Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Magyarország, avagy hogyan rontsuk el a ,,gyereket”

(Avagy ki az az (×××××) ember, aki megtervezte, s hagyja a magyar labdarúgó meccsek intróját)

 

Mond egy gyereknek rendszeresen, hogy ,,hülye", tehetségtelen és az is lesz.

Ahol csak tudsz Sport1-en, Fábry-showban, minden alkalommal ahol csak lehet mond el milyen rossz a magyar foci, s az is lesz.

Aztán kérdezd meg, szoktál magyar focit nézni. A válasz nem. Statisztika szerint azok, akik nem szeretik és szidják a magyar focit nem is nézik, csak hallják, hogy milyen rossz.

Külföldi labdarúgó bajnokságok introiban, tempó, szép megmozdulások, fantasztikus közönség, hang, nálunk, üres stadion háttérben játékosok sétálnak a kezdőkörhöz. Ez döbbenet, s az az igazgató aki elfogadta és, és az az igazgató aki hagyja ez mind döbbenet.

 

Bízd a gyereked egy tehetségtelen tanárra, s meg lesz a hatása. Felmérés szerint egy rossz tanár hatás egy év alatt egy gyereket 1 egész jeggyel letud rontani. Egy jó tanár viszont 1 jeggyet tud növeln, képes a legjobbat kihozni a gyerekből.

Magyarországra érkezett Lothar Mattheus magyar labdarúgó válogatott élére. Jöttek a brazilok, argentinok, Real Madrid, játszottunk az aktuális Európa-bajnokkal, világbajnokkal, magyar focit elkezdte az RTL közvetíteni, s a közvetítés hatására egyre nőtt a népszerűsége a magyar focinak.  Olyan focilázban égett az ország, hogy a brazilok edzésére!! Több mint 30 000 mentek ki.

Erre jött egy tehetségtelen, ostobán vezető ember s tönkre tett mindent, s miután az általa kinevezett, kudarcot valló ember csődött mondott, de meghoszabította a szerződését, de ő gyorsan elhagyta a süllyedő hajót.

Vajon bűncselekményt követett el? Igen.

Volt egy szuper jó szám a Szerelem miért múlsz. Ezt egy olyan csúnya nő énekli, hogy szégyen a magyar nőkre nézve. De vajon Wolf Kati csúnya. A válsz nem, de nézd meg a videoklippet, szörnyű, tehetségtelen videoklip-rendezőink vannak, s mégis hozzájuk fordulnak, mert ők ismertek. Hihetetlen önbizalom hiány. Pedig a magyar egy tehetséges nép, tehetséges emberek hadával.

 

Rendszeresen negatív, rossz dolgokkal ismertesd meg a gyereket, s olyan lesz.

Régen a Híradó Hír-adó volt, manapság vérfürdő és negatív dolgok tömkelege.

Azt, hogy miért nem 18 éven aluliaknak nem ajánlott örök kérdés. Reméljük lesz változás a korhatár, s a mondanivaló terén is.

 

Állítsd az egész osztályról, hogy rossz, tehetségtelen, s a tehetséges is az lesz.

Felvetik a zsídók közül azt kérdést, hogy Magyarország antiszemita e. Választ nem adnak, de én megadom. A válasz egyértelműen NEM. De úgy mint nálunk más országban is vannak antiszemiták. Hallottuk Izrelben zsidót vernek zsidósága miatt. Amerikában ugyancsak, s a többi országban is. De nem a zsidóságuk a lényeg, Megtámadnak valakit, mert gazdag, mert külföldi, mert színes bőrű, mert nő, mert gyerek, mert egyszerűen nem tetszik. Szóval  a zsídók maguk alatt vágják a fát, minél többet említik annál jobban elhiszik egyre többen.

