Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 3

 

,,A fejlett tudat sokat tanult, fokozatosan növelte rezgési frekvenciáját, életerejét. Megtanulta tisztelni a többi embert, nem hibáztatni őket, békében és harmóniában élni velük. Mivel több igazolt tudás van a birtokában, nemcsak megérti a szeretet jelentését, hanem annak frekvenciáján is éli az életét, hisz már világossá vált számára, hogy csak a szeretet révén válhat szuperlénnyé az ember.”

 

 

A legtöbb szokásunk, értékünk, attitűdünk, igényünk, a magatartásunk, a személyiségünk, a tudományaink úgy alakultak ki, hogy a bevitt ismeret, ismétlés, szelektív észlelés, tanulási folyamat – a végén létrejött jellemünk. Azt is kifejtettük, hogy mindent, amink van ma – konkrét és nem konkrét dolgokat egyaránt –, mi vonzottunk magunkhoz a személyiségünk révén. Többet is vonzhatunk, mert személyiségünket megváltoztathatjuk. (Brian Tracy)

 

 

,,Nem te vagy a felelős azokért a hátráltató, negatív programokért, amiket gyerekkorodban építettél magadba. Viszont felnőttként 100%-ban a te felelősséged, hogy kijavítsd és felül írd ezeket. Amikor másokat teszel felelőssé, egyszerűen elveszíted a változtatáshoz szükséges erődet.”

 

,,Minden döntésed minden pillanatban, meghatározza a szokásaidat, a következő napokra, s így az életedre is. Ezért, ha sikeres életet akarsz, válaszd a sikeres emberek szokásait, ha boldogat, akkor a boldog emberek szokásait.”

 

,,Úgy vehetsz fel új szokásokat, ahogy felvetted a meglévőket – ismétlés útján.”

 

 

,,Légy saját magad tanácsadója!

Képzeld el, hogy felkértek, légy saját magad tanácsadója. Abban kell magadnak segítened, hogy eldöntsd, hogyan a legcélszerűbb elérni egy kitűzött célt vagy célállomást. Tanácsadóként maradj mindig, nyugodt, kiegyensúlyozott és objektív.

 

 

Ne feledd: a remény nem stratégia.

 

Sikereidnek legalább nyolcvan százaléka annak köszönhető, hogy elegendő időt fordítottál gondolkodásra.” (Brian Tracy)

 

 

Fókuszálj inkább a vágyadra, mint a kétségeidre, és az álmod elkezd majd valóra válni. Meg leszel lepve, mennyire könnyen történik majd. A kétségeid soha nem olyan erősek, mint a vágyaid, hacsak nem te teszed őket azzá. (Marcia Wieder)

 

Az igazság az, hogy amire összpontosítasz, afelé haladsz. Ne nézz a falra, összpontosíts oda, ahová el akarsz jutni. (Anthony Robbins)

 

 

                 fejleszd-kepessegeidet-es-caljaid-irant-elszant-legy--s-jonnek-az-almok.jpg

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

,,A szabály röviden a következő: Ha sokszor egymás után pontosan ugyanúgy cselekszel, mint azok, akik sikeresek lettek, előbb-utóbb te magad is garantáltan sikeres leszel. Vagy megfordítva, ha nem azt teszed, amit a sikeresek, te se számíts sikerre.

A siker nem a véletlen műve. Nem szerencse, hanem tervezett munka eredménye." (Brian Tracy)

 

a-teremtes-alapjai.jpg

 

 

10150696_1075941619132824_2549976720037581151_n.jpg

 

,,Használd tudatosan és pozitívan a teremtő erődet - a gondolataidat és az érzelmeidet!”

 

10006342_679390802103981_632768380_n.jpg

 

 

amit-beleteszel--az-jon-ki.jpg

 

 

Az vagyok, aminek a révén testem, érzéseim, gondolataim, szavaim, vágyaim, céljaim, érzelmeim és emlékeim vannak. (Markó Krisztina)

 

 

1471_1539829569648010_2239820200782955744_n.jpg

 

 

pozitiv--inspiralo--jo--hasznos-idezetek-2.jpg

 

 

Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. (Kazinczy Ferenc)

 

 

Egy életre megtanultam, hogy a sikereim záloga abban a csapatban rejlik, amellyel együtt dolgozom. Tudom, hogy két ,,koponya” jobb mint egy, tudom hogy öt ,,koponya” jobb mint kettő, és tudom, ha fejünket összedugva szívvel-lélekkel dolgozunk, annak meglesz az eredménye. (Mi kell a nőnek?)

 

Én szeretem a kihívásokat, élvezem a sok munkát, s örömmel várom az ötletbörzéket itt e nagy asztal körül, ahol még sok vérpezsdítő éjszakát töltünk el együtt. (Mi kell a nőnek?)

 

De legfőképp azt szeretném, ha a munkánk elárulna valamit arról, hogy kik vagyunk, hogyan gondolkozunk, s mit érzünk. (Mi kell a nőnek?)

 

,,TUDTAD, HOGY HOVA KELL SEGÍTSÉGÉRT FORDULNI. EZ A SIKERES ÉLET KULCSA."

 

,,Ez csak ösztönzés, a tehetség már meg volt."

 

,,- Mi az ami erre késztette?

  - A tökéletesség szenvedélye."

 

,,Az élethez való viszonyulásom meghatározza a viszonyomat az élethez."

 

,,Használd tudatosan és pozitívan a teremtő erődet - a gondolataidat és az érzelmeidet!”

 

 

,,A jól végzett munka, elnyeri méltó jutalmát.”

 

 

ha-sok-jo-dolgot-csinalunk.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-feny-harcosanak-a-kezikonyvebol.html

 

a-sikeresek.jpg

 

Nemrégiben egy érdekes felmérést végeztek a szakemberek. Megvizsgáltak 250 olyan vezetőt, akik karriert futottak be, feljutottak a csúcsra. Emellett nagyító alá vettek másik 250 olyan vezetőt, akik pályafutásuk során valahol félúton elakadtak. Arra keresték a választ, hogy akiknek sikerült, miért sikerült? Mi volt a különbség a két csoport között?

Kiderült, hogy a képzettség nem, a tapasztalat, a szakmai hozzáértés és a kapcsolatépítő képesség sem! Hanem?!

Az egyetlen dolog, ami a sikereseket megkülönböztette a "még futottaktól", az, hogy ők megtanulták eredményesen kezelni a stresszt.

A sikeres vezetők a stresszhelyzeteket kihívásként kezelték, olyan problémaként fogták fel, amelyet meg kell oldani.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/psych?article_hid=21676

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/erzelmi-intelligencia.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/mentalis-trening.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/napi-lelki-higienia.html

 

 

minden--amire-gondolunk--es-hiszunk-magunkhoz-vonzzuk-megteremtjuk.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/the-opus---a-mu-filmbol-fantasztikus--inspiralo-idezetek.html

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/jok-molnar-jozsefek.html

 

 

ha-a-tapasztalo--lenyugtatjuk-tudatunkat-es-legzesunket--a-pozitiv--jo-gondolatok--szavak-fehalmozasa--az-ut-tehat.jpg

 

 

Be kell látni, a meditáció mindent visz, mert a legjobb, a legcsodásabb élményt tudja adni, a legnagyobb boldogságot, s vele, általa minden álmod is valóra válhat. (Molnár József)

 

 

mj-be-tudatszint.jpg

 

 

,,A régi tanok szerint az ember mai nehéz fizikai teste még mindig „potenciális fénytest”, mert az anyag nem más, mint összesűrűsödött fény. Meditatív gyakorlatok, légzőgyakorlatok és fénytáplálék segítségével visszavezethetjük a testet fénylő és könnyű állapotba."

 

 

hajod-kormanyat-te-iranyitod.jpg

 

 

Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

 

Az öröm, a boldogság és a sikerélmények energiát adnak, energiával töltenek el, töltekeznek fel. (Molnár József)

 

 

A fáradtság egy negatív, elhasználódott energia, s úgymond a test kisugározza magából a negatívat, ami vonzza a negatívat.

A kipihentség viszont pozitív, a nagyon kipihentség nagyon pozitív, s nagyon pozitív energiát sugározz ki, ami vonzza a pozitívat, a pozitív vagy éppen nagyon pozitív rezgése okán. A hasonló vonzza a hasonlót, a hasonló rezgésű vonzza a hasonló rezgésűt. (Molnár József)

 

A fáradtság, a kötözködés, stressz, a pánikroham stb. a testben lévő energia elakadása, nem jut megfelelő energia a megfelelő helyre a testben?. (Molnár József) 

 

A kudarcok egyik fő oka az idegesség
Nyugodtnak lenni és megoldódik, bármit is akarsz, légy nyugodt és megoldódik.
Mikor nehéz helyzetben vagy és nem tudsz dönteni, légy nyugodt és megjön a válasz. Azért vannak, maradnak mégis az emberek néha rossz helyzetben, kapcsolatban, mert nem tudnak megnyugodni. (Molnár József)

 

 

A nem éppen eszményi környezettel úgy birkózhatsz meg a legkönnyebben, ha szem előtt tartod a célodat. A körülmények ritkán tökéletesek, szóval ha a családi vagy munkakörnyezeted nem segíti elő a sikered elérését, fokozott erőfeszítéseket kell tenned a fókuszod élességének megőrzésére! (Donald Trump)

 

Koncentrálj arra, amit el akarsz érni! (Andrew Matthews)

 

Őrizd meg a fókuszodat!

 

 

,,A titkos szó, amit minden győztes tud, az a: Gyerünk tovább!”

 

,,Elhatároztam, hogy minden, ami történik: siker. Mindig. Minden a tanulás része, még ha elsőre nem is úgy tűnik. De tanulok, fejlődőm és haladok általa.”

 

Mit tudsz tanulni a helyzetből? Miben kell jobbnak lenned, és miben leszel jobb a helyzettől? 

„Ha nem tudsz változtatni a körülményeiden, meg kell tanulnod növekedni általuk."

 

,,..És csak egyszerű dolog van közted és az álmod megvalósulása közt: cselekedned kell” ,,Csak ülj be a repülődbe, kapcsold be az utánégetődet, és sikeres leszel.”

 

 

 

A gyerekek megértőbbek…mint az öregek….bizalommal teltek, közelebb állnak a buddhákhoz. Hogy miért? Mert az energiáik túláradnak. A kisgyermekek gyorsan tanulnak. Miért? Mert tele vannak energiával, s ebből felfogóképesség fakad. (Osho – A Megértés könyve)

 

 

,,Rudolf Steiner szerint a felnőttek feladata, hogy gyermekeiket rózsabimbó módjára, vigyázva neveljék, megteremtve nekik mind a fizikai, mind a lelki és szellemi feltételeket ahhoz, hogy csakraszirmaik kibontakozhassanak."

 

 

 

a-gondolatok-ellenorzese.jpg

 

 

969637_10201391425124282_1756703705_n.jpg

 

 

Forgass olyan gondolatokat a fejedben, amelyek jókedvre derítenek.

Tégy olyan dolgokat, melyektől jó lesz a közérzeted.

Barátkozz olyan emberekkel, akik növelik az önbizalmadat.

Táplálékod mindig előnyére váljon a testednek.

