Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek new 8

 

Néha nyitva kell hagynunk az ajtót, engedni, hogy besétáljon rajta a legnagyobb álmunk. Talán egy férfi, vele együtt a szerelem, a boldogság, talán egy jó hír, amitől napjaink máshogyan telnek, talán egy barát, aki visszaadja mindazt, amit eddig az évek eloroztak. Talán besétál az egészség, fölszabadítva testünket a folytonos kíntól. Csak ne felejtsük el nyitva hagyni az ajtót, hisz mind várunk valamire! Mindannyian álmodunk.(Sarah Garden)

 

 

Teremts egyre több és több megértést. Ezt szalasztják el a szerelmesek: van elég szeretetük, de megértésük nincs, egyáltalán nincs. Ezért a meg nem értés szikláin meghal a szeretetük. A szeretet nem tud megértés nélkül élni. Egyedül a szeretet nagyon bolond; megértéssel a szeretet sokáig élhet csodálatos életet - sok megosztott örömmel, sok megosztott, csodálatos pillanattal, nagyszerű költői élménnyel. (Osho)

 

"Kell valami olyat találnunk, amiért lelkesedünk annyira, hogy kockázatot vállaljunk érte, átugorjuk az akadályokat és áttörjük a kőfalakat, amelyekkel mindig szembetaláljuk önmagunkat. Ha nincs meg ez az érzés azzal kapcsolatban, amit csinálunk, az első nagy akadálynál meghátrálunk." (George Lucas )

 

"Ki kell használnunk, hogy ránk mosolygott a szerencse, és meg kell tennünk mindent, hogy segítsünk neki, ahogy ő is segít nekünk." (Paulo Coelho)

 

Ha szerencsés vagy, gyógyulásod az elvárt formában fog történni. Ha igazán szerencsés vagy, gyógyulásod olyan formában jön majd, melyről nem is álmodtál - olyanban, melyet az Univerzum kifejezetten neked tartogat. (Eric Pearl)

 

"Ha az embert az együttérzés és a jóindulat vezeti, akkor valami automatikusan megnyit benne egy belső ajtót. Ezen keresztül aztán könnyebben tud kommunikálni más emberekkel. Ez a melegség egyfajta nyitottságot teremt. Az ember egyszerre rájön, hogy minden emberi lény ugyanolyan, mint ő. (Dalai Láma)

 

"Ne keseredjünk el, ha szavunk bárkinél is süket fülekre talál. Különös dolog az emberi lélek csendje. Sokszor esztendők is eltelhetnek, míg az elvetett mag megfogan benne." (Dalai Láma)

 

"A kapcsolatok célja az, hogy megteremtsd az örömöt, a boldogságot és a teljességet azáltal, hogy megosztod az életedet egy másik személlyel." (Neale Donald Walsch)

 

"Nem tehetek róla, olyan a világfelfogásom, hogy az életet inkább a derűs és szeretetre méltó, mint a csúf és brutális oldaláról nézem." (Thomas Mann)

 

"Igaz leszek, mert vannak, akik bíznak bennem;

 Tiszta leszek, mert vannak, akik törődnek velem;

 Erős leszek, mert olyan sok a szenvedés;

 Merész leszek, mert annak kell lennem;

 Barátja leszek mindenkinek - ellenségnek, társtalannak;

 Ajándékozom, s elfeledem az ajándékot;

 Alázatos leszek, mert ismerem a gyengéimet;

 Felnézek, és nevetek, és szeretek, és magasba emelek."

 (Howard Arnold Walter)

 

Próbáld ki. A nap folyamán időnként állj le, ülj le, és válj tudatossá a légzésedre. Végezheted öt percig vagy öt másodpercig. Merülj bele a jelen pillanat teljes elfogadásába, melybe az is beleszámít, hogyan érzed magad, és hogyan érzékeled, ami történik. Ezekben a pillanatokban egyáltalán ne próbálj megváltoztatni semmit, csak lélegezz, és engedd el. Lélegezz és engedd! Halj meg annak, hogy ebben a pillanatban bárminek máshogy kellene lennie; a tudatod és a szíved mélyén engedd meg magadnak, hogy ez a pillanat éppen az legyen, ami, és te éppen az legyél, ami vagy. Majd amikor készen állsz, mozdulj abba az irányba, amelyet a szíved kijelöl – éber figyelemmel és elszántan.” (Jon Kabat-Zinn)

 

Én vagyok az egyetlen ember, aki boldoggá tehet engem. Ugyanakkor én vagyok az egyetlen, aki boldogtalanná tehet.

Dosztojevszkij írja az Ördögök című regényében: "Az emberek boldogtalanok, mert nem tudják, hogy boldogok. Ennyi az egész!" A boldogsághoz nem az kell, hogy teljesüljenek a vágyaink és nem is az, hogy kielégítést nyerjenek az igényeink, hanem hogy felismerjük: a boldogság kulcsát minden ember maga tartja a kezében. Ezzel a kulccsal kell megkeresnünk és megtalálnunk a boldogságot.

