Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 10

2018.03.15

 

,,<3 Szeretet…Szeretni… Jól szeretni… A szeretetnyelvek megfelelő használatával jól szeretni!. <3 :)

Szeretni és szeretve lenni a legnagyobb boldogság a világon. - írta Goethe.

Hát, igen! <3 :) Bizony hatalmas boldogság ez, így, ..szerintem is. Sőt úgy vélem, hogy azért cselekszünk, hogy szeretetben részesüljünk, s szeretetben részesítsünk mást, legyen az munkahelyi, művészeti, sport, hobby vagy párkapcsolati, baráti, családi tevékenység, kapcsolat.

Minden embernek meg van a saját Szeretetnyelve, s ezt fontos figyelembe venni az interakció során.

Minden ember céljai között első helyen szerepel, hogy szeretteit boldoggá tegye – ehhez pedig tudni kell, hogy mi az, ami a másiknak örömet okoz. Gary Chapman, amerikai keresztény családterapeuta 20 éves tanácsadói tapasztalata alapján

5 szeretetnyelv típust állapított meg:

1. Bátorító, biztató, dicsérő, elismerő, kedves és szelíd szavak. 2. Minőségi idő. 3. Ajándékozás. 4. Szívességek. 5. Testi érintés.

Ezeket kell a párunkhoz, szüleinkhez, gyermekeinkhez, rokonainkhoz, barátainkhoz, - az élőlényekhez MEGFELELŐ MÉRTÉKBEN – GYAKORISÁG ÉS INTENZITÁS, mértékben igazítani.

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-jo-kapcsolatert.html

 

Szeretni szívvel, testtel, szellemmel, lélekkel.

Én úgy gondolom, hogy a Szeretet szükséges ,,táplálék” a test-lélek-szellem hármasának, egységének, az EGÉSZ-ségünknek.

 

Lehet erősen, gyengéden, tisztán stb szeretni, de ahogy éppen igényeljük, jól esik és a hogy a másik fél igényli, neki szüksége van úgy a legjobb, úgy éri el a legjobban a hatását a SZERETET.

Én fel szoktam tenni a visszacsatoló kérdéseket itt (is): Hogy szeretnéd, hogy szeresselek? vagy éppen ezt: Jól szeretlek? <3 :)

 

De persze, az is jó ha: ,,Remek érzés megkapni, amit akarsz. Nagyon jó érzés… Mi volna akkor, ha megjelenne valaki, aki pontosan tudná, mit akarsz, anélkül, hogy megkérdezne, csak úgy tudná. Olyas valaki, aki meghallaná a szívedet, vagy kiolvasná a gondolataidat is…” <3 :)


Én SZERETEK SZERETNI, Én szeretek nagyon szeretni, SZERETEK JÓL SZERETNI, SZERETEK KIMODOTTAN JÓL SZERETNI!. <3 :) <3 Én SZERETEK SZERETVE LENNI, szeretek nagyon szeretve lenni, SZERETEM, HA JÓL VAGYOK SZERETVE, SZERETEM, HA KIMONDOTTAN JÓL VAGYOK SZERETVE.

 

A legjobb olyan őszintén, tisztán, túlcsordulóan szeretni, ahogy a kisgyermekek és a buddhák teszik, hiszen minél tisztább a lélek, a tudat annál intenzívebb és csodásabb a SZERETET mennyisége és minősége..<3

Az hogy milyen hatalmas pozitív, fejlesztő-gyógyító erő-energia a SZERETET, egyik kedvencem, az egyik legjobb könyvből, mely a jó, segítő emberi-szülői kapcsolat-komunikáció-ról szól.

,,A pszichológiában csak nemrég ismerték fel, milyen hatalmas erő az az érzés, hogy szeretnek. Elősegíti a test és a lélek növekedését, és talán a leghatékonyabb gyógyító erő a testi-lelki sérülések behegedéséhez.”- írta már 1970-ben Thomas Gordon a magyarul P.E.T. – A szülői eredményesség tanulása könyvben

 

Továbbá:

Egy bölcs orvos azt mondta: A legjobb gyógyszer a világon a szeretet!

És mi van, ha nem működik? - kérdezték tőle...

Akkor emelni kell a dózist - válaszolta

 

Szóval:

<3 Szeretet…Szeretni…Jól szeretni…A szeretetnyelvek megfelelő használatával jól szeretni!. <3 :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=g5qU7p7yOY8

 

 

 

Nap mint nap kell újra kivirágoztatnunk jóságunkat, szeretetünket és vágyunkat, mintha lelkünk is, testünk is akkor érintené először a másikét. (Schäffer Erzsébet)

 

 

Az 5 szeretetnyelv - Egymásra hangolva

Minden ember céljai között első helyen szerepel, hogy szeretteit boldoggá tegye – ehhez pedig tudni kell, hogy mi az, ami a másiknak örömet okoz. Gary Chapman, amerikai keresztény családterapeuta 20 éves tanácsadói tapasztalata alapján 5 szeretetnyelv típust állapított meg.

Amikor nem érezzük a társunk szeretetét, üresség és fájdalom tölt el.

Nem is értjük sokszor, hiszen annyira könnyű volt az elején, mi változott?
Hát csak annyi történt, hogy egy kapcsolat elején mindkét fél bőszen használja mind az öt szeretetnyelvet.

Ha szeretetünknek társunk elsődleges szeretet-nyelvén adunk hangot, olyan érzelmi légkört teremtünk, amelyben feloldást találunk múltbeli konfliktusainkra és sérelmeinkre. Fontos a saját, a párunk, gyermekünk szeretet-nyelvének a felismerése, s az ennek alapján való kommunikáció, adás-kapás, figyelmes, törődő cselekvések.
……


Első szeretet-nyelv: Bátorító, dicsérő, elismerő, kedves és szelíd szavak
A dicséret, a biztató szavak és a kérések sokkal inkább erősítik az önbecsülést, mint a követelések. Bensőséges légkört teremtenek, begyógyítják a sebeket, és a lehető legjobbat hozzák ki a házastársakból.
Kedves, meghitt, bátorító szavak végtelen sokasága áll rendelkezésünkre. Nyissunk egy jegyzetfüzetet „Elismerő szavak” címmel, melyben összegyűjthetünk minden olyan módszert, kifejezést, amely megerősítést és bátorítást jelent társunk számára.

 

Második szeretet-nyelv: Minőségi idő
A „minőségi idő" azt jelenti, hogy osztatlan figyelmet szentelünk valakinek.
Amikor csak egymásra figyelünk, vagy közös tevékenységekben veszünk részt, azt fejezzük ki, hogy valóban törődünk egymással és élvezzük egymás társaságát.
A minőségi idő lényege az együttlét. Ez nem csupán fizikai közelséget jelent... Az együttléthez nélkülözhetetlen az egymásra fordított figyelem.


Harmadik szeretet-nyelv: Ajándékozás
Az ajándék a szeretet látható jelképe, akár vásároljuk, akár saját kezűleg készítjük, akár a jelenlétünk ajándékát adjuk. A kapcsolat értékét fejezi ki, és arról vall, hogy törődünk a társunkkal.

 

Negyedik szeretet-nyelv: Szívességek
Mindezek a tevékenységek kicsiny szolgálatként foghatók fel, amelyek tervezést, időt és fáradságot igényelnek. A szeretetből végzett szolgálat azt jelenti, hogy a házastársunk elvárásait vesszük figyelembe. Kérjünk társunktól részletes útmutatást kérése teljesítéséhez, s ennek megfelelően cselekedjünk.


Ötödik szeretet-nyelv: Testi érintés
A testi érintés, mint a szeretet gesztusa, lényünk legmélyén érint meg bennünket. Mint szeretet-nyelv, a kommunikáció hatékony eszköze; a szeretet számtalan árnyalatát képes kifejezni egy futó érintéstől a szenvedélyes csókig.
...

http://belsooazis.hu/szeretet-nyelvek.belsooazis

http://agape.punkosdi.hu/szeretetnyelvek-es-szeretettankunk

http://belief.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1183978

 

 https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-jo-kapcsolatert.html

 

,,Szeretni annyit jelent: adok, nem pedig kapok. Adom önmagamat, adom örömöm, bánatom, érdeklődésem, együttérzésem, barátságom, hálám, értelmem...
A szeretet lényege a másik-centrikus gondolkodás és cselekvés. A szeretet törődő és felelősségteljes. Figyel a másik ember kimondott és kimondatlan igényeire. Szükséges hozzá a másik ember tisztelete. Akit szeretek, annak tisztába vagyok egyéniségével. Őt szeretem, nem egy illúziót, egy képet, és nem azt, akinek szerintem lennie kéne. Ehhez pedig ismernem kell őt. Szent Ágoston mondta, nem lehet valakit szeretni, akit nem ismerek, és nem lehet megismerni valakit, akit nem szeretek. A szeretet lényege, hogy nem függ semmitől. A szeretet elfogadás. A szeretet elfogadja a másikat, ahogy a másik van. Nem akarja megváltoztatni. Megváltoztatni csak önmagunkat lehet. Lehetetlen mások szeretete önmagunk szeretete nélkül. Szeretni azt jelenti, fény és melegség vagyunk a másik számára. Minél inkább szeretünk és odaajándékozzuk magunkat, annál értékesebb lesz életünk." (Hermann Hesse)

http://judit-kavicsok.blogspot.hu/…/hermann-hesse-szeretetr…

 

Matthieu Ricard a boldogsághoz vezető szokásokról

Mi is az a boldogság, és hogyan lehetünk mindannyian részesei? Matthieu Ricard szerint, aki biokémikusból lett buddhista szerzetes, fejleszthetjük elménket. Arról beszél, hogyan fejleszthetjük tudatunkat jól-léttel kapcsolatos szokásokkal annak érdekében, hogy kialakuljon bennünk egy valódi békességérzés és beteljesülés. 

https://www.ted.com/talks/matthieu_ricard_on_the_habits_of_happiness?language=hu

,,Anselm Grün arra is felhívja figyelmünket, hogy döntéseinkkel „felelősséget vállalunk a jelen pillanatért, de egyszersmind a jövőért is. Olyan teret hozunk létre, amely kedvez a növekedésnek. Vállaljuk a felelősséget önmagunkért, testünkért és lelkünkért, és vállaljuk a felelősséget a körülöttünk élő emberekért is.”

Felelősségünk egyúttal azt is jelenti, hogy döntéseinkkel hatunk a világra. Az általunk elkövetett cselekedetek, belőlünk áradó jó vagy rossz gondolatok, érzelmek meghatározzák környezetünket. „Nem mindegy, hogy agresszív és destruktív gondolatokat forgatunk-e magunkban, vagy azon dolgozunk, hogy összhangban legyünk önmagunkkal. Mindazzal, amik vagyunk és amit teszünk, nyomot hagyunk a világban, és ez a nyom meghatározza a világot. Amit teszünk és amit gondolunk, összekapcsol bennünket a többi emberrel.”

Ezért a feladatunk az, hogy emberibbé és szeretetteljesebbé tegyük a világot. Anselm Grün emlékeztet Szophoklész Antigonéjának egyik mondatára: „Az én vezérem szeretet, nem gyűlölet.” Hozzáteszi: ennek szellemében kell élnünk az életünket, meghoznunk döntéseinket, csak ekkor leszünk áldássá környezetünk és a makrovilág számára egyaránt”

Forrás: http://www.magyarkurir.hu/hirek/anselm-grun-mit-akarok-konyvajanlo

 

Hányszor sütötték már rád a címkét, hogy túl válogatós vagy, hogy túlzottan nagyok az igényeid és biztosan ezért nincs párkapcsolatod...? Elhangzik a mások által unalomig ismételt
,,"Te miért vagy még egyedül?" és a "Miért nem találsz már magadnak valakit?" kérdés, amire a célszemély általában csak egy vállrándítással válaszol. De mi mást is tehetnénk egy ilyen ítélkezéstől és sajnálattól zengő kérdés hallatán.
Hogyan is magyarázhatnánk meg a dolog miértjét valakinek, aki ha feltesz egy ilyen kérdést, valószínűleg úgysem értené meg a választ. Nem értené, hogy ha valaki sokat és keményen dolgozott magán és megtapasztalta az önismeret bizonyos szintjeit, akkor már tudja, hogy ki is ő valójában és mire vágyik. Nem ijeszti meg a tudat, hogy egy ideig most egyedül van a világban, elhiszi, hogy nem kell lejjebb adnia az igényeiből, mert bizony létezik a társ, aki neki való és nem éri be kevesebbel. Nem törődik azokkal, akik megbélyegzik emiatt, kiáll az élet mellett, amit választott. Hiszen ha egyszer valaki megtalálja saját magát és nem egy másik emberben keresi a válaszokat és a boldogságot, akkor minden a helyére kerül. Lehet, hogy időbe telik, de előbb-utóbb megtalálja azt az embert is, akire várt.”
A magam részéről hiszek benne, hogy attól, hogy nem élek a társadalom elvárásai szerint és nem megyek bele olyan dolgokba mások öröméért, amikhez nincs kedvem, még nem leszek kevesebb. Sőt.Sokkal szívesebben fordítom ezt az időt saját magamra, hogy amikor jön akinek jönnie kell, őszintén azt mondhassam:KÉSZEN ÁLLOK!  

http://picbear.com/tag/cselekedet

 

 

Belefogtál, mert bátor voltál. És az is vagy! Hát csináld végig! A bátrak nem állnak meg és nem állnak félre, de még csak nem is fordulnak vissza. És nincs semmi, ami őket elriasztja. A bátor ember, az mer. Meri a maga útját járni. Mer haladni, küzdeni, és amibe belekezdett, azt meri véghezvinni. Mert tud magában hinni. Hit nélkül az ember már fél úton elveszne, e nélkül semmire se menne, s a támadóinak kereszttüzében szinte rögtön megsemmisülne. De aki bátor, az egyben legyőzhetetlen is. Aki pedig legyőzhetetlen, az bármit csinál is, sikerre viszi azt az életben!

(Lippai Marianna)

 

A FELFEDEZŐK ÚTJA...
A felfedezők útja sokszor viszontagságos. Olyan helyeken, vagy olyan módon járnak, ahol még talán senki. Ezért az útjuk több akadállyal teli, hosszabb és nehezebb is, mint azoké, akik utánuk jönnek. A felfedezők készítik a térképeket, hogy mindenki, aki magáénak érzi azt az utat, kíváncsi rá, vagy "véletlenül" arra téved, már könnyebben el tudjon rajta igazodni. Már kevesebb nehézséggel, gyorsabban, könnyedebben és boldogabban.

Felfedező vagyok. Ezért vállalom annak a kockázatát, hogy eltévedek. Hogy elsőre a csapás, amit a rendelkezésemre álló eszközeimmel vágok, olyan helyekre visz, amire nem számítottam még én magam sem. Van hogy zsákutcába, és ilyenkor bizony rögtönözni kell. Ez kockázatos. Ez félelmetes. Ehhez bátorság kell.

Egy valamit tudok. Azt, hogy nem adom fel és sosem ragadok bent a zsákutcában. Sőt. A térképet úgy tudom ennek köszönhetően megrajzolni, hogy ha Te azt a saját éberségeddel használod, már ne kövesd el ugyanazokat a hibákat. Amit persze én olykor annak élek meg, vagy mások megpróbálják elhitetni még az sem hiba. Az út része.

Forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1696565897042415&set=a.189298424435844.44558.100000670636909&type=3

Mindenki úgy él, azt mondja, olyan, amilyen tudat rezgésen-frekvencián van…s nyilván zokon lehet venni, az éppen azon a frekvencián való rezgését, s az ezáltali kijelentéseit..de fölösleges. (mj)

 

 

Ne süllyedj le a szintjére -- Lelkileg felemelő dolgok, cselekedetek, társaság. (mj)

 

 

Jó időben jó helyen lenni az érdem, képesség, megfelelő rezgés függvénye, s nem szerencse. (mj)

 

 

 

 

 

"A nagyszerű vezetők sosem áldoznának fel senkit a számok kedvéért. Hamarabb áldoznák fel a számokat, hogy embereiket mentsék....Vezetőnek lenni választás és nem rang kérdése.

Ők a vezetők, mert elől mennek. Ők a vezetők, mert mindenki más előtt vállalják a kockázatot. Ők a vezetők, mert áldozatot hoznak, hogy az embereik biztonságban lehessenek, és jól járjanak. Így erre a természetes válasz nem is lehet más, mint hogy az embereik is áldozatot vállalnak értük. És mikor megkérdezzük, miért tesznek így, mind ugyanazt felelik: Mert ő is megtette volna értem. Hát nem egy ilyen szervezetben szeretnénk dolgozni mindannyian?"

https://www.ted.com/talks/simon_sinek_why_good_leaders_make_you_feel_safe/transcript?language=hu

Változz meg jó irányba, s megváltoznak a körülményeid. Légy jobb, s jobb körülményeid lesznek.(mj)

 

"Többször éreztem azt, hogy olyan vagyok, mint egy kismadár, aki már kirepült a saját kalitkájából, mert megtalálta a szabadsága kulcsát, de önkéntes vállalása alapján nem szállt el, messzire, a Föld másik végére, hanem ott maradt a Társa mellett, aki azonban még a saját kalitkájában ragadt.
Így ha a szabad kismadár el is száll, mindig visszatér, hogy néhány vízcseppel a másik szomját oltsa, vagy néhány falattal az éhségét csillapítsa. Hogy kitartásra biztassa, amikor már feladná, hogy "csak" ott legyen, és az Együtt töltött percekben elszálljanak a sötét fellegek, kisüssön a Nap és szebben, fényesebben ragyogjanak a csillagok…"
Részlet a készülő, a Szeretet lélegzete című könyvemből....

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1692518457447159&set=a.189298424435844.44558.100000670636909&type=3

 

Akár hiszed, akár nem, a világnak megvan a maga dinamikus, és amilyen hihetetlen, kiszámítható működése. Minden egy meghatározott rendszer szerint működik, és ez igaz a lélek, vagy az elme működésére is. Hiába olyan bonyolult, összetett az emberi agy, illetve az emberi elme, egy-egy pszichológián alapuló, ügyes trükkel nagyon könnyen meg lehet viccelni, vagy befolyásolni lehet. Íme az öt legjobb trükk:

 1. Ha szeretnéd tudni, hogy valaki kedvel-e, válassz egy hétköznapi szót, és mindig, amikor ez a bizonyos személy kimondja beszélgetés alatt ezt a szót, bólints és mosolyogj. Ha kedvel, gyakrabban fogja használni beszéd közben ezt a szót.

 

 1. Szeretnéd, hogy komolyabban vegyenek az emberek? Minden alkalommal, amikor valami számodra fontos dologról beszélsz valakinek, tedd hozzá, hogy “édesapám tanította nekem azt, hogy…”! Az emberek jobban hisznek, vagy bíznak a szülők tanácsaiban.

 

 1. Ha mindig nyerni szeretnél “kő-papír-olló”-ban, akkor közvetlenül a játék kezdete előtt tegyél fel egy teljesen hétköznapi kérdést az ellenfelednek, ugyanis az összezavart, elgondolkodó emberek nagyrészt az “ollót” választják.

 

 1. Amikor azt szeretnéd, hogy valaki egyetértsen veled, bólogass gyakrabban, miközben beszélsz, ugyanis a bólogatás azt az érzetet kelti az emberekben, hogy minden, amit mondasz, az igaz. Emellett az, hogy te bólogatsz, szintén bólogatást vált ki a beszélgető partnerből.

 

5.Amikor nem tudsz kiverni egy zeneszámot a fejedből, és folyamatosan azt dúdolod, egyszerűen csak gondolj a szám végére. A Zeigarnik-effekt szerint ugyanis csak a befejezetlen dolgokat nem tudjuk kiverni a fejünkből.

            Forrás: http://egeszsegeselet.tippek.net/az-ot-legjobb-pszichologiai-trukk-ami-konnyebbe-teszi-az-eletedet/

Főoldal / Kuriózum /

Hogyan szabadulhatunk meg a múlt miatti gyötrődés, a megbánás kellemetlen érzésétől?

Hogyan szabadulhatunk meg a múlt miatti gyötrődés, a megbánás kellemetlen érzésétől?

Posted on 2017/08/02 by Bogi in Kuriózum

A múltban történt dolgok fölötti örökös sajnálkozás nagyon negatívan hathat a jelenünkre, sorozatos és állandó fájdalmat okozva számunkra, ugyanakkor megakadályozhat bennünket az előrehaladás útján.

Bár tudjuk azt is, hogy nincs élet megbánás nélkül! A múlt miatti gyötrődés, tulajdonképpen egy érzés, de ugyanakkor egy gondolati minta is, melyet a múltban történt kellemetlen események sorozatos felidézése kapcsán élünk át.

Ezek az újra és újra átélt gondolatok, megakadályoznak bennünket a jelen megélésében és behatárolhatják a jövőnket, megakadályozva bennünket a továbblépésben. Ha tehát azt érezzük, hogy ilyen gondolatok kavarognak bennünk, igyekeznünk kell arra, hogy mielőbb felismerjük a megbocsájtás érzésének a fontosságát. Az ilyen problémák megoldása a megbocsájtás képességében rejlik, úgy önmagunk, mint a körülöttünk levő személyek iránt, és csak ezt követően tudunk haladni saját utunkon előre.

Nézzük tehát, melyek azok a lépések amelyeket követve eljuthatunk a megbocsájtás érzéséhez!

Elsősorban ismerjük fel azt, hogy mi miatt érezzük szükségét a megbánásnak, miért hibáztatjuk adott esetben önmagunkat vagy másokat. Mi az a dolog, amit, megtettünk vagy amit esetleg nem, ami miatt ilyen érzések kavarognak bennünk.

Ha sikerült felismernünk a probléma gyökerét, második lépésként próbáljuk megérteni, miért is történt ez velünk, tanulva az esetből. Ha nem gondolkodunk el ezen, megtörténhet, hogy újra szembe találjuk magunkat egy hasonlóval, hiszen azt jelenti, nem tanultunk az előző hibánkból.

Ne áltassuk magunkat azzal a tudattal, hogy jól vagyunk, és minden rendben van, legyünk őszinték önmagunkkal szemben, beismerve, hogy igenis szenvedünk a múltbéli probléma kapcsán.

Fogadjuk el a valóságot, mind azt, ami a múltban történt, és ami fájdalmat okozott számunkra. Ne éljünk tagadásban, ne minimalizáljuk a probléma életünkre gyakorolt hatását, hiszen úgyis fölösleges, hanem beszéljünk nyíltan róla.

Utolsó lépésként próbáljuk meg legyőzni félelmünket az ismeretlen iránt és bizakodva nézzünk a jövő felé.

Figyelmünket mindig a pozitív dolgok felé irányítsuk, igyekezzünk mindenben megtalálni a jót és akkor a félelem érzését felváltja a nyugalom, melyre szükségünk van a mindennapok megélésében.

Forrás: http://filantropikum.com/hogyan-szabadulhatunk-meg-a-mult-miatti-gyotrodes-a-megbanas-kellemetlen-erzesetol/

 

A felelõsség-grafikon tetején helyezkednek el azok az emberek, akik teljes felelősséget vállalnak és, akik magukhoz vonzzák a hatalmat és a lehetőségeket.

A grafikon alján nincs hatalom, csak tehetetlenség. Itt találhatjuk annak a személynek a példáját, aki semmi felelősséget nem vállal, nem irányítja sorsát.

Legfelül az az ember van, aki rendkívül magabiztos, vállalja a felelősséget és soha nem él kifogásokkal. Legalul van a felelősséget nem vállaló személy, aki mindenre mentséget keres….

 

Hihetetlen hatással volt rám egy megállapítás és azóta sem szabadulok tőle. Mégpedig az, hogy

milyen szoros a kapcsolat a felelősség nem-vállalása és a negatív érzelmek között. Továbbá az a tény, hogy a negatív érzelmek a legnagyobb blokkoló vagy romboló tényezők mindannyiunk életében.

Ha elfogadjuk, hogy életünk célja az, hogy minél nagyobb lelki nyugalmat, boldogságot, megelégedettséget érjünk el, akkor meg kell vizsgálnunk, mi az, ami meggátolja, megakadályozza, ami útjában áll annak, hogy valóban élvezzük az életet. Rá fogunk döbbenni, hogy ez mindig valamilyen negatív érzelem….

hogyan száríthatjuk ki gyökereit a negatív érzelmek fájának? Egyetlen módon szabadulhatunk meg a negatív érzelmektől: ha nem ítélkezünk….

Az egyik fontos ismeretünk a negatív érzelmekről éppen az, hogy szikraként pattannak ki. Ha tápláljuk őket, ha gondolunk rájuk, ha azonosulunk velük, ha elkezdünk ítélkezni a helyzetről, ezek egyre nagyobbak lesznek, míg végül betöltik egész lényünket

Ha abbahagyjuk a vádaskodást, kivágtuk a negatív érzelmek fáját. Kivágtuk, elpusztítottuk, és az összes negatív érzelem is kihal ezzel egy időben…. És hogyan csináljuk ezt? Úgy hogy, alkalmazzuk a helyettesítés törvényét!

 

Tudjuk, a helyettesítés törvénye szerint a tudat egyszerre csak egy gondolatot tart. Ez a tudatunkat elfoglaló gondolat határozza meg érzelmi reakcióinkat, a tudatalattink reakcióját. És mivel csak egy gondolattal tud foglalkozni, egyszerűen ki kell ütnünk a negatív érzelmeket okozó gondolatot, a vádaskodásét, és a helyébe kell ültetnünk ezt a gondolatot: „Én vagyok a felelős!”

Az elsõ pillanatban távolítsuk el azokat a negatív érzelmeket, amelyek feszültséget okozó gondolatainkból támadnak, mondogatván:

„Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! ÉN vagyok a felelős! SZERETEM MAGAM ÉS ÉN VAGYOK A FELELŐS! És rajtam kívül senki sem zavarhatja meg nyugalmamat, mert kizárólag az én kezemben van az érzelmi életem!” Én vagyok a felelős, és Önök mind felelősek!

Arra jöttem rá – és ez megdöbbentő volt számomra, mert én elköteleztem magam képességeim kibontakoztatása mellett –, hogy

fejlődésünk kizárólag attól függ, milyen mértékben tudunk megszabadulni negatív érzelmeinktől.

Nem haladhatunk előre, nem léphetük tovább arról a pontról, amelyen jelenleg állunk, csak akkor, és annyira, amennyire negatív érzelmeinket elhagyjuk.

Brian Tracy - A negatív érzelmek kiiktatása

https://www.youtube.com/watch?v=Eahvg74otXc&index=112&list=PLD4970748C58F6B7D

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/erd-el-az-almodat---.html

Mély és Pozitív Életváltozás Meditációs Program

Belső nyugalom, lelki béke, stresszmentes élet...

https://www.facebook.com/eletvaltozas/

http://www.meditaciosprogram.com

 

 

 

- ,,A taoizmus a negatív érzelmeket az alacsony szintű energiákhoz sorolja. Sokak életét keseríti meg és tölti ló a harag, bánat, félelem, depresszió, aggodalom vagy más negatív energia. Az ilyen negatív energiák megfosztanak az életerőtől, és előbb-utóbb betegséget okoznak.”

 

-,,A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia a csí(Qi), a vitalitást, életerőt jelenti.”

 

 

 

 

,,A kulcs a tudatosságban és a szemléletváltásban rejlik.

 

Számos önismereti tanfolyamot, tréninget elvégezve, tudatos életmód táborokat

megjárva, előadásokat hallgatva, könyveket olvasva rájöttem,

hogy a valóság teljesen más, mint ahogyan azt én addig hittem, gondoltam.

Éreztem, hogy megtaláltam valamit. Valamit, ami sokkal több annál, mint

amit én valaha is kerestem.

 

Hálás köszönet ezért többek között Csattos Ilikének, az általa vezetett

Csendo® programok segítségével ugyanis nemcsak a félelmeim, a problémáim

okát láttam meg, hanem valódi önmagamat és az egész életemet.

 

Most már tudom, hogy csakis a tudattalan félelmeink,

az abból fakadó gondolataink akadályoznak meg abban,

hogy elérjük azt, amit szeretnénk, hogy megvalósítsuk álmainkat,

sőt, hogy egyáltalán merjünk álmodni, lépni és tenni érte.

Csak rajtunk múlik, senki máson.

A változtatást mindig önmagunkon belül kell elkezdenünk ahhoz.

hogy megváltozzon az, ami kívül van.

Itt és most, a jelen pillanatban pedig már minden válasz bennünk van.”

 

Forrás: http://szemleletvaltas.com/menu/ Uhlár Mónika

 

Szabó Gábor

A Reiki számomra nem csak egy kézrátételes gyógymód, hanem egy szemléletmód és szellemi út is, mely a gondolatok és érzések kiegyensúlyozásán keresztül segít a harmonikusabb és boldogabb élet megteremtésében. Hiszem, hogy mindenki képes saját kezébe venni életét, egészségét, boldogságát és ebben igyekszem támogatni a hozzám forduló embereket.

Forrás: https://jikidenreiki.hu/bemutatkozas/

 

 

Götz Gábor

Már az első alkalommal kiderült, hogy a transzlégzés, holotrop légzés egy belső utazás önmagamban. Olyan helyekre, tudatállapotokba jutottam el, ahol a problémáim gyökerét találtam meg és ezeket felismerve, integrálva vált könnyebbé az életem. Láttam a változást önmagamban és más emberekben is, ami jó érzéssel tölt el és hatására elkezdtem tanulni ezeket a segítő módszereket.

 

Az első általam vezetett foglalkozások után nagyon jó visszajelzéseket kaptam a résztvevőktől, ami tovább segített, hogy ezen az úton járjak. A flow érzés egészen új és szabad lehetőségeket hozott az életembe, amivel eljuthattam oda, ahol nem a múlt beégetett mintái alapján döntök, hanem autonóm személyiségként tudok a helyzetnek megfelelően döntést hozni, megélni a most pillanatát. 

 

Közös munkánkban legfontosabb a bizalom. Az első félórában, a bevezető beszélgetésben már kialakul benned az érzés, hogy mennyire vagyok neked szimpatikus, szakmailag felkészült. Ha úgy érzed, hogy valamiért nem szeretnél maradni, akkor minden kötelezettség nélkül elbúcsúzunk egymástól. Amennyiben a folytatás mellett döntesz, elkezdődik egy izgalmas felfedezés önmagadban, a világodban. Helyetted nem tudok semmit megoldani, viszont teljes tudásommal és tapasztalatommal segítem a fejlődésed az egész terápia alatt. Utánkövetéssel támogatom az integrációs folyamatodat.

 

Forrás: http://www.fellelegzek.hu/mi-a-holotrop-legzes-transzlegzes-holotrop-tudatallapot ezen az oldalon Minden jog fenntartva. A weblap teljes tartalmának részben, vagy egészben történő felhasználása, másolása, csak a tulajdonos írásbeli beleegyezésével történhet!  

