Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság és Siker 9

2018.03.15

 

,,A mai világban talán a belülről fakadó ragyogás a legfontosabb! Mert egy felragyogtat ötöt, öt pedig százat...és a fénytelen világ újra nevet!”

Scientia mea – adiutor meus (Tudásom az én segítőm)

A rejtett jelentés mindenben ott lakik. Minden szimbólum, az egész világon. A teremtés könyvének betűi ezek a szimbólumok, csak az emberek többsége nem tudja olvasni ezeket a jeleket, ezért nem képes teremtővé – istenivé – válni, csak a teremtettek életét képes élni. Ez természetes folyamat. Az ember állandóan fejlődik. Tudata, spiritualitása fizikai valója egyaránt. Végül elér abba a kozmikus ciklusba, ahol a fizikai világ nem nyilvánul meg alakzatokban.

http://rejtelyekszigete.com/thot-smaragdtabla-bolcsessege/

https://www.facebook.com/tudatoselet

Aki levegővel táplálkozik, világít, mint egy isten és sokáig él. (Konfuciusz)

 

 

 

 

Mindennapi jóllétünk jelentős forrásai a hétköznapokban átélt pozitív élmények.

A negatív érzelmek támadásra, védekezésre, menekülésre szűkíti a cselekedeteinket.

A pozitív érzelmek kiszélesítik a gondolati-viselkedési repertoárt.

Fredrickson szerint a pozitív érzelmek,

mint pl. az öröm, az érdeklődés, az elégedettség, a büszkeség, a szeretet és a szerelem, közös jellemzői abban látja, hogy egyrészt kiszélesítik a személy gondolati-viselkedési repertoárját, másrészt arra késztetik a személyt, hogy belső erőforrásaira alapozzon, ideértve fizikai, intellektuális, társas és pszichológiai erőforrásait egyaránt.

Pozitív érzelmek és affektusok pl. befolyásolják a kreatív tevékenységeket is. Isen és munkatársai kísérletében egyszerű érzelmi indukcióval (pl. vidám film, apró ajándék, cukor) kiváltott pozitív affektusok megnövelik a kreatív feladatokban a teljesítményt.

Pozitív érzelmi állapotban a gondolkodás szokatlanabb utakat jár be, kreatív, integratív, nyitottabb az információkra és hatékonyabb.

Mindezek az eredmények arra utalnak,

hogy a pozitív hangulat és érzelmek értékes eszközzé válhatnak a pedagógus kezében.

A pozitív érzelmek hatásai Fredrickson (1998, 2000) áttekintése nyomán

 1. A pozitív érzelmek tágítják a figyelem látókörét, szem ben a negatív érzelmekkel, amelyek inkább szűkítik a figyelem fókuszát.
 2. Tágítják a kogníciót – például szokatlanabb asszociációk, tágabb kognitív kategóriák alkalmazása, az összefüggések könnyebb és rugalmasabb felismerése, a fogalmak alaposabb feldolgozása -, elősegítik a kreatív gondolkodást igénylő tevékenységeket.
 3. Szélesítik a cselekvések körét, például javítják a kreatív megoldásokat, gyerekeknél változatosabb játékok és hosszabb játékidő figyelhető meg.
 4. Erősítik a fizikai erőforrásokat, például a pozitív érzelmek kiváltotta játék elősegíti a fizikai erő és a fizikai készségek fejlődését.
 5. Erősítik az intellektuális erőforrásokat, például a pozitív érzelmek aktiválják az explorációt, elősegítik a tanulást és a teljesítményt, javítják az összetett és integrációt igénylő feladatok megoldási képességét.
 6. Erősítik a társas erőforrásokat – a mosolygás, az együttes játék, az együtt átélt öröm egyaránt erősíti a szövetségeket, a barátságokat és a családi kapcsolatokat, a pozitív érzelmek növelik a segítségnyújtás, valamint az együttműködés valószínűségét.

A pozitív érzelmek továbbá segíthetnek bennünket abban is, hogy a mindennapok nehézségeivel és az ezek által kiváltott stresszel könnyebben megküzdjünk, hiszen lehetővé teszik azt, hogy a megoldási lehetőségek szélesebb köréből válasszunk magunknak megfelelő stratégiákat, és ennek révén egyaránt mozgósíthassuk a saját és a társas erőforrásainkat.

A pozitív érzelmek alkalmasak arra, hogy kijavítsák a negatív tünetek ,,mellékhatásait”. Pl. szívverés, idegesség, tehát nyugodtabb szervezet lesz.

 

A pozitív érzelmek átélése a mentális egészség fontos meghatározója. (Vaillant)

 

Újabb vizsgálatok szerint a pozitív érzelmek fontos hatással vannak a fizikai egészségre is.

 

Pozitív érzelmek segítenek a mindennapi nehézségek ellen, s ezek által kiváltott stresszel szemben, szélesebb perspektívát adnak, mint saját, mint társas erőforrásokat mozgósítanak.


 

Boldogság = szubjektív jólét

A hétköznapi ember és a pszichológusok számára fontos kérdés az is, hogy mi vezet a pozitív élmények és pozitív érzések gyakori átéléséhez.

Boldogság – pozitív érzelem együtt jár a tágan értelmezett szükséglet kielégülésével (pl. fizikai, szociális, intellektuális).

Boldogság – elégedettség az élettel.

Boldogság – belső tényezőink megvalósítása (Diener). Az egyén viselkedése, tevékenysége összhangban legyen személyiségével.

Boldogság átélését olyan helyzetek határozzák, meg amelyekben a személy önmaga lehet. (Waterman)

 

Általánosítva a boldogsághoz 4 fő tényező kell

 • Pozitív érzelmek gyakorisága és intenzitása.
 • Életünk területén (iskola, család, munka) megélt elégedettség, siker.
 • Depresszió, szorongás, és más negatív állapotok viszonylagos hiánya. 
 • Az élet egészével való megelégedettségi szint.

Forrás: Pszichológia pedagógusoknak (szerk. N. Kollár Katalin, Szabó Éva) https://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_520_pszichologia_pedagogusoknak/ch06s05.html

 

A rooibos tea - Egészségre gyakorolt pozitív hatásainak listája szinte végtelen: Erősít, nyugtat. S a pattanásos bőr kezelésére hatékony készítmény, s mint ,,folyékony zsírégető” is.

+ Zöld tea - Egészségmegőrző, nyugtató, frissítő, élénkítő hatású, megszünteti a fáradtságot, segíti a tiszta gondolkodást, zsírégető..

Ananász - Nagyon gazdag enzimekben, gyümölcssavakban és C-vitaminban.

Ez a trió együttesen felgyorsítja a zsírégetést és ezzel együtt a fogyást, fogyókúrázok ne hagyják ki! Inkább a frissen ne a cukrozott konzervet.

Ananász enzimjei serkentik a tápanyagok hasznosulását. (Bromelin enzimje támogatja fehérjék lebontását, azaz a táplálék megemésztését.)

 

,,Minden tagadás, szakítás negatív érzéseket hoz magával.

A pozitív szeretetteljes igenlés ezzel szemben olyan energiahullámokat vált ki,

amelyekben a negatív érzések feloldódnak. (kipróbált dolog és ön is próbálja sokszor, hiszen beválik.)”

 

,,Jó példák vannak előttem, akiket jó követni!”

Ezerszer köszönöm.

Amikor a korona-csakra kezd megnyílni egyre többször élünk meg olyan pillanatot, hogy tudatunk tökéletesen lenyugszik, megnyílik. És ebben a nyugalomban életünk tiszta létét éljük meg.

Ahogy fejlődik a korona-csakránk egyre több ilyen élményben lesz részünk és végül mindenhol, minden pillanatban jól érezzük magunkat.

Úgy érezzük mintha hosszú álomból ébredtünk volna, és mintha csak most kezdenénk élni. Mindenről amit eddig valóságnak érzékeltünk, kiderül csak illúzió, s rájövünk a lényeg: ez az állapot.

Valamint ha szeretnénk megtudni valamit, elég ha figyelmünket arra a dologra irányítjuk, és megkapjuk az információt.

Ezért most aztán mindent bele, tisztítsd, aktivizáld.

Életünknek azokban az éveiben, amikor az életciklusok változása során leginkább nyitottak vagyunk a korona-csakra energiáinak befogadására, a legtöbb esélyünk van arra, hogy az addigi fejlődésünk keretei között az ismeretek és a tökéletesség legmélyebb formáit fogadjuk magunkba. A meditáció nagyon sokat segít ebben.

Az első hat csakra nyitottsága és harmonikus működése az ismeretek, a tapasztalatok és a képességek teljességéhez vezet. De ha a 7. csakra nem teljesen nyitott, úgy érezzük, hogy elvagyunk szakítva a tökéletes léttől, nem szabadulunk félelmeinktől, ezáltal viszont a csakrák nem képesek teljes mértékben kihasználni a lehetőségeiket.

Az alkotás vágya és az energiák nem kerülhetnek összhangban. Ezért gyerünk aktiváld, ha nálad is ez fennáll. (Shalila Sharamon – Bodo J. Baginski – Rejtett Energiák – Gyógyítás a csakrák harmonizálásával.)

 

Az a baj, ha akadálynak látod, s nem fejlődési lehetőségnek.

“Ahelyett, hogy engednénk, hogy érzelmeink magukkal ragadjanak és kelepcébe csaljanak, hagyjuk, hadd tűnjenek el, mint az ujjunkkal vízbe írt betűk.” - Dilgo Khyentsé Rinpoché

"Három teljes év elteltével elmém nem kívánt jóról-rosszról tűnődni, ajkam nyereségről-veszteségről szólni. Akkor vetett rám mesterem először egy pillantást - nem többet.

Öt év után minden megváltozott: elmém eltűnődött jó-rossz felett, ajkam nyereségről-veszteségről beszélt. Akkor először megenyhültek a mester vonásai, és halvány mosoly jelent meg az arcán,

Hét év múltán újabb változás történt. Hagytam, hogy elmém töprengjen, amiről csak akar, ám jó és rossz nem foglalkoztatta többé. Hagytam, hogy ajkam szóljon, amiről csak akar, de nem szólt többé nyereségről és veszteségről, Akkor engedte meg végre mesterem, hogy mellé telepedjem a matracon.

A kilencedik év végén elmém szabadfolyást engedett a töprengésnek, ajkam a beszédnek. Jóról-rosszról, nyereségről-veszteségről már mit sem tudtam, sem magammal, sem másokkal kapcsolatban... Külső és belső eggyé vált. Nem volt különbség többé szem és fül, fül és orr, orr és száj között: mind egyek voltak. Elmém megdermedt, testem feloldódott,
húsom-csontom egybeolvadt. Egyáltalán nem voltam tudatá­ban, mire támaszkodik a testem, mi van a lábam alatt. Így vagy úgy,
egyszer csak felkapott a szél, mint a száraz falevelet. Azt sem tudtam, én utazom-e a szél szárnyán, vagy a szél az enyémen."

- Lie-ce - https://www.facebook.com/EbredokKozossege/photos/a.174968159231485.44870.165614623500172/878229752238652/?type=3

 

,,Az almafa is csak akkor terem, ha elért egy bizonyos fejlődési állapotot, addig a gyümölcse csak lehetőség marad.

Amikor az emberi egyéni tudatosság elér egy bizonyos fejlődési szakaszokat, a sziddhik (misztikus képességek, a tudat különleges erői-képességei) spontán megnyilvánulnak. A sziddhik a fejlődés természetes kifejeződései.”

 

 

http://boldogsagprogram.hu/boldogsagprogram/klubok

http://boldogsagprogram.hu/indits-sajat-klubot

 

Michelle Obama in the groove - There will never be another first lady like Michelle Obama!

https://www.facebook.com/darryl.a.chamberlain/videos/1023947487616095

 

,,Jól jön egy külső segítség, valaki, aki segít felismerni és feloldani a blokkokat, illetve motivál a változásra, új irányokat és lehetőségeket mutat.

ösztönzést és motivációt nap mint nap. A találkozónk folyamán ezt a szeretetteljes törődést és figyelmet kapod tőlem egy harmonikus, nyugodt környezetben.”

 

Mindenki óriási változásra képes, ha lehetősége van a megfelelő minőségi képzésre, ahol hasznos, használható, fontos, tudást, készségeket sajátít el. (mj)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=637&v=K9yXyy5FNRM A férfi és női agy

A férfiaknak dobozaik vannak, s a kedvencük a semmi doboz – A nőnél minden kapcsolódik mindennel, mindenhez.

A férfi azt akarja, ha stresszel, ,,javítsál meg” – A nő ilyenkor, csak beszélni, beszélni akar, s ne hogy, meg akarj javítani. – Nem akarlak megjavítani, te így vagy jó, szerethető, és szeretetre méltó vagy. A nő kizárólagosságot akar- add meg neki.

 

Amit mond, érez a nő, azt tükrőzd-, mond-, érezd vissza neki, - azt ad, azt mond, érezd te is.

 

 

,,Az ember személyisége hatékonyan fejleszthető magasabba szintre, és ezzel élete is egy magasabb szintre emelkedhet!”

 

Pozitív / Boldogság Kör

       Közösség.

 

Hogyan őrizd meg a nyugalmad és találj vissza hamar a kiegyensúlyozott állapotba?

A legegyszerűbb módja, hogy újra nyugodt légy az,

ha nyugodtan lélegzel.  

Stressz hatására kapkodva veszünk levegőt, ami nem segíti a gondolkozást sem.

Tehát, végy mély levegőt úgy, hogy:

a hasadba szívod be a levegőt, úgy, hogy megemelkedjen a hasad,

majd pedig a tüdődbe engedd át, és fújd ki.

Ha ezt jó párszor megismétled, az egész szervezeted – és az agyad isfriss oxigénhez jut,

ami azonnal lenyugtat minden helyzetben.