Lépteid kövessék belső ritmusodat. (Louise L. Hay)

 

 

Érettnek lenni azt jelenti, hogy elérünk arra a pontra, amikor felelősséget vállalunk gondolatainkért és cselekedeteinkért. (Andrew Matthews)

 

 

Úgy látszik, mintha a cselekedet az érzelmet követné, a valóságban azonban a kettő együtt halad; ha tehát szabályozzuk a cselekedetet, amely közvetlenebbül áll az akarat ellenőrzése alatt, ezzel közvetve az érzelmet is szabályozzuk, amelyet az akarat nem ellenőriz. Ha tehát jó kedélyünk elhagyott, a visszaszerzéshez vezető út az, hogy akarjuk jókedvűnek érezni magunkat, és úgy cselekedjünk, úgy beszéljünk, mintha máris jókedvűek lennénk. (William James)

 

 

A világon mindenki a boldogságot hajszolja - és van is egy biztos mód, amellyel megtalálhatjuk: ellenőrizzük a gondolatainkat. A boldogság nem a külső körülményeken, hanem a belsőkön múlik. Nem az a tény tesz boldoggá vagy boldogtalanná, hogy mid van, ki vagy, hol vagy, mit csinálsz - csakis az, hogy mit gondolsz minderről. Például két ember lehet ugyanazon a helyen, és teheti ugyanazt egyszerre; mindkettőnek nagyjából ugyanannyi pénze és tekintélye lehet - mégis lehet az egyik szerencsétlen, a másik pedig boldog. Miért? A dolgok eltérő megítélése miatt. Éppen annyi boldog arcot láttam a pusztító hőségben napi hét centért izzadó és küszködő kínai kulik között, mint a New York-i Park Avenue légkondicionált hivatalaiban. (Dale Carnegie)

 

 

Az élet során bekövetkező pozitív változás kiindulópontját mindenki önmagában hordozza.

Boldogulásunk titka abban rejlik, hogy miképpen bánunk értelmünkkel, érzelmeinkkel és tudatunkkal. …A jó vitorlázónak mindegy, hogy honnan fúj a szél, megőrzi uralmát (életének) hajója felett, és el fogja érni a célját. …
A siker nagysága egyedül annak a vágynak az intenzitásától függ, amellyel célja elérését kívánja.

(Erhard F. Freitag -  Az erő benned van)

 

 

,,A sikerbe vetett hit a legbiztosabb eszköz a sikertelenség ellen.

Mindenkinek a hite szerint alakul a sorsa, ezt azonban csak a sikeresek ismerik el.

Az igaz hit „valóságteremtő”.

A hit végül is az EGYETLEN erővel való összhang eredménye.
Ha egészen biztosak vagyunk abban, hogy helyesen cselekszünk, abból hegyeket mozgató erő fakad.

Jézus azt mondja: „Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.”

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/energiat-magadnak-1.html

 

osszpontositas-2.jpg

 

tudatosodnia-kell---torekedni-kell.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/energia-2.html

 

 

pozitiv--inspiralo--jo--hasznos-idezetek.jpg

 

 

hogylegyboldog.jpg

 

 

nem-vagyok-naiv--bekepzelt--de-kinottem-mar-a-jatszmakbol.jpg

 

 

Ebben az életben a legnagyobb ajándék, amivel meglephetjük magunkat, a meditáció tudománya. (Szögjal Rinpocse)

 

 

Tetteink, szavaink és gondolataink meghatározzák karmánkat, vagyis azt, hogy boldogság vagy szenvedés lesz-e osztályrészünk. (Buddha)

 

 

,,Minden gondolat, minden érzés, minden kívánság vagy akarat különbözõ frekvenciájún rezgés, és erejüknek, illetve tartalmuknak megfelelõen hatnak. Hasonlóképpen hat rám mindaz, amit észlelek vagy amit elképzelek.

A szeretetnek nagyon magas a rezgési frekvenciája, míg a félelemé nagyon alacsony. Ha a tudat kevés fejlődésen megy keresztül, alacsony a rezgésszint, és az életet félelem és fájdalom uralja.

A fejlett tudat sokat tanult, fokozatosan növelte rezgési frekvenciáját, életerejét. Megtanulta tisztelni a többi embert, nem hibáztatni őket, békében és harmóniában élni velük. Mivel több igazolt tudás van a birtokában, nemcsak megérti a szeretet jelentését, hanem annak frekvenciáján is éli az életét.

A szellemi fejlődés egyik feltétele a megemelkedett rezgésszám, s ezt nagyban segíti a tudatosan kialakított harmonikus környezet.”

 

 

measuring-website-success.jpg

 

gondolatokrol.jpg

 

mire-gondolsz.jpg

 

 

,,Egyszerre csak egy gondolatot tarthatunk az elménkben. Vigyázzunk hát rá, hogy az az egy pozitív legyen."

 

 

A siker nagysága egyedül annak a vágynak az intenzitásától függ, amellyel célja elérését kívánja. (Erhard F. Freitag)

 

 

A megfelelő irányú és erejű vágy, akarat csodákra képes. (Molnár József)

 

 

Van egy tulajdonság, amivel az embernek feltétlen rendelkeznie kell, ha nyerni akar. Ez pedig nem más, mint az a képesség, hogy célunkat pontosan meg tudjuk határozni, hogy tudjuk, mit akarunk, és égető vágyat érezzünk a megvalósítására. (Napoleon Hill)

 

 

 

Nem a szavak nyernek világbajnokságot. Nem a státusunk számít, hanem a teljesítményünk. (Raphael Varane)

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. (Molnár József)

 

 

 

 ,,Legyen szó bármilyen harcról! Mindig az győz, aki mindent belead.”

 

 

 ,,A győztes lehetőségeket keres, a vesztes kifogást.”

 

 

A megfelelő alvás az alapja, a kiváló teljesítménynek. (Kanyó Dénes)

 

A tehetség és a munka ötvözete az, ami sikert eredményez. (Tiszaker Ágnes)

 

 

,,Gondoljunk példaképünkre. Idézzük lelki szemeink elé őt, miközben olyat tesz, amit mi is szeretnénk megtenni.”

 

 

Mindig azért játszottam, mert imádtam ezt a játékot. A többi pedig jött magától. (Marozsán Dzsenifer, olimpia bajnok, Európa-bajnok, Bajnokok Ligája győztes, német válogatott magyar származású labdarúgó)

 

Most értettem meg igazán, hogy micsoda különbséget jelent, amikor az ember igazán akarja a sikert. (Csipes Tamara, olimpiai bajnok kajakos)

 

Mindig fejlődni, egyre jobbnak lenni, magamat adni a pályán, engem ilyen dolgok foglalkoztatnak. (Odion Ighalo, watfordi csatár)

 

A szünetben elmondtam a lányoknak, hogy nyugodjanak meg, nem játszunk jól, ám ha kicsit jobbak leszünk, nyerni fogunk. Csak ennyit kértem, és teljesítették. – Ambros Martin, a Győri női kézilabdacsapat edzője

 

„Fontos három pontot szereztünk, ez önbizalommal töltheti el a játékosokat. Jól futballoztunk, de aztán kaptunk egy gólt, és leálltunk, mintha megriadtunk volna. Aztán megléptük a szükséges változtatásokat, és ismét rátaláltunk a helyes útra. De ezen mindenképpen dolgoznunk kell. A fejlődés így is látható, játékban nagyon sokat léptünk előre” Walter Mazzarri, a Watford szakvezetője.

 

 

A jó játékhoz jó játékosok kellenek. (Unai Emery)

 

 

„Zlatan példaértékű személyiség. Bámulatos, amit a mérkőzéseken, edzéseken mutat. Csak tanulni tudunk tőle, és követendő az eddig elért sikeressége is” – áradozott csapattársáról Anthony Martial.

 

 

Alex Morgan-nak a csinos és nagyon tehetséges női labdarúgónak a klubváltással az a célja, hogy a játékát új szintre emelje és a világ legjobbjai között tartsák számon, nem mellesleg szeretné címvédéshez segíteni a csapatát a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában.

 

 

Nagyszerű győzelmet arattunk. A kupának csak egy elhódítási módja van: ha megnyered a mérkőzéseidet, és ma ennek megfelelően teljesítettünk. (Petr Cech)

 

Olyan mentalitással kell játszanunk, hogy érződjék, mi bizony ezt a meccset is meg akarjuk nyerni, és nekünk nem számít, mi volt az első mérkőzés eredménye. (Pep Guardiola)

 

Mindvégig keménynek, elszántnak és motiváltnak kell maradnunk, hogy begyűjtsük a pontokat. (Antonio Conte)

 

Ha jól teljesítünk, elérjük a célunkat, azonban, ha nem így teszünk, teljesen normális, hogy másvalaki végez majd az élen helyettünk. Ezért kell szerénynek maradnunk. (Antonio Conte)

 

A győzelmek hozzásegítenek az újabb győzelmekhez. (Gianluigi Buffon)

 

Az elvégzett mennyiségi és minőségi munka ki fog jönni - fog kijönni. (Molnár József)

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/idezetek---fantasztikusan-jok--inspiralok-2.html

 

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. (Molnár József)

 

                                                                                                                                      

Akarni, akarni, akarni…Csinálni, csinálni, csinálni.

 

 

,,Aki megdolgozik érte, annak lesz szerencséje.”

 

 

A sikeresek – pl. a sikeres művészek, vállalatvezetők, előadók, milliárdosok, szakmai kiválóságok, boldog emberek - tele vannak energiával.

 

 

 

,,Ha egy csakra beszűkül, akkor nem tud rajta keresztülfolyni az energia.

 

Minden csakrának van egyfajta forgása, amely normál esetben arra szolgál, hogy egészséges mértékben adja-vegye az energiát. Ez a forgás lelassulhat, sőt akár meg is fordulhat, ami nem jó.

 

A csakrák energetikai feltöltésekor a többletenergia mindig a napfonatban tárolódik, mintegy éléskamra, és szükség esetén innen jut el a többi csakrába, tehát összességében felel a másik hat csakra energetikai ellátottságáért is.

 

A gyökércsakra lefelé nyílik, a 2-6. csakra előre és hátrafelé, a koronacsakra felfelé.”

 

 

Ha energiára van szükségünk, ne feledkezzünk meg arról, hogy a szellemi energia felerősítheti a fizikai energiát.
Az öröm, a jó hír boldogságvegyületeket hoznak létre.


A fáradság leggyakoribb oka a stressz és a boldogtalanság. Ezért tudnunk kell, honnan szerezhetünk energiát, és kerülnünk kell a negatív energia forrásait. (Völcsei Judit)

 

 

Központosítás

A központosítás és egyensúly, egymás szinonimái. Minden emberi tevékenység alapjául kellene szolgálnia. A szilárd, mindig elérhető középpont, biztos kikötőt jelent. Középpont nélkül az ember teljes kiszolgáltatottságban van. Ezt megtalálhatjuk bizonyos mozgásokban, pl. tai-csi. A test és az elme lecsendesítése által is megtalálhatjuk a középpontot.(a meditáció különféle fajtái).

http://fenyhaz.network.hu/blog/fenyhaz-hirei/a-rezgesszint-megtartasa

 

 

,,Amilyen szinten vagy, azt vonzod.” (Pe-chi-ce)

 

 

,,Tudatunk rezgésének emelésével olyan erőket és képességeket ébresztünk ekképpen bennük, amelyek létezéséről korábban tudomásunk sem volt.

A szó szoros értelmében „felébresztjük” az emberben rejlő jót, ekképpen mi magunk válunk „gyógyszerré” a többiek számára – és áldássá az egész világ számára.” (Kurt Tepperwein - A szellemi törvények)

 

 

,,Minden dallamnak, kimondott hangnak, leírt jelnek vagy szimbólumnak megvan a maga sajátságos rezgése.

Ugyanígy eszközeinknek, ruházatunknak, bútorainknak, házunknak és környezetünknek is saját, csak rá jellemző rezgése van. Ezek a rezgések sokkal erősebben befolyásolják az ember rezgéseit mint gondolnánk.

A szellemi fejlődés egyik feltétele a megemelkedett rezgésszám, s ezt nagyban segíti a tudatosan kialakított harmonikus környezet.

A szeretetnek nagyon magas a rezgési frekvenciája, míg a félelemé nagyon alacsony. Ha a tudat kevés fejlődésen megy keresztül, alacsony a rezgésszint, és az életet félelem és fájdalom uralja.
A fejlett tudat sokat tanult, fokozatosan növelte rezgési frekvenciáját, életerejét. Megtanulta tisztelni a többi embert, nem hibáztatni őket, békében és harmóniában élni velük. Mivel több igazolt tudás van a birtokában, nemcsak megérti a szeretet jelentését, hanem annak frekvenciáján is éli az életét, hisz már világossá vált számára, hogy csak a szeretet révén válhat szuperlénnyé az ember.
A szeretet semleges, nincsen polaritása, nagyon magas frekvencián rezeg, energiájának nincsen tömege, és olyan spirituális és mentális szinten van, ahol létezése a szemlélő akaratától függ.”