 

Sefcsik Linda

Életviteli tanácsadás, problémamegoldás és útmutatás

Párkapcsolat - Család - Munka - Egészség - Boldogság - Életút

Bármit elérhetsz

Segítek, hogy tudj segíteni magadon!

Üdvözöllek a honlapomon, Sefcsik Linda vagyok

Nem véletlenül találtál rám! 
Jó helyen jársz, ha készen állsz, hogy megoldást találjunk a problémáidra.

 • Ha változtatni szeretnél az életeden, de egyedül nem megy

 

 • Ha családi, párkapcsolati problémáid vannak...

 

 • Ha úgy érzed elakadtál, fontos döntés előtt állsz

 

 • Ha kíváncsi vagy a sorsfeladatodra - "miért születtem meg?"

 

 • Ha bármilyen lelki eredetű gondjaid vannak (bizonytalanság, félelmek, szorongás, levertség, önbizalomhiány, hithiány ...) 

 

 • Ha boldogabb, harmonikusabb életre vágysz vagy személyes tudatosságodat szeretnéd fejleszteni 

 

...SEGÍTEK!

ONLINE vagy telefonon is működik - a távolság nem akadály!

Alternatív módszerek, spirituális szemlélet - mit jelent ez?

Nem a hagyományos módon (pl. csak beszélgetéssel) közelítünk meg egy problémát, hanem olyan módszereket, technikákat is alkalmazunk, amik gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a problémafeltárást, könnyebben a dolgok mélyére nézhetünk. Hiszen nem csak olyan dimenziók és összefüggések léteznek, amiket az érszékszerveinkkel fel tudunk fogni, ezek a rejtett dolgok pedig sokszor erősebb hatással vannak életünkre.

Nem csak a problémafeltárás hatékonyabb az ilyen módszerek segítségével, hanem a megoldás is bennük rejlik. Konkrét gyakorlati útmutatást kaphatsz, problémamegoldó technikát tanulhatsz meg, de akár egy előző életből hozott negatív programot is tudunk semlegesíteni.

Talán már Veled is előfordult, hogy kaptál egy tanácsot, de nem tudtál változtatni, vagy tudtad mit kéne csinálnod, mégsem tudtad megtenni. Ezekkel a módszerekkel az is kiderül, hogy mi állhat a változás útjában (pl. tudatalatti blokk, hiedelem, félelem, gyötrő gondolat vagy érzés), amit oldani tudunk, ill. ahhoz is megkapod a segítséget, hogy konkrétan hogyan tudsz eljutni a problémáid megoldásáig.

A problémából adódik, hogy melyik módszert alkalmazzuk, akár kombinálhatunk többet is. A problémafeltárás és -megoldás ezáltal nagyon hatékony, jó eredmények érhetőek el már akár 1-2 alkalom konzultáció után is.

Forrás: http://www.sefira.hu/

,,Szeretet mindenek felett! ❤️

A képen látható pillanatot Csuti örökítette meg. Régen nem igazán szerette, ha odamentem egy kóbor cicához vagy kutyához, viszont amióta Joy jelen van az életünkben, sok minden változott. Emlékszem, Joy cicánk előtt, sokszor mondtam Csutinak, hogy az állatok megtanítanak az önzetlen szeretetre, de látszólag nem hitt nekem. Most viszont hihetetlen boldogság számomra, hogy amit mondogattam neki, végre ő maga is megtapasztalta. ❤️ Ilyen pillanatokban nem hátat fordít és unszol, hogy menjünk, hanem odajön, ő is megsimogatja az állatkát, fotóz ( mint ahogy az ábra is mutatja ), sőt... Még a boltba is bement, hogy cicakaját szerezzen.

Egyébként nem kifejezetten az állatkákról akartam írni, hanem a szeretetről... ❤️ Sokan kérdezik tőlem, hogy mi a titkom?! 路‍♀️ Erre általában nem szoktam tudni válaszolni, viszont az elmúlt napok nehézségében, ☝️talán rájöttem és ez nem más mint a szeretet, amit anyukámtól és a mamámtól tanultam! Anyukám mindig ezt mondogatta/mondogatja nekem, hogy ,,Az egyetlen dolog amivel az emberek nem tudnak mit kezdeni, az a szeretet!" És igaza van!☝️ Próbáljátok ki!

Ha valaki ingerülten szól hozzátok, próbáljátok megtartani a pozitivitásotokat és ti, már csak azért se vegyétek fel azt a stílust! Én rengeteg szituációban alkalmaztam már ezt a trükköt és bevállt!

,, JÓ TETT HELYÉBE JÓT VÁRJ "

forrás: Edina Kulcsar https://www.facebook.com/edinakulcsarofficial/photos/a.766901130016529.1073741828.766851590021483/1774922959214336/?type=3

 

,,Boldog vagyok, ha olyasmit adhatok, legyen az akár tárgyi, akár szóbeli dolog, amitől a másik ember felvidul, aminek örül és amit igazán értékel."

 

,,Barátság-Szeretet - Jó érzés tudni, hogy sem örömben, sem bánatban nem vagyunk egyedül!”

 

Ha valaki ingerülten szól hozzátok, próbáljátok megtartani a pozitivitásotokat és ti, már csak azért se vegyétek fel azt a stílust! Én rengeteg szituációban alkalmaztam már ezt a trükköt és bevállt! – (Kulcsár Edina)

 

Menedékfa Központ és Magazin

Szervezetünk célja, hogy megismertessük az embereket egy új világnézettel, boldogabb életminőséget teremtsünk!

 

Szeretnél csapatban dolgozni, de mégis megtartva a saját egyéniséged?! Akkor a Menedékfát a valóra vált álmok otthonát neked találtuk ki!

Budapest egyik legfrekventáltabb részén a Széll Kálmán téren található központunk 240 négyzetméteren. Igényes környezetben fogadhatod vendégeidet!

A megszokott itt nem megszokott... ha szeretnél csatlakozni hozzánk akkor augusztus 10. napjáig van lehetőséged megtenni.

https://www.facebook.com/menedekfa/photos/rpd.100002323384742/347145092372201/?type=3 Bővebb információ: http://www.menedekfa.hu/?page_id=1859

 

A Menedékfa egy olyan dinamikusan működő összetartó csapat, akik segítenek a hozzánk forduló embereknek elindulni az önismeret útján. A csapat hatalmas eszköztárból tud válogatni, hiszen mindenki az élet különböző területeiről érkezett hozzánk, s mindenkinek más technika segített kimászni a gödörből ezáltal megismerve az önmagukban rejlő energiákat. Több nemzetközi kapcsolatunk van már kialakulóban, melyek segítségével több országban tudunk majd önfejlesztő eseményeket tartani az ottani magyarokkal együtt.

 

A szellemi fejlődés mellett a testről sem feledkeztünk meg ezért különböző tánc, fitnesz és jóga órával is várjuk a hozzánk látogatókat. Emellett várjuk olyan emberek jelentkezését is, akik szeretnének a város egyik legforgalmasabb csomópontjánál, igényes környezetben dolgozni.

http://www.menedekfa.hu/

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-6-gyogyito-hang-es-a-belso-mosoly.html

 

,,Meglátod, neki is változni fog a hozzád állása, mert az emberek olyanok, mint a tükör: mindig azt a viselkedést kapod vissza, amit Te adsz nekik!”

 

,,A cél a Tudat evolúciója, a tudatosságod emelése. A tudatosságod növekedése kell ahhoz, hogy teljesebb, boldogabb emberré válj.”

VARÁZSFELHŐ - SPIRITUÁLIS GYEREKKÖNYV

A Varázsfelhő egy olyan könyv, mely KÉPES FELOLDANI A GYERMEK FÉLELMEIT,

és amelyből már kicsi korától megtanulhat úgy élni, hogy felnőve sokkal BOLDOGABB, KÖNNYEBB élete lehessen.

De mi van akkor, ha túl vagyunk már a gyerekkoron? Nos, soha sincs késő! Felnőtt korban is óriási haszna lehet annak, ha megtanuljuk, hogyan lehet egyszerűen és hamar boldogságot vonzani életünkbe.

Íme az egyik legfrissebb visszajelzés egy felnőtt olvasótól:
„Nekem ezt a könyvet most a Jóisten küldte! És ezt most nagyon komolyan mondom. Én egy óriási mélyponton voltam augusztus közepe óta és mondhatom: ez a könyv hozott ki belőle! Szó szerint depressziós voltam. De én most másképp állok mindenhez! Ha most látna valaki, mint egy gyerek, úgy szorongatom ezt a könyvet: most kezdem másodjára olvasni! Azóta mindenkinek, akivel csak találkozom, mondom, hogy elolvastam ezt a könyvet és mindent másképp látok!

Elkezdtem csinálni azokat a dolgokat, amik a könyvben le vannak írva, naponta többször is. Pedig hallottam én ezeket már régebben is, de nekem ez a könyv kellett, hogy felnyissa a szemem! És azóta már reggel, ahogy felébredek, mosolygok és én most olyan életvidám vagyok, hogy az eszméletlen, mondják azóta, hogy mi van velem: én mindenkivel csak hülyéskedek, nevetek!
Hihetetlen jó, el sem tudom mondani, milyen hálás vagyok ezért az egészért!”

Szeretnél te is beleolvasni? Kattints ide: www.lehetetlennincs.hu

Forrás: https://www.facebook.com/LehetetlenNincs/photos/a.961171180672266.1073741828.792095070913212/999665383489512/?type=3

Engedd el! - De hogyan? (Workshop)

szemlÉLETváltás szervezésében

 

Engedd el, lépj tovább, zárd le, felejtsd el.... Hány és hány alkalommal hallottad már ezeket a "jó" tanácsokat, amikor beleragadtál egy fájdalmas, múltbéli eseménybe. De mégis hogyan engedd el?

 

Addig, amíg negatív vagy pozitív érzelmi töltet van benned egy személlyel, helyzettel, történéssel kapcsolatban,

ez nem fog menni.

 

Meg kell látnod,

mivel és miért kötődsz még mindig az adott emlékhez, miért táplálod és éled át újra és újra?

Amint ez az érzelem - legyen az harag, fájdalom, bűntudat, csalódás stb. - kioldódik, és meg tudsz a másiknak és/vagy magadnak is bocsátani, akkor tud a lelkedben minden a helyére kerülni és tudsz valóban továbblépni.


Ezen a workshopon az elmélet mellett konkrét eszközöket is kapsz, - sőt ezeket ki is próbáljuk! - ahhoz, hogy segítségükkel fel tudd dolgozni az elengedésre váró terheidet. Kiscsoportban dolgozunk, lesznek írásbeli gyakorlatok és egy meditáció is, mely erősíti a folyamataidat.

Ha úgy érzed, vannak lezáratlan, fájdalmas emlékeid, traumáid, sérelmeid, ne cipeld tovább, hanem kezdjük el együtt feldolgozni!

 

Addig ugyanis nem tudsz a jelenben boldogan és harmóniában élni,

amíg a szíved a múltban ragadt, az elméd kapaszkodik az egykori emberekhez,

tárgyakhoz, szokásokhoz, hamis én-képhez, s amíg újra és újra a múlt

fájdalmát idézed fel.


Hagyd elhalványulni a régi eseményeket, melyek már nem szolgálják a fejlődésedet, hogy tiszta lappal és szívvel, újra szabadon tudj nyitni az új életed felé! Szeretettel várlak!

 

Forrás: http://szemleletvaltas.com/szeretem-magam-vagy-megsem-eloadas/ Uhlár Mónika

 

Napi libabőr…

Érdekel, ki mit hallgat, ..mi az, amit 1 000 000-szor hallgatva sem unsz meg, vagy valami pozitív emlék fűz hozzá.

,,Ez a tevékenység: a lehullottat visszaemelni, az elvesztettet megtalálni, a bemocskolódottat megtisztítani, az elhomályosultat kifényesíteni, az összetörtet ismét egybeépíteni, a fellázadtat megtéríteni és megbékíteni. Egyszóval: megváltani. Az emberi tevékenység értelme, hogy a világot át kell emelni a szellemi világba, vagyis arannyá kell változtatni."
(Hamvas Béla)

Az emberek a gondjaikért hajlamosak másokat okolni. (...) Ha meg akarjátok ismerni a körülöttetek létező világot, akkor meg kell értenetek, hogy azért nem vagytok tudatában saját teremtő tulajdonságotoknak, mert tökéletesen beleéltétek magatokat az éppen aktuális szerepetekbe!
- A. J. Christian -

,,…Amint életünk e szakaszának a végére értünk, észre vesszük egyszerre, hogy igyekszünk csak a jóra emlékezni, a rossz dolgokat pedig elfelejteni. Azon kapjuk magunkat, hogy kezdünk a jövőn gondolkozni, némi aggodalommal, fontolgatjuk, mihez is kéne kezdeni, és hogy hol leszünk 10 év múlva.

De én azt mondom nektek: Hé, nézzetek rám! És kérlek, ne aggodalmaskodjatok annyit…És ha rátok törne a bánat, vessetek egy pillantást a nyári égre, amikor számtalan csillag ragyogja be a bársonyos estét..és ha egyszerre egy hullócsillag nappallá varázsolja az éjszakát, kívánjatok valamit, ÉS GONDOLJATOK RÁM.

TEGYÉTEK AZ ÉLETETEKET VARÁZSLATOSSÁ.

MERT AZ ENYÉM AZZÁ LETT!”

Ehhez tartom magam..... ;)

"Az egyetlen bizonyíték, ami valaki ellen vagy mellett szól, az az, hogy a közelében süllyed-e vagy emelkedik az ember."

(Robert Musil)

"Az istennő az a hétköznapi nő, aki kilépett az önbizalomhiány árnyékából a szeretet fényébe.
Ő képes a kedvességre és a szeretetre, azonban senki nem járatja vele a bolondját – ő egy harcos királynő, akinek van ereje…" (Queenism)

 

Aki Téged akar, megtalál

 

Hidd el, aki Téged akar, az nem a kifogásokat keresi, hanem a társaságodat. 
 

Az ember, aki valóban szeret, megtisztel a bizalmával, türelmével, idejével, s nem él vissza azzal, amit Te adsz neki.

 

A valódi szeretet feltétel nélküli, s nem várja, hogy más légy. Elfogad, nem birtokol. Ad, és nem elvesz. 

Nem várja, hogy Te oldd meg az életét, hanem hozzátesz a Tiédhez. 

Nem vádaskodik, nem féltékeny. 

 

Ha valaki nem tud beilleszteni az életébe, annak csupán hiányt pótol a jelenléted. Tőled akar megkapni valamit, ami hiányzik neki. Ez nem szeretet, hanem önzés. 

Ha valaki szeret, figyelembe veszi az igényeid, az érzéseid, nem kihasználja azokat. 

Ha valaki Téged akar, nem más mellett éli az életét. Nem mást ölel, nem másik mellett alszik el. 

 

Aki Téged szeret, nem akar Nélküled élni. 

Aki mást mond, mint ahogy cselekszik, ott mindig a tetteket nézd. Mert azok a valódiak…

 

Forrás: https://elozoeletek.blogspot.hu/2016/02/aki-teged-akar-megtalal.html

 

Csatlakozz az Állj félre a saját utadból! könyvet olvasók közösségéhez, akik azon munkálkodnak, hogy saját magukat és környezetüket pozitívabb irányba mozdítsák el!

