Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos, jó Mantrák 1

 

A mantrákról.

A mantrák fantasztikusan jó, pozitív, felemelő, segítő, bőségteremtő és egyéb hasznos hatásai.

OM mantra,

Haré Krisna mantra,

Om Mani Padma Hum mantra,

Szerelmi mantrák.

 

Mantrák

Szepes Mária szerint:  A mantra olyan varázsszó, olyan varázsige, amely köt és old, ezért rendszeres ismételgetésükkel szebbé tehetjük, szebbé varázsolhatjuk az életünket.

Az ősi mantrák lényege, hogy mágikus erővel bírnak, amelyek képesek energiával, életerővel feltölteni az elmét és a lelket.

Meditáció közben mondva vagy énekelve erősítik a tudatodat, kikapcsolnak, ellazítanak és onnantól kezdve bármire képes lehetsz!

Elérheted vágyaidat, céljaidat, vagy pusztán a béke, a türelem és a szeretet állapotát. http://www.noiportal.hu/main/npnews-41210.html?p=25483

 


A mantra - tulajdonképpen olyan szótagok, szavak, mondatok összefoglaló neve,

melyek folyamatos ismételgetésével speciális lelki hatásokat tud

a mantrát kántáló, illetve azt hallgató személy elérni, kiváltani.

A mantrák szentnek, mágikusnak tartott formulák, varázsigék, energiát, rezgést közvetítő hangmintázatok, amelyek különféle célok, illetve tudatállapotok elérésére szolgálnak.

A mantra sok mindenre képes: gyógyítani, kapcsolatokat helyrehozni, lelki békét megtalálni, problémáinkat felszámolni. Ismerd meg működésüket és a leghíresebb mantrákat!

A mantrák a tudatosodás, gyógyulás, teremtés változatos eszközei, így minden életterületre, célra különféle mantrák léteznek.

A mantrázás az idegrendszerünkre hat, a tudatalattinkat befolyásolhatjuk általa.

A mantrák olyan varázsigék, szent szótagok, melyeket az egykor élt bölcsek, ősi rishik mély meditációs állapotukban tapasztaltak meg és vibrációjukat a hang ruhájába öltöztetve hozták őket el az anyagi világba kinyilatkoztatva azokat.

A mantrákat a rishik tudatosan alkották meg, mint az ember tudatosodását elősegítő különleges eszközöket.

Többek között saját magunk „pozitív programozására” használhatjuk őket.

Az indiai vallási hagyományból származó mantrákat eredetileg meghatározott céllal és körülmények között ismételgették.

 

A ma már közel ötezer éves tradíciónak számító mantraéneklés nagyon hatékony segítséget nyújt a ma emberének is. 

 

Úgy tartják, az egész világegyetem hang által teremtetett, s a szent OM szótag zengése keltette a körülöttünk létező formák világát. Talán ez ma is a legismertebb mantra, mely gyakran csendül fel a jógaórák eleji elcsendesedések, s a meditációs gyakorlatok kezdetének alkalmával. 

Azokat a mantrákat, melyek egy szótagból állnak bidzsa mantrának, vagyis gyökér mantráknak is hívják, ezek közül legjellemzőbbek a csakrákhoz tartó magmantrák, vagy gyökérmantrák. (LAM, VAM, RAM, JAM...)

 

Az egész univerzum rezgésekből épül fel, s a vele szoros kapcsolatban álló emberi lény, mint a kozmosz kicsinyített mása is ezáltal, s minden megnyilvánuló, hordozza magában e finom vibrációkat, s ezek a külső és belső rezgések folytonos hatással vannak mindenre.

Általában az embereknek a figyelmük és éberségük még nem elég fejlett ahhoz kezdetben, hogy megtapasztalják magukban ezeket a rezgéseket, vibrációkat.

A mantrák a recitációk által képesek finoman hangolni az elmét, befolyásolni irányultságait és működését.

A mantrákat hagyományosan az indiai jógik alkalmazták a meditáció eszközeként.

Vannak mantrák, amelyek a jól bevált, ősi tapasztalatokra épülnek – ilyenek például a csakrákhoz tartozó mantrák.

Ezekkel a rövid szótag-mantrákkal az energiaközpontokra lehet hatni.

De bármilyen pozitív szót, mondatot is lehet mantraként használni.
 

,,A mantra a részeddé válik - átalakítja és áldásokkal halmozza el az életedet.”

Hogyan működnek, milyen szinteken hatnak a mantrák, miben rejlik varázslatos erejük?

Már a korai időkben úgy tartották, hogy egy adott mantra ismételgetése a mantra jelentésével összefüggő spirituális változást idéz elő a rendszeres gyakorlás következtében, és segít a tudatosodás útján szembenézni az akadályokkal. Más mantrákat arra használtak, hogy kapcsolatba lépjenek a felsőbb erőkkel és bizonyos isteni tulajdonságokat tudjanak befogadni.

A mantrákat remekül használhatjuk egyéni célok elérésére, spirituális tulajdonságok elérésére, de az általuk képviselt felemelő, gyógyító erő különösen intenzíven érvényesül akkor is, ha nagyobb csoportok együtt énekelnek.

 

Mantra az emberi tudat felszabadítását szolgáló meditációs formula.

A mantra szanszkrit eredetű szó. Két szóból tevődik össze.

man = ,,gondolkozni”, ,,elme” és a

tra = ,,eszköz”, ,,védelem”, ,,oltalom”, ,,megszabadulás”, ,,megszabadítani valamitől”, ,,élet melegsége” szavakból áll. Összeolvasva a jelentése – gondolkodási eszköz, ,,a gondolkodás eszköze vagy védő gondolatok”, ”az, ami védelmezi az elmét”, ,,az elmétől való megszabadulás”, felszabadítási eszköze, vagy vagy másként egy eszköz az elme felszabadításához.

(A manjaté szó eredetileg gondol jelentésű volt, ebből alakult ki a mántrasz (szent szöveg) jelentés.)

Ezek szerint a mantra az elménktől való felszabadítás eszköze.

Hiszen olyan gondolkodási és beszédeszközöket jelent, melyek révén az idegrendszer, a tudatalatti befolyásolható.

A kínai fordítása ennek a fogalomnak zsenjan (zhenyan) ami szó szerint "igaz szavak" jelentésű. A japán on'yomi terminus a kínai "létezni" shingon (ezt használják a jelentős ezoterikus Singon (Shingon) vallási irányzatra).

 

A mantra lehet egy hang, szótag, szó vagy rövidebb mondat, illetve lehet szavak sorozata is. Maga a hang a lelki átalakulás kifinomult eszköze.

A mantrák nem csupán egyszerű szavak soraiból állnak, hanem minden egyes szóban erő rejlik.

A szavak minden egyes szótagja életenergiával telített.

Ezek az energiák a mantra hangoztatása közben felszabadulnak és gyógyírként hatnak az őszinte odaadással gyakorlóra. http://kalaziagi-reiki.hu/2011/09/sorozat-mantrak-1-resz-aum-om-mantra/

 

A szanszkrit nyelv különlegessége, hogy az egyes szavak annak a tárgynak vagy minőségnek a lényegét is hordozzák, amelyet leírnak.

Így ha például az ananda szót kántáljuk folyamatosan, az eljuttat a boldogság állapotába, mert az ananda szó a boldogság fogalmának hangbeli megfelelője.

 

A mantra nem csak egy egyszerűen megtanulható hangcsoport, hanem egy titkos formula. Nemcsak a hangoknak van erejük, hanem a szavaknak, mint olyanoknak, mint számoknak, sőt, a betűknek is. Mi ma nem törődünk az ilyen dolgokkal, de a szanszkrit nyelvben minden betűnek megvan a maga kijelölt értéke, úgy számban, mint erőben és színben.

Olyan szentnek tekintett hangokból állnak, amelyekről azt tartják, hogy természetfölötti erővel rendelkeznek.

A mantrák nem csupáncsak egyszerű szavak sorából/soraiból állnak, hanem minden egyes szóban tudatos, intellektuális erő rejlik. 

A szavak minden egyes szótagja tudatos életenergiával rendelkezik. 

 

A mantra tehát olyan szavak erőteljes kombinációja, amiket ha recitálunk, akkor a Végtelen Kozmosz rezgését juttatjuk sejtjeinkbe. Ezt hívjuk Mantrának. (Yogi Bhajan)

 

Gyakorlatilag a mantra az egyik legegyszerűbb eszköz arra, hogy

 • kapcsolódjunk lelkünkhöz

 • lecsendesítsük magunkat és elménket, ezáltal

 • visszatérjünk a Jelenbe

 • emeljük rezgésszintünket

 • tudatosságot vigyünk a mindennapjainkba

 • tisztítsuk a tudatalattit

 

Csak használni kell őket.  A jó hír az, hogy gyakorlatilag bárhol és bárhogyan használhatjuk őket.

Hallgathatjuk, zengethetjük/recitálhatjuk akár magunkban akár hangosan, és természetesen meditációként is használhatjuk a mantrákat.

 

Hallgathatjuk napközben, gyakorlatilag reggel, délben, este, sőt, még akár elalváshoz is betehetjük halkan, hiszen ezzel is folyton a tudatalattinkra hatunk. Hallgathatjuk akár sport közben is, utazásnál, tömegközlekedésnél. Különösen ajánlott olyan helyzetek előtt, amikor szükségünk van a nyugalomra vagy a nagyfokú fókuszáltságra, illetve ha le szeretnénk csendesíteni elménket. Hallgathatjuk ünnepekkor, szólhat a közös ebéd alatt halkan vagy vacsora közben, sőt, ha olyan munkát csinálunk, még aközben is. Én pl. rendszeresen hallgatok tervezés és munka közben mantrákat és még most is, miközben ezt a bejegyzést írom. ��

 

Sőt, ha még jobban hozzáadjuk figyelmünket, és ismételjük magunkban vagy recitáljuk hangosan – akár egyéb tevékenység pl. mosogatás közepette – még jobban megnövelhetjük a hatást.  Használhatunk bizonyos mantrákat pl. naponta a tusolás alatt vagy a reggeli készülődés közepette. Hallgathatsz egy-egy bizonyosat pl. mindig a reggeli alatt, egy másikat meg este lefekvés előtt, amíg készülődsz ágyba bújni.

Hallgathatjuk, zengetjük a főzés ideje alatt, így még több hozzávalót vihetünk főztünkbe.

 

Meditációként használva: az adott mantrához általában tartozik egy vagy akár több kundalíni jóga meditáció is, bizonyos kéztartással (mudrával) kiegészítve. Ezt gyakorolhatod otthon vagy órán, egyedül vagy többed magaddal is.

 

Használhatunk egy félét vagy több félét, de ha van egy kedvenced, ami nagyon megérint, akkor érdemes legalább 40 napig kitartani, ezzel kelni és feküdni.

 

Ezek a módszerek mind ősi hagyományból erednek, de a ma emberének is nagyon könnyen bevethető eszközök, csak az a titkuk, hogy ki kell tartani mellettük. Ráadásul a mai világban az okos telefon minden pillanatban ott van mellettünk., minden elérhető, mindenhez könnyen hozzáférhetünk, csakis a saját tudatos döntésünk, hogy mire használjuk ki a lehetőségeinket. Kellemes mantrázást mindenkinek! ��

Forrás: http://satnamjoga.hu/hogyan-hasznaljuk-a-mantrakat/

 

Az a hangsor, melyet ismételünk, berezeg a körülöttünk lévő térbe - és átrezeg testünkön is, testünk minden sejtjén.

Ha RENDszeresen mondogatunk valamit, akkor annak jelentése a bennünk és körülöttünk lévő világban is ott lesz, ott fog rezegni, ezzel a rezgéssel fog átitatódni. Próbáld ki a legegyszerűbbet, azonnal hat.

Vegyél egy mély levegőt és mondd ki hangosan: MEG TUDOM CSINÁLNI!!! A tested reakciója azonnal követi a kimondott szavak rezgését.

Önkéntelenül is kihúzod magad és hirtelen erősnek, elszántnak érzed magad. Na pont ugyan igy hat a többi is… Forrás és a teljes cikk, mantrák, megerősítések: http://ezoblog.cafeblog.hu/2015/11/18/mantrak-amik-megvaltoztatjak-az-eletedet/

 

 

A mantrák olyan szavak, mondatok, imák, megerősítések, amiket magadnak mondasz. Évezredek óta hatnak és gyógyítanak. Annyira tiszta, egyszerű technika, hogy nem tudtak belőle üzletet és pénzt csinálni a nyugat emberei, így nem is nagyon publikálják.

 

A mantrákat eredetileg az indiai jógik használták, megfelelő tudatállapotuk eléréséhez.

A régi írások, 70 millió alap mantrát tartanak számon, de ezekhez, még hozzá jönnek a variációik, így tulajdonképpen a mantrák száma végtelen

Mivel a mantra tulajdonképpen egy folyamatosan ismételt szó, vagy mondat, ezeket mindenki folyamatosan használja, alkalmazza, csak nem tudatosan.

Aki tudatosan figyel gondolataira, beszédére, az könnyen elérheti céljait ezzel az egyszerű módszerrel. Csak a megfelelő szó, vagy mondat ismételgetése, sokat segíthet.

 

Aki ezt össze tudja kötni, meditációval, vagy legalább összpontosítani tudja erre a figyelmét, az fokozhatja a hatást.

 

MIÉRT MŰKÖDNEK A MANTRÁK?

A titok a mantrák rezgésében rejlik.

Körülöttünk minden rezeg, mi magunk is, így az agyunk a ritmikus, ismétlődő hangokkal (rezgésekkel) befolyásolható, magasabb tudatállapotba hozható.


Az ősi mantrák úgy lettek megalkotva, hogy a bennük található hangok sorrendje, jelentése

és rezgése az elménk felszabadítását elősegítsék.

