Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 16

2018.03.15

Életerő-turbó: friss levek  - 6 életerő-elixír - ha több energia kell!

Napi egy pohár frissen préselt zöldség- vagy gyümölcslével akár egész napra elláthatod magad éltető erővel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Próbáld ki, nagyon finomak! 

A frissen préselt zöldség- és gyümölcslevekkel egész napra elláthatod magad éltető erővel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A friss gyümölcsök és zöldségek leve koncentráltan tartalmazza azokat a létfontosságú enzimeket, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre a szervezetünknek szüksége van az optimális működéséhez. A mai szennyezett környezetben eleve többre van szükségünk ezekből az anyagokból ahhoz, hogy tényleg a legjobb formánkat tudjuk hozni testi és szellemi szinten egyaránt. Kivitelezhetetlennek tűnik azonban annyi nyers zöldséget és gyümölcsöt enni, amennyi a vitamin- és ásványianyag-szükségletünket fedezné.

Erre egy jó megoldás a nyerskoszt fogyasztása, vagyis a többé-kevésbé nyers, élő ételekből álló étrend.

Az egyik legjobb megoldás, ha a nyers konyha egyik legfontosabb elemét, a nyers levek fogyasztását építjük be a mindennapi rutinba, két okból:

1. ezeket a legkönnyebb elkészíteni a nyers fogások közül

2. koncentráltan és nagy mennyiségben tartalmazzák a szervezet számára éltető hozzávalókat, amelyek a lé állag miatt nagyon könnyen fel is szívódnak.

Ráadásul ha rendszeresen fogyasztasz nyers leveket, akkor nem szorulsz táplálékkiegészítőkre, vitamintablettákra, amelyek az esetek többségében viszonylag kis százalékban beépülő szintetikus készítmények. A nyers leveket szigorúan éhgyomorra fogyaszd, ha éppen nem böjtölsz, hanem normál táplálkozást folytatsz, mert más táplálékkal összeerjednek a gyomorban és kárba vesznek az értékes összetevőik. Ez azt is jelenti, hogy egy jó nagy pohár nyers lé a tökéletes reggeli :) Egyrészt finoman beindítja az anyagcserét a benne található gyümölcssavak miatt, másrészt kora reggel azonnal feltölt energiával.

Elkészítése pofonegyszerű, ha van otthon gyümölcscentrifugád vagy -présed. Hámozás után először a keményebb hozzávalókat daráld le, majd a puhábbak kerüljenek a gépbe. Ha ízesítésként fűszert is használsz, azt soha ne a végén add hozzá, hogy kellően elkeveredjenek az ízek. Ez különösen igaz például a nyers gyömbérre, amit ugyanúgy le kell darálni, hogy kijöjjön az íze.

A centrifuga és a prés a legalkalmasabb eszközök az értékes lé kinyerésére. A hagyományos turmixgéppel inkább turmixot, smoothie-t készíthetsz, hiszen az nem a lét választja szét a szárazanyagtól, rostoktól, hanem a teljes gyümölcsöt, zöldséget pépesíti. Ha tartalmasabb "reggelire" vágysz, akkor remek választás egy smoothie.

Ha a mennyiség miatt aggódnál, ne tedd, inkább készíts egy legalább fél literes adagot, azzal egészen biztosan "jóllaksz". Nemcsak a mennyiség, hanem ugye a koncentrált tápanyagtartalom miatt is. Ne tévesszen meg a lé forma - nyugodtan szánj rá annyi időt, mint egy "normális" reggelire, kortyolgasd, "rágd" meg a kortyokat, így még teljesebb a felszívódás és az ízélmény. És most jöjjenek a legjobb receptek, amik nekem beváltak:

- Hagyományos narancslé - ezt sima citruspréssel is elkészítheted 5-6 narancsból, ízlés szerint belekeverve akár a szűrőn maradt rostokat. Extra adag C-vitamint tartalmaz, ami a sejtműködéshez, sejtregenerációhoz és az agyműködéshez is kulcsfontosságú.

- Almalé - 6-8 db almából készítem (attól függően, mennyire lédús vagy inkább kásás az alma) és szoktam hozzá darálni egy fél citromot is. Ha nem szereted "dúsan", rostosan, egy teaszűrőn még leszűrheted, de nem szükséges.

- Isteni sütőtökös nyers lé - 2-3 db alma vagy körte, 1 kisebb sütőtök fele, 1 répa, diónyi gyömbér, fél citrom - Ez egy isteni ízű lé lesz, ami tökéletes a kettes csakra energiáinak felturbózásához, a kreativitás, nemiség, életöröm minőségeinek erősítéséhez is :)

- Céklalé - 1 nagy cékla, 2-3 db alma vagy körte, fél citrom, 1 répa - Remek az ízületeknek, a májnak és nem mellesleg rengeteg vasat, C-vitamint tartalmaz, ráadásul nagyon finom!

- Zöld lé - Ezt akkor szoktam készíteni, ha hozzájutok búzafűhöz, ami egy igazi elixír a testnek. Egy-két maréknyi búzafüvet, salátaleveleket, káposzta, kelkáposzta, spenót és ízesítésnek pici fokhagyma, petrezselyem, esetleg lestyán leveleit, szárát préselem le. Ehhez kézi búzafűprést szoktam használni, mert az kíméletesebben választja szét a lét a rosttól.

- Spenótos banánturmix - Sokkal finomabb annál, mint első hallásra tűnik, úgyhogy feltétlenül próbáld ki! A recept Lénárt Gittától származik, kell bele egy-két marék spenót, 1 banán, 1-2 alma és egy kis víz, ha túl sűrű lenne. Egyáltalán nem dominál benne a spenót íze, inkább édeskés a gyümölcsöktől, viszont így nyersen viszed be a spenótot, ami tele van kalciummal és más fontos anyagokkal.

A hozzávalókkal és az arányokkal természetesen lehet ízlés szerint kísérletezni. A gyökérzöldségek erőteljesebb földízét mindig feldobja, ha teszel hozzá egy kis citromot, ettől frissebb és élénkebb ízvilágot kapsz. A gyömbért különösen ajánlom a hűvösebb időszakban, mert nagyon jól erősíti a tüdő energiáját, tisztítja a légutakat, belülről melegít és az anyagcserét is támogatja.

 

Ha egy ilyen egészséges reggelivel indítod a napodat, már sokat tettél azért, hogy a tested és az elméd optimális szinten tudjon működni!

 

Egészségedre :)

 

Kolontár Elvira

Természetgyógyász, Spirituális tanácsadó.

Forrás: http://www.hazateres.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=108:%C3%A9leter%C5%91-turb%C3%B3-friss-levek&Itemid=5&tmpl=component&print=1

http://www.harmonet.hu/asztalra/66880-6-eletero-elixir-ha-tobb-energia-kell!.html

 

 

 

 

 

 

 

- Mester, mi a boldogság titka?
- Ne vitatkozz idiótákkal.
- Én nem gondolnám, hogy ez lenne a titok.
- Igazad van. - mondta a mester.

 

Szeretettel küldöm neked .

 

Mihály

Oltalom

,,Mert az ő angyalainak parancsolt felőled,

hogy őrizzenek téged minden utadban” -- Zsoltárok könyve, 91:11

 

Mihály arkangyal minden lélek spirituális sorsának a megoltalmazására hivatott.

Olyan intenzitással szeret, amit el sem tudsz képzelni, mialatt türelmesen figyelemmel kísér életről életre, lelked tüzének pislákoló parazsát addig szítva szíved oltárán, míg az istenszeretet és a lelkesültség lángja fel nem lobban, lerombolva korlátaidat, szabaddá téve téged!

Nagy fejedelem lévén, Mihály uralma kiterjed mindazokra, akiknek országa nem e világból való.

Hogy hazavezessen, szent erejével támad rá a benső rosszra, miközben arra szólít fel bennünket, hogy negatív energiánkat pozitívvá alakítva a béke, a szépség, a szeretet medrébe tereljük.

Ha spirituális utad jelentősége nőttön-nő, Mihály arkangyal energiája dolgozik benned. A Mihály "tüze" sokkal több képes kifejezésnél.

A spirituális jelölt szó szerint hamuvá égeti azokat a maga állította korlátokat, amelyek úgy merülnek fel, mint az élet eseményei által kiváltott indulatgomolyok. Amikor szembenézel az igazsággal, sokszor érzed e tűz hevét, perzselését. Így például a szenvedélyes harag a változás hatékony hajtóerejévé válhat.

Fogadd el, érezd, hogy elönt a hő, dühbe gurulsz, megnő az erőd! Amint megnyílik a szíved, a düh úgy alakul át, hogy te rálelhetsz a dolgok szeretetteljes megoldására.

Mihály addig-addig ügyel lelked fényének növelésére, amíg megszabadulsz karmádtól és más korlátaidtól.

Ahányszor sikerül nem kívánt eseményeket pozitívvá alakítanod, elpusztítod hamis avagy szűkös éned egy részét.

Mihály azért a napért él, amelyen szabaddá válsz, azonossá Örök Éneddel. Célja mindannyiunk üdvözülése, hogy ismét szerető közösséget alkossunk.

Mihály nemcsak spirituális sorsunkat oltalmazza, hanem testünket is. Hívd Mihályt, hogy bajnokod legyen, nehéz helyzetekben bátorságot öntsön beléd és védelmezzen.

Végső eltávozásod után Mihály méri le lelked súlyát. A szeretetesszencia, amit összegyűjtöttél, égbe röppen, mivel könnyű, mint a pehely, a súlyosan megrakott ego viszont lehull. Ez az ego visszavon téged újra meg újra az életbe, mígnem képessé válsz elfogadni Mihály átalakító tüzét.