Én nem hiszek a kollektív bünnösségben, vannak Amerikában tömeggyilkosok politikusok, akik katonákat küldtek Afganisztánba és Irakba, s rengeteg civilt őltek meg, köztük rengeteg gyermeket, és érdekes, hogy felhábarodnak Amerikában ha amerikai katonákat ölnek meg, de a propaganda műkődik. Vajon hány év büntetést ér egy néger gyermek, egy afgán gyermek és egy fehér amerikai gyermek megölése? Bárcsak tudnák, hogy Isten előtt mindenki egyenlő.  Valamint a tömeggyilkos izraeli politikusok akik 2008 -ban köldtek katonákat Palesztinába több száz palesztint köztük rengeteg gyermeket öltek meg. Pedig Isten megígérte Ábrahámnak, hogy a leszármazottjai az a föld, de ne velejtsük, hogy az arabok Ábrahám leszármatottjai. De Afrikában is rengeteg vallási, etnikai tömeggyilkosság volt. Ahogy Htler is antiszemita volt, de az nem azt jelenti, hogy az osztrák vagy német nép volt antiszemita. Sajnos mindenhol akadnak ilyenek, úgy ahogy pedofilok is, vallási gyilkos fanatikusok, őket a többiek érdekében el kell zárni, vagy kezeltetni, de ne felejtsük, hogy szerencsére sokszorosan több boldog szerelmes pár, boldog szerető anya él, s rengeteg istenfélő ember.

 

Ne állítsd verseny elé a gyereket, mondj ki fogásokat, s nem fog fejlődni a gyerek.

A sport1-tv-én egy szép hölgy azt állítja, hogy azért nem érünk el sikereket a szépségkirálynő választásokon, mert a mi lányunk nincs kint hamarább. Nem foglalkozik többet a szépségének a felépítésével. Ez lehet, hogy női logika, nem hiszem. Ez kifogás. Az az igazság, Magyarországon nincs presztízse a Miss Hungary szépségkirálynő választásnak. Férfiszemmel, ha ezek Magyarország legszebb lányai, akkor a közelében sem vagyunk, hogy itt élnek a legszebb lányok. Kedves sport 1-es hölgy akik nyerik a Világ Szépe versenyt sokkal, de sokkal szebbek a magyar lányoknál, légy szíves kérdezd meg a férfiakat. PL. Nézd Meg a Miss Italia versenyt. Szóval a baj ott kezdődik, hogy több hónapos roadshow kiválasztás kell egy tv csatornán, vonzó nyereményekkel.

Ma Magyarországon, ha valaki rosszul focizik kirúgják, ha sokszor veszít a csapat az edzőt kirúgják. Ha egy kommentátor nem jó, semmi baja nincs, ha nem végzi a munkáját semmi baja nincs, ugye tudunk olyan kommentátoroól a ki bódult állapotban kommentál, úgye tudunk olyan kommentátorról aki, mérkőzés közben privát dogokkal foglalkozik, de meg teheti.

 

Soha nem mond a gyereknek, hogy mit csinál rosszul, s nem lesz reális önértékelése, nem élvezzi a sikert, s nem tud érte tenni.

Úgye tudjuk Magyarországon az volt a divat, ha Bajnokok ligája meccs úgy közvetítik, hogy fantasztikus, ha magyar meccs úgy közvetítik, hogy rossz. Emlékszünk Knézy Jenő 1-re a híres MTK-FTC fantasztikus szuper meccsre, Knézy szerint ebben benne volt a magyar foci összes hibája, de ha egy Barca meccs lett volna azt mondta volna fantasztikus kár hogy ilyen nincs Magyarországon.

Vagy a kapust lábát eltalálja a játékos, s azt mondják nagyot védett. Ilyen dolgok miatt akulnak ki a rossz futballisták pl, mint Koman, Németh, akiknek nincs reális önértekelésük.

 

Rendszeresen, pozitív, jó dolgokkal ismertesd meg a gyereket, s olyan lesz.

Magyarország a lehetőségek és a tehetségek hazája, ezért fontos, hogy támogatni kell őket, s felszínre hozni, s ezáltal az egész ország sikeresebb, jobbkedvű, vidámabb lesz.

