Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészség - Betegségek ellen 1

Mindent ésszel, óvatosan saját magadért saját magad vagy a felelős. Nagy dózisban, sokáig semmit sem ajánlott szedni, és mindent amit be szed, arról tájékoztassa orvosát.

Sohase próbáljon ki semmilyen természetes gyógymódot, vagy növényt, orvosságot anélkül, hogy tudná, hogyan hat, hogyan kell elkészíteni, és bevenni, milyen lehetséges mellékhatási vannak!

Érdemes dietetikai beállítottságú orvossal konzultálni, aki ismeri a gyógynövények és orvosságok közötti kölcsönhatásokat.

 

A pszichológiában csak nemrég ismerték fel, milyen hatalmas erő az az érzés, hogy szeretnek, elősegíti a test és a lélek növekedését, és talán a leghatékonyabb gyógyító erő a testi-lelki sérülések behegedéséhez.

(Thomas Gordon: P.E.T. – A szülői eredményesség tanulása)

 

Minél több pozitív hatás ér (ez az egyik legfontosabb dolog a boldogsághoz) annál boldogabb lesz az életed. Ezért növeld a kedves szavak, jó cselekedetek és kellemes benyomások mennyiségét. Mindennap kellemes benyomások sokaságát szerezd magadnak. Tehát SOKASÁGÁT!

De soha ne feledkezz el az elegendő pihenésről, mert ez minden kulcsa.!

 

 

Egészség, Alvás, Cukorbetegség

 

 

Dr. Henry Bieler a nagy filmsztárok és politikusok, tudósok és egyszerű emberek orvosa. Követte a Hippokratész elvét: először egészséges életmóddal kell gyógyítani – helyes táplálkozás, nyugalom, friss levegő, mozgás.

Forrás: Fási Katalin - Gyógyító zöldségek és gyümölcsök

 

A kiegyensúlyozott táplálkozás, a helyes életvitel, a megfelelő mennyiségű és intenzitású testmozgás nemcsak nyáron, hanem a hidegebb hónapokban is megvalósítható.

 

 

Ha nincsenek orvosaid, legyen orvosod ez a három:

vidám kedv, nyugalom, mértékletes élet.

(A salernói iskola tanítása)

 

Tudnunk kell, hogy a gyógyulást minden esetben belül kell kezdeni. Vannak emberek, akik minden fizikai betegséget fizikai úton, például gyógyszerekkel vagy műtéttel akarnak megoldani, ám a test soha nem betegszik meg magától - a psziché az, amely megbetegíti.

 

Betegség esetén a mellékvesék nem jól dolgoznak és a betegség stresszeli a szervezetet.

A láz és a stressz testünktől a legnélkülözhetetlenebb tápanyagokat rabolja el, ezért kell pótolni. A szervezetnek vitaminokra is szüksége van, hogy leküzdje a fertőzést és meggyógyuljon.

 

A stresszcsökkentő technikák csökkentik a vérben a stresszhormonok szintjét.

 

 

Alvás - Jobban egyenes úton tart. Gyakran a kamaszkornak tulajdonított depresszió és az elégtelen önértékelés valójában az alváshiánnyal állhat kapcsolatban.

A rosszul alvó gyereket 2 szeres veszély fenyegeti, hogy tizenévesen kábítószerhez vagy italhoz nyúl.

Forrás: Reader’s Digest

 

Alvás 2 - Próbáljon mindennap ugyanakkor lefeküdni és felkelni. Így javul az alvásminőség is: megnő a lassú hullámú alvásfázisok hossza, amikor a szervezet hatékonyan regenerálódik. Ha sokszor kialvatlan megnő az érrendszeri betegség kockázata.

Ottawai korház alvásközpontjának vezetője szerint a felnőttek fele vagy keveset alszik vagy ha alszik akkor sem piheni ki magát, ha idejében ágyba kerül. Az emberek idült kialvatlanságban szenvednek.

A tartós kialvatlanság hat a szénhidrát-anyagcserére és a hormonális működésre.

 

Elesettség, fáradtság - Ellenszere: A sok alvás

Fáradtnak, kimerültnek érzi magát, nincs étvágya?

Ez bizony a szervezetébe férkőzött vírusoknak tulajdonítható. A legjobb ellenszer a pihenés és a sok alvás. Erre van ugyanis a szervezetének legnagyobb szüksége! Az alvás során kevesebb energiára van szükségünk, és közben regenerálódik a test. ,,Aludd magad egészségesre!” – nagyanyáink még ismerték ezt a mondást. A teljes testi nyugalom mellett szervezetünk a vírusok elleni harcra koncentrálja az összes erejét.

