Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A pozitív, boldog és sikeres életért 1

 

,,Amire most gondolsz, az teremti meg a jövődet. Elméd által te magad alakítod az életedet. És mivel folyamatosan gondolkozol, folyamatosan teremtesz. Amire összpontosítasz, amin a legtöbbet járatod az agyadat, az fog bekövetkezni az életedben. Ahogy minden természeti törvény, ez is tökéletes. Magad teremted meg az életedet. Amint vetsz, úgy aratsz! Gondolataid elvetett magvak, és hogy mit aratsz, az csakis ezeken múlik." (The Secret)

 

 

Az élet során bekövetkező pozitív változás kiindulópontját mindenki önmagában hordozza.

Boldogulásunk titka abban rejlik, hogy miképpen bánunk értelmünkkel, érzelmeinkkel és tudatunkkal. …A jó vitorlázónak mindegy, hogy honnan fúj a szél, megőrzi uralmát (életének) hajója felett, és el fogja érni a célját. …
A siker nagysága egyedül annak a vágynak az intenzitásától függ, amellyel célja elérését kívánja.

(Erhard F. Freitag -  Az erő benned van)

 

 

Forgass olyan gondolatokat a fejedben, amelyek jókedvre derítenek.

Tégy olyan dolgokat, melyektől jó lesz a közérzeted.

Barátkozz olyan emberekkel, akik növelik az önbizalmadat.

Táplálékod mindig előnyére váljon a testednek.

Lépteid kövessék belső ritmusodat. (Louise L. Hay)

 

 

„Minden, amit Teremtésnek nevezünk, valójában különböző frekvenciákon rezonáló energia. Amit anyagnak nevezünk, az egy lassú rezgésre rezonáló energia. Albert Einstein híres egyenlete, az E=mc2 világosan kimondja, hogy a tömeg, vagyis az anyag nem más, mint az energia igen besűrűsödött alakja." - David Icke -

 

 

,,Gyakorold a negatív gondolatok megváltoztatását.

Amikor a fejedben felbukkan egy negatív gondolat, akkor helyezd a dolgot más nézőpontba, és változtasd pozitívra. Gyakorlással ez egyre könnyebb lesz, és idővel már automatikusan fog menni a gátló gondolatok átalakítása olyanokká, amik felemelőbbek.”

 

 

,,Susan Nolen-Hoeksema és munkatársai amellett érvelnek, hogy a depresszióra hajlamos emberek sokkal inkább szomorú érzéseikre fordítják figyelmüket. Ez a fajta rágódás (rumináció) a depressziós állapot fennmaradásához járul hozzá.” ,,A boldogtalan emberek állandóan arra összpontosítanak, hogy mit utálnak az életben. A boldog emberek pedig arra, amit szeretnek."

 

 

Ne hagyd, hogy pillanatnyi viharok elhomályosítsák életed kék egét! Maradj nyugodt és kiegyensúlyozott minden helyzetben. (Meg Cabot)

 

,,Ne add át magad a negatív érzéseidnek. Kívülről csak az jön, ami belül már megszületett." (Müller Péter)

 

 

 

,,Ha segíteni már nincs mód a bajon,
Adj túl minden keserves sóhajon.
Ki azon jajgat, ami megesett,
A régi bajhoz újat keresett."
(William Shakespeare)

 

 

 

,,Minden jelenség
– a békés és haragvó istenségek,
még a leghatalmasabb is -,
önnön tudatod teremtménye.
Ennyit ha tudsz elég,és szabad vagy!”
(Bardo Thödol)

 

 

 

A spirituális harcos

,,Az igazi spirituális harcos Nem száll vitába, nem ítélkezik, és nem kritizál. Nem terjeszt gonosz szóbeszédet, nem rágalmaz.

És nem idéz elő feszültséget a csoporttagok között.

Két fő hitvallása a szeretet és az egység.
Ha hibát észlel, megbocsát, és nagylelkűen közelít.
Önmaga tökéletesítésén dolgozik, ahelyett, hogy másokkal törődne.

Senkire ne neheztelj, szerető harcos. Senkit ne gyűlölj.
Az élet túlságosan rövid ahhoz, hogy negatív energiákra pocsékold az idődet.
Minél távolabb vagy a Naptól, annál nagyobb benned a káosz.
Minél közelebb vagy hozzá, annál erősebb benned a béke és a biztonságérzet. Az élet mindig teremt negatív helyzeteket, amelyekkel szembe kell nézned. Értsd meg mindegyiknek a mögöttes értelmét, és jöjj rá: örökkévaló lényednek egyik sem árthat."
(Imre Vallyon: A spirituális harcos – ford. Cs. Szabó Virág)

 

 

 

Ha van valami olyan az életedben, amit nem akarsz, akkor ne aggódj tovább miatta, és ne is beszélj róla! Az energia, amit belefektetsz, életben tartja. Ne fektess bele több energiát és el fog tűnni! (Andrew Matthews)

 

 

 

A harcos tudja, hogy bizonyos pillanatok megismétlődnek.

Gyakran találkozik ugyanazokkal a helyzetekkel és nehézségekkel. Ilyenkor elkeseredik, mert úgy érzi, hogy nem fejlődött semmit, hiszen az élet kellemetlenségei újra meg újra visszatérnek.

- Ezen egyszer már keresztülmentem - panaszolja a szívének.

- Valóban, ezen már keresztülmentél - válaszolja a szíve.

- De nem léptél túl rajta.

És a fény harcosa megérti az ismétlődő leckék értelmét: általuk tanulja meg, amit korábban nem volt hajlandó megtanulni. (Paulo Coelho - A fény harcosának kézikönyve)

 

 

 

,,A hibák visszajelzések a teljesítményünkről. …Az egyik legnagyobb baj a vesztesekkel az, hogy hibáikat túl komolyan veszik, és nem veszik észre a bennük rejlő lehetőségeket.” (Andrew Matthews – Élj Vidáman)

 

 

 

,,Mindenki azt állítja, hogy a megoldáson gondolkodik.

Pedig nem így van. Meg szeretnék szerelni az autót, de ők a biciklivel foglalkoznak.

Az elmélet persze az, hogy mindenki a megoldást keresi, de készítenek egy tökéletes biciklit és csodálkoznak, hogy az autó nem működik. Nem azzal foglalkoznak, amivel kéne. Rossz a cél. Elméletben jó, de gyakorlatban nem történik a megoldással semmi, mert nem azt bütykölik, hanem a problémát." (Ugródeszka c. könyv - Szikszay Csaba)

 

 

 

 

,,Amire most gondolsz, az teremti meg a jövődet. Elméd által te magad alakítod az életedet. És mivel folyamatosan gondolkozol, folyamatosan teremtesz.

Amire összpontosítasz, amin a legtöbbet járatod az agyadat, az fog bekövetkezni az életedben. Ahogy minden természeti törvény, ez is tökéletes. Magad teremted meg az életedet. Amint vetsz, úgy aratsz! Gondolataid elvetett magvak, és hogy mit aratsz, az csakis ezeken múlik." (The Secret)

 

 

,,Gondolj olyan gondolatokat, amelyektől jól érzed magad, hozz olyan döntéseket, amelyektől jól érzed magad, és tégy olyan lépéseket, amelyektől jól érzed magad!”

 

 

 

Mindenki javíthat az életminőségén, ha gyakorolja az önmagáról gondoskodás művészetét, és olyan gondolatokra tanítja az elméjét, amelyektől jól érzi magát. Ha így teszel, örömteli élményeket vonzol, amelyek gazdagítják az életedet. (Louise L. Hay: Kiemelkedő életet teremthetsz)

 

 

 

Ha pozitívan kezdünk gondolkodni, és sikeresnek látjuk magunkat, akkor sikeressé is kezdünk válni.

Ha egy sikeres élet gyümölcsét szeretnénk learatni, akkor úgy kell dolgoznunk, mint egy farmernek. Nem vethetünk el csak úgy egyszerűen néhány pozitív magvat azt várva, hogy a továbbiakban törődjön saját magával.

Folyamatosan öntöznünk kell a magvakat, és gondoznunk a növekvő növényeket. Ha elhanyagoljuk őket, akkor a negatív gondolatok gyomjai biztosan megerednek, elszívják a talajból a tápanyagot, és addig fojtogatják pozitív növényeinket, amíg azok meg nem halnak. Arra gondoljunk, ami pozitív és sikeres! Ne tápláljuk a gyomot!

Ahogy a biblia szerint Pál apostol mondta a filippiek-nek: "Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos."

(Jim Dornan – A siker tízparancsolata)

 

 

 

A gondolatok mágnesek, és saját frekvenciájuk van. Mikor gondolkozol, jeleket küldesz az univerzumnak, amelyek mágnesességük által magukhoz vonzanak minden hasonló, vagyis ugyanazon a frekvencián rezgő dolgot. Minden, amit kibocsátasz, illetve elküldesz, visszatér forrásához, vagyis Hozzád. (Rhonda Byrne - A Titok)

 

 

 

minden--amire-gondolunk--es-hiszunk-magunkhoz-vonzzuk-megteremtjuk.jpg

 

 

,,Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi a célja, miben hisz és mi ad számára erőt. Érzelmi kiegyensúlyozottság, tiszta elme, derű, örömteli élet, mosoly, szeretet, harmónia, nekem ez az életcélom, ezek az életérzések adnak erőt!”

 

 

 

,,Egy még mélyebb titkot mondok el erről a trükkről.

Emlékezhettek, hogy beszéltünk mar arról, hogy semmi olyat nem tudtok megtapasztalni, aminek nem vettetek át előtte a rezgését.

Ahhoz, hogy a szenvedély/izgalom állapotát fel tudjatok idézni, abban az állapotban kell lennetek. Ami egyben azt is jelenti, hogy amint eldöntitek, hogy visszaemlékeztek arra, milyen is volt abban az állapotban,
mar abba az állapotba is kerültök, amely tükrözi azt az emléket.

Épp ez a trükk.

Csak ennyire van szükség, emlékezzetek vissza arra az időszakra, amikor összhangban/áramlásban voltatok és áramlásba kerültök, igaz eltérő módon, eltérő érzéssel, de tudjatok arról, hogy abban a pillanatban összhangba/áramlásba vagytok.”

Bashar - Helyettesítő tanár c. előadás sorozatból

https://www.facebook.com/groups/604522949652927/?ref=ts&fref=ts

 

 

 

,,Tudd mit akarsz, érezd át vágyad valós voltát és figyelj arra, hogy jól érezd magad a jelenben. Ez minden." - Abraham-Hicks

 

 

 

,,A szíved őszinte hite teljesíti minden kívánságodat.”

 

 

 

Mindannyian saját sorsunk kovácsai vagyunk. Gondolataink körülményeket vonzanak és teremtenek. Ahogyan mi változunk, úgy változnak a körülményeink is. (Andrew Matthews)

 

 

    

,,Csak arra tudok gondolni, hogy ez nem is lehet másképp: mert ha megtalálod a helyed, és teszel is azért, hogy ott maradj, akkor minden össze fog állni. Jön a boldogság, a teljesség, a magabiztosság, az meg bevonz mindent. Szerelmet, barátságot, mindent, ami ahhoz kell, hogy tovább folytathasd az utad."

 

 

 

,,TUDTAD, HOGY HOVA KELL SEGÍTSÉGÉRT FORDULNI. EZ A SIKERES ÉLET KULCSA" (Észlelés film)

 

 

 

,,Őrizd meg belső nyugalmadat minden élethelyzetben. Ha ez sikerül, olyan hatalmas erőt érsz el magadban, amely által tisztán meglátod, hogy miért történnek veled bizonyos dolgok."

 

 

 
 
 
 „Ne beszélj róla, csináld!” (Robert De Niro)
 

 

 

  „Azt hiszem, mostanra elég világossá tettem, hogy nem nagyon elégszem meg a remény szóval. Nem hiszek abban, hogy az emberek csak reménykedjenek. Dolgozunk azért, amit akarunk.” (Ang Szan Szú Csí)

  

 

,,Ahol van akarat, találnak lehetőséget."

 

 

 

Hiszek abban, hogy gondolkodásunk és tetteink egyszerű, következetes megváltoztatása csodálatossá varázsolja egész életünket. (Gabrielle Bernstein)

  

 

,,A Karma nem más, mint egy egyszerű tény kinyilatkoztatása:
Ha almafákat ültetünk, almát fognak teremni, nem citromot.
" (Szvámi Ráma)

 

 

 

Láss távolabb, ne csak azt, ami a szemed előtt van. Nem vesztem szem elől a végcélt. (Richard Dean Anderson – MacGyver)

 

 

 

,,Ha gondolatban ragyogó és boldogító kilátások képét fested le, olyan helyzetbe hozod magad, ami elmozdítja a célod megvalósítását." (Norman Vincent Peale)

 

 

 

,,A bajnok először az edzésen válik bajnokká és utána a pályán.”

