Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek new 3

 

"Ha belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül." (Eckhart Tolle)

 

,,Kívánj valamit, de ne mondd el senkinek. Bármit. Akármit. Most higgy benne, hogy valóra válik. Sosem tudhatod, hol fog érni a következő csoda, a következő mosoly, vagy mikor válik valóra a kívánságod. Ha hiszel benne, hogy bármelyik pillanatban rád találhat és kinyitod a szíved és az elmédet ennek a lehetőségére és bizonyosságára, talán épp akkor kapod meg azt, amire vágysz. A világ tele van csodákkal, csak hinned kell benne. Tehát kívánj most valamit! Megvan? - Oké. Akkor most higgy benne teljes szíveddel!”

  

"Amikor kezdtem elbizonytalanodni, egy számomra fontos ember azt mondta: - Ha csak EGY embernek segítesz, már megérte! Ekkor tudtam és értettem meg, hogy képes vagyok továbbmenni az úton, és képviselni azt, amit fontosnak tartok, mert ha csak tényleg egy emberről van szó, lehet, hogy Neki nemhogy sokat számít, hanem MINDENT jelent!" (Hanna V. Bell)

 

,,Sose félj a jövőtől! Ha hiszel és bízol saját Sorsodban, mindent megold helyetted, és a legjobb utat mutatja, amire csak rá kell lépned. Még akkor is az lesz a legjobb, ha először nem úgy tűnik! Neked csak annyi a dolgod, hogy higyj benne, és el tudd fogadni, rá tudj lépni az útra, ha itt az idő!"

 

 

Tegyél meg mindent. (Dr. House)

 

Az erőszak nem helyes módja a konfliktuskezelésnek. (Dr. House)

 

"Abban a pillanatban hogy elkötelezed magad a célod mellett, és nem halogatsz tovább, mindenféle véletlen esemény, találkozás és dologi segítség jelenik majd meg, hogy támogasson téged. Az elköteleződés egy nagyon erős mágnese a segítségnek." (Napoleon Hill)

 

,,Fogadd el, ami javadra van.:)"

 

,,A bátorság nem mindig harsogó. A bátorság néha egy csendes mondat a nap végén: "Holnap újra megpróbálom."

 

,,Az élet szép, de élni tudni kell, az élet egy harc és benne győzni kell!"

 

,,Amikor lent vagy a mélyponton, semmire se képesen, Isten fönt tervez valamit a számodra."

 

,,Az igaz szerelem felemel, s eggyé válik valós önmagaddal. Áramlik, mint a folyó a medrében és életet ad a világnak! Éld át és érezd a teremtés erejét, az eggyé olvadás gyönyörét s a boldogság forrását."

 

"Néha nyitva kell hagynunk az ajtót, engedni, hogy besétáljon rajta a legnagyobb álmunk. Talán egy férfi, vele együtt a szerelem, a boldogság. Talán egy jó hír, amitől napjaink máshogyan telnek, talán egy barát, aki visszaadja mindazt, amit eddig az évek eloroztak. Talán besétál az egészség, fölszabadítva testünket a folytonos kíntól. Csak ne felejtsük el nyitva hagyni az ajtót, hisz mind várunk valamire! Mindannyian álmodunk." (Sarah Garden)
 

 

,,Hajónk csak akkor nem süllyed el a kapcsolat vizein, ha megmutatjuk magunkat, ha tudatában vagyunk annak, ami végbemegy bennünk, ha nem tagadjuk le, vagy nem teszünk úgy, mintha minden rendben lenne.”

 
,,A nő akkor válik Nővé, ha van mellette egy igazi Férfi, aki engedi, hogy a Nőiesség felszabadulhasson...a nő akkor NŐ, amikor érzi a szeretetet, és érzelmi biztonságot, mit a Férfi ad..ekkor kinyílik Nőiessége, mint egy csodás virág...a Nő akkor boldog, ha szeretik és ezt viszonozva szerethet..:)) a Nő annyira Nő, amennyire Férfi a férfi, aki mellette van!!"
 
 
 
 
 

,,Azt mondják, a földi boldogsághoz a következők kellenek: legyen kit szeretnünk, legyen mit csinálnunk és legyen miben reménykednünk."

 

 

,,Szükségem van valakire, akinek egyetlen vagyok, aki tisztel, akinek tökéletes vagyok, aki szeret, aki megbecsül, és aki nem akar elveszteni sohasem!"

 

 

"Az ölelés és a kedvesség sohase megy kárba.
Ha nincsen hatással a befogadóra, legalább az adományozónak hasznára válik." (S. H. Simmons)

 

 
 
Azt hiszem, megtaláltam az állatok és a civilizált ember közti hiányzó láncszemet: mi vagyunk az. (Konrad Lorenz)

 

,,Elmédből nem tudod kiüríteni a gondolatokat. Akár próbálhatnád az óceánból is kiüríteni az ő vizét. A gondolatok jönnek-mennek, úgy látszik. Így működik ez; ez a valóság.

        De a gondolatok nem jelentenek problémát, amennyiben megértéssel tekintesz rájuk. Hiszen miért is akarnád kiüríteni az elmédet, ha egyszer minden úgy jó, ahogy van? Ilyesmi csak akkor juthat eszedbe, ha harcban állsz a valósággal. Én szeretem a gondolataimat. És ha bármikor is stresszes gondolattal kell szembetalálkoznom, akkor már tudom, hogyan kérdőjelezzem meg, és jutassam magam a békesség állapotába. Tőlem a legeslegstresszesebb gondolatok is felbukkanhatnak, engem maximum elszórakoztatnának. Percenként akár tízezer gondolatod is lehet, de ha nem hiszed el őket, a szíved békés marad.

        Az eredeti stresszes gondolat az Én gondolata. Ez előtt a gondolat előtt béke volt. A gondolatok a semmiből születnek, és pillanatok alatt visszatérnek oda, ahonnan jöttek. Ha megvizsgálod, mi van a gondolat előtt, utána, és a gondolataid között, akkor óriási nyitottságot találsz. Ez a nem-tudom tere. Ez az, akik valójában vagyunk.”

