Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


,,Szüntelenül törekedjetek"

2014.04.15

 

Ha a harag pillanatában elég türelmes vagy, száznapi szomorúságtól mented meg magad. (Zig Ziglar)

 

Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi
a helyes és mi a helytelen. Az élet
egy kísérlet, magadnak kell
felfedezned. Minden egyénnek
tudatosnak, ébernek és
figyelmesnek kell lennie, hogy
rájöjjön, mi a jó neki. Minden, ami
békét, nyugalmat, üdvöt ad,
közelebb visz a létezéshez és
annak végtelen harmóniájához - az
jó. És minden, ami konfliktust,
boldogtalanságot, fájdalmat okoz -
az rossz. Megeshet, hogy
helytelenül cselekszel, de szert
teszel a tapasztalatra, ami
tudatosítja benned, mit kell
kerülnöd. Megeshet, hogy valami
jót teszel, és azonnal kiélvezheted
áldásait. A jutalom nem ezen az
életen túl, hanem ITT és MOST
vár. Minden tett azonnali
eredményt hoz. Csak légy éber, és
figyelj. Fedezd fel, számodra mi jó
és mi rossz, ezáltal oly belső
tartásra tehetsz szert, hogy a világ
véleménye közömbös lehet
számodra; legyen meg a saját
tapasztalatod, s az vezessen.
(OSHO)

http://dudus.hu/osho/oshomind/med24.htm

 

Csak az állja ki a próbát, aki rááll, hogy kipróbálja. (Marlo Morgan)

 

A próbák előbb-utóbb eljönnek mindnyájunk életében. El kell jönniük. Az élet pontosan ugyanúgy működik, mint az iskola. Tanulunk, majd számot adunk a tanultakról a tanárunknak, aki azonban itt lakik bennünk, az igazi énünk. Az érettség titka, pedig nem más, minthogy mindig tudatában legyünk a próbák mögött meghúzódó isteni szándéknak, és hálával, örömmel fogadjuk a megpróbáltatásokat, amelyek ránk méretnek. (Kahlil Gibran)

 

 

A pozitív, kreatív, szerető gondolataid hatalmas erőt képviselnek, sokkal-sokkal nagyobbat, mint amit el tudsz képzelni, mert a gondolatok erőt jelentenek. Ezért száműzzél magadból minden negatív gondolatot! Mindig nézd az élet napos oldalát, mert minél több örömet és szeretetet sugárzol ki magadból, annál több örömet és szeretetet fogsz magadhoz vonzani.
A szeretet az élet kulcsa. És ezt a kulcsot ott őrzöd magadban. (Eileen Caddy)

 

 

Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember máson segít, egyben önmagán is segít. (Emerson)

 

 

"Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok. Csúf, de te gyönyörűnek találtál. Végig hallgattad mindig, amit mondtam. Halandóból így lettem halhatatlan." (Pilinszky János)

 

 

,,Csak nézd a szemem, a könnyektől tiszta .
De nem kérem, hogy gyere hozzám vissza !
Egyszer majd rájössz, hogy kit elengedtél ,
Jobban szeretett Téged a saját Életénél !
Én itt voltam! S nem tudom meddig leszek még
Nem tudhatom, mikor ragad magához az ég .
De ha már nem leszek, csak hunyd le a szemed ,
S ígérem! Még akkor is ott leszek majd Veled!”

 

"Egyszer jön valaki, akivel minden megváltozik majd. Aki begyógyítja a múlt sebeit, aki felszárítja a könnyeidet, aki megmutatja, milyen is igazán együtt boldognak lenni. És te nem fogsz bírni betelni vele, mert félsz hogy ő is elmegy. De ő maradni fog, és szeretni fog. Olyan dolgokat fog neked adni, amit még senki soha. Ő nem fog megbántani, ő támogatni fog, melletted lesz mindig, és soha nem hagy el más Nő miatt, mert neki te leszel az Egyetlen. Ez Te vagy Kincsem!”

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=808267325868869&set=a.495134743848797.120470.495122623850009&type=1&relevant_count=1

 

 

A Zen azt mondja, hogy az igazság nem alapulhat autoritáson, nem alapulhat a hagyományokon, a múlton. Az igazság egy radikális, személyes felismerés. Neked magadnak kell megtalálnod.
Az ismeretek gyűjtése veszélytelen dolog. Az egyéni tudás utáni kutatás azonban rendkívül kockázatos. Senki nem garantálhatja az eredményt. Ha azt kérdezed tőlem, hogy garantálok-e neked bármit is, akkor csak azt mondhatom: nem tehetem. Én csak a veszélyt garantálhatom - mindössze ennyi bizonyos. Én csupán egy olyan hosszú kalandot garantálhatok neked, ahol minden esélyed meglesz arra, hogy eltévedj, és soha ne érj célba. De egyvalami biztos: maga a kutatás segíteni fog a fejlődésben. Én csupán a fejlődésedet garantálhatom. Veszélyes lesz; áldozatokat kell majd hoznod, minden nap ismeretlen, felderítetlen vizeken kell evezned, és nem lesz térképed, ami segítene, nem lesz kísérőd, aki vezetne. Igen, milliónyi veszély leselkedik rád; sokszor letérsz majd az útról, és el is tévedsz - de ez az egyetlen módja annak, hogy fejlődj. A bizonytalanság az egyetlen mód a fejlődésre - az, ha szembenézel a veszéllyel, ha elfogadod az ismeretlen kihívását." Zen Osho.