 

"Az a szó, hogy megbocsátani, görögül úgy hangzik, hogy aphiémi. Azt is jelenti, hogy elengedni, elbocsátani, figyelmen kívül hagyni, maga mögött hagyni. Amikor az ember feloldja magában a kötelékeit, amikor nem tapad valamire vagy valakire érzelmileg, sem gondolatilag, amikor fájdalmát és sértettségét maga mögött hagyva elengedi az egészet: az aphiémi. Amikor nem nézünk utána, mert nem a miénk többé: ez a megbocsátás. Eldobjuk, mint egy cigarettacsikket. Nem szívjuk tovább - így is sokáig rongáltuk vele a tüdőnket. A megbocsátás: egy letapadás megszüntetése. Ha sikerül, szabad leszel." (Müller Péter)

 

"Egyetlen módon gyógyíthatod meg az Életed. Ha magadba merülsz és önmagadat gyógyítod meg. Békét kötsz magadban minden múltbeli eseménnyel, traumával, félelemmel, bánattal. Az Életed benned zajlik. És ennek a legfélelmetesebb része, hogy Neked kell önmagadba nézned, nem teheti meg más helyetted." (Robert G. Smith)

 

"Aki nem tudja merre tart, azt oda vezetik, ahova akarják". (Sütő András )

 

„A sikert nem hajszolni kell, hanem vonzani, azáltal, hogy vonzó személyiségekké fejlesztjük magunkat.” (Jim Rohn)

 

"Dúld szét a hiedelmeid, a hit legyél Te magad!" (Weöres Sándor)

 

"Nem azt vonzod magadhoz amit akarsz, hanem azt aki vagy." (Wayne Dyer)

 

"Ne aggódj, ha elfogy a pénzed. Akkor aggódj, ha a hited fogy el!" (Randy Gage)

 

,,Csak azok fejlődnek, akik szüntelenül gyakorolnak.” (Morihei Ueshiba)

 

"Feledkezzünk el saját boldogtalanságunkról - igyekezzünk másoknak egy kis boldogságot szerezni. "Ha jó vagy másokhoz, magadhoz vagy a legjobb." (Dale Carnegie)

 

,,Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, az igazságnak és fénynek csak egy sugarát hozta a világra, már nem élt hiába: életének megvolt az értelme.” (Delp, P. Alfréd jezsuita)

 

 

Ne ítélkezz felettem, ha még nem jártad végig az utamat..

Láthatod a mosolyom... de nem látod mögötte a fájdalmat

 Ne dobálj kövekkel.. ha nem tudod... mit miért tettem

 Láthatod a hibáim.. de nem látod az összetört szívem

 Léptem én is rossz útra... volt, hogy más ember voltam..

De csak boldog lenni! Ezen kívül semmi mást nem akartam

 Ne bánts szavakkal.. ha valójában nem tudod, hogy ki vagyok

 Láthatod a tetteim de nem látod, mikor pofonokat kapok..

Minden embernek meg vannak a magában hordozott sebek

 Melyek soha el nem múlnak.. hiába telnek gyorsan az évek

 Ezért mielőtt valakiről rosszat mondanál.. vedd fel a cipőjét

 S meglátod.. ha felveszed.. Te leszel ki letörli majd a könnyét..

 

Az életet igazán csak akkor élvezhetjük, ha van, akivel ezt az élvezetet megoszthatjuk." (Mark Twain)


Azt mondják, a földi boldogsághoz a következők kellenek: legyen kit szeretnünk, legyen mit csinálnunk és legyen miben reménykednünk. (Tom Bodett)Mindenkinek, aki belép az életedbe, van egy tanítása és egy története a számodra. Minden egyes ember, aki mellett a napjaid során elhaladsz, magában hordozza a lehetőségét, hogy egy kicsivel több könyörületet, és jószándékot mutass feléje. Miért nem vagy végre az az ember, aki valójában vagy, és miért nem teszed azt, amivel gazdagabbá teheted a körülötted lévő világot? Szerintem, ha csak egyetlen embert is mosolyra késztetsz egy nap, vagy akár egy vadidegennek feldobod a hangulatát, már értékes volt a napod. Ilyen egyszerűen a kedvesség a bérleti díj, amit a földön elfoglalt helyünkért fizetni kell. (Robin Sharma)"Aki megtalálja önmagát, már sehol sem tévedhet el. Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más. Az élet játék. Játszd komolyan, de vedd könnyedén. Hinni abban kell, ami még nincs, hogy legyen. Élni jöttünk erre a világra, nem lakni."

