Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 8

 

A gondolatok kis energialények, amelyeket mi teremtünk meg, és folyamatosan energiával tápláljuk azzal, hogy kitartóan gondolunk valamire.

 

Minél intenzívebb érzéseket táplálsz, egy gondolattal kapcsolatosan annál hamarabb bekövetkezi.

 

Ha az amire gondolsz kellemes érzéssel tölt el, az egy pozitív gondolat számodra.

Képzeld el a gondolati energiát  - színekben pld. a pozitív gondolatok színe: rózsaszín, zöld, sárga, narancssárga, világoskék.

A negatív gondolatok színe: szürke, fekete.

 

Tegyük fel, hogy valaki úgy dönt, hogy neki már nincs szüksége negatív gondolatokra és elengedi őket. Mi történik ekkor? az elengedett negatív gondolat nem kap már energiát attól aki elengedte, de az elengedett gondolati energiának, energiára van szüksége, ahhoz hogy életben maradjon, ezért keres egy olyan személyt akinek negatív gondolatai vannak és a mások által elengedett negatív energia hozzá kapcsolódik. Sok sok szürke, fekete. (Mert hasonló, hasonlót vonz. Olyan ez amikor a kis kóbor bárányfelhők összekapcsolódnak és egy hatalmas felhő lesz belőlük) Így az az ember aki folyamatosan negatívan gondolkodik, egyre több és több problémája lesz.

Ugyan ez történik a pozitív gondolatokkal is csak pozitív irányban.

Gondolkozz el azon, hogy te milyen gondolati energia lényeket teremtettél eddig magadnak, és ebből mit adtál át másoknak azzal, hogy egy részét elengedted.

JÓL GONDOLD MEG, HOGY MIT GONDOLSZ!!!

Forrás:http://ezoteriaenergia.atw.hu/

 

 

Ahhoz, hogy az életben az akadályokat sikeresen le tudd küzdeni, illetve az életfeladatokat megoldani, csak úgy lehetséges ha pozitívan állsz hozzá és pozitívan gondolkodsz, s így pozitív rezgést bocsájtasz ki magadból.


Mivel a hasonló a hasonlót vonzza, így vonzod be pozitív gondolkodásoddal a pozitív azaz jó dolgokat, s így biztosítva lesz számodra az élet minden gazdagsága, lelki, szellemi, anyagi lehetőségek, siker és boldogság.


Fontos, hogy tudd, TE VAGY SORSOD IRÁNYÍTÓJA, ne mások ötletére, véleményére hallgass (kivéve ha összecseng belső meggyőződéseddel, s ha az illető ötletével maga is sikeres lett) bár még ez sem biztos siker, mert mindenki más és mindent másképp csinál.
De ha ezek ellenére más ötletét követed s nem jön be, a veszteség, csalódás a tiéd, őt ez nem érinti, miért hallgattál rá, ez a te problémád.


De ha pozitív gondolkodású vagy, még a rosszat is jóra tudod fordítani ha tisztában vagy vele, hogy nincs olyan gond, mely ne hozna ölében ajándékot neked. Meglátod, hogy a legrosszabb helyzetből is kitudod hozni a jót.

 

DE HOGYAN legyünk pozitív gondolkodásúak?

Először is hagyd el a régi megszokott rossz negatív beidegződéseket. Mert ha fejed, azaz gondolati poharad tele van negatív gondolatokkal, hiába töltesz rá jót, az csak kifolyik.
Tehát először a negatív rosszat ki kell üríteni magunkból. Szokj le a negatív mondatokról. Nem könnyű, mert a megszokás nagy úr, s már annyira megszoktuk, hogy észre sem vesszük, hogy mondatainkkal mennyire magunk alatt vágjuk a fát. Például nekem nem sikerül semmi, olyan szerencsétlen vagyok, soha nem lesz rá pénzem, stb.
VIGYÁZZ mert e szavakkal parancsot adsz a történéseknek!


Meg kell tanulni odafigyelni magunkra, hogy mikor mit mondunk. S még poénnak sem poén, mivel minden működik, aztán csak kesergek és csodálkozom, hogy miért nem működik nekem semmi. Hát hogyan, miért működne amikor én tiltottam meg neki, mert negatív állításaimmal magamhoz vonzottam a sikertelen eseményeket. MERT hasonló a hasonlót vonzza.
Tehát figyelj oda arra amit mondasz, így egyre jobban leszoksz a téged sikertelen vágányra terelő rossz mondásokról.
De ha mégis kimondod utána gyorsan tedd hozzá: "töröld, töröld", ez felszólítás a memóriának, s az agy parancsként teljesíti, így megsemmisíti a rossz állítást.

Különböző problémás helyzetek megközelítése, kivédése pozitív gondolkodással.

 • A pozitív gondolkodás mellett jó eredménnyel működő társ haver a lelki béke, melyet először csak napi 10 perces meditációval is el lehet érni.
 • Reggeli megerősítő mondatok jó hatással vannak az egész nap eredményére, alkoss a napi eseményhez megfelelő mondatokat és minden reggel 3-szor nagy meggyőződéssel ismételgesd el őket. Hited legyen nagy benne, mert ezzel nagy erőt adsz a megvalósuláshoz.
 • Tudd, hogy az úgy is lesz, ha akarod, s van rá időd, lelki szemeid előtt képzeld el a már sikeresen megvalósult eseményt.
 • Ha ezoterikus vagy és hiszel az Angyalokban is, kérheted STAMIEL, azaz a siker angyalának segítségét a megoldásban. De kérésedet pontosan fogalmazd meg! Ha védelemre van szükséged MICHAEL Arkangyal nagy előszeretettel segít, de fontos, hogy mindig 3-szor kérj mindent, mert a 3 kozmikus törvény erőt ad a beteljesedéshez..
 • Napi megerősítések, amit magad alkotsz, de lehetnek az alábbiak is pl.: - pozitív gondolkodásom győzelemre viszi egész napi teendőimet - pozitív gondolkodásommal sok jót bevonzok az életembe - minden helyzetben: nyugodt, szeretetteljes és bölcs vagyok - minden helyzetben: nyugodt, megoldóképes, és sikeres vagyok. - Én egy békés lélek vagyok, szeretetet érzek minden létező iránt - ez nem nehéz, mert valójában az emberiség az egy nagy család, s valahol a lényegi forrásból kiindulva mindannyian összetartozunk

E szemlélettel élve könnyebben fordulunk minden életesemény felé, még ha problémás is, s ez a győzelmet is garantálni tudja. Mert a szeretet a legnagyobb és leghatásosabb erő, mellyel nem bír el senki és semmi. Nagyon jól jársz ha ezt a szemléletet meg tudod tartani s érzetét, élményét magadévá tudod tenni, mert így örök győztes leszel az élet viharában.

 • Megerősítésként mondd naponta 3-szor: szeretetteljes vagyok, vagy minden helyzetben szeretetteljes vagyok.

 

 • Ha jogosan leszúrnak akkor úgy is tudjuk, hogy mi mulasztottunk, békésen tegyük vagy beszéljük meg a teendőket, de mindig törekedjünk a békére, hogy más és mi is jól érezzük magunkat a bőrünkben.
 • De vannak negatív irányultságú, direkt ellenséges támadások is, és ha szemmel láthatóan nincs igaza a korholó személynek pl. igazságtalanul támadnak, illetve felesleges vitába akarnak belerántani: akkor ne vedd fel a piszkos kesztyűt, amit direkt provokációból, csapdaként dobtak le neked. Ne vedd fel, nem méltó hozzád, hagy essen saját csapdájába az aki ki ásta neked (neki is szüksége van rá, hisz ebből tanul).
 • De fontos tudnunk, hogy minden helyzetből, nekünk is mint mindenkinek tanulni kell.
 • Mivel tudod - mert okos vagy - hogy az csak egy csel, így könnyedebb tudsz lenni, azaz ne vedd komolyan, ha lehet térj ki a téma elől és kérdezd meg mi a valódi problémája, tudsz-e ebben segíteni. Mert lehet, hogy azért ilyen igazságtalan veled, mert valaki vagy valami felidegesítette, ekkor nyugtasd meg őt, hisz ő van bajban ő érzi rosszul magát a bőrében, rajta kell segíteni. Például tereld a szót egy kellemes eseményre, vagy miután megkérdezted mi a gondja hallgasd is meg őt, mert az egymásra odafigyeléssel és törődéssel nagyon sokat adhatunk egymásnak.
 • Fontos, hogy ideges negatív energiáját ne vedd át, inkább ilyen békés megoldásokkal vezesd l e.
  Az energiával és nyugtató megoldásokkal a későbbiekben még sok jó ötlet, tanács keretében foglalkozunk.

  Forrás: http://www.napkapu.hu/olvas.php?c=10002&t=ezoterika_-_titkos_tanok_tudomanya Dózsa Erika főszerkesztő

 

Tudd, hogy arra születtél, hogy lelkileg, szellemileg, anyagilag növekedj, fejlődj, kibontakozz és hogy boldogságban, sikerben és gazdagságban élj. S ha erre vágysz, közben megőrizheted lelki békédet, harmóniádat, tökéletes egészségedet és önmagad maradhatsz.

 

Hiszünk abban, hogy minden ember egészségre és boldogságra született, csak önmagán és környezetén múlik, hogy mindez meg is valósulhasson.

 

 

A gazdagság nem egyéb, mint az egyén tudatalatti meggyőződése. Illetve nem elég azt mondogatni, hogy milliomos vagyok, hanem a gazdagság és bőség eszméjét építsd be a szellemiségedbe. Töltsd fel elméd a gazdagság eszméivel, s így mindenhez hozzájutsz amit kívánsz, meg is gazdagodhatsz, mert szavaid elég hatalmasok hozzá, hogy megtisztítsák elmédet a helytelen (szegénységre beállított gondolatmenet) eszméktől, és helyükbe a kellő elképzeléseket ültessék.
A gazdagság tudatosságot úgy tudod elérni, ha naponta 3x vagy 4x (hangosan, vagy magadban) ismételgeted 5 percen át: "siker-gazdagság". Hatalmas e szavak ereje, így a körülmények s feltételek megadatnak a bőséghez, de légy türelemmel.

Képzeld el és éld bele magad a jó létbe, mert a gazdagság érzete gazdagságot szül, ezt sose felejtsd el.
Tudatalattid olyan mint a bank, mert amit elhelyezel benne (a szegénység vagy gazdagság gondolatát) felnagyítva adja vissza. Válaszd a gazdagságot. Fontos, hogy a kijelentések, megerősítések amikor mondod ne gépiesek, monotonok, üresek legyenek, legyen hited benne, hogy az meg is valósul mert az adja a valóság megteremtéséhez az erőt, s mert tudatalattid csak azt fogadja el, amit tényleg igaznak érzel.

A félelmeket is engedd el a szívedből (te nem érdemled meg, neked nem jár stb.) mert a félelem minden kiteljesedés gáncsa. Sőt a félelem magához vonzza a félelem tárgyát, s amitől félsz az bekövetkezik, mert igy egyenesen bevonzod magad köré a rosszat, mivel a hasonló a hasonlót vonzza. Ha sokat gondolsz a rablóra így a gondolatok egyszer csak materializálódnak, azaz anyaggá, valósággá válnak, így vonzod be pont azt a kellemetlenséget amitől félsz.

Forrás: http://www.napkapu.hu/olvas.php?c=10004&t=otletek_a_gazdagsaghoz

 

 

 

A sikeres jellem nem jön máról holnapra. Fejleszteni kell. Gyakorold a barátaidon, a munkatársaidon, a hivatalnokon, a buszsofőrön, vagyis mindenkin, akivel érintkezel.

 

Gondolj ki egy olyan embert, akire szerinted jellemzőek a fenti tulajdonságok.

Felejtsd el a saját magadban kialakított képet, és élj úgy, ahogy az az illető tenné.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.930237937042173.1073741826.100001679273358&type=3

 

 

,,Rendezd a gondolataidat, következtess módszeresen, ez a titka a sikernek!"

 

Az uralkodó gondolkodásmód vagy mentális beállítottság mágnes, a törvény pedig az, hogy a hasonló hasonlót vonz. Az előbbi tehát kivétel nélkül olyan körülményeket von maga után, amelyek saját természetének felelnek meg. (Charles Haanel)

 

Amire az ember gyakran gondol, az meghatározza a gondolkodásmódját, mert a képzetek mintegy áthatják a lelket. Tehát itasd át lelkedet szüntelen ilyen gondolatokkal. (Marcus Aurelius)

 

,,…az ember nem más, mint amit egész nap gondol” (Emerson)

 

,,A siker energiájának létrehozása azon a tényen alapul, hogy a gondolatok energiát hoznak létre. A siker felidézése újabb sikerekhez vezet.”

 

,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod."

 

Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk. Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el. (Harry Lorayne)

 

Ha tettet akarunk aratni, gondolatot kell vetnünk. (G. D. Boardman)

 

A mennyiség előbb-utóbb megmutatkozik a minőségben! Ez igaz a gondolkozásra is. (Harry Lorayne)

 

Ha sikerül megszerveznünk gondolkozásunkat, képesek leszünk megszervezni és irányítani az életünket. (Harry Lorayne)

 

Az elme szervezettsége azt is jelenti, hogy a gondolkozásnak határozott célja van. (Harry Lorayne)

 

,,Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, szeretet, biztonság eszméihez és elméd boldogságot teremt.”

 

,,A rendezett harmonikus életvitel, rendezett harmonikus gondolkodást takar.”

 

,,A cél: uraljuk gondolatainkat és a gondolatokon keresztül az érzelmeket. Ezzel egyensúlyt teremtünk és életpályánk szépen ívelő szakaszba jut, egészségünk stabil nyugvóponton állapodik majd meg. Gondolataiddal és ezáltal az érzéseiddel átírhatod a jövődet.”

 

 

Ha a tudatunkban felmerülő gondolat - legyen az akár kívánság, elképzelés vagy cél - rögzül a tudatban, és újra meg újra aktiválódik, hasonló vagy azonos erőket fog magához vonzani, és gondolatkomplexummá sűrűsödik. (Kurt Tepperwein)

 

,,Hasonló gondolatok vonzzák a hasonló gondolatokat, és amikor ezekből az egyszerű energiákból megfelelő mennyiség halmozódik fel, rezgésük felerősödik, majd lelassul, és egy részük anyaggá válik. Fizikai formát öltenek, a gondolatok, és amikor nagyon sok ember gondol ugyanarra, nagy a valószínűsége, hogy valóságot teremtenek a gondolataik.” (Neale Donald Walsch - Beszélgetések Istennel)

 

Az a gondolati impulzus, ami ismét és ismét behatol a tudatalattiba, a tudatalatti nekilát, hogy ezt a gondolatot átváltoztassa annak fizikai megfelelőjévé.

