Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

2020 Január - Babos Tímea, Férfi vízilabda-válogatott, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Harmed zenekar

Babos Tímea a harmadik Grand Slamjét nyerte párosban!
Babos Tímea és Kristina Mladenovic ismét megnyerték az Australian Opent. Így a párosban világelső Babos Tímea már párosban háromszoros világbajnok és kétszeres Grand Slam-tornagyőztes, háromszoros junior Grand Slam-tornagyőztes. A 2017-es WTA Finals páros győzteseként az első magyar női teniszvilágbajnok.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon 21 év után újra aranyérmes lett. A kilencszeres olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és tizenháromszoros Európa-bajnok, ezzel a világ legsikeresebb vízilabda-válogatottja.

Liu Shaolin Sándor Európa-bajnoki aranyérmet nyert 500 méteren a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. Testvére Liu Shaoang tökéletesen fedezte a bátyját és második helyen ért célba, ezzel kettős magyar sikert hoztak össze a testvérek.
Liu Shaoang 1500 méteren Európa-bajnoki aranyérmet szerzett a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon a férfiak mezőnyében, valamint megnyerte az összetettet is az Európa-bajnokságon, míg bátyja Liu Shaolin Sándor a második helyen végzett.

A magyar Harmed zenekar nyerte el rock-metal kategóriában az európai könnyűzenei tehetségek díját (Music Moves Europe Talent Awards) az Eurosonic fesztiválon a hollandiai Groningenben.

 

HOSSZÚ KATINKA LETT EURÓPA LEGJOBB NŐI SPORTOLÓJA 2019-BEN
A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) európai tagozatának (AIPS Europe) tagjai Hosszú Katinkát választották 2019 legjobb női sportolójának.
A szervezet szerdai tájékoztatása szerint a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó négy év alatt harmadszor végzett a szavazás élén, méghozzá 2016 és 2017 után.

MÁSODSZOR IS VARGA ZSOLT LETT A VILÁG LEGJOBB EDZŐJE
Az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője sorozatban másodszor érdemelte ki a szakma elismerését. Varga Zsolt 2018 után 2019-ben is a világ legjobb edzője lett.

RASOVSZKY KRISTÓF LETT 2019 LEGJOBB NYÍLTVÍZI ÚSZÓJA a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetségnél (FINA). A szervezet tájékoztatása szerint: a 22 éves magyar versenyző az egészéves teljesítményt értékelő kritériumrendszer alapján lett a legjobb.

A Total Waterpolo nemzetközi szaklap világszavazásán - a szakemberek, a média és a közönség szavazatainak összegzése után - a férfiaknál Varga Dénes lett 2019 legjobb játékosa.

 

2019 December - Domján Kata, Hosszú Katinka, Michelisz Norbert, Mikó Fanni

DOMJÁN KATA LETT A LEGJOBB SZÍNÉSZNŐ a Los Angeles-i US International Golden Film Awardon.
Domján Kata A pillanat című filmben nyújtott alakításáért pénteken átvehette a legjobb színésznőnek járó díjat a Los Angeles-i US International Golden Film Awardon.

 

MICHELISZ NORBERT VILÁGKUPA-GYŐZTES. Michelisz Norbert nyerte az FIA túraautó-világkupát (WTCR).

 

HOSSZÚ KATINKA - 4 arany. Európa-bajnoki címet szerzett 200 méter pillangón a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság és 100 méter vegyesen is első lett, egyúttal megszerezte a magyar úszósport történetének 1000. érmét nagy világversenyeken 1896 óta. Ezzel pályafutása 20. elsőségét gyűjtötte be a 25 méteres kontinensviadalokon. A címvédő Hosszú Katinka nyerte meg a 200 méteres vegyes úszást a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságon, és sorozatban ötödször lett Európa-bajnok ezen a távon. 400 méteres vegyesen is nyert, ami akkor az volt pályafutása 60. aranya, egyben a 90. érme, amelyet olimpián, világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon szerzett.

 

MAGYAR LÁNY LETT A LEGSZEBB - Emberemlékezet óta nem volt ilyen: magyar lányt találtak a legszebbnek egy világversenyen.
Történelmet írt Mikó Fanni: őt választották meg a legszebbnek a Miss Intercontinental 2019 versenyen,

 

2019 November – Babos Tímea, Apro’Tech, Kis Hajni, Gera Marina, Daróczi Csaba, Oncompass Medicine, MarmotE, Radisics Milán, Palcsek István, Barbalics Nándor, Potyó Imre, Ravasz Balázs, Hosszú Katinka, FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, Goldsmith+, Kőváriné Ivánfi Brigitta, Busa Andrea, Bálint Martin, Rohonczi Jenő, Murvai Lívia, Kondár Anna, Fésű Lajos, Bálint Zoltán, Polgár Judit, ,,Puskás Ferenc”

 

SOROZATBAN HARMADSZOR VILÁGBAJNOK BABOS TÍMEA PÁROSBAN

Babos Tímea. 2017-ben Andrea Hlaváčkovával nyert, első magyarkét lett világbajnok teniszben. 2018-ban jelenleg partnerével, Kristina Mladenoviccsal győztek, most megvédték a címűket a sencseni WTA-világbajnokságon.

 

MAGYAR SIKER A ZÖLD INNOVÁCIÓS VERSENYEN

A régió öt országában – Magyarország mellett Bulgáriában, Csehországban, Lengyelországban és Romániában – keresték a legígéretesebb ötleteket, megvalósítási szakaszban lévő kezdeményezéseket, amelyek választ adnak, illetve adhatnak az energiatermelés és -felhasználás gazdasági, környezetvédelmi, társadalmi hatásaiból eredő problémák kezelésére. A brüsszeli döntőben összesen 14 kezdeményezés mutatkozhatott be a zsűri előtt.

A három magyar döntős közül az Apro’Tech kapott díjat. A cég egy tömegkályhát hozott létre az energiaszegénység enyhítése céljából, alacsony jövedelmű családok számára. A 2000-ben alakult cég célja, hogy Magyarország olyan ország legyen, amely erőforrásait fenntartható módon használja, illetve, hogy hozzáférhető szolgáltatásokat nyújtson a legkiszolgáltatottabb közösségek számára, elsősorban a téli fűtés és az energiafogyasztás területén.

https://markamonitor.hu/2019/11/27/magyar-siker-a-zold-innovacios-versenyen/

 

MAGYAR SIKER A MÜNCHENI FILMFESZTIVÁLON

Kis Hajni Last Call című SZFE diplomafilmje elnyerte a legjobb film díját Münchenben a 39. diákfilm fesztiválon.

A müncheni diákfilm fesztivált 1981 óta rendezik meg és az egyik legfontosabb filmes eseménye a fiatal, friss diplomás rendezőknek. 15 kategóriában osztanak díjat a beválogatott filmek között. Kis Hajni most a legjobb filmnek járó VFF Young Talent Awardot nyerte el.

A film nemzetközi premierje 2018 nyarán volt a szarajevói fesztiválon, ahol megnyerte a legjobb vizsgafilm díját. A diplomafilm a lengyelországi Lublinból is fődíjat hozott el, valamint Triesztben is elnyerte a legjobb rövidfilmnek járó díjat. A franciaországi Villeurbanne fesztiválján pedig a film főszereplőjének, Zsurzs Katinak ítélte a zsűri a legjobb színésznőnek járó díjat.

https://eduline.hu/felsooktatas/20191125_Magyar_fiatal_nyert_a_39_muncheni_diakfilm_fesztivalon

 

TÖRTÉNELMI MAGYAR SIKER SZÜLETETT AZ EMMY-DÍJ GÁLÁN

A Nemzetközi Emmy-díj gálán Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat. A Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el. Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást e rangos nemzetközi televíziós versenyben, amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

 

MAGYAR LETT AZ ÉV LEGJOBB TERMÉSZETFOTÓSA

A Nature Talks elnevezésű szervezet immár negyedik éve megrendezett versenyére 73 országból érkeztek pályaművek. Több kategóriában – madarak, emlősök, növények és gombák, tájak – is osztanak díjakat, és ezek közül a díjazottak közül kerül ki az Év Természetfotósa cím győztese is.

Ezt idén Daróczi Csaba kapta két levegőbe ugró nyulat ábrázoló fekete-fehér fotójáért.
A kép a Kiskunságban készült, a zsűri indoklása szerint pedig a hangulat, az időzítés, a csodálatos fények, a tökéletes élesség és a kompozíció lenyűgöző kombinációja miatt ítélték oda Daróczi Csabának a háromezer euróval járó díjat.

A többi díjazott fotóit itt lehet megtekinteni:
 https://naturephotographeroftheyear.com/previous-editions/npoty-2019-results/

Forrás: http://hvg.hu/elet/20191116_Magyar_lett_az_ev_legjobb_termeszetfotosa
https://scripter.hu/index.php/kultura/91887-magyar-lett-az-v-legjobb-termszetfotsa

 

HAZAI KUTATÓK FEJLESZTÉSÉT DÍJAZTÁK KÜLFÖLDÖN

A daganatos betegek személyre szabott, célzott terápiájának kiválasztásával foglalkozó magyar rákkutató cég, az Oncompass Medicine nyerte az idei GET IN THE RING! V4 regionális startup- és innovációs versenyt.

A versenyen az Oncompass Medicine-t dr. Peták István tudományos igazgató képviselte. A V4 régió legjobb innovatív startupcégei abban mérték össze az erejüket, ki tud jobb megoldást találni a gyógyszerek fejlesztésének felgyorsítására.

http://tudas.hu/hazai-fejlesztesu-daganatterapias-modszer-nyert-innovacios-versenyt/

 

EGYMILLIÓ DOLLÁROS DÍJAT NYERT EGY MAGYAR MÉRNÖKCSAPAT LOS ANGELESBEN

Második helyezést ért el október végén egy magyar csapat Los Angelesben a 2019-es Mobile World Congressen, egy mesterséges intelligenciával foglalkozó rangos amerikai verseny döntőjén. A helyezés egymillió dollárt hozott Horváth Péter, Maróti Miklós, Szilvási Sándor és Völgyesi Péter MarmotE nevű csapatának.
A döntő a Los Angeles-i konferencián zajlott, ahol a tíz versengő csapat a mesterséges intelligenciával feltuningolt rádióival lépett fel. A döntőn több körben szimuláltak olyan akadályokkal tarkított rádiós helyzeteket, amelyek a való világban is előfordulnak. Minden kör végén a két leggyengébb csapat között páros küzdelemben dőlt el, hogy ki versenyezhet tovább, így szűkült öt csapatra a mezőny. Ez után következett a hatodik kör, ahol eldőlt a végső sorrend.

A Spectrum Collaboration Challenge (SC2) nevű versenyt a DARPA, az amerikai védelmi minisztérium kutatási részlege szervezte, a megmérettetés tétje az volt, hogy mesterséges intelligencia bevetésével sikerüljön kiaknázni a teljes rádiófrekvenciás spektrumot, pontosabban „a versenyben mesterséges intelligencia felhasználásával, illetve megfelelő jelfeldolgozással kellett minél hatékonyabban megosztani a rádióspektrumot” – ahogy Maróti fogalmazott.

https://qubit.hu/2019/11/11/egymillio-dollaros-dijat-nyert-egy-magyar-mernokcsapat-los-angelesben

 

MAGYAR TERMÉSZETFOTÓSOKAT IS DÍJAZTAK

Európa legrangosabb természetfotós pályázatán, a kétnapos fesztiválon a németországi Lünen városában a GDT European Wildlife Photographer of the Year pályázat szakmai zsűrije 8 felnőtt és 2 ifjúsági kategóriában, mintegy 16 ezer képből választotta ki a 85 legjobbat. Ezek a fotók művészi harmóniájukkal és olykor festői szépségükkel mutatják be a madarak légies viselkedését, az emlősök erőteljes dinamizmusát és vadságát, vagy a szárazföldi és vízalatti világ ritkán látott részleteit.

A Tájak kategóriában kiállított tíz kép közül hármat készített magyar természetfotós: Radisics Milán, Palcsek István és Barbalics Nándor egyaránt különdíjat nyertek, míg Potyó Imre milliónyi dunavirág kérészt ábrázoló fotója az Egyéb állatok kategóriában vívta ki a zsűri elismerését. A Nature’s Studio kategóriában további két magyar kép érdemelt különdíjat: Barbalics Nándor jégvirága és Ravasz Balázs jégvilága.

https://ng.hu/termeszet/2019/11/05/magyar-termeszetfotosok-europa-elvonalaban/

 

HOSSZÚ KATINKA MEGNYERTE 300. ARANYÉRMÉT

Hosszú Katinka 200 méter pillangón nyert az úszók oroszországi világkupa-állomásának első napján, ezzel a vk-sorozat 2012-es indulása óta kereken 300. egyéni aranyérmét gyűjtötte be.

 

MAGYAR DIÁKOK NYERTÉK A FENNTARTHATÓ INNOVÁCIÓRÓL SZÓLÓ VERSENY FŐDÍJÁT

A Wizz Air kihirdette a diákoknak kiírt, WIZZ Youth Challenge elnevezésű versenyének nyerteseit és díjazottjait.

Az egyetemisták részvételével tartott megmérettetésen a diákok bemutathatták problémamegoldó képességüket, kritikus gondolkodásukat és éleslátásukat a valós életből vett üzleti kihívásokra adott megoldásaikkal – írja a Turizmus Online.
A versenyen a diákok feladata az volt, hogy olyan innovatív elképzeléseket küldjenek el és mutassanak be, amelyeket a Wizz Air is felhasználhat a fenntarthatósági stratégiájában.

A nyertes a Budapesti Corvinus Egyetem és a Közép-európai Egyetem magyar diákjaiból álló csapat, a Goldsmith+ lett.
Ötletük lényege az volt, hogy a Wizz Air foglalási rendszere az utasoknak különféle környezetbarát megoldásokat ajánljon fel, amelyekkel a saját ökológiai lábnyomukat karbonsemlegessé tehetik.

Projektjükben szerepelt emellett egy környezetvédelmi alap elindítása és egy „Zöld Nagykövetek” elnevezésű, a környezetvédelem és környezettudatosság iránt elkötelezett utazóközönség felépítése is.

https://www.elobolygonk.hu/Klimahirek/Oktatas/2019_10_30/magyar_diakok_nyertek_a_fenntarthato_innovaciorol_szolo_verseny_fodijat

 

EURÓPAI SZUPERKUPA-GYŐZTES A FERENCVÁROS
Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata története során negyedszer hódította el az Európai Szuperkupát! Bajnokok Ligája-címvédő férfi vízilabdacsapatunk az Euro Kupa-győztes Marseille csapatát győzte le természetesen.


