Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sportkommentátorok kapcsán

Sportkommentátorok kapcsán

- Politika

 

Ügy tűnik, hogy Magyarországon, a mutyizás és az ismerősség-protekció számít sok esetben, elég valamiért a ,,papír”, a mutyizás, a középszerűség, a protekció, a korrupció. S ,,nem törik össze” magukat a tulajdonosok, vezetők a tehetségek megszerzéséért, felkutatásáért. Bezzeg a magyar sportolók, tudósok, feltalálók ,,kénytelenek” külföldön a TEHETSÉGÜKKEL érvényesülni.

 

Sajnos Magyarországon az Eurosport magyar nyelvű kommentátorai megtehetik, hogy snooker- vagy éppen teniszmeccs közben időre-időre ,,eltűnjenek” percekre újból és újból, és ne közvetítsenek. Sőt még futballmeccs közben is az ifjabb Knézy Jenő állítólag magánjellegű dolgait intézte a közvetítések alatt, közvetítés helyett. S mi a következmény e trehány, rossz teljesítménynek, a néző felé tiszteletlen viselkedésnek? Semmi. Maradhatnak ezek a tiszteletlen, munkájukat nem jól végző emberek, mert ennyi, ekkora színvonal is elég. Vagy mert ismerősök, s ennyi elég?

 

Sőt ifj. Knézy Jenőnek egyszerűen se tehetsége, se elszántsága, se szeretete, se kedve nem volt szerintem a focihoz, erre pont őt nevezték ki a Magyar Labdarúgó Szövetség-hez. Hogy mi van? Miért? Valakinek a rokona, szeretője?

 

Ágai Kiss Andrásról sokan tudják, hogy borzasztó sokat tett a magyar kézilabdázás ellen, én pl. büntetném azért a sok rosszért, amit ártott a magyar emberek, a magyar kézilabda ellen. Ennek ellenére egy ilyen tehetségtelen emberrel mi lett? Hát pont őt kinevezték a Magyar Kézilabda Szövetségnél. Hogy mi van? Na, ne…Pedig, de. Döbbenet. Úgy látszik, hogy a szövetségeknél is tehetségtelen emberek dolgoznak, akiknek mindegy hogy ki, hogyan végzi a munkáját. Úgy tűnik, hogy Magyarországon, ha valaki ócsárol egy sportágat, akkor kinevezik oda, mintha az ócsárlással bizonyítaná, hogy ért hozzá. S ezek szerint nem érdekli a vezetőket, tulajdonosokat, hogy hasznos tag e, tehetséges e az illető, hanem elég ha valaki ócsárol, vagy éppen valakinek az ismerőse, és ő be tudja e protezsálni. Döbbenet és szomorú, hogy így, ilyen is van.

 

A Eurosporton vannak szuper jó sznúker kommentátorok, amikor éppen közvetítenek, s nem mással foglalkoznak, de azt magyarázza meg valaki nekem, hogy ha van tehetséges kommentátor, akkor miért engednek mellé, miért tesznek mellé társkommentátornak egy tehetségtelen, hozzá nem értő kommentátort, aki elrontja az élményt?

S miért maradhat kommentátor a csatornánál olyan, aki súlyemelő közvetés közben, belebeszél a gyakorlatba, s úgy szól rá a szakkommentátor- te, nézzük a gyakorlatot most. …S rengeteg baki, rengeteg rossz élményt okoz, tönkreteszi a közvetítést. S kirúgták? Megkérték, hogy jobb legyen? Azóta is ő van, s azóta is rombolja az Eurosport nívóját, s rontja a sportolók teljesítményének az élményért. Erre mondják a tehetségtelenek, hogy ilyen munka kell nekem is, ahol nincs felelősség, s végezhetek rossz munkát, akkor is megkapom a jó pénzt, s nem is bocsátanak el. Vajon a Eurosport miért nem keres sokkal-sokkal jobb kommentátorokat? Tuti, hogy rengeteg tehetséges ember szívesen elvállalná, ha engednék, ha kapnának lehetőséget.

 

A Digi Sporton is megteszi egy kommentátor, hogy teniszmeccs közben ,,el-el tűnik” - elhallgat nemegyszer egy jó időre, nyilván más dolga van,.. jön egy sms, telefon, randi, a vállalkozása ügyében intézkedik stb. ?. De úgy látszik, hogy ő is meg teheti, hiszen úgyse rúgják ki.

 

A Sport tv-ben Kassai-Tóth Csaba bokszmeccs közvetítései egyszerűen a nézők felé tiszteletlenség, a szakmaiatlanság, a kommentátori tehetségtelenség bizonyítéka. Komolyan egy 10 milliós országban nincs jobb Kassai-Tóth Csabánál boksz meccs közvetítésre? Magyarországon miért lehet ilyen rossz munkát végezni? Magyarországon miért nem törekszünk arra, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk, s hogy egyre jobb, emberek legyenek a helyükön? Hozzáértő, nagyon szuper munkára képes, tehetséges embert miért nem vesznek fel helyette? Miért elég Kassai-Tóth Csaba a bokszmeccsekre? Rúgjuk már ki, s vegyünk már fel helyette egy vagy 10 sokkal jobb embert. Vajon miért nem kell egy jobb Kassai-Tóth Csabánál? Miért maradhat a helyén? Miért elég ő? Miért elég ez a színvonal, miért nem kell jobb? Miért nem fontos a Sport Tv-nek, hogy nagyon szuper, jó kommentátora legyen?

 

Az is nagyon-nagyon furcsa, hogy a Sport tv milliárdos nagyságrendű pénzért több évre megvette a magyar labdarúgó mérkőzések közvetítési jogát, s erre egyes más műsoraiban szidja a magyar focit. Értik? Nem, hogy azon lennének, hogy növekedjen a nézettség, hanem lebeszélik az embereket a saját műsoruk nézéséről, elveszik az emberek kedvét, hogy a saját műsorukat NE nézzék. S ezek a kommentátorok maradhatnak a Sport Tv-nél, még annak ellenére is, hogy nézőszám csökkenést okoznak? Persze, hiszen ismerősök, barátok ők – mutyizás?

 

Kérdem én, komolyan nincs Magyarországon több száz, ezer sokkal-sokkal jobb ,,szakértő”, mint Zombori Sándor? Se jó kommunikációja, se jó, élményszámba menő megnyilatkozása, se jó képernyőre való megjelenése nincs. Valaki haverja volt, s ezért volt ott, hiába nem növelt nézettséget, élményt?

 

Komolyan Faragó Richard a legjobb a magyar labdarúgó meccsek közvetítésére? Ezt komolyan kérdem kedves Sport tv. Nincs száz meg száz vagy ezer sokkal, sokkal jobb Magyarországon, akik élvezetesen közvetítenek, akiket élmény hallgatni, akik tehetségesek? Jó tudom Ricsi barát, s elég ez a színvonal, elég a magyaroknak egy ilyen kommentálás, a magyarnak nem kell jó, nem kell szuper, nem kell élmény, nem Amerika, Németország, Szlovákia, Románia, Spanyolország stb vagyunk – szerintetek. Szerintem viszont vagyunk olyan jók, mint bármelyik más nemzet. Egyszerűen nincs érdeke valamiért a Sport Tv-nek, hogy magas színvonalat, extra jó színvonalat adjon.

 

Vajon miért ,,vakok” vezetnek műsorokat, sporteseményeket?

Miért van az, hogy az atlétikában már évek óta, a közvetítésekhez nem értő szakkommentátorok vezetik a műsorokat? Akik egyszerűen elrontják, az élményt. Rengeteget bakiznak, s szinte rendszeresen nem arról beszélnek, ami éppen a képernyőn van. Pl. Amikor a 2-es pályán lévő futót mutatják ő az 1-esről beszél, s amikor a 3-as rajtszámút mutatják, a ,,kommentátor” most bezzeg a 2-es rajtszámú versenyzőről beszél.

Hasonló Szántó Petra ,,a felhúzott Duracell-nyuszi” is, aki megállás nélkül tudna szinte beszélni, mint aki fel van húzva. De sajnos sokszor félre beszél, s nem akkor, nem arról, ami a képernyőn van. Pl. amikor Serena Williamset mutatják Petra éppen az előző versenyekről beszél, amikor viszont az ellenfelet Azarenkát mutatják, s róla kellene beszélni, - arról ami a képernyőn van-  akkor beszél Williamsről. Hűű, de zavaró. (Tuti, hogy valami szóvivőnek jobb lenne, sőt talán annak kiváló is lenne, ott jó a félrebeszélés)….Azt meg tényleg nem értem, hogy miért bíznak Szántó Petrára olyan nagynézettségű események kommentálását, amit sokkal jobban ellátnának a csatornánál lévő tehetségesebb sportkommentátorok? Miért nem kaphatjuk mi magyarok a jobb, magasabb színvonalat? Valakinek a szeretője, barátnője és ezért kap ekkora lehetőségeket a tehetségesebbekkel szemben?

 

Vannak a félrebeszélő kommentátorok is.

Hallom egy Dortmund meccsen az Eurosporton. - De jó passzot kapott.  (Én meg nézek, s mondom -mi van? Nem láttad, hogy alig érte el a passzot, s ez rossz passz volt?)

Ezt a stílust úgy tudom az idősebb Knézy Jenő ,,vezette be” Magyarországon. Aki minden magyar meccset ócsárolt legyen az akár szenzációs, élvezetes 4:3-mal végződő meccs, s minden külföldi meccset igyekezett dicsérni, legyen az akár 0:0-ás gyenge meccs. S ő volt az, aki a meccsek vége előtt 15-20 perccel már konklúziót, végeredményt akart vonni, egyszerűen talán nem tudta, hogy meddig tart egy meccs? Jó orgánumú kommentátor volt, s jól közvetített győztes meccseket, de azon kívül el kell ismerni, hogy egyszerűen tehetségtelen volt, nem volt való mindenfajta mérkőzésre sportkommentátornak. Valamiért mégis engedték, s nem kerestek nála jobbat, tehetségesebbet.

Labdarúgó meccs közvetítése: egy játékos eltalálja a kapust, belerúgja a labdát, erre a sportkommentátor szerint: De nagy védés volt. (Én meg mondom, de hát nem is ő védett, hanem telibe lőtték. S egyszerűen nem értem, hogy miért beszél félre a kommentátor.). Vagy van a ,,mennyire tisztán fejelhetett". Valójában egyáltalán nem tisztán fejelt, sőt lökték. Egyszerűen komolyan nem értem, hogy mit néznek, vagy nem látnak. Néha az az érzése az embernek, hogy vak, nem látó emberek közvetítenek. Vagy egyszerűen csak valami miatt félrebeszélnek?

S még rengeteg bakit, félrebeszélést sorolhatnánk.

 

Vannak a ,,összeeskűvés elméleteket gyártó” kommentátorok.

Czollner Gyula és Szántó Petra az ennek a zavaró, tehetségtelen kommentátor típusnak a képviselői, többek között. Akiknek a mondandói tele vannak Ha-val, lehet-tel, talán-nal, - márpedig sajnos ezek a szavak jellemzők egyes magyar kommentátorokra, s pont ezek a szavak jellemzik a tehetségtelenségüket, hozzá nem értésűket. S egyszerűen olyan elméleteket állítanak fel, amiknek semmi realitása, semmi köze a valósághoz, de úgy érzik, muszáj valamit mondani, magyarázatot adni, s nem lényeges, hogy az e az igazság.

 

Vannak az ,,értelmi fogyatékos vagyok” kommentátorok is.

Ezt a stílust szerintem Vitray Tamás ,,vezette be” Magyarországon, s számos követője akadt sajnos.

Ők azok, akik közvetítésekkor jönnek azzal, hogy: 4 perc van a játék időből, meg még 5 perc hosszabbítás, az jesszusom 4+5 az mennyi húúú nem vagyok jó matekos!!!

Vagy kerékpárverseny közvetítéskor egyik a másik kommentátornak: 20 másodperc meg 14 másodperc, húú én ezt nem tudom mennyi, de te vagy a jó matekos.

Stb.

Nevetségesek nagyon, és sajnálatra méltóak, sajnos.

 

,,…kergeti a labdát.”- a Sport TV tehetségtelen, hozzá nem értő labdarúgó (férfi) kommentátorának a kijelentése egy labdarúgó mérkőzés közvetítése közben. (Egy hölgyről, akit nem érdekel a foci még elképzelem, hogy szerinte csak a labdát kergetik egy futball mérkőzésen, de hogy egy férfi? s ráadásul labdarúgó kommentátortól ilyet hallani ..s egyéb sok sok sok hiba..…hmm..hogy lehet ilyen (férfi?) egy labdarúgó mérkőzés kommentátora?.)

 

A tehetségtelenség csúcsa a eurosporti kerékpár közvetítések. Azok szörnyű rosszak, tele bakikkal, hozzá nem értéssel. Néhány gyöngyszem: A kommentátor közvetít, beszél hosszú percek óta egy kerékpárosról, akit mutat a kamera egy időfutamon, majd egyszer csak ,,kiderül”, hogy ő nem is az a kerékpáros, akiről beszél már hosszú percek óta.

 

,,Vizesnek vizes, de száraz” ,,egy olyan Vueltán, amin el sem akart indulni, pontosabban el akart.” ,,Ott egy ló, vagy egy nagyobb kecske az út szélén” ,,elméletben eltiltották, sőt gyakorlatban is”

Mondjuk Knézy Jenőnek - Ő mondta állítólag egyszer: Ezen a vidéken született Blaise Pascal, a nagy fizikus, a légnyomás feltalálója - kb. 7 évbe tellett mire eléggé értékelhető teljesítményt nyújtott kerékpár kommentátorként, de viszont mellette ott volt az egyik legjobb magyar szakkommentátor, kommentátor anno.

A mostaniaknak is adnak 7 évet? Miért nézzek, hallgassak 7 év tehetségtelenséget, aztán mire belejönnek, lehet, hogy más munka után néznek, aztán jöhet egy újabb tehetségtelen páros 7 évig? Miért nem kaphatunk élvezetes, hozzáértő, nagyon kitűnő, szenzációs közvetítéseket, kommentátorokat, mi magyarok? Miért nem lényeges az Eurosport magyar nyelvű csatornájának, hogy hozzáértő, színvonalas, tehetséges kommentátorok legyenek a kerékpár közvetítéseken? Pedig rengeteg tehetséges, hozzáértő ember van erre a feladatra Magyarországon.

 

 

 

 

Kik írják a sporthíreket? Kik befolyásolják az embereket?

 

Anno a magyar labdarúgó válogatott 3. helyen végzett a VB- selejtezőkön, s a magyar Egervári Sándor szövetségi kapitánynak le kellett mondania, mert a sajtó óriási kudarcként tálalta az eredményt, s ezáltal az emberek tömegei óriási kudarcként élték meg.

 

Jó pár évvel később a magyar labdarúgó válogatott 3. helyen végzett az EB- selejtezőkön, s a német Bernd Storck szövetségi kapitányt sajtó úgy magasztalta, mint aki nagy dolgot, nagy sikert ért el, sikerként tálalta az eredményt, s ezáltal az emberek tömegei nagy dologként, nagy sikerként élték meg.

 

 

2013-ban a női kézilabda Vb-n két fő játékosunk is súlyosan megsérült, kiesett, de a csoportunkból simán tovább jutottunk, de csupán a 11. –kek lettünk, de a magyar Németh András-nak le kellett mondania, mert a sajtó óriási kudarcként tálalta az eredményt, s ezáltal az emberek tömegei óriási kudarcként élték meg.

 

2015-ben a női kézilabda EB-n, pár játékosunk sérülés miatt hiányzott, s éppen hogy tovább jutottunk a csoportkörből, és itt a 12. helyen végeztünk. De a dán Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak nem kellett lemondania, mert a sajtó úgy tálalta az eredményt, hogy sok volt a sérültünk, s ezért nem tudunk jól teljesíteni.

 

A spanyol női kézilabda edző Ambros Martin sok győzelmet, s kupát nyert a Győr női kézilabdacsapatával. Spanyolként eljött Magyarországra, elhozta a tudását, szakértelmét, s sikereket ért el magának, s Magyarországnak, majd felkérték a Román női kézilabdacsapat szövetségi kapitányának, s ő spanyolként elment Romániába, s vitte a tudását, szakértelmét, hogy sikereket érjen el magának, s Romániának.

Egyszerűen eszébe sem jutott, hogy utálnia kéne ,,magyarként” a románokat.

S a sajtó nagyon kikezdte, hogy hogy tehet ilyen ,,becstelenséget”, s az emberek elkezdték szidni a sajtó befolyásolása hatására.

 

A román Bucuresti csapata nyerte a női kézilabda BL-t, a dán Kim Rasmussen edzővel, aki dánként elment Romániába, elvitte a tudását, szakértelmét, s sikereket ért el magának, s Romániának, majd felkérték a Magyar női kézilabdacsapat szövetségi kapitányának, s ő dánként eljött Magyarországra, s elhozta a tudását, szakértelmét, hogy sikereket érjen el magának, s Magyarországnak..

Egyszerűen eszébe sem jutott, hogy utálnia kéne ,,románként” a magyarokat.

S a sajtó nem kezdte ki, hogy hogy tehet ilyen ,,becstelenséget”, s az emberek  nem kezdték el szidni a sajtó befolyásolása hatására.

 

 

Hogy is van ez a dopping?

Egy magyar kajakosról azt állította a magyar antidopping csoport, hogy nem doppingolt, - de atipikus eredményt produkált – s ezért felfüggesztették, s nem mehetett Rióba.

 

Tyson Furyról azt állította az angol antidopping csoport, hogy doppingolt, - de nem függesztették fel, bokszolhat tovább, míg teljesen ki nem vizsgálják az esetet.

 

Sharapova teniszezőnő évek óta szedett egészségi okokból egy szert, ami egyszer csak tiltó-dopping listás lett. De mivel a nemzetközi dopping ügynökség rosszul mérte fel a kiürülési időt, ezért akik március előtt buktak meg vele (s alacsony az értékük), őket nem tiltották el. Sharapova januárban bukott meg vele, még is eltiltották.

 

Kiderült, hogy több száz orosz, olasz és indiai bukott le doppinggal az egyik évben, …de valamiért csak az oroszokra szálltak rá. ??? Csak velük foglalkozott, őket emlegette a sajtó, s mások.!!!

 

Kiderült, hogy a brazíliai Riói olimpia előtt hónapokig nem ellenőriztek brazil sportolókat !!!. De valamiért ezzel nem foglalkozott a sajtó, s mások.!!!

 

Egy ember nagyon jó pénzért összeállított egy jelentést, a nevével fémjelzett McLaren jelentést,…bebizonyítandó, hogy  hogy az oroszok teljesen államilag doppingoltak…s a jelentés egyik felét!!!! nyilvánosságra hozta Rio előtt, hogy erre alapozva eltilthassák az oroszokat…. Meg is indult a szelektálás, a tiltás.

Majd hónapokkal később a NOB végrehajtó bizottságának ülése előtt pár nappal a jelentése másik felét!!!! is kiadta, hogy megint rászállhassanak az oroszokra??.

 

,,A sejk hasonlóan szerencsétlennek nevezte a dohai doppingellenőrző labor engedélyének felfüggesztéséről szóló bejelentést is, mely aznap történt, amikor az ANOC (Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetség) közgyűlése megkezdődött Dohában.

A bírálatok mellett al-Sabah egyrészt javasolta a WADA (a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) központjának Montrealból Genfbe helyezését, másrészt pedig jelezte, szerinte jobb lenne, ha az ügynökségnek semleges elnöke lenne. Ezen véleményét a NOB is osztja, olyannyira, hogy a szervezet szóvivője szerdán elárulta: a végrehajtó bizottság november elején egyeztetett már Reedie-vel arról, hogy a jövőben semleges vezetője legyen a WADA-nak. Reedie elfogadta ezt a felvetést, a NOB pedig ezek után támogatásáról biztosította őt elnöki pályázatában.”

Stb stb .

 

Vajon Magyarországon néhány sajtóorgánumban, miért írják le a sportolók nevét, nem helyesen? Pl. Ting Csün-huj –nak írják Ding Junhui-t, vagy Vera Zvonarjeva helyett Vera Zvonarjova-t írnak, …hogy nézne ki, mit szólnánk mi magyarok, ha Dárdai Pál nevét úgy írnák, hogy Pal Dardaj?

 

 

Rengeteg negatívum, negatív szó.

A magyar kommentátorok mondatai, kommentárjai, közvetítései tele vannak  ,,nem”-mel, ,,nincs”-csel. Érdemes lenne megszámolni, hogy egy közvetítésben hányszor hangzik el a nem, a nincs szó, s hányszor használnak negatív kifejezést, mondatot. Rengetegszer a negatívumot hangsúlyozzák ki, s teljesen tárgytalan statisztikai adatot szoktak mondani, - nagyon nevetséges és nagyon értelmetlen és zavaró dolog. Egyszerűen sokszor teljesen másról beszélnek, ami épen a képernyőn van.

Kívánom nekik, és nekünk, hogy jobbak legyenek, még jobbak legyenek a kommentátoraink.

Figyelmükbe ajánlanám az NFL és NBA magazin műsorokat. – Rengeteg siker, pozitívum, dráma humor, drámai hanghatások, nagyszerű vágások, képek, izgalom, élmény, győzelem, jó dramaturgia, jó kép és hanghatások.

 

Kamera nézőpontok. Szurkolók mutatása.

https://www.youtube.com/watch?v=efektSNuBf4

 

Mondjuk, azt sem értem, hogy az illetékesek, miért nem veszik észre, hogy jó néhány magyar labdarúgó stadionban egyszerűen rossz helyen vannak a kamerák. Nem látják, nem érzékelik, hogy rossz helyen vannak a kamerák, az illetékesek nem néznek meccseket?

