Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 26

2018.03.15

 

Ön-gátló mechanizmusok

Az ember életében nagy szerepet játszanak azok az automatikus reakciók,

melyek a tanulás folyamán rögzülnek.

 

Ezek olyan energiainformációk,

melyek hozott vagy szerzett tapasztalatként tárolódnak, illetve épülnek energiaterünkbe.

 

A hozott információk, előző életbeli tapasztalatok és feladatok eredményeképpen, vagy éppen a magzati kor tapasztalataként kerülnek feljegyzésként tudatalattinkba.

Ezek a gondolatok az aktuális szituációk megélésekor aktiválódnak

és válaszüzenetként érzelmeket,

valamint abból képződő cselekvéseket kondicionálnak.

Minden tapasztalat, és a belőle megfogalmazott meggyőződés, főleg ha rendszeresen ismétlődik, előbb utóbb szokássá válik. Ebben csak az a szép,

hogy ez a szokás sokszor tudattalanul késztet minket cselekvésre,

ezért már csak az eredményét látjuk.

Ezek a tapasztalatok bennünk olyan feljegyzéseket hoznak létre,

amelyek a használati utasítás mintájára elmondják, mit-hogyan működtessünk a kérdéses szituációban.

 

1. Ezek a feljegyzések lehetnek velünk érkezett, a tudatalattinkban, lélekfeljegyzésként tárolt információk.

2. Lehetnek szerzett, a szocializációs folyamat során megtanult igazságok.

3. De akár másoktól tudattalanul átvett reakciók is, melyeknek alárendeljük magunkat.

 

A lélekfeljegyzések olyan tapasztalatok által szerzett meggyőződések, készségek és képességek melyeket a tudat, a téren és időn át tartó inkarnációs folyamata alatt szerzett.

Ezek jelen életünkben tehetségként, érzékenységként, rokon-, vagy ellenszenvként aktivizálódnak. Céljuk a további fejlődés elősegítése és a karmikus számlák kiegyenlítése.

 

A szerzett feljegyzések gyermekkorunkban, neveltetésünk családi illetve környezeti hatásai kapcsán kódolódnak belénk.

Ezek olyan folyamatos ingerhatások révén jönnek létre bennünk, melyeket nap, mint nap tapasztalunk és természetesként élünk meg.

Ezeken gyermekként nem is gondolkodunk, csak magunkban eltároljuk őket, és sokszor nem is tudjuk, hogy ezek működtetnek minket a háttérből.

A rendszeres cselekedet létrehoz bennünk egy gondolati kapcsolódást, mint összefüggést.

Pl. azért kell kezet mosni evés előtt, hogy a szennyeződések ne kerüljenek a szervezetünkbe, ha megfogjuk az ételt: tiszta kézzel egyél!

Ezt megtanulva kapcsolódik hozzá egy érzés, ha kezet mostam, az rendben van, megtisztultam, akkor ehetek: nyugodtság.

Ezt zárja a cselekedet: megmosom a kezem.

Ez egy tudatos kapcsolat,

 mely elindítja és végigvezeti bennem a gondolat-érzelem- cselekedet folyamatát.

 

Lehetnek azonban bennünk másfajta tudattalan késztetések is.

Ezeket magunkban hordozhatjuk már a fogantatásunk pillanatától. Édesanyánk és édesapánk minden információja benne van abban a két sejtben, amik összekapcsolódva, majd osztódva megadják a formát és a lehetőséget az új emberi életre. A DNS információk korántsem csak a fizikai megjelenésről és biológiai felépítésről tárolnak programokat. Bennük rejtőzik minden érzelmi és gondolati program is az adott létezőről. Mit gondolsz, akkor ezek hová lesznek? Természetesen beléd kerülnek, és a sejtmemórián keresztül beíródnak a tudatalatti terébe. Azután majd onnan aktiválódva késztetnek cselekedetre téged. Vannak olyan esetek, amikor egy gyermek pontosan úgy viselkedik, mint a születése előtt eltávozott apja. Honnan tanulhatta akkor a mintát, ha fizikailag nem volt előtte? Ki mutatta meg neki? Természetesen a sejt-tudat, ami még őrzi az édesapja minden információját a gyermekben.

 

Képesek vagyunk a kollektív tudati mintákra is rákapcsolódni.

Ha itt találunk követendőt, magunkat igazolót, akkor át tudjuk venni és onnantól a magunkénak hinni. Átéltél már olyat, hogy valaki elmesélt egy vele megtörtént vicces esetet neked? Annyira megtetszett, hogy magadra vonatkoztatva tovább adtad. Minél többször mesélted, annál igazabbnak tűnt, míg a végén már elhitted veled esett meg. A tudat képes a virtuális élményekből igazságot, hitrendszert kovácsolni…

 

A tudatunkban működő programok tehát késztetéseket hoznak létre bennünk.

Ezek vagy támogató, vagy tiltó érvénnyel vannak jelen.

A támogató meggyőződések valamilyen cselekedet megtételére ösztönöznek a vágyott dolog elérése érdekében.

A tiltó programok pedig veszélyként érzékelve az adott dolgot, igyekeznek távol tartani tőle, azaz a cselekedet szabotálására késztetnek.

Ezek lehetnek egyszerű védelmi programok: vigyázz a tűz forró, ne érintsd meg!

Ez teljesen rendben is van így, hiszen az élet védelmére utasítanak.

De mi van akkor, ha egy rosszul megfogalmazott tiltó program olyan dologtól akar eltávolítani, amire pedig szükségem lenne: a férfiak/nők mind csak azt akarják, ne higgy nekik!?

 

Ezek az önsors-rontó vagy önszabotáló programok bennünk.

 

selfsabotage

 

A tudat feladata az élet, azaz önmaga fenntartása, így rossz tapasztalat esetén igyekszik megóvni minket a már ismert negatív hatástól.

Ezt úgy éri el, hogy megakadályoz minden cselekvést, nehogy megint átéljük a számunkra fájdalmas szituációt.

Ezzel leblokkol, mi pedig vagy elfolytunk, vagy védekezésképpen ellentétesen cselekszünk.

Ha bárkiben elnyomtak gyermekkorában egy tiszta vágyat, és elhitették vele, hogy az számára nem jó, annak az információja eltárolódik gondolati-, és érzelmi szinten is benne.

Mivel gyermekként az a természetes, hogy amit tanulunk (mert még nincs saját tapasztalatunk) az igaz, elfogadjuk, hogy nem jó, nem nekem való, majd hozzákapcsolunk egy érzést is. Ugyanakkor valahol belül érezzük, nincs ez így rendjén… de elnyomjuk, és helyette a tiltó érzéskódot fogadjuk el.

Ez legtöbbször a BŰNTUDAT.

Ezért bármikor, ha ez az ember a vágyai irányába indul, vagy rájuk gondol, a gondolat azonnal összekapcsolódik a „nem jó” programmal és a vele együttműködő érzelemmel, a bűntudattal, ami benne megnyilvánulva olyan területeken gátolja őt, amiben kiteljesíthetné magát.

 

Így kerül az ember ön-gátló mechanizmusok irányítása alá.

Ha elfogadjuk mélyen belül azt az igazságot, hogy a harag rossz, akkor nem éljük meg a természetes haragunkat, amivel pedig megvédhetnénk magunkat, és elfolytunk. Ezáltal egyre haragosabbak leszünk belül, de nem veszünk róla tudomást, míg meg nem betegszünk, mert már a testünknek kell jeleznie, hogy egyáltalán tegyünk valamit.

Ugyanez igaz, minden olyan igazságra, ami bűntudattal párosul.

Nem engedhetem meg magamnak… azaz nem vagy elég jó hozzá, mondja benned az igazság. De ez kinek az igazsága? Tényleg így lenne?

Nem érdemlem meg… azaz még nem tettem meg mindent, nem szolgáltam rá, még nem fektettem bele elég energiát. De mikor lesz elég? Ki mondja ezt meg?

Nem tudom megtenni… azaz nem érzem magam elég okosnak, ügyesnek, erősnek hozzá. De mikor leszel az? Milyen erősnek, okosnak, ügyesnek kell lenned? Kihez méred magad?

Amíg nem ismerjük fel, hogy ezek a gátló igazságok irányítanak, addig tudatunkban teljesen természetes lesz, hogy ezt a „protokollt” kell használni hasonló helyzetek esetén.

 

selfsabotage2

 

Jó párkapcsolatra vágysz, de mégsem jön össze?

Itt az idő, hogy felismerd, milyen gátló meggyőződés van benned a párkapcsolattal összefüggően!

Lehet benned egy olyan igazság, mert ezt tapasztaltad gyerekkorodban, hogy minden kapcsolat szenvedéssel, lemondással és boldogtalansággal jár. Te viszont boldog szeretnél lenni. A tudatodban azonban a boldogság és a párkapcsolat nem fér meg együtt. Mit fogsz tenni? Tudat alatt szabotálod a kapcsolataidat, mert ez a belső meggyőződésed!

 

Anyagi bőségre vágysz, de kifolyik a pénz a kezedből, vagy meg sem kapod?

Itt az idő, hogy felismerd, milyen gátló meggyőződés van benned a bőséggel kapcsolatban!

Lehet, hogy azt tanultad, hogy a pénz „mocskos”. Ha te tisztán szeretnél élni, beengednél-e egy koszos dolgot az életedbe? Hát persze, hogy nem. Azonnal ellenakciót indítasz minden beáramló pénz energiára, bekapcsolod az ön-gátló mechanizmust.

 

Ha fel szeretnéd ezeket oldani, innen kell elindulni… és szépen felgöngyölíteni a felismerés és elfogadás erejével a téged mozgató szálakat.

Ha helyre teszed benned az igazságrendszereidet és rájössz, hogy dönthetsz magad is… átalakíthatod a késztetéseket, és élheted a saját életedet!

 

Sok sikert hozzá!

Szeretettel

Pusztai Orsolya – lélekgyógyász

Forrás: http://www.kristalycsakra.hu/index.php/cikkek-irasok/471-ongatlo-mechanizmusok

 

 

 

Pusztai Orsolya

Lélekgyógyász, karma-asztrológus.

Kristálycsakra weboldal és központ.

Hasznos, érdekes cikkek pl. életmód, ezoterikus, spirituális témában.

Tanítások a szellemi fényből és az Érzelmi kódok - Lelkünkkel való kapcsolódáshoz kártya és útmutató könyvek írója.

Életvezetési tanácsadás, energetikai tisztítás és gyógyítás, lélek-felszabadítás, blokkoldás, KARMA-HOROSZKÓP elemzés, Hipnotációs ülés, Szimbólumolvasás a Tarot segítségével. Meditációk tartása.

https://www.facebook.com/Kristalycsakra

http://www.kristalycsakra.hu/index.php/bemutatkozas/111-magamrol-oszinte-kitarulkozas1

 

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ

Hétköznaponként konzultációs órákat tartok,

melyek folyamán személyes életvezetési tanácsadás, energetikai tisztítás és gyógyítás, lélek-felszabadítás történik, egyéni problémakör szerint.

A találkozó alatt megbeszéljük és feltárjuk az életelakadások lényegi okait, felderítjük a lélekben megbújó akadályokat és gátló erőket, majd a tudat és a szeretetteljes akarat segítségével dolgozunk azok feloldásán.

A találkozók folyamán olyan felismerések és megértések segítik a személyes gyógyulást, melyek önmagunk teljességét hivatottak megmutatni nekünk.

A szellemi világok támogató erejét élvezve, feloldjuk azokat a gátakat, melyek boldogulásod útjában állnak!

A konzultáció időtartama 1 óra.

Várlak nagy szeretettel, ha úgy érzed, tudok segíteni neked.

A szabad időpontokban lehetőség van KARMA-HOROSZKÓP elemzésre is.

