Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 18

2018.03.15

a

 

 

 

 

Dr. Judith Orloff

Dr. Judith Orloff Philadelphiában született, gyermekéveit pedig már az Egyesült Államok nyugati partján, Beverly Hillsben töltötte. Visszaemlékezései szerint már gyermekkorában történtek vele megmagyarázhatatlan események, melyek során előre látott betegségeket, halált és földrengést.

Tanulmányait a Los Angeles-i USC School of Medicine-n végezte, majd négy éven át pszichiátriai rezidens volt az ugyanebben a városban található Kalifornia Egyetemen.

Az orvosi vizsgák mellett azonban korábbi képességét is megőrizte, mára pedig tisztánlátónak is vallja magát.

A szerző saját bevallása szerint orvos, spirituális tanító, az energiagyógyítás és az intuíció nagymestere.

Az amerikai Orloff családban nem kevesebb, mint 25 orvos van. A legismertebb közülük Judith, aki a gyógyítást egészen újszerű, és rendkívül hatékony módon közelíti meg. A „gyógyítás demokráciájának” szószólója – ahol minden testrészünknek van egy „voksa” a teljes test egészségét illetően.

Rendszeresen tart előadásokat orvosi iskolákban, korházakban, egyetemeken, alternatív és tradicionális egészség fórumokon, ahol elméleti „segédeszközökkel” szolgál orvosoknak, betegeknek és mindennapi embereknek egyaránt.

Első könyvében, a Második szempontban saját munkásságát „tisztánlátó pszichiátriaként” írja le, melynek lényege, hogy az intuíciót használja a mentális betegségek diagnosztizálására.

Kötetéből az energia felszabadításának egyedülálló módjaira derül fény, melyek birtokában enyhíthetünk nyomasztó feszültségeinken, s olyan életet teremthetünk magunknak, amely táplál és támogat bennünket. Energiaprogramjával kirobbanóan energikus életvitelre leszünk képesek, jóra fordíthatjuk kapcsolatainkat, és sikeresen védekezhetünk az „energiavámpírok” támadásaival szemben.

 

Érzelmi szabadság.

Hogyan lehet megkülönböztetni az intuíciót a rettegéstől?

Az intuíció általában érzelmek nélkül jelentkezik. Amikor először érezzük, akkor semleges, egy információ csupán, mint például egy egyszerű IGEN. Információ, ami erős érzelmi töltés nélkül jelenik meg. Ha az embernek olyan érzése van, hogy valahol valami szörnyű dolog történik, a beérkezés pillanatában az információ akkor is semleges. Csak épp az emberi válaszreakció lehet rettegés erre – vallja Judith Orloff, aki nem kevesebbre vállalkozik, mint a pszichiátria tudományának gyökeres megváltoztatására.

A Los Angeles-i UCLA egyetem professzora ugyanis vegyíti a tradicionális orvoslást az intuícióval, az energiával és a spiritualitással kapcsolatos legújabb ismeretekkel.

Szerinte mára minden eszköz rendelkezésre áll a negatív érzelmek átfordítására, valamint belső békénk megtalálására.

Előadásain praktikus módszereket kínál a frusztráción, a stresszen és a túlzott aggodalmon való túllendülésre. Megtanítja az embereket, hogyan csendesítsék le túlzottan aktív elméjüket.

Dr. Orloff előadása az Érzelmi szabadságról

Dr. Orloff előadása Érzelmi szabadság című New York Times bestsellerén alapul, amely megteremti a hagyományos és a nem hagyományos értelemben vett orvoslás szintézisét. Meghatározza leghatalmasabb negatív érzelmeinket, a depressziót, a haragot, a szorongást és a félelmet, majd megmutatja, hogyan alakíthatjuk át ezeket pozitív emóciókká: reménnyé, együttérzéssé és bátorsággá.

Orloff hangsúlyozza, hogy csak az érzelmeink útján érhetjük el a spirituális ébredés állapotát, és hogy a teljes emocionális szabadság közelebb van hozzánk, mint gondolnánk. Az érzelmek ugródeszkaként szolgálnak: mindegyik egy-egy lépcsőfok, amely a magasabb tudatosság felé vezet bennünket.

Dr. Orloff rámutat, hogy a saját életünkben nap mint nap hősök lehetünk. Ehhez viszont meg kell szabadulnunk negatív érzelmeinktől, és minden helyzetben arra kell törekednünk, hogy konstruktív, átgondolt megoldásokat találjunk. Egyszóval arra tanít meg, hogyan vezethetjük életünket vidáman, ugyanakkor felelősségteljesen.

Dr. Orloff előadásán megtanulhatod

 • Hogyan vedd fel a küzdelmet az „energiavámpírokkal”, akik kiszívják az életerőd
 • Hogyan kerülheted el, hogy mások negatív érzelmei átragadjanak Rád?
 • Hogyan értelmezd az emberek érzelmeit, indulatait?
 • Hogyan azonosíthatod be, hogy Te melyik „emocionális típusba” tartozol?
 • Hogyan tökéletesítheted az „emocionális típusodnak” megfelelően az életed?
 • Hogyan használhatod fel az intuíciót és az álmokat arra, hogy jobban megérts az érzelmeket?

Ismerd meg az érzelmek, az energia és a gyógyítás titkát!

Tanuld meg, hogyan ébresztheted fel a belső hangot, ami a pozitív érzelmeket felerősíti, a negatívakat pedig megszünteti. Szerezd meg a képességet arra, hogy igazán szabad legyél!

Fogaddd el a segítséget, hogy értelemmel megtelve szemlélhesd önmagát és másokat a szív lencséjén keresztül!

Dr. Judith Orloff előadásainak kezdési időpontjai

A fenti linkekre katinva kiválaszthatod a Neked leginkább megfelelő kezdési időpontot. Ha lemaradsz az előadásról nem veszíted el érvényes jegyed! Az előadást megtekintheted egy későbbi időpontban, akár az ismétlések egyikét vagy a rögzített adás felvételét. Az élő adások nézői chatelhetnek egymással, valamint kérdéseket tehetnek fel az előadónak is, így válnak a nagyszerű tanítások közös spirituális és közösségi élménnyé!

Források: www.esoguru.com

http://reiki.timba.biz/dr-judith-orloff-erzelmi-szabadsag/

 

 

 

 

Gabrielle Bernstein

Életmód-tanácsadó, tréner, előadó, sikerkönyvek szerzője.

Huszonnyolc évesen kommunikációs szakemberként saját PR-céget vezetett New Yorkban, de a nagyvárosi, sikerközpontú életmód felőrölte: ekkor kidolgozta saját módszerét a harmónia és az önszeretet eléréséhez. Módszere egy csapásra Amerika első számú spirituális tanácsadójává, a sikeres, fiatal nők példaképévé tette.

Rendszeres szakértője az NBC Today Show-jának, szerepelt Oprah „Super Soul Sunday” műsorában, mint újgenerációs szellemi vezető, új new york-i példakép.

Ő alapította a HerFuture.com nevű női közösségi oldalt, amelynek a célja kapcsolatteremtés, és ezen keresztül a nők ösztönzése és erősítése. A közösséghez bárki csatlakozhat.

Előadásokat tartott a Google, a TEDxWomen, a L'Oreal, az Avon Agape Spirituális Központ, az Integral Yoga, a Kripalu, a Junior League rendezvényein, továbbá az Egyesült Államokban országszerte, egyetemeken.

Gabrielle heti rádió műsora minden szerdán hallható az amerikai Hay House rádió csatornán.

A YouTube Gabrielle-t a legfontosabb 16 YouTube videó blogger egyikének választotta. Rövid videóüzeneteiben – melyekből már magyar felirattal is kaphatunk ízelítőt – pár perces életvezetési tanácsokat ad (például a Történhetnek csodák című nagy sikerű könyvéből), meditálni tanít teljesen kezdőket és haladókat egyaránt, de hosszabb, ingyenesen letölthető kurzusai is fellelhetők a neten.

A Mashable listán a 11 „követni kell” inspiráló twitterezők egyike.

A Forbes magazin Gabrielle Bernsteint a 20 legjobb személyes márka közé sorolta.

Gabrielle okleveles Kundalini jóga és meditációs tanító.

"Zen bombázó” —Huffington Post

"Viszlát, Carrie Bradshaw, itt új példakép! A belső béke és az önsegítés spiritualitás tanítója.” - Elle magazin

Forrás: http://webaruhaz.edesviz.hu/szerzo/Gabrielle_Bernstein

http://edesvizkiado.hu/index.php/gabrielle-bernstein/

 

Gabrielle már közel 10 éve tanít, előadásokat tart, életvezetési tanácsokat ad embereknek a világ minden tájáról. Ami kiscsoportos foglalkozásként indult a saját lakásán, mára komoly mozgalommá nőtte ki magát.

Személyes filozófiája A csodák tanításából vett tanítások, a kundalini jóga és a saját életéből vett tapasztalatok erőteljes kombinációja.

Első három könyve, az Add More ~Ing To Your Life, a Spirit Junkie, és a Történhetnek csodák a világ minden táján élő nőket ösztönöz váltásra, olyanokat is, akiknek eddig közük nem volt a spirituális élethez.

Közösségi oldala teret biztosít csoportok kialakítására és egymás támogatására. A Herfuture.com erőteljes támogató és inspiráló hálózattá lett – kötél, amibe kapaszkodhatunk, és felhúzhatjuk magunkat rajta.

Forrás:http://blog.bookandwalk.hu/2014/09/11/gabrielle-bernstein-egy-guru-aki-moged-all/

 

Könyvei:

TÖRTÉNHETNEK CSODÁK
ÉDESÍTSD MEG AZ ÉLETED
AZ UNIVERZUM MINDENBEN TÁMOGAT

 

Gabrielle Bernstein - Édesítsd meg az életed! - Megerősítésekkel könnyedén

Sokan árulnak boldogságot manapság, az Édesítsd meg az életed! című önátalakító öröm-könyvében azonban Gabrielle Bernstein előadó és életvezetési tréner megmutatja, hogyan teheted egyenesen az életmódoddá a boldogságot azáltal, hogy megismered az ÉN-edet a saját Belső Vezetődet.

Harmincnapos ÉN-egyenletében Gabrielle megtanít eltörölni a negatív gondolatmintákat, és megmutatja, hogyan érhetsz el személyes változást pozitív megerősítésekkel, testmozgással és vizualizációs meditációkkal. Az ÉN-egyenlet szépsége az, hogy az élet végtelen számú területén bevetheted a pozitív változás elérése érdekében.

Mi az ÉN-egyenlet? Egy nagyon hatékony és könnyen alkalmazható módszer arra, hogy visszaszerezzük életünk vágyott egyensúlyát és elégedettek legyünk magunkkal. A recept mindenkinél működik, hiszen azon az elven alapul, hogy a boldogság bennünk rejlik – nekünk kell hát előhívnunk egónk és félelmeink takarásából. Gabrielle ehhez olyan, bárki számára könnyedén elérhető eszközöket használ, mint a tánc, az ugrálás, a meditáció, az ima vagy a naplóírás. „Harmincnapos kaland, melynek során fizikai mozgásformákat, átgondolt pozitív megerősítéseket és kreatív vizualizációkat ismételgetsz.”

Készülj fel rá, hogy amint belépsz az ÉN-eddel való kapcsolódást elősegítő áramlás állapotába, megváltozik az életed. Elengeded a negativitást, és a boldogságot választod helyette!

Ha tetszik, dolgozz vele ha nem, vedd ki, amire szükséged van, és hagyd ott a többit. Ez a te utad.

 

„Gabrielle Bernstein egyszerre tanító és mesemondó, aki a mindennapi tapasztalásai során felfedezett igazságokból mossa ki az aranyat, hogy aztán megajándékozhasson vele másokat.” - Marianne Williamson, a Visszatérés a szeretethez és A változás hatalma című sikerkönyvek szerzője.

„Bernstein célja az, hogy példával szolgáljon azok számára, akik, ugyanúgy, mint ő, a túlzott felesleg kultúrájába születve egy belső űrt szeretnének kitölteni.” - Elle magazin

Forrás: http://webaruhaz.edesviz.hu/ezoterikus-konyvek/edesitsd-meg-az-eleted.html

http://edesvizkiado.hu/index.php/gabrielle-bernstein/

 

 

Gabrielle Bernstein a csodák tanításának elkötelezett híve.

Hisz abban, hogy gondolkodásunk és tetteink egyszerű, következetes megváltoztatása csodálatossá varázsolja egész életünket.

