Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Coco Chanel és Audrey Hepburn idézetek.

 

 

Ha olyan dolgokat akarsz birtokolni, amelyek még soha nem voltak a tieid, olyan dolgokat kell tenned értük, amiket még sosem tettél! (Coco Chanel)

 

Ha szárnyak nélkül születtél, hagyd, hogy kinőjenek! (Coco Chanel)

 

Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni! (Gabrielle Bonheur ,,Coco" Chanel)

 

,,A világ legszebb színe az, ami jól áll neked.” (Coco Chanel)

 

 

,,A divat első számú parancsa, hogy érezzük jól magunkat a viselt ruhában.” (Coco Chanel)

 

,,Úgy vélem a csipke a valaha készült egyik legszebb utánzata a természet fantáziájának; a csipke mindig felidézi számomra azokat a egyedülálló tervezéseket, melyeknél a fák ágai és levelei hímezik az égboltot, és nem hiszem, hogy az emberi lélek bármely találmánya kecsesebb vagy pontosabb eredetű lehetne." (Coco Chanel)

 

„A divat mulandó, a stílus örök.” (Coco Chanel) 

 

,,Nem értem, hogy tud egy nő kilépni a házból anélkül, hogy egy kicsit rendbe tenné magát – legalább udvariasságból. Ki tudja, talán aznap találkozik a végzetével. Ha így alakul, a legjobb, ha a lehető legcsinosabb a végzetnek.” (Coco Chanel)

 

„Egy lánynak két dolognak kell lenni: előkelőnek és mesésnek.” (Coco Chanel)

 

,,Hova kell fújni a parfümöt? – kérdezte egy fiatal hölgy. Oda, ahol azt akarja, hogy megcsókolják. – mondtam.” (Coco Chanel)

 

 

 

 

Audrey Hepburn idézetek:

 

,,Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban.”

 

,,Szeretem azokat az embereket, akik megnevettetnek. Őszintén mondom, mindennél jobban szeretek nevetni. A nevetés nagyon sok betegség gyógyszere, és a nevetésre való hajlam talán a legfontosabb emberi tulajdonság.”

 

,,Életem legnagyobb eredményének azt tartom, hogy összhangban tudok élni önmagammal.”

 

,,A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat. A kedves szemekért keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért oszd meg ételed az éhezőkkel. A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta. A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül.”

 

,,A férfi, aki vonz engem, lehet magas vagy alacsony, szőke vagy barna, jóképű vagy kevésbé jóképű. A vonzó külső egymagában nem feltétlenül van hatással rám. Ha egy férfi rendelkezik azzal a meghatározhatatlan tulajdonsággal, amelyet nem tudok másként hívni, mint "melegség" vagy "vonzerő", akkor jól fogom érezni magam mellette.”

 

,,Én abban a csodálatos, régimódi szellemben nevelkedtem, amely a másikat előbbre valónak tartja magunknál. "Mások sokkal fontosabbak, mint te, kedvesem, és ezt zúgolódás nélkül el kell fogadnod!" - hallottam gyakran.”

 

,,Az életem nem elméletekből és szabályokból áll. Részben az ösztöneim irányítanak, részben pedig a józan eszem. Igaz, soha nem hagyott cserben a logikám sem, melyet a legkülönbözőbb forrásokból nyertem: az édesanyámtól, a balettórákról, a Vogue magazinból, az élet, az egészség és a természet törvényeiből.”

 

,,Az a legfontosabb, hogy élvezd az életet, hogy boldog légy - ez minden, ami számít.”

 

,,Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.”

 

,,Ahogy egyre idősebb leszel, megtanulod, hogy két kezed van: az egyik, hogy magadon segíts, a másik pedig azért, hogy másokon."

 

,,Figyelmeztettek már, hogy nem jó mindent magamba fojtani, de ha szabadjára engedem az indulataimat, utána mehetek mindenkihez bocsánatot kérni. Talán az a legegészségesebb, ha a fülemen engedem ki azt, aminek ki kell jönnie."

 

,,Szüleinket számtalan dologért hibáztatjuk: nem megfelelő önbecsülésünkért, szerelmi problémáinkért, vagy akár azért is, hogy szeretjük a hagymát. Mígnem egy idő után rádöbbenünk, hogy ők is emberek, és ez a tény minden siránkozásunk ellenére sem fog megváltozni. Végül is, ők megtették, amit megtehettek."

 

,,Az élet olyan, mint egy kutyafuttában végignézett múzeumi kiállítás. El kell telnie egy kis időnek, amíg értelmezni tudjuk mindazt, amit láttunk"

 

,,Nem veszem komolyan az életet, de amit csinálok benne azt nagyon komolyan csinálom."