Születésünk időpontja megadja nekünk mindazon erők támogató vagy éppen megpróbáló hatását, melyen keresztül fejlődhetünk ezen életünkben.

Az elemzés alatt a személyiségbe kódolt múltbéli és jelenlegi karmikus feladatok figyelembevételével derül ki a vállalt sors, a felhasználható lehetőségek és a fejlődés iránya.

A Karma-horoszkóp egyfajta használati utasítás saját életünkhöz, ezáltal az önismereti utazás egyik kezdő klépése...

Ha érdekel mire vagy hivatott, várlak szeretettel.

Az elemzés kb. 1,5 órás.

Hipnotációs ülés

Elfojtott blokkok oldása, rejtett programok, késztetések felszabadítása, tudatalatti félelmek feltárása és elengedése hipnoterápiás ülésben.

A mélymeditáció alkalmával a tudatalatti terében, téren és időn túli tudatrezgésekben keressük meg a probléma okát, majd felismerve feloldjuk azt.

A hipnoterápiás konzultáció kb. 1,5 órás.

Szimbólumolvasás a Tarot segítségével

A konzultáció ideje alatt a Tarot kártya bölcsességét hívjuk segítségül kérdéseid megválaszolására, személyes útmutatásra.

A Tarot elemzés ideje kb. 1 óra.

Forrás: http://www.kristalycsakra.hu/index.php/foglalkozasok-tanfolyamok/340-szemelyes-konzultaciok

 

 

 

Kristálycsakra Központ

Örömmel értesítelek benneteket, hogy létrejött a Kristálycsakra központ,

egy olyan szellemi és fizikai tér, ahol a spirituális erő valósággá válik, és a lelki-szellemi fejlődés tapasztalható.

A Központban folyamatosan zajlanak programok, és várhatóan több foglalkozás is helyet kap még.

Testnek, szellemnek és léleknek... ahol Ég és Föld találkozik.

Várunk szeretettel aktuális programjainkra! 1094 Budapest, Tompa utca 17/A. III. emelet 21. Kapucsengő: 33

A jelenleg futó meditációkról a tanfolyamok menüpont alatt vagy a Főoldalon olvashatsz.

http://www.kristalycsakra.hu/index.php/kristalycsakra-kozpont/368-kristalycsakra-kozpont

https://www.facebook.com/permalink.php?id=1469939856582995&story_fbid=1469943049916009

 

 

 

Az Úton járóknak a meditáció olyan, mint az anyatej!

A szellemi fejlődés egyik alapeleme az, hogy rendszeresen meditáljunk, így kötve össze testi, lelki és szellemi Önvalónkat.

Mindez megnyitja bennünk azt a Fénycsatornát, mellyel beengedhetjük magunkba tudatosan szellemi erőinket, lelkünkön át.

Az Új Tudatosság energiáinak befogadásához és az azokban való megmaradáshoz

fokozatosan ki kell fejlesztenünk azt a tudatossági állapotot, mely részünkké válva koordinálja testi átalakulásainkat is…

Hármas egységünk: test, lélek és szellem – harmóniában működve minden szinten egészségben tart minket, mégis mindegyiknek megvan a saját rezgése és fejlődési folyamata.

Ha szeretnénk megismerni és összehangolni Létezésünk aspektusait,

akkor elengedhetetlen, hogy tudatunkat rendszeresen a lelki és szellemi terekre is fókuszáljuk és kifejlesszük ezt a készségünket.

Forrás: http://www.kristalycsakra.hu/index.php/kristalycsakra-kozpont/373-meditaciok-kedd-estenkent

 

 

 

Mi a fénytest?

Ahogy már valószínűleg tudod, ez a bolygó éppen felemelkedik.

Frekvenciája gyorsan emelkedik, és veszít abból a sűrűségéből és anyagából, amit a harmadik dimenzióban úgy ismerünk, mint összesűrűsödött fényt. Ez a sűrűség csökken, és a bolygó, valamint az emberek rezgési frekvenciája emelkedik. Ez meglehetősen izgalmas folyamat.

Univerzumodban a sűrűsödési folyamat elérte a tiszta fénytől való maximális távolságot. Ez a folyamat most megfordul, ami azt jelenti, hogy megkezdődhet az Egyhez való hazatérés.

Mindegyikőtök a fény közvetítője, és különleges feladattal, hajlamokkal és tehetséggel jöttetek ide. Sokan közületek specialisták a bolygó felemelkedésének segítésében.

Amint már tudod, a játszma 1988 márciusában hivatalossá vált.

A legtöbb fényközvetítővel akkor történt meg az, amit mi „az első fénytesti sík aktiválásának” nevezünk. Ez egy pici harang volt, ami elkezdett ujjongani a DNS struktúrában: „Hurrá, eljött a hazatérés ideje!”.

Ezzel megkezdődött a mutáció és az átváltozás folyamata. Bár a változást legtöbbször öröm kíséri, időnként mégis lehet nehéz. De, mint tudjátok, nem ez az első alkalom, hogy végigcsináljátok ezt a folyamatot. A legizgalmasabb kérdés a „Most hogyan csináljam?

Milyen energiákat, érzéseket és mennyi örömöt fogok kifejezni az újraegyesüléshez vezető úton?”

Amit a Forrás ki- és belégzésének nevezünk, az már sokszor megtörtént, és ez a mostani belégzés akkor lesz egyedi lefolyású, ha ez a bolygó és minden más bolygó is visszatér az Egyhez. Ez a bolygó éppen a fénybe emelkedik, vagy másképpen kifejezve: a felemelkedés állapotában van.

Ez lassú, fokozatos folyamat. Nem máról holnapra válsz anyagból fénnyé. Minden ember benne van ebben a folyamatban, és sokan közületek már megtették az út felét.

Forrás: Ariel Arkangyal - Fénytest c. könyvből (A könyv 1994-ben írodott, ma  már sokkal magasabb a  kollektív tudat rezgése)

Fischer Meerle Erzsébet

Forrás: http://angyalokhaza.hupont.hu/14/a-fenytest#ixzz52jvb1iEN


 

http://lendvaykati.gportal.hu/portal/lendvaykati/upload/658331_1277208295_08827.pdf

A fénytest / A fénytest kialakulásának 12 fokozata /Médiumi üzenetek Ariel arkangyaltól” című, Tashira Tachi-ren mediumon keresztüli rás.
A könyv tárgyalja a fénytest kialakulásával járó testi, mentális tünet együtteseket, a 12 sík sajátosságait és ezek „tüneteit” a kialakulás időszakaiban – az emberben. 
A könyvben elhangzik, hogy terjesszük az írást amivel a páni hangulat az egyes emberekbe csitulhat. 
Más módot nem látok a terjesztésre, mint az írást. 
Hozzáteszem, hogy egy adott időben azt gondoltam ez alapmű és minden útkereső polcán ül egy példány belőle.
https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/krisztus-tudat/a-fnytest-kialakulsnak-12-fokozata

 

 

 

Saint-Germain Adamus – (Geoffrey Hoppe - Linda Hoppe) - Éld meg isteniséged - Úton az Új Tudatosság felé

Ez a könyv témáját és íróját tekintve is igazi kuriózum. Adamus Saint-Germain hazánkban még kevéssé ismert, pedig világszerte milliók olvassák és hallgatják közvetített üzeneteit.

Most a magyar olvasók is megismerhetik az Új Energiával és az Új Tudatossággal kapcsolatos tanításait.
Adamus minden szavával arra bátorít, hogy tekintsük életünket egy izgalmas kalandnak, engedjük el régi meggyőződéseinket és hiedelmeinket, és kezdjük el végre megélni azt, akik valójában vagyunk.

Sajátos világnézetű rátekintés a világra egy felsőbb nézőpontból, nagyon sok, praktikus gyakorlattal.

Mi az ember, hol a helye a valóságban és hogyan tudja az életét a lehető legteljesebben megélni – erre ad válaszokat a könyv.

Ebben a kilenc sorozatban lefektetett 108 fejezet egészen az alapoktól építkezve vezet be abba a világba, ami Adamus sajátos nézőpontját jellemzi, s

amely segítséget nyújthat, szép lassan kívül kerülni azokon a problémákon, amiket így megoldva az életet szabadabban megélhetővé válik.

Ezek a tanítások nem kifejezetten spirituális írások, inkább olyan gyakorlati útmutatók, amelyek egy magasabb perspektívából láttatják az életet, de nem emelik el azt a földtől.

Adamus Saint-Germain gróf, szabadkőműves, rózsakeresztes, minden bizonnyal korának legfantasztikusabb polihisztora volt. 11 nyelven beszélt folyékonyan, verseket írt, zenélt és zenét szerzett, gyönyörűen énekelt, feltaláló volt és magasan képzett kémikusként is bizonyított. Ő a vízöntő korszak mestere, az Ibolya láng őrzője, és a teremtés 7 sugara közül a Hetedik Sugát Chohanja.

Felemelkedett mesterként tanításai Geoffrey és Linda Hope közvetítése által jutnak el hozzánk.

A könyvet azoknak a szeretetteli,
bátor és elképesztő embereknek ajánlom,
akiket Shaumbra-ként ismertek.
Ők segítenek lehozni a fény és
tudatosság új szintjeit a bolygóra oly módon,
mint még soha ezelőtt.
Igazán inspiráló emberi tudatossággal bírnak.”

Az Éld meg Isteniséged  igazi különlegesség, mely az új tudatosságról és az új energiáról mesél nekünk.

Ki vagyok én? Mit is keresek ezen a Föld nevű bolygón? Vajon mi a célja és értelme ennek az egésznek, ami velünk történik? Tényleg ennyire kell szenvednünk? Feltetted már magadnak ezeket a kérdéseket? Ha még nem és egyáltalán nem is érdekelnek a válaszok, akkor ez a könyv nem neked való. De ha igen, akkor szívem minden melegével ajánlom neked elolvasásra.

Adamus Saint-Germain, ez a végtelenül szerethető figura, a legközvetlenebb módon, és rendkívül érthetően, néhol dorgálva, néhol humorosan vezet minket a válaszok, a megértések felé.

Az út során, melyet vele most végigjárhatsz, rá fogsz döbbenni, hogy mindenhez a kulcs Te magad vagy, hisz, ahogy minden kérdés, úgy minden válasz is benned van. Ideje emlékezned mindenre. Ideje emlékezned arra a végtelenül bonyolult, mégis igen egyszerű, csodás, szeretetteli lényre, aki valójában vagy.

Lehet, hogy te is amolyan spiri úton járó vagy, aki már kipróbált ezer technikát, módszert, aki lelkesen meditál, és mantrázik és várja, hogy történjen valami.

Jó hírem van. Itt a lehetőséged, hogy az út végére érj.

Szeretnéd megismerni önmagad, szeretnéd magad megteremteni a valóságodat?

Szeretnél megvilágosodni, felemelkedni? Ismerni akarod a legrövidebb utat?

Ebben a könyvben Adamus megmutatja Neked, hogy a tudatosságodat hogyan fejlesztheted, és hogy az új energia segítségével milyen döbbenetesen egyszerű az egész. Azt nem mondom, hogy könnyű is, de ha elolvasod a könyvet, itt és most dönthetsz. Megértheted, megélheted, megengedheted, és főként megteremtheted.

Mert, ahogy Adamus mondja: „Minden tökéletesen jól van a teremtés egészében. Semmit nem kell megjavítani, semmit nem kell kicserélni, semmi nem sikerült félre. Minden csupán egy tapasztalat.”

Adamus Saint-Germain rendkívüli tehetséggel tudja elvetni a magokat lelked talaján, hogy majd amikor az számodra a legideálisabb lesz, szárba szökkenjen, virágot hozzon, és ezáltal jobban élvezhesd ezt a csodás utazást itt a Földön. Hát engedd meg neki, hogy a könyv segítségével veled lehessen és vezethessen. Meglátod, nagyon fogod élvezni.