 

 

Cukorbetegség (diabetes mellitus):

Elsősorban a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, és emiatt a vércukor szintje ellenőrizhetetlenül megemelkedik. (Vigyázzon van rejtett cukorbaj)

Tünetek: Zsibbadt kéz, indokolatlan szomjúság, könnyen elkapja a fertőző betegségeket, nehezen gyógyuló seb, ingadozó testsúly, homályos látás, állandó fáradtság.

Betegek 90-95%-a az időskori 2. cukorbetegség.

Felborul a vércukorszint szabályozó inzulinnal szembeni érzékenység.

A cukorbetegség esetén az inzulin nevű hormon hiányzik, vagy a szervezet nem reagál rá megfelelő. l,3-szor több nőt érint a betegség, mint férfit. a II. típusa az esetek nagy részében elkerülhető lenne.

Nagyon sok múlik az életmódon: a dohányzás, az elhízás, a túlzott alkoholfogyasztás mind elősegíti a baj kialakulását. A finomított szénhidrát tartalmú rosthiányos ételek fogyasztása arra kényszeríti a hasnyálmirigyet, hogy több inzulint pumpáljon a vérünkbe és a túl sok inzulin miatt kialakul a cukorbetegség Az inzulin a vércukor szintet ellenőrzi, stabilizálja, és összehangolja az anyagcserét.

Ugyanez elmondható a már kialakult betegségről: a kezelés része az egészséges életmód, ettől is függ, hogy mennyire sikerül kordában tartani a diabéteszt. A legveszélyesebbek a zsírok, ám mégsem szabad száműzni a gyerekek étrendjéből, mert a zsírban oldódó A-, D-, E-vitaminokra szükségük van. Az állati eredetűek helyett jobb növényi zsírokat (olajokat) használni a főzésnél, és például vitaminadalékolt margarint kenni a gyerekek szendvicsére. No és persze: sok mozgás! A felnőtt is példát mutathat: menjünk a gyerekekkel szánkózni, korcsolyázni, hóembert építeni. Ezzel nemcsak az ő, de saját magunk egészségéért is sokat teszünk!

Diéta segíthet, de súlyos esetben csak gyógyszeres kezelés – inzulin. Életét megkönnyíti a javasolt kiegészítések: a káliumsó, cink-kelát tabletta, 6-8 pohár víz.

 

 

Csökkenteni kell a telítetlen állati zsírok (hurka, kolbász, szalámi, tepertő, vaj, marha- és disznóhús stb.) és fokozni a halolaj és az olívaolaj fogyasztását.

Fehér cukor és fehér liszt helyett, teljes kiőrlésű gabonát.

Napi 2x fél deci aloe vera ital + zöldségtabletta.

Akiknek zsírpárna van a hasa és a dereka körül azoknak a szervezete kevésbé dolgozza fel jól az inzulint.

Állandó fáradtság egyik oka lehet, hogy a szervezet képtelen átalakítani a táplálékban lévő szénhidrátot. (Egy másik fő ok, hogy keveset pihen mint amennyit a szervezete igényel, tulajdonképpen sohasem piheni ki teljesen magát.)

Homályos látás - A cukor felhalmozódásának a jele a szemlencsében.

Rendszeres mozgás segít a szervezetnek az inzulin hatékonyabb felhasználásában.

Lassú sebgyógyulás - A baktériumok szeretnek megtelepedni a magas cukortartalmú vérben. Ez akadályozza a behegedést.

A gombásfertőzések is kedvelik a magas cukortartalmú vért, ezért alakulnak ki pl. szájban és nemi szervek környékén.

 

Alacsony vércukorszint (hypoglycaemia): 20-40 millió amerikai szenved benne, mégis ez a leggyakrabban ,,nem-diagnosztizált” betegség. A vércukorszint alacsonyabb a normálisnál itt is az a baj, hogy a szervezet nem tudja a szénhidrátokat normálisan metabolizálni. Az ilyen szervezet a cukorra túlzottan reagál – túl sok inzulint termel- , ezért itt nem az a kulcs, hogy gyorsan metabolizálódó szénhidrátokat eszünk, hanem hogy több fehérjét fogyasztunk.

Javasolt kiegészítések: A-, D-, C-, E- és F-vitamin, B-vitamin-komplex, pantoténsav, lecitinkapszula, tengerihínár-kapszula, emésztőenzimek, acodiphilus, többszörös fémsótabletta.

Forrás és ajánlott: Earl Mindell – Vitamin Biblia

 

Terhesség előtt - intenzív sportolás 30-40%-kal csökkentheti a cukorbetegség kialakulását. Heti 20 óra tévézésnél már duplája a kockázatának.

