Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek - Fantasztikusan jók, inspirálók 2

 

Legyél a legjobb, s te leszel a legjobb! (Molnár József)

 

"Minden csoda a tiéd lehet, a legmerészebb álmaidat is megépítheted – de lassan. Téglánként. Minden tégla lerakásához türelem kell, kitartó szorgalom, s főleg hit, hogy ebből végül ház lesz. Minden egyes téglánál látni kell a házat! Ez a hit." (Müller Péter)

 

Hiszek abban, hogy ha valami jól ki van találva, és ügyesen átveszi a módszertant, akkor sikerrel mehet itthon. (Kovács Kristóf producer)

 

Nem tudom, mi van megírva a végzetemben, de a maximumot próbálom nyújtani, mert tudom, hogy az álmom valóra válhat. (Felipe Massa)

 

Mindig akad valami, amit megtanulhatsz egy gyors és versenyképes csapattárstól. (Felipe Massa)

 

Azért versenyzel, hogy nyerj. Ez benne van a jó versenyzők vérében. (Felipe Massa)

 

 

Attól a versenytárstól kell félned, amelyik egyáltalán nem foglalkozik veled. Csinálja a dolgát, méghozzá egyre jobban és jobban. (Henry Ford)

 

 

A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom. (Ayrton Senna)

 

,,Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni."

 

Mindig is a bajnoki címről álmodtam. A legfontosabb számunkra, versenyzők számára a kihívás - meg akarjuk tudni, hogy ki közülünk a legjobb, és nem egy vagy két versenyen, hanem az egész szezon tekintetében. A végső cél a bajnokság megnyerése, úgyhogy én ezért vagyok itt, és szerintem a többiek is. (Sebastian Vettel)

 

Ha mindig a mezőny végén állsz, senki sem tisztel, azonban ha gyakrabban harcolsz elöl, akkor már veled is számolnak a vetélytársak. (Adrian Sutil)

 

Azért vagyok itt, hogy győzzek. (Kimi Raikkönen)

 

 

 

,,Legyen szó bármilyen harcról! Mindig az győz, aki mindent belead. Az élete árán is! És ha egyáltalán van értelme az életemnek, legfeljebb az, hogy én még mindig ezekért a pillanatokért harcolok, nekem ez az életem! A másodpercek, amik előttem vannak, de én nem küzdhetek helyetted! Viszont nézz a melletted ülőre, nézz mélyen a szemébe. Azt látod majd benne, hogy a srác segít majd a harcban, látni fogod, hogy ő meghozza ezt az áldozatot a csapatért. Tudja jól, hogy ha rajtad múlna te is, megtennéd ezt érte. Ezt hívják csapatnak!"

 

 

Nem gondoltam soha, hogy értékesebb lettem volna bármelyik másik játékosnál a Valenciánál. Talán híresebb voltam, mert sok gólt rúgtam, játszottam a válogatottban, de sose gondoltam, hogy sztár lennék. Keményen dolgoztam mindennap, és megmaradt az a rajongásom a futball iránt, ami gyerekkorom óta bennem van. (David Villa)

 

 

,,Engem a foci megtanított győzni és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, hogy a gól maga a boldogság, a megkönnyebbülés és a gyógyír, minden addigi kihagyott helyzetre."

 

"Egy jó focista ott van ahol a labda. Egy nagyszerű focista ott van ahol a labda lesz!"

 

 

Fanatizmus, alázat, sok-sok munka és szerencse, de ha az előző három meg van jön a szerencse is. (Oliver Kahn)

 

A kételkedés kárbaveszett energia. (Martine Muncaster)

 

 

Nem attól az embertől félek, aki 10.000-féle rúgást gyakorolt egyszer, hanem attól, aki egy rúgást gyakorolt 10.000-szer. (Bruce Lee)

 

 

A tehetség nyeri a meccset, de a csapatmunka és az értelem nyeri a bajnokságot. (Michael Jordan)

 

 

 

A sportban és az életben is arra kell összpontosítanod, amit akarsz! (Andrew Matthews)

 

Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat. (Lionel Messi)

 

Nem csüggedtem el, mert minden elvétett rossz próbálkozás egy újabb lépés előre. (Thomas Edison)

 

Ahhoz, hogy folyamatosan a legmagasabb szinten tudj játszani, mindenből motivációt kell merítened, legyen az bármilyen típusú üzenet. (Michael Jordan)

 

"A siker nem a tehetségesek kiváltsága, hanem azoké, akik megküzdenek érte."

 

A siker nem fogja lejjebb adni, ezért nekünk kell felemelkedni hozzá. (Danny R. McBride)

 

A sikeres ember az alatt az idő alatt halad előre, amit mások elpazarolnak. (Henry Ford)

 

 

A sikerem bizonyítja, hogy mennyi mélység van a snookerben, hiszen a profik közül bárki nyerhet tornát, csak bele kell fektetni rengeteg munkát, ahogy én is tettem. Mindig is mondtam, hogy pontosan annyit kaphatsz a snookertől, amennyit belefektetsz. (Stuart Bingham)

 

 

 ,,Jegyezd meg: a győztesek azt csinálják, amit a vesztesek nem akarnak csinálni.”

 

 

Azért nem sikerül, mert nem tudod mit akarsz, vagy nem akarod elég intenzíven. (Frank Crane)

 

Ahogyan erősebb lesz az AKAROM, úgy lesz könnyebb a HOGYAN. (Jim Raco)

 

,,Amikor eldöntöd, hogy bajnok leszel, megszűnsz átlagosnak lenni, mert az átlagember nem hot ilyen döntést. (Tom Hopkins)

 

 

Mindig reménykedő, álmodozó voltam, aki nem ismer lehetetlent. Szerintem kellő munkával és kitartással mindent el lehet érni. (Nótár Mary)

 

Az elvégzett munkának egyszer ki kell jönnie. (Ducza Anikó)

 

,,Én is azt akarom, amit mindenki más, csak én jobban.”

 

Olyan mentalitással kell játszanunk, hogy érződjék, mi bizony ezt a meccset is meg akarjuk nyerni, és nekünk nem számít, mi volt az első mérkőzés eredménye. (Pep Guardiola)

 

„Ha három madár ül egy kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három. A tanulság: attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg.” (Robert Kiyosaki)

 

 ,,Meg van a hatalmatok ahhoz, hogy változtassatok körülményeiteken. Csak élnetek kell vele." (Jane Roberts: Seth könyve)

 

Kövesd az álmaidat, változtasd meg az életed. (Paolo Cuelho)

 

,,Az embereknek gyakran van nagy ötletük, izgatottak is lesznek tőle: Woow, meg akarom ezt csinálni! De aztán nem cselekednek.” (Opus – A mű filmből)

 

,,..És csak egyszerű dolog van közted és az álmod megvalósulása közt: cselekedned kell” ,,Csak ülj be a repülődbe, kapcsold be az utánégetődet, és sikeres leszel.” (Opus – A mű filmből)

 

,,A titkos szó, amit minden győztes tud, az a: Gyerünk tovább!” (Opus – A mű filmből)

 

Mindennapi munka s gyakorlás által mennyit vihet végbe az ember, s mily tökéletességre emelheti természeti tulajdonit. (Széchenyi István)

 

,,..Volt aki azt mondta: lehetetlent akar, Soha nem éri el az álmát…. de emlékezett az öreg mester szavaira : Tényleg hiszel benne, hogy meg tudod csinálni? Mert ez a kulcs. … Bátorságot gyűjtött és haladt tovább az útján. (Opus – A mű filmből)

 

Tenni és szívből akarni. Tartsd a szemed a célon. (Pe-chi-ce)

 

 

Mint mindenki más, te is nagyon keményen dolgozol és jó akarsz lenni abban, amit csinálsz, nem igaz? Szeretnéd, ha a barátaid elismernének. Ami engem igazán magabiztossá tesz, az a gyakorlás és az, hogy felkészült vagyok. (Beyoncé)

 

 

A mentálisan érett, erős emberek.

,,A mentálisan erős emberek nem úgy tekintenek a bukásra, mint egy ok a feladásra. Ehelyett a sikertelenséget egy lehetőségnek tekintik a fejlődésre. Addig próbálkoznak, amíg el nem érik a céljukat!

A mentálisan erős emberek képesek egyedül lenni és nem félnek a csendtől. Nem félnek egyedül lenni és kihasználják ezeket a pillanatokat arra, hogy produktívak lehetnek. Élvezik a saját társaságukat és nincs szükségük emberekre körülöttük csak azért, hogy ne legyenek egyedül. Egyedül is nagyon boldogak és feltalálják magukat!

Dolgozzanak azon, hogy egészségesebbek legyenek vagy felépítsenek egy üzletet, a mentálisan erős emberek nem várnak azonnali eredményeket. Ehelyett megpróbálják kihozni önmagukból a maximumot a lehetőségeiknek megfelelően és elfogadják, hogy a változáshoz idő kell.’’

 

 

 

Csinálni, csinálni, csinálni – Akarni, akarni - ez a siker…ez a megvalósulás útja. (Molnár József)

 

 

 

Amekkora mennyiségű és minőségi energiát teszel bele a terveidbe, tevékenységeidbe, az meghatározza, hogy mit érsz el. (Molnár József)

 

 

A siker nagysága egyedül annak a vágynak az intenzitásától függ, amellyel célja elérését kívánja. (Erhard F. Freitag)

 

A megfelelő irányú és erejű vágy, akarat csodákra képes. (Molnár József)

 

Van egy tulajdonság, amivel az embernek feltétlen rendelkeznie kell, ha nyerni akar. Ez pedig nem más, mint az a képesség, hogy célunkat pontosan meg tudjuk határozni, hogy tudjuk, mit akarunk, és égető vágyat érezzünk a megvalósítására. (Napoleon Hill)

 

 

Nem a szavak nyernek világbajnokságot. Nem a státusunk számít, hanem a teljesítményünk. (Raphael Varane)

 

Ha nagyon jó teljesítményt nyújtasz, nagyon jó lesz az eredmény. (Molnár József)

 

 ,,Legyen szó bármilyen harcról! Mindig az győz, aki mindent belead.”

 

 ,,A győztes lehetőségeket keres, a vesztes kifogást.”

 

A siker az állhatatosság, a kitartás és az elszántság függvénye. (Malcolm Gladwell)

 

Döntsd el határozottan, mi a szándékod; aztán pedig egyenesen törj a célod felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek. …Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk. (Elbert Hubbard)

 

Akarni, Akarni, Akarni – Csinálni, csinálni – Szívből akarni. (Molnár József)

 

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/uj-jo-vegyes-idezetek-20.html

 

 

Az alkotáshoz elengedhetetlen a nyugalom, a biztonságos háttér. (Illényi Katica)

 

 

“Fel fogok készülni és egyszer eljön az én napom."

 

 

“A küzdelemben nem a kutya mérete számít, hanem a küzdelem mértéke a kutyában” (D. Eisenhower)

 

“Maga a csapat kell, hogy legyen a csapat vezére” (Phil Jackson)

 

“A pesszimista nehézséget lát minden alkalomban, míg az optimista az alkalmat látja minden nehézségben” (Churchill)

 

 

 ,,Ha valamit el akarsz érni, az útakadályok sem állíthatnak meg. Nekem is voltak ilyenek az életemben, és másoknak is vannak. Ha falnak ütközöl, ne fordulj hátra, ne add fel! Találd ki, hogyan kell átmászni, vagy áttörni rajta, vagy találd meg az utat, hogy merre tudod kikerülni.” (Michael Jordan)

 

A nagy játékosok felismerik a hibáikat, aztán lemennek kijavítani azokat, és addig javítják, amíg erényükké nem vállnak. (Bill Walton)

 

Minden emberben benne van a vágy, hogy nyerjen, de csak néhányan vágynak arra, hogy felkészüljenek a győzelemre. (Bobby Knight)

 

Senki sem nyert még versenyt, aki nem nevezett be. (Arnold Bennett)

 

 

A szótár az egyetlen hely, ahol az eredmény megelőzi a munkát. (Vince Lombardi)

 

Ahhoz, hogy az ember győzni tudjon, hozzátartozik, hogy tudjon veszíteni is. (Erich Wolf Segal)

 

 

Minden nagy játékos önmagát motiválja. (Kevin McHale)

 

A motiváció elindít. A megszokás mozgásban tart. (Jim Ryun)

 

A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá. (Dave Weinbaum)

 

 

Rossz idő nem létezik, csak gyenge akarat. (Bill Bowerman)

 

A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik. (Muhammad Ali)

 

Nincs azzal semmi baj, ha az embert a szorítóban vagy azon kívül padlóra küldik. A baj ott kezdődik, ha ott is marad. (Muhammad Ali)

 

 

Gondolj arra, hogy nem kell feltétlenül azzá lenned, akinek mások akarnak. (Muhammad Ali)

 

Ahhoz, hogy igazi bajnok légy, hinned kell abban, hogy te vagy a legjobb. Ha nem vagy az, akkor tégy úgy mintha az lennél. (Mohamed Ali)

 

Ne próbálj meggyőzni senkit semmiről. Ha valamit nem tudsz, kérdezz, vagy nézz utána. De ha cselekszel, légy olyan, mint a folyó, ami folyik, csöndesen, átadva magát a nagyobb energiának. (Muhammad Ali)

 

 

Ha lovagolni tanulsz, a lónál nincs jobb tanítómester erre. (Clive Staples Lewis)
 

 

A győztesek soha nem adják fel. Akik feladják, sohasem győznek. (Németh Pál)

 

 

Azt csinálhatom, amihez értek, amit mindennél jobban szeretek. Hobbi ez, de a lehető legkomolyabban fogom fel, mondhatnám, hivatásszerű hobbi. Hajtom a lovaimat, s megpróbálom belőlük is, magamból is a maximumot kihozni. (Lázár Vilmos)

 

 

Nyújtsd mindig a legtöbbet! Ne elégedj meg azzal, ami vagy! Próbálj meg az lenni, ami lehetnél! (Dalnoki Jenő)

 

...attól fogva futva mentem az iskolába, rohantam fától fáig, saroktól sarokig. Ha közeledett a villamos, versenyeztem vele melyikünk ér előbb oda. Footbalista akartam lenni. És nem is akár milyen... (Puskás Ferenc)

 

 

,,Győzött, mert jobban játszott, és többet tett érte.” (Maria Sharapováról mondták)

 

 

,,A maga területén mindenkinek meg kell szereznie a pole pozíciót, semmi mást nem kérek” – szólt az Luca di Montezemolo elnök biztató köszöntője a Ferrari csapatánál.