 

 

 

,,A gondolatainkkal emeljük fel magunkat. A saját magunkról alkotott kép segítségével kapaszkodunk feljebb. Ha ki akarod szélesíteni az életed, először tágítsd ki a gondolataidat az életről és magadról. Tartsd szem előtt a magadról alkotott ideált, azt, amilyen szeretnél lenni mindig és mindenhol.” (Orison Swett Marden)

 

 

 

,,Minden teljesítmény kiindulópontja a vágy. Ezt mindig tartsd észben. A gyenge vágyak gyenge eredményeket szülnek.” (Napoleon Hill)

 

 

 

,,Ha nem vagy elégedett a jövedelmeddel, ez azt jelenti, hogy nem fordítottál elegendő IDŐT az életedből a jövedelemszerzés módjainak tanulmányozására.”

 

 

Tanulmányozd mások sikereit. Tanulmányozd mások kudarcait még jobban! (Silvester Stallone)

 

 

Ahhoz, hogy bajnok legyél, úgy kell viselkedned, mint egy bajnok. Viselkedj úgy, mint egy bajnok. (Lou Ferrigno)

 

 

,,Csak az ér fel a csúcsra, aki hajlandó megmászni a hegyet.”

 

 

,,Ami most vagy, a múltbéli tetteid következménye. Amit most teszel, az lesz a jövőd.”

 

 

Az ember az, amivé önmagát teszi. (Jean-Paul Sartre)

 

 

…önmagunk kézben tartása, koncentráció és meditáció, ez vezet a bölcsességhez" (Buddha)

 

 

 ,,Ahogy fejlődünk és egyre inkább harmóniába kerülünk valódi, belső önmagunkkal, életünk átalakul: olyanná válik, akár egy kreatív alkotási folyamat. Olyan dolgokat kezdünk el kimondani, melyek minket magunkat is meglepnek, mert szavaink egy magasabb tudatossági állapotból: az istenivel való kapcsolódásunkból jönnek." (Thomas Hübl kortárs spirituális tanító szava)

 

 

,,Eljön majd az idő, amikor már nem akarsz játszmákban részt venni, és elfordulsz mindazoktól, akiket ez éltet. Azok társaságában leszel, akikkel jól érzed magadat. Akikkel örömöket élsz meg. Akik megnevettetnek. Engedd el, ami nem boldogít. Szeresd azokat, akik jól bánnak veled, és mondj egy imát azokért, akik nem. Az élet túl rövid ahhoz, hogy boldogtalanságban élj...”

 

Ha az az érzésed, hogy a másik csak elvenni akar, (...) ne erőlködj túl sokat. Nem érdemli meg a ráfordított idődet vagy a barátságodat, úgyis vége lesz a kapcsolatotoknak, amikor ráunsz, hogy csak kihasználnak. (Doreen Virtue)

 

,,Értékeld magad annyira, hogy elsétálsz bárhonnan, ami többé nem épít, nem szolgál, vagy nem tesz boldoggá.”

 

,,Élj azzal, aki imádkozik, és te is imádkozni fogsz, élj azzal, aki énekel, és te is énekelni fogsz.”

 

 

Ellazult állapotban megnövekszik a szervezet öngyógyító képessége, a véráramlás javul az egész testben.

Az agy oldott állapotban olyan anyagot is befogad, melyet normális esetben visszautasítana. Normális tudatállapotban az agy valószínűleg visszautasítana egy olyan kulcsmondatot, hogy: ,,Erős és öntudatos vagyok", mert irracionálisnak tekintené, ellazult állapotban viszont sokkal készségesebben elfogadja.

 

 

Ha a tapasztaló saját terében nyugszik, miközben természetesen azzal időzik, ami éppen történik, a tudat lenyugszik, és ragyogó lényegisége megjelenik. (Ole Nydahl)

 

 

Fókuszálj inkább a vágyadra, mint a kétségeidre, és az álmod elkezd majd valóra válni. Meg leszel lepve, mennyire könnyen történik majd. A kétségeid soha nem olyan erősek, mint a vágyaid, hacsak nem te teszed őket azzá. (Marcia Wieder)

 

Az igazság az, hogy amire összpontosítasz, afelé haladsz. Ne nézz a falra, összpontosíts oda, ahová el akarsz jutni. (Anthony Robbins)

 

 

 

 A legtöbb szokásunk, értékünk, attitűdünk, igényünk, a magatartásunk, a személyiségünk, a tudományaink úgy alakultak ki, hogy a bevitt ismeret, ismétlés, szelektív észlelés, tanulási folyamat – a végén létrejött jellemünk. Azt is kifejtettük, hogy mindent, amink van ma – konkrét és nem konkrét dolgokat egyaránt –, mi vonzottunk magunkhoz a személyiségünk révén. Többet is vonzhatunk, mert személyiségünket megváltoztathatjuk. (Brian Tracy)

 

 

,,Nem te vagy a felelős azokért a hátráltató, negatív programokért, amiket gyerekkorodban építettél magadba. Viszont felnőttként 100%-ban a te felelősséged, hogy kijavítsd és felül írd ezeket. Amikor másokat teszel felelőssé, egyszerűen elveszíted a változtatáshoz szükséges erődet.”

 

 

  ,,Úgy vehetsz fel új szokásokat, ahogy felvetted a meglévőket ismétlés útján.”

 

 

Egy szokás kezdete olyan, mint egy vékony cérna, ám minden alkalommal, amikor a cselekvést megismételjük, erősítjük a fonalat, újabb és újabb szálat adunk hozzá, amíg végül egy jókora kábel nem lesz belőle, és visszavonhatatlanul megköti a gondolatunkat és cselekvésünket. (Orison Swett Marden)

 

 

,,Az ok és okozat törvénye szerint az életben tapasztalt okozatok oka az, amit a testünkbe meg az amit a tudatunkba befektettünk. S persze a megszokás törvénye… aki sikeres az azért sikeres, mert sikeres szokásaik vannak. Fel kell venni azokat a szokásokat, melyek hozzá segítenek a sikerekhez.”

 

 

Sikereid kilencvenöt százalékban attól függnek, hogy milyen szokásokat alakítasz ki magadban. (Brian Tracy – Önerőből milliomos)

 

 

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben. (Mahatma Gandhi)

 

 

 

       AZ EMBER AZ, AMIT TESZ, AZ EMBER NEM MÁS MINT TETTEINEK ÖSSZEGZÉSE. (HEGEL)

 

 

 A jó tettek felhalmozódnak és örömet adnak. (Buddha)   Ne vedd semmibe még a kis jótettet sem, mondván: „Ez nem számíthat”. A vízcseppek előbb-utóbb megtöltik a kancsót is. (Buddha) 

 

 

Holnap minden ember azzá válik, amit ma megtesz, amit gondol, mond, cselekszik. (Böjte Csaba)

 

 

A megfelelő irányú és mértékű akarat és vágy csodákra képes. (Molnár József)

 

 

a-siker-a-kovetkezetes-sikerlelvek-kovetkezmenye.jpg

 

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. (Molnár József)

 

 

A jó következmény, a jó okok felhalmozódásának a következménye.

 

 

 

Napi lelki higiénia

A szellemi-lelki területeken ugyanúgy megtaláljuk a „fertőző betegségeket” és „járványokat”, melyek újból és újból felütik fejüket, és egyre szélesebb körben terjednek, ha a rendszeres lelki higiénia gyakorlásával meg nem előzzük.

 

A szokássá vált lelki higiénia hozzásegít bennünket ahhoz, hogy valóban egészséges szellemi-lelki életet élhessünk.

A szellemi-lelki fertőzések között meg kell említenünk a haragot, a félelmet, a stresszt, az aggodalmat, a gyűlöletet, a bűntudatot, az agressziót.

Egyikkel-másikkal vagy akár ezek kombinációjával valamennyien újra meg újra megfertőződünk, s ez ellen csak a rendszeres lelki higiénia nyújt segítséget.

 

Ennek egyik legfontosabb eleme az esti „mentális újra-átélés”, amely során valamennyi fertőzött energiát feloldjuk, és a negatívot pozitívvá formáljuk át, mielőtt kárt okozhatnának bennünk.

A szellemi-lelki fertőzéseket csak akkor tudjuk végérvényesen kiiktatni életünkből, ha a lelki higiénia rendszeres gyakorlattá válik.

Ennek eredményeképpen harmonikus lélekkel és rendíthetetlen nyugalommal élhetjük életünket.

 

Még azt is meg kell gondolnunk, mivel tudunk örömet szerezni feleségünknek, társunknak, holott ha valóban szeretünk, már nem is kell fontolgatnunk.

Ha egyszerűen szeretetből cselekszünk, biztosak lehetünk benne, hogy minden pillanatban azt tesszük, ami a legmegfelelőbb.

A gondolkodás gyakorta nem más, mint a hiányzó szeretet pótlása.

Gondolkodni nagyszerű dolog, és meg kell tanulnunk helyesen élni vele, ám soha ne feledjük, hogy a gondolkodás mindig csupán pótlék: a leglényegesebbet, a bölcsességet és a szeretetet helyettesíti. (Kurt Tepperwein: A szellemi törvények)

 

 

,,A fejlett tudat sokat tanult, fokozatosan növelte rezgési frekvenciáját, életerejét. Megtanulta tisztelni a többi embert, nem hibáztatni őket, békében és harmóniában élni velük. Mivel több igazolt tudás van a birtokában, nemcsak megérti a szeretet jelentését, hanem annak frekvenciáján is éli az életét, hisz már világossá vált számára, hogy csak a szeretet révén válhat szuperlénnyé az ember.”

 

 

,,Tudatunk rezgésének emelésével olyan erőket és képességeket ébresztünk ekképpen bennük, amelyek létezéséről korábban tudomásunk sem volt. A szó szoros értelmében „felébresztjük” az emberben rejlő jót, ekképpen mi magunk válunk „gyógyszerré” a többiek számára – és áldássá az egész világ számára.” (Kurt Tepperwein - A szellemi törvények)

 

 

,,Érzed, hogy te nem egy átlagember vagy. Hogy rád egy előre nem látott dolog vár...De te nem félsz, mert egy misztikus erőt érzel magadban. Szedd össze a bátorságod, és kész leszel arra, hogy tartósan megváltoztasd ezt a világot.”

 

 

,,Tudnod kell mikor kell hátrább vonulnod a világtól, hogy meggyógyítsd magad. Amikor hagyod, hogy tested újra összhangba kerüljön belső Éneddel. Ez a folyamat, ha zavartalan tud lenni kétséget kizáróan tökéletesen működik."

 

 

,,El kell engedned mindent, hogy végül elnyerhesd, azt ami valódi.”

 

 

Az egyedüllétet a szellemileg fejlett emberek élvezik. (Mihail Litvak)

 

 

Mit is szeretnél pontosan?

 

 

,,A kiváló férfiak ismerik a nagy tanításokat, azok pedig, akik nem kiválóak, ismerik a kisebbeket.”

 

 

„A bölcs felismeri a tao által nyújtott mintázatokat, és cselekvését azokhoz igazítja. Ekképpen a taoval egyesül, a természettel harmóniában él, és szándékai valóra válnak. A tao útján követve az ég és föld természetes folyamatait, ura lesz a világ dolgainak.” (Huaj-nan-ce – Konfuciusz)

 

 

,,Törekedj mindig a helyes útra (tao), szilárdan ragaszkodj az erényhez (tö), igazodj mindig az emberség elvéhez (zsen).

 

Az erény nem maradhat egyedül, biztosan társra talál.

 

A nemes ember békeszerető, de nem azonosul (akárkivel).

 

Ami a tisztességgel ellenkezik, ne lásd; ami a tisztességgel ellenkezik, ne halld; ami a tisztességgel ellenkezik, ne mondd; ami a tisztességgel ellenkezik, ne tedd.

 

A nemes ember méltóságteljes, de nem gőgös.

 

A nemes ember a fennkölt dolgokban járatos, a közönséges ember az alantasakban.

 

A nemes ember nyugodt és megelégedett, a közönséges embernek azonban szüntelenül aggodalmai vannak.

 

A nemes ember az igazságossághoz ért jól.

 

Amit a felsőbbrendű ember (Güntsi - bölcs, nemes, kiváló, magasrendű ember) - keres, önmagában találja meg, amit a kis ember keres, másokban találja meg.

