Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 2

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/az-elet-25-fontos-szabalya.html

 

Magadban bízz! Te vagy az egyetlen, aki képes használni saját magát, senki más. Ehhez viszont működési tervre és engedélyre van szükséged.

Tudnod kell, hová tartasz és tudnod kell, mikor indulsz el és tisztában kell lenned saját magaddal is.

Nem veled van a baj, hanem azzal, ahogy működtetted magad!

A felesleges körök, amiket sokan futnak, elvesztik a magukba vetett hitet is és ezzel összedől még a „legerősebb” élet is.

Az egyetlen értelmes cél csak is az lehet az indulásod kapcsán, hogy mindent megtegyél, amit muszáj megtenned a sikered érdekében,

de semmit ne tegyél meg, ami nem ad hozzá az optimális eredményhez. Magától értetődik ugye?

INGYENES 72 napos önismereti előadás sorozat. [téma: Változás...] ! Itt találod-->http://tudatosan.hu/72-nap/

https://www.facebook.com/tudatosan.hu/posts/1080039428716031

 

http://emberisegebredese.blogspot.hu/2015/07/a-hit-gondolatok-ereje-es-hatasai.html


 ,,Gondolataidnak, érzéseidnek, szavaidnak és tetteidnek az egész életedet megváltoztató ereje van.

 

a-boldog-emberek.jpg

 

Az út nem az ajtón túl kezdődik...
Hanem éppen ott, ahol állsz. A lábad alatt. És ha nem lépsz, akkor az ajtóig sem jutsz el. Lehet, hogy kevésnek érzel egy lépést, de ha azt sem teszed meg, sosem látod meg az utat az ajtón túl. És a holnapot sem. Mert a holnap sem "majd" kezdődik, hanem most. Ma. Minden holnap a mában indul, és lehet, hogy kevésnek tűnik a mai tett, de holnap látod az eredményét. A mai "kevés" a holnap "mindene" lesz. Csak indulni kell. A mában. Az ajtó felé.
A holnap felé.

(Csitáry-Hock Tamás)A sikerhez célirányos, koncentrált energiagazdálkodás kell.
A tudatos energia-felvétellel stabilizálhatjuk energetikai egyensúlyunkat, erősíthetjük életenergiánkat, és harmonizálhatjuk a testet, a lelket és a szellemet. A tudatos energia-felvétel növel mindent. Hibás energiagazdálkodás következményei: csökkenő teljesítmény, motivációhiány, kedvetlenség, diszharmónia, gyengeség, korlátozott alkotóképesség, kimerültség, gátoltság, ingerültség, betegség.Ami ma vagy, tegnapi gondolataidból ered, és amit most gondolsz, holnapi életedet formálja. Életünk az elménk teremtménye. Egyszerre csak egy gondolatot lehet az elménkben. Vigyázzunk rá hát, hogy az az egy pozitív legyen.

 

Az a gondolati impulzus, ami ismét és ismét behatol a tudatalattiba, a tudatalatti nekilát, hogy ezt a gondolatot átváltoztassa annak fizikai megfelelőjévé.

 

Jó gondolat helyébe jót várj. ,,A cél: uraljuk gondolatainkat és a gondolatokon keresztül az érzelmeket. Ezzel egyensúlyt teremtünk és életpályánk szépen ívelő szakaszba jut, egészségünk stabil nyugvóponton állapodik majd meg. Gondolataiddal és ezáltal az érzéseiddel átírhatod a jövődet. Sokkal nagyobb ereje van a gondolatoknak, mint ahogyan azt sokan gondolják! Tudatosan oda kell rájuk figyelni."

 

,,Ha az ember tiszta elmével szól vagy cselekszik, az öröm úgy követi, mint saját árnyéka."

,,A jóindulatú gondolatok, szavak és cselekedetek lenyugtatják a tudatot, megszabadító felismeréseket hoznak, és az ilyen kellemes visszajelzések még több jó cselekedetre motiválnak. Az út tehát a bölcsességhez vezető pozitív benyomások felhalmozása, mely egyre több jót termel. Végül minden egyezni fog; bárhová is nézünk, csak tisztaságot találunk. S ekkor belül csak boldogság lesz, kívül pedig beteljesülés."

Aki jót tesz, ismételje újra és újra. Találjon örömet a jó cselekedetben. A jó tettek felhalmozódnak és örömet adnak.


- Tartsd tisztán a tested, a ruhád, a környezeted, ahogy a lelked vagy a gondolataid!

- Gyakorolj kitartással!

- Egész valódat összpontosítsd szilárdan a célra!

- Ne feledd, nyughatatlan elmével nincs esélyed elérni a legfontosabbakat.https://www.facebook.com/101896636865493/photos/a.282746285447193.1073741828.101896636865493/396073807447773/?type=3

Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is. (Napoleon Hill)

 

https://www.facebook.com/101896636865493/photos/a.282746285447193.1073741828.101896636865493/396082310780256/?type=3

,,Hited gondolattá válik, gondolatodból szó lesz, szavaidból tett, tetteidből szokás, szokásaidból érték, értékből sors.”

 

az-ember-az--amit-tesz.jpg

 

,,Szerinted lehetetlen, szerintem bármi lehetséges. Szerinted minden rossz, szerintem bármit jobbá lehet tenni. Szerinted kevés már a szépség, szerintem mindenben ott él. Szerinted túl sok a zsákutca, szerintem csak néhol mászni kell. Szerinted minden szürke, szerintem csak be kell festeni az életet. Szerinted álmaink elérhetetlenek, szerintem bármit elérhetünk. Szerinted úgy is kudarc lesz, szerintem előbb-utóbb sikerül. Szerinted nem szabad reménykedni, szerintem válaszd ki a legnagyobb álmot, és harcolj érte életed végéig.
Látod? Csak te döntöd el, melyik oldalra állsz, s hogy miként éled le az életed. Dönts jól, mert meghatározza majd a jövődet, s a szeretteidét!" (Peter Noel)
,,Minden pozitív gondolat a jó irányba hajt."

,,Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit el akarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni.”,,A cselekedet mindig abból születik, amit erőteljesen kívánunk."


,,Csak úgy javíthatsz egy helyzeten, ha jobban érzed magad, amikor rá gondolsz. Gondolataidat ne igazságtartalmuk alapján válogasd meg, hanem az alapján, hogyan érzed magad tőlük."


,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod.",,Fontos szerepe van önmagunk buzdításának és annak, hogy pozitív ,,párbeszédet” folytassunk magunkkal.",,A sikeresek arra gondolnak, amit akarnak. A sikeresek lejátsszák magukban a sikert. A sikeresek látják a sikereik következményét."

 

 

Nyílj meg a boldogságnak és a sikernek!

 

 

,,A rendezett harmonikus életvitel, rendezett harmonikus gondolkodást takar."         

 

 

,,Tudod, hogy mikor hozol jó döntést? Amikor a szívedben béke van."

 

,,Amikor kiterjedést érezzük, az Univerzum üzeni, hogy jó úton járunk. Amikor beszűkülünk, az Univerzum üzeni, hogy letértünk az ösvényünkről. Tehát, mikor előre haladunk, mindig arra menjünk, ami a kiterjedés érzése felé vezet.”          

 

 

 

,,Minden perc, amit nem meditatív békében töltesz, az időpazarlás.",,A bölcs megválogatja, hogy milyen tapasztalatokra akar szert tenni."

 

 

,,… ha lelkünk megtisztult, a vonzás univerzális törvénye szerint olyan lélektársat vonzunk magunkhoz, aki tökéletes párunk, a duálunk, valódi másik felünk."

 

 

,,Ha tettet akarunk aratni, gondolatot kell vetnünk.

A mennyiség előbb-utóbb megmutatkozik a minőségben! Ez igaz a gondolkozásra is. Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk.

Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el.

 

 

Amivel az ember hosszú időn át - órákon, napokon, heteken, hónapokon át foglalkozik, hall, lát, érez tudatosan vagy akár tudattalanul, azzá válik, azzá ,,rezeg".

 

Ne menj bele a kétes (vagy negatív kimenetelű) érzelmű dolgokba, helyzetbe.     

 

,,Önmagunk biztatása és dicsérete is fontos dolog."        Ragyogjon benned a fény és a szeretet! Az életed értelme és gazdagsága az, hogy megvalósítsd minden álmodat. A vágyaid azért kelnek szárnyra, mert vezetni szeretnének téged. A vágyaid a belső irányításod, az isteni éned, érzékeny halk üzenetei! Amelyeket ha problémának érzel, vagy esetleg aggodalommal töltenek el, az csak azért van, mert nem szentelsz kellő figyelmet rájuk. A kihívásokat vagy általad úgy vélt nehézségeket csak azért kapod, hogy emlékeztessenek téged az álmaidra, vágyaidra, amelyekről a mindennapi küzdelmeid közben, megfeledkeztél. Kívánom Neked a mai napra: EMLÉKEZZ! Szedd elő, porold le, s indulj el a meg nem valósult álmaid útján! Mert, ha még mindig benned él, elhiheted, az biztosan a tiéd! <3 Áldás minden lépésedre! <3
<3 Szeretettel: K. Gyöngyi
https://www.facebook.com/szivforras.aszeretethangjai/posts/2079434072282338

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-feny-harcosanak-a-kezikonyvebol.html

 

a-pozitiv-erzesek-es-energia--a-pozitiv-kijelentesek.jpg

 

 

Az emberek szeretik a szenvedéseiket és nem válnak meg tőlük. Ezért egy nagyon egyszerű tanácsot gondoltunk ki. Ezt a tanácsot megbeszéltem egy tanácsadó pszichológussal, aki úgy vélte, ez a legegyszerűbb tanács, amit valaha hallott, amivel elláthatjuk a rászorulókat. Ha valaki felkeres, és a problémáiról akar beszélni, mondjunk igent, és legyünk együttérzők. Jó dolog meghallgatni az embereket, és hagyjuk is kibeszélni őket. Kivéve azokat, akik másról sem tudnak beszélni, csak a problémáikról, folyton csak arról, nagyon gyakran ugyanarról beszélnek, amiről legutóbb. Mondjuk azt: „Igen, értem amit mond, és nagyon megértem, azonban Ön felel a saját életéért, Ön a felelős! Mit szándékozik tenni? Ön a felelős a saját életéért! Mit tesz érte?” A következő fog történni: az illető azt mondja: „Igen, igaza van, felelős vagyok, változtatnom kell, tennem kell valamit!” És elmegy, és tesz valamit. Tulajdonképpen, ha eljönnek és kiteregetik a problémáikat, mi csak annyit mondunk az embereknek: „Na és mit gondol, mit kéne tennie?” Az illető a beszélgetés idejét gondolatai rendezésére használja, hogy meghozhassa döntéseit…

Az embereknek sokszor nem a tanács kell, hanem hogy meghallgassák õket. Vannak azonban olyanok, akik semmit nem akarnak tenni a problémájuk ellen. Egyetlen dolgot akarnak: hogy problémájukat ürügyül használhassák arra, hogy beszélgetésre bírjanak bennünket.

 

Rájöttem arra, hogy elég egyetlen egy negatív érzelem, melyet bármilyen oknál fogva nem adunk fel, és ez az ok mindig egy személyes ok, az ok mindig saját énünkkel függ össze, és az eredmény az, hogy egy helyben maradunk.

Forgatjuk a kerekeket, és körben járunk, egész életünkben. Mindannyian ismerünk olyanokat, akik tehetségesek, vannak lehetőségeik, sokat tanultak, stb.

És életük mégis egy helyben forog, körbe-körbe. Nem tudnak kilépni belőle. Minden az ölükbe hull, mégis állandóan vannak problémáik. Hogy miért? Majdnem mindig minden ember pszichoanalízisében és pszichoterápiájában megfigyelhető blokkolt negatív érzelem.

És ez a blokkolt negatív érzelem a vád.

Van egy valaki, akit még mindig vádolnak valamiért. Van valaki, akit nem akarnak elengedni a horogról, mert az az átkozott elkövetett valamit ellenük.

 

Hajlamosak vagyunk rá, hogy másokat tegyünk felelőssé, mert mások bántottak. Pénzbe kerültek nekünk. Mások bántottak minket egy viszonyban.

De a csúcsteljesítmény kulcsa, a boldogság kulcsa, a siker kulcsa a helyettesítési törvény alkalmazása.

Az elsõ pillanatban távolítsuk el azokat a negatív érzelmeket, amelyek feszültséget okozó gondolatainkból támadnak, mondogatván: „Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! ÉN vagyok a felelős! SZERETEM MAGAM ÉS ÉN VAGYOK A FELELŐS! És rajtam kívül senki sem zavarhatja meg nyugalmamat, mert kizárólag az én kezemben van az érzelmi életem!” Én vagyok a felelős, és Önök mind felelősek! (Brian Tracy),,És ismét magamba szállok, mélyen elgondolkodom. Ha lelkem szerint helyesnek találom minden cselekedetem, ám a másik továbbra is ellenséges velem, így kell szólnom: Ez az ember nem tudja, mit cselekszik. Nem tehetek többet érte. Szabad-e nehézségeket okoznom magamnak valaki miatt, aki nem tudja, mit mond, és mit tesz?"
Válaszolok is magamnak rögtön:
,,Nem szabad."

 

 

   ,,Álmodd meg, tegyél érte, váltsd valóra.”

 

 

,,A sikerhez 4 dolog kell. Te, A célod, A miérted, A kitartásod!”

 

 

"Tudjátok, az egyetlen oka annak, hogy én állok itt a pódiumon, Ti pedig a nézőtéren ültök az, hogy én megvalósítottam azokat a gondolatokat, amelyeket Ti elvetettetek." (Les Brown)

 

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

 

Amekkora mennyiségű és minőségi energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)
Hogyan javíthatsz életed problémás területein?

Az egyik, a direkt mód: tudatosan jobb érzést keltő nézőpontokból tekintesz a kihívást jelentő területekre, keresed a megkönnyebbülést okozó gondolatokat. Egyszerűen fogalmazva mást gondolsz az adott területről, mint amit jelenleg megélsz. Kitalálsz történeteket, fantáziálsz, elképzeled, hogy már minden elrendeződött.

A másik, az indirekt mód: figyelmen kívül hagyod a problémás területeket, és olyan területekre figyelsz, amelyek már most is jól mennek, és jó érzésekkel tudsz viszonyulni hozzájuk – az így megszerzett pozitív rezgéslendületet fokozatosan képes leszel átvinni a korábban problémát jelentő helyzetekre is.

Csak úgy javíthatsz egy helyzeten, ha jobban érzed magad, amikor rá gondolsz.

Gondolataidat ne igazságtartalmuk alapján válogasd meg, hanem az alapján, hogyan érzed magad tőlük. Végső soron tehát érzéseidre kell figyelned. Ehhez pedig tudatos összpontosítás szükséges. Ha rosszul érzed magad, az mindig azt jelenti, hogy blokkolod a teremtőenergiát; ha jól, az pedig azt, hogy engeded, hogy áramoljon. (Abraham-Hicks)·  Inspiráló környezet (pozitív kisugárzású terület, szeretett lakás, helyiség, szeretett bútor, háziállatok, gyerekek)
·  Inspiráló emberek (lélekemelő, örömteli beszélgetések)
·  Megfelelő táplálkozás, teljesértékű, tápanyagdús táplálékok, méregtelenítés, elegendő tiszta víz ivása  (ezzel nem csak az energiánk nő, hanem az érzékelésünk javul, kiteljesedik az életünk – függetlenül attól, hogy hisszük-e vagy nem)
·  Pozitív szellemi táplálék, pozitív könyvek, pozitív előadások, pozitív hanganyagok, szellemet pezsdítő beszélgetések pozitív emberekkel (minden, amitől jobban érezzük magunkat – a TV-híradót kapcsoljuk ki, az újságokban csak a jó híreket olvassuk – ha van bennük ilyen egyáltalán… Tájékozottnak kell lennünk, hogy tudjunk beszélgetni az emberekkel? Miről beszélünk velük? Örömet okoz nekünk a negatív hírek taglalása? Mi lenne, ha inkább örömet okozó dolgokról beszélnénk az emberekkel? Fel tudjuk adni a 100%-os tájékozottságot a boldogabb életért cserébe?)
·  Gondolatcsere (igaz, negatív érzést okozó gondolatok helyett igaz, de pozitív érzést okozó gondolatokat keresünk, hiedelmek változtatása, coach, EFT)
·  A tárolt töréseink, fájdalmaink kitakarítása az elménkből, izmainkból, sejtjeinkből / erre sokféle mód létezik: EFT, finom érzékeléses meditáció (Vipassana), belső utazás, spirituális választerápia, kineziológia, légzéstechnika, ma-uri masszázs, auditálás, - Újabb törések elkerülése.
·  Befejezett cselekvés /ha nem fejezzük be, csökken az energiánk.
·  Jóga (jó tartás, „pránalégzés”, légzés-mozgás szinkron, nem fáradunk el, másfél óra után annyira nő az energiánk, hogy egy hétig kitart. Csökkennek a fájdalmaink, felpezsdül a vérünk, öngyógyító folyamatok indulnak el a testünkben.)
·  Pihenés, olvasás, alvás, napozás.
·  Meditáció (Osho szerint ez pótolhatatlan energiát ad), agykontroll, amivel gyógyíthatjuk magunkat, önszuggesztió.