 

"Talán ez az egyik legizgalmasabb dolog. Amikor egy ember levetkőzik előtted, nem durván a bőrét mutatva meg, hanem a lelkét: finoman kibújik a valamelyik rárakódott szerepéből. Ez az igazi meztelenség, az őszinteség." (Berniczky Konkoly Edit)

 

,, Az élet olyan, mint egy kert. A levelek elszáradnak, és a virágok elhervadnak természetes módon. Csak ha ezeket eltávolítjuk, gyönyörködhetünk ismét új virágaink és leveleink szépségében. Ugyanígy el kell távolítanunk tudatunkból a rossz tapasztalatokat, a múlt árnyait. Élni annyai, mint emlékezni a felejtésre. Bocsásd meg, amit meg kell bocsátani. Felejtsd el, amit el kell felejteni. Öleld át az életet megújult erővel. Az élet minden pillanatát olyan friss tekintettel kellene fogadnunk, mint egy nemrégen nyílt virág." (M. Amritánandamaji)

 

"Ha majd belefáradsz abba, hogy az legyél, aki nem vagy, akkor majd végre élvezheted az életet. Idővel rájössz, hogy ez nemcsak örömet szerez, hanem valami sokkal mélyebbet ad: értelmet az életednek." (Paulo Coelho)

 

,,Az vagyok, aki bárki más is lehet, ha hallgat a szívére. Olyan ember vagyok, aki leborul az élet titokzatossága előtt, aki nyitott a csodákra, aki derűsen és lelkesen viszonyul mindenhez, amit csinál.” (Paulo Coelho)

 

"Ne tedd meg azt a szívességet ennek a mocsok világnak, hogy rosszul érzed magadat benne!" (Beke Kata)

 

"Legyél olyan, mint egy postabélyeg! Addig tapadj rá valamire, míg célba nem érsz!" (Josh Billings)

 

"Halott dolog is tud az árral úszni, de csak egy élő képes árral szemben." (Gilbert Keith Chesterton)

 

"Álmodj nagyot, de csak az fog megvalósulni az életedben, amiről meg vagy győződve, hogy igaz. Nem tudsz, mert senki nem képes olyat megvalósítani, ami távol áll a valóságtól.
Csak olyan tud realizálódni az életedben, aminek a valóságalapja megállja a helyét a gondolataidban is." - Ugródeszka c. könyv

 

"Tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Ne add fel! Egy életed van, egyetlen dobás. Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni. Tudj kacagni saját kudarcaidon, és kezdd elölről." (Böjte Csaba)

 

"Jól tudom: a fényt a szemem itta, a dalt a fülem fogta,
a simogatást a kezem érezte, szép utakon a lábam vitt,
és a gondolatok a fejemben születtek, mint az ég távoli villódzása,
de mindezt a szívem gyűjtötte össze, és belőle lett minden, ami Szeretet." (Fekete István)

 

Élni annyi mint szeretni. Szeretni látni és megmutatni, érezni és érzékeltetni, meghallani és meghallgatni, magasba szállni és felröpíteni, kinyílni és felnyitni, megérteni és megértetni, együtt érezni és eggyé olvadni - és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás. Szeretni nem lehet hideg fejjel, fél szívvel, okosan, mert a szeretet olyan cselekvés, amely magában foglalja azt is, hogy őrültek vagyunk azért, akit szeretünk.

 

"Nézz utána, hogy minden napból, a legközönségesebb, sivár hétköznapból is ünnepet csinálj, ha pillanatokra is! Egy jóindulatú szóval. Méltányos cselekedettel. Udvarias mozdulattal. Nem kell sok az emberi ünnephez. Minden napba belecsempészhetsz valamilyen varázsos elemet, megajándékozhatod magad egy könyv igazságának negyedórás élményével, valamilyen homályos fogalom megismerésének kielégülésével, környezeted vigasztalásával vagy felderítésével. Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel." (Márai Sándor)

 

Az emberi szellem hasonlatos a lótuszvirághoz. Mint ahogy a lótusz a tavak és mocsarak iszapos fenekéről tör fel a víz felszínére, úgy sarjad ki az emberi szellem is az anyagi világ sötétjéből és úgy emelkedik föl a fény felé. És miként a lótusz a vizek felszínén szétterjeszti leveleit, majd pedig a napfény hatására kibontakoztatja szépséges virágát, úgy bontakozik ki a szellemi mivoltát felismerő emberi lélek is a magasabb világok fényénél a magasabb rendű erők hatására. De ehhez az szükséges, hogy - mint a lótusz - boldogan kitárjuk lelkünket a szellem napsugara előtt és hagyjuk, hogy a magasabb világokból szüntelenül leáradó fények érleljék bensőnket, miként a Nap sugarai a lótuszvirág szívét. Mikor tehát úgy érezzük, hogy lábunk elmerül a föld sarában, emeljük fel lótusz-szellemünket a legmagasabbhoz, ami számunkra létezik. Lelkünk már-már összecsukódó szirmai újra erőt, színt és szépséget nyernek majd tőle. (Reményik Sándor: A lótusz)