 

A három perces, szigorú edzések felerősítik az anyagcserét, és segíthetnek a vércukorszintek kontrollálásában – állítják brit kutatók

Timmons és csapata kimutatta, a heti hét perces edzés segítette a húszas éveik elején járó, tizenhat férfiból álló csoportnak kontrollálni inzulinszintjét. Az önkéntesek - akik relatíve nem voltak formában de egyébiránt egészségesek voltak - heti két napon, napi négyszer harminc másodperces gyorshajtást végeztek szobabiciklin.

Két hét után a fiatalembereknél 23 százalékos javulást figyeltek meg annak hatékonyságában, ahogy a szervezet az inzulint használja a véráramból a glükóz kipucolására – mondja Timmons. A kutató szerint a hatás a jelek szerint az utolsó edzést követő tíz napig fennáll.

„Az egyszerű ötlet az, hogy amennyiben sprintelés vagy biciklizés közben feszes izomösszehúzásokat végzünk, az erősíti az inzulin képességét arra, hogy a glükózt kipucolja a véráramból” – mondja. 

Forrás: hirado.hu/News in Science

 

A vércukorszintet könnyebben tarthatjuk egészséges határok között, ha teljes őrlésű gabonatermékeket, sok zöldséget és gyümölcsöt (főleg almát) fogyasztunk. Megjegyzendő, hogy a gyümölcscukor nem okoz gyors emelkedést a vércukorszintben, mivel a májnak felszívódás előtt azt glükózzá kell átalakítania. Csökkenti a vér cukortartalmát a zeller, a vöröshagyma és a fokhagyma fogyasztása (Úgy látszik, hatásosan megszabadítja a vért a fölösleges cukortól). Régi népi gyógyszer a nyers savanyú káposzta leve, valamint a friss sárgarépa. A cukorbetegség szoros összefüggésben áll a nem kielégítő rostbevitellel, ezért ajánlott növelni a rostban gazdag ételek arányát.

Forrás: http://www.tgy-magazin.hu/2007.-december/cukorbetegseg.html

Ajánlott: Természetgyógyászat magazin

 

A kiadós reggeli és könnyű (vagy éppen semmilyen) vacsora megjavíthatja a vércukorkontrollt a cukorbetegeknél.

 

Ha sokszor eszik keveset, a vércukorszintje nem ingadozik.

 

A helyes vércukorszinthez fontos a rendszeres étkezés, alacsony cukortartalmú ételek fogyasztása, sok zöldség, testmozgás, stressz csökkentése. A stressz nemcsak a mellékvesék működését, hanem közvetett módon a vércukorszintet is befolyásolja.

 

Kezdjük jól a napot!

A nap kedvező alakulását meghatározza a jó reggeli. A gabonapelyhekből készült müzli, a mazsola és a friss gyümölcs legalább 4 órán át egyensúlyban tartja a vércukorszintet, míg a zsemléből és dzsemből álló reggeli csak másfél óráig.

 

A keményítőben és szénhidrátban gazdag táplálék gyorsan emésztődik, fogyasztása után megugrik a vércukorszint, azt követően pedig az inzulinszint, amely hatásra áll vissza a szervezetben a normális vércukor érték. Az elmélet követői szerint, a vércukorszintben kis mértékű, vagy lassú emelkedést kiváltó tápanyagok fogyasztásával csökkenthető az éhségérzet és gyors fogyás érhető el. Ezen felül nem alakul ki inzulinrezisztencia.

 

Minél alacsonyabb egy étel GI-értéke, annál kevesebb glükózt juttat a véráramba, s ennek megfelelően a hasnyálmirigynek is kevesebb inzulint kell termelnie ahhoz, hogy a glükóz eljusson a sejtekhez. Minél kevesebb inzulin termelődik, annál kisebb a valószínűsége, hogy a szervezet zsírt fog elraktározni.

Ajánlott: http://dietakucko.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=219&Itemid=2

 

Gyors ételek, tunya életmód. Zsír és szénhidrátdús ételek miatt vastagodik az ember. A szervezetre kettős terhelés nehezedik, mert a mozgáshiány csökkenti az inzulin hatékonyságát, a fölös kilók miatt pedig egyébként is több hormon kell az egészséges vércukorszint fenntartásához. Végül a hasnyálmirigy nem elegendő inzulint termelni, ez magas vércukorszintet okoz, és kialakul a II-es cukorbetegséget.

Forrás: Reader’s Digest

 

Heti 2-nél többszöri hamburgerezés 15 éves kor alatt legalább 5 kg súlygyarapodás és gyakoribb a cukorbetegség kialakulás.

 

Aki nevet, elősegíti a vércukor jobb feldolgozását.