Ha újjászületéseddel el kívánod érni a szabadságot, ne várj vele halálod pillanatáig Hívd máris Mihályt, hogy elkalauzoljon oda, ahol szembesülsz Örök Éneddel.

Kimberly Marooney: Meditációk angyalkártyával c. könyvéből.

Forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1307833439306803&set=a.111439085612917.21539.100002404775741&type=3&theater

Dimenzionális Hangolás

Új és egyedülálló tréning a vonzás törvényének sikeres alkalmazásához!

Oldd fel lelki és energetikai blokkjaidat, döntsd le önkorlátozó hiedelmeidet egyszerűen, 2 nap alatt!

Milyen gyakorlati segítséget nyújt ez a tréning?

A siker, gazdaság és a jólét elérése

Mindezeket csak a vonzás törvényének működtetésével hozhatod be magadnak!

A legtöbb sikeres üzletember ezt egész jól működteti, de nem tudatosan, éppen ezért nagyobb a kockázata az elbukásnak!

Semmilyen negatív, váratlan fordulat nem vethet vissza

Vonzástörvényét a rezgés törvényével együtt tudod akadály nélkül működtetni! Ha magas szinten rezegsz, az önkorlátozó gondolatok, félelmek eltávoznak a tudatodból!

Elsajátítod a gondolaturalást, egyszerűen nem tudsz veszíteni!

Kiiktatja az önkorlátozó gondolatokat és hiedelmeidet

Bármennyire váratlanul ér egy negatív változás, Te egy újabb lehetőséget fogsz fel fedezni a változásban!

Sokan vannak, akik úgy gondolkodnak, én már sikeres ember vagyok, már nincs szükségem a fejlődésre! Az elbukásnak a veszélyével játszanak ezek az emberek!

Milyen bizonyított hatása van a Dimenzionális Hangolásnak? Bognár Tas Auraszakértő elemzése a tréning előtt és a tréning után készült fotókról. Egyértelműen minden fotósorozatról el lehet mondani, hogy az aurák általában erősödtek, tisztultak, töményebbek és harmonikusabbak lettek.

Egyértelműen az előtte-utána fotókon látszik, hogy a tréning hatása bőven túl lépett azon, mint amit a hatásáról ígért. Tehát objektíven tudom mondani,  mint auraszakértő, több mint 15 év tapasztalat alapján, hogy EZ A TRÉNING MEGÁLLJA A HELYÉT a nevemet adom hozzá!

Forrás: http://dimenzionalishangolas.hu/trening/

A feminizmushoz nem köthető háború. Nem végezte ki ellenzékét. Nem állított fel koncentrációs táborokat, nem éheztette ki ellenségeit, nem folyamodott kínzásokhoz. Harcait az oktatásért, a szavazati jogért, jobb munkakörülményekért vívta... a közbiztonságért az utcákon... a gyermekvédelemért, közjólétért... nemi erőszak áldozatainak segítéséért, menekült nők támogatásáért, törvényreformokért. Ha valaki így szól: „ó, én nem vagyok feminista”, mindig felteszem a kérdést: „miért, mi ezekkel a problémád? (Dale Spender)

Minden ember feminista, aki elismeri, hogy a férfi és a nő egyaránt ember, s emberségében egyenlő minden tekintetben. (Gloria Steinem)

Lehetetlen úgy sikereket elérni, ha a társadalom felét visszahúzzák. (Malala Yousafzai)

A nők oktatása és felszabadítása világszerte egyetlen eredményt hozhat csupán: egy elfogadóbb, toleránsabb, igazságosabb, békésebb és gondoskodóbb életet mindannyiunk számára. (Aung San Suu Kyi)

A feminizmus nem arról szól, hogy erőssé tegye a nőket. A nők már most is erősek. Arról szól, hogy a világ másképpen érzékelje ezt az erőt. (G.D. Anderson)

A jövő teljes egészében attól függ, hogy mit teszünk nap mint nap. Egy mozgalom lényege annyi, hogy emberek mozognak... együtt. (Gloria Steinem)

 

 

 

A megvilágosodást japánul szatori-nak, azaz megértésnek, vagy kensó-nak lényeglátásnak nevezik.

 

 

A meditáció az elfogadott információt tapasztalattá változtatja át. Az első szinten az a célja, hogy a tudatot lenyugtassa, és egy helyben tartsa. Teret hoz létre a tapasztaló és annak tapasztalatai között, megadva a lehetőséget a bölcsek számára, hogy az élet komédiáiban választhassanak szerepeket, és elkerülhessék a tragédiákat. Ezt a védelmező távolságot meditációban leggyakrabban a légzésünkre való koncentráláson keresztül érhetjük el, melyet szanszkritül Szamathának, tibetiül pedig Shinének neveznek. Mindenki, aki képes ezt a tudatállapotot a meditáció laboratóriumi állapotában megtartani, fokozatosan a hétköznapi életben is meg fogja ezt valósítani. (Ole Nydahl)

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=RIgMvL8U5kE Wass Albert: Háromféle magyar

 

- Mester, mi a boldogság titka?
- Ne vitatkozz idiótákkal.
- Én nem gondolnám, hogy ez lenne a titok.
- Igazad van. - mondta a mester.

Nehéz ügy a bátorság. Tegyük mindig azt, amit a mások mondanak?

Bármelyik bolond lehet bátor, de a becsület más. Az az igazi oka annak, hogy valamit megteszünk vagy nem. Megmutatja, kik vagyunk, és talán azt is, kik akarunk lenni. Ha valaki úgy hal meg, hogy valami fontosat tesz, akkor a becsület és bátorság is jellemzi, ami azért elég jó. Szerintem erről írt a költő: hogy reménykedjünk a bátorságban, és igyekezzünk a becsület felé. És imádkozzunk azért, hogy aki megmondja, mit tegyünk, szintén rendelkezzen mindkettővel. (A szív bajnokai film)

Elsősorban a becsületed határozza meg, hogy mit csinálsz, vagy éppen mit nem. Ez vagy te, vagy azzá tesz, aki szeretnél lenni. (A szív bajnokai film)

 

 

 

Önmagunk szeretete, - mondatokkal, szavakkal…beszélj önmagadhoz, kapd azt, amit szeretnél…akár, amit mástól szeretnél hallani. (mj)

 

Gondolj valami szépre, sikeresre, jóra kellemesre. (Molnár József)

ADJÁL A MÁSIKNAK LEGETŐSÉGET, HIGY DÍCSÉRHETŐVÉ, FONTOSSÁ, SEGÍTŐVÉ VÁLJON, ÉRTÉKESNEK, SZÜKSÉGESNEK ÉREZZE MAGÁT

 

 

 

 

 

 

,,A jót el kell ismerni, annál inspirálóbb kevés dolog van.” (H. J.)

 

,,A világ okok és okozatok összefüggése, és jelenlegi tetteink, szavaink és gondolataink válnak majdani jövõnkké. Akár tudatában vagyunk, akár nem, minden, amit teszünk, mondunk vagy gondolunk, benyomásokat hagy bennünk és a világban. Ezek a benyomások késõbb visszatérnek hozzánk. A negatív benyomások szenvedésként vagy kellemetlen szituációként jelennek meg, hacsak nem használunk meditációs "technikákat", amelyek eltávolítják õket. Végül rájövünk, hogy nincs is más lehetõség, mint használni a tanításokat.”

Ha valaki el akar érni egy vágyott dolgot, akkor ahhoz a megfelelő képesség, akarat, és rezgés kell. (Joseph Miller)

Előbb szeresd azt, amit meg akarsz tapasztalni az életedben. Szeress bele a gondolatába, az elképzelésbe, az érzésbe. Ha beleszeretsz mélyen és őszintén, megkapod, bármi legyen is az. A szeretet ugyanis a legerősebb és legvonzóbb erő a világon - nincs semmi, ami ellent tudna állni neki. (Abraham Hicks)

A legfontosabb, hogy folyamatosan jól érezd magad. A belülről fakadó boldogság egy magasabb rezgésszintre emel. Ez az örömteli állapot egy lelkesítő intenzitással bíró energiateret tart fenn benned, ami folyamatosan pulzál, áramlik körülötted. Amikor ez a természetes életöröm tartósan jelen van az életedben, megjelennek körülötted a hasonló rezgésű boldog emberek, események.
Ezen a rezgésszinten már csak olyan dolgokat vonzol magadhoz, amik a boldogságodat, a fejlődésedet támogatják, rezgésszintedet folyamatosan fenntartják. Ez a fajta jelenléted nemcsak földi létezésed szintjén rezonál, hanem kiáradva az univerzumba, magasabb dimenziókkal is kapcsolatot teremt. Ilyen módon lehetőség nyílik számodra más síkokat is érzékelni és ezekből a rezgéstartományokból további ismeretekre szert tenni.

Tudatosan éld meg azt a rezgésszintet, ahol éppen most vagy, és figyeld meg, hogy milyen életszituációkat vonzol be percről-percre.