 

,,Kineziológiai kísérletek, mérések és bekalibrálások alapján létrehoztak egy táblázatot, amely 1-től 1000-ig tükrözi a tudat állapotát a rezgésszámának a függvényében, ahol az egyes az emberi lét legalacsonyabb fokát jelöli, az ezres pedig a Krisztusi tudat szintjét.

Az alacsony szintű rezgéstartományban az ember nagyon kevés életenergiával rendelkezik ezért akaratlanul is elvonja környezetéből(energiavámpír), vagy jobb híján a Földanyától.

A 200-as szinten éri el az energiakiegyenlítődés állapotát, már nem von el a környezetéből, de nem is ad.

Ezután amint rezgésszintünk emelkedni kezd csodálatos dolgot tapasztalunk, az energiaszint exponenciális függvénye a rezgésszintnek. Olyanokká válunk mint egy-egy súgárzó antenna, amely jótékony életenergiával árasztja el környezetét. Ennek egyik jele a gyermekek ösztönös vonzódása és közeledése, csimpaszkodása.
Egy néhány példa az alacsony fokozatok szemléltetésére: 20-szégyen, 30-büntudat, 50-fásultság, 75-bánat, 100-félelem, 125-vágyakozás, 150-harag, 175-büszkeség, 200-bátorság.

Itt kezdődik a felfedezés, az eredmények, az állhatatosság és az elszántság zónája. Az alacsonyabb energiaszintekről a világ reménytelen, szomorú, ijesztő vagy frusztrációkat okozó helynek tűnik, a bátorság szintjéről azonban az élet már izgalmas, kihívásokkal teli és serkentő jelenség. A bátorság az új dolgok kipróbálásának és az élet viszontagságaival való szembeszállásnak a hajlandóságát jelenti.

A magasabb szinteken: 250- pártatlanság (már nincs ítélet),

310- hajlandóság (a hajlandóság azt jelenti, hogy az illető leküzdötte az élettel szembeni ellenállását, és elkötelezetté vált a részvétel iránt),

350-elfogadás (ezen a tudati szinten jelentős átalakulás megy végbe, amint az egyén megérti: ő maga a forrása és egyben teremtője is élete létélményének),

400-ésszerűség (racionalitás)- az elvont fogalmak egyre fontosabbakká válnak - képes nagy mennyiségű és bonyolultságú adat kezelésére, gyors és helyes döntések meghozatalára, a kapcsolatok, a fokozatok és a finom különbségek részletekbe menő megértésére és a jelképek alkalmazására,

500-szeretet. - A szeretet létállapot: a világhoz való viszonyulás megbocsátó, gondoskodó és támogató módja. A szeretet nem intellektuális jellegű, nem az elméből fakad, hanem a szívből sugárzik. Indítékai tisztaságának köszönhetően képes arra, hogy másokat felemeljen, és nagy dolgokat vigyen véghez, 540-öröm.

Ahogy a szeretet mindinkább feltétel nélkülivé válik, azt egyre inkább belső örömként élik meg, ami minden tevékenységben állandóan jelen van, a lét minden pillanatából folyamatosan fakad, s nem külső forrásból származik,

600-béke. Önmegvalósítás vagy az istentudat, rendkívül ritka: tízmillió emberből csak egy éri el.

A 700 és 1000 közötti állapotok a megvilágosodás állapotai.”

     Források: https://plus.google.com/111878794621310246302/posts/4AajehPELVa

http://egeszsegter.hu/cikk/947/a-rezges-torvenye.html

http://delikronika.webnode.hu/news/rezgesi-szintekrol-es-az-emeleserol-kallo-melinda-

 

 

tiszta-energiak---tartsd-tisztan-a-tudatodat-es-a-testedet.jpg

 

 

a-savtalanitas-csodaja---legzes--ivas-es-mozgas.jpg

 

 

,,Az, hogy a környezet változásait hogyan értékeljük, sokban függ attól, hogy mennyi energiánk van.

Energiánk megőrzése és hatékony felhasználása olyan feladat, amelyet mindannyiunknak komolyan kell vennünk. Az energiahiányos állapot agresszivitáshoz, durvasághoz, önvédelemből adott túlzott reakciókhoz vezet. (Nem is beszélve a rossz kedélyállapotról, a betegségről vagy a nyomasztó fáradtságról.)

Az energikusság megőrzésének módja a rekreáció - ez azt jelenti, hogy azt a tetterőt, életvágyat és életörömöt regeneráljuk, feltöltjük, amely mozgásban tart minket. Ha fáradtak vagyunk, az első dolgunk az legyen, hogy amint lehet, kipihenjük magunkat."

Forrás: http://www.jogastudio.hu/main.php?url=idealmagazin_2003_mar

 

 

 

A fáradtság egy negatív, elhasználódott energia, s úgymond a test kisugározza magából a negatívat, ami vonzza a negatívat.

A kipihentség viszont pozitív, a nagyon kipihentség nagyon pozitív, s nagyon pozitív energiát sugározz ki, ami vonzza a pozitívat, a pozitív vagy éppen nagyon pozitív rezgése okán. A hasonló vonzza a hasonlót, a hasonló rezgésű vonzza a hasonló rezgésűt. (Molnár József)

 

 

Meditáció a boldogabb, sikeresebb, kiegyensúlyozottabb életért, kapcsolatokért:

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/meditacio.html

 

 

Szüntelenül törekedjetek. (Buddha)

 

nem-szabad-hanyagnak-lenned-egy-pillanatra-sem.jpg

 

,,Buddha egyszerű, megvalósítható lépésekkel jelölte ki a Nirvánába vezető ösvényt. Ezen az ösvényen járva az ember megismeri az élet valódi csodáit. Ez hozza el a boldogságot, az örömöt, mert a szenvedéstől való megszabadulás, a boldogság kezdetét, megvalósulását jelenti. A Sarnath-i beszéd után az 5 szerzetes arra kérte Buddhát, hogy fogadja el őket tanítványául. Így jött létre az első buddhista közösség: a szangha. Ezután Buddha bejárta egész Indiát. Hirdette a dharmát, a buddhista tant, mindenkinek, aki kész volt arra, hogy meghallja. Férfinak, nőnek, királynak, parasztnak, brahminnak és osztályonkívűlinek. Gazdagnak és szegénynek, aszkétának és banditának. Nem tett kivételt. Azt tanította, hogy aki elveti a végleteket és gyakorolja a meditációt, az megtapasztalhatja a Nirvánát. A maga korában ez forradalmi gondolat volt. Buddha volt az első forradalmár. A megvilágosodás első üzenete az, hogy minden ember egyenlőnek születik. Nincs magasabb és alacsonyabb rendű. Ha valaki elakarja dönteni, hogy ki az előrébb és ki a hátrébb való, akkor nézzük a cselekedeteit.” (Buddha élete)

 

,,Mindannyiunkban meg van a képesség arra, hogy buddhává váljunk. Azt mondta Buddha: akár férfiak, akár nők vagyunk, fekete vagy fehér bőrűek, kreolok vagy rézbőrűek, mind elérhetjük a megvilágosodást.” (Buddha élete),,Buddha emberi lény, akiben rengeteg a megértés és a szeretet. Akiben sok az együttérzés, a megértés és a szeretet, az csodákra képes. Buddha azt mondta: a legnagyobb csoda az emberek tanítása és átalakulásának segítése, és ő mindennap megteszi ezt a csodát.” (Buddha élete)

 

,,Ha valóban szereted magad és másokat; ha valóban boldogságot akarsz szerezni magadnak és másoknak, akkor ahhoz az élet szeretete, megfelelő életvezetés, nyitott szív és elme kell.

Buddha megvilágosult lény, aki a lényeget tanítja, az ösvényt és eredményeit, az eszközt, amely megvalósítja az örökké tartó boldogságot."

 

Törekedjetek teljes lényetekkel a beteljesedés elérésére! (Buddha)

 

,,A megvilágosodott lények a világ alapvető tisztaságát észlelik. Míg azok a lények, akiknek az elméje kusza, zavaros a szennyeződésektől, egy szennyezett világot észlelnek.”

 

 

letezik-egy-dragako--onmagadban.jpg

 

 

mooji.jpg

 

 

 

tudatos-eletvitel--selfness-.jpg

 

 

A vegetatív idegrendszer

A két részből álló vegetatív idegrendszer szimpatikus és paraszimpatikus részre oszlik. A szimpatikus területek az aktivitásért, a paraszimpatikus idegrendszer pedig a regenerálódásért felelős.

A kettő közötti egyensúly - az igénybevétel és az ezt ellensúlyozó pihenés - felelős a kiegyensúlyozott, jó közérzetért.

Ha a túlhajszoltság miatt nincs lehetőség a regenerálódásra, felbillen a mérleg: ingerlékenység, feszültség, szorongás, alvászavar lesz a következmény.

Éppen ezért fontos, hogy a pihenésre valamilyen formában - megfelelő alvásmennyiség, hétvégente délutáni heverészés, kertészkedés, sportolás, olvasgatás - mindig szakítsunk időt.

A relaxációs módszerek úgyszintén eredményesek.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/psych?article_hid=20872

 

 

Pánikbetegség

Egy érdekes dolog a pánikbetegségről: Lehet, hogy a legtöbb pánikroham mögött az áll, hogy nagyon ráhangolódnak a tömeget alkotó emberek rezgésszámára, energiáira a rosszulléttel küszködők. Azért lesznek pánikbetegek, mert átveszik mások érzelmeit, a fájdalmat, a kétségbe esést, a szomorúságot, a rettegést, és persze az örömöt is, csak a sok negatív energia elnyomja a pozitív erőket. Nem tudják azonosítani az érzéseiket, így nincsenek tisztában vele, hogy ezt a szorongást nem ők gerjesztik, csupán rájuk ragad – mondta el Uza Gitta. Az a legjobb megoldás, ha egy tapasztaltabb médiumtól megtanulják kezelni képességüket, és többé nem kell félniük a pánikrohamoktól.

Forrás: http://www.rtlbulvar.hu/cikk/174115

 

 

A szorongás – minthogy fokozott adrenalintermeléssel jár – újabb testi tüneteket okoz, szív szaporában és erőteljesebben dobog, gyorsul a légzés stb. Ezek újabb félreértelmezéséhez vezetnek míg végül beindul egy önmagát erősítő káros kör, amely pánikrohamhoz vezet.

Stressz, pánik - A légzés gyorsulása kiemelt jelentőséggel bír a pánikroham kialakulásának folyamatában. Ugyanis

a szapora felületes légzés csakúgy, mint a gyakori sóhajtozás kimossa a szén-dioxidot a szervezetből.

A szén-dioxid a légzés folyamán távozik el, de a normális széndioxid-szintre szükségünk van, ugyanis jelentős szerepet játszik a vér vegyhatásának szabályozásában.

Ha túllélegzünk, csökken a vérben a szabadon keringő kalcium szintje, ami fokozza az idegek és az izmok ingerlékenységét. Ez a folyamat fokozott adrenalin termeléssel együtt – magyarázza a pánikroham legtöbb tünetét, a szívdobogást, a légszomjat, a remegést, az izzadást, a zsibbadást, a szédülést stb.

Veszély esetén a félelem, szorongás az idegrendszer természetes, sőt életmentő reakciója. Eredetileg arra szolgált, hogy képesek legyünk vészhelyzetekben nagyobb teljesítményt nyújtani. A vészcsengő az agytörzsben szólal meg elsőként, majd beindul a láncreakció. Az eredmény: gyorsuló szívverés, táguló erek és fokozott ingerlékenység az izmokban, táguló szembogár, gyorsuló légzés, hirtelen megnőtt oxigénhiány, fokozott anyagcsere, fokozódó izzadás. Az agyban minden más tevékenység gátlódik, csupán egyetlen fenyegető érzés marad. A pánikbetegség nem más, mint ugyanez az agyi reakció csak éppen katasztrófa nélkül. Persze minden ember érzékenysége más, van, aki egy vérvételtől is bepánikol, van, aki egy égõ házban is higgadtan tud cselekedni.