 

Kortizol hormon - Szerepe van a vérnyomás stabilizálásában, fenntartásában. Gyulladáscsökkentő tulajdonsága is van. Viszont túl sok növeli a testtömeget és a vérnyomást. Szerepe van a cukorbetegség és a csontritkulás kialakulásában.

A kávéfogyasztás mérséklésével és relaxációval csökkenthető a kortizol szint a vérben

 

Ösztrogén hormon - Befolyásolja a vércukorszintet.

 

A dió félékben lévő zsírok és tápanyagok megakadályozzák a vércukor-ingadozást, II-tipusú cukorbetegség.

 

Bioflavonoidok - Kedvező hatással vannak a cukorbetegségre.

 

Fahéj - A vér glükózszintjét jó irányba tolja. A cukorbetegséget megelőző állapotban segít 12 héten át.

Fahéj klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy baktérium-, gomba- és vírusölő hatása van.

Fő hatóanyaga a fahéjaldehid, de emellett érzéstelenítő hatású eugenol is van benne.

A fahéj elősegíti a zsírok bontását azáltal, hogy a zsírbontó enzimek aktivitását növeli.

Viszont a túl sok fahéjból ártalmas lehet. Forrás: Kiskegyed

,,Fahéj - A II-es típusú cukorbetegségnél csökkenti a vércukor, a trigliceridek, a „rossz” és a teljes koleszterin szintjét, illetve a vérnyomást. A hatékonysága abból ered, hogy képes az inzulin hatásmechanizmusát utánozni, tehát a glukózt a sejtekbe továbbítani. Ez magyarázza a fahéj anyagcserénkre gyakorolt hatását is – ha a testünk hatékonyabban képes feldolgozni a cukrot, akkor azt a szervezet kisebb arányban fogja zsírként elraktározni. Ha némi cayenne borssal kevered el, akkor ezzel a bátrabb, pikánsabb keverékkel még tovább pörgetheted az anyagcserédet.”

 

 

Momordica charantia (keserűuborka v. balzsamkörte) - Tudja gyógyítani a cukorbajt,

de hatásos akne, vérellátási zavarok és egyéb bántalmak ellen; áldásosan befolyásol minden anyagcserezavart. (van könyv róla) Forrás: Kiskegyed

 

Tevetej - Nagy mennyiségű inzulint tartalmaz – vércukorszint csökkentésre jó.

A gyomorban lévő savak lebontják az inzulint, ezért kell injekcióval pótolni, a tevetej viszont át tud haladni a gyomron érintetlenül. Forrás: Kiskegyed

 

A sötét csoki stabilizálja a vércukorszintet és elveszi az éhséget.

 

A ginszeg tartalmaz vércukorszint-csökkentő panaxant.

 

Banán (4 órán át szinten tartja a vércukrot)

 

A tejben jelentős mennyiségű úgynevezett konjugált linolénsavat (CLA) is találsz.

Ez a zsírsav egyesek szerint csökkenti a cukor- és a tumoros betegségek kockázatát. Mások szerint ez kevésbé biztos, de a rendszeres tejfogyasztók testsúlya általában alacsonyabb, mint azoké, akik kerülik a tejet.

Ajánlott: http://wellnesstipp.freeweb.hu/Tippek/mindenidok-etele.htm

 

A lizin fehérje a többi inzulinogén aminosavval együtt azt az aminosav spektrumot alkotja, amely az inzulin felszabadulását erősíti.

 

 

Fekete berkenye  - A kis bogyók csökkentik a megemelkedett vércukorszintet, ezért a cukorbetegek számára is nagyon egészséges.

 

 

 

Teák (orvossal konzultálni érdemes)

Bab - Babhéj a cukorbetegek teájában fontos adalékanyag. A babhüvely teája csökkenti a vércukorszintet, a vérnyomást.

Bodza - Bodzavirág fontos alkotórésze a diabéteszes teának.

 

A testmozgás csökkenti az inzulin érzékenységet és a vér inzulinszintjét.

Ha közepes intenzitással sportolunk, izmaink ráállnak a zsírégetésre, és a cukrot meghagyják az agynak. A gondolkodáshoz ugyanis cukorra van szükség, ha viszont az izmok égetik el, leesik a vércukorszint.

A három perces, szigorú edzések felerősítik az anyagcserét, és segíthetnek a vércukorszintek kontrollálásában - állítják brit kutatók.

"Az egyszerű ötlet az, hogy amennyiben sprintelés vagy biciklizés közben feszes izomösszehúzásokat végzünk, az erősíti az inzulin képességét arra, hogy a glükózt kipucolja a véráramból"

Ajánlott: http://herbaelet.hu/testmozgas.html

 

Nevetés a vércukor jobb feldolgozását is elősegíti.

 

A stressz nemcsak a mellékvesék működését, hanem közvetett módon a vércukorszintet is befolyásolja.

