Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A pozitív, boldog és sikeres életért 2

 

vonzas-es-vibralas-torvenye---fokusz.jpg

 

 

CSINÁLD, AMIT SZERETSZ — ÉS A PÉNZ KÖVETNI FOG! (MARSHA SINETAR)

,,Szóval keresd a boldogságot magadban, azaz csináld amit szeretsz csinálni, érezd jól magad önmagad miatt és akkor boldog leszel…” ,,…és meg fog találni az a fiú/lány aki szeret téged úgy ahogy van, feltétel nélkül…”

 

 

,,Kövesd a boldogságodat, és az Univerzum ajtókat nyit meg előtted ott, ahol eddig csak falak voltak.” - Joseph Campbell

 

 

 

Először helyet kell csinálni a vágyadnak, álmodnak az életedben. (Van hogy az embernek ,,ezer” dolga van, s az álmainak, vágyainak már csupán néha a gondolataiban van helye, s az elfoglalt életében már nincs akkora hely, idő, űr, mint ami kellene, hogy beengedje oda az álmait, céljait, elképzeléseit)… Ha van hely, jön minden, amire vágyunk…Persze, ha nincs ellenállás - amit meditációval megszüntethetünk…minden akadályt, akadályozót, falat eltüntethetünk meditációval önmagunkban,…s olyan elengedettnek, olyan..tisztának érezzük a lelkünket, hogy az akaratunk és a vágyunk most már egyszerűen, akadályok nélkül ,,elhozza” mindazt az életünkbe, amit igazán akarunk. (Molnár József)

 

 

osszpontositas-2.jpg

 

 

amilyen-a-gondolatunk--olyan-a-tudatossagunk--es-amilyen-a-tudatossagunk--olyan-az-eletunk.jpg

 

 

a-vilag-okok-es-okozatok-osszefuggese--es-jelenlegi-tetteink--szavaink-es-gondolataink-valnak-majdani-jovonkke.jpg

 

amilyen-szinten-vagy.jpg

,,Olyan az életed, amilyen tudatszinten vagy.”

,,Mindenki az igazságot látja a saját nézőpontjából. Az, hogy milyen tudatszintről szemléled a dolgokat, meghatározza, hogy mit látsz. Senki nem képes a jelenlegi tudatszintjétől eltérő módon gondolkozni, érezni, cselekedni.”

 

 

A tudat, amely nem tud összpontosítani, nem tud koncentrálni sem. Különösen nem a pillanatban, a pillanatnak élni.
Az ilyen ember arra gondol, amit legközelebb csinálnia kell, ezért sohasem fordít elegendő figyelmet arra, amit éppen csinál.

 

Ha az ember belső ritmusa a félelem miatt felborul, annak két oka lehet.

Az egyik, hogy a légzés felszínes lesz, és felgyorsul -ez a fizikai reakció-

a másik pedig az, hogy az ideges, céltalan gondolatok mennyisége megnő. Ha futó gondolatokkal van tele az elme, az ember nem is tudja mihez is kapjon hirtelen.

 

Még mielőtt a negatív irányultság kezelhetetlenné válik, és elhúzódó hullámvölgy következik be, helyre kell állítanunk a belső ritmust.

Amikor ez az idő hosszúra nyúlik, fennáll annak kockázata, hogy rossz szokások alakulnak ki. Így keletkeznek a hullámvölgyek, és ezért válhatnak tartóssá.


Megoldást jelenthet a légzéstechnika: hosszú, lassú, mély légzés, legalább két percen keresztül. Ha nem jól -túl gyorsan, nem elég mélyen, vagy nem elég hosszú ideig- csináljuk, nem működik!

A mély, lassú légzés további haszna, hogy a tudat ezalatt időt kap arra, hogy lelassuljon, lecsillapodjon.

 

Az idegek megnyugtatásának másik módja, a korábbi sikerek újrajátszása. Pl. milyen érzés volt sikeresen teljesíteni valamilyen feladatot. az asszociációs felidézésnek ez a fajtája félelmeink helyét önbizalommal tölti fel, és lecsillapítja a harmónia útjába álló negatív gondolatot. (Völcsei Judit)

Forrás: http://fenyhaz.network.hu/blog/fenyhaz-hirei/a-rezgesszint-megtartasa

 

 

 

pozitiv--jo-gondolatok-3.jpg

 

 

 

Csak akkor áramlik belénk bőséges mennyiségű kozmikus energia, ha tudatosabban és mélyebben lélegzünk, és nemcsak a felsőtestünkbe áramlik be a levegő, hanem a hasüregünkbe is, lehetőleg megtöltve az egész tüdőnket. Innen az erekbe kerülnek a ,,tápanyagok", ahonnan továbbjutnak fizikai testünk minden egyes szervébe.

 

Ezáltal nemcsak a testünket tartjuk életben, de gazdagítjuk életenergia-tartalékainkat is.

A megrekedt életenergia megint mozgásba jön, és harmonizálja az embert. A stressz, a sok információ, a teljesítmény kényszer energiablokkot hoz létre. Heves izgalom vagy bosszúság esetén megreked az energia. Hozza megint mozgásba az energiát, hogy az ne károsítsa, illetve gyengítse a szervezetét. (Helene Walterskirchen)

 

 

 

Ha mélyebben lélegeznénk és csökkentenénk a légzésszámunkat, naponta néhány percet tudatosan csak a ki- és belélegzett levegő áramlására koncentrálnánk, megtapasztalhatnánk a légzés fizikailag és lelkileg is gyógyító, valamint élénkítő vagy épp ellazító hatását.

 

Normál esetben egy férfi percenként 16-18-at, egy nő 18-20-at lélegzik.                                   Ha a percenkénti légzésszámot lecsökkentjük - időnként akár nyolcra, négyre -, azaz ha tudatosan irányítani kezdjük légzésünket, számos kedvező élettani hatást figyelhetünk meg magunkon.

 

Az elmúlt években a nyugati orvoslás is egyre több figyelmet fordít a különféle légzéstechnikákra, ugyanis a vizsgálatok szerint már napi tíz perc tudatos légzés markánsan csökkenti a feszültségszintet, valamint energikusabbá tesz.

 

 

 

Amikor nem figyelünk a légzésre, általában nem lélegzünk mélyen: lélegzetvétel közben a has alig mozog, csupán a mellkas középső része emelkedik.

Amikor viszont elkezdünk tudatosan lélegezni (orron keresztül), a mély belégzésekkor a mellkas megemelkedésével párhuzamosan a köldök is kiemelkedik, míg a hosszú, elnyújtott kilégzésekkor a köldök befelé, a gerinc felé közelít, miközben a mellkas lesüllyed.

Sok ember azonban épp fordítva lélegzik: azaz belégzéskor beszívja a hasát. Ez a légzésminta különösen jellemző a sokat szorongókra, a dohányosokra, illetve a karcsúságukra nagyon ügyelő nőkre.

 

Sajnos a legtöbb ember tüdeje kapacitásának csak egy részét használja ki. Ennek oka gyakran a stressz, a belső feszültség, mely kihat légzési rendszerünkre. Minél kevesebb levegőt vesz valaki, annál több feszültség keletkezik. Ez egy ördögi kör, mely végül a külső létben is megnyilvánul.

A fojtott légzés nem ritkán jár betegséggel, csüggedéssel, kudarccal stb. Gyakran már egy ember külsején, bőrén, testtartásán, hangján fel lehet ismerni, hogy telten, szabadon lélegzik-e vagy görcsösen, fojtottan.

 

Ha valaki fordítva lélegzik, nem tudja teljes mértékben kihasználni a légzés gyógyító, stresszcsökkentő hatását.

Normál esetben ugyanis mély légzéskor a mellüreget és a hasüreget elválasztó rekeszizom lefelé nyomódik, ily módon a mellkas térfogata megnő. (A has irányába nyomódó rekeszizom az oka annak, hogy a has belégzésnél kifelé tágul, de levegő természetesen nem jut a hasüregbe.)

Ha valaki belégzéskor beszívja a hasát, a rekeszizma kevésbé tud lefelé nyomódni, így kevésbé nő a mellkas térfogata is, ami gyakran együtt jár a légzés mélységének csökkenésével is.

 

 

 

Ha megvan a helyes légzés, csökkentsük a légzésszámot.

 

Ha percenkénti légzésszámunkat sikerül nyolcra mérsékelni, szó szerint azt érezzük, hogy fellélegzünk a stresszből, ráadásul közben a hangulatunk, mentális állapotunk is megváltozik.

A hatás még erősebb, ha percenként csak négyet lélegzünk (ezt a legegyszerűbb úgy elérni, hogy 5 másodpercig belélegzünk, 5 másodpercig bent tartjuk, 5 másodpercig pedig kilégzünk).

 

 

 

A légzés gyógyító hatásának titka, hogy míg a stressz a szimpatikus idegrendszert aktiválja és a stresszhormonok termelését serkenti, a lassú, mély légzés a megnyugvásáért felelős paraszimpatikus idegrendszert, valamint a hangulatszabályozásban szerepet játszó szerotonin hormon termelését aktiválja.

 

 

 

A légzés életünk fő hajtóereje, a szellem és a lélek harmóniájának alapja.

A bölcsek és a misztikusok emberemlékezet óta arra utalnak, melyik erő ábrázolja légzésünket és milyen döntő befolyása van szellemi, testi és pszichés egészségünkre.

Titkos írások tudósítanak a legendás Atlantisz rituális légzőgyakorlatairól. Indiai hagyományból tudjuk, hogyan tudják a jógik speciális légzéstechnika (a "pranayama") segítségével a sejtpusztulást lelassítani, sőt teljesen megszüntetni. Még ma is hallani jógikról, akik állítólag 300 évet éltek.

 

Buddha, Lao-ce, Jézus, Saint Germain - hogy csak néhány spirituális mestert említsek - mind alkalmaztak speciális légzéstechnikát. Talán mert tudták, hogy a légzés kaput jelent a magasabb öntudat eléréséhez.

 

 

Az indiai bölcs, Patanjali azt tanította, hogy légzésünk ellenőrzése egyet jelent gondolataink és érzelmeink ellenőrzésével.

 

Források: http://www.webvitaminbolt.com/egeszseges-eletmod/vegy-egy-nagy-levegot/

http://fenyjogaterapia.hu/a-gyogyito-legzes-alaptechnikai/

http://www.flatfitness.hu/egyeb/a-gyogyito-legzes/ Southern University Method

http://www.elet-ero-egeszseg.hu/43-hogyan-csokkenthetjuk-leggyorsabban-a-stresszt

http://www.informed.hu/eletmod/wellness/ayur/rebirthing-21839.html

 

 

 

Tanulj meg helyesen lélegezni!

A modern kutatások is igazolják a légzés gyógyító hatását.  Tény, ha légzésedet naponta legalább 15 percen keresztül lelassítod annyira, hogy a belégzés és kilégzés körülbelül 3-3 másodperc legyen, csökken a vérnyomásod, ellazulsz és megnyugszol. A légzés közvetlenül hat az idegrendszerre is: figyeld csak meg, hogy a lelkiállapotoddal hogyan változik a légzésed.

 

 

 

,,Abban a pillanatban, amikor elkezd tudatosulni és megváltozni a légzés, akkor a test csodálatos módon kezd reagálni és beindít különböző öngyógyító folyamatokat.”

 

 

Érdemes kipróbálni a az 5-5 (5 másodpercig tartó belégzés, 5 másodpercig tartó kilégzés) és a 9-9 légzést is, valamint az 5 - 5- 5 (5 másodperc belégzés, - 5 másodperc bent tartás, 5 másodperc kifújás) - ös légzéseket, és az ütemes légzést is.

 

 

„Ha a lélegzet nyugtalan és izgatott, akkor a tudat is nyugtalan és izgatott. Ha a légzés uralt, akkor a jógi tudata szilárd és kiegyensúlyozott.” (Hatha-jóga pradípika)

 

 

,,Az idegesség egyik legfőbb jellemzője, hogy a légzésünk áttevődik a mellkas felső részébe, vissza kell térni a hasi légzéshez.”

A hasi légzés nyugtat, erősít, több oxigén áramlik be, jót tesz a testünknek, s módosítja pozitívan az érzelmi világunkat is.