 

 

Az életminőséged legfőképpen attól függ, hogy milyen mentális és érzelmi minőségek töltik be a tudatodat. Azt pedig leginkább az határozza meg, mire helyezed a figyelmed irányát, s mennyire tudsz éberré válni. Amíg valaki nagyrészt öntudatlanul reagál az őt érő ingerekre, és a külvilág eseményeinek hatásai irányítják, addig nem lehet hatékonyan felhasználni a vonzás törvényét. Amikor gondolsz valamire, ahhoz kapcsolódóan bizonyos érzelmek is megjelennek benned. A lényed egy része felveszi annak a rezgését, s annak fizikai megfelelője a vonzás törvénye szerint megjelenik az életedben. (Gyuró Éva)

 

 

,,Ha 17 másodpercig összpontosítasz valamire, működésbe lép az annak megfelelő rezgés.

Majd ahogy az összpontosítás nő, a rezgés pedig tisztábbá válik, a Vonzás törvénye még több odaillő gondolatot juttat el hozzád.

És ha képes vagy egy egészen rövid ideig, mindössze 68 másodpercig zavartalanul összpontosítani egy adott gondolatra, a rezgés elég erős lesz ahhoz, hogy elindulhasson a megnyilvánulás felé.

Ha újra és újra visszatérsz egy letisztulsz gondolathoz, és képes vagy legalább 68 másodpercig arra koncentrálni, akkor ez a gondolat rövid időn belül uralkodó gondolattá válik benned.

És ha egy gondolat uralkodóvá válik, mindaddig azzal összhangban álló jelenségeket fogsz megtapasztalni, míg meg nem változtatod." (Esther és Jerry Hicks - Kérd és Megadatik)

 

 

„Tudatunk rezgésének emelésével olyan erőket és képességeket ébresztünk ekképpen bennük, amelyek létezéséről korábban tudomásunk sem volt. A szó szoros értelmében „felébresztjük" az emberben rejlő jót, ekképpen mi magunk válunk „gyógyszerré" a többiek számára - és áldássá az egész világ számára." (Kurt Tepperwein - A szellemi törvények)

 

 

A TEREMTÉS ALAPJAI:

- Te teremted a saját valóságod

- A valóságodat nem a szavaiddal, vagy a tetteiddel teremted, hanem a rezgéseiddel, viszont a rezgések! késztethetnek szavak kimondására és cselekvésre.

- A rezgések! maguk a gondolataid

- Ha megváltoztatod a gondolataidat, megváltozik a rezgésed is és ezzel a valóságod is.

- Rezgések! irányáról -folyamatban levő teremtéseidről- az érzelmek! adnak pontos visszajelzést.

- Egyszerűen megfogalmazva: ahogyan általában érzed magad, olyan az életed is.

- Szabadságodban áll bármit, bármikor megváltoztatni. (Abraham-Hicks)

 

 

A történelem egyik legnagyobb felfedezése, hogy azzá válsz, amire a legtöbbet gondolsz.

A körülményeid a belső világodat tükrözik.

Egy felmérés során: 350 ezer embertől kérdezték meg, hogy mire gondol épp most?

A legnagyobb jövedelemmel rendelkezők felső 10%-a mind ugyanazt válaszolta:

Ők idejük nagy részében arra gondoltak, amit akarnak, és arra hogyan fogják elérni

Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit elakarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni. (Brian Tracy)

 

 

A vonzás törvénye kimondja, hogy minden ember egy élő mágnes, amely ellenállhatatlanul magához vonzza azokat az embereket és körülményeket, amelyek összhangban vannak uralkodó gondolatainkkal. Tudjuk, hogy a
világegyetemben minden energia, a vibrálás állapotából származik. Minden vibrál.

Aztán létezik egy kisugárzási törvény, hogy minden vibrálás és kisugárzik belőlünk. Mindig magunkhoz vonzzunk pozitív, vagy negatív embereket, körülményeket, olyanokat amelyek összhangban vannak uralkodó gondolatainkkal. Ezért rendkívül fontos, hogy arra gondoljunk, amit el akarunk érni, amire vágyunk, nem pedig arra amit nem akarunk.

 

Megfelelés törvénye. Amilyen belül, olyan kívül! Ez azt jelenti, hogy a külvilág egy tükör. Ami vissza tükrözi mindazt ami belül van. A belső történések külső történésekben tükröződnek. Ha változtatni akarunk külső világunkon, előbb belső világunkat kell megváltoztatni.

Ha belül jól érezzük magunkat, kapcsolataink zökkenőmentesek. Kapcsolataink minősége megbízhatóan tükrözi belső személyiségünk minőségét.

Ha sikeresebbek akarunk lenni a külvilágban, sikeresnek kell lennünk belső világunkban is. A külső világot, sosem tudjuk kívülről megváltoztatni, nekünk kell megváltozni belülről. Máshogy kell gondolkozni, csak akkor indul meg a külső változás.

Azzá leszel amire gondolsz! Változtasd meg a gondolataidat és megváltozik az életed. Forrás: http://szeretetmhely.blogspot.hu/2011/03/het-lelki-torveny.html#axzz4KnyJHeXg

 

 

Tudjuk, hogy a Vonzás Törvénye egyszerűen azt mondja ki, hogy hasonló rezgések vonzzák egymást és különböző rezgések pedig taszítják egymást. Más szavakkal soha nem fogsz gazdagságot bevonzani az életedbe, ha folyamatosan ellentétes vagy annak ellentmondó rezgést bocsátasz ki. Semmi esély nincs rá. Ebből az is következik, hogy sosem fogsz magas energiájú eredményre jutni alacsony energiájú rezgésszintről. …

 

Lehet tökéletes társad vagy egy működésképtelen kapcsolatod. Te vagy az, aki választ (vagy nem választ) a FIGYELMED és a FÓKUSZOD által. És mivel az energia oda áramlik, amire a figyelmed irányul, azt fogod megtapasztalni életedben.

Forrás és a Teljes cikk: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/2011/09/vonzas-torvenye-haladoknak.html

 

 

Minél több pozitív hatás ér (ez az egyik legfontosabb dolog a boldogsághoz), annál boldogabb lesz az életed. Ezért növeld a kedves szavak, jó cselekedetek, és a kellemes benyomások mennyiségét. Mindennap kellemes benyomások sokaságát szerezd magadnak. Tehát SOKASÁGÁT! De soha ne feledkezz el az elegendő pihenésről, mert ez minden kulcsa!

 

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Tendzin Gyaco)

 

 

Bármivel foglalkozz is, egyedül az elszántságon múlik minden. Ha valóban el akarsz érni valamit, minden bizonnyal el is fogod érni. Ha jó akarsz lenni, jó leszel. Ha gazdag akarsz lenni, gazdag leszel. Ha művelt akarsz lenni, művelt leszel. De csak akkor, ha igazán akarod ezeket, ha mindennél jobban akarod, ha nem akarsz még száz különféle dolgot ugyanolyan nagyon. (William James)

 

 

Csinálni, csinálni, csinálni és szívből akarni. Tartsd a szemed a célon. (Molnár József)

 

 

Amekkora mennyiségű és minőségi energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)

 

 

Pozitív, jó cselekedetek, gondolatok felhalmozódása, pozitív, jó energiát hoz létre, ami változást hoz. (Molnár József)

 

Amivel az ember hosszú időn át - órákon, napokon, heteken, hónapokon át foglalkozik, hall, lát, érez tudatosan vagy akár tudattalanul, azzá válik, azzá ,,rezeg”. (Molnár József)

 

Mindennapi 2 órás pozitív tevékenységnek, hosszútávon, sorsfordító hatása van. (Molnár József)

 

Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

Telítettség. Ha elér egy bizonyos telítettségi lelki-testi szintet egy vágy, érzés, akarat, gondolat, akkor el kezd megvalósulni. Ezért sok-sok jót, pozitívat gondolni, tenni, újra meg újra. Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

 

Van, hogy napi többször - 4-5 ször legalább - , s van hogy órákon át csináld, érezd, halld, lásd tudatosan (odafigyelve) vagy épp tudattalanul, azokat a dolgokat, amelyeket szeretnél, ha szokássá válna, s tegyél így azokkal a dolgokkal is, melyekről tudod, hogy pozitív hatással vannak rád. (Molnár József)
 

 

Amit órákon, napokon, hónapokon át hall, lát, olvas, gondol, érez az ember – ezzel úgymond átszuggerálja, áthipnotizálja magát. (Molnár József)

 

A jó dolgok mint pl. a meditáció, a pihenés, a nyugalom, a nyugodt cselekedetek minden egyes és a sok, változást hoznak, megváltoztatnak. (Molnár József)

 

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd. (Molnár József)

 

 

Amit beteszel a napjaidba, az jön ki - gondolat, tettek, pl. meditáció, nyugalom, kipihentség, akarat, szeretet. (Molnár József)

 

Amire, ahová irányítod a figyelmedet, - az a fontos! (Molnár József)

 

Amit ma teszel, az meghatározza a holnapi napodat, amit a héten teszel, az meghatározza a jövő hetedet, amit ebben a hónapban teszel, az meghatározza a jövő hónapodat. (Molnár József)

 

 

Tudatosan használd a pozitív szavak, mondatok, gondolatok erejét perceken, félórákon, napokon, hónapokon át. (Molnár József)

 

 

Légy tudatos, légy nyugodt, meditatív, boldog, jóságos, együttérző, megértő, támogató, kedves, sugárzó. Légy ajándék, légy áldás és bőség magadnak és másoknak. (Molnár József)

 

 

Szokássá kell tenni, szokássá kialakítani a dolgokat. A szokás a lényeg, s ahhoz 20-40 nap kell, pl. 20 napig ne merítsd ki magad, tele legyél energiával vagy 20 napig pozitív szavak. Szoktasd magad a pozitív dolgokhoz, gondolatokhoz, cselekedetekhez, élményekhez, a lényeg a hozzászoktatás hosszútávon jót tesz, és hozzászoksz. (Molnár József)

 

 

A boldogság, az öröm, a kellemes értések, érzelmek (pl. szerelem, szeretet) a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapot, ezt az állapotot kell előidézni, megteremteni magunknak, s másoknak tetteink és szavaink által. Mert mindannyian újra át akarjuk élni a boldogság, az öröm, a kellemes élmények, érzések, érzelmek (pl. szerelem, szeretet) a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapotot. (Molnár József)

 

 

Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, lélegzel, gondolkozol, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

 

 

POZITÍV GONDOLATOK-SZAVAK-ÉRZÉSEK NAPI BŐSÉGE. (Molnár József)

 

 

Amekkora mennyiségű és minőségi munkát, energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)

 

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. (Molnár József)

 

 

A siker kellékei: türelem, nyugalom és minőségi munka. (mj Pe-chi-ce)

 

 

Akarni, Akarni - Csinálni, csinálni, csinálni - Akarni - ez a siker…ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

 

Szüntesd meg az ellenállást. Nyílj meg a boldogságnak! (Joseph Miller)

 

 

 

A siker mögött egyetemes törvényszerűségek és örökérvényű igazságok vannak, amelyeket minden kor újra és újra felfedezett magának.

 

A siker tervezett munka eredménye.

 

,,A boldogság, az egészség és az anyagi jólét sosem véletlen műve.

 

Jobb, ha tudod: céltudatos tervezés, valamint az Ok és Okozat Törvényének tisztelete áll minden siker mögött.

 

Az Ok és Okozat Törvénye így szó: „Minden oknak van okozata." Azaz semmi sem történik következmények nélkül.

 

A törvény azt is kimondja, hogy „Minden okozatnak oka vagy okai vannak."

Bizonyos dolgokat megtéve bizonyos eredményeket kapsz.

 

A Biblia szerint „a mit vet az ember, azt aratándja is".

 

A szabály röviden a következő: Ha sokszor egymás után pontosan ugyanúgy cselekszel, mint azok, akik sikeresek lettek, előbb-utóbb te magad is garantáltan sikeres leszel. Vagy megfordítva, ha nem azt teszed, amit a sikeresek, te se számíts sikerre.

 

A siker nem a véletlen műve. Nem szerencse, hanem tervezett munka eredménye.

 

Ugyanis a sikerre is igaz az Ok és Okozat Törvénye.

 

A nagy felfedezés

Az emberiség történelmének talán a legnagyobb felfedezése - a vallások, a filozófia, a metafizika és a pszichológia alapvető törvényszerűsége - a következő: a gondolataink jelentik az okokat, a körülmények pedig okozatok. Azaz a gondolataid teremtik meg a valóságodat. A világot tehát nem olyannak látod, mint amilyen, hanem olyannak, amilyen te magad vagy. Bárhová is nézel, magadat látod. Szélesebb értelemben véve a „kinti világ" tükre mindannak, ami benned van. Minden, amit magadban gondolsz, visszaköszön rád odakint. Ha tudni akarod, hogy mi történik egy ember fejében, elég, ha megnézed, hogy mi történik vele az életben.

A Megfelelés Törvényét - amely kimondja, hogy miként bent, úgy kint, azaz „külső világod megfelel a belső világodnak" - nem lehet megsérteni, legalábbis hosszú távon nem. Sohasem szerezhetsz és tarthatsz meg tartósan valamit kívül, amelyre nem készültél fel, és nem érdemeltél ki belül.

 

Vagy ahogy szokták mondani, ahhoz hogy sikeres légy, rendelkezned kell mindazzal, ami ehhez szükségeltetik.

 

Nos, hogy elérj vagy megtapasztalj valamit kívül, szükségeltetik ennek a belső szellemi megfelelője. Külső világod megváltoztatásához belső világodon kell változtatnod.

„Ahhoz, hogy többet tudj magadénak, előbb te magadnak kell többnek lenned" — mondta Goethe.

 

Ha bármilyen területen a jelenlegitől eltérő életet akarsz élni, neked magadnak is meg kell változnod. Tanulnod, fejlődnöd kell, meg kell szerezned az általad vágyott élethez szükséges tapasztalatot, bölcsességet és tudást.

 

Álmaidhoz csak egyetlen út vezet. Egy olyan út, amelynek kanyarulatait nem lehet levágni. Ezzel elérkeztünk a sikernek ahhoz a metaforájához, amelyet már sok ezer emberrel osztottam meg világszerte. A hasonlat hallatán minden általam megismert sikeres ember ugyanazt mondta: „Pontosan ezért lettem én is sikeres,"

Az élet egy nagy utazás

Amióta előadásokat és szemináriumokat tartok szerte a világban, meg sem tudom számolni, hányszor utaztam repülőn. Egyik repülő-utam alkalmával megdöbbentő dolgot tanultam a repülésről: ha A pontból B pontba akarsz eljutni, a menetidő 99 százalékában nem a B pont irányába repül a géped. Miért? Mert repülés közben olyan elkerülhetetlen környezeti hatásokkal kell folyamatosan számolnod, mint a függőleges légáramlatok, oldalszél, turbulencia, viharok, villámlások, a föld mágneses hatása, amelyek folyamatosan eltérítik a gépet a terv szerinti irányától. …

Attól kezdve, hogy elindul. a célod felé, folyamatosan korrigálnod kell az útvonalat. Elindulsz, megállsz, balra vagy jobbra mész, alulról vagy felülről kerülöd meg az akadályokat, sőt, olyan is előfordul, hogy visszafordulsz ugyanazon az úton. Ezek azok a lényeges tapasztalatok, amelyek révén olyan személyiséggé válhatsz, ami a hosszú távú sikerhez szükséges.

