Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 64

2018.04.06

 

,,Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik."

Vizualizáld a szerető szüleidet, szerelmed, szeretetet, társakat, pozitív dolgokat. Telítődj a jóval. Aminek energiát adsz, az megerősődik, megnő. Tudd minek adsz energiát. Lélegezz ki-be. Könnyebbülj meg. Fújd KI. Töltődj.

,,Szeretettel teli gondolatok, szeretettel teli tetteket hoznak létre.” ,,A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre."

,,Az ok és okozat törvénye szerint az életben tapasztalt okozatok oka az, amit a testünkbe meg az amit a tudatunkba befektettünk. S persze a megszokás törvénye… aki sikeres az azért sikeres, mert sikeres szokásaik vannak. Fel kell venni azokat a szokásokat, melyek hozzá segítenek a sikerekhez.”

,,Úgy vehetsz fel új szokásokat, ahogy felvetted a meglévőket – ismétlés útján.”

 

,,Arra jöttem rá – és ez megdöbbentő volt számomra, mert én elköteleztem magam képességeim kibontakoztatása mellett –, hogy

fejlődésünk kizárólag attól függ, milyen mértékben tudunk megszabadulni negatív érzelmeinktől.

Nem haladhatunk előre, nem léphetük tovább arról a pontról, amelyen jelenleg állunk, csak akkor, és annyira, amennyire negatív érzelmeinket elhagyjuk.

 

Van egy szép mondás, amit szintén alkalmazhatunk nehéz emberekkel szemben.

Az önbecsülésre vonatkozik, de vonatkozhat a negatív érzelmek kiküszöbölésére is. Valahogy így hangzik: „Bármit mondok és teszek, én akkor is értékes és érdemes ember vagyok!”. Vagy: „Akármi történik, én akkor is értékes és érdemes ember vagyok!”. Vagy: „Akárhogyan is alakul ez a helyzet, én akkor is értékes és érdemes ember vagyok!”

 

De mi történik, amikor negatív érzelmeinkről beszélünk? Mi a koncentráció törvénye? Akármire gondolunk, az megnő! Akármire gondolunk, az megnő, megerősödik, és életben marad!

A negatív érzelmek – és ez is fontos felismerés volt tanulmányaim során – nagyon is törékenyek és múlékonyak.

Mi lesz velük, ha nem tartjuk életben őket állandó róluk szóló beszélgetésekkel. Mi lesz velük? Elhalnak! Igen, a negatív érzelmek elhalnak. Ha oda esik, ahol nincs semmi, vagy ha a szikra oda pattan, ahol nincs éghető anyag, kialszik.

A negatív érzelmek, ha nem beszélünk róluk, nem tudjuk életben tartani őket, ha nem gondolunk rájuk, elhalnak!

 

Mit tesz az érett felnőtt? Az érett felnőtt leteszi negatív érzelmeit az út szélére, és boldogul az életben, előre lép. Otthagyja a zsákot, nem cipeli magával. Úgy hagyja ott, mint egy nagy halom szemetet a szemétdombon, csak úgy otthagyja…. Más szóval ne beszéljünk negatív dolgokról, mert ha negatív dolgokról beszélünk, valósággal tápláljuk azokat.

 

Az emberek szeretik a szenvedéseiket és nem válnak meg tőlük. Ezért egy nagyon egyszerű tanácsot gondoltunk ki. Ezt a tanácsot megbeszéltem egy tanácsadó pszichológussal, aki úgy vélte, ez a legegyszerűbb tanács, amit valaha hallott, amivel elláthatjuk a rászorulókat.

Ha valaki felkeres, és a problémáiról akar beszélni, mondjunk igent, és legyünk együttérzők. Jó dolog meghallgatni az embereket, és hagyjuk is kibeszélni őket. Kivéve azokat, akik másról sem tudnak beszélni, csak a problémáikról, folyton csak arról, nagyon gyakran ugyanarról beszélnek, amiről legutóbb.

Mondjuk azt: „Igen, értem amit mond, és nagyon megértem, azonban Ön felel a saját életéért, Ön a felelős! Mit szándékozik tenni? Ön a felelős a saját életéért! Mit tesz érte?” A következő fog történni: az illető azt mondja: „Igen, igaza van, felelős vagyok, változtatnom kell, tennem kell valamit!” És elmegy, és tesz valamit. Tulajdonképpen, ha eljönnek és kiteregetik a problémáikat, mi csak annyit mondunk az embereknek: „Na és mit gondol, mit kéne tennie?” Az illető a beszélgetés idejét gondolatai rendezésére használja, hogy meghozhassa döntéseit. Az embereknek sokszor nem a tanács kell, hanem hogy meghallgassák õket.

 

Úgy tartják, hogy ez az egyik legrosszabb, legkellemetlenebb félelem: az elutasítástól való félelem. Ez a félelem kora gyermekkorban kezdődik. Mint tudjuk, amikor az újszülött világra jön, még nem fél semmitől. Az újszülöttnek mindig igen sok szeretetre van szüksége. Érintésre, helyeslésre és arra, hogy a szülei feltétel nélkül fogadják el.

A szülők azonban úgy próbálják irányítani gyerekeiket, hogy sokat kritizálnak, és szeretetüket feltételekhez kötik, hogy a gyerekek megtegyék, amit elvárnak tőlük. Azt a gyereket, aki csak feltételekkel kap szeretetet, ahogy már említettük, az a gyerek, aki így nő fel, akinek a szülei azt mondják: "Ajánlom, hogy megtedd! Ha nem teszed meg, pórul jársz!" Vagy ha a gyerek hibázik, vagy leejt valamit, vagy későn ér haza, vagy eltör valamit, azt a gyereket a szülők nem szeretik többé. Szívük mélyén a szülők persze továbbra is szerethetik. A gyerek mégis úgy érzi, hogy a szülei többé már nem szeretik. Mert hidegen beszélnek hozzá, szigorúan megbüntetik, beküldik a hálószobájába.

„Nagyon szeretlek, de most nem kapsz desszertet, úgy kell lefeküdnöd." Mindig elmondom, hogy szeretem őket. A szeretetem feltétel nélküli. De amit tettek, a viselkedésük elfogadhatatlan. Ezért sarokba állítom őket. De még ott is tudják, hogy szeretem őket. És ezt ki is mondják. Az mondják:  "Tudom, hogy azért szeretsz - miközben még a sarokban állnak -, de mégis itt kell maradnom a sarokban."

 Honnan származik a feltétel nélküli szeretetMajdnem mindig az apától. Az apa a meghatározó figura. És legtöbbünknek – különböző okokból – olyan apánk volt, aki nem adta meg nekünk a kívánt feltétel nélküli szeretetet

            A tagadás. Ezt a tagadást úgy győzhetjük le, egyébként a legtöbb pszichológus szerint a valóság tagadása az elmebetegségek legfőbb oka.

   Tehát a tagadás legyőzése igen egyszerű. Meg kell érteni, honnan származik.

Ha úgy érezzük, feszültek, boldogtalanok vagyunk, vagy stressz kínoz, vagy többször megfázunk, náthásak leszünk, rossz a közérzetünk, vagy éjszakánként rosszul alszunk, szórakozottak vagy ingerlékenyek vagyunk, minden különösebb ok nélkül – feltételezzük, hogy van valami az életünkben, amivel nem nézünk szembe! Feltételezzük, hogy tagadunk valamit!

Van valami, ami kényelmetlen érzést kelt bennünk, de mi nem foglalkozunk vele. Ez, ez az ellenállás. Az, hogy nem foglalkozunk vele, ez okozza a stresszt.