Sosem a helyzeteink okozzák a gondot, hanem az, hogy hogyan állunk a helyzethez. Ha képesek lennénk mindig nyugodtan szemlélni az eseményeket az életünkben, akkor stresszt sem élnénk meg. Persze ezt nem érezzük könnyűnek, és ne is erre törekedj, hanem arra, hogy ha észrevetted magadban a feszültséget,

akkor vezesd vissza magad a nyugalomba a fenti lélegzéssel.

Ezzel segítesz magadon,

nem teremtesz további negativitást a helyzetbe,

oldódik azonnal a harag,

és nem lesz mit elraktározni.

Forrás és a teljes cikk: https://www.laszloerika.hu/hu/blog/hogy-orizd-meg-a-nyugalmad-ha-valami-varatlan-kibillent-az-egyensulybol-/

 

 

,,Bizonyított, hogy a hiedelmek (minták, érzések, gondolatok, a benső programozásunk) határozzák meg a valóságunkat.

Mivel a hiedelmek hozzák létre ténylegesen a valóságunkat, először a hiedelmeket lenne érdemes átalakítani.

Úgy is elképzelheted az energiák (érzések) átalakulását, mintha csak megváltoztadnád a fókuszt.

Bármi is van a fókuszodban, azt fogod látni és észrevenni. Tehát a fókuszod megváltoztatásával mást fogsz tapasztalni és látni mint előtte.

Az is bizonyított a kvantumfizikában, hogy aminek figyelmet szentelünk, azonnal megváltozik. Így változik meg az érzés is az energia azaz a kvantummezőben.

Megváltoztatjuk a fókuszt, a figyelem irányát és a szeretet-alapú érzésekre figyelve a változás azonnal bekövetkezik.” https://www.scc.world/hu/rolunk/szupertudatos-onfejlesztes-tm/

 

Pozitív gondolatok és hozzáállás

Dolgozz azon, hogy lehetőség szerint a dolgok pozitív oldalára figyelj.

Az egyik alapvető szabadságunk az, hogy hogyan látjuk, illetve tapasztaljuk meg azokat az eseményeket, amelyek történnek velünk.

Kérdezd magadtól minden esetben:

 • Mi ebben a jó?
 • Mit tanulhatok ebből a helyzetből?

A problémáid hamarabb megszűnnek, gyorsabban és könnyebben megoldódnak, anélkül, hogy további negativitást tennél bele a helyzetekbe tudattalanul. Ezzel segítesz magadon, nem teremtesz további negativitást a helyzetbe, oldódik a harag,

és nem lesz mit elraktározni, - vagyis ..a pozitív gondolatokkal pozitívat raktározol el.

 

Megengedés állapota

MEGENGEDED - BEENGEDED A JÓT, AMIT AKARSZ, AMIT KÍVÁNSZ AZ ÉLETEDBE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://eletvital.hu/rolunk

Csapatunk elkötelezett az emberek iránt, a társadalom iránt.

Szolgáltatásainkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen váljunk felelősségteljes, nyitott érett emberré, azért hogy magunknak és hozzátartozóinknak jobb életet tudjunk biztosítani.

Örömmel tölt el minket, ha láthatjuk, hogy programjaink résztvevői nem csak jól érzik magukat a képzéseken, de hosszútávon hasznosítani képesek a tanultakat és együtt örülünk sikereiknek.

 

Várfalvi Balázs coach - ,,Amikor együtt dolgozunk, te vagy a középpontban."

8 éve foglalkozom személyes és szervezeti hatékonyság fejlesztésével. Ebben vállalati fejlesztő programok (tréningek, coachingok, vezetési tanácsadás), személyes életviteli tanácsadás, spirituális gyógyítás kapott és kap helyet.

,,Bármilyen formában dolgozunk is együtt, a célom, hogy a nehézséget okozó életterületeden az általad megfogalmazott célok érdekében, az általad elvárt eredményeket tudd megvalósítani. Ami ezt hátráltatja, azt tudd elhagyni, ami ezt erősíti, azt hozd elő magadból. Képes legyél olyan eredményeket elérni, melyekhez a jelenlegi gondolkodásoddal, szokásaiddal, ismereteiddel nem tudsz eljutni. Ehhez tudást, önismeretet, inspirációt szerezhetsz az általam vezetett programokon.– (Várfalvi Balázs coach) http://www.eletvital.hu/varfalvi_balazs

 

,,Meggyőződésem, hogy az elmélet önmagában nem sokat ér, ahhoz hogy fejlődjünk és jobbá tegyünk az életet saját magunk és a körülöttünk élők számára nem kerülhetjük el a gyakorlati cselekvéseket. A munkát helyetted nem végzem el, de megmutatom azokat a módszereket, életfelfogást és érékeket, ami engem is átsegít a nehézségeken, és amelynek gyakorlása által folyamatosan képes vagyok fejlődni és egyre inkább kiteljesedni.” (Zilahy Tünde kommunikációs menedzser) http://www.eletvital.hu/zilahy_tunde

 

"Csak el kell kezdeni táncolni, és a zene majd megjön valahogy." – Zorba

Van, amikor a szavaknak nincs helye. Amikor hiába mondanál bármit, nincs értelme. Van, amikor csak egy érintés segíthet. Vagy egy ölelés, amiben a lelkek érintkeznek. S van, hogy elég egy tekintet, ami sokkal többet mond el minden szónál. Két olyan szempár, ami ha egymásra néz, az egész testük vibrál. Olyankor beszélnek igazán. Nem szavakkal, hanem más nyelven. Azon a nyelven, amit a legjobban értenek. Ketten, együtt, szeretetben. Ha meghallod, hogy mit mondok most neked, akkor a szavak eltörpülnek és megérted a nyelvemet. Azt a nyelvet, ami a lelkekhez elvezet.

http://adwyw.blog.hu/2017/01/24/ha_meghallod_hogy_mit_mondok_most_neked

 

„Mi lenne, ha a SZERETET szót egyszerűen mindenre használnánk, ami éppen itt van…?” – (Scott Kiloby)

 

,,Soha nem leszel elégedett addig, amíg fel nem ismered, ki vagy te valójában!”

 

"Csak el kell kezdeni táncolni, és a zene majd megjön valahogy." 

 

A cél: ,,Az általad megfogalmazott célok érdekében, az általad elvárt eredményeket tudd megvalósítani. Ami ezt hátráltatja, azt tudd elhagyni, ami ezt erősíti, azt hozd elő magadból. Képes legyél olyan eredményeket elérni, melyekhez a jelenlegi gondolkodásoddal, szokásaiddal, ismereteiddel nem tudsz eljutni.”

 

,,…Megmutatom azokat a módszereket, életfelfogást és érékeket, ami engem is átsegít a nehézségeken, és amelynek gyakorlása által folyamatosan képes vagyok fejlődni és egyre inkább kiteljesedni.” http://www.eletvital.hu/zilahy_tunde

 

,,Állj félre a saját utadból, és hozd ki az életedből mindazt, ami benne van!”

 

 

,,A belső csend fogja megmenteni és átalakítani a világot.” (Eckhart Tolle)

 

 

."...a csöndben ülés varázslat. Ez az, amikor dolgok, csodálatos dolgok kezdenek történni. Béke jön hozzád. Boldogság jön hozzád, teljesen magától. Öröm jön hozzád. Amikor a csöndben ülsz, emlékszel rá, hogy ki vagy.”(Robert Adams)

Ne robotpilóta irányítsa az életedet!

Sokszor úgy viselkedünk, mint egy robotpilóta vezette repülőgép. Nem vagyunk jelen, nem érzékeljük, hogy mi történik. Valahányszor felmerül bennünk egy gondolat, egy érzés, egy érzet, gyakorolnunk kellene térben és időben jelenlévőnek maradni, igazán élőnek lenni. Tudni, hogy éppen ez a gondolat, érzés vagy érzet támadt bennünk, de ennél mi mérhetetlenül többek vagyunk.

Miénk a megértés, az együttérzés, a szeretet és a bölcsesség kincse, és szeretnénk, ha mindez a miénk is maradna, hogy mi is a helyes úton tudjunk maradni.

Te szakítasz időt magadnak a be- és a kilégzésre. Nem sürgős reagálnod. Ha nem engeded, hogy elragadjanak a gondolataid és az érzelmeid, más szemszögből, világosabban is láthatod a dolgokat. (Thich Nhat Hanh: Vegyen körül a szeretet)

Képzeld el a benned élő Buddhát, Jézust vagy éppen egy sármos, erős, mosolygós, magabiztos, sikeres, vonzó férfit, s a tudatod képernyőjére is vidd, lásd sokszor.(mj)

 

Igazi női sorsot csak egy igazi férfi mellett lehet élni. Ez persze fordítva is igaz. Minden nemes férfiélet mögött ott találod - ha rejtve is - az igazi nőt. Ha a valóságban nem is, de lelkének belső képében feltétlenül. Egymást tükrözzük, kiegészítjük, csak együtt vagyunk teljesek.

- Müller Péter -

,,A Gayatri Mantra a Védákban, az ősi szent iratában őrzött Egyetemes Ima, amit az ember spirituális és fizikai jóléte érdekében odaadással ismételhet bármelyik korban, a világ bármely részén társadalmi, vagy vallási hovatartozástól függetlenül. Azt tartják, hogy aki rendszeresen és hittel énekli a Gayatri Mantrát, azt a mantra megszabadítja a betegségektől, minden bajt elhárít és minden vágyat kielégít.”

Gayatri mantra szövege: Om, bhur bhuva svaha tat, savitur varenyam, bhargo devasya dhimahi, dhiyo yo nah prachodayat

 

,,A Három Világot beragyogó

Legfelsőbb Fény

Világítsa meg tudatunkat

és irányítsa értelmünket

az erényesség útjára!”

Mi is az az Anamé Frequency?
Nem más, mint egy olyan módszer, mely a mai modern technológiát, az ősi szellemi és spirituális tudást, és a világunkat előrelendítő Anamé energiát kombinálva képes a lehető legerősebb, legdirektebb és leghatékonyabb módon hatni testünkre, lelkünkre, szellemi fejlődésünkre, hangok és rezgések által.

Mit jelent a magasabb energiaszint?

Fizikai ismereteink alapján tudjuk, hogy az anyag, így a testünk is, rezgés, tehát végső soron energia.

Minél alacsonyabb a testünk rezgésének frekvenciája, annál „anyagibb” a test, annál jobban közelít a tehetetlen anyagba dermedéshez. Ennek végső foka a holttest vagy mondjuk a kő állapota.

Minél magasabb ez a frekvencia, a testünk anyaga annál közelebb van a magasabb szellemiséghez, az igéhez, ami az anyagot formálja, teremti és áthatja.

A körülöttünk lévő világ éppúgy rezgésből áll, ahogyan mi magunk. Rezgés az étel, az ital, az információ (a külvilágból származó és a belső világból jövő: pl. gondolatok). Te magad választod meg, hogy magasabb vagy alacsonyabb frekvencián rezgő ingereket engedsz be magadba, amik rezgésüknek megfelelően emelnek rajtad, vagy lehúznak téged.

Az Anamé Program gyakorlatai segítenek téged abban, hogy egyre magasabb energiaszintre juss. Tesszük ezt csakráid tisztításával, gyógyításával, energetizálásával.

Amint egy csakra élettelivé válik és magasabb energiaszintre lép, a hozzá tartozó életterületeden is pozitív változásokat fogsz megtapasztalni. Így hát az Anamé Program egy komplex út, mely nem csupán gyakorlatok ismétlését foglalja magában. Ez a belső béke és harmónia útja.

Mik hát a jellemzői a magasabb energiaszintnek? Milyen pozitív változásokat tapasztalsz meg, ha gyakorolsz?

Energiával teli állapotban vágysz a fizikai mozgásra. Tiszta levegőre, egészségesebb ételekre. Ez magával hozza a testi egészséget, fittséget. Az egészséges életmódnak nem kell lemondások sorozatának lennie. Ha megtapasztalod azt az élményt, hogy felszabadult és lelkileg kiegyensúlyozott vagy, nem is vágysz utána destruktív életmódra, nehéz ételekre, káros anyagokra.

Megtapasztalhatod a test regenerálódását, megfiatalodását.

Visszatér gyermekkorod elfeledett lelki könnyedsége, és az a pozitív attitűd, amellyel még nagy szemekkel csodálkoztál a világra.

Nyitottabbá válsz, derűsebbé. A kisugárzás nagyon fontos, ugyanis környezeted is úgy fog viszonyulni hozzád, ahogyan te magadhoz. Aki a belső béke útján halad, annak külső problémái is sokkal gördülékenyebben oldódnak majd meg. Nehéz párkapcsolati krízisek, megoldhatatlannak tűnő akadályok hullanak alá és tűnnek el a mélyben, mintha nem is lettek volna. Ezek mind csupán olyan alacsony energiaszintű képzetek, melyeket az agyad hamis képként szemed elé tár. Amint bizonyosságot nyersz saját magadban, és elkezdesz hinni abban, hogy minden a lehető legjobb forgatókönyv szerint történik, ezek a csalfa képek elveszítik jelentőségüket, eldobod őket.

A magasabb energiaszint tehát az élet minden területén változást hoz magával. Megszületve lelked apró, elrejtett bugyraiban, szépen lassan kihat egész sorsodra. Így találod meg helyedet a világban és éred el a legmagasabb boldogságot.

Források: https://www.facebook.com/events/138230403404333/?acontext={%22ref%22%3A%2222%22%2C%22feed_story_type%22%3A%2222%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22}

http://anameprogram.com/hu/mit-jelent-a-magasabb-energiaszint.31.aphtml

 

Az elsők közt volt az anyag.

A fizikában már nem számít újnak az a gondolat, hogy szilárd anyag, abban az értelemben, ahogyan mi képzeljük nem létezik. Meg tudjuk érinteni, hatni tudunk rá, még sincs anyag. Hullámok hatnak egymásra, és ezt érzékeljük szilárd felületnek.

A tárgyak nem mások, mint ideák (mintába rendezett tudati energia) leképeződései ezekre a dimenziókra, amit mi fizikai valóságnak hívunk. (Ezt már nem a fizikusok mondják, hanem a szellemi tanok követői.) Ebben lehet hinni, lehet nem hinni. Elérkeztünk ismét a hithez. Innentől a mi döntésünk, kinek hiszünk, a kvantumfizikának? A fizikai tapasztalatunknak? A spirituális mestereknek?