Márpedig egy magasabb tudatállapot egyenes út: a harmóniához, a belső mosolyhoz, vágyaink beteljesüléséhez, illetve a lelki békéhez. Ezért érdemes kipróbálni ezt az ősi tudományt!

 

A mantráknak nyugtató, harmonizáló hatása van, emellett segítenek az elme lecsendesítésében és áthangolásában.

 

A hétköznapi életben a sok inger szétszórja a figyelmet.

Miközben a mantrát zengeted, a figyelem egy pontra fókuszál, kiszorít minden más gondolatot.

Használd a mantrákat arra, hogy visszavezessenek a középpontodba.

 

                        A mantraéneklés élvonalát ma kétségkívül Deva Premal és Miten képviselik, zenéjük a 90-es évek elején történt indulásuk óta a mai alternatív gyógyító rendszereknek is szerves részévé vált.

Dalaikat, mantráikat használják a rehabilitációs és stresszklinikáktól kezdve jógastúdiókon, wellness és meditációs központokon keresztül a különleges sámáni és törzsi összejövetelekig, még az Amazonas őserdeinek mélyén is.

Deva Premal így foglalta össze a mantrák összetett hatását:

A szakrális éneklés (kántálás) két szinten hat: először is az alapvető hatása, hogy a fizikai síkon:

 a kántálás megnyitja a hangot, ami pedig megnyitja a szívet.

A kántálás feltölt energiával és életerővel - mindezt sejtszinten.

Spiritiuális szempontból konkrétan is segít eljutni abba az állapotba, amely az adott mantra minőségét jelenti. A több ezer éves mantrákat olyan megvilágosodott lelkek alkották meg, akik megértették és egyúttal kísérleteztek is a hangok hatásával és erejével.

Deva Premal és Miten az otthoni gyakorláshoz az alábbiakat javasolják:

A legerőteljesebb eredményt akkor érjük el, ha egy mantrát kiválasztva

legalább 21 vagy 40 napig naponta énekeljük, egyszer vagy kétszer, lehetőség szerint hajnalban vagy napnyugtakor.

Ha ezt nem tudod megoldani, akkor kántáld olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudod. Egy idő után nem is lesz szükséged már a felvételre, hiszen a mantra a részeddé válik,  átalakítja és áldásokkal halmozza el az életedet.

Légy fókuszált, amikor kántálsz, élvezz ki teljesen minden ismétlést, légy jelen annyira, amennyire csak tudsz.

A mantra zengetése után pedig hagyj magadnak legalább 10 szabad percet ahhoz,

hogy a gyakorlat hatását teljesen kiélvezhesd, mártózz meg a csendben.

A csend ezen pillanatai vezetnek el bennünket a belső béke felbecsülhetetlen értékű állapotába.

 

Az egyéni gyakorlás hozzásegít ahhoz,

hogy a céljainkra kiemelten összpontosítsunk és elérjük azokat a minőségeket,

amelyeket szeretnénk megteremteni az életünkben,

legyen szó a bőségről, egy kapcsolat megjavításáról, a spirituális fejlődésről vagy bármi másról.

Ezekhez érdemes megkeresni a specifikusan az adott célhoz kapcsolható mantrákat és azokat énekelni a fentiek szerint.

Amikor pedig csoportban történik mindez, a résztvevők szándéka összeadódva erősíti egymást, egy különlegesen felemelő, gyógyító teret létrehozva, amelyben a kollektív minták gyógyulnak, egyúttal az egyéni célok megvalósulása is hatalmas löketet kap.

 

,,Az a tapasztalatunk, hogy minden mantra, származzék bármilyen tradícióból, végső soron minden dolog egységéről szól. A mantraéneklés egyik legjobb módja, amikor összejön egy csoport, egy szatszang. Maga a szó ‘szatszang’ azt jelenti szanszkritul: ‘találkozni az igazsággal’. Fogalmazhatunk úgy, hogy a szatszang egyfajta emelkedettebb közösségi létezés, túl a pletykákon és a mindennapi élet tipikus csevejein. A mantrák és szent dalok éneklése felerősíti ezt a különleges teret. A szatszang mindig csendben, meditációval kezdődik, ebben a csendben hangzik fel a zenénk, hogy végül visszaolvadjon a csendbe. Így a csend fokozatosan mélyül, kézzelfoghatóvá válik a szívben és hatékony eszközként szolgál ahhoz, hogy a felbolydult világban eligazodjunk.” – mondja Miten.

 

Források: http://lelekmagazin.hu/a-mantra-a-reszedde-valik-atalakitja-es-aldasokkal-halmozza-el-az-eletedet/

                      http://faczanyifengshui.blogspot.hu/2015/11/deva-premal-miten-manose-budapesten.html

 

A mantra egy hang, szótag, szó (vagy szavak) folyamatos ismétlése, melynek nem csupán a jelentése,

de a rezgése által is elérhető a tökéletes harmónia: összehangolja a testet, a lelket, és az elmét.

 

Mantrázz, és teremtsd meg magadnak a béke stabil szigetét a rohanó hétköznapok sűrűjében!

Mantrák ismételgetésével elérhető egy olyan kikapcsolt, tiszta tudatállapot  ha úgy tetszik, meditatív állapot , amely előbb-utóbb kapcsolatot teremt közted és az univerzum között. Ha szétszórt vagy, különösen hasznos mantrázgatnod, hiszen segít vezetni a figyelmet, és megtanít koncentrálni. Ráadásul a mantrák segítenek az öngyógyító folyamatokat is beindítani!

Ha nem tudod, hogyan kezdj neki, keress fel egy jógastúdiót, vagy hallgasd meg interneten! Igazán modern, kellemes feldolgozásokra is bukkanhatsz, amiktől garantáltan megjön a kedved a mantrahallgatáshoz.

A mantrákat nem csak hangosan, de mormolva és magunkban kántálva is alkalmazzuk.

Mantrának minősül az is, amikor valaki tartva egy folyamat végkimenetelétől, folyamatosan magában ismételgeti az ,,úgysem fog sikerülni” vagy a ,,nekem mindig minden sikerül” igéket.

Forrás: http://ayurvedika.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=813%3Amagikus-mantrak&catid=68%3Agondolatok&Itemid=114&lang=hu

 

Ha teheted fülhallgatóval hallgasd, vagy megfelelő hangerővel.

 

Általánosan igaz, hogy a kántálással keltett hangrezgés tisztítja a csakrákat

és a finom energiacsatornákat (a nádikat),

a sejtek megnyílnak a finom életerő befogadására, ami segít megvalósítani a mantrához tartozó minőséget.

A mantrákat hagyományosan 108-szor ismétlik (segítségül a pontos számoláshoz gyakran egy 108 gyöngyből álló imaláncot, malát használnak). Ennek oka, hogy a védikus szent iratok szerint a fizikai és szubtilis testeink 72.000 energiacsatornát, ezen belül 108 fő nádit tartalmaznak.

A mantra 108-szor való kántálásával a hangrezgés átitatja a teljes fizikai és energiatestet, a gyógyulás irányába hatva.

A szakrális éneklés vagy kántálás két szinten hat: a fizikai síkon kiterjeszti a hangrezgést, ami megnyitja a szívet.

Így egyensúlyba kerül a teljes energiarendszer, a sejtek megnyílnak a finom életerő befogadására, ami segít megvalósítani a mantra által képviselt állapotot (pl. boldogság, bőség, feltétel nélküli szeretet).

Minél többször zengetünk egy hangmintát, annál inkább ráhangolódunk a rezgésére, és összeolvadunk az általa képviselt minőséggel.

A mantrákat remekül használhatjuk egyéni célok elérésére, spirituális tulajdonságok elérésére, de az általuk képviselt felemelő, gyógyító erő különösen intenzíven érvényesül akkor is, ha nagyobb csoportok együtt énekelnek.

Ezek a tudatos energiák a mantra gyakorlása közben, úgy mondván, felszabadulnak és mennyei gyógyírként hatnak az őszinte odaadással gyakorlóra,

úgy a fizikai miként a szellemi világára: egészségére, élet-energiájára, boldogságára és, nem utolsósorban, ráirányítják a pozitív életfelfogásra.

Bármelyik mantrát, bárki, bárhol és bármikor gyakorolhatja. 

Aki egy adott mantrát őszinte odaadással és rendszeresen gyakorolja, annak a mantra a javát szolgálja."

Források: http://devadr.mindenkilapja.hu/html/19343533/render/a-nagy-mantra-konyv
http://www.namaste-elmeny.hu/hogyan-mukodnek-a-mantrak/
http://www.namaste-elmeny.hu/a-mantrak-gyogyito-ereje/

 

A mantráknak általában, dallamuk is van, énekelni is lehet őket, így sokkal ideálisabban hasznosulnak az elménkben. Mert a dallamosan kifejezett, érzelmi hatásokat kiváltani képes értelmes gondolatainknak, már olyan sajátrezgései vannak, amelyek az agyunk rezgéseivel könnyebben rezonálnak.

Amikor a mantra értelme beíródik az elménkbe, és bevésődik oda, akkor egy általánosan kellemes közérzet követi ezt a mentális eseményt, mert akkor tudatosodik bennünk élmény szinten, a lelkünk érzelmi üzenete.  A lelkünk által ugyanis, Isten él bennünk.

Így a mantráinkban megfogalmazható lelki üzeneteinkkel, az Istenünk szól hozzánk, a szeretet nyelvén, és eleve kitágítja azokat a lehetőségeinket, amelyek a szellemi szintünk racionális viszonylatában, még korlátolt feltételek számunkra. Így nem azt határozza meg, hogy mi az, amit most éppen megengedhetünk magunknak, hanem előre engedélyezi számunkra, a vágyott eseményekben való aktív részvételt. Amit ugyanis most, a jelenünkben beírunk az elménkbe, az fogja képviselni a jövőnk életeseményeinek az alapjait.

Az alapján működik az anyagi testünk, és a szintén anyagi eseményeket képviselő körülményeink is.

Így az anyagi eseményeink, az elménk rezgési szintjeire rezonálnak, vagyis reagálnak. Viszonyítható adatok formáját öltve, mindig az elménkben rögzített információk, mint mentális programok, valósulnak meg az anyagi életünk eseményszintű létezésében.

 

Ezekben a mantrákban, előre meghatározhatunk általános érvényű gondolatokat, és konkrét eseményeket is.

Az általános értelműeket, állandóan lehet gyakorolni, mondogatni, énekelni, az életünk végéig.

Hogy minden elkövetkezendő jelen pillanatunkban, felfrissüljenek azok az elménkben.

Míg a konkrét értelműeket, csak azok megvalósulásáig célszerű ismételgetni.

Amikor az emberi elme átadja magát ezeknek az értelmes módon kifejezésre juttatott érzelmi indíttatásoknak,

akkor a testünk, és a körülményeink, mint anyagi eseményeink, engedelmessé válnak, mert a rezonancia törvénye alapján, átveszik az agyi rezgéseinket, és megvalósítják számunkra, a szellemileg kifejezésre juttatott, lelki elvárásainkat. Így kifejezésre juttathatjuk, a lelkünk által bennünk élő Isten akaratát. Mert az általános érvényű szeretet alapú mantráinkkal, valójában Isten akaratát szorgalmazzuk.

 

Ez önszuggesztív hatás, de minden egyéb mantrális szuggesztió, szintén eredményre vezethet. Teljesen mindegy az, hogy a mantra üzenete honnan érkezik, az a fontos, hogy az elménk figyelme rá irányuljon.

Hogy befogadjuk az elménkbe, a megvalósítandó szeretet alapú programot.

Ezeket a programokat, akkor kezdi lejátszani az elménk, amikor tökéletesen beíródtak azok a tudatalattinkba. A számunkra jó dolgok utáni sóvárgás azonban, a nélkülözés negatív eseményeit generáló programját tartja működésben, az elménkben. Forrás és a teljes cikk: http://futotuz.blog.hu/2012/01/21/megengedem_magamnak

 

Magasabb tudatállapotot eredményez

A mantrákat a meditációban is használták, sőt, egyes meditációk kifejezetten a mantrázáson alapulnak.

A mantra ismételgetésével ugyanis a tudat képes elérni a meditatív állapotot, miközben megnyílik a csatorna is a meditáló és a felsőbb erők között. A mantrákat a mesterek szokták átadni tanítványaiknak, illetve a szent könyvekben leírt, az emberiségnek ajándékozott mantrákat használják. De hogyan lehetséges, hogy puszta hangsorokkal hathatunk elménkre, körülményeinkre, életünkre? Hogyan tehető minden jobbá néhány sor mormolásával?

,,Ezért működnek a mantrák!

A mantrák hatása az őket felépítő hangok rezgéséből adódik. Körülöttünk minden rezeg, mi magunk is, legkisebb atomjaink is rezgésekből állnak.

A rezgések pedig hatnak egymásra – ezt használják ma fel a biorezonanciás készülékek is.

A keleti spiritualitásban évezredek óta alkalmazott mantrák a nyolcvas-kilencvenes években kerültek a Nyugat érdeklődésének központjába, amikor Loknath Mishra, Nágaföld későbbi kormányzója betegek ezreit gyógyította a mantrákkal. Mishra komoly tanulmányokat folytatott a mantrák terén, és a világ minden tájáról összegyűjtött több mint 10.000 mantrát, melyeket aztán páciensei kezelésében alkalmazott.

De mi is pontosan az a mantra?

A mantra kis versike, imádság, de akár egyetlen szó vagy hangsor is lehet. Valami, amit mondogatni, mormolni kell, és ezáltal fejti ki hatását.

Az imától abban különbözik, hogy nem a szavak értelme, hanem a hangok sorrendje fontos,

és hogy nem csupán kapcsolatot teremt a természetfölöttivel,

de a hangok rezgésével fizikailag-mentálisan is hat az emberre.

