Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészség - Betegség ellen 11

2018.03.15

 

Stressz, fáradtság esetén, több gyümölcsre, zöldségre, vitaminra, ásványi anyagra, folyadékra, energiát adó ételre-italra van szükség. (Joseph Miller)

 

,,Olykor mérgesek vagyunk, ez normális dolog, de ne hagyjuk, hogy a düh vezesse a buszt. A düh maradjon csak szépen a busz hátuljában, vagy legalábbis olyan helyen, ahol a vezetőt nem zavarja. Ugyanis a düh, pocsék sofőr.”

 

 

,,Válasz hatékony eszközöket a célod eléréséhez.”

 

 

5 tipp hogyan maradjunk nyugodtak stresszhelyzetekben

 • Légzés – Mély, tudatos. Ha csak egy egyszerű légzőgyakorlatot (pl. hosszú mély légzés) használunk, már annak is erőteljes hatása van az idegrendszerre. Amikor feldúltak vagyunk, akkor a légzésünk felületessé és gyorssá válik. Ha figyelünk a tudatos, mély belégzésre és a lassú, teljes kilégzésre, az segít ellazítani a testet és elmét még a stresszes helyzetekben is.
 • A mantra vagy ima ereje – Válasszunk egy rövid mantrát vagy imát, amit folyamatosan ismételhetünk magunkban a nehezebb pillanatokban. Ha a “Wahe Gurut” ismételjük, és a figyelmünket valami pozitívra irányítjuk, egy puffer zónát hozhatunk létre magunk körül annak ellenére, ami éppen történik körülöttünk. Ahogy ezt egyre jobban erősítjük, az egyre inkább áttörhetetlenné válik. Összekötve ezt a mély, tudatos légzéssel, máris két nagyszerű stresszűző dolgot végezhetünk egyszerre.
 • Ne hagyjuk magunkat becsalizni 
 • Sokunknak van olyan illető a környezetében, aki csak azért veszekszik, mert szeret veszekedni. Lehet, hogy csak a vicc kedvéért vannak ők épp az ellentétes nézőponton, vagy csak szeretnek a politikáról és vallásokról beszélgetni azokkal, akikről tudják, hogy más véleményen vannak. Fontos azt tudatosítanunk, hogy azért mert valaki nem ért velünk egyet valamiben, az nem azt jelenti, hogy automatikusan részt kell vegyünk egy vitában.  Lehet, hogy fegyelmet és elhatározást követel az, hogy ne menjünk mélyebben bele, de megakadályozhatjuk vele az indulatok és fájó érzések kiváltását.
 • Figyeljük meg magunkat – Néha egy személy vagy téma garantáltan felhúz minket, mindegy a szituáció maga. Egyik percben minden jó, a másikban dühbe jövünk, mert megtalálták a gyenge pontunk. A jógának az ősi tradíciójába tartozik önmagunk megfigyelése, ami aztán továbbsegíthet minket az adott szituációban.

Ahelyett, hogy a negatív érzelmeket erősítjük, lépjünk egyet hátra, és nézzünk magunkba, miért is vagyunk most feldúltak.

Amikor megfigyeljük mi van a gondolataink mögött, az agy különböző részével dolgozunk, ami megengedi, hogy válasszunk a közül, hogy belemenjünk-e a vitába vagy felemeljük magunkat. Ez az, ami segíteni fog a későbbiekben a problémáink megoldásában, ahogy egyre többet tapasztalunk magunkról és elménkről.

 • Pozitív hozzáállás választása – Ha minden kötél szakad, jusson eszünkbe, semmi sem állandó, minden változik. Mivel töltsünk több időt, hogy feldúltak vagyunk, vagy inkább élvezzük helyette az életet?

A kundalíni jóga rendszeres használata nemcsak segít megtanítani ezen technikákat, de segít elmélyíteni bennünk mindezt. A látszólag legegyszerűbbnek tűnő dolgok – mint pl. a légzés megfigyelése, a mantrák használata – általában olyan technikák, amiknek hatását a mindennapi életünkbe integrálva nemcsak a jógamatracon, hanem a napi szituációinkban is egyre inkább kamatoztathatjuk.

Forrás: Liz McCollum

Forrás: http://satnamjoga.hu/5-tipp-hogyan-maradjunk-nyugodtak-stresszhelyzetekben/

 

 

 

 

Sunrise Healing LELKI ÉS Fizikai Betegségek Gyógyítása

Vlagyimir Linnyik LELKI és Fizikai Betegségek Gyógyítása

Vlagyimir Linnyik extraszensz spirituális gyógyitó

-         Betegségek okának feltárása

-         Tudatalatti információk felszínre hozása és javítása

-         Mentális szerv- és sejtprogramozás

-         DNS strukturálása

-         Kvantumenergetikai gyógyítás

-         Energetikai blokkok oldása

-         Szervezet öngyógyításának elősegítése

 

Különböző egészségügyi problémák gyógyításával foglalkozom, mint:

-         Szív és érrendszer

-         Anyagcsere és emésztési zavarok

-         Hormonális problémák, meddőség

-         Mozgásszervi problémák

-         Izületi gyulladások

-         Idegrendszeri elváltozások

-         Immunrendszer alulműködése

-         Pszichoszomatikus megbetegedések

 

Forrás: https://www.facebook.com/sunrisehealing/?ref=br_rs

 

 

A SZERETET, AZ ÉN AJÁNDÉKOM. MEGTÖLTÖM MAGAM SZERETETTEL ÉS A SZERETETET KISUGÁRZOM A VILÁGBA. (Wayne Dyer)

https://www.facebook.com/1485145368370933/photos/1733427690209365/

 

 

,,Émile Coué észrevette, hogy azok a betegek, akikhez „volt néhány jó szava”, gyorsabban gyógyultak, mint akikhez éppen nem volt ideje szólni. Felfedezte a szavak erejét.”

 

 

,,Ha valamit elrontottál annak következményei lesznek. Gondold át, hogy mit rontottál el, és javítsd ki, hogy megváltozzon a HOZZÁD állása!”

 

 

,,Az álom egy napon valósággá válik, ha hiszünk, és teszünk érte!”

 

Stressz ellen - vitaminok és ásványi-anyagok

Körülbelül két éve jelent meg egy ausztráliai tanulmány, melyben azt vizsgálták, hogy az étrend-kiegészítők, hogyan javíthatják a hangulatot és miként hatnak a stressz ellen. A kutatás adatai szerint a szorongás csökkentése mellett a résztvevők általános hangulata is jelentősen javult. Milyen étrend-kiegészítőt szedtek?

Már egyetlen adag vitaminokat és ásványi-anyagokat valamint antioxidánsokat tartalmazó étrendkiegészítő hat a stressz ellen!

Az elvégzett mérés azt mutatja, hogy csökkent a szorongás mértéke és a résztvevők hangulata is jelentősen javult EGYETLEN!!! adag multivitamin hatására.

A legjelentősebb javulást a mentális stressz csökkenésében figyelték meg.

Korábban ugyan ez a kutatócsoport már vizsgálta azt, hogy nyolc heti multivitamin fogyasztás miként javította a kognitív teljesítményt, és az idegi problémákra is mérséklő hatással volt mind nők, mind férfiak esetében. Tartós multivitamin szedésről készült eredményeiket 2012-ban közölték a Human Psychopharmacology című lapban.

A mostani egynapos tanulmányba 76 nőt vontak be 50 és 75 éves életkor között. Véletlenszerűen kaptak placebot vagy vitaminokat és ásványi-anyagokat valamint antioxidánsokat tartalmazó csomagot. A nap során folyamatosan beszámoltak a hangulatukról és a nap végén egy számítógépes kognitív tesztet kellett kitölteniük.

Az eredmények azt mutatták, hogy bár a 8 hetes eredményekkel szemben az egyetlen napi dózis nem okozott látványos eredményt a kognitív képességekben, viszont jelentősen javította a vitaminokat kapó csoportban a hangulatot és a stressz csökkenését.

Fontos a magas vitamin és ásványi anyag tartalom!

Dr. Macpherson és szerzőtársa kihangsúlyozta, hogy a vizsgálat nem volt alkalmas a jelenség mögötti mechanizmusok feltárására, és csupán feltételezésük van arról, hogy az érrendszer és az endotelium funkcióira van javító hatással az, hogy nagyobb mennyiségben jut elsősorban B-vitaminokhoz és D-vitaminhoz valamint cinkhez és szelénhez a szervezet egy magas vitamin és ásványi-anyag tartalmú étrend-kiegészítőből.

Valljuk be, számunkra nem lényeges, hogy miért érezzük jobban magunkat ha megfelelő mennyiségben szedünk vitaminokat és ásványi-anyagokat valamint antioxidánsokat. Ez a kutatók dolga. Mi egyszerűen szedjük és kész. Jobban érezzük magunkat és élesebb a gondolkodásunk és ritkábban leszünk betegek. Bár úgy tudom, hogy ha ezt merjük állítani, az sért valamilyen jogszabályt és megbüntethetnek érte.

Forrás: Age 2015 Jun. Vol.:37

 

Forrás: http://vitaminkiraly.hu/stressz-ellen/

 

 

 

Stressz B-komplex – Vitaking

Minden B-vitamin külön-külön egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, ám van egy közös tulajdonságuk: együttesen vesznek részt az energiatermelési folyamatokban, ezért együtt célszerű fogyasztani őket, mivel egymás hatását erősítve vesznek részt a szervezet működésében. 

A Vitaking Stressz B-komplex tartalmazza az összes B-vitamint, valamint 500 mg C-vitamint is. http://vitaminkiraly.hu/termek/stressz-b-komplex-vitaking/

Stressz B-komplex – az idegrendszer normál működéséért

B-vitamin komplexnek köztudomásúan stressz-csökkentő hatása lehet. A nem túl nagy adagokban rendszeresen bevitt B-vitaminok jól oldják az idegi feszültséget. Számos B-vitamin játszik katalizáló szerepet az ingerületátvivő anyagok és az idegsejtek felépítésében.

Ezen termékünk tartalmazza a B-vitamin komplex összes tagját, ezen kívül plusz B-1 vitamint és 500mg C-vitamit is. Egyes B-vitaminok szedése mellett célszerű folyamatosan pótolni a C-vitamint is a szervezetben. Ez a termék speciálisan úgy készült el, hogy már eleve tartalmazza a napi szükséges mennyiségű C-vitamint.

Ilyen hatással vannak a különböző vitaminok az idegrendszerre:

B1 vitamin (tiamin)

 • A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • A tiamin hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
 • Hozzájárul a szív megfelelő működéséhez is

B2 vitamin (riboflavin)

 • A riboflavin  részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. 
 • Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez

A B5 vitamin (pantoténsav):

 • Részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban
 • Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
 • Hozzájárul a normál mentális teljesítményhez

A B6-vitamin hozzájárul:

 • Az idegrendszer normál műkö­déséhez.
 • Normál pszichológiai funkció fenntartásához.

