Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 5

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

 

A TEREMTÉS ALAPJAI:

- Te teremted a saját valóságod.
- A valóságodat nem a szavaiddal, vagy a tetteiddel teremted, hanem a rezgéseiddel, viszont a rezgéseid késztethetnek szavak kimondására és cselekvésre.
- A rezgéseid maguk a gondolataid.
- Ha megváltoztatod a gondolataidat, megváltozik a rezgésed is és ezzel a valóságod is.
- Rezgéseid irányáról -folyamatban levő teremtéseidről- az érzelmeid adnak pontos visszajelzést.
- Egyszerűen megfogalmazva: ahogyan általában érzed magad, olyan az életed is.
- Szabadságodban áll bármit, bármikor megváltoztatni.
(Abraham-Hicks)

 

 

Ha 17 másodpercig összpontosítasz valamire, működésbe lép az annak megfelelő rezgés. 
Majd ahogy az összpontosítás nő, a rezgés pedig tisztábbá válik, a Vonzás törvénye még több odaillő gondolatot juttat el hozzád.

És ha képes vagy egy egészen rövid ideig, mindössze 68 másodpercig zavartalanul összpontosítani egy adott gondolatra, a rezgés elég erős lesz ahhoz, hogy elindulhasson a megnyilvánulás felé. 

Ha újra és újra visszatérsz egy letisztulsz gondolathoz, és képes vagy legalább 68 másodpercig arra koncentrálni, akkor ez a gondolat rövid időn belül uralkodó gondolattá válik benned. És ha egy gondolat uralkodóvá válik, mindaddig azzal összhangban álló jelenségeket fogsz megtapasztalni, míg meg nem változtatod. (Esther és Jerry Hicks – Kérd és Megadatik)

 

 

A történelem egyik legnagyobb felfedezése, hogy azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz.

A körülményeid a belső világodat tükrözik.

Egy felmérés során: 350 ezer embertől kérdezték meg, hogy mire gondol épp most?

A legnagyobb jövedelemmel rendelkezők felső 10%-a mind ugyanazt válaszolta:

Ők idejük nagy részében arra gondoltak, amit akarnak, és arra hogyan fogják elérni.

Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit elakarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni. (Brian Tracy)

 

 

,,Amire figyelmed irányul, azzá leszel."

 

 

,,Jose Silva évekkel ezelőtt elárulta, hogyan lehet jobb működésre késztetni ezt a technikát. Hogy mi a titok?
Próbáld meg legalább 12 percig magad előtt tartani az elképzelt cél képét!
Gondolataid valószínűleg megpróbálnak majd elkalandozni, de te azért tereld őket vissza a célodra, különösen akkor, ha valami nagyon fontos ügyről van szó!

Hogyan tartsuk figyelmünket a célunkon?

Igen, a gondolataink csaponganak, de a siker érdekében kordában kellene tartani őket legalább 12 percig. Mandy Bass ilyenkor a következőt javasolja: mondjuk ki hangosan vagy suttogva, amit azon a képen vagy filmen látunk, melyen elértük célunkat!”

 

 

,,A szabály röviden a következő: Ha sokszor egymás után pontosan ugyanúgy cselekszel, mint azok, akik sikeresek lettek, előbb-utóbb te magad is garantáltan sikeres leszel. Vagy megfordítva, ha nem azt teszed, amit a sikeresek, te se számíts sikerre.

A siker nem a véletlen műve. Nem szerencse, hanem tervezett munka eredménye.

Ugyanis a sikerre is igaz az Ok és Okozat Törvénye.

A nagy felfedezés

Az emberiség történelmének talán a legnagyobb felfedezése - a vallások, a filozófia, a metafizika és a pszichológia alapvető törvényszerűsége - a következő: a gondolataink jelentik az okokat, a körülmények pedig okozatok. Azaz a gondolataid teremtik meg a valóságodat. A világot tehát nem olyannak látod, mint amilyen, hanem olyannak, amilyen te magad vagy. Bárhová is nézel, magadat látod. Szélesebb értelemben véve a „kinti világ" tükre mindannak, ami benned van. Minden, amit magadban gondolsz, visszaköszön rád odakint. Ha tudni akarod, hogy mi történik egy ember fejében, elég, ha megnézed, hogy mi történik vele az életben.

A Megfelelés Törvényét - amely kimondja, hogy miként bent, úgy kint, azaz „külső világod megfelel a belső világodnak" - nem lehet megsérteni, legalábbis hosszú távon nem. Sohasem szerezhetsz és tarthatsz meg tartósan valamit kívül, amelyre nem készültél fel, és nem érdemeltél ki belül.

Vagy ahogy szokták mondani, ahhoz hogy sikeres légy, rendelkezned kell mindazzal, ami ehhez szükségeltetik.

Nos, hogy elérj vagy megtapasztalj valamit kívül, szükségeltetik ennek a belső szellemi megfelelője. Külső világod megváltoztatásához belső világodon kell változtatnod." (Brian Tracy)

 

 

A vonzás törvénye szerint olyan embereket vonzunk magunkhoz, akik nagyon hasonlítanak hozzánk. Belül! Ha meg akarjuk változtatni kapcsolatainkat, az az első lépés, hogy változtassuk meg kapcsolatunkat magunkkal. A külső kapcsolatok ezt tükrözni fogják. (Brian Tracy)

 

 

„A sikert nem hajszolni kell, hanem vonzani, azáltal, hogy vonzó személyiségekké fejlesztjük magunkat.” (Jim Rohn)

 

 

Az ember nem más, mint amit egész nap gondolt. (Ralph Waldo Emerson)

 

 

Tanulja meg, hogy olyan gondolatokra gondoljon, melyeknek következményét szívesen látja megvalósulni életében. A láthatatlan ugyanis nem azt jelenti, hogy egyben hatástalan is! (Kurt Tepperwein – Szellemi törvények)

 

 

 ,,Ha te negatívan reagálsz életeseményekre, azt te valahol megtanultad az életben. A pozitív gondolkodást és hozzáállást ugyanígy megtanulhatod.”

 

 

 

Azt mondják, hogy ,,ebül szerzett jószág ebül vész el”… Tehát figyeld meg, hogy hogyan akarsz valamit; erőlködve, stresszelve, túl akarva, zárkózva vagy szeretettel, vidáman, megnyílva, pozitívan? (Molnár József)

 

Próbálj minden olyan dolgot elkerülni, mely negatív, rossz hatással, érzéssel van rád. S minél több olyan helyzetbe menj bele, ahol, amiben jól, igazán jól érzed magad. (Molnár József)

 

Ne engedd meg magadnak, hogy belemenj negatív, kellemetlen, nem építő, nem kiterjedést, nem szeretett érzését adó gondolatokba, helyzetekbe.

Menj bele a pozitív, kellemes, építő, kiterjedést, kiteljesedést adó, érző gondolatokba, helyzetekbe. (Molnár József)

 

 

Először helyet kell csinálni a vágyadnak, álmodnak az életedben. (Van hogy az embernek ,,ezer” dolga van, s az álmainak, vágyainak már csupán néha a gondolataiban van helye, s az elfoglalt életében már nincs akkora hely, idő, űr, mint ami kellene, hogy beengedje oda az álmait, céljait, elképzeléseit)… Ha van hely, jön minden, amire vágyunk… Persze, ha nincs ellenállás - amit meditációval megszüntethetünk…minden akadályt, akadályozót, falat eltüntethetünk meditációval önmagunkban,… s olyan elengedettnek, olyan tisztának érezzük a lelkünket, hogy az akaratunk és a vágyunk most már egyszerűen, akadályok nélkül ,,elhozza” mindazt az életünkbe, amit igazán akarunk. (Molnár József)

 

 

 

Az ember azt vonzza, olyan dolgokat vonz, aki, amilyen ő maga, s nem azt, amit szeretne, - ezért válogasd meg alaposan, nagyon fontos, hogy mit cselekszel, mit nézel, mit eszel, mire gondolsz, mit érzel, mivel töltöd az idődet, kivel töltöd az idődet, mert ezek határozzák meg, hogy ki vagy/ki leszel. Válj jobbá, s jobb dolgaid lesznek.

 

 

Szokássá kell tenni, szokássá kialakítani a dolgokat. A szokás a lényeg, s ahhoz 20-40 nap kell, pl. 20 napig ne merítsd ki magad, tele legyél energiával vagy 20 napig pozitív szavak. Szoktasd magad a pozitív dolgokhoz, gondolatokhoz, cselekedetekhez, élményekhez, a lényeg a hozzászoktatás hosszútávon jót tesz, és hozzá szoksz.

 

Az életed minőségét meghatározza, hogy milyen szokásaid vannak. Alakítsd ki, vedd át a sikeres, boldog, egészséges, energikus, nyugodt, csodált, szeretet emberek szokásait. (Molnár József)

 

 

Tartsd tisztán a tudatodat és a testedet. (Pe-chi-ce)

 

 

,,Ne adjuk oda a nyugalmunkat semmiért! Az életben megtanulható legfontosabb szabály: A lelki nyugalmunk legyen a fő célunk! És ha valami fenyegeti a lelki nyugalmunkat, akkor az a fő felelősségünk magunkkal szemben, hogy nézzünk szembe a helyzettel, foglalkozzunk vele, és vessünk véget neki!”

 

 

,,Ha igazán akarsz valamit, akkor nem ragadhatsz le a sérelmes, negatív dolgoknál, ki kell lépned belőle, tovább kell lépned, - a célod, a tiszta, boldog energiák felé.".

 

 

Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, lélegzel, gondolkozol, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

 

 

Semmi sem éri meg, azt az árat, amit idegeskedéssel (amit nem nyugalommal, nem meditatív békével) szerzünk meg. (Pe-chi-ce)

 

 

,,Gondolataidat ne igazságtartalmuk alapján válogasd meg, hanem az alapján, hogyan érzed magad tőlük."

 

 

 

Fontos szerepe van önmagunk buzdításának és annak, hogy pozitív ,,párbeszédet” folytassunk magunkkal. 

 

 

 

,,Csak úgy javíthatsz egy helyzeten, ha jobban érzed magad, amikor rá gondolsz."

 

 

 

Életed tényeit te teremted szabadon; mert figyelmed irányát csak te irányíthatod – ez a te felelősséged.

Amire hosszú időn keresztül figyelsz, azt kezded beépíteni a rezgésedbe, és fokozatosan kezd megvalósulni az életedben. Zseninek lenni csupán annyit jelent, hogy osztatlan figyelmet szentelsz valaminek, a többit a Vonzás Törvénye elintézi. (Abraham-Hicks)

 

 

 

,,Rendezd a gondolataidat, következtess módszeresen, ez a titka a sikernek!"

 

 

Az uralkodó gondolkodásmód vagy mentális beállítottság mágnes, a törvény pedig az, hogy a hasonló hasonlót vonz. Az előbbi tehát kivétel nélkül olyan körülményeket von maga után, amelyek saját természetének felelnek meg. (Charles Haanel)

 

 

Amire az ember gyakran gondol, az meghatározza a gondolkodásmódját, mert a képzetek mintegy áthatják a lelket. Tehát itasd át lelkedet szüntelen ilyen gondolatokkal. (Marcus Aurelius)

 

 

,,…az ember nem más, mint amit egész nap gondol” (Emerson)

 

 

,,A siker energiájának létrehozása azon a tényen alapul, hogy a gondolatok energiát hoznak létre. A siker felidézése újabb sikerekhez vezet.”

 

 

,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod."

 

 

Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk. Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el. (Harry Lorayne)

 

 

Ha tettet akarunk aratni, gondolatot kell vetnünk. (G. D. Boardman)

A mennyiség előbb-utóbb megmutatkozik a minőségben! Ez igaz a gondolkozásra is. (Harry Lorayne)

 

Ha sikerül megszerveznünk gondolkozásunkat, képesek leszünk megszervezni és irányítani az életünket. (Harry Lorayne)

 

Az elme szervezettsége azt is jelenti, hogy a gondolkozásnak határozott célja van. (Harry Lorayne)

 

,,Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, szeretet, biztonság eszméihez és elméd boldogságot teremt.”

 

,,A rendezett harmonikus életvitel, rendezett harmonikus gondolkodást takar.”

 

,,A cél: uraljuk gondolatainkat és a gondolatokon keresztül az érzelmeket. Ezzel egyensúlyt teremtünk és életpályánk szépen ívelő szakaszba jut, egészségünk stabil nyugvóponton állapodik majd meg. Gondolataiddal és ezáltal az érzéseiddel átírhatod a jövődet.”

