Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az érzések szerepe a teremtésben

 

AZ ÉRZÉSEK SZEREPE A TEREMTÉSBEN II. rész

 

„Úgy élj, hogy érezd azt, amivé válni akarsz, és úgy lesz.” - Neville Goddard

Ébredj tudatára az érzések fontosságának!

Tudd, hogy döntő szerepet játszanak abban, hogy olyan valaki maradsz-e, aki csak vágyakozik, vagy olyanná válsz, aki a vágyait a valóságos életben is tapasztalja. Rengeteg ember nincs tudatában az érzések fontosságának, pedig az érzések a beteljesült vágyakkal teli élet receptjének titkos összetevői.

 

A teremtés folyamatának ciklusa a gondolattal kezdődik, majd az érzésekkel folytatódik, amit a tárgyiasulás vagy új hajtóerejű cselekvés követ.

 

„Azzal az érzéssel tekintsd jelen ténynek jövőre vonatkozó álmodat, hogy kívánságod teljesült.” - Neville Goddard

 

Ha nem előlegezed meg az érzést, hogy kívánságod teljesült, akkor kívánságod nem teljesül. Más szavakkal feltétlenül meg kell tanulnod, hogyan előlegezd meg képzeletedben és az érzéseidben azt, hogy már megvan, amire vágysz.

 

Az érzéseket a testedben tapasztalod – ott, ahol az anyagi világban az életed zajlik. Sokkal nagyobb szerepet játszanak az életedben, mint amiről tudomásod van…

Beleteheted annak a valakinek a képét a képzeletedbe, akivé válni akarsz, mégsem leszel képes ténnyé tenni a vágyadat, ha nem előlegezed meg az érzést, hogy vágyad máris teljesült.

Megvan a csodálatos hatalmad, hogy a képzeletedben lévő gondolatot kiválaszd, annak szentelve éld a napi életedet, és aztán figyeld meg, milyen abban az érzésben maradni, amit a testedben megtapasztalsz.

Az elméd végtelen futószalagján áramló milliárdnyi gondolatból azt választod, amelyikhez kedved van. Megragadsz egy gondolatot, aztán visszateszed, és egy másikat választasz – ezt csinálod egyfolytában. A képzeleted tárolja azokat a gondolatokat, amelyeket végül megtartasz. A gondolatok forma nélküliek- Ha mindenképpen helyet kellene találnunk nekik, akkor a fejedben lennének. A fejednek azonban körvonalai vannak, a gondolatoknak pedig nincsenek, így bárhol vagy sehol is lehetnek.

 

A következő szavak lesznek a legfontosabbak, amelyeket talán egész életedben olvashatsz:

Az érzelmeidben élsz. Ha képes vagy a szívedben megelőlegezni az érzést, és őszintén szeretni azt, amit előhoz, akkor eljutsz oda, hogy kívánságod valóra válik.

Ilyen nagy hatalma van az érzéseidnek. Amit érzel, elsődleges ahhoz képest, amit tudsz.

 

Íme, hogyan beszélt erről Neville:

„Valamennyi érzés tudatalatti benyomást kelt, és ha nem oltja ki egy teljesen ellentétes másik érzés – kifejeződésre törekszik. Két ellentétes érzés közül a domináns fejeződik ki. Az egészséges vagyok erősebb érzés, mint az, hogy egészséges leszek. A leszek, annak a beismerése, hogy nem vagyok.

Az az érzés, hogy valaki vagy, mindig erősebb, mint az, hogy valaki szeretnél lenni. Ezért, hogy egy kívánság valóra válhasson, azt az állapotot kell érezned, hogy megvalósult, nem pedig azt, hogy még nem.”

 

Azt mondani, hogy erős vagyok, agyi elvonatkoztatás csupán. Annak érzése, hogy erős vagyok, pedig érzékelés.

Nevill így összegzi:

„A teremtést az érzékelés előzi meg. Az érzékelés az az alap, melyen a teremtés nyugszik.”

Arra biztatlak, hogy érezd az állapotot, amire vágysz. Szó szerint érezd annak a vágyott állapotnak a valóságát, amely a képzeletedben van, és a csodák teremtésének eszköze lesz a kezedben.

„Az érzések változása, a sors változása.”

Ezt a Neville idézetet helyezd úgy a tudatodba, hogy mindig elérhető legyen.

 

Az érzelmek szerepéről a vágyak beteljesítésében Nevill a következő megfigyelést tette:

„A gondolatok az érzelmek közvetítésével gyakorolnak hatást a tudatalattira. A tudatalattira mindaddig nem gyakorol hatást egy gondoltat, amíg nem kapcsolódik hozzá érzés. Ha megvan az érzés – mindegy, hogy jó, rossz vagy közömbös -, ki kell fejeződnie. Csak és kizárólag az érzések közvetítésével továbbíthatók a gondolatok a tudatalattiba.”

