Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészség - Betegség ellen 30

2018.03.20

 

Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet. Louise L. Hay

 

Bármit elérhetsz!

/Hozzászólások/in Absolutely Woman, Blog, Karrier, bőség /szerző: Pirner Alma

Álmaid megvalósítása lépésről lépésre

Szerintem aki azt mondja, nem számít a pénz, az nem mond igazat… Lehet, hogy nem a pénz maga az, ami fontos, hanem az, amit megvehetsz vagy megtehetsz belőle, de az eredmény ugyanaz, pénz nélkül kevesebb az életed. Nekem vannak jól bevált trükkjeim álmaim megvalósítására, amiből aztán anyagi bőség is adódik, amit évek, sőt évtizedek óta alkalmazok, eléggé sikeresen.

17 éves korom óta dolgozom, most 36 éves vagyok, mindig a saját lábamon álltam, a magam ura voltam, így most olyan szemszögből közelítem meg elsőként a témát, mint egyéni vállalkozó, cégtulajdonos.

Nézzük, nekem hogy sikerült!

Álmodd meg! (Koronacsakra)

Legyen egy jó ötleted! Találj ki valamit, ami a Te nevedhez fűződik, ami még nincs Magyarországon, hozz be valami újat külföldről, gondolj újra egy régi módszert, amit felfrissítenél, nézd meg, mire van igény a piacon!

Vizualizálj! (Harmadik szem csakra)

Képzeld el pontosan, amit el szeretnél érni, akár csinálhatsz ennek a célnak egy “teremtő falat” is, online, vagy az irodádban, és rakj ki olyan fotókat, ahová el szeretnél jutni rövidebb, és hosszabb távon.

Öntsd szavakba! (Torokcsakra)

Fogalmazd meg magadban, pontosan mit szeretnél,

és hogyan fogod ezt elérni.

Milyen lépései lesznek célod megvalósításának, és kikkel szeretnél együttműködni ebben a projectben. Kezdj el beszélgetni emberekkel!

Szeresd nagyon! (Szívcsakra)

Vágyjál rá, és szeresd nagyon azt, amit kitaláltál! Enélkül nincs siker!

Akarat és összpontosítás! (Napfonatcsakra)

Akard nagyon, tudatosan, kitartóan, eltántoríthatatlanul, ne hagyd, hogy bárki elbizonytalanítson, és határozottan indulj, cselekedj!

Vágy! (Hasicsakra)

Mostmár ellenállhatatlan vágyat érzel a fizikai megvalósításra is! Készen állsz a változásra!

Lépj a tettek mezejére!(Gyökércsakra)

Nincs más hátra, mint hogy megvalósítsad fizikai értelemben is a projectedet! Kezd el promózni a szolgáltatásod, keress üzlethelyiséget, és tedd meg az utolsó lépéseket!

Soha ne veszítsd el a hitedet, és ne engedd, hogy mások befolyásoljanak!

Úgy érzed, kell egy kis segítség álmaid megvalósításához? Tervezzük meg együtt az évedet, projectedet lépésről lépésre! Igényeld évtervező SKYPE konzultációmat ITT, hogy mielőbb valóság legyen az álmodból!

Forrás: https://absolutelywoman.hu/absolutely-woman/barmit-elerhetsz/

 

Hogyan valósítsd meg álmaidat? 5 egyszerű tipp, mely beválik!

/Hozzászólások/in Body Guru & Selfness, Karrier, bőség /szerző: Pirner Alma

Jó ideje elkezdtem tanácsadással foglalkozni, gyakorlatilag amióta tanítok, ez is része az életemnek. Mélyebben, napi szinten azonban az utóbbi egy évben foglalkozom vele, amióta beindult a “babaproject”, és átvette coaching paraxisom az uralmat a táncoktatás felett. 70% -át napjaimnak ez teszi ki, és nagyon élvezem!

Rengeteg sikertörténetem van, és nagyon büszke vagyok azokra,

akiknek sikerült életminőségén javítani technikáimmal és a közös munkával.

Az eddigi tapasztalataim inspiráltak arra, hogy megírjam ezt a bejegyzést,

segítve azoknak is az önmegvalósítást és céljaik elérését, akik esetleg nem jutnak el hozzám, de egyedül nehezen vágnának bele.

Gyakorlatilag mindegy, milyen témában van elakadásunk, vagy nehézségünk,

ez az 5 tipp szinte mindenre alkalmazható, legyen szó életvezetésről, karrierről, párkapcsolatról vagy egészséges életmódról.

Mi a legnagyobb és legmélyebb célja az életednek jelen pillanatban? Ülj le, és gondolkodj el rajta, ha nem jön rögtön a válasz. De úgy, hogy senki nem ítél meg, senki nem nevet rajtad. Ne azzal foglalkozz most, vajon mit gondolnak mások, csak a magadra figyelj.

Megvan? Szuper! Ez már fél siker! Most nézzük, hogyan érheted el. Mert igen, elérhetsz bármit! Csak rajtad múlik!

Lásd a teljes képet, a CÉLT, de apró lépésekkel haladj!

Ha kis célokkal és lépésekkel haladsz a legnagyobb CÉL felé, folyamatosan érnek sikerélmények, ami tovább motivál. Nem érzed azt, hogy túl messze van az álmod, hiszen napi szinten teszel érte, apró lépésekkel, de haladsz. Azok az emberek, akiknek van stratégia és célterv lépésekkel és időzítéssel a CÉL mögött, sokkal sikeresebbek, kitartóbbak, és kevésbé adják fel!

Ha például soha nem sportoltál, vagy nagyon régen, ne heti 4×1,5 óra edzéssel kezdj, hanem napi 20 perccel. 20 percet mindenki képes mozogni egy nap, és mindenkinek akad rá ideje. Lehet, hogy 20 perc után úgy fogod érezni, szívesen folytatnád. Ha nem, az sem gond, mert a napi kitűzött célt teljesítetted, ott a PONT!

Legyenek példaképeid!

A legtöbb embernek nincsenek olyan adottságai, ha úszásról beszélünk, mint mondjuk Michael Phelps-nek, ezért ne is hozzá hasonlítsd magadat. Keress olyan példaképeket, akik nehezen indultak, hasonlóan, mint ahol ma Te vagy, sok akadályba ütköztek, mégis sikerült elérniük céljaikat. Olyan példaképeket keress, akikkel jobban tudsz azonosulni, így sokkal inspirálóbban tudnak rád hatni.

Ne született zsenikhez vagy milliomosokhoz hasonlítsd magad, ne ők legyenek a mérce. Keress olyanokat, akik a semmiből jöttek, külső segítség nélkül, és lehetőleg Magyarországon.

Kérj tanácsot igazán szenvedélyes emberektől!

Olyanoktól kérj tanácsot, akik szenvedélyesen szeretik és űzik nap mint nap azt, amit éppen csinálnak.

Sokkal motiválóbb olyanokkal beszélgetni, akik tevékenységéből kiérződik az erő, hit és szenvedély, nem csak az “üzlet.”

Ezek a beszélgetések felpörgetnek téged is, feltöltenek, és újult energiával tudod folytatni utadat!

Hallottál már igazán szenvedélyes embereket beszélni a szakmájukról, hivatásukról? Érezted, hogy akarva-akaratlanul magával ragadott a monológ? Érezted, hogy feltöltött, mágnesként vonzott, tudattalanul is motivált? Ha ilyen emberek adnak tanácsot, extra motivációt is kapsz tőlük, és sokkal hitelesebbek számodra!

Dacolj a megszokottal!

Mindenkinek van egy bevált sablonja a dolgokra. Ez nem azt jelenti, hogy ez neked is be fog jönni, és működni fog.  Az innováció és kreativitás elengedhetetlen a sikerhez az üzletben (és magánéletben is), merj változtatni, merj kockáztatni, merj személyre szabni dolgokat. Ne feledd, más vagy, mint a többiek, más háttérrel, érzésekkel, képességekkel, erősségekkel és gyengeségekkel.

Ha az igazán sikeres emberek mindig mások sémái alapján haladtak volna, valószínű, rég elbuknak! Az innováció rendkívül fontos mindenben. Változik a világ, változunk mi is! Nem kell mindig Neked lenni a reakciónak, lehet te az AKCIÓ is! Légy Te a változás!

Ne tántorítsanak el a kisebb akadályok!

Sajnos olyan nincs, hogy valami egy tökéletes diadalmenet. Valószínűleg nem is értékelnénk annyira a CÉL elérését, és az oda vezető utat, ha lenne.

Akadályok mindig vannak, amik próbára teszik hitünket és elszántságunkat. Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy megküzdünk velük, és átlépünk rajtuk. Az ilyen helyzetekben emlékeztetni kell magunkat, miért is kezdtük el, és menni tovább!

Szükséged van egy saját mentorra? Azt hiszem, megtaláltad!:-)

Tetszett a cikk, hasznosnak találtad? Nyomj egy LIKE-ot

Betekintenél privát életembe még jobban? Kövess az Instagram -on!

Kövess a Bloglovin’ -on, hogy minden alkalommal kapj értesítést, ha új bejegyzést írok! Csak 3 perc és nagyon könnyű regisztráció, hogy első kézből értesülj az újdonságokról! Legyél mindig képben!

Címkék: boldogság, bőség, céltudatosság, coaching, karrier, siker

Forrás: https://absolutelywoman.hu/body-guru-selfness/hogyan-valositsd-meg-almaidat-5-egyszeru-tipp-mely-bevalik/

 

10 dolog, amit ha feladsz, boldogabb leszel jövőre

/Hozzászólások/in Absolutely Woman, Body Guru & Selfness /szerző: Pirner Alma

Lassan vége a decembernek, és szoktuk mondani, Új év, új Élet!

Aztán lassan arra eszmélünk, semmi nem változott az előző évhez képest, és ugyanabba a verklibe szálltunk vissza, amiben tavaly is ültünk. Rohanunk, kapkodunk, és az Élet is rohan el mellettünk. Megint nem tudjuk megélni a pillanatot, a minőségi időt, a kikapcsolódást, a felhőtlenséget.

Engedd el ezt  10 dolgot, és meglátod a stressz helyett boldogság köszönt a mindennapjaidba! Ha nem is érzed rögtön a teljes átalakulást, de egyre kevesebb lesz a stresszes időszakod, és több a boldog és nyugodt pillanatod!

Lássuk csak, mit is kell teljesen elengedned!

Időrablók

Tedd fel magadnak a kérdést,

valóban segítenek azok a dolgok,

amivel az időt múlatod, hogy közelebb kerülj céljaidhoz, jobban, egészségesebben, boldogabban érezd magad?