 

 

Ha a tudatunkban felmerülő gondolat - legyen az akár kívánság, elképzelés vagy cél - rögzül a tudatban, és újra meg újra aktiválódik, hasonló vagy azonos erőket fog magához vonzani, és gondolatkomplexummá sűrűsödik. (Kurt Tepperwein)

 

 

,,Hasonló gondolatok vonzzák a hasonló gondolatokat, és amikor ezekből az egyszerű energiákból megfelelő mennyiség halmozódik fel, rezgésük felerősödik, majd lelassul, és egy részük anyaggá válik. Fizikai formát öltenek, a gondolatok, és amikor nagyon sok ember gondol ugyanarra, nagy a valószínűsége, hogy valóságot teremtenek a gondolataik.” (Neale Donald Walsch - Beszélgetések Istennel)

 

 

Az a gondolati impulzus, ami ismét és ismét behatol a tudatalattiba, a tudatalatti nekilát, hogy ezt a gondolatot átváltoztassa annak fizikai megfelelőjévé.

 

 

Az életminőséged legfőképpen attól függ, hogy milyen mentális és érzelmi minőségek töltik be a tudatodat. Azt pedig leginkább az határozza meg, mire helyezed a figyelmed irányát, s mennyire tudsz éberré válni.

Amíg valaki nagyrészt öntudatlanul reagál az őt érő ingerekre, és a külvilág eseményeinek hatásai irányítják, addig nem lehet hatékonyan felhasználni a vonzás törvényét. Amikor gondolsz valamire, ahhoz kapcsolódóan bizonyos érzelmek is megjelennek benned. A lényed egy része felveszi annak a rezgését, s annak fizikai megfelelője a vonzás törvénye szerint megjelenik az életedben. (Gyuró Éva)

 

 

Jó gondolataid hatására az érzéseid is változnak benned. Ha ezt az állapotot fenntartod, és pozitív energiával látod el, pusztán csak azzal, hogy nem billented ki magad ebből az állapotból.... és hagyod,hogy ezek a jó energiák érvényesüljenek benned. Akkor csak is olyan pozitív dolgokat fogsz magadhoz vonzani, amit te teremtettél meg magadban, és ezt úgy éred el, hogy magasabb hullámhosszon vagy! (Timy)

 

 

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

 

Sokat TETTÉL azért, hogy elérd az álmod? Sokat TETTÉL azért, hogy ne érd el az álmod?

 

,,A sikeres emberek szokása, hogy - nem kezdik el a napjukat célok és tervek nélkül. A sikeres emberek kristálytiszta rövid és hosszú távú célokat állítanak fel, pontosan tudják, mit kell tenniük minden egyes nap. Tudják, hogy a nap legértékesebb órája az ébredés utáni első óra (“arany óra”). Miközben a legtöbb ember a felkelés után a konyhában kávé mellett cigifüstben bámul ki a fejéből, ők szellemileg, fizikailag és lelkileg is felfrissítik magukat, hogy az egész napjukat megalapozzák. Mindenben, ami csak létezik a világon, van energia, beleértve minden egyes emberi lényt is. Az emberi test remek “antenna”, könnyen elnyeli a negatív energiákat, ha mérgező emberek veszik körül, akik folyton csak panaszkodnak. A sikeres emberek éppen ezért proaktív, pozitív emberekkel veszik magukat körül, akik inspirálják őket, és nagyszabású dolgokat értek el az életben. Nem összpontosítanak a negatívumokra - A sikeres emberek nem lelik örömüket az önpusztító negatív gondolatokban. Amikor nehézségekkel szembesülnek, gyorsan felidézik a múltbeli jó tapasztalataikat, amikor már legyőztek hasonló akadályokat. A sikeres emberek nem az alapján hoznak döntéseket, hogy ki mit gondol róluk, hiszen saját értékeik, céljaik, elveik vezetik őket anélkül, hogy bárki is visszahúzhatná őket.”

Forrás és a teljes cikk: http://quartz.hu/inspirator/20-szokas-amit-sikeres-emberek-tudatosan-elkerulnek/

 

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/legzes.html

 

Nyílj meg az álmaidnak.

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/az-en-buddhizmusom---a-buddhizmus-csodaja.html

 

 

 

,,Az ok és okozat törvénye szerint az életben tapasztalt okozatok oka az, amit a testünkbe meg az amit a tudatunkba befektettünk. S persze a megszokás törvénye… aki sikeres az azért sikeres, mert sikeres szokásaik vannak. Fel kell venni azokat a szokásokat, melyek hozzá segítenek a sikerekhez.”

 

 

,,Úgy vehetsz fel új szokásokat, ahogy felvetted a meglévőket – ismétlés útján.”

 

 

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd.
(Joseph Miller)

 

 

Mindennapi jó dolgok bőségesen mint pl. a meditáció, a pihenés, nyugalom, a nyugodt cselekedetek, minden egyes, és a sok még változást hoznak, megváltoztatnak.

 

 

Amekkora mennyiségű és minőségi energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)

 

 

Amire most gondolsz, az teremti meg a jövődet. Elméd által te magad alakítod az életedet. És mivel folyamatosan gondolkozol, folyamatosan teremtesz. Amire összpontosítasz, amin a legtöbbet járatod az agyadat, az fog bekövetkezni az életedben. Ahogy minden természeti törvény, ez is tökéletes. Magad teremted meg az életedet. Amint vetsz, úgy aratsz! Gondolataid elvetett magvak, és hogy mit aratsz, az csakis ezeken múlik. (Rhonda Byrne)

 

 

Hasonló gondolatok vonzzák a hasonló gondolatokat, és amikor ezekből az egyszerű energiákból megfelelő mennyiség halmozódik fel, rezgésük felerősödik, majd lelassul, és egy részük anyaggá válik. Fizikai formát öltenek, a gondolatok, és amikor nagyon sok ember gondol ugyanarra, nagy a valószínűsége, hogy valóságot teremtenek a gondolataik. (Neale Donald Walsch)

 

 

 

Szóval a siker kulcsa ez: az életünket a pozitív és negatív szempontjából kell értékelni. Úgy kell értékelni, hogy figyelembe veszünk minden tényezőt. És gondosan tekintetbe veszünk minden olyan hatást, amelyet szuggesztív környezetünkbe engedünk. Figyelembe kell venni, hogy kikkel érintkezünk. Figyelembe kell venni, milyen tévéműsorokat nézünk. …Mivel kora gyerekkorától nézi a tévét. Ez vajon nem hat az életünkre? Vajon nem hat a viselkedésünkre? És vajon nem hat a sikerünkre?

 

Ha meg akarjuk változtatni külső valóságunkat, hogy valami pozitív, valami csodálatos, valami boldog, izgalmas legyen, az 1. lépés az, hogy felszámoljuk a negatív hatásokat. Felhagyunk a negatív érzelmek kifejezésével, távol maradunk a negatív emberektől, hátat fordítunk a negatív könyveknek, negatív magazinoknak és tévéműsoroknak, és kizárólag arra összpontosítunk, hogy milyen emberek akarunk lenni. Mit akarunk elérni? (Brian Tracy)

 

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (XIV. Dalai Láma)

 

 

,,Életed körülményei csupán rezgésbeli állapotjelzők.” (Abraham Hicks)

 

,,Ha befelé harmóniában és szeretetben élsz önmagaddal és másokkal, minden ellenséges és negatív ideát elutasítasz, akkor ennek a szeretetnek és harmóniának kifelé, környezetedben is meg kell nyilvánulnia."

 

 

Amire hosszú időn keresztül figyelsz, azt kezded beépíteni a rezgésedbe, és fokozatosan kezd megvalósulni az életedben. Zseninek lenni csupán annyit jelent, hogy osztatlan figyelmet szentelsz valaminek, a többit a Vonzás Törvénye elintézi. (Abraham-Hicks)

 

,,A legtöbb ember nem tud uralkodni a kívánságain, mert nem ura a gondolatainak. Mindenfélén töprengenek, szétszórják alkotó gondolataik csodálatos potenciálját, pedig azt koncentráltan egy célra kellene irányítani, mert ily módon bármit elérhetünk, amit csak el tudunk képzelni. Nagyon kevés ember van tudatában annak, hogy a gondolatai milyen nagymértékben alakítják a valóságát. Alig akadnak olyanok, akik önállóan gondolkodnak. A legtöbben - anélkül, hogy tudnának róla - mentális lemezeket tesznek fel, vagy a számukra felkínált gondolatokon kérődznek ahelyett, hogy a saját gondolataik erejével szembeszállnának ezekkel és önmaguk alakítanák az életüket.”

 

 

,,Önmagunk biztatása és dicsérete is fontos dolog."

 

 

par-jo--inspiralo-idezet.jpg

 

,A legbátrabb döntés, amit valaha meghozhatsz, ha végleg megszabadulsz azoktól a dolgoktól, amik a szívedet és lelkedet bántják.”

 

,,Szép dolgok akkor történnek, amikor távol tartjuk magunkat a negatív érzésektől.”

A POZITÍV DOLGOK AKKOR TÖRTÉNNEK, AMIKOR...
Annak, hogy az életünket jobbá változtatjuk egy nagy része abból áll, hogy kidobáljuk azokat a dolgokat, amik többé nem szolgálnak minket, vagy nem képviselnek értéket az életünkben.
A pozitív dolgok akkor történnek, amikor eltávolítjuk magunkat a negatívaktól! (Yehuda Berg)

 

,,A pozitív gondolatok pozitív érzéseket hoznak létre, amelyek pozitív eseményeket vonzanak magukhoz.”

 

 

Mindennapi 2 órás pozitív tevékenységnek, hosszútávon, sorsfordító hatása van. (Molnár József)

 

A jó dolgok mint pl. a meditáció, a pihenés, nyugalom, a nyugodt cselekedetek minden egyes és a sok meg változást hoznak, megváltoztatnak. (Molnár József)

 

Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

Amivel az ember hosszú időn át - órákon, napokon, heteken, hónapokon át foglalkozik, hall, lát, érez tudatosan vagy akár tudattalanul, azzá válik, azzá ,,rezeg”. (Molnár József)

 

Amit órákon, napokon, hónapokon át hall, lát, olvas, gondol, érez az ember – ezzel úgymond átszuggerálja, áthipnotizálja magát. (Molnár József)

 

Van, hogy napi többször - 4-5 ször legalább - , s van hogy órákon át csináld, érezd, halld, lásd tudatosan (odafigyelve) vagy épp tudattalanul, azokat a dolgokat, amelyeket szeretnél, ha szokássá válna, s tegyél így azokkal a dolgokkal is, melyekről tudod, hogy pozitív hatással vannak rád. (Molnár József)

 

Az elvégzett mennyiségi és minőségi munka ki fog jönni – fog kijönni. (Molnár József)

 

 

Csinálni, csinálni, csinálni és szívből akarni. Tartsd a szemed a célon. (Molnár József)

 

 

Amit beteszel a napjaidba, az jön ki - gondolat, tettek, pl, meditáció, szeretet. (Molnár József)

 

Amire, ahová irányítod a figyelmedet, - az a fontos! (Molnár József)

 

Amit ma teszel, az meghatározza a holnapi napodat, amit a héten teszel, az meghatározza a jövő hetedet, amit ebben a hónapban teszel, az meghatározza a jövő hónapodat. (Molnár József)

 

 

Pozitív, jó cselekedetek, gondolatok felhalmozódása, pozitív, jó energiát hoz létre, ami változást hoz. (Molnár József)

 

 

Használd a tudatod képernyőjét, viszont válogasd meg, mit látsz rajta, és nagyon fontos, hogy ott milyen eseménybe mész bele, csak a sikeres, pozitív, vidám, kellemes, inspirálóba, hasznosba.

 

 

,,Akik igazán jól ismerik a pszichológiát, azok tudják, hogy a szokások a legfontosabbak.”

 

 

Minél több pozitív, kellemes hatás ér (ez az egyik legfontosabb dolog a boldogsághoz), annál boldogabb lesz az életed. Ezért növeld a kedves szavak, jó cselekedetek, és a kellemes benyomások mennyiségét. Mindennap kellemes benyomások sokaságát szerezd magadnak. Tehát SOKASÁGÁT! De ne feledkezz el az elegendő pihenésről, mert ez minden kulcsa!

 

 

,,Az élet nem csak úgy megtörténik veled. Minden a döntésekről szól, és arról, hogyan reagálsz az egyes helyzetekre. Ne feledd: aki sikeres, az nem csak úgy odasodródott a csúcsra. Koncentrált cselekvésre, fegyelemre és jókora energiára van mindennap szükség, hogy menjenek a dolgok. Végső soron azok a szokások határozzák meg, milyen lesz a jövőd, amelyeket mostantól kezdesz el felvenni.”

 

 

,,Fontos szerepe van önmagunk buzdításának és annak, hogy pozitív ,,párbeszédet” folytassunk magunkkal.

A legsikeresebb sportolóknál mindvégig szól a fejükben az a bizonyos buzdító hang.”