 

A vak ember vendégségben volt a barátjánál, és ráesteledett. Amikor elindult, már egészen besötétedett .

-Vigyél magaddal egy lámpást!-szólt neki a barátja.

Minek?-kérdezte a vak ember.- Számomra egyformák a nappalok meg az éjszakák.

- Tudom barátom , de azért csak vigyél magaddal egy lámpást, nehogy a sötétben neked menjen egy látó.

Így is lett. A vak ember fogta a bambuszrudat, aminek a végére egy papírlámpást akasztottak. A barátja meggyújtotta a lámpásban lévő gyertyát; a vak ember hazafelé indult. Már majdnem hazaért, amikor váratlanul nekiütközött egy ember.

- Nem látsz? kiáltott a vak.- Nem látod, hogy ég a lámpásom?

- A gyertyád, barátom -felelte a járókelő -már kialudt. Gyújts fényt, ha azt akarod, hogy lássanak. (Zen)

 

„A megbocsájtás egy önmagadnak szóló ajándék.” (A Course in Miracles)

 

 "Amilyen mértékben növekszik benned a szeretet, olyan mértékben növekszik szépséged, mert a szeretet a lélek szépsége." (Szent Ágoston)

 

Ha az "ürességbe" lépsz, összezavarodsz, és még meg is rémülhetsz. Ott nincs semmi, amibe belekapaszkodhatnál, ott elveszíted a tájékozódási képességedet; fogalmad sincs, hogy milyen választások vagy lehetőségek várnak rád. De pontosan ez az - a tiszta lehetőség állapota -, ami a világegyetem megszületése előtt létezett. Most csak annyit tehetsz, hogy ellazulsz ebben a semmi-ségben... belezuhansz ebbe a szavak közti csöndbe... figyeld a ki- és belégzéseid közötti szüneteket. És gondosan megőrzöd e tapasztalás minden egyes "űrrel teli" pillanatát. Valami szent dolog készül megszületni benned. "Buddha valóban az egyik legkifejezőbb szót választotta: sunjata. Az angol szó, az angol megfelelője ennek - a semmi - nem ennyire gyönyörű kifejezés. Ezért változtatom én "semmi-ség"-gé. Hiszen a semmi az nem csak semmi: az minden. Ott vibrál benne mindennek a lehetősége. Minden benne van, tökéletes. Megnyilvánulatlan, de mindent magában rejt. Előtted is csak a természet van, utánad is csak a természet van... miért kell akkor a közepén ekkora hűhót csinálni? Miért kell a közepén ennyire aggódni, ennyit nyugtalankodni, ennyire nagyravágyónak lenni? Miért ez a kétségbeesés? Az egész út a semmi-ségből indul, és a semmi-ségben végződik." (Osho)

 

 

A buddhák pszichológiája az elmenélküliségről fog szólni. A hagyományos pszichológiának minden vonatkozásban, minden irányban homlokegyenest az ellentéte lesz, mert ez egy teljesen új dimenzió – olyannyira érintetlen, hogy még csak nem is gondoltak rá azelőtt. Az elmét könnyű tanulmányozni. Az elmenélküliséget nagyon nehéz, csaknem lehetetlen. Az elmenélküliség engem egy modern festményre emlékeztet. Egyszer az egyik modern festő kiállította a munkáit. Egy látogató csaknem fél órán keresztül álldogált az egyik festmény előtt. A festő ide-oda sétált a kiállításon, és festményeiről beszélt a látogatóknak, ha kérdezték. Az egyik látogató teljesen belemerült a festménybe, és bár a festő sokszor arra sétált, úgy érezte, nincs joga megzavarni. Végül aztán mégis megtette, mert a festmény nem volt más, mint egy üres vászon. – Érdekli önt a festmény? – kérdezte a látogatót. - Hogyne érdekelne – válaszolta -, azon tűnődöm, hogy hol van a festmény. Ez egy üres vászon, de ha ki van állítva, akkor valahogy mégis festménynek kell lennie. Ön a festő? - Igen, én – válaszolta a festő -, és azért vagyok itt, hogy elmagyarázzam önnek, hogy ez a festmény egy legelésző tehenet ábrázol. - De én nem látom a tehenet, és nem látok semmilyen füvet – mondta a látogató. - Azért – válaszolta a festő -, mert a tehén lelegelte a füvet, és hazament – így nincs tehén és nincs fű. Ezért hagytam üresen a vásznat. Az elmenélküliség tanulmányozása csupán az üres vászon tanulmányozása. Nincsenek gondolatok, nincsenek érzelmek, nincsenek hangulatok. Semmi sem maradt, csupán egy tiszta, üres tér. Ezért ezt az üres teret más módon kell tanulmányoznunk, mint ahogy a mindennapi elmét tanulmányozzuk – mert a mindennapi elmének van tartalma, ennek az üres térnek azonban nincs. Van egyfajta minősége, de nincs tartalma. Van egy sajátos íze, de nincs tartalma. Semmi objektivitás – ez maga a tiszta szubjektivitás. Minden tudományos tanulmány objektív – szükségük van valamire, amit tanulmányozhatnak. Ebben az üres térben nincs tárgy; nincs semmi, amit tanulmányozhatnál. Ezért egy új dimenziót kell felfedezni teljesen más megközelítéssel. Ez az elmenélküliség. És az elmenélküliséget elérni, az a mindent elérni. Nincs semmi, ami több ennél, mert ez a béke, a csend, a boldogság. Ez az istenesség, a halhatatlanság, az örökkévalóság. Az elmenélküliség a minden, ami elérhető. Az elmenélküliség állapota a buddhák pszichológiája. És csupán az az ember valóban józan, valóban egészséges és teljes, aki megízlelte az elmenélküliség állapotát. (Osho)

 

Tekints arra az emberre, aki feltárja előtted hibáidat úgy, mintha rejtett
kincset tárna fel. Ő a bölcs, aki megmutatja neked az élet veszedelmeit.
Kövesd: aki követi, csak jót lát és semmi rosszat. Hadd dorgáljon

és hadd tanítson, hadd korlátozza benned a rosszat.

