youtube.com/watch?v=nwAYpLVyeFU&list=PLD4970748C58F6B7D&index=4 Így kell szép világot építeni, a figyelmesség ereje.

 https://www.youtube.com/watch?v=7oYWqLcaUjw Érvényesítés 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vNzf2QBlL0Q -MOTIVÁCIÓ- Hogyan maradj nyugodt egy feszült helyzetben? A "kukásautó törvény".

 

https://www.youtube.com/watch?v=2ZPWy-0HKHw Védened kell a tüzedet! - Will Smith motivációs videó

 

https://www.facebook.com/joszomagazin/videos/1981993548530316 Madarat tolláról, embert barátjáról. Válogasd meg, kiket engedsz közel magadhoz! Ezért szabadultam meg a barátaimtól.

 

https://www.facebook.com/peter.szabo.3956/videos/vb.230189540492437/495283927316329/?type=2&theater Minden emberben ott van az ő zenéje, az ő hívó szava… Nem engedem meg, hogy mocskos lábbal végig gázoljanak az elmémen. – Szabó Péter

 

https://www.youtube.com/watch?v=sSNcHCfAI-k Szabó Péter - Az egyedüllét fontossága és a Ferrari - Motivációs videó

 

https://www.youtube.com/watch?v=Oy-o8bybdzk Könyvajánló: Állj félre a saját utadból! Szabó Péter

 

https://www.youtube.com/watch?v=j5eoQpe0ces Te kitől tanultál meg élni? - Motivációs videó Szabó Pétertől

 

https://www.youtube.com/watch?v=YrDJP0rEWtI Jack Ma, Kína leggazdagabbjának tanulságos szavai

 

https://www.youtube.com/watch?v=qy2pGdrv2II Áttörés Egypercesek 3. rész - Hogyan zárd le a múltat?

 

https://www.youtube.com/watch?v=1LgVU5uPK60 Ha haragszol valaki(k)re... - Motivációs videó Szabó Pétertől

 

https://www.youtube.com/watch?v=k4PGCsC7XpI Mit kezdjünk a stresszel? (Homár)

 

https://www.youtube.com/watch?v=WtS1ooB6cHA Egy "hasznos" technika az elengedéshez

 

https://www.youtube.com/watch?v=j8-147-HMOo Almási Kitti - Miért ragaszkodom akkor is, ha nem kellek?

 

https://www.youtube.com/watch?v=UOslgppxNkQ Amire figyelsz, azt erősíted fel

 

https://www.youtube.com/channel/UCd-gjCjAVaL_x872wQL5Fcg/videos Szabó Péter motivációs, inspiráló, jó, hasznos videói

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLD4970748C58F6B7D&disable_polymer=true Szuperjó, pozitív, inspiráló, jókedv, és szerelem videók

 

https://www.youtube.com/watch?v=ONg0a39AZIs Brian Tracy - A sikeres személyiség kialakítása

http://mipszi.hu/pszichologuskereso

https://www.youtube.com/watch?v=ZdRPlEroaYM Manipuláció - emberek gondolkodását hogyan lehet befolyásolni

https://www.youtube.com/watch?v=zVGvfiGJjc0 Testbeszéd szótár - nyugtató gesztus - önsimogatás

A legcsodálatosabb, a legjobb és leghatásosabb orvosság az ember számára az, ha megölelik, ha megértik, ha segítik, ha megnevettetik és, ha szívből szeretik. – Lippai Marianna

 

,,A szeretet nyelve a cselekvés.
A legszebb szavak pedig; az ölelés, simogatás, megnevettetés és mosolyra fakasztás, odafigyelés, meghallgatás, törődés és bátorítás.
Minden nap szánj időt arra, hogy ezen a nyelven szólj azokhoz, akiket az élet neked ajándékozott.”

 

Az emberiség jövője azokon az embereken múlik, akik az igazság alapján állnak, s akiknek életét áthatják azok a magas erkölcsi elvek, melyek a szívet képessé teszik az önfeláldozásig kitartó szeretetre. (II. János Pál)

 

         A fejlett érzelmi képességű embernek nagyobb az esélye a megelégedett, termékeny életre, mert elsajátította azokat a lelki szokásokat, melyek teljesítőképességét fokozzák. Akinek semmi kontrollja sincs érzelmi élete felett, belső csatákban őrlődik, melyek elvonják a koncentrált munkától és a világos gondolkodástól. (Daniel Goleman)

 

Minél fejlettebb lélek valaki, annál kevésbé keresi a maga boldogulását mások boldogulásának a rovására. (Gárdonyi Géza)

 

,,A fejlett érzésvilágú, színes lelkek a kevés szépből is, mely osztályrészül jutott, több gyönyörűséget tudnak kiaknázni a maguk részére, mint azok az átlagemberek, akiknek a szépből bőségesen kijutott, de lelkileg még faragatlanok.”

 

Ha minden 8 éves gyermeket a világon megtanítanának meditálni, egy generáción belül megszűnne az erőszak a világban. (Tendzin Gyaco, a dalai láma)

       

,,A fejlett tudat sokat tanult, fokozatosan növelte rezgési frekvenciáját, életerejét. Megtanulta tisztelni a többi embert, nem hibáztatni őket, békében és harmóniában élni velük. Mivel több igazolt tudás van a birtokában, nemcsak megérti a szeretet jelentését, hanem annak frekvenciáján is éli az életét, hisz már világossá vált számára, hogy csak a szeretet révén válhat szuperlénnyé az ember.”

,,A szereteted kisugárzásával érintsd meg minden ember lelkét.”

 

Minden ember számára mindennapi feladat, hogy harmóniát teremtsen maga körül, ...hogy rendet tartson a dolgaiban és önmagában. Nyugodtabbak lehetnénk mindannyian, ha jobban meg tudnánk becsülni egymást, akik részei vagyunk ugyanannak a világnak. (Korzenszky Richárd)

 

,,Ha bármilyen területen a jelenlegitől eltérő életet akarsz élni, neked magadnak is meg kell változnod. Tanulnod, fejlődnöd kell, meg kell szerezned az általad vágyott élethez szükséges tapasztalatot, bölcsességet és tudást.”

