Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Filmes idézetek 3

 

-   Tudja a fogorvosok kiugranak a rendelőjük ablakából. Én felugrottam egy buszra.
-   Melyik buszra?
-   A 32-esre. Gare de l’Est-ből a kikötőbe. Még az autóbuszban megfogadtam, hogy egy nőnek sosem nézek a szemébe. Mindig ott kezdődnek a bajok. A nők tekintetében. Mi több egy pillantás miatt kerültem ide. Aminek, smaragdzöld színe volt. Igen, alig hogy leült velem szemben azon a buszon, tudtam, hogy végem. (Amazon, az őserdő lánya)

 

Ezt a kislányt, akit az eső hozott, alig ismerem. De úgy néz ránk, olyan tiszta tekintettel, hogy nem hazudhatunk. Kedvet kaptam, hogy 34 gyereket szüljek. (Amazon, az őserdő lánya)

 

- Újra belevágnék.
- A kalandba? És nem, túl veszélyes volt.
- Másra gondolok. Rád, rám, ránk, a kölykökre, az egészbe. Újra így csinálnám. Téged választanálak mindig. (Párterápia)

 

Kiborító érzés, amikor egy vadidegen reálisabban lát téged, mint te magadat. (Ízek, imák, szerelmek)

 

Az egyensúly, drágám, az, ha nem engeded, hogy mások kevésbé szeressenek, mint te önmagadat. (Ízek, imák, szerelmek)

 

Hogy villanhatna be a nagy ötlet, amikor állandóan feszült vagy. (Huncut angyalka)

 

Nézd úgy a dolgokat, mint amilyenek. Minek bonyolítani. (Huncut angyalka)

 

Hiszek a tehetségében. Ön is bízzon magában. (Huncut angyalka)

 

Az első találkozás különleges volt.

Csodás randevú, egy fajta deja vu.

Amikor először láttalak forrt bennem az energia,

pezsgett a vérem, egyfajta niacin allergia.

Különleges érzés mely közöttünk forr,

Izgalmas és érzéki, akár ez jbb fajta bor.

Belenézek a lelkedbe, kristálykék szemedbe,

Látom a nőt, és kívánom őt. (Huncut angyalka)

 

Higgyék el úgy szeretem azt a kislányt, ahogy csak egy apa szeretheti a gyerekét. (Huncut angyalka)

 

Jenny óriási ihletet adott. Ő volt az, aki megtanított, hogy soha ne adjam fel, hogy bízzak magamban és a tehetségemben. (Huncut angyalka)

 

Tartozom neki, visszaadta az életem, amikor már feladtam. (Kojak)

 

- Hogy érzed magad?
- Biztonságban. Mikor veled vagyok, annyira biztonságban érzem magam, mintha otthon lennék. (A régi környék)

 

Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett! (Álomháború)

 

Ha nem állsz ki valamiért, akkor kudarcot vallsz mindenben. (Álomháború)

 

Ki választja meg a lépéseinket tánc közben? Ki vezet minket őrült ostorokkal, és koronáz meg győzelemmel, ha túléljük a lehetetlent? Ki Ő, aki mindezt megcsinálja? Ki tiszteli szeretteink, az élettel amit élünk? Ki küld ránk szörnyeket és énekli, hogy sosem halunk meg? Ki tanít meg, hogy mi a valódi és, hogy miképp nevessünk a hazugságokon? Ki dönti el, miért élünk és halunk meg a védekezésben? Ki láncol le minket? És ki örzi szabadságunk kulcsát? Te vagy az! Meg van minden fegyvered, amire szükséged van! Most pedig harcolj! (Álomháború)

 

Tudom, hogy nélkülem is boldogulsz, de ha meg szeretnéd beszélni valakivel Hello. (Jóbarátok)

 

Intézd el, amit el kell intézned, semmi más nem számít. Legalább meg kell próbálnod, mert gyűlölni fogod magad, ha nem. (Jóbarátok)

 

Ha az embert semmi sem csábítja másra, könnyebb koncentrálnia. (Jóbarátok)

 

-         Akarod, hogy megtanítsalak. Jó tanár vagyok.

-         Oh ne mond, és kiket tanítottál?

