Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldogság

boldogsagunkhoz.jpg

80829388_1769952589803215_4995642015786991616_n.jpg

Legboldogabb államok: Svédország, Vanuatu, Dánia, Kanada, Paraguay, Norvégia, Costa Rica, Svájc, Hollandia.

2006-os megelégedettségi teszten Dánia lett a legboldogabb nemzet, sőt 2006-ban az Európai Világgazdasági Fórum Dániát tartotta a legdinamikusabban fejlődő gazdaságnak.

ENSZ World Happiness Report 2013 című dokumentum adatai alapján is Dánia az első, Norvégia és Svájc előtt. Ausztria 10., USA 17., Németország 26., Szlovákia 46., Lengyelország 51., míg Magyarország a 110. helyen állt.

 

2012-ben a bhutáni miniszterelnök vezetésével az ENSZ megtartotta az első olyan magas szintű értekezletét, melynek témája a boldogság és a jólét volt, miután a szervezet közgyűlése 2011 júliusában arra kérte a tagállamait, hogy próbálják megmérni az országaikban az emberek boldogságát, és a kapott adatok alapján alakítsák ki a további közpolitikájukat.

Jeffrey Sachs, az Earth Institute igazgatója elmondta: minden országnak feladata lenne, hogy saját jelentést készítsen a népe boldogságáról és jólétéről.

A világon jelenleg öt helyen - Bhutánban, Ecuadorban, Skóciában, az Egyesült Arab Emírségekben és Venezuelában - hoztak létre külön miniszteri posztot arra, hogy a lakosság "boldogságának" ügyével foglalkozzon.

bhutan---a-boldogsag-orszaga.jpg

https://www.facebook.com/sevaster1/videos/vb.404252313047686/730267900446124/?type=2&theater

 

 

http://bagdibella.hu/boldogsag-mesterkurzus/

 

„A boldogságnak az a legfőbb titka, hogy egyetértésben éljünk önnön magunkkal.” (Bernard Le Bovier de Fontenelle, francia író)

A boldogtalanság fő oka, hogy ellenmondásos dolgokat akarunk. Pl. Valaki ügyvéd akar lenni, de gyűlöli a konfliktusokat.

 

Kellemes, pozitív, szeretetteljes, sikeres élmények.

 

 

A szabadban töltött idő okozta öröm, az emberi boldogság és egészség elengedhetetlen feltétele.

 

 

 

Mosoly - Ha belenézel a tükörbe, és önmagad mosolyog vissza rád, már nem lehet rossz nap!

 

NEVESS BELÜL ÉS KÍVÜL

Légy kedves másokhoz. Ezzel nem csak pl. a pénztárosnőt deríted jobb kedvre, te magad is sokkal vidámabb leszel.

 

Vonzó arc látványa (csak szemkontaktusban) felpezsdíti az agy egyik területét, ahol kellemes dolgok vannak. Mosolyhoz igazodik az arckifejezés.

 

 

NLP – Segítségével egy egészségesebb, örömtelibb, sikeres életet élhet.

 

 

Jógagyakorlatok: nyújtanak, erősítenek, friss energiával töltenek fel és még boldogabbá tesznek.

 

 

Masszázs során mintegy ötmillió érzősejt - ezek legtöbbje a háton és az ujjbegyeken helyezkedik el -, jelenti finoman elágazó idegpályák segítségével az agynak a testi érintést, amely azután jó érzést keltő hormonokat termel: boldoggá tevő endorphint és harmonizáló oxytocint. Ezek hatására csökken a vérnyomás és a stresszhormonszint, lassabban ver a szívünk.

 

 

Miért mondjuk, hogy a mozgás boldogít?

Tapasztalni fogjuk, hogy néhány percnyi maximális izommunka után frissek, éberek és tettre készek leszünk. A hormonok hatásának köszönhetjük, amelyek az izommunka következtében termelődnek. Továbbá az oxigénfeleslegben végzett mozgás hatására testünk endorfinokat szabadít fel, ami az agyban termelődő másik boldogsághormont.

Eddzen - többre fogja magát tartani.

Testmozgás csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot, önbecsülést, javul az önbizalmat, jó nemi élet, jobb alvás.

 

 

A meditálók boldogabbak.

A gyakor­ló meditálok beszámolóiban gyakori valamiféle észlelésélmények nélküli „boldog" élmény, jó közérzet és tudatállapot.

Tudta-e, hogy azok az emberek, akik mindennap meditálnak sokkal boldogabbak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek, tovább élnek és a közérzetük is jelentősen jobb?

http://www.wellnesstippek.hu/easy-med-meditacios-program.htm

 

https://www.youtube.com/watch?v=ae1NA1M1bEY

 

 

 

tudatos-eletvitel---selfness.jpg

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/egeszseg-4---jo-szerek-es-modszerek.html

 

 

 

Különbséget kell tennünk olyan aminosavak között, amelyekre a kötőszöveteknek van szükségük, (ilyen pl. a prolin vagy a cisztin) és az izomaminosavak közt (valin, izoleucin vagy leucin) vagy pedig az agy és az idegek számára nélkülözhetetlen aminosavak közt (fenilanilin, hisztidin, tirozin, triptofán és metionin).

Van, akinek bőségesen van izomfehérjéje, de kevés az idegfehérjéje és ezért nem boldog.

 

 

Orbáncfű kivonatú szerek segítenek a stressz következtében megbomlott lelki egyensúly visszaállításában.

Hangulatjavító, és hatására emelkedik a ,,boldogsághormonok” szintje.

Már a középkor orvosai is ismerték a lélekre gyakorolt pozitív hatását, ezért nevezték a "fény gyógynövényének" vagy a "lélek napsugarának".

Váratlan stresszhelyzetben segíthet:
- nagy kortyokban egy pohár hideg víz, az idegrendszer,
- egy szelet csokoládé a boldogsághormonok aktiválására,
- néhány mély be- és kilégzés az agyunk,
- és pár perc relaxáció a lelkünk felfrissítésére.

 

Citromfű - Kiegyensúlyozottá tesz. Lehetővé teszi, hogy derűsen, nyugodtan szemlélve, kedvező színben lássuk a világot.

 

Levendula - Segít áthangolni a pozitív gondolkodásra. Jelentősen csökkenti a fáradtságot. Visszaállítja a lelki egyensúlyt, kitisztítja az elmét, ellazít, és támogatja a testi-lelki jó közérzet fenntartását.

 

 

Napi 3 csésze tea egészségre gyakorolt jótékony hatása mással nem igen pótolható.

Javítja a kedélyállapotot, oldottá tesz. A teaninja miatt relaxált állapotba kerülhetünk. A tea minden napszakban ideális ital reggel felébreszti az elmét és a testet, este ellazít.

Zöld tea - Egészségmegőrző, nyugtató, frissítő, élénkítő hatású, megszünteti a fáradtságot, segíti a tiszta gondolkodást, zsírégető.

,,Az L-theanine egy aminosav, mely leginkább a zöld tea leveleiben fordul elő. Számos agyhullámokat vizsgáló EEG-teszt bebizonyította, hogy stimulálja az agy alfa hullámait, emiatt nyugtató, lazító hatású. (Az alfa agyhullámokat relaxáció közben produkálja az agyunk.) Az L-theanine nyugtató hatása a szervezetre akár nyolc órán keresztül is megmarad."

Maté tea - Serkenti a fáradt idegrendszert, illetve megnyugtatja a túl izgatottat. Csökkenti az idegességre, izgalomra és aggódásra való hajlamot, a szellemi és a fizikai fáradtságot. Remek hangulatjavító. Az indiánok szerint yerba maté növeli a testi erőt, erősíti az izomrendszert, segít a nehézségek elviselésében. Növeli a szív oxigénnel való ellátottságát, főleg stressz vagy testedzés idején. A matétea (maté, yerba maté) növényi stimuláns - éber leszel, és csak úgy vág majd az eszed és a koncentrálókészséget is növeli. Egyfajta frissítő a központi idegrendszer számára, mely lecsendesíti a testet és az agyat. Csökkenti a gondterheltséget, és megelőzi a mentális kimerülést.

Puerh-tea - Frissít: szellemileg is fitten és frissen tart. Fiatalító és egészségvédő hatásának köszönhette, hogy évszázadokon át csak a császári udvarban élők ihatták.

Rooibos tea - Egyszerre üdít és nyugtat. Koffeinmentes. A ,,folyékony zsírégető", ,,az igazi csodaszer".

 

És adjunk magunknak elég időt pihenésre, aktív feltöltődésre.

 

 

 

Cékla – A néphit szerint megerősíti a gyengét, bátorítja a félénket, és boldoggá teszi a bánatost.

Forrás: Fási Katalin - Gyógyító zöldségek és gyümölcsök

 

Citrusgyümölcsök - C-vitamin-bomba

Ezekben a gyümölcsökben - citrom, narancs - rendkívül sok C-vitamin van,

ez pedig a tyrosin - fontos pszichoanyag - boldogsághormonná való átalakulásához nélkülözhetetlen.

Ajánlott: http://www.femina.hu/fogyokura/jokedv_dieta2

 

NarancsFogyasztása örömöt okoz, növeli az elégedettséget, és segít a helyes énkép kialakításában.

Forrás: Fási Katalin - Gyógyító zöldségek és gyümölcsök

 

 

Ginzeng - Serkentő. Erőnlétfokozó. Fokozza a szellemi és fizikai teljesítőképességet, mint a rózsagyökér. Megnyugtatja az életerőt. Hangulatjavító: a „boldogsághormon” termelését is fokozza.

 

 

Rózsagyökér (Aranygyökér) - Serkentő. Erőnlétfokozás. Teljesítménynövelő. Hangulatjavító. Javítja a központi idegrendszeri funkciókat is. Jótékony az idegpályák ingerület átviteli képességére. Fogyasztója másképp értékeli az élethelyzeteket. Hatékony glükosid anyagokat tartalmaz, név szerint: rosint, rosavint és rosarint, amelyek növelik a szerotonin- és dopaminszintet az agyban. A növény pozitívan hat a szexuális funkciókra is, mert stimulálja az agyalapi mirigy működését és a nemi hormonok termelését. Legjelentősebb szerepe a homeosztázis fenntartásában van. Adaptogén, mint a ginzeng. Azt jelenti, hogy akkor úgy fejtik ki hatásukat, ahogyan az adott pillanatban szükségünk van rájuk.

 

 

Gulan - Hasonló hatása van, mint a ginzengnek, de a hatóanyagok nagyobb koncentrációban találhatók benne.

 

Maca - A testi és lelki egyensúly megőrzésére, a szellemi és fizikai frissesség fokozására. Fokozza a vitalitást és erőnlétet. Teljesítményfokozó.

 

boldogsaghoz.jpg

 

 

Forró csoki
Selymes, lágy, szívet melengető. Édes boldogságbomba. Egyszerűen ellenállhatatlan. A forró csokoládé nemcsak édesen mesés, hanem egészséges is. Nagyon egyszerű a képlet: a csoki boldogsághormont termel, a meleg pedig megnyugtat, így a kettő forró kombinációja nagyon jó hatással van a szervezetre.

 

http://psmagazin.hu/egy-bogrenyi-boldogsag-a-hidegebb-napokra-budapest-legjobb-forro-csokoladei-top5/

 

Omega-3 (és –6, -9) zsírsavak. pl. hekk

Az omega-3-zsírsavak magasabb szintje összefüggést mutat a jobb hangulattal, míg az alacsonyabb szint depresszióra és negatív érzésekre hajlamosít. Emeli a jókedvért is felelős szerotonin hormon szintet.

Az omega-3 sejtjeink alkotóeleme, egy „jó” zsír, amit a vitaminokhoz hasonlóan szervezetünk nem tud előállítani.