 

 

„Nincs titkom, talán az, hogy a legapróbb részleteket is nagyon komolyan vettük, és mindenki nagyon odatette magát” (Sebastian Vettel)

 

 

,,Ha igazán akarsz valamit, akkor folyamatosan dolgoznod kell érte .Ez a lecke nagyon jól működik az életben, a pályán kívül is." Alizé Cornet

 

 

Nem érzek egyébként extra nyomást, voltam már hasonló helyzetben Angliában is, bízom a képességeimben. – Luis Suárez.

 

 

„Hiszünk benne, hogy meg tudjuk csinálni, csak rajtunk múlik. Erős a csapatszellem, ez biztos, egységesek vagyunk.” -  Arsene Wenger

 

Nagyszerű győzelmet arattunk. A kupának csak egy elhódítási módja van: ha megnyered a mérkőzéseidet, és ma ennek megfelelően teljesítettünk. (Petr Cech)

 

Mindvégig keménynek, elszántnak és motiváltnak kell maradnunk, hogy begyűjtsük a pontokat. (Antonio Conte)

 

Ha jól teljesítünk, elérjük a célunkat, azonban, ha nem így teszünk, teljesen normális, hogy másvalaki végez majd az élen helyettünk. Ezért kell szerénynek maradnunk. (Antonio Conte)

 

A győzelmek hozzásegítenek az újabb győzelmekhez. (Gianluigi Buffon)

 

Magyarországon mást sem csinálnak, mint panaszkodnak. Bár ebben a hollandok is nagymesterek. De nem arra használják fel az idejüket, hogy a problémákat felsorolják, hanem arra, hogy megoldják azokat. (Popovics Sándor)

 

,,Hirtelen nem is tudok mit mondani… Őrület volt! Jobban hallottuk a mieinket, mint a hazai szurkolókat. Soha nem játszottam még olyan csapatban, amelyiknek ilyen fantasztikus szurkolótábora lenne.”- Nyikolaj Szignyevics

 

„Mindannyian abban bízunk, hogy mi kerülünk tovább a következő körbe, és ezért az elmúlt napokban mindent meg is tettünk. Minden játékosom maximálisan koncentrált állapotban végezte a feladatát az edzéseken, tisztában vannak vele, hogy nem azt nyújtották az első találkozón, amire valójában képesek. Én már tudom, hogy a meccs egyes fázisaiban mit szeretnénk játszani, és bízom abban, hogy ez eredményre is vezet.” - Nenad Bjelica

„Öt-hat napig törtük a fejünket azon, hogyan készüljünk fel. Közben játszottunk is egy bajnokit, de végig erre a meccsre készültünk, mert a klubnak, Zágrábnak és egész Horvátországnak fontos volt, hogy nyerjünk. Reálisan nézve jobbnak éreztük magunkat, ezért győznünk kellett, és ez sikerült is. A mai egész pályafutásom három legkedvesebb győzelme közé tartozik.” - Nenad Bjelica

 

Mindig azért játszottam, mert imádtam ezt a játékot. A többi pedig jött magától. Ez ma sincs másként. (Marozsán Dzsenifer, olimpia bajnok, Európa-bajnok, Bajnokok Ligája győztes, német válogatott magyar származású labdarúgó)

– Sohasem mutatkozott esély arra, hogy a magyar válogatott színeiben szórja a gólokat?

– Ha itthon marad a családom, vélhetően akkor is futballista vált volna belőlem, de talán nem lenne ennyi sikerélményem. Németországban viszont arról sem tudtam, hogy Magyarországon egyáltalán létezik női válogatott. Így aztán reális esély a magyar címeres mezre nem mutatkozott.

– Ön szerint hogyan lehetne jobbá tenni a magyar női labdarúgást?

– Nem élek Magyarországon, ezért nem szeretnék okoskodni, csak arról beszélhetek, amit látok. Mondjuk arról, hogy a meccset kedd délután négykor rendezték. Ez egyáltalán nem kedvez a nézőknek, Németországban mindig figyelnek az időpontra. Hatezren szinte mindig vannak a meccseinken, de futballoztunk már huszonkétezer néző előtt is. A lényeg, hogy a televízióban és úgy általában a médiában folyamatosan népszerűsíteni kell a sportágat, reklámozni, hogy minél szélesebb rétegekhez eljusson.

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/marozsan-dzsenifer-a-szivem-mindig-magyar-lesz-2526931

 

 

,,Brazília minden más országnál több vb-aranyat nyert azért is, mert a klímától függetlenül mindenhol magas szintű teljesítményre volt képes…Hasonló szellemmel kellene hozzáállnia minden nemzetnek a vb-hez, amely meg akarja nyerni. Az ifjúságomat a sportpályákon töltöttem: amikor nyertem, nyertem; amikor vesztettem, vesztettem. De amikor vesztettem, nem hibáztattam az időjárást vagy az edzőt, és nem foglalkoztam azzal, hogy jól vagy rosszul aludtam, mert az nem érdekel senkit. A kifogások csak az önbecsülés és az önbizalom hiányára mutatnak rá” – jelentette ki önérzetesen Manaus brazil polgármestere.

 

 

A kapitány csak annyit kért társaitól a meccs előtt, hogy képzeljék el a lefújás utáni pillanatokat, ahogy a csendes arénában a brazil himnuszt játsszák.

 

 

A küzdeni tudásunk tesz minket erőssé és mindig csapatként harcolunk - Nadja Nadgornaja

 

 

 „Minden mérkőzés előtt fel vagyunk villanyozva. Mindig mindenkit meg akarunk verni. Nem vagyunk arrogánsak, csak mindig koncentrálunk, és győzni szeretnénk" (Thomas Müller)

 

 

„Az én véleményen továbbra is az, hogy ha nagy menedzser vagy, vereség esetén vidd el a balhét – Arjen Robben. – Ha győzöl, légy boldog, de ha nem, akkor se kezdj el ostobaságokról panaszkodni. Egy nagy menedzsertől az ember kicsivel többet vár.

 

 

Az első pillanattól csúcsteljesítményre lesz szükség, Elég egyetlen másodpercre elmélázni a Manchester United ellen, és máris veszítettél – (Arjen Robben)

 

 

,,A sok edzés és munka semmit sem ér, ha nem adjuk bele a lelkünket is” – (Matthias Sammer a Bayern sportigazgatója)

 

Ha keményen dolgoznak, tovább tudnak jutni. – (Yaya Touré)

 

,,A visszavágón mindent meg kell próbálnunk, és mindent bele kell adnunk a sikerért!” (Mourinho)

 

 

A siker titka a munkában rejlik, és a kiváló szakmai stábban. (Inés Sainz)

 

El kellett hinnünk, hogy képesek vagyunk nyerni, és egy vereség után is képesek vagyunk felállni. (Inés Sainz)

 

 

– Nem ismer lehetetlent – a védjegye is lehetne.

–Mottónak tökéletes, mert valóban ennek szellemében élem az életemet. Tudja, a sport megtanított küzdeni, harcolni, célokat kitűzni, kitartani, belém ivódott a győzni akarás, a soha ne add fel érzés. Sportoló koromban 1526-szor nekifogtam az edzésen annak az elemnek, amellyel mondjuk hadilábon álltam, addig gyakoroltam, amíg nem sikerült megbirkóznom vele. (Borkai Zsolt olimpiai bajnok)

 

 

Nem akármilyen bravúrt hajtott végre Laura Diaz amerikai golfozónő: egymás utáni két napon sikerült elütésből a lyukba találni az LPGA Tour hétvégi viadalán.

„A testvérem azt írta SMS-ében, ha egyszer megcsinálod, szerencsés vagy, ha viszont kétszer egymás után, az már a kemény és kitartó munka gyümölcse” – kommentálta Diaz.

 

 

A teniszben nem a nemek alapján tesznek különbséget, hanem a jó és rossz játékosokat különböztetik meg. (Boris Becker)

 

 „A célok közül csak a Grand Slam-győzelem és a világelső helyezés számít. Ha valaki elégedett egy negyeddöntővel is, annak nem én vagyok az embere.” – Boris Becker

 

 

Gianluigi Buffon egyáltalán nincs meglepődve azon, hogy Antonio Conte vezetésével a Chelsea élen áll a labdarúgó Premier League-ben, mert ahogy fogalmazott, korábbi mestere “nem foglalkozik a második helyekkel”.

,,Conte egy győztes és sosem a második helyért harcol. Biztos vagyok benne, hogy megfelelően ösztönözi a játékosait, hogy hozzák ki magukból a legjobbat. Nagy esélyük van a bajnokság megnyerésére.”

,,Egyáltalán nem lep meg, hogy a Chelsea vezeti a Premier League-t. Conte győztes alkat, nem elégszik meg a második hellyel.” - nyilatkozta Giangluigi Buffon. 

,,Egyáltalán nem lep meg, hogy a Chelsea a tabella élén áll” “Conte győztes típus, nem foglalkozik a második helyekkel.”

 

 

„Zlatan példaértékű személyiség. Bámulatos, amit a mérkőzéseken, edzéseken mutat. Csak tanulni tudunk tőle, és követendő az eddig elért sikeressége is” – áradozott csapattársáról Anthony Martial.

 

 

Az összes világelső, a tökéletességre törekszik. (Mats Wilander tenis expert)

 

 

Fizikai erőnlét < > Mentális erőnlét. Ha a fizikai erőnlét gyenge, akkor hamarabb elfárad az ember mentálisan. Ha a mentális erőnlét gyenge, akkor hamarabb elfárad az ember fizikálisan. (mj)

 

 

Laza tudatosság. Ezt szeretném kialakítani a csapatnál, ami azt jelenti, hogy az életemben bármilyen előjelű folyamat jön elém, abból mentálisan milyen gyorsan tudok regenerálódni. Például egy fájó vereség után csak laza tudatossággal lehet gyorsan továbblépni. … csak felesleges stresszel jár, ha az ítéletekkel foglalkozunk. A tudatosság azt is jelenti, hogy ezekben a helyzetekben nem bosszantjuk magunkat."Csernus Imre

 

 

Gratulálok az Érdnek, pontosan tudta, mit akar, hogyan szerezheti meg a két pontot. (Martin Albertsen, a német Bietigheim kézilabdacsapat vezetőedzője)

 

 

Mindenhol a legjobbat kell nyújtanom, már csak a saját hitelességem miatt is. (Vadócz Krisztián)

 

 

Okosan kell beosztani az erőnket, tudva hogy melyek a kulcsmeccsek. (Mateo Garralda)

 

 

Az erőmet kell majd visszaszereznem, mert a technikát nem felejti el az ember.

Ha fizikailag és mentálisan is meg tudok erősödni, akkor semmi akadálya, hogy a céljaimat elérjem. (Miklós Edit)

 

 

Csak előre! (MOL-Pick Szeged férfi kézilabda klub mottója)

 

 

- Mi szólt a Fradi mellett? Merthogy több klub, például a zöld-fehérek előtt telelő Vasas is kereste.
- Valóban. Az döntött, hogy a Ferencváros rendre a bajnoki címért, a kupagyőzelemért küzd. Kíváncsi vagyok, ez a folyamatos magas szintű harc mit hoz ki belőlem.