Nincsenek jó PR-esek, reklámszamberek az MLSZ-ben, az országban? Csak ennyit tudtok, ez a max, vagy nem hívtok profibb embereket, reklámszakembereket, mert ők ,,csupán” jók, kiválóak, tehetségesek, de nem az ismerősötök?

 

Kezdjük azzal, hogy egyszerűen annyira jó introkat lehetne készíteni az MLSZ-nek a magyar meccsek elé, hogy az nagyon szuper lenne, erre Magyarországon volt olyan introja a magyar meccseknek, hogy pár játékos ment a kezdő köt felé, szurkoló nélküli stadionban, azt ennyi, mint ha temetésre mennének. De ki akar ilyet nézni, hiszen mi a látványra, a szórakoztatásra vágyunk, miért nem lehet jóvá-vonzóvá, élménnyé tenni? – hol a szenvedély, hol a kreativitás, hol a tehetség, hol van a szenzációs közönség, a látványos megoldások, a fantasztikus zenei aláfestés, a nagyszerű, ámulatba ejtő megoldások?

 

Miért maradhatnak a tehetségtelenek, a kevésbé tehetségesek, a közepes munkát végzők a magyar médiában?

 

Tatár Csilla rengeteg pénzért szerződtette az állami (a mi pénzünkből fenntartott köztévé) mtv. Komolyan jobb, mint Novodomszky Éva? Na, ne. Sőt én még életemben nem hallottam valakitől ennyi bakit, mint Csillától a Dal műsoraiban, de még se rúgták ki, miért? S miért nem kaptunk jobb műsorvezetőt a pénzünkért? Vagy a jobbat miért nem hozták vissza, s miért ragaszkodtak az új, de tehetségtelenebbhez, gyengébb színvonalhoz?  Azt gondolom, hogy van érzéke, affinitása a műsorvezetéshez. Na, de, hogy a köztévénél, egy nagy kereskedelmi csatornánál? Na, ne. Nála sokkal jobb, tehetségesebb nő, férfi van erre a munkára a hazánkban, de mégis ő kapta az álomfizetést az adófizetők pénzéből, de miért, miért ő, akinél van sok sokkal jobb?

 

Viszont szerencsére van jópár nagyon jó kommentátor, és szakkomentátor pl. Szabó Gábor, Monoki Lehel, Lázár Bence, Horváth Mariann, Kurucz László, (Sipos János) stb. Miért közvetíthet olyan sportágat is egy sportkommentátor, amihez nincs affinitása, tehetsége, megfelelő tapasztalata, érdeklődése, tudása? S legfőképpen miért közvetít olyat, amiben elrontja a szórakozásunkat, az élményünket a gyenge színvonalú kommentátorukkal? Azért nézzünk sport műsort, hogy nagyszerű szórakozásban, kiváló élményben legyen részünk, tehetséges sportolókat akarunk nézni, s tehetséges kommentárokat, kiváló, magas színvonalú, élmény számba menő közvetítést!!!

 

Pl. a labdarúgó sportkommentátoraink közvetítéséből kiderül, hogy nem tudják, hogy a mérkőzéseket füvön, földön játsszák, s míg egy jó szerelésért taps jár külföldön, nálunk egyszerűen nem érti a kommentátor, hogy miért rúgta ki a labdát a szerelő játékos, s van, hogy teljesen lényegtelen statisztikai adatokkal jönnek pl. 30 évvel, ezelőttivel, s van a csapatban olyan játékos, aki még meg sem született, akkor vajon mi hatása van a 30 évvel ezelőtti meccsnek a maival szemben, mikor teljesen más játékosok játsszák, teljesen más edzők készítik fel a csapatot. Külföldön már évek óta használnak a mérkőzésről adatokat, grafikát, különböző elemzéseket, míg nálunk Magyarországon pár éve tudják, a sportkommentátoraink, hogy van ilyen, hogy ilyeneket is lehet használni. Sőt mikor már külföldön a meccsek után réges rég riportokat készítettek a sportolókkal, Magyarországon egyszerűen befejezték a meccset azt semmi beszélgetés, semmi elemzés. De legalább elérték végre ezt a szintet. De hogy semmi újat, jobbat nem tudnak kitalálni, s a legújabb jó dolgokat nem tudják át venni külföldről, azok, akiknek ez a dolgok, az kritika a hozzáértésük, a sport iránti szeretetük, a tehetségük részéről.

 

De van, akinél még árnyaltabb a helyzet pl.  Búzás Gábor akinek van tehetsége affinitása, sportág szeretete, hozzáértése, egyre jobb, de néha mintha nem azt a képet, műsort látni, mint mi tévénézők, s mivel teljesen más mérkőzésről, dolgokról beszél, mint, amit látunk, belebeszél, nem jókor szólal meg, - mi szeretnénk élvezni a műsort, azért nézzük, de ez így nagyon zavaró, jó élmény romboló. S vannak, akiknek se affinitásuk, se sportág szeretetük, se tehetségük, s gyengén teljesítenek, s mégis maradhatnak. De miért maradhatnak a gyenge szint ellenére?

 

Miközben annyi érdekes dolgot nem látnak meg, elfelejtik észre venni a sok jó, a sok szuper dolgot, döbbenetesen alacsony színvonalú néhány sportriporter, egyszerűen leragadt egy lassú kornál, vagy nincs elég affinitása, tehetsége, fejlődő képessége a szakmához. Rengeteg szuper, élvezetes, ,,magas labdát”, sem nem csapnak le. Egyszerűen nem is értem, hogy milyen lehet a sportriporter, sportkommentátor képzés Magyarországon?

Remélem nem olyan, mint az ELTE pedagógia kara, ahol van, ha a diák csak beszélget a tanárral, ismerkednek, akkor már 5-öst kap, vagy ha bead egy anyagot már 5-öst kap, a beadott munka minőségétől függetlenül. Persze nem csak így van, hiszen a többség, más oktatók komolyan veszik a tanulást, tanítást, visszajelzést, s reálisan osztályoznak. De sok oktatónak több állása is van az egyetem mellett, fáradtak, elég a saját bajuk, nem hogy még elolvassák a diákok több oldalas feladatait figyelmesen.

 

Tessék jobb lenni!!! Figyelni, akarni jobbnak lenni, vagy legyen annyi profizmus, hogy azt mondani – én nem vagyok eléggé tehetséges, ezért legyen, jöjjön a nálam tehetségesebb. Tessék megnézni, hogy hogy közvetít maga, mi a hiba, tessék fejlődni, tessék még jobbnak lenni, akarni jobbnak lenni.

 

Vajon mi magyarok nem tudjuk élvezetesebbé tenni a magyar foci meccsek közvetítését? Nem tudunk szuper képeket mutatni a szurkolókról, edzőkről, játékosokról? Nem tudunk fantasztikus szuper slow motion lassításokat alkalmazni? Nem tudunk nagyon-nagyon élvezetes, érdekes, szenzációs, látványt, élményt adni a nézőknek? Komolyan mi magyarok csak ennyire vagyunk képesek? Nincs Magyarországon jó kreatív producer, jó rendező, jó operatőr, jó kommentátor?

Amerikában egy amerikai focimeccs tart vagy 3 órát, s abból jó, ha 30 perc a játék. Mégis olyan látványokat, képeket ad a tv, hogy az ember nem tud felállni a tv elől, mert odaszegezi az érdekes visszajátszott, izgalmas jelenetek, lassítások. Egyszerűen Amerikában tudják, hogy adják el a nézőnek a műsort, hogy kell élvezetes műsort készíteni. Ott muszáj jó nézettséget hozni, muszáj tehetségesnek lenni, mert különben jön egy másik ember, aki képes lesz hozni a jó nézettséget. Amerikában muszáj jól teljesíteni. Muszáj jól végezni, magas szinten végezni a munkát. De Magyarországon miért elég egy közepes színvonal, miért lehetnek tehetségtelen emberek ott, ahol vannak, s miért nem keresnek, váltják le őket a tulajdonosok, vezetők tehetségesebb emberekre?

 

S tegyük hozzá, hogy Magyarországon az amerikai foci közvetítések szakkommentátorai kritikán aluli teljesítménnyel, orgánummal, közvetítési tapasztalattal rendelkeznek. Döbbenet, hogy ők ott lehetnek. Sok-sok ember Magyarországon egyszerűen lenémítja a tv-t vagy külföldi csatornán nézi inkább azokat közvetítéseket, egyszerűen azok a ,,szakkommentátorok”, akiket a Sport Tv foglalkoztat és fizet a mi pénzünkből (is), nem hogy hozzátennének az élményhez, hanem rombolják a jó élmény hatását.

Magyarországon nem számít, hogy jól végzik a munkájukat a riporterek, kommentátorok, szakkommentátorok?!. Még maradhatnak is ezek a tehetségtelen emberek, s nem hoznak helyettük tehetségeseket. Miért? Mert ismerősök – mutyizás…vagy?

Faragó Ricsi szerintem a legjobb, a legfantasztikusabb amerikai foci kommentátor, született tehetség, de miért közvetít, közvetíthet mást is, amihez nincs tehetsége?

(Azt is megjegyzem, felvetem, mint a kommentátori felelősséget, hogy mire irányítják a figyelmet, milyen sportágat preferálnak mert pl. Az egykori játékosok által indított perben benyújtott adatok szerint, az egykori NFL-játékosok közel harmadánál alakulhat ki demencia vagy Alzheimer.)

 

(Ki csinálja, ki adja a sporthíreket? Miért vannak ezek a fő sport hírek között? Miért bírnak hír értékkelnek a kevésbé tehetséges magyarok?
,,Sebestyén Péter a 32. időt érte el a 125 kcm-esek között a pénteki első szabadedzésen a gyorsaságimotoros-világbajnokság nyolcadik futamán, az Olasz Nagydíjon.” (De kit érdekel a szabadedzés? Semmiről sem dönt a szabadedzés, semmit nem befolyásol, semmi értelme, csak köröznek, gyakorolgatnak, semmi hírértéke…de akkor miért hír? S az miért hír az, hogy egy magyar a 32 helyen van?
,,Sallói Dániel újabb gólt szerzett az amerikai futball bajnokság III.. osztályában.” (De kit érdekel, hogy az amerikai!!!! bajnokság harmadik!!! osztályában ki lőtt gólt? Ennyi erővel a norvég harmadosztály, vagy az osztrák másod-, harmad-, negyed-, osztályban, ha egy magyar gólt lő az is hír?…vagy éppen, a magyar másod!!!! osztály góllövői, szépségdíjas góljai miért nem hírértékűek?
,,Fucsovics Márton a világranglista 234 helyén lévő teniszező legyőzte a 316.-at.” (De ez miért hír? Kit érdekel a világ 234. helyezettje? S miért nem hír, vagy az is hír, hogy magyar a tollaslabda 115. je mit csinál?, vagy a golf 647.-je?)
,,Babos Tímea két helyet rontott a tenisz világranglistán, 81-ről a 83. helyre esett.” (1. Nem is játszott. Tehát, hogy tudod volna rontani? 2. S kit érdekel, hogy 81,. vagy 83… ez lényeges? Ez miért hír? Miért fontos?) )

 

 

Sport tv-ben van a Harmadik félidő műsor, amely a magyar bajnokság összefoglalója. Kérdem: Komolyan mi magyarok csak ennyire vagyunk képesek? Ez a legjobb verzió? Nem tudunk ennél jobb összefoglalós műsort készíteni? Na, ne már!! Nincsenek Magyarországon helyettük sokkal-sokkal jobb, tehetségesebb, hozzáértőbb műsorkészítők? Nincs Magyarországon jó műsorkészítő-képzés? Vagy nem lehet hozni külföldről, felkérni egy jó rendezőt, producert, hozzáértőt, akitől tanulhatunk is, sőt jobbá is válhatunk nála?

 

A különlegesen tehetséges nőket az előtérbe!.

Sport tv harmadik félidő műsorában Lipcsei Betta és Takács Rita, mint női műsorvezetők vannak. De hát Rita rengeteget bakizik, nem az ő világa, nem jól kérdezi a kérdéseket, egyszerűen nem való erre a feladatra, - s hozzáteszem állítólag nagyon kiváló szerkesztői munkát végzett korábban. De akkor miért nem azt csinálja, s miért nem hoznak jobbat nála, hiszen száz, meg száz tehetségesebb női műsorvezető, kommentátor van. Rengeteg vannak Magyarországon. Vagy elég ez a színvonal is? S különben is Rita ismerős, s nagyon kedves? Nem szükséges még jobb műsort készíteni, még látványosabbat, még több nézőt hozni….de miért nem kell a még jobb?

Úgy mint a férfiaknál, a női kommentátorok, műsorvezetőknél is arra kellene törekedni, hogy tehetséges, nagyon klassz munkát végző legyen. Ne az legyen a lényeg, hogy nő legyen a riporter, műsorvezető, hanem hogy tehetséges, nagyon jó munkát végző riporter legyen, akár nő vagy akár férfi, - de nagyon-nagyon jó legyen. (Erről eszembe jutott: A labdarúgásban azon vannak, hogy legyen több fiatal játékos az NB1-es csapatoknál. Én pedig azt mondom: de jó lenne, ha egyszer azt hallanám, látnám, hogy legyen több tehetséges fiatal a csapatoknál.)

 

Néha olyan az ember érzése, mintha a sportkommentátorok, szakkommentátorok csak maguknak beszélnének, s nem a nézőknek, mintha számukra nem lenne lényeges a nézők szórakoztatása, a nézők felé egy különleges magas nívójú, nagyon felkészült, nagyon különlegesen jó élmény nyújtó szolgáltatás adása. És vajon miért maradhatnak, miért maradnak a helyükön ezek a közepes vagy még gyengébb szintű sportkommentátorok, szakkommentátorok? Miért nem a született tehetségű, kiváló minőségű munkát, szórakoztatást, igazán nagy élményt nyújtó embereket keresnek? Miért nem a nagy, a különlegesen magas színvonal a mérce, miért elégszenek meg a tulajdonosok, a csatornák ezzel az alacsony nívóval?

 

De várhatunk e minőségi, jó munkát egy olyan csatornától Magyarországon, ahol a Sport Tv egyes műsorában nőket, gyereket, állatokat aláznak szavakkal, figuráznak ki, s nevetnek rajtuk ,,jóízűen” ?. Szégyelljétek magatokat!.

 

Azt viszont kijelentem, hogy én nem értek az íráshoz, a szuper jó kommunikációhoz, nincs tehetségem hozzá, csak véleményem, meglátásom és jobbító törekvésem van. Tehát én nem vállalok semmilyen újságírói, kommunikációs állást. Köszönöm, de nekem nem kell. Mindenki, azt végezze, amiben a legjobb! Kívánom, hogy mindenki találja meg a helyét, s tehetségével, szorgalmával, nagyon jó munkájával, és örömet, klassz élményeket adjon a világnak.

 

Legyen több, jobb a világunk, az országunk, ezért a tehetséges magyarokat az előtérbe!!!

 

Nem az a lényeg, hogy a külföldiektől tanuljunk, hanem hogy a tehetséges külföldiektől, mint a hogy külföldön is tehetséges magyar tudósok, sportolók stb. kellenek.

 

A végére egy tanulságos történet: Kisteleki István Magyar Labdarúgó Szövetségnél végzett elnöki munkája:

Volt egy előző elnök által kinevezett szövetségi kapitány, aki által Magyarországra jöttek a brazilok, (s volt hogy 40 000 néztek abban az időben egy labdarúgóedzést!!!!), jöttek Messivel az argentinok, játszottunk az aktuális világbajnokkal, az aktuális Európa-bajnokkal, a németekkel, Real Madriddal, tehát a világ legjobbjaival. S ha a világ legjobbjaival veheted fel a versenyt, akkor te is jobbá tudsz lenni általuk, úgy fejlődhetsz igazán. Az a szövetségi kapitány előzőleg osztrák bajnoki címet nyert, majd BL-be vezetett csapatot, tehát sikerek voltak előtte. Tevékenysége alatt nőtt a magyar labdarúgó meccsek nézőszáma. Nőtt a labdarúgóink ismerete, ázsiója. Sikerült a legnézettebb csatornával szerződést kötni, ahol a meccsek mellett más műsorokban is növelték a magyar labdarúgás nézettségét, nívóját, jó, érdekes, pozitív riportokkal.

De… kinevezték Kisteleki Istvánt, - jelzőt inkább nem írok rá. Akinek nem kellett egy olyan szövetségi kapitányt, s kinevezett inkább egy olyat, akinek semmi edzői sikere nem volt még. Aki nem rendelkezett olyan kapcsolatokkal sem. S természetesen ekkor már nem is jöttek a brazilok, se az argentinok. Csökkent a nézőszám. Kihátrált a tv közvetítésből a legnézettebb magyar csatorna. Az utánpótlásból kivonultak cégek. A válogatott nem jutott ki világversenyre…

Erre Kisteleki mit tesz? ,, Díjazza” jó fizetéssel, szerződéshosszabbítással a visszaesésben ő mellette ,,segédkező” kapitányt.

Felfoghatatlan volt ez a mentalitás nekem.

Majd leváltották Kistelekit, s kinevezték Csányi Sándort, aki jó bankár, de nem ért a focihoz. Ezért sorra épültek a kis labdarúgó, műfüves pályák iskoláknak, lakótelepeknek stb., hogy minél többen megszeressék, űzzék a focit, hogy minél nagyobb legyen a merítési lehetőség, s hogy minél többen sportoljanak, egészségesen éljenek.- s nagypályák sportcsapatoknak is épültek. De kinevezte Pintér Attilát szövetségi kapitánynak, igen azt a Pintér Attilát, aki még soha semmit nem ért el nemzetközi szinten. Majd leváltotta, s kinevezte Dárdai Pált. Igen Dárdai Pált, aki még soha nem volt még csak elsőosztályú edző sem, s bár miután magyar szövetségi kapitány lett megbízott társ vezető edző lett egy német csapatnál. Szegény németek, azt hitték, hogy mi azért neveztük ki Dárdait, mert tehetséges. erre ők is kinevezték s a mérlege a német csapatnál, ha jól emlékszem 13 mérkőzésből talán, ha csupán 1-2 győzelem. Tessék fejlődni Pali!! Itt az idő, hogy megmutasd mire vagy képes, eddig ez nagyon gyenge ,,muzsika”. Ha tehetséges vagy, bizonyíts! Megkaptad a lehetőséget.

 

Szükségünk van a tehetséges vezetőkre, alkalmazottakra, sportolókra, szolgálat tevőkre, művészekre, segítőkre stb. ezért fontos a tehetséggondozás, s minél korábban elkezdeni gyermekkorban és hatékonyan, jól végezni.

Kívánom, hogy mindenki találja meg a tehetségének, kedvtelésének, hozzáértésének a legmegfelelőbb pályát, állást.

 

Vajon Amerika miért tud készíteni egy jó promóciót még egy birkózó versenyhez!!! is ? Olyan látványosra készítették őket, hogy csak, na.

https://www.youtube.com/watch?v=3eN40u85dM0

A 2015-ös Las Vegas-i birkózó világbajnokság egyik promója is nagyon nagyon látványos. De megszokhattuk, hogy ott a tehetség, a látvány, a szórakoztatás, az élmény, a jó minőség a lényeg.

 

Vajon a külföldi mobiltelefon gyártok, a parfüm cégek, autógyártók, csokoládé gyártók stb, miért tudnak jó terméket készíteni, s miért tudnak jó, látványos promóciót, reklámot készíteni hozzá?

 

Vajon az amerikaiak miért tudnak jó, látványos, izgalmas, érdekes filmeket, műsorokat készíteni, mi magyarok meg ,,lélektani”, unalmas, nem közönségszórakoztató filmeket. Miért elég Magyarországon a középszerűség sok esetben, miért nem kell kiválónak, érdekesnek, izgalmasnak, nagyon látványosnak, csúcs minőségűnek lenni és olyat adni?

 

(kiegészítés 2017) S LÁM..NA TESSÉK. Évek óta mondtam, hogy nem igaz, hogy a Sport Tv-ben nem tudnak sokkal jobb, sokkal hozzáértőbb, és sokkal jobb, ,,képernyőre valóbb”, szakkommentárokat hozni egy műsorba! S nem tudnák végre izgalmasabbá, érdekesebbé készíteni a műsorokat, S lám: évek kellettek hozzá, hogy pl. a hozzáértő és karakán, és klassz Kemenes Szabolcs, és ,,értelmes”, ,,érdekes” videózás..stb. legyen a műsorokban.

 

(kiegészítés 2018) Viszont el kell ismerni, hogy pl. az Eurosporton a sok tehetségtelen kommentátor mellett pár nagyon jó, hozzáértő kommentátor volt, van (pl. Horváth Mariann, Szabó Gábor), s volt pár nagyon jó, extraklassz,  hozzáértő kommentátor volt, van, (Sipos János, Kurucz László, Fürst Judit.) viszont egyre több a jó kommentátor és szakértő pl. a téli olimpián, és fociban is.

 

Miért elég 6. osztályban ahhoz, hogy valaki ne bukjon meg angolból, hogy másolni tud egy szöveget, - hogy eléri az 1. osztályos szintet, - és nem is kell angolul értenie?

 

Vajon miért akarják, és kik akarják elhitetni a magyarokkal, hogy ők kevesek, és kevésre képesek, hogy nem vagyunk többre képesek?

 

Mindig azt halljuk: hú nagyon nehéz magyarként nemzetközhírű modell karriert befutni. S közben meg kiderül, hogy sok magyar pl.  Palvin Barbi, Mihalik Enikő és még sok-sok más magyar lány és fiú futott már be nemzetközihírű karriert simán.

Azt mondják - húú nehéz nemzetközi karriert befutni közép-európai, magyar focistának. S a világ labdarúgó bajnokságai tele vannak horvátokkal, románokkal, szlovákokkal, csehekkel, lengyelekkel, ukránokkal. Miért lenne akkor nehéz? Egyszerűen csak jónak, nagyon jónak kell lenni.