Nehéz felismerni a jelentőségét annak az elképzelésnek, hogy a körülöttünk levő tárgyak, a napsütötte szoba vagy Blöki, mind egy bizonyos frekvenciatartományhoz tartozó, mintákba csomósodott energiasűrűlések. Pedig itt kezd érdekessé válni a dolog. Mi hozza létre azt a mintát? Hogyan? A gondolat? Blöki biztos nem gondolt a veséje nefronjainak kifinomult hidromechanikájára.

 

“Valószínűleg Buddhának kell ahhoz lenni, hogy mangót tudjunk teremteni a gondolatainkkal. Ha elértük ezt a szintet, akkor akár ládástul fog potyogni a valószínűségi mezőből, de addig (és ez a pont a végtelenben van), mi halandó földi emberek kénytelenek vagyunk dolgozni, utána elmenni a boltba és megvenni az áhított mangót. Darabra.”

 

Ne a Teremtőt hibáztassuk azért, amit mi rontottunk el.

Ne az Univerzumtól várjuk, hogy tanulja meg a mi nyelvünket. Ha akarunk tőle valamit, tanuljuk meg az ő szabályait és tanuljuk meg kifejezni magunkat az ő nyelvén.

 

Mit tegyünk, hogy ne öntudatlanul teremtsünk a gondolatainkkal?

 

A gondolatainkra szükségünk van, de akkor, amikor mi akarjuk, úgy, ahogy az nekünk jó.

 

1. A legfontosabb hogy, belássuk: ez a mi döntésünk.

    El kell döntenünk, akarjunk-e a továbbiakban is a szétszéledt gondolatainkat hajkurászni, vagy megtanuljuk uralni a saját figyelmünket.

 

A felmerülő gondolatok nem uraink. Nem muszáj követnünk őket.

Úgy is dönthetünk, hogy elengedjük őket, mint a felhőket. Hagyjuk, hogy elszálljanak, de már figyelmünkkel, tekintetünkkel nem követjük őket.

A logikus elménk ilyenkor hajlamos megijedni.

Abban a tévhitben van, hogy ha ő nem ügyel ránk és mindenre, ami velünk kapcsolatos, akkor kontrollálatlan delíriumban a szakadék felé fogunk száguldani. Ezért mindenáron kapkod a kormány felé. Akkor nyugszik meg, amikor a megszokott módon ismét kapkodunk a zavargó lepkékként szálló gondolataink után. Ez kontrollérzetet ad neki.

 

Ha a gondolatzaj a menekülésünk eszköze, akkor ideje felvállalnunk azt, hogy szembenézünk azzal, ami elől menekülünk.

Ha a gondolatzaj pusztán szellemi fegyelmezetlenség vagy a tudatosság hiányának következménye, akkor az nem más,

mint amikor a család kedvenc palotapincsije zsarnokként a fejünkre telepszik.

Ideje, hogy megtanuljuk fegyelmezni a figyelmünket és visszavegyük az irányítást a gondolataink felett.

 

2. A mi döntésünk milyen gondolatokat táplálunk.

    Dönthetünk a negatív és sötét gondolatok mellett, azt gondolva, hogy azok jobban tükrözik a valóságot, de dönthetünk amellett is, hogy pozitív gondolatok felé fordulunk.

 

3. Erősebbek vagyunk gondolatainknál, hiszen mi teremtjük és választjuk meg azokat.

Így nálunk van a hatalom, hogy mihez kezdünk velük.

Tudatosítani tudjuk magunkban a negatív gondolatainkat és a negatív hatásukat ránk, így még a legrémesebb gondolatainkat is képesek vagyunk átalakítani.

Ha nem tesszük meg, a negatív gondolatok lehúznak minket.

Csökkentik az energiaszintünket.

Hatásukra érzelmeink is negatívak lesznek és ennek megfelelően a tapasztalataink is. Ez megakadályozza azt, hogy azzá váljunk, akik valójában vagyunk.

 

Meditáció közben figyelj befelé és kérdezd meg magadtól:

Van-e valami nagyon gyakran visszatérő gondolatom magammal kapcsolatban? Egy gondolat, ami rossz hatással van rám?

Például: “Nekem semmi se sikerül!” vagy “Mások sokkal sikeresebbek nálam, holott fele annyit se tudnak.” vagy bármi ami eszedbe jut.

Figyeld meg milyen helyzetekben jön elő jellemzően ez a gondolat?

Hogyan hat rád? Hogyan változtatja a viselkedésedet? Milyen gyakran ismételed ezt a gondolatot? Milyen érzések kapcsolódnak hozzá? Milyen érzések merülnek fel magaddal szemben ennek a gondolatnak a hatására? Milyen érzések merülnek fel másokkal kapcsolatban, ha mások is részei a gondolatodnak.

Figyeld meg, mennyire érzed a gondolatot valóságnak? Ez egy valóságosnak tűnő gondolat vagy ez maga a valóság? Mennyire érzed erősnek ezt a gondolatot?

Figyeld meg, hallottad-e ezt a gondolatot korábban másvalakitől? Mondta-e ezt rád valaki? Utalt-e erre? Ki volt az? Kik voltak ezek? Hogy hatott ez rád?

 

És most tudatosítsd magadban, hogy ez egy gondolat. Olyan, mint bármelyik más.

 

Az energiáját te adod neki, te táplálod. Minél jobban elhiszed, annál erősebbé válik.

 

Ha negatívan hat rád ez a gondolat, tudatosan döntsd el, hogy eltűröd-e, hogy a továbbiakban is negatívan hasson rád.

 

Ha a döntésed nem, akkor utasítsd el ezt a gondolatot.

Emlékezz, hogy szabadságodban áll a gondolatot átalakítani.

 

Ha nehezedre esik a gondolatot elválasztani a valóságtól, vagyis nem tudod eldönteni, hogy ez pusztán a te gondolatod vagy ez maga a valóság, akkor képzelj el magad előtt valakit, aki elfogad, nagyon szeret és támogat. Ez lehet élő személy vagy elképzelt, lehet a Segítőd, vagy bárki akit erre érdemesnek tartasz. Érezd a szeretetét és a figyelmét.

Gondolatban mondd el neki, hogy mi az a gondolat, ami bánt. Mondd el hogyan hat rád. Kérdezd meg tőle, mit érez ezzel kapcsolatban. Hogy látja ő a gondolatodat? Segítsen megérteni a gondolatod természetét. Segítsen megoldani. Utána mindig köszönd meg. Még akkor is, ha ezt a fantázia játékának tartod. A tudatalatti együttműködését a hálával tudod megsokszorozni.

Ez egy nagyon erőteljes gyakorlat. Nagyon sok hasznot tud neked nyújtani, ha ráérzel és megtanulod, hogyan tudod a gondolataidat átalakítani.

Forrás: Irina https://www.free-new-you.com/4-lecke-gondolatok-valosagteremto-ereje/

 

 

Meditációs gyakorlat - Gondolatjáték

Tehát a szokott módon, helyezkedj el kényelmesen. Lazítsd el magad, tetőtől talpig. Végy egy mély lélegzetet és ahogyan lassan kifújod a levegőt, érezd azt, hogy az izmaid egyre jobban ellazulnak.

Figyelj a légzésedre. Figyeld milyen egyenletessé és nyugodttá válik.

Amikor kellőképpen ellazítottad magad és légzésed egyenletessé és nyugodttá vált, kezdj el számolni magadban 10-től visszafelé egyig.

Érezd azt, hogy minden egyes számmal egyre mélyebbre és mélyebbre ereszkedsz ebbe a kellemes ellazult állapotba.

Ahogy egyhez érsz arra kérlek, engedd el minden gondolatodat.

Ne gondolj semmire.

Figyeld meg mi történik. Ha gondolatok jönnek, engedd el őket. Figyeld meg, hogy vajon belecsúszol-e egy gondolatfolyamba. Ha igen, és rajtakaptad magad, akkor figyeld meg, mi az a gondolat, aminél épp tartasz. Figyeld meg, milyen gondolatláncon keresztül jutottál ide. Figyeld meg, hogyan húzott magával egyik gondolat a másik után.

Rendben. Amikor egy ilyen gondolathoz érsz, engedd el. Igyekezz ne követni, pusztán engedd el, engedd, hogy elhalványodjon. Ha sikerül, akkor pillanatok múlva már nem fogsz emlékezni erre a gondolatra, mert kicsúszik a figyelmedből. Persze vissza tudnád hívni, ha akarnád.

Gyakorold ezt a játékot a gondolatokkal. Figyeld őket és ha megint magukkal ragadtak és erre ráébredtél, akkor tudatosan engedd el őket.

    Tipp: Segít a gondolatot elengedni, ha egy mélyet belélegzel és a kifújáskor még jobban ellazítod magad.

Ez a gyakorlat segít megerősíteni a figyelmed “izmait”, amelyekkel a tudatodat akaratlagosan a gondolataidra tudod fókuszálni, illetve el tudod fordítani tőlük.

Forrás: Irina https://www.free-new-you.com/4-lecke-gondolatok-valosagteremto-ereje/

 

 

,,Nagyon fontos a hatékony cselekvés, az, hogy az ember aktívan munkálkodjon életminősége javításán.”

 

 

Az ACT-ban nem tulajdonítunk jelentőséget annak,

hogy egy gondolat igaz-e vagy sem.

Sokkal fontosabb, hogy hasznos-e.

 

Igazak vagy sem, a gondolatok is csak egyszerű szavak.

 

Ha hasznos szavak, érdemes odafigyelni rájuk.

De ha nem: minek aggódni miattuk?

Tegyük fel, hogy komoly hibákat követek el a munkámban, és a tudatom azt hajtogatja: „Alkalmatlan vagy!".

Ez nem egy hasznos gondolat.

Nem segít, hogy megoldjam a helyzetet, sokkal inkább demoralizáló.

Nincs sok értelme, hogy még jobban elkedvetlenítsem magam.

Inkább cselekedni kell: vagy összeszedni magam és legjobb tudásom szerint orvosolni a helyzetet, vagy segítséget kérni.

 

Sokkal célravezetőbb, ha azt kérdezed:

„Hasznos ez a gondolat?

Segíthet-e egy olyan élet megteremtésében, amilyenről álmodtam?"

Ha igen, figyelj oda rá. Ha nem, hatástalanítsd.

 

Az ACT nagyon fontosnak tartja a hatékony cselekvést,

azt, hogy az ember aktívan munkálkodjon életminősége javításán.

A következő fejezetekben megmutatjuk, hogyan.

Egyelőre csak ennyit: ha egy gondolat kritizál, bírál, elszomorít, vagy hibáztat - akkor az valószínűleg csökkenti motivációdat, nem növeli.

Ha tehát ilyen zavaró gondolatok merülnek fel benned,

érdemes lehet feltenni pár kérdést:

- Ez egy régi gondolat? Korábban is találkoztam már vele? Van-e valami értelme, hogy újra meghallgassam?

- Segíthet-e ez a gondolat abban, hogy javítsak az életemen?

- Mit nyerek vele, ha elhiszem?

Persze felmerülhet benned a kérdés: honnan tudjam, hogy egy gondolat hasznos-e vagy sem?

Ha nem vagy benne biztos, tedd fel magadban a következő kérdéseket:

- Segít-e abban, hogy olyan ember legyek, amilyen lenni szeretnék?

- Segít-e abban, hogy olyan kapcsolatot alakítsak ki, amilyet szeretnék?

- Segít-e abban, hogy rájöjjek, milyen értékeket tartok igazán fontosnak?

- Segít-e hosszú távon abban, hogy gazdag, teljes életet teremtsek?

A gondolatok csak történetek.

A negyedik fejezetben azt az elgondolást tárgyaltuk, miszerint a gondolatok csak „történetek" - jelentést közvetítő szavak láncolatai.

De ha a gondolat csak történet - honnan tudjuk, hogy melyik igaz?

A válasz két részből áll.

Először is figyelj, ne kapaszkodj túl erősen egy elképzelésedbe.

Míndenkinek vannak elképzelései,

de minél erősebben ragaszkodunk hozzájuk,

annál rugalmatlanabb lesz az életszemléletünk és a viselkedésünk.

Ha próbáltál már vitázni valakivel, aki abszolút meg volt győződve róla, hogy neki van igaza - akkor tudod, hogy milyen értelmetlen - az ilyen ember soha nem fogadna el semmilyen nézőpontot, ami a sajátjától különbözik. Az ilyen embereket szűklátókörűnek, rugalmatlannak, begyöpösödöttnek vagy „szemellenzősnek" szoktuk titulálni.

Ha visszatekintesz saját tapasztalataidra, rá fogsz jönni, hogy az idők során az elképzeléseid változnak; amihez régen erősen ragaszkodtál, azt ma már talán nevetségesnek tartod. Valószínű, hogy egykor te is hittél a Mikulásban, az angyalokban, a fogtündérben vagy manókban, lidércekben, vámpírokban. Majdnem minden embernek megváltoznak az elképzelései a világról, a vallásról, a politikáról, a családról vagy a társadalomról, ahogy öregszik. Lényeg, hogy legyenek elképzeléseid és hited, de ne ragaszkodj hozzá foggal-körömmel. de ne kapaszkodj bele.

 

Másodszor: ha egy gondolat segíthet gazdag, értelmes és teljes életet élni, akkor használd ki.

 

Mennyi időt, figyelmet és energiát emésztenek fel gondolataink.

Rendszerint túl komolyan vesszük őket, és túl sok figyelmet szentelünk nekik.

A következő feladat bemutatja,

milyen az, ha fontosságot tulajdonítunk a gondolatainknak,

és milyen az, ha nem vesszük őket túlságosan komolyan.

 

Amikor nem veszel komolyan egy gondolatot

Idézz fel magadban egy gondolatot, amely általában elszomorít,

és amely egyfajta negatív értékítéletet hordoz: Ilyen vagy olyan vagyok (pl. „Fölösleges vagyok"). Tartsd észben, és figyeld meg, hogyan hat rád.