Régen a mantrákat gyógyításként, a kívánságok teljesülése céljából is mondogatták, de legfőbb szerepe az volt, hogy a megvilágosodáshoz segítse a spirituális útkeresőt. A mantra ismételgetésével ugyanis a tudat képes elérni a meditatív állapotot, miközben megnyílik a csatorna is a meditáló és a felsőbb erők között. Gyöngyöket vagy imafüzéreket morzsoltak hozzá, hogy a koncentráció teljesebb legyen.

Régen pedig (gondoljunk csak a sámánokra), minden spritiuális utazáshoz használták a hangok, dobok rezgését, ritmusát.

Az emberi agy a ritmikus, ismétlődő hangokkal befolyásolható,

a tudatállapot magasabb szintre hozható a segítségével.

Az ősi mantrák úgy lettek megalkotva, hogy a bennük található hangok szimbóluma, sorrendjük, jelentésük és rezgésük mind-mind az elme felszabadítását célozza.

Márpedig a magasabb tudatállapot egyenes út a harmóniához: vágyaink beteljesülését, lelki békénket, belső mosolyunkat hozza el.”

Forrás és a teljes cikk: http://egeszsegeselet.tippek.net/ismerd-meg-a-mantrakat-teljesithetik-a-vagyad/

 

 

Minél többet meditálunk vagy használjuk a mantrákat – akár leülve meditációként recitálva, akár csak bizonyos tevékenységek alatt hallgatva –

annál inkább tisztítjuk tudatalattinkat, s leszünk képesek lekapcsolódni a zűrzavarról. A szemetet is kivisszük néhány naponta, akkor miért ne tennénk ezt meg az elménkkel? http://satnamjoga.hu/a-pozitivitas-mantraja/ http://intuicio.hu/2016/page/7/

 

,,A mantrák hatékony eszközök lehetnek azok számára, akik az egyensúly megszerzése érdekében befolyásolni akarják létezésüket.

A mantrák alkalmasak betegségek megszüntetésére, rendezetlen tudat- és létállapotok rendezésére, világok harmonizálására, képességek felébresztésére, gátoltságok és akadályok legyőzésére.”

 

Ha megértjük a mantra jelentését, és erre koncentrálunk éneklés közben, ez exponenciálisan növeli a mantra erejét.

Minden mantrára igaz, hogy ha megértjük a jelentését és éneklés közben azokra a minőségekre koncentrálunk, amelyeket a mantra tartalmaz, akkor erőteljesebben be tudjuk hívni az életünkbe ezeket az értékeket. Ezért fontos tisztában lenni az egyes mantrák speciális jelentésével, ha igazán hatékonyan szeretnénk alkalmazni az életünkben.

 

 

Ellazult, oldott állapotban még jobb a hatásúak pl. meditáció által elért könnyed, tiszta állapotban.

Lélegezz mélyeket és hangolódj rá a műveletre.

Ismételgesd a választott mantrát, annyiszor, ahányszor csak jól esik, igen különleges, fantasztikus és hatásos bármelyik mantrát és

engedd, hogy elöntsön a nyugalom, a szeretet, az együttérzés, hogy tested és lelked megpihenjen. Utána bármit kívánhatsz, bármire koncentrálsz, mert a tudatod olyan tiszta lesz, ami által könnyedén képes leszel teremteni!

 

A mantrák éneklése különösen erőteljes, mivel a speciális hangrezgések komplex módon hatnak az egész emberre.

Ezt vizsgálatokkal is alátámasztották, amelyek igazolják, hogy a mantrák rövid ideig történő kántálása

már néhány nap után jelentős mértékben növeli az agy teljesítményét, a koncentrációs és összpontosítási képességet.

http://www.namaste-elmeny.hu/multitasking-helyett-mantrazas/

 

„Ez nem egy nyelv, amit értened kell. A mantra egy univerzális hangkód, amely összeköt bennünket.” /Deva Premal/

 

Mantrákat használva egy energiamezőt hozol létre magad körül, belül pedig egyfajta nyitottság jelenik meg. A mantrák így működnek. Olyan az egész, mint egy energiahíd a külső és a belső tudatosság között.

 

A mantra olyan, mintha telefonálnál valakinek. Először jön a búgó hang, ami jelzi, hogy most tárcsázhatsz Tokióba vagy Koppenhágába vagy akárhová: ez az OM szótagnak felel meg, amivel a mantra kezdődik. Vannak olyan mantrák is – mint például a KARMAPA CSENNO –, ahol nincs OM, mert ilyenkor állandóan kapcsolatban vagy, de általában a mantrák OM-mal kezdődnek. Ezután a hanggal, a mantra további részével hívod a számot. Beütjük a számot - Hívod a buddhát – MANI PEME, BENZA SZATTO, TARE TUTTARE TURE –, és mivel a buddhák sosem foglaltak, ezután elmondod, hogy mit akarsz tőlük.

A TRAMmal női együttérzést, a HRI szótaggal férfi együttérzést, a SZOHA szótaggal pedig szétterjeszthetsz valamit. Ez mind elérhető.

 • Ha erőt kérsz, azt mondod: HUNG,

 • ha egy női buddhától szeretnél valami jót, akkor azt mondod: TRAM,

 • ha egy férfi buddha szeretetét akarod, akkor HRI-t mondasz a végén,

 • ha azt akarod, hogy a buddha átvágjon valamit, azt mondod: PHÉ,

 • ha pedig azt akarod, hogy a buddha kiterjessze az aktivitását, és sokakat megérintsen, azt mondod: SZOHA. és mantrákat mondasz, mivel ezek energiahidat hoznak létre.

Forrás: http://blog.buddhizmusma.hu/tizperces/18-tizperces/52-mantra-jelentese

 

,,Minden mantrára igaz, hogy ha megértjük a jelentését és éneklés közben

azokra a minőségekre koncentrálunk, amelyeket a mantra tartalmaz, akkor erőteljesebben be tudjuk hívni az életünkbe ezeket az értékeket. Ezért fontos tisztában lenni az egyes mantrák speciális jelentésével, ha igazán hatékonyan szeretnénk alkalmazni az életünkben."

 

,,A mantrák mindig több szinten hatnak.

A mantrának van egy elsődleges jelentése,

amit az eredeti, esetünkben a gurmuki (guru szájából való) nyelven megfogalmazott  szöveg lefordításával kapunk meg.

És van egy energetikai jelentése, amit magad is megtapasztalhatsz,

ha az adott mantrát, 40 napig minden nap legalább 11 percig zengeted.”

 

 

A MANTRÁZÁS fantasztikus módszer arra, hogy kordában tartsuk elménket.

Minden mantra egy adott hangfrekvenciával rendelkezik.

de egy adott rezgése van annak is, ha pl. fájdalmat, félelmet, sajnálatot vagy örömöt érzünk.

 

Azok a mondatok, amiket sokat ismételgetünk, szintén mantránkká válhatnak: pl. /“Hálás vagyok!”/, /Nagyon jó életem van!”/, vagy /“Szerencsétlen vagyok.”/, /“Kövér vagyok.”/ stb.

Ezen mondatok ismételgetése ugyanúgy, ahogy a valódi mantrák,

egy adott rezgést hoznak létre az energiamezőnkben, amik alapján olyan körülményeket vonzunk be életünkbe, amik a kimondottakat (vagy sokszor gondoltakat) megerősítik. Így rajtunk múlik, hogy mit mantrázunk.

 

A szanszkrit és gurmukhi nyelven íródott mantrák,

mind abban segítenek,

 • hogy emeljék rezgésszintünket,

 • így ezáltal pozitív változást hozzanak életünkbe.

 

A *mantrák napi használatával* egy intim kapcsolat tud kialakulni lelkünkkel, és azt, hogy ez az intimitás egyre mélyebbé váljon, egy mantra nagyszerűen tudja szolgálni.

http://satnamjoga.hu/vedelmi-mantrak/

 

mantrakhoz.jpg

 

A mantrák ereje - Mantrák a mindennapi életben

Olyan zenékről, monoton ismétlődő szövegekről vagy szókapcsolatokról van szó, amelyek minden élethelyzetben célzottan segíthetnek.

Noha a mantrák eredete szanszkrit hagyományokra vezethető vissza, a modern kori ember számára is ugyanolyan hatásosak, gyógyító rezgéseik pedig fantasztikusan megnyitják a szívet és ébresztgetik a tiszta tudatot.

,,Ne siess! Jelenben maradni, jelenben megerősödni.”

A mantrák egyik fontos hatása abban rejlik, hogy megtartanak a jelenben. Aki a jelenben él, és nem rest vizsgálni, kontroll alatt tartani magát őszinte, tiszta figyeléssel, képes meglátni önmagát valódi minőségében és valós szükségleteinek tükrében. https://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/mantrak-amikbol-erot-merithetsz-nehez-idokben/123264

A mantra olyan hangrezgés, amely segít megszabadítani az elménket az anyagi világ befolyásától és aggodalmaitól.

A mantra segítség az elme koncentrálásához, megnyugtatásához, a béke és a harmónia hullámait küldi.

A szakrális mantrák tehát pozitív megerősítést nyújtanak. Rendszeres gyakorlásukkal az életünk változhat meg.


“A mantra az ember életének vezérfonalává lesz és minden nehézségen átsegíti.

Nem az ismétlés kedvéért kell ismételgetni, hanem azért, hogy az ember megtisztuljon, hogy könnyebben érje el a céljait.

Nem üres morzsolgatás. Minden ismétlésnek újabb és újabb értelme van, ugyanis minden egyes ismétléssel közelebb kerülünk Istenhez.” /Gandhi/

 

De mantrázni az anyanyelvünkön is lehet. 

Sőt: tudatunk tele van tudatosan felismert, illetve tudatszintünk alatt “zümmögő” mantrákkal. Szerencsések vagyunk,

ha saját öntudatlan mantráink pozitív megerősítést sugallnak. Sajnos viszont a gyakran hangoztatott mantráink a következők is lehetnek: “Jaj de fáradt vagyok!”, “Nekem ez nem megy!”, “Nem bírom tovább!”, “Nincs elég időm!”, “Nincs elég pénzem!”, stb. stb. A Lája jóga, vagyis

a mantrázás védikus tudománya arra a felismerésre épül,

hogy minden gondolatunk, érzésünk, ha sokat hangoztatjuk megvalósul. Vigyázzunk tehát, mi is az, amivel elménket nap mint nap eltelítjük.

Az anyanyelvünktől eltérő szavak zengetésének elméleti háttere pedig az, hogy minden szó kiejtésekor nyelvünkkel a szájpadlás több ezer idegvégződését is stimuláljuk, egyfajta szájon belüli reflexológiaként.

https://miadlen.wordpress.com/2013/02/04/sarvesham-svastir-bhavatu/

 

Aki tudatosan figyel gondolataira, beszédére, az könnyen elérheti céljait ezzel az egyszerű módszerrel.

Bár nem tudatosan, a beszéd, a hétköznapi kommunikáció során mindenki folyamatosan alkalmaz mantrákat, vagyis ismételgetett hangsorokat.

Mivel a mantra tulajdon képen egy folyamatosan ismételt szó, vagy mondat, ezeket mindenki folyamatosan használja, alkalmazza, csak nem tudatosan.

A saját kommunikációnkban nehezebben vesszük észre ezeket az öntudatlan berögződéseket. A velünk beszélőknél könnyen észrevesszük, jóval szembetűnőbb, hogy melyek azok a szavak és kifejezések, amelyeket az illető gyakran ismétel - milyen szavakat használ folyamatosan, többször ismételve szinte saját magát. Önmagunknál, néha egy kissé nehezebben vesszük észre, pedig igen erős visszahúzó erő lehet benne.

A gyakori szóismétlések tehát mantraként működnek.

Amilyen erősen lehet „pozitív programozásra használni” ugyan olyan erősen hatnak a negatív gondolatot, beszédet ismétlő szavak, mondatok.

Épen ezért fontos oda figyelni erre. Tehát fontos odafigyelnünk a beszédünkre: olyan ez, mintha automatikus programozást végeznénk magunkon.

Bármilyen dicsérő szó vagy mondat alkalmazható „pozitív programozásra”, de megfordítva is igaz, hogy amikor sokszor szinte töltelékszóként mondunk negatív ítéleteket, azzal elsősorban magunkra leszünk negatív hatással.

Aki elkezd tudatosan odafigyelni gondolataira és szavaira, beszédére, az látni fogja, hogy már csupán a megfelelő kifejezés vagy mondat ismételgetése is milyen sokat segíthet céljai elérésében. A megfelelő pozitív töltetű szó, vagy mondat ismételgetése, sokat segíthet. Az összpontosítás és a meditáció pedig még tovább fokozhatja ennek az egyszerű technikának a hatását.

Vagyis, aki ezt össze tudja kötni, meditációval, vagy legalább összpontosítani tudja erre a figyelmét, az fokozhatja a hatást.

 

Mi a valódi célja a meditáció közben végzett zengetésnek?
A legmagasabb szintű elérhető elmeállapotot anahatnak hívjuk, mely a Végtelen meg nem szólaltatott hangja vagy rezgése.

Intuíciót, belső erőt és a teljes nyitottság képességét hozza el, hogy azt tegyük, amit kell, a Létezés teljességének egyedi részeként.

Ebben az állapotban örömteliek, igazak, könyörületesek és ellazultak vagyunk.

Minden alkalommal, amikor tökélyre viszel egy mantrát vagy shabdot, olyan vagy mint egy zeneművész, aki a hangszeréből magából képes előhívni az ilyen emelkedett állapotokat. http://gurnam.blog.hu/2015/06/11/mantrak_376
 

A hétköznapok mantrái

Párkapcsolati probléma esetén:

Megtalálom életem párját.

