Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészség - Betegség ellen 10

2018.03.15

Napi félóra légzésfigyeléssel töltött mindfullnes gyakorlás, vipassana vagy zen meditáció csodákra képes!

 

,,A meditáció

A béke mindig bennünk volt. Csak arról van szó, hogy amikor nagyon elfoglaltak vagyunk, kívül kutatunk, talán elfelejtjük ezt a bennünk lévő igazi békét, és az életben zavarokkal és nehézségekkel találkozunk.

Ha valahogy tudunk rá időt szakítani, vagy őszintén le tudunk ülni, vagy csak megnyugszunk és aztán magunkban keressük, akkor ismét meg fogjuk találni ezt a békét és boldogságot. A meditációnak ez az igazi jelentése.

 

A meditáció alatt szellemünk kinyílik az új tapasztalatokra.

 

Ilyenkor halljuk meg a belső hangunkat és leszünk képesek a harmónia megélésére.

Mintha egy lifttel szállna alá tudatunk az eddig elzárt, mélyebb rétegekbe. Ott dolgozzuk fel és őrizzük meg a lelki anyagokat. Felfedezzük és elfogadjuk az olyan negatív érzelmeket, mint a félelem, a düh, a gyűlölet és az álmatlanság, s ezzel semlegesítjük őket. A pozitív érzések, mint a szeretet, a bizalom és az öröm, pedig növekednek.

 

A meditáció elérhetővé teszi a végtelen univerzális bölcsesség elérését, a meditáció alatt megkaphatod mindazt az információt és útmutatást, amire szükséged van.  A meditációban megkapott tanácsok mindig szeretetteljes formában érkeznek kérdéseidre válaszul.  Rajtad áll, hogy követed-e vagy sem ezeket a tanácsokat.

 

A meditáció pozitív hatásai:

A legújabb tudományos kutatások és az ősi tapasztalatok egybevágóan megerősítik a meditáció pozitív hatásait.

A meditáció egyértelműen pozitívan befolyásolja és stabilizálja általános hangulatunkat. Kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat, és derűs - oldott elégedettség, békés alapérzés alakul ki bennünk.

 

Aki meditál, az nem érzi magát annyira zaklatottnak és űzöttnek. A környezeti ingerek kevésbé terhelik meg, és ritkán mutat stressz reakciókat.

A rendszeres meditációk során jobban megismerjük önmagunkat, és sikeresebben kommunikálunk másokkal. Aki el tudja fogadni magát, az könnyebben fogad el másokat is.

 

A meditáció gyakorlásával növekszik a testi és szellemi teljesítőképesség, a meditáció segíti spirituális fejlődésünket és segít megtalálni, felismerni, elfogadni és megvalósítani életcéljainkat, feladatainkat.

 

Tudományosan ellenőrzött vizsgálatok megállapították, hogy” a meditációnak egészségjavító hatása van.

 

Forrás és a teljes cikk: http://www.joao.hu/Meditacio.html

 

 

,,Minél egészségesebb vagy érzelmileg és minél szilárdabb az önbecsülésed odabent, annál jobban átsugárzik mindez a külsődre is és annál jobban "vonzani" kezdesz másokat is. Ez olyan mit a mágnes. Az emberek a közeledben akarnak lenni.”

 

„Figyelj oda, min van a fókuszod! Amire helyezed a figyelmedet, azt vonzod, és az valósul meg az életedben!”

 

http://www.egeszsegvar.hu/index.php/xvi-fesztival-2012/46-tanacsadok/674-kolontar-elvira

 

 

Spirituális gyógyítás

Hogyan zajlik egy spirituális gyógyítás?

Első lépésként kialakítom a gyógyítás megszentelt terét, amely lehetővé teszi, hogy őszintén és ítélkezéstől mentesen szembe tudj nézni aktuális kihívásoddal és megnyílj a számodra legfőbb jó teljes befogadására, a gyógyulásra, a változtatásra. Együtt kialakítjuk a legmagasabb szintű én-részeinkkel, Felső Énünkkel és a segítőinkkel való tiszta kapcsolatot, amely biztosítja, hogy az üggyel kapcsolatban a legpontosabb információkat kapjuk meg. Segítek Neked tudatos kapcsolatba lépni a Felső Éneddel, a te saját legfőbb gyógyítóddal és megérteni a tőle származó tanításokat és az életed átalakítására irányuló ösztönzést. Felső Énünk és a magas szintű segítők képesek a problémák gyökeréig hatolva kitisztítani egy-egy életterület zavarait, így megnyílik az út a megoldások megvalósítására, a békés, boldog, harmonikus állapot megteremtésére.

Miután kapcsolatba léptünk a saját Felső Énem közvetítésével a Te Felső Éneddel, a tőle kapott útmutatásokat egy inga és egy táblázatkészlet segítségével fordítjuk le hétköznapi nyelvre úgy, hogy abból megértsd, mi okozza a jelenlegi kihívást az életedben. Felső Énünk útmutatásai és gyakorlati tanácsai egy konkrét probléma kapcsán széles idősávot ölelhetnek fel a jelentől egészen számos előző életig.

A hozott probléma megoldását nehezítő akadályok eltávolításán túl a teljes gyógyulás elérhető számodra, ha ezt választod. A gyógyításnak számos azonnal észlelhető jele van: sokan megnyugszanak, a korábbi zaklatott állapot megszűnik, kiélesednek az érzékek és a gondolkodás, harmónia, öröm és boldogságérzet uralkodik el, valamint  a "minden rendben van" érzése, amikor erősnek és felkészültnek érezzük magunkat minden feladatunk megoldására, bízunk abban, hogy mindenhez lesz elég erőnk és megkapjuk a kellő támogatást.

 Mikor lehet hatásos egy spirituális gyógyítás?

- ha szeretnéd  letenni a régóta hurcolt terheket, sérelmeket
- ha gondot okoz a megbocsátás valakinek, akár magadnak
- ha mindent megpróbáltál egy problémára, betegségre, mégsem jött a valódi eredmény
- ha megrekedtél egy nehéz helyzetben és úgy érzed, nem tudsz továbblépni
- ha szeretnéd végre igazán, mélyen átalakítani az életedet.

Forrás. http://hazateres.net/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=7&Itemid=8 Kolontár Elvira

Kanyurszky Kata Tara
Tisztánlátó, parapszihológus, reiki mester-tanár, Meditációk, terápiák, Önmegismerés. Ha, egy problémának eléred a gyökerét az 100%-ban kioldódik a személyiségedből, bár Te több vagy egy személyiségnél.

ÉPP LÉLEK-ÉPP TEST

Bemutatkozás

Mindenki elég fényt hoz magával, hogy véghez tudja vinni az életében a maga csodáját.

Azonban az nem mindegy, hogy ez mennyi erőfeszítésébe kerül.

Ezzel a fénnyel már egész kicsi koromban találkoztam, megjelent bennem a látás képessége és a segíteni akarás.

Egy erős belső vágy késztetett felnőtt koromban, hogy megismerjem önmagam és választ kapjak arra, hogy miért pont azt a kihívást választják az emberek, amivel nehéz szembenézniük.

Iskolákban kerestem a választ, de nem volt az az érzésem, hogy” hazaérkeztem”. Befelé kezdtem figyelni egyre mélyebben és elkezdtem egyre magasabb szinten összefüggésében meglátni Önmagam „működését”. Ezzel, egyidejűleg elkezdtem teljességében látni test-lélek-szellemi szinten az embereket. Bele láttam a mostani és az előző életükbe, tudtam, hogy mi a gyökere a betegségeiknek és a problémáiknak.

Mindenki meghatározott céllal születik a Földre. Ez a vágy, hogy elérjük ezt a célt most is ott van bennünk nagyon erősen. Hiába próbálunk kisiklani a megoldandó helyzetekből, a vágy erősebb, hogy beteljesítsd Önmagad. Tisztánlátóként testi és lelki szinten teljes képet látok mindenkiről és mindenről. Belelátok az előző életekbe, ki mit hozott onnan, mi az amit meg kell oldania. Mi a mostani életben a probléma. Ki honnan jött és hová tart. Látom a betegségek és a problémák gyökereit, egyben a megoldást is. Sorsdöntő helyzetek mindig adódnak az életben, ilyenkor megtorpanunk és nem tudhatjuk, hogy mi a helyes lépés. Azért nem tudjuk, mert a saját problémánktól nem tudunk függetlenek lenni. Ilyenkor ”fény”, az Isteni iránymutatás általam.

Ma már sorsfordító terápiákat, meditációkat és tanfolyamokat tartok. A terápiák során kioldom azokat a blokkokat, amik az élet nehézségeit okozzák. Felkeresnek az emberek az életükkel kapcsolatos kérdéseikkel, helyes döntéshozatalért.

Tavasszal létrehoztam egy önzetlen szolgálatot, ahol több ezoterikus szakemberrel nyújtunk ingyen, segítséget a testnek és a léleknek.

Szeretettel várom a kérdéseket, ha életedben tisztánlátásra van szükség. Kapcsolat vagy párkapcsolat, egészség, munkahely, döntéshozatal, iránymutatás, bármi amiben nem látsz tisztán, szívesen segítek.

TERÁPIÁK, KEZELÉSEK MELYEK VISSZAADJÁK  SZABADSÁGOD AZ ÉLETBEN

I. ENERGIA KEZELÉS

1, Az aura feltérképezése (káros sugárzások stb), tisztítása, energiahiányos részének feltöltése, sérülésének kijavítása. 

2, Energiaközpontok (csakrák) zavart működésének feltérképezése és helyreállítása, mely visszahat a problémás területekre.

3, A meridiánokban a chi áramlás akadályainak megszüntetése

 

II. TERÁPIA

Ha megismered Önmagad csak akkor lehetsz boldog” - Papaji

Mindenki meghatározott céllal születik a Földre, magával hozva élettervét mely az előző életek megoldatlan problémáit és a fejlődés lehetőségét tartalmazza.

Mindjárt a születésnél szembesülünk a megoldandó feladatainkkal. A születés körülményei, mint pl a császármetszés, koraszülés, túlhordás, nehezen vagy könnyen születés, közvetlen a születés utáni komplikációk előre vetítik a megoldandó feladatokat. Már itt blokkolják az energia rendszerünket.

Viselkedésmintáinkat szüleinktől vagy a közvetlen környezetünktől vesszük át. Esetleg, mint egy válaszreakció jelenik meg bizonyos tapasztalásokra. Ezek egyrészt a személyiségünk részévé válnak, másrészt blokkolják az energiánkat.

A szervek megfelelő működéséhez szükséges a szabad energia-áramlás a testben.