 

Gabrielle Bernstein: TÖRTÉNHETNEK CSODÁK - 42 lépés a csodák útján a boldogság eléréséhez

Inspiráló „útikönyve” segít elengedni félelmeinket, és olyan hozzáállást kialakítani, amelynek köszönhetően a hála, a megbocsátás és a szeretet akadálytalanul áramlik keresztül rajtunk. Mindez végül lélegzetelállítóan bőséges, elfogadó és boldog élethez vezet.

 

A könyv egy hathetes programot ad a kezedbe. Minden héten más-más területre összpontosít: a félelmek felismerésére, önmagad szeretetére, testedre és étkezési szokásaidra, emberi kapcsolataidra, pénzügyi helyzetedre és a mások szolgálatában végzett tevékenységeidre.

Minden gyakorlat apró változásokat hoz létre benned. Ezek a változások a csodák. Minél több csodával találkozol, annál csodálatosabb lesz az életed. Az apró, finom változtatások végül egész életed átalakulását eredményezik.

Készen állsz? Engedd hát be életedbe a csodákat!

"A könyvben mindenütt erősíteni fogom azt az üzenetet, hogy a félelemminták melletti tanúságtétel az első lépés afelé, hogy leváljunk róluk. Támogatást és iránymutatást fogsz kapni tőlem, miközben életed minden területén szembenézel félelmeiddel.

Ekkor lép be a képbe a hajlandóság. Csak akkor változtathatsz egy mintán, ha a hajlandóságod is megvan a változtatáshoz."

Forrás: http://webaruhaz.edesviz.hu/tortenhetnek-csodak.html

            https://www.youtube.com/watch?v=h6UVgg3tmL0

 

 

Gabrielle Bernstein: Az univerzum mindenben támogat

Használd az univerzum energiáinak áramlását arra, hogy erőre kapj és támogatást találj, ha elveszett vagy, hogy biztonságra lelj, szemben a bizonytalansággal.

Hogyan érezzük magunkat biztonságban, és bízzunk az életben, bármi történik is?

A The New York Times bestsellerszerzőnek és nemzetközi tanítónak, Gabrielle Bernsteinnek sikerült. Ezt az egyensúlyi állapotot önmaga átadása és az átszellemülés spirituális ösvénye mentén érte el. Az elénk tárt történetek és egyetemes tanulságok megadják a keretet az akadályok elengedéséhez, melyek blokkolják a mindannyiunk által vágyott boldogságot és biztonságot. A könyvben található gyakorlatok segítenek elhagyni a kontrollkényszert, hogy végre megnyugodhassunk a bizonyosság és a szabadság könnyed érzésében – és ne csak hajszoljuk, hanem valóban megéljük az életet.

Használd az univerzum energiáinak áramlását arra, hogy erőre kapj, hogy szinkronba kerülj és támogatást találj, ha elveszett vagy, hogy biztonságra lelj, szemben a bizonytalansággal. Az írónő fontos életvezetési titkokat fed fel előttünk, hogy felszabadítsa azt a megnyugtató meggyőződésünket, hogy az Univerzum figyel ránk és mindenben törekvésünkben támogat, csak rá kell tudni hangolódnunk.

„Ezzel a könyvvel elköteleztem magam amellett, hogy a lehető legtöbb embert ébresztek rá hitével és örömével való kapcsolatára. Hiszen ebben a kapcsolatban útmutatást kapunk a valódi célunkhoz: szeretetté válni és a szeretetet sugározni. Ezek a szavak nem maradhatnak meg a szimpla trendszavak szintjén, melyeket kiposztolunk a közösségi média felületeire. Ezeknek a szavaknak küldetésünkké kell válniuk. A boldogság, a biztonság és a védettség, amire vágyunk, a saját szeretet iránti elkötelezettségünkön múlik.”

Forrás: http://webaruhaz.edesviz.hu/az-univerzum-mindenben-tamogat.html

 

A gondolat hatalma, a tudatosság emelése

A legnagyobb titok, amely az emberiség elől sok évezreden keresztül rejtve volt,

az az, hogy a gondolatainknak teremtő ereje van.

Azt, hogy az a világ, melyben élünk milyen, 

mindig az egyéni gondolatok összessége, azaz a kollektív tudat határozza meg. 

Minden gondolatunk energia, amely hasonló minőségű energiát vonz magához. Ez a Vonzás Törvénye.

Nézzünk csak körül, és gondoljuk át eddigi történelmünket, vagy a jelenünket. Évezredeken keresztül, mennyi félelem, szorongás, gonoszság és rosszindulat járta át szívünket, lelkünket, és tartotta, tartja még ma is fogságban gondolatvilágunkat. Csoda-e hát, ha az a világ, amelyet érzékeltünk, tapasztaltunk, és látunk még most is, ennyi nélkülözést, háborút és erőszakot hordoz magában?

Könnyű mindig a külső körülményeket hibáztatni, és az áldozat szerepében tetszelegni, de most, hogy már tudjuk az Igazságot, változtatni is képesek vagyunk.

Lássunk egy kicsit e jelenség mögé, és vizsgáljuk meg a közvetlen környezetünket, a családi életünket, a munkahelyünket, a barátainkat, az ismerőseinket, vagy azokat az embereket, akik valamilyen módon keresztezik utunkat.

Milyen a kapcsolatunk velük, jól érezzük-e magunkat otthon, vagy ahol dolgozunk, vagy a barátaink társaságában? És általában mit tapasztalunk, ha vásárolni, utazni indulunk? Kedves emberekkel találkozunk? Kellemes élményeket szerzünk? 

Ha igennel válaszolunk, akkor valószínűleg minden rendben van velünk. 

Ellenben, ha olyan emberekkel vagyunk körülvéve, és szinte mindig olyanokba botlunk, és olyanok az életkörülményeink,

akikkel, és amelyben rosszul érezzük magunkat, akkor a hibát önmagunkban kell keresnünk. 

Ekkor érdemes egy kis időt szánni arra, hogy Agykontrollos kifejezéssel élve, "gondolat nagytakarítást" végezzünk.

 

Figyeljük meg, hogy 1 nap alatt mennyi negatív gondolatunk van, miket mondogatunk magunkban:  Pl. De hülye vagyok!, Úgy félek, hogy .....! Nekem ez úgysem sikerül!, Beteg vagyok!, Nekem már úgyis mindegy!, Soha sincs pénzem! Mennyire útálom X-et, vagy Y-t, a helyzetemet! stb, stb, stb.

Ha rájövünk, hogy mennyire az ilyen jellegű, negatív gondolatok és érzések uralják elménket és mindennapjainkat,

akkor itt az ideje, hogy az ellenkezőjére fordítsuk mindezt.

Lehet, hogy nehéznek tűnik, de ha megértjük, hogy ezzel változtathatjuk meg a körülöttünk lévő világot, akkor érdemes komolyan megfontolni, hogy elhagyjuk ezeket a megszokott, gyakran öntudatlanul ismételgetett, mérgező gondolatokat.

Hányan mondják, hogy utálom magamat!

Ha képtelenek vagyunk önmagunk elfogadására és szeretetére, akkor másokkal hogyan tudjuk ezt megtenni?

Hogy is mondta Jézus urunk? SZERESD FELEBARÁTODAT, MINT TENMAGADAT!

 

Elsősorban önmagunkkal kell tehát kibékülnünk, és minden ítélkezést, önmagunk és mások felett, el kell engednünk. Ne tartsunk haragot, és bocsássunk meg önmagunknak és másoknak is, ha úgy érezzük, hogy rosszat tettünk, vagy tettek ellenünk.

A harag olyan méreg, amellyel csakis önmagunknak ártunk. Van-e más nyelv, amely pontosabban kifejezi mindezt: GYŰL-ÖL, vagyis a méreg felgyülemlik bennünk, és végül megöl minket.

Ha mindezt képesek vagyunk megtenni, megnyugszunk, és hatalmas terhektől szabadulunk meg, ami meghozza lelki békénket. Ha úgy érezzük, hogy segítségre van szükségünk, akkor forduljunk egy ehhez értő terapeutához!

Próbáljuk meg az eddigi negatív élményeinket és eseményeket úgy szemlélni, hogy szükségünk volt ezekre a tapasztalatokra ahhoz, hogy levonva a tanulságokat, pozitív irányba tereljük életünket.

Elképesztő és hihetetlen változást fogunk megélni, ha önmagunk megváltoztatásával, szeretetet és harmóniát árasztunk környezetünkre.

Mivel mindannyian kapcsolatban vagyunk egymással, a mi példánk másokra is hatással van, és a Vonzás Törvénye alapján, kizárólag olyan emberek és események uralják majd életünket, amelyek kellemesek számunkra.

Óriási felelősségünk van tehát abban, hogy hogyan hatunk mi a környezetünkre, ezért a világ jobbá tételét, soha ne másoktól várjuk, ezt kizárólag saját magunk példaadó magatartásával érhetjük el.

Azok a negatív lények, akik évezredeken keresztül, a félelem generálásával tudták fenntartani hatalmukat és valóságunkat, az emberiség saját teremtő erejének tudatosodásával, végleg elveszítik uralmukat. Ezért mondta Jézus urunk, hogy NE FÉLJETEK! Ezt az energiát már megtapasztaltuk, és eleget tanultunk belőle, most már egy olyan világot teremtünk, amelyben többé nincs létjogosultsága.

Ez a dimenzió, amely még a jelenlegi világunkat magában foglalja, úgy szabályozza a teremtést, hogy bizonyos késleletetés van beiktatva a gondolat és annak megnyilvánulása között. Hála Istennek! Képzeljük el, mi történne, ha az indulatból odamondogatott, sok rossz kívánság, abban a pillanatban megvalósulna.

Viszont a közelgő dimenziós ugrás, az azonnali teremtés állapotába helyez mindannyiunkat, ezen a rezgésszinten képessé válunk, gondolataink azonnali manifesztálására, de ahhoz, hogy ide kerülhessünk, először önmagunkat kell a feltétel nélküli szeretet hullámhosszára hangolni.

Úgyhogy rajta mindenki! Söprögessünk csak saját gondolataink háza táján, teremtsünk rendet bennük, és máris jobban fogjuk érezni magunkat!

Forrás: http://tegyukszeppeavilagot.hupont.hu/31/a-gondolat-hatalma-a-tudatossag-emelese#ixzz4dC8dm6o1

"Látjátok ezeket az embereket mögöttem?
Rohannak a munkába, és nem figyelnek már semmire.
Néha annyira elkapnak minket a hétköznapok, hogy elfelejtjük élvezni az élet valódi szépségét.
Mint a zombik.
Nézz fel végre a telefonodról, és láss!
Köszönj rá valakire, és öleld meg, ha úgy tűnik, bántja őt valami! Segíts valakinek!

-Keanu Reeves-

https://www.facebook.com/PeterNoel20/photos/a.216548928436763.50409.166715860086737/937832169641765/?type=3

 

 

SZÍVEDBŐL ADNI...

Kipróbáltad már - hogy milyen
- nyitott szívedből adni?
Felrázva néhány csüggedőt
- jó embernek maradni?

Segíteni az éhezőt,
tudva, más nem segíthet!
Reményt adni, hol elfogyott...
hol vár sóvár tekintet.

A földi lét csak anyagi,
kincset ne gyűjts magadnak!
Szívük, lelkük is megtelik,
kik szeretettel adnak!

A világ tőled gazdagabb,
s általad válik szebbé.
Vizsgáld meg belsőd, Önmagad,
s az álmod váljon tetté!

Amit küldesz, majd azt kapod,
a szeretet sosem vész el.
Jöhetnek bajok, viharok,
ne szállj szembe a széllel.

Csak tedd a dolgod csendesen,
és szépítsd kis világod!
S meglátod, álmod létre kel,
s megnő apró virágod.

Legyél, ki voltál mindig is,
jótékony, tiszta lélek!
Tárd ki ajtód és ablakod,
és sóhajtsd világgá: ÉLEK!
(Aranyosi Ervin)

 

 

Hiszek a csodában

Hiszek a csodában,
egy boldogabb világban,
ahol az emberek szívében
csak a szeretet lakik,
ahol a félelmet nem ismerik.

Hiszek a csodában,
egy őszintébb világban,
ahol bízhatunk egymásban.
Nincs hazugság, ócska színjáték,
ahol a szeretet létkérdés.

Hiszek a csodában,
egy élhetőbb világban,
ahol mindegy a származás,
ki rokon, ki barát,
ahol a szeretet valóság.

Hiszek a csodában,
egy emberibb világban,
ahol a vagyon nem érték
nincs közöny, sem irigység,
ahol a szeretet ajándék.

Hiszek a csodában,
egy olyan világban,
ahol nem "bűn" a szegénység,
nincs hírnév, sem kiváltság,
ahol a szeretet gazdagság.

