Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek - Fantasztikusan jók, inspirálók

 

Álmod úgy valósul meg, ha apránként építesz. Ne tégy sokat, de azt jól, öröm lesz a bére. Életed éld szabadon, szánj időt a szépre, kőre követ nap mint nap, titkod lassan érik. Így növekszel nap mint nap, míg felérsz az égig. (Napfivér, Holdnővér)

 

Az a gondolati impulzus, ami ismét és ismét behatol a tudatalattiba, a tudatalatti nekilát, hogy ezt a gondolatot átváltoztassa annak fizikai megfelelőjévé.

 

Idézetek Paulo Coelho - A fény harcosának kézikönyvéből:

1. A fény harcosa átadja magát a benne lévő szenvedélyeknek és teljes átéléssel élvezi őket. Tudja, hogy nem kell lemondani a győzelmek boldogságáról, mert azok az élet részei, és örömet szereznek mindenkinek, aki részt vesz bennük.

2. A harcos arra törekszik, hogy minél jobban megismerje képességeit. Mindig ellenőrzi fegyverzetét, ami három dologból áll: hitből, reményből és szeretetből.

3. A fény harcosa abban a pillanatban, hogy elindul rajta, felismeri az Ösvényt. Minden kő, minden kanyar üdvrivalgással köszönti. Azonossá válik a hegyekkel és a patakokkal, a saját lelkét látja a növényekben. állatokban és a mező madaraiban. Aztán, elfogadva az Isten és Isten Jeleinek segítségét, engedi, hogy Személyes Története elvezesse a feladatokhoz, amelyeket az élet tartogat a számára.

4. Hisz a csodákban, és mert hisz bennük, meg is történnek. Biztos benne, hogy a gondolkodása megváltoztathatja az életét, és mert biztos benne, meg is változik az élete. Bízik benne, hogy rátalál a szerelem, és mert bízik benne, rá is talál... Olykor kiábrándul, olykor megsérül... De a harcos tudja, hogy megéri hinni, és minden vereségre két győzelem jut. Ezt mindenki tudja, aki hisz.

5. A fény harcosának is vannak érzelmei, de meg tudja különböztetni a hasznosat a haszontalantól: kidobja lelki szemetét. Megváltozott, és azt akarja, hogy az érzelmei is kövessék a változásban.

6. Bármilyen távolinak látszik is a cél, mindig van rá mód, hogy legyőzze az akadályokat. Fontolóra veszi a lehetőségeket, megélezi a kardját, megtölti szívét szükséges állhatatossággal, hogy szembe tudjon nézni a kihívásokkal.

7. De a fény harcosát semmi nem ingatja meg a hitében. És továbbra is biztatja embertársait, mert ezáltal önmagát is ösztönzi.

8. Ha már meghozott egy döntést, ahhoz tartja magát. Nem kételkedik benne, hogy helyesen döntött, és nem tér le a választott útról csak azért, mert nem úgy alakulnak a körülmények, ahogy elképzelte.

9. A fény harcosa tudja, hogy vannak hibái. De azt is tudja, hogy egyedül nem tud fejlődni.

10. A fény harcosa tudja, hogy szívének csöndjében egyfajta rend rejtőzik, amely utat mutat neki.

11. A hit elhárít minden csapást és kristálytiszta vízzé változtatja a mérget is.

12. A fény harcosa tisztában van a hibáival. De tudja azt is, mik az erényei.

13. A fény harcosa nem vesztegeti az idejét ostoba támadásokra: tudja, hogy megvan a maga sorsa, amit be kell töltenie.

14. A fény harcosának szüksége van a szerelemre. A szeretet és a gyöngédség éppen olyan elemi szükségletei, mint az evés, az ivás, és a Jó Harc.

15, A fény harcosának szeretetre van szüksége. A szeretet és a gyengédség a természetének részei. Hasznára fordítja a magányt, de nem válik a rabjává.

16. A fény harcosa, mielőtt csatába kezd, kitárja szívét, és kéri az Isten bátorító erejét.

http://vitaminbiblia.com/index.php/tanmesek/352-idezetek-paulo-coelho-a-feny-harcosanak-kezikoenyveb

 

 

A tanult ember elméje azáltal nemesedik igazán, hogy a gyakorlatban alkalmazza a tudását. Csupán szavakba foglalva nem sokat ér a tudás. (Dalai Láma)

 

,,Ha egy szerelem nem visz közelebb önmagamhoz, ha egy kapcsolatban nem segítem közelebb a társamat önmagához, akkor ez a szerelem - tűnjék bármily biztosnak és szenvedélyesnek is - nem lehet igazi."

 

 

"Olykor elég egy napsugár. Egy kedves szó. Egy köszönés. Egy simogatás. Egy mosoly. Ilyen kevés dolog elég ahhoz, hogy boldoggá tegyük azokat, akik körülöttünk élnek. Akkor miért nem tesszük ezt?" (Bruno Ferrero - Olykor elég egy napsugár)

 

 

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessük! Az álmokat csak tettekkel lehet megvalósítani, nem pedig véget nem érő tervezgetéssel arról, hogy mit fogunk tenni." (David J. Schwartz)

 

“Ha répát akarunk, répát kell ültetnünk.
Ha retket akarunk, retket kell ültetnünk.
Ha szeretetet akarunk, szeretetet kell ültetnünk.
Ha megértést akarunk, megértőnek kell lennünk.
Ha megbecsülést akarunk, meg kell becsülnünk másokat.
Ha azt akarjuk, hogy szeressenek minket, szeretnünk kell másokat.”
(Dan Millman)

 

 

Mindenki azt állítja, hogy a megoldáson gondolkodik. Pedig nem így van. Meg szeretnék szerelni az autót, de ők a biciklivel foglalkoznak. Az elmélet persze az, hogy mindenki a megoldást keresi, de készítenek egy tökéletes biciklit és csodálkoznak, hogy az autó nem működik. Nem azzal foglalkoznak amivel kéne. Rossz a cél. Elméletben jó, de gyakorlatban nem történik a megoldással semmi, mert nem azt bütykölik, hanem a problémát." (Ugródeszka c. könyv - Szikszay Csaba)

 

 

"Álmodj nagyot, de csak az fog megvalósulni az életedben, amiről meg vagy győződve, hogy igaz. Nem tudsz, mert senki nem képes olyat megvalósítani, ami távol áll a valóságtól.
Csak olyan tud realizálódni az életedben, aminek a valóságalapja megállja a helyét a gondolataidban is." (Ugródeszka c. könyv)

 

 

"Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon benned. Egyik szikra pattanjon a másik után. Még a kételyek mocsarában is. Ne hagyd, hogy a lelkedben élő hős elpusztuljon. A vágyak, melyekre életed magányos pillanataiban gondoltál, de soha nem érted el őket. Valóra válthatod a megálmodott sorsot. Mert létezik. Mert valóság. Mert lehetséges. És a tiéd." (Ayn Rand)

 

 

"Soha ne add fel! Hinned kell önmagadban, hiszen képes vagy kitűzött céljaidat elérni, ha képességeiddel összhangban vannak! Légy türelmes és kitartó!"

