Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek new 4

 

"Ne add át magad a negatív érzéseidnek. Kívülről csak az jön, ami belül már megszületett." (Müller Péter)

 

„A fájdalom nem azért van, hogy szomorúvá tegyen, ne feledd. Ez az a pont, ahol az emberek mindig eltévednek... A fájdalom csak azért van, hogy éberebbé tegyen - mert az emberek csak akkor válnak éberré, amikor a nyílhegy mélyen a szívükbe hasít, és megsebzi őket. Egyébként nem ébrednek fel. Amikor az élet könnyű, kényelmes és zökkenőmentes, akkor kit érdekel? Akkor ki törődik az éberséggel? Amikor a barátod meghal, az egy lehetőség. Amikor a szerelmed elhagy... azok a sötét éjszakák, amikor olyan magányos vagy... annyira szeretted őt, mindenedet kockára tetted érte, és most hirtelen nincs többé veled. Magányosságod sírásában... ott a lehetőség; ha jól használod, tudatossá tesz. A nyíl hegye fájdalmasan éget - használd fel. A fájdalom nem azért van, hogy nyomorulttá tegyen, hanem azért, hogy tudatosabbá válj! És ha tudatossá váltál, minden szenvedés eltűnik." (Osho)

 

 

"Ne másokat figyelj, hanem önmagadat. És hagyd, hogy ami belül van, felszínre bukkanjon, bármilyen kockázattal is jár. Nincs nagyobb kockázat az elfojtásnál." (Osho)

 

 

,,Nem a szavaiddal, nem a tetteiddel, hanem az érzéseiddel vonzol. Ha egy szót nem szólnál és semmi különösebbet nem csinálnál, akkor is olyan embereket, eseményeket vonzanál be, amilyen Te magad vagy. Minden esemény, minden életedben felbukkanó személy egy-egy ajándék, akik mértani pontossággal megmutatják, mi zajlik a lelkedben. Hatalmas előnyre teszel szert ha életed minden mozzanatát így szemléled."

 

 

"Minél mélyebbre jutsz önmagadban, annál közelebb jutsz mások szívéhez. Ez a kettő ugyanaz, mert a te szíved és a másiké nem nagyon különbözik egymástól. Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. És akkor megérted, hogy te is voltál bolond, tudatlan, te is sokszor elbuktál, te is követtél el bűnöket önmagad és mások ellen. És ha mások még mindig ezt teszik, nincs semmi szükség a megítélésükre, a megbélyegzésükre. Nekik kell felismerniük és magukra kell hagyni őket; nem feladatod, hogy egy bizonyos forma szerint alakítsd őket." (Osho)

 

 

"Ha képes vagy várni, akkor ígérem, minden eljön. Egyszerűen csak várj velem, és aztán minden jön magától. De ne siess, és ne kérdezz a titkokról, mert amikor kész vagy rá, azok úgyis feltárulkoznak előtted. Azok mindig feltárulkoznak. Valójában ez így nem is pontos. Amikor készen állsz, hirtelen te magad rájössz, hogy ezek a titkok mindig is nyitva álltak előtted.

 Amikor készen állsz, hirtelen felismered, hogy minden, amit eddig megpróbáltál elérni, már eleve ott volt veled, benned. Mindig is ott volt, mindig is így volt.

 A mester csupán egy katalizátor: csak ül, csendben, nyugodtan, nem csinál semmit.

 A tavasz eljön, és a fű nő magától..." (Osho)

 

 

„Ha csak ülsz és figyelsz, észreveszed, milyen fáradhatatlan az elméd. Ha megpróbálod lenyugtatni, az csak ront a helyzeten, de egy idő után mégiscsak megnyugszik, és amikor ez megtörténik, képes leszel arra, hogy egészen finom dolgokat is meghallj. Ez az, amikor intuíciód kezd kibontakozni, és kezded a dolgokat sokkal tisztábban látni, és kezdesz sokkal inkább a jelenben élni. Az elméd szép lassan lelassul, és a pillanat hatalmasra tágul. Sok olyat meglátsz, amit azelőtt nem láttál.” (Steve Jobs)

 

 

 

Hogyan legyünk igazán szépek?
Az alábbiakat Audrey Hepburn mondta, amikor megkérdezték a szépség titkáról.
A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat.
A kedves szemekért keresd a jót az emberekben.
A karcsú alak érdekében oszd meg ételed az éhezőkkel.
A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta legalább egyszer.
A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy soha nem vagy egyedül.
Az embereket - jobban mint a tárgyakat - meg kell újítani, fel kell éleszteni, meg kell gyógyítani és megváltani; sohase utasíts el senkit.
Emlékezz, ha segítő kézre van szükséged, végül megtalálod a karjaidban. Ha idősebb leszel, felfedezed, hogy két kezed van, egy hogy segíts magadon, egy hogy segíts másokon.
A nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.
A nő szépsége nem az arcápolásból ered, hanem a nő igazi szépsége a lelkéből tükröződik. Az a törődés, amit szerető szívvel ad és a szenvedély amit mutat.
A nő szépsége csak fokozódik az idő előrehaladtával.