Minél több blokk keletkezik egyes testrészeinkben, az nem kap megfelelő energiát és az ott található testrész megbetegszik. Oldással ezek is megszüntethetőek A múltban alakult különböző traumák, energiablokkok, kideríthetők, ezáltal megszüntethetőek mély relaxációban.

Az én segítségem az, hogy mint látó összefüggésében látom a páciens életét, azt a problémát, blokkot és egyben a megoldást is amivel hozzám fordult. Az általam alkalmazott technika segítségével könnyen kerülnek mély relaxációs állapotba. Ebben az állapotban megláthatók a tudatalattiban lévő berögzült viselkedésminták és a felismerés által visszaáll az egyensúly a páciens és a külső világ között. Segítetek felismerni azokat a gátakat, küzdelmeket, fájdalmakat melyek nem engedtek teljes életet élni. A terápia során úgy irányítom a pácienst, hogy ő is felismerje és meglássa a probléma gyökerét. Ilyenkor saját belső gyógyító energiája aktiválódik. A blokkok és gátak 100%-ban feloldódnak úgy, hogy soha többé nem kerülnek elő.  Minden ami ehhez kapcsolódik a hétköznapi életben, az megoldódik legyen az egészséggel kapcsolatos, elhízás vagy párkapcsolati probléma, anyagi helyzet, családi vagy munkahelyi konfliktus, alacsony önértékelés, félelmek. Bármi, ami az életedben problémaként felmerül és egyben hozzásegít a személyiségének fejlődéséhez.

Példa: 35 éves páciens nem várt gyermekként született, nagyfokú látás hiánnyal. Ebből adódóan szeretethiány, rossz önértékelés alakult ki és kevés fizetésért dolgozott. A terápiák során felismerte, hogy a szülők nem örömmel várták és ezért úgy érezte, hogy nem szeretik és az élet nem támogatja, ő nem fontos. Ezért egész életében lemondott magáról a vágyairól, nem akarta magát látni. Miután ezt felismerte, javult a látása, képviseli magát minden téren és ötször annyit keres mint előtte. Saját bevallása szerint az az érzése, hogy helye van a világban és megtalálta Önmagát benne.

,,Megtapasztaltam Nála a valódi és önzetlen szeretetet, Önmagam elfogadását, a minden pillanatban ott rejlő lehetőségeket, a Létezés csodáját!
Én nagyon hálás vagyok Neki minden élményért, tanításért! Egyszerűen hazataláltam.
Jártam már pszichológusnál, kézlengetőnél (kineziológus),
pszichiáternél és jósnál - egyik sem jött be, vagy csak egy ideig
segitett. Szerencsére megtaláltam a Katát - azóta rendeződött a
kapcsolatom a családommal, elköltöztem, új barátom van és azzal
foglalkozok amivel mindig is szerettem volna.
De a legjobb a tudat, hogy bármi probléma is jön, minden megoldható.”

 

,,Köszönöm Neked, hogy elvezetsz a valótlantól a valóságba, a sötétségből a fénybe! Isten megáldjon érte!”

 

,,Egyszer csak megfeneklett az életem, nem tudtam továbblépni, nem találtam magam a sok eljátszott szerep között. Ekkor ajánlotta egyik barátnőm Katát.
Katáról a legfontosabb azt tudni – szerintem – hogy nem „kinyilatkoztat”, nem Ő mondja meg, hogy mit kell tenned, hanem hozzásegít ahhoz, hogy saját magad tapasztald meg az érzéseidet, a félelmeidet, a fájdalmaidat és miután megértetted miről szól a dolog, te dönts. Az eredmény: megtisztulás, könnyebbség, megújulás és a jó élni érzése.
Nála, általa találkoztam a bölcsebbik énemmel, aki mindig tudja a kiutat egy-egy nehéz helyzetből.
Olyan „utazások” emléke él még bennem mindig, ahol úgy éreztem üres vagyok, nem vagyok senki és semmi, mégis létezem. Óriási erő, nyugalom, biztonságérzet és önbizalom birtokában lettem egyszerre.
Ezeket most is, és mindig köszönöm Neki.”

 

Email cím: zoldtara3@gmail.com

Skype: tara.tisztanlato
 

Források: http://www.lelekfeny.eoldal.hu/cikkek/magamrol.html
https://www.facebook.com/L%C3%89LEKF%C3%89NYeoldalhu-155972157800555/

http://www.elixirnet.hu/tanacsadok
 

 

 

 

Arató Mónika

Ismerd meg önmagad és minden lehetőségedet, ami segít megélni az életedben a Teljességet!

A Teljesség felé vezető utad során az oldal alapítója, Arató Mónika lesz segítségedre.

Gyógyító, tanító, író, kundalini jóga instruktor.

Több mint tíz évig dolgozott vezetőként különböző nemzetközi vállalatoknál. Majd emberek képzésével kezdett foglalkozni, vezetői coaching, szervezetfejlesztési folyamatok és vállalati tréningek keretében. Sikeres volt, valami mégis hiányzott.

Lépésről- lépésre haladt, egyre erősödő intuícióját követve, majd a „nagy ugrás” is elkövetkezett. Írni, tanítani és gyógyítani kezdett, és megérkezett azokhoz az életfeladatokhoz, amelyekben a mai napig is legnagyobb örömét leli. Immár több mint 10 éve gyógyít, tanít és ír.

Hivatása, hogy segítsen elérni a céljukat mindazoknak, akik egészséges, boldog és teljes életre vágynak.

Hivatásán belül különösen fontos területnek érzi, hogy tanítsa és segítse a nőket, hogy valódi ragyogásukat, önvalójuk tiszta tündöklését éljék.

A Nő a szépség megtestesítője, az öröm forrása, a mindennapok megédesítője, az otthon őrzője, a Férfi múzsája.

Képzések:

 • Agykontroll
 • Asszonysors- női agykontroll tréning
 • Fényadás
 • Megoldás-orientált coach képzés
 • Vezetői coach- tréneri képzés
 • Tudatosság Akadémiája- 6 hónapos képzés
 • A Csodák Útja- 1 éves képzés a Course in Miracles tanításai alapján
 • Danu papnője iskola- 3 éves képzés
 • 1,5 éves Gyógyítói kurzus Gill Roslin Wright-tal
 • Mátrix és kvantum gyógyítás: tiszta energiák közvetítése a test öngyógyító folyamataihoz
 • Munay- Ki beavatások
 • Access Bars és Body kezelések; stressz és akadályok tisztítása az életterületeinken, valamint testkezelések a fizikai fájdalomintenzitások feldolgozásához és tisztításához
 • Kundalini jóga instruktori diploma /Kundalini Research Institute-USA/ Yogi Bhajan tanításai alapján
 • Kundalini jóga intstruktori képzés – Level 2. Tudatos kommunikáció Yogi Bhajan tanításai alapján
 • “Leadership and success” kundalini jóga vezetőképző program

Megjelent könyve: Lélekcsemegék minden napra

Forrás: http://www.teljessegviraga.hu/bemutatkozas/

MTVSS

Az MTVSS az Access Consciousness egyik legrégebbi testkezelése, egy rendkívül dinamikus eszköz a változás előidézésére.

Különféle módok az MTVSS használatára:

- Energetikailag mindent helyretesz, ahol a test félreműködhet, a test visszarendezi magát úgy, ahogy működnie kellene.

- Feloldja a fájdalmat, szenvedést, betegséget és korlátokat teremtő minden dolgot.

- Felerősíti az immunrendszert a rák és más daganatos betegségeknél az immunrendszer erősítésével, hogy legyőzhesse a betegséget.

- Felerősíti a test fizikai erőlétét a sporthoz és a nehezebb fizikai munkákhoz. Szeretnél 10-20 perc alatt elérni egy 90 perces normál edzés eredményét?

- Bármelyik szerv energetikáját rendbe teszi, hogy a fájdalom feloldódhasson és kitisztulhasson (légzés, emésztés, idegrendszer, emésztőrendszer, bőr, nyirok és hormonrendszer, nemi szervek).

- RNS, DNS és sejtmag szinten regenerál és tisztít.

Az MTVSS futtatásakor 30 féle energia kapcsol be a testben. Ha 20-30 héten át hetente kapsz ilyen kezelést, akkor a tested végre úgy fog működni, ahogyan kéne neki.

Ez az energia hatalmas hozzájárulás az immunrendszerednek, hogy minden, amit félreműködtettél a testeddel, végre helyreálljon.

https://www.facebook.com/events/452983261740257/?acontext={%22ref%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22event_joined_nearby%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22}&ref=notif&notif_t=event_joined_nearby&notif_id=1499841556632489 Testszerkezet helyreállító, immunerősítő tanfolyam, MTVSS

 

 

https://www.facebook.com/pg/napszikra/about/?ref=page_internal

 

Kombinálható gyógyszerelemek a célzott tumorterápiáért

A XXI. századi rákgyógyításban fontos szerepe lesz a személyre szabott, célzott terápiának, amely lehetővé teszi a daganatos betegek hatékonyabb, kevesebb mellékhatással járó kezelését, így a páciensek életminőségének jelentős javulását is. A rákos megbetegedések többségének gyógyítása a mai napig nem megoldott, különösen igaz ez a nem vagy nehezen operálható, magas halálozási arányt mutató tumorok esetén (pl. hasnyálmirigy- vagy tüdőrák). A kutatók nagy reményeket táplálnak a célzott tumorterápiával kapcsolatban, mely áttörést hozhat a rák gyógyításában. Ez az eljárás azon alapul, hogy a gyógykezelés során olyan gyógyszereket alkalmaznak, amelyek nagy specifitással csak a tumorsejteket ismerik fel.