A sokadik játék a telefonodon, folyamatos net függőséged, nehogy lemaradj valamiről a Facebook-on, hírességek Twitter oldalainak böngészése, hogy jókat nevess rajta, vagy a videójáték, ami nélkül nem telhet el nap? Ne aggódj, mindannyiunknak van hasonló idővesztegetése nap mint nap…és mindannyiunknak le kellene szokni ezekről a dolgokról! Sürgősen!

Közösségi média féltékenység

Biztosan Te is ismered az érzést…A közösségi média pozitívuma, hogy tudod tartani a kapcsolatot közeli és távoli barátaiddal, de sajnos legtöbben nem csak arra használják. Ahogy mások oldalait nézegeted, böngészed, gyakran féltékenységet érzel, miért néz ki jobban, miért izgalmasabb az élete, miért van több szabadideje vagy jobb programjai. Irigységet érzel, vagy sajnálatot, mert van, aki postjaival pont ezt szeretné kiváltani. Hogy sajnálják. Egyik sem túl építő számodra, így jobb, ha ezeket is elengeded. Ne a legújabb filterben találd meg a szépséget, hanem a mindennapokban. Ne a még több LIKE-ra apellálj, ne attól érezd magad szépnek és jónak, hanem próbálj meg a való életben létezni.

A meggyőződés, hogy muszáj egészségmániásnak lenni ahhoz, hogy egészséges legyél

Amikor minden a fitness-ről, egészséges életmódról szól, és mindenki többet törődik a külsejével és egészségével, mint valaha, nagy a nyomás a legtöbbünkön.

Attól, hogy megeszel néha egy szelet süteményt, reggel kávéval indítod a napot, este pedig egy pohár vörösborral zárod, még nem vagy kevéssé egészséges. Próbálj meg kis lépésekkel haladni, és ne az étkezésed és edzésed körül forogjon minden a nap folyamán. Ez nem csak Neked frusztráló, hanem a környezetednek is. Az egészségmánia is függőség, és mint minden függőség, ez is negatív.

Reggeli e-mailek

Ahogy felkelünk, még van, hogy ki sem kelünk az ágyból, már a telefonunkon nézzük az e-maileket. Napunk rögtön stresszel indul, és a nyomással, megint mit kell kihozzunk a napból, és milyen elvárásoknak kell megfelelni.

Próbáld meg pozitív gondolatokkal és tervekkel indítani a napot, átgondolva feladataidat.

Igyál egy finom teát vagy kávét az ágyban, tervezd el a napod, a lehető legpozitívabban látva, így sokkal nagyobb energiával és bizakodással vágsz majd neki a napnak.

Panaszkodás

Ne a negativitásra fókuszálj!

Minél többet beszélsz arról, mi nem működik,

annál nehezebben mászol ki a negatív energiakörből.

Próbálj meg a lehető lekvesebbet panaszkodni és elégedetlenkeni,

ne lovalld bele magad azokba a dolgokba, amikkel elégedetlen vagy.

Ha beszélsz is problémáidról a hozzád közelebb állóknak, mindig legyél bizakodó, és tudd, ez csak átmeneti állapot, nem tart örökké.

Negatív gondolataidon rágódni

A negativitás negativitást szül.

Minél több negatív gondolatod van,

és minél hosszabb ideig,

annál nehezebben tudsz majd kimászni belőle.

Próbálj meg leszokni erről,

és pozitív megerősítésekkel kiütni a negatívat.

A múlt és jelen

A múlt már csak történelem, a jövő rejtelem, ahogy szokták mondani. Életünket, ha jobban belegondolunk, ez keseríti meg legjobban.

Vagy a múlton való rágódás, lelkiismeret fordulás, vagy a jövőtől való félelem és aggodalom.

Ha jobban tudsz a jelenben élni, és fókuszálni a “most”-ra, mintha csak az létezne, minden napodból a maximumot hoznád ki, felszabadultabb lennél és boldogabb.

Az imidzsed

Mindenki a tökéletességre törekszik, próbálja kihozni a maximumot. Óriás nyomást helyez magára, korlátokat szab, a legtöbb ember mást akar mutatni, mint ami valójában!

Szabadítsd fel magad, és ne érdekeljen mindig, ki mit gondol rólad. Ne engedd, hogy korod, külsőd vagy munkád korlátozzon, ne az alapján élj, hogy másoknak megfelelj. Légy Önmagad, lény igazi, légy eredeti.

Külső tényezők a boldogságodhoz

Biztosan hallottad már a mondatot, vagy másoktól, vagy a saját fejedben, boldog leszek majd, ha vékonyabb leszek/lesz munkám/ szabadidőm/párkapcsolatom, stb. Micsoda idővesztegetés! A boldogságod nem függhet külső tényezőktől. Próbáld meg önmagadban megtalálni.

2018.

A 2017.-es év már lassan véget ér, mégis sokan még mindig “abban a táskában” kotorásznak.

Semmi értelme azon rágódnod, mi volt, milyen hibákat követtél el, mit nem csináltál jól, vagy milyen rossz szokásaid voltak. Új év, új élet, új lehetőség.

Kaptál egy új üres füzetet a 2018.-as évre, rajtad múlik, mit írsz bele, és ez akár lehet egy bestseller is!

Forrás: https://absolutelywoman.hu/absolutely-woman/10-dolog-amit-ha-feladsz-boldogabb-leszel-jovore/

 

 

A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében. Eleanor Roosevelt

 

14 kérdés, amit minden vasárnap kérdezz meg magadtól!

Minden nap egy új kezdet.

Minden hét lezárása a vasárnap, amikor van egy kis időnk elgondolkodni azokon az eseményeken, amik velünk történtek az elmúlt héten.

Az önreflexió fontos folyamat. Segít fenntartani a tudatosságot, hogy hol voltunk és hová tartunk. 

Az alábbi kérdéseket válaszold meg minden vasárnap, vagy a hétvégén, amikor időd van egy kis csendes gondolkodásra.

Ne feledd! Az önreflexió a kulcs a progresszióhoz (fejlődéshez, haladáshoz)!

1. Mit tanultam a héten? – Ha problémát jelent a kérdés megválaszolása, akkor itt az ideje változtatnod. Nem számít hány éves vagy, minden héten kell valami újat tanulnod.

2. Mi volt a legnagyobb eredményem a héten? – A teljesítmények megvizsgálása egészséges módja annak, hogy növelje az önbizalmadat és a megelégedettségedet. Ez is egy módja annak, hogy fejlődésedet nyomon követhesd.

3. Mi volt a hét legemlékezetesebb pillanata és miért? – Az erre adott válasz, új célokat is megfogalmazhat számodra, illetve csak jó visszagondolni és gondolatban újra átérezni a legkedvesebb pillanatainkat.

4. Mi az első és legfontosabb dolog, amit a jövő héten meg kell csinálnom? – Amit válaszolsz az a legfontosabb, azután minden más másodlagos. Mialatt gondolkodunk a legfontosabb dolgon, ez a kérdés rávilágíthat más említésre méltó feladatokra is.

5. Mit tehetek most, hogy a jövő hét kevésbé legyen stresszes? – Szervezés! Ha kell, írd fel a naptárba vagy állíts be emlékeztetőt a telefonodba, hogy tudd, mikor mit kell tenned.

6. Mi volt ezen a héten, ami időpocsékolás volt számomra? – Ezt kerüld el a jövőben, hiszen ez csak akadályoz téged.

7. „Cipeltél” valamit magaddal a héten, amit el lehetne „dobni”? – Mentális zűrzavar vagy rendetlenség. Szüntesd meg, ami felesleges.

8. Van valaki, akivel a héten akartam beszélni és mégsem tettem? – A rendszeres kommunikáció képes megoldani az esetleges problémákat is, mielőtt azok ténylegesen kialakulnának. Fontos, hogy kommunikálj a körülötted lévő emberekkel.

9. Van valaki, aki megérdemli, hogy azt mondjam neki: Köszönöm? – Minden héten mondj köszönetet azoknak az embereknek, akik segítettek neked. A kedves gesztus sosem marad észrevétlen.

10. Mi a top 3 célkitűzésem a következő 3 évre? – Úgy nem érsz el semmilyen előrelépést sem az életben, ha nincsenek reális céljaid. 

11. Van olyan a legutóbbi tetteim között, ami közelebb hozza a céljaimat? – Ha a válasz nem, akkor valamin változtatnod kell.

12. Mi a következő teendőm a céljaim elérése érdekében? – Az a legfontosabb, hogy ismerjük a következő lépést. Ez a kulcsa az „egész” megvalósításának. 

13. Mik a félelmeim? – Minden héten tudatosan foglalkozz félelmeiddel és dolgozz lassan, apró lépésekben azok megoldásain.

14. Miért vagyok nagyon hálás? – A válaszokkal tudod mérlegelni azokat a dolgokat, amiket soha nem szabad szem elől tévesztened.

Tölts 15-20 percet minden vasárnap önreflexióval. Nem fogod megbánni.

Fordította: Lehotszky Liliána – Jóportál

Forrás: marcandangel.com

Forrás: http://joportal.hu/jotippek/3117

 

A rossz szokások elengedése

Ideje elengedned túlsúlyos énedet, akivel nem érzed elég jól magad. Olyan ez, mintha tested egy nagyobb, nehezebb felöltőt viselne életed jelenlegi szakaszában. Képzeld el, hogy kibújsz belőle, és egy veled szemközt álló képzeletbeli székre fekteted.

Most mondd azt magadnak, hogy elengeded ezeket a régi, berögzült étkezési és viselkedési szokásokat és mintákat. Képzeld el, hogy minden régi, berögzült mintád, illetve az összes akadály, mely gátol a kívánt súly elérésében, minden egyes lélegzetvétellel távozik a testedből, a lelkedből és a szellemedből.

Tudd, hogy a lelked úgy tökéletes, ahogy van, és mindössze azt szeretnéd, ha mindaz, ami lehúz, távozna. Minden kifújt lélegzettel és elengedett régi hiedelemmel egyre több helyet teremtesz valami újnak.

Az akaraterő megteremtése

Miután néhány percet ezzel töltöttél, képzeld el, hogy minden alkalommal, amikor belélegzel, pránát lélegzel be, az univerzum életenergiáját, mely arany színben ragyog.

Ebben az életerőben mindent megtalálsz, amire szükséged van, és amire vágysz: egészséges, izmos testet, azt az énedet, mely minden körülmények között szereti önmagát, a kezet, mely megfelelő mennyiségű, tápláló ételt tesz az asztalra, az erős hangot, mellyel nemet mondhatsz az étrendedet szabotáló ételekre, az ingó fejet, mellyel nemet mondhatsz azoknak, akik megpróbálnak eltéríteni az elképzeléseidtől és a céljaidtól.

