Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes, szép dolgok - Jó weboldalak 3

 

10 milliószoros teremtő nap

Minden olyat tegyél meg, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson!

A tibeti hagyományok szerint 4 ilyen különleges nap van egy évben. Ezek a napok energetikailag nagyon erősek, ezért is nevezik a tibetiek tízmilliószoros napoknak. Fokozottan alkalmasak arra, hogy a beáramló teremtő energiák révén segítséget kapjunk ahhoz, hogy elérjük, megteremtsük, amit szeretnénk, és hogy elengedjük azokat a dolgokat, amik miatt eddig nem sikerült.

 Ilyenkor jó összegyűlni, mert csoportban az energiák összeadódnak. Az egymást segítő, tanító, támogató, szeretetteljes embercsoportok különösen nagy támogatást élveznek ezekben az időkben, mert ők horgonyozzák le és működtetik az új energiákat a Földön, támogatva, sőt lérehozva ezzel a változást.

Hívd fel mások figyelmét e napok jelentőségére és a napokba rejlő lehetőségekre.

Százszoros napok

Jó tudni, hogy minden telihold és újhold napja eleve százszoros erővel bír karmikus szinteken. Amit ezeken a napokon adunk, azt százszorosan kapjuk vissza. Minden, amit teszünk, visszaszáll ránk. Ez a karma. Figyeljünk ezekre a napokra is és csak olyat adjunk, amit mi is szívesen elfogadnánk.

http://www.biokapu.hu/tizmillioszoros_napok_2015_ben_41

http://pozitivnap.hu/eletmod/tizmillioszoros-nap-van-ime-100-pozitiv-allitas-hogy-te-is-teremts-ma

 

A csecsemőmirigy a szívcsakrához (energiaközpont) tartozik. Tehát amikor az immunrendszerem sérül, akkor az azt jelzi, hogy szeretetigényem is igen nagy. Az agyam is nagyon szorosan kapcsolódik az immunrendszeremhez, és bizonyos agyi állapotok nagy hatással lehetnek az immunrendszerem működésére.
Szívcsakra: A szívcsakra szintjén kezdünk tudatára ébredni mentális képességeinknek. Felfedezzük magunkba azt a hajtóerőt, amely arra ösztönöz, hogy intellektuális témákkal foglalkozzunk.

http://egeszsegradtalalt.blogspot.hu/2012/03/lelekimmunrendszerszivcsakra.html

 

http://www.tarrdaniel.com/documents/Ezoteria/satguru.html

http://reiki.timba.biz/boldogsag

http://boldognapot.hu/blog/vajon-miert-bantjak-ennyire-az-egyhazat-2/

http://hu.esoguru.com/dalai-lama-bevezetes-a-buddhizmusba-elso-resz

http://www.himalaja.hu/himalajai-tradicio/a-himalajai-joga-tradicio.html

http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=c905bd102 https://www.youtube.com/watch?v=jr556TuvPRg

https://www.youtube.com/watch?v=dBbQyLZDeVQ 

http://reiki.timba.biz/a-test-az-ajto

http://5mp.eu/web.php?a=lelekmasszazs-aniko

 

 

Legyen erőd felállni!
Fontos arra figyelni, hogy hányszor kerülünk a földre, de fontosabb, hogy mindig legyen erőnk felállni.
 Döntő az újrakezdés. Nemcsak arról van szó, hogy nem hétszer, hanem hetvenhétszer kell megbocsátanunk azoknak, akik vétettek ellenünk, hanem arról is, hogy nem hétszer, hanem hetvenhétszer, tehát véget nem érően kell felállnunk ha elestünk, ha sebet kaptunk a harcban.
 Minden kudarccal tanulunk. Megtudjuk, hogy miért kerültünk a földre - a további földrekerüléseket elkerülendő.
 Egy-egy kudarc annak az ideje, hogy megnézzem, tényleg ilyen lovat akartam-e, vagy hogy jó falnak támasztottam-e a létrámat - azaz tényleg a jó úton járok-e.
 Egy orvosságnál sem azt kell kutatni, hogy az miért keserű, hanem azt, hogy mennyire használ. Nem az a nagy baj, ha valaki elesik. Akkor van baj, ha valaki nem akar újra és újra nekirugaszkodni az útnak. Célba csak az tud jutni, aki nem csügged el, hanem vállalja továbbra is a szükséges pályamódosításokat.
 Pl. amikor serdülőkorunkban elkezdünk érdeklődni a másik nem iránt, egy sor kapcsolat füstbe megy. Próba, balsiker. Kísérletezünk, néha sikerül kijönni egymással, néha összeveszünk, és úgy érezzük nincs nagyobb szörnyűség, mint elveszteni a partnerünket. Búbánatba esünk, de amikor végül is megtaláljuk az igazit, visszagondolunk, és azt mondjuk: hú de jó, hogy annyi minden nem sikerült, mert ha sikerül, sosem találkozom vele, nem ismerem meg az igazit.
 Sok csúf varangyot kell megcsókolni mielőtt megtaláljuk a királyfit, vagy királylányt.
 Napóleon Hill meginterjúvolt 500 sikeres nőt és férfit. Elmondták, hogy életük során mindegyikőjüket érte kudarc és bukás. Eljutottak egy pontra, ahol elhatározták, hogy fel kell adni, nincs értelme folytatni, de ahogy tovább vánszorogtak, elérkezett a siker.
 Edison többször ment tönkre, Henry Ford háromszor ment csődbe mielőtt milliárdos lett. A legsikeresebb emberek egész sora bukott el több gáton is, esett hasra újra és újra, de mindig felállt, és befutott a célba.
 Ha anyagi, vagy erkölcsi veszteség ér, ha egy nehézség állja utunkat, hinni kell abban, hogy mindez csak azért történik, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk, amelyek végül is eljuttatnak a célba.

http://www.angyalmagustanoda.com/egy-kalapacs-es-a-megvilagosodas/

 

 

A KEZDET: A MAI NAP

“Ahogy Maria Robinson egyszer mondta: “Senki sem mehet vissza és nem kezdheti elölről az egészet, de elkezdheti a mai napot és más véget hozhat ki belőle.” Semmi sem lehetne közelebb az igazsághoz. De mielőtt megkezdenénk az átalakulás folyamatát, le kell szoknod azokról a dolgokról, amelyek visszatartanak.

Íme néhány ötlet:

1. Ne tölts időt a nem megfelelő emberekkel! Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsük, akik kiszívják belőlünk a boldogságot. Ha valaki azt akarja, hogy jelen legyél az életében, az helyet csinál neked benne. Nem kell megküzdened a helyért. Sohase erőltesd rá magad olyasvalakire, aki nem ismeri el az értékeidet. És ne feledd, az igazi barát nem az, aki akkor áll melletted, amikor a legjobb formádat hozod, hanem az, aki kiáll melletted, amikor a legrosszabb passzban vagy.

 

2. Ne menekülj a problémáid elől! Nézz szembe velük! Persze, hogy nem lesz könnyű. Egyetlen ember sincs a világon, aki tökéletesen ki tud védeni minden ütést, ami rázúdul. Nem elvárás, hogy azonnal meg tudjuk oldani a problémákat. Nem így terveztek bennünket. Igazából úgy terveztek, hogy megsértődjünk, szomorúak legyünk, megsérüljünk, megbotoljunk és elessünk. Mert ez az egész élet célja – hogy szembenézzünk a problémákkal, tanuljunk, alkalmazkodjunk, és idővel megoldjuk őket. Végső soron ez tesz bennünket azzá, aki vagyunk.

 

3. Ne hazudj önmagadnak! Bárki mást becsaphatsz a világon, de önmagadat nem tudod. Csak akkor lépünk előre az életben, ha kockáztatunk, és a legkockázatosabb dolog az, amikor megpróbálunk őszinték lenni önmagunkkal szemben. Olvasd el a “The Road Less Traveled” című könyvet!

 

4. Ne szorítsd háttérbe a saját igényeidet! Az a legfájdalmasabb dolog, amikor elveszíted önmagadat, miközben túlzottan szeretsz valakit, és elfelejted, hogy te magad is különleges vagy. Igen, segíts másokon, de segíts önmagadon is! Ha valaha is ott volt az ideje, hogy kövesd a vágyaidat és valami olyat csinálj, ami neked fontos, akkor az a pillanat most van itt.