Az ilyen gyógyszermolekulák általában három összetevőből állnak; a tumorellenes hatóanyagból, egy irányító komponensből, amely a tumorsejtek szelektív felismerésért felel, és az ezeket összekapcsoló egységből, amely megfelelő körülmények között elhasad, így a szabad hatóanyag kifejtheti hatását. Mivel sokféle tumortípus ellen kell megfelelően specifikus gyógyszert készíteni, a három alkotóelem számos kombinációjára lehet szükség.

https://www.elte.hu/content/kombinalhato-gyogyszerelemek-a-celzott-tumorterapiaert.t.13389

 

Sunrise Healing

Lelki és fizikai betegségek gyógyítása

Természetes energiával való lelki – fizikai – szellemi gyógyítás

 • Betegségek okának feltárása
 • Tudatalatti információk felszínre hozása és javítása
 • Mentális szerv- és sejtprogramozás
 • DNS strukturálása
 • Kvantumenergetikai gyógyítás
 • Energetikai blokkok oldása
 • Szervezet öngyógyításának elősegítése
 • Különböző egészségügyi problémák gyógyítása

Forrás: https://www.facebook.com/pg/sunrisehealing
Vlagyimir Linnyik extraszensz bioenergetikus

 

 

* Mi a családállítás? *

Életünk során sokszor érezhetjük úgy, hogy nem tudunk megoldani egy-egy érzelmi problémát, élethelyzetet, hogy újra és újra ugyanabba a szituációba kerülünk. Hiába határozzuk el, hogy most másként csináljuk, máshogyan oldjuk meg, vannak olyan tényezők, minták, amelyek nagyon mélyen, a lelkünkben hatnak, és nem mindig elég a tudatos elhatározás. Ezek a lelki kötelékek gyakran vezetnek el a családból, szüleinktől, nagyszüleinktől, sőt akár a dédszüleinktől tudattalanul hozott generációs lelki kötésekhez. A családállítás lényege az, hogy a probléma mögött meghúzódó generációs elakadások láthatóvá és feloldhatóvá válnak.
A családállítás arra alkalmas, hogy megmutassa, milyen láthatatlan, családi, transzgenerációs mozgatórugók vezérelnek minket egy-egy problémás, kilátástalannak tűnő helyzetben, ezen kívül segít a konfliktus feloldásában és a kiegyensúlyozott életvitel kialakításában is.

* Miben segíthet a családállítás? *

• párkapcsolati problémák
• önbizalomhiány
• búcsú a halott hozzátartozóktól
• szülő-gyerek közötti kapcsolat javítása
• abortuszok feldolgozása
• gyermekáldás hiánya
• magatartási, tanulási zavarok
• hiperaktivitás, ágybavizelés
• örökbefogadás
• alkohol-és drogfüggőség
• súlyproblémák (túlsúly - anorexia)
• depresszió, pánikroham
• öngyilkossági kísérletek, halálfélelem
• szorongások, feszültségek
• nem tudsz azonosulni érzelmeiddel
• pénzügyi nehézségek

Hellinger-féle családállítás

Szeretettel várlak csoportos és egyéni foglalkozásokon!
kodovillo@gmail.com
Kodo Villő

https://www.facebook.com/Szeretet-%C3%A9s-Rend-172986353213184/?ref=notif&notif_t=fbpage_fan_invite&notif_id=1490724387045184

 

 

,,A szívednek nem másra kell nyitottnak lennie, hanem önmagadra.” (Yogi Bhajan)

A szívcsakra az együttérzés színtere, helye a szívközpont, a szív és tüdő területe. A csakrák közül a 4. a sorban. Itt találkozik Föld és Menny, az alsó három csakra (alsó háromszög) a felső csakrákkal (felső háromszög). Itt vált az “Én” a “Mi”-be.

E csakrát működtető elem a levegő elem, ami bárhol ott lehet, semminek és senkinek sem tulajdona, és mégis mindannyiunké, csak úgy, mint a Szeretet maga.

Igazán mély figyelmet kíván, ha  meg szeretnénk érteni szívünk rejtelmeit. A szívcsakra rengeteg érzelmet sugározhat ki, mint pl. melegség, együttérzés, kedvesség vagy negatív oldalon a gyűlölet. Sokszor annyira mélyre temetjük magunkban érzelmeinket, hogy nehéz újra tudatába kerülnünk azzal, mi is zajlik igazán szívünkben. Minél inkább próbáljuk elrejteni azt az érzelmet, ami szívünk mélyén van, az élet annál inkább tálcán kínálja számunkra a lehetőséget a megoldandó érzelmi feladattal kapcsolatban. Ha gyűlöletet sugárzunk ki, ne lepődjünk meg, hogy azt kapjuk vissza a mindennapi szituációinkban. Ha megtanuljuk feloldani a negatív oldalt, szeretetből beszélni és vibrálni, akkor az együttérzés mély érzését tapasztalhatjuk meg önmagunkban.

Forrás és a teljes cikk: http://satnamjoga.hu/szivcsakra-nyitott-szivvel-elni/

 

 

Ragyogjunk

Ragyogásban élni

Ahhoz, hogy ragyogásban éljünk, test, lélek, elme szintjén tennünk kell.

 • Eddzünk kell testünket, hogy elbírja idegrendszerünk a mindennapi kihívásokat.
 • Egészséges, tápláló ételeket kell fogyasztanunk, amivel nem terheljük emésztőrendszerünket, és amikkel nem halmozzuk fel testünkben a méreganyagokat.
 • Meg kell adni magunknak a pihenést, a töltődést, a lazítást, hogy legyen kellő energiánk, amikor szükségünk van rá.
 • Meg kell tanulnunk kapcsolódni lelkünkkel, hogy megtudjuk Kik vagyunk.
 • Tudatosabbá kell válnunk, hogy nagyobb elengedésben élhessünk.
 • Nagy hangsúlyt kell fektetnünk auránk tisztítására, hiszen ragyogásunk a tiszta aurán keresztül érvényesül.

És ez még csak néhány dolog, amit érdemes tudatosítanunk ahhoz, ha rá szeretnénk lépni a Ragyogás útjára. Szerencsére a kundalíni jógában Yogi Bhajan hatalmas hangsúlyt fektetett arra, hogy átadja a Nőknek hogyan éljenek ragyogásban, hogyan éljünk ragyogásban.

Engedd, hogy belső fényed vezessen utadon, mert ha kívül keresed a fényt, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy vakká válsz. Egy dolog azonban sosem vezet félre egy Nőt: a saját fénye és kisugárzása. Ha a belső fény vezet utadon, mindent elérhetsz.”- Yogi Bhajan

Forrás és a teljes cikk: http://satnamjoga.hu/ragyogasban-elni/

 

 

 

A Te sorsodat - Te választod meg.
Hogy mit szeretnél megtapasztalni,
Hogy azt milyen módon éled meg,
Csakis RAJTAD múlik.
Az Önismeret útján sok mindent megoldasz Te MAGad,
De vannak olyan lépések, amelyeket egyedül nem tudsz megugrani.
Magzati és gyermekkori élmények ; Újraszületés; Belső gyermek – Önszeretet; Generációs minták; Előző életek; Szexuális energia - Férfi és női erők kiegyensúlyozása; Párkapcsolati tisztítások - lelki társ; Csakratiszítás – harmonizálás - Egységtudat.
Módszerek, amikkel dolgozunk: kineziológia, bioenergetika, családállítás, angyalkommunikáció, meditáció, mátrix, regressziós és reinkarnációs utazások, reiki, fényenergetika, számmisztika.
A sorsod akkor van eleve elrendelve, ha Te úgy akarod hinni.
 

Sok feloldandó lenyomat, élmény, érzés vár arra, hogy most a helyére tedd és életed minden területe szépen kiteljesedjen.

Szeretném Neked átadni, hogy nekem, miként sikerült megtalálni mindezt; a szerelmet, az anyagi boldogságot és a hivatást, amelyben lubickolok és kiteljesedem.

Mert ugye lehetséges EGYSZERRE MINDEN! Csodás párkapcsolatban élni, kiegyensúlyozott gyermeknek lenni és szülőnek lenni, szerető testvérnek lenni, igazi Nőként/ Férfiként élni, barátnak lenni, jófej szomszédnak, munkatársnak lenni stb. stb. (bármilyen szerep, amire vágysz és amire még nem tudod, hogy képes vagy...) és élvezni a létet minden formában és időben - mindezt könnyed energiával, erőltetés és bebeszélés nélkül, minden manipulációtól mentesen.

Ha szeretnél dolgozni és eljutni ahhoz az Önmagadhoz, aki teljes és minőségi életet tud élni, befogadni és áramoltatni, akkor szeretettel várlak.

Dolgozunk egészen a fogantatástól, a magzatkortól kezdve a mai napig megéléseiden, élményeiden, érzéseiden, hitrendszereiden, eredjenek azok bárhonnan - akár inkarnációkból, szülőktől, felmenőktől vagy a kollektívből.

Módszerek, amelyekkel nálam találkozhatsz: újraszületés, egyéni családállítás, inkarnációs feltárások, kineziológia, théta módszere, energiagyógyászat, mátrix rendszere, szellemsebészet, atlantiszi és szíriuszi energiák, atlantiszi számmisztika, fényszínek stb. angyali közvetítéssel.

MINDEN ALKALOM EGYEDI!
Pont olyan, mint Te. Rád, a MAGodra hangolódva történik a kezelés.

Nem tudod, hogyan tudnál változtatni életeden?

Szeretnél most tényleg fejlődni?

Szeretnéd megélni az élet pozitív oldalát?

Kész vagy dolgozni érte? Szeretnéd, ha fel tudnád tenni kérdéseidet valakinek, akkor is, ha hazaértél és belecsöppentél a kétségbe? Itt vagyok! Gyere, dolgozzunk össze a konzultáció után is! Együtt könnyebb!

Cser Melinda lélekfgyógyász
Spirituális életvezetési tanácsadó
e-mail:csermelinda3@gmail.com

Szeretettel várlak:

Melinda

https://www.facebook.com/UtazasALelkemKorul/photos/pb.349296581864410.-2207520000.1465917325./891215561005840/?type=3
http://csermelinda.blogspot.hu/2017/06/nem-tudod-hogy-tudnal-valtoztatni.html

 


https://www.youtube.com/watch?v=gmAkKgsHQa0 Cser Melinda - Szívtér és belső gyermek gyógyítás

 

https://www.youtube.com/watch?v=_pHnUxIv0_Q Cser Melinda - A Fény felé ikerláng meditáció

 

https://www.youtube.com/watch?v=IDaxMaO-qvQ Csakratisztító -és harmonizáló meditáció

 

https://www.facebook.com/notes/gurza-%C3%A9va/csakraharmoniz%C3%A1l%C3%A1s/1278422152247932 Csakraharmonizálás

 

 

 

 

Örömtréning

Az élet élvezetének gyakorlását segítheti.

Az örömtréning a lélek vitaminja.

A szemlélet lényege: a pozitív viszonyulás hasznosságának felismerése.

 

Az örömtréning az önneveléshez és a pozitív viszonyulás begyakorlásához járulhat hozzá.

 

Az örömtréning módszerét dr. Vidovszky Gábor pszichiáter fejlesztette ki 1992-ben. ,,Már az 1992-ben kiadott „Örömtréning” című könyvemben megfogalmaztam azt, hogy

felnőtteknél a tudatot jórészt a saját tudatuk határozhatja meg; azaz tudatunk önnevelés révén jelentősen alakítható. Már ekkor bevezettem a boldogság spirál kialakíthatóságának a lehetőségét és módját, pedig ekkor még a pszichiáterek csak a depressziós spirálról értekeztek és publikáltak.”