-         Magamat, és imádtam magam. (Jóbarátok)

 

Vess egy pillantást magadra egy tükörben! Ki néz vissza rád?
- Az, aki lenni szeretnél?
- Vagy olyasvalaki, akinek lenned kellett volna? Az az ember, aki lenni akartál, de nem sikerült?
- Azt mondja valaki, hogy képtelen vagy rá, vagy nem leszel az? Pedig lehetsz!
- Higgy abban, hogy a szerelem körülötted ólálkodik!
- Hidd el, hogy az álmok valóra válnak, minden nap, mert így van! (Tuti gimi)

 

Azt hiszem, amikor válaszúthoz érkezünk és tétován nem tudunk dönteni, eszünkbe kellene hogy jusson a halálunk, hogy az életet válasszuk. Mert a halálunk nem teszi boldogabbá a világot. (Tuti gimi)

 

Ha nagyon akarod, megtalálod a reményt. Egy gyerekben, egy bárban elhangzó dalban, vagy annak a szemében, akit szeretsz. És ha szerencsés vagy - úgy értem a földkerekség legszerencsésebb embere - abban, aki ugyanúgy szeret téged, mint te őt. (Tuti gimi)

 

A múlt elmúlt. Nem kell magunk mögött hagyni, már eleve ott van. (Alulképző)

 

Az éj börtöne nem enged, fogva tart, de a sötétből hálát adok az Istennek, hogy a lelkem meg nem tört. Az élet mért rám szenvedést, de én nem sírok, nem csüggedek, ha véres is e halánték, nem hajtom le fejemet, a haragon és könnyön túl árnyak prédája a lélek. Mégis, ha veszély tüze gyúl, láthatjátok, nem félek, utamon mi utolér, a csapásokat hárítom, én felelek lelkemért, a sorsom én irányítom! (Invictus - A legyőzhetetlen)

 

Társat találni magunknak, ez a legfontosabb a világon. (A gondozoo)

 

Látod Crow, ezért maradtál te szingli, nincs benned semmi romantika. (A gondozoo)

 

Mindnyájunkat érnek csalódások, de muszáj, hogy eltudjuk felejteni a múltat, és bízni tudjunk a jövőben. (A gondozoo)

 

Akár rivális ellen harcolsz, akár vadászol, nem a támadás dönt el mindent, az is fontos, hogy készíted elő. (A gondozoo)

 

-         Örülök, hogy örülsz.

-         Nagyon jó barát vagy, a fenébe is, te vagy a legjobb barátom. (A gondozoo)

 

Na és, mi az akcióterv, mert ez a beteges pesszimizmus elég kevés a sikerhez. (A gondozoo)

 

…korlátozz téged, nem hagyja, hogy kibontakozz. Hidd el, több van benned. (A gondozoo)

Azt hittem, meg kell változnom, hogy boldog legyek, de tévedtem.

5 év kellett, hozzá hogy túl lépjek valakin, akit még csak nem is szerettem. Mit gondolsz rajtad mennyi idő alatt lépnék túl? (A gondozoo)

 

Apám mindig azt mondta, ha nem vigyázol valamire, nem érdemled meg, hogy a tiéd legyen. (Közös titkunk)

 

Csak akkor jó kéretni magad, ha végül beadod a derekadat. (Excsajok szelleme)

 

Szerintem csak akkor tudsz túllépni valakin, ha találsz olyasvalakit, aki iránt több érdeklődést tanúsítasz. (Excsajok szelleme)

 

Mi lesz, ha megbánt? Mi lesz, ha elhagy? Mi lesz, ha meghal? Nem tudnám elviselni. Ezért rövidre zártam, nehogy megtörténjen. És mondjak valamit? Ez volt életem legeslegnagyobb baklövése. Te most ugyanezt a hibát akarod elkövetni, és átkozott legyek, ha végignézem. Kockáztatni kell (...), muszáj. Én nem tettem, és nézz rám, boldogtalan vagyok, árnyéka vagyok önmagamnak. Ez nem azt jelenti, hogy sosem fog megbántani, de azt garantálom, hogy bármennyire is fog fájni, soha semmi nem lesz fogható ahhoz a fájdalomhoz, amit a megbánás okoz. Hidd el, én megtapasztaltam mindkettőt. A fájdalom semmi a megbánáshoz képest, amit nap mint nap érzek. Ne menekülj el! (Excsajok szelleme)