A jók szeretni fogják, a rosszak pedig gyűlölni.

Ne barátkozz azokkal, akik torzlelkűek; ne keresd a gonoszok társaságát.

Barátkozz azokkal, akik nemeslelkűek; keresd a jók társaságát.

Aki az Igazság vizét issza, boldogan pihen, elcsöndesült elmével.

A bölcs a Dhammában leli örömét, a Nagyok által feltárt igazságban.

A csatornaépítő megszabja a víz útját, a nyílkészítő kiegyenesíti a nyilat,

az ács formát ad a fának, a bölcs pedig irányítja saját elméjét.

Ahogy a sziklát nem rendíti meg a szél, a bölcset sem rendíti meg a dicséret
vagy szidalom.

Mint a tiszta, nyugodt és mélyvizű tó, olyanná válik a bölcs lelke

a Dhamma szavainak hallatán.

Az igazak valóban képesek bármikor lerázni a béklyót.

A szentek nem pazarolnak egy szót sem vágyakra.

Adódhat öröm vagy bánat, a bölcshöz nem ér fel egyik sem.

Erényes, igaz és bölcs az, aki sem a maga, sem a más
érdekében nem vágyódik sok gyerekre, hatalomra vagy gazdagságra, aki
saját érdekeit nem helyezi az igazságosság elé.

Kevesen kelnek át az idő folyóján, hogy elérjék a Nirvánát.

A többség az innenső parton futkos föl- és alá. De azok, akik megismervén a törvényt,

Követik a törvény útját, elérik a túlpartot, s túljutnak a halál birodalmán.
Elhagyva a sötétség útját, követve a világosság útját, a bölcs váljon meg a családi élettől,

és kezdjen szabad életet. Találja meg a legfőbb boldogságot a magányban,

melyet oly kevesen kedvelnek, távol a földi javaktól, a vágyaktól,

s mindattól, ami az elmét beárnyékolhatná.
Mert akinek elméje ismeri a fényhez vezető utakat, aki elszakadt a
vágyak kötelékeitől, és örül a kötöttségektől mentes szabadságnak,

aki kilépett a szenvedélyek árnyékából, és megtisztulva ragyog a fényben,

az már halandó életében a halhatatlan Nirvánát élvezi. (Buddha)

 

Az a legnagyszerűbb nap az életben, amikor semmi kidobni valót nem találsz magadban; már mindent kihajítottál, és csak a tiszta üresség maradt. Abban az ürességben megtalálod majd önmagadat. A meditáció egyszerűen azt jelenti, hogy kiüríted az elme teljes tartalmát: az emlékezetet, a képzeletet, a gondolatokat, a vágyakat, a reményeket, a kivetítéseket, a hangulatokat. Ezeket mind ki kell ürítened magadból. Az a legnagyszerűbb nap az életben, amikor semmi kidobni valót nem találsz magadban; már mindent kihajítottál, és csak a tiszta üresség maradt. Abban az ürességben meg fogod találni önmagadat; abban az ürességben megtalálod tiszta tudatosságodat. Az az üresség csupán addig üres, amíg az elme szempontjából nézzük. Máskülönben túlcsordul, tele van létezéssel – nincs benne elme, de tele van tudatossággal. Ezért hát ne félj az üres szótól; nem negatív a jelentése. Csupán a felesleges poggyász szempontjából negatív, amit egyszerűen megszokásból hurcolsz, amit nem segít, inkább akadályoz, amely csupán súly, hegy nagyságú súly. Amint leveted ezt a súlyt, megszabadulsz minden korláttól, olyan végtelen leszel, mint az égbolt. Ez az élmény az Isten vagy a buddhaság, vagy nevezd, ahogy akarod. Nevezd dhammának, taónak, nevezd igazságnak, nirvánának – mind ugyanazt jelent.(Osho)

http://reiki.timba.biz/uresseg/

 

http://szenzacio.com/a-kutyusnak-nem-szabad-felmennie-az-agyra-a-gazdi-levideozta-mit-csinal-ha-egyedul-van-otthon/

 

"Ha van egyetlen szavad is amit elmondanál, legyen az bármi.....mondd.....ha nincs....ÉREZTESD ! (Meleron)

 

Van, hogy csak egy pillanatot kapsz... Ami megérint. Egy mosolyt, egy kedves szót, egy ölelést. Aztán a pillanat elillan. Te pedig szomorúan nézel utána, és nem érted, miért... Miért csak ennyit kaptál? Aztán lassan kezded megérteni. Azért kaptad, hogy újra erőd legyen. Hogy amikor már majdnem feladtad álmaidat, megérezd, hogy mire vágysz. Hogy ne érd be kevesebbel. Hogy újra átérezd, milyen az Igazi Pillanat. És várd tovább. Kitartóan. Mert eljön az a pillanat is. Ami örökké tart. (Csitáry-Hock Tamás)

 

http://csermelinda.blogspot.hu/2014/04/van-olyan-alom.html

 

 

MEGTISZTULÁS....