 

A kórfolyamat esetében „depressziós spirál” mûködik. (Az egyén negatív irányban torzítva észleli a külvilágot és önmagát, emiatt negatív emóciói lesznek, és ettõl a kognitív mûködések tovább torzulnak mûködésbe hozva a „depressziós spirált”.)

Ezzel szemben az örömtréning „boldogságspirál” kialakulásához vezethet és ezzel ellensúlyozható neveltetésünk negatív túlsúlya.

A tréning révén begyakorolható az, hogy: múltunkból a jót idézzük fel  (vagy az emlékek kellemes részeire figyeljünk jobban), a jelenben észlelésünket a nekünk tetszõre irányítsuk és a jövõt elképzelve az optimista gondolatoknál, derûs képeknél idõzzünk el.

E viszonyulási módot érvényesítenünk kell mind önmagunkkal, mind másokkal szemben, valamint az objektumokhoz és az eszmékhez való értelmi és érzelmi viszonyulásunkban egyaránt….

 

A nem tudatos emlékek jelentõs, de nem döntõ módon befolyásolják viszonyulásainkat.

Az öröm-kezelés „eszköze” - elsõsorban - a tudatos és a könnyen tudatosuló emlékek arzenálja.

A tréning révén a „ tudattalan” egyre inkább

pozitív tartalmakkal töltõdik fel, és feltehetõen ez okozza a maradandó jó hatást.

 

E kezelés azon a nézeten is alapul, mely szerint az ember idegrendszerében lévõ „programok” nem determinálják teljes egészében

az idegrendszer mûködését, hanem az életkor elõrehaladtával - a gyerekkortól a bölcs öregségig egyre inkább - az ember képessé válik arra,

hogy a saját idegrendszerében lévõ programokat módosítsa, és új programokat kidolgozva befolyásolja, megváltoztassa viszonyulásait.”

http://oromtrening.com/images/stories/oromtrening/pdf/Oromtrening.pdf

 

,,Az örömtréning egy olyan pszichológiai módszer, amely segít abban, hogy a dolgok jobbik felére tudjunk koncentrálni. Nem tagadja le a problémákat, hanem azt mondja, hogy: megtanulhatunk a dolgokban pozitívat látni. Ezt úgy végezzük, hogy relaxációval kísért vizualizációs gyakorlatokat gyakorlunk be az örömtréningen. Először is megtanulunk ellazulni, és ebben a testi-telki lazaságban megpróbálunk pozitívan gondolkodni. A múltunk pozitív eseményeit probáljuk meg megtalálni. Megpróbáljuk a jelenben megtalálni azokat a pontokat, amik igazán pozitívak, és amik örömteliek. És megpróbálunk egy olyan pozitív jövőképet kialakítani, amely segítségével hatékonyabban haladhatunk előre a céljaink elérése felé.” – Geszvein Erika

https://www.youtube.com/watch?v=a1CeFmYhnEo

 

http://oromtrening.com/index.php/component/content/article/4-dr-vidovszky-gabor-az-oeroemtrening-toerteneterl.html

 

 

http://www.onlinepszichologia.hu

 

Mindfullness

Sokat hallani mostanában a mindfulness-ről. Egyáltalán nem újkeletű a módszer, hiszen több évtizedes múltra tekint vissza, komoly tudományos háttere, szakirodalma és tapasztalati bázisa van külföldön, nálunk mégis az utóbbi egy-két évben kezd a módszer ismertté válni. Mi is a mindfulness és mit lehet megtanulni egy mindfulness tanfolyamon?

Mivel coachként szakmailag, magánemberként pedig különösen érdekelt a mindfulness, ezért a nyár folyamán magam is részt vettem egy nyolchetes mindfulness tanfolyamon (MBCT - Mindfulness Based Cognitive Therapy), amelynek érzem, hogy nagy hozadéka van a mindennapjaimban. A tanfolyam vezetőjét, Takács József mindfulness tanárt kérdeztem a módszerről, alkalmazási területeiről, és arról, miért érdemes elsajátítanunk és hogyan teheti teljesebbé a mindennapjainkat.

Mit takar maga a kifejezés, hogyan határoznád meg: mi a mindfulness?

Megfigyelni azt, ami épp van, anélkül hogy épp a bevásárláson, vagy a tegnapi munkahelyi vitán gondolkodnánk, vagy azon, hogy mitől lehetne most épp jobb. A tudatos jelenlét képességét pedig könnyen fejleszthetjük néhány egyszerű gyakorlattal, és némi elszántsággal.

Gyakran hallom, hogy a mindfulness-t egyfajta meditatív technikaként azonosítják. Ez valóban egy meditációs technika vagy valami másról van szó?

Egy szemléletmód, melynek elválaszthatatlan része a meditáció. A meditáció segítségével fejlődik a képességünk, hogy jelen legyünk, és biztonságban érezzük magunk még tajtékzó hullámok közepette is. De nyilván több, mint egyszerű relaxációs technika.

A szemléletmód, mely jellemzi, ugyanolyan fontos a jól-létünk szempontjából, mint az, hogy a testünk és az elménk képes legyen pihenni. A nyitottság, az elfogadás vagy az önmagunk iránti együttérzés, ami sajátja a mindfulness-nek, önmagában is transzformatív és gyógyító erejű. Az is fontos, hogy ez egy szekuláris módszer, mentes a dogmáktól, a füstölőszagtól, és nem kell buddhistává sem válnunk, hogy gyakorolhassuk vagy élvezzük a hatását.

A módszer alapító atyja, Jon Kabat-Zinn a kilencvenes évek elején dolgozta ki a módszert, azóta számos követője és továbbfejlesztője dolgozott tovább a módszer széleskörűvé tételén. Milyen területen használták eredetileg a mindfulness-t és azóta hogyan bővült a kör?

Kabat Zinn-nel egyidőben, a hetvenes-nyolcvanas években már mások is dolgoztak a tudatos jelenlét és a nyugati orvoslás integrációján, akkoriban jött létre a Dialektikus Viselkedés Terápia (DBT – Linehan és mtsai) és az Elfogadás és Elköteleződés Terápia (ACT – Hayes és mtsai), majd követte őket a Tudatos Jelenléten Alapuló Kognitív Terápia (MBCT- Segal és mtsai).

Kabat-Zinn eredetileg sejtbiológus, aki a bőrbetegségek gyógyítása felől közelített, a többiek pedig pszichológusok, terapeuták, akik kimondottan valamilyen pszichés-lelki problémára (depresszió, szorongás, borderline személyiségzavar, stb.) kerestek hatékony segítséget, ami alternatívája a gyógyszeres vagy más beszélgetős terápiáknak. Ez a kör azóta már hatalmassá bővült, százas nagyságrendű a mindfulness-en alapuló terápiák száma, az evészavaroktól a problémás droghasználatig.

Az elmúlt 10 évben egyre inkább elterjedt a mindfulness valamilyen pszichoterápiával kombinált használata, leginkább a kognitív terápiákkal, hiszen mindkettő hasonlóságot mutat abban, hogy azáltal segít rajtunk, hogy felismerjük az irracionális, káros és haszontalan gondolatainkat. Ennek nagyon fontos szerepe van a testi és pszichés egészségünk megőrzésében.

A tudatos jelenlét gyakorlása olyannyira elterjedt, hogy mára már kilépett a betegség-gyógyítás dimenzióiból, és alkalmazzák például a gyermeknevelés vagy a munkahelyi kreativitás fejlesztésében is.

A testre és elmére kifejtett és bizonyított pozitív hatások miatt olyan munkáltatók is alkalmazzák már az egészségmegőrzés eszközeként, mint az amerikai hadsereg vagy a Google.

Mi a tematikája egy nyolchetes tanfolyamnak, milyen gyakorlatokkal ismerkednek meg a résztvevők a tanfolyamodon?

A nyolc hét alatt egy sor meditációs technikát tanulunk, melyből mindenki megtalálhatja azt, ami számára hasznos és az életébe könnyen integrálható. Többféle ülőmeditációt tanulunk és dinamikusabb gyakorlatokat is, mint például a sétáló meditáció. Illetve azt is, hogy hogyan tudunk olyan hétköznapi aktivitásokat meditációs gyakorlásként hasznosítani, mint például a mosogatás. A nyolc hét alatt sokat foglalkozunk azzal, hogy jobban megismerjük elménk működését, odafigyeljünk a testünkre és arra, hogy az elfogadáson keresztül hogyan tudjuk csökkenteni a szenvedést. Játékos gyakorlatokon keresztül ismerjük meg, hogy a reakcióink bizonyos helyzetekben hogyan növelhetik a stresszt vagy épp az elégedetlenséget.

Mennyire fontos az otthoni gyakorlás a tanfolyam mellett? Általában mennyi időráfordítást igényel a mindfulness szemlélet és módszer "üzembiztos" elsajátítása?

Az otthoni gyakorlás elengedhetetlen része a képzéseknek, a nyolc hét elég intenzív, nagy tudásanyagot ölel fel, amit nehéz megtanulni elköteleződés nélkül. A képzés alatt a napi 45-60 perc a javasolt gyakorlási idő, és a 8. hét után pedig mindenki eldöntheti, hogy a továbbiakban mennyi időt szeretne rászánni. Az üzembiztosság titka a rendszerességben rejlik, ez sokkal fontosabb, mint hogy naponta milyen hosszan gyakorlunk. A nyolchetes formátum azért is lett ilyen elterjedt, mert ennyi idő alatt már elég jól el lehet sajátítani a módszert, és kialakítani a napi rutint.

Kinek ajánlod a mindfulness tanfolyamot? Milyen típusú problémák, diszfunkciók vagy élethelyzetek esetén jöhet jól ez a módszer?

Bárkinek, aki szeretne tudatosabban és örömtelien élni, megélni a pillanatot, és hatékonyabban megküzdeni a stresszel és a nehézségekkel.

Az MBCT-nek széles az alkalmazási területe, kimondottan hasznos azok számára, akik hajlamosak a depresszióra, a rágódásra, szorongásra, vagy például a káros szerhasználatra.

De javíthat az életminőségeden, ha például krónikus fájdalmaktól vagy fáradtságtól, evés- vagy alvászavaroktól szenvedsz.

A segítő szakmákban dolgozók számára a segítői készségek és hatékonyság, az empátia és az együttérzés fejlesztésében hasznos, illetve fontos szerepe van a kiégés megelőzésében.

Milyen pozitív hatásokat tapasztalhat magán az, aki rendszeresen szán időt a tudatos jelenlét gyakorlására?

A 8 hetes gyakorlás után kedvezően változnak az agyi struktúrák, javul a koncentrációs és tanulási képességünk, a memóriánk, csökken a vérnyomás, a krónikus fájdalmak és a stressz fizikai hatásai. A rendszeres gyakorlás hatására erősödik az immunrendszer és pihentetőbbé válik az alvás.