Azt halljuk, hogy hú nehéz Közép-Kelet Európából, magyarként a zenei iparban nemzetkőzi eredményt elérni. Erre Romániából jön Inna, Alexandra Stan, Antonia stb. s milliós nézettségeket, nemzetközi hírnevet érnek el sorra, látványos show-kat, koncerteket adnak, egyszerűen ontja ki Románia a nemzetközihírű sportolókat, énekeseket. Vagy a románoknak nem ,,mondták meg”, hogy nehéz nemzetközi karriert befutni? Vagy csak nekünk magyaroknak akarják ezt valamiért beadni?

Azt halljuk, hogy nehéz Közép-Kelet Európából jó filmeket készíteni, erre mégis sorra söprik be a román, lengyel filmek a nemzetközi díjakat.

 

Vajon miért nem halljuk a ,,csapból” is, hogy a világcégek vezetői, alapítói magyarok, magyar kötődésűek? Lásd pl. Intel, Micrososft, Ustream, Estéé Lauder stb.

 

Vajon miért nem halljuk, hogy hány száz és száz magyar tudós dolgozik a világ legnagyobb laboratóriumaiban, vagy tanít nemzetközhírű egyetemeken?

 

Miért nem evidens, hogy jó, kiváló munkával, szorgalommal az élet bármely területén lehet érvényesülni, sikereket elérni, bőrszíntől, nemzetiségtől, nemi hovatartozástól, vallási hovatartozástól függetlenül? Pedig, csak a tett számít!!!

 

Magyarországon profi ökölvivő gálákat rendez a Felix Promotion, ahol köpcös emberek is fellépnek, mint ,,kiemelkedő sportolók", és egyszerűen a Felix Promotion próbálja eladni a gyenge minőséget. S megveszik a magyar városok, tv társaságok. Mert kapcsolat, ismerősség, mutyizás van? Felixék jól járnak, nekik meg van a nyereség, de azt hogy gyenge minőséget adnak el, az nem számít nekik. Ha a tv társaság ezt a gyenge színvonalat is megveszi és adja az embereknek, akkor elég ez is? Sajnálatos, hogy a Félix Promotion és a tv társaságok is csak ilyen szinten vannak, csupán ilyen tudással, ambícióval, tehetséggel rendelkeznek. Vagy? Csak ennyire vagytok képesek komolyan, ez a maximum!?

Tessék látványos show-t készíteni, szuper jó sportembereket hozni, s nagyon színvonalas, élményszámbamenő, nagyon jó, nagyon kitűnő eseményt, műsort adni, készíteni. Nehogy már tényleg mi magyarok csak ezt a gyenge minőséget, színvonalat tudjuk csinálni. Annyi tehetséges rendezvényszervező, annyi tehetséges látványtervező, annyi tehetségesebb, hozzáértőbb ember van ebben az országban, hogy csak na. Miért nem őket kérik fel? Miért elég itthon ez a nagyon gyenge nívó? Miért nem akarunk látványosabbat, jobbat, többet, értékesebbet, tehetségesebbet csinálni?

Ugyanúgy ahogy az amerikai fociban is köpcös emberek szaladgálnak és bénáznak, és sportszakmai szempontból elég gyenge ,,muzsika”, de egy brutál jó, nagyon izgalmas, szenzációsan jó látványos show-vá tették, keverve a sport és a látványshow, szórakoztatás elemeket, - csinos lányok, színes öltözékek, zenekarok, szuper lassítások, szuper vágások, szakértők, izgalom, szünetek, fokozások stb. stb. Nagyon profi, kiváló, szakmájukhoz nagyon értő rendezők, producerek készítik úgy tűnik, s jól promótálják nagyon. De ott muszáj jót adni, látványost, szórakoztatót, kiváló minőséget készíteni úgy látszik.

 

Vagyunk mi magyarok pedig olyan jók, mint bárki más, simán elérhetünk bármit, hiszen már eddig is rengeteg felfedezés, kiváló munka fűződik a hozzánk, de valakik elhitetik, hogy nekünk a kevés is elég, a gyenge minőség is elég. Ezen változtatni kell, s ezek az ,,elhitetők” , helyett kiváló, tehetséges vezetőket kell előtérbe hozni. Isten nem teremtett határokat sem az országok között, sem az emberi lélekben. Egyszerűen jó, kiváló minőségi nevelés, fejlesztés kell. Kellenek a pozitív, inspiráló hatások, példák, és különlegesen jó, pozitív, szolidáris, munkájukat kiválóan, jó minőségben végző, nagyon jó vezetők, nők, férfiak. ,,Hass, alkoss, gyarapíts: s a Haza fényre derül.”

 

Kívánom, hogy még boldogabb, még klasszabb legyen a mi országunk!!! :)

 

Azt gondolom az egyik mélypont a műsorok között Magyarországon az a Showder klub.

Egy olyan műsor, ami se nem vicces, se nem humoros, de annak készül állítólag.

Mindenesetre egy ismert, jó kommunikációs trükköt vetnek be a műsorban: Amikor a szereplő mond valami ,,dallamos poént”, akkor a ,,dallam” végén a fizetett tapsoltató, mutatja a közönségnek, hogy most kell nevetni, tapsolni, s olyan az egész mintha tényleg valami igazán viccest, poénost mondott volna az előadó. (Ezt amerikai sorozatokban is használják nézőszám növelésére, hogy rengeteg nevetést kevernek bele a film közben, hogy viccesnek tűnjön, és akkor így többen nézik, hiszen az emberek szeretnek boldogok lenni, jól érezni magukat.)

Nem hiába, hogy az egyik szereplő, ha jól emlékszem Kiss Ádámnak hívják, ő panaszkodott, hogy amikor nem a stúdióban szerepel, hanem más rendezvényen, akkor nem értik az emberek a ,,poénjait”. Na jó érthető, mert hiszen ott nincs, nem tudnak alkalmazni tapsoltatót, - mert élőben látnák, míg a stúdió felvételen viszont nem mutatja a kamera, s így úgy tűnik, mintha az emberek önszántukból nevetnének - aki jelez, hogy mikor kell nevetni a poéntalan szövegeken is. S komolyan nem veszi észre, hogy nem humoros, nem nevetnek a poéntalan ,,poénjain” ? Egyszerűen bemesélte magának, hogy ő humorista, s ragaszkodik e képhez, a tények ellenére is. Sajnálatra méltóak.sajnos. Mindenesetre állítólag keresnek e igénytelen, tehetségtelen, jó minőséget nélkülöző ,,munkával” is. Tehát, aki akar így pénz keresni az legyen ,,humorista”, hiszen nem kell tehetség hozzá, elég egy jó beszélőképesség, s egy ismerős, aki beprotezsálja közéjük. Az OTP is alkalmazta őket reklámokban, viszont sokan pártoltak el az OTP-től emiatt, mert túl megbízhatatlannak, linknek tartják e reklámok alapján ezt a bankot.

 

A poénról és viccről jut eszembe. Ez manapság olyan, mint régen a keresztény vallás volt. A középkorban a keresztény vallás nevében, ,,Isten nevében” gyilkoltak, csaltak, kínoztak, üldöztek, ítéltek el embereket, és saját felsőbbrendűségüket hangoztatták.

Manapság, ha egy újság sérti mások világ nézetét, vallását, akkor mondhatja: - Ja, mi csak szatirikus lap vagyunk, ezért tehetjük meg.

- Én csak vicceltem a nők megerőszakolásával - ez csak vicc.

- Mi csak poénkodtunk az állatok megcsonkításával - ez csak poén.

- Mi csak poénnak vettük a másik bőrszínével való játszadozást, s nemi hovatartozásán viccelődő képet, szöveget - ez csak troll.

- Ez csak poén, hogy máson gúnyolódunk, viccelődünk – ez csak karikatúra.

- Ez csak vicc, hogy a másik életébe tiprunk akár, s róla előnytelen képet, feliratot szerkesztünk - ő csak mém, ez csak mém.

     Szóval lehetett jóra és rosszra is felhasználni a vallást és manapság a humort is (sajnos). Reméljük, hogy az emberi méltósághozvaló jog, ezután nem sérülhet, mert fontos jog marad, melyet tisztelet és törvény véd.

 

Showder klubot csupán egy alacsony nézettséget hoz, de már az a kevés is fura lenne, ha igaz lenne. De megtörtént már ennél is furább az RTL Klubnál.

 

Amerikában már sok céget büntettek meg, mert hamis adatokat tett közzé. Magyarországon?

Angliában a bankok is nagyon súlyos büntetést kaptak, melyek éveken át hamisítottak meg adatokat. S több száz millió fontra (több tíz milliárd forintra) büntették őket, sőt volt olyan bank, melyet 1 milliárd fontra büntettek!!!!

Azt megkérdem, hogy lehet, hogy egy közvélemény-kutató cég szerint az RTL Klub-ot, amikor nem volt adás rajta, - mert büntetés miatt szünetelt az adás, - több mint 1 millió magyar nézte a képernyőn a ,,semmit”. Persze, higgyem el? Na, ne. Komolyan ott ült 1 millió ember és nézte az adásszünetet? Ez igaz ez az adat és nem csalás?

Csalásról jut eszembe. Egy ismerősömet felkérték, hogy segédkezzen a választásokon a szavazatszámláláskor, s ő mondta nekem, hogy többet nem vállalja el, mert amit ott a fideszes delegáltak csináltak, csaltak az undorító és szégyenletes, és ő nem bírná gyomorral mégegyszer azt. Viszont, amikor erről beszéltem egy másik ismerősömmel, ő azt mondta, hogy: Én is hallottam ilyenről, de hidd, hogy nem csak az egyik oldal tesz ilyet.

Nem hiába alakult ki Magyarországon a fideszezni kifejezés, ami azt jelenti, hogy: hazudni, lopni, csalni, mutyizni. Mit csinál? fideszezik.

 

Vannak, akik szerint az a baj, hogy az Orbán-rezsim miniszterelnöke roma származású, ezért lopnak, csalnak, hazudnak, mutyiznak a rezsim tagjai. Én viszont nem hiszek a származás ,,bűnében”, szerintem a nevelés, a nevelő, a szeretetteljes nevelés, a pozitív hatások határoznak meg minket embereket, nem a nemi hovatartozás, a bőrszín, vagy éppen a vallás. Ahogy Osho fogalmazta meg - Aki gyermekkorában nélkülözi a szeretetet, az felnőttként vagy bűnöző vagy esetleg politikus lesz, de mindenképpen a rombolás útjára lép.

Már eleve tudjuk azt ugye, hogy a pártrendszerben a párt érdeke az első, nem az országé, ezért van, hogy az Orbán rezsim parlamenti tagjai nem szavazhatnak, lelkiismeretük, saját gondolataik, érzéseik szerint, ha éppen más a párt érdeke, mert megbüntetik őket, - úgy kell szavazniuk, ahogy a pártvezetés ,,előírja” nekik.

S különben is ma a romák, magyarok, katolikusok, zsidók, nők, férfiak, gyermekek stb. mindenki megszenvedi a rezsim elnyomó diktatúráját. Rengeteg új adót vezetett be az Orbán-rezsim pl. élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, utakra, férfiakra, nőkre, az emberek saját pénzének a felvételét is megadóztatták, egekbe emelkedett a benzinár, miközben a tisztább levegő szempontjából fontos megújuló energiát biztosító napelemes termékekre is külön adót vetettek ki, a nép egészségkárosítást folytatva úton-útfélen dohányboltokat is létesítettek, ezáltal minél többen dohányozzanak, miközben saját körbe vonták a terméket, -  közben pedig megvontak a mozgássérültektől kedvezményeket, beteg gyermekektől, nyugdíjasok nyugdíját csökkentették, munkanélküli segélyezésben csökkentettek, iskolákat zártak be, levitték a tankötelezettség korát, államosították a tankönyvellátást, a kulturális intézményeket politikai befolyás alá vonták, a földművelésben dolgozó családokat, embereket lehetetlenítettek el azáltal, hogy tisztázatlan okokból másoknak adták az állami földeket – itt alakult ki a fideszre a mutyizás szó. ,,Tavaly óta kerülgetnek egy ünnepélyesen lerakott alapkövet a putnokiak. Azt maga Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter helyezte el, az esemény attól lett emlékezetes, hogy míg a miniszter fölé volt, aki esernyőt tartson, az önkormányzati választási kampány hajrájában biodíszletnek kivezényelt iskolások ázhattak a zuhogó esőben.” Az elnyomórendszer diktatúrája miatt nevezték a Fidesz párt tagjait FideSS-ekek. S ha már világháború: Az Orbáni rezsim alatt a házépítések száma lezuhant, a több mint félévszázad előtti világháborús szintre. Valamint a rezsim alatt Magyarország népessége a 10 millió alá süllyedt. Megválogatták, hogy milyen médiumnak nyilatkoznak. Sőt a tárgyilagos, nem a rezsim pártjának az érdekeit, propagandáját szolgáló legnagyobb kereskedelmi tv csatornára 40%-os különadót terveztek kivetni. Sőt ellenzékben az Orbáni rezsim miniszterelnöke, mint parlamenti képviselő, borzasztó ritkán ment a Parlamentbe - a munkahelyére, s mégis felvette a ,,munkájáért” képviselői fizetését. Ellenzékben még azt mondták, hogy nem járulnak hozzá a képviselők fizetésének az emeléséhez, de kormányra kerülés után viszont  - miközben Magyarországon borzasztó alacsony csupán pár százalékos volt a gazdasági növekedés, - a rezsim megszavazta a parlamenti képviselők keresetének a triplájára növelését.   A sportszervezetekben a sportolók és sportvezetők helyére ,,baráti” politikusok kerültek, miközben civil szervezeteket ,,támadtak”, s még a tárgyalás előtt a rezsim tagjai már meghozták, tudták az ítéletet. Csökkentették az alkotmánybíróság jogkörét. Eltörölték a mindenkori ügyvédhez való jogot. ,,A szakszervezetek javaslatai ellenére a kormány továbbra is fenntartja a szolgálati törvényben az érdekképviseletek ellehetetlenítését szolgáló jogintézményeket, illetve a más munka vállalói szervezetekkel szemben súlyos diszkriminatív elemeket tartalmazó rendelkezéseket. A törvény nem garantálja a szociális párbeszéd intézményi, ágazati feltételeit sem, és tovább fokozza az ellehetetlenítést azzal, hogy a nemzetbiztonsági ágazatban megtiltja a rendszerváltás óta működő érdekképviseletek tevékenységét.” Miközben megalkották a rezsim alkotmányát és nagy pompával százmilliókat költöttek a ,,megünneplésére" az emberek pénzéből. Állami (az emberek) pénzből való beruházást titkosítottak, így nem lehet tudni, hogy mennyibe és milyen feltételekbe és kihez került. Ellenzékben még követelték, hogy a kormány, a kormánytagok, miniszterek felelősséggel tartozzanak, akár anyagilag is, amikor viszont hatalomra kerültek, olyan törvényt hoztak, hogyha a kormány hibát követ el, és megbünteti ezért Magyarországot az Európai Unió, akkor a kormány és kormánytagok nem felelősek, s a felelősséget az emberekre háríthatja, s akár újabb adót vethet ki rájuk. Továbbá beszüntették az előző kormány által alkotott - ,,üvegzseb”  - korrupció és pazarlás ellenes program egyes elemeit, hogy ellenőrzés nélkül költhessenek el nyugodtan állami pénzeket. Nemhiába halljuk, hogy a rezsim tagja és a körükhöz tartozók luxus villatulajdonossá válnak, vagy éppen milliárdossá, és sorozatban törvényeket szegnek meg.

Miközben állítólag 2015-ben több millió szegény él már Magyarországon. A jóléti 21. században!!!

 

polbaaa7.jpg

Miközben…

,,Sorra nyeri az Orbán rezsim miniszterelnöke vejének a cége a közbeszerzéseket”…. ,,Orbán Ráhel kedvenc szakácsversenyére 600 millió jut”. ….,,Újabb fideszes mutyi: Orbán apja védett lápon bányászhat.” …,,A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő cége nyerte a pályázatot”. …,,A Fidesz harkányi önkormányzati jelöltje szerint teljesen normális, hogy a kormány a Fidesznek kedvező politikai feltételhez kötötte a fürdőfejlesztésre szánt félmilliárdot.” …

,,A Jobbik tiltakozik a fideszes zsarolás ellen.”  …,,Kiderült: a Fidesz tényleg zsarolja a városokat”

,,Fenyegetőzött a Facebookon a bukott pécsi fideszes képviselő”

,,Múlt pénteken pénzhamisítás gyanújával tartóztatta le a bíróság a Fidesz Ifjúsági Tagozatának országos elnökét.”

,, Zsiga Marcell, Papcsák Ferenc és Szabó Zsolt fideszes képviselők is törvénytelen módon vettek fel dupla költségtérítést” …,,Újabb Fideszes képviselő bukott le: Törvénytelenül vett fel két helyről költségtérítést Rónaszékiné Keresztes Monika (Fidesz) országgyűlési képviselő”. …,,kiderült: Vantara Gyula fideszes országgyűlési képviselő, Békéscsaba polgármestere is eltitkolta jövedelme egy részét.”

,,…Két fizetést kaszált a képviselő lánya: Lipótváros alpolgármestere, Rubovszky Csilla ( a Fidesszel kormányon lévő KDNP-s Rubovszky György országgyűlési képviselő lánya) , az V. kerületi állása mellett havi bruttó 580 ezer forintért ad jogi tanácsokat a VIII. kerületi önkormányzatnak”… ,,Rubovszky György lánya korábban 12 millió forintért a kormánynak is adott tanácsokat". ...,,Több cikluson át kapott havi 300 ezres fizetést a belvárosi önkormányzattól Rubovszky György, a KDNP országgyűlési képviselő az ingatlanügyek megszakértéséért."

,,Indokolatlan a vasárnapi vadászat betiltása, mert az állatoknak nincs lelkük…”Semjén Zsolt, a Fdesszel kormányon lévő KDNP elnöke.

,,Sem az Országgyűlés Hivatala, sem Kövér László fideszes házelnök, illetve titkársága napok múltán sem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy engedélyezik-e továbbra is, hogy a parlamenti büfében szeszesitalt árusítsanak, vagy pedig megfontolják, hogy száműzzék-e az alkoholt, mint minden más hazai munkahelyen.”…,,nem hajlandó kitiltani Kövér László Fideszes elnök a Parlamentből az alkoholárusítást”...  "nem kíván szakítani a szokásjoggal".

,, Orbán Viktor miniszterelnök egyik barátja, Garancsi István szerezte meg azt az 56 hektáros területet tulajdonló kft-t, amelyhez a Kopaszi-gát is tartozik. Mind a Market Asset Management Kft., mind a másik vásárló, a River Dunainvest Kft. - melynek az ex-wallisos Kóbor Miklós a tulajdonosa -, titkolja, hogy mennyiért vették meg a céget.”

A rezsim pártjának külön közvélemény-kutató cége ,,van”, mely rendszeresen több saját párt szimpatizáns mér, mint a nem a párthoz köthető közvélemény-kutató cégek, s… ,,Közel egymilliárd forintot keresett pár hónap leforgása alatt a Fidesz-közeli Századvég-csoport”. ,,Újabb és újabb milliárdokat nyert a Fideszhez kötődő Századvég állami pályázatokon.”

"Káosz, fejetlenség, elszegényedés és Fidesz-diktatúra" …,,Kimaradtak a sajtószabadságról szóló Petőfi-versszakok az állami ünnepségen.”…

A választási törvényt megváltoztatták, átalakították.

,,,A forintgyengülés miatt emelkedő törlesztőrészletek.”

Az Orbán rezsim diktátuma szerint a televízió műsorszolgáltatókat kötelezték, kénytelenek voltak alapbeállításként a televízió csatornasorrend elejére sorolni a rezsim párt TV-jévé alakult M1 műsorát.

A rezsim határozata alapján az, aki minden követelményt teljesített az egyetemeken, az nem kaphatja meg doktori címét, ha nem hajlandó letenni a rezsim által alkotott alaptörvényt is tartalmazó doktori esküt.

A kórházakban az évekig tartó várólisták következtében betegek sorra halnak meg, továbbá kiugróan magas a magyar kórházakban a fertőzések száma, miközben milliárdos csalásokra derült fény az építkezések, s egyéb az Orbáni rezsim kormányához köthető korrupció és mutyizás következtében.

,,Orbán Viktor és a fideszes vezetők rokonai, barátai, üzlettársai nyerik sorozatban a földbérleti szerződéseket, egyre növelve ezzel a korrupció elképesztő méretű megerősödését Magyarországon. Egyesek már fideszes maffiarchákról beszélnek, utalva ezzel a maffia családi kiépülésére. Most például arról olvashattak a magyar polgárok, hogy Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak az üzlettársa jutott 377 hektár földhöz.”  http://www.168ora.hu/itthon/folynak-el-a-milliardok-tovabb-gazdagodnak-orban-viktor-baratai-96442.html

,,…Jól járt volna a vádak szerint Máthé és a Fidesz is, hiszen a vételárból egy-egy millió forintot költhettek volna a kampányra. Máthét azonban az egyik ingatlantulajdonos, Varga Andrea - aki akkor nem mellesleg a Fidesz aktivistája is volt - feljelentette, és tulajdonostársával - aki amúgy Pinkovai lánya - megtagadta a kenőpénz kifizetését. …meghallgatta a bíróság Pinkovai lányát is, aki arról beszélt: fideszesek kikényszerítették, a városi televízióban nyilatkozza azt, hogy tőle nem kértek vissza egymilliót. Engedett a nyomásnak, de most elismerte, nem mondott igazat, "igenis kértek tőlem pénzt, de megfenyegettek, hogy fogjam be a számat. (...) Máthé Attila és más fideszes vezetők azt mondták, hogy kicsinálnak engem és a családomat, ha eljár a szám" - állította a másodrendű vádlott lánya. Elmondta még, hogy a nyilatkozat szövegét eleve a fideszesek írták meg helyette…” http://nepszava.hu/cikk/1004260-zsarolas-gyanujaban-a-hajdusamsoni-fideszesek

,,A Fidesz annak idején okosan gondolkozott, amikor a polgári körökkel megteremtette a bázisát. Fölépítette azt a bázist, amelynek tagjai választáskor, kampány nélkül is, rá szavaznak. Ezt a bázist kell kiépítenie most annak a közösségnek, ami jelenleg a sok pici párt miatt egy nagy katyvasz.”  - Nagy Bandó András.

