Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A negatív érzelmek kiiktatása

 

Zavaró, negatív érzelmek megoldása.

            Felelősség vállalás hiánya - Negatív érzelmek (Az én felelősségem, én vagyok a felelős, szeretem magam).

            Ne azonosulj a negatív érzelemmel.

            Szakítsd meg a gondolatmenetet.

            Légzéstechnikák.

            Kerüld el a negatívat.

            Ne menj bele.

            Ne keveredj bele.

            Ne adj neki energiát.

            Engedd el.

            Mintha egy filmet láttál volna.

            Vádaskodás.

            Hibáztatás.

            Ítélkezés.

            Helyettesítés törvénye.

            Önmagunk iránti szánalom.

            Önmagunk és más tanácsadók.

            A valóság újraírása.

            Pozitív elme, pozitív mentális képek, vizualizáció.

            Vitaminok és ásványi anyagok hiánya.

            Aminosavak.

            Teák, zöldségek és gyümölcsök, omega-3 zsírsavak. gyógy-, androgén-, erősító gyógynövények stb.

            Színek.

            Csakrák.

            Megfelelő idejű mozgások és helyes testtartás, légzés.

            Maradj a jelenben.

            Ne ítéld meg, maradj csak szemlélődő.

            Maradj önmagadban.

            Hasi légzés.

            Lazulj el.

            Figyeld meg.

            Negatív érzést/tapasztalatot átalakítani pozitívra. Nemesítsd meg az érzést, az érzelmek alkímiája.

            A cél fókusza.

            Koncentrálj arra, ami el akarsz érni, pozitív gondolatok fókusza.

           

 

 

Az érzelem általában egy fölerősített és energetizált gondolatmintát képvisel, és mivel gyakran hatalmas az energiatöltése, ezért eleinte bizony nem könnyű a jelenben maradni, hogy megfigyelhesd.

Át akarja venni az uralmat fölötted, és ez általában sikerül is neki - kivéve, ha elegendő jelenlét van benned.

Ha jelenlét híján tudattalanul azonosulsz az érzelemmel - ahogy az történni szokott -, akkor ideiglenesen az érzelem leszel „te”.

Gyakran ördögi kör alakul ki gondolkodásod és az érzelem között; azok egymást táplálják.

A gondolatminta önmaga fölnagyított reflexióját teremti meg érzelem formájában, és az eredeti gondolatmintát az érzelem rezgő energiája folyamatosan táplálja.

Az érzelmet kiváltó helyzeten, eseményen vagy személyen való tartós töprengéssel a gondolat energiát táplál az érzelembe, ami viszont energetizálja a gondolatmintát, és így tovább.

 

Alapvetően valamennyi emóció egyetlen ősi, differenciálatlan érzelem különböző változata, amely a néven és formán túli lényed tudatának elvesztéséből ered. Differenciálatlan jellege miatt nehéz olyan nevet találni, amely pontosan leírná ezt az érzelmet. A „félelem” szó megközelítőleg megfelelő lenne rá, de a folyamatos fenyegetettség érzetéhez még az elhagyatottságnak és a teljesség hiányának a mély érzése is hozzávegyül. Legjobb ezt a differenciálatlan alapérzelmet egy hasonlóan differenciálatlan fogalommal illetni: nevezzük hát egyszerűen „fájdalomnak”. Az elme egyik fő feladata, hogy harcoljon ezzel az érzelmi fájdalommal, hogy megszüntesse azt - részben éppen emiatt zakatol szüntelenül -, ám mindössze annyit tud elérni, hogy időlegesen elfedi. Történetesen minél jobban küszködik az elme, hogy megszabaduljon a fájdalomtól, az annál intenzívebbé válik. Az elme soha nem találhatja meg a megoldást, és nem is engedheti meg neked, hogy te megtaláld, mert ő önmaga lényegi része a „problémának”. Képzelj el egy rendőrtisztet, aki megpróbál elfogni egy gyújtogatót, miközben ő maga a gyújtogató!

 

Nem szabadulhatsz meg ettől a fájdalomtól, amíg föl nem hagysz azzal, hogy éntudatodat az elméddel, vagyis az egóddal való azonosulásból származtasd. Amint ezt megteszed, az elme uralma megdől, és a Lét - valódi természetedként - feltárja magát. (Eckhart Tolle - A Most hatalma) Forrás: http://szeretni.elet-orom.hu/hu/?i=most_hatalma-2

 

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag-es-siker-3.html

 

 

vonzas-torvenye---pozitiv-erzelmek-atelese.jpg

 

Életed körülményei csupán rezgésbeli állapotjelzők

https://www.youtube.com/watch?v=XtQctsIm1nU

 

Meghökkentő változások pozitív megerősítésekkel

https://www.youtube.com/watch?v=lvP6fF-qu1g

 

 

14370173_1111336272253013_7936776186942449088_n.jpg

inspiralo-emberek--kornyezet--pozitiv-etkezes-es-gondolatok--tettek.jpg

 

 

 

a-pozitiv-erzesek-es-energia--a-pozitiv-kijelentesek.jpg

 

 

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.

Amíg nem tudsz hozzáférni a most erejéhez, addig minden érzelmi fájdalmad, amit csak átélsz, részben tovább él benned. Egybeolvad a múltban fölgyülemlett, mar benned lévő fájdalommal, s betelepszik elmédbe és testedbe.  …Ez a fölgyülemlett fájdalom negatív energiamező, amely elfoglalja testedet és elmédet…

Kapd el fájdalomtestedet szunnyadó állapotából való fölébredése pillanatában! A fájdalomtest életben akar maradni, mint minden létező lény, és csak úgy képes erre, ha rávesz, hogy tudattalanul azonosult vele.

 

Akkor aztán fölkelhet, átveheti fölötted a hatalmat, „ő lesz te", és rajtad keresztül élheti világát. Csak rajtad keresztül szerezheti meg „táplálékát". Minden élmény hizlalja, amely saját energiafajtájával rezonál, bármi, ami valamilyen formában további fájdalmat hoz létre: a harag, a destruktivitás, a gyűlölet, a gyász, az érzelmi dráma, az erőszak, sőt, még a betegség is. Eluralkodása esetén a fájdalomtest tehát olyan helyzeteket hoz létre az életedben, amelyek saját energiafrekvenciáját tükrözik vissza, hogy ezekből a helyzetekből táplálkozhasson. A fájdalom kizárólag fájdalomból táplálkozhat. A fájdalom nem táplálkozhat örömből. Számára az emészthetetlen.
Ha egyszer a fájdalomtest átvette fölötted a hatalmat, akkor egyre több fájdalomra vágysz. Áldozattá vagy elkövetővé válsz. Fájdalmat akarsz okozni, vagy fájdalmat akarsz elszenvedni, vagy egyszerre mindkettőt. Valójában nincs nagy különbség a kettő között. Természetesen nem vagy ennek tudatában, és vehemensen bizonygatod, hogy te nem akarsz fájdalmat. De nézd csak meg közelebbről, és rá fogsz jönni, hogy gondolkodásod és viselkedésed valójában épp arra irányul, hogy fenntartsa a fájdalmat, magad és mások számára! Ha valóban tudatában lennél ennek, akkor ez a viselkedésminta szertefoszlana, hiszen esztelenség fájdalmat kívánni, márpedig akarattal, tudatosan senki sem esztelen.


A fájdalomtest, amely az ego vetette sötét árnyék, valójában retteg tudatod fényétől. Azt akarja, hogy ne láss át a szitáján.

Életben maradása ugyanis azon műlik, hogy tudattalanul azonosulsz vele, s hogy -ugyancsak tudattalanul - félsz szembenézni a benned élő félelemmel.

Ha azonban nem nézel szembe vele, ha nem irányítod tudatosságod fényét a fájdalomba, akkor arra kényszerülsz, hogy újra és újra átéld azt. A fájdalomtest veszélyes szörnyetegnek tűnhet számodra, amelyre rá sem bírsz nézni, ám biztosíthatlak róla. hogy valójában csak egy jelentéktelen fantom ö, aki képtelen jelenléted erejével megbirkózni.
Egyes spirituális tanítások azt állítják, hogy minden fájdalom végső soron illúzió. így igaz. A kérdés az, hogy igaz-e ez számodra is? A puszta hit még nem teszi igazzá. Akarsz-e fájdalomban élni életed végéig, miközben továbbra is azt mondogatod, hogy az illúzió? Megszabadít-e ez téged a fájdalomtól? Amivel mi itt foglalkozunk, az az, hogy miként tudod realizálni éri az igazságot, vagyis megvalósítani azt életedben.

 

A fájdalomtest tehát nem akarja, hogy közvetlenül megfigyeld, és létének lényegét leleplezd. Abban a pillanatban, amikor megfigyeled, amikor energiamezejét önmagadban megérzed, és figyelmedet beleviszed, a vele való azonosulás megszakad. Ekkor egy magasabb tudatosság lép be a képbe, amit én jelenlétnek nevezek. Ekkor már a fájdalomtest megfigyelője avagy szemtanúja vagy. Ez viszont azzal jár, hogy ő többé már nem tud téged használni, azt tettetve, hogy azonos veled, és többé már nem képes rajtad keresztül újratöltődni. Ekkor találtad meg saját, legbelső erődet. Ekkor jutottál hozzá a most erejéhez.

Mi történik a fájdalomtesttel, ha elég tudatossá válunk ahhoz, hogy véget vessünk a vele való azonosulásunknak?

A tudattalanság megteremti, a tudatosság pedig azzá alakítja, ami. Megtörténik a transzmutáció, az átalakulás.

Szent Pál gyönyörûen fogalmazza meg ezt az egyetemes alapelvet: "Minden megmutatkozik, amikor a fény ráveti sugarát, és bármi, amire a fény ráveti sugarát, maga is fénnyé változik." Ahogy a sötétséggel, úgy a fájdalomtesttel sem tudsz harcba szállni. Ennek megkísérlése csak belsõ konfliktust, ezáltal további fájdalmat szülne. Elég, ha pusztán megfigyeled õt. A megfigyelés azt is jelenti, hogy a pillanatnyi valóság részeként elfogadod. A fájdalomtest olyan csapdába esett életenergiából áll, amely teljes energiamezõdrõl lehasadt, és az elmével való azonosulás természetellenes folyamata révén átmenetileg önállósult. Önmaga ellen fordult, és életellenessé vált, mint az állat, aki saját farkát próbálja elpusztítatni. Ám valójában az életet pusztító erõk is életenergiák.