 

,,Minden ember céljai között első helyen szerepel, hogy szeretteit boldoggá tegye – ehhez pedig tudni kell, hogy mi az, ami a másiknak örömet okoz.”

 

Érzik, hogy tiszteletre és szeretetre méltóak, hogy van valaki, aki támogatja,

    megvédi és feltétel nélkül szereti őket.

Mindent bearanyozni: a reggelt, a nappalt, az éjszakát; mindent megérteni: az embert és sorsát; mindent jobbá tenni: először önmagunkat, és általunk a világot. (Tatiosz)

,,Csak rajta,tovább! Ha csak 5 embernek segítesz, nekik az nagy segítség! De tudom, hogy sokan vannak!

 

Szerintem nagyon hasznos kis csoportot hoztál létre! Sok olyan dolog van benne, amit jobb, ha tud az ember és amik igen is segítik a dolgokat!

 

Elolvassák, magukévá teszik. Nem mindig reagálnak-látszólag...De hidd el, amit csinálsz, az jó és helyes!

 

,,Ne függj mások reakcióitól! Járd a saját utadat akkor is, ha eleinte magányosan teszed... Világosságod és szereteted fénye előbb-utóbb köréd gyűjti azokat, akik a Te hullámhosszodra rezdülnek.”

https://www.facebook.com/1398118087170638/photos/a.1398167403832373.1073741828.1398118087170638/1742236606092116/?type=3

 

Szeretném, ha a Varázslat egy új világ kapuját nyitná meg előtted, és örömöt vinne a teljes létezésedbe. Ezt kívánom Neked és a világnak!
Sose feledd: Nálad van a varázspálca! :)

https://www.facebook.com/Egy-Kis-Var%C3%A1zslat-%C3%9At-a-v%C3%A1ltoz%C3%A1shoz-1398118087170638/?fref=ts

,,Fogod tudni, ha jó felé haladsz…

…mert a szárnyaid alá csodás szelet kapsz…”

 

,,40 nap gyakorlás

Miért pont 40 nap?

A tartós változás érdekében. Ennyi nap szükséges ahhoz, hogy elkezdjük leoldani, a gyógyuláson lévő blokkjainkat. Ha igazán, mély hosszantartó változást szeretnél elérni, gyakorolj 40 napig. Kötelezd el magad, és tarts ki 40 napig.”

 

,,Azonban ha egy órán át meditálsz, huszonhárom órán át pedig nem, akkor nem juthatsz el a meditatív tudatosságig. …Szerintem tehát a meditációnak olyannak kell lennie, mint a légzésnek.”

 

,,Kívánom, hogy találja meg a békét, és a szerelmet.”

 

A ,,Gyermek”, ,,Felnőtt”, és a ,,Szülő” éned-et szeretni, biztatni, dicsérni, ..és kedvesnek, gyengédnek kell lenni vele. Puszilni, ölelni, kedvesen-szeretetteljesen érinteni, kedveskedni neki, jól szeretni, ahogy jól esik neki, ahogy kell, ahogy szereti.

…A,,Felnőtt” énedet szeresd jól! Tegyél meg neki mindent most! Legyen boldog, segítsd. Most tegyél meg mindent (érte), hogy boldog legyen - Boldog legyél. Felelős vagy érte. Kötelességed jól bánni vele. Kötelességed boldoggá tenni. A boldogsága a te kezedben van. Te vagy a felelős a boldogságodért,-nem más. Te vagy a felelős a boldogságodért.

 

„Minden ember hercegnek és hercegnőnek születik, amíg szülei, a környezetük, békává nem változtatják őt”

 

Gyermekként, nem a te felelősséged volt a boldogságod -a testi-szellemi-lelki nagyon jóléted, a növekedés, a kiteljesedés megteremtése és fenntartása, de felnőttként te vagy a felelős a boldogságodért, a testi-szellemi-lelki nagyon jóléted megteremtéséért és fenntartásáért, a növekedésért, a kiteljesedésért.

 

Pozitív szavak bősége, a múlt átírása, vizualizáció (jó család, pozitivitás), affirmációk (pozitív megerősítések), testi-szellemi-lelki jó-hasznos táplálékok. (Mj)

 

 

Azt mondják, mindenki olyan társra vágyik, akivel el lehet dicsekedni, de.. ami tuti, hogy olyan társat akar, aki hozzátesz az életéhez. (mj)

 

A fiúk, lányok, férfiak, nők, olyan párt akarnak, aki olyan, akivel el lehet ,,dicsekedni” a barátok, szülők, rokonok felé. Veled el lehet dicsekedni? (Molnár József)

 

 

Képzeld el a jó, nagyszerű, kedves, igazi anyukádat – apukádat – szerelmedet. S légy velük, töltsd velük az időt, beszélgess velük, érzések, érintsd őket, s ők téged.

 

Lásd az a nőt, akiért nem kell megküzdeni. Se a szeretetéért, se a figyelméért, s érezd,,,s könnyebbülj meg, szeress vele lenni, jó lenni vele. (mj)

 

 

A felnőttek nagy százaléka olyan, mint egy gyermek, hagyni kell nyerni, és dicsérni, elismerni kell, mert az önbecsülését kívülről nyeri. (mj)

 

Hallj, mondj olyan pozitív szavakat, mondatokat magadnak, amiket szívesen hallanál másoktól, pl. Jó vagy, Szeretlek, Jó, hogy vagy, Remek vagy, Nagyszerű vagy, Te egy remek férfi / nő vagy, Szép vagy, Nagyon klassz vagy, Szuper vagy, értékes vagy!. (mj)

 

ADJÁL A MÁSIKNAK LEHETŐSÉGET, HOGY DICSÉRHETŐVÉ, FONTOSSÁ, SEGÍTŐVÉ VÁLJON, ÉRTÉKESNEK, SZÜKSÉGESNEK ÉREZZE MAGÁT.