 

Légy saját magad tanácsadója!

Képzeld el, hogy felkértek, légy saját magad tanácsadója. Abban kell magadnak segítened, hogy eldöntsd, hogyan a legcélszerűbb elérni egy kitűzött célt vagy célállomást. Tanácsadóként maradj mindig, nyugodt, kiegyensúlyozott és objektív.

 

Ne feledd: a remény nem stratégia.

 

Sikereidnek legalább nyolcvan százaléka annak köszönhető, hogy elegendő időt fordítottál gondolkodásra.

 

Szellemi energiáid felszabadítása

Agyunk igen figyelemreméltó szerv. Ha nyugodt és laza vagy, agyad „gondolkozó” része, a neocortex - a neocortex az emberi agykéreg fejlődéstanilag legfiatalabb és egyben legnagyobb, legkomplexebb része. Az élővilág evolúciójának ezen késői eredménye kifejezetten az emberre jellemző- ford. megj. - teljes mértékben aktív, és a rendelkezésedre áll. Ha azonban valami miatt ideges vagy mérges vagy, a neocortex kikapcsol. Mint amikor egy épületben egyszerre minden világítást lekapcsolnak.

Ha érzelmileg involválódsz egy problémában, már csak agyad másik, ősi területe: a paleocortex ké­pes a gondolkodásra. Ezt limbikus vagy érzelmi agynak is szokták hívni. Érzelmi agyad kétféle állapotban létezik: vagy harcol, vagy me­nekül. Ha félsz vagy ideges vagy egy probléma miatt, érzelmi agyad mindkét állapotában hajlamos arra, hogy tagadásba, dühbe vagy mások hibáztatásába meneküljön. Ez vagy valaki vagy valami elleni kirohanásban jelentkezik, vagy pedig abban, hogy megpróbálsz tu­domást sem venni a problémáról, hátha magától is megoldódik. Egyik válasz sem segít azonban a probléma megoldásában.

A nagy elmék, bármely területről legyen is szó, úgy néznek szembe az életünk szerves részét alkotó gondokkal, hogy közben teljes mértékben ellenőrzésük alatt tartják gondolataikat és érzelmei­ket. Ezt úgy érik el, hogy gondosan megválasztják a szituáció leírásara felhasznált szavakat, a hangszínüket és a viselkedésüket, mi­ közben a problémával foglalkoznak.

 

…Használj más szavakat!

A repülésben az „attitűd” (angolul attitűdé) a repülés irányának vízszintessel bezárt szögét jelenti. Az analógiát alkalmazva egy problémáról való gondolkodásmódod meghatározza az attitűdödet, a hozzáállásodat, a problémához való közelítésed módját. Három szó segítségével te is megváltoztathatod a hozzáálláso­dat, amikor problémával szembesülsz. Először is, minden „problé­mát” ezentúl nevezz „helyzetnek”. A „probléma” ugyanis negatív érzéseket, félelmet és aggódást kelt, a „helyzet” viszont semleges. Ha a „Van egy problémánk” helyett annyit mondasz, hogy „Ilyen helyzetben vagyunk”, azzal nem értékelted előre a szituációt. Én személy szerint a „probléma” helyett jobban szeretem a „ki­hívás” szót. A „helyzet” és a „kihívás” mellett van egy harmadik szó is, ami­vel szintén helyettesítheted a „probléma” szót. Ez pedig: „lehető­ség”

 

Nem tudsz sikeres lenni, ha nem tanulod meg kezelni az elkerülhetetlen kihívásokat és akadá­lyokat, amelyek jelen helyzetedet elválasztják az általad kitűzött céltól.

Irányítsd a válaszodat! Az erős jellemű emberek mindig számítanak az esetleg felmerülő problémákra. A gyengék viszont minden alkalommal meglepődnek, és megrémülnek, amikor a dolgok nem a terveiknek megfelelően alakulnak. Van, aki mérges lesz, és robbanékony. Van, aki másokat kezd hibáztatni. És van, aki depresszióssá válik, vagy irracionálisán kezd gondolkozni. Az ok-okozat összefüggésben te csak az okozatot, azaz a problémára adott választ tudod befolyásolni. A problémát magát nem. Ezt gyakran „válaszadási képességnek” is nevezik.

Sikered nagymértékben függ attól, hogy mennyire hatékonyan vagy képes válaszolni az utad során felmerült problémákra. Szeren­csére rengeteg hatékony stratégiát leshetsz el sikeres emberektől, amelyeket ők alkalmaznak, problémakezelésük során. Ne döbbenj meg, ne légy meglepett, de ne légy mérges sem, ha problémával találkozol. ….

Minden alkalommal, amikor sikerül megoldanod egy problémát, gyakorlottabb leszel a problémamegoldásban.

 

Gondolkozz megoldásokban! A kiemelkedő emberek megoldás-orientáltak.

Az első pillantásra problémának tűnő dolgokról gyakran kiderül, hogy felnagyították azokat, vagy valamiféle téves információn ala­pulnak. Az is előfordul, hogy a megoldás már benne van magában a problémában. Vagy hogy a probléma tulajdonképpen nem is probléma, hanem valójában szerencse, amely álruhában érkezett. Ha idegeskedés helyett kérdéseket teszel fel, ezzel megőrizheted a nyugalmadat, és a helyzet ura maradsz. Összpontosíts a megoldásra. Tedd fel magadnak a kérdést: Milyen lépést vagy lépéseket tudok/tu­dunk most azonnal megtenni annak érdekében, hogy megoldjuk az adott problémát?

 

Napoleon Hill híres szavait idézve: „Minden probléma vagy ne­hézség, amellyel szembekerülsz, valójában egy ugyanakkora vagy még nagyobb előny magja.” Neked az a feladatod, hogy találd meg ezt a bizonyos előnyt. Csak a hozzáállásodon múlik, hogy képes vagy-e így kezelni a kérdéseket, vagy sem. A legtöbb sikeres ember gondolkodására ugyanez jellemző: min­den problémában és nehézségben a jót, a lehetőséget és az előnyt keresik.

 

 

A legjobban fizetett intelligencia

A Harvardi Egyetem professzora, Howard Gardner szerint a legfon­tosabb és legjobban fizetett szellemi tőke társadalmunkban a szociális intelligencia. Ebbe olyan képességek tartoznak, mint a tárgyalás, a kommunikáció, a meggyőzés, és az eladás — azaz saját magad, terméked és szolgáltatásod másoknak való eredményes értékesítése. Ha szeretnél valami érdemlegeset létrehozni az életed során, sok­ sok ember segítségére és együttműködésére van szükséged. Inter­perszonális (azaz személyek közötti kommunikációban való) jártas­ságod minden másnál értékesebb…

 

 

Teremts több lehetőséget!

Ha az a célod, hogy mindenki másnál fittebb légy, írj össze hét te­vékenységet, amelyeket még ma el tudsz kezdeni annak érdekében, hogy fitt, karcsú és egészséges légy. Mit kell elkezdened, és mit kell abbahagynod? Tervezd meg egy napodat felkeléstől lefekvésig, ha az egészség és a fíttség magasabb szintjére akarsz eljutni. Ha a cél a boldog családi élet, vagy az „igazi társ” megtalálása, írj egy listát mindarról, amit célod elérése érdekében tehetsz. …

 

 

Jó választások és jobb döntések

Életed választások és döntések hosszú sorozata. Mai életminőséged nagyrészt attól függ, hogy mit választottál, és milyen döntéseket hoztál a múltban. Jövőbeli életminőséged pedig mai választásaid és mai döntéseid függvénye lesz.

 

 

A Nagy Törvény

A Tudat feletti Tevékenység Törvénye kimondja: „Bármely gondo­lat, terv, cél, vagy ötlet, amely folyamatosan jelen van a tudatos el­ménkben, a tudat feletti elménk által fog megvalósulni.” Ez nagyon fontos meghatározás.

Benne van, hogy tudatfelettink nem tud segíteni nekünk, ha a tudatunk tele van egymásnak ellent­ mondó és ködösen fogalmazott célokkal. A Bibliából Jakab levelét is idézhetném, amely szerint aki kételkedik, az „kétszívű, minden útjában állhatatlan ember”. Szellemi erőink felszabadításához és aktivizálásához meg kell tanulnunk fókuszálni és összpontosítani. Ez előfeltétel. Döntsd el, hogy mi a legfőbb célod — az a cél, amelynek megvalósulása a leg­nagyobb pozitív hatást gyakorolná az életedre —, és folyamatosan erre a célra gondolj, kristálytisztán tartva tudatos elmédben, hogy mit akarsz. Ez be fogja indítani a tudatfelettidet.

 

 

„Vissza-a-jövőből” gondolkodásmód.

Életed bármely területére igaz, hogy a végső cél meghatározásakor nagy időtávban, azaz távlatokban kell gondolkoznod. Ezt a mód­szert alkalmazza a legtöbb sikeres ember, bármilyen területről is le­gyen szó. Lényege a következő: határozd meg, hogy egy bizonyos időtáv (x év) elteltével hol akarsz tartani. Ha meghatároztad a jövőbeli állapotot, akkor jön a „vissza-a-jö­vőből” gondolkodás. Elképzeled, hogy már megérkeztél az általad kitűzött célhoz. Képzeletben visszanézel ebből az előnyösebb hely­zetből oda, ahonnan indultál (azaz ahol most valójában vagy), és vé­gignézed, hogy milyen lépések „vezettek” (valójában „fognak ve­zetni”) a jövőbeli állapothoz. Ha hosszú távban gondolkozol, tisztábban láthatod magadat és az életedet. Rá fogsz jönni, hogy mit kell tenned, és mit kell abba­ hagynod, ha tényleg el akarod érni a célodat. Ha világosan megfogalmazod, hogy mit akarsz elérni, sokkal könnyebb lesz nap, mint nap tettekkel kapcsolatos döntéseket hoz­nod. Miért? Mert csak annyit kell fejben tartanod, hogy minden, amit ma teszel és döntesz, a célod felé kell vezessen téged.

 

 

Négy hatásos módszer

Célod (repülési terved végpontja) kiválasztásakor négy különleges módszert is alkalmazhatsz, amelyek segítségével egyrészt gyorsab­ban fogsz haladni, másrészt nagyobb eséllyel érsz célba, a repülési tervben meghatározott időre.

Ez a négy módszer a verbalizálás, a vizualizálás, az emocionalizálás, és a racionalizálás.

Vegyük sorra őket:

1. Verbalizálás: írásban rögzítsd világos, specifikus és mér­hető céljaidat. Nem találhatsz célba, ha nem látod a célt. Hogyan érheted el a célodat, ha nem fogalmaztad meg írásban világosan? Minél több időt fordítasz célod pontos megfogalmazására, annál könnyebben el tudod dönteni minden lépésedről, hogy a megfelelő irányba visz-e téged, vagy sem.

2. Vizualizálás: Életed bármely látható területén akarsz vál­toztatni, először az önmagadról és a vágyott jövődről alko­tott képedet kell jobbá tenned. A vizualizálás során vilá­gos, részletes mentális képet készítesz arról, hogy hová is tartasz. A vizualizálás képessége az ember egyik leghihetetlenebb és legnagyszerűbb eszköze. Minél gyakrabban képzeled el tökéletes célod képét megvalósult állapotban, annál mé­lyebben vésődik be az üzenet a tudatalattidba. Minél tisz­tábban látod elmédben a célodat, annál gyorsabban jelenik meg a valóságban is.

3. Emocionalizálás: Miután verbalizáltál és vizualizáltál egy célt, következhet az emocionalizálás. Ennek során azo­kat az érzéseket idézed fel, amelyeket akkor fogsz megta­pasztalni, amikor elérted, amit akartál. Minél erősebb ez az érzés, annál nagyobb energiákat tudsz fordítani célod el­ érésére, és értelemszerűen annál gyorsabban el is fogod ér­ ni. Annak az örömnek, boldogságnak, büszkeségnek és élvezetnek az átélése, amely a célod elérésével jár, sokszorosá­ra növeli a cél elérésére fogható mentális energiáidat.

4. Racionalizálás: Ez azt jelenti, hogy leírod az összes indí­tékot, ami a cél elérésére motivál, és az összes előnyt, amelyre szert teszel, ha elérted. írd le, hogy mi mindenben tenné jobbá az életedet, ha elérnéd a kitűzött célt. „Az, ki­nek a MIÉRTje elég erős, szinte bármilyen HOGYANnal célba ér” mondta Nietzsche. A nagy tettek indítékokból táplálkoznak. Minél több indí­tékod van egy cél elérésére, annál motiváltabb és elszántabb leszel. Annál jobban kitartasz majd, minden viszon­ tagság ellenére. És annál kreatívabb megoldások jutnak majd eszedbe a nehézségek és az akadályok kiküszöbölé­sére. Minél több az indítékod, annál kevésbé tudnak majd megállítani. Nem fogják tudni megakadályozni, hogy elérd a célod.

 

 

A személyes siker egyik legnagyobb ellenségére ad magyarázatot a Legkisebb Ellenállás Törvénye.

Ahogy a víz is lefelé folyik, az em­berek nagy része is állandóan rövidebb, gyorsabb, és könnyebb megoldásokat keres a problémáira. Csak az érdekli őket, hogy minél könnyebben megvalósítsák céljaikat, nem törődnek tetteik hosszú távú következményeivel. Ezzel az emberi tulajdonsággal magya­rázható a legtöbb felnőttkori kudarc és alulteljesítés.

Ha fizikailag fitt akarsz lenni, ennek egyetlen megoldása van. Hetente legalább kétszáz percet (azaz kb. három és fél órát) kell edzened. Az általános erőnléthez szükséged van nyújtó, izomerősítő és kardio gyakorlatokra egyaránt. Edzened kell az alsó és a felsőtes­tedet is. És a fogmosáshoz vagy a fürdéshez hasonlóan a testedzés is életed végéig végzendő feladat.

Ha mentálisan fitt akarsz lenni, ha meg akarod őrizni, illetőleg növelni akarod keresőképességedet, ehhez is rendszeres gyakorlatokat kell végezned. Mindennap olvass vagy tanulj valamit a szak­területedről.

 

A sikert ugyanis nem adják ingyen. Céljai­dat csak úgy érheted el, ha értékes hozzájárulással fizetsz érte.