Az RTL Szombat esti láz táncos műsorát több millióan nézték, s többen kezdtek el táncolni.

Az RTL Legyen ön is milliomos műsorát több millióan nézték, s még le is töltöték a játékot.

Az RTL Csillag születik műsorát több millióan nézték, s az országban több helyen hasonló műsorok indultak.

 

Van, hogy a magyar iskolákban nem tőrödnek a neveléssel, a tehetséggondozással, az életre, értelemre, egészségre nevelésel, csak műkődik az iskola, a cél a tananyag leadása, rendezvények lebonyolítása, de a hatásokkal nem törődés. S nem mondani ki az igazságot, mert akkor gondolkozni kéne, hogyan változzunk jobb, szuperebb irányba.

Ki kell mondani, hogy a magyar videoklippek és magyar filmek rossza. A magyar filmiparban aki, filmet akar csinálni kap állami támogatást vagy szerezz szponzor pénzt, s nem érdekes, hogy jó e, megnézik e az emberek, legfőképp, hogy tetszik e az embereknek. Erről le kellene szokni Kertész Imre szerint, az iró saját magának ír, J. K. Rowling a közönségének. Meg is látszik a példányszámban.

 

Ha egy gyerek rosszabb teljesítmény nyújt biztasd, s jobb lesz.

Emlékszek a ZTE-Manchester-re nyertünk, egész meccs a pozitívumokról szólt, minden hírekben az szerepelt, hogy nagyszerűen legyőztük a Manchestert, (Pedig dehogyis bűn rosszul játszottunk, rengeteg szerencsénk volt, ellenfélnek kapufa, szabályos góluk nem megadása, alig volt támadásunk.) De ilyen volt a Magyar-svéd meccs is szerencsénk volt a végén, de a sors így visszaadta. De természetesen a győzelmek örülni kell, a nagy győzelmeknek pedig nagyon örülni kell. De reálisan is kell értékelni.

 

Emeld ki a pozitív dolgokat, s a gyerek örökké emlékezni fog a szavaidra, s fejlődni fog.

Magyar foci - Gól, mit mondanak a tehetségtelen Knézyk nagyot hibázott a védő, nemzetközi foci- Gól, mit mondott Knézy fantasztikus gól.

Magyar foci – 2 méterről kihagyja mit mondanak a tehetségtelen Knézyk - Jézusom s 1 percig rajta csámcsog, nemzetközi foci 2 méterről kihagyja, mit mondott Knézy nagy helyzet volt, ennyi.

Aztán jött Hajdú B.István aki próbál pozitívabb lenni, reménykedni, de reálisan, munkáját maximálisan ellátva dolgozni. S ne feledkezünk meg a hozzértő, zseniális Farkas Norbertről sem.

 

Segíteni kell a gyerekeket a reális tehetségüknek megfelelő munkához, időtöltéshez, fejlődéshez.

Szántó Petra tenisz közvetítése jó indult, de rászokott a blablablablablablabla-ra, mutatják az egyik játékost, de ő másról beszél, aztán mutatják a másik játékost, de ő most beszél az elsőről, nyüzsög a közvetítése a közhelyektől, egy olyan fantasztikus kommentátor lehetne, mint Horváth Mariann és Szabó Gábor, ha tudna fejlődni, s valaki (pl. Gábor) kritikával illetni A FEJLŐDÉSE ÉRDEKÉBEN. S a jobb szorakoztatásunk érdekében.

Knézy Jenő, aki utálja a magyar focit azt közvetítette, -húú de milyen rossz színvonalon-, pl. még van hátra 15 perc, de már konklúziót von, vagy fordít egy csapat s az egész meccsen mondott véleményét 5 percért megmásítja + nem szereti a magyar sportolókat, egyáltalán nem tiszteli a sportolókat, ez minden megnyilatkozásában érződik, egy munkahelyen kiváló ez Fidesz politikusaként, vagy kritikusként.