 

Egy gyűlölettel teli világban is mernünk kell reménykedni. Egy haraggal teli világban is mernünk kell vigasztalni. Egy kétségbeeséssel telt világban is mernünk kell álmodni. Egy bizonytalansággal telt világban is mernünk kell hinni. (Michael Jackson)

 

A Fény nem okoskodik, hanem bölcs (Chiquetet), mert maga a Rend és ez különbözteti meg a Sötétségtől, mely a Rendnélküli (Káosz), hiába egylényegű a Fénnyel! A Sötét megköti a lelket és kioltja a Belső Tüzet, a Lángot, míg a Fény nem köti meg a lelket, hanem táplálja a Tüzet! (Lylamanesha Hillhard Sherana)

 

 

 ,,Türelmesen és kitartóan kell a célod megvalósítása felé haladnod. A problémák se tántorítsanak el, és eszedbe ne jusson feladni az álmaidat! A szakmai projektjeid szép sikerrel kecsegtetnek, még ha a kihívások hegyekként is tornyosulnak föléd, készülj fel a csúcsok meghódítására. Ha hagyod, hogy az érzéseid és az érzékeid vezessenek, a Sárkány évében különleges élmények és fantasztikus meglepetések várnak rád."

 

 

 

"Van egy régi legenda, amely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a földet, és figyelik, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy "úgy legyen", és a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy ámen. Ha viszont valaki rosszul állítja be magát, szomorú, keserű, akkor a fekete angyal mondja azt, hogy "úgy legyen", és a fehér angyal köteles rámondani azt, hogy ámen. Az optimista, jóra készülő emberek dolgai általában valóban jobban sikerülnek, mint a keserű, pesszimista és rosszat váró emberekéi. Ez nagyon szép legenda, amely megmaradt bennem, mert csakugyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb dolog a dolgok pozitív alakulásába vetett bizalom." (Popper Péter)
,,MINDENKI ÁTÉL FÁJDALMAKAT, de akkor is itt vagyunk, mennünk kell tovább...
SZERESSÜNK, TEGYÜK A JÓT, ez formálja és átalakítja a környezetünket. Bízzunk a szép győzelmében, legalább a bensőnkben éljük meg és képzeljük el.  A SZERETET keresi és megtalálja útját.""Úgy látom, hogy a nyugalom leginkább a szeretet és az együttérzés gyakorlásának eredménye. Minél többet törődünk másokkal, annál jobban érezzük magunkat. Jó szívvel lenni mások iránt, hűséget, melegséget érezni, a lélek megkönnyebbülését jelenti. Ez az enyhet adó érzés a nyugalom, a sikerült élet bizonyítéka." (Tendzin Gjaco, a dalai láma)“Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel.” (Müller Péter: Szeretetkönyv)

 

 " Ha többféle út kínálkozik számodra és nem tudod melyiket válaszd, semmiképp se bízd a döntést a véletlenre, hanem ülj le és várj. Várj még és még. Ne mozdulj, ne szólj, csak hallgasd a szíved. S mikor beszélni kezd hozzád állj fel ... és menj amerre visz . " (Susanna Tamaro)

 

 

"A sikert és a kudarcot elválasztó vonalat a „nem volt időm” szavakkal lehet kifejezni." (Dan Millman)

 


Mire ők: Ubuntu. Hogyan tudna valamelyikünk is boldog lenni, ha bármelyikünk szomorú?

E törzs nyelvén Ubuntu annyit tesz: Vagyok, mert vagyunk...

UBUNTU = Vagyok, mert vagyunk

 Egy antropologus egy afrikai törzs gyermekeinek javasolt egy játékot: letett egy kosár gyümölcsöt egy fa mellé, majd így szólt:

- aki előbb odaér az nyeri a gyümölcsöt! Erre a gyermekek mind felálltak, kézenfogták egymást, és együtt szaladtak érte. Megkérdezte, hogy miért nem versenyeztetek?

Mire ők: Ubuntu. Hogyan tudna valamelyikünk is boldog lenni, ha bármelyikünk szomorú?

E törzs nyelvén Ubuntu annyit tesz: Vagyok, mert vagyunk...

 

Az ember mindenért felelős, ami vele történik. A bölcs ennek tudatában van, és nem veti el többé a szenvedés magvait. Inkább az öröm magvait veti el. Előbb-utóbb mindent le kell aratnod, amit elvetettél. Ezt jelenti a menny fogalma: a bölcs elveti az üdvösség, a szeretet, a könyörületesség magvait, melyek egy napon kertté fejlődnek. (...) Ha egyre csak az öröm, a szépség, a tánc, a dal, a meditáció, az ima magjait hinted szét, akkor hamarosan létrehozol egy várkertet az igazság virágaiból - létrehozod a Paradicsomot. (Osho)

 

“Mindig gondolkodj pozitívan és keresd a lehetőségeket arra, hogy másokat segíts.