Megértésekkel teli, jó olvasást kívánok.

A könyv erről a távoli szerverről tölthető le, pdf és e-könyv olvasón használható epub formátumban.

Források: https://www.harmonet.hu/ezoteria/66520-eld-meg-isteniseged!.html

https://www.libri.hu/konyv/saint-germain_adamus.eld-meg-isteniseged.html

https://www.magyarmenedek.com/products/9739/Eld_meg_isteniseged_-_Adamus_Saint-Germain.htm

http://www.rewoland.com/termek/adamus-saint-germain-alapok-pdf/

https://ebredes.harmoniaban.org/adamus-konyvtar/adamus-eld-meg-isteniseged

 

 

https://hu.pinterest.com/pin/414331234461731265 Fedezd fel ezeket az ötleteket, és még sok mindent mást! https://hu.pinterest.com/explore/diy/

https://www.facebook.com/Néhány-Jó-Dolog-119288854947529

 

https://kuffer.hu/hasznos-trukkok-smoothie-kesziteshez

 

 

Sorsfordító korszak

@sorsforditokorszak

 

A közösségi oldal célja, figyelmedbe ajánljon néhány információt, gyakorlatot, ami elősegíti a testi a szellemi és érzelmi átalakulásodat.

A Bolygón élő felébredt Mesterek, és szellemi entitások tanításait, gyakorlatait, olvashatod egy csokorban. Segíti a szellemi ébredésed!

A belső azaz az érzelmi és gondolati energia átalakítása létrehozza a külső (anyagi) változást.

Itt és most!

Lezáródott a harmadik dimenziós vaskorszak.

Jelenleg egy átmeneti korban élünk. A dualitás egós mintáiból kifelé, de még nem vagyunk tartósan a 4, 5 dimenzió magasabb rezgésében.

A szellemi ébredők, a tudatszint és a rezgésszint emelésével segíti a kollektív átalakulást. Minden egyes tudatos ember hozzájárul a saját átalakulása révén az emberiség átalakuláshoz..

Teljesen új civilizáció alakul a bolygón.

Minden esemény, ezt a változást támogatja, egyéni és kollektív szinten.

Olvashatsz üzeneteket égi mesterektől  Adamus-tól, Saint-Germaintől, Ábrahámtól, Kryon entitásoktól.
Földi megvilágosodott mesterek Eckhart Tolle és Mooji.könyvei,üzenetei (youTube-n is megtalálható) segítenek emlékezni eredeti önvalónkra.
A Vagyok Aki Vagyok létállapotára..

Az új információk a személyes tapasztalatok, a hétköznapi gyakorlatok elősegítik az előttünk álló húsz év. egyre emelkedő energiáinak beintegrálását.
Itt és most!
Adamus Saint-Germain egyik üzenete így hangzik." Aki gyorsan változik annak akár 10-15 évbe is beletelhet az új energia beintegrálása. De van akinek erre akár 4 inkarnációra is szüksége lehet..
Te melyiket választod önmagad számára?

"Aki kifelé néz álmodik,
aki befelé felébred"(Jung)

Szerkesztő: Fischer Erzsébet

https://www.facebook.com/pg/sorsforditokorszak/about/?ref=page_internal
 

http://angyalokhaza.hupont.hu/

 

 

13 nap alatt 8 kiló mínusz /Fogyókúra/

Mit jelent a „normális” étkezés a kúra után? -  Lehet-e, kell-e bármilyen fogyókúrás szert használni? -  A kúra menüsora -  Az ételek elkészítése

Az alábbiakban egy olyan fogyókúraprogramot mutatunk be, melynek segítségével kb. 8 kilogrammot lehet fogyni 13 nap alatt. A kúra garantáltan sikeres, de igen kemény.

A diéta lényege abban áll, hogy megváltoztatja az anyagcsere-folyamatokat, aminek az az eredménye,

hogy a 13. nap után normálisan lehet étkezni anélkül, hogy a rákövetkező két évben visszaszednénk a leadott kilókat.

A magas vérnyomást is előnyösen befolyásolja, ezért akinek ilyen jellegű panasza van, ellenőriztesse újra vérnyomását a kúra végén.

 

http://www.vital.hu/themes/fogyi/fogyi_13nap1.htm

 

 

Gyors megoldás vastagbél méregtelenítéséhez!

Sok betegség megelőzhető lenne, ha időben távoznának a belekben lerakódó méreganyagok és paraziták. Nézzük, hogyan méregteleníthetjük leghatékonyabban a méreganyagok legfőbb tárházát, a vastagbelet. 

A test reakciójából könnyen észrevehetjük, ha a méreganyag felhalmozódott a szervezetünkben. A székrekedés, hallás- és látászavar, kóros soványság, elhízott állapot, máj- vagy vesebetegségek – mind azt jelzik, hogy meg kellenes szabadulni minél hamarabb a felhalmozódott toxinoktól.

Íme a legjobb módszer a vastagbél méregtelenítésére!

Három héten keresztül együnk meg naponta 1-3 evőkanál lenmagot. Hatékonyan eltávolítja a méreganyagokat és a belekben élősködő parazitákat. Rendszeresen ajánlott a lenből készült liszt használata, hiszen nem csak tisztítja a szervezetet, hanem a koleszterinszintet is csökkenti. Ha a következő kúrát betartjuk, garantáltan sokkal egészségesebbek leszünk. Csupán lenmag lisztre és kefirre lesz szükségünk. Három héten keresztül a reggelit az alábbi módszer szerint helyettesítsünk lenmag őrleménnyel.

1. hét: 1 teáskanál lenmag őrlemény (liszt), 100 ml kefir

2. hét: 2 teáskanál lenmag őrlemény, 100 ml kefir

3. hét: 3 teáskanál lenmag őrlemény, 150 ml kefir

Fontos, hogy a lenmag kúra ideje alatt a megszokottnál is több vizet igyunk, csak így hatásos!

http://tudnodkell.info/gyors-megoldas-vastagbel-meregtelenitesehez/

 

 

Tisztítókúra I. - Fogyaszt, méregtelenít!

Zöldség- és gyümölcslé -  Mennyit fogyasszunk? -  Gyógyteák -  A vesék tisztítása -  A máj méregtelenítése

A szervezetünk felfrissítésének, a megtisztulásnak egyik módja, ha méregtelenítő kúrába kezdünk. A hatásos kúra legalább három hétig tart, és legfontosabb elemei a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztása, testedzés, masszázs, lehetőleg szaunázás, és válogatott étrend

A tisztítókúra során a szervezetnek napi 2-3 liternyi folyadékra van szüksége. Ezt a mennyiséget tiszta víz, gyümölcs, illetve zöldséglé, valamint gyógytea formájában fogyasszuk.

Mit is jelent a tiszta víz fogalma? Ez korántsem olyan egyszerű kérdés, mint gondolnánk. A sima csapvíz nem a legideálisabb eleme a tisztítókúrának. Az ásványi elemekben gazdag ásványvíz sem jó megoldás, a szervezet a tisztítókra során olyan vízre „áhítozik”, amely csak „simán” tiszta, a vitaminokat, nyomelemeket, az ásványi anyagokat más forrásokból kell magunkhoz venni. A legjobb, ha erre a célra ún. pí-vizet szerzünk be, ami erősen szűrt, ioncserélt vizet jelent. Ha nem kapható a lakóhelyünk környékén, akkor válasszunk olyan szénsavmentes ásványvizet, amely ásványi anyagokban szegény, mint például az ún. „baba”ásványvizek. Ezekből fogyasszunk bőségesen a kúra ideje alatt.

Zöldség- és gyümölcslé

A hazai étkezési szokások eredményeképpen szervezetünk sav-bázis egyensúlya savas irányban tolódik el. Ennek gyakori következménye koncentrációs zavarok kialakulása, krónikus kimerültség, gyakori neuralgiák, allergiák, fogszuvasodás, töredező haj és körmök, gyomorégés, izom- és ízületi panaszok, reuma. Természetesen nem csak a túlsavasodás okozhatja ezeket a problémákat, de a hasonló jellegű, hosszan fennálló panaszok esetén érdemes erre is gondolni.

A legegyszerűbb ilyenkor az étkezési szokásokon változtatni.

A zöldség- és gyümölcslevek fogyasztása alapvető a kúra során, nemcsak a vitamin- és nyomelempótlás, hanem a savbázis egyensúly fenntartása, illetve visszaállítása miatt is. A zöldségek szinte mindegyike bázikus hatású, ez alól a paradicsom jelent csak kivételt, mely ebből a szempontból gyümölcsnek számít.

A 100%-os gyümölcslevek, illetve az érett gyümölcsök szintén bázikus hatásúak.

A tisztítókúra napjaiban reggel inkább gyümölcsleveket fogyasszunk, melyek frissítenek, élénkítenek, este pedig az erősebb méregtelenítő hatású zöldségeket, zöldségleveket részesítsük előnyben.

Kiváló tisztító hatással bír például az ananász, a cékla, a savanyú káposzta. Különösen sok vitamint, nyomelemet tartalmaz a búzafű leve, ezért fogyasztása a kúra során erősen javallott.

Mennyit fogyasszunk?

Zömében bizonyára arra gondolnánk, hogy minél többet. A tisztítókúra során azonban a tiszta vízből kell legtöbbet innunk, a zöldség- és gyümölcslevekből viszont csak mértékkel, napi 2-3 deciliternyit fogyasszunk. A szervezet valódi tisztulását, méregtelenítését csak úgy érhetjük el, ha mellőzzük a vegyszerekkel kezelt zöldségeket és gyümölcsöket. A legideálisabb az, ha biotermesztésű növényeket szerzünk be, bár erre hazánkban még csak korlátozottan van lehetőségünk. Ami viszont minden gyógyszertárban elérhető: 100%-os, biotermesztésű, kíméletes eljárással készült zöldség- és gyümölcslevek. A minőség garantált, és megkíméljük magunkat a préselés, gyümölcsfacsarás fáradalmaitól is.

Gyógyteák

A tisztítókúra során a három legfontosabb kiválasztó szerv(rendszer): a máj, a vese, a gyomor és a belek tehermentesítése a legfőbb feladat. A salaktalanító kúra egész ideje alatt folytassuk a gyomor és a belek tisztítását, míg a vesék és a máj tisztítása csak egy-egy hetet vesz igénybe.

A gyomor és a belek salaktalanítására kiváló minőségű teakeverékeket találhatunk a gyógyszertárakban. Kevesebb fáradtságot jelent, ha készen vásároljuk meg a keverékeket, és ebből főzünk gyógyteát. A teát elkészíthetjük reggel, és termoszba téve egész nap melegen tarthatjuk. Csak langyosan fogyasszuk, legalább 3-4 csészével naponta, ízesíthetjük fahéjjal, de a cukrot és a citromot mellőzzük. Ha mindenképpen szükségét érezzük, akkor tegyünk mézet a már langyos teába. Ne „húzzuk le” gyorsan, hanem kortyonként „rágjuk meg” a folyadékot, hogy keveredhessen a nyállal.

A vesék tisztítása

A második héten következhet (a gyomor és a belek mellett) a vesék tisztítása. A vesék azért is felelősek, hogy a vérből kiszűrődjenek a salakanyagok. Ebben azzal segíthetünk, ha sok folyadékot iszunk, és melegen tartjuk a veséket. Méregtelenítésére szintén kaphatók gyógyteakeverékek. Különösen jótékony hatásúak a boróka, pitypang, nyírfalevél, aranyvessző és csalán keverékéből álló teák.

A vese tisztításának hetében az alábbiak szerint készítsük el a gyógyteát: egy liter vízhez tegyünk két filter gyomortisztító teakeveréket és négy filter vesetisztító teakeveréket; ha ízlik, tegyünk hozzá egy-két rúd fahéjat. Tartsuk termoszban, és naponta három-négy csészével fogyasszunk belőle a fent már leírt módon.

