Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megértés – értő figyelem, meghall(gat)ás az 1 első lépés.., elfogadás, megnyugtatás, szeretet, dicséret, elismerés, biztatás, segítés, tanács, tedd dicsérhetővé, fontos, szükség van rá.

Elfogadó, megértő, szerető, fejlesztő, pozitív lelki - szellemi - testi környezet megteremtése.

(ugye? igen sorozat), Figyelni rá (szavai, mondandó, és főkét az érzései). Érzés megnevezése.

Megérteni, és visszajelezni, amit mond. - értő figyelem és én-üzenetek.

Pozitív várakozások. Mindenben és mindenkiben a jót keresi-találja. Szeretni és Szeretve lenni. Önmagunkkal való jó viszony.

Jód van (gondolat, ruha, tett, stb…),

Helyeslés-Dicséret (jól/helyesen/ügyesen/remekül csinálod/csináltad/teszed/tetted, jó/nagyszerű/remek munkát végzel/végeztél, te jó vagy. Ügyes vagy. Konkrét dicséret. Szerencséjük van veled. (S) Ez jó / ezek jó dolgok. Annyira jó hogy vagy, Remek kutyatulajdonos / nő vagy, Ez Igen!! Gratulálok. Büszke vagyok rád.

Jólesik. Jó vagy. Jót teszel. Jól vagyok.

Kedvenc-felemelő-kellemes-pozitív zenék(kedvenc, relax, Bagdi Bella)-helyek-ételek-emberek.

Szárnyalás - Boldogság - Szeretet – Siker – Győzelem.

Neki (ettől) miért lesz jó.

Örülni neki.

Ahogy bánsz, beszélsz másokról, azt gondolja, hogy vele is úgy fogsz.

Helytáll. Szeretet-nyelvek használata (kedves szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés). Pozitív-sikeres jövőkép. Szeretetteljes/pozitív/Reményteljes jövő. Örömmel végzett tevékenységek.

Hívogatók. (Aha..ühü..hm..ah..jah..aszta. Értem. (Én) (teljesen, nagyon) Megértelek. (szeretettel, figyelmesen) Hallgatlak. Figyelek. Folytasd.). Ez így van. Igaz. Abszolút.Igazad van. (Én) Megértem/megértelek. Örülök, ha jól vagy/boldognak látlak.

A teljes énközlés három elemet tartalmaz:

 - a bennünket zavaró viselkedés pontos megne­vezését,

 - ennek következményeit ránk nézve,

 - és azt az érzést, amelyet ez belőlünk kivált.

,,Az értő figyelem lényege, hogy a Fogadó megpróbálja megérteni, mit érez az Üzenő, mit jelent az üzenete.

Ezt az értelmet azután saját szavaival megfogalmazza, és az Üzenővel „visszaigazoltatja".

A Fogadó nem  küld  saját üzenetet - se értékelést, véleményt, tanácsot, se érveket, elemzést vagy kérdést.

Csak azt jelzi vissza, amiről úgy  érzi,  hogy  értelem  szerint  benne  volt  az  eredeti  üzenetben  - se többet, se kevesebbet.” – Thomas Gordon – P. E. T.

„Képes vagy rá! Képes vagy rá! Képes vagy rá!”

Aludd ki magad jól, teljesen. Más (pozitív, szeretetteljes) befejezést gondolj ki. Mindent akaratlagosan úgy értelmezek, hogy valamilyen módon az előnyömre váljon. Maktub! Mentálisan erős emberek tulajdonságai. Lásd mindenkiben a buddhát. Lásd, érezd a nagy boldogságot. Én vagyok a győztes. Mindenki azokat a dolgokat vonzza, aki ő. Nem vagy áldozat, nyertes vagy. Én értékes és érdemes ember vagyok.

Ha tudsz hatni rá, minden megváltozhat.

Amit akar - Célra, jóra, boldogságra irányítani. Megbocsátás. Pozitív(itás). Affirmációk.

Az érett felnőtt leteszi a negatív érzelmeit...

Feladatot, munkát adni. Sikerélményt. Hasznosságot.

Mi a célod? Célhiány.

Tehetek érted valamit? Tudok valamiben segíteni neked? Szükséged van valamire? Kell valami? Mivel tudok most a legtöbbet segíteni neked?

Mit kívánsz most tenni? Te szerinted, mit lehetne, kellene tenni, hogy ezt a helyzetet megoldjuk?

Mit kíván tenni? Hogyan lehetne megoldani ezt a helyzetet, mit javasolnál?..felelősségvállalása..kognitív kontroll…helyettesítés törvénye (emberek, cél, felelősségvállalás, első pillanatban távolítsuk el a negatív érzést).

,,A felelõsség-grafikon tetején helyezkednek el azok az emberek, akik teljes felelősséget vállalnak és, akik magukhoz vonzzák a hatalmat és a lehetőségeket.

A grafikon alján nincs hatalom, csak tehetetlenség. Itt találhatjuk annak a személynek a példáját, aki semmi felelősséget nem vállal, nem irányítja sorsát.

Legfelül az az ember van, aki rendkívül magabiztos, vállalja a felelősséget és soha nem él kifogásokkal. Legalul van a felelősséget nem vállaló személy, aki mindenre mentséget keres.”

Gondolataidat ne igazságtartalmuk alapján válogasd meg, hanem az alapján, hogyan érzed magad tőlük. 
A produktív, mentálisan erős emberek nem lesznek negatívak, nem hibáztatnak se mást, se magukat. Pozitívak.
Tápláld az agyad pozitív, szeretetteli, nagyszerű gondolatokkal.

,,Bármit alkottok, mindenen legyen rajta a nyugalom és a pihenés bélyege.”

Ez nem a te értékességedről, a jóságodról, a szeretetreméltóságodról mond, hanem pl. a másik emberről. Az ő helyében, én is ugyanezt gondolnám, mondanám - a hormonok, a neveltetése miatt. Csak olyat várhatsz a másiktól, mint amit a készségei, képessége, tudása lehetővé teszik. A hattyú – hattyú.

Sok jót teszek önmagamnak és másoknak.

A negatív érzelmek 99%-a vád. Ne vádolj, ne okolj, ne hibáztass, ne ítélkezz. Irányítás hiánya. Vállald a felelősséget. Megértés hiánya (jóindulatú és szerető kedvesség, segítés). Az elfogadás hiánya (ez van pillanatnyilag). Én Értékes és érdemes ember vagyok. Én Szeretem magam. Ne vedd személyedre. Stabil önbecsülés. Légy büszke arra, amit már elértél. Neked most azért jobb..ettől azért lesz jobb...miben fogsz fejlődni... pozitív hozadék.

Szerinted, mit gondolnak rólad mások? És te mit gondolsz magadról?
Mennyire szerethető, jó. - elfogadás. Nagyon szerethető, és értékes és érdemes ember/nő. Nagyon szerethető vagy. Szeretnivaló.
,,Az önbecsülés jelentős mértékben attól függ, hogy valaki mennyire tartja magát becsülendőnek, dicsérendőnek.
Aki úgy érzi, hogy sok megbecsülést érdemel, annak van önbecsülése.
Mások véleményének óriási befolyása van a viselkedésünkre. Óriási. Sok bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy
Személyiségünkben döntő szerepe van annak, hogyan vélekednek szerintünk mások rólunk. Erősen befolyásol bennünket mások véleménye."

,,Kutatások szerint, amennyiben valaki erőteljes és határozott testbeszédet alkalmaz tudatosan, meg tudja változtatni az ember hormonjait és viselkedését, mintha valóban erőteljes és határozott lenne!”

Amit magadból közvetítesz, testtartás, testbeszéd, a lényeg. Nonverbális jeleink irányítják azt, ahogy mások gondolkodnak és éreznek rólunk szerintünk, és ahogy magunkról gondolkodunk, és magunkkal kapcsolatban érzünk. Testbeszédünk alakítja, hogy kik vagyunk.

Ha valaki felkeres, és a problémáiról akar beszélni, mondjunk igent, és legyünk együttérzők.

Jó dolog meghallgatni az embereket, és hagyjuk is kibeszélni őket. Kivéve azokat, akik másról sem tudnak beszélni, csak a problémáikról, folyton csak arról, nagyon gyakran ugyanarról beszélnek, amiről legutóbb. Mondjuk azt: „Igen, értem amit mond, és nagyon megértem, azonban Ön felel a saját életéért, Ön a felelős! Mit szándékozik tenni? Ön a felelős a saját életéért! Mit tesz érte?”

Ne hibáztass, ne vádaskodj, ne kritizálj, ne ítéld meg, maradj csak szemlélődő. Mindenki azt mondja, aki, ahol tart.

Az egészséges személyiség a jót keresi mindenben és mindenkiben, és azt mondja.

5:1 szabály (5 dicséret).

,,Van egy szép mondás, amit szintén alkalmazhatunk nehéz emberekkel szemben.

Az önbecsülésre vonatkozik, de vonatkozhat a negatív érzelmek kiküszöbölésére is. Valahogy így hangzik: „Bármit mondok és teszek, én akkor is értékes és érdemes ember vagyok!”. Vagy: „Akármi történik, én akkor is értékes és érdemes ember vagyok!”. Vagy: „Akárhogyan is alakul ez a helyzet, én akkor is értékes és érdemes ember vagyok!””

Bánj jól magaddal (pozitív, jó, kellemes, kényeztetés, dicséret, szeretet).

Pozitív legyél (szavak, mondatok, tettek). Tartsd csak tisztulásnak, visszaesésnek, fejlődésnek- nincs dolgod vele. Ne keveredj bele. Csak egy film, pisi. Lendületi energia. Ne ragadj bele. Ne azonosulj vele. Maradj csak szemlélődő, (pozitív), ne ítéld meg. Írd újra. Írd felül.

,,A titkos szó, amit minden győztes tud, az a: Gyerünk tovább!"

Ne engedd, hogy más behúzzon a viharjába - Húzd be inkább őt a békédbe-szeretetedbe. Ne süllyedj le a szintjére, inkább húzd fel.
Mit tagadsz? - Mivel nem akarsz szembenézni? Figyeld meg, hogy milyen igényed sérül. Hagyd leperegni.
Megértés, megnyugtatás. Mosoly. Szeretet.
Mosollyal mást mondasz.
Felette állj (emberek, helyzetek). Ne adj neki erőt, energiát, ne tápláld, a jót inkább. Ki, hol tart, ő ott, azon a szinten.
Jót kívánni másoknak és magadnak. Vedd le a szemed a fekete pontról. Amilyen emberek vesznek körül, olyanná leszel/ők befolyásolják az életedet (pozitívak, inspirálóak, nyugodtak, harmonikusak, sikeresek, energikusak, felemelőek, szeretetben gazdagok). Energiavámpír (ne adj neki erőt, ne menj bele a vitájába, kerüld el).

Ettől azért jó, mert…. Én jó vagyok, nem ő. ,,Az ellenséget lekicsinyítjük, hogy el tudjunk bánni vele." Az akadályokat attól függően látod nagynak vagy kicsinek, hogy te magad milyen vagy: nagy vagy kicsi. Mikor újra éled a dolgokat nyugodtan tedd, mintha újra megtörténne csak nyugodtan, így fel tudod dolgozni. „Ha nem tudsz változtatni a körülményeiden, meg kell tanulnod növekedni általuk.” A stressz azt jelzi, hogy ideje növekedned. És azt is jelzi, hogy olyanhoz kapcsolódtál, ami nem te vagy. Vonzáspont. Légy önmagad. Az egészséges személyiség a jót keresi mindenben és mindenkiben, és azt mondja. Mindig a jót, a pozitívat mondd kedvesen, szeretettel. Dicsérni, elismerni. ,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod." ,,Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk. Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el.”