Egy olyan mozgalmat akarunk indítani, ami Magyarországot a világ legoptimistább nemzetévé teszi, és aminek TE is a részese vagy!

https://www.facebook.com/peter.szabo.3956/videos/10207247123615053/

,,Ha az elme gondolni akar, hát gondoljon, de legyen irányított, hogy mire, így szabadságát meghagyva neki érjük el, hogy mégis fegyelmezett működésével utunkat segítse.”

 

,,Ha valami nem sikerül, az pusztán annak a jele, hogy valamiben fejlődnöm kell.”

,,A Szándék és a Gondolatok Ereje - Változtasd meg a gondolataidat és megváltozik a Világod.”

Rájöttem, hogy ha mindenben megkeresem a jót, és megpróbálom azt előtérbe helyezni a rosszal szemben, sokkal boldogabb lehetek. (CS.A.)

Igen, a gondolatok ereje, a pozitív gondolatok erejének a hatása hatalmas lehetőség a jobb életért..ezért tudatosan oda kell figyelni rájuk. (M.J.)

 

Van, hogy engedni kell a jó áramlásnak..de ez akár a rosszon keresztül is vezet,..s akkor is engedni kell át rajta az áramlást, mert ha megrekedünk a rossznál, ha belemerülünk, akkor sok idő kijönni, tovább menni. Egyszerűen blokkoldás van, s a blokkokon át kel menni. De akár fájhat  is az a blokk, s leragadunk.. a fájdalom lehúz..de vissza kell térni a jó áramlásba, s haladni a jón. (mj)

 

A lényeg a belső megnyílás, a kinyílás..hogy legyen hely neki,.. beengedve..hogy érezze az igazi bizalmat..és az óriási szeretetet..hogy tudja, hogy nagyon nagyon szeretve lesz, van…érezze, hogy nagyon nagyon boldog lesz, van…s hogy nagyon boldoggá fog tenni és nagyon szeretni..szeret. hm..Igen. Szeretni szeret! J Szeretni szeret – szeret Szeretni. (mj)

 

A SZERETET, AZ ÉN AJÁNDÉKOM. MEGTÖLTÖM MAGAM SZERETETTEL ÉS A SZERETETET KISUGÁRZOM A VILÁGBA. (Wayne Dyer)

https://www.facebook.com/1485145368370933/photos/1733427690209365/

 

 

,,Émile Coué észrevette, hogy azok a betegek, akikhez „volt néhány jó szava”, gyorsabban gyógyultak, mint akikhez éppen nem volt ideje szólni. Felfedezte a szavak erejét.”

 

Figyelj mire koncentrálsz, fókuszálsz..ne szűkülj be..tág fókusz..nézd az egészet..vedd le a fókuszod a ,,fekete pontról”…

https://hu-hu.facebook.com/plussfotel/videos/1314833555306501

,,Ha valamit elrontottál annak következményei lesznek. Gondold át, hogy mit rontottál el, és javítsd ki, hogy megváltozzon a HOZZÁD állása!”

 

 

,,Ha gyémántot akarsz, akkor ne a kavicsok között keresgélj, mert köztük nem lesz az igazi!”

 

 

,,A hosszútávú boldogság megélésének 90 %-nak a nem a környezetünktől függ, hanem attól, hogy az agyunk miként dolgozza fel a tapasztalatainkat." - Dr. Shawn Achor pszichológus, a boldogság és a siker közötti kapcsolat specialistája.

 

 

,,Az álom egy napon valósággá válik, ha hiszünk, és teszünk érte!”

 

Test, Lélek, és Szellem – az ember mindhárom síkon szerelmes, mert háromsíkú teremtmény.

A valódi szerelem azonban csakis az, mely mindhárom síkon létrejön. …A legerősebb érzéki vágy, a legbujább kívánság - és az „istent imádok benned, érinteni sem merlek" együtt. Nem külön! Ha szerelmes vagy, istent ölelsz. Azt mondod: „Mindenem!” A félbetépett másik felemet találtam meg benned….

Az igazi szerelem nem mindennapi érzés… Csoda! A legintenzívebb emberi élmény. …A szerelem állapotában éljük át, hogy az életünk sokkal csodásabb, mint ahogy azt a szürke, józan hétköznapban véljük. (Müller Péter)

Hidd el, hogy egyszer lesz valaki, aki úgy lát tökéletesnek, ahogy vagy. Aki senkire sem cserélne el, mert tudja, gyémánt van a kezében. De ahhoz először neked kell felfedezned, hogy mennyire értékes vagy. Hogy mennyire jó, hogy annak születtél, akinek - és hogy még véletlenül sem kell beérned kevesebbel, mert a kevesebb megalkuvás. Az, aki pedig szereti magát, nem alkuszik meg. Hisz abban, hogy megérdemli, hogy szeressék. (Oravecz Nóra)

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-mentalisan-eros--produktiv-emberek-ezeket-nem-teszik----ezeket-teszik.html

AMIT A MENTÁLISAN ERŐS, PRODUKTÍV EMBEREK NEM TESZNEK - TESZNEK

 1. NEM PAZAROLNAK ARRA IDŐT, HOGY ÖNMAGUKAT SAJNÁLJÁK
 2. NEM ADJÁK ÁT AZ IRÁNYÍTÁST AZ ÉLETÜK FELETT
 3. NEM PAZAROLNAK ENERGIÁT OLYAN DOLGOKRA, AMELYEKET NEM TUDNAK MEGVÁLTOZTATNI
 4. NEM AGGÓDNAK AMIATT, HOGY MINDENKINEK MEGFELELJENEK
 5. NEM FÉLNEK RIZIKÓT VÁLLALNI AZ ÉSSZERŰSÉG KERETEIN BELÜL
 6. NEM BÁNKÓDNAK - A MÚLTON NEM ŐRLŐDNEK. Nem rágódnak a múlton, nem a múltban élnek.
 7. NEM KÖVETIK EL UGYANAZT A HIBÁT ÚJBÓL ÉS ÚJBÓL
 8. KERÜLIK A NEGATÍV EMBEREK TÁRSASÁGÁT. A PRODUKTÍV, SIKERES EMBEREK NEM LÓGNAK NEGATÍV EMBEREKKEL
 9. NEM HARAGTARTÓAK
 10. NEM ÉRZIK ÚGY, HOGY A VILÁG TARTOZIK NEKIK VALAMIVEL. A DOLGOKAT EL KELL ÉRNI. ,,AZ EMBER A SAJÁT SIKERÉNEK A KOVÁCSA LEGYEN, MERT SENKI NEM FOGJA TÁLCÁN NYÚJTANI.”
 11. A PRODUKTÍV, SIKERES EMBEREKET NEM SZIPPANTJA BE A KÖZÖSSÉGI MÉDIA
 12. A PRODUKTÍV, SIKERES EMBEREK NEM VÁGNAK NEKI TERVEK NÉLKÜL A NAPNAK
 13. A PRODUKTÍV, SIKERES EMBEREK NEM VÉGEZNEK ÉRZELMILEG KIMERÍTŐ TEVÉKENYSÉGEKET
 14. A NEHÉZSÉGEKBEN MEGTALÁLJÁK A LEHETŐSÉGET. MINDEN ELŐTTÜK ÁLLÓ PROBLÉMA CSUPÁN EGY ÚJABB LEHETŐSÉG, HOGY FEJLŐDJENEK. A MENTÁLISAN ERŐSEK ELFOGADJÁK A KIHÍVÁST ÉS MEGOLDJÁK A GONDOKAT.
 15. ARRA FÓKUSZÁLNAK, AMIBEN A LEGJOBBAK. A MENTÁLISAN ERŐSEK AZÉRT SIKERESEK, MERT TUDJÁK, HOGY MIHEZ ÉRTENEK A LEGJOBBAN ÉS ARRA ÖSSZPONTOSÍTANAK.
 16. REALISTA OPTIMISTÁK
 17. DOLGOZNAK A GYENGESÉGEIKEN
 18. NEM HAGYJÁK, HOGY MÁSOK AKADÁLYOZZÁK ŐKET A SZÓRAKOZÁSBAN
 19. NEM LESZNEK NEGATÍVAK. POZITÍV ELME = POZITÍV EREDMÉNYEK
 20. ADDIG PRÓBÁLKOZNAK, AMÍG EL NEM ÉRIK A CÉLJUKAT! AZ AKADÁLYOK CSAK A FEJLŐDÉSÜNKET SZOLGÁLJÁK.
 21. ÖNMOTIVÁCIÓ, ,,GONDOLJ SOKAT A GYŐZTES PILLANATAIDRA, MERT EZ ÉBREN TARTJA A VÁGYAT, HOGY MIÉRT IS KÜZDESZ.”
 22. ÉRZELMI ÖNKONTROLL. ,,A KÜLSŐ KÖRÜLMÉNYEK HELYETT AZ ÉRZELMEINKET KELL KONTROLLÁLNI, ÉS FOLYTATNI MEGÁLLÁS NÉLKÜL, AMIT ELKEZDTÜNK.” NYOMÁS ALATTI IS A CÉLRA TARTANAK.
 23. VIZUALIZÁLNAK. ,,AMIKOR ELKÉPZELJÜK MAGUNKAT VALAMILYEN TEVÉKENYSÉG KÖZBEN, BIZONYÍTOTTAN UGYANAZOK AZ AGYI KÖZPONTOK AKTIVÁLÓDNAK, MINT A TÉNYLEGES CSELEKVÉS SORÁN.”
 24. CSELEKVÉS-ORIENTÁLTÁLTAK
 25. POZITÍV-SIKERES JÖVŐKÉPÜK VAN
 26. IGYEKEZNEK MINDENT MEGADNI A TESTÜKNEK, AMIRE SZÜKSÉGE VAN 
 27. A PRODUKTÍV, SIKERES EMBEREK NEM TESZIK MAGUKAT AZ UTOLSÓ HELYRE A FONTOSSÁGI LISTÁN
 28. PRODUKTÍVAN TÖLTIK AZ IDŐT
 29. NEM VÁRNAK AZONNALI EREDMÉNYEKET
 30. HA SZÜKSÉG VAN RÁ, AKKOR NEMET MONDANAK
 31. EGÉSZSÉGES ÖNBIZALMUK VAN 
 32. TISZTÁBAN VANNAK A CÉLJUKKAL, TUDJÁK, HOGY HOVA SZERETNÉNEK ELJUTNI A KARRIERJÜKBEN.
 33. Hisznek magukban. Aki hisz magában, aki tudja, hogy mit akar, és azt képes is megfogalmazni, akarja, s tesz érte eredményes, célravezető módszerekkel, tettekkel, és el is éri.
 34. A HITÜKHÖZ SZÜKSÉGES KÉPESSÉGEK, KÉSZSÉGEK, AFFINITÁS, TUDÁS BIRTOKÁBAN VANNAK, VAGY MEGSZERZIK.
 35. KÉPZIK MAGUKAT - FEJLŐDNEK.
 36. INTELLIGENSEK, POZITÍVAK, DINAMIKUSAK.
 37. MINDENT ELKÖVETNEK, HOGY AMI ÉRDEKLI, ABBAN JÓ LEGYEN.

38.

39.

40.

+ ,,Kizárólag hatékony, eredményes, megtérülő munkafolyamatokra törekszem."

,,Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik."

,,Az egyetlen értelmes cél csak is az lehet az indulásod kapcsán, hogy mindent megtegyél, amit muszáj megtenned a sikered érdekében,

de semmit ne tegyél meg, ami nem ad hozzá az optimális eredményhez."

 

 

 

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/111-dolog--mely-boldogga--meg-boldogabba-tesz-/111-dolog-mely-boldogga--meg-boldogabba-tesz-5.html Színek hatásai - Színterápia - Gyógyító színek 35.

 

Vörös – Energetizál. Életerő, bátorság, önbizalom
A vörös szín izgalomba hoz, stimulál, felerősíti az érzelmeket, fokozza az étvágyat.

A vörös növeli az önbizalmat, erőt, energiát, dinamizmust kölcsönöz, növeli a szenvedélyt és segít a másik nem figyelmének felkeltésében. Ugyanakkor pszichológiai kutatások rámutattak, hogy vizsgáknál, előadások vagy prezentációk esetében a vörös környezet kifejezetten zavaró, mert izgatottá tesz, elvonja a figyelmet és fokozza a stresszt.

Melegséget, aktivitást, dinamizmust sugároz. Felélénkít.
Életerőt, bátorságot, nagy erőbedobást, vitális vágyakat, győzelemre irányuló akaratot jelez.

Vörös a figyelmet javítja A vörös szín javítja a részletek iránti figyelmet a tanulásnál, míg a kék kreativitásra serkent.

Akkor használj vöröset, ha előreláthatóan megerőltető napod lesz, vagy az immunrendszered nem működik túl jól, vagy ha esetleg úgy érzed, hogy nagyon kevés energiád van. A vörös szín a föld hatalmát foglalja magában, és minden szinten energiát nyújt. A vörös szín kapcsol össze bennünket a fizikai testünkkel.

Mindennek, amit el kell indítani, a vörös szín életerejére van szüksége.

Energetizáló, vitalizáló szín. A szenvedély, a szexualitás, az erő színe. Határozottá, magabiztossá tesz, erősíti az akaraterőt.

Hatása izgató és stimuláló, ezért éttermekben azért használják, hogy élénkítsék a jó hangulatot és növeljék az étvágyat.

Piros – A tetterő fokozása

A pirosnak erős hatása van: szabályozza adrenalin-termelésünket, így köze van a hormonok kiválasztásához is. Ettől a színtől bárki erősebbnek, életrevalóbbnak érezheti magát. Sokszor már egy csokor vörös virág elég hozzá.

Ha akadályok merülnek fel a munkája során, vagy híján van az energiának és a tetterőnek, válassza a piros színű kendőt, illetve a piros táblát, és vegye elő, tegye ki, tegye maga elé stb. Nézegesse gyakran piros színt munka közben, kapcsolódjon össze a szín erejével.

A piros szín energiát, vitalitást, tetterőt és elszántságot kölcsönöz nekünk, valamint hozzá­segít minket ahhoz az erőhöz, amely az érvényesü­léshez szükséges.

A piros szín akkor is kiváló, ha például fontos megbeszélés vagy értekezlet előtt áll, amelyhez különösen sok energiára és tetterőre van szüksége. Ebben az esetben a piros színnek mindvégig kísérnie kell önt az értekezlet folyamán, és folyamatosan ott kell lennie a látóterében.


Az antikvitásban a szeretet, a szerelem, a szenvedély kifejezője; Rómában a menyasszony tűzpiros fátylat visel, ez a flammeum

 

Narancssárga – Felfrissít. Derűlátóvá tesz. Boldogság, önbizalom, találékonyság.

Energetizáló, vitalizáló, meleg, aktív szín. Fokozza az életkedvet, a kíváncsiságot, az optimizmust és a kreativitást.

A vöröshöz hasonlóan a narancs erősen hat az érzékekre, a szexualitásra és a termékenységre.

Felfrissít, növeli a fizikai erőnlétet, mozgásra ösztönöz, enyhíti az izomfeszültséget, a görcsöket.

A narancssárga örömet visz a munkanapokba, és megerősíti az életkedvünket! A narancssárga a legjobb érzelmi ösztönző.

A narancssárga szín fokozza az összpontosítást és a kreativitást ad, és örömérzetet közvetít, megszabadít a korlátoktól, és javítja a reakciókészséget. Kedvetlen és borúlátó megbeszélés vagy értekezlet előtt? Akkor néhány percig összpontosítson a narancssárga színre, és lépjen kapcsolatba ezzel az energiával. Ez a szín majd jobb kedvre deríti és derűlátóvá teszi!