Jó időben jó helyen lenni az érdem, képesség, megfelelő rezgés függvénye, s nem szerencse. (mj)

Tudsz-e jót, szépet, értéket, kellemest hozzá adni az életemhez?

Ha többé, értékesebbé, jobbá teszel, ..teszed az életem, ..ha szebbé teszed az életem…ha tudsz adni az életemhez, …ha értéket, jót, kellemest, szépet adsz az életemhez, akkor gyere. Tudsz-e jót, szépet, értéket, kellemest hozzá adni az életemhez? De ha nem tudsz kellemességet, értéket, jót, szépet adni - az életemhez hozzátenni, akkor minek jönnél? Akkor ne is gyere. (Mj)

 

 

A lényeg a belső megnyílás, a kinyílás..hogy legyen hely neki,.. beengedve..hogy érezze az igazi bizalmat..és az óriási szeretetet..hogy tudja, hogy nagyon nagyon szeretve lesz, van…érezze, hogy nagyon nagyon boldog lesz, van…s hogy nagyon boldoggá fog tenni és nagyon szeretni..szeret. hm..Igen. Szeretni szeret! J Szeretni szeret – szeret Szeretni. (mj)

 

 

Az általam ismert legnagyszerűbb emberek nagyságának és jellemének alapja a kedvességben rejlik. A kedvesség egy olyan útlevél, mely ajtókat nyit meg és barátokat formál. Szíveket lágyít meg és életre szóló kapcsolatokat kovácsol. (Joseph B. Wirthlin)

 

Mindenki úgy él, azt mondja, olyan, amilyen tudat rezgésen-frekvencián van…s nyilván zokon lehet venni, az éppen azon a frekvencián való rezgését, s az ezáltali kijelentéseit..de fölösleges. (mj)

 

Csak egy vélemény, nem muszáj elfogadni, azonosulni vele.

 

Ne süllyedj le a szintjére -- Lelkileg felemelő dolgok, cselekedetek, társaság. (mj)

 

Vedd magad körbe olyanokkal, akik osztoznak az univerzum felé küldött rezgéseidben és meg fogod tapasztalni, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban éred majd el álmaidat és vágyaidat! (Dr. Robert Anthony)

 

 

amilyen-a-gondolatunk--olyan-a-tudatossagunk.jpg

 

Aki helyessé [példamutatóvá] teszi a saját viselkedését, az miért ne vegyen részt a kormányzásban? Aki azonban nem tudja jól irányítani önmagát, hogyan tudna jól irányítani másokat? (Kung fu-ce)

 

Aki szereti (a fiát), megtehetné-e, hogy ne ösztönözze szigorúsággal? Aki hűséges (fejedelméhez), megtehetné-e, hogy ne lássa el tanácsaival? (Kung fu-ce)

 

Egy vezető a mintáin keresztül vezet, akár akarja, akár nem. (Assisi Szent Ferenc)

 

 

,,Az elfogadás szerintem nem azt jelenti, hogy szarunk bele, vagy rá, már bocsi, hanem, hogy megértjük, hogy az a másik valamiért úgy viselkedik, úgy él, úgy cselekszik. És itt jön az elfogadás - hogy akkor is elfogadjam azt az embert, nem azért mert kell, hanem mert egyébként jó barát, de ő másként éli meg, vagy másként fejezi ki, mint ahogyan én azt gondolom.” (H. J.)

 

 

,,Férfi és nő, két ember és két jelleg együttese teremt! Ezért más az olyan család, ahol van egy Apa. Apának lenni felelősség. Apának lenni művészet.”

 

 

,,Az igazi hős nem keresi a hízelgést, pusztán a jóért és az igazságért harcol, mert ilyen a természete.”

 

„Mézzel több legyet fogsz, mint ecettel!… Marhatrágyával még többet.”

 „Minden feladat tökéletesítéséhez a gyakorlás az út.”

 

AZ ÍTÉLET SZÉTSZED, A SZERETET ÖSSZERAK. ...

Ha hozzányúlsz bárki hibájához, csakis akkor teheted, ha nem csupán könyörtelenül szétszeded, de össze is tudod rakni.

Az ítélet szétszed, a szeretet összerak.

De ha ott hagyod, ízekre szedve, olyan, mintha megölted volna.

(Müller Péter)

 

 

Egy baráti jó szó elűzheti a depressziós lelkiállapotodat. Egy szép zene is néha. S főleg egy ölelés. Megváltoztathatja rossz hangulatodat, amelyben sokáig benne maradhatsz. Néhány jó szó felébreszthet, megváltoztatja lelked időjárását.

Áldottak a jó barátok! A derűs emberek. A fölemelő zenék! A jó akaratú emberek, akik segítenek élni.

Dobd el azt a könyvet, bármilyen okos is, ha lever, és ne hallgass olyan zenét, amely nem ad örömöt, eksztázist. Ne hallgass semmire, ami nem emel fel, nem visz át egy rossz valóságból a jó valóságba. (Müller Péter)

 

Csak aki önként jön, az tartozik hozzád. Semmiféle befolyás (rábeszélés, ígéret, fenyegetés, csábítás, lelki "ráhatás", térítés stb.) nem helyes.
Így jön létre az igazi közösség, ahová úgy tartozik mindenki,
hogy megőrzi saját egyéniségét. Ez a sokszólamú harmónia titka.
Aki nem ide tartozik: menjen el.
„Ha nem tudsz szeretni - mondja Nietzsche -, menjél tovább!"

Müller Péter /Jóskönyv/

,,A tudás erő; ha a legjobban akarunk dolgozni, értenünk kell, ha pedig érteni akarunk, tanulnunk kell.