 

 

 

,,Aki teljesen ellazult, az nem tud idegeskedni."

 

 

 

Lefekvéskor és felkeléskor ellazítani a testrészeket, sorba mindet.

Mi az orvosság az ideges fáradtságra? Lazíts! Lazíts! Lazíts!  Ellenőrizd magad napjában négyszer-ötször, és kérdezd meg:

 

,,Nehezebbé teszem a munkámat, mint amilyen? Használom azokat az izmaimat is, amelyeknek semmi közük a munkához, amit most végzek?"

Ez segít a lazítás szokását kialakítani. A feszültség szokás dolga. A lazítás is. A rossz szokásoktól meglehet szabadulni, a jókat ki lehet alakítani.

 

 

….Mindig az izmainkkal kezdjük!

A szem azért olyan fontos az ideges feszültség enyhítésében, mert a test által felhasznált idegi energiák negyedét fogyassza. Ezért szenved olyan sok egészséges szemű ember attól, hogy ,,megerőlteti a szemét”. A szeme feszült. …A lazítás a feszültség és az erőfeszítés tökéletes hiánya.

 

 

 

Masszázs. Masszírozás. Jade-kapu masszázs. Hát a fő stresszfeldolgozó, talp, kéz, fül, fej, teljes.

Simogatás (arc, kéz, hát, teljes).

 

A simogatás és a dédelgetés megindítja a csi áramlását a testben és a test körül.

 

 

 

Napi többszöri jó pár másodperces Nyújtózkodás és Nyújtás. Az energia-folyásnak biztosít jobb teret a testben.

 

 

Napi többszöri El/lelazítás/rázás - csukló és minden. Izmokat megmozgatni kézzel és magától is pl. arc, kéz, hát izmokat.

 

 

Napi többszöri Nyakkörzés, nyaklazítás. Vállkörzés, váll lazítás, váll leengedése, hirtelen is.

 

 

Lefekvéskor és felkeléskor ellazítani a testrészeket, sorba mindet.

 

 

A visszafelé végzett mozgás (pl. járás, karkörzés)

Erősíti az idegrendszert és erősen javítja a koordinációt.

 

 

Hajmosáskor masszírozzuk a hajhagymától hajszálig, majd simítás homloktól tarkóig, itt több ideig, mert itt a sok negatív energia.

 

 

- Víz folyatása vállakra, meleg a vállakra,

 

- meleg a solar plexusra,

 

- arctisztítás – kézzel az arc előtt, tulajdonképpen auratisztítás,

 

- fésűt a karon végig húzni lassan - jóleső.

 

 

Lefekvés előtt masszírozni a füleket. Serkenti az energiaáramlást.

 

 

Hanyatt fekvés (nyugtató) (10 perc)

 

 

Napi 20 perc célzott, kellemes napfény kimondottan a homlokunkra, jókedvet adódóan, jó hatással van az agyalapi mirigyre és a tobozmirigyre, a homlok (3. szem) -csakrára - a szerotonin ,,boldogsághormon" termelődésnek jó.

 

 

 

A friss levegő fokozza a tiszta gondolkodást

A friss levegő kémiailag értékesebb, mint a szobai levegő.

A nagy mennyiségű friss levegő valósággal felvillanyoz, és számos jótétemény megjelenését vonja maga után.

 

 

Friss (vitális ionokban gazdag) levegő - Ahhoz, hogy bekerüljön a sejtekbe, ahol szükség van rá, először ionizálni kell, vagyis aktív oxigénné (vitális ionokká) kell átalakítani.

Az egészséges alpesi levegőben mintegy 30 000 vitális ion van egy köbcentiméter levegőben, míg egy átlagos helyiségben többnyire már csak 300, az autóban lévő levegőben viszont többnyire már csak 30-50. Emiatt a testben már csak redukált formában mehetnek végbe az életfolyamatok, ami energiahiány és kimerültség oka.

 

 

Tudatos, bőséges folyadékpótlás - Energikusabbnak, boldogabbnak érezzük magunkat tudatos folyadékpótlás 2-3 l. (izotóniás, ionos is kell) hatására.

 

ivas---eves.jpg

 

Fehérje - A fehérje a test fontos építőanyaga. Különbséget kell tennünk olyan aminosavak között, amelyekre a kötőszöveteknek van szükségük, (ilyen pl. a prolin vagy a cisztin)

és az izomaminosavak közt (valin, izoleucin vagy leucin) vagy pedig

az agy és az idegek számára nélkülözhetetlen aminosavak közt (fenilanilin, triptofán, tirozin, metionin és hisztamin). Van, akinek bőségesen van izomfehérjéje, de kevés az idegfehérjéje és ezért nem boldog.

 

 

,,A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek. Az egészség megőrzésében, az aktív és teljes élet megvalósításában az egészséges táplálkozás sokat segíthetnek.”

 

 

Egyes vitaminok a B-komplex családból serkentik a dopamin és noradrenalin hormonok termelését. Egyik közülük a B9 vitamin.

 

Ha hiányzik a szervezetünkből, nyűgösek és érzékenyebbek leszünk, ugyanakkor az álmatlanság is gyötörni kezd.

Egy másik vitamin, a B1 pedig megkönnyíti a cukrok energiává való változását, ezáltal antidepresszáns hatással is bírnak.

http://filantropikum.com/evessel-hozd-meg-a-kedved-anelkul-hogy-elhiznal/

 

A hangulatjavító szerotonin ter­meléséhez B5 és B6-vitaminra van szükség, a B-vitaminok hiánya hozzá­járulhat a szorongás kialakulásához. (S fontosak a cukorbetegség ellen is.)

 

 

A vevőknek B-vitamin komplexet és B12-vitamin tablettákat adtak az eredmény fantasztikus volt, jobban érezték magukat és energikusabbak lettek.

 

 

Folsav és B12 vitamin a leghatásosabb vitalizáló kezelés.

 

 

b-vitaminok-2.jpg

 

kolin-es-inozitol.jpg

 

b1---2---3---5---6--vitamin-boldogsagba.jpg

 

c-vitamin-az-orom.jpg

 

c-vitamint-potolni-kell-napjaban-tobbszor-logikus.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/stressz-ellen-11.html Vitaminok

 

 

vitaminok-es-asvanyi-anyagok.jpg

 

asvanyi-anyagok--nyomelemek.jpg

 

,,Ha az ember fáradt, beteg, vagy akár boldogtalan, a háttérben rendszerint vitaminhiány áll. A szupermodern molekuláris biológia legdöbbenetesebb felfedezése a következő: az orvosok gyakran rosszul ítélik meg, és következésképpen rosszul kezelik azokat a közérzeti zavarokat, panaszokat és betegségeket, amelyeknek tulajdonképpeni oka a vitaminhiány. Különösen hangzik, de a hormonhiány, a vashiány, vagy a fehérjehiány gyakran nem egyéb, mint vitaminhiány."

http://gyógytea.com/anyagcseret_elteto_vitaminok

 

 

 

Zab - Új energiával tölt fel, jókedvűvé tesz. Rendszeres fogyasztása serkenti szervezetben a szerotonin (boldogsághormon) termelődést.

 

 

Lencse - Nem kevés A-vitamin, B1-, B2-, B9- (folsav), B11 (kolin) - vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink, vas található benne. A szója és a kender után a harmadik a növények közötti proteinversenyben. A tápláló hüvelyesben rejlő nagy mennyiségű fehérje (kb. 28%) könnyen emészthető a szervezet számára, 10 dkg lencsében másfélszer több fehérje van, mint a marhahúsban.

 

 

Banán (turmix), kivi, narancs, almák, almaecet, ananász, szilva, meggy, cseresznye, áfonya, szőlő, citrom, mandarin, eper, málna, ribizli, körte, sárgabarack, őszibarack, licsi, mangó, noni, guarana, pawpaw, papaya, mézharmat-, sárga-, görögdinnye, gránátalma, mangosztán, avokádó, aloe vera, goji, agavé, guave, kókusz, gyömbér, királydinnye, méz, méhpempő, csoki, tej, joghurt, tejsavó, kefir, tejszínhab, tojás, túró, sajtok, halak, húsok, aminosavak, olíva, szezámmag, kendermag, lenmag, tökmag, napraforgómag, chia mag, mandula, pisztácia, mogyoró, dió, kesudió, füge, datolya, növényi olajok, omega-3 és -6 -9 zsírsavak, Q1 és Q10, spirulina, alga, ginzeng, ginkgo, gulan, maca, rózsagyökér, yucca, macskagyökér,  teák (pl. zöld, pu-erh, maté, kamilla, hársfa, levendula, citromfű, rooibos, stb.), búzafűlé, búzacsíra, búzakorpa, csírák, sörélesztő, csicseriborsó, lila-, vörös-, új-, póré-, fokhagyma, rozs, zab, rizs, köles, lucerna, kukorica,  bab, borsó, lencse, spárga, torma, savanyú káposzta, kelkáposzta, sárgarépa, petrezselyem, zeller, brokkoli, kelbimbó, karfiol, karalábé, saláta, cékla, sütőtök, uborkák, gesztenye, fűszerek, paradicsom, paprika, retek, stb.

 

ginszeng--rozsagyoker--maca--gulan--yucca.jpg

 

guarana-es-popo.jpg

 

Gyümölcsök és zöldségek.

 

boldogsaghoz.jpg

 

 

aminosavakrol.jpg

 

jo-szerek.jpg

 

magok-es-egyeb-nagyon-hasznosak.jpg

 

almaecetrol.jpg
 

 

Banánturmix - Benne is található egy hatalmas adag kedélyjavító triptofán. Tuningold egy kis tejjel és garantált a zen hangulat.

 

 

Kiviturmix - A kivivel két legyet üthetsz egy csapásra! A C-vitaminban és magnéziumban gazdag gyümölcs segít megszüntetni a szorongásos állapotot, ráadásul méregtelenít is.

 

 

Langyos-meleg tej  + méz

A tej egy triptofán nevű aminosa­vat tartalmaz, amely a boldogságérzetet kiváltó agyi vegyület, a szerotonin termelésében vesz részt. Segít ellazulni, egy kis méz hozzáadásával még jobb hatást érhetünk el.

A banán és a pulykahús szintén sok triptofánt tartalmaz.

Triptofánt tartalmaz még: a datolya, zab, - borsó, bab, kukorica, cékla, brokkoli, répa, paradicsom, lencse, petrezselyemzöld, spárga, kelbimbó, kelkáposzta, burgonya, csírák, alga, csicsóka, olajos magvak pl. szezámmag, mandula, pisztácia, kesudió, mogyoró, tökmag, napraforgómag, - csicseriborsó, joghurt, túró, sajtok pl. a mozzarellában kétszer annyi triptofán van, mint a pulykahúsban. A triptofánból (egyes parmezán sajtok 1%-a), a szervezetünk pl. B3-vitamint és szerotonint állít elő, a képződő melatonin pedig az alvást segíti elő.

.

 

A tirozin tartalmú - és ezáltal - dopamin növelő élelemforrások:  mandula, avokádó, banán, szezámmag, tökmag, tejtermékek.

A C-, és az E-vitaminnal együtt még jobb a hatása.

A tirozin egy nem esszenciális aminosav, mely az esszenciális fenilalaninből képződik. Sok fontos neurotranszmitter vagy agyi hírvivő első egyik számú prekurzoraként a tirozinnak erős agystimuláló hatásai vannak, és kimutatták, hogy elősegíti a jobb mentális teljesítőképességet – így segítve a koncentrációt és az éberséget, valamint csökkenti a stressz-és fáradtságérzetet.

 

aminosavak.jpg

 

aminosavak-2.jpg

 

 

Forró csoki - Nagyon egyszerű a képlet: a csoki boldogsághormont termel, a meleg pedig megnyugtat, így a kettő forró kombinációja jó hatással van a szervezetre.

 

 

zene-pozitiv-hatasai.jpg

 

 

 

Kutatások szerint a madárcsicsergés az egyik legmegnyugtatóbb hang.

 

 

Szobai szökőkút - Csobogása megnyugtat és kikapcsol.

 

 

a-zen-eletmod-szabalyai.jpg

 

 

,,Az emberi idegrendszer regenerálódásához teljes nyugalomra, csendre, kikapcsolódásra, örömre és szórakozásra van szükség."