 

Zöld fénysugárzással a szembetegségek - még a cukorbetegség által előidézettek is - gyorsan és hatékonyan gyógyíthatóak.

Sárga - Hatásos a cukorbajra.

 

Napimádóknak - a nap maga az élet, s fénye éltető erő.

A napsugár erősíti immunrendszerünket, növeli a vörösvérsejtek számát, javítja a szív hatékonyságát, normalizálja a vércukorszintet, erősíti a csontokat, csökkenti az oszteoporózis veszélyét, jó hatással van az idegrendszerre és hormonháztartásunkra. De vigyázni a mennyiséggel és mikor.

Ajánlott: http://www.vitalitas.hu/?page=cikk&cid=512

 

Biotin (H-vitamin) - A mindentudó bőrápoló + anyagcsere, vércukor.

Kulcsszerepet játszik az anyagcserében, stabilizálja a vércukrot, mert elősegíti a cukor glikogénné (keményítővé) alakulását. A cukorbetegek tapasztalhatják, hogy a rendszeresen fogyasztott biotin megkönnyíti szervezetük szénhidrát- és zsíranyagcseréjét.

Segíti a fehérjék feldolgozását és a zsírok elégetését. Javarészt a bélbaktériumok állítják elő, hiányában fontos a bélflóra-regenerálás is.

Mire vigyázzunk? A biotin egyetlen ellensége a nyersfehérje, mert ez gátolja a szervezetben a felvételét. Ha a bélrendszer beteg, nemcsak biotint szedjen, hanem regenerálja a baktériumokat is.

Napi szükségletet egy tojással elkészített nagy adag saláta vagy zöldségtál, illetve hántolatlan rizzsel és spenóttal körített máj tartalmazza.

H-vitamin legnagyobb mennyiségben az olajos magvakban és a teljes kiőrlésű gabonában, illetve a zöldségekben, gyümölcsökben fordul elő.

Forrás közt és ajánlott: http://www.informed.hu/?tPath=/print/eletmod/dieta/vitaminok&article_print=yes&article_id=52946

http://5mp.eu/web.php?a=kapcsolatjanos&o=9SAAtN3QEO - Herbalife

 

B6-vitamin (piridoxin) - Nem kevésbé fontos a piridoxin szerepe az elraktározott szénhidrátok, vagyis a glikogén kiszabadításában az izmokból a vérbe. Ez a folyamat gondoskodik az egyenletes glükóz,- vagyis vércukorellátásról.

 

Kálium - Gondoskodik az izmok rugalmasságáról, kitartásukról és nélkülözhetetlen a fehérjeszintézishez. A sportolók és a szaunázok nagyon sok káliumot vonnak el a szervezetükből.

Káliumhiánynál az ember már kis erőfeszítésnél elfárad, lezuhan a vércukorszint. Gyümölcsök, zöldségek, saláták, burgonya, hántolatlan rizs, szójatermékek és hüvelyesek.

 

Króm - Segíti az inzulin hatékony működését, csökkenti a vércukorszintet, idős korban a szervezet kevesebb krómot képes megtartani.

Krómszedőknél 3 hónap múlva csökkent a vércukorszint, nőtt a szervezet inzulinérzékenysége + átlag 3 kilót fogytak. Teljeskiörlésű lisztből készült termékekben, sörélesztő, gomba. A cukoranyaghiányban játszik fontos szerepet. Krómhiány az inzulinháztartás zavarához vezet.

Forrás: Kurt Tepperwein - Savtalanítás - A fiatalság forrása

 

A króm-pikolinát. Ez a nyomelem hozzásegít az inzulinszint szabályozásához. Étkezés után a szervezetben megnő a vércukor szint (különösen ha szénhidrátban gazdag volt az étel). A vércukor szint csökkentésére a szervezet inzulint termel. Az inzulin segíti a tápanyagok izmokba juttatását, és a felesleg zsírként való elraktározását. Ha valaki hosszú időn át rendszertelenül eszik (és főleg olyankor, amikor nincs rá szüksége - pl. vacsorára), akkor az izmaiban ún. inzulin érzéketlenség alakulhat ki, és hajlamossá válik a szervezete a felesleges tápanyag zsírként való eltárolására. Mivel az izmokba nem jut elég tápanyag, ún. "szénhidrát éhség" alakulhat ki ("ennem kell valami édeset" szindróma). A króm segíthet ennek megakadályozásában - bár ezt semmilyen ellenőrzött kutatás nem támasztotta alá, csak megfigyelésen alapul.