SZKANDER-VB - KŐVÁRINÉ IVÁNFI BRIGITTA VILÁGBAJNOK
Kőváriné Ivánfi Brigitta világbajnok lett! A világklasszis magyar szkanderos a Romániai Konstancában zajló szkander és paraszkander vb-n. 2017-ben Katowicében és 2018-ban Szófiában már Európa-bajnok lett. A 2018.-ban Antalyában megrendezett világbajnokságon már világbajnok volt.

 

Antalyában zajló kick-box világbajnokságon 9 arany. A WAKO világszervezet hét szakága közül a pointfighting, a kick-light, a full-contact és a formagyakorlat legjobbjai vetélkedtek.
Busa Andrea duplázni tudott: pointfightingban és kick-lightban is legyőzhetetlen volt. Aranyérmet szerzett még a felnőttek között pointfightingban az újonc Bálint Martin, valamint Rohonczi Jenő, Murvai Lívia és az a Kondár Anna, aki tizedik vb-címét nyerte, ami egyedülálló a nőknél a sportágban - a sportág történetének legeredményesebb női versenyzője lett tizedik világbajnoki címével a magyar klasszis. Kick-lightban szintén pályafutása első felnőtt világversenyén diadalmaskodott Fésű Lajos és Bálint Zoltán.
https://www.monokli.com/harom-negy-aranyerem-a-cel-a-kick-box-vb-n

 

POLGÁR JUDIT KAPJA ELSŐKÉNT AZ EURÓPAI SAKK LEGENDA DÍJAT
Polgár Judit veheti át az Európai Sakkszövetség első Európai Sakk Legenda díját a női kategóriában,


POSZTUMUSZ ÉLETMŰDÍJAT KAP PUSKÁS FERENC MONTE-CARLÓBAN
Posztumusz életműdíjat kap Puskás Ferenc a World Sports Legends Award díjátadó gálán.

 

2019 Október - Busa Gabriella, Busa Andrea, Kirsch Ádám, Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta, Kiszli Vanda, Czinege Szonja

Szarajevóban zajló kick-box - a light-contact, a low-kick és a K1 szabályrendszerek vb-je - világbajnokságon a light-contact 50 kilogrammos súlycsoportjában Busa Gabriella megvédte a 2017-es budapesti vb-n szerzett címét, míg a kétszeres Európa-bajnok testvére Busa Andrea 60 kilóban diadalmaskodott.

A kick-box másik négy szakágának - pointfighting, kick-light, full-contact és zenés formagyakorlat - a világbajnokságát november végén rendezik a törökországi Antalyában.

 

Kisebbfajta világszenzáció: MAGYAR MŰVÉSZ NYERTE A BERLINI FÉNYFESZTIVÁLT

Magyar siker született a világ egyik leglátványosabb fényfesztiválján Berlinben.

A fesztivál fődíját megnyerő Fat Heat, azaz Kirsch Ádám két évtizede műveli a street artot, egyike a nemzetközi szinten legismertebb magyar falfestőknek.
A 15. Festival of Lights témája a berlini fal lebontásának 30. évfordulója volt.

A fesztiválra tizennégy ország művészei pályáztak, képeiket 10 napon át vetítették ki berlini épületek homlokzataira.
Az internetes szavazáson toronymagasan nyert a magyar művész alkotása.

Kirsch az alábbi művel pályázott berlini a seregszemlére.
A berlini Hotel de Rome épületére vetítve pedig így festett a fődíjas magyar alkotás:

https://qubit.hu/2019/10/22/kisebbfajta-vilagszenzacio-magyar-muvesz-nyerte-a-berlini-fenyfesztivalt

 

A magyar küldöttség kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárta a kínai Saohszingben rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságot.

Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta női kajak páros kettős megvédte címét.

Kiszli Vanda pedig történelmet is írt a vb-n. Kiszli lett ugyanis a rövidkörös versenyszám első világbajnoka, ez ugyanis most mutatkozott be a vb-programban. Sőt női kajak egyesben is ő lett a világbajnok.

A magyar válogatott összesen 21 érmet nyert az ifjúsági, U23-as és felnőtt maraton világbajnokságon Kínában, ez több mint kétszer annyi, mint amennyit a második legeredményesebb nemzet gyűjtött.

Csay Renáta 1999-ben, Győrben szerezte élete első vb-címét, ma pedig, 20 évvel később, 42 évesen megnyerte 20. világbajnoki aranyérmét is. Ezzel a sportág legeredményesebb versenyzője.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem a huszadik világbajnoki címemet, hittem benne, hogy sikerülni fog. Szeretek kajakozni, azt hiszem, ennyi a titkom. Szeretnék jövőre is ott lenni a világbajnokságon”

„Az elmúlt húsz év nem csak az én érdemem, az edzőm és a családom nélkül nem sikerült volna. A másik titok – ha lehet ezt titoknak nevezni – az, hogy még mindig szeretem csinálni azt, amit csinálok, még mindig boldogsággal tölt el, ha a vízen lehetek, a napsütésben, madárcsicsergésben."

http://www.nemzetisport.hu/kajak_kenu/kajak-kenu-minden-idok-legeredmenyesebb-maratoni-kajakosa-elarulta-a-titkat-2728935

 

2019 Szeptember - Lőrincz Tamás, Zsóri Dániel, Litkey Farkas, Joó Kristóf, Németh Pepe, Maráz Zsuzsanna, Bódis Tamás, SZUPERGIRLS ÉS A PARTY TEAM, Czinege Szonja, Király Levente, Miklósi Ádám, Zsigó Miklós, Hölle Martin, ifj. Dobrovitz József, Osztertág Kristóf, Gasztonyi Péter Havas Attila, Gondán György, Molnár Ferenc, Mónus József – “Fehér Farkas, Mónusné Ruszin Anna, Mónus László, Prokaj Kiara. Weisz Máté

Lőrincz Tamás aranyérmet nyert a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani (Kazahsztán) birkózó világbajnokságon. A Budapest Honvéd háromszoros Európa-bajnoka a döntőben a svéd Alex Michel Bjurberg Kessidist (8-0 - technikai tus) győzte le, s így aranyérmes lett.

Zsóri Dániel ollózása nyerte a Puskás-díjat, - az elmúlt év legszebb gólja a FIFA-nál. Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat. A Puskás Ferenc-díjat (angol nevén FIFA Puskás Award) 2009-ben alapította a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Puskás Ferenc emlékére. A díjat minden évben a legszebb gólt szerző játékos kapja.

Litkey Farkas és csapata megnyerte a Soling-világbajnokságot. Magabiztosan nyerte meg az Atlanti-óceánon, a franciaországi La Baule-ban megrendezett vitorlás soling-világbajnokságot a Litkey Farkas, Joó Kristóf, Németh Pepe trió.

Óriási magyar sikerek a világ egyik legkeményebb futóversenyén. Maráz Zsuzsanna tavalyi győzelme után idén is győzött az Athén és Spárta között megrendezett 246 kilométeres Spartathlon, a világ egyik legkeményebb futóversenyén. A férfiak mezőnyében Bódis Tamás (aki tavaly a 4. helyen végzett) 23 óra 28 perc 37 másodperc alatt elsőként ért célba.

EURÓPA BAJNOK A SZUPERGIRLS ÉS A PARTY TEAM. Az ukrajnai Kharkiv-ban rendezték meg az Akrobatikus Rock'n'roll Női Formációs, a Lány Formációs és a Junior Páros Formációs Európa-bajnokságot, ahol a Női Formációs Európa-bajnokság mezőnyében a The Szupergirls szerezte meg az aranyérmet, míg a Lány Formációs Európa-bajnokság 14 fős mezőnyében a Party Team csapata nyerte meg az aranyérmet.

Nemzetközi Mazsorettsport Nagydíjon Czinege Szonja senior mace solo kategóriában végzett az első helyen. Szentpéterváron rendezték meg a MWF-International Grand Prix of Majorette Sport elnevezésű nemzetközi sporteseményt, amelyen 12 ország 46 csapata versenyzett több kategóriában.

Rangos olasz kitüntetést, a San Gennaro-díjat vehette át péntek este a nápolyi dóm előtti főtéren Király Levente, az MTVA munkatársa a Piedone nyomában című, Bud Spencer olasz színész életéről szóló dokumentumfilmjéért, amelyet négy éven át, öt országban forgatott az olasz színészóriásról.

Miklósi Ádám magyar formatervező  nyerte a Red Dot Award: Design Concept verseny legmagasabb, „Best of the Best” díját A POIZO startup társalapító-tulajdonosának nem ez az első elismerése, hiszen tavaly a vállalkozás mobil infra-fűtőtestje nyerte el a nemzetközi „A Design Award” elismerését.

Az Európai Unió által évente megrendezett EU Fiatal Tudósok Versenyének idei döntőjében különdíjat kapott Zsigó Miklós „Moly.net” című projektje. A nyíregyházi Krúdy Gimnázium idén végzett diákja által kifejlesztett eszköz a gazdaságok kártevői elleni küzdelem optimalizálását segíti. A rangos tehetségkutató verseny szófiai döntőjében 40 országból 100 projekt versenyzett.

Egy ötfős Magyar csapat különdíjat kapott Európa egyik legnagyobb programozói megmérettetésén, a varsói HackYeah ötletversenyen, ahol a csaknem 3 ezer indulónak többek között kommunikációs, környezetvédelmi és kiberbiztonsági kihívásokra kellett megoldásokat találnia.

EGYÉNIBEN ÉS CSAPATBAN IS MEGVÉDTÉK VILÁGBAJNOKI CÍMÜKET A MAGYAR FOGATHAJTÓK. Hölle Martin egyéniben, illetve az ifj. Dobrovitz Józseffel és Osztertág Kristóffal kiegészülő magyar csapat egyaránt megvédte címét a Drebkauban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon. Hölle és a válogatott sikerével sorozatban negyedszer mind a két aranyérem Magyarországé lett, erre pedig még nem volt példa a sportág történetében

NEMZETKÖZI FAIR PLAY DÍJAT KAPOTT GASZTONYI PÉTER EVEZŐS. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke által adományozott ifjúsági fair play díj-at Gasztonyi Péter kapta

Havas Attila gyorsasági motorcsónak versenyző az F500-as kategóriában ismét világbajnoki címet szerzett. A magyar klasszis ezzel immár tizennegyedik világbajnoki aranyérmét nyerte.

A Kanadában (Lac La Biche)  lezajlott World Archery íjász világszervezet 3D-s világbajnokságán két aranyérmet nyertek a magyar íjászok. Gondán György férfi csigás íj kategóriában, míg Molnár Ferenc férfi ösztönös íj kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára a 25 ország 265 versenyzőjének részvételével megrendezett vb-n.

Mónus József hagyományőrző íjász és a családjából álló csapata az Amerikai Egyesült Államokban rendezett távlövő World Archery világversenyen 11 világrekordot lőtt. Mónus József – “Fehér Farkas, Mónusné Ruszin Anna, Mónus László, Prokaj Kiara. A versenyt Nevada és Utah határában lévő Salt Flastban, a sós sivatagban rendezték most is meg 1940 óta.

A Közép-európai Matematikai Olimpián Weisz Máté Barnabás, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős diákja a tavalyi siker után ismét aranyéremmel tért haza a csehországi Pardubicében megrendezett 13. Közép-európai Matematikai Olimpiáról.

 

2019 Augusztus – Kopasz Bálint, Gazsó Dorka Alida, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra, Hagymási Réka, Rokob József, Hatházi Katalin, Wágner Zsófia, Balázs Péter, Simon Krisztián, a magyar 3D íjász csapat, Mányoki Attila, Csorba Judit és Koltay Erika, Hungarian Team Red, Kövér Blanka, GREAT TASTE AWARDS 2019 3 csillagosai, Manai Delal, Kaszás Tamás, Scurrah Linda

A Szegeden rendezett, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon K1 1000 m-en Kopasz Bálint, K4 500 m-en a Gazsó Dorka Alida, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra négyes, K1 1000 m-en Csipes Tamara, K2 1000 m-en a Hagymási Réka, Medveczky Erika kettős, K1 5000 m-en Bodonyi Dóra nyert aranyérmet.

Augusztus 22–31. között rendezték meg a Swissultra nemzetközi ultratriatlon-versenyt Svájcban, a festői környezetben elhelyezkedő Buchsban, A versenyzők a tíz nap alatt tíz Ironman-távot teljesítettek, naponta 3.8 kilométert úsztak, 180 kilométert kerékpároztak, és 42 kilométert futottak, azaz összesen 38 kilométer úszás, 1800 kilométer kerékpározás és 422 kilométer futás volt a cél. Rokob József ultratriatlonista megnyerte a tízszeres Ironman-versenyt ezzel aranyérmet. http://www.csupasport.hu/triatlon/tiz-nap-tiz-ironman-magyar-dobogosok-30391/

A tájékozódási búvárúszók berlini Európa-bajnokságán Hatházi Katalin három aranyat szerzett, miután két egyéni számban győzött és párosban Wágner Zsófiával is a dobogó legmagasabb fokára tudott állni. A sportág egyik legendája Balázs Péter két aranyérmet nyert.

Az oroszországi Kazanban rendezett WORLDSKILLS 2019-en 63 országból, több mint 1300 fiatal, 56 szakmában mérte össze a tudását. A 4 napos eseményt összesen 200 000 fő látogató tekintette meg a helyszínen, a nyitó és záróceremóniát pedig élőben lehetett követni az interneten. Aranyérmet szerzett bútorasztalos szakmában Simon Krisztián, aki egyben a nemzet legjobbja címet is elnyerte.

126 magyar íjász vett részt a 3D íjász Európa-bajnokságon a szlovákiai Várna településen. Éremeső: 28 aranyérem, 19 ezüst és 11 bronzérem került magyar íjász nyakába.

MÁNYOKI ATTILA VILÁGREKORDDAL TELJESÍTETTE AZ OCEAN'S SEVEN SOROZATOT. Mányoki Attila hosszútávúszó sikeresen átúszta az Északi-csatornát, ezzel teljesítette az Ocean's Seven sorozatot, sőt világrekorddal - az összidejét tekintve 64:33:05 óra. És ő lett a 18. a világon, aki teljesíteni tudta a sorozatot. A hét csatornaátúszásból álló Ocean's Seven sorozatból már csak ez az egy állomás hiányzott a zalaegerszegi sportolónak.

A Néprajzi Múzeum két mozgóképes alkotása is díjat nyert a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa (ICOM) által szervezett FAIMP 2.0 fesztiválon. A filmek készítői, Csorba Judit és Koltay Erika.

II. Nemzetközi Kémia Tornán Moszkvában a Lomonoszov Egyetemen, az abszolút első helyével aranyérmes lett a Hungarian Team Red.

2019-as Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián a dél-koreai Yonginban a legjobb megoldás különdíjat Kövér Blankának az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium tanulójának ítélték.