Most gondolj arra: „Banán vagyok!". Tartsd észben, és figyeld meg, hogyan hat rád.

Mit figyeltél meg?

Az emberek zömét az első gondolat zavarja, a második viszont mulattatja.

Hogy miért?

Mert a másodikat senki nem veszi komolyan.

De ha a „vagyok" igét olyan szavak előzik meg, mint „kövér", vagy „lúzer", vagy „szerencsétlen", akkor hajlamosak vagyunk rögtön jelentőséget tulajdonítani nekik.

És mégis: ezek csak szavak.

 

Következzen két egyszerű módszer arra,

hogyan vehetnéd kevésbé komolyan a gondolataidat.

 

Köszönd meg az agyadnak

Íme egy egyszerű és nagyszerű hatástalanító technika.

Ha a tudatod már megint a régi negatív történeteket kezdi ismételgetni,

egyszerűen köszönd meg neki!

Mondd például azt (persze csak halkan, magadnak): „Köszönöm, Tudat! Végre megtudtam ezt is!", vagy: „Köszönöm, hogy megosztottad velem!" Esetleg: „Tényleg? Hát ez döbbenetes!". Vagy csak egyszerűen: „Köszönöm, Tudat!".

Ha köszönetet mondasz az agyadnak, ne tedd gúnyosan vagy agresszívan.

Adj hálát sok melegséggel, humorral a rengeteg jó történetért, amellyel így elszórakoztat.

(A módszert kombinálhatod a „Nevet adok a történetemnek" technikával is: „Ó igen, ez a lúzer vagyok - SZTORI. Köszönöm, hogy újra megemlíted!")

 

A következő feladat szintén segít abban,

hogy ne vedd olyan komolyan a gondolataidat.

Olvasd végig az utasításokat, majd vágj bele.

 

A vicces hangok technikája

A módszer különösen hatásos a vissza-visszatérő, negatív önértékelést sugalló gondolatok ellen.

Találj egy gondolatot, amely zavar vagy bánt.

Összpontosíts rá tíz másodpercen keresztül, próbáld meg elhinni, amennyire csak lehetséges. Figyeld meg, hogyan hat rád.

Aztán tetszés szerint válassz ki egy vicces hangú mesefigurát, lehet az Mickey egér, Menő manó, vagy mondjuk Sebaj Tóbiás.

Idézd fel a zavaró gondolatot, de úgy, mintha kiválasztott rajzfilmfigura hangján „„hallanád"", mintha a figura egyenesen hozzád beszélne. Figyeld meg, mi történik.

Most összpontosíts újra a negatív gondolatra, eredeti formájában. Megint próbáld meg elhinni, amennyire csak tudod. Figyeld meg, hogy hat rád ezúttal.

Most válassz egy másik mesehőst vagy filmszereplőt.

Gondolj például olyan fantasy-alakokra, mint Darth Vader, Yoda, Gollum, vagy kedvenc sorozatod főszereplőjére, lényeg, hogy minél jellegzetesebb hangja legyen.

Idézd fel újra a kellemetlen gondolatot, most már úgy, mintha a kiválasztott szereplő hangján mondaná valaki. Figyeld meg, mi történik.

Miután kipróbáltad és elismételted ezt a gyakorlatot, talán te is úgy érzed, hogy már nem veszed olyan véresen komolyan a negatív gondolataidat. Még az is előfordulhat, hogy jól elszórakozol rajtuk.

 

Emlékezz vissza: nem próbáltad megváltoztatni a gondolatot, nem akartál megszabadulni tőle, eltaszítani, érvelni ellene, eldönteni, hogy igaz-e vagy sem, pozitívabb gondolattal helyettesíteni, egyszóval semmi olyat, amivel elterelted volna róla a figyelmet.

 

Csak annyi történt, hogy annak tekintetted, ami: a nyelv egy eleme.

Ha ezt az elemet kiragadod a kontextusából azáltal, hogy más hangon hallod,

rádöbbensz, hogy nem más, mint szavak láncolata - és máris elveszíti hatását.

 

Egyik depresszióban szenvedő páciensem - nevezzük Janának - rendkívül hatékonynak találta ezt a módszert.

Gorombáskodó, verbálisan agresszív anya mellett nőtt fel, aki állandóan kritizálta és bántotta.

Az anyjától elszenvedett bántások alakultak át később visszatérő negatív gondolatokká: „Dagadt vagy", „Csúnya vagy.", „Hülye vagy.", „Semmire se vagy jó.", „Senki nem szeret".

A terápia folyamán, amint ezek a gondolatok a felszínre törtek, Jana rendszerint elsírta magát. Éveket (és dollárezreket) áldozott különféle terápiákra, hogy megszabaduljon kínzó gondolataitól, de mindhiába.

 

Jana nagy Monty Python-rajongó volt, és a „Brian élete" című filmből választott magának egy fura hangú alakot is. A filmben Brian anyja, akit Terty jones alakított, folyamatosan szapulta fiát nevetségesen magas, sipítozó, eltorzított férfihangon. Amikor Jana ezeket a gondolatokat Brian anyjának hangján „hallotta" újra, már képtelen volt komolyan venni őket. A gondolatok nem tűntek el azonnal, de gyorsan elveszítették hatalmukat fölötte, ami nagymértékben hozzájárult depressziójának gyógyulásához is.

 

Van azonban egy alternatív megközelítés is.

Volt már olyan, hogy egy rádió zenélt a háttérben, de te annyira elmerültél abban, amit éppen csináltál, hogy szinte észre se vetted? Hallottad, hogy szól, de egyáltalán nem figyeltél rá.

A hárítási módszerek gyakorlásával pontosan ezt tesszük a gondolatainkkal.

Ha tudjuk, hogy gondolataink csak szavak, egy nyelv elemei- akkor akár háttérzajnak is tekinthetjük őket; kedvük szerint jöhetnek-mehetnek, és rájuk sem hederítünk. Erre a legjobb példa a „Köszönd meg az agyadnak" technika (lásd az 5. fejezet).

Megjelenik egy kellemetlen gondolat, de ahelyett, hogy figyelnél rá,

egyszerűen csak nyugtázod a jelenlétét, megköszönöd az agyadnak,

és ismét arra koncentrálsz, amit egyébként csináltál.

 

Tehát a hatástalanítási módszerek lényege a következőkben foglalható össze:

Ha a gondolkodó én valami haszontalant „közvetítő", a megfigyelő én nem figyel oda túlságosan.

Elég, ha csak nyugtázza a gondolat megjelenését, majd ismét az éppen aktuális teendőknek szenteli figyelmét.

Ha a gondolkodó én valami hasznosat és értelmeset közvetít a megfigyelő én is becsatlakozhat, és figyelmet szentelhet neki.

 

Az ACT szemszögéből nézve sokkal fontosabb az,

hogy egy gondolat hasznos-e vagy sem,

mint az, hogy igaz vagy hamis, komoly vagy nevetséges, negatív vagy pozitív, optimista vagy pesszimista.

A lényeg mindig ugyanaz: segít-e abban, hogy jobb, teljesebb életet teremts magadnak?

 

https://books.google.hu/books?id=ueeuAQAAQBAJ&pg=PT63&lpg=PT63&dq=Gazdag,+teljes+%C3%A9let+csak+tettek+r%C3%A9v%C3%A9n+%C3%A9rhet%C5%91+el&source=bl&ots=BH1uYHqPa5&sig=4KzTAA0iAUIaCW3WcIxtBmODU6k&hl=hu&sa=X&ved=0ahUKEwi-sb2d55fTAhWDIJoKHZuKBMIQ6AEIKDAB#v=onepage&q=Gazdag%2C%20teljes%20%C3%A9let%20csak%20tettek%20r%C3%A9v%C3%A9n%20%C3%A9rhet%C5%91%20el&f=false

Dr. Russ Harris - A boldogság lépcsõin: Hogyan engedjük el a félelmeinket és kezdjünk el élni 

 

 

 

 

,,Az ACT egyetlen gondolat esetében sem kutatja, hogy igaz vagy hamis;

sokkal inkább azt vizsgálja, jó hatású-e.

Azaz: ha odafigyelünk erre a gondolatra, hozzásegít-e minket egy jobb élet megteremtéséhez?

 

Viszonyulj másképpen a gondolataidhoz, így kivonhatod magad hatásuk alól.

Ahogy megtanulod hatástalanítani a fájdalmas és kellemetlen gondolatokat, azok már nem tudnak megrémíteni, zavarni, stresszelni, elszomorítani vagy aggodalmat okozni.

Ha hatástalanítod zavaró gondolataidat, köztük az önkorlátozó meggyőződéseket és a túl kemény önkritikát, azok jóval kevésbé befolyásolják a viselkedésedet.”

 

Mentális lakberendezés

Ahogy megtanultuk kellemesebbé tenni életterünket, tudnunk kell azt is, hogy a gondolkodás és a belőle származó gondolatok is fontos és meghatározó környezetet alakíthatnak ki, hasonlóan ahhoz, amikor egy napfényes és tiszta szobát szép bútorokkal és ízléses dísztárgyakkal rendezünk be.

Ha egyetértünk abban, hogy a szép tárgyak szebbé és harmonikusabbá teszik a környezetet, akkor azt is tudnunk kell, hogy a harmonikus gondolatok is kedvező és kellemes környezetet alakítanak ki.

 

Ez egyetlen emberre éppúgy igaz, mint egész közösségekre, akik együtt élnek, és megosztják egymással közös és hasznos javaikat.

Ezek olyan helyek, ahol jól érzi magát az ember, amikor belép, bár maga sem tudja pontosan megmagyarázni, hogy miért. Az ártó gondolatok tömkelege viszont visszatetsző benyomást kelt, ami menekülési vágyat idéz elő bennünk. Ilyenkor sem tudjuk megmagyarázni, hogy mi az, ami nem tetszik, de érezzük, hogy van valami a levegőben, valami negatív, valami rossz, ami akár ártalmas is lehet…

Ma, amikor a világ igyekszik megerősíteni az ökológiai szemléletmódot, és a természet tisztaságának megőrzésére törekszik, el kellene sajátítani ezt a másik törekvést is, amely nemcsak a fizikai szintre vonatkozik, hanem az anyaginál jóval fontosabb mentális szintet is meg tudja tisztítani.

 

Megfelelően kell táplálni testünket és gondolatainkat is, mert ebből a kettőből születik az egészséges ember.

Hogyan tápláljuk jól az elmét? Hogyan őrizzük meg egészségét? Úgy, hogy követünk egy régi tanácsot, amely egy olyan embertől származik, aki megszabadult Mája hálóinak többségéből: gondolkodjunk mindig úgy, hogy gondolatainkat szégyenkezés nélkül elmondhassuk, ha rákérdeznek. (Delia Steinberg Guzmán - Mája játékai  - A gondolkodás)

https://www.ujakropolisz.hu/cikk/mentalis-lakberendezes

 

 

 

,,Mint filozófusok és a helyes nézetek keresői, biztosan tudjuk, hogy a jó, a szép, az igaz és az igazságos ma is a boldogság elérésének nélkülözhetetlen feltételei.”

 

 

Az Új Akropolisz

Az Új Akropolisz Filozófiai Iskola nemzetközi, minden politikai, vallási és gazdasági befolyástól mentes közhasznú kulturális egyesület, amely 1957-ben alakult meg Buenos Airesben és azóta világszintű filozófiai mozgalommá nőtte ki magát.

 

Magyarországon 1986 óta működünk. Küldetésünknek tekintjük azt, hogy terjesszük a világban a filozófiai életmódot, ami alternatíva az anyagelvűséggel szemben.

 

Az Új Akropolisz alapítója, Jorge A. Livraga szerint városaink felgyorsult életritmusa, a természettel való kapcsolat hiánya, felszínes viszonyaink és kommunikációnk, ötletszerű és haszonleső céljaink elaltatták az emberi lelket. A gazdasági érdekek minden mást háttérbe szorítanak és egyre inkább feledésbe merülnek a nemrég még szilárdnak tűnő erkölcsi értékek.

Ennek a folyamatnak az ellensúlyozására jött létre az Új Akropolisz. Egy idealista filozófia képviselői vagyunk a 21. században, az etikai és a szellemi kincsek fennmaradásáért cselekszünk és a filozófiát az ember teljességére törekvő életmódnak tekintjük.

Alapelveink:

1 - Testvériség

Az egyetemes testvériség eszméjét hirdetjük, amely az emberi méltóság tiszteletén alapul, és felülemelkedik a származásbeli, nemi, kulturális, vallási, társadalmi és egyéb különbségeken.

Ha kölcsönösen tiszteletben tartjuk egymás értékeit és hagyományait, és megerősítjük a különbségeket áthidaló összetartozást, valamint harmóniát teremtünk az emberek, nézetek és viszonyulások között, akkor mindenkit gazdagító együttélést érhetünk el.

A testvériség eszményét az szilárdítja meg, ami összeköt, szemben azzal, ami szétválaszt.

 

Mivel elvünk a sokféleséget elismerő egyetemes értékekre támaszkodik, túlmutat a helyi gyakorlaton és szokásokon, és az emberi méltóság alappillérének számító egyetemes erkölcsi elvekben kristályosodik ki. Ez az eszmény elősegíti, hogy tiszteletben tartsuk az emberi jogokat, és magunkévá tegyük az örök etikai elveket.

2 - Tudás

A bölcsesség szeretetére tanítunk, amely a különböző filozófiák, vallások, tudományok és művészetek összehasonlító tanulmányozásának segítségével a világegyetem, a természet és az ember mélyebb megismerését szolgálja.

Az igazság és a tudás szeretete abból a természetes igényből fakad, hogy valamennyien szeretnénk megerősíteni ítélőképességünket, hogy jobban megérthessük a világot és benne önmagunkat. Ehhez a filozófiát olyan gyújtópontnak tekintjük, amely összeköti az emberi tudás különböző területeit.

