Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Feng-shui

 

A szeretet benned van, csak az a kérdés, hogy mennyire engeded kinyitni, azt a kiskaput, amin keresztül eljuthat másokhoz is. Amikor feltárul a szíved, akkor a szívcsakrád is gyógyul. Hirtelen úgy érzed, hogy mindent kiadnál magadból, és semmit sem kell megtartanod, mert úgy is visszakapod. Sőt még többet is, mint amint vártál. Ha engeded a szeretetet áramolni, vagyis nem csak kiadsz magadból, hanem be is engeded a szívedbe, akkor a szeretet áramlásán keresztül gyógyul a lelked is. Ugyan olyan fontos, a szeretet befogadását megtanulni, mint a kiadását. Sokan panaszkodnak, hogy úgy érzik, őket nem szereti senki. Pedig ez biztosan nincs így, csak valamiért nem merik elfogadni a szeretetet másoktól. Talán félnek attól, hogy akkor nekik is viszonozni kell a szeretetet. A szeretetet soha nem KELL viszonozni, ez nem egy kötelező műfaj! Ezt mindenki magában érzi. Soha nem szabad, hogy rutinná váljon, mert az már nem az önzetlen szeretet. Akkor már nem tiszta a szándék mögötte. Az önzetlen, tiszta szándékú szeretettel gyógyítod önmagad, és azt akinek adod. Hiszen a szeretet "minden". A szeretet mindenben benne van. Fűben, fában, a galambok turbékolásában, a hajnali napfelkeltében, és az esti naplementében, az ételben – melyet szeretettel készítenek… Aki képes felismerni ezeket az „apróságokat”, az felismeri a jót is. A jó, pedig pozitív energiát gerjeszt, ami kitisztítja a negatív beidegződéseket, és ezáltal a gyógyító folyamatok beindulnak. Forrás: http://members.chello.hu/szabo.janos898/page.html

 

Feng shui

Ha lakótered szerelem sarkát a feng shui szerint rendezed be, fontos lépést teszel a boldog párkapcsolat felé. Helyezz el itt piros színű és rózsaszín tárgyakat, lehetőleg kettesével. Fontos, hogy páros szimbólumok legyenek itt - mint amilyen a jin-jang forma.

A szerelem területét erősítő színek:

Rózsaszín
Vörös
Narancssárga

A szerelem területét erősítő szimbólumok:

Páros tárgyak
Galamb pár
Ametiszt, hegyikristály, rózsakvarc a dél-nyugati energiák harmonizálásához
Sárkányfejű teknős hátán kisteknőssel (hosszú, boldog kapcsolatért, vagy újrakezdéshez)
Mandarinkacsa pár (hűséget hoz)
Sárkány és főnix (a legerőteljesebb házasságot segítő szimbólum)
Pillangó pár (boldog házasság)
Delfin pár (a szerelem megerősítésére)
Minden, a szerelmet szimbolizáló tárgy; közös fotóink, jegygyűrű, szív alakú tárgyak

 Bármely területre is essen a szerelemsarok, minden esetben ügyeljünk a rendre és tisztaságra! Helyezzünk el minél több boldogságot jelképező szimbólumot, s erre a területre kerüljenek a páros tárgyak.

Forrás: http://www.blush.hu/lakberendezes/111

Pénz-szerencse

Érmék

Az érméket többféleképpen használhatod a lakásban. Arról, hogy milyen módon, a feng shui ad bővebb magyarázatot. Tarthatsz a gazdagság sarokban pénzérméket piros terítőn, vagy pénzfüzért a bejárati ajtóra lógatva.

Pénzillatok

Bizonyos illatokat különösen hatékonynak tartanak a pénzcsalogatás szempontjából - így például a szegfűszeget, a levendulát és a verbénát. Ezekkel füstölő vagy illóolaj formájában illatosíthatod a lakást, de száraz formájukban a növények az amulett részét is képezhetik.