A máj méregtelenítése

A második hét végén fejezzük be a vesetisztítást, és térjünk át a máj méregtelenítésére. Semmiképp ne fogyasszunk alkoholt, mert teljesen hatástalanná válik a kúra. Igen jótékony hatásúak a máj regenerálásában a máriatövis, a csalán és az iglice. Részesítsük előnyben a készen kapható gyógyteakeverékeket, és az alábbiak szerint készítsünk belőlük teát: egy liter vízhez tegyünk két filter gyomortisztító, négy filter májtisztító (detoxikáló) teakeveréket és egy-két rúd fahéjat. Tartsuk termoszban, és naponta három-négy csészével fogyasszunk belőle.

Szerző: Nagy Tímea

Forrás: http://www.vital.hu/themes/health/mereguzes11.htm

+

Tisztítókúra II. - Mozgás, masszázs, szauna

Tisztítókúra III. - Tökéletes ételek a kúra idejére

Ájurvédikus tisztítókúra

Mini tisztítókúra: Heti egy nap az egészségért

 

 

A legtöbb gyógyszertárban kapható C-vitamint aszkorbinsavból állítják elő,

amely tulajdonképpen egy cukorszármazék, és voltaképpen akadályozza az immunrendszer működését, pedig éppen segítenie kellene.

http://filantropikum.com/igy-keszithetunk-c-vitamint-otthon-egyetlen-osszetevobol/

Így készíthetünk C-vitamint otthon egyetlen összetevőből!

A C-vitamin rendkívül fontos ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően tudjon működni.

Talán az egyik, ha nem a legfontosabb vitamin, amelyre nap mint nap szükségünk van.

A Csodaszer: C vitamin (Aszkorbinsav)

2013. feb. 21. | Kategória: Egészség | Címke: Egészséges Életmód

Sokat hallani a C vitamin (más néven aszkorbinsav) előnyeiről, de sokan nem tudják, hogy mire képes ez a Csodaszer. Ugyanis a C vitamin valóban csodákra képes. Cikkünkben megpróbáljuk röviden felvázolni azt, hogy miért fontos a C vitamin fogyasztása, és az milyen előnyökkel jár.

Állatok: nincs szükségük C vitamin fogyasztására

Kezdjük akkor mindjárt a legérdekesebb részével, melyet komolyan is kell venni. A gerinces állatok (kivéve a főemlősök, denevérek és az ember) többsége képes saját maga előállítani a szervezetéhez szükséges C vitamin mennyiséget. Így például a legkisebb kutyáktól kezdve a disznókon át a madarakig bezárólag. Ezért nekik roppant egyszerű életük van, mert nem kell odafigyelni a c vitamin bevitelére, ezért is betegednek meg az állatok ritkábban az embereknél.

Miért betegek az emberek?

Mert nem visznek be megfelelő mennyiségő C vitamint! Ha már a fenti példánál vagyunk, akkor elmondhatjuk, hogy az állatok ezért nem betegszenek meg.

No, de mennyi az annyi? Ha azt vizsgáljuk, hogy az állatok mennyi C vitamint termelnek, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy egy 68 kg-os ember számára naponta 12000 – azaz tizenkétezer – mg C vitamint kell a szervezetébe bevinni. Érdekes, de inkább elszomorító tény, hogy az orvostudomány az RDA szerinti szükséges mennyiséget 60 mg-ban határozza meg. Az ésszerű alternatív tudomány egyébként 3-15 g-ot javasol naponta az embereknek, tehát 3000 – 15000 mg szükséges ahhoz, hogy szervezetünk ellenálló legyen a betegségekkel szemben.

Ha utánaszámolunk, akkor hamar kiderül, hogy ezt a mennyiséget szinte majdnem lehetetlen táplálék (pl. csümölcsök) formájában bevinni, ezért szükséges azt külön vitamin formájában fogyasztani.

A C vitamin minden betegséget gyógyít!

Ez pontosan így van. Annyira szüksége van a szervezetünknek rá, mint a vízre. Ha egy bizonyos szint alá süllyed a testünkben lévő mennyiség, akkor meghalunk. Ilyenről azért nem hallani, mert a legtöbb élelmiszerben van aszkorbinsav (adalékanyagként), és táplálék formájában (gyümölcs, zöldség) is beviszünk valamekkora mennyiséget. Természetesen ez koránt sem egyenlő az ajánlott mennyiséggel, pusztán az életben maradást szolgálja.

Fontos: azért kell naponta fogyasztani, mert a szervezet nem tárolja a c vitamint, hanem azonnal felhasználja (hiszen szüksége van rá), ezért rendszeres bevitel az indokolt.

Ha ilyen jó és nem veszélyes, miért nem hirdetik?

Mert, ha mindenki egészséges lenne, akkor nem lenne szükség gyógyszerekre!

Néhány (100g) növény C vitamin tartalma:

  • Csipkebogyó: 400mg
  • fenyőtű: 200mg
  • petrezselyemlevél: 185mg
  • paradicsompaprika: 180mg
  • zöldpaprika: 125mg
  • káposzta: 87mg
  • barack: 50mg
  • citrom: 45mg
  • burgonya: 24 mg

Ezek alapján most már tudod, melyik gyümölcsöt, vagy zöldséget érdemes fogyasztani : )

A C-vitaminnak két enantiomer párja létezik, úgymint az L-, és D-aszkorbinsav, valamint az L-, és D-izoaszkorbinsav. Az L-aszkorbinsav rendelkezik a legjelentősebb biológiai aktivitással.

Ami fontos! Csak 100%-ban L típusú aszkorbinsavat (C vitamint) szabad fogyasztani, mert az természetes eredetű, ezért bioaktív is. Ellentétben a D típussal. Ha nincs ráírva az adott készítményre, hogy milyen, akkor csaknem biztos, hogy D.

Az alábbi írás nem tudományos álláspont, csupán a rendelkezésre álló információk birtokában került publikálásra. Amennyiben C vitamin fogyasztására szánja rá magát, kérdezzen meg egy szakembert, vagy döntsön saját felelősségére. A cikkben közölt információkért felelősséget nem vállalunk! Üdv.: a Szerző

http://www.ogyik.hu/a-csodaszer-c-vitamin-aszkorbinsav

 

,,Három hónapja iszom az aszkorbinsavas vizet napi 2-3000 mg mennyiségben és nagyon jól érzem magam. 72-éves vagyok .Amikor elkezdtem ezt a kúrát még hozzá ittam napi 1,5l 9,5des lúgos vizet. 95kg-os voltam és a mai napig 85kg-ra csökkent a súlyom. Rendesen táplálkozom a vércukrom 5,7-6,0. A vérnyomás szintén jó. Mindenkinek nagyon tudom ajánlani!!!”

 

 

Folyékony, zamatos vitaminbombák

Vitaminszükségletünk nem mindig azonos, vannak helyzetek, amelyekben egy-egy vitamin, nyomelem fogyasztásának kiemelt szerepe van. Ezekre ajánlunk zamatos, friss megoldásokat.

Kalciumbomba
Hozzávalók:
125 g vegyes aszalt gyümölcs
500 ml almalé
200 ml joghurt
Daraboljuk össze a gyümölcsöket, tegyük egy tálba, öntsük rá a (nem frissen préselt) almalevet, és egy éjszakán át hagyjuk benne. Tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a joghurtot, és alaposan turmixoljuk össze. Ha kell, öntsünk még hozzá almalevet.
A kalciumon kívül A-, B2-, B-vitaminokat, valamint káliumot, magnéziumot, foszfort és vasat is tartalmaz. Csontritkulásra is kiváló.

Vaserő turmix
Hozzávalók:
125 g eper
1 érett mangó
300 ml narancslé
Vegyük ki a mangó magját, daraboljuk fel, és tegyük az eperrel (ez lehet fagyasztott is) együtt a turmixgépbe. Öntsük hozzá a frissen facsart narancslevet, és turmixoljuk sűrűre.
Ez az ital a vas valóságos tárháza, ezenkívül folsavat, rezet, káliumot, magnéziumot, kalciumot, valamint A-, C-, B1-, B2- B-vitaminokat tartalmaz nagyobb mennyiségben.

Fehérjeturmix
Hozzávalók:
2 érett banán
450 ml szójatej
40 g
őrölt mandula
csipetnyi fahéj
Szeleteljük fel a banánt, tegyük hozzá a szójatejet és a csipetnyi fahéjat, majd turmixoljuk, míg habos nem lesz.
Ez az ital különösen gazdag fehérjében, kalciumban, magnéziumban, foszforban, cinkben, folsavban, és bővelkedik E-, C-, B1-, B2- és B-vitaminokban is.

Fogyókúra, zsírégetés

Fogyókúra idején nagy kincs az ananász. Csökkenti az édesség utáni vágyat, miközben száz grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz. Legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely fontos szerepet játszik a zsírégetésben is. Ne konzervet használjunk, abban ugyanis már nincs bromélia!

Zsírégető turmix
Hozzávalók:
1 grapefruit
1/4 ananász
3 dl víz
Facsarjuk ki a grapefruit levét, az ananászt vágjuk kisebb darabokra. Tegyük turmixgépbe, öntsük hozzá a grapefruit levét és a víz egy részét, turmixoljuk össze, és a végén hígítsuk vízzel, ha szükséges.
Sok C-vitamin, folsav, réz, kálium és kalcium található ebben a pompás, keserédes italban. Kiváló immunerősítő a fáradt, vitaminhiányos szervezetnek is.

Fogyókúrás turmix
Hozzávalók:
1/4 ananász
1 kávéskanál friss gyömbér
1 dl frissen facsart narancslé
1 csipet fahéj
1 kiskanál apróra vágott citromfűlevél
Szeleteljük fel a megtisztított ananászt, adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a fahéjat és a citromfüvet, és öntsük hozzá a narancslevet. Alaposan turmixoljuk össze.
Az ital gazdag folsavban, C-vitaminban, jelentősebb mennyiségű kálium, réz és kalcium található benne. Méregtelenítő hatása erős, ezért tisztítókúrákhoz is ajánlott!

A látás javítása

Sokan állítják, hogy a sárgarépa fogyasztásával javul a látás. Bizonyos esetekben ez igaz, a sárgarépa ugyanis kitűnő forrása a béta-karotinnak, ami az A-vitamin előanyaga. Ha a szervezet nélkülözi a A-vitamint, az farkasvaksághoz vezethet. Normális látású emberek a félhomályban még tűrhetően ki tudják venni a tárgyak körvonalait. Ezt a szemben termelődő látóbíbor nevű anyag teszi lehetővé. A farkasvakság egyik oka lehet, hogy a fény- és színérzékelő receptorok működéséhez szükséges A-vitamin nincs jelen, így a szem nem termel látóbíbort. Vannak a farkasvakságnak enyhe formái is, ilyenkor a beteg csak rosszabbul lát a szürkületben, mint egészséges társai. Segíthet a sárgarépa!

„Sasszem" ivólé
Hozzávalók:
2 sárgarépa
l narancs
1 savanykás alma
Daraboljuk össze a hozzávalókat és tegyük gyümölcscentrifugába. Frissen fogyasszuk.
Bőségesen tartalmaz A-vitamint, ezen kívül C-, B1- és B6-vitamin található benne, valamint kisebb mennyiségben folsav, kálium és kalcium. Az alma egy különleges anyagot, pektint tartalmaz, ami a vastagbélrák megelőzésében fontos.