Azt kell tennünk tehát, hogy megkérdezzük: „Mi van az életemben, amivel nem nézek szembe?” Mi az az életünkben, amivel nem nézünk szembe? Most rögtön! És stresszt vagy valami zavart okoz. Mivel nem nézek szembe az életemben? Kérdezzük meg: „Mivel nem nézek szembe?” És határozzuk el, hogy ezután megtesszük!

 

Nem győztük eleget mondani, hogy a sikeres ember általában optimista, pozitív, boldog, vidám, kifelé forduló személyiség.

Arról is volt szó, hogy személyiségünk jelentős részben tanulás eredménye. A legtöbb szokásunk, értékünk, attitűdünk, igényünk, a magatartásunk, a személyiségünk, a tudományaink úgy alakultak ki, hogy a bevitt ismeret, ismétlés, szelektív észlelés, tanulási folyamat – a végén létrejött jellemünk. Azt is kifejtettük, hogy mindent, amink van ma – konkrét és nem konkrét dolgokat egyaránt –, mi vonzottunk magunkhoz a személyiségünk révén.

Többet is vonzhatunk, mert személyiségünket megváltoztathatjuk.

Az előző előadásban elhangzott, hogy a negatív érzelmek jelentik a fő akadályt, amely köztünk és a boldogság, az egészség és a sikeres élet között áll.” (Brian Tracy)

,,A tudatos ember mindig a jelen pillanatra felel, mert felelősségteljes, szó szerint felelős azért, amit tesz - nem gépiesen reagál. Az ő cselekvése éber tudatosságából fakad, nem pedig külső manipuláció hatására.”

Hogyan állíthatom le az elmém?

Egy másik megközelítést javaslunk. Az elmét nem tudod teljesen leállítani, csak rövidebb időpontokra, pl. amikor meditálsz. A természete az, hogy mindig mozgásban van.

Inkább formáld, alakítsd, tereld az elméd a vágyaiddal összhangban.

A legnagyobb kihívás minden ember életben, hogy a nem kedvező körülményekkel ellentétes gondolatokat gondoljon. Aláírjuk, ez valóban nem könnyű, ha fojtogatnak a körülmények, vagy sorozatosan valami szörnyűséget élsz meg.

De nincs más út a változtatáshoz.

Meg kell tanulnod lépésről-lépésre a jelenlegi valóságodtól eltérően gondolkodni, ha változást akarsz hozni az életedbe. A viselkedésed módosítása a vágyaidnak megfelelően ideig-óráig működhet, de ez hosszútávon iszonyat fárasztó és kimeríti az embereket. Tudjátok, hogy mi a depresszió? Amikor valaki a megélt élete hatására nagyon erős vágyakkal rendelkezik, de az élete folyamán a vágyaival ellentétes gondolati szokásokat alakított ki. Aztán ezt a rezgésbeli diszharmóniát cselekvéssel és viselkedésbeli változással próbálja kompenzálni. És amikor sokadjára sem sikerül változást hozni az életükbe, akkor hullafáradtan összezuhan és lemond mindenről. Sajnos így soha nem fog megváltozni semmi. Vissza kell térni az alapokhoz. (Abraham-Hicks)

 

,,Ráfordított energia + Türelem = Eredmények

Az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják ezt az elvet. Azt kérdezik: “Mit kaphatok holnap, ha ma elvetem a babszemeimet?” A válasz: “Nedves babszemecskéket” A mag törvénye így szól: “Ma ültetsz, és KÉSŐBB aratsz!” Ma ültess babszemeket, és szedd le négy hónap múlva a termést.”

,,A változtatás titka, hogy az energiádat nem a régi elleni harcra, hanem az új felépítésére összpontosítod.”

,,Nem kell visszanézegetnünk, hacsak azért nem, hogy tanulságokat szűrjünk le a múltbeli hibákból és hasznunk legyen a tapasztalásból.”

,,Egykor azt mondta Buddha, hogy ha helyet adunk elménkben a negatív, keserű gondolatoknak, mások vádolásának és a velünk rosszul bánók iránt táplált gyűlöletnek, akkor nem lehetünk szabadok, és képtelenek leszünk megtalálni a boldogságot.” 

Legyen meg az önfegyelmed arra, hogy megtedd az apróbb dolgokat, melyeket nem szeretsz, azért, hogy életedet olyan dolgokkal tölthesd el, melyeket nagyon-nagyon szeretsz. (Andrew Matthews)

 

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben. (Mahatma Gandhi)

A szokássá vált lelki higiénia hozzásegít bennünket ahhoz, hogy valóban egészséges szellemi-lelki életet élhessünk.
A szellemi-lelki fertőzések között meg kell említenünk a haragot, a félelmet, a stresszt, az aggodalmat, a gyűlöletet, a bűntudatot, az agressziót. Egyikkel-másikkal vagy akár ezek kombinációjával valamennyien újra meg újra megfertőződünk, s ez ellen csak a rendszeres lelki higiénia nyújt segítséget.

Ennek egyik legfontosabb eleme az esti „mentális újra átélés”,

amely során valamennyi fertőzött energiát feloldjuk, és a negatívot pozitívvá formáljuk át, mielőtt kárt okozhatnának bennünk. A szellemi-lelki fertőzéseket csak akkor tudjuk végérvényesen kiiktatni életünkből,

ha a lelki higiénia rendszeres gyakorlattá válik.

Ennek eredményeképpen harmonikus lélekkel és rendíthetetlen nyugalommal élhetjük életünket.

Még azt is meg kell gondolnunk, mivel tudunk örömet szerezni feleségünknek, társunknak, holott ha valóban szeretünk, már nem is kell fontolgatnunk.

Ha egyszerűen szeretetből cselekszünk, biztosak lehetünk benne, hogy minden pillanatban azt tesszük, ami a legmegfelelőbb.

A gondolkodás gyakorta nem más, mint a hiányzó szeretet pótlása. Gondolkodni nagyszerű dolog, és meg kell tanulnunk helyesen élni vele, ám soha ne feledjük, hogy a gondolkodás mindig csupán pótlék: a leglényegesebbet, a bölcsességet és a szeretetet helyettesíti. (Kurt Tepperwein: A szellemi törvények)

 

Tudatának megnyitásával és irányításával mindenki maga határozza meg azt a szintet, ahol él.

Az okos a saját hibáiból tanul, a bölcs mások hibáiból, a bolond viszont sem egyikből, sem másikból.

Ha tehát képességeink szinte korlátlan lehetőségét optimálisan fel akarjuk használni, mindenekelőtt ajánlatos "gondolatkúrát, mentális diétát" tartani.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy négy héten keresztül lehetőleg csak pozitív gondolatokat fogalmazzunk meg, pozitív módon nyilatkozzunk meg, érezzünk és cselekedjünk, keressük pozitív kisugárzású emberek társaságát, legyünk minél többet ilyen környezetben, engedjük, hogy pozitív szokásaink alakuljanak ki, és ezek megerősödjenek, keltsünk életre magunkban pozitív érzéseket, lehetőleg pozitív dolgokról olvassunk, és pozitív dolgokat nézzünk.

Ezzel egy időben próbáljuk meg félelmünket, a stresszt, a bűntudatot, az aggodalmat, a kétséget, a haragot, az önsajnálatot és mindenfajta izgatottságot lehetőleg azonnal átalakítani. Hasonlóképpen törekedjünk arra is, hogy a betegségekre, a szegénységre vagy akár a véletlenre vonatkozó gondolatainkat azonnal tudatosítsuk és feloldjuk.
Reggel és este végezzünk alapos "lelki higiéniás gyakorlatot", napközben pedig találjunk alkalmat és idõt az elcsendesedésre.