 


"A jövőnek sok neve van: a gyenge úgy hívja, elérhetetlen, a gyáva úgy, ismeretlen, a bátor lehetőségnek nevezi." (Victor Hugo)

 

"Amikor azt mondod: "Feladom!", gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: "Egek, micsoda lehetőség!" (H. Jackson Brown)

 

“Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót.” (Milton Berle)

 

Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást... (Stephen Dolly)

 

“Őrizkedjünk azoktól, akik lekicsinylik törekvéseinket!  A törpék mindig így tesznek, míg az igazán nagyok azt éreztetik velünk, hogy mi is azzá válhatunk.” (Mark Twain)

 

"Amire most gondolsz, az teremti meg a jövődet. Elméd által te magad alakítod az életedet. És mivel folyamatosan gondolkozol, folyamatosan teremtesz. Amire összpontosítasz, amin a legtöbbet járatod az agyadat, az fog bekövetkezni az életedben. Ahogy minden természeti törvény, ez is tökéletes. Magad teremted meg az életedet. Amint vetsz, úgy aratsz! Gondolataid elvetett magvak, és hogy mit aratsz, az csakis ezeken múlik." (The Secret)

 

"Általában az az ember jut a legmesszebb, aki hajlandó merni és csinálni.” Dale Carnegie)

 

"Minden csoda a tiéd lehet, a legmerészebb álmaidat is megépítheted, de lassan. Téglánként. Minden tégla lerakásához türelem kell, kitartó szorgalom, s főleg hit, hogy ebből végül ház lesz. Minden egyes téglánál látni kell a házat! Ez a hit." (Müller Péter)

 

"Fókuszálj inkább a vágyadra, mint a kétségeidre, és az álmod elkezd majd valóra válni. Meg leszel lepve, mennyire könnyen történik majd. A kétségeid soha nem olyan erősek, mint a vágyaid, hacsak nem te teszed őket azzá." (Marcia Wieder)

 

 

“A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.” (Amby Burfoot)

 

 

Az ember mindenért felelős, ami vele történik. A bölcs ennek tudatában van, és nem veti el többé a szenvedés magvait. Inkább az öröm magvait veti el. Előbb-utóbb mindent le kell aratnod, amit elvetettél. Ezt jelenti a menny fogalma: a bölcs elveti az üdvösség, a szeretet, a könyörületesség magvait, melyek egy napon kertté fejlődnek. (...) Ha egyre csak az öröm, a szépség, a tánc, a dal, a meditáció, az ima magjait hinted szét, akkor hamarosan létrehozol egy várkertet az igazság virágaiból - létrehozod a Paradicsomot. (Osho)

 

 

“Mindig gondolkodj pozitívan és keresd a lehetőségeket arra, hogy másokat segíts.

 Sokszor az életben a siker ellentéte nem a kudarc, hanem a félbehagyás.

 A bajnokok sosem adják fel; azok, akik feladják, sosem nyernek.

 Sose várd, hogy a dolgok megtörténjenek. Küzdj és tegyél róla, hogy megtörténjenek.

 Sose várd, hogy értéket kapj, te magad hozz létre értéket.”

 

 

"Ha majd belefáradsz abba, hogy az legyél, aki nem vagy, akkor majd végre élvezheted az életet. Idővel rájössz, hogy ez nemcsak örömet szerez, hanem valami sokkal mélyebbet ad: értelmet az életednek." (Paulo Coelho)

 

 

“Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel.” (Müller Péter: Szeretetkönyv)

 

 

,,Vagy létrehozod magadnak a jövődet, vagy az áldozatává válsz annak a jövőnek, amit valaki más létrehoz neked." (Arthur K. Cebrowski)

 

 

"Nézz utána, hogy minden napból, a legközönségesebb, sivár hétköznapból is ünnepet csinálj, ha pillanatokra is! Egy jóindulatú szóval. Méltányos cselekedettel. Udvarias mozdulattal. Nem kell sok az emberi ünnephez. Minden napba belecsempészhetsz valamilyen varázsos elemet, megajándékozhatod magad egy könyv igazságának negyedórás élményével, valamilyen homályos fogalom megismerésének kielégülésével, környezeted vigasztalásával vagy felderítésével. Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel." (Márai Sándor)

 

 "Erősítsd meg az önmagadba vetett hitet! Mondj IGEN-t magadnak és ÉLVEZD az életet!" Ha így teszel, le fogod győzni az előtted álló akadályokat.

 

"A sikert és a kudarcot elválasztó vonalat a „nem volt időm” szavakkal lehet kifejezni." (Dan Millman)

 

A hegycsúcsra sokféle út vezet. Vannak meredekebbek és kényelmesebbek. S a táj is különböző, ami a szemedbe tűnik, de azért ugyanazt a hegyet látod különböző oldalairól. Ezért, hát légy türelmes önmagaddal szemben. Találd meg a neked legmegfelelőbb utat. De légy türelmes másokkal szemben is, akik másik ösvényt választottak. Se a te utad, se a másoké nem az egyedül üdvözítő út. Aki felfelé kapaszkodik, sokszor meghorzsolja magát, időnként elesik. Fel kell állni, ne maradj fekve. Amíg úton vagy, nincs veled semmi baj. A belső halál akkor kezdődik, amikor véglegesen letáboroztál a hegyoldalon. (Popper Péter: A belső utak könyve)

 

Az igaz gyakorlás az illúziók, a frusztráció közepette valósul meg. Ha valamilyen hibát követsz el, éppen ott kell a gyakorlásodat megalapoznod. Nincsen más hely a számodra, ahol a gyakorlásodat kialakíthatnád. (Sunrjú Szuzuki)

 

"Kell valami olyat találnunk, amiért lelkesedünk annyira, hogy kockázatot vállaljunk érte, átugorjuk az akadályokat és áttörjük a kőfalakat, amelyekkel mindig szembetaláljuk önmagunkat. Ha nincs meg ez az érzés azzal kapcsolatban, amit csinálunk, az első nagy akadálynál meghátrálunk." (George Lucas )

 

"Ki kell használnunk, hogy ránk mosolygott a szerencse, és meg kell tennünk mindent, hogy segítsünk neki, ahogy ő is segít nekünk." (Paulo Coelho)

 

Van egy személyes történeted, amit be kell teljesítened, és kész. Nem számít, hogy a többiek támogatnak, bírálnak, átnéznek rajtad vagy elviselnek: azért csinálod, amit csinálsz, mert ez a sorsod ezen a földön, ez minden örömöd forrása. (Paulo Coelho - Mint az áradó folyó)

 

 

– Ezt nem hiszem! – mondta Alice.

– Nem? – szánakozott a Királynő. – Próbáld meg elhinni: végy mély lélegzetet, és hunyd be a szemed!

Alice nevetett.

– Nincs értelme – mondta –, a lehetetlent nem hiheti el az ember!

– Szerintem nincs elég gyakorlatod – mondta a Királynő. – Én a te korodban naponta félórán át csak ezt gyakoroltam. Volt úgy, hogy már reggeli előtt hat lehetetlen dolgot elhittem.

(Lewis Caroll Alice Tükörországban)

 

 

,,Türelmesen és kitartóan kell a célod megvalósítása felé haladnod. A problémák se tántorítsanak el, és eszedbe ne jusson feladni az álmaidat!"

 

 

"Minden lehetséges. Csak ami lehetetlen, az tovább tart." (Dan Brown)

 

 

,,Mindenki csak azt tudja magá­hoz vonzani, ami pillanatnyi rezgésének megfelel. A félelem tehát magához vonzza azt, amitől félünk. Viselkedésünk meghatározza a körülményeinket.

 A hasonló hasonlót vonz magához, és általa meg­erősödik. Két különböző dolog taszítja egymást. Az erősebb meghatározza a gyengébbet, és önmagá­hoz hasonlóvá teszi.

 Minden rezgés átadja a benne lévő energiát a hozzá hasonló rezgésű testnek. Test és lélek ekként erősíti egymás rezgését és ezzel a velük egylényegű energiát."

 

 

"Legyél olyan, mint egy postabélyeg! Addig tapadj rá valamire, míg célba nem érsz!" (Josh Billings)

 

 

,,Nem számit, mik és kik voltunk a múltban, csak az számit , most mik vagyunk. S még fontosabb, hogy a jövőben mivé akarunk válni."

 

 

,,Ami most vagy, a múltbéli tetteid következménye. Amit most teszel, az lesz a jövőd.”

 

,,A karma nem más, mint egy egyszerű tény kinyilatkozása: Ha almafákat ültetünk, almát fognak teremni, nem citromot.” (Szvámi Ráma)

 

,,Amin a siker múlik, az valójában az a képesség, hogyan használjuk fel a jelent, hogy előkészítsük a jövőt."

 

 

Egy évig olvass pozitív könyveket és hallgass pozitív kazettákat.