 

Könnyebben tanulnak és gyorsabban fejlődnek értelmi képességeik az omega-3 zsírsavakat szedő gyermekeknek. Segíti az olvasási és tanulási készség fejlődését!

A legújabb kutatások szerint az omega-3 – bevitel hatására javult a gyermekek figyelme, koncentrálóképessége és memóriája, valamint jobb lett a felfogóképességük. Javul a feladatmegoldó képességük, és jobb tanulmányi eredményeket érhetnek el. Gyorsabban fejlődnek értelmi képességeik, így magabiztosabbá válnak, és a mindennapok kihívásaival könnyebben birkóznak meg. Az egészségesen fejlődő idegrendszernek köszönhető a nyugodt, kiegyensúlyozott és agressziómentes viselkedés is.

 

A közelmúlt tudományos publikációi szerint szintén kimutatták, hogy a diszlexiások vérében sokkal alacsonyabb az omega-3 telítetlen zsírsav koncentráció, mint azokéban, akik jól olvasnak.

A látó-, halló- és mozgáskoordinációs idegi pályáknak szükségük van az omega-3 zsírsavakra.

Az omega-3 zsírsavak egyik legfontosabb hatása, hogy javítják a gondolkodásért és az értelmi képességekért felelős agyterületek működését. Az omega-3 zsírsavaknak több fajtájuk van, az egyik legfontosabb a DHA, mivel ez teszi ki az emberi agy kb. 30%-át. Ez a zsírsav alapvető szerepet játszik az agyban levő idegsejtek közti kommunikációs folyamatokban. Az intelligencia és az értelmi képességek pedig ezen a kommunikáción alapulnak. Az omega-3- bevitel különösen akkor fontos, amikor a gyermekek agya a legnagyobb mértékben fejlődik, azaz kb.14 éves korig.

 

Az omega-3 azáltal vesz részt a sejtműködésben, hogy beépül a sejthártyába, és rugalmasabbá teszi azt, így segítve az összes szervrendszer egészséges működését, s javul a sejtmembrán rugalmassága, ezáltal számos sejten belül lejátszódó folyamat is, mint például az enzim és receptor aktivitás, ionáramlás, stb.

  • Pozitív hatásait sejtszinten fejti ki, és a hormonok működését is jó irányba befolyásolja, ezzel egészségügyi problémáink jó részét alapjaiban oldhatja meg
  • Előnyösen befolyásolja a szem látóhártya működését
  • Előnyösen befolyásolja az agysejtek működését
  • Előnyösen befolyásolja az idegsejtek működését
  • Nélkülözhetetlen a szervezetünk egészséges sejtműködéséhez
  • Nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez, a bőrbetegségek, gyulladások ellen, s a szívnek is jó.
  • William Carlezon, a Harvard Egyetem Orvosi Karának professzora kísérletekből rájött, hogy az omega-3-zsírsavak és a dióban szintén megtalálható, a szénhidrátok anyagcseréjében fontos szerepet játszó uridin ugyanolyan hatást fejt ki, mint a hagyományos depresszió elleni gyógyszerek.
  • Az omega-3 telített zsírsavak serkentik a szerotonin termelődését, úgyszintén a dopaminét és a noradrenalinét, vagyis azokét a közvetítőkét, amelyek a jókedvért, derűs hangulatért felelősek, ezáltal megelőzik a stresszes állapot kialakulását, és helyreállítják az alvási ciklust is.

Források: http://americanhungarianjournal.com/blog/2014/06/24/az-omega-3-jelentosege/
http://antalvali.com/hirek/omega-3-zsirsav-szedeset-gyermekkortol-ajanljak.html

 

 

Langyos-meleg tej  + méz

A tej egy triptofán nevű aminosa­vat tartalmaz, amely a boldogságérzetet kiváltó agyi vegyület, a szerotonin termelésében vesz részt. Segít ellazulni, egy kis méz hozzáadásával még jobb hatást érhetünk el.

A banán és a pulykahús szintén sok triptofánt tartalmaz.

 

Triptofánt tartalmaz még: a datolya, zab, borsó, bab, kukorica, cékla, brokkoli, répa, paradicsom, lencse, petrezselyemzöld, spárga, kelbimbó, kelkáposzta, burgonya, csírák, alga, csicsóka, olajos magvak pl. szezámmag, mandula, pisztácia, kesudió, mogyoró, tökmag, napraforgómag, - csicseriborsó, csirkehús, joghurt, túró, sajtok pl. a mozzarellában kétszer annyi triptofán van, mint a pulykahúsban. A triptofánból (egyes parmezán sajtok 1%-a), a szervezetünk pl. B3-vitamint és szerotonint állít elő, a képződő melatonin pedig az alvást segíti elő.

 

 

banan--es-kiwiturmix.jpg

 

A tirozin tartalmú - és ezáltal - dopamin növelő élelemforrások:  mandula, avokádó, banán, szezámmag, tökmag, tejtermékek.

A C-, és az E-vitaminnal együtt még jobb a hatása.

A tirozin egy nem esszenciális aminosav, mely az esszenciális fenilalaninből képződik. Sok fontos neurotranszmitter vagy agyi hírvivő első egyik számú prekurzoraként a tirozinnak erős agystimuláló hatásai vannak, és kimutatták, hogy elősegíti a jobb mentális teljesítőképességet – így segítve a koncentrációt és az éberséget, valamint csökkenti a stressz-és fáradtságérzetet.

 

 

Zene
Japán kutatók felismerték, hogy a zene hatással van a vér kalcium szintjére és a dopaminra. Megfigyelték, hogy az agyba szállított kalcium serkenti a dopamin szintézisét.

 

 

 

 

20 perc kellemes napfény kimondottan a homlokunkra, a szerotonin ,,boldogsághormon" termelődésnek jó.

 

 

 

szinek-hatasa.jpg

szinek-es-csakrak.jpg

 

 

 

Tészta - A tésztában lévő szénhidrát gyorsan és hosszú időre telítettségérzést, és persze jókedvet biztosít. Ez azzal magyarázható, hogy szénhidráttartalma az agyban lévő ún. szerotonin, a “boldogsághormon" szintjét megemeli.

Mindez természetesen a burgonyára, a rizsre és a kenyérre (sőt, még a csokira is!) egyformán igaz.

Minél természetesebb, zsírszegényebb és értékes összetevőkből áll az adott szénhidrátot tartalmazó étel, annál erőteljesebb és tartósabb pozitív hatása. Épp ezért válassza inkább a héjában főtt krumplit a sült krumpli helyett, a durumtésztát a tojással készült helyett, a barna rizst a hántolt rizs helyett, a teljes kiőrlésű kenyeret a fehérkenyér helyett!

 

Források közt: Kiskegyed, Reader’s Digest

 

 

Zab - Új energiával tölt fel, jókedvűvé tesz. Rendszeres fogyasztása serkenti szervezetben a szerotonin (boldogsághormon) termelődést.

 

A zöld levelű zöldségekben található folsav, a boldogsághormonjaink termelése szempontjából igen fontos.

 

 

 

A hangulatjavító szerotonin ter­meléséhez B5 és B6-vitaminra van szükség, a B-vitaminok hiánya hozzá­járulhat a szorongás kialakulásához. (S fontosak a cukorbetegség ellen is.)

Egyes vitaminok a B-komplex családból serkentik a dopamin és noradrenalin hormonok termelését. Egyik közülük a B9 vitamin. Ha hiányzik a szervezetünkből, nyűgösek és érzékenyebbek leszünk, ugyanakkor az álmatlanság is gyötörni kezd. Egy másik vitamin, a B1 pedig megkönnyíti a cukrok energiává való változását, ezáltal antidepresszáns hatással is bírnak.

 

 

A B12-vitamin enzimatikus fő feladata a metionin előállítása, amely a meleg érzelmekről, szeretetről, örömről és jókedvről gondoskodik.

A depressziós emberek agyának szinte mindig alacsony a metionin-szintje. A metionin gyakorlatilag csak állati eredetű táplálékban: húsban, halban, sajtban található. A B12-vitamin, a folsav és a metionin (továbbá a C-vitamin) olyan munkacsoportot alkot, amely igen élesen az agyra és az idegekre szakosodott.

Ugyanis ez a 3 anyagcserehuszár segíti elő az ún. monoaminok felépítését. Ezek idegizgató szerek, amelyek egyetlen aminosavból származnak: a szerotonin a triptofánból vagy a dopaminból, a noradrenalin a tirozinból.

Ezeken múlik a boldogságunk, mert a mentális boldogtalanság minden formája, egészen a tudathasadásig végül is semmi máson nem alapszik, mint az agy és ideganyagcsere rendezetlenségén.

 

A B12 rendkívül gyorsan megszabadítja a szervezetet a mentális problémáktól, szorgos háziasszonyként kiseprűzi a testből a fáradtságot, csüggedést, szorongást, gondot és depressziós hangulatokat.

Egészségesen tartja az idegrendszert. Mérsékli az ingerlékenységet. A B12-vitamin hiánya idegrendszeri zavarokat okoz pszichés területen, de akár az izmok idegműködésében is. 

A B12 támogatja a folsav molekulák milliárdjait a kolin ideganyag előállításában (a saját testünkben), annak érdekében, hogy az idegeink egészségesen működjenek és meg tudjuk állni a helyünket a mindennapos stresszhelyzetekben.

  • Az állandósult B12-vitamin-hiány első tünetei csak 3-6 év után jelentkeznek, így mindazok, akik már reggel felkeléskor tele vannak gonddal, idegesek, ingerlékenyek, valószínűleg évekkel ezelőtti hibás étrendjüknek köszönhetik pszichikai labilitásukat.

Növeli a szervezet energiáját.

 

 

A vevőknek B-vitamin komplexet és B12-vitamin tablettákat adtak az eredmény fantasztikus volt, jobban érezték magukat és energikusabbak lettek.

 

 

Folsav és B12 vitamin a leghatásosabb vitalizáló kezelés.

 

 

Folsav - A jókedv garanciája
A folsav (B9 vitamin) komplex B-vitamin, amely szoros összefüggésben áll az idegrendszer működésével. Hiányában ingerlékenység, depresszió (klinikai vizsgálatok során a depresszióban szenvedő nők 31-35%-ánál mutatták ki a folsav hiányát) és álmatlanság alakul ki. A kipihentség és a tiszta fej fontos a jó hangulat szempontjából. A folsav energiát és kiegyensúlyozott lelkiállapotot biztosít.
Több életöröm a folsav segítségével.
A folsav szorgalmasan dolgozik az életörömünk megvalósításán, főleg a metionin idegfehérje anyagcseréjében. Ekkor keletkezik ugyanis két idegátvivő anyag, a szerotonin és a noradrenalin. A szerotonin az agyunkban és az idegrendszerünkben csillapító-megnyugtató, boldogító szerepet tölt be, örömteli gondolatok édeni tájaira visz, és esténként egészséges álomba ringat.
A noradrenalin az aktív nappali örömgyártó, aki lelkesen vezet bennünket harcba a stresszproblémák ellen - vagy legalábbis ezt kellene tennie. Mindkét anyag a folsav segítségével szintetizálódik.

Forrás: http://www.vitaminvadasz.hu/ismertetes/folsav.html

 

 

b1---2---3---5---6--vitamin-boldogsagba.jpg

 

 

c-vitamin-az-orom.jpg

 

 

Ásványi anyagok és nyomelemek

Hiány mutatkozik nátriumból, káliumból, vasból, mangánból és cinkből.

Pedig ezek az "energiatermelő ásványok" stressz esetén nagy mennyiségben "elillannak" szervezetünkből, vagyis a hajsza szinte felemészti ezt az öt ásványi anyagot!

 

 

Magnézium és Kalcium
Nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, az izmok és az idegrendszerünk működéséhez, stresszes időszakokban többet használ belőle a szervezet, szükség van a pótlására.