Valahányszor látogatónk érkezik, vagy megszólal a telefon, koncentráljuk tudatunkat, azaz tudatosítsuk magunkban, kik is vagyunk valójában, és ezzel az "élesre állított" tudattal cselekedjünk. Próbáljuk meg ezt a "kúrát" fegyelmezetten négy héten át folytatni. Az eredmény meg fogja gyõzni önt a lelki higiéniás kúra helyességéről, s ez végül szokássá válik majd(Kurt Tepperwein – Szellemi törvények)

 

 

,,Nemrégiben egy érdekes felmérést végeztek a szakemberek.

Megvizsgáltak 250 olyan vezetőt, akik karriert futottak be, feljutottak a csúcsra.

Emellett nagyító alá vettek másik 250 olyan vezetőt, akik pályafutásuk során valahol félúton elakadtak.

Arra keresték a választ, hogy akiknek sikerült, miért sikerült?

Mi volt a különbség a két csoport között?

Kiderült, hogy a képzettség nem, a tapasztalat, a szakmai hozzáértés és a kapcsolatépítő képesség sem!

Hanem?!

Az egyetlen dolog, ami a sikereseket megkülönböztette a "még futottaktól", az,

hogy ők megtanulták eredményesen kezelni a stresszt.

A sikeres vezetők a stresszhelyzeteket kihívásként kezelték,

olyan problémaként fogták fel, amelyet meg kell oldani.”

 

 ,,Ha te negatívan reagálsz életeseményekre, azt te valahol megtanultad az életben.    

A pozitív gondolkodásés hozzáállást ugyanígy megtanulhatod.

 

Továbbra sem gondolom, hogy nekem mások véleményével kellene foglalkoznom.

Elfogadom, hogy sokaknak ez a véleménye, de azt hiszem, nekem nem ezzel kell foglalkoznom.

Egyébként sem szoktam mások véleményével foglalkozni, csak akkor, ha az engem előbbre visz.  

 

„A jó ember nem vitatkozik, aki vitatkozik az nem jó."

 

Légy a nagy kutya, akinek nincs szüksége ugatásra, elég erős anélkül is. Az ártó emberek inkább zavarodottak, mint rosszak, és néhány perc a társaságukban lehet, hogy fárasztó másoknak, de nekik éjjel-nappal együtt kell élniük önmagukkal. Bántani őket ilyen nagy szenvedés mellett nem lenne sportemberhez méltó. Ehelyett bölcsebb az ilyen nehéz helyzeteket ítélkezés nélkül kezelni, tanuljunk belőle, hogy később minden lény hasznára fordíthassuk, és aztán gyorsan engedjük el. (Ole Nydahl)

Az igazán lelkiekben és tudat-szinten érett ember már nem játszmázik! (Molnár József)

,,Folyton panaszkodó, alacsony rezgésű ismerőseimet TUDATOS, MAGAS REZGÉSŰ (még) IDEGENEKRE cserélném!”

,,Ahhoz, hogy előrébb jussunk a nap alatt, mindig el kell tűrnünk néhány hólyagot – azokat, akik megkérdőjelezik jogunkat a haladásra.”

A kicsinyes lelkek boldogtalanok akarnak lenni. Idegesíti őket ha vidámak, hatékonyak és szabadok vagyunk. (David Seabury)

 

Ne pazaroljuk az időnket, olyan személyre, aki egoista módon ki akar minket használni, vagy önös érdekből akadályozni akarja fejlődésünket! (David Seabury)

 

…azt látjuk, hogy a folyamatosan szűkülő személyiség, aki szelleme és lelki ürességénél fogva kiszívja mások életerejét… Az ilyen valaki .. bilincsbe verte érzéseit, elnyomta vágyait, eltörpítette gondolkozását. Felháborodik, hogy hiszel a dinamikus életben. Retteg életerőd térhódításától, attól, hogy tiszteled az emberi természet erőit és képességeit.

Minden erejével igyekszik akadályozni, korlátozni téged, elapasztani az életerődet. Gyűlöli a lelkesedésedet, ami – mint tudjuk – görög szó (enthuzaizmus), ami valami ilyet jelent: ,,a bennünk lévő isten.”

A növekvő, táguló személyiségek viszont semmit sem vesznek el másoktól. Szert tesznek arra a jártasságra, mely lehetővé teszi, hogy értéket teremtsenek. (David Seabury)

 

Ezért aztán a bölcs ember nem támadja a ragadozó természetet, nem próbálja erőszakkal eredményessé formálni. Tudja, hogy ez a személyiség fejlődésének kérdése. Megvizsgálja, hol tart az illető: még barbár, vagy már nem. Ha még barbár, a beszéd nem sokat fog segíteni…Ha társaságukba kell maradnunk, ügyeljünk alapvető szükségleteink kielégítésének csorbíthatatlanságára(David Seabury)

 

„Soha ne vitázz olyannal, aki hisz a saját hazugságában.”

,,A hazugság, attól még hazugság marad, hogy igazságnak akarják beállitani.. Az igazság akkor is létezik, ha tagadják. (George Orwell)

,,Mindig olyanok teszik tönkre hazugsággal mások életét, akiknek a sajátját az igazság forgatná fel!”

Ahhoz, hogy tiszteljenek, az kell, hogy tiszteletreméltóak legyenek cselekedeteid. (Dan Millman)

,,Csak mert idősebb vagy, nem jelenti azt, hogy igazad van. Talán csak régebb óta élsz tévedésben.”

,,Aki minden rezdülésedben rosszat lát, aki még a legszebb szavaidat is sértésnek veszi, az nincs egy hullámhosszon veled, valamire csak "használ" téged. Rossz lesz egy darabig, de búcsúzz el tőle, amíg lehet!”

,,Nem hibáztatlak azért, mert önmagad vagy, de te sem hibáztathatsz engem azért, hogy én utálom ezt."

             ,,Nem vagyok hajlandó szellemi párbajra egy fegyvertelen emberrel!”

,,A közepes tehetségű ember rendszerint elítéli mindazt, amit nem ér fel ésszel."

,,Nagy elmék ötletekről beszélgetnek, átlagos elmék eseményekről, kis elmék más emberekről."

 • Mester, mi a boldogság titka?
 • Ne vitatkozz idiótákkal.
 • Én nem gondolnám, hogy ez lenne a titok.
 • Igazad van. - mondta a mester.

,,Ahogy öregszem, egyre inkább úgy érzem, senkisem kötelezhet arra, hogy elviseljem a hülyéket.”

,,Engedd el azokat az embereket, akik bántottak Téged. Kívánj nekik minden jót és lépj tovább! Ne hagyd, hogy hibázásaikkal visszatartsanak Téged!”

,,Az, hogy kizárok néhány embert az életemből nem azt jelenti, hogy utálom őket, hanem azt, hogy tisztelem saját magam.”

,,Mi lenne, ha nem törődnél azokkal, akik folyton le akarnak húzni:…Az életedről csak te dönthetsz, dönts úgy, hogy az ilyenek embereket távol tartod magadtól, hiszen sohasem lesznek őszinték veled. Az első adandó alkalommal a hátadba fogják szúrni a kést, és bizony erre nincs szükséged. Járj nyitott szemmel, és ne hagyd, hogy hülyét csináljanak belőled.. Nincs rá szükséged.” (Oravecz Nóra)

"Egy pszichológia professzor az egyik konferenciáján a hallgatók előtt elmondott egy viccet, és mindenki nevetett.
Egy kis idő múlva ismét elmondta ugyanazt a viccet, és már alig nevettek.
Addig mesélte ugyanazt a viccet, amíg már senki nem nevetett..
Akkor az alábbi kérdést tette fel:
- Ha nem tudnak nevetni többször egy dolgon, miért képesek az emberek sírni, és megemlékezni egy dologról több alkalommal?
Szeretném azt mondani – folytatta – hogy nem érdemes ragaszkodni ahhoz, ami szenvedést okoz, vagy ahhoz, amit nem lehet megoldani.
És tudják miért? Nincs visszaút!!!! Az élet megy tovább, csak szeress, bocsáss meg, értékelj át dolgokat, és szeress újra!!!
Érdemes boldognak lenni!"