 

 

teakrol.jpg

 

 

Érzelmek-érzések ,,nemesítése", érzelmi ,,alkímia”,

 

affirmációk,

 

vizualizációk, imaginációk,

 

Mentális tréning, Lelki higiénia, Coué - módszer, NLP, ACT, reiki, prána, Fákat ölelni,

 

Bach-virágterápia,

 

Illóolajok- Aromaterápia.

 

 

mosoly--nevetes---lazitomuveszek.jpg

 

 

 

,,Az ok és okozat törvénye szerint az életben tapasztalt okozatok oka az, amit a testünkbe meg az amit a tudatunkba befektettünk. S persze a megszokás törvénye… aki sikeres az azért sikeres, mert sikeres szokásaik vannak. Fel kell venni azokat a szokásokat, melyek hozzá segítenek a sikerekhez."

 

 

Keresd pozitív gondolkodású emberek társaságát!

Nem is hiszed, milyen sokat számít, hogy kikkel töltöd az idődet. Miért? Azért, mert ők fogják befolyásolni a belső dialógusodat és a belső mozidat. Ha szorongóak és mindent negatívan látnak, azzal megölik az összes jó ötletedet és pozitív gondolatodat. Ám ha derűsek, optimisták, vannak céljaik, és tudják, merre tartanak, akkor rád is jó hatással lesznek. Mint amikor a jó tanuló felhúzza a gyengébbet a suliban.

Pozitív szellemi termékeket fogyassz!

Az is sokat számít, hogy mit olvasol, mit nézel a tévében, mit hallgatsz! Olyan könyveket, magazinokat, zenéket, filmeket, tévéműsorokat válassz, amik feltöltenek, motiválnak, megnevettetnek, növelik az önbizalmad, értéket adnak!

Alakíts ki pozitív szokásokat!

"Gondolkodj cselekvő emberként, és cselekedj gondolkodó emberként."

,,Legyenek pozitív gondolataink, hiszen a gondolatainkból lesznek a szavaink. Legyenek pozitív szavaink, hiszen szavainkból lesznek cselekedeteink. Legyenek pozitív cselekedeteink, hiszen cselekedeteinkből lesznek szokásaink. Legyenek pozitív szokásaink, hiszen szokásainkból lesz életstílusunk. Legyen pozitív életstílusunk, hiszen életstílusunk lesz a végzetünk.”

 

 

 

A sikerhez célirányos, koncentrált energiagazdálkodás kell.

A tudatos energia-felvétellel stabilizálhatjuk energetikai egyensúlyunkat, erősíthetjük életenergiánkat, és harmonizálhatjuk a testet, a lelket és a szellemet.

 

 

Rendszeres 10-30 percnyi ejtőzés akár 1200 % energia... Pihenés által új energiával feltöltődik.

 

 

 

Ne csinálj semmit kimerültségig, hamarabb hagyd abba.Mielőtt elfáradnál, hagyd abba, ez rengeteg plussz energia.

 

 

Napi többszöri több percnyi semmittevés, ,,ücsörgés” - plussz energia.

 

 

Pihentető szünetek, és pihentető napok beiktatása.

 

 

Előre legyen energiád, napokra, hetekre, hónapokra – elérheted. Addig pihenj, feküdj, amíg jólesik, amíg bírsz. Csodákat fogsz bevonni evvel a módszerrel az életedbe.

 

 

Tudatosan töltődj, termelj energiát.

 

 

Legyen időd lefeküdni, feltöltődni. Pihenj, amíg bírsz, amíg elég, amíg jól esik, CSODÁKAT FOGSZ BEVONNI EZZEL A MÓDSZERREL AZ ÉLETEDBE..

 

 

Nézd meg, hogy tele vagy e energiával. Ha igen, az jó nagyon. Ha nem, akkor tegyél róla, hogy legyél!

 

 

Csak egy dologgal foglalkozz egyszerre, ne csinálj mást, s még máson se járjon a gondolatod - ez energia és nyugalom.

Csak arra energia, amire tényleg éppen kell, csak egyet akarni.

 

 

Ha a tapasztaló saját terében nyugszik, miközben természetesen azzal időzik, ami éppen történik, a tudat lenyugszik, és ragyogó lényegisége megjelenik. (Ole Nydahl)

 

 

,,Meg kell értened, hogy az energiád mennyiségétől és minőségétől függ az életed, a sikereid, a boldogságod, szóval a boldog élet.” (Molnár József)

 

 

 

Az vagy, amennyi energiád van. (Molnár József)

 

 

,,A megfelelő erőkifejtést használd a megfelelő helyen és időben."

 

 

Bármit alkottok, mindenen legyen rajta a nyugalom és a pihenés bélyege. (Bengt Danielsson)

 

 

 

Valóban jobban érzed magad, ha energikus vagy!:

Szőlőcukor, méz, kóla, teák (zöld, rooibos, mate stb.), kávé, energiaital, földimogyorós chips, ginzeng, gulan, noni, maca, rózsagyökér, szénhidrát és fehérje dús étel, csoki, sokkal több folyadék, friss gyümölcsökből és zöldségekből turmix – smoothie. Energizáló, frissítő italok.

 

 

Reggeli felkelés után újból pihenés, visszafeküdni, amíg jól esik.

 

Minimum 40-50 perces pihenések délután.

 

 

Nagy, jó nagy, mély be- és ki légzések energiával töltenek.

Ritmikus, nagy be- és ki légzés energiával tölt el, tölt fel.

Kint a szabadban a friss levegőn tartózkodni nagy energiával, plussz energiával tölt fel órák, napok alatt.

Este 11 óra előtt elaludni - energikusan és pihentebb leszel reggel.

Ha túl fáradtan fekszel le-alszol el, fáradtabban is kelsz.

Ne engedd, hogy bepörögjön az elméd, mert az sok energiát fogyaszt. Nyugi. Fókusz. Egyenletes, nyugodt légzés percekig.

Minél inkább kipihent vagy, annál több az energiád.

Minél jobb és nagyobb az állóképességed, a fittséged, és a testi erőd, annál több az erőd, energiád más dolgokra.

A szem pihentetése, gyakoribb pislogás – energiát őrizz meg. A szem erőltetése energiát von el.

Napi napközbeni többszöri félóra pihi, 2x 1 óra alvás, pihi.

 

 

Első csakra – Alap energia. Második csakra – Alkotó energiák, energia mező. Harmadik csakra – Erőközpont.

 

 

Az öröm, a boldogság és a sikerélmények energiát adnak, energiával töltenek el, töltekeznek fel. (Molnár József)

 

 

A fáradtság egy negatív, elhasználódott energia, s úgymond a test kisugározza magából a negatívat, ami vonzza a negatívat.

A kipihentség viszont pozitív, a nagyon kipihentség nagyon pozitív, s nagyon pozitív energiát sugározz ki, ami vonzza a pozitívat, a pozitív vagy éppen nagyon pozitív rezgése okán. A hasonló vonzza a hasonlót, a hasonló rezgésű vonzza a hasonló rezgésűt. (Molnár József)

 

A fáradtság, a kötözködés, stressz, a pánikroham stb. a testben lévő energia elakadása, nem jut megfelelő energia a megfelelő helyre a testben?. (Molnár József) 

 

A kudarcok egyik fő oka az idegesség
Nyugodtnak lenni és megoldódik, bármit is akarsz, légy nyugodt és megoldódik.
Mikor nehéz helyzetben vagy és nem tudsz dönteni, légy nyugodt és megjön a válasz. Azért vannak, maradnak mégis az emberek néha rossz helyzetben, kapcsolatban, mert nem tudnak megnyugodni. (Molnár József)

 

 

A nem éppen eszményi környezettel úgy birkózhatsz meg a legkönnyebben, ha szem előtt tartod a célodat. A körülmények ritkán tökéletesek, szóval ha a családi vagy munkakörnyezeted nem segíti elő a sikered elérését, fokozott erőfeszítéseket kell tenned a fókuszod élességének megőrzésére! (Donald Trump)

 

Koncentrálj arra, amit el akarsz érni! (Andrew Matthews)

 

Őrizd meg a fókuszodat!

 

 

,,A titkos szó, amit minden győztes tud, az a: Gyerünk tovább!”

 

,,Elhatároztam, hogy minden, ami történik: siker. Mindig. Minden a tanulás része, még ha elsőre nem is úgy tűnik. De tanulok, fejlődőm és haladok általa.”

 

Mit tudsz tanulni a helyzetből? Miben kell jobbnak lenned, és miben leszel jobb a helyzettől? 

„Ha nem tudsz változtatni a körülményeiden, meg kell tanulnod növekedni általuk."

 

,,..És csak egyszerű dolog van közted és az álmod megvalósulása közt: cselekedned kell” ,,Csak ülj be a repülődbe, kapcsold be az utánégetődet, és sikeres leszel.”

 

 

A gyerekek megértőbbek…mint az öregek….bizalommal teltek, közelebb állnak a buddhákhoz. Hogy miért? Mert az energiáik túláradnak. A kisgyermekek gyorsan tanulnak. Miért? Mert tele vannak energiával, s ebből felfogóképesség fakad. (Osho – A Megértés könyve)

 

 

Ügyeljen rá, hogy milyen emberekkel veszi körül magát. Ha kevés az életerejük, és gyenge a kisugárzásuk, számolnia kell azzal, hogy megcsapolják az ön energiáját. (Helene Walterskirchen)

 

 

,,A legbátrabb döntés, amit valaha meghozhatsz, ha végleg megszabadulsz azoktól a dolgoktól, amik a szívedet és lelkedet bántják.”

 

 

,,Szép dolgok akkor történnek, amikor távol tartjuk magunkat a negatív érzésektől.”

A POZITÍV DOLGOK AKKOR TÖRTÉNNEK, AMIKOR...
Annak, hogy az életünket jobbá változtatjuk egy nagy része abból áll, hogy kidobáljuk azokat a dolgokat, amik többé nem szolgálnak minket, vagy nem képviselnek értéket az életünkben.
A pozitív dolgok akkor történnek, amikor eltávolítjuk magunkat a negatívaktól! (Yehuda Berg)

 

 

Minden jó következmény, a jó okok felhalmozódásának a következménye. (Molnár József)

 

 

Ha sok jó dolgot csi­nálunk, az olyan, mintha megnyitnánk a világot, és hatalmas szabadság keletkezik.

Akár tetszik, akár nem, minden az ok-okozat alapján működik. Ha nincs mag, akkor abból soha nem lesz növény. Sza­badon választhatsz, senki sem kényszerít. (Ole Nydahl)

 

 

hajod-kormanyat-te-iranyitod.jpg

 

 

pozitiv--jo-gondolatok-2.jpg

 

szinek-hatasa.jpg

 

Színek és a Csakrák

,,Ahol színes a környezet, ott fejlődés, élet, erő és öröm lakozik.”

A színek voltaképpen a fény különböző megjelenési formái.

Mivel a színek valójában elektromágneses rezgések, melyek sajátos frekvenciával rendelkeznek, így a szemen vagy a bőrön át fejtik ki hatásukat

A megfelelő színű ruhák viselése, színek látványa (pl. képen, vagy kint a természetben), színes ételek fogyasztása.

 

Piros – Energia és Optimizmus.

Narancssárga – Vitalizálás és Életöröm.

Sárga – Jókedv és Könnyedség.

Zöld – Nyugalom (harmónia) és Erősítő (Energia) - Rózsaszín – Nyugalom és Szeretet.

Kék – Békesség és nyugalom.

Mélykék (indigókék) – Békesség és nyugalom (mélyebb szinten is)

Lila (ibolya) – Mivel a lila a piros és a kék színek keveréke, egyszerre nyugtat és erősít. A lila szín képes arra, hogy elfogadásra és méltóságra tanítson, és ezáltal elvezesse az egyént a feltétel nélküli szeretethez.

 

 

Egy jól működő csakra megtartja az energiát. Ha az energia a csakrákban nem marad meg tartósan, vagy elakad annak több oka lehet.