Minden egyes lélegzetvétellel ezt szívod magadba.

 Lásd magad előtt pontosan olyannak az életedet, amilyen lenne, ha mindent megkapnál, amire vágysz: lásd, érezd, tapintsd.

Engedd el régi énedet, és kezdj az új éneddé válni. Légzésedet fokozatosan állítsd vissza szabályos légzéssé: érezd magad alatt a szilárd talajt, nyisd ki a szemedet, és térj vissza a mindennapi tudatállapotba.

Salaktalanító meditáció

Hunyd be a szemedet, és képzeld el, hogy egy kis gyertyaláng járja át a testedet. A talpadnál hatol be, végighalad a lábfejeden, a lábadon, fel a testedbe, a karjaidba, a nyakadba és a fejedbe. Megtisztít, elégeti a kéretlen, negatív érzelmeket, a testedet károsító salakanyagokat, de akár azt is képzelheted, hogy ez a láng elégeti rólad a felesleges zsírt, és felgyorsítja az anyagcserédet. A vizualizáció végeztével ülj csendben, és hagyd, hogy elkalandozzanak a gondolataid.

Mindössze annyi a dolgod, hogy jelen legyél, érezd, hogy ott vagy, békében önmagaddal és a világgal. A mindennapi tudatállapotba való visszatéréshez vegyél néhány mély levegőt, és érezd a lábad alatt szilárdan a talajt.

Forrás: https://femina.hu/fogyokura/igy_fogyj_dieta_nelkul_5_osi_karcsusito_salaktalanito_technika

 

Hogyan lehet a negativitást pozitivitásra átvarázsolni egy pillanat alatt...

 

Sokan kérdezik tőlem, hogy hogyan tudnának pozitívak maradni a negatív emberek között, vagy hogy hogyan tudnák magukat kiásni a negativitásból, amikor ők saját maguk is nyakig benne vannak.

A válasz erre a kérdésre nagyon fontos, hiszen ha képes pozitívnak lenni, akkor nemcsak hogy jól fogja tudni érezni magát, hanem sokkal könnyebben meg fogja tudni valósítani az életében mindazt, amit szeretne.

Ezért meg fogok mutatni Önnek egy „trükköt”,

amivel át tudja változtatni nem csak a saját negativitását, hanem másokét is pozitivitásra, és el is fogom magyarázni, mitől működik.

De mielőtt ezt megtenném, szeretném felhívni a figyelmét egy másik problémára is, ami ebben a kérdésben van elrejtve...

És ez nem más, mint a negativitástól való félelem!

Igen, a negativitás egy nagy akadály az életünkben, azonban nem kellene tőle félnie, különben többet fog bevonzani belőle.

Csupán vegye észre,

semlegesítse azt és változtassa át pozitivitásra, de soha ne harcoljon ellene!

Mert ha fél tőle vagy harcol ellene

az egy olyan üzenetet küld a tudatalattijának,

hogy a negativitás túlságosan erős és védekezni kell ellene, mert másképpen lerombol mindent.

De így a negativitás nem múlik el, épp ellenkezőleg - felerősödik, mert amikor harcolunk a negativitással, rá fókuszálunk és azáltal mi magunk is negatívabbá válunk.

Ehelyett inkább váljon mesterévé saját pozitivitásának,

és mások negativitása sem lesz hatással Önre!

És itt következik, hogyan tudja a negativitást pozitivitásra átvarázsolni:

Használja ki a negativitás erejét saját maga ellen!

Amikor valaki negatívvá válik, a fókuszát a problémára helyezi, anélkül hogy a megoldásra fókuszálna.

Ezért egyetlen egy egyszerű, de „mágikus erejű” kérdéssel

a negativitás energiáját pozitív irányba fordíthatja.

Azonban, nagyon-nagyon fontos, hogy ezt a kérdést őszinte és barátságos érdeklődéssel tegye fel mindennemű hibáztatás vagy gúnyolódás nélkül!

Itt van az a kérdés, amit bárkinek (saját magát is beleértve!) feltehet, aki negatív:

„Mit javasolnál, hogy mit csináljunk, hogy ezt a problémát megoldjuk?”

Ha tényleg őszintén és jóindulattal kérdezi meg ezt az egyszerű kérdést,

meg lesz lepődve, mennyire erőteljes hatása van,

mert azonnal elfordítja az energiát meg a fókuszt a negativitástól és a problémától a pozitivitásra és a megoldásokra.

Ráadásul, amikor a megoldásokra, vagyis arra fordítja a figyelmét, amerre haladni szeretne,

akkor rögtön nem csak jól kezdi érezni magát, hanem ténylegesen is elkezdi megvalósítani mindazt, amit szeretne az életében.

Forrás: http://www.meditaciosprogram.com/blog/2014/12/13/hogyan-lehet-a-negativitast-pozitivitasra-atvarazsolni-egy-pillanat-alatt

 

…ha meg szeretnénk szabadulni a szükségtelen gondolatoktól,

el kell érnünk azt,

hogy ne vegyük személyesnek a dolgokat.

http://www.meditaciosprogram.com/blog/2016/10/29/tulzott-gondolkodas-masik-bunose-a-dolgok-szemelyesnek-vetele

 

http://www.meditaciosprogram.com/blog/tippek-a-harmonikus-bekes-es-boldog-elethez

 

 

Emlékezz erre a 7 dologra, amikor úgy érzed, körbevesz a negativitás

Számos dolog lehet életünkben a negativitás forrása vagy legalábbis okozhatja azt. A munkahely, a párkapcsolat, a család, az iskola és még rengeteg más. Ilyenkor depressziósnak, levertnek, idegileg gyengének érezheted magadat és nincs kedved küzdeni se, reménytelennek érzel mindent. 

De mégis van 7 dolog, amire emlékezned kell ahhoz, hogy megszabadulhass a negativitástól!

1. Helyezd karanténba a negatív energia forrását

Mikor úgy érzed tudod ki, vagy mi az, aki, ami elszívja az erődet és negativitással tölt helyette,

helyezd karanténba kerüld el, tüntesd el, ám ha valamilyen okból nem megoldható, akkor igyekezz nem venni tudomást róla, mintha ott sem lenne.

2. Mindig lehet megoldást találni

Miután karanténba helyezted a forrást,

ideje volna eltöprengened azon, hogyan csökkentsd erejét, hatalmát feletted vagy hogyan szabadulj meg tőle.

Keress megoldást, mert mindig van és bármikor megteheted!

3. Szánj időt arra, hogy boldog légy

Ne megvenni akard a boldogságodat,

hanem vedd magadat körbe pozitív emberekkel

vagy tégy olyan dolgokat, amik a kedvedre vannak és szeretsz.

Mi választjuk meg azt, hogyan viselkedjenek velünk az emberek és mennyi hatalmuk van felettünk.

4. Gyárts terveket

Minél kevesebbet habozol, annál hamarabb leszel boldogabb,

ha túlesel a nehézségeken és beengeded a változásokat.

Olykor áradnak feléd, olykor meg kell keresni a lehetőségeket.

De az a legcélszerűbb,

ha terveket kovácsolsz és magad hozod meg a változásokat.

5. Tanuld meg egészséges módon kezelni a negativitást

Nem mindegy hogyan kezeled és dolgozod fel a negativitást.

Meditálj, használj agykontrollt, akármit, mert

ezek megtanítanak arra,

hogy stressz nélkül és nyugodtan kezeld a negativitást.

6. Mutasd meg a világnak, milyen együtt érző vagy

A sok negatív ember között

és negatív időszakban működj úgy,

mint egy világítótorony, aki fényt visz mások életébe.

Légy erős és pozitív,

 sugározd ezt magadból, ha körbe vesznek a negatív erők és űzd el őket.

7. Csak engedd el

Ne vedd a szívedre a negatív személyeket, sem az energiát.

Szállj ki azokból a helyzetekből,

amik negatívitással vannak tele, mindig van választásod.

Engedd el azt, ami rossz.

Forrás:  http://www.noiportal.hu/main/npnews-33621.html

 

Így szabadulhatsz meg a stressztől

Szinte nincs is olyan ember, akin időnként ne uralkodna el túlságosan a stressz.

Ám két tényező biztosan segít a leküzdésében:

 • az egyik a pozitív hozzáállás,
 • a másik, pedig az idegrendszer egészségének megőrzése.

Lássuk, hogyan érhetjük el azt, hogy pozitívan álljunk a minket érintő eseményekhez.

A stressz mindennapi életünk elkerülhetetlen része. Stresszes helyzetek vesznek körül bennünket a munkahelyünkön, otthonunkban, és teljesen mindegy, hogy mekkora felelősség van a nyakunkban. Gyakran az emberi kapcsolatok is magukban hordozzák a feszültségeket. Például a „mindenkinek meg kell felelnem komplexus számtalan gyomorgörcsöt és migrénes fejfájást okozott már. De sajnos nem ússzák meg a gyerekek és a fiatalok sem, hiszen a diákoknak állandóan iskolai feladataik miatt kell aggódniuk.

Minden csak hozzáállás kérdése

Vegyünk példának egy dzsungelt. Az emberek különbözőképpen reagálnak az áthatolhatatlannak tűnő őserdőben. Vannak olyanok, akik a menedék és a táplálék lehetőségét látják a sűrű aljnövényzetben – ők ösvényeket alakítanak ki, és csapdákat állítanak. Vannak azonban olyanok is, akiket megrémisztenek az indák útvesztői, és a különös zajok – őket egy lehetséges tragédia gondolata emészti, és hatalmába keríti a rettegés.

Nyilvánvaló, hogy azoknak lesz jobb a túlélési esélyük,

akik képesek a környezet adta lehetőségeket saját céljaiknak megfelelően befolyásolni. Ez azonban nem csak az őserdőben igaz, hanem mindennapjainkban is: a világ ugyanis nem a barátunk, de nem is az ellenségünk – csak a lehetőséget adja.

Te határozod meg tehát, hogy mennyire élsz jól, vagy rosszul, és hogy teljességben, vagy pedig ürességben telnek napjaid.

A megoldás kulcsa gondolatainkban rejtőzik

Nagyon nagy segítségedre lehet, ha nem a megszokott előítéleteiddel kezded meg napjaidat. Fel kell hagyni az olyan rosszkedvű reggeli mantrák ismételgetésével, mint például: „Ma megint ballábbal keltem fel”, vagy „Előre érzem, hogy pocsék napom lesz”.