(Hogy kiirtsd a korábbi és tanult negatívizmusokat, ahhoz ez elengedhetetlen. Az évek során felgyűlt negatív dolgokat csak nagy mennyiségű pozitív irodalommal, hanganyaggal tudod közömbösíteni. Közben megtanulsz a megoldásokra koncentrálni, érzékennyé válsz a negatív emberekre és hatásokra. És rászoksz a pozitív gondolkodásra - abba sem tudod hagyni az ilyen könyvek olvasását, kazetták hallgatását és keresni kezded az ilyen típusú emberek társaságát.) Forrás: http://mek.oszk.hu/00100/00174/html/05.htm

 

 

Egyszer azt mondta nekem egy nagyon bölcs ember: olyan leszel 5 év múlva, amilyen könyveket olvasol és amilyen emberekkel érintkezel! Ha látnád a könyvespolcomat, rögtön tudnád, hogy megfogadtam a tanácsát. (Kreutz Zsolt, a Sales Control alapítója)

 

 

,,A pozitív, kreatív, szerető gondolataid hatalmas erőt képviselnek, sokkal-sokkal nagyobbat, mint amit el tudsz képzelni, mert a gondolatok erőt jelentenek. Ezért száműzzél magadból minden negatív gondolatot! Mindig nézd az élet napos oldalát, mert minél több örömet és szeretetet sugárzol ki magadból, annál több örömet és szeretetet fogsz magadhoz vonzani." (Eileen Caddy)

 

 

Ha az út, amelyen jársz, állandóan fájdalmat okoz neked, akkor az nem a te utad. (Judith Sills)

 

"Nem azt vonzod magadhoz amit akarsz, hanem azt aki vagy." (Wayne Dyer)

 

,,Csak azok fejlődnek, akik szüntelenül gyakorolnak.” (Morihei Ueshiba)

 

"Tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Ne add fel! Egy életed van, egyetlen dobás. Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni. Tudj kacagni saját kudarcaidon, és kezdd elölről." (Böjte Csaba)

 

"A sikert és a kudarcot elválasztó vonalat a „nem volt időm” szavakkal lehet kifejezni." (Dan Millman)

 

 

“Mindig gondolkodj pozitívan és keresd a lehetőségeket arra, hogy másokat segíts.

 Sokszor az életben a siker ellentéte nem a kudarc, hanem a félbehagyás.

 A bajnokok sosem adják fel; azok, akik feladják, sosem nyernek.

 Sose várd, hogy a dolgok megtörténjenek. Küzdj és tegyél róla, hogy megtörténjenek.

 Sose várd, hogy értéket kapj, te magad hozz létre értéket.”

 

 

,,A fák földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát. Erős pozitív aurával rendelkeznek, amit azonnal érezhetsz, mihelyt belépsz egy fa koronája alá. A fa energiája jótékonyan hat ránk: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget, megnyugtat, és erővel, pozitív energiával tölt fel."

 

 

A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. (Hioszi Tatiosz)

 

 

"A megvalósítás útja a gyakorlás. Reggel, délben, este. És másnap reggel és délben és este. És így tovább egész héten, egész hónapban, egész évben.
Egész életedben. Ez így van hivatással, sporttal, művészettel, mindennel. Először nehéz, mert a gyakorlatra „nem áll rá" sem tested, sem lelked.
Erőt kell venned magadon. Később, a gyakran megismételt cselekvések lassan - nagyon lassan - elkezdenek szokássá változni. A szokás már megkönnyíti a gyakorlatozást, mert megtanítottad testedet-lelkedet arra, hogy odaadja magát a rendszeres munkának. Már nincs benned tiltakozás és lázadás. "
(Müller Péter)

 

 

"A képzeletbeli cél felé, meredek az út! Minél feljebb helyezkedsz el, annál kevesebben lesznek körülötted. Sokan érintik és érzik a magasság erejét. De a csúcsra csak egyedül juthatsz fel! Látod, ahogy elhagyod a biztonságot nyújtó ismerős arcokat. De a jutalom sem maradhat el! Ha kellő bátorságot és erőt tudsz gyűjteni, hogy saját erődből felmássz a végtelenbe, a jutalmad a cél értelme! Hogy példát mutattál azoknak, akik még a meredek nehézségeivel küzdenek! "

 

 

,,Ha valamilyen ügyben halogatáson kapod magad, a cselekvést lépésenként -gusztusosabb szeletekben- készítsd elő.
Ha nehezen fogsz egy levél megírásába, akkor először csak címezz meg egy borítékot, és hagyd az asztalon.
Másnap gondolkodj egy kicsit, mit, és hogyan kellene írni, és így tovább.
A lényeg itt is az, hogy minden nap tegyél valamit, ami építő jellegű főleg szellemi fejlődésedben.
"

 

 

Ha nem álmodsz, akkor nem remélsz... ha nem remélsz, akkor nem hiszel...

 ... ha nem hiszel benne, akkor nem próbálod meg, és ha nem próbálod meg... akkor nem fog megváltozni soha semmi sem az életedben!

 

 

Mindannyian saját sorsunk kovácsai vagyunk. Gondolataink körülményeket vonzanak és teremtenek. Ahogyan mi változunk, úgy változnak a körülményeink is... Amíg nem tanuljuk meg a leckéket az eladósodásról, a munkáról, a partnereinkről, addig vagy ugyanannál a leckénél ragadunk le, vagy ugyanazokat a leckéket kapjuk különböző csomagolásban. Ilyen az élet! (Andrew Matthews)

 

 

Két fajta ember létezik: Az egyik aki megőrül a csendben, ha nem intézkedhet és nem járathatja az eszét mindenen. Ez a típus, nap mint nap agyon ugrálja magát, és az agya meg nem áll. Éjjel sem tud igazán pihenni.
A másik ember pedig a csendben él, lételeme a meditatív csend. Kérdéseire a választ nem az elméből, hanem a csendből kapja, meditáció alatt. Kérdezhetnénk akkor, melyik a boldogabb? Egyértelmű a válasz! A második! Csak a csendhez vezető utat kell megtalálni, ami nem ördöngösség: Légy jóban önmagaddal és adj időt a csendre. (Jagosütz Konrád)

 

"Holnap minden ember azzá válik, amit ma megtesz, amit gondol, mond, cselekszik." (Böjte Csaba)

 

Minden sikertelenséget tekints a sikerhez vezető lépcsőfoknak és meglásd!!! eléred fokról-fokra lépkedve a sikert - a céljaidat (Scharlotte Takács Tünde)

 

"Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai." (Ron Cristian)

 

 

A zen szerzetesek egy nagyon egyszerű szabályt vallanak:  "Mosolyogj, lélegezz és járj lassan." (Thich Nhat Hanh zen szerzetes)

 

A zen életmód egyszerű szabályai:

Az első szabály: Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz. Ha eszel, egyél. Ha fürdesz, csak fürödj. Ne akarj evés vagy fürdés alatt más dolgokat is ellátni.

 

A második nagyon egyszerű szabálya: Lassan és tudatosan tégy mindent! Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, ne siess vele, csináld lassan. Cselekedeteid ne véletlenszerűek legyenek, hanem tudatosak. Ehhez gyakorlás szükséges, de segít egy dologra fókuszálni.

 

A zen életmód harmadik egyszerű szabálya: Mindent amit teszel, fejezz be. Légy ott teljes elméddel, és amíg nem végeztél, ne kezdj bele másba. Ha mindenképp muszáj új tevékenységbe fognod, legalább pakold el a félbehagyott dolgot az útból, tisztítsd meg a terepet. Ha szendvicset készítesz, ne kezdd el enni addig, míg el nem takarítottad az előkészületek maradványait, el nem mostad az edényt és le nem törölted az asztalt. Csak miután elvégeztél egy műveletet, tudsz igazán az új dologra koncentrálni.

 

A zen életmód negyedik egyszerű szabálya: Tégy kevesebbet! Egy zen szerzetes napja sosem léha. Korán kel, és az egész nap munkával telik. Azonban nincs hosszú listája az elvégzendőkről, csupán néhány dolgot tűz ki egy napra, és nem többet. Így oda tud figyelni mindenre, amit tesz, jobban koncentrál rájuk, lassabban és teljesebben végzi el a feladatokat. Nem rohan, nem stresszel, ott van gondolatban is!