 

Ce-csang a tökéletes erényről kérdezősködött K'ung-ce-nél. K'ung-ce azt felelte: "Aki öt dolgot képes megvalósítani bárhol az ég alatt, az tökéletes erényű." (Ce-csang) megkérdezte, mi az az öt dolog, (a mester) pedig mondotta: "A komolyság, a nagylelkűség, a szavahihetőség, a szorgalom és a jóindulat.” (Lun-jü - Beszélgetések és mondások - Kung fu-ce (Konfuciusz) )

 

 

 

Eric, krumplihámozással is szolgálhatod az Urat, ha abban a tökéletességre törekszel, ne érd be kevesebbel. …És késztesd ámulatra a világot. (Tűzszekerek)

 

Mérjétek fel magatokat. Ismerjétek meg képességeiteket, és akarjatok naggyá lenni. …Ragadjátok meg a lehetőséget. Élvezzétek. És ne hagyjátok, hogy bármilyen külső erő eltérítsen a célotoktól. (Tűzszekerek)

 

 

 

Adjál lehetőséget, teremtsd meg a lehetőséget, hogy a másik ember a szerelmednek, jó embernek, értékes embernek, klassz embernek tartson. (Molnár József)

 

 

A boldogság, az öröm, a kellemes érzések, érzelmek  - pl. szerelem, szeretet - a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapot, ezt az állapotot kell előidézni, megteremteni magunknak, s másoknak tetteink és szavaink által. Mert mindannyian újra át akarjuk élni a boldogság, az öröm, a kellemes élmények, érzések, érzelmek pl. - szerelem, szeretet - a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapotot. (Molnár József)

 

 

 

Ha minden percben megkérdjük magunktól, valóban azt akarjuk-e tenni, amit tenni készülünk, és csak akkor tesszük, ha a válaszunk igen, akkor automatikusan el fognak kerülni bennünket azok, akiknek nincs mit tanulniuk az olyanoktól, amilyenek mi vagyunk, és vonzani fogjuk azokat, akiknek van, és akiktől nekünk is van tanulnivalónk. (Richard Bach: Illúziók)

 

 

Az ember legyen ura szavainak és gondolatainak, és tetteivel se sértsen mást. Ha ezek tiszták, akkor haladhat a bölcsek útján. (Buddha)

 

 

,,A Buddhák az utat tanították. Kerülni az erkölcsi sértéseket, jót tenni, és megtisztítani a saját szívünket: ez minden Buddha tanítása.”

 

 

,,A még meg nem született rosszat megakadályozni, a még meg nem született jót elősegíteni …a már meglévő jót ápolni és megtartani.”  - Buddha tanítása.

 

 

,,Ha valóban szereted magad és másokat; ha valóban boldogságot akarsz szerezni magadnak és másoknak, akkor ahhoz az élet szeretete, megfelelő életvezetés, nyitott szív és elme kell.

Buddha megvilágosult lény, aki a lényeget tanítja, az ösvényt és eredményeit, az eszközt, amely megvalósítja az örökké tartó boldogságot."

 

 

A megvilágosodás a legnagyobb és a legcsodálatosabb boldogság és szeretet. A meditációval te is elérheted - Teljes hosszúságú nyugodt be- és kilégzés, odakoncentrálás, lótuszülés vagy kényelmes-ülés, lehetőleg egyenes háttal, de nem muszáj pont egyenesen. A LÉGZÉS a lényeg, s a jelen, a koncentráció (20-40 perc, s jön a csoda). A lényeg: Lazán, erőfeszítés nélkül - a figyelmünket a nyugodt (a lenyugodott), lágy, természetes, a magától történő teljes hosszúságú be- és a kilégzés folyamatára irányítani. Érdemes beépíteni a folyamatba, a levegővel együtt be- és kiáramló színek - belégzés (piros), kilégzés (kék) -, mint egy színes levegő útjának a nyugodt, erőfeszítés nélküli belső figyelését. (Molnár József)

 

 

 

,,Használd tudatosan és pozitívan a teremtő erődet - a gondolataidat és az érzelmeidet!”

 

 

Az ember mindenért felelős, ami vele történik. A bölcs ennek tudatában van, és nem veti el többé a szenvedés magvait. Inkább az öröm magvait veti el. Előbb-utóbb mindent le kell aratnod, amit elvetettél.  Ezt jelenti a menny fogalma: a bölcs elveti az üdvösség, a szeretet, a könyörületesség magvait, melyek egy napon kertté fejlődnek. ...Ha egyre csak az öröm, a szépség, a tánc, a dal, a meditáció, az ima magjait hinted szét, akkor hamarosan létrehozol egy várkertet az igazság virágaiból - létrehozod a Paradicsomot.(Osho)

 

 

Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

 

Telítettség. Ha elér egy bizonyos telítettségi lelki-testi szintet egy vágy, érzés, akarat, gondolat, akkor el kezd megvalósulni. Ezért sok-sok jót, pozitívat gondolni, tenni, újra meg újra. Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

 

Ahogy az ember a testét ,,eteti” mindennap, ugyanúgy a lelkét is táplálnia kell nap mint nap többször pozitív dolgokkal, sikerélményekkel, olyan dolgokkal melyek örömet, kellemes érzéseket okoznak, olyan helyzetekkel melyekben önmaga lehet. (Molnár József)

 

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd. (Molnár József)

 

 

A testi, lelki, és szellemi táplálékod okán a vonzás és rezgés törvénye meghatározza, hogy mit veszel észre a világból, s hogy milyennek látod a világot! (Molnár József)

 

 

Azt mondják, hogy ,,ebül szerzett jószág ebül vész el”… Tehát figyeld meg, hogy hogyan akarsz valamit; erőlködve, stresszelve, túl akarva, zárkózva vagy szeretettel, vidáman, megnyílva, pozitívan? (Molnár József)

 

Próbálj minden olyan dolgot elkerülni, mely negatív, rossz hatással, érzéssel van rád. S minél több olyan helyzetbe menj bele, ahol, amiben jól, igazán jól érzed magad. (Molnár József)

 

Ne engedd meg magadnak, hogy belemenj negatív, kellemetlen, nem építő, nem kiterjedést, nem szeretett érzését adó gondolatokba, helyzetekbe.

Menj bele a pozitív, kellemes, építő, kiterjedést, kiteljesedést adó, érző gondolatokba, helyzetekbe. (Molnár József)

 

 

 

Az igazság az, hogy amire összpontosítasz, afelé haladsz. Ne nézz a falra, összpontosíts oda, ahová el akarsz jutni. (Anthony Robbins)

 

 

 

fejleszd-kepessegeidet-es-caljaid-irant-elszant-legy--s-jonnek-az-almok.jpg

 

 

A világon mindenki a boldogságot hajszolja - és van is egy biztos mód, amellyel megtalálhatjuk: ellenőrizzük a gondolatainkat. A boldogság nem a külső körülményeken, hanem a belsőkön múlik. Nem az a tény tesz boldoggá vagy boldogtalanná, hogy mid van, ki vagy, hol vagy, mit csinálsz - csakis az, hogy mit gondolsz minderről. Például két ember lehet ugyanazon a helyen, és teheti ugyanazt egyszerre; mindkettőnek nagyjából ugyanannyi pénze és tekintélye lehet - mégis lehet az egyik szerencsétlen, a másik pedig boldog. Miért? A dolgok eltérő megítélése miatt. Éppen annyi boldog arcot láttam a pusztító hőségben napi hét centért izzadó és küszködő kínai kulik között, mint a New York-i Park Avenue légkondicionált hivatalaiban. (Dale Carnegie)

 

 

Az élet során bekövetkező pozitív változás kiindulópontját mindenki önmagában hordozza. Boldogulásunk titka abban rejlik, hogy miképpen bánunk értelmünkkel, érzelmeinkkel és tudatunkkal. …A jó vitorlázónak mindegy, hogy honnan fúj a szél, megőrzi uralmát (életének) hajója felett, és el fogja érni a célját. …
A siker nagysága egyedül annak a vágynak az intenzitásától függ, amellyel célja elérését kívánja.

(Erhard F. Freitag -  Az erő benned van)

 

 

az-optimizmus---onerobol-milliomos.jpg

 

 

 

Az érzelmek szerepe a teremtésben.

 

„Úgy élj, hogy érezd azt, amivé válni akarsz, és úgy lesz.” - Neville Goddard

Ébredj tudatára az érzések fontosságának!

Tudd, hogy döntő szerepet játszanak abban, hogy olyan valaki maradsz-e, aki csak vágyakozik, vagy olyanná válsz, aki a vágyait a valóságos életben is tapasztalja. Rengeteg ember nincs tudatában az érzések fontosságának, pedig az érzések a beteljesült vágyakkal teli élet receptjének titkos összetevői.

 

A teremtés folyamatának ciklusa a gondolattal kezdődik, majd az érzésekkel folytatódik, amit a tárgyiasulás vagy új hajtóerejű cselekvés követ.

 

„Azzal az érzéssel tekintsd jelen ténynek jövőre vonatkozó álmodat, hogy kívánságod teljesült.” - Neville Goddard

 

Ha nem előlegezed meg az érzést, hogy kívánságod teljesült, akkor kívánságod nem teljesül. Más szavakkal feltétlenül meg kell tanulnod, hogyan előlegezd meg képzeletedben és az érzéseidben azt, hogy már megvan, amire vágysz.

 

Íme, hogyan beszélt erről Neville:

„Valamennyi érzés tudatalatti benyomást kelt, és ha nem oltja ki egy teljesen ellentétes másik érzés – kifejeződésre törekszik. Két ellentétes érzés közül a domináns fejeződik ki. "

 

Az érzelmek szerepéről a vágyak beteljesítésében Nevill a következő megfigyelést tette:

„A gondolatok az érzelmek közvetítésével gyakorolnak hatást a tudatalattira. A tudatalattira mindaddig nem gyakorol hatást egy gondoltat, amíg nem kapcsolódik hozzá érzés. Ha megvan az érzés – mindegy, hogy jó, rossz vagy közömbös -, ki kell fejeződnie. Csak és kizárólag az érzések közvetítésével továbbíthatók a gondolatok a tudatalattiba.”

A tudatalatti befolyásolása:

Három dolgot ajánlok megfontolásra azzal kapcsolatban, hogyan működik együtt a tudatalatti az érzéseiddel, ami ennek a nagyszerű és titokzatos folyamatnak a döntő alkotóeleme.

1. A tudatalatti reagál a szuggesztióra.

Szellemi és érzelmi képekkel újraprogramozhatod a robotpilóta üzemmódra szokott tudatalattidat. Mondd azt ennek az automatikusan fogadókész részednek, hogy határtalan vagy, és elhiszed, hogy minden lehetséges. Olyan képekkel töltsd meg, amiket csak el mersz képzelni magadról. Vonulj vissza egy csendes helyre, és érezd a testedben, milyen érzés lenne, ha mindaz, ami a képzeletedben van, már a valóságod része lenne.

2. A tudatalattidnak megvan a hatalma arra, hogy a gondolataidat fizikai valósággá tegye.

A világban minden tárgy és körülmény egy elmében megfogant gondolat megtestesítője. mindaz, ami most létezik, valaha csak képzeletben volt – ekkora a tudatalatti hatalma. Hogy részesülhess a teremtés hihetetlen erőművében, ami vagy, képesnek és késznek kell állnod arra, hogy magadban – a szellemedben – tapasztald, amit megteremteni szeretnél.

A gondolatok akkor válnak dolgokká, ha érzed őket, és képes vagy az érzéseiddel hatást gyakorolni a tudatalattidra, ami aztán teszi a dolgát.

Nevill így írja le azt a jelenséget:

„A lényeg a tudat.

A képzeleted formálja ezt a lényeget fogalommá, amely aztán tárgyként, vagy körülményként testet ölt. A képzeleted hozza létre a világodat.”

Majd áttér az érzések fontosságára a tudatalatti programozásában:

„A megelőlegezés valósága teljességgel független az objektív tényektől, és testet ölt, ha kitartasz az érzés mellett, hogy a kívánságod valóra vált. Ha tisztában vagy a megelőlegezéssel, és kitartasz az érzés mellett, akkor a gondolatok tárgyakká vagy eseményekké szilárdulnak, amelyek merő véletlennek tűnnek, és csak te tudod majd, hogy a megelőlegezésed logikus és elkerülhetetlen következményei.”

3. A szeretet az az érzés, amelyet meg kell tanulnod megelőlegezni.

A tudatalatti a szellem egy darabja, amelyben te is és én is élünk. Ez az univerzális tudatalatti szellem az ok és az anyag, amelyből minden létrejött.

Ez a dolgok nélküli dolog valóban szeretetből van. Ha valóban úgy érzed magadban, mint saját belső tudatosságot, amely teremteni vágyik, teremtő erőt kapsz.

Ha dühöt, frusztrációt, félelmet, kételyt, aggodalmat, stresszt vagy bármi hasonlót érzel, ébreszd fel a szeretetet magadban, és a tiszta szeretetben oldd fel ezeket az érzéseket.

Azt válaszd, hogy jól érzed magad, mert minden szeretetben töltött pillanat egy kicsit közelebb hozza a tudatalattit a mindent teremtő, egy és egyetemes tudatalatti szellemhez, amit a szeretetként definiálunk. Bízom benne, hogy sikerült tudatosítanom, milyen hatalmas szerepet játszanak az érzéseid abban, hogy Istentől való teremtő lénnyé válhass.

Neville nagyon világosan megfogalmazza:

 

„A vágyak valóra váltásának az útja az érzékeid bizonyítékainak tagadása, és az azonosulás az érzéssel, hogy kívánságod teljesült.”

Mostantól ezt a bölcsességet alkalmazd – és úgy fog szolgálni, amit a hétköznapi életben elképzelni sem tudtál. És azt se feledd, hogy ha a beteljesülés érzésének megelőlegezése nélkül képzeled el a jövőt, az nem más, mint hiábavaló ábrándozás.