A táplálék energiatartalmának felszabadításában van szerepe.

Akár egy energiaforrás, úgy táplálja a sejtjeinket.

Magnéziumhiány esetén tartalék lángon működünk. A magnéziumhiányt az anyagcsere lelassulásával és a gyors kimerüléssel, valamint az izomgörcsökkel hozzák összefüggésbe. Nélkülözhetetlen kb. 300 enzimnek mint ,,indítóanyag”.

A kalcium nemcsak a csontokat erősíti, hanem az idegrendszerre is hatással van. Hiányánál a test fáradtság érzetet jelent és savasodik.

 

 

Lencse - Nem kevés A-vitamin, B1-, B2-, B9- (folsav), B11 (kolin) - vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink, vas található benne. A szója és a kender után a harmadik a növények közötti proteinversenyben. A tápláló hüvelyesben rejlő nagy mennyiségű fehérje (kb. 28%) könnyen emészthető a szervezet számára, 10 dkg lencsében másfélszer több fehérje van, mint a marhahúsban.

 

 

 

http://www...hu/cikkek/111-dolog--mely-boldogga--meg-boldogabba-tesz-/111-dolog-mely-boldogga--meg-boldogabba-tesz-11.html

 

 

 

Zöld ánizsmag - A szívműködést elősegítő hatása mellett serkenti a paraszimpatikus idegrendszert, és gyorsítja a hormonkiválasztást. Enyhén örömkeltő hatású.

Ajánlott: http://nus.echt.hu/gyogyteak_hazi_keszitese/szerelemkelto_gyogynovenyek_es_receptek

 

 

 

guarana-es-popo.jpg

 

 

Friss gyümölcsök, melyeket átjárt a fény és a tiszta oxigén, sokkal értékesebbek életenergiában.

 

 

aminosavak.jpg

http://vadaszakos.hu/husmentes-napok-esszencialis-aminosavak/

 

 

 

Táplálékainkban egész sor olyan anyag található, melyek hatással vannak hangulatunkra. Serkenthetnek, nyugtathatnak, boldogságérzetet válthatnak ki, vagy éppen segíthetnek a koncentrálásban.

Számos ételről kiderítették, hogy följebb viszik a boldogsághormonok szintjét, mert fogyasztásukkor sok szero­toninter­melődésért felelős aminosav jut el az agy­ba.

A szerotonin nevű boldogsághormon a fényhiány következtében gyorsabban lebomlik. Pedig ez az agyunkban keletkező hírvivő anyag gondoskodik kiegyensúlyozottságunkról, lelki nyugalmunkról, boldogságunkról.

A banán gyors segítség lehet. Hatására a szerotonin mellett két másik boldogsághormon, a dopamin és a noradrenalin termelése is fokozódik.

Forrás: http://www.informed.hu/?article_id=71966&article_print=yes&tPath=/print/eletmod/ideal

 

 

 

Boldogság és hormonok
A szervezet számos boldogsághormont termel, melyeket a kutatók már azonosítottak.
Legfontosabb kö­zülük a hangulatjavítás­ban jelentős sze­repet játszó szerotonin és dopamin, vala­mint az elsősorban fájdalomcsillapító ha­tású endorfin. Ezek igazából nem is hormonok, hanem úgy­nevezett neuro­transzmitterek: olyan köz­vetítő mole­kulák, melyek az agyban termelődnek, az idegek között kapcso­latot terem­tenek – és nélkülözhetetle­nek.
A kutatók a magukat jól-érző emberek vérében az átlagosnál magasabb szerotonin- és dopamin szintet találtak, ezért a boldogságot és az örömérzetet legfőképpen ennek a két vegyületnek tulajdonítják.
A boldogsághormonok számos elége­dettséget adó tevékenység – például sport, szexuális együttlét – során a szoká­sosnál jóval nagyobb mennyi­ség­ben termelődnek az agyban. De mindez fordítva is igaz. Ha a szero­tonin és a dopamin szintje alacsonyabb, je­len­tősen esik a hangulatunk. Egyes neu­­rológiai betegségekben, így depresszióban és Parkinson-kórban kóros mér­­tékben csökken a boldogság­hormo­nok mennyisége.

Forrás: http://www.welness..hu/cikkek/nyitooldal/a-kedelyallapot-javitas-termeszetes-modjai.html

http://www.evamagazin.hu/psziche_test_es_lelek/16185_rajtunk_mulik_mit_erzunk.html

 

 

 

A SUGÁRZÓ NAP

Ez az életet adó, fényes égitest az élet minden mozzanatára hatással van: növekszik szervezetünk védekező ereje, fokozódik szexuális vonzerőnk, felszabadulnak boldogsághormonjaink és kedvünk támad az élet habzsolására.

(Figyelni a veszélyekre, tehát középút)

Forrás: http://www.shape.hu/rovat/szepseg/2_ezoterikus_szepsegapolas.html

 

 

Virágzó boldogság

Akit virágcsokorral ajándékoznak meg, annak a magatartáskutatás legfrissebb eredményei szerint nemcsak az otthonát teszik derűsebbé, hanem őt magát is azonnal jobb kedvre derítik. 150 nőnek az arcát vizsgálták, mindegyiken ott volt az öröm jele.  Forrás: Reader’s Digest

 

 

További boldogsághormon képződést vált ki az ismétlődő sikerélmény. Sikerélmény lehet a munkában, tanulásban, párkapcsolatban, sportban, vetélkedésben, hobbyban, családi kapcsolatainkban, végül is önmagunkkal kapcsolatban (test-lélek-szellem) stb. ,,A sikerélmény ad önbizalmat.”

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a boldogság több tényezőtől is függ. Az egyik legfontosabb ezek közül a sikerélmények átélése. (Sipos Márton)

 

 

A boldogsághormon szerepe az ember életében- A teremtő elme úgy alkotta meg a földön lévő élőlényeket, hogy a több ezer hormon között egy vezérlő hormont, az úgynevezett boldogsághormont építette be az agy limbikus rendszerébe. A boldogsághormon a hippokampuszban képződik, s hatására az élőlények vérében ózon szabadul fel, s a keszonbetegséghez hasonló, lebegő, kéjérzet alakul ki, mely a test és lélek boldogság-érzetét váltja ki. Ez egy semmihez nem hasonlítható, lebegő érzés. A boldogsághormon állandóan ismétlődő felszabadulása, képződése stimulálja a testet és a lelket. Napi sokszori, többszöri átélése, újra és újra megerősíti az élőlényekkel, hogy ezért érdemes élni. Normális környezetben, optimális körülmények között az élőlények boldogok, örömérzetük van.

A boldogsághormon képződését elindíthatja a legelemibb dolog:

Boldogsághormont szabadít fel az önfeledt szórakozás, tánc, éneklés, borozgatás, baráti beszélgetések, úszás, napozás, kirándulás, a szeretkezés által kiváltott kéjérzet. Mind-mind a boldogsághormon képzés kiváltó elemei. Boldogságérzetet vált ki az öncélú, csupán a boldogságszerzésre alapuló cselekmény is, de az igazi, az önfeledt és a testépítő munka, feladat és problémamegoldás. Ha az élőlény ebben a tevékenységben akadályozva van, vagy monotonná válik a vele vagy általa végzett tevékenység, akkor a tudata beszűkül, a külvilággal szemben előbb érzéketlenné, majd az önmagába fordulás idejére ellenségessé válik.

Ha objektív okok meggátolják az egyént a nap mint nap való örömszerzés gyakorlásában, akkor az az egyén előbb utóbb megbetegszik. Miért? A válasz egyszerű. Az öröm- vagy boldogsághormon állandó hiánya a vér információs mezejében egy olyan ingerszegény állapotot hoz létre, mely az agy limbikus rendszerének megbillenéséhez majd a szervezet immunrendszerének, és végül egyes szervek, szervrendszerek megbetegedéséhez vezet.

Forrás: http://tudnodkell.info/boldogsaghormon-es-egeszseg  Gyula Balogh Bogumil író, feltaláló

 

 

A jó szellemi kondíció meghatározza lelki összkomfortunkat és általános hogylétünket is. A sikeres, boldog élethez törekednünk kell értelmi képességeink maximális, élethosszig tartó kiaknázásra.

 

Közös célok - A közös tervek összekovácsolnak, és erősítik a team-szellemet. A célok elérése fokozza az együttes örömöt és boldogságot.

 

Boldogabb a nap, ha szeretettel kezdődik.

 

A házasságban élők boldogabbak, persze csak a szeretetben lévő házasságban.

Forrás: Reader’s Digest

 

Boldogabbak, akik legalább heti 1 szer szexelnek, akár 40 %-kal, egy amerikai tanulmány szerint.

 

A boldog ember kreatívabb, önzetlenebb, jótékonykodóbb.

 

 

 ,,Boldogság átélését olyan helyzetek határozzák meg, amelyekben a személy önmaga lehet."

 

 

A jótétemény javítja a közérzetet. Egy jótékonyság, még nem, de több boldoggá tesz.

„Aki rendszeresen jócselekedeteket hajt végre, az tartósan boldogabbá válik.”
Sonja Lyubomirski lengyel származású pszichológus és boldogságkutató laboratóriuma volt az első, amely tudományos alapossággal bebizonyította, hogy a jócselekedetek, a segítségnyújtás valóban boldogabbá teszik az embereket. A jócselekedetek gyakorlása a boldogság fokozásának hatékony eszköze.

http://jobbveledavilag.hu/miert-boldogitanak-a-jo-cselekedetek

 

 

 

http://www.basicbooks.hu/konyv/l-ron-hubbard-az-ut-a-boldogsaghoz

http://privatelifecoaching.hu/boldogsag.html

 

 

Aromaterápia – illóolajok

Az aromaterápia természetes, esszenciális illóolajok használata abból a célból, hogy kiegyensúlyozzuk és harmonizáljuk az energetikai és fizikai test, valamint a tudat (az érzelmek és a gondolatok) működését, és segítsük a test öngyógyító képességének kibontakozását.

Az aromaterápia természetes esélyt ad az egészség, a szépség megőrzéséhez. Az aromaterápia segítségével feloldódhatunk, lazíthatunk, illetve fenntarthatjuk, megújíthatjuk fizikai és szellemi erőnket. A fantasztikus bennük az, hogy az emberi szervezet egészére képesek hatni: mind a fizikai tünetekre, mind pedig a viselkedésre, hangulatra, lélekre! Az illóolajok az ún. szinergia elvén működnek, ami azt jelenti, hogy két vagy több olaj együtt, egymás kölcsönhatásában sokkal hatékonyabb, mint az egyes olajok külön-külön.

http://antalvali.com/aromaterapia/mi-is-az-aromaterapia.html

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/aromaterapia---illoolajok.html

 

http://boldogsag.eu/

 

25_14724_222490_65c329910d61bc9706e1cfe05c5599c4_13577d_301.jpg

erintes--oleles--masszazs--masszirozas--simogatas.jpg

 

Szeretet-energia és a Mosoly-energia nagyon hatásos, ezért tudatosan használd önmagad és mások életében.

 


lazitas--nyujtozkodas--nyujtas.jpg

 

 

http://boldogsagfrekvencia.hu/

 

http://bagdibella.hu/7-leghatasosabb-boldogsagfokozo-technika

 

 

,,A boldogság elsősorban tőlünk, életszemléletünktől, hitünktől és tetteinktől függ."

 

Ha meg akarod ismerni a múltadat, – vizsgáld meg a jelenlegi körülményeidet. Ha tudni akarod a jövődet, figyeld meg a jelenlegi cselekedeteidet! (kínai közmondás)

 

,,A boldogság nem jövőbeli esemény, hanem jelenbeli választási lehetőség. A siker pedig nem konkrét végeredmény, hanem életmód. Minden általad megtapasztalt eredményt a tudatod és az energiád határoz meg. Ez az igazság pedig olyan hatalommal ruház fel, amellyel az életedet megváltoztathatod.”