A magyar kommentátorok még azt sem tudták, hogy füvön van a foci, vagy nem akarták tudni, évekkel ezelőtt Kovács Kálmántól hallottam, hogy elpattan a labda a rúgás előtt, azóta veszik már néha észre a nemzetközi és magyar meccseken. Ha valakit nem is érdekel a szakmája keress jobb állást, ahol érzi a flow-t.

Valaki kitalálta régen ha kezdődik egy meccs statisztikákat mondjanak, ebben Faragó Richard a vezető, kedves Richard értelmes statisztikára van szükség nem arra, hogy 50 éve mi volt, annak a mai meccsre nincs hatása, de pl. ha egy csapat nem nyer sorozatban idegenben annak van hatása. De Faragó Richard a legjobb amerikai foci kommentátor, ő megtalálta a helyét, de mást nem kéne ( de pl. némi túlzással ha Favre felemeli a kezét, atyaúristen milyen fantasztikus mozdulat, magyar fociban egy jó cselnél- semmi) de Magyarország legrosszabb szakkommentátorai vannak mellette. Lehet, hogy a legjobb szakemberek, de nagyon rossz szakkomentátorok, nem értem miért nem szolnak nekik. Nem ezt kéne csinálniuk.

Sport tv olyan kommentátorokat-szakkomentárokat alkalmaz, akik nem érik el a minőségi mércét.

Szóval ha egy játékos rosszul focizik elbocsátják, ha han nyer a csapat sokáig elbocsátják. De a kommentátorok maradnak évek, évtizedek óta, mindegy milyen munkát végeznek. A politikusokat legalább 4 évente (ami néha sok(k) ) le lehet váltani.

 

A gyermeket sokan veszik körül, sokan befolyásolják, s ha hagyjuk, ha negatív, rossz emberek vegyék körül ne csodálkozunk, ha nem olyan lesz.

Vannak olyan emberek akiket ,,pellengére” kellene állítani a magyar fociért elkövetett bűneikért, mert ezáltal kevesebb gyerek kezdte el a labdarúgást, tehát kevesebb gyerek mozgott.

Zombori Sándor rendszeresen a nagyképűségével, szakmaiatlanságával folyamatosan rombolja a labdarúgás nimbuszát, azt gondolom, hogy amit jétékosként tett a labdarúgásért, már jóval többet elvett.

Ágai Kis András annyi rosszat tett a kézilabdázás ellen, hogy nem tudom az életében, mivel tudja mindez semmisé tenni.

Azt gondolom, ha elveszik a magyar labdarúgó meccseket a Sport Tv-től s egy jobb felkészültebb csapathoz kerül, csak profitálhat mindenki belőle.

Vannak olyan emberek akiket ,,piedesztára” kellene állítani a magyar fociért tett erőfeszítéseikért, mert ezáltal több gyerek kezdte e a labdarúgást, tehát több gyerek mozgott.

Gera Zoltán Dzudzsák Balázs szerényen dolgozik, bárki támadja őket, ahol tudják segítik a magyar s az egyetemes labdarúgást.

Puhl Sándor és Kassai Viktor reális értékelésükkel, húzóerejükkel a magyar labdarúgás feljebb vitelén is dolgoznak.

Pataki Attila az Edda frontembere, sok médiában szerepelt, mert a hitelesekért szól szerinte, de mikor megkérdezik, mit tesz azt válaszolja egyenlőre csak figyel. De azt minden alkalommal megemlíti, hogy egy új dalt írt.

Engedd ,,álmodni" a gyereket, s a reális álmait segítsd megvalósítani.