,,AZÉRT VAGY KAPCSOLATBAN hogy boldog legyél, mosolyogj, nevess, emlékeket csinálj. nem azért, hogy folyton ideges legyél, fájjon és sírj!”

A nagy ember azzal mutatja meg nagyságát, hogy miképp bánik a kicsikkel. (Carlyle)

„A bölcs felismeri a tao által nyújtott mintázatokat, és cselekvését azokhoz igazítja. Ekképpen a taoval egyesül, a természettel harmóniában él, és szándékai valóra válnak. A tao útján követve az ég és föld természetes folyamatait, ura lesz a világ dolgainak.” (Huaj-nan-ce – Konfuciusz)

,,Törekedj mindig a helyes útra (tao), szilárdan ragaszkodj az erényhez (tö), igazodj mindig az emberség elvéhez (zsen).

Az erény nem maradhat egyedül, biztosan társra talál.

A nemes ember békeszerető, de nem azonosul (akárkivel).

Ami a tisztességgel ellenkezik, ne lásd; ami a tisztességgel ellenkezik, ne halld; ami a tisztességgel ellenkezik, ne mondd; ami a tisztességgel ellenkezik, ne tedd.

A nemes ember méltóságteljes, de nem gőgös.

A nemes ember a fennkölt dolgokban járatos, a közönséges ember az alantasakban.

A kiváló férfiak ismerik a nagy tanításokat, azok pedig, akik nem kiválóak, ismerik a kisebbeket.

A nemes ember nyugodt és megelégedett, a közönséges embernek azonban szüntelenül aggodalmai vannak.

A nemes ember az igazságossághoz ért jól.

Amit a felsőbbrendű ember (Güntsi - bölcs, nemes, kiváló, magasrendű ember) - keres, önmagában találja meg, amit a kis ember keres, másokban találja meg.

Ce-csang a tökéletes erényről kérdezősködött K'ung-ce-nél. K'ung-ce azt felelte: "Aki öt dolgot képes megvalósítani bárhol az ég alatt, az tökéletes erényű." (Ce-csang) megkérdezte, mi az az öt dolog, (a mester) pedig mondotta: "A komolyság, a nagylelkűség, a szavahihetőség, a szorgalom és a jóindulat.” (Lun-jü - Kung fu-ce)

Egyszerűség, jóság, igazság - ezek mind nélkülözhetetlenek az emberi nagysághoz. (Tolsztoj)

…és érezzék egy kézfogásról rólad,

hogy jót akarsz és te is tiszta jó vagy,

és egy tekintetük elhitesse véled,

szép dolgokért élsz és érdemes élned… (Váci Mihály)

Szólj, gondolj, tégy jót: s minden szó, gondolat és tett
Tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád.
 (Vörösmarty Mihály: Emlékkönyvbe)

A figyelem egyike a legszebb bókoknak, amelyekkel megörvendeztethetünk valakit. (Dale Carnegie)

 

A tripla szűrő a kommunikációban

A szufik azt tanácsolják, hogy csak azután szólaljunk meg, miután a szavaink áthaladtak három kapun.

Az első kapunál azt kérdezzük magunktól: "Ezek a szavak Igazak?" Ha azok, továbbengedjük őket, ha nem, mehetnek vissza.

A második kapunál azt kérdezzük: "És szükségesek?"

Az utolsó kapunál azt kérdezzük: "És kedvesek?"

(Eknath Easwaran)

 

 

,,A üzleti és a magánéletben egyaránt igaz, hogy sikered nyolcvanöt százalékban azon múlik, hogy képes vagy-e hatékonyan kommunikálni embertársaiddal.

 

Az úgynevezett "szociális intelligencia", azaz annak képessége, hogy másokkal kölcsönhatásban élj, társalogj, tárgyalj, és embereket meggyőzz,

a létező legelismertebb és legjobban fizetett intelligenciatípus az összes közül. És mint olyan, fejleszthető.

 

Azaz bizonyos kommunikációs módszerek és technikák elsajátításával és gyakorlásával kedves, barátságos, szerethető és vonzó egyéniséggé fejlesztheted saját magadat.

 

Ezeket a módszereket alkalmazzák egyébként ma a világ legbefolyásosabb és leghatékonyabb személyiségei.

 

A kommunikátorguruk "titkai" valójában nem is titkok, hanem bevált kommunikációs módszerek.

 

Alkalmazásuk hatására a másik nyitottabb lesz rád és az üzenetedre egyaránt.

 

Vonzerődnek köszönhetően - azaz annak hatására, hogy természetesen szerethető és kellemes ember vagy - valószínűleg több ajtó nyílik majd meg előtted az életben, mint amit bármely más tulajdonságoddal valaha is elérnél.

 

Minél jobban szeretnek az emberek, annál gyakrabban akarnak majd találkozni veled, hallgatni téged, a társaságodban lenni.

Meghívásokat is gyakrabban kapsz majd.

 

 

A valódi vonzerő sokkal több, mint csupán küllem, jó megjelenés.

Inkább egyfajta képesség a különlegesen jó emberi kapcsolatok kiépítésére,

amelyekben a másik fél jelenlétünkben mindig különlegesnek érzi magát.

A vonzerő mindig megnyerő hatással van az emberekre,

akik jellemzően nagy intenzitással, érzelmi síkon, és szinte ösztönösen reagálnak rá.

 

A tulajdonság maga azonban nem valamiféle misztikus összetevő,

ami vagy ott van a génjeinkben, vagy nincs.

Inkább bizonyos jártasságok következetes alkalmazásának eredménye. 

 

Próbáld ki a hatékony hallgatás megsmert technikákat:

 1. a figyelmet,
 2. a szünetet,
 3. a komoly kérdéseket és

4.az átfogalmazott visszajelzést.

Egyszerre azonban lehetőleg csak egyet.

Kezdd a figyelmes hallgatással — otthon és a munkahelyeden egyaránt.

Meg se próbáld a másikat félbeszakítani. Minden szavára figyelj oda.

 

Gyakorold a beszélgetés irányítását.

 

Meglátod, kérdésekkel és figyelmes hallgatással akár néhány percben is mennyivel mélyebb beszélgetéseket tudsz folytatni valakivel, mintha heteken át csak beszélnél hozzá.

 

A viselkedés minden

Függetlenül attól, hogy mit gondolsz, az emberek a viselkedésed alapján ítélnek meg. Ha gyűlölet sugárzik belőled, akkor gyűlölsz.

Ha szemedben a szeretet lángja ég, szeretsz. Ha az látszik rajtad, hogy törődsz az emberekkel, akkor tőrődsz velük.

Az emberek annak függvényében viselkednek velünk, hogy miként érzékelik a mi viselkedésünket.

Függetlenül attól, hogy magunkban mit gondolunk.

 

A vonzerő titka

Az ember leginkább mindig is arra vágyott, hogy értékesnek érezze magát, és értékeljék őt.

A vonzerő titka tehát igen egyszerű: segíts másoknak, hogy fontosnak érezzék magukat.

Ötféleképpen is lehetünk vonzók

Minél fontosabbnak érzi magát veled valaki,

annál vonzóbbnak fog téged tartani. 

Szerencsére tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy a másik ember jól érezze magát. Lehetőségeink öt kategóriába sorolhatók:

 1. elfogadás,
 2. megbecsülés,
 3. helyeslés,
 4. csodálat,
 5. figyelem.