A filozófia átfogó látásmódjával képes felölelni, egyesíteni a múlt és a jelen szellemi kincseit, így a fejlődés valódi hajtóerejévé válik, amely amellett, hogy az élet útjait kutatja, keresi a miérteket és igyekszik összekapcsolni a tudás és a tapasztalat valamennyi szegmensét.

3 - Fejlődés

Segítjük a mindenkiben benne rejlő legjobb képességek kibontakoztatását azáltal, hogy támogatjuk az egyén önmegvalósítását, valamint aktív és tudatos jelenlétét a társadalomban és a természetben, hogy a világunk jobbá váljon.

Még sok kibontakoztatható képesség szunnyad bennünk. Ha tudatában vagyunk ennek, és törekszünk a kifejlesztésükre, az élet egyik tartópillérére lelünk, ami egyben a tartós boldogság forrása is. A gondolatok, érzések és cselekedetek összhangja minden ember számára követendő cél. A teljességet célzó, kiegyensúlyozott fejlődés, valamint a legjobb értékeink és képességeink felébresztése valószínűleg az egyetlen záloga egy emberibb világ létrejöttének.

 

Forrás: http://regi.ujakropolisz.hu/uj_akropolisz

Ajánlott: https://www.ujakropolisz.hu/cikk/az-uj-akropoliszrol-alapitojarol-interju-delia-steinberg-guzmannal

 

 

 

 

 

 

 

 

ACT - Mely megváltoztatja és jobbá teszi az életedet.

Az ACT segít, hogy gazdag, teljes és értelmes életet teremts magadnak, és megtanít kezelni azt a sok gondot és fájdalmat, ami óhatatlanul felmerülhet utad során.

Az ACT rendkívül hatékonynak bizonyult az olyan kevésbé drámai, de több millió embert érintő problémák kezelésében is, mint a munkahelyi stressz csökkentése vagy a dohányzásról való leszokás.

A terápiák túlnyomó többségével ellentétben az ACT komoly tudományos kutatásokra épül, és egyre népszerűbbé válik a pszichiáterek és pszichológusok körében a világ minden táján.

 

Az Elfogadás és Elkötelezettség Terápiája – Acceptance and Commitment Therapy (az ACT) hat fő elvre épül, melyek együttesen segítenek létrehozni azt a szemléletváltást, amely gyökeresen megváltoztatja életedet: Hatástalanítás – Kiterjesztés (elfogadás) – Kapcsolódás a jelenhez – A szemlélődő én – Értékek – Elkötelezett tettek.

Az ACT hat alapelvének segítségével elsajátíthatsz egy fontos készséget, amely megváltoztatja és jobbá teszi az életedet: ez a „pszichológiai rugalmasság”.

 

Tudatosság + értékek + tettek = pszichológiai rugalmasság.

A pszichológiai rugalmasság az a képesség, amely lehetővé teszi, hogy értékeid által vezérelve, tudatosan és nyitottan alkalmazkodj egy helyzethez, és adott esetben hatékonyan cselekedj.

 

Minél nagyobb fokú a pszichológiai rugalmasságod, annál jobban tudod kezelni a fájdalmas gondolatokat és érzéseket, és annál hatékonyabban tudsz munkálkodni a gazdag és értelmes élet kialakításában.

 

Az ACT egyetlen gondolat esetében sem kutatja, hogy igaz vagy hamis; sokkal inkább azt vizsgálja, jó hatású-e.

Azaz: ha odafigyelünk erre a gondolatra, hozzásegít-e minket egy jobb élet megteremtéséhez?

 

Elfogadás és Elkötelezettség Terápiája

A könyv a humán pszichológia forradalmian új felfedezésére, az Elfogadás és Elkötelezettség Terápiájának (Acceptance and Commitment Therapy, azaz ACT) életvezetési modelljére épül.

Az ACT ráadásul szerencsés rövidítés, mert a kezdőbetűket így, egybeírva magyarul TETT-et jelent. Az ACT-et az Amerikai Egyesült Államokban fejlesztette ki Steven Hayes pszichológus és két munkatársa, Kelly Wilson és Kirk Strosahl.

Az ACT megdöbbentően hatékonynak bizonyult a legkülönbözőbb pszichés problémákkal küzdőknél, a depressziótól és a beteges szorongástól a krónikus fájdalomig, sőt a drogfüggőségig.

Sőt, egy jelentős kutatás során Patty Bach és Steven Hayes pszichológusok az ACT alapelveit alkalmazták krónikus szkizofréniában szenvedőknél, és megfigyelték, hogy már négy óra terápia is felére csökkentette a kórházi beutalások számát!

Az Elfogadás és Elkötelezettség Terápiája – Acceptance and Commitment Therapy (az ACT) hat fő elvre épül, melyek együttesen segítenek létrehozni azt a szemléletváltást, amely gyökeresen megváltoztatja életedet.

https://books.google.hu/books?id=ueeuAQAAQBAJ&pg=PT63&lpg=PT63&dq=Gazdag,+teljes+%C3%A9let+csak+tettek+r%C3%A9v%C3%A9n+%C3%A9rhet%C5%91+el&source=bl&ots=BH1uYHqPa5&sig=4KzTAA0iAUIaCW3WcIxtBmODU6k&hl=hu&sa=X&ved=0ahUKEwi-sb2d55fTAhWDIJoKHZuKBMIQ6AEIKDAB#v=onepage&q=Gazdag%2C%20teljes%20%C3%A9let%20csak%20tettek%20r%C3%A9v%C3%A9n%20%C3%A9rhet%C5%91%20el&f=false

Dr. Russ Harris - A boldogság lépcsõin: Hogyan engedjük el a félelmeinket és kezdjünk el élni 

 

Viszonyulj másképpen a gondolataidhoz, így kivonhatod magad hatásuk alól.

Ahogy megtanulod hatástalanítani a fájdalmas és kellemetlen gondolatokat, azok már nem tudnak megrémíteni, zavarni, stresszelni, elszomorítani vagy aggodalmat okozni.

Ha hatástalanítod zavaró gondolataidat, köztük az önkorlátozó meggyőződéseket és a túl kemény önkritikát, azok jóval kevésbé befolyásolják a viselkedésedet.

 

Az ACT módszer lényege a cselekvés!

Ha a jelenlegi viselkedés mintádat követed, ahogyan most élsz, vajon megvalósul-e a gazdagabb, teljesebb életed?

A szerző kérdéseire adott válaszok és egyszerű koncentrációs gyakorlatok segítségével mindenki végigjárhatja a maga útját, ami egy saját értékrenden alapuló, tudatos és teljes élet kialakításához vezet.

Gazdag, teljes élet csak tettek révén érhető el.

Nem mindegy az sem, hogy milyen tettekről van szó. Csak az értékeid által vezérelt és motivált tettek vezetnek eredményhez.

És ami a legfontosabb, az elkötelezettség: hogy újra és újra megteszed, amit fontosnak tartasz.

 

Források: http://www.kulturbutik.hu/elfogadas-es-elkotelezettseg-modszer.html

http://www.harmonet.hu/kultura/56652-dr.-russ-harris-m.d.-boldogsagcsapda-lovagold-meg-eleted-hullamait.html?page=2

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=11658&type=250

https://books.google.hu/books?id=ueeuAQAAQBAJ&pg=PT63&lpg=PT63&dq=Gazdag,+teljes+%C3%A9let+csak+tettek+r%C3%A9v%C3%A9n+%C3%A9rhet%C5%91+el&source=bl&ots=BH1uYHqPa5&sig=4KzTAA0iAUIaCW3WcIxtBmODU6k&hl=hu&sa=X&ved=0ahUKEwi-sb2d55fTAhWDIJoKHZuKBMIQ6AEIKDAB#v=onepage&q=Gazdag%2C%20teljes%20%C3%A9let%20csak%20tettek%20r%C3%A9v%C3%A9n%20%C3%A9rhet%C5%91%20el&f=false

Dr. Russ Harris - A boldogság lépcsõin: Hogyan engedjük el a félelmeinket és kezdjünk el élni 

https://www.facebook.com/NaturAll8/photos/a.959764204066507.1073741831.590472244329040/1137810769595182/?type=3

Képek:

Szervezet méregtelenítése – Gyógyító gyümölcsök-zöldségek – Raising your vibration – Arc-, kéz-, talp reflexzónák – Anyagcserét gyorsító ételek – Színes gyümölcs-zöldség ,,szivárvány”

– Biológiai óra-Szervóra http://patikamagazin.eu/?modul=oldal&tartalom=1208092

 

Kell a finom tápláló reggeli ebéd, uzsonna, vacsora – (fehérje, szénhidrát, olajok, friss zöldségek, gyümölcsök – vitaminok, ásványi anyagok, flavonoidok, omega zsírsavak stb.) fött ételek. A kiegyensúlyozott érkezés, a lelki szellemi és testi erőnek, a test jó működésnek kell. Kell a gondolkodáshoz, s az erőhöz a jó minőségi, gazdag, bőséges táplálkozás.  (mj)

https://www.facebook.com/napszikra

,,Az életerőnk, tetterőnk, és a kreativitásunk egy folyamatosan, hol kisebb, hol nagyobb amplitúdóval áramló energia.

Csakrához is köthetjük ezt az energiát, mégpedig a második, avagy szakrális csakrához.

Azonban az életerő, és kreativitás abban az értelemben, ahogy szerintem megélni érdemes, nem köthető egyetlen csakrához.

Sokkal inkább a csakrák egyensúlyához, vagyis mindegyik csakrának jelentős szerepe van benne.

Az energiarendszerünk megértését még érthetőbbé teszi a kundalini jógában ismert tíz test tana. Az emberi lény tíz testből áll, melyek a következők: a fizikai test, három mentális test és hat energiatest.

1.Lélektest

2.Negatív elme

3.Pozitív elme

4.Semleges elme

5.Fizikai test

6.Fényív/ Glória

7.Aura

8.Pránatest

9.Finomtest

10.Sugárzó test

A tíz test a psziché erőteljes képességeit jeleníti meg. Minden test rendelkezik bizonyos képességekkel, melyek akkor jelentkeznek, ha az adott test erős, de ha gyenge, az hiányosságokat okozhat. Átütő erődet a tíz test kiegyensúlyozottsága határozza meg.”

Forrás: http://www.teljessegviraga.hu/blog/mi-az-ami-elore-visz/

 

 

 

,,A szenvedést nem mások okozzák, hanem a másokról szóló nézőpontjaid.” (Sri Bhagavan)

,,Az egészséges kapcsolat az, amelyik mentes a megbántottságtól és a megbánástól." (Sri Bhagavan)

 
 
Azt hiszem, az az ember igazán fontos a számodra, akit elsőként hívsz, ha valami baj, bánat ér. Aki előtt nem szégyenled a fájdalmad, akiről tudod, hogy támaszt nyújt, vigasztalást ad..aki egyszerűen ott van akkor is, amikor a világ darabokra hullik körülötted. Igen, vannak emberek, akiket földi őrangyalnak kapunk, lelkünk, szívünk őrizőjeként. (Jurák Kata)

 

,,Szingliként is lehetsz boldog, és házasként is nyomorult - Házasként is lehetsz boldog, és szingliként is nyomorult.”

 

,,A boldogság jóval több egyfajta kellemes érzésnél valójában siker elengedhetetlen eszköze.
A legtöbb ember sikeres akar lenni. És, persze, a boldogságra is mindenki vágyik. Sokan azt gondolják, kemény munkával sikeresek lesznek, ami elhozza a boldogságot is. Ám ez a képlet hibás.

Shawn Achor kutatásai a pozitív pszichológia területén bizonyították,

a munkahelyi boldogság vezet az üzleti eredményességhez.

A pozitív pszichológia hét alapelvének alkalmazásával kreatívabbak, motiváltabbak és eredményesebbek lehetünk. A könyv tanácsai alapján, felülírva rossz beidegződéseinket, hatékonyabban végezhetjük a munkánkat, és megtanulhatunk jobban élni a lehetőségeinkkel, hogy elérjük céljainkat egyéni, csapat és szervezeti szinten.”

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=276447&type=22

 

Ha hiszel benne bevonzod, Ha kételkedsz taszítod. (Cs.A.)

Amit a boldog emberek csinálnak

A boldogság egyértelműen hatással van az életed szinte minden területére: fizikailag egészségesebb leszel; ha megbetegszel, gyorsabban gyógyulsz; jobban működnek tőle a társas kapcsolataid; hatékonyabban oldasz meg problémákat, sőt jobb lesz az anyagi helyzeted

Most elmondjuk, mi az igazi boldogság titka! Ha ezeket betartod, akkor boldog lehetsz!

Az alapokat nyilván te is tudod,

mosolyogj sokat, mozogj többet, önkénteskedj.

Ahányszor megélsz egy-egy boldogságlöketet, annyiszor éled fel benned a kreativitás, annál jobb lesz a hangulatod, annál sikeresebb leszel a munkádban, és annál pozitívabban látod a jövőt. Ezért tegyél meg mindent, hogy még több boldogság költözzön be az életedbe!

Igenis tehetünk azért, hogy boldognak érezzük magunkat – ezek a szokások például segíthetnek! Jól bevált módszerek, melyet bármikor bevethetsz a hangulatod javítására. Ha ezeket a boldogsággyakorlatokat sikerül átültetned az életedbe, nemcsak jobban fogod érezni magadat, hanem hatékonyabbá és motiváltabbá válsz. És nem csak, hogy egészségesebb, de kiegyensúlyozottabb is lehetsz. A tudatosságnak meg lesz az eredménye.

Nem felejtenek el szünetet tartani
Borzasztó hajtás lehet így az év végén vagy az új év elején, de tarts néha egy kis szünetet, lélegezz mélyeket, relaxálj, így elkerülhet a felesleges stressz.

 

 

Nem lógnak panaszkodókkal
A negatív energiák, amik az örökké panaszkodókból ömlenek, hatással vannak ránk. Főleg ha olyan típusúak vagyunk, akik hajlamosak átvenni mások szenvedéseit. Ezért igyekezz a minimálisra csökkenteni az ilyen típusú emberekkel a kapcsolatot.

