Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes, szép dolgok - Jó weboldalak 5

 

Egyszer volt hol nem volt, egy gyerek megszületni készült.

Egy napon a gyermek így szólt Istenhez: Azt beszélik holnap leküldesz a Földre, de hogy fogok ott élni, hiszen olyan kicsi és védtelen vagyok.

Isten azt válaszolta: A sok angyal közül kiválasztottam egyet neked. Várni fog téged és vigyázni fog rád.

De mondta a gyermek: Itt a Mennyországban nem csinálok mást, csak énekelek és mosolygok. Erre van szükségem, hogy boldog lehessek!

Isten így szólt: Az angyalod minden nap fog énekelni neked, élvezni fogod az angyalod szeretetét, és boldog leszel.

És mondta a gyermek: hogyan fogom megérteni az embereket, ha nem értem a nyelvüket?

Az könnyű mondta az Isten: Az angyalod megfogja tanítani neked, a legszebb és legcsodálatosabb szavakat, amiket valaha is hallani fogsz, és az angyalod türelemmel és gondoskodással, meg fog tanítani beszélni.

A gyerek felnézett Istenre és így szólt: És mit fogok tenni ha veled akarok beszélni?

Isten rámosolygott a gyermekre, és azt mondta: Az angyalod össze fogja tenni a kezeidet és megtanít imádkozni.

A gyermek azt mondta: Úgy hallottam, a földön rossz emberek vannak, ki fog engem megvédeni?

Az Isten megölelte a gyermeket és azt mondta: Az angyalod óvni fog téged akkor is, ha ez az élete kockáztatásával jár!

A gyermek szomorúan nézett és így szólt: De mindig szomorú leszek, mert nem láthatlak téged.

Az Isten megölelte a gyermeket. Az angyalod mindig beszélni fog neked rólam, és meg fogja mutatni hogyan, juthatsz vissza hozzám, habár én mindig melletted leszek. Ekkor nagy békesség volt a Mennyben, de már hallani lehetett a földi hangokat.

A gyermek sietve megkérdezte: Istenem ha most mennem kell, kérlek áruld el nekem az angyalom nevét.

Isten így válaszolt: Az angyalod neve nem fontos….. Egyszerűen csak így fogod hívni: ANYUCI

http://bekesziget.hupont.hu/41/gyermeki-tapasztalatok

 

 

http://www.szakja.hu/magyar/RigszumGonpo.html

http://www.holdlap.eoldal.hu/cikkek/holdnaptarak-2000-2024/10-millioszoros-napok.html

http://www.szakja.hu/magyar/Elokeszito.html

 

http://olcso-receptek.hu/desszert/kekszes-torta

 

http://www.parkovacs.hu Párkovács és családműhely

 

http://www.hairwellness.hu/eletmod-es-a-haj/lelki-egeszseg

 

http://egeszsegradtalalt.blogspot.com/2012/02/mai-csemegem-egy-kis-zene-hogy.html

 

Mit is jelent a pozitív gondolkodás?

A pozitív gondolkodás eredetileg egy ősi buddhista hagyomány nyomán jött létre. A buddhizmus lelki gyakorlatai közé tartozik a bomló tetemek nézegetése, azért, hogy az ember megértse a fizikai mulandóságot. "Fönnmaradt egy legenda, miszerint Buddha és tanítványai néztek egy döglött kutyát. Mester, nézd, a halál, a bomló hús, a rothadó tetem milyen rettenetesen visszataszító! Milyen undorító, ha csak az marad meg egy lényből, ami belőle a test"-mondták a tanítványok. Buddha odanézett, és azt mondta, hogy igen, de milyen szép fehér foga van!"

Ez a pozitív gondolkodás alaptörténete. Vagyis nem arról van szó, hogy a negatív élményeinket, keserveinket, bánatainkat hazudjuk pozitívnak. Sokkal inkább arról van szó, hogy a rossz dolgokat fogadjuk el olyan rossznak amilyenek a valóságban, de ha van bennük valami pozitív, akkor azt is vegyük észre.

Alapvetően ilyenek a betegségeink. Ha, és amennyiben hajlandóak vagyunk arra, hogy ránézzünk, megvizsgáljuk azokat a dolgokat ( lelki ) amik a betegséget előidézték, akkor a betegség lehet akár pozitív is, hiszen egy rosszul működő dolgot változtathatunk meg ezáltal. Forrás: http://egeszsegradtalalt.blogspot.com/2012/04/pozitiv-gondolkodas-kialakulasa.html

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=HhHCj-xlFbk&feature=related

 

 

Könyv: Robin Sharma - A szerzetes, aki eladta a ferrariját - Valósítsd meg álmaidat, tedd gazdaggá életedet

Julian Mantle sztárügyvéd, akinek szigete, repülőgépe, Ferrarija van, mindkét végén égeti a gyertyát, ötvenhárom évesen hetvennek látszik. Zaklatott, zűrös életvitele csaknem végzetes kimenetelű infarktushoz vezet. Mantle kap egy lehetőséget az élettől, amit jól használ fel. Eladja mindenét, kiszáll a jövedelmező ügyvédi irodából, és nekivág Indiának, hogy a lét értelmét keresse. Három évvel később hazatérve, barátja, John meghökken változásán, hiszen egy harmincasnak tűnő férfi áll előtte. Keleten tett spirituális utazása során Mantle a szerzetesektől tanult bölcs és gyakorlati tanítások segítségével hatékony módszert sajátít el szellemi-, fizikai- és lelki képességei felszabadítására. A nyugati gondolkodást a keleti filozófiával ötvözve, a szerző biztos utat mutat az olvasónak, hogy miként élhet bátrabban, kiegyensúlyozottan és boldogan.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=DcT5FwUzjic&feature=youtu.be Teremts egy szép világot magadnak és másoknak a szíveddel GREGG BRADEN

 

Louise L. Hay - Éld az életed!

Louise L. Hay a New Age mozgalom nemzetközileg elismert vezéregyénisége. E műve végigvezet minket egy mentális kezeléssorozaton. A gyakorlatok elvégzése után úgy érezzük, hogy máris átalakulóban vagyunk, hiszen megszabadulunk azoktól a gondolati beidegződésektől, amelyek kikezdik lelki és testi egészségünket. Minden fejezet egy pozitív megerősítéssel indul és egy "kezeléssel" zárul, ami nem egyéb mint a tudat átalakítását célzó pozitív gondolatfolyam. Aki követi az írónő tanácsait, feltárhatja és kiaknázhatja szellemi erejét s feloldhatja azokat a belső gátlásokat, amelyek kikezdik egészségét és megakadályozzák céljai elérésében. Tehát, teljes emberként élhet teljes életet! http://www.libri.hu/konyv/eld-az-eleted.html?p_id=7003

 

 

http://www.gazdagnok.hu/2010/11/30/hogyan-es-min-valtoztass-hogy-sikeresen-teremts/

 

http://www.gazdagnok.hu/noionismeret-halogatas/?widgetlent

 

http://www.divali.eu Lélektudatosság Iskolája

 

http://www.astronet.hu/ezo-vilag/ajanlo/engedd-el-a-negativ-hatasokat-teremts-boldog-jovot-102362

 

http://esha.hu

 

http://milike.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=516182

 

http://www.bolcs_mondasok.abbcenter.com/?m=B%F6lcs+mond%E1sok&al=Szent+Ter%E9z+im%E1ja#

http://liliom.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1114144

 

http://carpediem-eljamanak.blog.hu/2009/12/10/az_elet_nem_azt_jelenti_hogy_tuleljunk_egy_vihart_hanem_hogy_tudjunk_tancolni_az_esoben

 

http://www.tudatosan.eoldal.hu/cikkek/gondolkodo.html

 

http://www.bomon.hu/tenzingyatso.htm

 

http://www.marfy.hu/boelcseletek.html

 

http://aranytukor.blogspot.com/2012/03/teljesseg.html

 

http://gazdagondolat.blogspot.com

 

http://dszilvia.blogspot.com/2012/01/oleld-meg-fat-faknak-gyogyito-erejuk.html

 

http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/

 

 

http://www.ma.hu/eletmod.hu/16855/Negy_egyszeru_szabaly_betartasaval_erhetjuk_el_alom_sulyunkat

 

Az ideális testsúly elérése-végre egy személyre szabott diéta

Makay Mihaéla 

Elég volt a hagyományos a diétákból! Mindenki mást mond, hogy mi a jó,mi nem, mit egyek, mit ne, és egyáltalán milyen elvet kövessek. (vércsoport szerinthttp://www.ma.hu/eletmod.hu/16855/Negy_egyszeru_szabaly_betartasaval_erhetjuk_el_alom_sulyunkati, 5 óránkénti, tartsak különböző "napokat" stb)

Rájöttem, hogy itt van egy karnyújtásnyira lévő, egyénre szabott megoldás, amivel Anyukám tud szolgálni.

Elsőként élelmiszertesztet végeztünk izomteszt által. Erről röviden annyit, hogy mivel az információk az agyon és az izmokon keresztül futnak, ezért pozitív, illetve negatív válaszokat kaphatunk kérdéseinkre: Ha az izom elgyengül, nem rögzül, akkor negatív, ha erős és tart, a válasz pozitív.

Így néztünk végig 12 élelmiszercsoportot (milyen érdekes, hogy 12 meridián van, 12 fő bolygó, állatövi jegy stb) + csekkoltuk,hogy milyen táplálék kiegészítőre van szükségem, és mi vált ki allergiás reakciót, vagy mire vagyok "csak" érzékeny.

Ennek köszönhetően rájöttünk arra, hogy mit emésztek nehezen, mit nem kéne nagyon enni és mi az, ami határozottan jót tesz nekem.

Csak röviden nézzünk pár példát: Gabonafélékből egyáltalán nem jó nekem a liszt, a dara, a snack-ek, a barnarizs, szója. Édesítők közül jó a cukor, a gyümölcscukor, a méz, a candarel, Nutra Sweet. Édességből mehet a teasüti, a grillázs, a piskóta, ostya, de nem jó a csoki, a marcipán. Gyümölcsökből nem jó a szilva, a málna, a szamóca, a kókusz, a grapefruit, füge, kiwi, mandula, mák, ringlósziva. - Sajnos itt nagyon meglepődtem, mert azt hittem, hogy alapvetően a gyümölcsök jók! Ugyanezt tapasztaltam a zöldségekkel, sajnos nem olyan egyértelmű, hogy számomra mi az egészséges.

Az élelmiszerteszt által azt is kiderítettük,hogy mely élelmiszerek fogyasztása vesz el sok energiát az emésztésből, melyek semlegesek és mik azok,amik feltöltenek - Evés után gyakran elálmosodunk,mert az emésztés alapvetően sok energiát használ, de ez azért is van,mert nem olyan ételt ettünk,ami egyénünknek megfelelően energiával tölt fel. Pedig evés utána nem lenne törvényszerű elálmosodni.

Na ez az első lépés, megvagyunk a teszttel.

Mi jön most?

Az emésztési folyamatot meg lehet gyorsítani különböző gyógyteák fogyasztásával. Napi két csésze cickafark, borsmenta sokat segít. Ezen kívül nagyon fontos a méregtelenítés. De mivel a tesztnek köszönhetően megválogatjuk személyre szabottan, hogy mit együnk és mit ne, már beindul a méregtelenítés. Ezt ki lehet egészíteni kamillateával, körömvirág teával (lúgosításhoz nagyon fontos), csalánnal.

A masszázsok is sokat segítenek: vákuum, nyirok, meridián.

Továbbá a neurplyphatikus pontok masszírozása segíti a méregtelenítést és a nyirok keringését.

A masszázsok mellé alkalmazhatunk fülakupunktúrát is, stimulálhatjuk a fülön elhelyezkedő kiválasztó szervek pontjait.

