Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


huzikolpéjne

 

 

 

 

 

,,A megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen és időben."

,,...És azt mondanám, hogy ez a felkészülésed, sőt az élet lényege azt megtanulni, hogy a megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen, a megfelelő időben.” (Békés harcos útja)

 

 

Az erők gazdaságos kihasználása azt jelenti, az adott pillanatban egyetlen pontra összpontosítsunk minden erőt. (Ferdinand Foch)

 

 

Rendszeres 10-30 percnyi ejtőzés akár 1200 % energia... Pihenés által új energiával feltöltődik.

 

 

,,A test egyszerűen nincs felkészülve arra, hogy hosszabb ideig jang állapotban maradjon. Szüksége van jinre. Szüksége van tétlenséggel, pihenéssel töltött időre, esetleg álmodásra. De a nyugati kultúrában a semmittevés lustaságnak tűnik. Mégis, néha ez a legbölcsebb dolog, amit tehetünk. Ha jang akarsz lenni, akkor a legjobban teszed, ha némi időt azzal töltesz, hogy jin vagy”

 

,,Napi többszöri több percnyi semmittevés, ,,ücsörgés” - plussz energia.

 

PIHENTETŐ SZÜNETEK BEIKTATÁSA A MINDENNAPI TEVÉKENYSÉGEKBEN 30- 40 PERCENKÉNT EGY KIS SZÜNET, PÁR PERC SEMMITEVÉS, PIHI.

 

Nézd meg, hogy tele vagy e energiával. Ha igen, az jó nagyon. Ha nem, akkor tegyél róla, hogy legyél!

 

Csak egy dologgal foglalkozz egyszerre, ne csinálj mást, s még máson se járjon a gondolatod - ez energia és nyugalom.

Csak arra energia, amire tényleg éppen kell, csak egyet akarni.

 

Mielőtt elfáradnál hagyd abba és pihenj. Rengeteg plussz, hasznos energiát ad ez a módszer.

 

Pihentető napoknak a beiktatása is. 1-3 PIHENTETŐ NAP BEIKTATÁSA. Amikor ,,csak” töltődsz, nem kell gondolkodni, tenni.

 

Engedd termelődni az energiát magadban. Figyelj rá.

 

Előre legyen energiád, napokra, hetekre, hónapokra - elérheted.
Addig pihenj, feküdj, amíg jólesik, amíg bírsz. Csodákat fogsz bevonni evvel a módszerrel az életedbe." (Molnár József).

 

 

Meg kell értened, az energiától függ az életed, a sikereid, a boldogságod - szóval a boldog élet. (Molnár József)

 

Az vagy, amennyi energiád van. (Molnár József)

 

Sikerélmények, pozitív érzelmek, pozitív élmények – energiát adnak. (Molnár József)

 

Ha az ember kipihent, nem tud mást tenni, mint tanulni, fejlődni. (Molnár József)

 

 

Bármit alkottok, mindenen legyen rajta a nyugalom és a pihenés bélyege. (Bengt Danielsson)

 

 

„Meg kell tanulnunk tudatosan feltöltődni energiával, mert ez az energia hozza létre a véletleneket, vagyis azokat a helyzeteket és dolgokat, amire szükségünk van a fejlődésünk érdekében.”

 

 

 

,,Ne feledjük: ahhoz, hogy jól tudjunk aludni, a nap folyamán nem szabad több energiát elfogyasztanunk, mint amennyi a szervezetünkben újraképződik. Maradjunk mindig a teljesítőképességünk határain belül!”

 

 

Tudatos energiafelvétel

A tudatos energia-felvétellel stabilizálhatjuk energetikai egyensúlyunkat, erősíthetjük életenergiánkat, és harmonizálhatjuk a testet, a lelket és a szellemet. A tudatos energia-felvétel növel mindent.

Hibás energiagazdálkodás következményei: csökkenő teljesítmény, motivációhiány, kedvetlenség, diszharmónia, gyengeség, korlátozott alkotóképesség, kimerültség, gátoltság, ingerültség, betegség

A sikerhez célirányos, koncentrált energiagazdálkodás kell. (Helene Walterskirchen)

 

 

,,Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, szeretet, biztonság eszméihez, és elméd boldogságot terem."

 

 

Ha a tapasztaló saját terében nyugszik, miközben természetesen azzal időzik, ami éppen történik, a tudat lenyugszik, és ragyogó lényegisége megjelenik. (Ole Nydahl)

 

 

Miután lenyugtatjuk tudatunkat és légzésünket, egy külső tárgyra összpontosítva, vagy egy buddhaformával való azonosuláson keresztül az intuíció és az átható belső felismerés természetes módon fog megjelenni.

A mentális folyamatok nyugodttá és erőfeszítés nélkülivé válnak, így egyetlen választás van: a boldogság, és az emberek otthon érzik magukat minden szituációban. Egy ennyire időtlen bölcsességbe való bevezetés után felébrednek a tudat önfelszabadító folyamatai, és eltávo­lítanak minden elhomályosulást egészen a cél eléréséig. (Ole Nydahl)

 

 

A fáradtság csökkenti az ellenállóképességet a félelemmel és idegességgel szemben. Ha tehát megelőzzük a fáradtságot, megelőzhetjük az idegeskedést.

Azt mondtam megelőzhetjük? Enyhe kifejezés. Megelőzendő a fáradságot és az idegességet, az első szabály így szól:

Pihenj gyakran. Pihenj, mielőtt elfáradnál. Miért olyan fontos ez? Mert a fáradtság elképesztő gyorsasággal kumulálódik. Dr. Edmund Jacobson két könyvet írt a lazításról: Fokozatos lazítás és Nyugodj meg címmel; a chicagói egyetem klinikai fiziológiai-laboratóriumának vezetőjeként éveken át kísérletezett a relaxációval, mint az orvosi gyakorlat egy módszerével. (Dale Carnegie)

 

 

Az utolsó erőtartalékok felhasználása nem jó.

 

 

Pihenés által új energiával feltöltődni.

 

 

,,Az, hogy a környezet változásait hogyan értékeljük, sokban függ attól, hogy mennyi energiánk van.

Energiánk megőrzése és hatékony felhasználása olyan feladat, amelyet mindannyiunknak komolyan kell vennünk. Az energiahiányos állapot agresszivitáshoz, durvasághoz, önvédelemből adott túlzott reakciókhoz vezet. (Nem is beszélve a rossz kedélyállapotról, a betegségről vagy a nyomasztó fáradtságról.)

Az energikusság megőrzésének módja a rekreáció - ez azt jelenti, hogy azt a tetterőt, életvágyat és életörömöt regeneráljuk, feltöltjük, amely mozgásban tart minket. Ha fáradtak vagyunk, az első dolgunk az legyen, hogy amint lehet, kipihenjük magunkat."

Forrás: http://www.jogastudio.hu/main.php?url=idealmagazin_2003_mar

 

 

 

Hatalmas energiák szabadulnak fel az emberi életben akkor, amikor nincs eltérés abban, ahogy gondolkodunk, amiben hiszünk, és ahogyan élünk. (J. Krishnamurti)

 

 

A lelki problémák nagyon sok energiát lekötnek. A rendszeres meditáció során a kötött energiák felszabadulnak, és szabadon tudnak áramlani a szervezetben. A jógi tudatos és kiegyensúlyozott, nincsenek benne elfojtások, melyek lekötnék az energiáit.

 

 

A lezáratlan dolgok, a be nem fejezett cselekedetek sok energiát kötnek le.

 

 

,,A legbátrabb döntés, amit valaha meghozhatsz, ha végleg megszabadulsz azoktól a dolgoktól, amik a szívedet és lelkedet bántják.”

 

 

,,Mi az orvosság az ideges fáradtságra? Lazíts! Lazíts! Lazíts! 

Ellenőrizd magad napjában négyszer-ötször, és kérdezd meg: ,,Nehezebbé teszem a munkámat, mint amilyen?

Használom azokat az izmaimat is, amelyeknek semmi közük a munkához, amit most végzek?”

Ez segít a lazítás szokását kialakítani. A feszültség szokás dolga. A lazítás is.      A rossz szokásoktól meglehet szabadulni, a jókat ki lehet alakítani.

A szem pl. azért olyan fontos az ideges feszültség enyhítésében, mert a test által felhasznált idegi energiák negyedét fogyassza. Ezért szenved olyan sok egészséges szemű ember attól, hogy ,,megerőlteti a szemét”. A szeme feszült.

A lazítás a feszültség és az erőfeszítés tökéletes hiánya."                                 (Dale Carnegie - Sikerkalauz)

 

 

Nemcsak azért lélegzünk, hogy a levegőt, az oxigént vegyünk fel, hanem azért is, hogy magunkhoz vegyük a kozmikus energiát.

Az energiában gazdag levegő úgyszólván a mi „büfénk, melyből kiszolgáljuk magunkat.

Ha rendíthetetlenül a tudatában vagyunk ennek a kozmikus energiatengernek, és követjük az ener­giaelveket, kimeríthetetlen energia áll a rendelke­zésünkre.

Sok ember túl felületesen lélegzik, túl rövid ideig lélegzi be és nem szívja be elég mélyen a levegőt. Ilyen esetekben túl gyenge a „légzés útján zajló táplálékfelvétel”. Ennek következtében a kozmikus energia is csak mérsékelt mennyiségben oszlik el a testben. Az ember gyakran csak annyi „légzéstáplálékot" vesz fel, amennyi a fennmaradásához szükséges. Így azonban nem erősödhet az ­életenergia.

 

Csak akkor áramlik belénk bőséges mennyiségű kozmikus energia, ha tudatosabban és mélyebben lélegzünk, és nemcsak a felsőtestünkbe áramlik be a levegő, hanem a hasüregünkbe is, lehetőleg megtöltve az egész tüdőnket. Innen az erekbe kerülnek a ,,tápanyagok", ahonnan továbbjutnak fizikai testünk minden egyes szervébe. Ezáltal nemcsak a testünket tartjuk életben, de gazdagítjuk életenergia-tartalékainkat is. (Helene Walterskirchen - Energiaelv)

 

 

,,Valamennyi csakra friss energiát (ki, csi, prána stb.) vesz fel a Világegyetemből, és továbbítja a fizikai testhez. A két energiatest - a finomanyagú és a fizikai úgyszólván „együttműködik" egymással az ember jóléte és egészsége érdekében)!