(Brian Tracy – Vonzerő)

 

MINDIG MOSOLYGÓ, A SZAVAIT, MONDATAIT, ÉRZÉSEIT-ÉRZELMEIT GESZTIKULÁLÓ (KÉZ és FEJ (Neymar) VÁLL minden irányban jár) Királyi megjelenés Ettől  neki, mert.

Nyugodtan,mosoly, Hangerő váltás, érzések kifejezése,szünet(1-2-3 mp. - adrenalin, utána fontos infó),vessző,pont,kötőszavak,3 mellékmondat -ezáltal,ettől, sőt,

határozók, jelzők, színek, mozgás, - fokozás (bb-leg)halmozás. Ki, mit, mikor, hol, miért, hogyan, mivel. KIEMELNI a fontos szót, Utolsó szó LÉNYEGES, mindent 2-3 jelzővel leírni,

SZEMÉBE NÉZNI, FLIKK (3), LÁGY, ROMANTIKUS, VONZÓ NÉZÉS,bólintás, bólogatás, oldalt fej, kicsit felé előredőlés hallgatás és beszédkor. Áll feljebb..mellkas előre-fel..váll oldalt-lent.

Kedvesen beszélj,.és mintha verset mondanál..akár szerelmest, vagy leírót(Bubble ének, Leopold, Jézus).Ha érezteti a nővel,hogy vonzó, érdekes, akkor sikert ér el.

Horgok, Név, Te..,Gyengédség, Kedvesség, Humor, Mondat végén Mosoly. Aki gyorsan beszél - bizonytalan. Nyugodt (5, 8),Hasi- és Teljes légzés (orron - szájon át) Tükrözés (szó, mozdulat),A nők a kedves, mosolygós férfiakat szeretik.Érzelem / buborékszavak.Tégy értékes gondolatokat a szavaidba és alapozz arra,hogy a másik fél pozitívan reagáljon rá.

Mosolygáskor (fog látszódjon), Sok bólintás (3 egymás után is) Érj a könyökéhez párszor, C-T-V Célok, tervek, vágyak, Testbeszéd lényeges (Mosoly, kedvesség, sikeres, magabiztos póz),,Hivógató” szavak

(elfogadás érzékeltetése csenddel és szavakkal, aha, ühü, tényleg?, értem, értelek, mesélj (még) erről, mond tovább, te ezt így gondolod) - visszajezés - amit érez - ezt érezted, érzed.  Érzelem megnevezése.

Érződjék a hangodon a MOSOLY, Határozottság.Az ember leginkább mindig is arra vágyott, hogy értékesnek érezze magát, és értékeljék őt.A vonzerő titka tehát igen egyszerű: segíts a másiknak, hogy fontosnak érezze magát

Minél fontosabbnak érzi magát veled valaki, annál vonzóbbnak fog téged tartani.Amit kell tennünk ahhoz, hogy a másik ember jól érezze magát.1.elfogadás, 2..megbecsülés, 3.helyeslés, 4.csodálat, 5.figyelem. ez(de)jó,tetszik

Használd a hatékony hallgatás technikákat: 1. figyelem, 2. szünet, 3. komoly kérdések, 4. átfogalmazott visszajelzést. Meg se próbáld a másikat félbeszakítani, minden szavára figyelj oda.+ Beszélgetés irányítása

Domináns hangerő-Engedd ki a hangod, nyísd ki a szád. Olyat mondj, amihez tényleg értesz, mert a férfinak fontos, hogy hozzáértőnek, tájékozottnak, határozottnak látszódjon - legyen. Kényeztesd.Tápláld és elégítsd ki a nő testét, lelkét, szellemét. Akkor kellesz, ha van nálad valami, ami kell neki, szereti, ha hatsz rá, büszke rád. Az jó, hogy visszajelzi az ember a másiknak, hogy de jó ezt hallani,..de jó…de azt is kell mondani, amit a másik érez, most

örülsz,..ezt.. azt akarod..így..úgy. Sokszor: ,,Szeretettel.” Törekedj rá, hogy meghallgasd, elismerd, érezze fontosnak, jónak, értékesnek, szerethetőnek magát. Minden pozitív,dicsérő,kedves,szép szó megérdemli a használatot

Igen kérdések-mondat, ugye? Igen legyen a válasza, Igen sorozat, Igen-nel, Valóban, (Ez) Igaz, Így van-nal kezd a választ (és bólogass)Aha, értem, ühü, Karizma,Sárm, Vonzerő,

Beszéltesd.Kanyarodj vissza hozzá. Kérdezd a napjáról? Mi volt a jó? Hogy vagy? ő hogy gondolja, szerinted? – mi van benned most? mit érzel? ezzel kapcsolatban? A nő fölött legyél, vagy mellette, de ne alatta.Te légy a nagy.

Dicsérd meg, amit az adott esetben csak dicsérni lehet. (pl. cipő, ruha, frizura, szavai stb.) A nők a magabiztosságra kiválóan reagálnak. Domináns - Én irányítok.Köszönöm

Pozitív kérdések (nyaralás, gyerekek)  Pozitív kapcs szavakkal tárgy, közösség (mert mindig lojális és nagyon megbízható, stabil, mindig megbízhatókiválóan működik, túl szárnyalja az elvárásaimat.

Ahogy vagy önmagaddal, Amit kisugárzol az a lényeges (erő, szeretet, bizalom, önbizalom, tudás), Van nálad valami, ami kell neki (jó érzés, vidámság, kellemesség) - Add meg. Megelőgezett Jóság

KÉK, Piros. Narancssárga, Rózsaszín. – Liliom, tulipán, orchidea. fényes, illatok,Tisztább. Szép. Női szavak, szókapcsolatok. Bizalom kialakítása – érd el - olyanokat mondj. Tedd dicsérhetővé.

Én megértelek. Én is voltam ilyen  helyzetben, így. Ügyes vagy. Okos vagy és Csodálatos nő. Jó vagy. Jó, hogy létezel. Mi EgyüttÖnbizalom gesztusok - fejet, állat emelni - torok ,,nyított”. ,,Győztes”- póz. Önszeretet.

Őszinteség. Hála. Szinkronítás (minél több hasonló dolgot találj - szó, ruha, gondolkodás stb.), Te hasonló helyzetben, milyen bánásmódot szeretnél? Hogyan viselkedne, mit tenne a példaképed?

(jelzők) ..-va/ve, ..-vá/vé, ..-val/vel, ..-ó/ő, .. -i, ..-os/es, ..-ón/an, ..-juk, ..ás, ..et, ..ból/ből, ..tól/től, ..ban/ben, ..ért, ..mint, ..ság/ség, (EZEK MIXE), (által, ezért, mert, így)  térben, időben, színben, érzésben, terjedelemben csinál, mozgó.

Ha képes vagy végighallgatni mindazt, amit mond, anélkül, hogy közbevágnál. Azzal lehet őket levenni a lábukról, ha érzékelteted velük, hogy személyük téged is teljesen levett a lábadról. Kiszolgálni-kedveskedni.

5:1 szabály, arány – észrevedd és értékelni tudd az erősségeit.Pozitív szavak bősége. (Te) Jó vagy, Ügyes vagy.Igazad van.Hercegnő.Agyra-lélekre hass. Olyat mondj, ami neked is jól esne.,,Én-üzenetek”Érettség

Elégítsd ki a nő lelki szükségleteit: Szeretet, gyengédség, figyelem, tisztelet, megnyugtatás, romantika, megértés, elismerés, gondoskodás, törődés, támogatás, megbecsülés.Mi - Most

Derűlátó megjegyzés-kezdés. Örülni neki.Minden ember tudat alatt a megbecsülésre, tiszteletre és szeretetre vágyik.Bátorító, biztató, dicsérő, elismerő, kedves, szelíd szavak.  