 

 

"Egyetlen párnak sem lenne szabad elfelejtenie, hogy a kapcsolatuk által egyikük sem vált a másik "urává és parancsolójává", csak társakká, barátokká lettek. És soha ne vegyétek biztosra ezt a kapcsolatot: a párkapcsolatnak semmi köze a birtokláshoz. A férfi és a nő nem tárgy, amelyet birtokolni lehet; mindketten emberek, akik tiszteletet érdemelnek." (Osho)"Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet. Az egyéniségedet a léttől kapod, a személyiséget pedig a társadalom akasztja a nyakadba. A személyiség által illeszkedsz be a társadalomba. A társadalom nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem követi őt birkaként. Az egyéniség minősége az oroszlánéhoz hasonló: az oroszlán egyedül jár. A birkák mindig tömegben élnek; abban bíznak, hogy a tömegben otthonra találnak. A tömegben az ember mindig nagyobb biztonságban és védettségben érzi magát. Ha megtámadnak, a tömegben könnyebben megvéded magad. De egyedül? Csak az oroszlánok járnak egyedül. Pedig mindegyikőtök oroszlánnak születik, csakhogy a társadalmi beidegződések teljesen átprogramozzák az elmédet, és végül birka lesz belőled. Kapsz egy személyiséget; egy kényelmes, kedves, szófogadó és nagyon kötelességtudó személyiséget. A társadalomnak rabszolgákra van szüksége, nem pedig olyan emberekre, akik a szabadság feltétel nélküli elkötelezettjei. A társadalomnak azért van szüksége rabszolgákra, mert az őt irányító összes érdekszövetkezet engedelmességet követel." (Osho)

 

Most sajnos nem élhetek kedvem szerint, mert szigorlatozom. Most sajnos felvételizem. Most éppen skarlátom van, azért nem. Most házasodom, ez csak átmeneti időszak, most a feleségem terhes, ez is csak átmeneti időszak, most a gyerek még pici, átmeneti időszak, állást változtatok, átmeneti időszak. És eltelik az élet egy merő hazugságban, mert átmeneti időszak nem létezik. Amit az ember megél, az az élete. Késő a halál előtt rájönni, hogy húha, ez volt az életem! Azt gondolom, hogy maradékok nélkül végigélni azt, amit egy életkor, egy élethelyzet kínál - ez a titka annak, hogy jó vénségben és az élettel betelve haljunk meg.(Popper Péter)

 

Amikor gyermek voltál, kompromisszumot kötöttél. .... Beleegyeztél, hogy önmagad helyett valaki más legyél; ez az, ahol rossz vágányra futottál. Anyád azt akarta, hogy valaki légy, apád azt akarta, hogy valaki légy, a társadalom azt akarta, hogy valaki légy... és te beleegyeztél. És lassanként úgy döntöttél, hogy többé nem leszel önmagad. És azóta mindig valaki másnak mutatod magad. (OSHO)

 

A jövő azoké, akik látják a lehetőségeket azelőtt, mielőtt azok nyilvánvalóvá válnak! (John Sculley)

  

Amikor erő kell, hogy újra és újra talpra állj, amikor hit kell, hogy bízz magadban, amikor szeretet kell, hogy érzed, nem élsz hiába, akkor tudd, hihetetlen tartalékok rejlenek benned! Terjeszd ki önmagad határait, hívd be a gyógyító fényt, és emelkedj arra a szintre, ahol már nem fognak rajtad a negatív erők. Itt megtapasztalod azt a határtalan szeretetet, amely körbeölel, de nem csak téged, hanem egész világunkat. Meríts belőle, töltekezz fel, és szórd szét a világ minden pontjára a szeretet fényét, hogy mások is érezzék, mennyire boldog és szép világot élünk. Amikor a gondolat, a hit, az erő és a szeretet egymásra talál, egy új világ születik.

 

A csend

 "A csend mindennél több, összetettebb valami. A csend szintézis, a benső én szintézise, ahol a béke, a rend, a harmónia kialakul. A benső én csendjében teremtődik meg. A csönd nem üresség, nem sivatag. Nem nyílik meg mindjárt. Az ember birodalma bent van, önmagában."

 "A csend titok: Minden embernek megvan a maga titka, egy hangsúly, egy mozdulat, egy csönd. A csendben születik meg a védtelen remény. Amit keresünk életünk folyamán, a dolgok mögött rejlenek a csendben."

 A csend belülről, tehát Önmagadból fakad. A Te világodat, Te teheted szebbé, boldogabbá és soha semmi nem a külső körülményeken múlik.

 Ha csak egy embernek segítesz azzal, hogy megosztod vele a tudásodat, az élményeidet akkor már nem éltél hiába. A csend ésa szeretet kéz a kézben jár. Hisz igazán szó nélkül szeret az ember!

 

Minden eseménynek, történésnek megvan a maga oka - minden válasz valamire. Ezért bizton állíthatjuk: nincs véletlen. (Hioszi Tatiosz)

  

Egy idős bácsitól a századik születésnapján megkérdezték: "Hogy lehet az, hogy te mindig boldog vagy?"