Az introvertált vagy beteg emberek csakrái viszont gyakran csak egy pillanatra nyílnak meg, akkor is csak mérsékelten, így csak csekély mennyiségű energia tud beáramlani a testükbe. Ilyenkor a gyenge energiabevitel nemcsak az életenergia megrekedéséhez és meggyengüléséhez vezet, de akadályozza az energiaáramlás erősödését is.

Amikor túlterheltek, stresszesek, feszültek vagyunk, rossz gondolataink vannak, akkor a csakrákat érdemes időközönként feltölteni, harmonizálni.

 

A gyökércsakra lefelé nyílik, a 2-6. csakra előre és hátra is, a koronacsakra felfelé nyílik.

 

Ha sikerül megnyitnunk a szív-csakránkat, az emberekben egyre több pozitív tulajdonságot fedezzük fel, elkezdjünk becsülni őket és automatikusan csak a pozitív kisugárzásokat engedjük magunkhoz.

 

A csakráknak szükségük van a kellemes, szeretettel, örömmel végzett tevékenységekre. Pozitív, felemelő energiát árasztó helyekre. (Lehet ez akár a saját lakásunk: színekkel, látvánnyal (pl. képek), hangokkal stb.

 

Ha két ember szereti egymást a szív-csakrájuk megnyílik és szexuális életük is jobb lesz.

 

A szeretet képes semlegesíteni a csakráinkat újra összezáró feszültségeket.

 

Ha a szív-csakránk nyitott, elérhetjük, hogy a többi csakránk is nyitva maradjon, és a bennünk rejlő erőket a lehető leghatékonyabban használja ki.

 

A halvány rózsaszín hatására szív-csakránkban felébred a lágy, simogató szeretet és a gyengédség érzése.
Ugyanezeket a hatásokat váltja ki a rózsakvarc, vagy a hárfa és hegedű lágy dallamai.
De egy gyengéd, szeretetteljes érintés is megfelelő rezgést válthat ki a szív-csakránkban és elősegíti annak megnyílását és saját rezgésének aktívvá válását.

 

A Szív-csakra képes semlegesíteni és eltávolítani a negatív hullámokat.

 

Ha távol akarjuk tartani a negatív rezgéseket. Képzeljük el, hogy a fejtető csakrán beáramló fény át megy a testünkön és a napfonaton távozik. Ha valaki számunkra ,,elsőre” nem szimpatikus vagy zavaró, az aurája zavarhat minket.

 

 

Naponta a megfelelő szín vizualizálása a hozzá tartozó csakrára, - minél kiterjedtebb és intenzívebb a szín annál jobb. Gyakorlás, és a harmonikus működés függvénye. (Piros, narancssárga, élénk sárga-aranysárga, zöld, kék, ibolya-indigókék, lila-ibolyakék-fehér).

További gyakorlatok lehetnek még pl. Csakrákon való úgymond légzés - erőteljesebben vagy éppen nyugodtan, szeretetteljesen is hatásos.

A megfelelő irányú forgás elképzelése a csakrákon. (Az egyik álláspont szerint: Az 1., 3., 5., és a 7. csakra a férfiaknál az óramutató járásával megegyezően, a 2., a 4., és a 6. csakra az óramutató járásával ellentétesen irányban forog - a nőknél ellentétes irányban forognak. Mások szerint mindkét nemnél mindig az óramutató járásával megegyezően nyílnak a csakrák.)

A megfelelő színű, kinyíló virág elképzelése a csakrákon.

 

 

illoolajok.jpg

 

 

Szeretet energia és a mosoly energia nagyon hatásos, ezért tudatosan használd önmagad és mások életében. (Molnár József)

 

 

Minden körülmények közt nyugodt légy, és akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

 

Semmi sem éri meg azt az árat, amit nem meditatív békével, nyugalommal szerzel meg.

 

 Minden perc, amit nem meditatív békében töltesz, az időpazarlás. (Pe-chi-ce)

 

 

Akarni, Akarni, Akarni – Csinálni, csinálni – Szívből akarni. (Molnár József)

 

 

Amit beteszel a napjaidba, az jön ki -  gondolat, tettek, pl. meditáció, nyugalom, kipihentség, akarat, szeretet. (Molnár József)

 

Amit ma teszel, az meghatározza a holnapi napodat, amit a héten teszel, az meghatározza a jövő hetedet, amit ebben a hónapban teszel, az meghatározza a jövő hónapodat. (Molnár József)

 

Amire, ahová irányítod a figyelmedet, - az a fontos! (Molnár József)

 

 

A jó dolgok mint pl. a meditáció, a pihenés, a nyugalom, a nyugodt cselekedetek minden egyes és a sok, változást hoznak, megváltoztatnak. (Molnár József)

 

Amit órákon, napokon, hónapokon át hall, lát, olvas, gondol, érez az ember – ezzel úgymond átszuggerálja, áthipnotizálja magát. (Molnár József)

 

Van, hogy napi többször - 4-5 ször legalább - , s van hogy órákon át csináld, érezd, halld, lásd tudatosan (odafigyelve) vagy épp tudattalanul, azokat a dolgokat, amelyeket szeretnél, ha szokássá válna, s tegyél így azokkal a dolgokkal is, melyekről tudod, hogy pozitív hatással vannak rád. (Molnár József)

 

Tudatosan használd a pozitív szavak, mondatok, gondolatok erejét perceken, félórákon, napokon, hónapokon át. (Molnár József)

 

Pozitív, jó cselekedetek, gondolatok felhalmozódása, pozitív, jó energiát hoz létre, ami változást hoz. (Molnár József)

 

Amivel az ember hosszú időn át - órákon, napokon, heteken, hónapokon át foglalkozik, hall, lát, érez tudatosan vagy akár tudattalanul, azzá válik, azzá ,,rezeg”. (Molnár József)

 

Mindennapi 2 órás pozitív tevékenységnek, hosszútávon, sorsfordító hatása van. (Molnár József)

 

 

 

Önmagunk biztatása, dicsérete is fontos.

 

,,Fontos szerepe van önmagunk buzdításának és annak, hogy pozitív ,,párbeszédet” folytassunk magunkkal.

A legsikeresebb sportolóknál mindvégig szól a fejükben az a bizonyos buzdító hang.”

 

A bátorító önszuggesztió (például: tudom, hogy képes vagyok rá vagy örömmel és higgadtan teszek eleget a felada­tomnak) az első és döntő lépés afelé, hogy építsük az önbizalmunkat, fokozzuk a teljesítménymotivációt, és jelentős mértékben javítsuk az összpontosítási képességünket. (Helene Walterskirchen)

 

 

 

 

osszpontositas-2.jpg

 

 

tudatosodnia-kell---torekedni-kell.jpg

 

 

A tanulás aktív cselekvési folyamat. Ha tehát el akarod sajátítani a könyvben megismerhető elveket, valamit meg kell tenned. Alkalmazd ezeket az elveket minden lehetséges alkalommal. Ha nem így teszel, gyorsan el fogod felejteni őket. Csak a begyakorolt ismeret marad meg az ember agyában. (Dale Carnegie)

 

 

A beszéd, a szavak, gondolatok szuggesztív hatása mellett pozitív, inspiráló, vagy éppen kellemes érzést okozó képek, mondatok, szavak kihelyezése olyan helyre, ahol nap mint nap pont szem előtt vannak, s így befolyásolnak minket. (Molnár József)

 

 

Használd a tudatod képernyőjét, viszont válogasd meg, mit látsz rajta, és nagyon fontos, hogy ott milyen eseménybe mész bele, - csak a sikeres, pozitív, vidám, kellemes, inspirálóba, hasznosba. (Molnár József)

 

 

Amit az ember rendszeresen ,,lát”, érez a tudata ,,képernyőjén” akár órákon át, s naponta, az elindul a bevonzás, a megvalósulás útján. (Molnár József)

 


 

Az ember azt vonzza, olyan dolgokat vonz, aki, amilyen ő maga, s nem azt, amit szeretne, - ezért válogasd meg alaposan, nagyon fontos, hogy mit cselekszel, mit nézel, mit eszel, mire gondolsz, mit érzel, mivel töltöd az idődet, kivel töltöd az idődet, mert ezek határozzák meg, hogy ki vagy/ki leszel. Válj jobbá, s jobb dolgaid lesznek.

 

 

Pozitív, jó cselekedetek, gondolatok felhalmozódása, pozitív, jó energiát hoz létre, ami változást hoz. (Molnár József)

 

 

Amivel táplálod az elmédet (pozitív szavak, gondolatok, érzések - vagy negatív), lelkedet, a testedet (vitaminok, ásványi-anyagok, aminosavak, enzimek – gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények, bőséges folyadék, kipihentség, jó hormonok megfelelő szintjei), amilyenné teszed a lelked és a tested állapotát, energiaszintjét, rezgését, - az meghatározza, hogy milyennek látod a világot, milyen élményeket, helyzeteket vonzol magadhoz a hasonló rezgések okán. (Molnár József)

 

 

Helyet, időt, energiát kell csinálni, hagyni a vágyadnak, álmodnak az életedben. (Molnár József)

 

 

Miután lenyugtatjuk tudatunkat és légzésünket, egy külső tárgyra összpontosítva, vagy egy buddhaformával való azonosuláson keresztül az intuíció és az átható belső felismerés természetes módon fog megjelenni.

A mentális folyamatok nyugodttá és erőfeszítés nélkülivé válnak, így egyetlen választás van: a boldogság, és az emberek otthon érzik magukat minden szituációban. Egy ennyire időtlen bölcsességbe való bevezetés után felébrednek a tudat önfelszabadító folyamatai, és eltávo­lítanak minden elhomályosulást egészen a cél eléréséig.

 

A megvilágosodásig a fejlődés két lépése ismétlődik: a pozitív benyomások felhalmozása és a bölcsesség kifejlesztése.

A jóindulatú gondolatok, szavak és cselekedetek lenyugtatják a tudatot, megszabadító felismeréseket hoznak, és az ilyen kellemes visszajelzések még több jó cselekedetre motiválnak.

Az út tehát a bölcsességhez vezető pozitív benyomások felhalmozása, mely egyre több jót termel. Végül minden egyezni fog; bárhová is nézünk, csak tisztaságot találunk. S ekkor belül csak boldogság lesz, kívül pedig beteljesülés. (Ole Nydahl)

 

 

 

Tanulja meg, hogy olyan gondolatokra gondoljon, melyeknek következményét szívesen látja megvalósulni életében. A láthatatlan ugyanis nem azt jelenti, hogy egyben hatástalan is! (Kurt Tepperwein – Szellemi törvények)

 

 

,,Az uralkodó gondolkodásmód vagy mentális beállítottság mágnes, a törvény pedig az, hogy a hasonló hasonlót vonz. Az előbbi tehát kivétel nélkül olyan körülményeket von maga után, amelyek saját természetének felelnek meg." (Charles Haanel)

 

 

Ha pozitívan kezdünk gondolkodni és sikeresnek látjuk magunkat, akkor sikeressé is kezdünk válni.

Ha egy sikeres élet gyümölcsét szeretnénk learatni, akkor úgy kell dolgoznunk, mint egy farmernek. Nem vethetünk el csak úgy egyszerűen néhány pozitív magvat azt várva, hogy a továbbiakban törődjön saját magával.

Folyamatosan öntöznünk kell a magvakat, és gondoznunk a növekvő növényeket. Ha elhanyagoljuk őket, akkor a negatív gondolatok gyomjai biztosan megerednek, elszívják a talajból a tápanyagot, és addig fojtogatják pozitív növényeinket, amíg azok meg nem halnak. Arra gondoljunk, ami pozitív és sikeres! Ne tápláljuk a gyomot!

Ahogy a biblia szerint Pál apostol mondta a filippiek-nek: "Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos." (Jim Dornan – A siker tízparancsolata)

 

 

Amire az ember gyakran gondol, az meghatározza a gondolkodásmódját, mert a képzetek mintegy áthatják a lelket. Tehát itasd át lelkedet szüntelen ilyen gondolatokkal. (Marcus Aurelius)

 

 

,,…az ember nem más, mint amit egész nap gondol.” (Emerson)

 

,,A siker energiájának létrehozása azon a tényen alapul, hogy a gondolatok energiát hoznak létre. A siker felidézése újabb sikerekhez vezet.”