Lelkünk az önmagából kibocsátott sugarak szivárvány fényében él, s ezek hol tiszta, hogy piszkos színek.
Innen érthető az a kifejezés, hogy "megtisztulás". Ez nemcsak testi, de főleg lelki fogalom. Ennek mély értelmét az ember csak a szellemvilágban fogja föl, ahol a gondolatnak formája és minden érzésének színe és fénye van.
És ez elrejthetetlen.
Minden megszületésünk célja, hogy megtisztuljunk.
Ide hozzuk a földre szennyesünket kimosni.
Lényegében ez lesz majd az itteni sorsfeladatunk: megszabadulni attól, ami méltatlan hozzánk, s ami lelkünk világában mint rossz erő, mint sötét folt jelent meg rajtunk. Ez nem erkölcsi, hanem lelki kérdés. Mert akit legjobban zavar a sötétségünk, az elsősorban nem a környezetünk, nem a többi ember, hanem mi magunk vagyunk.
Nem szeretünk együtt élni magunkkal.
A diszharmonikus lélek nem tud önmagával élni.

Megoldani pedig minden problémát, csakis itt, a földi dimenzióban lehet.

A lélek, amikor születése előtt megépíti földi szerepét, rendszerint úgy teszi, hogy a benne lévő már kiharcolt világosságot igyekszik a még "megváltatlan" sötét erőivel harmóniában hozni.
Minden ember fénynek és sötétségnek keveréke.
Mindenkiben van valami jó, még akkor is, ha néha aránytalanul kevés.
Uralkodó személyiségünket, ami idehozott bennünket a földi életbe, s ami sorsunk döntő szólama lesz majd később, az első időkben nemigen érzékeljük.
Mindaddig, míg valaki áldozatos munkával, odaadással és főleg nagy szenvedéssel ezt a magával hozott szenvedélyét át nem minősíti, zenéjének alapmotívuma ez lesz és ez is marad.
És hiába kérdi nagy bajában orvosától, apjától, mestertől, akár az Istentől is, hogy "most mit tegyek?" - mert úgyis azt fogja tenni, amit ez a legerősebb szenvedélye diktál neki.
Én ezt az uralkodó szenvedélyt úgy hívom, hogy démon.
A "lelki nyitás" pedig azt jelenti, hogy az ember legyőzi a démonát.
Meghall olyan zenét, ami nem az övé. És megpróbál keserves munkával egy új "lemezt" készíteni verklijébe. Egy szebbet, mint a régi.
Kilép a jelleméből. Kilép a sorsából.
Megpróbál egy másik életet élni...ha tud.
(Müller Péter)

 

 

"Ha megváltoztatod a szemléletedet, megváltozik az, amit szemlélsz." (Dr. Wayne W. Dyer)

 

http://eszmeletlenvilag.hu/2014/03/17/nezd-meg-jol-ezt-a-koldust-o-a-vilag-egyik-legjobb-embere       

 

 

http://www.pozitivnap.hu/technika-es-tudomany/a-legszebb-fak-bolygonkon-amelyeket-valaha-lattal-kepriport

 

 

 

A méz és a homoktövis kombinációja mondhatni felér egy gyógyszertár

árukínálatával, már írtunk a homoktövis bámulatos hatásáról kapcsolódó anyag:

 

Manapság egyre több egészségtudatos kerttulajdonos ültet homoktövist a kertjébe.

Nekik – illetve azoknak, akik nagyobb mennyiségű homoktövis bogyóhoz jutottak –

szeretnék tippet adni ezzel a recepttel, hogy akár tavaszig magukénak tudhassák

ennek a dekoratív narancssárga csodának az áldásos hatásait.

 

Hogyha egy kicsit is úgy érezzük, hogy kerülget a hűlés, vagy nem bírjuk

elviselni a hűvösebb időjárást, borzongunk a reggelektől, este pedig semmi

energiánk nincsen, vagy csak fel akarjuk tölteni magunkat vitaminnal, gyorsan

szerezzünk be legalább egy kiló homoktövist. Ha pedig nincsen semmilyen

panaszunk, csak esetleg fogyni szeretnénk, akkor is fogyaszthatunk homoktövist,

hiszen nagyon erős zsíroldó hatása van.

 

Az alábbiakban nézzük, hogyan tehetünk el télire mézben homoktövist.

 

Hozzávalók: Minimum egy kiló homoktövis, méz

 

Elkészítés: A narancssárga bogyókat mossuk jól meg, csepegtessük le egy szűrőn,

tisztítsuk meg, hogyha esetleg még szár, levél vagy tüske darabkák vannak

közötte. A befőttes üvegeket előzőleg jól mossuk ki, ki is főzhetjük, így

csírátlanítjuk. Kanalazzuk bele a homoktövist, úgy, hogy az üvegek körülbelül

félig legyenek, majd öntsük fel mézzel, míg tele nem lesznek. Körülbelül két

hétig érleljük a hűtőben, és már fogyaszthatjuk is. Reggelente egy kávéskanállal

üres gyomorra az egész napot bearanyozza. Ha kúraszerűen fogyasztjuk, akkor

legalább három evőkanállal fogyasszunk el belőle, de kiegészíthetjük homoktövis

szörppel és olajjal is.