A szurkolók igénye pedig nem lehet teher, inkább önbizalmat kell adnia. (Bognár István, a Ferencváros középpályása)

 

Sztárként kezelnek Dortmundban, ezért nagyon szerencsésnek mondhatom magam. (Pierre-Emerick Aubameyang)

 

 

Ha kitűz maga elé valamilyen célt, azért mindent megtesz. Ettől különleges. (Nikolics Nemanjáról mondta Henning Berg, a Manchester United egykori norvég válogatott hátvédje, a Videoton vezetőedzője)

 

A klub profi, jól szervezett, a játékosok keményen dolgoznak, fejlődni szeretnének, és fejlődnek is. A körülmények adva vannak a minőségi munkához, és élvezem, hogy remek helyen dolgozhatok. Nagy az elvárás, de ez csak jó, anélkül semmit sem ér az egész, én pedig igyekszem segíteni, hogy sikeres legyen az együttes. (Henning Berg, a Manchester United egykori norvég válogatott hátvédje, a Videoton vezetőedzője)

 

Készülünk a mérkőzésekre, hogy jó formában várjuk a tavaszt, fejlődni akarunk erőnlétileg, mentálisan, minden területen. Támadófutballra törekszünk, ám ehhez rengeteg munkára, koncentrációra van szükség, fontos, hogy összetartozzunk és jó legyen a csapatszellem, elvégre aranyérmesek akarunk lenni. (Henning Berg, a Manchester United egykori norvég válogatott hátvédje, a Videoton vezetőedzője)

 

– Mi a hitvallása edzőként?
– Mindig törekszem a fejlődésre. (Henning Berg, a Manchester United egykori norvég válogatott hátvédje, a Videoton vezetőedzője)

 

Stratégia kell, eltökéltség, elszántság. (Köves Gábor)

 

Mindig az nyer, aki a jobb. Legyél a jobb, és akkor te nyersz. (Molnár József)

 

Büszke vagyok arra, ahogy ma játszottunk. (Christian Berge, norvég kézilabda szövetségi kapitány)

 

,,Minden tudásnak és szakmai segítségnek birtokában van, hogy győzzön!”

 

„Ami gond, az az, hogy a játékosokat itthon mikor helyezzük a megfelelő közegbe, mikor helyezzük rájuk a nagy nyomást. A menedzsment a probléma. Sokszor túl korán kerülnek fiatalok olyan csapatba, ahol azonnal eredménykényszer van, holott ezeket a játékosokat még képezni kellene. A fejlesztőmunka hibádzik. A norvégoknál például épp ez az, ami nagyon működik, meg lehet nézni a játékosok magabiztosságát, hozzáállását.” (Juhász István, a magyar férfi kézilabda B-válogatott szövetségi edzője)

 

„Teljes a bizalmam a fiatal játékosok felé, akik sokat játszanak és meg is állják a helyüket. A jövő szempontjából is fontos, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek, de azért vannak itt, mert a teljesítményükkel kiérdemelték." – Xavier Sabate

 

Itt másképp kezelnek, értékesnek érzem magam, és megkapom az esélyt. Ingyen sehol sem adnak játéklehetőséget, ám kész vagyok megharcolni érte. A többi rajtam múlik. - Jova Levente

 

„Fejben már az elején eldőlt, hogy nem változnak a céljaim.” - Miklós Edit

 

 

,,A felkészülés, a felkészültség, és a hozzáértés kulcsfontosságú a sikerhez. Amilyen mértékű a felkészülés, a felkészültség, és a hozzáértés, olyan mértékű lesz a siker is.”

 

 

A siker egyik fontos feltétele az önbizalom. Az önbizalmat pedig felkészüléssel lehet megteremteni. (Arthur Ashe)

 

 

 Mindig meg voltam győződve, hogy a hozzáértés, a képesség saját szintje felé gravitál. Ha rendelkezzünk a képességgel, a társadalomnak arra a szintjére kell emelkednünk, ahol ez a képesség ,,otthon van”. …Emlékezzünk rá: A hozzáértés saját szintje felé gravitál. Ha rendelkezzünk hozzáértéssel a ,,megfelelő” emberek meg fognak minket találni. (Harry Lorayne)

 

 

,,Az önbizalom a kulcsa minden sikernek. legyen az párkapcsolati vagy éppen munkahelyi. Önbizalom alapja viszont a biztos tudás és képesség, készségek." (Molnár József)

 

Rendelkezz az adott képességgel, ami ahhoz a sikerhez kell, amit el akarsz érni, s tiéd lesz az a siker. (Molnár József)

 

Hidd el, hogy meg tudod csinálni, hidd el hogy képes vagy rá, mert megvan hozzá a tudásod, a képességed, ha meg nincs, akkor szerezd meg. (Molnár József)

 

Legfontosabb a sikerélmény: energiát, és önbizalmat ad. (Molnár József)

 

 

Nem vagyok az a típus, aki kifele mutatja, ha valami problémája van, amikor felveszed a válogatott mezt, egyébként sem lehet kifogás. - Triscsuk Krisztina

 

,,Amikor felveszed a válogatott mezt, egyébként sem lehet kifogás." - Triscsuk Krisztina

 

A válogatottban mindig a legjobbak vannak, és nem lehet arra hivatkozni, hogy új az edző, sok az új információ, ha felveszed a nemzeti színű mezt, oda kell tenned magad. - Triscsuk Krisztina

 

,,Ha felveszed a nemzeti színű mezt, oda kell tenned magad." - Triscsuk Krisztina

 

 

Egy csapatnak – főleg ha egy ország színeit képviseli a nemzetközi labdarúgásban – legalább olyan energiát kell fektetnie a meccsbe, mint azt a tegnapi mérkőzésen láttuk, és ami eredményre is vezetett. (Grosícs Gyula)

 

 

,,A magyar labdarúgás nem jó irányba halad, merthogy a legképzettebb labdarúgónk sem tud átlagon felüli teljesítményt nyújtani, ha nincs benne a játékában a szíve. És van egy másik dolog, ami engem kiborít:

a játékosok még véletlenül se higgyék azt, hogy ők tisztelik meg a közönséget, hanem éppen fordítva. A játékos érezze magát megtisztelve, hogy egy nemzet színeit képviselheti a nagyvilágban. Ez egy íratlan törvénye a közösség képviseletének, és ez nemcsak a sportra, hanem a világon minden másra igaz. Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy országot képviselhet a nemzetközi színtéren." (Grosícs Gyula)

 

 

„Ilyen a futball, ahogy a sikereknél sem szállnak el maguktól, úgy most, a nehézségek idején sem esnek kétségbe – így Fortuna, Martínez édesanyja. – Nagyon elkötelezettek a srácok, biztos vagyok benne, hogy nyernek Chile ellen.

 

 

Daniele De Rossi a meccs után az olasz La Repubblica napilapnak.„Gyorsan el kell felejtenünk az egészet! Ezt gyorsan vissza is vonom, mert jól kell emlékeznünk a hibákra, hogy újra tudjuk kezdeni igazi emberekkel.”

 

 

 

„Magam köré ültetem azokat, akik harminc-negyven éve a sportág szereplői, és megkérdezem tőlük, mit kell másképp tennünk, beépítem a sok tervet, ötletet és javaslatot, közösen készítünk egy kiváló stratégiát.” - Dr. Réczei Géza, a Magyar Öttusaszövetség elnöke

 

 

,,Mindenkinek azt kívánom, hogy legalább ennyire legyen eredményes, mint én, persze ehhez nemcsak lobbizni kell, hanem dolgozni is” Pálvölgyi Miklós öttusa szövetségi kapitány

 

 

Ahogy érettebbé válunk, tapasztalatot gyűjtünk, és képesek vagyunk jobban átlátni a helyzetet. A gondolkodásunk és az észlelésünk is megváltozik: ha látom, hogy segíthetek valahol, megteszem. – Sebastian Vettel

 

Mindig időre van szükség, ha folyamatosan emeljük a tétet, és vissza akarunk térni az élmezőnybe. Idő kell hozzá, hogy az egyes csapattagok összeszokjanak a munkában. – Sebastian Vettel

 

 

Kimi Räikkönent úgy véli, hogy a feljavult teljesítménye részben annak köszönhető, hogy az idén új emberekkel dolgozik együtt.

,,Változtattak a stábom összetételén, és ennek remek eredménye lett. A srácok nagyon jók abban, amit csinálnak, kiválóan tudunk együtt dolgozni. Jól megértjük egymást, egyformák a munkamódszereink"

 

 

Lehetne kevesebb belső szabályunk, de ennek kevesebb célba érés, kevesebb győzelem és kevesebb világbajnoki cím lenne az eredménye. - Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapat csapatfőnöke

 

 

Hittünk magunkban, mindent beleadtunk – Jorge Luis Pinto

 

A francia futball csapat felirata: "Impossible n'est pas Français"  „A lehetetlen nem francia szó”,

 

„Nem álmodunk a világbajnoki sikerről, hanem dolgozunk azért, hogy minél tovább meneteljünk. (Varane, francia válogatott hátvéd)

 

„Rengeteg buzdítást kapunk otthonról, és ez óriási érzés, az pedig még jobb, amilyen szeretetet kapunk a lelátóról a minket elkísérő szurkolótáborunktól. Büszkék vagyunk arra, hogy a játékunkkal örömet tudunk szerezni nekik. ... Nem lazíthatunk.” (Varane, francia válogatott hátvéd)

 

„Nem a szavak nyernek világbajnokságot. Nem a státusunk számít, hanem a teljesítményünk. Ha mentálisan végig ott tudunk lenni, akkor lehet esélyünk.” (Raphael Varane, francia válogatott hátvéd)

 

,,A közösségi médián keresztül áradnak az üzenetek és a jókívánságok, így tökéletesen át tudjuk érezni, mennyit adott ez a győzelem a szurkolóknak. Nagyszerűen játszottunk, büszkék vagyunk a teljesítményünkre, azon leszünk, hogy megszolgáljuk a drukkerek bizalmát.” (Moussa Sissoko, a francia válogatott középpályása)

 

Beszélnek már a világbajnoki címről?
– Tudjuk, hogy ha száz százalékot nyújtunk, akkor nagy dolgokra lehetünk képesek. De nagyon messze állunk még attól, hogy bajnokok legyünk. (Moussa Sissoko, a francia válogatott középpályása)

 

 

 

Aki lazít, aki kienged, az veszít. (Joachim Löw)

 

Rengeteget dolgoztunk, így ha egy csapat megérdemelte a sikert, akkor az a mienk. … Ez a csapat 80 millió németet képviselt, és nem azért jött ide, hogy jól szórakozzon, hanem azért, hogy keményen dolgozzon. (Joachim Löw)

 

,,Mindig emlékezz a Brazília döntőre. Mindig aki jobb, az nyer! + Az argentinok sokat tettek, azért, hogy ne nyerjenek.” (Pe-chi-ce)

 

 

 

Ha egy ember hisz, az másokat is hitre ösztönöz. Ezért szeretik az emberek a hazai hősöket, mert ha azok képesek voltak megcsinálni, akkor elhiszik, hogy ők is képesek lehetnek rá. Amikor olyan tetteket hajtasz végre, mint én, akkor reményt adsz az embereknek. (Roy Jones Jr.)

 

 

 „Motivációként kell felfognom ezt a finálét. Amikor egy sportoló elbukik, tanulnia kell a vereségből és mennie tovább, minél többet javulni. Ilyen a sport, holnapra új nap virrad" – (Novak Djokovic)

 

 

A sok, kemény munka meghozza a gyümölcsét. (Valtteri Bottas)

 

Mindig is tudtam, hogy megvan bennem a tehetség és tudás ahhoz, hogy felvegyem a versenyt a legjobbakkal, és meg tudjam szorongatni őket egy jobb napomon. Bíztam magamban, hogy ha minden körülmény adott lesz, akkor menni fog. Egyáltalán nem lepődtem meg az idei teljesítményemen és azon, hogy jobb tudok lenni Vettelnél, de azért jó érzés, hogy bizonyítani tudom magamnak, amit korábban gondoltam. (Daniel Ricciardo)

 

 

A Rangers története során először győzte le a Pittsburgh-öt az NHL rájátszásban. A hajrában a Pens nagy nyomás alá helyezte a Rangerst, de az összesen 35 védést bemutató Henrik Lundqvist kitartott, ez pedig továbbjutást ért a New York-iaknak. „Ez megmutatja, hogy sosem adhatod fel, hinned kell magadban és abban, amit csinálsz – mondta a meccs után Lundqvist. – Miután megnyertük az ötödik meccset, lassan elkezdtünk hinni, tudtuk, hogy sok munka van még előttünk, de csak a következő feladatra koncentráltunk, és látjuk, mi történt. Szerintem kiemelkedően fontos, hogy maradj az adott pillanatban, és ne gondolj a következményekre, arra, hogy mi történik, ha veszítesz. Csak menj ki, és játssz!”

 

 

 

Nem fogom feladni. Nem hagyom annyiban. (Tökéletes hang)

 

,,Ha megszólal benned egy hang, "Te nem tudsz festeni!" akkor csak fess nyugodtan tovább, és a hang el fog hallgatni." (Vincent Van Gogh)

 

,,Az ember a saját sikerének a kovácsa legyen, mert senki nem fogja tálcán nyújtani.”

 

,,Maradj higgadt …ez elment, …koncentrálj a következő pontra, és nyerj végül.”

 

 

 

…legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve.” (Szent-Gyögyi Albert)

 

 

 

A megfelelő alvás az alapja, a kiváló teljesítménynek. (Kanyó Dénes)

 

A tehetség és a munka ötvözete az, ami sikert eredményez. (Tiszaker Ágnes)

 

Hogy érek-e 100 millió dollárt? Igen, azt hiszem. Azt hiszem, többet is érek, mert én ilyen vagyok. Mindenki annyit ér, amennyit gondolni akar magáról. (Allen Iverson)

 

“Hiszek benne, hogy van egy belső erő, ami győztessé vagy vesztessé tesz. És azok lesznek a győztesek, akik igazán odafigyelnek a szívük igazságára.” (Sylvester Stallone)

 

,,Ahhoz, hogy bajnok legyél, úgy kell viselkedned, mint egy bajnok. Viselkedj úgy, mint egy bajnok.” (Lou Ferrigno)

 

,,Amin a siker múlik, az valójában az a képesség, hogyan használjuk fel a jelent, hogy előkészítsük a jövőt.”