 

A zen életmód ötödik egyszerű szabálya: tégy üresjáratokat a dolgok közé. Mindig hagyj elég időt befejezni egy tevékenységet. Ne ütemezz két tevékenységet időben túl közel egymáshoz. Ezáltal nyugodtabb lehetsz akkor is, ha valami tovább tartana, mint tervezted.

 

 

,,A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

 

 

,,Teremts meg minden boldogságot,

 amit megteremthetsz;

 szüntess meg minden gyötrelmet,

 amit megszüntethetsz.

 Minden nap hozzájárulhatsz mások öröméhez,

 vagy enyhítheted kínjaikat.

 És az öröm minden egyes magja,

 amit mások szívében elvetsz,

 saját szívedben hoz gyümölcsöt..." (Jeremy Bentham)

 

 

,,A tegnap csupán álom,

 A holnap nem több, mint látomás,

 Minden tegnap a boldogság álma,

 Minden holnap csak a remény csillogása.

 Vigyázz ezért, hogy mit kezdesz a máddal!"

 

 

A boldogság lelkiállapot. A jó fizikai közérzet - ha a lélek konfúz és izgatott - nem jelent boldogságot. A boldogság a lélek nyugalmából származik. (Tendzin Gjaco)

 

 

"Az életben semmi sem történik véletlenül. Sem emberek, sem pedig események nem bukkannak fel ok nélkül az életünkben. Kapcsolataink alakulásának és fejlődésének semmi köze a szerencséhez. Minden azért történik, mert erő hat rá. Ez az erő mindenkit összeköt. Ez dönti el, megtaláljuk-e magunkat vagy sem. Ez határozza meg, mit érzünk, és hogyan viselkedünk. Ha megértjük ezt az erőt, és tudatosan alkalmazzuk, pontosan azokat az embereket és eseményeket vonzzuk be az életünkbe, akikre és amelyekre mindig is vágytunk." (Ruediger Schache)

 

 

,,Soha ne add fel álmaidat

 Tűnjön bármilyen végtelennek az út!

 Nem adhatod fel vágyaidat,

 ha szíved valóban valahova húz.

 Küzdj ha kell, izzadj, tanulj rendületlen.

 Saját magad legyen a példaképed, az egyetlen."

 

 

"A tervek olyanok, mint a gyümölcs, szükségük van egy kis időre, hogy megérjenek." (George R. R. Martin)

 

 

Amikor érzéseink vannak a szívünkben, elektromos és mágneses jeleket hozzunk létre a testünkön belül, amelyek a testünkön kívülre, a bennünket körülvevő világra kiterjednek. Az érdekes az, hogy a kutatások szerint ezek a hullámok nemcsak 1 méterre vagy 2 méterre terjednek ki, hanem sok-sok kilométerre a szívünk fizikai helyétől….Ez azonban csak addig csoda, amíg nem ismerjük a tudományt, ezután már nem csoda, hanem egy technológiává, egy erőteljes belső technológiává válik… Három orvos van, három olyan személy, akiket arra képeztek ki, hogy a megfelelő érzés, pontosan a szükséges érzés alakuljon ki a szívükben, azt az érzést hozzák létre, mintha a nő már meggyógyult volna. (Gregg Braden előadása arról, hogy a gondolatainkkal, a szívünkben keltett érzelmekkel mennyire befolyásoljuk saját testünket és környezetünket. Akár rákbetegséget is pillanatok alatt meg lehet gyógyítani)

 

 

“Kozmikus törvény, emlékszel? A hasonszőrűek vonzzák egymást. Te csak legyél, aki vagy, csendes, egyenes, világosfejű. A dolog önműködő: ha azt adjuk, amik vagyunk, ha minden percben megkérdjük magunktól, valóban azt akarjuk-e tenni, amit tenni készülünk, és csak akkor tesszük, ha a válaszunk igen, akkor automatikusan el fognak kerülni bennünket azok, akiknek nincs mit tanulniuk az olyanoktól, amilyenek mi vagyunk, és vonzani fogjuk azokat, akiknek van, és akiktől nekünk is van tanulnivalónk. (Richard Bach - Illúziók)

 

"Mindenki önmagát látja a világban, és mindenki számára olyan a világ, amilyennek látja." (A. J. Christian)

 

Megvan a véleményünk: ez ilyen, az olyan.
Pedig dehogy tudjuk, hogy milyen a másik ember!
Egy másik életből csak a felszínt látjuk, a jéghegy csúcsát.
De azt, hogy mi is történt egy másik ember életében a születésétől kezdve mostanáig, hogy mitől lett ilyenné, milyen terheket hordoz, mennyi érték, és szépség van benne, csak talán nem volt, aki előcsalogassa, észrevegye...
az senkit sem érdekel, azt senki sem kérdezi..hm...
hányszor,és hányszor mondogatom ezt ember társaimnak..
és nem a mi dolgunk ítélni, sem ítélkezni.....
majd ha valaki tudja, hogy Ő KI IS VALÓJÁBAN na talán akkor! de olyan soha nem lesz!..... ennyííííííí.

 

 "Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ...Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ...S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!...

 

Egy fa a gyümölcséről ismerszik meg, az ember a tetteiről.  A jó tett sohasem vész el. Az aki udvariasságot vet, barátságot nyer; ki kedvességet ültet el, az pedig szeretetet arathat. (St. Basil)

 

Egyszer, a Mester így szólt tanítványaihoz:

Harc dúl bennem. Egy szörnyű háborúskodás két farkas között.

Az egyik farkas képviseli a félelmet, a haragot, az irigységet, a bánatot, a sajnálkozást, a mohóságot és a kapzsiságot, az arroganciát, a gőgöt és az önteltséget, a fennhéjázást, az önsajnálatot, a bűntudatot és a bűnösséget, a neheztelést, a megbántódást, a kisebbrendűségi és a felsőbbrendűségi érzést egyaránt, a hazugságokat, a hamisságokat, a büszkeséget és az egót.

A másik farkas pedig a vidámságot, a jókedvet, a békességet, a szeretetet, a reményt, a megosztást és az együttérzést, a derűt és a nyugalmat, a higgadtságot, a szerénységet, a kedvességet, a jóakaratot és a jóindulatot, a barátságot, a bátorságot, a beleérző képességet, a nagylelkűséget, az igazságosságot, a könyörületetés a részvétet, a bizalmat, a becsületet, a hűséget és a hitet képviseli.

Ugyanez a harc folyik bennetek is és minden élő emberben.

A tanítványok pár pillanatig elgondolkoztak a hallottakon, majd az egyikük megkérdezte:

Melyik farkas fog győzni?

A bölcs Mester egyszerűen ezt felelte: Az, amelyiket tápláljuk. (Osho)

 

Amikor egyik tanítványa azt kérdezte Jézustól, hogy mi az ima, Jézus csak térdre rogyott, és imádkozni kezdett. Mi mást tehetett volna? Az imát nem lehet elmagyarázni, azt nem tudod meghatározni... de talán meg tudod mutatni. Mit mondhatnál az életről, és mit mondhatnál a halálról? Bármit is mondanál róluk, az nem felelne meg a valóságnak; az élet és a halál mélységeit nem érheted el definíciókkal. Ezeket meg kell tapasztalni. (Osho)

 

Önmagadat nem lehet megtalálni - mert megvagy.
A szabadságot nem lehet megtalálni - mert megvan.
Istent nem lehet megtalálni - mert megvan.
Csak észre kell őket venni. (A. J. Christian)

 

"Adni csodálatos dolog. Még ha csak gondolatban kívánunk áldást valakinek az életére, ha szeretettel gondolunk rá, ha némán imádkozunk érte, akkor is nagy hatással lehetünk az életére." (Benjamin Shield-Richard Carlson)

 

Minden meghozza a maga gyümölcsét: ember, istenség, világ, mégpedig mindegyik a maga idejében. Mert az nem számít, hogy a nyelvszokás főleg a szőlőtőre és más hasonlókra használja ezt a szót. Hiszen az értelemnek is megvan az egyetemes és a saját gyümölcse. S mindaz, ami belőle fakad, olyasvalami, mint maga az értelem. (Marcus Aurelius)

 

Mi a mesterséged? Hogy jó ember légy! Miképpen sikerülhetne ez, ha nem volna világos fogalmad a mindenség természetéről és az ember sajátos alkatáról. (Marcus Aurelius)

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/marcus-aurelius-gondolatok.html

 

 

,,A pozitív érzelmek kitágítják a határaidat

Te is tapasz­tal­tad már, ha folya­ma­to­san pozi­tív érzel­me­ket élsz át, való­ság­gal szár­nya­kat kapsz és egyre több ötle­ted van, egyre több jó tör­té­nik veled? Ez azért van, mert a nega­tív érzel­mek inkább beszű­kí­tik gon­dol­ko­dá­sun­kat és cse­le­ke­de­te­in­ket, addig a pozi­tí­vak kitá­gít­ják meg­szo­kott gon­do­lat­vi­lá­gun­kat és kre­a­ti­vi­tásra, újdon­sá­gok kere­sé­sére és a töb­bi­ek­kel való kap­cso­la­tokra ser­ken­te­nek."