A kiváltó ok tehát nem maga a testérzés, hanem annak értelmezése.

- Sajnos a betegek nagy része (60-80%-uk) nem kap megfelelő kezelést. Pedig megfelelő kezeléssel (ami elsősorban antidepresszánsok szedéséből és viselkedésterápiából áll) a betegek állapota javítható, míg a kezelés nélküli pánikbetegség súlyosan rontja a páciensek életminőségét. A pácienssel folytatott beszélgetés során fény derülhet a kiváltó okokra: családi vagy munkahelyi problémák, anyagi gondok, esetleg az egyedül élők félelme, de kiválthatja a jelenséget a túlhajszolt életvitel is. Ennek megoldása sokszor csak pszichológus, pszichiáter segítségével érhető el, vagy az életmódbeli változások hozzák meg a kívánt eredményt.-

Az ún. kognatív-viselkedésterápia egyik legfontosabb célja éppen az, hogy segítsen az automatikus gondolatok felismerésében,

és megtanítsa a beteget arra, hogy testi panaszok esetén más, hasonlóan elfogadható, de jóval kevésbé fenyegető értelmezési lehetőségeket találjon.

 

A másik fontos dolog célja a terápiának a lassú, kontrollált légzés megtanítása, mivel ezzel megelőzhető az öngerjesztő kóros kór beindulása.

 

A pánikbetegség gyógyszerrel, pszichoterápiával, legeredményesebben pedig a kettő kombinációjával kezelhető.

A pszichoterápiás módszer, mely a kognitív viselkedésterápia alapján úgy működik, hogy a beteg a félt helyzeteket újra és újra átéli egy segítő jelenlétében, és a megtanult légzéstechnikát és relaxációt alkalmazva megpróbál úrrá lenni a rátörő félelmen.

A terápia része, hogy a légzéstechnikát mindennap gyakorolni kell. Először nyugalomban, majd járás közben és végül azon a helyen, amelyhez félelmünk kapcsolódik.

A terapeuta dolga, hogy segítsen tisztázni az összefüggéseket, és rálátást biztosítson a belső lelki folyamatokra.

Mindez értelmezések formájában történik.

A páciens és az analitikus közös erőfeszítése arra irányul, hogy több örömhöz juttassa a pácienset, energiablokádjai feloldódjanak, és az öröm és elégedettség felé induljon el, valamint kapcsolataiban és céljaiban sikeresebb legyen.

A gyógyszerek antidepresszánsok, melyek a szerotonin rendszerre hatnak és úgy működnek, hogy a vészjelző berendezésünket érzéketlenebbé teszik. Fontos tudni, hogy ezek a szerek a kezelés első napjaiban nemhogy javítanák, néha átmenetileg még rontják is a beteg állapotát. Ugyanis ezek a gyógyszerek meggátolják a szerotonin felszívódását a sejtekbe, tehát több szerotonin marad szabadon ez a szokottnál is jobban izgatja a pánikbetegek receptorait. A gyógyuláshoz éppen az kell, hogy a fokozott "kínálat" lecsökkentse ezeknek a receptoroknak az érzékenységét. A gyógyszer szedésekor a hatás általában 4-6 hét múlva érezhető, és legalább fél évig kell rendszeresen szedni a készítményeket.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy pusztán gyógyszertől kevés beteg gyógyul meg véglegesen, hiszen a tévhiedelmek, a berögződött elkerülő viselkedések nem szűnnek meg semmilyen gyógyszer hatására, a két módszer kombinálása a legjobb.

Forrás: Patika magazin

http://www.vital.hu/themes/psyc/panik2.htm

http://www.vital.hu/themes/psyc/panik1.htm?page=0%2C1

http://www.vital.hu/themes/psyc/panik1.htm?page=0%2C1 http://www.psychoanalysis.hu/Pszichoanal%C3%ADzis/tabid/122/Default.aspx

 

 

Légzéskontroll

A kezelés lényege abból érthető meg: a pánikroham során jelentkező tünetek jó részét az okozza, hogy a roham során kialakuló hiperventilláció miatt

a vérben felszaporodik az oxigén, és lecsökken a széndioxid.

Ennek hatására a testben átmeneti érszűkületek alakulnak ki, ezzel magyarázhatók a pániktünetek.

 

Így a légzéskontroll kezelés során arra törekszünk, hogy ellassítsuk a légzést, helyreállítva ezzel az oxigén/széndioxid arányt.

 

A légzéskontroll kezelés épít arra a fiziológiai jelenségre is, hogy az

elnyújtott kilégzés fokozza az ellazulást, ami a szorongás ellen dolgozik.

A módszer hatásosabb, ha a hasi légzéssel együtt gyakoroljuk.

 

A legtöbb relaxációs módszer elsősorban az izmok ellazítására koncentrál.

A szorongás egyik vezető tünete ugyanis az izomfeszülés, amit sokszor csak akkor veszünk észre, amikor ellazulunk.

 

A relaxáció (és a hipnózis) egyik lényeges hatóeleme, hogy amit elképzelünk, azt a testünk meg is valósíthatja.

 

Relaxációban a beteg a terapeuta segítségével elsajátítja azt a képességet, hogy

képzeleti képek, magában kimondott szavak segítségével képes legyen az izmok ellazulását előidézni testében.

 

Erre két módszer van, a progresszív relaxáció, melyben először megfeszítjük az izmainkat, így mikor ellazulnak jobban lehet érezni a különbséget.

 

A másik módszer az autogén tréning, amelyben az izomellazulást a végtagok és a test elnehezülésének elképzelésével érjük el. Természetesen ezen technikák által a szívritmust, vérnyomást, légzést és egyéb testi funkciókat is befolyásolhatjuk, kellő gyakorlás után.

 

A légzéskontroll és a relaxáció mindenki számára hasznos lehet, megtanulásukkal és alkalmazásukkal csökkenthetők a stresszhelyzetek, a pánikrohamok kezelhetők.

 

A gyógyszertárak szerepe itt előtérbe kerülhet, hiszen relaxációs kazettákat ajánlhatnak, melyek segítségével az önbizalom növelhető, a stresszhelyzetek könnyebben elviselhetőek. Az erősebb nyugtatók recept nélkül nem kaphatóak. A gyengébb, gyógynövényes készítmények ajánlása nem baj ugyan, de fel kell hívni a beteg figyelmét, hogy az orvossal való beszélgetés sokat segíthet.

Forrás: http://www.vital.hu/themes/psyc/panik1.htm?page=0%2C1

 

 

 

„Ha a lélegzet nyugtalan és izgatott, akkor a tudat is nyugtalan és izgatott. Ha a légzés uralt, akkor a jógi tudata szilárd és kiegyensúlyozott.” (Hatha-jóga pradípika)

 

 

 

Késő délután, amikor menetrendszerűen ásítozni kezdesz, sokat segít egy kis szőlőcukor vagy egy jó akupresszúra: masszírozd erősen a kisujjadat mindkét kezeden - ezzel olyan pontokat stimulálsz, amelyek azonnal újra fitté varázsolnak.

 

 

 

Masszázs

Az érintés lassítja a szívritmust, csökkenti a vérnyomást, növeli a jó közérzetért felelős szerotonin szintet, immunrendszert segíti, mivel csökkenti a stresszhormon hidrokortizol szintjét.

Forrás: Reader’s Digest

 

 

Masszírozás idegnyugtató, szorongásoldó, enyhíti a depressziót.

Forrás: Reader’s Digest

 

 

Masszás – Fáradtságűző.

Lazítás testnek és léleknek. Menjen el teljes testmasszázsra!

Kioldja a görcsöt izmaiból, új erőt ad testrészeinek, megnyugtatja idegeit. Ha önmagát masszírozza, olajozza be tenyereit, gyengéden nyomogassa testtájait.

A feszült részeken (nyak, váll) akár ököllel is "szétnyomhatja" a fáradtságot.

Végül feküdjön az ágyra egy félórácska pihenőre, és aludjon egy kicsit. De ne túl sokáig, mert a nap további részén kábult lesz.

 

 

A nyakunkon sok-sok apró kis izom van, melyek rendkívülien érzékenyen reagálnak a stresszre.

A stressztől ezek a nap folyamán összerándulnak és bekeményednek.

Erre segít a masszázs és a relaxációs technikák (jóga, meditáció, autogén tréning, agykontroll)

 

 

Feszültség esetén masszírozd a kezed, vagy

élvezd pár percig a napsütést.

 

 

 

A rossz testtartás és a káros szokások egymást erősítik, felszínes légzést, stresszt és depressziót eredményeznek.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/sport__fitnessz?article_hid=42855

 

 

 

20-kerdes--ami-segit-szembeszallni-a-negativ-gondolkodassal---milyen-hatasa-van-annak--ahogy-gondolkodom.jpg

 

 

Ami történik:
vízre hulló hópehely:
van is és nincs is.
(Fodor Ákos)

 

 

 

Alvás

Jobban egyenes úton tart - Gyakran a kamaszkornak tulajdonított depresszió és az elégtelen önértékelés valójában az alváshiánnyal állhat kapcsolatban.

A délutáni alvás alatt a szervezet stresszhormonjai megnyugodnak, a sejtek megújulnak.

Apró trükk a reggel morcosan ébredőknek: amint csörög a vekker; engedjük be a fényt a szobába, ez „elűzi” a fáradtsághormont.

 

alvas--kipihentseg.jpg

 

 

A stressz sok vizet von el a szervezettől, ezért fáradtság,

ezért stresszes időszakban félóránként legalább 1 pohárral meg kell inni min. egy nap 12x. Ez is kb. csak a napi 2 liter, de ilyenkor kimondottan, elkerülhetetlenül fontos.

 

a-viz.jpg

 

ivas---eves.jpg

 

 

almaecetrol.jpg

 

 

,,A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek. Az egészség megőrzésében, az aktív és teljes élet megvalósításában az egészséges táplálkozás sokat segíthetnek.”

 

 

Egyes vitaminok a B-komplex családból serkentik a dopamin és noradrenalin hormonok termelését.

Egyik közülük a B9 vitamin. Ha hiányzik a szervezetünkből, nyűgösek és érzékenyebbek leszünk, ugyanakkor az álmatlanság is gyötörni kezd.

Egy másik vitamin, a B1 pedig megkönnyíti a cukrok energiává való változását, ezáltal antidepresszáns hatással is bírnak.

http://filantropikum.com/evessel-hozd-meg-a-kedved-anelkul-hogy-elhiznal/

 

A hangulatjavító szerotonin ter­meléséhez B5 és B6-vitaminra van szükség, a B-vitaminok hiánya hozzá­járulhat a szorongás kialakulásához. (S fontosak a cukorbetegség ellen is.)

 

 

A vevőknek B-vitamin komplexet és B12-vitamin tablettákat adtak az eredmény fantasztikus volt, jobban érezték magukat és energikusabbak lettek.

 

 

Folsav és B12 vitamin a leghatásosabb vitalizáló kezelés.

 

 

b-vitaminok-2.jpg

 

 

kolin-es-inozitol.jpg

 

 

b1---2---3---5---6--vitamin-boldogsagba.jpg

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/stressz-ellen-11.html Vitaminok csodás, pozitív hatásai

 

 

asvanyi-anyagok--nyomelemek.jpg

 

 

,,Ha az ember fáradt, beteg, vagy akár boldogtalan, a háttérben rendszerint vitaminhiány áll. A szupermodern molekuláris biológia legdöbbenetesebb felfedezése a következő: az orvosok gyakran rosszul ítélik meg, és következésképpen rosszul kezelik azokat a közérzeti zavarokat, panaszokat és betegségeket, amelyeknek tulajdonképpeni oka a vitaminhiány. Különösen hangzik, de a hormonhiány, a vashiány, vagy a fehérjehiány gyakran nem egyéb, mint vitaminhiány."

http://gyógytea.com/anyagcseret_elteto_vitaminok

 

 

 

Zab - Új energiával tölt fel, jókedvűvé tesz. Rendszeres fogyasztása serkenti szervezetben a szerotonin (boldogsághormon) termelődést.