Szakítsd meg a gondolatmenetet. Színesítsd meg a gondolatodat. Válassz más, jó befejezést.
Légzéstechnikák (5-5, 8-8, 4-2-8, hasi-teljes hosszúságú légzés, hasüregi, mellkasi, ütemes, mély-lassú).
Ezen keresztül vezet az út.
Fizikai erőnlét = Mentális erőnlét. Kipihentség, energiapótlás.
https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/energia-2.html Helyes-tudatos energia-gazdálkodás. Teljes kipihentség csodája.

Illóolajok. https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/aromaterapia---illoolajok.html Több folyadék (a stressz vizet von el a szervezetből). El tudod engedni? Nyomógomb. Önigazolás és azonosulás. Felelősségvállalás hiánya – Negatív érzelmek. A kognitív kontroll azt jelenti: „Én vagyok a felelős!” Azt jelenti, hogy senki, senki másnak nincs hatalma az érzéseink fölött.

Hagyd elhalványodni.

Figyeld meg, maradj benne.

Az út közben felmerülő problémát meg kell oldani. Ahelyett hogy pánikolna, jó teljesítményt nyújt, még jobb teljesítmény nyújt. Ez elment..engedd el..Koncentrálj a következő pontra, és nyerj.

Szeretetteljes igenlés. Pozitív szavak, mondatok. (ön)Dicséret-elismerés-Szeretet. ((ön)Kritika - kortizol - zárt testtartás, visszatartott légzés - stresszhormon, mosoly-nevetés - endorfin, ölelés - oxitocin, napfény - szerotonin - nyitott testtartás; ,,erő-, hatalmi-, győztes-póz" min. 2 perc). A szeretet- és a mosoly-energia használata önmagad és mások életében. Őrizd meg, fejleszd a belső békéd, stabilitásod, erőd, szereteted. Chardi Kaala - Felemelkedett Szellem. Hála. Maradj a jelenben. Maradj önmagadban, középpontodban.

Tedd jobbá mindenki napját, kezd a tiéddel. Ha a másik jobban játszik, akkor neked még jobban kell. Egy jó halász, a hal fejével gondolkodik.

kiegeszitesbee.jpg

Megbocsátás(ön is). Elmúlik. Vidd másik síkra-irányba-távolságra (idő, hely, pénz – másik ország, világűr, 10 év múlva, milliárdosként). Vidd le a tudatod ,,képernyőjéről", s helyette szépet gondolj, érezz.. Vágd el (a köteléket).
Bennem magabiztosság, erő, béke, kedvesség, nyugalom, harmónia, rend, siker, győzelem, buddha, szeretet van. Megértés, energia, békesség, stabilitás, tudás, fény, tisztaság, figyelem, elismerés, dicséret, jóság, bőség, értékesség, elfogadás, lazaság, kipihentség, sikeres férfi, minőség, luxus, szenvedély, szerelem, mosoly, vidámság, öröm, Jézus, jó(l) vagyok érzés, cél, higgadtság, pozitivitás van. Minden más kint. Amit közvetítesz magadból az a lényeges (erő, szeretet, bizalom, önbizalom, magabiztosság, vidámság, jó mentalitás, mentális erő, jó önértékelés, önbecsülés, pozitivitás, stabilitás, határozottság, férfiasság, buddha, sikeres személyiség, elismertség, ,,jó vagyok”, boldogság, jókedv, őszinteség, férfi, ,,szerethető – izgalmas vagyok”, szexualitás, helytállás, helyzetkezelés, tudás). Te légy a példakép. ,,Tőlem várják, hogy Jó Vezető,  Jó Apa, Jó Férj legyek.”
Te irányíts, te kezdeményezz.

Szeretet. Boldogság. Ánanda. Buddha. Jézus. Hare Krishna. Jiná.

Zöldségek-gyümölcsök, vitaminok és ásványi anyagok C-, E-vitamin, kalcium és magnézium pezsgőtabletta),  https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/egeszseg-4---jo-szerek-es-modszerek.html, Coué-módszer, Agykontroll, ACT, fehérjék (idegi, izom), almaecet, növényi olajok, magvak, csírák, hekk, forró csoki, csokik, fagyik, energetizáló-vitalizáló gyógynövények, teák, https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/energetizalo--erosito--nagyon-pozitiv-hatasu--gyogyito-gyogynovenyek.html, ételek-italok; finomságok, kedvencek.

Kedvenc-felemelő-vidám-pozitív-kedves zenék, videók, képek, helyek, emberek.

Kint a friss levegőn lenni (kémiailag értékesebb). Este 11 óra előtt aludni, este 8 fele az ágyban lenni. Délutáni szundítás. Ameddig nem vagy kipihent, addig pihenj. Napközbeni szünetek. Fáradtság rossz gondolatok, kipihentség jó gondolatok. https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/80-fontos-dolog-a-boldogsaghoz--sikerhez-4.html hanyatt fekvés (nyugtató) stb.

 

introba3.jpg


Sok jót teszek másoknak és önmagamnak. Célod. Erősségeid. Értékek. Jónak lenni. Maradj önmagad.
Pozitív, sikeres jövőkép. Én vagyok a jó. Ne vitázz arról, ami világos, mint a nap.
Mindenki azt érzékeli a másikból, ahol ő tart, vagy ahová szeretne eljutni. ,,Mindenki annyit ért meg belőle, BELŐLED, ahol ő tart.” Tudod a helyzetet megoldani, kezelni. Képes vagy rá. Okos vagy. Tudni, ismerni a következő lépést, s nem félni a kudarctól. Eléred, megoldod. Érd el a megvilágosodást. Válj buddhává.

Pontosan mit akarsz mondani neki? Engedd el. Ne harcolj vele - ,,Későn jött”. ,,Picike rovar”. Legyen olyan az elméd, mint egy ,,harci elefánt”.
Csak a kötözködés, fáradtság, gyerekkora, bizonytalansága, tudatlanság beszél belőle. Hogy lehetne segíteni neki, rajta.

Mit tenne a példaképed?

Bízz a minőségi meditáció csodájában!

Lazítás (napjában többször, rendszeresen, minden testrészt).

 

,,Ahogy lélegzünk, olyanok vagyunk." Rövid, mellkasi légzés - stressz. Helyette... Nyugodt, teljes hosszúságú, mélyebb - hasi légzés (Belégzéskor a has előredomborodik). Amikor az elme zaklatott, a légzés is az. Amikor az elme nyugodt, a légzés is az. Amikor a légzés zaklatott, az elme is az. Amikor a légzés nyugodt, az elme is az. ,,Légzésünkkor azt vesszük magunkhoz, amit az életünktől várunk: aki felületesen lélegzik, és nem vesz magához elég oxigént, az az élet más területein is korlátok közé szorítja magát - aki pedig nem tud rendesen kilélegezni, annak egyébként sincs sok adnivalója." Helyes Légzés-(technikák) https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/legzes.html

Tedd finommá a légzésed, ezáltal az egész tested. - Függőlegesen - Felfelé élj!

 

kiegesziteshezbe.jpg

 

,,Ha a tapasztaló saját terében nyugszik, miközben természetesen azzal időzik, ami éppen történik, a tudat lenyugszik, és ragyogó lényegisége megjelenik. A cél ez, nem más. Így megjelenik az először megszabadító, majd megvilágosodást eredményező bölcsesség.

Miután lenyugtatjuk tudatunkat és légzésünket, egy külső tárgyra összpontosítva, vagy egy buddhaformával való azonosuláson keresztül az intuíció és az átható belső felismerés természetes módon fog megjelenni.

A mentális folyamatok nyugodttá és erőfeszítés nélkülivé válnak, így egyetlen választás van: a boldogság, és az emberek otthon érzik magukat minden szituációban. Egy ennyire időtlen bölcsességbe való bevezetés után felébrednek a tudat önfelszabadító folyamatai, és eltávo­lítanak minden elhomályosulást egészen a cél eléréséig."

Minden körülmények között nyugodt légy, akár beszélsz, eszel, mész, dolgozol. Pozitív maradj. A vágyott dologgal kapcsolatos gondolatok, szavak (kimondva is), mondatok, képek, vizualizációk bősége. Pontosan mit akarsz? Jó okok felhalmozása. Mentális tréning. Jó, pozitív, kellemes emlékek (emberek, filmek, videók, ételek). Pozitív, szeretetteljes gondolatok, cselekedetek, idézetek.

,,Szeretettel teli gondolatok, szeretettel teli tetteket hoznak létre.”

,,A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre."

Engedd el...Többet nyersz. ,,Ha azonosulsz egy gondolattal, elhiszed, az hat rád.” Helyettesítés törvénye (gondolatok, emberek, helyek). Megoldás-centrikus hozzáállás - ,,Tehát, hogy szembenézek a problémával, csak nem panaszkodással töltöm az életemet, hanem a kiutat keresem. És dolgozom azon, hogy megoldódjon az a helyzet.’’ Fejleszt magad. Fejlődj.

Az irányítás és szabadság hiánya vezet a negatív érzelmekhez. A negatív érzelmeket nem emberek, vagy különböző helyzetek okozzák. A negatív érzelmeket az egyes helyzetekre való reagálásunk kelti életre. Tudd, mi tartozik hozzád, mit szeretsz. Ez az ő véleménye, nem a tiéd, ne vedd át, nincs dolgod vele, ő ott tart. Az ő helyében én is ezt gondolnám, mondanám (gyerekkor, tudásszint). Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz (ha eszel, csak egyél, ha pihensz, csak pihenj, másra se gondolj). Légy jelen.

Segítők: https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/segitok/segitok-1.html

,,Csak úgy javíthatsz egy helyzeten, ha jobban érzed magad, amikor rá gondolsz. Gondolataidat ne igazságtartalmuk alapján válogasd meg, hanem az alapján, hogyan érzed magad tőlük. Végső soron tehát érzéseidre kell figyelned. Ehhez pedig tudatos összpontosítás szükséges. Ha rosszul érzed magad, az mindig azt jelenti, hogy blokkolod a teremtőenergiát; ha jól, az pedig azt, hogy engeded, hogy áramoljon.”

Mit javasolnál, hogy mit csináljunk, hogy ezt a problémát megoldjuk?

Mit tehetsz most, hogy megszűnjön ez az aggály, akadály?

Mit tagadsz? Mivel nem akarsz szembenézni? Figyeld meg, hogy milyen igényed sérül.

Milyen nyomógombot nyomott meg nálad, ami fájdalmat ébresztett benned? Pontosan miért bánt téged, amit kaptál tőle? Mi lehet az érzés gyökere?

 

Igen, értem amit mond, és nagyon megértem, azonban Ön felel a saját életéért, Ön a felelős! Mit szándékozik tenni? Ön a felelős a saját életéért! Mit tesz érte?”

Na és mit gondol, mit kéne tennie?

És most mit kívánsz tenni, mit fogsz tenni?

Mi a cél?

Pontosan, mit szeretnél?

Hogy válhat ez az előnyödre? Miben fejlődsz általa? Miben lehetsz több/lesz(el) jobb? Pozitív hozadék.

 

A negativitás egy nagy akadály az életünkben, azonban nem kellene tőle félnie.

Csupán vegye észre,

semlegesítse azt és változtassa át pozitivitásra,

de soha ne harcoljon ellene!

Mert ha fél tőle vagy harcol ellene

az egy olyan üzenetet küld a tudatalattijának,

hogy a negativitás túlságosan erős és védekezni kell ellene, mert másképpen lerombol mindent.

De így a negativitás nem múlik el, épp ellenkezőleg - felerősödik, mert amikor harcolunk a negativitással, rá fókuszálunk és azáltal mi magunk is negatívabbá válunk.

Ehelyett inkább váljon mesterévé saját pozitivitásának,

és mások negativitása sem lesz hatással Önre!

És itt következik, hogyan tudja a negativitást pozitivitásra átvarázsolni:

Használja ki a negativitás erejét saját maga ellen!

 

Amikor valaki negatívvá válik, a fókuszát a problémára helyezi, anélkül hogy a megoldásra fókuszálna.

