Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek new 2

 

-     Hé, ne higgy annak, aki azt mondja, nem vagy rá képes. Nekem se hittek. Érted?

-     Igen.

-     Ha van egy álmod, ne mondj le róla. Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné te se tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte. Ennyi! (A boldogság nyomában film)

 

 

"Ha egyszer megízlelted a repülést, utána úgy fogsz járni a földön, hogy szemed az eget fürkészi, mert ott voltál fent és oda vágysz vissza."

 

 

Mindig mosolyogva kelj fel, fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban! Gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van! Segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál , hogy semmit sem kapsz cserébe! Figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat! Nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak és igy BOLDOGOK LEGYENEK! (Lao-Ce)

 

"Amire figyelmed irányul, azzá leszel."

 

"Ha képesek vagyunk átformálni gondolatainkat, érzelmeinket s magatartásunkat, akkor nemcsak hogy könnyebben megbirkózunk a szenvedéssel, hanem eleve sokkal kevesebb szenvedés vár ránk." (Tendzin Gjaco, a XIV. Dalai Láma)

 

 

,,Nem azért szeretlek, mert te vagy a listámon.
Nem azért szeretlek, mert nincs más a világon.
Nem azért, hogy a többinek fájjon.
Csak azért, mert veled el tudom képzelni a világom.
"

 

 

,,Akit érdekelsz, keres téged.
Aki látni akar, talál rá időt.
Aki akar téged, az megtalál.
A többi csak kifogás.!!!
"

 

 

,,Mert minden érték, amit az életben találhatunk, azokból a kapcsolatokból fakad, amiket a körülöttünk lévőkkel alakítunk ki. Mert nincs semmi olyan anyagi dolog, ami felérhetne a szeretet és a barátság megfoghatatlan kincsével."

 

 

Ha valakit szeretsz, olyannak látod, akár egy angyalt. A mosolya bearanyozza a napod. Ez az érzés semmihez se fogható. (Youn In-Wan)

 

 

Szeretni valakit, aki szeret téged... Imádott lénynek lenni, akit a másik istenít, mindez túllépi az emberi boldogság határát: lopott tűz a mennyországból. (Delphine De Girardin)

 

 

Ha valaki egyszer megkérdezné, része vagy-e az életemnek, csak ránéznék, elmosolyodnék, és azt felelném: "Igen, a legjobb része." (Chris Gallatin)

 

 

A szerelem olyan, mint egy gyönyörű virág, amit talán nem érinthetek, de aminek az illata a kertet mindenképpen az öröm helyévé varázsolja. (Helen Keller)

 

 

"Az emberi tapasztalás bámulatos gazdagsága nem szerezne annyi örömet, ha nem kellene korlátokat leküzdenünk. A csúcsra érés feleannyira sem boldogítana, ha nem kellene sötét völgyeken is áthaladnunk." (Helen Keller)

 

 

"A siker első feltétele a hit abban, hogy a tudás sikerre és eredményre fog vezetni; a második feltétel a hit a tudásban; a harmadik a guru tisztelete; a negyedik az univerzális egyenlőség szelleme; az ötödik az érzékszervek szabályozása; a hatodik pedig a mértékletesség az evésben. Nincs hetedik feltétel." (Siva-szamhitá 3.18)

 

 

„Minél inkább életre kelted testedet, annál tudatosabbá válsz önvalódban.” (Yesudian)

 

 

„Ha a lélegzet nyugtalan és izgatott, akkor a tudat is nyugtalan és izgatott. Ha a légzés uralt, akkor a jógi tudata szilárd és kiegyensúlyozott.” (Hatha-jóga pradípika)

 

 

,,Aki a gyakorlatokban elmélyed, annak az eredmény bizonyosan megjön. Vajon hogyan tudna eredményt elérni az, aki nem végzi a gyakorlatokat? Mágikus erők nem szerezhetők meg a jógakönyvek olvasgatása által. Nem a jógázó viselete, s nem a jógáról való fecsegés, hanem egyedül a fáradhatatlan gyakorlás a siker eszköze. Efelől nem lehet kétség.”  (Hatha-jóga pradípika)

 

 

"Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza." (Hamvas Béla)

 

 

"Ma végre ismerd fel, hogy belül teljes vagy. Csendben, Éned mélységeiben leld meg mindazt, ami tökéletes és hiánytalan. Ma mindössze azt kell tudnod, hogy a szeretet most is ott ragyog benned." (Lucy Mallory)