A partnerem szeret, és én is szeretem őt.

Egészségügyi probléma esetén:

A fizikai fájdalom megszűnik. Megtalálom azt a módszert, amely elősegíti a gyógyulásomat.

Bármilyen pozitív töltetű hangsort lehet mantraként használni, nem kell a példában megadott mondatokhoz ragaszkodnunk.

Naponta többször ismételgessük ezeket, nagyjából ahhoz hasonlóan, mintha imádkoznánk.

A tudatalattinkra gyakorolt hatás nem marad el, és meglátjuk, hamarosan beindul a pozitív változás! http://hu.ezo.tv/spiritualitas/mantrak-ereje-a-hetkoznapi-eletben.html

 

Lehetőleg egyszerre egy szót, vagy mondatot ismételjünk. És, ha már érzékeljük magunkban a mondat jótékony rezgését, csak utána keressünk másik szót vagy mondatot. http://ezoterikustanacsok.shp.hu/hpc/web.php?a=ezoterikustanacsok&o=0MdPVn2Osn

Elköteleződöm a saját ragyogásom mellett.

Szerény, kedves, tapintatos és együttérző vagyok magammal és másokkal.

Szívemet és kedvességemet árasztom.

Megőrzőm a belső békémet, belső erőmet, a belső stabilitásomat. Stabilitás megőrzése, a stabil állapot megőrzése.

Stabil, békés, és erős maradok. Erős vagyok.

Ne kételkedj magadban. Szép vagy. Erős vagy. Bármire képes vagy!

 

A Chi - A Chi jelentését nehezen lehetne egy szóval megfogalmazni; ha mégis megpróbáljuk összefoglalni, akkor az „energia” szó áll a megoldáshoz legközelebb.

A Chi az, ami életet ad az élőlényeknek. Indiában pránának nevezik; Japánban kinek.

Annyira fontos része az ázsiai filozófiának, hogy szinte lehetetlen a Tai Chi, Aikido, Judo, Chi Kung, Akupunktúra, Shiatsu, stb. elsajátítása anélkül, hogy az ember alaposan megértené az Chi eredetét, hasznát és természetét.

Ha egy páciensnek azt mondja az orvosa, hogy "mérges", a kínai doktor arra gondol, hogy a személynek stagnáló Chi-je van; ha nagyon le van gyengülve, akkor rossz (negatív) a Chi -je.

A különböző kínai orvoslásokban úgy ábrázolják a Chi-t, mint ami a belső szerveken és végtagokon keresztül energiacsatornákon áramlik.

Egészség jelenléte esetén kiegyensúlyozottan áramlik a Chi; az emberi szervezetben kering, s egyik szervtől a másikig halas a test egészében, tetőtől talpig, majd fordítva.

Ha valaki megbetegszik, a Chi a test valamely szervében alacsony vagy épp túl magas; az orvos feladata és célja, hogy egyensúlyba hozza a Chi áramlását.

Az elme nyugodt, így a szellem is az marad; a Chi méltóságteljesen és könnyedén áramlik át a testen, a szerveken, az izmokon és inakon. Ha az egyén mozgása nem kiegyensúlyozott és egyenletes, a Chi nem összpontosul a test központjában. Amikor könnyen lélegzünk, nyugodt az elménk, testmozgásunk pedig harmonikus és kiegyensúlyozott.

A Chi hanggal is továbbítható; ezt kiai-nak nevezik japánul.

Indiában úgy hiszik, vélik, hogy a szent mantra képes a testben vagy elmében lévő blokkolt Chi felszabadítására

és arra is, hogy a segítségével Chi -t juttassanak az univerzumból a testbe, hogy javítsák az egészséget, és növeljék a lélek nyugalmát. Ma már nemcsak Ázsiában hangoztatják naponta ezeket a dogmákat a templomokban, hanem egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert sok nyugati körében is. Forrás: http://www.taichiaustralia.com www.ezoterikus.hu/hir%3Fid%3D385&num=1&hl=hu&gl=hu&strip=1&vwsrc=0

 

Egy jól megválasztott mantra gyógyít, harmonizál, megváltoztatja az életedet. Hogyan:

Rezgéssel. Ugyanis minden rezgés. A kimondott szavaknak, sőt a gondolatoknak is rezgése van, ami hat rád. Ezt már sokan sokféleképpen bebizonyították. Ez fizika és nem hit kérdése!!!!

Sokan ismeritek már Emoto kisérleteit a vízzel és különböző szavak, hangok rezgésével. https://www.youtube.com/watch?v=K60ZU5dFrQY

Mivel testünk 60-65% a viz, ugyan így hat ránk is a rezgés, a kimondott szó, a gondolat, a hangtál, a zene és a mantra. Emoto bebizonyította, hogy bizonyos zenei hangok visszarendezik a sejteket eredeti, egészséges állapotukba aminek eredménye a harmónia, a  teljes gyógyulás. Bármilyen betegségből!!!

 

De nem csak gyógyításra használhatók a mantrák, hanem arra is, hogy:

bevonzzuk életünkbe azt, amire szükségünk van, hogy elérjük azt, amit régóta szeretnénk.

Ha a szavak és a gondolat erejét összekapcsolod, és kitartó vagy,

akkor átállítod magad egy másik hullámhosszra, ahol a dolgok megtörténnek. 

Forrás: http://ezoblog.cafeblog.hu/2015/11/18/mantrak-amik-megvaltoztatjak-az-eletedet/

 

A mantrák lényege, hogy egyfajta mágikus erővel bírnak, amelyek képesek energiával, életerővel feltölteni az elmét, a lelket.

Meditáció ideje alatt a mantrák erősítik a tudatunkat, ellazítják a testünket, elménket, általuk képesek leszünk a szeretet, az együttérzés, az önfeláldozás kifejezésére, a türelem gyakorlására, a gondolataink rendezésére.

Pozitív energiák kerítenek hatalmukba, és képesek leszünk jobban megismerni magunkat, az elménket, érzéseinket is. Forrás. http://filantropikum.com/5-osi-szanszkrit-mantra-amely-jo-iranyba-tereli-az-eleted/

 

Mely rezgésre vagyunk fogékonyak, melyhez csatlakozunk, melyeket erősítjük vagy éppen csökkentjük.

Ezen alapszik a mantrák és zsongatások, imák varázsigék... hatása: az énekléssel, mormolással rezgésbe hozzuk a bennünk lévő energiákat, és hagyjuk, hogy hatásukat kifejtsék bennünk.

Ennek a magas rezgésnek a segítségével olyan területeket aktiválhatunk magunkban, amelyek elrejtve mindig is megvoltak ugyan, de nem voltak hatékonyak. Például a teremtés őshangjának, az OM szónak mantrázása így hoz rezonanciába bennünket a magasabb rezgéssel. http://www.fenyorveny.hu/2017/06/mantrak-imak-varazsigek-rezgesei.html

 

,,A guru egy mester, aki kíséri a gyakorlót spirituális útján.

A guru szó jelentése: gu- azt jelenti; sötétség, a ru- azt jelenti; világosság.

A guru a tudatlanság sötétjéből a tudatosság világosságába vezet.

Maga a szó szanszkrit eredetű és tanítót jelent.

A belső guru nem más, mint a tudattalan tudat, a tiszta tudat, az isteni én, vagy Önvaló, mely valóban ismerője a dolgok egészének, ám az elme viharában a felszín alatt marad,

de a mantrák gyakorlása által képessé válunk saját tiszta tudatunk, gurunk, megismerésére.

Forrás: http://devadr.mindenkilapja.hu/html/19343533/render/a-nagy-mantra-konyv

 

A tibeti hagyományok szerint – ahogy a nyugati tudomány szerint is minden az energia játéka, ezen kívül nincs semmi.

A szó, a zene változásokat hoz létre belső és külső világunkban, és ehhez az elvhez kapcsolódnak az évezredek óta használt mantrák, mágikus szótagok is,

melyek használatával pozitív irányba terelhetjük életünket, sőt a megvilágosodást segítő fontos eszközökké is válnak. Forrás: https://www.buddhistaegyhaz.hu/?oldal=mantra&dharma=dharma-feher-tara

A mantrázás a spirituális fejlődés egyik eszköze, melynek során egy vagy több hangot, szótagot, szót vagy mondatokat ismétlünk hangosan, félhangosan, vagy mentálisan magunkban. Mantrázni lehet egyedül, csoportosan, monoton hangon vagy dallamosan, vagy akár zenei aláfestéssel, hangszerekkel kísérve is. Ismételhetsz egy mantrát meghatározott alkalommal (a leggyakrabban a 108 ismétlést használjuk, amelyet mala használatával tudsz számolni) vagy zengetheted bizonyos ideig (pl. 11, 22, 31, 62 percig vagy két és fél órán keresztül).

A mantra különleges jelentéstartalommal bír, információt hordoz, amelynek rezgése a zengetés közben jut el hozzád.

A mantrák zengetése közben összekapcsolódsz azzal az energiáival, amelyben a mantra született.

A mantrák erejét több vallásban is használják (pl. hinduizmus, buddhizmus, dzsainizmus, szikhizmus), legendák szólnak a mantrák hatásairól és a mantrák által megvilágosodott jógikról. Forrás: http://satnamjoga.hu/mantra-gurbani-rezgesek

 

A mantrák által – tudatosságunk és figyelmünk segítségével – folyamatosan kivetíthetjük a béke érzetét, nemcsak magunkban és körülöttünk, hanem az egész világra.

 

 

 

Az egyik legegyszerűbb hangterápia a mantrázás.

Saját hangunk energiáját használva hozzuk középpontba önmagunkat.

Szívből tegyük, ha az elején még nem is sikerül, pár másodpercen, percen belül megnyílik szívcsakránk és tényleg szívből jön, amit mondunk.

 

A mantrák mágikus, gyógyító, védelmező és felszabadító dallamok.

Több ezer éve használják őket a keleti misztikus tradíciókban a test vitalizálására, a belső nyugalom és a szent célok eléréséhez.

A hang és a lélekorientált zene képes gyógyítani a testet, megnyugtatni az elmét, az emóciókat, megnyitni szívet, és a szent szavak képesek kitárni a kapukat más dimenziókba.

Az egyik legeffektívebb eszköz a személyes transzformációhoz, és a legjobb gyógyító az érzelmi és pszichoszomatikus nehézségekre. Minden mantrának megvan a speciális célja, mindegyik inspirál, és segíti az összeköttetést más dimenziókkal.

A kiválasztott mantrák az alábbi életterületek, képességek javulását segítik elő:

 • egészség

 • életerő

 • anyagi biztonság, bőségteremtő képesség

 • siker a hivatásunkban

 • családi kapcsolatok harmonizálása

 • szerelem bevonzása, és kiteljesítése

 • térérzékelő képesség, finomenergiák érzékelésének fejlesztése, otthonunk harmonizálása

 • szeretetteljes emberi, baráti kapcsolatok kiépítése

 • saját, többdimenziós lényünk kibontása, és megélése  Forrás: http://www.teljessegviraga.hu/blog/teremto-vagy/

 

 

A LEGHÍRESEBB SZENT MANTRÁK:

 

OM (Aum) mantra – A mantrák mantrája.

Nagy népszerűségnek örvend a meditálók körében,

mivel ismételgetése lenyugtatja az elmét, a testet energiával (pránával) tölti fel, segít kiszakadni az érzékek világából, erősíti az elmélyülést.

Amikor az AUM-ot „énekeljük”, valójában az történik, hogy békét és fényt hozunk le fentről, és egy egyetemes harmóniát teremtünk önmagunkban és magunk körül.

 

Hatása: zengetése tisztítja a tudatunkat.

 

AUM mantra: a tökéletes stresszoldás rohanó hétköznapokon

Orvosi műszerekkel történt vizsgálatok erősítették meg az OM mantra szervekre gyakorolt rendkívüli hatását.

Azt figyelték meg, az OM zengetése, összehangolja a szervek saját rezgéseit, így a szervezet úgyszólván egy ritmusban kezd működni.

Ugyanakkor a magzatra is nyugtató hatással van. Röviddel a mantra zengetése után a magzat szívritmusa 160/percről 130/ percre nyugodott meg.

A hosszabb időn át végzett zengetés hatására megemelkedik szervezetünkben az örömhormon, az endorfin szintje,

amelynek hangulatemelő, derűsebb közérzetet biztosító hatása van. Nem mellékes az a tény sem, hogy az endorfin többlet az immunrendszert fokozott aktivitásra serkenti.

 

Zengetése által tisztul a tudat, megnyugszik az idegrendszer, és a szervek működését is kedvezően befolyásolja.

Ismétlésével az ember a tökéletes alkotásra, teremtésre, a mindent átható Univerzumra fordítja figyelmét.

 

Ez a mantra az Abszolút igazság, Isten személytelen aspektusát, a mindent átható és mindent működtető lelki energiáját képviseli.

 

Tudományosan is bebizonyították, hogy az OM mantra rezgési frekvenciája 432 Hz, ami megegyezik az Univerzum rezgési számával.

 

Segít abban, hogy rendszerezzük a gondolatainkat, hogy elkerüljük a káoszt, amit például a rengeteg munka, elintéznivaló okozhat.

 

Az Om használata a mantrák előtt, erősíti a mantra potenciáját.

 

Az OM úgynevezett 'mag hang', vagyis különösen erős és egy meghatározott energiát bocsát ki, nem is lehetséges a teljes jelentését átadva ténylegesen lefordítani.

Az OM egyúttal a hatodik, a harmadik szem csakra hangja is. Ez az a pont, ahol a maszkulin és a feminin energiák találkoznak. Az OM-ot nevezik hangtalan hangnak is, és az Univerzum hangjának.