 

Ezért egyetlen egy egyszerű, de „mágikus erejű” kérdéssel

a negativitás energiáját pozitív irányba fordíthatja.

Azonban, nagyon-nagyon fontos, hogy ezt a kérdést őszinte és barátságos érdeklődéssel tegye fel mindennemű hibáztatás vagy gúnyolódás nélkül!

 

Itt van az a kérdés, amit bárkinek (saját magát is beleértve!) feltehet, aki negatív:

„Mit javasolnál, hogy mit csináljunk, hogy ezt a problémát megoldjuk?”

Ha tényleg őszintén és jóindulattal kérdezi meg ezt az egyszerű kérdést,

meg lesz lepődve, mennyire erőteljes hatása van,

mert azonnal elfordítja az energiát meg a fókuszt a negativitástól és a problémától a pozitivitásra és a megoldásokra.

 

Ráadásul, amikor a megoldásokra, vagyis arra fordítja a figyelmét, amerre haladni szeretne,

akkor rögtön nem csak jól kezdi érezni magát, hanem ténylegesen is elkezdi megvalósítani mindazt, amit szeretne az életében.

Forrás: http://www.meditaciosprogram.com/blog/2014/12/13/hogyan-lehet-a-negativitast-pozitivitasra-atvarazsolni-egy-pillanat-alatt

 

,,…ha meg szeretnénk szabadulni a szükségtelen gondolatoktól,

el kell érnünk azt,

hogy ne vegyük személyesnek a dolgokat.”

 

  • Az egészséges személyiség fő kritériuma, hogy: MENNYIRE SZERETJÜK MAGUNKAT: Hogy mennyire szeretjük magunkat, az a lényege személyiségünknek. Akik nagyon szeretik magukat egészséges személyiségük van.
  • Az egészséges személyiség másik ismerve az, hogy: MENNYI FELELŐSSÉGET VÁLLALUNK: Azok, akik sok felelősséget vállalnak magukra, akik nem másoktól várják sorsuk alakítását, akik nem másokat hibáztatnak, nagyon egészséges személyiségek.
  • Az egészséges személyiség újabb kritériuma az, hogy: KÖNNYEN MEG TUDUNK-E BOCSÁTANI: Azt minden kétséget kizáróan tudjuk, hogy közvetlen összefüggés van aközött, hogy milyen könnyen bocsátunk meg, ha valaki megbánt bennünket, és személyiségünk egészsége között.
  • AZ EGÉSZSÉGES SZEMÉLYISÉG 4. ISMÉRVE: AZ ÚN. POZITÍV VÁRAKOZÁSOK.

Az, hogy mennyire keressük a jót mindenben és mindenkiben magunk körül. Azok az emberek, akik a jót szokták keresni, igazán egészséges emberek.

Minél jobban szeretjük magunkat, annál jobban szeretünk mást. Minél több felelősséget vállalunk, annál jobb a kapcsolat. Minél könnyebben bocsátunk meg, és nem neheztelünk, morgunk, annál jobban fejlődnek kapcsolataink.

Minél inkább csak a jót keressük az emberekben, annál jobban jövünk ki önmagunkkal és velük, és minél jobban kijövünk más emberekkel annál jobban szeretjük magunkat.

https://www.youtube.com/watch?v=ONg0a39AZIs Brian Tracy - A sikeres személyiség kialakítása

,,A kapcsolatokra még egy dolog érvényes: az, akiben jó gondolatok, jó érzelmek köröznek, aki tele van szeretettel, humorral stb., az úgy működik, mint egy mágnes.”

,,Azzal együtt, hogy kedves és nagylelkű vagy, váljál erőteljessé is, hogy ne ingadozz a kihívások közepette.”

  • LEGYÉL KEDVES: ne vitatkozz. Először a másikat próbáld meg megérteni, ne magad megértetni.

Ha nem értünk egyet valakivel,

az éretlen személyiség természetes reakciója az, hogy nyomban érvekkel árasztja el a másikat.

Ezzel szemben az érett személyiséget az jellemzi, hogy először igyekszik megérteni, miért vélekedik vagy érez így vagy úgy a másik.

Amint jobban tiszteljük és elfogadjuk magunkat, jelentősen növekszik azoknak a száma, akikkel kijövünk, Amint növekszik az önbecsülésünk, javulnak a kapcsolataink. és több emberrel jövünk ki.

Akik rosszul kezelik a konfliktusaikat, azok mindig meg akarják nyerni az aktuális vitát, minthogy megoldást találjanak a problémára.

Tartsd távol magadtól azokat az embereket, akik negatívan hatnak a törekvéseidre, ambícióidra.

kigeszitesbe.jpg

Minden perc, amit nem meditatív békében töltesz, az időpazarlás.

       Ne engedd, hogy bepörögjön az agyad.

       ,,A félelem és a kimerültség leblokkolják az elmét. Kíméletlenül szállj szembe mindkettővel, és akkor el fog tölteni a bátorság és az önbizalom."

,,Ha tehát megelőzzük a fáradtságot, megelőzhetjük az idegeskedést.

Megelőzendő a fáradságot és az idegességet, az első szabály így szól:

Pihenj gyakran. Pihenj, mielőtt elfáradnál. Miért olyan fontos ez? Mert a fáradtság elképesztő gyorsasággal kumulálódik. Azt mondtam megelőzhetjük? Enyhe kifejezés.

Dr. Edmund Jacobson kijelentette, hogy bármilyen ideges vagy túlfűtött érzelmi állapot ,,megszűnik a tökéletes ellazulás idején.” Ez más szóval annyit jelent: Nem tudsz tovább idegeskedni, ha ellazulsz, megnyugszol."

,,Aki többé nem hajlandó elárulni önmagát, többé kimeríteni sem hajlandó önmagát. Távozik onnan, ahol a rá nehezedő nyomás elviselhetetlen.”

Pihentető szünetek beiktatása, fáradtság megelőzése, nézd meg, hogy tele vagy e energiával.

,,A SZERETET, AZ ÉN AJÁNDÉKOM. MEGTÖLTÖM MAGAM SZERETETTEL ÉS A SZERETETET KISUGÁRZOM A VILÁGBA."
,,Émile Coué észrevette, hogy azok a betegek, akikhez „volt néhány jó szava”, gyorsabban gyógyultak, mint akikhez éppen nem volt ideje szólni. Felfedezte a szavak erejét.”
,,Gondold át, hogy mit rontottál el, és javítsd ki, hogy megváltozzon a HOZZÁD állása!”
,,Ha gyémántot akarsz, akkor ne a kavicsok között keresgélj, mert köztük nem lesz az igazi!”
,,A hosszútávú boldogság megélésének 90 %-nak a nem a környezetünktől függ, hanem attól, hogy az agyunk miként dolgozza fel a tapasztalatainkat."
,,Az álom egy napon valósággá válik, ha hiszünk, és teszünk érte!”
,,Ha a felszínre hozza a gyengéit, és vizualizációs gyakorlatok segítségével erősségekké alakítja át őket, nem pazarolja az energiát, hanem termékeny átalakító folyamatba tereli."
Elköteleződöm a saját ragyogásom mellett.
Szerény, kedves, tapintatos és együttérző vagyok magammal és másokkal.
Szívemet és kedvességemet árasztom.

Próbáld meg uralni az érzést, ha elveszíted az irányítást, azzal károsítod energiáidat.
Amire a legtöbbet gondolsz. Amit megfigyelsz, az marad benned. Amire koncentrálsz, az a lényeg.

Pozitív várakozások. ,,Mindenből motivációt kel merítened, legyen az bármilyen típusú üzenet." 

Ahogy bántak veled, úgy fogsz magaddal, Ahogy bánsz magaddal, úgy fog más is. Amilyen helyzet ,,ismerős", azt keresi, jót, kellemest. ,,Az ellazult szellem és a kiegyensúlyozott energia állapot optimális táptalajt biztosít a vizualizációs gyakorlatokhoz. A vizualizált képek, gondolatok és érzések energetikailag gazdag talajra hullanak, és azonnal ki tudnak csírázni.”

Ami nagyobb szerepet játszik a napjaidban, az a lényeges. Mindent akaratlagosan úgy értelmezek, hogy valamilyen módon az előnyömre váljon.  Jó, klassz, nagy vagy, nagyon, ne érezd magad kicsinek, áldozatnak, megbántottnak. ,,Ne adjuk oda a nyugalmukat semmiért..." Aki igazán el akar érni valamit, az nem ér rá ,,tökölni". Tessék keményen odatenni magad. ,,Olyan mentalitással kell játszanunk, hogy érződjék, mi bizony ezt a meccset is meg akarjuk nyerni, és nekünk nem számít, mi volt az első mérkőzés eredménye."

Mi az, ami jó? (emberben, házban stb.?) Legalább 10 jó naponta.

Nem legyőzni kell az akadályt – hanem túljutni rajta. A folyó nem áll le vitatkozni az útját álló sziklával, hanem átfolyik rajta, s derűsen rohan a tenger felé. (Müller Péter)

Képzeld el a jó, nagyszerű, kedves, igazi anyukádat - apukádat - szerelmedet. S légy velük, töltsd velük az időt, beszélgess velük, érzések, érintsd őket, s ők téged.

Lásd azt a nőt, akiért nem kell megküzdeni. Se a szeretetéért, se a figyelméért, s érezd,,,s könnyebbülj meg, szeress vele lenni, jó lenni vele.

  • „Énképünk minősége határozza meg, hogy merre visz az utunk, felfelé vagy lefelé.” - Az önmagunkról alkotott kép. ,,Ha értékes személynek tartjuk magunkat, olyan út nyílik előttünk, amely meghozza majd az elégedettséget, a teljesítményt, az örömöt.”

Hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni.

A stresszforrásokat kikapcsolni, megszabadulni tőlük, mert az energiát rabolják, csökkentik, miközben pont energiára van leginkább szükség a stresszkor.

Kötődés vágya. Jó kötődni. Megértő legyél. Számíthat rád. Szeretném, ha tudnád: veled vagyok. Szeretni foglak. Szeretlek. Nem bántalak. Foglalkozom veled. Fontos vagy (nekem). Nincs veled semmi baj. Nem hagylak cserben. Nem kell csalódnod. Figyelek rád. Meghallgatlak, Elfogadlak annak, aki vagy. Nem vagy egyedül. Melletted/veled vagyok. Számíthatsz rám. (Én) megértelek. Meg tudom érteni. Értelek.

Most ez van, de majd jobb lesz, - ölelés, puszi, biztonság, minden rendben lesz, minden helyrejön majd, ezt érzed most, ilyennek érzed (magad), de te erős, jó, értékes, érdemes és szerethető vagy.

Erős vagy. Erősebb vagy. Képes vagy rá. Menni fog. Csodálatos vagy. Értékes és édes (ember) vagy Nem vagy egyedül. Számíthatsz rám. (Te) Jó vagy. (Te) értékes és érdemes/jó (ember, nő) vagy. (Te) csodálatos/nagyszerű (nő) vagy, kellemes/remek társaság. Szeretetreméltó, (nagyon) szerethető, szeretlek, szeretettel. Úgy vagy jó, ahogy vagy. Jól csinálod. Csodálatos. Te remek/nagyszerű vagy. Nagyon értékes (nő) vagy. Jobb veled a világ.

(Te) Jó vagy. (Te) értékes és érdemes/jó (ember, nő) vagy. (Te) csodálatos/nagyszerű (nő) vagy, kellemes/remek társaság. Szeretetreméltó, (nagyon) szerethető, szeretlek, szeretettel. Úgy vagy jó, ahogy vagy. Jól csinálod. Csodálatos. Te remek/nagyszerű vagy. Nagyon értékes (nő) vagy. Jobb veled a világ.

Hogy(an) szereted önmagad(at)? Mi teszel, a boldogságodért, a kényeztetésedért (test, szellem, lélek)?

Tisztelem, becsülöm, szeretem, magam, nem teszek senkit magam elé.