Az öreg azt válaszolta: "Minden reggel, amikor fölébredek, választhatok: Boldog legyek ma, vagy boldogtalan? ...és én a boldogságot választom..."

 

A mesterek nem tanítják az igazságot; az igazságot nem lehet tanítani. Az igazságot csak átadni lehet, és ez túl van minden szentíráson, minden szón. Ez egy közvetlen átadás, egy transzmisszió; a mester energiája energiát gerjeszt benned. Ez egyfajta szinkronicitás...

 Nagy szeretettel, nagy bizalommal, nyitott szívvel kell a mesterhez közeledned. Neked fogalmad sincs arról, hogy te ki vagy. Ő viszont tudja, hogy ki ő, és azt is tudja, hogy te ki vagy. A hernyó valószínűleg nincs tudatában annak, hogy ő pillangóvá válhat. Ti is ilyen hernyók vagytok - bodhiszattvák. Minden hernyó bodhiszattva, és minden bodhiszattva hernyó. Bodhiszattva az, aki képes pillangóvá változni, aki képes buddhává változni; az, aki csírájában, lénye mélyén már most is egy buddha...

 A mester-tanítvány kapcsolat ugyanaz, mint a pillangó és a hernyó közötti kapcsolat; egy barátság a pillangó és a hernyó között. A pillangó nem tudja bebizonyítani a hernyónak, hogy belőle is lehet pillangó; a logika itt nem segít. De a pillangó felébresztheti a hernyóban a vágyat - ez lehetséges. (Osho)

  

Rájöttem, hogy amikor elhiszem a gondolataimat, szenvedek, amikor viszont nem hiszem el őket, nem szenvedek. A szabadság ennyire egyszerű. Úgy találtam, hogy a szenvedés választható. Olyan örömre leltem magamban, ami sosem tűnik el, egyetlen pillanatra sem. És ez az öröm mindenkiben ott van ugyanúgy. (Byron Katie)

  

Tudod, ha engem a kútba löknek, még le sem értem a fenekére, de már zuhanás közben azon gondolkodom: hogyan fogok én innen kijutni? (Müller Péter)

 


  "Furcsa, hogy a boldogság ott kopog az ajtódon, te meg kiszólsz: „Most kell jönnöd neked is, amikor a boldogságot keresem?” S mit tehet a boldogság, áll odébb. Furcsa." (Robert M. Pirsig)
 

 

,,Keresed a párod, kit neked szánt az ég,

 S majd rájössz, hogyha látod, hogy mit kell tenni még...

 Kicsit megsimogatod?

 Magadhoz húzod, ha erre jár?

 Nem, kellemesebb sokkal a feladat...mi vár.

 Csókból születik a boldogság, s abból, hogy valaki gondol Rád,

 Melléd lép, és ettől minden szép, és csodás...

 Két száj csókra vár, és összeér, nincs már semmi, ami többet ér,

 Így jön létre, és így talál Reád, egyetlen csókból a boldogság!

 Csókkal álmodik a boldogság, arról, hogy valaki gondol Rád,

 Melléd lép, és máris minden szép, és más lesz...

 Két száj csókra vár, és összeér, nincs már semmi, ami többet ér,

 Így jön létre, és így talál Reád, egyetlen csókból a boldogság!

 Csókból születik a boldogság, s abból, hogy valaki gondol Rád,

 Melléd lép, és ettől minden szép, és csodás...

 Csókból született a boldogság, vártam Rád, és Te is vártál Rám,

 Átéltük a tündér szép csodát,

 Szívünkhöz jött el, szívünkben nőtt fel, egyetlen csókkal a

 BOLDOGSÁG."

 

 