 

 

"...Úgy gondolom, függetlenül attól, hogy hol vagyunk: a világ gyönyörű, csak néha nem látjuk a kút aljából. A kút mélységénél csak egy rosszabb dolog van: a beletörődés. A döntés mindenkinek megadatott - élni a négy fal között és csak vágyakozni dolgokról tettek nélkül, vagy elindulni és a bőrünkön érezni a világ csodáit..."

 

 

"Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém. Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött."  (Wass Albert)

 

,,Ha az ember állandóan csak a gonoszt keresi, az egész világ gonosznak tűnik. Meg kell próbálni inkább a szép dolgokra figyelni!"

 

Szegények azok, aki nem értek rá örvendeni a napfénynek, a víznek, a levegőnek, a virágoknak, az ételnek. (Wass Albert)

 

Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van. (Wass Albert)

 

Wass Albert - Az Angyalok Tisztása

http://dreams.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1190165

 

És abban a pillanatban lehullt a szívéről egy nagy rozsdás lakat.
Akkor kelt a nap. Kacagó sugarai aranycsikón nyargalták végig a fák tetejét. Szempillantás alatt felszáradt a harmat, szétfoszlottak a ködök. Ragyogott a kék ég, csillogtak a fűszálak. Egy sárgarigó felröppent a legmagasabb fenyő tetejére, és vidámat füttyentett.
És erre egyszerre megszólalt minden madár. Kacagtak a virágok, és kacagott a patak. Tündérek táncoltak a fák alatt, bukfencet vetettek örömükben a manók. A szellő megcsiklandozta a fák leveleit, és fent a sziklán tavaszillatú madárdalokat énekelt a visszhang.
- Milyen szép! - mondta még egyszer az ember.

Az angyalok pedig odaléptek hozzá, egyenként, lábujjhegyen és nyitott szívébe beletették a kincseket. A jóságot, a szeretetet és a békességet. Magasan fönt, az égben, fehér felhőtutajon a Jóisten ült, maga. Bárányfelhőket pöfékelt nagy kék pipájából, és alámosolygott a földre.
Így volt ez bizony, lelkecském, s így van azóta is. Háromféle ember él a világon: a rontó-ember, a gyűjtő-ember és a látó-ember. Te látó-ember leszel, ugye?
Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen. Mihelyt a fák alá belépsz, és felrebben előtted az első rigó: akkor már tudnod kell, hogy az erdő észrevett. (Wass Albert)

 

Testvér! Valamit szeretnék mondani Neked. Ne hidd, hogy csúnya a világ s az emberek rosszak. A világ szép, s az emberek jók. A rosszaság nem egyéb, mint valami furcsa betegség, mely ragályos és időnként visszatér. Akár a pestis vagy a nátha. S olyankor elcsúfítja a világot maga körül. (Wass Albert)

 

A világot? A Te világodat. De ne feledd el, hogy a Te világodon kívül van még egy másik világ is és ez az igazi világ. Gyökered, vagyis jellemed, adottságaid, érzéseid és az a sok láthatatlan holmi amit magadban hurcolsz egy életen át, ebből az igazi világból ered, és ahhoz a mesterséges másik világhoz, melyet magadnak csináltál, csak annyi köze van, mint a hóvirágnak az avarhoz, melyen átüti fejét midőn a földből előbúvik. (Wass Albert)

 

"Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet." (Abraham Lincoln)

 

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessük! Az álmokat csak tettekkel lehet megvalósítani, nem pedig véget nem érő tervezgetéssel arról, hogy mit fogunk tenni." (David J. Schwartz)

 

 

Igazából nincs szükséged mesterekre, tanítókra, könyvekre... a tudás benned van. Ezek a kellékek, csak vezetnek az igaz utad felé, vagy éppen elterelnek az utadról. Tapasztalni születtél. Hozd egyensúlyba, harmóniába az életed az anyagban, a matériában. Párhuzamosan kell foglalkoznod mindkét részeddel, az anyagi testeddel, életeddel, és a lelkeddel, spirituális utaddal. Nem elegendő csak az anyagiak megszerzésére törekedni, és szintúgy nem elegendő elvonulni a világtól csak meditálni. A kettő között kell megtalálnod az utad. Ebben segít a Te személyes őrangyalod, aki ismeri a tervet, melyet lelked készített mielőtt leszületett ebbe a testbe. Kérd segítségét, hogy a feladatokat elvégezhesd ami célból éppen ide születtél...

 

 

 

Mondd csak, miért nem tanítják a a férfiak és nők egymáshoz való viszonyát az iskolákban? Egészen komolyan kérdezem ezt, nem tréfálok. Végre is, legalább olyan fontos ez, mint hazánk hegy- és vízrajza, vagy a helyes társalgás alapszabályai. Legalább annyira ezen múlik az emberek lelki nyugalma, mint a becsületen vagy a helyesíráson. Nem gondolok én semmiféle frivol tantárgyra... Arra gondolok, hogy értelmes emberek, költők, orvosok, idejében beszéljenek az emberekhez az örömről, a férfiak és nők együttélésének emberi lehetőségeiről. (Márai Sándor)

 

 

A nők nem azért bizonytalanabbak érzelmileg, mert tökéletlenek lennének. Ó, dehogy is. A nők hangulatváltásainak az a titka, hogy túl sokat fognak föl a világból, túl sok érzést élnek meg a környezetükből. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a sok különféle hatással. S amikor kiborulnak, amikor túl nagy bennük a káosz és az érzelmi hullámzás, elég, ha csak a válladba fúrják a fejüket, elég, ha csak átöleled őket. Te, a férfi, pusztán a jelenléteddel el tudod simítani a feszültséget.  (A. J. Christian)

 

 

"Soha ne mond, hogy szeretsz, ha nem igazán érdekel, soha ne beszélj érzésekről, ha igazából nincsenek is ott, soha ne fogd meg a kezem, ha össze fogod törni a szívem, soha ne mond, ... nézz a szemembe, ha minden amit teszel hazugság, soha ne mondd, hogy Szia, ha valójában Viszlát-ot mondanál. "

 

 

Amikor azt mondom: 'Tudok vigyázni magamra', azt várom, hogy fogd meg a kezem, nézz a szemembe, és azt mondd: 'Tudom... de azért itt vagyok, ha mégsem...'"

 

 

"Nincs olyan helyzet, amelyben ne mutathatnánk meg emberségünket. Bárcsak mindenki azon igyekezne, hogy emberségesen viselkedjék embertársával ott, ahol éppen van. Ettől függ a világ jövője!" (Schweitzer Albert)

 

 

"A bensőséges imádságban eltöltött idővel lesz arányos életed gyümölcsöző volta." (M. Basilea Schlink)

 

 

"A Krisztussal való közösség, az emberi közösséget is befolyásolja."