 Sokszor az életben a siker ellentéte nem a kudarc, hanem a félbehagyás.

 A bajnokok sosem adják fel; azok, akik feladják, sosem nyernek.

 Sose várd, hogy a dolgok megtörténjenek. Küzdj és tegyél róla, hogy megtörténjenek.

 Sose várd, hogy értéket kapj, te magad hozz létre értéket.”

 

Ha valaki azt hiszi, hogy birtokában van az igazságnak, akkor ki is kell mondania. Az emberi szellem becsületéről van szó! (Anatole France)

 

"Nincs helye a szomorúságnak, ha folyton emlékezni tudunk a bennünk rejlő szeretetre és fényre." (Szvámi Ráma)

 

 

"A sikert és a kudarcot elválasztó vonalat a „nem volt időm” szavakkal lehet kifejezni." (Dan Millman)

 

"Nézz utána, hogy minden napból, a legközönségesebb, sivár hétköznapból is ünnepet csinálj, ha pillanatokra is! Egy jóindulatú szóval. Méltányos cselekedettel. Udvarias mozdulattal. Nem kell sok az emberi ünnephez. Minden napba belecsempészhetsz valamilyen varázsos elemet, megajándékozhatod magad egy könyv igazságának negyedórás élményével, valamilyen homályos fogalom megismerésének kielégülésével, környezeted vigasztalásával vagy felderítésével. Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel." (Márai Sándor)

 

A hegycsúcsra sokféle út vezet. Vannak meredekebbek és kényelmesebbek. S a táj is különböző, ami a szemedbe tűnik, de azért ugyanazt a hegyet látod különböző oldalairól. Ezért, hát légy türelmes önmagaddal szemben. Találd meg a neked legmegfelelőbb utat. De légy türelmes másokkal szemben is, akik másik ösvényt választottak. Se a te utad, se a másoké nem az egyedül üdvözítő út. Aki felfelé kapaszkodik, sokszor meghorzsolja magát, időnként elesik. Fel kell állni, ne maradj fekve. Amíg úton vagy, nincs veled semmi baj. A belső halál akkor kezdődik, amikor véglegesen letáboroztál a hegyoldalon. (Popper Péter: A belső utak könyve)

 

"A legtöbb ember azt gondolja, hogy ha őszinte, akkor ezzel mások visszaélhetnek. Pedig ez nem így van. Ha én őszinte vagyok, és kimondom, ami velem történt, megszabadulok a tehertől. Egy. Kettő: ha valaki ezt így vagy úgy kiferdíti, és elmondja másnak, akkor abból megtudom, hogy valójában milyen ember." (Csernus Imre)

 

Az igaz gyakorlás az illúziók, a frusztráció közepette valósul meg. Ha valamilyen hibát követsz el, éppen ott kell a gyakorlásodat megalapoznod. Nincsen más hely a számodra, ahol a gyakorlásodat kialakíthatnád. (Sunrjú Szuzuki)

 

,,A barátság csodálatos emberi kapcsolat, mely megérinti szívünket, és különleges örömet varázsol életünkbe. Alapja a kedvesség, az őszinteség, egymás támogatása és a bizalom. A barátság mindannyiunk számára egészen különleges ajándéka az életnek."

 

"Erősítsd meg az önmagadba vetett hitet! Mondj IGEN-t magadnak és ÉLVEZD az életet!" Ha így teszel, le fogod győzni az előtted álló akadályokat.

 

Aki tudja, hogy tudja, azt hallgasd meg!

 Aki tudja, hogy nem tudja, azt tanitsd!

 Aki nem tudja, hogy tudja, azt ébreszd fel!

 Aki nem tudja, hogy nem tudja, attól menekülj!

 (Kinai közmondás)

 

Van egy személyes történeted, amit be kell teljesítened, és kész. Nem számít, hogy a többiek támogatnak, bírálnak, átnéznek rajtad vagy elviselnek: azért csinálod, amit csinálsz, mert ez a sorsod ezen a földön, ez minden örömöd forrása. (Paulo Coelho - Mint az áradó folyó)

 

Az álmokért harcolni kell, de azt is tudni kell, hogy ha bizonyos utak járhatatlannak bizonyulnak, érdemes arra fordítani az energiánkat, hogy más utat keressünk. (Paulo Coelho - Mint az áradó folyó)

 

Kár, hogy az emberek csak a különbséget látják meg, amely elválasztja őket egymástól. Ha több szeretettel néznének egymásra, azt vennék inkább észre, ami közös bennük, és feleannyi probléma lenne a világban. (Paulo Coelho - Mint az áradó folyó)

 

 

"....- Madeline, maga még soha nem érezte úgy, hogy az élete kicsúszik a kezéből? Hogy operettvilágban él? Egy olyan világban, ahol a reklámok szabják meg a vágyainkat, ahol az, hogy mit veszünk, a szomszédunk tekintetétől függ, és annak alapján alakítjuk a gondolatainkat, amit a tévében látunk....