A meridiánok energiaáramlásában fellépő blokádok a teltség és üresség poláris ellentétéhez vezetnek. Ha az emberben csak takaréklángon áramlik az energia, az abban mutatkozik meg, hogy hamar elfárad, vagy nincs elég erő a hátában, és így nehezen tudja egyenesen tartani magát.

A finom- anyagú energiatestben cirkulál az energia, központja a Solar plexus  (napfonatnak vagy köldök-csakrának is nevezik). Ez a csakra kétujjnyival a köldök fölött található. Ez az egyik legerősebb csakra az emberi testben, és az életerő székhelyének is tartják. Itt jelentkeznek a külön­féle hangulatok és érzelmi állapotok, például a félelem, a szorongás, az öröm stb.

Az introvertált vagy beteg emberek csakrái viszont gyakran csak egy pillanatra nyílnak meg, akkor is csak mérsékelten, így csak csekély mennyiségű energia tud beáramlani a testükbe. Ilyenkor a gyenge energiabevitel nemcsak az életenergia megrekedéséhez és meggyengüléséhez vezet, de akadályozza az energiaáramlás erősödését is."

 

 

A sikeresek – pl. a sikeres művészek, vállalatvezetők, előadók, milliárdosok, szakmai kiválóságok, boldog emberek - tele vannak energiával.

 

 

A pszichiáterek szerint fáradságunk nagy része szellemi és lelki beállítottságunkból következik.

 

 

 

A fáradtság egy negatív, elhasználódott energia, s úgymond a test kisugározza magából a negatívat, ami vonzza a negatívat.

A kipihentség viszont pozitív, a nagyon kipihentség nagyon pozitív, s nagyon pozitív energiát sugározz ki, ami vonzza a pozitívat, a pozitív vagy éppen nagyon pozitív rezgése okán. A hasonló vonzza a hasonlót, a hasonló rezgésű vonzza a hasonló rezgésűt. (Molnár József)

 

A kudarcok egyik fő oka az idegesség
Nyugodtnak lenni és megoldódik, bármit is akarsz, légy nyugodt és megoldódik.
Mikor nehéz helyzetben vagy és nem tudsz dönteni, légy nyugodt és megjön a válasz. Azért vannak, maradnak mégis az emberek néha rossz helyzetben, kapcsolatban, mert nem tudnak megnyugodni. (Molnár József)

 

,,A félelem és a kimerültség leblokkolják az elmét. Kíméletlenül szállj szembe mindkettővel, és akkor el fog tölteni a bátorság és az önbizalom." (B. K. S Iyengar).

 

,,A taoizmus a negatív érzelmeket az alacsony szintű energiákhoz sorolja. Sokak életét keseríti meg és tölti ló a harag, bánat, félelem, depresszió, aggodalom vagy más negatív energia. Az ilyen negatív energiák megfosztanak az életerőtől."

 

 

 ,,A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia a csí(Qi), a vitalitást, életerőt jelenti.”

 

Ayur-véda: az élet tudománya, ősi indiai orvoslás, a betegségeket az ener­gia­áramlás zavarai okozzák.

 

 

,,Életerőnket nem őrizhetjük meg tiszta levegő, tiszta víz, egészséges táplálék és tiszta gondolatok nélkül." (Gandhi)

 

 

,,A táplálék, amelyet a legtöbb ember nap mint nap magához vesz, szinte kizáróan ahhoz igazodik, hogy az embernek mire van étvágya vagy hogy mit kívánt meg éppen. Nem minden táplálék egyforma. Van úgynevezett energiában gazdag és energiában szegény táplálék, sőt van ,,halott” táplálék is, amely sok kalóriát és zsírt tartalmaz ugyan, életünk fényénel és energiájának készletét azonban csak csekély mértékben vagy egyáltalán nem tölti fel friss energiákkal.

Halott táplálékok a ,,régi” ételek, a régen leszedett gyümölcsök zöldségek, a régen learatott búza, tartósítószeres húsok, élelmiszerek.

 

A gyümölcsöt és a zöldséget — amennyiben a szabad természetben nőtt és érett meg — annyira áthatja a fény, hogy olyan, mint ha sűrített fény volna. Ha nap érlelte gyümölcsöt vagy zöldséget eszünk, közvetlenül napfényt veszünk magunkhoz, amely nagyon kevés salakanyagot hagy maga után. A hús viszont csak kevés napfényt tartalmaz, és hamar megromlik.

 

Aki közvetlenül vagy közvetve túlnyomórészt növényeken él, fontos fényenergiát visz be a szervezetébe. A növények közvetlenül a napból szerzik energiájukat.

 

A táplálék, amelyet magunkhoz veszünk, nem csak arra hivatott, hogy gyomrunk töltőanya és testünk üzemanyaga legyen: a lehető legtöbb fényt is kell szállítania nekünk, hogy erősödjenek az életenergiáink és az életünk fénye.

 

Testünk annak függvényében mutat magas vagy alacsony teljesítmény szintet és attól függ az egészségi állapota, hogy milyen minőségű az a táplálék, amelyet magunkhoz veszünk. (Helene Walterskirchen - Energiaelv)

 

 

Napi többszöri jó pár másodperces nyújtózkodás, nyújtás. Az energia-folyásnak biztosít jobb teret a testben.

 

 

A bőr érintése legyen nyomás, gyúrás, segít lebontani a stresszhormonokat.

Bármely masszázstechnika kiválóan oldja a stressz okozta tüneteket, és felszabadítja a test energiatartalékait.

A hát a fő stresszközpont, ha masszírozzuk az összes testközpontra kihat.

Az alapos, jó masszázzsal a test szerveinek működését - a bőrt, az idegeket, a mirigyeket stb. – élénkítjük. Lazítás testnek és léleknek.

A masszázs, masszírozás nemcsak az izmokat, a bőrt, és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre. Aktiválja a paraszimpatikus igerendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

Növeli a jó közérzetért felelős szerotonin szintet, immunrendszert is segíti, mivel csökkenti a stressz hormon hidrokortizol szintjét. Nyugtató.

Vállak rendszeres masszírozása is jótékony.

A fej, - a hajhagymáknál is pl. hajmosáskor - masszírozása is fontos. Masszírozza körkörösen a tarkója mélyedésében található jade-kaput is!

Az arc masszírozása csodás.

A talp- és a tenyérmasszázs is hatékony. Teljes testmasszázs.

 

A simogatás és a dédelgetés megindítja a csi áramlását a testben és a test körül. (Tom Kenyon)

 

El/lelazítás/rázás - csukló és minden. Izmokat megmozgatni kézzel és magától is pl. arc, kéz, hát izmokat.

 

Nyakkörzés, nyaklazítás. Váll leengedése, hirtelen is.

 

 

,,Minden alapja az energia

Ha beteg vagy – pihenned kell.

Nyugalom – hogy nem mozgósítasz energiákat.

Meditáció – hogy ne csinálj semmit, lenyugtatjuk tudatunkat és légzésünket, és most már érted miért fontos, hogy azzal foglalkozz amit csinálsz. És a legfontosabb, hogy ne adj energiát a nem kívánt dolgoknak. Ezért van az hogy a meditációnál a gondolatokat ne ítéljük meg.

Buddha vágy nélküliségre tanít, mert a vágy is energia.

Ezért az egyre nyugodtabb ember egyre energikusabb és egyre több kihívást akar megvalósítani, ezért lehetett Einsten is zseni.

Ezért károsak a negatív emlékek, dolgok, mert túl sok energiát igényel az elhárításuk."

Nagy, jó nagy, mély be- és ki légzések energiával töltenek.

 

Ritmikus, nagy be- és ki légzés energiával tölt el, tölt fel.

 

Kint a szabadban a friss levegőn tartózkodni nagy energiával, plussz energiával tölt fel órák, napok alatt.

 

Este 11 óra előtt elaludni - energikusan és pihentebb leszel reggel.

 

Ha túl fáradtan fekszel le-alszol el, fáradtabban is kelsz.

 

Ne engedd, hogy bepörögjön az elméd, mert az sok energiát fogyaszt. Nyugi. Fókusz. Egyenletes, nyugodt légzés percekig.

 

Minél inkább kipihent vagy, annál több az energiád.

 

Minél jobb és nagyobb az állóképességed, a fittséged, és a testi erőd, annál több az erőd, energiád más dolgokra.

 

A szem pihentetése, gyakoribb pislogás – energiát őrizz meg. A szem erőltetése energiát von el.

 

Napi napközbeni többszöri félóra pihi, 2x 1 óra alvás, pihi.

 

 

 

Zene

Feszültségoldó, nyugtató, oldja a stresszt.

A zenénél talán nincs hatékonyabb hangulatjavító eszköz. A monoton tevékenységet végzők teljesítményét kifejezetten előnyösen befolyásolja, ha munka közben zenét hallgatnak. Ha pedig a munkahelyen szeretnénk néhány pillanat alatt feltöltődni, szánjunk magunkra egy kis időt, és tegyünk be egy relaxáló cédét. Utána sokkal hatékonyabban dolgozhatunk tovább.

Egy olasz és egy angol vizsgálat szerint a szívverés, a légzés ritmusa és a vérnyomás egyaránt változik a hallgatott zene ütemével. Hogy ne legyen feszült, váltson klasszikus zenére. Vizsgálattal igazolták, hogy félórányi klasszikus zene olyan komoly feszültségoldó, nyugtató hatással bír, mint 10 mg Valium.

A kanadai Edmonton városában a nyilvános tereken Mozart vonósnégyesei szólnak a hangosbeszélőből a zaklatott járókelők megnyugtatására.

 

A zene egész testünket ellazítja.

A pulzus néha igazodik a zene ritmusához, ezért a legmegfelelőbb a lassú, andalító zene, vagy a könnyed, természetesen csengő hangok.

A legintenzívebb hatást akkor érhetjük el, ha fejhallgatón át hallgatjuk a zenét. Ehhez feküdjünk hanyatt, így képes leginkább ellazulni a hát.