Pontosan ezek a mondások,

és még sok más a felelős azért a fáradtságérzetért, amelyre oly sokan panaszkodnak.

Tehát saját túlzó reakcióink felelősek a minket gyötrő stresszért.

Szemléletváltással azonban sok minden megváltoztatható.

A pozitív gondolat tetté válik

Ha sikerül irányítani gondolataidat, és tetteidet ellenőrzésed alatt tartod, a stressznek nem lesz esélye.

Lássunk egy példát: Egy tárgyalásra kell időben odaérned. Ehhez képest úgy kezdődik a napod, hogy elalszol, kiszakad a harisnyád, és még az idő is borús, esőre áll. Hát nem ez a tökéletes reggel, az biztos. Az első reakciód biztosan az, hogy rohansz, kapkodsz, minden kiesik a kezedből. Pedig sokkal jobban tennéd, ha kezedbe fognád a telefont, és felhívnád azt, akivel találkoznod kell, hogy nagy valószínűséggel késni fogsz. Azután keress másik harisnyát, reggelizz meg nyugodtan, vedd elő az esernyődet, és mielőtt kilépnél a meleg lakásból, lélegezz mélyeket. Koncentrálj arra, hogy minél hamarabb magad mögött hagyd az egész reggeli ceremóniát, hiszen az előtted álló nap sokkal többet kínál egy balszerencsés kezdetnél.

A munkahelyi elfoglaltság, a házi munka, a pénzügyi aggodalmak, és a pároddal apróságokon folytatott viták külön-külön esetleg csak kis feszültséget okoznak – összegződve azonban kifejezetten károsak lehetnek, ha olyan sűrűn jelennek meg egymás után, hogy köztük nem marad idő a regenerálódásra.

Dióhéjban

Az ember élete az, amit gondolatai teremtenek. Csak rajtad múlik, hogy mit gondolsz.

Folytatjuk!

Forrás: http://www.noiportal.hu/main/npnews-20256.html

 

 

 

Kövesd ezt az 5 lépést, és folytass párbeszédet a Belső Éneddel - Ismerd meg a belső istenségedet!

Először nem is tűnik túl könnyűnek a valódi éneddel való beszélgetés, és az Univerzummal sem tűnhet egyszerűnek kapcsolatba lépni. Az egyik dolog, ami ebben akadályoz, hogy annyira koncentrálsz tudatosan, hogy közben elfeledkezel arról, hogy nyitottnak kell lenned és oda kell figyelned a saját belső énedre is.

Íme, néhány dolog, amire oda kell figyelned, ha kapcsolatba akarsz kerülni a benned lévő istenséggel és belső éneddel:

Képek és szavak használata, melyek segítenek elmélyülni

Az önmagunkkal folytatott belső párbeszéd során sokan azt képzelik, hogy mindez valami nagyon összetett és bonyolult dolog. Jó hír azonban az, hogy az Univerzum üzeneteihez úgy is hozzájuthatsz, hogy képeket vagy adott szavakat használsz a belső párbeszéd során, meditálsz és vizualizálsz, így a válaszok is könnyebben érkeznek.

Vess papírra mindent, és ne legyenek előítéleteid

Sok minden bizony értelmetlennek tűnhet az első pillanatban, éppen ezért érdemes felírni a gondolataidat egy papírra, így később is elő tudod venni őket. Emellett ügyelj arra, hogy nyitott legyél minden új lehetőségre.

Önmagaddal foglalkozz

Ne hagyd, hogy beolvadj a tömegbe, és te is más emberekkel és az életükkel foglalkozz, mint ők.

Itt az idő saját magadra, a saját belső énedre koncentrálnod.

Ne félj kérdezni

Mindig őrizd meg a természetes kíváncsiságodat,

és kérdezz meg mindent, amely a lelkedből fakad, amelyet a belső éned sugall, anélkül, hogy zavarba jönnél.

Élj a jelen pillanatban

A házimunka és a kötelezettségek megvárnak, előbb

szakíts időt arra, hogy beszélgess önmagaddal, a belső éneddel. Ne aggodalmaskodj fölöslegesen,

tartsd a negatív gondolatokat kordában és összpontosíts a jelenre.

Ne félj szembenézni a legkényelmetlenebb kérdésekkel sem. Az Univerzum számára nem létezik újdonság, és sokkal jobban fogod magad érezni, ha szembenézel adott kérdésekkel és dolgokkal.

Gondold át, hogyan folytathatnál megfelelő belső párbeszédet saját éneddel, és próbálj meg a jelennek élni.

Forrás: http://www.noiportal.hu/main/npnews-54308.html

 

Újratervezés – Hogy ne sörétes puskával lőjünk csukott szemmel!

Célod egy jó terv nélkül csak egy vágy!

Nem véletlen, hogy a legtöbb ember soha nem éri el céljait, mert vagy nincsenek nekik, vagy irreálisak, vagy nincs mögötte egy komoly stratégia, lépésről – lépésre, időkorlátokkal.

Tudatosság és pontos tervezés nélkül olyan, mintha sörétes puskával lőnénk csukott szemmel….vagy eltalálunk valamit, vagy nem.

Teljesen mindegy, hogy életed melyik területén szeretnél előrébb jutni és fejlődni, tervezni ugyanúgy kell, pontról pontra, legyen szó akár magánéletről, anyagiakról, karrierről vagy saját magadról.

Gyakran érzi úgy az ember, hogy összecsapnak a feje felett a hullámok, semmi nem halad úgy, ahogy szeretné,

és mindenben csak a problémát látja, nem a lehetőséget.

Hidd el, tudom mit érzel, mert hosszú évek voltak nekem is,

mire elsajátítottam ezt a szemléletet, és szupertudatosan kezdtem élni az életemet.

Azóta viszont minden működik körülöttem.

Ha ezt a szemléletet egyszer elsajátítod, kicsiben és nagyban is tudod majd alkalmazni, az életed bármely területén.

Az új év új kezdet (is lehet), csak rajtad múlik!

Ha azonban nem szeretnéd, hogy a 2018-as év is csak úgy elmenjen, mint ahogy a legtöbb szürke hétköznap,

gyere el az ÚJRATERVEZÉS workshopomra, melyen pontos, kézzel fogható és gyakorlatias segítséget kapsz az éved megtervezéséhez pontról pontra.

Szerintem ez lesz a 2018 – as éved legjobb befektetése!

Bővebb info ès előzetes regisztràció: pirneralma@absolutelywoman.hu

Várok mindenkit, nőket, férfiakat és párokat is. Mindenkit, aki a maximumot szeretnè kihozni az életéből, ès ezèrt hajlandó tenni is!

Rakétàkat bekapcsolni!!!!

https://absolutelywoman.hu/esemenyek/ujratervezes-hogy-ne-soretes-puskaval-lojunk-csukott-szemmel/

 

 

 

A 2018- as évet már nagyon vártuk, bár  dolgoznunk kell azért, hogy beváltsa a reményeinket.

 

Az egyik nagyon fontos dolog az, hogy tisztában legyünk a szándékunkkal, bármilyen kihívás is érkezik, meg tudjuk tartani a fókuszt. 

 

A másik ilyen alapérték, amire nagy szükségünk lesz, hogy szeressük magunkat,

tudjuk, hogy  mi a jószámunkra, és azt a kommunikációkban, az érdekérvényesítésünkben is ki tudjuk fejezni, de nem romboló, hanem építő módon.

Ha valamit le kell zárnunk, vagy el kell engednünk, azt is tehetjük szeretettel, tudva, hogy a saját igazságunkat képviseljük.

 

Folytatnunk kell a megkezdett utunkat, hogy a spirituális és a személyes fejlődésünk egy magasabb fokára jussunk.

A fejlődés azon keresztül köszönt be, hogy milyen minőségben válaszolunk életünk kihívásaira, minden olyan helyzetre, ami a komfortzónánkon kívül található.

 

Néha úgy érezheted, hogy nem tudod megugrani a lécet, túl sok, amit kapsz, és nem bírsz el vele.

 

Mikor éppen kihívások előtt állunk, megpróbáltatásokat kapunk,

akkor a választásunk, hogy hogyan megyünk tovább,

egyben egy újabb lépéssel való elköteleződés azon értékek felé, amit választunk. Lehet, hogy csak próba elé állítanak ilyenkor, lehet, hogy az értékek

átrendezik a fizikai valóságot, hogy az értékeinkhez méltó emberek és körülmények érkezhessenek meg.

 

A stresszhelyzetek, traumák, krízisek, de gyakran csupán a mindennapi élet áramlása erősen megterheli az idegrendszert, a koncentrációs képességet, feszültté, bizonytalanná tesz.

Ami ezekben a helyzetekben megtart, az a hit. Hit az értékeidben, hit önmagadban, hit az Univerzum rendező erejében.

 

Az idei évben kínált online kurzusaink mind abban segítenek, hogy ne add fel, amit a tavalyi évben elkezdtél, és hogy teljessé tudd tenni a teremtésedet.

 

A héten, péntek 15 óráig még nagyon kedvező részvételi díj mellett jelentkezhetsz a Hit megerősítése online kurzusra. 

 

A 4 alkalmas online kurzus során heti egy leckével segítünk a hited megerősítésében, a szándékaid fenntartásában, abban, hogy szeresd és becsüld magad, és tisztelt az utadat.

 

Amit küldünk számodra a 4 hét alatt:

• 4 tudásanyagot

• 2 videófelvételt: 1 kriját és 1 meditációt, amelyek segítségével velem gyakorolhatsz, így a legnehezebb pillanatokban sem vagy egyedül.

• Megerősítéseket, imákat, recepteket rendszeres napi rutinokra, amelyek működnek, és segítenek, hogy kitörj a blokkjaidból, és fenntartsd a tudatosságodat.

• E- mailen keresztüli támogatást, ami 3 kérdezési lehetőséget jelent.

 

További információk:  

A programról itt olvashatsz bővebben:

http://www.simratyogaworld.com/aktualis-programok/a-hit-megerositese-online-kurzus/

 

A kurzuson való részvétel nem igényel semmilyen tudást vagy előképzettséget. A tudásanyagot heti rendszerességgel küldjük, és akkor foglalkozhatsz vele, amikor időd van rá.

Szeretettel várlak,

Arató Mónika/ Simrat Kaur

www.SimratYogaWorld.com

 

 

 

 

A 2018-as év megadja a lehetőséget, hogy megérezd a Végtelent, hogy elkezdj vele együttműködni és társteremteni.