 

A bátorító önszuggesztió (például: tudom, hogy képes vagyok rá vagy örömmel és higgadtan teszek eleget a felada­tomnak) az első és döntő lépés afelé, hogy építsük az önbizalmunkat, fokozzuk a teljesítménymotivációt, és jelentős mértékben javítsuk az összpontosítási képességünket. (Helene Walterskirchen)

 

         

Akarni, Akarni, Akarni – Csinálni, csinálni – Szívből akarni. (Molnár József)

 

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. (Molnár József)

 

 

Forgass olyan gondolatokat a fejedben, amelyek jókedvre derítenek. Tégy olyan dolgokat, melyektől jó lesz a közérzeted. Barátkozz olyan emberekkel, akik növelik az önbizalmadat. Táplálékod mindig előnyére váljon a testednek. Lépteid kövessék belső ritmusodat. (Louise L. Hay)

 

 

A mentális-, lelki hozzáállás megváltoztatása egyéni és belső munka. Ha a gondolkodásmódod rendben van, az életed is rendben lesz – függetlenül attól, jelenleg milyen környezetben élsz. Az egyéni körülményeidet a szokásos gondolataid alakítják – a Te életed, a Te felelősséged. (Abraham-Hicks)

 

 

Amint megkérded magadtól, hogy miért is akarod azt a valamit, a vágyad eszenciája aktiválódik és az Univerzum hozzálát hogy azt megteremtse számodra. Minél intenzívebbek a pozitív érzéseid, annál gyorsabban jut el hozzád. (Anraham-Hicks)

 

 

A tantra célja a tökéletes boldogság megtapasztalása, alkalmazott módszere pedig az elme és a test teljes körű kifejlesztése

Az első két lépés a yama (jáma) és a niyama (nijáma), az ember mindennapi életében követendő alapvető erkölcsi, morális irányelvek betartása. Viselkedésünk szabályozásával a lét magasabb szintjére kerülhetünk. Az elgondolás nem abból áll, hogy a szabályokat önmaguk kedvéért tartsuk be. A cél sokkal inkább az elme tökéletesítése. Ha ezt elérjük, a szabályok betartása már nem jelent problémát. Elménkben többé nem lesz arra irányuló vágy, hogy olyat tegyünk, amivel árthatunk magunknak vagy másoknak, mivel az elme eléri a tökéletes kiegyensúlyozottság állapotát.” http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

 

Minden változás addig tűnik furcsának, amíg fáradhatatlan ismétléssel egy új szokást ki nem alakítunk magunkban. (George Cumming) 

 

 

Gondolj olyan gondolatokat, amelyektől jól érzed magad, hozz olyan döntéseket, amelyektől jól érzed magad, és tégy olyan lépéseket, amelyektől jól érzed magad!

Mindenki javíthat az életminőségén, ha gyakorolja az önmagáról gondoskodás művészetét, és olyan gondolatokra tanítja az elméjét, amelyektől jól érzi magát. Ha így teszel, örömteli élményeket vonzol, amelyek gazdagítják az életedet. (Louise L. Hay)

 

 

,,Mik a terveid?
Boldog akarok lenni.
Úgy értettem, ma.
Nem látok különbséget.”

 

 

Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet. (John Lennon)

 

 

,,A pozitív, kreatív, szerető gondolataid hatalmas erőt képviselnek, sokkal-sokkal nagyobbat, mint amit el tudsz képzelni, mert a gondolatok erőt jelentenek. Ezért száműzzél magadból minden negatív gondolatot! Mindig nézd az élet napos oldalát, mert minél több örömet és szeretetet sugárzol ki magadból, annál több örömet és szeretetet fogsz magadhoz vonzani." (Eileen Caddy)

 

 

,,Pozitív gondolkodás

Kezdjük gondolataink megváltoztatásával, melynek első és egyben legfontosabb pontja a stresszmentes élet. Ez egy cseppet sem könnyű feladat ebben a karrierorientált, túlpörgött, elvárásoktól hemzsegő világban, mégis meg kell próbálni. Legalább csökkenteni, minimalizálni a stresszt, a mérgelődést, a bosszús, negatív hangulatot. A stressz legjobb ellenszerei: egy jó társaság, egy érdekes és izgalmas hobby, kedvenc zenénk vagy egy lebilincselően olvasmányos könyv. A legfontosabb és talán a legnehezebben kivitelezhető a pozitív gondolkodás. Bármennyire is képtelennek érezzük elsajátítani egy-egy mérges pillanatban,törekedjünk a szép és jó gondolatokra. Mi a valóság? Hiába idegeskedünk és bosszankodunk az undok kolléga, a házsártos társ miatt; semmi sem változik, sőt! Többet ártunk vele magunknak és másoknak is, mint gondolnánk. Sokkal kedvesebbek és figyelmesebbek lesznek velünk az emberek, ha pozitív a kisugárzásunk, mosolygunk.”

 

 

Az akarás, az akarat, az valami csodás erő, csodás erőt, energiát tud megmozdítani sejtszinten is, és energiaszinten is. Viszont a nem akarás, a nem úgy akarás, az negatív energia, nem jó, nem jó érzést, nem jó helyzetet kelt. Tehát próbált máshonnan nézni a helyzetet, pl. miben lehetsz jobb általa, vagy gondolj a mulandóságára, s gondolj egy szép, pozitív kellemes helyzetre, érzésre.

 

 

A boldogság, az öröm, a kellemes érzések, érzelmek - pl. szerelem, szeretet - a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapot, ezt az állapotot kell előidézni, megteremteni magunknak, s másoknak tetteink és szavaink által. Mert mindannyian újra át akarjuk élni a boldogság, az öröm, a kellemes élmények, érzések, érzelmek - pl. szerelem, szeretet - a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapotot.

 

 

,,A negatív érzelmek oka, az önmagunk vagy mások felé irányuló vádaskodás, hibáztatás, ítélkezés.” (Molnár József)

 

 

,,Tudd mit vonzasz magadhoz ezzel a gondolattal, érzéssel.” (Molnár József)

 

 

Csinálj úgy, mintha minden jó lenne - pakolj el úgy, viselkedj úgy, pihenj úgy, mosolyogj úgy, szeress úgy, mint ahogy valójában akarod, hogy ezek legyenek. Ha úgy teszel ,,mintha már..."..akkor elkezd az életed olyanná válni. (Molnár József)

 

 

Hozd ki magadból, s másokból is a legtöbbet, a legjobbat!! (Molnár József)

 

 

Pontosan mit is akarsz? (Molnár József)

 

 

Amit el akarsz érni az életben, olyat…azt lásd, nézd, érezd, s elindul a vonzás, …elindul feléd. (Molnár József)

 

a-sikeresek.jpg

 

barmivel-foglalkozz-is.jpg

 

a-siker-a-kovetkezetes-sikerlelvek-kovetkezmenye.jpg

 

400209_259686117488129_102564119_n.jpg

 

szemelyisegunk-egy-vonzo-magnes--valj-ertekesebbe.jpg

a-csoda-belul-van.jpg

 

miert-tart-olyan-sokaig--hogy-megkapjam--amit-szeretnek.jpg

 

10402423_1523756291179377_7499285715036063147_n-1-.jpg

 

minden-energia.jpg

 

a-gondolat-hatalma.jpg

 

 

Az Univerzum hatalmas ereje a Szeretet. Használd önmagad és mások életében! (Molnár József)

 

 

,,Az önbizalom a kulcsa minden sikernek. legyen az párkapcsolat vagy éppen munkahely. Önbizalom alapja viszont a biztos tudás és képesség, készségek." (Molnár József)

 

 

Mi az, ami számodra fontos, mi tesz boldoggá?...mi az ami számodra a legfontosabb, mi tesz a legboldogabbá? (Molnár József)

 

 

Haladni, fejlődni...s minden jó eljön, ha minden jó az életünkben,..minél értékesebbek vagyunk, annál értékesebbet kapunk. (Molnár József)

 

 

Az öröm, a boldogság és a sikerélmények energiát adnak, energiával töltenek el, töltekeznek fel. (Molnár József)

 

 

Az elvégzett mennyiségi és minőségi munka ki fog jönni - fog kijönni. (Molnár József)

 

 

Telítettség. Ha elér egy bizonyos telítettségi lelki-testi szintet egy vágy, érzés, akarat, gondolat, akkor el kezd megvalósulni. Ezért sok-sok jót, pozitívat gondolni, tenni, újra meg újra. Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

 

Amekkora mennyiségű és minőségi munkát, energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)

 

 

 

A lezáratlan dolgok, a be nem fejezett cselekedetek, ,,a lelki problémák nagyon sok energiát lekötnek. A rendszeres meditáció során a kötött energiák felszabadulnak, és szabadon tudnak áramlani a szervezetben. A jógi tudatos és kiegyensúlyozott, nincsenek benne elfojtások, melyek lekötnék az energiáit."

 

 

meditacio-altal-tavlatra-teszel-szert.jpg

 

 

Sikeres, pozitív jövőkép.

 

 

 

Figyeld meg, hogy milyen ,,rezgésű” emberek vesznek körül. Negatív vagy pozitív szavakat, mondatokat használnak e. Pozitív vagy negatív érzéseket használnak. Nincs szükséged a negatív érzésekre, ,,rezgésekre”. Kerüld el a negatívat. (Molnár József)

 

 

Ha akarod, ha nem, el kezd rád rakódni annak az érzelmi, értelmi világa, tudat világa, ,,rezgése” akivel kapcsolatba kerülsz. A rossz, a negatív is, de a jó, pozitív, jóságos, szeretetteljes, sikeres, vidám is, ezért nagyon fontos, hogy tudatos lény azzal kapcsolatban is, hogy milyen ,,rezgésű, érzelmi, értelmű, intelligenciájú, értékrendű emberrel töltöd az idődet, perceket, órákat, az életedet. (Molnár József)

 

 

Azért olyan, mert olyanok veszik körül. Azért lett olyan, mert olyan ,,rezgésű”, cselekedetű, lelkű, érzelmi és értelmi intelligenciájú emberek vették körül. (Molnár József)

 

 

,,Félelem és egyéb lelkiállapotaink befolyásolják a másik embert is.” (Molnár József)

 

 

Amilyen emberek vesznek körül, amilyen érzések, gondolatok vannak bennük, azok válnak uralkodóvá benned, átvesszük. Ezért tudatos légy, válogasd meg, hogy kivel lépsz kapcsolatba. Keresd pozitív, kedves, kellemes, inspiráló, BOLDOG, MOSOLLYAL, SZERETETTEL TELI, DERŰS, POZITÍV emberek társaságát. (Molnár József)

 

 

Ne maradj a rosszba, mert rád rakódik a ,,rezgése”, változtass meg minden rosszat, negatívat magadban, magadon, másokon - ha lehet. Legyél nagyon pozitív, szeretetteljes, bölcs, kedves, sugárzó. S segítsd, támogasd a másik embert, a világot is, hogy ilyenné váljon, ilyen maradjon egyre inkább. (Molnár József

 

 

Ügyeljen rá, hogy milyen emberekkel veszi körül magát. Ha kevés az életerejük, és gyenge a kisugárzásuk, számolnia kell azzal, hogy megcsapolják az ön energiáját. (Helene Walterskirchen)

 

 

 

Bármit alkottok, mindenen legyen rajta a nyugalom és a pihenés bélyege. (Bengt Danielsson)

 

 

Ha a tapasztaló saját terében nyugszik, miközben természetesen azzal időzik, ami éppen történik, a tudat lenyugszik, és ragyogó lényegisége megjelenik. (Ole Nydahl)

 

 

,,A megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen és időben."

 

 

,,Rendszeres 10-30 percnyi ejtőzés akár 1200 % energia... Pihenés által új energiával feltöltődik.

 

A test egyszerűen nincs felkészülve arra, hogy hosszabb ideig jang állapotban maradjon. Szüksége van jinre. Szüksége van tétlenséggel, pihenéssel töltött időre, esetleg álmodásra. De a nyugati kultúrában a semmittevés lustaságnak tűnik. Mégis, néha ez a legbölcsebb dolog, amit tehetünk. Ha jang akarsz lenni, akkor a legjobban teszed, ha némi időt azzal töltesz, hogy jin vagy”

 

 

,,Napi többszöri több percnyi semmittevés, ,,ücsörgés” - plussz energia.

 

 

PIHENTETŐ SZÜNETEK BEIKTATÁSA A MINDENNAPI TEVÉKENYSÉGEKBEN 30- 40 PERCENKÉNT EGY KIS SZÜNET, PÁR PERC SEMMITEVÉS, PIHI.

 

 

Nézd meg, hogy tele vagy e energiával. Ha igen, az jó nagyon. Ha nem, akkor tegyél róla, hogy legyél! (Molnár József)

 

 

Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, ne gondolj másra se, ez nyugalom és energia.

 

Csak arra energia, amire tényleg éppen kell, csak egyet akarni.