Forrás kivonat: http://www.krisztinews.com/energia-gyujtesi-modok/

 

14370173_1111336272253013_7936776186942449088_n.jpg

 

Problémáim voltak. Megküzdöttem velük, és végül nem ők emésztettek el engem, hanem én dolgoztam fel őket. (Vavyan Fable),,Mindannyiunk lelkében él egy angyal és egy ördög, akik nagyon hasonlítanak egymásra. Ha valamilyen nehézség előtt állunk, az ördög a magányos töprengést javasolja, hogy megmutathassa, milyen sebezhetőek vagyunk. Az angyal viszont gondolkodásra serkent, és néha emberi szájat vesz igénybe, hogy azon keresztül szólhasson hozzánk. A fény harcosa megtalálja az egyensúlyt a magány és a másokra utaltság között.” (Paulo Coelho)Amikor az elégedetlenség nem múlik el, annak oka van. Az azt jelenti …, hogy valamin változtatnunk kell, tovább kell lépnünk. (Paulo Coelho)

 

 

Komoly erőfeszítés szükséges ahhoz, hogy megszabaduljunk az emlékezetünktől, de ha ez sikerül, elkezdünk ráébredni, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint gondolnánk. (Paulo Coelho)

 

 

Lélegezz mélyet, és kérd azt, hogy a levegőben lévő minden áldás szálljon be a testedbe és árassza el minden sejtedet. (Paulo Coelho - Alef)

 

 

mindig-megtortenik---nem-az-a-csoda--ha-megtortenik.jpg

 

ha-valoban-szereted-magad---live-every-moment-love.jpg

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=958132580919375&set=a.339755802757059.77531.100001679273358&type=3&theater&notif_t=like&notif_id=1476074598990661

 

 

,,Időnként szükségünk van valakire, aki megmutatja, amit nem látunk magunktól - és örökre megváltoztat."

 

 

Jenny óriási ihletet adott. Ő volt az, aki megtanított, hogy soha ne adjam fel, hogy bízzak magamban és a tehetségemben. (Huncut angyalka)

 

 

,,Önmagadat nem megtalálni kell, hanem megteremteni. Minél többet alkotsz, annál erősebb leszel."

 

 

Meg van a vetés, és az aratás ideje. (Ha eljön Joe Black)

 

 

Mindennapi 2 órás pozitív tevékenységnek, hosszútávon, sorsfordító hatása van. (Molnár József)

 

 

Hozzáértés, bölcsesség és tapasztalat kell hozzá. (Ha eljön Joe Black)

 

 

Alkotni akartam valamit, ami a csúcson van, a legszigorúbb mércével is. (Ha eljön Joe Black)

 

 

Szakítok a hagyománnyal, és elmondom a kívánságom. Éljetek oly boldogan, ahogyan én. Egy reggel ébredjetek azzal, hogy "nem kívánhatok többet." (Ha eljön Joe Black)

 

 

 

2010-es indulásunk óta 9 konferencia áll mögöttünk és több, mint 150 előadó varázsolt el bennünket. Olyan inspiráló gondolatokat, ötleteket és kezdeményezéseket ismerhettünk meg, melyek közös jövőnkre, személyes sorsunkra is nagy hatással vannak!

Most rajtad a sor, csatlakozz Te is és oszd meg gondolataidat a világgal! Legyél Te is TEDxDanubia előadó! Várunk!

https://www.facebook.com/notes/tedxdanubia/legy%C3%A9l-te-is-a-2017-es-tedxdanubia-el%C5%91ad%C3%B3ja-p%C3%A1ly%C3%A1zat/1400592329970389

 

 

http://te.karrierepitok.hu/guestInvitation/MTE=

 

 

http://mosolygosmagyarorszagert.hu

 

Egyre több országban sikerrel alkalmazzák a Boldogságórákat, amelyeken a diákok csoportosan és egyénileg ismerik meg a boldogság fő összetevőit.

„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.” - Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Boldogságprogram fővédnöke

 

A Boldogság program Magyarországon a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épül, melynek célja, hogy elősegítse a gyerekek önbecsülését, és boldogságra tanítsa őket. Több országban tartanak már Boldogság órákat, és számos vizsgálati eredmény kimutatta, hogy ez a program csökkenti a gyerekek szorongását, növeli az önbizalmukat és segíti őket, hogy jobban teljesítsenek az iskolában.

https://www.facebook.com/molnar.jozsef.3557/posts/899736476758986

 

Boldogságórák az iskolákban, Boldogság klubok országszerte. Boldogságprogram a családokban.

http://boldogsagprogram.hu/

 

https://www.facebook.com/BoldogsagTervezes/photos/a.210607182401679.44122.202971709831893/918745648254492/?type=3&theater

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1082098275170988&id=637419232972230&substory_index=0

 

 

Mit tenne a példaképed?

 

Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk. Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el. (Harry Lorayne)

 

Ha tettet akarunk aratni, gondolatot kell vetnünk. (G. D. Boardman)

 

A mennyiség előbb-utóbb megmutatkozik a minőségben! Ez igaz a gondolkozásra is. (Harry Lorayne)

 

 

a-gondolat-aktivalodasa--surusege-gondolat-komplexuimma-valik.jpg

ha-egy-gondolat-folyamatosan-jelen-vab-es-koncentralta-foglakkozol-vele--akkor-sikert-ersz-el.jpg

ha-en-valtozom--akkor-a-korulmenyeim-is.jpg

pozitiv-kijelentesek--gondolatok.jpg

 

mindenki--azt-vonzza--ami-a-rezgesenek-megfelel.jpg

 

http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/2011/11/fokusz-ereje.html A fókusz ereje - A fókuszpontod határozza meg vonzáspontodat - Használd a figyelmed erejét

 

amire-gyakran-gondolsz--amire-osszpontositasz.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/fenykepek/

 

Sokan nem fogják fel mennyit érnek, mert nincs egy tanár, aki hisz bennük. (Good Will Hunting)

 

Tudom, hogy mit érek, és büszke vagyok rá. (Good Will Hunting)

 

azért tartok itt, ahol tartok, mert engem hajtottak, és megtanultam, hogy hajtsam magam. (Good Will Hunting)

 

 

Napról-napra haladj. És figyeld a hatást.

   Kérlek, ha másként nem is, az én kedvemért, apádként kérlek erre.

-         40 nap?

-         40 nap. (Szerelempróba) Fiam ez az út 40 napos nem 4.     ...  

-         Nem érzek semmit.

-         Megértelek, de ez nem érzelem kérdése, ez egy döntés, nem adhatod még fel. Haladj szépen napról-napra. (Szerelempróba)

 

 

A tények engem igazolnak, az egyszer fix. (Szerelempróba)Ma is meg kell tenned egy pár lépést az utadon! A haladás azonban senki máson nem múlik, csak is megint rajtad, és a benned lévő akaratodon. (Lippai Marianna)A 12 fő erény: alázat, kitartás, tisztelet, becsület, szeretet, áldozatvállalás, igazság, odaadás, bátorság, lelkierő, nagylelkűség, bölcsesség.

 

 

,,Minden nyitva áll előtted, a jövő a tiéd. Legyen álmod, célod, vágyaid, dolgozz értük profiként és szívvel-lélekkel.”„Higgy az álmaidban, a vágyaidban és vidd véghez őket, légy eltökélt. Mindig találj arra időt, hogy tehess valamit másokért. Nincs annál nagyobb jutalom, mint másokat boldoggá tenni.” (Fabiola Gianotti)
A boldogság egy agyi folyamat, amit - mint mindent - gyakorolni kell. Szánj naponta öt percet a mosolygásra. Csak mosolyogj! Egy idő után természetessé válik. (Derült égből szerelem)

 

 

Ahogy az ember a testét ,,eteti” mindennap, ugyanúgy a lelkét is táplálnia kell nap mint nap többször pozitív dolgokkal, sikerélményekkel, olyan dolgokkal melyek örömet, kellemes érzéseket okoznak, olyan helyzetekkel melyekben önmaga lehet. (Molnár József)

 

 

,,Az energia mindig a figyelmet követi. Ahol a gondolatai vannak, ott van az energia is.” (Kurt Tepperwein - A pozitív pszichológia ereje),,Mindenki csak azt tudja adni, ami benne foglaltatik a repertoárjában. (Kurt Tepperwein - A pozitív pszichológia ereje),,Félj kevesebbet, remélj többet. Egyél kevesebbet, rágj többet. Panaszkodj kevesebbet, lélegezz többet. Beszélj kevesebbet, mondj többet. Szeress többet és minden jó dolog a tiéd lesz.” (Svéd közmondás)

 

 

Az akadályokat attól függően látod nagynak vagy kicsinek, hogy te magad milyen vagy: nagy vagy kicsi. (Orison Swett Marden)

 

 

“A motiváció és a lelkesedés rendkívül fontos, de időnként nem árt megnézni, hogy jó irányba haladunk -e!”

 

 

A legtöbb ember abban a tévedésben él, hogy azt gondolja: "Magamhoz vonzom mindazt, amire szükségem van az életben!" Az egyik dolog, amiben mélyen hiszek, hogy nem azt vonzod magadhoz, amit akarsz, hanem azt, ami vagy! (Dr. Wayne W. Dyer)

 

 

,,A kialvatlanság, rontja az ítélőképességet."

 

,,Nem tudok kevesebb lenni, pedig ezt akarják."

 

,,Én ismertem már nagyot álmodó embereket, egy közös volt bennük, hogy kinevették őket, de ők legyintettek rájuk."

 

,,Kifogások, mindig csak a kifogások."

 

,,Nem keres mentséget, ha hibázott. Mindenki azért dolgozzon, hogy hogyan nyerjünk."

 

,,Azért jelentkeztél rá, mert tudod, hogy képes vagy rá. Tudom, hogy ideges vagy, de ne feledd okkal kértünk téged, hiszünk benned."

 

,,Ha az embert semmi sem csábítja másra, könnyebb koncentrálnia."

 

 

,,Kamaszkorom óta az egész életem arról szólt, hogy sikeres legyek, híres, ilyen..., ilyen amilyen most vagyok. És igazad volt ez tényleg nem kielégítő. Kell nekem egy pozitív hatás. Kell valaki, aki..., aki komoly és tartalmas, valaki, aki érti az életet, és tudja, hogy..., hogyan éljen jól és boldogan. Mint te. Közeledben akarok lenni, szeretném ha ez a sok jó rám ragadna."

 

 

http://egeszseges.club/2016/05/06/a-rezonancia-torvenye-minden-vagyunk-teljesulhet-ha-odafigyelunk-erre/

 

a-zarkozott-ember-rossz-testtartasa-es-kovetkezmenyei.jpg

 

 

Szóval tudod, hogy mi az a karma? A karma, az ok és okozat törvénye...vagyis? A milliárd, a sok millió az okozat...tehát? Hozd létre az okot....s jön az okozat: a milliárd, a sok millió, vagy amit igazán akarsz!! (Molnár József)

 

Haladni, fejlődni...s minden jó eljön, ha minden jó az életünkben,..minél értékesebbek vagyunk, annál értékesebbet kapunk. (Molnár József)

 

Ha igazán akarsz valamit, akkor nem ragadhatsz le a sérelmes, negatív dolgoknál, ki kell lépned belőle, tovább kell lépned, - a célod, a tiszta, boldog energiák felé. (Molnár József)

 

Az öröm, a boldogság és a sikerélmények energiát adnak, energiával töltenek el, töltekeznek fel. (Molnár József)

 

Az ember azt vonzza, olyan dolgokat vonz, aki, amilyen ő maga, s nem azt, amit szeretne, - ezért válogasd meg alaposan, nagyon fontos, hogy mit cselekszel, mit nézel, mit eszel, mire gondolsz, mit érzel, mivel töltöd az idődet, kivel töltöd az idődet, mert ezek határozzák meg, hogy ki vagy/ki leszel. Válj jobbá, s jobb dolgaid lesznek. (Molnár József)

 

Szokássá kell tenni, szokássá kialakítani a dolgokat. A szokás a lényeg, s ahhoz 20-40 nap kell, pl. 20 napig ne merítsd ki magad, tele legyél energiával vagy 20 napig pozitív szavak. Szoktasd magad a pozitív dolgokhoz, gondolatokhoz, cselekedetekhez, élményekhez, a lényeg a hozzászoktatás hosszútávon jót tesz, és hozzászoksz. (Molnár József)

 

A sikerélmények kellemesek, jót tesznek a szervezetnek, fontosak, energiát és önbizalmat adnak. (Molnár József)

 

Amit el akarsz érni az életben, azt lásd, nézd, érezd, s elindul a vonzás, elindul feléd. (Molnár József)

 

Pontosan mit is akarsz? (Molnár József)

 

 

Légy büszke és légy gazdag arra, amit elértél!

 

 

,,Van azonban valami, amit az idős kor sem vehet el, és ez, a tanítás, annak öröme. A csodák, amiket nap, mint nap látunk azoknál, akik úgy döntenek, hogy kinyitják szemüket a tudás világára. Mert csodák történhetnek, ha hagyjuk.".

 

 

,,Az élet rövid. Ha kinyithatod a szárnyadat ne habozz és szárnyalj!"

 

 

,,Tudjátok, a tanulás szerintem igazából hősies út. Nagyon sok tekintetben hasonlít a csillagok háborújára. Mindenki egy Luke Skywalker, vagy ha lány, akkor Lucy Skywalker, és a Jedi lovagképzés többek között az iskolában is folyik, mert, fel kell készülni a gonosz birodalom elleni harcra. Ez a gonosz birodalom, nem az iskolánk, nem a szüleink, sőt nem is a gyanús fasírozott a tároló büféjében, nem, a gonosz birodalom egy hit, az a hit, hogy vannak korlátaink. Nincsenek. Talán még nem tudjátok, de mindannyian tökéletesek vagytok. Norman Warner volt az én Jedi mesterem. És a legfontosabb leckéje az volt, hogy a saját tanárom vagyok, a saját mesterem. Azt szeretném megtanítani nektek, hogy nem kell azon izgulni, hogy mit csináltok, mert az lényegtelen. A lényeg, hogy kik vagytok, ha azzal foglalkoztok, akkor semmi sem akadályozhat meg, hogy később majd rohadtul sokra vigyétek. …Ez a lézerkardotok (ceruzát mutat), a hegyét tegyétek egy papírra, adjátok hozzá a szíveteket, és együtt jobbá tehetjük a világot. Veletek tartok a nagy úton!"

 

 

,,A pozitív érzelmek alkalmasak arra, hogy kijavítsák a negatív tünetek ,,mellékhatásait”. Pl. szívverés, idegesség, tehát nyugodtabb szervezet lesz."

 

A pozitív érzelmek átélése a mentális egészség fontos meghatározója. (Vaillant)-   Túl hevesen reagálsz.
-   Így igaz, de talán itt az ideje.

 

 

Mindig ott volt velem, biztatott, nem hagyott lazsálni. (A megvalósult álom) 

 

 

Aki indulni akar a versenyen, csak egy dolgot bizonyítson be nekem: azt hogy profi. (A megvalósult álom)

 

 

- A gondolat mindig meghatározza az eredményt David!
- Apa, már egyenesen se tudok rúgni!
- Én meg nem tudok járni! Most gubbasszak otthon, és sajnáljam magam? Ha meghajolsz a vereség előtt, nem is várhatsz mást. (A végtelen hit)

 Döntsd el mit gondolsz, és tarts ki mellette. (A végtelen hit)

 

 

-         Ezek erősebbek is, meg gyorsabbak is.