A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a gasztronómiai Oscar-díjaként számon tartott GREAT TASTE AWARDS 2019-en három aranycsillagot nyert magyar bonbon világelső lett Londonban. A szigetszentmiklósi Sweetic csokoládé manufaktúra pralinéját a pirosgyümölcs-ibolya-pisztácia kombinációt Zala Judit csokoládémester egy gyümölcsös ízvilágú, venezuelai étcsokoládéburokba álmodta meg. Magyar praliné ilyen elismerésben korábban még soha nem részesült.https://funzine.hu/2019/08/05/gasztro/sweetic-manufaktura-kulonleges-elismeresben-reszesult/

3 csillag

Artizán Búza Kenyérliszt - Bio Artizan Kft.
Artizán Crispbread - Bio Artizan Kft.
Fekedi Szürkemarha Stifolder (Spicy Grey Cattle Salami)
The Red and the Black - Csoki Korzó Kft.
Beriolett & pisztácia bonbon - Sweetic Csokoládé Manufaktúra Kft.
Raw levendula méz - Huney Beest Ltd

Az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium kisdiákjai nyerték meg Dániában a World Robot Olympiad egyik világdöntőjét, a legfiatalabbak számára kiírt Open Elementary kategóriában.

Manai Delal, Kaszás Tamás, Scurrah Linda alkotta csapat vakvezető robotkutyával nyerte meg a világversenyt.

 

2019 Július - Rasovszky Kristóf, Siklósi Gergely, Milák Kristóf, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka, Suhajda Szilárd, Fölföldi Fruzsina, Elekes Imre, Csoma György, Szvacsek Ferenc, Nagy Franciska

Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert a nyíltvízi úszás 5 kilométeres számában a Dél-Koreai Gwangjuban rendezett vizes világbajnokságon.

Új magyar sporthős született. Siklósi Gergely parádés vívással világbajnok. A 21 éves Siklósi Gergely párbajtőröző nyerte meg a férfi párbajtőr egyéni versenyét a budapesti vívó-világbajnokságon.

19 éves magyar úszóért rajong a világ – Óriási világcsúccsal lett aranyérmes, világbajnok Milák Kristóf 200 méter pillangón a kvangdzsui vizes világbajnokságon. Milák Kristóf világbajnok világrekorddal: https://www.youtube.com/watch?v=0oJGFUP7iCs

"Megtörtént, mert itt volt ez a srác, aki meg akarta csinálni, aki álmodott arról, hogy megcsinálja, aki rájött, hogy hogyan  lehet megcsinálni, aki dolgozott a technikáján, amíg az ilyen gyönyörű lett, és aki beletette azt az igazán, igazán kemény munkát, ami a rekordhoz kell.” Emelem kalapom!  - Michael Phelps Milák Kristófról miután megdöntötte a világcsúcsát a kwangdzsui úszó világbajnokságon

Megdőlt ez a csúcs, mégsem lehetnék boldogabb, hiszen láttam, hogyan csinálta. Ennek a kölyöknek az utolsó száz métere egyszerűen hihetetlen volt. Egy óriási 200 pillangót rakott össze, elejétől a végéig” – fűzte hozzá minden idők legeredményesebb olimpikonja.

 

Csoda a vízben: Kapás Boglárka fantasztikus versenyzéssel 200 pillangón világbajnok, aranyérmes a dél-koreai Gwangjuban rendezett vizes világbajnokságon.

 

Hosszú Katinka aranyérmes lett, s ezzel világbajnok a női 200 és 400 m vegyes úszásban a kvangdzsui vizes világbajnokságon. 400 m vegyesen már ötödször lett világbajnok, és összesen már 9 szeres világbajnok.

Suhajda Szilárd július 25-én érte el a Föld második legmagasabb hegycsúcsát, a 8611 méteres K2-t, első magyar hegymászóként oxigénpalack és teherhordók nélkül.
Suhajda Szilárd az első magyar hegymászó, aki elérte a K2 csúcsát, az expedíció sikerének köszönhetően pedig már csak két 8000 méter feletti hegycsúcs, a Sisapangma 1 és az Everest 2 palack nélküli megmászása hiányzik ahhoz, hogy a magyar hegymászóközösség palack nélkül teljesítse a Himalája Koronája kihívást, azaz a Föld 14 nyolcezer méter feletti hegycsúcsának megmászását.

FÖLFÖLDI FRUZSINA NYERTE EL A LEGRANGOSABB NEMZETKÖZI ILLUSZTRÁCIÓS DÍJAT. Az amerikai Directory of Illustration és a brit Assotiation of Illustrators által létrehozott AOI World Illustration Awardra 68 országból 3600 pályamű érkezett, és a 200 döntős közül a nyolc kategória egyikében Fölföldi Fruzsina nyerte el a Design Illustration, New Talent díjat.

MAGYAR SIKEREK A KÖRREPÜLŐ MODELLEK EURÓPA BAJNOKSÁGÁN. Bulgáriában rendezték meg a Körrepülő Modellek Európa Bajnokságát. A versenyen az Elekes Imréből, Csoma Györgyből és Szvacsek Ferencből álló sebességi modell csapat aranyérmet szerzett.

A 8. Bécsi Nemzetközi Balett és Modern Tánc Versenyen a profi táncművészképző iskolák 16 -19 év közötti hallgatóinak meghirdetett versenyen Nagy Franciska, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója a nemzetközi zsűri egyhangú döntése alapján első helyezett lett.

 

2019 Június - Babos Tímea, Kákosy Olívia, Senánszky Petra, Kopasz Bálint, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső, Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Medveczky Erika, FTC férfi vízilabdacsapata

BABOS TÍMEA MÁSODSZOR GRAND SLAM-GYŐZTES PÁROSBAN. Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a női párosok versenyét a francia nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben két szettben legyőzte a kínai Tuan Jing-jinget és Cseng Szaj-szajt

TÖRTÉNELMI MAGYAR SIKER A PARA KARATE VILÁGBAJNOKSÁGON. A WUKF Karate 2019 Világbajnokságot Pozsonyban Magyarország első Para Karate Női világbajnoka: Kákosy Olívia lett.

Senánszky Petra két aranyérmet szerzett a görögországi Joáninában rendezett uszonyosúszó Európa-bajnokságon.

A minszki Európa Játékokon aranyérmet nyertek kajak-kenusaink: Kopasz Bálint (kajak, 1000 m), Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső (kenu, 500 m), Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Medveczky Erika (kajak, 500 m), Kopasz Bálint (kajak, 5000 m)

Bajnokok Ligája-győztes az FTC! Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata ötméteresekkel nyert a görög Olympiakosz ellen a Bajnokok Ligája döntőjében. BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCAS DÖNTŐ, Hannover.

 

2019 Május - A Győr női kézilabdacsapata, Siófok női kézilabdacsapata,  Bali Dániel, Farkas Balázs, Mazács Fanni, Games for Business csapat, Téglás Botond, ELTE Telders csapata, Kiss Péter, Bicsák Bence, A FoodOverflow csapata, Neufeld Viktória, Tézsla Ágnes,Oczella Eszter, Szénási Tímea, Kathiné Mariann, Berta László, Gerlai Attila, Bokor Szabolcs, Shahab Shariati, Márkus Konstancia, Harnos Kristóf, Barkóczi Tamás, SIKERES MAGYAR BOROK

ÖTÖDSZÖR BAJNOKOK-LIGÁJA GYŐZTES A GYŐRI ETO női kézilabdacsapata.

MAGYAR GYŐZELEM AZ EHF-KUPA DÖNTŐJÉBEN. A Siófok nyerte a női kézilabda EHF-kupát, miután a döntő visszavágóján az idegenbeli döntetlen után 26-21-re nyert a dán Esbjerg ellen. A Siófok a hetedik magyar csapat, amely megnyerte a sorozatot.

Sporttörténelmi sikert tudhat magáénak a magyar aerobik válogatott, ugyanis két Európa-bajnoki címmel és további érmekkel tértek haza a kontinensviadalról. Május 24-26. között Baku adott otthont a 11. alkalommal megrendezett felnőtt és junior aerobik Európa-bajnokságnak. A felnőtteknél a trióknál a Bali Dániel, Farkas Balázs, Mazács Fanni alkotta hármas megnyerte a kategóriát. A vegyespárosok versenyében pedig a Bali Dániel-Mazács Fanni kettős újabb aranyérmet tudhatott magáénak

Nagy megtiszteltetés érte az immáron többszörös Európa-bajnok aerobikost, Bali Dánielt, a PSN Zrt kiválósága ugyanis elnyerte a “SmartScoring Shooting” díjat. Remek teljesítményét és sportemberi nagyságát a szervezők a SmartScoring Shooting-díj odaítélésével jutalmazták. A 2018-ban alapított díj célja, olyan sportolót állítson a reflektorfénybe, aki inspiráló példa lehet a fiatalabb generációk számára. Ezt az elismerést idén a férfiak közül Bali Dániel, a nők közül az olasz Michela Castoldi kapta meg.

Bali Dániel, Európa-bajnok aerobikos:

Hatalmas megtiszteltetés, hogy megkaphattam ezt a díjat. Ez egyfajta elismerése a munkámnakj, ugyanis ezt a kitüntetést olyan tornászoknak ítélik oda, akik motiválóan hatnak nemcsak a versenytársakra, hanem a szurkolókra, és a fiatalabb generációkra. Tényleg, elmondhatatlanul örülök ennek az elismerésnek.

http://matsz.hu/matsz/hirek/2031/aerobik_eb__bali_kulondija_az_eb_cimek_melle

 

Egyedi, élmény-alapú tanulási rendszerrel és módszertannal foglalkozó magyar technológiai vállalat, a Games for Business nyerte meg a Deutsche Bahn HR „DB MindBox” nevű technológiai versenyét Berlinben. A győzelem 25 000 Eurós díjjal jár, de ami ennél sokkal fontosabb, az az, hogy a győztessel szerződést is köt a Deutsche Bahn az adott területre.

 

Május 24-25-én rendezték meg Szlovéniában, Celje városában a Nemzetközi Oskar Rieding Hegedűversenyt. A Nemzeti Zenepalotában megrendezett záró gálakoncertre előminősítés után 49 résztvevőt választottak ki 21 országból. Hazánkat Téglás Botond, a Sárospataki Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulója képviselte, aki műsorával arany minősítést ért el.

 

Az ELTE Telders csapata 2019. május 25-én megnyerte a Hágában rendezett Telders International Law Moot Court Competition, a legnagyobb presztízsű és hagyományokkal rendelkező európai perbeszédverseny döntőjét.
Az áprilisi Jessup-sikert követően ezzel a Telders bajnoki címmel az ELTE lett a világ első olyan egyeteme, amely ugyanazon évben mindkét perbeszédversenyt megnyerte.

 

Óriási meglepetés született a poznani para kajak-kenu Európa-bajnokságon, Kiss Péter ugyanis 16 esztendősen olimpiai és világbajnokokat maga mögé utasítva aranyérmet szerzett KL1-es kategóriában.

 

TÖRTÉNELMI MAGYAR SIKER A TRIATLONOSOK VB-SOROZATÁBAN

Bicsák Bence a harmadik helyen végzett a triatlonosok világbajnoki sorozatának jokohamai versenyén, így első magyarként szerzett érmet a sportág első számú sorozatában.

MAGYAR DIÁKOK HOZTÁK EL A NAGYDÍJAT A DUBLINI PROGRAMOZÓVERSENYRŐL. FoodOverflow (korábbi nevén FoodCoin) csapata. A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulóiból álló háromfős csapat a feleslegessé vált élelmiszerek újrahasznosítását és egyszerű elosztását segítő interaktív közösségi alkalmazással tarolt. A verseny vasárnapi döntőjén több mint hétszáz, a világ 22 országából érkezett tizenéves programozó mérte össze tudását és prezentálta fejlesztéseit a nemzetközi szakmai zsűri és a több ezer látogató számára. Az erős versenyben végül két kategóriában is sikeresen szerepelt a Boér Bence, Tóth Ambrus és Szigeti Péter alkotta magyar csapat, hiszen FoodOverflow elnevezésű közösségi fejlesztésükkel elhozták a Future Makers Nemzetközi Nagydíját.

Hengereltek a hazai közönség előtt szereplő magyarok a 10. fitnesz és testépítő Európa-bajnokságon. A MOM Sportban megrendezett rendezvényen.

A magyar aranyérmesek:
2-szeres Neufeld Viktória (junior és senior fitness)
2-szeres Tézsla Ágnes (senior és lady athletic physique

Oczella Eszter model physique +170 cm), aki a női modell abszolút bajnok is lett
Berta László (master bodybuilding 40-50 év -80 kg)
Gerlai Attila (junior bodybuilding)
2-szeres Szénási Tímea (lady sport physique 30-40 év, sport physique -165 cm)
Bokor Szabolcs (sport physique -175 cm)
Shahab Shariati (sport physique +180 cm)
Márkus Konstancia (sport physique +165 cm)
Kathiné Mariann (muscular physique)
Harnos Kristóf (bodybuilding handicap)
Barkóczi Tamás (bodybuilding -85 kg)

 

SIKERES MAGYAR BOROK LONDONBAN

Három platina- és hét aranyérmet nyertek el a magyar borok és pezsgők a világ legnagyobb nemzetközi borversenye, a londoni Decanter World Wine Awards (DWWA) idei mezőnyében.

A zsűri platinaéremmel jutalmazta
•a Holdvölgy 2012-es Culture 6 puttonyos Tokaji Aszúját,
•a Béres Szőlőbirtok 2012-es 6 puttonyos Tokaji Aszúját és
•a szintén tokaji Juliet Victor 2016-os Édes Szamorodniját.

Aranyérmet nyert el
•a somlói Kreinbacher Classic Brut pezsgője,
•a Holdvölgy 2017-es Vision cuvée-je,
•a Füleky 2007-es 6 puttonyos tokaji aszúja,
•a Grand Tokaj 2013-as Eszenciája,
•a Gróf Degenfeld 2016-os Andante Furmintja, illetve Szamorodnija,
•a Kvaszinger 2016-os Tokaji Aszúja.

 

2019 Április - Barka Emese, „Song Hero” alkalmazást alkotto csapat, Nemes Jeles László, Szabó Máté, Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs, Kerekes Anna, Máté Bence, ELTE Jessup Team

BARKA EMESE A MAGYAR BIRKÓZÓSPORT ELSŐ NŐI EURÓPA-BAJNOKA. Az 57 kilós Barka Emese lett a magyar birkózósport első női Európa-bajnoka azzal, hogy a bukaresti kontinensviadal pénteki döntőjét is megnyerte.