,,Újabb Fidesz-mutyikat lepleztek le - már az egész ország erről szól” …,,Hogyan lehetséges ez! Orbán rablóvezér kifosztja az országot”  ,,Viszik az állami milliárdokat - találja ki, melyik Fidesz-közeli cég a nyerő!” ,, ,,Állami milliárdok mennek Simicska Lajos a Fidesz volt pártpénztárnokának a plakátcége felé” ,, Az Orbán-család fogorvosának cége kedvéért a Vattamány Zsolt fideszes polgármester vezette VII. kerületi önkormányzat különösebb mérlegelés és a jogi lehetőségek kihasználása nélkül mondott le 38,5 millió forint bérletidíj-hátralék behajtásáról.”

,,A magyar gazdaság elszigetelődött a világ haladó országaitól. Orbán Viktort nem szívesen látják vendégül a gazdaságilag meghatározó országokban. Ez a gazdaságpolitika nem vezet sehova, ez meg fog látszani a szolgáltatóknál, a csekkeken, pedig azzal büszkélkedtek 2010-ben, hogy adócsökkentés lesz és most 25 adóval több van, mint két éve" - fogalmazott Varga Zoltán képviselő.

,,Újabb politikusrokon a trafikbizniszben!”…

,,Hangfelvétel bizonyította, hogy Szekszárdon a helyi Fidesz-frakció tanácskozott arról, melyik pályázatok nyerhessenek, és mely pályázatokat utasítsák vissza.”

…,, Állami projektvezető nyerte a földeket, férje a trafikokat.”

,,Rogán Anztal fideszes képviselő munkatársának testvére öt dohányboltot kapott.”

,, Ismét az Orbán-család barátja nyert Felcsúton az állami földbérleti pályázaton.”

,, Tömegével nyerték a trafikokat Lázár János fideszes képviselő barátjának a cégéhez kötődő emberek.”

,, Az országgyűlési Fidesz-frakció egykori kabinettitkára, Kuna Tibor által alapított négyfős cég 2013-ra gyakorlatilag elfoglalta a hazai állami kommunikációs piacot.”

         Kósa államtitkárának felesége kapta a legtöbb uniós pénzt Tolna ..

 ,,Az elmúlt két évben egész Tolna megyében Kósa Lajos miniszter jobbkeze, Horváth István államtitkár angoltanár feleségének az agrárcége…

,,A mostani kétmilliárdos karcagi sikkasztás is egy újabb fidesz mutyi?"

,,12 milliárdos fideszes offshore mutyi!"

Miközben egyre kevesebb pénz jut az egyetemeknek és az egészségügyre és .. ,,Van olyan beteg, akinek csak 202l-re jut műtéti időpont."  …,,Szégyen az egész egészségügyre, a kórházakra, az orvosokra az a közönyösség ami van, az már felháborító.”

„A város eddig is horribilis összegeket fizetett ki tanácsadói díj címen, de az, hogy most... pénzt pakolnak Fidesz-közeli vállalkozások zsebébe mondvacsinált okokkal, a választók átverése. Valószínűleg az ilyen mutyi-gyanús üzletek miatt nem támogatta a kecskeméti közgyűlés az LMP frakció átláthatósági indítványát sem. (Vágó Gábor LMP szóvivő)


A hatalmas a korrupció, a túlszámlázás, az elcsalt pénzek aránya Magyarországon olyan magas, hogy több vizsgálatot is indított az EU Magyarország ellen (bár az lenne az igazság, ha nem Magyarország ellen, hanem a bűnt elkövető, a rezsimet kiszolgáló tagok és megbízottjai ellen, vagy más csalók ellen indítaná), s a pénzeket visszakéri a törvénytelenségek miatt. Az Európai Unió aggodalmát fejezte ki a Magyarországot megillető EU-s források felhasználása miatt. ,,választ vár a magyar hatóságoktól az aggodalmaira, amelyek az uniós források felhasználásának magyarországi átszervezésével kapcsolatosak.”  
Továbbá a rezsimet kiszolgálók ,,parancsba” , rendeletbe adták, hogy meg kell változtatni iskolák és utcák nevét, mit sem törődve az iskolások, szülők, lakók véleményével, hogy akarják e a változtatást vagy nem. Miközben az állami kézbe vont tankönyvellátásból nem érkeznek meg a tanulóknak iskolakezdésre a könyveik.


Egyszerűen az embereket zaklatják, megnehezítik, megkeserítik az életüket, közben nem végzik a munkájukat, s folyamatosan hallunk a dorbézolásról, a milliós kifizetésekről ,,maguknak.”, de csak hallunk néha, mert az ügyek valahogy mindig elsiklanak valami oknál fogva.
S miközben törvény előtti egyenlőség van/lenne Magyarországon a politikusok mentesülnek a felelősség alól, mivel mentelmi joguk van. Mentelmi jog - az országgyűlési képviselő törvényben szabályozott sérthetetlensége.


Miközben Fideszes polgármester vezette önkormányzat a rezsimhez tartozók határozata miatt 10,5 millió forint értékben előfizetett a párt lapjaira, hogy óvodákba és orvosi rendelőkbe is eljussanak a párt újságjai, s ez egy olyan kerületben, ahol hatalmas az önkormányzati tartozás, a rezsim tagjainak a felelőtlen gazdálkodás miatt, s így a költségvetés állapota miatt dolgozókat kell elbocsátani.
Közben, hogy a törvénytelenségeket vagy valami mást elfedjék, volt olyan, hogy 15 évre titkosítottak anyagokat, majd megduplázták, és 30 évre titkosították.
A Magyar Televízióból a ,,zöld műsorok”, szórakoztató műsorok kikerültek s a párt propagandáját szolgáló Hír TV csináltak, ahonnan egész nap ,,tömik „ az emberek fejét erőszakkal, gyilkossággal, másrészről szép pártpropagandával. Miközben az országban időseket, nőket gyilkolnak, s több ezer autó tűnik el ,,nyomtalanul” folyamatosan. (2013-ban csupán 6,6 százalékos volt a nyomozó hatóság eredményessége.)

polbaaa6.jpg

 

http://nyultam.com/wp-content/uploads/2015/01/utdij.jpg útdíj fidesz

 

polbaaa8.jpg

 

https://www.facebook.com/JusztLaci/photos/a.430553813793301.1073741828.430333893815293/477340835781265/?type=3

 

2012. március 27-én a ferencvárosi önkormányzathoz tartozó FESZOFE önkényes módon lerombolta négy ember saját építésű kunyhóját egy Határ út menti erdőben. A lakók személyes tulajdonának egy részét eltulajdonították, és mint „szemetet” elszállították."

 

http://atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz Döbbenet mi van hazánkban.

 

,,Évek óta a legkedveltebb szitok volt a Fidesz háza táján, ha valakire azt mondták: „offshore-lovag”. Ma már parlamenti döntés bizonyítja, hogy szabad a vásár. Ideológia is lett hozzá. Tegnapelőtt arról szavazott ugyanis a magyar parlament, hogy felvegyék-e tárgysorozatba Szél Bernadett és Schiffer András kalandos hátterű törvényjavaslatát, mely az államigazgatás offshore-mentesítését, illetve az offshore cégek kizárását célozná a közpénzes megrendelési körből. A hétfői vita után 120 fideszes-kereszténydemokrata nemmel hazavágták az egészet a sunyiba.”

 

,,Ma a Fidesz-kormány az embertelenség szimbóluma a világban, mert nem tartjuk be a genfi konvenciókat és a legősibb civilizációs szabályt, azt, hogy a keresztény európai embernek segítséget kell nyújtania mindenkinek, aki bajba jutott” – Botka László.

„Ez a helyzet nem az elmúlt néhány hónapban alakult ki, januárban naponta ezerötszáz-kétezer migráns érkezett, de akkor két különbség volt: a magyar hatóságok tökéletesen kezelték a problémát és gazdasági bevándorlókról, koszovóiakról volt szó az érkezők többsége esetében” – mondta az MSZP-s polgármester. Szerinte szándékosan generálja a konfliktusokat a kormány, mert a plakátkampánnyal párhuzamosan elkezdtek alulteljesítésre utasítani a hatóságokat, s a káosz csak a MigSzol önkéntesei miatt nem alakult ki Szegeden, akik étellel, itallal és információval látták el a migránsokat.

„A kormány szándéka egyértelműen a káosz és a félelem növelése volt, de Szegeden ennek ellenére nem volt konfliktus a migránsok számának növekedésével, egyetlen egy bűncselekményt sem követtek el a menekültek” – állította Botka László. Úgy gondolja, ha a kormány felelősségteljesen lépett volna fel, meg tudta volna csinálni a regisztrációt, a migránsok pedig együttműködtek volna, mert egyetlen céljuk áthaladni az országon, s minél kevesebbet Szegeden tartózkodni.

„Most pedig előállították ezt a nagyszerű TV-filmet, amit megnézhettünk a televízióban, gondolom Andy Vajna rendezte, amelyben ,,hőskormányunk" védi a hont az ,,agresszív migránsokkal" szemben” 

Andy Vajna nyerte, kapta a fidesz kormánytól a magyar kaszinó koncesszió többségét, másik részét ugyancsak fideszhez közel álló személy cége, s Vajna még titulust is kapott, s hatalmas befolyást állami milliárdok elosztásában.

http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/09/botka-tobias-sajtotaj.html

 

Szegénység, Selejtes munkák, brutál drága munkák, mutyizás, hatalmas adóterhek

Az Európai Únió egy legszegényebb országa vagyunk. Nálunk a az egyik legalacsonyabb a bérek színvonala, a legcsekélyebbek között van. Miközben nálunk az egyik legmagasabb a benzin ár, s nálunk a legmagasabbak a bérterhek. A munkáltató majdnem még egyszer annyit fizet a dolgozó után, mint a nettó jövedelem. Az áfa nálunk a legmagasabb mind régiós, mind EU-s összehasonlításban. Az eltelt évek változásait jól jellemzi, hogy 2004 után a korábbi 80 paragrafusból álló magyar törvény helyébe egy 300 paragrafusos áfa-törvény lépett.

Áttörte a gaz a féléves bicikliutat a 48-as főúton. ,,Most már értem, miért kerül ennek a bringaútnak egy kilométere százmillióba: nyilván rejtett öntözőrendszert kellett beépíteni az aszfalt alá a tavasszal előbukkanó növényzet számára.”

Nálunk épül Európa egyik legdrágább vasútvonala, de még így is már egy évet késik az átadása. 25,4 milliárd forintba kerül a Budapest-Esztergom felújítás alatt álló vasútvonal még átadásra váró szakasza, ráadásul az építkezés több mint egy év késésben van.

 

Egyszerűen ,,pofátlanul” hazudnak, s egymást cáfolják.

Pl. Trócsányi László igazságügyi miniszter azzal magyarázta, hogy tárcája törvénytelenül adhatott 15 millió forintot a Székesfehérvárra tervezett Hóman-szobor felállítására, hogy a támogatásról szóló döntést még Navracsics Tibor hozta meg korábbi közigazgatási és igazságügyi miniszterként.

A Demokratikus Koalíció közleményben jelentette be, hogy az Európai Bizottsághoz fordul Navracsics Tibor Hóman-szoborra adott támogatása miatt. A DK szerint az Európai Unió működésében semmilyen minőségben és feladatkörben nincs helye azoknak, akik a XX. század legsötétebb bűneit elkövetőknek állítanának szobrot.

Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos, korábbi közigazgatási és igazságügyi miniszter szintén közleményben reagált a DK állításaira. Ebben azt írta: Közigazgatási és igazságügyi miniszterként ebben az ügyben semmilyen döntést nem hoztam, a szobor felállításának sem támogatását, sem finanszírozását nem hagytam jóvá."

 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke kitiltotta, nem engedélyezte, hogy a legnagyobb magyarországi tv társaság az RTL KLUB - aki a híreiben nem a rezsim kiszolgálását teszi, hanem igyekszik tárgyilagos lenni - forgathasson a Parlamentben. 

 

Janisch Attila:

Csak törvényesen!
A hájas sertéssé hízott egykori narancsdemokraták tudják, hogy a politikai hatalom fundamentuma a gazdasági hatalom. Pontosabban, hogy a politikai hatalom csak azért kell, hogy megszerezhetővé váljon a gazdasági hatalom is! Hát megszerzik, ami kell. Minthogy nem nagy az ország, ezért, hogy a "saját lábukon állhassanak", visznek mindent.
Mohóságuk fékezhetetlen. Étvágyuk csillapíthatatlan.
Gátlástalanok és jellemtelenek.
És nagycsaládosak, mert így még több lehet a mégtöbb.
Zsírosak és büdösek.
Egy hivatalos (fizetett) seggkurkászuk a minap így érvelt az egyik tévécsatornán egy politikai vitában, amikor valaki párhuzamot vont a Keresztapa című film és Magyarország között: "Ez az analógia nem állja meg a helyét, hiszen a Keresztapa a harmincas évek New York-jában játszódik és az ottani maffiacsaládok egymásközti harcát mutatja be."
És nem is hazudott.
Ez nem a harmincas évek és nem New York.
A többi igaz.
Volt egyszer egy ország, a neve Magyarország.
Ennyi.
Végecsapó.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1668624160088128&set=gm.561153744036391&type=3&pnref=story

https://www.facebook.com/FoldSPeter/posts/888847134546418?fref=nf&pnref=story

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=492766604077740&set=a.152865804734490.28468.100000332152054&type=3&permPage=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=961782023854506&set=a.100830743282976.1690.100000681526003&type=3

 

http://offforever.blog.hu/2012/05/09/ezt_is_megszavaztak_120_ev_utan_megszunt_magyarorszagon_a_tarsadalombiztositas?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

 

A munkavállalók semmibevételét, az Orbáni diktatúrát jellemzi például az is, hogy: ,,Az új Munkatörvény megalkotás körül aljas színjáték folyik! A színjáték rész a nyárközepére időzített, alig egyhetes konzultációs idő kitűzése, KOMOLYTALAN! A kormány aljas, képmutató színjátékot játszik a Mt. módosítása kapcsán is!”
S ha már képmutatás, látszat egyeztetések, és kettős játszma. Miközben szavakkal az egyetemeket védik, az embereknek jót tesznek - a tettekkel zsarolnak, az emberek életét nehezítik meg, semmibe veszik az emberi értékeket, jogokat, az emberek pénzét, tulajdonát lásd a fizetést pl. megadózzák, s ha az ember felveszi, akkor még egyszer megadózzák-fizetni kell a saját pénzemből. + A pofátlanság és az emberi aljasság egyik példája az is, amikor a kormányszóvivő mondta, hogy látszik mennyire, szeretik az emberek az új adót (útdíj), hiszen már milyen sokan megvették, befizetik!!!! )
A legutóbbi felsőoktatási törvénymódosítás társadalmi folyamatában minden nem állami szereplő irreális határidőkről, az egyeztetés látszatáról számol be, a konzisztóriumi rendszer bevezetése első ránézésre pedig keményen megingatja a felsőoktatási intézményi autonómiát. Csökkenő egyetemi autonómia, a bölcsész- és társadalomtudományi kurzusok kínálatának szűkítése, a felsőoktatáshoz való hozzáférés nehezítése.


A rezsimre oly jellemző módon, kettős beszéddel, mást mond, és mást cselekszik, mást mond külföldön és mást itthon. (A rezsim miniszterelnöke itthon azt kommunikálja, hogy ,,megmutatjuk az EU-nak”, kint Brüsszelben viszont nem halljuk, hogy a tárgyalásokon mik hangzanak el, mik kerülnek aláírásra, külföldi híradásokból értesülhetünk, hogy mennyire elítélik a magyar rezsimet, a magyar rezsim miniszterelnökét.


Sőt pl. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke nem is hajlandó fogadni a rezsim miniszterelnökét Orbán Viktort, akit a rezsimje miatt Magyarországon is elítélnek,,Tisztességesnek mondaná magát, miközben étkészleted zsebre TESZI..” ,,Senki sem kíváncsi rá. Orbánt nyugaton is ki nevetik”


,,Mert sajnos olyan miniszterelnökünk van, akire nem lehetünk büszkék, mert nyíltan elveti a demokrácia és a liberalizmus világszerte elismert alapeszméit és alapértékeit, mert nyíltan megágyaz egy diktatórikus elnyomó hatalom kialakulásának, mert kabarét csinál az alkotmányosságból, mert semmilyen erkölcsi korlát vagy morális tartás nem maradt benne.”

,,Clinton szóba hozta a Brüsszelben is sokat bírált médiatörvényt, decemberben pedig levelet írt Orbánnak, "ismét nyomatékosan" kérve a miniszterelnököt, hogy az egyéni szabadságjogok, illetve a fékek és ellensúlyok rendszerének megőrzésével hajtsa végre Magyarországon a szükséges reformokat. 2011 végén az Egyesült Államok magyarországi nagykövete fogalmazta meg, hogy az Orbán-kormánynak újra kellene gondolnia a demokratikus intézményeket, a parlamentet, az igazságszolgáltatást és a médiát érintő átalakítási terveit és intézkedéseit.
Sőt Eleni Tsakopoulos Kounalakis nem sokkal korábban, Orbán Viktorral folytatott októberi megbeszélésén demarsot, vagyis diplomáciai tiltakozó jegyzéket is megfogalmazott. A súlyos kritikát a kormányfő környezete először letagadta, Szijjártó Péter akkori miniszterelnöki szóvivő például ráérő újságírók badarságának minősítette az ügyet. A nagykövet épp a Népszavának mondta el, hogy ez bizony demars volt.” http://nepszava.hu/cikk/1028237/?print=1
"Kiderült, hogy nemcsak Magyarországon, hanem az Egyesült Államokban is vannak élénk fantáziájú, ráérő újságírók, akik szabadidejükben mindenféle badarságok kitalálásával foglalkoznak – mondta Szijjártó Péter a Magyar Rádiónak a magyar kormányfő és Eleni Tsakopoulos Kounalakis találkozója kapcsán, amelyet jó hangulatúnak minősített. Semmifajta amerikai tiltakozásról nem volt szó a találkozón – közölte, utalva a The Washington Post múlt heti cikkére, amely azt írta, a nagykövet az amerikai külügyminisztérium hivatalos diplomáciai tiltakozását kívánja személyesen átadni a magyar kormányfőnek.”
,,Az elmúlt másfél év legkínosabb, egyenesen megalázó diplomáciai afférjába keveredett az Orbán-kormány. A budapesti amerikai nagykövet ugyanis kénytelen volt a Népszaván keresztül cáfolni a magyar kormány állításait a közte és a kormányfő között lezajlott találkozó tartalmáról. Az ilyen lépés szokatlan a diplomáciai gyakorlatban, s a diplomaták csak a legsúlyosabb esetekben élnek vele.” http://www.168ora.hu/itthon/az-amerikaiak-megalazzak-orbant-85807.html
Szóval Szijjártó Péter kénytelen volt beismerni, hogy hazudott a hazájának, a magyar embereknek, az újságíróknak. De ne feledjük nem csak hazudott, hanem csaláson is rajta kapták. Mert ő volt az ugyanis, aki ,,elfelejtette”, hogy mennyi milliót keres, s a milliók után az általuk kivetett külön adót be kell fizetnie.

De nemcsak Amerikából, hanem az Eu-ból is érkeznek bírálatok, bár az Európai Unióban is a pártérdekek nagyon erősek. A német kancellárasszony Merkel is többször kitért a magyar demokrácia hiányosságaira.

Sőt a német közszolgálat azt is kiemelte, hogy „Ezrek tüntettek Orbán ellen”, sőt a cikk egyik címe így szólt: Merkel tárgyal a „maffiakormánnyal”, utalva arra a tüntetésen látható plakáton megfogalmazott kérésre, hogy ezt ne tegye.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérését is elemezték, miszerint hazánkban komoly problémát jelent a jogbiztonság hiánya és a korrupció.


Egyszerűen a külföldnek nyalizik az Orbáni rezsim kormánya, s a hozzá közel állók. Miközben itthon erősnek mutatkozik velük szemben. De néha kiderül az igazság.

Pl.
,,A bécsi Burgtheatert Magyarország Nemzeti Színháza vendégjátékra hívta jövő év elején rendezendő első nemzetközi fesztiválján. Azonban tapasztalataink a jelenlegi magyar kormány kultúrpolitikusaival, többek között Balog Zoltán miniszterrel, továbbá Vidnyánszky Attilával azt mutatják, hogy ezek a személyek találkozóinkat utóbb gyakran más színben tüntetik fel, mint ahogyan azok valójában lezajlottak. Nem akarjuk hagyni, hogy a Burgtheater kiváló renoméját veszélyeztessék azzal, ahogyan a magyarországi kultúrpolitika hírnevén igyekeznek kiköszörülni a csorbákat. Ezért meghívásukat nem fogadjuk el.”
Bizony Magyarországon nem a legjobb művészek, a legtehetségesebbek kerülnek, pl. a színházak élére vezetőként, rendezőként. Nem szakmai emberek, szakmai szervezetek, hanem a párt delegáltjai döntik el, hogy nekik ki a legmegfelelőbb, ki szolgálja az érdekeiket leginkább. Mert ugyebár jó milliárdos üzlet a színház felújítás is. S hogy ki kapja, azt a párt érdeke, a korrupció dönti el. Hiszen van, hogy kimondottan úgy írnak ki pályázatot, hogy azt a számukra kedvező nyerje, vagy egyszerűen titkossá válnak a pályázatok, s csak az általuk kihozott győztes cég neve válik ismerté.