Rózsahegyi Anita

 

Amikor a szívedből szeretet árad, megmentője vagy te a világnak!
Amikor a lelked díszbe öltözik, Isten veled örvendezik!
Amikor mosolyt csalsz egy arcra, tiédet Isten simogatja!
Mikor felragyog a fényed, hidd el Isten vezet téged!
(Kertész Kata Keke)

 

De jó lenne jónak lenni,
mindig, mindig csak szeretni,
lelkem szállna, mint a lepke,
olyan könnyű, lenge lenne.

De jó lenne jónak lenni,
csak a szépet észrevenni,
nem félni, és nem remegni,
mindig, mindig csak szeretni.

De jó lenne jónak lenni,
a nagy Istent megkeresni,
a lábához kuporodni,
és az Igét befogadni.
(Juhász Magda)

 

 

 

Aranyosi Ervin : Teremts szebb világot!

Ha szeretsz, - tudd, - másképp látod a világot!
Kevesebb ki bosszant, s több a jó barátod.
Másik szemmel nézel a változó világra.
...Megbocsátóbb leszel. Viszonzást sem várva.
Jó szívűbbé válhatsz. Boldogan tudsz adni.
S ha más kezét nyújtja, el tudod fogadni.
Másban, mint tükörben, önmagadat látod.
Ami rossz volt vedd le, mint egy rossz kabátot.

Lelked kifordítva, tisztán mutasd másnak.
Ne adj hely't szívedben, a szomorúságnak.
Ha eképpen teszel, egy nap úgy találod,
Szeretettel telik csodaszép világod.
Ez csak rajtad múlik, hogyan is megy végbe.
Teremts szebb világot, a megunt helyébe!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207216155113591&set=a.10201439873190153.1073741825.1574916345&type=3&theater

 

 

Add tovább!

Ha van valamid, ami jó,
ami barátaiddal megosztható,
legyen bár csak egy apróság:
hozhatja Isten áldását.
Add tovább!

Lehet, hogy csak egy dal, mely vidám,
de segít megharcolni egy-egy csatát.
Lehet, hogy egy könyv, mely érdekes,
egy kép vagy pillantás, mely kellemes.
Add tovább!

Ne feledd a másik fájdalmát!
Te kell, hogy segítsd az úton tovább.
Egy kedves szó vagy egy mosoly
áldás lehet a másikon.
Add tovább!

Ha tudsz egy kedves történetet,
vagy hallottál az utcán jó híreket,
vagy jó könyvet rejt a szobád,
mely segít elűzni a másik bánatát,
add tovább!

Ne légy önző a szívedben,
de viselkedj a legnemesebben!
Tedd a közösbe kenyered,
hogy társaid is egyenek.
Add tovább!

Ha Isten meghallgatta imád,
s az égből áldást küldött le rád,
ne tartsd meg csak magadnak,
míg mások sírnak, jajgatnak.
Add tovább!

E. ‪#‎Isenhour

 

 

 

 

Szeretnék hinni és hittel élni
Szeretnék mindig remélni
Szeretném, ha boldogság venne körül
S látni azt, hogy minden ember örül
Szeretnék segíteni a bajban lévőknek,
S pénzt adni a kéregetőknek
Szeretnék örülni más örömének
S tapsolni a más sikerének
Szeretném, ha béke lenne mindenütt
Robbanás helyett hallani hegedűt
Szeretnék csak örömömben sírni
A búslakodókat megvigasztalni.
Szeretnék mindig nevetni, kacagni
Másokat is mosolyogni látni.
Szeretném, ha mindez így lenne,
Más is ugyanígy hinne benne,
Ha tetteinket a szeretet vezérelné,
S ha ez így maradna mindörökké.

(Femis Éva: Femis idea)

 

 

 

Az urak azt hiszik, hogy háborúval el lehet intézni a dolgokat, amiket másképpen nem tudnak megoldani. Pedig minden háború csak halált hoz, sok-sok ember halálát, akiknek dolgozniuk kellett volna és nem meghalni. És szegénységet hoz, csapást, nyomorúságot. Minden háború. Akár megnyerik, akár elvesztik: a háborúban csak veszíteni lehet. Sok-sok életet. (Wass Albert)

 

A VILÁGBÉKE? A VILÁG LEGEGYSZERŰBBEN ELÉRHETŐ ÁLLAPOTA
Nem az a baj, hogy észreveszed a problémákat, az a baj szerintem, hogy nem veszed észre mellette a csodákat!
Te ma hány csodát vettél észre a saját kis világodban?
Azt mondod Veled semmi csoda nem történt?
Én meg azt mondom, már a reggeli ébredés is egyfajta csoda..... aztán a csodálatos napsütés....Néztél már ki az ablakon? Láttad az ősz csodálatos színeit?.... valaki előre engedett a sorban.... egy idegen rádmosolygott a piros lámpánál......
Azt mondod ez hülye ezoterikus, rózsaszín felhős maszlag?
Én meg azt mondom, az ÉLET!!!!
Az én életem, a Te életed!
Az életünk minden pillanatban történik. Veled is, velem is.
Az ÉLETÜNK épp annyi, amennyit minden pillanatból észre veszünk belőle, amit meglátunk belőle.
Ha a nyomorúságot, akkor nyomorult az életem, ha a csodát, akkor csodás az életem! Ez ilyen egyszerű. Minden fejben dől el, és minden ebből kiindulva formálódik és történik. Ami benned, az körülötted!
Próbáld ki!
MA!

Még mindig azt mondod ez csöpögős maszlag?
Én meg azt mondom, gondolj bele, hogyha az, aki most éppen valahol gyilkolásra, merényletre készül, ha ő saját magában megváltoztatná a saját világát, és mint csodára nézne a világra, ha a csodát látná egy másik emberben, akkor megtenné amire készül? Hát ilyen egyszerűen működik a dolog. Ez nem maszlag, egyszerű törvényszerűség. Ami működik, ha akarod, ha nem.....
Ezért nem változik semmi, míg mi emberek belül nem kezdjük el a változást. És NINCS KIFOGÁS, hogy de még ezt, mert ő meg azt tette velem.... NEM!!!! Tessék a láncolatot megszakítani!!! Másképp nem működik!!!!

És ha semmi örülni valót nem találsz még mindig, ha semmi csodára nem leltél rá, akkor csak annyit tegyél meg önmagadért, hogy megnézel egy filmet...... címe: A mennyország gyermekei.
http://mozicsillag.cc/f…/a-mennyorszag-gyermekei-1997-online
Új értelmet ad életnek, örömnek, boldogságnak, testvéri szeretetnek, gazdagságnak.......

pANNA

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=851396658306744&set=a.111533478959736.19628.100003092540812&type=3

 

 

 

Az emberiség jövője azokon az embereken múlik, akik az igazság alapján állnak, s akiknek életét áthatják azok a magas erkölcsi elvek, melyek a szívet képessé teszik az önfeláldozásig kitartó szeretetre. (II. János Pál)

 

A szolgálat meghajlás a másik szükségletei előtt, akit — amikor lehajolok hozzá — szükségletei által a testvéremnek ismerek el. Ilyenképpen elutasítom a közömbösséget és a haszonelvű önzést. Mások révén és másokért. (Ferenc pápa)

 

 

 

" Hiszem,
Hogy a jó erősebb a gonosznál
A szeretet hatalmasabb a gyűlöletnél
A megbocsátás erősebb a bosszúnál.

 

Hiszek
Az ember jóságában mely minden hamisságon,
Minden álnokságon, rosszindulaton és gonoszságon,
Minden emberi durvaságon és önzésen túl létezik.

 

MERT HISZEM, HOGY AZ EMBER EREDENDŐEN JÓ.

Jobb annál, mint amit tesz,
igazabb annál, mint amit mond,
finomabb annál, mint amilyennek látszik. "

- Henri Boulad: A szeretet győzedelmeskedik! – részlet

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207238848680916&set=a.10201439873190153.1073741825.1574916345&type=3

 

 

 

„Az én vallásom nagyon egyszerű. Az én vallásom a kedvesség.“ (Dalai láma)

https://www.facebook.com/MantraIntezet/photos/a.277375515609772.86556.246782838669040/1265961683417812/?type=3&fref=nf

 

 

 

Ezt érdemes meghallgatni, főként a más népeket lenézőknek.
"A civilizált világnak közös ellenségei vannak,....., Új típusú gondolkodásra van szükség, .... a terrorban nincs semmi iszlám"

http://lemon.hu/2015/12/27/a-jordan-kiralyno-a-terroristaknal-van-a-vilag-leghatasosabb-tomegpusztito-fegyvere-a-lelki-terror-a-felelemkeltes/

 

 

 

VITÁK KEZELÉSE

Az esetleges és vélhetően elkerülhetetlen viták során, a jövőben tartózkodjunk a személyeskedéstől! Egyrészt mert a személy (szkt. pudgala, p. puggala) feltételekhez kötött, önálló lét nélküli, állandótlan, másrészt mert a kulturált vitában(amivel semmi baj nincs) az érveket és ellenérveket kell ütköztetni, nem pedig a vitapartner személyét minősíteni,támadni!

https://www.facebook.com/groups/177125995669382/948619831853324/?notif_t=group_activity

 

 

 

Szeressük embertársunkat: vagy azért, mert jó, vagy azért, hogy jó legyen. (Szent Ágoston)

Így szeretjük jóvá a világot Világbéke

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1031743666876816&set=a.179627332088458.67031.100001235783827&type=3

 

 

 

„Ha a családomba beleszületik egy gyermek, nem mondom neki, hogy várjuk meg, amíg tizennyolc éves lesz, hogy eldönthesse, milyen néphez akar tartozni, milyen kultúrában akar élni, milyen nyelven akar beszélni, magyar, német vagy román akar-e lenni, hanem megtanítom azokra az értékekre, amelyek fontosak nekem. Nemcsak anyagi javaimat akarom megosztani a családommal, hanem a szellemi-lelki vagyonomat, identitásomat és a hitemet is – vallja Böjte Csaba, aki több ezer gyermeket fogadott be az általa alapított otthonokba. A ferences rendi szerzetes szerint a rossznak nincs jövője, csak a szeretetnek.”

http://www.parokia.hu/hir/mutat/6963/

 

 

 

,,Én úgy szeretném, ha a szeretet, A boldogság, a béke fénye égne mindenki lelkében.”

https://amegoldas.eoldal.hu/img/picture/2131/480550_803385813106691_3534107903084238100_n.jpg

 

 

 

Üzenetem
1 . Légy Fit
2 . Légy Jó Nemes Lelkű
3 . Segítsd a Gyengéket
4 . Kerüld az Erőszakot
Szükség Van Béketeremtő Gyógyító Helyreállító Mesélő Szerető Emberekre. Felber Attila Reiki Mester

 

 

 

"Ha valaki jó hozzánk, hirtelen melegünk lesz. Érezted már?… Hogy átsuhan rajtad valami megnevezhetetlenül kellemes érzés. Sőt, meg is lepődsz, hogy ilyesmi van még egyáltalán. Egy jó szó, egy jó tett – és szinte megszédülsz… Érezted már? " (Müller Péter)

 

 

,,Igazi ajándék az egyik ember számára a másik ember, szívtől szívig érő szeretete.”

 

 

,,Adni a legnagyobb öröm!
Egy jó szó aranyat ér,
az érzés zálogát,
ennyit adhatok kincsként Én!”

 

 

 

Létezik egy hihetetlenül bölcs afrikai törzsi szokás.

Amikor a törzsből valaki rosszat tesz a törzs egy másik tagjával, vagy
fájdalmat okoz neki, akkor az illetőt kiállítják a falu közepére, és
az egész törzs köré gyűlik.

De ahelyett, hogy valami nyilvános büntetésben részesítenék, két napig
folyamatosan sorolják neki mindazokat a jó dolgokat, amiket valaha is tett.

Hogy miért?

Mert a törzs hisz abban, hogy minden egyes ember jónak születik, és
szeretetre, békére és boldogságra vágyik. Csak néha, a mindezekre való
törekvés közben hibákat vétünk.

És mivel a rossz cselekedeteket segélykiáltásként értelmezik, a törzs
összegyűlik a társukért, és segítenek neki újra megtalálni önmagát, a
jó természetét. Emlékeztetik őt arra, hogy ki is valójában. És erre
néha mindenkinek szüksége van!

http://www.norszeko.hu/index.php/gondolkodasmod-eletszemlelet/74-a-bennszulottek-bolcsessege

 

 

,,Legyél ajándék annak, akinek az életedbe lépsz. Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte.

Tégy valami jót ma valakiért.”