Amikor elkezdesz elkülönülni a fájdalomtesttõl, és megfigyelõvé válsz, a fájdalomtest egy ideig még mûködni fog, és trükkökkel megpróbál majd rávenni, hogy ismét azonosulj vele.

Bár azonosulásoddal már nem energetizálod õt, mégis rendelkezik egy adag lendületi energiával, akárcsak egy pörgõ kerék, amely a meghajtó motor leállítása után is egy ideig még tovább forog. Ebben a stádiumban különféle testi fájdalmakat is okozhat, ám azok nem lesznek tartósak.

Maradj a jelenben, maradj tudatos! Légy belsõ tered örökké éber õre! Eléggé jelen kell lenned ahhoz, hogy közvetlenül figyelhesd meg a fájdalomtestet, és érezhesd annak energiáját. Így már nem képes uralni gondolkodásodat. Abban a pillanatban, hogy gondolkodásod újra alkalmazkodik a fájdalomtest energiamezejéhez, ismét azonosulsz vele, és gondolataiddal újra táplálod õt. Ha például a fájdalomtested domináló energiarezgése a harag, és te dühös gondolatokkal egyre azon rágódsz, hogy X. Y. mit is tett veled, s hogy te mit teszel majd vele, akkor ezzel tudattalanná váltál, és a fájdalomtested lettél "te". Ahol harag van, ott a mögött mindig fájdalom húzódik meg. Ha borongós hangulatod támad, és negatív gondolatmintákba keveredve egyre azon keseregsz, hogy milyen rettenetes is az életed, akkor gondolkodásod a fájdalomtestre hangolódik, s máris tudattalanná, és így a fájdalomtest támadásával szemben sebezhetõvé váltál. A "tudattalan" szót itt abban az értelemben használom, hogy azonosulsz bizonyos mentális vagy érzelmi mintákkal. Ez pedig a megfigyelõ avagy õr teljes hiányára utal.

 

A tudatos figyelem fenntartása megszakítja a kapcsolatot a fájdalomtested és a gondolkodási folyamatod között, s így megtörténik a transzmutáció, az átalakulás. Olyan ez, mintha a fájdalom olajjá válna tudatosságod lángja számára, amely ennek eredményeként aztán még fényesebben ég.

Ez az alkímia õsi mûvészetének ezoterikus értelme: a közönséges fémet arannyá, a szenvedést pedig tudatossággá transzmutálni. A belsõ szakadás begyógyul, és újra teljessé válsz. Ettõl kezdve már a te felelõsséged, hogy ne teremts újabb fájdalmat.

 

Hadd foglaljam össze a folyamatot!: Összpontosítsd figyelmedet a benned lévő érzésre! Tudd, hogy ez a fájdalomtest! Fogadd el a tényt, hogy az ott van! Ne gondolkozz róla, ne hagyd, hogy az érzés gondolattá alakuljon! Ne értékeld, ne elemezd! Ne azonosítsd önmagadat vele! Maradj jelen, és továbbra is megfigyelőként észleld, hogy mi történik benned! Ne csak az érzelmi fájdalmat tudatosítsd magadban, hanem "azt is, aki figyel", a csöndes figyelőt! Ez a most ereje, saját tudatos jelenléted ereje. Aztán figyelj, mi történik! (Eckhart Tolle)

 

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=sk7DwJU7LMU

 

 

zavaro-erzelmek-ellen---ha-a-tapasztalo-a-sajat-tereben-nyugazik.jpg

 

 

ha-az-ember-belso-ritmusa-felborul--annak-az-oka---a-felszines-legzes-es-az-ideges--celtalan-gondolatok.jpg

 

Ha energiára van szükségünk, ne feledkezzünk meg arról, hogy a szellemi energia felerősítheti a fizikai energiát.
Az öröm, a jó hír boldogságvegyületeket hoznak létre.
A fáradság leggyakoribb oka a stressz és a boldogtalanság. Ezért tudnunk kell, honnan szerezhetünk energiát, és kerülnünk kell a negatív energia forrásait.
(Völcsei Judit)

Forrás: http://fenyhaz.network.hu/blog/fenyhaz-hirei/a-rezgesszint-megtartasa

 

 

tanulj-meg-helyesen-lelegezni.jpg

 

 

További dolgok a légzésről:

Az emberek többsége nem tudatosítja, és nem megfelelő hatékonysággal lélegzik.

Annak ellenére, hogy minden kisbaba születése után hasfali légzést követ, ez a légzésmód fiatal felnőttkorra mellkasi légzéssé válik, mivel a stressz miatt a hasfal izmai megfeszülnek, és többé nem adnak teret a kiegyensúlyozott egészséges légzésre.

A felnőttek esetében a megfeszített hasfali izmok miatt a légzés mellkasi légzéssé válik, amely rövid és felszínes – közli Jane Pernotto Ehrman, a Cleveland Clinic Center for Lifestyle Medicine viselkedéskutatója.

 

Abban a pillanatban, amikor elkezd tudatosulni és megváltozni a légzés, akkor a test csodálatos módon kezd reagálni és beindít különböző öngyógyító folyamatokat.”

 

hasi-legzes-nyugtato.jpg

 

 

A hasi légzés nyugtat, erősít, több oxigén áramlik be, jót tesz a testünknek, s pozitívan módosítja az érzelmi világunkat is.

 

További hasznos légzés fajták: Ütemes légzés; jó mély nagy teljes be és kilégzések; buteyko légzés; váltott orrlyukú légzés, transzlégzés, prana légzés. sziszegő légzés; továbbá a  4-2-8-os ütemű légzés: négy ütemre mélyen beszívjuk a levegőt, két ütemig benntartjuk, majd nyolcra lassan kifújjuk.

 

5-5 és 9-9 ütemű mély légzés; - 5 mp-be, 5 mp ki = ez a vérnyomás ciklusával megegyezik ezzel kihúzza magát, ellazul az izmai. Mindenki ismeri a nyugodtan alvó, ellazult ember mély, egyenletes légzését: amikor a feszültségtől kapkodóvá, felületessé válik a légzésünk, akarattal lelassíthatjuk, és ez visszahat a pszichés állapotunkra. Molnár féle biggyesztő légzés (jó nagy, mély, de nem megerőltető lélegzetvétel, közben a váll is jól megemelkedik a légzés hatására, amíg tud, majd hirtelen teljes kilégzéskor a váll is és a fej is le, előre, elernyed).

 

,,Hosszú lélegzetvétel - legjobb trükk stressz ellen - Mivel manapság mindent gyorsan kell végeznünk, sokak számára a lassú légzés a luxus kategóriájába esik. Nem engedik meg maguknak a lélegzetvételnyi szünetet, és csak a mellkasukba szívják be a levegőt, nem pedig a rekeszizomig. Ez duplán rossz, mert a rekeszizom egyenletes mozgása masszírozza és stimulálja a többi szervet. Emellett pedig, aki felületesen lélegzik, az 0,5 liter helyett csak 0,2 liter oxigént tud feltankolni. Így az oxigén nem jut el az alsó tüdőhólyagocskákig.”

 

Van, hogy az ember észre veszi, hogy: - Húú de régóta szinte össze volt szorítva a szám.

Ezért jól fújd ki magad napjában sokszor-sokszor.

 

A teljes légzés rendkívül megnyugtató, oldja a szorongást, a stressz okozta izomfeszülést, ezért mindenkinek ajánlható, ha egy fontos tárgyalás vagy fellépés előtt szeretne fesztelenebbé, határozottabbá és meggyőzőbbé válni.

 

Elnyújtott kilégzés: néhány mély lélegzetvétel, hosszan elnyújtott kilégzés nagyon jól oldja a kezdődő fáradtságot, feszültséget. FONTOS! Ügyeljünk rá, hogy a légzés ne legyen erőltetett, mert ilyen esetben a szervezetbe jutó túl sok oxigén kellemetlen tüneteket okozhat.

 

A tudatos légzés megnyugtatja az idegeket, kiegyensúlyozottá teszi a lelkünket, és még gyógyítóerővel is bír.

A helyes légzés javítja az étvágyat, az emésztést, és pihentető alvást eredményez. A légzéstechnika ezen túl, intenzíven megmozgatja az emésztőrendszer minden szervét. Az intenzív mozgatásnak, és az oxigénben dúsabb vérnek köszönhetően, kifogástalanná válik a teljes emésztőrendszer, és a közvetlenül hozzá tartozó szervek működése is. A légzést distressznek is lehetne nevezni, kompenzálja az egész napos stresszt. A tudatos légzés segíti a testedet ellazulni és elősegíti a vér áramlását.  

 

A HELYES LÉGZÉS JAVÍTJA A KÖZÉRZETET. Ha felületesen, kis légvétellel gyorsan veszi a levegőt, a vérbe kevesebb oxigén jut, ezért ez nem gazdaságos. Ez a jelenség leggyakrabban stressz, fáradság esetén fordul elő.

 

A civilizált emberek többsége azonban felületesen lélegzik, a rekeszizom teljes kihasználása nélkül. Mozgásszegény életmódunk, a rohanás, a növekvő elvárások hatására légzésünk ellaposodott vagy kapkodó, s ennek eredményeképp gyengén pihegő légzéssel lélegzünk.

Ugyanakkor tudjuk, hogy szervezetünk egyik legfontosabb méregtelenítő szerve a tüdő. Az oxigén tehát létfontosságú salaktalanító- és méregtelenítő hatással bír.

 

A nyugati világban megszokott dolog, hogy ha feszült az ember, visszatartja légzését, kontrollálja érzéseit, ahelyett, hogy kifújná magát, hogy testileg és lelkileg megkönnyebbülne.

Sok szakember az egészségre károsnak tartja, ha a be- és kilégzések száma megközelítőleg nem állandó, illetve ha az ember nem nyugodtan mélyeket, hanem görcsösen és aprókat lélegzik.

Így a nyugati világban egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a légzéstechnikának, amit az ázsiai országokban már régóta alkalmaznak. Ez a technika segít az embernek megtalálni belső harmóniáját és kiegyensúlyozottságát.

 

,,Krónikus stressz során az ember hajlamos felületesen lélegezni, és öntudatlanul benntartani a levegőt, melyet Anderson gátló légzésnek nevez. A légzés visszatartása még több vért juttat az agyba, hogy növelje az éberséget, de ez egyben felborítja a vér kémiai egyensúlyát.”

 

Aki levegővel táplálkozik, világít, mint egy isten és sokáig él. (Konfuciusz)

 

Fordulj a légzésedhez, és a szétszórtságod eltűnik! (Buddha)

 

,,Ne feledjük, hogy az agynak éppúgy szüksége van az oxigénben dús vérre, mint ahogyan más egyéb szerveinknek is!