A bölcs ember tudja, miképpen élhet békében és boldogan, mert élete összhangban van Istennel. Mindent értve, mindennel együtt érez; minden önzést maga mögött hagyott, és csak azért él, hogy segítsen és áldjon."

"A szíved kellős közepén kezdődik az élet.
Ez a földön a legszebb hely."

~Rumi

 

"Az antropológusok szerint pl. a Kalahári-sivatagban (a Föld talán leglehetetlenebb élőhelyén) élő busmanok napi 1,5-2 órát „dolgoznak”, azaz ennyi idő szükséges számukra az életfeltételeik biztosítására. Valamit nagyon rosszul tudunk, ha sokkal jobb természeti feltételek mellett napi 10-12 órát kell dolgozzunk… Mit csinálnak busmanjaink a maradék időben? Ahogy a legendás „Istenek a fejükre estek” című filmben is láthattuk, beszélgetnek, viccelődnek, zenélnek és táncolnak, vagyis – velünk ellentétben – élnek!’

https://www.facebook.com/molnar.jozsef.3557/posts/1340837859315510

 

Úgy élj, hogy visszanézhess. Ne haraggal, hanem örömmel forgathasd át emlékeidet, visszafelé. Nehogy sajnálkoznod kelljen... Okosan élj. De főleg: szépen. Gazdagon, ne a szó anyagi értelmében, hanem szellemeikben. (Hankiss János)

 

 

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu mantra

„Az összes élőlény a földön boldog és szabad akar lenni, ezért a gondolataimmal, szavaimmal és tetteimmel azt kell cselekednem, hogy minden és mindenki boldog és szabad lehessen.”

Ez a mantra arra emlékeztet, hogy a kapcsolatnak köztünk, és a többi élőlény között , gyümölcsözőnek és előnyösnek kell lennie mindenki számára, mert e nélkül nem tapasztalhatjuk meg az igazi boldogságot. Mikor imádkozunk, ne csak saját magunkra gondoljunk, hanem az egész mindenségre, az állatokra, növényekre is.

 

Shanti mantra

„Az Úr óvjon és áldjon meg. Hálás vagyok a mindennapi eledelünkért, és az ebből kapott energiát a más emberek megsegítésére fordítom. A tanulásnak eredménye kell legyen, és a tudásomat mások szolgálatába állítom. Nem fordulok soha másik ember ellen. Ember, béke önmagammal, béke a természettel, béke az isteni szentségekkel.”

Forrás: http://filantropikum.com/5-osi-szanszkrit-mantra-amely-jo-iranyba-tereli-az-eleted/

 

 

 

,,…bennünk van a természet szeretete. Többszörösen is érdekünk, hogy támogassuk ezt az ösztönt. Ez érdeke az egyénnek, mert ha erősítjük, támogatjuk azt, amit magunkkal hoztunk, akkor kiegyensúlyozottabbak leszünk, mintha elnyomjuk, visszaszorítjuk magunkban. Lelki egyensúlyunk lesz jobb. Továbbá hallatlanul sokat kap az, aki nem csupán a művi környezetben, gépekben, szerkezetekben leli örömét, hanem a természetben, a madár énekében, egy fa árnyékában, a folyó tiszta vizében, a kabócák zenéjében is. Lelkileg egészségesebbek azok, „akik szeretnek sétálni és megállni, csodálni, gyönyörködni a Földben és az életben, amelyet hordoz, és elgondolkodni jelenlétünk következményein". (György Lajos)

 

,,Ha megfelelő önismereted van, képes leszel az önmegvalósításra is.”

 

,,Már egy ideje vezetek spirituális naplót, igyekeztem magamból mindent kiírni.

Ha volt valami feszültség bennem, inkább leírtam először a naplómba, hogy a kommunikációm bárkivel már tisztábban, zavarok nélkül, tudatosabban történhessen. Ez a gyakorlat arra is jó, hogy észrevedd a reaktív mintáidat.

Egy ilyen jelentős esemény képes egy csomó rég elfeledett, vagy eddig még fel sem bukkanó félelemet felhozni bennünk, amiket, ha képesek vagyunk újra-és újra megfigyelni, a szándékunk és tudatosságunk elengedhetünk.” – Domján Mia

 

,,Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik.”

 

Hidd el, az idő a legértékesebb kincsed. Ha rájössz, mekkora csoda vagy, és micsoda erő rejlik Benned, nem fogod az idődet pazarolni méltatlan emberekre és helyzetekre.
Amikor tudod, hogy a legjobbat érdemled mindenből, meg is fogod kapni.
Nem arra születtél, hogy mások életét éld. …
Te egy különleges, egyedi tapasztalásokkal rendelkező lélek vagy. Aki nem látja Benned a csodát, és a pótolhatatlanságot, azt engedd tovább sétálni.
Annál az embernél állj meg, aki tudja, hogy mindig melletted akar lenni, mert Téged senkivel és semmivel pótolni nem lehet.
Akinek már az is maga a csoda, hogy létezel. Neki adj az értékes idődből!

-Mohácsi Viktória-

 

,,Minden ember, aki Téged bánt, Önmaga boldogtalanságát nyilvánítja Feléd. Az ember, aki harmóniában van Önmagával, nem érez belső kényszert mások megalázására. Ezek az emberek saját egykoron elszenvedett, és fel nem dolgozott sérüléseiken próbálnak revansot venni. Ahelyett, hogy Önmaguk gyógyításán fáradoznának, igyekeznek beteggé tenni környezetüket is. Ez mind saját félelmeikből és boldogtalanságukból fakad. Hidd el, ezeknek az embereknek van a legnagyobb szükségük arra, hogy szeressék őket. Hiszen ők gyűlölik magukat.