http://www.szabadonebredok.hu/homoktovis-mezben-igazi-csodaszer

 


http://www.youtube.com/watch?v=b6wj3SHeRVQ&feature=share 

 

A bölcsesség 300 éven át mindig jelen volt az ősi Delfiben, amíg a rómaiak el nem jöttek fosztogatni és rájuk erőltetni a vallásukat. Delfi 300 békés éve alatt, a tudás és a filozófia, valaha minden egyes látogató életének össze aspektusa számára mutatta az utat. A "filózófia" szó egy görög szó és azt jelenti, hogy a "bölcsesség kedvelője". A "filó" jelenti a kedvelőt, a "zófia" jelenti a bölcsességet. Delfiben 147 egyszerű tanács volt, amelyet 7 bölcs filozófus alkotott meg azokban az ősi időkben. Az Apollón templomának bejárata előtti kőfalakba faragták bele, hogy a látogatót spirituális és erkölcsös viselkedés irányába vezesse, az "erény és tisztelet útjára". Ezen tanácsok legtöbbje, segíthet megteremteni egy barátságos, civilizált társadalmat még napjainkban is.
Vessünk egy pillantást a legfontosabb tanácsokra Delfiben:

Delfi: a kőfalba vésett bölcs tanácsok

Légy elkötelezett az igazságra és minden jóra!
Beszélj egyenesen és mondj igazat!
Ellenőrizd a haragot, maradj nyugodt!
Vágyj a bölcsességre, keresd a bölcsességet!
Ne hibáztass másokat tévesen! Ne minősíts vagy nézz le senkit!
Ne legyél sértő!
Fejleszt a tudatosságod!
Gyakorolj kedvességet és jóságot!
Maradj távol a gonosztól!
Ne ölj (meg senkit vagy semmit)!
Használd ki az időt hasznosan!
Isteni gondolkodással ítélkezzél!
Ne légy féltékeny!
Maradj távol a rágalmazástól!
Tiszteld a jó és udvarias embereket!
Adj szeretetet mindenkinek!
Kívánj boldogságot mindenkinek!
Maradj távol a haragtól és a viszálykodástól!
Tiszteld más emberek idejét!
Légy kellemes és hálás!
Használd a jártasságod és a tehetséged!
Ne legyél arrogáns! Ne használd fel rosszul az erőt!
Segítsd meg az egyént, aki kevésbé szerencsés!
Keresd az egyensúlyt és a harmóniát!
Soha ne hagyd abba a tanulást!
Tiszteld az idősebbet!
Tiszteld önmagadat!
Ismerd meg önmagadat!

Ezek a tanácsok még mindig aktuálisak. Ha a földi emberek használnák őket, az élet a Földön mindenki számára kellemes lenne és a magasabb dimenzióba történő átalakulás simább lenne. (Alaje)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=612874348800169&set=gm.736782296362575&type=1

 

 

,,Nem vagyok egyszerű! Csalódtam már olyan emberben, akiben teljesen megbíztam! Nevettem már a könnyeken és könnyeztem a saját nevetésemen! Ütöttek, álltam, rúgtak tovább tűrtem és nem ejtett rajtam sebet egyetlen pofon sem( de igen)! Kitéptem a szívem, és oda adtam annak aki nem érdemelte meg! Máskor olyan elől zártam el azt, aki mindent megtenne értem! Megtanultam megbocsájtani a megbocsájthatatlant és elfelejtettem amit más soha nem lenne képes! Segítettem a legrosszabb ellenségemen, de rajtam nem segített senki! Tanultam, és megbuktam, felálltam aztán újra földre rogytam! Éltem az életem, máskor temettem a lényem! Mégis itt vagyok! Készen arra, hogy megmutassam az élet lehet bármily kemény, igen is érdemes végigcsinálni!??”

 

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel!
- Mert a személyiségem az én vagyok!
- A viselkedésem meg attól függ te ki vagy!

 

Nem az számít, hogy mit mondanak..hanem, az hogy ki mondja!

 

Te vagy a csendben lévő béke.
Te vagy a békében lévő csend.
Te vagy a tudatosság fénye, mely mindent láthatóvá tesz.
Te vagy az objektív azonosságtól mentes érzékelő szeretet.
Te vagy a létezés forrásából ragyogó bölcsesség és szeretet.
Nem-született Tudat-Én vagy. (Mooji)

 

„Ne feledjétek, hogy a legnagyobb segítség, ami valakinek adható, az, hogy ráébreszd őt és emlékeztesd arra, hogy Ki is ő valójában. Ennek sok módja van. Néha elég egy egészen apró segítség, egy kisebb lökés, egy taszítás… és néha kell az elhatározás, hogy a maguk útjára engedjük őket, hogy hagyjuk őket a maguk útját járni anélkül, hogy bárki is beleavatkozna. (Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel - Második könyv )

 

A végén csak három dolog számít: mennyire szerettél, milyen szelíden éltél, és milyen elegánsan engedted el azokat a dolgokat, melyek nem jelentettek már semmit a számodra. (Buddha)

 

 

 

Az elme

 

33.

Az elme szeszélyes és nyughatatlan, nehéz vigyázni és visszafogni. A bölcs ember úgy összpontosítsa elméjét, mint ahogy a nyílkészítő egyenesíti a nyílvesszőt.

34.

Mint a partra vetett hal, melyet kivettek vízi otthonából, úgy szomjazik az elme, és küzd, hogy megszabaduljon a halál hatalmától.

35.