 - És létezik recept a boldogságra?

 - Mernünk kell változtatni, mernünk kell a saját életünk igazi szereplőjévé válni, vállalni a veszélyt, és felfedezni saját magunkat." (Visszajövök érted - részlet)

- És létezik recept a boldogságra?

- Mernünk kell változtatni, mernünk kell a saját életünk igazi szereplőjévé válni, vállalni a veszélyt, és felfedezni saját magunkat."

(Visszajövök érted - részlet)

Aki nem tudja, hogy tudja, azt ébreszd fel!
Aki nem tudja, hogy nem tudja, attól menekülj!
(Kinai közmondás)

– Ezt nem hiszem! – mondta Alice.

– Nem? – szánakozott a Királynő. – Próbáld meg elhinni: végy mély lélegzetet, és hunyd be a szemed!

Alice nevetett.

– Nincs értelme – mondta –, a lehetetlent nem hiheti el az ember!

– Szerintem nincs elég gyakorlatod – mondta a Királynő. – Én a te korodban naponta félórán át csak ezt gyakoroltam. Volt úgy, hogy már reggeli előtt hat lehetetlen dolgot elhittem.

Lewis Caroll Alice Tükörországban

 

 

A harcos tudja, hogy a nagy álmok sok kicsiből állnak, ugyanúgy, ahogy a nap fénye is milliónyi kis sugárból adódik össze. (Paulo Coelho)

 

 

Egyszer, a Mester így szólt tanítványaihoz:

Harc dúl bennem. Egy szörnyű háborúskodás két farkas között.

Az egyik farkas képviseli a félelmet, a haragot, az irigységet, a bánatot, a sajnálkozást, a mohóságot és a kapzsiságot, az arroganciát, a gőgöt és az önteltséget, a fennhéjázást, az önsajnálatot, a bűntudatot és a bűnösséget,a neheztelést, a megbántódást, a kisebbrendűségi és a felsőbbrendűségi érzést egyaránt,a hazugságokat, a hamisságokat, a büszkeséget és az egót.

A másik farkas pedig a vidámságot, a jókedvet, a békességet, a szeretetet, a reményt, a megosztást és az együttérzést,a derűt és a nyugalmat, a higgadtságot, a szerénységet, a kedvességet, a jóakaratot és a jóindulatot,a barátságot, a bátorságot, a beleérző képességet, a nagylelkűséget, az igazságosságot, a könyörületetés a részvétet, a bizalmat, a becsületet, a hűséget és a hitet képviseli.

Ugyanez a harc folyik bennetek is és minden élő emberben.

A tanítványok pár pillanatig elgondolkoztak a hallottakon, majd az egyikük megkérdezte:

Melyik farkas fog győzni?

A bölcs Mester egyszerűen ezt felelte: Az, amelyiket tápláljuk.(Osho)

 

 

"Minden lehetséges. Csak ami lehetetlen, az tovább tart." (Dan Brown)

 

 

Mindenki csak azt tudja magá­hoz vonzani, ami pillanatnyi rezgésének megfelel. A félelem tehát magához vonzza azt, amitől félünk. Viselkedésünk meghatározza a körülményeinket.

 A hasonló hasonlót vonz magához, és általa meg­erősödik. Két különböző dolog taszítja egymást. Az erősebb meghatározza a gyengébbet, és önmagá­hoz hasonlóvá teszi.

 „Ha a zongorán megpendítünk egy húrt, mind­azon húr együtt fog rezegni vele, melynek felhang­ja megegyezik a megpendített húréval, így hoz rez­gésbe minden hang minden olyan testet, melynek frekvenciája megegyezik vele.” Ez azonban nem csu­pán a fizikai testekre érvényes, hanem a lelki tapasz­talás szintjén is igaz: azokat az energiákat, rezgése­ket és hangulatokat vesszük át, amelyekre fogéko­nyak vagyunk. A test és a lélek tehát a vele rokon rezgéseket veszi át, és belesimul környezetébe.

 Minden rezgés átadja a benne lévő energiát a hozzá hasonló rezgésű test­nek. Test és lélek ekként erősíti egymás rezgését és ezzel a velük egylényegű energiát. Aszerint, hogy miként vagyunk hangolva, pozitív és negatív befo­lyás egyként érhet bennünket. Valamennyi tömeg­mozgás ezen törvényén alapszik.