-         Akkor okosabbak leszünk. (A végtelen hit)

 

 

Életetek végéig emlékeztek erre a napra. Emlékezzetek, hogy mekkorát küzdöttetek, nem riadtatok meg, helyén volt a szívetek. Nem adtátok fel! (A végtelen hit)Igenis hiszek benned, és együtt elérhetjük, amit szeretnénk. (Leckék Szerelemből)


Ebben a világban senki sem vesz észre, ha nem tartod magad érdemesnek a figyelemre. Szabadulj meg attól a gondolattól, hogy ugyanolyan vagy, mint a középsuliban. A környezeted teljesen másnak lát. Higgy nekem.  - Hogy szabaduljak meg?  - Hogy a legjobbat hozod ki magadból. (Leckék Szerelemből)
A rezonancia törvénye: Minden vágyunk teljesülhet, ha odafigyelünk erre!

A rezonancia törvényéről egy Pierre Franckh német író forgatott dokumentumfilmet, amelyben több interjút is készített tudósokkal, hogy fényt derítsen az érzelmek, az emberi test és a Univerzum közötti összefüggésekre. A filmben a spirituális és a tudományos világ kapcsolódik össze.

Pár meghatározó idézet az alkotásból:

“Csakis mi vagyunk a sorsunk igazi irányítói.”

“A gondolataink energiamezőt hoznak létre.”

“A saját DNS-ünk hatással van a környezetünkre.”

A modern fizika szerint minden, ami körülvesz bennünket, azaz az egész életet, egy úgynevezett kvantum-mezőben található. Itt egyesül minden, még a lehetőségeink sorozata is, amelyek életünk folyamán keletkeznek. És éppen ennek a mezőnek köszönhetően mindennel kapcsolatban vagyunk, ha tudatában vagyunk ennek, ha nem.


Bármit is gondolunk, annak energiája van, amely kisugárzik a kozmikus térbe, és visszahat ránk, és egész környezetünkre. Tehát ha arra összpontosítunk, azon gondolkodunk, hogy milyen jó lenne egy stabil, szerelemmel átitatott, boldog élet részévé válni, akkor az be fog következni. Azok az őszinte emberi érzelmek, vágyak, amelyek a szív mélyéből törnek elő, képesek megváltoztatni a DNS-láncot, és a szervezet atomjait is, amiből testünk áll. Igen, az érzelmeink, a meggyőződéseink, a hitünk képes megváltoztatni a DNS-szerkezetét.


Mikor dühösek, mérgesek vagyunk, kibillenünk az élet harmóniájából, és úgy érezzük, hogy kicsúszik lábunk alól a talaj.

Ilyenkor a legtöbb ember elszigetelődik, elzárkózik a gondolataiban, ami a DNS-változáshoz vezet. A testünket is képesek leszünk ezáltal meggyógyítani, természetesen indokolt esetben az orvosi kezelés is szükséges, de a gyorsabb és hatékonyabb felépülés érdekében gondoljunk arra, hogy rendbe jövünk, mert a körülöttünk lévő fizikai tér, az atomok is ezt akarják.


Tehát kijelenthető, hogy képesek vagyunk az életünket olyan irányba terelni, ami nekünk jó, ami boldogságot, örömet okoz.

A gondolataink révén a fizikai anyagot is képesek vagyunk befolyásolni.

Alakítsuk olyanná életterünket, ahol jól érezzük magunkat, ahol harmóniára lelünk, ahol feltöltődhetünk, erőt gyűjthetünk.

Forrás és a teljes cikk: http://napistory.com/hu/erdekessegek/a-rezonancia-toervenye-minden-vagyunk-teljesuelhet-ha-odafigyeluenk-erre/


,,A te feladatod nem a lehetséges utak és a hogyanok fürkészése. Ez az Univerzum feladata. A te feladatod az, hogy tudd hová akarsz eljutni. Ha ez megvan az út is meglesz hozzá.”
(Abraham-Hicks)

 

 

A sikerhez célirányos, koncentrált energiagazdálkodás kell.

A tudatos energia-felvétellel stabilizálhatjuk energetikai egyensúlyunkat, erősíthetjük életenergiánkat, és harmonizálhatjuk a testet, a lelket és a szellemet. Hibás energiagazdálkodás következményei: csökkenő teljesítmény, motivációhiány, kedvetlenség, diszharmónia, gyengeség, korlátozott alkotóképesség, kimerültség, gátoltság, ingerültség, betegség. (Helene Walterskirchen)

 

Ügyeljen rá, hogy milyen emberekkel veszi körül magát. Ha kevés az életerejük, és gyenge a kisugárzásuk, számolnia kell azzal, hogy megcsapolják az ön energiáját. (Helene Walterskirchen

 

 

 „Bármiféle érzéseket melengetsz is magadban, ezek vonzzák be a holnapodat….

Az öröm további örömöket vonz. A boldogság több boldogságot. A békesség több békét. A hála több hálát. A jóság több jóságot. A szeretet több szeretetet.

Ez belső munka. Nem kell mást tenned világod megváltoztatásához, mint hogy megváltoztatod, amit odabent érzel. Igazán könnyű, nem igaz?” (Rhonda Byrne - Határtalan gondolatok)

 

 

Az ember legyen ura szavainak és gondolatainak, és tetteivel se sértsen mást. Ha ezek tiszták, akkor haladhat a bölcsek útján. (Buddha)

 

 

…a fickó, ahogy maga nevezi jellemes és következetes ember. Igazi sportember. (Tűzszekerek)

 

Emlékszel, amikor először találkoztunk. Amikor egy taxiban mentünk a College elé. Úgy éreztem magam melletted magam, mint egy tapasztalt, lehiggad keserű öreg. Még fölényt is éreztem. Hm, ez volt életem legnagyobb tévedése. Te vagy Obrey a tökéletes ember a számomra: bátor, szenvedélyes, kedves, elégedett ember. Ez a te titkod: az elégedettség. (Tűzszekerek)

 

 

A logika néha azt mondja, hogy tégy meg valamit, de ugyanakkor a szívedet is bele kell adnod. (Házinyuszi)

 

 

Diplomatikus válasz, de igaz. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

 

,,Jól mondtad, hogy mennyit lehet tanulni, ha megtanulsz tanulni."

 

 

,,A jó elmélet igazodik a tényekhez."

 

,,A jó hipotézis kiállja a próbákat."

 

 

Az önbecsülést, egy romantikus kapcsolat fejleszti igazán.

 

 

Az emberek a levegőben vagy a vízen járást csodának tartják.
De én úgy hiszem, hogy az igazi csoda a földön járás.

Minden nap találkozunk csodákkal, amiket fel sem ismerünk: a kék ég, a fehér felhők, a zöld levelek, egy gyermek fekete kutató szemei - a saját szemeink.
Ezek mind csodák.

( Thích Nhất Hạnh )

 

 

,,Ha csak egy esélyed lenne, mit tennél, mindent megtennél vagy hagynád?"

 

 

,,Mi az, ami számodra fontos, mi tesz boldoggá?...mi az ami számodra a legfontosabb, mi tesz a legboldogabbá?"

 

 

 

 

,,Meg kell tanulnom megoldani a dolgaimat."

 

,,Ha elemzed a hibáidat, kijavíthatod őket.”

 

,,Magát a problémát kell orvosolni."

 

A válság-törvény első szabálya: először tisztázzuk a helyzetet, azután cselekszünk. (Ikrek)

 

,,Mindig van kiút, csak rá kell jönnünk mi az!"

 

A probléma arravaló, hogy megoldjuk. (Joseph Miller)

 

,,Intelligensen közelítsük meg a problémát, aztán oldjuk meg."

 

 

,,Ha nem tanulsz a hibáidból, felesleges elkövetned őket.”

 

,,A meditáció révén felülemelkedhetsz köznapi léteden. …Távlatra teszel szert. …Immár magadnak is tudsz jó tanácsot adni.”

 

,,Az a lényeg, hogy amit meg sem próbálsz, az nem sikerül."

 

 

 

Ha valaki mindennek csak a rossz oldalát látja, az azt mutatja, hogy nincs semmi önbizalma. Az ilyenek el akarják érni, hogy mások is elbizonytalanodjanak, ahogy ők. (Blue Exorcist)

 

Nem a kövérségről tudtam meg sokat, hanem az önazonosságról. Ki irányítja? A tömeg? A barátod? A szüleid? Vagy te? (...) Mert kövér vagy vékony, népszerű vagy lúzer, mindez csak attól függ, hogy a világ határoz meg téged, vagy te mondod meg, ki vagy! (Túlméretes szöszi)

 

Őrlődsz valamin, nem igaz? Tudod, ilyenkor még fontosabb, hogy képes legyél mosolyogni. (Fairy Tail)

 

 

A hősöket a legkülönbözőbb okok miatt tiszteljük. Van akit a merészségéért, van akit a bátorságáért, van akit a jóságáért. De rajongásunk oka leginkább az, hogy szívünk mélyén mindannyian arról álmodunk, hogy egyszer minket is megment valaki.. na persze ha a sors nem hoz össze a megfelelő hőssel kénytelenek vagyunk mi megmenteni magunkat. (Született feleségek)

 

 

Ne tekints hátra, ne vájkálj a múltban, mert ami elmúlt, elmúlt. És ne aggodalmaskodj a jövő miatt, mert az messze van. Élj a jelenben, és tedd olyanná, hogy érdemes legyen visszaemlékezni rá. (Tuti Gimi c. filmsorozat)

 

 

A kudarc az élet része. Még sikeres embereknél is. Csak az a kérdés, hogy mit kezdesz vele. (Dr. Dolittle: Apja lánya)

 

,,Követünk el hibákat, a kérdés az, hogy mihez kezdünk vele."

 

Miért nem hagyod abba és lépsz végre tovább? Nem az számít, hogy mi volt a múltban, vagy hogy mi lesz a jövőben. Az ég szerelmére, maga az út a fontos. Nincs értelme végigcsinálni ezt a sok szarságot, ha nem élvezed az utat. És tudod mit? Mikor a legkevésbé várod, jön valami remek dolog, jobb, mint amiről valaha álmodtál. (Derült égből Polly c. film)

 

Lehetőséget kaptál, hogy tanulj a hibáidból, ami ritka madár. És ugyebár, vagy tanulsz a múltból, vagy újra átéled. (Naruto)

 

Mindig próbáltam megszabadulni a felelősségtől, mert az olyan bajos. Ezért szúrtam el annyi mindent. (Naruto)

 

 

,,Ha leülhetnél egy padra egy órát valakivel beszélgetni a múltból, jelenből vagy a jövőből, ki lenne az?”

 

 

Az emberek akkor kiabálnak, ha a szívük távol van egymástól. Akkor beszélnek rendesen, ha a szívük összhangban van a másikéval. De ha két szív egyesül, egyáltalán nincs szükség szavakra. (Deepak Chopra)

 

 

A cselekedetek hangosabban beszélnek a szavaknál, és minden mosoly ezt mondja: ,,Kedvellek. Boldoggá teszel. Örülök, hogy látlak.” (Dale Carnegie)

 

A mosolyra képes emberek könnyebben boldogulnak, hatékonyabban tanítanak és adnak el bármit, és boldogabb gyermekeket nevelnek. A mosoly sokkal többet elárul, mint a rosszalló tekintet. A bátorítás is sokkal hatásosabb nevelési eszköz, mint a büntetés. (James V. McMcounell, a Michigan Egyetem professzora)

 

Az amerikai telefontársaságok olyan programot hirdettek meg, amelynek célja a szolgáltatásaik eredményesebb közvetítése volt. Ebben azt javasolják alkalmazottaiknak, hogy beszéd közben mosolyogjanak, akkor is, ha ez nem látható, mert a mosoly érződik a hangjukon. (Dale Carnegie)

 

 

 

,,A szavaidat, a tetteidet elrejtheted a világ elől, de a rezgéseidet (érzelmi állapotodat) soha nem fogod tudni elrejteni. Az emberek a benned uralkodó érzelmi állapotra válaszolnak, reagálnak; nem a szavaidra, vagy tetteidre." - Abraham-Hicks

 

 

 

Egy embert az minősít, kiknek a társaságát kedveli. (David Seabury)

 

Kutassuk fel az aktív tényezőt

Minden helyzetben van valami – egy körülmény, egy személy-, aminek köszönhetően egy problémánk felmerült, vagy ami állandósítja azt…Legfontosabb, hogy ezt mindig megtaláljuk. Ha megtaláltuk és hatásukat blokkoltuk, gyakorlatilag kézben tartjuk a probléma megoldását. (David Seabury)

 

 

Csak nagyon kevesen, sajnálatosan kevesen vagyunk, akik értelmes megoldásokat szeretnénk, akik szívesebben járnánk azt az arany középutat, amely a vad ámokfutás és a merev szabályozás között húzódik. (David Seabury)

 

 

A tiszta látásmód abszolút szintjén a gondolatokra és az érzelmekre úgy kell tekintenünk, mint amelyek a tudat eredendő bölcsességét fejezik ki. A kellemetlenekre célszerű úgy tekintenünk, mint azokra a hullámokra, melyeket szörfösként nem lovagolnánk meg, vagy mint a tévéműsorra, ami olyan rossz, hogy senki sem nézné meg. A tibetiek erre azt a kifejezést használják, hogy "olyan, mint a döglött tehén" - elég, ha az ember csak egyszer pillant oda. A zavaró érzelmeknek nincsen karjuk és lábuk, nem megfoghatók - kivéve azt a zavart, amit a rendszerünkben okoznak. Csupán annyi erővel rendelkeznek, amennyit mi fektetünk beléjük. (Ole Nydahl)

 

 

 

… vegyük szemügyre, milyen fejlődési lehetőségeket rejtenek a jelen problémáink! (Dale Carnegie)

 

,,Próbálj meg minden zavaró, kedvezőtlen körülményt az életben átmenetinek tekinteni. Ahogy a víz színén fodrok keletkeznek, majd hirtelen eltűnnek, épp olyan a világon minden más is.” (A 14th Dalai Lama)

 

,, Engedd el!”

,,Mondj le róla! Többet nyersz.”

 

 

Ha megváltoztatjuk nézőpontunkat, megtapasztaljuk a lelki békét. Ha az ember szeretettel tekint a világra, rátalál a békére is. (Sri Sathya Sai Baba)

 

 

 

Jó gondolataid hatására az érzéseid is változnak benned. Ha ezt az állapotot fenntartod, és pozitív energiával látod el, pusztán csak azzal, hogy nem billented ki magad ebből az állapotból.... és hagyod,hogy ezek a jó energiák érvényesüljenek benned. Akkor csak is olyan pozitív dolgokat fogsz magadhoz vonzani, amit te teremtettél meg magadban, és ezt úgy éred el, hogy magasabb hullámhosszon vagy! (Timy)

 

 

 

Próbálj minden olyan dolgot elkerülni, mely negatív, rossz hatással, érzéssel van rád. S minél több olyan helyzetbe menj bele, ahol, amiben jól, igazán jól érzed magad. (Molnár József)

 

 

Nem adom fel, amíg tudom, hogy igazam van. (Harold Sherman)

 

 

,,A korábbi alkalmak sem elvesztegetett próbálkozások voltak. Mint sok kis repedés a falon, egyik a másik után, de ezek együttesen felkészítettek téged a mai napra. Rá kell szánni az időt a talaj előkészítésére, ha azt szeretnéd, hogy befogadja a magot."

 

 

 

Ha az ember belső ritmusa a félelem miatt felborul, annak két oka lehet.

Az egyik, hogy a légzés felszínes lesz, és felgyorsul -ez a fizikai reakció- a másik pedig az, hogy az ideges, céltalan gondolatok mennyisége megnő. Ha futó gondolatokkal van tele az elme, az ember nem is tudja mihez is kapjon hirtelen.

 

Még mielőtt a negatív irányultság kezelhetetlenné válik, és elhúzódó hullámvölgy következik be, helyre kell állítanunk a belső ritmust.

Amikor ez az idő hosszúra nyúlik, fennáll annak kockázata, hogy rossz szokások alakulnak ki. Így keletkeznek a hullámvölgyek, és ezért válhatnak tartóssá.


Megoldást jelenthet a légzéstechnika: hosszú, lassú, mély légzés, legalább két percen keresztül. Ha nem jól -túl gyorsan, nem elég mélyen, vagy nem elég hosszú ideig- csináljuk, nem működik!

A mély, lassú légzés további haszna, hogy a tudat ezalatt időt kap arra, hogy lelassuljon, lecsillapodjon.

 

A tudat, amely nem tud összpontosítani, nem tud koncentrálni sem. Különösen nem a pillanatban, a pillanatnak élni.
Az ilyen ember arra gondol, amit legközelebb csinálnia kell, ezért sohasem fordít elegendő figyelmet arra, amit éppen csinál.