Az már mindenkinek a könyökén jön ki, hogy a sok folyadék elengedhetetlen a fogyáshoz, az egészséges létezéshez. De azt kevesen tudják, hogy naponta minimum 6-8 pohár tiszta vizet kellene inni. Ha stresszesek vagy betegek vagyunk, akkor ennek a kétszeresét. A számolásához egy kis segítség: a testsúlyodat oszd el 10-zel, majd ezt az értéket 4-gyel. Az így kapott eredményt literben kell érteni. Ez a kis bekezdés nem az általános napi folyadékbevitelről szól, hanem a tiszta vízről. Ebbe nem számít bele a gyümölcslé, kávé stb.

Ez eddig szuper, de mit sem ér az egész,ha elmarad az érzelmi stresszoldás!

Minden egyes kiló,1-1 elfojtott indulatot, védekezés a környezettel szemben, esetleg nemi sértettséget is jelenthet. Gondoljunk csak bele, a gyerekeket gyakran nyugtatják meg orális módon, azaz cumival, étellel. Felnőttként ez gyakran dohányzás, illetve zabálás, nasizás formájában köszön vissza.

De ha oldjuk a régebbi és napi stresszeket, akkor ezt teljesen el tudjuk hagyni.

Szóval a technikákat naponta alkalmaznom kell!

Na valahogy így, ilyen kompletten lehet elindulni az ideális testsúly elérésének az útján.

Én elindultam!

 

 

http://quantumrider.files.wordpress.com/2012/05/gyc3b3gyc3adtc3b3-tanfolyam2.pdf  Minden családban legyen egy gyógyító!

 

 

http://www.kristalycsakra.eoldal.hu/cikkek/letoltheto-meditaciok-/letoltheto-meditaciok-elerhetosegei.html

http://www.kristalycsakra.eoldal.hu/cikkek/aktualis-valtozasok/

 

 

,,Kedveskéim!♥♥♥

A Fény érzelmei (szeretet/szerelem – önzetlen feltétel nélküli szeretet/szerelem, megbocsátás, együttérzés) által az emberi lelkek a felső asztrál világaival kerülnek kapcsolatba!

Minden ettől eltérő érzelem – a lelki vibrációs szintet lecsökkentőek- azok az alsó asztrál sík érzelmei!

A lelkek fejlődnek Földanya által hiszen nap, mint nap átáramlik rajtuk Életenergiája, amely serkentő hatással van a lelki tudatszintekre!

A lélek az 52 . –dik napon belép az általa választott Szellemcsalád körébe és megkezdi inkarnációs útját! Megszületik az ember, azaz a lélek testet ölt és elkezdi karmikus feladatait teljesíteni Gaian! Azonban mielőtt elkezdődne ez a folyamat beillesztődik Gaia kristályrendszerébe! Ez pontosan akkor történik meg, amikor a testbe született lélek először lábra áll, ugyanis ezzel adja meg a jogot a földnek, hogy vállalt feladatait kész végrehajtani! Ez fontos, mivel a fénytörvények szentek és sérthetetlenek, még kék planétánknak is! Minden ember univerzális érvényű joga a szabad akarat, de ahhoz, hogy a lélek fejlődni tudjon, alá kell rendelnie magát fényalázattal az isteni akaratnak!

Nincs két egyforma lélek! Ez azt jelenti, hogy minden egyes lélek más és más fejlettségi szinten tart! Mindenki fejlődik, még ebben a pillanatban is, de más és más tempóban!

 Eljött a létidő arra – Földanyánk megkapta a felemelkedés jogát- hogy végre segítsük őt ebbéli akaratában, ezért figyeljünk oda, hogy mit érzünk, mit gondolunk és mit mondunk, hiszen ez Gaia érzelmi állapotára is hatással van! Ez azt jelenti, hogy valaki mondd egy olyan dolgot, ami nem fénygondolat (kimondja, leírja -ez mindegy) az energetikailag lenyomatot képez, ami által megteremtődik lelki szinten ez a dolog, és az lerezeg a fizikai szintünkre! Ezzel diszharmónia teremtődik, mely hatással lesz a lélekre és az univerzumra is! Ennek visszacsatolása nem marad el (ki mit ad, azt kap) az illető léleknél és ennek folyománya akár betegségben is megnyilvánulhat, hiszen nem rezeg harmóniában a kozmosszal és lelki szintjei nincsenek egyensúlyban! Ezért fontos, hogy a fejlődésünk érdekében úgy éljünk meg bármit, amit szeretnénk, hogy ne az alsó asztrális érzelmi töltéseket kövessük lehetőleg, mivel már minden lélek élt több százszor! Már nem ez a feladat, hogy lelkileg ezekkel töltekezzünk, hanem Felébredve, tudatosan a Fényt támogassuk, segítsük! Ha a Fénytől eltérő dolgokhoz kapcsoljuk lelkünket akár érzelmi, gondolati vagy vágyódási szinten (például sajnálkozunk, ítélkezünk, haragszunk, stb.), akkor a Sötét oldalt erősítjük és az Mindenre és Mindenkire hatással van!

Minden mindennel összefügg!

Minden Egy és Egy Minden!

Ezt értsük meg!

Ezért ennek elkerülésére járjuk a Fény Útját és váljunk a Fény Gyermekeivé!

Minden más illúzió!:-D

A Fény nem okoskodik, hanem bölcs (Chiquetet), mert maga a Rend és ez különbözteti meg a Sötétségtől, mely a Rendnélküli (Káosz), hiába egylényegű a Fénnyel! A Sötét megköti a lelket és kioltja a Belső Tüzet, a Lángot, míg a Fény nem köti meg a lelket, hanem táplálja a Tüzet!

Fény áldása Rátok Kedveskéim!♥♥♥

Nagyon sok szeretettel: Sherana tündérlány"

https://www.facebook.com/Lylamanesha-Sherana-Neraida-Angelos-428450364022459/

 

 

Az emberi szellem hasonlatos a lótuszvirághoz. Mint ahogy a lótusz a tavak és mocsarak iszapos fenekéről tör fel a víz felszínére, úgy sarjad ki az emberi szellem is az anyagi világ sötétjéből és úgy emelkedik föl a fény felé. És miként a lótusz a vizek felszínén szétterjeszti leveleit, majd pedig a napfény hatására kibontakoztatja szépséges virágát, úgy bontakozik ki a szellemi mivoltát felismerő emberi lélek is a magasabb világok fényénél a magasabb rendű erők hatására. De ehhez az szükséges, hogy - mint a lótusz - boldogan kitárjuk lelkünket a szellem napsugara előtt és hagyjuk, hogy a magasabb világokból szüntelenül leáradó fények érleljék bensőnket, miként a Nap sugarai a lótuszvirág szívét. Mikor tehát úgy érezzük, hogy lábunk elmerül a föld sarában, emeljük fel lótusz-szellemünket a legmagasabbhoz, ami számunkra létezik. Lelkünk már-már összecsukódó szirmai újra erőt, színt és szépséget nyernek majd tőle. (Reményik Sándor: A lótusz)

 

 

Ha közeledben van akit szeretsz, mintha melegebb lenne, mintha mindig sütne a Nap. A tárgyak mosolyogni kezdenek, a szoba ismerősebb lesz, az illatok kellemesebbek lesznek ha a közeledben van aki kedves neked. Az az összetéveszthetetlen jelenlét-érzés amikor az egykor idegen ismerőssé válik, amikor a jelenléte elvarázsolja a környezetedet - a szeretet biztos jele. Nem kell mindig a testi közellét. Minél valódibb a szeretet, annál távolabbra hat térben és időben. Ha rád gondolok és szeretlek, megjelenhet lelkedben az üzenetem. A város másik pontján is. Néha a Föld másik oldalán is. Veled történt már ilyen, hogy térben és időben elhatárolva egy távoli lélek jelen volt az életedben, néha több szeretetet közvetítve mint a közeledben lévők ? Megmagyarázhatatlan, mégis van ilyen :)

 

 

Élni annyi mint szeretni. Szeretni látni és megmutatni, érezni és érzékeltetni, meghallani és meghallgatni, magasba szállni és felröpíteni, kinyílni és felnyitni, megérteni és megértetni, együtt érezni és eggyé olvadni - és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás. Szeretni nem lehet hideg fejjel, fél szívvel, okosan, mert a szeretet olyan cselekvés, amely magában foglalja azt is, hogy őrültek vagyunk azért, akit szeretünk. Magyarul hiszünk benne, hinni pedig kizárólag feltétel nélkül lehet, különben számítgatunk - jól vagy rosszul - egyre megy. Ne számolj, ne kombinálj, csak TEDD. Mit jelent igazán szeretni? Szeretni - feltétel nélkül. Létezik feltétel nélküli szeretet - a gyermekkorban, mikor a csecsemőnek szüksége van RÁD. Amikor TE vagy érte a felelős. Létezik feltétel nélküli szeretet felnőttkorban is. Amikor tudatosan vállalod a szabadságot. Amikor TE vagy a felelős saját magadért, a tetteidért. Amikor elfogadsz valami olyasmit amiről nem tudod milyen lesz egy óra múlva, másnap, vagy a jövő héten, csak TESZED és nem szabsz feltételeket, nem gondolkodsz, elfogadod még azt is hogy hülyének néznek a szerelmedért. Ehhez persze két ember kell, mondom két EMBER, aki vállalja a kockázatot. De hidd el a bátorságodért megkapod a jutalmad. Mert a feltétel nélküliség ajándék mindkét félnek. A CSODA hogy le tudsz mondani saját önzésedről, csak ADSZ és ELFOGADSZ. Nem kérdezed mi volt tegnap, nem nézed mi lesz holnap. Egy hibája van így szeretni - erő kell hozzá és bátorság. Gyakran elég hozzá egy apró szikra és két lélek összetalálkozik, és csak egy szabály van, az is kimondatlan : Légy tudatában a szabadságodnak és add meg a másiknak az ő szabadságát. Fogadd el, ne akard a saját képedre formálni őt, értsd a csöndjeit, értsd a szavait. Hidd el létezik ilyen, és nem kell feltétlenül egymás hegyén-hátán élni ahhoz hogy ezt megtapasztald. Lehet a MÁSIK feled a világ MÁSIK felén is, akkor érezni fogod a jelenlétét. Gyakran közelebb van hozzád mint az aki melletted él, de egy másik világban.... A szeretet ünnepe minden nap kellene hogy legyen, egy érintés, egy ölelés, egy mosoly. Szerettél már úgy hogy fájt ? Ha igen, tudod miről beszélek :)

Forrás. http://azeletcsodai.blog.hu

 

 

Mik a flavonoidok?.

A flavonoidok a növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoport, sok gyógynövény a flavonoidoknak köszönheti előnyös tulajdonságait. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok, amelyek elsősorban a gyümölcs héjában, szárában, kocsányában és magjában találhatók. Ezek az anyagok képezik az antioxidáns hatás gerincét.

Mi a flavonoidok szerepe?

A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében. Ezek az anyagok képezik az antioxidáns hatás gerincét.

Milyen szerepük van a flavonoidoknak az emberi szervezetben?

Vitminszerű hatással rendelkeznek. Kiemelkedő antibakteriális, féregellenes, májvédő, vírusellenes, fogszuvasodás gátló hatásuk van. Inaktiválják a szabadgyököket, a káros enzimek tevékenységét visszaszorítják. A szervezet működését irányító enzimek aktivitását serkentik, az anyagcsere utak hatékonyságát növelik. A flavonoidok hiánya (a vitaminokhoz hasonlóan) csökkent teljesítőképességű, betegségekre hajlamosító állapothoz vezet. Jótékony hatású a keringésre, védi a szívet. Roboráló hatással bír.

csökkent teljesítőképességű, betegségekre hajlamosító állapothoz vezet. Jótékony hatású a keringésre, védi a szívet. Roboráló hatással bír.

http://okotermekek.hu/etrendkiegeszitok/flavonoid-flavonoidok.html

 

 

 

IDD AZ ÉLETERŐT IDD A NAPFÉNYT....