 

Mindennapjaink során is keressük azokat, akik tapasztalatuknál fogva nagy bölcsességek birtokában vannak. Tanácsot és útmutatást kérünk tőlük, hogy segítségükkel elkerülhessük a buktatókat, és gyorsabban meg tudjuk valósítani céljainkat.

 

Ha eldöntötted, ki vagy, mit akarsz, és életed egyes területein mi­lyen céljaid vannak, hozzáláthatsz a céljaid elérését segítő lehetősé­geid értékeléséhez. Végignézheted, hogy milyen utakon juthatsz el az általad kitűzött célokhoz. Meg kell alkotnod az út során alkalma­zandó stratégiákat és taktikákat is, amelyek segítségével menetrendszerinti időre fogod elérni a célállomást.

 

A Biblia talán legfontosabb üzenete a Vetés és Aratás Törvénye: „a mit vet az ember, azt fogja aratni is”. Ugyanez igaz karrieredre, családi életedre, egészségedre és pénzügyeidre is. Amit vetsz, azt fogod megtapasztalni. Mai aratásod korábbi vetésed egyenes követ­kezménye. Ha nem vagy elégedett a terménnyel, vess mást még ma. Most rögtön kezdj el adni. Adj értéket másoknak. Méghozzá bőke­zűen. És ne feledd, „ki mint vet, úgy arat”. A dolgok nem az aratással, hanem a vetéssel kezdődnek. A vetés pedig nem ritkán sokáig tart. És gyakran nem is nő ki rögtön, amit elvetettünk.

 

Sikereidnek legalább nyolcvan százaléka annak köszönhető, hogy elegendő időt fordítottál gondolkodásra.

Tudatalattink imádja a határidőket. A határidő gondolati energiákat szabadít fel, és lendületben tart a cél felé vezető úton. Vegyél számba minden lehetséges akadályt, amelyen túl kell jutnod ahhoz, hogy célba érj. …

Határozd meg, hogy milyen többlettudásra és jártasságra lesz szükséged ahhoz, hogy elérd a célodat.

Ne feledd, ha olyan dolgot akarsz elérni, amit még sosem értél el, való­színűleg sok mindent el kell hozzá sajátítanod. Az az adottság, tudás és jártasság, amivel odáig eljutottál, ahol ma vagy, biztos, hogy nem lesz elegendő a továbblépés­hez.

Minden új cél új tudás és új jártasságok elsajátítását és gyakorlását igényli tőled. Mit jelent ez a te esetben? A vi­lágos fogalmazás itt is elengedhetetlen. Határozd meg, hogy kiknek a segítségét és együttműködé­sét kell kémed céljaid eléréséhez.

 

Amikor új utazásra indulsz, új célok megvalósításához látsz hozzá, te is találkozol majd a szembeszéllel.

Költségeid kétszer akkorák lesznek, mint amivel kalkuláltál, és minden háromszor annyi időt igényel majd, mint hitted. Ha új vál­lalkozást indítasz, készíts pénzügyi tervet, majd a terv költség olda­lát mindenütt szorozd meg kettővel. Ekkor megkapod azt, amit töb­bé-kevésbé reálisnak tekinthetsz majd. Amikor egy-egy feladat idő­ igényét kalkulálod, mindig szorozd meg hárommal az eredetileg tervezett időtávot. Terved így lesz reális.

Különféle szembeszelek - Legyen szó üzletről vagy a privát életedről, a szembeszélnek szá­mos forrása lehet. Az első és legfontosabb forrást más emberek je­lentik. Azok, akik csalódást okoznak neked, akik becsapnak, átver­ nek, nem felelnek meg az elvárásaidnak, vagy kiderül róluk, hogy inkompetensek vagy nem érdekli őket az adott kérdés. Ha arra szá­mítasz, hogy mindenki, akivel együtt kell működnöd, intelligens, hozzáértő és őszinte lesz, biztos, hogy sok kihívásban lesz részed, mire eljutsz a tapasztalt bölcsesség állapotáig. A szembeszelek másik fő forrás: vásárlóid és üzleti partnereid. Új vállalkozásba kezdve meg fogsz döbbenni, milyen nehéz az embereket első alkalommal rávenni arra, hogy tőled vásároljanak. Iszonyatosan nehéz elérni, hogy jelenlegi szállítóik helyett téged válasszanak.

Hogyan teljesítenek a vezetők válsághelyzetben? Munkám során számos nagy cég elnökével és vezérigazgatójával dolgoztam együtt. Voltam coach, tanácsadó, ügyfeleim közt volt jó néhány milliomos és milliárdos. Sőt, akadt egy-két multimilliárdos is. Alkalmam nyílt személyesen megismernem őket és a gondolko­zásukat.

Volt egy tulajdonság, amelyet én magam is észrevettem mind­ egyikükben: a legnagyobb visszalépéskor, és a legsúlyosabb válsághelyzetben is képesek voltak nyugodtak és kiegyensúlyozottak ma­radni. Ha problémával vagy válsággal kerültek szembe, úgy tűnt, „átkapcsoltak” valamit az agyukban, amitől képesek voltak nyu­godtak maradni, és továbbra is irányítani a helyzetet. Érzelmeik nem lettek úrrá rajtuk.

A legsikeresebb embereket válsághelyzetben sosem láttam mér­gesnek vagy dühösnek. De izgatottnak és bosszúsnak sem. Sőt! Mintha mindezek szöges ellentétét képviselték volna viselkedésük­kel. Válság esetén mintha lelassították volna cselekvésüket, és a korábbinál még udvariasabban viselkedtek. Sokszor hallottam tőlük, hogy „kérem” és „köszönöm”. Rengeteg kérdést tettek fel, és próbáltak minél több információt gyűjteni, mielőtt reagáltak vagy vála­szoltak volna a szituációra.

 

Tartsd ellenőrzésed alatt az elmédet! Fontos, hogy elkerülhetetlen válsághelyzet esetén elméd — és a helyzet — mindig a ellenőrzésed alatt maradjon. Ezt azzal tudod el­ érni, hogy te és a körülötted levők megpróbáltok válaszolni az aláb­bi kérdésekre: 1. 2. 3. 4. 5.

Mit próbálunk elérni? Hogyan próbáljuk ezt elérni? Létezik erre jobb módszer? Milyen feltételezésekből indulunk ki? Mi van, ha a feltételezéseinkről kiderül, hogy nem helyt­ állóak? 6. A kérdésekre adott válaszok alapján milyen lépéseket kell azonnal megtennünk? 7. Mi az első szükséges lépés?

Tenni lehet az ügyben. Ha gondolkozol, találhatsz rá valamilyen megoldást. A szabály egyszerű: ne hagyd magad feldühíteni a megváltoztat­hatatlan dolgoktól. Idődet és energiádat inkább olyan kihívásokra tartogasd, amelyekre valamilyen más módon befolyással lehetsz. Ne feledd: „Ha nincs rá gyógyír, bírd ki!”

 

A rugalmasság megőrzése Van három állítás, amelyeket rendszeresen elismételve hatékonyan kitisztíthatod az elmédet, és így bármilyen helyzetet hatékonyabban tudsz majd kezelni. Ha szokásoddá válik, hogy minden problémára és nehézségre ezzel e három állítással reagálsz, sokkal könnyebben tudod majd szükség esetén megváltoztatni az útirányt.

1. Ha döntöttél, majd az újonnan megismert információ és körülmények hatására be kell lásd, hogy hibáztál, ne félj kimondani: „Tévedtem.” Amint elismered, hogy hibáztál, a helyzetnek vége. Nem kell több időt és energiát pocsékolnod arra, hogy megvédd, utólag igazold vagy megmagyarázd hibás álláspontodat. Egyszerűen mondd ki: „Tévedtem.” Majd határozd meg, hogy az új információ alapján milyen iránymódosításokra lesz szükséged.

2. A második állítás, amelyet meg kell tanulnod rendszeresen kimondani, a „Hibáztam.” Hiszen láttuk, hogy döntéseink mintegy hetven százaléka így is, úgy is hibás, el kell fogadjuk, hogy egész életünk során folyamatosan követünk el kisebb-nagyobb hibákat. Ha lehet, nyugodtan és magabiztosan ismerd be, hogy nem vagy tökéletes, és az akkor rendelkezésre álló információk alapján jutottál hibás következtetésekre. Ahogy ezt megtet­ted, a helyzetnek vége. Mostantól mindenki a problémamegoldásra összpontosíthat.

3. A harmadik állítás a „Meggondoltam magam.” Döntéseinket mindig annak megfelelően hozzuk, hogy az adott pillanatban mit gondolunk, és mit érzünk. Lehet azonban, hogy néhány óra vagy néhány nap múlva egészen másként látjuk a dolgokat. Az alapján, amit most tudunk, rájöhetünk, hogy korábbi döntésünk számunkra nem a le­gelőnyösebb volt. Ha elég erős vagy ahhoz, hogy beis­merd, meggondoltad magad, továbbléphetsz.

 

 

Mondják, hogy két pont között legrövidebb út az egyenes. Ez le­het, hogy a geometriában így van, az életben azonban nem mindig. Ha a jelenből a céljaid felé tartasz, nem mindig az egyenes út a legrövidebb. Lehet, hogy kerülő úton gyorsabban eléred az úticélodat.

 

Céljainkhoz csak tervek útján érhetünk, tervekén, melyekben mélyen hiszünk, és melyek alapján lendülettel cselekszünk. (Stephen A. Brennen)

 

 

Gondolkozz előrefelé, addig a határidőig bezárólag, amikor eléred majd kitűzött célodat.

Képzeld el, hogy minden tökéletesen a terve­id szerint haladt, és pontosan a tervezett időben érted el a célállo­mást. A siker távlatából a jelenre visszatekintve legalább húszfélekép­pen fejezd be az alábbi mondatot: „Azért értem el a célom, mert ...........” írj le mindent, ami csak eszedbe jut. Mindent, aminek kö­ze lehet a sikeredhez. Ezután végy egy másik lapot, és fejezd be ezt a mondatot: „Azért nem értem el a célomat, mert nem ...........” írj össze mindent, amit megtehettél volna, de mivel nem tetted meg, végül nem érted el a célodat.

Ezek a gyakorlatok arra kényszerítenek, hogy világosabban gon­dolkozz. Világosabban, mint a legtöbb ember valaha tette

 

 

Tudatfelettid aktivizálása

Tudat feletti elméd erejét tudatosan is képes vagy aktivizálni. Ennek jó néhány módja van. Az első igen egyszerű: végy egy üres papírla­pot, és minél részletesebben írd körül azt a problémát, amivel éppen foglalkozol. Minden apró részletet vess papírra. Néha már az írás maga is elegendő ahhoz, hogy működésbe hozd a tudatfelettit, aki tökéletes megoldást fog szállítani neked. A problémával kapcsolat­ ban tényleg mindent írj le. Azt is, hogy hogyan keletkezett, milyen hatása van, miben látod az esetleges megoldást, miben nem stb.

 

Tudatfelettid aktivizálásának másik hatékony módszere a felejtés. El kell felejtened az egész problémát, úgy, ahogy van. Kezdj el valami mással foglalkozni, és dolgozz olyan keményen, hogy ne is le­gyen időd az eredeti problémán tömi a fejed. Ekkor abban a pilla­natban, ami számodra tökéletes lesz, egyszer csak beléd nyilall majd a felismerés. Rájössz, hogy mi a megoldás.

 

Történelmünk számos nagy alakja meditáció vagy más néven „elme-pihentetés” útján lépett kapcsolatba tudatfelettijével. Haté­kony relaxáció közben az ember tudata teljesen kiürül. És ebben az üres tudatban szoktak felbukkanni a tudat feletti gondolatok.

 

 

Minden nagy teljesítmény sok száz vagy sok ezer aprócska teljesítmény összege, amelyeket senki sem vett észre, és senki sem ünnepelt. A nagy vagyonok mögött sok év kemény munkája és tapasztalata áll.

 

„Határozd el, hogy egy leszel a »legjobbak« közt; az ezzel járó anyagi elismerés majdnem automatikusan követni fogja előmeneteledet. Bármi is a szakmád, ez mindenütt igaz." Dong G. Mitchell

 

Az önfegyelem elengedhetetlen emberi tulajdonság, e nélkül senki sem lehet sikeres. Az önfegyelem azt jelenti, hogy jellemed és aka­ratod segítségével attól függetlenül megteszed, amit meg kell tenned, hogy van-e hozzá kedved, vagy sem.

A nagy sikerhez neked magadnak is naggyá kell válnod. Ha valódi sikert akarsz, neked is sikeres emberré kell válnod. Kívül-belül, egészen a lelked legmélyéig."

(Brian Tracy – Repülési Terv - A siker tervezett munka eredménye - részletek)

http://www.bagolyvar.hu/webshop/product/repulesi-terv,000338.html

 

 

Akik jól használják az agyukat, akiknek jó az észjárásuk, akiknek megfelelő a szemléletük, azokból lesznek a kiemelkedően sikeres emberek, a milliomosok, a boldog és elégedett életet élők. (Braskó Csaba)

 

Mindez csupán megfelelő gondolkodás kérdése.

.

*Braskó Csaba* vagyok.
2001 óta segítek az embereknek abban, hogy önmaguk erejéből tudják megvalósítani álmaikat.

Alapelvem, hogy kétféle észjárás létezik. *Az egyik létrehozza a problémákat, a másik pedig megoldja őket.* Ez utóbbi elsajátításával bárki elérhet mindent, amit csak akar - és ez nem függ sem a véletlentől, sem pedig a szerencsétől!

Sajnos ezt az észjárást nem tanítják az iskolában, és elfogadhatatlan
számomra, hogy emiatt emberek élnek méltatlan körülmények között és bánnak egymással érdemtelen módon. Célom ezért, hogy ezt az észjárást a lehető legtöbb emberrel megosszam.

      Mindez csupán megfelelő gondolkodás kérdése.

http://szemleletfejlesztes.hu/?gclid=CLLy2eCUlNECFYwQ0wod1h0M1w

 

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

„Jóval azelőtt kezdj el kutat ásni, mielőtt szomjas lennél!” (kínai közmondás)

 

Bízunk abban a hosszabb távú építkezésben, amely a konkrét célok eléréséhez vezet.

 

A cél: egy működő, eredményes stratégia kidolgozása.

 

Menedzsment: Olyan folyamat, amelynek célja több ember tevékenységének olyan eredmények elérése érdekében történő koordinálása, amelyek nem lennének megvalósíthatóak egyéni cselekvéssel.

 

A jó adminisztrátor, asszisztens vagy technikus rengeteg időt takaríthat meg.

 

 

Mihail Litvak nemzetközileg elismert szaktekintély fontos mondatai, receptje az életre:

Csináld azt, amit szeretsz.

Az egyedüllétet a szellemileg fejlett emberek élvezik.

Nem tudom a siker titkát. De tudom a bukás titkát – mindenkinek megfelelni.