·                                   

 

„Közintelligencia, egyedüli valóságos erő; ennél előbb utóbb nagyobb hatalom nincs; s azt a lehető legnagyobb magasságra fejteni, legszentebb hazafiúi kötelességünk; - mert annál nagyobb jót nem tehetünk hazánknak.” (Széchenyi István)

 

 

Gandhi szerint az alábbi dolgok létezése miatt összeomolhat a társadalom és az ember:
1. gazdagság munka nélkül
2. élvezet lelkiismeret nélkül
3. tudás jellem nélkül
4. kereskedelem erkölcsösség nélkül
5. tudomány humanitás nélkül
6. tisztelet áldozat nélkül

7. politika alapelv nélkül

 

 

Ha répát akarunk, répát kell ültetnünk.
Ha retket akarunk, retket kell ültetnünk.
Ha szeretetet akarunk, szeretetet kell ültetnünk.
Ha megértést akarunk, megértőnek kell lennünk.
Ha megbecsülést akarunk, meg kell becsülnünk másokat.
Ha azt akarjuk, hogy szeressenek minket, szeretnünk kell másokat. (Dan Millman)
 

 

Jó ember vagy! Tudom, sokan mondták, hogy nem! Annyiszor hallottad, hogy talán kezded elhinni. De nem engedheted meg másoknak, hogy megmondják ki vagy. Magadnak kell eldöntened! (Lost)

 

 

Képesnek kell lenned arra, hogy egyedül is elérd a boldogságot, és képesnek kell lenned arra is, hogy emberek között légy boldog. Boldognak kell lenned a bensődben, és boldognak kell lenned a kapcsolataidban is. Gyönyörű otthont kell teremtened, belül és kívül egyaránt. (Osho)

 

 

Van egy hasznos szabály az életre: nem neked kell megvívni az összes csatát, ami az utadba kerül. Válaszd ki azokat, amelyek fontosak és hagyd, hogy valaki más küszködjön a többivel. (Andrew Lane)

 

 

Ha az ember a maga kínjára koncentrál, nincs segítség, de ha rácsudálkozik arra a tenger kínra, szenvedésre, ami körülveszi, eltörpül a maga baja. (Zs. Tüdős Klára)

 

 

Nem alkuszom meg többé! Az ember éljen olyan életet, amely méltó önmagához, a vágyaihoz... Eddig mindent csak jobb híján tettem, rossz szájízzel, tengődve. De most belekóstoltam abba a határtalan érzésbe, hogy élek. Érzem, hogy élek. És nem adom fel, így akarok most már élni, mindig. Ha belebukom, szörnyű lesz, de akkor is elmondhatom legalább, hogy megpróbáltam. (Lugossy Gyula)

 

Mit késlekedsz? Teljesítsd kötelességed. Csak egy ember vagy. De hát mi több, mint egy ember? Se két ember, se ezer ember nem több nála. Lépj előre egy lépést - így -, és most még egy lépést. Rajtad a sor. (Kosztolányi Dezső)

 

Boldog életre vágyik minden ember. Ha élni akarsz, hagyj másokat is élni. Boldogságodat soha ne tedd függővé másoktól, így nem állod útját sem mások, sem a magad boldogságának. (Hioszi Tatiosz)

 

Nem élhetsz mások elvárásai szerint. Azt kell tenned, amit te helyesnek gondolsz, még akkor is, ha ezzel megbánthatsz olyanokat, akiket szeretsz. (Nicholas Sparks)

 

 

A fájdalom hozzátartozik a fejlődéshez. Így tanulunk. (Dan Brown)

 

 

A múlt csak akkor fáj, ha hagyjuk, hogy kövessen minket. (Mark Millar)

 

 

Az élet folyamatos tanulás, és az egyik tantárgy, amit meg kell tanulnunk: az emberi kapcsolatok. A világegyetem adja fel a leckéket. Ha nem tanulunk meg egy leckét, akkor azt újra feladja nekünk. Néha osztályt ismétlünk ugyanazzal a személlyel, néha pedig egy új emberrel, de a régi problémával. (Andrew Matthews)

 

 

,,Szeretetet lehet adni és kapni. "Szeretetet lehet adni és lehet kapni. Csak egyet nem lehet: szeretetet zsarolni."

 

 

Ha nem a világnak játszol, ha megéled magad, akkor a világ felfigyel rád, mert az ember mindig felfigyel arra, ami igaz! (A. J. Christian)

 

 

A boldogság az, tudják, amikor sugárzik az emberről az érzés, hogy jól van. A boldogság út. De ez hosszú folyamat, amíg a titokból, az elhallgatásból őszinteség lesz, és lassan szembenézek mindazzal, ami fáj. Ez aztán hatással lesz az egész életemre, és akkor eljön az az időszak, amikor nem csak látszatember leszek, hanem hiszek majd önmagamban, tehát lesz önbizalmam. Vagyis a boldogságukat kockáztatják mindazok, akik az elhallgatást választják. (Csernus Imre)

 

A gondolatok csak úgy megjelennek. Kilépnek a semmiből és visszamennek a semmibe, mint ahogy a felhők mozognak az üres égbolton. Azért jönnek, hogy áthaladjanak, nem pedig azért, hogy maradjanak. Nincs bennük semmi „káros”, míg igaznak nem hisszük őket, és nem kezdünk el hozzájuk ragaszkodni. (Byron Katie)

 

 

A patak és a szikla összecsapásából mindig a patak kerül ki győztesen. Nem az ereje, hanem a kitartása miatt. (H. Jackson Brown)

 

 

A tenger végtelen szabadságával szemben nem az a lényeg, hogy hajód legyen, hanem hogy legyen hová menned, legyen egy álom, egy kikötő, amiért érdemes átkelned azon a rengeteg vízen. (Alessandro D`Avenia)

 

 

"Igazság és hamisság együtt mentek fürdeni. A hamisság előbb jött ki a vízből, ellopta az igazság ruháját, magára vette, a sajátját meg ott hagyta a parton.
Szegény igazság nagyon elszomorodott, amikor nem lelte a holmiját, de így szólt magában: INKÁBB JÁROK MEZÍTELENÜL, EGÉSZ HÁTRALÉVŐ ÉLETEMBEN, SEMHOGY MAGAMRA VEGYEM A HAMISSÁG KÖNTÖSÉT.
Azóta mezítelen az igazság, a hamisság meg mind a mai napig az igazság köntösében jár-kel az emberek között."

 

 

"Mindenki a győzelemről álmodik, de a bajnok felkel és elmegy edzeni"

 

 

Az életben semmi nem történik véletlenül. Sem emberek, sem pedig események nem bukkannak fel ok nélkül az életünkben. Kapcsolataink alakulásának és fejlődésének semmi köze a szerencséhez. Minden azért történik, mert erő hat rá. Ez az erő mindenkit összeköt. Ez dönti el, megtaláljuk-e magunkat vagy sem. Ez határozza meg, mit érzünk, és hogyan viselkedünk. Ha megértjük ezt az erőt, és tudatosan alkalmazzuk, azokat az embereket, és eseményeket vonzzuk be az életünkbe, akikre, és amelyekre vágyunk.
(Ruediger Schache - A kisugárzás és a vonzás ereje)

 

 

Ha lelked derűs és tiszták a céljaid, jókora utat tehetsz meg előre!"