Jól bánok magammal. Szeretettel, klasszul, jól, kényeztetve.

,,Repülőd” vezetője, te légy – Repülési terv.(Brian Tracy)

Kihívás – megoldandó helyzet.

Gyakorolni. Gyakorolj. Egyre jobb leszel. Erősítsd magad, fejleszd magad.

Oroszán. Angyal vagy

Tényleg jobban érzed magad, ha energikus(abb) vagy, ezért Energetizáló ételek-italok (energiaital, tea, kávé, méz, szőlőcukor, chips stb.)..tégy érte.

Pihentető szünetek / napok.

Hatástalanítás (vicces hang, rádió csupán, öregként lásd).

Sajnálom őt.

Problémamegoldás, helyes helyzetkezelés.

Megoldáscentrikus.

Sokat TETTÉL azért, hogy elérd az álmod? Sokat TETTÉL azért, hogy ne érd el az álmod?

Cél-, sikerorientáltság.

Kapuőr – lezárás.

A gyökeret változtasd meg, írd át (szavak, mondatok, vizualizációk).

Mentális lakberendezés – Boldog, Szeretet belső környezet, - jó lenni, energia.

Figyelj a tested jelzéseire – érzéseire pl. Fáradtság - pihenés –- mikor, mennyi –- étkezés, folyadékbevitel.

Pozitív érzelmek alkalmasak arra, hogy kijavítsák a negatív tünetek ,,mellékhatásait”. Pl. szívverés, idegesség, tehát nyugodtabb szervezet lesz.

A pozitív érzelmek átélése a mentális egészség fontos meghatározója.

Újabb vizsgálatok szerint a pozitív érzelmek fontos hatással vannak a fizikai egészségre is.

Boldogság – pozitív érzelem együtt jár a tágan értelmezett szükséglet kielégülésével (pl. fizikai, szociális, intellektuális).

Boldogság – elégedettség az élettel.

Boldogság – belső tényezőink megvalósítása (Diener). Az egyén viselkedése, tevékenysége összhangban legyen személyiségével.

Boldogság átélését olyan helyzetek határozzák, meg amelyekben a személy önmaga lehet. (Waterman)

Általánosítva a boldogsághoz 4 fő tényező kell
  • Pozitív érzelmek gyakorisága és intenzitása.
  • Életünk területén (iskola, család, munka) megélt elégedettség, siker.
  • Depresszió, szorongás, és más negatív állapotok viszonylagos hiánya.

-Az élet egészével való megelégedettségi szint

Azt akard, ami van. (pl. de jó, hogy most single vagyok, mert… - de jó, hogy most párkapcsolatban vagyok, mert...).

Csak visszajelzés (ki vagy, összhangban légy a vágyaddal).

Jól fújd ki magad párszor, könnyebbülj meg, mély hosszú, nagy légzések a szádon ki-be.

Csakrák tisztítása - https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-csakrak-es-szinek-jotekony-hatasai.html

Lélegezd át a múltadat, jelenedet, jövődet, kapcsolataidat.

Tudd, miét teszed.

Univerzum energiáját engedd magadba.

Plussz energia, plussz energiát mozgósít. A legjobb módon.

Beszűkölés.

Közelállótól negatív inger pszichoszomatikus zavart okozhat.

Csak keménykedik, de nincs mögötte tartalom.

Saját kisebbségi érzését próbálja csökkenteni azzal, hogy a saját szintjére kényszerít másokat.

,,A legbátrabb döntés, amit valaha meghozhatsz, ha végleg megszabadulsz azoktól a dolgoktól, amik a szívedet és lelkedet bántják.”

Ne vedd a szívedre a negatív személyeket, sem az energiát.

Szállj ki azokból a helyzetekből, amik negativitással vannak tele, mindig van választásod. Engedd el azt, ami rossz!”

,,Kerülje azokat az embereket, akik elszívják az energiáját, és tépázzák az önbizalmát.

Olyanokat keressen, akik az ön pozitív oldalát is lássák és ennek hangot is adnak.”

 ,,Zárd ki, ha lehúz, elkeserít, nem támogat, elszomorít, nem segít.”

Ma már tudom, nincs fontosabb, mint megtalálni azokat, kik a legjobbat hozzák ki belőlünk, s mi belőlük. Találjátok meg azokat, kikkel egy életen át erősíteni tudjátok egymást.

Építs lélekcsalád-kapcsolatokat, amik nem űrt hagynak benned, hanem kiteljesedettséget.

 

A mentális képek kuszaságának a leállítása lényeges, zavarja a nyugodt légzést, ezért ilyenkor ne csukott szemmel, - egy pontra koncentrálás.

A belső mentális képeket leállítani, ne mozogjanak gyorsan, érzelemmel. Minden pozitív szó, mondat, olyan mint a horogra akadt jó, ha elkezded mondani, használni őket, akkor egyre jobban elkezd közeledni hozzád a jó.

Nem érek rá azokkal foglalkozni, akik nem szeretnek, mert leköt az azokra való figyelem, és a velük való törődés, akik szeretnek és akiket szeretek.

Továbbra sem gondolom, hogy nekem mások véleményével kellene foglalkoznom.

Elfogadom, hogy sokaknak ez a véleménye, de azt hiszem, nekem nem ezzel kell foglalkoznom.

Egyébként sem szoktam mások véleményével foglalkozni, csak akkor, ha az engem előbbre visz.  

Önmagunk biztatása, dicsérete, elismerése, szeretete is fontos. ,,Fontos szerepe van önmagunk buzdításának és annak, hogy pozitív ,,párbeszédet” folytassunk magunkkal.

A legsikeresebb sportolóknál mindvégig szól a fejükben az a bizonyos buzdító hang.”

,,Ha magunkhoz beszélünk, mindig hangsúlyozzuk ki az ,,én” fogalmát! Az ,,én” varázsigeként nyit utat a tudatalattiban az őt követő minden szó és gondolat számára.

Én fantasztikus/nagyszerű vagyok.

Értékes és érdemes/remek/szerethető/kellemes-remek-jó társaság/értékes és jó/ nagyon klassz, sikeres férfi vagyok.

,,Van úgy, hogy néha nehéz, de a győztes előre néz." 

A győztes mindig előre néz. https://www.youtube.com/watch?v=LLdLs4lZ03A&list=PLeZBke-YtlqOV3pBRR4aIJy5VTY8ueSsS&index=12&t=0s

A mentálisan erős emberek ezeket teszik. https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-mentalisan-eros--produktiv-emberek-ezeket-nem-teszik----ezeket-teszik.html ,,Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat." ,,A sportban és az életben is arra kell összpontosítanod, amit akarsz!" „Ha nem tudsz változtatni a körülményeiden, meg kell tanulnod növekedni általuk.”

Akarni, akarni, szívből akarni,..csinálni, csinálni, csinálni - ez a megvalósulás útja. Amit akarsz,, arra összpontosíts- koncentrálj újra és újra. Akard, szeresd, amit akarsz - nagyon jó lesz.

Az ember adaptív, alkalmazkodó lény.

Szokás – Csináld – Megszokod - Jó lesz.

Még gondolatban se menj bele kétes érzelmű kimenetelű dologba. 

,,Ha valakit helyesen nevelnek, az helyesen is fog élni.

,,Kerülnöd kell azokat a dolgokat, amelyek problémákat okoznak.
 A titkos szinten pedig a tolvajt üres házba engeded, nem adsz semmi energiát a zavaró érzelmeknek. Ha képes vagy csak arra koncentrálni, ami az orrod előtt van,
miközben a gondolatok, érzések megpró­bálnak mindenféle drámákat okozni, akkor ezek egyre inkább elveszítik az erejüket, és végül nem térnek többé vissza.”

,,Egy szint megtartása annyit jelent, hogy megszilárdítod azt.

Például az ok-okozat szintjén egyszerűen úgy döntesz, hogy el­kerülöd azokat a dolgokat, amelyek problémát okoznak,

tehát nem gondolsz, nem mondasz és nem csinálsz olyasmit, melyek a jövőbeni szenvedést okoznák.”

,,Felemelhetjük azonban a tudatunkat egy olyan szintre, ahonnan ezt már úgy látjuk, mint egy műsort a tv-ben: hiába megy az adás, nem kötelező nézni.

Tehát okos bizonyos dolgok­tól már kezdetben megvonni az energiát.

                      Nem érdemes annak a tigrisnek húst dob­ni, amivel azután harcolni kell – inkább bizonyosodj meg arról, hogy előbb legyen­gült.

 

zavaro-erzelmek-ellen-buddha-modszerei.jpg

A nyugodt családi háttér egyébként is elengedhetetlen a kiegyensúlyozott teljesítményhez. (Kovácsik Ádám, MOL Fehérvár FC kapusa)

 

Légy önmagad,
mert csak így leszel szabad!

 

https://amegoldas.eoldal.hu

Amilyen ,,,úton" mész, amilyen emberekkel, olyanná is válsz.

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/sikerhez.html

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-siker-_elerese_.html

,,Az életed pontosan annyira vagy képes irányítani, amennyire a gondolataidat uralod."

 

Ahogyan gondolkozunk, úgy élünk.

Gondolkozzunk helyesen, világosan, eredményesen, és a siker, a boldogság nem marad el. (Harry Lorayne)

 

 

,,Mit tesz az érett felnőtt?

Az érett felnőtt leteszi a negatív érzelmeit az út szélére, és boldogul az életben, előre lép.  Otthagyja a zsákot, nem cipeli magával. Úgy hagyja ott, mint egy nagy halom szemetet a szemétdombon, csak úgy otthagyja….

Más szóval ne beszéljünk negatív dolgokról, mert ha negatív dolgokról beszélünk, valósággal tápláljuk azokat.

És itt a helyettesítés törvénye. A helyettesítés törvénye szerint nem nyomaszthat, nem kínozhat stressz, ha pozitív gondolatokkal foglalkozunk.

Mire kell tehát gondolni? Mi a pozitív gondolat? A megoldás ez: a céljainkra gondoljunk állandóan!

 

Mi a koncentráció törvénye? Akármire gondolunk, az megnő! Akármire gondolunk, az megnő, megerősödik, és életben marad!

A negatív érzelmek – és ez is fontos felismerés volt tanulmányaim során – nagyon is törékenyek és múlékonyak.

Mi lesz velük, ha nem tartjuk életben őket állandó róluk szóló beszélgetésekkel. Mi lesz velük? Elhalnak! Igen, a negatív érzelmek elhalnak. Ha oda esik, ahol nincs semmi, vagy ha a szikra oda pattan, ahol nincs éghető anyag, kialszik.

A negatív érzelmek, ha nem beszélünk róluk, nem tudjuk életben tartani őket, ha nem gondolunk rájuk, elhalnak! 

 

Felelősségvállalás hiánya – Negatív érzelmek.

Hihetetlen hatással volt rám egy megállapítás és azóta sem szabadulok tőle. Mégpedig az, hogy milyen szoros a kapcsolat a felelősség nem-vállalása és a negatív érzelmek között. Továbbá az a tény, hogy a negatív érzelmek a legnagyobb blokkoló vagy romboló tényezők mindannyiunk életében.

Ha elfogadjuk, hogy életünk célja az, hogy minél nagyobb lelki nyugalmat, boldogságot, megelégedettséget érjünk el, akkor meg kell vizsgálnunk, mi az, ami meggátolja, megakadályozza, ami útjában áll annak, hogy valóban élvezzük az életet. Rá fogunk döbbenni, hogy ez mindig valamilyen negatív érzelem….

 

Két lényeges dolog van, ami életben tartja a negatív érzelmeket: az egyik az önigazolás.

Az önigazolás, ami egyszerűen azt jelenti, hogy elmondjuk magunknak, vagy akárkinek, aki meghallgat, hogy miért is érzünk jogosan úgy, ahogyan érzünk.