 

Mielőtt elfáradnál hagyd abba és pihenj. Rengeteg plussz, hasznos energiát ad ez a módszer.

 

Engedd termelődni az energiát magadban. Figyelj rá.

 

 

Pihentető napoknak a beiktatása is. 1-3 PIHENTETŐ NAP BEIKTATÁSA. Amikor ,,csak” töltődsz, nem kell gondolkodni, tenni.

 

Előre legyen energiád, napokra, hetekre, hónapokra – elérheted. Addig pihenj, feküdj, amíg jólesik, amíg bírsz. Csodákat fogsz bevonni evvel a módszerrel az életedbe." (Molnár József)

 

 

              Ha az ember kipihent, nem tud mást tenni, mint tanulni, fejlődni. (Molnár József)

 

 

Meg kell értened, az energiától függ az életed, a sikereid, a boldogságod - szóval a boldog élet. (Molnár József)

 

 

,,Nagy, jó nagy, mély be- és ki légzések energiával töltenek.

Ritmikus, nagy be- és ki légzés energiával tölt el, tölt fel.

Kint a szabadban a friss levegőn tartózkodni nagy energiával, plussz energiával tölt fel órák, napok alatt.

Este 11 óra előtt elaludni - energikusan és pihentebb leszel reggel.

Ha túl fáradtan fekszel le-alszol el, fáradtabban is kelsz.

Ne engedd, hogy bepörögjön az elméd, mert az sok energiát fogyaszt. Nyugi. Fókusz. Egyenletes, nyugodt légzés percekig.

Minél inkább kipihent vagy, annál több az energiád.

Minél jobb és nagyobb az állóképességed, a fittséged, és a testi erőd, annál több az erőd, energiád más dolgokra.

A szem pihentetése, gyakoribb pislogás – energiát őrizz meg. A szem erőltetése energiát von el.

Napi napközbeni többszöri félóra pihi, 2x 1 óra alvás, pihi.”

 

 

Valóban jobban érzed magad, ha energikus vagy!

Szőlőcukor, méz, kóla, teák (zöld, rooibos, mate stb.), kávé, energiaital, földimogyorós chips, ginszeng, maca, rózsagyökér, szénhidrát és fehérje dús étel, csoki, sokkal több folyadék, friss gyümölcsökből és zöldségekből turmix — smoothie.

 

 

 

Rövid szünetek

Valósággal csodát tesz, erősít és stimulál. Időről időre engedélyeznie kell magának egy rövid szünetet.

A hatékony munkavégzéshez elengedhetetlenek a beiktatott, aktívan eltöltött rövid szünetek. Az alváson és a szabadságon kívül az ellopott tízpercek is segíthetnek a teljesítmény szinten tartásában.

A rövid szünetek segítik a tanulást.

Egy amerikai kutatás szerint a rövid pihenés, illetve szünetek az alváshoz hasonlóan hozzájárulhatnak a frissen szerzett tudás szűréséhez és tárolásához. Egy tanítási órát követő kávészünet segíthet rögzíteni az épp tanult információt - magyarázta Lila Davachi, a New York-i egyetem professzora. Kollégáival a Neuron című szaklapban tették közre kísérleti eredményeiket.

Tartson szünetet - Ön nem egy gép. Agyának és testének is szüksége van pihenésre. Ezzel mindannyian tisztában vagyunk. A legtöbb ember azonban nem tudja, hogyan kell jól pihenni. Próbáljon ki újabb meg újabb módszereket agyának és testének pihentetésére. Minél megfelelőbb módját választja a pihenésnek, annál több ereje lesz újra belevágni a teendőkbe.

Források: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/7289/rovid-szunetek-hatekonyabb-tanulas

http://www.hrportal.hu/telkes/index.phtml?page=article&id=18973

Helene Walterskirchen  - Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen

http://www.energy.sk/hu/menu_x4486x.asp

 

 

 

,,Az ok és okozat törvénye szerint az életben tapasztalt okozatok oka az, amit a testünkbe meg az amit a tudatunkba befektettünk.

S persze a megszokás törvénye… aki sikeres az azért sikeres, mert sikeres szokásaik vannak. Fel kell venni azokat a szokásokat, melyek hozzá segítenek a sikerekhez."

 

 

pozitiv-szellemi-termekeket-fogyassz---alakits-ki-pozitiv-szokasokat--gondolatok--cselekedetek--eletstilus.jpg

 

 

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd. (Molnár József)

 

 

Az élet legfőbb célja, hogy helyesen éljünk, helyesen gondolkodjunk, helyesen cselekedjünk. (Buddha)

 

 

A zen-meditáció rendszeres gyakorlása általi elmélyülés problémáink és gondolataink elengedésére tanít bennünket, és segít abban, hogy túllépjünk saját individuális életünk körén, megnyíljunk embertársaink felé, nagyobb empátiával közelítsünk a körülöttünk lévő világhoz. ttp://arsetvita.wordpress.com/zen/

 

 

 

A tiszta látásmód abszolút szintjén a gondolatokra és az érzelmekre úgy kell tekintenünk, mint amelyek a tudat eredendő bölcsességét fejezik ki. A kellemetlenekre célszerű úgy tekintenünk, mint azokra a hullámokra, melyeket szörfösként nem lovagolnánk meg, vagy mint a tévéműsorra, ami olyan rossz, hogy senki sem nézné meg. A tibetiek erre azt a kifejezést használják, hogy "olyan, mint a döglött tehén" - elég, ha az ember csak egyszer pillant oda. A zavaró érzelmeknek nincsen karjuk és lábuk, nem megfoghatók - kivéve azt a zavart, amit a rendszerünkben okoznak. Csupán annyi erővel rendelkeznek, amennyit mi fektetünk beléjük. (Ole Nydahl)

 

 

Mikor a tudatosodás lépcsőjén felfelé halad az ember, minden lépés után egy kis pihenő következik. Ez a pihenő, a beépítés időszaka, amikor látszólag nem történik semmi, de belül, az Ember lényében nagy változások zajlanak. (Pusztai Orsolya)

 

szellemunk-segitsegevel-befolyasolhatunk.jpg

 

,,Az ellazult szellem és a kiegyensúlyozott energia állapot optimális táptalajt biztosít a vizualizációs gyakorlatokhoz. A vizualizált képek, gondolatok és érzések energetikailag gazdag talajra hullanak, és azonnal ki tudnak csírázni.”

 

 

Bízz a meditáció, és a teljes kipihentség csodájában!

 

 

lenyegi-allapotaban-testunk-energiabol--fenybol--es-informaciobol-all-ossze--nem-szilard-anyagbo.jpg

 

 

,,Ha valamivel nem vagy egy rezgésszinten/frekvencián, akkor sem fogod észrevenni, ha az adott dolog az orrod előtt van. Számodra láthatatlanná válik. Ne feledd, rezgésekből álló Univerzumban élsz és a nap 24 órájában rezgéseket 'fordítasz le' az érzékszerveiden keresztül. CSAK AZOK A DOLGOK LEHETNEK ÉLETED TAPASZTALATAI, AMELYEKKEL AZONOS HULLÁMHOSSZON REZEGSZ."

- Abraham - Hicks -

 

 

 

A sportban és az életben is arra kell összpontosítanod, amit akarsz! (Andrew Matthews)

 

,,Ha teljes tudatoddal egyetlen dologra koncentrálsz, és az elméd nem áll ellen a gondolatod tárgyának, a gondolataid energiája anyaggá válik. Ez nem varázslat, pusztán koncentráció és vizualizáció. Lásd részletesen és higgy abban, amit meg akarsz valósítani. Vetítsd a gondolataid és érzelmeid erejét az elméd vásznára. Amikor elméd üres, mentes minden gondolattól, és csak egyetlen gondolatot eresztesz elé, óriási erőket szabadítasz fel. Ezért kell nagyon óvatosan bánni a gondolataiddal. A koncentrált gondolat hatalma gyakorolja a legerősebb befolyást az életedre.”

 

,,Mindig megkapod azt, amire tartósan összpontosítasz. Ha a bőségre, akkor azt; ha a hiányra, akkor azt. Az Univerzum mindig igazságos, következetes, törvényei megkerülhetetlenek, a kifogások senkit nem érdekelnek. Próbálj meg vitatkozni a gravitációval... legalább olyan értelmetlen, mint a Vonzás Törvényével vitába szállni." - Abraham-Hicks

 

Mi a koncentráció törvénye? Akármire gondolunk, az megnő! Akármire gondolunk, az megnő, megerősödik, és életben marad! (Brian Tracy)

 

Ha az egyik pillanatban hiszel, a másikban nem: a hitetlenség kioltja a hit erejét. Ha bízol a győzelemben, de közben a kudarctól is tartasz, veszíteni fogsz. (Müller Péter)

 

 

,,Susan Nolen-Hoeksema és munkatársai amellett érvelnek, hogy a depresszióra hajlamos emberek sokkal inkább szomorú érzéseikre fordítják figyelmüket. Ez a fajta rágódás (rumináció) a depressziós állapot fennmaradásához járul hozzá.” ,,A boldogtalan emberek állandóan arra összpontosítanak, hogy mit utálnak az életben. A boldog emberek pedig arra, amit szeretnek.”

 

Koncentrálj oda. Odafigyelés a pozitív dolgokra, így ez marad benned. (mj)

 

A sikertelenek kilencvenkilenc százalékát azok teszik ki, akiknek már szokásukká vált, hogy mentségeket keressenek. (George Washington Carver)

 

Amire hosszú időn keresztül figyelsz, azt kezded beépíteni a rezgésedbe, és fokozatosan kezd megvalósulni az életedben. Zseninek lenni csupán annyit jelent, hogy osztatlan figyelmet szentelsz valaminek, a többit a Vonzás Törvénye elintézi. (Abraham-Hicks)

 

a-legtobb-ember-nem-tud-uralkodni-a-kivansagain--mert-nem-ura-a-gondolatainak-2-version.jpg

 

A nem éppen eszményi környezettel úgy birkózhatsz meg a legkönnyebben, ha szem előtt tartod a célodat. A körülmények ritkán tökéletesek, szóval ha a családi vagy munkakörnyezeted nem segíti elő a sikered elérését, fokozott erőfeszítéseket kell tenned a fókuszod élességének megőrzésére! (Donald Trump)

 

Koncentrálj arra, amit el akarsz érni! (Andrew Matthews)

 

Őrizd meg a fókuszodat!

 

 

,,A titkos szó, amit minden győztes tud, az a: Gyerünk tovább!”

 

,,Elhatároztam, hogy minden, ami történik: siker. Mindig. Minden a tanulás része, még ha elsőre nem is úgy tűnik. De tanulok, fejlődőm és haladok általa.”

 

Mit tudsz tanulni a helyzetből? Miben kell jobbnak lenned, és miben leszel jobb a helyzettől? 

„Ha nem tudsz változtatni a körülményeiden, meg kell tanulnod növekedni általuk.”

 

,,..És csak egyszerű dolog van közted és az álmod megvalósulása közt: cselekedned kell” ,,Csak ülj be a repülődbe, kapcsold be az utánégetődet, és sikeres leszel.”

 

 

 

,,Mindenki csak azt tudja adni, ami benne foglaltatik a repertoárjában.” (Kurt Tepperwein - A pozitív pszichológia ereje)

 

,,Félj kevesebbet, remélj többet. Egyél kevesebbet, rágj többet. Panaszkodj kevesebbet, lélegezz többet. Beszélj kevesebbet, mondj többet. Szeress többet és minden jó dolog a tiéd lesz.” (Svéd közmondás)

 

,,Az akadályokat attól függően látod nagynak vagy kicsinek, hogy te magad milyen vagy: nagy vagy kicsi.”

 

,,A motiváció és a lelkesedés rendkívül fontos, de időnként nem árt megnézni, hogy jó irányba haladunk -e!”

 

 

tudatanak-megnyitasaval-es-iranyitasaval-mindenki-maga-hatarozza-meg-azt-a-szintet.jpg

 

 

Ha pozitívan kezdünk gondolkodni és sikeresnek látjuk magunkat, akkor sikeressé is kezdünk válni.

Ha egy sikeres élet gyümölcsét szeretnénk learatni, akkor úgy kell dolgoznunk, mint egy farmernek. Nem vethetünk el csak úgy egyszerűen néhány pozitív magvat azt várva, hogy a továbbiakban törődjön saját magával.

 

Folyamatosan öntöznünk kell a magvakat, és gondoznunk a növekvő növényeket. Ha elhanyagoljuk őket, akkor a negatív gondolatok gyomjai biztosan megerednek, elszívják a talajból a tápanyagot, és addig fojtogatják pozitív növényeinket, amíg azok meg nem halnak.

 

Arra gondoljunk, ami pozitív és sikeres! Ne tápláljuk a gyomot!