A B7 vitamin

 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenn­tartásához

A B-12 vitamin:

 • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
 • Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
 • Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához
 • Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez.

 

A C-vitamin hozzájárul:

 • Az idegrendszer normál műkö­déséhez.
 • A normál pszichológiai funkció fenntartásához.

Forrás: http://vitaminkiraly.hu/termek/stressz-b-komplex-vitaking/

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

 

 

 

Fáradékonyság, kimerültségre termékek

http://vitaminkiraly.hu/termekkategoria/vitamin_egeszsegugyi_problema/faradekonysag_kimerultseg_vitamin/

 

 

 

Super EPA halolaj – Swanson

A Super EPA egy olyan omega 3  készítmény, amely ötvözi a  kiváló minőséget és a nagy potenciát. Szokatlanul nagy mennyiségű EPA, illetve DHA omega-3 zsírsavakat tartalmaz. A  halolajban található Omega-3 (és a benne lévő EPA és DHA)  hozzájárul a szív megfelelő működésé­hez, a DHA hozzájárul a normál agymű­ködés  és normál látás fenntartásához. http://vitaminkiraly.hu/termek/super-epa-halolaj/

 

 

A szelénről

A szelén kulcsfontosságú a pajzsmirigy hormonjainak előállításához és metabolizmusához. 

Mivel a pajzsmirigy működéséhez nélkülözhetetlen, az enyhe mértékű szelénhiány akár ronthatja is a pajzsmirigyhormonok termelődését, és növelheti a pajzsmirigyproblémák, illetve a golyva rizikóját.

A szelénhiány tünetei éppen ezért a pajzsmirigy-alulműködés tüneteihez hasonlóak, ezek közé tartozik többek között például a fáradékonyság, a kognitív képességek és a memória romlása, a bőrszárazság, a székrekedés és a hidegre való érzékenység.

A fejlett országokban, az egészséges, kiegyensúlyozottan táplálkozó embereknél rendkívül ritka a valódi, betegségeket is okozó szelénhiány. A világ bizonyos részein, ahol a talaj szelénben szegény, az étrend pedig főként növényekből áll, jóval nagyobb a rizikója a hiánybetegség kialakulásának (a szelénhiány kockázata a legnagyobb Kína bizonyos részein). 

Az egészségesnél alacsonyabb szelénszint lehet jellemző a dialízissel kezelt vesebetegekre, a HIV-fertőzöttekre, illetve azokra, akik nagyon súlyos felszívódási zavarokkal küzdenek, vagy akiket intravénás táplálásra szorulnak.

Érdemes megjegyezni, hogy a szelén megfelelő felszívódása, hasznosulása szorosan összefügg néhány más tápanyaggal, főként a rézzel, a cinkkel, a C- és az E-vitaminnal.

http://www.egeszsegkalauz.hu/taplalkozas/pajzsmirigy-betegek-etrend-kiegeszitoje-a-szelen

Fontos a személyre szabott dózis
Hazánk a mérsékelten szelénhiányos államok közé tartozik Európában, azért kiegészítő pótlásáról fontos gondoskodnunk. Ugyanakkor fontos, hogy ne essünk túlzásokba, azaz ne vigyünk be a szükségesnél nagyobb mennyiséget.

https://www.endokrinkozpont.hu/hirek/szelen-az-ezerarcu-csodaszer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az aurát erősítő módszerek

Védekezzünk a testünk energetikáját lecsapoló "energiavámpírok" ellen!

Előfordulnak olyan személyek közeli és távoli környezetünkben, akik testünk energiáit akarva-akaratlanul meggyengítik, lecsapolják. Ezzel fáradtságot, enerváltságot, rossz közérzetet okoznak nekünk. Léteznek olyanok is, akik szándékosan gyengítenek, szívják el életenergiánkat saját erejük megnövelésére. Őket "energiavámpíroknak" nevezhetjük. Ha ilyen jellegű negatív jelenséget tapasztalunk, akkor saját magunk védelme érdekében végezzünk el olyan mentális és fizikai gyakorlatokat, melyekkel megakadályozhatjuk, hogy energiáinkat lecsökkentsék.

1. Az egyik leghatékonyabb védekezési mód, ha gondolati szinten erősen összpontosítva, mentálisan létrehozunk egy aranyszínű gömböt vagy piramisformát, mely védőburokként testünket körbeölelve kirekeszti a negatív energetikai hatásokat, illetve megvéd attól, hogy erőnket lecsapolják.

2. A védekezés egyik legegyszerűbb módja a hüvelyk- és mutatóujjunk vagy a hüvelyk- és a többi ujjunk összeérintése, és lábaink bokánál történő keresztezése. Ha tudatosan, hittel elképzeljük, hogy ilyen módon védelmet élvezünk, akkor a valóságban is megakadályozhatjuk, hogy az energiánkat illetéktelenek elszívják. Ez a pozíció lezárja energiakörünket.

3. Szintén igen hatékony védekezési mód, amikor a köldök magasságából képzeletben energianyalábot bocsátunk ki, melyből testünk köré egy hófehér energiaburkot képzelünk. Ezt tudatunkkal védelmező tulajdonsággal ruházzuk fel, mellyel megvédhetjük magunkat a külső negatív energiahatásoktól. Ez a védelem is mentális szinten jön létre.

Forrás: http://tgy-magazin.hu/szepseg/az-aurara-hato-tenyezok-es-modszerek


 

 

 Az aurát erősítő módszerek

Védekezzünk a testünk energetikáját lecsapoló "energiavámpírok" ellen!

Előfordulnak olyan személyek közeli és távoli környezetünkben, akik testünk energiáit akarva-akaratlanul meggyengítik, lecsapolják. Ezzel fáradtságot, enerváltságot, rossz közérzetet okoznak nekünk. Léteznek olyanok is, akik szándékosan gyengítenek, szívják el életenergiánkat saját erejük megnövelésére. Őket "energiavámpíroknak" nevezhetjük. Ha ilyen jellegű negatív jelenséget tapasztalunk, akkor saját magunk védelme érdekében végezzünk el olyan mentális és fizikai gyakorlatokat, melyekkel megakadályozhatjuk, hogy energiáinkat lecsökkentsék.

1. Az egyik leghatékonyabb védekezési mód, ha gondolati szinten erősen összpontosítva, mentálisan létrehozunk egy aranyszínű gömböt vagy piramisformát, mely védőburokként testünket körbeölelve kirekeszti a negatív energetikai hatásokat, illetve megvéd attól, hogy erőnket lecsapolják.

2. A védekezés egyik legegyszerűbb módja a hüvelyk- és mutatóujjunk vagy a hüvelyk- és a többi ujjunk összeérintése, és lábaink bokánál történő keresztezése. Ha tudatosan, hittel elképzeljük, hogy ilyen módon védelmet élvezünk, akkor a valóságban is megakadályozhatjuk, hogy az energiánkat illetéktelenek elszívják. Ez a pozíció lezárja energiakörünket.

3. Szintén igen hatékony védekezési mód, amikor a köldök magasságából képzeletben energianyalábot bocsátunk ki, melyből testünk köré egy hófehér energiaburkot képzelünk. Ezt tudatunkkal védelmező tulajdonsággal ruházzuk fel, mellyel megvédhetjük magunkat a külső negatív energiahatásoktól. Ez a védelem is mentális szinten jön létre.

Forrás: http://tgy-magazin.hu/szepseg/az-aurara-hato-tenyezok-es-modszerek


 

 

 

7 jó hatású gyógynövény, mely nagyon pozitív hatással lehet rád.

 

http://egeszsegeselet.tippek.net/ez-a-7-magikus-gyogynoveny-eluzi-otthonodbol-a-negativ-energiakat/

 

Ez a 7 mágikus gyógynövény elűzi otthonodból a negatív energiákat!

Minden egyes percben különböző energiabehatások zajlanak otthonunkban, amelyek több forrásból is érkezhetnek. Vannak pozitív erők is, de olykor negatív légkör alakul ki, ami kihatással van a kedélyállapotunkra, érzelmeinkre, ez leginkább a feszültségben, stresszben nyilvánul meg.Most 7 olyan gyógynövénnyel ismerkedhetünk meg, amelyek kiűzik otthonainkból ezeket a káros energiákat.

1. Bazsalikom

A bazsalikom a termékenység, a szeretet jelképe, mert levelei a szívre hasonlítanak. Védi a családot, illóolaja elűzi a negatív erőket, helyette megnyugvást, békét idéz elő. Az agyban olyan reakciók indulnak be, ha megérezzük a bazsalikom szagát, amely boldogságot okoz. A bazsalikomot az őszinteség és a tisztánlátás növényének is tartják.

2. Fehér zsálya

Ezt a gyógynövényt szentként tisztelik, hiszen úgy tartják, hogy füstje képes semlegesíteni a negatív erőket. Észak-Amerikában az indiánok tisztították meg a zsálya füstjével magukat, ami szerintük elhozza számukra a bőséget is.

És a tudomány is elismeri a zsálya hatását, hiszen a növény negatív ionokat bocsát ki. Ezért ha feszültek, idegesek vagyunk, egy levéllel dörzsöljük be a csuklónkon áthaladó eret, vagy cseppentsünk két csepp illóolajat.

Az ókori görögök és rómaiak úgy tartották, hogy a fehér zsálya serkenti a gondolkodást.

3. Édeskömény

A hosszú élet, a bátorság és az erő jelképe. Tisztító hatásának köszönhetően semlegesíti a negatív energiákat, így az otthoni légkör barátságos, tiszta és üde lesz. Az édeskömény tehát gyógyhatású, engedjük, hogy különleges illata belengje otthonunkat.

4. Rozmaring

Ez is a hosszú élet, a szerelem és a boldogság növénye. Megtisztítja a tudatunkat az ártó gondolatoktól, a negatív energiáktól. Az illóolaja elűzi a káros erőket, utána pedig béke és szeretet lesz érzékelhető. Még a rémálmoktól is megszabadít.

5. Tömjén

A tömjén füstje megtisztítja otthonunkat a negatív energiáktól, netán ártó szellemektől. Remek hatással van a szellemi fejlődésre, a jótékony spirituális energiák keletkezésére. A tömjén füstje ideális meditáció, vagy imádkozás alatt. Kapcsolatot teremt köztünk és az istenségek között.

6. Oregánó

Elősegíti a boldogságot, a harmóniát, a szeretetet, a békét, a bőséget. A kínai ősi gyógyászatban több betegség kezelésére fogyasztották az oregánóból készített teát, amely a negatív energiáktól is megvédte az illetőt.

7. Szantálfa

Pozitív energiákkal tölti fel a lelkünket, a negatívokat viszont elűzi. A férfiakra és a nőkre is jó hatással van. Nagyszerűen alkalmazható az illóolaja meditálás, imádkozás, jóslás közben. Egyensúlyba hoz, lelkileg és fizikálisan egyaránt.