 

Forrás:  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1168384456594095&set=a.310431705722712.67695.100002676540364&type=3

https://plus.google.com/111878794621310246302/posts/KHizh21U83n

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1168383463260861&set=a.310431705722712.67695.100002676540364&type=3

 

 

 

Mindennapi jóllétünk jelentős forrásai a hétköznapokban átélt pozitív élmények.

Fredrickson szerint a pozitív érzelmek, mint pl. az öröm, az érdeklődés, az elégedettség, a büszkeség, a szeretet és a szerelem, közös jellemzői abban látja, hogy egyrészt kiszélesítik a személy gondolati-viselkedési repertoárját, másrészt arra késztetik a személyt, hogy belső erőforrásaira alapozzon, ideértve fizikai, intellektuális, társas és pszichológiai erőforrásait egyaránt.

A negatív érzelmek támadásra, védekezésre, menekülésre szűkíti a cselekedeteinket.

Pozitív érzelmek és affektusok pl. befolyásolják a kreatív tevékenységeket is. Isen és munkatársai kísérletében egyszerű érzelmi indukcióval (pl. vidám film, apró ajándék, cukor) kiváltott pozitív affektusok megnövelik a kreatív feladatokban a teljesítményt.

Pozitív érzelmi állapotban a gondolkodás szokatlanabb utakat jár be, kreatív, integratív, nyitottabb az információkra és hatékonyabb.

Forrás: Pszichológia pedagógusoknak (szerk. N. Kollár Katalin, Szabó Éva)

 

A pozitív érzelmek kitágítják a határaidat

Te is tapasz­tal­tad már, ha folya­ma­to­san pozi­tív érzel­me­ket élsz át, való­ság­gal szár­nya­kat kapsz és egyre több ötle­ted van, egyre több jó tör­té­nik veled? Ez azért van, mert a nega­tív érzel­mek inkább beszű­kí­tik gon­dol­ko­dá­sun­kat és cse­le­ke­de­te­in­ket, addig a pozi­tí­vak kitá­gít­ják meg­szo­kott gon­do­lat­vi­lá­gun­kat és kre­a­ti­vi­tásra, újdon­sá­gok kere­sé­sére és a töb­bi­ek­kel való kap­cso­la­tokra ser­ken­te­nek. (Heute Psy­cho­lo­gie) http://lelkizona.hu/a-pozitiv-erzelmek-kitagitjak-a-hataraidat/

 

 

 

 

,,Szellemi erőink felszabadításához és aktivizálásához meg kell tanulnunk fókuszálni és összpontosítani. Ez előfeltétel.

Döntsd el, hogy mi a legfőbb célod — az a cél, amelynek megvalósulása a leg­nagyobb pozitív hatást gyakorolná az életedre —, és folyamatosan erre a célra gondolj, kristálytisztán tartva tudatos elmédben, hogy mit akarsz. Ez be fogja indítani a tudatfelettidet.

 

 

 

 

„Vissza-a-jövőből” gondolkodásmód.

Életed bármely területére igaz, hogy a végső cél meghatározásakor nagy időtávban, azaz távlatokban kell gondolkoznod. Ezt a mód­szert alkalmazza a legtöbb sikeres ember, bármilyen területről is le­gyen szó. Lényege a következő: határozd meg, hogy egy bizonyos időtáv (x év) elteltével hol akarsz tartani. Ha meghatároztad a jövőbeli állapotot, akkor jön a „vissza-a-jö­vőből” gondolkodás. Elképzeled, hogy már megérkeztél az általad kitűzött célhoz. Képzeletben visszanézel ebből az előnyösebb hely­zetből oda, ahonnan indultál (azaz ahol most valójában vagy), és vé­gignézed, hogy milyen lépések „vezettek” (valójában „fognak ve­zetni”) a jövőbeli állapothoz. Ha hosszú távban gondolkozol, tisztábban láthatod magadat és az életedet. Rá fogsz jönni, hogy mit kell tenned, és mit kell abba­ hagynod, ha tényleg el akarod érni a célodat. Ha világosan megfogalmazod, hogy mit akarsz elérni, sokkal könnyebb 

 

Négy hatásos módszer

Célod (repülési terved végpontja) kiválasztásakor négy különleges módszert is alkalmazhatsz, amelyek segítségével egyrészt gyorsab­ban fogsz haladni, másrészt nagyobb eséllyel érsz célba, a repülési tervben meghatározott időre.

Ez a négy módszer a verbalizálás, a vizualizálás, az emocionalizálás, és a racionalizálás.

Vegyük sorra őket:

1. Verbalizálás: írásban rögzítsd világos, specifikus és mér­hető céljaidat. Nem találhatsz célba, ha nem látod a célt. Hogyan érheted el a célodat, ha nem fogalmaztad meg írásban világosan? Minél több időt fordítasz célod pontos megfogalmazására, annál könnyebben el tudod dönteni minden lépésedről, hogy a megfelelő irányba visz-e téged, vagy sem.

2. Vizualizálás: Életed bármely látható területén akarsz vál­toztatni, először az önmagadról és a vágyott jövődről alko­tott képedet kell jobbá tenned. A vizualizálás során vilá­gos, részletes mentális képet készítesz arról, hogy hová is tartasz. A vizualizálás képessége az ember egyik leghihetetlenebb és legnagyszerűbb eszköze. Minél gyakrabban képzeled el tökéletes célod képét megvalósult állapotban, annál mé­lyebben vésődik be az üzenet a tudatalattidba. Minél tisz­tábban látod elmédben a célodat, annál gyorsabban jelenik meg a valóságban is.

3. Emocionalizálás: Miután verbalizáltál és vizualizáltál egy célt, következhet az emocionalizálás. Ennek során azo­kat az érzéseket idézed fel, amelyeket akkor fogsz megta­pasztalni, amikor elérted, amit akartál. Minél erősebb ez az érzés, annál nagyobb energiákat tudsz fordítani célod el­ érésére, és értelemszerűen annál gyorsabban el is fogod ér­ ni. Annak az örömnek, boldogságnak, büszkeségnek és élvezetnek az átélése, amely a célod elérésével jár, sokszorosá­ra növeli a cél elérésére fogható mentális energiáidat.

4. Racionalizálás: Ez azt jelenti, hogy leírod az összes indí­tékot, ami a cél elérésére motivál, és az összes előnyt, amelyre szert teszel, ha elérted. írd le, hogy mi mindenben tenné jobbá az életedet, ha elérnéd a kitűzött célt. „Az, ki­nek a MIÉRTje elég erős, szinte bármilyen HOGYANnal célba ér” mondta Nietzsche. A nagy tettek indítékokból táplálkoznak. Minél több indí­tékod van egy cél elérésére, annál motiváltabb és elszántabb leszel. Annál jobban kitartasz majd, minden viszontagság ellenére. És annál kreatívabb megoldások jutnak majd eszedbe a nehézségek és az akadályok kiküszöbölé­sére. Minél több az indítékod, annál kevésbé tudnak majd megállítani. Nem fogják tudni megakadályozni, hogy elérd a célod."

(Brian Tracy - Repülés terv)

 

 

hajod-kormanyat-te-iranyitod.jpg

 

 

 

Mikor nehéz helyzetben vagy és nem tudsz dönteni, légy nyugodt és megjön a válasz. Azért vannak mégis az ember rossz helyzetben, kapcsolatban, mert nem tudnak megnyugodni. (Molnár József)

 

Mikor újra éled a dolgokat nyugodtan tedd, mintha újra megtörténne, csak nyugodtan, így fel tudod dolgozni. (Molnár József)

 

 

,,A negatív érzelmek oka, az önmagunk vagy mások felé irányuló vádaskodás, hibáztatás, ítélkezés.” (Molnár József)

 

 

Ne maradj a rosszba, mert rád rakódik a ,,rezgése”, változtass meg minden rosszat, negatívat magadban, magadon, másokon - ha lehet. Legyél nagyon pozitív, szeretetteljes, bölcs, kedves, sugárzó. S segítsd, támogasd a másik embert, a világot is, hogy ilyenné váljon, ilyen maradjon egyre inkább. (Molnár József)

 

Figyeld meg, hogy milyen ,,rezgésű” emberek vesznek körül. Negatív vagy pozitív szavakat, mondatokat használnak e. Pozitív vagy negatív érzéseket használnak. Nincs szükséged a negatív érzésekre, ,,rezgésekre”. Kerüld el a negatívat. (Molnár József)

 

Amilyen emberek vesznek körül, amilyen érzések, gondolatok vannak bennük, azok válnak uralkodóvá benned, átvesszük. Ezért tudatos légy, válogasd meg, hogy kivel lépsz kapcsolatba. Keresd pozitív, kedves, kellemes, inspiráló, BOLDOG, MOSOLLYAL, SZERETETTEL TELI, DERŰS, POZITÍV emberek társaságát. (Molnár József)

Amilyen érzelmi, gondolatvilágú, ,,rezgésű” ember közelében vagy, az meghatározza, hogy milyen tapasztalatokban - pozitív, negatív, kellemes, kellemetlen, sikeres, építő, vidám, élvezetes, boldog, örömteli élményekben  lesz részed vele. (Molnár József)

 

Ha akarod, ha nem, el kezd rád rakódni annak az érzelmi, értelmi világa, tudat világa, ,,rezgése” akivel kapcsolatba kerülsz. A rossz, a negatív is, de a jó, pozitív, jóságos, szeretetteljes, sikeres, vidám is, ezért nagyon fontos, hogy tudatos légy azzal kapcsolatban is, hogy milyen ,,rezgésű, érzelmi, értelmű, intelligenciájú, értékrendű emberrel töltöd az idődet, perceket, órákat, az életedet. (Molnár József)

 

Azért olyan, mert olyanok veszik körül. Azért lett olyan, mert olyan ,,rezgésű”, cselekedetű, lelkű, érzelmi és értelmi intelligenciájú emberek vették körül. (Molnár József) 

 

,,Rád rakódik” a másik ember – van külső jel pl. mozdulatok, beszéd, s van egy nem látható belső, mely miatt vonzzuk pl. hasonló helyzeteket, embereket. (Molnár József) 

 

Akivel kapcsolatba kerülsz, s minél huzamosabb ideig, annál jobban átveszed a ,,rezgéseit”, frekvenciáját, ha akarod, ha nem…azzá rezegsz, ezért van, hogy a pszichológusok szerint, a szülőhöz hasonló párja lesz a fiatalnak, vagy ha szétmegy a nem egymáshoz illő ember kapcsolata, akkor az utána jövő pár hasonló az előzőhöz. (Molnár József)

 

 

Akikkel érintkezel, azzá válsz…

Akivé akarsz válni, olyan emberek, társaságában legyél, legyél velük minél több órát, napot, hetet, hónapot, s hasonlóvá válsz. (Molnár József)

 

 

Az életben semmi nem történik véletlenül. Sem emberek, sem pedig események nem bukkannak fel ok nélkül az életünkben. Kapcsolataink alakulásának és fejlődésének semmi köze a szerencséhez. Minden azért történik, mert erő hat rá. Ez az erő mindenkit összeköt. Ez dönti el, megtaláljuk-e magunkat vagy sem. Ez határozza meg, mit érzünk, és hogyan viselkedünk. Ha megértjük ezt az erőt, és tudatosan alkalmazzuk, azokat az embereket, és eseményeket vonzzuk be az életünkbe, akikre, és amelyekre vágyunk.
(Ruediger Schache - A kisugárzás és a vonzás ereje)

 

 

A vonzás törvénye szerint olyan embereket vonzunk magunkhoz, akik nagyon hasonlítanak hozzánk. Belül!
Ha meg akarjuk változtatni kapcsolatainkat, az az első lépés,
hogy változtassuk meg kapcsolatunkat magunkkal.
A külső kapcsolatok ezt tükrözni fogják. (Brian Tracy)

 

 

 ,,A legtöbb ember nem tud uralkodni a kívánságain, mert nem ura a gondolatainak. Mindenfélén töprengenek, szétszórják alkotó gondolataik csodálatos potenciálját, pedig azt koncentráltan egy célra kellene irányítani, mert ily módon bármit elérhetünk, amit csak el tudunk képzelni.
Nagyon kevés ember van tudatában annak, hogy a gondolatai milyen nagymértékben alakítják a valóságát. Alig akadnak olyanok, akik önállóan gondolkodnak. A legtöbben - anélkül, hogy tudnának róla - mentális lemezeket tesznek fel, vagy a számukra felkínált gondolatokon kérődznek ahelyett, hogy a saját gondolataik erejével szembeszállnának ezekkel és önmaguk alakítanák az életüket."

 

 

 Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat. (Lionel Messi)

 

 

A sportban és az életben is arra kell összpontosítanod, amit akarsz! (Andrew Matthews)

 

,,Ha a napod minden percében kristálytisztán a szándékaidra koncentrálsz, azzal erős teremtő energiákat mozgatsz meg.”

 

tudnod-kell--hogy-ezek-a-teremto-energiak-folyamatosan-mukodnek---osszpontisits---fokuszalj.jpg

 

,,Amire figyelmed irányul, azzá leszel."