Kiejtése után egy síkba került az elme, a test és a lélek az Istenséggel.

Az OM a legerősebbnek tartott mantra valamennyi között. Az egyiptomi Amen megfelelője, és valójában az isteni Logosz neve.

Az OM szankszrit szó, és az életnek azt a szikráját jelenti, amely a fizikai életbe zárt isteni rész.

Az Om (hinduul, szanszkritül Aum) Brahmannak a kivetülése, ez a mantra önmagában is elegendő. 

 

Egyetlen szent, szanszkrit eredetű szótagból áll, ami gyakorlatilag minden mantra kezdete és lényege. 

 

Talán a legnépszerűbb mantra, amelyet a teremtés és a homlokcsakra (harmadik szem) mantrájának is szokás nevezni. A jóga szimbóluma.

 

Az Om a buddhák testének, beszédének és tudatának tulajdonságait szimbolizálja.

Ugyanakkor azt is jelenti minden, ami kedvező és legmagasabb értékű.

 

Az Om (Aum) a buddhizmusból eredő szimbólum, a legszentebb mágikus hang,

minden mantra közül a leghatalmasabb, mely megvilágosodáshoz, a legfelsőbb létezővel való egyesüléshez vezet.

 

A legismertebb mantraként használt szó az om vagy aum, a teremtés ősi hangja, melyet a jóga órákon is előszeretettel zengetnek.

 

Úgy tartják, az egész világegyetem hang által teremtetett, s a szent OM szótag zengése keltette a körülöttünk létező formák világát. Talán ez ma is a legismertebb mantra, mely gyakran csendül fel a jógaórák eleji elcsendesedések, s a meditációs gyakorlatok kezdetének alkalmával. 

 

Az Ayurvéda első elemének, az Éter elemnek a lététtől függő mantra. Az éter elem volt az első a teremtésben, mely a hang létrejöttéhez biztosítja a teret. Ezért az érzékszervi érzékelések közül az első volt a hang, és a hangok közül is az OM hang.

 

Om - nak hangzik, de Aum-ként kell kiejteni, hiszen az A-u-m hangsor kiejtésekor a száj fokozatos záródik, s ez is szimbolikus jelentéssel bír.

 

Az OM kiejtésének és intonációjának sok száz módja van, és mindegyik a maga sajátos módján hat az aurára.

Ha az "O"-t hangsúlyozzuk, és hosszasan mondjuk, akkor a mások és a magunk aurájára hatunk, míg ha az "M" dúdoló hangját nyújtjuk meg, az egész hatás sokkal beljebb keletkezik, és erőteljesebben hat.

Amikor kimondjuk az OM-ot, azt kell látnunk, hogy felülemelkedünk a fizikai lét uralmán. El kell képzelni, hogy korlátozó és hátráltató gondolatformáink háttérbe szorulnak. Látnunk kell, hogy az aura megtisztul a felhalmozódott energiahulladékoktól.

Az OM az istenivel való kapcsolat hangja is, és mint ilyen, az energiák felszabadításának az eszköze.

Tisztító, teremtő, az újat felszabadító ereje van, hogy továbbléphessünk az energia magasabb megnyilvánulásai felé.

 

Az OM figyelemfelhívás is.

Kiegyenlíti és megszilárdítja az aurateret, összerendezi a finom testek részecskéit. Minden energiánk válaszol erre a hangra.

Ha ezek az energiák összhangban vannak, akkor könnyebben helyreállítható az egészség, és eredményesebb a meditáció.

Az OM egyik változata az AUM (Ah-Ohmm).

Ez a forma elősegíti az aura elképzelését, és lehetővé teszi, hogy gondolataink kristálytisztává váljanak. Annak megerősítésére, hogy energiáink a csúcson vannak és egyre nőnek, mintha a legfontosabb szinten mondanánk magunknak, hogy "Úgy legyen!".

Az AUM az auratér gyengeségeinek és lyukainak kijavítását is segíti.

Az OM kántálása alatt képzeletben vetítsük a testünkre a mantra szanszkrit betűinek a képét.

 

Kiejtve az a, u és m hangot hallatjuk, mely magának az univerzumnak a hangja, a világegyetem rezgése. Magában foglalja a születést, az elmúlást, és az újjászületést egyaránt.

 

Az „Om” három hangból tevődik össze, ezek az „A”, „U”, és „M”. Noha három szótagból áll, mégis minden dolgot tartalmaz – ezzel fejezi ki a világ hármasságát, plusz a három egységéből összeálló teljességet.

 

A három hang sok tételt jelöl, de valószínűleg a legfontosabb a világmindenség hármas aspektusa, a test-lélek-szellem: Ugyanakkor az emberek és az isteni szentség közötti harmónia és egység megtalálásában is segít.

A mantrát úgy képezzük, hogy belégzés után az A hangot halkan, lágyan indítjuk el, majd ez átcsap egy erőteljes U hangba, melyet hosszasan zengetünk, és az M hang zümmögtetése olyanná kell váljon, mint amikor az olajat öntjük, lágyan marad abba, és tovább zeng a csendben. Maga a zengetés a leghatékonyabb a jóga légzéssel, (hasi rekeszizom légzés).

Amikor ilyen technikával zengetjük a mantrát, a szervezet teljesen átrezeg, átveszi a mantra rezonanciáját, melyet a csontok velejéig érez a gyakorló, a szinuszüregek kitisztulnak. A test érzése könnyűvé, légiessé válik, a vér oxigéndússá, a tudat tisztul.

Nem véletlen, hogy Indiában minden napkeltekor a gyakorló az aumkars-szal kezdi napját. 21 hosszú OM zengetésével, miközben a Nap a látóhatárra emelkedik. Az élmény extatikus boldogsággal tölti el az embert, frissé, és energikussá válik a mantrázó. Ezt saját tapasztalatból mondom. Ilyenkor a 21 Om zengetése 30-35 percig tart,

majd a 21 OM után egy hosszú csend következik, ami rögzíti, mintegy fixálja az elért állapotot.

 

A megfelelő légzésirányítással (pranayama) és az „Om hang” használatával különböző transzállapotok érhetőek el.

 

Mely rezgésre vagyunk fogékonyak, melyhez csatlakozunk, melyeket erősítjük vagy éppen csökkentjük.

Ezen alapszik a mantrák és zsongatások, imák varázsigék... hatása: az énekléssel, mormolással rezgésbe hozzuk a bennünk lévő energiákat, és hagyjuk, hogy hatásukat kifejtsék bennünk.

Ennek a magas rezgésnek a segítségével olyan területeket aktiválhatunk magunkban, amelyek elrejtve mindig is megvoltak ugyan, de nem voltak hatékonyak.

Például a teremtés őshangjának, az OM szónak mantrázása így hoz rezonanciába bennünket a magasabb rezgéssel. http://www.fenyorveny.hu/2017/06/mantrak-imak-varazsigek-rezgesei.html

 

Az OM ősi szimbólum, Indiában szent szó. Az OM a világegyetem alaprezgése, az egyetemes mantra. A tökéletességet, a teremtő kezdetet jeleníti meg. Gondoljunk csak a Bibliára. Ott is a Logosz az ige volt az első, mindennek a kezdete.

 

Pranavának nevezik és a legfontosabb hindu szimbólum – a hinduizmus emblémája.

Az OM minden mantra kezdete és esszenciája.

Az Aum a legfontosabb alap- vagy gyökérmantra, ezért sok mantra (recitáció), ima és rituálé elején mondják

Az Univerzum teremtésekor elhangzott szent teremtő mag-szó (bija), melynek rezgése mindent átjár.

Az „Om” a teremtés igéje, egy ősrezgés, mely eredetét tekintve öröktől való és az Abszolút Igazságot és a Legfelső Isteni Teremtőerőt képviseli.

Éppen ezért a legtöbb mantra Ommal kezdődik.

S ha valaminek a kezdetét igazán ki akarják fejezni, legyen az tanítás, vagy kijelentés, az ind területeken három Ommal kezdik.

 

A hinduizmus szerint a „szent Om” szótag a védánta és a hindu filozófia szóban kifejezhető esszenciája. Mind e mellett az ajna csakra (harmadik szem) mantrája is.

 

Az Aum hangot képező három betű utal az Isten hármas természetére (teremtő: Brahmá; fenntartó: Visnu; pusztító: Síva) és a három világra (föld, ég, menny), megtestesíti az Univerzum alapeszenciáját, a radzsasz, tamasz és szattwa minőségeit.

 

Talán még inkább megérthető ennek filozófiája, ha számba vesszük, hogy a szanszkrit ábécé betűi, mantraként is használatosak. Idézve Sir George Grieson: Ont he Sharada Alphabet című rövid ismertetőjéből. A szerző a 19. századi Indiában a nyelvkutatás úttörője volt.

 

 • A - az első elem, a Legfelsőbb Én, a tökéletes énség koncepciójában, lényegét tekintve transzcendentális természetű.
 • U - a gondolat ereje egy univerzum felnyílásának formájában, miközben az akaraterőben egy kifelé irányuló hajlam létezik.
 • M (am)- erőinspirált intuitív felfogás, a legelső alkalommal az univerzumban (mivel már létezik), Binduként, (az Univerzum megnyilvánulatlan, formában, egy pont) mivel érzékelésből áll.

 

Az Om három hangból áll. A, U és M - ezzel kifejezi a világ hármasságát és a három egységből összeálló teljességet.

 

A három hang sok tételt jelöl, az egyik legfontosabb és legegyszerűbb:

 • A - jelképezi a durva anyagi világot,
 • U - az asztrálsíkot, az álom állapotát, az
 • M - az elmén túljutott állapotot.

 

Egy másik megközelítés szerint az:

 • A hangzó az ébrenlét szimbóluma. E magyarázat köthető a pranayama tudományához, ahol a magánhangzó légzésként is használatos A-nak előnyös hatása van a rossz légzésre az alacsony életenergia, hiányzó tetterő és lelki problémák esetén. A gyakorlót éberré teszi és erősíti immunrendszerét.
 • Az U az álomállapot rezgése, mely a pranayama gyakorlásakor segíti az emésztést.
 • Az M a mélyalvás, vagy a háttértudati szint rezgéseit kelti. A pranayama gyakorlásakor előnyös hatása van a fülzúgásra, a nagyot hallásra, javítja a hangterjedelmet, segíti a szén-dioxid és salakanyagok kiválasztását. Jelentősen javítja a vérnyomást.

 

A védikus filozófia szerint az OM az abszolút igazság három aspektusban tapasztalható meg: Brahman, Paramátmá, és Bhagagaván. Az első aspektus, a személytelen Brahman az OM, hangvibráció formájában nyilvánul meg ebben az univerzumban, és ezért az OM vibrálásával elérhetjük a Brahman tudatállapotot (teremtői tudat).

Az Om mantra azonban 4 részre is osztható, ekkor a 4. rezgő rész maga az M hangzó utáni csend, mely a megnyilvánulatlan tudat, a tiszta tudat állapotát jelzi.

Az OM mantra képviseli a hindu szentháromságot: A - Brahmá (teremtés), U - Visnu (fenntartás), M - Siva (pusztítás), és ezzel együtt minden hármas aspektust,

pl. múlt, jelen, jövő, vagy a három gunát (anyagi minőséget),: radzsasz (szenvedély), szattva (jóság), és tamasz (tudatlanság).

Om szó három része (A-U-M) magában foglalja az ébrenlét, az álom és a mélyalvás három állapotát,

a durva, a finom és a kauzális (okozati) világot.

 

A jógik az OM szótag kiejtésével realizálják és hangolják rá szellemüket, testüket a kozmikus mantramra, amely maga az egység és harmónia, az életerő alapja.

 • Ekkor az A a teremtés, mindenben a kezdet, az
 • U a kiáradás és fejlődő létezés, az
 • M a megvalósultság, befejezettség és szimbóluma.

 

Ennek sokszori kiejtésével, zümmögtetésével a világegyetemet átható folytonos rezgést, erőt jelenítik meg és erősítik fel fizikai-éteri testükben.

Indiában több ezer éve jól tudják, a világ kozmikus frekvenciák, rezgéshullámok erőtere, és ennek legkifejezőbb princípiuma az emberi hang.

Mára a kvantummechanika tudománya egyértelműen tényként fogadja el, hogy az anyag nem más, mint rezgés.

Ha valamit a legkisebb alkotóelemeire bontunk, mindig egy különös világba érkezünk, ahol csak részecskék és hullámok léteznek.

 

Az OM hang magában foglalja az egész univerzumot, a múltat, a jelent és a jövőt.

 

Az OM szótag a teremtés jelképe. A szó szanszkrit eredetű.

Az első betű jelenti Brahmat, a teremtőt, a második Vishnut, a fenntartót, a harmadik Shivát, a pusztítót.

Titkos jelentése azonban más:

 • Az A betű jelenti az isteni ént, a halhatatlan lelket;
 • az U jelenti az emberi ént, a mulandó testet;
 • az M jelenti a két én kapcsolatát, ezt az életet.

 

 • Az A az örök világ,
 • az U ez a Föld,
 • az M az idő, ami a kettőt összeköti.

A szent szótag egy lehelettel kimondja a lét legnagyobb misztériumát: itt élek a Földön, sorshoz és időhöz kötve, de igazi lényem az örök halhatatlan lélek.

 

Mint egyetemes szimbólum, vizuális formában is létezik.

Hasonlóan a kereszt szimbólumhoz, viselőjének védelmet ad a negatív hatások ellen, segíti a lélek harmóniájának megtartását, védelmező mágikus szimbólum.