 A szabad választás jogán mindazonáltal tőlünk függ, mely rezgésre vagyunk fogékonyak, melyhez csatlakozunk, melyeket erősítjük vagy éppen csök­kentjük. Ezen alapszik a mantrák és zsongatások, imák varázsigék... hatása: az énekléssel, mormolással rezgésbe hozzuk a bennünk lévő energiákat, és hagyjuk, hogy hatásukat kifejt­sék bennünk. Ennek a magas rezgésnek a segítsé­gével olyan területeket aktiválhatunk magunkban, amelyek elrejtve mindig is megvoltak ugyan, de nem voltak hatékonyak.  Például a teremtés őshangjának, az OM szónak mantrázása így hoz rezonanciába bennünket a magasabb rezgéssel. (Kurt Tepperwein: Szellemi törvények)

 

"Hogy mit tartunk fontosnak az életben, változik. Minden változik. A legnagyobb változás azonban az, amikor valakit úgy szeretsz, ahogy előtte senki mást." (Diane Keaton)

 

,,Türelmesen és kitartóan kell a célod megvalósítása felé haladnod. A problémák se tántorítsanak el, és eszedbe ne jusson feladni az álmaidat!"

 

"Nincs helye a szomorúságnak, ha folyton emlékezni tudunk a bennünk rejlő szeretetre és fényre." (Szvámi Ráma)

 

A jó tett sohasem vész el. Az, aki udvariasságot vet, barátságot nyer; ki kedvességet ültet el, az pedig szeretetet arathat. (St. Basil)

  

Az egyetlen útmutató az emberhez a lelkiismerete; az egyetlen pajzs tetteink becsületességének és őszinteségének emléke. Nagyon meggondolatlan dolog végigsétálni az életen e pajzs nélkül, mert reményeinket olyan gyakran gúnyolja ki a kudarc és borulnak fel terveink. De ezzel a pajzzsal, még ha játszik is velünk a sors, mindig becsületesen menetelhetünk. (Winston Churchill)

 

Boldognak senki sem születik- azt meg kell teremteni. erre senki sem tanított bennünket. tanulni kell a szeretetet, a boldogságot , a harmóniát, az örömöt , a lelkesedést....... Úgy hívják ezt , hogy önmegvalósítás ! Nagy meló ez ! Az embernek a boldogságot nem keresni kell, hanem megvalósítani ! És a szeretetre sem sóvárogni kell , nem akarni , foggal, körömmel, hanem ki kell hoznod magadból. Nem kívülről jön, hanem benned válik valóvá- ha azzá teszed magad: szerető emberré. A szeretetre nem várni kell, hanem alkalmasnak kell lenni rá. Alkalmasnak az odaadásra és a befogadásra . Mindkettőre . Csak az egyik nem elég . Tanítsd meg magad szeretni !Próbáld meg a lényedet ebben a sötét világban szabaddá , fényessé és sugárzóvá tenni ! Magától nem lesz az. Senkié. Azzá leszel , akivé teszed magad S ha kihűlt körülötted a világ ,és jéggé fagyott az élet, fűts be önmagadban... és áraszd a meleget! Meglátod mennyien jövünk majd köréd. Mert mindannyian fázunk. És félünk. És oda gyűlünk, ahol meleg van még! (Tóth Anita)

 

 

,,Ha leszáll az este,

 Tárd ki az ablakod,

 S keresd az égen a

 Szerelemcsillagot!

 

Hogyha rátaláltál,

 Mondj el egy hű imát,

 És akire gondolsz,

 Az is gondol reád!"

 

"Fókuszálj inkább a vágyadra, mint a kétségeidre, és az álmod elkezd majd valóra válni. Meg leszel lepve, mennyire könnyen történik majd. A kétségeid soha nem olyan erősek, mint a vágyaid, hacsak nem te teszed őket azzá." (Marcia Wieder)

 

Önmagadat nem lehet megtalálni - mert megvagy.
A szabadságot nem lehet megtalálni - mert megvan.
Istent nem lehet megtalálni - mert megvan.
Csak észre kell őket venni. (A. J. Christian)

 

,,Ha az ember állandóan csak a gonoszt keresi, az egész világ gonosznak tűnik. Meg kell próbálni inkább a szép dolgokra figyelni!"

 

"Adni csodálatos dolog. Még ha csak gondolatban kívánunk áldást valakinek az életére, ha szeretettel gondolunk rá, ha némán imádkozunk érte, akkor is nagy hatással lehetünk az életére." (Benjamin Shield-Richard Carlso)

 

Ha az út, amelyen jársz, állandóan fájdalmat okoz neked, akkor az nem a te utad. ♥ ♥

 

Mindenki azt állítja, hogy a megoldáson gondolkodik. Pedig nem így van. Meg szeretnék szerelni az autót, de ők a biciklivel foglalkoznak. Az elmélet persze az, hogy mindenki a megoldást keresi, de készítenek egy tökéletes biciklit és csodálkoznak, hogy az autó nem működik. Nem azzal foglalkoznak amivel kéne. Rossz a cél. Elméletben jó, de gyakorlatban nem történik a megoldással semmi, mert nem azt bütykölik, hanem a problémát." (Ugródeszka c. könyv - Szikszay Csaba)