Az idegek megnyugtatásának másik módja, a korábbi sikerek újrajátszása. Pl. milyen érzés volt sikeresen teljesíteni valamilyen feladatot. az asszociációs felidézésnek ez a fajtája félelmeink helyét önbizalommal tölti fel, és lecsillapítja a harmónia útjába álló negatív gondolatot. (Völcsei Judit)

Forrás: http://fenyhaz.network.hu/blog/fenyhaz-hirei/a-rezgesszint-megtartasa

 

 

Ha elfogadjuk, hogy életünk célja az, hogy minél nagyobb lelki nyugalmat, boldogságot, megelégedettséget érjünk el, akkor meg kell vizsgálnunk, mi az, ami meggátolja, megakadályozza, ami útjában áll annak, hogy valóban élvezzük az életet. Rá fogunk döbbenni, hogy ez mindig valamilyen negatív érzelem….

Az irányítás és szabadság hiánya vezet a negatív érzelmekhez….

Sok ember úgy véli, hogy az önmagukban való kételkedés a legdestruktívabb negatív érzelem, jobban visszaüt, mint gondolnák….

Két lényeges dolog van, ami életben tartja a negatív érzelmeket: az egyik az önigazolás.

Az önigazolás, ami egyszerűen azt jelenti, hogy elmondjuk magunknak, vagy akárkinek, aki meghallgat, hogy miért is érzünk jogosan úgy, ahogyan érzünk.

A másik pedig az ún. azonosulás. Az azonosulás azt jelenti, hogy a dolgokat magunkra vonatkoztatjuk.

 

Úgy gondoljuk, hogy lehetetlen hosszú ideig negatívan viselkedni bármi jó iránt is, hacsak nem igazoljuk és indokoljuk érzéseinket, és nem magyarázzuk meg másoknak, vagy hacsak nem azonosulunk vele, és nem vesszük személyesre….

 

Hogyan szabadulhatunk meg az azonosulástól, hogyan száríthatjuk ki gyökereit a negatív érzelmek fájának?

 

Egyetlen módon szabadulhatunk meg a negatív érzelmektől: ha nem ítélkezünk….

 

Ha a szokásról beszélünk, és a haragra gondolunk, a harag is csupán szokás. Tudjuk, hogy amikor átadjuk magunkat a haragnak, az a gyengeség jele. Gyerekes viselkedés, infantilis dolog, az őszintétlenség jele, egyben azonban feltételes reakció is.

 

Valahányszor ugyanis átengedjük magunkat a haragnak, csökken a haraggal szembeni ellenállásunk.

 

Ezzel szemben valahányszor nem engedünk a haragnak, és vállaljuk a felelősséget, nem hibáztatunk mást, mi irányítjuk érzelmi életünket. Növeljük a haraggal szembeni ellenállásunkat.

 

Tehát a harag abból ered, ha másokat hibáztatunk.

Ha egy rajtunk kívül álló személyt vagy dolgot okolunk, aki a mi boldogtalanságunkért felelős.

 

A haragnak az a megoldása, ha vállaljuk a teljes felelősséget

 

 

A blokkolt negatív érzelem a vád.          

Tehát a harag abból ered, ha másokat hibáztatunk. Ha egy rajtunk kívül álló személyt vagy dolgot okolunk, aki a mi boldogtalanságunkért felelős. A haragnak az a megoldása, ha vállaljuk a teljes felelősséget.

 

A negatív érzelmek 99%-a vádaskodás. Nagyon fontos megérteni, hogy honnan származnak a negatív érzelmek. A negatív érzelmek ugyanis belülről jönnek. Külső érzelmekből ugyanis nem származhatnak negatív érzelmek.

A negatív érzelmeket nem emberek, vagy különböző helyzetek okozzák.

A negatív érzelmeket az egyes helyzetekre való reagálásunk kelti életre….

 

Egyetlen módon szabadulhatunk meg a negatív érzelmektől: ha nem ítélkezünk….,,

 

Van egy valaki, akit még mindig vádolnak valamiért. Van valaki, akit nem akarnak elengedni a horogról, mert az az átkozott elkövetett valamit ellenük.

hajlamosak-vagyunk.jpg

 

Ha abbahagyjuk a vádaskodást, kivágtuk a negatív érzelmek fáját. Kivágtuk, elpusztítottuk, és az összes negatív érzelem is kihal ezzel egy időben…

 

És hogyan csináljuk ezt?

Úgy hogy, alkalmazzuk a helyettesítés törvényét!

 

Tudjuk, a helyettesítés törvénye szerint a tudat egyszerre csak egy gondolatot tart. Ez a tudatunkat elfoglaló gondolat határozza meg érzelmi reakcióinkat, a tudatalattink reakcióját. És mivel csak egy gondolattal tud foglalkozni, egyszerűen ki kell ütnünk a negatív érzelmeket okozó gondolatot, a vádaskodásét, és a helyébe kell ültetnünk ezt a gondolatot: „Én vagyok a felelős!”

 

 

 „Én vagyok a felelős!” Ez, kiegészítve azzal, hogy „szeretem magam, én vagyok a felelős!” a leghatásosabb pozitív állítás önmagunkról, abban a pillanatban, hogy kimondjuk, hirtelen ismét visszakerülünk az irányítói székbe. Ha kimondjuk: „én vagyok a felelős!”, kezünkbe vesszük sorsunk irányítását. Nem mondhatjuk: „én vagyok a felelős!”, és közben negatív érzelmekkel élünk, hiszen az egyik kiüti a másikat a tudatunkból…. Bármikor, amikor eszünkbe jut az a bizonyos helyzet, semlegesíthetjük, ha azt mondjuk: „Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős!” Ha ez egy kapcsolat, ki kényszerített ebbe a kapcsolatba? Kényszerített, vagy magamtól mentem bele? Ez egy munka, egy beruházás, ez egy egészségi probléma? Vállalnunk kell a felelősséget! (Bryan Tracy)

 

 

Fontos ok, mely stresszt, feszültséget, különféle negatív érzelmeket okoz: a harag. Sokat beszéltünk már a haragról. És tudjuk, hogy a harag csupán akkor jöhet létre, ha hibáztatunk valakit vagy valamit. Miért gurulunk méregbe? Akkor szoktunk méregbe gurulni, ha úgy érezzük – és ez a lényeg –, ha úgy érzékeljük, hogy támadás ért bennünket.

Ha úgy érezzük, hogy a várakozásainkat meghiúsítják.

Ha valamilyen félelmet érzünk vagy fájdalmat, ha olyan érzéseink vannak, vagy ha úgy értelmezzük világunkat, hogy az a meggyőződés alakul ki bennünk: valami vagy valaki fenyeget bennünket, áldozattá tesz.

Szóval csupán akkor gurulunk méregbe, ha áldozatnak érezzük magunkat.

Amikor áldozatnak érezzük magunkat, mindig erőteljes ösztön ébred bennünk a támadásra vagy ellentámadásra. Úgy nevezzük ezt, hogy harci vagy menekülési reakció. Mikor fenyegetést érzünk, ez a harci vagy menekülési reakció – éppúgy, mint az állatoknál – működésbe lép, és cselekedni akarunk. De társadalmunkban erre általában nincs mód. A megtorlás általában nem lehetséges. A megtorlás nem lehetséges, mert… mert nem elfogadható. Az, akinek vissza akarunk vágni, erősebb vagy már nincs köztünk. Vagy pedig nem tanácsos, mert az a személy, aki a problémát okozza, a főnökünk, az anyósunk vagy hasonló. Ha ezt a haragot nem távolítjuk el a szervezetünkből, hogyha nem űzzük el, megszilárdul bennünk, és végül megmérgezi a szervezetünket.

Dr. Hans Selin kidolgozta a durva fizikai kontaktus elméletét. Úgy találta, hogy bármiféle érintés elűzi a haragot. Úgy találta, hogy ha olyan tevékenységbe kezdünk, ami érintéssel jár, megszabadulhatunk a haragtól. A hang is egy érintés fajta.

 

    A harag abból ered, ha másokat hibáztatunk. Ha egy rajtunk kívül álló személyt vagy dolgot okolunk, aki a mi boldogtalanságunkért felelős. A haragnak az a megoldása, ha vállaljuk a teljes felelősséget.

 

Az a stressz, amely egy célra irányul, energiát, életerőt nyújt, és remek közérzetet ad.

 

De az olyan stressz, amelyik kifelé, kifelé irányul, és valamely kényszer vagy nyomás hatására jön létre, az negatív. Energiát von el.

 

Az a kérdés, hogy az irányítás belül megy-e végbe. Egy célra irányul, vagy külső hatás dominál, külső kényszer? A kognitív kontroll azt jelenti: „Én vagyok a felelős!” Azt jelenti, hogy senki, senki másnak nincs hatalma az érzéseink fölött. Hogyha elfogadjuk felelősségünket, és használjuk a tudatunkat, akkor boldogan élhetünk, és, és szabályozni tudjuk, mit gondolunk és érzünk.

És itt a helyettesítés törvénye. A helyettesítés törvénye szerint nem nyomaszthat, nem kínozhat stressz, ha pozitív gondolatokkal foglalkozunk.

Mire kell tehát gondolni? Mi a pozitív gondolat? A megoldás ez: a céljainkra gondoljunk állandóan!

Gondoljunk a céljainkra állandóan! A céljaink, ha leírtuk őket, ha eldöntöttük, mit akarunk, és van tervünk megvalósításukra, ha állandóan a céljainkra gondolunk, lassan szokássá válnak.

(Brian Tracy)

 

 

Ha úgy érezzük, feszültek, boldogtalanok vagyunk, vagy stressz kínoz, vagy többször megfázunk, náthásak leszünk, rossz a közérzetünk, vagy éjszakánként rosszul alszunk, szórakozottak vagy ingerlékenyek vagyunk, minden különösebb ok nélkül – feltételezzük, hogy van valami az életünkben, amivel nem nézünk szembe! Feltételezzük, hogy tagadunk valamit!

Van valami, ami kényelmetlen érzést kelt bennünk, de mi nem foglalkozunk vele. Ez, ez az ellenállás. Az, hogy nem foglalkozunk vele, ez okozza a stresszt.

Azt kell tennünk tehát, hogy megkérdezzük: „Mi van az életemben, amivel nem nézek szembe?” Mi az az életünkben, amivel nem nézünk szembe? Most rögtön! És stresszt vagy valami zavart okoz. Mivel nem nézek szembe az életemben? Kérdezzük meg: „Mivel nem nézek szembe?” És határozzuk el, hogy ezután megtesszük! (Brian Tracy)

 

 

 

,,Minél nagyobb a fény valakiben, annál jobban megérzi a sötétet is.”

 

 

ne-pazarold-az-idod-nem-epito-emberi-kapcsolatra---ne-hagyd--hogy-masok-lenyomjanak-az-o-szintjukre.jpg

 

 

,,Mindenki az igazságot látja a saját nézőpontjából. Az, hogy milyen tudatszintről szemléled a dolgokat, meghatározza, hogy mit látsz. Senki nem képes a jelenlegi tudatszintjétől eltérő módon gondolkozni, érezni, cselekedni. Ezért mindenkinek igaza van a saját szemszögéből nézve és ezért mindenki a tőle telhető legjobbat hozza ki magából az adott pillanatban.”

 

 

A tények makacs dogok, nem érdemes velük vitatkozni. Lehet…de totál fölösleges..idő és energia pocséklás… de tudd, hogy mi a tény, s mi csak egy vélemény. (Molnár József)

 

 

,,Ne pazarold az idődet a rossz hírek olvasására! Ne pazarold az idődet a bajok hallgatására. Szánd az idődet az ellenállhatatlanul izgalmas inspirációid megvalósítására! Ne dőlj be a többi embernek körülötted, akik szerint a bajok recitálásától lesz jobb a világ! A panaszkodás: népkábulat. Ébresztő: Attól lesz jobb a világ, hogy átadod magadat a legizgalmasabb inspirációid megvalósításának. Kezdd el ma! ;)

https://www.facebook.com/tudatosan.hu/photos/a.195287183857931.59603.116276405092343/1111336272253013/?type=3

 

 

 

beke--meditacio.jpg

 

A meditáció az egyik legnagyobb művészet az életben - talán a legnagyobb. (Jiddu Krishnamurti)

 

 

,,A meditáció egy olyan energiaáramlás, melyben a lélek egy másik dimenzióba helyeződik át. Energiatesteid feltöltődnek fénnyel, és egy meditációs burok alakul ki a fizikai test körül. Ez a burok az, mi a meditációs ciklus alatt megnyitja a kaput a léleknek abba a dimenzióba, hol feltöltődik, hol információhoz jut, és ahol elengedheti azokat a terheket, mire már nincsen szüksége.” (Pusztai Orsolya)

 

 

,,Szeretettel teli gondolatok, szeretettel teli tetteket hoznak létre.”

 

 

…mások befolyásolásának egyetlenegy módja van, ha arról beszélünk, amit ők akarnak és rámutatunk, miképpen érhetik el. …Ha például nem akarod, hogy a fiad dohányozzék, ne prédikálj neki, és ne arról beszélj, hogy te mit akarsz; inkább bizonyítsd be neki, hogy ha dohányzik, kiteszik a focicsapatból, és biztosan nem nyeri meg a százméteres síkfutást. (Dale Carnegie)

 

…a cselekedet mindig abból születik, amit erőteljesen kívánunk… és a legjobb tanács, amit azoknak adhatunk, akik másokat meg akarnak győzni valamiről akár az üzleti életben, akár otthonukban, akár az iskolában, akár a politikában: Legelőszőr is kelts mohó vágyat a másik emberben! Aki ezt a tanácsot követi, azé az egész világ; Aki nem képes követni, magára marad. (Harry A. Overstreet – Az emberi viselkedés befolyásolása könyvében)

 

Esetleg már holnap rá akarsz bírni valakit valamire. Mielőtt kinyitod a szád, állj meg egy pillanatra, és kérdezd meg magadtól: Hogyan csináljam, hogy ő is akarja? (Dale Carnegie)

 

Ha a sikernek egyáltalán van titka, ez abban a képességben áll, hogy észrevegyük a másik ember szempontját, és a dolgokat egyszerre nézzük az ő oldaláról meg a magunkéról is. (Henry Ford)

 

Nincs jogom olyat mondani vagy tenni, amellyel tönkreteszem valaki önbecsülését. Nem az számít, hogy én mit gondolok felőle, hanem, hogy ő mit gondol saját magáról. Az önbecsülés megtépázása szinte már bűn. (Antoine de Saint-Exupéry)

 

Amit egy igazi vezető mindig követni fog… hagyd, hogy a másik megmentse a látszatot! (Dale Carnegie)

 

Dicsérjük meg a legcsekélyebb javulást is: ez arra ösztönzi a másikat, hogy tovább fejlődjék. (Dale Carnegie)

 

A dicsérő szó a kritika ellenében - ez a koncepció vált századunk egyik jelentős tudósának, B. F. Skinner pszichológusnak az alapvető tanításává. Állatokon és embereken végzett kísérletekkel mutatta ki, hogy amikor a bírálat minimális, a dicséret pedig hangsúlyt kap, megerősítjük az emberekben, amit jól csinálnak, a gyenge eredmények pedig egyre csökkennek, mivel senki nem figyel rájuk. (Dale Carnegie)

 

Mindenki szereti, ha megdicsérik, de ha az elismerés egy konkrét dologra vonatkozik, érződik rajta, hogy őszinte - nem pedig csak azért kaptuk, hogy kicsit jobban érezzük magunkat. Ne feledjük; a megbecsülésre nagy szükségünk van, és szinte mindenre képesek vagyunk érte. Az üres és őszintétlen szólamokat azonban nem kéri senki.