Az elme állhatatlan és csapongó, kedve szerint bárhová elillan a káprázatot követve. Valóban nehéz visszafogni. De mégis jó irányítani. Az önmagán uralkodó elme nagy örömök forrása.

36.

Láthatatlan és megfoghatatlan az elme. Kedve szerint bárhová elillan a káprázatot követve. Mégis, a bölcs őrizze jól, mert a jól őrzött elme nagy örömök forrása.

37.

Az elme messzire kóborolhat testetlenül, felöltve a tudat rejtélyes köntösét. Csak az szabadul meg a halál kötelékétől, akinek elméje összhangot talált.

38.

Kinek elméje állhatatlan, aki nem látja az igazság útját, kinek hite és békéje ingatag, soha nem ismeri meg a bölcsesség teljességét.

39.

De kinek elméje nyugodt önuralommal szabadult fel a vágyak iránti sóvárgástól, aki felülemelkedett jón és rosszon, az felébredt, és nem ismer félelmet.

40.

Felismerve hogy tested törékeny, akár egy korsó, erősítsd meg elméd, mint egy várat, és vívd meg a döntő harcot Márával, és minden gonosz kísértéssel. A győzelem után őrizd jól hódításodat, és mindig, mindig figyelj.

41.

Mert hamarosan - mily szomorú - ez a test élettelenül hever majd a földre hajítva, akár egy rossz gerenda.

42.

Az ellenség megsértheti az ellenséget, és a gyűlölettel telt megsebezheti a másikat, de az emberen saját elméje, ha elszabadul, még súlyosabb sebet ejthet.

43.

Az apa, anya vagy rokon sok jót tehet az emberrel, de nagyobb jót tehet saját, helyesen irányított elméje.

 

 

A bölcs

 

76.

Tekints arra az emberre, aki feltárja előtted hibáidat úgy, mintha rejtett kincset tárna fel. Ő a bölcs, aki megmutatja neked az élet veszedelmeit. Kövesd: aki követi, csak jót lát és semmi rosszat.

77.

Hadd dorgáljon és hadd tanítson, hadd korlátozza benned a rosszat. A jók szeretni fogják, a rosszak pedig gyűlölni.

78.

Ne barátkozz azokkal, akik torzlelkűek; ne keresd a gonoszok társaságát. Barátkozz azokkal, akik nemeslelkűek; keresd a jók társaságát.

79.

Aki az Igazság vizét issza, boldogan pihen, elcsöndesült elmével. A bölcs a Dhammában leli örömét, a Nagyok által feltárt igazságban.

80.

A csatornaépítő megszabja a víz útját, a nyílkészítő kiegyenesíti a nyilat, az ács formát ad a fának, a bölcs pedig irányítja saját elméjét.

81.

Ahogy a sziklát nem rendíti meg a szél, a bölcset sem rendíti meg a dicséret vagy szidalom.

82.

Mint a tiszta, nyugodt és mélyvizű tó, olyanná válik a bölcs lelke a Dhamma szavainak hallatán.

83.

Az igazak valóban képesek bármikor lerázni a béklyót. A szentek nem pazarolnak egy szót sem vágyakra. Adódhat öröm vagy bánat, a bölcshöz nem ér fel egyik sem.

84.

Erényes, igaz és bölcs az, aki sem a maga, sem a más érdekében nem vágyódik sok gyerekre, hatalomra vagy gazdagságra, aki saját érdekeit nem helyezi az igazságosság elé.

85.

Kevesen kelnek át az idő folyóján, hogy elérjék a Nirvánát. A többség az innenső parton futkos föl- és alá.

86.

De azok, akik megismervén a törvényt, követik a törvény útját, elérik a túlpartot, s túljutnak a halál birodalmán.

87-88. Elhagyva a sötétség útját, követve a világosság útját, a bölcs váljon meg a családi élettől, és kezdjen szabad életet. Találja meg a legfőbb boldogságot a magányban, melyet oly kevesen kedvelnek, távol a földi javaktól, a vágyaktól, s mindattól, ami az elmét beárnyékolhatná.

89.

Mert akinek elméje ismeri a fényhez vezető utakat, aki elszakadt a vágyak kötelékeitől, és örül a kötöttségektől mentes szabadságnak, aki kilépett a szenvedélyek árnyékából, és megtisztulva ragyog a fényben, az már halandó életében a halhatatlan Nirvánát élvezi.

 

VII. A végtelen szabadság

 

90.

Az utazó útjának végére ért. A végtelen szabadság birtokában megszabadult a szenvedéstől, eloldotta a béklyókat, kioltotta az élet izzó lázát.

91.

Akinek gondolatai magasan járnak, az mindig tovább igyekszik, és nem elégszik meg a helybenmaradással, mint a hattyú, aki elhagyja tavát, és a magasba szárnyal, elhagyja otthonát egy magasabb otthon kedvéért.

92.

Ki ismerné az útját azoknak, akik az élet igazi kenyerén élnek, akik elutasítanak minden fölöslegeset, akik a szabadság egén szárnyalnak a kezdet nélküli térben? Életüket oly nehéz követni, mint a madarak útját az égen.

93.

Ki ismerné a szabadság egén szárnyaló ember láthatatlan útját a kezdet nélküli végtelen térben? Szenvedélyei elcsitultak, az élvezeteknek nincs hatalmuk fölötte. Útját oly nehéz követni, mint a madarak röptét az égen.

94.

Még az istenek is csodálják azt az embert, aki bölcsen uralja érzékeit, miként a jó kocsihajtó ura lovainak, és mentes a lealacsonyító szenvedélyektől és hiúságtól.