,,Szép Napot
 Azt kívánom Neked,..
 Hogy legyen erőd akkor is szeretni, amikor úgy érzed csak Te adsz.
 Hogy legyen erőd akkor is mosolyogni, amikor úgy érzed a fogad törik belé.
 Hogy akkor is kitarts, amikor nincs kedved.
 Hogy ne zavarjon, ha nagyok a problémáid, hiszen erős vagy és elbírod őket.
 Azért mert, ha erős vagy felemelhetsz embereket, ezáltal Te magad még jobban megerősödsz.
 Kívánom, hogy legyen erőd félretenni a büszkeséged, ha annak a Valakinek szüksége van rád.
 S kívánom, hogy legyen erőd megmondani Neki, mit érzel, mert tudom, hogy ez a legnehezebb.
 Őszintén kimondani.
 Kívánok Neked Türelmet!
 Hogy meg tudj hallgatni másokat.
 S hogy meg tudj bocsátani annak, aki nem tud Neked.
 Hogy fáradtan is tudj szeretettel és megértően beszélni azzal, akinek szüksége van rá.
 Kívánok Neked Bölcsességet!
 Hogy tudj különbséget tenni, mikor kaptad azért az akadályt, hogy megküzdj vele és mikor azért, hogy kikerüld és más utat válassz.
 Hogy felismerd a mindennapok szépségét és ne tragédiák döbbentsenek rá.
 Hogy meglásd a szeretteid fontosságát és szükségességét az életedben.
 Hogy minden idegesítő tulajdonságuk Téged épít, akár mint rossz, akár mint jó példa.
 Bölcsességet, hogy ne akarj tökéletes lenni, csak törekedj a legjobbra.Hiszen soha nem leszünk tökéletesek, csak magunkat kínozzuk a gondolattal. Ellenben a legjobbra törekvés újabb és újabb sikereket, majd célokat eredményez, s ez maga a haladás.
 Kívánom még Neked,
 Hogy az aprólékos sziszifuszi hétköznapokban lásd a holnapok nagyságát, és a nagy célok építőkockáit.
 Végül kívánok egy apró mosolyt magunkon, hiszen ha mindezt meg tudnánk tenni, akkor már rég az Angyalok soraiba tartoznánk, és valaki olyanokra vigyáznánk, mint mi magunk.
 Ám kívánom Neked, hogy megtapasztald: a Teremtés attól válik tökéletessé, hogy ismertek a hibáink és számolnak a tökéletlenségünkkel. S nem utolsó sorban,
 Kívánom, hogy azokkal tölthesd ezt az évet, akik szeretnek, és zárd a szívedbe ezt a Boldogságot!
 Kívánom, hogy azokkal tölthesd ezt az évet, akik szeretnek, és magadba szívd ezt a Boldogságot!
"
 

 


,,Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre."

 

 

·                                  Az élet váratlan reakciói könnyen kibillenthetnek minket az egyensúlyhelyzetből. Egy tett, amelyben jó szándék rejtőzött, mégis félreértettek, egy igaz mondat, amelyet másként értelmeztek, egy gondolat, amelyet nem tudnak elfogadni - mind oda vezethetnek, hogy egy pillanatra megingunk. Mit csináltunk rosszul? Mit mondtunk vagy tettünk helytelenül? Valójában semmit! Mert van úgy, hogy a fogadó fél egyszerűen másként értelmezi gondolatainkat, mint ahogyan mi szeretnénk, mert még nem ott tart, ahol mi járunk. És ezt el kell tudni fogadni! Majd eljön a perc, amikor az átadott üzenet ott is értelmet nyer, ahol ma még értetlenség veszi körbe! És ha mindezt megértjük, és elfogadjuk, akkor bennünk is helyreáll a béke, az egyensúly. (Kovács Nóra)

 

 

,,Ne szégyelld kimondani... Ember, ne szégyelld kimondani: SZERETLEK, Ne csak dajkádnak, kedvesednek mondd, szeretlek. . . De mondd a Holdnak, a Napnak is, hogy szeretlek, És mondd a szélnek, a fellegeknek, szeretlek, szeretlek! Mondd a forrásnak, a csermelynek, szeretlek, A tavaknak és a tengereknek, szeretlek. . . Mondd a hegyeknek, a fenyveseknek, szeretlek, És a virágoknak, a mezőknek, szeretlek, szeretlek! Mondd a delfinnek, a kismadárnak, szeretlek, A pillangóknak, az őzikéknek, szeretlek. . . Mondd a Földnek, Égnek, csillagoknak, hogy szeretlek, Minden népnek, összes gyermekének, szeretlek, szeretlek! Ám ha szégyellnéd kimondani, hogy szeretlek, Hát kiáltsák világgá tetteid, szeretlek. . . E szócskától megszépül a világ, SZERETLEK, És akkor meglátod, visszakiált, SZERETLEK, SZERETLEK! Meglátod, visszakiált!:)"

 

 

 

·      ,,Mi elfelejtettük, hogyan kell várakozni; és ez szinte tragédia. Az egyik legértékesebb kincsünk a várakozás képessége; kivárni a megfelelő pillanatot. Az egész természet mindig a megfelelő pillanatra vár. Még a fák is: tudják, mikor van itt a virágzás ideje, és tudják, mikor kell elbúcsúzni a levelektől és csupaszon állni az ég alatt. Ők csupaszságukban is gyönyörűek, amint mély bizalommal várják az új levelek növekedését, az újraszülető lombkoronájukat. Mi azonban elfelejtettük, hogyan kell várni - mi mindent azonnal akarunk. Ez óriási veszteség az emberiség számára." (Osho)

 

 

“Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.” (Wass Albert)

 

 

"Olyan nagy célt kell kitűznöd, hogy miközben eléred, olyasvalakivé válj, akivé érdemes válni." (Jim Rohn)

 

 

"Legyél a fény a sötétségben, és ne átkozd a sötétséget.
És ne feledd, hogy Ki Vagy, olyankor sem, amikor mindenfelől körülfog mindaz, ami nem vagy. Csak adj hálát a teremtésért, akkor is, ha éppen a megváltoztatására törekszel.
És tudd, hogy amit a legnagyobb megpróbáltatásod idején teszel, az lehet a legnagyobb diadalod. Mert az általad teremtett tapasztalat annak a kinyilvánítása, Aki Vagy - és Aki Lenni Akarsz." (Beszélgetések Istennel)