Ételed az életed, 2011. szeptember 26.

 

BÚZAFŰLÉ -"ISTEN MANNÁJA"

 

 Ann Wigmore és Viktoras Kulvinskas akik megalapították a Hippocrates Egészség Klinikát 1963-ban és azóta több ezer embernek tanították meg az "Élő táplálék" életmódot.

"Isteni Mannának" nevezik ezt a csodálatos zöld levet, amely a legfontosabb alapköve ennek az életformának.

 Ötven millió évvel ezelőtt megérkezett bolygónkra őrangyalunk, a fű, hogy lehetővé tegye az életet, és előkészítse a Földet az emberi faj számára.”

 

Több mint ötven-millió éve nőtték be Földünket a fűfélék, jelentős mértékben megváltoztatva az élővilágot. Azon állatok, elefánt, bölény, ló, stb., amelyek elsődleges tápláléknak tekintették ezt a gazdag klorofiltartalmú táplálékot, váltak a legerősebbekké, egész életükben megtartva kicsattanó egészségüket.

 

Lássuk a csodát....

Dr. G. H. Erp-Thomas kutató tudós és termőföld specialista több száz különböző alkotóelemet volt képes kimutatni a friss búzafűből. Véleménye szerint ez egy "tökéletes étel". 3 kg búzafű értékes tápanyagtartalma megegyezik 170 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségével.

 A búzafűlé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafűlében megtalálhatóak a természetes vízben és zsírban oldódó vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, antioxidánsok, több száz enzim, omega zsírsavak. A búzafű rengeteg bázikus anyagot tartalmaz és szárazanyag tartalmának 70%-a nyers klorofill.

 

Mit érdemes tudni az emberi szervezetről?

 Az emberi test egy SZUPERERŐMŰ

70 billió sejtjében másodpercenként 1030 kémiai reakció játszódik le! Naponta 600 milliárd sejt pusztul el és újak épülnek föl! 5 naponta képződik egy új bélnyálkahártya, néhány hetenként pedig új májsejtek! Minden hónapban megújul a bőr, néhány havonta pedig a csontváz! Ha testünk ilyen hihetetlen nagy teljesítményre képes, akkor egyértelmű számunkra, hogy mennyire fontos a sejtek optimális ellátása, hiszen az anyagcsere ott zajlik!

 

A gyógyító klorofil

Ha összehasonlítjuk a klorofil és a hemoglobin molekula szerkezetét, - amely a szervezetünk huszénhét-trillió sejtjének oxigén szállítója - akkor észre vesszük a hasonlóságot. A különbség, a klorofil magja magnéziumot, míg a hemoglobiné vasat tartalmaz. A klorofil szén-dioxidot vesz fel és oxigént ad le, miközben ATP-t termel, amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása.

 

 A szervezetünk képes gyógyítani, nem a búzafű lé, de olyan állapotba hozza a szervezetünket, hogy igen sok betegség gyógyul meg ez által.

 

 Mire képes a Búzafű?

 - Újraépíti az immunrendszert

- Újraépíti, regenerálja a beteg sejteket, szöveteket

- A legerősebb ismert méregtelenítő. Tökéletesen sejtszinten méregtelenít. A káros anyagokat lebontja, a kórokozókat elpusztítja a szervezetünkben

 - Helyreállítja a hormonháztartást

 - Magas klorofill-tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása maximálissá válik, így tápanyagellátásuk az ideális mértékre növekszik

- Vissza tudja állítani az életerőt egy beteg, fáradt testben! A klorofill friss ital formájában tömör napfényt és a test új életre keltéséhez szükséges elektromos áramot tartalmaz. Sejtjeink a lehető legtöbb elektromos töltést lesznek képesek tárolni, s így duzzadni fogunk az erőtől. A Búzafű nem más mint sűrített napenergia, egyetemes hordozója az ÉLETNEK!

 - A klorofill minden más élelmiszernél vagy orvosságnál jobban meg tud védeni bennünket a karcinogénektől, ugyanis a rákos sejtek oxigén jelenlétében nem tudnak létezni!

 

Hogyan igyuk a búzafűlét?

Fogyasztása reggel éhgyomorra javasolt! Fogyasztása előtt 3 órával és utána 1 órán át nem szabad enni. Fél órával előtte azonban kevés nyers citromlé fogyasztása engedélyezett, mert ez előkészíti az emésztő rendszert. Gyomorégés vagy fekély esetén inkább egy pohár kamillateával készítse elő a "terepet".

 

 A búzafűlét csak frissen préselve érdemes fogyasztani! Első alkalommal, jól bevált gyakorlat szerint kis mennyiséget igyunk (1 vagy két evőkanál.) Ezt követően, lassan kortyolgatva, nyállal jól elegyítve fogyasszunk annyit és addig, amíg valamiféle kényelmetlenséget érzünk, de ne oly sokat, hogy már betegnek érezzük magunkat.A testünk állapotától függően a mennyiség 1 evőkanáltól max. 1,5 dl-ig változhat.

 

Tapasztalatok szerint a búzafűlé a legerősebb tisztító, nagyon magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel és a gyomorban összegyűlt nyálkával. Gyakran levertség az első tünet. Az émelygő érzés azt jelzi, hogy a tisztulás beindult.

 

Lehetséges, hogy a méregtelenítési tünetei erősödnek: Étvágytalanság, émelygés, hányás, hasmenés, izzadás, különböző fájdalmak, hőemelkedés, fáradékonyság, aluszékonyság, stb. Ezek a jelei annak, hogy szervezetünk tisztul a nem odavaló anyagoktól, amelyek 20-30-40 év alatt felhalmozódtak. Amennyiben csökkenteni szeretné a kellemetlen érzetet, fél óra elteltével friss bio zöldséglé "sereghajtóként" működve segíthet a kezdeti kényelmetlenségeken. 

Ajánlott irodalom: Dr. Ann Wigmore: Búzafű

http://naturlife-bio.hupont.hu/27/naturlife-buzafule

 

 

 

Fokhagyma - (Allium sativum)

A fokhagyma az egyik legrégebb óta használt gyógynövény. Egyes ókori népek varázserőt tulajdonítottak neki, Egyiptomban szent növényként tisztelték. A középkorban is gyógyító és tisztító erőt tulajdonítottak neki, gerezdjét amulettként hordták a nyakukban. Hippokratész, Plinius és Dioszkuridész is részletesen írt a fokhagymáról az ókorban. Nemcsak az emésztés javítására, hanem megfázásos betegségek, bőrproblémák gyógyítására és mérgezések kezelésére is ajánlották.

Erősen antibakteriális és gombaellenes hatását Louis Pasteur már 1858-ban leírta, később 1920-ban a svájci Sandoz gyógyszergyár izolálta az antibakteriális hatóanyag vegyületeit; az alliin-t és az abból kialakuló allicin-t. Kínai kutatók által In vitro (emberi szervezeten kívül) végzett kísérletek arra engednek következtetni, hogy az allicin más élettani hatásai mellett ráksejt ellenes tulajdonsággal is rendelkezik. A fokhagyma tartalmaz még szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, valamint több vitamint (A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin), amiknek köszönhetően erős antioxidáns hatást fejt ki. A komplex összetevőknek köszönhetően jelentős immunrendszer erősítő hatást is megfigyeltek. A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma vérnyomás csökkentő, baktérium- vírus- és gombaellenes, emésztést elősegítő, bélfertőtlenítő, bélféregűző, epe- és májműködést elősegítő hatását.

A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő. Főbb hatásai közé sorolandó még az antibiotikus (antibakteriális), nyálkaoldó hatás. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet. A Koch-féle tbc-bacilusokat az 1/1500 hígítású fokhagymakivonat megöli. Enyhíti a menstruációs görcsöket.

A szétzúzott, pépesített fokhagymából felszabadul egy allicin nevű anyag, melynek egy része ezek után tovább bomlik, s újabb - szintén gyógyhatású - kénvegyületek keletkeznek (pl. ajoén). Ezen kénvegyületek hő hatására felbomlanak, illetve ki sem alakulnak, ezért aki igazi gyógyhatását teljes mértékben szeretné élvezni, az nyersen fogyasztja a fokhagymát.

Ha 12 évesnél fiatalabb gyermeknek kívánjuk gyógyszerként adagolni, feltétlenül beszélni kell a kezelőorvossal! Vérhígító hatású gyógyszer szedése esetén ne fogyasszunk fokhagymaolaj kivonatát tartalmazó étrend-kiegészítőt az orvosunkkal történő folyamatos ellenőrzés nélkül.

 http://antalvali.com/a_csodas_fokhagyma

 http://www.hazipatika.com/gyogynovenytar/fokhagyma/72

 

 

A védelem kövei:)

 Ha spirituális gondolkodású emberként védelmezni szeretnénk magunkat energetikailag, azt az ásványokkal is megtehetjük.

 Sok olyan kristály van, amely védelmezhet minket, azonban én most csak azokat fogom leírni, melyeket már tapasztalatból is ismerek, és kedvenceim.

 

Első nagy kedvenc-a pirit.

Ez az ásvány általában csoportosan, fura alakzatú kristály csoportot alkotva fordul elő, de vannak természetes kocka alakúra képződött darabok, illetve korong formájúak is. Sőt egészen apró, sokszög alakzatban is képződnek.

 Igen erős ásvány, ereje legalább akkora, mint a hegyikristályé, sőt, talán még nagyobb.

 Ha egy pirit medált, vagy nyakláncot, esetleg karkötőt hordunk -az igen erőteljes energiapajzsként működik.

 Hasznos lehet ha sok ember között, forgalmas helyen dolgozunk, ahol sok behatásnak vagyunk kitéve.

Egyetlen hátránya-hogy igen nehezen tisztítható energetikailag, legalább 4 elemmel érdemes próbálkoznunk, ha hatékonyan szeretnénk megtisztítani.

 

A második-a hegyikristály.

Sokat olvashatunk erről a kristályról, de a lényegét csak kevés írásban említik.

 Fényhozó!

Nagy kapacitással képes raktározni a fényt, illetve visszasugározni,nem engedi a sötét energiákat a közelünkbe.

 Ez jól megfigyelhető,ha egy darab hegyikristály kiteszünk néhány órára a napra-és mikor ismét kezünkbe vesszük: ragyogni fog, szinte sugározni fogja a napfényből felvett fény-energiát!

 Ha hegyikristály ékszert viselünk, az világosságot, magas rendű fényt,és tudatosságot fog hozni nekünk.

 Nem is kell ennél több...

 Szinte mindenkinek ajánlható, mert energiája semleges, abban segít amiben kell.

 Viszont akik érzékenyek az erős energiákra, csak napi pár órahosszát hordják, mert számukra túl erős is lehet.

 

Harmadik pedig a fekete turmalin,alias schörl.

 Már a fekete színe is sokat sejtet védelmező képességéről

 Hatásos asztrális támadások, varázslatok és átkok ellen .

 Igen erős védelmező, igaz nem olyan fény-energiás mint a pirit vagy a hegyikristály, de ennek ellenére megállja helyét a sorban.

 

Ha e három ásványt együtt használjuk, az olyan energia-mezőt hoz létre, amely igen sokrétűen,és erősen képes védelmezni minket. Legyen szó átkokról, asztrális támadásokról, negatív energiákról: bátran fordulhatunk hozzájuk.

 Érdemes éjszakára a párna alá tenni valamelyikből, hogy amíg álmodunk is velünk legyenek, és óvjanak minket.

 Ráadásul ilyenkor hatnak a tudat alattinkra is, vagyis úgy dolgoznak rajtunk, hogy az igazán mélyreható legyen.

 

Egyéb védelmező ásványok :

tigrisszem

Obszidiánok (nagyon erősek)

 hematit

 szugilit

 csaorit

 sztaurolit

 füstkvarc

 

Ez a felsorolás természetesen nem teljes, de ezek a legelterjedtebbek. Általában a fekete vagy nagyon sötét színű, illetve a nagyon élénken sugárzó, magas energiájú ásványok felelnek meg leginkább erre a célra.