A másik pedig az ún. azonosulás. Az azonosulás azt jelenti, hogy a dolgokat magunkra vonatkoztatjuk.

 

Úgy gondoljuk, hogy lehetetlen hosszú ideig negatívan viselkedni bármi jó iránt is, hacsak nem igazoljuk és indokoljuk érzéseinket, és nem magyarázzuk meg másoknak, vagy hacsak nem azonosulunk vele, és nem vesszük személyesre….

 

Hogyan szabadulhatunk meg az azonosulástól, hogyan száríthatjuk ki gyökereit a negatív érzelmek fájának?

Egyetlen módon szabadulhatunk meg a negatív érzelmektől: ha nem ítélkezünk….

 

Az irányítás és szabadság hiánya vezet a negatív érzelmekhez…

A negatív érzelmeket nem emberek, vagy különböző helyzetek okozzák.

A negatív érzelmeket az egyes helyzetekre való reagálásunk kelti életre…

Rájöttem arra, hogy elég egyetlen egy negatív érzelem, melyet bármilyen oknál fogva nem adunk fel, és ez az ok mindig egy személyes ok, az ok mindig saját énünkkel függ össze, és az eredmény az, hogy egy helyben maradunk.

Forgatjuk a kerekeket, és körben járunk, egész életünkben. Mindannyian ismerünk olyanokat, akik tehetségesek, vannak lehetőségeik, sokat tanultak, stb. És életük mégis egy helyben forog, körbe-körbe. Nem tudnak kilépni belőle. Minden az ölükbe hull, mégis állandóan vannak problémáik. Hogy miért? Majdnem mindig minden ember pszichoanalízisében és pszichoterápiájában megfigyelhető blokkolt negatív érzelem. És ez a blokkolt negatív érzelem a vád.

Van egy valaki, akit még mindig vádolnak valamiért. Van valaki, akit nem akarnak elengedni a horogról, mert az az átkozott elkövetett valamit ellenük.

Hajlamosak vagyunk rá, hogy másokat tegyünk felelőssé, mert mások bántottak. Pénzbe kerültek nekünk. Mások bántottak minket egy viszonyban.

De a csúcsteljesítmény kulcsa, a boldogság kulcsa, a siker kulcsa a helyettesítési törvény alkalmazása.

Az elsõ pillanatban távolítsuk el azokat a negatív érzelmeket, amelyek feszültséget okozó gondolatainkból támadnak, mondogatván:

„Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős! ÉN vagyok a felelős! SZERETEM MAGAM ÉS ÉN VAGYOK A FELELŐS! És rajtam kívül senki sem zavarhatja meg nyugalmamat, mert kizárólag az én kezemben van az érzelmi életem!” Én vagyok a felelős, és Önök mind felelősek!

„Azon a napon indulsz fel a csúcsra, amelyen teljes felelősséget vállalsz és felhagysz minden mentegetőzéssel.”

Az a stressz, amely egy célra irányul, energiát, életerőt nyújt, és remek közérzetet ad. De az olyan stressz, amelyik kifelé, kifelé irányul, és valamely kényszer vagy nyomás hatására jön létre, az negatív. Energiát von el, és megbetegíthet. Az a kérdés, hogy az irányítás belül megy-e végbe. Egy célra irányul, vagy külső hatás dominál, külső kényszer? A kognitív kontroll azt jelenti: „Én vagyok a felelős!” Azt jelenti, hogy senki, senki másnak nincs hatalma az érzéseink fölött. Hogyha elfogadjuk felelősségünket, és használjuk a tudatunkat, akkor boldogan élhetünk, és, és szabályozni tudjuk, mit gondolunk és érzünk.

Ha a szokásról beszélünk, és a haragra gondolunk, a harag is csupán szokásTudjuk, hogy amikor átadjuk magunkat a haragnak, az a gyengeség jele. Gyerekes viselkedés, infantilis dolog, az őszintétlenség jele, egyben azonban feltételes reakció is. 

Valahányszor ugyanis átengedjük magunkat a haragnak, csökken a haraggal szembeni ellenállásunk.

Ezzel szemben valahányszor nem engedünk a haragnak, és vállaljuk a felelősséget, nem hibáztatunk mást, mi irányítjuk érzelmi életünket. Növeljük a haraggal szembeni ellenállásunkat, amíg végül bot és kő összezúzhat, de szavak nem árthatnak.

    ... a harag csupán akkor jöhet létre, ha hibáztatunk valakit vagy valamitMiért gurulunk méregbe? Akkor szoktunk méregbe gurulni, ha úgy érezzük – és ez a lényeg –, ha úgy érzékeljük, hogy támadás ért bennünket. Ha úgy érezzük, hogy a várakozásainkat meghiúsítják. Ha valamilyen félelmet érzünk vagy fájdalmat, ha olyan érzéseink vannak, vagy ha úgy értelmezzük világunkat, hogy az a meggyőződés alakul ki bennünk: valami vagy valaki fenyeget bennünket, áldozattá tesz. Szóval csupán akkor gurulunk méregbe, ha áldozatnak érezzük magunkat. Amikor áldozatnak érezzük magunkat, mindig erőteljes ösztön ébred bennünk a támadásra vagy ellentámadásra. Úgy nevezzük ezt, hogy harci vagy menekülési reakció. Mikor fenyegetést érzünk, ez a harci vagy menekülési reakció – éppúgy, mint az állatoknál – működésbe lép, és cselekedni akarunk. De társadalmunkban erre általában nincs mód. A megtorlás általában nem lehetséges. Dr. Hans Selin kidolgozta a durva fizikai kontaktus elméletét. Úgy találta, hogy bármiféle érintés elűzi a haragotÚgy találta, hogy ha olyan tevékenységbe kezdünk, ami érintéssel jár, megszabadulhatunk a haragtól. A hang is egy érintés fajta.

Tehát a harag abból ered, ha másokat hibáztatunk.

Ha egy rajtunk kívül álló személyt vagy dolgot okolunk, aki a mi boldogtalanságunkért felelős.

A haragnak az a megoldása, ha vállaljuk a teljes felelősséget.

A negatív érzelmek 99%-a vádaskodás. Nagyon fontos megérteni, hogy honnan származnak a negatív érzelmek. A negatív érzelmek ugyanis belülről jönnek. Külső érzelmekből ugyanis nem származhatnak negatív érzelmek. A negatív érzelmeket nem emberek, vagy különböző helyzetek okozzák. A negatív érzelmeket az egyes helyzetekre való reagálásunk kelti életre….

Ha abbahagyjuk a vádaskodást, kivágtuk a negatív érzelmek fáját. Kivágtuk, elpusztítottuk, és az összes negatív érzelem is kihal ezzel egy időben…. És hogyan csináljuk ezt? Úgy hogy, alkalmazzuk a helyettesítés törvényét!

Tudjuk, a helyettesítés törvénye szerint a tudat egyszerre csak egy gondolatot tart. Ez a tudatunkat elfoglaló gondolat határozza meg érzelmi reakcióinkat, a tudatalattink reakcióját. És mivel csak egy gondolattal tud foglalkozni, egyszerűen ki kell ütnünk a negatív érzelmeket okozó gondolatot, a vádaskodásét, és a helyébe kell ültetnünk ezt a gondolatot: „Én vagyok a felelős!”

„Én vagyok a felelős!” Ez, kiegészítve azzal, hogy „szeretem magam, én vagyok a felelős!” a leghatásosabb pozitív állítás önmagunkról, abban a pillanatban, hogy kimondjuk, hirtelen ismét visszakerülünk az irányítói székbe. Ha kimondjuk: „én vagyok a felelős!”, kezünkbe vesszük sorsunk irányítását. Nem mondhatjuk: „én vagyok a felelős!”, és közben negatív érzelmekkel élünk, hiszen az egyik kiüti a másikat a tudatunkból…. Bármikor, amikor eszünkbe jut az a bizonyos helyzet, semlegesíthetjük, ha azt mondjuk: „Én vagyok a felelős! Én vagyok a felelős!” Ha ez egy kapcsolat, ki kényszerített ebbe a kapcsolatba? Kényszerített, vagy magamtól mentem bele? Ez egy munka, egy beruházás, ez egy egészségi probléma? Vállalnunk kell a felelősséget!

 

Arra jöttem rá – és ez megdöbbentő volt számomra, mert én elköteleztem magam képességeim kibontakoztatása mellett –, hogy

fejlődésünk kizárólag attól függ, milyen mértékben tudunk megszabadulni negatív érzelmeinktől.

Nem haladhatunk előre, nem léphetük tovább arról a pontról, amelyen jelenleg állunk, csak akkor, és annyira, amennyire negatív érzelmeinket elhagyjuk. 

 

Van egy szép mondás, amit szintén alkalmazhatunk nehéz emberekkel szemben.

Az önbecsülésre vonatkozik, de vonatkozhat a negatív érzelmek kiküszöbölésére is. Valahogy így hangzik: „Bármit mondok és teszek, én akkor is értékes és érdemes ember vagyok!”. Vagy: „Akármi történik, én akkor is értékes és érdemes ember vagyok!”. Vagy: „Akárhogyan is alakul ez a helyzet, én akkor is értékes és érdemes ember vagyok!”

 

A felelõsség-grafikon tetején helyezkednek el azok az emberek, akik teljes felelősséget vállalnak és, akik magukhoz vonzzák a hatalmat és a lehetőségeket.

A grafikon alján nincs hatalom, csak tehetetlenség. Itt találhatjuk annak a személynek a példáját, aki semmi felelősséget nem vállal, nem irányítja sorsát.

Legfelül az az ember van, aki rendkívül magabiztos, vállalja a felelősséget és soha nem él kifogásokkal. Legalul van a felelősséget nem vállaló személy, aki mindenre mentséget keres.

 

Nem győztük eleget mondani, hogy a sikeres ember általában optimista, pozitív, boldog, vidám, kifelé forduló személyiség.

Arról is volt szó, hogy személyiségünk jelentős részben tanulás eredménye.

A legtöbb szokásunk, értékünk, attitűdünk, igényünk, a magatartásunk, a személyiségünk, a tudományaink úgy alakultak ki, hogy a bevitt ismeret, ismétlés, szelektív észlelés, tanulási folyamat – a végén létrejött jellemünk. Azt is kifejtettük, hogy mindent, amink van ma – konkrét és nem konkrét dolgokat egyaránt –, mi vonzottunk magunkhoz a személyiségünk révén.

Többet is vonzhatunk, mert személyiségünket megváltoztathatjuk.

 

,,Az emberek szeretik a szenvedéseiket és nem válnak meg tőlük. Ezért egy nagyon egyszerű tanácsot gondoltunk ki. Ezt a tanácsot megbeszéltem egy tanácsadó pszichológussal, aki úgy vélte, ez a legegyszerűbb tanács, amit valaha hallott, amivel elláthatjuk a rászorulókat.

Ha valaki felkeres, és a problémáiról akar beszélni, mondjunk igent, és legyünk együttérzők.

Jó dolog meghallgatni az embereket, és hagyjuk is kibeszélni őket. Kivéve azokat, akik másról sem tudnak beszélni, csak a problémáikról, folyton csak arról, nagyon gyakran ugyanarról beszélnek, amiről legutóbb.

Mondjuk azt: „Igen, értem amit mond, és nagyon megértem, azonban Ön felel a saját életéért, Ön a felelős! Mit szándékozik tenni? Ön a felelős a saját életéért! Mit tesz érte?”

A legelső, a negativitás legelső pontja, véleményem szerint, a listavezető, amely a slágerlista élén áll: nincs célja, értelme az életünknek. Ha nem találunk célt, értelmet. Igen. Minden tanulmányból, amelyet olvastam, világosan látszott, hogy az ember csakis akkor lehet boldog, ha van valami célja. Úgy is megvizsgálhatjuk ezt, ha olyanokat veszünk szemügyre, akik boldogtalanok. Egy jó barátom egyszerű módszert alkalmaz. Ha elmegy hozzá valaki, és panaszkodik, hogy boldogtalan, megkérdezi tőle: „Mik a céljai az életben? Mit akar csinálni 1, 2, 3 év múlva?” Tudják, mit figyelt meg? Az esetek 80-90 %-ában a boldogtalan embereknek nincs céljuk. Ez persze fordítva is igaz. Az esetek 80-90 %-ában a boldog embereknek jól meghatározott céljaik vannak.