Ez azonban egy lehetőség marad egészen addig,

amíg te bele nem állsz a döntésbe,

hogy választod a saját belső mestered tudását,

és hogy ebből a végtelen bölcsességből teremted az életedet.

 

A 2018-as év egy hatalmas lehetőség, hogy igazabbá válj, hogy beleállj ez erődbe, és hogy teremts egy számodra megfelelő, boldogító életet.

Ehhez tisztán kell,

hogy lásd, hogy mit szeretnél,

el kell búcsúznod a belső szabotőrödtől, aki nem engedte eddig, hogy felszabadulj.

Szükség van egy szándék erős, és kitartó erejére, arra,

hogy koncentrálj és fókuszálj. Ébernek kell lenned, hogy észrevedd a veszélyeket és a lehetőségeket, ki kell jelölnöd a határaidat, hogy mások felnőtté válhassanak körülötted,

és el kell köteleződnöd önmagad szeretete mellett, hogy te is felnőtté, és spirituális mesterré válhass.

 

A Mesterprogram- Válj életed vezetőjévé online kurzus éppen arra ad lehetőséget, hogy ezt a jelentégteljes évet jól kezd.

December 31-én indul a kurzus és 9 hét alatt minden elméleti tudást, és fontos gyakorlatokat kapsz, hogy mesterré válj.

Az év utolsó napján az első leckével elköszönhetsz eddigi, szeretett, megbecsült részeidtől, akik szolgálták az életedet, és beléphetsz egy új energiába önmagadban, ami már a mester szintjére vezet.

A második héten érkezik egy meditáció, amely segítségével összekapcsolódsz a benned élő mesterrel, érezni fogod az érintését, és hallani a hangját, ahogy vezet téged.

A gyakorlatok között videó formában kapsz tőlem egy kriját is, amely kifinomítja az energetika rendszeredet, hogy a mester/művész tudatosságával tudd alkotni az életedet. 

Az elméd és a szíved sem marad gondozatlanul. Tágíthatod őket a harmadik videómeditációval a Végtelen felé.

Sok-sok tudás is érkezik hozzád, a személyemben pedig lesz egy coach-od, egy edződ, aki figyeli és tereli a fejlődésedet.

Olvass tovább minderről a Mesterprogram részletes leírásában, és élj a kedvezményekkel!

 

A Mester egyik fő erénye a finomhangolás képessége is. Finom szinten érzékelni az energiákat, és finomhangolni, mint amikor egy rádióadást szeretnénk élesen befogni.

 

Miben rejlik a MESTER ereje?

2017. december 18. | Blog

Te szeretnél az életed mesterévé válni?

Szeretnéd megtapasztalni azt az érzést, azt a bizonyosságot, hogy mindenre önmagadban megtalálod a választ? Szeretnéd tudni, átélni, hogy a külvilág megnyilvánulásai mind csak tükrök, és te a tükörben éppen azt látod, amit látni szeretnél? Nos, ha ezt át tudod érezni, és élni is tudod, akkor önmagad mesterévé válsz. 

Miben rejlik a mester ereje? Nézzük át azokat a főbb vonásokat, amelyekkel mesterré avathatod önmagad.

A mester olyan határozottan és bátran kiáll a szándéka mellett, hogy a körülmények meghajlanak e szándék előtt.

Szinte összeragad, eggyé válik a szándékkal, elköteleződik mellette.

Mi mellett köteleződhetsz el?

Például önmagad tisztelete és szeretete mellett.

Valamilyen cél mellett, amit meg szeretnél teremteni. Vagy egy érzés mellett, amit tapasztalni szeretnél.

A mester épp attól válik mesterré, hogy mikor kihívások érkeznek, képes újból és újból önvizsgálatot tartani,

megnézni, hogy a szíve szándéka mennyire igaz

és a saját energetikai rendszerét úgy alakítani, hogy létre tudja hozni a szív szándékait.

A mester attól is mester, hogy éber.

Elsősorban önmagára, a gondolataira, a saját energetikai rendszerére.

Ha valamely részében energiacsökkenést észlel, akkor energiát áramoltat oda.

Emberek vagyunk (na jó, istenemberek), akik rendelkeznek elmével, szívvel, testtel, finomenergetikai testekkel. Ezeknek mind összhangban kell működniük, hogy a kegyelem megnyilvánulhasson rajtunk keresztül, és hogy teremteni tudjon a világban. Ezeket az energiákat, mint egy karmesternek, nekünk kell összhangban tartani, hogy a legszebb muzsika áramolhasson rajtunk keresztül.

A mester elméjének kivetítése olyan erős,

hogy folyamatosan projektálja az általa vágyott valóságot,

ha pedig elméjének elemei kimerülnének, ki tudja magát tágítani a Végtelen Forrás energiája felé, hogy onnan feltöltődjön.

Kicsi, emberi énjét képes felzárkóztatni isteni énjéhez, és azért minden pillanatban képes tudatos döntéseket hozni.

„Minden hálás lesz neked; megtalálod a kegyelmet, az elismerést, a szeretetet, és a megelégedettséget, ahogyan Isten teremtését szolgálod. Majd meglátod Isten mindenkiben, önmagadban és az élet minden megnyilvánulási formájában.”- Yogi Bhajan

Ki lehet mester? 

Bárki azzá válhat, aki vágyik rá,

képes magát megnyitni a tudásnak és a képességeknek,

és aki hajlandó tenni érte,

hogy energetikai rendszerét hozzá tudja hangolni a mesteri minőséghez.

Mitől mester még a mester? Erről fogok mesélni a december 28-tól induló MESTERPROGRAM- Válj életed mesterévé online kurzuson, ahol olyan tudást és gyakorlatokat küldök számodra 9 héten keresztül, amely segítségével harmóniában tarthatod az energiákat.

A program összhangban van a 2018-as év numerológiájával, így pont azokat az energiákat emelheted be az életedbe, amelyekre ebben a különleges évben szükséged lesz.

A kundalini jóga kriják, meditációk és elméleti tudás olyan frissítő koktélját állítottam össze a programban, amely segítségével megtarthatod a hited és az erőd, minden gondolatod olyan tudatossá és erős teremtővé válik, mint egy ima, és képes leszel életed részleteit karmesterként összhangban működtetni

Olvass tovább a részletes programról, és jelentkezz itt!

Szeretettel várlak,

Arató Mónika/ Simrat Kaur

 

Forrás: http://www.simratyogaworld.com/blog/miben-rejlik-a-mester-ereje/

 

 

Valahogy a sikeres emberektől jobban elfogadjuk a tanácsokat,

ami természetes is, hiszen ők már keresztülmentek azon, amin lehet, hogy te még csak most tervezel.

Néha jól esik egy-két jó tanács ilyen emberektől, hiszen egy új lökést adnak céljaid megvalósításához.

 

A lélek ritmusa lassúbb, mint a jelen világunk - Ezért olyan nehéz megélnünk a pillanatot

Bodnár Alexa, 2017.10.20.

Kőrösi Beáta, pszichopedagógus, mediátor, szupervizor szerint

napjainkra a felgyorsult életritmus jellemző: a számítógépünkön egyszerre több weboldal van egymás mellett megnyitva, közben beszélgetést folytatunk valakivel egy csevegő alkalmazáson, emellett talán háttérzaj a televízió, vagy a zene.

Többszörösen túl van terhelve az agyunk és a lelkünk ezzel a számára feldolgozhatatlan tömegű, folyamatosan rendelkezésre álló információval,

amellyel egyszerűen nem tudunk mit kezdeni.

– A környező világ emellett  természetesen érzelmileg is hat ránk: folyamatosan azt érezzük, hogy annyi lehetőség vesz körül bennünket, hogy ha egy percre is lankad a figyelmünk, akkor kimaradunk valamiből.

Nagyon erőssé válik bennünk az a kép, hogy az állandó pörgés nélkül elmulasztunk valamit,

míg a többi ember valódi élményekben részesül.

A túlterhelés elől mentálisan “menedéket” keresünk: kilépünk a múltba vagy a jövőbe, és ez még nem minden – időutazásunknak lehet pozitív és egy negatív forgatókönyve is, attól függően, hogy saját lelki alkatunk, személyiségünk az adott életszakaszunkban épp milyen állapotban van – tudtuk meg a szakembertől.

Növekvő félelem és szorongás

Ha kiragadunk egy kellemes pillanatot a múltból, vagy egy vágyott pillanatot a jövőből, az önmagunk megnyugtatását hivatott szolgálni: azt hisszük, ez lesz majd az a pont, ahová átmenetileg a jelen zaklatottságából lehorgonyozhatunk, pedig ez csupán illúzió.

A múlt vagy a jövő pillanatával kapcsolatban azonnal újabb információkkal halmozzuk el magunkat: például képeket nézegetünk a nyaralásról, vagy utazós weboldalakon ábrándozunk, így aztán továbbgyűrűzik bennünk az információ-feldolgozási terhelés,

ezáltal pedig

az érzelmi-szellemi zaklatottság is – mondta el Kőrösi Beáta.

A negatív forgatókönyvek esete még borúsabb,

mert a múltbeli, immáron változtathatatlan

eseményeknél való időzéseink során

tovább fokozódnak a negatív érzelmek –

elégedetlenség, megbántottság, csalódottság, harag, alkalmatlanság

érzése,

a jövőre vonatkozó negatív forgatókönyveink pedig a szorongást, félelmet növelhetik bennünk.

Az információs társadalom megjelenése előtt az emberek többsége a mindennapi élet során megtanulta a komótos, nyugodt tevékenykedés tempóját: az ételek megtermelése, előkészítése, konzerválása, a mindennapok feladatai, a rendelkezésre álló eszközök fejlettségi szintje hosszabb, elmélyültebb cselekvést kívánt az emberektől.

A szakember elmondása szerint

 • a jelen tiszteletét,
 • a múlt hátrahagyását
 • és a jövő egészséges mértékű tervezését

tanuljuk is attól függően,

hogy

a családunkban milyen mentalitás volt jellemző,

miben nőttünk fel,

a számunkra fontos embereknek milyen volt az időhöz való hozzáállása –

ez nagyban meghatározza, mi milyenné válunk.

– Ha tenni szeretnénk az érzelmi-mentális vándorlásaink, “időutazásaink” ellen, akkor nem csupán annyi a dolgunk, hogy “állítsuk át a gondolkodásunkat”, és végképp nem az, hogy “mindig legyünk pozitívak”. Ebben a helyzetben

a megoldás a kiindulópontban keresendő:

 • a kulcs a lassabb tempóban,
 • a ránk háruló ingerek szűrésében,
 • valamit a saját működésünk

      tudatosabb megtanulásában rejlik – hívta fel rá a figyelmet a szakértő.