 

 

"Nem hiszem, hogy megbotlottam és elestem. Inkább úgy gondolom, hogy megint ki kell állnom egy próbát, ami megtanít a következő lépésre." (Paulo Coelho)

 

 

"Fölfedeztem, hogy sokkal jobb vagyok és sokkal többre vagyok képes, mint gondoltam, s a kor csak az olyan emberek lépteit lassítja meg, akiknek soha nem volt bátorságuk a saját ritmusukban menetelni." (Paulo Coelho)

 

Ha 1 év jólétre vágysz, termessz gabonát. Ha 10 év jólétre vágysz, nevelj fákat. Ha 100 év jólétre vágysz, nevelj embereket.
Tedd boldoggá a közellevőket, és a távoliak is jönni fognak. (Kínai közmondások)

 

 

 Legyen időd a munkára - ez a siker ára.

 Legyen időd a játékra - ez az örök ifjúság titka.

 Legyen időd a nevetésre - ez a Lélek muzsikája.

 Legyen időd a gondolkodásra - ez az erő forrása.

 Legyen időd az olvasásra - ez a bölcsesség alapja.

 Legyen időd, hogy kedves légy - ez a boldogsághoz vezető út.

 Legyen időd az álmodozásra - kocsidat majd egy csillaghoz vezeti.

 Legyen időd, hogy körülnézz - túl rövid a nap ahhoz, hogy önző légy.

 Legyen időd, hogy szeress és Téged is szeressenek - ez isteni kiváltság. (Régi ír áldás)

 

 

Akinek a ,,lelke a barátja", annak mindig van társa. Van, aki meghallgatja, és van, aki válaszol. Ez a valaki a saját lelke. Ha lehunyja a szemét, akkor is jó társaságban van. S ha erőre van szüksége, megkapja -- a belső barátjától. A jó tanácsot is: ,,erre menj, ne arra" És még valamit kap ettől a csodálatos baráttól: Jókedvet, derűt! Akinek a lelke a barátja, annak arcán megjelenik az, amit Hamvas, ,,tükörsima kedély"-nek nevez. Az ilyen arc, mint sok keleti szobor, belülről mosolyog.

 

 

A boldogság különös dolog: ha megosztjuk másokkal, megsokszorozza önmagát. (Paulo Coelho)

 

 

 "A szenvedésnek egyetlen módja létezik: amikor elhiszünk egy gondolatot, mely harcba száll azzal, ami van. Ha azt szeretnéd, hogy a valóság másmilyen legyen, mint amilyen éppen az adott pillanatban, az olyan, mintha egy macskát szeretnél megtanítani ugatni. Próbálkozhatsz, és még tovább próbálkozhatsz, a macska pedig újra meg újra azt fogja mondani neked, hogy „miaú”. Azt akarni, hogy a valóság másmilyen legyen, mint amilyen az adott pillanatban, reménytelen." (Byron Katie)

 

 

"Szeretet a végső jelentősége mindennek, ami körülöttünk van. Ez nemcsak érzelem, ez a valóság: az öröm az, amely minden teremtés gyökere." (Rabindranath Tagore)

 

 

"Nem az a szabadság, hogy úgy élhetsz, mint egy diktátor és kedved szerint érvényesítheted a benned felgyülemlett gyűlöletet. Szabadság az, hogy nincs diktátor fölötted más, csak a Teremtő Rend. És hogy a gyűlölet ellen megvédelmezheted magadat a szeretettel."(Wass Albert)

 

 

"Ha segíteni már nincs mód a bajon,
Adj túl minden keserves sóhajon.
Ki azon jajgat, ami megesett,
A régi bajhoz újat keresett." (William Shakespeare)

 

 

„Az optimista egyáltalán nem az, aki soha nem szenvedett, hanem az, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést.” (Alexandr Nyikolajevics Szkrjabin)

 

 

Az imádkozáshoz templomra sincs szükségetek.
Aki nem talál templomra a saját szívében, az a saját szívét sem fogja megtalálni semmilyen templomban sem. (Mikhail Naimy: Mirdad Könyve)

 

 

“Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.” (Steve Jobs)

 

 

"A boldogság szeretet kérdése, semmi másé. Aki szeretni tud, az boldog ember." (Hermann Hesse)

 

 

..…nem attól leszel boldog, ha valaki szép szavakat mondogat neked, hanem attól, ha ezt be is bizonyítja a tetteivel.:) Az üres szavak semmit sem érnek!"

 

 

,,Tudod, mit jelent az, hogy "állhatatos"?

A sorozatos kudarcok ellenére, konokul kitartani valami mellett."

 

 

"Fejlődésed mértéke nem útitársaid fejlődési fokozata: eredményei vagy kudarcai. Egyedül azt figyeld, elégedett vagy-e azzal, amit te magad elértél, s ezt egyedül érzelmi egyensúlyodon mérheted le. Ha minden zavaró, külső körülmény ellenére rövid intervallumokra ugyan, de elárad benned a Szattvikus Fény derűs biztonsága, gyógyulni kezdtél. Mentális laboratóriumod tégelyében megérik lassan halhatatlanságod arkánuma."

