Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Filmes idézetek 8

 

- Tudod, hogy mit jelent az, hogy állhatatos? 

- A sorozatos elutasítások és kudarcok ellenére konokul kitartani valami mellett. (Randiguru)

 

Amit munka közben mutatsz magadból, az csak egy töredéke annak az izgalmas, vibráló személyiségnek, aki vagy. Iszonyú zaj lesz, úgyhogy alkalmad lesz áttőrni a fizikai korlátokat mindenféle kínos átmenet nélkül. Keresd meg a leghangosabb pontot, és kérdezd meg inna-e valamit. Hajolj hozzá, finoman érj a hátához, és sejtelmesen suttogj a fülébe. De vigyázz hová teszed a kezed, ha túl magasra, haverkodni, ha túl alacsonyra, kupakolni akarsz. (Randiguru)

 

Egy pillantás, egy csók, ebből kell gazdálkodni. Csak egy dobásod van, hogy meggyőzd, te vagy az életre szóló pasi.                                                                                                                                                                                                  …10 ből 8 nőnek meggyőződése, hogy az első csóknál eldől, hogy van e jövője a kapcsolatnak. Hidd el ezt már ő is lepergette magában. …Szépen hazakísértél, most varázsolj el…. Látod, mit csinálok, ez is egy jelzés, rőgzitsd, a kulcsommal babrálok, ha a nő nem akar csókolódzni, előveszi a kulcsot és bemegy a házba, de ha a nő csókra vár, babrál. …A pasik többsége kierőszakolja az első csókot, de te más vagy mint a többi. Tudod, a csók titka abban rejlik, hogy elmész 90 %-ig, és vársz

– Meddig?

- Ameddig ő, be nem hozza a másik 10-et. …                     

Mi van? – Nem akarsz igazán. – Meg volt a 90. – Akkor sem érzem azt, hogy majd elepedsz értem. Varázsolj el! (Randiguru)

 

Minden napot úgy kezdj, hogy legyen értelme. (Randiguru)

 

Az egyik pillanatban még élvezed az életed, a következőben nem érted, hogyan élhettél eddig nélküle. (Randiguru)

 

Ne hazudj, ne lopj, ne csalj, ne igyál.
Ám ha iszol, idd a kedvesed igaz szavait.
Ám ha lopsz, lopj csókot, édeset.
Ha hazudsz, hazudj kegyeset.
Ám ha csalsz, csalj mosolyt az arcára, és nem fogsz csalódni. (Randiguru)

 

Remélem, egyszer te is megtudod, mi az a feltétel nélküli szerelem, az az odaadás, az a bizalom, ami örökre összeköt minket Grace-szel. …Amikor, megtalálod a nőt, akivel olyan tökéletes harmóniába kerülsz, hogy a lelketek szinte egybeforr.

 

Az emberek közti kommunikáció 60%-a testbeszéd, gesztusnyelv. 30%-a hanghordozás, ami azt jelenti, hogy a mondanivalónk 90%-a nem a szánkból jön.

 

Vannak pasik, akiknek egyszerűen képtelenek ellenállni a nők, beszéli a nyelvüket, amit ad, azt kapja vissza.

 

Éjszaka álmodozz. Ha jelen vagy légy jelen, koncentrálj és készülj. Ha odafigyelsz a nőre, felfigyel rád.

 

Ne engedje, hogy mi döntsünk az életéről maga helyett, mi csak tanácsadók vagyunk nem kőszívű óvóbácsik. Ha azt akarja, hogy komoly felnőttként kezeljék, itt az ideje, hogy saját magát is komolyan vegye, ahelyett, hogy apuci cimboráitól kér engedélyt, hogy elköltse a zsebpénzét…Nincs itt egyetlen olyan ember sem, aki ilyen tartással, ilyen méltósággal viselné a népszerűséget mint Ms. Cole. Nekünk kéne tanácsot kérnünk öntől, és nem fordítva!

 

-Egyrészt férfi legyen a talpán, aki meg mer szólítani egy ilyen gyönyörű nőt. De másrészt, óriási teher, igaz?

-Hát igen nehéz az élet.

-Nem az, csak figyelni kell. Egyértelmű jeleket küldesz. Semmi ékszer. Lapossarkú cipő, hátrafonott haj. Olvasószemüveget viselsz, de nincs nálad könyv. Vodka-Martinit kortyolgatsz, ami azt jelenti, hogy pokoli heted volt, a sör kevés. És ha még mindig nem világos, ott villog a "Menj a búsba" felirat a homlokodon.

 -… létezik olyan férfi, aki azért ül le egy nő mellé, mert szeretné őszintén megismerni, és nem csak a vadászösztöne hajtja.

-Én még nem találkoztam ilyennel. És mivel nyitna egy ilyen férfi?

-Azt mondaná: Örvendek, Alex Hitchens vagyok. Tanácsadó De ennek hallatán a nő rögtön ásítozni kezdene, és alig várná, hogy eltűnjön.

-Azt gondolná, "Ez is pont olyan mint a többi. "

-Mert az eddigi tapasztalatai, ezt sugallják. Aztán a férfi megkérdezné a nevét és hogy mivel foglalkozik. Lehet, hogy akkor lerázná...de lehet, hogy azt mondaná...

-…Sara Melas, a Standard-nél vezetem a pletyka rovatot. A pasi abban a pillanatban rávetné magát a témára, hogy bebizonyítsa, milyen érdeklődő, és figyelmes.

-Nem.

-Nem?

-De érdekli a nő. Csak az égvilágon semmivel sem tudná meggyőzni arról, hogy őszinte szándék vezérli.

-Azért ha sziporkázóan szellemes, és nem próbál meg fogdosni, én nem bánom.