 

Ne szidd a körülményeket, hanem változtasd meg őket! Ha vinni akarod valamire az életben, kerekedj fel, és keress megfelelő körülményeket; ha pedig nem találsz, akkor csinálj! (George Bernard Shaw)

 

"Ha hiszel a győzelemben, a győzelem is hinni fog benned."

 

 

"A világnak semmi másra nincs szüksége, mint példákra, olyan emberekre, akik az álmaik szerint tudnak élni, és képesek harcolni az elképzeléseikért."

 

 

"Ne félj a jelen feladatától. Tudd: minden érted van. A feladat nem került volna az utadba, ha nem lenne fontos fejlődésed szempontjából. Azért tárta eléd épp most, mert mára lettél kész a megoldásra!"

 

 

Senki nem nyert még versenyt, aki nem nevezett be. (Arnold Barett)

 

 

"A bölcs alkalmazkodik, hangzik a régi mondás. A bölcs békés megoldásra törekszik, és kerüli a rút viszálykodást, tartja egy másik, jól bevált szabály." (Cao Hszüe-csin)

 

 

Ha már mindenáron tanácsra vagy éhes, nézd meg, a tanácsadó hogyan él. (Zen bölcsesség)

 

 

Ha rugalmas vagy, és hagysz másokat olyannak lenni, amilyenek, akkor egy rakás stressztől kíméled meg magad. A lelki béke a megváltozott hozzáállásból származik, nem pedig a megváltozott körülményekből. (Andrew Matthews)

 

 

,,Amíg kívülről várod a csodát, sosem jön el. Amíg kívülről várod a megváltást, a megoldást, mindig bajban leszel. Amíg kívülről várod a bátorságot, gyáva maradsz. Amíg kívülről várod az erőt, gyenge vagy. Soha semmi nem érkezik kívülről. Minden tükörkép, minden azt visszhangozza, ami Benned van."

 

 

Ha valaha is kétségünk támad, hogy mit kell tennünk, létezik rá egy aranyszabály: kérdezzük meg magunktól, hogy amit ma meg akarunk tenni, holnap is megtennénk-e.
(John Lubbock)

 

 

 

Az életben semmi nem történik véletlenül. Sem emberek, sem pedig események nem bukkannak fel ok nélkül az életünkben. Kapcsolataink alakulásának és fejlődésének semmi köze a szerencséhez. Minden azért történik, mert erő hat rá. Ez az erő mindenkit összeköt. Ez dönti el, megtaláljuk-e magunkat vagy sem. Ez határozza meg, mit érzünk, és hogyan viselkedünk. Ha megértjük ezt az erőt, és tudatosan alkalmazzuk, azokat az embereket, és eseményeket vonzzuk be az életünkbe, akikre, és amelyekre vágyunk."
(Ruediger Schache - A kisugárzás és a vonzás ereje)

 

 

"Hiszem, hogy csodálatos vagy, hogy van benned valami fantasztikus, függetlenül attól, hogy mi történt veled az életben, függetlenül attól, hogy idősnek vagy fiatalnak gondolod magad. Abban a pillanatban, hogy helyesen kezdesz gondolkodni, az a valami ott belül, a benned lévő erő, ami nagyobb, mint a világ, feléled és átveszi életed irányítását. Éltet, felruház, vezet, véd, irányít, biztosítja az életet, ha hagyod."

 

 

"Amikor súlyos érzelmi válságon vagy túl, ne a nehéz pillanatokra emlékezz, hanem arra gondolj, milyen jó, hogy ezt az akadályt is legyőzted. Örök életedre vésd az eszedbe a jó dolgokat, amik a nehézségekből születtek. Ezek bizonyítják, hogy erős vagy, és önbizalmat adnak, hogy ezután bármilyen akadályt át tudj ugrani."

 

 

"Szeress, tisztelj, becsülj, tolerálj, ismerd Önmagad, s ha hibázol, megbocsátanak. Ha pedig nem bocsátottak meg, akkor nem voltál számukra elég fontos, de ez nem a Te hibád. Ez senkinek nem a hibája, mert emberek vagyunk. De ha "jó ember" vagy egyre többeknek válsz majd fontossá. De ha bántanak, csak addig tűrd, amíg neked nem válik fájdalmassá! S ne hagyd, hogy viszonzás nélkül kihasználjanak!"

 

 

"Ha valaki nem tesz meg érted legalább annyit, amennyit Te érte, akkor nem ő az igazi. Ő csak egy újabb útitárs az igazihoz vezető rögös és hosszú úton. Ha megtalálod azt, akit keresel, akkor azt rögtön tudni és érezni fogod, mert olyan érzés lesz, mintha mindig is Őt kerested volna. Idegen, de mégis ismered. Még távoli, mégis közelebb van, mint bárki más. A szemedbe néz, de a lelkedbe lát. Hozzád beszél, de a szívedhez szól. Na Ő lesz az igazi!"

 

 

"Ahhoz, hogy meglásd a tavaszt, előbb túl kell élned a telet.”

 

 

"Nem én adtam fel, nem én szaladtam máshoz. Most jól vagyok, tudom, hogy látsz engem, de a szavaid nem győznek meg. Éjszaka mikor magányos vagy, emlékezni fogsz, hogy mennyire hiányzom neked. Szóval felhívhatsz, de esküszöm, hogy 1millió próbálkozásra is ugyanazt a választ fogod kapni: Minden amit mondanom kell, hogy nem érdemelsz meg engem."

 

 

"Micsoda időpocsékolás volt egy helyben vesztegelni és mindenáron azon igyekezni, hogy gyökeret eresszek olyan talajban, amelyben már nem nő semmi."

 

 

,,…És ha végül egyszer majd rájössz, milyen hülye voltál, de látod, hogy boldog vagyok mással, már ne keress. Volt idő, hogy öltem, sőt meghaltam volna érted. Őszinte voltam, te meg nem tudtad, hogy mit akarsz. Türelmes voltam, de a te időd lejárt. Az igazi barátok megtanítottak rá, hogy nem helyezhetem előbbre a te boldogságodat a sajátomnál, hisz te leszarod, hogy én boldog vagyok-e, ráadásul azt sem tudod, hogy te mitől vagy az. A barátaim mindig itt voltak és mindig itt lesznek, akkor is, amikor rólad talán már emlékeim sem lesznek (bár ez nehezen elképzelhető, de ki tudja), és értük én is mindent meg fogok tenni mindig. Te viszont lehet egyedül maradsz, nem marad neked más majd, mint a sírás. Eszedbe juthat majd, hogy mit veszítettél. Maradjon meg az emlék. Ha viszont mégis megkeresel, számíts rá, hogy nem ugrom egyből a nyakadba. Ha hülye vagy, vállald érte a felelősséget később! Lehet önzőnek tartasz, de te sem vagy különb!”