 

 

"Mostantól
Az örömömet fogom magamból tovább adni,
ezzel fogok mások napjába apró, könnyed kis csodákat juttatni!"

https://www.facebook.com/Talentum/photos/a.611941092219840.1073741828.611899285557354/959091397504806/?type=3

 

buddha: megvilágosodott ember, a legmagasabb rendű tudatszint csodás állapotát tartósan elért ember.

buddhi (szanszkrit szó) jelentései: értelem, megértés, helyes nézet, elhatározás, elgondolás, tudás, ok, megfontoltság, elme, észlelés, felfogás, belátás, józanság, lelkiállapot, önmagunk ismerete. 

 

 

,,Buddha "Megvilágosodott embert" jelent szanszkrit/páli nyelven. Buddha követőjének harmóniában kell lennie önmagával és környezetével. Úgy él, hogy ne sértsen meg másokat. Nem veszi el azt, amit nem adnak oda neki. Erkölcsös, tiszta életet él. Nem hazudik, és durva szavakat nem használ. Nem részegíti le magát. Arról van meggyőződve, hogy minden szándékos cselekvése gondolatban, szavakban és tettekben visszahat önmagára és jellemének alakulására."

 

,,A buddhizmus nem más, mint egészséges józan eszünkre hallgatni."

 

,,Ha valaki nem árt sem másnak, sem önmagának, és együttérzés van benne más lények iránt – az már buddhista magatartás."

 

,,A buddhizmus akkor kezdődik el, amikor az emberek már stabilak, s erejükből nemcsak önmagukra telik, amikor a teret gazdagnak tapasztalják és nem ijesztőnek. Erről a szintről a bátorság, az öröm, a szeretet fejlődik ki, s kibontakozik a tudat mély gazdagsága.

A pszichológia és a buddhizmus egyaránt megváltoztatja az embereket, utóbbi azonban az egészségesekhez szól, ott kezdődik, ahol az előző éppen befejeződik. Célja pedig mindig a teljes megvilágosodás – a buddhaállapot –, a koncepciókon túli tökéletesség állapota.”

 

 

Azt szokta mondani a buddhizmusról, hogy nem vallás. Akkor micsoda?
Az, ahogy a dolgok vannak. A hagyományosan buddhista országokban a buddhizmust a csö vagy dharma kifejezésekkel jelölik, ami azt jelenti: ahogy a dolgok vannak. Ha tudjuk, hogyan vannak a dolgok, akkor bölcsen tudunk cselekedni, s ez meghozza számunkra a boldogságot, amire vágyunk, és el tudjuk kerülni a szenvedést. Buddha látta, hogyan vannak a dolgok, ezt tanította, az ő útmutatásai révén elkerülhetjük a nehézségeket, boldogok lehetünk, és olyanná válhatunk, mint ő.  (Láma Ole Nydahl)

 

 

,,Buddha megvilágosult lény, aki a lényeget tanítja, az ösvényt és eredményeit, az eszközt amely megvalósítja az örökké tartó boldogságot."

 

 

,,A megszabadulás annak felismerését jelenti, hogy a test, a gondolatok és az érzések állandóan változnak, s ezért nem tudnak egy valóban létező ént felépíteni. Így többé már nem érezzük magunkat áldozatnak, ami minden szenvedés forrását jelenti. A megvilágosodás a következő lépés. Itt a tudat tiszta fénye minden tapasztalást beragyog. Nincs többé elválasztás a tapasztaló, a tapasztalt dolog és a tapasztalás között. A tudat minden pillanatban élvezi kibontakozó tulajdonságait, önmagában szabad, minden spontán és erőfeszítés nélküli.”

 

 

 

A buddhizmus öt alapelve, „parancsolata":

1.       az ahimsza (az élőlények megölésének a tilalma) mellett,

2.       tartózkodás a lopástól,

3.       a hazugságtól,

4.       a kábító hatású anyagok élvezetétől és

5.       a tisztátalan élettől.

 

 

„Mindig emlékezzünk arra az ígéretünkre, hogy a testünket, a beszédünket és a tudatunkat mások javára használjuk. Tudva azt, hogy minden lény javára dolgozunk, tartsuk meg ígéreteinket, győzzük le belső nehézségeinket és folytassuk kitartóan a gyakorlást.” (Lama Gendün Rinpoche)

 

Hagyni, hogy agyunk "megpihenjen", a meditáció kulcskifejezése, ahogy Buddha is tanácsolja: "Meditációs gyakorlatod során semmit sem szabad ráerőltetned elmédre, de ne is hagyd, hogy elkalandozzon."
A nyugodt és csendes elmével elért békesség egyfajta ragyogást és fényességet, a boldogság érzését árasztja. Ez nemcsak nekünk nagyon jó, de a körülöttünk levőknek is sokat segíthet, hiszen nyugalmunk, belső vidámságunk betölti a levegőt, és ezáltal mások is részesei lesznek. (Dr. Pema Dordzse)

 

 

A megvilágosodás a normális, természetes egészség állapota a test és az elme számára. A tudat teljes kifejlődéséből jön létre, s a test és az idegrendszer minden egyes részének tökéletes és harmonikus működésétől függ. Amikor valaki az elme és a test teljes potenciálját használja, minden gondolata és cselekedete spontán módon helyessé és életet támogatóvá válik. Ez a szenvedéstől mentes élet, az élet, amelyet a maga teljes kapacitásában és jelentőségében élünk. (Maharishi Mahesh)

 

 

,,A zen szó szanszkrit eredetű, a buddhizmussal került át Kínába, majd onnan Japánba. A szanszkrit dhjána szó, amely elmélyülést, meditációt jelent, a kínaiak csannára írták át, vagy röviden csanra. E kínai írásjegy japán kiejtése a zen. A csan, illetve a zen a buddhizmus legfontosabb kelet-ázsiai iskolája, melyet a legenda szerint maga Buddha alapított.”

https://www.facebook.com/molnar.jozsef.3557/videos/687478357984800

 

,,A zen egy út. Egy út, amelyen keresztül megszabadulunk gondolataink zűrzavarától, a nyugtalanságtól, a folyamatos és nyugtalanító zsongástól, ami a tudatunkat terheli, egy út, amelyen keresztül eljuthatunk legmélyebb gyökereinkig, odáig, hogy megtudjuk, kik is vagyunk valójában, honnan jöttünk, hová megyünk. A zen gyakorlata során, tudatunk lecsendesítésén keresztül, a zűrzavaros gondolatok megszűnésével választ kapunk a ezekre a kérdésekre, jóllehet ez olyan tapasztalati válasz, amely nem foglalható szavakba."

 

,,A zen művelői azt tartották, hogy a megvilágosodás itt és most, a saját erőfeszítéseink által válik elérhetővé, önnön lényegi ürességünk felismerésével. A buddhaság felismerését nem racionális eszközök, tanulmányok, a szútrák olvasása segíti elő, ezek a hagyományos módszerek csak elhomályosítják az igazságot. Az út a megvilágosodáshoz maga a zazen. Zazen (ülő meditáció) révén el lehet érni azt, hogy az elme közvetlenül természetesen megragadja a "Buddha-lét" lényegét. Nem csak ülő meditációban, egy kolostorban érhető el a megvilágosodás, hanem minden pillanatban, összpontosított tudatosság révén bármely mindennapi foglalatossággal.”

 

,

 

,A megvilágosodás a legmagasabb szintű öröm. Nincs semmi kielégítőbb vagy teljesebb, mint minden dolog, minden idő, minden lény és minden irány egységének állapota."

 

 

...Sziddharta (Buddha) miután a palotát elhagyta, hogy elérje a megvilágosodást, s hozzásegítse önmagát, és az embereket a szenvedés nélküli élethez, évekig vándorolt. Több ,,mestert” is felkeresett, de egyik tanítása által sem jutott el a céljához. Míg 6 év vándorlás, és tapasztalatok után, egyszer Bodh-Gaya város előtt az egyik ligetben leült egy fa alá – s azt mondta: addig nem kelek fel innen, amíg el nem érem a megvilágosodást. S elkezdett meditálni. Meditációs technikája az volt, hogy légzésére irányította a figyelmét. (Erőfeszítés nélküli, természetes, nyugodt, magától történő teljes hosszúságú be- és kilégzés folyamatára irányította a figyelmét) Ekkor történt, hogy a démonok megpróbálták megzavarni a meditációját, minden erejükkel azon voltak, hogy eltérítsék a céljától. Mara a halál és vágy megtestesítője kísértette meg őt. Mára többféleképpen is megpróbálta visszacsalogatni, kísértésbe vinni őt a földi hívságok közé (a buddhizmus nagy része ma már egyetért abban, hogy Mára nem egy konkrét személy, hanem a tudat, - az elme jelensége, -  tisztulási folyamata közben jelentkező képek), sört mutatott neki, gyönyörű lányok és asszonyok képeit és a fényűző élet gyönyöreit. De Buddha ellenállt minden kísértésnek, mert már ismerte mindezek hiábavalóságát.

S pár nap meditálás után Sziddharta elméje tisztává és csendessé vált, majd elérte a megvilágosodást, - a tökéletes, teljes szeretet és boldogság, a minden tudás, az örök boldogság állapotát, a fénylő, hatalmas, kifogyhatatlan csodás energia állapotot.

Majd még pár napig a megvilágosodás boldogságában, élményében ült a fa alatt, hogy egész lényét annyira átjárja a megvilágosodás állapota, hogy örökké így maradjon. Majd elindult, hogy hirdesse a tant, és sugárzó, szeretetteljes lényével, tapasztalatával segítse az embereket a megvilágosodáshoz.

Sziddhárta herceg neve Buddha lett.

A buddha szó jelentése „a felébredt” vagy „a megvilágosodott” - a "budh" igető jelentése felébredni. Nagy kezdőbetűs alakja a történelmi Buddhára vonatkozik, kis kezdőbetűs alakjával a többi - eddigi és ezután élő megvilágosodott tudatállapotot, tudatszintet elérőket nevezzük.

A Bodhgayából Benáreszbe vezető úton Buddha találkozott egy bráhminnal (pappal).
Amikor az meglátta őt megkérdezte Buddhától:
- Bráhmin vagy?
- Nem, nem vagyok bráhmin.
- Király vagy?
- Nem vagyok király.
- Isten vagy?
- Nem vagyok isten.
- Ember vagy?
- Nem vagyok ember?
- Ekkor a bráhmin megkérdezte – Ki vagy hát?
- Buddha így felelt: - Én vagyok a Jiná – (Jiná (Dzsiná) azt jelenti: győztes) – legyőztem saját magamat.

Buddha ezután 45 évig tanítványaival, követőivel vándorolt, hogy minél több emberhez eljuthasson, minél több embernek megmutathassa a szeretet, a boldogság, a szenvedés nélküli élethez vezető utat, állapotot.

(A hindik és a keleti buddhisták nem Buddhának, hanem Buda (nak) ejtik a nevét, pont úgy ahogy mi a saját fővárosunk nevét.)

 

,,Az ember mindenért felelős, ami vele történik. A bölcs ennek tudatában van, és nem veti el többé a szenvedés magvait. Inkább az öröm magvait veti el. Előbb-utóbb mindent le kell aratnod, amit elvetettél. Ezt jelenti a menny fogalma: a bölcs elveti az üdvösség, a szeretet, a könyörületesség magvait, melyek egy napon kertté fejlődnek. ...Ha egyre csak az öröm, a szépség, a tánc, a dal, a meditáció, az ima magjait hinted szét, akkor hamarosan létrehozol egy várkertet az igazság virágaiból - létrehozod a Paradicsomot.” (Osho)

 

,,Mindannyian Buddhák vagyunk (felébredett lények) rejtett formában. De néhányan a mentális és érzelmi sötétség (blokkok) miatt jobban eltávolodtunk a saját gyönyörteli és kivételes természetünktől, mint mások. És pontosan ez az oka a buddhista meditációk alkalmazásának - vagyis, hogy eltávolítsuk lényegi természetünk elöl az akadályokat. A gyönyör és az üresség eme egyesülése idézi elő a megvilágosodást….

Azáltal, hogy hosszú időn keresztül újra és újra belépünk a meditációba, a szamádhi többféle állapotát elérhetjük. Ha elég mély állapotokba lépünk be, szellemünk hozzászokik ahhoz, hogy lássa feloszlani a teremtés álcázó ködfalát…

A bodhicsítta (szó szerint Buddha-tudat) erején keresztül felébredünk az álomból és látjuk, hogy mi teremtjük válaszainkat mindenre, amit megfigyelünk. Ez az erő, mellyel felismerjük, hogy az élet egy álom, és így felébredünk abból, a bodhicsíttában rejlő erő. Nagyon fontos megérteni, mi mindent birtoklunk a bodhícsittával (a Buddha-tudattal)…

A lecsendesedett elme nélkül sok belső alkímiai reakció egyszerűen nem megy végbe. A meditáció gyakorlásával és a szamádhiba belépéssel a szellem nagyon sok tekintetben fejlődik…. Az almafa is csak akkor terem, ha elért egy bizonyos fejlődési állapotot, addig a gyümölcse csak lehetőség marad. Amikor az emberi egyéni tudatosság elér egy bizonyos fejlődési szakaszokat, a sziddhik (misztikus képességek, a tudat különleges erői-képességei) spontán megnyilvánulnak. A sziddhik a fejlődés természetes kifejeződései.