 

A siker kellékei: türelem, nyugalom és minőségi munka. (Molnár József)

 

Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében. (Kurt Dimberger)

 

„Ahhoz, hogy meccsben maradj, bizony a meccsben kell maradnod.” (Michael Owen)

 

 

"Alig aludtam a meccs előtt, de nem az ellenfelünk játékának tanulmányozása miatt. Másfél órán keresztül Youtube-videókat néztem arról, hogy hogyan ünnepelték Olaszország utcáin az angolok elleni továbbjutásunkat. Libabőrös lettem tőlük, és el tudom képzelni, mi van most otthon" - mondta Buffon.

 

 

„Ma reggel, mint bármely átlagos napon rápillantottam a telefonomra, amely tele volt támogatásról és együttérzésről biztosító üzenetekkel, és nem azért, mert nem kerültem rá az Aranylabda ötven vagy hatvan fős jelöltlistájára – olvasható Buffon érzelmes reakciója a Facebook-oldalán. – Őszintén szólva nem tudtam, hogy ma nyilvánosságra kerül ez a lista, így meglepett az emberek elsöprő szeretete! Talán az évek során már tapasztaltátok, hogy gyógyíthatatlan az optimizmusom, amely miatt nem igazán tudok neheztelni, és nem érzek frusztrációt, beletörődést pedig végképp nem. Szóval tudjátok, mire emlékszem majd leginkább ebből a történetből? Arra a váratlan szeretethullámra, amelyet ma reggel tőletek kaptam és a kimaradásomat kommentáló sajtóhírekre. Köszönöm nektek, szívet melengető volt, a tisztelet megnyilvánulása, ami nem zavar. Éppen ellenkezőleg, imádom ezer és egy okból. Ez az eset bizonyíték arra, hogy nincsenek és soha nem is voltak védőangyalaim, akik vigyáznak rám. Éltem a lehetőségeimmel, és az, hogy oda jutottam, ahol vagyok, egy gyakran alábecsült dolognak köszönhető, az érdemnek. Leginkább azt szeretem, hogy olaszként kezeltek az olaszok között, ugyanakkor úgy is, mint egy olaszt a nagyvilágban, ami miatt még szebbnek látom ezt a csodálatos kalandot, amelyet úgy hívnak, élet!”

„Természetesen úgy gondoltam, hogy az előző szezonban ott voltam a legjobb öt kapus között. Nyilván ezt gondoltam… Mindannyiótoknak nagyon köszönöm, őszintén, és azért írtam most le mindezt saját kezűleg, mert megtisztelve érzem magam általatok, és ezt a tiszteletet nem veszem magától értetődőnek. Ölellek titeket”

 

 

 

„Nem hagyom magam elkábítani a statisztikáktól, igyekszem két lábbal a földön maradni, és nem feledni, honnan indultam – reagált a piacot lázban tartó mutatókra Ighalo. – Mindig fejlődni, egyre jobbnak lenni, magamat adni a pályán, engem ilyen dolgok foglalkoztatnak.” Odion Ighalo, a watfordi csatár szerezte a legtöbb gólt az Angol Labdarúgóliga első négy osztályában 2015-ben

 

 

Jóllehet, én mindig annak voltam a híve: a pályán kell elérni, hogy kedveljenek és tiszteljenek. Frankfurtban is ezen leszek! – Huszti Szabolcs

 

 

„Nagyon sok kiválósággal kerültem össze a pályán, de soha nem találkoztam senkivel, aki annyira komolyan vette az edzéseket és a meccseket, mint ő. Amikor Párizsba szerződtem, tudtam, hogy összehasoníthatatlan tehetség, de olyan kemény és könyörtelen volt magával mindig, amit korábban elképzelni sem tudtam. Ő egy született győztes. Egy szörnyeteg óriási önbizalommal, és én vagyok az egyik legnagyobb csodálója” – mondta Beckham arról, miben is olyan lenyűgöző Ibra.

 

 

 

„Cristiano mondta, hogy én lövöm a győztes gólt – emlékezett vissza Éder a becserélése előtti pillanatokra. – Ő és a többi csapattársam is óriási erőt és pozitív energiát adott nekem. Ebben a gólban rengeteg munkám van. Az első naptól kezdve, amióta Fernando Santos behívott a keretbe, tudtam, hogy egyszer eljön az én időm. Ismeri a képességeimet, ahogy az egész csapat is. Bíztak bennem, én pedig sokat dolgoztam azért, hogy a csapat hasznára legyek. Ma erre lehetőséget kaptam. Nagyon boldog vagyok, a portugál nép régóta áhította ezt a trófeát, rászolgált erre a sikerre.” – A győztes gólt szerző Eder.

 

„A csapatkapitányunk hatalmas erőfeszítéseket tett ezért, óriási a csapatszellem benne. Kétszer is megpróbálta folytatni a játékot, de aztán a kispadon és az öltözőben is nagyon fontos volt számunkra. Elhitte, ahogy én is, hogy a mai a mi esténk lesz.” - Fernando Santos Cristiano Ronaldoról

 

 

 

„Ugyanaz volt, mint Olaszország ellen. Ugyanaz a taktika. Ugyanaz a probléma. Kíméletlenül megbüntetett egy gyengébb játékerejű ellenfél” – kezdte Courtois

„Nem értek egyet azzal, hogy nem volt jó a taktika. Edző vagyok, nem varázsló. Sajnos le kell vonnunk azt a következtetést, hogy bizonyos játékosokat nem tudunk pótolni. Jól felkészültünk a walesiek 3–5–2-es felállására, ám a fiatalokkal a csapatban nehéz dolgunk volt. Wales pedig jól játszott, megmutatta, hogy nem véletlenül jutott el idáig. Nem Thibaut Courtois volt az egyetlen, aki kemény szavakat használt a meccs után, de most nem dobhatunk ki mindent az ablakon.

…Reménykedtünk az elődöntőbe jutásban, és tökéletesen kezdődött a meccs. Aztán Wales megfogott minket, és bajba kerültünk. Túl sok védőnk esett ki, bizonytalan volt a fiatal hátvédsorunk. Marouane Fellainit azért hoztam be, hogy stabilizálódjunk, de erre kiegyensúlyozatlan lett a középpályánk. A második gól halálos csapás volt" – így Marc Wilmots, aki egyelőre nem mond le.

 

 

 

„Nem hiszem, hogy a gyenge teljesítmény az én hibám lett volna vagy a csapattársaimé. Amikor megkaptam a lehetőséget, megtettem, amit tudtam, de a manchesteri karrierem nem úgy alakult, ahogy terveztem. Az előző szezon végén úgy döntöttem, távozom azért, hogy újra boldog legyek és trófeákat nyerhessek.”
„A Manchester Unitedben az egyik mérkőzésen ezen, a másikon azon a poszton játszottam… Gólokat lőttem, amikor az egyik poszton játszottam, majd a következő találkozón minden előzmény nélkül egy teljesen másik poszton kellett volna helytállnom. Úgy gondolom, ez megnehezítette azt, hogy felvegyem a ritmust.

A menedzser dönti el, hogy ki melyik poszton játszik, de az is fontos, hogy a labdarúgó kényelmesen érezze magát az adott pozícióban és képes legyen jó teljesítményt nyújtani.” – Angel di Maria.

 

 

„Fontos három pontot szereztünk, ez önbizalommal töltheti el a játékosokat. Jól futballoztunk, de aztán kaptunk egy gólt, és leálltunk, mintha megriadtunk volna. Aztán megléptük a szükséges változtatásokat, és ismét rátaláltunk a helyes útra. De ezen mindenképpen dolgoznunk kell. A fejlődés így is látható, játékban nagyon sokat léptünk előre” – Walter Mazzari, a Watford edzője.

 

 

Tudtuk, kemény lesz, de már az elejétől mondtuk, hogy nem csak élvezni jöttünk a tornát. Azért vagyunk itt, hogy versenybe szálljunk a riválisokkal. Versenyképesek voltunk, és ennél többet nem kérhetünk. Olyan játékosaink vannak, mint Joe Allen, Aaron Ramsey és Gareth Bale, nekik kell passzolniuk és futballozniuk, mert ezzel hozzák ki a legtöbbet a csapatból" – Chris Coleman.

 

 

 

„Zlatant nem kell bemutatni, a statisztikái önmagukért beszélnek. Ibra az egyik legjobb csatár a világon, és olyan játékos, aki mindig száz százalékot nyújt. Tudom, hogy megragadja a lehetőséget, és keményen dolgozik majd, hogy trófeákhoz segítse a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy tehetségével sok örömet szerez a következő szezonban a rajongóknak az Old Traffordon, és a tapasztalata felbecsülhetetlenül értékes lesz a csapatunk fiatalabb játékosainak fejlődése szempontjából"  " - mondta a portugál vezetőedző José Mourinho.

 

 

Büszkeséggel tölt el, hogy ezek az emberek mindent beleadtak a közös munkába. Amikor mindent megteszel, senkit nem lehet kritizálni, és ezt a szurkolók is tudják.  – mondta Antonio Conte.

 

 

„Mindig mondtam, hogy igazi csapat vagyunk – nyilatkozta a portugálok szövetségi kapitánya. – Sosem rejtem el a véleményemet, mindig megmondom a játékosaimnak, amit gondolok. Mindig mondtam nekik, hogy megvan a tehetségünk, de jobban kell küzdenünk, többet kell futnunk és jobban kell koncentrálnunk az ellenfelünknél. Csodálatos csapatunk van. Végig hittek a fiúk abban, amit mondtam, hogy meg tudjuk nyerni az Európa-bajnokságot.” – (Fernando Santos)

 

 

 

A hit a győzelmekkel jön meg, ezáltal jutottunk el idáig és ezt a végén bebizonyítottuk. (Bíró Attila)

 

 

Olyan játékosokra van szükségünk, akik a játékra koncentrálnak és tisztában vannak azzal, hogy példaképnek számítanak. (Joachim Löw)

 

Keményen dolgoztunk, ahogy ezt a klub címere megköveteli tőlünk. (Roberto Mancini)

 

Három évvel ezelőtt szándékosan törekedtünk arra, hogy két egyenlő versenyzőnk legyen, akik az egymás elleni csatájukkal is előreviszik az alakulatot. Ám rájöttünk, hogy ez csak az egyik része, a jó hangulat is fontos, ezért kellemes emberekkel akarunk együtt dolgozni. (Toto Wolff)

 

„Az edzéseken minden percben a legjobbjukat adják. Szolidárisak egymással, fantasztikus a hozzáállásuk és profi a kapcsolatuk. A tréningeken mindig a határainkat feszegetjük, és folyamatosan érződik a győzni akarás. Ezt próbáljuk meg holnap is.” José Mourinho.

 

„Mentálisan és taktikailag is tökéletesen teljesítettünk. Tökéletesen muzsikált a csapat, nagyszerű arcunkat mutattuk, és ez a teljesítmény még erősebbé teszi a gárdát, erősíti hitünket saját magunkban. Különleges este ez, pozitív emlékekkel távozunk, mert fantasztikus eredményt értünk. (Arsene Wenger)

 

Jürgen Klopp fő elvárása, hogy a Liverpool minden ellenfelénél többet fusson és keményebben harcoljon, ha pályára lép egy mérkőzésen.

 

Egyetlen ötletem van arra, hogy lehetne kimászni a gödörből: dolgozni, a lehető legmagasabb szinten – José Mourinho

 

 

„José tudja, mit akar és hogyan szeretné azt elérni – mondta Beckham a Sky Sportsnak. – Azt hiszem, a Unitednek éppen erre van szüksége. Az ellenfeleknek újra félniük kell tőlünk. Korábban amikor a csapatok az Old Traffordra jöttek, idegesek voltak, tudták, hogy valószínűleg veszítenek.”

 

 

A világklasszis tornásznő magyar szakemberrel, Jordanov Zoltánnal dolgozik együtt, aki a svájci válogatott szövetségi kapitánya. „Nagyon fontos szerepet játszik az életemben, oly sokat tanultam tőle! Nagyon örülök, hogy rendkívül türelmes velem, mivel én nem vagyok az, és meg tud nyugtatni, amikor túlpörgök” – mondta Giulia Steingruber a Berner Zeitungnak egy interjúban a munkakapcsolatukról.

 

 

 

Fogalmam sincs, mi a titkom. A motivációm az, hogy imádom a tornát. Még mindig hihetetlenül élvezem, egyszerűen szerelmes vagyok a sportomba. (Oksana Chusovitina)

 

 

A hit a győzelmekkel jön meg, ezáltal jutottunk el idáig és ezt a végén bebizonyítottuk. (Bíró Attila)

 

Ha megvan valakiben a tehetség, akkor el lehet érni a kitűzött célokat. (Alex Giorgetti)

 

Olyan játékosokra van szükségünk, akik a játékra koncentrálnak és tisztában vannak azzal, hogy példaképnek számítanak. (Joachim Löw)

 

„Ez a csapat több mint különleges, különleges játékosokkal. Biztos vagyok benne, hogy kemény munkával nagy tettekre lehetünk képesek. Hosszú az út előttünk, de a győzelem mindig segít a nyerésben”- Conte.