Azok, akik önmagukat szeretik, képesek szeretni embertársaikat is. Tiszteld a lényed annyira, hogy nem hagyod Magad megalázni. És higgy annyira a másikban, hogy képes Önmaga sérüléseit begyógyítani. Bocsáss meg, hogy eddig sebezhető és támadható voltál. Kiállni Önmagadért, nem hagyni, hogy kizökkentsenek a harmóniából, és megbocsátani! Ebben van az igazi szabadság!"

,,Legyen jólét, béke, egészség és nyugalom, mindenki érje el a boldogságot és a bőséget.”

 

,,Az egyetemes béke, és szeretet csakis úgy jöhet létre, ha előbb mindenki magában teremti meg azt. Akkor képes szabaddá válni a lelked, ha összhangba kerülsz önmagaddal – vallja Tina Turner, mint a spirituális tanítók általában.”

 

 

,,Mindenki arra vágyik, hogy elfogadják, szeressék, és elismerjék.”

 

,,Adni magamból, másoknak. A sötétségben lámpaként megjelenni és utat mutatni. Tanulni és tanítani.”

 

„Az eredendő fény, ami mindannyiunkban ott van” – Interjú a világhírű mantraénekessel, Snatam Kaurral

 

Liane Buck: Mi az Original Light és ezen belül is, mit jelent neked ez a kifejezés?

 

Snatam Kaur:

A könyv címének azért éreztem tökéletesnek az Original Light kifejezést,

mert ez nagyon jól leírja, hogy mi történik minden reggel, amikor elvégzem a meditációs gyakorlatomat: ilyenkor mindig behívom és összegyűjtöm a fényt, ami különféle forrásokból érkezik.

 

Néha a meditációim során úgy érzem, hogy szükségem van arra, hogy ez a fény átöleljen.

Máskor arra van szükségem, hogy felemeljen, és tisztábban, magasabb perspektívából lássam az életemet.

Mindig ezen a két módon érzékelem a fényt: vagy átölel vagy felemel, kiemel a problémáimból.

 

Azt gondolom, könnyen elfeledkezünk a lelkünk természetéről, a szellemünk természetéről és arról is, hogy ebben az értelemben mindannyian összekapcsolódunk. 

 

A címben az „eredeti” szó erre az eredendő fényre utal, az én legbelső lényegére, ami mindannyiunkban ott van, és amelynek rezgése szerint valóban élhetjük, élhetnénk az életünket. Ez egyfajta emlékeztető önmagunkra. A kifejezés nekem is egy emlékeztető, ami erre a belső lényegre, a valódi énre emlékeztet, amihez minden nap hozzáférhetek.

 

Liane Buck: A gyakorlást ajánlott reggel elvégezni, vagy lehet bármikor a nap folyamán? Ha mondjuk valaki nagyon elfoglalt reggelente vagy nem tudja beiktatni a nap kezdetén a gyakorlást, megcsinálhatja délután is?

 

Snatam Kaur: Igen. A könyvben van egy olyan fejezet, hogy „Az Én jelenléte”. Ebben beszélek arról, amit én „minimum szintnek” nevezek.

 

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy legyél tisztában azzal, neked mire van szükséged az életedben, a mindennapjaidban ahhoz, hogy egyensúlyban legyél, hogy a középpontodban legyél. Ezt hívom a minimum szintnek.

Számomra a minimum szint napi 30 perc jóga, minden áldott nap, ami tényleg segít kiegyensúlyozottnak maradnom, és innen építkeznem. Ezért  ösztönzöm az embereket is erre.

 

….

De visszatérve az eredeti kérdésedre,

a reggel azért nagyon jó a gyakorláshoz, mert így úgyszólván beállíthatod az egész napod rezgésszintjét.

A reggeli gyakorlás lehetővé teszi, hogy az egész napodat a fény és az öröm frekvenciáján éld meg.

Emellett tisztítja az elmúlt életek karmáját, a negatív cselekedetek hatását is.

Liane Buck: A napi két és fél óra gyakorlással nemcsak magadat változtatod meg.

Azzal, hogy magadon dolgozol, közvetett módon elősegíted azt is, hogy mindannyian jobb életet élhessünk itt a Föld bolygón, hiszen egyfajta példaképpé, fénysugárrá válsz a többiek számára. A Vízöntő Sadhanát elvégezni tulajdonképpen önmagában egy Seva (széva, vagyis „önzetlen szolgálat”).

Snatam Kaur: Igen, de én szeretem ezt. Jó dolog, hogy szentséges környezetet tudunk teremteni az otthonunkban, a közösségeinkben, ennek pedig valóban a napi spirituális gyakorlás a kulcsa.

A mi hagyományunkban, a kundalini tradícióban a „dasvandh” eszményéhez tartjuk magunkat: ez azt jelenti, hogy az időd, energiád és pénzed 10%-át a közösség javára fordítod.

 

Snatam Kaur: Úgy érzem, ha valakiben megvan a tiszta szándék, valóban az a legfontosabb aspektus, és a legfontosabb energia, ami gyógyulást, fényt és szeretetet hoz az illető életébe.

 

Forrás és a teljes cikk:http://www.namaste-elmeny.hu/az-eredendo-feny-ami-mindannyiunkban-ott-van-interju-a-mantraenekes-snatam-kaurral/

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZLwIlGoqXNM Rúzsa Magdolna & Fool Moon - Ha eljönnek az a angyalok (M1 Legenda - LGT est)

 

 

,,Az igaz Szerelem kapcsán

 

- Azt mondják minden a megfelelő időben jön...!

 

- Igen a megfelelő időben jön, ha a két rezgés egy szinten van...de jobb lenne hamarább...

 

- Nem adják , azt mondják Rengeteg belső munka, stb kell hozzá....! Nem egyszerű, de megéri.

 

- Igen, sok belső munka kell, ha nagy az eltérés fizikailag, lelkileg köztük..még....sok minden rakódott ránk az életben, ami a lelkünk fényét, ismerőségét eltakarta..vagyis nálam..kell tisztulni.. fejlődni.”