Készítette: Gyógyító Ásványok

 

 

Így módosítja a meditáció az agy szerkezetét

A meditációnak rövid távon főleg pszichés előnyei vannak, de hosszú távon már fizikai hatásai is megmutatkoznak. Egy új kutatás szerint a régóta meditálók agykérgének a tekervényezettsége markánsabb, mint a nem meditálóké, ami a kognitív teljesítményt jelez.

 

Aki kipróbálja a meditációt, már rövid távon élvezheti kedvező hatásait: a kiegyensúlyozottságot, a nagyobb nyugalmat és vitalitást, valamint a kisebb alvásigényt. A fizikai hatások is már néhány hónap alatt megtapasztalhatók: többek között normalizálódhat a vérnyomás, vagy javulhat az emésztés. De azzal kapcsolatban, hogy igazán hosszú távon, évek, évtizedek alatt hogyan hat a meditálás a testre és a lélekre, a közelmúltban kezdtek el megjelenni az első eredmények.

 

A meditálók agykérge tekervényesebb

 

Az amerikai Kaliforniai Egyetem Idegtudományi Laboratóriuma évek óta kutatja a meditációnak az agyszerkezetre gyakorolt hatását. Legújabb tanulmányukban azt vizsgálták, hogy a hosszú ideje meditálók agyában megfigyelhető-e bármiféle eltérés a nem meditálókéhoz képest. Eredményeik szerint a hosszú ideje meditálóknál markánsabb az agykéreg tekervényezettsége, az úgynevezett gyrifikáció.

 

A Frontiers in Human Neuroscience című szaklapban megjelent tanulmány azért mérföldkő a tudományban, mert sokáig azt feltételezték, hogy az agy tömege a húszas éveink elejére eléri csúcstömegét, onnantól lassan zsugorodni kezd. Korábban azt gondolták, hogy ebbe a folyamatba nem lehet beavatkozni. Ma azonban már ismert, hogy az agy bizonyos mértékig idősebb korban is megőrzi plaszticitását, azaz például a meditáció hatására fizikailag is képes megváltozni. Már korábbi vizsgálatok során is kimutatták, hogy a régóta meditálóknál mind az agy szürkeállományának, mind a fehérállományának a tömege növekedett. (Előbbi az agyi idegsejtek sejttestjeit, utóbbi az idegsejtek egymással kapcsolatot teremtő nyúlványait tartalmazza). Az agykérgi idegsejtek száma felnőtt korban csak nagyon ritka esetben változik.

 

A mostani kutatás egyik csoportjába 28 férfit és 22 nőt vontak be, átlagéletkoruk 51 év volt, és mindnyájan átlagosan 20 éve meditáltak. A legidősebb résztvevő 71 éves volt, a legrégebb óta meditáló résztvevő pedig 46 éve gyakorolt naponta. A kutatók MRI-felvételeket készítettek a résztvevők agyáról, majd a felvételeket összehasonlították a kontrollcsoport 50 nem meditáló tagjáéval.

 

A kutatók a meditálóknál az agykéreg egyes területeinek nagyobb fokú tekervényezettségét állapították meg a nem meditálókhoz képest, és a tekervényezettség mértéke összefüggött azzal, hogy az illető mennyi ideje meditál. Eilen Luders kutatásvezető, aki maga is meditál néhány éve, a The New York Times-nak azt nyilatkozta, hogy a fokozott tekervényezettség feltehetőleg nagyobb kognitív teljesítménnyel jár.

 

Ezt a feltételezést azonban többen megkérdőjelezik. Érvelésük szerint a meditáció egy újabb mentális képesség, és mint mindenben, sok gyakorlással az emberek ebben is egyre gyakorlottabbak lesznek.

 

"Az emberek gyakran kérdezik, hogy mit csinálok, amikor ülök csukott szemekkel? Nem hiszik el, hogy ez egy kemény munka, folyamatos mentális erőfeszítés, erőteljes belső figyelem" - mondja  Eilen Luders kutatásvezető.

 

Előnyös hatások a szív- és érrendszerre:

 

De a meditáció más élettani változásokkal is jár. Az Amerikai Szívgyógyászok Társaságának egy ötéves vizsgálata szerint a meditáción keresztüli stresszoldás és relaxáció előnyösen hat az előrehaladott szívkoszorúér-betegségben szenvedőkre.

 

A vizsgálatba 200, a szívbetegség szempontjából nagy kockázatú embert követtek. Közülük százan rendszeresen meditáltak, százan viszont nem. A meditáló csoportban a kutatás ideje alatt 20 szívinfarktus, stroke és egyéb szív- és érrendszeri betegség következett be, míg a kontrollcsoportban 32. A meditálók körében a betegségek később alakultak ki, és alacsonyabb volt a szisztolés vérnyomás. A vizsgálat vezetői szerint a meditáció okozta stresszcsökkentés hatására csökkent a vérben a stresszhormonok szintje, ami révén enyhültek az érelmeszesedéssel együtt járó gyulladásos folyamatok. Forrás: origo

 

 

Gyógyító szavak

Grazyna Fosar és Franz Bludorf rámutatott arra, hogy a DNS-t, bizonyos frekvenciájú szavak befolyásolják és újra-programozhatják. Ezek a felfedezések egy új típusú orvostudománynak nyitják meg kapuit, melyben a DNS-t bizonyos kulcs-szavakkal és frekvenciákkal újra lehet programozni, vagyis feldarabolás vagy bizonyos gének helyettesítése nélkül. A genetikai sebészetnek, méltó konkurenciája jelent meg tehát! Az emberi DNS, csupán 10%-át használja fehérje előállításra. Csupán e kis része képezi a nyugaton ismert és népszerűsített kutatások tárgyát. A fennmaradt 90%, ballaszt-anyagnak van nyilvánítva, melynek semmilyen jelentősége nincsen. Ennek ellenére, az orosz kutatók meg vannak győződve arról, hogy a természet egyáltalán nem pazarló, ezért nyelvészekkel és genetikusokkal karöltve elhatározták, hogy felfedezik az emberi DNS fennmaradt részének valódi szerepét. E kutatások eredményeinek következtetései forradalmiak!

 

Ennek megfelelően, az emberi DNS, nemcsak testünk felépítéséért felelős, hanem információ raktárként és kommunikációs csatornaként is szolgál. Vagyis egyféle Internet. Az orosz nyelvészek felfedezték, hogy az egész genetikai kód, főképp a nyugaton fölöslegesnek ítélt 90%, az emberi nyelvek szabályai szerint működik. Ily módon, összehasonlították a nyelvtani szabályokat (a szavak és mondatok képzési módját), ezek sémáit (egy bizonyos nyelvben használt értelmezés tanulmányozása) és az alapvető nyelvtani szabályokat. Felfedezték, hogy a DNS alkaloid/alkáli molekuláira, az emberi nyelvekben használt nyelvtani szabályok érvényesek. Más szóval, az emberi nyelvek, nem véletlenszerűen, hanem a DNS eredményeként jelentek meg.

 

Piotr Gariaev, orosz biofizikus és biológus és kollégái tanulmányozták a DNS vibrációs viselkedését is, vagyis bizonyos frekvenciák hatását erre. Következtetésük elképesztő: az élő kromoszómák, pontosan holografikus számítógépekként működnek, a DNS belsejében létrehozott endogén lézer- sugárzás hatására! Vagyis sikerült nekik, bizonyos vibrációs modellt előállítaniuk a DNS-t és a genetikai információt befolyásoló lézer sugár segítségével. És, akkor, amikor a DNS szerkezete az emberi nyelv szerkezetével azonos, direkt szavakat és mondatokat is lehet használni a DNS módosításához, melyhez semmilyen kódfejtés nem szükséges. E dolgot kísérletileg bebizonyították! Az élő DNS (a szövetekben nem pedig “in vitro”), határozottan reagál a szavak és mondatok által gerjesztett lézer sugarakra, a rádióhullámokra is, ha megfelelő frekvenciát használunk. Ezzel tudományosan magyarázható a kijelentések, autogén tréning, hipnózis és pozitív gondolkodás erős hatása az emberre. Tehát természetes és normális az, hogy a DNS reagál a nyelvezetre. Mialatt a nyugati kutatók sebészeti eljárásokkal bizonyos géneket vonnak ki a DNS láncból más helyekre beműtve ezeket kísérletezés céljából, addig az oroszok lelkesen dolgoznak azon berendezéseken, melyek lehetővé teszik a sejt anyagcsere befolyásolását rádió és ennek megfelelő fény frekvenciákkal, bizonyos genetikai bántalmak kijavításáért.

 

Gariaev tudósainak csoportja sikerült bebizonyítsa, hogy ezzel a módszerrel megjavíthatók, az X sugarak által károsított kromoszómák. Mi több, felfogtak bizonyos információs modelleket az egyik DNS-ből és ezt továbbították egy másiknak, ekképpen sikerült átprogramozniuk ennek sejtjeit, egy másik genommá. Ily módon átalakítottak béka embriókat – szalamandra embriókká, csupán a megfelelő információs modell átadásával! Ily módon, az egész információ átadódott, semmilyen mellékhatás nélkül, amilyenek a nyugati gyakorlat során gyakran előfordulnak. Ez nyilvánvaló módon az orvostudomány egyik legnagyobb forradalmi ugrása, mely minden bizonnyal meglepő változásokkal fog járni. Látványos eredményeket értek el egyszerűen vibrációkkal és nyelvezettel, a bizonyos módon barbárnak számító molekuláris sebészeti beavatkozási technikák alkalmazása helyett. Ezek a kísérletek rámutatnak a vibrációs genetika végtelen potenciáljára, melynek nyilvánvalóan nagyobb hatása van a szervezet működésére, mint amit a DNS biokémiai folyamatainak alkáli részlegének (az egész 10%-nak) tulajdonítanak.

 

A spirituális és ezoterikus mesterek, már évezredekkel ezelőtt tudták azt, hogy az emberi test beszéddel: szóval és gondolattal programozható. Most tudományosan is megmagyarázták és bebizonyították ezt a dolgot. Természetesen, a megfelelő frekvenciát kell alkalmazni. Éppen ezért nem mindenki sikeres, sem ugyanolyan mértékű sikereket nem tud elérni minden egyes alkalommal. Az embernek dolgoznia kell belső folyamataival, hogy bizonyos spirituális érettséget érhessen el ahhoz, hogy direkt és tudatos kommunikációt hozhasson létre a DNS-el. Az orosz kutatók egy olyan berendezés kidolgozásán dolgoznak, mely biztosítja a sikert, megfelelő frekvencia használatánál. Forrás: http://komlomedia.wordpress.com/2012/05/12/gyogyito-szavak/

 

 

 

Egy kis India

http://www.afoldgomb.hu/emberi-tenyezo/789-kartik-purnima-tomegesen-tisztito-gangesz

 

http://www.afoldgomb.hu/ko-kovon/669-pushkar-india-szent-tukre


aztán könnyű ingét ágyamra dobva
bebújt hozzám a takaró alá.
Azt hitte, hogy még alszom s megölelt
s én mozdulni se mertem, félve, hogy
felébredek és álomnak remélve,
hogy ébren vagyok...és hunyt szemmel és
mozdulatlanul és remegve tűrtem,
hogy karjaimba fészkelje magát,
s mintha egyetlen érzék erejébe
gyűlt volna testem-lelkem minden éhe
és szomja és a beteljesedés
minden ígérete, csak a tapintás
néma ajkával s vak szemeivel
szürcsöltem, láttam, éreztem, öleltem
az égi vendég ajándékait:
ujjainak játékában a napfény
lobogó lepkéit, karjában a
rét illatának harmatos húsát
s egész testében az egymásba ringó
felhők mindenütt egyforma ölét.
Mondom, hunyt szemmel, mozdulatlanul
feküdtem ott gyanútlan karokban,
de mikor végre álom s ébredés közt
félig tolvaj s fél-részeg öntudattal
megloptam az istenek gyönyörét,
nem bírtam tovább és csókolni kezdtem
és felütöttem a szememet...Ő
ép fölnézett rám: A kedves mosoly
megüvegesedett rémült szemén,
arcán elsápadt és kigyúlt a szégyen:
Te meglestél!... - sikoltotta s felugrott
és menekült, már az ablakhoz ért
és belefoszlott a hajnali égbe.
Én felültem és értelmetlenül
és soká bámultam magam elé:
szénaszag csapott be az ablakon,
messziről zúgott a hegyi patak,
a szoba még sötét volt, de a nap már
ágyamra tűzött, és a takarón
úgy pihent a fény tűzfátyola, mint
egy odadobott könnyű arany ing."/Szabó Lőrinc: Ébredés/