 

Életed tényeit te teremted szabadon; mert figyelmed irányát csak te irányíthatod – ez a te felelősséged.

Amire hosszú időn keresztül figyelsz, azt kezded beépíteni a rezgésedbe, és fokozatosan kezd megvalósulni az életedben. (Abraham-Hicks)

 

,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod."

 

 

Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk. Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el. (Harry Lorayne)

 

 

 

Ha tettet akarunk aratni, gondolatot kell vetnünk. (G. D. Boardman)

 

A mennyiség előbb-utóbb megmutatkozik a minőségben! Ez igaz a gondolkozásra is. (Harry Lorayne)

 

 

Ha sikerül megszerveznünk gondolkozásunkat, képesek leszünk megszervezni és irányítani az életünket. (Harry Lorayne)

 

 

Az elme szervezettsége azt is jelenti, hogy a gondolkozásnak határozott célja van. (Harry Lorayne)

 

 

,,Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, szeretet, biztonság eszméihez és elméd boldogságot teremt.”

 

 

,A rendezett harmonikus életvitel, rendezett harmonikus gondolkodást takar.”

 

 

,,A cél: uraljuk gondolatainkat és a gondolatokon keresztül az érzelmeket. Ezzel egyensúlyt teremtünk és életpályánk szépen ívelő szakaszba jut, egészségünk stabil nyugvóponton állapodik majd meg. Gondolataiddal és ezáltal az érzéseiddel átírhatod a jövődet.”

 

 

Ha a tudatunkban felmerülő gondolat - legyen az akár kívánság, elképzelés vagy cél - rögzül a tudatban, és újra meg újra aktiválódik, hasonló vagy azonos erőket fog magához vonzani, és gondolatkomplexummá sűrűsödik. (Kurt Tepperwein)

 

 

,,Hasonló gondolatok vonzzák a hasonló gondolatokat, és amikor ezekből az egyszerű energiákból megfelelő mennyiség halmozódik fel, rezgésük felerősödik, majd lelassul, és egy részük anyaggá válik. Fizikai formát öltenek, a gondolatok, és amikor nagyon sok ember gondol ugyanarra, nagy a valószínűsége, hogy valóságot teremtenek a gondolataik.” (Neale Donald Walsch)

 

 

Az a gondolati impulzus, ami ismét és ismét behatol a tudatalattiba, a tudatalatti nekilát, hogy ezt a gondolatot átváltoztassa annak fizikai megfelelőjévé.

 

 

,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod.”

 

Ha egy gondolat folyamatosan jelen van az elmében, vagy koncentráltan foglalkozunk vele, gyakran bevonzza a hozzá tartozó tulajdonságokat is. (...) Egy gondolat olyan, akár a földbe vetett mag. (Napoleon Hill)

 

 

Jó gondolataid hatására az érzéseid is változnak benned. Ha ezt az állapotot fenntartod, és pozitív energiával látod el, pusztán csak azzal, hogy nem billented ki magad ebből az állapotból.... és hagyod,hogy ezek a jó energiák érvényesüljenek benned. Akkor csak is olyan pozitív dolgokat fogsz magadhoz vonzani, amit te teremtettél meg magadban, és ezt úgy éred el, hogy magasabb hullámhosszon vagy! (Timy)

 

 

„A pozitív érzések, például a szeretet, az öröm, a bizalom vagy a bátorság a bennük erő révén derűssé tesznek, motiválnak, pozitívan stimulálnak minket. Kedvezően befolyásolják eszmevilágunkat és intuíciónkat, és bizonyos színt kölcsönöznek cselekedeteinknek és életünknek. Emellett a pozitív érzések megkönnyítik a másokkal folytatott kommunikációt és interakciót. Azok az emberek, akik pozitív érzelemvilágban élnek, rendszerint kellemes, megértő, objektív, kiegyensúlyozott és derűs emberek.”

 

Minden pozitív energia, amit kisugárzunk, egyidejűleg bennünket is erősít. Pozitív energiát küldhetünk szavak és gesztusok által, kézrátevéssel, mantrák, imádságok recitációja által. Jó kívánságok, rítusok, áldások, mind egy gyógyító energia áramlását aktiválják. Aki szeret, megváltoztatja a világot. Aki jóindulatú, egy segítő, gyógyító mezőt teremt. Ezek a mezők távolságokon keresztül is hatni tudnak a társadalom kollektív, tudatára. Számomra ebben van a spirituális utak jelentősége. Pozitív energiát létesítenek és megváltoztatják a világot. (Willigis Ager)

 

 

„A pozitív kijelentések pedig pozitív energiatartalommal telítettek, így ezek rendszeres ismétlése esetén a pozitív energia megtöbbszörözését érhetjük el.

Kellő mennyiségű gondolati energia megfelelő telítettsége esetén materializálódhat (valóra válhat) az adott gondolat.

E viselkedésforma által megváltozhat kisugárzásunk, jobbíthatunk emberi kapcsolatainkon, sőt egész személyiségünk pozitív beállítottságúvá válhat, de hatékony eszközként működhetnek, pl. az önbizalom, az önbecsülés helyreállításában is, így életminőségünk nagymértékben jobbá válhat.

A gondolati energia hatalmának felismerése és alkalmazása segíthet egy-egy tényleges cél elérésében, így közelebb kerülhetünk a szeretethez, és ez által a boldogsághoz, ami feltételezhetően nem csak a mi életcélunk.

Törvényszerűség felismerése, és főleg alkalmazása életünkben minőségi -méghozzá igen kedvező - változást eredményezhet, ha tudatosan használjuk pozitív irányultságú gondolatainkat."

 

 

A boldogságért olykor keményen meg kell dolgozni. Olyan ez, mint otthon rendben tartása – meg kell őrizni az értékeket, és a szemetet ki kell dobni.

Az egyik ember a szép kilátást veszi észre, a másik a koszos ablakot. Te választod meg, hogy mit látsz és mit gondolsz. (Andrew Matthews)

 

 

Mivel mi határozzuk meg, hogy mire gondolunk, ezért a boldogságunk szükségszerűen saját kezünkben van. Senki sem tölt gondolatokat a fejünkbe. Ahhoz, hogy boldogok legyünk,
a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. …Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emlékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat. (Andrew Matthews)

 

 

Az életminőséged legfőképpen attól függ, hogy milyen mentális és érzelmi minőségek töltik be a tudatodat. Azt pedig leginkább az határozza meg, mire helyezed a figyelmed irányát, s mennyire tudsz éberré válni. Amíg valaki nagyrészt öntudatlanul reagál az őt érő ingerekre, és a külvilág eseményeinek hatásai irányítják, addig nem lehet hatékonyan felhasználni a vonzás törvényét. Amikor gondolsz valamire, ahhoz kapcsolódóan bizonyos érzelmek is megjelennek benned. A lényed egy része felveszi annak a rezgését, s annak fizikai megfelelője a vonzás törvénye szerint megjelenik az életedben. (Gyuró Éva)

 

 

Az ember mindenért felelős, ami vele történik. A bölcs ennek tudatában van, és nem veti el többé a szenvedés magvait. Inkább az öröm magvait veti el. Előbb-utóbb mindent le kell aratnod, amit elvetettél. Ezt jelenti a menny fogalma: a bölcs elveti az üdvösség, a szeretet, a könyörületesség magvait, melyek egy napon kertté fejlődnek. (...) Ha egyre csak az öröm, a szépség, a tánc, a dal, a meditáció, az ima magjait hinted szét, akkor hamarosan létrehozol egy várkertet az igazság virágaiból - létrehozod a Paradicsomot. (Osho)

 

 

Szüntelenül kérdezgesd önmagadtól, hogy egyre üdvösebb állapotok felé haladsz-e vagy sem. Ha egyre üdvösebb és üdvösebb állapotokba lépsz, akkor jó úton haladsz. Menj bele még jobban, élvezz ki még többet belőlük. És ha boldogtalannak érzed magad, akkor értsd meg: valahol letértél az útról, eltévedtél. Valami elterelte a figyelmedet; nem vagy már természetes, elidegenedtél a természettől; ezért érzel boldogtalanságot. Nézd meg, elemezd ki, és bármit is találsz a boldogtalanság okaként, dobd el. És ne halaszd holnapra: dobd el azonnal. (Osho)

 

 

 

,,Minden gondolat, minden érzés, minden kívánság vagy akarat különbözõ frekvenciájún rezgés, és erejüknek, illetve tartalmuknak megfelelõen hatnak. Hasonlóképpen hat rám mindaz, amit észlelek vagy amit elképzelek.

A szeretetnek nagyon magas a rezgési frekvenciája, míg a félelemé nagyon alacsony. Ha a tudat kevés fejlődésen megy keresztül, alacsony a rezgésszint, és az életet félelem és fájdalom uralja.
 

A fejlett tudat sokat tanult, fokozatosan növelte rezgési frekvenciáját, életerejét. Megtanulta tisztelni a többi embert, nem hibáztatni őket, békében és harmóniában élni velük. Mivel több igazolt tudás van a birtokában, nemcsak megérti a szeretet jelentését, hanem annak frekvenciáján is éli az életét.

A szellemi fejlődés egyik feltétele a megemelkedett rezgésszám, s ezt nagyban segíti a tudatosan kialakított harmonikus környezet.”

 

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

 

Ebben az életben a legnagyobb ajándék, amivel meglephetjük magunkat, a meditáció tudománya. (Szögjal Rinpocse)

 

 

 

Tetteink, szavaink és gondolataink meghatározzák karmánkat, vagyis azt, hogy boldogság vagy szenvedés lesz-e osztályrészünk. (Buddha)

 

 

Sokat TETTÉL azért, hogy elérd az álmod? Sokat TETTÉL azért, hogy ne érd el az álmod?

 

 

…hogy mindent megtegyünk, ami erőnkből telik, türelemre és önuralomra, szorgalomra és akaraterőre, vidámságra és elégedettségre teszünk szert, és számtalan olyan erényre, amelyet a tunyák és lusták sosem ismerhetnek meg. (Charles Kingsley)

 

 

A dolgok azért mennek jól, mert valaki jóra fordítja a menetüket. (Lafayette Ron Hubbard)

 

…ha valaki nincs megelégedve a sorsával, az elégedettebb élethez csak egy út vezet: ha elgondolkozik a gondolatain, elgondolkozik a módszerein, és változtat – vagyis cselekszik, méghozzá az eddigieknél hatékonyabban és eredményesebben. (Harry Lorayne)

 

 

,,A célod elérése arról szól, hogy mindig összhangban maradj azzal, amire vágysz.” ,,Azért nem kaptad meg eddig, mert más rezgésen vagy a vágyaddal.”

 

A szokásaid a fontosak.

 

,,Hozd ki a jelenből a legtöbbet, és a jövőd jobb lesz."

 

,,A titkos szó, amit minden győztes tud, az a: Gyerünk tovább!”  

 

Amekkora mennyiségű és minőségi energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el.    

 

,,A cél olyan, mint a Sarkcsillag. Ráállítod az iránytűdet, és amikor letérsz az utadról, segít visszatalálni."

 

,,A sportban és az életben is arra kell összpontosítanod, amit akarsz!"

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. 

 

Aki igazán el akar érni valamit, az nem ér rá ,,tökölni”. 

 

,,Minden pozitív gondolat a jó irányba hajt."

 

,,Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit el akarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni.”  

 

Mindig maradj a csodában.

 

 

,,A régi tanok szerint az ember mai nehéz fizikai teste még mindig „potenciális fénytest”, mert az anyag nem más, mint összesűrűsödött fény. Meditatív gyakorlatok, légzőgyakorlatok és fénytáplálék segítségével visszavezethetjük a testet fénylő és könnyű állapotba."

 

Aki közvetlenül vagy közvetve túlnyomórészt növényeken él, fontos fényenergiát visz be a szervezetébe. A növények közvetlenül a napból szerzik energiájukat.

 

A táplálék, amelyet magunkhoz veszünk, nem csak arra hivatott, hogy gyomrunk töltőanya és testünk üzemanyaga legyen: a lehető legtöbb fényt is kell szállítania nekünk, hogy erősödjenek az életenergiáink és az életünk fénye. Testünk annak függvényében mutat magas vagy alacsony teljesítmény szintet és attól függ az egészségi állapota, hogy milyen minőségű az a táplálék, amelyet magunkhoz veszünk.” (Helene Walterskirchen - Energiaelv

 

Minél frissebb a táplálék, annál több benne az energia.