Az energiafejlesztő gyakorlatokat addig kell végezni, míg a Ka gyakorlatilag elkezd világítani az energiától és a fénytől.
…Amint a KA test megerősödik (az energiafejlesztő gyakorlatoknak köszönhetően), a szellem ereje is megerősödik. Így a gyakorlatokat végző személy sokkal gyorsabban képes magához vonzani az általa kívánt dolgokat…

Mi akarok ezzel mondani? Ezzel arra célzok, hogy hatással lehetünk az élettani folyamatainkra csupán a mentális folyamatainkon keresztül? Igen, arra, és ez az egyik oka, hogy a belső alkímia annyira hatékony…

De van még egy furcsa ellentmondás. Bár az egyén elkezd egyre tisztábban látni és felébred valamennyire az álomból. Még mindig elveszíti néha a látóképességét és újra meg újra ,,álomba” zuhan. Saját elsötétedése elleni küzdelmében részvétet fejleszt ki magában mások iránt.
…Nagyon fontos megérteni, hogy minden érzéklet viszonylagos az érzékelő állapotához viszonyul. Annak a jóginak vagy jógininek a szellemi állapota, aki sikerrel elérte a Self-ről való tudatosságot, teljesen különbözik annak az embernek az állapotától, akit mindennapi életének drámájában érünk tetten. A májá (a világ egy illúzió, fátyol) olyan, mint egy szappanoperát sugárzó televízió. Megtéveszt bennünket, hogy tovább nézzük a show-t, és meg vagyunk győződve arról, hogy a mi életünk játszódik le. A sikeres jógi vagy jogini az, aki megértette, hogy ez csak show, belép a szobába és kikapcsolja a tévét….Talán jó lenne tisztázni, mit tartok gonosznak. De a gonosz szóval utalok mindenre, mely megakadályozza, hogy a Krisztus-tudatosság közelebb kerüljön a földi síkhoz, bármit, mely meggátolja a megvilágosodást.

…az úton előrehaladva az alkimista egészségesebbé és élettelibbé válik a csi összegyűjtése és testének főbb szervein keresztül való áramoltatása révén.
Az alkimista most már egy energia-lény.
" (Részletek Mária Magdolna üzenetei (Tom Kenyon - Judi Sion) könyvből)

 

Ha megtanulunk helyesen meditálni, mindnyájan elérhetjük a megvilágosodást. (Ruocheng Ying)

 

A szellemi fejlődés nem valamilyen új dolog megtanulásának, hanem az akadályok eltávolításának következménye. Az odaadás lehetővé teszi, hogy lemondjunk az elme hiúságairól és csalóka ábrándjairól, így a szellem fokozatosan szabadabbá válik, és egyre jobban megnyílik az Igazság világossága előtt.

A megvilágosodás olyan szellemi állapotokra utal, amelyekben az egyén - akár szándékosan, akár tudattalanul - elegendő korlátjától szabadul meg. Ezáltal hirtelen az összefüggések egy nagyobb rendszere jelenik meg előtte, s világossá, érthetővé tesz és feltár egy tágasabb tudatmezőt, amely valóban belső világosságként tapasztalható. Ez a tudatosság világossága, az Én ragyogása, amely mélységes szeretetként sugárzik. Bár ez a tapasztalat sokak számára talán nem tartós (akárcsak a halálközeli élmény), hatása mégis maradandó, és örökre megváltoztat. A megfelelő időben visszatérhet a végtelen elragadtatás, békesség és csend időszakait elhozó világosság, és az ajándék mélységes hála érzését hagyja maga után. (Dr. David R. Hawkins - A valódi Én hatalma (The Eye of the I)

 

Az a legnagyszerűbb nap az életben, amikor semmi kidobni valót nem találsz magadban; már mindent kihajítottál, és csak a tiszta üresség maradt. Abban az ürességben megtalálod majd önmagadat. A meditáció egyszerűen azt jelenti, hogy kiüríted az elme teljes tartalmát: az emlékezetet, a képzeletet, a gondolatokat, a vágyakat, a reményeket, a kivetítéseket, a hangulatokat. Ezeket mind ki kell ürítened magadból. Az a legnagyszerűbb nap az életben, amikor semmi kidobni valót nem találsz magadban; már mindent kihajítottál, és csak a tiszta üresség maradt. Abban az ürességben meg fogod találni önmagadat; abban az ürességben megtalálod tiszta tudatosságodat. Az az üresség csupán addig üres, amíg az elme szempontjából nézzük. Máskülönben túlcsordul, tele van létezéssel – nincs benne elme, de tele van tudatossággal. Ezért hát ne félj az üres szótól; nem negatív a jelentése. Csupán a felesleges poggyász szempontjából negatív, amit egyszerűen megszokásból hurcolsz, amit nem segít, inkább akadályoz, amely csupán súly, hegy nagyságú súly. Amint leveted ezt a súlyt, megszabadulsz minden korláttól, olyan végtelen leszel, mint az égbolt. Ez az élmény az Isten vagy a buddhaság, vagy nevezd, ahogy akarod. Nevezd dhammának, taónak, nevezd igazságnak, nirvánának – mind ugyanazt jelent. (Osho)

 

 A Negyedik Nemes Igazság az út, amely elvezet a szenvedés elhagyásához és megszűnéséhez, az út amely elvezet Márá kiűzéséhez és a Lény Végső Igazságának megtekintéséhez, és ennek következményeként a Legfelsőbb Határtalan Boldogsághoz.

Ez az út, Buddha szerint, nyolcrétű volt, a Nemes Nyolcrétű Ösvénynek lett elnevezve.

,,…amely felnyitja a szemeket s megvilágítja az elmét, amely nyugalomra, megismerésre, megvilágosodásra, nirvánára vezet."

,,Ezt a nemes nyolcrétű ösvényt a maga nyolc pontjában kell végig járni, anélkül hogy egyet is elhanyagolnánk, csakis így változhat valaki Buddhává":

 

 1. HELYES SZEMLÉLET, NÉZET.
  Buddha szerint ez a Négy Nemes Igazság belátása. Van szenvedés - a szenvedésnek van oka - a szenvedés megszüntethető - van út, mely elvezet a szenvedés megszüntetéséhez (nemes nyolcrétű ösvény). A valóságnak megfelelően látni, miként létezik szenvedés, ennek az okát, a megszűnését, és a megszűnéséhez vezető utat.
 2. HELYES ELHATÁROZÁS, SZÁNDÉK,
  Szenzualitástól, rosszakarattól, rosszindulattól és durvaságtól mentes gondolat, szándék. Buddha egyszerűen azt mondja, határozzuk el a jóakaratot és az ártó szándék elkerülését. Valójában a helyes szemléletből fakadó elhatározásokat jelenti.  Mindenre megalapozottan, átgondoltan határozzuk el magunkat, mindenre megfontolt okunk legyen. Tartsuk távol lelkünktől a meggondolatlan, jelentős ok nélküli tetteket. ,,Ha valaki próbálja elkerülni a helytelen elhatározást és a helyes elhatározásra jutni, ez helyes erőfeszítés. Ha valaki éber a helytelen elhatározás elkerülésében és a helyes elhatározásra jutásban, ez helyes éberség. Így ez a három képesség – helyes nézet, helyes erőfeszítés, helyes éberség – körkörösen hat a helyes elhatározásra."
 3. HELYES BESZÉD.
  A hazugság, a rágalmazás, a durva, gyalázkodó, közönséges, sértő, bántó beszéd kerülése, és tartózkodás az üres, felesleges, haszontalan fecsegéstől. Ami valós és igaz, emellett hasznos, továbbá másoknak kellemes és jóleső is: az alkalmas időben kifejthető.

4.  HELYES CSELEKVÉS.
Az érző lények bántásától való tartózkodás. A nem adott dolog elvételétől való tartózkodás. Helyes szexuális viselkedés. Házasságtöréstől való tartózkodás. Hazugságtól, pletykálkodástól, a rosszindulatú, közönséges beszédtől, valamint mohóságtól és a helytelen nézetektől való tartózkodás. ,,Nem ihat alkoholt és nem biztathat senkit, hogy így tegyen, tudván, hogy ez őrültséghez vezet. Az alkoholtól megzavart emberek gonosz tetteket hajtanak végre, és más meggondolatlan embereket is rávesznek ilyesmire. Kerülnie kell a bódító szereket, a vétség ezen fajtáját, ami elbódítja az elmét és bolond emberek öröme.”

 • A 10 helyes tett:
 • 1. Adakozás
 • 2. Erényesség
 • 3. Meditáció, a tudat művelése
 • 4. Tisztelet, hódolat
 • 5. Szolgálat, segítőkészség
 • 6. Az érdemek felajánlása
 • 7. Örvendezés a más által szerzett érdemeknek
 • 8. A Tan hallgatása
 • 9. A Tan tanítása
 • 10. Helyes/Egyenes (világ)nézet
 • HELYES ÉLETMÓD.
  Olyan életvitel, melyben javainkat békés úton, tisztességesen és másoknak szenvedést nem okozva szerezzük meg, illetve nem hágjuk át a helyes beszéd és cselekvés elveit. Amikor a tanonc kerüli a romlott kereskedelmet (jóslás, kamatok, harci eszközök, élőlények, fertőző anyagok és mérgek), és kenyerét helyes és becsületes módon keresi.
 • HELYES ERŐFESZÍTÉS.
  A helyes erőfeszítéssel meggátoljuk a negatív gondolatokat és fejlesztjük a pozitívakat. Buddha négy elvet említ:
  1. Megsemmisíteni mindazt a rosszat, ami már felmerült bennünk,
  2. A még meg nem született rossz létrejöttét megakadályozni,
  3. A még meg nem született jó létrejöttét elősegíteni,
  4. A már meglévő jót megtartani, ápolni.

,,…létrehozza magában az akaratot, az igyekezetet, felkelti a kitartást, fenntartja, és szorgalmasan gyakorolja annak érdekében, …hogy a már felkélt haszontalan tulajdonságok megszűnjenek benne, […] hogy a hasznos tulajdonságok, amelyek még nem keltek fel, felébredjenek benne, […] és hogy a már felkélt hasznos tulajdonságok fenntarthatóak, zavartalanok, egyre növekedők, kiterjedők és tökéletesek legyenek benne. Ezt hívják helyes törekvésnek. Ha valaki próbálja elkerülni a helytelen nézetet és a helyes nézetet vallani ez helyes erőfeszítés. Ha valaki éber a helytelen nézet elkerülésében és a helyes nézet vallásában és megtartásában ez helyes éberség. Így ez a három képesség – helyes nézet, helyes erőfeszítés, helyes éberség – körkörösen hat a helyes nézetre.

Amíg nem teszünk erőfeszítést, semmi sem történik. A tudat feletti kontroll nem születésünkkel adott.

 1. HELYES ÉBERSÉG, TUDATOSSÁG.
  Amikor az ember éberen, jelenben, tudatosan él, és tudja, hogy a test, az érzelmek és a gondolatok mulandóak, és alá vannak vetve az elmúlásnak. Buddhánál ez tudatosságot, majd éberséget jelent testi szinten, az érzések, a gondolatok, illetve a jelenségek terén. "És mi a helyes éberség? Amikor a szerzetes a testben, a testre magára irányítja a figyelmét, buzgón, figyelmesen és éberen, félretéve a világra irányuló sóvárgást és aggodalmat. Amikor az érzésben az érzésre magára irányítja a figyelmét […]; amikor a tudatban, a tudatra magára irányítja a figyelmét […]; amikor a tudati minőségekben, a tudati minőségekre magukra irányítja a figyelmét buzgón, figyelmesen és éberen, félretéve a világra irányuló sóvárgást és aggodalmat. Ezt hívják helyes éberségnek. Ez, vagyis az éberség négy alapzata az egyetlen út, szerzetesek, a lények megtisztítására, a nyomorúság és a bánat legyőzésére, a fájdalom és a szomorúság megsemmisítésére, a helyes ösvény elérésére, a Nibbāna megvalósítására.”