 

Legyenek pozitív gondolataink, hiszen a gondolatainkból lesznek a szavaink. Legyenek pozitív szavaink, hiszen szavainkból lesznek cselekedeteink. Legyenek pozitív cselekedeteink, hiszen cselekedeteinkből lesznek szokásaink. Legyenek pozitív szokásaink, hiszen szokásainkból lesz életstílusunk. Legyen pozitív életstílusunk, hiszen életstílusunk lesz a végzetünk. (Végzet)

 

Időnként szükségünk van valakire, aki megmutatja, amit nem látunk magunktól - és örökre megváltoztat. (Zack és Miri pornót forgat)

 

Bár a szerelmem őrült, az elmém igyekszik lecsillapítani a szív fájdalmait, mondván, legyek türelmes és sose adjam fel a reményt. (Szeretni bolondulásig)

 

No, akkor ez a csizma épp olyan, mint az a tudomány, amit te kínálsz nekünk. Kicsiny dolgokról akarsz sokat beszélni, de a sok beszély mögött az igaz szó könnyen megbújik, vagy talán el is vész végleg. Az én udvaromban ez nem erény, hanem bűn. Legalább akkora, mint kis lábra nagy csizmát varrni. (Mesék Mátyás királyról)

 

Most nem a tenyeredből jósolok, felség, hanem csak szívemből, hisz ehhez még jóstehetség sem kell. Míg magyar ember él e földön, addig nevedhez mindig hozzá fogja tenni: Mátyás, az igazságos. (Mesék Mátyás királyról)

 

Ha magad alatt vagy, ne hozz fontos döntéseket, az nagyon veszélyes! Ilyenkor nincs önbizalmad, nincs önuralmad. (Honnan tudod?)

 

Nézz magadba, mielőtt ítélkeznél! Jobb esetben te vagy a hibás, és akkor rendbe hozhatod a helyzetet. (Honnan tudod?)

 

Ha benne vagy valamiben, abba add bele a szíved... különben mi értelme? (Honnan tudod?)

 

Azt hiszem, végre rájöttem, az, hogy mit kezdesz az életeddel, csak az egyenlet egyik fele; a másik fele - az igazán fontos fele -, hogy mindeközben kivel vagy. (Diploma után)

 

Ha valaki mindennek csak a rossz oldalát látja, az azt mutatja, hogy nincs semmi önbizalma. Az ilyenek el akarják érni, hogy mások is elbizonytalanodjanak, ahogy ők. (Blue Exorcist)

 

Nem baj, ha elveszted szem elől az utat, a lényeg, hogy a célodat nehogy szem elől téveszd! (Blue Exorcist)

 

Az igaz szerelem talán megér néhány hasra esést és horzsolást. (Cserebere szerencse)

 

Apám szerint a húgom szerencsésnek született, én meg szerencsés vagyok, hogy megszülettem. Ő mindent megkapott, amit akart, nekem viszont küzdenem kellett minden egyes percért az életemben. Ettől lettem erős. (Avatár - Aang legendája)

 

A szerelem türelmes és nagyon-nagyon nehéz, sőt, talán a legnehezebb dolog, amin mindannyian átesünk. De mi az élet értelme? Végigmenni rajta kevesebb könnyel és fájdalommal, vagy megélni? Próbát teszel valakivel... Minden egy apró szikrával kezdődik, az a legjobb része, azt mindenki szereti, és a másik segít átvészelni a legnehezebb napokat az életben. Egy idő után összevesztek azon, hogy melyik filmet nézzétek meg, vagy mert elfelejtesz egy évfordulót. Haragszol, ő is haragszik, és hirtelen úgy érzed, egyszerűbb lenne megszökni, elfutni. Furcsa, de az univerzum mindig küld jelet, ha hibát készülsz elkövetni. Az univerzum közölni akarja, hogy ha megtaláltad azt, aki felforgatja az életed, az egy a millióból, s őt sosem szabad elengedned. (Futótűz)

 

Nem a kövérségről tudtam meg sokat, hanem az önazonosságról. Ki irányítja? A tömeg? A barátod? A szüleid? Vagy te? (...) Mert kövér vagy vékony, népszerű vagy lúzer, mindez csak attól függ, hogy a világ határoz meg téged, vagy te mondod meg, ki vagy! (Túlméretes szöszi)