A világod körülményeiben a tudatalattidban lévő benyomások tükröződnek. A tudatalatti különös és nagyszerű tulajdonsága az, hogy sosem kételkedik abban, amit igaznak érzel. A kulcsszó az, amit igaznak érzel. Az érzéseid adnak engedélyt a tudatalattidnak a cselekvésre.

Az az intellektuális megértés folyamatát úgy írtam le, hogy addig forgatod a gondolatokat az elmédben, míg következtetésre nem jutsz. A spirituális megértés azonban más, ahhoz tapasztalnod kell. A tudatalattid számára az érzések a tapasztalás eszközei, amelyeket a fizikai valóságod részeivé tesz. Az érzések színtere a test, ahol élsz és lélegzel. Az életed tapasztalata az, ahogy érzel.

Nem intellektuális gyakorlatot ajánlok, hiszen az Isteni spirituális természetedről van szó, és arról, hogyan működik benned Isten. Már többször említettem, hogy az érzéseid Istentől való tapasztalatokkal árasztják el a testedet, ha gondolataid igazodnak ahhoz, ahogyan a létezésed Forrása gondolkodik. A szeretet az az érzés, mely leginkább meghatározza Istent és a legfelsőbb önmagadat. „Az Isten szeretet, és aki szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is őbenne.”

 

Arról van szó, hogy a vagyok formában, engedd a képzeletedbe azt, amire vágysz, és a tested minden sejtjében érezz iránta szeretetet. Idővel képes leszel hatást gyakorolni a tudatalattidra, hogy vágyaid valósággá váljanak.

Az érzések azokból a gondolatokból származnak, amelyeket a képzeletedbe engedsz, és olyan gondolatokat választatsz, amilyeneket szeretnél.

 

Az a feladatod, hogy a tudatalattidban előlegezd meg az érzést, hogy kívánságod teljesült. Még akkor is, ha nem öltött fizikai formát, mert az érzések – különösen a szeretet érzése – gyakorolnak hatást a tudatalattidra, amely az életedben lényegében mindent irányít, amit teszel, tapasztalsz és teremtesz.

 

Az érzés megelőlegezéséhez alapjaiban kell tisztában lenned azzal, hogyan működik a tudatalattid. A tudatalattid nem személyes, hanem annak az egyetemes tudatalattinak a kifejeződése, amelyhez mindannyian hozzáférünk. Az a gondolat, hogy mindannyian egyetemes tudatalattin osztozunk, elsőre talán meghökkentő, mert az egód – akivel az időd nagyobb részét töltöd – annyira személyes, hogy fel sem tudja fogni ezt. „A tudatalatti nem válogat, személytelen és nincs tekintettel személyekre.” – állapítja meg Nevill.

 

Figyelemmel kell kísérned a képzeletedben megfogant gondolatokhoz kapcsolódó érzéseidet, mert bármik is legyenek azok, az univerzum igazodik hozzájuk. Így gyakorolsz hatást az univerzális tudatalattira, amely aztán az érzéseidnek megfelelő tapasztalatokat hozza majd eléd.

Olyan gondolatokkal foglalkozz, mint jól vagyok, erős vagyok, gazdag vagyok, alkalmazásban vagyok. Ezeket helyezd a képzeletedbe, és előlegezd meg az érzést, hogy máris beteljesültek. Ha képes vagy a szeretet, az öröm, a lelkesültség, a béke és boldog érzést a testedben tapasztalni – bármennyire is ellentmondanak az érzékeidnek -, a tudatalattid veszi az érzéseket. Nevill így fogalmaz:

 

„Meg kell előlegezned az érzést, hogy az az állapot, amire vágysz, máris a tied. Csak így gyakorolhatsz hatást a tudatalattira.”

 

Az elérni kívánt állapot érzése az a tapasztalat, amely hatást gyakorol a tudatalattira. Hogy ismét Nevillt idézzem:

„A tudatalatti a teremtés anyaméhe. Emberei érzéseken keresztül fogad magába gondolatokat. Amit egyszer befogadott, azon nem változtat, és mindig formát ad neki.” Mindig formát ad neki – vagyis el kell kezdened programozni a tudatalattidat, ami aztán átveszi az uralmat.

A tudatalattid igaznak fogad el mindent, amit igaznak érzel. A valóságodat az érzelmeid határozzák meg, hiszen azok gyakorolnak hatást a tudatalattidra.

 

Ha tudatosan reménytelenséget érzel, majd ezzel a gondolattal foglalod le a képzeletedet, hogy az a reménytelenség érzését képzelje tovább, az a bukás gondolataként gyakorol hatást a tudatalattidra. Ennek következményeként az egyetemes tudatalatti olyan tapasztalatokat hoz majd eléd, ami illeszkedik ahhoz, amit igaznak érzel.

