Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az előző élet karmájáról és az emberi fogalmakról

 

Nem tudok hinni az előző élet karmájában, mert:

1. Ha valaki, rossz géneket, DNSt örököl, melyek meghatározzák a természetét (pl. ha valaki agresszív ember, túl sok tesztoszteron van benne - állítólag minden 10. férfinak túl sok tesztoszteront termel a szervezete, ami a férfiassággal, de az erőszakra való hajlammal is kapcsolatban áll, ezek után érthető, hogy a börtönbe kerülő férfiak közül viszont az arány miért sokkal nagyobb, mert közülük minden 3. férfiben túl nagy a tesztoszteron szint.) Vagy pl. valakiben olyan gén-, vagy hormoni- hiba van, amitől pedofil lesz, ami az egyik legnagyobb bűn elkövető, egyszerűen miért bűnhődjön a következő életében olyanért, amiről nem tehet. Hiszen egyszerűen, ilyen gént, géneket, DNS-készletet kapott a szüleitől.

Ugyanúgy, pl. egyesek hibának tartják a homoszexualitást, vagy a transzszexualitást, miközben valójában a nemi hovatartozás nem döntés kérdése, hanem érzés, vagyis a testben - agyi- hormoni- mindenképpen valamilyen szervi ,,elváltozás” kérdése.

2. Ha valaki egyik életében lop, akkor mondjuk a következő életében, ezért ,,vezekelnie" kell, mondjuk pl. börtönbe kerül, viszont a börtön élményektől egy rossz ember, bűnelkövető lesz, s megint bűnt fog elkövetni, ….amiért a következő életében vezekelnie kel,…, miközben a vezekléstől bűnelkövető lesz, amitől…a következő életében

Vagy pl. ha valaki ebben az életében rosszul bánik a nőkkel, akkor jogos, hogy a következő életében, a nőktől visszakapja a rosszat, viszont ettől frusztrált lesz, és rosszat tesz a nőknek. Amiért a következő életében jogos, hogy vezekelnie kell,… amitől frusztrált lesz a nőkkel…Amiért vezekelnie kell…. De mivel nem emlékszünk az ,,előző életünkre”, ezért nem tudja az ember, hogy másként kell kezelnie a helyzetet.

Eleve mi különbözteti meg a FÉRFIt a férfitől? Mitől függ, hogy valaki bánt nőt, gyermeket vagy nem? Mitől függ hogy valaki homoszexuális vagy heteroszexuális? Miben különbözik az a férfi attól a férfitől, aki átoperáltatja magát nővé?

 

El tudod e mondani, hogy mi az a szék? A szék egy szó, egy fogalmi szó, mellyel egy tárgyat írunk le. A szék egy fából készült ülő alkalmasság. De vajon el tudod mondani a folyamatot, hogyan lesz szék? Elmegy az erdőbe a favágó, …kivág egy növényt, melynek erős, fás a ,,szára. ..Majd ezt a fás részt feldarabolják, …elszállítják egy fatelepre, …onnan elszállítják egy asztalos műhelybe, …ott az asztalos különböző műveleteket végez rajta – gyalulja, faragja, lakkozza, ragasztja,- s elkészül a szék.

Mi az a belső érzés, a szerelem? Hogyan ,,készül” a szerelem a testünkben?

El tudod e mondani, mi zajlik a testben, amikor érzéseket, (testi)állapotokat, tulajdonságokat fogalmakkal írsz le? Úgy leírni, elmondani, hogy....nemcsak fogalmiszavakkal ……hanem tényleges, valóságos folyamatokkal írod le, ami valóban lezajlik?

pl. Mi van akkor, ha szerelmes vagy? Elmondod:.. ,,Dobog a szívem a szerelmemért”... ,,forróság önt el”... ,,egyszerűen olyan csodás érzést élek át”.....,,annyira gyönyörű, eufórikus érzésem van”.... ,,pillangók röpködnek" a gyomromban...

De valójában mi zajlik testi szinten, amiket fogalmakkal írunk le valamit pl. Szerelem?:
A szerelmi ,,stressz" hatására, ....mivel megterhelő ,,sokk" ez az állapot a szervezetre, ezért mozgósítja magát, hogy több oxigén jusson a szervezetbe,  és hogy több tápanyag, vitamin jusson a megfelelő helyekre, ezért a szív nagyobb üzemre kapcsol, gyorsabban ver, miáltal, ,,Dobog a szívem érted szerelmem"...a nagyobb szívmunka miatt növekszik a szervezet hőmérséklete ,,forróság önt el...".

Miközben az agyban növekszik az endorfin az eufóriát okozó hormon termelődése: ,,annyira gyönyörű, eufórikus érzésem van."

S eközben elkezdődik a PEA (phenil-etil-amin) ,,szerelmi" hormon termelődése, majd ez a hormon az agy jutalmazási-központjába jut, ahol megemeli a dopamin szintet. - ,,egyszerűen olyan csodás érzést élek át.".
S a szervezet ezt a szerelmi ,,stresszt" folyamatosan próbálja feldolgozni, s mivel rengeteg idegsejt van a gyomrunkban, ott ,,emésztjük meg" a dolgokat, s ott van a kapcsolatok feldolgozása is, és így egyszerűen a sokk miatt turbo módra kapcsol a feldolgozásban, elkezd remegni enyhén. ,,pillangók röpködnek" a gyomromban...

Mint a hogy a lustaság is nem egy tulajdonság tulajdonképpen, hanem valamilyen szervi elváltozás pl. egy csigolya rossz helyen van, vagy pajzsmirigy alulműködés van, (nem termelődik elegendő mennyiség egy hormonból), stb. stb.
Tehát mi emberek elintézzük azzal, hogy lusta, gyenge akaratú, tehetséges, tehetségtelen, agresszív, vidám, kedves, jószívű a másik - miközben ezek a tulajdonságok mind egy hormon, egy szerv, egy gén túlzott, vagy éppen kevésbé jó működése vagy hibájának az eredménye. - MERT UGYEBÁR KINEK VAN ANNYI IDEJE, HOGY ELGONDOLKOZZON, HOGY MITŐL ,,LUSTA", MITŐL ,,TEHETSÉGES" A MÁSIK EMBER. MI NEM VAGY ÉPPEN MI MŰKÖDIK JÓL A TESTBEN?!

De valójában mi zajlik testi szinten, amikor fogalmakkal írunk le emberi érzést, tulajdonságot… a testben hol és hogyan alakul ki, zajlik pl. a szerelem, lustaság, tehetség, fáradság, csalódás, fájdalom, öröm?