…Egy szót az emberek megváltoztatásáról. Ha bármelyikünk képes arra inspirálni a vele kapcsolatba kerülő embert, hogy az felfedezze saját rejtett értékeit, akkor nem csupán megváltoztatjuk őket: a szó igazi értelmében átalakítjuk személyiségüket. (Dale Carnegie)

 

… te is olyan hatalom birtokában vagy, amelyet rendre nem tudsz használni. És az egyik ilyen a dicséret és megbecsülés mágikus képessége, amellyel ráébresztheted a másikat látens lehetőségeire. A képességek elsorvadnak a bírálattól, és virágzásnak indulnak a bátorítástól. Hogy az emberek hatékonyabb vezetőjévé válj, alkalmazd ezt...DICSÉRJ MEG MINDEN FEJLŐDÉST, MÉG A LEGKISEBBEKET IS. ELISMERÉSED LEGYEN SZÍVÉLYES, S NE FURAKODJ A DICSÉRETTEL! (Dale Carnegie)

 

 

Vannak emberek, akik úgymond el vannak maradva az idővel. Pl. 14 évesen nem tudják, hogy mik akarnak lenni.. olyan lelki sérüléseket, gátakat kaptak melyek miatt nem tudnak, vagy nehezen fejlődnek.. s az idő halad, de ők nem. Szeretettel, törődéssel, figyelemmel, bizalommal, segítséggel meg lehet nyitni őket, s segíteni a fejlődésüket. (Molnár József)

 

 

Ha valami nehézséged van az életben, úgy érzed, hogy beleragadtál, ,,nem enged”, képzelj el egy ollót, s mintha az olló az ujjad lenne, s vágd el a ,,kötelékeket” a csakráid elöl. (Molnár József)

 

 

Azt mondják, hogy ,,ebül szerzett jószág ebül vész el”… Tehát figyeld meg, hogy hogyan akarsz valamit; erőlködve, stresszelve, túl akarva, zárkózva vagy szeretettel, vidáman, megnyílva, pozitívan? (Molnár József)

 

 

Csak egy dologgal foglalkozz egyszerre, ne csinálj mást, s még máson se járjon a gondolatod – ez energia és nyugalom. (Molnár József)

 

,,Kisugározza” a hely a pozitívat és a negatívat is, ezért menj onnan, ahol rossz élményed volt, s legyél sokat a kellemes élményű helyeken újból és újból. Hiszen a lényeg, hogy minél több kellemes, pozitív, nagyon klassz, boldog élményben legyen részed. (Molnár József)

 

Próbálj minden olyan dolgot elkerülni, mely negatív, rossz hatással, érzéssel van rád. S minél több olyan helyzetbe menj bele, ahol, amiben jól, igazán jól érzed magad. (Molnár József)

 

 

A fájdalmat, a rosszat azért érzed, mert túl közel van hozzád, - a lelkedhez. Amíg nagyon távol van, az nem érint meg annyira lásd pl egy nagyon távoli országbeli halála, vagy egy európaié, vagy egy magyaré. A megoldás vidd el messzire a rosszat, a tudatod ,,képernyőjéről”, a lelkedtől. A minőségi meditáció is távolságot tud adni.

Kevesebb vagy semmi energiát, és érzést vigyél bele az olyan helyzetbe. Nemesítsd meg az érzést. Az is egy megoldás, hogy felülről, magasból, sokkal messzebbről szemléled a problémát, vagy éppen te sokkal nagyobb vagy, mint a kicsi probléma, vagy más időből pl. több évvel későbbről szemléled, vagy más anyagi helyzetből pl. milliárdosként. (Molnár József)

 

 

A testi, lelki, és szellemi táplálékod okán a vonzás és rezgés törvénye meghatározza, hogy mit veszel észre a világból, s hogy milyennek látod a világot! (Molnár József)

 

Aki te vagy éppen, ami te vagy éppen, amilyen az érzelmi világod, a gondolatvilágod, a ,,rezgésed” éppen, az meghatározza, hogy milyen tapasztalatokban, élményekben lesz részed. (Molnár József)

 

 

Ne maradj a rosszba, mert rád rakódik a ,,rezgése”, változtass meg minden rosszat, negatívat magadban, magadon, másokon - ha lehet. Legyél nagyon pozitív, szeretetteljes, bölcs, kedves, sugárzó. S segítsd, támogasd a másik embert, a világot is, hogy ilyenné váljon, ilyen maradjon egyre inkább. (Molnár József)

 

 

A bajokon csak ott sikerül úrrá lenni, ahol a tudatlanságot kiszorították a tények. (David Seaburty)

 

Csinálj úgy, mintha minden jó lenne - pakolj el úgy, viselkedj úgy, pihenj úgy, mosolyogj úgy, szeress úgy, mint ahogy valójában akarod, hogy ezek legyenek. Ha úgy teszel ,,mintha már..."..akkor elkezd az életed olyanná válni. (Molnár József)

 

Ne engedd meg magadnak, hogy belemenj negatív, kellemetlen, nem építő, nem kiterjedést, nem szeretet érzését adó gondolatokba, helyzetekbe. Menj bele a pozitív, kellemes, építő, kiterjedést, kiteljesedést adó, érző gondolatokba, helyzetekbe. (Molnár József)

 

 

Bízz a meditáció csodájában!

 

 

,,Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, biztonság eszméihez, és elméd boldogságot terem."

 

 

Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, lélegzel, gondolkozol, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

 

 

"A félelem és a kimerültség leblokkolják az elmét. Kíméletlenül szállj szembe mindkettővel, és akkor el fog tölteni a bátorság és az önbizalom." (B. K. S Iyengar).

 

 

Az akarás, az akarat, az valami csodás erő, csodás erőt, energiát tud megmozdítani sejtszinten is, és energiaszinten is. Viszont a nem akarás, a nem úgy akarás, az negatív energia, nem jó, nem jó érzést, nem jó helyzetet kelt. Tehát próbált máshonnan nézni a helyzetet, pl. miben lehetsz jobb általa, vagy gondolj a mulandóságára, s gondolj egy szép, pozitív kellemes helyzetre, érzésre. (Molnár József)

 

 

 

Őrizd meg a fókuszt, fókuszodat. (Joseph Miller)

 

 

Akarni, Akarni - Csinálni, csinálni, csinálni - Akarni - ez a siker…ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

 

Tessék keményen odatenni magad. (Joseph Miller)

 

 

KERESSÜK SIKERES EMBEREK TÁRSASÁGÁT!

Az előrejutási folyamat része az emberekkel való kapcsolattartás. Az. hogy olyan emberekkel töltünk el időt, akik már sikeresek, a legjobb módja annak, hogy tanuljunk tőlük. Figyeljük meg őket! Idővel úgy kezdünk majd gondolkodni, mint ők. Igaz a régi közmondás: "Madarat tolláról, embert barátjáról."

NE TARTSUNK FENN BARÁTSÁGOT NEGATÍVAN GONDOLKODÓKKAL! Találkozunk majd olyan emberekkel, akik kritizálnak, és kétségeik lesznek elképzeléseinket illetően, de ez nem azt jelenti, hogy ezeket az embereket bizalmunkba kell fogadnunk vagy közeli barátságba kell kerülnünk velük.

Legyünk szívélyesek mindenkihez, még akkor is, ha negatív, csak ne kövessük mint példaképet! Ha velük barátkozunk, továbbra is csak kétségeikkel és negatív szemléletmódjukkal bombáznak majd, egészen addig, amíg magunk is hinni kezdünk bennük. Ennek következtében odajutunk, hogy már magunk is azt gondoljuk, álmaink nem válthatók valóra (Jim Dornan – A siker tízparancsolata)

 

 

Ne barátkozz olyanokkal, akik nem érdemlik meg. (Harry Potter 1)

 

Bátorsága van bőven, azt látom, és az észnek sincs híján a fiú. Tehetséges, de mennyire! És van benne bizonyítási vágy. (Harry Potter 1)

 

A tettei teszik naggyá a tudóst. (Harry Potter 2)

 

Gondolni nem elég, bizonyítsd. (Harry Potter 2)

 

Az édesanyád mellém állt mikor senki más. Kimagasló tehetségű boszorkány volt, és páratlanul melegszívű ember. Meglátta a szépet másokban, akkor is, sőt különösen akkor, amikor az illető nem talált magában se szépet, se jót. (Harry Potter 3)

 

Jobb híján bölcs döntés lehet, új ösvény helyett, a járt úton elindulni. Sok sikert. (Harry Potter 3)

 

A ,,patrónus”, egyfajta pozitív energia, a mágus. aki megigézi pajzsként használhatja, hogy dementor azt eméssze el, ne pedig őt. Ehhez a varázslathoz, egy emlékre kell gondolnod, nem akármilyenre, egy vidám emlékre, egy boldogító emlékre. (Harry Potter 3)

 

Gondolkozz már, neked mi az erősséged. (Harry Potter 4)

 

A jó vezető nem riad vissza, a helyes döntéstől. (Harry Potter 4)

 

Őrizzük meg, ami megőrzésre méltó, és javítsunk ott, ahol van mit javítani. (Harry Potter 5)

 

A rossz szokásokat gyomláljuk ki könyörtelenül. (Harry Potter 5)

 

Ha jól tanultok, nem marad el a jutalom. (Harry Potter 5)

 

Kell egy tanár, aki rendesen tanít. (Harry Potter 5)

 

A gyakorlás nagyon fontos, de van valami, ami még fontosabb, és az az önbizalom. (Harry Potter 5)

 

Idézd fel egy igazán eleven emlékedet, a legboldogabb emlékedet, és engedd, hogy átjárjon. (Harry Potter 5)

 

Nagyon jók voltatok, kitettetek magatokért. (Harry Potter 5)

 

Nem a hasonlóságotok számít, hanem amiben más vagy. (Harry Potter 5)

 

Ami volt elmúlt, ne bolygassuk. (Harry Potter 6)

 

 

Ott van. Márcsak az a kérdés, hogy jutunk el oda. (Harry Potter 6)

 

Mert elnyerik méltó jutalmukat, akik kitartóak és ügyesek. (Harry Potter 7)

 

-          Van választásom?

-          Hogyne volna. (Harry Potter 7)

 

 

Világéletemben a tökéletességre törekedtem. (Riviéra vadorzói)

 

Mindig jobb, ha jó és igaz az ember, mintha nem az. (Riviéra vadorzói)

 

A jó ízlés és a stílus olyan tulajdonságok, amelyek elbűvölik az embereket. (Riviéra vadorzói)

 

Az olvasás jót tesz a tudásnak. (Szerelem a végzeten)

 

Azért mert te lemondtál az álmaidról, attól nekem nem kell. (Patacsata)

 

 

,,A bölcs megválogatja, hogy milyen tapasztalatokra akar szert tenni."

 

,,A megfelelő irányú, mértékű akarat és vágy csodákra képes.”

 

,,A boldogságod és a boldogulásod a nyugalmadtól függ, de sose feledkezz el másokról se.”

 

,,Olyan az életed, amilyen tudatszinten vagy.”

 

,,Aki te vagy éppen, ami te vagy éppen, amilyen az érzelmi világod, a gondolatvilágod, a ,,rezgésed” éppen, az meghatározza, hogy milyen tapasztalatokban, élményekben lesz részed."

 

 

Nincs olyan törvény, amely azt mondja: “Ha mások el akarják rontani a napjukat, neked csatlakozni kell hozzájuk.” (Andrew Matthews)

 

 

Félelem és egyéb lelkiállapotaink befolyásolják a másik embert is.

 

 

A negatív hatást okozó ,,csapokat” el kell zárni, a pozitívakat meg kell nyitni.

 

Neked éles az eszed, találj ki valamit. (Hét év Tibetben)

 

Csak attól függ, hogy állsz hozzá. (Idétlen időkig)

 

 

Ez egy arany ember. (Idétlen időkig)

 

Maga olyan jó ember. (Idétlen időkig)

 

A kiabálással nem érünk el semmit Brazovich úr. A dolog sürgős. (Arany ember)

 

Az ilyen ember: arany ember. (Arany ember)

 

-         Iskolát építtet, kórházat alapít, minden pénteken sorban állnak a város szegényei a háza előtt.

-         Még te is véded?

-         Nem védem, de ami igaz, az igaz, téged még soha senki nem nevezett Arany embernek. (Arany ember)

 

 

,,Ez nagyon kóser, vagyis klassz." :).

 

 

,,Hála Istenek. Végre valaki tesz valamit."

 

 

,,A Kabbala szerint a férfinak nem kell elhagynia a házát, hogy megtalálja, amit keres."

 

 

energiahoz-.jpg

 

 

 

Az introvertált vagy beteg emberek csakrái gyakran csak egy pillanatra nyílnak meg, akkor is csak mérsékelten, így csak csekély mennyiségű energia tud beáramlani a testükbe. Ilyenkor a gyenge energiabevitel nemcsak az életenergia megrekedéséhez és meggyengüléséhez vezet, de akadályozza az energiaáramlás erősödését is. (Helene Walterskirchen)

 

 

 

Aki közvetlenül vagy közvetve túlnyomórészt növényeken él, fontos fényenergiát visz be a szervezetébe. A növények közvetlenül a napból szerzik energiájukat. (Helene Walterskirchen)

 

 

A régi tanok szerint az ember mai nehéz fizikai teste még mindig „potenciális fénytest”, mert az anyag nem más, mint összesűrűsödött fény. Meditatív gyakorlatok, légzőgyakorlatok és fénytáplálék segítségével visszavezethetjük a testet fénylő és könnyű állapotba. Tudósok időközben felfedeztek bizonyos módszereket, amelyek lehetővé teszik, hogy nagy adag fényből álló táplálékkal feltöltsük a fizikai és közvetve a finomanyagú testet is. (Helene Walterskirchen)

 

 

A táplálék, amelyet a legtöbb ember nap mint nap magához vesz, szinte kizáróan ahhoz igazodik, hogy az embernek mire van étvágya vagy hogy mit kívánt meg éppen. Nem minden táplálék egyforma. Van úgynevezett energiában gazdag és energiában szegény táplálék, sőt van ,,halott” táplálék is, amely sok kalóriát és zsírt tartalmaz ugyan, életünk fényénel és energiájának készletét azonban csak csekély mértékben vagy egyáltalán nem tölti fel friss energiákkal.

A gyümölcsöt és a zöldséget — amennyiben a szabad természetben nőtt és érett meg — annyira áthatja a fény, hogy olyan, mint ha sűrített fény volna. Ha nap érlelte gyümölcsöt vagy zöldséget eszünk, közvetlenül napfényt veszünk magunkhoz, amely nagyon kevés salakanyagot hagy maga után. A hús viszont csak kevés napfényt tartalmaz, és hamar megromlik.

A táplálék, amelyet magunkhoz veszünk, nem csak arra hivatott, hogy gyomrunk töltőanya és testünk üzemanyaga legyen: a lehető legtöbb fényt is kell szállítania nekünk, hogy erősödjenek az életenergiáink és az életünk fénye. Testünk annak függvényében mutat magas vagy alacsony teljesítmény szintet és attól függ az egészségi állapota, hogy milyen minőségű az a táplálék, amelyet magunkhoz veszünk. (Helene Walterskirchen)

 

 

delutani-pihenes---nyujtozkodas--nyujtas---eves-ragas.jpg

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-negativ-erzelmek-nemesitese--alkimiaja.html

 

 

A tettei minősítik, akár csak magát. (Dr. House)

 

 

Azt hiszem meg van az önvizsgálódás helye és ideje. (J. A. G. – Becsületbeli ügyek)

 

 

Nem örülnék neki, ha olyasvalaki szolgálna alattam, aki nem kér segítséget ha szűksége van rá. (J. A. G. – Becsületbeli ügyek)

 

 

"Nem a valóság kínozza az embert, hanem a kép, amelyet alkot magának róla." (Epiktétosz)

 

 

Az ellenséget lekicsinyítjük, hogy el tudjunk bánni vele. (J. A. G. – Becsületbeli ügyek)

 

 

"Ha már mindenáron tanácsra vagy éhes, nézd meg, a tanácsadó hogyan él." (Zen bölcsesség)

 

 

 

Az vagyok, aki bárki más is lehet, ha hallgat a szívére. Olyan ember vagyok, aki leborul az élet titokzatossága előtt, aki nyitott a csodákra, aki derűsen és lelkesen viszonyul mindenhez, amit csinál. (Paulo Coelho)

 

Kerestem az utam, és még most is azt teszem, de már nem kérdezem a könyveket és a csillagokat.
Elkezdtem meghallgatni a Lelkem tanításait. (Rúmi)

 

<3 Légy önmagad fénye, és társaid vezérlő csillaga, keresd meg a sötétséget és vigyél fényt oda. A szeretet a legnagyobb erőd, mely utat mutat neked, hol kell segítened magadon, és az embereken.Ne félj, bátran lépj egyre magasabbra, s ne hallgass a reményvesztett démonokra!Ne higgy, amikor azt suttogják neked: Ó ez úgy sem sikerülhet!Hited mindenen átsegít majd, jót akarsz és egyre jobbat.Nézd magad az angyalok szemével, így megértheted az eddigi életed.Ne keseregj azért, amit nem tettél meg, s ejts könnyeket, azért amit elvesztettél.Van a lelkedben egy láng a tudatosságod fénye, engedd, hogy ez mindent elégessen végre.
A sorsod a tiéd,te érzed, és tudod, mit kell tenned, még akkor is, ha mások nem értenek veled egyet.Ez a Te életed, a boldogságot csak a saját sorsod útján lelheted! <3

< K. Gyöngyi https://www.facebook.com/szivforras.aszeretethangjai/posts/2045119155713830

 

http://1.bp.blogspot.com/_ALTopF-mTj0/TT9n1pU5iXI/AAAAAAAAAIY/OI_MQPMhpe0/s1600/BUDDHA_SUN_by_VISHNU109.gif

 

 

Sohase tedd más kezébe a sorsodat. A középpont benned van, nem függhet másoktól sem örömöd, sem bánatod.