 

 

Sikerességre, eredményességre törekednek.

A siker, az előző ponttal szemben, rengeteg pozitív energiát hoz.

 

 

Tanuld meg a helyzetből azt, amire szükséged van.

A tapasztalás nem az, ami veled történik. A tapasztalás az, amit teszel, amikor az a bizonyos dolog történik veled.

 

 

Pozitív, segítő, építő, szeretetteljes kapcsolatok.

Mind a családi, mind a baráti kapcsolatokban nagyobb szerepet tulajdonítunk annak, ha nehézséggel kell szembenéznünk, akkor van kire számítanunk. És igen, sokszor a bajban mutatkozik meg, ki is a barátunk. De legalább ugyanilyen fontos, hogy amikor boldogok vagyunk, akkor meg tudjuk-e osztani az örömünket másokkal?

 

 

Írnak

A boldog emberek gyakran vezetnek naplót, vagy csak gyűjtik fontos gondolataikat egy füzetben. Sokszor elalvás előtt jutnak eszünkbe a legértékesebb gondolatok, ezért tartsunk egy füzetet és tollat az ágy mellett, hogy ne vesszenek a feledés homályába!

 

 

Hálát adnak

A nap végén ugyanilyen fontos, hogy értékeljük a napot, lehetőleg egy pozitív szemüvegen keresztül. Gondoljunk azokra, amik jók voltak, amikért hálásak vagyunk, és akár hangosan mondjuk ki ki, vagy írjuk le ezeket. Ez a szokás elképesztő erővel képes boldogságra programozni az agyat.

 

 

Legalább 20 percet a szabadban töltenek

Nagyon fontos, hogy még egy sűrű munkanapon is lecsillapodjunk kicsit, tegyünk egy sétát a szabadban, feltöltődjünk kicsit a természetben.

A növények között töltött idő tudományosan bizonyítottan áldásos hatással van az egészségünkre.

Egy vizsgálat kiderítette, hogy akik szép időben 20 percet a szabadban töltenek, azoknak nemcsak jobb kedvük lett, de kitágult a gondolkodásuk, és javult a memóriájuk kapacitása is.

 

 

A színeket tudatosan használják.

A zöld szín látványa nyugtató. A kék békét hozó, a sárga és a narancssárga jókedvre derítő. A rózsaszín, a lila, s a mélykék is pozitív hatású

 

 

Magukat teszik az első helyre

És ez nem összekeverendő az önzőséggel! Egyszerűen tudják, hogy semmi nem fontosabb az egészségünknél, annál, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Biztosan várhat még 5 percet az az e-mail, amíg kényelmesen befejezed a délutáni kávédat – garancia a stresszmentesebb életre!

 

 

Meditálnak!

Elég, ha napi 5 percet szánsz rá, hogy figyeld, hogyan áramlik a levegő a tüdődbe, és hogyan áramlik ki. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a meditációt követő percekben nyugalmat, elégedettséget, ugyanakkor megnövekedett tudatosságot és empátiát élünk meg. ,,Ráadásul egy 40 perces meditáláskor fantasztikus csodát tapasztalsz meg, ha kiürül, és békés, nyugodt a tudatod.”

 

 

Pozitív hangulatot sugározznak a környezeted felé!

Fizikai környezeted nagymértékben befolyásolja hangulatodat, közérzetedet. A környezetedet nem mindig te magad határozod meg, de bizonyos lépéseket megtehetsz, hogy pozitív hangulatot hozz bele. Idézd fel a munkahelyedet, irodai asztalodat! Milyen érzéseket kelt? Azok a munkatársak, akik szeretteik fotóival tapétázzák ki az asztaluk környékét, nem puszta dekorációs célból teszik: gondoskodnak róla, hogy ahányszor arrafelé néznek, egy löket pozitív érzést éljenek át. De ha csak annyit teszel, hogy egy derült napon pár percre kilépsz az irodából, az is nagyon sokat ér.

 

 

Sportolnak!

A fizikai igénybevétel számos csatornán keresztül javítja a hangulatot, és fokozza a munkateljesítményt, hiszen motiváltabbá tesz, kompetensnek és erősnek érzed magadat, ráadásul csökkenti a stresszt és a szorongást. A testi igénybevétel nemcsak hihetetlenül hatásos, de kimondottan tartós hangulatjavító. Sétálj, biciklizz, táncolj, fuss, játssz, nyújts, ugrókötelezz – mindegy: fő, hogy mozogj!

 

 

Sok vizet isznak

A dehidratáció nem csak hosszú távon károsíthatja szervezetünket, de aktuális közérzetünkre is hatással lehet: ha nem iszunk eleget, például kimondottan fáradtnak, megviseltnek érezhetjük magunkat. A boldogság napi 2,5 liter víznél kezdődik!

 

 

Költenek az élményekre!

A szólással ellentétben igenis lehet pénzen boldogságot venni, de csak akkor, ha arra használod, hogy csinálj valamit, ahelyett, hogy egyszerűen csak beszereznél valamit. Az is emeli a boldogságszintedet, ha másokra költesz.

 

 

Növények

A növények hozzájárulnak a jókedvhez és a harmóniához! A növények között töltött idő tudományosan bizonyítottan áldásos hatással van az egészségünkre.

 

 

Nagyon jóleső, szeretet tevékenység

Egy olyan elfoglaltság, amiben maximálisan örömünket leljük, hozzájárul a boldogságunkhoz.

 

 

Kellemes emlékű tárgyak.

Jólesik olyan tárgy közelében lenni, aminek - jó, kellemes, pozitív - története van a számunkra.

 

 

Gyakorolják az erősségeiket!

Mindenkinek van egy terület az életében, amelyben kiemelkedő. Lehet, hogy te nagyon jó tanácsokat tudsz adni, vagy remekül bánsz a kisgyerekekkel, vagy pillanatok alatt fantasztikus palacsintát dobsz össze. Ahányszor ezt a képességedet használod, bármi legyen is az, figyeld csak meg, valósággal elönt téged az ezzel járó pozitív érzés. Ha azt érzed, hogy nagyon rád férne egy kis boldogságlöket, vedd elő azt a képességedet, amelyet már rég nem használtál.

 

 

Felállítanak egy célt

Ez lehet egész kicsi dolog, sőt akár több apróság is, a lényeg, hogy struktúrát adjunk vele a napunknak. Mit szeretnénk elérni, mik azok a kis lépések, amiket megtehetünk, hogy a hosszú távú terveink is haladjanak?

 

 

A sikerre fókuszálnak, s tesznek a sikerért.

Nem véletlenül mondják, hogy minden fejben dől el! Ha valamit szeretnél elérni, akkor ne azon rágódj, hogy milyen akadályok gátolhatnak meg az elérésükben. Ne engedd, hogy kedvedet szegjék! Ne hallgass a pesszimistákra, csak a vágyott célokra koncentrálj!

Ha tudod, mit akarsz, akkor tegyél is érte! Legyél határozott, és vesd bele magad a megvalósításába. A karrierlehetőségek körbevesznek, csak meg kell ragadni őket

 

 

,,A tapasztalatok szerint két hét kell ahhoz, hogy az új élmények raktározódjanak a tudattalanunkban.”

 

 

Elalvás előtt olvasnak

Tudományos kísérletek bebizonyították, hogy az elalvás előtt olvasni jótékony hatással van az egészségre. Mindegy, hogy a választott olvasmány romantikus ponyva vagy szépirodalom, akár képregény, a lényeg, hogy olvasás közben nem stresszelünk, és a testünk is teljesen kikapcsol.

 

 

Szép dolgokra gondolnak elalvás előtt

Gondoljunk szép dolgokra! Akármilyen gyerekesen is hangzik, ha szép dolgokra gondolunk elalvás előtt, tényleg boldogabbak leszünk. Nem érdemes még lefekvés előtt is negatív gondolatokkal bombázni az agyat. Bármilyen, számunkra boldogságot jelentő dolog felidézése jót tesz, legyen az akár a kutyánk, a kedvenc nyaralásunk vagy a szerelmünk arca.

 

..és felébrdés után.

Ha az ember felkeléskor magas rezgés lemezen marad, vagy éppen magas rezgés lemezre viszi magát pozitív, szép, kellemes gondolatokkal, annak nagyon jó hatása van.

 

 

Csak a pozitív hozzáállás az, ami hosszú távon a nehézségekben segíthet.

Igen rapszodikusnak mondható életemben számtalan sorsfordító dolog történt már. Sokszor keseregtem, de mindig arra kellett rájönnöm, hogy a megoldás a pozitív hozzáállásban rejlik. A szemléleted mindent megváltoztat. Jó tanács tehát: légy pozitív! Stresszelj kevesebbet! Érezd magad szabadnak! Ez a te döntésed. Csak rajtad áll.

 

 

Nem felejtik el megünnepelni mások sikereit
A siker, az előző ponttal szemben, rengeteg pozitív energiát hoz. Mindegy, hogy ki sikeres közülünk, és az is, mi történt, nyert a lottón vagy egy nehéz vizsgán ment át, ha irigység nélkül tudunk örülni mások sikereinek, az nagyon jót tesz a hangulatunknak. Ennek az örömnek az alapja pedig az, hogy ne hasonlítgassuk magunkat másokhoz. Ne érezzük magunkat kevesebbnek azért, mert nekünk esetleg valami nem sikerült, a másiknak pedig igen. Ha ez sikerül, akkor felhőtlenül tudunk örülni mások sikerének.

 

 

Van jó cselekedet napjuk!

Válassz ki egy napot a héten, és figyelj arra, hogy 5 jó cselekedetet végrehajts. Fontos, hogy ezek szándékos és tudatos tettek legyenek. Nem elég, ha pusztán végigtekinted az előző 24 órát, és utólag nevezed ki a jó cselekedeteket. Nem szükséges, hogy ezek igen nagy ívű gesztusok legyenek.

Tartsd be ezeket a szabályokat, és olyan boldog éved következhet, amilyen eddig talán soha nem volt.

Források: http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20151231/boldogsag-titka

http://www.nlcafe.hu/csalad/20151029/orom-boldogsag-muvszet/

http://www.nlcafe.hu/eletmod/20161223/boldogsag-lefekves-elott/ Forrás: Higher Perspectives

http://www.nlcafe.hu/horoszkop/20170916/3-mondat-amire-akkor-is-emlekezz-ha-rossz-napod-van/

http://www.nlcafe.hu/eletmod/20170227/5-dolog-amit-a-boldog-emberek-minden-nap-csinalnak/ Forrás: https://www.purewow.com/wellness/things-happy-people-do-every-day

http://www.nlcafe.hu/eletmod/cikk/boldogsag-tippek-shawn-achor-boldogsag-mint-versenyelony-konyv/

http://www.nlcafe.hu/eletmod/cikk/boldogsag-tippek-shawn-achor-boldogsag-mint-versenyelony-konyv/?logout=1

 

 

,,Az önámítás nem önismeret!

Valódi ÖNISMERET és igazi JELLEMFEJLŐDÉS nélkül valójában elvesztél!

 

Az igazi alapokat csak kevesen találják meg, de az életben ők tudnak előre haladni.”

 

,,A merő spekulatív gondolkodás nem lesz túl nagy segítségére.”

 

,,Csupán egyetlen dolog van, amire vágyom, ez pedig az igazság. És minthogy mindenkinek, aki birtokában van az igazságnak, kötelessége átadnia azt mindazoknak, akiknek hasznára válhat,”

 

A világgal is oszd meg a tudást.

Hiszen nem azt tartja-e a mondás:

„Ha tudsz valamit, tanítanod kell.”

 

,,Azáltal, hogy taníthatom, sokkal jobban, hatékonyabban megyek előre az életben, mert nem hagyom, hogy a hatása az elmúljék.”

 

,,Azt érdemes észben tartanunk, hogy nincs rossz cél, csak rosszul hozzárendelt idő.”

 

,,Berögzült hitrendszereink tudattalanul is irányítják életünket. Ugyanúgy, ahogy tudatos hitrendszereink is.

Mindenkinek az nyilvánul meg az életében, amit elhisz. Aki a világot rossz, szenvedéssel és gonoszsággal teli helynek látja, azt fogja megtapasztalni.”

 

,,Egy ember megértése a saját megértésre való képességétől függ.”

,,Jól vigyázz: az ember csakis a saját megértésre való alkalmasságának és a felkészültségének megfelelő választ kaphat a kérdésére.”

 

,,Ha van egy álmod, amit el szeretnél érni, meg szeretnél valósítani,

megkönnyíti számodra a kivitelezést, ha a víziód nagysága meghaladja a külvilág visszahúzó kritikáját.”

 

 

,,,Önbizalom és alázat, ezek kellenek a sikerhez.”

 

,,A lélegzetet hídnak mondjuk tudat és test között.”

 

,,Ha igyekszünk fizikai állapotunkon javítani, az kihat lelki egyensúlyunkra, és fordítva: a lelki stabilitás felgyorsítja a betegségek gyógyulásának lefolyását.”

 

Elengedni csak azt tudjuk, amit elfogadtunk, (nem harcolunk ellene, mert azzal erősítjük azt). A valóságos tapasztalatot saját belső világunkból teremtjük.
Öntudatunk kiszélesedik, megteremtődik a test-lélek-szellem egysége, harmóniája.”

 

,,Ez is olyan, mint az összes többi módszer, hogy ha nem gyakorlod folyamatosan, leépül.”

 

,,Lényegében a változtatás kicsi vagy nagy lévén azt jelenti, hogy más szemszögből gondolkodom, cselekszem, és ez által másképp alakul az életem is.”

 

,,A globális életminőség-emelkedés úgy érhető el, ha az egyén szintjén gyakorlunk hatást a tudatos gondolkodásmód kialakítására.”

 

,,Selfness - hogy tehetek azért, hogy én alakítsam az életem. Nagyon sok mindent beépítettem.”

 

 

 

 

,,A tapasztalatok szerint két hét kell ahhoz, hogy az új élmények raktározódjanak a tudattalanunkban.”