Az akusztikus ingerek pozitív hatással vannak a szívverésre, a lélegzésre és a bőrre. Segít rendezni a gondolatokat és ellazítja a testet.

 

A meditációs zene ellazít, a tenger hullámai és a vízcsobogás megszabadít a napi terhektől, a csivitelő madarak nyugalmat árasztanak, a békabrekegés jókedvre derít.

Hans-Joachim Trappe, a bochumi Marienhospital Herne kórház főorvosa szerint a klasszikus zene növeli a koncentrációt, a memóriát, a kreativitást és a tetterőt, valamint pozitívan befolyásolja az immunrendszert is.

Szárnyaló ritmusával a latin-amerikai dalok is növelik a jó hangulatot: Trappe szerint nagyon motiválóak, segítenek átvészelni a melankolikus pillanatokat, és növelik az életkedvet.

A zongora, a cselló, a hegedű, az orgona, Mozart és Bach művei békességet hoznak, a gregorián dallamok mitikus élményekhez segítenek minket!

Az egyházi zene is nyugtató hatással bír a stresszes emberekre.

Tudományos munkák kimutatták, hogy a klasszikus zene erősíti a vitalitást, stimulálja az életbe vetett hitet!

Más statisztikák bizonyítják, hogy Mozart zenéje hatására a tehenek tejhozama napi hat literrel megnőtt.

 

,,A zene testi és lelki közérzetünkre egyaránt hatással van.

Egy gyermek ösztönösen tudja, hogy mire van szüksége: azokat a hangokat ismételgeti, amelyekre éppen szüksége van.

A zene akkor tölti be hivatását, ha csiszolja a lelket, ha tanítani tud a szépségre. A jó zene, azaz a harmóniákon nyugvó, a finom árnyalatokat is kifejezni tudó, energiát sugárzó muzsika segít, hogy a gondolatok, érzelmek és tettek harmóniába rendeződjenek, vagyis hogy az emberi jellem maga is olyanná váljon, mint egy tökéletesen hangolt hangszer, amelynek zenéje így a jóság, a magasztos érzelmek és gondolatok, illetve a nemes tettek lesznek."

 

A vér, illetve a vércsepp érzi a zenét!

Eddig is éreztük, de most már bizonyított is! A vér, illetve a vércsepp érzi a zenét! Példátlan  kísérletnek indult, szenzációs felfedezés lett belőle. A stuttgarti egyetem két fiatal kutatója,
Anette Kolb és Katharina Sinner friss vért cseppentetek fekete alapra és bekapcsolták a nagy felbontású kamerát .

Miután a csepp nyugalmi állapotba került, lépes szerkezete is kirajzolódott a szélen nagyobb a közepén kisebb üregekkel. Ezt követően bekapcsolták a CD lejátszót, méghozzá jó hangosan.

Egy könnyed zongoradarabbal kezdték a vér szórakoztatását, és a csepp szinte azonnal reagált a hanghullámokra. Jól láthatóan besűrűsödött a szerkezete, mintha valamilyen művészi igényű szőttes lett volna. És jött a hevimetal Dübörgött a dob, és bömböltek a torzított gitárok, a vércsepp pedig szó szerint szétesett. Kis híján elemeire bomlott a szerkezete. A rendhagyó kísérlet igazolta, hogy szervesebben hallgatunk zenét, mint ahogy gondoltuk volna. Nemcsak fülünk, hanem testnedveink is részesei a muzsika hatásának, élvezetének.

 

Japán kutatók felismerték, hogy a zene hatással van a vér kalcium szintjére és a dopaminra. Megfigyelték, hogy az agyba szállított kalcium serkenti a dopamin szintézisét.

 

Zene endorfin termelődés - Előre kiválasztva azokat a zenéket melyeket leginkább élvezünk, növelhetjük az endorfin termelést a mindennapi életben.

 

,,Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy. A bennünk továbbrezgő dallamok és foszlányaik olyat vallanak felőlünk, amit semmi lélekelemzés nem hoz felszínre. Bevilágítanak a lélek rejtett zugaiba, ahova másképp nem férkőzhetünk." (Kodály Zoltán)

 

,,A zene, még a legrosszabb pillanatokban se szabad, hogy bántó legyen a fülnek; ellenben védenie és kényeztetnie kell azt. Így a zene örökké zene marad.“ (Mozart)

 

Zenék – klasszikus, buddhista, relax, Bagdi Bella, pop, kedvencek.

 

 

,,Az ember hivatása, hogy megismerje az igazságot, szeresse a szépet, kívánja a jót, és cselekedje a legjobbat.” (Beethoven)

 

 

Adjál lehetőséget, teremtsd meg a lehetőséget, hogy a másik ember a szerelmednek, jó embernek, értékes embernek, klassz embernek tartson. (Molnár József)

 

 

A boldogság, az öröm, a kellemes érzések, érzelmek  - pl. szerelem, szeretet - a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapot, ezt az állapotot kell előidézni, megteremteni magunknak, s másoknak tetteink és szavaink által. Mert mindannyian újra át akarjuk élni a boldogság, az öröm, a kellemes élmények, érzések, érzelmek pl. - szerelem, szeretet - a szervezetben fel/elszabaduló hormonok-anyagok okozta állapotot. (Molnár József)

 

 

A boldogság a nyugodt elme gyümölcse.
Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, biztonság, isteni útmutatás eszméihez, és elméd boldogságot terem. (Joseph Murphy)

 

 

,,A tanulás aktív cselekvési folyamat. Alkalmazd ezeket az elveket minden lehetséges alkalommal. Ha nem így teszel, gyorsan el fogod felejteni őket.

Csak a begyakorolt ismeret marad meg az ember agyában.”

 

 

        ,,A segítő szemlélet egyik fontos tanítása, hogy az elveket kell megmagyarázni, nem pedig pontos utasításokat adni a személynek, hogy mit tegyen.”

 

 

        ,,Minden perc, amit nem meditatív békében töltesz, az időpazarlás."

 

 

Kik vesznek körül?  Ők befolyásolják az életed.

Vedd magad körbe olyanokkal, akik osztoznak az univerzum felé küldött rezgéseidben és meg fogod tapasztalni, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban éred majd el álmaidat és vágyaidat! (Dr. Robert Anthony)

Úgy találtam, hogy van valami, ami a legtöbb embert visszatartja attól, hogy a megérdemelt gazdagságot elérje, de ezen a legnehezebb változtatni. A kapcsolatainkra gondolok.

Ahogy terjeszkedsz, növekedsz, úgy fognak a kapcsolataid is.

Forrás és a teljes cikk: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/2011/05/kik-vesznek-korul.html

 

 

,,Az ok és okozat törvénye szerint az életben tapasztalt okozatok oka az, amit a testünkbe meg az amit a tudatunkba befektettünk. S persze a megszokás törvénye… aki sikeres az azért sikeres, mert sikeres szokásaik vannak. Fel kell venni azokat a szokásokat, melyek hozzá segítenek a sikerekhez."

Pozitív szellemi termékeket fogyassz!

Az is sokat számít, hogy mit olvasol, mit nézel a tévében, mit hallgatsz! Olyan könyveket, magazinokat, zenéket, filmeket, tévéműsorokat válassz, amik feltöltenek, motiválnak, megnevettetnek, növelik az önbizalmad, értéket adnak!

Alakíts ki pozitív szokásokat!

"Gondolkodj cselekvő emberként, és cselekedj gondolkodó emberként."

,,Legyenek pozitív gondolataink, hiszen a gondolatainkból lesznek a szavaink. Legyenek pozitív szavaink, hiszen szavainkból lesznek cselekedeteink. Legyenek pozitív cselekedeteink, hiszen cselekedeteinkből lesznek szokásaink. Legyenek pozitív szokásaink, hiszen szokásainkból lesz életstílusunk. Legyen pozitív életstílusunk, hiszen életstílusunk lesz a végzetünk.”

 

 

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd. (Molnár József)

 

 

Dr. Robert Anthony üzenete:

Tudjuk, hogy a Vonzás Törvénye egyszerűen azt mondja ki, hogy hasonló rezgések vonzzák egymást és különböző rezgések pedig taszítják egymást. Más szavakkal soha nem fogsz gazdagságot bevonzani az életedbe, ha folyamatosan ellentétes vagy annak ellentmondó rezgést bocsátasz ki. Semmi esély nincs rá. Ebből az is következik, hogy sosem fogsz magas energiájú eredményre jutni alacsony energiájú rezgésszintről. …

 

Lehet tökéletes társad vagy egy működésképtelen kapcsolatod. Te vagy az, aki választ (vagy nem választ) a FIGYELMED és a FÓKUSZOD által. És mivel az energia oda áramlik, amire a figyelmed irányul, azt fogod megtapasztalni életedben.

Forrás és a Teljes cikk: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/2011/09/vonzas-torvenye-haladoknak.html

 

 

 

Mindennapi jóllétünk jelentős forrásai a hétköznapokban átélt pozitív élmények.

Fredrickson szerint a pozitív érzelmek, mint pl. az öröm, az érdeklődés, az elégedettség, a büszkeség, a szeretet és a szerelem, közös jellemzői abban látja, hogy egyrészt kiszélesítik a személy gondolati-viselkedési repertoárját, másrészt arra késztetik a személyt, hogy belső erőforrásaira alapozzon, ideértve fizikai, intellektuális, társas és pszichológiai erőforrásait egyaránt.

A negatív érzelmek támadásra, védekezésre, menekülésre szűkíti a cselekedeteinket.

Pozitív érzelmek és affektusok pl. befolyásolják a kreatív tevékenységeket is. Isen és munkatársai kísérletében egyszerű érzelmi indukcióval (pl. vidám film, apró ajándék, cukor) kiváltott pozitív affektusok megnövelik a kreatív feladatokban a teljesítményt.

Pozitív érzelmi állapotban a gondolkodás szokatlanabb utakat jár be, kreatív, integratív, nyitottabb az információkra és hatékonyabb.