- Müller Péter -

 

 

"Hidd el hogy lehetséges. Amikor valamiről igazán elhiszed, hogy lehetséges, az elméd megtalálja az utat a megvalósításhoz. A megoldáshoz vezető utat ez a hit kövezi ki."

 - Dr. David Schwartz -

 

 

,,Ha mindig különlegesként kezelnek, akkor egyszercsak elhiszed, hogy az vagy!”

 

 

,,A legerősebb harcosokban két dolog van meg: az idő és a türelem!”

 

 

,,A negatív gondolatok a rendezetlenséget, míg a pozitív gondolatok a rendet teremtik meg a vízkristályokban.”

Kétség kívül *a gondolatnak és a kimondott szónak ereje van*.

Ezt, míg egyesek a pszichológia eszközével kutatják és próbálják megérteni mások tudományos megközelítésből igyekeznek tudatosítani az emberekkel hogy mindenki Önmaga felelős azért, amilyen Világot teremt, és ebben a gondolatoknak és érzéseknek kulcsfontosságú szerepük van.

*Dr. Masaru Emoto* az alternatív gyógytudományok doktora ezt szerette volna láthatóvá tenni a híres vízkristály kísérleteivel.

A víz nemcsak H20 hanem információhordozó és a külső behatások rezgéseit képes mintegy felvenni és tárolni.

,,A negatív gondolatok a rendezetlenséget, míg a pozitív gondolatok a rendet teremtik meg a vízkristályokban:”

Figyelembe véve hogy a felnőtt emberi test 70 százalék arányban vizet tartalmaz, akkor egyértelművé válik, hogy ez a nagy mennyiségű víz folyamatosan információáradatban úszik, annak függvényében, hogy milyen gondolatokkal és érzésekkel árasztjuk el önmagunkat. Innen már csak egy lépés annak megértése, hogy a rendezetlen negatív rezonanciájú gondolatok a betegség kialakulását, míg a pozitív rendezett szeretetteljes gondolatok az egészséget támogatják.

Forrás: http://filantropikum.com/nem-babra-megy-a-jatek-igy-bizonyithato-hogy-a-gyulolet-megbetegit/

http://joportal.hu/johirek.php?readmore=1224 Pozitív gondolatok hatása a növényekre, a vízre, s testünkre.

 

 

minden-gondolatnak--erzelemnek-vagy-mentalis-allapotnak-megvan-a-megfelelo-sebessegu-es-modozatu-rezgese---tudd-mit-vonzasz.jpg

 

Csak is az elme, a tudat állapota, a benne lévő információ, érzések, ,anyagok", gondolatok határoznak meg mindent - úgy mondva az elménk, (és.. de persze, hozzátéve, nem elfelejtve a szívünk is) állapota, érzelmei, gondolatai lesznek hatással arra, hogy mit érzünk, mit gondolunk, mit vonzunk be, mit veszünk észre, mit látunk meg, mit ,,hallunk" meg, mit fogunk fel a világból, s hogy mit, hogyan élünk meg, érzünk meg, s mit ,,küldünk", mit ,,sugárzunk" a világba! (Molnár József)

 

 

„Úgy látszik, mintha a cselekedet az érzelmet követné, a valóságban azonban a kettő együtt halad; ha tehát szabályozzuk a cselekedetet, amely közvetlenebbül áll az akarat ellenőrzése alatt, ezzel közvetve az érzelmet is szabályozzuk, amelyet az akarat nem ellenőriz. Ha tehát jó kedélyünk elhagyott, a visszaszerzéshez vezető út az, hogy akarjuk jókedvűnek érezni magunkat, és úgy cselekedjünk, úgy beszéljünk, mintha máris jókedvűek lennénk.” (William James)

 

 

Mi jellemző azokra, akiknek fejlett az érzelmi intelligenciája?

A gyors és őszinte visszajelzés elengedhetetlen a hatékony munkához. A fejlett érzelmi intelligenciájú emberek őszinte érdeklődéssel, nyitottan fogadják a visszajelzéseket és kritika esetén sem sértődnek meg, különösen, ha a fejlődésről van szó.

Fejlett önbecsülésük lehetővé teszi, hogy pozitívan tekintsenek azokra a területekre, ahol van még tennivalójuk, és az erre vonatkozó visszajelzést nem a személyük elleni támadásként élik meg.

 

Mindenki arra vágyik, hogy meghallgassák és megértsék. Aki gondosan odafigyel mások kommunikációjára és okosan reagál, erős munkakapcsolatokat tud kiépíteni. A legtöbben sajnos nem a legjobb formánkat hozzuk ezen a téren. Mivel a fejlett érzelmi intelligenciájú emberek jobban megértenek másokat, félre tudják tenni a saját érzelmeiket és vágyaikat, és a másik emberét helyezik előtérbe. Az a képességük, hogy jól dekódolják a többiek érzelmeit, hangfekvését és testbeszédét, felbecsülhetetlen értékű a csapatmunka szempontjából.

 

A fejlett érzelmi intelligenciájú emberek nem jönnek ki a béketűrésből, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan elképzelték. S mivel jól kijönnek a többiekkel, valószínű, hogy társaik igyekeznek utánozni a hozzáállásukat. Ez az oka annak, hogy a fejlett érzelmi intelligencia révén hatni lehet az emberekre, tekintet nélkül arra, kinek mi a titulusa a szervezetben. Ha valaki felül tud emelkedni a napi problémákon, az a felettesek elismerését ugyanúgy kivívja, mint a munkatársakét.

 

Fejlett EI birtokában más nézőpontokból is tisztán láthatók a problémák, ezért az ilyen emberek jobban meg tudják ítélni, hogy döntéseik miként hatnak majd másokra. Ez nem csupán jobb döntéshozatalhoz vezet általában, hanem a kárelhárításban is segít, amikor bizonyos döntések negatív következményekkel járnak. Mivel meg tudják ítélni, hová vezetnek a döntéseik, a fejlett érzelmi intelligenciájú emberek proaktívabban viselkednek.

 

A legtöbb munkahelyen már most nagyra értékelik, ha valaki képes alkalmazkodni a változásokhoz, uralkodik az érzelmein és nagyszerűen együttműködik a legkülönfélébb munkatársakkal. Ám saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy a változások felgyorsultak és a nyomás egyre nagyobb a munkahelyeken, ezért az ilyen emberek még inkább keresettek lesznek.

 

Egyre gyakoribb, hogy az érzelmi intelligencia álláskereséskor vagy előléptetéskor többet nyom a latban, mint az IQ és a szakmai tapasztalat.

Az érzelmi intelligencia fontossága egyre nő a munka világában. A trend évek óta észlelhető, a Világgazdasági Fórum jóslata szerint pedig 2020-ra a 10 legfontosabb készség egyike lesz. A Carrier Builder öt éve, 2600 humánreforrás-szakember megkérdezésével végzett felmérése azt az eredményt hozta, hogy 71 százalékuk számára a dolgozó érzelmi intelligenciája (emotional intelligence, EI) fontosabb, mint az IQ-ja; 75 százalékuk szívesebben lépteti elő azt a kollégát, akinek magas az érzelmi intelligenciája; 59 százalékuk állította, hogy nem vennének föl olyan jelöltet, akinek magas ugyan az IQ-ja, de nem elég fejlett az érzelmi intelligenciája.

Forrás: Mi jellemző azokra, akiknek fejlett az érzelmi intelligenciája? A teljes cikk https://jobline.hu/karrierplusz/allaskeresok/20160518_7_ok_miatt_vagy_elonyben_ha_fejlett_az_er

 

 

 

a-siker-kulcsa-ez---eletunket-pozitiv-es-negativ-hatas-szempontbol-megvizsgalni.jpg

 

 

A média észrevette, hogy azok néznek inkább tv-t, akik alacsony rezgéstartományban vannak, ezért leeresztik a színvonalat oda. De, ha eleinte te nem is vagy éppen azon az alacsony rezgés szinten-frekvencián, egy idő után lehangolják, leviszik a rezgéseidet, mert olyat mutatnak, amiért aggódni lehet, vagy ami ellen harcolhatsz, ami miatt felbosszanthatod magadat, mérgelődhetsz, igazságtalannak tarthatod…s nyilván nem számol be boldog esküvőkről, csodás szerelmekről, boldogságról, kellemes, pozitív érzelmet adó hírekről, eseményekről, történésekről, gyermek születésekről, születésnapi-névnapi boldog-vidám bulikról, …mert úgy mond nem olyanok nézik, nem nekik csinálják a ,,híradót”.

 

 

 

,,Ha hiszel, akkor van felelet."

 

 

 

,,Ne csak azt hidd, hanem tudd is!"

 

 

,,Az önbizalom a kulcsa minden sikernek. legyen az párkapcsolat vagy éppen munkahely."

 

 

,,A siker alapja mindig az önbizalom!”

 

 

,,Önbizalom alapja viszont a biztos tudás és képesség."

 

 

Mindig meg voltam győződve, hogy a hozzáértés, a képesség saját szintje felé gravitál. Ha rendelkezzünk a képességgel, a társadalomnak arra a szintjére kell emelkednünk, ahol ez a képesség ,,otthon van”. …Emlékezzünk rá: A hozzáértés saját szintje felé gravitál. Ha rendelkezzünk hozzáértéssel a ,,megfelelő” emberek meg fognak minket találni. (Harry Lorayne)

 

 

 

A belső béke nem azonos a fegyelmezett viselkedéssel. Viselkedésünk mindig követi a lelki békét, ahogy a hullámok járnak a hajó nyomában. Ha minden cselekedetünknek egyetlen célja a béke, mindig tudni fogjuk, mi a teendőnk, mert csak azt kell tennünk, ami békénket óvja és elmélyíti. (Gerald G. Jampolsky)

 

 

Daria Hanson írása:
"Egyszerűen csak többet akarok....
állandóan azt mondogatták nekem, hogy túl sok vagyok, túl sokat akarok, és lejjebb kell vennem magam, máskülönben senki sem lesz képes arra, hogy kezeljen, hogy velem legyen....
Nos, lecsavartam a képességeimet, hogy az emberek képesek legyenek szeretni.....És minden egyes alkalommal a nap végére kiderült- ez nem működik.
Képzeld el a vulkánt, amit visszafognak...Egy nap kitör.
Mi van akkor, ha senki és semmi kedvéért nem kell magad visszafogni?
Mi van, ha Te lehetsz a legjobb, legselymesebb testes Malbec (argentín bor), ami valójában vagy? Azok, akik szeretik a Malbec-et, élvezni fogják veled az ízét és állagát. Akik nem szeretik, ők nem keresik a társaságod.
Lesznek olyanok, akik imádják, akik elvannak vele és olyanok, akik ki nem állhatják.
De mi van, ha ez nem számít? Mi van, ha ami számít, ha önmagad vagy és ezt teljesen kifejezed?"

Köszönet a fordításért Éva Fazakas

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157445159005261&set=a.10151521224230261.839107.758655260&type=3

 

 

Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé, hanem a szellem és a jellem. (Goethe)

 

 

A nőket a szerelem nemcsak érdekessé teszi, hanem meg is szépíti. A nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik. (Rippl-Rónai József)

 

 

,,Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz." (Charles Dickens)

 

 

,,Sose becsüljük le az érintés erejét."

 

 

Az érintés - a szeretet egyik legerősebb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat.
Az érintés megváltoztatja a fizikai és érzelmi állapotunkat és érzékenyebbé teszi az embereket a szeretetre.
Az érintés meggyógyíthatja a testet és felmelegítheti a szívet.

Ha ölelésre tárod karjaidat, azzal szíved is kitárod. (Adam J. Jackson)

 

 

Jókedvűnek kell lenned másokkal, ha azt akarod, hogy ők is jókedvűek legyenek veled. (Dale Carnegie)

 

Nincs kedved mosolyogni? Akkor erőltesd! Ha egyedül vagy, kényszerítsd magad, hogy fütyülj vagy dalolj. Tégy úgy mintha máris boldog lennél. (Dale Carnegie)

 

Senkiről sem akarok rosszat mondani, és minden jót el akarok mondani, amit bárkiről tudok. (Benjamin Franklin)

 

 

 

"Természetesen sok hibám van, ha benned kevés a szeretet." (Charles Haddon Spurgeon)

 

 

A bírálat hiábavaló, mert a másikat védekező állásba szorítja, és arra kényszeríti, hogy igazolja önmagát. A bírálat veszélyes, mert megsebzi a másik ember büszkeségét, megsérti önbecsülését, és felkelti méltatlankodását. (Dale Caenegie)

 

 

,,Ha annyira biztos vagy az igazságodban és a valóságodban, miért akarod olyan erőszakosan és vehemensen másokra erőltetni ezt az igazságot? Ha belül igaznak érzed, az éppen elég! Ha érzed, vonzod… nincs szükséged sem mások meggyőzésére sem erőszakra.” - Abraham-Hicks

 

 

,,Ha nem jó szándékkal jöttél, kérlek hagyj békén… Fáradt vagyok!”

 

 

,,Soha ne az legyen fontos, hogy ki mit mond. Mindig az a fontos, hogy Te mit gondolsz arról, aki mondja. Ha semmit, akkor pont annyit ér a szava. Semmit!”

 

,,Ne félj elveszíteni valakit, aki nem érzi magát szerencsésnek, hogy veled lehet.”

 

,,Az embereket magad körül nem tudod megváltoztatni, de viszont Te válogatod meg őket!”

 

,,Vedd körbe magad olyan emberekkel, akik örülnek az örömeidnek és együttéreznek veled, ha bánatos vagy! Ők az igazi barátok!”

 

 

Ne pazaroljuk az időnket, olyan személyre, aki egoista módon ki akar minket használni, vagy önös érdekből akadályozni akarja fejlődésünket! (David Seaburty)

 

 

 

Figyelmünket nem önmagunkra, hanem a tényekre, problémáink megoldására kell összpontosítanunk. (David Seaburty)

 

A kudarc legfőbb oka – kétkedés önmagunkban, az önvád, a túlzott foglalkozás önmagunkkal. (David Seaburty)

 

A megváltás titka az, hogy elutasítjuk a külső nyomást, és megismerjük, kifejezésre juttatjuk belső természetünket. A pulit nem taníthatjuk meg vadászni, sem a vizslát nyájat őrizni. (David Seaburty)

 

 

-…azt hiszem, ez csak egy zsákutca.

-Jómagam is voltam már ilyen mélyen néhányszor. De egy dolgot megtanultam az úton, hogy az nem zsákutca, ha elvezet valahová, ahová menned kell. (Feltétel nélküli szeretet film)

 

 

,,Te azt mondtad, úgy próbáljam megoldani a gondjaimat, hogy elképzelek hozzájuk egy-egy folyamatábrát."

 

 

,,Ezek nem kifogások, ez csak a valóság, a realitás.”

 

 

Mindig állj ki magadért, de előbb bizonyosodj meg arról, hogy igazad van. (Grace klinika)

 

 

Senki sem senki. (Nyerj egy randit Tad Hamiltonnal! c. film)

 

 

,,Néha már arra gondoltam, talán az én szemem nem is ugyanazokat a dolgokat látja, mint a többi emberé. Lehet, hogy az agyam nem úgy működik, mint másoké? ”

 

 

“Az energia cselekvés és mozgás. Minden cselekvés mozgás, és minden mozgás energia. Minden vágy energia. Minden gondolat energia. Minden élet energia. Mindent megélni energia. Ha lehetővé tesszük, hogy ez az energia áramoljon ellentmondások, ellenállás és konfliktusok nélkül, akkor határtalanná és végtelenné válik. Amikor nincs vele ellenszegülés, akkor nincsenek határai. Az ellenállás korlátozza. Amikor ezt látjuk, mindig elgondolkodunk: Miért van az, hogy az emberi lény újra meg újra ellene szegül az energiának? Miért hoz létre ellenerőt abban a mozgásban, amelyet életnek nevezünk? A tiszta energia, a korlátok nélküli energia csak eszmény lenne számára, nem pedig valóság?” (Krishnamurti)

 

 

,,Tudatának megnyitásával és irányításával mindenki maga határozza meg azt a szintet, ahol él. Mindenki maga határozza meg önmaga értékét, és annyi tiszteletet kap, amennyit önmagának megad.” (Kurt Tepperwein)

 

 

,,Amilyen lelki szinten vagy meghatározza, hogy mit látsz, tapasztalsz.”