"Akik Krisztussal kapcsolatba kerültek, azok kapcsolata egymással szemben sem lehet akármilyen." (Herczeg Pál)

 

 

"A süketnek a zenét, a vaknak a színeket megmagyarázni épp olyan nehéz, mint a hitetlenek a hit örömét elmagyarázni." (Uwe Martin Schmidt)

 

 

"Ha egy ostoba ember szégyelli, amit csinál, mindig a kötelességére hivatkozik." (G. B. Shaw)

 

 

"A könyvre kiadott pénz látszólag kidobott pénz. Mint a vetőmag." (Gárdonyi Géza)

 

 

”A zene nemcsak megnyugtat és szórakoztat, hanem jóval több annál: világnézet. Az embereket meg lehet ismerni a zenén keresztül, amit hallgatnak.” (Paulo Coelho)

 

 

"El kell felejtenünk a napok és az órák fogalmát, hogy jobban odafigyelhessünk a percekre." (Lao-ce)

 

 

"Harmóniát csak olyan lélek tud maga körül teremteni, aki magában már megteremtette." (Müller Péter)

 

 

 

” Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges.” (Matrix)

 

 

,,Cél nélkül nem létezhetnénk, mert a célunk hozott létre minket. Az motivál, az irányít. A célunk határoz meg minket.” (Matrix)

 

 

,,Üríts ki magadból mindent; félelmet, kétséget, hitetlenséget. Szabadítsd fel a tudatod!” (Matrix)

 

 

,, Neo: Tudom mit akarsz elérni..
  Morpheus: Próbálom felszabadítani a tudatod.. de csak az ajtót mutatom meg.. aztán neked kell belépni rajta.." (Matrix)

 

 

"Neo, előbb utóbb rájössz Te is amire én.. más dolog ismerni az utat, és járni rajta.." (Matrix)

 

 

"Kiválasztottnak lenni olyan, mintha szerelmes lennél.. senki sem tudja megmondani Rólad, csak Te tudod. Az egész lényed.. Tetőtől talpig." (Matrix)

 

 

 

A fájdalom elkerülhetetlen, a szenvedés választás dolga. (Buddhista mondás)

 

A szerzetes, aki az éberség örömét élvezi, és tartózkodik a világ esztelenségétől, úgy megy útján, mint a futótűz, felperzselve a kisebb és nagyobb akadályokat. (Buddha)

 

Aki ébren van, az az állandó csodálat állapotában van. (Buddha)

 

Aki fejlődik a hitben, aki sohasem felejti el legfőbb célját, akinek cselekedetei tiszták, s aki gondosan ügyel cselekedeteire, aki önuralomban tökéletesedik, és aki mindig, örökké éber, az megdicsőül. (Buddha)

 

Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat. (Buddha)

 

"Mind a szellem, mind a testi egészség titka az, ha nem siránkozunk a múlt miatt, nem aggódunk a jövőért, hanem bölcsen és komolyan éljük a jelen pillanatot" (Buddha)

 

 

 

Bhagwan Shree Rajneesh, majd későbbi közismert nevén Osho, egy Indiában és az Amerikai Egyesült Államokban élt vallási vezető.

A Bhagwan (szanszkrit szó jelentése) „Az Áldott”.

Osho a zen tradícióban a „szellemi mester” megnevezésére szolgál.

Élete során Osho az emberi tudat kibontakoztatásának szinte minden aspektusáról beszélt, lámpást adva a mai lelki kereső kezébe. Tanítását nem intellektuális megértésre, hanem megtapasztalásra alapozta. Előadásaira a világ minden tájáról érkeztek tanítványok, barátok, útkeresők.

,,Az ember mindenért felelős, ami vele történik. A bölcs ennek tudatában van, és nem veti el többé a szenvedés magvait. Inkább az öröm magvait veti el. Előbb-utóbb mindent le kell aratnod, amit elvetettél. Ezt jelenti a menny fogalma: a bölcs elveti az üdvösség, a szeretet, a könyörületesség magvait, melyek egy napon kertté fejlődnek. (...) Ha egyre csak az öröm, a szépség, a tánc, a dal, a meditáció, az ima magjait hinted szét, akkor hamarosan létrehozol egy várkertet az igazság virágaiból - létrehozod a Paradicsomot.” (Osho)

 

 

Deepak Chopra. indiai-amerikai orvos és író

,,Nem káprázatokról és rózsaszínű fellegekről beszélek – mondta. – A valóság működését kell megismerned! Csak a valódi dolgoknak van hatalmuk, még akkor is, ha varázslatnak tűnnek.
Szeretnék hinni neked, de én semmit sem látok ezekből a dolgokból – feleltem.
Persze, hogy nem. Ahhoz új látásmódra van szükség, és ez az amiért rád kellett találnom. – mondta.”

 

,,Indiában nőttem fel, ahol a baba egyfajta tiszteletteljes kifejezés, bölcsnek vagy szentnek tartott embereket szólítunk meg így.”

 

 

,,Az ősi Indiában úgy tartották, hogy az intelligencia mindenütt jelen van; ezt az intelligenciát a szanszkrit „nagy” szóból származó brahman névvel illették, és egyfajta láthatatlan mezőnek képzelték el.”

 

,,A tobozmirigy a New Age korában oly nagy becsben tartott, misztikus látószerv, az úgynevezett „harmadik szem” forrása is.”

 

,,A bensőjében mindenki elnyerhet egy olyan életet, amely egyformán hoz örömet és boldogságot. Baba azt mondta nekem, hogy csak egy dolgot kívánjak: hadd nyerjek belső gazdagságot! Ez azt jelenti, hogy legyek olyannyira boldog és elégedett, amennyire csak lehetséges. Elmondta: a lelkem napról napra a segítségemre lesz, hogy ezt a kívánságot valóra váltsam, akárhány külső dolog is álljon is az utamba.”

(Deepak Chopra – Mesteri útmutatás tanítványoknak)

 

 

Eckhart Tolle német származású író, előadó, spirituális tanító, A most hatalma és az Új Föld című művek szerzője. 2008-ban a The New York Times egy cikkében a „nemzet legnépszerűbb spirituális tanítójaként” utalt rá.

,, Nem azzal lelsz lelki békére, ha átrendezed életkörülményeidet, hanem ha fölismered, hogy ki is vagy valójában, a legmélyebb szinten.”

,, Minden igazi művész - akár tudatában van, akár nem - az elmenélküliségből, a belső csöndből alkot. Ezt követően az elme csak formába önti a kreatív sugallatot vagy fölismerést. Még a nagy tudósok is arról számolnak be, hogy alkotó áttörésük pillanatai a mentális nyugalom idejére estek.”

„Említettem, hogy az igazi együttérzés duális jellegű, kettős természetű. Ez azt jelenti, hogy egyszerre vagy tudatában a mindent és mindenkit összekötő, és jellemző halandóságnak és halhatatlanságnak. Ezen a mély szinten az együttérzés, a legszélesebb értelemben gyógyítóvá válik. Ebben az állapotban, gyógyító hatásod elsősorban nem a tetteiden, hanem a létezéseden alapszik! Bárkivel is kerülsz kapcsolatba, megérinti őt a jelenléted, és a belőled áradó béke, akár tudatában van ennek, akár nem. Ha teljesen jelen vagy, és a körülötted lévő emberek tudattalanul viselkednek, nem érzel majd késztetést, hogy reagálj a helyzetre tehát, nem adsz annak valóságot. Békéd olyan hatalmas és mély lesz, hogy minden, ami nem béke, az eltűnik benne, mintha soha nem is létezett volna… Az állatok, a fák, a virágok érezni fogják a békédet, és reagálnak majd rá. A létezéseddel, Isten békéjének demonstrálásával tanítasz. A „világ világosságává" válsz, a színtiszta tudat kisugárzásává, és így az ok szintjén szünteted meg a szenvedést. Eltünteted a világból a tudattalanságot.” (Eckhart Tolle - A most hatalma)

 

 

Oprah Winfrey amerikai televíziós műsorvezető, producer, üzletasszony, karitatív segítő.

,,Minden idők legnagyobb felfedezése, hogy az ember meg tudja változtatni a jövőjét pusztán azáltal, hogy megváltoztatja a hozzáállását.”

,,Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.”

,,A feddhetetlen ember akkor is tisztességesen cselekszik, ha tudatában van annak, hogy ezt senki nem fogja megtudni.”

