Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek new 7

A férfiak főleg bizalomra, feltétlen elfogadásra, pozitív megítélésre, csodálatra, helyeslésre és bátorításra vágynak. A nők elsősorban gondoskodást, megértést, tiszteletet, hűséget, elismerést és megnyugtatást kérnek társuktól. A feladat attól nehéz, hogy ki tudjuk-e találni, a szeretet milyen megnyilvánulására áhítozik éppen a társunk. (John Gray - A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek)

 

 

,,A nő akkor válik NŐvé, ha van mellette egy igazi Férfi, aki engedi, hogy a Nőiesség felszabadulhasson...a nő akkor lesz NŐ, amikor érzi a szeretetet, és az érzelmi biztonságot, amit a Férfi ad...ekkor kinyílik Nőiessége, mint egy csodás virág...a Nő akkor boldog, ha szeretik és ezt viszonozva szerethet. A Nő annyira Nő, amennyire Férfi a férfi , aki mellette van.  Ha egy NŐT nem ragyogtatsz minden nap, nem is vagy igazi Férfi."

 

 

,,Az ölelés arra jó, hogy tudasd másokkal: szereted őket, anélkül, hogy egyetlen szót is mondanál..."

 

Miért mindig a nő érzi úgy, hogy csalódik a férfiban? (...) Mi van, ha erről nem a férfiak tehetnek? Ha egy bizonyos kor és bizonyos számú kapcsolat után még mindig egy helyben toporgunk, míg az exbarátunk már hegyen-völgyön túl jár? Lehet, hogy a probléma forrása nem ő, sőt nem az azelőtti és nem is az azelőtti barátunk, hanem bármilyen fájdalmas is kimondani, a hiba önmagunkban keresendő? (Szex és New York c. film)

 

Lelki társ. Két kis szavacska, és egy nagy gondolat. Azt jelenti, hinni abban, hogy van valahol valaki, aki őrzi a kulcsot a szívünkhöz és álmaink házához. Csak az a dolgunk, hogy megtaláljuk. Hol van hát ez az ember? (Szex és New York c. film)

 

 

"Az ember egész földi létének lényege a Másik Fél keresése.

Nem számít, ha valaki a tudás, a pénz, vagy a hatalom hajszolása mögé bújik.

Akármit ér is el, nem lesz tökéletes, ha közben nem talál rá a Másik Felére." (Paulo Coelho - Brida)

 

 

"Mindenki tud szeretni, hiszen mindannyian ezzel az adottsággal születünk.

 

Van, aki eleve jól csinálja, de a többségnek újra kell tanulnia,

vissza kell emlékeznie, hogyan szeretett, és mindenkinek -kivétel nélkül mindenkinek- el kell égetnie az elmúlt érzelmeket, újra kell élnie néhány örömöt és fájdalmat, botlást és gyógyulást, hogy észrevehesse a vezérfonalat,

ami ott rejlik minden új találkozásban. Igen, van egy vezérfonál." (Paulo Coelho - Tizenegy perc)

 

"Vannak pillanatok, amikor Isten engedelmességet követel.

De olyanok is vannak, amikor akaratunkat teszi próbára,

s arra kíváncsi, hogy fel tudjuk e fogni az isteni szeretet lényegét." (Paulo Coelho - Az ötödik hegy)

 

 

"Mi, Nők, amikor az életünk értelmét vagy a megismerés útját keressük, mindig a négy klasszikus archetípus valamelyikével azonosulunk.

A Szűz (és itt most nem a szexualitásról beszélek) az a típus, aki a teljes függetlenségen keresztül keresi az utat, és mindent, amit tanul, annak köszönhet, hogy képes egyedül szembenézni a kihívásokkal. A Mártír a fájdalomban, az odaadásban és a szenvedésben találja meg az önmegismerés módját. A Szent a határtalan szeretetben találja meg élete értelmét, és abban a képességben, hogy úgy adjon, hogy nem kér cserébe semmit. A Boszorkány pedig a teljes és határtalan gyönyört keresi, hogy ezzel adjon értelmet létének."
(Paulo Coelho - A portobellói boszorkány)

 

 

"Én három személy vagyok, attól függően, hogy épp kivel vagyok. Az Ártatlan Kislány, aki csodálattal bámulja a férfit, és úgy tesz, mintha lenyűgöznék hetvenkedő történetei a hatalomról és a dicsőségről. A Végzet Asszonya, aki azonnal lecsap azokra, akik bizonytalanok, átveszi felettük az irányítást, és kielégíti a vágyaikat, hiszen nekik már semmi mással nem kell törődniük. Végül pedig a Megértő Anya, aki gondját viseli mindazoknak, akik vigaszra és törődésre szorulnak, úgy tesz, mintha megértené őket, de a panaszok egyik fülén be – a másikon ki. 

Maga melyiket szeretné megismerni?" (Paulo Coelho - Tizenegy perc)

 

 

"Nélkülem nem tudsz élni, mert férfi vagy, mert bennem van a titkosabb erő, amely nélkül nem vagy teljes ember. Nem tudsz nélkülem élni, mert nő vagyok. Az én leheletem ad szárnyat a lelkednek, erőt a karodnak, mosolyt a halott kőnek." (Márai Sándor)

 

 

"A nők olyanok, mint az almák a fán. A legjobbak a fa tetején vannak.