 

Amire hosszú időn keresztül figyelsz, azt kezded beépíteni a rezgésedbe, és fokozatosan kezd megvalósulni az életedben. Zseninek lenni csupán annyit jelent, hogy osztatlan figyelmet szentelsz valaminek, a többit a Vonzás Törvénye elintézi. (Abraham-Hicks)

 

silva---vizualizacio.jpg

 

a-sikeresek.jpg

 

 

a-sikerhez-celiranyos.jpg

 

 

,,Ami fontos, azt csöndesen ébren kell tartani magunkban napról napra."

 

 

,,… előbb vagy utóbb rájön az ember, hogy ő maga saját lelkének főkertésze, életének irányítója. Felfedezi a gondolkodás törvényszerűségeit magában, és egyre pontosabban megérti, hogyan alakítják gondolatai jellemét, körülményeit és sorsát.” (James Allan)

 

 

,,Amilyen szinten vagy, azt vonzod.” (Pe-chi-ce)

 

 

 

,,Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni. Minél többet alkotsz, annál erősebb leszel."

 

 

Ma is meg kell tenned egy pár lépést az utadon! A haladás azonban senki máson nem múlik, csak is megint rajtad, és a benned lévő akaratodon. (Lippai Marianna)

 

 

A 12 fő erény: alázat, kitartás, tisztelet, becsület, szeretet, áldozatvállalás, igazság, odaadás, bátorság, lelkierő, nagylelkűség, bölcsesség.

 

 

,,Kamaszkorom óta az egész életem arról szólt, hogy sikeres legyek, híres, ilyen..., ilyen amilyen most vagyok. És igazad volt ez tényleg nem kielégítő. Kell nekem egy pozitív hatás. Kell valaki, aki..., aki komoly és tartalmas, valaki, aki érti az életet, és tudja, hogy..., hogyan éljen jól és boldogan. Mint te. Közeledben akarok lenni, szeretném ha ez a sok jó rám ragadna."

 

 

,,Az energia mindig a figyelmet követi. Ahol a gondolatai vannak, ott van az energia is.” (Kurt Tepperwein - A pozitív pszichológia ereje)

 

 

,,Mindenki csak azt tudja adni, ami benne foglaltatik a repertoárjában. (Kurt Tepperwein - A pozitív pszichológia ereje)

 

Az akadályokat attól függően látod nagynak vagy kicsinek, hogy te magad milyen vagy: nagy vagy kicsi. (Orison Swett Marden)

 

 

“A motiváció és a lelkesedés rendkívül fontos, de időnként nem árt megnézni, hogy jó irányba haladunk -e!” (Donald Trump)

 

 

A pozitív érzelmek átélése a mentális egészség fontos meghatározója. (Vaillant)

 

 

-         Túl hevesen reagálsz.

-     Így igaz, de talán itt az ideje.

 

 

 

A rezonancia törvénye: Minden vágyunk teljesülhet, ha odafigyelünk erre!

A rezonancia törvényéről egy Pierre Franckh német író forgatott dokumentumfilmet, amelyben több interjút is készített tudósokkal, hogy fényt derítsen az érzelmek, az emberi test és a Univerzum közötti összefüggésekre. A filmben a spirituális és a tudományos világ kapcsolódik össze.

Pár meghatározó idézet az alkotásból:

“Csakis mi vagyunk a sorsunk igazi irányítói.”

“A gondolataink energiamezőt hoznak létre.”

“A saját DNS-ünk hatással van a környezetünkre.”

A modern fizika szerint minden, ami körülvesz bennünket, azaz az egész életet, egy úgynevezett kvantum-mezőben található. Itt egyesül minden, még a lehetőségeink sorozata is, amelyek életünk folyamán keletkeznek. És éppen ennek a mezőnek köszönhetően mindennel kapcsolatban vagyunk, ha tudatában vagyunk ennek, ha nem.

 

Bármit is gondolunk, annak energiája van, amely kisugárzik a kozmikus térbe, és visszahat ránk, és egész környezetünkre. Tehát ha arra összpontosítunk, azon gondolkodunk, hogy milyen jó lenne egy stabil, szerelemmel átitatott, boldog élet részévé válni, akkor az be fog következni. Azok az őszinte emberi érzelmek, vágyak, amelyek a szív mélyéből törnek elő, képesek megváltoztatni a DNS-láncot, és a szervezet atomjait is, amiből testünk áll. Igen, az érzelmeink, a meggyőződéseink, a hitünk képes megváltoztatni a DNS-szerkezetét.

 

Mikor dühösek, mérgesek vagyunk, kibillenünk az élet harmóniájából, és úgy érezzük, hogy kicsúszik lábunk alól a talaj.

Ilyenkor a legtöbb ember elszigetelődik, elzárkózik a gondolataiban, ami a DNS-változáshoz vezet. A testünket is képesek leszünk ezáltal meggyógyítani, természetesen indokolt esetben az orvosi kezelés is szükséges, de a gyorsabb és hatékonyabb felépülés érdekében gondoljunk arra, hogy rendbe jövünk, mert a körülöttünk lévő fizikai tér, az atomok is ezt akarják.

 

Tehát kijelenthető, hogy képesek vagyunk az életünket olyan irányba terelni, ami nekünk jó, ami boldogságot, örömet okoz.

A gondolataink révén a fizikai anyagot is képesek vagyunk befolyásolni.

Alakítsuk olyanná életterünket, ahol jól érezzük magunkat, ahol harmóniára lelünk, ahol feltöltődhetünk, erőt gyűjthetünk.

Forrás és a teljes cikk: http://napistory.com/hu/erdekessegek/a-rezonancia-toervenye-minden-vagyunk-teljesuelhet-ha-odafigyeluenk-erre/

 

 

 

,Életerőnket nem őrizhetjük meg tiszta levegő, tiszta víz, egészséges táplálék és tiszta gondolatok nélkül." (Gandhi)

 

 

,,A jó elmélet igazodik a tényekhez."

 

 

 

„Higgy az álmaidban, a vágyaidban és vidd véghez őket, légy eltökélt. Mindig találj arra időt, hogy tehess valamit másokért. Nincs annál nagyobb jutalom, mint másokat boldoggá tenni.” (Fabiola Gianotti)

 

 

,,Soha ne az legyen fontos, hogy ki mit mond. Mindig az a fontos, hogy Te mit gondolsz arról, aki mondja. Ha semmit, akkor pont annyit ér a szava. Semmit!”

 

 

,,Ha leülhetnél egy padra egy órát valakivel beszélgetni a múltból, jelenből vagy a jövőből, ki lenne az?”

 

 

,,Vedd körbe magad olyan emberekkel, akik örülnek az örömeidnek és együttéreznek veled, ha bánatos vagy! Ők az igazi barátok!”

 

,

Egy embert az minősít, kiknek a társaságát kedveli. (David Seabury)

 

 

Tartsd magad a legmagasabb rezgésállapotokon, és aztán hagyd, hogy a Vonzás Törvénye elhozza az életedbe azokat, akikkel egy hullámhosszon vagy. Az emberek átválogatása nem a te dolgod! Te csak tartsd a lehető legmagasabb rezgést (érezd magad jól bármilyen indokot felhasználva erre) a többi magától megtörténik. Csak olyan események, találkozások, együttműködések és kapcsolatok lehetnek életed részei, amelyekkel hasonló frekvencián vagytok. Akikkel nem vagy egy hullámhosszon, azok fokozatosan kirezegnek az életedből. (Abraham Hicks)

 

 

,,A korábbi alkalmak sem elvesztegetett próbálkozások voltak. Mint sok kis repedés a falon, egyik a másik után,  de ezek együttesen felkészítettek téged a mai napra. Rá kell szánni az időt a talaj előkészítésére, ha azt szeretnéd, hogy befogadja a magot."

 

 

Minden kép belülről érkezik - a (kreatív) erő a nyugalomban rejlik. (Rüdiger Dahlke)

 

 

A tiszta látásmód abszolút szintjén a gondolatokra és az érzelmekre úgy kell tekintenünk, mint amelyek a tudat eredendő bölcsességét fejezik ki.

A kellemetlenekre célszerű úgy tekintenünk, mint azokra a hullámokra, melyeket szörfösként nem lovagolnánk meg, vagy mint a tévéműsorra, ami olyan rossz, hogy senki sem nézné meg.

A tibetiek erre azt a kifejezést használják, hogy "olyan, mint a döglött tehén" - elég, ha az ember csak egyszer pillant oda. A zavaró érzelmeknek nincsen karjuk és lábuk, nem megfoghatók - kivéve azt a zavart, amit a rendszerünkben okoznak. Csupán annyi erővel rendelkeznek, amennyit mi fektetünk beléjük. (Ole Nydahl)

 

 

a-pozitiv-erzesek-es-energia--a-pozitiv-kijelentesek.jpg

 

mentalis-trening.jpg

 

 

tudatanak-megnyitasaval-es-iranyitasaval-mindenki-maga-hatarozza-meg-azt-a-szintet.jpg

 

 

 

A kaleidoszkópeffektus azt ígéri: ha egy kicsit elmozdítasz valamit a kedvező irányban az életedben, akkor a nagy egész életmintázat változik meg. Ez pedig nagy esély! Változtass, és élvezd a pozitív hozományokat! (Prof. Dr. Bagdy Emőke)

 

 

 

Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat. (Lionel Messi)

 

 

A gondolatok csak úgy megjelennek. Kilépnek a semmiből és visszamennek a semmibe, mint ahogy a felhők mozognak az üres égbolton. Azért jönnek, hogy áthaladjanak, nem pedig azért, hogy maradjanak. Nincs bennük semmi „káros”, míg igaznak nem hisszük őket, és nem kezdünk el hozzájuk ragaszkodni. (Byron Katie)

 

 

Vidd másik síkra: vidd le a rossz érzést, képet le, le a tudatod képernyőjéről, s helyette szépet gondolj, érezz.

 

 

Mikor újra éled a dolgokat nyugodtan tedd, mintha újra megtörténne csak nyugodtan, így fel tudod dolgozni.

(Érzelmek nemesítése és alkímiája)

 

 

A fejlett érzelmi képességű embernek nagyobb az esélye a megelégedett, termékeny életre, mert elsajátította azokat a lelki szokásokat, melyek teljesítőképességét fokozzák. Akinek semmi kontrollja sincs érzelmi élete felett, belső csatákban őrlődik, melyek elvonják a koncentrált munkától és a világos gondolkodástól. (Daniel Goleman)

 

Az érzések rendkívül sok energiát használnak és kötnek meg, amely azután más területeken hiányzik. Az érzelmi telítettség gátolja az összpontosítást. Miért? Mert így nem lehet összefogni, összpontosítani és a feladatra irányítani az erőket — elfolynak.

A negatív érzések gyengítik az energia-háztartását, megbénítják kreatív alkotóerejének áramát, felborítják szervezetének egyensúlyát, ártanak az egészségének! Bár veszélyes dolog válogatás nélkül követni negatív érzéseket, sokan újra és újra érzéseik játékszerévé válnak.

 

,,Nem neked kell követned az érzéseidet, hanem az érzéseidnek kell követniük téged!" (Roberto Assagioli, pszichoszintézis megalapítója)

 

Az is lehetséges, hogy a pozitív lélegzetárammal pozitív és építő hatású gondolatokat és érzéseket vegyünk magunkhoz (a kozmikusenergia-körforgásból).

 

 

Elég, ellazult állapotban visszatükrözzük a negatív energia pozitív ellenpólusát. Olyan, mint amikor közvetlenül napfénybe tartunk egy zsebtükröt, és egy sötét pontra irányítjuk, hogy oda érkezzenek a visszavert napsugarak. És a pont hirtelen már nem is sötét, hanem világítani kezd a fényben.

 

 

Zavaró, negatív érzelmek megoldása. Felelősség vállalás hiánya – Negatív érzelmek (Az én felelősségem, én vagyok a felelős). (Ne azonosulj a negatív érzelemmel. Szakítsd meg a gondolatmenetet. Helyettesítés törvénye. Légzéstechnikák, Kerüld el a negatívat, Ne menj bele, Ne adj neki energiát, Maradj a jelenben, Engedd el, Figyeld meg, Negatív érzést/tapasztalatot átalakítani pozitívra, Nemesíts meg az érzést, Koncentrálj arra, ami el akarsz érni, pozitív gondolatok fókusza.)

 

 

negativ-erzesek-ellen---brian-tracy.jpg

 

Az a tény, hogy nem kell szenvednünk az érzelmeink miatt, sokaknak segít. Egy bölcs ember soha nem tartja annyira valóságosnak az érzelmi világát, hogy az kimozdíthatná őt középpontjából, és arra kényszeríthetné, hogy saját akarata ellen tegyen vagy mondjon valamit. (Ole Nydahl)

 

 

 „Bármiféle érzéseket melengetsz is magadban, ezek vonzzák be a holnapodat….

Az öröm további örömöket vonz. A boldogság több boldogságot. A békesség több békét. A hála több hálát. A jóság több jóságot. A szeretet több szeretetet.