 

 

,,Mindenkinek vannak nehéz pillanatai. Egy ember méltósága nem azon méretik le, hogy hányan vannak körülötte, amikor sikeres, hanem azon, hogy nem feledkezik-e meg a kezekről, amelyeket akkor nyújtottak felé, amikor a legnagyobb szüksége volt rá. És nem számít, hogy ezek a kezek vértől vagy verejtéktől nedvesek: a szakadék szélén álló ember sem kérdezi meg, hogy ki segít neki visszamászni a szilárd talajra.”

 

 

„Merjünk egymás számára lágy tavaszi eső lenni, hogy mellettünk a másik kivirágozzon.” (Böjte Csaba)

  

Abban bízz, aki ezt a 3 dolgot meglátja benned:
szomorúságot a mosoly mögött,
szeretetet a harag mögött
és szavakat a hallgatásod mögött!


 

,,Vágytam én már sok mindenre. De rá kellett jönnöm, nincs annál erősebb vágy, mint amikor a másik közelségére vágyunk. Amikor úgy vágyunk a másik közelségére, hogy az nem lehet mellettünk, amikor vágyakozásunk kielégíthetetlen, vágyunk tárgya elérhetetlen. Ettől kezdve elindul az ördögi kör, a gyötrő láncreakció, amiből képtelenség kiszállni, hiszen az ösztön a mozgatórugója. Elindul a játék, az a kínzó játék, amit férfi és nő ösztönösen játszik egymással. A játék, amely során nem is a másik testét kívánod, hanem a lényét. Minden porcikáddal kívánod a látványát, ami talán messze van a tökéletestől, de számodra a mindent jelenti. Kívánod a hangját, aminek érzékelésére a körülötted zajló világban megáll az idő, és a te saját hangod is átváltozik. Idegen lesz, olyan, mintha nem is te volnál. Pedig ez a hang vagy csak te igazán. Mert minden, ami eddig volt, megszűnt létezni. Minden, ami eddig volt, a föld nyelte el. Minden, ami eddig szépnek tűnt, elveszítette szépségét. És értetlenül állsz ebben az idegen világban, mert egyszerűen nem találod a helyedet. Nélküle nem találod a helyedet. Mert a te helyed ott van, mellette."

 

Nagyon hűséges tudok lenni. Én mindig várnálak, és keresném a kedved. Megvédenélek, ha valaki bántani akarna. Őriznélek, amikor alszol. Mert bármilyen is legyél, biztos lehetsz abban, hogy számomra a legkülönb vagy. (Louis de Saint-Marché)

 

 

,,Az fog igazán szeretni, aki már a legelején nem a külsődet nézi, hanem a gesztusaidat, a mosolyod, aki egy kis csodaként kezel, és mindig izgalommal vár, aki tudni akarja a legbelső érzéseidet, azokat átérezni és mindezekhez hozzátenni!

 

 

‎A nők nem azért bizonytalanabbak érzelmileg, mert tökéletlenek lennének. Ó, dehogy is. A nők hangulatváltásainak az a titka, hogy túl sokat fognak föl a világból, túl sok érzést élnek meg a környezetükből. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a sok különféle hatással. S amikor kiborulnak, amikor túl nagy bennük a káosz és az érzelmi hullámzás, elég, ha csak a válladba fúrják a fejüket, elég, ha csak átöleled őket. Te, a férfi, pusztán a jelenléteddel el tudod simítani a feszültséget. (A. J. Christian)

 

 

 

Amikor Isten megteremtette az első emberpárt, elhalmozta őket a Paradicsomban minden jóval, míg végül már csak két dolog maradt, amit szétoszthatott közöttük. Feltette hát nekik a kérdést: Már csak két dolog van, amivel kedveskedhetnék nektek, válasszatok. Ki akar tudni állva vizelni? Alig fejezte be a mondatot, amikor Ádám felugrott, hogy ezt elvegye. Nos Éva szólt Isten, akkor neked már csak a többszörös orgazmus marad. wink

 

 

 

Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi. (Szabó Magda)

 

 

Önmagában a szeretet nem elég. Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett, akiket szeretünk, sosem elég azt mondani, szeretlek, hanem minden áldott nap ki is kell mutatnunk azt a szeretetet, még olyankor is, amikor akadályokat gördít elénk az élet. (Jane Green)

 

 

  

Az ért el igazi sikereket, aki jól élt, gyakran nevetett, sokat szeretett, elnyerte az okos emberek tiszteletét, a szegények bizalmát és a gyerekek vonzódását, aki különb világot hagyott maga után, mint amilyet ő talált születésekor, aki mindenben a jobbat kereste, és ő is a legjobbat adta önmagából. (Moldova György)

 

 

Álmodni azt jelenti, hogy mindig elégedetlenek vagyunk, de nem szeszélyből vagy közönséges méltatlankodás miatt. Ez annak az embernek az elégedetlensége, aki egy jobb világot keres, és nem elégszik meg azzal, amit már elért. Ez annak az embernek az egészséges becsvágya, aki a jövőben a fejlődés lehetőségét látja, és szeretne benne aktívan közreműködni. Ez a többre és jobbra törekvés, önmagunkért és másokért, a máért és a holnapért. (Delia Steinberg Guzmán)

 

 

 

"Békülj meg azzal, hogy ott vagy, ahol vagy, és azzá lettél, amivé lettél. Az emberek sokszor tudják, mit kell tenniük. Csak annyit kell tenned, hogy megmutatod nekik az utat - ez a bölcsesség."

 

 

A jövő nem végzet, véletlen vagy szerencse kérdése. Egy ember magatartásától függő folyamatról van szó. A sorsunk nem eleve elrendeltetett. Jövőnk a jelen döntéseinktől, állásfoglalásainktól és tetteinktől függ. Napról-napra mindenki személyes felelősséget vállal azért, ami a jövőben rá vár. Minden választásunk, döntésünk és tettünk a feljegyzések (Akasha-krónika) részévé válik, és ezek alapján megjósolható a további fejlődés. Ez azért lehetséges, mert életünkben a legerősebb tényező a szabad döntéshozatal. (Edgar Cayce)

 

 

Gondolj úgy vágyad tárgyára, mintha már a sajátod lenne. Tudd, hogy meg fog érkezni, ha eljön az ideje. Hagyd, hogy így legyen. Ne aggodalmaskodj miatta. Ne gondolj a hiányára. Tudd, hogy a tiéd, hogy hozzád tartozik, hogy már most a birtokodban van. (Robert Collier)

 

 

 

 

,,Mikor úgy érzed, minden megállt az életedben, mikor bármit teszel, mindig falakba ütközöl, akkor elérkezett az idő, a változtatásra, és ha ezt jó irányba teszed, akkor új korszak kezdődik, amit csak élvezned és folytatnod kell. Amikor félsz, létrehozod félelmed tárgyát, mikor félted szeretteidet, vagy önmagad valaminek a bekövetkeztétől, azzal elindítod azt a történést, amitől annyira rettegsz. Ha valamit nem szeretnél, hogy megtörténjen, akkor attól a dologtól ne félj. Félni, annyit tesz, hogy energiát adsz annak a dolognak, és csak idő kérdése mikor valósul meg."