A legtöbb férfi a gyengeségéről fest képet.Te ne! Te az erődről, a jókról.Ha meg akarsz hódítani egy nőt, hagyd, hogy a nő elbűvöljön téged. TE VAGY AZ ÁRÚ, nem a nő, és csak a potenciális vevőknek ajánlod..

Férfi-Önbizalom. Stressztűrő. Célja-elve van. Elintézi. Karakán. Kiveszi a részét-segít mindenben. Gondoskodó. Elbűvöl. Szexuálisan és lelkileg kielégít. Érintése érzéki. Szenvedélyes. Izgalmas. Gyerekeket szereti. 

Ha meg akarod magad szerettetni a nővel, szavaiddal és tetteiddel érzelmi hatást kell rá gyakorolnod. A beszélő - a beszéd - hatás. Én úgy gondolom. Szerintem. Pozitív vizualizáció.

Érezze, hogy nincs egyedül - Melletted vagyok. Megértést, szeretetet, megnyugtatást, biztonságot, törődést adni a nőnek. (Értő figyelem) Mindenki arra vágyik, hogy mások megértsék, mit érez, amikor beszél, és ne csak azt, amit mond.

Nem nehéz gyorsan elérni, hogy a nő jól érezze magát kellemes tapasztalatokat kellő részletességgel - és érzelmi vonatkozásokkal kell előadni DENIM férfi,TheoJames,Klopp,Rasmussen

- minél több részletet és - érzelmet kell keverni a mondanivalóba. Abba szeret bele, amit mondasz. ,,Jó apa”, A család vezéregyénisége. Erős. Társ.Figyelmes

Komplex érzés – az érzés érzése - metaérzés –a következő kijelentés:„Bőrömön érzem a nap melegét, és ettől felélénkülök és teljesen megújult erőre kapok.”Ez jó(l esik)

„Érezted valaha olyan jól magad, hogy szinte el is tudod képzelni amint az érzés egy meleg, puha, aranyszínű gömb formájában sugárzik belőled, olyan pompával és megnyugtatással vesz körül, hogy

akár képes megszólítani belsőd legmélyebb, legrejtettebb részét is?”A fenti szöveg képletesen interpretálva: Kérdés + 1.érzelem + szinesztézia + 2.érzelem + szinesztézia + 1.hely.

Szavakkal keltjük azt a látszatot,miszerint minden egyes esemény és érzelem egy következőhöz, egy „mélyebb”, összetettebb és erőteljesebb érzelemhez vezet. Izgalmas, laza, élmény férfi.

• Egy kellemes testi inger – például a lábainkat elöntő melegség kerékpározás közben – mondhatjuk, hogy „komfortérzethez” vezet, • ami aztán a „béke” érzését kelti, 

ez elvezet az „önmagunkkal való kapcsolathoz”, • ami aztán az „önismerethez” érzetét váltja ki. Az X Érzelem bemutatása során kihangsúlyozzuk, hogy X Érzelem vezet

egy még ennél is csodálatosabb Y Érzelem megtapasztalására, Y pedig érzelemhez vezet, amelynek csúcspontja az Érzelem – és így tovább. Minden egyes alkalom, amikor ezt a

folyamatot ismertetjük, egy erotikus hasonlat/matafora. Pozitív, Sikeres férfi vagyok. Milliárdos vagyok. Irányítás és felelősségvállalás. Érdekes és érzelmes infót adj.

I. sz. 1 sz. - I. sz. 2 személy- A élményben van részem, remekül érzem magam.Tudod, ilyenkor A-ul érzed magad és aztán elkezdődik B. Affirmációk.KÖTŐDÉS VÁGYA, kialakítása.Sors. Kapcsolat

Domináns, határozott, független, hat a nők érzelmeire. Ahhoz, hogy egy nő férfiként, lehetséges partnerként tekintsen rád, előbb meg szeretne róla bizonyosodni, hogy szexuálisan is megfelelsz számára, vagyis, hogy mit tudsz az ágyban. Pozitív szavak.Tudom..Te ügyes vagy.Tedd dicsérhetővé.Hozd ki belőle, lásd meg a gondoskodó, törődő anyát, okos nőt.A nő mindentéren helyt akar állni.Éreznie kell, hogy Szeretetre méltó.

Tőlem várják, hogy Jó Vezető, Jó Apa, Jó Férj legyek. Őrízd meg a belső békéd, nyugalmad, stabilitásod. Példakép. Teljes Lazítás. Hasi légzés. Szeretetre-jóra hergelés. Megfelelő erő. Önszeretet. Ne ítélkezz. Helyettesítés törvénye

 

A tudtára kell adnod mennyire dögös és hogy lázba hoz téged minden alkalommal.

 

Hogyan hódítsd meg örökre a nőt - A nők szeretik a gondoskodást és igénylik a figyelmet. Még szép, kinek ne tetszene az, hogy virágot kap, felsegítik a kabátját vagy megajándékozzák egy doboz bonbonnal. A nő ilyenkor nem csak csokit kap, hanem saját vonzerejének kellemes elismerését.

 

A jó kommunikációs képesség mindenképp előnyös egy férfi számára,

viszont ugyanilyen fontos a jó testbeszéd is.

Mozgásunk, tartásunk, mimikánk legalább annyi impulzust és üzenet küld partnereinknek,

mint maga a beszéd, így érdemes ezt a területet sem elhanyagolnunk. ,,A testbeszédünk többet elárul rólunk, mint hinnénk.A testbeszéd valójában nem más, mint az ember érzelmi állapotának a leképezése,megjelenítése,megjelenése.”


A szemkontaktus - A bizonytalan szemkontaktus azt sugallja az embereknek,

hogy sunyi vagy szégyenlős a személyiségünk, hisz amint ránk néznek, elkapjuk a fejünket.

A karizmatikus férfiak tekintete mindig magabiztos a beszélgetések során,

ami rendkívül vonzó a gyengébbik nem számára.

Nem csoda, hogy a férfiak szeme az egyik legkiemeltebb pont a nőknél.

 

A nélkülözhetetlen mosoly - A mosoly minden szempontból a testbeszéd legfontosabb kelléke.

Amikor a környezeted mosolyogni lát, biztosítod őket arról, hogy kényelmesen érzed magad, jókedvű vagy és magabiztos. Ilyen kiegyensúlyozott állapotot sugallni maga a karizma fogalma.

 

SZÜNET - Erre azért van szükség, hogy amikor beszélgetsz vele, hagyj időt szervezetének az adrenalin termelésre.

Fiziológusok ugyanis kimutatták, hogy egy adrenalin injekció után az agy szivacsként szívja magába az információt,

másrészt a szervezet engedelmesen hajtja végre az összes utasítást. Az adrenalin termelést bizonyos érzelmek váltják ki.

A beszéd közötti szünetekben a nő várja az információkat, ezért nem érdemes túl hosszúra sem venni őket.

 

A tartás - Az egyenes testtartás a testbeszéd egy másik formája, melynek segítségével magabiztosságot és erőt sugárzunk.

Ha görnyedtek vagyunk, az a fáradságot és levertséget tükrözi, mely további bizonytalansághoz és kételyhez vezet.

Húzzuk ki magunkat, állakat pedig fel.

 

Légy nyitott - További fontos eleme a testbeszédünknek a nyitott testhelyzet.

 

Érintés - ,,minden alkalmat megragadott annak érdekében, hogy valakit feltöltsön pozitív energiájával. Ezt olykor egy vállveregetéssel, vagy egy őszinte kézfogással érte el.

A lényeg az érintés, mely pótolhatatlan kapcsolatot alakít ki közted és partnered között.”

 

Egy jó illat (Parfüm, tusfürdő), Fehér póló, ing,           ,,A férfi segít a háztartásban”,           ,,A nő büszke akar lenni magára, s a másik is büszke legyen rá.” 