Miközben állítólag 2015-ben több millió szegény él már Magyarországon. A jóléti 21. században!!!”

Én viszont kívánom, hogy még boldogabb, még klasszabb legyen az országunk, boldogabb, jobb körülmények között élhessünk mindannyian!!! :)

 

 

 

,,Az orbán kormány bebizonyította teljes szociális érzéketlenségét, embertelenségét és minden demokratikus norma semmibe vevését!
Megszüntette a társadalmi párbeszéd minden formáját, helyette egy ellenőrizhetetlen - egyoldalú - levelezésbe kezdett, a mi pénzünkből!
Alkotmánysértő passzusait emeli be az "Alaptörvény" nevű pártérdekeit szolgáló tákolmányába. Minden hazai és nemzetközi tíltakozást az ország elleni támadásként próbál beállítani, amely szót emel egy őrült diktatúra építési próbálkozása ellen! Ellenzékét kriminalizálni próbálja, az ország lakóságát egzisztenciális és minden egyéb módon zsarolja!Gazdasági ámokfutása - mely az Uniós pénzek megszerzésén kívül, (hiánycél 3% alá csökkentése) emberek millióit sodorja kilátástalan embertelen körülmények közé, miközben ezeket a pénzeket már el is ígérte hűbéreseinek, így az ország ennek nem sok hasznát fogja látni!...Mi olyan országban szeretnénk élni, ahol egyenlő jogokkal, egyenlő esélyekkel rendelkezik minden ember! Ahol nem kell félelemben élni! Ahol nem kell lesütnie az embernek a szemét, mert nem tud enni adni a gyermekének! Ahol a nyugdíjasok a társadalom megbecsült - és nem a megvetett - tagjai! Ahol a rokkantakat - vakot, féllábút, félkezüt - is megilleti a nyugdíjellátás! Ahol a megszerzett jogokat tiszteletben tartják és nem megszüntetik! Ahol a nép által választott pártnak elszámolási kötelezettsége van a választók felé! Ahol az életünket végzetesen meghatározó döntésekről nem egy ember és gerinctelen szolgái, hanem maga a nép dönt! Ahol a választási felhatalmazásával a mindenkori hatalom él és nem visszaél! Ahol a visszaélő hatalom demokratikus úton azonnal elzavarható! Ahol a visszaélő hatalom a jogokat bővíti és nem korlátozza! Ahol a Szakszervezet szakszervezetként működik és nem a kormány kiszolgálójaként! Ahol bőrszine, vallása miatt senkit semmiféle hátrány nem érhet, vagy ha mégis - akkor a törvény teljes szigorát alkalmazzák az elkövetők ellen! „

 

 

Össznépi bizalmatlansági indítvány az Orbán kormány ellen
Magyarországon egy eszement diktátor és hűbéresei - a választók bizalmával maximálisan visszaélve - egyszemélyi diktatúrát épít!
Minden felhatalmazás nélkül kényére, kedvére változtatja Alkotmányunkat a saját érdekei szerint! Közben a kontrollokat, fékeket oly módon formálgatja a saját önző hatalmi érdekei szerint, hogy minden Demokratikus
normát, nemzetközi szerződést, SŐT! az Alkotmányra tett saját esküjét is megszegi! A demokratikus jogállam és a Köztársaság teljes felszámolását végzi egy őrült elme kiszolgálásának érdekében!
Ezért - mivel a parlamentben ülők bizalmatlansági indítványozó lehetőségét megakadályozták - Magyarország demokratikus jogállammá valamint a Köztársaság visszaállítására csak egy mindent elsöprő közös akarat képes! Az orbán kormány bebizonyította teljes szociális érzéketlenségét, embertelenségét és minden demokratikus norma semmibe vevését!
Megszüntette a társadalmi párbeszéd minden formáját, helyette egy ellenőrizhetetlen - egyoldalú - levelezésbe kezdett, a mi pénzünkből!
Alkotmánysértő passzusait emeli be az "Alaptörvény" nevű pártérdekeit szolgáló tákolmányába. Minden hazai és nemzetközi tíltakozást az ország elleni támadásként próbál beállítani, amely szót emel egy őrült diktatúra építési próbálkozása ellen! Ellenzékét kriminalizálni próbálja, az ország lakóságát egzisztenciális és minden egyéb módon zsarolja!Gazdasági ámokfutása - mely az Uniós pénzek megszerzésén kívül, (hiánycél 3% alá csökkentése) emberek millióit sodorja kilátástalan embertelen körülmények közé, miközben ezeket a pénzeket már el is ígérte hűbéreseinek, így az ország ennek nem sok hasznát fogja látni!Országunkban a düh és a félelem az uralkodó érzés, ezért csak a demokratikus nagyvilág összefogásával tudjuk országunkat ismét a SZABAD népek közé emelni!Mi olyan országban szeretnénk élni, ahol egyenlő jogokkal, egyenlő esélyekkel rendelkezik minden ember! Ahol nem kell félelemben élni! Ahol nem kell lesütnie az embernek a szemét, mert nem tud enni adni a gyermekének! Ahol a nyugdíjasok a társadalom megbecsült - és nem a megvetett - tagjai! Ahol a rokkantakat - vakot, féllábút, félkezüt - is megilleti a nyugdíjellátás! Ahol a megszerzett jogokat tiszteletben tartják és nem megszüntetik! Ahol a nép által választott pártnak elszámolási kötelezettsége van a választók felé! Ahol az életünket végzetesen meghatározó döntésekről nem egy ember és gerinctelen szolgái, hanem maga a nép dönt! Ahol a választási felhatalmazásával a mindenkori hatalom él és nem visszaél! Ahol a visszaélő hatalom demokratikus úton azonnal elzavarható! Ahol a visszaélő hatalom a jogokat bővíti és nem korlátozza! Ahol a Szakszervezet szakszervezetként működik és nem a kormány kiszolgálójaként! Ahol bőrszine, vallása miatt senkit semmiféle hátrány nem érhet, vagy ha mégis - akkor a törvény teljes szigorát alkalmazzák az elkövetők ellen! Ahol a emberek egészsége fontossabb, mint a focistadionok! Ahol egy fasiszta alakulatnak esélye sem lehet a parlamentbe kerülésre, mert a jog már a megalakulását is korlátozza! Ahol a rendvédelem alakulatai - és nem egyenruhákba bújtatott pártkatonák - szolgálják a rendet a törvények teljes tiszteletben tartása mellett!Ezért a Fidesz-KDNP kormányt "alaptörvénye" visszavonására, a jogállami normák és a Köztársaság visszaállítására és azonnali lemondásra szólítjuk fel! Felszólítjuk őket egyben, hogy az utolsó fillérig számoljanak el az adófizetők pénzével!Követeljük, hogy a közpénzeket, a közszolgálatot a köz szolgálatára használják és ne egy párt érdekeinek a kiszolgálására!Követeljük Orbán és RT-je azonnali távozását a hatalomból, mielőtt végleg romba döntenék az országot! Tehát: MOST!!!
A gondolkodó magyar nép
Írd alá a petíciót ,ha egyetértesz: http://www.peticiok.com/ossznepi_bizalmatlansagi_inditvany_az_orban_kormany_ellen

 

 

 

https://www.facebook.com/VagoIstvan/posts/10206489043243731

 

 

http://alexanderplatz.blog.hu/2015/08/07/merjunk_nagyot_almodni_ja

 

 

Ezt érdemes meghallgatni, főként a más népeket lenézőknek.
"A civilizált világnak közös ellenségei vannak,....., Új típusú gondolkodásra van szükség, .... a terrorban nincs semmi iszlám"

http://lemon.hu/2015/12/27/a-jordan-kiralyno-a-terroristaknal-van-a-vilag-leghatasosabb-tomegpusztito-fegyvere-a-lelki-terror-a-felelemkeltes/

 

 

A kerítés mögött az ország kirablása zavartalanul folytatódik

Az egész menekültválságot mintha egyenesen Orbán Viktor kedvéért találták volna ki, és ő kiválóan él is ezzel a lehetőséggel. Kedvére védheti meg a tündérország népét az újonnan kitalált végvári kapitányi minőségben, és a lakosság nagy része is csak ezzel a témával foglalkozik

 

A kormány ennek érdekében meg szépen plakátol, konzultál, kerítést épít, utána lebont, honvédséget vezényel a határra, civilek munkájával hivalkodik, lehülyéz pár szomszédos országot aki eddig még barátnak számított, közben azért kioktatja a világot a közmédia színvonalán. Regisztrál, nem regisztrál, továbbenged, visszatart, beenged, levízágyúz, börtönbe zár, kiutasít, családot egyesít, határt őriz, szögesdrótot vesz, majdnem terroristát fog. Mindent összevetve nagyon szépen halad a maga útján az előre eltervezett emberi érzelemre ható, de igazából a népszerűség növelése érdekében hozott intézkedéseket hosszú sora. Alig pár tíz milliárdba kerül az adófizetők pénzén, hogy a Fidesz kimondhassa, megállt a sok botrány miatt a zuhanórepülésük a választók között, pár százezer eszét nem használó hülye ismét hajlandó rájuk szavazni. Ezért megérte a közpénz elherdálása. Orbán Viktor pedig esténként fohászkodik a polgári értékrend szerinti keresztényi elvekhez a vasárnap továbbra is zárva tartó üzletek előtt csalódottan visszafordulók nevében: a menekültáradat ne álljon meg, tartson ki a választásokig. Hiszen emberi módon nem kíván ő hozzájuk viszonyulni és gondoskodni róluk, de szenvedésük minden fájdalmát hajlandó a maga érdekében felhasználni.

 

Amíg a hazai választó vigyázó tekintetét a határra veti, a háta mögött a belső vidékeken szépen halad az ország értékeinek a kormánynak kedves emberek zsebe felé irányítása. Állami földeket játszanak majd át az azt megművelni szándékozók orra előtt a kizárólag a támogatás felvételében érdekelt haveri műkörmösöknek. Ezt még ebben az évben meg akarja a kormány valósítani. Ehhez a törvény megalkotása már a szokott sunyi módon megkezdődött, nehogy már pont ez a lopás ne legyen törvényes az ő felfogásuk szerint.

 

….De a közmunka is a végét járja. Néhány tízezren ismét kiesnek a rendszerből, és a megalázó ötven valahány ezer forint sem jár nekik, nyugodtan fel is fordulhatnak majd a télen éhen, ha nem fagynak meg előtte. Végül is az ország már nagyon jól teljesít, az unióból érkező támogatásból felújított terek nagyon szépen mutatnak szerte az országban, csak a valódi munkahelyek nem akarnak az istennek sem létesülni. Végül is a közmunka most annyira nem érdekes a menekültek áramlása között, a tereken meg többet tudnak a haveri cégek keresni a túlszámlázással, mintha olyan munkahelyeket létesítenének, ahol majd érték teremtődik, vagy amire szüksége van a gazdaságnak.

 

Viszont lesz új félre beszélő minisztérium. Arra most nagy szüksége van Orbán Viktornak, és pont a belvárosi ingatlanmutyi feje kellett hogy legyen annak a vezetője. Ez megint dupla haszonnal jár mindenkinek, ki van fizetve egy hűséges csicska, és az érintett is messzebb kerül a keletkezett vagyona megmagyarázásától. Végül is nem mindegy ki, és hogyan magyarázza el a politikai hazugságokat, és azt milyen szinten teszi. Pár milliárd ennek a fenntartására igazán méltányosnak mondható.

 

Főleg mióta szabadlábon védekezik a bróker botrány okozója. Ha már volt olyan hülye, hogy bedőlt a kártyavára, de szerencsére az állami pénzeket még vissza tudta tolni a megfelelő zsebekbe. A menekültek ezt is szépen elkenik, a kormány hálával gondolt ezért rájuk. Ha az ember belegondol, az állam végül is megkapta a pénzét, azt szépen el is rakta magának, a kisbefektető meg majd megoldja valahogy a megélhetését. A lényeg az egészben, senki nem beszél arról, hol van az a sok száz milliárd, ami nyom nélkül eltűnt, és mit is keresett az állami pénz a magáncégnél.

 

De ott van még sok minden, ami a kerítéstől most nem igazán látszik. Mészáros Lőrinc, Habony Árpád, Andy Vajna, Tiborcz István, Garancsi István, Simicska Lajos, Vida Ildikó, hogy csak pár név ugorjon elő az emlékezetből. Ott van az államadósság, a munkabérek, a vasárnapi boltzár, az útdíj, a termékdíj, az adóemelés, Paks, a devizahitelesek, az autóhitelesek, a külföldön melózó magyarok, a közbeszerzések. Hogy néhány majdnem feledésbe merült cselekedet is megmaradjon a terítéken.

 

A menekültek tovább mennek, de ezek problémák itt maradnak. Akkor melyikkel kellene foglalkozni? És ki is okozta ezeket a problémákat, ki követte el ezeket a cselekedeteket?

http://gepnarancs.hu/2015/09/a-kerites-mogott-az-orszag-kirablasa-zavartalanul-folytatodik/

https://www.facebook.com/illes.gabor50/posts/10207018958985805?fref=nf

 

https://www.facebook.com/MagyarAteistaMembazis/photos/a.189972791196746.1073741856.177182165809142/408574399336583/?type=3&theater

 

,,Miért baj az, ha te az vagy, aki vagy, s ha más más?...Miért ,,alávalóbb" egy súlyemelő nő, egy doktornő, mint egy háztartásbeli?… az hogy az asszonynak otthon a helye az kamu...mindenkinek ott a helye és az, amit ő érez jónak, magának. S ha éppen egy másik nőt szeret egy nő az sem alább valóbb, csak azért mert MÁS....Az a fura ha egy férfi mondja meg, hogyan kell élniük, s mit kell csinálniuk a nőknek, embertársainknak. Joga van mindenkinek a saját véleményéhez, s joga van mindenkinek felháborodni is, s joga van védeni a védhetőt, vagy éppen védhetetlent.”

 

https://hajmereszto.wordpress.com/2015/12/19/akosos/

 

https://www.facebook.com/sajtoszabadsagert/videos/975641699139274/

 

Igen, kedves László, van olyan, akinek a gyerekszülés az élete csúcsa, a non plus ultra, és a hab a tortán, és apuka keres annyit, hogy anyuka otthon babázzon 3-6-9-12 évig. Van, aki karriert akar építeni, aki nem menyasszonyi ruhában látta magát ovis korában, hanem orvosként, ügyvédként, színészként, vagy épp kis rózsaszín malacokat akart festeni fém olajoshordókra, és felnőttként tényleg ezzel tölt el napi 25 órát, és ettől boldog lesz, és kielégíti. És van, aki mindkettőt megcsinálja, és igen, van, akinek meg kell csinálnia, mert hoppá, elárulok egy titkot, apuka nem mindenhol tolja haza talicskával a lóvét a Pasaparkba, de nem ám! Anyunak el kell mennie pénzt keresni (nem ám karriert építeni meg hókuszpókusz, a francokat), hanem hogy a szeme fényét (vagy fényeit), önmaga kiteljesedésének csúcsát (netán csúcsait) etetni tudja, meg öltöztetni, hogy amikor a fenséges fidesznyikek lemennek stadiont avatni Balatonmackóalsóra, akkor az ünneplésre kivezényelt kölök ne dőljön ki a sorból az éhségtől, meg ne zavarják hátra, mert lukas a turkálós mackónadrág. Na hát erre varrjon gombot kedves László. De még ha nem is megyünk bele a „kell” és a „muszáj” meg a mélyszegénység önök számára orrfacsaró és épp ezért elhessegetendő kérdéskörébe, akkor is ott van a többi opció, és nem még mindig nincs köze se a kormánynak, se a szomszédasszonynak, se az anyósnak ahhoz, hogy hány gyereket nevelnek, mert ez két ember döntése, ezt ők fogják megbeszélni, és nem kérnek róla nemzeti konzultációt. És az a nő sem fogja megkérdezni a tisztelt országgyűlés véleményét, aki mocskos karrierista feminista módon kíván élni, mert az ő élete, az ő döntése, az ő joga, és ha két év múlva szembejön vele álmai férfija, és sürgősen gyereket akarnak, de mindjárt hármat, ahhoz sem lesz rajtuk kívül senkinek köze, és nem, nem a kormány sikere lesz, hanem kettejüké.
https://www.facebook.com/illes.gabor50/posts/10207018958985805?fref=nf

 

 

 

Fedőtevékenység a kormányzás, a cél a nyúlás. Láthatóan minden lyukas fityingre szükségük lesz ahhoz, hogy az új oligarcháikat kistafírozzák -- addig kormányoznának, amíg van mit kiszívni innen. Súlyos milliárdok röpködnek, privatizálják a földjeinket, L. Simon neje 3 millió helyett 600 ezerért vihette a maga jussát hektáronként, ezerrel épül a médiabirodalom, Vajnát megtolja az állami bank 6.7 milliárddal, Matolcsy-rokonság bevásárolja az origót, miközben a durcira hajlamos fidesz kormányzás helyett popsztárok érdekvédelmi szervezeteként viselkedik -- megpillantjuk Orbán raszputyinját az ibizai magaséletben, miközben a politikusaikból kijön a suttyó és asszony-húzd-le-a-sáros-csizmám típusú posztokkal törölnek mindent, amit ezelőtt a "polgári Magyarországba" bárki beleálmodhatott. Nem éppen adventi a hangulat -- de most bepillanthatnak az álarc mögé azok, akik még hittek nekik.
https://www.facebook.com/szelbernadett/posts/855766411202969?fref=nf&pnref=story
 

http://mindenamianglia.co.uk/kivandorlok-vilagnapja-orban-tobb-magyart-uldozott-el-mint-a-szovjet-tankok/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

 

,,Havonta száz orvos elmegy Magyarországról
Egészségügy - A migráció már olyan méretű, mintha senki sem kapna diplomát
Kétséges, hogy elkerülhető-e az egészségügyi rendszer összeomlása: az orvoshiány egyre brutálisabb méreteket ölt. Egy friss orvosimigráció-kutatásból kiderül ugyanis, hogy havonta száz orvos távozik az országból, miközben egy év alatt sem kérik ennyien a honosításukat.
ez is a kormány politikáját igazolja?”

 

 

 

A "nemzeti" politika eredményei: (A teljesség igénye nélkül.)
áthárított különadók,
27%-os áfa
ebadó,
só-cukor adó
ingatlanadó
megemelt jövedéki adó,
gazdagoknak kedvező egykulcsos adó,
a felsőoktatás fizetőssé tétele,
a munkahelyek számának csökkenése,
baleseti adó,
vállalkozásoknak háromszorosára emelt szgk. adó,
kötelező kamarai tagság (hogy sok csókos here jól éljen belőle)
nyugdíj járulék emelés,
eü. járulék emelés,
ajánlott bérkompenzáció,
adójóváírás eltörlése
béren kívüli juttatások adóztatása,
föld, ingatlan értékesítési többletadó (48%!)
illetékek emelése,
eva emelés,
Adminisztrációs terhek növelése,
termékdíjak Növelése,
eg.bizt.szolgáltatások csökkentése,
K+F támogatás csökkentése.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:n-z6F3mmjekJ:mandiner.hu/comments.php%3Forder%3D3%26nodeid%3D33080%26viewall%3D1+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

 

 

http://nyugatifeny.blog.hu/2015/07/10/az_orban-kormany_8_leggyalazatosabb_eredmenye_ezt_plakatoljatok_ki_viktor

 

 

https://www.facebook.com/viccelekhumorportal/photos/a.357829294302832.87277.357568287662266/375077345911360/?type=3

 

 

sportkommentatorokba---politik.jpg

https://www.facebook.com/zsuzsanna.santa.1/posts/1024138370990077?pnref=story

 

 

Kossuth Rádió, hírek: "Idén 24 ezer forinttal nőnek a nyugdíjak". Kimaradt két jelentéktelen szócska: az "átlagosan", valamint az "évi".
Szóval, ha Jenő bácsi a hírek hallatán úgy gondolja, hogy idén végre megveheti Joli néninek azt a télikabátot, amire öt éve spórol, és özv. Bruknerné dús, vasárnapi tyúkhúslevesekről kezdene álmodozni, nem árt, ha tudják: nekik ez jó, ha havi pár száz forint emelést jelent. Vehetnek belőle egy zacskó savanyúcukrot az unokáknak. Csak ne lenne olyan drága Londonba kiküldeni!

https://www.facebook.com/peter.konok/posts/1024076440981797?pnref=story

 

http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/onodymolnar_dora_fajdalmas_zuhanas

 

,, Orbán Viktor miniszterelnök egyik barátja, Garancsi István szerezte meg azt az 56 hektáros területet tulajdonló kft-t, amelyhez a Kopaszi-gát is tartozik. Mind a Market Asset Management Kft., mind a másik vásárló, a River Dunainvest Kft. - melynek az ex-wallisos Kóbor Miklós a tulajdonosa -, titkolja, hogy mennyiért vették meg a céget.”

 

http://m.hir24.hu/hirek/belfold/Nalunk-epul-Europa-egyik-legdragabb-vasutvonala

 

eközben...http://index.hu/video/2015/12/24/dec24_szegenyek_blaha_lujza_ter_etelosztas_sorbanallas/

 

 

http://hvg.hu/itthon/20160103_Az_egymillio_alkoholista_orszaga_lehetunk

 

http://europakavezo.blog.hu/2016/01/01/kader_janos_es_a_szeretet?fb_action_ids=10207385089418934&fb_action_types=og.likes

 

,,Lázár János kancelláriaminiszter már a szokásos csütörtöki kormányinfón célzott arra, hogy a kormány azt szeretné, ha az embereknek nem kellene dolgozniuk vasárnap. Pénteken aztán Orbán Viktor miniszterelnök szokásos rádiós szónoklatában fejtegette, hogy a kormány nem szeretné megfosztani az embereket attól a lehetőségről, hogy vasárnap otthon lehessenek a családjukkal. Hozzátette, vissza akarják adni a szabad vasárnapot a munkavállalóknak. Ennek az első és legfontosabb lépése a kereskedelem volt.”