 

"Minden vizsgámra úgy készülök, hogy a könyvem egy narancssárga terítőn fekszik, így ha felnézek a könyvből, ezen a színen pihentetem a szemem. Mindig ötösre vizsgázom"

 

Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe.

 

Sárga – A csúcsforma megőrzésére. Inspirál. Bölcsesség, tisztánlátás, önbecsület. Jókedv.
A sárga a nap színe beragyogja hangulatát és meleget sugároz, inspirál, lelkesít, stimulál, erősíti idegeit.

Növeli a boldogságérzet, az optimizmust, energiával tölt fel, vitalitást kölcsönöz, és jó hatással van az idegrendszerre.

Energetizáló, vitalizáló szín. Kiűzi a fáradtságot testéből, lelkéből.

A vidámság, a boldogság, az életöröm és a könnyedség színe.

Felvidít, erősíti az önbizalmat, növeli a bátorságot és a tettrekészséget.

Jó hatással van az ítélőképességre, és segít a tisztánlátásban.

Pozitív gondolkodásra és optimizmusra késztet, hatásos a félelmek, a fóbiák, az érzelmi zavarok, illetve a depresszió kezelésében.

Hangulatunkat az optimizmus irányába vezeti.

Serkenti az agyi és mentális funkciókat. Képes fokozni a szellemi aktivitást. 

Javítja a koncentrációt, ezért tanuláskor, vizsgák előtt érdemes sárga virágokkal körülvenned magad.

Ha munka közben megállapítja, hogy alábbhagyott a szellemi rugalmassága, és elfáradt, vagy hirtelen úgy érzi, nincs igazán kedve folytatni a munkát, vegye elő, tegye ki vagy maga elé a sárga kendőt vagy a sárga táblát.

A sárga szín megint lendületbe hozza, tompítja a fáradtságérzetet, továbbá kedvez a kon­centrációs képességeknek és a racionális gondolko­dásnak.

A citromsárga tiszta gondolatokat kölcsönöz, növeli a tudatosságot, valamint stimulálja az érdeklődést és a kíváncsiságot. A citromsárga szín energiája a mentális énünkkel kapcsol össze bennünket, és nagyszerűen hat az emlékezőképességre, vagyis a vizsgákra való felkészülés során sokat segíthet, és növeli az önbizalmat

 

 

Rózsaszín – Nyugtató. Önbecsülést javító.

A szerelem és a szeretet színe, mely csökkenti a feszültséget, kimerültséget, és javítja az önbecsülést.

Serkenti az orgazmuskészséget.

A rózsaszín nyugtató hatással van a testre. Ez a szín még az izmokat is ellazítja.

Szimbolikus jelentése: rózsaszínben látni a világot. Feltétel nélküli szeretet, női megérzés, gondoskodás; együttérzés, törődés önmagunkkal is.

Egyensúly a szeretet nyújtásában és elfogadásában, melegséget visz az életbe. Nyugodt, tiszta lelkű, művészi beállítottságú emberek kedvelik ezt a színt.

A félelem ellenszere, megnyugtatást, gyengédséget ad, csillapítja a szeretet- és önbizalomhiányt, valamint az agresszivitást. A rózsaszín elutasításával önbizalomhiány, túlzott ragaszkodás, agresszivitás léphet fel. A sok rózsaszín sebezhetővé, kiszolgáltatottá tesz.

 

 

Zöld – Egyensúly, szeretet, önuralom, nyugalom. Pozitívabb Beszélgetések.
Tudatilag és érzelmileg is segít összhangba, egyensúlyba kerülni, valamint növeli a boldogságérzést és harmóniát sugároz.

A természet színe rendkívül nyugtató hatással van az emberre. A zöld szín segít az izmok, az idegek és a gondolatok megnyugtatásában. Megtisztítja és kiegyensúlyozza energiánkat, és ezáltal a megújulás, a béke és a harmónia érzését kapjuk tőle. A zöld ellazít, lenyugtat, ezért kifejezetten jó kimerültségre, idegességre.

Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szüntetheti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli.

Harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát helyreállítja. A zöld a feltétel nélküli szeretethez kapcsol bennünket, és arra használhatjuk, hogy egyensúlyba hozzuk az egész lényünket.

Nagyszerűen használható akkor, ha úgy érzed, hogy érzelmileg teljesen ki vagy merülve.

Energetizál és feloldja a szervezetében kialakuló blokádokat.

A zöld kiegyensúlyozó, testet-lelket-szellemet nyugtató hatása mindenki számára ismert.

Élénkíti az idegeket. Szabályozza a hormontermelést. Látványa megnyugtat és ellazít.

Enyhíti a stresszt, ezért jó hatású, amennyiben szerelmi csalódás keseríti. A legpihentetőbb szín az emberi szem számára.

 

 

Kék – Stabilitást, békét sugároz. Tudás, egészség, határozottság, nyugalom.
A nyugalom és békesség színe.

A kék színből tisztaság, csendesség és hűvösség árad, harmónia, biztonság, nyugalom, a feloldódás, végtelenség érzését kelti.
A kék a béke, nyugalom és biztonság érzését kelti.

Csendességet, higgadtságot, stabilitást kölcsönöz és segít a harmónia megteremtésében, ezért is nagyon jól illik meditációs terembe, vagy olyan helyiségbe, ahol relaxálnak.

Ez a szín nyugtatóan hat az idegrendszerre, és nagyszerű pihentető hatása van. A kék szín a mentális relaxálásban segít sokat.

Jótékony hatással van a stresszre. Felfrissít és lecsillapít, ha másképp nem tud nyugalomra lelni.

A kék szín a holisztikus gondolatokkal kapcsol össze bennünket, valamint bölcsességet és tisztánlátást ad nekünk, ami növeli a kommunikációs és beszédképességeinket.

Növeli a koncentrációt, ezért gyakran használják irodákban, mert segíti a kiegyensúlyozott, produktív munkavégzést.

A kreativitást javítja, fokozza - kreativitásra serkent.

Viselete bizalmat ébreszt a másik félben, bölcsességről, megbízhatóságról árulkodik.

Elégedettséget jelent.

 

 

Ibolyakék (Lila) - Lelkileg megnyugtató. Memóriajavító. Ösztönző. Gyulladáscsökkentő. Szépség, kreativitás, inspiráció.
A lila nyugtató hatású, misztikus és meditatív szín, ugyanakkor rendkívül inspiráló is, így segít a fizikai, lelki és spirituális fejlődésben.

A lila szín a bölcsességet, a méltóságot, a sikert és a jólétet szimbolizálja, viselése tiszteletet vált ki a szemlélőből.

Segíti a kikapcsolódást. Lelkileg megnyugtató. A színkutatók felfedezték, hogy a lila hozzásegít a belső egyensúlyhoz, mert a kék megnyugtat, a piros pedig felizgat. E kettő keveréke a lila, amely nagyon jó hatással van a hányatott sorsú lelkekre.

A lila jó hatással van az idegrendszerre, segíti az ellazulást, ezért nagyon jó álmatlanság ellen, valamint a kékhez hasonlóan gyulladáscsökkentő hatással is bír.

A mértékletesség színe.

Egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.

Misztikus szín, egyesíti a kék elmélyültségét és a vörös aktivitását.

Mivel a lila a piros és a kék színek keveréke, egyszerre nyugtat és erősít, energetizál. Ez azt jelenti, hogy idegesség esetén egyszerre lazít, illetve megerősít, így hangulati válságok, érzelmi zavarok esetén kifejezetten hasznos.

A lila többet tud, mint kihúzni a gödörből: aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a szellemire való koncentrálást. Ha tehát sürgősen jó tippre van szüksége, határidőre meg kell találnia a megoldást, lila filccel írja fel ötleteit! Aztán dőljön hátra, és hagyja, hogy beugorjon a legjobb megoldás!

Találékonnyá tesz

A kozmikus erőt szimbolizálja, az intuíció, az empátia színe.

A lila színhez kapcsolódó gyógyító minőségek a fizikai és spirituális megerősödés, amelyet az tesz lehetővé, hogy a lila szín képes arra, hogy elfogadásra és méltóságra tanítson, és ezáltal elvezesse az egyént a feltétel nélküli szeretethez.

Fejleszti a képzelőerőt és az alkotókészséget.

Találékonnyá tesz, javítja az intuiciót és az empátiát.

Véd a negatív energiáktól. Mivel védelmet sugall, lila színekkel vedd magad körül, ha úgy érzed, kiszolgáltatott vagy.

 

 

Indigókék (Királykék) - Átalakít és megtisztít. Intuíció, megértés.

Az indigókék szín energiája a tudattalan énünkkel kapcsol össze bennünket, és a segítségével megtapasztalhatjuk azt az érzést, hogy az egész univerzum részei vagyunk.

Ez a szín erősíti az intuíciót, a képzelőerőt és a látnoki képességeket, valamint növeli az álomlátási képességeket is.

Az indigókék erővel és hatalommal rendelkezik. Átalakít és megtisztít. Az indigókék a harmadik szem, a homlokcsakra, a jövő megtervezésének képessége. Az indigókék többet lát a láthatónál. Az igazságnak szenteli magát, felfedi az ismeretlent.

Az indigókék a jövőért küzd. Azt mondja, "véghez fogom vinni", ahelyett, hogy csak képzelődne róla. Az indigókék a gondolat tisztasága. Az indigókék az átalakító.
Az indigókék a szabályokat szent rítusokká alakítja. Az indigókék a harmadik szem felnyitója, lehetővé teszi, hogy átlássunk az anyagi világon. Az indigókék válsághelyzetben végtelenül lelkiismeretes és megbízható. Az indigókéknek mindig minden sikerül. Mindig készen áll a megmentésre.
Az indigókék arra ösztönöz, hogy lelki vezetők legyünk. Az indigókék a spirituális fertőtlenítőszer. Az intuíció indigókékkel kezdődik, amely az első lépés a magasabb tudás felé. Az indigókék összebékíti a tudományt és a vallást. Harmadik szeme lehetővé teszi, hogy meglássuk a hatás mögött a valódi okokat. Ennek megértéséhez dolgoznunk kell az indigókékkel. Az indigókék tudja mikor kell mozgósítani az energiákat, és mikor kell megállni. Az indigókék állandóan arra buzdít, hogy átvizsgáljuk gondolkodásunkat. Az indigókék felkészül a rejtélyek és lelki dimenziók birodalmára.

Az indigó az éjszakai égbolt színe - mély, sötét, bársonyos kék - mely egyben misztikus és kiismerhetetlen. Amikor feltekintünk rá, gondolataink befelé fordulnak, és elmerengünk az élet mélyebb értelmén. Ilyenkor ösztönösen hajlamosak vagyunk szellemileg meglátni olyan dolgokat, amelyek nem jutnának eszünkbe a világos, tevékeny nappali órák alatt.

Az indigó kitisztítja az elmét, valamint a vért, és megszabadít minden félelmünktől és aggodalmunktól, képessé tesz bennünket arra, hogy meghalljuk belső hangunkat, mely tudja, mi a legjobb számunkra.

Ha fejleszteni akarjuk magunkban ezt a pszichikus lehetőséget, akkor hatásos lehet, ha indigóval kezeljük magunkat, vizualizáljuk a színt, vagy pedig meditálunk rajta. Így magasabb rezgésszintre emelkedhetünk, melyen belső szemünkkel láthatunk.

 

,,Kék

Nyugalmat sugároz

és növeli a koncentráló képességet.

A kék szín hatására jobb lesz a memorizáló képességünk is.

Segít a vérnyomás szinten tartásában, ezért érezzük magunkat nyugodtabbaknak a kék köpenyt viselő orvosok jelenlétében. Ugyan ez a magyarázata annak, hogy a kórházakban sok a kék felület.

Ez a szín ellazítja és nyugtatja az agyműködésünket, talán ez a magyarázat arra, hogy miért érezzük kipihentnek magunkat egy tengerparti nyaralást követően.

 

Zöld

A pszichológusok megfigyelték, hogy kapcsolat van a zöld szín és a komplex gondolkodás valamint a nyugodt és racionális viselkedés között.

A zöld szín a természet és növekedés irányába fordítja gondolatainkat.

A London-i Regent’s Egyetem kutatása szerint, azok a hallgatók, akik a zöld színnek voltak kitéve, nagyobb kreativitást mutattak társaiknál.

 

 

Rózsaszín

A rózsaszín csökkenti az agresszióra való hajlamot! Több elítéltet rózsaszínre festett cellákba helyeztek el, és a hatás szinte azonnali volt. A fogvatartottak kevésbé voltak agresszívek, izomzatuk ellazult, a csalódottság érzésük is alábbhagyott.”

 

http://filantropikum.com/manipulacios-technikak-5-modja-annak-ahogyan-a-szinekkel-befolyasolnak-minket 

Manipulációs technikák: 5 módja annak, ahogyan a színekkel befolyásolnak minket

A tanulmányok azt mutatják, hogy azt, hogy milyen módon észlelünk egy bizonyos helyzetet, nagyban befolyásolják a körülöttünk lévő színek.

Ugyanis, agyunkban, az egyes színek különböző érzelmekkel párosulnak.

 

 

 

Az aurát erősítő módszerek

Védekezzünk a testünk energetikáját lecsapoló "energiavámpírok" ellen!

Előfordulnak olyan személyek közeli és távoli környezetünkben, akik testünk energiáit akarva-akaratlanul meggyengítik, lecsapolják. Ezzel fáradtságot, enerváltságot, rossz közérzetet okoznak nekünk. Léteznek olyanok is, akik szándékosan gyengítenek, szívják el életenergiánkat saját erejük megnövelésére. Őket "energiavámpíroknak" nevezhetjük. Ha ilyen jellegű negatív jelenséget tapasztalunk, akkor saját magunk védelme érdekében végezzünk el olyan mentális és fizikai gyakorlatokat, melyekkel megakadályozhatjuk, hogy energiáinkat lecsökkentsék.

1. Az egyik leghatékonyabb védekezési mód, ha gondolati szinten erősen összpontosítva, mentálisan létrehozunk egy aranyszínű gömböt vagy piramisformát, mely védőburokként testünket körbeölelve kirekeszti a negatív energetikai hatásokat, illetve megvéd attól, hogy erőnket lecsapolják.

2. A védekezés egyik legegyszerűbb módja a hüvelyk- és mutatóujjunk vagy a hüvelyk- és a többi ujjunk összeérintése, és lábaink bokánál történő keresztezése. Ha tudatosan, hittel elképzeljük, hogy ilyen módon védelmet élvezünk, akkor a valóságban is megakadályozhatjuk, hogy az energiánkat illetéktelenek elszívják. Ez a pozíció lezárja energiakörünket.

3. Szintén igen hatékony védekezési mód, amikor a köldök magasságából képzeletben energianyalábot bocsátunk ki, melyből testünk köré egy hófehér energiaburkot képzelünk. Ezt tudatunkkal védelmező tulajdonsággal ruházzuk fel, mellyel megvédhetjük magunkat a külső negatív energiahatásoktól. Ez a védelem is mentális szinten jön létre.

 

4. OM mantra - Az Univerzum hangjának is nevezik. Kiejtése után egy síkba került az elme, a test és a lélek az Istenséggel. Ez a mantra három hangból áll: A, U és M. Ezek kimondása és vibrációja a születésre, a halálra és az újszületésre utal. Ugyanakkor az emberek és az isteni szentség közötti harmónia és egység megtalálásában is segít.