 

5. Ne akarj valami lenni, ami nem vagy! Az élet egyik legnagyobb kihívása az, hogy önmagad légy egy olyan világban, amelyik próbál olyanná tenni, mint mindenki más. Valaki mindig csinosabb lesz, valaki más okosabb, vagy fiatalabb, de sohasem lesz olyan, mint te. Ne változz azért, hogy az emberek kedveljenek! Légy Önmagad, és a megfelelő emberek szeretni fogják a valódi énedet!

 

6. Ne kapaszkodj a múltba! Nem tudod elkezdeni az életed következő fejezetét, amíg az előzőt olvasod újra és újra.

 

7. Ne félj hibákat véteni! Ha csinálsz valamit és elrontod, az még mindig legalább tízszer hatékonyabb, mintha nem csinálnál semmit. Minden sikerhez a kudarcokon keresztül vezet az út, és minden kudarc közelebb visz a sikerhez. A végén sokkal jobban fogod bánni azokat a dolgokat, amiket NEM tettél meg, mint amiket megtettél.

 

8. Ne vádold magad régi hibáidért! Lehet, hogy nem a megfelelő embert szereted, vagy nem a megfelelő dolgok miatt sírsz, de mindegy, mennyire fordulnak rosszra a dolgok, egy biztos, a hibák segítenek nekünk, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelő személyt és dolgokat. Mindannyian hibákat követünk el, küzdelmeink vannak, és még bánjuk is a múltbeli dolgokat. De nem vagyunk azonosak a hibákkal, a küzdelmekkel, és itt vagyunk MOST azzal az erővel, amivel formálni tudjuk a napunkat és a jövőnket. Minden egyes dolog, ami valaha is történt az életedben, egy olyan pillanatra készít fel téged, ami a jövőben fog bekövetkezni.

 

9. Ne akard megvásárolni a boldogságot! Sok olyan dolog van, amire vágyunk, és sokba kerülnek. De az igazság az, hogy azok a dolgok, amelyek igazán boldoggá tesznek – a szeretet, a nevetés és a szenvedélyünk végzése – teljesen ingyen vannak.

 

10. Ne tedd a boldogságodat függővé másoktól! Ha nem vagy elégedett azzal, amilyen belülről vagy, akkor nem leszel elégedett senki mással sem egy hosszú távú kapcsolatban. Először stabilitást kell létrehoznod a saját életedben, mielőtt bárki mással megosztanád. Olvasd el a “Stumbing on Happiness”-t!

 

11. Ne légy link! Ne gondolkozz túl sokat, különben még ott is problémát hozol létre, ahol eleve nem is volt. értékeld a helyzetet, dönts és cselekedj! Nem tudod megváltoztatni azt, amivel nem vagy hajlandó szembenézni. A haladás kockázattal jár. Nem tudsz egy lépést sem tenni előre, ha nem mered felemelni a lábadat.

 

12. Ne gondold azt, hogy még nem állsz készen! Soha senki nem érzi úgy, hogy 100%-ban készen áll, amikor egy lehetőség adódik. Ez azért van, mert a legtöbb nagy lehetőség az életünkben arra kényszerít bennünket, hogy túlnőjünk a komfortzónánkon, ami azt jelenti, hogy eleinte nem fogjuk teljesen kényelmesen érezni magunkat.

 

13. Ne keveredj kapcsolatokba rossz indokból! A kapcsolatokat bölcsen kell megválogatni. Jobb egyedül lenni, mint rossz társaságban. Nincs ok a sietségre. Ha valaminek meg kell történnie, akkor az meg fog a megfelelő időben, a megfelelő személlyel és a legjobb okból. Akkor legyél szerelmes, amikor készen állsz rá, és ne akkor, amikor magányos vagy!

 

14. Ne utasítsd el az új kapcsolatokat csak azért, mert a régiek nem működtek! Rá fogsz jönni az életed során, hogy minden egyes emberrel való találkozásodnak célja van. Egyesek próbára tesznek, egyesek kihasználnak, egyesek pedig tanítanak. De a legfontosabb, hogy egyesek ki fogják hozni belőled a legjobbat.

 

15. Ne próbálj mindenki mással versenyezni! Ne aggódj amiatt, hogy mások miben jobbak, mint te! Koncentrálj arra, hogy a saját eredményeidet javítsd minden nap! A siker a TE és ÖNMAGAD közötti ütközetben dől el.

 

16. Ne légy féltékeny másokra! A féltékenység annak a művészete, hogy valaki más jószerencséjén meditálsz a sajátod helyett. Tedd fel magadnak a kérdést: “Mi az a valami, ami nekem van, és mindenki más akar?”

 

17. Hagyd abba a panaszkodást és az önsajnálatot! Az élet okkal küldi a ziccereket – azért, hogy az utadat olyan irányba fordítsa, ami neked való. Lehet, hogy nem látsz vagy értesz meg mindent abban a pillanatban, amikor történik, és lehet, hogy néha kemény lesz. De gondolj vissza azokra a ziccerekre, amiket a múltban kaptál! Gyakran rájössz, hogy végső soron jobb helyre, emberhez, elmeállapothoz vagy helyzethez vezettek. Úgyhogy mosolyogj! Hadd tudja meg mindenki, hogy ma sokkal erősebb vagy, mint amilyen tegnap voltál és az is leszel!

 

18. Ne tarts haragot! Ne éld az életedet gyűlölettel a szívedben! Az lesz a vége, hogy neked jobban fog fájni, mint azoknak, akiket gyűlölsz. A megbocsátás nem az, ha azt mondjuk: “Nem baj az, amit csináltál velem”, hanem amikor azt mondjuk: “Nem fogom hagyni, hogy az, amit csináltál, örökre tönkretegye a boldogságomat.” A megbocsátás a válasz…engedd el, lelj békére, szabadítsd fel önmagadat! És emlékezz, a megbocsátás nem csak más emberek számára fontos, hanem neked is. Ha kell, bocsáss meg önmagadnak, lépj tovább és legközelebb próbáld jobban csinálni!

 

19. Ne engedd, hogy mások lehúzzanak a szintjükre! Ne csökkentsd a sztenderdjeidet azért, mert mások nem hajlandók növelni az övéket!

 

20. Ne pazarold az időt arra, hogy magyarázkodsz mások előtt! A barátaidnak nincs rá szüksége, az ellenségeid meg úgysem hiszik el! Csak tedd azt, amiről a szívedben tudod, hogy helyes!

 

21. Ne csináld ugyanazokat a dolgokat újra és újra szünet nélkül! Akkor van itt az ideje, hogy vegyél egy mély levegőt, amikor éppen nem érsz rá. Ha folytatod azt, amit eddig csináltál, akkor az eredmény is ugyanaz lesz. Néha kell egy kis távlat, hogy tisztán lásd a dolgokat.

 

22. Ne mulaszd el észrevenni a parányi pillanatok szépségét! Élvezd a kis dolgokat, mert egy nap esetleg visszanézel és rájössz, hogy azok voltak a nagy dolgok. Az életed legjobb részei azok a kis, névtelen pillanatok lesznek, amiket azzal töltesz, hogy mosolyogsz valakire, aki fontos neked.

 

23. Ne akarj mindent tökéletesen csinálni! A valódi világban nem a perfekcionistákat díjazzák, hanem azokat, akik elvégzik a dolgokat. Olvasd el a “Getting Things Done” című könyvet!

 

24. Ne kövesd a legkisebb ellenállás útját! Az élet nem könnyű, különösen, ha valami értékes dolgot szeretnél elérni. Ne keresd a legkönnyebb megoldást! Csinálj valami rendkívülit!

 

25. Ne tegyél úgy, mintha minden rendben lenne, amikor nincsen! Néha nyugodtan széteshetsz egy kis időre. Nem kell mindig a kemény fiút játszani, és nem kell állandóan bizonygatni, hogy minden rendben van. Azzal sem kell foglalkoznod, hogy más emberek mit gondolnak, ha kell fakadj sírva, a könnyek hullatása egészséges! Minél előbb megteszed, annál előbb fogsz tudni újra mosolyogni.

 

26. Ne hibáztass másokat a saját problémáid miatt! Olyan mértékben tudod valóra váltani az álmaidat, amilyen mértékben felelősséget vállalsz az életedre. Ha másokat hibáztatsz azért, ami veled történik, akkor elutasítod a felelősséget, és másokra ruházod a rendelkezés jogát az életed adott területe felett.