95.

Nyugodt, mint a mindent eltűrő föld, szilárd, mint a rendíthetetlen oszlop, tiszta, mint az átlátszó vizű tó. Megszabadult a szamszárától, a halálba torkolló életek ismétlődésétől.

96.

Az értelem fényénél megtalálta a szabadságot. Gondolata béke, szava béke, munkája béke.

97.

Aki megszabadult a tévhitektől, mert látta az örök Nirvánát, leoldotta az alacsonyabb szintű lét kötelékeit, túljutott a kísértéseken, lemondott a vágyakról, ő valóban nagy az emberek között.

98.

Ahol szent ember lakik, legyen az bárhol: faluban, erdőben, völgyben vagy hegyen, az a hely az öröm helye.

99.

Mert széppé varázsolja a vadont, ami másnak lakhatatlan. Megtalálja az örömöt, amit más hiába keres, mert nem nyomasztják vágyak.

 

VIII. Ezernél többet ér

 

100.

Ezer haszontalan szónál többet ér egyetlen szó, amely nyugalmat ad.

101.

Ezer haszontalan sornál többet ér egyetlen sor, amely nyugalmat ad.

102.

Ezer haszontalan versnél többet ér egyetlen vers, amely nyugalmat ad.

103-105.

Ha egy ember ezreket és ezreket tud legyőzni a csatában, míg egy másik le tudja győzni önmagát, bizony a másodiké a nagyobb dicsőség. Mert az önmagunkon aratott győzelem a legnagyobb győzelem, és sem az istenek odafenn, sem a démonok odalenn nem tudják elvenni ezt a dicsőséget.

106.

Ha valaki száz éven át havonta ezer áldozatot mutat be, míg másvalaki akár csak egyetlen pillanatra tiszteletet ad egy bölcsnek, aki ura önmagának, az a pillanat többet ér, mint az áldozatbemutatással teli száz év.

107.

Ha valaki száz éven át tiszteli a szent tüzet az erdőben, míg másvalaki akár csak egyetlen pillanatra tiszteletet ad egy bölcsnek, aki ura önmagának, az a tiszteletadás többet ér, mint száz év imádság.

108.

Bármennyi tiszteletet vagy ajándékot áldozzon is valaki évente az isteneknek, hogy érdemeket szerezzen, nem éri ez töredékét sem az igaz ember tiszteletének.

109.

Aki méltóképp tiszteli az erényes és szent embert, négy kincset szerez: hosszú életet, egészséget, hatalmat és boldogságot.

110.

Ezer bűnben és elmélyedés nélkül leélt évnél többet ér egyetlen erényesen és elmélyülten töltött nap.

111.

Ezer tudatlanul és elmélyedés nélkül leélt évnél többet ér egyetlen bölcsességben és elmélyülten töltött nap.

112.

Ezer tétlenségben és gyarlóságban leélt évnél többet ér egyetlen bátorsággal és erős törekvéssel töltött nap.

113.

Ezer évnél, mialatt megfeledkezünk minden dolgok keletkezéséről és elmúlásáról, többet ér egyetlen nap, amelyet minden dolgok keletkezésének és elmúlásának tudatában töltünk.

114.

Ezer évnél, mialatt saját halhatatlanságunkat nem ismerjük fel, többet ér egyetlen nap, amelyet halhatatlanságunk ismeretében töltünk.

115.

Ezer évnél, mialatt nem ismerjük fel a legfőbb utat, többet ér egyetlen nap, amelyet a legfőbb út ismeretében töltünk.

 

XIII. Ébredj és figyelj

 

167.

Ne élj alantas életet. Emlékezz, és semmit se felejts. Ne kövess hamis tanokat. Ne merülj el a világban.

168.

Ébredj. Figyelj. Kövesd a jó utat. Aki jó úton jár, boldog ezen a világon, és boldog a túlvilágon is.

169.

Kövesd a jó utat, térj le a rosszról. Aki jó úton jár, boldog ezen a világon, és boldog a túlvilágon is.

170.

Kinek szemében e világ nem több, mint elpukkanó buborék, szemfényvesztő árnykép, azon nem vesz erőt a halál királya.

171.

Gyere, és nézd e világot. Mint egy festett királyi kocsi, melyben bolondok terpeszkednek. A bölcset nem lehet ebbe a kocsiba zárni.

172.

Aki fiatalon ostoba volt, de aztán megismerte a bölcsességet, fénysugarat vet a földre, mint a felhők mögül előbukkanó holdvilág.

173.

Aki régebben rosszat tett, de aztán helyrehozta azt a jóval, fénysugarat vet a földre, mint a felhők mögül előbukkanó holdvilág.

174.

Való igaz, ez a világ sötétben van, és oly kevesen látják a fényt. Amint csak kevés madár képes kiröppenni a madarász hálójából, kevés lélek képes feljutni az égi szabadságig.

175.

A hattyú követi a Nap útját a repülés csodája révén. Az erős ember legyőzi a gonoszt és annak minden seregét, majd felülemelkedik a világon.

176.

Kinek szava hazugság, aki megszegi az Örök Törvényt, aki gúnyt űz az égi világból, attól nincs olyan rossz, ami ki ne telne.

177.

A fösvények előtt nem nyílik meg az istenek országa, és a bolondok nem becsülik a bőkezű adományt. De a nemes lélek örömét leli a nagylelkűségben itt és a felsőbb világban is.

178.