 

 

A karma nem hit, sors, beteljesülés vagy végzet, hanem ok-okozat. Ha meg tudod változtatni az okokat, akkor annak a következményei is megváltoznak. (Ole Nydahl)

 

,,Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd.”

 

1907873_809897082408207_3486392414480741699_n.jpg

 

Ha sikerül előnyös szokásokat kialakítanunk az egészséges életmódra, a pihenésre, a helyes döntésekre, a hatékony tanulási és munkamódszerekre vonatkozóan, szinte bizonyosra vehető, hogy mindez együtt a siker és a boldogság szokásának elsajátítását jelenti. (Harry Lorayne)

 

Születésünktől fogva rendelkezzünk azokkal a tényezőkkel, amelyekkel megformálható a személyiség, és legfontosabb kötelességünk a világon, hogy ezeket egységbe szervezve tartalmas és boldog életet éljünk. (Harry Enmerson Fosdick)

 

Szereted az életet? Akkor ne tékozold az idődet, mert ez az, amiből életed szövete összeáll. (Benjamin Franklin)

 

…gondolkozni kell azon, hogy mit kezdünk a szabadidőnkkel, vagyis találnunk kell valamit, amit örömmel csinálunk. (Harry Lorayne)

 

Mindenkinek van elég ideje, ha a megfelelő dolgokra fordítjuk. (Goethe)

 

Gyakori tapasztalat, hogy ha hozzáértően kezeljük a jelent, a jövő önmagáról gondoskodik. (Harry Lorayne)

 

 

A mentális-, lelki hozzáállás megváltoztatása egyéni és belső munka. Ha a gondolkodásmódod rendben van, az életed is rendben lesz – függetlenül attól, jelenleg milyen környezetben élsz. Az egyéni körülményeidet a szokásos gondolataid alakítják – a Te életed, a Te felelősséged. (Abraham-Hicks)

 

igy-kell-igen3.jpg

 

 

,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod.”

 

 

Ha egy gondolat folyamatosan jelen van az elmében, vagy koncentráltan foglalkozunk vele, gyakran bevonzza a hozzá tartozó tulajdonságokat is. Egy gondolat olyan, akár a földbe vetett mag. (Napoleon Hill)

 

 

Ha a tudatunkban felmerülő gondolat - legyen az akár kívánság, elképzelés vagy cél - rögzül a tudatban, és újra meg újra aktiválódik, hasonló vagy azonos erőket fog magához vonzani, és gondolatkomplexummá sűrűsödik. (Kurt Tepperwein - Szellemi törvények)

 

 

Mivel mi határozzuk meg, hogy mire gondolunk, ezért a boldogságunk szükségszerűen saját kezünkben van. Senki sem tölt gondolatokat a fejünkbe. Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. …Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emlékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat. (Andrew Matthews)

 

ha-pozitivan-kezdunk-gondolkodni-es-sikeresne-latjuk-magunkat--akkot-sikeresse-is-kezdunk-valni.jpg

 

 

,,A pozitív gondolkodás boldoggá tesz! Boldoggá, mert úgy nézhetsz majd magadra mindig, ahogy csodára nézni illik. A pozitív gondolkodás a boldogság mágnese. Ha valamire gondolsz, azt vonzani kezded. Ha gondolataid szépek, akkor szép dolgokat vonzol, míg ha pesszimistán látod a világot, akkor rossz lesz maga az életed. Változtasd meg, és boldog leszel!"

 

,,Próbálj olyan dolgokra gondolni, ami boldoggá tesz. Ez a pozitív gondolkodás csodája. Mikor olyan dolgokra gondolsz, amit szeretsz, a rezgéseid frekvenciája megváltozik, és a szervezet elkezdi önmagát gyógyítani. Még jobb, még több jó dolog történik az életed során, csak azért mert minden amire gondolsz valósággá válik, még azok a problémák is, amik zavarnak. Koncentrálj tehát arra, amit szeretsz és nézd, ahogy megváltozik körülötted minden."

 

 

Hiszek abban, hogy gondolkodásunk és tetteink egyszerű, következetes megváltoztatása csodálatossá varázsolja egész életünket. (Gabrielle Bernstein)

 

 

http://ezorika.5mp.eu/web.php?a=ezorika&o=NAZMdGJ0KP

 

http://jobbveledavilag.hu/rovat/leckek-a-boldogsagfokozo-hala

 

 

 

boldogsagunk-forrasai.jpg

 

Szerető, támogató, pozitív, boldog, felemelő, kellemes, kedves, fejlesztő környezet - emberek, helyek.

 

http://csermelinda.blogspot.hu/2015/02/uzenet-napi-boldogsagra.html

 

http://laskainelli.blog.hu/2015/02/22/10_tuti_tipp_hogy_kiegyensulyozott_eletet_elj

 

http://www...hu/cikkek/az-elet-25-fontos-szabalya.html

 

 

,,A boldogság az öröm megéléséből származik.”

 

Az öröm pozitív minőség. Ilyen a munka élvezete, egy jó könyv vagy egy jó barát, …Öröm az, amit az ember élvezettel tesz; amin szívesen elmélkedik; amire jó visszaemlékezni. (Lafayette Ron Hubbard)

 

 

1535677_876506405735464_8636558389808927828_n.png

 

12249588_964027626969218_511805584893102667_n.jpg

 

10150696_1075941619132824_2549976720037581151_n.jpg

 

 

Munka nélkül lehetetlen a siker. Sajnos éppen azok, akik sikertelenek, akiket kínoz az unalom, a tunyaság, a magány, és még mi minden, pontosan ők azok, akik nem próbálkoznak azt egyetlen dologgal, ami segíthetne rajtuk – a kemény állhatatos munkával. (Harry Lorayne)

 

…hogy mindent megtegyünk, ami erőnkből telik, türelemre és önuralomra, szorgalomra és akaraterőre, vidámságra és elégedettségre teszünk szert, és számtalan olyan erényre, amelyet a tunyák és lusták sosem ismerhetnek meg. (Charles Kingsley)

 

…ha valaki nincs megelégedve a sorsával, az elégedettebb élethez csak egy út vezet: ha elgondolkozik a gondolatain, elgondolkozik a módszerein, és változtat – vagyis cselekszik, méghozzá az eddigieknél hatékonyabban és eredményesebben. (Harry Lorayne)

 

Az egyetlen mód, ahogy egy gondolat segíthet valakit – ha felhasználja a gyakorlatban. …Ha egy gondolat nem talál utat a cselekvéshez, halott, mert nem hat, így helyességéről sem dönthetünk. (Harry Lorayne)

 

,,A siker az ember akaratával kezdődik.”

 

kifogasaid-a-legnagyobb-visszatarto-ereje-a-fejlodesednek.jpg

 

Sok gondolat azért vert gyökeret bennünk, mert helyességüket sosem kérdőjeleztük meg. (Harry Lorayne)

 

… a világ legnehezebb dolga megváltoztatni valakinek a gondolkozását, az életfelfogását. Sajnos ez nagyon is igaz. Azért ,,sajnos”, mert sok olyan embert ismerek, akiknek nem kellene sikertelennek lenniük, vagy legalábbis sikeresebbek lehetnének, ha készek lennének változtatni, ha készek lennének változtatni a gondolkozási, életmódbeli és cselekvési szokásaikon. (Harry Lorayne)

 

A dolgok azért mennek jól, mert valaki jóra fordítja a menetüket. (Lafayette Ron Hubbard)

 

1925009_788290471200975_65227648_n.jpg

 

 

10155731_739550996069107_1144061617_n.jpg

 

Ha belső békére, nyugalomra vágysz, ha azt akarod, hogy boldog legyél, legyen egy jó párkapcsolatod, megtaláld álmaid állását, és harmóniában teljenek a mindennapjaid, akkor ez a könyv Neked szól. Hozzá segít ahhoz, hogy inspirálódj, lehetőséget ad, hogy megismerj olyan kiválóan alkalmazható módszereket, melyek az elégedett, boldog élet útjára vezetnek Téged is.

Tapasztalatom szerint a boldogság által átszőtt élet kellemes és pozitív. És mivel mindenki számára működtethető, ezért fontosnak tartom, hogy a tanult, tapasztalt és működtetett módszereket minél szélesebb körben megmutassam. (Laskai M. Nelli)

http://bookandwalk.hu/Boldognak-lenni-9344-ebook.aspx

 

 

amit-beleteszel--az-jon-ki.jpg

 

 

vitalis-ionokban-gazdag-levego.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/legzes.html

tudatos-lelegzes--energiatado--tapanyagban-gazdag.jpg

 

 

Valóban jobban érzed magad, ha energikus vagy!:

Szőlőcukor, méz, kóla, teák (zöld, rooibos, mate stb.), kávé, energiaital, földimogyorós chips, ginzeng, gulan, noni, maca, rózsagyökér, szénhidrát és fehérje dús étel, csoki, sokkal több folyadék, friss gyümölcsökből és zöldségekből turmix – smoothie.

Energizáló, frissítő italok

http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=2437

http://marmalade.hu/kulcsin/2015/02/11/kave-helyett-energizalo-italok.html

 

http://www.nutritionplanet.hu/edzes_elotti_energizalas_53

http://nutrixxion.hu/energizalo-izotonias_sportital_laktoz-gluten-mentes

http://www.biotechusashop.hu/your-body/2011/10/25/12-oras-lenduelet-energy-shot/

 

A kisgyermekek közelebb állnak a buddhákhoz (energikusabbak, mosolygósabbak, szeretettelteltebbek, mint a felnőttek), mert tele vannak energiával, - a jelenben élnek, délután is alszanak, ha elfáradnak lepihennek, - de aztán iskoláskorba lépve, több a feladat, mint amennyi való az emberkének, és mindeközben már nincs délutáni alvás, s elfogy az energia, kimerült Emberek lesznek. Tehát: te viszont tudatosan élj, tudatosan pihenj, légy energikus mindig.

 

 

tudatos-legzes.jpg

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/legzes.html

 

Akarni, Akarni - Csinálni, csinálni, csinálni - Akarni - ez a siker…ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

http://boldognaklenni.hu/trening/

 

http://www.bosegmindenteren.hu/cikkek/az-oromteli-elet-receptje/

 

+ több hasznos, a stressz ellen fejezetekben.

http://www.amegoldas.hu/cikkek/stressz-ellen-1.html

 

 

Stresszforrásokat kikapcsolni, és a mérgező emberektől/beszédtől távol tartani magad. Boldog :), pozitív, kedves, szerető emberek.

boldogsagba.jpg

 

http://te.karrierepitok.hu/guestInvitation/MTE= TudásEstek

 

https://www.facebook.com/notes/tedxdanubia/legy%C3%A9l-te-is-a-2017-es-tedxdanubia-el%C5%91ad%C3%B3ja-p%C3%A1ly%C3%A1zat/1400592329970389

 

 

http://optimistaklub.hu/optimista_klub

 

http://pozitivnap.hu/

 

 

http://mosolygosmagyarorszagert.hu

 

Egyre több országban sikerrel alkalmazzák a Boldogságórákat, amelyeken a diákok csoportosan és egyénileg ismerik meg a boldogság fő összetevőit.