Forrás: http://filantropikum.com/ez-a-7-magikus-gyogynoveny-eluzi-otthonodbol-a-negativ-energiakat

Mint minden illóolajnál érdeklődje meg, hogy terhes, epilepsziás stb. is használhatja-e.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/tudatoselet

 

https://www.facebook.com/napszikra

 

Az Aurum Életműhely egy olyan biztonságos hely, ahol az életed különböző területeiben integrált szakmai segítséget kaphatsz. Pszichológus, lelkigondozó, coach, tréner, gyógytornász, masszőr, dietetikus és stílustanácsadó kollégáink várnak, hogy testi-lelki-szellemi egészséged helyreállhasson, fejlődhessen, s jobban megtaláld a helyed saját bőrödben, életedben, saját magaddal, másokkal és az Istennel való kapcsolatodban.

https://www.facebook.com/aurumeletmuhely/

http://www.eletmuhely.com/

 

 

Transzlégzés vagy holotróp légzés

A transzlégzés vagy holotróp légzés a személyiség problémáinak feloldására és spirituális élmények elérésére használt módszer,

amely lelki sérülések, gátlások, félelmek és fixációk feldolgozásával juttat el mélyebb Önvalód megtapasztalásához.

 

A holotrop légzés megalapítója dr. Stanislav Grof a cseh származású Amerikában élő pszichátriai alapvégzettséggel rendelkező transzperszonális pszichológus. Aki először Amerikában, majd világszerte sikeres lett a holotropikus légzés technikájával.

Aki, az ősi szúfi és indiai jóga légzéstechnikákat kutatva állította össze a transzlégzés (más nevén: holotróp, csakra légzés, transzformáló) technikáját, amely a légzésterápia egyik legkiválóbb eszköze lett.

Stan pszichoterápiára járt heti 3-szor, 7 éven keresztül és rá kellett jönnie, hogy a Freudi pszichonalizis hosszadalmas zsákutca, … így hiánypótlásra volt szükség, hogy a tudat szűrőit fellehessen oldani. Ezúton tágabb betekintést kapunk lelki térképünkhöz, ami hatékonyan tud segíteni az életünk jobbá tételében.

 

Működését tekintve, a légzés hatására feloldódnak belső határaink, tudatunk kitágul

és a bővebb információ és energia áramlásban képessé válunk problémáinak megoldására és a lelki valóság megtapasztalására.

 

A holotrop légzés nem más, mint egy belső utazás önmagunkban és a határainkat meghaladva, erőteljes önismereti és gyógyító technika.

Azért, hogy a jelenünket jobban megértsük és haladjunk a teljesség felé.

A holotróp (holotropic) elnevezés szó szerint azt jelenti, hogy „a teljesség felé tartó" (görögül „holos" = teljes és „trepein" = valami felé haladni).

 

A transzlégzés alkalmával fekve történik az intenzív légzés munka, és az érzelmeket kiváltó zene hatására élhetjük meg határok nélküli önvalónkat.

Testi, tudati, szellemi szinten az ego szűrőit oldhatjuk fel és élményszerűen élhetjük meg születésünk utáni, pre/perinatális (születés előtti, születés körüli), előző életbeli, spirituális, transzperszonális élményeinket.

Mindeközben a belső vezetőnkre bízzuk az irányítást, kihagyva a terapeutánk személyiségét, ezzel saját gyógyító fényünket ébreszthetjük fel.

 

A transzlégzés hatására elakadásaink elkezdenek feloldódni, blokkolt energiapályáink aktivizálódnak, a régi korlátozó gondolatainkat elengedve elkezdhetjük, teljesebb életünk integrációját.

 

“…az ellenállások és elhárító mechanizmusok a korlátok közé szorított légzéshez társulnak (Reich 1961).

A légzés automatikus működésünk, de akarattal is befolyásolható.

A légzésritmus szándékos fokozása általában meggyengíti az elhárító mechanizmusokat, és a tudattalan (és tudatfeletti) anyagok elengedéséhez és felszínre bukkanásához vezet" (Stanislav Grof, A jövő pszichológiája, 243-244)

 

Az indiai jógik már több ezer éve tudják, hogy a légzés és az elme működése hatással vannak egymásra. Amikor az elme nyugodt, akkor a légzés is nyugodt, egyenletes.

Amikor az elme zaklatott, fel van pörögve vagy ideges, akkor a légzés is intenzívebb, zaklatott vagy szétesett.

A két folyamat oda-vissza hat egymásra és így a légzés segítségével szabályozhatóvá válik az elmeműködés!

Ezt használjuk ki a transzlégzés során, kitágítjuk a korlátok között sínylődő elme határait és új életet, lehetőségeket mutatunk számára.

 

Azt is megfigyelték a jógik, hogy a légzés energiát ad. Az energia ellátásának második legfontosabb forrása a légzés (az első a korona csakra égi csatornája).

A beszívott levegő pránát, életenergiát is tartalmaz, amelyet leginkább az orrjáratokban tudunk kivonni a levegőből, ezért is jobb az orron keresztül lélegezni, mint a szájon át!

 

A transzlégzés során sokkal többet lélegzünk, mint a megszokott éber tudatállapotban, ráadásul tudatosan lélegzünk, amitől a prána felvétel is nagyságrendekkel jobb lesz.

A többlet energiát a lelki folyamatokhoz használjuk el, maximálisan támogatva ezzel a belső feltárást és problémamegoldást.

A hirtelen megnövekedett energiaszint hatására olyan lelki folyamatok is beindulhatnak, amelyek eddig az energiahiány miatt nem tudtak működni.

 

A szárazföldi légzések lényege összefoglalható annyiban, hogy az intenzív légzés okozta energia és oxigén többlet, a monotonitás és a befelé figyelés, kiváltanak egy tudatállapot módosulás sorozatot, ami időnként transz állapotba vezet. Euforikus lelki és spirituális élmények követik egymást ebben a belső utazásban, emlékek, elfojtások, érzelmi blokkok szabadulhatnak fel.
Mindettől egy olyan intenzív lelki fejlődést él meg a gyakorló, amit más lelki módszerekkel csak 1-2 hónap gyakorlással tudna elérni!

 

Öngyógyító folyamat

Tapasztalt transzlélegzők szerint a légzés során olyan lelki folyamatok ébrednek bennük, amelyek igen hasonlítanak elfeledett vagy elnyomott, különleges gyermekkori élményeikre.

Az elemzések során kiderül, hogy mindannyiónkban vannak olyan öngyógyító, feldolgozó képességek, amiket valamiért nem tudunk használni a hétköznapokban, de a transz adta megnyílt állapotban ezek végre életre kelnek!

Az ember képes önmagát meggyógyítani, de ehhez meg kell nyílnia önmaga felé, amitől a felszínes és félős személyiségünk igencsak elszokott. A befele fordulás, tudatos elhatározás és a megfelelő technika azonban segíthet, hogy újra megtaláld az utat a lelkedhez!

 

Önkorlátozás

A személyiségünk a neveltetés és a szerzett negatív tapasztalatok feldolgozatlansága miatt egy korlátozott életvitelre, élet „megélésre” van beállva.

Nem csak a tetteinket, hanem az érzelmeink és gondolataink átélését is önmagunknak korlátozzuk. Féltve a jól megszokott biztonságot és kényelmet, félünk elhagyni a belső komfortzónánkat és közben a külvilágra mutogatva elhisszük, hogy a korlátozás onnan jön.

Valójában azonban a saját félelmeinktől félünk, a neveltetést hagyjuk hogy éljen rajtunk és a megszokásokba, mintákba, kapaszkodunk, mert senki sem tanított meg az önálló életre!

Ez a beszűkült, önkorlátozó életvitel kihat a légzésre is, szűken, felszínesen, pihegve lélegzünk, kifejezve ezzel, hogy nem merünk élni.

A légzés az élet analógiája. A lélegzet megszületik él és meghal, ugyanúgy, ahogy minden más is.

Aki fél befogadni, az nem tud egészségesen belélegezni, aki pedig elengedni nem mer, annak a kilégzése lesz gyenge.

Ha sikerül megváltoztatni a légzést, akkor az hatni fog a belső határaidra és ezzel az életeden is változtathatsz.

A transzlégzés eszközével megváltoztatjuk a rögzült határokat és olyan tágan és szabadon lélegzünk, ahogyan eddig még soha! Ennek hatására a tudatalattiból felszabadulnak azok a feldolgozatlan tudattartalmak, amelyek a beszűkült félelem-teli élethez vezettek.

A tudatos jelenlét és a légzés adta hatalmas energia hatására tudatos feldolgozás, problémamegoldás és öngyógyító folyamatok indulnak el, így minden tudattartalom eljut a teljes feldolgozáshoz.

 

Teljes feldolgozás

Mivel a tudatosítás folyamata három - egymástól függő - részből áll (megismerés, felvállalás és elfogadás), így ha bármelyik kimarad egy gyakorlatból, a feldolgozás nem lesz teljes!

Ha nem teljes egy tudatosítási folyamat,

akkor a felmerült gondolatok, érzelmek ott maradnak a tudat felszíni rétegében, nem találják a helyüket és sokszor még nagyobb káoszt idéznek elő, mint nyugvó állapotukban.

Ezért nagyon fontos, hogy minden lelki tartalom

eljusson a teljes feldolgozottság szintjére,

ami az elfogadás vagy az elengedés szokott lenni.

Ennek megvalósítására a tudatosítási folyamatok összefogására azonban csak az igazán fejlett gyakorlók képesek, ezért nagy lehetőség

a transzlégzés, amely természetes módon magába foglalja mind a három lelki folyamatot!

A megismerés fokozottabban működik a holotróp technika során, mert a figyelem befelé fordul és a módosult tudatállapot miatt messze több információhoz juthatunk, mint egy beszűkült éber tudatállapotban.

Az őszinteség és bevállalás képessége a torok csakrához tartozik, aminek az energiaellátottsága jelentősen megnő az intenzív légzéstől.

Másrészt, a tudatalattiból feltörő tudattartalmakkal szembesülve mindig van választási lehetőségünk, hogy visszanyomjuk azokat vagy nekikezdünk a tudatos feldolgozásnak?

Mivel a transzlégzésbe azért vágtunk bele, hogy lelkileg megtisztuljunk, így remélhetőleg a feldolgozást fogjuk választani!

Az elfogadás pedig a szív képessége, amely szintén erőteljesebben működik a sok légzés és energia hatására. Szívünk kinyílik, a szeretet felerősödik és ez kell az elfogadáshoz!

Ha a felismert és felvállalt tudattartalmak eljutnak a szívig, akkor azokat ott képesek vagyunk befogadni, így eljuthatunk a megnyugvás, belső béke és elégedettség spirituális állapotába.