Szép érdekes a világ

http://vilagutazo.blog.hu/2011/11/29/utazo_kristalygomb#c16569263

 

http://manzardcafe.blog.hu/2012/05/09/honey_hunters_of_nepal?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

 

http://vilagutazo.blog.hu/2011/11/04/medence_bali_dzsungeleben

 

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kedden-lefotozzak-a-vilagot/

 

Mharada Aogashima-mura (Aogashima egy vulkanikus japán sziget Tokiótól 360 kilométerre. 180-200 ember lakja.

http://www.gotokyo.org/en/kanko/aogashima/spot/s_1044.html

 

 

http://www.ezoterikus.hu/hir.php?id=14168 Totemállatok - Madarak

 

Wass Albert - TE ÉS AZ ISTEN

Gondoltál-e már arra, hogy milyen csodálatos a világ? Mennyire egész és mennyire tökéletes minden, amit nem az ember alkotott? Nézz meg egy virágot. A legegyszerűbbet: nézz meg egy hóvirágot. Honnan tudja meg bent a föld alatt, hogy odakint már elment a hó s az ágak könnyező rügyein cinkék hintáznak a napsütésben? Nincs telefonja, rádiója sincsen, mégis értesül arról, hogy mennyire haladt a világ a tavasszal. Hideg föld öleli még a gyökeret, de már megindulnak benne az élet nedvei és moccan a csíra. Felüti kis zöld fejét a nyirkos falevelek alól. Kinő a szár, utána futnak a levelek. Zöldek. A föld nedvei összetalálkoznak a napsugárral és zöldre festik a hajszálereket. Aztán kinyílik a szár, kifeslik a bimbó, előkacag a virág. Kacag. Szinte hallani lehet. Nézd meg jól, milyen szép. Milyen szép és milyen tökéletes. Ember-művész nem alkotott még hozzá foghatót, csak másolt. Egy láthatatlan nagy művész keze dolgozik körülötted.

 

Néztél vízcseppet mikroszkóp alatt? Mennyi ezer élet nyüzsög benne. Egyegész világ. Minden vízcsepp egy világ. Minden világ egy vízcsepp. Önmagáért való zárt egész. A Te szemedben céltalan, mert nem vagy művész. Művész csak egy van ezen a világon, egyetlenegy, aki alkot. Napról-napra, percről-percre, mindig újat és mindig ugyanazt.

 

Nézd a fát. Nézd a hegyet. Nézd meg a folyót vagy a tengert. És gondold el, hány milliárd vízcsepp van benne, hány milliárd vízcseppbe zárt világ. És aztán gondolj a csillagokra. Azokra, amiket ismersz, és azokra, amiket nem ismerhetsz. Tiszta éjszakákon nézz föl az égboltra: olyan éppen, mint a vízcsepp a mikroszkóp alatt. Minden csillag egy élő valami és köztük a Tied, a Föld, talán a legkisebb. Gondold csak el, hány milliárd vízcsepp lehet még ezen az egyen kívül, amit ismersz.

 

És akkor gondolj szánalommal azokra, akik el akarják hitetni Veled, hogy nincs Isten. Nincs, mert ez vagy amaz így történt. Mert romokban fekszik a házad. Mert meghaltak sokan, akiket szerettél. Mert kevés a kenyér. Mert sok a nyomorúság. A világban, mondod, nincsen igazság. És a Te világodat érted alatta. A Te külön világodat, ezt az aszfaltos, vízvezetékes, órabéres és gyárkéményes világot. A nyakkendős, nyúlszőrkalapos, szénhiánnyal küzdő, műhelyszagú és paragrafusok közé zsúfolt világot. És elfelejted, hogy ezt a világot Te csináltad magadnak. Te és a többi emberek, és így egyedül ti vagytok felelősek mindazért,ami benne történik. Istennek semmi köze a házakhoz és az órabérekhez, az általad feltalált bombákhoz és drótsövényekhez, semmi köze ahhoz, hogy kapsz-e nyugdíjat vagy sem és hogy meg tudsz e élni abból a fizetésből, amit a többi emberek adnak Neked az önként magadra vállalt munkáért. Isten bele sem néz a számlakönyveidbe, nem törődik a gépeiddel és talán azt sem tudja, hogy létezik az egyik vízcsepp milliomodik porszemén egy úgynevezett társadalmi rendszer, amit mesterségesen fölépítettél magadnak és amivel most nem vagy megelégedve. Ő a csillagrendszerekkel és az ibolyák gyökerével törődik csupán. Isten művész, aki megalkotta a világok milliárdjait és pillanatról pillanatra újakat alkot. Amit Ő alkotott, azért vállalja a felelősséget. Ott minden az Ő elgondolása szerint történik, tiszta és művészi törvények alapján. Ott nincsenek meglepetések és váratlan fordulatok. Nincs győzelme a gonosznak, mert nincs gonosz. Ezt a fogalmat az ember alkotta és emelte földöntúli alapzatra, hogy megbocsáthasson magának, ha ostobaságokat cselekszik. A sas nem gonosz, amikor lecsap a galambra. Fiainak viszi, hogy élhessenek. Művészi rendező keze igazította így a szerepeket, hogy ne szaporodhassanak el a galambok s ne egyék el az egerek elől a gabonát.

 

Az ember alkotott magának egy külön világot, a vízcseppen belül. Kiugrott a nagy együttesből, kivonta magát a művészi rendező keze alól, ácsolt magának külön színpadot, pingált magának külön díszleteket s maga osztja ki magának a szerepeket benne. Hát ne jajgasson, ha rosszul sikerül az előadás. Ha a kontár módon ácsolt kulisszák olykor rászakadnak és rozsdás szögekbe veri a fejét. Maga tette oda a szögeket. Ha rosszul mennek tehát a dolgaid, ne csodálkozz. És főleg ne igyekezz Istenre hárítani a ballépések felelősségét. Szabad kezet kértél, s Ő, amennyire lehetett, szabad kezet adott. A lerombolt házakért, a drágaságért, a feketepiacért, a szénhiányért s azért, hogy pénz nélkül maradtál és vakarod a fejed: Ő igazán nem tehet. Talán nem is tud ezekről. Nem kíváncsi, hogy az Ő rendjén kívül, a sok milliárd vízcsepp közül az egyikben egy izgága kis moszatocska a maga önteltségéből mire végezte. Neki a hóvirágokra van gondja, meg a madarakra. A csillagokra és a fákra. Meg arra, hogy szüless és meghalj. És hogy a gyomrod - feltéve, ha mértéktelenségedben el nem rontottad - megeméssze az ételt, amit adsz neki. Nem felelős, ha szíved idő előtt megunja pumpálni a véredet, mert hanyagul és könnyelműen elrontottad felesleges izgalmakkal, amiket a magad bosszantására sikerrel kiagyaltál. Egyáltalában: az Istennek hagyj békét saját világoddal kapcsolatban. Nem várhatod, hogy Ő menjen oda hozzád, ha magad voltál az, aki fölényes emberi elmédre hivatkozva hátat fordítottál Neki. Te kell fölkeressed Őt, ha vissza akarsz Hozzá térni. Könnyen megleled, ha igaz és tiszta benned a szándék. Ha nem sértett hiúságodat és csalódott önzésedet akarod Neki elpanaszolni, hanem egyszerűen csak látni akarod Őt s megnyugodni abban, hogy van. Ott leled mindég, a műhelyében. A vízcseppben, amit számodra alkotott. Csak nyisd ki a szemedet jól.

 

Megtalálod a fűszálban, amikor éppen nő. A virágban, mikor a szirmait bontja. A pillangóban, ahogy szárnyra kél. Ott dolgozik. Es ha elég tisztán és elég egyszerűen állasz meg előtte, levetve minden magadra aggatott bohóc-cicomát, amit társadalompolitikának, tudománynak vagy előítéletnek nevezel: akkor talán reád is néz. Talán még reád is mosolyog. Mélységesmély, szelíd művészszemével végigsimogat és azt mondja:

 - Bizony látom, rossz bőrben vagy fiam. Ideje volt, hogy visszatérj közénk.

 

Aztán egyszerre vége van. Csönd. A felhők megszürkülnek. Zsákmány után kujtorgó szélsuhancok csatangolják apjuk nyomát a völgyeken végig. Nyögés, sóhajtás hallatszik mindenütt. És már az eső esik. Mintha fönt valahol angyalok siratnák a megcsúfolt világot. Láttad a vihart? Olyan éppen, mint a háború. Tudósok, akik a világ nagy titkainak mélyét kutatják, azt mondják: elektromos feszültségek egyenlítődnek ki a viharok által. Aztán beszélnek arról, hogy egyik helyen fölmelegszik a levegő, másik helyen lehűl. És ebből lesz a szél. Ez mind igaz lehet. De ezeken kívül, mindezeknek a mélyén van még valami. A rontás. Ez a magja minden viharnak. Hogyan védekezzék rontás ellen a fa? Legyen egészséges és erős. Gyökerét eressze be mélyen a földbe, minél mélyebbre. A föld jó kincsei mélyen fekszenek, mint a tiszta víz. Tiszta és jó erőket szívnak föl a mélybe nyúló gyökerek. Ne bontson a fa széles koronát, mely alatt más fák senyvedni kényszerülnek. A nap nélkül nyomorgó növény keserű nedveket ereszt, melyeknek maró párája megmérgezi a levegőt és viharfelhőket támaszt. Ne tűrjön foltot a levelein. Legyen a lombja tiszta és makulátlan, napfényben csillogó, üde. Fénytelen, gyönge levelek hamar gombásodnak, korán sárgulnak és lehullanak. Kevesebb napfényt szívnak föl, és az olyan fa rostjai elvesztik rugalmasságukat. Legyen jó a madarakhoz, akik fészket építenek vagy menedéket keresnek ágai között. Szeresse a harmatot és tisztelje az esőt. Tudva, hogy minden, ami a magasból jő, és minden, ami a föld mélyéből jő, őérette van és jó. És végül ne féljen az éjszakától, a téltől és attól, hogy az idő telik. Telik akkor is, ha fél.

 

Így él a fa. S ha mégis vihar jönne rá: hajtsa meg engedelmesen a fejét s ha kell, a derekát is. Ne reszkessen és ne átkozódjék, mert nem tehet arról, hogy van vihar. A vihar van. Nem csak légköri elektromosság, nem csak a hideg és meleg kiegyenlítődése okozza. Még csak nem is az erdők rossz párája egyedül. A vihar van. Babonás, sötét erők képezik a magját, mely ott lebeg mindenkor vékony pókfonálon a világ fölött."

 http://milike.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=530870

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=SMkCaJwwYxA&feature=player_embedded Wass Albert üzenete a Magyar Nemzetnek!