Tanulható figyelem-irányítás

A pillanatban való megmerítkezés tudásának eredeti gyökere a buddhista filozófia, melynek bizonyos elemeit a XX. század végén a Jon Kabat-Zinn által megalkotott mindfulness-t, azaz a tudatos jelenlét pszichológiáját használta fel, eredetileg a stresszterhelés csökkentésére. Kőrösi Beátától megtudtuk, hogy ennek lényege a figyelem irányításának egy különleges módja, amely kizárólag a jelen pillanatra vonatkozik, mentes az ítélkezéstől, az azonnali reakciókésztetéstől és maximális nyitottságot feltételez.

– Ez a figyelem-irányítás megtanulható, mindenki számára hozzáférhetőek a techninkák.

Először is, érdemes határt szabni

a virtuális terhelés mértékének az életünkben.

Energiafalók lehetnek olyan tevékenységek is, amelyeket feltöltődési gyanánt teszünk:

- a netezés, a közösségi oldalak pásztázása, sorozatok nézése.

Azt gondoljuk, ezek feltöltenek bennünket, de

valójában többet veszítünk ezek réven, mint nyernénk a vámon.

A hagyományos mindfulness technikák gyakorlása is hasznos lehet: a testérzetek tudatosítása, a légzés figyelése, a környező világ képeinek, hangjainak elmélyült megfigyelése kizökkent bennünket a gyors ritmusú, áradó információk mentén sodró világunkból.

A lélek ritmusa sokkal lassúbb,

mint a jelen kultúránk által diktált ritmus.

Hogy megtaláljuk és megtapasztaljuk magunkban

a lelkierőt,

a mindennapi megküzdéshez szükséges leleményességet és magabiztosságot,

ahhoz a saját nyugodt lelki tempónkra kell lassítanunk, ha nem is minden percben, de legalább időről időre.

Forrás. https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/a-lelek-ritmusa-lassubb-mint-a-jelen-vilagunk-ezert-olyan-nehez-megelnunk-a-pillanatot/127527

 

 

Ki írja a Te életed lapjait? - Örök érvényű életvezetési tanácsok

A mesék királylánya sosem mellékszereplője magának a mesének.

Nem az udvarhölgyről, a legjobb barátnőről szól a történet, hanem a királylányról, akinek rendszerint beteljesedik a sorsa.

A Te sorsod formálásában kinek van a legnagyobb szerepe?

Ki írja a Te életed lapjait?

A kérdés nem is annyira meseszerű,

mint amennyire fontos,

hogy valóban

saját történetünk királynőiként éljük mindennapjainkat.

A pszichológia az ágencia fogalmával írja le

azt a hatóerőt,

amelyet képesek vagyunk

önnön sorsunkra és a közreműködésünkkel alakuló történetekre kifejteni.

 

 

Az a szerencsés,

ha magas hatóerővel őrizzük főszereplői státuszunkat, hiszen csakis így lehetünk önnön sorsunk kovácsai.

Nézzük, mit csinál egy királynő,

amit nekünk is mindenképpen meg kell tennünk saját birodalmunkban!

Legfontosabb talán, hogy a királynő felelős mindenért, ami országában történik. Nincs kinek továbbhárítania a felelősséget és nem is tehetné meg. Ettől válik érdemessé az uralkodásra és az ehhez szükséges bölcsesség teszi alkalmassá a vezetésre.

A magunk sorsára átfordítva ez azt jelenti, hogy élettörténetünk uralkodóiként minden felelősség a miénk, nincs mutogatás és kibúvók sem léteznek. Ugyanakkor a kezünkben lévő jogar figyelemre és alázatra tanít: elsősorban önmagunk állandó vizsgálatára és folyamatos újratanulására. Saját történetünkben a feltételek nélküli felelősségvállalás az egyes szám első személyű elbeszélésben ölt formát.

 

A királynő erős – különben elveszíti az irányítást.

 • Ez az erő a legritkább esetben fizikai képességet jelent.
 • Leginkább belső lelki tartást és intellektuális erőt.
 • Minden bölcs uralkodó

     a tanulásnak szentelte idejének jelentős részét

 • és igyekezett önmagánál is okosabb emberekkel körülvenni magát. Vagyis alázatot tanúsított a nála is tapasztaltabbakkal.

Érdemes hát átgondolni,

 • mire van szükségünk belső erőnk fejlesztéséhez
 • és hogyan juthatunk hozzá a számunkra nélkülözhetetlen tudáshoz.

-Legyen bátorságunk segítséget kérni, és ne féljünk elismerni, hogy van hová fejlődnünk!

A királynő jó stratéga.

Ha önmaga nem is tud tökéletesen eligazodni

a különböző csatatereken,

megvannak az ehhez szükséges tanácsadói,

akik rávezetik a helyes taktikák alkalmazására.

A stratégia az életvezetés eszköze, ezt pedig igazán nem engedhetjük ki a kezünkből.

Amikor hiányzik, arra szokták mondani, hogy „csak sodródik az árral”.  

Ha magunk szeretnénk alakítani sorsunkat,

nekünk kell kialakítani a stratégiát is hozzá. Csakis saját tervvel lehet megnyerni a csatát.

 

A királynőnek követői vannak,

azaz példaképe alattvalóinak.

Vajon, ha ránézünk saját sorsunkra és működésünkre,

mondhatjuk-e azt,

hogy valóban követendő példák lehetünk például gyermekeink számára?

 

 

Nem csak lózung,

hogy a gyermek

a cselekvésből veszi a mintáit.

Amit tőlünk lát,

azt fogja másolni,

nem mindegy hát, hogy milyen példát mutattunk. Más szempontból is fontos a minta-képzés.

Ha nem magunk alakítjuk ki

felnőttként

a magunk számára követendőnek

tekintett viselkedési mintákat, akkor valaki másnak az életét éljük.

A saját utunk

alapján fognak bennünket

beazonosítani és egyéniségként értékelni.

A királynő sosem köthet kényelmi kompromisszumot. Az eddigi jellemzőköz viszonyítva ez az uralkodás legnehezebb része.

Azt jelenti ugyanis, hogy nincs könnyebb út,

ami elvezet céljainkhoz

és meghozza a várva-várt eredményt.

Nincs spórolás és ingyen-ebéd: mindennek meg kell fizetni az árát.

Kulcsmozzanat, hiszen ezen keresztül ismerhetjük meg alapértékeinket és építhetjük fel értékrendünket, így találjuk meg a helyes sorrendet a célok és teendők tömkelegében.

Gyakorlatilag ez a hatékony cselekvés kulcsa, ha képesek vagyunk elengedni a látszólag rövidebb út csábítását és vállalni a költségesebb és nehezebb, de több tanulással és értékes eredményekkel „kecsegtető” nehezebb utat, nem csalódunk önmagunkban.

Láthatjuk hát, milyen nehéz a sokszor irigyelt uralkodók élete!

Olykor magunk sem vesszük észre, miért érezzük úgy, mintha mellékszereplőként viselkednénk a saját élettörténetünkben, pedig lehetséges, hogy a fenti szempontok közül valamelyiket éppen figyelmen kívül hagytuk.

Tegyük helyre magunkban a főszerephez szükséges „kellékeket” és váljunk saját történetünk valódi királynőjévé!

Forrás: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/ki-irja-a-te-eleted-lapjait-orok-ervenyu-eletvezetesi-tanacsok/127425?page=2

 

 

 

4 kérdés, ami megváltoztatja az életedet! Tedd fel magadnak!

Írta: Berényi Nóri, 2017.07.27.

 

Elhiszed, hogy létezik olyan négy kérdés, amitől teljesen átalakul a gondolkodásod és képes leszel elhitetni az agyaddal, hogy, amit eddig határozottan gondolt bizonyos dolgokról, az talán téves? Ehhez csupán egyetlen dologra lesz szükséged…őszinteségre önmagaddal szemben. Kezdhetjük?

1/7 A munka

Byron Katie 1986-ban fejlesztette ki módszerét, mely a „Munka” nevet kapta. Persze ehhez, ahogy ő fogalmazott, meg kellett ismernie az igazi poklot és átadni magát a legmélyebb depressziónak.

Két évig szinte ki sem kelt az ágyból, családját elhanyagolta, senki és semmi nem érdekelte. Aztán egy nap, a szanatórium padlóján feküdve ráeszmélt, hogy ez így nem mehet tovább.

Állítása szerint, akkor és ott megvilágosodott magával kapcsolatban és elhatározta, hogy újra felépíti önmagát. Ez annyira jól sikerült, hogy azóta emberek millióinak segít helyretenni életüket, mindössze négy kérdés feltételével.

2/7 Ez igaz?

Ahhoz, hogy igazán érthető legyen egy módszer, egy példával szeretnénk szemléltetni nektek a négy kérdést.

Tegyük fel, hogy párkapcsolatban élsz és a párod elhanyagol, úgy érzed, hogy nem törődik veled és a kapcsolatotokkal sem.

De persze bármilyen más kérdést feltehetsz magadnak, ami éppen a te életedben problémát jelent. Tedd fel magadnak a kérdést: „Igaz, hogy a párom nem figyel rám?” Csendesedj el.

Ahelyett, hogy egyből rávágnád az igent, hunyd le a szemed és érezd át a kérdést, mert hamarosan megérkezik a válasz. És ez nem az egod válasza lesz, hanem a szívedé.

3/7 Egészen biztos, hogy igaz ez?

Gondold végig ezeket az előbbi példának folytatva:

„Egészen biztosan tudhatom, hogy igaz, hogy a páromnak figyelni kellene rám?”

„Tudhatom valaha is egészen biztosan, hogy valaki figyel rám, vagy sem?”

„Talán én is figyelek néha, mikor úgy tűnik, hogy nem?”

Ez a kérdés egyfajta megerősítése az elsőnek, vagyis jól figyelj a válaszaidra.

4/7 Hogyan reagálsz, mi történik, ha elhiszed a gondolatot?

Byron Katie szerint az egész életünket kizárólag a gondolataink határozzák meg. Tehát, hogyan reagálsz arra, ha azt hiszed, hogy a párod nem figyel rád?

Hogyan bánsz vele? Készíts erről egy listát. Például:

„Fapofát vágok, félbeszakítom, azzal büntetem, hogy én is megvonom tőle a figyelmemet, bármit bevetek, hogy felfigyeljen rám.”