 

Voltál már úgy, hogy megláttál valakit, és tudtad, hogy ez komoly lesz? Nem csak a külseje miatt, hanem az a bizonyos "Plusz". …Szóval ez a lány, akivel megismerkedtem, bűbájos, elragadó, nagyszájú…

Fogalmam sincs mi fogott meg benne ennyire, nem tudom kiverni a fejemből. Képzeld, az étel elvesztette az ízét. A színek, minden olyan szürke. Ami korábban fontos volt, már egyáltalán nem számít.

 

- Felhívom a figyelmedet szentatyám, nekem orvosra van szükségem.

- Látod ezzel teljesen egyetértek. Örülök, hogy belátod, mert ez az első lépés a gyógyulás felé.

 

Nem vagyok a döntsd meg, lépj le technika híve.

 

- Szép jó reggelt!

- Még jobb lenne 10 kor.

-…Hogy nézek ki?

- Bombázó vagy!

 

Ez őrület. Mosolygok, amikor hallom a hangod.

 

Finom a szád :). A tied is jó ízű. :)

 

Te teszel engem egésszé. Ezt el kellett mondanom

 

- Találsz majd egy szépszemű, imádnivaló fiút, és együtt körbeutazzátok a világot.

- Ki vagy te, és mit csináltál a legjobb barátnőmmel?

      - Ez az igazság. Csak még nem futottatok össze. ..Így lesz.

 

A kreatív elme határtalan fogékonysága mindig lenyűgöz.

 

… ráveszed az embereket, hogy észrevegyék az értékes embereket. Hogy az olyan nagyszerű fickók mint Albert Brennaman, egy kis esélyhez jussanak.

 

Szerencsére akárcsak mi, a legszebb nők sem tudják pontosan mi kell nekik, míg az orruk elé nem tolják. És itt lépek közbe én, az a dolgom, hogy kinyissam a szemüket.

 

- Mit akarsz Hitch?

-  Téged. És biztos vagyok az érzéseimben, még sem tudom megmagyarázni. Végül is, hányszor találkoztunk? 3x? Ilyen nincs, ez tiszta őrület. És nemhogy elmúlna, egyre erősebben érzem. A szívem mélyén, egészen mélyen itt, ezen a területen. Itt hasogat. De örülök, mert azt akarom, hogy nagyon fájjon, úgy isten igazából fájjon. Ha ez a boldogság ára, állok elébe!…

- Talán úgy van, ahogy mondtad, szépen elbúcsúzunk, és éljük tovább az életünket.

- És mi van, ha nem megy? Ha már nem tudok nélküled élni?

- Nincs más választásod.

- Hidd el, épp úgy félek, mint te, de eljöttem, mert most jött el a mi időnk.

- Egy kicsit elkéstél, nem?

- Sara, én férfi vagyok. Tudhatnád, hogy nekünk nem esik le rögtön.

- Én pedig realista, s tudom, hogy a szerelem mivel jár.

- Dehogy tudod. …Nem tudom ki ez, nem is érdekel, de azt tudom, hogy soha, nem fog úgy szeretni, ahogy én.

- Sara, mi történt?

- Rávetődött az autóra.

- De miért?

- Mert ezt teszi velünk a szerelem: repülünk, de könnyen padlót foghatunk. Szárnyak nélkül, zuhanunk, mint egy darab szikla, és közben azon gondolkodunk, mi a francnak kellett leugranom? De érted bevállalom, a zuhanást is. Csak egyetlen ember van, aki szárnyakat ad nekem, te Sara.

- Szóval tetszem neked?

- Szeretlek. Szeretlek. Tudtam abban a pillanatban…(csók)

(Randiguru film idézet)

 

 

 

-         Minden kezdet nehéz, aztán házassággal végződik.

-         Ez ilyen egyszerű? ):

-         Hát persze. Szerintem maga titokban belém habarodott, meglátja mindkettőnknek jobb lesz, ha bevallja. Maga szerelmes. És pont belém. (Dupla vagy semmi film)

 

 

-         Tudja mit mondok?: Maga egy csoda!

-         Köszönöm.:)

-         Ugye érti? Más is mondta ezt magának?

-         Maga az első.

-         Csak arra lennék kíváncsi: hogy, hogy lehet valaki ilyen elképesztően gyönyörű, és ilyen vonzó. (Dupla vagy semmi film)

 

 

-         Sajnálom öö..

-         Foster

-         Foster úr, nekünk gyakorlott ember kell.

-         De hogy szerezzek gyakorlatot, ha nem kapok munkát, amivel gyakorlatot szerezhetnék.

-         Ha felvennénk, csak hogy gyakorlatot szerezzen, mindjárt tovább állna, amint megszerezte. Úgyhogy más venné hasznát a gyakorlatának.

-         Az egyetemen pontosan erre a munkára készítettek fel, úgyhogy mondhatni már van is némi gyakorlatom.

-         Ugyan kérem, az csak elmélet. Nem ilyenre van szükségünk, hanem üzleti tapasztalatra. Ha elvégzi a tanfolyamunkat, akkor alkalmas lesz erre a munkára.

-         Hát akkor minek jártam egyetemre?

-         Ez jó.

-         …

-         Szinte el sem tudom hinni, hogy egyetem alatt ennyi gyakorlati tapasztalatra tudott szert tenni.

-         Tudja asszonyom tisztában voltam azzal, hogy gyakorkati ismeretek nélkül az egyetemen megszerzett tudás fabatkát sem ér.

-         Személyzetivezető helyettes C-Hook társaság, ügynökségi aligazgató, Middle bútorgyár, termelési osztályvezető helyettes. Bámulatos! Bámulatos!

-         Hát igen! Ugy találja, hogy túl sok gyakorlattal rendelkezem, igaz?

-         Dehogyis! Tökéletesen megfelel.

-         Hurrá!!

-         Csak, hogy…

-         Na, ne. Nincs csak hogy. Nekem kell ez az állás, nekem való, testre szabott. Mindenütt bele kötöttek valamibe. Magas vagyok, alacsony vagyok, fiatal vagyok, öreg vagyok. Akármit kívánnak tőlem teljesítem: megöregszem, ha kell megnövök, mindent tudok!