Mivel az agy az oxigénben dúsabb vér hatására szellemi frissességgel-fittséggel reagál, így e légzéstechnikákat alkalmazva hosszú ideig szinten tarthatjuk szellemi frissességünket is.”

 

nemcsak-azert-lelegzunk...sok-ember-tul-feluletesen-lelegzik.jpg

 

Csak akkor áramlik belénk bőséges kozmikus energia, ha tudatosabban és mélyebben lélegzünk, és nemcsak a felsőtestünkbe áramlik be a levegő, hanem a hasüregünkbe is, lehetőleg megtöltve az egész tüdőnket. 

Innen az erekbe kerülnek a ,,tápanyagok", ahonnan továbbjutnak fizikai testünk minden egyes szervébe.

Ezáltal nemcsak a testünket tartjuk életben, de gazdagítjuk életenergia-tartalékainkat is…. Egyébként nem véletlenül szokták azt mondani valakinek, aki nagyon felindult vagy dühös, hogy „Most vegyél jó mély levegőt" Mindig meg is nyugszik néhány tudatos és intenzív lélegzetvétel után. 

A megrekedt életenergia megint mozgásba jön, és harmonizálja az embert. A stressz, a sok információ, a teljesítmény kényszer energiablokkot hoz létre. Heves izgalom vagy bosszúság esetén megreked az energia. Hozza megint mozgásba az energiát, hogy az ne károsítsa, illetve gyengítse a szervezetét. (Helene Walterskirchen)

 

 

,,Az erőtlen légzés és a stressz korlátozzák az oxigénbevitelt, így a glükóz erjedéséhez vezetnek, és a testben "erjedési mezők" alakulhatnak ki.

 

Ha gyengén lélegzünk, számtalan anyag reked a testben savak formájában, mert nem áll rendelkezésre elegendő oxigén az elégetésükhöz. Ezenkívül a szövetekben fellépő oxigénhiány fokozott savképződéshez, így további túlsavasodáshoz vezet. Hatékony segítséget jelent, ha tudatosan figyelünk arra, hogy intenzívebben lélegezzük ki a levegőt.

A kocogással, úszással, kerékpározással, síeléssel stb. biztosított oxigénzuhany során az oxigén elárasztja és felszámolja ezeket a lehetséges erjedési mezőket.

 

A levegővételek puszta egymásutánját azonban meg kell különböztetni az igazi légzéstől. A levegővétel tisztán testi, a légzés viszont szellemi folyamat, mert energiát is felveszünk légzés közben, még ha ez tudományosan nem is bizonyított. Ezt magunk is átélhetjük, ha arra összpontosítunk, hogy energiát lélegezzünk be. Azonnal érezni fogjuk légzésünk megváltozott minőségét.” (Kurt Tepperwein -  Savtalanítás, a fiatalság forrása - Általános jó közérzet a harmonikus sav-bázis egyensúly segítségével)

 

 

 

legzeshez.jpg

 

 

pihenj-mielott-elfaradnal--lazits--hogy-nyugodt-maradj.jpg

 

 

 

Mi a koncentráció törvénye? Akármire gondolunk, az megnő! Akármire gondolunk, az megnő, megerősödik, és életben marad!

A negatív érzelmek – és ez is fontos felismerés volt tanulmányaim során – nagyon is törékenyek és múlékonyak.

Mi lesz velük, ha nem tartjuk életben őket állandó róluk szóló beszélgetésekkel. Mi lesz velük? Elhalnak! Igen, a negatív érzelmek elhalnak. Ha oda esik, ahol nincs semmi, vagy ha a szikra oda pattan, ahol nincs éghető anyag, kialszik.

A negatív érzelmek, ha nem beszélünk róluk, nem tudjuk életben tartani őket, ha nem gondolunk rájuk, elhalnak!  

 

 

Mit tesz az érett felnőtt?

Az érett felnőtt leteszi a negatív érzelmeit az út szélére, és boldogul az életben, előre lép.  Otthagyja a zsákot, nem cipeli magával. Úgy hagyja ott, mint egy nagy halom szemetet a szemétdombon, csak úgy otthagyja….

Más szóval ne beszéljünk negatív dolgokról, mert ha negatív dolgokról beszélünk, valósággal tápláljuk azokat.

 

És itt a helyettesítés törvénye. A helyettesítés törvénye szerint nem nyomaszthat, nem kínozhat stressz, ha pozitív gondolatokkal foglalkozunk.

 

Mire kell tehát gondolni? Mi a pozitív gondolat? A megoldás ez: a céljainkra gondoljunk állandóan!

 

Gondoljunk a céljainkra állandóan! A céljaink, ha leírtuk őket, ha eldöntöttük, mit akarunk, és van tervünk megvalósításukra, ha állandóan a céljainkra gondolunk, lassan szokássá válnak. (Brian Tracy)

 

 

 

a-negativ-erzelmek---haraghoz.jpg

 

 

 

Felelősség vállalás hiánya – Negatív érzelmek.

Hihetetlen hatással volt rám egy megállapítás és azóta sem szabadulok tőle. Mégpedig az, hogy milyen szoros a kapcsolat a felelősség nem-vállalása és a negatív érzelmek között. Továbbá az a tény, hogy a negatív érzelmek a legnagyobb blokkoló vagy romboló tényezők mindannyiunk életében.

 

Ha elfogadjuk, hogy életünk célja az, hogy minél nagyobb lelki nyugalmat, boldogságot, megelégedettséget érjünk el, akkor meg kell vizsgálnunk, mi az, ami meggátolja, megakadályozza, ami útjában áll annak, hogy valóban élvezzük az életet. Rá fogunk döbbenni, hogy ez mindig valamilyen negatív érzelem….

Az irányítás és szabadság hiánya vezet a negatív érzelmekhez….

Sok ember úgy véli, hogy az önmagukban való kételkedés a legdestruktívabb negatív érzelem, jobban visszaüt, mint gondolnák….

Két lényeges dolog van, ami életben tartja a negatív érzelmeket: az egyik az önigazolás.

Az önigazolás, ami egyszerűen azt jelenti, hogy elmondjuk magunknak, vagy akárkinek, aki meghallgat, hogy miért is érzünk jogosan úgy, ahogyan érzünk.

A másik pedig az ún. azonosulás. Az azonosulás azt jelenti, hogy a dolgokat magunkra vonatkoztatjuk.

 

Úgy gondoljuk, hogy lehetetlen hosszú ideig negatívan viselkedni bármi jó iránt is,

hacsak nem igazoljuk és indokoljuk érzéseinket, és nem magyarázzuk meg másoknak,

vagy hacsak nem azonosulunk vele, és nem vesszük személyesre….

 

Hogyan szabadulhatunk meg az azonosulástól, hogyan száríthatjuk ki gyökereit a negatív érzelmek fájának?

 

Egyetlen módon szabadulhatunk meg a negatív érzelmektől: ha nem ítélkezünk….

 

Ha a szokásról beszélünk, és a haragra gondolunk,

a harag is csupán szokás.

Tudjuk, hogy amikor átadjuk magunkat a haragnak, az a gyengeség jele.

Gyerekes viselkedés, infantilis dolog, az őszintétlenség jele, egyben azonban feltételes reakció is.

 

Valahányszor ugyanis átengedjük magunkat a haragnak, csökken a haraggal szembeni ellenállásunk.

 

Ezzel szemben valahányszor nem engedünk a haragnak, és vállaljuk a felelősséget, nem hibáztatunk mást, mi irányítjuk érzelmi életünket. Növeljük a haraggal szembeni ellenállásunkat.

 

Tehát a harag abból ered, ha másokat hibáztatunk.

Ha egy rajtunk kívül álló személyt vagy dolgot okolunk, aki a mi boldogtalanságunkért felelős.

 

A haragnak az a megoldása, ha vállaljuk a teljes felelősséget.

 

A negatív érzelmek 99%-a vádaskodás. Nagyon fontos megérteni, hogy honnan származnak a negatív érzelmek. A negatív érzelmek ugyanis belülről jönnek. Külső érzelmekből ugyanis nem származhatnak negatív érzelmek.

A negatív érzelmeket nem emberek, vagy különböző helyzetek okozzák.

A negatív érzelmeket az egyes helyzetekre való reagálásunk kelti életre….

 

Ha abbahagyjuk a vádaskodást, kivágtuk a negatív érzelmek fáját. Kivágtuk, elpusztítottuk, és az összes negatív érzelem is kihal ezzel egy időben….

 

És hogyan csináljuk ezt?

Úgy hogy, alkalmazzuk a helyettesítés törvényét!

 

Tudjuk, a helyettesítés törvénye szerint a tudat egyszerre csak egy gondolatot tart.

Ez a tudatunkat elfoglaló gondolat határozza meg érzelmi reakcióinkat, a tudatalattink reakcióját.

És mivel csak egy gondolattal tud foglalkozni, egyszerűen ki kell ütnünk a negatív érzelmeket okozó gondolatot, a vádaskodásét, és a helyébe kell ültetnünk ezt a gondolatot: „Én vagyok a felelős!”

 

 „Én vagyok a felelős!” Ez, kiegészítve azzal, hogy „szeretem magam, én vagyok a felelős!” a leghatásosabb pozitív állítás önmagunkról, abban a pillanatban, hogy kimondjuk, hirtelen ismét visszakerülünk az irányítói székbe. Ha kimondjuk: „én vagyok a felelős!”, kezünkbe vesszük sorsunk irányítását. Nem mondhatjuk: „én vagyok a felelős!”, és közben negatív érzelmekkel élünk, hiszen az egyik kiüti a másikat a tudatunkból….

 

Bármikor, amikor eszünkbe jut az a bizonyos helyzet, semlegesíthetjük, ha azt mondjuk: „Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős!” Ha ez egy kapcsolat, ki kényszerített ebbe a kapcsolatba? Kényszerített, vagy magamtól mentem bele? Ez egy munka, egy beruházás, ez egy egészségi probléma? Vállalnunk kell a felelősséget! (Bryan Tracy)

 

 

Tehát:

a-negativ-erzelmek---vadaskodas.jpg

 

 

a-negativ-erzelmek---harag.jpg

 

 

mentalis-trening.jpg

 

 

a-siker-kulcsa-ez---eletunket-pozitiv-es-negativ-hatas-szempontbol-megvizsgalni.jpg

 

 

hogyan-javithasz-eleted-problemas-teruletein.jpg

 

 

mosoly--nevetes---lazitomuveszek.jpg

 

 

10 Perc hanyatt fekvés nyugtató.

 

Forró csoki, teák (pl. zöld, rooibos, puerh, maté), omega-3 zsírsav (pl. hekk), bőséges folyadék, mozgás, ginszeng, maca és egyéb hasznos gyógynövények, pozitív gondolatok, helyes testtartás, légzéstechnikák, lazítás, masszírozás..