 

Az étel csi tartalma attól is függ ki készítette, mert a szeretettel főzött étel sokkal gazdagabb energiában, mint az iparilag előállított.

 

Nyugalom - hogy nem mozgósítasz energiákat. 

 

,,A helyettesítés törvénye szerint nem nyomaszthat, nem kínozhat stressz, ha pozitív gondolatokkal foglalkozunk."

 

 

,,A cselekedet mindig abból születik, amit erőteljesen kívánunk."

 

  

Telítettség.

 

 

,,Csak úgy javíthatsz egy helyzeten, ha jobban érzed magad, amikor rá gondolsz."

 

 

,,Gondolataidat ne igazságtartalmuk alapján válogasd meg, hanem az alapján, hogyan érzed magad tőlük."

                                    

 

A sikeresek arra gondolnak, amit akarnak. A sikeresek lejátsszák magukban a sikert. A sikeresek látják a sikereik következményét. 

                                   

 

A blokkolt negatív érzelem a vád.  Van egy valaki, akit még mindig vádolnak valamiért. Van valaki, akit nem akarnak elengedni a horogról, mert az az átkozott elkövetett valamit ellenük. Ha abbahagyjuk a vádaskodást, kivágtuk a negatív érzelmek fáját. Egyetlen módon szabadulhatunk meg a negatív érzelmektől: ha nem ítélkezünk. Akkor gurulunk méregbe, ha úgy érezzük, várakozásainkat meghiúsították.

 

 

,,Tudod, hogy mikor hozol jó döntést? Amikor a szívedben béke van."

 

 

A boldogság nyugodt elme gyümölcse

,,Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, szeretet, biztonság eszméihez és elméd boldogságot teremt.”

 

 

Maradj csak szemlélődő, ne ítéld meg!  Ne keveredj bele.Ne adj neki energiát.

 

 

,,Amikor kiterjedést érezzük, az Univerzum üzeni, hogy jó úton járunk. Amikor beszűkülünk, az Univerzum üzeni, hogy letértünk az ösvényünkről. Tehát, mikor előre haladunk, mindig arra menjünk, ami a kiterjedés érzése felé vezet.”   

 

 

Minden perc, amit nem meditatív békében töltesz, az időpazarlás.

     

 

Pozitív-Sikerélmények     

 

 

,,A bölcs megválogatja, hogy milyen tapasztalatokra akar szert tenni."

 

 

Amit akarsz, arra koncentrálj.  Amit el akarsz érni az életben, olyat…azt lásd, nézd, érezd, s elindul a vonzás, ..elindul feléd. 

 

 

Akarni, akarni, Szívből akarni…Csinálni, csinálni.  

 

 

Bízz a meditáció, és a teljes kipihentség csodájában!

 

 

,,...ha lelkünk megtisztult, a vonzás univerzális törvénye szerint olyan lélektársat vonzunk magunkhoz, aki tökéletes párunk, a duálunk, valódi másik felünk."

 

,,Ha valamiben igazán hiszel, cselekedj!”

 

 

Tudatosan használd a pozitív szavak, mondatok, gondolatok erejét perceken, félórákon, napokon, hónapokon át.  

 

 

Ne menj bele a kétes (vagy negatív kimenetelű) érzelmű dolgokba, helyzetbe.                                             

Ne engedd meg magadnak, hogy belemenj negatív, kellemetlen, nem építő, nem kiterjedést, nem szeretet érzését adó gondolatokba, helyzetekbe. Menj bele a pozitív, kellemes, építő, kiterjedést, kiteljesedést adó, érző gondolatokba, helyzetekbe.

 

Ha igazán akarsz valamit, akkor nem ragadhatsz le a sérelmes, negatív dolgoknál, ki kell lépned belőle, tovább kell lépned, - a célod, a tiszta, boldog energiák felé.

 

 

Szókratész: „Ha az, amit mondani szeretnél, se nem biztos, hogy igaz, se nem jó dolog, és még nem is hasznos, akkor miért mondanád el egyáltalán? 

 

 

,,Légy azokkal, akik a legjobbat hozzák ki belőled!”

 

 

Kik vesznek körül?  Ők befolyásolják az életed.

Vedd magad körbe olyanokkal, akik osztoznak az univerzum felé küldött rezgéseidben és meg fogod tapasztalni, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban éred majd el álmaidat és vágyaidat! (Dr. Robert Anthony)

Úgy találtam, hogy van valami, ami a legtöbb embert visszatartja attól, hogy a megérdemelt gazdagságot elérje, de ezen a legnehezebb változtatni. A kapcsolatainkra gondolok.

Ahogy terjeszkedsz, növekedsz, úgy fognak a kapcsolataid is.

Forrás és a teljes cikk: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/2011/05/kik-vesznek-korul.html

 

 

Ne vedd a szívedre a negatív személyeket, sem az energiát.

      Szállj ki azokból a helyzetekből, amik negativitással vannak tele, mindig van választásod. Engedd el azt, ami rossz! (Andrew Matthews)

 

nem-vagyok-naiv--bekepzelt--de-kinottem-mar-a-jatszmakbol.jpg

 

,,A vonzás törvénye kimondja, hogy minden ember egy élő mágnes, amely ellenállhatatlanul magához vonzza azokat az embereket és körülményeket, amelyek összhangban vannak uralkodó gondolatainkkal. Tudjuk, hogy a világegyetemben minden energia, a vibrálás állapotából származik.”

 

 

 Az akarás, az akarat, az valami csodás erő, csodás erőt, energiát tud megmozdítani sejtszinten is, és energia szinten is. (Molnár József)

 

 

Előbb szeresd azt, amit meg akarsz tapasztalni az életedben. Szeress bele a gondolatába, az elképzelésbe, az érzésbe. Ha beleszeretsz mélyen és őszintén, megkapod, bármi legyen is az. A szeretet ugyanis a legerősebb és legvonzóbb erő a világon - nincs semmi, ami ellent tudna állni neki. (Abraham-Hicks)

 

 

Azt vonzzuk be életünkbe, amire gyakran gondolunk, amire mélyen koncentrálunk

 

 

 

,,A sikernek nem titka van, hanem ára.”

 

Nincsenek túl nagy célok, csak túl rövid határidők. Merj álmodni. Hidd el bármit eltudsz érni az életben. (Szabó Péter)

 

 

Tedd magadévá az érzést, ami a valóra vált álmokhoz fűződik. Képzeld el és érezd át azt a boldogságot, amit akkor éreznél, ha vágyad tárgya már a birtokodban volna. Ha így teszel, vágyad magától tárgyiasul. (Neville Goddard)

 

 

,,Talán meglepő, de képzeletünkkel sikeresen motiválhatjuk magunkat, feltéve, hogy lelki szemeink előtt elért célunk jutalmaként nem csupán egy homályos, fekete-fehér kép sejlik fel. Ehelyett készítsünk egy tarka színekben pompázó, részletgazdag "felvételt" arról, amire igazán vágyunk! Legyen minél tisztább és színesebb, mert így elérhetőbb lesz a célunk! Programozzuk be magunkat, és kezdjünk új életet!"

 

Képzeld el és érezd át, amire vágysz, mert ezek a képek köszönnek majd vissza az életedben. Adj annyi szeretetet, amennyit csak tudsz, érezd magad olyan jól, ahogy csak tudod, és a szeretet ereje olyan emberekkel, helyzetekkel és eseményekkel vesz körbe, akiket és amiket szeretsz. Bárki lehetsz, aki csak lenni akarsz. Bármi megtehetsz, amit csak akarsz. Bármit elérhetsz, amit csak akarsz. (Rhonde Byrne)

 

 

Ha ez élet dögunalom, nézd meg, mennyi energiát fordítasz rá! Soha sem hallod, hogy valaki azt mondaná: “Hajnalban kelek, edzem a testem, tanulok, ápolom a kapcsolataimat, teljes gőzzel dolgozom – és SEMMI JÓ nem történik az életemben.” Életünk egy energiarendszer. Ha semmi jó nem történik benne, az a te hibád. Ha majd egyszer felismered, hogy a befektetett energia alakítja a körülményeidet, akkor már nem leszel áldozat. (Andrew Matthews – Hallgass a szívedre)

 

 

Ráfordított energia + Türelem = Eredmények

Az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják ezt az elvet. Azt kérdezik: “Mit kaphatok holnap, ha ma elvetem a babszemeimet?” A válasz: “Nedves babszemecskéket” A mag törvénye így szól: “Ma ültetsz, és KÉSŐBB aratsz!” (Andrew Matthews – Hallgass a szívedre)

 

 

 

,,A célra figyelj!"

Ez az egyik legfontosabb dolog, amit a sikeres emberek és sikeres trénerek vallanak. Arnold Schwarzenegger is azt mondta, hogy még mindig Ausztriában jódlizna, ha nem lebegett volna a szeme előtt a vízió, a cél. Hogy ő legyen a legnagyobb, a legsikeresebb, a legnépszerűbb.

 

,,A sikernek nem titka, hanem ára van.”

 

,,A kudarc igazából egy lehetőség, amiből megtanuljuk a sikert, hiszen ezek azok, amikből megtudjuk, hogy mit kell majd máshogy, jobban csinálni. A kudarcból vezet az út a sikerbe, a siker gyakorlatilag a kudarc eredménye.”

 

Az önmagadba vetett hited, sokkal fontosabb, mint a pillanatnyi körülményeid. (Szabó Péter)

 

,,Fontos, hogy ne csak a következő lépést lásd, tudnod kell azt is, hogy hogyan néz ki az út vége.”

 

 

,,A siker sikert szül.”

 

 

…az elvek csak akkor segítenek neked, ha alkalmazod őket. (Harry Lorayne)

 

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

 

 Aki sikert ér el, hisz magában, és még több sikert ért el. (Molnár József)

 

 

Haladni, fejlődni...s minden jó eljön, ha minden jó az életünkben,..minél értékesebbek vagyunk, annál értékesebbet kapunk. (Molnár József)

 

 

,,Az önbizalom a kulcsa minden sikernek. legyen az párkapcsolat vagy éppen munkahely. Önbizalom alapja viszont a biztos tudás és képesség, készségek." (Molnár József)

 

 

,,A felkészülés, a felkészültség, és a hozzáértés kulcsfontosságú a sikerhez. Amilyen mértékű a felkészülés, a felkészültség, és a hozzáértés, olyan mértékű lesz a siker is.”

 

Erre készültünk fizikailag, taktikailag, lelkileg, és meg is csináltuk. Ezért nagyon büszke vagyok a lányokra! (Ambros Martin)

 

,,Hiszek a tehetségében. Ön is bízzon magában.”

 

A hit a győzelmekkel jön meg, ezáltal jutottunk el idáig és ezt a végén bebizonyítottuk. (Bíró Attila)

 

Ha megvan valakiben a tehetség, akkor el lehet érni a kitűzött célokat. (Alex Giorgetti)

 

Olyan játékosokra van szükségünk, akik a játékra koncentrálnak és tisztában vannak azzal, hogy példaképnek számítanak. (Joachim Löw)

 

A győzelmek hozzásegítenek az újabb győzelmekhez. (Gianluigi Buffon)

 

Nagyszerű győzelmet arattunk. A kupának csak egy elhódítási módja van: ha megnyered a mérkőzéseidet, és ma ennek megfelelően teljesítettünk. (Petr Cech)

 

Mindvégig keménynek, elszántnak és motiváltnak kell maradnunk, hogy begyűjtsük a pontokat. (Antonio Conte)

 

Keményen dolgoztunk, ahogy ezt a klub címere megköveteli tőlünk. (Roberto Mancini)

 

,,Győzött, mert jobban játszott, és többet tett érte.” (Maria Sharapováról mondták)

 

Hiszünk benne, hogy meg tudjuk csinálni, csak rajtunk múlik. Erős a csapatszellem, ez biztos, egységesek vagyunk. (Arsene Wenger)

 

 

Megtanultam, hogy a sikereim záloga abban a csapatban rejlik, amellyel együtt dolgozom. Tudom, hogy két ,,koponya” jobb mint egy, tudom hogy öt ,,koponya” jobb mint kettő, és tudom, ha fejünket összedugva szívvel-lélekkel dolgozunk, annak meglesz az eredménye. (Mi kell a nőnek?)