-         Még néger nővé is tud válni? (Dupla vagy semmi film)

 

 

-         Mit nyújthatsz te nekünk Brantley? Hol dolgoztál idáig?

-         Igazából sehol. De hiszek magamban! Ez nem számit? Érzem magamban, hogy bármit rám bíznak én megtudom csinálni. Maga is kezdő volt egyszer. Emlékezzék csak vissza, amikor előszőr keresett állást, hogy áhítozott rá. Bemutatkozás előtt még aludni sem bírt. Torkán akadt a szó, amikor megkérdezték – Hol dolgozott idáig? Az öklét rázta volna. Megcsinálok mindent, csak adjanak rá lehetőséget.

-         Hívja fel a személyzetist, oda küldök valakit. Meg kapod a lehetőséget, hogy mire viszed később, csak tőled függ. (Dupla vagy semmi film)

 

 

-         Hogy ízlik a munka?

-         Hát, fantasztikus jó melóm van, s hozzá egy bombajó titkárnőm.

-         Brantley, azonkívül, hogy bombajó, tud is valamit?

-         Tessék?

-         Tud gépelni?

-         Hát persze, hogy tud. (Dupla vagy semmi film)

 

 

Én magamtól szeretnék a csúcsra jutni!

 

 

-         Figyelj, New Yorkban, ha sárga szint látsz az a taxi. Ha fekete-fehér szint látsz, az a szövegelő öltönyös…. Ne olvasgasd őket, válogasd!

-         Van itt pár dolog, ami tök ésszerűtlen.  Felszólítanak két különböző osztályt, hogy egy 3. járjon közbe. Szerinted ebben mi a pláne?

-         Ezek az öltönyösök. Felköt egy nyakkendőt, s nem ugyanaz az ember.

-         Elzárja a fejébe jutó oxigén útját.  (Dupla vagy semmi film)

 

 

Ilyen elképesztően szép nőt, még életemben nem láttam. (Dupla vagy semmi film)

 

 

     Imádnivaló vagy! Akár egy hetet is el tudnék tölteni ölelő karjaid között. (Dupla vagy semmi film)

 

 

-         Gyönyörű vagy és értelmes, és érzéki.

-         Ismételd meg.

-         Melyik részt?

-         Az egészet. (Dupla vagy semmi film)

 

 

 

-         Szeretsz engem Sonny?

-         Azt, amit irántad érzek, nem lehet összefoglalni egyetlen szóban.

-         Ez egy szép szó, az emberek szeretik hallani. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

A végén minden jóra fordul, tehát ha még nem jó, akkor nyilván még nincs itt a vége. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

-         Sunaina látnom kell téged, muszáj! Ha nem ölellek át ma éjszaka esküszöm megörülök. Epedezem utánad, kívánlak és…

-         Azt hiszem, a húgom után epedezel Sonny.

-         Köszi.

-         Szia.

-         Sunaina …Hiányzol, minden percben hiányzol. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

Miért kötsz bele mindenbe! Ez nem vonzó tulajdonság. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

-         Hogy bírja ezt az országot? Mit lát benne, amit én nem?

-         A fényt, a színeket, a mosolyokat, és azt, hogy az emberek az életet kiváltságnak tekintik, nem jognak, ebből sokat tanulok. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

"Mint Darwin pintyei, mi is lassan elkezdünk alkalmazkodni a környezethez. És ha ez megtörténik, Istenem, mennyi értéket fedezhetünk fel. A múltat nem hozzuk vissza azzal, ha vágyakozunk utána. Csak a jelent alakíthatjuk, miközben a múlt egyre távolodik." (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

„Az a valódi kudarc, ha valamit nem próbálunk meg. A siker mértékegysége az, hogyan birkózunk meg a kudarccal. Soha nem adhatjuk fel.” … De az is igaz, hogy aki nem kockáztat, az semmit nem ér el és nem lesz semmije. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

,,Mi értelme a házasságnak, ha semmit nem osztunk meg?” (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

-         Sonny: Sunaina, Sunaina, Sunaina…

-         Jay: Mi folyik itt, Sonny?

-         Sonny: Beszélnem kell Sunainával!

-         Jay: Még nem végzett. Különben sem akar látni téged.

-         Sonny: Jay, te olyan vagy, amilyennek anyám szeretne: egy okos férfi, akinek van érzéke az üzlethez. Te mindig a valóságot látod, nem pedig azt, amit szeretnél. Tehát tűnj az utamból öh vagy adj át neki egy üzenetet, amit a találkozásunkkor el kellett volna mondanom. Amit mindenkinek elmondok, aki kérdezi, s azoknak is, akik nem.

-         Sunaina: Az anyádnak is?

-         Jay: Az anyámnak is?

-         Sunaina: Az ő anyjának.

-         Jay: A te anyádnak.

-         Sonny: A világ összes anyjának elmondom.

-         Sunaina: Mit mondasz el nekik?

-         Jay: Mit mondasz el nekik?

-         Sonny: Azt, ami számít ezen a világon: Hogy szeretlek, és mindig szeretni foglak… Úgy értem, hogy Sunainát, s nem téged Jay. Bár ha a sógorom leszel, remélem, hogy jó barátok leszünk.

-         Sunaina: Miért csak most mondja ezt?

-         Jay: Kérdezd meg!

-         Sunaina: Sonny, miért csak most mondod?