2-es pont, a 2. ok vagy feltétel, amely hajlamosít a stresszre és a feszültségre, az ún. befejezetlen cselekvés. Az a befejezetlen cselekvés, ha valami megkezdett cselekvést vagy viselkedést nem fejezünk be, vagy pedig csak részben fejezünk be. Minden befejezett cselekedet az önbecsülés és motiváció fontos forrása.

Térjünk most rá a befejezetlen cselekedet egy speciális esetére, amelyet a pszichológusok befejezetlen ügynek hívnak. A befejezetlen ügyek a stressz lényeges forrásai. Az 1.-t úgy hívják: a levél megírása. Sok ezren fogadták már meg a tanácsot, és ma ezt országszerte tanítják. 3 dolgot írunk meg levélben a szóban forgó személynek.

Az 1., hogy azt írjuk: „Elfogadom a 100 %-os felelősséget kapcsolatunkért és mindazért, ami benne történt.” Felelősök vagyunk. Felnőttként elvállaljuk a felelősséget. Vállaltuk a kapcsolatot, tartott egy ideig a kapcsolat vagy állás, vagy bármi, amiről szó van. De szorítkozzunk most a kapcsolatokra!

2.: 100 %-ig megbocsátunk a másiknak. Mindenért, amivel megbántott. „Minden olyan szót, tettet megbocsátok, amivel megbántottál.”

A 3.: a jókívánság. Kívánjunk neki minden jót! És aztán adjuk föl a levelet! Adjuk föl a levelet megcímezve, fölbélyegezve! És mihelyt föladjuk a levelet, megváltozik az életünk.

Ha ismerünk valakit, aki épp egy kapcsolat lezárásánál tart vagy a szakításnál, csináltassuk meg vele ezt!

 

A 3. ok, a 3. tényező, a 3. forrás, amely miatt óriási stressz hárul ránk: A kudarctól való félelem feltételes reakció, gyerekkorunkra nyúlik vissza. Szüleink azt mondogatták: „Ne, ne, hagyd abba! Gyere onnan!” Megbüntettek. Megbüntettek, ha új, másfajta dolgot próbáltunk ki. Ez újra felbukkan felnőttkorban.

Nézzünk szembe vele! Győzzük le! Foglalkozzunk vele! Ne feledjük, hogy a félelem pusztán egyfajta negatív lelki szokás, amelyet megszüntethetünk, ha szembenézünk vele, és újra meg újra cselekszünk, amíg el nem tűnik.

A másik dolog, ami hasznos lehet, egy egyszerű állítás, amely felhasználható a kudarctól való félelem megszüntetésére.

Valahányszor az ijesztő szituációra gondolunk, amikor érezzük a testi megnyilvánulást, a szorongást, a stresszt, a szapora szívdobogást, valahányszor az ijesztő helyzetre gondolunk, mondjuk újra és újra magunknak, erőteljesen: „Képes vagyok! Képes vagyok! Képes vagyok rá! Képes vagyok rá! Képes vagyok rá!” És ha másvalakivel találkozunk, aki, aki félelmekkel, szorongással küzd, vagy családtag, vagy egy barát, neki is mondjuk ezt: „Képes vagy rá! Képes vagy rá! Képes vagy rá!” Már mindegyikünket bátorítottak valamire, ami, ami nagyon fontos volt az életünkben, mert valaki hitt abban, hogy meg tudjuk tenni.

Mondjuk tehát: „Képes vagyok rá!” És mindenkit bátorítsunk, akiről tudjuk, hogy van egy célja. Mondjuk neki: „Képes vagy rá! Képes vagyok rá! Képes vagy rá!” Amikor ezt a feszültséget érezzük, különös dolgot tapasztalunk. Mikor azt mondjuk: „Igen, igen, igen! Képes vagyok rá! Képes vagyok rá!” Vagy: „Azt hiszem, képes vagyok rá, tudom, hogy igen!”

Ha ismételjük, azt tapasztaljuk, hogy ez az üzenet, érzelmi töltéssel, amely a tudatosból a tudatalattiba jut, lecsap arra az üzenetre, hogy „Nem vagyok rá képes. Nem vagyok rá képes.”, és akkor, és akkor elűzi. Minél több érzelmet viszünk abba, hogy: „Képes vagyok rá! Képes vagyok rá! Képes vagyok rá!”, annál gyengébbé válik ez a „Nem megy. Nem megy.” Végül pedig az erősebb érzelem, emlékezzünk az érzelem törvényére, az erősebb érzelem győz, és kiszorítja a gyengébb érzelmet.

Ez elvezet ahhoz, ami a stressz és a feszültség 4. oka az életben. Úgy tartják, hogy ez az egyik legrosszabb, legkellemetlenebb félelem: az elutasítástól való félelem. Ez a félelem kora gyermekkorban kezdődik. Honnan származik a feltétel nélküli szeretet? Majdnem mindig az apától. Az apa a meghatározó figura. És legtöbbünknek – különböző okokból – olyan apánk volt, aki nem adta meg nekünk a kívánt feltétel nélküli szeretetet

A tagadás. Ezt a tagadást úgy győzhetjük le, egyébként a legtöbb pszichológus szerint a valóság tagadása az elmebetegségek legfőbb oka. Persze, szorosan kapcsolódik a már említett tényezőkhöz. Tehát a tagadás legyőzése igen egyszerű. Meg kell érteni, honnan származik.

Íme a receptek a tagadás helyes megértéséhez.

Először is: ne feledjük az objektivizmus filozófiájának a kulcsát: A valóság létezik. A valóság létezik. Ez azt jelenti, hogy bármilyen helyzetben vagyunk is életünkben, ez van. Tény. Ez van. Igazság, ezért szembe kell néznünk vele. Minél előbb, annál jobban járunk, annál boldogabbak leszünk.

A 2. az, hogy: mindig van egy ár, amit megfizethetünk, hogy megszabaduljunk a stressztől vagy feszültségtől. Mindig van egy ár, amelyet megfizethetünk. Mindig van egy ár. Ha bármilyen okból boldogtalanok vagyunk, mindig van egy ár, amit megfizethetünk. Ezért kérdezzük meg magunktól: „Mi ez az ár?”

A 3.: határozzuk el, hogy megfizetjük az árat! Fizessük meg az árat! Inkább előbb, mint később. Mert így is, úgy is, végül meg kell fizetni az árat. Ezért jobb előbb. Íme az a 2 kérdés, amellyel kinyitható a tagadás ajtaja. Nyissuk ki a tagadás ajtaját! A következő:

Ha úgy érezzük, feszültek, boldogtalanok vagyunk, vagy stressz kínoz, vagy többször megfázunk, náthásak leszünk, rossz a közérzetünk, vagy éjszakánként rosszul alszunk, szórakozottak vagy ingerlékenyek vagyunk, minden különösebb ok nélkül – feltételezzük, hogy van valami az életünkben, amivel nem nézünk szembe! Feltételezzük, hogy tagadunk valamit!

Van valami, ami kényelmetlen érzést kelt bennünk, de mi nem foglalkozunk vele. Ez, ez az ellenállás. Az, hogy nem foglalkozunk vele, ez okozza a stresszt.

Azt kell tennünk tehát, hogy megkérdezzük: „Mi van az életemben, amivel nem nézek szembe?” Mi az az életünkben, amivel nem nézünk szembe? Most rögtön! És stresszt vagy valami zavart okoz. Mivel nem nézek szembe az életemben? Kérdezzük meg: „Mivel nem nézek szembe?” És határozzuk el, hogy ezután megtesszük!

Brian Tracy - A negatív érzelmek kiiktatása

https://www.youtube.com/watch?v=Eahvg74otXc&index=112&list=PLD4970748C58F6B7D

Brian Tracy - A stressz és a feszültség kiiktatása https://www.youtube.com/watch?v=REGT07igASU&list=PLD4970748C58F6B7D&index=113

 

Nem legyőzni kell az akadályt – hanem túljutni rajta. A folyó nem áll le vitatkozni az útját álló sziklával, hanem átfolyik rajta, s derűsen rohan a tenger felé. (Müller Péter)

Az, hogy én ki vagyok, attól függ, hogy te minek akarsz látni engem. (Dan Millman)

Ki minek gondol, az vagyok annak. (Weöres Sándor)

,,Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel, mivel a személyiségem az Én vagyok, a viselkedésem pedig attól függ Te ki vagy!”

Hogy ki vagyok én? Mindenkinek az vagyok, amit érez irántam. (Pe-chi-ce)

,,Csak mert idősebb vagy, nem jelenti azt, hogy igazad van. Talán csak régebb óta élsz tévedésben.”

,,A valóságban az élet minősége nem függ közvetlenül attól,
hogy mink van vagy
mit gondolnak rólunk mások.
Ha van valaminek egyáltalán szerepe ebben,
akkor annak, hogy mi hogyan érezzük magunkat
és mit gondolunk arról,
ami történik velünk.” – Paul Pahil

A düh csak egy érzelem, ne engedd, hogy eluralkodjon rajtad, s hogy rajtad maradjon, és hogy ő irányítson. ,,Olykor mérgesek vagyunk, ez normális dolog, de ne hagyjuk, hogy a düh vezesse a buszt. A düh maradjon csak szépen a busz hátuljában, vagy legalábbis olyan helyen, ahol a vezetőt nem zavarja. Ugyanis a düh, pocsék sofőr.” A szeretet, a pozitivitás vezessen.

A sikert és a kudarcot elválasztó vonalat a „nem volt időm” szavakkal lehet kifejezni. (Dan Millman)

A STRESSZ egy ébresztőóra, ami jelzi, hogy olyasvalamihez kapcsolódtál, ami számodra nem igaz. (Byron Katie)

Az ember legyen ura szavainak és gondolatainak, és tetteivel se sértsen mást. Ha ezek tiszták, akkor haladhat a bölcsek útján. (Buddha)

,,A Buddhák az utat tanították. Kerülni az erkölcsi sértéseket, jót tenni, és megtisztítani a saját szívünket: ez minden Buddha tanítása.”

 

egyetlen-dologrol-kell-mindig-gondoskodnod--ez-az-egyetlen-kotelesseged--legyel-boldog..jpg

,,Szeretem, ha egy férfi tudja, hogy mit, miért csinál.”

,,Nem tudok kevesebb lenni, pedig ezt akarják.”

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/filmes-idezetek-2.html

 

Ez a gondolat hozzásegít a vágyott élethez, dolgokhoz, célodhoz?

 

Az ACT egyetlen gondolat esetében sem kutatja, hogy igaz vagy hamis; sokkal inkább azt vizsgálja, jó hatású-e.

Azaz: ha odafigyelünk erre a gondolatra, hozzásegít-e minket egy jobb élet megteremtéséhez?

 

Viszonyulj másképpen a gondolataidhoz, így kivonhatod magad hatásuk alól.

Ahogy megtanulod hatástalanítani a fájdalmas és kellemetlen gondolatokat, azok már nem tudnak megrémíteni, zavarni, stresszelni, elszomorítani vagy aggodalmat okozni.

Ha hatástalanítod zavaró gondolataidat, köztük az önkorlátozó meggyőződéseket és a túl kemény önkritikát, azok jóval kevésbé befolyásolják a viselkedésedet.

 

Az ACT módszer lényege a cselekvés! Ha a jelenlegi viselkedés mintádat követed, ahogyan most élsz, vajon megvalósul-e a gazdagabb, teljesebb életed?

nem egy hasznos gondolat.