Forrás: Pszichológia pedagógusoknak (szerk. N. Kollár Katalin, Szabó Éva)

 

A pozitív érzelmek kitágítják a határaidat

Te is tapasz­tal­tad már, ha folya­ma­to­san pozi­tív érzel­me­ket élsz át, való­ság­gal szár­nya­kat kapsz és egyre több ötle­ted van, egyre több jó tör­té­nik veled? Ez azért van, mert a nega­tív érzel­mek inkább beszű­kí­tik gon­dol­ko­dá­sun­kat és cse­le­ke­de­te­in­ket, addig a pozi­tí­vak kitá­gít­ják meg­szo­kott gon­do­lat­vi­lá­gun­kat és kre­a­ti­vi­tásra, újdon­sá­gok kere­sé­sére és a töb­bi­ek­kel való kap­cso­la­tokra ser­ken­te­nek. (Heute Psy­cho­lo­gie) http://lelkizona.hu/a-pozitiv-erzelmek-kitagitjak-a-hataraidat/

 

 

 

,,A mosolygáskor termelődő endorfinok (hangulatjavító hormonok) erősítik az immunrendszert is. Sőt egy széles mosoly még vonzóbbá, sugárzóbbá teszi az arcot...

A kutatások ezrei mutatják, hogy a lelkivilágunk hatással van testünk fizikai állapotára. Pusztán egy mosoly számos olyan folyamatot indít el szervezetünkben, amitől jobban érezzük magunkat. Akár hangulatjavító terápiaként is alkalmazható. Ráadásul egyik mosoly szüli a másikat, ugyanis ha rámosolyogsz valakire, ösztönösen viszonozza. Szívünkből jövő őszinte, tiszta mosoly és nevetés testet-lelket gyógyító, felemelő érzés."

A mosolyra képes emberek könnyebben boldogulnak, hatékonyabban tanítanak és boldogabb gyermekeket nevelnek. (James V. McCounell)

 

 

,,Ne pazarold az idődet a rossz hírek olvasására! Ne pazarold az idődet a bajok hallgatására. Szánd az idődet az ellenállhatatlanul izgalmas inspirációid megvalósítására! Ne dőlj be a többi embernek körülötted, akik szerint a bajok recitálásától lesz jobb a világ! A panaszkodás: népkábulat. Ébresztő: Attól lesz jobb a világ, hogy átadod magadat a legizgalmasabb inspirációid megvalósításának. Kezdd el ma! ;)"

 

 

„A pozitív érzések, például a szeretet, az öröm, a bizalom vagy a bátorság a bennük erő révén derűssé tesznek, motiválnak, pozitívan stimulálnak minket. Kedvezően befolyásolják eszmevilágunkat és intuíciónkat, és bizonyos színt kölcsönöznek cselekedeteinknek és életünknek. Emellett a pozitív érzések megkönnyítik a másokkal folytatott kommunikációt és interakciót. Azok az emberek, akik pozitív érzelemvilágban élnek, rendszerint kellemes, megértő, objektív, kiegyensúlyozott és derűs emberek.”

 

Minden pozitív energia, amit kisugárzunk, egyidejűleg bennünket is erősít. Pozitív energiát küldhetünk szavak és gesztusok által, kézrátevéssel, mantrák, imádságok recitációja által. Jó kívánságok, rítusok, áldások, mind egy gyógyító energia áramlását aktiválják. Aki szeret, megváltoztatja a világot. Aki jóindulatú, egy segítő, gyógyító mezőt teremt. Ezek a mezők távolságokon keresztül is hatni tudnak a társadalom kollektív, tudatára. Számomra ebben van a spirituális utak jelentősége. Pozitív energiát létesítenek és megváltoztatják a világot. (Willigis Ager)

 

 

„A pozitív kijelentések pedig pozitív energiatartalommal telítettek, így ezek rendszeres ismétlése esetén a pozitív energia megtöbbszörözését érhetjük el.

Kellő mennyiségű gondolati energia megfelelő telítettsége esetén materializálódhat (valóra válhat) az adott gondolat. E viselkedésforma által megváltozhat kisugárzásunk, jobbíthatunk emberi kapcsolatainkon, sőt egész személyiségünk pozitív beállítottságúvá válhat, de hatékony eszközként működhetnek, pl. az önbizalom, az önbecsülés helyreállításában is, így életminőségünk nagymértékben jobbá válhat.

 

A gondolati energia hatalmának felismerése és alkalmazása segíthet egy-egy tényleges cél elérésében, így közelebb kerülhetünk a szeretethez, és ez által a boldogsághoz, ami feltételezhetően nem csak a mi életcélunk. Törvényszerűség felismerése, és főleg alkalmazása életünkben minőségi -méghozzá igen kedvező - változást eredményezhet, ha tudatosan használjuk pozitív irányultságú gondolatainkat."

 

 

,,Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyant, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy." (Müller Péter)

 

 

Egyszer azt mondta nekem egy nagyon bölcs ember: olyan leszel 5 év múlva, amilyen könyveket olvasol és amilyen emberekkel érintkezel! Ha látnád a könyvespolcomat, rögtön tudnád, hogy megfogadtam a tanácsát. (Kreutz Zsolt, a Sales Control alapítója)

 

 

Az életminőséged legfőképpen attól függ, hogy milyen mentális és érzelmi minőségek töltik be a tudatodat. Azt pedig leginkább az határozza meg, mire helyezed a figyelmed irányát, s mennyire tudsz éberré válni. Amíg valaki nagyrészt öntudatlanul reagál az őt érő ingerekre, és a külvilág eseményeinek hatásai irányítják, addig nem lehet hatékonyan felhasználni a vonzás törvényét. Amikor gondolsz valamire, ahhoz kapcsolódóan bizonyos érzelmek is megjelennek benned. A lényed egy része felveszi annak a rezgését, s annak fizikai megfelelője a vonzás törvénye szerint megjelenik az életedben. (Gyuró Éva)

 

 

Az ember mindenért felelős, ami vele történik. A bölcs ennek tudatában van, és nem veti el többé a szenvedés magvait. Inkább az öröm magvait veti el. Előbb-utóbb mindent le kell aratnod, amit elvetettél. Ezt jelenti a menny fogalma: a bölcs elveti az üdvösség, a szeretet, a könyörületesség magvait, melyek egy napon kertté fejlődnek. (...) Ha egyre csak az öröm, a szépség, a tánc, a dal, a meditáció, az ima magjait hinted szét, akkor hamarosan létrehozol egy várkertet az igazság virágaiból - létrehozod a Paradicsomot. (Osho)

 

 

Szüntelenül kérdezgesd önmagadtól, hogy egyre üdvösebb állapotok felé haladsz-e vagy sem. Ha egyre üdvösebb és üdvösebb állapotokba lépsz, akkor jó úton haladsz. Menj bele még jobban, élvezz ki még többet belőlük. És ha boldogtalannak érzed magad, akkor értsd meg: valahol letértél az útról, eltévedtél. Valami elterelte a figyelmedet; nem vagy már természetes, elidegenedtél a természettől; ezért érzel boldogtalanságot. Nézd meg, elemezd ki, és bármit is találsz a boldogtalanság okaként, dobd el. És ne halaszd holnapra: dobd el azonnal. (Osho)

 

Wellness - törődjünk többet jólétünkkel

Hogy tevékenységeinket, munkánkat örömmel tudjuk végezni, és életünk ismét változatos és színes legyen, nagyon fontos, hogy tudjunk kikapcsolódni, és ezáltal új energiával feltöltődni. Erre feltétlenül időt kell szakítanunk, hiszen időből mindig van elegendő. Csak attól függ, hogyan osztjuk be. Itt kell elkezdenünk másként gondolkodni, fontossági sorrendeket felállítanunk. A nincs időnk - azért sem jó kifogás, mert ha elhanyagoljuk magunkat, mert feláldozzuk magunkat másokért, munkánkért, könnyebben leszünk betegek, és sokkal több időt és pénzt kell majd költenünk a gyógyulásunkra, lelkünk ápolására, mintha azt napi húsz perc, lazítással, kikapcsolódással megelőztük volna.
Az emberekben az a tévhit él, hogy a kikapcsolódás azt jelenti, hogy leülünk a tv elé. Pedig ha valaki kipróbálja, hogy az esti film helyett sétál egyet, vagy relaxál, rögtön érzi, hogy sokkal jobban ellazul, és a séta/relaxáció közben saját gondolatait, érzéseit is rendbe teheti.

Ha azt csináljuk, amihez kedvünk van, már részesei is vagyunk a wellnessnek, hiszen ez tágabb értelemben a test, az érzelmek, az érzékek és a szellem kényeztetését jelenti.

http://www.teafilter.hu/teazo/wellness.html

 

 

A stresszel kapcsolatos kutatások bebizonyították: nem az a lényeges, hogy mi történik velünk, hanem az, hogy azt hogyan éljük meg, és hogyan tudjuk feldolgozni.

 

- Alakítsuk át fürdőszobánkat az élvezet oázisává:

Illóolajok, puha szivacs, egy csésze langyos tea, pohár pezsgő, romantikus zene, növények, csobogó, szélcsengő, lenge kendő, gyertya, füstölő, sziklakert, és ebben a kellemes környezetben és hangulatban már jöhet is a fürdőszoba magányában egy meleg fürdő. Pihenjünk, hintáztassuk magunkat súlytalanul a vízben, ameddig jól esik.

A víz melege és a csendes elvonultság önmagában is nyugtató, de gyógynövényekkel még fokozhatjuk: levendula, macskagyökér és kamilla gyorsan meghozza a belső nyugalmat,

a rozmaring, a citromfű felébreszti az életkedvet, a kakukkfű, a bodza, a zsálya, az orbáncfű, a komló pedig erősíti az idegrendszert.

 

- Gyógyszerek, nyugtatók helyett fogyasszunk gyógynövényekből készült teakeveréket. Ezt munkahelyünkön is minden kényelmetlenség nélkül fogyaszthatjuk, mivel a tölthető, egyszer használatos, papír teafilter segítségével a teát már otthon előre összekészíthetjük.

Ajánlott gyógynövények: a levendula, a macskagyökér és a kamilla gyorsan meghozza a belső nyugalmat, a rozmaring, a citromfű, a kakukkfű, a bodza, a zsálya, az orbáncfű, a komló pedig erősíti az idegrendszert.