Látásjavító zöldkoktél
Hozzávalók:
egy marék zsenge spenót
2 db sárgarépa
4 db paradicsom
1 db paprika
Mossuk meg a spenótot, csepegtessük le, szeleteljük fel a többi zöldséget, majd tegyük őket gyümölcscentrifugába. Ügyeljünk arra, hogy a spenót ne kerüljön egyedül a gyümölcscentrifugába, tegyük mellé pl. a paradicsomot, így kímélhetjük a gépet.
Ez az ital kitűnő forrása az A-vitaminnak, a folsavnak, a niacinnak, nagy adag E-vitamin is van benne, ezen kívül magnézium, vas, foszfor, kalcium, B1-, B6 és C-vitaminok is gazdagítják. Az E-vitamin véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen is, valamint antioxidáns hatású.

Forrás és a teljes cikk: http://www.vital.hu/vitamin_italok

 

 

https://www.pinterest.se/pin/454511787378149194 Angyalok, Bőség, Pozitivitás

 

Doreen Virtue - Angyali számok - Mit üzennek az angyalok az életünkben előforduló számok által?

Az angyalaid egyrészt a gondolataidon, az érzéseiden, a szavaidon és a képzeleteden keresztül tudnak vezetni. Másrészt jeleken keresztül, így például nagyon kedvelik a számjegyeket és a számsorokat. Ezek sokszor egy-egy irányítószám, telefonszám, születési dátum vagy pontos idő formájában, esetleg máshogy jelennek meg előtted. Aki töprengett már az ilyesféle számsorok jelentősége fölött, az nincs egyedül. Angyalszemináriumaimon is rengetegen kérdezték tőlem, hogy mit jelentenek ezek a számok. Ez ösztönzött arra, hogy elmerüljek a Forrásban, és útmutatást kérjek a visszatérő számsorok értelmezéséhez. Két segítséget is kaptam : Püthagorasz számmisztikájának egyik képviselőjét (aki előző életében a Mester tanítványa volt) és egy angyali közvetítő által a szükséges ismereteket arról, hogy mit is üzennek az angyalok a számsorokkal.
Minden egyes szám sajátos rezgéssel bír, mely rezgés összefügg a jelentésével. Az angyalok arra emlékeztetnek bennünket, hogy mindannyian alkimisták vagyunk, és ezzel az mágiával képessé válunk álmaink megvalósítására. A szeminárium hallgatói örömmel vettek részt a számcsoportok megbeszélésében, és arra kértek, állítsak össze egy listát számukra. A kérésnek nem álltam ellen, s az eredmény most itt pihen a kezedben.

A szent számokból fakadó útmutatások kétségbevonhatatlan gyógyulásokat indítottak el klienseimben. Célom, hogy az Angyali számokon keresztül még több ember figyeljen föl a Mennyei üzenetek fontosságára, amelyek új lehetőségekre mutatnak rá, tanítanak, és minden körülmények között tanáccsal szolgálnak.
A számsorértelmezés könnyű út ahhoz, hogy angyali üzeneteket kapjunk, mert a világon mindenféle számokba botlunk. Ha találkozol egy számsorral különösen, ha rövid időn belül többször -, csapd föl a könyvet! Vidd magaddal és használd bármikor, hogy befogadhasd e csodás lények útmutató, gyógyító energiáját!dal költözik, ide: www.angyaluzenet.hu

Forrás: https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=276419&type=22

 

Mit üzennek az angyalok az életünkben előforduló számok által?

Mit jelentenek az  angyaloktól kapott szám formátumú üzenetek???

Tudtad, hogy számokkal is üzennek neked az angyalok? Itt a megfejtésük!

http://energiagyogyaszat.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=129740

http://www.thesecret.hu/doreen_virtue_angyali_szamok

http://joportal.hu/jotippek/597 Számokkal üzennek az Angyalok

Doreen Virtue - Angyali számok - Mit üzennek az angyalok az életünkben előforduló számok által?

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=276419&type=22

 

 

Peggy Mccoll - Használd a sorskapcsolód! - Mi ez, és hogyan tudod a segítségével átformálni az életed?

A Használd a sorskapcsolód! nem csupán egy újabb önsegítő olvasmány, hanem egy olyan erőteljes koncepció és folyamat, amely képes az ember életében tudatos és kreatív változásokat eredményezni. Nevezhetjük úgy is: paradigmaváltás a kreatív tudatosságban, melynek révén mélyebben elkötelezzük magunkat a fejlődés mellett. Abban segít, hogy érzelmeinken keresztül megértsük saját teremtő erőnket, de ami még ennél is fontosabb, hogy miként használhatjuk ezt az erőt a kívánt eredmények elérésére. Ha készen állsz a változásra és szeretnél bekapcsolódni a bőség folyamába, ha szeretnéd felfedezni önmagad, és mered vállalni, hogy új életet élj - mégpedig álmaid életét -, akkor ez a kötet meg fogja mutatni, hogyan tedd. Nagyon ritkán fordul elő, hogy ennyire lelkesít egy könyv, de a benne lévő hatalmas mennyiségű információ és a találó anekdoták szó szerint megváltoztatták ezrek - sőt milliók - életét

Forrás: https://www.libri.hu/konyv/peggy_mccoll.hasznald-a-sorskapcsolod.html

 

A meditáció és a fergeteges szexuális élet összefüggései

Hozzászólások/in Szerelem, párkapcsolat, Szextippek /szerző: Pirner Alma

Első hallásra lehet, hogy semmi köze a meditációnak a szexhez, de hidd el, a tudatosság, könnyedség és összpontosítás sokkal többet segít a szexben, mint bármilyen  Viagra.

Én a rendszeresen meditálók táborát erősítem,

és kijelenthetem, sokkal jobb, mélyebb, és “agyeldobósabb” a szexuális életem, mint azelőtt.

Sok ember azt gondolná, a szexualitásunkat, szexkultúránkat nem kell fejleszteni. Jól vagyunk úgy, ahogy vagyunk. Ez szerintem hatalmas tévedés. A magyarok szexkultúrája nincs éppen a helyzet magaslatán. Soha nem vesztette el még a szüzességét ennyi 14 év alatti, mint napjainkban, nem beszélve arról, hogy soha nem volt még ennyi szűz 30 fölötti. A végleteket éljük manapság.

Na de hogy visszatérjünk a meditáció és a fergeteges szex kapcsolatára, nézzük csak, miért éri meg meditálni, és hogyan hat ez a szexuális életünkre!

Abban azt hiszem egyet érthetünk, hogy a stressz és rohanó világunk borzalmas hatással van életünk minden területére, sajnos a szexualitásunkra is. Sok 30 év körüli férfi küzd potenciazavarral, pedig semmilyen szervi problémájuk nincsen.

A meditáció remek stresszoldó, így ha másért nem, már ezért megéri!

A meditáció egy mély pihenés állapota, ami azt jelenti, hogy több energiád marad a szexre

“Ne ma este, Édes, nagyon fáradt vagyok!” Hányszor halljuk ezt, vagy mondjuk a párunknak, nem igaz?
Nem vagy egyedül…a fáradtság az egyik legtöbbet emlegetett ok, ami miatt a párok kevesebbet szexelnek, mint szeretnének.
A meditáció sokkal mélyebb állapotba juttat, és gyakran jobban ki is tudod pihenni magad, mint alvás alatt. Az itt felszabadult energiát talán pont arra tudod használni, hogy kicsit játszatok még a párotokkal lefekvés előtt!

A meditáció csökkenti a stresszt, ezáltal jobb és mélyebb orgazmust élhetünk át

Egyszerű.

Stressz közben legkevésbé jut eszünkbe a szex, ez nem kérdés.

Emiatt szoktunk olyan dolgokat bevetni, mint egy kellemes vacsora, beszélgetés, borozgatás, egy gyertyafényes fürdő, mely segít ellazulni, ezáltal ráhangolódni az együttlétre.

A meditáció segít csökkenteni a stresszt,

pár hét meditálás után az adrenalin és kortizol szintünk csökken,

az agy pedig elkezd több dopamint és szerotonint termelni, melyek jótékony hatással vannak ránk.

Ezáltal az agyban végbemenő kémiai folyamatok növelik a libidót, és segítenek az orgazmus elérésben.

A meditáció segít jobban a jelenben lenned

A legtöbb embernek a bal agyféltekéje működik túl,

mely a múltba való visszatekintésért és a jövő próbatételeiért felelős, ami a gondolatainkat illeti.

Emiatt gyakran beleszorulhatunk a múlt-jövő körforgásba, ami megakadályozza azt, hogy a jelenben legyünk, ahol az orgazmus történik.

A jobb agyféltekénk az, ami a jelen tudatosságáért felelős,

a meditáció pedig segít összehangolni a 2 agyféltekét.

A tudatosság, figyelem és jelenben létezés sokat segít teljesítőképességünk fokozásában is az ágyban, nem beszélve arról, hogy ki szeretne egy olyan partnerrel szexelni, aki vagy a múlton rágódik, vagy a jövőn agyal az együttlét közben…

A meditáció segít abban, hogy a teljességet ne a párodtól várd

Semmi nem tud teljessé tenni Téged. Semmilyen partner, állás, gazdagság, siker vagy pozíció. A teljességet csak magadban találhatod meg!
A meditáció segít a teljesség elérésében egyedül.
Ha a partneredtől várod el, hogy általa tapasztald meg a teljesség érzését, soha nem leszel igazán boldog, és szabad. Ő viszont folyamatos nyomás alatt lesz.
Senki nem tud minket azzá tenni, csak mi saját magunkat. Ne mástól várd ezt. A boldogság a Te belső munkád Önmagaddal.

A meditáció segít a testi “tökéletlenségek” elfogadásában

A gyakran meditálók megtapasztalhatták már, hogy az ember nem csak egy test.

Ez nem azt jelenti, hogy nem kell kihozni magadból a maximumot, de nem kell az alapján megítélni a partneredet, mik a külső adottságai.

Ha tiszteled és szereted a testedet, elfogadod azt, a maga tökéletes tökéletlenségében, és párodon sem a hibákat keresed, hanem a szépséget, akkor magaddal is sokkal előbb kerülsz harmóniába.

Ez nagyon pozitív hatással lesz a kisugárzásodra, szexualitásodra, nem beszélve az orgazmus iránti képességedről.

Ha hagyod minden porcikádat kényeztetni, és Te is felfedezed párod testének minden szegletét és zegzugát előítéletektől és gátlásoktól mentesen, biztos vagyok benne, hogy a szexuális életed soha nem lesz unalmas, és színesebb lesz, mint valaha!

Remélem most már érted az összefüggéseket.:-)

Márpedig ha lehet a szexuális életed 5 csillagos, tele fantáziával és lehetőséggel, miért érnéd be kevesebbel?

Forrás: https://absolutelywoman.hu/szerelem-parkapcsolat/a-meditacio-es-a-fergeteges-szexualis-elet-osszefuggesei

 

 

http://karcsusit.cafeblog.hu/2014/08/17/a-korte-megovja-a-karcsusagot-lenduletet-erot-biztosit

http://www.mindmegette.hu/legegeszsegesebb-zoldseg-spenot-brokkoli-articsoka-50522

http://www.mindmegette.hu/egeszseges-gyumolcs-meggy-malna-banan-alma-50526

http://karcsusit.cafeblog.hu/2014/12/18/osi-edesseg-vitaminbomba/ búzacsíra

http://karcsusit.cafeblog.hu/2014/07/03/az-orom-konnyei-a-hungarikum-zoldseg-lattan hagyma

http://karcsusit.cafeblog.hu/2015/01/07/szuper-taplalek-a-kaposzta

http://karcsusit.cafeblog.hu/2015/01/02/tok-nem-mindegy

 

25 gyógyító étel

Kiválasztottuk ezt a 25 élelmiszert, amivel – ha rendszeresen beilleszted azokat a napi menübe – tovább megőrizheted egészségedet. És ami a legjobb, a csokoládé is köztük van!