 

Keményen dolgoztunk, ahogy ezt a klub címere megköveteli tőlünk. (Roberto Mancini)

 

Nem volt nehéz, de ez csak egy verseny volt, ettől a győzelemtől még nem érjük el a célunkat. (Kimi Räikkönen)

 

„Mentálisan és taktikailag is tökéletesen teljesítettünk. Tökéletesen muzsikált a csapat, nagyszerű arcunkat mutattuk, és ez a teljesítmény még erősebbé teszi a gárdát, erősíti hitünket saját magunkban. Különleges este ez, pozitív emlékekkel távozunk, mert fantasztikus eredményt értünk. (Arsene Wenger)

 

,,Győzött, mert jobban játszott, és többet tett érte.” (Maria Sharapováról mondták)

 

 

Hiszünk benne, hogy meg tudjuk csinálni, csak rajtunk múlik. Erős a csapatszellem, ez biztos, egységesek vagyunk. (Arsene Wenger)

 

Egyértelmű, minden téren a legjobbra kell törekedni. (Huszti Szabolcs)

 

Daniele De Rossi a meccs után az olasz La Repubblica napilapnak.„Gyorsan el kell felejtenünk az egészet! Ezt gyorsan vissza is vonom, mert jól kell emlékeznünk a hibákra, hogy újra tudjuk kezdeni igazi emberekkel.”

 

,,Brazília minden más országnál több vb-aranyat nyert azért is, mert a klímától függetlenül mindenhol magas szintű teljesítményre volt képes…Hasonló szellemmel kellene hozzáállnia minden nemzetnek a vb-hez, amely meg akarja nyerni. Az ifjúságomat a sportpályákon töltöttem: amikor nyertem, nyertem; amikor vesztettem, vesztettem. De amikor vesztettem, nem hibáztattam az időjárást vagy az edzőt, és nem foglalkoztam azzal, hogy jól vagy rosszul aludtam, mert az nem érdekel senkit. A kifogások csak az önbecsülés és az önbizalom hiányára mutatnak rá” – jelentette ki önérzetesen Manaus brazil polgármestere.

 

,,Maradj higgadt …ez elment, …koncentrálj a következő pontra, és nyerj végül.”

 

Egyetlen ötletem van arra, hogy lehetne kimászni a gödörből: dolgozni, a lehető legmagasabb szinten – José Mourinho

 

,,Ha egyszer megcsinálod, szerencsés vagy, ha viszont kétszer egymás után, az már a kemény és kitartó munka gyümölcse” – Laura Diaz amerikai golfozónőnek írta a testvére az újabb siker után.

 

Nincs titkom, talán az, hogy a legapróbb részleteket is nagyon komolyan vettük, és mindenki nagyon odatette magát. (Sebastian Vettel)

 

 

A kapitány csak annyit kért társaitól a meccs előtt, hogy képzeljék el a lefújás utáni pillanatokat, ahogy a csendes arénában a brazil himnuszt játsszák.

 

,,Ha igazán akarsz valamit, akkor folyamatosan dolgoznod kell érte .Ez a lecke nagyon jól működik az életben, a pályán kívül is." - Alizé Cornet

 

"Mindenki a győzelemről álmodik, de a bajnok felkel és elmegy edzeni"

 

Akkor úszom a legjobban, ha arra koncentrálok, amit csinálok. (Hosszú Katinka)

 

Szabó Gabriella: – Érdekes, mert most egyáltalán nem éreztem a csatát. Érzékeltem, hogy szoros, de annyira koncentráltam, annyira a lányokra figyeltem, hogy szinte nem is verseny volt. Tökéletes pályát akartam jönni.

 

Fazekas-Zur Krisztina: Körülöttem mindig össze-vissza vannak a lapátok, nem tudom, hogyan állunk, így mindig az előttem lévőt nézem. Próbáltam tökéletes pályát menni, és ez sikerült.

 

Túlságosan akartam ezt a döntőt, a technikára nem figyeltem eléggé, erőből próbáltam megoldani, s ez nagyon nagy hiba volt, ami nem fér bele. – Baji Balázs

 

 

„Az olimpia előtt vagy két hétig vele edzettem Jamaicában, hatalmas inspiráció számomra – árulta el a 24 éves Van Niekerk. – Már ott azt mondta, hogy megdöntöm a négyszáz világcsúcsát, ezért jött oda hozzám a döntő után, hogy emlékeztessen, ő megmondta előre. Az ilyen emberek éltetnek, nekik köszönhetem, hogy mindennap a lehető legjobb Wayde álljon rajthoz”

 

 

Csodálatos dolog a sport. Ha vállalod, hogy belekezdesz és a legnemesebb célokért akarsz megküzdeni, sokkal több mindent kapsz, mint amit valaha is reméltél. (Gergely István)

 

 

Természetesen mindig a végeredmény minősít egy munkát. (Gergely István)

 

 

Ebben a hihetetlen kalandban rengeteg támogatást kaptam, akik nélkül nem tudtam volna London után töltekezni! Szeretném megköszönni, hogy végig hitet adtatok és támogattattok minden állomáson! Lehetetlen felsorolni mindenkit, aki hozzárakott a két csodához, de mindenképpen szeretném megköszönni a családomnak és külön nővéremnek, akik mellett ilyen harcossá váltam. Vőlegényemnek, aki türelemmel várt, míg én beteljesítettem az álmom! Juhos Róbertnek, aki végig a hátam mögött állt, Csákvári Robinak, aki szintén a kezdetektől támogat és mindenben számíthatok rá, Kozák Józsefnek, aki ismeretlenül bizalmat szavazott nekem és Sasvári Viktornak, aki a legszebb időszakban csatlakozott a kis csapathoz. …. És végül KÖSZÖNÖM, HOGY MAGYAR VAGYOK ÉS ENNYIEN SZERETTEK!

https://www.facebook.com/152945871580173/photos/a.153160254892068.1073741830.152945871580173/536439719897451/?type=3

 

 

„Édesapám az edzőm, és szakmailag neki köszönhetem a legtöbbet, de igen, fontos, hogy legyen mögötted egy olyan ember, aki annyira ismer, hogy belelát a fejedbe, aki tudja, hogy mi a jó neked, akinek köszönhetően hozzá tudod tenni azokat a plusz egy-két százalékokat a munkádhoz, ami világbajnokból olimpiai bajnokká tesz.

Csipes Tamara párjának, Molnár Ákos úszóedzőnek köszönhetően átalakította az életét, így neki is nagy szerepe van az olimpiai bajnoki címében. – Szív nélkül nem lehet olimpiát nyerni, és ez az én életemben két szempontból is igaz.

Most értettem meg igazán, hogy micsoda különbséget jelent, amikor az ember igazán akarja a sikert.”

 

Most értettem meg igazán, hogy micsoda különbséget jelent, amikor az ember igazán akarja a sikert. (Csipes Tamara)

 

,,A körülményekre kár panaszkodni, mert azok mindenkinek ugyanolyanok. Ebben kár keresni a hibát. Én sem foglalkoztam ezzel soha, versenyzőként sem. Nincs értelme, nincs jelentősége. Mindig arra kell felkészülni, ami éppen adott, ami éppen van, mert azon úgysem tud változtatni senki. Eszembe jutott, hogy Sydneyben nekünk sem volt túl jó pályánk az olimpiai döntőben, de az is mindenkinek egyformán volt rossz. Nem szabad hagyni, hogy az ember figyelmét, tudatát a külső körülmények elvigyék. Az eredményeket mindig lehet fokozni, a rekordok is megdőlnek, ezt most Danuta bizonyította. A célok tekintetében most annyira messze van még a tokiói olimpia, hogy arról kár beszélni. Hiszek abban, hogy Dana elérheti Fischer rekordját, mert megvan rá a lehetősége, az elszántsága, és alkalmas is erre.” - Storcz Botond

 

 

Mielőtt a bíró elindította volna a meccset, már hat egyre vezetett a Győr. Megmagyarázom. Ahogy a kamera pásztázta a játékosokat a bemutatásnál, a lányaink közül hatan nevettek vagy kacsintottak az optikába, a norvégoknál csak egy. Ezzel a remek alapállással és pozitív lelki töltöttséggel nem veszíthetett a Győr, amelyet szakmai szemmel nézve sem lehet eléggé dicsérni. Megérdemelte a csapat a beteljesedést. (Laurencz László)

 

Való igaz, harcos csapat vagyunk. Több összetevője is van annak, hogy miért. Az edzőnkből is ez sugárzik, a játékosok mentalitása is ilyen, és minden tréningen ugyanúgy harcolunk, mintha a szezon legfontosabb meccsén szerepelnénk. Márpedig én abban hiszek, ahogy az edzésen dolgozol, úgy fogsz játszani a mérkőzésen is – ez ebben az esetben kiváló előjel lehet. (Heidi Löke)

 

A mi csapatunk klasszisokból áll. (Ambros Martin)

 

Ugyanúgy koncentrálnunk kell, mint eddig, illetve még jobban. (Ambros Martin)

 

Erre készültünk fizikailag, taktikailag, lelkileg, és meg is csináltuk. Ezért nagyon büszke vagyok a lányokra! (Ambros Martin)

 

Edzőnk azt mondta a szünetben, hogy nyugodjunk meg, játsszuk a saját játékunkat, és hogy higgyük el: jobbak vagyunk. (Rédei-Soós Viktória)

 

Nagy akarással és alázattal gyakorol a csapat. (Danyi Gábor Ambros Martín segítője)

 

„Reménykedtünk a győzelemben, mert nagyon keményen készültünk a döntőre. Mindannyian elhittük, hogy idegenben is nyerhetünk, de nem foglalkoztunk a középdöntőbeli meccsekkel, mert a finálé teljesen más helyzet. Négygólos hátránynál sem estünk kétségbe, és ez a legfontosabb, hogy fejben rendben legyen mindenki. Visszanyúltunk a védekezésünkhöz, amely mindennek az alapja. Szerencsére többünknek is van tapasztalata a hasonló esetekben, ez sokat segített” – Jovanka Radicsevics, a Győri ETO jobbszélsője  „Szerencsére nem tudok magyarul, újságokat sem olvasok, így nyugodtan koncentrálhatok a saját feladatomra. Úgy készülünk, mint a többi BL-meccsre, egyelőre nem érzünk eufóriát, de a visszavágó közeledtével ez még változhat. Természetesen minden vágyam, hogy megnyerjük a BL-t.

 

 

Amikor a legmaradandóbb emlékéről kérdezzük a 2012-es IHF-elismerést említi, amellyel a legjobb játékost díjazták.

„Én voltam az első brazil, aki megkapta, ráadásul szélsőként – sohasem gondoltam volna. Sokáig nem is értettem igazán, miről szól ez a díj, a válogatottal voltam, amikor mondták, hogy rajta vagyok az ötös listán, akik közül kikerül a győztes. Aztán utánanéztem, és nagyon megörültem, mindenkit felhívtam a családból. Ahogy közeledett a bejelentés, egyre izgatottabb lettem, az utolsó két hétben már alig bírtam magammal. Tudtam, hogy talán nem lesz következő esélyem. András osztotta meg velem a hírt a Hypónál: megállította az edzést, gondoltam, na, biztos valaki hibázott. Először fel sem fogtam, majd a nyakába ugrottam és sírni kezdtem" – mondta Nascimento, nem titkolva, hogy a magyar szakembernek is jelentős érdemei voltak a sikerében.

„A pályán kívül nyugodt vagyok, szeretek otthon maradni, vendégül látni a barátaimat. …A mérkőzéseken teljesen más arcomat mutatom, szenvedélyes vagyok, mindig győzni akarok, nem bírom elviselni, ha valaki nem a maximumot nyújtja." - Alexandra do Nascimento kézilabdázó.

 

 

Wawrinka kifejtette, barátjának és nagy bajnoknak tartja Djokovicsot, és nélküle nem tartana ott, ahol jelenleg tart.

„Nagyon régóta ismerjük egymást, és sokszor volt alkalmam vele edzeni vagy meccselni a nagy tornákon. Most teljesen üres vagyok, mindent kitettem a pályára az elmúlt két hétben” – tette hozzá.

 

,,Sikereid attól függnek, hogy milyen szokásokat alakítasz ki.”

 

A siker kellékei: türelem, nyugalom és minőségi munka. (Molnár József)

 

Ahhoz, hogy bajnok legyél, úgy kell viselkedned, mint egy bajnok. Viselkedj úgy, mint egy bajnok. (Lou Ferrigno)

 

A megfelelő alvás az alapja, a kiváló teljesítménynek. (Kanyó Dénes)

 

A tehetség és a munka ötvözete az, ami sikert eredményez. (Tiszaker Ágnes)

 

Nem volt nehéz, de ez csak egy verseny volt, ettől a győzelemtől még nem értük el a célunkat. (Kimi Räikkönen)

 

Tudtuk, ma sokkal intelligensebben kell játszanunk és gólhelyzeteket kialakítanunk. Nem volt gyenge pontunk, a győztes mentalitású játékosok a Malagában voltak, csapatom erőt és egységet sugárzott. A jó úton járunk. (Manuel Pellegrini)

 

,,Higgyen abban, amiben tényleg jó és feljuthat a csúcsra.”