 

 

Őrlődsz valamin, nem igaz? Tudod, ilyenkor még fontosabb, hogy képes legyél mosolyogni. (Fairy Tail)

 

Úgy fogod fel az életet, mint egy tündérmesét. (Zene és szöveg)

 

Az igazi barát az, akivel megoszthatod örömöd és bánatod, és akivel a legjelentéktelenebb dolgoknak is együtt tudtok örülni. (Jóbarátok)

 

A hatodik napon Isten megteremtette az embert a saját képmására. Most nekünk kell hát választanunk a helyes és a helytelen, a jó és rossz között. Megadatott nekünk a döntés képessége, amely tetteinket irányítja. De mitől választják némelyek az önzetlenséget, hogy egy nagy célnak szenteljék magukat, míg mások csak a saját érdekeiket nézve, bezárkóznak szűkebb világukba? Van, aki csak szeret, akár viszonzatlanul is, míg másokat a rettegés és az árulás hajt. Vannak, akik döntéseiket Isten nemlétének sötét bizonyítékának hiszik, míg mások követik az ösvényt a nemes cél felé. De végül kiderül, hogy a jó vagy a rossz, a helyes vagy a helytelen, amit választunk, nem is belőlünk fakad, hanem pusztán a világegyetem hatalmas tréfája. Az igazi adomány, amit Isten ránk hagyott. (Hősök)

 

Azon az éjszakán rájöttem, hogy azok, akiket gonosznak vagy boszorkánynak gondolsz, egyszerűen csak magányosak, és a társasági érintkezést hiányolják. (Nagy hal)

 

Tudod mi a te bajod, kedves névtelen barátnőm? Az, hogy buta vagy. És nincs bátorságod. Nem mersz szembenézni a tényekkel, és saját magaddal sem. Félsz az érzéseidtől. Pedig azok, akik szeretik egymást, összetartoznak, és csak együtt lehetnek igazán boldogok. Szabad szelleműnek vallod magad, és félted a szabadságodat. Rettegsz attól, hogy valaki kalickába zár. Hiába, máris falakat vontál magad köré. És hiába menekülsz Brazíliába, Texasba vagy bárhova, ezek a falak ott is körülfognak. Mert akárhová mégy, mindig is magányos maradsz. (Álom luxuskivitelben)

 

Egyszer neked is lesz gyereked, és rettenetesen fogsz örülni annak a kis életnek, akiért felelős leszel. Azt fogod hinni, hogy az égvilágon mindent rosszul csinálsz. Ez normális! Olyanokon tépelődsz majd, hogy mivel etesd, és hogy hová küldd iskolába, hogy hegedűórákra járjon, vagy inkább zongorázzon. De hadd áruljak el neked egy titkot: nem számít. Legyen a gyereked zongorista, vagy matekzseni, egy cseppet sem számít, mert végül úgyis csak az a fontos, hogy boldog legyen. (Grace klinika)

 

Egy életen át felelősségteljesnek lenni persze nem mindig könnyű feladat, és az évek múlásával sokaknak ez a teher már-már elviselhetetlenné válik, de azért igyekszünk helyesen cselekedni és jót tenni nem csak magunkkal, hanem azokkal is, akiket szeretünk. (Született feleségek)

 

A hősöket a legkülönbözőbb okok miatt tiszteljük. Van akit a merészségéért, van akit a bátorságáért, van akit a jóságáért. De rajongásunk oka leginkább az, hogy szivünk mélyén mindannyian arról álmodunk, hogy egyszer minket is megment valaki.. na persze ha a sors nem hoz össze a megfelelő hőssel kénytelenek vagyunk mi megmenteni magunkat. (Született feleségek)

 

Évente egyszer leülünk és számba vesszük mindazt a jót, amiben részünk van. Hálát adunk a barátokért, akik megértenek, a szeretőkért, akik boldoggá tesznek, a gyerekekért, akik szót fogadnak nekünk. Igen. Mindig hálásnak kell lennünk azért, amit kapunk, még akkor is, ha az csak egy lehetőség. (Született feleségek)

 

Azt akarom mondani, hogy ne add fel az álmaidat! Ha el tudod képzelni, valóra válhat! (Glee)