 

De 1 ÉV MÚLVA

 

,,A kormány azt javasolja, hogy a parlament vonja vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást – jelentette be Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A módosítást nagyon gyorsan szeretné átvinni a kormány a parlamenten, így valószínűleg már ezen a héten kinyithatnak az üzletek vasárnap. A törvénymódosítás indoklásában az Orbán-kormány burkoltan beismerte, hogy tart az MSZP népszavazási kezdeményezésétől.”

A felmérések szerint az emberek többsége nem támogatja a vasárnapi nyitva tartás tilalmát, így felvetődik a kérdés, hogy felelős magatartás lenne-e részünkről most erről egy népszavazást tartani” – mondta Rogán utalva arra, hogy épp a mai napon kezdődött volna el az ellenzéki pártok aláírásgyűjtése a viharos körülmények között jóváhagyott, a témában tartandó népszavazás kérdéséről.

A miniszter nagyon finoman fogalmazott: mint azt korábban megírtuk, a felnőtt lakosság több mint kétharmada, 68 százaléka inkább nem, vagy egyáltalán nem ért egyet a kötelező vasárnapi zárva tartással, ami pontosan megegyezik a szabályozás életbe lépése előtti, márciusi aránnyal.”

 

 

,,:-) Lassan mindent visszaalakítanak a 2010-es állapotokra. Pofája nagy az Orbánnak, de esze kevés, akárki akármit is mond. Beszippantotta a "kommunikációval kell csak kormányozni" megközelítés. Bukásra állnak, ahogy az ország is. Már csak az oktatást meg az egészségügyet, utána pedig a földeket kellene ráborítanunk. Utána még az EU az elzárt pénzcsapokkal rúghatna egyet beléjük, természetesen visszakövetelve az ellopott milliárdokat.”

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1039627352765325&set=a.687504524644278.1073741826.100001542099795&type=3

 

 

„Ha a családomba beleszületik egy gyermek, nem mondom neki, hogy várjuk meg, amíg tizennyolc éves lesz, hogy eldönthesse, milyen néphez akar tartozni, milyen kultúrában akar élni, milyen nyelven akar beszélni, magyar, német vagy román akar-e lenni, hanem megtanítom azokra az értékekre, amelyek fontosak nekem. Nemcsak anyagi javaimat akarom megosztani a családommal, hanem a szellemi-lelki vagyonomat, identitásomat és a hitemet is – vallja Böjte Csaba, aki több ezer gyermeket fogadott be az általa alapított otthonokba. A ferences rendi szerzetes szerint a rossznak nincs jövője, csak a szeretetnek.”

http://www.parokia.hu/hir/mutat/6963/

 

 

,, A gyerekeink jövőjével játszunk, ha ellentmondunk a hatalomnak..a Fidesznek ”

http://nol.hu/belfold/konyi-iskolapelda-az-igazgatovalasztasrol-1624941?utm_source=nso&utm_medium=ottboxcikk&utm_campaign=ott

 

 

http://tudnodkell.info/12-eves-kislanyt-zaklattak-az-ellenorok-am-a-vegen-dobbenetes-fordulat-tortent

 

 

Az IKEA tökösebb, mint a magyar baloldal

 

A napokban sok százezer házba postázott IKEA-katalógusokban jelent meg egy cikk az Európába érkező menedékkérőkről. Itt idézik Jonathan Spampinatót, a cég jótékonysági szervezetének vezetőjét. Szerinte ugyanis a menekültek többsége nem olyan, mint ahogy a tévében mutatják őket, hanem gyermekeiket mentő szülők.

Az IKEA Foundation az ENSZ menekültügyi szervezetével együttműködve megújuló energiaforrásokat és energiatakarékos izzókat szállít a befogadótáborokba. Januárban 30,8 millió euró adományt adtak az ellátószervezeteknek. Épp pénteken hívtak fel több céget arra, hogy pénzzel és tárgyi adományokkal segítsék a menekülteket.

Míg október 2-án döntünk a letelepedési kvótáról, de a kampányidőszakban ez az egyetlen menekültpárti anyag, ami több százezer háztartásba eljut. Míg a baloldali pártok a szavazástól való távolmaradás mellett érvelnek.

http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/08/20/az_ikea_tokosebb_mint_a_magyar_baloldal

 

 

Orbán Viktor holtversenyben a második legkorruptabb vezető az egyik korrupciófigyelő szervezet szerint

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=H8mGMjBsEEw

Rétvári Bence: Mindenki életét meg akarjuk lopni

 

https://www.youtube.com/watch?v=wO9KezYFjSw

A fidesz nőkhöz való viszonya-iszonya(t)

 

 

https://www.facebook.com/245315675667043/photos/536309819900959 ,,A fidesz legnagyobb ellensége a gondolkodó ember.”

 

https://www.facebook.com/245315675667043/photos/a.245325092332768.1073741827.245315675667043/533893850142556/?type=3

Meg kell mindenáron akadályoznunk a baloldal győzelmét, mert azok visszaállítják a demokráciát, megszüntetik a trafik és földmutyit, a köztévében képesek lesznek objektív híreket mondani. Még a végén a szegényeket támogatják a gazdagok rovására, a fejlett nyugat újra tárgyalni fog az országunkkal. Mi lesz a közgéppel, meg a stadionokkal? Utánanéznek a Simicska birodalomnak, meg az én vagyonomnak is. Na azt már nem.”

 

 

 

http://kettosmerce.blog.hu/2015/08/28/mikor_rendel_el_a_fidesz_valsaghelyzetet_peldaul_a_tomeges_korrupcio_miatt

 

 

 

Orbánék mindenkit lehúznak a posványba, aki közel kerül hozzájuk, ezért tisztességes ember semmilyen közösséget nem vállal velük.

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/07/26/orbanek_mindenkit_lehuznak_a_posvanyba_ezert_nincs_veluk_bratyizas

 

 

Szorul a hurok...Szerintetek? ! Lehet lemondanak onszantukbol?Vagy Brusszel intezi el nekunk?!

Nagy bukta lehet a sok mutyiból. Óriási baj van: Brüsszel teljesen elzárhatja Magyarország elől a pénzcsapot. Az Európai Bizottság szakértői most állítanak össze egy jelentést

https://www.facebook.com/groups/709908225754219/?multi_permalinks=1110287805716257&ref=notif&notif_t=group_highlights&notif_id=1475633584328995

 

 

 

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/nehany-szavas-parbeszed-ami-pontos-kepet-ad-a-fideszes-mutyivilagrol/301583

 

 

A hatalom azzal akarja elvonni kudarcairól a magyarok figyelmét, hogy hazugságokat terjeszt Soros Györgyről. Ez az igazság, amit nem akar elmondani a magyaroknak: https://www.georgesoros.com/rebuttal-hu

https://www.facebook.com/OpenSocietyFoundations/videos/741700606028333

 

 

A hazug, lejárató, mutyi, a civil szervezeteket rendőrökkel zaklató, szemét ,,magyar”  fideSS kormány-nak.

Soros György válaszol a hatalomnak, amely hazugságokat terjeszt az általa képviselt értékekről és az Alapítvány munkájáról. https://www.georgesoros.com/rebuttal-hu/

https://www.facebook.com/OpenSocietyFoundations/videos/10155884853894921

 

 

https://nepszava.hu/cikk/1147467-soros-exkluziv---a-gyuloletkeltes-kudarca?utm_source=facebook.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=osffb

A kormány azt szeretné elhitetni önökkel, hogy én a magyar nép ellensége vagyok….

A propagandakampány másik eleme a nyílt társadalom értelmének, jelentésének szándékos kiforgatása volt…

Jól emlékszem arra, amikor a második világháború idején egy népcsoportot okoltak Európa problémáiért. A történelem mély, nem gyógyuló sebeket hagyott, amelyeket most újra felnyitottak.

A propagandakampány igazi célja a gyűlöletkeltés, hogy ezzel fordítsák el az emberek tekintetét mások szenvedéseiről….

 

soros-ellen--mikozben-soros-tamogat.jpg

 

Állítsuk meg a Dunát! Külföldről folyik! STOP DUNA!!!

https://www.facebook.com/garaczilaci/photos/a.144052742608041.1073741828.144014959278486/619954751684502/?type=3

 

 

https://www.facebook.com/HirHatar.ujsag/photos/a.1415247358723188.1073741828.1402570206657570/2017681645146420/?type=3

polbaaa3.jpg

 

gősségi, ügyeleti esetekben is Miskolcra kell menni a beteg gyerekekkel.

 …

http://pestibulvar.hu/2018/02/24/bekovetkezett-amitol-mindenki-felt-de-remelte-hogy-elkerulheto/

 

Lázár János ijedtében olyat tett, ami még Fideszes körökben is gyomorforgató

 

Lesújtó jelentés Orbánról, ebből a társaságból nincs visszaút

polbaaa2.jpg

A teljes jelentés elérhető itt.

http://pestibulvar.hu/2018/02/25/lesujto-jelentes-orbanrol-ebbol-tarsasagbol-nincs-visszaut/

 

 

polbaaa1.jpg

Források: http://ridikulmagazin.hu/cikk-a-boldogsag-eletmodvaltast-kovetel.htm

http://24.hu/kultura/2017/11/02/a-magyarok-kivaloan-tudnak-kritizalni-de-ennek-nem-kell-igy-maradnia/

            http://feelingmagazin.hu/boldogsagbomba-avagy-beszelgetes-paul-pahil-nemzetkozi-optimalitas-coach-al/

 

!!! :) BOLDOG GYERMEK = BOLDOG FELNŐTT :), ezt vallom már régóta, s ezért nagy élmény az ilyen felszólalást olvasnom, amit Emőke írt. Mert tudom hogy általa is egyre többen vagyunk, s még még többen leszünk. ....Egyre többen vagyunk, akik felemeljük a hangunkat, mert kiállunk a gyermekek lelki-testi-szellemi egészségéért, s teszünk a jobb, még jobb, még szebb jövőért!!! :) Örülök, hogy egyre többen csatlakoznak, szót emelnek, hogy boldog, lelkileg-szellemileg és testileg egészséges, megbecsült, szeretetben gazdag, energikus gyermekeket neveljünk, növeljünk, s legyen részük a gyermekeknek az igazán jóban, boldogságban, értékekben, életre tanulásban, pozitív-kellemes élményekben, pozitív példákban, s ezáltal boldog, lelkileg-szellemileg és testileg egészséges, megbecsült, szeretetben gazdag, energikus felnőttek lesznek, akik magasabb tudatszinten lesznek, ami kell, a jobb, még jobb, még szebb belső és külső világhoz.!!! :) Újabb kis földi mennyország ez nekem...a csodás jövőkép miatt WOWW

https://www.facebook.com/molnar.jozsef.3557/posts/1569826489749978

https://www.facebook.com/katalin.hegedus.35/posts/1403980526337447

Egy középiskolás lány jól kiosztotta az Oktatási Hivatalt!
Emőke keményen beolvasott a kormánynak!

Egy középiskolás lány úgy kiosztotta az Oktatási Hivatalt, hogy Balog Zoltánnak torkán akadt a kaviár

Finszter Emőke eléggé berágott az Oktatási Hivatalra – tegyük hozzá, teljes joggal.

Gondolatait a Facebookon tette közzé: a kedd esti posztnak már több mint 8000 lájkolója van.

 

elloptak-es-szetcsaltak-milliardokat-nyeltek-le-az-allami-erdok.jpg

 

 

Állítsuk meg a Dunát! Külföldről folyik! STOP DUNA!!!

https://www.facebook.com/garaczilaci/photos/a.144052742608041.1073741828.144014959278486/619954751684502/?type=3

 

 

Orbán nagyon fél, mondja a pszichológus - A rezsim bukása után kiderül, hogy Sancho Panza királyságában éltünk.

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/sancho_panza_kiralysaga

 

 

https://www.facebook.com/gondolkodok/photos/a.455901087947964.1073741828.455897077948365/808519582686111/?type=3&theater ,,Nesze nyugdíj kiegészítés! De rám szavazz ám!”

 

b1.blog.hu/2016/04/21/ezzel_gyakorlatilag_beismertek_hogy_ket_eve_csaltak_a_valasztason?dashboard_position=19756582 

A parlamenti választásokon még találtak érvet a külföldön dolgozó magyarok és a határon túliak megkülönböztetésére. Ez már nem áll.

Bajosabb lesz Londonból vagy Brüsszelből üzenni Brüsszelnek, mint Erdélyből. Az október 2-i kvótanépszavazáson ugyanazok a szabályok érvényesek ugyanis, amelyek a parlamenti választáson: míg a főként a szomszédos országokban élő kettős állampolgárok levélben is voksolhatnak, addig a több százezer, magyarországi lakcímmel rendelkező, ám külföldön tanuló vagy dolgozó polgár csak a külképviseleteken. A nagyvárosokban élőknek ez csak sorban állást jelent, azoknak viszont, akik olyan helyen laknak, ahol nincs követség vagy konzulátus, általában nem keveset utazniuk­ is kell, ha szavazni akarnak. Az amerikai kontinensen és Ausztráliában akár több ezer kilométert is.

 

a-fidesz-egyik-facebook-katonaja-elmeselte--milyen-virtualis-hadsereget-hozott-letre-a-part.jpg

 

Dragomán György:

Szabad embereket nevelni

polbaaa4.jpg

http://www.kossuth.hu/hirek/olvas/3739/szabad-embereket-nevelni

 

 

Napi KÉPmutatás - Obama ételt oszt…Orbán ételt oszt (sajnos ilyen képet nem találtunk) https://www.facebook.com/HirHatar.ujsag/photos/a.1415247358723188.1073741828.1402570206657570/1533879033526686/?type=3

 

 

,,A megkülönböztetést sokan a parlamenti választások alkalmával is igazságtalannak tartották. A panaszokat azonban az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Alkotmánybíróság is elutasította.

A strasbourgi bíróság arra hivatkozott: mivel a két csoport szavazati joga eltér (a határon túliak csak a pártlisták közül választhatnak, míg a hazai lakcímmel rendelkező, de külföldön boldoguló állampolgárok az egyéni jelöltek közül is), elfogadható, hogy a voksolási lehetőségeik is különböznek."

 

Svédország bekéreti a magyar nagykövetet a menekültek miatt

Morgan Johansson, Svédország migrációs ügyek minisztere közölte: Magyarország a területén regisztrált menedékkérők fogadásának elutasításával megszegi a dublini egyezményt, amelyhez csatlakozott, és amely lehetővé teszi, hogy a tagországok visszaküldjék a menedékkérőket abba az európai uniós tagországba, amelybe először beléptek.

 

 

https://www.facebook.com/napiszarvideok/photos/a.1413843335494542.1073741828.1412450318967177/1768436860035186/?type=3&theater

 

 

http://hvg.hu/itthon/20160528_Zuckerberg_remeg_betamadta_a_Facebookot_a_COF

 

Ferenc pápa: A hazug újságírás maga a terrorizmus

http://444.hu/2016/09/23/ferenc-papa-a-hazug-ujsagiras-maga-a-terrorizmus

        Rényi Pál Dániel

 

A keresztény egyházfő szerint az olykor teljes népességeket megbélyegző, sztereotipizáló újságírás annyira romboló hatású, hogy a terrorizmus egy formájának is nevezhető.

 

 

A pápa erről az olasz újságírók szövetségének vezetői társaságában beszélt Rómában, ahol azt is hangsúlyozta, hogy a riportereket ma különösen nagy felelősség terheli, mert az embereknek soha nem látott mennyiségű információ között kell eligazodniuk.

 

"Pletykákat híresztelni a terrorizmus egy formája. Ma már szavakkal is meg lehet gyilkolni valakit, és ez különösen igaz az újságírókra, mert az ő szavaik sokakhoz elérnek" - mondta az egyházfő.

 

Olaszországban virágzik a politikailag motivált, lejárató újságírás, ami gyakran nem kíméli a magánéletet sem - Ferenc pápa valószínűleg ezért tartotta fontosnak, hogy beszéljen a jelenségről, ami mintha Magyarországon is felütötte volna a fejét.

A bevándorlókkal rendre szolidáris és megértő egyházvezető a menekültellenes retorikáról, az iszlám megbélyegezésnek, a háborús szólamok használatának veszélyeiről is beszélt. Szerinte az újságírás

    "nem szabad, hogy félelmet keltsen az emberekben a háború vagy az éhség elől menekülőkkel szemben."

(Guardian)

 

 

 

·  "Migránshelyzet női szemmel" - címmel tartott konferenciát egy kormányközeli civil szervezet, ahol főleg férfiak mondták el, mit kell gondolni a migránshelyzetről női szemmel.

 

·  Bicske polgármestere pedig a sétálóterrorizmusról mesélt.

"Miket tapasztalhattunk mi? Az utcán, ahogy járunk, ezek az emberek egyszercsak mögénk érkeznek. Sokkal nagyobb lendülettel közlekednek, mint mi. Biztosan nagyon sokan láttak olyan képkockákat a híradásokban, hogy hogyan ugrálnak ki ezek az emberek a csónakokból, amikor partot érnek. Honnét tudják, hogy ott már szárazföld van a lábuk alatt, amikor közelednek a szárazföld felé? És hogyan tolják azokat a csónakokat? Biztos, hogy valahol ezt megtanulták, hogy hol ugorhatnak ki, ahol csak addig ér a víz. Illetve ezek fiatal, huszon-harminc év körüli férfiak elsősorban. Amikor egy ilyen csoport utolér Bicskén egy sétáló párt, mindenki megijed. És szerintem bármelyikünk, ha hirtelen körbeveszi őket 15-20 ember. És abban a pillanatban, amikor utolérték őket, a lendületet nem viszik tovább, hanem átveszik azt a lendületet, amivel mi sétálunk az utcán."

- foglalta össze nagyon részletesen Pálffy, aki szerint bárki, aki ebbe a helyzetbe belekerül, csak arra tud gondolni, hogyan tudna menekülni innen

http://444.hu/2016/09/20/tul-gyorsan-setalo-majd-hirtelen-lelassito-menekultek-terrorizaljak-a-lakossagot-bicsken

 

http://magyarnarancs.hu/elso_valtozat/seta-es-csonak-100892

 

A kormány pont azt csinálja az igazságszolgáltatással, amit autoriter rendszerekben szoktak

Az autoriter rendszerekben jellemző az a munkamegosztás, hogy úgy biztosítják a bíróságok függetlenségét, hogy a jelentős ügyeket kiszervezik alóluk

 

http://444.hu/2016/09/22/a-kormany-pont-az-csinalja-az-igazsagszolgaltatassal-amit-autoriter-rendszerekben-szoktak

 

 

 

Amióta megírtuk G., a magyar újságíró történetét, akit felkeresett a titkosszolgálat, és magánélete részleteinek felhasználásával akarták rendszeres titkos együttműködésre rávenni, két fontosabb fejlemény történt. A belügy (BM) még a cikk megjelenésének napján hibátlannak nevezte a saját munkáját. Az ügyet pedig zárt ülésen tárgyalta a parlament nemzetbiztonsági bizottsága. Nem tudjuk, itt pontosan mit hangzott el, de a BM elismerte, hogy “valami történt”, a bizottság fideszes többsége viszont leszavazta a tényfeltáró vizsgálat elindítását.

 

A kormány szerint azok, akik nem szeretnék, hogy mondvacsinált okokból bármilyen törvényt fel lehessen függeszteni, a terroristákkal vannak.

Dömötör Csaba, a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára tudott így érvelni a legújabb alkotmánymódosítás mellett.

Részletek: http://444.hu/2016/01/24/a-kormany-szerint-azok-akik-nem-szeretnek-hogy-mondvacsinalt-okokbol-barmilyen-torvenyt-fel-lehessen-fuggeszteni-a-terroristakkal-vannak

 

Törvényt sért és trükközik a kormány a jövő évi költségvetésben

Annak ellenére adnak egy csomó pénzt a Kliknek, hogy állítólag megszüntetik. Átlátszó ügyeskedés a számokkal, nyílt törvénysértés, magyar adóparadicsom és egyéb szépségek.

Részletek: http://444.hu/2016/04/27/torvenyt-sert-es-trukkozik-a-kormany-a-jovo-evi-koltsegvetesben

 

Megírták a törvényt, amivel meg lehet majd törni a kisvasútra fújó etyekiek ellenállását

Seszták Miklós egy jó nagy salátatörvényt terjesztett a parlament elé „a közlekedéssel összefüggő egyes törvények módosításáról” címmel. Az 52 oldalas törvénymódosítási sorozatban egészen érdekes dolgok lapulnak.

Egy közlekedési salátatörvénybe rejtették el a nyomvonalak kijelölésének új szabályait. Felgyorsítják a kisajátításokat, és 30 évre titkosíthatják a műszaki adatokat.

Könnyű lesz műszaki adatokat titkosítani

Például „a közforgalmú vasúti járművek biztonságos üzemeltetésével közvetlenül összefüggő műszaki adatok” 30 évre titkosíthatóak lesznek.