Az ősfélelem, a harag, az elégedetlenség, stb… rezgésszintjén maradni nagyon veszélyes, mert a legtöbb embertársunk még itt tartózkodik. Itt kapod meg tőlük az ennek az életérzésnek megfelelő legfájdalmasabb tapasztalásokat.
Ebből neked kell tudatosan kiemelkedned, innen senki sem tud téged kiszakítani. Erre csak még jobban rányomja bélyegét a környezeted, a párkapcsolatod, ahová öntudatlanul beékelődtél. Amíg a félelemben élsz, a borús eget látod. Csak úgy látsz tisztán, ha már a felhők fölé emelkedtél …! (Jakab István)

http://vivanatura.hu/component/acymailing/archive/view/listid-3/mailid-562-mindig-a-magasban

 

,,…mindannyian fénylelkek, szeretetlények vagyunk, akiben ott lapul a fény, és a szeretet. Csak növelnünk kell ittlétünk alatt, és vigyáznunk arra, hogy ne aludjon ki a láng.”

 

,,Az igaz szerelem lélekben köttetett.”

 

A Buddha megosztotta tanításait, hogy kivétel nélkül mindenki elérhesse ugyanazt a legfelsőbb szintű felszabadulást, amit ő maga is elért gyakorlat és erőfeszítések árán. (Shinjō Itō)

A buddhizmus szelleme, mindennél inkább a harmónia és egység értékeléséről szól, amiben másokat tisztelünk és elfogadunk ahelyett, hogy elítélnénk. A kezdetek óta ez a buddhista út, és ez a valódi buddhizmus. (Shinjō Itō)


Vedd magad körbe olyanokkal, akik osztoznak az univerzum felé küldött rezgéseidben és meg fogod tapasztalni, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban éred majd el álmaidat és vágyaidat! (Dr. Robert Anthony)
Az a legfontosabb, hogy mélyen szálljunk magunkba és felfedezzük a bennünk rejlő buddha szerető kedvességét és együttérzését – a felébredt természetet, mellyel mindannyian rendelkezünk. (Shinjō Itō)

 

Először önmagunkat kell megmentenünk a téves személyazonosságtól, mert egyetlen felébredett lény hatása megszámlálhatatlan lényt inspirál. Megérinti és inspirálja őket egyetlen olyan ember is, aki kicsusszan a tudatlanság hálójából. Miért ne te lennél ez? (Mooji)

 

,,Olykor mérgesek vagyunk, ez normális dolog, de ne hagyjuk, hogy a düh vezesse a buszt. A düh maradjon csak szépen a busz hátuljában, vagy legalábbis olyan helyen, ahol a vezetőt nem zavarja. Ugyanis a düh, pocsék sofőr.”

 

 

,,Hagyd a tudatodat lenyugodni és a szívedet kinyílni. Akkor minden nagyon kézenfekvő lesz.”

 

 

Astaunga jóga: nyolc lépés a tökéletesség felé

 

A tantra célja a tökéletes boldogság megtapasztalása, alkalmazott módszere pedig az elme és a test teljes körű kifejlesztése.

Bár a tökéletesség hosszú idő elteltével, természetes eszközökkel is elérhető, van egy jól-meghatározott módszer is a gyorsabban haladni kívánók számára. Ez a gyakorlati út nyolc lépésből áll, és mivel célja a Legfelső Tudattal való egyesülés (jóga), astaunga (astanga) jógának avagy a nyolc lépés jógájának nevezik.

Az asta „nyolc”-at, az aunga szó pedig a test egy végtagját jelenti. Ha célunkat, a Legfelső Tudattal való egyesülést kívánjuk elérni, lépésről-lépésre kell haladnunk.

 

Az első két lépés a yama (jáma) és a niyama (nijáma), az ember mindennapi életében követendő alapvető erkölcsi, morális irányelvek betartása.

Viselkedésünk szabályozásával a lét magasabb szintjére kerülhetünk. Az elgondolás nem abból áll, hogy a szabályokat önmaguk kedvéért tartsuk be. A cél sokkal inkább az elme tökéletesítése. Ha ezt elérjük, a szabályok betartása már nem jelent problémát. Elménkben többé nem lesz arra irányuló vágy, hogy olyat tegyünk, amivel árthatunk magunknak vagy másoknak, mivel az elme eléri a tökéletes kiegyensúlyozottság állapotát.

A yama „irányítást”, a yama gyakorlása a külső világgal kapcsolatos cselekedetek irányítását jelenti. Shrii Shrii Anandamurti könyvében: A Guide to Human Conduct (Az élet etikája) világosan megmagyarázza a yama és a niyama különféle vonatkozásait, egyértelmű és egyben praktikus magyarázatot nyújtva a mai modern kor emberének. Itt most röviden áttekintjük a yama és niyama öt-öt alapelvét, bővebb magyarázatot az olvasó Az élet etikája című könyvben találhat.

 

A yama első elve az ahimsa (áhimszá).

Az ahimsa azt jelenti, hogy ne ártsunk másoknak, sem gondolatban, sem szóban, sem cselekedeteinkkel. Legjobb tudásunk szerint sose okozzunk fájdalmat más élőlényeknek. Ezt az elvet sokszor teljes erőszakmentességként értelmezik, de ha alkalmazását túlzásba visszük, szinte lehetetlenné teszi gyakorlati létezésünket. Példának okáért minden lélegzetvétellel mikrobák ezreit lélegezzük be és öljük meg! E dilemma megoldására Anandamurti azt javasolja, hogy étrendünk összeállításához a lehető legalacsonyabb öntudattal rendelkező élőlényeket használjuk fel, és tartózkodjunk a magasabb fejlettségi fokú élet elpusztításától. Egy másik kapcsolódó probléma az önvédelem kérdése. Erre vonatkozóan Anandamurti azt mondja, hogy az agresszorok és az anti-szociális elemek elleni védekezés jogos. Ha mégis elkerülhetetlen, akkor erőszak alkalmazása esetén célunk az élet védelme kell, hogy legyen, nem pedig az, hogy fizikai fájdalmat okozzunk, vagy akadályozzuk mások lelki vagy spirituális fejlődését.

 

A yama második elve a satya (száttyá).

A satya meghatározása: „az elme és a beszéd helyes, jóindulatú használata”.

Ez azt jelenti, hogy mondjunk igazat, cselekedjünk egyenes és tisztességes módon, úgy, hogy az mindenkinek hasznára váljék.

Abban az esetben, amikor a teljes igazság kimondása másokat sérthet, bánthat, a satya szerint inkább mondjuk azt, ami a mások jóléte, boldogulása szempontjából a legkedvezőbb, nem magukat a puszta tényeket. A satya szabályának betartása hatalmas szellemi erőt ad, és rendkívül fontos a spirituális fejlődés szempontjából.

 

A harmadik elv az asteya (ásztéjá).

Az asteya jelentése: ne tulajdonítsuk el azt, ami máshoz tartozik. Ez vonatkozik a tárgyak fizikai eltulajdonítására, visszatartására, de jelenti a mentális, mindössze gondolatban eltervezett lopást is. Azok, akik lopni akarnak, és csak a lebukástól való félelem tartja vissza őket, mentálisan lopnak. Az asteya mind a fizikai, mind a mentális eltulajdonítástól való tartózkodást jelenti.

 

A negyedik elv a brahmacarya (bráhmácsárjá).

Aamelynek jelentése: a Brahmához tartozónak (Legfelsô Kozmikus Tudat) maradni azáltal, hogy az összes létezőt a kozmikus tudat megnyilvánulásának tekintjük.

Az elme mindig felveszi az általa elképzelt dolog alakját.

Ha mindent csak anyagi valójában létező tárgynak tekintve gondolkodunk, elménk fokozatosan eldurvul.

Ha azonban cselekedeteinknél figyelembe vesszük azt, hogy ezen a világon minden a kozmikus tudat transzformált alakban való megtestesülése, akkor elménk napi tevékenységünk során is a kozmikus tudattal egybeolvadt állapot felé fog haladni.

 

A yama ötödik elve az aparigraha (ápárigráhá).

Jelentése: ne gyűjtsünk fölösleges vagyont, ne merüljünk el az élet olyan kellemetességeiben, melyek fölöslegesek az élet megőrzése szempontjából. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen, szolidan éljünk, s csak annyi vagyonunk legyen, amennyi éppen elégséges. E vagyon nagysága változó és nagymértékben függ személyiségünktől, valamint attól a kortól és földrajzi helytől, ahol élünk. Ez fontos elv mind egyéni, mind társadalmi szinten, mivel ha egy személy vagy egy ország a szükségesnél nagyobb vagyont halmoz fel, az más egyén vagy más nép nyomorát eredményezheti.

Ezen elv követése a spirituális élet fontos része, mivel ha valaki állandóan a fizikai világ tárgyaival foglalkozik, akkor nem marad ideje a kozmikus tudatra gondolni.

 

Az astaunga jóga második nagyon fontos része, lépése a niyama (nijáma) elveinek követése. A niyama önszabályozást jelent.

Önszabályozás, önkontrol nélkül lehetetlen a magasabb tudatállapot szintjére eljutni.

 

A niyama első elve a shaoca (száócsá).

A shaoca az elme és a test tisztaságát jelenti.

Ez magába foglalja az ember külső világának – a test, a ruházat és a környezet – valamint az elme belső világának tisztaságát is.

A külső tisztaság a test és a környezet rendszeres tisztántartásával érhető el,

míg az elme belső tisztasága az önszuggeszció révén. Azaz, a rossz gondolatokat jó gondolatokkal kell helyettesíteni. Például, ha valaki irigységet, mohóságot érez, el kell gondolkodnia ezen, és egy nagylelkű, bőkezűségről tanúbizonyságot tevő cselekedetet kell véghez vinnie.

 

A niyama második elve a santosa (szántósá).

Ez a kellő szellemi könnyedség állapotának fenntartását jelenti.