A férfiak nem akarnak felmászni értük, mert félnek az eséstől és sérüléstől.

Inkább választanak egy földön heverőt, romlottat- mondván ez is jó lesz.

Nem olyan jók, de könnyű megszerezni őket.

Emiatt aztán a fa tetején az almák azt gondolják, valami nincs rendben velük, bennük van valami hiba, nem kellenek senkinek....

Pedig igazából csodálatosak, csak ki kell várniuk azt a valakit, aki elég bátor ahhoz, hogy felmásszon a fa tetejére."

 

 

"Nőnek lenni jó. Jó nőnek lenni meg pláne!" (Christina Aguilera)

 

 

"A nőnek olyan szeretetre van szüksége, amely nem mulandó. A nő – még a legérzékibb nő is – a lelkével szeret igazán, s nincs olyan párkapcsolati tanács és szexuális trükk, amely boldoggá tudna tenni egy olyan nőt, akit lelkileg nem szeretnek. Akármilyen érzéki bravúr, vagy megrendítő testi gyönyör – egy nőnek ez nem elég, mert az igazi gyönyörpontja nem bonctani helyen rejlik, nem is, ahogy mondani szokás, az „egész testében”, hanem az egész lelkében. Minden olyan ölelés, mely csakis az „erogén zónák” ingerlésén alapul, kevés neki. Egy nő „erogén zónája”: a lelke." (Müller Péter)

 

 

"Jön a nő! Mindig így kezdődik! Vigyázat! Figyelem! A férfi mindent kiszámít alaposan, előrelátóan, precízen, véglegesen. És erre jön a nő! Másodpercenként százhúsz kilométeres hazugságokkal, lihegve, hadarva, szemlesütve, ájuldozva vagy mosolyogva; egyszer csak jön, és mindent halomra dönt! Aztán leül e halomra, és kipúderezi magát. És őszinte részvétét fejezi ki. Óvakodjunk a nőtől! A legegyszerűbb mindennapi fogalmak is zavarosak lesznek, ha nővel kapcsolatban akarjuk tisztázni őket." (Rejtő Jenő)

 

,,Szeretettel hozzáérni a másikhoz, az egy dolog. Szerelemmel hozzáérni a másikhoz, óriási különbség. És mindezt lehet látni. A szerelem akkor marad meg, ha fel tudnak nézni egymásra, miközben egymástól függetlenül is élik életük összes szerepét." (Csernus Imre)

 

Minek ott a szó, ahol oly ékesen beszél a tett! (Jane Austen)

 

"A nők olyanok, mint a virágok: ha erőszakkal akarod megnyitni őket, kezedben maradnak a szirmok és a virág meghal. Mert csak a melegségtől nyílnak meg. Mert a szeretet és gyengédség együttese a nap egy nő számára. Egy nő, ha érzi, hogy szeretik, megnyílik, és odaadja az egész világát!" (Fabio Volo)

 

"Ha már nagyon nagy lánggal él a szenvedély, akkor jöhet a szex, hogy befejezze a táncot, de soha nem az övé az első lépés." (Paulo Coelho)

 

Tudod Malacka, van úgy, hogy valaki nagyon törődik a másikkal. Azt hiszem, ezt hívják Szeretetnek!♥ :)

 

Számtalan szép ember él a világon, milliók, akikbe beleszerethetsz. De olyan, akinek a szája tökéletesen illik a tiedhez, csak egy létezik...

 

A nők nem azért bizonytalanabbak érzelmileg, mert tökéletlenek lennének. Ó, dehogy is. A nők hangulatváltásainak az a titka, hogy túl sokat fognak föl a világból, túl sok érzést élnek meg a környezetükből. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a sok különféle hatással. S amikor kiborulnak, amikor túl nagy bennük a káosz és az érzelmi hullámzás, elég, ha csak a válladba fúrják a fejüket, elég, ha csak átöleled őket. Te, a férfi, pusztán a jelenléteddel el tudod simítani a feszültséget.  (A. J. Christian)

 

,,Istenem, adj egy embert, egyetlenegyet, aki szeret! Akinél nem kényszerülök önvédelemre! Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni! Akit beengedek magamba: ‘Ilyen vagyok, igen, minden jóval, rosszal, minden félelmemmel, zűrömmel, gyengeségemmel együtt!’ Adj egyetlen embert, aki valóban szeret!"

 

“Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok – emberek, eszmék, helyzetek -, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak. Nők. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mind feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon. De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket. Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen tiéd. Várj, nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és lényeddel.” (Márai Sándor: Füves könyv)

 

Zsigmondi Zsolt - Amikor...