Rájöttek, hogy a króm az inzulin kofaktoraként a szénhidrát anyagcserét szabályozza, erősíti annak hatását, hiányában inzulinrezisztencia alakul ki, romlik a glükóztolerancia. A króm a kettes típusú cukorbetegséggel járó magas inzulinszintet, a csökkent glükóz toleranciát enyhíteni tudta beteg emberekben, tulajdonképpen egy hiányállapot pótlásáról volt szó. A kutatások során egészséges emberekben is ugyanezt a szénhidrát-anyagcserét rendezést tapasztalták.

Továbbá mint a sovány testtömeg növelője és a test zsírtartalmának csökkentője is nagy népszerűségre tett szert. A niacin kötésben lévő króm 600 mcg-os adagját izomzat-megtartó hatásúnak és zsírvesztést fokozónak találta túlsúlyos hölgyeken alkalmazva.

A kedvező vérzsír és koleszterin változások (HDL emelkedés, TG csökkenés), és a javuló glükóz anyagcsere megléte nem kérdéses

A krómot étkezés előtt célszerű bevenni, és csökkentheti az étvágyat.

Forrás még: http://body.builder.hu/pub_krom.htm4

http://shop.builder.hu/pr_zsiregetok.htm4

 

 

A kínai hernyógomba jótékony hatásai többek között:

  • A kínai hernyógomba egy valódi energia bomba,
  • A cordyceps sinensis egyik legszembetűnőbb tulajdonságának a fizikai erőnlét növelését, valamint a légzésfunkció javítását tartják.
  • Stresszoldó,
  • energizáló tulajdonsága szintén közismert a keleti országokban
  • Emellett a cordyceps gyógygomba javítja az állóképességet.
  • erősíti az immunrendszert,

lassítja az öregedést
- asztma
- depresszió
- cukorbetegség
- fáradtság
- magas koleszterinszint.

 

 

 

Gyógyító mondatok – Önszuggesztió

Bár ezek a mondatok nagyon egyszerűnek tűnnek, mégis a gyógyulás zálogai.

A szervgyógyító mondatokat mindig lassan, monoton hangon, hangosan ismételjük.

Nos, mi a szervgyógyító mondatok titka?

Mélytudatunk szimbólumokban "gondolkodik".

Szemünk akkor betegszik meg, ha nem szívesen látjuk magunk körül az embereket vagy az adott élethelyzetet.

Lábunkkal akkor vannak problémák, ha kételkedni kezdünk célunk elérhetőségében. Miért? A magyarázat egyszerű. Mélytudatunkban a haladás, a célmegközelítés szimbóluma a láb.

Ha életproblémáinkat nehezen emésztjük meg, akkor gyomrunk és beleink mondják fel a szolgálatot. Az örömhiányban élő embernek a szíve megy tönkre, a gyűlölködő ember rákot kap.

Ilyen egyszerű lenne? Természetesen hosszasan lehetne bizonyítani a leírtakat, és fiziológiai magyarázatot is lehetne hozzá fűzni.

A végeredmény azonban a gyakorlással mutatkozik meg, és minden túlzás nélkül állítható: fantasztikus gyógyulások forrása az itt felsorolt szervgyógyító szuggesztiók mindegyike.

Az eredményeket magyar orvosok is saját szemükkel láthatták.
Pozitívan nyilatkozott erről Dr. Fügedi Agáta orvos, Dr. Rakk Erika orvos, Dr. Takách Gáspár pszichiáter - egy általa ellenőrzött tanfolyam-sorozatban. Még számos nagytekintélyű orvost felsorolhatnánk, de lássuk, milyen mondatokat kell alkalmaznunk az egyes betegségeknél.

Íme, a gyógyító mondatok:

Cukorbaj és hasnyálmirigy problémák 
Az élet számomra édes és tökéletes lelki egyensúlyban vagyok.

Emile Coue

Forrás: http://holisztikusegeszsegmegorzes.blogspot.hu/

Forrás és a teljes betegségek cikk: http://joportal.hu/johirek/1081

 

A hasi légzés

Ha azt akarod hogy vonzó legyél, hogy több barátod legyen, sikeres partner kapcsolatot élj át, és stabil legyen idegrendszered, hogy végre kidobj minden szedáló és nyugtató gyógyszer, és elemed feltöltve legyen a küzdelmes hétköznapokhoz, végezz hasi légzést !

Hasi légzés, töltsed föl a belső akkumulátort!

Töltsed föl a belső akkumulátort , végezz hasi légzést , akár váltott orrlikú légzéssel is....a tan tiant , illetve a napfonatodat feltölti energiával kb 15-20-lélegzet vétel után ellenőrizd karhosszteszttel hogy a a köldököd alatti területet " edényt " hogy meg telt -e ? A megszerzett energiát , aztán szétoszthatod csak csupán azzal , hogy a nyelvedet a szájpadlásra rakod oda ahol fémes ízt érzel...olyan érzés mintha elemet nyalogatnál...abban a pillanatban az energia szétáramlik a testedben , a kormányzó és befogadó meridiánok összekötésekor...ugyanis a nyelved kapcsolóként működik...