 

 

Lencse - Nem kevés A-vitamin, B1-, B2-, B9- (folsav), B11 (kolin) - vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink, vas található benne. A szója és a kender után a harmadik a növények közötti proteinversenyben. A tápláló hüvelyesben rejlő nagy mennyiségű fehérje (kb. 28%) könnyen emészthető a szervezet számára, 10 dkg lencsében másfélszer több fehérje van, mint a marhahúsban.

 

 

gyumolcsok-zoldsegek--egyebek-teljes.jpg

 

Langyos-meleg tej  + méz

A tej egy triptofán nevű aminosa­vat tartalmaz, amely a boldogságérzetet kiváltó agyi vegyület, a szerotonin termelésében vesz részt. Segít ellazulni, egy kis méz hozzáadásával még jobb hatást érhetünk el.

A banán és a pulykahús szintén sok triptofánt tartalmaz.

Triptofánt tartalmaz még: a datolya, zab, - borsó, bab, kukorica, cékla, brokkoli, répa, paradicsom, lencse, petrezselyemzöld, spárga, kelbimbó, kelkáposzta, burgonya, csírák, alga, csicsóka, olajos magvak pl. szezámmag, mandula, pisztácia, kesudió, mogyoró, tökmag, napraforgómag, - csicseriborsó, joghurt, túró, sajtok pl. a mozzarellában kétszer annyi triptofán van, mint a pulykahúsban. A triptofánból (egyes parmezán sajtok 1%-a), a szervezetünk pl. B3-vitamint és szerotonint állít elő, a képződő melatonin pedig az alvást segíti elő.

 

banan--es-kiwiturmix.jpg

 

A tirozin tartalmú - és ezáltal - dopamin növelő élelemforrások:  mandula, avokádó, banán, szezámmag, tökmag, tejtermékek.

A C-, és az E-vitaminnal együtt még jobb a hatása.

A tirozin egy nem esszenciális aminosav, mely az esszenciális fenilalaninből képződik. Sok fontos neurotranszmitter vagy agyi hírvivő első egyik számú prekurzoraként a tirozinnak erős agystimuláló hatásai vannak, és kimutatták, hogy elősegíti a jobb mentális teljesítőképességet – így segítve a koncentrációt és az éberséget, valamint csökkenti a stressz-és fáradtságérzetet.

 

 

guarana-es-popo.jpg

 

 

ginszeng--rozsagyoker--maca--gulan--yucca.jpg

 

boldogsaghoz.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/egeszseg-4---jo-szerek-es-modszerek.html

 

omega-3-zsirsavak.jpg

 

 

 

A Brit Dietetikusok Társasága szerint fontos vitaminok hiánya okozza a borongós kedvet.

Fogyasszon több B-vitaminban, folsavban és vasban gazdag ételt.

Teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós, egy marék aszalt gyümölcs. Narancsban rengeteg folsav. Jó a vassal dúsított reggelizőpehely.

Alacsony szelén bevitel is kihathat a kedélyre.

Kiváló szelénforrások a paradió, 1 kemény tojás, roston sült hal. Forrás: Reader’s Digest

 

 

 

Citrusgyümölcsök- C-vitamin-bomba

Ezekben a gyümölcsökben - citrom, narancs - rendkívül sok C-vitamin van, ez pedig a tyrosin - fontos pszichoanyag - boldogsághormonná való átalakulásához nélkülözhetetlen.

Forrás: http://www.informed.hu/?article_id=71966&article_print=yes&tPath=/print/eletmod/ideal

 

 

C-vitamin stressz ellen - Stressz kimeríti a  C- és a B-vitamin készletet.

 

 

Vitaminok

Az ötvenes években használtak először nagy dózisban B- és C-vitamint pszichés megbetegedések kezelésére.

E-vitamin: (tokoferol): Az idegrendszer, az izomzat, az ivarmirigyek normális működésében, játszik szerepet. Tartalmazzák a növényi magvak és olajok, a zöldfőzelékek, a tejtermékek, a kukoricacsíra olaja stb.

B-vitaminok: Nélkülözhetetlenek az idegrendszer és a vérkeringés helyes működéséhez.

B1-vitamin: (tiamin): A szénhidrátok elégetésénél az ideg- és az izomműködésnél nélkülözhetetlen. Hiánya idegbántalmat is okozhat. Nagyobb mennyiségben előfordul: a sörélesztőben, a gabonacsírában, gabona- és rizskorpában, a hüvelyesekben, a mogyorófélékben, továbbá amiben még előfordul a húsok, néhány halfaj (lepényhal, tonhal), burgonya, valamint a tej és a tojás(sárgája), a teljes rizs stb. 

néhány halfaj (lepényhal, tonhal), gabonafélék, burgonya és hüvelyesek, valamint a tej és a tojás(sárgája), a teljes rizs. A B-, C- és E-vitamin, valamint a mangán és a kén segítik hatását.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11082/almatlansag-hangulati-zavarok-a-b1-vitamin-tiamin-hianya-is-okozhatja
néhány halfaj (lepényhal, tonhal), gabonafélék, burgonya és hüvelyesek, valamint a tej és a tojás(sárgája), a teljes rizs. A B-, C- és E-vitamin, valamint a mangán és a kén segítik hatását.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11082/almatlansag-hangulati-zavarok-a-b1-vitamin-tiamin-hianya-is-okozhatja

 

 

c-vitamin-az-orom.jpg

 

c-vitamint-potolni-kell-napjaban-tobbszor-logikus.jpg

 

magok-es-egyeb-nagyon-hasznosak.jpg

 

Folsav

A zöld levelű zöldségekben található folsav boldogsághormonjaink termelése szempontjából igen fontos.

Ha kevés van belőle szervezetünkben, akkor vérszegénység, terméketlenség, fáradtság, alvászavar, nyugtalanság, csüggedés, szorongás, letargia alakul ki.

Tipp: a megelőzés érdekében együnk sok folsavtartalmú táplálékot,

ilyen például a brokkoli, a karfiol, a különböző saláták, a paraj, a spárga, a teljes kiőrlésű gabona, a szójabab, a lencse!

Forrás: http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/endocrine/anatomy_function_endocrine?article_hid=60726

 

 

Pszichés zavarok olyan létfontosságú anyagok hiánya miatt is kialakulhatnak, amelyek az evolúció során az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen „alkotórésszé” váltak.

Ilyenek például:

- a B-vitaminok,

- a magnézium,

- a cink,

- a triptofán,

- a vas,

- a Q 10 -vitamin és

- az NaDH is.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/psych?article_hid=56291

 

 

A magnézium és a lecitin jelentősen hozzájárulnak idegeink és izmaink ellazulásához.

Lecitin - Az idegműködés stabilizálója. A lecitin hiánya az idegrendszer kimerüléséhez és megbetegedéséhez vezet. A lecitin segít az idegi ingerület átvitelben.

 

Magnézium - Segít, ha hajlamosak vagyunk a stresszre. Napi 300-500 mg étrend kiegészítő.

 

Kalcium - Kalcium nélkül nem képződnek sem csontok sem fogak, ezért van elsősorban a fiataloknak nagy kalcium igényük. 99 százaléka a fogakban és a csontokban található. De a kalcium az idegek és izmok működéséhez is nélkülözhetetlenek.

Az elégtelen kalcium ellátás hamar ideges feszültséghez vezet, nyoma vész a természetes derűnek és higgadtságnak. (Savtalanítás)

Forrásai pl.: tej, sajt, szezámmag, olajos szardínia

 

Kálium - Fontos az izom, idegműködés zavartalanodásához.

 

Mangán tartalom fontos az idegi, agyi funkciók számára.

Források közt: http://www.informed.hu/?article_id=71966&article_print=yes&tPath=/print/eletmod/ideal

Kurt Tepperwein - Savtalanítás - A fiatalság forrása

 

 

vitaminok-es-asvanyi-anyagok.jpg

 

aminosavak---kulonbseget-kell-tenni-a-kotoszoveti--az-izom--es-az-idegi-aminosavak-kozott.jpg

aminosavak.jpg

 

aminosavak-2.jpg

 

 

jo-szerek.jpg

 

 

Rosszkedv, hangulatingadozások

Lehetséges okok: Ha szervezetünk nem jut hozzá az egészséges működéshez szükséges

- szénhidrátokhoz,

- telítetlen (úgynevezett omega-3) zsírsavakhoz, valamint

- elegendő B6-,

- B12-vitaminhoz

- és folsavhoz, hangulatunk igencsak borúsra, kedvetlenre fordulhat.

 

Megoldás: Fogyasszunk gyakran tengeri halféléket az omega-3 zsírsav miatt,

illetve sötétzöld leveles zöldségeket és hüvelyeseket a folsav pótlására.

A banán, a teljes kiőrlésű gabonakészítmények és a friss zöldségek sok egészséges szénhidrátot, a tejtermékek és a máj sok B6-vitamint tartalmaznak.

Rendszeresen szerepeljen étrendünkben sovány vörös hús vagy hal a B12-vitamin miatt.

Ajánlott ételek: grillezett tengeri hal; roston sült csirke uborkával és paradicsommal; teljes kiőrlésű kenyér; sovány tej és sajt; édes ízű gyümölcsök; spenót; bab; borsó; lencse.

Forrás: http://www.shape.hu/egeszseg/3571_hetprobas_ellensegeink_-_a_helytelen_etrend_7_ismertetojele

 

 

 

Napi 20 perc célzott, kellemes napfény kimondottan a homlokunkra, jókedvet adódóan, jó hatással van az agyalapi mirigyre és a tobozmirigyre, a homlok (3. szem) -csakrára - a szerotonin ,,boldogsághormon" termelődésnek jó.

 

 

forro-csoki.jpg

 

 

teakrol.jpg

 

 

bach-viragterapia.jpg

 

 

a-hatekony-kommunikacio-ezkozei-es-az-erto-figyelem-lenyege.jpg

 

 

affirmaciok.jpg

 

erzelmi-biztonsag-tenyezo--a-bor-erintese---segito-legkor---szereto--tamogato-legkor.jpg

 

Légy tudatos, légy nyugodt, meditatív, boldog, jóságos, együttérző, megértő, támogató, kedves, sugárzó.

Légy ajándék, légy áldás és bőség magadnak és másoknak. (Molnár József)

 

 

Ha megdicsérsz valakit, attól te is boldogabbá válsz. A dicséret a pozitív dolgokra összpontosít, és amikor pozitív dolgokra gondolsz, az élet szebbnek tűnik. (Andrew Matthews)

 

 

Ami jó, azt kétszer is szívesen hallja az ember. (Seume)

 

 

tripla-szuro-a-kommunikacioban.jpg

 

 

A cselekedetek hangosabban beszélnek a szavaknál,

és minden mosoly ezt mondja:

,,Kedvellek. Boldoggá teszel. Örülök, hogy látlak.” (Dale Carnegie)

 

 

 

Már fáradt vagyok
megbocsátgatni - kérlek:
inkább ne bánts meg.
(Fodor Ákos)


,,Nem szeretem, ha nem szeretnek.”


Úgy hallgasd meg, hogy
így emlékezhessen rá:
"jót beszélgettünk".
(Fodor Ákos)

 

 

Szüntesd meg az ellenállást. Nyílj meg a boldogságnak! (Joseph Miller)

 

 

Nyílj meg az álmaidnak!

 

Nyílj meg a sikereidnek!

 

 

Egész nap magas rezgés lemezen maradni, már ébredéskor.

 

 

Akarni, Akarni - Csinálni, csinálni, csinálni - Akarni - ez a siker…ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

 

Tessék keményen odatenni magad. (Joseph Miller)

 

 

Önmagunk biztatása és dicsérete is fontos dolog. (Joseph Miller)

 

 

Bízz a meditáció, és a teljes kipihentség csodájában. (Joseph Miller)

 

 

Tenni és szívből akarni. Tartsd a szemed a célon. Legyél befogadó. (Molnár József)

 

 

a-megvilagosodas-a-legnagyobb-es-a-legcsodalatosabb-boldogsag-es-szeretet.-a-meditacioval-te-is-elerheted.jpg

 

 

Az életed minőségét meghatározza, hogy milyen szokásaid vannak. Alakítsd ki, vedd át a sikeres, boldog, egészséges, energikus, nyugodt, csodált, szeretet emberek szokásait. (Molnár József)

 

 

Tartsd tisztán a tudatodat és a testedet. (Pe-chi-ce) 

 

 

Egy pontra koncentrálj legalább 10 percig, s úgy lélegezz, lassan, nyugodtan.