Nem segít, hogy megoldjam a helyzetet, sokkal inkább demoralizáló.

Nincs sok értelme, hogy még jobban elkedvetlenítsem magam.

Inkább cselekedni kell: vagy összeszedni magam és legjobb tudásom szerint orvosolni a helyzetet, vagy segítséget kérni.

 

Sokkal célravezetőbb, ha azt kérdezed:

„Hasznos ez a gondolat?

Segíthet-e egy olyan élet megteremtésében, amilyenről álmodtam?"

Ha igen, figyelj oda rá. Ha nem, hatástalanítsd.

Ez egy régi gondolat? Korábban is találkoztam már vele? Van-e valami értelme, hogy újra meghallgassam?

- Segíthet-e ez a gondolat abban, hogy javítsak az életemen?

- Mit nyerek vele, ha elhiszem?

Persze felmerülhet benned a kérdés: honnan tudjam, hogy egy gondolat hasznos-e vagy sem?

Ha nem vagy benne biztos, tedd fel magadban a következő kérdéseket:

- Segít-e abban, hogy olyan ember legyek, amilyen lenni szeretnék?

- Segít-e abban, hogy olyan kapcsolatot alakítsak ki, amilyet szeretnék?

- Segít-e abban, hogy rájöjjek, milyen értékeket tartok igazán fontosnak?

- Segít-e hosszú távon abban, hogy gazdag, teljes életet teremtsek?

A gondolatok csak történetek.

Ha a „vagyok" igét olyan szavak előzik meg, mint „kövér", vagy „lúzer", vagy „szerencsétlen", akkor hajlamosak vagyunk rögtön jelentőséget tulajdonítani nekik.

A következő feladatok szintén segítenek abban,

hogy ne vedd olyan komolyan a gondolataidat.

- Ha köszönetet mondasz az agyadnak, ne tedd gúnyosan vagy agresszívan.

  Adj hálát sok melegséggel, humorral a rengeteg jó történetért, amellyel így elszórakoztat.

  (A módszert kombinálhatod a „Nevet adok a történetemnek" technikával is: „Ó igen, ez a lúzer vagyok - SZTORI. Köszönöm, hogy újra megemlíted!")

- A vicces hangok technikája. Pl. Rajzfilm hang.

- Rádió csupán. Mintha rádióban hallanád

Dr. Russ Harris - A boldogság lépcsõin: Hogyan engedjük el a félelmeinket és kezdjünk el élni 

 

,,Az ok és okozat törvénye szerint az életben tapasztalt okozatok oka az, amit a testünkbe meg az amit a tudatunkba befektettünk. S persze a megszokás törvénye… aki sikeres az azért sikeres, mert sikeres szokásaik vannak. Fel kell venni azokat a szokásokat, melyek hozzá segítenek a sikerekhez."

 

 

,,A szabály röviden a következő:

Ha sokszor egymás után pontosan ugyanúgy cselekszel, mint azok, akik sikeresek lettek, előbb-utóbb te magad is garantáltan sikeres leszel.

Vagy megfordítva, ha nem azt teszed, amit a sikeresek, te se számíts sikerre. A siker nem a véletlen műve. Nem szerencse, hanem tervezett munka eredménye." (Brian Tracy)

 

                                              

,,Az élet nem csak úgy megtörténik veled. Minden a döntésekről szól, és arról, hogyan reagálsz az egyes helyzetekre.

Ne feledd: aki sikeres, az nem csak úgy odasodródott a csúcsra. Koncentrált cselekvésre, fegyelemre és jókora energiára van mindennap szükség, hogy menjenek a dolgok.

Végső soron azok a szokások határozzák meg, milyen lesz a jövőd, amelyeket mostantól kezdesz el felvenni

A harmónia eléréséért nekünk is tennünk kell.  A környezetünk irányában tanúsított felelősségvállalás, szolidaritás és jóra való törekvés a kellemes miliő létrejöttének alapja. A legfontosabb az önmagunk irányában tanúsított tisztelet és az önmegismerés vágya. Ha magunkkal jóban vagyunk és tisztán látjuk énünket, akkor a környezetünket is új szemszögből közelíthetjük meg.

 Mit jelent tudatosnak lenni szellemi – testi – lelki szinten, a hétköznapokban, a gyakorlatban?
Azt, hogy törekszünk megérteni az emberi folyamatainkat, a test, a lélek és a szellem „működését”, hogy ami mindezekből nem szolgálja a javunkat a saját életünkben, azt képessé váljunk megváltoztatni. 

Megpróbáljuk egészségben tartani a testünket, harmóniában az érzelmeinket, próbáljuk a saját ösvényünket követni és megérteni szellemi szinten is a magasabb összefüggéseket. Ehhez ma már számtalan eszköz, gyógymód és tanítás a rendelkezésünkre áll, így a tudás megszerzése és a gyógyító gyakorlatok elsajátítása (részben) sokkal könnyebbé vált, mint az ezt megelőző korokban. Forrás: http://www.harmonet.hu/ezoteria/65376-tudatosan-elni-az-eletet.html

 

 

Csak a kipihent szellem tud jó összpontosítási teljesítményt nyújtani. Ezért rendszeresen engedélyezzen a szellemének lazítási és nyugalmi időszakokat, például a természetben, pihentető fürdő keretében, vagy idillikus, nyugodt tengerparti helyen.

Az összpontosítási munka során szigetelje el magát: minden zavaró és figyelemelterelő hatástól.

(Helene Walterskirchen  - Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen)

 

 

Keress okot arra, hogy szeress! Minden napszakban keress valamit, ami a szeretet érzését hozza elő belőled!

Keresd azt, ami lelkileg fölemelő!

Azt keresd, ami a boldogság, békesség, szabadság, lelki tisztaság, szeretet, áhítat, tiszta tudás, tisztelet, megbecsülés, hála, öröm, lelkesedés, magabiztosság, derű érzését, magasszintű rezgését ébreszti benned.

És kerüld, ami a bosszankodás, türelmetlenség, aggodalom, stressz, szemrehányás, harag, bosszúvágy, gyűlölet, irigység, bűntudat, kisebbrendűségi érzés, félelem, fájdalom, kétségbeesés érzését, alacsonyszintű rezgését kelti benned. (Tormási Kati)

http://www.bosegmindenteren.hu/cikkek/az-oromteli-elet-receptje/ még több…is jó itt

 

 

,,Boldog csak az, akinek szíve megtalálta a békességet.” (Buddha)

 

 

“A pesszimista nehézséget lát minden alkalomban, míg az optimista az alkalmat látja minden nehézségben” (Churchill)

 

 

"Ritkán találkozol „tudatára ébredt” emberrel. (ez van)
Ha magad sem vagy tudatos, minden esetben kiszolgáltatottá válsz a körülményeidnek, a másik tudatossági fokának, vagy éppen programjai szerinti reakcióinak." - L. N. –

 

,,A boldogsághoz vezető életstratégiák elsajátításával jóval kiegyensúlyozottabb életet élhetsz.”

Sok pozitív hatás – telítettség.

minel-tobb-pozitiv--kellemes-hatas-er--ez-az-egyik-legfontosabb-dolog-a-boldogsaghoz---annal-boldogabb-lesz-az-eleted.jpg

A boldogságkutatás megmutatja, hogy aki „jó életre” vágyik, annak jót kell cselekednie.

Hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni.

Ez azt jelenti, hogy felismered, és alkalmazod a természeti törvényeket, valamint a legnagyobb harmóniára törekedsz általuk.

Kifejlessz olyan hatékony módszertant, amellyel tudatosan jobbá, és tartalmasabbá teheted az életedet.

Válasz szándékosan jobb érzést keltő gondolatot, melynek segítségével jobb érzéshelyre mozdíthatód magad.

A negatív gondolatok sosem segítettek a megoldásban, sőt inkább megsemmisítették a belső lelki békét.

Ha folyton negatív gondolatokkal táplálod magad, nagyban rontod az esélyeidet egy elégedett, boldog, sikeres életre.

 

Használj önmegerősítéseket. Olyan mondatokat, amelyek pozitívak és ismételgesd őket magadban,

Kondicionáld át a gondolkodásodat egy másik, pozitív frekvenciára!

„Mindig választhatsz olyan gondolatot, ami erősít, azokkal

szemben, amelyek gyengítenek.”

,,A saját magunkhoz való viszonyunk javítása párkapcsolatunk boldoggá tételének alapfeltétele.”

A gyakorlás eredményt fog hozni. Egy ideig kényszeríteni kell magad… (Harry Lorayne)

 

Egy buddhista tanár egyszer azt mondta, hogy a mérges kígyó csak akkor mérges, ha közeledsz felé. Ha faképnél hagyod az erőszakoskodót, nem gyáva vagy, hanem okos. (Daniel Gottlieb)

Hihetetlen szabadság, ha elengeded a vágyat, hogy mindenki szeressen! Azt hiszed, egyfajta beletörődés, vagy kudarc ez, pedig nem - éppen az ellenkezője. Addig arról szólt az életed, hogy méltatlan helyzetekre pazaroltad magad, olyan emberek visszaigazolására törekedtél, akik nem akartak feléd fordulni. Miért lenne veszteség ezt elhagyni, elengedni?
Belül kell meghozni a döntést, hogy csak abban vegyél részt, ami méltó, amiben jól szeretnek, és megbecsülnek.

A kevesebb több...  (Dr. Almási Kitti)

Az, aki nem a saját útját járja, előbb-utóbb megbetegszik, hiszen minden fizikai fájdalom, rossz érzés üzenet a lelkünktől. A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami Te vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. Csak ez számít, semmi más. (Szepes Mária)

,,Élj azzal, aki imádkozik, és te is imádkozni fogsz, élj azzal, aki énekel, és te is énekelni fogsz.” 

 

dr.-allman-a-beszedrol.jpg

 

Illóolajok auránkat védőréteggel töltik fel. Semlegesítik a feszültséget és a diszharmonikus hatásokat.

 

A nyugodt családi háttér egyébként is elengedhetetlen a kiegyensúlyozott teljesítményhez. (Kovácsik Ádám, MOL Fehérvár FC kapusa)

 

Azt vettem észre, hogy

a sikeres embert a sikertelentől végül is egyetlen dolog különbözteti meg:

előbbi hajszálpontosan tudja, hogy mit akar.

Kristálytisztán látja, mit kell tennie érte, és meg is teszi.

Az utóbbi pedig… nos, ő általában bűnbakot keres vagy önigazolást, és fűnek-fának panaszkodik.

A sikeres embert a céljai mozgatják. (Szalay Ádám)

 

,,Ha a miérted elég erős, akkor a körülmények meghajlanak előtted.”

 

Ha azt veszed észre, hogy az emberek együttműködőek a vágyaid megvalósításával kapcsolatban, az egy jelzés a számodra, hogy Te is együttműködsz a vágyaiddal. Ha viszont úgy tapasztalod, mintha az emberek nem segítenének, sőt még talán hátráltatnak is, akkor tud, hogy ez megint csak egy jelzés számodra, hogy Te nem vagy abban a pillanatban érzelmileg összhangban a vágyad megvalósulásával. A külvilág és a külső történések minden esetben csak a belső világodat tükrözik. (Abraham Hicks)

 

 

A megfelelő irányú, mértékű akarat és vágy csodákra képes. (Molnár József)

 

Amikor felszabadulunk a múlt terheitől,

jelen cselekedeteink a jövő megteremtésének termékeny talajává válnak.

 

A szándék hatalma katalizátorként működik az anyag, az energia és a tér-idő események számára, hogy bármi, amit akarunk, megvalósuljon. - Deepak Chopra

 

A szándék megfogalmazásával érdemes elkezdened.

Ez rögtön erőt és energiát indít el a megvalósításhoz.

 

,,Aki naponta tudatosan szuggerálja a sikert, az hosszú távon sikeres is lesz.”