 
Megtanít élni

Ha felvállalod az érzéseidet, kiszabadulsz elveid és megfelelni akarásod korlátjaiból, akkor megtapasztalhatod milyen Önmagadnak lenni, belül szabadon élni. Csak aki belül szabad, az szabad kívül is!

A transzlégzés megtanít a bevállalásra, fájdalomra és örömre, bezártságra és szabadságra, valamint a légzés hullámzásán keresztül a változásra és elengedésre. Megtanít élni!

Tapasztalt transzlélegzők vallomása szerint sokkal jobban tudnak élni, mint az előtt. Régebben mintha nem is tudták volna, hogy lehet szabadabban élni, jobban önmaguknak lenni és most azt érzik, mindez sokkal jobban megy. Élnek!

 

,,Már az első alkalommal kiderült, hogy a transzlégzés, holotrop légzés egy belső utazás önmagamban. Olyan helyekre, tudatállapotokba jutottam el, ahol a problémáim gyökerét találtam meg és ezeket felismerve, integrálva vált könnyebbé az életem. Láttam a változást önmagamban és más emberekben is, ami jó érzéssel tölt el és hatására elkezdtem tanulni ezeket a segítő módszereket.”

 

Holotrop tudatállapotban új önismereti és spirituális út nyílhat meg előtted. A tudatod végtelen lehetőségek tárháza, aminek a megismerését kiterjesztheted a saját kompetenciádban a születésed előtti időszakra is, olyan összefüggéseket érthetsz meg, amiknek most valószínű nem vagy tudatában, testszinten is oldódhatnak a feszültségeid.

 

A módszer egyszerűen megtanulható, biztonságos és felejthetetlen pozitív élményeket ad!

A transzlégzést a légzés-vezetők különböző módon vezethetik, én a zenei aláfestéssel támogatott, 1-1.5 óra hosszúságú, egyénileg végzett önálló légzést alkalmazom és gyakorlom magam is.

A transzlégzés technikája viszonylag egyszerű, könnyen elsajátítható, csupán három instrukciót kell betartani: Csukd be a szemed, maradj a földön és lélegezz!

A transz állapotát bármilyen testhelyzetben el lehet érni, sőt, minden testhelyzetnek meg van a lelki tartalma és segíti a hozzá tartozó tudattartalmak felszabadulását.

Kezdő gyakorlóknak a legajánlatosabb a hanyattfekvésben végzett légzéstechnika, de a betranszolt állapotban még megengedett a hasra fekvés, felülés, térdepelés  vagy a négykézlábra emelkedés. Ettől fentebb, magasabbra azonban szigorúan tilos emelkedni!

Előkészület:

Az intenzív légzés felkavarhatja a gyomrot, ezért a hányást elkerülendő nem ajánlott enni a légzést megelőző 2 órában!

A transzlégzés előtt célszerű átgondolni, hogy mi is az a problémakör vagy életterület, aminek a tudatosításával többet szeretnél foglalkozni. Ha nem találsz ilyet, akkor ez nélkül is neki kezdhetsz a légzésnek, aminek fel kell jönnie, az úgyis fel fog jönni!

A nyugodt lelki állapot és a teljes kiborultság ugyanúgy jó kiindulópont egy eredményes transzhoz. Amíg nem világosodtál meg és van személyiséged, addig van mit tudatosítanod!

 

Miben segíthet a holotrop légzés:

 • önismeret
 • stresszoldás
 • veszteség feldolgozása
 • életminőség javítása
 • egészség megőrzés, prevenció
 • érzelmi blokkok oldása
 • születés előtti és utáni (pre- perinatális) traumák oldása
 • intuíció fejlődése
 • érzelmi intelligencia fejlődése
 • anyagi fejlődés, bőség
 • párkapcsolat teremtése, teljesebbé tétele
 • nemiséged megélése
 • szexuális blokkok oldása
 • gyermekáldás, pszichés meddőség oldása
 • fóbiák, félelmek oldása
 • alvászavarok oldás
 • dogma nélküli spirituális útkeresés, fejlődés

Ellenjavallat: Itt kell megemlítenem, hogy bizonyos esetekben veszélyes lehet a holotróp légzés alkalmazása: terhesség, magas vérnyomás, keringési problémák, tüdõ problémák, pszichés betegségek, epilepszia.

Források és a technika, instrukciók, helyszínek: http://onmegvalositas.hu/comment/56786 http://www.fellelegzek.hu/mi-a-holotrop-legzes-transzlegzes-holotrop-tudatallapot ezen az oldalon Minden jog fenntartva. A weblap teljes tartalmának részben, vagy egészben történő felhasználása, másolása, csak a tulajdonos írásbeli beleegyezésével történhet!  

 

 

Fújtató légzés

Erőteljes fújtató légzés, hogy az energiaszint megnövekedjen. Az első 20 percben végzett fújtató légzés (a jógában: bhásztrika) hihetetlenül sok energiát, erőt ad, amitől megnövekedsz, magabiztosabb és bátrabb leszel a gyakorlat folytatására. Erre a többlet energiára szükséged is lesz, a benned felébredő lelki gyakorlatok „működtetéséhez”.

A fújtató légzés lényege, hogy a lehető legtöbb levegőt szívd be a tüdődbe és a legtöbbet fújd ki onnan. Olyan, mintha a légzésed határait tesztelnéd, ritmusosan ki-be lélegzel, de a lehető legnagyobbat, legtöbbet.

A fújtató légzés igen hamar kiszárítja a légcsövedet, a többlet energia felvétel szédüléshez és fura zsiborgáshoz vezethet, valamint mindenféle kellemetlen tünettel jelzi az egód, hogy a határait döngölöd, ezért már az első 5 percben eljuthatsz arra az elhatározásra, hogy ezt itt most feladod! Ne hallgass ezekre a félelmeidre, hanem végre dönts Te magad a saját sorsodról!
 
Ziháló légzés

A ziháló légzés célja, hogy minél gyorsabban áramoltasd az orrodon és a szádon keresztül a levegőt. Versenyezz magaddal, akarj még többet és többet lélegezni adott időn belül!

Embertelen gyorsasága miatt egyszer csak elveszíted a kontrollt, nem tudod már tartani, irányítani magad, mert gyors kapkodás miatt széthullik a rendszer. És ez az, amire szükséged van, hogy az eddig megszokott keretek szétessenek, mert csak erre a lerombolt, összeomlott térre tud valami új és tudatosabb felépülni!

Ezt a megerőltető légzést lelkileg támogathatod olyan imaginációs gyakorlattal, amelyeben elképzeled, hogy felfele szaladsz egy meredek hegyen, vagy az életedért menekülsz az üldözőid elől. Érzed majd, hogy a szokatlanul sok és fárasztó a légzést már nem bírod, de Te akkor is tovább lélegzel, mert úgy döntöttél!

Ilyenkor célszerű a saját teljesítő képességedet átértékelni, a határaidat kitágítani, mert leggyakrabban nem a tested szab neked korlátokat, hanem Te szabod azokat magadnak!

 
 
Kaotikus légzés

Rövid szakaszokon érdemes használni a kaotikus légzést, amivel minden belső tartást, maradék rendezettséget szét lehet zúzni! A kaotikus légzés fellazítja az egó burkait, szétzilálja az addigi határaidat, így könnyebben el tudsz majd mélyülni, szinte beleesel önmagadba!

Ha azt érzed, hogy erős az önkontrollod és nem tudsz belelazulni a technikába, akkor mindenképpen érdemes ezzel a légzéssel próbálkoznod!

 
Pihentető légzés

A transzlégzés adta lelki folyamatok átélése között szokott lenni egy-egy pihentető szakasz. Ezt a légzésünkkel is követhetjük, ilyenkor nyugodtan, kiegyensúlyozottan lélegzünk, feldolgozzuk az addig történteket és felkészülünk a következő menetre.

 
Célzott légzés

A légzésedből kinyerhető energiát egy konkrét probléma megoldásához is odairányíthatod, ezzel támogatva a könnyebb feldolgozást. Ennek egyik módja, ha magát a légzést vagy annak a célját, mint egy gondolatot oda vetíted, ahol a tudatodban megjelenik a probléma.

Ettől először megnövekedik annak a tudattartalomnak az energiaszintje, sokkal erősebb, teljesebb lesz, majd egyszerűen kipukkan a túltöltekezéstől.

Magára a problémamegoldó képességed működtetésére is irányíthatod a pránát, így sokkal hatékonyabb leszel az oldásokban!

 

A légzés típusa a fentebb megemlítetteken kívül még számtalan féle lehet, meg se próbálom mindet leírni, amúgy is jobb, ha Te magad tapasztalod meg Őket!

 

A transzlégzés elkezdésekor a fújtató légzés igen hamar kiszárítja a légcsövedet, a többlet energia felvétel szédüléshez és fura zsiborgáshoz vezethet, valamint mindenféle kellemetlen tünettel jelzi az egód, hogy a határait döngölöd, ezért már az első 5 percben eljuthatsz arra az elhatározásra, hogy ezt itt most feladod! Ezt azonban ne tedd!

Ne add fel az első kellemetlen érzeteknél, bármily ijesztőek is azok!

Az egód pontosan azért tiltakozik olyan hevesen, mert érzi, itt valami veszni fog!

Ilyenkor a legjobb, tovább lélegezni és az egód jelzéseit is feldolgozandó tudattartalomnak tekinteni!

Az egód olyanokkal fenyegethet, hogy:

 • A túl sok levegőtől, oxigéntől valami bajod eshet!
 • A sok energiától elszédülsz és elájulsz!
 • Ki vagy szolgáltatva, veszélyben vagy, menekülj!
 • Bizonytalan területre értél, nem tudod mi történik veled, akár bele is halhatsz!

… és még számtalan ravasz ötlettel próbál meg lebeszélni arról, hogy tovább folytasd a légzést. Ne hallgass ezekre a félelmeidre, hanem végre dönts Te magad a saját sorsodról!

Egyébként megnyugtathatlak, a világon még senki sem halt bele a transzlégzésbe és ha a főbb szabályokat betartjuk, akkor ez az egyik legbiztonságosabb spirituális technika!

Ellenjavallat: Itt kell megemlítenem, hogy bizonyos esetekben veszélyes lehet a holotróp légzés alkalmazása: terhesség, magas vérnyomás, keringési problémák, tüdõ problémák, pszichés betegségek, epilepszia.

Forrás és a teljes cikk: http://onmegvalositas.hu/comment/56786

 

Rebirthing – újjászületés – transzlégzés – Budapesten

A „rebirthing”, a holotrop légzés egyik ága, Leonard Orr nevéhez fűződik. Légzésterápia, transzlégzés, dinamikus meditáció, energialégzés neveken emlegetik.