Amikor lassan véget ér az édes éj,

 amikor egymáson fekszik két tenyér,

 amikor szerelmesen bámulom a szemed,

 amikor a sötétben suttogom a neved,

 amikor simogatom meztelen hátad,

 amikor majd minden emlék fáj utánad,

 amikor csókollak ott, ahol érlek,

 amikor a legjobban szeretlek Téged,

 amikor a boldogságtól sírnod kell,

 amikor úgy érzed, már nem bírod el,

 amikor majd lelkünk összeér,

 amikor a hajnal visszatér,

 akkor fogod majd tudni,

 szerelmünk mennyit ér!:)

 

 

,,Ha közeledben van akit szeretsz, mintha melegebb lenne, mintha mindig sütne a Nap. A tárgyak mosolyogni kezdenek, a szoba ismerősebb lesz, az illatok kellemesebbek lesznek ha a közeledben van aki kedves neked. Az az összetéveszthetetlen jelenlét-érzés amikor az egykor idegen ismerőssé válik, amikor a jelenléte elvarázsolja a környezetedet - a szeretet biztos jele. Nem kell mindig a testi közellét. Minél valódibb a szeretet, annál távolabbra hat térben és időben. Ha rád gondolok és szeretlek, megjelenhet lelkedben az üzenetem. A város másik pontján is. Néha a Föld másik oldalán is."

 

 

“Hasított már beléd az érzés valakit megismerve, hogy “Ő az”? Érezted azt, hogy egy láthatatlan kapocs köt össze valakivel? Egy olyan kapocs, mely nem az ismeretségen alapul… nem azon, hogy régóta öszetartozol valakivel és megtanultad szeretni… nem… Arról az érzésről beszélek, mikor úgy érzed, mintha a másik feledet találtad volna meg… mintha szíved meglelte volna elszakított darabját. Ő az az ember, aki mindig is hozzád tartozott, csak eddig nem találtál rá… ő az, akit nem kell megimserned ahhoz, hogy szeress, mert a szíved már ismeri őt… Nem kérdezel, nem gondolkozol… csupán érzel. Nem félsz letenni kezébe lelkedet, nem félsz rábízni magadat, mert tudod, ha téged bánt, önmagát bántja… mert egyek vagytok… talán már azóta, hogy megszületett lelketek. Te Ő vagy, és Ő te! Két test, egy lélek… Ő az IGAZI!”

 

 

,,Néha az ember azt hiszi, hogy jön majd valaki, aki magával hoz egy

 másik világot... Aztán rájössz, hogy ő is ezen a Földön él... Pedig pont

 ez a lényeg... Hogy jöjjön valaki, aki ezen a Földön él... És hozzon el

 egy világot... De ne egy másikat, hanem ezt... A miénket... Csak kicsit

 másképp... Jöjjön valaki, akivel máshogy látod a világot... Akivel

 máshogy éled meg a mindennapokat... Akivel szebbek lesznek az álmos

 reggelek... És még szebbek az éjszakák... Akivel a percek óráknak

 tűnnek, az órák pedig perceknek... Aki ott tud hagyni a szívedben

 valamit, ami akkor is segít szebbé alakítani a valóságot, ha ő nincs

 melletted..."

 

 

„Nem tehetek róla, még mindig szeretlek,
Pedig mindenki azt mondja felejtselek el.
Én tudom hogy ők mondják az igazat,
De az ember csak a szívére hallgat.”

 

 

"Azt hiszem, a hiteles férfi vagy hiteles nő egyik alapfeltétele az, hogy amikor egyedül van, akkor is jól érezze magát a saját bőrében. Akkor is jól el tudja tölteni az időt önmagával." (Csernus Imre)

 

 

"Ha a saját szemébe a nő bele tud nézni, akkor nyugodtan, oldottan fog másnak a szemébe is nézni! Egyenes lesz a tartása. Persze ez nem az a szemtelen, kihívó, vadászó tekintet, amikor éppen egy pasira vadászik, hanem ez a derűs tekintet. Ez hiányzik ma Magyarországon. A sok derűs vidám tekintet!" (Csernus Imre)

 

 

 "Tanuld meg a férfi nélkül is jól érezni magad! Hadd jöjjön rá, hogy önálló egyéniség vagy, érdekes, értékes, magabiztos nő, akiért újra és újra meg kell küzdenie. Ne borulj a lába elé! Ne mutasd ki folyton a szerelmedet! Önmagadat tartsd a legfontosabbnak, ne őt! Ha van önérzeted, ha van önálló véleményed, akkor sosem fordul el tőled." (Fejős Éva)

 

 

"A lányok bonyolultak. A hozzájuk járó használati utasítás 800 oldal, amiből legalább négy fejezet hiányzik, rosszul van fordítva, és alig érthető." (Dr. House)

 

 

"Az idő mindent megváltoztat. - Mindenki ezt mondja, de ez nem igaz. Csak a tettek hoznak változást. Ha nem tesz semmit, nem változik semmi." (Dr. House)

 

A rossz párkapcsolatból jobb kilépni, mint végeláthatatlanul szenvedni benne. A kapcsolat minősége nem csupán érzelmi, hanem fizikai egészségünkre is komoly hatással bír. (Dr. Marianne J. Legato - Miért nem emlékeznek a férfiak és miért nem felejtenek a nők?)