 

Fókuszálj a sikerre!

 

Nem véletlenül mondják, hogy minden fejben dől el!

Ha valamit szeretnél elérni, akkor ne azon rágódj, hogy milyen akadályok gátolhatnak meg az elérésükben.

Ne hallgass a pesszimistákra, csak a vágyott célokra koncentrálj!

 

Ha tudod, mit akarsz, akkor tegyél is érte! Legyél határozott, és vesd bele magad a megvalósításába.

 

Ne engedd, hogy kedvedet szegjék!

 

Mindenből tanulhatsz valamit, ami akkor nem esik jól, de a későbbiekben, akár a kulcsfontosságú pillanatokban a hasznodra válhat.

 

Ahhoz, hogy képes legyél az erősségeidből profitálni, az első lépés, hogy felismerd, melyek is ezek a tulajdonságaid. Előfordulhat, hogy a társadalmi nyomás, a szülők elvárásai vagy épp mások véleménye miatt rosszul ítéled meg a képességeidet. Fontos, hogy jól válaszd meg, kiknek a szavára adsz! Ha botfüled van, ne zeneművészeti főiskolára jelentkezz! Ha rossz a helyesírásod, ne legyél magyartanár. Ezek persze extrém példák, de a lényeget jól mutatják.

Mindenképp olyan területen próbálj elhelyezkedni, ahol tudod az erősségeidet kamatoztatni! Ugyanis így tudsz előre lépni, és az önbizalmadnak is hatalmas löket, ha jó vagy abban, amit csinálsz.

 

Nem elég, ha mi tisztában vagyunk a képességeinkkel, arról másoknak is tudniuk kell.

Menedzseld magad, koncentrálj az erősségeidre és készségeidre! Az álláskeresés során magunkat kell „eladnunk”.

Legyél magabiztos és őszinte, domborítsd ki azt, amiben a legjobb vagy. Tökéletes ember nincs, de egy pozícióra igazán alkalmas jelölt annál inkább.

Tudni kell kommunikálni azt, amiben jó vagy. Ez nem nagyképűséget, hanem magabiztosságot sugall. Azt se felejtsd el, hogy mindez akkor lesz igazán hiteles, ha konkrét példákkal tudod alátámasztani!

Fejleszd a gyengeségeidet is. ,,A jóból még jobbat, a gyengéből átlagosat, jót, jobbat!”

 

Törekedj arra, hogy céljaidat mindig képességeidhez és élethelyzetedhez mérten állítsd fel. Ahhoz, hogy reális elvárásokat támaszthass magaddal és a munkáltatóddal szemben, érdemes tájékozódni és akár szakmai segítséget is kérni.

A tanulás iránti vágy és önmagad fejlesztése egy értékes tulajdonság.

A tudatosságnak meg lesz az eredménye.

A sikeres emberekkel készített interjúkban mindig felteszik a kérdést, hogy vajon mi is az ő titkuk. Általában a következők hangzanak el:

„Mertem nagyot álmodni! Mindig csak előre néztem! Hittem a képességeimben!” Talán érdemes megfogadni a tanácsukat.

 

Források és a teljes cikkek: http://www.nlcafe.hu/ezvan/20170217/hvg-allasborze-siker/

http://blog.hvgallasborze.hu/onismeret/igy-profitalj-az-erossegeidbol-5-hasznos-tipp/?utm_source=nlcafe&utm_campaign=201701&utm_medium=prcikk&utm_term=szovegkozi_profitalj_erossegeidbol&utm_content=0221

 

 

 

A kutatások szerint a jó sportoló és a győztes közti különbség a hatékonyabb agyműködés. Pl. amely a TM (Transzcendentális Meditáció)-mel is jól fejleszthető.

,,Mártózz meg a csendben….A csend ezen pillanatai vezetnek el bennünket a belső béke felbecsülhetetlen értékű állapotába.”

,,Egy felnőtt, erős nő / férfi nem egy éretlen férfit /nőt akar, hanem igaz kapcsolatra, szerelemre, érzelmekre vágyik, amely egy életen keresztül kitart.

Mert ők igazán tudnak szeretni, hitelesek önmagukhoz és a párjuk sosem unja meg őket.

Csakis olyat akar maga mellett, akivel boldognak és egyenlőnek érezheti magát. Igazi partnerre vágyik.”

Csak egy vélemény, nem muszáj elfogadni, azonosulni vele.

 

Ha szükséged van valamire, itt vagyok.

Ha szükséged van valamire, bármire itt vagyok.

 

,,Az önbecsülésről szeretnék mesélni neked egy kicsit, mert azt vettem észre, hogy egyre többek életét befolyásolja negatívan az önbecsülés hiánya. Pedig az önbecsülés fejleszthető, és egy kis odafigyeléssel napok alatt növelhető.

Az önbecsülés nagyon fontos dolog. A boldogság, a kiegyensúlyozott és elégedett élet kulcsfontosságú tényezője.

Szeretettel köszöntelek, én Bagdi Bella vagyok a magyarországi boldogság intézet vezetője, és több mint 10 éve foglalkozom önbecsülés fejlesztéssel. Több könyvem és CD-m jelent meg már a témában, és a visszajelzések alapján is bátran mondhatom, hogy az önbecsülés fejleszthető, tanulható…és ami a legfontosabb, bárki számára elérhető.

Akinek a helyén van az önbecsülése, - az bátran megy előre és valósítja meg céljait, álmait, nem engedi, hogy mások kritikái akadályozzák, mert bízik saját magában, tisztában van vele, hogy a boldogságát maga teremti meg, nem várhatja másoktól, és képes pozitív változásokat előidézni ott, ahol nem érzi jól magát, legyen szó akár a párkapcsolatáról, akár a munkahelyéről.

A harmonikus önbecsülés sugárzik az emberből.

 

A te is önbecsüléshiánnyal küzdesz, ajánlom tegyél egy próbát.

Egy ingyenes önfejlesztő kihívásra invitállak.

A főbb témák az önszeretet, az önelfogadás, a testszeretet, a pozitív énkép, az önbizalom és a magabiztosság lesznek.

Töltsd le a 333 önbecsülés növelő megerősítés a www.bagdibella.hu oldalról. E-mailben pedig elküldöm neked a használati útmutatót is, hogyan tudod őket a leghatékonyabban alkalmazni.”

 

Ha folyton negatív gondolatokkal táplálod magad, nagyban rontod az esélyeidet egy elégedett, boldog, sikeres életre.

 

333 önbecsülés növelő megerősítés

Használj önmegerősítéseket.

Olyan mondatokat, amelyek pozitívak és ismételgesd őket magadban, kondicionáld át a gondolkodásodat egy másik, pozitív frekvenciára!

 

Forrás: https://www.facebook.com/bagdibella/videos/10211587075086789/

 

Diószegi Ádám

Karrier-filozófiám...

Nekem ez két egyszerű megfigyelés:

- Tudom, hogy csak abban leszek sikeres, amit teljes odaadással tudok csinálni.

- Csak azt tudom teljes odaadással csinálni, amiben hiszek, hogy az értékes és alapvetően jó dolog, ami egyéni és kollektív szinten is hasznos.

Nekem ez a dolog a jóga. Ezért van jógatáborom, jógaórám a tévében, jógaoktató képzésem, jógastúdióm és ez az oldalam is, mert a saját életemen tapasztaltam, hogy a jóga a gyakorlóra és a környezetére is csak jó hatással lehet, ezért fontos minél több emberhez eljuttatni.

Neked van ilyen dolog az életedben, amiben hiszel?

...és el is kezdted már csinálni?

https://www.facebook.com/adam.dioszegi.yoga/posts/935163696623008

- Neked is jó sétát, ha még van kedved

- köszi...úgy kedvem nincs, ..borús-esős az idő, de muszáj...

  ha erősödni, fejlődni akarok...el kell végezni a feladatot, feladatokat, amitől jobb, erősebb leszek. (mj)

 

 

Minden jóra fordul meglátod, ha teszel jókat bőséggel önmagadért, s mások is tesznek érted jókat bőséggel, s nagyon lecsökkented, vagy éppen kiiktatod a rosszakat. (mj)

 

 

- Jönni fog..igen...na, de mikor?

- mikor? amkor itt az idő...

  amikor eleget fejlődtél..amikor megszabadultál a rossztól..

amikor olyan jó leszel, mint az álmaid...

  amikor azonos rezgésen leszel velük. (mj)

 

Amikor megtudtam róla sok rosszat, rossz embernek könyveltem el, .. s persze mondhatjuk, hogy rossz ember is.. de valójában mindenki olyan, amilyen tudatszinten van: Az alacsony tudatszintűek a rosszak, erőszakosak, energiahiányosak, rosszat tevők, szeretet hiányosak, s minél magasabb tudatszinten van valaki, annál érettebb, tisztább, jobb, sikeresebb, energikusabb, becsületesebb, boldogabb, jó szándékúbb, jobb, jót tevő, szeretetteljesebb. (mj)

 

Dino Zoff …Gianni Agnelliről, a Juventus nagy formátumú elnökéről
„Az »Ügyvéd úr« imádta a Juventust és a futballt. Körültekintően tájékozódott, hogy pontos információi legyenek, így fedezte fel mindenkinél korábban Maradona tehetségét, még ha aztán nem is tudta átigazolni, és így figyelt fel Michel Platinire is.

Mindig mindenütt jelen volt, de sohasem tolakodóan, egyszer sem emelte fel a hangját, bölcsen, úriemberként vezette a klubot.”

…Gaetano Scireáról, kedvenc csapattársáról
„A Juventusnál és a válogatottnál is nagyon szerettem vele egy csapatban játszani.

A pályán és a pályán kívül is maga volt a stílus, az elegancia. Hiányzik nyugodt kisugárzása a felesleges szavak felszínes, fecsegő korszakában, azóta is hiányzik a csendje.”

 

http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/dino-zoff-leragadtam-puskasnal-exkluziv-2592041

,,Az igaz Szerelem kapcsán

 

- Azt mondják minden a megfelelő időben jön...!

 

- Igen a megfelelő időben jön, ha a két rezgés egy szinten van...de jobb lenne hamarább...

 

- Nem adják ingyen azt mondják Rengeteg belső munka,stb kell hozzá....! Nem egyszerű, de megéri.

 

- Igen, sok belső munka kell, ha nagy az eltérés fizikailag, lelkileg köztük..még....sok minden rakódott ránk az életben, ami a lelkünk fényét, ismerőségét eltakarta..vagyis nálam..kell tisztulni.. fejlődni.”

 

,,Igen hasznos megtanulnunk, miként formálhatjuk a gondolatainkat, a mentális beállítódásunkat úgy,

hogy ezek minél inkább segítsenek, ne pedig hátráltassanak bennünket az életünkben.”

 

,,Életünket döntéseink összessége határozza meg.

Ha szeretetteljesek és hálásak vagyunk életünk jó dolgaiért, elérhetjük azt, amire minden ambiciózus ember vágyik - a sikert." (Delma Neeley)

 

 

Akarni, akarni, szívből akarni…csinálni, csinálni, csinálni…cél. (mj)

 

 

,,Azok vagyunk, amit tanultunk!”

 

 

Ha nem fejlesszük magunkat, nem érhetjük el azokat a változásokat, amelyekre vágyunk és nem tudjuk megoldani azokat a problémáinkat, amelyekre megoldást kell találnunk. (Bagdi Bella)

 

,,Az érzelmeid nem véletlenszerűek, és nincsenek megírva a génjeidben.

Nagyrészt a napi cselekvéseidből és a megrögzött mentális szokásaidból származnak.

Megválaszthatod őket, sokkal inkább, mint azt valaha is gondoltad volna!

A pozitív érzelmi állapotok elérését, fenntartását és fokozását lehetővé tevő technikák és módszerek elsajátításával nemcsak a mentális egészséged fejlesztéséhez és kikezdhetetlenségéhez járulsz hozzá, hanem azt a képességedet is nagymértékben fejleszted, aminek a segítségével egyre több szeretet fogsz tudni átélni, ami hozzásegít, hogy sokáig élj kiegyensúlyozottan és egészségesen.”

Boldogság Mesterkurzus

Boldog és kiegyensúlyozott életre vágysz?

Közben viszont megbénítanak a szürke hétköznapok és a mindennapi problémák?

RÁZD LE A BOLDOGTALANSÁGOD TERHEIT!

Tanuld meg hatékonyan használni a boldogság összetevőit a Boldogság Mesterkurzuson és változtasd meg az életed, akár azonnal!

Tapasztald meg az igazi boldogság érzését, és vidd haza a bármikor és bárhol működő, konkrét és azonnal használható módszereket, hogy a boldogságod tartós is legyen!

Tapasztald meg, milyen érzés a szívből fakadó pozitivitás, mely megfiatalít, megszépít, egészségesebbé, kreatívabbá és boldogabbá tesz!

Tapasztald meg, milyen érzés, amikor tudatosan, a külső körülményeidtől függetlenül belső jóérzésekhez segíted magad!

Az érzelmeid nem véletlenszerűek, és nincsenek megírva a génjeidben.

Nagyrészt a napi cselekvéseidből és a megrögzött mentális szokásaidból származnak.

Megválaszthatod őket, sokkal inkább, mint azt valaha is gondoltad volna!

A pozitív érzelmi állapotok elérését, fenntartását és fokozását lehetővé tevő technikák és módszerek elsajátításával nemcsak a mentális egészséged fejlesztéséhez és kikezdhetetlenségéhez járulsz hozzá, hanem azt a képességedet is nagymértékben fejleszted, aminek a segítségével egyre több szeretet fogsz tudni átélni, ami hozzásegít, hogy sokáig élj kiegyensúlyozottan és egészségesen.

MIÉRT ÉRDEMES ELJÖNNÖD?
MIT TANULSZ MAJD ITT?