„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.” - Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Boldogságprogram fővédnöke

 

A Boldogság program Magyarországon a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épül, melynek célja, hogy elősegítse a gyerekek önbecsülését, és boldogságra tanítsa őket. Több országban tartanak már Boldogság órákat, és számos vizsgálati eredmény kimutatta, hogy ez a program csökkenti a gyerekek szorongását, növeli az önbizalmukat és segíti őket, hogy jobban teljesítsenek az iskolában.

https://www.facebook.com/molnar.jozsef.3557/posts/899736476758986

 

Boldogságórák az iskolákban,

Boldogságprogram a családokban,

Boldogság klubok országszerte.

http://boldogsagprogram.hu/

 

Életöröm délutánok
https://www.facebook.com/events/800396933470468/?acontext={%22ref%22%3A%22106%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22}
Boldognak lenni csoportok

 

 

http://www.hogyankell.hu/Boldognak_lenni
 

http://bizzmagadban.cafeblog.hu/2015/12/31/miert-erdemes-boldognak-lenni/

 

 

varazsfelho---spiritualis-gyerekkonyv.jpg

 

https://www.facebook.com/BoldogsagTervezes/photos/a.210607182401679.44122.202971709831893/918745648254492/?type=3&theater

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1082098275170988&id=637419232972230&substory_index=0

 

 

http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20151231/boldogsag-titka/

 

http://www.nlcafe.hu/eletmod/20170227/5-dolog-amit-a-boldog-emberek-minden-nap-csinalnak/

 

http://www.nlcafe.hu/eletmod/20161223/boldogsag-lefekves-elott

 

 

http://pozitivnap.hu/inspiralo/bagdy-emoke-nbsp-kacagj-kocogj-lazits-erints-segits-a-boldogsagodert

 

 

Mit tenne a példaképed?

 

Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk. Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el. (Harry Lorayne)

 

Ha tettet akarunk aratni, gondolatot kell vetnünk. (G. D. Boardman)

 

A mennyiség előbb-utóbb megmutatkozik a minőségben! Ez igaz a gondolkozásra is. (Harry Lorayne)

 

figyelj-oda--mit-gondolsz.jpg

 

Ajánlott még:

http://szabadonebredok.info/12-dolog-amely-megkulonbozteti-a-boldog-embereket-a-boldogsagkeresoktol

 

 

http://zsofiasarhidai.com/ Kreatív Boldogság Műhely - Hogyan legyél, kreatív és boldog nő?

 

 

http://jobbveledavilag.hu/marcius-20-a-boldogsag-vilagnapja

 

 

http://100happydays.com/hu/

 

https://kundaliniyoga.hu/2015/08/28/40-napos-kihivas-az-atalakulasert-csoda-mantra-meditacio-a-kozmikus-szeretet-megtapasztalasaert/

 

 

http://satnamjoga.hu/a-csodak-mantraja

 

 

tudatos-energiafelvetel.jpg

 

,,Meg kell értened, hogy az energiád mennyiségétől és minőségétől függ az életed, a sikereid, a boldogságod, szóval a boldog élet.” (Molnár József)

 

,,Ne feledjük: ahhoz, hogy jól tudjunk aludni, a nap folyamán nem szabad több energiát elfogyasztanunk, mint amennyi a szervezetünkben újraképződik. Maradjunk mindig a teljesítőképességünk határain belül!”

 

„Meg kell tanulnunk tudatosan feltöltődni energiával, mert ez az energia hozza létre a véletleneket, vagyis azokat a helyzeteket és dolgokat, amire szükségünk van a fejlődésünk érdekében.”

 

 

Az vagy, amennyi energiád van. (Molnár József)

 

 

 

http://www.informed.hu/?article_hid=26911

 

 

http://boldogsagprogram.hu/tippek-a-napi-boldogsaghoz?gclid=CISUucbl2c0CFUqeGwodXXkHPw

 

 

inspiralo-emberek--kornyezet--pozitiv-etkezes-es-gondolatok--tettek.jpg

 

,,Mindenki csak annyit kap vissza az élettől, amennyi energiát beletesz." (Dr Csernus Imre)

 

,,A legbátrabb döntés, amit valaha meghozhatsz, ha végleg megszabadulsz azoktól a dolgoktól, amik a szívedet és lelkedet bántják.”

 

,,Szép dolgok akkor történnek, amikor távol tartjuk magunkat a negatív érzésektől.”

 

,,A pozitív gondolatok pozitív érzéseket hoznak létre, amelyek pozitív eseményeket vonzanak magukhoz.”

 

,,Az ember nem menekülhet a cselekvéstől. Életfeltételei a tetteitől függnek; szokásait tettei határozzák meg. A szokások meghatározzák a magatartását, magatartása pedig a jövőjét formálja. Ezért nagyon fontos, hogyan cselekszik.”

 

,,A még meg nem született rosszat megakadályozni, a még meg nem született jót elősegíteni …a már meglévő jót ápolni és megtartani.”  - Buddha tanítása

 

Tudatosan használd a pozitív szavak, mondatok, gondolatok erejét perceken, félórákon, napokon, hónapokon át. (Molnár József)

 

Amit órákon, napokon, hónapokon át hall, lát, olvas, gondol, érez az ember – ezzel úgymond átszuggerálja, áthipnotizálja magát. (Molnár József)

 

amit-gondolsz--azt-teremted.jpg

 

10006342_679390802103981_632768380_n.jpg

 

 

,,A boldogság, a belső harmónia, a belső egyensúly beállásának energia-állapota. Ennek az egyik alappillére, hogy tudatosak legyünk.”

 

Bármit alkottok, mindenen legyen rajta a nyugalom és a pihenés bélyege. (Bengt Danielsson)

 

Rendszeres 10-30 percnyi ejtőzés akár 1200 % energia... Pihenés által új energiával feltöltődik.

 

 

PIHENTETŐ SZÜNETEK BEIKTATÁSA A MINDENNAPI TEVÉKENYSÉGEKBEN 30- 40 PERCENKÉNT EGY KIS SZÜNET, PÁR PERC SEMMITEVÉS, PIHI.

 

1-3 PIHENTETŐ NAP BEIKTATÁSA. Amikor ,,csak” töltődsz, nem kell gondolkodni, tenni.

 

Nézd meg, hogy tele vagy e energiával. Ha igen, az jó nagyon. Ha nem, akkor tegyél róla, hogy legyél!

 

Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, ne gondolj másra, ez nyugalom és energia. Csak arra energia, amire tényleg éppen kell, csak egyet akarni.

 

Mielőtt elfáradnál hagyd abba és pihenj. Rengeteg plussz, hasznos energiát ad ez a módszer.

 

 

pihenes---lazitas.jpg

 

 

Ha a tapasztaló saját terében nyugszik, miközben természetesen azzal időzik, ami éppen történik, a tudat lenyugszik, és ragyogó lényegisége megjelenik. (Ole Nydahl)

 

Engedd termelődni az energiát magadban. Figyelj rá.

 

Előre legyen energiád, napokra, hetekre, hónapokra – elérheted. Addig pihenj, feküdj, amíg jólesik, amíg bírsz. Csodákat fogsz bevonni ezzel a módszerrel az életedbe.

 

 

a-joindulatu-gondolatok--szavak-es-cselekedetek-lenyugtatjak---az-ut-tehat.jpg

 

 

Tudatosodnia kell: A pozitív dolgok következményei pozitívak, a negatív dolgok következményei negatívak. Ezért a bölcs keresi a jót és a szépet és kerüli a rosszat, a negatív dolgokat, s kerüli az ehhez vezető utat (pl. fáradtság, rossz-negatív emberek), s keresi a jó utat (pihenés, jó, inspiráló emberek, helyzetek stb.). Bölcsek gondolatainak tanulmányozása. Törekedj a nyugodt, békés, boldog, szeretettelteli, harmonikus életre, s tegyél érte sokat.

 

1471_1539829569648010_2239820200782955744_n.jpg

 

Olyanná válsz, mint amit magadról gondolsz. …A kép, amit magadról elképzelsz, tett azzá, aki ma vagy. Ha megváltoztatod ezt a képet, akkor a képpel együtt te is megváltozol. (Andrew Matthews)

 

Egész életünkben arra lettünk kondicionálva, hogy bizonyos gondolataink legyenek a dolgokról. A gondolatok tesznek bennünket boldogtalanná – de a gondolatainkat megváltoztathatjuk!

Az életszínvonaladon úgy javíthatsz, ha a gondolataidon javítasz, és gondolataid hatással vannak érzéseidre. (Andrew Matthews – Hallgass a szívedre)

 

 

Az ember nem más, mint amit egész nap gondolt. (Ralph Waldo Emerson)

 

 

A világ amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül. (Albert Einstein)

 

 

,,Minél többet gondolunk valamire, annál nagyobb energiaörvényt hozunk létre, ami magához vonz más dolgokat is, amik ugyanazon a frekvencián vannak."  http://tudatoselet.ritzandi.ws/?p=139

 

 

969637_10201391425124282_1756703705_n.jpg

 

 

,,A világ okok és okozatok összefüggése, és jelenlegi tetteink, szavaink és gondolataink válnak majdani jövőnkké. Akár tudatában vagyunk, akár nem, minden, amit teszünk, mondunk vagy gondolunk, benyomásokat hagy bennünk és a világban. Ezek a benyomások később visszatérnek hozzánk.”

 

,,Minden jó következmény, a jó okok felhalmozódásának a következménye.”

 

A boldogság nem valami kész dolog, a tetteink hozzák létre. (Tendzin Gyaco, XIV. dalai láma)

 

A pozitív és negatív gondolatok és érzések mindegyike állandótlan, egyik sem önvalójából fakadóan létezik, mégis előnyben részesítjük a pozitív jellegűeket. Ennek oka az, hogy a negatív jellegű gondolatok és érzések szenvedéshez, fájdalmas tapasztalatokhoz vezetnek, míg a pozitív jellegűek boldogságot eredményeznek. (Tendzin Gyaco, XIV. dalai láma)

 

,,Egykor azt mondta Buddha, hogy ha helyet adunk elménkben a negatív, keserű gondolatoknak, mások vádolásának és a velünk rosszul bánók iránt táplált gyűlöletnek, akkor nem lehetünk szabadok, és képtelenek leszünk megtalálni a boldogságot.” 

 

Ha képesek vagyunk átformálni gondolatainkat, érzelmeinket s magatartásunkat, akkor nemcsak hogy könnyebben megbirkózunk a szenvedéssel, hanem eleve sokkal kevesebb szenvedés vár ránk. (Tendzin Gjaco, a XIV. Dalai Láma)

 

      

 

Szuggesztió - Szavakkal, mondatokkal, gondolatokkal átírhatjuk az érzéseinket, életünket. Volt aki, azt mondogatta, hogy: undorodom a cigitől, s pár nap múlva annyira megundorodott a cigarettától, hogy nem cigarettázott többet.

Emilie Cuoé figyelte meg, hogy a páciensei jobban gyógyulnak, ha pozitív szavakat, mondatokat hallanak.

 

,,Különbséget teszünk az autoszuggesztió, azaz önmagunk befolyásolása — ez kulcsmondatok segítségével történik, amelyekkel programozzuk magunkat -a külső szuggesztió között, amellyel másokat befolyásolhatunk, illetve amellyel mások befolyásolnak minket. Ha például folyton azt halljuk a szüléinktől, hogy túl naivak és önállótlanok vagy tehetségtelenek vagyunk, szüleink feltételezéseinek köszönhetően gyengül az önbizalmunk, és életképtelennek fogjuk tartani magunkat.

A szuggesztió működése alkalmazásának gyakoriságán alapul. Ha például több hónapig vagy évig azt mondogatja valakinek, hogy mennyire nincs vonzereje és mennyire ügyetlen, az illető egy idő múlva valóban szürkének vagy ügyetlennek fogja tartani magát, még ha ez nem is felel meg a valóságnak. Azonban van pozitív is, vagyis olyan, amely építően hat az emberre, és segíti a fejlődésben. …A vizionálás szellemi folyamat, amelynek során az ember a szellemi erők, különösen a képzelőerő segítségével meg tud valósítani előzőleg meghatározott célokat és projekteket. A vizionálás segítségével nemcsak a jelent, de a jövőt is befolyásolhatjuk.(Helene Walterskirchen)

 

 

 

Dr. David Harold Fink szerint a beszéd minden hipnózis kulcsa; azt állítja, ennek a legjobb módja, ha beszélsz a testedhez, testrészeidhez, ha dehipnotizálod magad.