Ez belső munka. Nem kell mást tenned világod megváltoztatásához, mint hogy megváltoztatod, amit odabent érzel. Igazán könnyű, nem igaz?” (Rhonda Byrne - Határtalan gondolatok)

 

 

 

,,Lelki egyensúlyunk nagymértékben az élményválasztástól függ. Minden pillanatban döntünk arról, hogy milyen élményekre akarunk koncentrálni: pozitívakra vagy negatívakra. A bánatot, a haragot és a félelmet nem a reális események, hanem az azokra adott reakcióink határozzák meg. Ezeket a negatív alapérzéseket túldimenzionáljuk, alapgondolatokat és életfilozófiát gyártunk belőlük, és azt hisszük, az már a valóság – pedig még mindig csak a saját érzelmeink foglyai vagyunk. Amikor a „sors áldozatainak” tartjuk magunkat régebbi traumák miatt, akkor azt választjuk, hogy a múltban élünk. Naponta órákat vagyunk képesek a negatív érzéseinkkel és gondolatainkkal viaskodni – csak mert úgy döntünk, hogy viaskodni fogunk velük, hogy energiát adunk nekik.

Ezekből az örvényekből úgy lehet kijutni, ha egyszerűen eldöntjük, hogy másra fogunk figyelni, a jelenben – ITT és MOST egy másik valóságra irányítjuk az antennáinkat, és ehhez következetesen tartjuk is magunkat.

Ne kezeljük tényként a saját negatív érzéseinket és gondolatainkat, hanem relatív, szubjektív megélésekként – hiszen azok! Kapcsoljunk át egy másik pályára az agyban, és erősítsük azt!"

 

 

zavaro-erzelmek-megoldasa.jpg

 

 

keruld-a-rosszat--nezd-mint-egy-alom--ne-keverj-bele--koncentralj.jpg

 

 

 

Először azt tisztázni kell, hogy az érzel­meknek nincs karjuk vagy lábuk, nem túl fontosak. Nincs valós létezésük, olyanok, mint egy furcsa szél, ami folyton lengedez valahonnan. Jó már az elején leszögezni, hogy az érzelmeknek nincs igazi lényegük, nem olyanok, mint egy 800 kg-os gorilla, amivel harcolni kell, nem olyanok, mint Tyson, aki leharapja a füled, hanem telje­sen mások: csak illúziók, amik átmennek a rendszereden. Miután a zavaró érzelme­ket az őket megillető helyre tetted, meg­ vizsgálhatjuk, mit is lehet velük kezdeni.

Három szinten dolgozhatunk velük:

Az el­ső szinten el tudjuk távolítani az alapot, melyre épülnek.

Ha tudjuk, hogy bizonyos helyzetekben dühbe jövünk vagy hibákat követünk el, akkor a legjobb, ha kerüljük ezeket a helyzeteket. Nem hangzik túl hő­siesnek, de a gyakorlatban beválik.

Aztán, ha már egy kicsit erősebbnek érezzük ma­gunkat, azt tehetjük, hogy ha megjelenik az érzelem, arra gondolunk, hogy nem volt ott azelőtt; most változik, és később sem lesz ott... Csak szemléljük a drámát, nem kell részt vennünk benne. Távolságot tar­tunk, és azt mondjuk: „el fogsz tűnni, nem maradsz itt örökre".

A legjobb dolog azon­ban, amit tehetsz — ez igazán erőteljes - az, hogy a tolvajt üres házba engeded, vagyis egyáltalán nem törődsz vele. A zavaró érzelem olyan, mint a rossz műsor a tv-ben, nem muszáj nézni. Azt csináld, ami az or­rod előtt van, és ha az érzelem kifárad abban, hogy hiába próbálkozik elvonni az energiádat, feladja. Ekkor az érzések energiáját különböző hasznos tevékenysé­gek szolgálatába állíthatod: ha például féltékeny vagy, kialakíthatod azt a szokást, hogy kipucolod a WC-t, ha büszke vagy, felásod a kertet, ha zavarodott vagy, meg­ írod a leveleidet stb. Végül nagyon erős leszel. Engedd, hogy a tolvaj üres házba jöjjön. Ne is törődj vele, fel se ismerd. (Ole Nydahl)

 

 

,,Aki többé nem hajlandó elárulni önmagát, többé kimeríteni sem hajlandó önmagát. Távozik onnan, ahol a rá nehezedő nyomás elviselhetetlen.”

 

 

 

,,Amin a siker múlik, az valójában az a képesség, hogyan használjuk fel a jelent, hogy előkészítsük a jövőt."

 

 

Szóval a siker kulcsa ez: az életünket a pozitív és negatív szempontjából kell értékelni. Úgy kell értékelni, hogy figyelembe veszünk minden tényezőt.

 

És gondosan tekintetbe veszünk minden olyan hatást, amelyet szuggesztív környezetünkbe engedünk.

 

Figyelembe kell venni, hogy kikkel érintkezünk. Figyelembe kell venni, milyen tévéműsorokat nézünk.

 

(A média észrevette, hogy azok néznek inkább tv-t, akik alacsony rezgéstartományban vannak, ezért leeresztik a színvonalat oda. De, ha eleinte te nem is vagy éppen azon az alacsony rezgés szinten-frekvencián, egy idő után lehangolják, leviszik a rezgéseidet, mert olyat mutatnak, amiért aggódni lehet, vagy ami ellen harcolhatsz, ami miatt felbosszanthatod magadat, mérgelődhetsz, igazságtalannak tarthatod…s nyilván nem számol be boldog esküvőkről, csodás szerelmekről, boldogságról, kellemes, pozitív érzelmet adó hírekről, eseményekről, történésekről, gyermek születésekről, születésnapi-névnapi boldog-vidám bulikról, …mert úgy mond nem olyanok nézik, nem nekik csinálják a ,,híradót”. – mj)

 

Ez vajon nem hat az életünkre? Vajon nem hat a viselkedésünkre? És vajon nem hat a sikerünkre?

 

Ha meg akarjuk változtatni külső valóságunkat, hogy valami pozitív, valami csodálatos, valami boldog, izgalmas legyen,

  • az 1. lépés az, hogy felszámoljuk a negatív hatásokat.
  • Felhagyunk a negatív érzelmek kifejezésével,
  • távol maradunk a negatív emberektől,
  • hátat fordítunk a negatív könyveknek, negatív magazinoknak és tévéműsoroknak,
  • és kizárólag arra összpontosítunk, hogy milyen emberek akarunk lenni. Mit akarunk elérni?

Ez az 1. lépés a lelki egészség, a testi egészség, a siker és a boldogság útján az életben. (Brian Tracy)

 

 

stressz-ellen-par-technika.jpg

 

 

Meditáció – hogy ne csinálj semmit, lenyugtatjuk tudatunkat és légzésünket, és most már érted miért fontos, hogy azzal foglalkozz, amit csinálsz. És a legfontosabb, hogy ne adj energiát a nem kívánt dolgoknak. Ezért van az hogy a meditációnál a gondolatokat ne ítéljük meg.

Ezért károsak a negatív emlékek, dolgok, mert túl sok energiát igényel az elhárításuk.

Buddha vágy nélküliségre tanít, mert a vágy is energia.

Ezért az egyre nyugodtabb ember egyre energikusabb és egyre több kihívást akar megvalósítani, ezért lehetett Einstein is zseni.

 

 

,,Annyit kapsz vissza, amennyit egy tevékenységbe belefektettél. Ha az 40 % volt, akkor nem lepődhetsz meg majd azon, hogy az eredményed is kb. 40 %-os lesz.”

 

,,A munkát nem lehet megspórolni, ha átlagon felüli eredményt akarsz, átlagon felüli munkát kell végezned."

 

,,Ha mindent megteszel a sikerért, akkor a szerencse is melléd áll."

 

,,A megvilágosodás a legnagyobb boldogság."

 

 

,,Egy problémát nem lehet ugyanazon a tudatszinten megoldani, mint amelyiken a probléma keletkezett.”

 

,,Másoknak mindenki tud jó tanácsot adni, de ha vele történik a dolog, minden bölcsességét elveszíti, mert elveszti a távolságot.”

,,A meditáció az egyetlen módszer, mely tudatosítja benned, hogy nem vagy azonos az elméddel; és ez roppant hatalmat ad a kezedbe…Képes leszel eldönteni, mi helyes és mi helytelen az elmédben, hiszen távoli megfigyelővé, szemlélővé válsz…     

A meditáció révén felülemelkedhetsz köznapi léteden. …Távlatra teszel szert. …Immár magadnak is tudsz jó tanácsot adni.”

 

 

Törekedjetek teljes lényetekkel a beteljesedés elérésére! (Buddha)

 

 

A pszichológiában csak nemrég ismerték fel, milyen hatalmas erő az az érzés, hogy szeretnek. Elősegíti a test és a lélek növekedését, és talán a leghatékonyabb gyógyító erő a testi-lelki sérülések behegedéséhez. (Thomas Gordon)

 

 

,,SZÜNTELENÜL TÖREKEDJETEK" (Buddha)

 

 

,,Az érzelmek nélküli gondolat mögött nincs energia.”

 

,,Az ember azt sugározza ki, amit belül érez.”

 

,,Olyan az életed, amilyen tudatszinten vagy.

 

 

Minél többet panaszkodsz a bajaidról, annál tovább maradnak veled. (Szepes Mária)

 

 

Hozd ki a jelenből a legtöbbet, és a jövőd jobb lesz. (Szepes Mária)

 

 

Pozitív, sikeres jövőkép.

 

 

Építs lélekcsalád-kapcsolatokat, amik nem űrt hagynak benned, hanem kiteljesedettséget.

Biztosan tapasztaltad, hogy azok az emberek, akikkel igazán családtagnak érzed magad, akikkel igazán mély és őszinte kapcsolatot tudsz kiépíteni, gyakran nem genetikailag kapcsolódnak hozzád, hanem lelkileg.

Az oly sokszor emlegetett új világban még meghatározóbb lesz a lélekcsaládod az életed szempontjából, mint a vér szerinti. Ha megtalálod a lélekcsaládod tagjait, akkor tudsz igazán értékteremtő és boldog életet élni.

 

Ha hasonló gondolkodású, pozitív szemléletű emberek nagy létszámban összegyűlnek egy helyen, akkor a belőlük áramló energia mindenkire hatással van, és ez az önmagát gerjesztő erőforrás képes téged átbillenteni a holtpontodon. Tehát sokszor nem csak a saját, hanem a világ és a környezeted végtelen energiáját is használnod kell – és nem csak egy ilyen napon, hanem a hétköznapi életedben is!

Forrás és a teljes cikk: http://www.pozitivgondolkodoknapja.com/pages/lelek-ero-nap

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/napi-lelki-higienia.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/mentalis-trening.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-negativ-erzelmek-nemesitese--alkimiaja.html

 

 

Pozitív szavak - gondolatok - érzések napi bősége.

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/erzelmi-intelligencia.html

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-feny-harcosanak-a-kezikonyvebol.html

 

 

A célod felé tett út minősége (az öröm, a lelkesedés, a stresszmentesség) nagyban meghatározzák a célod végső minőségét. (Eckhart Tolle)

 

 

a-pozitiv-erzesek-es-energia--a-pozitiv-kijelentesek.jpg

 

 

„A benned élő elhanyagolt, elutasított, félő, dühös ….gyermek gyógyítása: Menj le meditatív állapotba, és menj vissza az időben! Keresd meg az éppen félő, vagy félelmében dühös gyermeki önmagadat! Vedd karodba gyermeki Énedet, öleld meg, és áramoltass felé olyan erős szeretetenergiát, amilyet leginkább csak gyermekeid irányában érzel! …….majd figyeld meg érzeteidet, éréseidet a MOST-ban.”
- Leon Noel

 

 

Ne menj bele a kétes (vagy negatív kimenetelű) érzelmű dolgokba, helyzetbe.                                             

Ne engedd meg magadnak, hogy belemenj negatív, kellemetlen, nem építő, nem kiterjedést, nem szeretet érzését adó gondolatokba, helyzetekbe.

Menj bele a pozitív, kellemes, építő, kiterjedést, kiteljesedést adó, érző gondolatokba, helyzetekbe.

 

Ha igazán akarsz valamit, akkor nem ragadhatsz le a sérelmes, negatív dolgoknál, ki kell lépned belőle, tovább kell lépned, - a célod, a tiszta, boldog energiák felé.

 

 

,,Ne pazarold az időd fölöslegesen olyan emberi kapcsolatokra, amelyek nem építő jelleggel hatnak rád!

Hidd el, az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsd el a drága időd, akik csak elszívják energiádat.

 

Soha, de soha ne ragaszkodj azokhoz az emberekhez, akik figyelmét elkerüli, milyen értékeid is vannak valójában. És emlékezz mindig arra, hogy az igaz barátok nem azok, akik csak akkor állnak melletted, ha épp csúcsformában vagy az élet minden területén, hanem azok, akik a nehézségek ellenére is melletted maradnak és kiállnak érted.”