Ez azt jelenti, hogy a HÉV, a metrók, a MÁV, a GYSEV és a kisvasutak helyzetéről sokkal nehezebb lesz adatokat szerezni. Nem biztos például, hogy ezentúl tudni fogjuk, hogy a felújítási, karbantartási munkák mennyibe kerülnek, mert nem biztos, hogy tudni fogjuk, hogy pontosan mit kellett megépíteni.

http://444.hu/2016/11/06/megirtak-a-torvenyt-amivel-meg-lehet-majd-torni-a-kisvasutra-fujo-etyekiek-ellenallasat

 

 

 

 

A rendőrség felfüggesztette a nyomozást a Gulyás Márton ujját törő verőember ügyében

A kormány politikai ügyeiben eljáró kopaszok továbbra is sérthetetlenek.

 

 

Kéne az olimpia? Magyarország erősödik! Két hete nincs fűtés és meleg víz a váci mentőállomáson, az ott dolgozók -12 fokra ébrednek reggel. A mentősöknek PB-gázzal kell fűteni, erről posztolt az egyik ott dolgozó nemrég. Január elején mindkét kazán elromlott, de azóta csak az egyiket sikerült megjavítani, így az állomásnak csak az egyik részét fűtik.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1407792155906422&set=a.669914723027506.1073741827.100000269530128&type=3&theater

„Orbán Viktor dolgozószobájára 4 milliárd jut, de szociális tűzifára nincsen 3 milliárd forint”

polbaaa5.jpg

Forrás és a teljes cikk: http://magyarnarancs.hu/belpol/orban-viktor-dolgozoszobajara-4-milliard-jut-de-szocialis-tuzifara-nincsen-3-milliard-forint-102277

 

 

Ez a rövid cikk mindent elárul a Fideszről!

2017. január 21. 14:48

Az alábbi két hír közötti hatalmas kontraszt, tökéletesen jellemzi a Fidesz kormányzását. A napra pontosan egy év elteltével megjelent két információval semmi mást nem tettünk, csak egymás alá illesztettük. Nem hisszük, hogy bármilyen kommentárra szükség lenne...

1.

Az RTL Híradó információja szerint (2017. 01. 20.) saját ágyában hűlt ki, így halt meg egy kisfiú Székesfehérváron. A 11 éves gyerek holttestét január 9-én találták meg, az ügyben teljes a hírzárlat. A rendőrség csak annyit erősített meg, hogy nyomoznak. A híradó úgy tudja, a cukorbeteg kisfiú anyjával szerény körülmények között élt.

A környéken élők sokszor segítettek nekik tüzelővel, étellel.

2.

Megjelent a Magyar Közlönyben (2016. 01.20.), hogy Orbán Viktor már alá is írta azt a kormányhatározatot, miszerint a kormány az Eximbankon keresztül 25 millió dolláros segélyhitelt ad Mongóliának. Kérdés, hogy a segélyhitelre mi szükség van, hiszen a mongol gazdaság már vagy 10 éve jól teljesít, 2014-ben 7,8 százalékos volt a GDP-növekedés.

 

Azt hisszük, itt valami nagyon nem stimmel a fejekben...

http://sztarklikk.hu/kozelet/ez-a-rovid-cikk-mindent-elarul-a-fideszrol/317010

 

,,De most komolyan ezen is úgy túl leszünk mint oly sok más szemét dolgon?!
Meghalt egy gyermek! Kihűlt a saját otthonában!
Éheztek és fáztak!
Ebben a szemét országban nem lehet segítséget kérni, mert félnek az emberek, félnek már mindentől!
Félnek az anyák, hogy elveszik a gyereket! Nem fenyegetni kell a családokat, hanem segíteni! Ha a sok civil meg tudja oldani akkor a hivatalos helyek miért nem?! Miért nem segítenek?
Könyörgöm minek kell még történnie? Ez nem elég? Eddig nem volt elég."

 

 

Így alázza a szegényeket Orbán Viktor házi politológusa

2016. december 28. 14:18

Kiszelly Zoltán politológus egy blogoldalon fejtette ki gyalázatos véleményét.

A kormányzati kommunikációs gépezetet ismerve szinte biztosak lehettünk abban, hogy a karácsonyi Blaha Lujza téri kígyózó embersorra - amelynek képei bejárták a magyar médiát - hamarosan érkezik valamiféle reakció.

Nem kellett sokat várnunk, bár annak alpárisága még az eluralkodott bunkó közbeszéd ellenére is meglepő.

"Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1 százalék érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni" - írta a Mozgástér blogon Kiszelly Zoltán.

A politológus arra reagált, hogy karácsonykor a budapesti Blaha Lujza téren voltak, akik nyolc órán át álltak sorba az ételosztáson.

A 444.hu emlékeztet: Kiszelly idén 6,9 milliót számlázhatott a Miniszterelnöki Kabinetirodának

http://sztarklikk.hu/kozelet/igy-alazza-a-szegenyeket-orban-viktor-hazi-politologusa/313027

Amikor szégyen lesz, hogy fideszes voltál

http://europakavezo.blog.hu/2017/01/22/amikor_szegyen_lesz_hogy_fideszes_voltal

 

Tizenhárom alaptétel a Fidesz kommunikációs zsebkönyvéből

Habony Árpád vagy Rogán Antal nem csinálnak semmi eredetit, amikor a Fidesz kommunikációját navigálják. Pusztán olyan alaptételeket tartanak tiszteletben, melyek már beváltak a világ más tájain. Főbb üzenetei elférnek egy nem túl vaskos kiadványban, így még Németh Szilárd is bemagolhatja egy hét alatt. Ha valaki pragmatikusan közelít a politikai kommunikáció témaköréhez, akkor egyértelművé válik számára, hogy bizonyos törvényszerűségek ugyanúgy működnek Bolíviában, Kongóban, Türkmenisztánban vagy Magyarországon. Következő összeállításunkban tizenhárom ilyen tételt sorolunk fel, némi kiegészítéssel fűszerezve.  

1. Mindig találj magadnak új ellenséget, és igyekezz azt démonizálni a közvélemény előtt!

A Fidesz kommunikációs csipetcsapata gyakorlatilag a nap 24 órájában kutat új, lehetséges ellenségek után. Hihetetlen széles a tárháza a lehetséges ellenségeknek, ám azért arra ügyelniük kell, hogy ne mossák össze a megtámadni kívánt és megnyerni kívánt csoportokat. Nem lehet például általában hadat üzenni a nyugdíjasoknak, mert igen sokfélék az idős emberek szociális helyzet, iskolázottság és politikai identitás szempontjából. Az egyházak közül is csak néhányat támad a kormány, a többségüket ugyanakkor meg kívánja nyerni magának a cél érdekében. A civilek közül is csak háromra vetette ki a hálóját, ugyanakkor több tízezer ilyen szervezet van az országban. Az biztos, hogy a választásokig még nagyon sok ellenséget fognak találni és levadászni a kormány kommunikátorai.

2. Soha ne az értelemre, csakis az érzelmekre apellálj!

Ismert törvényszerűség - amit már tudományos kutatások is igazoltak -, hogy az érzelmek mindig jobban hatnak az emberek ítéletalkotására és döntéseire, mint az értelem. Ezért működött jól a menekültellenes kampány, hiszen az emberek biztonságérzetét mesterségesen is rombolta a kormány kommunikációja. Az érzelmek arra ösztönzik az embereket, hogy minél több dolgot tegyen meg a saját biztonságuk érdekében, így lehetett démonizálni azokat a menekülteket, akik csak áthaladni szerettek volna az országon. Ez pörgeti leghatásosabban a pávatáncot.

3. Bármekkora képtelenséget állítasz, ha elég sokszor ismételgeted a médiában, előbb utóbb igazságnak fog tűnni.

Szintén a menekültválság volt erre a legjobb példa. Az ide érkező migránsok nem akartak itt élni, mégis kioktatta a kormány arról őket, hogyan kell viselkedniük, és miket nem vehetnek el tőlünk. Azt is ezerszer elharsogta a kormány kommunikációs gépezete, hogy Magyarország jobban teljesít, meg erősödik, pedig a tények nem ezt támasztják alá. Ám, minél többször mondanak el valamit, annál valószínűbbnek tűnik.

4. Soha se hosszú távra tervezz, csakis a rövid távú célokra koncentrálj, mert azok szolgálják az érdekeidet!

Az Orbán-kormány ezt a szabályt maradéktalanul betartja. Nem indít nagy és széles társadalmi csoportokat érintő reformokat, mert azok csak hosszútávon hoznának kézzel fogható eredményt. Ugyanakkor ezek fájdalmas lépések lennének, népszerűségvesztéssel járnának. Ehelyett van olimpiai pályázat, meg stadionépítési program, és államosítás melyek rövid távon hasznot, népszerűséget hoznak, hosszú távon viszont kiszámíthatatlanok a következményei. Egyetlen cél lebeg a szemük előtt: a közbeszéd uralása, így élen maradni politikai toplistákon. Ez biztosít lehetőséget arra, hogy nagy mennyiségű közpénz jusson kormányhoz közeli oligarchákhoz.  

5. Ne bonyolítsd túl a dolgokat, sőt, butítsd le a tényeket minél jobban, mert különben nem ér el az üzeneted a választókhoz!

A magyar ellenzék nagy baja, hogy ezt a nagyon egyszerű tételt csak rendkívül nehezen tette magáévá. A Fidesz már a ’90-es évek közepe óta az alacsonyan iskolázott választók szája íze szerint kommunikál, így üzenetei célba jutnak lakosság többségénél. Lényegében úgy beszélnek összetett politikai ügyekről, ahogy azt Derekegyházán a sarki kocsmában szokás. A Fidesz ezért erős a kis lélekszámú településeken, és ezért nem képes hosszasan uralni a nagyobb városokat, főleg Budapestet. A Fidesz azért is fél a Jobbiktól, mert a vidéket épp olyan populista módon szólítja meg a másik jobboldali párt, mint ők.

6. Ne akard meggyőzni azokat, akik soha nem szavaznának a Fideszre, koncentrálj azokra, akik biztos támogatói a kormánynak, és akik meggyőzhetőknek tűnnek!

A Fideszben tudják, hogy a nagyvárosi értelmiség, a hagyományosan baloldali érzelmű munkásság és az egzisztenciálisan ellehetetlenített alsó középosztály egy része soha nem fogja támogatni őket. Nekik csak közvetve dobnak néha valami csontot, ám a stabil fideszes szavazótábort mindenféle kommunikációs akciókkal igyekeznek lázban tartani. Ügyelnek arra, hogy a látszólagos stabil többség ellenére fenyegetve érezze magát a párttagság és a fideszes szavazó egyaránt, és behúzzanak olyanokat is ebbe a táborba, akik nem tudatos választók, de némi adományért cserébe hajlandóak támogatni a kormányt, noha vannak sérelmeik bőven.

7. Ne engedd, hogy a különböző társadalmi csoportok szolidárisak legyenek egymással, inkább azt érzékeltesd, hogy ha hagyják veszni az egyik csoportot, a többiek megúszhatják!

A társadalom atomizálása olyan kommunikációs eszközökkel érhető el, melyek különböző témák kapcsán szembefordítják az értékrendek, szakmák, életkor, szociális helyzet, képzettség alapján tagozódó csoportokat. Az Orbán-rendszer nagy ellensége a szolidaritás, hiszen, ha egyszerre vonulna utcára több tízezer ember, és ezek a demonstrációk sűrűsödnének, az megrendítené a hatalmukat. A kormány mindig azt sugallja, hogy aki néma marad, az megúszhatja, ám a gyakorlat ezt nem igazolta. A rendszer lényege ugyanis az, hogy senki sem úszhatja meg.  

8. Ha támadják az egyik emberedet, soha ne hátrálj ki mögüle azonnal! Ha valaki már túl kínos a kormány számára, csak később, szép csöndben kell eltávolítani!

Még Martonyi János ex-külügyminiszter mondta az azeri baltás gyilkos kiadatása kapcsán, hogy egy kormánypárti politikusnak soha sem szabad akkor távoznia, amikor az ellenzék ezt követeli. Nagy igazság, ő tényleg később távozott. Orbán Viktor szemében a gyengeség jele, ha egy botrány kapcsán egy embere nyíltan elbukik. Ezért hagyta meg posztján, például Rogán Antalt, noha ezeregy indoka lett volna az elmozdítására.

9. Soha ne ismerd el, ha tévedtél, vagy hazudtál! Ha valami sumákoláson érnek, akkor beszélj mellé, hogy időt nyerj! Aztán úgyis elfelejtik az egészet.

Erre klasszikus példa Matolcsy (áldott karácsonyt kívánok) György klasszikus mondata: Blöff, blöff, blöff. Vívónyelven szólva: támad, és visszaszúr. A sumákolás lett ezért az Orbán-rendszer egyik legismertebb védjegye.

10. Mindig tartsd fenn a demokrácia látszatát, de közben hangsúlyozd, hogy a jelenlegi kormánynak nincs valós alternatívája!

A Fidesz nagy trükkje, hogy lassan a baloldali és liberális szavazókkal is elhiteti: nincs alternatívája Orbán Viktornak. Ezt lényegében azzal érik el, hogy minden komolyan vehető ellenfelet célkeresztbe állítanak, és így vagy úgy elveszik a kedvét attól, hogy versenybe szálljon a miniszterelnökségért. Több alternatívája is lenne a jelenlegi miniszterelnöknek, ám az érintettek tudják, a kormánypárt kommunikációs gépezete ledarálja őket, mielőtt valós kihívóként tűnhetnének fel a porondon. Korábban Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, majd Vona Gábor esett áldozatul ennek a karaktergyilkosságnak, most Botka László jöhet, ha hivatalosan is ő lesz a kihívója Orbán Viktornak.A Fidesz vezetőjének mítosza ezért rengeteg kárt okoz az ellenzéknek. 

11. Mindig dobj a népnek egy csontot, ha már nagyon elégedetlen!

Ez a csont akár lehet gumiból is, és olykor szimbolikus gesztusokkal is beéri a nép. Jó példa erre a mostani minimálbér-emelés és áfacsökkentés. Érzékelhető hatása alig lesz, ám a kormányzati kommunikáció az egekig magasztalja a nép jótevőit. Ilyen volt a rezsicsökkentés is, de úgy tűnik a kormány nem olyan lelkes ebben az ügyben, amikor már államosított szolgáltató cégeknek kéne ezt véghez vinniük. A tudatos választópolgár nem nyalja be az ilyen szemfényvesztést.A magyar választó azonban általában nem tudatos, hanem ösztönös. 

12. Mi, magyarok mindig tehetséges, kicsi nép vagyunk, ezért akarnak bennünket mindig támadni a nagyobbak és tehetségtelenebbek. A kormány mindig azonosuljon a néppel a szavak szintjén!

Orbán Viktor előbb tematizál, aztán sematizál. Bővebben: Bedobja a témát, aztán úgy tesz, mintha a magyar nép ugyanolyan emberekből állna, melyek közül ő csak egy, igaz a legbölcsebb. A "Nyomják Krahácsot" szellemiség mindig bejön a magyaroknál, mert szeretjük azt hinni, hogy minket mindenki utál. Ebből annyi igaz, hogy mi mindenkit utálunk, ha a kormány erre ösztönöz bennünket.És képesek vagyunk mások bűneit megbocsátani, ha a kormány ezt kéri. Lásd: Oroszország

13. Ha bírálják a kormányt, hogy stadionokat és kisvasutakat épít, akkor még több stadiont és kisvasutat kell a népnek adni.   

Ezt a tételt Orbán Viktor kereken ki is mondta, amikor támadták a felcsúti kisvasúttal. Ennek a levét isszák most a bicskeiek, akik valószínűleg nem ússzák meg, hogy meghosszabbítsák a nyomvonalat a településükig. Egyébként a stadionépítés sem folyhat örökké, mert lassan minden település kap egy új focipályát, ahol kétezernél több ember él. Ha az Omega együttes minden másnap fellépne ezekben, akkor sem lehetne rentábilisan üzemeltetni a létesítményeket. Míg Finnország az ezer tó országa, addig mi az ezer stadion országa leszünk, ha ilyen lendülettel halad tovább a stadionok építése. Ahogy egy bölcs dakota mondta egyszer: "Ha fellázad a néped, igyál egy korty tüzes vizet, és fogd rá a nyuszira."

http://szeka.blog.hu/2017/01/20/tizenharom_alaptetel_a_fidesz_kommunikacios_zsebkonyvebol

 

 

Mondja már meg valaki, hogy Tállai András hogy lehet még mindig a NAV elnöke!

 

 

Szert Boglárka kirúgása a legjobb példa arra, mitől bűzlik igazán ez az ország

 

 

http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/12-tanar-hagyta-ott-a-tatabanyai-bardos-gimnaziumot-a-fideszes-igazgato-miatt-682685?utm_source=nso&utm_medium=ottboxcikk&utm_campaign=ott

 

 

Érvényes pályázatot nyújtottak be, a kollégák is mögéjük álltak, mégsem nevezték ki őket igazgatónak. A kockás ing lehet az ok.

 

http://nol.hu/belfold/tiltakoztak-nem-is-lettek-igazgatok-1628197?utm_source=automotor&utm_medium=ottboxcikk&utm_campaign=ott

 

 

A Fejér megyei földek kétharmadát vihették a csókos nagybirtokosok

Állítólag az volt a cél, hogy az állami földek árverésén a helyi kisebb gazdák járjanak jól. Ángyán József részletesen elemezte a Fejér megyei földárverést, és ennek az ellenkezőjét állapította meg. Csoda: Nem Mészárosék nyerték a legtöbbet!

 

 

Eljött hát ez is. Tudtuk, hogy bekövetkezik, egyértelmű volt az előzményekből. Csak az volt a kérdés, mikor és milyen módszerrel nyúlja le Viktor az igazságszolgáltatást is.Most kiderült: sunyin, ahogy szokták. Meg fogják tudni magyarázni az őket hatalomban tartó agyhalottaknak, hogy ez jó, meg hatékony, meg van ilyen máshol is, szó nincs rossz szándékról, ennek ellenkezőjét csak a csecsein nullhuszonnégyben migráncsokat melengető Brüsszel, meg a levitézlett , Soros-pénzen tengődő magyar ellenzék mondja. Miközben minden írástudó és írástudatlan a Bayer-ügyön rugózik, talán észre kéne venni gyorsan, hogy ez most sokkal fontosabb, sőt a legfontosabb.

A közelmúlt nagy fideszes lopásai és egyéb ganéságai azért derülhettek ki, mert a bíróságokat még nem tudták maguk alá gyűrni. Bassza meg, alig pár hete írtam ezt:A fő tanulság ebből is az, hogy céljaik eléréséhez minden eszközt igénybe tudnak venni és igénybe is vesznek. Az állami szervek a banktól az adóhatóságon át a vagyonfelügyelőig fideszes füttyszóra működnek, az egyetlen szerencse, hogy a bíróságokat továbbra sem tudták lenyúlni, azok maradtak a jogállam utolsó bástyái. Aki az elmúlt években ellent tudott állni a fideszes lopodának, az szinte kizárólag bírósági úton tudta ezt megtenni, minden mást már a fiúk irányítanak.
Na most ezt is megoldják. Ha összejön, ezentúl azt, ami kínos lehet nekik, a saját kis talpnyalók által működtetett saját kis bíróságok fogják tárgyalni. Ami eddig kiderült, az többé nem fog. Ha ez elgurul, semmi sem akadályozza meg őket a további szabadrablásban és abban, hogy minden terhelőt eltitkoljanak. Ha tud valaki valami frappánsat a helyett, hogy most lövöldözik telibe röhögve az utolsó szögekkel a jogállam koporsóját, akkor írja meg.
Az ország morális állapotát illetően baromi fontos kérdés, hogy erre most megmozdul-e valami. Remélem igen, de félek, nem. Nyilván a nagy televanatököm masszának jobban fájt az internetadó, mint a demokratikus jogrend felszámolásának utolsó lépése, de a picsába már, nem kéne esetleg az utcára menni? Meg valami vállalható alternatívának felállni? Ha ez 2018-ig nem jön össze, később sokkal, de sokkal nehezebb lesz megszabadulni a mai bandától. Frissítés: Lézer bejelentette hivatalosan is az új bíróságokat, nemzetközi példák, persze nem lesz csókos, az igazság érdekében, stb. Lesz ötpárti egyeztetés, de ne örüljünk, ez kényszer, mert sajna elkéstetek fiúk, a cucc kérharmados. Na majd meglátjuk, ki szavazza meg velük. /Orbanisztán,2016.08.25./Hakapeszi Miki

 

 

 

Andy Vajna vett egy minisztériumot Rogán Antalnak!Érdekes fejleménye a hazai politikának, hogy a kaszinómutyinyertesével,az offshore-lovag
Andy Vajnával köztudottan jó kapcsolatot ápoló Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetiroda néven önálló tárcát kap. A lépés a súlyos feszültségekkel terhelt Fidesz belharcainak frontvonalaira világít rá: a Miniszterelnökséget vezető miniszter így már nem lesz felelősségre vonható nyílt ellenlábasának lépéseiért, ugyanakkor Rogán Antal nem beosztottként, hanem mondvacsinált miniszterként került hivatalosan is Orbán Viktor közelébe. Az intézkedés révén Orbán Viktornak így már két második embere is lesz, viszont az olcsóbb és takarékosabb állam terve továbbra is csak egy fideszes hazugság marad. A Jobbik előre érdeklődik, mi a kormány és a miniszterelnök terve Rogán Antal másik két barátjával: mikor nevezik ki Andy Vajnát kaszinó- és médiafelvásárlásért felelős miniszterré,
valamint Habony Árpádot
életművészügyekért felelős miniszterré?”http://444.hu/…/andy-vajna-vett-egy-miniszteriumot-rogan-an…

 

 

 

http://alfahir.hu/vona_orbannak_az_a_baja_hogy_elszokott_a_demokraciatol

Vona: Orbánnak az a baja, hogy elszokott a demokráciától

orban-elszokott-a-demokraciatol.jpg

 

 

http://ellenszel.hu/2016/12/18/puzser-robert-teljes-mellszelesseggel-nekiment-az-orban-kormanynak

Puzsér Róbert teljes mellszélességgel nekiment az Orbáni rezsimnek

 

 

Vádat emelt a Tolna Megyei Főügyészség a 2013-ban meggyilkolt dunaföldvári vállalkozó ügyében. A harmadrendű vádlott dunaújvárosi, volt fideszes önkormányzati képviselőt bűnpártolással vádolják, amiért részt vett a hulla eltüntetésében.