 

 

Mohandász Karamcsand Gandhi, híveitől kapott tiszteletnevén Mahátma (szanszkrit: nagy lélek) Gandhi. Ezen a néven ismeri őt az egész világ, s vált a békés ellenállás jelképévé.

,,A szeretet lángjaiban a legkeményebb vasnak is meg kell olvadnia. Senki sem téríthet el engem ettől a meggyőződéstől, mert a tapasztalás tanított meg rá.” (Mahátma Gandhi)

,,Minden tettem növeli az emberiség iránti elidegeníthetetlen szeretetemet.”(Mahátma Gandhi)

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/gandhi-idezetek.html

 

,,Minden megszületett gyermek bizonyíték arra, hogy Isten még nem mondott le az emberi lényekről.” (Rabindranáth Tagore)

 

 

http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/140427/1

“Tudd, hogy szavadat félreérthetik. Olykor tetteidet is. A félreértés épp úgy hozzátartozik az emberhez, mint fához a levél, tengerhez a víz, törzshöz a kar, fejhez a gondolat. A félreértés oly természetesen jár-kel a világban, mintha együtt született volna a megértéssel. Ne magyarázkodjunk, ne szépítsük a történetet. Az igazság aranyból van és kiállja az idő próbáját.” (Tatiosz: A szív erényei)

 

 

Könnyű magának, anyám..., mert maga varázsló.
- Ilyen szamárságot még gyerekkorodban sem mondtál. Nem vagyok varázsló, hanem csak azt tudtam, mikor kell valamiről lemondani ahhoz, hogy később mást megnyerjek. (Salamon Pál)

 

 

Ha az életben boldog akarsz lenni.
Tanulj meg hinni, szeretni, feledni!!
Hinni a jövőben. Feledni a rosszat.

S kik méltók rá, szeretni azokat.
Ha erre képes leszel, bánat sose ér.

Mert e három szóba az élet belefér!
Búnak fejed ne add, fiatal vagy még.
És sose felejtsd el: "A felhők felett mindig kék az ég!"

 

 

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit - kerül, amibe kerül - meg tudjuk valósítani.” (Marie Curie)

 

 

Próbáltál már valaha átölelni egy fát?
Ölelj át egy fát, és egy napon rá fogsz jönni, hogy nem csupán te ölelted meg azt a fát, de a fa is válaszol neked: ő is átölel téged. Akkor valóban meg fogod érteni, hogy a fa nem csupán anyag, nem csak egy növényfaj a botanikai lexikonból, hanem egy ismeretlen Isten - ott zöldell, ott virágzik a kertedben, oly közel van hozzád, s téged hívogat, újra és újra téged szólít. (Osho)

 

 

Egy jó Nő olyan, mint egy drága bor.....
Ha kellő hozzáértéssel kóstolgatod, olyan élményben részesít majd, amitől egy életen át emlékszel az évjáratára! ;)

 

 

"Légy azokkal, akiket szeretsz. Ne várj mesékbe illő csodákra, helyette inkább vedd észre azt, ami az orrod előtt van. A boldogság benned van, az igazi csodák pedig körülötted. Élvezd a tavaszt, élvezd a dalokat, a színeket, az ízeket. Talán nem jön el a holnap, éppen ezért kell olyanná tennünk ezt a napot, amilyenné az utolsó napunkat tennénk itt a földön. Az életünk kincs. A legnagyobb! Ne rontsuk el azzal, hogy túl későn ébredünk rá mindenre. Ha csak egy percre is megállsz, és elgondolkozol mindezeken, akkor már nem volt hiába!!!

 

 

"Soha ne add fel önmagad, és az álmaid!
Szállj szabadon, mint a madár,
ne hagyd, ...hogy a világ letörje szárnyaid!
Ahhoz, hogy ne csak létezz, hanem élj,
önnön lényeged őrizd meg, és bízz a sorsodban.
Járd a saját utad!
Légy önmagad!
Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek.!!!

 

 

"Az életnek is vannak állomásai, mint a vasútnak. Csak épp hogy a vasúton tudjuk, melyik a végső állomás, ahol kiszállunk. Az élet nagy útján azonban mindig azt gondoljuk végső állomásnak, amelyik csak forduló. Kezünkben nincs sem az irányzó-kerék, sem a vészfék, mely a tébolyult vonatot megállíthatná." (Gárdonyi Géza)

 

 

,,Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni, mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédjait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette, mi történik és először rémisztően üvöltött. Aztán mindenki csodálatára megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és szomszédjai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált.

Az élet mindenfajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg. Rázd meg magad és lépj egyet feljebb."

 

A jelenlét hatalma - Ha panaszkodsz, áldozatot csinálsz magadból. Ha kimondod, amit gondolsz, erőd teljében lehetsz. Változtass hát a helyzeteden valamilyen cselekedettel vagy a valóság kimondásával. Lépj ki a szituációból, vagy fogadd el! Minden más őrültség. (E. TOLLE!)

 

"Légy türelmes, minden nehéz, mielőtt könnyűvé válik." -közmondás

 

“Az energia cselekvés és mozgás. Minden cselekvés mozgás, és minden mozgás energia. Minden vágy energia. Minden gondolat energia. Minden élet energia. Mindent megélni energia. Ha lehetővé tesszük, hogy ez az energia áramoljon ellentmondások, ellenállás és konfliktusok nélkül, akkor határtalanná és végtelenné válik. Amikor nincs vele ellenszegülés, akkor nincsenek határai. Az ellenállás korlátozza. Amikor ezt látjuk, mindig elgondolkodunk: Miért van az, hogy az emberi lény újra meg újra ellene szegül az energiának? Miért hoz létre ellenerőt abban a mozgásban, amelyet életnek nevezünk? A tiszta energia, a korlátok nélküli energia csak eszmény lenne számára, nem pedig valóság?” (Krishnamurti)

 

 

Pozitív gondolkodás

Kezdjük gondolataink megváltoztatásával, melynek első és egyben legfontosabb pontja a stresszmentes élet. Ez egy cseppet sem könnyű feladat ebben a karrierorientált, túlpörgött, elvárásoktól hemzsegő világban, mégis meg kell próbálni. Legalább csökkenteni, minimalizálni a stresszt, a mérgelődést, a bosszús, negatív hangulatot. A stressz legjobb ellenszerei: egy jó társaság, egy érdekes és izgalmas hobby, kedvenc zenénk vagy egy lebilincselően olvasmányos könyv. A legfontosabb és talán a legnehezebben kivitelezhető a pozitív gondolkodás. Bármennyire is képtelennek érezzük elsajátítani egy-egy mérges pillanatban,törekedjünk a szép és jó gondolatokra. Mi a valóság? Hiába idegeskedünk és bosszankodunk az undok kolléga, a házsártos társ miatt; semmi sem változik, sőt! Többet ártunk vele magunknak és másoknak is, mint gondolnánk. Sokkal kedvesebbek és figyelmesebbek lesznek velünk az emberek, ha pozitív a kisugárzásunk, mosolygunk.

 http://www.omniparity.eu/content/pozit%C3%ADv-gondolkod%C3%A1s

 

 

,,Mit jelent élni?

Tudod mit jelent élni, nevetni és olykor szomorkodni? Mosolyogni annyira, hogy s...írni kelljen, hatalmasakat szeretkezni, tombolni, táncolni egy éjszakán át, a barátaidat megvigasztalni, másokat mosolyra deríteni, emlékezni és felejteni, pénzt adni és kuporgatni, reménykedni és álmodozni, tanulni és tanítani, makacsnak lenni és könyörögni, változni és változtatni, érezni az ízeket, látni fényeket és hallani a hangokat, valóra váltani az álmaidat és olyankor elviselni, ha nem válik valóra mindezeket úgy tenni, hogy önmagad vagy minden egyes pillanatban."

 

 

MOSOLY ÉS NEVETÉS POZITÍV HATÁSAI

 Szívünkből jövő őszinte, tiszta mosoly és nevetés testet-lelket gyógyító, felemelő érzés.

 Gyermekkorban még önfeledten élvezzük életünk történéseit, sokkal többször tudunk nevetni.

 Felnőttként, mintha elfelejtenénk örülni, pedig nagyon szükséges a harmonikus mindennapokhoz.