 

Nehéz ügy a bátorság. Tegyük mindig azt, amit a mások mondanak?

Bármelyik bolond lehet bátor, de a becsület más. Az az igazi oka annak, hogy valamit megteszünk vagy nem. Megmutatja, kik vagyunk, és talán azt is, kik akarunk lenni. Ha valaki úgy hal meg, hogy valami fontosat tesz, akkor a becsület és bátorság is jellemzi, ami azért elég jó. Szerintem erről írt a költő: hogy reménykedjünk a bátorságban, és igyekezzünk a becsület felé. És imádkozzunk azért, hogy aki megmondja, mit tegyünk, szintén rendelkezzen mindkettővel. (A szív bajnokai film)

Elsősorban a becsületed határozza meg, hogy mit csinálsz, vagy éppen mit nem. Ez vagy te, vagy azzá tesz, aki szeretnél lenni. (A szív bajnokai film)

 

,,Az öröm és az elismerés nagyon fontos.”

 

,,Az öröm az egyik legfontosabb az iskolában.”

 

,,A kutatások azt bizonyítják, hogy minél többet beszélsz a gyerekedhez, az annál hamarabb fog megtanulni beszélni. Ha gyakran olvasol fel neki, bevonod őt a háztartási tevékenységekbe és a társaságba, akkor sokat segítesz neki a nyelvvel való megismerkedésében. Az ismétlés a kulcs, szóval ne lepődj meg, ha ezerszer is ugyanazt a mesét, dalt, szavakat akarja meghallgatni.”

 

- Mester, mi a boldogság titka?
- Ne vitatkozz idiótákkal.
- Én nem gondolnám, hogy ez lenne a titok.
- Igazad van. - mondta a mester.

 

,, Hozzám tiszta szívvel, hittel, kedvesen és őszintén fordulj és főként bizalommal. Én is ilyen vagyok!”

 

,,Az élet tül rövid ahhoz, hogy veszekedéssel és harcokkal töltsük ki. Nézz körbe és számold meg az áldásokat az életedben. Szeresd a családodat, a barátaidat, akikre mindig számíthatsz. Mosolyogj gyakrabban és minden napból hozd ki a legtöbbet.”

 

,,Minden, amit szépnek látok, növeli lelkem világosságát. Erősebb, jobb, istenibb vagyok tőle.”

“Minden ember olyan, mint egy mágnes.
Magához vonzza saját maga tükörképeit.”(Dr. David Hawkins pszichiáter, fizikus és kutató)

 

Azt hiszem, az az ember igazán fontos a számodra, akit elsőként hívsz, ha valami baj, bánat ér. Aki előtt nem szégyenled a fájdalmad, akiről tudod, hogy támaszt nyújt, vigasztalást ad..aki egyszerűen ott van akkor is, amikor a világ darabokra hullik körülötted. Igen, vannak emberek, akiket földi őrangyalnak kapunk, lelkünk, szívünk őrizőjeként. (Jurák Kata)

 

,,Aki szeret téged, az mindennap arra törekszik, hogy boldoggá tegyen!”

 

 

Nekem olyan pár kell, aki tényleg nekem való, hozzám illik, aki tényleg jó nekem.

 

Szeretlek, szeretettel vagyok irántad.

 

Szeretem, hogy segíthetek ennyi embernek.

 

 

Hiszek abban, hogy Magyarországon a teljesítmény számít, hiszek abban, hogy az elvégzett munka elnyeri méltó jutalmát, hiszek abban, hogy a nehézségeken valódi nemzeti összefogással úrrá leszünk, hiszek abban, hogy minden itt élő állampolgár magyarsága ugyanannyit ér, és hiszek abban, hogy munkámmal hozzájárultam és a jövőben is hozzájárulhatok hazám boldogulásához. (Alföldi Róbert)

 

 

,,A polgármester hozzátette, Magyarország szerinte akkor lesz sikeres, ha ember és ember között nem a származás, nem a világnézet, nem a vallás, nem a pártállás, hanem a tudás, a tehetség és a munka tehet csak különbséget.”

 

 

„Elmondom mi számít - szerintem. Hogy ne keseredjünk meg. Hogy bátor szívvel éljünk. Hogy édes legyen az álmunk. Hogy bízzunk a jóban. Hogy ne csapjuk be magunkat. És hogy ne hibáztassunk másokat. Mert aki boldogtalan, annak senki nem oldhatja meg az életét helyette. Aki meg boldog, az igyekezzen másnak is adni belőle. ...

Azt mondják, ott az otthon, ahol a szív. Igaz, de hozzáteszem: ott az otthon, ahol lehet szépen, szeretetben, boldogságban élni, vállalva azt, aki vagy, törekedve a közös jóra.”

 

Aki Belső Templomába hazatalál, azt kívülről érkező széllökések már nem tudják eltéríteni.

(Zentai Anna)

A buddhizmus szelleme, mindennél inkább a harmónia és egység értékeléséről szól, amiben másokat tisztelünk és elfogadunk ahelyett, hogy elítélnénk. A kezdetek óta ez a buddhista út, és ez a valódi buddhizmus. (Shinjō Itō)

A feminizmushoz nem köthető háború. Nem végezte ki ellenzékét. Nem állított fel koncentrációs táborokat, nem éheztette ki ellenségeit, nem folyamodott kínzásokhoz. Harcait az oktatásért, a szavazati jogért, jobb munkakörülményekért vívta... a közbiztonságért az utcákon... a gyermekvédelemért, közjólétért... nemi erőszak áldozatainak segítéséért, menekült nők támogatásáért, törvényreformokért. Ha valaki így szól: „ó, én nem vagyok feminista”, mindig felteszem a kérdést: „miért, mi ezekkel a problémád? (Dale Spender)

Minden ember feminista, aki elismeri, hogy a férfi és a nő egyaránt ember, s emberségében egyenlő minden tekintetben. (Gloria Steinem)