A testünk és az elménk általában magától képes egy nyugodt, pihent állapotba kerülni, ha nem állunk az útjába, a meditáció ezt teszi lehetővé.

Ha rendszeresen gyakorolunk, megtanulunk együtt lenni azzal, ami épp van; elfogadjuk a kellemetlenségeket és megéljük az örömteli pillanatokat. Hatékonyabban tudunk megküzdeni a nehézségekkel, mert rugalmasabbá, nyitottabbá válunk, és könnyebben fogadjuk el magunkat és a világot. A nehézségek közben persze ugyanúgy az életünk részei maradnak, de változik a hozzájuk fűződő viszonyunk, belátjuk, hogy min érdemes változtatni, hogy sikeresebben küzdjünk meg velük, és melyek azok, amelyeknél az elfogadás célravezetőbb.

Mi a fő üzenete számodra a mindfulness-nek, amit szemléletként szeretnél továbbadni másoknak is?

Az, hogy ha megállunk, jelen vagyunk és lélegzünk, akkor képesek vagyunk megnyugodni és magunkat biztonságban érezni. És ha képesek vagyunk pár pillanatra megállni, és nem azzal foglalkozni, ami volt vagy lesz, akkor felfedezhetjük, hogy milyen gazdag és örömteli az életünk.

Az interjút készítette Ur Anita, coach Takács József mindfulness tanárral

Forrás: http://lelkizona.blog.hu/2016/12/10/_megtanulunk_egyutt_lenni_azzal_ami_epp_van

 

 

,,Az ászanák nem pusztán testgyakorlatok. A test és az elme szoros kapcsolatban vannak egymással, ezért a különféle testhelyzetek arra valók, hogy a prána, az életenergia akadálymentesen, könnyedén áramolhasson. Természetesen vannak egyéb jótékony hatások is, mint például a ragyogó fizikai egészség, a megnövekedett izomhossz, izomerő és a tartási hibák kijavítása. Mindenféle mellékes jó hatásai is vannak, de az ászanák célja mégis, az hogy ezt az energiát a legalacsonyabbtól a legmagasabb szintig emeljék.” (Szvámí Visnu-dévánanda)

 

Ászana

Az asana szó kényelmesen kitartott testhelyzetet jelent. (más: ülés vagy testhelyzet, belehelyezkedés, illetve stabil, kényelmes póz)

Ez a jóga legismertebb, de gyakran legjobban félreértett része is. Az asanák nem közönséges tornagyakorlatok, mint pl. a callinetics vagy a gimnasztika. Az asanák különleges gyakorlatok, amelyek különleges hatással vannak a belső elválasztású mirigyekre, az izületekre, izmokra, ínszalagokra és az idegekre.

A bölcsek több ezer évvel ezelőtt megfigyelték az erdei állatok viselkedését.

Észrevették, hogy minden állatnak vannak jellegzetes tulajdonságai, és hogy az állatok gyakran vesznek fel különféle testtartásokat. Ezeket a pózokat utánozva azt tapasztalták, hogy azok különleges hatással vannak az emberi testre.

Például a páva olyan madár, amelynek rendkívül erős az emésztőrendszere, még a mérges kígyót is képes megemészteni. A régi bölcsek kifejlesztettek egy olyan pózt az emberek számára, amely a páva testtartását utánozza, és erősíti az ember emésztőrendszerét.

Kidolgoztak másfajta testtartásokat is, amelyek más szervekre, mirigyekre hatnak. A régi korok mesterei több ezer pózt alkottak meg.

Shrii Shrii Anandamurti ezek közül kiválasztott negyven olyan testhelyzetet, amelyek elősegítik az egyén spirituális fejlődését és betegségmegelőző hatásuk is van (lásd: Carya Carya III, Yogic Treatments, Nature Remedies).

Az asanák legfontosabb hatásukat a belső elválasztású mirigyekre fejtik ki. Ezek a mirigyek hormonjaikat közvetlenül a véráramba ürítik. A belső elválasztású mirigyek közé tartozik a hasnyálmirigy, a csecsemőmirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvese és a szaporító mirigyek (a herék és a petefészek). Ha valamelyik túl sok vagy túl kevés hormont termel, akkor az zavart okoz a test működésében.

Például, ha pajzsmirigyünk – ami a torokban helyezkedik el – túl sok hormont termel, akkor lefogyunk. Ha túl keveset, akkor meghízunk. Ennek az az oka, hogy a pajzsmirigy által kiválasztott thyroxin hormon szabályozza szervezetünk metabolizmusát, anyagcseréjét, azt az arányt, ami szerint a test energiává alakítja a táplálékot.

Az asanák a mirigyekre kifejtett nyomás révén szabályozzák azok téves, rossz működését. A különféle testhelyzetek mintegy masszírozzák a mirigyeket, az összenyomás és elengedés által szabályozzák a mirigybe jutó véráram mennyiségét.

Az asanák segítenek megőrizni a gerincoszlop rugalmasságát, ami rendkívül fontos a test öregedésének késleltetése szempontjából. Az idő előrehaladtával a gerincoszlop általában egyre merevebb lesz. Az asanák megfelelő végzésével e folyamat megelőzhető.

Az asanák másik fontos hatása, hogy segítik különböző szerveinket abban, hogy jól működjenek. Például több olyan asana van, amelyek a gyomrot, a beleket, az emésztő és kiválasztó szerveket masszírozzák. Az olyan problémák, mint a rossz emésztés, a székrekedés, a gyomorfekély, a májelégtelenség, stb. befolyásolható és gyógyítható bizonyos asanák és megfelelő étrend segítségével.

Forrás: http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

Az Ananda Marga rendszerében a jóga asanákat egy megfelelően képzett jóga tanár (acarya – ácsárjá) választja ki a tanítvány számára. Igen sok asana van, és mivel mindenkinek más a fizikai felépítése, mások az adottságai, ezért bizonyos asanák jobban, mások kevésbé illenek hozzánk.

Az asanák kiválasztásakor a jóga tanár figyelembe veszi az asanák a test finom idegközpontjaira, a csakrákra gyakorolt hatását is.

Két igen finom idegvezeték fut a törzsben, egymást ötször keresztezve a gerincoszlop közepén.

Ahol ezek az idegvezetékek keresztezik egymást, ott találhatók a csakra néven ismert pszichikai energia központok. E csakrák nem anatómiai szervek, de ok irányítják a hozzájuk közel elhelyezkedő szervek működését. Így például, ha valakinek légzéssel kapcsolatos problémái vannak, olyan asanákra van szüksége, amelyek a mellkas közepén levő csakrát erősítik. Emésztési problémák esetén olyan asanákat kell végeznünk, melyek a köldöknél lévő csakrát erősítik.

 

A tantra filozófiája azt tanítja, hogy a világ öt alkotóelemből épül fel, melyek az éter, a légnemű elem, a fény, a folyékony és a szilárd elem. Az emberi test is ezekből az elemekből áll, működésüket a csakrák irányítják.

 

Az asanák azon kívül, hogy fizikailag karban tartanak minket, az elménkre is fontos hatással vannak.

Ha mirigyrendszerünk az asanák hatására kiegyensúlyozottan működik, akkor elménk is kiegyensúlyozott lesz.

Az asanák azzal, hogy erősítik a pszichikai központokat, a csakrákat, segítenek ellenőrzésünk alá vonni az ezen csakrák által irányított mentális hajlamokat (vrttiket).

A jóga szerint az ember ötven fő mentális hajlammal rendelkezik, mint például a remény, a szeretet, a gyűlölet, a hiúság stb., amely hajlandóságok az alsó hat csakrában találhatóak.

Forrás és a teljes cikk: http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

A tantra az életet úgy fogja fel, mint a fizikai és a mentális hullámok párhuzamos működését, amit az életenergiák hangolnak össze.

Az életenergiákat vayu-nak azaz „szél”-nek nevezik.

Tíz vayu van az emberi testben, amelyek a mozgásokért felelősek, többek között a légzésért, a vér áramlásáért, a salakanyagok kiválasztásáért, a végtagok mozgásáért stb. Mindezen vayuk irányító pontja a pranendriya (pránendrija) (a pranendriya, a csakrákhoz hasonlóan, nem anatómiai szerv). E pranendriya köti össze az érzékszerveket az agy egy bizonyos pontjával. A pranendriya a mellkas közepén van, és a légzés ritmusával szinkronban lüktet.

Amikor gyorsan lélegzünk, és a pranendriya is gyorsan lüktet, akkor az agy számára sokkal nehezebb kapcsolatot tartani az érzékszervekkel.

Ha például 1000 méteres futóversenyen veszünk részt, közvetlenül a célba érkezés után nem tudunk úgy enni, hogy érezzük is az ízét annak, amit eszünk, mivel túl gyorsan lélegzünk és e miatt a pranendriya működése zavart.

Gyors légzés közben szintén rendkívül nehéz az elmét egy gondolatra összpontosítani.

Forrás: http://www.anandamarga.hu/spiritualis1_3a.htm

 

 

 

A légzőgyakorlatok nemcsak fizikai szinten hoznak frissességet, segítenek békésebb lelkiállapotot fenntartani, könnyebben kezelni a stresszt.

http://www.namaste-elmeny.hu/multitasking-helyett-mantrazas/

 

 

 

 

 • Légzés – Mély, tudatos.

Ha csak egy egyszerű légzőgyakorlatot (pl. hosszú mély légzés) használunk, már annak is erőteljes hatása van az idegrendszerre. Amikor feldúltak vagyunk, akkor a légzésünk felületessé és gyorssá válik. Ha figyelünk a tudatos, mély belégzésre és a lassú, teljes kilégzésre, az segít ellazítani a testet és elmét még a stresszes helyzetekben is. Forrás: http://satnamjoga.hu/5-tipp-hogyan-maradjunk-nyugodtak-stresszhelyzetekben/

 

 

 

 

Ellazít és megnyugtat - tanuld meg az egyik leghasznosabb légzőgyakorlatot!

Normál állapotunkban az az ideális, ha az idegrendszer kiegyensúlyozottan, harmonikusan működik. Ezt szolgálja a shitali karana nevű légzőgyakorlat. Tanuld meg velünk!