 

 

"Ha tudni akarod, hogy mit jelent boldognak lenni, nézz egy virágra, madárra, vagy egy gyermekre; ők Isten országának a tökéletes képei. Mert pillanatról pillanatra élnek az örökkévaló jelenben, múlt és jövő nélkül. Így aztán mentesek attól a bűntudattól és aggodalmaskodástól, amely annyira gyötri az embereket. Tele vannak tiszta életörömmel: nem annyira az embereknek és dolgoknak, hanem sokkal inkább az életnek magának örülnek." (Anthony de Mello)

 

 

,,A bensőjében mindenki elnyerhet egy olyan életet, amely egyformán hoz örömet és boldogságot. Baba azt mondta nekem, hogy csak egy dolgot kívánjak: hadd nyerjek belső gazdagságot! Ez azt jelenti, hogy legyek olyannyira boldog és elégedett, amennyire csak lehetséges. Elmondta: a lelkem napról napra a segítségemre lesz, hogy ezt a kívánságot valóra váltsam, akárhány külső dolog is álljon is az utamba.” (Deepak Chopra – Mesteri útmutatás tanítványoknak)

 

 

A szépség érzékenységet jelent - olyan testet, amely érzékeny, vagyis helyes étrendet követ, helyes életet él. Akkor az elme elkerülhetetlenül és természetesen, öntudatlanul csendessé válik. Te nem tudod elcsendesíteni, hiszen te vagy a bajkeverő, te magad vagy összezavarodott, ideges, zavart - hogyan csendesíthetnéd el az elmét? De ha megérted, hogy mi a nyugalom, amikor megérted, hogy mi a zűrzavar, mi a szomorúság, és hogy vége lehet-e valaha is ennek a szomorúságnak (megbánásnak), és amikor megérted az örömöt is, akkor mindebből egy rendkívül csendes tudat jön létre, nem kell keresned. Az elején kell kezdened, márpedig az első lépés az utolsó is, és ez a meditáció. (Jiddu Krishnamurti)

 

 

Kár, hogy az emberek csak a különbséget látják meg, amely elválasztja őket egymástól. Ha több szeretettel néznének egymásra, azt vennék inkább észre, ami közös bennük, és feleannyi probléma lenne a világban. (Paulo Coelho)

 

 

"Ha szeretsz valakit, tiszta szívből, akkor sohasem felejted el. Nem számít mi történt, mennyi idő telt el, szeretni fogod. Úgy érzed túlléptél, hogy többé már nincs rá szükséged, a szívedben mégis úgy őrzöd az emlékét, mint életed tavasza. S egyszer, ha szembejön veled,... rád mosolyog, s életedről kérdez, csak annyit tudnál felelni: hiányos... Mert este, mikor lefekszel, párnádra hajtod fejed, elindul a kisfilm, peregnek az emlékek és a könnycseppek. Mindig is szeretni fogod, történjen bármi.."♥

 

 

Az ember hiszékeny.....

 "Az ember egy hiszékeny lény. Esélyt ad az utolsó után is, szeret, ha százszor összetörik is, megbocsájtja a megbocsájthatatlant is... Képes hinni akkor is, mikor százszor csalódott is már. Az ember a szívével, képes az eszét felülbírálni újra és újra, és amíg erre képes, addig tud igazán szeretni... Mert szeretni ésszel nem lehet, csak szívvel."

 

„Nem tehetek róla, még mindig szeretlek,
Pedig mindenki azt mondja felejtselek el.
Én tudom hogy ők mondják az igazat,
De az ember csak a szívére hallgat.”

 

"Aztán egy szép napon arra ébredek, hogy nem ő jár a fejemben, és rájövök, hogy túl vagyok a nehezén. A szívem súlyos sebet kapott, de majd begyógyul, és akkor majd újra tudok örülni az élet szépségeinek. Történt már velem ilyen, és fog is még történni, ebben biztos vagyok. Ha valaki elmegy, az azért van, mert jönni fog helyette valaki más - és újra rám talál a szerelem. " (Paulo Coelho)

 

 

Néha az ember azt hiszi, hogy jön majd valaki, aki magával hoz egy

 másik világot... Aztán rájössz, hogy ő is ezen a Földön él... Pedig pont

 ez a lényeg... Hogy jöjjön valaki, aki ezen a Földön él... És hozzon el

 egy világot... De ne egy másikat, hanem ezt... A miénket... Csak kicsit

 másképp... Jöjjön valaki, akivel máshogy látod a világot... Akivel

 máshogy éled meg a mindennapokat... Akivel szebbek lesznek az álmos

 reggelek... És még szebbek az éjszakák... Akivel a percek óráknak

 tűnnek, az órák pedig perceknek... Aki ott tud hagyni a szívedben

 valamit, ami akkor is segít szebbé alakítani a valóságot, ha ő nincs

 melletted..."

 

“Hasított már beléd az érzés valakit megismerve, hogy “Ő az”? Érezted azt, hogy egy láthatatlan kapocs köt össze valakivel? Egy olyan kapocs, mely nem az ismeretségen alapul… nem azon, hogy régóta összetartozol valakivel és megtanultad szeretni… nem… Arról az érzésről beszélek, mikor úgy érzed, mintha a másik feledet találtad volna meg… mintha szíved meglelte volna elszakított darabját. Ő az az ember, aki mindig is hozzád tartozott, csak eddig nem találtál rá… ő az, akit nem kell megismerned ahhoz, hogy szeress, mert a szíved már ismeri őt… Nem kérdezel, nem gondolkozol… csupán érzel. Nem félsz letenni kezébe lelkedet, nem félsz rábízni magadat, mert tudod, ha téged bánt, önmagát bántja… mert egyek vagytok… talán már azóta, hogy megszületett lelketek. Te Ő vagy, és Ő te! Két test, egy lélek… Ő az IGAZI!”

 

Szeretlek: ezt a szót mondhatod bárkinek, szeretni lehet nagyon sok mindenkit....
Imádlak: ezt a szót már nem mondhatod mindenkinek teljes szívből. Imádni lehet közeli családtagot, imádhatod barátnőd/barátod.... De ha van valaki akit annyira fontosnak tartasz az életedben, hogy tudod nem elég neki azt mondani szeretlek vagy imádlak, ez a legjobb érzés!!! Egyszerűen nem bírod elmondani neki mit is jelent neked!!!
Én megtaláltam az a személyt aki iránt így érzek és tudja nagyon jól hogy rá gondolok mindig, bárhova nézek csak is őt látom az ő, illatát érzem.! Minden nap várom hogy megcsókolhassam és megmondjam neki drágám nagyon hiányoztál, jó végre veled lenni!!!!

 

,,Ha közeledben van akit szeretsz, mintha melegebb lenne, mintha mindig sütne a Nap. A tárgyak mosolyogni kezdenek, a szoba ismerősebb lesz, az illatok kellemesebbek lesznek ha a közeledben van aki kedves neked. Az az összetéveszthetetlen jelenlét-érzés amikor az egykor idegen ismerőssé válik, amikor a jelenléte elvarázsolja a környezetedet - a szeretet biztos jele. Nem kell mindig a testi közellét. Minél valódibb a szeretet, annál távolabbra hat térben és időben. Ha rád gondolok és szeretlek, megjelenhet lelkedben az üzenetem. A város másik pontján is. Néha a Föld másik oldalán is."

 

,,Amikor valaki nagy hatással van ránk, mindig találunk okot azt hinni, hogy ő az igazi számunkra. … abban az elvarázsolt pillanatban úgy érezzük, rátaláltunk arra, akit egész életünkben kerestünk.”

 

Soha ne becsüld alá a szeretet hatalmas erejét, mely szívet és értelmet mozgat meg! A szeretet mindig új erőt ad, hogy megbirkózz azzal, ami lehetetlennek látszik. (Maria Fontaine)

 

Gate gate paragate parasamgate Bodhi szvaha! - A Kapun túl teljesen átmegyek a megvilágosodásba, Buddha áldj meg engem!

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/idezetek---fantasztikusan-jok--inspiralok-2.html