Ahogy a biblia szerint Pál apostol mondta a filippiek-nek: "Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos." (Jim Dornan – A siker tízparancsolata)

 

 

,,Magas rezgéslemezen maradni. – És így egyre kívánatosabb dolgokat vonzotok az életetekbe.”

        Maradj magas rezgés lemezen egész nap lehetőleg: kerüld a rosszat, negatívat, az alacsony rezgésű energiákat, s a pozitív magas rezgésűeket keresd, használd.

 Minden reggel, amikor felébredsz, gondolj jóra, kellemesre, ami kellemes érzést ad.

Magas rezgés lemezen maradni reggeltől.

Ébredéskor, reggel pozitív gondolatokkal, érzelmekkel tölteni a tudatot. Ébredés után találj olyan gondolatot, mely jó érzéssel tölt el. Gyakorolni, gyakorolni, szokássá válik, csodás hatásokat hozz az életedbe.

 

,,Életed körülményei csupán rezgésbeli állapotjelzők.”

 

Tartsd magad a legmagasabb rezgésállapotokon, és aztán hagyd, hogy a Vonzás Törvénye elhozza az életedbe azokat, akikkel egy hullámhosszon vagy. Az emberek átválogatása nem a te dolgod! Te csak tartsd a lehető legmagasabb rezgést (érezd magad jól bármilyen indokot felhasználva erre) a többi magától megtörténik. Csak olyan események, találkozások, együttműködések és kapcsolatok lehetnek életed részei, amelyekkel hasonló frekvencián vagytok. Akikkel nem vagy egy hullámhosszon, azok fokozatosan kirezegnek az életedből. (Abraham Hicks)

 

 

10898077_431208153698075_4643848217065342322_n.jpg

 

Gondolatokra összpontosítani anélkül, hogy tudatában lennél milyen érzést váltanak ki benned, pont olyan mintha egy festményt bekötött szemmel akarnál megfesteni. Használd az Érzelmi Vezérlőrendszered, ne vaktában lövöldözz! Az érzelmek mindig visszajelzik, hogy az a gondolat, illetve nézőpont, amelyre éppen összpontosítasz, összhangban van-e, a Forrásoddal és a szándékaiddal (jó érzés) avagy sem (rossz érzés). (Abraham Hicks)

 

 

Senki nem irányíthatja az Életed, mert senki nem képes rezgéseket kibocsátani helyetted. A zavar akkor keletkezik, amikor meggyőződéseddé válik, hogy másoknak hatalma van az életed felett és akkor olyan rezgéseket ontasz magadból. Ezzel tulajdonképpen, azt állítod, hogy: Gyenge vagyok ahhoz, hogy megtanuljam irányítani a fókuszom és a belső világom. Az Univerzum mindig a Te gondolataidra és érzéseidre válaszol, éppen ezért soha nem kell félned attól, hogy bárki is irányítana; ám szabadon dönthetsz úgy is, hogy ezt az irányítást átengeded másnak azzal, hogy lemondasz a belső erődről. De ez csak látszólagos, mert még mindig Te vagy az, aki kibocsátja azokat a fránya rezgéseket, amik viszont így sajnos a korlátozásokról, a kötöttségekről, a kiszolgáltatottságról fognak szólni. (Abraham Hicks)

 

 

Csak úgy válhattok Mesterré a saját területeteken, ha megtanuljátok az Energiák tudatos irányítását és finomhangolását. (Abraham Hicks)

 

 

Az emberek 99%-a annak alapján bocsátja ki a rezgéseit, amit megfigyel a környezetében, így teremtik újra és újra a már meglévő körülményeiket.

Ha mást akarsz teremteni, meg kell tanulnod a körülményektől függetlenül gondolkodnod és érezned. (Abraham Hicks)

 

 

Ugyebár logikus feltételezés az lenne, ha több pénzt akarsz, ahhoz többet kellene gondolnod a pénz meglétére, mint annak hiányára. Ez így is van! Viszont sok esetben – főleg, ha nehéz anyagi körülmények között vagy – igencsak nehéz feladat ezt megteremteni. Szeretnénk egy egyszerűbb utat és megoldást kínálni. A pénz bizonyos rezgések, érzések megjelenési formája. Ez pedig a bőség, a szabadság, a választás öröme, a korlátlanság érzése. Találj bármilyen indokot arra, hogy tartósan aktiváld magadban ezeket az érzéseket, és a pénz megindul feléd! Ne a pénzre gondolj, a pénzt hagyd ki az egyenletből. Helyette menj ki például egy erdőbe és nézd meg milyen sok különböző falevelet találsz egyetlen fán; vagy a fűszálak sokaságát figyeld; esetleg tiszta éjszakákon feledkezz bele a csillagok végtelen tengerébe; vedd sorba milyen sok barátod van, stb.

Bármit használhatsz ürügyként, ami aktiválja a bőség érzését. Ezt az érzést begyakorolva – még mielőtt észbe kapnál, a pénz várt és váratlan forrásokból kezd majd áramolni feléd. A bőség domináns érzésével élve, mindig lesz annyi pénzed amennyi a vágyaid megvalósításához szükséges. (Abraham Hicks)

 

 

Az egyéni valóságodat olyan módon teremted meg, hogy folytonosan rezgéseket bocsátasz ki magadból, amelyre az Univerzális Törvények válaszolnak. A rezgéskibocsátásodat mindig Te határozod meg azzal, aminek figyelmet szentelsz. (Abraham Hicks)

 

 

A gondolatok által kiváltott érzések fontosabbak mint a gondolatok. …Sokkal egyszerűbb, ha a figyelmedet a mindenkori érzelmi állapotodra helyezed. Amint belső elengedettséget, kellemes érzéseket és megkönnyebbülést érzel, megindul a kapcsolat… (Abraham Hicks)

 

 

Amikor jól érzed magad, a vágyaid a megvalósulásának irányába haladsz, ez ennyire egyszerű. (Abraham Hicks)

 

 

 

Hogyan állíthatom le az elmém, Egy másik megközelítést javaslunk.

Az elmét nem tudod teljesen leállítani, csak rövidebb időpontokra, pl. amikor meditálsz. A természete az, hogy mindig mozgásban van. Inkább formáld, alakítsd, tereld az elméd a vágyaiddal összhangban. (Abraham Hicks)

 

 

Egyetlen újra és újra gondolt jó érzést keltő gondolat (függetlenül attól, hogy igaz-e avagy sem) képes arra, hogy felvirágoztassa az életedet. (Abraham Hicks)

 

 

Meghökkentő változások pozitív megerősítésekkel.

Vamos! Come on! You can do it!

Bízz, higgy a meditáció csodájában.

 

 

,,Aki jót tesz, ismételje újra és újra. Találjon örömet a jó cselekedetben. A jó tettek felhalmozódnak és örömet adnak.”

 

 

 

Azokat az embereket, akiknek nyitott a szív-csakrájuk áthatja a szeretet. Az ilyen emberek melegszívűek, együttérzőek, és intenzíven ki is sugározzák. (Helene Walterskirchen)

 

 

boldogsagunk-forrasai.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/egeszseg-4---jo-szerek-es-modszerek.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/segito--jo-otletek.html

 

 

Ami ma vagy, tegnapi gondolataidból ered, és amit most gondolsz, holnapi életedet formálja. Életünk az elménk teremtménye.

Egyszerre csak egy gondolatot lehet az elménkben. Vigyázzunk rá hát, hogy az az egy pozitív legyen.

Jó gondolat helyébe jót várj. Sokkal nagyobb ereje van a gondolatoknak, mint ahogyan azt sokan gondolják!

Tudatosan oda kell rájuk figyelni.

Ha az ember tiszta elmével szól vagy cselekszik, az öröm úgy követi, mint saját árnyéka.

A cél: uraljuk gondolatainkat és a gondolatokon keresztül az érzelmeket. Ezzel egyensúlyt teremtünk és életpályánk szépen ívelő szakaszba jut, egészségünk stabil nyugvóponton állapodik majd meg.

Gondolataiddal és ezáltal az érzéseiddel átírhatod a jövődet. A jó tettek felhalmozódnak és örömet adnak.

 

,,Ami most vagy, a múltbéli tetteid következménye. Amit most teszel, az lesz a jövőd.”

,,A karma nem más, mint egy egyszerű tény kinyilatkozása: Ha almafákat ültetünk, almát fognak teremni, nem citromot.”

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető.

 

A bölcs megválogatja, hogy milyen tapasztalatokra akar szert tenni.

 

Ne ítéld meg, maradj csak szemlélődő, ne keveredj bele.    

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-feny-harcosanak-a-kezikonyvebol.html

 

 

osszpontositas-2.jpg

 

 

A megfelelő irányú és erejű vágy, akarat csodákra képes.           

 

Pihenés által új energiával feltöltődik.                    

 

Tartsd tisztán a tudatodat és a testedet.

 

Aki te vagy éppen, ami te vagy éppen, amilyen az érzelmi világod, a gondolatvilágod, a ,,rezgésed” éppen, az meghatározza, hogy milyen tapasztalatokban, élményekben lesz részed. (Molnár József)

 

Pozitív szavak, gondolatok, érzések napi bősége, sokasága.

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/vizualizacio--imaginacio.-szuggesztio.-osszpontositas..html

 

,,Kövesd a boldogságodat, és az Univerzum ajtókat nyit meg előtted ott, ahol eddig csak falak voltak." (Joseph Campbell)

 

 

TANULJUK MEG IRÁNYÍTANI GONDOLATAINKAT,

ÉRZÉSEINKET, ENERGIÁNKAT!

Csodák akkor következnek be az életünkben, ha a megfelelő pozitív gondolatok megfelelő pozitív érzéseket váltanak ki, melyek megfelelő magas rezgéseket hoznak létre, és így vonzzák az életünkbe a megfelelő pozitív eseményeket.

Minél többet gondolunk valamire, annál nagyobb energiaörvényt hozunk létre, ami magához vonz más dolgokat is, amik ugyanazon a frekvencián vannak.

Tehát, ha állandóan magas frekvenciájú energiát bocsátanánk ki,

akkor bőségben, boldogságban, egészségben élhetnénk.

Az Univerzum nem azt adja, amit (szerintünk) megérdemlünk, hanem amit az érzéseinkkel vonzunk.

http://buildingabrandonline.com/tudatoseletepites/a-vonzas-torvenye/

 

,,Használd tudatosan és pozitívan a teremtő erődet - a gondolataidat és az érzelmeidet!”

 

Tápláld az agyad nagyszerű gondolatokkal.

 

,,A Vonzás törvényének értelmében gondolatainknak teremtő ereje van. Azt vonzzuk be életünkbe, amire gyakran gondolunk, amire mélyen koncentrálunk.”

 

,,Lelkünk rendkívül erős dolog. Ha megtöltjük pozitív gondolatokkal, az életünk elkezd megváltozni.”

 

Élj helyesen, gondolkodj helyesen, beszélj helyesen, cselekedj helyesen, meditálj helyesen. Légy jó, szeretetteljes, ne árts se magadnak, se másoknak - engedd a jó energiákat magadban, és másokban. S nem menj bele semmi rosszba....hagyd el az okoskodókat!!!.. Buddhát kövesd...világosodj meg...!! (Molnár József)

 

Ha sikerül előnyös szokásokat kialakítanunk az egészséges életmódra, a pihenésre, a helyes döntésekre, a hatékony tanulási és munkamódszerekre vonatkozóan, szinte bizonyosra vehető, hogy mindez együtt a siker és a boldogság szokásának elsajátítását jelenti. (Harry Lorayne)

 

Hozd ki a jelenből a legtöbbet, és a jövőd jobb lesz. (Szepes Mária)

 

Akik jól használják az agyukat, akiknek jó az észjárásuk, akiknek megfelelő a szemléletük, azokból lesznek a kiemelkedően sikeres emberek, a milliomosok, a boldog és elégedett életet élők. (Braskó Csaba)

Mindez csupán megfelelő gondolkodás kérdése.

 

,,Egyszerre csak egy gondolatot tarthatunk az elménkben. Vigyázzunk hát rá, hogy az az egy pozitív legyen."

 

,,Az ok és okozat törvénye szerint az életben tapasztalt okozatok oka az, amit a testünkbe meg az amit a tudatunkba befektettünk. S persze a megszokás törvénye… aki sikeres az azért sikeres, mert sikeres szokásaik vannak. Fel kell venni azokat a szokásokat, melyek hozzá segítenek a sikerekhez.”

 

Úgy vehetsz fel új szokásokat, ahogy felvetted a meglévőket – ismétlés útján.

 

,,A pozitív gondolatok pozitív érzéseket hoznak létre, amelyek pozitív eseményeket vonzanak magukhoz.”