Gasztronómia.  Mi egy férfi legvonzóbb cselekedete? A nők 80% úgy tartja, hogy a főzés. Mivel dobhatja fel a férfi egy nő kedvét? Azzal, hogy ételt készít neki. Egyszóval - tanulj meg főzni.

 

A nők azokat a férfiakat tekintik szexuálisan vonzónak, akikre jellemző a magabiztosság és függetlenség.

 

Szenvedély és tűz - A nők szeretik a szenvedélyt és ezért egy szenvedélyes férfit szeretnének maguk mellett.

Próbálja meg természetes szenvedélyt kisugározni magadból. Itt az ideje, hogy így kommunikálj a nőkkel!

Mindegy, hogy éppen a szürke hétköznap eseményeiről beszélgetsz, vagy a legutóbbi fergeteges nyaralásodról, töltsd meg azt tűzzel és szenvedéllyel. Meglátod sikered lesz!

 

,,A FÉRFI - Határozott, Kezdeményező, Magabiztos, Stabil, Nem vár megerősítésre, Erős, Energikus, Jól csókol.

Minden helyzetet tud kezelni. Szórakoztat, ,,Mosolyra fakaszt,” ,,A könnyeid letőrli”, ,,Szeretettel”, ,,Tetszik”, Kényeztető szeretet, gyönyőrű(en), dalolva, virágzó, halk, lágyan, lágy, krémes, fehér tökéletes habbal.

A "napos délután" helyett például mondhatsz olyasmit, hogy "szívet melengetően napos délutánunk volt, olyan, amikor az ember örül, hogy éL.. ". Fejezd ki magad színesen, szinte festői módon.”

 

Lehetsz akár kétszer is elvált, négyszer könyvtárba beíratott – ez

nem jogosít fel arra, hogy tapasztaltabbnak és okosabbnak tartsd magad egy Nőnél. Legalábbis, a nő így gondolja.

 

Egy okos nő az alapján ítél, hogyan beszél a férfi a körülötte lévőkkel. Ez természetes is, mivel ebből tudja leszűrni, hogy hogyan is beszélne vele kapcsolatuk komolyabbra fordulása esetén.

Próbálj az este folyamán néhányszor odamenni hozzá, megfogni a kezét, esetleg megragadni a tekintetét vagy küldeni egy puszit. Vagy még jobb, nyomj a kezébe egy kis cetlit, amire azt írod, hogy „te vagy itt a legszebb”. a nőknek tetszenek azok a férfiak, akik mindent előre elterveznek, és főleg az estét.

Ezért is egy jó tanács – ne rakd át a felelősséget az ő kis törékeny vállára.

 

A nő nem szereti azt a férfit - aki lekezelő, fölényes, vitázó, neveletlen, fukar.

 

A nő felé alázatot és bizalmat is mutat egyben. Ezt a nők nagyon szeretik! http://puahun.blogspot.hu/2011/11/testbeszed-leckek-legkarizmatikusabb.html http://puahun.blogspot.hu/2011/11/hogyan-legyel-sarmos.html http://puahun.blogspot.hu/2011/11/ferfi-vonzero-receptje.html

 

Hagyd, hogy a másik beszéljen

Klasszikus módszer a partnerszerzésnél, hogy hagyja az ember a másikat beszélni.

Ezt nevezik a randiguruk „horgolj és kussolj” módszernek, mivel nem kell más, mint megfelelő kérdéseket feltenni, amikre a másik fél „ráharap” és elkezd beszélni – önmagáról.

 

Hogy miért jó ez? Mert amikor magunkról beszélünk, akkor az agyunknak azok a területei aktiválódnak, amik például a szexnél vagy egy finom étel elfogyasztásánál.

Vagyis: jól érezzük magunkat az illetóvel és így vonzóbbnak is találjuk őt. Forrás: Business Insider http://mindenkimaskeppegyforma.reblog.hu/7-tipp-a-karizmatikussagunk-novelesehez

 

,,Egy aranyszabály

 

Kérdés, hogy miként alakíthatsz ki magadról fantasztikus első benyomást.

A kiindulási alap meglehetősen egyszerű:

az emberek azokat kedvelik, akik kedvelik őket.

Az emberiség az eddigi történelme során túlnyomórészt olyan törzsi viszonyok között élt, ahol elsődleges volt az ösztönök szerepe. Ebben a környezetben élet-halál kérdése volt a saját törzshöz tartozók azonnali felismerése. Akinek az ösztönei jól működtek, máris túlélte a találkozást.

Amikor bizonyos emberek öltözéke, megjelenése, viselkedése és beszéde hasonló, automatikusan feltételezik, hogy körülbelül egyforma a hátterük, a neveltetésük, sőt az értékrendjük is.

Egy törzshöz tartozónak érzik magukat.”

 

 

Pozitív érzések -,,A pozitív érzések, például a szeretet, az öröm, a biza­lom vagy a bátorság a bennük lévő erő révén derűssé tesznek, motiválnak, pozitívan stimulálnak minket. Kedvezően befolyásolják eszmevilágunkat és intuíciónkat, és bizonyos színt kölcsönöznek cselekedeteinknek és életünknek. Emellett a pozitív érzések megkönnyí­tik a másokkal folytatott kommunikációt és interakciót. Azok az emberek, akik pozitív érzelemvilágban élnek, rendszerint kellemes, megértő, objektív, kiegyensúlyo­zott és derűs emberek.”

,,A pozitív érzelmek kitágítják a határaidat - Te is tapasz­tal­tad már, ha folya­ma­to­san pozi­tív érzel­me­ket élsz át, való­ság­gal szár­nya­kat kapsz és egyre több ötle­ted van, egyre több jó tör­té­nik veled? Ez azért van, mert a nega­tív érzel­mek inkább beszű­kí­tik gon­dol­ko­dá­sun­kat és cse­le­ke­de­te­in­ket, addig a pozi­tí­vak kitá­gít­ják meg­szo­kott gon­do­lat­vi­lá­gun­kat és kre­a­ti­vi­tásra, újdon­sá­gok kere­sé­sére és a töb­bi­ek­kel való kap­cso­la­tokra

ser­ken­tenek.”

,,Fontos szerepe van önmagunk buzdításának és annak, hogy pozitív ,,párbeszédet” folytassunk magunkkal. A legsikeresebb sportolóknál mindvégig szól a fejükben az a bizonyos

buzdító hang.”

,,A siker nem fogja lejjebb adni, ezért nekünk kell felemelkedni hozzá.”

"Korábban azt szoktam mondani magamban reménykedve, *bárcsak megváltoznának a dolgok körülöttem*. Aztán megtanultam, csak akkor fognak megváltozni a körülményeim, ha én megváltozom."

,,Csak az ér fel a csúcsra, aki hajlandó megmászni a hegyet.” - ,,Csak úgy lehet megmászni a hegyet, ha megmásszuk a hegyet.”

,,Láss távolabb, ne csak azt, ami a szemed előtt van. Nem vesztem szem elől a végcélt.”         

,,Minden sikertelenséget tekints a sikerhez vezető lépcsőfoknak és meglásd!!! eléred fokról-fokra lépkedve a sikert - a céljaidat.”

Szeretet energia és a mosoly energia nagyon hatásos, ezért tudatosan használd önmagad és mások életében.