 ,,Magamra fogok vigyázni.’’Másokra fogok vigyázni.’ Amikor az ember magára vigyáz, másokra vigyáz. Amikor az ember másokra vigyáz, magára vigyáz. És amikor az ember magára vigyáz, hogyan vigyáz másokra? A gyakorlás fenntartása, fejlesztése által, és az által, hogy teljesen a gyakorlásnak szenteli magát. Így amikor az ember magára vigyáz, másokra vigyáz. És amikor az ember másokra vigyáz, hogyan vigyáz magára? A béketűrés, az ártalmatlanság, a kedves és együttérző tudat által. Így amikor az ember másokra vigyáz, magára vigyáz.”

 1. HELYES ELMÉLYEDÉS, KONCENTRÁCIÓ
  Az elme fókuszálása, összpontosítása, légzőgyakorlat és a meditáció által. A gyakorló felkeres egy megfelelő csendes helyet, keresztezett lábakkal (megj: kényelmesen, lazán ülni, nem muszáj keresztbe tett lábakkal) egyenes háttal leül, és figyelmét a meditációs tárgyra (megj: pl. lazán, erőfeszítés nélkül a természetes, magától történő, nyugodt (lenyugtatott), teljes hosszúságú be- és kilégzés folyamatára irányítja a figyelmét, odakoncentrál) irányítja. Kezdetben figyelme nem marad meg a tárgyon állandóan, felmerülő tudattartamok terelik el a figyelmét. Ezeknek az elterelődéseknek a hátterében tudati egyensúlytalanságok vannak, melyeket a Buddha ötös csoportba sorolt, ez az öt akadály: - érzéki vágy (káma-csanda), - ellenszenv (bijápáda), - tompaság és kábaság (thina-middha), - nyugtalanság és önvád (uddhaccsa-kukkuccsa), - kétely (vicsikiccshá). Majd, ahogy telnek a percek, a meditáció hatására egyre lecsendesedik az elme, s ezek után a gyakorló már ,,belép” az elszakadásból született, üdvözült örömmel és boldogsággal telített dzshánába, és ebben időzik.

Források: http://buddhista-szakkor.wikidot.com/helyes-erofeszites
http://buddhista-szakkor.wikidot.com/helyes-elhatarozas
http://buddhista-szakkor.wikidot.com/helyes-cselekedet
http://www.vopus.org/hu/gnozis/misztika-vallas/buddha-tanitasai.html
http://www.napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-ut-erenyek-beavatas/a-nemes-nyolcretu-osveny-regen-es-ma

 

 ,,A Buddhák az utat tanították. Kerülni az erkölcsi sértéseket, jót tenni, és megtisztítani a saját szívünket: ez minden Buddha tanítása.”

 

 A megvilágosodás a legnagyobb boldogság, a legmagasabb szintű időtlen öröm, boldogság és szeretet. Nincs semmi kielégítőbb vagy teljesebb, mint a megvilágosodás csodás, boldog állapota. Ürítsd ki magad meditációval, s érd el a tökéletes boldogságot, a megvilágosodást, te is.

A megvilágosodás elérése a cél: mert a megvilágosodás egy olyan mennyei, orgazmusi, teljes, tökéletes, hatalmas boldogság és szeretet, hogy erre vágyik, ide igyekszik mindenki, s azért meditálunk, hogy ezt érezzük, és örökké ebben az állapotban legyünk. Be kell látni, a meditáció mindent visz, mert a legjobb, a legcsodásabb élményt tudja adni, a legnagyobb boldogságot. 

Törekedni kell a megvilágosodásra. Ami gyönyörű érzés, a földi csodás érzések és képek annak a világnak csak a lenyomatai, néha ezekben a lenyomatokban látjuk az ottani világot. A szép, a szerelem, a szeretet ízelítő belőle. Mindig maradj a csodában. A meditáció elhozza a csodát. Meditáció által megtapasztalod a CSODÁT. Higgy, bízz a CSODÁBAN.

Meditáció az út a megvilágosodáshoz.

Meditáció - A légzésre irányítani a figyelmet. A természetes, magától történő, nyugodt, teljes hosszúságú be- és kilégzésre. Nyugodtan, lazán, erőfeszítés nélkül. Folyamatos koncentráció. Érezzük a formátlan levegő ki és beáramlását. A tudatban felszínre jövő képeket, gondolatok, hagyjuk, hogy jöjjenek-menjenek, anélkül hogy megragadnánk őket, s így eltűnnek. Ezáltal tisztulunk, s egyre jobban és jobban érezzük és megtapasztaljuk a nagyon csodálatos kellemességet, a CSODÁT. Tehát ha meditáció elején, közben részed van gondolatözönben az előfordulhat, de törekedj, hogy a felbukkanó, felmerülő gondolatokat, képeket ne ragadd meg..egyszerűen nincs dolgod velük, jönnek, majd mennek, - ez a tudat tisztulásának jele - ilyenkor az idegrendszerünkben lévő feszültség oldódik fel véletlenszerű gondolatok, képek formájában. S szépen egy idő után lecsillapodik az elme, és fantasztikus élményben lesz részed. Ráadásul e kellemes élmények általi megváltozott ,,kisugárzásod” hatására az életedben egyre több csodás dolgok történik veled, és egyre több pozitív, fantasztikus képességedre derül fény, nyílik meg. Sőt még megtapasztalod a sziddhik-et is. Érdemes megpróbálni beépíteni a folyamatba, a levegővel együtt be- és kiáramló színek - belégzés (piros), kilégzés (kék) -, mint egy színes levegő útjának a nyugodt, erőfeszítés nélküli belső figyelését. Ha nem jönne egyből a CSODA vagy 20 perc után, kérlek tarts ki, mert 45 perc után már tuti érezni fogod,..benne leszel, megtapasztalod a CSODÁT. A koncentrálás a teljes, természetes, magától történő, nyugodt be- és kilégzésre, lazán a lényeg. Egyre inkább, egyre többször átjárja a lényed ez az állapot, míg végül örökké benne maradsz. Gyakorlás – Megvilágosodtál.

 

 

A szerelem pszichológiai alapjait BÁRKI elsajátíthatja!

 

Szerencsére az, hogy valaki szerelmes lesz-e beléd vagy sem, nem csupán a szerencse dolga,

hanem kiszámítható emberi reakció,

mely minden esetben létrejön,

ha valakinek a legfontosabb lelki szükségleteit kielégíted!

 

,,Elégítsd ki folyamatosan Kedvesed lelki szükségleteit, és meglátod nem fogod tudni levakarni magadról!

 

Szabály: Kedvesed tudat alatt függeni kezd tőled, ha alapvető érzelmi és baráti igényeit kielégíted!”

 

 

,,A barátság és a szerelem is akkor kezd felbomlani, amikor kezdjük előtérbe helyezni és felhánytorgatni párunknak a hibáit.”

 

 

HOGYAN ÉRD EL ÉS TARTSD MEG PÁROD SZERELMÉT?

 

A szerelem lángjának meggyújtásához szükséges 3 alapvető elem:

1. A barátság,

2. A tisztelet, és

3. A szenvedély.

 

A legtöbb kapcsolat azért megy tönkre, vagy azért nem alakul ki szerelem a két fél között, mert hiányzik a három alapvető elem egyike vagy másika.

 

Ha már most is Igazából szerelmesek vagytok egymásba jelenlegi

Kedveseddel, akkor biztosra veheted, hogy Ő is és Te is elértétek

egymásnál a három feltételt, még abban az esetben is, ha nem tudatosan csináltátok, csupán ösztönösen hoztátok össze.

 

De ahhoz, hogy ez így is maradjon és ne érjen csúfos véget a kapcsolatotok, - vagy ha valamilyen okból mégis megtörténik,

akkor a következő

Párod szívében bénázás nélkül azonnal

szerelmet tudj ébreszteni, - meg kell ismerned milyen feltételeket kell teljesítened!

 

Te is képes leszel arra, hogy megváltoztasd és befolyásold kedvesed érzelmeit, hangulatát, álláspontját

és viselkedését.

Csupán pszichológia eszközöket alkalmazva könnyedén elérheted nála, hogy beléd zúgjon, (ha eddig még nem tette volna) vagy

még jobban szerelmes legyen beléd, ha éppen most indulna virágzásnak kapcsolatotok.

 

Nézzük, hogyan kezdj hozzá!

A szerelem felébresztése bárkiben ahhoz hasonlít, mint mikor tüzet szeretnénk valahol gyújtani.

A tűzgyújtás minden esetben sikerülni fog,

ha megvan a hozzá szükséges három alapfeltétel mindegyike.

Nem csak egy vagy két komponens, hanem mind a három egyszerre!

A tűz gyújtáshoz szükség van hozzá oxigénre, mely az égést táplálja,

égési hőmérsékletre, mely fellobbantja a tüzet, és éghető anyagra, mely

nélkül hiába van oxigén és égési hőmérséklet a tűz bizony nem fog meggyulladni.

De mi történik, ha a három elemből elveszünk egyet?

A tűz abban a pillanatban kialszik. Ha visszahelyezzük a hiányzó elemet, akkor ismét lángra lobban.

Ugyanígy van a szerelemmel is.

Mindhárom elemre szükséged van ahhoz, hogy meggyújtsd valakinek a szívében az érted lobogó szerelem tüzét. Ha csak kettőt tudsz teljesíteni, akkor a szerelem az ő részéről sajnos nem fog tudni kialakulni!

A szerelem lángjának meggyújtásához szükséges

3 alapvető elem:

 • tisztelet,
 • barátság
 • és szenvedély.

Forrás és a teljes cikk: http://www.szerelmes.net/erdemes-tudni/

http://www.szerelmes.net/a-szerelem-3-titka

 

 

A tisztelet

A büszkeség a TISZTELETBŐL fakad. Párod akkor lesz büszke rád, ha valami olyan dolgot csinálsz, amiért Ő elkezd felnézni rád és ezért elkezd vele együtt tisztelni is.

Tisztelni sok mindenért lehet téged.

Például azért amit korábban már elértél ez életedben, vagy azért amit épp most érsz el, vagy esetleg azért, amit majd egyszer nagy valószínűséggel el fogsz érni.

Mivel a tisztelet a szerelem egyik kötelező alappillére, ezért az az ember, aki nem büszke arra, hogy az övé vagy, valószínűleg nem is tisztel téged.

És ha nem tisztel, akkor sajnos az irántad érzett szerelmével is akadhatnak gondok, efelől ne legyenek kétségeid.

Tehát elsőként azt érd el, hogy tiszteljen téged és akkor automatikusan büszke is lesz rád!

 

azt tiszteled:

 • Akinek határozott véleménye van mindenről?
 • Aki már számos dolgot letett életében az asztalra, és ezzel neked is jobbá tette az életed?
 • Aki tőled függetlenül is megállja a helyét, ha kell, és nem omlik össze, ha nem kap tőled lelki bíztatást, mert amúgy egy talpraesett ember?
 • Aki egyenes gerinccel tartja magát az adott szavához, ezért megbízhatsz benne?
 • Akinek céljai vannak az életében, amiért küzd még akkor is, amikor a számtalan nehézség miatt a legtöbben már feladták körülötte?

 

A tisztelet fontosságát magadon is ellenőrizni tudod, ha felelsz az alábbi kérdésre:

Kinek a társaságát keresed jobban?

Annak, akire felnézel és becsülöd őt, vagy annak, a kit lenézel és semmire sem tartasz?

 

Neked azt kell elérned, hogy Párod felnézzen rád, tiszteljen téged valamiért.

Ez a „valami” tulajdonképpen bármi lehet.

Bármi, amit Te tudsz, vagy elértél életedben ÉS Párod is értékeli!

 

A kettőnek együtt kell teljesülnie, hiszen hiába vagy mondjuk világelső élsportoló - akiből pusztán pár ember van a világon, és akire tízből 9 ember büszke lenne, ha a párja lennél - ha jelenlegi Párod amúgy nem sokra tartja magát a sportot és a sportolók által elért eredményeket, akkor ezért ő nem fog tisztelni téged.

 

Igen, a tiszteletet csak kiérdemelni lehet. Megvenni, vagy kierőszakolni nem. A baj csak az, hogy Párod szerelméhez neked ki kell érdemelned a tiszteletét is.

Sajnos az, aki folyton visszadobja a "mit csináljunk ma este?", "mit együnk ma délben?", "hová menjünk nyaralni?", "kiket hívjunk meg a hétvégi buliba?", "milyen filmet nézzünk meg a moziban?" stb. apró, de naponta sokszor elhangzó kérdések eldöntését a Párjának irdatlan mértékű tiszteletet enged ki a kezéből!

Aztán meg csodálkozunk, hogy Párunk miért nem tisztel minket?

A "Dönts" taktikával jórészt kiérdemelheted vagy visszaszerezheted a tiszteleted!