Itt meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=wQLX-ErAm7s

 

Források: http://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/3-osi-mantra-ami-megvaltoztatja-az-eleted/123186

http://ayurvedika.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=813%3Amagikus-mantrak&catid=68%3Agondolatok&Itemid=114&lang=hu

http://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/lelki-harmonia/3-osi-mantra-ami-megvaltoztatja-az-eleted/123186

http://hu.wikipedia.org/wiki/Aum

http://filantropikum.com/5-osi-szanszkrit-mantra-amely-jo-iranyba-tereli-az-eleted/

http://kalaziagi-reiki.hu/2011/09/sorozat-mantrak-1-resz-aum-om-mantra/

http://www.jogapont.com/aum.html

http://edesviz.hu/hu/ezo_magazin/rovat/Gy%C3%B3gy%C3%ADt%C3%B3/cikk/az-om-mantra

http://tgy-magazin.hu/szepseg/az-aurara-hato-tenyezok-es-modszerek

https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/aum/aum?mobile=true

http://devadr.mindenkilapja.hu/html/19343533/render/a-nagy-mantra-konyv

 

 

 

Haré Krisna, Haré Krisna, Krisna Krisna, Haré Haré, Haré Ráma, Haré Ráma, Ráma Ráma, Haré Haré.(Haré Krisna / Maha mantra)

 

Krisna neveinek éneklése megtisztítja a tudatot az anyagi szennyeződésektől, és lelki boldogságot eredményez.

 

 

Ennek ismételgetése a lelki megvalósítás leghatékonyabb módja.

 

A mantra transzcendentális hangvibrációjának éneklése a legnagyszerűbb módszer arra, hogy felébresszük transzcendentális tudatunkat.

 

A mantra minden egyes szava Istent és az Ő neveit jelenti, így éneklése közvetlen kapcsolatot jelent a Legfelsőbbel.

 

Az Úr szent neveinek zengése annyi, mint közvetlenül Vele társulni, és amikor valaki Istennel társul, megszerzi az isteni tulajdonságokat; és amikor teljesen megtisztult, társa lesz a Legfelsõbb Úrnak.

 

A transzcendentális hangvibráció éneklése a mindannyiunkban szunnyadó Krisna-tudat felélesztésének legnagyszerűbb módszere.

 

A Hare Krisna-mantra éneklésének nincsenek nehéz és szigorú szabályai.

A mantra meditációban az a legcsodálatosabb, hogy az ember bármikor és bárhol végezheti: otthon, munkahelyen, autót vezetve, buszon vagy metrón utazva.

 

Élő lelkekként eredetileg mindannyian Krisna-tudatú lények vagyunk, ám mivel időtlen idők óta kapcsolatban állunk az anyaggal, tudatunkat beszennyezte az anyagi környezet, melyet májának, illúziónak neveznek. Májá azt jelenti: ami nincs. Mi ez az illúzió?

Az, hogy miközben szigorú törvényei fogva tartanak bennünket, mindannyian az anyagi természet uraivá próbálunk válni.

A Haré Krisna mantra éneklése lelki szinten történik, így ez a hangvibráció felülemelkedik a tudat minden alacsonyabb rendű rétegén, az érzékek szintjén, az elmebeli és az intellektuális szinteken egyaránt.

Ahhoz tehát, hogy a mahá-mantrát énekeljük, nem kell feltétlenül értenünk a mantra nyelvét, és nincs szükség elmélkedésre sem, vagy arra, hogy az intelligenciánkkal megértsük.

A transzcendentális hang éneklése automatikusan, a lelki szintről érkezik, ezért minden előzetes képzettség nélkül, bárki részt vehet benne.

 

A mantra kántálása segít, hogy Krishna és Rama segítségével, transzcendens  szerető szolgálatukkal elérjük a lelki boldogságot. A kántálás egy idő múlva vágyat ébreszt a táncolásra.

 

A Haré szó az Úr energiájának megszólító esete,

a Krisna és Ráma szavak pedig Magát az Urat szólítják meg.

A Krisna (Visnu 8. Inkarnációja,) és Ráma szavak magát az Urat jelentik.

A hinduk egyik legszentebb szövege szerint - Bhagavad-gíta azaz a „Magasztos szózata”, amelyben Krisna elmagyarázza Isten, a világ és a lélek lényegét- maga az Istenség legfelsőbb személyisége.

Ő az eredeti és a legfőbb személy, aki személyesen és energiáin keresztül egyszerre jelen van mindenhol, miközben eredeti, örök, tudással és boldogsággal teli transzcendentális formájában mindig lelki világbeli lakhelyén tartózkodik. Ő az elsődleges és eredeti élőlény, és minden egyéni lélek az Ő szerves része.

Ő teljesíti a feltételekhez kötött élőlények vágyait öröktől fogva. Tetteit a Mahábhárata és a Bhagavad Gita említi.

Ráma - Ajodhja legendás királya volt az ősi Indiában. A hindu tanok szerint ő Visnu 7. Avatárja (megtestesülése). Tetteit a Rámájana foglalja össze.

(szanszkrit: Avatāra „alászállás”,) az isten alászállása és halandó lényben (akár állatban) való megtestesülése a földön a világ megmentése, a törvények helyreállítása vagy híveinek megoltalmazása céljából. Eközben részben megőrzi isteni természetét, részben földi természete lesz. (Buddhát a hinduk Visnu 9. avatárjának tartják, tehát Krisna utáni)

,,A Krisna név jelentése, “a legvonzóbb“, “mindenkit vonzó”. A Krisna név arra utal, hogy Ő mindenki számára vonzó. Ő a legfelsőbb élőlény, aki minden más dolog forrása, neki magának azonban nincs más eredete. Ő az anyagi és a lelki világ, minden energia és tudás oka. Ráma “a legnagyobb öröm.”; ”legfőbb /legfelsőbb élvezet”.” .” Krisna és Ráma egyaránt a legfelsőbb örömöt jelenti, a Hará szó pedig az Úr legfelsőbb örömenergiájára utal, s megszólító esetben (vocativus) Haréra változik. Az Úr legfelsőbb örömenergiája segít abban, hogy elérhessük az Urat. Ez a három szó, Hará, Krisna és Ráma alkotják a mahá-mantra transzcendentális magjait.

 

Az Úr szent neveinek zengése annyi, mint közvetlenül Vele társulni, és amikor valaki Istennel társul, megszerzi az isteni tulajdonságokat; és amikor teljesen megtisztult, társa lesz a Legfelsõbb Úrnak.

 

A mantrázás lelki segélykiáltás az Úrért és energiájáért, hogy megvédelmezzék a feltételekhez kötött lelket. Olyan ez, mint amikor a gyermek sír őszintén az anyja után. Hará anya segít a hívőnek, hogy elnyerje az Úr, az Atya kegyét, az Úr pedig feltárja magát azelőtt a híve előtt, aki őszintén énekli ezt a mantrát. Ebben a viszályokkal és képmutatással teli korszakban nincs a lelki élet gyakorlásának egyetlen más módszere sem, amely olyan hatékony lenne, mint a mahá-mantra éneklése.

Ide kattintva meghallgathatod: https://www.youtube.com/watch?v=11TaSXVNa9g

Forrás: http://hare-krisna.hu/a-hare-krisna-mantra.php

http://reikigyogyitas.gportal.hu/gindex.php?pg=32981589&nid=5630768

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_Krisna-tudat%C3%BA_H%C3%ADv%C5%91k_K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9ge

http://ezoblog.cafeblog.hu/2015/11/18/mantrak-amik-megvaltoztatjak-az-eletedet/

 

A 100 szótagú mantra (Vadzsraszatva mantra)

Negativitás megtisztítása

OM BENZA SATO SAMAYA MANU PALAYA BENZA SATO TENO PA TISHA DRI DRO MEY BHAWA SUTO KAYO MEY BHAWA SUPO KAYO MEY BHAWA ANU RAKTO MEY BHAWA, SARWA SIDDHI MEM PRAYATSA SARWA KARMA SU TSA MEY TSI TAM SHRI YAM KURU HUM HA HA HA HA HO BHAGHAVAN SARVA TATHAGATA BENZA MA MEY MUN ZHA BEN ZHI BHAWA MAHA SAMAYA SATO AH

Mantra a rossz karma feldolgozására, tisztítására, A kötelmek, bűnök és rossz karma feloldozása érdekében szokták recitálni. Erős a tisztító hatása.

Forrás: https://tudatviraga.wixsite.com/mysite/mantrak?fbclid=IwAR2APhad2Ka4E2CPJt0OOAUzc4ApzXRntpGGEF1ONWEFEGbP_h_LtX1enF8

A 100 szótagú mantra alkotja a a Bardo 100 Istenségének lényegiségét.

Ez egy Vadzsraszatva gyakorlat és egyben egy tantrikus megvalósítás is,amikor a gyakorló megtisztul a negatív cselekedetektől és a negatív karmáktól. Azoktól is,amit előző életei során halmozott fel.

Ez egy alapvető gyakorlata a Mahasandhi jógának,és a „Nagy tökéletes tanítás” néven ismert Dzogchen-nek. A 100 szótagú mantra gyökér mantrája; Om Vajrasattva Hum, melyet a gyakorlónak, minden nap legalább hétszer el kell ismételnie a siker érdekében, még ha a mantra 100 szótagját nem is ismétli.

Ennek a mantrának mindegyik szótagja reprezentálja a a testünkben székelő Száz Békés és Haragvó Istenség egyikét,akikkel találkozhatunk halálunk után a a Bardó állapotában.

Akik a a100 szótagú mantra tantrikus gyakorlatát gyakorolják; folyamatosan fejlődik, tisztul, áldásokban részesül, mélyül az együttérzése mások iránt, mélyebben érzi a karmikus folyamatokat, mélyül a hite és bizalma guruja iránt.

https://www.youtube.com/watch?v=ozoFXEQQ4eU

Forrás: https://vadzsra.blog.hu/2010/02/14/a_100_szotagu_mantra

 

 

Humee Hum Brahm Hum

Humee Hum Brahm Hum Mantra, amely segít összekapcsolni a szívünket a tudatosságunkkal.

Hallgassátok ezt a mantrát, otthon is, hiszen a mantrák rezgések, amelyek keresztül mennek a Nádikon, kitisztítják az energia csatornákat, és megemelik a tudatállapotunkat.

https://www.youtube.com/watch?v=TVkPtmt5fbk

https://www.facebook.com/events/1963672353671586/?event_time_id=2252166421488843

 

 

Ezekenfelül legyen saját mantrája is!

Egy állandó imával, melyet folyamatosan ismételget magában (például: milyen csinos vagyok ma, vagy milyen szép ez a nap), megelőzheti akár a megfázást, torokfájást, hátfájást, idegességet vagy depressziót. Bármily egyszerűnek is tűnik, évezredek tapasztalata igazolja, mantrázni jó dolog.

Megerősítések magadnak:

Próbáld ki a legegyszerűbbet, azonnal hat.

Vegyél egy mély levegőt és mondd ki hangosan: MEG TUDOM CSINÁLNI!!!

A tested reakciója azonnal követi a kimondott szavak rezgését.

Önkéntelenül is kihúzod magad és hirtelen erősnek, elszántnak érzed magad.

Na pont ugyan igy hat a többi is…csak néha ugye nagyobb dolgokat kérünk így tovább tart amíg megvalósul…de meg fog történni. Tudom, mert tapasztaltam és tapasztalom folyamatosan a saját életemben. Nem olyasmiről írok amit hallottam, vagy olvastam valahol. Én csinálom, folyamatosan és ha visszanézek az elmúlt 2-3 évemre…teljesen megváltozott az életem….és jó irányba  Az általam készített ékszerekben is mantrák áldása és ereje van……ezek jótékony hatásáról pedig számtalan visszajelzést kapok nap mint nap.  Szóval csináld te is, próbáld ki, nem kerül semmibe. Ingyen van és bármikor elkezdheted. Akár most is!!!!

Mondogassa Ön is gyakran:

Nagyszerűen érzem magam!

Vagy pl. Béke, béke; Szeretem magam, szeretem magam; Energia, energia; Bőség, bőség, gazdagság; Szeretet, szeretet.

Pár megerősítés a teljesség igénye nélkül. Válassz vagy találj ki egyet magadnak. A lényeg, hogy pozitív állítás legyen. 

– Anyagi helyzet javítására - Gazdag vagyok, bőségben élek, életem a legjobb irányba halad

– Önértékelési problémákra - Értékes vagyok, megérdemlem a boldogságot, Megengedem magamnak az élet örömeit, Megengedem magamnak a boldogságoz, (Bagdi Bella: Megengedem magamnak… https://youtu.be/SZvq1hVBFYY )

Szerelem - Az ideális társam rámtalál.

Ha elgondolkozol a problémád valódi gyökerén, akkor megtalálod a hozzá való megerősítést is.

Használjátok, csináljátok és adjátok meg az univerzumnak a lehetőséget, hogy valóra váltsa a vágyatokat!!!!!

Áldás és ölelés

Forrás és a teljes cikk, mantrák, megerősítések: http://ezoblog.cafeblog.hu/2015/11/18/mantrak-amik-megvaltoztatjak-az-eletedet/

 

Az a hangsor, melyet ismételünk, berezeg a körülöttünk lévő térbe - és átrezeg testünkön is, testünk minden sejtjén.

Ha RENDszeresen mondogatunk valamit, akkor annak jelentése a bennünk és körülöttünk lévő világban is ott lesz, ott fog rezegni, ezzel a rezgéssel fog átitatódni

figyeld meg MAGad, hogy milyen szavakat szoktál kimondani –

és utána figyeld meg, hogy szavaid milyen környezetet teremtenek számodra.

Ha jól érzed MAGad így, akkor minden rendben,
folytasd úgy, ahogy eddig tetted.

Ha viszont nem tetszik az, ami van, akkor kezdd el átalakítani szavaidat.

Például:

amikor mész valahová, minden egyes lépésednél mondj egy szót.