 

De legfőképp azt szeretném, ha a munkánk elárulna valamit arról, hogy kik vagyunk, hogyan gondolkozunk, s mit érzünk. (Mi kell a nőnek?)

 

A siker titka a munkában rejlik, és a kiváló szakmai stábban. (Inés Sainz)

 

 

Egyértelmű, minden téren a legjobbra kell törekedni. (Huszti Szabolcs

 

Természetesen mindig a végeredmény minősít egy munkát. (Gergely István)

 

Nincs titkom, talán az, hogy a legapróbb részleteket is nagyon komolyan vettük, és mindenki nagyon odatette magát. (Sebastian Vettel)

 

Mindenhol a legjobbat kell nyújtanom, már csak a saját hitelességem miatt is. (Vadócz Krisztián)

 

 

Okosan kell beosztani az erőnket, tudva hogy melyek a kulcsmeccsek. (Mateo Garralda)

 

 

Ha fizikailag és mentálisan is meg tudok erősödni, akkor semmi akadálya, hogy a céljaimat elérjem. (Miklós Edit)

 

 

Ha kitűz maga elé valamilyen célt, azért mindent megtesz. Ettől különleges. (Nikolics Nemanjáról mondta Henning Berg, a Manchester United egykori norvég válogatott hátvédje, a Videoton vezetőedzője)

 

A klub profi, jól szervezett, a játékosok keményen dolgoznak, fejlődni szeretnének, és fejlődnek is. A körülmények adva vannak a minőségi munkához, és élvezem, hogy remek helyen dolgozhatok. Nagy az elvárás, de ez csak jó, anélkül semmit sem ér az egész, én pedig igyekszem segíteni, hogy sikeres legyen az együttes. (Henning Berg, a Manchester United egykori norvég válogatott hátvédje, a Videoton vezetőedzője)

 

Készülünk a mérkőzésekre, hogy jó formában várjuk a tavaszt, fejlődni akarunk erőnlétileg, mentálisan, minden területen. Támadófutballra törekszünk, ám ehhez rengeteg munkára, koncentrációra van szükség, fontos, hogy összetartozzunk és jó legyen a csapatszellem, elvégre aranyérmesek akarunk lenni. (Henning Berg, a Manchester United egykori norvég válogatott hátvédje, a Videoton vezetőedzője)

 

A siker kellékei: türelem, nyugalom és minőségi munka. (Molnár József)

 

Ahhoz, hogy bajnok legyél, úgy kell viselkedned, mint egy bajnok. Viselkedj úgy, mint egy bajnok. (Lou Ferrigno)

 

Nem a szavak nyernek világbajnokságot. Nem a státusunk számít, hanem a teljesítményünk. (Raphael Varane)

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. (Molnár József)

 

„Fontos három pontot szereztünk, ez önbizalommal töltheti el a játékosokat. Jól futballoztunk, de aztán kaptunk egy gólt, és leálltunk, mintha megriadtunk volna. Aztán megléptük a szükséges változtatásokat, és ismét rátaláltunk a helyes útra. De ezen mindenképpen dolgoznunk kell. A fejlődés így is látható, játékban nagyon sokat léptünk előre” Walter Mazzarri, a Watford szakvezetője.

 

A jó játékhoz jó játékosok kellenek. (Unai Emery

 

Nagyszerű győzelmet arattunk. A kupának csak egy elhódítási módja van: ha megnyered a mérkőzéseidet, és ma ennek megfelelően teljesítettünk. (Petr Cech)

 

Olyan mentalitással kell játszanunk, hogy érződjék, mi bizony ezt a meccset is meg akarjuk nyerni, és nekünk nem számít, mi volt az első mérkőzés eredménye. (Pep Guardiola)

 

Mindvégig keménynek, elszántnak és motiváltnak kell maradnunk, hogy begyűjtsük a pontokat. (Antonio Conte)

 

Ha jól teljesítünk, elérjük a célunkat, azonban, ha nem így teszünk, teljesen normális, hogy másvalaki végez majd az élen helyettünk. Ezért kell szerénynek maradnunk. (Antonio Conte)

 

A győzelmek hozzásegítenek az újabb győzelmekhez. (Gianluigi Buffon)

 

Az elvégzett mennyiségi és minőségi munka ki fog jönni - fog kijönni. (Molnár József)

 

Fizikai erőnlét < > Mentális erőnlét. Ha a fizikai erőnlét gyenge, akkor hamarabb elfárad az ember mentálisan. Ha a mentális erőnlét gyenge, akkor hamarabb elfárad az ember fizikálisan. (mj)

 

,,Aki megdolgozik érte, annak lesz szerencséje.”

 

,,Amin a siker múlik, az valójában az a képesség, hogyan használjuk fel a jelent, hogy előkészítsük a jövőt."

 

A sikeresek – pl. a sikeres művészek, vállalatvezetők, előadók, milliárdosok, szakmai kiválóságok, boldog emberek - tele vannak energiával.

 

A megfelelő alvás az alapja, a kiváló teljesítménynek. (Kanyó Dénes)

 

A tehetség és a munka ötvözete az, ami sikert eredményez. (Tiszaker Ágnes)

 

Nem volt nehéz, de ez csak egy verseny volt, ettől a győzelemtől még nem értük el a célunkat. (Kimi Räikkönen)

 

Tudtuk, ma sokkal intelligensebben kell játszanunk és gólhelyzeteket kialakítanunk. Nem volt gyenge pontunk, a győztes mentalitású játékosok a Malagában voltak, csapatom erőt és egységet sugárzott. A jó úton járunk. (Manuel Pellegrini)

 

,,Higgyen abban, amiben tényleg jó és feljuthat a csúcsra.”

 

,,Ha gyakorlunk és koncentrálunk, van esély hazahozni a trófeát.”

 

Való igaz, harcos csapat vagyunk. Több összetevője is van annak, hogy miért. Az edzőnkből is ez sugárzik, a játékosok mentalitása is ilyen, és minden tréningen ugyanúgy harcolunk, mintha a szezon legfontosabb meccsén szerepelnénk. Márpedig én abban hiszek, ahogy az edzésen dolgozol, úgy fogsz játszani a mérkőzésen is – ez ebben az esetben kiváló előjel lehet. (Heidi Löke)

 

A mi csapatunk klasszisokból áll. (Ambros Martin)

 

Ugyanúgy koncentrálnunk kell, mint eddig, illetve még jobban. (Ambros Martin)

 

Nagy akarással és alázattal gyakorol a csapat. (Danyi Gábor Ambros Martín segítője)

 

Edzőnk azt mondta a szünetben, hogy nyugodjunk meg, játsszuk a saját játékunkat, és hogy higgyük el: jobbak vagyunk. (Rédei-Soós Viktória)

 

 

Mindig az nyer, aki a jobb. Legyél a jobb, és akkor te nyersz. (Molnár József)

 

Büszke vagyok arra, ahogy ma játszottunk. (Christian Berge, norvég kézilabda szövetségi kapitány)

 

,,Minden tudásnak és szakmai segítségnek birtokában van, hogy győzzön!”

 

 Mindig meg voltam győződve, hogy a hozzáértés, a képesség saját szintje felé gravitál. Ha rendelkezzünk a képességgel, a társadalomnak arra a szintjére kell emelkednünk, ahol ez a képesség ,,otthon van”. …Emlékezzünk rá: A hozzáértés saját szintje felé gravitál. Ha rendelkezzünk hozzáértéssel a ,,megfelelő” emberek meg fognak minket találni. (Harry Lorayne)

 

 

Fazekas-Zur Krisztina: Körülöttem mindig össze-vissza vannak a lapátok, nem tudom, hogyan állunk, így mindig az előttem lévőt nézem. Próbáltam tökéletes pályát menni, és ez sikerült.

 

,,Túlságosan akartam ezt a döntőt, a technikára nem figyeltem eléggé, erőből próbáltam megoldani, s ez nagyon nagy hiba volt, ami nem fér bele.” – Baji Balázs

 

Akkor úszom a legjobban, ha arra koncentrálok, amit csinálok. (Hosszú Katinka)

 

A mi csapatunk klasszisokból áll. (Ambros Martin)

 

Ugyanúgy koncentrálnunk kell, mint eddig, illetve még jobban. (Ambros Martin)

 

Erre készültünk fizikailag, taktikailag, lelkileg, és meg is csináltuk. Ezért nagyon büszke vagyok a lányokra! (Ambros Martin)

 

Való igaz, harcos csapat vagyunk. Több összetevője is van annak, hogy miért. Az edzőnkből is ez sugárzik, a játékosok mentalitása is ilyen, és minden tréningen ugyanúgy harcolunk, mintha a szezon legfontosabb meccsén szerepelnénk. Márpedig én abban hiszek, ahogy az edzésen dolgozol, úgy fogsz játszani a mérkőzésen is – ez ebben az esetben kiváló előjel lehet. (Heidi Löke)

 

,,A kialvatlanság, rontja az ítélőképességet."

 

Meg van a vetés, és az aratás ideje. (Ha eljön Joe Black)

 

 

Hozzáértés, bölcsesség és tapasztalat kell hozzá. (Ha eljön Joe Black)

 

Alkotni akartam valamit, ami a csúcson van, a legszigorúbb mércével is. (Ha eljön Joe Black)

 

Sokan nem fogják fel mennyit érnek, mert nincs egy tanár, aki hisz bennük. (Good Will Hunting)

 

 

Tudom, hogy mit érek, és büszke vagyok rá. (Good Will Hunting)

 

 

azért tartok itt, ahol tartok, mert engem hajtottak, és megtanultam, hogy hajtsam magam. (Good Will Hunting)

 

Mindig ott volt velem, biztatott, nem hagyott lazsálni. (A megvalósult álom) 

 

 

Aki indulni akar a versenyen, csak egy dolgot bizonyítson be nekem: azt hogy profi. (A megvalósult álom)

 

 

- A gondolat mindig meghatározza az eredményt David!
- Apa, már egyenesen se tudok rúgni!
- Én meg nem tudok járni! Most gubbasszak otthon, és sajnáljam magam? Ha meghajolsz a vereség előtt, nem is várhatsz mást. (A végtelen hit)

 

-         Ezek erősebbek is, meg gyorsabbak is.

-         Akkor okosabbak leszünk. (A végtelen hit)

 

Igenis hiszek benned, és együtt elérhetjük, amit szeretnénk.  (Leckék Szerelemből)

 

Ebben a világban senki sem vesz észre, ha nem tartod magad érdemesnek a figyelemre. Szabadulj meg attól a gondolattól, hogy ugyanolyan vagy, mint a középsuliban. A környezeted teljesen másnak lát. Higgy nekem.  - Hogy szabaduljak meg?  - Hogy a legjobbat hozod ki magadból. (Leckék Szerelemből)

 

 

,,Minden nyitva áll előtted, a jövő a tiéd. Legyen álmod, célod, vágyaid, dolgozz értük profiként és szívvel-lélekkel.”

 

 

A koncentráció, a saját képességekbe vetett hit, a belülről fakadó motiváció és a sport élvezete mind hozzájárul az összeszedett, egyenletes teljesítményhez.

Az önmagunkkal kapcsolatos jóérzés, megelégedettség, az értékes és jelentőségteljes tapasztalatok a sportban, csakúgy, mint az élet egyéb területein is kiemelt fontosságúak. (Bóna Krisztina)

 

 

Amekkora mennyiségű és minőségi energiát, munkát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)

 

 

Rendelkezz az adott képességgel, ami ahhoz a sikerhez kell, amit el akarsz érni, s tiéd lesz az a siker.

 

 

Hidd el, hogy meg tudod, csinálni, hidd el hogy képes vagy rá, mert meg van hozzá a tudásod, a képességed, ha meg nincs, akkor szerezd meg.

 

 

,,Ahhoz hogy sikeres légy, rendelkezned kell mindazzal, ami ehhez szükségeltetik. Nos, hogy elérj vagy megtapasztalj valamit kívül, szükségeltetik ennek a belső szellemi megfelelője. Külső világod megváltoztatásához belső világodon kell változtatnod.