Hasi légzés után a csókolózás hatása is erősebb lehet , sőt nem kizárt hogy orgazmust vált ki

Ha azt akarod hogy vonzó legyél , hogy több barátod legyen , sikeres partner kapcsolatot élj át , és stabil legyen idegrendszered , hogy végre kidobj minden szedáló és nyugtató gyógyszert , és elemed feltöltve legyen a küzdelmes hétköznapokhoz , végezz hasi légzést !

Ha feszült ideges vagy , állj vagy ülj kényelmesen egyenesen , és gondolj a tan tianodra a köldök alatti területre , pillanatok alatt megnyugszol és feltölt
de ennek előfeltétele hogy az aksi töltve legyen ...ha a karok teszteléskor egyformák , minden rendben , akkor töltve vagy ...amenyiben eltérők a karok hosszúsága , és minél nagyobb ez az eltérés annál inkább itt az ideje légzéssel való feltöltésének .  

"A hasi agy „magas fokú intelligenciával” rendelkezik –vezérli az energiaforgalmat, kémiai anyagok millióit elemzik. Szervezi a legveszélyesebb hódítók elleni harcot, azok a mikroorganizmusok, melyek béltraktust milliószámra ellepik, ugyanúgy nem jutnak be a szervezet belsejébe, mint azok, amikből naponta töménytelen mennyiséget nyelünk le. A bél a test legnagyobb védekező-szerve, itt található az immunsejtek 70%-a…. A hasban lévő gondolkodó szerv független lélek a testben – vibráló, modern adatfeldolgozó központ. Érzékelő-receptorainak adatait maga tudja generálni, feldolgozni. Reakciók egész sorát koordinálja. Utasítást ad a szomszédos szerveknek, irányítja a fertőzések kivédését és az izommozgást. Funkcionálisan szervezett keringési rendszerekkel dolgozik. Képes arra, hogy a különböző állapotokat feljegyezze és reagáljon rájuk. (dr Vargha Zoltán)"

Forrás: http://repaelixir.blogspot.hu/2015/03/dr-vargha-zoltan-irasa-ami-biztat-is.html

El kell érni, hogy a mindennapokban e légzésformával lélegezzünk ki és be.

 

A civilizált emberek többsége felületesen lélegzik, a rekeszizom teljes kihasználása nélkül.

Mozgásszegény életmódunk, a rohanás, a növekvő elvárások hatására légzésünk "ellaposodott", csupán gyengén "pihegünk". Mivel ez a légzésforma a szervezetre igen negatív hatást gyakorol, fontos hogy megértsük kihatásait!
Szervezetünk egyik legfontosabb méregtelenítő szerve a tüdő.

Amikor mélyen lélegzünk, használjuk a rekeszizmot, ezáltal oxigén jut a tüdő minden részébe, nyomást gyakorolva a hasra. Ez a nyomás hozzájárul a jó emésztéshez, a fokozott oxigén ellátottság pozitívan befolyásolja a vér összetételét és keringését, erősödnek a szívizmok és a tüdő.
A vér zsírtartalmának kiegyensúlyozása is javul, ami hosszú távon csökkenti a szívinfarktus és a szélütés előfordulását. Emellett megfigyelhetjük a légző gyakorlat pozitív hatását a máj, a lép és a hasnyálmirigy működésére is.

A hasnyálmirigy jobb működésével a vércukorszint is kiegyensúlyozódik, csökkentve a késői cukorbetegség előfordulását. Az "élelmiszerek"–ben sok veszélyes és rákkeltő anyag van, amelyek méregtelenítés hiányában felhalmozódhatnak a szervezetben és visszafordíthatatlan folyamatokat indíthatnak el.

Rendszeres sporttal, légző gyakorlatokkal és magas rosttartalmú táplálékok fogyasztásával azonban fel tudjuk gyorsítani az emésztési folyamatot, és gyorsabban el tudjuk távolítani a rákkeltő vegyületeket, megakadályozva, hogy káros hatást fejtsenek ki.

A helyes légzés hatással van a tudati folyamatokra is, nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a vérnyomást.

Kilégzéskor eltávozik a sejtekből a felesleges széndioxid, ami a savtalanítás fontos eszköze.

http://prananadi-miskolc.hu/joga.html

 

 

Hagyma - A zöldségek  szagos királya csökkenti  vércukorszintet és megélénkíti a zsírégetést

http://karcsusit.cafeblog.hu/2014/07/03/az-orom-konnyei-a-hungarikum-zoldseg-lattan

A hagyma szívünk és érrendszerünk egyik legnagyobb hőse, ami különösen fontos, ha intenzíven edzünk.