 

 

"A félelem és a kimerültség leblokkolják az elmét. Kíméletlenül szállj szembe mindkettővel, és akkor el fog tölteni a bátorság és az önbizalom." (B. K. S Iyengar)

 

 

"Ne hagyd abba a próbálkozást csak azért, mert még nem sikerült elérni a tökéletességet!" (B.K.S.Iyengar)

 

 

"A napi jóga-gyakorlás olyan, mint egy oázis, menedéket ad az élet zűrzavarától." (B. K. S Iyengar)

 

 

"Este mindig vidám leszel, ha a napot hasznosan töltötted." (Kempis Tamás)

 

 

„Ne elégedj meg azzal, ami vagy, hanem törekedj azzá válni, ami lehetnél.” (Bertold Brecht)

 

 

"Az ember semmi más, mint amivé önmagát teszi." (J. P. Sartre)

 

 

,, Lassan, fokozatosan, meg fogod tanulni lecsendesíteni magad, és azután megosztod a békét a világgal.” (Szvámi Véda Bhárati)

 

 

Tapasztalatom szerint az igazi boldogság legfőbb jellemzője a béke: a belső béke. Ez nem valamiféle "elszállt" érzés. Nem is az érzelem hiánya. Ellenkezőleg, a béke, amiről beszélek, a másokkal való törődésben gyökerezik, és nagyfokú érzékenységet és érzelmet foglal magába. (...) A boldogság legfőbb jellemzője tehát a belső béke. Ez megmagyarázza azt a paradoxont, hogy míg vannak emberek, akik minden anyagi jólét ellenére elégedetlenek, addig mások a legnehezebb körülmények között is boldogok maradnak." (Dalai Láma)

 

 

Az állandóan imádkozó tanítványhoz így szólt a Mester:

- Meddig fogsz még Istenre támaszkodni, ahelyett, hogy a saját lábadra állnál?

A tanítvány megdöbbent.

- De hiszen te tanítasz bennünket arra, hogy Istenre mint Atyára tekintsünk.

-S mikor fogod megtanulni, hogy egy apa nem azért van, hogy rátámaszkodjunk, hanem azért, hogy önállóságra neveljen? (Anthony de Mello)

 

 

A kormányzó egyik utazása során belépett a Mesterhez, hogy tiszteletét tegye nála.

- Az állam ügyei nem hagynak nekem időt hosszabb értekezésekre - mondta. - Össze tudná foglalni a vallás lényegét néhány mondatban egy olyan elfoglalt embernek, mint például én?

- Egyetlen egy szóval megmondom Önnek, méltóságos uram.

- Hihetetlen! Mi az a szó?

- Csend.

- S hogyan érhetem el a csendet? - Elmélkedéssel.

- És ha szabad kérdeznem, mi az elmélkedés?

- Csend. (Anthony de Mello)

 

 

A tanítvány zsidó volt.

- Mi jót kell cselekednem, hogy Isten elfogadjon?

- Hogyan tudhatnám én azt? - mondta a Mester.

- A te Bibliád azt mondja, hogy Ábrahám vendégszerető volt, és Isten vele volt. Illés szeretett imádkozni, és Isten vele volt. Dávid az országot uralta, És Isten őt is kedvelte.

- Van valami mód arra, hogy kitaláljam, Isten milyen munkára szánt engem'?

- igen. Kutass szíved legmélyebb hajlandósága után, és kövesd azt! (Anthony de Mello)

 

 

Boldogság

- Idegroncs vagyok. A kosz! A bűz! A zaj! Az őrültség határán vagyunk mindannyian!

- Rettenetesen szükségem van egy kis segítségre, máskülönben megbolondulok. Egyetlen szobában élünk: a feleségem, a gyermekeim, meg az apósom és anyósom. Az idegeink kikészültek, egymással üvöltözünk. A szobánk maga a pokol.

- Megígéred, hogy megteszed, akármit is mondok neked'? - kérdezte a Mester.

- Esküszöm, bármit megteszek.

- Jól van. Hány állatotok van?

- Egy tehenünk, egy kecskénk és hat tyúkunk.

- Tartsd bent azokat is a szobában, ahol laktok. Aztán egy hét múlva gyere vissza.

A tanítvány megrémült. De mivel megígérte a Mesternek, hogy engedelmeskedik, bevitte az állatokat is. Egy hét múlva nyomorultan és siránkozva tért vissza.