 

 

http://www.harmonet.hu/ezoteria/17745-vagy-es-latomas:-bhagavan-elete-es-a-deeksha-keletkezese.html

 

http://krisztinamaria.wordpress.com/category/megvilagosodott-mesterek-szellemi-tanitok

 

http://ctibi.wordpress.com/2011/09/07/megvilagosodott-mesterek-latogatasa-szept-9-14

 

http://www.prananadi.hu/main.asp?KatalogusID=10&Location=0&KatalogusID=10&KatalogusID2=0&KatalogusID3=0&HirID=90792

 

Az 5 Buddha család

A tantrából általában az emberek ismerik az „öt buddhacsaládot", melyek az öt energia jelképei. Ezt sokan nagyon elvont dologként fogják fel (ez a tapasztalatom), melyhez semmi közük. De mi az öt buddhacsalád? A dzogcsen ismeretében ez nagyon egyszerű. Az öt buddhacsalád a tudat természete. A tudat természete a fentebb említett példában a változatlan tükör, a tudat pedig a jelenségek, melyek benne megnyilvánulnak. A kettő elválaszthatatlan egység.

Az öt buddhacsaládból az első a gyémánt család. Milyen a gyémánt? Kemény. Ilyen a gyémánt család, a tudat természetének lerombolhatatlanságát jelképezve, mely kezdettelen idők óta bennünk van, és nem tűnik el, a pillanat örök változatlansága. Minden egyes pillanat azonos alapminőséggel bír, ezért változatlannak mondjuk. Ne gondoljunk valami mindig létezőre, mint az atman, vagy az isten, hanem mivel minden pillanat alapja azonos minőséggel bír, ezért változatlannak, lerombolhatatlannak mondjuk.

A második a drágakő család. Ez mit jelent? A tudat természetében tartózkodva, ott bármi megjelenhet, ezért olyan, mint a kívánság-beteljesítő drágakő.

A harmadik a lótusz család. A lótusz a világegyetem eredendő tisztaságának jelképe is, melyben minden önkéntelenül megnyilvánulhat. A tudat természete a határtalan tér, ezért ezzel azonosulva, mindent hatalmunk alatt tudunk tartani, mindent be tudunk vonzani.

A negyedik a karma család. A karma ok-okozatot vagy pedig cselekvést jelent. Általában a kettős hozzáállásból adódó létforgatagbeli dolgokat jelképezi, de ugyanakkor a buddhák cselekedetét is, gondoljunk a Karmapára, aki az összes buddhacselekedet ura. Hogyan működik ez a buddhacselekedet? Térjünk vissza az előzőekre. A lerombolhatatlan tudat természetével azonosulva (gyémánt), melyben minden megjelenhet (drágakő), és mely mindent betölt, hatalma alatt tart (lótusz), hogyan lehetne olyan dolog, melyet ne tudnánk megvalósítani (karma). Nagyon egyszerű logika. Ez maga a határtalan együttérzés, mely nem korlátozódik rokonunkra, szerelmünkre, ismerősünkre, hanem minden lény felé egyformán működik. Azonban, ha így van, miért nem a tudat természetére támaszkodunk a gyógyítóink, mágusaink, tanáraink, szellemi vezetőink helyett, akik csak viszonylagos módon, időlegesen segíthetnek. Szeretnék azzal az emberrel találkozni, aki azt állítja, hogy folyamatosan a tudat természetében tartózkodik, beteljesítve az első három család minőségeit, és nem jön össze a negyedik minőség, nem tud bármit beteljesíteni.

Az ötödik maga a buddha család, mely az összes előző tulajdonság egysége, különben is mindegyikben benne van az összes többi.

Az öt energiával történő gyakorlás, mely életünk minden pillanatát betöltheti, maga a buddhaság állapotának folyamatos tapasztalása. A Tiszta Fény Jógája ennek állandóvá tételéről szól.

Ezt a nagyon egyszerű levezetést még kiegészítenénk az öt bölcsesség tapasztalásával.

Az öt bölcsesség az öt buddhacsaládhoz kapcsolódik.

Források:

http://www.urgyen.eoldal.hu/cikkek/tiszta-feny/a-tiszta-feny.html

 

http://dharmalap.freeweb.hu/_5_buddhacsalad/otbuddhacsalad

 

Ha valóban szereted magad és másokat; ha valóban boldogságot akarsz szerezni magadnak és másoknak, akkor ahhoz az élet szeretete, megfelelő életvezetés, nyitott szív és elme kell.

Buddha megvilágosult lény, aki a lényeget tanítja, az ösvényt és eredményeit, az eszközt amely megvalósítja az örökké tartó boldogságot. Az ezekre vonatkozó kutatások rendkívül fontosak és a létezés alapjainak szempontjából hasznosak.

Ha akarod, vizualizálhatod a teljesen megvilágosult lényt, a Gyógyító Buddhát vagy Orvos Buddhát. Ennek az oka, meditáció a Gyógyító Buddhához. Miért? –Amikor beteg vagy, azt teszed, amit az orvos javasol a betegségre. A te boldog időszakodban, legfontosabb találni valakit, aki gyógyít téged, különösen a külső hatások következményeivel szemben. Ez, azok számára, akik gyakorolják a Gyógyító Buddha vizualizációját, egyszerű.

Most recitáljuk a Gyógyító Buddha rövid és hosszú mantrát 7x, 21x, 108x vagy még többször.

Rövid Gyógyító Buddha Mantra;
TADYATHA
OM BHEKANDZE BHEKANDZE MAHA
BHEKANDZE BHEKANDZE RADZA SAMUDGATE SVAHA

Hosszú Gyógyító Buddha Mantra;
OM NAMO BHAGAVATE BHEKANDZE / GURU BAIDURYA /
PRABHA RADZAYA / TATHAGATAYA / ARHATE SAMYAKSAM BUDDHAYA/
TADYATHA/ OM BHEKANDZE BHEKANDZE
MAHA BHEKANDZE BHEKANDZE / RADZA SAMUDGATE SVAHA

Ekkor következik a kívánság;
Te minden betegséget legyőző, a remény hordozója (Gyógyító Buddha) és a gyógyítást hordozó négy Istennő, okozzatok örömöt nekem azzal, hogy elkerülnek a különféle betegségek, és azok is meggyógyuljanak, akik már megtapasztalták.

Az Istennők szívéből kibocsátott fénysugár azonos a saját színükkel. Testük és szívük meg van töltve ezzel az Áldott fénnyel, amely teljesen megtisztít minden betegségtől, szellemi ártalomtól, negatív cselekedetektől és azok bélyegeitől. A test minden pórusából, öt-színűfénysugár árad ki. A koldulóedényből a nektár kiárad a föld felé, bal kezében, edényben tartja az öt Istennő szívét, teljesen megtölti szívüket és testüket. Az összes betegséget teljesen eltünteti, mindörökre, nem kell megtapasztalni többé a betegségeket.

Amikor erősen összpontosítasz a vizualizációra, recitáld a Gyógyító Buddha Mantrát.

http://buddhizmus.network.hu/blog/buddhizmus_klub_hirei/gyogyito-buddha

 

Tonpa Shenrab Miwoche

A vörös -bön talán azt a középutat képviselhette, melynek sámánjai, papjai is birtokolták mindezeket az erőket, de főként mindezt belső szellemi fejlődésre, és mások javára alkalmazták, legyőzve a belső ragaszkodást, vágyat, dühöt, mentális és szellemi erővé átalakítva az ösztönöket. Gyógyítottak, termékenységet fokoztak, mágikus szertartásokkal. A fehér-bön a mai modern Bön vallás, mely a buddhizmussal rokon, Yung-Dung Bön, avagy örökkévaló Bön.

Alapítója Shenrab Miwoche más nevén Tonpa Sherab (A tudás birtokosa, tudás tanítója) élettörténete rendkívül hasonlít a történelmi Buddha útjára.

http://josgondolatok.blogspot.com/2011/12/bon-vallas.html

 

 

Guan Yin, Sanya, Hainan province, China – 108 m

Mindenekelőtt meg kell említeni, hogy Kínában mindig a parasztság volt a legjobban kizsákmányolt osztály. Reménytelenségükben csakis a vallásos hitben kerestek lelki menedéket. Guan Yin hivatása éppen a szenvedés megkönnyítése és baj esetén a segítség volt.

Az idők folyamán Guan Yin annyira népszerű lett, hogy Kínában minden buddhista templomban az alábbiakat láthatjuk: a főteremben a szentélyen egymás mellett három nagy buddhaszobor található, akik a Jelent, a Múltat és a Jövőt jelképezik. Hátuk mögött, a fal túlsó oldalán egyedül Guan Yin áll egy nagy hal fején, egyik kezében finom porcelánváza félig tele vízzel, másik kezében fűzfavessző. Ez azt jelképezi, hogy lába alatt a tenger és a föld nyugodt, a fűzfavesszővel pedig majd esőt cseppent a földre.

Kínában elsősorban a falvakban, különösen a parasztasszonyok körében a legnépszerűbb mennybeli figura Guan Yin bodhiszattva, szanszkrit nevén Avalokitesvara. Magyarul annyit tesz a neve, hogy "Bodhiszattva, aki figyel az emberiség szenvedéseire". Szép női alakban szokták ábrázolni. A buddhizmus tanai szerint ez az istennő minden embert megvéd a szenvedéstől, az olyan rossz embert is, aki meg akar javulni.

http://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/guanyin.html

 

 

Quan Jin (Guan Yin)

Quan Yin a Kegyelem Istennője, saját magunk iránti kegyelemre tanít, mert így tudunk kegyelmet érezni a világ felé. Quan Yin nevével az önelfogadás és önszeretet eszenciáját hívjuk magunkba.

Mantája: Namo Kuan Shi Yin Pusa A mantra jelentése: Üdvözlégy Bodhisattva, ki könyörületességgel meghallgatod a Világ szavát. http://www.tantralap.hu/guan-yin-mantra

 

 

Maitreya Buddha

Maitreya (Metteyya páli) származik a szanszkrit szó maitrī (Pali Metta) jelentése (szerető-kedvességet), ami viszont származó főnév Mitra (Pali mitta) abban az értelemben, a (barát).

 

Manjushri egy bódhiszattva, aki a bölcsességet képviseli. A lángok a kardon azt jelentik, hogy Manjushri segít átalakítani a tudatlanságunkat (OM AH RA PA TSA NA DHI)

Manjushri gold-plated-budddha-statue  A lángok a kardon azt jelentik, hogy Manjushri segít átalakítani a tudatlanságunkat

 

 

Az USA-ban több mint egy millióan meditálnak

A buddhizmusban a meditáció jelentése: erőfeszítés nélkül időzni abban, ami van. Ez az állapot a tudat lenyugtatásán és összpontosításán, vagy a belső energiákkal és fényformákkal való munkán keresztül valósul meg. A leghatásosabb mód: saját buddhatermészetünkkel való állandó azonosulás, s nemcsak a formális meditációk alatt, hanem - a Gyémánt Út tanításai szerint - azokon kívül is.

 

 

Krisna (szanszkrit. „mindenkit vonzó”, egyes filológusok szerint „a fekete”) a hindu védikus szentírások szerint (mint például a Bhagavad Gíta) az Istenség Legfelsőbb Személyisége, Visnu megszemélyesítője. Ő az eredeti és a legfőbb személy, aki személyesen és energiáin keresztül egyszerre jelen van mindenhol.

Rukminí - Krisna első dvárakai hitvese, Bhísmaka király leánya, Rádhá kiterjedése Rádhá (Rádháráni) Krisna belső energiájának személyes megnyilvánulása. Srí Krisna legbizalmasabb, abszolút örök társa, női párja, legodaadóbb híve, az Úr gyönyör-energiájának megtestesülése; akit Krisna a legjobban szeret.