 

Az a férfi, aki úgy tesz, mintha jó férj lenne, egy idő után valóban azzá válik. Aki, ha kötelességből is, de teljesíti a feladatait, előbb-utóbb önszántából teszi azt. Egyszer egy barátom mesélt nekem egy morális dilemmájáról, miszerint adakozni szeretett volna, de nem segítő szándékból, hanem bűntudatának enyhítése végett. kikérte hát egy rabbi véleményét, aki a következőket mondta: "Nem azért adakozik valaki, mert jó ember, hanem azért lesz valaki jó ember, mert adakozik." (Dr. Marianne J. Legato - Miért nem emlékeznek a férfiak és miért nem felejtenek a nők?)

 

Ha egy házasság valóban szerelemre és biztonságra építkezik, akkor a kötöttségeket a felek nemcsak szívesen vállalják, hanem még örömüket is lelik benne, de amint a kényszer és a független lélek fogva tartása válik az egyedüli megtartó erővé, a felek boldogan hánynák le magukról az összes béklyót annak a vérpezsdítő dolognak a kedvéért, ami még a szexnél is fontosabb, a szabadságért. (Eric Berne)

 

A jó házasságot a barátság képessége alapozza meg. (Friedrich Nietzsche)

 

Hazugság, mit tartanak közönségesen,

hogy házasságban megszűnik a szerelem! (Petőfi Sándor)

 

...megtalálta a borítékot, melyben egy füzet széléről letépett fecni volt, és rajta ceruzával írt egysoros válasz: Jó, férjhez megyek magához, ha megígéri, hogy soha nem etet velem padlizsánt. (Gabriel García Márquez - Szerelem a kolera idején)

 

Kemény élete van annak, aki hozzá nem illő asszonyba botlik. (Giovanni Boccaccio)

 

"Egy házasság sosem az unalom miatt ér véget, hanem azért, mert az együtt járás alatt olyannak tettetjük magunkat, amilyennek a társunk szeretne, és ez nem tarthat a végtelenségig. - Lehet, hogy nem tettetjük magunkat, csak megváltozunk. - Hisszük, hogy a társunk talán megváltozik, ami újabb oka lehet a válásnak. Nem változunk. Legalábbis úgy nem, ahogy számítana." (Dr. House)

 

 

A nőnek mélyen ismernie kell azt a férfit, akit párjául választott, és ennek alapján kell bánnia azzal az érzékeny férfilelkével, mert mindig a nőtől függ a kapcsolat jövője. (Ara Rauch)

 

A nőket pedig el kell bűvölni. (Nora Roberts)

 

Az idő talán begyógyítja a sebeket, de sohasem hoz feledést. (Nora Roberts)

 

Néha hajlamosak vagyunk kétségbeesni mikor a személy, akivel törődünk, elhagy... de az az igazság, hogy ez nem a mi veszteségünk, hanem az övé, mert ő veszti el azt az embert, aki soha nem mondott volna le róla. (Müller Péter)

 

,,Még annyi mindent mondhatnék neked, mégis évek óta írok egy levelet. Csak egyetlen sornyi hazugság röviden: már megtanultam élni nélküled!"

 

"Aki észrevesz, megjegyez. Akit érdekelsz, megkeres. Aki szeretne veled lenni, szakít rá időt. Aki látni akar téged, kinyitja a szemét. Aki akar téged, bizonyít. Aki vágyik rád, lángol. Aki szeret, megbecsül!!!!

 

,,Ha csakis a másikban élő belső szépségre és nagyságra koncentrálunk, nagymértékben hozzájárulunk ahhoz, hogy ezek a csodálatos tulajdonságok a felszínre emelkedjenek, és valóban testet öltsenek bennünk."

 

Egy nap majd besétál valaki igazán különleges az életedbe, és akkor majd rádöbbensz, hogy miért nem működött eddig soha a dolog mással.. :)

 

 

Aki szeret: nem fogja elvárni tőled, hogy úgy viselkedj, ahogy ő akarja, hanem mosolyog, amikor látja, hogy egyedi vagy. Aki szeret, nem fogja elvárni, hogy úgy élj, ahogy ő jónak gondolja, hanem örömmel látja, ahogyan élsz. Aki szeret, nem akarja elvenni a szabadságodat, hanem örül annak, aminek te is örülsz. Aki szeret, nem akar ujjal mutogatni rád, hogy te rontottad el az életét, hanem megköszöni, hogy mellette vagy és tanítod őt. Aki szeret, átölel bármikor, tiszta szívvel, minden ok nélkül- mert Szeret.

 

A nő boldogsága és megbecsülése olyan tükör, mely ragyogó képet fest a férfiról!