 

27. Ne próbálj mindenki számára minden lenni! Ez lehetetlen, és ha megpróbálod, kiégsz. De ha egy valakit mosolyra késztetsz, az megváltoztathatja a világot! Lehet, hogy nem az egész világot, de az ő világát. Szűkítsd a fókuszt!

 

28. Na aggódj annyit! Az aggódás nem mentesíti a holnapot a nehézségektől, csak a mát az örömöktől. Az egyik módja, hogy eldöntsd, megéri-e valami az őrlődést, ha megkérdezed magadtól: “Számítani fog ez egy év múlva is? Három év, öt év múlva?” Ha nem, akkor nem érdemes aggódni miatta.

 

29. Ne arra koncentrálj, amit nem akarsz, hogy megtörténjen! Koncentrálj arra, amit akarsz, hogy megtörténjen! Minden nagy sikertörténet előszava a pozitív gondolkodás. ha minden nap azzal a gondolattal ébredsz fel, hogy valami csodálatos fog történni az életedben a mai napon, és jól odafigyelsz, akkor gyakran rájössz, hogy tényleg megtörtént.

 

30. Ne légy hálátlan! Mindegy, hogy milyen jó vagy rossz, minden nap úgy kelj fel, hogy hálás vagy az életedért. Valaki valahol máshol elkeseredetten küzd a sajátjáért. Ahelyett, hogy arra gondolsz, mi az, aminek híján vagy, próbálj arra gondolni, hogy mi az, amid van, és aminek mindenki más híján van!”

https://lelekebreszto.wordpress.com/bolcsessegek-tarhaza/

http://reiki.timba.biz/a-test-az-ajto/

 

A mai napod legyen egy új kezdet arra, hogy nyisd meg szívedet és lelkedet fogadd be az élet új ajándékait.
Hagyd, hogy ezt valakin vagy valamin keresztül tegye.
Hidd el, hogy megérdemled és fogadd be a jót.
Engedd meg magadnak, hogy kapj ma egy mosolyt, egy ölelést, egy dicséretet, egy elismerést, egy kis figyelmet és megértést.
Engedd el a gátakat és bontsd le a falakat magad körül.
Érezd, hogy megérkezik hozzád és fogadd be a jót.
Hiszek magamban és befogadom a pozitív hatásokat az életemben. Áldás

http://faceportal.hu/utmutato-a-boldogsaghoz-meg-tudod-csinalni/

 

 

http://egeszsegradtalalt.blogspot.com/search/label/boldogs%C3%A1g Nagyon érdekes!!!!

 

http://egeszsegradtalalt.blogspot.com/2012/03/lelekimmunrendszerszivcsakra.html

 

http://egeszsegradtalalt.blogspot.com/2012/03/taplalkozas-szabalyai-es-ragas-hogyanja.html

 

http://valodisafrany.blog.hu/2011/07/30/bazsalikom_ocimum_basilikum#axzz1pJaJI1LO

 

 

Facebook mint titkos ügynökségi program?

http://www.youtube.com/watch?v=TWM8a9owPrQ&context=C497d987ADvjVQa1PpcFNjQqxYPH7GVExELFWwYLGqVO1LK9QXzQ0=       

 

  

http://www.youtube.com/watch?v=QnK5jN96Y8w&feature=g-all&context=G29c6be3FAAAAAAAAFAA Egy régész útinaplója

 

http://www.youtube.com/watch?v=JE2RKDUaMZ0&context=C327eb1fADOEgsToPDskJoTaS5jKuNZYSyrcNtn7Oo Röviden a Reménység Családok Átmeneti Otthonáról

 

 

http://azamerikaifiu.blog.hu/2012/02/28/fiam_ballagasod_alkalmabol_egyhazza_nyilvanitalak?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

 

 

 

·                                  Az elme hatalma, a megállás nélkül érkező gondolatok gyakran nem a benned megszülető valós érzések, és igények lenyomata. Mint egy rajtad kívülálló gondolatsor akkor is megrohannak, amikor nem szeretnéd, és csak a legnagyobb erőfeszítések mellett vagy képes arra, hogy megálljt parancsolj nekik. Minőségük gyakran alacsonyabbak a téged jellemző pozitív gondolkodásnál, és legtöbbször a múlt lenyomatából táplálkoznak. Éppen ezért üzenetük sok esetben csak a megtapasztalt élményekre épülve alakul ki, így irányultságuk ritkán előremutató. A fejedben zakatoló aggódó és szkeptikus gondolatoknak nincs helye, állítsd hát meg a lehető leggyorsabban! A tudatos észlelés, megfigyelés megteremti azt a gondolatmentes állapotot, amikor feleszmélve rádöbbensz arra, hogy nem vagy azonos a fejedben zakatoló gondolatokkal. (Kovács Nóra)ból táplálkoznak. Éppen ezért üzenetük sok esetben csak a megtapasztalt élményekre épülve alakul ki, így irányultságuk ritkán előremutató. A fejedben zakatoló aggódó és szkeptikus gondolatoknak nincs helye, állítsd hát meg a lehető leggyorsabban! A tudatos észlelés, megfigyelés megteremti azt a gondolatmentes állapotot, amikor feleszmélve rádöbbensz arra, hogy nem vagy azonos a fejedben zakatoló gondolatokkal. (Kovács Nóra)

                                           

                         

A társadalom fél, nagyon fél azoktól, akik ismerik önmagukat. Nekik ugyanis van egyfajta hatalmuk, egyfajta aurájuk és vonzerejük, azaz karizmájuk, ami képes a fiatal, még életteli embereket kiemelni a hagyományos rabságból...

 Egy megvilágosodott embert nem lehet rabszolgává tenni. Ez a probléma: őt nem lehet bebörtönözni...

 Mindenképpen nehéz befogadni egy olyan géniuszt, aki tud valamit a bensőről, hiszen belőle elkerülhetetlenül felforgató erő lesz. A tömegek nem akarják, hogy háborgassák őket, még akkor sem, ha épp boldogtalanok: mert boldogtalanok ugyan, de hozzá vannak szokva a boldogtalanságukhoz. És így mindenki, aki nem boldogtalan, idegennek tűnik számukra.

 A megvilágosodott ember a legnagyobb idegen a világon: úgy tűnik, ő senkihez nem tartozik. Nincs az a szervezet, nincs az a közösség, nincs az a társadalom vagy nemzet, mely korlátok közé szorítaná. (Osho)

 http://syriusunio.shp.hu/hpc/web.php?a=syriusunio&o=akiket_szeretunk__idezetek___osho_U9co

 

 

Mit nevezünk energiának!

 Tulajdon képen mi is az az energia???

 Az energetika mindenütt megtalálható.

 A Tárgyaknak is van energiájuk, mint minden más dolognak ami létezik.

 A tárgyaknak szürkés fénytestük van, de aurájuk nincs!!

 A Fáknak fehér fénytestük van, ami este szépen látszik :)

 Minden energetikán alapszik.

 A gondolat is egy energia.

 A GONDOLATTAL teremtünk és megvalósítunk.

 Ha szeretünk valakit és amikor rágondolunk az energiánk elmegy hozzá és körbe öleli az, energia érzékeny emberek ezt érzik is :)

 Amikor kívánunk dolgokat akkor azt nagyon meg kell fontolnunk, mert ugyanis amint elhagyta a szánkat vagy a gondolatunk eltávozott az energia formájában el távozik tőlünk és megvalósítja amit mondtunk vagy amit gondoltunk.

 Ez attól is függ, hogy milyen erős a szó vagy a gondolat, amit kiküldünk az univerzumba.

 Ha kelő erős áttöri a célzott védelmi rendszerét és beteljesíti a parancsát.

 A szeretet is egy ilyen dolog, de az átkozás is!!!!

 Az átkozásnál, ha a célzott erősebb, mint a támadó akkor a célzott védelmi rendszere visszapattan.

 Na de forduljunk vissza az energetikára!!!

 Mikor egy ember a tenyerét nyújtja, hogy fogd meg, s amikor megfogod azt érzed hogy áramlik valami felfelé az alkarod mellett akkor az az ember át adta neked az energiáját.

 Az energia gyógyászat hasonlít az angyal gyógyászattal, mert mind a 2 energiával és fénnyel működik.

 Mivel ez ténylegesen így van hogy energia létezik!!! Ezért vannak azok az emberek, akik energiagyógyítással foglalkoznak

 vagyis mások rosszul felépített energiahálózatát helyre rakja rendbe szedi karban tartja.