Amikor elménk valami után sóvárog, az nem a megfelelő könnyedség állapota. Mihelyt vágyunkat kielégítjük, a létrejövő megnyugvást, megkönnyebbülést szanszkrit nyelven tos'anak nevezik. Azok az emberek követik a santosat, akik könnyen jutnak ilyen állapotba, és meg is tudnak maradni benne. A santosa elérése a fentebb említett aparigraha (a fölös javak gyűjtésétől való tartózkodás) gyakorlatával áll szoros kapcsolatban.

 

A niyama harmadik elve a tapah (tápáh).

Ez azt jelenti, hogy a személyes és kollektív fejlődés érdekében áldozatot hozunk, vállaljuk a nehézségeket, nélkülözést, viszontagságokat. Tapahnak azt a szolgálatot nevezzük, amelyért semmiféle ellenszolgáltatást nem kérünk és nem várunk el. Ezt a szolgálatot az igazán rászorulók számára végezzük. Fontos, hogy figyelmünket a nálunk alacsonyabb fokon állók, a gyengébb, szegényebb, kevésbé művelt embertársaink felé fordítsuk, nem pedig a nálunk erősebb, jobb módúak felé. Ha azért vállalunk nehézségeket, hogy egy gazdag embert tápláljunk, akkor az nem egy igazán hasznos szolgálat. A múltban néhány spirituális törekvő önmaga által állított megszorításokat és nehézségeket küzdött le (pl. tűzön járás), de az efféle gyakorlatok nem válnak sem a törekvő, sem a társadalom, sem a Legfelső Tudat javára, így nem segítik a spirituális fejlődést.

 

A negyedik elv a svadhyaya (szvádjájá).

Bármiféle spirituális téma tiszta megértését jelenti.

Az embernek olvasnia kell más, spirituálisan fejlettebb emberek által írt híres könyveket és szentiratokat, és meg kell értenie, be kell fogadnia azok igazi értelmét.

Ha valaki csupán olvassa, de nem érti meg a szövegek mögöttes értelmét, az nem svadhyaya. A svadhyaya azért fontos, mert általa az ember nagy gondolkodókkal kerülhet kapcsolatba, akik azután az egyént az önmegvalósítás útjának folytatására ösztönözhetik.

 

A niyama ötödik elve az Iishvara pranidhana (isvárá pranidána).

Ez azt jelenti, hogy a kozmikus tudatot életünk céljának tekintjük, elfogadjuk, mint az egyetlen ideációt.

Ez egy meditációs folyamat segítségével valósulhat meg, melyben a meditáló csak egy dologra, a kozmikus tudatra gondol. Mint korábban említettük, a tantra meditáció közben a tanítvány egy mantrát ismétel, amely a kozmikus tudattal való kapcsolatára emlékezteti ot. E meditációs folyamatnak van egy olyan része, amelyben elménket minden más tárgytól elvonva a kozmikus tudatra összpontosítjuk.

 

Az astaunga jóga harmadik lépése az asanak (ászanák) gyakorlása.

Az asana szó kényelmesen kitartott testhelyzetet jelent. Ez a jóga legismertebb, de gyakran legjobban félreértett része is. Az asanák nem közönséges tornagyakorlatok, mint pl. a callinetics vagy a gimnasztika. Az asanák különleges gyakorlatok, amelyek különleges hatással vannak a belső elválasztású mirigyekre, az izületekre, izmokra, ínszalagokra és az idegekre.

A bölcsek több ezer évvel ezelőtt megfigyelték az erdei állatok viselkedését.

Észrevették, hogy minden állatnak vannak jellegzetes tulajdonságai, és hogy az állatok gyakran vesznek fel különféle testtartásokat. Ezeket a pózokat utánozva azt tapasztalták, hogy azok különleges hatással vannak az emberi testre. Például a páva olyan madár, amelynek rendkívül erős az emésztőrendszere, még a mérges kígyót is képes megemészteni.

A régi bölcsek kifejlesztettek egy olyan pózt az emberek számára, amely a páva testtartását utánozza, és erősíti az ember emésztőrendszerét. Kidolgoztak másfajta testtartásokat is, amelyek más szervekre, mirigyekre hatnak. A régi korok mesterei több ezer pózt alkottak meg. Shrii Shrii Anandamurti ezek közül kiválasztott negyven olyan testhelyzetet, amelyek elősegítik az egyén spirituális fejlődését és betegségmegelőző hatásuk is van (lásd: Carya Carya III, Yogic Treatments, Nature Remedies).

 

Az asanák legfontosabb hatásukat a belső elválasztású mirigyekre fejtik ki. Ezek a mirigyek hormonjaikat közvetlenül a véráramba ürítik. A belső elválasztású mirigyek közé tartozik a hasnyálmirigy, a csecsemőmirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvese és a szaporító mirigyek (a herék és a petefészek). Ha valamelyik túl sok vagy túl kevés hormont termel, akkor az zavart okoz a test működésében. Például, ha pajzsmirigyünk – ami a torokban helyezkedik el – túl sok hormont termel, akkor lefogyunk. Ha túl keveset, akkor meghízunk. Ennek az az oka, hogy a pajzsmirigy által kiválasztott thyroxin hormon szabályozza szervezetünk metabolizmusát, anyagcseréjét, azt az arányt, ami szerint a test energiává alakítja a táplálékot. Az asanák a mirigyekre kifejtett nyomás révén szabályozzák azok téves, rossz működését. A különféle testhelyzetek mintegy masszírozzák a mirigyeket, az összenyomás és elengedés által szabályozzák a mirigybe jutó véráram mennyiségét.

 

Az asanák segítenek megőrizni a gerincoszlop rugalmasságát, ami rendkívül fontos a test öregedésének késleltetése szempontjából. Az idő előrehaladtával a gerincoszlop általában egyre merevebb lesz. Az asanák megfelelő végzésével e folyamat megelőzhető.

 

Az asanák másik fontos hatása, hogy segítik különböző szerveinket abban, hogy jól működjenek. Például több olyan asana van, amelyek a gyomrot, a beleket, az emésztő és kiválasztó szerveket masszírozzák. Az olyan problémák, mint a rossz emésztés, a székrekedés, a gyomorfekély, a májelégtelenség, stb. befolyásolható és gyógyítható bizonyos asanák és megfelelő étrend segítségével.

 

Az Ananda Marga rendszerében a jóga asanákat egy megfelelően képzett jóga tanár (acarya – ácsárjá) választja ki a tanítvány számára. Igen sok asana van, és mivel mindenkinek más a fizikai felépítése, mások az adottságai, ezért bizonyos asanák jobban, mások kevésbé illenek hozzánk.

Az asanák kiválasztásakor a jóga tanár figyelembe veszi az asanák a test finom idegközpontjaira, a csakrákra gyakorolt hatását is.

Két igen finom idegvezeték fut a törzsben, egymást ötször keresztezve a gerincoszlop közepén. Ahol ezek az idegvezetékek keresztezik egymást, ott találhatók a csakra néven ismert pszichikai energia központok. E csakrák nem anatómiai szervek, de ok irányítják a hozzájuk közel elhelyezkedő szervek működését. Így például, ha valakinek légzéssel kapcsolatos problémái vannak, olyan asanákra van szüksége, amelyek a mellkas közepén levő csakrát erősítik. Emésztési problémák esetén olyan asanákat kell végeznünk, melyek a köldöknél lévő csakrát erősítik.

 

A tantra filozófiája azt tanítja, hogy a világ öt alkotóelemből épül fel, melyek az éter, a légnemű elem, a fény, a folyékony és a szilárd elem. Az emberi test is ezekből az elemekből áll, működésüket a csakrák irányítják.

 

A testben lévő hét csakra, lentről fölfelé haladva a következő:

 

    muladhara csakra, mely a kiválasztó szerveket és a szilárd (föld) elemet irányítja

    svadhisthana csakra, a nemi szerveket és a folyékony (víz) elemet irányítja

    manipura csakra, az emésztőszerveket és a fény (tűz) elemet irányítja

    anáhata csakra, a légzőszerveket és légnemű (levegő) elemet irányítja

    vishuddha csakra, a hangszálat és az éter (tér) elemet irányítja

    ajina csakra, mely az elmét irányítja

    és a sahasrára csakra, a kozmikus tudattal való egyesülés helye.

 

Az asanák azon kívül, hogy fizikailag karban tartanak minket, az elménkre is fontos hatással vannak.

Ha mirigyrendszerünk az asanák hatására kiegyensúlyozottan működik, akkor elménk is kiegyensúlyozott lesz.

Az asanák azzal, hogy erősítik a pszichikai központokat, a csakrákat, segítenek ellenőrzésünk alá vonni az ezen csakrák által irányított mentális hajlamokat (vrttiket).

A jóga szerint az ember ötven fő mentális hajlammal rendelkezik, mint például a remény, a szeretet, a gyűlölet, a hiúság stb., amely hajlandóságok az alsó hat csakrában találhatóak.

 

Az astaunga jóga negyedik eleme a pranayama (pránajáma), azaz az életerő irányítása.

A pránayama a jóga széles körben ismert része, de alapelve már kevésbé közismert, és ezért magyarázatra szorul.

A tantra az életet úgy fogja fel, mint a fizikai és a mentális hullámok párhuzamos működését, amit az életenergiák hangolnak össze.

Az életenergiákat vayu-nak azaz „szél”-nek nevezik.