Nincs női és férfi logika, csak egyesek képesek helyesen gondolkodni, mások nem.

Az éretlen emberek sokszor tudnak, de nem cselekszenek. Az érett emberek tudnak is és cselekszenek is. Az éretlenek kritizálnak, az érettek megvalósítanak.

Tudod hol van a te boldogságod? Benned! A boldogságot akkor érheted el, ha fejleszted a saját képességeidet.

Boldogság – a terméke annak, ha jót teszel a megfelelő időben.

Álmok – a képességeink hangjai. Nem álmodozom arról, hogy operaénekes leszek. Nincs hangom és zenei hallásom. Ha erről álmodoznék, törekednék rá, hogy elérjem a célomat. Át kell gondolnom, hogyan valósítható meg ez az álom.

Okosabb, ha egy jó könyvvel töltöd az idődet, mintsem egy buta emberrel.

Forrás: http://tudnodkell.info/az-egyik-legnevesebb-orosz-pszichologus-receptje-eleted-megkonnyitesere

http://fenykert.net/2016/12/28/az-egyik-legnevesebb-orosz-pszichologus-receptje-eleted-megkonnyitesere/

 

 

Hihetetlen szabadság, ha elengeded a vágyat, hogy mindenki szeressen! Azt hiszed, egyfajta beletörődés, vagy kudarc ez, pedig nem - éppen az ellenkezője. Addig arról szólt az életed, hogy méltatlan helyzetekre pazaroltad magad, olyan emberek visszaigazolására törekedtél, akik nem akartak feléd fordulni. Miért lenne veszteség ezt elhagyni, elengedni?
Belül kell meghozni a döntést, hogy csak abban vegyél részt, ami méltó, amiben jól szeretnek, és megbecsülnek.
A kevesebb több...  (Dr. Almási Kitti)

https://www.facebook.com/dralmasikitti/photos/a.1432120110357756.1073741828.1431132960456471/1864866743749755/?type=3

 

 

,,A jövőnk attól függ, hogy kik vagyunk és hogy mit akarunk.”

 

 

Ne engedd lelkednek, hogy az önkétségek óceánja legyen, ha egy extázis-tenger szívében akarsz élni. (Sri Chinmoy)

 

Soha senkinek se engedd, hogy megnyirbálja arany álmaid ezüst szárnyait. (Sri Chinmoy)

 

A világ olyan körülötted, amilyenné magad alakítod. (Szepes Mária)

 

Magadnak kell utat vágnod a világban; a magad erejére támaszkodj, ha végig is akarsz menni rajta. (Stephen King)

 

Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van? (Graham, Katherine)

 

Bármilyen szép a stratégia, időnként vedd számba az eredményeit. (Winston Churchill)

 

 

Stratégia - Összehangolt cselekvések, események.

 

Te + sikeres/eredményes, gyakorlati önfejlesztő munka = Sikeres személyiség, azaz pozitív énkép.

 

Mondj minél több jót önmagadról! Sokan nem is tudják, hogy a kimondott szavaknak mekkora súlyuk van. Igaz, hogy a szó elszáll, de gyökere mindig egy gondolat, amely viszont mind jobban és jobban megerősödik bennünk, ahogy egyre többször idézzük fel.

Ha egy gondolatot, szót, mondatot gyakran ismételgetünk, akkor az lassan hitrendszerünk szerves részévé válik, és attól kezdve evidenciának, magától értetődőnek fogadjuk el.

Az énkép javításának fontos lépése hitrendszerünk részleges megváltoztatása. Ezt úgy tehetjük meg, hogy tudatosan egyre több jót gondolunk és mondunk magunkról, hogy ezek az új, pozitív gondolatok felülírhassák az előzőeket. Ebben sokat segíthet, ha összeírjuk pozitív személyiségvonásainkat, és ezt a listát naponta többször átolvassuk. A másik lehetőség, hogy bármilyen cselekedetünkkor a kis sikerekre és a jó élményekre koncentrálunk.

Forrás és a tejes cikk: http://stresszdoki.com/gondolatok/mikent-erosithetjuk-onbecsulesunket-konkret-tippek/

 

,,Az ostoba ember ismérve, hogy nem tudja felmérni saját képességeit."

 

Akik a semmit tűzik ki célul, azok rendszerint el is érik azt. (Paul Chappius Bragg)

 

A siker nélkülözhetetlen előfeltétele, hogy képesek legyünk elutasítani a jelentéktelen feladatokat. (MacKenzie, R. Alec)

 

,,Ha zsenit játszol, azzá leszel."

 

,,Minden embernek két nevelése van: az egyiket mástól kapja, a másikat - a fontosabbat - ő adja magának." (Edward Gibbon)

 

,,Gondolj arra, hogy amikor nem gyakorlod a tevékenységedet, valaki más azt teszi, és ha összetalálkoztok, ő lesz a nyertes." (Ed Macauley)

 

 

,,Tudnod kell, hogy mit kell csinálni, és csak AZUTÁN megtenni mindent, amire csak képes vagy." (W. Edwards Deming)

 

 

,,Minden változás addig tűnik furcsának, amíg fáradhatatlan ismétléssel egy új szokást ki nem alakítunk magunkban." (George Cumming)

 

 

,,Nincs annál nemesebb foglalkozás, mint valakinek segíteni abban, hogy sikeres legyen." (Alan Loy Mc Ginnis)

 

 

"A menedzserek segítenek az embereknek olyannak látni önmagukat, mint amilyenek. A vezetők abban segítik őket, hogy még jobbnak láthassák magukat annál, mint amilyennek hiszik." (Jim Rohn)

 

 

"Legfőbb szükségletünk az életben az, hogy valaki segítsen kihozni belőlünk a maximumot." (Ralph Waldo Emerson)

 

 

 "Építs az erősségeidre, és kovácsolj előnyt a gyengeségeidből." (Kajárik Béla)

 

 

"A kishitű emberek a szerencsében, és a körülményeik kedvező alakulásában bíznak. Szerintük az emberek csak a protekciónak, vagy a véletlennek köszönhetik, hogy jól alakulnak körülöttük a dolgok. Ha egyszer valami kedvező élményben van részük, a másik alkalommal egyáltalán nem biztosak abban, hogy hasonló ismét megtörténne velük.

A nagy egyéniségek viszont, mindig bíznak az ok és okozat törvény érvényesülésében." (Ralph Waldo Emerson)

 

 

Ha nem kapod meg azt, amire vágysz, ez azt jelenti, hogy nem is akartad igazán megszerezni magadnak. (Rudyard Kipling)

 

 

Ahogyan erősebb lesz az AKAROM, úgy lesz könnyebb a HOGYAN. (Jim Raco)

 

 

Minél inkább hiszünk abban, hogy csak rajtunk múlik a siker, annál könnyebben elérhetjük. (Giacinto Facchetti)

 

 

A jövőnk megjóslására a legjobb módszer az, ha azt mi alkotjuk meg. (Leland Kaiser)

 

 

A siker egyik fontos feltétele az önbizalom. Az önbizalmat pedig felkészüléssel lehet megteremteni. (Arthur Ashe)

 

 

"Az megfelelő adottságokkal és intelligenciával rendelkezés még nem jelent számunkra semmilyen megoldást. A megoldást csak akkor kapjuk meg, ha adottságainkat felismerésük, bevallásuk és elismerésük után, elkezdjük kamatoztatni." (Zig Ziglar)

 

 

"Tudjátok, az egyetlen oka annak, hogy én állok itt a pódiumon, Ti pedig a nézőtéren ültök az, hogy én megvalósítottam azokat a gondolatokat, amelyeket Ti elvetettetek." (Les Brown)

 

 

Az emberek ritkán érnek el sikert abban, amit nem szívesen csinálnak. (Goethe)

 

 

 "A legnagyobb szívesség, amit magadnak megtehetsz az, hogy kiderítsd, mihez van leginkább tehetséged!" (Kajárik Béla)

 

 

"Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, éppen a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket." (Walter Chrisler)

 

 

„Ne beszélj róla, csináld!” (Robert De Niro)

 

 

A siker az állhatatosság, a kitartás és az elszántság függvénye.  (Malcolm Gladwell)
 


Van egy nagyon fontos jellemvonás, amely közös, és minden olyan személyben megtalálni, aki meggazdagodott - a személyes felelősségtudat. Valamennyien vállalják a felelősséget a döntéseikért és a tetteikért. Ők nem hibáztatják problémáikért a gazdaságot vagy az államot, az időjárást, nem hivatkoznak arra, hogy nehéz gyerekkoruk volt. A gazdag emberek nem várják tátott szájjal a sült  
galambot, nem várnak arra, amikor a körülmények kedvezőbbre fordulnak, ők nekikezdenek, és megteremtik. Ők nem mentségeket keresnek, hanem megoldásokat. Ők sikerre vannak ítélve. (Adam Jackson)

 

 

,,A siker az emberek akaratával kezdődik,

   Minden a lelkiállapotban gyökerezik.

Önmagadban kell biztosnak lenned, mielőtt

     Bármilyen díjat is elnyersz.

Az élet győzelmei nem mindig azokéi,

  Akik a leggyorsabbak és a legerősebbek,

De előbb vagy utóbb az lesz a győztes,

Aki ÚGY GONDOLJA, GYŐZNI KÉPES."

(Napoleon Hill - Gondolkodj és Gazdagodj)

 

 

Valahol a lelkedben ott szendereg az eredményesség csírája, amelyet ha sikerül felébresztened és cselekvésre bírnod, sosem remélt magaslatokra emel. (Napoleon Hill)

 

,,Minden ember művelt, aki tudja, hol kaphatja meg azt a tudást, amire szüksége van és hogyan kell azt konkrét cselekvési tervbe rendezni." (Napoleon Hill)

 

 

 "Ha képességeid kifejlesztése mellett döntesz, és mesterfokon elsajátítod a magadhoz értés tudományát, ha kitűzött céljaidat teljes odaadással igyekszel megvalósítani, jutalmul olyan helyekre juthatsz el, amelyekről még álmodni sem mernél." (Les Giblin)

 

"A legjobb barátunk az, aki a legtöbbet hozza ki belőlünk." (Henry Ford)

 

"Az emberek gondolkodását nem az érvelés, hanem a megfigyelés változtatja meg. Úgy viselkednek, ahogyan azt másoktól látják." (Will Rogers)

 

Minél nagyobb egy csoport lojalitása a csapat irányába, annál nagyobb a motiváció a tagok között, hogy megvalósítsa a csoport céljait, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy el is fogják érni céljaikat. (Rensis Likert)

 

 

Az idő és a gyakorlás egyenlő az eredménnyel. (Andre Agassi)

 

 

A jövő sikerének záloga, ha feleded a jelen kudarcát. (Sri Chinmoy)

 

 

A célok és a megvalósítás között a híd az önfegyelem. (Jim Rohn)

 

 

Nem építhetsz hírnevet arra, amit csak a jövőben fogsz elvégezni. (Henry Ford)

 

 

"A jövedelemre szert tevőknek nem szokása a kifogások keresése.
A kifogásokat keresők viszont, nem szoktak jövedelemre szert tenni." (Dale Calvert)

 

 

Időnként mindnyájan óvatlanok vagyunk, és az ártalmas emberek, a kártékony alkalmak és a helytelen gondolatok már meg is találják az utat az életünkbe. A lényeg az, hogy megtanuljuk felismerni a negatív hatást, és megtegyük a szükséges lépéseket, hogy behatároljuk vagy kiküszöböljük annak forrását. (Jim Rohn)

 

 

Minden sikertelenséget a sikerhez vezető lépcsőfoknak tekintek. (Hazrat Inayat Khan szufi)

 

 

A kudarc és a visszautasítás nélkülözhetetlen lépések a sikerhez vezető úton. A hibáinkból tanulunk, és egyre közelebb jutunk a céljainkhoz. …A sikeres emberek számára nem létezik kudarc, csak tapasztalatszerzés. (Adam J. Jackson)

 

 

A kudarcot vallottak kilencven százaléka valójában nem bukik el, egyszerűen csak feladják. (Paul J. Meyer)

 

 

Azon járjon az eszed állandóan, amit el akarsz érni,
ne pedig amitől félsz.
(Brian Tracy)

 

 

A siker nem fogja lejjebb adni, ezért nekünk kell felemelkedni hozzá. (Danny R. McBride)

 

 

 "Az emberek mindig a körülményeiket teszik felelőssé sorsuk alakulásáért. Én nem hiszek a körülmények hatalmában.
Hiszem viszont, hogy ebben a világban csak azok boldogulnak,
akik megkeresik a megfelelő körülményeket, és ha nem találják,
megteremtik azokat. (George Bernard Shaw)

 

 

A siker kiindulópontja egy égő vágy valamely határozott cél eléréséhez. (Napoleon Hill)

 

 

"Korábban azt szoktam mondani magamban reménykedve, * bárcsak megváltoznának a dolgok körülöttem*. Aztán megtanultam, csak akkor fognak megváltozni a körülményeim, ha én megváltozom." (Jim Rohn)

 

 

"A sikerben nincs semmi misztikus, vagy varázslatos dolog. A siker természetes következménye a sikerelvek következetes alkalmazásának." (Jim Rohn)

 

 

"Hogy megváltozzanak a körülményeid, neked kell először megváltoznod. Ahhoz, hogy más legyen a helyzeted, neked kell másnak lenned. Az anyagi sikert mindig meg kell, hogy előzze, a személyiséged fejlődése." (Jim Rohn)

 

 

Az önuralom, a fegyelem gyakorlása, a türelem, a tervezés, az intenzív erőfeszítés, eredményeink tekintélyes részének bölcs befektetése, egy szilárdan kiegyensúlyozott hozzáállás kialakítása, a következetes tevékenység, az ismeretek összegyűjtése, a sok olvasás és egy ésszerű személyes filozófia jól példázzák értékünk növelésének módjait. (Jim Rohn)

 


Személyiségünk értéke az a mágnes, amely minden jó dolgot az életünkbe vonz. Minél értékesebb emberek vagyunk, annál nagyobb a jutalmunk. Ha többre vágyunk, a megoldás az, hogy többé kell válnunk - tehát szüntelenül kutatnunk kell értékünk növelésének új és új módozatait. (Jim Rohn)

 

"Ha szeretnél valaha is egymillió dollárt keresni, előbb el kell sajátítanod a milliomosok észjárását." (Jim Rohn)

 

"Korábban azt szoktam mondani magamban reménykedve, " bárcsak megváltoznának a dolgok körülöttem".
Aztán megtanultam, csak akkor fognak megváltozni a körülményeim, ha én megváltozom." (Jim Rohn)

 

 

Mindnyájunknak szüntelenül kutatnunk kell olyan emberek után, akiket csodálhatunk és tisztelhetünk; olyan emberek után, akikről a saját viselkedésünk egyes elemeit megmintázhatjuk. Jelenlegi lényünk és viselkedésünk jelentős részben annak a számos embernek az elegye, akik az évek során befolyást gyakoroltak ránk. (Jim Rohn)

 

 

A siker nem más, mint néhány egyszerű alapelv mindennapi gyakorlása.