- Boldogság? - Idegroncs vagyok. A kosz! A bűz! A zaj! Az őrültség határán vagyunk mindannyian!

- Menj haza - mondta a Mester -, és tedd ki az állatokat.

Az ember egész úton rohant hazafelé. Másnap örömtől csillogó szemmel jött vissza.

- Mily gyönyörű az élet! Az állatok kint vannak. A szobánk maga a mennyország, olyan csendes, tiszta és tágas! (Anthony de Mello)

 

 

 

A harcos tudja, hogy bizonyos pillanatok megismétlődnek.

Gyakran találkozik ugyanazokkal a helyzetekkel és nehézségekkel. Ilyenkor elkeseredik, mert úgy érzi, hogy nem fejlődött semmit, hiszen az élet kellemetlenségei újra meg újra visszatérnek.

- Ezen egyszer már keresztülmentem - panaszolja a szívének.

- Valóban, ezen már keresztülmentél - válaszolja a szíve.

- De nem léptél túl rajta.

És a fény harcosa megérti az ismétlődő leckék értelmét: általuk tanulja meg, amit korábban nem volt hajlandó megtanulni. (A fény harcosának kézikönyve)

·                            

(A fény harcosának kézikönyve)
·                                   
‎"Aki örömmel van egyedül, aki megelégszik saját maga társaságával, az tudja, milyen érzés az igazi szeretet. E tapasztalatból kiindulva képes szeretet adni és megosztani másokkal. Szoros kapcsolatban áll önmagával, és ez hihetetlen vonzerőt gyakorol másokra, mert érzik, hogy itt ők is szeretetet kaphatnak." (Eva-Maria Zurhorst)
 
 

 

"A "MOST" nem ok arra, hogy ne higgy a következő pillanatban, a következő pillanat jóságában. Nem ok arra, hogy lemondj mindenről, lemondj az álmaidról. Hogy ne higgy a jövőben, ne higgy a megoldásban. Mert van jövő, van megoldás. Ebben higgy, erre figyelj. MOST."

 

 

·                                 ,, A pozitív felfogás minden jóság gyökere. Nincs olyan, hogy bármi jóság ne történne meg, ha ott van közel a pozitív hozzáállás.
·                                  Egy mosoly, amit elindítasz jóságos járványként terjed el a környezetedben és csodákra képes. Gyógyítja azt, akinek az életenergiádat átadod és mikor visszatér hozzád, megsokszorozódva tölt fel Téged is!"
·                https://hu-hu.facebook.com/permalink.php?story_fbid=328638217182663&id=160648253976810                   
·                                   

 

Békét ajánlok Neked. Szeretetet. Barátságot.
Látom a szépségedet. Hallom, mire van szükséged. Érzem az érzéseidet.
Bölcsességem a legmagasabb Forrásból áramlik.
Üdvözlöm ezt a Forrást benned. Dolgozzunk együtt!
Az egységért és a békéért!
(Gandhi imája a békéért)

 

 

"A szeretet ott rejlik minden emberi lényben, a szeretetet senkibe nem kell kívülről "beleplántálni", csupán a felszínre kell hozni.
A szeretetet sehol nem kell keresnünk, mert eleve ott van legbelül, az éltet mindnyájunkat.
A szeretet nem más, mint a mindenkiben jelen lévő indokolatlan életerő mindenkiben jelen lévő minősége." (Osho)

 

 

,,Ha csakis a másikban élő belső szépségre és nagyságra koncentrálunk, nagymértékben hozzájárulunk ahhoz, hogy ezek a csodálatos tulajdonságok a felszínre emelkedjenek, és valóban testet öltsenek bennünk."

 

 

Egy Jüan nevű szerzetes azt kérdezte:

 – Mester, teszel-e valami komoly erőfeszítést, hogy gyakorold az Utat?

 – Igen – mondta Huj-haj.

 – Mit?

 – Ha éhes vagyok, eszem – ha álmos vagyok, alszom.

 – Hát nem ezt tesszük mindnyájan?

 – Nem bizony.

 – Miért nem?

 – Ha esztek, közben száz dolgon jár az eszetek, és ha aludni tértek, ezer gondolattól terhes az elmétek – mondta Huj-haj. – Hát ezért nem.

 

 

,,A Szerelem betegség, ágyba kell vele menni!"