 

- Alkalmazhatjuk a színek gyógyító hatását, nézegessük például a következő színű kendőket:
Narancs depresszió ellen javallott, erősíti az immunrendszert.
Sárga az idegrendszerre és a bőrre is kedvezően hat.
Zöld az idegrendszer harmonizálására ajánlott.
Sötétkék altató, fájdalomcsillapító, idegrendszeri zavarokra alkalmazható.
Ibolya nyugtatja, harmonizálja az idegrendszert, fejfájásra, nyirokkeringési, hormonális problémákra ajánlható.

 

- Sportoljunk: a mozgás kedvezően hat a vérellátásra, a légzésre és az anyagcserére.

 

- Egy adott stresszhelyzetben, mihelyt túljutottunk a kritikus helyzeten, nyújtózzunk, vagy feszítsük meg izmainkat, és vegyünk fel egy kényelmes testtartást: Mélyen lélegezzünk ki. Amikor már úgy érezzük, hogy az összes levegő távozott a mellkasból, végezzünk még egy gyors kifújást.

 

- Életfelfogásunk legyen mértékletes, türelmes, pozitív, igenlő: Tereljük tudatosan pozitív mederbe gondolatainkat, így a nehéz helyzetekben se csüggedünk el. Tűzzünk ki reális célokat, de még jobb, ha szükség esetén képesek vagyunk azt is elfogadni, ha más irányt vesz az életünk.

 

- Munka után, és szabad időnkben foglalkozzunk saját magunkkal: az emberi idegrendszer regenerálódásához teljes nyugalomra, csendre, kikapcsolódásra, örömre és szórakozásra van szükség. Találjuk meg, mi az ami kizökkent a mindennapi mókuskerékből, feltölt bennünket új benyomásokkal és életkedvvel, kielégíti saját vágyainkat, szükségleteinket.

 

- Esti lefekvéseinket tegyük 10 óra körülre. Lefekvés előtt feltétlenül alkalmazzunk valamiféle relaxációs módszert, hogy leküzdjük és feldolgozzuk az aznapi stresszt.

Források: http://www.teafilter.hu/teazo/stressz.html

http://www.teafilter.hu/teazo/wellness.html

http://www.hotdog.hu/kikapcsolodas/pihenes-aktiv-formai

 

 

Légzés, ivás és mozgás -                         A SAVTALANÍTÁS CSODÁJA

A légzés életet jelent. Az oxigén alapvető élelmiszerünk. A légzés szorosan kötődik az érzéseinkhez, és mi megtanultuk elfojtani őket, ezért görcsös a légzésünk is.

Az oxigén tehát létfontosságú, de azt csak kevesen tudják, hogy savtalanító hatású is.

Ha csak pár percig lélegzünk jó mélyen a szabad levegőn, oldott testtartással, már azzal is semlegesítjük a vérben feldúsult savakat.    A túl gyenge légzés következtében azonban megnő a vérben a szén-dioxid-koncentráció, így acidózis (túlsavasodás) lép fel.                  Az elégtelen oxigénellátás felelős az energiahiányért és a korai öregedésért is.

A stressz és a dohányzás korlátozzák az oxigénbevitelt, de a testi tétlenség is csökkenti az oxigénfelvételt és a tüdő kapacitását.

Ülő életmód mellett az ember percenként mintegy 7 liter levegőt vesz fel a légzéssel. Séta közben 15 literre nő a levegőfelvétel, és már lassú futás alatt is körülbelül 40 liter levegőt lélegzünk be.

A séta önmagában tehát nem elég. Csak a napi legalább húszperces futás vagy valami hasonló testi megerőltetés, például gyaloglás, kerékpározás, úszás stb. segítségével őrizhetjük meg hosszú távon egészségünket és erőnlétünket. Mozgás közben legalább naponta egyszer meg kell izzadnunk, és minimum 10 percig 130-on kell tartanunk a pulzusunkat.

Ha gyengén lélegzünk, számtalan anyag reked a testben savak formájában, mert nem áll rendelkezésre elegendő oxigén az elégetésükhöz. Ezenkívül a szövetekben fellépő oxigénhiány fokozott savképződéshez, így további túlsavasodáshoz vezet. Hatékony segítséget jelent, ha tudatosan figyelünk arra, hogy intenzívebben lélegezzük ki a levegőt.

A dohányzás, az erőtlen légzés és a stressz korlátozzák az oxigénbevitelt, így a glükóz erjedéséhez vezetnek, és a testben "erjedési mezők" alakulhatnak ki.

A kocogással, úszással, kerékpározással, síeléssel stb. biztosított oxigénzuhany során az oxigén elárasztja és felszámolja ezeket a lehetséges erjedési mezőket.

Egyszerű egészségmegőrző eljárás a mindennapos "kifulladástréning". Fussunk pár percig, amíg ki nem fulladunk, azután várjunk 3-4 percet, amíg megnyugszik a légzésünk, majd fussunk megint "kifulladásig". A test a légszomj következtében élénkítő hatóanyagokat, úgynevezett biogén stimulátorokat termel, amelyeket eddig még nem vizsgáltak meg közelebbről. Ezenkívül javul az oxigénionizáció is, és nő a sejtek oxigénfelvevő képessége.                         A jelenség mindennapos ismétlésének köszönhetően a sejtek leszoknak a renyheségről, és maximális aktivitásra kapcsolnak.

Különbséget kell tennünk a tiszta testi légzés és a sejtlégzés között, amelyet a vegetatív idegrendszer irányít. Utóbbihoz tartozik a szénsavnak a vér útján való elszállítása, ahogy a kilégzés a belégzéshez tartozik. A sejtlégzés csak akkor mehet végbe optimálisan, ha messzemenően stabil a vér pH-értéke.

Ha zavart a légzés, korlátozottan működik számos testi funkció is.

A levegővételek puszta egymásutánját azonban meg kell különböztetni az igazi légzéstől. A levegővétel tisztán testi, a légzés viszont szellemi folyamat, mert energiát is felveszünk légzés közben, még ha ez tudományosan nem is bizonyított. Ezt magunk is átélhetjük, ha arra összpontosítunk, hogy energiát lélegezzünk be. Azonnal érezni fogjuk légzésünk megváltozott minőségét.

 

Aki levegővel táplálkozik, világít, mint egy isten és sokáig él. - Konfuciusz

 

 

A természetes teljes légzés

Az egyes lépések kissé szokatlanul hangzanak ugyan, de tényleg teljesen egyszerűek.

Lélegezzünk be néhányszor csak a bal tüdőszárnyba. Látni fogjuk, milyen egyszerű.

Majd néhány lélegzetvétel után csak a jobb tüdőszárnyba szívjuk be a levegőt.

Néhány további lélegzetvételt követően lélegezzünk be mindkét tüdőszárnyba egyszerre. Bár ez úgy hangzik, mintha mindig is így csináltuk volna, mégis egyértelműen érezni fogjuk a különbséget.

Most néhány lélegzetvétel erejéig lélegezzünk vízszintesen lefelé, olyan mélyre, amennyire csak tudunk, míg úgy nem érezzük, hogy egészen a fenekünkig hatol a lélegzetvétel. Ez anatómiailag természetesen lehetetlen, energetikailag azonban igen, és ezt érezni is fogjuk.

Azután néhányszor lélegezzünk függőlegesen felfelé, a fejünkön túlra, és közben egyfajta fuvallatot érzünk majd a fejünkben.

Most lélegezzünk vízszintesen lefelé és felfelé egyszerre, mindkét irányba, amilyen messzire csak tudunk. Tehát a fenekünkig és a fejünkön túlra. Közben tudatosítsuk magunkban légzésünk különleges energetikai minőségét.

Azután lélegezzünk néhányszor előre és hátra, amilyen messzire csak tudunk. Azután egyszerre mindkét irányba, amennyire csak lehet.

És most lélegezzünk a középpontból kiindulva egyszerre minden irányba.

Közben lélegezzünk érzés szerint a testünkön jóval túlra, abba az egész energiamezőbe, amelyek mi magunk vagyunk. Lélegezzünk, mint ez az energiamező, és közben érezzük légzésünk szokatlan energetikai minőségét. Ez a fajta légzés megváltoztatja a tudatunkat, és ha akarjuk, lélegezzünk mindig így.

Ez a természetes teljes légzés számtalan előnnyel jár a testünkre nézve - nemcsak az oxigénellátást optimalizálja, hanem javítja légzésünk energetikai minőségét is. Elsősorban azonban tökéletesen savtalanítja a testünket, méghozzá minden egyes lélegzetvételnél.

Ezenkívül az egészséges táplálkozással és elegendő mozgással kísért természetes teljes légzés hatására mintegy magunktól lefogyunk, és rövid időn belül elérjük, sőt tartani is tudjuk azt a testsúlyt, amely jó közérzetet biztosít számunkra. Ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy időt szánjunk az evésre, alaposan megrágjuk az ételt, és élvezzük az evést. Minél kisebb súlyt cipelünk, annál több energiánk marad arra, hogy aktívan alakítsuk az életünket, és pozitívan változtassunk rajta. Ezáltal egészen mellékesen még az emésztésünk is optimalizálódik, elsősorban akkor, ha mindennap eleget iszunk.

 

A víz élet

Ne hagyatkozzunk a szomjúságra, igyunk, valahányszor csak eszünkbe jut. Legjobb, ha mindig van egy üveg víz a látótávolságunkban!

Mindig törekedjünk arra, hogy minél jobb energetikai minőségű vizet igyunk. Az általunk fogyasztott víz energiái és információi is felelősek egészségi állapotunkért.

A víz azonban ideális szállítóeszköz is, amely testünkön keresztül az egyes sejtekhez szállítja a táplálékot és az oxigént. Visszafelé a nyirok és a vér a kiválasztószervekhez, tehát a veséhez, a tüdőhöz és a bőrhöz szállítja a vízzel az anyagcsere salakanyagait és a szén-dioxidot, ahol vizelet, kilélegzett levegő és izzadság formájában elhagyják a testet.

A víz mint energia- és információhordozó befolyásolja az egész testünket, beleértve az utolsó sejtünket is.                                         

A televíziók, számítógépek, neoncsövek képezte elektromágneses mezők, valamint a környezeti mérgek és a káros anyagokkal terhelt és sugárkezelt élelmiszerek befolyásolják és megváltoztatják a víz elektromágneses töltését.