A légzéssel közvetlenül befolyásolhatjuk az idegrendszert. A bal orrlyuk a paraszimpatikus idegrendszerrel áll kapcsolatban: ez a női oldal, és a passzív, felépítő, regeneráló folyamatokért, pihenésért felelős. A jobb orrlyuk a szimpatikus idegrendszerhez, a férfi oldalunkhoz, az aktív folyamatokhoz köthető. A következő videóból megtanulhatod a váltott orrlyukas légzést, aminek számtalan pozitív hatása van a testedre és az idegrendszeredre!

http://www.life.hu/ez-zsir/20141013-stresszoldo-jogavideo-az-idegrendszer-kiegyensulyozasa-shitali-karana.html

 

 

 

 

Bruce Lipton Tudat: a belső teremtő – A sejtek mágiája

Immár bizonyos, hogy gondolataink átprogramozásával szervezetünkön is változtathatunk!

Aki elolvassa ezt a könyvet, egyszer és mindenkorra megváltoztatja elképzeléseit a gondolkodás természetéről.

Megdöbbentő felfedezések arról tanúskodnak, hogy gondolataink szervezetünk valamennyi sejtjére hatással vannak. A szerző – neves sejtbiológus – képekkel és mindennapi példákkal, közérthetően és szellemesen fejti ki mindezt.

Eszerint nem a gének és a DNS szabályozzák az életfolyamatokat, hanem sejten kívüli tényezők.

Többek között azok az erőterek, amelyeket pozitív és negatív gondolataink gerjesztenek. Ez alapvetően befolyásolja személyes életünket és az emberiség jövőjét.

Nagyszerű, mélyenszántó könyv ez, amelyet gyönyörűség olvasni.

Nem kevesebbet közöl, mint a rég keresett "hiányzó láncszemet" anyag és tudat között.

Valóságos enciklopédiája a legfrissebb ismereteknek, egyszerre világítóan okos és átláthatóan világos. E kötet lapjain olyan vadonatúj és felforgató világkép bontakozik ki, amely sarkaiból fordíthatja ki a jelenlegi tudományt.

"Az élet természetére vonatkozó felismeréseim engem is meglepetésszerűen értek. Közel két évtizeden át a biológia központi dogmáját – miszerint az életet gének szabályozzák – programoztam orvostanhallgatók agyába. Másfelől nem is voltam olyan nagyon meglepve. Ösztönösen mindig is éreztem, hogy valami nincs rendjén a genetikai determinizmussal… mindenesetre feldobott, hogy nézeteim megváltoztatásával az életemet is átformálhatom. Eltöltött a lelkesedés, amikor rájöttem, hogy a tudomány útját járva áldozatból sorsom kovácsává léphetek elő."

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Dr_Bruce_Lipton_Tudat_a_belso_teremto&gclid=EAIaIQobChMI5PWy6KKd1QIVQ-AYCh3thghdEAAYASAAEgL8e_D_BwE&pid=22%3A98104

 

 

Kapcsolatteremtő Gyógyítás

Fényt, információt és energiát tartalmazó frekvencia

http://reconnective-healing.hu

 

Kapcsolatteremtő gyógyítás - Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is!

Miért érdeklődnek korunk vezető orvosai, kvantumfizikusai és kutatói világszerte az iránt a látszólag véletlen találkozás iránt, amelyben dr. Eric Pearlnek volt része egyik páciensével? Mi volt az ebben a találkozásban, amitől Eric pályája radikálisan felívelt, de végső soron hatással van milliók életére… és nagy valószínűséggel mélységes befolyással lesz a tiédre is? Mi ez a jelenség? Kapcsolatteremtő Gyógyítás című nemzetközi sikerkönyvében dr. Eric Pearl megtanította olvasóit, hogyan férhetnek hozzá az energia, fény és információ átfogó spektrumához, amely korábban mindenki számára elérhetetlen volt. Így lehetővé tette, hogy teljes mértékben meghaladjuk az energiagyógyítás „technikáit”, és drámai, gyakran azonnali, életre szóló gyógyulásokat és változásokat érjünk el

Mire véljük e páciensek beszámolóját halálos betegségeik hirtelen eltűnéséről? És miként lehet az, hogy ők is képesek lettek hozzáférni ehhez az új gyógyító frekvenciához?

Eric Pearl gyógyító képességein kívül minden bizonnyal kiváló írói vénával is rendelkezik, mert hihetetlenül olvasmányosan és érdekesen tálalja a mondanivalóját.

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=78400&type=22

http://www.diderot.sk/hun/igy-szolott-salamon-a-kapcsolatteremtesrol-dr-eric-pearl-frederick-ponzlov-153289.html

 

 

 

A Gyógyító Kód

Valószínűleg megtaláltad a hiányzó információt és a valóban működő módszert,

amelynek segítségével eltüntetheted testedből a betegségeket,

és megoldhatod (pár)kapcsolati

és a sikerrel összefüggő problémáid – ráadásul mindössze napi néhány perc alatt!

"Dr. Alexander Loyd felfedezte, hogyan lehet egy, a testben lévő fizikai funkciót aktiválni, mely eltávolítja a betegségek akár 95%-ának forrását.

Dr. Loyd felfedezéseit vizsgálatok, illetve az a több ezer ember is igazolták − a világ minden tájáról −, akik használták a Gyógyító Kód rendszerét, gyakorlatilag bármilyen fajta testi, lelki vagy az emberi kapcsolataikat érintő problémára, csakúgy, mint a karrierjükben vágyott áttörés megvalósítására.

Dr. Alex Loyd vizsgálatai során arra is fény derült, hogy létezik egy „Univerzális Gyógyító Kód”, melynek segítségével a legtöbb ember legtöbb problémája gyógyítható.

Ebből a könyvből elsajátítható ez a Gyógyító Kód, melynek elvégzése mindössze napi néhány percet vesz igénybe.

„Dr. Alex Loyd gyógyítótechnikája a világon mára meghatározóvá vált – forradalmasítani fogja az egészséget. A legegyszerűbb módját kínálja annak, hogy hamar meggyógyuljunk, és egészségesek is maradjunk.” − Mark Victor Hansen, az „Erőleves a léleknek” könyvek társszerzője

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Alexander_Loyd_Ben_Johnson_A_Gyogyito_&trackingCode=j5fglfx8-1uchwixzik0-S.ITEM_PAGE.C.c64_a67-04t137p&id=125060&type=22

 

Valószínűleg megtaláltad a hiányzó információt és a valóban működő módszert, amelynek segítségével eltüntetheted testedből a betegségeket, és megoldhatod (pár)kapcsolati és a sikerrel összefüggő problémáid – ráadásul mindössze napi néhány perc alatt!

 

Tudtad, hogy mindössze egy dolog okozza a betegségek 90-95%-át, és hogy ezt a tényt már a modern tudomány is igazolta?

 

Dr. Alexander Loyd és Dr. Ben Johnson könyve, A Gyógyító Kód egyértelműen bizonyítja, hogy a gyógyulás kulcsa az, hogy eltávolítsuk ezt a bizonyos tényezőt, mivel a legtöbb esetben ez áll lelki és testi megbetegedéseink és elváltozásaink hátterében.

 

Dr. Loyd felfedezését szerte a világból rengeteg ember igazolja, és amint azt a GYÓGYULÁSOK menü alatt találod, ezek között már számos magyarországi esetleírás is található.

 

A kódokat ráadásul a betegségek eltüntetésén kívül életed más területein, így például (pár)kapcsolati és a sikerrel összefüggő problémáid megoldásához is segítségül hívhatod.

 

„Birtokában kell, hogy légy A Gyógyító Kódhoz hasonló eljárásnak, hogy változtass téves meggyőződéseiden, melyek folyamatosan akadályoznak abban, hogy azt az életed éld, melyet szeretnél, egészségben.” - Bruce Lipton, PhD korábban a Stanford Egyetem sejtbiológia-kutatója és a nagy sikerű Tudat: a belső teremtő című könyv szerzője

 

A Gyógyító Kód az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és leghatékonyabb öngyógyító eljárás. Nagyon egyszerűen, bárki által használható, mindössze napi 6-18 perc gyakorlás általában elég is szokott lenni a kívánt eredmények eléréséhez. Alkalmazása során aktiváljuk a test gyógyító központjait, amelyek aztán lehetővé teszik, hogy meggyógyuljunk szinte minden betegségből.

 

A Gyógyító Kód ezt azáltal éri el, hogy a testben lévő 4 gyógyító központon keresztül semlegesíti azt a tényezőt, amely a problémáink 90-95%-áért felelős, és így az addig blokkolva lévő immunrendszerünk újra elkezd hatékonyan működni.

 

A kód hatására megszűnik a folyamatosan jelen lévő feszültségünk, és nagyon hamar stresszmentessé, kiegyensúlyozottá és energiával telivé válunk. Az így felszabadított energiánk pedig aztán a lelki és testi megbetegedések megszüntetésére irányul.

 

A visszajelzések és gyógyulástörténetek alapján bizton állíthatjuk, hogy az utóbbi évek egyik legfontosabb felfedezéséről és (ön)gyógyító módszeréről van szó, amely eredményességét már számos hazai esetleírás is alátámasztja.

 

Tapasztald meg te is a kódok hatását, és tedd olyanná az életed, amilyenné mindig is szeretted volna!

Válj egészségessé, sikeressé, és rakd rendbe kapcsolataid és az életed – sokaknak már sikerült.

http://agyogyitokod.hu

 

Forrás és a teljes cikk: http://agyogyitokod.hu/

 

 

Információs gyógyászat – (Bioenergetikai terápia - energia- és információs gyógyászat)

Vissza kell hangolni magunkat az eredeti, természetes alapállapotunkra, ahol még az életerőnk, az életkedvünk teljes és egészséges. Ehhez nem elegendő pusztán a tudat ereje egy olyan világban, ahol a tudatunk manipulálására minden eszközt bevetnek.

Az információs gyógyászat a legmagasabb manipulatív energiák szintjén hat. Mindent ott, azon a szinten és olyan ellenszerrel kell helyrehozni, ahol elromlik. Ha vissza tudunk hangolódni a természetes rezgésünkre, a testünk, a tudatunk újra meg tudja tanulni, meg tudja szokni és fenn tudja tartani ezt az állapotot.

Forrás: http://www.vntv.hu/2017/02/nyerd-vissza-az-energiadat/ Görei-Pap Ildikó és Horányi Ágnes beszélgetése.

Erich Körbler, az általa "Új homeopátiának" (Neue Homöopathie) nevezett tudományterülettel, az energetikai, informatikai, hullámelméleti fizikai fogalmakat illeszti be nemcsak az orvosi-, hanem a hétköznapok gondolkodásmódjába is.”- Dr. Csiszár Róbert

Az egy napos képzés alatt a résztvevők elsajátíthatják mindazokat a tesztelési, diagnosztikai módszereket, melyek nemcsak a normál hétköznapokon, hanem a kritikus helyzetekben is létfontosságúak lehetnek.