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag.html

 

 

boldogsagunk-forrasai.jpg

 

 

a-zarkozott-ember-rossz-testtartasa.jpg

 

 

A lendületi energia kiengedése, hagyása, elengedése, nem azonosulás vele. ,,Bár azonosulásoddal már nem energetizálod őt, mégis rendelkezik egy adag lendületi energiával, akárcsak egy pörgő kerék, amely a meghajtó motor leállítása után is egy ideig még tovább forog.”

 

 

Létezik olyan képesség, amelynek segítségével intelligensen bánhatunk az érzéseinket.

Intelligens például, ha:

·  nem nyomjuk el az érzéseket, hanem kihasználjuk, illetve más irányba tereljük az energiájukat;

·  nem hagyjuk, hogy eluralkodjanak rajtunk az érzéseink, és problémás helyzetekben nem ingerülten és hirtelenjében hozunk döntéseket;

·  nem alkalmazunk hibás stratégiákat, például a „hídraulikus modellt" (kieresztjük a gőzt a „Jöjjön ki, ami ki akar jönni" elvet követve); ez a legbiztosabb út a katasztrófához.

·  Intelligens dolog az is, ha nem táplálunk magunkban negatív érzéseket, helyettük inkább a pozitívakat ápoljuk, hogy a kis „hajtásokból" virágzó „növényekké váljanak.

·  Intelligens az is, ha a mindenkori negatív érzéseket pozitívakra cseréljük, és konstruktív erőkké alakítjuk a negatív lelki energiák destruktív tartalmát. (Helene Walterskirchen)

 

Ezt különböző módszerek ismertek, például „az érzelmi erők megnemesítése", „a negatív érzések alkímiája" és az „autogén imagináció". Nemesíts meg az érzelmeidet, ha éppen negatív érzelmet élsz át, képzeld el magad annak az érzelemnek az ellenkező, pozitív érzésében, Vagy szívd be a pozitív energiát a levegőből, s érezd, hogy átformál, érezd, hogy a pozitív érzelemben vagy.

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/erzelmi-intelligencia.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-negativ-erzelmek-nemesitese--alkimiaja.html

 

 

igy-kell-igen3.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag-2.html

 

a-gondolatok-jelentosege.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag-es-siker.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag-es-siker-2.html

 

 

boldogsaghoz.jpg

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/egeszseg-4---jo-szerek-es-modszerek.html

 

 

a-jo-okok-es-jo-szokasok-lenyegesek.jpg

 

lelki-egyensulyunk-nagymertekben-az-elmenyvalasztastol-fugg.jpg

 

 

keruld-a-rosszat--nezd-mint-egy-alom--ne-keverj-bele--koncentralj.jpg

 

 

harom-szint-a-negativ-helyzetek-ellen.jpg

 

 

A nem éppen eszményi környezettel úgy birkózhatsz meg a legkönnyebben, ha szem előtt tartod a célodat. A körülmények ritkán tökéletesek, szóval ha a családi vagy munkakörnyezeted nem segíti elő a sikered elérését, fokozott erőfeszítéseket kell tenned a fókuszod élességének megőrzésére! (Donald Trump)

 

 

Koncentrálj arra, amit el akarsz érni! (Andrew Matthews)

 

 

,,A gondolatok nem hozzád tartoznak, mert jönnek, mint látogatók, vendégek, de nem ők a házigazdák.”

 

A gondolatok csak úgy megjelennek. Kilépnek a semmiből és visszamennek a semmibe, mint ahogy a felhők mozognak az üres égbolton. Azért jönnek, hogy áthaladjanak, nem pedig azért, hogy maradjanak. Nincs bennük semmi „káros”, míg igaznak nem hisszük őket, és nem kezdünk el hozzájuk ragaszkodni. (Byron Katie)

 

Rájöttem, hogy amikor elhiszem a gondolataimat, szenvedek, amikor viszont nem hiszem el őket, nem szenvedek, és ez igaz minden egyes emberi lényre. A szabadság ennyire egyszerű. Úgy találtam, hogy a szenvedés választható, opcionális. Olyan örömre leltem magamban, ami sosem tűnik el, egyetlen pillanatra sem. És ez az öröm mindenkiben ott van ugyanúgy. (Byron Katie)

 

A gondolat ártalmatlan, míg csak nem hiszünk neki. Nem a gondolataink, hanem a hozzájuk való ragaszkodásunk okozza a szenvedést. (Katie Byron)

 

 

A gon­dolatokkal kapcsolatban a keresztények azt mondják, hogy csak jó gondolataid le­gyenek, rosszak ne — ez nem túl könnyű feladat.

A hinduk azt mondják, hogy sem­milyen gondolatod ne legyen - ez sem könnyű.

A buddhizmus azt mondja, hogy ne törődj azzal, milyenek a gondolataid. Azt próbáld megkeresni, aki a gondolatok tudatában van. Légy az, ami tudatos.

Tartsd meg a tudatosság érzését, bármi történjen is. Amikor a személyes dolgok már eltűnnek, amikor nem veszed már komolyan a zavaró érzelmeket, mert látod, hogyan jelennek meg, játszanak, és hogyan tűnnek el, mivel valójában nincs igazi létezésük. Ekkor már a képeken keresztül magát a tükröt fogod látni. A félelemnélküliség, az öröm és az aktív együttérzés az életeddé válik. Egy idő után a tudatod már nem vál­tozik, mindig örömteli és nyitott lesz. (Ole Nydahl)

 

 

A tiszta látásmód abszolút szintjén a gondolatokra és az érzelmekre úgy kell tekintenünk, mint amelyek a tudat eredendő bölcsességét fejezik ki. A kellemetlenekre célszerű úgy tekintenünk, mint azokra a hullámokra, melyeket szörfösként nem lovagolnánk meg, vagy mint a tévéműsorra, ami olyan rossz, hogy senki sem nézné meg. A tibetiek erre azt a kifejezést használják, hogy "olyan, mint a döglött tehén" - elég, ha az ember csak egyszer pillant oda. A zavaró érzelmeknek nincsen karjuk és lábuk, nem megfoghatók - kivéve azt a zavart, amit a rendszerünkben okoznak. Csupán annyi erővel rendelkeznek, amennyit mi fektetünk beléjük. (Ole Nydahl)

 

Az, hogy elkezdünk ráébredni zavaró érzelmeink természetére és lényegére, elsősorban azért válik a hasznunkra, mert nem leszünk többé a körülményeink áldozatai. (Jigme Rinpocse)

 

Az a tény, hogy nem kell szenvednünk az érzelmeink miatt, sokaknak segít. Egy bölcs ember soha nem tartja annyira valóságosnak az érzelmi világát, hogy az kimozdíthatná őt középpontjából, és arra kényszeríthetné, hogy saját akarata ellen tegyen vagy mondjon valamit. (Ole Nydahl)

 

 

,,Minden pozitív gondolat a jó irányba hajt."

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/jok-molnar-jozsefek.html

 

,,Önmagunk biztatása és dicsérete is fontos dolog."

 

vonzas-es-vibralas-torvenye---fokusz.jpg

 

 

A fájdalmat, a rosszat azért érzed, mert túl közel van hozzád, - a lelkedhez. Amíg nagyon távol van, az nem érint meg annyira lásd pl egy nagyon távoli országbeli halála, vagy egy európaié, vagy egy magyaré. A megoldás vidd el messzire a rosszat, a tudatod ,,képernyőjéről”, a lelkedtől. A minőségi meditáció is távolságot tud adni.

Kevesebb vagy semmi energiát, és érzést vigyél bele az olyan helyzetbe. Nemesítsd meg az érzést. Az is egy megoldás, hogy felülről, magasból, sokkal messzebbről szemléled a problémát, vagy éppen te sokkal nagyobb vagy, mint a kicsi probléma, vagy más időből pl. több évvel későbbről szemléled, vagy más anyagi helyzetből pl. milliárdosként. (Molnár József)

 

,,Az ellenséget lekicsinyítjük, hogy el tudjunk bánni vele."

 

Az akadályokat attól függően látod nagynak vagy kicsinek, hogy te magad milyen vagy: nagy vagy kicsi. (Orison Swett Marden)

 

Vidd másik síkra: vidd le a rossz érzést, képet le, le a tudatod képernyőjéről, s helyette szépet gondolj, érezz. (Molnár József)

 

Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, lélegzel, gondolkozol, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

 

Mikor újra éled a dolgokat nyugodtan tedd, mintha újra megtörténne csak nyugodtan, így fel tudod dolgozni.

 

 

„Ha nem tudsz változtatni a körülményeiden, meg kell tanulnod növekedni általuk.”

 

Mit tudsz tanulni a helyzetből? Miben kell jobbnak lenned, és miben leszel jobb a helyzettől? (Molnár József)

 

,,A sikeresek és a sikertelen emberek között az, hogy a sikeresek előnyt kovácsolnak a hibáikból.”

 

,,Tehát ilyen esetben mondjad: Oké, mi előnyöm származik ebből az akadályból? Hogyan szolgál engem? Hogyan léphetek előrébb általa? Ha tudsz válaszolni e kérdésekre nincs előtted akadály. Akkor van akadály, ha csak a negatívumot látod a helyzetben.”

 

,,Van néhány nehézség, akadály az életedben. Meg kell állni és megvizsgálni őket. …Ha valami nem tetszik az életedben, változtasd meg. Ha nem sikerül, változtass a hozzáállásodon. Ezért fontos, hogy változtass a hozzáállásodon, és kiszűrd, amire igazán szükséged van.”

 

,,A titkos szó, amit minden győztes tud, az a: Gyerünk tovább!”

 

,,Elhatároztam, hogy minden, ami történik: siker. Mindig. Minden a tanulás része, még ha elsőre nem is úgy tűnik. De tanulok, fejlődőm és haladok általa.”

 

,,..És csak egyszerű dolog van közted és az álmod megvalósulása közt: cselekedned kell” ,,Csak ülj be a repülődbe, kapcsold be az utánégetődet, és sikeres leszel.”