 

,,Ha gyakorlunk és koncentrálunk, van esély hazahozni a trófeát.”

 

 

Mindig pozitívan gondolkoztam, és azt vallottam: hinni kell abban, amit el szeretnénk érni. (Rubens Barrichello)

 

Nem csak azért vagyunk büszkék rátok, mert bajnokok vagytok, hanem mert jó emberek is vagytok. (Joshi Barat)

 

„Megmutatta, hogy mit akar elérni, és képes megnyerni a US Opent” - Julia Gillard ausztrál miniszterelnök gratulált Samantha Stosurnak a US Open győzelemhez.

 

Nagyon boldog vagyok. Nagyon sokat dolgoztam, ezért a világbajnoki címért. (J. Stravius)

 

Tartson az ember magabiztosan a céljai, álmai felé. (Maia Shibutani műkorcsolyázó)

 

A sportban mindig előre kell tekinteni ahhoz, hogy a jövőben is érdemi munkát lehessen végezni. (Rudi Völler világbajnok labdarúgó, sportigazgató)

 

Kérem a kedves nézőket, hogy pozitív energiákkal bombázzanak minket a következő hét napban, hogy minél szebb eredményt érjünk el! (Kiss Gergely)

 

Vonn egy kicsit amerikaiabb, jobban idealizálja a dolgokat, mint valójában. (Horváth Mariann)

 

,,A sikert csak az éri utol, akiben megvan az akarat a cselekvéshez"

 

"Ezzel a szezonnal nem lehetünk elégedettek, ezért mindenkiben erős a vágy, hogy visszataláljunk önmagunkhoz, hiszen az eredmények nem maguktól jönnek, nem a gólya hozza őket: a csapat minden egyes tagjától kemény munkára és tökéletességre van szükség.” (Ferrari elnök Luca di Montezemolo)

 

,,A sikerhez sok minden kell, elszántság, kitartás, fantázia, életerő, szenvedély."

 

,,Ha van célod, semmi sem lehetetlen, mindent valóra lehet váltani. (Klicsko)

 

 

 

“Annyit tehet az ember, hogy elvégzi a szükséges munkát, ha így tesz, jó esélye van arra, hogy jól érezze magát az adott versenyen és jól menjen a játék” – mondta DelPo, aki 2011-ben már megnyerte ezt a tornát. “Van egy nagyszerű családom és sok csodálatos barátom, akik egyfolytában támogatnak engem. Nézték a meccsemet otthon Argentínában, pedig nagyon késő volt már. Tudom, hogy nagyon büszkék rám most, és emlékeznek arra, milyen szomorú voltam az elmúlt években” – tette hozzá del Potro.

 

Nagyon hálás vagyok azért, hogy élesben is kipróbálhattam a csuklómat, és érezhettem, hol tartok, miben kell még előrébb lépnem. Ez egy jó teszt volt arra, hogy lássam, merre kell tovább indulnom….

 

Az elmúlt években sokan tudatták velem, hogy azonosulni tudtak a problémáimmal, és velem együtt küzdöttek azért, hogy legyőzzék a saját gondjaikat. Sokan írták és mondták, hogy jobbulást kívánnak és várnak vissza, miközben én semmi másért nem küzdöttem, csak hogy újra versenyezni tudjak. Az eredmények pedig szinte semmit nem számítanak ahhoz képest, amin keresztülmentem ezekkel a sérülésekkel. Még hosszú út áll előttem.  De van hitem, és így előbb vagy utóbb meg fogom nyerni a harcot.” (Juan Martin Del Potro)

 

,,Bizonytalan helyzet ez. Ilyenkor jön képbe a megfelelő háttér, a család és a barátok, akik tartják benned a lelket akkor is, amikor neked már valójában elfogyott a hited." (Juan Martin Del Potro)

 

 

„A meccs első felében csak tartottam magam, nem alakultak jól a dolgok. Megpróbáltam pozitív maradni és követni a tanácsokat, amelyeket a pszichiáterem, Steve Peters adott az elmúlt négy vagy öt évben.”
…. Felül kellett emelkednem ezen, és meg kellett próbálnom belökni néhány golyót. (Ronnie O’Sullivan)

 

 

,,Mindannyiunknak vannak céljai: A sikertelen ember az első akadálynál, megáll és azt mondja: Ez nem megy mindig kudarcot vallok. És ezzel feladja az álmait. A sikeres ember ezzel szemben ezt: Ez így nem megy, módosítani kell. A következő akadálynál, újra ezt teszi. ..és így cikk-cakkban haladva éri el a célját.”

 

,,Olvastam egy történetet Thomas Edinsonról, akinek valaki azt mondta, az izzólámpa előállításakor az 1000.-ik kísérlet után, hogy: - Belebuksz.

Erre ő: Nem sikerül, csak egy 1000 lépéses folyamat.”

 

,,Van néhány nehézség, akadály az életedben. Meg kell állni és megvizsgálni őket. …Ha valami nem tetszik az életedben, változtasd meg. Ha nem sikerül, változtass a hozzáállásodon. Ezért fontos, hogy változtass a hozzáállásodon, és kiszűrd, amire igazán szükséged van.”

 

,,A titkos szó, amit minden győztes tud, az a: Gyerünk tovább!”

 

,,Elhatároztam, hogy minden, ami történik: siker. Mindig. Minden a tanulás része, még ha elsőre nem is úgy tűnik. De tanulok, fejlődőm és haladok általa.”

 

,,A siker napi szokásoddá válhat. Felértem a csúcsra 100 milliót kerestem a könyveimmel ezidáig. De nekem ez soha nem a könyvkiadásról szólt, hanem arról, hogy ezzel fejlődjek is. Nem lehet kikerülni a fejlődést.

 

,,..A szíveddel érzed, hogy valamit tenni akarsz… Most kaptál egy kis motivációt. A szíved kissé gyorsabban ver. Izzad a homlokod, mert izgatottá váltál. Ezért, azt szeretném, hogy cselekedj! Szeretném, hogy elindulj. És cselekedj valami értékeset.

 

,,Az öröm, a szenvedély, és a siker az életedben akkor jön el, amikor kimered mondani : Ez én vagyok, és én merek önmagam lenni.”

- Opus a mű -

 

 

 

Van egy nagyon fontos jellemvonás, amely közös, és minden olyan személyben megtalálni, aki meggazdagodott - a személyes felelősségtudat. Valamennyien vállalják a felelősséget a döntéseikért és a tetteikért. Ők nem hibáztatják problémáikért a gazdaságot vagy az államot, az időjárást, nem hivatkoznak arra, hogy nehéz gyerekkoruk volt. A gazdag emberek nem várják tátott szájjal a sült galambot, nem várnak arra, amikor a körülmények kedvezőbbre fordulnak, ők nekikezdenek, és megteremtik. Ők nem mentségeket keresnek, hanem megoldásokat. Ők sikerre vannak ítélve. (Adam Jackson)

 

 

A siker iránti elkötelezettséged, a munkához való hozzáállásod és a győztes mentalitásod segítségével évről évre tökéletesítetted a képességeidet, hogy meghaladd a várakozásokat. (Earvin Johnson Kobe Bryanról)

 

 

A pályán elért eredményeidnek és a pályán kívül tett emberbaráti erőfeszítéseidnek köszönhetően az egész világon példakép vagy a csapattársaid és a szurkolók számára. (…) Minden este, amikor pályára léptél, alig vártam, hogy láthassalak, tudván, hogy egy olyan hihetetlen dobásnak vagy mozdulatnak lehetek a szemtanúja, amit korábban még nem láttam. Csodáltam a trükkjeidet, és imádtam az energiát, amit belefektettél a mérkőzésekbe, amikor a lila-arany mezt viselted. …Nagyon kevés ember volt rá képes, hogy megváltoztassa a kosárlabdát, de te köztük voltál, akárcsak két korábbi csapattársam, Larry Bird és Michael Jordan. (Earvin Johnson Kobe Bryanról)

 

 

 

„Abban nőttem fel, hogy kiszolgálom a körülöttem lévő embereket, ezért a gólpasszok száma is fontos számomra. Akkor is tökéletesen elégedett vagyok, ha a társak lövik a gólokat az én labdáimból – mondta Barczi Dávid a dvtk.eu-nak. – Amikor Sanyi bácsi korhol, hogy ne sarkaljak annyit, viccesen annyit szoktam válaszolni, hogy el kell adni a játékot. Nem készülök tudatosan az ilyen megoldásokra, valahonnan belülről jön, szeretem meglepni az ellenfelet.”

„A szurkolókért van a foci, ha látnak egy-két szép megoldást, akkor biztosan szívesebben emlékeznek egy kínkeserves győzelemre vagy egy csalódást keltő döntetlenre is. Aláírom, hogy néha felelőtlen vagyok, azonban igyekszem egyre letisztultabban játszani, de nem tudok kibújni a bőrömből, igaz, nem is akarok, hiszen miért ne használnám ki azokat a képességeket, amik az erényeim.”

 

 

Az a baj, hogy fiatalok többnyire elégedettek magukkal. Úgy gondolják, elég az, amit nyújtanak. Hát nem. Nézzünk meg egy szerb, horvát, szlovák futballistát, a lelkét kihajtja, nem problémázik, mindig többet és többet akar. Mi, magyarok valahogy mindig megelégszünk a langyos vízzel is."
(Kenesei Krisztián)

 

,,Ha NB2-es szintű játékosak igazolsz, akkor egy idő után NB2-es szinten leszel.”

 

Rengeteg pozitív változás van, különösen a körülményekben, de a magyar foci, kár lenne tagadni, beteg. Az elmúlt évtizedek kiölték belőle a lelket, kikezdték a tisztességét, elvették a tartását és a morális iránytűjét. (...) Tisztában kell lennünk azzal, hogy a gyógyulás nem megy majd egyik napról a másikra. A közeg megtisztulása, az értékrend újrafelfedezése hosszú folyamat" - mondta el az MLSZ elnökségi tagja, Török Gábor

 

"Hozzánk is gyakran jönnek olyan fiatalok tesztelésre, akik pocsék fizikai állapotban vannak. A válasz erre az: mester, egy hónapja nem edzettem. Ilyenkor széttárom a karom, és értetlenül állok a dolgok előtt. Ahogy egy bajnoki mérkőzésre, egy próbajátékra is készülni kell, olyan állapotban kell odautazni, hogy ne érhesse szó a ház elejét.” Török László, a KTE utánpótlás-igazgatója.

 

"Annak idején Brémában Otto Rehhageltől tanultam meg, hogy a családos labdarúgók sokkal felelősségteljesebb, kiszámíthatóbb, megbízhatóbb sportemberek, mint a legényemberek. Edzés után nem a plázába vagy a kocsmába veszik az irányt, hanem haza, a feleségükhöz, a gyerekeikhez."
(László Csaba)

 

"Az MLSZ-t olyan műbútorasztalosnak tartom, aki fejszével dolgozik, s most az ország nagy részéről kiirtotta az NB I-es futballt."
(Dr. Hargitai János, a PMFC elnöke)

 

"Nagyon gyenge szakemberek dolgoznak a magyar futballban, kezdve az utánpótlás kiválasztástól a képzésig, a feltételrendszer megteremtéséig."
(Vincze Ottó)

 

"Nagyobb körültekintéssel választottam volna a labdarúgásba edzőt."
Kubatov Gábor elnök válasza arra a szurkolói kérdésre, hogyha egy dolgot választhatna, mi az, amit másképpen csinálna az elmúlt 4 évből.

 

"Jó lenne újra a futballban is kamatoztatni a felhalmozott tapasztalatomat, mert sajnos még mindig túl sokan vállalnak szerepet olyanok, akik szakmailag alkalmatlanok.” (Kőszegi Géza, az MLSZ fegyelmi bizottságának korábbi elnöke)

 

"Nem vitás, bármennyire is tartja magát valaki magyarnak itt, a szlovák válogatott nagyobb lehetőségeket kínál. A szlovák futball respektje lényegesen magasabb a magyarénál. A menedzsereknek is könnyebb a dolguk, ha egy szlovák klubból ajánlanak másoknak a figyelmébe valakit. A válogatottság nagyon összetett kérdés. Egy játékos elsősorban egoista, a saját boldogulásáért futballozik. Szlovákiával könnyebb érvényesülni. Ettől még magyar marad, magyarul gondolkodik, tiszteli az anyaországot. De azért nem ő a hibás, hogy a magyar foci most gyengébb, a szlovákok pedig többet tudnak adni. Az Eb-szereplés például kézzelfogható. Kozák kapitány Eb-részvétellel kecsegtet, Dárdai csak pótselejtezővel. Azért, ha valaki a szlovák válogatottat választja, még nem kell elítélni. Inkább azt a kérdést kell feltenni, megtettek-e mindent azért a magyarok, hogy ne a szlovákot válassza."
Németh Krisztián, a dunaszerdahelyi DAC sportigazgatója arról, miért választja egy-egy magyar nemzetiségű játékos északi szomszédunk válogatottját a miénk helyett.