A tanfolyamon megismerjük az ÚJ HOMEOPÁTIÁT, vagyis az energetikai gondolkodásmódot. Megismerhetjük, láthatjuk a tér láthatatlan részeit. Az energiákat, melyek életünk állandó részei, egészségünk alapjai.

A tanfolyamon a résztvevők elsajátíthatják a Körbler-féle bioindikátor használatát a mindennapi életben.

Forrás: http://bioenergetic.hu/magazin/ismerd-meg-hogyan-gyogyithatod-akar-onmagadat

Ajánlott: Dr. Sági Mária - Sági István:  „Információs gyógyítás - A Körbler módszer” c. könyv

 

 

 

 

ThetaHealing - Változtass az életeden Théta Healinggel!

 

A test, lélek és szellem  megújulása

Ez egy kivételes és rendkívül hatásos energiagyógyászati módszer!

Tudományos kutatások szerint működésünk majdnem 90%-át a tudatalattink irányítja, és csak a maradék 10% zajlik tudatos szinten. A tudatalattiban elraktározott információk, hitrendszerek, korlátozó hiedelmek, érzések felelősek a veled történtekért és az eredményeidért az élet bármely területén: karrier, párkapcsolat, pénzügy helyzet és az egészségügyi állapotod.

A Theta Healing által képes lehetsz arra, hogy a korlátozó hitrendszereidet felszabadítsd, vagy pozitív támogató rendszerekre cseréld.

A Theta Healing egy gyors, hatékony módszer, képes azonnali gyógyulást hozni testi, lelki, szellemi, mentális szinten egyaránt. A technika pedig az elraktározott negatív hitrendszerekhez talál el, megy le egészen a gyökeréig egy ásásnak nevezett módszerrel, ami tulajdonképpen egy irányított beszélgetés.. A megtalált negatív hiedelmet töröljük, feloldjuk, és a helyére pozitív letöltést kérünk. Az esetek nagy többségében azért tud azonnal megtörténni a gyógyulás, mert amikor letalálunk a gyökérproblémához és töröljük vagy módosítjuk, akkor a helyére letöltött pozitív hitrendszeri minta azonnal működésbe lép.

Forrás:http://theta-healing.hu/

Úgy érzed, hogy az életed nem a megfelelő irányba halad? Érzed, hogy változásra van szükséged, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

Konzulenseink szeretettel várnak, hogy együtt, közös erővel a Theta Healing meditáció segítségével leássunk a problémák gyökeréig és végleg megszabaduljunk tőlük. A közös Theta Healing meditáció visszatérít minket a nekünk kijelölt helyes útra a boldog élethez.

Hogyan segíthet rajtad is a Theta Healing módszer? Konzulenseink a théta kezelés során a théta gyógyítás egyedülálló és hatékony módszereivel segítenek, hogy jobbá tudjuk tenni az életünket. Ha bármilyen kérdésed van a Theta Healing módszer, théta meditáció vagy a kezelések kapcsán, akkor keresd bátran a konzulenseinket!

A Theta Healing módszer elsajátítása olyan befektetés, amely egész életed során folyamatosan megtérül. Jelentkezz kezdő vagy akár haladó tanfolyamainkra, és megtanulod, hogyan hangold össze tudatos és tudatalatti szintedet, hogy elérhesd céljaidat és valóra válthasd álmaidat.

 

http://thetahealinganahita.hu/

Vianna Stibal spirituális tanító által született meg 1995-ben, aki ma már világszerte oktatja meditációs technikáját és filozófiáját. Vianna komoly betegsége kapcsán felfedezte, hogy érzelmeink és meggyőződéseink milyen nagy hatással vannak ránk különböző - jelen, genetikai, történelmi és lelki - szinteken. Miután tanúja volt saját gyógyulásának egy több, mint 20 cm-es tumoros megbetegedésből, megalkotott és finomított egy olyan rendszert, mely használóinak segít feltárni, hogyan és miért hiszünk bizonyos meggyőződésekben.

A rendszere által felismerhetjük, hogy hogyan hozunk létre problémákat vagy betegségeket az életünkben és azt is, hogy hogyan lehetünk képesek megváltoztatni azokat. Módszere megtanítja, hogy hogyan kapcsolódhatunk tudatosan a Teremtő Mindenséghez és ez által hogyan teremthetjük meg a vágyott valóságunkat.

Vianna technikája azonnali théta állapotba hozza az agyunkat, és ebben az állapotban tanítja meg, hogyan állítsuk helyre, vagy erősítsük meg kapcsolódásunkat a Teremtővel. Ezen a kapcsolódáson keresztül képessé válunk arra, hogy megkönnyítsük a lelki, érzelmi és fizikai változásokat.

Ahhoz, hogy valóban azt a valóságot teremtsük meg, amit igazán látni szeretnénk az életünkben, néhány „receptet” is ad Vianna. Ebben segítségére volt az a többezer gyógyulás, aminek szemtanúja volt kliensei és tanítványai körében.

A ThetaHealing módszer legmegfelelőbben úgy ábrázolható, hogy „becsatlakozás a Tiszta Szándék Terébe”. Alkalmazói számára lehetővé teszi, hogy megtalálják a korlátozó hiedelmeiket, és hogy megváltoztathassák azokat azonnal.

Egyre inkább köztudott, hogy a viselkedésünk, a stresszre adott reakcióink, étkezésünk, környezetünk befolyásolja azt, hogy a genetikai örökségünkből hogyan vagyunk képesek kifejezni önmagunkat. Tőlünk függ, hogy ebből az örökségből mekkora potenciált használunk fel. Azonban ez izgalmas lehetőség is egyben, hiszen a mi döntéseink, választásaink nem csak a hátralevő életünket befolyásolják , hanem a jövőbeni generációk képességeit, lehetőségeit is. (Nagy Szilvia)

Forrás:https://thetahealing.hu/

 

A Theata Healing® konzultáció során tudatosan elérjük az úgynevezett théta-állapotot, amelyben hitrendszerünk és félelmeink megváltoztatásával jelentős előrelépást érhetünk el bármilyen éretterületünkön jelentkező problémánk megoldásában.

A Theta Healing konzultáció során a Feltétel Nélküli Szeretet energiájának segítségével és a tiszta szándék erejével elengedjük a korlátozó érzelmi és gondolati mintáinkat és megtanítjuk a tudatalatti elmének a hiányzó érzelmeket. Ezzel lehetőséget biztosítva Önmagunk számára, hogy megteremtsük az új valóságunkat. Van választásunk, bármelyik pillanatban újra teremthetjük az életünket.

 

Feltétel Nélküli Szeretetet bátran küldhetünk másoknak is, akivel harmonizálni szeretnénk kapcsolatunkat!

a módszer már számos területen elterjedt, nevelőotthonokban, idősek otthonában, többek között orvosok, mérnökök, szülők alkalmazzák mindennapjaikban, mindamellett, hogy egy gyógyítói energetikai módszerről van szó. A technika könnyen megtanulható, használatával gyors és hatékony eredményeket érhetünk el.

Forrás: http://thetahealing-technika-hu.webnode.hu/?gclid=CJin6P_l39ICFQoo0wodRHQPAw

 

 

 

Points of You

A módszerünk a kép és a szó által előidézett egyidejű stimulációt használja ki, amelynek során az értelem és az érzelem „összecsapnak”, és ideiglenesen „kiiktatva” a tudat éber védekező mechanizmusait.

Ez a „szándékos zavarkeltés” lehetővé teszi, hogy – megfelelő munkával – megszabaduljunk a merev mintáktól, amelyek megszabják, „milyeneknek kell lenniük a dolgoknak”, és biztosítja, hogy új nézőpontok szivárogjanak a tudatunkba.

A folyamat során észreveszünk és magunkévá teszünk új lehetőségeket, amelyeket a mindennapi életünk során nem volt módunk észlelni, amelyek megmutatják, milyen lépéseket tehetünk, és megadják a lökést, hogy kilépjünk a megszokott kereteink közül. A Points of You™ minden fényképét gondosan választottuk ki: olyan vizuális elemet ábrázolnak, amely nem áll nyilvánvaló kapcsolatban a mellette olvasható szóval, ezért a kártyák nagymértékben képesek aktiválni az értelmet és az érzelmeket.

 

A módszer a szinuszgörbére emlékeztet: kezdetben kinyílunk, és a lehető legtöbb nézőpontot fogadjuk be életünk azon területével kapcsolatban, amelyen dolgozni akarunk. Lehet ez a párkapcsolatunk, a szülői szerepünk, a karrierünk, az egészségünk, vagy bármi más, ami zavar vagy aggaszt minket, vagy amivel összefüggésben döntéseket kell hoznunk.

Miután sikeresen kitágítottuk a perspektívánkat, a folyamat beindul, és arra ösztönöz minket, hogy válasszuk ki a felmerülő új lehetőségek közül a számunkra leginkább megfelelőt, és tervezzük meg a következő lépéseinket, amelyek közelebb visznek a kitűzött célunkhoz.

 

Minden eszközünk és tréningünk az alábbi négy módszertani szakaszon alapul:

 

Szünet - A szünet lehetővé teszi, hogy levegőt vegyünk, és kissé távolabbról pillantsunk az életünkre. Alapvető és elkerülhetetlenül szükséges elem, amely segít magunk mögött hagyni a mókuskereket és a mindennapi automatizmusokat.

 

A perspektíva kitágítása - Minden szituáció számtalan nézőpontot rejt, és nagy kihívás más perspektívából tekinteni az életre. Ebben a szakaszban elindulunk egy úton, anélkül, hogy tudnánk, hová vezet.

 

Fókuszálás - Miután minden szóba jöhető nézőpontot megvizsgáltunk, a nekünk fontos felismerésekre összpontosítunk. Rávezető kérdések segítségével tisztázzuk, mely felmerülő lehetőségek szolgálják a leginkább a személyes épülésünket, és illeszkednek a belső ritmusunkhoz.

 

A cselekvés - Ebben a szakaszban az elméletet átültetjük a gyakorlatba. Felvázolunk egy cselekvési tervet, vagy írunk egy listát a tennivalókról: konkrét lépéseket határozunk meg, amelyeket meg kell tennünk a céljaink eléréséhez.

 

Rávezető kérdések segítségével tisztázzuk, mely felmerülő lehetőségek szolgálják a leginkább a személyes épülésünket, és illeszkednek a belső ritmusunkhoz.

 

A Points of You™ és az általuk kifejlesztett eszközök, a The Coaching Game és a Punctum egy hosszú és csodálatos utazás gyümölcsei. A kifejlesztői Yaron Golan és Efrat Shani a folyamat alatt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy olyan eszközök szülessenek, melyek elősegítik a tiszta, világos és minőségi kommunikációt önmagunkkal és a környezetünkkel, új nézőpontokat adva világunk kiteljesítéséhez.