 

 

,,A dalai láma elmagyarázta, hogy akik ártani akarnak nekem, azok valójában tálcán kínálják a spirituális fejlődés legnagyszerűbb lehetőségét. Hiszen amikor összeakadok velük, természetes módon gyűlöletet és haragot érzek, és általuk esélyt kapok, hogy megtartóztassam magam ezektől az indulatoktól. Ha mindig mindenki kedves lenne hozzám, soha nem lenne lehetőségem a türelem gyakorlására. Hiszen könnyű együtt érezni azokkal, akik jók hozzám, és akiket kedvelek, az igazi próbatétel az, amikor valaki ártani akar nekem, meg akar gátolni valamiben, elvesz tőlem valamit, vagy inzultál. Ha az ilyen ember iránt is tudok szeretet érezni, az már előrelépés. Ez az ember tehát lehetőséget ad a fejlődésre, és ezért hálával tartozom neki.” (Ian D. Robinson)

 

Gyűjts erőt, dolgozd fel a múltad emlékeit, és jól figyelj, mert ahol eltörtél, ott leszel erős, ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen. Az igaz ember nem menekül a múltjától, bármilyen sötét volt is, mert kudarcaiból lesz hatóanyag, vereségeiből diadal, tragédiái érlelik naggyá!  (Müller Péter)

 

,,A döntéseid, amik ma békét hoznak a számodra, holnap is békét hoznak majd. Soha ne várj el semmit a másiktól, nincs rá semmi garancia, hogy meg kapod. Te tedd amit tenni akarsz, ne latolgass, ne halogass, ne próbáld. Csak tedd!" http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=32715&n=sterlicia

 

 

,Az áldás hatásai

 Már első alkalommal is elképesztőek lehetnek – gyakorlással erősödnek. A többdimenziós energia, ami lényünkbe érkezik, napokig,

 hetekig, hónapokig (ha egy rendkívüli tudatszinttel rendelkező egyén áld meg bennünket) akár évekig is megmaradhat, az áldást végző és kapó személyben, megnyilvánulásban egyaránt.

 Az isteni energia végtelen. Így annyi áldást és olyan gyakran alkalmazhat...ó, amennyit csak szeretnénk. Az áldás jóval erőteljesebb és hatásosabb eszköz, mint az ima, mert az mában hibázhatunk, az által, hogy bizonyos dolgokat kérünk Istentől, amelyek néha csupán az ego vágyait képviselik. Ezzel szemben, az áldás során, pontosan azt kapjuk a Teremtőtől, amire éppen szükségünk van…

 Az áldás energiája a Teremtőtől származik, aki pontosan tudja, spirituális fejlődésünkhöz az adott állapotunkban mire van szükség.

 Házak, tárgyak, ételek, élet-helyzetek és cselekedetek szintén áldhatóak, a formula értelemszerű módosításával. Az isteni energia bármilyen megnyilvánulásra kérhető.

 Az áldás művészete által megnyitjuk a szív és a fejtető központjait (Anahatha és Sahasara) és az úgyn. szinkronicitás energia-mezőjére is csatlakozhatunk.

·                         

 

Nagyon gyenge annak az igazsága, aki fenyegetőzni kényszerül. Az tudja jól, hogy képtelen az embereket meggyőzni, tehát meg akarja félemlíteni őket. (Száva István)

 

 

Isten természeténél fogva mindig a legnagyobb szeretettel fordul mindannyiunk felé. Ahogy a bölcsek mondják: "A tehén annál több tejet ad, minél éhesebb a borjú."

Ugyanakkor ezt a szeretetet helyesen fogadni, és kiteljesedni tőle nagyon nehéz dolog. Nézz körül, és láthatod mi lesz a sorsa azoknak, akik egyszerre jutnak hatalmas löket energiához: tehetséghez, imádathoz, pénzhez, hatalomhoz. Érettnek kell lenni ahhoz, hogy kezelni tudjuk ezt a fényt. Hány fiatal celeb éli túl mindezt, és hány omlik össze a súlya alatt.

A kabbala szerint akkor tudunk elfogadni ilyen mértékű energiát, ha nem befogadóként, hanem közvetítőként viselkedünk. Nem csészeként, hanem szívószálként. Így az energia átfolyik rajtunk, nem pedig "megáll" bennünk.

Hogyan válunk pohárból szívószállá? Ahelyett, hogy folyton csak kapnánk, a megosztást kell gyakorolnunk. Észrevehetted, hogy a "gyakorolnunk" szót használtam, nem véletlenül. Eljutni erre a szintre nehéz, folyamatos munkát igényel, és gyakran egy egész élet kell hozzá. (Kabbala bölcsesség)

 

"A tavaszi nagytakarítás nemcsak arról szól, hogy kiválogatjuk a dolgokat, majd megszabadulunk tőlük, hanem arról is, hogy ráébredj, ki is vagy és mások milyennek látnak. Esélyed van újraértelmezni önmagadat, hogy megváltoztasd az elvárásaidat és hogy emlékezz rá, sosincs túl késő visszatérni oda, aki voltál, vagy megcélozni azt, aki lenni szeretnél." (Kyle, a rejtélyes idegen)

 

"Van, akinek a lehetőség is probléma, van, akinek a probléma is lehetőség." (Cs. Márta)

 

 

,,Nincs időm utálni azokat akik utálnak, mert sok időmet veszi el az, hogy azokat szeressem, akik szeretnek!"

 

 

Zen Kapu

HATVANEGY

SZERZÉS

Tedd amit tenni akarsz.

Ne latolgass.
Ne halogass.
Ne próbáld.

Csak tedd.


Ez az élet alapja.

Azonban ne ess azon tévhit csapdájába, hogy ha eléred, amit akartál, attól majd békésebb leszel.

Ha nem döntesz úgy,hogy itt és most máris békés vagy, akkor semmilyen eredmény,semmi megszerzése és birtoklása nem változtat soha semmit--sem benned, sem körülötted.