Énekeld, mond, gondolj rá elmében:

Hare Krisna Hare Krisna Krisna Krisna Hare Hare
Hare Ráma Hare Ráma Ráma Ráma Hare Hare

Krisna a Legfelsőbb Úr, vagyis Isten egyik neve, amely azt jelenti, mindenkit vonzó. Mindennek a forrása a Legfelsőbben van, ami téged is vonzhat. Ezért nevezik úgy is a Legfelsőbbet, hogy Ráma. Ráma azt jelenti, határtalan gyönyör forrása. Mi mind gyönyört kereső teremtmények vagyunk, így azt lehet mondani, hogy közvetlenül vagy közvetve mindannyian Krisnát, Istent keressük. A Hare Krisna mantra éneklése az egyik módja Krisna közvetlen keresésének és megismerésének.
Ami a Hare szót illeti, ez Krisna isteni energiájának egy neve. Ahogyan a nap a hő és fény energiáin keresztül nyilvánul meg előttünk, a Legfelsőbb is számos energiáján keresztül ismerteti meg magát. Ha a Legfelsőbb mindennek a forrása, akkor minden, amit látunk, és ideértve azt is, amit nem látunk, a Legfelsőbb energiájához tartozik.

Amikor harmóniában vagyunk Krisnával és az energiáival, és Őt akarjuk szolgálni, visszatérünk természetes tiszta tudatállapotunkba.

Ezért nevezik ezt a folyamatot Krisna-tudatnak. A Krisna-tudat nem valami, az elmére rákényszerített dolog. Ellenkezőleg, ez már benne van mindegyikünkben, várja, hogy megnyilvánuljon, mint a tűz a fában.
Törekedjetek az elme e természetes, tiszta állapotára.
Az éneklést mantrának nevezik (man = elme, tra = felszabadulás), egy olyan hangrezgés, ami megtisztítja az elmét, megszabadítja az aggodalomtól és az illúziótól. Ez olyan mantra, amit bárki énekelhet. Minden embernek való, minden vallás, nemzet, szín és mindkét nem számára. Nem kell érte fizetni, csatlakozni valamilyen csoporthoz, vagy megváltoztatni az életet. Bármilyen helyzetben vagy, bármit csinálj, próbáld meg énekelni, és tapasztalod az eredményt.
Krisna és az energiája teljes mértékben jelen vannak a mantra hangjában, még akkor is, ha nem értjük a nyelvet, vagy azt, hogy ez hogyan működik, mert ha kapcsolatban vagyunk Krisnával, boldognak érezzük magunkat, és az életünk fenséges lesz.

http://govinda.blogter.hu/462151/mi_a_hare_krisna

 

Amikor Krisna eredeti formájában megjelenik a világban - amely örök léttel, teljes tudással és boldogsággal rendelkező lelki test -, akkor a többi inkarnáció minden jellegzetessége jelen van benne. Krisnát így az eredeti személyként megszületetlennek és örökkévalónak tartják, s aki a végső eredete az anyagi és a lelki világnak. Erről a Bhagavad-gítá és más védikus írások is említést tesznek. Bár hatalma és fensége felfoghatalan, kedves tulajdonságai inkább tiszta szeretetet és ragaszkodást ébresztenek iránta híveiben, mint tiszteletet, amely esetleg gátja lehet a vele való bensőséges kapcsolat kialakításának. Krisna arcát csodálatos ékszerek díszítik, füle nagyon szép, orcái pedig ragyogóak. Dvárakában fő hitvese Rukminí volt, aki Laksmínak, a szerencse istennőjének az inkarnációja

http://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/krisna.html

 

 

Amitabha Buddha, Daibutsu (óriás Buddha) szobor, Ushika, Japan – 120 m Japán legmagasabb szobra, 3x magasabb a Szabadság szobornál.

 

 

Tara- óind jelentése csillag. Az első európai misszionáriusok Szűz Máriával azonosították. Amikor kultusza a 11. században eljutott Tibetbe, származásáról több mítoszt is lejegyeztek.

 

Vajrasattva egy bódhiszattva a mahájána , Mantrayana / vadzsrajána buddhista hagyományban.

 

 

A lótuszvirágot számos különböző kultúrában – legfőképpen a keleti vallásokban – a tisztaság, a felvilágosodás, a megújulás és újjászületés szimbólumaként tartják számon. A jellemvonásai nagyon hasonlítanak az emberi szellemet jellemző vonásokra: a környezete ellenére is a lótuszvirág képes igen szép virágokat produkálni és tisztának maradni.

http://www.edenkert.hu/vilagos-zold/idezetek-tortenetek/lotuszvirag-szimbolikus-jelentese-mitologia/4542/

 

Az ember Nirvánába való jutásának pillanatát a lótuszvirág iszapból való feltörése és virágzása szimbolizálja, sok különböző hitrendszerben a víz az anyagi világ vagy fizikai birodalom megtestesítője.

Ebből kifolyólag Buddhát némelykor lótuszvirágon ülve ábrázolják, egy olyan személyt jelképezve, aki legyőzte az anyagi világ fájdalmait és megvilágosult, csakúgy, mint a lótuszvirág, mely a piszkos, iszapos mocsarakban növekszik, de képes a víz felszínére törni és gyönyörű virágot produkálni. Sok hindu istent lótuszvirágon ülve vagy állva ábrázolnak. http://www.edenkert.hu/vilagos-zold/idezetek-tortenetek/lotuszvirag-szimbolikus-jelentese-mitologia/4542/

 


A mahájána buddhizmus követői és a hinduk hasonlóságot véltek felfedezni a lótuszvirág és az istenség (avatar) feladata között – az emberi lény a tökéletességet elérve úgy dönt, hogy visszatér az újraszületési ciklusokhoz (samsara), hogy segíthessen az emberiség fejlődésében ahelyett, hogy eljusson a Nirvánába.

Tehát az istenségnek köszönhetően több ember éri el a tökéletességet. Az ősi buddhista szövegek arról tanúskodnak, hogy valahányszor az ember eléri a tökéletességet és visszatér a Földre, hogy útbaigazítsa az itt maradt embertársait, a természet mintegy csodálattal adózik a nagylelkű cselekedete előtt. A buddhizmus szerint Buddha istenség (avatar) volt. http://www.edenkert.hu/vilagos-zold/idezetek-tortenetek/lotuszvirag-szimbolikus-jelentese-mitologia/4542/

 

A lótuszvirág a tudat ébredését jelenti, ezenkívül a hetedik csakrát (Sahasrara) is szimbolizálja. A gyakorlók szerint ezen energiaközpontot, mely a fejtetőn található, lehet serkenteni a jóga és a meditáció egyes formái által.

Amikor a hetedik csakra felébred, a személy egy tiszta, békés, boldog tudatállapotba kerül, mivel a Sahasrara összekapcsolódik a többi csakrával, mintegy Istennel való egyesülés benyomását keltve. Ezt a folyamatot a tudat spirituális utazásának a mikrokozmoszának tartják – mint ahogy az emberek lelke is több inkarnáción megy keresztül az Istennel való egyesülés felé, a kundalini energia is hét csakrán megy keresztül, hogy elérje a Sahasrarát, amikor is a tudat beolvad az egységbe. Ezért is a lótuszvirág a hetedik csakra szimbóluma. http://www.edenkert.hu/vilagos-zold/idezetek-tortenetek/lotuszvirag-szimbolikus-jelentese-mitologia/4542/

 

 

Mindannyiunk bensejében hét, kerékhez hasonlatos csakra forog. Óramutató járásával megegyező, örvénylő vízhez hasonló mozgásuk biztosítja, hogy az energia a belsejükbe kerüljön környezetünkből. Az indiai filozófia szerint a csakrákon keresztül hullámzik az ember testében az életető energia vagyis a prana. Az életenergiát nemcsak befogadják, hanem módosítják és fizikai síkon transzformálják. Egy jól működő csakra megtartja az energiát. Ha az energia a csakrákban nem marad meg tartósan, annak több oka lehet. Amikor túlterheltek, stresszesek, feszültek vagyunk, rossz gondolataink vannak, akkor a csakrákat érdemes időközönként feltölteni, harmonizálni, nehogy valamelyik alulműködése egy másik túlműködéséhez vezessen. A negatív irányú hangulatváltozások, minden esetben energiavesztéshez vezetnek, míg a pozitív irányú hangulatváltozások a csakrát energiafelvételre késztetik. http://gyogyuljmeg.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=26:csakrak&catid=35:csakrak-cat&Itemid=43

 

 

Feng-shui – Jin és Yang.

A 8 trigram, mely egy családot szimbolizál ezekből áll össze: az Ég apát, míg a Föld az anyát jelképezi. A többi 6 trigram a gyerekeket: a három fiút és három lányt szimbolizálja.

Ég – az apa

Föld – az anya

Fiú gyermekeik:

Vihar (első szülött fiú)

Víz (középső fiú)

Hegy (legkisebb fiú)

Lány gyermekeik:

Szél (legidősebb lány)

Tűz (középső lány)

Tó (legkisebb lány)

http://www.sikeres-fengshui.hu/jin_jang_1.html

 

http://www.sikeres-fengshui.hu/tudastar.html

 

http://freedomfortibet.szarka.sk/index.php/tibeti-gyogyaszat.html Tibeti gyógyászat

 

 

http://www.konfuciuszintezet.hu/index.php?menu=muveltseg&almenu=2&cikkszam=12

 

 

Csenrézi Csenrézig tib., Avalókitésvara szank.,  Szerető Szemek. Az együttérzés és a nem megkülönböztető, elfogulatlan szeretet buddhája. A tibeti buddhista hagyomány szerint a mindenkori dalai láma, így Őszentsége a XIV. Dalai Láma is az együttérzés bodhiszattvájának, Csenrézinek a megtestesülése.

 

Fehér Tara (tib. Drölkar) női Bodhiszattva, együttérzés, hosszú élet, gyógyítás, a derűs nyugalom kvalitásokat képviseli. Kívánságteljesítő. Fogadalom Tara arra utal, hogy Tara fogadalmat tett a lények segítésére.


Buddha Amitábha (tib. Öpame) A Határtalan Fény Buddhája. A megkülönböztető bölcsesség - a kötődés átalakításának - rubinvörös színű buddhája. Keze ölében nyugtatja, ahol egy tálat tart a legmagasabb beteljesülés nektárjával. A rajta való meditációval meghosszabbíthatjuk életünket.

Kínában Amitábha örvend a legnagyobb tiszteletnek és népszerűségnek.

Az Amitábha szó jelentése „végtelen fény”; az istenség másik neve Amitájusz, amely „végtelen életet” jelent. A szútrák szerint Amitábha égi birodalma, a Szukhávatí – jelentése „boldog föld” – nyugati irányban helyezkedik el, ő maga ebben a nyugati paradicsomban időzik, innen segít a lényeken, és végtelen fénye a világra ragyog.

Amitábha népszerűségét annak köszönheti, hogy a szútrák együtt érző, végtelenül könyörületes buddhának ábrázolják, aki fogadalmat tett, hogy a lényeket megmenti a szenvedéstől

Buddha Amitájusz (tib. Cepame) A Határtalan Élet Buddhája. Amitábha szó jelentése „végtelen fény”; az istenség másik neve.

 

Avalokitésvara (Csenrézig), (Amitábha legfontosabb segítője) a könyörületesség bódhiszattvája, aki meghallja a szenvedők segélykéréseit, és megjelenik a világban. Guanyin, (Avalokitésvara Kínai megfelelője) más néven Guanshiyin, nevének jelentése: „aki meghallja a világ hangjait”, vagyis a lények segélykéréseit és imáit.

 

Amitábha nevének – kínaiul: Amituo Fo – ismételgetése napjainkban is rendkívül népszerű a kínai szerzetesek és világi hívők körében,

 

A nyugati paradicsom

A Tiszta-föld iskola szent szövegei egy olyan világról mesélnek, ahol csodálatos fák és növények nőnek, varázslatos madarak énekelnek, és tarka ruhájú égi lények repkednek a levegőben.

 

A nyugati paradicsomot ábrázoló festményeket Amitábha ragyogó alakja uralja, körülötte helyezkednek el bódhiszattvái, elsősorban Guanyin, majd a megmentett lények tömegei.