 

Senki nem tökéletes, minden kapcsolaton rengeteget kell dolgozni, és ha egyszer megtaláltad azt az embert, akit igazán, szívből szeretsz, nem számít, ha nem érti, miért akarsz valamit csinálni, elég, ha kész támogatni a választásodat, még ha a miértet nem is fogja fel egészen. (Sillár Emőke)

 

"Nem hiszek a véletlen találkozásokban. A világ törvénye olyan, hogy ami egyszer elkezdődött, azt be is kell fejezni. Nem valami nagy öröm ez. Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben. Két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak akkor, amikor megértek e találkozásra." (Márai Sándor)

 

" A szeretet képessé tesz rácsodálkozni a másikban rejtőző végtelen szépségre és mélységre. A szeretet nem beskatulyáz, hanem szárnyakat ad. Szépnek látja a másikat, és ezzel erőt is ad neki, hogy a benne rejlő szépséget felszínre hozza. " (Székely János)

 

"Engedje meg magának, hogy jobban érezze magát! És aztán megtanulhatja, hogyan engedje meg magának, hogy folyamatosan jobban érezze magát." (Dr. House)

 

"Az a bölcs, aki tudja, hogy mit bír változtatni magán, és mi az, amivel született." (Dr. House)

 

"A gyávaság a nyuszik mérge..." (Dr. House)

 

"Nincs hazugság sérülés nélkül." (Dr. House)

 

"Az ember nem azt kapja, amit érdemel, hanem amit kap." (Dr. House)

 

"Nem lehet nyugodtan élni, ha valaki a múltjából nem vonja le a megfelelő tanulságot. Ezért megfontolandó a felejtés, és teljesen mást jelent a számontartás. Ha én elfelejtem, hogy mit tettem a múltban, de ebből nem tanultam, akkor az életem arra fog ítélni, hogy mindezt újra meg újra átéljem." (Csernus Imre)

 

„A kudarc az az állapot, amikor az illető zsebében volt az energia, amellyel megoldhatta volna a kihívást, azonban a lustaság, a gyávaság, a kifogások keresése, a hanyagság, a tunyaság, a nagyképűség, az önzés, stb. erősebb volt, így nem tette bele mindazt, amit tudott volna. Így a nap végére marad a keserű szájíz, valamint a folyamatos önmarcangolás, hogy miért nem tette bele. A nem sikerült meg azt jelenti, hogy valaki megtett mindent, amit tudott, azonban azt is tudja, hogy emberből van, és nem sikerülhet minden. Ha ő becsülettel mindent beletett, mindez persze rosszul esik, de a nap végére nem marad lelkiismeret furdalása, így nyugodtan alszik.” (Csernus Imre)

 

"A hitelesség mindig ott kezdődik, amikor a negatív élményről is tudok oldottan beszélni, és közben tudom, hogy ezért én vagyok a felelős. Merem átélni az ezzel járó fájdalmat, de ezért is felelősséget vállalok azzal, hogy holnaptól mindent megteszek, hogy ezen változtassak napról napra." (Csernus Imre)

 

,,Ha tudom, hogy én emberből vagyok, akkor elfogadom azt is, hogy alakulhat úgy az életem, hogy valami miatt nem jön össze valami, amit elterveztem.” (Csernus Imre)

 

Tudod, én olyannak látom az embert, mint valami zárt bimbót. A legtöbb dolog, amit olvas vagy cselekszik, nincs rá hatással, de vannak aztán olyan élmények is, amelyeknek különös a jelentésük, énje szempontjából. Ezek mind felpattantanak egy-egy szirmot a bimbón; így fakad fel aztán egyik szirom a másik után, míg végre kinyílik az egész virág. (William Somerset Maugham)

 

 

,,Gondolatban ölelj mindenkit,
 Ne hagyj ki belőle senkit.
 Érzed, hogy mi van a szívedbe.
 Add tovább az érzésed,
 Attól lesz jó tenéked.
 
Lehet, hogy meg nem értenek,
 Mégis másképp nézhetnek.
 Mások talán követnek,
 Utánuk is jöhetnek.


 Végtelen a szeretet,
 Láthatod a szemeket.
 Fénylenek, mint csillagok
 Szeretettől ezt kapod."

Dugasz István - GONDOLATBAN

 

 

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta, a boldogság a kulcs egy szép élethez. Amikor iskolába mentem, és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: “boldog”. Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." (John Lennon)

 

 

"Az öröm a bánat, a könny, a mosoly,
egy úton járnak s ezt Te is tudod...
Vissza sose nézz előtted az élet,
Tégy meg mindent, Nem szabad félned...
S ha bár a tűz kialszik a parázs még megmarad
s csak egy kis szikra kell és újra lángra kap…
Ne add fel soha terveid,
gondolataid kövessék tetteid...”

 

"Amikor megszülettem, annyira meglepődtem, hogy nem szólaltam meg másfél évig." (Gracie Allen)

 

Tudod, mi tartja bennem a lelket? A remény! (Egy asszony illata)

 

 

Végül minden álom megtalálja a maga formáját: minden szomjúság számára van hullám, minden szív számára szerelem. (Gustave Flaubert)

 

 

Felfoghatatlan, hogy mennyi időt vártam erre, és most itt vagyok. (Radics Gigi)

 

 

,,Jó úton haladsz, mert van célod és szorgalmas vagy."

 

 

,,Ami nem romlott el, nem kell megjavítani."

 

 

,,Ha jobban élsz, mint egy évvel ezelőtt, akkor jó úton haladsz."