HARMADSZOR IS MAGYAR SIKER A NEMZETKÖZI PROGRAMOZÓ VERSENYEN

A Kálóczi Dávid, Szabó Gergely, Tamás Csaba és Zana László alkotta négytagú veszprémi csapat a „Song Hero” alkalmazás fejlesztéséért a legrangosabb „Judges Favorite” kategóriában hozta el az aranyérmet a több száz csapatból álló nemzetközi mezőnyben.
A győztes magyar csapat a kezdetek, azaz 2016 óta részt vesz az Angular Attack nemzetközi programozóversenyen és eddig három alkalommal szereztek első helyezést az öt kategória egyikében. A versenyre a világ minden tájáról nevezhetnek 1-4 tagú csapatok, akiknek 48 óra áll rendelkezésükre, hogy a nulláról fejlesszenek egy tetszőleges alkalmazást, amely aztán öt kategóriában is megmérettetetik.

 

NEMES JELES LÁSZLÓ NYERTE A LEGJOBB RENDEZŐ DÍJÁT PEKINGBEN

A Napszállta című, legutóbbi filmjéért Nemes Jeles László vehette át a hétvégén véget ért pekingi nemzetközi filmfesztiválon a legjobb rendező díját. Rob Minkoff amerikai rendező-producer elnökölte a zsűrit Ázsia nagyszabású seregszemléjén. A film világpremierje nagy siker volt a velencei filmfesztivál versenyprogramjában, ahol elnyerte a legjobb film díját a nemzetközi filmkritikusok szövetségétől, a FIPRESCI-től.

 

ÚJ DISNEY LEGÓ ÉRKEZIK MAGYAR TERVEZŐ ÖTLETÉBŐL

Egy fiatal hazai tervező készítette az egyik új disney-s Legót.
Az ifjú tehetség a LEGO Ideas oldalára töltötte fel ötletét, ahol a közönség kedvencévé vált.
A 28 éves budapesti Szabó Máté tervezte a Lego új kollekciójának egyik darabját. A terv pillanatok alatt elérte a 10 000 szavazatos álomhatárt. Ez után kerülhet ugyanis be az ötlet azok közé, amikből a LEGO munkatársai kiválasztják azt a néhányat, amit ténylegesen legyártanak, és az üzletekbe kerülhet.

 

A portugáliai, idei első aerobik világkupát követően Tokióban is aranyakkal tértek haza a tehetséges versenyzők.. A japán fővárosban megrendezett világkupán Bali Dániel és Mazács Fann párosban nyert, valamint a két fiatal kiegészülve Farkas Balázzsal a triók között szintén első lett, és ugyancsak pár héten belül másodszor jutott nekik világkupa-aranyérem.

Máté Bence fotója nyert a World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában.

Az idén kilencedszer megrendezett Európai Leány Matematikai Diákolimpián (European Girls’ Mathematical Olympiad, EGMO) Kerekes Anna aranyérmet szerzett, és oszetettben 3. lett, aki a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja, és akinek már a Cambridge-i Egyetemről is van felvételi ajánlata. A Kijevben megrendezett versenyen összesen 49 ország 196 versenyzője vett részt.

VILÁGBAJNOKSÁGOT NYERTEK A MAGYAR JOGHALLGATÓK

A joghallgatók tekintélyes Jessup nemzetközi versenyében ért el első helyezést szombaton a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) joghallgatóinak csapata.
„Az Eötvös Loránd Egyetem 2019 világbajnoka” – tette közzé honlapján gratulációját a jogászversenyt rendező szervezet, a nemzetközi joghallgatók szövetsége (angol rövidítéssel: ILSA).

Az 1960 óta minden évben Washingtonban megrendezett Philip C. Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédverseny a világban a nemzetközi jogot hallgató diákok számára a legnagyobb múltú és legnagyobb szabású nemzetközi megmérettetés. A szombaton véget ért versenyben a magyar egyetemisták száz ország több mint 680 egyetemének diákjai között voltak a legjobbak, olyan tekintélyes egyetemek hallgatót utasítva maguk mögé, mint az amerikai Yale és Berkeley, vagy a londoni King’s College.

A Bazsó Gábor, Buda Zolta, Koncsik Marcell, Szép Vanessza joghallgatókból álló ELTE Jessup Team a világ mintegy 120 országának 680 csapata közül jutott be a Washington D.C.-ben rendezett Philip C. Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédverseny nemzetközi döntőjébe.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/az-elte-jogaszhallgatoi-lettek-a-vilag-legjobbjai-egy-nemzetkozi-versenyen/

,,2019. április 7-én éjszaka az ELTE jogászcsapata történelmet írt: Bazsó Gábor, Buda Zolta, Koncsik Marcell, Szép Vanessza 120 ország 680 egyetemének csapatát legyőzve megnyerték a világ legnevesebb perbeszédmondó versenyét. A verseny 60 éves történetében közép-európai egyetem még soha nem jutott a döntőbe, és nem angol anyanyelvű európai csapat is csak háromszor. A kiemelkedően tehetséges joghallgatókat kiemelkedően tehetséges oktatók, Kajtár Gábor és Sulyok Katalin készítették fel a versenyre: a siker a közös munka eredménye.”

https://www.ajk.elte.hu/content/oktatoink-a-vilagsiker-mogott.t.4905

 

2019 Március - Happ Anna, CREPPY, Rossz versek film

11 ÉVES MAGYAR KISLÁNY HÓDÍTOTTA MEG A KILIMANDZSÁRÓT

Hosszú idő után újra feljutott egy gyermek magyar csúcsmászó a Kilimandzsáró tetejére: a 11 éves Happ Anna február 20-án meghódította az 5895 méter magas Uhuru-csúcsot.

Mint a kislány apukája elmondta: Pankának kisgyerekkori elhatározása volt a Kilimandzsáró, szóval eléggé elhivatottan indult neki. Voltak előakklimatizációs mászáson is a Kilimandzsárótól 70 kilométerre fekvő Mount Merun.

A kislány a következőképp írta le, mit érzett a csúcson:

"Reggel, amikor elindultunk, mindenki nagyon fáradt volt. Jó kedvvel indultam neki, mert azt hittem könnyű lesz. Mikor a Stella Pointhoz (a kráterperem, 5756 méteren) értünk, alig bírtam már lépni. Nagyon lassan mentünk, ezért fáztam és elfáradtam. A csúcson, bár nem így képzeltem el, olyan boldog voltam, hogy sírtam is. 3 éves korom óta ez volt az álmom, és már látom, hogy megérte a sok fáradtság."

A tanzániai hatóság egyébként 10 éves kortól engedi a túrát a Kilimandzsáró csúcsára, bár mindenféle szülői és egyéb engedélyekkel fiatalabban is el lehet indulni. A legfiatalabb csúcshódító állítólag 6 éves volt, de ő biztos nem a saját lábán ment fel, legalábbis nem végig.

Szemeti Laborc Gellért, 2013.08.04-én jutott fel az Uhuru csúcsra, 10 éves (még pontosabban 10 éves és 9 hónapos) korában. Édesapjával a leghosszabb, ugyanakkor az akklimatizáció szempontjából nagyon előnyös Lemosho utat választották. Akkor Gellért volt a világon a legfiatalabb, aki ezen az úton keresztül feljutott a Kilimandzsáró csúcsára, ezt a hegyről való lejövetel után, a Nemzeti Park kijáratánál vezetett regiszterben egy a neve mellé tett csillaggal jelölték.

https://www.facebook.com/pg/Windsori-Magyar-iskola-1490949851179446/posts/

 

A MISKOLCI CREPPY EURÓPA EGYIK LEGJOBBJAKÉNT ÉRT EL SIKERT LAS VEGASBAN

Bekerült a világ legjobbjai közé a Creppy franchise rendszere, így a Nemzetközi Franchise Szövetség (IFA) éves kongresszusán képviselte hazánkat Las Vegasban. A magyar tulajdonban lévő Creppy vezetőit meghívták az üzletág legnagyobb szabású világeseményére, ahol a legnagyobb franchise márkákat és nemzetközi érkeztek fiatal, feltörekvő franchise márkák, hogy bekerüljenek a legígéretesebbek közé. A Creppynek ez sikerült is, hiszen Európa egyik legjobbjaként, a palacsintás franchise brand az idei évben a megmérettetés győztese lett.

http://www.gasztromagazin.hu/2019/03/12/a-creppy-a-vilag-legjobbjai-kozott/

 

FŐDÍJAT NYERT A ROSSZ VERSEK MONTE-CARLÓBAN

Magyar sikerrel zárult szombat este a Monte-carlói Nemzetközi Filmfesztivál. A Rossz versek kapta a fődíjat a világhírű Emir Kusturica által elnökölt zsűritől. A fesztivál történetében először nyerte el a fődíját magyar film

 

2019 Február - Kökény Hámori Kamill

A 2019. február 5-9. között megrendezett European Ballet Grand Prix-n Bécsben nagy sikerrel versenyeztek a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei és hallgatói. A több száz versenyző közül minden magyar fiatal bejutott a döntőbe, ahol kíválóan szerepeltek. Moderntánc kategória, junior korosztály: I. díj: Kökény Hámori Kamill.

 

2019 Január - Liu Shaolin Sándor, férfi rövidpályás gyoskorcsolya csapat, Shaoang Liu, Balog Nella

Liu Shaolin Sándor aranyérmes lett a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság 1500 méteres döntőjében. Valamint Liu Shaolin Sándor összetett Európa-bajnoki címet is szerzett, továbbá vele a férfi rövidpályás gyoskorcsolya csapat is aranyérmes lett. Shaoang Liu 500 méteren győzőtt. A négy-négy arany- és ezüst-, valamint egy bronzéremmel az éremtáblázat élén végzett a magyar csapat. Liu Shaolin pedig három arannyal és két ezüsttel a legeredményesebb versenyzője lett.
 

Korcsoportjában 1. díjat nyert Balog Nella Prágában, a Jan Vychytil Nemzetközi Csellóversenyen, a január 17. és 21. között megrendezett prágai, nemzetközi csellóversenyen emellett két további különdíjjal is jutalmazták teljesítményét. Korcsoportja legjobbjának találta a zsűri Balog A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium 11. osztályos tanulója a gálakoncerten mutatott teljesítményéért a verseny Martinů-díját is megkapta, amelyet a cseh zeneszerző darabjának legjobb előadásáért ítélt oda a zsűri. Ezen felül egy másik különdíjjal is jutalmazták: egy Jan B. Špidlen által felajánlott Rostanvo húrkészlettel, amelyet a zsűri elnöke, Michal Kanka adott át. https://papageno.hu/intermezzo/2019/01/magyar-siker-szuletett-a-pragai-cselloversenyen/

 

2018 December - Hosszú Katinka

Hosszú Katinka 4 aranyérmet nyert - 100, 200 és 400 méter vegyesen, valamint 200 méter pillangón - a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság.

 

2018 November - Bárdos Kata

Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója, Bárdos Kata nyerte meg az iLex és az IBM közösen meghirdetetett nagyszabású nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot versenyét. A végső győztest a szakmai zsűri hét ország mintegy hétszáz pályázója közül választotta ki.

 

2018 Október - Babos Tímea, Bácsi Péter, ,,Petit 21”, Juhász Márton, Dudás-Tara Enikő

Babos Tímea másodszor világbajnok párosban - Zsinórban második évben tudott nyerni, ezúttal Kristina Mladenoviccsal az oldalán.

Bácsi Péter világbajnoki aranyérmet nyert a budapesti birkózó-vb-n a kötöttfogásúak 82 kilogrammos mezőnyében.

International Chocolate Awards-on Aranyérmes lett a chocoMe manufaktúra egyik első számú újdonsága, a kivételes technológiával készülő Petit 21 – a kifinomult csokoládélapocskák, amelyek egyszerre kecsesek és krémesek, a különleges mogyoró praliné és az egzotikus kávé bársonyos ízvarázslata a nemzetközi zsűrit is megbabonázta.

Az Alan Benzie Trio (Alan Benzie – zongora, Andrew Robb – bőgő, Juhász Márton – dob) legutóbbi lemeze (https://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/benzie-alan/little-mysteries/kritika/benzie-alan-little-mysteries) a Swiss Jazz Magazin szeptember-októberi számában elnyerte „A hónap jazz lemeze” címet.

A londoni körömolimpia a legrangosabb műkörmös verseny, ahová több száz versenyző érkezik a világ összes tájáról - többek között Japánból, Ausztráliából, Texasból, Ázsiából és Európa számos országából - és három napon keresztül mérettetik magukat, többféle kategóriában. A kisvárdai Dudás-Tara Enikő „Soak Off Gel Manicure” kategóriában OLIMPIAI BAJNOK LETT.

 

2018 Szeptember Kércz Tibor, Euro Skills győztesei, Kovács Ádám Tamás

A 14. Oasis Nemzetközi Természetfotó Pályázaton Kércz Tibor fotográfus nem csak az egyik kategória díját nyerte meg, de a fődíjat is elhozta.

EuroSkills Budapest 2018. A szakmák Európa-bajnokságát szeptember 26-28. között rendezték Budapesten. A versenyt óriási érdeklődés övezte: a rendezvényt három nap alatt összesen 100 ezer látogató tekintette meg. 27 szakmában indult magyar versenyző, ebből 17 versenyszakmákban értek el helyezést. A magyar szakemberek ismét bizonyították, hogy tudásuk és szakértelmük kiemelkedő az európai mezőnyben is: 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz és 8 kiválósági érmet nyertek, összesen 17 helyezést.

2018. szeptember 18-22. között Lodz-ban, Lengyelországban rendezték az eCAADe, a "Számítógéppel segített építészeti tervezés oktatása és kutatása Európában" nevű szakmai szervezet éves konferenciáját. Az idei konferencián több, mint 40 országból voltak jelen, a tengerentúlról is jelentős számban képviseltették magukat a világ neves egyetemei. A mintegy 180 előadás közül Kovács Ádám Tamás prezentációját közönségszavazat alapján a Bentley Systems által alapított, a konferencia legjobb prezentációja díjjal jutalmazták.

http://www.epab.bme.hu/hirek/ecaade2018.html

 

2018 Augusztus Dévai Boglárka, Milák Kristóf, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka, Verrasztó Dávid, Rasovszky Kristóf, Kaszap Kinga

Aranyérmes lett ugrásban Dévai Boglárka a Glasgow-i tornász Európa-bajnokságon.

Milák Kristóf aranyérmet nyert a 200 méter pillangóúszásban a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokságon, ahol további aranyakat nyertek a magyarok: Kapás Boglárka női 200 m pillangón, Hosszú Katinka 200 m vegyesen, Verrasztó Dávid férfi 400 m vegyesen, Rasovszky Kristóf nyílt vízi úszás 5 és 25 km-es számában.