 

,,Aki nem hisz a csodákban, az nem realista."

 

,,Engem a szívből jövő dolgok érdekelnek."

 

,,Semmi sem lehetetlen (Impossible), a szó maga mondja, én vagyok (I’m possible) a lehet."

 

,,Egy nőt nem a ruhái tesznek gyönyörűvé, nem az alakjától, és nem is attól szép, ahogyan a haját fésüli. A szépség a nő szemében látszik, hiszen a szem az ajtó a szívhez, ahol a szeretet lakik. A valódi szépség a nő lelkét tükrözi."

 

,,Elhiszem, hogy erősnek kell lenni, amikor valami rossz dolog történik. Hiszek abban is, a boldog nők a legszebbek. Elhiszem, hogy holnap egy újabb nap következik, mert hiszek a csodákban is."

 

,,Amikor gondozod a kertedet, hiszel a holnapban."

 

,,Mindig próbálok még jobbat tenni. Mindenkor előre tekintek. Próbálom túllépni a határaimat."

 

,,Adni maga az élet. Ha nem akarsz adni többé, nincs miért élned."

 

,,Ha a világom holnap összeomlana, visszagondolnék mindenre, ami örömet és izgalmat okozott, és szerencsésnek érezném magam, hogy megélhettem. Ennyi pontosan elég lenne."

 

,,Szeretek érzelmekről beszélgetni közeli barátokkal, de ki nem állhatom a  locsogást."

 

,,Az egyedüllétnek gyakran érzem szükségét. Egész jól érezném magam, ha szombat estétől hétfő reggelig otthon lehetnék egyedül. Így tudok igazán feltöltődni."

 

,,Az elegancia az egyetlen szépség, mely soha nem fakul."

 

,,Miért kellene váltani? Mindenkinek megvan a maga stílusa, és ha ezt az ember megtalálta, igenis, ragaszkodjon hozzá."

 

,,Barátságának gyökerei mindörökké mélyek és hatalmasak. Hűsége és ragaszkodása, mint a tömör lomb, menedéket nyújt azoknak, akiket szeret."

 

,,A romantikus szerelem mindennél erősebben táplálja bennünk a teljesség utáni vágyat."

 

,,Házasságon azt kellene értenünk, hogy két ember annyira szereti egymást, hogy együtt akarnak élni. Ez akkor is házasság, ha nem írják alá azt a bizonyos papírt – a bizalom és a tisztelet megszentelt szerződése. Számomra ez az egyetlen oka a házasságkötésnek és a házasságban maradásnak… Tehát, ha valamiképpen nem tudom neki azt adni, amire egy nőben szüksége van – legyen az érzelmi, fizikai, szexuális vagy bármilyen más igény -, és úgy érzi, hogy más nőt szeretne maga mellett tudni, akkor én elmegyek. Nem vagyok az a fajta, aki mindenáron marad, és jeleneteket rendez."

 

,,A szíved egyszerűen összetörik, ennyi az egész. De nem ítélkezhetsz, nem mutogathatsz a másikra. Ha szerencsés vagy, megtalálod azt, aki értékelni tud."

 

,,A nő szépsége nem az arcápolásból ered, hanem a lelkéből tükröződik: abból a törődésből, amit szerető szívvel ad, és abból a szenvedélyből, amit mutat."

 

,,Büszke vagyok, hogy olyan hivatásom van, amely örömet nyúlt másoknak, szépet teremt, felébreszti a lelkiismeretünket, részvétet ébreszt és -ami talán ennél is fontosabb- milliók számára lehetővé teszi azt , hogy egy időre kilépjenek erőszakkal terhelt világunkból."

 

"Hogyan legyünk igazán szépek?
A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat.
A kedves szemekért keresd a jót az emberekben.
A karcsú alak érdekében oszd meg ételed az éhezőkkel.
A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa
naponta legalább egyszer.
A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy soha nem vagy egyedül.
Az embereket - jobban mint a tárgyakat - meg kell újítani, fel kell éleszteni, meg kell gyógyítani és megváltani; sohase utasíts el senkit.
Emlékezz, ha segítő kézre van szükséged, végül megtalálod a karjaidban. Ha idősebb leszel, felfedezed, hogy két kezed van, egy hogy segíts magadon, egy hogy segíts másokon.
"

 

,,Minden ugyanarra vezethető vissza: a gyerekekre és a virágokra - ők jelképezik az életet, az élet továbbadását... Azt hiszem, az élet tulajdonképpen tényleg bennük testesül meg: a gyerekekben és a virágokban. "