Lehetetlen úgy sikereket elérni, ha a társadalom felét visszahúzzák. (Malala Yousafzai)

A nők oktatása és felszabadítása világszerte egyetlen eredményt hozhat csupán: egy elfogadóbb, toleránsabb, igazságosabb, békésebb és gondoskodóbb életet mindannyiunk számára. (Aung San Suu Kyi)

A feminizmus nem arról szól, hogy erőssé tegye a nőket. A nők már most is erősek. Arról szól, hogy a világ másképpen érzékelje ezt az erőt. (G.D. Anderson)

A jövő teljes egészében attól függ, hogy mit teszünk nap mint nap. Egy mozgalom lényege annyi, hogy emberek mozognak... együtt. (Gloria Steinem)

Az a legfontosabb, hogy mélyen szálljunk magunkba és felfedezzük a bennünk rejlő buddha szerető kedvességét és együttérzését – a felébredt természetet, mellyel mindannyian rendelkezünk. (Shinjō Itō)

 

,,Az öröm és az elismerés nagyon fontos.”

 

Az öröm az egyik legfontosabb az iskolában.

 

,,Csak azt mondd ki, ami erényedre válik."
(Guru Nanak)

 

Váljunk buddháva….mert aki buddha, az tényleg teljesen elfogadó, tényleg feltételek nélkül szeret, s még ráadásul önmaga is. (Molnár József)

 

,,Ha jól meditálunk és a tudat feltételektől nem függő állapotából cselekszünk, nincs vége annak a jónak, amit átadhatunk másoknak. A legvégső bizonyosság megosztása, ha a melegségünket adjuk a lényeknek, mely a legnagyszerűbb ajándék.”

 

 

,,Az ősi időkben az emberek egy sokkal magasabb tudati szinten léteztek.

Képesek voltak bármiből energiát nyerni. Gyakorlatilag eggyé tudtak volna válni a minket körülvevő végtelen energiamezővel.”

 

,,Az ember végül rádöbben, hogy egész életében csak az volt az igazán értékes, örömteli és jó, amikor szeretett, és szerették." (Müller Péter)

 

,,A jó időkben együtt nevettek, a rossz időkben támogatjátok egymást.

Ez egy örökké tartó barátság.

Mindig különleges helyet fog elfoglalni a szívedben,

Nagyon közel álltok egymáshoz, így túl sokáig semmi sem választhat el titeket. Összetartoztok, mint az óceán és a meleg szellő!”

 

akkor a kapu nélküli kapu könnyedén kinyílik előtted.

 

,,Szavaiból egy csodálatos, szellemi alkímia képe bontakozik ki, és aki megtalálja a kulcsot szavai benső értelmé­hez,

behatol a szavak mögötti szavakkal kifejezhetetlen valóságba.”

 

,,…mindannyian fénylelkek, szeretetlények vagyunk, akiben ott lapul a fény, és a szeretet. Csak növelnünk kell ittlétünk alatt, és vigyáznunk arra, hogy ne aludjon ki a láng.”

 

,,A tantra az életet úgy fogja fel, mint a fizikai és a mentális hullámok párhuzamos működését, amit az életenergiák hangolnak össze.”

 

,,A Három Világot beragyogó

Legfelsőbb Fény

Világítsa meg tudatunkat

és irányítsa értelmünket

az erényesség útjára!”

 

Minden virág elmond valamit a földről, mely őt növekedéshez segítette,

s a fényről, mit beleszőtt önmagába.

Ugyanígy vallanak tetteink is magunkról. (Szent-Gály Kata)

 

 

Boldogságot teremt, ahogy a másik emberre nézel, mosolyogsz, és másokról gondoskodsz. (Nhat Hanh Thich)

 

Ehhez tartom magam..... ;)

"Az egyetlen bizonyíték, ami valaki ellen vagy mellett szól, az az, hogy a közelében süllyed-e vagy emelkedik az ember."

(Robert Musil)

 

Hiszem, hogy a társadalom minden szintjén - családi, törzsi, nemzeti és nemzetközi - a kulcs a boldogabb és még sikeresebb világhoz a kegyelem gyarapodása.

Nem szükséges, hogy vallásosak legyünk, arra sincs szükség, hogy egy ideológiában higyjünk. Mindössze annyira van szükségünk, hogy jó emberi tulajdonságokat fejlesszünk ki. (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

Ha a világon minden 8 éves gyereket megtanítanánk meditálni, egy generáción belül eltűnne az erőszak a Földről. (Dalai Láma)

 

A nevelésnek összhangban kell lennie a gyermek alapvetően jó természetével. A legfontosabb, hogy szerető és gyengéd légkörben nevelkedjen. Bár ideális esetben az emberi tulajdonságok párhuzamosan fejlődnek a jósággal, ha választani kellene az általános jellemvonások és a jóság között, ez utóbbit kellene választani. (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

Az ember valódi lényege a jóság. Vannak más, a nevelésből és a tudásból eredő jó tulajdonságok, de alapvető fontosságú, ha igazán emberi lényekké szeretnénk válni és értelmet akarunk adni létezésünknek, hogy szívünk jó legyen. (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

Mivel mindannyian ezen a kis bolygón osztozunk, meg kell tanulnunk békében és harmóniában élni egymással és a környezettel. Ez nem csak egy álom, hanem szükségszerűség. (Tendzin Gyaco)

 

Ez az én egyszerű vallásom. Nincs szükség templomokra, nincs szükség bonyolult filozófiára. A szívünk és az agyunk a templom, a kedvesség a filozófiánk. (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

„Ahol szeretet van, remény is van igazi családok, testvériségek, nyugalom és béke megteremtéséhez. Ha a szeretet a gondolataidban elvesztődött, ha másokra továbbra is ellenségként tekintesz, akkor nem számít mennyi tudásod van, vagy milyen képzettséged, nem számít mennyit fejlődtél anyagilag, hiszen csak a szenvedésben és zavartságban lesz osztályrészed.” – Dalai Láma.