A Nemzetközi Földrajzi Olimpián (International Geography Olympiad) a kanadai Québec-ben megrendezett vetélkedőn Kaszap Kinga aranyérmes lett.

 

2018 Július Weiler Virág, Dr. Karagics Judit

Weiler Virág aranyérmet nyert a finnországi Kuortanében zajló tájfutó egyetemi világbajnokságon.

5 arany-, 1 ezüst-, 3 bronzérem – ezzel a lenyűgöző eredménnyel tért haza Máltáról Dr. Karagics Judit, a 39. Orvos és Egészségügyi Világjátékokról. A Medigames-en évről-évre, húsz sportágban mérkőznek meg a világ orvosai és egészségügyi szakemberei.

 

2018 Június Kárpátalja válogatottja nyerte meg a CONIFA labdarúgó-világbajnokságot.

Kárpátalja válogatottja nyerte meg büntetőrúgások után a Londonban zajló CONIFA labdarúgó-világbajnokságot.

2014 óta rendezik meg a FIFA által nem elismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságát. A fináléban Észak-Ciprus ellen játszottak.

 

2018 Május Győr női kézilabdacsapata, Németh Alexandra, Neumann János Egyetem Jok-Air csapata, Balog Nella

Újra megnyerte a Győr női kézilabdacsapata a női kézilabda BL-t.

Németh Alexandra a második magyar nő, aki megmászta a világ legmagasabb hegycsúcsát.

A magyar hegymászónő pénteken ért fel a Csomolungmára, a világ legmagasabb pontjára. Dél felől, azaz Nepálból indulva, oxigénpalack használatával közelítette meg a 8848 méteres pontot

Az első magyar nő Ugyan Anita volt, akinek ez sikerült, ő 2009-ben és 2010-ben feljutott a Himalája tetejére. Németh Alexandra 32 éves, Angliában él. Azt tűzte ki maga elé célként, hogy mind a hét kontinens legmagasabb pontjára eljusson. A hét közül a Himalája a legnagyobb kihívás, de most már ez is sikerült.

Rengeteg innovatív megoldást, számtalan izgalmat és drámai pillanatot hozott a XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny, aminek idén is az egri Érsekkert adott otthont. Május 11-12-én 9 ország, 20 egyetemének 36 csapata állt rajthoz, a léghajtányok 2018-as seregszemléjén ezúttal magyar siker született: s a kecskeméti Neumann János Egyetem Jok-Air csapata nyerte az “AVENTICS legjobb Pneumobilja” díjat.

Talents for Europe 2018 1. helyezetje Balog Nella. Nella a csellisták között a harmadik korcsoportban első díjat kapott. A nagy számú zsűri különdíjakkal is jutalmazta. Ő kapta a 20-21. századi mű legjobb előadásáért járó díjat, és az ő produkciója kapta meg a legjobb tanárnak járó díjat, és a legjobb zongorakísérőnek járó díjat is.

 

2018 Április A Global Legal Hackathon gyözött a magyar fiatalok csapata, Balog Nella

A Global Legal Hackathon gyözött a magyar csapat, amely az új európai általános adatvédelmi rendeleten alapuló ötletével a legjobbak közé került a nemzetközi jogiszoftver-fejlesztő verseny New York-i döntőjében. A Global Legal Hackathon idén először került megrendezésre, amerikai szervezésben A New Yorkban formális gála keretében 2018. április 21-én megtartott döntőn szoros nemzetközi versenyben szintén győzni tudtak: a versenyen nemcsak magát az ötletet, hanem megvalósíthatóságát és üzleti megalapozottságát is értékelték.

A résztvevőknek 48 órán belül kellett olyan szoftvert kitalálniuk, amely képes forradalmasítani a jogi szektort. Az ötleteket private vagy public benefit kategóriában várták.

A versenyen izgalmasan sokszínű magyar csapat indult: volt köztük közgazdász (Danoczy Bálint), szoftvermérnök (Bihary Gergely, Elődi Márton, Lakatos Péter), dizájner (Nagy Kristóf) és jogász (Bihary Dániel, az ELTE ÁJK negyedéves joghallgatója).

Forrás: https://www.elte.hu/content/siker-a-global-legal-hackathon-dontojeben.t.16468

 

2018 Március Márton Anita, Bajusz Dávid, Rácz Anita

Márton Anita szerezte a magyar pályaatlétika első világbajnoki aranyérmét. A birminghami fedettpályás világbajnokságon a világ idei legjobb eredményével, országos csúccsal, 19,62 méterrel nyerte a női súlylökést.

Szentpéterváron, 2018. február 26. és március 2. között rendezték meg az Orosz Kemometriai Társaság által kétévente szervezett Winter Symposium on Chemometrics találkozót, idén már 11. alkalommal.  A bemutatott előadás nagy sikerére és a poszter iránt mutatott nagy érdeklődésre való tekintettel a konferencia erre kijelölt bizottságai Bajusz Dávidot a legjobb fiatal előadói díjjal, Rácz Anitát pedig legjobb poszter díjjal jutalmazták.

 

2018 Február Az első magyar olimpiai arany a téli olimpiák történetében - A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó

Aranyérmes lett a magyar férfi váltó rövidpályás gyorskorcsolyában a phjongcshangi téli olimpián. A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású négyes megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét a a phjongcshangi olimpiai játékok rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres férfi váltóversenyében.

 

2018 Január Babos Tímea, Lovassy Krisztián

Babos Tímea Grand Slam-bajnok – Kristina Mladenoviccsal megnyerte a női párost az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon. Magyar felnőtt versenyző még sosem nyert az Australian Openen, és utoljára 1986-ban ünnepelhettünk magyar Grand Slam-tornagyőzelmet.

Az októberi berlini pályakerékpáros Európa-bajnokságon sporttörténelmi tettet végrehajtva Lovassy Krisztián első magyar kerékpárosként állhatott fel a dobogóra, az elmúlt hétvégén pedig újabb sporttörténelmi sikert ért el azzal, hogy a minszki világkupán a 15 km-es 60 körös scratch számban elért helyezésével első magyar bringásként világkupa sorozatot nyert.

 

2017 December Borbély Alexandra

Borbély Alexandra kapta a legjobb női főszereplőnek járó Európai Filmdíjat a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért szombat este Berlinben.

 

2017 November Új ablak a világegyetemre című magyar film

Az Új ablak a világegyetemre című magyar film nyerte Szlovákiában a 11. Astrofilm Nemzetközi Filmfesztiválon Pöstyén város díját. A gravitációs hullámok felfedezését bemutató műsort a TÚK két tagja, ifj. Kollányi Ágoston és Pásztor Balázs készítette.

 

2017 Október Babos Tímea, Sajtos Gergő

Babos Tímea párosban világbajnok és sporttörténelmet írt. Babos Tímea és Andrea Hlavackova nyerte a WTA-világbajnokságot Szingapúrban. Babos Tímea ezzel a győzelemmel a sportág első magyar női világbajnoka lett.

Jelentős magyar siker a 13. Grand Prix Chimique vegyésztechnikusi diákolimpián. A 13. GPCh-et Szerbiában a Petnica Science Centerben rendezték meg. Ez egy kis természettudományos

Kutató központ középiskolás diákok számára jól felszerelt laboratóriumokkal, könyvtárral, kollégiummal, menzával, közösségi terekkel. Az aranyérmet Sajtos Gergő szerezte meg.

 

2017 Augusztus "Oscar-díjat" nyert egy magyar fagyi

A világ élelmiszeripari oscarjának számító Great Taste Awards-on: a zsűri összesen 4 csillaggal jutalmazta a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra három különböző ízű fagylaltját.

 

2017 Július ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium csapata, Hosszú Katinka

A Londonban rendezett Teen Tech Awards 2017 nemzetközi kategóriájának döntőjében, spanyol és finn indulókat legyőzve, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium csapata nyert. A TeenTech a tudományok, a műszaki tudományok és a technológia területén alkotó fiatalokat ösztönzi, akik innovációs alkotásaikkal mérhetik össze tudásukat. Az idei megmérettetésen kétezer, zömében angol diák vett részt, a döntőbe 19 kategória 200 csapata került.

Magyarország aranyérmeit a budapesti úszó vb-n Hosszú Katinka 200 m és 400 m vegyesen nyerte.

 

2017 Június Szőnyi Ferenc

Egyedül Szőnyi Ferenc magyar ultratriatlonista tudta teljesíteni a Himalája hágóin megrendezett, 480 kilométeres Hell Ultra Running versenyt. A versenyen 120 óra alatt kellett lefutni 480 kilométert, 10 ezer méteres szintemelkedéssel. A világ legnehezebb futóversenyének nevezett versenyen még soha senki nem futott végig.

 

2017 Május - A Szolnok férfi vízilabdacsapata, Lőrinc Viktor, Korpási Bálint, a Győr női kézilabda csapata

A kapus Nagy Viktor vezérletével története első Bajnokok Ligája-címét szerezte meg a Szolnok vízilabdacsapata. 10 000 néző előtt játszott mérkőzésen, a budapesti Final Six BL-döntőben szerezte meg a győzelmet a Szolnok, s ezzel a vízilabda Bajnokok Ligáját megnyerte a csapat. Ez a hetedik magyar siker a vízilabda BL-ben: 1973 és 79-ben az OSC, 1980 és 1985-ben a Vasas, 1994-ben az Újpest, 2004-ben a Honvéd, s most 2017-ben a Szolnok lett a győztes.

Kötöttfogású birkózásban aranyérmet nyert, s ezzel Európa-Bajnok lett a 71 kg-ban Korpási Bálint és a 85 kg-os mezőnyben Lőrincz Viktor a szerbiai birkózó Európa-bajnokságon.

MEGNYERTE A NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJÁT A GYŐRI AUDI ETO KC

A Győri Audi ETO 2013 és 2014 után harmadszor nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a budapesti final four döntőjében legyőzte a macedón Vardar Szkopjét. A holland, norvég, cseh, brazil és magyar világsztárokból, kiváló, tehetséges játékosokból álló győri csapat elérte, amire készült, amiért edzett, amit akart, aranyéremmel zárta a a női kézilabda BL sorozatát.

Magyar női csapatok ezzel együtt már összesen 16-szor diadalmaskodtak az európai porondon.
A BL-ben, illetve a jogelőd BEK-ben 1982-ben a Vasas, 1999-ben a Dunaferr, 2013-ban, 2014-ben és most 2017-ben a Győr,
a KEK-ben 1978-ban az FTC, 1981-ben a Bp. Spartacus, 1995-ben a Dunaferr, 2011-ben és 2012-ben az FTC,
az EHF-kupában pedig 1995-ben és 1996-ban a DVSC, 1998-ban a Dunaferr, 2005-ben a székesfehérvári Cornexi, 2006-ban az FTC, míg 2016-ban a Dunaújváros lett a győztes.

 

2017 Április Kocsis Tamás

Áprilisban ismét lesz magyar IT-s szereplője a TED-nek!
Kocsis Tamás webfejlesztő több millió embernek tart előadást.

Európai idő szerint csütörtök este tette közzé a TED New-York-i központja az áprilisi 24-én kezdődő, „TED2017-The future you” című ötnapos vancouveri rendezvényük előadói névsorát. A 40 fős listában Garri Kaszparov sakknagymester és Elon Musk amerikai üzletember mellett egy magyar fiatalember, Kocsis Tamás webfejlesztő neve is szerepel. A 32 éves informatikus egy internetes cenzúrát megnehezítő hálózati megoldása révén vált ismertté.

A TED-konferenciákat 1990 óta minden évben megszervezik. Az előadások maximum 18 percesek lehetnek, és olyan gondolatokról szólnak, amelyekkel a szervezők szerint érdemes megismerkednie a világnak. TEDx néven már több országban, így Magyarországon is rendeznek előadásokat, azonban az amerikai kontinensen eddig csupán két magyar, Polgár Judit nemzetközi sakknagymester és Csíkszentmihályi Mihály pszichológus szerepelhetett előadóként. A belépőjegyek ára a 2017-es rendezvényre 17 ezer amerikai dollár volt, de már mind elkelt. Ugyan a vancouveri nézőtéren csak 1200 ember foglalhat majd helyet, de később, a TED honlapján bárki esen, akár magyar feliratozással is megtekintheti az előadásokat. A weblapot havonta több mint 30 millió látogató keresi fel.

Forrás: http://blog.ithon.info/2017/03/09/aprilisban-ismet-lesz-magyar-it-s-szereploje-a-ted-nek/

 

2017 Március Márton Anita, Dr. Kóspál Ágnes

Márton Anita a világ idei legjobb eredményével megvédte Európa-bajnoki címét, aranyérmes lett a belgrádi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon súlylökésben. Ezzel az eredménnyel a világranglista élére is ugrott. S ő lett a fedettpályás Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb magyar női versenyzője.

MAGYAR CSILLAGÁSZNŐ A L'Oréal-UNESCO DÍJAZOTTJA

A L’Oréal-UNESCO "A nőkért és a tudományért" programban – Dr. Kóspál Ágnes csillagász az International Rising Talents kategória egyik díjazottja.
Márciusban rendezték meg a L’Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért programjának idei, 19. díjátadó ünnepségét, ahol a nemzetközi feltörekvő tehetségek (International Rising Talents) kategória egyik díjazottja Dr. Kóspál Ágnes csillagász volt.
1998 óta a L’Oréal és az UNESCO által közösen szervezett - A Nőkért és a Tudományért (For Women in Science) – nemzetközi programjának célja, hogy támogassa a különböző tudományok területén tevékenykedő kiváló kutatónőket és az ígéretes fiatal tehetségeket, elismerve az előttük álló kihívások legyőzése érdekében végzett tudományos tevékenységüket. A díjban a világ különböző részein tevékenykedő, kiemelkedő tudományos munkásságot folytató kutatónők részesülnek. A korábbi ösztöndíj programban 2014-ben először részesült magyar kutatónő – Czöndör Katalin neurobiológus – ilyen rangos elismerésben. Tavaly 2016-ban pedig Dr. Farkas Eszter agyi keringést kutató idegtudós, biológus második magyarként lett díjazott.
2017 L’Oréal-UNESCO For Women in Science Award egyik díjazottja Dr. Kóspál Ágnes csillagász a napjainkban születő csillagok és bolygók keletkezési folyamatának részleteit kutatja, és tudományos megállapításaival nemcsak a csillagkeletkezés sok nyitott kérdésére adott magyarázatot, hanem arra is következtetni enged, hogy mi zajlott le 4,6 milliárd évvel ezelőtt, Napunk, Naprendszerünk és bolygónk keletkezésekor.
Kutatásai segítik és formálhatják a tudományág jövőbeni fejlődését is, hiszen olyan új műszerek és távcsövek létrejöttét ihletik, melyek akár a csillagkeletkezésről alkotott egész elképzelésünket átírhatják.

https://www.facebook.com/magyarsikerek/photos/a.629931643743063.1073741828.629739010428993/1259818440754377/?type=3&theater

 

2017 Február Enyedi Ildikó, Deák Kristóf

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje nyerte a legjobb filmnek járó díjat az Arany Medvét, a a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál - a Berlinalén.