-         Sonny: Azért Sunaina, életem szerelme, mert azt hittem, nem vagyok méltó hozzád. De, ha úgy szeretlek, ahogy megérdemled, akkor az leszek. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

Édesanya, emlékszel, hogy mit mondogatott apám: Hogy minden egy álommal kezdődik. És én álmodtam. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

Azt nem tudom elfogadni, hogy e lány nélkül éljek. Ő Sunaina Shantanu Panawad. Ő az, akit feleségül fogok venni. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

Igen, elakarom venni ezt a nőt. Igaz, hogy másik közösségből származik, de okos és gyönyörű, és én szeretem. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

 

 

"Marie-t el kell vinni Lourdes-ba, mert ott biztosan meggyógyul, ha bízik a gyógyulásban. Komolyan beszélt Lourdes-ról: a hit elegendő; két betege, két igen vallásos asszony, akiket tavalyelőtt küldött oda, ragyogó egészségben tért vissza. Még azt is bejelentette, hogyan fog megtörténni a csoda: villámcsapásszerűen..." (Émile Zola – Lourdes)

 

 

,,Egy betegség mindig azt jelzi, hogy válság van. Tanulnunk kell ebből a válságból, hogy utána felálljunk és megerősödve folytassuk, ahol abbahagytuk."

 

 

Tudom, hogy rossz passzban van. Talán elment az önbizalma, de tudja, hogy maga a versenyparipa. Majd minden helyre jön!!! (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

- Nem tudom, mi tévő legyek. Itt valahogy semmi nem úgy sikerült, ahogy reméltem.

- Igen, lehetséges, de néha az válik a hasznukra, ami helyette történik. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

Az az igazság, hogy mindketten többet érdemlünk annál, mint amit kaptunk. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

Ahogy valaki egyszer mondta: A végén minden jóra fordul, és ha még nem jó, gondoljanak arra, még nincs itt a vége. (Keleti nyugalom - Marigold Hotel)

 

 

A logika néha azt mondja, hogy tégy meg valamit, de ugyanakkor a szívedet is bele kell adnod. (Házinyuszi)

 

A kedvesség, csak a szeretet munkaruhában. (Házinyuszi)

-         És, ha Oliver, az a típus, aki szeret beszélgetni egy csajjal, mielőtt tényleg összejön vele?

-         Meleg?

-         Nem, nem meleg… Csak, azt mondom, talán szeretne beszélgetni előbb, lehet, hogy ő az a típus, aki nem bánja, ha egy lány okos.

-         Mi? Akkor most tanuljak meg mindenféle izét mindenről?..minden témában? Képes vagyok én erre?

-         Mindenre képes vagy, ha nagyon szeretnéd. Persze. Simán. (Házinyuszi)

 

 

-         Úgy szeretnék együttjárni veled, ahogy egy proton az elektronhoz akar csapódni.

-         Annyira?

-         Igen. (Házinyuszi)

 

Natalie, mi bármire képesek vagyunk! (Házinyuszi)

 

Ismered, azt az érzést, amelyikről beszélek? Amikor hirtelen kivirulsz és jobban érzed magad a bőrödben? Velem is ez történt. (Házinyuszi)

 

Meteorról van szó. Világít, és ragyog egy ideig, aztán eltűnik. Velem mindig ez történt. Köddé vált, az igazi énem. Elismerem, hogy nem vagyok profi szónok, de azt tudom, hogy egy nap, amikor majd a szépséged elmúlik, már semmid nem marad. Kell, hogy legyenek melletted barátok és rokonok. Akik, azért szeretnek, amilyen vagy, nem a külsődért. A Zéta házban az az új mottónk, hogy: Légy, aki vagy! Mert egy család vagyunk. Egy olyan család, akik a belsődért szeretnek.

Oliver kedves és drága, és amikor csókolódzunk csillagokat látok, ő meg tűzijátékot. Azt mondja, ez azt jelenti, azért van: mert szerelmesek vagyunk. Különben csókolódzás közben ceruzát és üres kechapos dobozokat látnánk. (Házinyuszi)

 

Mindegy, hogy a srác tökéletes-e vagy a lány tökéletes-e, amíg tökéletesek egymásnak. (Igazából Szerelem)

                                                                                                                                                    

Hadd mondjam el, remény vagy érdek nélkül, csak azért, mert karácsony van – és karácsonykor igazat mondunk – Számomra te vagy a tökéletesség és feldúlt szívem szeretni fog téged, amíg élsz. Boldog Karácsonyt! (Igazából Szerelem)

 

Az igaz szerelem örökké tart. (Igazából szerelem).

 

 

 

Szerintem az mindig sokat elárul két ember kapcsolatáról, ha tudnak együtt nevetni.

 

Hű lelkek násza nem ismer akadályt.
Szerelem a szerelem, amely hőfokot más hőfok szerint nyer.
Vagy ár-apályt játszik készségesen?
Ó, nem; az örök fárosz maga ő,
Nézi a vihart, s nem ing semmi vészben.

- Shakespeare az esküvőnkön.

- Ő is ott volt? Nem hozott ajándékot.

- Az esküvői fogadalmam.

- Tudom, tudom. :)

- Emlékszel még a fogadalmadra?

- Mákot ettem túróval, nem bírok a ….Ja ez nem az.:)

- Semmi baj elég rég volt. Istenem, de gyönyörűek a csillagok.

 

Fogadom, hogy nem növesztek pocakot, s azon leszek, hogy tetsszem neked.

Fogatlanul is imádni foglak, s holtomig csodálom formás feneked.

Csodálom az eszed, a szemed, ahogy a húsevőket porig alázod.

A dögös tested, a kezed, bár a konyhában megtörik a varázsod.

Hadd legyek a legjobb barátod, s te az eleségem,

mert hála Istennek, akiben te nem hiszel, hogy rávett arra, hogy légy a feleségem.

 

- Nagyon megható, hogy aggódtál értem.

- Hát persze, hogy aggódtam. Rettenetes volt, akkor egy pillanatra elképzeltem, milyen lenne, ha elveszítenélek.

- Nekem ugyanez jutott az eszembe. Ahogy itt feküdtél, kiterülve. Feltámadt bennem az őshím, meg kellett mentenem a nőmet. Nem ismerek magamra. Nem értem mi ütött belém.