 

Ne engedd, hogy a tudatod csapongjon, össze-vissza menjen, bepörögjön. És mély, lassú légzés legalább 10 percig.

 

 

Ne ítéld meg, maradj csak szemlélődő. Ne keveredj bele. Ne adj neki energiát.(Pe-chi-ce) 

 

 

POZITÍV GONDOLATOK-SZAVAK-ÉRZÉSEK NAPI BŐSÉGE. (Molnár József)

 

 

A helyes, teljes, nyugodt, lassabb, mélyebb, a mellkast és a hast megmozgató légzés szokásának a kialakítása fontos. (Molnár József)

 

 

szinek-hatasa.jpg

szinek-es-csakrak.jpg

 

 

Minden színre igaz, hogy a hozzá tartozó, természetes illat csak fokozza a hatást. Már a habfürdők és tusfürdők, testápolók, fürdősók kiválasztásánál is gondoljunk a színek felsorolt tulajdonságára. Kaphatók már olyan, növényekkel készült kozmetikumok, melyeket aktuális állapotunknak megfelelően használhatunk.

A zöld tea üdeségével megnyugtat, újrakezdésre sarkall, ugyanakkor megnyugtat.

A narancshoz közel álló mandarin maga a vitalitás, feltölt életerővel, élénkít, jókedvre derít.

A kamilla nyugtató, feszültségoldó hatása megszabadít a stressztől és tökéletesen pihentet, könnyen álomba ringat.

Ha a fürdést a megfelelő illatú testpermettel fejezzük be, meghosszabbíthatjuk az illatok, növények hatását.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/pihenes__relaxacio?article_hid=26297

 

 

Talán nem is gondoljuk, de a színek döntő szerepet játszanak hangulatunk befolyásolásában.

Vörös - Felélénkít. Hatása izgató és stimuláló, ezért éttermekben azért használják, hogy élénkítsék a jó hangulatot és növeljék az étvágyat. A vörös fényt leginkább a nem elég aktív testműködések élénkítésére alkalmazhatjuk. Hosszú távon idegességet, fejfájást és kimerültséget okozhat. Ha lehet, kerüljük, mert izgató hatású szín.

Narancssárga - Általános frissítőként működik, olyan változást idéz elő biokémiai felépítésünkben, amely elűzi a depressziót. Javítja a hangulatot, kedélyállapotot, erőteljesen hat az érzelmekre. Narancssárga derűs érzéseket kelt, díszítse a lakását narancssárga virággal.

Sárga - Kiűzi a fáradtságot testéből, lelkéből. A nap színe beragyogja hangulatát és erősíti idegeit. Idegrendszerünket és emésztőszerveinket jó munkára ösztönzi, hangulatunkat az optimizmus irányába vezeti. Solar plexusunk, a vegetatív működés székhelye közvetlen összeköttetésben áll ezzel a színnel, így rajta keresztül megszüntethetők az ún. vegetatív zavarok. A sárga élénkíti az idegrendszert. Hatásos az idegrendszeri betegségek (fóbiák) ellen.

Zöld - A harmónia, az egyensúlyi állapot hozható kapcsolatba vele. Élénkíti az idegeket. Szabályozza a hormontermelést. Látványa megnyugtat és ellazít. Energetizál és feloldja a szervezetében kialakuló blokádokat. Enyhíti a stresszt, ezért jó hatású, amennyiben szerelmi csalódás keseríti.

Különösen alkalmas idegrendszerünk megnyugtatására, érdemes fehérrel kombinálni. Ha tehetjük, vegyük körül magunkat minél több zöld növénnyel!

Kék - A béke és nyugalom érzetét kelti, ezért nagyon jól illik meditációs terembe, vagy olyan helyiségbe, ahol relaxálnak. Jótékony hatással van a stresszre. Felfrissít és lecsillapít, ha másképp nem tud nyugalomra lelni.

Égszínkék és fehér - Derűs, nyugodt hangulatot kelt, sőt, még a szexuális vágyat is fokozza.

Lila - Lelkileg megnyugtató. Segíti a kikapcsolódást

Indigókék - Az ideges eredetű zavarokra, lelki kimerültségre is kiváló.

Forrás közt: Reader’s Digest, Kiskegyed

http://www.consultationmagazin.hu/index.php?id=318&menu=cikk

Ajánlott: http://www.katesz.eoldal.hu/cikkek/egeszseg/szinterapia

 

 

A fényterápia akár 75%-kal csökkentheti a depressziót. Angol kutatók speciális, piros fényt kibocsátó maszkkal kísérleteztek, amit a résztvevőknek napi 10-30 percig viseltek. A pulzáló fény hatására nagymértékben csökkent a szomorúságérzet és szorongás, enyhül a fáradtság és az ingerlékenység, de még a has puffadás is csökkent.

Skandináv országokban a fényben szegény hosszú tél miatt magasabb azon a területen a depressziós betegek száma.

A lakosság 4-5%-ánál figyelhető meg szezonális depresszió eredeti angol elnevezése winter blues. Már napi félórai, a természetes napfény színösszetételének megfelelő mesterséges fény hatásosan képes gyógyítani a depressziónak ezt a típusát. A hatásos fényterápiához legalább 2500 lux fényitenzitásra van szükség. Összehasonlításképpen: egy jól megvilágított helyiségben 400-500 lux intenzitású a fény. Forrás található: http://www.nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=23665

 

 

Depi elleni színek

Az üde színek és a színes környezet nemcsak lelkünket simogatja, de különleges erejével testünkre is gyógyító hatással van! A pszichológusok szerint a színek többsége jótékony hatással van az ember hangulatára, ezért egyre gyakrabban alkalmazzák a fényterápia mellett a színterápiát is. Hangulatbetegségeknél, különböző bőrbetegségek esetén a színesfény gyógyító hatású lehet. A kezelésnek köszönhetően az immunrendszer is erősödik. Működésének mélyebb magyarázata: a szem retinahártyája akkor is fontos információkat továbbít az agyba, amikor ennek tudatában sem vagyunk.

A kiválasztott színnel napi 15-30 perces fényterápiát alkalmazzon, legalább két héten keresztül. Színes égővel, vagy barkácsboltból fóliával, de vigyázzon mert az égőtől meg gyulladhat ezért kicsi max. 40 W-ost.  Forrás: Kiskegyed

 

 

A fény hangulatot javít.

 

 

A tavaszi napfény minden külön kezelés nélkül is közérzetjavító.

 

 

A gyertya megnyugtat. Páros gyertya-harmóniát teremt. (Feng-shui)

 

 

Előrehajolás hűvösséget, nyugalmat eredményez, a jinre jótékonyan hat.

 

 

A hobbi csökkenti a stresszt.

 

Források közt: Reader’s Digest, Kiskegyed, Természetgyógyászat magazin

 

 

Képzőművészet kiereszti gőzt és megkönnyebbít.

 

 

A jótétemény javítja a közérzetet. Egy jótékonyság, még nem, de több boldoggá tesz.

 

 

Állattartás depresszió, feszültség ellen, csökkenti a vérnyomást.

Pl. akváriumi halak megnyugtatnak.

 

 

Élő dísznövény, friss virág javítja a hangulatot.

Forrás: Reader’s Digest

 

 

Virágzó boldogság

Akit virágcsokor ajándékoznak meg, annak a magatartáskutatás legfrissebb eredményei szerint nemcsak az otthonát teszik derűsebbé, hanem őt magát is azonnal jobb kedvre derítik.

150 nőnek az arcát vizsgálták, mindegyiken ott volt az öröm jele.

Forrás: Reader’s Digest

 

 

Vonzó arc látványa (csak szemkontaktusban) felpezsdíti az agy egyik területét, ahol kellemes dolgok vannak. Mosolyhoz igazodik az arckifejezés.

 

 

miert-mondjak--hogy-a-mozgas-boldogit-.jpg

 

 

A visszafelé végzett mozgás (pl. járás, karkörzés)

Erősíti az idegrendszert és erősen javítja a koordinációt.

 

 

Masszírozás idegnyugtató, szorongásoldó, enyhíti a depressziót.

Forrás: Reader’s Digest

 

 

Masszázs

Érintés lassítja a szívritmust, csökkenti a vérnyomást, növeli a jó közérzetért felelős szerotonin szintet, immunrendszert segíti, mivel csökkenti a stresszhormon hidrokortizol szintjét.

Forrás: Reader’s Digest

 

Az alapos, jó masszázzsal a test szerveinek működését - a bőrt, az idegeket, a mirigyeket stb. – élénkítjük.

Lazítás testnek és léleknek. Menjen el teljes testmasszázsra! Kioldja a görcsöt izmaiból, új erőt ad testrészeinek, megnyugtatja idegeit.

Aktiválja a paraszimpatikus igerendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/wellness/beauty/?article_id=34347

 

 

masszazs--masszirozas--simogatas.jpg

 

 

Minden jó következmény, a jó okok felhalmozódásának a következménye.

 

 

Napi többszöri jó pár másodperces nyújtózkodás, nyújtás. Az energia-folyásnak biztosít jobb teret a testben.

 

 

Napi többszöri El/lelazítás/rázás - csukló és minden. Izmokat megmozgatni kézzel és magától is pl. arc, kéz, hát izmokat.

 

 

Napi többszöri Nyakkörzés, nyaklazítás. Vállkörzés, Váll lazítása, Váll leengedése, hirtelen is.

 

 

 

- Víz folyatása vállakra, meleg a vállakra,

 

- meleg a solar plexusra,

 

- arctisztítás – kézzel az arc előtt, tulajdonképpen auratisztítás,

 

- fésűt a karon végig húzni lassan - jóleső.

 

 

Hanyatt fekvés (nyugtató) (10 perc)

 

 

Hajmosáskor masszírozzuk a hajhagymától hajszálig, majd simítás homloktól tarkóig, itt több ideig, mert itt a sok negatív energia.

 

 

Lefekvés előtt masszírozni a füleket. Serkenti az energiaáramlást.

 

 

Lefekvéskor és felkeléskor ellazítani a testrészeket, sorba mindet.

 

 

Első csakra – Alap energia. Második csakra – Alkotó energiák, energia mező. Harmadik csakra – Erőközpont.

 

 

Reggeli felkelés után újból pihenés, visszafeküdni, amíg jól esik.

 

Minimum 40-50 perces pihenések délután.

 

 

valoban-jobban-erzed-magad--ha-energikus-vagy.jpg

 

 

 

„Aludd ki magad teljesen, s másként látod a dolgokat.”

 

 

A kisgyerekek közelebb állnak a buddhákhoz, mert tele vannak energiával, - a jelenben élnek, délután is alszanak, ha elfáradnak lepihennek, - de aztán iskoláskorba lépve, több a feladat, mint amennyi való az emberkének, és mindeközben már nincs délutáni alvás, s elfogy az energia, kimerült Emberek lesznek. Tehát te viszont tudatosan élj, tudatosan pihenj, légy energikus mindig.

 

 

energia-1.jpg

 

 

energiahoz.jpg

 

,,A megfelelő erőkifejtést használd a megfelelő helyen és időben."

 

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

 

Mindennapi jó dolgok bőségesen mint pl. a meditáció, a pihenés, nyugalom, a nyugodt cselekedetek, minden egyes, és a sok még változást hoznak, megváltoztatnak.

 

 

mosoly--nevetes---lazitomuveszek.jpg

 

 

Érzelmek nemesítése, érzések ,,nemesítése, ,,érzelmi alkímia”, affirmációk, vizualizációk, imaginációk,

 

Mentális tréning. Coué - módszer, NLP, ACT.

 

 

Maradj önmagadban.