 

celiranyos-energiagazdalkodas---jo-gondolatok---tiszta-gondolatok.jpg

 

,,Mi az, ami számodra fontos, mi tesz boldoggá?...mi az ami számodra a legfontosabb, mi tesz a legboldogabbá?" (Molnár József)

 

„Amikor úgy érezzük, hogy elakadtunk és zűrzavar uralkodik körülöttünk, a legjobb háttérbe lépni egy kicsit, időt szánni a gondolkodásra, és emlékezetünkbe idézni a végcélt: Valójában mitől leszünk boldogok? Aztán ezek alapján fogjuk újrafogalmazni, mi a legfontosabb számunkra.” (Buddha)

 

,,Ne utasíts el könnyelműen jó cselekedeteket, csak mert azt hiszed, kevéssé segítenek. Idővel a vízcseppek egy óriási edényt is megtelítenek.” (Buddha)

 

,,Amikor nagy csalódás ér bennünket, azt hisszük, itt a világ vége. Holott lehet, hogy épp egy nagy kaland veszi kezdetét." (Buddha)

 

 

 

,,Henry Fordnak sok bölcs gondolat fűződik a nevéhez.
Ebben is igaza volt!

Ha van egy elég nagy célod, és a tekintetedet erre a célra szegezed, akkor az akadályokon könnyedén átlendülsz. De ha a figyelmedet a célod helyett az akadályokra és azok leküzdésére fordítod, akkor nagyon hamar még azt is elfelejted, hogy mi volt eredetileg a valódi célod.
Ettől fogva az akadályok leküzdése válik magává a céllá. Ez pedig egyrészt fásultsághoz és kiégéshez vezet, másrészt pedig, mivel a figyelmed az akadályokon és a küzdelmen van, ebből tapasztalsz majd egyre többet és többet....

Ezt szokták úgy hívni, hogy ördögi kör, vagy Joseph Heller után szabadon, a 22-es csapdája... Ne ess ebbe a hibába! 

Tartsd a tekintetedet a célodon!”

 

 

,,A célod elérése arról szól, hogy mindig összhangban maradj azzal, amire vágysz.”

 

,,Azért nem kaptad meg eddig, mert más rezgésen vagy a vágyaddal.”

 

Minden energia – elég, ha ezt tudatban tartod. Hangolódj rá annak a valóságnak a frekvenciájára, amelyben élni szeretnél – és megkapod. Ez nem filozófia, ez fizika. (Albert Einstein)

 

 

 

Sikereid kilencvenöt százalékban attól függnek, hogy milyen szokásokat alakítasz ki magadban. (Brian Tracy – Önerőből milliomos)

 

,,Életfeltételei a tetteitől függnek; szokásait tettei határozzák meg. A szokások meghatározzák a magatartását, magatartása pedig a jövőjét formálja. Ezért nagyon fontos, hogyan cselekszik.”

 

Hozd ki a jelenből a legtöbbet, és a jövőd jobb lesz. (Szepes Mária)

 

a-negativ-erzelmek-kiiktatasahoz2.jpg

 

Próbálj meg minden zavaró, kedvezőtlen körülményt az életben átmenetinek tekinteni. Ahogy a víz színén fodrok keletkeznek, majd hirtelen eltűnnek, épp olyan a világon minden más is. (Tendzin Gyaco, dalai láma)

 

Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. (Benjamin Franklin)

Nem csüggedtem el, mert minden elvétett rossz próbálkozás egy újabb lépés előre. (Thomas Edison)

A sportban és az életben is arra kell összpontosítanod, amit akarsz! (Andrew Matthews)

Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat. (Lionel Messi)

,,Ne keverd össze az utadat a céloddal! Ha éppen vihar van, az még nem jelenti azt, hogy nem a napfény felé tartasz!”

A változás irányából, ne pedig a pillanatnyi állapotból induljunk ki! (David Seaburty)

,,Ha elemezed a hibáidat, kijavíthatod őket.”

,,Kezeljük kihívásként.”

A legfontosabb teendő, ha valaki gödörben találja magát: hagyja abba az ásást! (Warren Buffett)

 

 

A cél olyan, mint a Sarkcsillag. Ráállítod az iránytűdet, és amikor letérsz az utadról, segít visszatalálni. (Marshall E. Dimmock)

 

 

megfigyeles---odafigyeleses-viselkedes.jpg

 

Koncentrálj oda. Odafigyelés a pozitív dolgokra, így ez marad benned. (mj)

 

 

Aki igazán el akar érni valamit, az nem ér rá ,,tökölni”. (Molnár József)

 

 

Amekkora mennyiségű és minőségi munkát, energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)

 

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. (Molnár József)

 

 

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd. (Molnár József)

 

 

 

,,Őrizd meg a fókuszt."

 

 

,,Önmagunk biztatása és dicsérete is fontos dolog."

 

 

Produkáld a következményt, s megjelenik az ok. Produkáld az okot, s megjelenik a következmény. (Joseph Miller)

 

 

mit-tenne-a-szeretet.jpg

 

 

,,Minden a döntésekről szól, és arról, hogyan reagálsz az egyes helyzetekre. Ne feledd: aki sikeres, az nem csak úgy odasodródott a csúcsra. Koncentrált cselekvésre, fegyelemre és jókora energiára van mindennap szükség, hogy menjenek a dolgok. Végső soron azok a szokások határozzák meg, milyen lesz a jövőd, amelyeket mostantól kezdesz el felvenni.”

 

 

Ha sikerül előnyös szokásokat kialakítanunk az egészséges életmódra, a pihenésre, a helyes döntésekre, a hatékony tanulási és munkamódszerekre vonatkozóan, szinte bizonyosra vehető, hogy mindez együtt a siker és a boldogság szokásának elsajátítását jelenti. (Harry Lorayne)

 

 

Ha megváltoztatjuk nézőpontunkat, megtapasztaljuk a lelki békét. Ha az ember szeretettel tekint a világra, rátalál a békére is. (Sri Sathya Sai Baba)

 

 

 

,,Engedd el!” ,,Mondj le róla! Többet nyersz.”

 

 

Van, ami kihívás, és van, ami nem az. Tudnod kell különbséget tenni. …Higgy magadban, abban, amit csinálsz, és tudd, hogy mi tartozik hozzá és mi nem. (Oravecz Nóra)

 

Okos dolog elviselni a rosszat a jó reményében. Viszont balgaság önként kitenni magunkat céltalan gyötrelemnek és hiábavaló szenvedésnek. (Anatole France)

 

„Legyen meg az önfegyelmed arra, hogy megtedd az apróbb dolgokat, melyeket nem szeretsz, azért, hogy életedet olyan dolgokkal tölthesd el, melyeket nagyon-nagyon szeretsz.” (Andrew Matthews)

 

 ,,Tudj különbséget tenni, mikor kaptad azért az akadályt, hogy megküzdj vele és mikor azért, hogy kikerüld, és más utat válassz.”

 

Könnyű magának, anyám..., mert maga varázsló. - Ilyen szamárságot még gyerekkorodban sem mondtál. Nem vagyok varázsló, hanem csak azt tudtam, mikor kell valamiről lemondani ahhoz, hogy később mást megnyerjek. (Salamon Pál)

 

...Sétálok ugyanazon az utcán.
Van egy mély lyuk a járdán.
Kikerülöm.

5. fejezet

Egy másik utcán sétálok."

https://www.facebook.com/kopogtass.hu/photos/a.283484811672138.67476.283038048383481/1292125750808034/?type=3

 

 ,,Ha nem tanulsz a hibáidból, felesleges elkövetned őket.”

 

 

a-cel-egy-mukodo--eredmenyes-strategia-kidolgozasa---ok-es-okozat.jpg

 

 

Feladni a célodat, mert éppen visszaesést tapasztalsz olyan, mintha kiszúrnád a másik három gumidat is, mert az egyik defektet kapott. (Christine Kane)

 

Ha felismerjük, hogy a kudarc csupán kitérő, már rajra vagyunk a sikerhez vezető úton. (William G. Milnes)

 

 

Siker vagy kudarc: attól függ, hogyan tekintünk rá. (Sri Amma Bhagavan)

 

 

,,A korábbi alkalmak sem elvesztegetett próbálkozások voltak. Mint sok kis repedés a falon, egyik a másik után, de ezek együttesen felkészítettek téged a mai napra. Rá kell szánni az időt a talaj előkészítésére, ha azt szeretnéd, hogy befogadja a magot."

 

A kaleidoszkópeffektus azt ígéri: ha egy kicsit elmozdítasz valamit a kedvező irányban az életedben, akkor a nagy egész életmintázat változik meg. Ez pedig nagy esély! Változtass, és élvezd a pozitív hozományokat! (Prof. Dr. Bagdy Emőke)

 

 

,,Tehát: ha frusztráltak vagyunk. Tudnunk kell: ez normális és túljutunk ezen, ha kitartunk”

 

Tudom, hogy mekkora segítség, amikor hiszel önmagadban, és szereted önmagadat.

És a siker eléréséhez a jövőkép a lényeg.

 

,,Ha megtalálod a szenvedélyed, az feltölt energiával.”

 

,,Arisztotelész mondta: A kiválóság nem tett, hanem szokás.”

 

 

,,…készíteni kell egy kosarat, a fontos emlékeidből, amik a legjobbak és legértékesebbek a számodra.”

 

 

,,Minden döntésed minden pillanatban, meghatározza a szokásaidat, a következő napokra, s így az életedre is. Ezért, ha sikeres életet akarsz, válaszd a sikeres emberek szokásait, ha boldogat, akkor a boldog emberek szokásait.”

- Opus, a mű

 

 

Sikeres, pozitív jövőkép.

 

 

Csinálj úgy, mintha minden jó lenne. - pakolj el úgy, viselkedj úgy, pihenj úgy, mosolyogj úgy, szeress úgy, mint ahogy valójában akarod, hogy ezek legyenek. Ha úgy teszel ,,mintha már..."..akkor elkezd az életed olyanná válni.

 

 

,,Gondoljunk példaképünkre. Idézzük lelki szemeink elé őt, miközben olyat tesz, amit mi is szeretnénk megtenni.”

 

 

Nem kell visszanézegetnünk, hacsak azért nem, hogy tanulságokat szűrjünk le a múltbeli hibákból és hasznunk legyen a drágán szerzett tapasztalásból. (George Washington)

 

 

 

,,Másoknak mindenki tud jó tanácsot adni, de ha vele történik a dolog, minden bölcsességét elveszíti, mert elveszti a távolságot.

A meditáció az egyetlen módszer, mely tudatosítja benned, hogy nem vagy azonos az elméddel; és ez roppant hatalmat ad a kezedbe…Képes leszel eldönteni, mi helyes és mi helytelen az elmédben, hiszen távoli megfigyelővé, szemlélővé válsz…     

A meditáció révén felülemelkedhetsz köznapi léteden. …Távlatra teszel szert. …Immár magadnak is tudsz jó tanácsot adni.”