- Nyugodj meg én már mindent értek. Bebizonyosodott, hogy nekünk együtt kell maradnunk. Megmentettél drágám. Az életedet kockáztattad értem, és ez olyan szép.

- Ne..

- Bocsánat.

- Nem, nem, te ne haragudj. Rossz lett volna, ha lelövik, a te szép szőke herceged.És mostantól azon leszek, hogy mindent megadjak neked. Szeretlek Maryl, már ha te vagy az, mert alig látok valamit.

- Én vagyok az nyugi, és hasonlóan érzek irántad."

 

 

-         Tudja, nagyon-nagy a versengés ebben a szakmában. Úgy tűnik, hogy mindenki ugyanazt hajszolja. Ugyanazt a filmet, szerepet, díjat, ugyanazt a nagy pénzt.

-         Hm. Hát biztos van annyi esze, hogy ne menjen bele ebbe, hiszen ez a boldogtalan élet receptje. Nyilván tudja, mi a fontos magának. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

-         Csudibu.

-         Csudi mi?

-         Csudibu. Annyi tesz, hogy hűha.

-         Csudibu. Csudibu, ez tetszik. (Nyerj egy randit Tad Hamiltonnal!)

 

-         Rendkívül örülők, hogy megismertem, és csupa jót kívánok az életben.

-         Nekem is a rendkívüliség, és magának ugyanilyen jót én is csupa. Ugye érti?

-         Hát persze. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

-         Jó, hogy találkoztunk.

-         Nekem is. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

-         Én senki vagyok.

-         Rosalie, senki sem senki!

-         Jó.

-         Követnem kell az ösztönöm. Néha ezt kell csinálni, még ha örültségnek tűnik is. Mivel a között, amit az eszünk diktál nekünk, és amit a szívünk követel, nos, eközött…, eközött van az emberiesség. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

Kamaszkorom óta az egész életem arról szólt, hogy sikeres legyek, híres, ilyen..., ilyen amilyen most vagyok. És igazad volt ez tényleg nem kielégítő. Kell nekem egy pozitív hatás. Kell valaki, aki..., aki komoly és tartalmas, valaki, aki érti az életet, és tudja, hogy..., hogyan éljen jól és boldogan. Mint te. Közeledben akarok lenni, szeretném ha ez a sok jó rám ragadna. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

-         Nos mit mondasz?

-         Azt, hogy asztibi.

-         Ez mit jelenet?

-         Oh, apámmal szoktuk ezt mondani, amikor az élet meglep valamivel, és nincs más út, csak előre. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

-         Csak mellette akarok lenni.

-         Hm.

-         Jóság van benne!

-         Értem.

-         Tanulhatok tőle. Ez kell a lelkemnek, oké! Megpróbálok igazán boldog lenni.

-         Most boldog akarsz lenni?

-         Ez nagyon fontos nekem. Ez számomra a fordulópont. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

-         Hidd el, hogy ő egy olyan…, olyan kincs, hogy fogalmad sincs róla. Ő nem csak egy életvidám vidéki csaj, aki a friss levegőt jelenti neked. Ő egy csodálatos ember hatalmas szívvel.

-         Tudom.

-         Az a fajta szépség, amilyen csak egyszer van az életben. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

-         És mennyire szereted? Most izzol, vagy lángolsz, vagy pedig elepedsz?

-         Ezt meg, ezt hogy érted?

-         Ha izzol, két hónap és jól vagy, ha lángolsz két év, ha elepedsz…

-         Igen?

-         Más lesz az életed. Te jó ég, te elepedsz! (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

-         Angelica, hidd el, már megpróbáltam mindent.

-         És mit szólt, amikor megmondtad, hogy szereted?

-         Hát, talán még nem mindent, de…

-         Mit szólt, amikor megcsókoltad?

-         Akkor két dolgot, még nem próbáltam ki.

-         És, mit próbáltál?

-         Mondjuk, nagyon világosan sugalltam, mit érzek iránta.

-         Na jó. Kelj fel!

-         Mi?

-         Szállj le arról a bárszékről!

-         Angelica!

-         Hé, hogyha érzed, és nem teszel meg minden tőled telhetőt, akkor lényegében pofán csapod az életet.

-         Figyelj, ez talán új neked, de nincs semmi esélyem. Érted?

-         Ahogy apám mondta, mikor azt mondtam, - nem kapom meg a pultosállást, - Édes, nő az esélyed, ha jelentkezel. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

Van olyan, hogy valakit egész életedben szeretsz, de nem jössz rá addig, míg történik valami, ami rádöbbent. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

-         Ha a szerelmét elutasítják, a férfiban meghal valami. Csak annyit tehet, hogy elfut, hogy megtalálja a második szerelmét. Ha csak…

-         Ha csak mi?

-         Ha csak, nem éred utol, mielőtt leszámol veled. De ha leszámol, akkor vége, nincs tovább, meghalt, kész, kampec, kereszt rá, szétporlik, elvész az idő tengerében.  (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

 

5 féle mosolyod van.

Egy, ha valakit hülyének tartasz. Egy, ha valakit nagyon hülyének tartasz. Egy, hogyha szépen kiöltözöl. Egy, mikor Barry White-ot énekelsz. És egy, amikor rám nézel. (Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal!)

  

 

 

Diplomatikus válasz, de igaz. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

Jól mondtad, hogy mennyit lehet tanulni, ha megtanulsz tanulni. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

Kedvellek, természetesen vonzódom hozzád. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

Szeretlek. Beérem azzal, amit adsz. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

Attól, hogy 14 000 évet éltem, nem vagyok zseni, csak több időm volt. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         Nem lenne kényelmesebb, a kertben üldögélni.

-         Azt is szoktam. Nézem a csillagokat és tűnődöm.

-         A primitívek minek tartották őket.