Folytasd a listát és közben figyeld önmagad reakcióit és azt, hogy hogyan érzed magad a helyzetben. Talán depressziós leszel, vagy rengeteget eszel, alszol azért, mert úgy érzed, hogy a párod nem figyel rád?

5/7 Ki lennél a gondolat nélkül?

Most jön a legizgalmasabb rész, mert itt a képzelőerődre lesz szükséged. Tehát, ki lennél a a gondolat nélkül, hogy a párod nem figyel rád? Ki lennél, ha nem lennél képes ezt a gondolatot gondolni?

Hunyd le a szemed és mélyedj el ebben a kérdésben. Hogyan látnád magad, milyen nő jelenik meg előtted e nélkül a gondolat nélkül?

Esetleg egy boldog, kiegyensúlyozott, sugárzó nő? Haladj tovább ezen a gondolaton és írj le mindent, amit érzel közben.

6/7 Átfordítás

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor mindent, amit leírtál és éreztél, átfordítod önmagadra. Ez nem lesz egyszerű, de ki kell mondanod.

Az eredeti állításunk az volt, hogy a párom nem figyel rám.

Átfordítva ez úgy hangzik, hogy „én nem figyelek eléggé a páromra.”

Legalább olyan igaz ez, mint az eredeti, vagy még igazabb? Figyelsz te a párodra, miközben azzal vagy elfoglalva, hogy ő nem figyel rád? Keress három autentikus példát arra az életedből, hogy ez az átfordítás igaz.

Egy másik lehetséges átfordítás lehet az is, hogy tulajdonképpen nem is a párod figyelmére szomjazik a lelked, hanem a sajátodéra. Sokszor azért érzik elhanyagolva magukat az emberek egy párkapcsolatban, mert nem figyelnek eléggé önmagukra.

7/7 Minden rólad szól

Az életed akkor éri el igazi fordulópontját, mikor rájössz, hogy minden, ami másban zavar, az saját magadra vezethető vissza. Nem szeretnek eléggé, nem tartanak elég csinosnak, elég okosnak…ezek gondolatok a fejedben, melyek mégis teljes egészében meghatároznak téged.

Mégis miért kellene elhinned minden gondolatot, ami éppen eszedbe jut? Ha valaki például cikinek találja az aznapi szettedet, akkor az az ő gondolata és nem a tiéd. Hiszen valószínű, te azért öltöztél fel úgy, ahogy, mert neked az tetszett.

Vagyis, ha elhiszed, hogy ciki a szetted, akkor elhiszed annak a személynek a gondolatait, aki ezt állítja rólad. És ezen a ponton már nem ő gondolja cikinek a szettedet, hanem te. Ne feledd, hogy jogod van szelektálni a gondolataid között és eldönteni, hogy mit hiszel el magadról és a világodról.

Forrás: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/4-kerdes-ami-megvaltoztatja-az-eletedet-tedd-fel-magadnak/126950

 

 

Figyelj a gondolataidra!

„Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik.” - Lafayette Ron Hubbard

Pár éve berobbant a köztudatba az a felismerés,

hogy mennyire fontos

megválogatni gondolatainkat.

Nem, mintha ezt addig ne tudtuk volna,

de mivel az emberek egyre tudatosabban élnek,

ezért jóval nagyobb figyelmet kapott ennek fontossága.

Biztos már te is hallottál olyanokat, hogy

az vagy,

akinek hiszed magad, vagy,

hogy a gondolataid határoznak meg téged.

Nos, ezek nagy igazságok,

ugyanis sok sikeres ember vallott arról,

hogy ők maguk már akkor sikeresnek látták magukat, mikor rajtuk kívül még senki más.

 

De hittek abban, hogy terveik megvalósulnak és

nem hagyták, hogy a negatív történések túlságosan nagy befolyással legyenek gondolataikra.

Forrás és a teljes cikk: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/4-idezet-sikeres-emberektol-terveid-megvalositasahoz/127326

 

De tudod, hogy mitől lesznek ők mások a többi embernél?

Nem érdekli őket a bukás.

Annyira eltökéltek, hogy csak a cél lebeg a szemük előtt és mennek előre, mint egy igazi buldózer. Fogadd meg tanácsunkat és ne félj a bukástól, hanem tanulj belőle, mert csak erősebb leszel általa.

 

Így állj talpra a nehéz helyzetek után! - Pszichológus szakértő tanácsai

Írta: Bodnár Alexa, 2017.10.13.

A fájdalom, a veszteség mindannyiunk életének a velejárója, amelyek esetében normális, hogy egy ideig önsajnálatba burkolózunk, gyászolunk. Viszont el kell fogadnunk azt a tényt is, hogy az élet megy tovább, hiába ért minket veszteség, és újra össze kell szednünk magunkat, bármennyire is nehezünkre esik.

Egy pszichológus szakértőt kérdeztünk arról,

hogyan állhatunk talpra az ilyen életesemények után, és hogyan találhatjuk meg ehhez a megfelelő erőt.

Minél nagyobb a veszteség, amit az ember elszenved, illetve minél nagyobb horderejű változás után szükséges újra kezdeni, annál hosszabb időt vesz igénybe az a folyamat, hogy újra talpra álljunk, hogy kilábaljunk ebből a helyzetből, Schrammel Ivett pszichológus, NLPt terapeuta szerint.

– A legnagyobb veszteség egy szerettünk elvesztése, ez esetben a gyász elhúzódhat 1-2 évig is, egészséges esetben, zavartalan gyászfeldolgozás mellett.

Ha a feldolgozás valamelyik fázisban elakad, az a folyamat még hosszabb időt vehet igénybe. Ha elvesztettünk egy számunkra fontos valakit, tudnunk kell, hogy bár ő fizikailag már nem része az életünknek, az értékei, melyeket képviselt, melyeket átadott nekünk az együtt töltött idő alatt, velünk maradnak, bennünk élnek tovább – magyarázta a szakember.

Komoly stresszt okozhat a haláleset mellet a válás, a munkahely elvesztése, egy-egy súlyos testi vagy lelki betegség, baleset, műtét elszenvedése is, de stresszt jelentetnek a jelentősebb költözések, a nagykorú gyerekek kirepülése a családi fészekből, és a nyugdíjazás, gyerekek esetében pedig az iskolaváltás is, hiszen minden ilyen esemény változást okoz az életkörülményekben, melyekhez igazodni kell.

– Minden esetben személyiség és szituációfüggő, hogy ki milyen gyorsan tud talpra állni élete nagyobb változásai után:

 • minél stabilabb a személyiség,
 • minél erősebb az úgynevezett pszichológiai immunrendszere,
 • minél hatékonyabb megküzdési stratégiákat birtokol,

annál könnyebben és gyorsabban alkalmazkodik a megváltozott feltételekhez – árulta el Schrammel Ivett.

Erőt ad a korábbi továbblépés emléke

A terapeuta szerint egy-egy lelkileg megterhelőbb esemény után

 • érdemes végiggondolni, hogy hány nehéz helyzeten jutottunk már túl életünk során, és hogy mi segített nekünk akkor.

–Mások is talpra álltak már ilyen nehéz szituációkat követően, az ő példájukból is erőt meríthetünk.

Egy vonzó jövőkép

A szakembert kérdeztük arról is, hogyan találhatjuk meg magunkban a kellő erőt, hogy felálljunk egy nehéz helyzet után.

 • Meg kell találnunk a belső motivációinkat, hogy miért érdemes küzdeni, újrakezdeni:

ehhez elengedhetetlen egy pozitív, vonzó, erősen motiváló jövőkép kialakítása – tanácsolta a szakértő.

Elmondása alapján először is mindig könnyebb valami felé mennünk,

                                              mint valamitől el.

– Éppen ezért sokszor nem elegendő motiváció,

hogy túl akarunk jutni egy nehéz helyzeten,

tudnunk kell azt is, hogy hova akarunk eljutni,

hogy miért érdemes talpra állni.

Látnunk kell lelki szemeink előtt egy vonzó jövőképet,

arról az időszakról, amikor már

meghaladtuk a problémát, kikerültünk nehéz helyzetünkből.

És el kell hinnünk, hogy ez elérhető, megvalósítható, hogy képesek vagyunk rá. Hit nélkül semmi sem működik, valójában minden „fejben dől el” – magyarázta Schrammel Ivett.

Ezután

meg kell keresnünk

 • és aktivizálnunk
 • a bennünk található,

ehhez szükséges erőforrásainkat:

 • képességeinket,
 • jellemvonásainkat,
 • tudásunkat,
 • tapasztalatainkat,
 • és a külső segítséget is.

Ezek a belső erőforrások mindenki számára elérhetők vagy megteremthetők.

Számításba kell vennünk az elérhető külső erőforrásokat, esetleges külső segítséget is.

Végiggondolni, hogyan tudjuk ezeket elérni, segítségül hívni,

és végül a tettek mezejére is kell lépnünk fogalmazott a terapeuta.

 • Abban, hogy talpra álljunk,

      sokat segíthet

      az elfogadó, megértő, támogató környezet: a családtagok, barátok.

 • Ha ilyen támogató környezettel nem rendelkezünk, és úgy érezzük, egyedül képtelenek vagyunk az újrakezdésre, mindenképp

érdemes pszichológus segítségét igénybe venni, aki segít megtalálni a belső motivációinkat,

segít aktiválni az újrakezdéshez szükséges belső erőforrásainkat,

akinek segítségével szemléletet válthatunk a pszichológus szerint.

A szakértő szerint a fájdalom az életünk része, elkerülni nem lehetséges, mindenkit érnek veszteségek, kisebb nagyobb sorscsapások.

Az életben csak a változás állandó, nekünk pedig alkalmazkodnunk kell ezekhez a változásokhoz.

– Ha egy életterületen aktuálisan nehézségeink is vannak,

újra kell építeni ezt a területet az életünkben

– más életterületeink még jól funkcionálhatnak.

Ezekből a jól működő területekből töltekezhetünk, erőt meríthetünk. Egy veszteség után érdemes végiggondolni, hogy mennyi értékes kapcsolat van még az életünkben, a jelenünkben tette hozzá a pszichológus –, ezek a kapcsolatok erőt adhatnak a továbblépéshez.

Forrás: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/igy-allj-talpra-a-nehez-helyzetek-utan-pszichologus-szakerto-tanacsai/127487

 

 

 

7 dolog, amire jó emlékeztned magadat, ha minden elromlik

Írta: Nagy Niki, 2016.04.11.