 

 

 

,,Amikor kiterjedést érezzük, az Univerzum üzeni, hogy jó úton járunk. Amikor beszűkülünk, az Univerzum üzeni, hogy letértünk az ösvényünkről. Tehát, mikor előre haladunk, mindig arra menjünk, ami a kiterjedés érzése felé vezet.”

 

 

Ha nehézségekkel van dolgunk, konkrétaknak kell lennünk. Fel kell tennünk magunknak a kérdést: Mi a baj? Miért történt? Hogyan orvosolhatjuk? Ez a bölcs gondolkodás sorrendje: mi? Miért? Hogyan?

Mikor kell elkezdenünk? Mihez kell nyúlnunk először? Ki segíthet minket? Ez a józan ész útja. (David Seabury)

 

A változás (szokás) állomásai.Tervezés/Elhatározás – Cselekvés – Konszolidáció – Visszaesés – Konszolidáció…. Szokás (Megváltozás). (Egyszerűen az új dologhoz való hozzászokás, hozzá ,,rezgés” miatt. A múlt ,,rezgései" elmúlnak.)

 

Mikor a tudatosodás lépcsőjén felfelé halad az ember, minden lépés után egy kis pihenő következik. Ez a pihenő, a beépítés időszaka, amikor látszólag nem történik semmi, de belül, az Ember lényében nagy változások zajlanak. (Pusztai Orsolya)

 

 

 A POZITÍV DOLGOK AKKOR TÖRTÉNNEK, AMIKOR...
"Annak, hogy az életünket jobbá változtatjuk egy nagy része abból áll, hogy kidobáljuk azokat a dolgokat, amik többé nem szolgálnak minket, vagy nem képviselnek értéket az életünkben.
A pozitív dolgok akkor történnek, amikor eltávolítjuk magunkat a negatívaktól!" (Yehuda Berg)

 

 

,,A pozitív, kreatív, szerető gondolataid hatalmas erőt képviselnek, sokkal-sokkal nagyobbat, mint amit el tudsz képzelni, mert a gondolatok erőt jelentenek. Ezért száműzzél magadból minden negatív gondolatot! Mindig nézd az élet napos oldalát, mert minél több örömet és szeretetet sugárzol ki magadból, annál több örömet és szeretetet fogsz magadhoz vonzani." (Eileen Caddy)

 

 

Amit beteszel a napjaidba, az jön ki - gondolat, tettek, pl. meditáció, nyugalom, kipihentség, akarat, szeretet. (Molnár József)

 

Amire, ahová irányítod a figyelmedet, - az a fontos! (Molnár József)

 

Amit ma teszel, az meghatározza a holnapi napodat, amit a héten teszel, az meghatározza a jövő hetedet, amit ebben a hónapban teszel, az meghatározza a jövő hónapodat. (Molnár József)

 

 

Az ember legyen ura szavainak és gondolatainak, és tetteivel se sértsen mást. Ha ezek tiszták, akkor haladhat a bölcsek útján. (Buddha)

 

 

Buddha tanítása teljes mértékben az élet tisztaságát hangsúlyozta az élet minden területén – a látás, a gondolatok, a beszéd és a tettek tisztaságát. (Sri Sathya Sai Baba)
 

 

 

"Fordulj a légzésedhez, és a szétszórtságod eltűnik!"

 

 

 

Aki sikert ér el, hisz magában, és még több sikert ért el.

 

,,A siker energiájának létrehozása azon a tényen alapul, hogy a gondolatok energiát hoznak létre. A siker felidézése újabb sikerekhez vezet.”

 

,,Ha nyugodt vagy, sikeres leszel, s ha sikeres vagy, megnyugszol." (Molnár József)

 

,,A sikerélmény ad önbizalmat.”

 

 

,,Tudod, hogy mikor hozol jó döntést? Amikor a szívedben béke van.”

 

az-elmenk-egyensulyi-allapota-foszerepet-jatszik-hetkoznapi-eletunkben.jpg

 

A célod felé tett út minősége (az öröm, a lelkesedés, a stresszmentesség) nagyban meghatározzák a célod végső minőségét. (Eckhart Tolle)

 

 

,,Szép dolgok akkor történnek, amikor távol tartjuk magunkat a negatív érzésektől.”

 

 

,,A pozitív gondolatok pozitív érzéseket hoznak létre, amelyek pozitív eseményeket vonzanak magukhoz.

 

 

A karma nem sorsot, hanem ok-okozatot jelent. Mindenki felelős a saját életéért. Ennek megértésével tudatosan szerzünk olyan benyomásokat, melyek tartós boldogsághoz és a szenvedés elkerüléséhez vezetnek. (Ole Nydahl)

 

Csak ok-okozat van. Ha megváltoztatjuk az okot, megváltozik az eredmény is. (Ole Nydahl)

 

 

cselekedj-jot--sikerest.jpg

 

 

A karma buddhista szemszögből nem sorsot vagy elrendeltetést jelent, hanem „tett”-ként vagy „ok-okozat”-ként fordítható. Egyszerűen megfogalmazva a működését: minden tett – legyen pozitív vagy negatív – benyomásokat hagy a tudatban. A tudat tartalma határozza meg, milyennek tapasztaljuk a világot. A negatív benyomások természetesen elkerülhetetlenül jövőbeli szenvedéshez vezetnek. Ha tehát megértjük, hogy gondolatainkkal, szavainkkal és cselekedeteinkkel mi ültetjük el, amit a jövőben tapasztalni fogunk, ott a kulcs a kezünkben ahhoz, hogy változtassunk az életünkön. (Ole Nydahl)

 

 

A karma tehát nem sors, hanem olyasvalami, ami azzal az egyedülálló szabadsággal ajándékoz meg minket, hogy olyan magokat ültessünk, amilyen gyümölcsöket szüretelni szeretnénk. (Ole Nydahl)

 

 

ha-sok-jo-dolgot-csinalunk.jpg

 

 

Korábbi szavak és cselekedetek, az ok-okozat és a korábban tett kívánságok eredményei. A kívánságok persze szintén okokként fognak működni. Az, amit ép­pen most teszel, mondasz és gondolsz, be­nyomásokat ültet el a tudatalattidba.

Min­den alkalommal korábbról kapjuk meg a benyomásokat, dolgozunk velük, és ennek megfelelően alakul jövőnk. Ezért nagyon hasznos tudni azt, hogy milyen tet­tek, gondolatok és szavak hoznak boldog­ságot, és melyek azok, amelyek szenvedést okozna.

Látható tehát, hogy a hatások jelen vannak, de ha dolgo­zol rajta, meg lehet változtatni. (Ole Nydahl)

 

 

a-legtobb-ember-nem-tud-uralkodni-a-kivansagain--mert-nem-ura-a-gondolatainak.jpg

 

 

,,Mindannyiunknak vannak céljai: A sikertelen ember az első akadálynál, megáll és azt mondja: Ez nem megy mindig kudarcot vallok. És ezzel feladja az álmait. A sikeres ember ezzel szemben ezt: Ez így nem megy, módosítani kell. A következő akadálynál, újra ezt teszi. ..és így cikk-cakkban haladva éri el a célját.”

 

 

,,..Volt aki azt mondta: lehetetlent akar, Soha nem éri el az álmát…. de emlékezett az öreg mester szavaira: Tényleg hiszel benne, hogy meg tudod csinálni? Mert ez a kulcs. … Bátorságot gyűjtött és haladt tovább az útján."

 

 

,,Csak egy különbség van a boldog ember és boldogtalan között: a szokásaik. Egy nagyon egyszerű dolog dönt: milyen szokásokat választasz aznap.”

 

,,Ha valamiben igazán hiszel, cselekedj!”

 

,,..eldöntötte: többet nem adja fel az álmait.”

 

,,Sosem találkoztam még sikeres emberrel, aki ne hibázott volna. …De a különbség a sikeresek és a sikertelen emberek között – pedig mindegyik hibázik – az, hogy a sikeresek előnyt kovácsolnak a hibáikból. Megértik, hogy el kell fogadniuk, és tanulniuk kell belőle. És ez így nem válik negatív élménnyé, hanem tanulni képesek általuk. Mintha ezzel fizetnék a tanulmányaikat.”

 

,,Tehát ilyen esetben mondjad: Oké, mi előnyöm származik ebből az akadályból? Hogyan szolgál engem? Hogyan léphetek előrébb általa? Ha tudsz válaszolni e kérdésekre nincs előtted akadály. Akkor van akadály, ha csak a negatívumot látod a helyzetben. .”

 

,,Megkaptad az eszközeidet. Van egy látomásod. Elhiszed, hogy meg tudod csinálni. Tisztában vagy vele, hogy miért akarod csinálni. Megtetted az első lépést…tudod, hogy a kudarc nem állít meg, csak lelassít.”

- Opus, a mű -

 

 

Mindennapi munka s gyakorlás által mennyit vihet végbe az ember, s mily tökéletességre emelheti természeti tulajdonit. (Széchenyi István)

 

 

    ,,Ha akarsz valamit, tegyél érte! Ennyi!

 

 

Olyan mentalitással kell játszanunk, hogy érződjék, mi bizony ezt a meccset is meg akarjuk nyerni, és nekünk nem számít, mi volt az első mérkőzés eredménye. (Pep Guardiola)

 

 

A siker kellékei: türelem, nyugalom és minőségi munka. (mj Pe-chi-ce)

 

 

Akarni, Akarni, Akarni – Csinálni, csinálni – Szívből akarni. (Molnár József)

 

Tudatosan használd a pozitív szavak, mondatok, gondolatok erejét perceken, félórákon, napokon, hónapokon át. (Molnár József)

 

Legyél a legjobb, s te leszel a legjobb! (Molnár József)

 

Csinálni, csinálni, csinálni – ez a siker útja. (Molnár József)

 

Amit órákon, napokon, hónapokon át hall, lát, olvas, gondol, érez az ember – ezzel úgymond átszuggerálja, áthipnotizálja magát. (Molnár József)

 

Telítettség. Ha elér egy bizonyos telítettségi lelki-testi szintet egy vágy, érzés, akarat, gondolat, akkor el kezd megvalósulni. Ezért sok-sok jót, pozitívat gondolni, tenni, újra meg újra. Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

 

,,Ha te negatívan reagálsz életeseményekre, azt te valahol megtanultad az életben. A pozitív gondolkodást és hozzáállást ugyanígy megtanulhatod.”