 

 


Az 5. dimenziós rezgések már magasabb Fénytartományokban nyilvánulnak
meg, így megjelenésük is lágyabb és légiesebb. Mindent átszőnek a
Fényszeretet energiaszálai, és bár fizikai formáink nem szűnnek meg, de
áthelyeződnek egy éteribb síkra és a kötöttségek lazulnak, így minden
sokkal finomabb és fényesebb. Itt a teremtőerők megnyilvánulása is
sokkal gyorsabb és intenzívebb, mert a tér-idő szerkezet is módosul.

Tudatunk a Fényrezgések befogadásával olyan tartományokat képes átfogni,
melyek a Krisztus-tudat energiáit hordozzák. Fizikai kapcsolataink ennek
a tudatosságnak megfelelően átalakulnak.

A dimenziócsakrák nagy része aktiválódik, hogy a megemelkedett Fényrezgéseket átalakítsa Új megjelenésünknek és energiaszintünknek megfelelően.
A felkészülést úgy segíthetjük, ha meditációban minél többször átéljük
ennek a dimenziónak a rezgését. Magunkba engedve tudatosítjuk, és
akaratlagosan lesugározzuk fizikai szintünkre.
Ezt addig gyakoroljuk, míg a Szeretetrezgést meg nem tudjuk tartani
folyamatosan magunkban.

Forrás kivonat: http://www.kristalycsakra.hu/index.php/uj-energia2/151-az-5-dimenzio-szeretetrezgeseinek-befogadasa1

 

 

 

,,Sokkal könnyebb megtanítani az embereket arra, hogy elcsendesítsék az elméjüket mint arra, hogy olyan tiszta, pozitív, magas frekvenciájú gondolatokat gondoljanak, melyek összhangban vannak a Forrásukkal.” (Abraham-Hicks)

 

 

,,Az önismeret hiánya oda vezet, hogy a lélek kénytelen fájdalommal jelezni a testen keresztül, hogy eltértél valódi önmagadtól. A titok az, hogy minden lélek szinten oldható meg.”

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-siker-_elerese_.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/sikerhez.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag-2.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/boldogsag-es-siker.html


,,Többnyire én adok tanácsokat, de a jó tanács: jó tanács."


A változás (a szokás) állomásai: Tervezés/Elhatározás – Cselekvés – Konszolidáció – Visszaesés – Konszolidáció…. Szokás (Megváltozás). (Egyszerűen az új dologhoz való hozzászokás, hozzá ,,rezgés” miatt. A múlt ,,rezgései” még elmúlóban vannak, elmúlnak.) (Molnár József)Ne menj bele a kétes (vagy negatív kimenetelű) érzelmű dolgokba, helyzetbe. (Molnár József)


A helyzet értékelése attól függ, hogy honnan nézzük a dolgokat, s hogy mit akarunk. (Molnár József)


Mit tudsz tanulni a helyzetből? Miben kell jobbnak lenned, és miben leszel jobb a helyzettől? (Molnár József)

 

Vidd másik síkra: vidd le a rossz érzést, képet le, le a tudatod képernyőjéről, s helyette szépet gondolj, érezz. (Molnár József)


Ha gond van, használd a negatív érzelmek nemesítését és alkímiáját, és a mentális tréninget.
(Molnár József)Az Univerzum hatalmas ereje a Szeretet. Használd önmagad és mások életében! (Molnár József)


Kommunikáld, hogy mit szeretnél, és hogyan. (Molnár József)Úgy szeress engem, ahogy nekem és neked is jó!! (Molnár József)

 

Te meg én olyan kapcsolatban vagyunk, ami nekem fontos, és szeretném fenntartani....

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/thomas-gordon---credo---p_e_t.html


 

 

maslow-fele-szuksegletpiramis.jpg

 

Humanosztikus pszichológia
Abraham Maslow a 3 erőnek nevezte, (mert a behaviorizmusban nincs választás lehetősége, s a pszichoanalízis a kórossal, a problémással foglalkozik.)

Az ember egészét vizsgálja remény, szeretet, kreativitás, egyéné válás.

Szerinte a spontán fejlődés a pozitívumot hozza elő, a probléma ott van, ahol, nincs fejlődés.


Carl Rogers a humaniszti­kus szemlélet alapján feltételezi, hogy megfelelő légkört teremtve, a személyek hozzásegíthetők ahhoz, hogy személyiségük optimális irányba fejlődjön.


Az érett személyiséget dominánsan ,,proszociális” (önzetlen) értékek jellemzik.


,,Az önbe­csülés fokozása a másoktól kapott pozitív érté­kelésből, elfogadásból, elismerésből, illetve a sikeres cselekvés eredményéből származhat.


Tanulással, gyakorlással, fejlesztő eszközökkel segíthető az érés.


Szülői gondoskodás, érzelem, kapcsolat minősége nagyon fontos, lényeges a fejlődéshezA gyermeki viselkedészavarok és lelki problémák hátterében legtöbbször a szülő-gyerek zavara áll.


Az érzelmi tényező az egyik legfontosabb tényező a gyermek fejlődése szempontjából.


A szülő jólléte, magabiztossága jó minta a gyerek számára.A problémákkal, nehézségekkel küzdő szülő nem tud elég jó érzelmeket adni.


Ha a szülő fogékony, gyorsan segítő, empatikusan, érzékenyen reagál a gyermekre, így okosabb, jobb kapcsolatok, irányítóbb, jobb tanulási kedv, hatékonyság.


Az egészséges fejlődéshez a gyereknek szüksé­ge van arra, hogy tudja, mit csinál jól, és mit rosszul. De azt is éreznie kell, hogy jó, hogy él, hogy ő egy fontos és szerethető személy, akire szüksége van szüleinek, társainak. A szülői vi­szonyulás egyik leglényegesebb eleme, hogy tud­ja-e közvetíteni gyereke iránti pozitív érzelme­it.


A bőr érintése fizikai szükséglet, serkenti az idegrendszert, jótékony a fejlődésre.


 

A legjelentősebb befolyásolt kifejtő környezeti tényezők:

-   elsődleges szocializációs közeg (család),

-   másodlagos szocializációs közegek (óvoda, iskola, barátok, rokonok, kortársak),

-   életmód, életstílus, tevékenységek, aktivitá­sok köre.A komoly, kihívást jelentő, de reá­lis elvárások fontosak, mert ezek motiválnak igazán!

 

- A pozitív klíma,
- az együttműködés,
- az elfoga­dó közösség,
- a társas támogatás és facilitáció,
- a csoport motiválóereje
olyan háttértényezők, melyek a tanulási motivációt képesek növelni
.
Mindezek kialakításában a döntő szerep a tanáré.


Természetesen nagyon sok tényezőtől függ, hogy egy gyerek szeret-e iskolába járni, ez nem­csak a tanárokon, az iskolán múlik.
Ám
sokat jelenthet
- a megfelelően kialakított tanulási kör­nyezet,
- a jó társas légkör,
- a személyes tanár-di­ák kapcsolat.

Az iskola mint szervezet normái, értékei (lásd rejtett tanterv!), az irányítási és ve­zetési struktúra, a szabályok, az értékelési rend­szer szintén olyan tényezők, amelyek hatással vannak.


Nem kétséges, hogy az a gyerek, aki szeret iskolába járni, nagyobb kedvvel tanul.

 

Család befolyásolja a tanuláshoz a viszonyt. Aktivitást, érdeklődést, versenyhelyzet elviselése.


A tanulás alapfeltétele a szorongásmentes légkör
.


Amennyiben a gyermek jól érzi magát az iskolában, akkor javul a tanulmányi teljesítménye,
védettebb lesz azoktól a káros hatásoktól, amelyek rövid és hosszú távon veszélyeztetik a gyermek testi-lelki egészségét.

 

Az iskolai teljesítmények egyik fontos meghatározója az énkép pozitív vagy negatív jellege.

 

tanulashoz---gazdag-bemenet-es-kimenet-es-pozitiv-erzesek--nyugalom.jpg

 

a-tehetseges-gyerekek-affektiv-jellemzoi-nagyobb.jpg

 

 

,,Antilop” kell, hogy a gyerek zseni legyen.

Egyszer már megírtam és azóta többször visszahallottam azt a példát, hogy a gepárd a leggyorsabb állat. 110 km/óra sebességgel tud futni, de csak akkor, ha ott van előtte az antilop. Ha nincs, akkor nem fut ilyen gyorsan, mert minek. Ha állatkertben van a kis gepárd, és ott etetik, akkor soha nem fut 110 km/óra sebességgel, mert 30 km/óra sebességgel is eléri a táplálékát. Nekünk az a dolgunk, hogy az ,,antilopot” biztosítsuk ahhoz, hogy a ,,kis gepárd” kénytelen legyen – és öröme is teljék benne – 110 km/órával futni.” - (Dr. Ranschburg Jenő)

 

 

affirmaciok.jpg


,,Ne feledjük, hogy a valamire való odafigyelés is viselkedés, elvileg hasonló minden más viselkedéshez. Gyakoriságát és valószínűségét befolyásolhatják a megerősítéses kontingenciák. Ha jutalmat várhatunk azért, hogy valamire nagyon odafigyelünk (például 50 dollárt kapunk akkor, ha fel tudjuk idézni a modell cselekedeteit), akkor nyilván nagyon oda fogunk figyelni. Tehát a megerősítés befolyásolhatja azt a tevékenységet, amitől az elsajátítás függ.
 
Ha megfigyelünk valakit, aki olyan, tevékenységet végez, amit megerősítés követ, valószínűbb, hogy mi magunk is hasonlóan cselekszünk
."

 


https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/pedagogia-37---idezetek.html

 

 

A jutalom, díjazás, megerősítés eszközét szí­vesen alkalmazzák a pedagógusok (és a szülők is), mert az magát a teljesítményt látványosan növelni képes.


„Tedd dicsérhetővé!"

Olyan helyzetek teremtéséről van szó, amelyek során a másik dicsérhető módon tud viselkedni. Sőt probléma esetén ezek után a helyesen alkalmazott elismerés - amellyel nem őt dicsérjük és ismerjük el, hanem a konkrét cselekvését a lehető legtermészetesebb módon - megszakíthatja a problémás viselkedési láncot. Mindez akkor sikeresebb, ha kezdetben gyakrabban dicsérjük a kívánatos viselkedést, majd csak részlegesen alkalmazzuk az elismerést, s ha nem vesszük el a dicséret erejét a hozzá adott prédikálással.Megerősítés - dicséret

Abban legszükségesebb megerősíteni a gyereket, amit jól csinált.                

A gyermek egészséges fejlődé­séhez elengedhetetlenek az elfogadó, elismerő szavak, amelyekkel a konkrét cselekvését, viselkedését dicsérjük.

A szemkontaktus tartása is kulcsfontosságú ilyenkor.A visszajelzés, az értékelés szintén fontos alakítója a tanulási moti­vációnak. Az egyik fő feladata információt szol­gáltatni a munkavégzés pontosságáról („Ez nagyon jól sikerült").

Másrészről fontos motivá­ciós eszköz is: a haladás és a kompetencia él­ményét adja a diáknak („Jó úton haladsz, bizto­san meg tudod oldani"). Harmadrészt az ok-oko­zati viszonyok jelzésén keresztül (pl. „Ebben igazán jó vagy") is motivál.Ahogy nő a tesztszorongás csökken a teljesítmény, irreveláns gondolatok a feladatra összpontosítás helyett.Akinek pozitív az önmagáról alkotott értékelése, jobban teljesít, majd a feladathelyzetekben.


A tanár (megj.: és a szülő) feladata az állandó megméretés folya­matában az lehet, hogy mindent megtegyen azért, hogy ne sérüljön a gyerek önértékelése, ha az eredendően pozitív volt. Ha negatív a gyerek énképe, akkor - felhasználván a szociális és a tanulmányi tapasztalatokat - újra kell „tanítani" az énképet.


Egy vizsgálat például azt igazolta, hogy az óvodáskori alacsonyabb önértékelés bejósol­ja a későbbi, az első osztályban mért olvasási teljesítményt, sőt a kedvezőtlen énkép előrejelző ereje erősebb volt, mint az intelligencia hatása (Burns, 1982). Ugyanezt találta McMichael is óvodai évek végén mért alacsony önértékelés összefüggött az iskolás évek elején regisztrált olvasási és magatartási problémákkal.


Az iskolai teljesítmények egyik fontos meghatározója az énkép pozitív vagy negatív jellege.A hangulat befolyásolja a figyelmet, észlelést, tanulást emlékezést.

Kellemes hangulatban több kellemesebb érzés jut az eszünkben.Ha egy viselkedést megakarunk előzni, praktikus, ha még a végrehajtása előtt adjuk a visszajelzést, különben nem elég hatékony a gátlás.

A megerősítések akkor hatékonyak, ha azonnal követik a viselkedést, különösen ha ezekhez megokoljuk tettünket..

Mind a jutalmazás, mind a büntetés viselkedésmódosító ereje nagyobb, ha a személyek közötti kapcsolat érzelemtéli, (növeli a többi hatalomforrás erejét.)"
Forrás: Pszichológia pedagógusoknak (szerk. N. Kollár Katalin, Szabó Éva)


 

a-hatekony-kommunikacio-ezkozei-es-az-erto-figyelem-lenyege.jpg


fejlodesre-hato-tenyzok---operans-kondicionalas.gif


Szülőknek és pedagógusoknak kiemelt feladatuk, az elfogadás és a szeretet éreztetése, valamint a napi pihenés, a napi intenzív testmozgás, a megfelelő mennyiségű folyadék, a rendszeres friss levegő biztosítása, valamint a napi vitamin és ásványi anyag pótlás biztosítása. A cél: ezek beépítése, saját magunk, és a gyermek mindennapjaiba. (Molnár József)

 

 

Az alkotáshoz elengedhetetlen a nyugalom, a biztonságos háttér. (Illényi Katica)

 

 

 ,,Ha az ember kipihent, nem tud mást tenni, mint tanulni, fejlődni.” (Molnár József)

 

 

A szeretetteljes légkör az otthonodban, megalapozza az életedet! (Tendzin Gyaco, a XIV. dalai láma)

 

A gyerek agya tiszta lap, amire írunk. Amit ráírunk az első nyolc évben, annak emberségből, szeretetből kell lennie. (Simó György)


A világ nem unalmas, az ember nem unalmas. Ha neked úgy tanítják, hogy unod, akkor rosszul tanítják. Agykutatók kimutatták, hogy öröm nélkül nincs hatékony tanulás. Hol van öröm a mai iskolában- Unalom, szorongás van. (Vekerdy Tamás)

 

megtalalni-mar-ovodas--kisiskolaskorban-azt-a-tevekenyseget---igen--amit-az-ember-szeret--amit-szenvedellyel.jpg

 

 

Tettek, *gondolatok felelősségvállalása*

Ebben az aspektusban egy állandó körforgásban élünk, melyben nincsenek véletlen gondolatok, vagy érzelmek, cselekedetek, minden, a múltunkból ered, és befolyásolja jövőnket.(ok-okozati… összefüggésen alapul)

Az ember minden létrehozott gondolata megjelenik saját belső világában, ha ez jó, az ember belső jellemét építi, és lesz az alapja fundamentuma, az életének.


Az ember saját belső életének, gondolatainak megváltoztatásával, cselekedeteinek tudatosabbá tételével, figyelemmel, és türelemmel sikeresen dolgozhat a karma javításán mindegyik életében.

A karma törvénye azt követeli az embertől, hogy tetteiért, gondolataiért és sorsáért viselje és vállalja a teljes felelősséget.

Sajnos a mai ember ezt nem akarja, vagy nem tudja megtenni. Minden rossz gondolattal, tettel magunk ellen vétünk, és nem az ellenünk vétkezőknek.


Ha az ember őszinte önmagával, ami a legnehezebb számára, csak akkor jön rá a dolgok értelmére, és arra, hogy mi miért történik vele.

A sors megvesztegethetetlen, és mindenkihez egyformán igazságos.

A sorsunkat nap mint ,nap mi magunk írjuk meg. Minden új élet új esély számunkra, ami előbbre jutásunk…

Akit tudatlansága az ok és okozat ,hálójában fogva tart, az onnan csak akkor szabadul, ha a szeretetben talál tudásra.