 

 

 

A beszéd, a szavak, gondolatok szuggesztív hatása mellett pozitív, inspiráló, vagy éppen kellemes érzést okozó képek, mondatok, szavak kihelyezése olyan helyre, ahol nap mint nap pont szem előtt vannak, s így befolyásolnak minket. (Molnár József)

 

 

 

Vizualizáció és Imagináció használata is.

,,Nincs kétségem, hogy a megerősítések és a vizualizáció működhetnek. Ilyen hatékonyak vagyunk. Teremtünk a gondolatainkkal.” (Mabel Katz)

 

,,Képzeletünkkel sikeresen motiválhatjuk magunkat, feltéve, hogy lelki szemeink előtt elért célunk jutalmaként nem csupán egy homályos, fekete-fehér kép sejlik fel. Ehelyett készítsünk egy tarka színekben pompázó, részletgazdag "felvételt" arról, amire igazán vágyunk! Legyen minél tisztább és színesebb, mert így elérhetőbb lesz a célunk! Programozzuk be magunkat, és kezdjünk új életet!”

 

 

a-pozitiv-erzesek-es-energia--a-pozitiv-kijelentesek.jpg

 

 

A testeden belül több milliárd különböző részecske van. Hasonlóan, rengeteg különböző gondolat, és elmeállapot. Bölcs dolog közelebbről megvizsgálnod az elméd világát, és különbséget tenni hasznos és ártalmas elmeállapotok között. Ha egyszer felismered a jó elmeállapot értékét, képes leszel ápolni vagy előmozdítani. (Tendzin Gyaco, XIV. dalai láma)

 

amilyen-a-gondolatunk--olyan-a-tudatossagunk---pozitiv--tiszta-mag---gondolatok.jpg

 

 

az-eleted-annyira-iranyitod--mint-a-gondolataidat.jpg

 

Ha sikerül megszerveznünk gondolkozásunkat, képesek leszünk megszervezni és irányítani az életünket. (Harry Lorayne)

 

 

Ha jól szervezett elmével vesszük szemügyre az életet, vitathatatlanul tárgyilagosabban tudjuk megítélni, mi vezet el minket a sikerhez és a boldogsághoz. (Harry Lorayne)

 

 

minden--amire-gondolunk--es-hiszunk.jpg

 

 

Az elme szervezettsége azt is jelenti, hogy a gondolkozásnak határozott célja van. (Harry Lorayne)

 

 

A sikertelenek kilencvenkilenc százalékát azok teszik ki, akiknek már szokásukká vált, hogy mentségeket keressenek. (George Washington Carver)

 

 

,,Ahol van akarat, találnak lehetőséget."

 

 

A karma nem sorsot, hanem ok-okozatot jelent. Mindenki felelős a saját életéért. Ennek megértésével tudatosan szerzünk olyan benyomásokat, melyek tartós boldogsághoz és a szenvedés elkerüléséhez vezetnek. (Ole Nydahl)

 

 

Sikereid kilencvenöt százalékban attól függnek, hogy milyen szokásokat alakítasz ki magadban. (Brian Tracy – Önerőből milliomos)

 

 

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben. (Mahatma Gandhi)

 

 

Csak ok-okozat van. Ha megváltoztatjuk az okot, megváltozik az eredmény is. (Ole Nydahl)

 

 

A karma tehát nem sors, hanem olyasvalami, ami azzal az egyedülálló szabadsággal ajándékoz meg minket, hogy olyan magokat ültessünk, amilyen gyümölcsöket szüretelni szeretnénk. (Ole Nydahl)

 

 

Az ember mindenért felelős, ami vele történik. A bölcs ennek tudatában van, és nem veti el többé a szenvedés magvait. Inkább az öröm magvait veti el. Előbb-utóbb mindent le kell aratnod, amit elvetettél. Ezt jelenti a menny fogalma: a bölcs elveti az üdvösség, a szeretet, a könyörületesség magvait, melyek egy napon kertté fejlődnek....

Ha egyre csak az öröm, a szépség, a tánc, a dal, a meditáció, az ima magjait hinted szét, akkor hamarosan létrehozol egy várkertet az igazság virágaiból - létrehozod a Paradicsomot. (Osho)

 

 

hogylegyboldog.jpg

 

 

Pozitív, jó cselekedetek, gondolatok felhalmozódása, pozitív, jó energiát hoz létre, ami változást hoz. (Molnár József)

 

Mindennapi 2 órás pozitív tevékenységnek, hosszútávon, sorsfordító hatása van. (Molnár József)

 

A jó dolgok mint pl. a meditáció, a pihenés, nyugalom, a nyugodt cselekedetek minden egyes és a sok, változást hoznak, megváltoztatnak. (Molnár József)

 

Sok sok sok pozitív gondolat, élmény, energia, cselekedet, szó - összeadódik, s összeadódva, összesűrűsödve változást hoz, ha eléggé telítődött, kisugározza magából a test és elme, amit beletett az ember. (Molnár József)

 

Amivel az ember hosszú időn át - órákon, napokon, heteken, hónapokon át foglalkozik, hall, lát, érez tudatosan vagy akár tudattalanul, azzá válik, azzá ,,rezeg”. (Molnár József)

 

Csinálni, csinálni, csinálni és szívből akarni. Tartsd a szemed a célon. (Molnár József)

 

Ha arra gondolsz és arról beszélsz, amit el akarsz érni, határozottan a célod felé fogsz haladni. (Brian Tracy)

 

 

,,Akik igazán jól ismerik a pszichológiát, azok tudják, hogy a szokások a legfontosabbak.”

 

 

,,Az élet nem csak úgy megtörténik veled. Minden a döntésekről szól, és arról, hogyan reagálsz az egyes helyzetekre.

Ne feledd: aki sikeres, az nem csak úgy odasodródott a csúcsra. Koncentrált cselekvésre, fegyelemre és jókora energiára van mindennap szükség, hogy menjenek a dolgok. Végső soron azok a szokások határozzák meg, milyen lesz a jövőd, amelyeket mostantól kezdesz el felvenni."

 

 

,,Jó gondolat helyébe jót várj.” ,,Sokkal nagyobb ereje van a gondolatoknak, mint ahogyan azt sokan gondolják! Tudatosan oda kell rájuk figyelni.”

,,Ha az ember tiszta elmével szól vagy cselekszik, az öröm úgy követi, mint saját árnyéka.”

,,A cél: uraljuk gondolatainkat és a gondolatokon keresztül az érzelmeket. Ezzel egyensúlyt teremtünk és életpályánk szépen ívelő szakaszba jut, egészségünk stabil nyugvóponton állapodik majd meg.  Gondolataiddal és ezáltal az érzéseiddel átírhatod a jövődet.”

 

Amire most gondolsz, az teremti meg a jövődet. Elméd által te magad alakítod az életedet. És mivel folyamatosan gondolkozol, folyamatosan teremtesz. Amire összpontosítasz, amin a legtöbbet járatod az agyadat, az fog bekövetkezni az életedben. Ahogy minden természeti törvény, ez is tökéletes. Magad teremted meg az életedet. Amint vetsz, úgy aratsz! Gondolataid elvetett magvak, és hogy mit aratsz, az csakis ezeken múlik. (Rhonda Byrne)

 

a-gondolat-energia.jpg

 

annyit-kapsz-vissza--amenyit-belefektettel.jpg

 

Amekkora mennyiségű és minőségi energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

Az eredményesség kulcsa abban rejlik, hogy a napjaid túlnyomó részében mi az, mi magasabb szerepet játszik. (Boros Bea)

 

Nem az a lényeg, amit néhanapján megteszel, hanem amit nap mint nap elvégzel. (Jenny Craig)

 

,,Minden nap végezve a feladatokat átlagosnak tűnhet, pedig az igazi erő ebben van. Ezek azok a dolgok, amik szokásoddá válnak. A szokásaid határozzák meg, hogyan működik az életed. Milyen egyszerű, könnyű dolgok kellenek az Élethez!!! Legyenek jó szokásaid és jó életed lesz!!! :-) Neked milyen szokásaid vannak, amelyek széppé teszik az életed?”

 

a-sikeres-emberek-szokasai.jpg

 

Csináld úgy, hogy azzá válj, ami boldoggá tesz. (Oravecz Nóra)

 

aki-tudja--hogy-varazslat-van-benne.jpg

 

 

,,A jó sors jó cselekedeteknek, a rossz sors rossz cselekedeteknek a gyümölcse.”

 

10703535_701177603293226_3381749224330386474_n2.jpg

 

 

igy-elj2.jpg

 

 

,,Energiánk megőrzése és hatékony felhasználása olyan feladat, amelyet mindannyiunknak komolyan kell vennünk. Az energiahiányos állapot agresszivitáshoz, durvasághoz, önvédelemből adott túlzott reakciókhoz vezet, nem is beszélve a rossz kedélyállapotról, a betegségről vagy a nyomasztó fáradtságról. Ha fáradtak vagyunk, az első dolgunk az legyen, hogy amint lehet, kipihenjük magunkat.

Az energikusság megőrzésének módja a rekreáció - ez azt jelenti, hogy azt a tetterőt, életvágyat és életörömöt regeneráljuk, feltöltjük, amely mozgásban tart minket.”

 

 

A fáradtság egy negatív, elhasználódott energia, s úgymond a test kisugározza magából a negatívat, ami vonzza a negatívat.

A kipihentség viszont pozitív, a nagyon kipihentség nagyon pozitív, s nagyon pozitív energiát sugározz ki, ami vonzza a pozitívat, a pozitív vagy éppen nagyon pozitív rezgése okán. A hasonló vonzza a hasonlót, a hasonló rezgésű vonzza a hasonló rezgésűt. (Molnár József)

 

 

Ray Dalio, a Bridgewater Associates alap alapítója ezt mondta a Huffington Postnak:

A meditáció volt a sikereim legfőbb hozzávalója, minden másnál jobban.”

 

 

Warren Buffet szerint a sikeres embereket az választja el a nagyon sikeres emberektől, hogy az utóbbiak szinte mindenre nemet tudnak mondani, amely a produktivitásukat gátolná.

Így a rengeteg igen helyett, amivel a feladataik folyamatosan akadályoztatva lennének, inkább egyetlen dologra figyelnek és képesek nemet mondani a célokról letérítő tényezőkre.

 

 

sikeresekkel--jokkal-legyel--tanulj--valtozz-toluk.jpg

 

Egyszer azt mondta nekem egy nagyon bölcs ember: olyan leszel 5 év múlva, amilyen könyveket olvasol és amilyen emberekkel érintkezel!

Ha látnád a könyvespolcomat, rögtön tudnád, hogy megfogadtam a tanácsát. (Kreutz Zsolt)

 

,,Sikered több mint kilencven százalékban attól függ, hogy kik tartoznak "referenciacsoportodba."

Referenciacsoportnak nevezzük azon emberek összességét, akiknek világnézetével, életszemléletével, életstílusával szívesen azonosulsz, és szívesen vagy velük.

Az ember olyan, mint a kaméleon.
Átveszi azoknak az embereknek a viselkedését, értékrendjét, hiedelmeit, akikkel legtöbbször találkozik.
Ha sikeres akarsz lenni, sikeres és pozitív emberekhez kösd az életed.
Olyan emberekkel, akik optimisták, boldogak, pozitív célok elérésén dolgoznak, és életük felfele ível.
Ugyanakkor tartsd magad távol a negatív és kritikus örökké panaszkodóktól.
Ha sasként akarsz szárnyalni, nem kapirgálhatsz a pulykákkal.” (Brian Tracy)

 

 

szabadulj-meg-a-negativ-emberektol--legyel-kedves--motivalo--pozitiv-emberekkel.jpg

 

,,Kerülje azokat az embereket, akik elszívják az energiáját, és tépázzák az önbizalmát. Olyanokat keressen, akik az ön pozitív oldalát is lássák és ennek hangot is adnak.”