A belső önfelfedezés, az önismeret, az önfejlesztés egyik hatékony útja, módja. A „rebirthing”, tudatos légzéssel való munka önmagunkon, valamint érzelmi traumákat oldó légzéstechnika

A „rebirthing” nem szokványos tudatállapot, (NEM hipnózis), amelyben fogékonnyá válunk mélységeink és magasságaink megtapasztalására.

A “rebirthing” eredetileg a születési traumák átalakítására lett kidolgozva, majd kiderült, hogy sokkal szélesebb körben is nagyon hatékonyan segíti a személyiség fejlődését. Minden esetben valamilyen szinten való egyensúlyhoz vezet bennünket.

 

Amikor az elme és a test megengedi magának, hogy ellazuljon, a félelmeinken átjutva, kitágul a tudatunk, megszűnik az idő és a megfelelő tapasztalati helyre érve, érzelmi sérüléseinkbe mélyülve, átdolgozhatjuk rajta magunkat. Újraéljük, majd elengedjük azokat.

A testemlékezet segít ebben.

Helyükre az új, már megváltozott minőségeket beépítjük, integráljuk.

A „rebirthing” munka felszínre hozza a szorító, nyomó, fullasztó érzéseket, félelmeket, bűntudatot, stb. Csak ezután dolgozható át az, ami addig szenvedő állapotban tartott bennünket.
A traumák nem oldhatók fel egyszerre, egyénileg változó, kinek, hány „rebirthing” alkalom szükséges a fejlődéshez, saját egyensúlyba kerüléséhez.

A helyes légzés kellő életerőt és jövőbe vetett hitet ad, ebben is segít a „rebirthing”.

AHOGYAN LÉLEGZÜNK, ÚGY ÉRZÜNK

 

Kérem, nézzen rá saját légzésére, majd két szóval jellemezze azt.

Ha nincs benne, hogy mély és nyugodt, máris szükséges lenne elkezdenie megfelelően lélegezni. 

Akár „rebirthing” – el, akár  jógával, vagy más módszerrel.

Teljesen teleszívni a tüdőt, kitárni a mellkast,

ahová bezárjuk traumatikus érzelmeinket.

Érzelmi sérüléseink miatti energiablokkjaink itt vannak elzárva, ezek feloldása a feladat, ha tovább szeretnénk lépni elakadásunkból.

A légzés híd a külső és a belső között, a gondolat és a valóság között.

Befolyásolja közérzetünket, érzéseinket, gondolatainkat, tetteinket. Ha felhagyunk a görcsös akadályozással, ragaszkodással, kontrollal, mindent, ami öntudatlanul fogva tartott, azt elhagyjuk. Erre ad lehetőséget a „rebirthing” - ben való érzelmi trauma átdolgozása.

Elengedni csak azt tudjuk, amit elfogadtunk, (nem harcolunk ellene, mert azzal erősítjük azt). 

A valóságos tapasztalatot saját belső világunkból teremtjük.
Öntudatunk kiszélesedik, megteremtődik a test-lélek-szellem egysége, harmóniája.

Sokat tudnék még írni erről a csodálatos módszerről, mint pl.: 

Ez a légzés egy olyan belső utazásra visz bennünket önmagunkban, ahol megtalálhatjuk a legnehezebb, legsúlyosabb életvezetési nehézségeink, betegségeink gyökereit is.

Azokat megfelelő vezetés mellett feloldhatjuk és az egész életünk megváltozik. Ez kitartó munkafolyamattal érhető el.

És a végén elhangzik a lényeg: újjászülettem“.

Váljék a bátor felemelkedni vágyók egészségére!

Fontos: Érdemes tisztázni a fejlődni vágyónak, most mit is szeretne pontosan elérni? Miben kíván változni?
Ha ez megvan, informálódjon hiteles helyeken arról, hogy mi is az a “rebirthing-“, a “holotrop-“, a “vivation légzés”? Ezt követően világossá válik, hogy mely légzési módszer, technika az, amely számára most szükséges. Ezeket gyakran még a szakemberek is keverik.

 

Ha úgy érzed, hogy szükséged van támogatásomra fejlődésed érdekében, keress bátran.

Illés Irén
Kapcsolat

Forrás: http://www.harmónia-fejlődés.hu/rebirthing-ujjaszuletes/

REBIRTHING-Légzés

Ennek a csodálatos, módszernek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a legmélyebb szinten találkozzunk önmagunkkal. A technika hihetetlenül egyszerű, és ereje is pont ebben rejlik.

 

Lelkünk maga vezet bennünket lépésről lépésre a tudatalatti (árnyék-világ) és a tudat feletti (szellemi világ) tartományokban rég eltemetett érzelmi akadályok tudatosításához és feloldásához.

 

A légzés folyamata önmagát irányítja, nincs szó hipnózisról, vagy szuggesztióról. A légzést kísérő személy (Facilitátor) kizárólag „csak” támogatja a Lélegzőt, hogy az be tudja azonosítani a belső konfliktust, illetve lehetőséget nyújt számára a harmonizáció eléréséhez.

 

Amikor trauma ér bennünket, hirtelen visszatartjuk lélegzetünket, megakad az életadó energia áramlása és energiablokk alakul ki.

A traumás helyzet összes információja lenyomatként beleragad a pszichébe, és a későbbiekben minden hasonló szituációban aktivizálódik.

A lelki síkon megrekedt információkat az irányított légzés segítségével testi érzetek formájában újra felfedezhetjük, és ellazult állapotban a tudatos légzés alkalmazásával feloldhatjuk, feldolgozhatjuk őket, illetve új mintákat alakíthatunk ki.

 

A kiváltó ok eredeztethető pici gyerekkorból, amikor a gyermek kiszolgáltatottsága leginkább abból adódik, hogy képtelen megfogalmazni problémáját. Tapasztalat, hogy a születés körülményei és maga a születés folyamata nagymértékben meghatározza a különböző helyzetekhez, fogalmakhoz fűződő viszonyunkat, így viselkedésmódunkat is, de a magzati kor előttről is érkezhetnek információk.

 

A REBIRTHING-légzés a problémák mélyen megbúvó forrására a test fizikai érzetein keresztül bukkan rá. Így képessé válunk arra, hogy olyan tartományokba is eljussunk, ahol nincsenek szavak, csak érzések, képek és szimbólumok. Ez a tudattalan világa. A fantáziák birodalma.

A problémák forrása egyszerre több síkon is megbújhat, ezért érdemes a REBIRTHING-légzést egymás után többször is kipróbálni, hogy a legmélyebb szintre is eljuthassunk.

 

A tudatos légzés egyrészt Leonard Orr (70-es évek, Kalifornia) nevéhez fűződik, aki az un. „körkörös” légzés-módszer segítségével módosult tudatállapotban juttatja el kliensét az újjászületés élményéhez. Ez a légzés-technika egymásba kapcsolja a ki- és a belégzés szakaszait, tudatosan megteremtve önmagunkban duális (ellentéteken alapuló) világunk egységét.  Orr iskolái elsősorban az egyéni születési trauma feldolgozására alakultak meg.

Ezzel párhuzamosan Stanislav Grof (Amerikában élő cseh pszichiáter) kidolgozta a Holotrop-légzés módszerét, mely a kollektív tudattalan elemeivel egészíti ki az újjászületés folyamatát.

Íly módon keletkezett az általunk használt un. REBIRHTING-légzés technikája.

 

A polaritás feloldásával a tudatos és a tudattalan működés kapcsolatba lép egymással. A légzés során mindvégig megmarad a kettős tudatállapot, vagyis miközben képzeletben egy képpel vagy érzettel dolgozunk, képesek vagyunk megfigyelő-szerepünket is megtartani, így segítve az átalakulás folyamatát.

A folyamat tulajdonképpeni irányítását a Lélegző Felettes-énje (Belső vezető / Selbst) végzi,  pontosan annyi információt engedve a felszínre, amennyit az egyén éppen elbír.

Fontos, hogy semmiféle elvárásunk ne legyen az energia-légzés kimenetelével kapcsolatban. Az akarat, a szándék csak gátolja a tudattalannal folytatott munka eredményességét.

 

A légzés meghitt, biztonságot nyújtó körülmények között, kb. egy órán át, egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás keretében zajlik.

Az un. Facilitátor szeretettel, tisztelettel kíséri kliensét belső utazásában, és nem hagyja magára az időnként megterhelő élmények átélésekor.

Az alá- és fölérendeltségen alapuló hozzáállást itt felváltja a feltétlen elfogadás, mely már önmagában is felszabadító.

 

Hatékony kiegészítője lehet az egyéb személyiségfejlesztő, egyéni üléseknek, illetve önálló önismereti munkaként is alkalmazható,

 

Fantasztikus tapasztalatszerzés azoknak is, akik –habár konkrét súlyos problémájuk nincs-, önmaguk mélyebb megismerését tűzték ki célul. Hihetetlen élmény megtapasztalni, amikor  az árnyék (önmagunk el nem fogadott tulajdonságai), illetve a spirituális (transz-perszonális) élmények megtapasztalása révén eljutunk ama felismeréshez, hogy jóval többek vagyunk annál, mint amit önmagukról valaha is gondoltunk.

 

- Az energia-légzést az életünket alapvetően befolyásoló szorongás-érzet feloldására ajánljuk,

illetve, ha :

-tudomása vagy sejtése van arról, hogy születésének körülményei (szülők, családtagok viszonya stb.) tisztázatlanok voltak, vagy maga a születés folyamatavolt komplikációkkal terhes;

-nehezen tartja be a határidőket, sorozatosan elkésik, vagy el sem kezdi a feladatot;

-szünet nélküli, megmagyarázhatatlan szorongás nehezíti az életét;

-alulértékeli önmagát, úgy érzi másoknak több joga van az érvényesüléshez;

-megmagyarázhatatlan bűntudat gyötri;

-életunt, mindenből elege van;

-bizonyos helyzetekben „nem kap levegőt”, ledermed, vagy pánikrohamot kap;

-rendszeresen „túlreagálja” a helyzeteket;

-gondja van a szexualitással, illetve az ellenkező nemmel;

-túlságosan függ másoktól, vagy nem képes mély, tartós kapcsolatok kialakítására;

-túlzott igénye van alkohol, koffein, vagy más élvezeti cikk fogyasztására;

-mások problémái foglalkoztatják, vagy épp a környezetünkben élők igyekeznek őt túlzó módon befolyásolni

-aktuális krízis-helyzetben (konfliktus, veszteség, gyász, trauma, anyagi gond stb.) van;

-betegségben szenved, (daganatos betegségeknél kifejezetten!!) a testi szinten zajló kezelések csodálatos kiegészítője, mely során megértjük problémánk lelki hátterét, és átprogramozhatjuk a téves lelki mintát.

A lelki és a fizikai folyamatok szorosan összefüggenek, ezért testi problémák felmerülésekor nem szabad elhanyagolni az orvosi felügyeletet.