 

"Álmodj nagyot, de csak az fog megvalósulni az életedben, amiről meg vagy győződve, hogy igaz. Nem tudsz, mert senki nem képes olyat megvalósítani, ami távol áll a valóságtól.
Csak olyan tud realizálódni az életedben, aminek a valóságalapja megállja a helyét a gondolataidban is." ( Ugródeszka c. könyv)

 

"...Úgy gondolom, függetlenül attól, hogy hol vagyunk: a világ gyönyörű, csak néha nem látjuk a kút aljából. A kút mélységénél csak egy rosszabb dolog van: a beletörődés. A döntés mindenkinek megadatott - élni a négy fal között és csak vágyakozni dolgokról tettek nélkül, vagy elindulni és a bőrünkön érezni a világ csodáit..."

 

"Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon benned. Egyik szikra pattanjon a másik után. Még a kételyek mocsarában is. Ne hagyd, hogy a lelkedben élő hős elpusztuljon. A vágyak, melyekre életed magányos pillanataiban gondoltál, de soha nem érted el őket. Valóra válthatod a megálmodott sorsot. Mert létezik. Mert valóság. Mert lehetséges. És a tiéd." (Ayn Rand)

 

“A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.” (Amby Burfoot)

 

"Soha ne add fel! Hinned kell önnmagadban, hiszen képes vagy kitűzött céljaidat elérni, ha képességeiddel összhangban vannak! Légy türelmes és kitartó!"


"A jövőnek sok neve van: a gyenge úgy hívja, elérhetetlen, a gyáva úgy, ismeretlen, a bátor lehetőségnek nevezi." (Victor Hugo)

 

"Amikor azt mondod: "Feladom!", gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: "Egek, micsoda lehetőség!" (H. Jackson Brown)

 

“Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót.” (Milton Berle)

 

"Amire most gondolsz, az teremti meg a jövődet. Elméd által te magad alakítod az életedet. És mivel folyamatosan gondolkozol, folyamatosan teremtesz. Amire összpontosítasz, amin a legtöbbet járatod az agyadat, az fog bekövetkezni az életedb...en. Ahogy minden természeti törvény, ez is tökéletes. Magad teremted meg az életedet. Amint vetsz, úgy aratsz! Gondolataid elvetett magvak, és hogy mit aratsz, az csakis ezeken múlik." (The Secret)

 

"Általában az az ember jut a legmesszebb, aki hajlandó merni és csinálni.” Dale Carnegie)

 

"Minden csoda a tiéd lehet, a legmerészebb álmaidat is megépítheted, de lassan. Téglánként. Minden tégla lerakásához türelem kell, kitartó szorgalom, s főleg hit, hogy ebből végül ház lesz. Minden egyes téglánál látni kell a házat! Ez a hit." (Müller Péter)

 

"Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém. Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött."  (Wass Albert)

 

Testvér! Valamit szeretnék mondani Neked. Ne hidd, hogy csúnya a világ s az emberek rosszak. A világ szép s az emberek jók. A rosszaság nem egyéb, mint valami furcsa betegség, mely ragályos és időnként visszatér. Akár a pestis vagy a nátha. S olyankor elcsúfítja a világot maga körül. 

A világot? A Te világodat. De ne feledd el, hogy a Te világodon kívül van még egy másik világ is és ez az igazi világ. Gyökered, vagyis jellemed, adottságaid, érzéseid és az a sok láthatatlan holmi amit magadban hurcolsz egy életen át, ebből az igazi világból ered, és ahhoz a mesterséges másik világhoz, melyet magadnak csináltál, csak annyi köze van, mint a hóvirágnak az avarhoz, melyen átüti fejét midőn a földből előbúvik. (Wass Albert)

 

"Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet." (Abraham Lincoln)

 

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy elvesztegessük! Az álmokat csak tettekkel lehet megvalósítani, nem pedig véget nem érő tervezgetéssel arról, hogy mit fogunk tenni." (David J. Schwartz)

 

Igazából nincs szükséged mesterekre, tanítókra, könyvekre... a tudás benned van. Ezek a kellékek, csak vezetnek az igaz utad felé, vagy éppen elterelnek az utadról. Tapasztalni születtél. Hozd egyensúlyba, harmóniába az életed az anyagban, a matériában. Páruzamosan kell foglalkoznod mindkét részeddel, az anyagi testeddel, életeddel, és a lelkeddel, spirituális utaddal. Nem elegendő csak az anyagiak megszerzésére törekedni, és szintúgy nem elegendő elvonulni a világtól csak meditálni. A kettő között kell megtalálnod az utad. Ebben segít a Te személyes őrangyalod, aki ismeri a tervet, melyet lelked készített mielőtt leszületett ebbe a testbe. Kérd segítségét, hogy a feladatokat elvégezhesd ami célból éppen ide születtél...