HATVANKETTŐ

Gyakorolhatod a békét.

Kialakíthatsz egy új életmódot.

Ám,mint a megvilágosodás esetében, az utolsó lépés
a BÉKE állapotához egyetlen pillanat műve,azután minden további töprengés a tetteidről, vagy lelkiállapotodról szükségtelenné válik.


HATVANHÁROM

Senki más nem tudja azt tenni,amit épp te teszel.
Lazíts---engedd el magad a saját pillanatodban.


HATVANNÉGY

Az emberek szeretnek panaszkodni.
Szeretnek másokat hibáztatni.

Hagyd ezt abba,és sokkal nagyobb lesz benned a béke.


HATVANÖT

Ha,megtudod,vagy elnyomod az igényeidet és szükségleteidet, azzal nem teremtesz békét.

Ha megtagadod a vágyaidat,az csupán sóvár vágyakozást szül.

Ha úgy döntesz,semmi nem szükséges,azaz ha megszabadulsz a "szükség" fogalmától, az békét ad.
A szabadság béke.

 


HATVANHAT

A döntéseid,amik ma békét hoznak a számodra, holnap is békét hoznak majd.


HATVANHÉT

Ha felmérgesíted az embereket,megneheztelnek rád, és ellenérzést táplálnak irányodba.

Olyan személyek vesznek majd körül,akik nem kívánnak neked semmi jót.

Az,hogy mások hogyan éreznek felőled,attól függ,hogyan döntenek: mit és mennyit látnak belőled-- legyen az érzékelésük igaz vagy hamis.

Ez az amiért a fizikai világot illuziónak --mayának ---tartják.

Hiszen az egész a személyes érzékelésen alapszik,amely nem valódi tudásból ered--hanem csupán az élettani és pszichológiai stimulusokban gyökerező emberi ideologiákban.

Légy békés.
Cselekedj a benned élő jó szerint.
Hogy is reagálhatna negatívan a tetteidre?


HATVANKILENC

Ha úgy döntesz,hogy abban hiszel: az élet örökösen változó , folyton megújuló folyamata,tökéletes és hibátlan, az életed rendkívül békés lesz,mivel így nem hagyod,hogy pillanatnyi események irányitsanak, és dühössé vagy boldogtalanná tegyenek téged.

Ha megérted az élet tökéletességét, a véletlenszerű események és átmeneti találkozások egy Magasabb Teljességhez és a a Megvalósult Békéhez vezető ösvénnyé válnak.HETVEN

Nem vehetsz rá senkit,hogy osztozzon a vágyaidban.
Ha megkisérled bárkivel megkedveltetni,amit te kedvelsz, akarni amit te akarsz,utálni,amit te utálsz, ez s csak a békétektől foszt meg mindkettőtöket.


HETVENKETTŐ

Tedd,amit valóban tenni akarsz.
Lépj békésen abba az irányba,amit az életedből kiakarsz hozni.

Ha értékelik és elismerik,amit teszel, remek.
Ha nem akkor se aggódj:

a jövőben, a későbbi nemzedékek talán majd értékelik, amit elértél.


HETVENHÁROM

Ne a múlt negatív eseményeire összpontosíts.

Mikor azon kapod magad,hogy ilyesmin rágódsz, tégy valami olyasmit,ami eltereli róluk a figyelmet.


HETVENNÉGY

"Meg kellett volna tennem".

Ám nem tetted meg.

Ne vesztegesd az idődet,és ne herdáld el a békédet azzal,hogy azon rágódsz mit tehettél volna.

Éld a Most békéjét.

Forrás: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=32715&n=sterlicia

 

 

 

Minden órának szakítsd le a virágát, találd meg minden percben a szépet, a kellemest, az örömet adót, s a többiről igyekezz elfeledkezni. (Szilvási Lajos)

 

Az a legfontosabb, hogy élvezd az életet, hogy boldog légy - ez minden, ami számít. (Audrey Hepburn)

 

"A világ legerősebb félelmét mások véleménye ébreszti. Abban a pillanatban azonban, hogy nem félsz többé a tömegtől, nem leszel többé birka - oroszlánná változol. Hatalmas bömbölés tör fel a szívedből, a szabadság üvöltése. A Buddha ezt valóban oroszlánüvöltésnek nevezte. Ha egy ember eléri a tökéletes csend állapotát, bömbölni kezd, mint egy oroszlán. Első ízben ismeri meg, mi a szabadság, mert nem lesz benne többé félelem mások véleményétől. Nem számít, mit mondanak az emberek." (OSHO)

 

Neked mi a fontosabb, hogy mit gondolnak rólad, vagy mit érzel.

 

Egyes emberek olyanok mint a kutyák.! Ha közel vannak nyalnak, ha távol akkor már ugatnak.

 

"Megmondom mit tanultam mindebből.(Ez a végkövetkeztetés igaz?) Tehát azt a következtetést vontam le, hogy a gyűlölet csak teher. Az élet túl rövid az állandó gyűlölködéshez. Egyszerűen nem ér annyit. Derek szerint egy dolgozat mindig jó befejezése egy idézet. Azt mondja egyszer már jól megfogalmazták, úgyhogy jobb híján csak kölcsönveszi az ember és szépen lekerekíti vele a mondandóit. Valaki olyat választottam akit ön is kedvel. "Nem ellenségek vagyunk, hanem barátok. Nem szabad ellenségeskednünk. Lehetnek köztünk feszültségek, de a szeretet sohasem törhet meg. Az emlékezet titkos húrjai meg-meg pendülnek midőn jobbik természetünk lágyan megérinti őket."

 

"Sosem kaptam választ, mert rosszul tettem föl a kérdést. A jó kérdést kell feltenni." A jó kérdés, pedig az, hogy attól amit tettem boldogabbá/jobbá vált e az életem.

 

A lelki vakok is bottal járnak. A különbség csak annyi, hogy nem támaszkodnak rá, hanem ütnek vele. (Moldova György)

 

 ‎,,Sokszor a magány a legjobb barátom. Tűnődök, figyelek befelé. Olyan problémákat old meg ,amit álmomban sem várnék el tőle. Megnyílok önmagam felé, teljes nyugalommal újra értelmezem a problémákat, ezáltal egy teljesen új értékelést kapnak. Nagyon fontos, hogy az ember szeresse önmagát, s tudjon megnyílni befelé. Ez, a tiszta lelki fejlődés útja"

 

A Mester az írásokban lévő összes bölcsességnél is nagyobb horderejű felismeréseket ígért a tudósnak. Amikor az mohón faggatózott utána, a Mester azt mondta:
-Menj ki az esőre, emeld fel a fejed, a karodat az ég felé. Az majd meghozza neked az első felismerést.
Másnap a tudós bosszúsan mondta a Mesternek:
-Követtem a tanácsodat, a víz befolyt a nyakamba, teljesen hülyének éreztem magamat.
-Jól van- válaszolta a Mester
-Első felismerésnek nem is olyan rossz!