Ugyanúgy, ahogy egy szakma vagy bármilyen készség elsajátítása, úgy a boldogság is tanulható. A Boldogság Mesterkurzuson pedig a tudományos, elméleti alapoktól kezdve, a konkrét módszereken, technikákon, tanácsokon és praktikákon át minden apró részletet megtanulhatsz, ami a TARTÓS, fenntartható boldogsághoz kell.

A Boldogság Mesterkurzuson

 • megtanulhatod, hogy érheted el, tarthatod fenn és fokozhatod a pozitív érzelmi állapotokat,
 • megtudhatod, miért nem volt eddig tartós a boldogságod,
 • útmutatást kapsz, hogyan lábalhatsz ki a szenvedésből,
 • megismerheted a boldogságkutatás legfontosabb következtetéseit,
 • fejlesztheted a képességedet, hogy egyre több szeretetet élj át, és ezáltal sokáig kiegyensúlyozottan és egészségesen élhess,
 • megtanulod, hogyan lehetsz egyre sikeresebb a boldoggá válás útján,
 • megtudhatod, hogyan gyógyítsd meg magad, hogyan teremthetsz pozitív élményeket, hogyan enyhítheted a lehangoltságodat és fordíthatod pozitívvá a negatív érzelmeidet,
 • megtanulhatod leküzdeni a szorongást és felépíteni az önbecsülésedet,
 • boldogságot generáló, azonnal kipróbálható és bevált technikákra tehetsz szert,
 • megtanulod, hogyan tedd TARTÓSSÁ a boldogságélményeket,
 • közben sokat tanulhatsz önmagadról, és fejlesztheted a személyiségedet,
 • több száz boldogságra nyitott, hozzád hasonló emberrel ismerkedhetsz meg.

Ráadásként kapsz egy 108 napos Boldogságtervet, hogy otthon is alkalmazni tudd a Boldogság Mesterkurzuson tanultakat és kézben tudd tartani a boldogságodat.

Forrás: http://www.bagdibella.hu/boldogsag-mesterkurzus/

VÁNDOR LÁSS

Szervezetünk minden tevékenysége
a szabadsághoz,
a nyitottsághoz,
az egyetemességhez,
és a méltósághoz kapcsolódik.
Minden egyes VÁNDORLÁSS a derűről szól.

Arról a boldogságról, amelyért nem kell megküzdened, amely alanyi jogon jár mindenkinek. Butaság! Dehogy jár. Hiszen ez teljesen természetes állapot. Nem kell kiérdemelned, elérned. Hagynod kellene, hogy egyszerűen megtörténjen. Persze nem a közeli vagy távoli jövőben, hanem most. Itt és most :)

Otthon vagyunk a sziklákon, erdőkben, párás esőerdőkben, sivatagban, gleccsereken, nyeregben és a föld mélyén, de a forró tengerparti homokban heverészve is élvezni tudjuk a pillanatot.
VÁNDOROK vagyunk, akik együtt vagy külön keressük, járjuk az utunkat. Folyamatosan változunk, mint ahogy a bennünket körülvevő és a bennünk lévő világ is állandóan változik. Talán az egyik legméltóbb emberi tevékenység eme változások szemlélése lehet, mint ahogy valamikor régen egy folyó menti kolostorban ezt is megfogalmazták már. A színes kavalkádban megLÁTni a dolgok valódi természetét,mindenféle, az idők folyamán rárakódott rétegektől mentesen, hát az talán tényleg megér némi erőfeszítést. Így kapcsolódott a VÁNDORHOZ a LÁSS is, így lettek a túráink VÁNDORLÁSS-ok.
Külső-Belső útjainkat tagjainknak szervezzük. Fajra, nemre, korra, vallási és egyéb hovatartozásra való tekintet nélkül mindenkit szeretettel látunk.
Amennyiben szeretnél részt venni a VÁNDORLÁSSokon, vagy aktívan részt venni a tevékenységünkben, írj a vandorlass@vandorlass.eu címre.

Ramírezzel Andalúzia egyik tengerpartján akadtunk össze... (a WaldenNapok egyik állandó, jó szelleme)

"Nem tudom mennyi idő múlva – 2 perc, 2óra, 2 nap, 2 hét? - Ramírez beszélni kezdett:
- Úgy érzem, soha nem mozdultam erről a helyről. Miért is mennék bárhová? Van mit ennem, a tenger hullámzik, a nap lágyan simogat egész évben, a lányok kedvesek, nyitottak és illatosak. Nem érdekel mit tanított Szókratész, Plátón, Spinoza, Epikurosz, Kant, Buddha, Lao-ce, Rousseau vagy éppen Voltaire. Jól érzem magam, boldog vagyok. Hogy mitől? Azt nem tudom. Vagyis tudom, de elmondani , leírni nem próbálom. Nem vágyom semmire, de mindent örömmel elfogadok.

Jó veled beszélgetni, még itt is üdítő a társaságod, ahol az emberek sokkal nyitottabbak, mint a világ szomorúbb részein. Teljesen mindegy, hogy milyen nép fia vagy. Dicső népek tűntek már el az évezredek folyamán. A nép eltűnik, de az ember marad. Ha választanom kell nép, nemzet, nemzetiség között, elsősorban az embert választom. De, ha úgy élsz, mint én, akkor nem csak ember vagy. Napfény vagy és sós pára. Hullámzó víztömeg és porladó szikla. Lédús gyümölcs és ízletes étel. Felkelő nap és növekvő hold. Lányok mosolya és gyermekek zsivaja. Minden vagy és egyben semmi. A dolgokat hagyni kell, és megtörténnek. Szükségszerűen, biztosan. Éljük, élvezzük a teljességet."

 

https://www.facebook.com/pg/vandorlass/about/?ref=page_internal

 

 

 

 ,,Csak az ébren lévők tudják felébreszteni az alvókat. Fordítva nem lehetséges.”

 

Boldogságunk egyenlő a szeretetre való képességünkkel. (Lester Levenson)

 

Ha depressziós vagy, a múltban élsz.

Ha ideges vagy a jövőben élsz.

Ha nyugodt vagy, a jelenben élsz.  – Lao Ce-

 

,,Szeretném a legjobbakat kívánni az exeimnek, de azon már túl vannak.”

 

 

,,Minden esetben a legnagyobb meditációs tapasztalattal rendelkező szerzetesek agya mutatta a legelemibb változásokat. Ez fontos jel volt arra vonatkozóan, hogy a mentális gyakorlatok elősegítik az agyban az együttérzést és empátiát lehetővé tévő áramkörök bekapcsolását. „Ez a pozitív állapot egy olyan képesség, amely fejleszthető" - mondja Davidson professzor. „Az eredményeink világosan azt mutatják, hogy a meditáció képes tartósan megváltoztatni az agy működését."

 

 

Nem szégyen a futás, mármint ha jó felé szalad az ember. (Mark Lawrence)

 

Egy öreg zarándok ballagott a Himalája hegyei közt, amikor csikorgató hidegben elkezdett esni az eső. Egy fogadós megszólította:
- Apókám, hogy fog maga ebben az időben célhoz érni?
Az öreg vidáman válaszolt:
- A szívem már ott van, ezért a testem többi részének könnyű követnie. (Anthony de Mello)

 

,,Utad legnehezebb részein mindig gondolj arra, hogy mi a célod. A szíved ereje át fog segíteni minden akadályon.”

 

,,Egy FÉRFI abban a pillanatban kezd IGAZI FÉRFIKÉNT viselkedni, amikor az a nő kerül a közelébe, akinek a lelkét is kívánja és szereti.

Egy NŐ abban a pillanatban kezd IGAZI NŐKÉNT viselkedni, amikor az a férfi kerül a közelébe, akinek a lelkét is kívánja és szereti.”

https://www.facebook.com/csillagforras/photos/a.171032456295031.44831.168793726518904/709580425773562/

 

 

,,Aki szeret téged, az mindennap arra törekszik, hogy boldoggá tegyen!”

 

,,Amikor megbocsátasz, nem a múltat változtatod meg, hanem a jövőt.”

 

,,Ne engedd, hogy mások berángassanak a viharba. Húzd be őket a békébe." (Kimberley Jones)

 

 

- ,,Régebben az úgy volt velem, hogy nagy bosszúvágyat éreztem, ha valaki megbántott, hátba támadott, kihasznált vagy indokolatlanul keresztbe tett. Aztán rájöttem, hogy a legnagyobb ütést igazán az okozza ezeknek az embereknek, ha nem foglalkozok velük, nem kapnak tőlem semmilyen szinten figyelmet, ezáltal energiát. A gonoszságuk, haragjuk, gyűlöletük pedig úgyis megnyomorítja őket.
Nem állok bosszút tehát soha senkin, semmiért. Megoldják ezt maguknak, én tényleg nem kellek hozzá:) ”

https://www.facebook.com/kata.jurakprivat/posts/2002356653317633

 

 

 

Anyukám mindig ezt mondogatta/mondogatja nekem, hogy ,,Az egyetlen dolog amivel az emberek nem tudnak mit kezdeni, az a szeretet!" És igaza van!☝️ Próbáljátok ki!

- Ha valaki ingerülten szól hozzátok, próbáljátok megtartani a pozitivitásotokat és ti, már csak azért se vegyétek fel azt a stílust! Én rengeteg szituációban alkalmaztam már ezt a trükköt és bevállt!

https://www.facebook.com/edinakulcsarofficial/photos/a.766901130016529.1073741828.766851590021483/1774922959214336/?type=3

 

 

 

Hogyan lehet önmaga iránt süket, kifelé érzéketlen, ökölbe zárult lelkű embernek visszajelzést adni a működéséről, a jelenléte hatásáról?
Kell-e egyáltalán?
Azt hiszem az utolsó pillanatig fontos, hogy megtegyük, és amikor lepergett az utolsó homokszem is az órából, akkor fel kell állni és tovább sétálni. Hogy mikor jön el az utolsó pillanat, azt mindenki maga tudja, maga érzi. De eljön, egészen biztosan megérkezik, és akkor már nincs idő késlekedni. Ha tovább maradsz súlyos bűnt követsz el önmagaddal szemben. Ha néma maradsz idő előtt, és belesimulsz a rideg csendbe, lemondasz a bátor kiállás lehetőségéről és az énképviselet szabadságáról...
A visszajelzés nem mindig eredményes, gyakran nem hallja meg azonnal a másik, de olyankor is van hatása. A kimondott vészjelzés, az egyenes és tiszta beszéd akkor is eljut a másikhoz, ha elutasítást, vagy bezárulást okoz. A tiszta, éles és szeretetteljes szó hatása nem abban mérhető, hogy milyen lesz az azonnali reakció.
A mi dolgunk az időbeni kimondás, a szelíd de kompromisszummentes képviselete az érzéseinknek. Ha magunkban már lemondtunk a másikról, marad a felállás...
Hány olyan helyzet van az életedben, ahol már régen lemondtál a másikról, de a kényelem, vagy a gyávaság miatt még kitartasz? (Sárvári György)

 

 

- ,,Az élet tül rövid ahhoz, hogy veszekedéssel és harcokkal töltsük ki. Nézz körbe és számold meg az áldásokat az életedben. Szeresd a családodat, a barátaidat, akikre mindig számíthatsz. Mosolyogj gyakrabban és minden napból hozd ki a legtöbbet.”

 

,,Merj a sötétségbe nyúlni, hogy egy másik kezet a fénybe húzz.”

 

,,Aki igazán erős, az felmeri vállalni a gyengeségeit is.”

 

 

A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csupán felerősíti meglévő tulajdonságait. – Will Smith

 

,,Aki a bűnt elköveti, a bűnhődést is vállalnia kell.”

 

– Általában a kapus mezőny leghiggadtabb tagja.
– Rengeteg nyugalmat követel a szerep. Főként azért, hogy tiszta maradjon a feje, és mindig a legjobb döntést hozza meg. …

   Belül kell feldolgoznia a történteket, megerősítenie magát, hogy ha újra alkalma nyílik a védésre, figyelme ismét a legélesebb legyen. (Dino Zoff)

 

 ,,A megvilágosultság megtapasztalásával eljutunk a Hawkins féle Tudattérkép legmagasabb szintjeire. A 700 feletti szinteken a világ azon nagy tanítói állnak, akik a belőlük sugárzó lelki béke és isteni kegyelem révén hozzájárulnak az egész emberiség tudatszintjének növeléséhez. Az ezres szintet pedig olyan történelmi személyiségek képviselik, mint Jézus, Krishna vagy Buddha.”

http://lelekmozaikok.cafeblog.hu/2014/11/28/mi-a-megvilagosodas-hawkins-fele-tudatterkep-16-es-17-szint-beke-es-megvilagosultsag

 

 

 

,,Minél magasabb tudatszinttel rendelkezik valaki, annál tisztább csatornája a spirituális igazságoknak.

 

Azt, hogy lássuk, ki mennyire éli azt, amit ír, vagy mennyire csak üres, sokszor zavaros frázisokat puffogtat, ahhoz szintén szükséges egy nagyobb rálátás és tudatosság, érzékelés képessége. Minél közelebb jár valaki ahhoz, hogy nem csak ír a Szeretetről, de éli is azt, annál hitelesebben tud közvetíteni.

 

Ha a Lélekmozaikok című könyvemben is írt Tudatszinteket hívjuk segítségül, akkor mindez a Szeretet szintjéhez köthető.

És ebben az értelemben a Szeretet már nem egy érzést, érzelmet jelöl,

hanem egy életmódot, egy létállapotot. Egyre többen közelítenek ehhez a szinthez, de valójában teljességében még nagyon kevesek élik.

 

És pont ez a lényeg, amikor az ikerláng szerelemről olvasunk vagy épp megéljük. Az ikerláng szerelem azért lett „trendi jelenség”, azért írnak róla olyan sokan, sok mindent, mert az emberek tudatszintje emelkedik,

globálisan is egyre közeledik a Szeretet tudatszintjéhez.

Egyre több ember jutott el odáig a fejlődésben, hogy készen áll arra, hogy megjelenjen az életében az a kapcsolódás, amiben párkapcsolati szinten is meg tudja élni a feltétel nélküli szeretetet.” (dr. Hörömpő Andrea – Lélekmozaikok)