 

Ki szeretett itt lenni egy olyan csapatban, aki kettőt nem passzolt egymáshoz. Amikor én ide igazoltam, engem a Vidi után olyan amatőr dolgok fogadtak, ami nekem meglepetés volt. Olyan dolgok voltak itt, ami miatt nem véletlen, hogy nem ment Rudolfnak sem a játék, meg ő sem tudott nagyon azonosulni azokkal a dolgokkal, amik itt voltak. Mi a Gyuri bánál, a Mezeynél megtanultuk azt, hogy rend van, ki volt nyalva a hátsónk. Gyuri bá’ – amellett, hogy szakmailag a top kategória - abban látta a sikert, hogy a játékosnak minden meg legyen adva. Tudta azt, hogy ha meg van neki adva minden, ő akkor tud követelni. Ha mindent megkaptok, de nem megy a csapatnak, akkor veletek van a probléma. Ebben igaza is van, szerintem. Nekünk abban az évben mindennel, minden hülyeséggel kellett foglalkozni, csak a focival nem. Csak egy dolog: magunknak vittük a szerelést a meccsre. Én az első meccsemen nem vittem zoknit, abban a zokniban játszottam, amiben mentem. Nekem természetes volt az, ha bemegyek az öltözőbe idegenben, akkor az én cuccom ki van készítve. Hidd el, ha játékosként bemész egy ilyen öltözőbe, más a hangulata az egésznek, más az érzésed. Itt viszont mindent magadnak kellett vinni. Fél év kellett ahhoz, hogy elérjük azt, legyen egy ember, aki bepakolja a szerelést a táskába, és elhozzák idegenbe. Addig én mentem a szertárba, összepakoltam a cuccomat és vittem magammal. És akkor mondják a barátaim Putnokon, hogy náluk van valaki, aki kihajtogatja idegenben meccs előtt a szerelést. Ilyen dolgokból volt több is és erre jöttek még a rossz eredmények is."
A már Kínában futballozó magyar válogatott középpályás, Elek Ákos az amigeleken.hu szurkolói portálnak adott interjújában arról is beszélt, hogy igaz-e, hogy amikor Diósgyőrbe igazolt, nem szeretett ott játszani.

Forrás: http://www.csakfoci.hu/node/95030

 

„Nehéz magamról beszéljek, de olyan boldog embernek érzem magam, aki igyekszik a lehető legtöbb időt a családjával, a barátaival, a szeretteivel eltölteni. A legnagyobb szenvedélyem is az, mármint a futballon kívül, hogy velük legyek. És persze a kisfiammal, ők a legfontosabbak számomra. Ezen kívül jellemző rám, hogy próbálok az élet minden pillanatában vidám maradni, nemcsak a pályán belül, hanem azon kívül is” – nyilatkozta Neymar a Barcelona futballistája, aki számára a szülei jelentik a legnagyobb inspirációt. ,,Ők azok az emberek, akikre eddig és ezután is mindig csodálattal nézek majd fel. Már eddig is rengeteg dolgot megtanítottak nekem, és nyilván még ezután is sok tapasztalatot adnak át nekem az életről.”

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/barca-nem-gondolok-egesz-nap-a-futballra-neymar-2434929

 

 

„A játékért magáért, szerelemből futballozott." (Malvina, Garrincháról)

 

„Büszke vagyok rá, hogy sok meccsen láthattam. Földönkívüli játékos volt, soha nem lesz hozzá fogható. Mindenkit boldoggá tudott tenni a játékával, a kedvéért mentek ki a mérkőzésekre." (Egy brazil futballszurkoló Garincháról)

 

 

„Ő egyszerre volt tehetséges és intelligens. Sokat beszélgettem vele a fociról és más dolgokról is. Egy nagy játékost az tesz igazán naggyá, ha a pályán mutatott cselekedetei mellett a pályán kívül is ember tud maradni” - fogalmazott Pelé Puskás Ferencről, a legendás Aranycsapat kapitányáról

 

 

Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. (Puskás Ferenc)

 

A futballban a "ha" nem játszik. (Puskás Ferenc)

 

A magyarok a vízilabda braziljai. (Ratko Rudics)

 

Adni jobb, mint kapni. Ezt minden ökölvívó tudja. (Feleki László)

 

Aki focizott vagy aki valódi drukker, az tudja, a futball a győzteseké. Idegen a játék szellemétől például azt mondani, hogy inkább játsszunk jól, szépen, és veszítsünk, mint rossz játékkal nyerjünk. Nem. Nyerni kell. És ha nyerünk, azt úgyse lehet mindig rossz játékkal. (Esterházy Péter)

 

Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb. (Bill Shankly)

 

Ez a sportág a szerelmünk, a szerelemért pedig áldozunk. (Gyulai Márton)

 

Sírni csak a győztesnek szabad. (Székely Éva)

 

A fociban az a lényeg, hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik, megfullad. (Hofi Géza)

 

Sportolóként rájöttem, hogy a "küzdés" a legcsodálatosabb, amelyet csak el tudok képzelni. Ez a dolog arra késztet nap mint nap, hogy van feljebb, hogy van miért élni, hogy van az életnek értelme. (Pál Robin)

 

A sport a test útján nyitja meg a lelket. (Szent-Györgyi Albert)

 

A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze. (Szent-Györgyi Albert)

 

A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira. (Szent-Györgyi Albert)

 

Magyar ember lévén a válogatottság számomra sportpályafutásom megkoronázása, gyermekkori álmom valóra válása. Csodálatosabb dolgot nem lehet elképzelni egy sportoló karrierjében, mint amikor több ezer magyar énekli a nemzeti Himnuszt egy győztes meccs után! Hála az Égnek, ezt csapatunk tagjai már sokszor átélhették. (Ocskay Gábor)

 

Ha valaki megkérdezné tőlem, miért szerettem bele az amerikai sport podcastekbe, azonnal rávágnám: azért, mert imádom hallgatni, ahogy hiteles emberek, akiknek minden szavából süt, hogy élnek-halnak kedvenc sportágukért, érvek ütköztetésével, egymást tisztelve, a másikra figyelve képesek értelmesen, élvezetesen vitatkozni. (Szaniszló Csaba)

 

A kapufa éle mindig igazságos, mert annak lövése pattan be, aki a hétköznapokon többet tett a győzelemért. (Kemény Dénes)

 

Ha mindent megteszel a sikerért a szerencse is melléd áll. (Kemény Dénes)

 

A munkát nem lehet megspórolni. Ha átlagon felüli eredményt akarsz, átlagon felüli munkát kell elvégezned. (Kormos Zoltán)

 

,,Mi mindig mindent jobban tudunk, és okosabbnak hisszük magunkat a többieknél, mint ahogy azok is voltunk, de be kellene látni, hogy most már nekünk kell tanulni az ellenfelektől". (Nemcsik Zsolt)

 

"Éjszaka azon marcangoltam magam, hogy soha többé nem leszek ilyen közel az olimpiához. De a rengeteg támogató sms erőt adott, volt olyan üzenet, amelyet többször is elolvastam, és úgy látszik, hogy ez segített." (Pattantyús Ádám)

 

"A bizalom erőt adott, és még többet gyakoroltam.” (Pattantyús Ádám)

 

"Úgy éreztem magam, mint egy győztes gladiátor. Egy kis csapat óriási nagy dolgot vitt véghez.” (Pattantyús Ádám)

 

Mindent megkérdőjeleztem, amiben addig biztos voltam, és azt gondoltam: így nincs értelme az egésznek, ha ennyire akar az ember valamit és nem tudja elérni. Motiválatlan, túlfeszített lettem, elegem lett a pingpongból. Teljes kiégettséget éreztem, úrrá lett rajtam a nihil" - emlékezett vissza.

utána pedig úgy gondolta, hogy még egyszer megpróbál kijutni az olimpiára, ezért két éve ismét profinak állt. "Újult erővel visszatértem, de így is kacifántos volt az idei évem, mert fáj a lábam, a csipőizületemmel gondok vannak, és bár itthon leírtak, Harczi Zsolt szövetségi kapitány bízott bennem. Óriási szerepe van abban, hogy sikerült kijutnom."

Zwickl elárulta: más mentalitással versenyzett, mint négy éve, és ennek meg is lett az eredménye, pedig csak néhány ember hitt abban - a kapitányon kívül a szerettei, legfőképpen párja, a sportlövő Veres Kata -, hogy sikerrel járhat Luxemburgban. "Senki nem tett volna egy forintot sem arra, hogy kijutok, ez a csodák csodája, hogy sikerült."  

Forrás: http://olimpia.origo.hu/london/asztalitenisz/20120417-zwickl-daniel-pattantyus-adam-olimpiara-kijutott-pingpongozok.html

 

 

 

Tudom, milyen felemelő érzés a címeres mezt viselni, ötvenegyszer megadatott. A bajom ezzel csak az, hogy

olyanok akarják megmagyarázni nekem, mi a fontos és mi nem az, akiknek fogalmuk sincs erről. Fröcsögnek, hogy ők mi mindent tettek Magyarországért, bezzeg én... Maradjunk annyiban, hogy magyar futballistaként én többet tettem Magyarországért, mint jó néhány harsogó. Ha Hannoverben lövök egy gólt, ötvenezren ünnepelnek – engem, a magyar fiút. Sosem feledem, hogy Magyarországról jöttem, hogy egy kétezres faluból jutottam idáig. Lehet, hogy egyeseknek nem tetszik, de erre büszke vagyok.

Egyértelmű, minden téren a legjobbra kell törekedni.

Nyugaton mindenütt honorálják a jó munkát, itthon meg ötvenezer forintot keresnek az utánpótlásban dolgozók…

„Semmit nem kaptam ingyen, mindenért megdolgoztam. Amikor visszatértem Hannoverbe, sokan még Németországban is legyintettek, hogy az évek során megerősödő csapatba már nem férek be. Aztán mégis befértem, sőt a tízes mezt is megkaptam. Márpedig azt nem adják oda akárkinek.”

Amit kaptam az ötvenegy meccsért, felajánlottam egy gyerekkórháznak.

Hozzáteszem, a futballnál van sokkal fontosabb dolog az életben. Valaki játszhat magas szinten mondjuk húsz és harmincnégy éves kora között, csakhogy az élet nem abból a tizennégy esztendőből áll. Robert Enke Hannoverben a csapattársam volt, számítottak rá a német válogatottban is, úgy tűnt, kerek az élete, mégis öngyilkos lett. Ezek után tőlem senki sem hallja azt, hogy mindenem a labdarúgás. Szeretem, persze, de nekem a családom, a kislányom, a feleségem, a szüleim és a testvérem a mindenem, valamint egy-két igaz barátom. Nekik akarok megfelelni, nem másoknak. Nem vagyok megsértődve, nem haragszom senkire, de… Kicsit bánt, hogy három éve senki sem vett a védelmébe. Igaz, nem is kértem, csak jó lett volna megtapasztalni, hogy valóban olyan nagy az egység, mint azt sokan hangoztatták… Mindegy, túl vagyunk rajta. Eddig is tettem a dolgom, ezután sem lesz másként. Boldog ember vagyok, pláne azok után, hogy hét hete megszületett a kislányom.

Én mindenesetre emelt fővel járok, mert nincs miért szégyenkeznem. Amit elértem, azért becsülettel megharcoltam. Tulajdonképpen ennyi az én történetem. (Huszti Szabolcs)

 

 

„Cristiano csapattársként tízes – mondta korábbi játékostársáról Piqué. – Amikor a Manchester Unitedhez megérkeztem, alig beszéltem angolul, és ő gondoskodott rólam. Csodálom a professzionalizmusát, mert ő a követendő példa.”