Forrás: http://www.szerelmes.net/szerelem-start/

 

 

 

Barátság

Ez a történet az IGAZI barátságba kalauzol minket, mely a barátot helyezi minden szituációban előtérbe.

Hogyan kapcsolódik a szerelemhez? És miért fontos ez?

Mert a szerelem egyik fontos része a mély barátság.

De mit csinálj, hogy Párod (vagy leendő Párod) számára igaz barátként tűnj fel, és így aztán beléd is szeressen?

Ha kíváncsi vagy rá, akkor fordítsd meg a kérdést és gondolj bele: neked mi esne jól egy másik embertől, mit kellene neki ahhoz csinálnia, hogy úgy érzed: Ő egy igazi barát!

Nem egy ismerős, nem csak egy haver, nem huszadrendű valaki, hanem úgy gondolj rá: A BARÁTOM!

Mikor mondod valakire, hogy "Soha ilyen jó barátom nem volt még az életemben?"

Akkor, ha:

1. Jól érezd magad a társaságában.

Ez az alap. Bármit is csinálsz vele, egy percét sem szabad utólag megbánnod, különben valahol nem stimmel a barátságotok. Boldognak kell érezned magad mikor vele vagy, hiszen egy igaz jó barát lelki kielégülést hoz az életünkben. Ha az illető társaságában egy pillanatig is szorongsz, ott nincs őszinte barátság.

2. Mikor nem vagy vele, alig várod, hogy végre jöjjön, végre újból találkozhassatok.

Szinte a nap csúcspontját jelentse számodra, ha végre újból találkozhatsz vele, vagy dumálhattok telefonon, chatelhettel a neten, elmehettek együtt bulizni, kirándulni.

3. Gondolkozás nélkül ki merd mondani előtte azt, ami a szívedet nyomja.

Köntörfalazás és szavak megválogatása nélkül elmondhass neki bármit.

4. Ha rossz történik veled, melléd áll.

Ha kell megvéd, még akkor is ha tudja, hogy nem jó dolgot tettél. Sokunkkal előfordul, hogy nem mindig teszünk jót, de nagyon örülünk, ha van, aki akkor is kiáll értünk!

 

De vajon mit kell tenned ahhoz, hogy párod igazi barátnak tekintsen téged?

1. Muszáj rá szánnod a figyelmed

 

Párodnak éreznie kell, hogy Te értékeled az ő társaságát, amit úgy érhetsz el nála, ha csak rá figyelsz mikor vele vagy, nem osztod meg a figyelmed más dolgokkal kapcsolatban.

 

2. Érezze, hogy megérted őt

 

Nem elég rá figyelned, meg kell mutatnod, hogy ismered is a véleményét a világról.

 

3. El kell fogadnod őt olyannak, amilyen.

 

Érdemes átgondolnod, hogy választottadnak vajon mind a három fenti alapvető lelki szükségletét kielégíted-e egyszerre, és ha nem, akkor gondold át, hogy mint tudnál még javítani!

 

Meglátod, neki is változni fog a hozzád állása, mert az emberek olyanok, mint a tükör: mindig azt a viselkedést kapod vissza, amit Te adsz nekik!

 

ki az: 

 • aki előtt bármit megtehetsz, nem fog rád furán nézni,
 • akinek bármit elmondhatsz, nem él vissza vele
 • aki előtt hangosan, visszafogottság nélkül gondolkozhatsz, 
 • akinek kiöntheted a szívedet, és nem sértődik meg rád,
 • nem kezd el okoskodni neked és 

-

 

Ezek alapján mikor érezzük magunkat jól valaki társaságában?

Akkor, ha úgy érezzük, hogy ő is jól érzi magát a mi társaságunkban! Vajon melyik emberrel vagyunk szívesebben: aki lelkes és örül, mikor meglát bennünket, boldog egész végig, amíg velünk van, vagy inkább egy olyan emberrel, akiről lerí, hogy a pokolba kíván minket, csak púp vagyunk a hátán, semmire sem tart bennünket, fapofával, unott arccal tűr meg maga mellett?

Hát persze hogy azzal, aki örül nekünk.

Tehát akkor mit is csinálj, hogy a jelenlegi Szerelmed (vagy még csak a leendő Szerelmed) a legjobb barátként gondoljon rád?

1. Örülj neki, ha találkozol vele, mutasd hogy boldog vagy, ha vele lehetsz.

2. Engedd el magad: légy inkább egy kicsit viccesebb, mint egy kicsit komorabb.

3. Ha szeretne veled mélyebb, lelkét érintő dolgokról beszélni, hagyd hogy elmondhassa mi nyomja a szívét.

4. Segítsd őt mindenben, amit el szeretne érni. Ne Te döntsd el, hogy mi akarjon lenni és mi nem.

5. Tölts vele minél több időt, hogy jobban megismerhessen téged.

6. Bármit is mond rád, ami neked esetleg nem tetszik, ne ellenkezz vele, hagyd hogy az legyen az ő véleménye. Bizonyítsd be neki helyette inkább TETTEKKEL, hogy rosszul ítélt meg téged.

7. Akkor is törődj vele és keresd a társaságát, ha gondja, baja van, ne csak a vidám percekben.

8. Állj ki érte. Mindig!

9. Biztosítsd róla szóban, hogy Te barátként gondolsz rá és jól érzed magad vele.

Hogyan válhatunk értékes baráttá?

 • figyelünk rá
 • meghallgatjuk
 • nem vágunk a szavába
 • elfogadjuk a véleményét
 • nem kritizáljuk
 • segítjük őt a céljai megvalósításában
 • részt veszünk AKTÍVAN az életében. Magyarán nem csak akkor vagyunk vele, ha nekünk jó, hanem akkor is, ha éppen máshoz lenne kedvünk, de neki szüksége van valakire, és te épp ott vagy, hogy légy valaki.

A legtöbb barát ezeket a pontokat csak részben vagy sehogy nem tartja be. Így nem lesznek értékesek mások számára, csak egy ismerősök maradnak és kész.

Nem annyira nehéz ez, mint ahányan...... elrontják! Csak lazán, semmi pánik, add magad és vedd könnyedén őt is és az életet is. Ez az egy van belőle. Minek görcsölni rajta?

A szerelem legyen veled!

:-)

Szenvedély

 

Érd el párodnál

egyszerre

 • a legtökéletesebb barátságot,
 • a legmélyebb tiszteletet

-

 

 

Tarnóczi Sándor

Forrás: http://www.szerelmes.net

http://www.hazateres.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=140:f%C3%B3kusz-%C3%A9s-figyelem-%E2%80%93-amire-figyelsz-az-v%C3%A1lik-val%C3%B3s%C3%A1gg%C3%A1&Itemid=5

http://www.szerelmes.net/A-szerelem-3-feltetele.pdf

http://www.szerelmes.net/erdemes-tudni/

,,Egyes jógik egyáltalán nem alszanak, a pránaevők nem esznek és egyesek még folyadékot sem vesznek magukhoz hónapokig!”

 

Önhipnózis:

Bárkinek  - sportolóknak és diákoknak is.

-Stresszoldásért,

-önbizalomért,

-a megértésért,

-a félelmek leküzdéséért,

-a tisztább célok,

-belső nyugalom,

-belső erő,

-jobb memória,

-könnyebb összpontosítás,

-teljesítményfokozás,

-örömtelibb tanulás,

-a hatékonyságért,

-kitartás fokozás,

-tűréshatár kitolás,

-gyorsabb regenerálódás (testi és szellemi),

-fogyásért,

-elengedés,

-öröm,

-tudatosság,

-tisztább fókusz,

-tudatosodás,

-mély nyugalom,

-ellazulásért,

-elcsendesülésért,.

-erősebb kapcsolat a belső énnel.

-mély nyugalom,

-kreativítás fokozás,

-végtelen inspiráció.

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_onbizalom_pinterest.jpg

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_medit%C3%A1l%C3%B3knak_pinterest.jpg

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_di%C3%A1koknak_pinterest.jpg

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_stresszoldas_pinterest.jpg

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_sportoloknak_instagram.jpg

https://www.free-new-you.com/wp-content/uploads/2016/11/onhipnozis_kreativitas_pinterest.jpg

https://www.free-new-you.com

https://www.free-new-you.com/onhipnozis-kurzus 

 

 

 

Önhipnózis a fogyásért - Önhipnózis, a tartós fogyás titkos fegyvere

https://www.free-new-you.com/onhipnozis-tartos-fogyas-titkos-fegyvere/

 

 

Önhipnózis tanfolyamok a stresszoldásért

 

Összetorlódtak a dolgok a fejed fölött? Úgy érzed nem tudsz kikapcsolni? Nehezen koncentrálsz? Állandó feszültségben élsz?

 

Szeretnél végre ellazulni? A tudatod képes erre!

Önhipnózis a stresszoldásért - Az önhipnózis a stressz feloldásának egyik leghatékonyabb módja!

A stressz roppant káros, ha napi szinten uralkodik rajtunk. Ugyanakkor segít a problémák megoldásában? Nem, csak tetézi őket. Ezzel szemben, a tudatalattiddal való közös munka nemcsak mélyen ellazító, de segít is neked új perspektívákat és megoldásokat meglátni.

Ne tetézd tovább a problémákat! Tegyél rendet a tudatodban. Tedd a tudatodat a kikapcsolódás és regenerálódás csendes szigetévé.

Forrás: https://www.free-new-you.com/onhipnozis-kurzus/onhipnozis-tanfolyamok-stresszoldasert/

 

 

Önhipnózis tanfolyamok az önbizalom növelésére

Szoktál izgulni, amikor emberek előtt fel kell szólalnod, vagy előadást kell tartanod? Szoktál félni attól, hogy mit gondolnak rólad mások? Szoktál aggódni azon, hogy valami nem fog sikerülni?

Az önbizalomhiány megkeserítheti az életünket, és ami rosszabb, rengeteg lehetőséget elszalaszthatunk pusztán abbéli félelmünkben, hogy mi ehhez túl kevesek vagyunk.

Szeretnél ezen változtatni? Akkor itt a lehetőség!

Hogyan tudod megerősíteni az önbizalmad az önhipnózis tanfolyam segítségével?

A tanfolyam elvégzése után képessé válsz:

 • » céljaidat tisztábban látni,
 • » felismerni a káros tudatalatti érzéseidet, programjaidat,
 • » megérteni az önbizalomhiány mögötti tudati folyamatokat,
 • » felismerni a belső erődet, amit eddig magad ellen fordítottál,
 • » a tudatalattid erőforrásait a céljaid érdekében mozgósítani,
 • » belső nyugalmat megélni és árasztani,
 • » legyőzni a félelmeidet,
 • » megtalálni a belső erődet
 • » és változtatni magadon!

 

Forrás: https://www.free-new-you.com/onhipnozis-kurzus/onhipnozis-tanfolyamok-az-onbizalom-novelesere/

 

 

Transzformációs hipnózis

 

A transzformációs hipnózis egy egyedülálló hatékonyságú eszköz arra, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsünk a tudatalattinkkal, az érzelmeinkkel, a minket korlátozó hiedelmeinkkel és elképzeléseinkkel.

Mozgósítja belső erőforrásainkat, belső erőnket és intuíciónkat a tudatalattinkon keresztül.

Így érzelmi, lelki problémáinkat hatékonyan meg tudjuk oldani.

Ezáltal teljesebb, szabadabb és boldogabb életet élhetünk.

 

Milyen problémákon segíthet

a transzformációs hipnózis?

 

Önbizalomhiány esetén:

-Ha önbizalomhiányod akadályoz a képességeid kiteljesítésében…

-Ha vizsgadrukkod van...

-Ha félsz mások előtt megszólalni…

-Ha azt érzed, hogy ennél sokkal több rejtőzik benned,

-mégsem tudod azt kiteljesíteni...

-Ha úgy érzed, sokkal sikeresebb is lehetnél...

 

...a tudatalattid segítségével megtalálhatod belső erődet

és magabiztossá válhatsz.

 

Belső feszültségek, félelmek, szorongás esetén:

-Ha valami feszít belül, de nem tudod mihez kezdj vele...

-Ha szorongás, félelmek gyötörnek, levert és kedvetlen vagy…

-Ha évek óta hordozod a lelki terheidet…

-Ha már szinte el is felejtetted, milyen felszabadultnak lenni…

-Ha nem találod az örömet a hétköznapijaidban…

-Ha úgy érzed, nem bírod tovább a stresszt és szeretnél végre ellazulni, kikapcsolni…

 

...a tudatalattid segíthet belső feszültségeid okait megvilágítani és feloldani.

Segítségével nyugodttá, kiegyensúlyozottá és felszabadulttá válhatsz.