A két szint kiegészíti egymást, ha igyekszünk fizikai állapotunkon javítani, az kihat lelki egyensúlyunkra, és fordítva: a lelki stabilitás felgyorsítja a betegségek gyógyulásának lefolyását.

 

A REBIRTHING-légzés szinte mindenkinek ajánlható, ellenjavallt azonban az alábbi esetekben:
- keringési problémák, magas vérnyomás, szív-, ér-, és idegrendszeri problémák;

- szemproblémák (távol- és rövidlátás nem probléma);

- tüdő problémák;

- pszichiátriai zavarok, strukturálatlan személyiség (a Légzésnek lehetnek terápiás hatásai, de

   nem helyettesíti pszichoterápiás munkát);
- epilepszia;
- terhesség;

- erős függőség (drog/alkohol)

- akut belső szervi probléma (fekély, gyulladás stb).

Fontos!: Senkit nem hagyunk magára!!! Akinek szüksége van a történtek utólagos feldolgozására, annak egyéni keretek között szívesen állunk rendelkezésére.

 

A tudatos légzés gyakorlata olyan látásmódhoz vezet bennünket, melynek segítségével még a legnehezebb élethelyzetben is képessé válunk kilépni a megszokott, érzelmek és indulatok uralta nézőpontból.

A légzés által kapott új információk és tapasztalások olyan távolságba emelnek minket, hogy az elviselhetetlennek tűnő kríziseket is magasabb szempontok szerint értékeljük át. 

Rálátunk a helyzetre, melyben épp küzdünk valamivel, és lassan kezd kitisztulni a folyamat értelme. Már sejtjük, milyen irányba terel ez minket, mi a célja velünk. Elfogadjuk, hogy semmi nem történik véletlenül, és bárhol is hibáztunk, vagy vétettek ellenünk, épp akkor, épp annyi erőnk volt cselekedni, vagy védekezni, mert akkoriban épp azon a fejlődési szinten álltunk. És megbocsájtunk önmagunknak.

Szabaddá válunk.

Forrás: http://aurakronostudio.hu/lelek/rebirthing-legzes-holotrop-legzes

 

 

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-6-gyogyito-hang-es-a-belso-mosoly.html

 

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/legzes.html

 

,,A lélegzetet hídnak mondjuk tudat és test között.”

 

,,Ha igyekszünk fizikai állapotunkon javítani, az kihat lelki egyensúlyunkra, és fordítva: a lelki stabilitás felgyorsítja a betegségek gyógyulásának lefolyását.”

 

Elengedni csak azt tudjuk, amit elfogadtunk, (nem harcolunk ellene, mert azzal erősítjük azt). A valóságos tapasztalatot saját belső világunkból teremtjük.
Öntudatunk kiszélesedik, megteremtődik a test-lélek-szellem egysége, harmóniája.”

 

 

 

 

,,Az életerőnk, tetterőnk, és a kreativitásunk egy folyamatosan, hol kisebb, hol nagyobb amplitúdóval áramló energia.

Csakrához is köthetjük ezt az energiát, mégpedig a második, avagy szakrális csakrához.

Azonban az életerő, és kreativitás abban az értelemben, ahogy szerintem megélni érdemes, nem köthető egyetlen csakrához.

Sokkal inkább a csakrák egyensúlyához, vagyis mindegyik csakrának jelentős szerepe van benne.

Az energiarendszerünk megértését még érthetőbbé teszi a kundalini jógában ismert tíz test tana. Az emberi lény tíz testből áll, melyek a következők: a fizikai test, három mentális test és hat energiatest.

1.Lélektest

2.Negatív elme

3.Pozitív elme

4.Semleges elme

5.Fizikai test

6.Fényív/ Glória

7.Aura

8.Pránatest

9.Finomtest

10.Sugárzó test

A tíz test a psziché erőteljes képességeit jeleníti meg. Minden test rendelkezik bizonyos képességekkel, melyek akkor jelentkeznek, ha az adott test erős, de ha gyenge, az hiányosságokat okozhat. Átütő erődet a tíz test kiegyensúlyozottsága határozza meg.”

Forrás: http://www.teljessegviraga.hu/blog/mi-az-ami-elore-visz/

 

 

Szívcsakra betegségei

 Korszakunkban sok olyan betegség van, ami összefügg a szívcsakrával. Idetartoznak, például az allergiák és az immungyengeségek, amelyek száma egyre növekszik. A szívcsakrával döntjük el, hogy mit fogadunk el és mit nem.

Fizikai síkon ennek az antitestképzés felel meg. Ahogyan az antitestek eldöntik, hogy mi használ nekünk, és mi árt, úgy teszünk mi is ilyen különbséget a szív és a szeretet síkján.

A szívcsakránál gyakran kell feloldani egy bizonyos keserűséget. Ideális esetben ezzel megtanuljuk, kezelni a szomorúságot és a megbocsátást. A betegségek fő okai olyan fel nem dolgozott érzések, amelyek a szívcsakra körül páncélt képeznek.

A porosz testtartás, ahol csak kihúzott mellel és behúzott hassal lehet közlekedni, e páncél kulturális megjelenése. Ezt a testtartást tudatosan sulykolták a katonákba, mivel elősegíti a nem kívánatos érzések kontrollját.

A zárt szívcsakra megmutatkozik a hajlott testtartásban is, ami a mi kultúránkban sokszor jellemző.

Ez megrövidíti a gerincet, ami szűkíti a szívcsakra területét,

így az energiák nem tudnak megfelelően áramlani, és ez az érzelmi gátak létrejöttében nyilvánul meg. A hajlott testtartás a mellkas páncéljára is utal, amit a kialakulásakor még könnyű helyrehozni.

Ilyenkor fontos, hogy olyan gyakran hajlítsuk hátra a gerincet, amilyen gyakran csak lehet. Ezt nem elég néhányszor elvégezni, hanem szokássá kell tenni: olvassunk például a hasunkon fekve, könyökölve. Meglepő, hogy mennyi mindent tudunk elvégezni ilyen testtartásban.

Ha rendszeresen gyakoroljuk ezt a testtartást, akkor különösebb erőfeszítés nélkül aktiválhatjuk és megnyithatjuk szívcsakránkat. Ha nyitottabb a szívcsakra, akkor több levegő kerül a mellkasba, ami kedvez az olyan érzéseknek, mint a szeretet és az együttérzés.

Autoimmun betegségek: Számuk szinte napról-napra növekszik, egyre újabb kórképek jelennek meg. Ezeknél a betegségeknél a saját test ellen ható antitestek jönnek létre.

A beteg szimbolikusan és fizikailag is önmaga ellen harcol.

E mögött mártír viselkedés, a saját szükségletek megtagadása áll. Az ilyen típusú betegségeknél különösen figyelni kell arra, hogy a beteg megélje szükségleteit.

Ez világosan utal a szívcsakrára, aminek a fő problémája

a másoktól való elhatárolódás, valamint a kapcsolatok és a gyengédség iránti szükségletünk kifejezése.

A szív jelképezi az anyát az emberi testben, és a szívcsakra minden problémája arra késztet bennünket, hogy gondoljuk át alaposan az anyánkkal való kapcsolatunkat.

A szívcsakrához tartozó lelki problémák elsősorban azzal függnek össze, hogy mennyire vagyunk képesek szeretetet adni és elfogadni.

A válasz megmutatkozik azokban a formákban, amelyekkel a szeretet ellen védekezünk: a megkeseredettségben, az egoizmusban és a keménységben, amelyet mások és önmagunk ellen egyaránt kifejleszthetünk.

Forrás és a teljes cikk: http://kinai-medicina.tienshoni.hu/kinai-medicina/csakrak--energiakoezpontok-/szivcsakra-betegsegei.html

 

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-csakrak-es-szinek-jotekony-hatasai.html

 

 

 

 

 

Az emberek 32%-ának a szervezete parazitával terhelt!

A paraziták hatást gyakorolnak a szerveinkre, azáltal, hogy méreganyagokat bocsátanak ki, amelyek megterhelik a májat és a vesét.

Így a szervek lassúvá válhatnak, ami viszont súlygyarapodást,

fáradtságot és ingerlékenységet okozhat.

Kimutatták, hogy bizonyos gyógynövények megölik a parazitákat a szervezetben.”

 

,,A természet a paraziták elleni harcban további csodálatos segédeszközöket ad a kezünkbe.

Egészítsük ki diétánkat például kókuszolajjal, amely erősíti az immunrendszert.

A közvetlen támadásra a nyers fokhagyma és a hagyma is alkalmas. Naponta 6 teáskanál kókuszolaj, 1 fokhagymagerezd és 1 hagyma mellett a parazitáknak semmi esélyük.

Az oregánó illóolaja is megfutamíthatja a parazitákat. Adjunk 2-3 cseppet egy pohár vízbe, tegyünk hozzá frissen facsart citromlevet, és ezt a keveréket igyuk naponta háromszor. Hasonlóan erős hatás érhető el szegfűszegolajjal. További parazita elleni szerek: gyömbér, olajfalevél-kivonat, tárnicsgyökér, borókabogyó, papayalevél, feketedió. Segítsük kúránkat e növények igen hatékony tinktúráival.

A bélparazitáknak semmi esélyük megtelepedni a szervezetben, ha a bélrendszer egészséges, és elegendő hasznos bélbaktérium népesíti be. Ezért nagyon fontos a béltisztítás és az egészséges bélflóra felépítése. Szedhetünk még grapefruitmag-kivonatot vagy ezüstkolloidot is, mivel mindkettő természetes antibiotikumként ismert, a bélflórában viszont nem tesznek kárt.

http://grapefruitmag-csepp.biomax.hu/?gclid=CKbvqZ2TwtUCFQyeGwod2Y4O8g

Sok természetgyógyász javasol egy kalóriaszegény, 3-21 napos diétát túlnyomórészt fermentált élelmiszerekkel, mint a savanyú káposzta, a kombucha és az almaecet. A fermentáció során keletkezett tejsavbaktériumok hasonlóan hatékonyan pusztítják el a parazitákat, mint a probiotikus étrend-kiegészítők.

Pozitív mellékhatásként a hasznos baktériumok nemcsak elűzik az élősködőket, hanem elősegítik a bélflóra helyreállítását is.”

Tünetek – az immunrendszer harcol a paraziták ellen

Ha az élősködők már befészkelték magukat a belekbe, meglehetősen gyorsan el tudnak szaporodni. Az immunrendszer védekezik a betolakodók ellen, a paraziták nagy mennyiségével szemben azonban többnyire alulmarad.  Ez tipikus emésztési panaszokban nyilvánul meg, pl. hasmenés, puffadás és teltségérzet. De az influenzaszerű tünetek, hányinger, krónikus fáradtság, kiütés, ízületi fájdalmak és krónikus orrmelléküreg-gyulladás is jelezhet parazitatámadást. Ahhoz, hogy az élősködőktől megszabaduljunk, szó szerint ki kell őket éheztetni, és ezt leginkább természetes módon.

http://gyogyszernelkul.com/termeszetes-kuzdelem-a-belparazitak-ellen

 

Mivel a legtöbb *orvos* az esetek többségében egyáltalán nem gondol a *parazita-fertőzés *lehetőségére, a diagnózis meglehetősen nehezen állítható fel.