 

 

,,Buddha emberi lény, akiben rengeteg a megértés és a szeretet. Akiben sok az együttérzés, a megértés és a szeretet, az csodákra képes. Buddha azt mondta: a legnagyobb csoda az emberek tanítása és átalakulásának segítése, és ő mindennap megteszi ezt a csodát.” (Buddha élete)

  

Az eredeti (ősi) buddhizmus két fő erénye a maitrí („barátságos érzület”, szeretet) és a karuna (részvét) volt, amely a szolidaritás érzésén alapul.

 

,,A jó szándék nem vallás kérdése.”

 

,,Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, ha tudjuk, hogy a Hit, Szeretet, Hála, és Ítélkezés-mentesség, mint lelkiállapot, olyan kémiai folyamatokat képes elindítani az emberi agyakban és kvantum szinten a világban, amelyek nagyban befolyásolják az életben való boldogulásunkat, hogy ne ez legyen a legfontosabb elsajátítandó tantárgy az iskolában. 
És ez teljesen független a vallásoktól is.”

A buddhizmus szelleme, mindennél inkább a harmónia és egység értékeléséről szól, amiben másokat tisztelünk és elfogadunk ahelyett, hogy elítélnénk. A kezdetek óta ez a buddhista út, és ez a valódi buddhizmus. (Shinjō Itō)

Az a legfontosabb, hogy mélyen szálljunk magunkba és felfedezzük a bennünk rejlő buddha szerető kedvességét és együttérzését – a felébredt természetet, mellyel mindannyian rendelkezünk. (Shinjō Itō)

Amikor a buddhisták azt mondják: „Buddham Saranam Gachchhami, Dhammam Saranam Gachchhami, Sangham Saranam Gachchhami”, az ima igazi jelentése a következő: az elméteket fordítsátok az erkölcs felé. Az erkölcsnek a társadalom szolgálatára kell irányulnia. Amikor ez teljesül, a társadalom megtisztul. (Sri Sathya Sai Baba)

Amikor az elmét a szeretet tölti be, akkor teljessé válik. (Sri Sathya Sai Baba)

Ha az emberek közt élsz, vedd ki magad részét, becsületes, jogos, küzdelemből. Állj a védtelenek, gyengék közé; az erősek hatalmasok oldalán harcolni nem virtus. (Benedek Elek – Testamentum)

A munka a láthatóvá tett szeretet. És ha nem tudsz szeretettel munkálkodni, hanem csak utálattal, akkor jobb, ha otthagyod munkádat, és leülsz a templom kapuja elé, és alamizsnát kérsz azoktól, akik örömmel munkálkodnak. Mert ha közönnyel sütöd a kenyeret, keserû kenyeret sütsz, amely az ember éhének csak felét mulasztja el. És ha utálattal sajtolod a szõlõt, utálatod mérget párol a borba. És énekelj bár úgy, mint az angyalok, ha nem szeretsz énekelni, dalod süketté teszi az emberek fülét a nappal és az éjszaka hangjaira. (Kahlil Gibran: A próféta)

 

Lassan fokozatosan meg fogod tanulni lecsendesíteni magad, és azután megosztod a békét a világgal. (Szvámi Véda)

  

Hagyni, hogy agyunk "megpihenjen", a meditáció kulcskifejezése, ahogy Buddha is tanácsolja: "Meditációs gyakorlatod során semmit sem szabad ráerőltetned elmédre, de ne is hagyd, hogy elkalandozzon."
A nyugodt és csendes elmével elért békesség egyfajta ragyogást és fényességet, a boldogság érzését árasztja. Ez nemcsak nekünk nagyon jó, de a körülöttünk levőknek is sokat segíthet, hiszen nyugalmunk, belső vidámságunk betölti a levegőt, és ezáltal mások is részesei lesznek.
(Dr. Pema Dordzse)

 

A meditáció azt jelenti, hogy önmagad vagy, a szeretet pedig azt jelenti, hogy megosztod magadat valaki mással. A meditáció adja a kincset, amelyet a szeretet segítségével osztasz meg másokkal. Ez a két legalapvetőbb dolog, minden más lényegtelen. (Osho)

 

A bolygók a Nap körül, az emberek a derűt és kiegyensúlyozottságot sugárzó egyének körül keringenek. (Meg Cabot)

,,A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná!” (Lev Tolsztoj)

buddha: ,,megvilágosodott", ,,felébredett", a legmagasabb rendű tudatszint csodás állapotát tartósan elért ember.

,,A jó példa ragadós, továbbhullámzik, és rendkívüli építő tapasztalat.”

 

Váljunk mindannyian, mindörökre buddhává! Ámen!!! (Molnár József)

 

,,A boldog párkapcsolat titka nem az, hogy kritizáljuk a másikat, hanem hogy elmondjuk, hogy mit szeretünk benne.

Szeretem benned azt, hogy..

Szeretem, amikor…

Szeretem…”

 

Érezd szeretettnek magad.

 

Találkoznak valakivel, s az illető felébreszt lelkükben egy érzést. Megnyílik a szív, és rögtön szebbnek látják a világot. Hirtelen minden színes lesz, élettel teli. Boldogság illata terjeng a levegőben. Boldognak lenni pedig jó dolog. Ilyenkor szeretjük önmagunkat. - Mohácsi Viktória -

 

,,A jót el kell ismerni, annál inspirálóbb kevés dolog van.” (H. J.)

 

,,Minden nő harmonikus párkapcsolatról, szép családról és egy olyan karrierről álmodik, amiben kiteljesedhet.”

 

Ébreszd Fel a Benned Rejlő Napot! Süss Száz Ágra!

 

A szeretet melegségét átadni, éreztetni a másik emberrel, az egy nagyon szép, nagyon kellemes élmény, érzés mindkét félnek. (mj)