Tíz vayu van az emberi testben, amelyek a mozgásokért felelősek, többek között a légzésért, a vér áramlásáért, a salakanyagok kiválasztásáért, a végtagok mozgásáért stb. Mindezen vayuk irányító pontja a pranendriya (pránendrija) (a pranendriya, a csakrákhoz hasonlóan, nem anatómiai szerv). E pranendriya köti össze az érzékszerveket az agy egy bizonyos pontjával. A pranendriya a mellkas közepén van, és a légzés ritmusával szinkronban lüktet.

Amikor gyorsan lélegzünk, és a pranendriya is gyorsan lüktet, akkor az agy számára sokkal nehezebb kapcsolatot tartani az érzékszervekkel. Ha például 1000 méteres futóversenyen veszünk részt, közvetlenül a célba érkezés után nem tudunk úgy enni, hogy érezzük is az ízét annak, amit eszünk, mivel túl gyorsan lélegzünk és e miatt a pranendriya működése zavart. Gyors légzés közben szintén rendkívül nehéz az elmét egy gondolatra összpontosítani.

 

A pranayama tartalmaz egy speciális légzési eljárást, amelyben a pranendriya megnyugszik és az elme lecsillapodik. Ez nagymértékben segíti a meditációt. A pranayama helyreállítja testünk életenergiáinak egyensúlyát. A pranayama bonyolult gyakorlat, és veszélyes is lehet, ha nem hozzáértő tanítja. A pranayama gyakorlójának spirituális gondolat legyen elméjében gyakorlás közben, ellenkező esetben esetleg egy negatív hajlamra (pl. harag) koncentrálhat, s ekkor elméje inkább lealacsonyodik, mintsem hogy fölemelkedne. Azt is fontos tudni, hogy a test melyik részére kell koncentrálni az életerőt. Mivel ilyen bonyolult a pranayama, rendszerint csak egy előkészítő idoszak után tanítják, amelyben a tanítvány alapvető meditációs folyamatokkal és gyakorlatokkal ismerkedik meg. Az Ananda Marga rendszerében a pranayama a hat leckébol álló meditációs rendszer negyedik leckéje, melyre a tanítványt egyénileg oktatják, és csak akkor adnak neki új leckét, ha már készen áll annak befogadására.

 

Az astaunga jóga ötödik lépése a pratyahara (prátyáhárá)

Ami az elme visszavonását jelenti a külvilág dolgaihoz való ragaszkodástól.

A meditáció során, a mantra ismétlését megelőzi egy folyamat, amelyben a meditáló egyetlen pontra vonja vissza elméjét. …

A pratyahara egy másik része a „színek felajánlása”.

Az univerzum minden vibrálásához tartozik egy szín, és az elme minden tárgyához tartozik egy vibráció és egy szín. Meditáció közben az ember elméjét különféle tárgyak foglalhatják el. A meditáció végén a meditáló vizualizálja és szimbolikusan felajánlja a legfelső tudatnak azokat a színeket, amelyek a meditációt zavaró tárgyakhoz tartoztak. Ennek hatására az elme megszabadul ezektől a színektől és tárgyaktól.

 

Az astaunga jóga hatodik lépése a dharana (dáráná).

A dharana az elmének egy konkrét pontra való koncentrálását jelenti.

A tantrikus meditáció alapleckéjében a tanítvány elméjét egy speciális csakrára irányítja, amely az ő spirituális és pszichikai középpontja. Ez a pont (az Ista csakra) személytől függő, és a meditációt oktató acarya jelöli ki a beavatáskor.

Akkor kell elkezdeni a mantra ismételgetését, amikor elménk erősen erre a pontra koncentrál. Ha az összpontosítás megszakad, a tanítványnak újra vissza kell hoznia elméjét erre a pontra. A dharana egyik formája a koncentrációs pontra való összpontosítás.

Létezik azonban egy másik formája is, a tattva dharana (tattva dáráná), amikor a tanítvány a csakrákra koncentrál, és a csakrák által irányított speciális hajlamokra.

Ez a lecke azért fontos, mert segít a meditálónak uralmat szerezni azon elmebeli hajlandóságok felett, amelyeket az adott csakra irányít és növeli az elme koncentráltságát, amely más meditációs leckéknél is rendkívül fontos.

A tattva dharana csökkenti az ida és pingala energia vezetékek susumna vezetékre gyakorolt nyomását. Amikor ez a nyomás csökken, akkor a spirituális energia (a Kulakundalinii) szabadabban tud fölfelé áramolni. A tattva dharana a harmadik meditációs lecke része.

Ha a dharanát már jól begyakorolta valaki, elkezdheti

 

Az astaunga jóga hetedik lépését, a dhyana-t (djána).

Ebben a folyamatban elménket először az egyik csakrára koncentráljuk, majd egy folyamatos, töretlen áramlás formájában a Legfelső Tudat felé fordítjuk.

Ez a folyamat addig tart, amíg elménk teljesen feloldódik a Legfelső Tudatban. Ez egy nehéz folyamat, és csak akkor tanítják, ha a törekvő már begyakorolta az összes megelőző lépést, különösen a dharanát.

 

A dyananak különféle formái vannak, és a dhyana tanulmányozása által megérthetjük a tantrának a többi spirituális hagyományhoz való viszonyát.

Amikor a tantrikus mesterek először vitték a meditációnak ezt a formáját Kínába, ott csen-ként vált ismeretessé, és amikor a csen-t elvitték Japánba, az ott zenként terjedt el. Bár lényeges különbségek vannak a mai zen meditáció és a dhyana Indiában, a tantrikus mesterek által gyakorolt formái között, a tanítás gyökere ugyanaz.

A dhyana segít az elme legfinomabb rétegének tökéletesítésében, és elvezeti gyakorlóját az astaunga jóga végső állapotához, a samadhihoz (szamádi).

 

A samadhi nem hasonlít az előző hét lépéshez, ugyanis ez nem egy módszer vagy gyakorlat, hanem maga az eredmény, az astaunga jóga gyakorlásának eredménye.

Ez az elme beolvadása a Legfelső Tudatba. A samadhinak két alapvető formája van, a nirvikalpa és a savikalpa samadhi. A savikalpa sanmadhi egy torzítással, korlátok között megélt olyan transzállapot, ahol beleolvadunk a Legfelső Tudatba. A savikalpa samadhiban az egyén azt érzi, hogy „Én vagyok a Legfelső Tudat”, a nirvikalpa samadhiban pedig már nincs többé olyan érzés, hogy „Én”. Az egyéni tudat teljesen beolvad a Kozmikus Tudatba.

Azok akik megtapasztalták ezt az állapotot, nem tudják leírni azt, mert elméjük kikapcsolt állapotban volt közben. Csak akkor szereznek tudomást róla, amikor már kikerülnek ebből az eggyé vált transzállapotból. Akkor a rendkívüli boldogság hullámait tapasztalják meg, és feltételezik, hogy nirvikalpa samadhiban voltak. … Ebben teljesedik ki több millió év fejlődése, amely az alacsonyabb rendű életformákból indul ki és az emberiség az összes létező Forrásába való beolvadásával ér véget.

 

Forrás: http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

 

 

 

Az erények megnyilvánulása három lépésből áll. Először az válik ismertté, hogy az illető az Utat gyakorolja. A következő az, hogy mások, akik az Út gyakorlására vágynak, eljönnek hozzá, végül pedig az emberek tőle tanulják az Utat, és vele gyakorolnak, úgy, ahogyan ő. Ez az Út erényének megnyilvánulása.

A zazenről

Buddha felébredésének gyakorlata

Buddha felébredésének gyakorlata

Keresztbetett lábakkal ülve, egyenes háttal és nyakkal, testtartásodra és légzésedre koncentrálsz.

Elengeded a gondolataidat, hogy haladjanak mint felhő az égen, bármiféle cél nélkül.

Ez a zazen.

Az egyetlen gyakorlat amiben Buddha megtapasztalta a felébredést.

Buddha tanítása a zen mesterek élő, közvetlen átadásán keresztül hagyományozódott napjainkig.

Zazenben ülni annyi, mint eljutni Buddha tapasztalásának szívébe.


Taisen Deshimaru

„Szerinted már ki kellett volna nyílnod? Próbálj csak kinyitni egy virágot, mielőtt az készen áll rá. Összenyomod, összetörik, és meghal. Nem nyílunk ki a saját időnk előtt.”

Nem az a fontos, hogy milyen erős a karod.Hanem, hogy milyen erős a szíved.
Nem az a fontos, 'mi megmarad utánad.Hanem, amit viszel oda, 'hol rád várnak'
Lehet erős szív és éles elme.Nem számít, csak a lélek legyen rendbe.
Ne ítélkezz felettem, ha még nem jártad végig az utamat..
Láthatod a mosolyom... de nem látod mögötte a fájdalmat
Ne dobálj kövekkel.. ha nem tudod... mit miért tettem
Láthatod a hibáim.. de nem látod az összetört szívem
Léptem én is rossz útra... volt, hogy más ember voltam..
De csak boldog akartam lenni! Ezen kívül mást nem akartam
Ne bánts szavakkal.. ha valójában nem tudod, hogy ki vagyok
Láthatod a tetteim de nem látod, mikor pofonokat kapok..
Minden embernek meg vannak a magában hordozott sebek
Melyek soha el nem múlnak.. hiába telnek gyorsan az évek
Ezért mielőtt valakiről rosszat mondanál.. vedd fel a cipőjét
S meglátod.. ha felveszed.. Te leszel ki letörli majd a könnyét.