 

 

Van, hogy napi többször - 4-5 ször legalább - , s van hogy órákon át csináld, érezd, halld, lásd tudatosan (odafigyelve) vagy épp tudattalanul, azokat a dolgokat, amelyeket szeretnél, ha szokássá válna, s tegyél így azokkal a dolgokkal is, melyekről tudod, hogy pozitív hatással vannak rád. (Molnár József)

 

 

,,Akik igazán jól ismerik a pszichológiát, azok tudják, hogy a szokások a legfontosabbak.”

 

 

Az vagy, amennyi energiád van. (Molnár József)

 

 

Akarni, Akarni - Csinálni, csinálni, csinálni - Akarni - ez a siker…ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

 

Szüntesd meg az ellenállást. Nyílj meg a boldogságnak! (Joseph Miller)

 

 

Hála – légy hálás és köszönd meg az életnek, mindazt a jót, amit már eddig is kaptál tőle, s mindazt a jót, amit a kívánt dolog életterületeden is kaptál, s előre legyél hálás és köszönd meg, hogy megkaptad, azt amire vágysz, amit akarsz. (Molnár József)

 

 

Pozitív, jó cselekedetek, gondolatok felhalmozódása, pozitív, jó energiát hoz létre, ami változást hoz. (Molnár József)

 

Mindennapi 2 órás pozitív tevékenységnek, hosszútávon, sorsfordító hatása van. (Molnár József)

 

A jó dolgok mint pl. a meditáció, a pihenés, nyugalom, a nyugodt cselekedetek minden egyes és a sok, változást hoznak, megváltoztatnak. (Molnár József)

 

Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

Amivel az ember hosszú időn át - órákon, napokon, heteken, hónapokon át foglalkozik, hall, lát, érez tudatosan vagy akár tudattalanul, azzá válik, azzá ,,rezeg”. (Molnár József)

 

Csinálni, csinálni, csinálni és szívből akarni. Tartsd a szemed a célon. (Molnár József)

 

 

Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit el akarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni. (Brian Tracy)

 

 

,,Akik igazán jól ismerik a pszichológiát, azok tudják, hogy a szokások a legfontosabbak.”

 

 

,,A sikerélmény ad önbizalmat.”

 

 

,,Az Univerzum hatalmas ereje a Szeretet. Használd”

 

 

Minden jó következmény, a jó okok felhalmozódásának a következménye.

 

 

az-eredmenyes-elet-kulcsai.jpg

 

 

a-rezgesedre--a-vagyadra-figyelj-maradj-a-kivant--a-jo-rezgesen.jpg

 

 

"Nem a szavaiddal, nem a tetteiddel, hanem az Érzéseiddel vonzol. Ha egy szót nem szólnál és semmi különösebbet nem csinálnál, akkor is olyan embereket, eseményeket vonzanál be, amilyen Te vagy. Minden esemény, minden életedben felbukkanó Személy egy-egy ajándék, akik mértani pontossággal megmutatják, mi zajlik a Lelkedben. Hatalmas előnyre teszel szert, ha életed minden mozzanatát így szemléled..." (Osho)

 

 "Minden, ami igazán fontos, eljön az életünkbe. Személyiségünk, karakterünk, belső igényeink törvényszerűen formálják sorsunkat. A hívásokra válasz érkezik. Sokszor észrevehettük, hogy vágyaink, igényeink megkeresik a tárgyat maguknak. Ezért írhatta tréfásan Füst Milán: Apróhirdetés: Meglevő szenvedélyekhez tárgy kerestetik! Ami fontos, azt csöndesen ébren kell tartani magunkban napról napra; egy pillanatra sem szabad elengedni. Egy napon valóság lesz."

 

 

,,… előbb vagy utóbb rájön az ember, hogy ő maga saját lelkének főkertésze, életének irányítója. Felfedezi a gondolkodás törvényszerűségeit magában, és egyre pontosabban megérti, hogyan alakítják gondolatai jellemét, körülményeit és sorsát.” (James Allan)

 

 

gondolatokrol.jpg

 

,,Fontos szerepe van önmagunk buzdításának és annak, hogy pozitív ,,párbeszédet” folytassunk magunkkal. A legsikeresebb sportolóknál mindvégig szól a fejükben az a bizonyos buzdító hang.”

 

 

,,Ne törődj vele, mi történik körülötted, csak magadra figyelj. Ha egyensúlyba kerülsz, minden dolog fokozatosan alkalmazkodni kezd az életedhez, és a változások, amelyeket kértél, bekövetkeznek.”

 

 

,,Ha befelé harmóniában és szeretetben élsz önmagaddal és másokkal, minden ellenséges és negatív ideát elutasítasz, akkor ennek a szeretetnek és harmóniának kifelé, környezetedben is meg kell nyilvánulnia."

 

 

"Őrizd meg belső nyugalmadat minden élethelyzetben. Ha ez sikerül, olyan hatalmas erőt érsz el magadban, amely által tisztán meglátod, hogy miért történnek veled bizonyos dolgok."

 

 

Ha belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül. (Eckhart Tolle)

 

 

barmifele-erzeseket-melengetsz-is-magadban--ezek-vonzzak-be-a-holnapodat.jpg

 

 

,,Boldogabb a nap, ha szeretettel kezdődik.”

 

 

,,A boldogság, a belső harmónia, a belső egyensúly beállásának energia-állapota. Ennek az egyik alappillére, hogy tudatosak legyünk.”

 

Ha sikerül előnyös szokásokat kialakítanunk az egészséges életmódra, a pihenésre, a helyes döntésekre, a hatékony tanulási és munkamódszerekre vonatkozóan, szinte bizonyosra vehető, hogy mindez együtt a siker és a boldogság szokásának elsajátítását jelenti. (Harry Lorayne)

 

 

Minél többet panaszkodsz a bajaidról, annál tovább maradnak veled. (Szepes Mária)

 

,,Az akadályok azok az ijesztő dolgok, amiket akkor látsz, amikor leveszed a szemed a célról."

 

 

a-sikeres-emberek---sikeres-elveket-kovetnek--sikeres-szokasaik-vannak.jpg

 

 

Tenni és szívből akarni. Tartsd a szemed a célon. (Pe-chi-ce)

 

 

„Meg kell tanulnunk tudatosan feltöltődni energiával,
mert ez az energia hozza létre a véletleneket,
vagyis azokat a helyzeteket és dolgokat,
amire szükségünk van a fejlődésünk érdekében.”

http://buildingabrandonline.com/tudatoseletepites/mennyei-profecia-otodik-felismeres/

 

 

 

,,Szeretettel teli gondolatok, szeretettel teli tetteket hoznak létre.”

 

,,A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre."

 

 

belso-gyermek-gyogyitasa.jpg

 

 

pozitiv--inspiralo--jo--hasznos-idezetek-3.jpg

 

 

A megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen és időben.

,,...És azt mondanám, hogy ez a felkészülésed, sőt az élet lényege azt megtanulni, hogy a megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen, a megfelelő időben.” (Békés harcos útja)

 

Az erők gazdaságos kihasználása azt jelenti, az adott pillanatban egyetlen pontra összpontosítsunk minden erőt. (Ferdinand Foch)

 

pihenes---lazitas.jpg

 

 

Bármit alkottok, mindenen legyen rajta a nyugalom és a pihenés bélyege. (Bengt Danielsson)

 

Rendszeres 10-30 percnyi ejtőzés akár 1200 % energia... Pihenés által új energiával feltöltődik.

 

,,A test egyszerűen nincs felkészülve arra, hogy hosszabb ideig jang állapotban maradjon. Szüksége van jinre. Szüksége van tétlenséggel, pihenéssel töltött időre, esetleg álmodásra. De a nyugati kultúrában a semmittevés lustaságnak tűnik. Mégis, néha ez a legbölcsebb dolog, amit tehetünk. Ha jang akarsz lenni, akkor a legjobban teszed, ha némi időt azzal töltesz, hogy jin vagy”

 

Napi többszöri több percnyi semmittevés, ,,ücsörgés” - plussz energia.

 

PIHENTETŐ SZÜNETEK BEIKTATÁSA A MINDENNAPI TEVÉKENYSÉGEKBEN 30- 40 PERCENKÉNT EGY KIS SZÜNET, PÁR PERC SEMMITEVÉS, PIHI.

 

Nézd meg, hogy tele vagy e energiával. Ha igen, az jó nagyon. Ha nem, akkor tegyél róla, hogy legyél!

 

Csak egy dologgal foglalkozz egyszerre, ne csinálj mást, s még máson se járjon a gondolatod - ez energia és nyugalom.

Csak arra energia, amire tényleg éppen kell, csak egyet akarni.

 

Mielőtt elfáradnál hagyd abba és pihenj. Rengeteg plussz, hasznos energiát ad ez a módszer.

 

Pihentető napoknak a beiktatása is. 1-3 PIHENTETŐ NAP BEIKTATÁSA. Amikor ,,csak” töltődsz, nem kell gondolkodni, tenni.

 

,,Ne feledjük: ahhoz, hogy jól tudjunk aludni, a nap folyamán nem szabad több energiát elfogyasztanunk, mint amennyi a szervezetünkben újraképződik. Maradjunk mindig a teljesítőképességünk határain belül!”

 

Engedd termelődni az energiát magadban. Figyelj rá.

 

 

Előre legyen energiád, napokra, hetekre, hónapokra – elérheted. Addig pihenj, feküdj, amíg jólesik, amíg bírsz. Csodákat fogsz bevonni evvel a módszerrel az életedbe. (Molnár József)

 

 

Ha az ember kipihent, nem tud mást tenni, mint tanulni, fejlődni. (Molnár József)

 

tudatos-energiafelvetel.jpg

 

Meg kell értened, az energiától függ az életed, a sikereid, a boldogságod - szóval a boldog élet. (Molnár József)

 

 

„Meg kell tanulnunk tudatosan feltöltődni energiával, mert ez az energia hozza létre a véletleneket, vagyis azokat a helyzeteket és dolgokat, amire szükségünk van a fejlődésünk érdekében.”

 

 

Az vagy, amennyi energiád van. (Molnár József)

 

 

Sikerélmények, pozitív érzelmek, pozitív élmények – energiát adnak. (Molnár József)

 

 

energia-2b.jpg

 

 

Lassan fokozatosan meg fogod tanulni lecsendesíteni magad, és azután megosztod a békét a világgal. (Szvámi Véda)

 

 

,,A megvilágosodás a legnagyobb boldogság."