A betegség és az öregedés együtt jár testfolyadékunk, elsősorban a sejtekben lévő víz elektromos potenciáljának gyengülésével. A víznek mint energiahordozónak ezt a különleges tulajdonságát színképelemzéses vizsgálatokkal tudományosan igazolták. A víz legfontosabb gyógyszerünk lehetne.

 

A vizet nem lehet helyettesíteni más italokkal. Ne felejtsük el, hogy a tej nem ital, hanem táplálék. Ha tejet iszunk, a testünknek ugyanannyi vízre is szüksége van.

 

Öregkorban csökken vagy akár teljesen meg is szűnhet a szomjúságérzet. Ez a sejtnedvek kiszáradásához vezethet. A sejtek víztartalma rendszerint 60-70 százalék. Ha ez az érték 50 százalék alá süllyed, gyakran visszafordíthatatlanul ellankadnak az életfolyamatok. De még ha nem is ennyire messzemenők a következmények, a sejt túl alacsony víztartalma miatt nem választódnak ki megfelelően a méreganyagok, ezért idő előtt öregedni kezd a sejt és így az egész test.

Mindez érzékelteti, mennyire fontos a víz szervezetünk működéséhez, mennyiségi, de elsősorban minőségi szempontból. Életünk teljesen elképzelhetetlen lenne víz nélkül. Ha ezt a vizet egyre fokozódó savterhelés éri, a test végül nem élheti túl a megpróbáltatásokat. Következményként idő előtti öregedéssel, szükségtelen megbetegedésekkel és korai halállal kell számolnunk. Mérsékelt égövünkben egy felnőtt ember napi mintegy 2,4 liter vizet választ ki a vizelettel, izzadsággal, széklettel és légzéssel, amit feltétlenül pótolni kell.                                                                                                                  A vízmennyiség egy részét a táplálékkal vesszük magunkhoz, a nagyobb részét azonban megisszuk. És itt az a döntő, hogy mit iszunk, mert csak az élő víz segít megőrizni a test egészségét. Az energetizált víz továbbadja a testnek a benne lévő energiát, és átadja gyógyító rezgését is a testfolyadéknak. Ezáltal javul a vér áramlási képessége, és tehermentesedik a szív. Az ilyen élő víz igazi élelmiszer.

 

Ne feledkezzünk meg az ivásról!

Ha folyton túl keveset iszunk, -ami elsősorban idősebb korban jellemző,- sűrű és viszkózus lesz a vérünk. Ilyenkor azonban már nem jut át a finom hajszálereken, így nem kapnak elég oxigént a test egyes részei. A salakanyagok elszállítása sem megy végbe optimálisan, és emiatt egyre inkább elsalakosodik a testünk.

 

Az ivásnál azonban különösen ügyelnünk kell az ital minőségére. Lehetőleg csak különösen jó minőségű és szénsavmentes vizet vegyünk magunkhoz, hiszen a szénsav is sav, amelytől megint csak meg kell szabadulnia a testnek.

 

Savas kémhatású szinte minden, ami iszunk. A szénsavas italok pH-értéke 2, a narancsléé 2,2, az alkoholtartalmú italoké körülbelül 3,5, a "normális" vezetékes vízé pedig 4,5.

 

Az emberek legnagyobb részének körében a kávé a legnépszerűbb ital, amely sajnos erősen savas hatású, és kifejezett méreg a már amúgy is elsavasodott emberek számára. Akkor már jobb a tea, legjobb természetesen a zöldtea, amelyet - a víz mellett - fel kellene vennünk alapvető italaink sorába, elsősorban azokat a fajtáit, amelyek kevés koffeint tartalmaznak.

 

A savak okozta megbetegedések általános tünetei:

 • energiahiány és állandó fáradtság
 • kedvetlenség és csökkent teljesítőképesség
 • elnehezült végtagok és izomfájdalmak
 • evés utáni hirtelen fáradtság
 • hidegérzékenység és kellemetlen hidegérzet a testben
 • jelentős súlycsökkenés vagy -növekedés
 • legyengült ellenálló képesség
 • fokozott hajlam a fertőzésekre
 • gyakori megfázásos megbetegedések
 • legyengült regenerálódási képesség
 • lassú sebgyógyulás
 • rendkívül hosszú gyógyulási időszakok
 • keringészavarok
 • állandóan hideg kéz és láb

 

Mi a gyógyulás?

A gyógyulás a tökéletes jó közérzet és az igazi egészség helyreállítása minden téren. Az igazi egészség nem csupán azt jelenti, hogy nem vagyunk betegek.      Az igazi egészség elevenséget, életerőt és életörömet jelent. Ehhez gyakran meg kell szüntetni egy hiányt, a hiányos vagy épp túl bőséges ellátást, annak mindenkori következményeivel együtt. A gyógyulás azt jelenti, hogy megértjük és támogatjuk a tünet gyógyulási szándékát, "a test üzenetét", mert a tünet már a testnek a gyógyulásra irányuló kísérlete.

 

Zöldség, a fiatalság forrása

A zöldségfélék, legyenek nyersek vagy főttek, az ásványi anyagokban leggazdagabb élelmiszerek közé tartoznak, így sok értékes bázist tartalmaznak, amelyekre a testünknek nagy szüksége van. Vagyis a napi zöldségadag a bázisokban gazdag táplálkozás nélkülözhetetlen része.

 

Kimerültség

Egy túlsavasodott szervezetben a szimpatikus idegrendszer mindig túlfeszített, és a kimerültség, a motivációhiány és a gyenge teljesítőképesség érzését közvetíti az érintettnek. Ez kedvezőtlenül hat az önértékelésre is, és állandó depresszív alaphangulatot okoz.

 

Kedélyzavar

Kedélyzavar esetén aligha gondolnánk a túlsavasodásra, pedig az életöröm hiánya, a szomorúság, a borús gondolatok, a depresszív hangulat, az ingerlékenység, az idegesség és a belső nyugtalanság, de a túlérzékenység, az ijedősség, valamint a koncentrációzavar és az emlékezetgyengeség is gyakran a túlsavasodásra vezethető vissza, és savtalanítással döntő mértékben enyhíthető vagy megszüntethető.

Erre azért is van minél hamarabb szükség, mert aki állandóan lehangolt és negatív gondolatokat forgat a fejében, jócskán legyengíti az immunrendszerét. Így „savanyú közeget" teremt ,avas táplálék nélkül is. Az ilyen ember bizonyos szempontból állandó lelki konfliktusban él, amely nemcsak erőt emészt fel, Imire másutt lenne szükség, de tartósan megterheli testét. Egy savtalanító kúrával hatékonyan kezelhetjük a helyzetet.

 

Kedvetlenség

A test sav-bázis egyensúlyának harmonizálása után gyakran megfigyelhető, hogy 2-3 napon belül elmúlik az érintettek depresszív alaphangulata, és azok megint tudnak nevetni. Feltámad az életöröm, az ember aktívabb, tevékenyebb lesz, és nekilát olyan dolgoknak, amelyeknek korábban nem mert volna. Talán azt hitte, a kora miatt hiányzik belőle a tetterő, pedig valójában csak a savak okozták ezt az állapotot. A test túlsavasodása kedvetlenséget okoz, az ember hamar elfárad, és hosszú ideig tart, mire kipiheni magát, míg a bázikus anyagcsere-állapot fokozza az életkedvet, növeli a tetterőt, és egészséges álommal ajándékoz meg minket.

 

Depresszió

Mindig meglepő, ahogy egy látszólag semmivel el nem űzhető depresszió néhány nap alatt életörömmé és tettrekészséggé alakul, amint az érintett alaposan savtalanítja a testét. Amint a test visszajut a bázikus, tehát a természetes tartományba, elmúlik a kedélyzavar. Létezik egyfajta pszichikai savmerevség is, ami a motivációhiány, a csökkent terhelhetőség és a fáradtság különböző formáiban, vagy alvászavarokban és kimerültségben nyilvánul meg. Depresszió esetén, még ha csődöt is mond minden más terápia, gyakran csodát tehet a savtalanítás.

Testünk erőinek valamennyi összetétele közül a savak hatása a legkárosabb. - Hippokratész

 

Akkor lép fel erős túlsavasodás, ha a fehérjét, tehát a húst, a halat, szárnyasokat, a tojást és a tejtermékeket, szénhidrátokkal, például krumplival, rizzsel, tésztával, vagy kenyérrel együtt fogyasztjuk.

Mert a fehérje megemésztéséhez savakra van szükség, és ha nem áll rendelkezésre elegendő sav a szervezet nem tudja megemészteni a bevitt fehérjét.

A szénhidrátok megemésztéséhez ellenben bázisok kellenek. A bázisok és a savak azonban kölcsönösen közömbösítik egymást, az emésztés hatékonysága csökken, ami igen csak megterheli a testet. Nem csoda, hogy emiatt fáradtnak érezzük magunkat.

Jól bevált savtalanító a krumplis víz, de jó a lucernatea, vagy zsurlótea is, vagy speciális savtalanító tea, kínai császárok is itták. Ájurvédikus orvoslás szerint 10 és 14 óra és 22 óra után nem tanácsos savtalanító szereket bevenni.

 

A fehérje a test fontos építőanyaga, amelyből gyermekkorban nagy mennyiségre van szükség, később viszont egyre kisebb mennyiséget igényel a szervezet.                                                                                                          Sokkal inkább ügyelni kell a fehérje minőségére, amelynek minél több esszenciális aminosavat kell tartalmaznia.                                                                A táplálék gondos megrágása és a nyállal való alapos elegyítése nagyban hozzájárul annak lúgosításához.

 

Az izomszövetben lévő koncentrált savak fáradtságot okoznak, így a túlsavasodott ember mindig fáradt, még akkor is, ha nem teszi ki magát testi erőfeszítésnek.

Vegyünk be minden reggel egy púpozott teáskanál báziskeveréket.                     Egy hét elteltével megszűnik a blokád.

 

A hatékony salaktalanítás 3 lépése

A testben levő salakok feloldása salaktalanító teával.

Az aktivált savak megbízható semlegesítése bőséges bázisbevitel útján.