Oscar-díjas lett a Deák Kristóf rendezte Mindenki című rövidfilm. A Mindenki nyerte a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat.

A gyerekeknek ajánlotta díját Deák Kristóf.

“Nagyon köszönöm az akadémiának ezt a hihetetlen díjat. Rövidre kell fognom, pedig nagyon sok embernek kell köszönetet mondanom. Először is a családomnak és a tanáraimnak, akik felneveltek és a feleségemnek is. Anna, a stáb és a szereplők nevében ajánlom ezt a díjat azoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyermekeknek. Próbáljuk meg őket jól felnevelni, oly módon, hogy büszkék lehessünk rájuk” – mondta a beszédében Deák Kristóf.

Dudás Viktor azt is megjegyezte, hogy az idei Oscar-versenyen a felnőtt mezőnyben is nagyon sok olyan film volt, amelyekben gyerekeké volt a főszerep – mint a Lion, a Moonlight, a Fences vagy a Captain Fantastic. Az idei év tehát a gyerekekről is szólt, és a magyar film nagyon jól illeszkedett ebbe a vonulatba. Mondhatni, jókor volt jó helyen a Mindenki.

Forrás: http://www.hirado.hu/2017/02/27/jokor-volt-jo-helyen-a-mindenki/ MTI

 

2017 Január - Liu Shaolin Sándor, Piros Zsombor

Liu Shaolin Sándor Magyarország első egyéni aranyérmét nyerte a rövidpályás gyorskorcsolyázó Európa-bajnokságok történetében, mivel győzött a torinói rövidpályás Európa-bajnokság 1000 méteres versenyben.

A 17 esztendős teniszező Piros Zsombor győzött az Australian Open junior egyesének döntőjében, így ismét Grand Slam-tornát nyert a fiatalok között egy magyar férfi versenyző.

 

2016 December - Hosszú Katinka, Kulcsár Katalin, Polgár Judit

Hosszú Katinka a kanadai Winsdor-ban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon  7 aranyérmet szerzett, ezzel a legeredményesebb úszó lett a rövid pályás úszó-világbajnokságok történetében. Valamint, a legeredményesebb lett abban is, hogy egy ilyen eseményen a legtöbb - 7 - aranyat nyert.

Az IFFHS (a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet) az idén Bajnokok Ligája-döntőt vezető Kulcsár Katalint választotta meg 2016 legjobb női bírójának! A 32 esztendős magyar játékvezető a valaha volt legfiatalabb női bíró, aki kiérdemelte ezt az elismerést.

Polgár Judit elfogadta az ENSZ főtitkára felkérését, és a UNWomen esélyegyenlőségi nagykövete lesz.
„2016-ban elvállaltam az ENSZ Főtitkárának megtisztelő felkérését és az UNWomen esélyegyenlőségi nagyköveteként segítem a program céljainak megvalósulását. A megbízatásom egészen 2030-ig tart, elsődleges feladatom a női egyenjogúság helyzetének, a nemek közötti esélyegyenlőségének elősegítése. Ezt a kihívást nagyon komolyan veszem, és eltökélt célom, hogy helytálljak az általam is teljes meggyőződéssel vallott célok méltó képviseletében.”

 

2016 November - Polgár Judit

Polgár Judit lesz a sakkvilágbajnoki döntő szakkommentátora. A nemzetközi sakknagymestert Polgár Juditot kérték fel Magnus Carlsen-Szergej Karjakin sakkvilágbajnoki döntő hivatalos szakkommentátorának. Aki új helyzetnek, ugyanakkor megtisztelő feladatnak nevezte a felkérést. - "Izgalommal várom a döntőt, szakkommentátorként a stúdióban fogom elemezni a partik legkritikusabb pillanatait, ám az elemzésen kívül beszélgetek a híres vendégekkel, és a sportág története, érdekes sztorik is színesítik majd az elemzéseket" - nyilatkozta Judit. A novemberi New York-i eseményen várhatóan több neves vendég is megjelenik majd, többek között pl. Mark Zuckerberg, Bill Gates illetve Donald Trump az Egyesült Államok újonnan választott elnöke.

 

2016 Október - Kancsár Ferenc, Vincze Adrienn

Kancsár Ferenc az olaszországi Sarnóban rendezett világdöntőben a Rotax Max Challenge 125-ös géposztályában a DD2-es kategóriában lett világbajnok.

New Yorkban kihirdették a 2016-os IPA (International Photography Awards) nyerteseit, ahol magyar siker is született, Vincze Adrienn három képe is különdíjat szerezett. Ez egy olyan éves fotográfiai világverseny, ahova professzionális és amatőr fotósok munkáját várják. Jelenleg ez a legrangosabb és egyik legelismertebb fotós verseny a világon, gyakran a fotográfia “Oscarjának” is nevezik,
Egyet az építészet kategóriában kapott, kettőt pedig a természet vadvilág kategóriájában, Kifejezetten ritka, hogy egy fotós két ennyire különböző kategóriában is díjat vigyen el. A “Sunset coloratura” a “Naplemente koloratúra” a Művészetek palotája melletti kilátóról készült a nyári naplementében. A “Giraffe somehow”, azaz a “Zsiráf valahogy másképp” egy teljesen új perspektívából mutatja be a zsiáfot. A “Tigers in the water”, - a tigrisek a vízben sorozat nyitóképe már Párizsban is különdíjat kapott, valamint a National Geographic is szerkesztői kedvenccel jutalmazta egy évvel ezelőtt. https://hu-hu.facebook.com/magyarsikerek/photos/pcb.1067264673343089/1067263996676490/?type=3

 

2016 Szeptember - Csay Renáta, Bara Alexandra, Kövér Márton, Lakatos Zsanett, Berki Krisztián, Szőke Gábor Miklós

A Brandenburgban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon Csay Renáta egyéniben, valamint Bara Alexandrával, továbbá Kövér Márton és Lakatos Zsanett is aranyérmet szerzett.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián tornászról nevezik el a lólengés egyik elemét. Sok mindent elérhet egy sportoló, de az, hogy elemet neveznek el róla, talán a legnagyobb dicsőség a pályafutásában” – írta közösségi oldalán a kiváló sportoló Berki.

Szőke Gábor Miklós legújabb szobra az atlantai Mercedes-Benz Stadion főbejárata előtt fog állni, az Egyesült Államok egyik legnagyobb NFL-csapata, az Atlanta Falcons ugyanis a magyar művészt kérte fel egy monumentális madár megalkotására – írja hurráoptimista sajtóközleményében Szőke Gábor Miklós sajtósa. A monumentális köztéri állatszobrairól ismert szobrászművészt Szőke Gábor Miklóst, a világ egyik legnevesebb Red Dot díjas művészeti egyeteme a Savannah College of Art and Design (SCAD) kereste fel, az USA egyik legnagyobb NFL csapatának, az Atlanta Falcons megbízásából.
2017-ben készül el a Super-Bowl-nak is helyet adó, 2 millió négyzetméteres Mercedes-Benz Stadion, amely építését már most is hatalmas figyelem övezi. Ennek megkoronázása lesz a magyar szobrászművész köztéri alkotása, amely a stadion főbejárata előtt kap helyet.
A focicsapat totemállatát, a sólymot ábrázoló szobor hatalmas szárnyai alatt fognak belépni az épületkomplexumba.

 

2016 Augusztus - Szász Emese, Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, Szabó Gabriella és Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina, Zoltai Judit és Héder János

Szász Emese és Szilágyi Áron vívásban, Hosszú Katinka úszásban, Kozák Danuta kajakban egyéniben és párosban Szabó Gabriellával szerzett olimpiai aranyat a Rioi olimpián, majd a női kajak négyesben Csipes Tamarával és Fazekas-Zur Krisztinával újabb aranyérmet szereztek. S ezzel a nagy sikerrel önmaguk és az ország számára értek el világraszóló sikert, élményt, inspirálst, boldogságot!.

A Design-Oscarként emlegetett Red Dot-díjat Zoltai Judit és Héder János házaspár - az Inarchi Lighting studió két tervezője- Ray nevű falilámpa művének ítélték oda.

 

2016 Július - Csay Renáta, Bara Alexandra

Csay Renáta aranyérmet szerzett a spanyolországi Pontevedrában zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon. Sőt párosban Bara Alexandrával is győzött, s ezzel egy újabb megérdemelt aranyérem birtokosa lett.

 

2016 Június - Kassai Viktor, Király Szilvia

Kassai Viktort játékvezetőt érte az a megtiszteltetés, hogy a franciaországi Labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzését vezethette.

Király Szilvia az Intel ISEF/Nemzetközi Tudományos és Innovációs Verseny I. díját nyerte 77 ország közel 1700 pályázója közül. Az Intel ISEF (International Science and Engineering Fair) a világ legnagyobb, fiatalok számára rendezett tudományos megmérettetése.

 

2016 Május - Sárosi Laura, Simon Béla, Juhász Adrián, Széll Tamás séf és csapata, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Cseh László, Verrasztó Dávid és a női úszóváltók, Kovács Sarolta és a női öttusacsapat.

Egy magyar tollaslabdázó, sportoló lány rendkívül sportszerű tettétől hangos a világsajtó. ,,A magyar lány sportszerűsége előtt meghajol a világ".

Sárosi Laura, a magyar tollaslabdázó lány ellenfele a jóval esélyesebb német Karin Schnaase volt a franciaországi Európa-bajnokságon. De éppen még a magyar lány vezetett, amikor a német ellenfelének a cipője elszakadt. S mivel a szabályok szerint nem hagyhatja el a helységet, s ott nem volt tartalék cipője, így a magyar lány nyert volna, mivel a német nem tudta volna folytatni a játékot. A magyar lány azonban odaszaladt a saját táskájához, kivette a váltáscipőjét, és egy mosoly kíséretében átnyújtotta ellenfelének – a méret szerencsére stimmelt. A meccs folytatódhatott, Laura pedig, ahogy számítani lehetett rá, a sokkal esélyesebb és jobb német Karintól sima vereséget szenvedett.

„Sárosi maga a tollaslabda, és mindent elmond arról, miért imádom ezt a sportot. És a segítésével végre van egy megcáfolhatatlan érvem arra, miért ez a legjobb és legőszintébb sport a világon!" – írta Mark Phelan az eset kapcsán.

Európa-bajnok lett a Simon Béla, Juhász Adrián magyar evezős páros. A szolnoki Tisza Evezős Egylet versenyzői kellemes, nagy meglepetésre aranyérmet szerzett a normálsúlyú kormányos nélküli kettes vasárnapi döntőjében a Brandenburgban zajló evezős Európa-bajnokságon, s ezzel az utóbbi évek legnagyobb magyar evezőssikerét érték el. Hihetetlen, hogy győztünk. Őszintén szólva, nem is tudom pontosan, mi történt a vízen, elképesztő – nyilatkozott a nemzetközi szövetség honlapjának a 27 éves evezős Simon Béla.

MAGYARORSZÁG (Széll Tamás séf és csapata) NYERTE A LEGRANGOSABB NEMZETKÖZI SZAKÁCSVERSENY, a Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjét. A világ leghíresebb szakácsversenyét 1987 óta rendezik meg Franciaországban, melynek az alapítója Paul Bocuse, a világ egyik leghíresebb séfje. A világdöntő minden páratlan évben van Lyonban, minden páros évben pedig, - mint amilyen a mostani is, az európai döntő zajlik.

Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Cseh László, a női úszóváltók a londoni úszó Európa bajnokságon fantasztikus teljesítménnyel, aranyérmekkel, - s Verrasztó Dávid is aranyéremmel -  növelték a magyar úszósport, önmaguk, s hazánk hírnevét.

Kovács Sarolta egyéniben, valamint Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban is aranyérmet nyert az öttusázók moszkvai világbajnokságán.

 

2016 Április - Parniczky Rita

A Közel-Kelet legnagyobb design eseményének számító Design Days Dubai kiállításról Parniczky Rita a fődíjjal, a felbecsülhetetlen Perrier-Jauet Arts Salon díjjal tért haza, továbbá egy önálló kiállítást is nyithat Londonban június-július-ban Weaving with Light címmel a londoni Contemporary Applied Arts-ban. Rita híressé vált, félig áttetsző, „röntgen” textíliái nem csak az érdeklődőket, de a szakma nagyjait is lenyűgözte.

 

2016 Március - Liu Shaolin Sándor, Szőke Gábor Miklós, Magyaroké az agykutatók első Nobel-díja (Somogyi Péter, Freund Tamás, Buzsáki György)

Liu Shaolin Sándor 500 méteren aranyérmet nyert a szöuli rövid pályás gyorskorcsolya világbajnokságon, és ezzel a saját pályafutása valamint a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázás történetének is első felnőtt-vb-aranyát szerezte.

„Ha valaki megkérdezett volna az 1500 után, akkor azt mondom, nem az éremért megyek 500-on, de reggel úgy keltem fel, mint egy bajnok, éreztem, hogy bennem van a siker." - nyilatkozta később.

Oroszországban Moszkvában a Gorkij parkban minden évben egy ismert kortárs orosz művész alkotását égetik el a Maszlenyica (tél búcsúztató) ünnepség sorozat alkalmával. Idén ez az első alkalom, hogy nem orosz művészt kértek fel a Maszlenyica ünnepre, így rendhagyó módon Szőke Gábor Miklós dolgozta ki az idei Maszlenyica ünnep teljes koncepcióját.

Három magyar kutató kapta az "agykutatás Nobel-díjának" is nevezhető Agy-Díjat (The Brain Prize). Az egymillió euróval járó díjat a memória-folyamatokban kulcsszerepet játszó agyi ideghálózatok feltárásáért Somogyi Péternek, Freund Tamásnak és Buzsáki Györgynek ítélték oda.

 

 

2016 Február - Nagy Katalin, Aquajet Zrt, Gledura Benjámin, Oscar-díjas magyar film.

Nagy Katalin nyerte meg Floridában az Evergrades Ultra terepfutó maratont, amelyen 50 mérföldet (csaknem 80 kilométert) teljesítettek a résztvevők, és ő egyéni és pályacsúcsot is döntött, emellett a teljes férfi mezőnyt is megelőzte.

Globális problémára talált megoldást, s így az Aquajet Zrt. nyerte el a Hannoverben zajló Tire Technology Expo 2016 „Környezeti teljesítmény" díját. A világ legnagyobb, az abroncsok gyártásával foglalkozó kiállítás és konferencia történetében először lett díjazott magyar vállalkozás magyar fejlesztésre épülő teljesítményével, megoldást találtak a gumiabroncsok újrahasznosítására.