 

 

Belül keressétek a fényt, önmagatokban leljetek menedéket. Vezéreljen az igazság, mint fény a sötétben, mert az lehet csak menedéktek. Magatokban, ne másban higgyetek. Akik keresik magukban a fényt, nem külső támaszban, önmagukban bíznak; ragaszkodnak az igazsághoz, akár a belső fényhez, és nem keresnek másban végső menedéket, csak azok érhetik el a legfőbb fényességet.” (Buddha)

 

A szerelem nem káprázat egy szép arc előtt,
ami hirtelen felragyog előtted.
Mert az igazi szépség a lélek kisugárzása,
A lélek pedig túl van azon, amit te remegve keresel.

A szerelem nem egy eleven, éles értelem csábítása,
amiből áradnak a szavak és a szép gondolatok
tetszésed elnyeréséért,
Mert ezer fénnyel sziporkázhat az értelem,
mégsem igazi gyémánt, a szerelmes szíve mélyébe rejtve.

A szerelem nem érzelmi megindultság
egy csak érted dobogó szív előtt,
csodálkozás a számodra érthetetlen kiválasztás miatt,
hiszen semmi ésszerű oka ennek az őrületnek.

Mert egy szív egyik napról a másikra másvalaki felé fordulhat,
és téged otthagy kivérezve, sírva anélkül,
hogy szerelmed meghalna.

A szerelem nem akarja megszerezni, megragadni
vágyaid tárgyát,
legyen az szív, test, szellem,
vagy mind a három egyszerre.

Mert a másik nem "tárgy", s ha te megszerzed magadnak,
akkor felfalod, tönkreteszed,
s azt gondolva, a másikat szereted,
magadat szereted.

Káprázat és csábítás, vágy és borzongás,
érzelmek és feltörő vágyak:
mindez szép és szükséges
a férfiban és nőben
de csak szeretni segíti azokat,
akik elfogadták, hogy szeressenek.

Az ajtó félig nyitott, az ablakok kitárva,
a szél zúdul befelé.

Isten halk szava szól,
messzi távlatok hívogatnak,
hogy lépj ki bezárt házadból,
indulj a másik felé, akit arra választottál,
hogy eláraszd életeddel
mivel szereted és szeretni akarod.☜☞☜
(Michel Quoist)

 

Látod, itt a baj. Átmentél úgy az erdőn, hogy szinte semmit sem figyeltél meg. Nem gyönyörködtél, nem örültél. Persze tudom, siettél ide, ez a cél lebegett előtted, nem értél rá, ezt akartad mondani ugye? Az emberek nagy része is így siet át az életen, mint te az erdőn. Nem lát, nem hall, csak siet, célba akar érni. Esetleg, mint te, meg akarja tudni, mi a feladata. És ha én most, hogy ideértél, azt mondanám, hogy nincs itt semmiféle feladat? Hogy a feladat éppen az lett volna, amit útközben láttál, hallottál? Mit szólnál ehhez? Vissza nem mehetsz, elölről nem kezdheted, mitévő lennél, mondd?
/Kálnay Adél/

 

Szeretem és tisztelem az embereket, szeretem a társaságot, én oda megyek szívesen, ahol tudom, hogy szívesen látnak, sőt, talán még várnak is, számítanak rám, sőt számít, hogy ott legyek.
Ahol nem azt érzem, ahol teljesen mindegy hogy ott vagyok-e vagy sem és főleg ha azt érzem, hogy azok, akik már ott vannak, azt sugározzák felém, miért vagy most itt? Megérzi ezt az ember.
Oda megyek szívesen, ahol azt érzem, itt jelen lehet lenni, ahol jelen lehetek én is úgy és olyannak, amilyen vagyok.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=472649239569467&set=a.100109606823434.28.100004731840022&type=1

Van akinek sok vagyok, van akinek kevés, van akinek zárkózott, van akinek nyitott, de a lényegen mindez semmit sem változtat, hisz az vagyok, aki vagyok, mert én szeretek szeretni, szeretek szívből élni!

 

ELÉGEDETLEN vagy az életeddel, meg akarsz szabadulni az ártalmas, lehúzó emberi kapcsolataidtól, szeretnéd megtudni, hogy kik az igazi barátaid, kikre számíthatsz, kikre nem, kik szeretnek és kik azok, akik legszívesebben kilőnének a Holdra? Nem kell különösebb dolgot tenned. EGYSZERŰEN ADD ÖNNMAGAD, vállald fel az érzéseidet, a gondolataidat, mutasd meg az igazi lényedet, a valódi arcodat, ne szépíts, ne ködösíts, mondj mindig igazat, önts tiszta vizet abba a bizonyos pohárba. Valószínűleg nagy átjáró házzá fog változni az életed, lesz nagy sürgés-forgás, lesz, aki hanyatt-homlok elmenekül, lesz, aki marad, lesznek, akik összesúgnak a hátad mögött: ”- Nahát, hogy megváltozott, rá se ismerni”. Te csak mosolyogj a bajszod alatt, és örülj, hogy bizonyára sok új és hozzád hasonló szereplő is bekerül életed forgatókönyvébe. Hogy ez nem is olyan egyszerű? NEM BIZONY, talán ez a legnagyobb bátorságpróba. Nem korhatáros a történet, bárkinek ajánlott, de csak a legbátrabbaknak, és a legerősebb idegzetűeknek. Az útkeresőknek, az úton levőknek, minden tiszta szándékú, nyíltszívű embernek.
EBBEN SEGÍTHETEK smile hangulatjel !

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11811330_398052903717897_615061549903705795_n.jpg?oh=2d5bcc29f511c7babfb59b2eb702b36d&oe=56550F3A

 

 

Én így szeretlek...

Jelenléted mutatta meg, hogy számomra az a boldogság, ha a hiányt egésszé ölelem, és nem az, ha az egészet ölelem hiánytalanul.
A szerelem mindig egy apró sarjadó kis magból indul, és az ember azért nem talál rá, mert nyíló rózsát keres, de elfelejti, hogy azt a rózsát neki kell elültetnie. Nehézzé azt teszi, hogy a másik szívében…és a másik dönti el, hogy szíve megfelelő táptalaj e a magnak, éss ha én szükségletein túl öntözöm legjobb szándékom szerint, akkor elrothad…mert nem a saját szándék a lényeg…hanem a másik szíve…a szeretet nyelve nekem még ma is kínai…de nem számít, hogy nem értem, köszönöm, hogy tanulhatom.
Nem birtokolni akarlak, hanem megszenvedni érted.
Nem megváltoztatni akarlak, hanem jobbá válni melletted.
Nem kisajátítani akarlak, hanem szárnyakat adni Neked.
Nem tested közele melegít, hanem őrzöm testedet-távol tőled a világ másik felén.
Nem láncollak magam mellé, hálás szívvel gondolok bárkire, aki téged boldoggá tehet.
Én így szeretlek.

(Kerner Mariann)

 

 

 

Vízterápia: Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra közvetlenül ébredés után?

A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az egyszerű gyakorlatot, és használják számos egészségügyi probléma gyógyítására, kezdve a fejfájástól egészen a rákos megbetegedésekig.

 

Mi történik, ha elég pohár vizet iszunk éhgyomorra közvetlenül ébredés után? Mindannyian tudjuk, hogy a víz nélkülözhetetlen az élethez és annak előnyei tagadhatatlanok az egészségünkre, mivel minden szervünknek vízre van szüksége a zavartalan működéshez. Miért nem használjuk ki ezt a fontos, hatékony és egészséges elemet, amit a természet kínál nekünk, és ami szinte mindenkinek a rendelkezésére áll?

 

Hajlamosak vagyunk arra, hogy túlbonyolítsuk a dolgokat, amikor arra kerül sor, hogy gondoskodjunk a testünkről, miközben néhány egyszerű lépéssel hosszú távon karbantarthatjuk az egészségünket. Ennek legegyszerűbb módja az, ha elég vizet iszunk reggel éhgyomorra.

 

A vízzel történő kezelést egy japán orvosi társaság 100 százalékban sikeresnek találta számos betegség gyógyításában. A japán hagyomány szerint az éhgyomorra történő vízivás gyakorlatát rendszeresen kell végezni, és különböző időkeretet ír elő az eltérő állapotok kezelésére, javítására vagy megőrzésére.

Fejfájás, izomfájdalmak, szívrendszeri problémák, ízületi gyulladás, gyors szívverés, epilepszia, felesleges kövérség, bronchitis asztma, tuberkulózis, agyhártyagyulladás, vese és a vizelet betegségei, hányás, gyomorhurut, hasmenés, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenféle szembetegség, méhrák és menstruációs zavarok; fül-orr-gégészeti megbetegedések ... minden gyógyítható vízzel a japánok szerint.

Hogy hány napig szükséges a vízkezelés, az egészségügyi problémától függően különböző - egyes esetekben hosszabb ideig tart, mint máskor, de ha csak vízzel tudjuk gyógyítani a komoly problémákat, akkor meg kell értenünk, hogy nem működik egyik napról a másikra!

 

Néhány példa a különböző betegségek vízzel történő kezelési hosszára:

Magas vérnyomás - 30 nap

Gyomor - 10 nap

Cukorbetegség - 30 nap

Székrekedés - 10 nap

Rák - 180 nap

Tuberkulózis - 90 nap

 

A víz alapvetően kimossa az összes méreganyagot a szervezetből, és megtisztítja a veséket és a többi szervet.

Minél gyakrabban megyünk a mosdóba annál jobb, mivel így ürül ki az összes hulladék a testünkből. Minél több vizet iszunk, annál tisztább lesz a szervezetünk.

A sok víz ivása volt mindig is az egyik titka a ragyogó bőrnek.

Az ivóvíz szintén javítja az új vérsejtek, valamint az izomsejtek termelését, és segít a fogyásban is.