 

Az embert nem a hite-vallása, hanem a tettei minősítik. (Molnár József)

 

 ,,…önmagunk kézben tartása, koncentráció és meditáció, ez vezet a bölcsességhez." (Buddha)

 

Előbb szeresd azt, amit meg akarsz tapasztalni az életedben. Szeress bele a gondolatába, az elképzelésbe, az érzésbe. Ha beleszeretsz mélyen és őszintén, megkapod, bármi legyen is az. A szeretet ugyanis a legerősebb és legvonzóbb erő a világon - nincs semmi, ami ellent tudna állni neki. (Abraham Hicks)

 

Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, lélegzel, gondolkozol, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

 

,,A negatív érzelmek oka, az önmagunk vagy mások felé irányuló vádaskodás, hibáztatás, ítélkezés.” (Molnár József)

 

,,A bölcsesség előrelép, és azt mondja: "Igen, a tiéd kell legyen, de meg kell szolgálnod. Növekedned kell, dolgoznod kell, de addig nem a tiéd, amíg meg nem fizetted az árát." Fontos a növekedésünkhöz és a nemzetek növekedéséhez, hogy megértsük a dharmákban levő különbségeket, amelyek a fejlettségi szinttől függenek, és hogy képesek legyünk felismerni saját dharmánkat azon jellemzők alapján, amikre rátalálunk saját természetünkben." (Annie Besant – DHARMA)

 

Van mondjuk egy vágyad, amit el akarsz érni. Így, ahogy vagy, még nem lehet a tiéd. Éretlen vagy rá. Ilyenkor látjuk, hogy a teljesüléshez "idő kell". Ez nem azt jelenti, hogy türelmetlenül nézed az órádat és lapozod a naptáradat, miközben ujjaddal idegesen dobolsz az asztalon, hanem hogy alkalmassá érleled magad a teljesüléshez. (Müller Péter)

Önmagunk biztatása és dicsérete is fontos dolog. (Joseph Miller)

,,Ha nyugodt vagy, sikeres leszel, s ha sikeres vagy, megnyugszol.” (Molnár József)

 

Minden körülmények közt nyugodt légy, és akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

Aki sikert ér el, hisz magában, és még több sikert ért el. (Molnár József)

Bízz a meditáció, és a teljes kipihentség csodájában. (Joseph Miller)

 

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

Ha a tudatunkban felmerülő gondolat - legyen az akár kívánság, elképzelés vagy cél - rögzül a tudatban, és újra meg újra aktiválódik, hasonló vagy azonos erőket fog magához vonzani, és gondolatkomplexummá sűrűsödik. (Kurt Tepperwein)

 

Hogyan javíthatsz életed problémás területein?

Az egyik, a direkt mód: tudatosan jobb érzést keltő nézőpontokból tekintesz a kihívást jelentő területekre, keresed a megkönnyebbülést okozó gondolatokat. Egyszerűen fogalmazva mást gondolsz az adott területről, mint amit jelenleg megélsz. Kitalálsz történeteket, fantáziálsz, elképzeled, hogy már minden elrendeződött.

A másik, az indirekt mód: figyelmen kívül hagyod a problémás területeket, és olyan területekre figyelsz, amelyek már most is jól mennek, és jó érzésekkel tudsz viszonyulni hozzájuk – az így megszerzett pozitív rezgéslendületet fokozatosan képes leszel átvinni a korábban problémát jelentő helyzetekre is.

Csak úgy javíthatsz egy helyzeten, ha jobban érzed magad, amikor rá gondolsz.

 

Gondolataidat ne igazságtartalmuk alapján válogasd meg, hanem az alapján, hogyan érzed magad tőlük.

Végső soron tehát érzéseidre kell figyelned. Ehhez pedig tudatos összpontosítás szükséges. Ha rosszul érzed magad, az mindig azt jelenti, hogy blokkolod a teremtőenergiát; ha jól, az pedig azt, hogy engeded, hogy áramoljon. (Abraham-Hicks)

 

Ha meg akarjuk változtatni külső valóságunkat, hogy valami pozitív, valami csodálatos, valami boldog, izgalmas legyen,

 • az 1. lépés az, hogy felszámoljuk a negatív hatásokat.
 • Felhagyunk a negatív érzelmek kifejezésével,
 • távol maradunk a negatív emberektől,
 • hátat fordítunk a negatív könyveknek, negatív magazinoknak és tévéműsoroknak,

-és kizárólag arra összpontosítunk, hogy milyen emberek akarunk lenni. Mit akarunk elérni. (Brian Tracy)

 

 

,,A célod elérése arról szól, hogy mindig maradj összhangban azzal, amire vágysz.”

,,Azért nem kaptad meg eddig, mert más rezgésen vagy a vágyaddal.” Minden energia – elég, ha ezt tudatban tartod. Hangolódj rá annak a valóságnak a frekvenciájára, amelyben élni szeretnél – és megkapod. Ez nem filozófia, ez fizika. (Albert Einstein)

Vágyad azért nem teljesült még, mert olyan rezgésállapotban tartod magad, amely nincs összhangban vágyad rezgésével.

CSAK, ÉS KIZÁRÓLAG EZ AZ OKA!

Fontos, hogy megértsd, hogyha megállsz és elgondolkozol a dolgon, vagy ha egy pillanatra megpihensz, és megvizsgálod mit ÉRZEL, pontosan beazonosíthatod a benned rejlő ellentmondásokat.

Tehát mindössze annyit kell tenned, hogy erőlködés nélkül és fokozatosan, apránként elengeded az ellenállást szülő gondolataidat, az egyedüli gátló tényezőket. Egyre növekvő megkönnyebbülésed jelzi majd, hogy feladod az ellenállást - éppúgy, ahogy korábban a fokozott feszültség, a harag, a kielégületlenség és az ehhez hasonló érzések azt jelezték, hogy egyre csak erősítetted az ellenállást. (Abraham- Hicks)

,,Az ellazult szellem és a kiegyensúlyozott energia állapot optimális táptalajt biztosít a vizualizációs gyakorlatokhoz. A vizualizált képek, gondolatok és érzések energetikailag gazdag talajra hullanak, és azonnal ki tudnak csírázni.”

,,Az összpontosítást joggal nevezhetjük művészetnek, mivel a legtöbb ember csak korlátozott mértékben képes hosszabb idegig összpontosítani valamire. Túl könnyen elkalandoznak a gondolatok, és elillannak a gondolati erők, ennek következtében túl keveset ér el az ember….

Ha összpontosítja és egy bizonyos szándékra vagy vágyra irányítja minden szellemi erejét, akkor azt a legtöbb esetben el is éri. …Nincs olyan akadály, amely tartósan ellen tudna állni a legmagasabb koncentráció rendkívüli erejének….

Ahhoz, hogy intenzíven összpontosítsunk valamire, a belső nyugalom és összeszedettség állapotára van szükségünk. Senki sem tud például koncentrálni, ha rohanás és zűrzavar veszi körül, vagy ide-oda cikáznak a fejében a gondolatok. Ha a nyugalomba vezetjük szellemünket és értelmünket, amelyek folyton azon fáradoznak, hogy mindent érthető formába öntsenek, egység lép a szétforgácsoltság helyébe, így megtakarítjuk azokat az energiákat, amelyeket egyébként minden irányba szétszórnánk. Igazi nyugalom esetén a nagyon intenzív, ugyanakkor nagyon oldott éberség állapotában vagyunk. Belső nyugalom csak akkor jön létre, ha gyakoroljuk, miként irá­ni hatjuk a figyelmünket egy bizonyos tárgyra. (Helene Walterskirchen)

 

Feladni a célodat, mert éppen visszaesést tapasztalsz olyan, mintha kiszúrnád a másik három gumidat is, mert az egyik defektet kapott. (Christine Kane)

 

A nem éppen eszményi környezettel úgy birkózhatsz meg a legkönnyebben, ha szem előtt tartod a célodat. A körülmények ritkán tökéletesek, szóval ha a családi vagy munkakörnyezeted nem segíti elő a sikered elérését, fokozott erőfeszítéseket kell tenned a fókuszod élességének megőrzésére! (Donald Trump)

 

Tenni és szívből akarni. Tartsd a szemed a célon. (Pe-chi-ce)