 

 

Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet!

"Urak, akik a világ dolgait igazítjátok: adjátok vissza a hegyeimet!

Bevallom őszintén: nem érdekel sem a politikátok, sem a világnézeti kérdéseitek, sem nagyszabású elgondolásaitok, melyekkel az embermilliók sorsát rendezni kívánjátok. Nem érdekelnek az embermilliók sem. Egy érdekel csupán: adjátok vissza a hegyeimet!

Mert bármit is mondjanak a tudósok, a fiskálisok és a katonák: azok a hegyek az enyimek. Mint ahogy én is hozzájok tartozom attól a perctől kezdve, hogy megszülettem a lábok alatt, abban a kis házban, s ők benéztek hozzám az ablakon. Nem a telekkönyv szerint voltak az enyimek, az igaz. De enyimek voltak Isten rendelése szerint, azáltal, hogy ott születtem s ott lettem emberré. Adjátok vissza a hegyeimet!

Nézzétek urak: idestova ötven esztendeje már, hogy belerángattatok ebbe a játékba. Játszottatok az én bőrömön háborút és országosztást, ideoda ajándékozgattatok engem s a hegyeimet, mint ahogy gyermekek ajándékozzák a játékszereket egymásnak. S én ötven esztendeig engedelmesen játszottam nektek mindent, amit csak parancsoltatok: kisebbségi sorsot, megaláztatást és elnyomatást, üldöztetést nyelvem és fajtám miatt, fölszabadulást és katonásdit. Játszottam háborút. Lelkesedést és halálfélelmet, rámenős bátorságot és fejvesztett menekülést, játszottam kétségbeesést, fájdalmat, dühöt, elvesztett háborút. Játszottam elvesztett otthont és elvesztett családot, csikorgó fogú bosszúvágyat és hadifogságot, játszottam hontalan bujdosást, magányos, kóborló farkassorsot az emberi rengetegben... urak, nekem elég volt. Én nem játszom tovább. Adjátok vissza a hegyeimet!

Ne mondjátok, hogy keressek magamnak máshol helyet a világban, mert nincsen ennek a világnak helye, ami az enyém volna azon az egyen kívül. Ne mondjátok, hogy befogadtok ebbe vagy abba az országba, mert nincsen nekem azokban az országokban semmi keresnivalóm. Ne mondjátok, hogy lelek magamnak hegyet a Kordillerrákban, vagy a Sierra Nevadán: mert a más hegyei azok, nem az enyimek. Az én számomra nincs szépségük és nincs békességük azoknak a hegyeknek. Adjátok vissza az én hegyeimet! És azt se mondjátok, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek ez a sorsa, mert milliók váltak földönfutókká játékaitok során és én csak egy vagyok a milliók közül. Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj. Adjátok vissza a hegyeimet! Ne mondjátok azt sem, hogy van, aki többet vesztett, senki sem vesztett annyit, mint én. Nekem nem volt Palotám, amit fölépíthetnétek valahol a föld másik oldalán. Nekem nem volt vagyonom, amit bankjaitok visszafizethetnének, ha megszállná őket a jótékonyság láza. Állásom sem volt, hivatalom sem, ami helyett újat adhatnátok. Nekem semmim sem volt, csak a hegyeim s egy asszony, akit szerettem. S ez a kettő együtt többet ért, mint a világ valamennyi palotája, vagyona és hivatala. Senki sem vesztett ebben a játékban annyit, mint én. Adjátok vissza a hegyeimet!

Urak, én alázatosan elhiszem, hogy nagyok vagytok és hatalmasok. Hogy kisujjatok egyetlen mozdulatára milliók halnak meg, országok cserélnek gazdát és földrészek süllyednek el a tengerek mélységeibe. De mindezeken túl hinni szeretném azt is, hogy tisztelitek az igazságot és a törvényt, amit Isten a világnak adott, és hogy a szívetekben jószándék szűri át még a kisujjatok mozdulatát is. De ezt csak akkor hihetem el, ha eltörlitek a rontást, ami játékaitok nyomán erre a világra rászabadult, és visszaadjátok a hegyeimet.

 

 


Ilona Gyebrovszki Mágikus dolgok:

Ha megtalálod a belső hangot, akkor mindent megtaláltál.
Az egész életed egy szavak nélküli imává, isteni keggyé változik át, ami nem a mi földi világunkhoz tartozik.
Életed a sötétségbe hatoló fénysugárrá alakul át.

 

Ezer szirmú lótusz.

Színe fehér, ibolyakék. Az emberi fejtetőn található koronacsakra ez, mely aktiválja a szellemi energiákat. A csakra megnyitásának feltétele a rendszeres meditáció. Ha megnyílik az a megvilágosodás. Ekkor te magad válsz a fénnyé!

 

Egyiptomi húros kereszt az Ankh.

Isis istennő jele, mi nem egyéb mint a Vénusz jelének másik formája: a kereszt vízszintes formája felcsúszik, érintve a kört. Ebben az értelemben az élet kulcsa.

 

Isis

Nevének jelentése székhely, trónus. Mégpedig a Napistené kit ölében tart. Tehát-az Ég. Az Élet. Férje Osiris Fia Horus

 

A macskák isteni állatok.

A macska a legrégebbi idők óta kapcsolatban áll a természetfelettivel és a mágiával. A macska számos mitológiában vált a termékenység, a bőség, és a szerelem istennőinek kísérőjévé. Isis, Diana, Freya istennők kedvenc állata volt.

 

Az öt elem (tűz, föld, fém, víz, fa) jelképe a pentákulum.

Az ötágú háromszög jelenti az öt alapelem egymást korlátozó ciklusát. A kör az öt elemet erősíti. Az öt elem kölcsönhatásával a feng shui szerint kreatívan bánhatunk.

 

A pozitív gondolat ereje hosszabbítja az életünket, boldoggá egészségessé tesz. Vágyak, álmok, tudatos álmodás: Ki ne szeretné ha álma valóra válna? Aludj el pozitív gondolatokkal. Tedd az álmodást "tudatossá", és irányíthatod. Az idő megteszi hatását.

 

Angyali gyógyítás
Szerezz be angyalt ábrázoló szobrocskát. Hívd magadhoz a gyógyítás angyalát Rafaelt, és a saját őrangyalod. Tisztelettel kérd őket, hogy segítsenek. Köszönd is meg. A szobrocskát el is ajándékozhatod egy betegnek.