 

 

,,Köszönöm a pofonokat. . amiket soha sem vártam. .

Mert ettől álltam talpra. . s elmondhatom bátran

Hogy szép mosollyal felelek, ha újra próbálnak bántani

Már nem fogok sírni. . nem tudnak olyan könnyen ártani

Köszönöm azoknak, akik elhagytak. . pedig Szerettem őket

Így tanultam meg. . milyen sokat jelent az őszinte Szeretet

Kik cserben hagytak. . mikor elvesztem s nem láttam a kiutat

De így jöttem rá. . kik is azok. . akiket hívhatok barátoknak. .

Köszönöm azoknak. . akik ezernyi darabra törték össze a szívem

Már tudom. . hogy nem minden igaz. . ki az aki csak játszik velem

Ki az aki miatt soha nem szabad sírnom. . erősnek kell lennem. .

Hiszen aki igazán Szeret. . nem hagy el. . szorítja a két kezem

Köszönöm a sorsnak, hogy annyiszor padlóra küldött

Mert mikor sikerült felállnom. . felfedeztem rengeteg örömöt

Akár egy ölelésben. . egy mosolyban. . egy rég nem hallott dalban

De láttam. . . hogy a boldogság igenis. . mindenfelé ott van."

 


"Amire most gondolsz, az teremti meg a jövődet. Elméd által te magad alakítod az életedet. És mivel folyamatosan gondolkozol, folyamatosan teremtesz. Amire összpontosítasz, amin a legtöbbet járatod az agyadat, az fog bekövetkezni az életedben. Ahogy minden természeti törvény, ez is tökéletes. Magad teremted meg az életedet. Amint vetsz, úgy aratsz! Gondolataid elvetett magvak, és hogy mit aratsz, az csakis ezeken múlik." (The Secret)

 

"Soha nem tudhatod, hogy amit rossznak nevezel és éppen történik veled az miért van. Hányszor volt olyan az életedben hogy amit nem kívánatosnak láttál arról később, mikor már összeállt a kép kiderült, hogy értelme volt, hogy más útra terelt, hogy gazdagodtál tőle, vagy megváltoztatta az életedet. A legfontosabb, hogy elfogadjuk ami VAN és elfogadjuk, hogy nem láthatjuk mi az EGÉSZ célja mert kicsik vagyunk ahhoz. De az elfogadás által BÉKÉT fogsz érezni. "

 

Amilyen mértékben növekszik benned a szeretet, olyan mértékben növekszik szépséged, mert a szeretet a lélek szépsége. (Szent Ágoston)

 

A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak. (Edmund Burke)

 

,,-         Honnan tudod, hogy megbízhatsz bennem?

-         Sehonnan. Ilyen a bizalom!"

 

“Isten nem lehet ott mindenhol, ezért teremtette az anyát.” (zsidó közmondás)

 

Ha egyszer fontos neked valami, azt meg kell védened. Ha olyan mázlista vagy, hogy találtál magadnak egy életmódot, amit szeretsz, akkor a bátorságot is meg kell találnod, hogy azt az életet éljed. (John Irving)

 

Ha van egy kitűzött célod (...), mindig van előtted többféle út is, amelyen elérheted. És könnyen meglehet, hogy az egyértelmű, egyenes, kényelmes út helyett a nehéz, nyaktörő ösvényt kell felvállalnod, vagy éppen óriási kerülőt kell tenned, hogy a célodat elérjed. (Ara Rauch)

 

Az utóbbi időben kezdte hozzászoktatni magát, hogy akihez csak lehetett, beszélgetés közben hozzáért, lehetőleg úgy, hogy véletlennek tűnjön. Érezte, hogy az érintéssel valamit átad a másik embernek, valami nem könnyen megnevezhető dolgot, aminek következtében a kapcsolat megváltozik közöttük: mélyebb, meghittebb, valódibb lesz. (Ara Rauch)

 

"A nevetés sokkal jobban oldja a feszültséget, mint a sírás." (Laurell Kaye Hamilton)

 

Egy mosoly, amit kéretlenül, önzetlenül adnak, megváltoztathatja a napodat. Akár az egész életedet is. (Ara Rauch)

 

"Sose halaszd el a lehetőséget,
Hogy elmond, amit érzel,
Mert nem biztos,
Hogy az élet megteremti újra a lehetőséget,
Hogy megtehesd!"