 

A bűn városa lett Siófokból?

rablásSiófokbetörés

Nyaralókat fosztogatnak Siófokon. A városban kevés a rendőr, mert a készenlétiseket a határra vezényelték.

Tucatnyi nyaralót károsított meg az elmúlt hetekben Siófokon és a városhoz közeli településeken egy bűnbanda - számol be a Magyar Nemzet. A rendőrség több ügyben nyomoz, bár a helyiek szerint a folyamat hagy maga után kivetnivalókat

 

Alföldi: Az én hazám olyan hely, amelyik nem rugdos bele a segítséget kérőkbe

http://444.hu/2016/09/22/alfoldi-az-en-hazam-olyan-hely-amelyik-nem-rugdos-bele-a-segitseget-kerokbe

 

 

Meggyőződésem, hogy az emberi faj többsége a tiszta ivóvizet, a természetes gazdálkodási gyakorlatokat, az állatokkal való etikus bánásmódot, a tisztességes béreket és munkaügyi gyakorlatot, valamint a környezetbarát és fenntartható termékeket választja - bármely opciót, amely nem károsítja sem a bolygót, sem a rajta élő lényeket - ha úgy érzi, hogy van választási lehetősége.

A jó hír az, hogy mindenkinek van választása. Megvan a képességünk, hogy támogassunk és ösztönözzünk egy olyan világot, melyben élni szeretnénk most ebben a pillanatban is. Minden egyes alkalommal, amikor pénzt költünk, egy szavazatot teszünk arra a típusú világra, amelyre vágyunk.

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/05/woody-harrelson-uzenete-melyet-az-egesz.html?m=1

 

 

,,Frankfurti Könyvvásár
A liberális Európa üzleti központja: bent rengeteg könyv és könyves üzletember a világ minden tájáról, kint rengeteg bringasáv és kerékpáros, meg rengeteg szemmel láthatóan nem német ember. És mindenki békességben van a másikkal.”

 

 

az-elmekontroll-alatt-allo-hitrendszer-altalaban-egy-olyan-ideologia.jpg

 

NBA: Tovább nem maradhatok csendben – Michael Jordan

Forrás: http://www.nemzetisport.hu/amerikai_sportok/nba-tovabb-nem-maradhatok-csendben-michael-jordan-2515613

Michael Jordan, a Chicago Bulls kosárlabdacsapatának legendája „Tovább nem maradhatok csendben” címmel közleményt jelentetett meg, amelyben elítéli az Egyesült Államokban történő rendőri túlkapásokat, illetve az azt követő erőszakot a rendvédelmi szervek dolgozóival szemben.

„Büszke amerikaiként, olyan apaként, fekete férfiként, aki érzéketlen erőszakos cselekmény következtében elveszítette az apját, mélyen elkeserít, hogy a törvény emberei ölnek afro-amerikaiakat, de az is, hogy gyáván, gyűlölettől vezérelve gyilkolnak meg rendőröket.”

„A szüleim úgy neveltek, hogy szeressem és tiszteljem az embereket, színtől, származástól függetlenül. Ez az ország jobb ennél, ezért nem maradhatok csendben” – írta Michael Jordan a közleményében.

 

http://444.hu/2016/11/05/egy-ketmilliardot-kereshetett-csetenyi-csaba-csak-a-kormanyzati-szerzodesek-idei-jutalekain

 

 

Vakmajom

augusztus 10., 19:22 ·

"A hisztérikus világkép zárt és tökéletes: megmagyaráz mindent, és igazol mindent, s mindaz, amit állít, s mindaz, amit előír, tökéletesen megfelel egymásnak. Minden stimmel benne. Csupán egyetlen hibája van. Nem azért stimmel benne minden, mert megfelel az igazi értékeknek és a való tényeknek, hanem azért, mert egy hamis helyzet követelményeit foglalja rendszerbe, és pontosan azt mondja, amit a helyzetben élő hallani akar. A közösségek életében az ilyen hamis helyzet és hamis világkép lassan tartós kontraszelekciót hoz létre: előtérbe hozza a hamis kompromisszumok embereit, az összegyeztethetetlen dolgokat összegyeztető formulák mestereit, a hamis realistákat, akiknek a realizmusa mögött valójában csak erőszakosság, ravaszság vagy csökönyösség van, s többek között előtérbe hozza azokat is, akikben a közösség hisztériája valamilyen egyéni hisztéria formájában is visszhangot talál, a másik oldalon viszont a helyzetet tisztán látó, tisztán megítélő egyéniségeket terméketlenségre szorítja, mert vészjeleik visszhangtalanul pattognak le a hisztériás világkép zártságáról és önmagának való elegendőségéről. A hisztérikus közösségekben mindig erősebb lesz a hamis önértékelésre való hajlandóság, maguk előtt be nem vallott tisztelettel néznek az életerős és feladataikkal szembenézni tudó közösségek teljesítményei felé, ugyanakkor ennek megfelelően kész örömmel fogadnak mindent, mi őket - lehetőleg a valóság rovására - felmagasztalja. Megjelennek a vágyak és a realitás diszkrepanciájának ismert tünetei: hatalmi túltengés és kisebbrendűségi érzés, jogcímekből való élni akarás és a valóságos teljesítmények értékének a csökkenése, a puszta siker mértéktelen tisztelete, a nagy elégtételek keresése és a nem létező dolgok hangoztatásának - magyarul propagandának - a mágikus erejében való hit. Minél több kudarc éri ezen az úton a közösséget, annál kevésbé lesz képes a kudarcok tanulságait a maga hasznára fordítani, s ezen a ponton jelenik meg a környezet behatásaira való hamis és aránytalan reagálás. A hisztérikus lélek keres valakit - vagy valakiket -, akikre minden felelősséget ráháríthasson, s magát minden felelősség alól felmenthesse: mumusokkal népesíti be maga körül a világot." (Bibó István: Az európai egyensúlyról és békéről, 1942-44, In: Bibó István összegyűjtött írásai 1., Kalligram 2016)

 

 

,,Hogy mire tanított minket ez az év?..Hogy még annál is több rejtett harag,düh,agresszió és gyűlölet lakozik embertársainkban (beleértve családot,hitvest.rokont,ismerőst)mint amit valaha is hittünk,hogy mikor bajban valóban ,vagy és kizárólag önmagadra számíthatsz,hogy továbbra is csak a pénz és az érdek az ami meghatározza főként az összes emberi kapcsolatot,továbbra is csak a képmutatás zajlik...hogy kormányunk még aljasabb és sunyibb módon taszítja nyomorba az országot,még aljasabb eszközökkel,mint eddig...De történt azért jó is : találtunk olyan embereket ,akik a szó szoros értelmében IGAZI BARÁTOK,akik talán kis szerencsével kiállnak majd mellettünk,ha baj van,van pár PÉLDAMUTATÓ EMBER itthon és világszerte aki EGYÜTTÉRZÉSBŐL ÉS EMBERSÉGBŐL JELES,szándékosan nem írtam neveket,aki magára ismer,úgyis tudja majd.Boldogabb Új Évet Magyarok!”

 

http://offforever.blog.hu/2012/05/09/ezt_is_megszavaztak_120_ev_utan_megszunt_magyarorszagon_a_tarsadalombiztositas?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

 

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/hazank-hosei-dij-_akikre-buszkek-lehetunk_.html

Vagyunk mi magyarok pedig olyan jók, mint bárki más, simán elérhetünk bármit, hiszen már eddig is rengeteg felfedezés, kiváló munka fűződik hozzánk, de valakik elhitetik, hogy nekünk a kevés is elég, a gyenge minőség is elég. Ezen változtatni kell, s ezek az ,,elhitetők” , helyett kiváló, tehetséges vezetőket kell előtérbe hozni. Isten nem teremtett határokat sem az országok között, sem az emberi lélekben. Egyszerűen jó, kiváló minőségi nevelés, fejlesztés kell. Kellenek a pozitív, inspiráló hatások, példák, és különlegesen jó, pozitív, szolidáris, munkájukat kiválóan, jó minőségben végző, nagyon jó vezetők, nők, férfiak. ,,Hass, alkoss, gyarapíts: s a Haza fényre derül.”  (Molnár József)

 

Én nem hiszek a zsidó, női, férfi, katolikus, roma, fehér, fekete, amerikai stb. kollektív bűnösségben és kollektív bűnmentességében. Pl. Izraelben a zsidó államban, a 70-es években állítólag volt olyan kormány felhatalmazás a titkosszolgálatnak, mely szerint, a szerintük bűnös embereket, bírósági tárgyalás nélkül is, akár a fényes utcán is megölhetik. (Ezt tették a 2000-es években az amerikaiak is). S tudjuk, hogy több zsidó tömeggyilkos él mai nap is Izraelben, akik parancsot adtak palesztinok meggyilkolására, - s nőket, férfiakat, gyermekeket öltek meg a résztvevő tömeggyilkos izraeli katonák. S igaz, hogy ezek is zsidók voltak, de csupán a kevés erőszakos személyiségű ember, és nem a teljes zsidó lakosság. Mint, ahogy voltak bűnös zsidók a világháborúban, mint ahogy mások is, de nem a zsidó, magyar, román, német, lengyel stb. nép-ország volt a bűnös, hanem csak néhány tagja. Sőt rengeteg zsidó él barátságban, békében, rokoni kapcsolatban most is, mint régen is a palesztinokkal is - egy természetesen jó testvéri, emberi kapcsolatban. Ugye azt tudjuk, hogy a zsidók és az arabok Ábrahám fiainak a leszármazottjainak tekintik magukat. Tehát testvérek is. S emberek is, már amelyik. Mert mindkét népnél van néhány gyilkos, politikus, csaló, tolvaj – akik a saját népükre is támadnak, és elítélik őket a többség, de még több, rengeteg szerető anya, jó apa, szerelmes pár, tanító, orvos, segítő, mérnök, alkalmazott, pap, szolidáris ember stb. él náluk is.

Mohammed (Abu) Daoud-ot is megpróbálta a Moszad likvidálni, 1981-ben egy varsói kávézóban rálőttek, de túlélte a támadást. 1999-ben megjelent az "Egy palesztin terrorista emlékiratai" című könyve. Ezt írja benne:

"Bizonyára nem voltunk angyalok, de nem voltak azok az izraeliek sem. Sokáig, talán túl sokáig hittük azt, hogy az erőszak, amely olyan jól bevált a cionistáknak, nekünk is sikert hozhat. Most, huszonöt év múltán egyetértésre jutottunk Palesztina felosztásában és abban, hogy borítsunk fátylat a múltra. Ez azt jelenti, hogy kezet fogunk, még ha partnerünknek véres is a keze."

Az is számomra, érthetetlen, hogy pl. Németországban a gazdasági miniszter nem a legjobb német gazdasági szakember, hanem aki a kormányzó párt tagja, vagy a párthoz hű ember, s nem az a lényeg, hogy Németországhoz, a hazájához legyen hű, s akarja fejleszteni, előre segíteni, vinni tehetségével. S ha a másik velük szembenálló pártban lévő gazdasági szakember lenne a legjobb gazdasági miniszter, akkor sem őt választják meg, mert a pártérdek az előrébb való. Pedig mi mindent, mi többet el lehetne érni, ha a megfelelő pozíciókban a legmegfelelőbb emberek, szakemberek lennének, s nem a kevésbé hozzáértő ismerősök, párttársak. De pl. Amerikában is csak az tud szenátor lenni, aki megfelelő kapcsolatokkal, s hatalmas pénzösszeggel rendelkezik, aki meg felel a gazdasági társaságok, lobbizok ,,követelményeinek”, ,,eladja a lelkét”, tisztességét nekik. De mit várhatunk olyan országtól, akik embereket tartanak fogva bírósági parancs nélkül, s katonáik fosztogatnak, a hágai és genfi konvekciókat súlyosan megsértik, s a saját fehér rendőrei előítéletesen, ,,könnyedén” más bőrszínű saját állampolgáraikat lelövik az utcán. Pedig már 1963.-ban Martin Luther King elmondta a különböző bőrszínű emberek testvériségéről szóló beszédét, s a fehér és fekete tüntetései hatására, a faji megkülönböztetések ellen 1964-ben megszületett a polgárjogi törvény, amely felhatalmazta a szövetségi kormányt, hogy hatályon kívül helyezhesse a faji megkülönböztetés minden formáját. Viszont 2014-ben a rendőri brutalitás ellen sorozatos tüntetések kezdődtek, 2015-ben az egyik tüntető mondta: „Csupán annyit akarok, hogy fejeződjön be a feketékkel és latinokkal szembeni rendőri brutalitás”

 

Tovább nem maradhatok csendben – Michael Jordan

Michael Jordan, a Chicago Bulls kosárlabdacsapatának legendája „Tovább nem maradhatok csendben” címmel közleményt jelentetett meg, amelyben elítéli az Egyesült Államokban történő rendőri túlkapásokat, illetve az azt követő erőszakot a rendvédelmi szervek dolgozóival szemben.

„Büszke amerikaiként, olyan apaként, fekete férfiként, aki érzéketlen erőszakos cselekmény következtében elveszítette az apját, mélyen elkeserít, hogy a törvény emberei ölnek afro-amerikaiakat, de az is, hogy gyáván, gyűlölettől vezérelve gyilkolnak meg rendőröket.”

„A szüleim úgy neveltek, hogy szeressem és tiszteljem az embereket, színtől, származástól függetlenül. Ez az ország jobb ennél, ezért nem maradhatok csendben” – írta Michael Jordan a közleményében.

 

,,Most nem a politika a lényeg, a mai napra nem terveztem más programot, azért hogy beszélhessek önökkel az Amerikában zajló értelmetlen erőszakról és szenvedésről, ami szégyent hoz az országra és mindannyiunk életére. Ez nem csak egy csoportot érint. Az erőszak áldozatai feketék és fehérek, gazdagok és szegények, fiatalok és idősek, híresek és ismeretlenek. De mindenekfelett mindannyian emberi lények, akiket más emberi lények szerettek és vártak haza. Senki, bárhol éljen is, bármivel foglalkozzon is, senki sem lehet biztos abban, hogy ki lesz a következő áldozata egy újabb, értelmetlen vérontásnak. És még sem áll le, napról-napra folytatódik, itt a mi országunkban. Miért? Mit ért el valaha az erőszak? Mit teremtett valaha az erőszak? Amikor egy amerikai indokolatlanul elveszi egy másik amerikai életét, történjen az a törvény nevében, vagy a törvénnyel szembeszállva. Kövesse el azt el, egyetlen ember vagy emberek egy csoportja, tegyék azt hidegvérrel vagy szenvedésből, erőszakos támadás során, vagy az ellen védekezve. Ha valaki kitép egy szálat az életünk közös szövetéből, amit más valaki szenvedések árán, a maga esetlen módján szőtt bele saját maga és gyermekei számára, minden alkalommal, amikor valaki így tesz, az egész nemzet veszít az erejéből. Úgy tűnik, mégis eltűrjük az egyre növekvő erőszakot, ami semmibe veszi az emberségünket, s azt hogy civilizáltnak valljuk magunkat. Túl gyakran tartjuk tiszteletben a hencegést, a hetvenkedést, a hatalom birtokosait. Túl gyakran mentjük fel azokat, akik képesek emberek összetört álmaira építeni a saját életüket. Egy dolog biztos: az erőszak erőszakot szül, az elnyomás pedig megtorlást szül. És csak úgy űzhetjük ki, ezt a betegséget a lelkünkből, ha az egész társadalmunkat megtisztítjuk. Mert, ha egy embert arra tanítunk, hogy gyűlölje és félje a testvéreit, ha azt tanítjuk neki, hogy kevesebbet ér a bőrszíne miatt, vagy a hite miatt, vagy a politikai nézetei miatt. Ha azt tanítjuk neki, hogy a tőle különböző emberek veszélyeztetik a szabadságát, az állását, az otthonát vagy a családját, akkor ebből megtanulja, hogy amikor a másik elé áll, ne egy másik állampolgárt, hanem egy ellenséges személyt lásson, és hogy ne az együttműködést, hanem a felülkerekedést keresse, hogy leigázza őt, és hogy uralkodjon felette. Végül megtanulja, hogy idegenekként nézzen a társaira. Idegenekként, akikkel egy városban él, de akikkel nem alkot egy közösséget. Akikhez csak a közös lakhely köti, nem pedig a közös törekvések. Egyedül csak a félelem a közös, a vágy hogy elvonuljunk egymás elöl, és az ösztönös érzés, hogy nézeteltéréseinket erővel rendezzük. Olyan rövid az életünk ezen a bolygón, az elvégzendő feladat pedig olyan nagy. Miért hagynánk hát ennek a szellemiségnek, hogy tovább virágozzon az országunkban? Persze ezt egyetlen új program vagy reform sem képes kiűzni. De talán emlékeznünk kellene, ha csak egy pillanatra is, hogy akik együtt élnek velünk a Testvéreink! Hogy, az az idő, amit közösen itt töltünk, mindannyiunk számára ugyanolyan rövid. Hogy ők is pontosan úgy, ahogy mi, csak a lehetőségét keresik annak, hogy boldogok és elégedettek legyenek, hogy értelmet nyerjen és kiteljesedjen az életük. Hiszem, hogy a közös sorsunk és a közös céljaink olyan köteléket jelentenek, ami megtaníthat minket valamire. Hiszem, hogy legalább annyit megtanulhatunk, hogy körbenézve észre vegyük: a többiek is közülünk valók. És hiszem, hogy egy kicsit keményebben is dolgozhatunk a köztünk lévő sebek gyógyításán, hogy végre újra testvérek és honfitársak lehessünk!” (Robert Kennedy)

 

Amerikának egységesnek kell lennie, csak így nézhet szembe a kihívásokkal… A második világháborús nemzedéket nem véletlenül nevezik a legnagyobbnak. A tagjai történelmi mélyponton fogtak össze, félretették a nézetkülönbségeket, és csak a magasabb érdekre koncentráltak.

Meg kell óvni a demokratikus folyamatokat, ki kell állni az intolerancia ellen, mindebben pedig támogatni egymást. Hiszen nem egyetlen ember dolga a világot alakítani, azt a világot, amelyben mindannyian élünk. Hanem valamennyiünké. (Richard Branson)

 

Mindannyian. Támogassuk a jót. Fogjunk össze az ellen, amivel nem értünk egyet. Ha együtt vagyunk, senki nem győzhet le minket. (Mark Cuban)

 

De Az USA-ban történt meg az is a 2000-es években, hogy azokat, akik a kormányzat törvénytelenségeit nyilvánosságra hozták, azokat letartoztatták, elfogató parancsot adtak ki ellenük. S a számukra nem tetsző embereket bírósági ítélet nélkül kivégezték. Miközben az emberi szabadságjogok, emberi értékek, vallási,- nemi-, rassz-, kulturális tolerancia egyre inkább érvényre kerülnek a fejlett, modern világban.

 

Valahogy mégis megokosodott a világ, megcsendesedett. Az emberek ráismertek az élet rendjére, hogy akik együtt kell éljenek ezen a földön, azok között békességnek kell lenni. (Wass Albert)

 

Szabadság az, hogy nincs diktátor fölötted más, csak a Teremtő Rend. És hogy a gyűlölet ellen megvédelmezheted magadat a szeretettel. (Wass Albert)

 

Valamennyi embernek ugyanaz a célja, mint Neked: emberi módon akar élni. Békét és nyugalmat akar. (Wass Albert)

 

 Jogod van bátornak lenni és őszintének. Becsületesnek, igaznak. (Wass Albert)

 

Mondd csak, miért nem tanítják a a férfiak és nők egymáshoz való viszonyát az iskolákban? Egészen komolyan kérdezem ezt, nem tréfálok. Végre is, legalább olyan fontos ez, mint hazánk hegy- és vízrajza, vagy a helyes társalgás alapszabályai. Legalább annyira ezen múlik az emberek lelki nyugalma, mint a becsületen vagy a helyesíráson. Nem gondolok én semmiféle frivol tantárgyra... Arra gondolok, hogy értelmes emberek, költők, orvosok, idejében beszéljenek az emberekhez az örömről, a férfiak és nők együttélésének emberi lehetőségeiről. (Márai Sándor)

 

,,Ha még több időt fordítunk tudatosan a szeretetre, a megértésre, elfogadásra, a saját és szeretteink, embertársaink boldogságára, segítésére és boldogulására, akkor a gyűlöletkeltő emberek, politikusok hamar megváltoznának, ,,kihalnának”. Hiszem, hogy eljön az a kor, amikor szégyennek számít majd a politikusi múlt, s mindörökre természetes lesz, a nagyon segítő, támogató, szerető EMBER.” (Pe-chi-ce)

 

„Ha mi, hatalmon lévők... elkezdenénk együtt dolgozni, akkor el tudnánk törölni a szegénységet, és húsz éven belül gondoskodni tudnánk róla, hogy a szegénység történelemmé váljon. Ez mindegyik emberi lény erkölcsi kötelessége.” (José Ramos-Horta)

 

,,Ha minden 8 éves gyermeket a világon megtanítanának meditálni, egy generáción belül megszűnne az erőszak a világban." (Dalai láma).

 

„Ha egyszer elkezdődik a társadalmi változás, akkor már nem lehet visszafordítani. Nem lehet elvenni az oktatást attól az embertől, aki már megtanult olvasni. Nem lehet megszégyeníteni azt az embert, aki büszke. Nem lehet elnyomni az olyan embereket, akik többé már nem félnek. Láttuk a jövőt, és a jövő a miénk.” (César Chávez)