Megkérdőjelezhetetlen tények,

hogy vitaminokban gazdag zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, illetve az omega-3 zsírsavban dús étrend hosszú távon jót tesz az egészségnek. Valójában ez a kulcsszó!

Ha az alábbiakban felsorolt élelmiszereket rendszeresen beilleszted étrendedbe, sokat tehetsz jó közérzeted megőrzése érdekében.

Brokkoli

Szakértők szerint a benne található szulforafán serkenti a tesztoszteron termelést, ezzel pedig fokozottan zsírégető hatású.

Ráadásul a C-vitamin szintje is nagyon magas,

ami segít stresszes szituációkban alacsonyan tartani testünkben a kortizolt, ezzel kímélve izmainkat és idegrendszerünket. Mindemellett folsav, magnézium, látásjavító A- és véralvadást segítő K-vitamin is van benne..

Ez a növény valóban gyógyszernek minősül. Kutatások bizonyítják. Csodás hatása valószínűleg annak köszönhető, hogy négyszer több C-vitamint, ötször több kalciumot és kétszer annyi vasat tartalmaz, mint közeli rokona, a karfiol.

Valóban csodákra képes? Mindenképpen. Fogyassz belőle minél többet! Kiváló köret húsok mellé, de tejszínben párolva önmagában is isteni, ha rásütünk egy kis sajtot a tetejére.

Banán

Igazi energiabomba, magas cukor- és szénhidráttartalma miatt az egyik legtáplálóbb gyümölcs.

Edzés mellé kiváló,

a benne lévő kálium segíti az izmok gyors fejlődését és regenerálódását.

Tökéletes reggeli, ha komoly kihívásokkal kell szembenéznünk a nap folyamán.

Magas B-vitamin tartalmának köszönhetően nyugtató hatású, és megóvja az idegrendszer egészségét,

fogyasztása továbbá a szellemi teljesítmény szinten tartásához is elengedhetetlen. Magnézium- és káliumtartalma miatt a vérnyomást is szabályozza.

A benne lévő kálium és B-vitaminok segítik a nemi hormonok termelését.

A banán bufotenin alkaloidot tartalmaz, elsősorban a héjhoz közeli részekben.

Ez az alkaloid befolyásolja az agy ingerületátvivőinek egyensúlyát, ezáltal növeli jókedvünket és önbizalmunkat. A gyenge libidó gyakran összefügg a pszichikai állapottal, ezért azoknak, akik önértékelési zavarban szenvednek, gyakran kell(ene) banánt fogyasztaniuk. Magas a béta-karotin és C-vitamin tartalma. http://napidoktor.hu/huncut/8-vagykelto-gyumolcs-es-zoldseg/

(Szárított) paradicsom

Egy bögre a szárított változatból 6 gramm tápláló proteint juttat a szervezetedbe.

Plusz 7 grammnyi rostot és a napi kálium szükségleted háromnegyedét, ami elengedhetetlen az egészséges szívműködéshez és szöveteid regenerációjához. A paradicsom piros színét a likopin nevű antioxidánstól kapja, ami egyes kutatások szerint csökkenti bizonyos daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Arról nem is beszélve, hogy mennyire gazdag A- és K-vitaminban. Fogyaszd önmagában, add a salátádhoz, vagy egyszerűen tedd a pizzád tetejére!

Borsó

Egy bögre borsó nyolcszor annyi proteint tartalmaz, mint ugyanennyi spenót!

Ez a mennyiség fedezi a napi C-vitamin szükségleted is, ezzel immunrendszered legfőbb támasza lehet.

Az egyik legrégebbi kultúrnövényünk, így nem véletlen, hogy egyben a legnépszerűbbek egyike is. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, közöttük B-vitamint, melynek megfelelő bevitele elengedhetetlen az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez.

A vitamin alacsony szintje ugyanis szoros összefüggésben áll a rossz hangulat kialakulásával, valamint a kimerültséggel. Kiváló természetes B-vitamin-forrás a máj, a zöldborsó, a lencse, a banán, a gabona.

A magnézium nélkülözhetetlen a szerotonin termeléséhez, valamint fontos szerepet játszik az egészséges idegműködés helyreállításában és fenntartásában. Fogyassz zöldborsót, lencse vagy szóját - mindegyikük gazdag magnéziumforrás.

A réz szerepet játszik a vas lebontásában és az agyműködésben. Hiánya vérszegénységet okoz, mely a szervek elégtelen oxigénszállításával jár együtt.

A rézhiány az immunválaszt is rontja, és változásokat idéz elő az agy bizonyos kémiai receptoraiban, továbbá csökkenti a neurotranszmitterek – ingerület-átvivő kémiai anyagok – szintjét.

Az emberi szervezet megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen a vegyület, ám tested nem tudja előállítani. Épp ezért fontos, hogy megfelelő táplálkozással bejuttasd a szervezetedbe. A marhamáj, a csokoládé, a különféle belsőségek, a rákfélék, valamint a száraz hüvelyesek kiváló rézforrások.

A megszokott felhasználása mellett a borsót is nyugodtan teheted salátába vagy omlettbe, tojással igazi energiabomba!

Forrás és a teljes cikk: http://www.mindmegette.hu/legegeszsegesebb-zoldseg-spenot-brokkoli-articsoka-50522/

 

Articsóka

A ghrelin hormont hibáztasd, ha éhesnek érzed magad. Szerencsére visszaszorítja a tested a termelést, ha tele a hasad, így nem is kérdés, hogy rostban és proteinben gazdag ételekkel érdemes megszűntetni az „éhen halok” érzést.

Az articsóka abszolút nyertes mindkét kategóriában: kétszer annyi rostot tartalmaz, mint a kelkáposzta, valamint az egyik legmagasabb proteintartalmú zöldség. Párolás után fogyaszd salátaként egy kis kecskesajttal és szárított paradicsommal, vagy tedd egészségesebbé vele a pizzád és a melegszendvicsedet.

Spenót

Bámulatos tulajdonságokkal rendelkezik: Popeye kedvence nem csak proteinben gazdag, de A- és C-vitaminban, antioxidánsokban és szívbarát folsavban is, valamint vasat, Q10 koenzimet tartalmaz, ráadásul csak igen kevés kalória van benne.

Amerikai kutatások kimutatták, hogy a gyakori spenótfogyasztás hozzásegít a könnyebb és gyorsabb tanuláshoz is.

Egy bögre ebből a csodaételből ugyanannyi proteint tartalmaz, mint egy főtt tojás – viszont csak fele annyi kalória!

Fogyaszd párolva, így megőrzöd a vitaminokat, ráadásul könnyebben nyeri ki szervezeted a spenótban található kalciumot.

Párolás után dobj rá egy kis paprikát, fokhagymát, olívaolajat, és facsarj rá egy kis citromot is, vagy egyszerűen tegyél egy maroknyi spenótot a levesbe, az omlettbe, a tésztába, esetleg a többi párolt zöldség mellé.

Paprika

Biztos hallottál már arról, hogy a csípős paprikák felgyorsítják az anyagcserét, így több kalóriát égetnek el, de tudtad, hogy a gyengédebb fajtáknál is érvényesül ez a hatás?

Ez a dihidrokapsziát nevű vegyületnek és a C-vitaminnak köszönhető, így a kaliforniai vagy a sima zöldpaprika segítségével is megszabadulhatsz a felesleges kilóktól.

Ráadásul egy bögrényi a napi C-vitamin szükségleted háromszorosát tartalmazza, ezzel a zöldséggel tehát sikeresen védekezhetsz az influenza vagy a tavaszi fáradtság ellen.

Hagyma

A hagyma szívünk és érrendszerünk egyik legnagyobb hőse, ami különösen fontos, ha intenzíven edzünk.

Gazdag kvercetinben, ami segíti a vérkeringést, aktivál egy glükózszintet szabályozó proteint, elégeti a zsírsejteket, valamint megakadályozza az újak kialakulását.

Ez a zöldség még a koleszterinszintet is csökkenti, így megvédi az artériákat, és megfelelő szinten tartja a vérnyomást. A legjobb, hogy mindenbe becsempészhető: levesekbe, tésztákba, szendvicsekbe, salátába, omlettekbe, vagy akár a rizshez is adhatunk egy kicsit.

Forrás és a teljes cikk: http://www.mindmegette.hu/legegeszsegesebb-zoldseg-spenot-brokkoli-articsoka-50522/

 

Bab

Akár a szárazbab, akár a friss zöldbab jót tesz a szívnek, ugyanis koleszterincsökkentő rostokat, káliumot és B-vitamint tartalmaz.

Emellett rengeteg alacsony zsírtartalmú fehérje található benne.

Vörös áfonya

A brokkolinál ötször több antioxidánst tartalmaz.

Már tudományos kutatások is igazolják, az ebben a gyümölcsben lévő gyógyító anyagok úgy működnek, mint a probiotikumok: segítik megelőzni a fekélyeket, a vesekövet és a fogszuvasodást. Emellett csökkenthetik a szívroham és a daganatos megbetegedések előfordulásának esélyét.

Zab

Kitűnő segítség lehet a szívbetegségek megelőzésében, ugyanis antioxidánsokat és olyan vízben oldodó rostokat tartalmaz, amelyek csökkentik a koleszterinszintet.

Ha reggelire zabkását fogyaszt, sokáig nem éhezik meg újra, mert az stabilizálja a vércukorszintet.

Ebből adódóan a cukorbetegség megelőzésében is szerepet kaphat. Tartalmaz még szelént, amely rákellenes ásványi anyagként ismert.

Pulykamell

Rengeteg fehérjét tartalmaz, és még a csirkehúsnál is kevesebb zsír van benne. Mindemellett található benne B-vitamin, cink, szelén és vas.

Csokoládé

Állításaik szerint az édességben lévő kakaó olyan flavonoidokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a vérkeringést, illetve csökkentik a vérrögök kialakulásának esélyét. Ugyanakkor a csoki csak akkor számíthat egészséges ételnek, ha mértékkel fogyasztják. Ráadásul kizárólag az étcsokoládé hasznos – minimum 75% kakaótartalommal.

A magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztásával energiával látod el az agyad. Ráadásul a kakaó segítségével növelheted szervezeted boldogsághormon-termelését is, ezáltal jóval kiegyensúlyozottabbá válhatsz. https://femina.hu/egeszseg/agyporgeto_taplalekok/

A csoki rosszkedvűző hatását számtalan tudományos kísérlettel alátámasztották már a szakértők. Fogyasztásával serkentheted szervezet endorfintermelését. Ezt a vegyületet a köznyelvben boldogsághormonként is szokták említeni, hiszen a hangulatért felel.

Forrás: https://www.astronet.hu/test-es-lelek/egeszseges-etelek/6-gyogyito-etel-103969/

 

Mandula

A mandulában sok a B1-vitamin, a folsav, a B2-vitamin, a B6, az E-vitamin, a P-vitamin és a foszfor. A mandulát E-vitamin tartalma miatt fogyasszuk a méregtelenítő folyamatok serkentésére, ellenállóképességünk erősítésére.

Gazdag ásványi anyagokban: rengeteg káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz.

Nyomelemek közül a a vas, mangán, cink  tartalma kiemelkedő, de rezet is tartalmaz. Cinktartalmánál fogva serkenti a sebgyógyulást. Vastartalma miatt javasoljuk lábadozás, vagy vérképzési gondok esetén. Remek rézforrás, ami által elősegíti az oxigén szállítását.

A magnézium tartalom miatt erősíti a csontozatot, serkenti a fehérjeképzést és fenntartja a szervezet kalcium-kálium egyensúlyát. Jó hatású az idegrendszerre. Ugyanakkor a téli depresszió, idegesség, feszültség okozta tünetek ellen is hatásos.

Omega zsírsavat tartalmaz.