 

Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

 

Koncentrált tett, akarat - ,,Annyit kapsz vissza, amennyit egy tevékenységbe belefektettél. Amennyi koncentrált figyelemmel, odafigyeléssel fordultál a feladat felé. Ha az 40 % volt, akkor nem lepődhetsz meg majd azon, hogy az eredményed is kb. 40 %-os lesz.” (Sághy Zsuzsanna)

 

 

Az életben nincsenek megoldások, csak mozgásban lévő erők, ezeket kell előidéznünk, s a megoldások követni fogják őket. (Antoine De Saint-Exupéry)

 

 

,,Mindenki az igazságot látja a saját nézőpontjából. Az, hogy milyen tudatszintről szemléled a dolgokat, meghatározza, hogy mit látsz. Senki nem képes a jelenlegi tudatszintjétől eltérő módon gondolkozni, érezni, cselekedni.”

 

 

minden-pozitiv-energia--amit-kisugarzunk.jpg

 

 

 

az-elet-igazi-muveszete-a-meditacioval-kezdodik-es-a-szeretetbe-teljesedik-ki.jpg

 

 

,,Tudod, hogy mikor hozol jó döntést? Amikor a szívedben béke van.”

 

 

A jóindulatú gondolatok, szavak és cselekedetek lenyugtatják a tudatot, megszabadító felismeréseket hoznak, és az ilyen kellemes visszajelzések még több jó cselekedetre motiválnak.

Az út tehát a bölcsességhez vezető pozitív benyomások felhalmozása, mely egyre több jót termel. Végül minden egyezni fog; bárhová is nézünk, csak tisztaságot találunk. S ekkor belül csak boldogság lesz, kívül pedig beteljesülés. (Ole Nydahl – Ahogy a dolgok vannak)

 

 

,,A sikerélmény ad önbizalmat.”

 

 

,,Boldogabb a nap, ha szeretettel kezdődik.”

 

 

Az érzések szerepe a teremtésben

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/az-erzesek-szerepe-a-teremtesben.html

 

Érzelmi Intelligencia

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/erzelmi-intelligencia.html

 

Az érzelmek nemesítése, alkímiája

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-negativ-erzelmek-nemesitese--alkimiaja.html

 

 

Először az akarat dönt, aztán az energia/fáradtság/rezgés. - (vice versa). (Molnár József)

 

 

A siker kellékei: türelem, nyugalom és minőségi munka. (mj Pe-chi-ce)

 

 

A boldogság a belső harmónia, a belső egyensúly beállásának energia-állapota. Ennek az egyik alappillére, hogy tudatosak legyünk. http://www.athangolas.hu/a-legjobb-boldogsag

 

 

nevetes---mosoly.jpg

 

 

Aromaterápia - Illóolajok

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/aromaterapia---illoolajok.html

 

 

Zene
Japán kutatók felismerték, hogy a zene hatással van a vér kalcium szintjére és a dopaminra. Megfigyelték, hogy az agyba szállított kalcium serkenti a dopamin szintézisét.

 

 

20 perc kellemes napfény kimondottan a homlokunkra, a szerotonin ,,boldogsághormon" termelődésnek jó.

 

szinek-hatasa.jpg

 

szinek-es-csakrak.jpg

 

 

,,A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek. Az egészség megőrzésében, az aktív és teljes élet megvalósításában az egészséges táplálkozás sokat segíthetnek.”

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/stressz-ellen-11.html

 

 

A sikerhez célirányos, koncentrált energiagazdálkodás kell.

A tudatos energia-felvétellel stabilizálhatjuk energetikai egyensúlyunkat, erősíthetjük életenergiánkat, és harmonizálhatjuk a testet, a lelket és a szellemet. A Tudatos energia felvétel növel mindent. Hibás energiagazdálkodás következményei: fáradtság, kedvetlenség, diszharmónia, gyengeség, korlátozott alkotóképesség, kimerültség, gátoltság, ingerültség.

Ne csinálj semmit kimerültségig, hamarabb hagyd abba.

Tudatosan töltődj, termelj energiát.

Legyen időd lefeküdni, feltöltődni. Pihenj, amíg bírsz, amíg elég, amíg jól esik.

 

 

Mély légzések 5…s 9 mp ki-be.

Buteyko légzés,

sziszegő légzés,

ütemes légzés,

molnár féle és biggyesztő légzés,

4-2-8-os ütemű légzés.

Nyugodt légzés.

Lassú légzés.

Váltott orrlyukú légzés.

Örömteli légzés (lassú, lágy, egyenletes, orron és enyhén nyitott szájon át végzett hasi légzés).

Láttam egy bodybuilder képet, s hogy olyan legyek, egyből szívtam be a levegőt, energiát ad.

A nyugodt magától történő, természetes, teljes be- és kilégzésre irányítani a figyelmet.

Van egy légzés, mely a fáradtságot kiveszi.(Egy pontra koncentrálj legalább 10 percig, s úgy lélegezz, lassan, nyugodtan).

 

Van, hogy a szánk régóta össze van zárva, nyisd ki, s rajta kell kifújni-beszívni a levegőt.

Vegyen mély lélegzetet! Amikor csak teheti, lélegezzen fel!

Van, hogy az ember észre veszi, hogy: - Húú, de régóta, szinte össze volt szorítva a szám.

Ezért jól fújd ki magad napjában sokszor-sokszor.

 

 

A teljeslégzés rendkívül megnyugtató, oldja a szorongást, a stressz okozta izomfeszülést, ezért mindenkinek ajánlható, ha egy fontos tárgyalás vagy fellépés előtt szeretne fesztelenebbé, határozottabbá, meggyőzőbbé válni.

 

,,Hosszú lélegzetvétel - legjobb trükk stressz ellen - Mivel manapság mindent gyorsan kell végeznünk, sokak számára a lassú légzés a luxus kategóriájába esik. Nem engedik meg maguknak a lélegzetvételnyi szünetet, és csak a mellkasukba szívják be a levegőt, nem pedig a rekeszizomig. Ez duplán rossz, mert a rekeszizom egyenletes mozgása masszírozza és stimulálja a többi szervet. Emellett pedig, aki felületesen lélegzik, az 0,5 liter helyett csak 0,2 liter oxigént tud feltankolni. Így az oxigén nem jut el az alsó tüdőhólyagocskákig.”

 

Elnyújtott kilégzés: néhány mély lélegzetvétel, hosszan elnyújtott kilégzés nagyon jól oldja a kezdődő fáradtságot, feszültséget. FONTOS! Ügyeljünk rá, hogy a légzés ne legyen erőltetett, mert ilyen esetben a szervezetbe jutó túl sok oxigén kellemetlen tüneteket okozhat.

 

Sok ember túl felületesen lélegzik, túl rövid ideig lélegzik be és nem szívja be elég mélyen a levegőt. Ilyen esetekben túl gyenge a „légzés útján zajló táplálékfelvétel”. Ennek következtében a kozmikus energia is csak mérsékelt mennyiségben oszlik el a testben. Az ember gyakran csak annyi „légzéstáplálékot" vesz fel, amennyi a fennmaradásához szükséges. Így azonban nem erősödhet az ­életenergia. (Helene Walterskirchen)

 

A HELYES LÉGZÉS JAVÍTJA A KÖZÉRZETET.

Ha felületesen, kis légvétellel gyorsan veszi a levegőt, a vérbe kevesebb oxigén jut, ezért ez nem gazdaságos. Ez a jelenség leggyakrabban stressz, fáradság esetén fordul elő.

 

A tudatos légzés megnyugtatja az idegeket, kiegyensúlyozottá teszi a lelkünket, és még gyógyítóerővel is bír.

A helyes légzés javítja az étvágyat, az emésztést, és pihentető alvást eredményez. A légzéstechnika ezen túl, intenzíven megmozgatja az emésztőrendszer minden szervét. Az intenzív mozgatásnak, és az oxigénben dúsabb vérnek köszönhetően, kifogástalanná válik a teljes emésztőrendszer, és a közvetlenül hozzá tartozó szervek működése is. A légzést distressznek is lehetne nevezni, kompenzálja az egész napos stresszt.

A tudatos légzés segíti a testedet ellazulni és elősegíti a vér áramlását.  

A tudatos légzés tisztítja az érzelmeinket.

A nyugati világban megszokott dolog, hogy ha feszült az ember, visszatartja légzését, kontrollálja érzéseit, ahelyett, hogy kifújná magát, hogy testileg és lelkileg megkönnyebbülne. Jó mély lélegzet, mint ahogy gyógyul tőle a test, lélek, szellem.

 

„Ha a lélegzet nyugtalan és izgatott, akkor a tudat is nyugtalan és izgatott. Ha a légzés uralt, akkor a jógi tudata szilárd és kiegyensúlyozott.” (Hatha-jóga pradípika)

 

Ne engedd, hogy bepörögjön az elméd, mert az sok energiát fogyaszt. Nyugi. Fókusz. Egyenletes, nyugodt légzés percekig.

 

 

Napi többszöri jó pár másodperces nyújtózkodás, nyújtás. Az energia-folyásnak biztosít jobb teret a testben.

El/lelazítás/rázás - csukló és minden. Izmokat megmozgatni kézzel és magától is pl. arc, kéz, hát izmokat.

Nyakkörzés, nyaklazítás. Váll leengedése, hirtelen is.

 

 

Masszázs - Jade-kapu masszázs. Hát a fő stresszfeldolgozó, talp, kéz, fül, fej, teljes. Simogatás (arc, kéz, hát, teljes).

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/erintes--oleles--masszazs--masszirozas--simogatas--lazitas--nyujtas--nyujtozkodas..html

A simogatás és a dédelgetés megindítja a csi áramlását a testben és a test körül.

 

 

Lefekvéskor és felkeléskor ellazítani a testrészeket, sorba mindet.

,,Mi az orvosság az ideges fáradtságra? Lazíts! Lazíts! Lazíts!

Ellenőrizd magad napjában négyszer-ötször, és kérdezd meg:

,,Nehezebbé teszem a munkámat, mint amilyen? Használom azokat az izmaimat is, amelyeknek semmi közük a munkához, amit most végzek?” Ez segít a lazítás szokását kialakítani.

A feszültség szokás dolga. A lazítás is.

A rossz szokásoktól meglehet szabadulni, a jókat ki lehet alakítani."

 

A szem pl. azért olyan fontos az ideges feszültség enyhítésében, mert a test által felhasznált idegi energiák negyedét fogyassza. Ezért szenved olyan sok egészséges szemű ember attól, hogy ,,megerőlteti a szemét”. A szeme feszült.

A szem ellazítása is fontos. A szem pihentetése, gyakoribb pislogás – energiát őrizz meg. A szem erőltetése energiát von el.

 

A lazítás a feszültség és az erőfeszítés tökéletes hiánya.         

 

Ellazult állapotban megnövekszik a szervezet öngyógyító képessége, a véráramlás javul az egész testben.   

 

,,Az ellazult szellem és a kiegyensúlyozott energia állapot optimális táptalajt biztosít a vizualizációs gyakorlatokhoz. A vizualizált képek, gondolatok és érzések energetikailag gazdag talajra hullanak, és azonnal ki tudnak csírázni.”   

     

,,Meditatív ellazult állapotban minden információt befogad az elme.”

 

 

,,Ha a tapasztaló saját terében nyugszik, miközben természetesen azzal időzik, ami éppen történik, a tudat lenyugszik, és ragyogó lényegisége megjelenik.”

 

 

,,A félelem és a kimerültség leblokkolják az elmét. Kíméletlenül szállj szembe mindkettővel, és akkor el fog tölteni a bátorság és az önbizalom."

 

,,Megelőzendő a fáradságot és az idegességet, az első szabály így szól:

Pihenj gyakran. Pihenj, mielőtt elfáradnál. Miért olyan fontos ez?

Mert a fáradtság elképesztő gyorsasággal kumulálódik.

 

Ha tehát megelőzzük a fáradtságot, megelőzhetjük az idegeskedést. Azt mondtam megelőzhetjük? Enyhe kifejezés. Dr. Edmund Jacobson kijelentette, hogy:

bármilyen ideges vagy túlfűtött érzelmi állapot ,,megszűnik a tökéletes ellazulás idején.”

Ez más szóval annyit jelent: Nem tudsz tovább idegeskedni, ha ellazulsz, megnyugszol."

 

 

hasi-legzes-nyugtato.jpg

 

 

tudatos-legzes.jpg

 

 

dhnvakpn1gf.jpg

 

 

Nemcsak azért lélegzünk, hogy a levegőt, az oxigént vegyünk fel, hanem azért is, hogy magunkhoz vegyük a kozmikus energiát… Az energiában gazdag levegő úgyszólván a mi „büfénk, melyből kiszolgáljuk magunkat. … Az a levegő, amelyet kifúj, üres levegő, mivel a tápanyagai a testében maradtak. …Többször szívja be, majd fújja ki a levegőt, és tankolja tele magát a csodálatos „levegőételekkel". Érezze, ahogy megerősödik ettől a „tápláléktól". (Helene Walterskirchen)

 

 

Csak akkor áramlik belénk bőséges mennyiségű kozmikus energia, ha tudatosabban és mélyebben lélegzünk, és nemcsak a felsőtestünkbe áramlik be a levegő, hanem a hasüregünkbe is, lehetőleg megtöltve az egész tüdőnket. Innen az erekbe kerülnek a ,,tápanyagok", ahonnan továbbjutnak fizikai testünk minden egyes szervébe.