 

 

Ami a tiéd, azt nem kell bizonyítanod senkinek; még önmagadnak sem. Amint ezt a stádiumot elérted, nem sebezhet meg kritika többé. A mitikus sárkányvér a megismert Valóság biztonságából forr ki. Ezért kell fáradhatatlan szellemi erőfeszítéssel és okkult gyakorlatok mágiájával törekedned rá.” (SZEPES MÁRIA)

 

 

Azért szeress, mert a szeretet a saját, belső fejlődésed. Segíteni fog továbbfejlődni a több fény, több igazság, több szabadság felé.

 

 

"A fő szerepben most TE állsz. Ezért is nem jelentkeztem régóta, mert szerettelek volna meghagyni Téged a saját világodban, a saját életed tapasztalásában, tisztán, mindenféle segítség nélkül. Mert most a segítő, támogató szavaknak nincs értelmük, mindenkinek a saját életére kell figyelnie. Hagyjuk a nagy tanításokat, a millió és millió információt, mert nincs semmire sem szükséged, minden ott van Veled, ott van Körülötted – ott van Benned, ez a belső megélések és a belső döntések ideje.

 Minden pillanat, amit befelé figyelve élsz meg, most új utakat nyit előtted. "

 

 

"Ha egy gondolat folyamatosan jelen van az elmében, vagy koncentráltan foglalkozunk vele, gyakran bevonzza a hozzá tartozó tulajdonságokat is. (...) Egy gondolat olyan, akár a földbe vetett mag." (Napoleon Hill)

 

 

Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész." (zen bölcsesség)

  

"Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív és sok, sok szeretet." (Pázmány Péter)

 

 

Gabriel García Márquez gondolatai

"Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok.

Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért, amit érnek, hanem azért, amit jelentenek.

Keveset aludnék, többet álmodnék, hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan másodperc fényt veszítünk.

Akkor járnék, amikor mások megállnak, és akkor ébrednék, amikor mások alszanak. Ha Isten megajándékozna még egy darab élettel, egyszerű ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a napon, fedetlenül hagyva nemcsak a testemet, hanem a lelkemet is.

A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést!

Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni.

Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön.

Annyi mindent tanultam tőletek, emberek... Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.

Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt.

Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni.

Annyi mindent tanulhattam tőletek, de valójában már nem megyek vele sokra, hiszen amikor betesznek abba a ládába, már halott leszek.

Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt, amit gondolsz. Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek. Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, azt mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod".

Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el.

Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést.

Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz.

Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért. Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet, hogy kifejezhesd őket. Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked."

 

 

A türelem fejlesztéséhez kell valaki, aki szándékosan idegesít bennünket. Az ilyen ember ad jó lehetőséget a türelem valódi gyakorlására. Úgy teszi próbára belső erőnket, szilárdságunkat, ahogy még a gurunk sem tudná. A türelem gyakorlása megvéd bennünket a sértések fájdalmától. (Dalai Láma)

 

 

"Indulatok villámai fenyegetnek otthonodban vagy munkahelyeden?
Ne harcolj ellenük!
Ne szegezz nekik éles, fémhegyű fegyvert, mert akkor villámhárítóvá alakulsz át, amely magához vonzza a mélységi elektromosságot.
Vonulj vissza a belső Templom biztos menedékébe. Ott nem eshet semmi bántódásod." (Szepes Mária)

 

 

,,Találj egy fiút, aki gyönyörűnek hív dögös helyett.. aki visszahív, akkor is ha nem ér rá.. aki a csillagok alatt akar veled feküdni és hallgatni a szívdobbanásaidat.. aki dicsekedik veled a világnak, még akkor is, ha előtte edzésen voltál.. aki büszkén fogja meg a kezed a barátai előtt is.. aki szerint smink nélkül is szép vagy. valakit aki állandóan emlékeztet rá: szerencsés, hogy TE vagy neki és mindig vigyázni fog rád. valakit, aki odafordul a barátaihoz, és azt mondja, ez ő!"

 

 

 

,,Szeretem mikor hozzád bújhatok,
Szeretem mikor ajkadra csókot adhatok,
Szeretem ha melletted fekhetek,
Szeretem ha kezemet kezedbe tehetem,
Szeretem mikor édesen nézel rám,
Szeretem mikor azt mondod: "Szeretlek cicám!"
Szeretem minden egyes porcikád,
Szeretem, hogy szerethetlek csak Téged és senki mást!♥"

 

 

 
‎" Ragyogó szemedbe néztem,
 Nem tudom miért pont beléd szerettem.
 Kértem Istent, engedjen feledni,
 Ez volt a válasz: Téged Kell Szeretni. "
 
" Remélem ma éjjel szívemre vigyázol,
 Remélem tudod Mennyire Hiányzol.
 Remélem ma éjjel álomba vezetlek,

 S ott elmondhatom Mennyire Szeretlek! "

 

 

Ha valaki nem tesz meg érted legalább annyit, amennyit Te érte, akkor nem ő az igazi. Ő csak egy újabb útitárs az igazihoz vezető rögös és hosszú úton. Ha megtalálod azt, akit keresel, akkor azt rögtön tudni és érezni fogod, mert olyan érzés lesz, mintha mindig is Őt kerested volna. Idegen, de mégis ismered. Még távoli, mégis közelebb van, mint bárki más. A szemedbe néz, de a lelkedbe lát. Hozzád beszél, de a szívedhez szól. Na Ő lesz az igazi! (Sz.F.)