 

"Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé." (Böjte Csaba)

 

Kínálj meg mindenkit a sütivel, akit ismersz, (...) azokat is, különösen azokat, akikről úgy érzed, hogy nincsenek jóban veled. Tudod, mi ez: szeretetsütemény. Minél széjjelebb szórod azt az energiát, ami ebben rezeg, annál nagyobb védelmező kupolát borít föléd. (Ara Rauch)

 

A szeretet az a különleges dolog, amit minél jobban átélsz, minél több embernek adsz belőle, minél több felé és intenzívebben árasztod, annál több lesz belőle neked is. (Ara Rauch)

 

Az ember attól fél, amit nem ismer. Mihelyt a megismerés, a tudás világossága ráragyog, minden félelmetes dologról kiderül, hogy valójában egy olyan saját részünk, amivel nem akartunk szembenézni, és lenyomtuk a tudatalatti sötétjébe. Ha megtudod, megismered, hogy mi ez a szörny, ha nevén nevezed, többé nem fog ártani neked. (Ara Rauch)

 

Egy dolgot a saját káromon tanultam meg, hogy a csüggedés nem kifizetődő. A tartós elfoglaltság és az optimizmus a helyes útra téríthet, és helyreállíthatja a magadba vetett hitedet. (Lucille Ball)

 

"A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több." (Tatiosz)
 

 

Senki sem mondta, hogy nem lesznek kihívásaink, akadályaink, problémáink. A trükk a "hogyan"-ban van, hogy te ezeket hogyan kezeled: akadálynak, problémának vagy megoldandó feladatnak. (Ara Rauch)

 
"A pesszimista panaszkodik a szél miatt; az optimista reméli, hogy majd megváltozik; a realista beállítja a vitorlákat." (William Arthur Ward)

 

"Bizonyított, hogy a rendszeresen köszönetet, hálát kifejező embereknek sokkal jobb az egészségi állapotuk, és kevesebbet bosszankodnak, mint mások. Próbáljuk csak ki: keressünk legalább öt olyan dolgot, amelyekért igazán hálásak lehetünk. Írjunk levelet valakinek, akinek hálásak vagyunk, és ezt heti rendszerességgel műveljük tíz héten át. Egyszersmind írjuk fel naponta a bosszúságainkat. Azt fogjuk tapasztalni az önkísérletben, hogy csökken a bosszúságok száma, és növekszik a jó közérzetben eltöltött idő. Pozitív adalék, hogy akinek egyszer valamit megköszöntünk, vagy kifejeztük iránta hálánkat, ezt követően egészen másként fog velünk viselkedni. De a kommunikáció nemcsak vele javul, hanem hólabda effektusként másokkal is, mert a jó érzéseket hordozó ember könnyebben ad pozitív érzelmi üzenetet másoknak." (Dr. Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak?)

 

"Amire most gondolsz, az teremti meg a jövődet. Elméd által te magad alakítod az életedet. És mivel folyamatosan gondolkozol, folyamatosan teremtesz. Amire összpontosítasz, amin a legtöbbet járatod az agyadat, az fog bekövetkezni az életedben. Ahogy minden természeti törvény, ez is tökéletes. Magad teremted meg az életedet. Amint vetsz, úgy aratsz! Gondolataid elvetett magvak, és hogy mit aratsz, az csakis ezeken múlik." (The Secret)

 

Boldognak senki sem születik – azt meg kell teremteni. (Müller Péter – Örömkönyv)

 

 

,,Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!"

 

 

Egy csecsemő csak mosolyog: nem mérlegeli, ki méltó a mosolyára és ki nem. Mi is újratanulhatnánk mosolyogni, még mielőtt bármit megítélnénk. (Stephanie Dowrick)

 

Néha el is felejtem, milyen csodákat tud tenni a nevetés. (Ken Kesey)

 

Bárhogy is lesz, becsüld meg az életet, becsüld meg a társad, becsüld meg a Szerelmet. Légy hálás azért, amit kaptál és ne félj akkor sem, ha éppen egyedül utazol. Néha nem is kell több, elég csak kinézni az ablakon, hogy észrevedd ezt a temérdek csodát, ami körülvesz a világban. Merj élni, merj boldog lenni a körülményeid dacára is. Merj Szeretni akkor is, ha nem szabad. Ne akarj felejteni, ne akard kitörölni a múltat. Ha valami fáj, akkor éld meg a fájdalmat. Sírj, tombolj, ordíts. Add ki magadból. Vedd észre, hol hibáztál és tanulj belőle. A legfontosabb azonban mégis az, hogy ne okold magad a hibáidért. Csak egy ember vagy. De igyekezz mindig jobb ember lenni. Olyan ember, aki űrt hagy majd maga után miután eléri a végállomást. (Sz.F.)

 

Nézz az égre a legszebb fényre, láss egy álmot, s harcolj érte ♥

 

"Ha elromlik minden, ami megesik néha, ha utad csak a hegyre

fel vezet a célba. Ha kevés, amit kapsz, de sokkal tartozol,

ha úgy érzed a sok gond leterhel. Nevetnél bár, de sóhajtozol,

 pihenj, ha kell, de SOHA NE ADD FEL!

 Az élet furcsa dolgokra képes, ilyesmit mindenki már érzett.

 Számos hiba épp azért történik, mert feladtuk és nem

 tartottunk ki végig. Ne add fel hát, ha lassan is haladsz,

 a siker már csak egy arasz. A cél sokszor nem oly távoli,

 mint tétova ember balgán képzeli. Sokszor a küzdő nem várja meg,

 hogy megnyerje a serleget. És túl késő, mire belenyilall,

 hogy milyen közel volt a diadal. Sokszor nem tudjuk, milyen közel

 a siker, tán orrunk előtt van csak nem hisszük el.