Ezáltal nemcsak a testünket tartjuk életben, de gazdagítjuk életenergia-tartalékainkat is…. Egyébként nem véletlenül szokták azt mondani valakinek, aki nagyon felindult vagy dühös, hogy „Most vegyél jó mély levegőt" Mindig meg is nyugszik néhány tudatos és intenzív lélegzetvétel után. 

A megrekedt életenergia megint mozgásba jön, és harmonizálja az embert. A stressz, a sok információ, a teljesítmény kényszer energiablokkot hoz létre. Heves izgalom vagy bosszúság esetén megreked az energia. Hozza megint mozgásba az energiát, hogy az ne károsítsa, illetve gyengítse a szervezetét. (Helene Walterskirchen)

 

 

legzeshez.jpg

 

 

A meditáció azt jelenti, hogy önmagad vagy, a szeretet pedig azt jelenti, hogy megosztod magadat valaki mással. A meditáció adja a kincset, amelyet a szeretet segítségével osztasz meg másokkal. Ez a két legalapvetőbb dolog, minden más lényegtelen. (Osho)

 

,,…a meditáló ember társaságában, ha vele vagy, úgy érzed, hogy erőt merítesz belőle. Szívesen találkozol vele csupán azért, hogy a társaságában légy.” (Osho)

 

,,Azt is észre fogod venni, hogy amint egyre meditatívabb leszel, minden gesztusod, lágyabbá és békésebbé válik, finomság költözik beléjük. És ezt nemcsak te fogod észre venni, hanem mások is kezdenek majd felfigyelni rá. …A járásmódod, a beszédmódodat és egész lényedet bizonyos kellem, csend, békesség lengi körül. Az emberek szívesen lesznek veled, mert erőt meríthetnek belőled.” (Osho)

 

 

a-meditacio-feltolt--es-a-tudatossag-fenyes-allapotaiba-juttat.jpg

 

 

Gondolatok megtisztítása ...

 

Tanulj meg pozitívan gondolkodni, használd hozzá a képzelőerőd! ...

 

Miért fontos a szeretetre gondolni és koncentrálni? ...


Tapasztalataim szerint nem csak egy boldogabb, letisztultabb és erősebb Én-t kapunk, hanem egy megújult testet is, akivel egyre jobban tudunk kommunikálni a szeretet nyelvén. Megújuló DNS-ünk felszínre hozza rejtett ősi erőnket és képességeinket, miközben az EGÉSZségünkre is kedvező hatással van. Testi energiánk, életörömünk, frekvenciánk, rezgésünk folyamatosan emelkedik, tudatunk tágul.

Legfőbb és legfontosabb elősegítője a szeretet érzése és fenntartása magunkban.
Talán annyira nehéz, amennyire annak hangzik, vagy esetleg annyira könnyű…akarni kell…nagyon…és kitartóan.


 

Pont úgy kell magunkban felhergelni a szeretetet, mint ahogy korábban idegből, indulatból, dühből hergeltük magunkat. Mi történt eközben? Pörgettük magunkban sérelmeinket, negatív gondolatainkat hagytuk cikázni, amelyeknek a képzelet szabott csak határt. Jelen esetben a negatív gondolatokat pozitívakra cseréljük, ezért nem feldühítjük magunkat, hanem felboldogítjuk.

Talán eleinte furcsának és erőltetettnek tűnhet, hogy pozitív gondolatokkal tuningoljuk magunkat, de tényleg hatásos.

Forrás. https://www.facebook.com/Dr.DaisySi.Coach/posts/1793503837531821

Szeretetre hergelés gyakorlata…

Forrás és a Teljes cikk: 

http://daisyaranykapu.blogspot.hu/2014/09/a-rezgesemeles-tudatos-modszerei-i.html?spref=fb

Szeretni tudásunk növekedésével rezgésszintünk is arányosan növekszik.

A feltétel nélküli szeretet birodalmában a szeretet annyira erős, hogy az inkább már szerelem, ami mindig is bennünk volt, mert egyek vagyunk vele. Néha érkeznek az életünkbe lelkek, akik erre emlékeztetnek azzal, hogy kitükrözik belőlünk, ilyenkor mondjuk: szerelmes vagyok.
(Dr. Daisy Si)

 

 

Az a legfontosabb, hogy mélyen szálljunk magunkba és felfedezzük a bennünk rejlő buddha szerető kedvességét és együttérzését – a felébredt természetet, mellyel mindannyian rendelkezünk. (Shinjō Itō)

 

 

Legyél ajándék annak, akinek az életébe lépsz. Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte. Tégy valami jót ma valakiért.

 

 

 

"Lehetőségekkel születtél.
Jósággal születtél.
Gondolatokkal és álmokkal születtél.
Nagysággal születtél.
Szárnyakkal születtél.
Nem azért vagy itt, hogy kússz, úgyhogy ne tedd!
Van szárnyad,
Tanuld meg használni őket és szállj!"

- Rumi -

 

 

boldognak-szulettel-csodalatos-eletre-szulettel-mikor-felkelsz-a-szivednek-csordultig-kell-telnie-boldog-izgalommal.jpg

 

 

„Aludd ki magad teljesen, s másként látod a dolgokat.”

 

 

Széles, oldal váll-testtartás. A váll maradjon oldalt, ne menjen, ne görbüljön előre a mellkas részbe. Szélesebb testtartás jobb a fehérje szintézishez?, növekedéshez? Jobb légzés, erőteljesebb életenergia, erő befogadása.

 

 

Tessék keményen odatenni magad. (Joseph Miller)

 

Akarni, Akarni - Csinálni, csinálni, csinálni - Akarni - ez a siker…ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

 

mentalis-trening.jpg

 

 

Fizikai erőnlét < > Mentális erőnlét. Ha a fizikai erőnlét gyenge, akkor hamarabb elfárad az ember mentálisan. Ha a mentális erőnlét gyenge, akkor hamarabb elfárad az ember fizikálisan. (mj)

 

 

,,A felkészülés, a felkészültség, és a hozzáértés kulcsfontosságú a sikerhez. Amilyen mértékű a felkészülés, a felkészültség, és a hozzáértés, olyan mértékű lesz a siker is.” (Molnár József)

 

 

Rendelkezz az adott képességgel, ami ahhoz a sikerhez kell, amit el akarsz érni, s tiéd lesz az a siker.

 

 

Hidd el, hogy meg tudod, csinálni, hidd el hogy képes vagy rá, mert meg van hozzá a tudásod, a képességed, ha meg nincs, akkor szerezd meg.

 

 

 

Ha elárulod a célodat másoknak, az kevésbé valószínű, hogy bekövetkezik, mert az elérni kívánt cél, veszít a motivációs erejéből.

1933-tól vizsgálták, hogy a kitűzött célok megosztása más emberekkel végül oda vezet, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem következnek végül be. A személy onnantól, hogy elmondja a szándékát, tudat alatt már önigazolásnak értelmezi, és így kevésbé lesz motivált, hogy valóban keményen dolgozzon is érte.

Minél boldogabb közösség vesz körül, annál boldogabb leszel te is

Az új kutatás, amit kiadtak a Psychoneuroendocrinology folyóiratban, azt mutatja, hogy a nevetés és a feszültség fertőző. Minél több olyan személlyel vagy akik kiegyensúlyozottak, optimisták, boldogok, elégedettek, annál jobban olyan leszel te is. Mint ahogy egy társ, vagy csoport, akik negatívak és feszültségek teliek, azok is hatással vannak rád.

Bebizonyosodott, hogy a vallásos szertartásokon való részvétel és az Ima kiegyenlíti a pszichológiai fájdalmakat

Az amerikai Psychiatric Publishing tankönyve a hangulati rendellenességekkel foglalkozik. A kutatások azt mutatták meg, hogy azok az emberek, akik különféle vallási tevékenységben vesznek részt, azoknál sokkal alacsonyabb a kockázata a pszichológiai zavarok bekövetkezésének.

Akik másokra költenek több boldogságot éreznek, mint azok, akik magukra költenek

A Harward üzleti iskola által végzett kutatások kimutatták, hogy az emberek valóban boldogabbak, mikor másokra költhetnek. Ez megmagyarázza azt a reakciót is, mikor karácsonykor sokkal izgatottabbak vagyunk, hogy vajon szeretteink örülnek majd a karácsonyi ajándékainknak, mint az, hogy mi mit kapunk.

Forrás és a teljes cikk: http://www.stylemagazin.hu/hir/14-pszichologia-teny-amit-neked-is-ismerned-kell/16749/stylelife?utm_source=stylehu&utm_medium=referral&utm_campaign=article-content-slider

 

 

Meg kell szabadulnod azoktól a rád rakódott más személyiség jegyektől, amik nem te vagy, - minél tisztábbnak kell lenned a tudatodnak, minél inkább önmagadnak kell lenned, maradnod.

 

 

,,Gyakorold a negatív gondolatok megváltoztatását.

Amikor a fejedben felbukkan egy negatív gondolat, akkor helyezd a dolgot más nézőpontba, és változtasd pozitívra. Gyakorlással ez egyre könnyebb lesz, és idővel már automatikusan fog menni a gátló gondolatok átalakítása olyanokká, amik felemelőbbek.”

 

 

amilyen-a-gondolatunk--olyan-a-tudatossagunk.jpg

 

 

„Minden, amit Teremtésnek nevezünk, valójában különböző frekvenciákon rezonáló energia. Amit anyagnak nevezünk, az egy lassú rezgésre rezonáló energia. Albert Einstein híres egyenlete, az E=mc2 világosan kimondja, hogy a tömeg, vagyis az anyag nem más, mint az energia igen besűrűsödött alakja." - David Icke -

 

 

 

,,Korlátozott érzékszerveink pusztán a tudatosságunkban teremtenek szilárd világot a tiszta energiából és információból." - Deepak Chopra

 

 

 

„Az ember legfőbb eltévelyedése az a meggyőződés, hogy a dolgoknak más oka is lehet a saját tudatállapotán kívül.”

- Neville Goddard -

 

 

rezonancia---minden-ember-a-valosagnak-csak-azt-a-reszet-erzekeli--amelyre-kepes-rezonalni.jpg

 

 

 

„Minden ember a hite szerint él. az egyedüli változó az, hogy „mibe” vetjük a hitünket. Választásunk a tudatszintünket tükrözi (!!!), ami pedig összefügg az érzékelésünkkel, értékeinkkel és az ebből adódó megértési képességünkkel, valamint alapvető indítékainkkal.” 

- David R. Hawkins -

 

 

 

Bármi, amit meg szeretnél teremteni az életedben, azért nem áramlott még be harmonikusan az életedbe, mert valamilyen tudattalan hiedelem megakadályozza megjelenését. Ahhoz mindig kapcsolódik egy érzés (félelem, lelki blokk), mely akadályozó tényezőként jelenik meg. Még akkor is, ha fejben tényleg szeretnéd a megvalósulást.  Az érzés azonban mindig erősebb, mint a gondolat. Ezért nem működik sok embernél a pozitív gondolkodás, hiszen pozitív érzések nélkül nem lehet eredményes a legzseniálisabb technika sem.

Ha azonban képes vagy éberré válni a vágyadhoz kapcsolódó negatív érzéseidre, s tudatosan megfigyelni, milyen hatással vannak a cselekedeteid minőségére, akkor azzal feloldhatod hatásukat. Tehát minden „kötés” tanult dolog, így fel is lehet oldani….

Az egyik legnagyobb akadály a saját hitrendszer. Ez tartalmazza a világról alkotott elképzeléseket, és címkézi a világ jelenségeit. Jónak vagy rossznak, kellemesnek vagy kellemetlennek, követendőnek vagy elvetendőnek, s ezek mentén meghatározza az környezethez való viszonyt. Sokat segít, ha felteszed a kérdést: mit gondolsz arról a dologról, élményről, jelenségről, amit a tudatos teremtés segítségével szeretnél létrehozni. Milyen az ahhoz való viszonyod? Van -e benne bármi, amit rossznak gondolsz, ami valamiféle nehéz energiákat generál benned? Milyen érzéseid vannak vele kapcsolatban?