-         Rejtélynek. Akkor Istenek voltak ott fent. Az őket ismerő sámánok beszéltek róluk.

-         Igen, még ma is. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

A fürdés a középkorig dívik volt, de az egyház kiadta, hogy bűnös dolog lemosni az Úr porát. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         Hiszel Istenben?

-         Ahogy Laplas mondta – Nem szorulok arra a hipotézisre, de lehet, hogy létezik.

-         Mindenütt ott van, csak te nem látod.

-         Ja, ha csak ennyi telt volna tőlem, én is elbújnék. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

Ha hiszel, akkor van felelet. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

Mózes alapja Miszesz, egy asszír figura, ott is volt mindent elöntő özönvíz, volt valami, ami kígyóvá alakult át, vizek váltak szét, hogy a követők követhessék a vezetőt a szabadságba, és kő- vagy fatáblákon kaptak törvényeket. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

A 10 parancsolat is, ősi törvények modern változata. Hamurappi törvénye. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

Edith, engem a Tórára neveltek, a feleségemet a Koránra, az idősebb fiam ateista, a fiatalabb szcientológus, a lányom a hinduizmust tanulmányozza. Ezzel az erővel, szent háborút is vívhatnánk a nappaliban, de élni és élni hagyni a jelszó. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         Rendben John, a rövidebb verziót.

-         Tetszett neki, amit Buddhától hallott. Gondolkozott rajta 500 évet. Visszatért a Földközi-tenger térségébe. Etruszk lett. Beszivárgott a Római-birodalomba. Látta, hogy mi lett belőle: egy gyilkoló gépezet. Elment a Közel-Keletre, hogy tovább adja Buddha tanításait modernebb formában. Megpróbálta. Egy szakadár egyedül Róma ellen. Róma nyert. A többi már történelem, és van benne sok mesei elem.

-         Tudtam! Azt mondja, hogy ő volt Krisztus.

-         Nem. Azt Jézusra húzták rá, a próféciák miatt.

-         A keresztrefeszítés?

-         Blokkolta a fájdalmat. Tibetben és Indiában tanulta. Megtanulta lelassítani test működését, olyan szintre, hogy érzékelhetetlen volt. Halottnak hitték. A követői levették a keresztről, egy barlangba rejtették, és a keringés újra megindult a testében. Megpróbált észrevétlenül távozni, de a tanítványai őrködtek. Próbálta elmagyarázni, de extázisban voltak. Így támadtam fel, és elmentem Közép-Európáig, amilyen messze csak bírtam. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         Krisztus alakja visszavezethető Krisnáig, Herkulesig,

-         Herkules?

-         Szűztől született. Alkménétől. Az apja isten volt, Zeusz. Szeplőtelen fogantatás. A görögök megmentője. Üdvözült. A jó pásztor. A béke hercege, aki isteni bölcsességet hoz a Földre. Meghalt, felment az apjához az Olympusra 1000 évvel a Gecsemáné kert előtt.

-         Hogy hasonlíthatod össze a pogány mitológiát a Szentírással?

-         Eléggé hasonlítanak.

-         A korai keresztények eldobták a héber kéziratokat, és pogány forrásból kölcsönöztek. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         Te szó szerint elhiszed, ami a Bibliában van.

-         Igen, vagy…, tudom, hogy sok változtatáson esett át, de az Úr egy emberen át szólt, hogy világossá tegye a tanítását.

-         Elsőre talán nem volt érthető?

-         Nem vagyunk tökéletesek. Valahogy meg kellett velünk értetnie.

-         De először, nem tudta érthetően elmondani Edith?

-         Jézus filozófiai tanítása, a buddhizmus, némi héberizmussal nyakon öntve. Kedvesség, tolerancia, testvériség, szeretet, realizmus. Elfogadni az életet, olyannak amilyen. Itt és most. Az Úr országa, azt jelenti, hogy a Jóság itt van ahol lennie kell. Vagyok, aki vagyok. Itt hozták be Buddhát.

-         Ezt tanítottam. De egy kígyó almát etetett egy nővel, ami betett nekem. Kitalálták a mennyet és a pokolt, hogy a papok a megfélemlítés segítségével uralkodjanak, és megmentsék a lelkünket, amit el sem veszítettünk. A tetejétől a talpáig kiforgatták. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         Ceremóniákat látok. Rituálékat, szertartásokat, térdhajlást, nyögést, zsolozsmákat, kenyér meg bor átalakítását, és arra gondolok, nem ezt akartam.

-         Az a Vatikán szélhámossága, semmi köze Istenhez.

-         Ahogy mondtad John, mindenütt a vallások, az élvezetet, az örömet megbélyegzik. Róma kedvenc sportága. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

- Segítségre szorulsz.

- Mindenki rá szorul.

- Hát egyesek jobban, mint mások. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

A kereszténységet is tartották eretnekségnek. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         És mit mond Jézus azon jelenlévőknek, akik nehezen tudnak hinni benne.

-         Higgyenek a tanításában, a körítés nélkül. A tanítás nem kegységre tanítja az embereket, mert a tanítást elrontották. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         Éreztél valaha, vallásos hitet? Sokat gondolkodtál ezen?

-         Gondolkodással, itt nem mész semmire.

-         Hiszel?

-         Sok mindenben.

-         Hiszel az emberi faj jövőjében?

-         Láttam fajokat kipusztulni. Harmóniában kell élni a környezettel.

-         Mi tönkretettünk.

-         Van még idő. Ki kell használni.

-         A kereszténység 2000 éve világvallás!

-         A régi egyiptomiak, meddig imádták Iziszt? A sumérok Istart? Indiában, a szent tehenek szabadon mászkálnak mint reinkarnálódott lelkek. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         Ha esik…

-         Nem fog.

-         Honnan tudod?

-         Megszimatolom. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         És ön, volt valaha gyógyító?

-         Néhányszor voltam sámán. Pár titkot felfedtem, hogy jobban éljenek.