Az eszközök használhatóak egyénileg coaching, terápia és egyéb fejlesztési folyamatokban, vállalati közegben tréningek, workshop-ok folyamán, magánszemélyek által családi, baráti körben.

 

A Points of You kártya egy olyan coaching eszköz, amely a képekkel és a képeken szereplő szavakkal egy egészen újfajta kommunikációt hoz létre. A "The Coaching Game" nevet kapta, mert valóban egy játékról van szó:

A Points of You (The Coaching Game) az élet 65 mindannyiunkat érintő területét járja körbe-dolgoz fel színes képekkel, fogalmakkal, idézetekkel és egy kis történettel bemutatva azokat, így segítve a gondolkozás megindítását. A The Coaching Game használata speciális kapcsolatot hoz létre-ébreszt a témák, szavak, képek és kérdések között. Ez a kapcsolat segít, teszi lehetővé, hogy a minket érintő, foglalkoztató kérdés mélyére hatoljunk és tiszta, tudatos képet kapjuk az eszköz által biztosított új nézőpontok által. Hogy egy-egy fotóra nézve eszünkbe jussanak az adott témával kapcsolatos emlékeink, élményeink, és előhozza azokat a mély gondolatokat is, amelyek más eszközökkel nem jönnének, felszínre.

A Punctum 33 képet, fogalmat és kérdést tartalmazó kártyából álló csomag. Használata során ezek kapcsolódására, illetve a minket foglalkoztató témához való viszonyulásukra világít rá. 
Így lehetőségünk van új nézőpontokból megvizsgálni életünket, kérdéseinket, problémáinkat és kiszélesített perspektívában vizsgálódni, keresni a lehetőségeket, a megoldást.

Források: http://points-of-you.hu/a-modszer

http://www.shdgroup.hu/points_of_you_kartya_-_the_coaching_game_.html

http://coaching4uhu.weebly.com/points-of-youtrade.html

 

 

 

Kheiron Transzperszonális Pszichológiai Tanácsadó és Oktató Központ

A Kheiron Központban dolgozó tanácsadók, pszichológusok és pszichoterapeuták az élet számos területén tudnak támaszt nyújtani pszichológiai eszközökkel a segítséget kérőknek. A jelentkezőkkel az első beszélgetésben, akár telefonon vagy elektronikus levélben segítünk eligazodni abban, hogy milyen módszert, egyéni beszélgetést vagy csoportot válasszon problémájának megoldásához. A segítséget kérőt kliensnek nevezzük, segítője, a pszichológus vagy tanácsadó szóbeli megállapodást, „szerződést” köt vele az együttes munkáról.

Munkatársaink többféle módszerben jártasak, így mindig a kliens személyiségének és jelenlegi problémájának leginkább megfelelő módon tudnak segítséget nyújtani. Arra is figyelmet fordítunk, hogy a szakterületünkön kívül eső problémával hozzánk fordulókat a megfelelő szakemberhez vagy intézménybe irányítsuk tovább.

http://kheironkozpont.hu/?page_id=22

 

Source MemoryHealing

Ha a azt tapasztalod, hogy bizonyos az életben lévő elakadások, mintha csak átmenetileg oldódnának meg, végleg nem tűnnek el. A Source Memory Healing nemcsak arra jó, hogy bizonyos lelki sérüléseket meggyógyít, hanem arra is, hogy rég eltemetett vagy tán nem is ismert erényeket előhoz és felnagyít.

 

Minden mostani élethelyzetünk, nehézségeink korábbi vagy jelenlegi cselekedeteink gyümölcsei... vagy édes vagy keserű gyümölcsök. De valahol, valamikor ez elkezdődött azzal, hogy elvetettünk egy magot. A mag elvetése a forrás emlék. A forrás emléket csak mély meditációs állapotban (tiszta tudatosság állapotában, delta agyhullámon, samadhiban) vagyunk képesek igazán mélyen meglátni, a hozzá kapcsolódó érzelmi töltetet elengedni, megváltoztatni a karmát. A source memory gyógyítás több ezer éves tudás gyümölcse, a trika filozófiából ismert, nyolcas csakrás meditációval kerülünk ebbe a tiszta tudatosság állapotába, ahol meg tudjuk változtatni a karmánkat: a rendszeres gyakorlással eljuthatunk oda, hogy végre abbahagyjuk a mesterek keresését, és saját magunk mesterévé válunk. Tanfolyamainkon erre tanítunk meg kortól, nemtől, vallástól függetlenül bárkit.

Forrás: http://www.anahita-joga.hu/ingyenes-gyogyito-nyilt-nap-sourcememoryhealing-technikaval-2017-majus-7/

 

 

Anahita Jóga és Szellemi Központ

Az Anahita egy nagy család. Bármikor beülhetsz hozzánk csak úgy, beszélgetni egy teára. Találkozhatsz olyan emberekkel, akik hasonlóképpen gondolkodnak. Mi a jógát nem csak egy jó testedzésnek fogjuk fel, hanem a belső áttranszformáló erejét mutatjuk meg. Találkozhatsz világot járó, külföldön is tanító oktatókkal, külföldi mesterekkel, gyógyítókkal, akik segítenek neked egy mélyebb önismeret elérésében. Abban, hogy boldogabb és teljesebb életet élj.

Source Memory Healing, Jóga, Transzlégzés, ThetaHealing, Családállítás, Születési traumák, hitrendszerek oldása, stb.

http://www.anahita-joga.hu/

 

Tudatos Életkör Közösség

Céljai és missziója

A közösség tudatosságra való ébresztése

A tudás megosztása, tapasztalat átadása, információs estek és fórumok szervezése.

Egészségnapok és egészségfesztivál szervezése és lebonyolítása

A gyökerekből való merítkezés fontosságának ismertetése

TESTI LELKI SZELLEMI EGYSÉGET ÉS EGÉSZSÉGET MEGŐRZŐ PROGRAMOK

• Rendszeres jóga programok: jóga nőknek, kismama jóga, babás jóga

• Az öt alapvetõ emberi érték – hit, tisztelet, alázat, becsület szeretet – átadása, megtapasztaltatása és elsajátíttatása a körülöttünk lévő világ fejlődése érdekében. Az ember szellemi és spirituális fejlesztése annak érdekében, hogy önmagának, embertársainak, környezetének és az egész világmindenségnek segítője, jobbá tevője legyen.

• Önzetlen szeret szolgálat - beszélgetések, gyógyítások, megtapasztalások

• Egyéni kezelések, speciális tanácsadások

• Meditációs programok

 

MINŐSÉGI KÖZÖS CSALÁDI PROGRAMOK

• Játékos zenére nevelő programok, magyar mondókák, énekek, játékok tanulása

• Családi táborok szervezése

• Ősi mesterségek és kézműves foglalkozások bemutatása,tanítása

 

A NŐK ÉS CSALÁDOK TÁMOGATÁSA A TERMÉSZETES SZÜLÉSRE ÉS SZÜLŐSÉGRE VALÓ FELKÉSZÜLÉSBEN
• Szülésfelkészítő tanfolyamok szervezése kismamák és szülő párok részére
• A háborítatlan szülés, a bábai és dúlai modell népszerűsítése a szülészeti gyakorlatban
• Dúlaszolgálat által támogatni és védeni a nők szülésélményét
• A testközeli nevelés és a hordozás népszerűsítése

 

A TUDATOS ÉLETMÓD NÉPSZERŰSÍTÉSE

• Környezettudatos gondolkodás népszerűsítése

• Kertünk termése a szervezetünk gyógyszere, legyen egy ágyásod neked is, hogy mihamarabb elkezdhesd kerted talaját nevelve begyógyítani a sok-sok sebet Földanya testén.

• Különböző szemléletek megismertetése a táplálkozásban: indiai konyha, makrobiotika, vegetáriánizmus, élő táplákék, stb.

• Alternatív életmódprogramok és mozgáskultúrák ismertetése

• Környezettudatos építkezés ismertetése, különböző ágazatok bemutatása

 

https://www.facebook.com/Tudatos-%C3%89letk%C3%B6r-K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g-137519313066738/about/?ref=page_internal

 

Kheiron Transzperszonális Pszichológiai Tanácsadó és Oktató Központ

A Kheiron Központban dolgozó tanácsadók, pszichológusok és pszichoterapeuták az élet számos területén tudnak támaszt nyújtani pszichológiai eszközökkel a segítséget kérőknek. A jelentkezőkkel az első beszélgetésben, akár telefonon vagy elektronikus levélben segítünk eligazodni abban, hogy milyen módszert, egyéni beszélgetést vagy csoportot válasszon problémájának megoldásához. A segítséget kérőt kliensnek nevezzük, segítője, a pszichológus vagy tanácsadó szóbeli megállapodást, „szerződést” köt vele az együttes munkáról.

Munkatársaink többféle módszerben jártasak, így mindig a kliens személyiségének és jelenlegi problémájának leginkább megfelelő módon tudnak segítséget nyújtani. Arra is figyelmet fordítunk, hogy a szakterületünkön kívül eső problémával hozzánk fordulókat a megfelelő szakemberhez vagy intézménybe irányítsuk tovább.

http://kheironkozpont.hu/?page_id=22

 

Gabrielle Bernstein elsajátította a Transzcendentális Meditáció technikáját is a David Lynch Alapítvány közreműködésével. Utóbbi óta könnyebb számára a stressz kezelése és bőrproblémái is megszűntek. „Kiderült, hogy a bőrömmel a stressz miatt voltak problémák!” – nyilatkozta Bernstein „Már nem szenvedek a szorongástól, ahogyan korábban, amit közvetlenül a Transzcendentális Meditáció életemben való megjelenésének tulajdonítok.”

A TM-technikájával kapcsolatban Bernstein azt tekinti a legfontosabbnak, hogy teljesen természetes módszer. A stresszes gondolatokat remekül kordában tartja. „Amikor a gondolatok jönnek, hadd jöjjenek!” – magyarázza Bernstein. „Ne nyomjuk el őket, ne tagadjuk meg, vagy ne próbáljuk irányítani őket. A TM-el kapcsolatban azt tanítják, hogy a meditációban fellépő gondolatoknak érzelmi gyökerei vannak, ezek kellenek a gyógyuláshoz és az, hogy megjelennek, a gyógyulási folyamat részét képezik.” A stresszek feloldódása természetszerűleg következik be a technika egyszerűsége okán.

Forrás: http://meditacio.blog.hu/2014/12/27/gabrielle_bernstein_tippek_a_boldogsaghoz_tanulj_meg_meditalni