 Az energia VÁMPÍROK nem úgy vámpírok, hogy megszívják a nyakad (de néha az is jól esne) na de mindegy.

 Ezeknek a lényeknek/embereknek nincs teljesen önálló energiájuk/aurájuk.

 Ők más emberek aurájából/energiájából élnek/táplálkoznak.

 Amikor azt érzed hogy az egyik pillanatban toppon vagy és melléd áll valaki utána tiszta fáradt vagy az attól van hogy lecsapolták az energiádat. (Tóth József)

 

Csernus videók

http://www.youtube.com/watch?v=h6p4aM__K68&feature=related&fb_source=message

 

http://www.youtube.com/watch?v=H4Zb4dSqZaw&feature=related

 

http://www.youtube.com/watch?v=TEwpB7JumMo&feature=related

 

 

http://www.metafora.extra.hu/badonyibemutatkozas.html BÁDONYI ANDRÁS REIKI MESTER-TANÁR

https://www.facebook.com/andras.badonyi/about

 

 

http://reiki.timba.biz/a-harag-mogott

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=85Fc2amPf34&feature=related Beautiful Chinese Music

 

 

Sokan megmondják mi a jó - hogyan kell élni - mi a boldogság - a harmónia a tökéletesség, mind ez csodálatos, és nagyon jó! Tedd meg azt, amit igazán szeretnél, élj boldogságban - minden gond nélkül, hiszen szabad akaratod van, és milliók tapasztalják, hogy ez nem így van, nem tudnak kitörni korlátaikból - helyzeteikből boldogtalanságaikból! Miért? Mindaddig, amíg energia pályáid blokkoltak - elvannak zárva sérelmeid által ,ugyan hogyan is tudnád befogadni azokat az energiákat ,melyek a pozitív érzéseid az elvárt igényeid érzéseit szállítanák Neked? Sehogy! Csak néhány pld. Miért nem tudsz párkapcsolatodban megmaradni? Mert van benned ellenállás! Vagy előző kapcsolatodból - talán életedből olyan negatív megtapasztalást hoztál, mely egy új kapcsolatnál ugyan olyan kép - gondolat hatására aktiválódik és már ott a rossz érzés! Kész. Tehát amíg nem oldod fel régi sérelmeid, nincs új hiszen az érzés bármikor aktiválódik máris odébb állsz. Ne feled az érzés benned van, hiszen Te vagy az ki érzi! Ez mindennel így van szegénység a pénz blokkja, és bármivel bárkivel kapcsolatban rossz érzéseid ellenállásaid vannak azok mind benned vannak! A milliónyi energia csatornád blokkjai melyek akadályozzák az élet milliónyi pozitív érzésvilágának megtapasztalását! Minden negatív érzés, egy kapu egy blokk, mely mögött ott a pozitív megtapasztalások lehetősége! Ne feledd mind ez lehetőség, hiszen egy újabb hamis megtapasztalással mely nem a szívedből, hanem valamilyen érdekből szövődik, újra és újra bezárul! A múlt feloldása nélkül lehet élni, a megmaradt kapukon lehet közlekedni, de a kapuk egyszer elfogynak és a kör bezárul, a boldogságod határai egyre szűkebbé válnak! Csak nézd meg jelen állapotodban mennyi az a lehetőség elfogadás - befogadás az élet milliónyi megtapasztalásával szemben melyeket megtudsz tapasztalni és melyek azok, amelyekhez nem férsz hozzá egyáltalán ! Harmónia - béke - nyugalom - szenvedély - mindennel és mindenkivel bizalom - nyaralás a pénzhiány miatt stb. A bezárt kapuk lehetőségek előtted, az energia pályáid hamis blokkjainak feloldása által! Megbocsájtások - negatív élmények érzéseinek a szeretet általi feloldásai nyitnak!

https://www.facebook.com/HogyanLegyunkBoldogok/posts/426700234015758

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=XNCjMtGdNwA&feature=share Valaki - Irimiás Balázs

 

http://www.youtube.com/watch?v=ziPEmRwKJGw&feature=related Árgyán József a tisztességről

 

http://hvg.hu/itthon/20120313_alsoszentmarton_roma_iskola Sajnos

 

 

 

http://egeszsegradtalalt.blogspot.hu/p/szep-versek-meghato-tortenetek-erdekes.html

 

 

http://muemlekek.info/virtualis-tura/hajos-kastely.php

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.138562649581490.23664.106027189501703&type=1

Egyiptomi ereklyék

 

http://japankalligrafia.hu/Cikkek/Japan_kalligrafia_menupont/Kalligrafia/A_Sziv_szutra_masolasanak_hagyomanya

 

http://www.buddhapest.hu/2012/03/selyemut-es-buddhista-muveszet.html

 

http://cre-art-blog.hu/index.php/2012/03/tertagito-a-nappaliba-lenyugozo-falfestmeny

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=fXJJ8gxHmOM Fábry Sándor Burjátföldön

 

 

http://csshungary.com/integral-meditacio

 

http://www.youtube.com/watch?v=a8JHOYYtehc&feature=bf_next&list=PLCA43B33056037430&lf=plcp Ascension-Raising Your Vibrational Frequency/Hungarian

 

http://spiritualiscoaching.blogspot.com/2012/03/ajanlasaim-rakra-rak-megelozesre.html

 

http://egeszsegradtalalt.blogspot.com/2012/03/tevhitek-es-figyelmeztetesek-rakrol.html Elgondolkoztató!!!

 

 

http://www.osztalyfonok.hu/cikk.php?id=640 Melyik vallás az igazi – A három gyűrű meséje

 

Az embert, nem a hite-vallása, hanem a tettei minősítik. (Molnár József)

 

http://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php/utazas/2323-a-delphoi-josda-misztikus-toertenete

 

 

http://lelekoleles.blogspot.com LÉLEKÖLELÉS MINDENKINEK JÁR!

 

Testileg-lelkileg nem lesz egészséges soha senki úgy, ha nem vállalja az elfojtott, meg nem élt érzéseinek az átélését, és ha ezeken nem változtat. Átélni és kimondani - persze egy adott pillanatban. Azután elfogadni és változtatni. Soha senki nem lesz kiegyensúlyozott és boldog, ha ezt nem képes megtenni. Ellenkező esetben csak vergődni fog félelmeinek a csapdájában, egészen a haláláig. (Csernus Imre)

 

 

Légy erős! - Müller Péter

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övé.

 

Ez egy fontos gondolat. Azt üzeni, légy erős. Először is tudnod kell, hogy az érintésben nemcsak érzelmeket és gondolatokat, de energiákat is adunk át. Kézrátétellel gyógyítani lehet. Egy idegrohamot le lehet szerelni egy megnyugtató, szoros öleléssel.

A kisállatok nemcsak azért bújnak az anyjukhoz, mert fáznak, hanem mert gyengék még. Erőt akarnak szívni magukba. Mondhatnám: biztonságot, de mi más adna biztonságot, mint az erő.

Egy jó anya olyan erős, mint egy atomerőmű. Férfi soha nem lehet olyan erős, mint egy igazi anya. Az, hogy a világ még áll, csakis a mérhetetlen női energiának köszönhető. Még egy Schwarzenegger is törékeny és összeroppan, ha nem töltekezett valaha az anyjából, de ez csak egy mellékgondolat.

A lényeg, hogy gyengéd csak az lehet, aki nagyon erős. Egy gyenge ember nem lehet gyengéd - csak gyenge.

Manapság azt hisszük, hogy az erős ember agresszív, erőszakos, fenyegető, izmaival és intellektusával kérkedő. Azt hisszük, erős az, aki szüntelen tett-éhségben él, törtet és mindenkit megelőz. Éppen a fordítottja az igaz.

Az igazi erő - lelki erőre gondolok - nemigen látható. Vitában az erős a csendesebb. Nem akar mindenáron győzni. Vitákban sem. Azt mondja, mint Jézus: "Te mondtad." Nem agresszív. Nem akar "balhét". Kicsit olyan, mint Piedone: nyugodt, szelíd, derűs és jóakaratú, de nem tanácsos megtámadni.

A hívők azt mondják, hogy az igazi erő: erőtlen. Mint a víz. Mindent legyőz, felold, elsodor, lágy és szeretsz benne úszni, mert simogatja a testedet.