Akik boldogságra és sikerre vágynak, azoknak először annyi készséget kell tökéletesen elsajátítaniuk, ahányat csak össze tudnak gyűjteni, és mindegyik készséget egybe kell olvasztaniuk az összes többivel, míg végül ki nem bontakozik belőlük egy egyedülálló tehetség. Készségeink és tehetségeink felhalmozott értéke révén minden lehetségessé válik számunkra. (Jim Rohn)

 

 

A vágy, a tervezés, az erőfeszítés és a kitartás egyedülálló elegye mindig ki fogja fejteni a maga varázserejét. A kérdés nem az, hogy működni fog-e a siker formulája, hanem az, hogy az illető fogja-e működtetni a formulát. Ez az ismeretlen változó. Ez a kihívás, amellyel mindnyájunknak szembe kell néznünk. Mindnyájan képesek vagyunk a jelenlegi helyzetünkből eljutni bárhová, ahová csak akarunk. Egyetlen álom sem képtelenség, feltéve, hogy először van elég bátorságunk hinni benne. (Jim Rohn)

 

 

Bármennyi időt és áldozatot megér azoknak az embereknek a tanulmányozása, akik jól boldogulnak az életben. Gyűjtsd össze a sikerrel kapcsolatos gondolatokat és információkat minden rendelkezésre álló forrásból! Olvass könyveket! Végy részt szemináriumokon! Szánj időt azoknak az ismereteknek az összegyűjtésére, amelyeket a siker megkövetel! Tanulmányozd azoknak a szokásait, nyelvhasználatát, öltözködési stílusát és irányelveit, akik kivívták a sikert! (Jim Rohn)

 

 

A jobb életre törekvőknek először jobb emberré kell válniuk. Szüntelenül törekedniük kell az önuralomra azzal a céllal, hogy kiegyensúlyozott életfilozófiát alakíthassanak ki, azután pedig e filozófia parancsai szerint éljenek. Az olvasás szokása az egyik legfontosabb lépcsőfok egy egészséges filozófiai alap lerakásához; a siker és a boldogság megvalósításának egyik nélkülözhetetlen alapeleme. (Jim Rohn)

 

 

"Mi a milliomossá válás legnagyobb haszna? A megszerzett milliók? Nem hiszem. Sokkal inkább az a tudás, és fegyelem, azok a készségek és vezetői tulajdonságok, amelyeket a magasabb szint elérése érdekében kifejlesztettünk magunkban. A tapasztalat, amire tervezés és a stratégiák kialakítása közben szert teszünk. A belső tartás, a bátorság, elszántság és akaraterő, amely ahhoz kellett, hogy összegyűjtsük azt a milliót." (Jim Rohn)

 

 

"Ha tudjuk, hogy mit akarunk, és azt eléggé akarjuk, akkor találunk módot a megszerzésére. A menet közben adódó problémák leküzdéséhez szükséges válaszok, módszerek és megoldások majd feltárulnak előttünk." (Jim Rohn)

 

 

"A siker elérésének nincs semmiféle misztikus, vagy varázslatos titka. A siker valójában nem más, mint a sikerelvek kitartó és következetes alkalmazásának eredménye." (Jim Rohn)

 

 

"A siker nem más, mint a sikerelvek naponkénti következetes alkalmazása, míg a kudarc, egyszerűen néhány tévedés naponta ismételt elkövetése. A helyesen alkalmazott sikerelvek és téves döntések halmazatának eredményeként leszünk gazdagok, vagy szegények." (Jim Rohn)

 


"Tanuld meg a bölcsességedet és az erős érzelmeidet munkává átalakítani! A magban rejlő csodához is, nem jelszavak hangoztatásával, hanem munka árán juthatsz hozzá." (Jim Rohn)

 


"Az elkötelezettség, a kiválóságra törekvés egy adott területen, valamint a rendületlen kitartás, ezek a siker elérésének legfontosabb feltételei.” (Jim Rohn)

 

 

 

Először helyet kell csinálni a vágyadnak, álmodnak az életedben. (Van hogy az embernek ,,ezer” dolga van, s az álmainak, vágyainak már csupán néha a gondolataiban van helye, s az elfoglalt életében már nincs akkora hely, idő, űr, mint ami kellene, hogy beengedje oda az álmait, céljait, elképzeléseit)… Ha van hely, jön minden, amire vágyunk…Persze, ha nincs ellenállás - amit meditációval megszüntethetünk…minden akadályt, akadályozót, falat eltüntethetünk meditációval önmagunkban,…s olyan elengedettnek, olyan..tisztának érezzük a lelkünket, hogy az akaratunk és a vágyunk most már egyszerűen, akadályok nélkül ,,elhozza” mindazt az életünkbe, amit igazán akarunk. (Molnár József)

 

 

 

 

Mitől, hogyan lehetsz milliárdos? Végül is eladás… akarat és kérés kérdése. Akarod… és vagy egy árut, vagy a képességedet (írás, ének, sport, feltalálás, vezetés-irányítás stb.) adod el....vagy kéred az élettől az 1 milliárdot, s tiszta, nyugodt körülményt-lelkiállapotot, és helyet, energiát, teremtesz neki az életedben, s engeded jönni. S jönni fog!!! (Joseph Miller)

 

 

Megint van egy jó ötletem, hogyan lehet milliárdot szerezni. Bár az előbbi az a tuti, az a teljes.

Szóval tudod, hogy mi az a karma? A karma, az ok és okozat törvénye...vagyis? A milliárd, a sok millió az okozat...tehát? Hozd létre az okot....s jön az okozat: a milliárd, a sok millió, vagy amit igazán akarsz!! (Molnár József)

 

 

Megkaphatsz bármit, ha hajlandó vagy megfizetni az árát. Az ár lehet: idő, energia, pénz, akarat, tett, szeretet, koncentráció. (Joseph Miller)

Ok és okozat egyszerű összefüggése az egész. Az ár az ok, a kívánság az okozat. Add meg az árát, és a kívánságod teljesül. (Keith Ellis: Csodalámpa)

 

 

Haladni, fejlődni...s minden jó eljön, ha minden jó az életünkben,..minél értékesebbek vagyunk, annál értékesebbet kapunk. (Molnár József)

 

 

,,Az önbizalom a kulcsa minden sikernek. legyen az párkapcsolat vagy éppen munkahely. Önbizalom alapja viszont a biztos tudás és képesség, készségek." (Molnár József)

 

 

Sikerélmények, pozitív érzelmek, pozitív élmények – energiát adnak. (Molnár József)

 

 

Az elvégzett mennyiségi és minőségi munka ki fog jönni - fog kijönni. (Molnár József)

 

 

A helyes, teljes, nyugodt, lassabb, mélyebb, a mellkast és a hast megmozgató légzés szokásának a kialakítása fontos! (Molnár József)

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/legzes.html

 

 

Először az akarat dönt, aztán az energia/fáradtság/rezgés. - (vice versa).

 

 

a-sikerhez-celiranyos.jpg

 

 

A megfelelő irányú és mértékű akarat és vágy csodákra képes. (Molnár József)

 

 Koncentrálj oda. Odafigyelés a pozitív dolgokra, így ez marad benned. (mj)

 

 Amilyen szinten vagy, azt vonzod. (Pe-chi-ce)

 

 

Amilyen a tested, lelked, szellemed, érzelmeid, gondolataid, tapasztalataid, és amilyen a lelki-, szellemi-, tudat szinted, az meghatározza, hogy milyen kérdéseid, milyen gondolataid lesznek az életben, s egyúttal meghatározzák, hogy milyen válaszokat kapsz, milyen, melyik ,,válaszokat” hallod meg. (Molnár József)

 

Aki te vagy éppen, ami te vagy éppen, amilyen az érzelmi világod, a gondolatvilágod, a ,,rezgésed” éppen, az meghatározza, hogy milyen tapasztalatokban, élményekben lesz részed. (Molnár József)

 

 

A testi, lelki, és szellemi táplálékod okán a vonzás és rezgés törvénye meghatározza, hogy mit veszel észre a világból, s hogy milyennek látod a világot! (Molnár József) 

 

Ahogy az ember a testét ,,eteti” mindennap, ugyanúgy a lelkét is táplálnia kell nap mint nap többször pozitív dolgokkal, sikerélményekkel, olyan dolgokkal melyek örömet, kellemes érzéseket okoznak, olyan helyzetekkel melyekben önmaga lehet. (Molnár József)

 

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd. (Molnár József)

 

 

Boldogságunk forrásai a pozitív élmények pl. a jóleső, kellemes érzések, érzelmek, élmények - pl. a szeretet, vidámság, nevetés, mosoly, simogatás, sikerélmény, megelégedettség stb. - megélése a kapcsolataink, a munkánk, a napi feladatainkban.
Valamint a számunkra kedves ételek, a pihenés, a pozitív energiák, a napi 20 perc célzott napfény a homlokra mely jó hatással van a tobozmirigyre, a sportolás,
„idegi és 'izom fehérjék" (aminosavak) bevitele, a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok (pl. C-, B-vitaminok, kalcium és magnézium), omega-zsírsavak, teák, friss gyümölcs és zöldség (levek), növényi olajak,
illóolajok, friss (vitális ionokban gazdag) levegő, kellő folyadék bevitele, a víz üzenete, nyújtás, masszázs, tudatos energia-gazdálkodás (test-elme),
rezgés-frekvencia, vonzás törvénye, ok-okozat, jó okok felhalmozódása (telítettség), amire-ahová irányítod a figyelmedet-tudatodat, amennyit és amilyet belefektetsz, akarni és csinálni,
jelenben lenni, nyugalom, összpontosítás, tudatos szuggesztió, vizualizáció, pozitív gondolatok-szavak-érzések, a felelősség vállalása, érzelmek nemesítése, mentális tréning,
csakrák, színek, tudatos táplálás és táplálék (test-elme), tiszta test-elme,
citrom-, és orbáncfű, méz, almaecet, maca, ginzeng, ginkgo biloba, rózsagyökér, s egyéb gyógynövények, lazítás, légzés-technikák, és a csúcsérzést adó meditáció. (Molnár József)

 

 

Az öröm, a boldogság és a sikerélmények energiát adnak, energiával töltenek el, töltekeznek fel. (Molnár József)

 

 

A fáradtság egy negatív, elhasználódott energia, s úgymond a test kisugározza magából a negatívat, ami vonzza a negatívat.

A kipihentség viszont pozitív, a nagyon kipihentség nagyon pozitív, s nagyon pozitív energiát sugározz ki, ami vonzza a pozitívat, a pozitív vagy éppen nagyon pozitív rezgése okán. A hasonló vonzza a hasonlót, a hasonló rezgésű vonzza a hasonló rezgésűt. (Molnár József)

 

A fáradtság, a kötözködés, stressz, a pánikroham stb. a testben lévő energia elakadása, nem jut megfelelő energia a megfelelő helyre a testben?. (Molnár József) 

 

A kudarcok egyik fő oka az idegesség
Nyugodtnak lenni és megoldódik, bármit is akarsz, légy nyugodt és megoldódik.
Mikor nehéz helyzetben vagy és nem tudsz dönteni, légy nyugodt és megjön a válasz. Azért vannak, maradnak mégis az emberek néha rossz helyzetben, kapcsolatban, mert nem tudnak megnyugodni. (Molnár József)

 

 

,,Rendszeres 10-30 percnyi ejtőzés, akár 1200 % energia... Pihenés által új energiával feltöltődik.

 

A test egyszerűen nincs felkészülve arra, hogy hosszabb ideig jang állapotban maradjon. Szüksége van jinre. Szüksége van tétlenséggel, pihenéssel töltött időre, esetleg álmodásra. De a nyugati kultúrában a semmittevés lustaságnak tűnik. Mégis, néha ez a legbölcsebb dolog, amit tehetünk. Ha jang akarsz lenni, akkor a legjobban teszed, ha némi időt azzal töltesz, hogy jin vagy”

 

Napi többszöri több percnyi semmittevés, ,,ücsörgés” - plussz energia.

 

PIHENTETŐ SZÜNETEK BEIKTATÁSA A MINDENNAPI TEVÉKENYSÉGEKBEN 30- 40 PERCENKÉNT EGY KIS SZÜNET, PÁR PERC SEMMITEVÉS, PIHI.

 

Nézd meg, hogy tele vagy e energiával. Ha igen, az jó nagyon. Ha nem, akkor tegyél róla, hogy legyél!

 

Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, ne gondolj másra, ez nyugalom és energia. Csak arra energia, amire tényleg éppen kell, csak egyet akarni.

 

Mielőtt elfáradnál hagyd abba és pihenj. Rengeteg plussz, hasznos energiát ad ez a módszer.

 

Pihentető napoknak a beiktatása is. 1-3 Pihentető nap beiktatása. Amikor ,,csak" töltődsz, nem kell gondolkodni, tenni.

  

Engedd termelődni az energiát magadban. Figyelj rá.

 

Előre legyen energiád, napokra, hetekre, hónapokra - elérheted. Addig pihenj, feküdj, amíg jólesik, amíg bírsz. Csodákat fogsz bevonni evvel a módszerrel az életedbe. (Molnár József)

 

 

 

valoban-jobban-erzed-magad--ha-energikus-vagy.jpg

 

 

Ha az ember kipihent, nem tud mást tenni, mint tanulni, fejlődni. (Molnár József)

 

Az vagy, amennyi energiád van. (Molnár József)

 

Meg kell értened, az energiától függ az életed, a sikereid, a boldogságod - szóval a boldog élet. (Molnár József)

 

 

A sikerélmények kellemesek, jót tesznek a szervezetnek, fontosak, energiát és önbizalmat adnak. (Molnár József)

 

 

A beszéd, a szavak, gondolatok szuggesztív hatása mellett pozitív, inspiráló, vagy éppen kellemes érzést okozó képek, mondatok, szavak kihelyezése olyan helyre, ahol nap mint nap pont szem előtt vannak, s így befolyásolnak minket. (Molnár József)

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/vizualizacio--imaginacio.-szuggesztio.-osszpontositas..html

 

Használd a tudatod képernyőjét, viszont válogasd meg, mit látsz rajta, és nagyon fontos, hogy ott milyen eseménybe mész bele, - csak a sikeres, pozitív, vidám, kellemes, inspirálóba, hasznosba. (Molnár József)

 

 

Amit az ember rendszeresen ,,lát”, érez a tudata ,,képernyőjén” akár órákon át, s naponta, az elindul a bevonzás, a megvalósulás útján. (Molnár József)

 

 

Az ember azt vonzza, olyan dolgokat vonz, aki, amilyen ő maga, s nem azt, amit szeretne, - ezért válogasd meg alaposan, nagyon fontos, hogy mit cselekszel, mit nézel, mit eszel, mire gondolsz, mit érzel, mivel töltöd az idődet, kivel töltöd az idődet, mert ezek határozzák meg, hogy ki vagy/ki leszel. Válj jobbá, s jobb dolgaid lesznek. (Molnár József)

 

 

Amit el akarsz érni az életben, olyat…azt lásd, nézd, érezd, s elindul a vonzás, …elindul feléd. (Molnár József)

 

 

,,Tudd mit vonzasz magadhoz ezzel a gondolattal, érzéssel.” (Molnár József)

 

 

 

Pontosan mit is akarsz? (Molnár József)

 

 

 

Produkáld a következményt, s megjelenik az ok. Produkáld az okot, s megjelenik a következmény. (Joseph Miller)

 

 

 

Akarni, Akarni, Akarni – Csinálni, csinálni – Szívből akarni. (Molnár József)

 

 

Ha igazán akarsz valamit, akkor nem ragadhatsz le a sérelmes, negatív dolgoknál, ki kell lépned belőle, tovább kell lépned, - a célod, a tiszta, boldog energiák felé. (Molnár József)

 

 

Tartsd tisztán a tudatodat és a testedet. (Pe-chi-ce)

 

Ne ítéld meg, maradj csak szemlélődő. (Pe-chi-ce)

 

,,Csak a begyakorolt ismeret marad meg”- Szokássá kell alakítani.