 

1903985_223642751176526_811676051_n.jpg

 

1483115_724005821053877_4800421456373089747_n.jpg

 

10006580_724247124266161_1841873300_n.jpg

 

Ne vedd a szívedre a negatív személyeket, sem az energiát. Szállj ki azokból a helyzetekből, amik negativitással vannak tele, mindig van választásod. Engedd el azt, ami rossz! (Andrew Matthews)

 

1920349_607598429288734_910201607_n.jpg

 

Figyeld meg, hogy milyen ,,rezgésű” emberek vesznek körül. Negatív vagy pozitív szavakat, mondatokat használnak e. Pozitív vagy negatív érzéseket használnak. Nincs szükséged a negatív érzésekre, ,,rezgésekre”. Kerüld el a negatívat. Maradj a pozitívakkal, inspirálóakkal, támogatóakkal, kedvesekkel, kellemesekkel. Amilyen érzelmi, gondolatvilágú, ,,rezgésű” ember közelében vagy, az meghatározza, hogy milyen tapasztalatokban, - pozitív, negatív, kellemes, kellemetlen, sikeres, építő, vidám, élvezetes, boldog, örömteli élményekben lesz részed vele. (Molnár József)

 

altalanositva-a-boldogsaghoz-kellenek.jpg

 

Ne maradj a rosszba, mert rád rakódik a ,,rezgése”, változtass meg minden rosszat, negatívat magadban, magadon, másokon - ha lehet. Legyél nagyon pozitív, szeretetteljes, bölcs, kedves, sugárzó. S segítsd, támogasd a másik embert, a világot is, hogy ilyenné váljon, ilyen maradjon egyre inkább. (Molnár József)

 

1921907_835216356494360_1699973243_n.jpg

 

forgass-olyan-gondolatokat-a-fejedben--amelyek-jokedvre-deritenek.jpg

 

Légy tudatos, légy nyugodt, meditatív, boldog, jóságos, együttérző, megértő, támogató, kedves, sugárzó. Légy ajándék, légy áldás és bőség magadnak és másoknak. (Molnár József)

 

12923333_10204139168238408_8111988853445526501_n.jpg

 

a-megoldas-egyszeru---a-gyumolcsoket-a-gyokerek-hozzak-letre.jpg

 

 

sokat-segitenek-buddha-tanitasai-a-boldogsagban.jpg

 

 

Van, hogy napi többször - 4-5 ször legalább - , s van hogy órákon át csináld, érezd, halld, lásd tudatosan (odafigyelve) vagy épp tudattalanul, azokat a dolgokat, amelyeket szeretnél, ha szokássá válna, s tegyél így azokkal a dolgokkal is, melyekről tudod, hogy pozitív hatással vannak rád. (Molnár József)

 

,,Ami most vagy, a múltbéli tetteid következménye. Amit most teszel, az lesz a jövőd.”

 

A karma nem más, mint egy egyszerű tény kinyilatkozása: Ha almafákat ültetünk, almát fognak teremni, nem citromot. (Szvámi Ráma)

 

       AZ EMBER AZ, AMIT TESZ, AZ EMBER NEM MÁS MINT TETTEINEK ÖSSZEGZÉSE. (HEGEL)

 

 A jó tettek felhalmozódnak és örömet adnak. (Buddha)   Ne vedd semmibe még a kis jótettet sem, mondván: „Ez nem számíthat”. A vízcseppek előbb-utóbb megtöltik a kancsót is. (Buddha) 

 

Holnap minden ember azzá válik, amit ma megtesz, amit gondol, mond, cselekszik. (Böjte Csaba)

 

A megfelelő irányú és mértékű akarat és vágy csodákra képes. (Molnár József)

 

A sikerben nincs semmi misztikus, vagy varázslatos dolog. A siker természetes következménye a sikerelvek következetes alkalmazásának. (Jim Rohn)

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. (Molnár József)

 

fejleszd-kepessegeidet-es-caljaid-irant-elszant-legy--s-jonnek-az-almok.jpg

 

Érettnek lenni azt jelenti, hogy elérünk arra a pontra, amikor felelősséget vállalunk gondolatainkért és cselekedeteinkért. (Andrew Matthews)

 

Amint megkérded magadtól, hogy miért is akarod azt a valamit, a vágyad eszenciája aktiválódik és az Univerzum hozzálát hogy azt megteremtse számodra. Minél intenzívebbek a pozitív érzéseid, annál gyorsabban jut el hozzád. (Anraham-Hicks)

 

Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket - a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot. (Hioszi Tatiosz)

 

 

,,A tantra célja a tökéletes boldogság megtapasztalása, alkalmazott módszere pedig az elme és a test teljes körű kifejlesztése

Az első két lépés a yama (jáma) és a niyama (nijáma), az ember mindennapi életében követendő alapvető erkölcsi, morális irányelvek betartása. Viselkedésünk szabályozásával a lét magasabb szintjére kerülhetünk. Az elgondolás nem abból áll, hogy a szabályokat önmaguk kedvéért tartsuk be. A cél sokkal inkább az elme tökéletesítése. Ha ezt elérjük, a szabályok betartása már nem jelent problémát. Elménkben többé nem lesz arra irányuló vágy, hogy olyat tegyünk, amivel árthatunk magunknak vagy másoknak, mivel az elme eléri a tökéletes kiegyensúlyozottság állapotát.”  http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

A boldogsághoz vezető út le van zárva azok számára, akik nem tartják vissza magukat ártalmas cselekedetek elkövetésétől. (Lafayette Ron Hubbard)

 

10505540_744515788924815_2469996433624610395_n.jpg

 

cselekedj-jot--sikerest.jpg

 

12392039_530807197087100_4541734786080829541_n.jpg

 

A karma buddhista szemszögből nem sorsot vagy elrendeltetést jelent, hanem „tett”-ként vagy „ok-okozat”-ként fordítható. Egyszerűen megfogalmazva a működését: minden tett – legyen pozitív vagy negatív – benyomásokat hagy a tudatban. A tudat tartalma határozza meg, milyennek tapasztaljuk a világot. A negatív benyomások természetesen elkerülhetetlenül jövőbeli szenvedéshez vezetnek. Ha tehát megértjük, hogy gondolatainkkal, szavainkkal és cselekedeteinkkel mi ültetjük el, amit a jövőben tapasztalni fogunk, ott a kulcs a kezünkben ahhoz, hogy változtassunk az életünkön. (Ole Nydahl)

.

,,A Pozitív Gondolkodás egy eszköz ahhoz, hogy életét hatékonyan meg tudja változtatni, ha akarja. A tudatalatti erejét használja fel saját maga építésére és ekkor mindent elérhet, amit csak akar. Mindegy, hogy merről fúj a szél. A lényeg az, hogyan állítja be a vitorlákat.”

 

Boldogulásunk titka abban rejlik, hogy miképpen bánunk értelmünkkel, érzelmeinkkel és tudatunkkal.
(Erhard F. Freitag -  Az erő benned van)

 

,,A boldogtalan emberek állandóan arra összpontosítanak, hogy mit utálnak az életben. A boldog emberek pedig arra, amit szeretnek.”

 

a-szavak-es-cselekedetek.jpg

 

,,Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, szeretet, biztonság eszméihez és elméd boldogságot teremt.”

 

1965004_774794685888748_1498649545086228363_n.jpg

 

 

12038104_548345908650965_6987593895688894088_n.jpg

 

Minden körülmények között nyugodt légy, akár eszel, akár iszol, akár beszélsz, lélegzel, gondolkozol, vagy bármi mást csinálsz, s akkor a siker nem marad el. (Molnár József)

 

A boldogság a lélek nyugalmából származik. (Tendzin Gyaco, XIV. dalai láma)

 

Tapasztalatom szerint az igazi boldogság legfőbb jellemzője a béke: a belső béke.

Ez nem valamiféle "elszállt" érzés. Nem is az érzelem hiánya. Ellenkezőleg, a béke, amiről beszélek, a másokkal való törődésben gyökerezik, és nagyfokú érzékenységet és érzelmet foglal magába. (...) A boldogság legfőbb jellemzője tehát a belső béke. Ez megmagyarázza azt a paradoxont, hogy míg vannak emberek, akik minden anyagi jólét ellenére elégedetlenek, addig mások a legnehezebb körülmények között is boldogok maradnak. (Tendzin Gyaco, XIV. dalai láma)

 

8669.png

 

A pozitív gondolkodás fontos dolog. A problémám az, hogy a könyvekben, amiket olvastam, rengeteget írtak a pozitív gondolkozásról, de nagyon keveset írtak a pozitív cselekvésről. (Harry Lorayne)

 

A legtöbb ember olyan mértékben boldog, amilyen mértékben elhatározza, hogy boldog lesz. (Abraham Lincoln)

 

Itt vagyunk ezen a földön, csak néhány évtized az életünk, és sok visszahozhatatlan órát fecsérelünk el olyan bajokon töprengve, melyekre egy év múlva, már sem mi, sem más nem fog emlékezni. Szenteljük hát életünket méltó tetteknek és érzéseknek, nagy gondolatoknak, igaz szeretetnek, maradandó vállalkozásoknak. Mert az élet rövid ahhoz, hogy kicsinyesek legyünk. (André Maurois)

 

Ismét csak: ha valaki tudja, hogy mit akar, van reménye, hogy megtalálja a módokat, ahogy része lehet benne. Ha valaki nem tudja mit akar, nem teheti fel a kérdést sem magának, hogyan érheti el. (David Seabury)

 

10253957_749599425074941_1529983478396683437_n.jpg

10257660_649337625140302_3720937770663373702_o.jpg

 

1380845_613900941994229_1283418073_n.jpg

 

a-siker-kulcsa-ez---eletunket-pozitiv-es-negativ-hatas-szempontbol-megvizsgalni.jpg

 

 

10153147_856026404432242_5957290077836028357_n.jpg

 

 

A boldogság - önmagaddal békében élni. (Henryk Skolimowski)

 

nezz-szet-es-lasd-meg-azt--ami-szep--jo--sikeres--ertekes.jpg

 

10157392_1435915009981969_2189362600205408355_n.jpg

 

1383130_329167323911060_1748626827291932776_n.jpg

 

Azzal, hogy adsz, megszépíted a világot és létrehozol egy olyan környezetet, ahol jó érzés honol és felszabadul a lélek. Adni jó, hiszen ezáltal örömet okozol a másiknak, és szebbé varázsolod a napját.
Lehet ez egy mosoly, egy kedves gesztus vagy egy tárgyi ajándék, mind-mind pozitívan hat az emberre. Olyan jó érzés látni, hogy a másik boldog, hogy megfeledkezik mindenről, csupán a jelenben van és önfeledten mosolyog rád, mert olyat adtál neki, amire épp, abban a pillanatban szüksége volt. (Boros Bea)

 

Amikor az elmét a szeretet tölti be, akkor teljessé válik. (Sri Sathya Sai Baba)

 

1508620_196891180656794_4719770628573384783_n.jpg

 

Buddha tanítása teljes mértékben az élet tisztaságát hangsúlyozta az élet minden területén – a látás, a gondolatok, a beszéd és a tettek tisztaságát. (Sri Sathya Sai Baba)

 

a-tisztasag-ketfele-lehet.jpg

 

,,A megfelelő Igyekezet, és Elmélyülés megköveteli az erkölcsileg tiszta elme művelését, a cselekvés tudatosságát, és a meditációval történő összpontosítás képességét. A Megszabadulás tíz Támasza: Az energia, a cselekvés, az akarat, a tudatosság, a törekvés, a bölcsesség, a tisztaság, a békesség, az összpontosítás, a meditáció. A végső szint, sodorja az embert a nirvána felé, megszabadulva minden tisztátalanságtól, tudatlanságtól.”