Minden idők egyik legnagyobb magyar sakkeredményét érte el a tizenhat éves Gledura Benjámin, aki a gibraltári sakkfesztivál Masters versenyének hetedik fordulójában legyőzte az ötszörös világbajnok indiai Viswanathan Anandot.
A korábbi négyszeres olimpiai ezüstérmes, nemzetközi nagymester, Verőczi Zsuzsa szerint Benjámin Anand elleni győzelme a magyar sakktörténet legjobb öt eredménye közé sorolható. A fiatal magyar sakkozó sikeréről, azt mondta, hogy Benji sikere annak köszönhető, hogy tökéletesen felkészült, szorgalmas volt, észrevette a lehetőséget és élt vele.

A Saul fia 2015-ben bemutatott magyar film Nemes Jeles László rendezésében, nyerte 2016 februárjában a legjobb idegennyelvű film kategóriájában az Oscar-díjat, a legnevesebb film díjat.

 

2016 Január - A magyar női vízilabda-válogatott, Gyarmati Panka, Nemes Jeles László filmje

A magyar női vízilabda válogatott nagy sikert aratva a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon aranyérmet nyerve Európa-bajnok lett.

Gyarmati Panka hatalmas bravúrt elérve világkupafutamot nyert a hódeszkások slopestyle szakágának amerikai versenyén. Erre még nem volt példa magyar sportolóként, így ez az első magyar győzelem a slopestyle világkupán, sőt a Nemzetközi Síszövetséghez (FIS) tartozó szakágak egyikében sem született még ilyen magyar siker.

A FIS a honlapján ezt írta: „Azzal, hogy első magyarként világkupa-versenyt nyert, Panka nemcsak hazájának hőse lett, hanem a miénk is!”

A Saul fia című film kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat. Nemes Jeles László rendező munkája az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének (HFPA) elismerését.

 

2015 December - Hosszú Katinka, Cseh László, Németh Krisztián

Hosszú Katinka több új fantasztikus világcsúcsot is felállított a netanyai rövid pályás Eb-n, s összesen 6 aranyérmet nyert. Ő lett az Eb úszónője.

Cseh László pontosan a 30. születésnapján országos csúccsal első lett a férfi 100 m pillangó döntőjében a netanyai rövid pályás úszó Eb-n, valamint a 200 méteres vegyes úszás döntőjében való győzelmével megszerezte a 30. Eb aranyérmét, és végül megszerezte az Eb-n a 3. aranyérmét is a 200 méteres pillangó úszásban.

Németh Krisztián, a Sporting Kansas City labdarúgójának szólógólja nyerte meg az Év gólja szavazást az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság 2015-ös szezonjában (MLS).

 

2015 November - MAGYAR LETT A VILÁG LEGJOBB ERDEI SZÁLLODÁJA

A noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa-t választották a szavazók a World Luxury Hotel Awards-on a világ legszebb erdei szállodájának.
Világraszóló siker, hogy a noszvaji hotel elnyerte a "szállodaipar Oscar-díját", ez eddig egyetlen magyarországi szállodának sem sikerült.

 

2015 Október - Havasi Balázs

Állva ünnepelték a Carnegie Hallban Havasi Balázs virtuóz modern zongoraművészt.

Több mint 70 év óta először adott koncertet magyar zeneszerző és zongorista New Yorkban, a világhírű Carnegie Hall-ban. 1943-ban Bartók Béla adta itt elő műveit.

"Minden művésztársam nevében mondhatom, hogy még mindig a hatása alatt vagyunk a tegnapi koncertnek. Látni a színpadról a Carnegie Hall közönségét állva tapsolni olyan élmény, amiről minden gyermek álmodik, mikor zenetanulásba kezd"

 

2015 Szeptember - Boronkay Péter és Gálfi Dalma

Újabb dicsőséges győzelem a magyar terepsport és triatlon számára - Boronkay Péter paratriatlonista sportoló Szardínián a Tereptriatlon Világbajnoki címét szerezte meg.

Gálfi Dalma első magyarként nyert Grand Slamet egyéniben a US Openen a junior lányok tenisz versenyében.

 

2015 Augusztus - MEDVECZKY ERIKA, CSEH LÁSZLÓ, HOSSZÚ KATINKA

Medveczky Erika hatalmas előnnyel nyerte a kajak-kenu világbajnokság 1000 méteres számát kajakban Milánóban. Féltávnál még egy hajóhossznyi hátrányban volt, ám a saját tempó és taktika diadalmaskodott.

Tíz év után ismét világbajnok lett Cseh László. Cseh László aranyérmes lett 200 méter pillangón a Kazanyban zajló vizes világbajnokságon.

Hosszú Katinka győzött 400 méter vegyesen és világcsúccsal győzött 200 méteren. ,,Nagyon boldog vagyok, hiszen az volt minden álmom, hogy ebben a számban én legyek a világ leggyorsabbja, és most sikerült! Nem tudom kifejezni, hogy mit érzek most." Már ötödik világbajnoki címnél tart, nem beszélve a rengeteg EB-aranyáról és rekordjáról. Ezzel pedig ő lett az úszó világbajnokságok minden idők legjobb magyar úszója!

 

2015 Július - SENÁNSZKY PETRA, és a Gálfi Dalma Stollár Fanny kettős, valamint Imre Géza

A kínai Jantajban zajló uszonyosúszó világbajnokságon Senánszky Petra folytatta remeklését a 100 méter megnyerése után a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban is aranyérmes lett.

A harmadik helyen kiemelt Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettős sikerével ért véget az angol nemzetközi wimbledoni teniszbajnokság junior lányok páros küzdelme.

Imre Géza megnyerte a moszkvai vívó-világbajnokság egyéni párbajtőr számát.

 

2015 Június - AZ ELSŐ EURÓPAI JÁTÉKOK Aranyérmesei
A Szabó Gabriella, Kárász Anna, Kozák Danuta, Vad Ninetta összeállítású női kajak négyes szerezte meg az 1. Európai Játékok első magyar aranyérmét, a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás férfi kajak kettes a másodikat, a birkózó Sastin Marianna a harmadikat, továbbá Kozák Danuta, Barka Emese, a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel kajaknégyes, Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel összetételű aerobik csapat

 

2015 Május - Nemes Jeles László Saul fia című filmje

Fantasztikus siker! Nemes Jeles László nagysikerű alkotása, a Saul fia kapta a zsűri Nagydíját a Cannes-i Filmfesztiválon.

 

2015 Április - Szabó Krisztián

AZ ELSŐ MAGYAR RALIKROSSZ EB-FUTAMGYŐZELEM

Az autókrosszban három Európa-bajnoki címet is szerzett, majd sportágat váltott, és élete első ralikrossz Eb-futamán, tavaly Olaszországban rögtön a dobogón végzett. A második ralikrossz kontinensviadalán ezt egy győzelemmel szárnyalta túl! Előtte magyar pilóta a dobogón sem végzett soha ralikrossz Eb-futamon.

 

2015 Március - Major Veronika és Márton Anita

MAJOR VERONIKA ARANYÉRMES A FUTÓCÉLLÖVŐK KÖZÖTT

A kétszeres világbajnok Major Veronika az esélyeknek megfelelően megnyerte a junior lány futócéllövők 40 vegyes számát az Arnhemben zajló 10 méteres - korábbi nevén légfegyveres - Európa-bajnokságon.

Márton Anita kiváló versenyzéssel, hatodikra elért 19,23 méteres országos fedett pályás csúccsal és öt 18 méter feletti dobással, a prágai fedett pályás atlétikai Európa bajnokság súlylökő döntőjében aranyérmet szerzett.

 

2015 Február - Stiller Ákos

Stiller Ákos fotóriporter nyerte idén az első díjat az amerikai Pictures of the Year sajtófotó versenyének képriport kategóriájában.

 

2015 Január - Budapesti Fesztiválzenekar

New Yorkban, Washingtonban, West Palm Beachen és San Franciscóban is teltházas koncerteket adott, és állva tomboló közönséget hagyott maga után a Budapesti Fesztiválzenekar az amerikai turnéja során.

 

2014 December - Kulcsár Edina

A 2014-es Miss World szépségversenyen Londonban a magyar induló, Kulcsár Edina a 2. helyen végez, mely minden idők legjobb magyar szereplése a verseny történetében.

 

2014 November - Bucsi Réka Symphony No 42. animációs filmje

A MAGYAR ALKOTÁS KÜLÖNDÍJAT ÉS KÖZÖNSÉGDÍJAT KAPOTT AZ ANILOGUE NEMZETKÖZI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁLON.

 

2014 Október - Liu Shaolin Sándor

Liu Shaolin Sándor nyerte az összetettet a heerenveeni gyorskorcsolyázók meghívásos viadalán. Az 1500 méteren aratott győzelme után 1000 és 500 méteren is második lett. Ez elég volt ahhoz, hogy összesítésben a negyvennyolc fős mezőny élén végezzen.

 

2014 Szeptember - LUBICS SZILVIA

Lubics Szilvia harmadszor nyerte meg a Spartathlon ultramaratont, minden idők legjobb női eredményével.

 

2014 Augusztus - A MAGYAR NŐI KAJAK NÉGYES

VILÁGBAJNOK lett a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna, Vad Ninetta négyes a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon.

 

2015 Július - Az Eötvös Loránd Tudományegyetem  “AAC Telepresence” fejlesztése

Az ELTE fejlesztése nyerte a legjobb kommunikációs alkalmazás díját egy nemzetközi versenyen Franciaországban.
Robot, beszélőtábla és okosszemüveg összekapcsolásával jött létre az “AAC Telepresence” nevet viselő fejlesztés, amely az idős vagy mozgásukban korlátozott, autista vagy egyéb halmozottan fogyatékos emberek kommunikációját segíti.

 

2014 Június - Hevesi Flóra

A Londonban élő Hevesi Flóra volt a felelős az új Metallica-videó jelmezeiért.

 

2014 Május - chocoMe Raffinée fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró, és a győri női kézilabdacsapat

Az International Chocolate Awards díj

A chocoMe nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót nevezték be, méghozzá ezzel a kísérő szöveggel: "A világ legfinomabbjának tartott Piemonte-i mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon." A rangos nemzetközi mezőnyben méltón, nem hiába érdemelte ki a magyar termék az ezüstérmet, bekerülve ezzel hivatalosan is a világ legjobb csokoládékészítői közé.

A Raffinée termékcsalád nem most nyert először díjat, ugyanis egy hónappal ezelőtt csomagolódobozát díjazták Milánóban az ugyancsak egyik legrangosabbként jegyzett nemzetközi dizájnversenyen, az A' Design Awardon. "A forma és tartalom ezúttal tökéletesen harmonizál.

http://www.chocome.hu/international-chocolate-awards

A Győri Audi ETO KC 27–21-re legyőzte a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének fináléjában, így megvédte címét a legrangosabb európai kupasorozatba.

 

2014 Április - Baglyas Márton, Marton Ákos, Kasza Bence - Hihetetlen siker az athéni természettudományos diákolimpián

Baglyas Márton a magyar csapat tagjaként hazánkat képviselte az Európai Unió Természettudományos Diákolimpiáján (EUSO). Ezúttal Athén adott otthont a nívós, március 30. és április 6. között zajló megmérettetésnek, amely három tantárgyat, a biológiát, a fizikát és a kémiát érintette. Marci utóbbiban kvalifikálta magát. Az országok maximum két háromfős csapattal vehetnek részt az eseményen, az alakulatokat egy biológiás, egy fizikás és egy kémiás növendék alkotja, mivel az angol nyelvű verseny feladatai komplex természettudományos ismereteket igényelnek. Mindkét magyar trió pazarul szerepelt. Marci csapattársaival: a szegedi Marton Ákossal és a budapesti Kasza Bencével aranyérmes lett, ezen belül abszolút első helyezést értek el

http://www.teol.hu/tolna/kozelet/hihetetlen-siker-az-atheni-diakolimpian-548270#p2

 

2014 Március - Pátkai Rozina és Jonás Vera lemezei, és Czöndör Katalin

Pátkai Rozina szeptemberben megjelent Você e Eu című lemeze háromszoros jelölést kapott az Egyesült Államok-béli Independent Music Awards 2014-en

A szeptemberben kiadott lemezt most Vocal Jazz Album, Latin Album kategóriában is a legjobb öt jelölt közé választották. A lemez egyik dalát, az El Hombre Que Yo Ame-t (George Gershwin The Man I Love című szerzeményét) pedig idén ismét az öt legjobb dzsesszdal közé emelték.

Jónás Vera Game című lemezét is jelölték az Independent Music Awards 2014 díjára Adult Contemporary kategóriában.

Czöndör Katalin neurobiológus személyében először részesülhet magyar kutató az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) és a L’Oréal nők számára létrehozott tudományos ösztöndíjának nemzetközi változatából.

 

2014 Február - Miklós Edit

Miklós Edit nagyszerű versenyzéssel, minden idők legjobb magyar alpesi sí eredményét elérve a hetedik lett lesiklásban a szocsi téli olimpián. 2015 januárjában sporttörténelmi siker, Miklós Edit 3. lett St. Moritzban megrendezett lesikló-világkupaversenyen.

 

2014 Január - Richter lovas akrobata csoport

Az Ifj. Richter József vezette Richter lovas akrobata csoport első magyarként megnyeri a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezett 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált.

 

2013 December - A férfi gyorskorcsolyaváltó

Téli Universiade -Trento: Aranyérmes a férfi gyorskorcsolyaváltó.

Utoljára téli Universiadén aranyérmet 1970-ben szereztünk, Almássy Zsuzsa műkorcsolyázó által. Az Universiadék történetében most fordult elő először, hogy 3 érmet szerezett a magyar csapat.

 

2013 November - IND Group

FinovateAsia legjobbjának ítélték az IND Group előadását. Három kontinensen kapott jelentős elismerést már az IND Group, a jövő bankolásának technikai szolgáltatója. A miskolci székhelyű technológiai cég a régióból egyedüliként került fel a pénzügyi szektor technológiai beszállítóit rangsoroló nemzetközi FinTech100-as listára.

 

2013 Október - Rózsa Csilla

Történelmi magyar sportsiker. Nagyszerűen kezdte élete első nemzetközi profi golfversenyét Rózsa Csilla az Azori-szigeteken zajló Azories Ladies Open-en. Már ez a kezdés is bravúr, egyben pedig mérföldkő Rózsa Csilla pályafutásában és a magyar golf történetében is, mivel ő az első hazai golfozó, aki olyan profi versenyen jutott a legjobbak közé, amelyen pontokat lehet szerezni a hivatalos profi világranglistára.