Mindenkinek vannak olyan időszakok az életében, amikor teljesen padlóra kerül. Ezeket nem lehet, és nem is érdemes elkerülni, hiszen rengeteget tanulhatunk belőlük, mégis, amikor átéljük őket, úgy érezzük, mintha a pokol tornácára zuhantunk volna. Pedig érdemes ilyenkor is emlékeztetnünk magunkat pár dologra, hogy eszünkbe jusson: lesz még ez sokkal, de sokkal jobb is.

1/7 A fájdalomtól erősebb leszel

Biztosan nem túl vigasztaló ezt hallani akkor, amikor teljesen a padlóra kerültél, de hidd el, hogy igaz: csak akkor fejlődsz és erősödsz, ha durva dolgokat is megtapasztalsz. Nem élhetsz mindig egy rózsaszín buborékban, ahol pónilovakkal és szivárványokkal van kikövezve az utad – néha igenis meg kell tapasztalnod a szomorú, bosszantó, igazságtalan dolgokat is ahhoz, hogy egy talpraesett, kemény csaj legyél.

Sokszor csak akkor vagyunk hajlandóak megmozdulni, és átlépni egy egyébként számunkra káros helyzetet, ha az élet kényszerít rá minket. Amikor nincs más választásod, mint egyenesen belegyalogolni a fájdalomba – na akkor tudod majd meg, milyen erős is vagy valójában.

2/7 Minden átmeneti

A legbölcsebb mondás a világon csupán egyszavas, mégis nagyon igaz: elmúlik. Egy barátnőm tetováltatta magára ezt az elképesztően egyszerű mantrát, először nem igazán értettem, miért, de amikor elmagyarázta, rájöttem, mennyire igaza van.

Ez ugyanis egyszerre ad reményt és húz vissza a földre: emlékeztet, hogy ha valami nagyon rossz történik veled, és nagyon fáj, ne aggódj, mert előbb-utóbb elmúlik. Szóval, ha éppen fáj valami, gondolj arra, hogy ez sem fog örökké tartani, ahogy semmilyen rossz. Csak várj türelmesen, és éljen benned a remény: elmúlik.

3/7 Az aggódás nem változtat meg semmit

Erről is egy idézet jut eszembe rögtön (talán túl sok inspiráló Instagram-profilt követek): az aggódás nem változtatja meg a holnapot, csak elrontja a mai napot is.

Nagyon sok olyan történés van, amin nem tudsz változtatni, bármennyire szeretnél is, és nincs értelme még egy lapáttal rátenni azzal, hogy rágörcsölsz és panaszkodsz.

Próbálj meg pozitívan, vagy legalábbis ne pesszimistán állni a dolgokhoz, hiszen nincs értelme elrontani azt az időt, amíg még boldog lehetsz azért, amin nem tudsz változtatni.

4/7 A sebeid az erődet mutatják

Sokan nem szívesen beszélünk az olyan dolgokról, amik velünk történtek, és nagyon megszenvedtük őket. Ha elhagyott a barátod, és hónapokig depressziósan feküdtél otthon, általában nem reklámozod – pedig éppen büszkének kellene lenned arra, hogy túlélted, és nem eltitkolnod, mint egy szégyenfoltot. Minden egyes olyan esemény, amitől kicsit meghaltál, megerősít – legyél büszke rá, és rakd ki a kirakatba nyugodtan.

5/7 Minden lépéssel közelebb kerülsz a célhoz

Kilépni a komfortzónádból nem egyszerű feladat, de elengedhetetlen ahhoz, hogy meggyógyulj.

Ha szeretnéd magad mögött hagyni a fájdalmat és a traumát, kényszerítened kell magadat arra,

hogy lépéseket tegyél a helyes irányba.

Nem lesz könnyű, és sokszor nem fogod szeretni, de ez kell ahhoz, hogy újra teljesen boldog lehess. Ha nagy trauma ért, még az is nehéz lehet, hogy emberek közé menj és beszélgess, de előbb-utóbb elkezded majd élvezni, és visszatér a régi éned. Tudod: babysteps – nem kell sietni sehová, de el kell indulni ahhoz, hogy elérj a célodig.

6/7 A negatív emberek nem a te problémáid

Vannak olyanok, akik alapvetően képtelenek pozitívan gondolkodni. Pesszimisták, le akarnak húzni a saját szintjükre, és a földbe döngölni azzal, hogy téged is ilyen negatív gondolkodásra késztetnek.

Ne hagyd magad!

Attól, hogy ők ilyen szürkének látják a világot, neked még nem kell begubóznod.

Próbálj meg megszabadulni az ilyen emberektől, vagy legalább kevesebb időt tölteni a közelükben, főleg akkor, ha te is hajlamos vagy könnyen rosszabb hangulatba kerülni.

Te csak maradj a pozitív életszemléletnél, és próbáld meg minél szebb színben látni a világot, így bevonzhatod a jó dolgokat ahelyett, hogy a pesszimizmus miatt olyan lehetőségeket hagynál ki, amiből esetleg tanulhatsz is.

7/7 Nincs más választásod

Valójában lehet filozofálgatni azon, hogy mit tegyél, ha padlóra kerülsz, de az igazság az, hogy egyetlen választásod van: megrázni magad, és tovább menni. Az nem mindegy, hogy ez mennyi időbe telik (ezen segíthetnek ezek a tippek például), de előbb-utóbb tényleg össze kell szedned magad, és folytatnod az életed ott, ahol abbahagytad. Nem eshet örökre az eső.

A lényeg az, hogy megerősödve, egy tapasztaltabb emberként gyere ki a negatívumokból is – a kérdés ugyanis nem az, hogy túléled-e ezt az időszakot, hanem az, hogy mennyit fogsz belőle tanulni, amit később hasznosíthatsz az életed során.

Forrás és a teljes cikk: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/7-dolog-amire-jo-emlekeztned-magadat-ha-minden-elromlik/123448

 

 

Így küzdd le a szorongást – Hasznos tippek pszichológusoktól

Írta: Balatoni Dóra, 2017.10.19.

Gyermekkoromban rádiós szerettem volna lenni, de aztán hamar kiderült, hogy sokkal inkább az írás a nekem való foglalkozás. Szenvedélyem az utazás, újságíróként pedig fontosnak tartom, hogy azok is megismerhessék a világ csodáit, akik egyébként nem tehetik meg, hogy utazzanak. Emellett szívesen írok egészséges életmódról, szépségápolásról vagy éppen ezotériáról – egyszóval mindenről, ami bennünket, nőket érdekel és foglalkoztat.

A szorongás és a folyamatos idegeskedés nagyon sok ember életét nehezíti meg. A problémák folyamatosan jönnek, a feladatok pedig egyre csak halmozódnak. Nem könnyű ezekkel megbirkózni, de egyben biztos lehetsz: a szorongás nem old meg semmit. Hogy nyugodtan tudj gondolkodni, dönteni és koncentrálni, meg kell szabadulnod ettől a kellemetlen érzéstől. Nézzük, mit ajánlanak a pszichológusok!

1/6 Fogadd el, hogy a szorongás normális

Ha folyton arra gondolsz, hogy „nem kellene ezen is idegeskednem” vagy „nem hiszem el, hogy még ezen is idegeskedem”, az nem segít leküzdeni a szorongást.

Gondold csak át, minden ember idegeskedik valamint, van, aki a kisebb dolgokon is, van, aki csak a nagyobb problémákon, de ez teljesen normális.

Kutatások bizonyították,

ha emlékezteted erre magadat,

elfogadod, hogy a szorongás természetes, akkor ez segít megszüntetni az öntudatlan, kellemetlen gondolatokat.

2/6 Kapcsolj ki, mielőtt lefekszel aludni

Talán mondanunk sem kell, mennyire ártalmas az okostelefon folyamatos nyomkodása és az emailjeink állandó böngészése.

Ha állandóan online-ak vagyunk, ne csodálkozzunk azon, hogy gyakran szorongunk.

Szakemberek javasolják, hogy ha fokozottan érint bennünket a szorongás és az aggódás, akkor legalább egy órával a lefekvés előtt már kapcsoljuk ki a mobiltelefonunkat, laptopunkat.

Ehelyett inkább olvassunk néhány oldalt egy regényből vagy fussuk át a napi újságot.

3/6 Igyekezz egészségesen élni

Az egészséges életmódon belül

 • a rendszeres testmozgást
 • és a megfelelő étkezést

értjük,

amelyek mind-mind segítnek abban,

hogy elűzzük a szorongást.

Gondold át a következőket: jól alszol? Egészségesen étkeztél? Mozogtál az elmúlt napokban?

Ha nemleges ezekre a válaszod, akkor ne csodálkozz azon, ha a közérzeted sem jó.

Hidd el, ha ezeket betartod, akkor észrevétlenül is jobban fogod magad érezni a bőrödben és az elég kerülő akadályokat is könnyebben veszed majd.

4/6 Énekelj

Nem tudsz elaludni este, mert képtelen vagy kikapcsolni a fejedben a gondolatokat?

Az egyik megoldás, amivel álomba szenderülhetsz,

ha elkezdesz magadban énekelni!

Biztosan ismerős az a helyzet is, amikor az éjszaka közepén felébredsz, de nem tudsz visszaaludni, mert abban a pillanatban, amikor felébredtél, elkezdtél a következő napi problémákon agyalni.

A magadban éneklés erre is jó megoldás lehet,

tudományosan bizonyított tény ugyanis,

hogy az éneklés

stresszűző és szorongáscsökkentő hatással bír.

5/6 Lélegezz mélyeket

Ha már úgy érzed, semmi sem segít, nem csak szorongsz, már-már kezdesz bepánikolni,

akkor vedd elő a leghatásosabb módszert: lélegezz mélyeket!

Pánikkor a lélegzésed felgyorsul,

szinte kapkodod a levegőt,

ezért elsőként azt kell megszüntetni.

Lassú, mély lélegzetvétellel lassan a feszítő érzés, a szorongás is megszűnik.

Nem kell, hogy tökéletesen tudj meditálni,

a lényeg, hogy

koncentrálj

néhány percig a be- és kilégzésre,

és képes legyél lelassítani azt.

6/6 Menj el terápiára

Amennyiben úgy érzed, minden kötél szakad és az állandó szorongás, idegeskedés megnehezíti az életedet és tönkreteszi a mindennapjaidat,

mindenképp fordulj szakemberhez.

Ebben semmi rossz sincs, sőt épp ellenkezőleg:

az a fontos, hogy megtaláld a megoldást.

Ha ehhez pszichológus és terápia kell,

akkor ezt el kell fogadnod.

Hidd el, utána sokkal könnyebb és kiegyensúlyozottabb lesz az életed is.

Forrás: https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/igy-kuzdd-le-a-szorongast-hasznos-tippek-pszichologusoktol/127524