 

 

"Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot. Találd meg azt, akitől a szíved mosolyogni fog!"  (Paulo Coelho)


 

"Amit adsz, azt te is visszakapod - noha lehet, hogy onnan, ahonnan a legkevésbé várnád." (Paulo Coelho)

  

"Minden reggel, amikor kinyitom a szemem, azt mondom magamnak: nekem, és nem az eseményeknek áll hatalmában a mai napomat boldoggá, vagy boldogtalanná tennem. Én döntök, hogy melyik valósul meg. A tegnap már elmúlt, a holnap pedig még nem jött el. Így csak egy napom van, a mai nap, és én boldog leszek benne." (Julius Henry)

 

„Gondoltál-e arra, hogy az emberi gondolat a leghatalmasabb építő és romboló erő? Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket – a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot.” (Tatiosz)Gyűjts erőt, dolgozd fel a múltad emlékeit, és jól figyelj, mert ahol eltörtél, ott leszel erős, ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen.

 

A beszélgetés igazi művészete nem csak az, hogy a megfelelő időben mondjuk a megfelelő dolgot, hanem az is, hogy hagyjuk kimondatlanul a csábító pillanatban a rosszat. (Dorothy Nevill)„Akik ártani akarnak nekem, azok valójában tálcán kínálják a spirituális fejlődés legnagyszerűbb lehetőségét. Hiszen amikor összeakadok velük, természetes módon gyűlöletet és haragot érzek, és általuk esélyt kapok, hogy megtartóztassam magam ezektől az indulatoktól. Ha mindig mindenki kedves lenne hozzám, soha nem lenne lehetőségem a türelem gyakorlására. Hiszen könnyű együtt érezni azokkal, akik jók hozzám, és akiket kedvelek, az igazi próbatétel az, amikor valaki ártani akar nekem, meg akar gátolni valamiben, elvesz tőlem valamit, vagy inzultál. Ha az ilyen ember iránt is tudok szeretet érezni, az már előrelépés. Ez az ember tehát lehetőséget ad a fejlődésre, és ezért hálával tartozom neki. Ilyen lehetőséget még Khenszur Thabkje Rinpocse sem tud nyújtani nekem a bölcs tanításaival, ezért az ellenségemet legnagyobb tanítómként kell tisztelnem.” (Dalai Láma)

 

Nem legyőzni kell az akadályt – hanem túljutni rajta. A folyó nem áll le vitatkozni az útját álló sziklával, hanem átfolyik rajta, s derűsen rohan a tenger felé.

 

"Ember, mit keresel? Vedd már észre, hogy akkor leszel az, aki lenni akarsz, ha rájössz, hogy már az vagy!" (A. J. Christian)

 

Békét nem hozhat neked semmi, csak önmagad. Az ember rájön, hogy amint megváltoztatja gondolatait a dolgokról és más emberekről, a dolgok és más emberek megváltoznak vele szemben... Az ember nem azt vonzza, amit szeretne, hanem ami rá hasonlít... Az istenség, amely sorsunkat alakítja, mi vagyunk. Saját magunk... Amit az ember elér, az gondolatai egyenes következménye... Csak akkor emelkedhetünk fel, győzhetünk és lehetünk sikeresek, ha gondolatainkat is felemeljük. (Dale Carnegie)

 

"Gondolj úgy vágyad tárgyára, mintha már a sajátod lenne. Tudd, hogy meg fog érkezni, ha eljön az ideje. Hagyd, hogy így legyen. Ne aggodalmaskodj miatta. Ne gondolj a hiányára. Tudd, hogy a tiéd, hogy hozzád tartozik, hogy már most a birtokodban van." (Robert Collier)

 

Amikor elkezdtem szeretni önmagam. (A 70. születésnapján írta Charlie Chaplin)

"Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy a kínok, a szenvedések és érzelmi fájdalmak csak figyelmeztető jelei annak, hogy a saját igazságom ellenében élem az életem.

Ma már tudom, hogy ez: HITELESSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy mennyire tud bántani valakit az, ha rá akarom erőltetni a vágyaimat, miközben az idő még nem jött el erre, illetve az adott személy még nem állt készen rá, még akkor is, ha ez a személy én magam voltam.

Ma ezt úgy hívom: TISZTELET.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy másfajta élet után vágyakozzak és láttam, hogy minden, ami körülvesz, az valójában egy lehetőség arra, hogy fejlődjek.

Ma ezt úgy hívom: ÉRETTSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy minden körülmények között a megfelelő helyen és időben vagyok és minden a megfelelő pillanatban törétnik. Így nyugodt lehetek.