Ne feledd, a tudatalatti személytelen és nem válogat. Képtelen különbséget tenni aközött, hogy amit érzel, az a napi élményed eredménye-e, vagy abból a jövőbeli vágyból következik, amit a képzeletedbe fogadtál. A tudatalattid újra és újra bukást produkál, ha annak a magjait ülteted belé, és az érzéseiddel is táplálod. Ha az érzéseiddel a betegség magjait ülteted el a tudatalattidban, akkor a betegség jelenik meg. Ha nyomorultnak érezve magad, a nyomorúság magjait ülteted, a tudatalattid nyomorúságot teremt.

 

Ezért annyira döntő, hogy olyan dolgokat kezdj el érezni, amelyeket valóban szeretnél megjeleníteni az életedben.

Ennek a mágnesszerű erőnek a tere megtelhet annyi örömteli szeretettel is, hogy elég egy villanás a képzeletedben egy erőteljes jó érzéssel párosulva ahhoz, hogy valami szinte azonnal a háromdimenziós valóságban jelenjen meg az életedben.

Bármit is szeretnél valóra váltani, társítsd hozzá a szeretet érzését, és ezt közvetítsd a tudatalattidnak - a többit magától elvégzi.

Hiába keresed kívül azt, amit belül nem akarsz vagy nem tudsz érezni. Nem azt vonzod magadhoz, amit akarsz, hanem azt, ami vagy. A tudatalattid pontosan azt teremti meg, amiben hiszel és amit a testedben érzel.

Forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1168384456594095&set=a.310431705722712.67695.100002676540364&type=3

https://plus.google.com/111878794621310246302/posts/KHizh21U83n

 

 

AZ ÉRZÉSEK SZEREPE A TEREMTÉSBEN I. rész

A tudat és a tudatalatti

A tudatod teljesen a sajátod és mindig személyes. Ez az a részed, amely döntéseket hoz, választ és tudatában van annak, mit teszel és annak, hogyan hatnak a döntéseid az akaratlagos cselekvésre.

A tudatos részed mindössze 4-5 %-át irányítja a cselekedeteidnek, beleértve azt is, amikor teremtesz valamit.

A tudatalattid – amint a tudatos részed egy gondolat vagy kép lenyomatát belehelyezte – robotpilótaként futtatja azt a mutatványt, ami az Életed. Ez az érvényes nagyjából 96 %-ára mindannak, amit teszel vagy vonzol az életedbe.

Minden, beleértve azt is, amit magadnak megteremteni vágysz, a gondolkodó tudatos részedben fejlődik ki, amit aztán a tudatalattidra kell átvinned. Ez a folyamat, és semmi sem történik, ha nem ebben a sorrendben épülnek egymásra a dolgok. Az érzéseid pedig mélyreható szerepet játszanak a sorrendiségben.

A világod körülményeiben a tudatalattidban lévő benyomások tükröződnek.

A tudatalatti különös és nagyszerű tulajdonsága az, hogy sosem kételkedik abban, amit igaznak érzel. A kulcsszó az, hogy valamit igaznak érzel.

Az érzéseid adnak engedélyt a tudatalattidnak a cselekvésre. A tudatalattid számára az érzések a tapasztalás eszközei, amelyeket a fizikai valóságod részeivé tesz.

Az életed tapasztalata az, ahogy érzel.

 

A tudatalatti befolyásolása:

Három dolgot ajánlok megfontolásra azzal kapcsolatban, hogyan működik együtt a tudatalatti az érzéseiddel, ami ennek a nagyszerű és titokzatos folyamatnak a döntő alkotóeleme.

1. A tudatalatti reagál a szuggesztióra.

Szellemi és érzelmi képekkel újraprogramozhatod a robotpilóta üzemmódra szokott tudatalattidat. Mondd azt ennek az automatikusan fogadókész részednek, hogy határtalan vagy, és elhiszed, hogy minden lehetséges. Olyan képekkel töltsd meg, amiket csak el mersz képzelni magadról. Vonulj vissza egy csendes helyre, és érezd a testedben, milyen érzés lenne, ha mindaz, ami a képzeletedben van, már a valóságod része lenne.

2. A tudatalattidnak megvan a hatalma arra, hogy a gondolataidat fizikai valósággá tegye.

A világban minden tárgy és körülmény egy elmében megfogant gondolat megtestesítője. mindaz, ami most létezik, valaha csak képzeletben volt – ekkora a tudatalatti hatalma. Hogy részesülhess a teremtés hihetetlen erőművében, ami vagy, képesnek és késznek kell állnod arra, hogy magadban – a szellemedben – tapasztald, amit megteremteni szeretnél.