 

Idegrendszer

A paraziták *toxikus anyagcseretermékei* a központi idegrendszert is érinthetik.

Az eredmény gyakran nyugtalanság, depresszió és félelem.

 

Az ok nélküli ingerültség, idegesség sokszor paraziták jelenlétére vezethető vissza, ezek toxikus ürüléke ugyanis ingerelheti az idegrendszert.

(Jó példa erre Maria Callas esete: sokáig nem is gondolták, hogy a világhírű operaénekesnő szervezetében paraziták lehetnek, de miután eltávolították a testében élősködő galandférget, egycsapásra lefogyott, bőre megszépült, addig szeszélyes természete megszelídült.)

 

Bőr

A paraziták a bőrbe kerülve ekcémát, kiütéseket, apró csomókat, duzzanatokat, bőrfekélyt vagy éppen viszkető dermatitist okozhatnak. Csalánkiütés, ekcéma, valamint más típusú allergiás bőrbajok, nem ritkán kelések és sebek is kialakulhatnak a paraziták miatt.

Bélgyulladás: A paraziták irritálhatják a bél belső falát, ami gyulladáshoz vezethet. A gyulladás miatt elégtelenné válik a tápanyagok, különösen a zsiradékok felszívódása, amik ezért megjelennek a székletben.

Fájó izmok és ízületek: A paraziták az ízületekbe és az izmokba is beágyazódhatnak. Az okozott fájdalmat az orvosok általában ízületi gyulladásként diagnosztizálják.

Granulomák: Az elhalt paraziták lárváit vagy petéit körbefogó daganatszerű csomókat granulomának nevezzük. Általában a vastagbél és a végbél falán, esetleg a tüdőben, májban, hashártyában és a méhben alakulnak ki.

Hasmenés: A paraziták egyes fajtái prostaglandint termelnek, emiatt a széklet vizessé, hasmenésszerűvé válhat.

Nehéz emésztés: Bizonyos paraziták jelentősen csökkentik a belek keresztmetszetét, ezzel székrekedést okoznak.

Szelek és hascsikarás: A felső vékonybélben élő férgek miatt kialakuló gyulladás felfúvódást és bélszelet okoz. A gyakori felpuffadás az egyik legbiztosabb jele a paraziták jelenlétének.

Vérszegénység: Léteznek olyan paraziták, amelyek a belek belső falán keresztül szívják magukba a táplálékot. Ha ezek túlságosan elszaporodnak, akár vészes vérszegénység is kialakulhat.

Paraziták betelepedésére árulkodó jelek a fentieken kívül az elhízás, erős éhségérzet, indokolatlan fogyás, kellemetlen szájíz, illetve lehelet, köldöktáji fájdalom, heves szívverés, homályos látás lehajolás és felállás közben, orr- és fülviszketés, alvás közbeni nyálfolyás, asztma, epilepszia, cukorbetegség, pattanásos bőr, migrén és erős fejfájás, valamint az élősködők jelenlétére utalhat a szívbetegség és a rák.

Rák - Dr. Hulda Clark Phd. a „Gyógyír mindenféle rákra” című könyvében bizonyítékokat sorol fel arra, hogy valamennyi daganatos megbetegedést a paraziták egyik fajtája, a Fasciolopsis Buskii nevű élősködő okozza. A szakember szerint, ha megszüntetik a paraziták jelenlétét a szervezetben, a betegből a daganatok eltűnnek.

https://www.meregtelenites-beltisztitas.com/parazitak-nema-gyilkosok?gclid=CMjdiMOGwtUCFY8Q0wodhNEAvA

 

Nem új keletű a feltételezés, hogy a rák kialakulásáért paraziták a felelősek. Karlmichel írt erről már majdnem 200 éve, és 1893-ban Pfeiffer feltételezte, hogy a rákot az amoeba sporidium okozza.

A paraziták elpusztíthatók, ha saját rezgéseikkel kezelik őket.

Márpedig a Clark-terápia lényegében az emberi szervezetben élősködő parazitákat (vírusokat, gombákat, férgeket, baktériumokat) veszi célba. A biológusnő szerint ugyanis a paraziták hatása, valamint a környezeti ártalmak és a szervezet elsavasodása okozzák a krónikus betegségeket.

http://www.parajdiso.hu/blog/3/reszletes/10/

 

http://www.toxinok.hu vizsgálat

 

http://www.apoteka.hu/Hirek/mi-mindenre-jo-a-grapefruit-mag-kivonat.html

 

Ezüstkolloid + Grapefruitmag kivonat http://biopatika.eu/?modul=shop&reszletes=54955

 

 

 

 

Goji bogyó

 

A goji bogyó segíti a gyógyulást és a megelőzést.

A hagyományos kínai gyógyászatban erőnlét fokozóként és élettartamot meghosszabbító növényként tartják számon.

Magas tápanyag tartalmú, erős antioxidáns és sejtvédő hatású.

 

A goji bogyó egyedülálló a gyümölcsök között,

mivel tartalmazza az összes aminosavat és valamennyi gyümölcs közül benne található a legmagasabb koncentrációban fehérje.

Tele van C-vitaminnal.

Több karotinoid van benne, mint bármely más élelmiszerben.

Valamint 21 ásványi anyagot és kiemelkedő mennyiségű rostot is tartalmaz.

Vastartalma 15-ször nagyobb, mint a spenótnak.

Továbbá található benne kálcium, cink, szelén és számos egyéb fontos ásványi anyag,

Így kétségtelen, hogy a kis goji bogyó valódi tápanyagraktár.

 

Erősítse meg immunrendszerét és töltse fel szervezetét minden szükséges tápanyaggal a csodálatos Goji bogyó segítségével!

 

A goji bogyóról azt állítják, hogy “nagyon valószínű, hogy ez a tápanyagokban leggazdagabb élelmiszer a világon!”

 

A goji bogyót tápértéke miatt már több mint 2000 évvel ezelőtt is dicsőítették Kína, Tibet és Mongólia vidékein.

 

Ázsiában már évszázadok óta dicsőítik és használják az orvoslásban, mint elképesztő tulajdonságokkal rendelkező gyógynövényt.

Sokan teszik a goji bogyót mindennapjaik részévé, reggelire fogyasztják a gabonapehelyhez adva.

 

A goji megelőző és gyógyhatásait a himalájai, a mongol és a kínai gyógyítók már több mint 3000 éve ismerik.

A nyugati tudomány azonban csak a közelmúltban fedezte fel ezt a szuper egészséges bogyót.

 

Ma már tudjuk, hogy a legtöbb betegség és maga az elhalálozás mögött is,

minden esetben tápanyag hiány áll, azaz valamely tápanyagokból kevés van a szervezetben.

 

Ez a tény felértékeli azoknak a táplálékoknak a jelentőségét, amelyek nagy mennyiségű mikrotápanyagot - vitamint, aminosavat, ásványi anyagot, enzimet, nyomelemet - tartalmaznak.

A goji bogyó is éppen ilyen nagyszerű táplálék.

 

A goji bogyó hatásai - Gyógyulás és megelőzés goji bogyóval

 

Kattintson ide és ismerje meg a goji bogyó jótékony hatásait.

Megelőzés és gyógyítás. http://goji-bogyo.biomax.hu/hatasai. Betegség Táblázat. Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket. http://www.biomax.hu/betegseg-tablazat

 

A Goji bogyó legfontosabb hatásai:

 

A goji előnyeit számos kutatás során vizsgálták embereken, hogy meghatározzák hatását.

Az alábbiakban a goji csodás hatásai közül néhány következik, melyeknek fényében nem is csoda, hogy ennyire népszerű egészségvédővé vált.

 

 • A hagyományos kínai gyógyászatban erőnlét fokozóként és élettartamot meghosszabbító növényként tartják számon.
 • Ez a hihetetlen szupergyümölcs tartalmaz gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombaölő összetevőket is.
 • Erős antioxidáns hatás - Továbbá erőteljes antioxidáns anyagokat, poliszacharidokat, melyek igen jól fel tudják pörgetni az immunrendszert. - (A goji bogyó gazdag antioxidánsokban, elsősorban karotinoidokban, mint a béta-karotin és a zeaxantin. A zeaxantin egyik legfőbb hatása, hogy védi a szem retináját a kék fény elnyelésével és antioxidáns hatásával. A zeaxantin tartalmú élelmiszerek fokozott bevitele csökkentheti az időskori látásromlás (AMD) esélyét, mely a 65 év felettiek esetében az elsődleges oka a látásvesztésnek és a vakságnak.)
 • Immunerősítő hatás
 • Sejtvédő, sejttápláló hatás
 • Érrendszer erősítő hatás
 • Szív egészség javító hatás
 • Tápanyagpotló hatás
 • Energetizáló hatás
 • Mentális felerősítő hatás
 • Memória növelő hatás
 • Stressztűrő képesség növelő
 • Vércukorszint stabilizáló hatás
 • Emésztés javító hatás
 • Szemerősítő, látásjavító hatás
 • Bőr és hajállpot javító
 • Éhségcsökkentő hatás
 • Számos kémcsöves vizsgálat során kimutatták, hogy a goji bogyó antioxidánsainak különleges összetétele által megelőzheti a rákos sejtek növekedését, (1994-ben a Chinese Journal of Oncology rákos betegeken végzett egy kísérletet, akiket két csoportra osztottak. Az egyik csoport goji bogyót kapott a kezelés kiegészítéséhez, a másik viszont goji nélkül kapta a kezelést. A tanulmány eredményei szerint az a 79 beteg, akik kaptak goji bogyót, sokkal jobban reagáltak a kezelésre, mint azok, akik nem kaptak belőle.)
 • valamint csökkentheti a vércukorszintet és a koleszterinszintet is.
 • A goji fogyasztása előnyös lehet a belső és külső gyulladásokkal járó betegségeknél, mint a bőrbetegségek, a megfázások vagy a belső szervi gyulladások, mivel olyan szénhidrát molekulákat is tartalmaz, melyek védőréteget képeznek.
 • A goji bogyót az ókori gyógyászatban veseproblémák ellen, vértisztításhoz, magas koleszterinszint csökkentéséhez és a bőr állapotának javításához használták.

 

Van egy régi történet a goji bogyóról és egy kis távoli faluról, ahol az emberek sosem voltak betegek.

A kút vize állítólag tápanyagokban gazdag volt azoktól a goji bogyóktól, melyek a közeli fa ágairól pottyantak bele.