És válogasd meg, hogy mit és kit engedsz önmagadba, - csak a pozitívat, jót, kellemest, ami nem az, azt hagyd kívül.

 

Gondoljon valami jóra 15 mp. – 5 perc. Szép emlék vagy amitől pozitívnak látja önmagát és a világot. Ha egy rossz emlékre vagy emberre gondol máris stresszhormon kerül a vérbe, ezt kell kiküszöbölni

 

 

Ne engedd, hogy bepörögjön az elméd.

 

Jelenben lenni, ne terhelje semmi az agyad se múlt, se terv, se jövő.

 

 

Ne orrból beszélj, belső monológot se ott.

 

 

Széles, oldal váll-testtartás. A váll maradjon oldalt, ne menjen, ne görbüljön előre a mellkas részbe. Szélesebb testtartás jobb a fehérje szintézishez?, növekedéshez? Jobb légzés, erőteljesebb életenergia, erő befogadása.

 

 

Fizikai erőnlét < > Mentális erőnlét. Ha a fizikai erőnlét gyenge, akkor hamarabb elfárad az ember mentálisan. Ha a mentális erőnlét gyenge, akkor hamarabb elfárad az ember fizikálisan. (mj)

 

 

 

A rossz testtartás és a káros szokások egymást erősítik,

felszínes légzést, stresszt és depressziót eredményeznek.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/sport__fitnessz?article_hid=42855

 

 

thai-chi-2.jpg

 

 

jacobson-modszer-es-az-altamajor-terapia.jpg

 

 

Testtuningolás

Lehangolt, semmihez sincs kedve, folyton lógatja az orrát?

Tipp: fejet fel, vállakat hátra, egyenesen járni, és mosolyogni. Így tanítják a modelleket a kifutón. Ez a módszer előnyösen mutatja meg a fizikumot. Ha rosszkedvében van, próbálja ki!

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/beauty?article_hid=35052

 

 

A nyári labilis vérkeringésen és az érzelmi mélyponton segít úrrá lennünk a következő tornagyakorlat. Feküdjünk a hátunkra, le, a földre! Kezeinket és lábainkat emeljük az ég felé, és rázzuk-rázzuk mindaddig, amíg újra ellazultnak érezzük magunkat!

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/sport__fitnessz?article_hid=40499

 

 

 

A friss levegő fokozza a tiszta gondolkodást

A nagy mennyiségű friss levegő valósággal felvillanyoz,

és számos jótétemény megjelenését vonja maga után. Pl. Jó közérzet, enyhe nyugalom és ellazulás (csökken az idegesség).

Forrás: http://golgotha.uw.hu/fuggelek.html

A friss levegő kémiailag értékesebb, mint a szobai levegő.

 

 

 

A tanulás aktív cselekvési folyamat. Ha tehát el akarod sajátítani a könyvben megismerhető elveket, valamit meg kell tenned.

Alkalmazd ezeket az elveket minden lehetséges alkalommal. Ha nem így teszel, gyorsan el fogod felejteni őket. Csak a begyakorolt ismeret marad meg az ember agyában. (Dale Carnegie)

 

 

 

joga.jpg

 

 

Az autogén tréning segítségével a gyakorló nagyobb belső nyugalmat és higgadtságot ér el. Ezáltal kipiheni magát. A nyugalomból következően önmagával is jobban tud bánni: "barátságosabb lett önmagához", s ez jelentős feltétele a más emberekkel való érintkezésnek. Ezen túlmenően az autogén tréningnek kifejezett "fáradtságmegszüntető" hatása van.

Forrás: http://www.vitalitas.hu/konyvek//autogen/autogen3.htm

 

 

 

Meditáció - Módosítja az agy limbikus részét (anyagcsere, szív, légzés, vérnyomás). Csökkenti a stresszt és a szorongást.

Forrás közt: http://www.sahajajoga.hu

Rendszeres meditáció során a kötött energiák (lelki problémák) felszabadulnak.

 

 

A meditálók boldogabbak.

A gyakor­ló meditálok beszámolóiban gyakori valamiféle észlelésélmények nélküli „boldog" élmény, jó közérzet és tudatállapot.

Tudta-e, hogy azok az emberek, akik mindennap meditálnak sokkal boldogabbak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek, tovább élnek és a közérzetük is jelentősen jobb?

http://www.wellnesstippek.hu/easy-med-meditacios-program.htm

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/meditacio.html

 

https://www.youtube.com/watch?v=ae1NA1M1bEY

 

 

 

Napsugár-meditáció

Gyakran elég az is, ha csak a fantáziáját használja! Csukott szemmel képzeljen maga elé egy-egy színt: a színmeditáció garantáltan jó hatással van testi- lelki egészségére. Ha kis kikapcsolódásra, lazításra van szüksége, egy rövid meditáció ideális lehet. Álljon fel, húzza ki magát, s képzelje maga elé, hogy a nap által kisugárzott fényzuhatagban áll. Lélegezze be a fénysugarat hasi légzéssel (ez azt jelenti, hogy a belégzést követően körülbelül a köldöke vonaláig lehatoljon a levegő). Forrás: Kiskegyed

 

 

 

Holdwellness – Stresszoldás – Álljon egyenesen kezei magasba könyöke behajlítva mintha egy holdat tartana, karját teste előtt engedje el. Képzelje, hogy a Hold tisztító fénye átjárja a testét és kimossa testéből-lelkéből a feszültségeket.

Forrás: Kiskegyed

 

 

 

Hátrahajlás - hőt, energiát generál, a jang erősítésére szolgál.

 

 

Egyenes üljünk, hogy a tüdőnk meg tudjon telni oxigénnel.

 

 

Tegye kezeit hátra szorítsa össze lapockáit, így kitágul a mellkasa. A jógából ismert mozdulat energiával tölti fel. Maradjon 10-20 mp-ig, lassan be és kilélegezve, a belégzések tovább tartsanak.

 

 

A légcsőben éppen a kulcscsont Rein King pont, a pajzsmiriggyel van összeköttetésben, vibráló mozdulatokkal dörzsölni.

 

 

medencealapi-izom.jpg

 

 

igy-elj2.jpg

 

 

pihenes---lazitas-uj-version.jpg

 

 

A pszichológiában csak nemrég ismerték fel, milyen hatalmas erő az az érzés, hogy szeretnek, elősegíti a test és a lélek növekedését, és talán a leghatékonyabb gyógyító erő a testi-lelki sérülések behegedéséhez.

Thomas Gordon: P.E.T. – A szülői eredményesség tanulása

 

 

minel-tobb-pozitiv-hatas-er---pihenes.jpg

 

 

NLP – Segítségével egy egészségesebb, örömtelibb, sikeres életet élhet.

 

 

Relaxáció

Van, akit a napi stressz, a szorongás és a félelem még jobban megizzaszt. Számukra a napi relaxáció, a rendszeres - feszültséglevezetésre is alkalmas - mozgás, torna és a légzőgyakorlatok elengedhetetlenek.

10 perces relaxáció megközelítőleg két óra alvásnak megfelelő pihenést nyújt.

Ennek oka, hogy fizikailag teljesen passzívak vagyunk, tudati passzivitásunk viszont némi aktivitást tartalmaz, ami azt jelenti, hogy figyelmünk folyamatosan vándorol a testen, és ellenőrzi annak lazaságát.

Ahol feszültség keletkezett, azt a relaxációval oldani lehet. Ha valaki relaxált állapotban elkezd gondolkodni, akkor fokozódik az izmok tónusa, tehát a pihenés nem lesz tökéletes. Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/sport__fitnessz?article_hid=31964

 

A relaxálást is bárki megtanulhatja, és viszonylag rövid idő alatt ellazíthatja, kipihenheti, regenerálhatja magát.

 

Vizsgakor relaxáljon, autogén tréning, vagy rágógumi oldhatja a szorongást és javíthatja az eredményt.

 

 

 

Stresszesek vagyunk-e?

- Le tudjuk engedni a vállunkat? Ha igen a kelleténél jobban felhúztuk a vállainkat.

- El tudjuk lazítani alkarunkat? Ha igen szükségtelenül megfeszítettük.

Ugyanígy a homlok és a comboknál.

 

 

A lazítás feltételei

1 órával étkezés után kellemes hőmérsékletű sötét szobában, kényelmes ágyra vagy padlóra lefeküdve. Körülöttünk mindent kikapcsolni. Először 5 percig nem gondolni semmire, minél többször gyakoroljuk annál könnyebben és annál hosszabb ideig megy.

A lábujjunktól a fejbúbunkig ellazítani.

 

 

 

hogyan-lehet-kioldani-a-feszultseget-az-izmokbol--illetve-lassitani-a-legzes-es-pulzus-utemet.jpg

 

 

A napfonat simító masszázsa

Reggelente az ágyban vagy esete lefekvés előtt tegye jobb tenyerét a köldök fölé, bal tenyerét a köldök alá, a hasra. Jobb kezével végezzen kellemes simító, köröző masszázst az óramutató járásával ellenkező irányban tízszer a köldök és a szegycsont közötti területen. Majd gyengéden csúsztassa a köldök alól a bal kezét a jobb tenyere alá, és egy-két percig lazítson. Ezzel az emésztőszervek, a szív és a légzés „megnyugszik”.

 

 

Lazítás a jade-kapu masszírozásával

Nagyon feszültek az arcizmai és elmélyedtek a ráncai?

Tipp: tartson kis szünetet, és az egyik ujjával néhány másodpercig masszírozza körkörösen a tarkója mélyedésében található jade-kaput! Percek alatt ellazul, és a ráncok is simábbak lesznek. Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/beauty?article_hid=35052

 

 

La stone terápia - masszázs fajta

Nyugtató, feltöltő módszer, emésztés, reuma, stressz, immunrendszer, görcsös izmok, fejfájás.

US többek közt ősi indián gyógymódon alapszik, különböző nagyságú melegített láva és márványköveket helyeznek az emberre. Izomzat ellazul, élénkül a vérkeringés a szervezet felfrissül.

A test reflexzónáinak izgatása relaxációt, lazítást, megnyugvást, regenerálódást eredményez - kövek melege erősíti a hatást - a kövek gyógyító ősenergiája miatt.

Kínában a lávaköveket 70 fokosra melegítik - hasra, homlokra, térdhajlatra, kezekre, lábujjak közé  - az így eredményezett relaxáció a test öngyógyító erőit aktivizálja. Forrás: Sárga RTV

 

 

A feszült ember vállizmai bekeményednek ezeket kell masszírozni. + Nyugalommal feszítse meg vállait, majd lazítsa el.

 

 

Hátmasszázs megszabadít a stressztől is.

 

 

A vibrációs fej masszírozó - Stimulálja a fejen levő idegvégződéseket‚ akupunktúrás pontokat. Terápiás és közérzetjavító céllal is használható. Serkenti vérkeringést, segíti a relaxációt, stresszoldó hatású.

 

 

Érzéki simogatás

Tapintásunk legalább olyan érzékszervünk, mint a többi, ne feledkezzünk meg róla!

Hiszen nincs annál kényeztetőbb érzés, mint amikor egy illóolajos frissítő masszázs tetőtől talpig felüdít bennünket, vagy amikor egy fárasztó nap után a vízcseppek végig- peregnek rajtunk a fürdőben, majd egy illatos testápolóval kényeztetjük bőrünket.

 

Egy görgős kézi masszírozó pedig mindig lapuljon a fiókunkban, így akár az irodában is ellazíthatjuk görcsös izmainkat.

 

 

Fésülni karunkat újtól a vállig, válltól újig - Boldogságérzetet kelt.

 

 

 

Egyéb

Csigavér...

Hosszútávú higgadtság? Íme a pszichológus néhány jó tanácsa:

* Legyen lakása a nyugalom szigete! Kerülje a vakító fény- és szükségtelen zajforrásokat. Ha teheti, jó minőségű, halk berendezéseket, készülékeket vásároljon.

* Sportoljon! Próbálja megtalálni az önhöz legjobban illő mozgásfajtát. Olyan sportágat válasszon, ahol azonos, már-már monoton mozdulatok követik egymást (például úszás, kocogás).