Az erős emberek teli vannak gyengédséggel. Van miből gyengédnek lenni. Ahogy az igazi férfi nem a macsó, hanem akiben sok lágy, megértő, szelíd, sőt, néha még kifejezetten feminin vonás is van. A gyengédség hiánya az éretlenség jele. A nem igazi, nyers, szelídítetlen erő jele, mely még nem valódi.

Egy érintésből meg lehet érezni, hogy az vajon egy erős ember érintése-e, vagy csak egy gyenge emberé. Nagyon nehéz egy olyan emberrel élni, akiből hiányzik a gyengédség. Légy erős. Ne azért, hogy győzni, hanem hogy simogatni tudj!

http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20120323-heti-utravalo-muller-petertol-15-resz.html

 

 

A Szakura ünnep a cseresznyefák virágba borulásának ünnepe. A cseresznyevirág (japánul szakura 桜) Japán nemzeti jelképe és a japán identitás része. A cseresznye virága nemzeti virág, sok zenei, képzőművészeti és irodalmi mű témája. A japánok a virágnéző ünnepségeket (hanami) országszerte mindenütt megtartják, a csere...sznyevirágzás idejétől függően időbeli eltéréssel. A cseresznyevirágokat alig néhány napig lehet megtekinteni, ezért a Japán Meteorológiai Intézet ebben az időszakban előrejelzéseket készít, hogy délről északra haladva melyik zónában hány százalékban virult már ki a cseresznyevirág. Japán legnagyobb cseresznyevirág-néző helye a Mjógi-hegy lábánál levő Szakura no Szato ("Cseresznyefalva"), ahol több mint ötezer cseresznyefa található. Lásd még: http://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_blossom
 
 
 
Éles Csilla-Asajah Spiritiszta
2012 Március 28-29. – Ez a két nap együttes erővel bír. Az isteni erők térnyerését hozzák el akarati energiáidba, valamint a földi terekbe. A REND pillérei már állnak és az alapok szilárdulnak.
 Ezeken a napokon olyan átalakító erők munkálkodnak, melyek beindítják a megnyilvánulási folyamatokat. Ez azt jelenti, hogy látható jelei lesznek a Föld számos pontján az Isteni Akarat térnyerésének és az Igazság győzelmének. Benned is harc folyik az ego és a lélek között. Melyiket segíted? Szívvel és szeretettel a lelket, vagy elmével és félelemmel az egot?
Ahogyan magadban meghozod a döntést és teret adsz az igaz Akaratnak, úgy nyilvánul meg szinte abban a pillanatban életedben és világodban is ez az Isteni erő! Tegyük együtt igazzá szeretettel életünket!

 

 

Müller Péter "Szárnyak nélkül lehet élni - de nem érdemes."

Mit jelent szárnyak nélkül élni? Azt, hogy örökké benne maradsz a lelki és sorsproblémáidban. Ahhoz, hogy ezt az útravalót megértsd, tudnod kell azt a mély igazságot, amit Albert Einstein, a nagy fizikus, így fogalmazott meg: "Minden probléma csak egy magasabb síkon oldható meg, mint ahol keletkezett."

Föléje kell lépni! Meg kell nézni máshonnan, magasabbról is! Ma azt nemigen tanítják, hogy a válságok és kudarcok éppen arra valók, hogy utána egy magasabb tudati síkra lépjünk és ott felébredjünk belőlük.

Ez az igazi színpadi tragédiák bölcsessége és minden lelki terápiáé: értsd meg, mi okozta a bajodat, és egy másik tudati szinten oldd is meg. Ha nincsenek szárnyaid, ha nem tudsz néha önmagad fölé röppeni, és lepillantani az életedre - úgy, hogy "madártávlatból" lásd a nehéz helyzetedet -, remény sincs rá, hogy kikeveredj belőle.

Ugyanonnan nézve mindig mindent ugyanott látsz majd, és a bajaidat vagy tartósítod, vagy új és új bajokra cseréled fel. Tapickolsz az önsajnálat kilátástalan mocsarában.

Sokszor megéltem, és ma is gyakran átélem: ha nem sikerül kibontani a szárnyaimat, egyrészt nem értem meg a bajaim igazi okát, másrészt nem is tudom megoldani őket.

Azt kérded: "Mit tegyek"? Először is tudatosítsd magadban, hogy szárnyak nélkül élsz. Nem a te hibád. Így nevelt ez a beteg világ. Nem tanított meg arra, hogy az embernek, amikor megszületik, nemcsak járni kell megtanulni, hanem repülni is.

Bukott angyalok vagyunk.

Nomármost az történik, hogy állni, járni, futni megtanulunk, de repülni nem. Nem fejlődnek ki a szárnyaink. Más szóval: nem tudunk önfeledtek lenni. Képtelenek vagyunk szabadok, derűsek, tisztábban látók lenni és a lehúzó, gravitációs erőkkel megbirkózni. Nem tudunk a hétköznapi tudatunknál magasabb értelemmel és ihletetten gondolkozni, önmagunknál erősebbek lenni.

Tanulj meg repülni! Nem késő. Tanulj meg a felhőid fölé emelkedni. Szállj föl minden nap a sokszorosan megmérgezett földi légkörből és szívjál tiszta, magaslati levegőt. Utána visszaszállhatsz.

Hit nélkül, öröm nélkül, remény nélkül lehet élni - de érdemes?

http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20120305-heti-utravalo-muller-petertol-12-resz.html

 

 

Tartsátok frissen egymással a kapcsolataitokat.
Ahogy egyre beköltöznek hozzátok a kaotikus energiák, úgy válik egyre hangsúlyosabbá az, hogy
naprakészen legyetek kapcsolataitokban.

Tegyétek rendszeressé, és értékeljétek át újra a mostani év vége közeledtével. Gondoljatok arra, hogyan lehetne fejlesztenetek, javítani az egymás közötti kommunikációt, hogyan értelmezitek a szavakat, hogyan tudjátok megnyilvánítani azt, amit éreztek. A tudatos kommunikáció másokkal határozza meg a kapcsolataitok minőségét, és azt mennyire tud az benneteket szolgálni. A találkozások tere is fontos úgyszintén., és tegyétek lehetővé, hogy elengedő tér aljon rendelkezésetekre úgy másoknak is. Saját és mások terének tiszteletbe tartása egyik fő tényezője a sikeres kapcsolatoknak.
Az időjárás hullámvölgyeken megy keresztül ezekben az időkben, és nektek szükségetek lesz minél több időt egyedül tölteni, még több időt a szemlélődésre, megnyugvásra és minél több lélegzetre a szobátokban, mint bármikor azelőtt.
Amikor találkozni szeretnétek valakivel, azt szeretnétek, hogy jelen legyen az életetekben, olyasvalakikkel fogtok, akik meghallgatnak bennetek, és ugyanúgy éreznek mind felétek majd, mint más emberek felé. Vizsgáljátok meg rendszeresen a kapcsolataitok erősségét, és kérjétek intuíciótokat, hogy ha kell, mutassa meg a velük kapcsolatos szükséges igazodásokat. Törekedjetek arra, hogy eredetiek legyetek, és amennyi időt csak tudtok, töltsetek, szánjatok másokra, mindenkivel.

Legyen nyugodt testétek és elmétek. Persze ezt könnyű mondani, tudjuk, mint megtenni amikor folyamatosan érnek majd bennetek ismeretlen és stresszt okozó események.
A leghatékonyabb módja a stressz oldásának, számos módszer közül, amit tanultatok, a meditáció, a légzéstechnikák, és a fókusz elvevése az aggódástól. Amikor úgy érzitek, hogy elfog bennetek a szorongás, akkor még a mostani kaotikus szinteteken is lehet bármelyik eszközzel dolgozni ennek megszüntetésére. Miután átveszitek hatalmatokat a saját elmétek felett, ezek alapvető kézségekké válnak 2012-ben és azon túl.
Mint Isteni VáltozástTeremtők most tanulhatjátok ezt az élet zavaros vizein, hogy megtalálhassátok nyugalmatokat. Annyira le tudjátok csendesíteni magatokat, hogy arra más még nem képes rá. Amikor a belső nyugalom állapotába léptek, akkor belül fejleszthetitek magatokat a változásokhoz és összekapcsolódhattok megingathatatlan békességetekkel. Más gyógyírt erre nem tudunk ajánlani. A 2012-es változások felsorakozása előtt bőven kaptok lehetőséget más mesterektől, hogy hogyan feleljetek a káoszra. Legyetek elszántak arra, hogy ti lesztek majd a nyugalom megalapozó és folyamatos hangjai.
Hívjátok meg magasabb bölcsességeteket, hogy adjon nektek mindennapi útmutatást, hogy segítsen uralni magatokat, mint fénnyel telt utak nagyszerű lényeit.