A karma az ok- és az okozat törvénye, mely szerint minden cselekedetünk, megnyilvánulásunk egy annak megfelelő következménnyel jár, vagy úgy is mondhatnánk, hogy minden, ami történik az már valaminek a következménye… Minden ok okozatot szül, és minden okozat egy okból ered… és így jön létre az ok- és okozat összefüggéseinek végtelen, mindenre kiterjedő hálózata.

 

Majd elfelejtettétek, mit is jelent a tiszta szeretet…

Bármilyen helyzet is kerüljön elébed, Te mindig csak a szeretetre gondolj!


Visszatérj a Te igazi önvalódhoz, az legyél, aki vagy.

Amikor a szeretet, és fény által meglátsz minden hibát. Mindez képes lesz feloldozni Téged, hiszen szívedben nem marad több kétely… nem akarsz már semmi mást, csak szeretetet… nem akarsz semmi mást, csak szeretni és szeretve lenni… amikor már embertársaid kicsinyes megnyilatkozásai szívedben nem váltanak ki mást, csak szeretetet, hiszen nincs is ott már más, csak a szeretet… s szíved visszanyeri méltó helyét testedben és lelkedben. Alázattal, és szeretettel magasabbra lehet jutni.

 

Azért ne feltételezzünk az ok-okozat törvényében semmi gonosz szándékot, vagy büntetést! …

 

A Karma Törvénye mellett a Könyörület Törvénye is mûködik. Minden emberi lét közvetlen célja a szellemi, értelmi és fizikai fejlõdés a tökéletes ember állapotáig.


…A “véletlen” a tudatlanság által létrehozott fogalom, a bölcs ember szótárában ez a szó nem ismert. Életünkben nincsenek véletlenek, mindennek megvan az oka, minden gondolatunk, minden érzésünk

és tettünk a múltunkból ered, és hatással van a jövõnkre.

Amíg a múltunk és jövõnk rejtve van elõttünk, addig úgy nézünk az életre, mint valami megfejthetetlen rejtélyre, nem is gyanítva azt, hogy mi magunk hoztuk létre jelenünket, a jelenségek pedig ennek megfelelõen mintha az

ismeretlenség mélyébõl érnének el minket, véletlenszerûen alakítva életünket.

 

A sorsunkat mi magunk alakítjuk olyanná, amilyen.

 

…Az ember saját belsõ életének tudatos irányításával sikeresen dolgozhat karmája javításán, megváltoztatásán, még egy ilyen rövid testetöltés során is.

Mivel minden ember saját maga irányítja és építi fel jelenlegi életét, így mi magunk döntjük el, hogy sivár ürességet, avagy tartalomban és “boldogságban” gazdag életet teremtünk magunknak. Az ember megteremti

elméjét, jellemvonásait, viszonyát más emberekhez, de személyes karmája szerint is beletartozik különféle embercsoportokba (család, nép, faj), és szálaival beleszövõdik mindezen a csoportok gyûjtõ-karmájának szövetébe.


Az emberi sorsot három fõ erõ építi:

*Az ember gondolata*

Ez az erõ az ember jellemét építi, olyan az ember, amilyenek a gondolatai. Az ember sehol máshol nem válhat oly világosan és egyértelmûen sorsának létrehozójává, mint a gondolatok terén. A jellem az emberi boldogság egyik legfontosabb feltétele a földön. A tettre kész, nemes és erõs jellem a dicsõséges jövõ záloga.

“Az ember az elmélkedés teremtménye. Amirõl jelen életében elmélkedik, azzá válik a következõ életében.”


*Az ember vágyai*

A vágy és az akarat ugyanannak az erõnek két pólusa, amely összekapcsolja az embert vágyának tárgyával, abba az irányba hajtja, amelyben vágyai teljesülhetnek.

A vágy és legfelsõ formája, az akarat a Világegyetem leghatalmasabb teremtõerõi. …


*Az ember tettei*

A tetteink, amelyek a következõ testetöltésnek külsõ feltételeit határozzák meg.

Ha az ember tettei mások számára szenvedést okoztak, õ maga ugyanolyan mértékben fog szenvedni, ha viszont örömet és jólétet hoztak, ez a következõ testet öltésben kedvezõ földi körülményekben jut kifejezésre.

Az alantas tettek a világrendet megzavarják, és az egyensúly ennek következtében felbillen. Ahhoz, hogy ez az egyensúly helyreálljon, elengedhetetlen, hogy az elkövetõ saját magán érezze tettének következményét.

 

Fontos, hogy felismerjük és megértsük, hogy jelen szenvedéseink okai a múltban elkövetett tetteink, és mindazokat a korlátokat, amelyek megkövetnek minket, saját magunk hoztuk létre. A szabad akarattal teremtett gondolatok, és vágyak többszörösen megismétlõdve szokássá válnak.

A múlt tisztátalan gondolatai és érzelmei valódi Énünk, halhatatlan lelkünk körül szilárd kérget képeznek, amely fogságban tartja õt. A fogság több testetöltés során is folytatódhat. Ez idõ alatt a halhatatlan lélek, aki összegyûjtötte a tapasztalatokat, sok mindent megtanult, és magasabb jellemvonásokra tett szert, bár ezek a szilárd kéreg alatt hosszú idõn át rejtve maradnak. Erõs lökés kell ahhoz, hogy feltörjön a kéreg és kiszabaduljon a lélek. (Lehet ez egy jó könyv,lelkesítõ szó, követendõ példa….)


Ha gondolataink és kívánságaink egységesek lennének, és nem volnának belsõ ellentmondásban egymással, nem ütköznének a közeg ellenállásába, és a következmények közvetlenül megjelenhetnének. De mivel tetteink és kívánságaink annyira ellentmondásosak, hogy csak néhány általunk szült következmény jelenik meg egyidejûleg, így a többi következmény várja a sorát….

A tanítvány és a törekvõ ember számára is, aki tudásra és fejlõdésre törekszik, a rejtett karma nagy lehetõségeket nyújt ahhoz, hogy változtasson saját karmájának negatív megnyilvánulásain. És, hogy miért?

Azért, mert a pszichológia szemszögébõl a rejtett karmára úgy tekinthetünk, mint a múltból érkezõ hajlamokra, amelyeket erõsíthetünk vagy gyengíthetünk, új mederbe terelhetünk a belsõ munka jellegétõl és erejétõl függõen, amely a jellemünket, karakterünket teremti meg.


*Születendő karma*

A karma ezen fajtája megszakítás nélkül, jelen gondolataink, kívánságaink, vágyaink és tetteink által keletkezik. Ez az a vetés, amelynek termését a jövõben fogjuk learatni. Ez a karma az ember teremtõ ereje.

A tudatosan karmáját építõ ember gondolatainak teljességgel ura kell, hogy legyen, és sohasem cselekedhet hangulata alapján. …

 

Aki a karma törvényeit megismeri, lelki rabláncok helyett szárnyakat kap, és az erõs lélek a végtelen szabadság szférájába emelkedik.

Az ember sorsa korábbi gondolataiból, vágyaiból és tetteibõl képzõdik.

A karma megkötõ eleme a vágy. Minden cselekvés, amely mögött az érdek áll, meghatározott cselekvést, és hatást vált ki. ….

Forrás és a teljes cikk: http://c-phoenix.hu/page.php?261/

Facebook, https://www.facebook.com/EzoteriaExtra/

http://egeszseges.club/2016/08/24/a-karma-torvenye-tettek-gondolatok-felelossegvallalasa/


Ne pazarold az idődet rossz hírek olvasására, nézésére!

Az internet attól pörög, ha minél hangzatosabb címen, minél több tragédiát lehet “eladni”.

Ha pedig bekapcsolod a tévét, egy hír akkor érdekes, ha a meghalt, felrobbant, félt, megölte igékkel, vagy a brutális, agresszív, megdöbbentő, tragikus jelzőkkel van felvezetve.

(Egyszer egy ismerősöm megkérdezte, létezik-e olyan csatorna, ahol nem kap a képébe minden áldott nap rossz híreket már korán reggel, azt mondtam neki, az én blogomat lapozgassa és máris megoldódik a gondja. Szóval �� )

Szánd az idődet már korán reggel arra, hogy inkább ébredés után vegyél elő egy könyvet, lapozgass bele, olvass el egy-két oldalt, inspirálódj, töltődj fel!


Ne sodródj bele az ismerőseid, meg a körülötted lévők panaszhullámába! Rém könnyű belekerülni a negatív sodrásba, aztán meg olyan nehéz kijutni onnan. Minden embernek megvan a maga keresztje. Neked is, nekem is, neki is. De attól, hogy panaszkodsz, attól az a hiba még nem gyógyul meg. Csak téged betegít le a panaszkodás. (Hölgyek, figyelem: a panaszkodás ráncosít!)


Ne pazarold az életedet arra, hogy napról napra felhúzod magad a közéleti történéseken. Újra megkérdezem: attól, hogy az energiáidat lezabálod a durrogásra, neked bármiben változik az életed, ha minden áldott nap képes vagy magadat felhúzni a stadionépítésen, a migránsokon, az egészségügy helyzetén vagy a szupertrafipaxon? És tényleg annyira bosszant Liptai Claudia legújabb ruhája is, hogy percekig dühöng rajta? Ugye-ugye..

 

Próbálj meg örülni! Mindennek! Szoktam mondani, ha nagyon szürkén látod a világodat, csak lépj ki az utcára, tégy meg pár lépést, majd nézz fel az égre. És aztán számold össze, mit látsz, ami szép. Belóg egy fa ága a képbe, már zöldell, a tavasz virágai lepotyogtak róla, új rügyek szöktek szárba, amik olyanok, mint pici fa-csecsemők. Ott az ég, ami kék (és még rímel is a mondat eleje) – de az a felhő milyen aranyos. Olyan, mint egy kis csónak. Vagy mint egy kacsa. Vagy mint egy fehér távirányító.

 

Ez öt apró kérés, de elhiszed, hogy úgy berobbantja a napod minden jó tekintetében, hogy azt el nem tudod képzelni? Hogy tele leszel jókedvvel és energiával? Akkor is, ha a te saját világod épp gödörben van, ha épp összedőlt körülötted pár kártyavár, akkor is kezdd így a napot!

 

Csináljunk ebből mozgalmat! Küldd el nekem, milyen könyvet olvasol, küldd el nekem a képet, amit a legelső fán csücsülő kismadárról készítettél, vagy ahol belemosolyogsz a világba, mert csak így érdemes. Sehogy máshogy.

 

További írások, amelyek címére kattintva szerezhetsz nagy adag inspirációt és motivációt, ezeket a cikkeket is olvasd el:  Higgy a pozitív mondatok elsöprő erejében! A mosoly.. Egy nap az életedből.. És a legfontosabb: Reggel a tükörben

Forrás: http://bouvet.cafeblog.hu/2016/06/16/5-dolog-amit-csinalj-meg-meg-ma-megvaltozik-az-eleted-2/Az emberek rengeteg időt töltenek azzal, hogy mindenféle megoldásokat keresnek. Elköltöznek, állást váltanak, és új barátokat szereznek, játékokkal, sporttal és filmekkel űzik el a gondjaikat. A szeretet azonban nem jut az eszükbe: elsiklanak az univerzum legfőbb ereje felett. Baba elsősorban azt akarta a tudomásomra hozni, hogy a szeretet felett soha többé nem szabad elsiklanom. (Deepak Chopra)

  

 

Az általam ismert legnagyszerűbb emberek nagyságának és jellemének alapja a kedvességben rejlik. A kedvesség egy olyan útlevél, mely ajtókat nyit meg és barátokat formál. Szíveket lágyít meg és életre szóló kapcsolatokat kovácsol. (Joseph B. Wirthlin)

 

A tökéletes ember olyan, mint a nap, amely jóra, rosszra egyaránt süt. Bárhol tűnjék is fel, a világ fényesebb és szeretetteljesebb lesz létezése által. - Kurt Tepperwein -
Egyszer régen, volt egy kisfiú, aki egy kis faluban élt, és tudta, hogy arra volt hivatva, hogy nagy harcos legyen. De a faluban senki sem hitt neki, még a legjobb barátja sem. Telt az idő, a kisfiú és a legjobb barátja felnőttek és elváltak egymástól. És mint olyan sokan közülünk az életben, eltévedtek. Sok évbe telik, mire a sors újra összehozza őket. De mikor az egyik barát(nő) végre megpillantotta őt, a lány nem hitt a szemének, aki a szeme előtt állt: az a legerősebb, legnemesebb, a legbátrabb férfi volt, akit valaha is ismert. Egy hatalmas harcos. (Feltétel nélküli szeretet film)


,,Drága Sam, sosem fogod tudni, hogy mit jelentett nekem látni újra az arcodat. Azt a szeretett vörös hajú lányt, aki barátként fogadott egy idegent. Nehéz volt látni, hogy az egykor reményteljes szemeid, most egy összetört élet fájdalmától szenvednek. Én nagyon jól ismerem azokat a szemeket, de fájdalommal jár, hogy új módon nézzük a dolgokat…

Találd meg az utadat Sam. Oszd meg a történeteidet. Azok lényegesek. Élj, lélegezz és találd meg a módját, hogy újra hinni tudj.” (Feltétel nélküli szeretet film)


Az élet oly csodálatos, tele van varázslattal és lehetőségekkel. Azt hittem, az én történetem már véget ért, de tévedtem…Joe segített nekem megtalálni valamit, amit elvesztettem az úton. Valami, amiben egykor annyira hittem, hogy jöhetnek az élet viharai, de még azokban a viharokban, a legmagányosabb időkben is, sosem vagy egyedül. A szeretet a leghatalmasabb dolog a Földön. És én láttam, hogy mire képes, és csodálatos dolgokat tud megtenni. Néha elképzelek egy világot, ahol mindenki ismer egy szeretetet, amely feltétel nélküli, és milyen gyönyörű az a világ. Azt hiszem Billynek igaza volt: mindenütt van elegendő elérhető szeretet. Csak annyit kell tenned, hogy megosztod másokkal. (Feltétel nélküli szeretet film)

 

 

Ha sikerül előnyös szokásokat kialakítanunk az egészséges életmódra, a pihenésre, a helyes döntésekre, a hatékony tanulási és munkamódszerekre vonatkozóan, szinte bizonyosra vehető, hogy mindez együtt a siker és a boldogság szokásának elsajátítását jelenti. (Harry Lorayne)


 

affirnaciok-2--a-pozitiv-megerositesek-fontossaga-.jpg

Forrás: https://ar-ar.facebook.com/notes/magyar-kincsest%C3%A1r/prof-dr-bagdy-em%C5%91ke-mi%C3%A9rt-fontosak-%C3%A9s-hogyan-hatnak-a-pozit%C3%ADv-meger%C5%91s%C3%ADt%C3%A9sek/309616445777186/


https://www.youtube.com/watch?v=jadBqicePKc&list=PLD4970748C58F6B7D&index=13 Prof. Dr. Bagdy Emőke: Miért fontosak a pozitív megerősítések az életünkben?


https://www.youtube.com/watch?v=jdjugFAjGpM&index=180&list=PLD4970748C58F6B7D Prof. Dr. Bagdy Emőke: Miért vésődnek be agyunkba a megerősítések?

 

 

Álmod úgy valósul meg, ha apránként építesz. Ne tégy sokat, de azt jól, öröm lesz a bére. Életed éld szabadon, szánj időt a szépre, kőre követ nap mint nap, titkod lassan érik. Így növekszel nap mint nap, míg felérsz az égig. (Napfivér, Holdnővér)

 

 

tudatosodnia-kell---torekedni-kell.jpg

 

 

Minden pozitív energia amit kibocsátunk, egyidejűleg bennünket is erősít. Pozitív energiát küldhetünk szavakkal, mozdulatokkal (taglejtésekkel), kézrátevéssel, mantrákkal vagy imádsággal. Minden jókívánság, rítus és áldás egy gyógyító energia-áramlás aktiválását szolgálja. Aki szeret, megváltoztatja a világot. Aki jóakaratú, egy segítő és gyógyító mezőt teremt. Ezek a mezők távolságokon is túl hatni tudnak. (Willigis Jäger)A megvilágosodott személy hatékonyabban tudja használni elméjét, mint a legragyogóbb intellektus. (Osho)

 

a-meditacio-az-egyik-legrendkivulibb-dolog.jpg

 

„Ha valóban szereted magad és másokat; ha valóban boldogságot akarsz szerezni magadnak és másoknak, akkor ahhoz az élet szeretete, megfelelő életvezetés, nyitott szív és elme kell.

Buddha megvilágosult lény, aki a lényeget tanítja, az ösvényt és eredményeit, az eszközt amely megvalósítja az örökké tartó boldogságot.”

 

(Molnár József mj)