Ma ezt úgy hívom: ÖNBIZALOM.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy raboljam a saját időmet és abbahagytam a jövőre vonatkozó nagy tervek gyártását.

Ma csak olyan dolgokat cselekszem, amik örömet okoznak nekem és boldoggá tesznek. Olyan dolgokat, amik felvidítják a szívemet. Mindezt a magam módján csinálom, a saját ritmusomban.

Ma ezt úgy hívom: EGYSZERŰSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felszabadítottam magam azok alól a dolgok alól, amik nem tettek jót az egészségemnek - ételek, emberek, dolgok, helyzetek és minden, ami elvitt önmagamtól. Először ezt a hozzáállást egészséges egoizmusnak tartottam.

Ma már tudom, hogy ez: ÖNMAGAM SZERETETE.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal a próbálkozással, hogy mindig igazam legyen, és azóta sokkal kevesebb alkalommal tévedtem.

Ma ezt úgy hívom: SZERÉNYSÉG.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, elutasítottam, hogy a múltban éljek és a jövő miatt aggódjak. Most, csak a pillanatnak élek, ahol MINDEN történik.

Ma napról napra élem az életem és úgy hívom: BETELJESEDÉS.

Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy az elmém képes arra, hogy zavarjon és beteggé tegyen. De ahogy összekapcsoltam a szívemmel, az elmém nagyon hasznos szövetségessé vált.

Ma ezt úgy hívom: A SZÍV BÖLCSESSÉGE.

Nem kell, hogy féljünk a vitáktól, összekülönbözésektől vagy bármilyen problémától önmagunkkal vagy másokkal.

Még a csillagok is összeütköznek néha, és a találkozásukból új világok születnek.

Ma már tudom, hogy EZ AZ ÉLET."

 

 

"A szenvedés sok formában jelentkezik, és sok mindent taníthat nekünk. Ha mások élményeire gondolunk, tudjuk, hogy a boldogság tőlünk sincs messze. Tulajdonképpen mindenütt, mindenben ott van. Mindennapi életünk felszíne alatt pezseg, és arra vár, hogy felismerjük végre." (Christopher Hansard)Mindenkinek meg kell fizetnie a siker árát.
Ki előtte áldoz mérhetetlenül sokat, kitől utólag hajtja be a sors. (Dobó Kata)

 

 

 

A lélekből élt életet három dolog különbözteti meg az Ego irányította élettől: az, hogy képesek vagyunk új módokon érzékelni és tanulni; hogy kitartóan végigmegyünk a göröngyös úton; s hogy időt nem kímélve türelmesen megtanuljuk a mély szeretetet." (Clarissa Pinkola Estes)

"Ha hallgatsz, hallgass szeretetből. Ha beszélsz, beszélj szeretetből. Ha figyelmeztetsz, figyelmeztess szeretetből. Ha megbocsátasz, bocsáss meg szeretetből." Szent Ágoston

 

Néha nem ahhoz kell sok erő, hogy az ember kitartson valami mellett, hanem ahhoz, hogy lemondjon róla.

 

 

A legnagyobb bölcsesség az egyszerűségében lakozik.
Szeretet, tisztelet, türelem, tolerancia, osztozás, hála, megbocsátás.
Nem összetett, vagy bonyolult. Az igazi tudás ingyenes, szabad.
DNS-ünkbe kódolt. Mindaz, amire szükségetek van, bennetek van.
Nagy tanítók mondták ezt a kezdetektől fogva.
Találjátok meg szíveteket, és ráleltek utatokra." (Carlos Barrios)

 

Merj álmodni, mert az álmok álmodói meglátják a holnapot.

 Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása, s a remény éltet bennünket.

 Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát.

 Ne félj olyat látni, amit senki más nem lát.

 Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel...

 Mások is ezekben fognak hinni.

 Higgy a csodában, mert teli van vele az élet.