-         Szerinted, a vallás lényege csak ennyi, reményt adni az embereknek?

-         Az Ószövetség félelmet és bűntudatot gerjeszt, az Újszövetség erkölcsi törvényeket ad, amiket nálam jobb filozófusok és költők adtak a szánkba, de a tanítást nem gyakorolják. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

Néha gyógyítgattam, a keleten tanult technikákkal. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

-         Érzek valami teret, valami tágas teret, abban amit valóságnak nevezünk. Amelyben, ahogy mindenki mondja, bármi lehetséges. Bármi.

-         Igen.

-         Nem, nem, nem, nem, ne mondj többet. Ne. Én most hazamegyek, és megnézem a Star Trek-et gyógyszer gyanánt. Sok szerencsét! Bármerre is visz az utad. (The Man from Earth – Az Őslakó)

 

 

-         Hiszel Istenben?

-         Nem tudom. Nézel híradót? (Amikor minden változik)

 

- Zira, a házasságunkra kérlek, hogy állj fel!
- Az elveim nem engedik.
- Jó van, az elveidre kérlek és az én elveimre. (Majmok bolygója 2)

 


- Mondják maguk híres pszichológusok - vakok talán! Nem látják, hogy a szakadék széle felé rohanunk. Hallották Ursus beszédét? Militarista szósz.
- Zira!
- Persze, de akkor is félelmetes a hódítási hisztériája.
- Eléggé rémisztő.
- És mi csendben tűrjük, hogy ez a megvadult Ursus mindent leromboljon, még hozzá is járuljunk. De hisz ez képtelenség.
        …
- Valaki vagy valakik tönkretették az egyik gorilla agyát.
- Nem volt nehéz dolguk. Mi majmok, azt hittük nincs más rajtunk kívül, de most az ember vagy valami más lény, beletiport a naivságunkba.
- hmm. Miért, olyan nagy baj a naivság?
- A primitívség a baj!
- Eljött az igazság ideje.
- Annak mindig itt van az ideje. Maga azt kéri, hogy adjam fel az elveimet.
- Én arra kérem, hogy legyen a tudomány gondos őrizője, amíg távol leszek. Arra kérem, hogy kössön fegyverszünetet az elveivel, a nemzeti veszély óráiban.
- Nyugodt lehet dr. Zaius, különben újra megverem.
- Oh, csak semmi erőszak Cornelius. Megbízom mindkettőjükben.
- Mi is számítunk önre doktor.
- Ha nem térek vissza az ismeretlenből, a civilizációnk jövője magukon múlik, hogy megőrzik e vagy teljesen lerombolják. Gondolkodjanak, mielőtt cselekszenek. (Majmok bolygója 2)

 

 

 

 

Matrix filmből idézetek

Morpheus: Pontosan tudom, hogy mire gondolsz. Elmondom, miért vagy itt. Azért, mert tudsz valamit. Bár nem tudod megmagyarázni, de érzed. Érezted egész életedben. Valami baj van a világgal. Nem tudod mi az, csak azt, hogy van. Mint egy szilánk az agyadban… ami megőrjít. Ez az érzés hozott el hozzám. Tudod, hogy miről beszélek?

Neo: A mátrixról?

Morpheus: Akarod tudni, hogy mi is az? A Mátrix mindenütt van. Körülvesz minket, még most ebben a szobában is. Azt láthatod, ha kinézel az ablakodon, vagy ha bekapcsolod a tévét. Mindig érzed, mikor munkába mész, vagy épp templomba, mikor befizeted az adót. Ez a világ mellyel eltakarják szemed elől az igazságot.

Neo: Az igazságot?

Morpheus: Hogy egy rabszolga vagy Neo. Megkötözve születtél, mint mindenki. Egy börtönben, mely érzékszerveiddel fel nem fogható. Börtön az elméd számára.

 

Morpheu (Neonak): Köszöntlek a való világban.

Morpheus: Sikerült Trinity, megtaláltuk.

Trinity: Remélem.

Morpheus: Már nem csak remény. Tudom.

Neo: Meghaltam?

Morpheus: Ellenkezőleg.

 

Neo: Mi most egy computer-programban vagyunk?

Morpheus: Olyan nehéz ezt elhinni? Más a ruhád, eltűntek a fejedről és a karodról a csatlakozók. Más lett a hajad is. Jelenlegi külsőd úgy hívjuk, maradandó önkép. A szellemi kivetülése digitális valódnak.

Neo: Ez nem valóság?

Morpheus: Mi a valóság? Hogyan határoznád meg? Ha arról beszélsz, amit érzel, amit szagolsz, ízlelsz, látsz, akkor a valóság csupán az agyad által megfejtett elektromos jelhalmaz. Ez az általad ismert világ. Ahogy az a XX. század végén létezett. Mára már csak neuro-interaktív szimuláció, melyet Mátrixnak nevezünk. Álomvilágban éltél mostanáig.

 

Morpheus: Hogy mi a Mátrix? Uralom.

Morpheus: A Mátrix számítógéppel generált álomvilág. Feladata ellenőrzés alatt tartani minket,

Neo: Nem. Ezt nem hiszem el. Ez lehetetlen.

Morpheus: Nem mondtam, hogy könnyű lesz. Csak azt mondtam, igaz.

 

Morpheus: Amikor a Mátrix megépült, született egy ember a belsejében, aki képes volt bármit megváltoztatni, amit akart. Kedve szerint formálni a Mátrixot. Ő volt az, aki felszabadított minket, és elmondta az igazat. Hogy addig, míg a Mátrix létezik, az emberiség nem lehet szabad.

Miután meghalt, az Orákulum megjövendölte a visszatérését. És azt, hogy ha eljön, elpusztítja a Mátrixot, véget vet a harcnak, és felszabadít minket. Ezért van az, hogy néhányunk szüntelenül keresi őt a Mátrixban egy életen át.