 

Tudod, miért jöttem vissza? Hogy megvalósítsam az álmaidat. Akármi is az, én megvalósítom! (Glee)

 

Néha úgy érzed, a gimi az életed, de ne feledd: egyszer vége lesz! (...) És utána csodás dolgokat fogsz véghez vinni! (Glee)

 

Ha szeretsz valakit, ahogy én őt, akkor a részed lesz. Mint egy láthatatlan kötél, és nem számít, milyen messze vagy, mindig érzed őt. (Glee)

 

- Még sose láttam, hogy egy nő miatt ennyi ember tegye nevetségessé magát. Ha tíz férfival beszél egyszerre, mind a tíz azt hiszi, hogy ő az egyetlen, aki érdekli.
- A varázs része. (Shanghai)

 

-         Meg sem érdemelne. És úgy bánt veled, mint egy kutyával.

-         Tudom, de attól még fájhat.

-         Különben pedig egy idióta. Fel se tudta fogni, hogy mekkora kincs volt a kezében. 

-         Nem vagyok én kincs.

-         Na ne bolondozzál már. Fantasztikusan klassz csaj vagy. Okos vagy. Aranyos. És mindennek a tetejében, a hab a tortán, hogy szép is vagy…

-         Csak azért mondott, hogy megvigasztalj.

-         Nem azért. Ez a színtiszta igazság. (Férfi keres nőt)

 

Ha megoldatlan konfliktusokat hagyunk hátra, azok visszatérnek, hogy megoldhassuk. (Hetedik mennyország)

 

Sajnálom, hogy nem tudtam betartani az ígéretemet. Lehet, hogy már nem emlékszel rá, de én komolyan gondoltam, hogy építek neked egy házat, egy hatalmas kerttel egy dombra, ahonnan tisztán lehet látni a tengert. A legmodernebb konyhával felszerelve, az alagsorban pedig lett volna egy stúdió, a szobádban a szekrényedből sosem fogytak volna ki a divatosabbnál divatosabb ruhák. Egy menedék lett volna neked, aki olyan sokat sírtál már a férfiak miatt, egy menedék, ahova mindig mosolyogva tértél volna haza. (Nana)

 

Miért mindig a nő érzi úgy, hogy csalódik a férfiban? (...) Mi van, ha erről nem a férfiak tehetnek? Ha egy bizonyos kor és bizonyos számú kapcsolat után még mindig egy helyben toporgunk, míg az exbarátunk már hegyen-völgyön túl jár? Lehet, hogy a probléma forrása nem ő, sőt nem az azelőtti és nem is az azelőtti barátunk, hanem bármilyen fájdalmas is kimondani, a hiba önmagunkban keresendő? (Szex és New York c. film)

 

Tudatában lenni a hülyeségnek és úrrá lenni a hülyeségen két külön dolog. (A Grace klinika c. film)

 

"Egész életemben azt akartam, hogy büszke legyél rám. Minden döntésemnél, minden sikeremnél, minden kudarcomnál az jutott eszembe: mit gondolhatsz rólam. És szerintem elég jól csináltam a dolgokat. Tudom, mi az élet. Tudom, mire voltunk képesek. Azt is tudom, milyen igazságosnak lenni, hogy mi a helyes, és mi a tiszteletreméltó. Hogy akarom-e, hogy elfogadd ezt, támogass és büszke légy rám emiatt? Igen, akarom. De ha nem akarsz az lenni, akkor engem most már nem érdekel. Talán most először. Tudd, hogy ma volt az utolsó alkalom, hogy hülyének neveztél, és úgy beszéltél velem, ahogy. Szeretlek..., de ha nem tudod ezt elfogadni, ha nem fogadod el a döntéseim, akkor többé nem látogatlak meg." (Tuti gimi)

 

A mamám mindig azt mondta, hogy mindig az a hülye, aki mondja. (Forrest Gump c. film)

 

 

Sokszor van, hogy azt az egyet, amit a legjobban akarunk, nem kaphatjuk meg. Összetöri a szívünket, kikészít. A vágy tönkreteheti az életünket. De bármilyen nehéz is akarni valamit, azok szenvednek a leginkább, akik nem tudják, mit akarnak. (A Grace klinika c. film)

 