* Rendszeresen iktasson be napirendjébe hosszabb-rövidebb szüneteket, amikor nyugodtan átadhatja magát gondolatainak.

* Sajátítson el különféle relaxációs technikákat (meditáció, jóga, autogén tréning), és gyakorolja azokat mindennap. Forrás:

http://www.shape.hu/rovat/egeszseg/182_a_diagnozis_tulerzekenyseg.html

 

Segítség, nem bírom tovább! Még mielőtt eluralkodik önön ez az érzés, ismerjen meg néhány gyors, de hatásos trükköt:

* Mindig vigyen magával walkman-t vagy discman-t és néhányat kedvenc zenéi közül, így bármikor könnyen kikapcsolhat.

* Ha feszült, nézzen ki az ablakon, keressen szemeivel zöld felületet és pihentesse azon tekintetét. Egy szép fa látványa nyugtatóan hat az idegekre és segít a koncentrálásban.

* Idézze fel lelki szemei előtt azt a helyet, ahol mindig jól érzi magát és próbálja részletesen leírni a tájat. Gondoljon rá hosszasan!

Forrás: http://www.shape.hu/rovat/egeszseg/182_a_diagnozis_tulerzekenyseg.html

 

 

Tanuljunk meg lazítani, oldani feszültségeinket az izmok, a légzés, az érzelmek és a gondolatok szintjén.

Tanuljunk meg feltöltődni, végezzünk néhány vizualizációs gyakorlatot, például amikor ellazulva nyugodtan fekszünk vagy ülünk, és magunk elé képzelünk egy szép tájat vagy növényt.

Képzeljük el, hogy ott vagyunk, és a gyógyító energiaforrásból feltankolunk. Forrás:

http://www.informed.hu/eletmod/partnerkapcsolat__szex?article_hid=22067

 

 

Képzeljük el azt a helyszínt és szituációt, amelyben a legkevésbé szoronganánk a kudarctól való félelemtől.

Azután lépjünk át a következő helyszínre és szituációba, mindaddig folytatva az átlépéseket, amíg szorongani nem kezdünk.

Ekkor lépjünk ki a szituációból, újra relaxáljunk, majd ismét térjünk vissza az elhagyott szituációba, mely korábban erőteljesebb szorongást, félelmet váltott ki belőlünk. Ezzel az egyre fenyegetőbb pszichés hatásokkal való szembenézéssel és azokon szorongás nélkül történő túllépéssel megtanulható, a korábban az életben szorongást, stresszállapotot kiváltó szituációktól való végleges megszabadulás.

Forrás: http://www.teafilter.hu/teazo/stressz.html

 

 

 

Regenerálódás 2 hét, ha az ember nem pihente ki magát.

Nem győzik az orvosok hangoztatni, hogy a jó egészség szempontjából mennyire fontos az alvás és a nyugodt pihenés. Kiderült, hogy a kialvatlanság valóban jelentős elváltozásokat okoz. Ha valaki tartósan több órát elspórol alvási idejéből, olyan hormonális változások is felléphetnek, amelyek felboríthatják szervezetének normális működését. Kimutatták azt is, hogy a szervezet képes a regenerálódásra, de ehhez nem elég egy nap (mint gondolnánk: jól kialszom magam, és kész!) - legalább két hét rendszeres és megfelelő mennyiségű, mindennapos alvásra van szükség.

 

 

Az utolsó erőtartalékok felhasználása csak kárt okoz. A lényeg, hogy kezdjünk neki, élvezzük ki, és ameddig tetszik, addig csináljuk.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/beauty?article_hid=28637 

 

 

Pihenés által új energiával feltöltődni. Erre feltétlenül időt kell szakítanunk, hiszen időből mindig van elegendő.

Ajánlott: http://teafilter.hu/teazo/wellness.html

 

 

a-taplalek.jpg

 

 

tai-chi.jpg

 

 

Candida

Depresszió, melankólia, kedvetlenség. A természetgyógyász szerint nem a pozitív gondolkodás hiánya vezet a kedélybetegséghez, hanem a rossz testi állapot, mivel ez az élősködő az idegrendszert is megtámadhatja.

Forrás: http://www.shape.hu/egeszseg/3566_civilizalt_nyavalyak.html

 

 

 

A sápadt, depresszióra hajlamos embereknek tűz elem hiánya van: ilyenkor azt ajánlják, viseljen pirosas árnyalatú ruhákat, égessen gyertyát, üldögéljen kandalló mellet, menjen szaunába, szoláriumozni vagy próbálja aktív fizikai kihívást jelentő sportokban felszabadítani és aztán helyes irányban levezetni energiáit.

Forrás: http://www.shape.hu/egeszseg/3648_szinre_szint.html

 

 

 

STRESSZOLDÁS MÁSODPERCEK ALATT

A stresszhelyzetek gyakran váratlanul jelentkeznek, és vele együtt az adrenalin és a noradrenalin stresszhormonok szintje is nő. A feszültséget a szív is megszenvedi.

Megoldás: néhány másodpercre szorítsuk ökölbe a kezünket, olyan erősen, amennyire csak tudjuk, majd hirtelen engedjük ki! Azonnal megnyugszunk tőle.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/beauty?article_hid=33571

 

 

 

legfontosabb-a-legzes---hasi-legzes--teljes-legzes.jpg

 

 

Vegyen mély lélegzetet!

Amikor csak teheti, lélegezzen fel! Napközben minél többször emelje fel a karját a füle mellé egyenesen, közben az orrán keresztül szívja be mélyen a levegőt, majd lassan, a száján keresztül fújja ki! Ha feltörne egy sóhaj, ne nyomja el!

Frissíti a testet, a lelket, és újra életerővel tölti meg.

Ha van kedve, énekelhet is egy-egy O vagy U betűt, mert ezek megnyugtatnak. A hangot kieresztve harmonizáló hatást érhet el, míg az E és I aktivál. Ezt Ön is megtapasztalhatja!

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/psych?article_hid=59096

 

 

A légzést destressznek is lehetne nevezni, kompenzálja az egész napos stresszt.

Elnyújtott kilégzés: néhány mély lélegzetvétel, hosszan elnyújtott kilégzés nagyon jól oldja a kezdődő fáradtságot, feszültséget.

FONTOS! Ügyeljünk rá, hogy a légzés ne legyen erőltetett, mert ilyen esetben a szervezetbe jutó túl sok oxigén kellemetlen tüneteket okozhat. A gyakorlat bármilyen kényelmes testhelyzetben elvégezhető, ahol a törzs szabad. Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/sport__fitnessz?article_hid=31964

 

 

Sziszegő légzés: hirtelen támadt harag esetén javasolt ez a gyakorlat, mely azonnal oldja a stresszt. Veszünk egy nagy levegőt, és lassan engedjük ki úgy, hogy közben hosszasan "sssszzzzzz" hangot hallatunk. Háromszor megismételve a gyakorlatot, kiengedjük a "gőzt", és oldódik a harag…, újra tisztán tudunk gondolkozni.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/sport__fitnessz?article_hid=31964

 

 

Akut stresszhelyzetekben, ha valaki hajlamos a pánikba esésre, és fizikai tünetek. p1. szívdobogás, remegés, szédülés „produkálásra”, a légzés lassítása, szabályossá tétele segíthet. Mindenki ismeri a nyugodtan alvó, ellazult ember mély, egyenletes légzését: amikor a feszültségtől kapkodóvá, felületessé válik a légzésünk, akarattal lelassíthatjuk, és ez visszahat a pszichés állapotunkra. Pl. a 4-2-8-os ütemű légzéssel: négy ütemre mélyen beszívjuk a levegőt, két ütemig benntartjuk, majd nyolcra lassan kifújjuk.

Forrás: Sárga RTV

 

 

Krónikus stressz során az ember hajlamos felületesen lélegezni, és öntudatlanul benntartani a levegőt, melyet Anderson gátló légzésnek nevez. A légzés visszatartása még több vért juttat az agyba, hogy növelje az éberséget, de ez egyben felborítja a vér kémiai egyensúlyát.

Forrás: hirado.hu/MSNBC

 

 

Hasi légzés - Hőhullám, stressz, depresszió ellen nagyon hatásos

Ezt csinálják a csecsemők, sportolók, zenészek.

Hanyatt feküdni hasra könyvet tenni és a has emelkedjen kifújáskor süllyedni-e kell. Vagy felülni egyik kéz a hason a másik a mellkason, a mellkas nem mozog. 5 másodperc ki-be napi többször és stressz közben

 

 

tanulj-meg-helyesen-lelegezni.jpg

 

 

Feloldó, és fáradtságot kivevő, elmulasztó légzés - Egy pontra koncentrálj legalább 5-10 percig, s úgy lélegezz, lassan, nyugodtan. Ne kalandozzon el a gondolatod, ha elkalandozna, akkor térj vissza a koncentrált pontra.

 

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/legzes.html

 

 

legzesek.jpg

 

hasi-legzes-nyugtato.jpg

 

tudatos-legzes.jpg

 

 

dhnvakpn1gf.jpg

 

 

legzeshez.jpg

 

 

Az ásítás jó hangulatot kelt: és szépít! Külön oxigénadagot juttat a szervezetébe.

Egy kiadós nyújtózkodás, a hát és a végtagok megmozgatása oldja a feszültséget és felüdít.

Forrás: http://www.informed.hu/eletmod/wellness/beauty/?article_id=34384

 

 

 

amilyen-a-gondolatunk--olyan-a-tudatossagunk--es-amilyen-a-tudatossagunk--olyan-az-eletunk.jpg

 

a-megoldas-egyszeru---a-gyumolcsoket-a-gyokerek-hozzak-letre.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/jok-molnar-jozsefek.html

 

 

sokat-segitenek-buddha-tanitasai-a-boldogsagban.jpg

 

 

a-siker-a-kovetkezetes-sikerlelvek-kovetkezmenye.jpg

 

400209_259686117488129_102564119_n.jpg

 

szemelyisegunk-egy-vonzo-magnes--valj-ertekesebbe.jpg

a-csoda-belul-van.jpg

 

hajod-kormanyat-te-iranyitod.jpg

 

 

miert-tart-olyan-sokaig--hogy-megkapjam--amit-szeretnek.jpg

 

10402423_1523756291179377_7499285715036063147_n-1-.jpg

 

minden-energia.jpg

 

a-gondolat-hatalma.jpg

 

 

10898077_431208153698075_4643848217065342322_n.jpg

 

silva---vizualizacio.jpg

 

tudnod-kell--hogy-ezek-a-teremto-energiak-folyamatosan-mukodnek---osszpontisits---fokuszalj.jpg

 

osszpontosits--koncentralj-arra--ami-fontos.jpg

 

 

mennyiseg-es-minoseg--energia-es-munka--pozitiv--jo--szeretettel-teli--cselekves-es-gondolat.jpg

 

 

pozitiv--inspiralo--jo--hasznos-idezetek-3.gif

 

 

rezgesszinted-magasan-legyen.jpg

 

wellness---torodjunk-tobbet-joletunkkel---stresszkezeles.jpg

 

karma-buddhista-jelentese.jpg

 

a-karma-nem-sors--hanem-ok-okozat.jpg

 

cselekedj-jot--sikerest.jpg

 

 

lelki-higienia.jpg

 

hogyan-javithasz-eleted-problemas-teruletein.jpg

 

a-siker-kulcsa-ez---eletunket-pozitiv-es-negativ-hatas-szempontbol-megvizsgalni.jpg

 

pozitiv--jo-gondolatok.jpg

 

illoolajok.jpg

 

zene-pozitiv-hatasai.jpg

 

 

Kutatások szerint a madárcsicsergés az egyik legmegnyugtatóbb hang.

 

 

Szobai szökőkút - Csobogása megnyugtat és kikapcsol.

 

 

a-zen-eletmod-szabalyai.jpg

 

 

,,Az emberi idegrendszer regenerálódásához teljes nyugalomra, csendre, kikapcsolódásra, örömre és szórakozásra van szükség."

 

 

12923333_10204139168238408_8111988853445526501_n.jpg