Ahogy folytatjátok isteni természetetek felfedező utazását, mi körülölelünk bennetek szeretetünkkel és áldásunkkal.

Mi vagyunk a Tizenkettek Nagytanácsa

Forrás: Prepare for 2012's Energies a message from The Council of 12 channeled by Selacia

http://www.foldicsillagok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=236:felkeszueles-2012-energiaira-a-tizenkettek-nagytanacsa-uezenete-selacian-keresztuel&catid=48:2012&Itemid=77

 

 

http://erdely.ma/mozaik.php?id=114462 Magyar ember ingyen is segít: Fűben, fában az orvosság – Fedák János, a természetgyógyász – VIDEÓ

 

 

Egy nagyon érdekes cikket kaptam néhány órával ezelőtt. Gondoltam megosztom, hátha más is annak érzi.
Az ACT segít, hogy gazdag, teljes és értelmes életet teremts magadnak, és megtanít kezelni azt a sok gondot és fájdalmat, ami óhatatlanul felmerülhet utad során. Az ACT hat alapelvének segítségével elsajátíthatsz egy fontos készséget, amely megváltozatja és jobbá teszi az életedet, ez a ,,pszichológiai rugalmasság".
Az Elfogadás és Elkötelezettség Terápiája – Acceptance and Commitment Therapy (az ACT) hat fő elvre épül, melyek együttesen segítenek létrehozni azt a szemléletváltást, amely gyökeresen megváltoztatja életedet: http://egeszsegradtalalt.blogspot.com/p/szep-versek-meghato-tortenetek.html

 

Elfogadás és Elkötelezettség Terápiája

A könyv a humán pszichológia forradalmian új felfedezésére, az Elfogadás és ElkötelezettségTerápiájának (Acceptance and Commitment Therapy, azaz ACT) életvezetési modelljére épül. Az ACT ráadásul szerencsés rövidítés, mert a kezdőbetűket így, egybeírva magyarul TETT-et jelent. Az ACT-et az Amerikai Egyesült Államokban fejlesztette ki Steven Hayes pszichológus és két munkatársa, Kelly Wilson és Kirk Strosahl. Az ACT megdöbbentően hatékonynak bizonyult a legkülönbözőbb pszichés problémákkal küzdőknél, a depressziótól és a beteges szorongástól a krónikus fájdalomig, sőt a drogfüggőségig.

Sőt, egy jelentős kutatás során Patty Bach és Steven Hayes pszichológusok az ACT alapelveit alkalmazták krónikus szkizofréniában szenvedőknél, és megfigyelték, hogy már négy óra terápia is felére csökkentette a kórházi beutalások számát! Az ACT rendkívül hatékonynak bizonyult az olyan kevésbé drámai, de több millió embert érintő problémák kezelésében is, mint a munkahelyi stressz csökkentése vagy a dohányzásról való leszokás. A terápiák túlnyomó többségével ellentétben az ACT komoly tudományos kutatásokra épül, és egyre népszerűbbé válik a pszichiáterek és pszichológusok körében a világ minden táján.

Az Elfogadás és Elkötelezettség Terápiája – Acceptance and Commitment Therapy (az ACT) hat fő elvre épül, melyek együttesen segítenek létrehozni azt a szemléletváltást, amely gyökeresen megváltoztatja életedet: Hatástalanítás – Kiterjesztés (elfogadás) – Kapcsolódás a jelenhez – A szemlélődő én – Értékek – Elkötelezett tettek.

Az ACT hat alapelvének segítségével elsajátíthatsz egy fontos készséget, amely megváltoztatja és jobbé teszi az életedet: ez a ,,pszichológiai rugalmasság".

Minél nagyobb fokú a pszichológiai rugalmasságod, annál jobban tudod kezelni a fájdalmas gondolatokat és érzéseket, és annál hatékonyabban tudsz munkálkodni a gazdag és értelmes élet kialakításában. A könyv folyamán mind a hat alapelvet egyenként részletesen bemutatjuk majd, de most csak egy rövid összefoglalót adunk:

 

1. Hatástalanítás

Viszonyulj másképpen a gondolataidhoz, így kivonhatod magad hatásuk alól. Ahogy megtanulod hatástalanítani a fájdalmas és kellemetlen gondolatokat, azok már nem tudnak megrémíteni, zavarni, stresszelni, elszomorítani vagy aggodalmat okozni. Ha hatástalanítod zavaró gondolataidat, köztük az önkorlátozó meggyőződéseket és a túl kemény önkritikát, azok jóval kevésbé befolyásolják a viselkedésedet.

 

2. Kiterjesztés

Hagyj helyet a kellemetlen érzéseknek és gondolatoknak, ahelyett, hogy magadba fojtanád, vagy elűznéd őket. Ha nyitott vagy és teret hagysz magadban ezeknek az érzéseknek is, hamarosan észreveszed, hogy már nem is bántanak annyira, és gyorsan „továbbsodródnak”, ahelyett, hogy tovább nyomasztanának. (Ennek az alapelvnek a neve a hivatalos ACT-terminológiában az „elfogadás”. Itt azért változtattam meg, mert az „elfogadás” többjelentésű szó, és gyakran félreértik).

 

3. Kapcsolódás

Teljes mértékben éld meg a pillanatot, koncentrálj arra, ami ott és akkor történik, mindig arra figyelj, amit az adott percben teszel, vagy tapasztalsz. Ahelyett, hogy elidőznél a múltat szemlélve, vagy a jövő miatt szoronganál már jó előre, erős szálak fűzzenek a jelenhez, a mosthoz. (A hivatalos ACT-kifejezés erre a „Kapcsolódás a jelenhez” – csupán a rövidség kedvéért változtattam meg).

 

4. A szemlélő én

A tudat nagyon fontos eleme, amit a nyugati pszichológia a közelmúltig teljesen figyelmen kívül hagyott. Ahogy lassanként megismered éned ilyen aspektusát is, megváltozik a negatív érzésekhez és gondolatokhoz fűződő viszonyod.

 

5. Értékek

Annak tisztázása, hogy mit tekintesz értéknek, és az értékek tudatos felvállalása jelentős lépés a teljes élet felé vezető úton. Értékeid azt tükrözik, hogy szíved mélyén te magad mit érzel fontosnak: milyen ember akarsz lenni, mi az, amit az életben lényegesnek tartasz, mire törekszel. Értékeid útjelzőként szolgálnak, és arra ösztönöznek, hogy változtass az életeden.

 

6. Elkötelezett tettek

Gazdag, teljes élet csak tettek révén érhető el. Nem mindegy az sem, hogy milyen tettekről van szó. Csak az értékeid által vezérelt és motivált tettek vezetnek eredményhez. És ami a legfontosabb, az elkötelezettség: hogy újra és újra megteszed, amit fontosnak tartasz, és nem számít, hányszor vallasz kudarcot.

 

Kulcsszavak: Elfogadás és Elkötelezettség Terápia, Acceptance and Commitment Therapy,ACT, Dr. Russ Harris, M.D., elkötelezett tettek, értékek, a szemlélő én, kapcsolódás, kiterjesztés, hatástalanítás, pszichológiai rugalmasság

http://www.kulturbutik.hu/elfogadas-es-elkotelezettseg-modszer.html

 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Mlc8daIct4o Mahatma Gandi – Így is élhetsz, és boldog leszel!

 

Ne higgyetek csak azért valamiben, mert sokan állandóan ismételgetik.

Ne higgyetek el semmit csak azért, mert valószínűnek tűnik.

Ne higgyetek a képzelgéseknek és a vízióknak, amelyeket Isten üzenetének tartotok.

Ne higgyetek el semmit csak azért, mert egy tanító vagy egy pap tekintélye áll mögötte.