Tudományosan is bebizonyították, hogy az OM mantra rezgési frekvenciája 432 Hz, ami megegyezik az Univerzum rezgési számával. Segít abban, hogy rendszerezzük a gondolatainkat, hogy elkerüljük a káoszt, amit például a rengeteg munka, elintéznivaló okozhat.

Az OM a legerősebbnek tartott mantra valamennyi között. Az egyiptomi Amen megfelelője, és valójában az isteni Logosz neve. Az OM szankszrit szó, és az életnek azt a szikráját jelenti, amely a fizikai életbe zárt isteni rész.

Az OM kiejtésének és intonációjának sok száz módja van, és mindegyik a maga sajátos módján hat az aurára.

Ha az "O"-t hangsúlyozzuk, és hosszasan mondjuk, akkor a mások és a magunk aurájára hatunk, míg ha az "M" dúdoló hangját nyújtjuk meg, az egész hatás sokkal beljebb keletkezik, és erőteljesebben hat.

Amikor kimondjuk az OM-ot, azt kell látnunk, hogy felülemelkedünk a fizikai lét uralmán.

El kell képzelni, hogy korlátozó és hátráltató gondolatformáink háttérbe szorulnak.

Látnunk kell, hogy az aura megtisztul a felhalmozódott energiahulladékoktól.

Az OM az istenivel való kapcsolat hangja is, és mint ilyen, az energiák felszabadításának az eszköze.

Tisztító, teremtő, az újat felszabadító ereje van, hogy továbbléphessünk az energia magasabb megnyilvánulásai felé.

Az OM figyelemfelhívás is. Kiegyenlíti és megszilárdítja az aurateret, összerendezi a finom testek részecskéit. Minden energiánk válaszol erre a hangra. Ha ezek az energiák összhangban vannak, akkor könnyebben helyreállítható az egészség, és eredményesebb a meditáció.

Az OM egyik változata az AUM (Ah-Ohmm). Ez a forma elősegíti az aura elképzelését, és lehetővé teszi, hogy gondolataink kristálytisztává váljanak. Annak megerősítésére, hogy energiáink a csúcson vannak és egyre nőnek, mintha a legfontosabb szinten mondanánk magunknak, hogy "Úgy legyen!".

Az AUM az auratér gyengeségeinek és lyukainak kijavítását is segíti.

Az OM kántálása alatt képzeletben vetítsük a testünkre a mantra szanszkrit betűinek a képét.

Forrás és a teljes cikk: http://tgy-magazin.hu/szepseg/az-aurara-hato-tenyezok-es-modszerek


 

 

Testünkön kívül az auránk tisztasága és védelme is létfontosságú és naponta megvalósítandó feladatunk!

Ha megtisztulva, energikusan, jó hangulatban, tökéletes védelemben indítjuk minden napunkat, akkor nyugodtabbak, boldogabbak, sikeresebbek leszünk! Ha ezzel a gyakorlattal valósítjuk ezt meg, akkor nem vesz el hosszú perceket reggeleinkből  a lelki megtisztulás és védelem felépítése. http://ontudatfejlesztes.hu/webgalamb/page.php?f=77ak4189a3  

LELKI, energetikai, mentális megtisztulásért, védelemért.

Ha Te is azt gondolod, hogy:
"Számomra is fontos a Testem tisztán tartásán és felöltöztetésén kívül, hogy 
a Lelkemet,
-aurámat- is naponta megtisztítsam és "felöltöztessem"."

Forrás: http://ontudatfejlesztes.hu/webgalamb/page.php?f=77ak4189a3  

 

 

,,Boldog akar lenni az ember, - és a legtöbb ember nem tud boldog lenni, mert nem ismeri a testének, az elméjének, a tudatának, és a lelkének a működését, és hogy kell ezt harmóniába hozni, ezt a 4 dolgot, hogy ez harmonikusan működjön. Tehát azért nyújtjuk ezt a tudást, hogy ténylegesen eljuttassuk az emberiség számára elérhető módon azokat az információkat, azt a tudást, és azokat a képességeket, ami ahhoz kell, hogy az életük minden területén az emberek képesek legyenek boldogulni.”

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=ux42N0VnD2Y Az ember BOLDOG akar lenni! Biztosítjuk a tudást, hogy az emberek boldogulni tudjanak! Tiltott gyümölcs - életjobbító tanítások

 

 

 

http://tiltottgyumolcs.hu/coach-kepzes Coachingok, Szedlacsik Miklós coach képzése Veszelka Magdolna ajánlásával

Életjobbító Coach képzés Egészségesebb + Boldogabb + Sikeresebb családodért,

az Erkölcs + Tisztesség + Becsület jegyében!

 

 

 

7 jó hatású gyógynövény, mely nagyon pozitív hatással lehet rád.

 

http://egeszsegeselet.tippek.net/ez-a-7-magikus-gyogynoveny-eluzi-otthonodbol-a-negativ-energiakat/

 

Ez a 7 mágikus gyógynövény elűzi otthonodból a negatív energiákat!

Minden egyes percben különböző energiabehatások zajlanak otthonunkban, amelyek több forrásból is érkezhetnek. Vannak pozitív erők is, de olykor negatív légkör alakul ki, ami kihatással van a kedélyállapotunkra, érzelmeinkre, ez leginkább a feszültségben, stresszben nyilvánul meg.Most 7 olyan gyógynövénnyel ismerkedhetünk meg, amelyek kiűzik otthonainkból ezeket a káros energiákat.

1. Bazsalikom

A bazsalikom a termékenység, a szeretet jelképe, mert levelei a szívre hasonlítanak. Védi a családot, illóolaja elűzi a negatív erőket, helyette megnyugvást, békét idéz elő. Az agyban olyan reakciók indulnak be, ha megérezzük a bazsalikom szagát, amely boldogságot okoz. A bazsalikomot az őszinteség és a tisztánlátás növényének is tartják.

2. Fehér zsálya

Ezt a gyógynövényt szentként tisztelik, hiszen úgy tartják, hogy füstje képes semlegesíteni a negatív erőket. Észak-Amerikában az indiánok tisztították meg a zsálya füstjével magukat, ami szerintük elhozza számukra a bőséget is.

És a tudomány is elismeri a zsálya hatását, hiszen a növény negatív ionokat bocsát ki. Ezért ha feszültek, idegesek vagyunk, egy levéllel dörzsöljük be a csuklónkon áthaladó eret, vagy cseppentsünk két csepp illóolajat.

Az ókori görögök és rómaiak úgy tartották, hogy a fehér zsálya serkenti a gondolkodást.

3. Édeskömény

A hosszú élet, a bátorság és az erő jelképe. Tisztító hatásának köszönhetően semlegesíti a negatív energiákat, így az otthoni légkör barátságos, tiszta és üde lesz. Az édeskömény tehát gyógyhatású, engedjük, hogy különleges illata belengje otthonunkat.

4. Rozmaring

Ez is a hosszú élet, a szerelem és a boldogság növénye. Megtisztítja a tudatunkat az ártó gondolatoktól, a negatív energiáktól. Az illóolaja elűzi a káros erőket, utána pedig béke és szeretet lesz érzékelhető. Még a rémálmoktól is megszabadít.

5. Tömjén

A tömjén füstje megtisztítja otthonunkat a negatív energiáktól, netán ártó szellemektől. Remek hatással van a szellemi fejlődésre, a jótékony spirituális energiák keletkezésére. A tömjén füstje ideális meditáció, vagy imádkozás alatt. Kapcsolatot teremt köztünk és az istenségek között.

6. Oregánó

Elősegíti a boldogságot, a harmóniát, a szeretetet, a békét, a bőséget. A kínai ősi gyógyászatban több betegség kezelésére fogyasztották az oregánóból készített teát, amely a negatív energiáktól is megvédte az illetőt.

7. Szantálfa

Pozitív energiákkal tölti fel a lelkünket, a negatívokat viszont elűzi. A férfiakra és a nőkre is jó hatással van. Nagyszerűen alkalmazható az illóolaja meditálás, imádkozás, jóslás közben. Egyensúlyba hoz, lelkileg és fizikálisan egyaránt.

Forrás: http://filantropikum.com/ez-a-7-magikus-gyogynoveny-eluzi-otthonodbol-a-negativ-energiakat

Mint minden illóolajnál érdeklődje meg, hogy terhes, epilepsziás stb. is használhatja-e.

 

 


A bűvös virág

Ha szereted viszont szeret
Ha mosolyogsz, ő is ám!
Ha bánat ér, megosztozik
Szegény szíved bánatán.
Cirógatod, megcirógat
Becézgeted, örül ám,
Szíved örül, lelked röpül,
csodálatos illatán.
Orvosság ez minden bajra
Gondot s a bút űzi ám!
Szíved-lelked meggyógyítja,
míg merengsz az illatán!

Csukás István

Szép, jóVersek link

 

http://egeszsegeselet.tippek.net/ez-a-7-magikus-gyogynoveny-eluzi-otthonodbol-a-negativ-energiakat/

 

,,Ha egy másik lény képes lenne arra, hogy megmentsen minket, már valószínűleg megtette volna. Nem maradt más megoldás: magunkon kell segítenünk.

 

,,Aki a csendet hallgatja, kizárja a zavaró gondolatokat és az egot, boldog lesz, elégedett és békesség tölti el, mert a csend hangja a lélek és a tiszta tudat hangja. A csenden keresztül kapcsolódsz a Forráshoz, a Teremtőhöz.”

 

Ha egy férfi vonzónak talál, vonzódni fog hozzád, és kész: a szimpátia, a szeretet és a nemi vágy megmagyarázhatatlan, nincs köze semmilyen külsőséghez. Ha egy FÉRFI nem látja meg benned a NŐ-t, akkor hiába fogysz, hízol, vagy szépítkezel, lehetsz bármennyire dekoratív, soha nem fogsz tetszeni neki. Hát ne akarj másmilyen lenni, mint amilyen vagy! Mert lehet valaki csinosabb nálad, lehet valaki okosabb, vagy fiatalabb, de sohasem lesz olyan, mint TE. A megfelelő ember az akinek, pontosan azért tetszel, mert nem vagy olyan, mint más, a valódi énedet fogja értékesnek találni! Minél közelebb kerül hozzád, annál jobban fogsz neki tetszeni és minél jobban beléd szeret, annál szebbnek fog látni téged, napról napra…

(A. J. Christian)

 

 

Amint rátalálsz önmagadra, társad is Rád talál

Hidd el végre, hogy egy kincs vagy. Olyan érzéseket tudsz belevarázsolni a másik ember szívébe, amire Rajtad kívül senki más nem képes. 

Megismételhetetlen vagy, és egyedi… Valaki a világban pont Rád vár! Valaki, akinek pont így vagy jó… Aki szeretné végre megfogni a kezed, és megkérdezni: -Vajon hol voltál eddig? 

 

Keres Téged Ő, aki mindenféle kényszer nélkül, csak Veled szeretne lenni. Akinek lelkében ott van a Tiéd lenyomata. Aki tudja, hogy nem most találkoztok először, hiszen lelkeitek régóta együtt vándorolnak. Hiszi, hogy csupán fel kell ismernetek egymást. 


Vár Rád valahol egy magányos lélek, ki nem fog megelégedni senki mással. Várja a pillanatot ugyanúgy, ahogyan Te! 

 

Lelke azt üzeni Neked, hogy bízz benne! Bízz a kettőtök erejében! Bízz a szeretet erejében! S hidd el végre, hogy megérdemled, mert enélkül nem megy. Ha nincs hited, lelked csak szenvedni fog.  

 

Egy különleges, egyedi létező vagy, aki fényével beragyogja egy másik ember életét. Amint rátalálsz önmagadra, társad is Rád talál. 

 

Mohácsi Viktória

https://elozoeletek.blogspot.hu/2017/07/amint-ratalalsz-onmagadra-tarsad-is-rad.html

 

 

 

Az ember életében, lehet több kapcsolat, házasság, s még akkor sem biztos, hogy azt az embert találtuk meg, aki testünk-lelkünk másik fele, mert abból csak egy létezik az életünkben. Úgy passzol minden, s egymás kiegészítése, mint a borsó a hüvelybe... Nem a külső alapján történik ez a választás, és nem is vágyaink mozgatnak meg először, amikor már mind két ember eljut arra a tudati szintre, mikor egymás lelkébe meglátják a szépet, el tudják fogadni a gyengeségeket is. Ehhez idő kell, az igazi szerelem kezdete egymás megismerése. Az ember lelkébe, tulajdonságaiba lehetünk csak szerelmesek..
-Tóth Erzsébet-Zsóka Kineziológus-

 

 

 

,,Szívügyekben se alkudj meg: miért is tennéd? Ne akard beérni kevesebbel és ne akarj olyannal lenni, aki beéri kevesebbel! Minden vágy, remény vagy álom, ami benned él megvalósítható, s csak egy dolog van, ami megölheti őket: a megalkuvás.
Fogadd el, hogy megérdemled a legjobbat - valakit, aki úgy szeret, ahogy szeretnéd. Valakit, aki a másik feled...!”

http://spiritisland2013.blogspot.hu/2013/11/szivugyekben-ne-alkudj-meg-miert-is.html

 

"Légy senki.
Amikor valaki vagy, annyi feladatod van, hogy még önmagadnak lenni is nyűg.
Amikor senki vagy, kiszabadulsz minden csapdából.
Ez azonnali szabadság."

- Mooji

 

 

,,Itt és most megszabadulhatsz a szenvedéstől teljes egészében.

Ehhez mindössze annyi a dolgod, hogy feladod az összes gondolatodhoz, érzelmedhez, véleményedhez, világnézetedhez, hiedelmeidhez, nemedhez, korodhoz, és az énképedhez való ragaszkodásodat. Nem ragaszkodsz többé sem az általad jónak vélt dolgokhoz, sem az általad rosszaknak véltekhez. Ha ezt megteszed, garantálom hogy megszűnik minden szenvedésed és valóban boldog lehetsz."

- Adyashanti

Sunrise Healing LELKI ÉS Fizikai Betegségek Gyógyítása

Vlagyimir Linnyik LELKI és Fizikai Betegségek Gyógyítása

Vlagyimir Linnyik extraszensz spirituális gyógyitó

-       Betegségek okának feltárása

-       Tudatalatti információk felszínre hozása és javítása

-       Mentális szerv- és sejtprogramozás

-       DNS strukturálása

-       Kvantumenergetikai gyógyítás

-       Energetikai blokkok oldása

-       Szervezet öngyógyításának elősegítése

 

Különböző egészségügyi problémák gyógyításával foglalkozom, mint:

-       Szív és érrendszer

-       Anyagcsere és emésztési zavarok

-       Hormonális problémák, meddőség

-       Mozgásszervi problémák

-       Izületi gyulladások

-       Idegrendszeri elváltozások

-       Immunrendszer alulműködése

-       Pszichoszomatikus megbetegedések

 

Forrás: https://www.facebook.com/sunrisehealing/?ref=br_rs

 

 

,,Sokat elmond rólad, hogy melyik 5 emberrel vagy kapcsolatban.”

 

 

,,Hozzám tiszta szívvel, hittel, kedvesen és őszintén fordulj és főként bizalommal. Én is ilyen vagyok!”

 

,,Minden, amit szépnek látok, növeli lelkem világosságát. Erősebb, jobb, istenibb vagyok tőle.”

 

,,Minden ember olyan, mint egy mágnes.
Magához vonzza saját maga tükörképeit.”