 

Mondd, hogy túl nagy dologra vágyok, én meg megmutatom a korlátaidat. (Oravecz Nóra)

 

Minden élet tökéletes visszatükröződése a hozzáállás és a befektetett munka párosításának. (Oravecz Nóra)

 

Nincs női és férfi logika, csak egyesek képesek helyesen gondolkodni, mások nem. (Mihail Litvak)

 

Ha sikerül megszerveznünk gondolkozásunkat, képesek leszünk megszervezni és irányítani az életünket. (Harry Lorayne)

 

Az elme szervezettsége azt is jelenti, hogy a gondolkozásnak határozott célja van. (Harry Lorayne)

 

Nincs kétségem aziránt, hogy egy kiművelt, jól szervezett elmével rendelkező személy boldog és sikeres. (Harry Lorayne)

 

Az ember nem más, mint amit egész nap gondolt. (Ralph Waldo Emerson)

 

…ha valaki nincs megelégedve a sorsával, az elégedettebb élethez csak egy út vezet: ha elgondolkozik a gondolatain, elgondolkozik a módszerein, és változtat – vagyis cselekszik, méghozzá az eddigieknél hatékonyabban és eredményesebben. (Harry Lorayne)

 

               ,,A sikeres ember pontosan tudja, mire vágyik, van terve a célja elérésére, hisz abban, hogy meg tudja valósítani a szándékát, és ideje nagy részét a megvalósításnak szenteli.”

 

 

,,Kezdj el dolgozni magadon, és törekedj a tudatszinted növelésére.

Akkor fogod elérni álmaidat, ha a saját rezgésszintedet felhozod álmaid, vágyaid rezgésszintjére.”

 

,,Vajon miben segíthet neked az önfejlesztés?

A mai napig rácsodálkozom néha, hogy honnan indultam és hova jutottam el önerőmből csak és kizárólag önfejlesztéssel.”

 

 

A megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen és időben.

,,...És azt mondanám, hogy ez a felkészülésed, sőt az élet lényege azt megtanulni, hogy a megfelelő erőkifejtést használd, a megfelelő helyen, a megfelelő időben.” (Békés harcos útja)

 

Az erők gazdaságos kihasználása azt jelenti, az adott pillanatban egyetlen pontra összpontosítsunk minden erőt. (Ferdinand Foch)

 

Bármit alkottok, mindenen legyen rajta a nyugalom és a pihenés bélyege. (Bengt Danielsson)

 

Rendszeres 10-30 percnyi ejtőzés akár 1200 % energia... Pihenés által új energiával feltöltődik.

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/energia-2.html

 

Nem hagyhatod, hogy a negatív dolgok hátráltassanak. Igenis fel kell térképezni a jókat. Azt a milliónyi dolgot, amiért érdemes megcsinálni. Adj neki energiát, és még több lesz. Legyél bátor. Legyünk bátrak. Ezt most mondom magamnak is. Én is az leszek. (Oravecz Nóra)

 

 Magadból kell magadnak adnod, motivációt csiholnod, olyan igazán megedzettet, ami aztán tűzön-vízen átvisz. Hiszen csak te vagy magadnak. Mindenki más ideiglenes átutazó. Ki rövidebb, ki hosszabb ideig marad az életedben, de nem kötheted a boldogságodat és a képességeidet másokhoz. Önmagadnak kell lenned minden körülmény között, és talán pont ez a legnehezebb. Egyensúlyban lenni minden életkörülményben önmagaddal. (Oravecz Nóra)

 

 A te életedről csak te dönthetsz, és ha már döntesz, dönts jól. Dönts úgy, hogy legyen belőle valami, amiért érdemes felkelni. Amiért felhúzod reggel a redőnyt, amiért az esőcseppekre is mosolyogva tudsz nézni, .. Miért ne lehetne úgy élni, hogy az a gondolat, amivel már annyiszor eljátszadoztál, kilépne a 'mi lenne ha' keretéből, és megvalósulna? Mi lenne, ha nem törődnél azokkal, akik folyton le akarnak húzni? Az életedről csak te dönthetsz, dönts úgy, hogy az ilyenek embereket távol tartod magadtól, hiszen sohasem lesznek őszinték veled. Az első adandó alkalommal a hátadba fogják szúrni a kést, és bizony erre nincs szükséged. Járj nyitott szemmel, és ne hagyd, hogy hülyét csináljanak belőled.. Nincs rá szükséged. (Oravecz Nóra)

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/oravecz-nora-idezetek-az-eletrol--sikerrol--szerelemrol.html

 

,,Minél inkább képes vagy valódi önmagaddá válni,

annál nagyobb belső erőre teszel szert,

annál pozitívabban fogod tudni az életed szemlélni, ezáltal pedig egyre teljesebb életet fogsz élni.

 

A jövő teljes egészében attól függ, hogy mit teszünk nap mint nap. (Gloria Steinem)

 

Ahelyett hogy pánikolna, jó teljesítményt nyújt, még jobb teljesítmény nyújt.

 

Ha szeretnél valamin változtatni az életedben, akkor képzeld el a jót, és érezd a jót!!

 

Képzeld el, hogy szerelmes vagy, hogy szeretnek, hogy energikus vagy, hogy sikeres vagy, olyan szerelmet, olyan társat, olyan érzést és érzelmeket, amit szeretnél!

Képzeld el kellemesen, jó érzéssel, szeretettel. Képzeld el, ami most van, s képzeld el ennek a jó ellentétét. (mj)

 

Az elvégzett mennyiségi és minőségi munka ki fog jönni - fog kijönni. (Molnár József)

 

Mindig meg voltam győződve, hogy a hozzáértés, a képesség saját szintje felé gravitál. Ha rendelkezzünk a képességgel, a társadalomnak arra a szintjére kell emelkednünk, ahol ez a képesség ,,otthon van”. …Emlékezzünk rá: A hozzáértés saját szintje felé gravitál. Ha rendelkezzünk hozzáértéssel a ,,megfelelő” emberek meg fognak minket találni. (Harry Lorayne)

 

 Az életed minőségét meghatározza, hogy milyen szokásaid vannak. Alakítsd ki, vedd át a sikeres, boldog, egészséges, energikus, nyugodt, csodált, szeretet emberek szokásait. (Molnár József)

 

,,A sikeres jellem nem jön máról holnapra. Fejleszteni kell.

Gyakorold a barátaidon, a munkatársaidon, a hivatalnokon, a buszsofőrön, vagyis mindenkin, akivel érintkezel.

Gondolj ki egy olyan embert, akire szerinted jellemzőek a fenti tulajdonságok.

Felejtsd el a saját magadban kialakított képet, és élj úgy, ahogy az az illető tenné.”

 

Kizárólag hatékony, eredményes, megtérülő munkafolyamatra törekszem.
 

,,A tudatos ember mindig a jelen pillanatra felel, mert felelősségteljes, szó szerint felelős azért, amit tesz - nem gépiesen reagál. Az ő cselekvése éber tudatosságából fakad, nem pedig külső manipuláció hatására.”

 

„Soha ne vitázz olyannal, aki hisz a saját hazugságában.”

 

,,AZÉRT VAGY KAPCSOLATBAN hogy boldog legyél, mosolyogj, nevess, emlékeket csinálj. nem azért, hogy folyton ideges legyél, fájjon és sírj!”

 

A nagy ember azzal mutatja meg nagyságát, hogy miképp bánik a kicsikkel. (Carlyle)

 

Ne vitázz arról, ami világos, mint a nap. (Erasmus)

 

,,A megvilágosodott lények a világ alapvető tisztaságát észlelik. Míg azok a lények, akiknek az elméje kusza, zavaros a szennyeződésektől, egy szennyezett világot észlelnek.”

 

,,A fejlett tudat sokat tanult, fokozatosan növelte rezgési frekvenciáját, életerejét. Megtanulta tisztelni a többi embert, nem hibáztatni őket, békében és harmóniában élni velük.

Mivel több igazolt tudás van a birtokában, nemcsak megérti a szeretet jelentését, hanem annak frekvenciáján is éli az életét, hisz már világossá vált számára, hogy csak a szeretet révén válhat szuperlénnyé az ember.”

 

,,Ha megfelelő önismereted van, képes leszel az önmegvalósításra is.”

 

,,A mentálisan erős emberek egyik legfőbb tulajdonsága,

hogy rugalmasak, és könnyedén alkalmazkodnak a változó körülményekhez.

A mentálisan erős emberek megoldásközpontú szemlélettel rendelkeznek,

vagyis nem hajlandóak időt pazarolni az olyan felesleges dolgokra, mint például az önsajnálat, vagy az aggodalmaskodás.

Ezzel ugyanis mindössze azt érhetjük el, hogy kevesebb energiánk és lehetőségünk marad a hasznos megoldások kidolgozására.

A mentálisan erős emberek egyik leggyakoribb jellemzője, hogy

képesek nemet mondani,  és igyekeznek mindig egyértelműen fogalmazni, mikor álláspontjuknak hangot adnak.

Utasítsd el bátran az olyan kéréseket, amelyek elterelnék a figyelmedet a számodra fontos feladatokról illetve kötelezettségvállalásokról!

A mentális erő éppen olyan, mint a többi képességünk, időbe telik fejleszteni.”

,,A mentálisan erős emberek egyik legfőbb tulajdonsága, hogy rugalmasak, és könnyedén alkalmazkodnak a változó körülményekhez.

A mentálisan erős emberek megoldásközpontú szemlélettel rendelkeznek, vagyis nem hajlandóak időt pazarolni az olyan felesleges dolgokra, mint például az önsajnálat, vagy az aggodalmaskodás.

Ezzel ugyanis mindössze azt érhetjük el, hogy kevesebb energiánk és lehetőségünk marad a hasznos megoldások kidolgozására.

A mentálisan erős emberek egyik leggyakoribb jellemzője, hogy képesek nemet mondani,  és igyekeznek mindig egyértelműen fogalmazni, mikor álláspontjuknak hangot adnak. Utasítsd el bátran az olyan kéréseket, amelyek elterelnék a figyelmedet a számodra fontos feladatokról illetve kötelezettségvállalásokról!

A mentálisan erős emberek nem lesznek negatívak. Nem őrlődnek a saját hibáikon, Kerülik a negatív emberek társaságát, Nem sajnálják magukatNem haragtartóak, Nem hagyják, hogy mások akadályozzák őket, Egészséges önbizalmuk van, Nem rágódnak a hibákon, Nem mérik magukat másokhoz, Pozitívak, Siker- és Célorientáltak, Fejlődnek. Nem adják át az irányítást az életük felett, Nem aggódnak amiatt, hogy mindenkinek megfeleljenek, Nem követik el ugyanazt a hibát újból és újból, Nem várnak azonnali eredményeket, Nem végeznek érzelmileg kimerítő tevékenységeket,

Nem lógnak negatív emberekkel, PRODUKTÍVAK, EREDMÉNYorientáltak, Nem ragadnak meg a múltbéli hibáiknál, Néha, ha valami stresszel, két kérdést teszek fel: mit tanulhatok belőle, és hogyan fordíthatom a hasznomra?, Nem teszik magukat az utolsó helyre a fontossági listán-A hosszútávú sikerért és boldogságért saját magad kell az első helyre tedd a fontossági listán.

Pszichológiai rugalmasság,

Produktívan töltöd az idődet, Bízol az alkalmazkodási képességeidben, Fejleszted a képességeidet. Tanulsz a hibáidból, A saját értékrended szerint élsz, A nehézségekben megtalálod a lehetőséget, Hálás vagy, Arra fókuszálsz, amiben a legjobb vagy. Realista optimista vagy, Dolgozol a gyengeségeiden. Nem a múltban élnek. Nem adják fel az első kudarc után. Tudják másképp kell.

A mentális erő éppen olyan, mint a többi képességünk, időbe telik fejleszteni.”

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/a-mentalisan-eros--produktiv-emberek-ezeket-nem-teszik----ezeket-teszik.html