 

 

Eljön egy pillanat az életedben, amikor rájössz, hogy ki az, aki igazán számít. Ki az, aki sosem számított. Ki az, aki többé nem fog és ki az, aki mindig is számítani fog. Ezért ne aggódj azok miatt, akik már a múltad részei. Megvan az oka annak, hogy a jövődben ők miért nem szerepelnek.

 

 

 

"Az, aki nem a saját útját járja, előbb-utóbb megbetegszik, hiszen minden fizikai fájdalom, rossz érzés üzenet a lelkünktől. A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami Te vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. Csak ez számít, semmi más." (Szepes Mária)

 

 

Testileg-lelkileg nem lesz egészséges soha senki úgy, ha nem vállalja az elfojtott, meg nem élt érzéseinek az átélését, és ha ezeken nem változtat. Átélni és kimondani - persze egy adott pillanatban. Azután elfogadni és változtatni. Soha senki nem lesz kiegyensúlyozott és boldog, ha ezt nem képes megtenni. Ellenkező esetben csak vergődni fog félelmeinek a csapdájában, egészen a haláláig. (Csernus Imre)

  

 

" Mindenki szokott vizualizálni, akár tud róla, akár nem. A vizualizáció a siker legnagyobb titka. " (Genevieve Behrend)

 

 

“Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.” (Steve Jobs)

“Úgy álljunk meg az életben, akár a sziklaszírt a tengerben; ne engedjük, hogy a szüntelen hullámverés megingasson bennünket.” (Hazrat Inajat Khan)

  

 

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani.” (Marie Curie)

“Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)

 

 

“Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindekivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé – és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és midnen őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk.” (Elbert Hubbard)

 

 

  Ne higgyetek csak azért valamiben, mert sokan állandóan ismételgetik.

  Ne higgyetek el semmit csak azért, mert valószínűnek tűnik.

 Ne higgyetek a képzelgéseknek és a vízióknak, amelyeket Isten üzenetének tartotok.

 Ne higgyetek el semmit csak azért, mert egy tanító vagy egy pap tekintélye áll mögötte.

 Abban higgyetek, aminek hosszadalmas kutatás után meggyőződtetek a helyességéről, és ami összhangban áll saját magatok és mások egészségével, és boldogulásával. (Buddha)

 

 

A másikkal "jót tenni" csak akkor lehet, ha észre sem vesszük. A valódi "jótett" nem is lehet más, mint hogy a másik embert önmagához visszavezetjük; saját erejére, sorsmegoldó hatalmára ráébresztjük - végső soron, hogy megtanítjuk önmagát szeretni.
(Müller Péter)

 

 

Az igazi demokrácia csak pártpolitika-mentes környezetben jöhet létre. (Molnár József)

 

 

 Nem érdekel, miből élsz. Azt akarom tudni, mire vágysz, és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal.

 Nem érdekel, hány éves vagy. Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy.

 Azt akarom tudni, hogy élérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál és bezárkóztál-e már a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom.

 Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni, az eksztázistól megrészegedve anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak, és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira.

 Nem érdekel igazat beszélsz-e. Azt akarom tudni, hogy mersz-e másoknak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz. Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet.

 Azt akarom tudni, hogy hűséges vagy-e, s ezáltal megbízható.

 Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem minden nap pompázik, és hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni, és a tóparton állva mégis ezüst Hold felé kiáltani: Igen!

 Nem érdekel, hol élsz, és mennyi pénzed van.

 Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz közepébe, és nem hátrálsz-e meg.

 Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal, és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál. (Oriah Hegyi Álmodó indián törzsfőnök verse)

 

 

 

Nagyobbak a házaink, de kisebbek a családjaink;

 Több a kényelmünk, de kevesebb az időnk;

Több diplománk van, de kevesebb bölcsességünk;

 Nagyobb tudásunk, de gyengébb értékítéletünk;

Több szakértőnk, de több problémánk;

 Több gyógyszerünk, de kevesebb egészségünk;

Eljutottunk a Holdra, és vissza is tértünk onnan,

de gondot okoz, hogy átmenjünk az utca túlsó oldalára megismerni az új szomszédot,

 Több számítógépet építünk, hogy több információt tárolhassunk, mint valaha, de kevesebbet kommunikálunk egymással.

 Gazdagok lettünk mennyiségben, de szegények minőségben.

 Ez a kor a gyorséttermeké és a lassú emésztésé.

A magas embereké törpe jellemmel.

A hatalmas profitoké és sekélyes kapcsolatoké.