 De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik

 A Csoda, a Remény, a Szeretet és a Holnap Álmai. (Ron Cristian)

 

 

"Előbb vagy utóbb rájön az ember, hogy ő maga saját lelkének főkertésze, életének irányítója. Felfedezi a gondolkodás törvényszerűségeit magában, és egyre pontosabban megérti, hogyan alakítják gondolatai jellemét, körülményeit és sorsát." (James Allen)

 

"Ne feledd, hogy mágneses erőd van, amellyel magadhoz vonzod a dolgokat. Ha tisztázod magadban, hogy mit is szeretnél, akkor képes leszel olyan mágnes lenni, amely csak a vágyott dolgokat vonzza, és egyben vágyad tárgyát is magnetizálod. Minél többször tapasztalod meg a vonzás törvényének működését, annál jobban megerősödik mágneses erőd - hiszen hozzáadódik a hit, a bizonyosság és a tudás ereje." (Rhonda Byrne)

 

"Tehát: kérj, higgy benne, hogy már megkaptad, és ezek után nincs más dolgod, mint jól érezni magad! Ha így teszel, automatikusan a fogadás frekvenciájára hangolódsz. Arra a frekvenciára, amely lehetővé teszi, hogy minden jó megtaláljon, és vágyaid valóra váljanak. Hiszen nem kérnél olyasmit, aminek a beteljesüléséhez nem pozitív érzések társulnak, ugye? Kapcsolj hát a jó érzés frekvenciájára, és meglátod, megkapod, amit szeretnél." (Rhonda Byrne)

 

,,Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)

 

A szerelem élménye ezt az érzést szabadítja föl mindannyiunk lelke mélyéről: Nem vagyok többé félbetépve! Megtaláltam a lelkem másik felét!

 

,,A csodát meglátod, ha kinyitod a szemed, a szeretetet megérzed, ha kinyitod a szíved."

 

,,Ha feladod, akkor elveszítetted! Ha sírsz, akkor még szereted, de amíg szereted, addig nem veszíted el. Lehet, hogy csak belül, emlékként, de akkor is örökre a Tiéd lesz!♥


,,Ha egy férfi meg akarja szerezni egy nő szívét, előbb használnia kell a sajátját." (Mike Dobbertin)

 

"A világból ezerféle adás árad, de te - rádiós hasonlattal - csak azt fogod a sugárzásokból, amire a lelked rá van hangolva. A potméter ott van benned! Mindenre neked kell ráhangolódni, és abban a pillanatban, amikor belül ráállsz - mondjuk a 'szép zene' hullámhosszára -, a szép muzsika egyszer csak hallhatóvá válik számodra. Nem azért, mert véletlenül kifogtad az űrből, hanem mert belül már megteremtetted a megvalósulás feltételeit. Így vagy mindennel. Így vagy ezzel az írásommal is. Csak akkor érint meg, ha ráhangolódtál. Igazából előbb tudtad már, mielőtt elolvastad." (Müller Péter)

 

  
"Így tesz egy igaz barát: először is, kiáll mellettünk, tanácsot ad, segít a viszontagságainkban, megőrzi jó hírnevünket, nem hallja meg, ha rosszat mondanak rólunk, osztozik dicsőségeinkben, figyelmen kívül hagyja a hibáinkat." (L. Ron Hubbard)

 

 

Kevesen tudják, hogy az intenzív szeretet is hatást gyakorol a másik ember aurájára. Ha nagyon szeretünk valakit, akkor a belőlünk kiáradó mentális és érzelmi sugarak körbeveszik a féltett lényt. Ezek az energiahullámok "védőburkot" képeznek az aurája körül, így a külső káros hatások kevésbé képesek ártani neki. Szerelmesek között ez a külső burok összeolvad, szinte egymás aurájában élnek. A határtalan szeretet óvó hatása távolról is érvényesül. Akit a lelkünkben hordozunk, azt a belőlünk kiáramló jótékony sugarakkal nagy távolságból is képesek vagyunk körülvenni. Hosszabb együttélés, a kapcsolat elmélyülése esetén energianyalábok alakulnak ki a partnerek között, amelyek hosszan elnyúló láthatatlan szalagként kötik össze az aurájukat, bárhol vannak is. (Kun Ákos)

 

 

Tekints úgy életedre, mint gyertyák sokaságára. A gyertyák nincsenek meggyújtva, de ahogy megérted egy élethelyzetedet, ahogy megérted a jelenedet, egy láng fellobban. Egy pillanatra megvilágítja a sötétet, ahol meglátod a következő gyertyát - amelyet a megértes újra lángra lobbant. S akkor jöhet a következő. (A. J. Christian)

 

"Aki többet ad, többet fog kapni, mivel keringésben tartja életében a világegyetem bőségét." (Deepak Chopra)

 

 

,,Minden álmodért harcolnod kell, hiszen ki tudja, lehet, hogy amelyiket elengeded, éppen az tenne teljessé!"