Az életed minőségét meghatározza, hogy milyen szokásaid vannak. Alakítsd ki, vedd át a sikeres, boldog, egészséges, energikus, nyugodt, csodált, szeretet emberek szokásait. (Molnár József)

 

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben. (Mahatma Gandhi)

 

a-megvalositas-utja-a-gyakorlas.-reggel--delben--este.-es-masnap.jpg

 

Csak azok fejlődnek, akik szüntelenül gyakorolnak. (Morihei Ueshiba)

 

Csinálni, csinálni, csinálni – ez a siker, ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

Aki igazán el akar érni valamit, az nem ér rá ,,tökölni”. (Molnár József)

 

,,Egy hét 7 napból áll, de a ,,majd” nincs köztük.”

 

A sikeres ember az alatt az idő alatt halad előre, amit mások elpazarolnak. (Henry Ford)

 

Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást. (Stephen Dolly)

 

,,Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.”

 

,,A vesztes kifogást, a győztes lehetőségeket keres!”

 

 Az élet nem a kifogásokat, hanem az erőfeszítéseket díjazza. (Andrew Matthews)

 

A jövedelemre szert tevőknek nem szokása a kifogások keresése. A kifogások keresők viszont nem szoktak jövedelemre szert tenni. (Dale Calver)

 

 ,,A sikertelenek kilencvenkilenc százalékát azok teszik ki, akiknek már szokásukká vált, hogy mentségeket keressenek.”

 

,,Sokat TETTÉL azért, hogy elérd az álmod? Sokat TETTÉL azért, hogy ne érd el az álmod?"

 

Ha értékes dolgokat akarsz elérni a munkádban és a magánéletedben, akkor értékes emberré kell fejlesztened magad. (Brian Tracy)

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/jok-molnar-jozsefek.html

 

 

rezgesszinted-magasan-legyen.jpg

 

 

 

,,Ha találkozol angyalokkal - sokan élnek közöttünk emberként - onnan lehet felismerni őket, hogy fokozott felelősségtudattal élnek. Bármilyen hivatásuk lehet. Lehet anya, apa, asztalos, szobafestő, muzsikus, de még vízvezeték-szerelő, mérnök, orvos, bőrdíszműves vagy hivatalnok is... szóval az angyal onnan ismerhető meg, hogy felelősséget érez minden tettért… Sok angyal van közöttünk, aki nem csupán álruhát öltött, de a születése pillanatában odafenn hagyta az angyal-múltjára való emlékezetét is. Ő sem tudja, hogy angyal. Nem emlékszik rá. Csak érzékenyebb.... Finomabb.... A bármilyen sötét és mélyre süllyedt gengszter világban élünk, Ő úgy érzi, hogy mégsem tehet meg mindent. Neki nem szabad. Mindenki lop, neki nem lehet. Mindenki megbízhatatlan, link, Ő nem lehet az. Mindenki gátlástalanul hazudik, Ő elpirul. Nem engedi hazudni a származása. Össze akarja tartani, ami széthullana. Egyszerű, romlatlan lelkületű emberek ezek, jók, tiszták és becsületesek. Rengetegen vannak.” (Müller Péter)

Forrás és a teljes cikk: http://jezusafeny.hu/component/option,com_fireboard/Itemid,1/func,view/id,2423/catid,17/limit,6/limitstart,12/#3615

 

 

 

Müller Péter

"Drága embertársaim!


Földünkön jelentős energetikai változások zajlanak, melyek minden ember életét érintik.
Felgyorsult életünknek jó páran ismerik az okát, azonban sokan kétségbeesetten,
értetlenül állnak a változások előtt.

Átalakulásunk oka, a jelenlegi sűrű anyagból való felemelkedés egy magasabb rezgésszámú dimenzióba, ahol az alacsony rezgésű energiák már nem hatnak ránk (félelem, gyűlölet, irigység, féltékenység stb.) vagy már nincsenek is jelen.

Tudom, hihetetlennek tűnik, mert a látszat gyakorta mást mutat, de ezek az energiák már nem sokáig lesznek életképesek.

Sokat hallhatunk, olvashatunk a dimenzióváltásról, hogy zajlik majd,
de biztosat senki nem tud, mi is fog történni valójában.
Számos könyv foglalkozik régóta a témával, több verzió is elképzelhető.

Az emelkedés célja, hogy tudatunkat megtisztítsuk és egonkat kordák közé szorítva,
lelkünket megnyitva kapcsolódjunk isteni énünkhöz.
...

De ha betartjuk a szabályokat, akkor megtapasztalhatjuk a bőséget és szeretetet életünkben.
 

 

Ahogy emelkedik a rezgésszint, úgy növekszik a stressz, feszültség az emberek között.
Vannak emberek, akik nem akarják a változásokat és nem képesek ezeket az új rezgéseket befogadni.
Ők maradnak a saját rezgésszintjükön, viszont azok, akik emelkednek, már nem tudják elviselni a durva energiákat.
Ilyenkor a két tábor energiája egymásnak feszül.
Sokszor tapasztalhatjuk, hogy régi barátok, ismerősök maradnak el mellőlünk
és új ismeretségek születnek.

A hazugságok, önáltatások ideje lejárt.
Mindenkinek szembe kell néznie saját félelmeivel, megoldatlan ügyeivel.
Mindenki saját magáért felelős, persze útmutatást kérhetünk, de az úton egyedül kell végig mennünk.
Nem szabad elfelejtenünk, sose vagyunk egyedül!
Azok, akiknek azonos a rezgésük, csoportokba szerveződnek,
és együtt haladnak tovább az úton.
Lesznek, akik utolérnek minket és felzárkóznak, de lesznek, akik végleg elmaradnak.
Amikor becsukódik mögöttünk egy ajtó, kinyílik előttünk egy új!
Ezt ne felejtsük el. Ne rágjuk magunkat azon, hogy mi lesz majd,
hanem éljünk a jelenben, tanulva a múltból! Ez a feladat!

Aki megtalálta " középpontját", messzire sugárzik!
Hívójele bejárja a világot, és akinek szól, meghallja s válaszol.
Rokon lelkek, ha tiszták, állandó adásban-vételben vannak.
Ne félj, hogy társtalan maradsz.
Szíved adásban van és megtalálod a veled "egyívásút".
Minden az "adó" erején és tisztaságán múlik. Ha csillagodat követed, életed is megváltozik.


Régi szokások, szemléletek és társak is elmaradnak.
Mások jönnek helyettük, az egónk az egyetlen ellenségünk, ami visszavethet fejlődésünkben.
Az, aki elhiteti velünk, hogy nem vagyunk méltók a változásra, az emelkedésre, hogy nem is érdemeljük meg a tudást. Ne higgyünk neki!

Az egyik legerősebb fegyver, a szeretet, mely mindent elsöpör és nincs ellenség, mely szembe szállna vele.


Jelenünkben szívcsakránk megnyitása a feladat, ami korántsem olyan egyszerű, mint amilyen könnyű leírnom.

Sok sérelmet, fájdalmat és feldolgozatlan traumát cipelünk magunkban (életek óta), aminek feldolgozására és megbocsájtására most jött el az idő.
Bontsuk le falainkat! Merjünk hinni, bízni és szeretni!
Még ha védtelenek is leszünk általa, sebezhetők, de a régi színjátékok már nem folytathatók.

Magadat kell átalakítani, ha sorsodon változtatni akarsz.Ha belül változol, megváltozik a "kívül" is.


Lelked sugárzása messzire hat, átvarázsolja a külvilágodat.
De magadon kell kezdeni! Ha külső harmóniára vágysz,
először magadban kell összhangot teremtened.
Ha szeretetre vágysz: szeretned kell!
Ha társra vágysz, alkalmassá kell válnod a társulásra...."

(Müller Péter)

Forrás és a teljes cikk: http://jezusafeny.hu/component/option,com_fireboard/Itemid,1/func,view/id,2423/catid,17/limit,6/limitstart,12/#3615

 

 

,,És mindenki, aki veled találkozik az élet útján, legyen megérintve valahogy a te jelenléted, a kegyelem, a fényed és a nyitottságod által, a bölcsességed és a szereteted által. És ezen a találkozón keresztül legyenek inspirálva, hogy megtalálják az Igazságot önmagukban."

 

 

A szépet csodálni,
Az igazat óvni,
A nemeset tisztelni,
A jót körülölelni,
Ez vezeti az embert
Az életben célokhoz
(Rudolf Steiner)

 

 

Aki Belső Templomába hazatalál, azt kívülről érkező széllökések már nem tudják eltéríteni. (Zentai Anna)

 

 

,,Nyitottá válni és valóban kinyílni .... belepihenni a biztonságba, hogy szeretni és szeretve lenni az igazi Csoda a földi Létben.... és engedni a gyönyört, hogy körül ölelje a nappalokat és az éjjeleket...a gyönyörűséget ünnepelni....gyógyítani a félelmeket..... átírni szeretetté.... mert adni "csak" abból lehet, ami Nekem is van...”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=966969010008413&set=a.209232512448737.50958.100000859680280&type=3

 

 

 

A Szeretet, boldogság, az öröm, béke, nyugalom, harmónia, pihenés, meditáció, megvilágosodás, kipihentség, jelenben lenni, gyengédség, kedvesség, kellemesség, jókedv, mosoly, intelligencia, jóság, tisztelet, szerető-kedves-tiszta emberek, tisztaság, rendezettség ezek tiszta energiájú érzések, érzelmek, helyzetek, ezért fontos hogy minél több ilyen érzésben, gondolatban, élményben, helyzetben legyen részünk, s ezektől haladhat szabadon az energia testben, szellemben, lélekben, s feltöltődünk e magas rezgésű tiszta energiáktól, s ez jó. A düh, agresszió, szitkozódás, félelem, bántás, durvaság, harag, mérgelődés, ítélkezés, idegesség, ingerültség, veszekedés, vita, kötözködés, erőszak, gyűlölködés, szidalom, elnyomás, játszma, cikizés, maradék/befejezetlen-elintézetlen dolgok, múlt és jövő, a nem akarás/a nem úgy akarás– csalódás, ,,energiavámpír” emberek, közönségesség, fáradtság, kiabálás, zajongás, irigység, rendetlenség, - vagyis a negatív emberek, helyzetek, érzések - ezek szennyezett és alacsony rezgésű energiák, s távol kell tartanunk magunkat tőlük, kerülni kell, nem engedni magunkba, mert rossz hatásúak. Ráadásul a helyes mértékű és irányú energiaáramlást is megakasszák, gátolják, s csökkentik, elvonják a szervezetből az energiát, s ez nem jó. Tehát tudatosan kerüld a negatív helyzeteket, energiákat, és tudatosan keresd, éld át a pozitív élményeket, érzéseket, energiát. (Molnár József)

 

mj-be-tudatszint.jpg

 

Hallani, hogy a túl nagy fény zavaró. Irritál, és vakít.
Pedig nem az erős fény zavarja az embereket, hanem a vele járó magas rezgésszám, az erős frekvencia, melyet a fénylények magukban hordoznak. Az energia, mely belőlük kiárad.

Az isteni (fehér) energiáról mindenfélét írtak már...először is azt, hogy kozmoszi energia. Meg hogy lekérhető a fehér fény által, s hogy beavatás során kapják meg egyesek.
Csakhogy van, aki eleve beavatottan érkezik.

Az tudja, hogy nem elég lekérni ezt az energiát. Fenn is kell tartani azt.
Nem elég növelni a rezgésszámot, s a fényt, hanem vigyázni is kell rá.
Tudja azt is, hogy nem minden spirituális elmélet állja meg a helyét. Nem mindig igaz az, hogy ami benn, az kinnt.
És hogy nem mindig vonz be az ember olyanokat az életébe és maga köré, akik hasonlóak őhozzá.

Egyes mesterek azt tanácsolják, hogy nem kell semmi mást tenned, csak növelned kell a fényed, full pozitívnak kell lenned, és máris az életed jobb vágányra fut.

Hát ők nem tudják, hogy azzal, hogy növeled a fényed, növeled a rezgésszámodat is, és az alacsony rezgésű embereket irritálni fogod, a nem azonos rezgésszámmal rendelkezők pedig csak ideig óráig maradnak a "világodban"?
Ők nem tudják, hogy minél magasabb frekvenciákon rezegsz, annál inkább közelebb kerülsz az Istenhez, s annál távolabb az emberektől?
Ők nem tudják, hogy nem azért kell növelned a fényed, hogy szebb életed legyen, hanem hogy szebb halálod??

Gondolom, akkor azt sem tudják, hogy Jézus magában hordozta a transzcendentális PSZI energiát.
Ha itt lenne közöttünk, most is irritálna sokakat. A fénye, a rezgése, a frekvenciája.

Lesznek akik lökni fogják, tudom, hogy Boldog Karácsonyt...és közben feltennék a "napszemüvegüket", hogy elviseljék a fényed. De te csak ragyogj. Minél nagyobb Hz-en. :) (Cs.Zs.)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1546135838746554&set=a.512481228778692.136242.100000504597838&type=3&theater

 

https://www.facebook.com/indian.lany.9/posts/1471304066229732

Engem is Istenkáromlással vádolnának a mai papok, ha azt mondanám, hogy Jézus azért nem volt soha beteg, mert eleve minden csakrája jól működött, és magában hordozta a frekvenciákat, melyeket te a jutubon hallgatsz vagy hangtállal állítasz elő, ha épp értesz hozzá, de a krisztusi lét ezeket bármikor képes lett volna kinyilatkoztatni...?
Ha engem kérdezel, meg is tette...(Cs.Zs.)