 

 

Gyász és az elengedéssel kapcsolatos problémák esetén

 

Ha gyászolsz és nem bírod szerettedet elengedni…

Ha érzelmeid kikerültek az uralmad alól…

Ha szeretnél visszatalálni a korábbi önmagadhoz...

 

...a tudatalatti segíthet feldolgozni ezeket az érzéseket és újra meglátni az élet szép oldalát.

 

 

Párkapcsolati problémák esetén

 

Ha párkapcsolati krízist élsz meg vagy közvetlenül utána vagy,… és úgy érzed, mindennek vége…

Vagy ha éppen nem sikerül egészséges kapcsolatot teremteni és nem tudod, miért nincs „szerencséd”...

 

...a tudatalattid megmutathatja, mi okozza a problémákat és mi a megoldás.

Segítségével megtörheted a visszatérő mintákat, létrehozhatsz egy számodra megfelelő, boldog kapcsolatot.

 

 

Célkeresés

Céltalanság, útvesztettség esetén

Ha úgy érzed, hogy az életed irányítása kicsúszott a kezeid közül...

Ha valami hiányzik az életedből, de nem tudod mi az...

Ha megrekedtél és nem tudod merre tovább...

Ha úgy érzed céltalanul hánykolódsz...

 

...a tudatalattid segítségével megtalálhatod a saját utadat.

 

 

Hogyan segíthet a transzformációs hipnózis?

 

Nagyon sok problémánknak a gyökere és egyszersmind a megoldás is bennünk rejtőzik.

 

A kérdés, hogyan hozzuk a felszínre a bennünk rejlő megoldásokat?

A transzformációs hipnózis ezt a belső erőforrásainkkal rég elveszített kapcsolatot segít helyreállítani.

 

A felsorolt lelki feszültségek annak jelei, hogy meggyengült a kapcsolat a belső énnel, a tudatos én és a belső én harmóniája megszűnt. A diszharmonikus állapot pedig az élet több területén is visszaüthet.

 

Ilyenkor a rossz megoldás az, ha „kivárjuk”, hátha magától megjavul. Általában nem teszi.

 

„Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra,

és várni, hogy az eredmény más legyen.” - Albert Einstein

 

Még rosszabb megoldás a struccpolitika; ha erővel a „szőnyeg alá söpörjük”, letagadjuk, elfojtjuk az érzelmi, lelki problémákat.

 

A belső feszültség energia, és ha fogva tartjuk, különösen, ha évtizedekig ezt tesszük, akkor az romboló hatású. Kihathat az egészségünktől kezdve a karrierre, párkapcsolatra és emberi kapcsolatainkra is, de leginkább a magunkkal való kapcsolatunkra.

 

Mi a jó megoldás?

A változás!

    Döntés: meghozzuk a döntést, hogy igenis változtatni akarunk!

    Felelősség vállalása: mindenki felelős a saját életéért, ezt fel kell ismerni! Hiszen amíg ezt nem ismerjük fel és csak másokra mutogatunk, addig megfosztjuk magunkat a változtatás lehetőségétől és tehetetlen 

    elszenvedésre kárhoztatjuk magunkat!

    Cselekvés: ez nem más, mint maga a változás útjára való lépés.

 

Itt sokszor felmerül a kérdés: Jó, de hogyan?

 

Minden változást először fejben kell elkezdeni.

Ebben tud felbecsülhetetlen segítséget nyújtani a transzformációs hipnózis: közvetlen kommunikációt tesz lehetővé a tudatalattival, felszabadítva annak a rendkívüli tudását és képességeit.

A transzformációs hipnózis híd közted és a tudatalattid hatalmas erőforrásai között.

 

Figyelem! A változás nem megy munka nélkül. Ez nem egy menekülés a valóság elől a képzelet birodalmába.

Ami ilyenkor történik az nagyon komoly munka, ami elkötelezettséget kíván.

 

Az évek során lerakódott, megmerevedett energiáidat, melyek meghatározzák mai életedet, szabadítjuk fel a belső tudatod segítségével.

Energiád pozitív módon átalakul, annak mértékében, amennyire ezt engeded és készen állsz rá, ez pedig tovább kihat az életedre.

Egy eszközt kapsz a kezedbe, amellyel egyre közelebb kerülhetsz a valódi, nagybetűs ÖNMAGADHOZ, és elkezdhetsz ennek megfelelően élni.

 

Egy kis gyűjtemény a témával kapcsolatban. Érdemes belőle mazsolázni!

https://www.free-new-you.com/hipnozis-ules

Gyógyítás hipnózissal – Tények TV2

Lehet engem hipnotizálni?

A hipnózis veszélyei

Milton H. Erickson, a híres amerikai pszichiáter és a hipnoterápia egyik legnagyobb úttörője, így írja le a hipnózis veszélyeit az egyik tudományos dolgozatában: “Klinikai és gyakorlati munkám 30 éve során nem tudtam felfedezni a hipnózisnak semmilyen káros hatását, ahogy a hipnózis terén nagy tapasztalattal rendelkező kollégáim sem jelentettek ilyen esetet – minden ismételt érdeklődésem ellenére sem.”

 

Forrás: https://www.free-new-you.com/traszformacios-hipnozis/

 

Problémamegoldás a tudatalatti segítségével

Miben kiemelkedő ez a módszer?

Az egyedülálló hatékonyságú módszer a világhírű Gil Boyne, amerikai mester hipnotizőr módszerén alapszik, aki tovább lépett a pusztán szuggesztión alapuló munkán és forradalmasította a hipnózis felhasználását. Ezáltal a hipnózis ülés során egy dinamikus megközelítést alkalmazunk hogy a problémák gyökereit megtaláljuk és változásokat hozzunk létre.
Így egy rendkívül hatékony eszközt tudunk felhasználni arra, hogy a tudatalattink csodálatos erőforrásait igénybe vegyük.

Mennyi ideig tart egy hipnózis ülés?

Ez a klienstől és a problémától függ, de maximum 2 óra egyben. Természetesen nem szakítom meg az állapotot, ha egy fontos téma feldolgozásánál  lejár a két óra, hiszen a legfontosabb, hogy a kliens problémáját a leghatékonyabban kezeljük.

Hány hipnózis ülés szükséges?

Ismét csak attól függ, mivel fordul hozzám a kliens. Lehet, hogy egy alkalom elég, lehet, hogy 4-6 ülésre is szükség lesz.


Viszont érdemes kiemelni, hogy a hipnózis a ma ismert egyik leggyorsabban ható módszer, amellyel pozitív változást lehet előidézni a tudatunkban.

Gondoljunk azonban bele, hogy sokszor évek alatt kialakuló, vagy fennálló problémáról illetve helyzetről van szó. Ilyenkor az energiánk az adott helyzetbe nagyon hosszú időn keresztül bele van kényszerítve és gyakorlatilag "beledermed".

Amit a hipnózis ülés során teszünk az az, hogy felszabadítjuk ezt a megrekedt energiát. Ha a kliens elkötelezett, hogy mély változásokat hozzon létre magában, akkor gyakorlatilag megváltoztatja az életét. Ehhez képest a hipnózis ülésre fordított időbefektetés elenyésző.

Transforming Therapy™

Ez egy Gil Boyne mester hipnotizőr által levédett, regressziós módszereken alapuló oktatási program hipnotizőrök és hipnoterapeuták számára. A  Transforming Therapy™ oktatási programon keresztül az utóbbi évtizedekben legalább 12,000-15,000 hipnotizőr sajátíthatta el ezt az egyedülálló módszert világszerte.

A Transforming Therapy™ módszer Gil Boyne és elődei tapasztalatain alapszik és erősen támaszkodik a tudatalatti öngyógyító erejére. 

Egy empatikus, spirituális megközelítéssel ösztönzi a kliens belső tudatát arra, hogy egyedi, kreatív megoldásokat alkosson az adott problémára. Ez a megközelítés roppant hatékonynak bizonyult a gyakorlatban. 

Boyne több, mint 55 éven keresztül képezett hipnotizőröket és fejlesztette tovább a módszereit, továbbadva azokat az utókornak.

Szerencsésnek érzem magam, hogy Gil Boyne közvetlen tanítványától és jó barátjától, Dr. John Butlertől tanulhattam.

Házi feladat

Az ülésen való közös munka az első lépés a változáshoz vezető úton. Magát az utat a kliensnek kell bejárnia, amihez minden eszközt és segítséget megad a tudatalatti.
Azonban, hogy ezt a folyamatot megkönnyítsem és felgyorsítsam, házi feladatot fogok adni. Hogy mit, az a konkrét esettől függ.
Ezt a feladatot nagyon komolyan kell venni, mert utólag lesz látható, mekkora hatalmas segítséget adott a kitűzött cél eléréséhez az adott feladat.

Célom, hogy az emberek, akik vették a fáradságot és bátorságot, hogy a változás útjára lépjenek, minél hatékonyabban fel tudják dolgozni az őket nyomasztó problémáikat. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy maguk is megtanulják a tudatalattijuk "nyelvét" és mihamarabb önállóan is tudjanak saját tudatukkal és tudatalattijukkal dolgozni.

Forrás: https://www.free-new-you.com/hipnozis-ules/

 

Mariannos ide instant stressz ellen.

,,A boldog párkapcsolat titka nem az, hogy kritizáljuk a másikat, hanem hogy elmondjuk, hogy mit szeretünk benne.

Szeretem benned azt, hogy..

Szeretem, amikor…

Szeretem…”

 

 

 

„Akkor szeretünk, ha elolvadunk, megpuhulunk. Ha a jéghideg én, én, én, én helyett megszólal bennünk először a Te, aztán a Te és Én - és végül a Mi. Minden ember mély-valósága tenger természetű és szeret. Fönt azonban meg van fagyva, magányosan didereg és fél. Mitől? Fura dolgot mondok: a szeretettől fél. Mint jéghegy az olvadástól.”

-Müller Péter-

 

Az igazi visszatér, ne félj.

Az igazi táncban az a legszebb, ha messzire röpül tőled a társad, de te egyedül, magányosan pörögve is tudod, hogy visszatér hozzád. Ha nem tér vissza, nem volt igazi tánc.

Ha szerelmes vagy, minden táncról azt képzeled, hogy igazi. Nem az! Vannak szép táncok, örömteli táncok, pillanatnyi boldogságot, kéjt és önfeledtséget adó táncok – de nem igaziak.

Az igaz tánc kibírja a távolságot. Kibírja az öregedést. Kibírja az elengedést.

Kibírja, hogy sokáig nem látom, nem ölel, nincs mellettem, máshol jár, messze jár, nem is gondol rám… de a közös zenét mégis hallja, s ha eljön az ideje, visszatér hozzám, és együtt forgunk tovább. Az igazi táncospárnak az a titka, hogy közös a zenéjük, és csak ők ketten hallják az egész világon. És ha ez a zene szól, egymásra gondolnak, s tudják, hogy ők összetartoznak.

Az ilyen tánc ritka manapság. Az igaz visszatér, ne félj!
A nem igaziért pedig nem kár.
(Müller Péter)

 

,,Ahogy kinyílt a szemem,
Ahogy ráébredtem Ki is Vagyok Igazán,
Ahogy megtanultam magam szeretni,
Megtanultalak Téged is Szeretni.

Ez az én fogadalmam ma Neked:

Szeretni foglak és tisztelni.
Hallani Téged és figyelni Rád.
Felemelni és repíteni.
Bízni benned.
És arra kérlek, hogy Te is bízz bennem.
Mert azért vagyok itt a Földön, hogy felvidítsalak,
Hogy biztosítsalak róla, csodálatos vagy
Bármin is mentél keresztül...

Ideje felemelkednünk.
Nem haraggal, nem harccal, nem a másikra mutogatva,
Hanem SZERETETTEL és összefogással.
Egymást támogatva.

Ideje Életet adnunk egy új értékeken alapuló Világnak.
Túl a valláson, túl a politikán, amit a SZERETET vezet.

Csodálatosak, erősek és bölcsek vagyunk.
És azért vagyunk itt, hogy valami nagy dolgot vigyünk véghez – mindannyian a magunk területén.

Ez az én esküm Neked és arra kérlek, hogy csatlakozz hozzám.”

Forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1766822676678571&set=a.103608153000040.7971.100000525684947&type=3

https://plussfotel.com/blog/2017/08/08/esku-minden-nonek

 

 

 

"A kapcsolatra nem szabad rászokni. A kapcsolat mindig csoda kell hogy legyen. Nem szokás."
(Feldmár András)

 

 

,,Az istennő az a hétköznapi nő, aki kilépett az önbizalomhiány árnyékából a szeretet fényébe.
Ő képes a kedvességre és a szeretetre, azonban senki nem járatja vele a bolondját – ő egy harcos királynő, akinek van ereje…" (Queenism)