Olyan időket élünk, amikor rengeteg minden van a kirakatban, de semmi sincs a szobában.

 (Tendzin Gyaco, a XIV. Dalai Láma)

 

 

A tudás eloszlat minden szenvedést. A tudás szabaddá tesz.

 Mi a tudás? A kémia? A fizika? A csillagászat? A földrajz?

 Ezek segítenek nekünk ebben egy kicsit, de csak egy kicsit.

 Az igazi tudás önnön természetünk megismerése.

 „Ismerd meg tenmagad!”

 Tudnod kell, hogy ki vagy, meg kell ismerned mélységes természetedet.

 Tudatára kell ébrednek ennek a benned rejlő végtelen természetnek.

 Így el fogod tudni szakítani kötelékeidet. (Szvámi Vivékánanda)

 

A legbölcsebb ember is húzza meg magát szerényen. Mert miből áll a nagy bölcsessége? Talán abból, hogy legfeljebb egy félrőffel tovább lát a másiknál, a közönséges eszűnél, egy félrőffel, egy olyan horizontba, amely egy billió mérföldre terjed. Az egész mély látás csak egy valamivel kisebb vakság. Hát érdemes ezért a csekélységért annyi hűhót csinálni? Szétosztályozni az embereket, hogy ezek az okosak, emezek a nem okosak, azok a bolondok, mintha a mákszemeket szétraknák: kis mákszemek, nagy mákszemek. (Mikszáth Kálmán)

 

"A cselekvés volt a „minden”, a nem-cselekvés a „semmi”. Mintha a sikeres élet egyenlő lett volna az aktivitással. Mindig menni kellett, tevékenykedni, akarni, cselekedni, versenyt futni az idővel. Mindig odakint, mindig a látható világban. Ez volt a „valami” Elcsendesedni, átgondolni a dolgokat, befogadóvá, szemlélővé válni, ez volt a „semmi”. A valódi dolgok nem a zajban dőlnek el. A valódi dolgok azon múlnak, ki hogy bírja a csendet." (Tisch Ferenc)

 

Ragadj meg minden körülményt, mondj magadénak minden vétket, oszd meg örömödet, elmélkedj minden titkon, képzeld magad mindenki helyzetébe, bocsáss meg minden sértést (beleértve a sajátodat is), gyógyíts meg minden szívet, tiszteld minden egyes embert igazát. (Neale Donald Walsch)

 

Halkan szólj, különben azt fogják hinni, hogy csak figyelmet követelsz. Gyengéden szólj, hogy mindenki megismerje a szeretetet. Nyíltan beszélj, különben azt fogják hinni, hogy rejtegetnivalód van. Őszintén szólj, hogy senki se érthessen félre. Gyakran szólj, hogy szavaid eljussanak mindenkihez. Tiszteletteljesen szólj, hogy senki se fosztassék meg a tisztelettől. Szeretetteljesen szólj, hogy minden szavad gyógyíthasson. Énrólam szólj minden szavaddal. Tedd egész életedet ajándékká. Soha ne feledd, te magad vagy az ajándék. Légy ajándéka mindenkinek, aki életedbe lép, és akinek életébe te belépsz. Óvakodj attól, hogy bárkinek az életébe lépj, ha nem lehetsz ajándéka is egyben. (Neale Donald Walsch)

 

Akiben zűrzavar van, zűrzavart hoz létre környezetében.
Akiben rend van - rendet teremt maga körül. (Popper Péter - A belső utak könyve)

 

„A szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel.” (Darrell Royal)

 

A nap süt, de ahhoz, hogy megpillantsd, neked kell felé fordulnod. (Sri Ramana Maharsh)

 

Az igaz gyakorlás az illúziók, a frusztráció közepette valósul meg. Ha valamilyen hibát követsz el, éppen ott kell a gyakorlásodat megalapoznod. Nincsen más hely a számodra, ahol a gyakorlásodat kialakíthatnád. (Sunrjú Szuzuki)

 

Az ember nem járhat egyszerre két úton, fontos, hogy elkötelezett legyen a kiválasztott egyetlen út iránt. Az egyénnek el kell döntenie, melyik irányzatot tartja a sajátjának, melyik áll hozzá a legközelebb, melyik felel meg temperamentumának, spirituális késztetésének. Ha ezt eldönti, már látja, hogy melyik úton kell haladnia. (Őszentsége a XIV. Dalai Láma)

 

 

Minden hosszú távú jó eredmény a jó okok felhalmozódásának köszönhető. Ugyanígy igaz az is, hogy ha hathatós eredményekre kívánunk jutni, hathatós okokra van szükségünk. (Őszentsége a XIV. Dalai Láma)

 

Mindenki hisz benne, hogy az erőfeszítéseiért elnyeri jutalmát, és hogy egyszer majd megérti mindazt, ami útközben történt. (Paulo Coelho)

 

Nem érti, miért töltik sokan az egész életüket azzal, hogy szétzúzzák az utakat, amelyeken nem akarnak végigmenni, ahelyett, hogy azon az egyetlen úton járnának, amely elvezeti őket valahova. (Paulo Coelho)