 

A Karmapák a fekete koronáját a hagyomány szerint a Dákinik, azaz megvilágosodott nők szőtték százezer megvilágosodott buddha-nő hajából, és a Karmapának ajándékozták, megvilágosodásért.

Dalai láma (j. a bölcsesség óceánja). A Karmapa mellett a másik legismertebb, sokszorosan reinkarnálódott tanító a Dalai Láma, aki a Szerető Szemek megtestesüléseként születik a földi világra

Karmapa (cselekvés, minden buddha aktivítás, karma embere), az első  Düszum Tyenpa (1110-1193), egy tibeti mester tanítványa volt és 50évesen jóga által világosodott meg. Attól kezdve karmapa néven nevezték..

 

Karmapa 17. Táje Dordzse 1983-ban született Tibetben Mipam Rinpocse fiaként. Gyermek korában kijelentette, hogy ő a Karmapa és a hozzá látogató tanítványokat is felismerte előző életéből.

 

 

Dorzsde Szempa (Gyémánt Tudat) Fehér meditációs forma, minden buddha tisztító erejét, lényegiségét egyesíti magában. Legfőképp a harag, a legrombolóbb zavaró érzelem, átalakításáért felelős.

http://dakini.freeblog.hu/archives/2012/01/page/3

 

Bölcsességbuddha (Szkr. Manydzsusrí, Tib. Dzsampeljang) Az intelligencia és a bölcsesség buddhája. Jobb kezében lángoló kard, (bölcsességet) ezzel vágja el a nemtudást és a téves nézeteket. Bal kezében egy lótuszvirágot fog, amelyen egy könyv fekszik. Ez a Legmagasabb Bölcsesség könyve. Formáját elképzelve, mantráját ismételve növelhetjük intelligenciánkat, bölcsességünket.

http://www.thanka.buddhizmusma.hu/bolcsessegbuddha1.html

 

Milarepa talán a legismertebb jógi aki egy élet alatt érte el a teljes megvilágosodást. http://www.buddha-tar.hu/tanitoink

 

http://dakini.freeblog.hu/archives/2012/01/page/3

http://buddhizmus.network.hu/blog/buddhizmus_klub_hirei/a-megvilagosodas-allapotai-segitoi

 

Bodhidarma (470-543 indiai származású bódhiszattva (buddhává válni szándékozó) legendás buddhista szerzetes volt.I.sz.470-ben Indiában született, és onnan ment a buddhizmust terjeszteni Kínába, ahol Vu-ti császárral is találkozott – aki nagy támogatója volt a buddhizmusnak – és eszmét cseréltek. Ezután Honan tartományba, a Saosi-hegyre ment, a nem sokkal korábban alapított Saolin-kolostorba, a Szongsan templomba. Az itteni szerzetesek viszont nem engedték be, így ő a kolostor falai előtt lévő barlangban telepedett meg. Kilenc évig ült a barlangfalat nézve, és meditált. A legenda szerint a tekintete lyukakat vájt a falba, és állítólag a mai napig látható a falon az árnyéka. A szerzeteseket annyira lenyűgözte az elkötelezettsége, hogy végül beengedték a kolostorerődbe. Képességei elismerését követően tanítani kezdte a szerzeteseket, és nemsokára a Saolin-templom vezetője lett. A csan buddhizmus elvei szerint a papoknak sokat kellett meditálniuk, ezt a papok nem bírták erőnléttel, ezért Bodhidarma kidolgozott egy testedzési tervet a papok számára. Ez a torna lett a saolin kungfu alapja. http://hu.wikipedia.org/wiki/Bodhidarma

 

Jese Kandro: Női meditációs forma, aki minden Buddha legmagasabb bölcsességét testesíti meg. Vörös színű és táncol. Rajta meditálva szert teszünk a legmagasabb bölcsességre.

 

Dorzsde Csang (Gyémánttartó, szanszkritul Vadzsradhara, tibetiül Dordzse Csang): Az eredendően létező buddha, az igazságállapot megnyilvánulása

 

http://hooroszlan.hupont.hu/14/vadzsradhara

 

 

http://buddhizmus.network.hu/blog/buddhizmus_klub_hirei/a-megvilagosodas-allapotai-segitoi

 

 

http://dakini.freeblog.hu/archives/2012/01/25/1_Karmapa_-_Duszum_Tyenpa_1110-1193

 

 

http://buddhizmusma.blogter.hu/tag/buddabuddhizmusnagy_9

 

 

A magányosan élõ szerzetes remetéhez egyszer emberek jöttek. Megkérdezték tõle:
- Mire való, hogy életed nagy részét itt töltöd el csöndben és magányban?
A remete éppen azzal foglalatoskodott, hogy vizet mert egy ciszternából, az esõvíz összegyûjtésére szolgáló mély kútból. Fölfigyelt a kérdésre, s munka közben odaszólt a látogatóknak:

- Nézzetek bele a ciszternába! Mit láttok?
Az emberek kíváncsian körülvették a szerzetest, és próbáltak beletekinteni a mély kútba:
Nem látunk semmit - mondták kisvártatva.
A remete abbahagyta a vízmerítést, pár pillanatnyi csöndet tartott. A látogatók feszülten figyeltek rá, mozdulni sem mertek:
- Most nézzetek bele a kútba egyenként, csöndesen. Mit láttok?
A látogatók érdeklõdéssel hajoltak egyenként a kút fölé, s felkiáltottak:
- Saját arcunkat látjuk a kútban!
- Bizony, amíg zavartam a vizet - mondta a remete -, nem láttatok semmit. De a csöndben és a nyugalomban megismeritek önmagatokat.
A látogatók megértették a remete tanítását.

http://mindennapjaink.hu/cimke/lelek

 

http://zenokossagok.blogol.hu/?perm=1507619

 

Mindenki csak azt tudja magá­hoz vonzani, ami pillanatnyi rezgésének megfelel. A félelem tehát magához vonzza azt, amitől félünk. Viselkedésünk meghatározza a körülményeinket.

 A hasonló hasonlót vonz magához, és általa meg­erősödik. Két különböző dolog taszítja egymást. Az erősebb meghatározza a gyengébbet, és önmagá­hoz hasonlóvá teszi.

 „Ha a zongorán megpendítünk egy húrt, mind­azon húr együtt fog rezegni vele, melynek felhang­ja megegyezik a megpendített húréval, így hoz rez­gésbe minden hang minden olyan testet, melynek frekvenciája megegyezik vele.” Ez azonban nem csu­pán a fizikai testekre érvényes, hanem a lelki tapasz­talás szintjén is igaz: azokat az energiákat, rezgése­ket és hangulatokat vesszük át, amelyekre fogéko­nyak vagyunk. A test és a lélek tehát a vele rokon rezgéseket veszi át, és belesimul környezetébe.

 Minden rezgés átadja a benne lévő energiát a hozzá hasonló rezgésű test­nek. Test és lélek ekként erősíti egymás rezgését és ezzel a velük egylényegű energiát. Aszerint, hogy miként vagyunk hangolva, pozitív és negatív befo­lyás egyként érhet bennünket. Valamennyi tömeg­mozgás ezen törvényén alapszik.+

A szabad választás jogán mindazonáltal tőlünk függ, mely rezgésre vagyunk fogékonyak, melyhez csatlakozunk, melyeket erősítjük vagy éppen csök­kentjük. Ezen alapszik a mantrák és zsongatások, imák varázsigék... hatása: az énekléssel, mormolással rezgésbe hozzuk a bennünk lévő energiákat, és hagyjuk, hogy hatásukat kifejt­sék bennünk. Ennek a magas rezgésnek a segítsé­gével olyan területeket aktiválhatunk magunkban, amelyek elrejtve mindig is megvoltak ugyan, de nem voltak hatékonyak. Például a teremtés őshangjának, az OM szónak mantrázása így hoz rezonanciába bennünket a magasabb rezgéssel.

http://www.angyalitarsasag.hu/szellemi-torvenyek-11---a-rezonancia-torvenye.html

 

Gyógyító Buddha mantra

Gyógyító Buddha tiszta fénye áradjon minden lényre, érintse meg őket és ezáltal, szabaduljanak meg minden ártó és ártalmas benyomástól, ami a szenvedésüket okozza. Betegségük oka mint füst csík a szélben oldódjon fel a tiszta fényben.

 

 

Egyszer, a Mester így szólt tanítványaihoz:

Harc dúl bennem. Egy szörnyű háborúskodás két farkas között.

Az egyik farkas képviseli a félelmet, a haragot, az irigységet, a bánatot, a sajnálkozást, a mohóságot és a kapzsiságot, az arroganciát, a gőgöt és az önteltséget, a fennhéjázást, az önsajnálatot, a bűntudatot és a bűnösséget, a neheztelést, a megbántódást, a kisebbrendűségi és a felsőbbrendűségi érzést egyaránt, a hazugságokat, a hamisságokat, a büszkeséget és az egót.

A másik farkas pedig a vidámságot, a jókedvet, a békességet, a szeretetet, a reményt, a megosztást és az együttérzést, a derűt és a nyugalmat, a higgadtságot, a szerénységet, a kedvességet, a jóakaratot és a jóindulatot, a barátságot, a bátorságot, a beleérző képességet, a nagylelkűséget, az igazságosságot, a könyörületetés a részvétet, a bizalmat, a becsületet, a hűséget és a hitet képviseli.

Ugyanez a harc folyik bennetek is és minden élő emberben.

A tanítványok pár pillanatig elgondolkoztak a hallottakon, majd az egyikük megkérdezte:

Melyik farkas fog győzni?

A bölcs Mester egyszerűen ezt felelte: Az, amelyiket tápláljuk. (Osho)

 

 

,,A Mesterszentek minden idõben a következõket írják elõ:

1.  Szeretettel és tisztelettel légy minden teremtmény iránt a legmagasabb rendűtől a legalacsonyabbig.

2.  Szíved legmélyén is engedelmeskedj a nem ártás parancsának.

3.  Légy igaz.

4.  Ne bántsd meg mások érzéseit gondolattal, szóval, semmiféle jellel vagy cselekedettel.

5.  Légy kedves mindenkihez.

6.  Vidám lelkülettel élj.

7.  Higgy az ember eredendő jóságában.

8.  Ne nevezz sértõn másokat.

9.  Ne bonyolódj rágalmazó vagy érzelmes, vágyakat keltõ beszélgetésbe és haszontalan időtöltésbe.

10.  Ne emelj vádat senki ellen, mert az nagyobb erõvel üt vissza rád."

 

 

A legismertebb mantra, melyet mindenki gyakorolhat minden nap:

OM MANI PADME HUM

(A szeretet, együttérzés mantrája)

A tibeti buddhisták azt a hitet vallják, hogy, ha az "Om mani padme hum" mantrát hangosan, vagy magunkban mondogatjuk (recitáljuk), segít a lélek megtisztításában. A mantra írott formájának a nézése is ugyanazt a hatást kelti. A szöveget gyakran kőbe vésik, és oda teszik, ahol az emberek jól láthatják.

A mantra írott formájának az imamalmokon való forgatása is ugyanazt az eredményt hozza.

A hat szótag hatása

az Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól, amely az istenek világában létezőket sújtja;
a
Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakrolásának megvalósítását segíti elő;
a
Ni a türelem (a várakozás) és (mások elviselése) gyakorlását mozdítja elő;
a
Pad a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni;
a
Me a koncentrálásban segít;
az utolsó hatodik szótag, a
Hum a bölcsesség gyakorlásában segít.


E hat erény a tökéletesség útja.

http://zenokossagok.blogol.hu/?perm=1500723

 

http://www.ekfszr.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=59&showall=1

 

http://ebredes.network.hu/blog/ebredo-szivek-hirei/csak-legy-egy-kicsit-intelligens

 

https://arsetvita.wordpress.com/zen/

 

http://selfskills.hu/modszerek/relaxacio-es-meditacio/modern-zazen/a-kozvetlen-ut/

 

http://zazen.hu/hu/a-zenrol/a-zenrol