Azt hallom, nehéz sőt nem lehet magyarként befutni a modell világban, nehéz sőt nem lehet magyarként befutni a nemzetközi zeneiparban, de az igazság az, mindenkinek nehéz befutni, csak minőségi munkát kell végezni. rengeteg pozitív példák közüll. Magyar focista szerepelt BEK győztes Real Madridban, Barcelonában, Portoban, PSV-ben, magyar filmesek Oscar-díjat nyertek, magyar feltalálók, író Nobel-díjat nyert, a ,,szegény" Romániából INNA és Alexandra Stan nemzetközi hírű énekesnő. Rengeteg világhírű modell között pl. Mihalik Enikő. Nehézség, akadály mindig van, de mindenkinek sikerülhet az álma, ha eléggé felkészült és kitartó.

Azt hallom, hogy a nőknek sokkal nehezebb karriert befutni, ez nem igaz így. Ez megint a kifogások kategóris. Pl. azt mondja Kovi, hogy a pornoiparban a lányok jobban keresnek, és az az igazság, hogy pl. a teniszben a nők sokkal rosszabb munkát végeznek mégis úgyanannyit keresnek mint a férfiak, de pl. ez azért van mert a nők kisebbek és mégis ugyanakkora a háló, de a női top 20-ba nagyon egyszerű bekerülni és milliomossá válni, míg a férfiaknál a top 100-ba sem egyszerű bekerülni. De pl. az egyetemekre is úgyanúgy bekerülhetnek a nők, ami evidens is. Megkérdezném mekkorra karriert futhatbe egy óvodásokkal foglalkozni szerető férfi, aki mellesleg nem pedofil vagy tuti, hogy pedofil??

Collner Gyula Forma1-es közvetítései nyüzsögnek az ál-elméletektől, s annyira belelovagolja magát, de aztán jön egy szakértő s furcsálja, hogy miről beszél.

Taníts meg a tanulásra az önálló gondolkozásra a gyereket, s így könnyebben veszi az élet akadályait.

Szerető hazámban egyesek arra próbálják rávenni a népet, hogy ne gondolkozzon, mert nem jó alattvaló lesz. Szerető hazámban arra próbálják trávenni egyesek a gyerekeket, hogy ne gondolkozzanak, ne legyen önálló véleményük, így nem tesznek fel kérdéseket. Arra tanítják egyesek kedves honfitársaimat, hogy ne értsenek a pénzügyekhez, majd a PSZÁF mindent megold, ne építsék fel az életület, megtervezve, megvalósítva, majd az állam segít, nyúgdíjt ad, rokkantsági segélyt ad, családi potlékot ad, lakás támogatást ad. Ne gondolkozz, mert nem szavzol ránk, s akkor nem lophatjuk el az állam pénzét, s az állam mi vagyunk, tehát azt csinálunk vele amit akarunk. De a magyar egy okos nép, megadja az esélyt , de el is veszi, az , hogy Magyarországnak egy roma-kisebbségi miniszterelnöke lehet, hamarább mint Amerikában. A magyar a csalásba, lopásba keveredő MSZP- úgy megbüntette, hogy ilyenre még talán Európában nem volt példa. Büszke lehet az ország a népére, s büszke lehet a nép e gyönyőrű országra. HALADUNK ELŐRE, MERT A MAGYAR NÉP ÚJRA NAHGY LESZ MÉLTÓ HÍRNEVÉRE, csak érjen végett a rendszerváltozás, s a hazájukért, az ország népéért, a nép jobbításáért  dolgozni akaró, tenni akaró felkészült emberek vezessék az országot. Magyarország megérdemli. És meg is kapja.

De soha ne felejtsük Váci Mihály szavait:

Nem elég álmodozni.
   Egy nagy-nagy álom kell!
Nem elég megérezni,
   de felismerni kell!
Nem elég sejteni,
   hogy milyen kor jön el;
   jövőnket - tudni kell!

Nem elég a célt látni;
   járható útja kell!
Nem elég útra lelni,
   az úton menni kell!
   Egyedül is! Elsőnek,
   elől indulni el!
Nem elég elindulni,
   de mást is hívni kell!
   S csak az hívjon magával,
   aki vezetni mer!

Nem elég jóra vágyni:
   a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
   de tenni, tenni kell!