 

Rendelje meg most Bio Goji bogyó italunkat, és erősítse meg teljes

szervezetét a fogyasztásával, hogy elkerülhesse a betegségeket!

Termék Rendelés. Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne. http://www.biomax.hu/rendeles

 

Tudjon meg többet a Goji bogyóról Magyarország vezető goji bogyó oldalán http://www.gojibogyo.hu

 

Forrás: http://goji-bogyo.biomax.hu/

 

 

 

 

Aranykolloid és Ezüstkolloid

 

Aranykolloid

 

A Kolloidok kórokozó pusztítók, másodlagos immunrendszerként működnek,

tisztítják és szépítik a bőrt, a hajat.

 

Csökkentse ízületei fájdalmát, szabályozza szívritmusát és

Erősítse idegrendszerét a teljesen természetes eredetű Aranykolloiddal!

 

Kolloidról akkor beszélünk, amikor egy anyag nagyon apró részecskéi lebegnek egy másik közegben. A kolloidrészecskék a legtöbb molekulánál nagyobbak, mégis elég kicsik ahhoz, hogy lehetővé tegyék e részecskék

lebegését. A kolloid részecskék átmérője 0,01 és 0,001 mikron között mozog, így egy kolloid olyan ultrafinom részecskékből áll, egy állandó közegben szétoszlatva, ahol lebegő állapotban maradnak, tehát nem oldódnak fel. A természetben a kolloid állapot sok helyen előfordul, így például számos testnedv, mint például a nyiroknedv, kolloid állapotú.

A kolloidokat a szervezetünk könnyedén fel tudja szívni, lényegében a kolloidokat a szervezet könnyebben képes hasznosítani.

Az ásványi anyagok elektrosztatikusan átalakulnak kicsiny, pozitív töltésű részecskékké, melyek taszítják, és így lebegésben tartják egymást.

 

A Nano Gold Aranykolloidról

 

 • Javítja az agy, illetve az idegrendszer állapotát. Az Aranykolloid az agyműködést javító hatással rendelkezik, enyhíti a depressziót és a szorongást, a frusztrációt és az öngyilkosságra való hajlamot. Idegrendszer erősítő hatás. Depresszió ellenes hatás.

      Az Aranykolloid nyugtató, pozitív hatással van az agyra és az érzelmekre.

      Használata javasolt depresszió, félelem, csökkent stressztűrő képesség esetén.

      Fogyasztása nyomán oldódik a félelem és a levertség, az   

      általános közérzet javul, mely nemcsak idegrendszeri gondok, de lelki betegségek során is hasznos.

 • Fogyasztása akut és krónikus ízületi gyulladások, degenerációk esetén ajánlatos, csökkenti a fájdalmakat, javítja az ízület mozgását. Izületi gyulladás gátló hatás.
 • Bőrregeneráló hatás.
 • Ajánlott aszmás tünetekre.
 • Szív működés kiegyensúlyozás. Vérkeringés javító hatás. Szerv megújító hatás.

      A szívre kiegyensúlyozó hatása miatt van jótékony hatással, mivel a szívritmust szabályozza. Kutatók az aranyat arra is használták már, hogy a szívre kiegyensúlyozó és harmonizáló hatással legyen, mivel a

            szívritmust kiegyensúlyozza, a vérkeringést javítja, illetve megújítja a renyhén működő szerveket.

 • Elhízás ellenes hatás. Az Aranykolloid az első helyre sorolt orvosság az elhízás ellen egy Materia Medica - Sao Paulo, Brazília, 19. kiadás, 1965 – című bestsellerben (szerzők: Dr. Nilo Carioés és Dr. A Brinkmann).
 • Izzadás ellenes hatás.
 • A Kolloidok kórokozó pusztítók, másodlagos immunrendszerként működnek, tisztítják és szépítik a bőrt, a hajat. A kutatók jelenleg is egy, az AIDS kezelésére szolgáló új aranyvegyületet tesztelnek, mivel képes a vírusok szaporodását a fertőzött sejtekben meggátolni.
 • Az aranykolloidot sikerrel alkalmazták alkoholizmus kezelésére is,
 • illetve az emésztési zavarokra is jótékonyan hat.
 • Az Aranykolloid a mirigyek és az idegrendszer hatékony megújítója is egyeben, a korábban már emlíett agyműködésbeli képességeket fokozva.
 • Egy tanulmányban igazolták, hogy az arany javítja az agy teljesítményét a koncentráló képesség fokozásán keresztül, illetve élesíti az elmét.. Az ősi egyiptomiak már több mint 5000 évvel ezelőtt használták az aranyat mentális és testi tisztítás érdekében.

 

Az indiai védákban is van utalás az arany gyógyászati felhasználására, amiről ma is számos kutatás folyik.

Amerikában már 1895 óta alkalmazták az aranyat, mivel tudták, hogy a szívet gyógyítja és a vérkeringést javítja. Ismerték ízületi gyulladást enyhítő hatásait is.

 

1935 júliusában a Clinical, Medicine & Surgery nevű orvosi folyóirat megjelentette az „Aranykolloid a gyó- gyíthatatlan rákos esetekben” című cikket, amit Edward H. Ochsner, a chicagói Augustana Hospital tanácsadó

sebésze írt. Ebben a következőket olvashatjuk: „Amikor már nincs remény, az aranykolloid segít meghosszabbítani az életet, és sokkal elviselhetőbbé teszi azt, mind a beteg, mind pedig az őt gondozók számára, mivel

lerövidíti az általános fizikai legyengülés idejét és az alultápláltságot, jelentős mértékben csökkentve a fájdalmakat, illetve az esetek nagy többségében az ópiumkészítmények iránti vágyat.”

 

A jó minőségű aranykolloid oldat természetes ásványi étrendkiegészítő és mellékhatások nélkül gyakorolja hatását.

 

Betegség Táblázat

Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket. http://www.biomax.hu/betegseg-tablazat

Termék Rendelés

Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne. http://www.biomax.hu/rendeles

 

Javasolt fogyasztás: napi 20-50 ml közötti mennyiség, étkezés előtt.

 

Forrás: http://m.aranykolloid-ezustkolloid.biomax.hu/

 

 

 

    Ezüstkolloid

 

 • Az Ezüstkolloid használata támogatja és erősíti a szervezet természetes védekező rendszerét az immunrendszert. Immunrendszer erősítés.

 

 • Növeli a vitalitást és az élettartamot.

 

 • Számoljon le a baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal, és erősítse az immunrendszerét természetesen Ezüstkolloiddal! Vírus és baktérium ölő hatás.

            Az Ezüstkolloid jelenléte hat a baktériumokra, a vírusokra, a gombákra, továbbá bármilyen más egysejtű kórokozóra. A kórokozó oxigén-anyagcseréje károsodik, így néhány percen belül elpusztul, és a

kiválasztási folyamat eltávolítja. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy az Ezüstkolloid 650-féle kórokozóval szemben ellenálló hatással rendelkezik, kb. 6 percen belül képes őket semlegesíteni. Ezzel szemben például egy antibiotikum legjobb esetben is csak 6 organizmust képes megölni. Ráadásul az Ezüstkolloid az antibiotikumokkal ellentétben, a vastagbélben lévő hasznos baktériumokat sem károsítja, mivel a vékonybélben szívódik fel. a modern antibiotikumokkal ellentétben az ezüstkolloid a szövetsejt enzimeket nem bántja, hanem elpusztítja az egysejtű kórokozókat.

 

 • Megfázás, Influenza, Láz csökkentő hatás, Tüdő- és Torok gyulladás, Lyme-kór és Candida ellenes hatás, Gyomorfekély, Csont regeneráló, Herpesz, Ekcéma, Kiütés, Szemölcs, Bőrgyulladás Gyógyító.

 

 • Baktériumgátló anyagainak köszönhetően használható a hónalj dezodorálására is.

 

 • A Nano Silver Ezüstkolloid külsőleg alkalmas a lakókörnyezet higiéniailag kritikusabb helyeinek mellékhatás mentes, antibakteriális tisztítására.

 

 • Mindemellett a növények bakteriális és gombás betegségeit is jól lehet vele kezelni, de használható az ivóvíz fertőtlenítésre is.

 

 

Az ezüstöt az őskor óta alkalmazzuk. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem, pozitív hatásait már az ókori népek is hasznosították.

 

Az ezüstből készült edényekben jóval hosszabb ideig frissek maradtak az italok. Később például az amerikai telepesek ezüstdollárt raktak a tejbe, hogy ezzel hosszabítsák meg a savanyodás bekövetkeztét.

 

A Nano Gold Ezüstkolloid egy speciális elektromos készülék segítségével készül. A Nano ezüst a szemcsék mérete alapján szinte láthatatlan. A milliméter 1 milliomod része méretű, nagyon finom részecskékből álló

teljesen homogén oldat. Az ezüstöt megtisztított vízben oldják fel.

 

 

Az Ezüstkolloid használata biztonságos és fájdalommentes még az olyan érzékeny területeken is, mint a szem. A csíraölő szerekkel szemben az Ezüstkolloid nem pusztítja el a szövetsejteket.

 

Az ezüst oldat belsőleg való alkalmazása csak kúraszerűen javasolt!

 

Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja.

 

A jó minőségű ezüst oldatnak soha semmilyen mellékhatását nem tapasztalták! Az ezüstkolloid előírás szerinti használata mellett, nem ismerjük káros mellékhatását.

Néhányan azonban „gyógyulási krízist” jeleztek, ennek tünetei fájó izmok, szédülés, fáradtság, fejfájás, émelygés, ez azonban a gyors méregtelenítési folyamatok következménye.

Amennyiben valakinek ilyen gondjai vannak, az Ezüstkolloid bevitelének mennyiségét kell csökkentenie, esetleg szünetet tartania.

 

Mivel az Ezüstkolloid nagyon érzékeny a fényre, ezért kizárólag sötétsárga üvegében, hűvös helyen tároljuk.

Javasolt fogyasztás: napi 20-50 ml. 1-2 napig nagyobb adagban is használható.

Több hónapon keresztüli fogyasztása nem ajánlott.

Evés előtt 5-10 perccel fogyasszuk el.

 

Rendelje meg most az Arany-vagy Ezüstkolloidot, és támogassa egészségét

ezekkel a teljesen természetes és csodás készítményekkel!

 

Forrás: http://aranykolloid-ezustkolloid.biomax.hu/

 

 

Ezüstkolloid + Grapefruitmag kivonat http://biopatika.eu/?modul=shop&reszletes=54955

 

 

https://ripost.hu/cikk-gyogyito-ero-zoldfuszer-petrezselyem

Kiütéssel győz a zeller, jobbat mutatunk, mint a sült krumpli!

Kiütéssel győz a torma, simán leveri a mustárt!

http://www.apoteka.hu/Hirek/mi-mindenre-jo-a-grapefruit-mag-kivonat.html