Az így semlegesített savak következetes kiválasztása. Ennek érdekében sokat kell innunk, elsősorban teát és zöldséglevet, de fogyaszthatunk jó minőségű, semleges vizet is. Ehhez társul a savak 2-3 órás időtartalmú, hetente két-három alkalommal megismételt, bázikus hatású fürdők…

A három lépés egyike sem elég önmagában, csak együttesen garantálhatják a sikert.

 

Kiegészítésként nagyon hasznos lehet a rendszeres hasmasszázs.

 

A bőrön keresztül zajló megtisztulás érdekében ajánlott a legalább kétórás időtartalmú fürdő (,,kilúgozó fürdő”)-fürdővíz értékét szódabikarbóna segítségével állíthatjuk be 8,5 re. Bázisfürdőt egy evőkanál szódabikarbónával is elérhetünk, de a hatás csak 1 óra múlva jelentkezik, ezért kell 2-3 órán át.   A salaktalanítás fő időszakában 2-3 szor 1 héten.

 

Nemcsak a test savtalanítása lényeges, de szinte még ennél is fontosabb az ásványi anyagok újraépítése, amely a savtalanítást követi. A test savtalanítása tehát csak az első lépés az egészséghez vezető úton. A második lépés az ásványi anyagok szükségszerű újraépítése, a test ásványianyag-készleteinek feltöltése.

 

Minden negatív gondolat befolyásolja immunrendszerünket.

 

Az alapos savtalanítás végül lelki és testi egészséghez vezet.

 

Mindenfajta savtalanításnál ügyelni kell a bőséges folyadékbevitelre, hogy a szervezetből ki tudjuk mosni a feloldott savakat.

 

A kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling, aki 90 évesen még előadó körutat tett. Azt írja, hogy a táplálkozásunk étrend-kiegészítőkkel, elsősorban C-vitaminnal való optimalizálása révén 25-35 évvel tovább élhetünk, mégpedig a legjobb testi állapotban, megőrizve pszichikai és fizikai teherbírásunkat és szellemi frissességünket.

Az optimális C-vitamin-ellátás nélkülözhetetlen az igazán jó életminőséghez és a hosszú élethez. A C-vitamin ,,gazdaságossá teszi a vérkeringést”.

 

Paul Lüth professzor kifejtette, javítja az oxigénhasznosítást. Mert kerékpár-ergométeren végzett kísérletek azt mutatták, hogy ha az ember C-vitamint vesz be, azzal olyan hatást ér el, mint egy edzéssel, vagyis mintha sporttevékenységet végezne, ahogy az a vérnyomáson és a pulzusfrekvencián stb. is leolvasható. Emiatt azonban még korántsem mondhatunk le az elegendő mozgásról.

 

Az öregedés a kötőszövetben kezdődik, és épp itt különösen hasznos a C-vitamin, mert segíti a kollagénképződést anélkül, hogy vegyülne a kollagénnel.

 

Egy vitál-iongenerátor segítségével jelentősen fokozhatjuk a C-vitamin áldásos hatását. Ez az eszköz hozzásegíti a testet a szükséges életenergiához, hogy azonnal regenerálódjon. A hatás azon alapul, hogy a normális oxigén, amelyet belélegzünk, inaktív. Ahhoz, hogy bekerüljön a sejtekbe, ahol szükség van rá, először ionizálni kell, vagyis aktív oxigénné (vitális ionokká) kell átalakítani. Ezt az elektronok lehasításával lehet elérni, amelyek ezután az oxigénmolekulához kapcsolódnak. Az oxigénmolekula csak így tud bejutni a sejtbe, ahol nélkülözhetetlen a sejtanyagcseréhez. A vitál-iongenerátor ionizálja a levegő oxigénjét, így azonnal a megfelelő formában és koncentrációban kínálja a testnek a szükséges oxigént, ahogy azt az egészséges alpesi levegő tartalmazza. Ott mintegy 30 000 vitális ion van egy köbcentiméter levegőben, míg egy átlagos helyiségben többnyire már csak 300. A vitális ionok koncentrációja drámaian lezuhan a kocsiban, ahol köbcentiként többnyire már csak 30-50 vitális ion van a levegőben.

Emiatt a testben már csak erősen redukált formában mehetnek végbe az életfolyamatok, amit mi energiahiány és kimerültség formájában érzékelünk. Az autósok közmondásos ingerültsége is nagyrészt a vitális ionok hiányára vezethető vissza. Egy vitál-iongenerátorral azonban a kocsiban is döntő mértékben javíthatunk a belélegzett levegő minőségén.

 

Mivel a C-vitamin élénkítő hatású, a nagyobb adagok késleltethetik az elalvást. A C-vitamin révén visszajut a vérbe a vas, amely a lépben és a belek falában raktározódott el, és így rendelkezésre áll az oxigénszállításhoz.

 

Csipkebogyó- 1200 mg C-vitamin

Ezenkívül eltérő összetételekben és koncentrációban minden gyümölcs tartalmaz bioflavonoidokat is, amelyek jócskán növelik a C-vitamin biológiai aktivitását, ezért kiegészítésként bevett C-vitamin-adagot tanácsos mindig összekötni gyümölcsfogyasztással.

Nincs különbség a természetes és a szintetikus úton előállított C-vitamin között. A molekulák teljesen megegyeznek, csak a kísérő anyagok, különösen a bioflavonoidok révén léphetnek fel különbségek, amelyeket amúgy is magunkhoz veszünk az elfogyasztott gyümölccsel.

Sokkal fontosabb az a körülmény, hogy a tárolás és az elkészítés során veszendőbe megy a természetes C-vitamin mennyiség nagy része.

Az egyetlen kivétel a cékla, amelynek a több hónapos tárolás alatt megkétszereződhet a C-vitamin-tartalma.

 

A 7,35-7,4-es pH érték tűnik ideálisnak, mert a test egészen csekély toleranciával ezt az értéket tartja fent a vérben, és ilyenkor a legjobb a közérzetünk. A kielégítő báziskínálat ellenére hirtelen 5,5-re süllyedhet a pH-érték, sőt ,,savcsúcsok” esetén akár 5-re is. Ennek az az oka, hogy a test kielégítő báziskínálat esetén újabb és újabb különleges hulladéktárolókat számol fel, ami a savak hirtelen felszabadulásához vezet.

 

Savtalanítás után, néhány nap alatt örökre elmúlik a fejfájás és sok más tünet, amelyek évek óta kitartóan jelentkeztek. Kiegyensúlyozatlan és ingerült emberek gyakran rövid időn belül tartós kedélyállapotváltozáson mennek át a savtalanítás folyamán.

 

Ha sikerül megteremtenünk a sav-bázis egyensúlyt, úgy érezzük magunkat, mintha újjászülettünk volna. Tovább fokozhatjuk a jótékony hatást 7,5-8,5-ös pH-értékű bázikus fürdőkkel, amelyeket sokan valóságos ,,fiatalító fürdőnek” éreznek. Bármilyen fontos a test alapos savtalanítása, ásványianyag raktárainak újratöltése még ennél is fontosabb. Többnyire olyan nagy a hiány, hogy a bázikus táplálkozás önmagában nem elég, így bázisokat biztosító étrend-kiegészítésre van szükségünk.

 

A gyümölcs ideális kezdete a napnak, ha délig semmi mást nem eszünk. Ehhez hozzátartozik napi egy-két banán is, mert egyetlen másik gyümölcs sem tud felmutatni ilyen kiegyensúlyozott tápanyagmérleget.

Együnk burgonyát- ,,szupergumót” -,amilyen gyakran csak lehet, és lehetőleg mindennap egy tisztességes adag zöldség is, olyat aminek éppen szezonja van.

A joghurtnak is számos előnye van, amelyeket újra és újra ki kell használnunk.

 

Számos nemkívánatos anyag csak azért marad bent a testben, mert túl kevés oxigén áll rendelkezésre az elégetésükhöz. Gondoskodnunk kell a napi elegendő mozgásról éppúgy, ahogy a megfelelő ásványianyag-és nyomelem mennyiségről.

És ne feledkezzünk meg arról, hogy naponta valóban elegendő C-vitamint vegyünk magunkhoz, azaz 1-3 grammot több kisebb adagra elosztva, mert a C-vitamint a test sem előállítani, sem raktározni nem tudja. A C-vitamin olyan áldásos hatást gyakorol a testünkre, hogy nem mondhatunk le róla.

 

Nem elég tudni, hogy az élet egy játék, de ismernünk kell a játékszabályokat is. Az élet csak akkor lesz valóban játék és lenyűgöző kaland, amelyben mi játsszuk a főszerepet.

 

Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad. - Hippokratész

Forrás részletek: Kurt Tepperwein - Savtalanítás - A fiatalság forrása - Általános jó közérzet a harmonikus sav-bázis egyensúly segítségével, Mérték Kiadó

 

 

Kik vesznek körül?  Ők befolyásolják az életed.

Vedd magad körbe olyanokkal, akik osztoznak az univerzum felé küldött rezgéseidben és meg fogod tapasztalni, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban éred majd el álmaidat és vágyaidat! (Dr. Robert Anthony)

Úgy találtam, hogy van valami, ami a legtöbb embert visszatartja attól, hogy a megérdemelt gazdagságot elérje, de ezen a legnehezebb változtatni. A kapcsolatainkra gondolok.

Ahogy terjeszkedsz, növekedsz, úgy fognak a kapcsolataid is. Forrás és a teljes cikk: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/2011/05/kik-vesznek-korul.html

 

,,Az ok és okozat törvénye szerint az életben tapasztalt okozatok oka az, amit a testünkbe meg az amit a tudatunkba befektettünk. S persze a megszokás törvénye… aki sikeres az azért sikeres, mert sikeres szokásaik vannak. Fel kell venni azokat a szokásokat, melyek hozzá segítenek a sikerekhez."

Pozitív szellemi termékeket fogyassz!

Az is sokat számít, hogy mit olvasol, mit nézel a tévében, mit hallgatsz! Olyan könyveket, magazinokat, zenéket, filmeket, tévéműsorokat válassz, amik feltöltenek, motiválnak, megnevettetnek, növelik az önbizalmad, értéket adnak!

Alakíts ki pozitív szokásokat!