 

Ne hagyd, hogy mások lenyomjanak az ő szintjükre!

Mindig te légy az erősebb! Neked kell „magasabb frekvencián”lenned ahhoz, hogy gond nélkül fogadd az alacsonyabb szintű energiákat, és alacsonyabb rezgésű embereket.”

Forrás és a teljes cikk: http://joportal.hu/johirek/578/

 

 

 

,,Mindenki az igazságot látja a saját nézőpontjából. Az, hogy milyen tudatszintről szemléled a dolgokat, meghatározza, hogy mit látsz. Senki nem képes a jelenlegi tudatszintjétől eltérő módon gondolkozni, érezni, cselekedni. Ezért mindenkinek igaza van a saját szemszögéből nézve és ezért mindenki a tőle telhető legjobbat hozza ki magából az adott pillanatban.”

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/jok-molnar-jozsefek.html

 

 

10402423_1523756291179377_7499285715036063147_n.jpg

 

minden-energia.jpg

 

 

miert-tart-olyan-sokaig--hogy-megkapjam--amit-szeretnek.jpg

 

 

Őrizd meg a fókuszt. (Joseph Miller)

 

 

Akarni, Akarni - Csinálni, csinálni, csinálni - Akarni - ez a siker…ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

 

Tessék keményen odatenni magad. (Joseph Miller)

 

 

,,A mindennapi, rendszeres és helyesen végzett meditáció egy plusz energialöketet ad a szervezetnek."

 

https://www.youtube.com/watch?v=ae1NA1M1bEY Meditáció hatásai

 

 

A meditáció azt jelenti, hogy önmagad vagy, a szeretet pedig azt jelenti, hogy megosztod magadat valaki mással. A meditáció adja a kincset, amelyet a szeretet segítségével osztasz meg másokkal. Ez a két legalapvetőbb dolog, minden más lényegtelen. (Osho)

 

,,…a meditáló ember társaságában, ha vele vagy, úgy érzed, hogy erőt merítesz belőle. Szívesen találkozol vele csupán azért, hogy a társaságában légy.” (Osho)

 

,,Azt is észre fogod venni, hogy amint egyre meditatívabb leszel, minden gesztusod, lágyabbá és békésebbé válik, finomság költözik beléjük. És ezt nemcsak te fogod észre venni, hanem mások is kezdenek majd felfigyelni rá. …A járásmódod, a beszédmódodat és egész lényedet bizonyos kellem, csend, békesség lengi körül. Az emberek szívesen lesznek veled, mert erőt meríthetnek belőled.” (Osho)

 

 

Gondolatok megtisztítása ...

 

Tanulj meg pozitívan gondolkodni, használd hozzá a képzelőerőd! ...

 

Miért fontos a szeretetre gondolni és koncentrálni? ...


Tapasztalataim szerint nem csak egy boldogabb, letisztultabb és erősebb Én-t kapunk, hanem egy megújult testet is, akivel egyre jobban tudunk kommunikálni a szeretet nyelvén. Megújuló DNS-ünk felszínre hozza rejtett ősi erőnket és képességeinket, miközben az EGÉSZségünkre is kedvező hatással van. Testi energiánk, életörömünk, frekvenciánk, rezgésünk folyamatosan emelkedik, tudatunk tágul.

Legfőbb és legfontosabb elősegítője a szeretet érzése és fenntartása magunkban.
Talán annyira nehéz, amennyire annak hangzik, vagy esetleg annyira könnyű…akarni kell…nagyon…és kitartóan.


 

Pont úgy kell magunkban felhergelni a szeretetet, mint ahogy korábban idegből, indulatból, dühből hergeltük magunkat. Mi történt eközben? Pörgettük magunkban sérelmeinket, negatív gondolatainkat hagytuk cikázni, amelyeknek a képzelet szabott csak határt. Jelen esetben a negatív gondolatokat pozitívakra cseréljük, ezért nem feldühítjük magunkat, hanem felboldogítjuk.

Talán eleinte furcsának és erőltetettnek tűnhet, hogy pozitív gondolatokkal tuningoljuk magunkat, de tényleg hatásos.

Forrás. https://www.facebook.com/Dr.DaisySi.Coach/posts/1793503837531821

Szeretetre hergelés gyakorlata…

Forrás és a Teljes cikk: 

http://daisyaranykapu.blogspot.hu/2014/09/a-rezgesemeles-tudatos-modszerei-i.html?spref=fb

Szeretni tudásunk növekedésével rezgésszintünk is arányosan növekszik.

A feltétel nélküli szeretet birodalmában a szeretet annyira erős, hogy az inkább már szerelem, ami mindig is bennünk volt, mert egyek vagyunk vele. Néha érkeznek az életünkbe lelkek, akik erre emlékeztetnek azzal, hogy kitükrözik belőlünk, ilyenkor mondjuk: szerelmes vagyok.
(Dr. Daisy Si)

 

 

Az a legfontosabb, hogy mélyen szálljunk magunkba és felfedezzük a bennünk rejlő buddha szerető kedvességét és együttérzését – a felébredt természetet, mellyel mindannyian rendelkezünk. (Shinjō Itō)

 

 

Legyél ajándék annak, akinek az életébe lépsz. Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte. Tégy valami jót ma valakiért.

 

 

,,Minden nap végezve a feladatokat átlagosnak tűnhet, pedig az igazi erő ebben van. Ezek azok a dolgok, amik szokásoddá válnak. A szokásaid határozzák meg, hogyan működik az életed. Milyen egyszerű, könnyű dolgok kellenek az Élethez!!! Legyenek jó szokásaid és jó életed lesz!!! :-) Neked milyen szokásaid vannak, amelyek széppé teszik az életed?”

 

 

,,Az ember nem menekülhet a cselekvéstől. Életfeltételei a tetteitől függnek; szokásait tettei határozzák meg. A szokások meghatározzák a magatartását, magatartása pedig a jövőjét formálja. Ezért nagyon fontos, hogyan cselekszik.”

 

A csodát nem kívülről küldik, hanem belülről idézed meg. Aki ezt nem érti, ki van téve annak, hogy amire vár, sohasem jön el. (Müller Péter)

 

 

Személyiségünk értéke az a mágnes, amely minden jó dolgot az életünkbe vonz. Minél értékesebb emberek vagyunk, annál nagyobb a jutalmunk. Ha többre vágyunk, a megoldás az, hogy többé kell válnunk - tehát szüntelenül kutatnunk kell értékünk növelésének új és új módozatait. (Jim Rohn)

 

 

 

A jobb életre törekvőknek először jobb emberré kell válniuk. Szüntelenül törekedniük kell az önuralomra azzal a céllal, hogy kiegyensúlyozott életfilozófiát alakíthassanak ki, azután pedig e filozófia parancsai szerint éljenek. Az olvasás szokása az egyik legfontosabb lépcsőfok egy egészséges filozófiai alap lerakásához; a siker és a boldogság megvalósításának egyik nélkülözhetetlen alapeleme. (Jim Rohn)

 

 

Van mondjuk egy vágyad, amit el akarsz érni. Így, ahogy vagy, még nem lehet a tiéd. Éretlen vagy rá. Ilyenkor látjuk, hogy a teljesüléshez "idő kell". Ez nem azt jelenti, hogy türelmetlenül nézed az órádat és lapozod a naptáradat, miközben ujjaddal idegesen dobolsz az asztalon, hanem hogy alkalmassá érleled magad a teljesüléshez. (Müller Péter)

 

 

 

Egy átlagember valójában átlagon felülivé, sőt kiválóvá is válhat. Hogyan? Úgy, hogy igen pontosan meghatározza azt, hogy mit akar elérni, majd pedig következetesen azon dolgozik mindennap. (Brian Tracy)

 

 

 

A sikerben nincs semmi misztikus, vagy varázslatos dolog. A siker természetes következménye a sikerelvek következetes alkalmazásának. (Jim Rohn)

 

 

 

,,A sikeres ember pontosan tudja, mire vágyik, van terve a célja elérésére, hisz abban, hogy meg tudja valósítani a szándékát, és ideje nagy részét a megvalósításnak szenteli.”

 

 

 

,,Van egy tulajdonság, amivel az embernek feltétlen rendelkeznie kell, ha nyerni akar. Ez pedig nem más, mint az a képesség, hogy célunkat pontosan meg tudjuk határozni, hogy tudjuk, mit akarunk, és égető vágyat érezzünk a megvalósítására.”

 

 

 

,,A vágy, a tervezés, az erőfeszítés és a kitartás egyedülálló elegye mindig ki fogja fejteni a maga varázserejét. A kérdés nem az, hogy működni fog-e a siker formulája, hanem az, hogy az illető fogja-e működtetni a formulát. Ez az ismeretlen változó. Ez a kihívás, amellyel mindnyájunknak szembe kell néznünk. Mindnyájan képesek vagyunk a jelenlegi helyzetünkből eljutni bárhová, ahová csak akarunk.”

 

 

 

A fejlett érzelmi képességű embernek nagyobb az esélye a megelégedett, termékeny életre, mert elsajátította azokat a lelki szokásokat, melyek teljesítőképességét fokozzák. Akinek semmi kontrollja sincs érzelmi élete felett, belső csatákban őrlődik, melyek elvonják a koncentrált munkától és a világos gondolkodástól. (Daniel Goleman)

 

 

Egyszer azt mondta nekem egy nagyon bölcs ember: olyan leszel 5 év múlva, amilyen könyveket olvasol és amilyen emberekkel érintkezel! Ha látnád a könyvespolcomat, rögtön tudnád, hogy megfogadtam a tanácsát. (Kreutz Zsolt, a Sales Control alapítója)

 

 

A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami Te vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. (Szepes Mária)

 

 

Ma már tudom, nincs fontosabb, mint megtalálni azokat, kik a legjobbat hozzák ki belőlünk, s mi belőlük. Nincs fontosabb a várnál, melyet szeretteinkkel építünk fel. Kívánom hát mindenkinek: találjátok meg azokat, kik a legjobbat hozzák ki belőletek, s ti belőlük! Találjátok meg azokat, kikkel egy életen át erősíteni tudjátok egymást. Csak így érdemes élni, nemdebár? (Peter Noel)

 

 

Mindnyájunknak szüntelenül kutatnunk kell olyan emberek után, akiket csodálhatunk és tisztelhetünk; olyan emberek után, akikről a saját viselkedésünk egyes elemeit megmintázhatjuk. Jelenlegi lényünk és viselkedésünk jelentős részben annak a számos embernek az elegye, akik az évek során befolyást gyakoroltak ránk. (Jim Rohn)

 

Bármennyi időt és áldozatot megér azoknak az embereknek a tanulmányozása, akik jól boldogulnak az életben. Gyűjtsd össze a sikerrel kapcsolatos gondolatokat és információkat minden rendelkezésre álló forrásból! Olvass könyveket! Végy részt szemináriumokon! Szánj időt azoknak az ismereteknek az összegyűjtésére, amelyeket a siker megkövetel! Tanulmányozd azoknak a szokásait, nyelvhasználatát, öltözködési stílusát és irányelveit, akik kivívták a sikert! (Jim Rohn)

 

Az egyik legértékesebb dolog, amit az ember megtanulhat, annak MŰVÉSZETE, hogyan használjuk fel mások tudását és tapasztalatát. S aztán mindezt a saját életünkbe beépítsük. (Napoleon Hill)

 

 

Kiválasztom és az agyamban elraktározom a kedvenc idézeteimet. Így vértezem fel magam ebben a gyorsan változó világban elkerülhetetlen, védekezésekben és támadásokban bővelkedő helyzetek megoldására. (Robert Burns)

 

 

,,Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyant, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy." (Müller Péter)

 

 

…hogy mindent megtegyünk, ami erőnkből telik, türelemre és önuralomra, szorgalomra és akaraterőre, vidámságra és elégedettségre teszünk szert, és számtalan olyan erényre, amelyet a tunyák és lusták sosem ismerhetnek meg. (Charles Kingsley)

 

 

A dolgok azért mennek jól, mert valaki jóra fordítja a menetüket. (Lafayette Ron Hubbard)

 

…ha valaki nincs megelégedve a sorsával, az elégedettebb élethez csak egy út vezet: ha elgondolkozik a gondolatain, elgondolkozik a módszerein, és változtat – vagyis cselekszik, méghozzá az eddigieknél hatékonyabban és eredményesebben. (Harry Lorayne)

 

 

A mentális-, lelki hozzáállás megváltoztatása egyéni és belső munka. Ha a gondolkodásmódod rendben van, az életed is rendben lesz – függetlenül attól, jelenleg milyen környezetben élsz. Az egyéni körülményeidet a szokásos gondolataid alakítják – a Te életed, a Te felelősséged. (Abraham-Hicks)

 

 

Akarat, szilárd elhatározás – ez vezet el a célhoz. (Harry Lorayne)

 

 

Ismét csak: ha valaki tudja, hogy mit akar, van reménye, hogy megtalálja a módokat, ahogy része lehet benne. Ha valaki nem tudja mit akar, nem teheti fel a kérdést sem magának, hogyan érheti el. (David Seabury)

 

 

Hogyan állíthatom le az elmém, Egy másik megközelítést javaslunk.