Pl.: egészség, egészség, egészség, egészség.

vagy: szeretet, szeretet, szeretet, szeretet.

vagy: siker, siker, siker, siker, siker.

SZERetem MAGam! SZERetem MAGam!
SZERetem MAGam!

 

+ ezen oldal végén

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/hasznos--jo-mantrak-3.html

 

Hétköznapi mantrák

Természetesen nemcsak a szent szavakkal lehet mantrázni.

 

A szavaknak-gondolatoknak ereje van, ha pedig sokat ismételjük őket, megerősítjük, megizmosítjuk ezt a gondolattestet.

 

Ugye, mindannyian hallottuk már: „ne mondogasd, mert megtörténik!” Így hát

érdemes olyan dolgokat mormolgatni, amelyeknek vágyjuk a beteljesülését, pl. „sikeres vagyok”, „egészséges vagyok” stb.

 

Meditációval, imádságokkal, mantrákkal befolyásolhatjuk életünk menetét, saját harmóniánkat – érdemes kipróbálni hát ezt az ősi tudományt!

 

Émile Coué észrevette, hogy azok a betegek, akikhez „volt néhány jó szava”, gyorsabban gyógyultak, mint akikhez éppen nem volt ideje szólni. Felfedezte a szavak erejét.

 

Hamarosan már pirulákat sem kellett árulnia. Csak szavakat. Gyógyító szavakat.

Ő lett a világ első autogén trénere. Előbb Franciaországban, Európában, majd a tengerentúlon alakultak Émile Coué-iskolák. Persze nem lett próféta a saját hazájában. Támadások, gúnyolódások állandó célpontjává vált. Amerika viszont hamar felismerte Coué zsenialitását és igazát:

az agy nem tud különbséget tenni a valós és a képzelőerővel mélyen átélt események között.

A különféle pozitívgondolkodás-iskolák máig erre a felismerésre alapoznak.

 

Miért fontosak a gyógyító mondatok?

"Minden, ami lelkileg befolyásol minket, az szuggesztió, mert abban a pillanatban, amelyikben lelki befolyásolás alatt állunk, egy annak megfelelő hit is létrejön bennünk." (Coué - Elméd gyógyító hatalma) Ezt pedig használjuk ki a számunkra legkedvezőbb módon.:)

 

Alapmondat: "Minden nappal, minden szempontból egyre jobban és jobban vagyok."

 

 • A gyógyító mondatokat reggel, ébredés után és este lefekvés előtt a legjobb ismételgetni, ezek az időpontok a leghasznosabbak az önbefolyásolás számára.

 

 • Hússzor egymás után kell ismételni egy-egy mondatot. Hogy ne kavarodjak bele a számolásba, és ne is koncentráljak rá, a kezeimet a combomra teszem, és automatikusan az ujjaimmal követem hol tartok.

 

 • A mondatokat fennhangon kell ismételgetni, monotonon, mint a litániát, inkább énekelve. Lassan monoton hangon hangosan beszéljünk. Ez rendkívül fontos, ha eredményeket kívánunk elérni.

 

A minden szempontból segít, hogy az élet minden területén pozitív változás következhessen be. Coué-nak van két fontos törvénye: 1. „minden elképzelés, minden gondolat, ami betölt minket, meg fog valósulni, amennyiben ennek az elképzelésnek a megvalósulása emberileg lehetséges”. 2. „ha az akarat és a hit szemben állnak egymással, akkor mindig és kivétel nélkül az akarat marad alul, és mindig a hit győz”. Erre olyan példát mond, hogy ha egy beteg folyamatosan mondogatja, hogy ő meg akar gyógyulni, de nem hisz benne, hogy meggyógyulhat, akkor beteg marad. Ezt a híres mondatot, ami sok rendszerben megtalálható, hogy „minden nappal minden szempontból egyre jobban és jobban vagyok”,

Coué fogalmazta meg.

,,A lelkünk fölötti uralom megteremtésé azonban fejleszthető képesség. Mély elkötelezettséggel, gyengeségeink iránti kíméletlen őszinteséggel, napról-napra tökéletesebbé tehetjük a helyzetünket. Az ,,engem minden erősít” szuggesztiós mondat csodálatos partner ebben a törekvésben.

A szuggesztiók problémájának lényege abban áll: kiváltani autoszuggesztiókat, képzetek felidézése és rögzítése által egyénekben, még pedig teljesen függetlenül azok akaratától, szándékától. Állítás és ismétlés! E két tényező egymagában máris megmozgatja akár a legbárgyúbb ideák útjain is a tömegeket.

Az életben nem is az a fontos, hogy mit mondunk, mert egyszerűen ,,az állítás és ismétlés” önmagában is elég, hogy megvalósuljanak a szuggesztió csodái.

Ha eltökéltük magunkat, hogy külső körülményeinket is megváltoztatva jobban és boldogabban akarunk élni, szuggeráljunk elkötelezetten pozitív feladatokat.

…gondolatok, illetve a gyakorolt autoszuggesztiók az emberi mélytudatban, csodálatos módon megszilárdulnak, megerősödnek, hitté, meggyőződéssé kövülnek. Majd ezt követően folyamatosan visszahatnak tudatunkra és döntő befolyást gyakorolnak életünkre.

Az elfoglalt, manuális tevékenységet végző ember jól szuggerálható például munkája alatt miközben velünk beszélget.

Ha magunkhoz beszélünk, mindig hangsúlyozzuk ki az ,,én” fogalmát! Az ,,én” varázsigeként nyit utat a tudatalattiban az őt követő minden szó és gondolat számára. (Idézetek Emil Coué – A gyógyító erő könyvéből)

Lassan monoton hangon hangosan beszéljünk. Ez rendkívül fontos, ha eredményeket kívánunk elérni. (Szuggesztiónál)

A megfelelő technikai szabályok betartása esetén tudatalattink néhány hét múlva elfogadja, befogadja magáévá teszi azt a hitet, amely tulajdonképpen nem úgy van….Ha a tudatalatti befogadja gondolatainkat, nincs szükség a hitre.


Források: http://www.novagyok.hu/magazin/ezoteria/cikk/ismerd_meg_a_mantrakat_teljesithetik_a_vagyad

http://www.metropol.hu/itthon/cikk/1098877

http://alternativegeszseg.hu/index.php/2016/11/30/csodatevo-mantrak/

Emil Coué – A gyógyító erő

 

 

Energetizáló,

gazdagító, bőség,

védelmi, gyógyító,

feloldó, blokkoldó,

felemelő, stresszoldó,

leszokást segítő,

tisztító, békítő,

megerősítések,

pozitív mantrák.

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/hasznos--jo-mantrak-2.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/hasznos--jo-mantrak-3.html

 

 

Szeretlek

Szívcsakránk megnyitásának, az öröm, a megbocsátási energiák beengedésének, a tudatos teremtésnek egyik legegyszerűbb módja.

Szeressük vágyainkat, álmainkat és ezzel szabad utat biztosítunk a megvalósulásnak!

 

 

Sring

Laksmit, a bőség hindu istennőjét szólítjuk meg vele és behívjuk életünkbe az általa szimbolizált bőséget. A „sringeléssel” oldjuk a pénzzel kapcsolatos gátjainkat, aggodalmainkat, szorongásunkat és Föld bőségrezgésére emeljük magunkat.

 

 

Om Mani Padme Hum

A szent hat szótag segít a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.

 

A Mantra recitálásával gondolataink megtisztulnak, ezáltal a cselekedeteink is tiszták lesznek.

Képesek leszünk megvalósítani az önzetlen szeretetet és együttérzést az érző lények iránt. Így megtisztulva elérjük a Tiszta Földön való újraszületést.

 

,,Az osztatlan rendszeresség és bölcsesség útjának gyakorlásával saját tisztátalan testünket, beszédünket és gondolkodásunkat Buddha tiszta testévé, beszédévé és gondolkodásává változtathatjuk át.”

 

A hat szótagból álló Om Mani Padme Hum mantra a tibeti buddhizmus legismertebb bódhiszattvájához Csenrézihez (szanszkritül Avalokiteshvara; a szeretet és együttérzés bódhiszattvája) kapcsolható.

A tibeti buddhisták szerint, ha az Om mani padme hum mantrát (imádságot) hangosan vagy magukban ismétlik, azzal felhívják magukra a szeretet és határtalan együttérzés megtestesítőjének tekintett Csenreszig (Avalokitesvara) hatalmas és jóindulatú figyelmét, és megkapják áldását.

 

Olvasásakor ugyanaz a hatása, mint ismétlésekor, ezért a szöveget nagyon sokszor kőbe vésik és jól látható helyre teszik. A mantra írott formájának az imamalmokon való forgatása is ugyanazt az eredményt hozza, mint az előző módszerek.

Az OM MANI PEME HUNG hat szótagja nagyon fontos, mert eltávolítja a zavaró érzelmeket, melyek nehéz újraszületést eredményeznének.

 • Az OM vibrációja a büszkeséget,
 • a MA a féltékenységet távolítja el,
 • a NI a vágyat, a PE a nemtudást vágja át,
 • a ME a mohóságot,
 • a HUNG pedig a haragot távolítja el.

Ha tehát ezt a mantrát használod, a hat újraszületés egyikébe sem kerülsz, hanem egy tisztaföldre születsz.

Ez a nagyon fontos mantra nem különbözik a KARMAPA CSENNO-tól. Karmapa a buddha teste, az OM MANI PEME HUNG pedig Karmapa tudata.

Az OM MANI PEME HUNG általános áldás mindenki javára.

 

Amikor Csenrézig (szkt. Avalokitesvara) hatszótagú mantráját, az OM MANI PEME HUNG-ot mondogatjuk, megnyílunk idõtlen kvalitásai felé.

Amikor Avalokitesvara letette a bodhiszattva ígéretet, és elkezdett dolgozni a lényekért, erõs kívánságokat tett arra, hogy aki a mantráját ismételgeti, megkapja áldását.

 

A mantra eredetileg indiai volt, később terjedt el Tibetben. A két nyelv eltérése miatt kiejtése különbözik a két területen.

    Szanszkrit forma: Om Mani Padma Hum (Avalokiteshvara mantra)

    Tibeti forma: Om Mani Peme Hung (Csenrézi mantra)

 

OM MANI PEME HUNG-ot mondhatunk, ha áldást akarunk adni.

 

A mantra Buddha összes tanítását magába foglalja. Több értelmezése lehetséges. Legelterjedtebb fordítása: „Éljen a lótuszban lévő drágakő” vagy „Nézd csak a drágakövet a lótuszban!”

 

A szótagokat külön-külön is lehet értelmezni. Őszentsége Dalai Láma szerint:

„Nagyon jó, ha gyakran ismételjük az Om Mani Padme Hung mantrát, de miközben ezt tesszük, figyelnünk kell a jelentésére is. Arra a hat szótagra, amely nagyszerű és egyben hatalmas is”

 

    A szent hat szótag segít a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.

 • az Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól, amely az istenek világában létezőket sújtja;
 • a Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakorlásának megvalósítását segíti elő;
 • a Ni a türelem (a várakozás) és a türelem (mások elviselése) gyakorlását mozdítja elő;
 • a Pad a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni;
 • a Me a koncentrálásban segít;
 • az utolsó hatodik szótag, a Hum (Hung) a bölcsesség gyakorlásában segít.

E hat erény (tökéletesség) útja az, amelyet a három idő (jelen, múlt, jövő) minden buddhája bejár.

 

A 6 szótagból álló mantra mindegyik szótagjának külön jelentése van, de valamennyi az emberi lét szenvedését okozó 6 okra ad felszabadító intelmet.

A 6 szenvedést okozó emberi cselekedet:

 • büszkeség (OM szótag a felszabadítója),
 • féltékenység (MA szótag a felszabadítója),
 • vágy (NI szótag a felszabadítója),
 • előítéletek (PAD szótag a felszabadítója),
 • birtoklási vágy (ME szótag a felszabadítója),
 • gyűlölet és agresszió (HUM szótag a felszabadítója).

 

 • Az Om szótag: az imádkozó tisztátalan testét, beszédét és gondolkodását szimbolizálja, de egyben Buddha tiszta testét, beszédét és gondolkodását is.

 • Mani: ékszert jelent és a módszert szimbolizálja: a megvilágosodás, a könyörület és a szeretet ősi szándékát.

 • Padme: jelentése lótusz, és a bölcsességet szimbolizálja. Az egyszerűséget a rendszeresség és a bölcsesség osztatlan egységével lehet elérni.

 • Hung: az osztatlanságot szimbolizálja.

 

„Tehát az Om Mani Padme Hung hat szótaga azt jelenti, hogy az osztatlan rendszeresség és bölcsesség útjának gyakorlásával saját tisztátalan testünket, beszédünket és gondolkodásunkat Buddha tiszta testévé, beszédévé és gondolkodásává változtathatjuk át.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=gx1SrxDwxXo

Források:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Om_mani_padme_hum

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/miszterium.html

http://www.dharma-haven.org/tibetan/meaning-of-om-mani-padme-hung.htm

http://blog.buddhizmusma.hu/tizperces/18-tizperces/52-mantra-jelentese

http://www.budism.org/hu/node/interwiew-17-karmapa

http://kalaziagi-reiki.hu/2011/10/sorozat-mantrak-2-resz-om-mani-padme-hum/

http://ayurvedika.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=813%3Amagikus-mantrak&catid=68%3Agondolatok&Itemid=114&lang=hu

 

Miért mantrázzunk?  Miért jó, ha mantrázunk?

A hiteles mantra jóga olyan hangrezgés, amely segít megszabadítani az elménket, tudatunkat az anyagi világ befolyásától, vágyaink, ragaszkodásaink, indulataink és szorongásaink színes emocionális kavalkádjától.  Mederbe tereli a ksipta (nyughatatlan, zavart), mudha (tompa, lassú) és vikshipta (állandóan pörgő) típusú elmét és az ekagra (fókuszált, egyhegyű) majd végül pedig a nirodha (uralt, szabályozott, meditációra alkalmas) állapot felé vezeti a komoly gyakorlót.