(Dr. David Hawkins)

 

,,Ha sikerül egy szerelmespárnak egymás mellett jól megöregedni, rádöbbennek arra, hogy ami összekapcsolja őket, az nem a két test egymást kívánása, nem is a férfiúi és női lélekvonzalma és taszítása, hanem egy mély sorsközösség, mely több, mint szerelem, több, mint szeretkezés, több, mint barátság.
A boldog szerelem békés, nyugodt, extatikus, eltéphetetlen kötelék. A boldog szerelem létfeltétel és munkafeltétel, mint a kenyér, a toll, a szabadság.  „

 

Sokat jelentünk egymásnak

5 tipp hogyan maradjunk nyugodtak stresszhelyzetekben

 • Légzés – Mély, tudatos. Ha csak egy egyszerű légzőgyakorlatot (pl. hosszú mély légzés) használunk, már annak is erőteljes hatása van az idegrendszerre. Amikor feldúltak vagyunk, akkor a légzésünk felületessé és gyorssá válik. Ha figyelünk a tudatos, mély belégzésre és a lassú, teljes kilégzésre, az segít ellazítani a testet és elmét még a stresszes helyzetekben is.
 • A mantra vagy ima ereje – Válasszunk egy rövid mantrát vagy imát, amit folyamatosan ismételhetünk magunkban a nehezebb pillanatokban. Ha a “Wahe Gurut” ismételjük, és a figyelmünket valami pozitívra irányítjuk, egy puffer zónát hozhatunk létre magunk körül annak ellenére, ami éppen történik körülöttünk. Ahogy ezt egyre jobban erősítjük, az egyre inkább áttörhetetlenné válik. Összekötve ezt a mély, tudatos légzéssel, máris két nagyszerű stresszűző dolgot végezhetünk egyszerre.
 • Ne hagyjuk magunkat becsalizni 
 • Sokunknak van olyan illető a környezetében, aki csak azért veszekszik, mert szeret veszekedni. Lehet, hogy csak a vicc kedvéért vannak ők épp az ellentétes nézőponton, vagy csak szeretnek a politikáról és vallásokról beszélgetni azokkal, akikről tudják, hogy más véleményen vannak. Fontos azt tudatosítanunk, hogy azért mert valaki nem ért velünk egyet valamiben, az nem azt jelenti, hogy automatikusan részt kell vegyünk egy vitában.  Lehet, hogy fegyelmet és elhatározást követel az, hogy ne menjünk mélyebben bele, de megakadályozhatjuk vele az indulatok és fájó érzések kiváltását.
 • Figyeljük meg magunkat – Néha egy személy vagy téma garantáltan felhúz minket, mindegy a szituáció maga. Egyik percben minden jó, a másikban dühbe jövünk, mert megtalálták a gyenge pontunk. A jógának az ősi tradíciójába tartozik önmagunk megfigyelése, ami aztán továbbsegíthet minket az adott szituációban.

Ahelyett, hogy a negatív érzelmeket erősítjük, lépjünk egyet hátra, és nézzünk magunkba, miért is vagyunk most feldúltak.

Amikor megfigyeljük mi van a gondolataink mögött, az agy különböző részével dolgozunk, ami megengedi, hogy válasszunk a közül, hogy belemenjünk-e a vitába vagy felemeljük magunkat. Ez az, ami segíteni fog a későbbiekben a problémáink megoldásában, ahogy egyre többet tapasztalunk magunkról és elménkről.

 • Pozitív hozzáállás választása – Ha minden kötél szakad, jusson eszünkbe, semmi sem állandó, minden változik. Mivel töltsünk több időt, hogy feldúltak vagyunk, vagy inkább élvezzük helyette az életet?

A kundalíni jóga rendszeres használata nemcsak segít megtanítani ezen technikákat, de segít elmélyíteni bennünk mindezt. A látszólag legegyszerűbbnek tűnő dolgok – mint pl. a légzés megfigyelése, a mantrák használata – általában olyan technikák, amiknek hatását a mindennapi életünkbe integrálva nemcsak a jógamatracon, hanem a napi szituációinkban is egyre inkább kamatoztathatjuk.

Forrás: Liz McCollum

Forrás: http://satnamjoga.hu/5-tipp-hogyan-maradjunk-nyugodtak-stresszhelyzetekben/

 

 

 

 

 

 

 

,,Viszonyulj másképpen a gondolataidhoz,

így kivonhatod magad hatásuk alól.

Ahogy megtanulod hatástalanítani a fájdalmas és kellemetlen gondolatokat,

azok már nem tudnak megrémíteni, zavarni, stresszelni, elszomorítani vagy aggodalmat okozni.

Ha hatástalanítod zavaró gondolataidat, köztük az önkorlátozó meggyőződéseket és a túl kemény önkritikát, azok jóval kevésbé befolyásolják a viselkedésedet.

 

Gazdag, teljes élet csak tettek révén érhető el.

Nem mindegy az sem, hogy milyen tettekről van szó. Csak az értékeid által vezérelt és motivált tettek vezetnek eredményhez.

És ami a legfontosabb, az elkötelezettség: hogy újra és újra megteszed, amit fontosnak tartasz.”

Forrás: http://www.kulturbutik.hu/elfogadas-es-elkotelezettseg-modszer.html

 

 

 

,,A guru egy mester, aki kíséri a gyakorlót spirituális útján. A guru szó jelentése: gu- azt jelenti; sötétség, a ru- azt jelenti; világosság. A guru a tudatlanság sötétjéből a tudatosság világosságába vezet. Maga a szó szanszkrit eredetű és tanítót jelent.

A belső guru nem más, mint a tudattalan tudat, a tiszta tudat, az isteni én, vagy Önvaló, mely valóban ismerője a dolgok egészének, ám az elme viharában a felszín alatt marad, de a mantrák gyakorlása által képessé válunk saját tiszta tudatunk, gurunk, megismerésére.”

Forrás: http://devadr.mindenkilapja.hu/html/19343533/render/a-nagy-mantra-konyv

 

 

 

Lazítsd el az arcizmaid egy mosollyal.

Legyen ez szíved mosolya. Részvéttel teli és ragyogó.

Mint az életadó Nap.

 

Csendesítsd el gondolataid csapongását és egyensúlyozd ki a légzésed.

Tudatosítsd légzésed folyamatát.

 

Nincs határ, csak átmenetek vannak, mint ha felhők sodródnának az égen.

 

Minden felmerülő gondolat, része a tisztulásnak nem pedig akadálya.

 

Légy békés és megértő a tudatfolyammal szemben, amelyet teremtettél.

Ha a tudat lecsendesül - megadja a lehetőséget a belső tapasztalásra.

 

Ahogy az óceánnak hullámai, a napnak sugarai vannak, úgy a gondolatok és az érzelmek a tudat saját tündöklései.

Az óceánt hullámai mégsem háborgatják különösebben.

Hozzátartoznak az óceán valódi természetéhez. http://mahamaitri.mindenkilapja.hu/html/18087594/render/a-kozosseg

 

 

 

A tudat nyughatatlansága csak nyugalmi helyzetben észlelhető és befolyásolható, és

 

az uralom ebben a belső csendben valósulhat meg, amit aztán képesek vagyunk

 

kiterjeszteni valamennyi élet területünkre.

 

Az ülőmeditáció, az alkalmas helyen, és alkalmas időben,

 

megfelelő rendszerességgel végzett gyakorlást tesz lehetővé.

 

Minden mozgásban és állandó változásban van a tudatlanság, vágyakozás és

 

ellenszenv örvényében. Először észlelnünk kell ezt, aztán hagyni, lelassulni, majd az

 

irányításához szükséges erőket megszerezni, hogy felismerhetővé váljon, hogy a forrása önmagunkban van.

 

A test, a szó és a szellem működésének elcsendesítése, és felajánlása a felébredés, és valamennyi lény megszabadítása érdekében. Ez a megvilágosodás magvának elültetése. http://mahamaitri.mindenkilapja.hu/html/18087594/render/a-kozosseg

 

 

A meditáció az elfogadott információt tapasztalattá változtatja át. Az első szinten az a célja, hogy a tudatot lenyugtassa, és egy helyben tartsa. Teret hoz létre a tapasztaló és annak tapasztalatai között, megadva a lehetőséget a bölcsek számára, hogy az élet komédiáiban választhassanak szerepeket, és elkerülhessék a tragédiákat. Ezt a védelmező távolságot meditációban leggyakrabban a légzésünkre való koncentráláson keresztül érhetjük el, melyet szanszkritül Szamathának, tibetiül pedig Shinének neveznek. Mindenki, aki képes ezt a tudatállapotot a meditáció laboratóriumi állapotában megtartani, fokozatosan a hétköznapi életben is meg fogja ezt valósítani. (Ole Nydahl)

 

 

Az univerzum minden vibrálásához tartozik egy szín, és az elme minden tárgyához tartozik egy vibráció és egy szín. Meditáció közben az ember elméjét különféle tárgyak foglalhatják el.

A meditáció végén a meditáló vizualizálja és szimbolikusan felajánlja a legfelső tudatnak azokat a színeket, amelyek a meditációt zavaró tárgyakhoz tartoztak.

Ennek hatására az elme megszabadul ezektől a színektől és tárgyaktól. Forrás: http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

A meditáció az elfogadott információt tapasztalattá változtatja át. Az első szinten az a célja, hogy a tudatot lenyugtassa, és egy helyben tartsa. Teret hoz létre a tapasztaló és annak tapasztalatai között, megadva a lehetőséget a bölcsek számára, hogy az élet komédiáiban választhassanak szerepeket, és elkerülhessék a tragédiákat. Ezt a védelmező távolságot meditációban leggyakrabban a légzésünkre való koncentráláson keresztül érhetjük el, melyet szanszkritül Szamathának, tibetiül pedig Shinének neveznek. Mindenki, aki képes ezt a tudatállapotot a meditáció laboratóriumi állapotában megtartani, fokozatosan a hétköznapi életben is meg fogja ezt valósítani. (Ole Nydahl)

 

Amikor valaki meditál, úgy veszi észre, hogy több lett az energiája, tisztább az elméje, de nem érzékeli a tulajdonképpeni folyamatot, amelynek során a Lét átitatja az elme természetét. Az egész folyamat csendes, a tiszta Lét szintjén megy végbe. Bármilyen tapasztalatokat is él át az elme a meditáció folyamán, azok mind csupán a meditáció közegének relatív állapotai. Ezek az állapotok egyre finomodnak, míg végül már semmi sem marad a közegből, és az elme teljesen önmagára marad a tiszta tudat állapotában. (Maharishi Mahesh Yogi)

 

 

,,…önkéntelenül belecsúszol ebbe a nagyon kellemes üres, harmonikus állapotba. Úgy képzeld ezt el, hogy nincs belső fecsegés, csak a belső béke.

Ha megtapasztalod, vágyakozni fogsz arra, hogy minél többet ebben az állapotban maradj.

 

Az elméd mennél inkább felszabadul az érzelmi feszültségek, a folyamatos belső fecsegés, annál jobban képes leszel a belső harmóniát megtapasztalni. Egyszer azt veszed észre, hogy hétköznap is ebben a nyugodt tudatállapotban vagy.”  Forrás: http://jikidenreiki.hu/gondolat-ereje/

 

 

 

Az univerzum minden vibrálásához tartozik egy szín, és az elme minden tárgyához tartozik egy vibráció és egy szín. Meditáció közben az ember elméjét különféle tárgyak foglalhatják el.

A meditáció végén a meditáló vizualizálja és szimbolikusan felajánlja a legfelső tudatnak azokat a színeket, amelyek a meditációt zavaró tárgyakhoz tartoztak.

Ennek hatására az elme megszabadul ezektől a színektől és tárgyaktól. Forrás: http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

„Amikor a gondolatok jönnek, hadd jöjjenek!” – magyarázza Bernstein. „Ne nyomjuk el őket, ne tagadjuk meg, vagy ne próbáljuk irányítani őket.

A TM-el kapcsolatban azt tanítják, hogy a meditációban fellépő gondolatoknak érzelmi gyökerei vannak, ezek kellenek a gyógyuláshoz és az, hogy megjelennek, a gyógyulási folyamat részét képezik.” A stresszek feloldódása természetszerűleg következik be a technika egyszerűsége okán.

„A mantra használata megadja neked, hogy eljuss valahová – legyen meg a mantrához való visszatérés gondolata és így tovább, oda-vissza. Valahányszor gondolkodáson kapod magad [meditáció közben], csak térj vissza a mantrádhoz.” (Gabrielle Bernstein)

 

Gabrielle Bernstein elsajátította a Transzcendentális Meditáció technikáját is a David Lynch Alapítvány közreműködésével. Utóbbi óta könnyebb számára a stressz kezelése és bőrproblémái is megszűntek. „Kiderült, hogy a bőrömmel a stressz miatt voltak problémák!” – nyilatkozta Bernstein „Már nem szenvedek a szorongástól, ahogyan korábban, amit közvetlenül a Transzcendentális Meditáció életemben való megjelenésének tulajdonítok.”

A TM-technikájával kapcsolatban Bernstein azt tekinti a legfontosabbnak, hogy teljesen természetes módszer. A stresszes gondolatokat remekül kordában tartja. „Amikor a gondolatok jönnek, hadd jöjjenek!” – magyarázza Bernstein. „Ne nyomjuk el őket, ne tagadjuk meg, vagy ne próbáljuk irányítani őket. A TM-el kapcsolatban azt tanítják, hogy a meditációban fellépő gondolatoknak érzelmi gyökerei vannak, ezek kellenek a gyógyuláshoz és az, hogy megjelennek, a gyógyulási folyamat részét képezik.” A stresszek feloldódása természetszerűleg következik be a technika egyszerűsége okán.

Forrás: http://meditacio.blog.hu/2014/12/27/gabrielle_bernstein_tippek_a_boldogsaghoz_tanulj_meg_meditalni

 

 

 

Mikor ennek nekikezdünk, legtöbbször azt tapasztaljuk, hogy elménk, mint a verdeső szárnyú pillangó, gondolatvirágról-gondolatvirágra reppen és olykor el is merül egészen színük, illatuk és ízük okozta magával ragadó káprázatban. 

Az elme által vetített képek, és természete szerint végzett elemző, asszociációs tevékenysége nem hagyja a figyelmet a belső világ felé fordulni, s elmerülni a gondolatok zajával fedett békés csendességben.

 

Elsősorban a légzésre hagyatkozhatunk az elmebéli folyamatok elnyugtatásának igyekezete közben.

Mikor a figyelem a légzés folyamára összpontosul, elkezdi kiegyensúlyozottá és folyékonnyá tenni azt a tudatosság.

 

Simán gördülnek egymásba a kilégzések és a belégzések, szüntelenül áramolva, minden feszültségtől menetesen, s táncuk ritmusába olvadva a gondolatok színes képei fakóvá válnak.

 

Ám ebből a tapasztalásból még könnyű kiesni kezdetben… Pusztán a légzés figyelése közben oly könnyen, s gyakran tud megszökni a figyelem, nem köti le eléggé a benne való elmerülés, mert még nem képes abba beleolvadni, s vele teljesen egyé válni.

Mantrák

Gyakran eshet ennek felismerésekor a gyakorló abba a hibába, hogy gondolatvirágzásainak akarattal történő elfojtását kísérli meg. A meditáció fontos része az elengedés és a megengedés. A nélkül is érezhető az előzőleg említett próbálkozás eleve elrendelt sikertelensége, hogy ezek értelmét itt bővebben kifejteném. Akaratunk ereje, még inkább táplálja a gondolatok burjánzását, és ha másikkal nem is csak azzal a gondolattal tölti meg tartalmát, hogy igyekszik semmire sem gondolni, legfőképp a gondolásra nem, de attól, hogy elhúzzuk a függönyt a mozivászon előtt, még forog a film, maximum a függönyön keresztül nem tisztán látható. 