A mandula kálium tartalma miatt kifejezetten ajánlott a téli depresszió és a fáradtság tüneteinek megszüntetésére. De ha stresszesebb időszak köszönt be az életünkbe, akkor is érdemes több mandulát fogyasztani, mivel stresszoldó hatással is rendelkezik.

Javítja az emlékezőképességet. Serkenti az agy működését.

Kiváló fehérjepótló. A mandulában lévő fehérje összetétele szempontjából az anyatejéhez hasonló: tápláló, könnyen lebontható, így a bélműködésre is jótékony hatással bír.

Magas a fehérje és az élelmi rost mennyisége. Ez a kombináció segít a tápanyag-bevitel ésszerű szinten tartásában - vagyis bármennyire is olajos magot fogyasztunk, a mandula, növeli a teltségérzetet, és egészségünket is védi. A polifenolok néhány tagja is megtalálható benne, melyekről szintén kimutatták, hogy igen erős antioxidáns.

  • Mérsékli a vércukor-szint hirtelen emelkedését. Segíti a szív egészséges működését. Jó hatású a véredényekre. Csökkenti a káros koleszterin szintjét. Kordában tartja a cukorbetegséget. Erősíti a csontokat. Megőrzi a bőt egészségét. Jót tesz a hajnak - A mandulával különféle hajproblémák orvosolhatóak, mint a hajhullás, a zsírosodás, a fejbőr viszketése, vagy a korpa. E-vitaminban, mangánban, rézben és esszenciális zsírsavakban gazdag a mandula, ezek mind serkentik a hajnövekedést. A cink emellett serkentik a sejtek megújulását. Az egész légzőrendszerre serkentőleg hat. Vizelethajtó hatása is ismert. Antioxidáns.

Hippokratész orvosságnak ajánlotta a mandulát.

 

Törökmogyoró

Ha a mandula az olajos magvak királynője, akkor a törökmogyoró a királya.

Sokféle finomságot készíthetünk az ízletes és tápláló törökmogyoróból, de önmagában, rágcsaként fogyasztva is kitűnő, számos kedvező élettani hatással bír.

A törökmogyoróban megvan a diófélék minden jó tulajdonsága.

Jelentős fehérjeforrás, magas a vas-, foszfor- és káliumtartalma. Gazdag E-vitaminban, s megtalálhatók benne a magzatvédelemben fontos B-vitaminok is. Előnyös a zsírsavösszetétele: a magas olajtartalom ellenére sem terheli a szívet és az érrendszert, sőt, előnyösen befolyásolja a koleszterinszintet.

Az összes mogyorófaj közül a törökmogyoró olajtartalma a legmagasabb. 3-4 szem mogyoró is pozitívan hat az édesség utáni vágy leküzdésére. https://eletszepitok.hu/torokmogyoro-receptek/

 

Pisztácia

Fontos ásványi anyagok vannak benne, így fogyasztása hozzásegít a szervezet kálium, mangán, réz, magnézium, kalcium, cink, vas és szelén szükségletének biztosításához.

Többfajta B-vitaminnak, folsavnak és az antioxidáns hatású E-vitaminnak is gazdag forrása.

Aminosav forrás: arginin, aszparaginsav, glutaminsav, fenilalanin, szerin, valin, treonin, tirozin, lizin, leucin, hisztidin, izoleucin, glicin, prolin, triptofán, cisztin, alanin és metionin

Egészséges idegrendszer.

Mivel a pisztácia nagyon sok B6-vitamint tartalmaz, ezért nem meglepő, hogy az idegrendszerre is rendkívül jótékony hatással van. Az aminosavak fejlődéséhez nélkülözhetetlenek az üzenetküldő molekulák, és a B6-vitamin hozzájárul ezen molekulák létrejöttéhez nagy tömegben. A B6 a mielin kialakulásában is segít, amely körbeveszi az idegrostokat, így szabályozva a kommunikációt az idegek között.

Omega-3, omega-6 zsírsavakat tartalmaz.

Érrendszert karbantartó, szívvédő élelmiszerként tarthatjuk számon. A pisztáciáról ismeretes, hogy a rossz koleszterint , az LDL-t csökkenti, míg a jó koleszterint, a HDL-t növeli. Antibakteriális, gombaellenes és sejtmegújító tulajdonságai révén részt vesz az irritált bélrendszer állapotának helyreállításába, ahogyan fertőtleníthetjük vele szájüregünket is

A pisztácia gazdag proteinben, élelmi rostokban és főleg antioxidánsokban, emellett bővelkedik telítetlen zsírsavakban is, és kis mértékben telített zsírsavat is tartalmaz. Fogyasztása javítja a pénisz szöveteinek vérkeringését

 

Zeller

A zeller tápanyagainak köszönhetően megerősíti az immunrendszert, levele sejtvédő flavonoidokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak az agy sejtjeinek karbantartásához. Mindemellett a zeller növényi hormontartalma is jó hatással van az idegrendszerre.

Az egyik legismertebb vágyfokozó hatású zöldség. Androszteron nevű hormont tartalmaz, mely sokat szerint ellenállhatatlanná teszi a férfiak izzadságát, és a nőkre vágyfokozó hatással bír. Mindkét félnél szabályozza a hormonháztartást is.

A zeller az agyalapi mirigy serkentőjeként ismert zöldségféle. Az agyalapi mirigy valamennyi nemi hormont termelő mirigy működését stimulálja. A zeller szelénben is gazdag, sokáig afrodiziákumnak tartották béta-karotin, folsav- és B6 vitamintartalma miatt.

A Távol-Keleten ma is igen nagy népszerűségnek örvend. Kiváló emésztést segítő ételek (pl. levesek) készíthetők belőle, de akár nyersen is elrágcsálható: ezzel biztosítja a szexuális vágy tartós fennmaradását.

 

Avokádó

Az avokádóban található tirozin növeli a libidót, mivel serkenti a tesztoszteron, de a dopamin termelődést is.

Az avokádó két, a szexuális teljesítményhez rendkívül fontos vitamint is tartalmaz: az E- és a B6 vitaminokat. Ezek hiánya összefüggésben van az elégtelen szexuális élettel, és a rossz megtermékenyítő-képességgel. Az avokádóban nagy mennyiségben található még vas, béta-karotin, folsav, B3- és B6-vitamin. http://napidoktor.hu/huncut/8-vagykelto-gyumolcs-es-zoldseg/

 

Sárgarépa

Legfontosabb hatóanyaga a béta-karotin nemcsak bőröd és látásod egészségéért felelős, de agyi tevékenységeidet is karbantartja. Svájci kutatások igazolják, hogy a sárgarépát fogyasztóknak jobb az emlékezőképességük, és gyorsabban reagálnak a váratlan szituációkra.

Kelbimbó

Egy nagyobb adag kelbimbó képes fedezni napi C-vitamin-szükségletedet, emellett az agy számára fontos ásványi anyagoknak és vitaminoknak - többek között a B-vitaminnak - is gazdag forrása. De antioxidáns, rákmegelőző és gyulladáscsökkentő hatással is bír. https://femina.hu/egeszseg/agyporgeto_taplalekok/

Cékla

A-, B1-, B2-, B3, B6- és C-vitamint, biotint, valamint folsavat is, ami jól hat a hormonokra és jelentős a vérképző szerepe. Segít szervezetünk sav-bázis egyensúlyának helyreállításában, és a máj működését is. A cékla kiváló kálium-, kalcium-, vas-, szilícium- és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt.

A cékla gazdag vasban, fokozza a betegségeket leküzdő antitestek, a fehérvérsejtek termelődését, emellett jelentős folsavforrás, ami különösen fontos az agy és az idegrendszer számára.

Szívet erősítő és lelket nyugtató gógynövény-zöldség.

A néphit szerint megerősíti a gyengét, bátorítja a félénket és boldoggá teszi a bánatost.

A betain tartalma az elmét nyugtatja.

A céklában megtalálható ezenkívül a triptofán, a csokoládé egyik varázslatos összetevője is, ami szintén nyugtató, lazító hatású.

Kálium tartalma hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez.

A vörös színű ételek fogyasztása segíthet energiaszintünk helyreállításában.

Ha rendszeresen sportolsz, ne feledkezz meg a céklaléről, mely állóképesség-fejlesztő tulajdonságokkal is rendelkezik. Mindez a zöldség szokásosnál magasabb nitráttartalmának köszönhető, hiszen már mindössze egy grammnyi adagban is nagyjából 20-szor több található ezen anyagból, mint bármelyik más zöldségben.

Ez az összetétel elősegítheti a véráramlást és az alacsony vérnyomást is.

A benne található nitrogén-monoxid ugyanis javítja a vér áramlását, ezáltal pedig segíti az agy működését.

A cékla az a zöldségféle, amelyből a test legjobban tudja hasznosítani a vasat. A cékla a köztudatban mint vérszaporító ismert.

Energiát ad a testedzéshez, Javítja az emésztést, Csökkenti a gyulladást, Csökkenti a vércukorszintet, Csökkenti a vérnyomást

Afrozidiákum hatását tudományos úton is bizonyították.

Források: http://wellnesscafe.hu/dieta/2016-03/a-cekla-5-szuper-gyogyhatasa/

http://ceklale.hu/a-ceklale-egeszseguegyi-hatasai

 

Ginzeng

A „gyógynövények királynéja”, ahogy a ginsenget Ázsiában nevezik, egy évszázadok óta bevált természetes gyógyszer: a látszólag jelentéktelen növény ugyanis nem csak a szervezet védekezőképességét erősíti, de új energiákkal is feltölt.

Növeli a vitalitást, a kitartást és az ellenálló-képességet. A növény már hétezer évvel ezelőtt is igen keresett volt, nem utolsósorban azért, mert hatásos afrodiziákumnak számított. Gyökere mindemellett a szellemi teljesítményt is jelentős mértékben növeli.

Serkentő. Erőnlétfokozó. Fokozza a szellemi és fizikai teljesítőképességet, mint a rózsagyökér. Megnyugtatja az életerőt. Hangulatjavító: a „boldogsághormon” termelését is fokozza.

Vágykeltő hatása szintén régóta közismert, mely főleg impotencia esetén lehet hatásos.

Összetevői ösztönzően hatnak a libidóra és növelik a szexuális kitartást – így hosszabb élvezetre számíthatunk az ágyban.

 

 

Rózsagyökér (Aranygyökér)

Serkentő. Erőnlétfokozás.

Teljesítménynövelő.

Hangulatjavító. Javítja a központi idegrendszeri funkciókat is. Jótékony az idegpályák ingerület átviteli képességére.

Fogyasztója másképp értékeli az élethelyzeteket. Hatékony glükosid anyagokat tartalmaz, név szerint: rosint, rosavint és rosarint, amelyek növelik a szerotonin- és dopaminszintet az agyban.

A növény pozitívan hat a szexuális funkciókra is, mert stimulálja az agyalapi mirigy működését és a nemi hormonok termelését.

Legjelentősebb szerepe a homeosztázis fenntartásában van.

Adaptogén, mint a ginzeng. Azt jelenti, hogy akkor úgy fejtik ki hatásukat, ahogyan az adott pillanatban szükségünk van rájuk.

 

Gulan

Hasonló hatása van, mint a ginzengnek, de a hatóanyagok nagyobb koncentrációban találhatók benne.

 

 

Maca

A testi és lelki egyensúly megőrzésére, a szellemi és fizikai frissesség fokozására. Fokozza a vitalitást és erőnlétet. Teljesítményfokozó.

 

6 apró mag, amit rendszeresen kellene fogyasztanod!

Ezekben az apró magvakban rengeteg energia és hasznos tápanyag rejtőzik, ezért érdemes minden nap belecsempészni az étrendünkbe. Müzlibe, hideg-, meleg ételekre, ételekbe tenni belőlük rendszeresen.