"Gondolkodj cselekvő emberként, és cselekedj gondolkodó emberként."

,,Legyenek pozitív gondolataink, hiszen a gondolatainkból lesznek a szavaink. Legyenek pozitív szavaink, hiszen szavainkból lesznek cselekedeteink. Legyenek pozitív cselekedeteink, hiszen cselekedeteinkből lesznek szokásaink. Legyenek pozitív szokásaink, hiszen szokásainkból lesz életstílusunk. Legyen pozitív életstílusunk, hiszen életstílusunk lesz a végzetünk.”

Az vagy, és az leszel, amit eszel, iszol, olvasol, látsz, hallasz, gondolsz, megcselekszel folyamatosan.
A testi és szellemi táplálékod határozza meg, hogy milyen a jelened, s hogy milyen lesz a jövőd. (Molnár József)

 

Dr. Robert Anthony üzenete:

Tudjuk, hogy a Vonzás Törvénye egyszerűen azt mondja ki, hogy hasonló rezgések vonzzák egymást és különböző rezgések pedig taszítják egymást. Más szavakkal soha nem fogsz gazdagságot bevonzani az életedbe, ha folyamatosan ellentétes vagy annak ellentmondó rezgést bocsátasz ki. Semmi esély nincs rá. Ebből az is következik, hogy sosem fogsz magas energiájú eredményre jutni alacsony energiájú rezgésszintről. …

 

Lehet tökéletes társad vagy egy működésképtelen kapcsolatod. Te vagy az, aki választ (vagy nem választ) a FIGYELMED és a FÓKUSZOD által. És mivel az energia oda áramlik, amire a figyelmed irányul, azt fogod megtapasztalni életedben.

Forrás és a Teljes cikk: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/2011/09/vonzas-torvenye-haladoknak.html

 

 

Mindennapi jóllétünk jelentős forrásai a hétköznapokban átélt pozitív élmények.

Fredrickson szerint a pozitív érzelmek, mint pl. az öröm, az érdeklődés, az elégedettség, a büszkeség, a szeretet és a szerelem, közös jellemzői abban látja, hogy egyrészt kiszélesítik a személy gondolati-viselkedési repertoárját, másrészt arra késztetik a személyt, hogy belső erőforrásaira alapozzon, ideértve fizikai, intellektuális, társas és pszichológiai erőforrásait egyaránt.

A negatív érzelmek támadásra, védekezésre, menekülésre szűkíti a cselekedeteinket.

Pozitív érzelmek és affektusok pl. befolyásolják a kreatív tevékenységeket is. Isen és munkatársai kísérletében egyszerű érzelmi indukcióval (pl. vidám film, apró ajándék, cukor) kiváltott pozitív affektusok megnövelik a kreatív feladatokban a teljesítményt.

Pozitív érzelmi állapotban a gondolkodás szokatlanabb utakat jár be, kreatív, integratív, nyitottabb az információkra és hatékonyabb.

Forrás: Pszichológia pedagógusoknak (szerk. N. Kollár Katalin, Szabó Éva)

 

A pozitív érzelmek kitágítják a határaidat

Te is tapasz­tal­tad már, ha folya­ma­to­san pozi­tív érzel­me­ket élsz át, való­ság­gal szár­nya­kat kapsz és egyre több ötle­ted van, egyre több jó tör­té­nik veled? Ez azért van, mert a nega­tív érzel­mek inkább beszű­kí­tik gon­dol­ko­dá­sun­kat és cse­le­ke­de­te­in­ket, addig a pozi­tí­vak kitá­gít­ják meg­szo­kott gon­do­lat­vi­lá­gun­kat és kre­a­ti­vi­tásra, újdon­sá­gok kere­sé­sére és a töb­bi­ek­kel való kap­cso­la­tokra ser­ken­te­nek. (Heute Psy­cho­lo­gie) http://lelkizona.hu/a-pozitiv-erzelmek-kitagitjak-a-hataraidat/

 

,,A mosolygáskor termelődő endorfinok (hangulatjavító hormonok) erősítik az immunrendszert is. Sőt egy széles mosoly még vonzóbbá, sugárzóbbá teszi az arcot...

A kutatások ezrei mutatják, hogy a lelkivilágunk hatással van testünk fizikai állapotára. Pusztán egy mosoly számos olyan folyamatot indít el szervezetünkben, amitől jobban érezzük magunkat. Akár hangulatjavító terápiaként is alkalmazható. Ráadásul egyik mosoly szüli a másikat, ugyanis ha rámosolyogsz valakire, ösztönösen viszonozza. Szívünkből jövő őszinte, tiszta mosoly és nevetés testet-lelket gyógyító, felemelő érzés."

A mosolyra képes emberek könnyebben boldogulnak, hatékonyabban tanítanak és boldogabb gyermekeket nevelnek. (James V. McCounell)

 

,,Ne pazarold az idődet a rossz hírek olvasására! Ne pazarold az idődet a bajok hallgatására. Szánd az idődet az ellenállhatatlanul izgalmas inspirációid megvalósítására! Ne dőlj be a többi embernek körülötted, akik szerint a bajok recitálásától lesz jobb a világ! A panaszkodás: népkábulat. Ébresztő: Attól lesz jobb a világ, hogy átadod magadat a legizgalmasabb inspirációid megvalósításának. Kezdd el ma! ;)

 

 

 

,,Minden eseményt a tudatban tárolt benyomások idéznek elő. Mindenki azt vonzza, amit maga is kisugároz a világba. "Lama Ole Nydahl

 

Haladni, fejlődni...s minden jó eljön, ha minden jó az életünkben,..minél értékesebbek vagyunk, annál értékesebbet kapunk. (Molnár József)

 

,,Az önbizalom a kulcsa minden sikernek. legyen az párkapcsolat vagy éppen munkahely. Önbizalom alapja viszont a biztos tudás és képesség, készségek." (Molnár József)

 

A sikeresek arra gondolnak, amit akarnak. A sikeresek lejátsszák magukban a sikert. A sikeresek látják a sikereik következményét.

 

Amin a siker múlik, az valójában az a képesség, hogyan használjuk fel a jelent, hogy előkészítsük a jövőt.

 

Helyet és energiát kell hagyni, csinálni, a sikereidnek, céljaidnak, vágyadnak, álmodnak az életedben.

 

Önmagunk biztatása, szuggesztió.

A bátorító önszuggesztió az első és döntő lépés afelé, hogy építsük az önbizalmunkat, fokozzuk a teljesítménymotivációt, és jelentős mértékben javítsuk az összpontosítási képességünket.

Önmagunk buzdítása, pozitív ,,párbeszédet” folytassunk magunkkal.  

 

Szokássá kell tenni, szokássá kialakítani a dolgokat. A szokás a lényeg, s ahhoz 20-40 nap kell, pl. 20 napig ne merítsd ki magad, tele legyél energiával vagy 20 napig pozitív szavak. Szoktasd magad a pozitív dolgokhoz, gondolatokhoz, cselekedetekhez, élményekhez, a lényeg a hozzászoktatás hosszútávon jót tesz, és hozzászoksz.

 

A helyettesítés törvénye szerint nem nyomaszthat, nem kínozhat stressz, ha pozitív gondolatokkal foglalkozunk.   

                                    

A blokkolt negatív érzelem a vád.  Van egy valaki, akit még mindig vádolnak valamiért. Van valaki, akit nem akarnak elengedni a horogról, mert az az átkozott elkövetett valamit ellenük. Ha abbahagyjuk a vádaskodást, kivágtuk a negatív érzelmek fáját. Egyetlen módon szabadulhatunk meg a negatív érzelmektől: ha nem ítélkezünk. Akkor gurulunk méregbe, ha úgy érezzük, várakozásainkat meghiúsították.

 

Tudod, hogy mikor hozol jó döntést? Amikor a szívedben béke van. 

 

,,Amikor kiterjedést érezzük, az Univerzum üzeni, hogy jó úton járunk. Amikor beszűkülünk, az Univerzum üzeni, hogy letértünk az ösvényünkről. Tehát, mikor előre haladunk, mindig arra menjünk, ami a kiterjedés érzése felé vezet.” 

 

Minden perc, amit nem meditatív békében töltesz, az időpazarlás. 

 

A bölcs megválogatja, hogy milyen tapasztalatokra akar szert tenni.

 

… ha lelkünk megtisztult, a vonzás univerzális törvénye szerint olyan lélektársat vonzunk magunkhoz, aki tökéletes párunk, a duálunk, valódi másik felünk.     

 

Pozitív szavak-gondolatok-érzések napi bősége, sokasága.

 

Tudatosan használd a pozitív szavak, mondatok, gondolatok erejét perceken, félórákon, napokon, hónapokon át.  

 

 

Ne menj bele a kétes (vagy negatív kimenetelű) érzelmű dolgokba, helyzetbe.                   

 

 

Ne engedd meg magadnak, hogy belemenj negatív, kellemetlen, nem építő, nem kiterjedést, nem szeretet érzését adó gondolatokba, helyzetekbe. Menj bele a pozitív, kellemes, építő, kiterjedést, kiteljesedést adó, érző gondolatokba, helyzetekbe. (Molnár József)

 

 

Gondolataink hatnak a cselekedeteinkre.

A nyugodt viselkedés és a határozott cselekvés fertőz. Ha ezt tesszük hamarosan higgadtan fogunk gondolkozni és bátran fogunk cselekedni.

Ne feledjük, ha tettetjük a vonást, amivel spontánul is rendelkezni szeretnénk – például nehézségek láttán higgadtak akarunk maradni -, egy idő múlva akaratlanul is képesek leszünk erre. Ha valamit tudatosan csinálunk, az később ösztönössé válik. Ez a szokások kialakításának mechanizmusa és a személyes önfejlesztés egyik legfontosabb módszere. (David Seabury)

 

 

Nyugodt, tiszta energiájú cselekedetek és gondolatok….

 

 

Koncentrálj oda. Ha igazán odafigyelsz, megfigyelsz valamit, akkor az marad meg benned. Tudatosan válogasd meg, hogy mire irányítod tudatosan a figyelmedet, energiádat - mit figyelsz meg. (mj)

 

 

Amilyen mennyiségű és minőségi energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el.