Érdemes olyan elfoglaltsággal ajándékozni meg az elmét, ami bizonyos értelemben vett durvább, könnyebben érzékelhető tartalmat jelent, mint a légzés kezdetben nehezen megfogható eszenciája.

Ha az elme gondolni akar, hát gondoljon, de legyen irányított, hogy mire, így szabadságát meghagyva neki érjük el, hogy mégis fegyelmezett működésével utunkat segítse. 

A mantrák tudománya rendkívül mély és bonyolult ismeret.

Vannak melyeket szabályok nélkül, s van melyeket, bizonyos szabályokat az ismétlésének mennyiségére, gyakoriságára, alkalmazásának körülményeire, s a befogadására való felkészültségre vonatkozólag betartva ismételhetünk.

Velük az elme olyan gondolattartalmat kap, ami önön természetét éppúgy elégíti ki, mint amennyire a meditáció elmélyülését segíti.

Ismétlésük, már csak a monotonitás végett is, egyfajta módosult tudatállapotot eredményez, nem beszélve azoknak a folyamatoknak az ébredéséről, amiket vibrációjuk ereje hordoz.  Ismétlésük pontossága összpontosítja a figyelmet, így általuk könnyebben válik az elme egyhegyűvé. 

 

Források: https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/aum/mantrk-a-meditciban http://www.ahimsa.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=487&Itemid=30 Kupi Regina - jóga tanár

http://www.purnam.hu/index.php?p=hamsamantra Regősvölgyi Regina

 

 

„Amikor a gondolatok jönnek, hadd jöjjenek!” – magyarázza Bernstein. „Ne nyomjuk el őket, ne tagadjuk meg, vagy ne próbáljuk irányítani őket.

A TM-el kapcsolatban azt tanítják, hogy a meditációban fellépő gondolatoknak érzelmi gyökerei vannak, ezek kellenek a gyógyuláshoz és az, hogy megjelennek, a gyógyulási folyamat részét képezik.” A stresszek feloldódása természetszerűleg következik be a technika egyszerűsége okán.

„A mantra használata megadja neked, hogy eljuss valahová – legyen meg a mantrához való visszatérés gondolata és így tovább, oda-vissza. Valahányszor gondolkodáson kapod magad [meditáció közben], csak térj vissza a mantrádhoz.” (Gabrielle Bernstein)

 

 

Az univerzum minden vibrálásához tartozik egy szín, és az elme minden tárgyához tartozik egy vibráció és egy szín. Meditáció közben az ember elméjét különféle tárgyak foglalhatják el.

A meditáció végén a meditáló vizualizálja és szimbolikusan felajánlja a legfelső tudatnak azokat a színeket, amelyek a meditációt zavaró tárgyakhoz tartoztak.

Ennek hatására az elme megszabadul ezektől a színektől és tárgyaktól. Forrás: http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

Először, amikor még csak pár percig vagyunk képesek leülni meditálni, azt vesszük majd észre, hogy az elménk valamelyest zaklatott és zajos. Ha fokozatosan növeljük a meditáció időtartamát, azt is észrevehetjük, hogy az elménk a meditáció elmélyülésével párhuzamosan inkább lelassul, és nyugodtabbá válik.

Összegezve: a meditáció technikája valójában egyszerű. Üljünk nyugodtan, engedjük a légzésünket egyenletessé, az elménket nyugodttá és csendessé válni. Míg el nem kezdünk meditálni, gyakran nem is vagyunk tudatában, mennyire zajos az elme. Célunk az, hogy a zaj önmagától csendesedjen el.

 

Észre fogjuk venni, hogy más gondolatok is belépnek majd az elménkbe, és tudatosságunk más irányba fordul.

Ha erre kerül sor, engedjük, hogy egyszerűen csak mintegy szemtanúk legyünk, ítélkezéstől mentesen figyeljük meg elménk asszociációját, majd elménket óvatosan vigyük vissza a légzésünk figyelésére.

 

Fontos, hogy e folyamat során ne kezdjünk mentális kötélhúzásba. Ha gondolatok bukkannak fel az elménkben, egyszerűen vegyük őket tudomásul, és elménk figyelmét irányítsuk vissza.

 

Nem segít, ha mentális vitába keveredünk magunkkal, ha dühösek leszünk, vagy elítéljük magunkat amiatt, hogy elterelődik a figyelmünk.

Az ilyen érzelmi reakciók még több energiát emésztenek fel. Gondolatok továbbra is megjelennek majd, de ha semlegesen viszonyulunk hozzájuk, a legtöbb anélkül szertefoszlik, hogy belső konfliktusba keverednénk magunkkal.

 

Sokan azt hiszik, hogy ha valóban jól megy a meditáció, akkor drámai mentális élményeket kell tapasztalniuk: például látomásokban részesülnek, fényeket, és színeket látnak.

 

Az egyszerű igazság az, hogy a meditáció fejlődésével a nyugalom és csend érzésének elmélyülését kell tapasztalnunk.

 

Egyesek lehet, hogy testi érzéseket tapasztalnak. Ezek általában azt jelzik, hogy a testben valahol feszültség rejlik, vagy mentális és érzelmi reakciókról van szó, amelyeket nem szabad összekevernünk a mélyebb szintű tudatállapotokkal.

Ha megfigyeljük milyen típusú élmények foglalkoztatják az elmét, általában véve azt fogjuk találni, hogy a kellemes, boldog érzések ritkán okoznak problémát, ellenben a negatív érzelmek, vagy vágyak oly sok figyelmet követelhetnek, hogy az elménk mással sem akar foglalkozni.

 

Ha elkezdjük megfigyelni a meditációnak a testünkre, a tudatunkra, és a személyiségünk egészére gyakorolt áldásos hatását, lehet, hogy érdeklődni kezdünk a meditáció rendszerének haladóbb részét képező mélyebb szintű gyakorlatok, technikák iránt.

 

Ha komolyan, és lelkiismeretesen meditálunk, határozottan, fokozatos változást fogunk észlelni életünk számos területén. Ne adjuk fel türelmetlenségből, vagy lustaságból. Ha gyakorolunk, biztosan fejlődni fogunk.

 

Forrás alapján: http://www.szoham.hu/szoham/

 

 

A helyes, jó minőségű meditáció elvezeti gyakorlóját a tudat tiszta, csodás állapotához, a samadhihoz.

Akik megtapasztalják ezt az állapotot, a rendkívüli boldogságot tapasztalják meg.

 

 

Anahita Jóga és Szellemi Központ

Az Anahita egy nagy család. Bármikor beülhetsz hozzánk csak úgy, beszélgetni egy teára. Találkozhatsz olyan emberekkel, akik hasonlóképpen gondolkodnak. Mi a jógát nem csak egy jó testedzésnek fogjuk fel, hanem a belső áttranszformáló erejét mutatjuk meg. Találkozhatsz világot járó, külföldön is tanító oktatókkal, külföldi mesterekkel, gyógyítókkal, akik segítenek neked egy mélyebb önismeret elérésében. Abban, hogy boldogabb és teljesebb életet élj.

Source Memory Healing, Jóga, Transzlégzés, ThetaHealing, Családállítás, Sületési traumák, hitrendszerek oldása, stb.

http://www.anahita-joga.hu/

 

Tudatos Életkör Közösség

Céljai és missziója

 

A közösség tudatosságra való ébresztése

A tudás megosztása, tapasztalat átadása, információs estek és fórumok szervezése.

Egészségnapok és egészségfesztivál szervezése és lebonyolítása

A gyökerekből való merítkezés fontosságának ismertetése

 

TESTI LELKI SZELLEMI EGYSÉGET ÉS EGÉSZSÉGET MEGŐRZŐ PROGRAMOK

 

• Rendszeres jóga programok: jóga nőknek, kismama jóga, babás jóga

• Az öt alapvetõ emberi érték – hit, tisztelet, alázat, becsület szeretet – átadása, megtapasztaltatása és elsajátíttatása a körülöttünk lévő világ fejlődése érdekében. Az ember szellemi és spirituális fejlesztése annak érdekében, hogy önmagának, embertársainak, környezetének és az egész világmindenségnek segítője, jobbá tevője legyen.

• Önzetlen szeret szolgálat - beszélgetések, gyógyítások, megtapasztalások

• Egyéni kezelések, speciális tanácsadások

• Meditációs programok

 

MINŐSÉGI KÖZÖS CSALÁDI PROGRAMOK

 

• Játékos zenére nevelő programok, magyar mondókák, énekek, játékok tanulása

• Családi táborok szervezése

• Ősi mesterségek és kézműves foglalkozások bemutatása,tanítása

 

A NŐK ÉS CSALÁDOK TÁMOGATÁSA A TERMÉSZETES SZÜLÉSRE ÉS SZÜLŐSÉGRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSBEN


• Szülésfelkészítő tanfolyamok szervezése kismamák és szülő párok részére
• A háborítatlan szülés, a bábai és dúlai modell népszerűsítése a szülészeti gyakorlatban
• Dúlaszolgálat által támogatni és védeni a nők szülésélményét
• A testközeli nevelés és a hordozás népszerűsítése

 

A TUDATOS ÉLETMÓD NÉPSZERŰSÍTÉSE

 

• Környezettudatos gondolkodás népszerűsítése

• Kertünk termése a szervezetünk gyógyszere, legyen egy ágyásod neked is, hogy mihamarabb elkezdhesd kerted talaját nevelve begyógyítani a sok-sok sebet Földanya testén.

• Különböző szemléletek megismertetése a táplálkozásban: indiai konyha, makrobiotika, vegetáriánizmus, élő táplákék, stb.

• Alternatív életmódprogramok és mozgáskultúrák ismertetése

• Környezettudatos építkezés ismertetése, különböző ágazatok bemutatása

 

https://www.facebook.com/Tudatos-%C3%89letk%C3%B6r-K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g-137519313066738/about/?ref=page_internal

 

Kheiron Transzperszonális Pszichológiai Tanácsadó és Oktató Központ

A Kheiron Központban dolgozó tanácsadók, pszichológusok és pszichoterapeuták az élet számos területén tudnak támaszt nyújtani pszichológiai eszközökkel a segítséget kérőknek. A jelentkezőkkel az első beszélgetésben, akár telefonon vagy elektronikus levélben segítünk eligazodni abban, hogy milyen módszert, egyéni beszélgetést vagy csoportot válasszon problémájának megoldásához. A segítséget kérőt kliensnek nevezzük, segítője, a pszichológus vagy tanácsadó szóbeli megállapodást, „szerződést” köt vele az együttes munkáról.

Munkatársaink többféle módszerben jártasak, így mindig a kliens személyiségének és jelenlegi problémájának leginkább megfelelő módon tudnak segítséget nyújtani. Arra is figyelmet fordítunk, hogy a szakterületünkön kívül eső problémával hozzánk fordulókat a megfelelő szakemberhez vagy intézménybe irányítsuk tovább.

http://kheironkozpont.hu/?page_id=22

 

 

 

Bruce Lipton Tudat: a belső teremtő – A sejtek mágiája

Immár bizonyos, hogy gondolataink átprogramozásával szervezetünkön is változtathatunk!

Aki elolvassa ezt a könyvet, egyszer és mindenkorra megváltoztatja elképzeléseit a gondolkodás természetéről.

Megdöbbentő felfedezések arról tanúskodnak, hogy gondolataink szervezetünk valamennyi sejtjére hatással vannak. A szerző – neves sejtbiológus – képekkel és mindennapi példákkal, közérthetően és szellemesen fejti ki mindezt.

Eszerint nem a gének és a DNS szabályozzák az életfolyamatokat, hanem sejten kívüli tényezők.

Többek között azok az erőterek, amelyeket pozitív és negatív gondolataink gerjesztenek. Ez alapvetően befolyásolja személyes életünket és az emberiség jövőjét.

Nagyszerű, mélyenszántó könyv ez, amelyet gyönyörűség olvasni.

Nem kevesebbet közöl, mint a rég keresett "hiányzó láncszemet" anyag és tudat között.

Valóságos enciklopédiája a legfrissebb ismereteknek, egyszerre világítóan okos és átláthatóan világos. E kötet lapjain olyan vadonatúj és felforgató világkép bontakozik ki, amely sarkaiból fordíthatja ki a jelenlegi tudományt.

"Az élet természetére vonatkozó felismeréseim engem is meglepetésszerűen értek. Közel két évtizeden át a biológia központi dogmáját – miszerint az életet gének szabályozzák – programoztam orvostanhallgatók agyába. Másfelől nem is voltam olyan nagyon meglepve. Ösztönösen mindig is éreztem, hogy valami nincs rendjén a genetikai determinizmussal… mindenesetre feldobott, hogy nézeteim megváltoztatásával az életemet is átformálhatom. Eltöltött a lelkesedés, amikor rájöttem, hogy a tudomány útját járva áldozatból sorsom kovácsává léphetek elő."

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Dr_Bruce_Lipton_Tudat_a_belso_teremto&gclid=EAIaIQobChMI5PWy6KKd1QIVQ-AYCh3thghdEAAYASAAEgL8e_D_BwE&pid=22%3A98104

 

Egyre inkább köztudott, hogy a viselkedésünk, a stresszre adott reakcióink, étkezésünk, környezetünk befolyásolja azt, hogy a genetikai örökségünkből hogyan vagyunk képesek kifejezni önmagunkat. Tőlünk függ, hogy ebből az örökségből mekkora potenciált használunk fel. Azonban ez izgalmas lehetőség is egyben, hiszen a mi döntéseink, választásaink nem csak a hátralevő életünket befolyásolják, hanem a jövőbeni generációk képességeit, lehetőségeit is. (Nagy Szilvia)

 

 

Minden mostani élethelyzetünk, nehézségeink korábbi vagy jelenlegi cselekedeteink gyümölcsei... vagy édes vagy keserű gyümölcsök. De valahol, valamikor ez elkezdődött azzal, hogy elvetettünk egy magot. A mag elvetése a forrás emlék.

A forrás emléket csak mély meditációs állapotban (tiszta tudatosság állapotában, delta agyhullámon, samadhiban) vagyunk képesek igazán mélyen meglátni, a hozzá kapcsolódó érzelmi töltetet elengedni, megváltoztatni a karmát. A source memory gyógyítás több ezer éves tudás gyümölcse, a trika filozófiából ismert, nyolcas csakrás meditációval kerülünk ebbe a tiszta tudatosság állapotába, ahol meg tudjuk változtatni a karmánkat: a rendszeres gyakorlással eljuthatunk oda, hogy végre abbahagyjuk a mesterek keresését, és saját magunk mesterévé válunk. Tanfolyamainkon erre tanítunk meg kortól, nemtől, vallástól függetlenül bárkit.

Forrás: http://www.anahita-joga.hu/ingyenes-gyogyito-nyilt-nap-sourcememoryhealing-technikaval-2017-majus-7/

 

,,Rávezető kérdések segítségével tisztázzuk, mely felmerülő lehetőségek szolgálják a leginkább a személyes épülésünket, és illeszkednek a belső ritmusunkhoz.”

 

,,A cselekvés - Ebben a szakaszban az elméletet átültetjük a gyakorlatba. Felvázolunk egy cselekvési tervet, vagy írunk egy listát a tennivalókról: konkrét lépéseket határozunk meg, amelyeket meg kell tennünk a céljaink eléréséhez.”