Miért nem hagyod abba és lépsz végre tovább? Nem az számít, hogy mi volt a múltban, vagy hogy mi lesz a jövőben. Az ég szerelmére, maga az út a fontos. Nincs értelme végigcsinálni ezt a sok szarságot, ha nem élvezed az utat. És tudod mit? Mikor a legkevésbé várod, jön valami remek dolog, jobb, mint amiről valaha álmodtál. (Derült égből Polly c. film)

 

Ne tekints hátra, ne vájkálj a múltban, mert ami elmúlt, elmúlt. És ne aggodalmaskodj a jövő miatt, mert az messze van. Élj a jelenben, és tedd olyanná, hogy érdemes legyen visszaemlékezni rá. (Tuti Gimi c. filmsorozat)

 

Sajnos nem mindig válnak valóra az álmaink, viszont az igaz barátaink mindig mellettünk állnak, hogy kijózanítsanak. (Szex és New York c. sorozat)

 

Nem számít, mennyire fáj valami, van, hogy elengedni még fájdalmasabb. (Grace klinika)

 

Ez is egy gyakran ismételgetett frázis. Nem léphetsz tovább, amíg nem engeded el a múltat. Az elengedés a dolog könnyebbik része, de továbblépni nehezebb, ezért néha harcolunk ellene. Megpróbálunk mindent úgy tenni, ahogy előtte, bár a dolgok nem maradhatnak ugyanúgy. Van egy pont, amikor el kell engednünk, tovább kell lépnünk, mert nem számít, hogy milyen fájdalmas, csak így léphetünk előre. (Grace klinika)

 

A múlt talán egy horgony, amely visszahúz. Talán el kell engedned azt, aki voltál, hogy azzá válj, akivé leszel. (Szex és New York c. sorozat)

 

A kudarc az élet része. Még sikeres embereknél is. Csak az a kérdés, hogy mit kezdesz vele. (Dr. Dolittle: Apja lánya)

 

Nem is életben maradni, hanem embernek maradni a fontos. (1984)

 

Sem a múlt, sem a jelen, sem pedig a jövendőbeli idő nem önmagában lévő... a valóság az ember agyában van. (1984)

 

A nők arra várnak, hogy megmentsék őket. (Szex és New York c. filmsorozat)

 

Az élet olyan, mint a bolhapiac: sose tudhatod, hogy mikor bukkansz váratlanul valódi kincsre. (Egy boltkóros naplója c. film)

 

Senki sem senki. (Nyerj egy randit Tad Hamiltonnal! c. film)

 

Mindig állj ki magadért, de előbb bizonyosodj meg arról, hogy igazad van. (Grace klinika)

 

- De Kapitány! Karácsonykor senki ne legyen szomorú!
- Ez így van, közlegény! Éppen ezért: mosolyog és vidám! Méghozzá azonnal! (A Madagaszkár pingvinjei c. film)

 

Tudod, miért a nagy testvérek születnek elsőként? Hogy megvédjék a kistestvéreiket, akik utánuk következnek. (Spiral)

 

Lehetőséget kaptál, hogy tanulj a hibáidból, ami ritka madár. És ugyebár, vagy tanulsz a múltból, vagy újra átéled. (Naruto)

 

Már az a tudat, hogy valaki a közelünkben van és figyel ránk, önmagában már ez is erőssé tesz bennünket. (Naruto)

 

Mindig próbáltam megszabadulni a felelősségtől, mert az olyan bajos. Ezért szúrtam el annyi mindent. (Naruto)

 

Abban viszont mind megegyeznek, hogy vannak számukra fontos dolgok: szülők, gyermekek, barátok, szerelmek. Azok, akik pótolhatatlanok. Megbíznak egymásban és segítenek. Azok, akikkel születésünk pillanatában találkozunk, és a halálunkig mellettük élünk. Végül ezek a láthatatlan fonalak az idő múlásával erősebbé válnak a legerősebb kötélnél. Nehéz elmagyarázni. Mindannyian a kör részei vagyunk. A kör pedig a mi családunk. (Naruto)

 