Gazdag kvercetinben, ami segíti a vérkeringést, aktivál egy glükózszintet szabályozó proteint, elégeti a zsírsejteket, valamint megakadályozza az újak kialakulását.

Ez a zöldség még a koleszterinszintet is csökkenti, így megvédi az artériákat, és megfelelő szinten tartja a vérnyomást. A legjobb, hogy mindenbe becsempészhető: levesekbe, tésztákba, szendvicsekbe, salátába, omlettekbe, vagy akár a rizshez is adhatunk egy kicsit.

Forrás és a teljes cikk: http://www.mindmegette.hu/legegeszsegesebb-zoldseg-spenot-brokkoli-articsoka-50522/

 

Kömény

Cukorbetegség ellen - egy pohár vízben oldj fel egy kevés őrölt köményt, és naponta 2-3 alkalommal idd meg, hatékonyan szabályozza a vércukorszintet

 

Zab

Ha reggelire zabkását fogyaszt, sokáig nem éhezik meg újra, mert az stabilizálja a vércukorszintet.

Ebből adódóan a cukorbetegség megelőzésében is szerepet kaphat.

 

Fehér tea

• Kathekinek és poliszacharidok csökkentik a cukorbetegség kialakulásának esélyét,

 

Kamilla

A benne található antioxidánsok segítenek megelőzni a cukorbetegség szövődményeit, mint pl. a látásvesztés, ideg- és vesekárosodás.

 

Chia magok

stabilizálják a vércukorszintet.

 

Dinnye - A citrullin-arginin vegyület segíti

  • a szív és keringési rendszer egészségét,
  • az immunrendszert,
  • az elhízással  és
  • a 2. típusú cukorbetegséggel küzdőket.

 

Banán

A banán fontos energiaforrás, az aktív életmódot folytatók számára bármilyen energiaszelettel felér, s emellett számos rendkívül fontos nyomelem és ásványi anyag megtalálható benne.

A nap bármely szakában fogyasztva energiával tölt el minket.

Igazi energiabomba, magas cukor- és szénhidráttartalma miatt az egyik legtáplálóbb gyümölcs.

Edzés mellé kiváló, a benne lévő kálium segíti az izmok gyors fejlődését és regenerálódását.

Hatása  gyakorlatilag pont olyan, mint az izotóniás sportitaloké.

Tökéletes reggeli, ha komoly kihívásokkal kell szembenéznünk a nap folyamán.

A banán a legmegfelelőbb gyümölcs, ha egyszerű, de tápláló élelemre van szükség bizonyos helyzetekben. Pl. a legideálisabb harapnivaló egy fárasztó nap után.

Cukortartalma hamar normalizálja a vércukorszintünket és energiával tölt el.
Egyen meg 2 banánt egy megerőltető edzés előtt, hogy extra energiát nyerjen és stabilizálja vércukorszintjét.

Sokszor sok helyen leírták már: a fáradt középkorú nők egyenek sok banán. Elmúlik a lehangoltságuk és megfiatalodnak a triptofán miatt.

A sportolók, gyerekek számára pedig azért ideális, mert magasabb kalóriatartalma mellett a glükózból, fruktózból és szacharózból felépülő cukortartalma hosszan elnyújtva biztosít energiát a szervezet számára.

A glükóz és a vitaminok gyorsan a keringésedbe jutnak, és gyors energialöketet adnak a szervezetednek.

Stabilizálja a vércukorszintet olyannyira, hogy ha étkezések között banánt eszik, mást nem is fog kívánni.

 

Kendermag - A kendermagnak lenyűgöző egészségügyi hatásai vannak.

Segíti az emésztést, szabályozza az anyagcserét. A bélműködésre, a vércukorszintünkre és a koleszterinszintünkre is kedvezően hathat.

 

Napraforgómag - Egyaránt hasznos a vérnyomás és a vércukorszint csökkentésénél.

 

Goji bogyó

Vércukorszint stabilizáló hatás.

 

Füge

Cukorbetegség ellen - Mivel az egészséges füge kálium-tartalma magas, segít csökkenteni az inzulint. Fogyasszunk fügemagokat naponta, egy teáskanál mézzel keverve, hogy kordában tartsuk a diabéteszt. Érdemes egy hétig folyamatosan enni a mézes fügemagokat, hogy érezhető legyen a füge hatása. A gyümölcs levele egyébként szintén hatékony cukorbetegség ellen.

 

A magnézium is kedvezően befolyásolhatja a vércukorszintet.