Szerencsehozó kövek

Bizonyos drágakövek is mágikus vonzást gyakorolnak a bevételekre. Az egyik legerősebb ezek közül a zöld színű malachit, amit hordhatsz talizmánként és elhelyezhetsz lakásod gazdagság területén is.

Pénzhozó növények

A lakásod minden része más és más hatással van a pénzszerzési képességeidre. Az egyes területek chijének aktiválásához felhasználhatod a pénzhozó növényeket - ilyen például a kerek levelű, könnyen tartható párnafű és a törpebors. Gömbölyű leveleik a fém chihez kapcsolódnak, ez pedig a pénzérmék és a papírpénz energiájához.

Aranyhal

Az aranyhal a gazdagság szimbóluma, és a feng shui szerint az akvárium vize is befolyásolja a chi áramlását. Nem mindegy azonban, hogy hol helyzed el a lakásban, mert ha rossz helyre teszed, akkor többet árt, mint használ. Nézd meg a bágua térképet, és az alapján döntsd el, melyik terület szorul megerősítésre!

Amulett

Hordhatsz gazdagsághívó amulettet is, mely a következő elemekből készül: egy pénzérmét - legjobb, ha ezüstpénzt - csomagolj egy kis darab zöld vászonba! Tegyél mellé valamilyen gazdagsághozó növényt, szegfűszeget, mákot, szerecsendiót, verbénát vagy sáfrányt, majd kösd át egy aranyszínű szalaggal! Ezt hordd magaddal!

Gömbölyű Buddha

A kicsi, gömbölyű és vidám Buddha-szobrokat annak ellenére használják a bőséget és gazdagságot vonzó talizmánként.

Készíts pénzmandalát!

A mandaláról azt tartják, hogy a lélek lenyomata. Ezért, ha mandalát rajzolsz, tudatosítod magadban azzal az életterülettel kapcsolatos gondolataid, melyre a mandalakészítés közben koncentrálsz - így változtatni is tudsz rajta. Ha pénzmandalát festesz vagy rajzolsz, arra gondolj, hogy milyen motívum szimbolizálja számodra leginkább a gazdagságot, illetve, képzeld el, hogy éreznéd magad gazdagon!

Telihold Pénz

A telihold nemcsak egy szép, kerek, ezüst pénzérmére emlékeztethet, hanem a gyarapodás betetőzését is jelképezi. Ezért befeketéseidet vagy a pénzügyekkel kapcsolatos dötéseket időzítsd telihold idejére! Egy babona szerint, ha a pénztárcádat egy ideig a telihold fényében tartod, pénztárcád tartalma hamarosan megsokszorozódik.

Te is lehetsz gazdag nő

http://www.femina.hu/ezo/te_is_lehetsz_gazdag_no

 

Melyik szakma áll hozzád a legközelebb?

http://www.femina.hu/ezo/ez_a_szakma_all_hozzad_a_legkozelebb

 

Így tisztítsd meg a szerelmi karmádat!

http://www.femina.hu/ezo/igy_tisztitsd_meg_a_szerelmi_karmadat

SZERELEM

Telihold Szerelem

Ha a Telihold fényénél végzel szerelmi varázslatot, kívánságod ereje megsokszorozódik.

Vénusz napja

Vénusz a szerelem istennője, így bolygója is kedvező hatással lehet a szerelmi életedre. Mivel a pénteket uralja, ez a nap különösen alkalmas az ismerkedésre. Nem csak azért, mert hétvége.

Angyalok

Bár az angyaloknak nem a kívánságteljesítés az elsődleges feladatuk, ha egy hullámhosszra kerülsz velük, tanácsot kérhetsz tőlük, és segíthetnek abban, hogy elérd a boldogságot.

Erősítsd a gyökércsakrádat!