 

Tündérek

Bennük testesül meg a természet intelligenciája. Az ő feladatuk mindenféle életfolyam irányítása. A Tündérek egy magasabb energiaszint erői. Legalább annyi fajta Tündér létezik ahány féle Ember. Pl.: manók, koboldok, goblinok, gnómok, trollok, elfek, szilfek, pixik, Lehetnek szorgalmasak, szemtelenek, félénkek. Vannak segítőkész védelmező Tündérek. Skóciában aprónépnek, Írországban nemeseknek, Cornwallban régi népnek hívják őket. Ma a "fairy" megjelölés ismert.

 

Pillangó - A lélek fizikai megjelenítője.

 

A fény szeretete
A fény behívása után, fény áramlik minden sejtbe. Előidézed a belső erőt melyből szeretet áramlik a mindenségbe. Így pozitív energia tölt fel és másoknak is jut.

 

A fény mint gyógyszer

Minden ember saját képessége a "fénygyógyszer" előállítása. Része több dimenziós örökségünknek!(rák, sugárszennyezés, baktérium, idegméreg, vírus stb.) Eredményes gyógyulást hoz. Saját tudatod erejével hozd létre! A mennyei lelkeddel való összekapcsolódásra épül. A fény birodalmával vedd fel a kapcsolatot. Az univerzumtól kérd magadnak és másnak is! Kérd a védő vagy gyógyító fényt...köszönd is meg! A korona csakrádon keresztül a szívcsakrádba áramlik majd. Ekkor a küldésre is készen állsz. Kezeden keresztül. Erősítsd a hatást háromszor! Átalakíthatod a fényt...fényezd meg a vizet amit iszol!

 

Napköszöntés
Ezt a gyakorlatot a szabad ég alatt végezd! Fordulj arccal a nap felé, fejed emeld fel, szemedet csukd be. Emeld fel a kezedet és lassan írj egy kört, amíg a tenyered a fejed fölé ér. Maradj így egy pár percig. Szívd be a fényt! Majd lassan nyisd szét a karod! Közben képzeld el, ahogy egy hatalmas aranyszínű fénykabáttal veszed körbe magad. Ez megvéd, megtisztít a nap hátralévő részére. Immunrendszered erősödni fog!

 

A szivárvány
A szivárvány hídja a való világot köti össze a képzelettel.
Számos monda népmese fűtődik hozzá.
Minden történet jól mutatja a színek milyen fontosak számunkra.

 

Hold

Telihold idején érdemes pihenni, ünnepelni, elmélkedni. Az energia ekkor befelé hat.

Újhold idején érdemes: meditálni, célokat kitűzni, böjtölni, sebet gyógyítani, méregteleníteni, energiát újítani.

 

A lelki egészség nem valami olyasmi, amit készen kap vagy amire rátalál az ember. Sokkal inkább valami olyasmi, amit meg kell teremtenünk magunkban!

 

A szeretet ragyogása
Mielőtt mondunk valamit várjunk egy kicsit, és gondoljuk át szavainkat. Szeretetre vall, amit mondani készülök? A jó szó gyógyítóan hat!

 

Gyógyító kéz

Alapja: szeretet, jóság, jó szándék.

 

Szent tér azaz templom.

Gondolatban megteremthető.(fizikai síkon is) Tértisztítás, szent tér kialakítása, a mágikus kör. Hatalmas erejű felszentelt hely. A külső negatív hatások kívül maradnak. A fehér mágus legyőzi a sötét erőket!

A Mandala kör alakú forma, amely szimbolikus, mágikus erővel rendelkezik és az univerzumot jelképezi.

A mandalákat meditációs célra használják a belső harmónia és a létezés tökéletességének szimbolizálására.

 

Barátság
Barát az a személy, akit kölcsönös bizalom, ragaszkodás, szeretet köt hozzánk.
A barátság két vagy több személy között lévő baráti érzelem, viszony. Jóindulat, szívesség jellemzi.
A hasonló gondolkodású, közös világnézetet valló barátok kapcsolata tartós, értékes kötelékké válhat. Akinek igaz barátja van, az nagy kincsre lelt!

 

Aura
Minden élő szervezetet körül ölelő energia mező
Aura tudatosság: Dörzsöld össze a tenyered, majd nyisd szét úgy, hogy egymás felé nézzenek. Gyengéden próbáld összenyomni a közöttük lévő levegőt.
Lesz egy pont ahol enyhe ellenállást fogsz érezni. A két kezed között lévő távolság mutatja aurád méretét.

 

Lélegezz mélyen egyenletesen.

Amikor beszívod a levegőt, képzeld el, hogy a világ minden szépsége feléd közelít. Amikor kifújod a levegőt, képzeld el, hogy az életedet megkeserítő gondok messze sodródnak tőled. Ismételd naponta, akár többször! Hamar észleled "Nő a varázserőd"!
Ha a szeretet állapotában vagyunk, légzésünk kisimul.
Pár perc igazi légzés boldog és élvezetes. Teremtő légzés a Prána

 

Atlantisz
Akkoriban a tenger ott még járható volt. Ugyanis a szoros előtt, egy sziget terült el, nagyobb mint Ázsia és Afrika együttvéve, s erről a szigetről akkoriban még átlehetett kelni más szigetekre, ezekről pedig az egész világrészre
Ezen az Atlantisz nevű szigeten egy nagy és csodálatra méltó birodalom állt fenn sok más szigeten is uralkodott. Később azonban hatalmas földrengések és vízáradások támadtak. Egy szörnyű nap és egy szörnyű éjszaka alatt....Atlantisz szigete elmerült a tengerben.

 

Meditáció

Naponta érdemes rá sort keríteni. 10 perc és 30 perc közötti időtartamban. Célja az elme működésének fejlesztése, a fény behívása. Megtanít összpontosítani. Velejár a vizualizáció, mely edzi az agyat, és elhozza fizikai síkra a gondolatot.

 

Minden egyes emberi lény képes elérni a megvilágosodást.
Azt a szabadságot, mely mentes az elme alkotta ego illúziójától. Az út vagy térkép hozzá: Ítélkezés nélkül figyelni-helyes szemlélet-meditáció-Ébredés

 

Mer Ka Ba .A felemelkedés "járműve"

MER-KA-BA Ismertebb nevén Dávid-csillag. Vagyis az emberi test "közlekedési eszköze", amely képes túllépni a tér, idő és a dimenziók határait.

 

 

-         Sziasztok, képzeljétek…

-         Az emberiség fejlettebb szintre lépett, holnaptól nincs erőszak?

 

A lényeg, hogy mindig engedd el magad!

 

Mindig van kiút, csak rá kell jönnünk mi az!