 

 

 

,,A hit és a munka mindig megelőzi a sikert!” (Béres Alexandra)

 

,,A csoda bennünk rejlik” (Béres Alexandra)

 

"Példát mutat az egész világ gyermekei számára, szertefoszlatja a gyerekekkel kapcsolatos előítéleteket és rácáfol arra a hiedelemre, hogy egy ázsiai származású amerikai nem lehet világelső sportoló, az NBA tagja" - A Time írta Jeremy Lin-ről

 

 

A sportszerű küzdelem, a fair play az a művészet, amikor úgy kapunk hajba, hogy egymás frizuráját nem tesszük tönkre. (Gerhard Bronner)

 

,,A pályafutásom során 9000 dobást hagytam ki. 300 meccset vesztettem el. 26 alkalommal rontottam el olyan dobást, amiről azt hittem, hogy be fog menni, és amivel győztünk volna. Újra és újra követtem el hibákat. És pont ez az, ami miatt sikeressé tudtam válni.” (Michael Jordan)

 

Minden sikertelenséget tekints a sikerhez vezető lépcsőfoknak és meglásd!!! eléred fokról-fokra lépkedve a sikert - a céljaidat (Scharlotte Takács Tünde)

 

A seb beforr, a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad. (A cserecsapat c. film)

 

Mindegy, hogy egy centivel nyersz, vagy egy mérfölddel. Ha nyersz, nyersz. (Halálos iramban c. film)

 

 

Ha a Forma-1-ben jó autóban ülsz, akkor a munka 60 százalékát máris elvégezted. Utána már csak meg kell verned a csapattársadat. Aztán ha az autód valóban elég gyors, akkor versenyeket is nyerhetsz. (Juan Pablo Montoya)

 

Egy jó autóval egy középszerű pilóta is nyerhet, egy rosszal még egy kiváló tehetség sem. (Adrian Newey)

 

Az egyes autók között jóval nagyobb a különbség, mint a pilóták között. (Bruce McLaren)

 

Győzni sohasem könnyű, de megpróbálni azért érdemes. (Kimi Raikkönen)

 

Ha esetleg veszít az ember, hát veszít. Nem lehet mindig nyerni. De mindig jön egy másik verseny, amit meg lehet nyerni, és meg is kell! (Kimi Raikkönen)

 

Sok oka van az embernek az örömre a győzelem nélkül is. (Kimi Raikkönen)

 

A győzelem számomra a minden. Sokkal jobb úgy nyerni, hogy korábban már vesztettél. Soha nem fogom elfelejteni ezt a nagyszerű érzést. (Kimi Raikkönen)

 

Aki igaz szívvel küzdött, nem kell fejet hajtania, mert övé a múlt, jelen és jövő, s minden igaz diadal. (Michael Schumacher)

 

Hogy jó győztes légy, még jobb vesztesnek kell lenned. (Michael Schumacher)

 

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni. (Michael Schumacher)

 

Az ok, hogy miért nem fociznak a nők, az, hogy tizenegy nő nem hajlandó ugyanolyan ruhát egyszerre felvenni. (Phyllis Diller)

 

 

Építsetek több sportpályát, kevesebb börtönre lesz akkor szükség. (Avery Brundage)

 

A tétlenség gyengít, a gyakorlás erősít, a túlterhelés árt. (Sebastian Kneipp)

 

A férfinak nincs joga a fizikai edzés terén amatőrnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes. (Szókratész)

 

 

Bizonyosan testére és így egész személyére nézve tökéletesebb ember az, ki több gimnasztikai ügyességgel bír. (Széchenyi István)

 

Valahányszor a nyugat országainak hegymászói az Istenek Trónusát támadták, vihettek magukkal megannyi bátorságot, hidegvért, tudást és fortélyt, ügyességet és erőt, mégsem kísérte volna útjukat siker, ha a Himalája hegylakóinak legjobbjai nem lettek volna útitársaik. (Fritz Rudolph)

A futás soha nem egyszerű testedzés volt számára. Eljutott arra a pontra, amikor a futás már nem esett nehezére, mintha nyolc kilométer megtétele kevesebb energiáját emésztette volna fel, mint az újság elolvasása. Inkább egyfajta alkalomnak tekintette az elmélkedésre, ritka lehetőségnek az egyedüllétre. (Nicholas Sparks)

 

Megfutamodni a harctól, ez a legrosszabb, ami megtörténhet velünk. Rosszabb, mint vereséget szenvedni, mivel a vereségből mindig tanulhatunk valamit, de a megfutamodással csak ellenségünk győzelmét hirdetjük. (Paulo Coelho)

 

"Fogd föl egyszerűen! Amikor túl bonyolítod, elfelejted a nyílvánvalót" (Al McGuire)

 

“Tedd, amit tudsz, azzal amid van, ott ahol vagy” (Roosevelt)

 

"Élni való minden élet, csak magadhoz hű maradj veszteség nem érhet téged Ha az leszel, aki vagy " (Johann Wolfgang Goethe)

 

A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. (Ernest Hemingway)

 

Az igazi dicsőség térdre kényszerülni, és azután mégis felállni. (Vince Lombardi)

 

A hit nélküli szurkolótábor még a győzelemre álló csapattal is elveszíttetheti a mérkőzést. (Paulo Coelho)

Az aranyérem csodálatos dolog, de ha nélküle nem érsz eleget, akkor vele sem. (Jég veled c. film)
 

 

Nem nyomhatod le mindkét pedált egyszerre, mert felborulsz. Haladni csak úgy lehet, ha az egyik pedált nyomod, a másikat elengeded. Nyomás és elengedés együtt: ez a haladás titka. (Bruce Lee)

 

Légy olyan, mint a víz: kemény és lágy, de tudni kell, mikor kemény és mikor lágy. (Bruce Lee)


Ha bírálnak téged, akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják, akinél a labda van. (Bruce Lee)


A konfliktusok megoldásának módszere nem a frontális ütközés, hanem haladás a konfliktusok mellett, miközben megtanuljuk azt kezelni, s lassan magunk mögött hagyni. (Bruce Lee)

Erő és lágyság a harmonikus emberben egyszerre működik, hol az egyik van kívül s a másik belül, hol fordítva, s titka, hogy a helyes dolgot mindig a megfelelő pillanatban teszi. (Bruce Lee)

Ha szeretsz élni, ne vesztegesd az időt, mert az élet abból áll. (Bruce Lee)

 

A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket. (Bruce Lee)

 

Az okos ember többet tanulhat egy hülye kérdésből, mint a hülye egy okos válaszból. (Bruce Lee)

 

 

A szerencsejátékok a vesztesek sportja. (Star Wars)

 

A fogadás a hiszékenyek sportja. (David Morrell)

 

 

„Amikor tavaly ősszel három hónapig térdsérüléssel bajlódtam, üzenetet kaptam a Real Madridtól, és mielőbbi jobbulást kívántak. Ez nagyon szép gesztus volt tőlük.” - Thibaut Courtois, a Chelsea belga válogatott labdarúgója.

 

 

-    Harold. Harold nevetséges, amit csinálsz. Elvesztettél egy versenyt, nem halt meg senki, ez nem akkora tragédia. Az ég szerelmére Harold, térj magadhoz légy szíves. Úgy viselkedsz, mint egy gyerek.
-    Vesztettem.
-    Tudom. Itt voltam és láttam. Nem emlékszel. Csodálatos verseny volt és csodálatos voltál. Csak volt egy csodálatosabb és kész. Ő volt jobb formában és győzött.
-    Állandóan rá figyeltem. Alapszabály, hogy soha nem szabad oldalra figyelni.
-    Előtted volt, mindegy volt hova nézel, simán legyőzött és kész.
-    Hát itt kell abbahagyni Abrahams.
-    Ha nem bírod elviselni a vereséget, hagyd is abba.
-    Én nem azért kezdtem futni, hogy megverjenek. Azért futok, hogy győzzek, ha nem tudok győzni, nem futok.
-    De ha nem futsz, nem tudsz győzni. Majd hívjál fel, ha döntöttél jó.
-    Sybil. Ne menj el. Egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak.
-    Próbálj felnőni. Harold te nagyszerű ember vagy, és istenien futottál, én büszke voltam rád. Ne mond, hogy szégyenkezned kellene.
-    Nem a vereségről van szó. Eric Liddel szimpatikus fiú és jó futó, de mi lesz velem. Hiába ez a rengeteg edzés? Már nem tudom, hogy miért csinálom, mi a célom.
-    Az, hogy legyőzd a következő versenyen. (Tűzszekerek)

 

 

„Mindenki úgy kezd sportolni, hogy olimpiai bajnok szeretne lenni, így én is.

De még messze van a 2018-as, pjongcsangi olimpia, ezért nem szabad vele foglalkozni, ki kell zárni a gondolatokból” – mondta Liu Shaolin Sándor, aki már a szocsi játékokon is szerepelt, de elárulta, egyetlen mozzanatára sem emlékszik egyik futamából sem, mert akkor még nagyon izgult.

 

 

A kézilabdázó fiamat is arra tanítom, hogy legyen szorgalmas. Tök mindegy, mennyire ügyes, a szorgalma át fogja lendíteni bizonyos dolgokon. Ha kőkeményen dolgozik, az előbb-utóbb átragad a másikra. Akire nem, az nem való oda. (Zsiga Gyula kézilabdaedző)

 

 

Pelé: Beethoven a zenére, én a futballra születtem. "Az apám mondta mindig nekem, hogy ezért jöttem a világra, de mindig hozzátette, ha nem készülök, nem edzek, nem gyakorlok sokat, akkor ugyanolyan leszek, mint a többiek. És igaza volt!"

 

 

Guillaume Gille, a francia kézilabda csapat egyik rutinos klasszisa. – ,,Fazekas nagyon jól teljesített, mi viszont nem. Sok ziccert hibáztunk, és támadásainkban sem volt meg a kellő erő. A magyaroknak rengetegen szurkoltak a helyszínen, ez átsegítette őket a nehéz pillanatokban, és erőt adott nekik a hajrára."

 

Claude Onesta, a címvédő francia válogatott szövetségi kapitánya: "Szomorú vagyok a vereség miatt. A második félidő elején volt esélyünk, azonban a közönség támogatását élvező és nagyon szervezett magyar csapattal nem bírtunk. Fazekas valahogy mindig védeni tudta a lövéseinket, pedig sokszor csak vele álltunk szemben."

Akadtak hibáink, de nagyon jól felkészültünk ellenfelünkből és regeneráltan, motiváltan léptünk pályára, ez a hozzáállás példamutató. Boldog vagyok, hogy ilyen magas értékű csapatot le tudtunk győzni. nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a mérkőzést követően, miután legyőztük az olimpiai-, világ-, és európa bajnok francia csapatot..

"Mindenki ellen abban bízunk, hogy képesek vagyunk győzni, még akkor is, ha ez bravúrnak számít" - mondta a csapat kapitánya Ilyés Ferenc

A Barcelona klasszisa, Cristian Ugalde arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad lebecsülni a magyarokat. "Minden mérkőzés más, az ellenfelet mindig tisztelni kell. A magyarok hétfőn csak döntetlent játszottak, így biztosan a győzelemre törnek, hiszen ez kell a továbbjutásukhoz" - mondta.

Császár Gábor: "Ez a csapat már évek óta szerényen és alázatosan dolgozik, és nem hiába jöttünk: tudtunk extrát nyújtani, és rengeteg embert megörvendeztettünk ma este. Ilyen csapatban játszani és sorsdöntő hétméterest lőni nem is akkora felelősség, mert sokan álltak mögöttem.

 

 

Minél magasabb szellemi színvonalon él valaki, annál inkább szolgálja azt, aki lent van! Ahogy egy érett lelkű anya szolgálja a tudatlan és éretlen gyermekét, ahogy egy mester szolgálja a tanítványait, értük él, értük áldozza föl magát. (Muhammad Ali)

 

Az egyetlen abszolút önzetlen barát, akire az ember szert tehet ebben az önző világban, az egyetlen, aki sosem hagyja el őt, az egyetlen, aki sosem hálátlan és hűtlen hozzá - az a kutyája. Ő az, aki mellette áll jóban-rosszban, egészségben-betegségben. Ott alszik a hideg földön, ahol a barátságtalan szelek fújnak, s ádázul zuhog a hó, csakhogy gazdája oldalán lehessen. Megnyalja a kezet, amiben nincs élelem, amit felajánlhatna. Nyalogatja a sebeket, és enyhíti a fájdalmakat, melyeket a világ kegyetlensége ejt. Úgy őrzi koldus gazdája álmát, mintha király volna. Mikor minden barát eltűnik, ő marad. Ha elmúlik a gazdagság vagy a hírnév szertefoszlik, ő olyan hűséges marad szeretetében, ahogy a nap kitart az útján az égen. (George Graham Vest)

 

 

Ismerd meg a tudatod ürességét és nyugalmát. (Bruce Lee)

 

 

,,A transzcendentális meditáción keresztül az emberi agy képes megtapasztalni az intelligencia azon szintjét, amely minden tudás, energia, intelligencia és boldogság óceánja.” (Maharishi)

 

 

,,A zen egy út. Egy út, amelyen keresztül megszabadulunk gondolataink zűrzavarától, a nyugtalanságtól, a folyamatos és nyugtalanító zsongástól, ami a tudatunkat terheli, egy út, amelyen keresztül eljuthatunk legmélyebb gyökereinkig, odáig, hogy megtudjuk, kik is vagyunk valójában, honnan jöttünk, hová megyünk. A zen gyakorlata során, tudatunk lecsendesítésén keresztül, a zűrzavaros gondolatok megszűnésével választ kapunk a ezekre a kérdésekre, jóllehet ez olyan tapasztalati válasz, amely nem foglalható szavakba."

 

 

,,A zen művelői azt tartották, hogy a megvilágosodás itt és most, a saját erőfeszítéseink által válik elérhetővé, önnön lényegi ürességünk felismerésével. A buddhaság felismerését nem racionális eszközök, tanulmányok, a szútrák olvasása segíti elő, ezek a hagyományos módszerek csak elhomályosítják az igazságot. Az út a megvilágosodáshoz maga a zazen. Zazen (ülő meditáció) révén el lehet érni azt, hogy az elme közvetlenül természetesen megragadja a "Buddha-lét" lényegét. Nem csak ülő meditációban, egy kolostorban érhető el a megvilágosodás, hanem minden pillanatban, összpontosított tudatosság révén bármely mindennapi foglalatossággal.”

https://www.youtube.com/watch?v=yNpUcb8iYeo Dogen Zenji Enlightenment

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/meditacio.html