A gerincoszlop alsó végénél elhelyezkedő gyökércsakra köt össze az anyagi világgal, így ehhez a csakrához rendelhető a munka és az azzal szoros összefüggésben álló pénz. A piros és a földszínek stimulálóan hatnak erre az energiaközpontodra. Viseld őket minél gyakrabban, vagy aludj ilyen színű ágyneműben!

Hüvelyesek és aprószemű társaik

A pénzt szimbolizálják az olyan termések, melyekben sok szem van. Elterjedt, hogy újévkor hüvelyeseket kell fogyasztani, babot, lencsét, de a mákot is érdemes beiktatni. Nemcsak elfogyasztva hatásos azonban a bab, hanem amulettként hordva vagy füzérként felfüggesztve.

Szívcsakra

A szívcsakra a mellkas közepén elhelyezkedő energiaközpont, mely a szeretet áramlásáért felelős az életedben. Ha elégedetlen vagy a magánéleteddel, nem kizárt, hogy a szívcsakrád sem forog megfelelően. Elképzelhető, hogy védekezel a szeretet elfogadása vagy adása ellen, ezért először ezeket a blokkokat érdemes feloldanod.

Rózsakvarc

A kristályok közül a rózsakvarc hat legerősebben az érzelmekre, segítségével feloldhatod érzelmi blokkjaidat. Abban is segít, hogy eltávolítsd a negatív gondolatokat.

Piros ruha

A piros szín a flörtölni vágyók kedvence. Egy jól megválasztott darab nem csak figyelemfelkeltő, de szenvedélyes energiákat sugároz. Nem véletlen, hogy a piros szín a szerelem szimbóluma, hiszen önmagában is varázserővel bír. Ha szeretnél magadban vagy valaki másban tüzet ébreszteni, viselj minél többször piros színű ruhát!

Falevelek

A népi hiedelem úgy tartja, hogy akinek nincsen párja, annak fel kell írnia a kívánságát egy frissen letépett falevélre, majd szeles időben szélnek ereszteni. Ha ezt megteszi, három napon, három héten vagy három hónapon belül teljesül a kívánsága.

Tulipán

A rózsák mellett a tulipánok is a tiszta szerelem virágai. Tarts otthon belőlük, vagy viselj tulipán alakú medált, esetleg fülbevalót.

Bazsarózsa

A bazsarózsa az egyik legerősebb szerelemhozó virág. Nyílása a nőiességet és a szerelem kibontakozását szimbolizálja. Akár az élő növényt, akár képmását teszed a lakásodba, biztos sikerre számíthatsz a szerelemben.

Alma

Az alma termékenységi és szerelemszimbólum is, ezért jól teszed, ha mindig magadnál hordasz egyet. Jóllehet, - a mondás szerint - az orvost távol tartja, vele ellentétben viszont a szerelmet közelebb hozza.

Dió

A dió az újrakezdés szimbóluma, ezért szakítás után különösen ajánlott a fogyasztása. Ősi termékenységszimbólum: gömb alakja a teljességet jeleníti meg, a kemény csonthéj alatt rejtőző mag pedig arra emlékeztet, hogy a fontos dolgokat erőfeszítéssel lehet elérni. Tegyél belőle olyan helyre, ahol szem előtt van, de még jobb, ha magadnál hordod!

Gránátalma

A gránátalma afrodiziákum, és a termékenység megtestesítője. Tarts belőle a konyhában!

Piros gyertya

A piros gyertya a szerelmi varázslatok elengedhetetlen kelléke. Miközben meggyújtod a gyertyát, képzeld el magadban a számodra ideális szerelmet, és maradj ebben az érzésben addig, amíg leég a gyertya.

Delfinek

A feng shui egyik legkedveltebb szimbóluma a delfinpár, melyet szobor vagy kép formájában tegyél a szerelemsarkodba, így vonzhatod be a megértő társat.

Madárpár

A madarak, elsősorban a gerlék évszázadok óta az idilli szerelem megtestesítői. Díszítsd a szerelemsarkot az őket ábrázoló képpel vagy szoborral.

Forrás: www.femina.hu