 

 

 

a-stressz-egy-ebresztoora---nyugalom.jpg

 

Az élet mindig fájdalommal büntet minket, amíg nem szakítunk a káros haszonleséssel és a hamis önzetlenséggel, értelmes önzéssel és együttműködéssel helyettesítve ezeket. (David Seabury)

 

Minden kép belülről érkezik - a (kreatív) erő a nyugalomban rejlik. (Rüdiger Dahlke)

 

ugyeljen-ra--hogy-milyen-emberekkel-veszi-korul-magat.jpg

 

,,Egy problémát nem lehet ugyanazon a tudatszinten megoldani, mint amelyiken a probléma keletkezett.”

 

 

negativ-erzelmek---ideghalozat.jpg

 

 

pozitiv-megoldasok-sok.jpg

 

 

tegyel--legyel-jo--sikeres--tudatos.jpg

 

 

Az elvégzett mennyiségi és minőségi munka ki fog jönni - fog kijönni. (Molnár József)

 

Tessék keményen odatenni magad. (Joseph Miller)

 

 

negativ-erzesek-ellen.jpg

 

12494674_1149034088464804_670894824085709110_n.png

 

karma---szokasok---az-eletben-tapasztalt-okozatok-oka-az--amit-a-testunkbe-meg-az-amit-a-tudatunkba-befektettunk.jpg

 

a-gondolat-ereje.jpg

 

1380237_736535256397417_1757993061_n.jpg

 

a-gondolat-hatalma.jpg

 

 

 

10378065_10203175034077489_3296119032260812766_n.jpg

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/az-elet-25-fontos-szabalya.html

nevetesrol.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/az-en-buddhizmusom---a-buddhizmus-csodaja.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/meditacio.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/legzes.html

 

szinek-hatasa.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-csakrak-es-szinek-jotekony-hatasai.html

 

 

szinek-es-csakrak.jpg

 

 

mosolygassal.jpg

 

belso-mosolyhoz.jpg

 

 

introvertalt-csakrai---fenytaplalek--friss-taplalek.jpg

 

 

a-viz-uzenete.jpg

 

eves-es-ragas.jpg

 

guarana-es-popo.jpg

 

 

jo-energiak-es-a-gyogyulas--tanult-reakcio---delutani-pihenes---nyujtozkodas--nyujtas---eves-ragas.jpg

 

almaecetrol.jpg

 

aminosavak.jpg

 

 

b1---2---3---5---6--vitamin-boldogsagba.jpg

 

 

b-vitaminok-2.jpg

 

kolin---inozitol.jpg

 

 

c-vitamin-az-orom.jpg

 

 

magnezium-es-kalcium.jpg

 

 

miert-mondjak--hogy-a-mozgas-boldogit-.jpg

 

 

 

negativ-erzelmek-kiiktatasba---pozitiv-segitsegek-1.jpg

 

 

negativ-erzelmek-kiiktatasba---pozitiv-segitsegek-2.jpg

 

 

negativ-erzelmek-kiiktatasba---legzestechnikak.jpg

 

 

affirnaciok-2--a-pozitiv-megerositesek-fontossaga-.jpg

Forrás: https://ar-ar.facebook.com/notes/magyar-kincsest%C3%A1r/prof-dr-bagdy-em%C5%91ke-mi%C3%A9rt-fontosak-%C3%A9s-hogyan-hatnak-a-pozit%C3%ADv-meger%C5%91s%C3%ADt%C3%A9sek/309616445777186/

 

https://www.youtube.com/watch?v=jadBqicePKc&list=PLD4970748C58F6B7D&index=13 Prof. Dr. Bagdy Emőke: Miért fontosak a pozitív megerősítések az életünkben?

 

https://www.youtube.com/watch?v=jdjugFAjGpM&index=180&list=PLD4970748C58F6B7D Prof. Dr. Bagdy Emőke: Miért vésődnek be agyunkba a megerősítések?

 

 

 

erzelmi-intelligencia---megoldasok.jpg

 

 

Ha kifejlesztettük magunkban az érzelmi intelli­genciát, tetszés és igény szerint emelhetjük azt a lelki síkot, amelyen éppen mozgunk. Ez azt jelenti, hogy ha például haragot érzünk, felemeljük az ahhoz kapcsolódó érzelmi energiát, és átvisszük magasabb érzelmi síkra, ahol a harag derűs hig­gadtsággá alakul át. Ezt a folyamatot az érzések nemesítésének" nevezzük.

Minél intenzívebben és hosszabban végezzük az ,,érzelemnemesítő folyamatot", annál inkább erősítjük lényünk magasabb összetevőit. Lényünk ily módon meg­erősített magasabb összetevői e nemesítő folyamat követ­kezményeként fokozott erővel termelnek majd pozitív érzéseket. így nemcsak a negatív érzések romboló hatású tartalmát tudjuk alapvetően megváltoztatni, de pozitív irányba befolyásolhatjuk belső érzelemvilágunkat is

 

erzelemnemesito-folyamat-gyakorlata.jpg

 

Az érzelmi síkon zajló nemesítési folyamathoz úgynevezett nemesítő tényezőkre, például felemelő ingerekre van szükségünk. Ilyen felemelő inger lehet egy festői táj, egy hangulatos zene vagy egy szép műalkotás.

  

A negatív érzelmek alkímiája

Az „érzelmek alkímiája" kiváló módszer, amely megkímél minket attól, hogy küzdenünk kelljen a bennünk lévő negatív érzések ellen, vagy nagy fá­radságok árán ki kelljen irtanunk magunkból őket, ami nagyon sok erőt kívánna tőlünk. Ahogy koráb­ban az alkimisták arannyá változtatták az egyszerű fémet, úgy változtathatunk át ezzel a módszerrel negatív érzéseket pozitívakká. E cél eléréséhez a légzést használjuk.

 

Mint tudjuk, a kozmosz életenergiája, nullapont- vagy tachyonenergiája energiaforrás. Sőt még annál is több: olyan energiaforma, amely az ember visszatalálását szolgálja a rendhez. Ezen az érzelmi harmónia megtalálása is értendő. Szinte mindig pozitív hatást lehet el érni a nullapont- vagy tachyonenergia alkalmazásával.  A nullapont- vagy tachyonenergia segítségével visszafordíthatunk degeneratív folyamatokat, semlegesíthetünk zavaró mezőket, és egyesített energiamezőket hozhatunk létre.

Ha az előbb elmondottakat negatív lelkiállapotokra vonatkoztatjuk, akkor a kozmikus életenergia vagy nullapont-, illetve tachyonenergia olyan anyag, amellyel semlegesíthetjük és egyesíthetjük negatív érzéseinket, rendet, harmóniát teremthetünk bennük. Ez pontosan a következőket jelenti: a düh vagy a félelem állapotát ellensúlyozzuk, és a normális lelkiállapotba billenünk át.

A népnyelv találóan a következő szavakkal írja le ezt a folyamatot: „Vegyél jó mély levegőt, mielőtt beszélsz vele." Ez a mondás embertársaink heves izgalmi állapotaira vonatkozik, amelyek köztudomásúlag nagyon gyakran azt eredményezik, hogy az érintettek indulatból cselekednek, ezzel károkat okoznak maguknak él másoknak — ilyen esetekben szoktuk azt tanácsolni valakinek, hogy először vegyen mély levegőt.

Ez a módszer gyakran valóban segít abban, hogy valamelyest megnyugodjon az ember, de nem igazit hatékony, mivel valami hiányzik belőle, mégpedig az, hogy tudatosan pozitív érzéssé transzformáljuk a negatív érzést. Csak akkor szabadulhatunk meg a negatív erőktől, ha azok pozitívvá alakulnak.

 

A mágikus iskolának köszönhetően köztudott, hogy a lélegzet elektromos és mágneses folyadékot tartalmaz. A tudatos belégzés során magunkhoz vehetünk és továbbíthatunk bizonyos elképzelést vagy érzést — először a testnek, azután a szellemnek és a léleknek. Kilégzéskor pedig ugyanígy kilélegezhetünk a szellemből, a pszichéből és a testből valamilyen gondolatot, vagyis megszabadulhatunk tőle, és kivezethetjük a kozmikus energiakeringésbe.

Az is lehetséges, hogy a pozitív lélegzetárammal pozitív és építő hatású gondolatokat és érzéseket vegyünk magunkhoz (a kozmikusenergia-körforgásból).

Az érzelmi alkímia alkalmazásához nem kell sok energiát elhasználnunk.

 

Elég, ellazult állapotban visszatükrözzük a negatív energia pozitív ellenpólusát. Olyan, mint amikor közvetlenül napfénybe tartunk egy zsebtükröt, és egy sötét pontra irányítjuk, hogy oda érkezzenek a visszavert napsugarak. És a pont hirtelen már nem is sötét, hanem világítani kezd a fényben.

 

erzelmi-alkimia-gyakorlat.jpg

 

embertarsaink-atformalasa.jpg

 

Ha alkalmazza az érzelmi alkímia és a helyes légzés elvét, gyorsan és hatékonyan szabadulhat meg a negatív érzésektől.

A kilégzéssel átadja negatív érzéseit a kozmikus energiatengernek, a belégzéssel pedig magához veszi a kívánt pozitív érzéseket. Azután más em­bernek érzi majd magát.

Forrás: Helene Walterskirchen  - Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen

 

 

a-lenyeg--magasabb-rezgesre-hozni-magunkat-a-helyes-gondolatok--erzesek--a-felsorolt-segitsegek--elmenyek-altal.jpg

 

 

negativ-erzelmek---ideghalozat.jpg

 

sziv-erosebb--mint-az-agy.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag-2.html

 

 

ha-szereted-onmagad-es-masokat--s-szeretnel-boldog-lenne-tedd--s-tudd-buddha-a-lenyeget-tanitja.jpg

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-siker-_elerese_.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/sikerhez.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/erd-el-az-almodat---.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/pozitiv-dolgok.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/pozitiv-dolgok-2.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/aromaterapia---illoolajok.html

 

 

a-meditacio-az-egyik-legrendkivulibb-dolog.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/energiat-magadnak-1.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-feny-harcosanak-a-kezikonyvebol.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/vizualizacio--imaginacio.-szuggesztio.-osszpontositas..html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/energia-2.html

 

 

 

tudatosodnia-kell---torekedni-kell.jpg

 

www.amegoldas.eoldal.hu/cikkek/stressz-ellen-1.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/stressz-ellen-2.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/stressz-ellen-11.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/111-dolog--mely-boldogga--meg-boldogabba-tesz-/

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/--99-dolog-mely-boldogga--meg-boldogabba-tesz-/

 

(mj)