Abban higgyetek, aminek hosszadalmas kutatás után meggyőződtetek a helyességéről, és ami összhangban áll saját magatok és mások egészségével, és boldogulásával. (Buddha)

 

A másikkal "jót tenni" csak akkor lehet, ha észre sem vesszük. A valódi "jótett" nem is lehet más, mint hogy a másik embert önmagához visszavezetjük; saját erejére, sorsmegoldó hatalmára ráébresztjük - végső soron, hogy megtanítjuk önmagát szeretni.
(Müller Péter)

 

Az igazi demokrácia csak pártpolitika-mentes környezetben jöhet létre. (Molnár József)

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=GrRE6kNO0DU Fantasztikus!!!! Hogyan született ez a könyv Eckhart Tolle

 

 

 Nem érdekel, miből élsz. Azt akarom tudni, mire vágysz, és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal.

 Nem érdekel, hány éves vagy. Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy.

 Azt akarom tudni, hogy élérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál és bezárkóztál-e már a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom.

 Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni, az eksztázistól megrészegedve anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak, és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira.

 Nem érdekel igazat beszélsz-e. Azt akarom tudni, hogy mersz-e másoknak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz. Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet.

 Azt akarom tudni, hogy hűséges vagy-e, s ezáltal megbízható.

 Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem minden nap pompázik, és hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni, és a tóparton állva mégis ezüst Hold felé kiáltani: Igen!

 Nem érdekel, hol élsz, és mennyi pénzed van.

 Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz közepébe, és nem hátrálsz-e meg.

 Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal, és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál. (Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök verse)

 

 

 

 

Nagyobbak a házaink, de kisebbek a családjaink;

 Több a kényelmünk, de kevesebb az időnk;

Több diplománk van, de kevesebb bölcsességünk;

 Nagyobb tudásunk, de gyengébb értékítéletünk;

Több szakértőnk, de több problémánk;

 Több gyógyszerünk, de kevesebb egészségünk;

Eljutottunk a Holdra, és vissza is tértünk onnan,

de gondot okoz, hogy átmenjünk az utca túlsó oldalára megismerni az új szomszédot,

 Több számítógépet építünk, hogy több információt tárolhassunk, mint valaha, de kevesebbet kommunikálunk egymással.

 Gazdagok lettünk mennyiségben, de szegények minőségben.

 Ez a kor a gyorséttermeké és a lassú emésztésé.

A magas embereké törpe jellemmel.

A hatalmas profitoké és sekélyes kapcsolatoké.

Olyan időket élünk, amikor rengeteg minden van a kirakatban, de semmi sincs a szobában.

 (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

 

 

http://devadr.mindenkilapja.hu/html/18719781/render/kezelesek Azúri hangtál terápia és egyéb jók.

http://www.mandaladayspa.hu/content.php?page=spakezelesek

http://www.angyalsziget.hu Angyal sziget, színes lélek központ.

http://www.balla-hangterapia.hu

http://www.zalaigyogyito.hu

 

Gaia-elmélet

A Gaia-elmélet lényege, hogy a Föld bolygó összes élő és élettelen része egy szorosan összefüggő rendszert alkot. Ez a rendszer homeosztatikus működésű, azaz képes fenntartani létezésének feltételeit.Hogy ezt megérhessük, ahhoz új erkölcsre van szükségünk, mely abból a felismerésből fakad, hogy mindannyian részesei vagyunk Földünk élő rendszerének. Aki tudatosan átéli minden teremtett lénnyel való egységét, az úgy közelít hozzájuk, mint saját testének részeihez. Ha egy fát kivágnak, átéli annak szenvedését, s úgy érzi, a saját testéből vágtak ki egy darabot.

 

A természet egészsége az ember saját egészsége.

 

Fel kell ismerni, hogy a szeretet parancsa nem korlátozódhat csupán az embertársakra, hanem az összes létezőre vonatkozik. Ha intenzíven átéljük, milyen nagyszerű a mindenség harmonikus együttműködése, s meglátjuk a részben az egészet, közelebb juthatunk ahhoz az új tudathoz, amely embertársainkhoz és a természethez fűződő viszonyunkat a harc, az önzés és a kizsákmányolás helyett a béke, a szeretet és az együttműködés több ezer éve kész fundamentumára helyezi. Meg tudjuk tenni?

 

1. Élj úgy, hogy alapvető szükségleteid kielégítése közben, mások hasonló igényei is kielégülhessenek.

 

2. Élj úgy, hogy érvényesülhessen az emberek élethez, gazdasági, kulturális fejlődéshez való joga, helyi hovatartozásra, etnikumra, nemre, állampolgárságra, társadalmi helyzetre és hitre való tekintet nélkül.

 

3. Élj úgy, hogy óvjad az élet elidegeníthetetlen jogát és az életadó környezetet a föld minden élőlénye számára.

 

4. Élj úgy, hogy személyes boldogságod, szabadságod és önkiteljesedésed harmonikusan illeszkedjék a természet teljességébe és tiszteld a többi ember hasonló igényeit.

 

5. Követeld meg kormányodtól, hogy más népekkel és embercsoportokkal békés és együttműködő viszonyt építsen ki, mindenkinek elismerve a jogos igényét egy jobb élethez és egészségesebb környezethez, hisz mind az emberiség közös családjába tartozunk.

 

6. Követeld meg a veled kapcsolatban álló üzleti vállalkozásoktól, hogy a tevékenységükben érintett minden személy és a környezet iránt is felelősséget érezzenek, és, hogy olyan termékeket gyártsanak, olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek nem károsítják a környezetet, és valós szükségleteket elégítenek ki, mégpedig anélkül, hogy csökkentenék az esélyeit a piac kisebb, kevésbé kiváltságos szereplőinek.

 

7. Követeld meg a médiától, hogy folyamatos és megbízható tájékoztatást nyújtson az alapvető irányzatokról és kulcsfontosságú folyamatokról, hogy minden állampolgár és vásárló felelős döntést hozhasson saját egészségét, boldogulását és jövőjét illetően.

 

8. Legyen időd és energiád annak szolgálatára, hogy a hátrányosabb helyzetűek alapvető emberi méltóságuknak megfelelően élhessenek, szabadon a legmélyebb nyomorral járó küzdelmektől és megaláztatottságtól.

 

9. Bátorítsd a fiatalokat és a nyitott gondolkodású embereket, bármilyen korosztályhoz is tartoznak, hogy olyan szellemiséget alakítsanak ki magukban, amely erőt ad az önmagukat, a jövőjüket és a gyermekeik jövőjét érintő erkölcsi döntések meghozatalához.

 

10. Munkálkodj együtt a hasonló szellemiségű emberekkel a létfontosságú környezeti egyensúlyok megőrzésén és helyreállításán kellő odafigyeléssel a lakóhelyedre, az országodra, a térségedre és az egész bioszférára.

Forrás: László Ervin - Világváltás c. könyve

http://www.transzformacio.hu/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=208.

 

 

http://kiserlet.uw.hu/NAPKOLLEKTOR.htm

 

http://pozitivnap.hu/technika-es-tudomany/magyarorszag-valosagos-kincsesbanya

 

 

AZ ÚT A BOLDOGSÁGHOZ - 20. Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd., hogy ők bánjanak veled

https://www.youtube.com/watch?v=tOIeFBi6VdY

 

 

Sri Bhagavan - A harag szabályozásáról

"A harag egy természetes elemi érzelem, amelyet minden ember megtapasztal néha. Mozgósíthat lélektani forrásokat a közös cselekvés érdekében. Viszont nagyon sokszor a harag sajnos egy elfojthatatlan reagálássá válik.

Az a normális, hogy az ember igyekszik kontrollálni a hangulatát, természetét. Viszont a méreg, düh visszafojtására irányuló igyekezet csakis súlyosbítja az érzéseket. Ennélfogva az egyénnek ki kell fejlesztenie magában egy teljesen más belső bánásmódot. A belső, mérsékelt harag alapvetően egy olyan tünet, aminek a töltete mélyen a tudattalanban gyökerezik. És mi a töltet? Egy nem teljes tapasztalás a múltadból, ami erősen ismétlődik.

Ezek a töltetek vezérlik az embereket és emiatt egy nagyon korlátolt életszemlélet fejlődik ki bennük. Minden helyzet és kapcsolat az ő saját töltetük kifejeződésének vagy megnyilvánulásának színpadává válik és túlzottan érzékennyé válnak a visszahatásokra. Ha meg akarsz szabadulni a haragtól, akkor dolgozz a tudatod üvöltő démonjainak elcsendesítésén.