A gondolatok akkor válnak dolgokká, ha érzed őket, és képes vagy az érzéseiddel hatást gyakorolni a tudatalattidra, ami aztán teszi a dolgát.

Nevill így írja le azt a jelenséget:

„A lényeg a tudat.

A képzeleted formálja ezt a lényeget fogalommá, amely aztán tárgyként, vagy körülményként testet ölt. A képzeleted hozza létre a világodat.”

Majd áttér az érzések fontosságára a tudatalatti programozásában:

„A megelőlegezés valósága teljességgel független az objektív tényektől, és testet ölt, ha kitartasz az érzés mellett, hogy a kívánságod valóra vált. Ha tisztában vagy a megelőlegezéssel, és kitartasz az érzés mellett, akkor a gondolatok tárgyakká vagy eseményekké szilárdulnak, amelyek merő véletlennek tűnnek, és csak te tudod majd, hogy a megelőlegezésed logikus és elkerülhetetlen következményei.”

3. A szeretet az az érzés, amelyet meg kell tanulnod megelőlegezni.

A tudatalatti a szellem egy darabja, amelyben te is és én is élünk. Ez az univerzális tudatalatti szellem az ok és az anyag, amelyből minden létrejött.

Ez a dolgok nélküli dolog valóban szeretetből van. Ha valóban úgy érzed magadban, mint saját belső tudatosságot, amely teremteni vágyik, teremtő erőt kapsz.

Ha dühöt, frusztrációt, félelmet, kételyt, aggodalmat, stresszt vagy bármi hasonlót érzel, ébreszd fel a szeretetet magadban, és a tiszta szeretetben oldd fel ezeket az érzéseket.

Azt válaszd, hogy jól érzed magad, mert minden szeretetben töltött pillanat egy kicsit közelebb hozza a tudatalattit a mindent teremtő, egy és egyetemes tudatalatti szellemhez, amit a szeretetként definiálunk. Bízom benne, hogy sikerült tudatosítanom, milyen hatalmas szerepet játszanak az érzéseid abban, hogy Istentől való teremtő lénnyé válhass.

Neville nagyon világosan megfogalmazza:

„A vágyak valóra váltásának az útja az érzékeid bizonyítékainak tagadása, és az azonosulás az érzéssel, hogy kívánságod teljesült.”

Mostantól ezt a bölcsességet alkalmazd – és úgy fog szolgálni, amit a hétköznapi életben elképzelni sem tudtál. És azt se feledd, hogy ha a beteljesülés érzésének megelőlegezése nélkül képzeled el a jövőt, az nem más, mint hiábavaló ábrándozás.

 

Három javaslat:

1.) Tanuld meg érezni a gondolatot, amit a képzeletedbe fogadtál!

Ne feledd, az érzés az, amit a testedben érzel, miközben a megteremteni kívánt dolgon gondolkodsz. Csukd be a szemed, és figyeld meg, milyen érzés ez a testedben. Használd az érzékelésedet – ez ugyanis nemcsak a testedben érzett dolgok tapasztalata, hanem olyan kioldógomb is, amely mozgásba hozza a gondolatokat, hogy fizikai valósággá szilárduljanak.

2.) Bármilyen érzés is merül fel a testedben, miközben a vágyaidra gondolsz, fürdesd meg azt szeretetben – ami Isten szinonimája.

Képzelj el bármit, amit csak akarsz. Képzeld el és érezd azt a szeretetet, amit akkor éreznél, ha már a tied lenne, amire vágytál. Maradj addig ebben a szeretetben, mígnem már azt érzed, hogy tényleg a tied az a valami. Miközben így teszel, arra gondolj, hogy minél több benned a szeretet, (Isten), annál hamarabb válik valósággá a vágyad. Nézz bátran a tükörbe, és mondd ezt: nem egyszerűen szeretlek – A SZERETET VAGYOK.

3.) Kerülj kapcsolatba a tudatalattiddal!

A tudatalatti részed a te programozásodat követi, és automatikusan kiszolgálja a szokásos működésedet. Olyan szokást válassz, amit automatizálni szeretnél – például legyél nagylelkű. Mondd magadnak, hogy nagylelkű vagyok. És adományozz valamit – lehet akár csak kis dolog is – a nagylelkűség szellemében, hogy megerősítsd magad.

Minél több gondolatod és cselekedeted forog az új vagyok körül, annál inkább követi ezt a tudatalattid is, mígnem a megteremtett új szokásodat követve valóban nagylelkű módon működik. Bármilyen vagyok-kijelentést választasz, hatást gyakorolsz vele a tudatalattira.

Forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1168383463260861&set=a.310431705722712.67695.100002676540364&type=3

https://plus.google.com/111878794621310246302/posts/KHizh21U83n