A víz tisztítja a vastagbelet, és javítja a gyomor esélyeit, hogy felszívja a megfelelő tápanyagokat.

Egy jobb emésztési rendszer automatikusan gondoskodik sok más dologról. Ha sok vizet iszunk, az mozgásra készteti a beleket, ezért egy pohár víz éhgyomorra segít szabályozni a tápcsatornát, és megtisztítja a szervezetet bármilyen hulladéktól.

A kiszáradás az egyik fő oka a fejfájásnak és egyéb kellemetlen élménynek, így a sok vízivás segít megelőzni a kiszáradást, ezért a fejfájást is.

 

A kiszáradás tünetei közé tartozik:

Fokozott szomjúság

Szájszárazság és duzzadt nyelv

Gyengeség

Szédülés

Heves szívdobogás (érzés, hogy a szív ugrál, vagy lüktet)

Lomhaság

Ájulás

Képtelenség az izzadásra

Csökkent vizeletmennyiség

"Szóval, mi ez a mágikus kezelés, és hogyan kezdjem?"

Ahogy reggel felébredsz, még a fogmosás előtt igyál 4-szer 160 ml (4 pohár) vizet.

Mosd meg a fogadat, de utána 45 percig nem szabad enni vagy inni semmit

45 perc múlva normálisan ehetsz és ihatsz

15 perccel a reggeli, az ebéd és vacsora után ne igyál vagy egyél semmit 2 órán keresztül (Vagyis reggeli, ebéd, vacsora után 2 óra 15 percig ne igyál/egyél semmit.)

Azok, akik idősek vagy betegek, és nem tudnak meginni 4 pohár vizet, az elején kezdhetik egy kevés vízzel, és fokozatosan növelhetik 4 pohárra reggelente

Egy hasonló hagyomány Indiában is ismert. Szanszkritül a gyakorlatot "Usha Paana Chikitsa"-nak nevezik, melynek durva fordítása: "Kora reggeli vízkezelés". A különbség az, hogy az indiai (ajurvédikus) változat 1,5 liter víz ivását ajánlja éhgyomorra.

Szóval, igyál sok vizet, és maradj egészséges!

 

Forrás: http://www.fenyorveny.hu/2016/06/vizterapia-mi-tortenik-ha-eleg-vizet-iszunk-ehgyomorra.html

 

 

 

Egy csésze fokhagyma port szór a kádba. Ha megtudod miért teszi, te is kipróbálod majd!

 

Nagyon fura ötletnek tűnhet a fokhagymás fürdő, de mivel nagyon pozitív hatással van az egészségünkre, éppen ezért ajánlatos kipróbálni.

Nyugtató, méregtelenítő, stresszoldó, immunerősítő hatással rendelkezik.

A fokhagyma segítségével számos betegséget előzhetünk meg, főleg, ha egész évben teszünk valamit az egészségünkért, nem csak olyankor, amikor baj van. Lalitha Thomas 10 nélkülözhetetlen gyógynövény című könyvében arról ír, hogy a fokhagymás fürdő csodákat tehet a szervezetünkkel.

Ha valaki azért aggódna, hogy az egész teste fokhagyma szagú lesz, nem kell pánikolni-mondja a szerző.

A fokhagymás fürdő után a tusfürdő, sampon, vagy szappan hatására teljesen elmúlik a fokhagyma jellegzetes szaga.

Mit kell tenni?

Öntsünk egy kád forró vízbe egy fél vagy egy egész csésze fokhagyma port. A mennyiség attól is függ, hogy mennyire erős fokhagyma port sikerült beszereznünk. Keverjük jól el a kádban, majd élvezzük húsz percen keresztül a méregtelenítő fürdő hatását. Nyugodtan a fejünket is belelógathatjuk a vízbe, hiszen nagyon jót tesz a haj egészségének is. Vigyázzunk, a szemünkbe ne kerüljön, mert csípni fog.

A fokhagymás fürdő megszabadít a méreganyagoktól, serkenti a vérkeringést, ellazít egy fáradt munkanap után, oldja a szorongást, de ajánlott izomláz, vagy izomfájdalom esetén is.

Szerző: tudasfaja.com Forrás: http://www.tudasfaja.com/egy-csesze-fokhagyma-port-szor-a-kadba-ha-megtudod-miert-teszi-te-is-kiprobalod-majd/

Stressz ellen - vitaminok és ásványi-anyagok

Körülbelül két éve jelent meg egy ausztráliai tanulmány, melyben azt vizsgálták, hogy az étrend-kiegészítők, hogyan javíthatják a hangulatot és miként hatnak a stressz ellen. A kutatás adatai szerint a szorongás csökkentése mellett a résztvevők általános hangulata is jelentősen javult. Milyen étrend-kiegészítőt szedtek?

Már egyetlen adag vitaminokat és ásványi-anyagokat valamint antioxidánsokat tartalmazó étrendkiegészítő hat a stressz ellen!

Az elvégzett mérés azt mutatja, hogy csökkent a szorongás mértéke és a résztvevők hangulata is jelentősen javult EGYETLEN!!! adag multivitamin hatására.

A legjelentősebb javulást a mentális stressz csökkenésében figyelték meg.

Korábban ugyan ez a kutatócsoport már vizsgálta azt, hogy nyolc heti multivitamin fogyasztás miként javította a kognitív teljesítményt, és az idegi problémákra is mérséklő hatással volt mind nők, mind férfiak esetében. Tartós multivitamin szedésről készült eredményeiket 2012-ban közölték a Human Psychopharmacology című lapban.

A mostani egynapos tanulmányba 76 nőt vontak be 50 és 75 éves életkor között. Véletlenszerűen kaptak placebot vagy vitaminokat és ásványi-anyagokat valamint antioxidánsokat tartalmazó csomagot. A nap során folyamatosan beszámoltak a hangulatukról és a nap végén egy számítógépes kognitív tesztet kellett kitölteniük.

Az eredmények azt mutatták, hogy bár a 8 hetes eredményekkel szemben az egyetlen napi dózis nem okozott látványos eredményt a kognitív képességekben, viszont jelentősen javította a vitaminokat kapó csoportban a hangulatot és a stressz csökkenését.

Fontos a magas vitamin és ásványi anyag tartalom!

Dr. Macpherson és szerzőtársa kihangsúlyozta, hogy a vizsgálat nem volt alkalmas a jelenség mögötti mechanizmusok feltárására, és csupán feltételezésük van arról, hogy az érrendszer és az endotelium funkcióira van javító hatással az, hogy nagyobb mennyiségben jut elsősorban B-vitaminokhoz és D-vitaminhoz valamint cinkhez és szelénhez a szervezet egy magas vitamin és ásványi-anyag tartalmú étrend-kiegészítőből.

Valljuk be, számunkra nem lényeges, hogy miért érezzük jobban magunkat ha megfelelő mennyiségben szedünk vitaminokat és ásványi-anyagokat valamint antioxidánsokat. Ez a kutatók dolga. Mi egyszerűen szedjük és kész. Jobban érezzük magunkat és élesebb a gondolkodásunk és ritkábban leszünk betegek. Bár úgy tudom, hogy ha ezt merjük állítani, az sért valamilyen jogszabályt és megbüntethetnek érte.

Forrás: Age 2015 Jun. Vol.:37

 

Forrás: http://vitaminkiraly.hu/stressz-ellen/

 

 

 

Stressz B-komplex – Vitaking

Minden B-vitamin külön-külön egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, ám van egy közös tulajdonságuk: együttesen vesznek részt az energiatermelési folyamatokban, ezért együtt célszerű fogyasztani őket, mivel egymás hatását erősítve vesznek részt a szervezet működésében. 

A Vitaking Stressz B-komplex tartalmazza az összes B-vitamint, valamint 500 mg C-vitamint is. http://vitaminkiraly.hu/termek/stressz-b-komplex-vitaking/

Stressz B-komplex – az idegrendszer normál működéséért

B-vitamin komplexnek köztudomásúan stressz-csökkentő hatása lehet. A nem túl nagy adagokban rendszeresen bevitt B-vitaminok jól oldják az idegi feszültséget. Számos B-vitamin játszik katalizáló szerepet az ingerületátvivő anyagok és az idegsejtek felépítésében.

Ezen termékünk tartalmazza a B-vitamin komplex összes tagját, ezen kívül plusz B-1 vitamint és 500mg C-vitamit is. Egyes B-vitaminok szedése mellett célszerű folyamatosan pótolni a C-vitamint is a szervezetben. Ez a termék speciálisan úgy készült el, hogy már eleve tartalmazza a napi szükséges mennyiségű C-vitamint.

Ilyen hatással vannak a különböző vitaminok az idegrendszerre:

B1 vitamin (tiamin)

 • A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • A tiamin hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
 • Hozzájárul a szív megfelelő működéséhez is

B2 vitamin (riboflavin)

 • A riboflavin  részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. 
 • Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez

A B5 vitamin (pantoténsav):

 • Részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban
 • Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
 • Hozzájárul a normál mentális teljesítményhez

A B6-vitamin hozzájárul:

 • Az idegrendszer normál műkö­déséhez.
 • Normál pszichológiai funkció fenntartásához.

A B7 vitamin

 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenn­tartásához

A B-12 vitamin:

 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához
 • Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez.

 

A C-vitamin hozzájárul:

 • Az idegrendszer normál műkö­déséhez.
 • A normál pszichológiai funkció fenntartásához.