Chia mag

Ezek a magok tele vannak rosttal, fehérjével, különböző antioxidánsokkal. 34%-a tiszta omega-3 olaj. Fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket juttathatunk a szervezetbe a fogyasztásával.

Értékes összetevői segíthetnek a regenerálódásban,

tápláló hatásúak, valamint az egészség szempontjából szintén fontos megfelelő emésztést és anyagcserét is biztosítják. A Chia magok stabilizálják a vércukorszintet, csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát és elősegítik a súlyvesztést. Javítja a vérnyomást.

Fenyőmag

A benne lévő omega-3 zsírsavak miatt igen egészséges.

A fenyőmag, akárcsak a kagylók és a kaviár, kiváló cinkforrás, amely fontos szerepet játszik a spermium termelésében és a libidó növelésében.

Kendermag. A kendermagnak lenyűgöző egészségügyi hatásai vannak.

A magban tökéletesen kiegyensúlyozott az omega-6 és omega-3 arány.

Több mint 30%-a tiszta fehérje, (Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, melyet szervezetünk nem képes maga előállítani. A kendermagban fellelhető fehérje a legmagasabb szinten hasznosítható növényi fehérjék közé tartozik - könnyen emészthető a test számára, gyorsan felszívódik.) és 40%-a rost.

Ásványi anyagok (kalcium, vas, foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán, réz) és vitaminok (E-vitamin, B-vitaminok).

Segíti az emésztést, szabályozza az anyagcserét. A bélműködésre, a vércukorszintünkre és a koleszterinszintünkre is kedvezően hathat. Jótékony hatással lehet a haj-, bőr és-a köröm állapotára.

Az Omega-3 és Omeg-6 esszenciális zsírsavak hozzájárulnak a szív-és érrendszer megfelelő működéséhez, karbantartják a vérnyomást és a koleszterinszintet. Erősíti az immunrendszert.
Erősíti az idegrendszert, fokozza az agyműködést
.

A kendermag megfelelő mennyiségben adja azt a testnek, amire annak szüksége van ahhoz, hogy szérum-albumint és szérum-globulint állítson elő. Miért fontos ez a kettő?

A szérum-albumin a májban képződő fehérje, mely megtartja a folyadékot, ezzel megakadályozva azt, hogy kiszivárogjon a véredényből, fenntartja a szöveteket, szállítja a hormonokat, vitaminokat, gyógyszereket és az ionokat.

A szérum-globulin tartalmazza legtöbb antitestet a vérben. Amikor a testünket megtámadja valamilyen betegség vagy kór, ez a kettő – szérum-albumin, szérum-globulin – fontos, hogy megfelelő szinten legyen, így segítenek leküzdeni a betegséget. A kendermag fogyasztásával mindkettőt megfelelő szinten tarthatod.

A kendermagból magas tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan, esszenciális zsírsavakat, amelyeket a test nem képes önmaga előállítani, a táplálkozás során kell felvenni.

Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek immunválaszunkért, és megtisztítják érrendszerünket a koleszterintől és a lerakódásoktól.

Amit biztosan tudunk róla, hogy csökkenti a vérnyomást,
támogatja fogyókúránk sikerét azáltal, hogy kitakarítja a felesleges zsírt a szervezetünkből.

Fokozza az agyműködést, növelve ezzel szellemi teljesítőképességünket.

Szezámmag

Magas kalcium-, magnézium-, cink-, rost-, vas-, A-, B1-, B2-, E-vitamin, kálium, vas, lecitin valamint foszfortartalma miatt a szezámmag egyedülálló kémiai szerkezet. Telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmaz, tömegének több mint felét olaj teszi ki. Nagyon hatékony a rossz koleszterinszint és vérnyomás csökkentésében.

A szezámmagból préselt szezámolaj a nagy energiatartalma és vitaminjai, ásványi anyagai, értékes aminosavjai és antioxidánsai miatt hatékony roboráló szer.

Tökmag

A tökmag magas omega-3 zsírsav és cink tartalmú, két olyan fontos tápanyag, amely szerepet játszanak a gyulladások elhárításában. Továbbá foszfort és lecitint, valamint enzimeket is tartalmaz.

A tökmagokból kivont olaj tisztítja a szervezetet, és nyugtatja a felzaklatott idegeket. A tökmag hatékony a koleszterinszint stabilizálásában is és erősíti az immunrendszert.

Napraforgómag

(Nyugtatólak hat az agyra, melynek oka, hogy a benne lévő triptofán megnöveli a szerotonin szintet az agyban.

Emellett elősegíti a látás javítását,

miközben energikusabbá teszi a szervezetet.

Az apró napraforgó magok a bélműködésre is jó hatással vannak.

Bővelkednek E-vitaminban, folsavban, magnéziumban, szelénben, és rézben, emellett remek fehérjeforrást jelentenek a szervezet számára.

Kevesebb ránc – napraforgómaggal

Egy kutatás szerint a különösen fiatalos és egészséges arcbőrű hölgyek szervezetében

61%-kal magasabb az E-vitamin aránya, mint azokéban, akiken igencsak meglátszik az idő múlása. Ez a vitamin ugyanis különösen fontos szerepet játszik a sejtfalak jó állapotának megtartásában. Így aki E-vitamint szed, megőrizheti fiatalos, egészséges külsejét. Ez az antoxidáns ráadásul szerepet játszik az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek, a vérkeringés, valamint a szívműködés egészségének megőrzésében, így valódi életelixírként funkcionál. Leggazdagabb forrása a napraforgómag, de megtalálható a teljes kiőrlésű gabonakészítményekben, a dióban, a mogyoróban, illetve a hüvelyesekben.

Elősegíti a az egészséges emésztést, és fokozza a rost bevitelt. Egyaránt hasznos a vérnyomás és a vércukorszint csökkentésénél, erősíti az immunrendszert) - bél, növényi olajok.

 

A kömény csodálatos gyógyító hatásai:

 


1. Turbózza az emésztést - keverj össze kis gyömbérport őrölt köménnyel, tegyél hozzá fekete borsot, és sót. Étkezés után egyél ebből a porból egy evőkanállal, és igyál meg egy pohár vizet.

2. Lúgosít - Egy kiskanál őrölt köményt vegyél be, ha sok a savad, reflux gyötör. Tartsd a szádban egy kicsit mielőtt lenyeled. Rögtön érezni fogod az enyhülést.

3. Féreghajtó - 400 ml vizet forralj fel, és 15 gr köménymagot tegyél hozzá. Addig forrad, míg a vízből már csak 100 ml marad. Minden reggel és este igyál 20-40 ml-et.

4. Hányingerre - keverj el egy kevés köményt mézzel, és étkezés után fogyaszd.

5. Megfázás, köhögés ellen - forralj fel egy kevés köménymagot, majd szűrjed le, és idd meg a keletkezett főzetet.

6. Álmatlanság ellen - törj össze egy banánt, majd adj hozzá egy fél teáskanál pirított köménymag port. Lefekvés előtt fogyaszd, alszol majd, mint a bunda.

7. Gyomorfájás ellen - 3 gramm köményport keverj össze langyos vízzel, majd igyad meg

8. Vérszegénység ellen - fogyassz minél több köményt, bármilyen formában, hiszen nagyon magas a vastartama.

9. Méregtelenít - hatóanyagainak köszönhetően az egész testet, és főleg a toxinokat elraktározó májat is méregteleníti.

10. Cukorbetegség ellen - egy pohár vízben oldj fel egy kevés őrölt köményt, és naponta 2-3 alkalommal idd meg, hatékonyan szabályozza a vércukorszintet.

http://szupertanacsok.blog.hu/2016/09/01/hizol_rosszul_alszol_es_fajnak_az_izulet eid_ez_az_egyszeru_fuszer_a_megoldas_es_ez_meg_nem_minden

 

 

 

5 filléres finom falat, ami fiatallá és széppé tesz!

Szeretnél olyan mágikus elixírt, amellyel a lehető legtovább fiatal és egészséges maradhatsz? Tudósok szerint mindössze a hűtőben kell körülnézned.

Egészségesebb tüdő – sárgarépával

A környezeti ártalmaknak, később a dohányzásnak köszönhetően a tüdő védekezőrendszere hamar gyengülni kezd.

Azonban jó megoldás lehet, ha hetente legalább ötször fogyasztasz sárgarépát.

Ugyanis az ebben a zöldségben található béta- és alfa-karotinok kiváló antioxidánsként működnek, ezáltal védelmet nyújtanak a szabad gyökök károsító hatásával szemben. Így hamarosan könnyebben lélegezhetsz.

Ráadásul a közelmúlt kutatásai azt is bebizonyították, bétakarotin-pótlással jelentősen növelhető a fehérvérsejtek száma, különösen a T-sejteké, melyek csökkenése jellemző pl. rákbetegségek, AIDS esetén. Legfontosabb forrása a sárgarépa mellett a sárgabarack, a sárgadinnye és a sütőtök.

Érezd jól magad – almával!

Mára kutatások bizonyították, hogy ez a gyümölcs pektintartalmának köszönhetően számos nyavalya ellen hatásos. A pektin az alma sejtfalának alkotórésze, amely vízben oldódva kocsonyás zselét alkot. Fontos továbbá a héja, az abban található cellulóz, amely segít kitisztítani a beleket.

Általánosságban véve tisztító hatású, mérsékli a koleszterinszintet, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, valamint védi a bőrt a nap káros sugaraival szemben. Ráadásul a mell- és a vastagbélrák esélyét is jelentősen redukálja. Emellett tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, A-vitamint és B-vitaminokat.

Kevesebb ránc – napraforgómaggal

Egy kutatás szerint a különösen fiatalos és egészséges arcbőrű hölgyek szervezetében

61%-kal magasabb az E-vitamin aránya, mint azokéban, akiken igencsak meglátszik az idő múlása. Ez a vitamin ugyanis különösen fontos szerepet játszik a sejtfalak jó állapotának megtartásában. Így aki E-vitamint szed, megőrizheti fiatalos, egészséges külsejét. Ám a szépség még nem minden!

Ez az antoxidáns ráadásul szerepet játszik az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek, a vérkeringés, valamint a szívműködés egészségének megőrzésében, így valódi életelixírként funkcionál. Leggazdagabb forrása a napraforgómag, de megtalálható a teljes kiőrlésű gabonakészítményekben, a dióban, a mogyoróban, illetve a hüvelyesekben.

Visszerek ellen – hajdinával

Eleinte gyógynövényként használták a magas vérnyomás kezelésére, hazánkban az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás előretörésével lett ismét népszerű. Rutintartalmának köszönhetően azonban köretként fogyasztva is hatásos.

Ez a bioflavonoidok közé tartozó anyag ugyanis erősíti a hajszálereket, segít megelőzni azok kitágulását, vagyis a visszerek kialakulása ellen kiváló. Emellett elősegíti a bőrfiatalító kollagén termelését, így bőrfrissítő hatású.

Méregtelenítés – fokhagymával

A bőr az emberi test legnagyobb szerve, amely képes arra, hogy jelentős mennyiségű méreganyagot válasszon ki.

Éppen ezért érdemes olyan ételeket enni, amelyek segítik a méregtelenítést.

A fokhagyma például a legkiválóbb fertőtlenítő, vírus- és baktériumölő, ezenkívül tele van C-vitaminnal, szelénnel és kénnel, melyek segítenek megszabadulni a pattanásoktól.

A fokhagyma ráadásul a hosszú életet is biztosítja, ugyanis javítja a szívizom vérellátását, megakadályozza a vérrögképződést, és segít az érelmeszesedés megelőzésében. Sőt, értágító, vérnyomáscsökkentő hatása is bizonyított.

Forrás: https://www.astronet.hu/test-es-lelek/egeszseges-etelek/5-filleres-finom-falat-ami-fiatalla-es-szeppe-tesz-104057/