Az elmét nem tudod teljesen leállítani, csak rövidebb időpontokra, pl. amikor meditálsz. A természete az, hogy mindig mozgásban van. Inkább formáld, alakítsd, tereld az elméd a vágyaiddal összhangban. (Abraham Hicks)

 

 

Egyetlen újra és újra gondolt jó érzést keltő gondolat (függetlenül attól, hogy igaz-e avagy sem) képes arra, hogy felvirágoztassa az életedet. (Abraham Hicks)

 

 

 

Mester! Miért NEM boldog itt senki rajtam kívül?
– Mert még nem tanulták meg, hogy mindenütt felfedezzék a jóságot és a szépséget.
– De miért látok én mindenütt jóságot és szépséget?
– Mert amit magadban látsz, azt látod rajtad kívül is...amit nem látsz magadban, azt rajtad kívül sem láthatod.
(Zen)

 

 

Szókratész: „Ha az, amit mondani szeretnél, se nem biztos, hogy igaz, se nem jó dolog, és még nem is hasznos, akkor miért mondanád el egyáltalán?

 

 

,,Soha ne az legyen fontos, hogy ki mit mond. Mindig az a fontos, hogy Te mit gondolsz arról, aki mondja. Ha semmit, akkor pont annyit ér a szava. Semmit!”

 

 

,,Az embereket magad körül nem tudod megváltoztatni, de viszont Te válogatod meg őket!”

 

 

387735_260167490773325_1845458260_n.jpg

 

,,Vedd körbe magad olyan emberekkel, akik örülnek az örömeidnek és együttéreznek veled, ha bánatos vagy! Ők az igazi barátok!”

 

 

,,Ha nem jó szándékkal jöttél, kérlek hagyj békén… Fáradt vagyok!”

 

 

230883_416251715095028_465977675_n.jpg

 

 12510344_10205518141968207_5958144139177360186_n.jpg

 

,,Természetesen sok hibám van, ha benned kevés a szeretet." (Charles Haddon Spurgeon)

 

 

osszpontosits--koncentralj-arra--ami-fontos.jpg

 

 

osszpontositas-2.jpg

 

ha-a-tapasztalo--lenyugtatjuk-tudatunkat-es-legzesunket--a-pozitiv--jo-gondolatok--szavak-fehalmozasa--az-ut-tehat.jpg

 

az-elet.jpg

 

Meditáció

USA-ban több millió ember meditál. Világszerte, Európában is hatalmas az érdeklődés.

Összpontosítani a légzésre vagy egy szóra. 1-től-5-ig belégzés - 1-től 5-ig kilégzés.

Nem muszáj számolni. A lényeg, hogy a légzésre irányítani a figyelmet - a természetes, magától történő, nyugodt, teljes hosszúságú be- és kilégzésre. Nyugodtan, lazán, erőfeszítés nélkül, csak a légzésre irányítani a figyelmet, koncentrálni, összpontosítani.

Amikor valaki meditál, mindössze annyit tesz, hogy az elméjét egy bizonyos dologra összpontosítja.

A meditáció se nem misztikus, se nem vallási, se nem másvilági, se nem nehezen elsajátítható. A meditáció nagyon is kézzelfogható, praktikus, és mindenki számára elérhető módszer. A meditáció gyakorlatával boldogabb életet teremthetünk magunknak.

 

 

 

A meditáció az elfogadott információt tapasztalattá változtatja át. Az első szinten az a célja, hogy a tudatot lenyugtassa, és egy helyben tartsa. Teret hoz létre a tapasztaló és annak tapasztalatai között, megadva a lehetőséget a bölcsek számára, hogy az élet komédiáiban választhassanak szerepeket, és elkerülhessék a tragédiákat. Ezt a védelmező távolságot meditációban leggyakrabban a légzésünkre való koncentráláson keresztül érhetjük el, melyet szanszkritül Szamathának, tibetiül pedig Shinének neveznek. Mindenki, aki képes ezt a tudatállapotot a meditáció laboratóriumi állapotában megtartani, fokozatosan a hétköznapi életben is meg fogja ezt valósítani. (Ole Nydahl)

 

 

a-boldogsag-az-ember-lelkeben-lakozik.jpg

 

 

,,A megvilágosodott lények a világ alapvető tisztaságát észlelik. Míg azok a lények, akiknek az elméje kusza, zavaros a szennyeződésektől, egy szennyezett világot észlelnek.”

 

 

rtttttttttt.jpg

 

 

Minden perc, amit nem meditatív békében töltesz, az időpazarlás.

     

 

Légy tudatos, légy nyugodt, meditatív, boldog, jóságos, együttérző, megértő, támogató, kedves, sugárzó. Légy ajándék, légy áldás és bőség magadnak és másoknak. (Molnár József)

 

Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, lélegzel, gondolkozol, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

 

Semmi sem éri meg, azt az árat, amit idegeskedéssel (amit nem nyugalommal, nem meditatív békével) szerzünk meg. (Molnár József)

 

Őrizd meg a fókuszt.

 

 

Pozitív-Sikerélmények     

 

 

,,A bölcs megválogatja, hogy milyen tapasztalatokra akar szert tenni."

 

 

 

Döntsd el határozottan, mi a szándékod; aztán pedig egyenesen törj a célod felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek. …Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk. (Elbert Hubbard)

 

barmivel-foglalkozz-is.jpg

 

Akarni, Akarni, Akarni – Csinálni, csinálni – Szívből akarni. (Molnár József)

 

Az alkotáshoz elengedhetetlen a nyugalom, a biztonságos háttér. (Illényi Katica)

 

,,A tanulás alapfeltétele a szorongásmentes légkör.”

 

,,Ha az ember kipihent, nem tud mást tenni, mint tanulni, fejlődni.” (Molnár József)

 

A szeretetteljes légkör az otthonodban, megalapozza az életedet! (Tendzin Gyaco, a XIV. dalai láma)

 

,,Ha a saját világod nem hagy álmodni, keress olyat, ahol tudsz.”

 

 

16906_259240344199373_358423976_n.jpg

 

 

mennyiseg-es-minoseg--energia-es-munka--pozitiv--jo--szeretettel-teli--cselekves-es-gondolat.jpg

 

minden-gondolatnak--erzelemnek-vagy-mentalis-allapotnak-megvan-a-megfelelo-sebessegu-es-modozatu-rezgese---tudd-mit-vonzasz.jpg

 

rezgesei-vannak-mindennek-a-magasabb-a-jo.jpg

 

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

 

sikerhez.jpg

 

 

Amit akarsz, arra koncentrálj.  Amit el akarsz érni az életben, olyat…azt lásd, nézd, érezd, s elindul a vonzás, ..elindul feléd. 

 

 

Alkalmazzuk a mintha „filozófiáját.”
Gondolataink hatnak a cselekedeteinkre.
A nyugodt viselkedés és a határozott cselekvés fertőz. Ha ezt tesszük hamarosan higgadtan fogunk gondolkozni és bátran fogunk cselekedni.
Ne feledjük, ha tettetjük a vonást, amivel spontánul is rendelkezni szeretnénk – például nehézségek láttán higgadtak akarunk maradni -, egy idő múlva akaratlanul is képesek leszünk erre. Ha valamit tudatosan csinálunk, az később ösztönössé válik. Ez a szokások kialakításának mechanizmusa és a személyes önfejlesztés egyik legfontosabb módszere. (David Seabury
)

 

 

Gyakori tapasztalat, hogy ha hozzáértően kezeljük a jelent, a jövő önmagáról gondoskodik. (Harry Lorayne)

 

 

,,Csak egy különbség van a boldog ember és boldogtalan között: a szokásaik. Egy nagyon egyszerű dolog dönt: milyen szokásokat választasz aznap.”

 

,,Ha valamiben igazán hiszel, cselekedj!”

 

,,..eldöntötte: többet nem adja fel az álmait.”

 

,,Sosem találkoztam még sikeres emberrel, aki ne hibázott volna. …De a különbség a sikeresek és a sikertelen emberek között – pedig mindegyik hibázik – az, hogy a sikeresek előnyt kovácsolnak a hibáikból. Megértik, hogy el kell fogadniuk, és tanulniuk kell belőle. És ez így nem válik negatív élménnyé, hanem tanulni képesek általuk. Mintha ezzel fizetnék a tanulmányaikat.”

 

,,Tehát ilyen esetben mondjad: Oké, mi előnyöm származik ebből az akadályból? Hogyan szolgál engem? Hogyan léphetek előrébb általa? Ha tudsz válaszolni e kérdésekre nincs előtted akadály. Akkor van akadály, ha csak a negatívumot látod a helyzetben.”

 

,,Megkaptad az eszközeidet. Van egy látomásod. Elhiszed, hogy meg tudod csinálni. Tisztában vagy vele, hogy miért akarod csinálni. Megtetted az első lépést…tudod, hogy a kudarc nem állít meg, csak lelassít.”

 

- Opus, a mű -

 

 

,,Azáltal, hogy hosszú időn keresztül újra és újra belépünk a meditációba, a szamádhi többféle állapotát elérhetjük. Ha elég mély állapotokba lépünk be, szellemünk hozzászokik ahhoz, hogy lássa feloszlani a teremtés álcázó ködfalát.

 

A lecsendesedett elme nélkül sok belső alkímiai reakció egyszerűen nem megy végbe. A meditáció gyakorlásával és a szamádhiba belépéssel a szellem nagyon sok tekintetben fejlődik….

 

Az energiafejlesztő gyakorlatokat addig kell végezni, míg a Ka gyakorlatilag elkezd világítani az energiától és a fénytől. (A KA test az ember fizikai testének isteni mása, amely az anyagi világ, a magasabb dimenziók és a Felsőbb Én kapcsolódásának finomenergetikai területe. Szinkronban működik a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik dimenzióban.) …

 

Amint a KA test megerősödik (az energiafejlesztő gyakorlatoknak köszönhetően), a szellem ereje is megerősödik.

Így a gyakorlatokat végző személy sokkal gyorsabban képes magához vonzani az általa kívánt dolgokat.

Mi akarok ezzel mondani? Ezzel arra célzok, hogy hatással lehetünk az élettani folyamatainkra csupán a mentális folyamatainkon keresztül? Igen, arra, és ez az egyik oka, hogy a belső alkímia annyira hatékony…

… Az almafa is csak akkor terem, ha elért egy bizonyos fejlődési állapotot, addig a gyümölcse csak lehetőség marad.

Amikor az emberi egyéni tudatosság elér egy bizonyos fejlődési szakaszokat, a sziddhik (misztikus képességek, a tudat különleges erői-képességei) spontán megnyilvánulnak. A sziddhik a fejlődés természetes kifejeződései….

 

Amikor valaki átlép a negyedik pecsét (csakra) beavatásának a kapuján, megtapasztalja az agape (feltétel nélküli szeretet) spontán feltámadását. Amikor az ember a tudatosság ezen helyéről tapasztalja meg a világot, lehetetlen lesz számára, hogy akarattal megbántson másokat…

 

De van még egy furcsa ellentmondás. Bár az egyén elkezd egyre tisztábban látni és felébred valamennyire az álomból. Még mindig elveszíti néha a látóképességét és újra meg újra ,,álomba” zuhan. Saját elsötétedése elleni küzdelmében részvétet fejleszt ki magában mások iránt.
…Nagyon fontos megérteni, hogy minden érzéklet viszonylagos az érzékelő állapotához viszonyul. Annak a jóginak vagy jógininek a szellemi állapota, aki sikerrel elérte a Self-ről való tudatosságot, teljesen különbözik annak az embernek az állapotától, akit mindennapi életének drámájában érünk tetten. A májá (a világ egy illúzió, fátyol) olyan, mint egy szappanoperát sugárzó televízió. Megtéveszt bennünket, hogy tovább nézzük a show-t, és meg vagyunk győződve arról, hogy a mi életünk játszódik le. A sikeres jógi vagy jogini az, aki megértette, hogy ez csak show, belép a szobába és kikapcsolja a tévét….Talán jó lenne tisztázni, mit tartok gonosznak. De a gonosz szóval utalok mindenre, mely megakadályozza, hogy a Krisztus-tudatosság közelebb kerüljön a földi síkhoz, bármit, mely meggátolja a megvilágosodást.

 

…az úton előrehaladva az alkimista egészségesebbé és élettelibbé válik a csi összegyűjtése és testének főbb szervein keresztül való áramoltatása révén.
Az alkimista most már egy energia-lény.

 

...ez az oka a meditációk alkalmazásának — vagyis, hogy eltávolítsuk lényegi természetünk elöl az akadályokat. A gyönyör és az üresség eme egyesülése idézi elő a megvilágosodást.” (Részletek Mária Magdolna üzenetei (Tom Kenyon - Judi Sion) könyvből)

 

 

a-megvilagosodas-a-legnagyobb-boldogsag--a-legmagasabb-szintu-idotlen-orom--a-legcsodalatosabb-boldogsag-es-szeretet.jpg