 

10307199_822398241146281_537800922589197232_n.jpg

 

Ha megdicsérsz valakit, attól te is boldogabbá válsz. A dicséret a pozitív dolgokra összpontosít, és amikor pozitív dolgokra gondolsz, az élet szebbnek tűnik. (Andrew Matthews)

 

10368396_407716739384039_7538306716828857383_n.jpg

 

elj--higgy--szeress--gondolkodj-2.jpg

 

Nap mint nap kell újra kivirágoztatnunk jóságunkat, szeretetünket és vágyunkat, mintha lelkünk is, testünk is akkor érintené először a másikét. (Schäffer Erzsébet)

 

A szex nagy lépés a boldogsághoz és az örömhöz vezető úton. Semmi rossz nincs benne, ha együtt jár vele a hűség és a tisztesség. (Lafayette Ron Hubbard)

 

,,Az ókori Egyiptomban nem dicsőítették a szexet, hanem szent tevékenységnek ismerték el."

 

,,A szeretkezés jó dolog, de ha az ember azzal a valakivel van együtt, akibe szerelmes, akkor lesz csak igazán csodálatos az egész." (Kaposi Krisztina)

 

11267175_701767243261137_8247120953991139388_n.jpg

 

Szerető, megértő, figyelmes, törődő, gondoskodás, és szeretettel, törődéssel, megértéssel teli cselekedetek, érzések, érintések, figyelem, kedvességek, kellemességek, szavak, mondatok használata, - megértő, szeretettel teli, értelmet és érzelmet megértő visszajelzések. (Molnár József)

 

10442542_845276108858494_6625705388438293193_n.jpg

 

Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz. Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű. (Müller Péter)

 

az-eletminoseged-legfokeppen-attol-fugg--hogy-milyen-mentalis-es-erzelmi-minosegek-toltik-be-a-tudatodat.jpg

 

Az életed minőségét meghatározza, hogy milyen szokásaid vannak. Alakítsd ki, vedd át a sikeres, boldog, egészséges, energikus, nyugodt, csodált, szeretet emberek szokásait. (Molnár József)

 

family-meditating.jpg

 

 

Szinte bármilyen körülmények között lehetünk boldogok, ha a gondolataink lehetővé teszik ezt. (Harry Lorayne)

1380237_736535256397417_1757993061_n.jpg

 

,,Nem te vagy a felelős azokért a hátráltató, negatív programokért, amiket gyerekkorodban építettél magadba.

Viszont felnőttként 100%-ban a te felelősséged, hogy kijavítsd és felül írd ezeket. Amikor másokat teszel felelőssé, egyszerűen elveszíted a változtatáshoz szükséges erődet.”  

 

az-eletben-tapasztalt-okozatok-oka-az--amit-a-testunkbe-meg-az-amit-a-tudatunkba-befektettunk---szokasok.jpg

 

,,Aki igazán el akar érni valamit, az nem ér rá ,,tökölni”."

 

 

,,Minden jó következmény, a jó okok felhalmozódásának a következménye.”

 

 

Szükséged van a boldogságra?
Akkor csak 3 dolgot kell tenned:
- Meditálj rendszeresen.
- Mosolyogj lélek teljesen.
- Szeress fáradhatatlanul. (Sri Chinmoy)

 

 

,,Kutasd fel magadban a derűt. Fedezd fel a szépséget mindenben, ami körül vesz. És ÖRÜLJ!”

Néha a feszültség és az aggodalmak miatt nem vesszük észre, milyen szép tud lenni a világ, de vedd észre az élet szépségeit, színeit, kellemes látványait, figyelj rájuk. Akard észre venni. :). Mosolyogj arra, akivel találkozol, Üdvözöld vidáman. Vidámmal beszélj, és cselekedj.

Használj pozitív szavakat, Dicsérj, bátoríts, légy kedves, elismerő, humoros és mosolygós. Segíts másoknak, amiben csak lehet. Vedd észre az élet csodáit, minden órában, percben. Légy szeretettel önmagad és mások felé. (Molnár József)

 

 

A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt, a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal jobbnak találjuk a külvilágot is. (Bagdy Emőke)

 

a-zen-egy-ut--melyen-keresztul-megszabadulhatunk.jpg

 

 

a-boldogsag-az-ember-lelkeben-lakozik.jpg

 

 

,,A megvilágosodott lények a világ alapvető tisztaságát észlelik. Míg azok a lények, akiknek az elméje kusza, zavaros a szennyeződésektől, egy szennyezett világot észlelnek.”

 

 

az-igazi-szeretet-edes-gyumolcs.jpg

 

 

Törekedjetek teljes lényetekkel a beteljesedés elérésére! (Buddha)

 

 

https://lelekebreszto.wordpress.com/bolcsessegek-tarhaza/  Bölcsességek és 30 tipp, hogy boldogabb légy.

 

,,A mai napod legyen egy új kezdet arra, hogy nyisd meg szívedet és lelkedet fogadd be az élet új ajándékait.
Hidd el, hogy megérdemled és fogadd be a jót.
Engedd meg magadnak, hogy kapj ma egy mosolyt, egy ölelést, egy dicséretet, egy elismerést, egy kis figyelmet és megértést.
Engedd el a gátakat és bontsd le a falakat magad körül.
Érezd, hogy megérkezik hozzád és fogadd be a jót.
Hiszek magamban és befogadom a pozitív hatásokat az életemben. Áldás"

 

A boldogság a nyugodt elme gyümölcse.

Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, biztonság, isteni útmutatás eszméihez, és elméd boldogságot terem. (Dr. Joseph Murphy)

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/111-dolog--mely-boldogga--meg-boldogabba-tesz-/

 

amint-megkerded-magadtol--hogy-miert-akarod.jpg

 

 

Meditáció a boldogabb, sikeresebb, kiegyensúlyozottabb életért, kapcsolatokért:

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/meditacio.html

 

boldogsagba.jpg

http://www.buddha-tao.eoldal.hu/img/picture/489/boldogsagba.jpg

 

Ferenc pápa 10 Boldogság tanácsa:

1. Élni és élni hagyni: mindenkit ez az elv kellene, hogy vezessen. Rómában azt szokták mondani: tarts mindig előre és hagyd, hogy mások is ezt tegyék.

 2. Adjuk át magunkat másoknak: legyünk nyitottak és nagylelkűek embertársainkkal. "A befeléfordulás és bezárkózás útján, csak az egocentrikus, önző élet felé sodródunk. Az állóvíz pedig könnyen megposhad." - nyilatkozta Ferenc pápa.

3. "Nyugodtan folyjon életed" - kövesd a középutat, a higgadt, békés életvezetést. A pápa, aki középiskolásoknak irodalmat is tanított, egy argentín író, Ricardo Guiralde egyik főhősének alakját, Don Segundo Sombra-t hozta fel pédaként. Azt mondta: " Segundo fiatalként sebes patak volt, sziklákkal körülvéve, melyeket magával görgetett. Felnőttként rohanó, sodró folyó. Öregként még mindig haladt, de lassan, akár a széles medencét elérő folyó, nyugodtan. Szerettem ezt az irodalmi képet - nyilatkozta Őszentsége. Annak képességét fejezte ki, hogy az ember képes lendületben maradni, ugyanakkor kedvességgel és emberséggel haladni az úton, anélkül, hogy elsodorna másokat." 

4. Egészséges viszonyulás a szabadidőhöz, pihenéshez: élvezzük az irodalmat, a művészeteket, ugyanakkor játsszunk egymással és a gyerekekkel. Ferenc pápa sajnálatosnak tartja, hogy a fogyasztói társadalom és vele a felgyorsult világ és egyre több munka, egyre kevesebb teret enged ezeknek, ehelyett pedig stresszt és szorongást hoz. Emiatt az emberek képtelenek egymással megosztani élményeiket. Muszáj a sok munka mellett időt és energiát fordítani a gyermekeinkkel való játékra, és arra, hogy a családtagok megtalálják egymás lelkét is a hétköznapokban. A családok kapcsolják ki a tévét esténként, üljék körbe az asztalt és beszélgessenek, beszélgessenek és még többet beszélgessenek. Halljuk meg egymást!

5. A hetedik nap meg kell pihenni: a vasárnap szabadnap, ez a családok napja, töltsük egymással.

6. Méltóságot adó munkára van szüksége fiataljainknak: kreatív emberek kellenek a világnak. A fiatalokon, lehetőségek nélkül, értelmetlen unalom vesz erőt és így a drogok és a bűnözés felé sodródhatnak, sérülékenyebbekké válhatnak és nagy sötétségbe tévedhetnek. "Nem elég ételt adni nekik"- mondta. "Méltóság az, ha az ételről, amit hazaviszel, tudod, hogy két kezed munkájával érdemelted ki. Ettől nem szabad megfosztani senkit!"

7. A természet tisztelete és óvása: az emberiség egyik legnagyobb kihívása a harmadik évezredben.  "Azt hiszem a kérdés, amit nem igazán teszünk fel magunknak, a következő: Az emberiség nem követ-e el öngyilkosságot a természet válogatás nélküli és zsarnoki kihasználásával?"

8. Hagyjuk abba a pesszimizmust és negativitást: a másokról való rosszindulatú pletyka, és az állandó panaszáradatok valójában önértékelési hibákat leplez. Ne húzzunk le másokat, hanem emeljük fel magunkat. Ne feledjük, hogy a negatív gondolatoktól való megszabadulás rendkívül egészséges!

9. Tiszteljük mások hitét: ne próbáljunk erőszakkal más vallásra téríteni senkit. Cselekedeteink által ugyan hathatunk inspirálóan, ami másokat követésre sarkall, de ennek önkéntes elhatározás alapján kell megszületnie. Csak ártunk azzal, ha téríteni akarunk. Minden emberi párbeszéd, a résztvevők identitásával kezdődik, ennek pedig része a személyes hit is. Ha ezt megkérdőjelezzük egymásban, azzal valójában csak kárt okozunk, hiszen bénítólag hat a közös kommunikációra.

10. Tegyünk a békéért: rengeteg háború dúl ma a Földön, a békéért pedig mindig hangosan kell szólni, tenné kell érte. A béke nem csenddel jár, nem néma, hanem cselekvő.

Forrás: http://pozitivnap.hu/napi-pozitiv/ferenc-papa-10-egyszeru-titok-a-boldog-elethez catholicnews.com

 

ha-szereted-onmagad-es-masokat--s-szeretnel-boldog-lenne-tedd--s-tudd-buddha-a-lenyeget-tanitja.jpg

 

,,A megvilágosodás nem buddhista, hanem általános emberi élmény." (Yamada Rosh)

 

a-meditacio-altal---a-megvilagosodott-szemely.jpg

 

 

,,A megvilágosodás a legmagasabb szintű öröm. Nincs semmi kielégítőbb vagy teljesebb, mint minden dolog, minden idő, minden lény és minden irány egységének állapota."

 

a-megvilagosodas-a-normalis--termeszetes-egeszseg-allapota-a-test--elme-szamara.-a-tudat-teljes-kifejlodesebol-jon-letre.jpg

 

 

 

minden-pozitiv-energia--amit-kisugarzunk.jpg

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/--99-dolog-mely-boldogga--meg-boldogabba-tesz-/

 

https://data.hu/get/12248508/jo_szerek_energia_lelek_szellem__tanacsok.doc

 

minel-tobb-pozitiv--kellemes-hatas-er--ez-az-egyik-legfontosabb-dolog-a-boldogsaghoz---annal-boldogabb-lesz-az-eleted.jpg

(mj)