A szülők, rokonok, ismerősök, tanárok – vagyis a szociális környezet, amelyben felnőttél - mind nyomot hagynak az elmében. Minden tanított mondat beépült az elmeprogramba, legtöbbször ugyan módosulva, de attól még ott van. Ez a folyamat minden embernél azonos, s ezzel tereli a társadalom kényszerpályára a legtöbb ember életét. Azonban ne feledd, mindig megvan a lehetőséged kezedbe venni a saját életed irányítását, csak tenned kell érte. Mindössze tudatára kell ébredned az öntudatlanul beépült meggyőződéseidnek. Ezt pedig a tudatosságod, az éberséged növekedésével valósíthatod meg.

Forrás: és a teljes cikk: Szatmári L. Miklóshttp://www.harmonet.hu/ezoteria/62209-keddi-kvantumtukor:-miert-nem-mukodik-a-tudatos-teremtes.html

 

 

 

http://szabadonebredok.info/a-hit-a-gondolatok-ereje-es-hatasai A hit – A gondolatok ereje és hatásai

A segítségnyújtás során egyre jobban megfigyelhető, hogy a legtöbb ember mennyire nincs azzal tisztában, hogy mekkora hatalma van a gondolatoknak. Sokan még a kimondott szó erejében is kételkednek, nem hogy a gondolatokéban.

Pedig bizony sok esetben, amikor valamilyen negatív történés, megélés zajlik az életünkben sokszor elég, ha a gondolatainkra figyelünk, és máris nemcsak hogy jobban érezzük majd magunkat, mert más színben látjuk a világot, hanem képesek leszünk magára az eseményre is pozitív hatással lenni, hamarabb megtaláljuk a megoldást is.

Az egyik alapvető tévhit, hogy sokan azt hiszik, a gondolatok nem hatnak ki semmire, csak a saját fejükben létezik.

Ez nagy tévedés…. azt az alapvető tényt kellene tudatosítani és elfogadni, hogy minden gondolat energiával rendelkezik, ezeket pedig folyamatosan kibocsájtjuk magunkból, és ezek az energiák mindig vissza is térnek hozzánk, ez egy állandó körforgás.

Ezért sem mindegy, hogy milyen polaritású a gondolkodásunk, milyen érzetekkel tápláljuk őket! Ha negatív energiákat küldünk ki magunkból, negatív energiák is térnek vissza hozzánk megerősödve és így hatnak ki életünkre. Minél többször gondolunk ugyanarra a dologra, annál erősebb lesz és annál nagyobb hatást gyakorol ránk visszatérve.

_JA gondolatok irányítják a fizikai testünket is! Ha folyamatosan negatívan gondolkodunk bármiről is, akkor sajnos sok esetben ezekkel a gondolatokkal betegségeket teremtünk magunknak. Ha folyamatosan félünk valamitől (ami szintén negatív érzet), akkor ugyanúgy megteremtjük ennek fizikai megnyilvánulásait is, nem hiába jelez a testünk különféle tünetekkel.

Nem mindegy természetesen az sem, hogy milyen gondolatokkal táplálkozunk, sportolunk, dolgozunk és egyáltalán végezzük mindennapi feladatainkat.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ezek a gondolatok nemcsak jelen életünkre hatnak ki, hanem meghatározóak a következő életünk tekintetében is. Sokszor találkoztam olyan esettel, hogy a jelen életben kialakult betegség egy múltbeli életben történő folyamatos negatív gondolkodás következményeként alakult ki.

Ugyanis ezek az egyre súlyosbodó negatív gondolatok egyre súlyosabb cselekedetekhez vezetnek, és ezeknek minden esetben megvannak a maga következményei. De félreértés ne essék, ahogy fentebb kifejtettem nemcsak a cselekedeteknek, hanem a gondolatoknak is megvan a maga következménye, ezért nagyon oda kell rájuk figyelni!

Ráadásul ezek a kibocsájtott negatív gondolati energiák nemcsak ránk nézve gyakorolnak hatást, hanem a környezetünkben élő emberekre is! Ezért történik az, ha pl. valaki nagyon feszült, a környezetében lévő emberek is könnyebben átveszik ezeket az érzeteket, rezgéseket és ő is idegessé válik, de ugyanígy a jókedv, a szeretet rezgései is kihatással lesznek bárkire.

Természetesen mindezt megfogalmazhattam volna úgy is, hogy mennyire jók a pozitív gondolatok, de erről már nagyon sokat írtunk, a köztudatban viszont már elcsépeltnek számítanak, ennek ellenére mégsem figyelnek oda rá. Ezért ha felismerjük, hogy a gondolatainknak mekkora jelentősége és hatalma van, és tudatosítjuk, hogy milyen következményei lehetnek egy helytelen gondolkodásnak, talán mindenki nagyobb odafigyelést szentelne rá.

Egy sokkal boldogabb életet élhetnénk, ha ezek a gondolatok a helyes gondolkodás és a szeretet által lennének vezérelve. Ráadásul mindez nemcsak a mostani életünket határozza meg, hanem kihatással lesz az elkövetkezendő életeinkre is!

szeretettel: Carmelian

https://www.facebook.com/carmelian.gyogyito

Forrás: http://szabadonebredok.info/a-hit-a-gondolatok-ereje-es-hatasai/

 

 

lelki-egyensulyunk-nagy-mertekben-az-elmenyvalasztastol-fugg.jpg

 

 

,,Mit tesz az érett felnőtt? Az érett felnőtt leteszi negatív érzelmeit az út szélére, és boldogul az életben, előre lép. Otthagyja a zsákot, nem cipeli magával. Úgy hagyja ott, mint egy nagy halom szemetet a szemétdombon, csak úgy otthagyja…. Más szóval ne beszéljünk negatív dolgokról, mert ha negatív dolgokról beszélünk, valósággal tápláljuk azokat.

Rájöttem arra, hogy elég egyetlen egy negatív érzelem, melyet bármilyen oknál fogva nem adunk fel, és ez az ok mindig egy személyes ok, az ok mindig saját énünkkel függ össze, és az eredmény az, hogy egy helyben maradunk.

 

Forgatjuk a kerekeket, és körben járunk, egész életünkben. Mindannyian ismerünk olyanokat, akik tehetségesek, vannak lehetőségeik, sokat tanultak, stb. És életük mégis egy helyben forog, körbe-körbe. Nem tudnak kilépni belőle. Minden az ölükbe hull, mégis állandóan vannak problémáik. Hogy miért? Majdnem mindig minden ember pszichoanalízisében és pszichoterápiájában megfigyelhető blokkolt negatív érzelem. És ez a blokkolt negatív érzelem a vád.

 

Van egy valaki, akit még mindig vádolnak valamiért. Van valaki, akit nem akarnak elengedni a horogról, mert az az átkozott elkövetett valamit ellenük.

 

De a csúcsteljesítmény kulcsa, a boldogság kulcsa, a siker kulcsa a helyettesítési törvény alkalmazása.

 

Az első pillanatban távolítsuk el azokat a negatív érzelmeket, amelyek feszültséget okozó gondolatainkból támadnak, mondogatván: „Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! ÉN vagyok a felelős! SZERETEM MAGAM ÉS ÉN VAGYOK A FELELŐS!

 

Valahányszor ugyanis átengedjük magunkat a haragnak, csökken a haraggal szembeni ellenállásunk.

Ezzel szemben valahányszor nem engedünk a haragnak, és vállaljuk a felelősséget, nem hibáztatunk mást, mi irányítjuk érzelmi életünket. Növeljük a haraggal szembeni ellenállásunkat.

 

A negatív érzelmek 99%-a vádaskodás.

Ha abbahagyjuk a vádaskodást, kivágtuk a negatív érzelmek fáját.

Egyetlen módon szabadulhatunk meg a negatív érzelmektől: ha nem ítélkezünk….

 

Tudjuk, a helyettesítés törvénye szerint a tudat egyszerre csak egy gondolatot tart. Ez a tudatunkat elfoglaló gondolat határozza meg érzelmi reakcióinkat, a tudatalattink reakcióját. És mivel csak egy gondolattal tud foglalkozni, egyszerűen ki kell ütnünk a negatív érzelmeket okozó gondolatot, a vádaskodásét, és a helyébe kell ültetnünk ezt a gondolatot: „Én vagyok a felelős!”

Mi a koncentráció törvénye? Akármire gondolunk, az megnő! Akármire gondolunk, az megnő, megerősödik, és életben marad!

A negatív érzelmek – és ez is fontos felismerés volt tanulmányaim során – nagyon is törékenyek és múlékonyak.

Mi lesz velük, ha nem tartjuk életben őket állandó róluk szóló beszélgetésekkel. Mi lesz velük? Elhalnak! Igen, a negatív érzelmek elhalnak. Ha oda esik, ahol nincs semmi, vagy ha a szikra oda pattan, ahol nincs éghető anyag, kialszik. A negatív érzelmek, ha nem beszélünk róluk, nem tudjuk életben tartani őket, ha nem gondolunk rájuk, elhalnak!  

 

És itt a helyettesítés törvénye. A helyettesítés törvénye szerint nem nyomaszthat, nem kínozhat stressz, ha pozitív gondolatokkal foglalkozunk.

 

Mire kell tehát gondolni? Mi a pozitív gondolat? A megoldás ez: a céljainkra gondoljunk állandóan!

Gondoljunk a céljainkra állandóan! A céljaink, ha leírtuk őket, ha eldöntöttük, mit akarunk, és van tervünk megvalósításukra, ha állandóan a céljainkra gondolunk, lassan szokássá válnak.” (Brian Tracy)

 

 

 

a-szilard-talaj-a-labunk-alatt----nem-is-olyan-szilard.jpg

 

 

ha-szereted-onmagad-es-masokat--s-szeretnel-boldog-lenne-tedd--s-tudd-buddha-a-lenyeget-tanitja.jpg

 

 

„A megvilágosodás nem buddhista, hanem általános emberi élmény.” (Yamada Rosh)

 

 

,,…a meditáló ember társaságában, ha vele vagy, úgy érzed, hogy erőt merítesz belőle. Szívesen találkozol vele csupán azért, hogy a társaságában légy.” (Osho)

,,Azt is észre fogod venni, hogy amint egyre meditatívabb leszel, minden gesztusod, lágyabbá és békésebbé válik, finomság költözik beléjük. És ezt nemcsak te fogod észre venni, hanem mások is kezdenek majd felfigyelni rá. …A járásmódod, a beszédmódodat és egész lényedet bizonyos kellem, csend, békesség lengi körül. Az emberek szívesen lesznek veled, mert erőt meríthetnek belőled.” (Osho)

 

A megvilágosodott személy hatékonyabban tudja használni elméjét, mint a legragyogóbb intellektus. (Osho)

 

 

a-megvilagosodas-a-normalis--termeszetes-egeszseg-allapota-a-test--elme-szamara.-a-tudat-teljes-kifejlodesebol-jon-letre.jpg

 

 

        A megvilágosodás a legnagyobb boldogság, a legmagasabb szintű időtlen öröm, boldogság és szeretet. Nincs semmi kielégítőbb vagy teljesebb, mint a megvilágosodás csodás, boldog állapota. Ürítsd ki magad meditációval, s érd el a tökéletes boldogságot, a megvilágosodást, te is.

A megvilágosodás elérése a cél: mert a megvilágosodás egy olyan mennyei, orgazmusi, teljes, tökéletes, hatalmas boldogság és szeretet, hogy erre vágyik, ide igyekszik mindenki, s azért meditálunk, hogy ezt érezzük, és örökké ebben az állapotban legyünk. Be kell látni, a meditáció mindent visz, mert a legjobb, a legcsodásabb élményt tudja adni, a legnagyobb boldogságot. 

,,...ez az oka a meditációk alkalmazásának — vagyis, hogy eltávolítsuk lényegi természetünk elöl az akadályokat. A gyönyör és az üresség eme egyesülése idézi elő a megvilágosodást.” (Részlet Mária Magdolna üzenetei (Tom Kenyon - Judi Sion) könyvből)

Mindig maradj a csodában. A meditáció elhozza a csodát. Meditáció által megtapasztalod a CSODÁT. Higgy, bízz a CSODÁBAN.

Meditáció az út a megvilágosodáshoz.

 

A megvilágosodás a legnagyobb és a legcsodálatosabb boldogság és szeretet. A meditációval te is elérheted - Teljes hosszúságú nyugodt be- és kilégzés, odakoncentrálás, lótuszülés vagy kényelmes-ülés, lehetőleg egyenes háttal, de nem muszáj pont egyenesen. A LÉGZÉS a lényeg, s a jelen, a koncentráció (20-40 perc, s jön a csoda). A lényeg: Lazán, erőfeszítés nélkül - a figyelmünket a nyugodt (a lenyugodott), lágy, természetes, a magától történő teljes hosszúságú be- és a kilégzés folyamatára irányítani. Érdemes beépíteni a folyamatba, a levegővel együtt be- és kiáramló színek - belégzés (piros), kilégzés (kék) -, mint egy színes levegő útjának a nyugodt, erőfeszítés nélküli belső figyelését.

 

(mj)