Forrás: http://vitaminkiraly.hu/termek/stressz-b-komplex-vitaking/

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

 

 

 

Fáradékonyság, kimerültségre termékek

http://vitaminkiraly.hu/termekkategoria/vitamin_egeszsegugyi_problema/faradekonysag_kimerultseg_vitamin/

 

 

 

Super EPA halolaj – Swanson

A Super EPA egy olyan omega 3  készítmény, amely ötvözi a  kiváló minőséget és a nagy potenciát. Szokatlanul nagy mennyiségű EPA, illetve DHA omega-3 zsírsavakat tartalmaz. A  halolajban található Omega-3 (és a benne lévő EPA és DHA)  hozzájárul a szív megfelelő működésé­hez, a DHA hozzájárul a normál agymű­ködés  és normál látás fenntartásához. http://vitaminkiraly.hu/termek/super-epa-halolaj/

 

 

A szelénről

A szelén kulcsfontosságú a pajzsmirigy hormonjainak előállításához és metabolizmusához. 

Mivel a pajzsmirigy működéséhez nélkülözhetetlen, az enyhe mértékű szelénhiány akár ronthatja is a pajzsmirigyhormonok termelődését, és növelheti a pajzsmirigyproblémák, illetve a golyva rizikóját.

A szelénhiány tünetei éppen ezért a pajzsmirigy-alulműködés tüneteihez hasonlóak, ezek közé tartozik többek között például a fáradékonyság, a kognitív képességek és a memória romlása, a bőrszárazság, a székrekedés és a hidegre való érzékenység.

A fejlett országokban, az egészséges, kiegyensúlyozottan táplálkozó embereknél rendkívül ritka a valódi, betegségeket is okozó szelénhiány. A világ bizonyos részein, ahol a talaj szelénben szegény, az étrend pedig főként növényekből áll, jóval nagyobb a rizikója a hiánybetegség kialakulásának (a szelénhiány kockázata a legnagyobb Kína bizonyos részein). 

Az egészségesnél alacsonyabb szelénszint lehet jellemző a dialízissel kezelt vesebetegekre, a HIV-fertőzöttekre, illetve azokra, akik nagyon súlyos felszívódási zavarokkal küzdenek, vagy akiket intravénás táplálásra szorulnak.

Érdemes megjegyezni, hogy a szelén megfelelő felszívódása, hasznosulása szorosan összefügg néhány más tápanyaggal, főként a rézzel, a cinkkel, a C- és az E-vitaminnal.

http://www.egeszsegkalauz.hu/taplalkozas/pajzsmirigy-betegek-etrend-kiegeszitoje-a-szelen

Fontos a személyre szabott dózis
Hazánk a mérsékelten szelénhiányos államok közé tartozik Európában, azért kiegészítő pótlásáról fontos gondoskodnunk. Ugyanakkor fontos, hogy ne essünk túlzásokba, azaz ne vigyünk be a szükségesnél nagyobb mennyiséget.

https://www.endokrinkozpont.hu/hirek/szelen-az-ezerarcu-csodaszer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,A Buddhák az utat tanították. Kerülni az erkölcsi sértéseket, jót tenni, és megtisztítani a saját szívünket: ez minden Buddha tanítása.”

 

 

Ha valaki nem árt sem másnak, sem önmagának, és együttérzés van benne más lények iránt – az már buddhista magatartás. (17. Karmapa, Trinli Táje Dordzse)

 

A buddhizmus nem más, mint egészséges józan eszünkre hallgatni. (Ole Nydahl)

 

Azt is jó tudni, hogy a buddhizmus nem hit-, hanem tapasztalatvallás. (Ole Nydahl)

 

Először az ember megérti, hogy szenvedései jórészét maga okozza szükségtelenül. Másodszor ennek az okait keresi saját életében. Keresni annyi, mint bízni önmagunkban, hogy képesek vagyunk véget vetni a szenvedésnek. Végül felébred a vágy, hogy utat találjunk a békéhez, mert minden, ami él, boldogságra vágyik. Mind szeretné megnyerni saját legtisztább lényét. (Tendzin Gyaco, XIV. dalai láma)

 

A legfontosabb dolog az életben az emberek egymás iránt megmutatkozó szeretete. E nélkül senki nem érheti el a valódi boldogságot. És ha boldogabb életet akarunk, boldogabb családot, boldogabb szomszédokat és boldogabb országot, akkor elég az embert leginkább jellemző képességre, a szeretetre figyelni. Ha a földön élő hatmilliárd ember mind milliomossá válna, belső értékeik fejlesztése nélkül akkor sem élnének tartós boldogságban, békében. Ahhoz szeretetre van szükség, s a szeretet érzése fejleszthető. (Tendzin Gyaco, XIV. dalai láma)

 

Egyre sürgetőbb, hogy felismerjük a szellemi élet fontosságát, mert csakis a szellemi, a lelki élet adhatja meg a békesség és az igazi boldogulás szilárd alapját. (Tendzin Gyaco, XIV. dalai láma)

 

A tanult ember elméje az által nemesedik igazán, hogy a gyakorlatban alkalmazza a tudását. Csupán szavakba foglalva nem sokat ér a tudás. (Tendzin Gyaco, XIV. dalai láma)

 

Buddha tanításai fontosabbak Buddha szobránál. (Tendzin Gyaco, XIV. dalai láma)

 

,,A legígéretesebb az „alvó” állapotban lévő őssejtek felfedezése, amelyeket „fel lehet ébreszteni”, aktiválni lehet, hogy újra működjenek. Ezek a sejtek elképesztően hatékony regeneráló sejtekként szolgálhatnak számunkra, amelyek képesek regenerálni szöveteket, és visszafordítani az időt, méghozzá olyan mértékben, amire nem volt még példa a modern tudományban. Az az álom, hogy nagyon hosszú ideig éljünk egy fiatalosan megőrzött testben, valósággá válhat ennek a felfedezésnek a továbbfejlesztésével."

Forrás: https://www.facebook.com/lelektv.hu/photos/a.116077495128205.17058.106621422740479/1298786463523963/?type=3

 

 

 

,,Ne függj mások reakcióitól! Járd a saját utadat akkor is, ha eleinte magányosan teszed... Világosságod és szereteted fénye előbb-utóbb köréd gyűjti azokat, akik a Te hullámhosszodra rezdülnek.”

https://www.facebook.com/1398118087170638/photos/a.1398167403832373.1073741828.1398118087170638/1742236606092116/?type=3

 

Szeretném, ha a Varázslat egy új világ kapuját nyitná meg előtted, és örömöt vinne a teljes létezésedbe. Ezt kívánom Neked és a világnak!
Sose feledd: Nálad van a varázspálca! :)

https://www.facebook.com/Egy-Kis-Var%C3%A1zslat-%C3%9At-a-v%C3%A1ltoz%C3%A1shoz-1398118087170638/?fref=ts

 

Csillagjegyek lélektana – avagy hogyan dönt, és mit tesz ez a 12 ember?

Egyszer volt, hol nem volt, sétált 12 ember a nagy erdőben.

A 12 ember 12 csillagjegy szülötte volt. Sikeresen átjutottak túl az Óperenciás

  tengeren, túl Heted Hét országon, amikor útjukat állta egy nagy üveghegy.

Hogyan dönt. és mit tesz ez a 12 ember?

OROSZLÁN – Majd én kivezetlek benneteket, ne parázzatok, ez csak egy hegy!

Aztán majd hálálkodhattok, tűrni fogom. Viszi valaki a hátizsákom?

Forrás és a teljes cikk: http://alternativegeszseg.hu/index.php/2017/02/21/csillagjegyek-lelektana/

 

Magyarországon a családok 47%-a nem képes megfelelő ételt nyújtani gyermekik számára. Magyarországon a lakosság 31%-a szegények mondható a statisztikák alapján. A magyar középiskolákban az illegális szerek fogyasztása már 40%. Az alkoholisták száma több, mint 800.000 ember. A felnőttek 71%-a boldogtalannak mondja magát. A gyerekek ötöde hagyja ott az általános iskolát úgy, hogy nem érti, hogy mit olvas. Negyedévvel esett vissza az egyetemisták száma 8 év alatt. 

Az út a boldogsághoz azzal a céllal lett megírva, hogy betöltse a társadalomban fennálló erkölcsi vákuumot. A következő programokkal, speciálisan kialakított csomagokkal és lépésekkel bárki segíthet másoknak egy jobb életminőség és a boldogság elérésében.

http://www.azutaboldogsaghoz.hu/tarsadalmi-problema.html

 

Zsálya: legjobb orvosság a hangulatváltozások és a memóriavesztés ellen. A Northumbira University kutatói által végzett kísérlet egészséges önkéntesei zsályaolajt tartalmazó kapszulákat kaptak, és jelentős hangulatjavulásról számoltak be. Ausztrál kutatók pedig idősek esetén vizsgálták a zsálya hatásait, és arra jutottak, hogy a kivonat jelentős mértékben javította az idősek figyelmét és memóriáját. A növény elősegíti az acetilkolin termelődését az agyban, ami serkenti a memória és a figyelem kapacitását.

http://filantropikum.com/7-gyogyito-erovel-rendelkezo-noveny/

 

1907 (Vitamin) - "kiegészítő táplálkozási tényezőknek" Frederick Gowland Hopkins nevezte el, ugyanis arra következtetett, hogy a táplálékban lévő bizonyos anyagok "bár meghökkentően kis mennyiségben", de feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a szervezet a bevitt fehérjét és energiát növekedésre fel tudja használni. Ezeket az anyagokat "kiegészítő táplálkozási tényezőknek" nevezte el.