 

2013 Szeptember - Sastin Marianna

Sastin Marianna Magyarország első világbajnoki címét szerezte meg női birkózásban a Papp László Sportarénában zajló vb-n

 

2013 Augusztus - Kozák Danuta, kajak-kenusok, Gyurta Dániel, a magyar párbajőr csapat és a vizilabda csapat

A duisburgi kajak-kenu világbajnokságon magyar kajakos 500 méter egyesben utasított mindenkit maga mögé, ugyanakkor 500 méter kajaknégyesben és 4×200-as váltóban is világbajnok lett.

Medveczky Erika K-1 1000 méteren hatalmas hajrával aranyérmet szerzett. Ugyanezen a távon a kenus Vajda Attila megszerezte harmadik világbajnoki címét, és a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kettős is első helyen végzett, akárcsak a Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina duó.

Gyurta Dániel a barcelonai úszó világbajnokságon a 200 mell döntőjében új világbajnoki rekorddal védte meg a címét.

A magyar férfi párbajtőrcsapat legyőzte Ukrajnát a budapesti vívó-világbajnokság döntőjében, így hat év után világbajnoki aranyérmet nyert a magyar vívósportnak. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású csapat nagyszerű teljesítményt nyújtva diadalmaskodott a hazai vb-n.

A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmes lett a barcelonai világbajnokságon.

 

2013 Július - Hosszú Katinka és Marosi Ádám

Hosszú Katinka a Barcelonai úszó világbajnokságon a 200 méter vegyes úszásban világbajnok lett, majd a 400 méter vegyes számot is megnyerte augusztus 4.-én.

Marosi Ádám a lengyelországi öttusa Európa-bajnokságon utasított mindenkit maga mögé.

 

2013 Június - Fischer Iván

Fischer Ivánt, a Budapesti Feszti­válzenekar zeneigazgatóját ünnepélyes keretek között a brit Királyi Zeneaka­démia (Royal Academy of Music) tiszteletbeli tagjává választották.

 

2013 Május - A győri női kézilabda csapat

A Győri Audi ETO KC a döntőben legyőzte a norvég Larvik csapatát a veszprémi visszavágón is, és ezzel a magyar csapat megnyerte a női kézilabda Bajnokok Ligáját.

 

2013 Április - Csernoviczki Éva

A 2013-as budapesti cselgáncs Európa-bajnokságon első helyen végzett Csernoviczki Éva.

 

2013 Március - Lőrincz Tamás

Lőrincz Tamás a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon remekelt és győzött a 66 kilogrammos kategóriában.

 

2013 Február - Barta Viktória

Adorate-díjat kapott Barta Viktória. A díjat Dombó Dániel alapította azzal a céllal, hogy a kórus bár csak jelképesen, de mégis nyomatékosan kifejezhesse háláját, egyöntetű köszönetét annak a személynek vagy intézménynek, aki teljes odaadással, önzetlenül segíti a kórus munkáját, koncertjei sikerét. A díjat minden februárban, az Adorate Kórus megalakulásának évfordulója alkalmából rendezett koncerten adják át.

 

2013 Január - Szemerédi Endre  és Pócs Éva

Szemerédi Endre tudós, Ábel-díjas matematikus, az MTA rendes tagja és Pócs Éva néprajztudós, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára az Európai Kutatási Tanács (EKT) tapasztalt kutatók számára kiírt rangos, Advanced Grants elnevezésű pályázatán nyert támogatást.

 

 

 

 

2009 November Erdei Zsolt

Erdei Zsolt bokszoló, aki akkor is feláll ha már nincs szinte esély sem, s nem felejti elmondani, megköszönni a hazájának, a szurkolóknak, a magyar virtusnak. Aki nem felejti honnan jött és hova jutott. Aki segít ahol tud. Büszkék vagyunk rád, büszke rád az ország, büszke rád a nép, büszke rád Európa. Köszi.

 

2009 December Kovács ,,Koko" István Kovács ,,Koko" István volt bokszoló, olimpiai bajnok,  aki nem felejt el kiállni a sportolókért, aki támogatja a fiatalokat, aki nemzetközi viszonylatban is vezető pozícióba került, mégis megmaradt a hazáját szerető, féltő, a hazájáért dolgozó ,,sportoló"-nak. Le kalappal előtted. Köszöni a hazád a munkád.

 

2010 Január - A Magyar gyorskorcsolyázók. Akik nem panaszkodnak, hanem dolgoznak, mindent megtesznek a sikerért, nem panaszkodásra fordítják az energiáikat, hanem felveszik a versenyt a világ legjobbjaival (dehát csak így lehet). Ha a kedves Sebestyén Júlia is a panaszkodás helyett magában keresné a hibát többre vinné. Egyszer megkérdezték a sokszoros magyar bajnok, világszintű Vasas vízilabdázók edzőjét mit szól a rossz bírói működéshez, azt mondta kb. - Előbb azt kell megnézni, hogy mi megtettünk e mindent a sikerért. Szóval sok sikert az olimpiához nektek Magyar  Gyorskorcsolyázók.
 

 

2010 Február Bárczy Pál

Sikerrel fejlesztettek űrsörnek is nevezett fémhabot a Nemzetközi Űrállomáson Bárczy Pál akadémikus találmányának segítségével. Földön gyártottunk fémhabot, február 7-én azonban az ISS-en mikrogravitációs körülmények között sikerült fémhabot fejleszteni és annak tulajdonságait vizsgálni.

 

2010 Március. Jó pár riporter, szakkommentátor pl. Engi Klára, Pásztory Dóra, Szabó Gábor, Kurucz László. Köszönet az emberi, profi, kiváló munkáért.

 

2010 Április Mikó Irén

Mikó Irén professzor a Nemzetközi Kísérleti Mikrosebészeti Társaság elismerését, a Sun Lee Awar-díjat vehette át.

 

2010 Május Gera Zoltán

,,Szevasztok magyarok" Szia Zoli köszi.

Gera Zoltán az angol bajnokság álomcsapatának tagja, Gera Zoltán az év Fulham játékosa, Gera Zoltán a Hit Gyülekezet tagja, Gera Zoltán hazája büszkesége.

Fidesz - Jó kezdett... Kettős állampolgárság, 3 csapás, kisebb parlament, kisebb önkormányzatok, a pökhendi fideszes politikusok háttérbe szorítása pl Áder, Kövér, Pelczné, Deutsch, Pokorny). Csak így tovább és a haza büszke lesz rátok.

 

2010 június-július foci vb KASSAI VIKTOR

Egy magyar a vb-n. Egy magyar a legjobbak közt. Fantasztikus büszkék vagyunk rád, a haza büszke rád. Köszönjük, hogy mindent megtettél, hogy ott legyél, s mindent megtettél a sikerért, köszönjük ezt az útmutatást.

 

2010 augusztus Az úszók és a női kajak csapat 6-6 arany

Úszók - Fantasztikus eredmény 6 arany, s még több lehetett volna, de ez is fantasztikus eredmény. Csak így tovább, fantasztikusak az idősebbek és fantasztikusak a fiatalok.

Női kajak csapat - Fantasztikus eredmény 6 arany, s még több lehetett volna, de ez is fantasztikus eredmény. Csak így tovább, fantasztikusak az idősebbek és fantasztikusak a fiatalok.

 

2010 szeptember A férfi vízilabda-válogatott

 

2011 május Kassai Viktor, a világ egyik legjobb játékvezetője

Gratulálunk, hogy ilyen nagy dologra készen álltál, mint a BL döntő vezetése, s öregbítetted hazád, hazánk hírét. Büszkék lehetünk rág. Köszöntjük.

 

2011 június Francia és német elismerés a MABISZ-nak

Nemzetközi elismerést kapott a Magyar Biztosítók Szövetsége két ügyfélbarát eszköze, a Teljes Költség Mutató (TKM) és a Díjnavigátor kifejlesztése. Európa legnagyobb biztosítási piacainak képviselői példakánt tekintenek a hazai érdekvédelmi szövetség átalakítására. Mindkét termék példaszerűen illeszkedik abba az európai trendbe, amely egyre nagyobb jelentőséget kölcsönöz a költségtranszparenciának és a fogyasztóvédelemnek, s mindezt egy hatékonyabb és versenyképesebb biztosítási piac támogatásával valósítja meg” – összegezte a magyarországi szövetségnél tett látogatás egyik legfontosabb tanulságát Xavier Cognat, a Francia Biztosító Szövetség brüsszeli irodájának vezetője.

http://www.mabisz.hu/hu/sajtoszoba/171-sajtokozlemeny-20110609.html

 

2011 július Gyurta Dani, újra világbajnok

Fantasztikus vagy srác. Fantasztikusan okos vagy, Fantasztikusan nagy versenyző vagy, Fantasztikusan erős vagy. Büszke rád a hazád.

 

2011 augusztus Pars Krisztián

Krisztián bebizonyítottad amit akartál. Büszke lehetsz magadra, s büszke lehet rád a hazád is. Nagy gratuláció.

 

2011 szeptember Polgár Judit

Ez fantasztikus volt. Bátran, magyaros virtussal, hálásak vagyunk neked, hogy így öregbítetted a hazád hírét.Az első nő, aki sakk Európa-bajnokságon abszolút kategóriában érmet szerzett

 

2011 október Kiss Norbert és Berki Krisztián

Október 2.-án Kiss Norbert fantasztikus győzelmet aratott a FIA Kamion Eb sorozatban a spanyol Jarama-ban. Fantasztikus volt. Fantasztikus kitartás és a magyar vírtus. Büszkék vagyunk rád.

Berki Krisztián Japánban a Tornász VB-én, megcsinálta azt amire képes, holott nagyon nagy nyomás volt rajt, túl nagy volt a tét, de ő mint a magyar szív, erő, akarat és kitartás példaképe megcsinálta. Gratuláció. Fantasztikus vagy. Nagyon szurkolt az ország neked. Nagy örömet szereztél hazádnak.

 

2011 november Skawa Innovation

Első díjat nyert a magyar Easyling.com megoldás Közép-Kelet-Európa legnagyobb webes konferenciája, a „How-to-Web 2011” keretében zajló, innovatív induló vállalkozások számára kiírt Startup Challenge versenyen.

A november 10-én lezárult döntőben a magyar Skawa Innovation fiatal csapata 750 szakértő előtt mutatta be távmunka-rendszerre épülő, felhő-alapú fordító megoldását, mely a zsűri ítélete alapján mind technológiai, mind üzleti szempontból az összes pályázat közül a legjobbnak bizonyult. Az Easyling sikere jól példázza a magyar innovatív vállalkozások potenciálját.

- See more at: http://insiderblog.hu/blogzine/2011/11/11/magyar-gyozelem-az-europai-startup-donton/#sthash.y1OaBpM4.dpuf

Első díjat nyert a magyar Easyling.com megoldás Közép-Kelet-Európa legnagyobb webes konferenciája, a „How-to-Web 2011” keretében zajló, innovatív induló vállalkozások számára kiírt Startup Challenge versenyen.

A november 10-én lezárult döntőben a magyar Skawa Innovation fiatal csapata 750 szakértő előtt mutatta be távmunka-rendszerre épülő, felhő-alapú fordító megoldását, mely a zsűri ítélete alapján mind technológiai, mind üzleti szempontból az összes pályázat közül a legjobbnak bizonyult. Az Easyling sikere jól példázza a magyar innovatív vállalkozások potenciálját.

- See more at: http://insiderblog.hu/blogzine/2011/11/11/magyar-gyozelem-az-europai-startup-donton/#sthash.y1OaBpM4.dpuf

 

2011 december ,,Jézuska"  és a segítő emberek.

Eljött a december szerető hazám újból és újból összefog - mikulásgyár, cipősdoboz, időseknek műsorok, szegényeknek, elesetteknek gyámolítás- s újból bebizonyítja mily erős ez a nemzet , s milyen sok nemes, érző lelkű ember lakja.

S eljön a szeretet ünnepe rengeteg gyereknek ajándék, mely boldoggá teszi őket, rengeteg szülőnek ajándék a gyermekét boldoggá látni. Nagy ünnep, nagy öröm, de jó, hogy van.

 

2012 Január Kassai Viktor

Kassai Viktor volt 2011 legjobb játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint. FANTASZTIKUS. KÖSZÖNJÜK.

 

2012 Február MASAT megalkotói, támogatói

A Masat–1 (a Magyar és satellite szavakból képzett szó) az első teljesen magyar építésű műhold. A mintegy 1 kilogramm tömegű, 10 centiméter élhosszú kocka formájú műholdat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen fejlesztették. Magyar idő szerint 2012. február 13-án 11 órakor indították útnak.

 

2012 Március A magyar nép

Mert ...Fényesebb a láncnál a kard,
Jobban ékesíti a kart,
És mi mégis láncot hordunk!
Ide veled, régi kardunk!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

A magyar név megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

 

2012 Április Kassai Viktor és Két magyart is díjaz a Nemzetközi Fair Play Bizottság

Két magyar, Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára, paralimpiai bajnok vívó és Miklósa Erika operaénekes is kiérdemelte a Nemzetközi Fair Play Bizottság díját, melyet a tiszta játék népszerűsítése kategóriában ítélt meg nekik a szervezet végrehajtó bizottsága hétfőn Innsbruckban, az ifjúsági téli olimpia helyszínén. Kamuti Jenő, a bizottság elnöke hétfőn elmondta, hogy Szekeres pályafutása során folyamatosan népszerűsítette a tisztességes, becsületes küzdelmet, a tiszta játékot. Miklósa Erikával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az operaénekesnő - aki jelenleg is atletizál - például a gyengén látók olimpiai felkészülésében is részt vesz. Az ünnepélyes díjátadó ünnepségre április 28-án kerül sor Budapesten, ez európai fair play kongresszus, és az európai olimpiai bizottságok ugyanakkor tartandó kongresszusának keretein belül.

Kassai Viktor újra vitte a világba a hírét, hírünket. Kassai Viktor volt a bíró a Real Madrid-Bayern München BL-elődöntőben. Köszönet, hála, magyar virtus, magyar szakértelem = Kassai Viktor, ..(de egy kicsit, ..nagyon vegyél vissza, mert kezdesz pökhendi, szerénytelen lenni, s ennek nem lesz jó vége lásd Valentino Rossi).

 

2012 Május Mihelicz Norbert 

A hazai, magyar, hungaroringi WTCC futamon Mihelicz Norbert autóversenyző fantasztikus győzelmet szerzett, s ezt egész Európa, s a világ láthatta, hogy milyen a magyar higgadtság, erő, dinamika versenyszellem, továbbá látta a világ a sportszerető, fantasztikus magyar közönséget. Köszönet a tehetségnek, köszönet az összefogásnak, köszönet a tehetségben gazdag magyar népnek.