Oldd meg az elintézetlen ügyeidet a múltaddal kapcsolatban és a kapcsolataidban, vagy rendezd el a problémáidat önmagaddal és ezáltal egy természetes változást fogsz tapasztalni a reagálásodban. Gyűlölködés nélkül kell megtapasztalnod a haragot. Ez egy olyan állapot, amit úgy jellemezhetünk, hogy olyan kis mértékű harag van bennünk, amely nem hagy nyomot maga után."

http://deeksha-gyogyulas-ebredes.webnode.hu/lelek-emelgeto/

 

 

http://arsetvita.wordpress.com/about

Az Ars et Vita Alapítvány kettős célkitűzését az alapítvány neve is sugallja: egyfelől a művészetet – az Ars-ot – az élet szerves részévé tenni. Másfelől az élet – a Vita – szolgálatában segíteni szeretnénk a ma emberének testi, szellemi, spirituális és szociális egyensúlyának megtalálásában és megtartásában Hamvas Béla szellemében.

 

 

http://www.hazlaz.hu/cikk.php?id=128 A TITOKZATOS ZEN BUDDHISTA KERTEK

http://home.grapixx.com/www.hazlaz.hu/cikk.php?id=128

 

http://www.webmabel.hu/tortenetek/id/a-kinai-idos

 

 

http://szeretet-forras.blog.hu/2012/03/20/buddha_utja Szeretet forrás - Buddha útja

 

 

A nap süt, de ahhoz, hogy megpillantsd, neked kell felé fordulnod. (Sri Ramana Maharsh)

 

 

Az élet nyomában (Waking Life)

(színes, magyarul beszélő amerikai animációs film, 99 perc, 2001)

Rendező: Richard Linklater

A film egy fiatal diák útját követi nyomon egy olyan világban, ahol az álmokat és a valóságot rendkívül vékony határvonal választja el egymástól. Különböző emberekkel találkozik, és a legkülönfélébb létkérdésekről cserél eszmét velük. A központi probléma az, hogy hol ér véget az álom, és hol kezdődik a valóság. Meddig tart egyéni szabadságunk, s lehetünk-e egyáltalán teljesen szabadok? Döntéseinket magunk hozzuk, vagy valami/valaki irányítja akaratunkat és személyiségünk fejlődését? Mi akadályozza meg az embert, hogy a valós lehetőségeit elérje? Milyen szereplőnek lenni egy álomban? Hogyan békéljünk meg az élet paradoxaival? Létezik-e “Szent Pillanat”, s ha igen, hogy éljük meg? Vajon mindannyian újonnan érkezett lelkek vagyunk, vagy életeken, világokon keresztül kellett utaznunk ahhoz, hogy jelenlegi szerepünket játszhassuk?

 

A békés harcos útja (Peaceful Warrior)

(színes, magyarul beszélő amerikai-német filmdráma, 120 perc, 2006)

rendező: Victor Salva
író: Dan Millman
 Dan Millman önéletrajzi könyve alapján!
A történet egy fiatalemberről, Dan Millman tornászról szól, aki végre el akarja érni, hogy értelme legyen a sikeres, ámde még mindig betöltetlen életének. Véletlenül találkozik a benzinkutas Socrates-szel, aki segít neki abban, hogy megtalálja önmagát. Ám sokszor nem lehet eldönteni, hogy mi játszódik a fiatal fiú fejében, és mi a valóságban. Dan rövidesen súlyos motorbalesetet szenved, ami miatt az orvosok szerint már soha nem versenyezhet. Felkeresi hát Socrates-t és segítséget kér tőle, hogy készítse fel őt, mert Dan még legbelül érzi, hogy nem szabad feladnia. Szellemi és fizikai korlátait legyőzve Dan-nek sikerül újra formába lendülnie, és még az eddig elhanyagolt barátaival is jobb lesz a viszonya. Azonban arra nem gondol, hogy az edzője már lemondott róla és nem engedi, hogy részt vegyen a következő versenyen...

 

Az őslakó (The Man from Earth)

(színes, magyarul beszélő amerikai filmdráma,, 87 perc, 2007)

rendező: Richard Schenkman

John Oldman történelemprofesszor váratlanul bejelenti, hogy otthagyja az egyetemet. A meglepett kollégák felkeresik az otthonában, hogy nyomást gyakoroljanak rá, adjon magyarázatot a történtekre. Mindenki megdöbben, amikor kiderül, hogy mi a visszavonulás valódi indoka. Oldman professzor ugyanis azt állítja, hogy valójában halhatatlan, és tíz évnél tovább nem tartózkodhat egy helyen anélkül, hogy kiderüljön a titka. A kollégák persze képtelenségnek tartják az egészet, ám sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudják a hallottakat. A barátságos összejövetel drámai fordulatot vesz.

 

A sivatag hercege (Bab' Aziz)

(színes, feliratos svájci-magyar-francia-német-iráni-tunéziai-angol filmdráma, 96 perc, 2005)

Rendező: Nacer Khemir

Két alak rajzolódik ki a homok óceánjában: Ishtar, a bájos kislány és nagypapája, Bab'Aziz, a vak dervis. Céljuk a dervisek nagy találkozója, melyre harminc évente egyszer kerül sor. Ahhoz, hogy odataláljanak, hinniük kell, s a szívükkel meg kell hallaniuk a sivatag végtelen csöndjét. Vándorútjuk során különböző emberekkel találkoznak: Osmannal, aki a kút mélyén megpillantott gyönyörű fiatal nőt keresi; Zaiddal, akinek az éneke elcsábított egy bájos szépséget, ám elveszítette őt; és ott van a herceg, aki feladta mindenét, hogy dervis lehessen – egy régi történet, melyet Bab'Aziz mesél Ishtarnak, miközben céljuk felé igyekeznek. A sivatag a dervis barátja, és a kellő időben felfedi titkát Bab'Aziz előtt: megmutatja az összejövetel helyét. Bab'Aziz számára eljött az idő, hogy eggyé váljon a sivatag homokjával, s maga is részévé váljon a legendáknak, melyek ott kavarognak a sivatagban, mint álom az álomban, végtelenül, ahogy a homokszemek sodródnak.

 

 

http://krisnavolgy.hu/miert-rosszalkodnak-a-gyerekek/#more-4235 Miért rosszalkodnak a gyerekek

http://oktatas.krisnavolgy.hu/a-sri-prahlada-altalanos-iskola-bemutatasa

 

http://csegesuli.hu/?page_id=227 Tanulás módszertan

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5WoAZLB3o5U#! https://vimeo.com/110549267 A remény üzenete

 

http://ebredes.network.hu/blog/ebredo-szivek-hirei/shakti-gawain-ebredes-napi-utmutato-a-tudatos-elethez-cimu-muvebol

 

 

http://www.indigokor.eoldal.hu/cikkek/napi-utmutato-a-tudatos-elethez/november-1-15..html

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Őszentsége a XIV. Dalai Láma)

 

http://www.dharma.hu/content/unnep-nyilvanos

 

 

http://www.joakaratavilagban.hu

 

 

Vatikáni üzenet a buddhista Vészákh ünnepre: a fiatalokat a vallások közötti párbeszédre kell nevelni

http://www.radiovaticana.org/ung/Articolo.asp?c=577080

 

http://buddhista-kozgazdasagtan.hupont.hu/28/buddhista-kezdemenyezesek

 

 

 

http://www.shp.hu/hpc/web.php?a=naturagyogynoveny&o=_hegyikristaly_ups8

http://www.annavolgy.hu/banyaszat/joszerencset/banyavirag.html

Ásványgyűjtés

A Telkibánya körüli hegyeket az ásványgűjtők nagyon szeretik: számos ásvány és kőzet: például opál, jáspis, hegyikristály - található a felszínen.
A Gyepű-hegyen főleg ametiszt, füstkvarc, hegyikristály; a Kánya-hegyen ametiszt, füstkvarc, hegyikristály, kalcit utáni kvarc pszeudomorfóza található. A Sinta a legszebb hegyikristályok lelőhelye, de achátokra is lelni. A Fehér-hegy geódákat, az Ósva-völgy opálváltozatokat kínál. A megszállottak egy-egy szebb opálért kicsit mélyebbre ásnak. http://www.zemplen.net/index.php?option=com_content&view=article&id=68:telkibanya&catid=28:termeszeti-ertekek

 

http://albaregalis.hupont.hu/2/sicambria-az-osi-varos

http://albaregalis.hupont.hu/4/atilla-varosaeczilbug                    

http://www.regikalaz.hu/bakay-szamvetes.html?start=1

 

http://handras.hu/?p=6070 Google Glass Vajon tényleg ez a jövő?