 

„Ahhoz, hogy többet tudj magadénak, előbb te magadnak kell többnek lenned" — mondta Goethe.

 

Ha bármilyen területen a jelenlegitől eltérő életet akarsz élni, neked magadnak is meg kell változnod. Tanulnod, fejlődnöd kell, meg kell szerezned az általad vágyott élethez szükséges tapasztalatot, bölcsességet és tudást.” (Brian Tracy)

 

 

Akik jól használják az agyukat, akiknek jó az észjárásuk, akiknek megfelelő a szemléletük, azokból lesznek a kiemelkedően sikeres emberek, a milliomosok, a boldog és elégedett életet élők. (Braskó Csaba) 

Mindez csupán megfelelő gondolkodás kérdése.

 

 

,,A jövőnk attól függ, hogy kik vagyunk és hogy mit akarunk.”

 

,,TUDTAD, HOGY HOVA KELL SEGÍTSÉGÉRT FORDULNI. EZ A SIKERES ÉLET KULCSA."

 

Bízunk abban a hosszabb távú építkezésben, amely a konkrét célok eléréséhez vezet.

 

A cél: egy működő, eredményes stratégia kidolgozása.

 

 

,,Nincs női és férfi logika, csak egyesek képesek helyesen gondolkodni, mások nem."

 

Az éretlen emberek sokszor tudnak, de nem cselekszenek. Az érett emberek tudnak is és cselekszenek is. Az éretlenek kritizálnak, az érettek megvalósítanak. (Mihail Litvak)

.

Álmok – a képességeink hangjai. Nem álmodozom arról, hogy operaénekes leszek. Nincs hangom és zenei hallásom. Ha erről álmodoznék, törekednék rá, hogy elérjem a célomat. Át kell gondolnom, hogyan valósítható meg ez az álom. (Mihail Litvak)

 

Okosabb, ha egy jó könyvvel töltöd az idődet, mintsem egy buta emberrel. (Mihail Litvak)

 

 

,,Gondoljunk példaképünkre. Idézzük lelki szemeink elé őt, miközben olyat tesz, amit mi is szeretnénk megtenni.”

 

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

 

A legtöbb szokásunk, értékünk, attitűdünk, igényünk, a magatartásunk, a személyiségünk, a tudományaink úgy alakultak ki, hogy a bevitt ismeret, ismétlés, szelektív észlelés, tanulási folyamat – a végén létrejött jellemünk. Azt is kifejtettük, hogy mindent, amink van ma – konkrét és nem konkrét dolgokat egyaránt –, mi vonzottunk magunkhoz a személyiségünk révén. Többet is vonzhatunk, mert személyiségünket megváltoztathatjuk. (Brian Tracy)

,,Nem te vagy a felelős azokért a hátráltató, negatív programokért, amiket gyerekkorodban építettél magadba. Viszont felnőttként 100%-ban a te felelősséged, hogy kijavítsd és felül írd ezeket. Amikor másokat teszel felelőssé, egyszerűen elveszíted a változtatáshoz szükséges erődet.”  

 

,,Úgy vehetsz fel új szokásokat, ahogy felvetted a meglévőket – ismétlés útján.”

 

 

 

,,Légy saját magad tanácsadója!

Képzeld el, hogy felkértek, légy saját magad tanácsadója. Abban kell magadnak segítened, hogy eldöntsd, hogyan a legcélszerűbb elérni egy kitűzött célt vagy célállomást. Tanácsadóként maradj mindig, nyugodt, kiegyensúlyozott és objektív.

 

 

Ne feledd: a remény nem stratégia.

 

Sikereidnek legalább nyolcvan százaléka annak köszönhető, hogy elegendő időt fordítottál gondolkodásra.” (Brian Tracy)

 

 

 

,,A szabály röviden a következő:

Ha sokszor egymás után pontosan ugyanúgy cselekszel, mint azok, akik sikeresek lettek, előbb-utóbb te magad is garantáltan sikeres leszel. Vagy megfordítva, ha nem azt teszed, amit a sikeresek, te se számíts sikerre.

A siker nem a véletlen műve. Nem szerencse, hanem tervezett munka eredménye." (Brian Tracy)

 

 

 

,,Ha 17 másodpercig összpontosítasz valamire, működésbe lép az annak megfelelő rezgés.

Majd ahogy az összpontosítás nő, a rezgés pedig tisztábbá válik, a Vonzás törvénye még több odaillő gondolatot juttat el hozzád.

És ha képes vagy egy egészen rövid ideig, mindössze 68 másodpercig zavartalanul összpontosítani egy adott gondolatra, a rezgés elég erős lesz ahhoz, hogy elindulhasson a megnyilvánulás felé.

Ha újra és újra visszatérsz egy letisztulsz gondolathoz, és képes vagy legalább 68 másodpercig arra koncentrálni, akkor ez a gondolat rövid időn belül uralkodó gondolattá válik benned.

És ha egy gondolat uralkodóvá válik, mindaddig azzal összhangban álló jelenségeket fogsz megtapasztalni, míg meg nem változtatod." (Esther és Jerry Hicks - Kérd és Megadatik)

 

 

A történelem egyik legnagyobb felfedezése, hogy azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz.

A körülményeid a belső világodat tükrözik.

Egy felmérés során: 350 ezer embertől kérdezték meg, hogy mire gondol épp most?

A legnagyobb jövedelemmel rendelkezők felső 10%-a mind ugyanazt válaszolta:

Ők idejük nagy részében arra gondoltak, amit akarnak, és arra hogyan fogják elérni

Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit elakarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni. (Brian Tracy)

 

 

 

Az életed minőségét meghatározza, hogy milyen szokásaid vannak. Alakítsd ki, vedd át a sikeres, boldog, egészséges, energikus, nyugodt, csodált, szeretet emberek szokásait. (Molnár József)

 

 

Szokássá kell tenni, szokássá kialakítani a dolgokat. A szokás a lényeg, s ahhoz 20-40 nap kell, pl. 20 napig ne merítsd ki magad, tele legyél energiával vagy 20 napig pozitív szavak. Szoktasd magad a pozitív dolgokhoz, gondolatokhoz, cselekedetekhez, élményekhez, a lényeg a hozzászoktatás hosszútávon jót tesz, és hozzászoksz. (Molnár József)

 

 

Bízz a meditáció csodájában.

 

 

Bízz a teljes kipihentség csodájában.

 

 

A megvilágosodás a legnagyobb boldogság.

 

 

,,Magas rezgéslemezen maradni. – És így egyre kívánatosabb dolgokat vonzotok az életetekbe.”

        Maradj magas rezgés lemezen egész nap lehetőleg: kerüld a rosszat, negatívat, az alacsony rezgésű energiákat, s a pozitív magas rezgésűeket keresd, használd.

 Minden reggel, amikor felébredsz, gondolj jóra, kellemesre, ami kellemes érzést ad.

Magas rezgés lemezen maradni reggeltől.

Ébredéskor, reggel pozitív gondolatokkal, érzelmekkel tölteni a tudatot. Ébredés után találj olyan gondolatot, mely jó érzéssel tölt el. Gyakorolni, gyakorolni, szokássá válik, csodás hatásokat hozz az életedbe.

 

,,Életed körülményei csupán rezgésbeli állapotjelzők.”

 

Tartsd magad a legmagasabb rezgésállapotokon, és aztán hagyd, hogy a Vonzás Törvénye elhozza az életedbe azokat, akikkel egy hullámhosszon vagy. Az emberek átválogatása nem a te dolgod! Te csak tartsd a lehető legmagasabb rezgést (érezd magad jól bármilyen indokot felhasználva erre) a többi magától megtörténik. Csak olyan események, találkozások, együttműködések és kapcsolatok lehetnek életed részei, amelyekkel hasonló frekvencián vagytok. Akikkel nem vagy egy hullámhosszon, azok fokozatosan kirezegnek az életedből. (Abraham Hicks)

 

 

 

Először az akarat dönt, aztán az energia/fáradtság/rezgés. (Molnár József)

 

 

Nyugodt, tiszta energiájú cselekedetek és gondolatok.

 

 

Ne engedd, hogy bepörögjön az elméd.

 

Jelenben lenni, ne terhelje semmi az agyad se múlt, se terv, se jövő.

 

 

Ne orrból beszélj, belső monológot se ott.

 

 

Széles, oldal váll-testtartás. A váll maradjon oldalt, ne menjen, ne görbüljön előre a mellkas részbe. Szélesebb testtartás jobb a fehérje szintézishez?, növekedéshez? Jobb légzés, erőteljesebb életenergia, erő befogadása.

 

 

Fizikai erőnlét < > Mentális erőnlét. Ha a fizikai erőnlét gyenge, akkor hamarabb elfárad az ember mentálisan. Ha a mentális erőnlét gyenge, akkor hamarabb elfárad az ember fizikálisan. (mj)

 

 

„Aludd ki magad teljesen, s másként látod a dolgokat.”

 

Tartsd tisztán a testedet és a tudatodat.

 

A helyes, teljes, nyugodt, lassabb, mélyebb, a mellkast és a hast megmozgató légzés szokásának a kialakítása fontos.

 

Koncentrálj oda. Ha igazán odafigyelsz, megfigyelsz valamit, akkor az marad meg benned. Tudatosan válogasd meg, hogy mire irányítod tudatosan a figyelmedet, energiádat - mit figyelsz meg.

 

Mindennapi jó dolgok bőségesen mint pl. a meditáció, a pihenés, nyugalom, a nyugodt cselekedetek, minden egyes, és a sok még változást hoznak, megváltoztatnak.

 

POZITÍV GONDOLATOK-SZAVAK-ÉRZÉSEK NAPI BŐSÉGE.

 

 

Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. (Kazinczy Ferenc)

 

,,A jól végzett munka, elnyeri méltó jutalmát.”

 

Nyílj meg az álmaidnak!

 

 

Az Univerzum nem adhatja meg azt amire vágysz, ameddig a rezgéseidet elő nem készítetted a fogadására.
Ha a vágyad gondolata bármilyen okból is feszültséget kelt benned, akkor tudd, hogy épp blokkolod az utat. Ha jól érzed magad miközben a vágyadra gondolsz, akkor szabad utat hagysz a megvalósulásnak. (Abraham- Hicks)

 

 

Hogy megváltozzanak a körülményeid, neked kell először megváltoznod. Ahhoz, hogy más legyen a helyzeted, neked kell másnak lenned. Az anyagi sikert mindig meg kell, hogy előzze, a személyiséged fejlődése. (Jim Rohn)

 

 

,,Gondolatainknak HATALMA van. Mint tudod, a világon minden rezgésekből tevődik össze. A fizikai világ nem más, mint rezgések besűrűsödése. Ilyen az emberi test, az állatok, a növények, a tárgyak. A rezgések finomabb formája a légnemű anyagok, mint a gőz, a pára, a gázok. Rezgésből vannak az illatok és a fények, mint a Nap sugárzása

Az auránk olyan hatást gyakorol a környezetére amilyen az információ tartalma. Mert minden rezgés információt tartalmaz. Auránk olyan információt tartalmaz, amilyen a GONDOLATUNK. Az embert éltető energia egy nagyon finom rezgés. Ez kívülről jön ez az Univerzum rezgése. Ez az energia pozitívan hat az emberre, mert azonos az ember tiszta rezgésével. De hatást gyakorolnak ránk másfajta rezgések is. Mint az előbb említettem, saját és mások gondolati rezgései hatnak ránk. A gondolati rezgés finomabb, vagy durvább lesz a szerint, AMILYEN A GONDOLAT ÉRZELMI TARTALMA."

 

 

Amit el akarsz érni az életben, olyat…azt lásd, nézd, érezd, s elindul a vonzás, …elindul feléd. (Molnár József)

 

 

Csinálni, csinálni, akarni, akarni, szívből akarni. Tartsd a szemed a célon. (Molnár József)

 

 

,,El kell engedned mindent, hogy végül elnyerhesd, azt ami valódi.”

 

 

a-megvilagosodas-a-legnagyobb-boldogsag--a-legmagasabb-szintu-idotlen-orom--a-legcsodalatosabb-boldogsag-es-szeretet.jpg