 

 

 

,,Egy nap az Ördög azt súgta a fülembe: - Te nem vagy elég erős ahhoz, hogy legyőzd a vihart!
Ma én súgom az Ördög fülébe:
-ÉN VAGYOK "a vihar".”

 

 

,,A MESTERT a Szíveden keresztül ismered fel, nem pedig az eszeddel.
Ha találni akarsz egy Mestert, fürödj meg a jelenlétében!
Ne a fogalmaid mentén haladj, és ne próbáld megítélni az értékrended által! Hagyd, hogy a szíved együtt lüktessen az Övével; ne engedd, hogy az intellektus közbe szóljon!”

 

 

,,Légy az, akiből árad a nyugalom!
Légy az, akire nem hat a hatalom!
Nyújtsd oda, ahol kérik a kezedet!
Menj oda, ahol fázik a SZERETET!”

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/sok-fantasztikus-jo--nagyszeru--szep-dolog-vegyesen/sok-fantasztikus--jo--nagyszeru-szep-dolog-vegyesen-23.html

 

Széthulltam arra
az egy darabra, ami
mindig is voltam.
(Tandori Dezső haiku)

https://www.facebook.com/eletszepitokmagazin/photos/a.355847267797016.81673.268519349863142/1151374271577641/?type=3

 

 

Mester! Miért NEM boldog itt senki rajtam kívül?
– Mert még nem tanulták meg, hogy mindenütt felfedezzék a jóságot és a szépséget.
– De miért látok én mindenütt jóságot és szépséget?
– Mert amit magadban látsz, azt látod rajtad kívül is...amit nem látsz magadban, azt rajtad kívül sem láthatod.
(Zen)

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/sok-fantasztikus-jo--nagyszeru--szep-dolog-vegyesen/sok-fantasztikus--jo--nagyszeru-szep-dolog-vegyesen-24.html

 

taoizmus-es-egyebek-a-boldogsag-8-ba.jpg

 

Lehetőségekkel születtél.
Jósággal születtél.
Gondolatokkal és álmokkal születtél.
Nagysággal születtél.
Szárnyakkal születtél.
Nem azért vagy itt, hogy kússz, úgyhogy ne tedd!
Van szárnyad,
Tanuld meg használni őket és szállj!
- Rumi -

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/immanuel-kant---az-ember-kiteljesedese.html

 

Az igazi mesterek az élettel törődnek, nem a megélhetéssel. (Beszélgetések Istennel)

Nincs állásom, ezért ráérek fontos dolgokkal foglalkozni. (Konfuciusz)

,,Válassz olyan munkátamit szeretsz, és egy napot sem kell dolgoznod az életedben."

 

- Mester, mi a boldogság titka?
- Ne vitatkozz idiótákkal.
- Én nem gondolnám, hogy ez lenne a titok.
- Igazad van. - mondta a mester.

 

,,Tanítvány: - Későre jár. Feküdjünk le.
  Mester: – Későre jár. Ébredjünk fel.”

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/lao-ce---az-ut-es-az-erenyek..html

 

„A bölcs felismeri a tao által nyújtott mintázatokat, és cselekvését azokhoz igazítja. Ekképpen a taoval egyesül, a természettel harmóniában él, és szándékai valóra válnak. A tao útján követve az ég és föld természetes folyamatait, ura lesz a világ dolgainak.” (Huaj-nan-ce – Konfuciusz)

 

,,Törekedj mindig a helyes útra (tao), szilárdan ragaszkodj az erényhez (tö), igazodj mindig az emberség elvéhez (zsen).

 

Az erény nem maradhat egyedül, biztosan társra talál.

 

A nemes ember békeszerető, de nem azonosul (akárkivel).

 

Ami a tisztességgel ellenkezik, ne lásd; ami a tisztességgel ellenkezik, ne halld; ami a tisztességgel ellenkezik, ne mondd; ami a tisztességgel ellenkezik, ne tedd.

 

A nemes ember méltóságteljes, de nem gőgös.

 

A nemes ember a fennkölt dolgokban járatos, a közönséges ember az alantasakban.

 

A kiváló férfiak ismerik a nagy tanításokat, azok pedig, akik nem kiválóak, ismerik a kisebbeket.

 

A nemes ember nyugodt és megelégedett, a közönséges embernek azonban szüntelenül aggodalmai vannak.

 

A nemes ember az igazságossághoz ért jól.

 

Amit a felsőbbrendű ember (Güntsi - bölcs, nemes, kiváló, magasrendű ember) - keres, önmagában találja meg, amit a kis ember keres, másokban találja meg.

 

Ce-csang a tökéletes erényről kérdezősködött K'ung-ce-nél. K'ung-ce azt felelte: "Aki öt dolgot képes megvalósítani bárhol az ég alatt, az tökéletes erényű." (Ce-csang) megkérdezte, mi az az öt dolog, (a mester) pedig mondotta: "A komolyság, a nagylelkűség, a szavahihetőség, a szorgalom és a jóindulat.” (Lun-jü - Beszélgetések és mondások - Kung fu-ce (Konfuciusz) )

 

 

Egyszerűség, jóság, igazság - ezek mind nélkülözhetetlenek az emberi nagysághoz. (Lev Tolsztoj)

 

…és érezzék egy kézfogásról rólad, hogy jót
akarsz és te is tiszta jó vagy,
és egy tekintetük elhitesse véled,
szép dolgokért élsz és érdemes élned… (Váci Mihály)

 

Szólj, gondolj, tégy jót: s minden szó, gondolat és tett
Tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád. (Vörösmarty Mihály: Emlékkönyvbe)

 

A figyelem egyike a legszebb bókoknak, amelyekkel megörvendeztethetünk valakit. (Dale Carnegie)

 

A hallgatás, a ,,passzív figyelem”  is olyan, amit alkalmaznod kell, nem kell mindenre reagálni, mert így jobban ki tudja fejezni a másik magát, hiszen, a célzott, figyelmes ,,hallgatás” az elfogadást tükrözi, s mindenki szeret elfogadottnak lenni. (Molnár József)

 

 

 

a-cselekedetek-hangosabban-beszelnek-a-szavaknal---a-mosoly-hatasa--erzodese-a-szavakon-tul.jpg

 

 

Szerető, megértő, figyelmes, törődő, gondoskodás, és szeretettel, törődéssel, megértéssel teli cselekedetek, érzések, érintések, figyelem, kedvességek, kellemességek, szavak, mondatok használata, - megértő, szeretettel teli, értelmet és érzelmet megértő visszajelzések. (Molnár József)

 

Légy tudatos, légy nyugodt, meditatív, boldog, jóságos, együttérző, megértő, támogató, kedves, sugárzó.

Légy ajándék, légy áldás és bőség magadnak és másoknak. (Molnár József)

 

 

Ami jó, azt kétszer is szívesen hallja az ember. (Seume)

 

 

A nevetés hatására felszabadul az endorfin, az úgynevezett „boldogsághormon”.

 

 

Annyi mindent tehetünk egy ember boldogságáért. Megdicsérhetjük, megkérdezhetjük, hogy érzi magát, írhatunk neki valami szépet, megölelhetjük…Csak úgy általában törődnünk kéne egymással. Az apróságok is sokat jelentenek.

https://www.facebook.com/szeretlekalegszebbszo/photos/a.226061320748532.56180.214671915220806/1265568183464502/?type=3&theater

 

 

Az ember valódi lényege a jóság. Vannak más, a nevelésből és a tudásból eredő jó tulajdonságok, de alapvető fontosságú, ha igazán emberi lényekké szeretnénk válni és értelmet akarunk adni létezésünknek, hogy szívünk jó legyen. (Tendzin Gyaco, a XIV. dalai láma)

 

 

Élni annyi mint szeretni. Szeretni látni és megmutatni, érezni és érzékeltetni, meghallani és meghallgatni, magasba szállni és felröpíteni, kinyílni és felnyitni, megérteni és megértetni, együtt érezni és eggyé olvadni – és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás. (Tatiosz)

 

 

,,El kell jutni oda, hogy feladod a harcokat. Másokkal és saját magaddal szemben is. Van egy mondás, hogy ha bizonytalan vagy egy döntésben, kérdezd meg magadtól, mit tenne most a szeretet. Aztán hallgass befelé, és tedd azt, amit a szíved súg. Ezért néha hátrébb kell lépni, és átgondolni, mielőtt túl mély sebeket ejtünk a másikon. Ez az egyetlen út a boldogsághoz. Ha megtanulsz szeretni.”

 

 

Az Univerzum leghatalmasabb ereje a Szeretet. Ennek az érzésnek van az összes többi közül a legmagasabb rezgésszintje. Ha képes vagy rá, hogy minden gondolatodat szeretetbe csomagold – hogy Mindent és Mindenkit Szeress -, életed gyökeresen megváltozik. - Böjte Csaba

 

 

Valódi alkímiára van szükséged. …Baba arra tanított, hogy ez az alkímia belülről fakad. Az emberek rengeteg időt töltenek azzal, hogy mindenféle megoldásokat keresnek. Elköltöznek, állást váltanak, és új barátokat szereznek, játékokkal, sporttal és filmekkel űzik el a gondjaikat. A szeretet azonban nem jut az eszükbe: elsiklanak az univerzum legfőbb ereje felett. Baba elsősorban azt akarta a tudomásomra hozni, hogy a szeretet felett soha többé nem szabad elsiklanom. (Deepak Chopra)

 

 

A pszichológiában csak nemrég ismerték fel, milyen hatalmas erő az az érzés, hogy szeretnek. Elősegíti a test és a lélek növekedését, és talán a leghatékonyabb gyógyító erő a testi-lelki sérülések behegedéséhez. (Thomas Gordon)

 

 

Szeretet energia és a mosoly energia nagyon hatásos, ezért tudatosan használd önmagad és mások életében. (Molnár József)

 

 

az-elet-igazi-muveszete-a-meditacioval-kezdodik-es-a-szeretetbe-teljesedik-ki.jpg

 

 

,,…a meditáló ember társaságában, ha vele vagy, úgy érzed, hogy erőt merítesz belőle. Szívesen találkozol vele csupán azért, hogy a társaságában légy.” (Osho)

 

,,Azt is észre fogod venni, hogy amint egyre meditatívabb leszel, minden gesztusod, lágyabbá és békésebbé válik, finomság költözik beléjük. És ezt nemcsak te fogod észre venni, hanem mások is kezdenek majd felfigyelni rá. …A járásmódod, a beszédmódodat és egész lényedet bizonyos kellem, csend, békesség lengi körül. Az emberek szívesen lesznek veled, mert erőt meríthetnek belőled.” (Osho)

 

 

 

,,A rendezett harmonikus életvitel, rendezett harmonikus gondolkodást takar."

A harmonikus és boldog életvitel behozható életünkbe, megformálható, hogyha elindulunk a jóság minőségének ösvényén. Ez egy olyan állapot, amely a 3 anyagi kötőerő közül a legüdvösebb, a jóság, vagyis a jámborság, és rendezettség hatása alatt áll… A jóság minőségében kiforrott életvitel a lelki élet alapja. Hogyha a tudás bővítésével és különösen az önismereti, lelki tudással erősítjük, a vallás táptalaja. Általa nem csak a szellemi megértésben fejlődhetünk, hanem valóban harmonikusabb életet élhetünk. (Fodor Kata)

 

 

 

maria-magdolna-uzenetei-konyvbol----a-boldogsag-es-siker-6-ba.jpg

 

 

        A megvilágosodás a legnagyobb boldogság, a legmagasabb szintű időtlen öröm, boldogság és szeretet. Nincs semmi kielégítőbb vagy teljesebb, mint a megvilágosodás csodás, boldog állapota. Ürítsd ki magad meditációval, s érd el a tökéletes boldogságot, a megvilágosodást, te is.

A megvilágosodás elérése a cél: mert a megvilágosodás egy olyan mennyei, orgazmusi, teljes, tökéletes, hatalmas boldogság és szeretet, hogy erre vágyik, ide igyekszik mindenki, s azért meditálunk, hogy ezt érezzük, és örökké ebben az állapotban legyünk. Be kell látni, a meditáció mindent visz, mert a legjobb, a legcsodásabb élményt tudja adni, a legnagyobb boldogságot. 

Törekedni kell a megvilágosodásra. Ami gyönyörű érzés, a földi csodás érzések és képek annak a világnak csak a lenyomatai, néha ezekben a lenyomatokban látjuk az ottani világot. A szép, a szerelem, a szeretet ízelítő belőle. Mindig maradj a csodában. A meditáció elhozza a csodát. Meditáció által megtapasztalod a CSODÁT. Higgy, bízz a CSODÁBAN.

Meditáció az út a megvilágosodáshoz.

Meditáció - A légzésre irányítani a figyelmet. A természetes, magától történő, nyugodt, teljes hosszúságú be- és kilégzésre. Nyugodtan, lazán, erőfeszítés nélkül. Folyamatos összpontosítás, koncentráció. Érezzük a formátlan levegő ki és beáramlását. A tudatban felszínre jövő képeket, gondolatok, hagyjuk, hogy jöjjenek-menjenek, anélkül hogy megragadnánk őket, s így eltűnnek. Ezáltal tisztulunk, s egyre jobban és jobban érezzük és megtapasztaljuk a nagyon csodálatos kellemességet, a CSODÁT. Tehát ha meditáció elején, közben részed van gondolatözönben az előfordulhat, de törekedj, hogy a felbukkanó, felmerülő gondolatokat, képeket ne ragadd meg..egyszerűen nincs dolgod velük, jönnek, majd mennek, - ez a tudat tisztulásának jele - ilyenkor az idegrendszerünkben lévő feszültség oldódik fel véletlenszerű gondolatok, képek formájában. S szépen egy idő után lecsillapodik az elme, és fantasztikus élményben lesz részed. Ráadásul e kellemes élmények általi megváltozott ,,kisugárzásod” hatására az életedben egyre több csodás dolgok történik veled, és egyre több pozitív, fantasztikus képességedre derül fény, nyílik meg. Sőt még megtapasztalod a sziddhik-et is.. Érdemes megpróbálni beépíteni a folyamatba, a levegővel együtt be- és kiáramló színek - belégzés (piros), kilégzés (kék) -, mint egy színes levegő útjának a nyugodt, erőfeszítés nélküli belső figyelését. Ha nem jönne egyből a CSODA vagy 20 perc után, kérlek tarts ki, mert 45 perc után már tuti érezni fogod,..benne leszel, megtapasztalod a CSODÁT. A koncentrálás a teljes, természetes, magától történő, nyugodt be- és kilégzésre, lazán a lényeg. Egyre inkább, egyre többször átjárja a lényed ez az állapot, míg végül örökké benne maradsz. Gyakorlás – Megvilágosodtál.

 


(Molnár József mj)