Vagyis a rendszeres mantra jóga és meditáció benső harmóniát, derűt, nyugalmat és békét hoz el számunkra valamint tudatos, higgadt, koncentrált és uralt elmét, értelmet és létezést eredményez.

https://www.narada.hu/mantrahang-meditacio-a-mantrakrol

️ Amikor mantrazenét hallgatunk és bekapcsolódunk egy ilyen meditációba, elcsendesülnek a mindennapos gondolatok, és összekapcsolódva a mantrák áramlásában a benső fény felszabadult tudatossággal ragyogja át az egész teret.

https://www.facebook.com/events/2678523632177849/2724984724198406/

 

MAHÁ MRTYUNJAYA MANTRA

aum tryambakaṃ yajāmahe sugandhiṃ puṣṭi-vardhanam

urvārukam iva bandhanān mṛtyor mukṣīya māmṛtāt

A mahá mrtyunjaya (ejtsd: mrtjundzsaja) mantra gyógyító és tápláló mantra. Bizonyos értelemben ez a Védák szíve. A mantra által életre keltett gyógyító erő hullámai a testtől a pszichéig, a pszichétől a lélekig áradnak. Megerősíti akaraterőnket, tudásunkat, és tetteinket, felszabadítja lelkesedésünket, bátorságunkat, és határozottságunkat. E mantra vibrációja a belső gyógyító erőt kelti életre, miközben magához vonzza a természet gyógyító erőit is, és megteremti az ezen erők egyesüléséhez szükséges körülményeket. A mahá mrtjundzsaja mantra a belső tanítóval kapcsol össze, és segít, hogy minden tápértéket kinyerhessünk az ennivalókból, gyógynövényekből, vagy a legtöbbet hozhassuk ki bármely jó közérzetünk érdekében vállalt gyakorlatból.

 „Meditáljunk a végtelenül kegyes Úr Síva fenségén! Az Ő kegyéből felszabadulhatunk a

szenvedés, betegség, születés és halál fogságából, s megtapasztalhatjuk a lélek halhatatlanságát.”

https://www.narada.hu/mantrahang-meditacio-a-mantrakrol

https://www.youtube.com/watch?v=rIEZ9fQSWek

 

 

Szerelmi mantrák

Aki párkapcsolatban él, megerősítheti a kettejüket összekötő érzelmi szálat, aki pedig vágyakozik az IGAZIra, ideje, hogy cselekedjék!

Általuk az ember rezgésszintje felemelkedik, szíve kinyílik, és a teremtés állapotába kerülhet. A mantrák, magyarul mondókák, avagy fohászok segítségével mágikus hangskálát használunk, amely old és köt.

A kiválasztott mantrát 108-szor kell megismételni. Ennek a hagyománynak az eredete az, hogy a tibeti szerzetesek olvasója 108 szem gyöngyből áll. A saját mantrázásodhoz vásárolhatsz vagy készíthetsz magadnak egy szép kis olvasót, hogy könnyebben menjen a számolás.

Általános tanácsként 40 vagy 108 napig ismételd ugyanazt a mantrát – de ha közben teljesül a kívánságod, akkor azt tanácsolom, pótold ki a fentmaradó napokat a következő mantrával:

“KÖSZÖNÖM, URAM, NAGYON KÖSZÖNÖM!”

És most nézzük a mantrákat. Olvasd végig őket, és válaszd ki azt, ami a jelenlegi élethelyzetedben segíti a szerelmed feléledését vagy táplálását.

 

Sat Patim Dehi Parameshawara (Kiejtés: Saht Pa-tím Daj-hí Pa-ram-es-va-ra)

Egy igazi férfi bevonzására alkalmas ez a mantra.

Védikus szempontból egy mai modern nőnek a következő kérdést kell feltennie: Hol találhatok egy olyan férfit, aki megbecsül engem és tiszteletben tartja az erőmet? Aki őszinte szándékkal és önzetlenül használja erőmet, agresszió és neheztelés nélkül?

Ennek a mantrának az ismételgetésével ilyen jellegű kapcsolatot teremthetsz.

 

 

Narayani Patim Dehi Shrim Klim Parameshwari (Kiejtés: Na-ra-ja-ní Pa-tím Daj-hí Srím Klím Param-es-va-rí)

Jelentése:” Ó, igazság ereje, segíts magamhoz vonzani egy társat, aki magával hozza a legfőbb női energiát, ami bőségben és kreativitásban nyilvánul meg.”

Egy olyan női társat vonzhatunk magunkhoz ezzel a mantrával, aki elhozza a tűz erejét a kapcsolatba, aki magával hozza a legbecsesebb női tulajdonságokat, köztük a bőséget is.

Itt meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=M1LeNubGGes

 

 

,,Shiv Parvati Shabar Mantra - Most Powerful Mantra for Marriage

Om Gauri Aave Shivji Bihave Amuk Ko Vivah Turant Siddh Kare Der Na Kare Jo Der Hoy To Shiv Ko Trishul Pade.

https://www.youtube.com/watch?v=aDKUwZELfeo  ,,Amuk” (mention the daughter's name)”

 

 

Om Sharavana Bhavaya Namaha (Kiejtés: Óm Sha-ra-va-na Bha-vaja Namm-a-ha)

Ez a mantra arra való, hogy meggyógyítsunk egy már meglévő, de nem jól funkcionáló kapcsolatot.

A mantra ismételgetésével tudatalattinkat hangolhatjuk át egy optimistább gondolkodásmódra, mely segít eltakarítani az érzelmi hulladékot, romokat, melyek előző kapcsolatainkból rakódtak le bennünk.

Ahogy ezek a félresöpört sérelmek feloldódnak bennünk, képesek leszünk újra meglátni partnerünkben azokat a tulajdonságokat, melyek miatt belészerettünk.

Itt meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=5NDex53uIys

 

 

Om Radha Krishnaya Namaha (Kiejtés: Óm Rad-da Kris-na-ja Namm-a-ha)

Őszinte és igaz házastársi szeretet kialakítására alkalmas ez a mantra.

Ismételgetésével fokozatos, de tartós javulást lehet elérni a kommunikáció, az odafigyelés és az intimitás területén. Nem csak házastársi kapcsolatban hatásos, hanem bármilyen kapcsolatban, ahol komoly elkötelezettség van a két fél között.

,,Az öröm és a boldogság mantrája. Ezzel a mantrával Krisna istenségre és kedvesére, Radhára, az isteni öröm megtestesítőjére hangolódunk, behívva ezeket a minőségeket az életünkbe.

Radha és Krisna a feminin és a maszkulin energia egyesüléséből származó szent egységet is képviseli, így a társtalálásban és a párkapcsolati harmónia kialakításában is segíthet ez a mantra. A MANTRA"

 

 

Aham Prema (Kiejtés: Ah-ham Prej-ma)

Jelentése: „Én vagyok az isteni szeretet.”

Ezzel az egyszerű mantrával a saját hozzáállásodat tudod megváltoztatni. Általa képes leszel átérezni a szeretet legigazibb, legőszintébb, isteni formáját, a feltételek nélküli önzetlen szeretetet.

 

 

HOGYAN HASZNÁLD A MANTRÁDAT?

Először is döntsd el, hogy hány napig fogod ismételni. Segítségül elmondom, hogy azt szoktam tanácsolni annak, aki párkapcsolatban él, de szeretné a kapcsolaton belül a szerelmet feléleszteni vagy megerősíteni, hogy használja 40 napig a mantráját. Akár hogyan változik a kapcsolatuk, mind a negyven napot végig kell csinálni! Nagyon fontos a tartós eredmény elérése céljából.

Aki bevonzani szeretne egy új szerelmet, válassza a 108 napos mantrát. Ebben az esetben ha mondjuk a 32. napon megismerkedik valakivel, akit szimpatikusnak talál, és megkezdődik a randizás, ismerkedés, még ne hagyja abba a szerelemvonzó mantrát, hanem folytassa, amíg biztosan nem érzi, hogy a kapcsolat úgy alakult, ahogyan szeretné. Ezután ha még vannak hátra napok a 108 napos ciklusból, töltse a fenti hálaadással a fennmaradó időt.

A mantrát elmondhatod este, lefekvés előtt, vagy reggel is – és természetesen a napod bármelyik időszakába beillesztheted.

Fontos tudnod azonban, hogy az este, a sötétség ideje, a Hold uralma segítő erőként hat mantrázásodra.

Ha nagyon elszánt vagy, akkor tanácsolom, hogy írásban végezd ezt a szómágiát. Nyiss egy füzetet, és minden nap írd le benne negyvenszer vagy száznyolcszor a kiválasztott igézetet. Ekkor megoszthatod az írást, és a nap során több alkalommal is írhatsz egy-egy szakaszt, a lényeg, hogy az adott napon mindig végezz vele. Hidd el, csak első olvasatra tűnik nehéz és időtrabló feladatnak! Az Égiek az ilyen intenzív kérésnek nem tudnak ellenállni, mindenképpen segíteni fognak. Gondolj arra, hogy ahhoz, hogy az életednek bármely területén változást érj el, ahhoz változtatni kell a cselekedeteiden. Azzal, hogy minden nap írod a mantrádat, máris jelentős változást értél el az eddigi semmit-tevéshez képest. Megszakítod a néma sóvárgást, és cselekvő részesévé válsz az életednek.

Ugye, így már nem is tűnik rendkívül nehéznek?

Ráadásul itt, a hozzászólásoknál tudjuk biztatni egymást, úgyhogy ne habozz, keress egy füzetet, és vágjunk bele!

Upsz, egy nagyon jelentős dolgot majdnem elfelejtettem mondani:

Ha belefogsz a mantrázásba (akár szóban, akár írásban), nagyon fontos, hogy ne maradjon ki egyetlen nap sem! Ha elmulasztod, kihagyod egy nap a varázslást, akkor újra kell kezdened a 40 vagy 108 napot!

Forrás. http://www.angyalmagustanoda.com/szerelmi-mantra/

 

 

Mera Man Loche – Feltétel nélküli szeretet és bizalom

Forrás és a gyakorlat: http://www.namaste-elmeny.hu/mirabai-ceiba-mera-man-loche-meditacio

 

 

Hum Dhum Har Har – A Menny és a Föld összeolvadása

Hum – a bennünk élő Isten, Dhum – a kívül megnyilvánuló Isten, Har – az Univerzum kreatív ereje.

Forrás és a gyakorlat: http://www.namaste-elmeny.hu/mirabai-ceiba-hum-dhum-har-har-meditacio/

 

 

Wahe Guru – Összekapcsolódás és mély eksztázis

A Wahe jelentése: fenségesség, eksztázis. A Guru az, aki kivezet bennünket a sötétségből a fénybe. A Wahe Guru az eksztatikus isteni teljesség és fenség mantrája.

… Amikor a kántálás elkezdődik, kapcsolódjatok be és énekeljétek, akár csak suttogjátok lassan a Wahe Guru mantrát – a mély, átható eksztázis állapotába visz ez a gyakorlat.

Forrás és a gyakorlat: http://www.namaste-elmeny.hu/mirabai-ceiba-wahe-guru-meditacio

 

 

Ang Sang Wahe Guru – Megérinteni a végtelent

A mindenség végtelen forrásából áramló erőteljes, szerető energia táncol minden sejtemben, jelen van az egész testemben. Egyéni elmém összeolvad az univerzális tudatossággal.

Itt meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=HjucUlz-6YE

Forrás és a gyakorlat: http://www.namaste-elmeny.hu/mirabai-ceiba-ang-sang-wahe-guru-meditacio

 

 

http://www.namaste-elmeny.hu/szakralis-szerelmi-meditaciok még szerelem mantrák

 

 

Om Radha Krishnaya Namaha – Az öröm és a boldogság mantrája

Ezzel a mantrával Krisna istenségre és kedvesére, Radhára,

az isteni öröm megtestesítőjére hangolódunk,

behívva ezeket a minőségeket az életünkbe.

Ismételgetésével fokozatos, de tartós javulást lehet elérni a kommunikáció, az odafigyelés és az intimitás területén. Nem csak házastársi kapcsolatban hatásos, hanem bármilyen kapcsolatban, ahol komoly elkötelezettség van a két fél között.

Őszinte és igaz házastársi szeretet kialakítására alkalmas ez a mantra.

Radha és Krisna a feminin és a maszkulin energia egyesüléséből származó szent egységet is képviseli,

így a társtalálásban és a párkapcsolati harmónia kialakításában is segíthet ez a mantra.

Videó: http://www.devapremalmiten.hu/hu/video/om-radha-krishnaya-namaha

https://www.youtube.com/watch?v=OYxOpz9VKiM

Forrás: http://www.angyalmagustanoda.com/szerelmi-mantra

http://faczanyifengshui.blogspot.hu/2015/11/deva-premal-miten-manose-budapesten.html
 

 

Om Kama Pujitayei Namaha – A szentséges szeretkezés mantrája

Énekeljétek szerelmeskedés előtt közösen, ezzel kifejezitek, hogy istennőként és istenként tekintetek egymásra (akik valójában vagytok), ez pedig teljesen új minőséget hoz a szexualitásba.

Videó: http://www.devapremalmiten.hu/hu/video/om-kama-pujitayei-namaha

https://www.youtube.com/watch?v=DTcYM4cRnuU

Forrás: http://faczanyifengshui.blogspot.hu/2015/11/deva-premal-miten-manose-budapesten.html

 

https://data.hu/get/12110508/Mantrak.doc

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/hasznos--jo-mantrak-2.html