 Küzdj hát tovább, ha ér sok vereség, ha húz még az ág is,

akkor is HARCOLJ TOVÁBB!"

 

"Nem az a fontos, hogy meglássuk, ami a távol ködébe vész, hanem hogy megcselekedjük, ami most előttünk áll."  (Dale Carnegie)

 

"Minden olyan alkalommal, amikor egy rendkívül nehéz helyzetbe kerülsz, mint mindig, ott van előtted a választás lehetősége: megsértődsz és keresel egy bűnbakot, akit vagy amit majd hibáztathatsz a nehézségekért, vagy szembenézel a kihívással, és fejlődsz. Csak saját magadat tudod kivezetni az árnyékból a fényre. Minden ember útja nagyon viszontagságos. Sok bátorság kell hozzá." (thesecret.hu)

 

"Ne a rendkívüli lehetőségekre várj! Ragadd meg a legegyszerűbb, leghétköznapibb lehetőségeket, és tedd őket rendkívülivé! A gyenge ember vár a nagy lehetőségre, az erős megteremti azt." (Orison Swett Marden)

 

""Csak akkor nem vagy magányos az életben, ha jó ügyeket védesz. Nincs fizetség és jutalom az ilyen perben. De nincs alku sem. Ezért soha ne félj kimondani azt, amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz." (Márai Sándor)

 

Mint mindenben ezen a földön, hinni kell benne, hogy győzhetsz, és ennek érdekében áldozatokat kell hozni. (Paulo Coelho)

 

A gyűlölet energiája nem vezet sehová, de a megbocsátás energiája, amely a szeretetben testesül meg, jó útra terelheti az életedet. (Paulo Coelho)

 

 

 

 

Igyekszem vidámságot színlelni, amikor pedig nem vagyok vidám, leplezni a szomorúságomat, hogy ne okozzak bánatot azoknak, akik annyira szeretnek, és annyira aggódnak értem. (Paulo Coelho - A portobellói boszorkány)

 Tökéletes bűntény: soha nem tudjuk kideríteni, ki ölte meg az örömünket, hol vannak a bűnösök, és miféle okok vezérelték őket. De ezek a bűnösök, akik nem fedik fel a kilétüket, vajon tudatában vannak-e egyáltalán a tettük súlyának? Szerintem nem, mert ők is a saját maguk által teremtett valóság foglyai - legyenek bár depressziósak vagy arrogánsak, kisemberek vagy nagyhatalmúak. (Paulo Coelho - A portobellói boszorkány)

 

 

 

 ,,A gyermek az az apró lény, aki
a nappalokat hosszabbá,
az éjszakákat rövidebbé,
a ruhákat rongyosabbá,

a pénztárcát üresebbé,

az életet boldogabbá teszi."

 

 "A gyermek lelke tiszta lap. Gondold meg, mivel írja tele a könyv amelyet a kezébe adsz." (Móricz Zsigmond)

 

A tavasznak sem mondhatjuk: "Remélem, hogy hamar jössz, és sokáig maradsz." Csak azt mondhatjuk: "Gyere, ajándékozz meg a reménnyel, és maradj, ameddig tudsz."
(Paulo Coelho)

 

"Aki nem tudja merre tart, azt oda vezetik, ahova akarják". (Sütő András)

 

,,Csak azok fejlődnek, akik szüntelenül gyakorolnak.” (Morihei Ueshiba)

 

"Feledkezzünk el saját boldogtalanságunkról - igyekezzünk másoknak egy kis boldogságot szerezni. "Ha jó vagy másokhoz, magadhoz vagy a legjobb." (Dale Carnegie)

 

,,Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, az igazságnak és fénynek csak egy sugarát hozta a világra, már nem élt hiába: életének megvolt az értelme.” (Delp, P. Alfréd jezsuita)

 

,,Ne ítélkezz felettem, ha még nem jártad végig az utamat..

Láthatod a mosolyom... de nem látod mögötte a fájdalmat

 Ne dobálj kövekkel.. ha nem tudod... mit miért tettem

 Láthatod a hibáim.. de nem látod az összetört szívem

 Léptem én is rossz útra... volt, hogy más ember voltam..

De csak boldog lenni! Ezen kívül semmi mást nem akartam

 Ne bánts szavakkal.. ha valójában nem tudod, hogy ki vagyok

 Láthatod a tetteim de nem látod, mikor pofonokat kapok..

Minden embernek meg vannak a magában hordozott sebek

 Melyek soha el nem múlnak.. hiába telnek gyorsan az évek

 Ezért mielőtt valakiről rosszat mondanál.. vedd fel a cipőjét

 S meglátod.. ha felveszed.. Te leszel ki letörli majd a könnyét.."

 

Búcsúzóul szeretnék valami nagyon kedveset mondani, de nem tudom, miként fordíthatnám le sárkányérzelmeimet. Kívánom, maradj meghitt viszonyban a csodával! Légy boldog, itatódj át szerelemmel, és részegülj tőle! Ne siess meghalni, bármily régen élsz is. Tőled, általad is szebb a tömérdek-arcú világ. (Vivien Fable)

 

A lehetetlen nem tény, hanem vélemény!