Azért tettem, mert hiszem, hogy a keresésnek vége.

 

Morpheus: Most mire vársz? Gyorsabb vagy ennél. Ne csak azt hidd, hanem tudd is!

 

Neo: Tudom, mit akarsz elérni.

Morpheus: Próbálom felszabadítani a tudatod. De csak az ajtót mutatom meg. Aztán neked kell belépni rajta.

 

Morpheus: Üríts ki magadból mindent! Félelmet, kétséget, hitetlenséget. Szabadítsd fel a tudatod.

Neo: Oké-zsoké. Szabad tudat. Semmi gond. Felszabadítom. Felszabadítom a tudatom.

 

Neo: Mégis valóság volt?

Morpheus: A tudatod teszi azzá.

 

Morpheus: Tudod, miért nem sikerült?

Neo: Mert, mert nem hittem, hogy sikerülni fog?

 

Morpheus: A Mátrix egy rendszer. Ez a rendszer az ellenségünk.

De mikor benne vagy, és körbe nézel, üzletembereket látsz, tanárokat, ügyvédeket, ácsokat, azokat, akiknek meg akarjuk menteni a tudatát. De amíg a Mátrixban élnek, részei a rendszernek, és ettől az ellenségeink.

Meg kell értened, a legtöbb közülük nem érett meg a valóságra. És sokuk úgy megszokta, oly gyógyíthatatlanul függ a rendszertől, hogy foggal-körömmel védeni fogja.

 

Neo az ügynököt bámulja.

Morpheus: Úgy maradunk fenn, hogy elbújunk, menekülünk. De ők őrzik a kapukat, ők őriznek minden ajtót, náluk van minden kulcs, vagyis előbb vagy utóbb valakinek meg kell küzdeni velük.

Neo: Valakinek?

Morpheus: Nem hazudok neked. Minden nő és férfi, aki kiállt ellenük, bárki, aki harcba szállt velük, meghalt. Ők még elbuktak, de neked sikerül.

Neo: Miért?

Morpheus: Láttam ügynököt ököllel átütni betonfalat, egész tárakat lőnek ki rájuk, de nem találják el őket. Csakhogy erejük és gyorsaságuk olyan világból való, mely szabályokra épül, és épp ezért sose lehetnek olyan erősek és gyorsak, mint te.

Neo: Mit akarsz ezzel? Kerüljem ki a golyókat?

Morpheus: Nem, Neo. Azt mondom, hogy mikor kész leszel, még azt sem kell.

 

Neo: Tudom, hogy ott vagytok. Most már érzem. Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges.

,,Cél nélkül nem létezhetnénk, mert a célunk hozott létre minket. Az motivál, az irányít. A célunk határoz meg minket.” (Matrix)

 

 

,,Üríts ki magadból mindent; félelmet, kétséget, hitetlenséget. Szabadítsd fel a tudatod!” (Matrix)

 

,, Neo: Tudom mit akarsz elérni..
  Morpheus: Próbálom felszabadítani a tudatod.. de csak az ajtót mutatom meg.. aztán neked kell belépni rajta.." (Matrix)

 

"Neo, előbb utóbb rájössz Te is amire én.. más dolog ismerni az utat, és járni rajta.." (Matrix)

 

"Kiválasztottnak lenni olyan, mintha szerelmes lennél.. senki sem tudja megmondani Rólad, csak Te tudod. Az egész lényed.. Tetőtől talpig." (Matrix)

 

 

Előbb tanuljunk meg járni, aztán szaladjunk. (Ed c. filmsorozat)

 

- Az ember nem az, amit gondol, csak azt hiszi, és ez sok keserűség forrása.
- Nem a gondolataim vagyok?
- Persze hogy nem. - így az öreg.
Az elme csak egy reflexszerv, mindenre reagál. Több millió kósza gondolattal tölti tele a fejünket naponta. Ezek pont annyira árulják el, kik vagyunk, mint egy szeplő az orrunk hegyén. (A békés harcos útja filmből)

Észrevetted, hogy a megfelelő pozíció milyen fontos lehet?
És azt mondanám, hogy ez a felkészülésed, sőt az élet lényege azt megtanulni, hogy a megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen, a megfelelő időben.
Vidd ki a szemetet.

- Vigye ki maga!
- Azt, ami itt van (az öreg a fiú homlokára bök), ez az első feladatod, hogy amire nincs szükséged, azt kidobod innen (az öreg ismét a fiú homlokára bök).
Dobd ki a szemetet, Dan! Mert a szemét az, ami elválaszt az egyetlen dologtól, ami számít: a jelentől! Itt, és most...!
Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod, mire vagy képes, és hogy mi minden sikerül.
” (A békés harcos útja filmből)

 

- Mindenki megmondja mit csinálj, mi a jó neked. Nem akarják, hogy te találd meg a válaszokat. Azt akarják, hidd el az övéiket.

- Kitalálom, a magáét kéne elhinnem...
- Nem.
- Én csak azt akarom, hogy végre ne a külvilágból merítsd a tudásodat, hanem saját magadból.

- Heh, maga valami szektához tartozik?
- ...Az emberek rettegnek attól, ami bennük van, pedig csak ott találják meg azt, amire szükségük van... (A békés harcos útja filmből)


Azt mondod, több akarsz lenni.
Azt mondod, olyan ember akarsz lenni, aki a testét és az elméjét arra használja, amire a legtöbbeknek nem lenne mersze...!
” (A békés harcos útja filmből)

 

Dobd ki a szemetet, Dan! Mert a szemét az, ami elválaszt az egyetlen dologtól, ami számít: a jelentől! Itt, és most...!
Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod, mire vagy képes, és hogy mi minden sikerül.
(A békés harcos útja filmből)


,,A harcos nem attól harcos, hogy feladja amit szeret, hanem, hogy szereti amit csinál." (A békés harcos útja filmből)