- Neked magyarázzam, hogy milyenek a nők? A talány csúcsa. Veszélyesek. Szeszélyesek. Egy rossz szó és kitapossák a beledet. Gátlástalanul vájkálnak az ember agyában, hogy rákényszerítsék az akaratukat. Bosszantóbbak nem is lehetnének.
- Hol lennénk mi, nagy és erős férfiak, a lányok nélkül? Ha nem élnének nők, mi sem feszíthetnénk ám, ezt sose felejtsd el! A legvadabb nő is szereti a férjét, kedves hozzá és jobb emberré változtatja.  (Naruto)

 

Néha azt gondolom, bár felhő lehetnék... csak sodródnék előre, szállnék, ahová a szél repítene engem. (Naruto)

 

Mindig lesznek nagy hullámok az életedben, de ez nem tarthat vissza attól, hogy belemenj a vízbe. (Testvérek)

 

Sohasem könnyű, ha összetörik a szívedet. Egy kis darabja mindig törött marad. De ezt próbálod átvészelni, ahogy tudod. És egy nap ráébredsz, hogy csak egy kis része tört össze, és még nagyon sok van épen. (Testvérek)

 

Azon az áron ne felelj meg másoknak, hogy közben feladod önmagad. (Testvérek)

 

A szerelem és a munka az alappillére az emberiségnek. (Testvérek)

 

Eljárunk vacsorázni, üzletről dumálunk meg politikáról, ami tök jól működik. De ott a különbség, hogy jónak látszik, vagy tényleg jó. (Testvérek)

 

- Az érzéseinkről nem tehetünk.
- Nem, de felelősek vagyunk értük. Mi döntjük el, vállaljuk-e magunkat. (Testvérek)

 

Legyen bár a Földön viszály, szomorúság, fájdalom, gyűlölet, mégis élvezzük az életet, ha van, aki szeret. Mert megtanulhattuk tőletek, hogy milyen öröm a szeretet, s ez meggyógyít minden sebet. (Romeo és Júlia)

 

A csók nem pusztán fizikai kontaktus, érzelmek vannak mögötte. Épp ez a lényege. (Dawson és a haverok)

 

Kimondtad?! Szeretlek. Nem akarok nélküled élni. Megváltoztattad az életem. Kimondtad? Tervezd el! Legyen célod, haladj afelé, de olykor olykor nézz körül, és szippantsd be. (Grace klinika)

 

 

Úgy érzem, ha nem ismernélek, hiányoznál. (Lagzi-randi)

 

Az a helyzet a nőkkel, hogy a legátlagosabbak is válhatnak királynővé, és a legkifinomultabb nő is válhat cseléddé - minden csak attól függ, hogy hogyan bánik vele az a férfi, akit szeret. (A titkos kert)

 

Néha nem is tudjuk mennyire szeretünk valakit, nem is érezzük. Mert ha éreznénk, hogy mennyire szeretjük, abba belehalnánk. Ettől nem vagyunk rossz emberek, csak túl nagy szívünk van. (Fiúk az életemből)

 

A boldogság egy agyi folyamat, amit - mint mindent - gyakorolni kell. Szánj naponta öt percet a mosolygásra. Csak mosolyogj! Egy idő után természetessé válik. (Derült égből szerelem)

 

Csak az lép túl a sorsán, ki legvégig hisz magában. (Elfen Lied)

 

Dönthetsz, hogy félsz, vagy elhiszed magadról a legjobbakat.

 

Aki erős, kiáll magáért, aki erősebb, kiáll másokért is. (Pata tanya: Baromi buli)

 

Az élet hegymászás, de a kilátás csodás! (Hannah Montana - A Film)

 

       - Na jó! Elég! Ki vagy rúgva.
- Nem számít! Felmondok! Igen! És hívják az ügynökömet!
- Nincs is ügynököd.
- Akkor a kábelesemet! (A földre szállt boszorkány)

 

Álmod úgy valósul meg, ha apránként építesz. Ne tégy sokat, de azt jól, öröm lesz a bére. Életed éld szabadon, szánj időt a szépre, kőre követ nap mint nap, titkod lassan érik. Így növekszel nap mint nap, míg felérsz az égig. (Napfivér, Holdnővér)

 

Nincs jobb orvosság a boldogságnál. Maximum a nevetés. (Dr. House)

 

Éld az álmodat Wilson. (Dr. House)

 

A tünetek nem hazudnak. (Dr. House)

 

Ugye tudja: a siker titka az állhatatosság. (Don Matteo)