Többet ér a föld uralmánál, az égbe jutásnál, világok leigázásánál annak az öröme, aki a Nirvána felé vezető élet folyamába belép.

 

XIV. A Buddha

 

179.

Miféle földi ösvény téríthetné el a buddhát, aki boldogsággal telve a végtelen úttalan útjain jár? A buddhát, aki felébredt, akinek győzelme nem válhat vereséggé, s akit senki sem igázhat le.

180.

Miféle földi ösvény téríthetné el a buddhát, aki boldogsággal telve a végtelen úttalan útjain jár? A buddhát, aki felébredt, akit nem ejthet csapdába a vágyak gonosz hálója.

181.

Még az istenek is szeretnének a buddhákhoz hasonlítani, akik éberen figyelnek, békét lelnek az elmélyedésben, és állhatatosan, nyugodtan élvezik a lemondás örömét.

182.

Nagy dolog embernek születni, s az ember élete szüntelen törekvés. Ritkán hallja meg az ember az igaz tant, s még ritkább a buddha születése.

183.

Ne tegyél gonoszt. Tedd ami jó. Tartsd meg tisztán az elméd. Ez Buddha tanítása.

184.

A jámborság a legfőbb áldozat. A Nirvána a legfőbb jó. Ezt tanítják a felébredtek, a buddhák. Aki mást megsért, nem remete. Aki mást megbánt, nem aszkéta.

185.

Ne okozz fájdalmat sem szóval sem cselekedettel, uralkodj önmagadon, amint a Tan mondja, légy mértékletes az evésben, légy magányos a szobádban és ágyadban, gyakorold a tudat legmagasabb állapotát. Ez a felébredtek, a buddhák tanítása.

186-187.

Ha még a kincsek zápora sem tudja kielégíteni a sóvárgást, ha még a legnagyobb gyönyör vége is fájdalom, hogyan elégedhetne meg a bölcs akár az istenek gyönyöreivel? Mikor a vágyak elmúlnak, beköszönt az öröm. Buddha követője ráébred erre az igazságra.

188-189.

Az ember a hegyek között, az erdőben, szent fáknál vagy zarándokhelyen keres menedéket félelmében. De ezek a búvóhelyek nem biztonságos menedékek, mert nem mentenek meg a szenvedéstől.

190.

Aki Buddhát, tanítványait és az Igazságot keresi menedékül, az biztos helyre talál, és megismeri a négy nemes igazságot:

191.

A szenvedést, a szenvedés okát, a szenvedés végét és a nemes nyolcágú ösvényt, amely a szenvedés végéhez vezet.

192.

Ez a biztos menedék, a legfőbb menedék. Aki rátalál, megszabadul a szenvedéstől.

193.

Tisztánlátó embert nehéz találni, a felébredt buddha nem születik akárhol. Boldogok, akik közé megszületik az ilyen ember.

194.

Boldogság a buddha születése, boldogság a Dhamma szava, boldogság a tanítványok összhangja, boldogan élnek, akik összhangban élnek.

195-196.

Ki mérhetné fel annak nagyságát, aki tiszteletet ad a tiszteletreméltónak, egy buddhának vagy tanítványainak, aki hátrahagyta a gonoszt, és átkelt a szenvedés folyóján, aki megszabadult minden félelmétől, akit a Nirvána dicsősége övez.

(DHAMMAPADA - A TÖRVÉNY ÚTJA - Buddha tanításai)

http://mek.oszk.hu/00100/00174/html/06.htm

 

,,Szüntelenül törekedjetek" (Buddha)

 

 

Mindig is tudtam, hogy megvan bennem a tehetség és tudás ahhoz, hogy felvegyem a versenyt a legjobbakkal, és meg tudjam szorongatni őket egy jobb napomon. Bíztam magamban, hogy ha minden körülmény adott lesz, akkor menni fog. Egyáltalán nem lepődtem meg az idei teljesítményemen és azon, hogy jobb tudok lenni Vettelnél, de azért jó érzés, hogy bizonyítani tudom magamnak, amit korábban gondoltam. (Daniel Ricciardo ausztrál autóversenyző, a 2009-es brit Formula–3-as bajnokság győztese. A 2011-es a Formula–1-es világbajnokságban a Hispania Racing F1 Team versenyzője volt, 2012-től a Scuderia Toro Rosso színeiben folytatta, 2014-től a Red Bull versenyzője)

 

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10153105_817251681636133_3632145569300828279_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/1601400_817251674969467_2556044222140450079_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/q71/s720x720/10254040_1418130655118716_94183914600735178_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1557514_507948042661978_9196443046245414577_n.jpg

 

,,Példaképeink abban különböznek, hogy előbb kezdték mint mi. Minden nagyformátumú vezetőnek van mestere, tanácsadója, segítőcsapata. Nélkülük nem jutottak volna fel a csúcsra"

https://www.facebook.com/VezetoiAkademia/info

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203812238012877&set=a.3441533603571.2165593.1427508405&type=1&relevant_count=1

 

http://www.simplymaldivesholidays.co.uk/resort/huvafen-fushi-spa-resort

 

http://www.youtube.com/watch?v=uSL8Mks2vRc Örökség Zenekar: Kicsi gyermek

 

 

Ha van célod, ha megvan az utad, sose térj le róla. Sokan megpróbálnak majd arrébb lökni, vagy más útvonalra terelgetni, de te tudod a lelked mélyén, hogy nem véletlenül léptél rá arra az útra, és nem véletlenül érzel késztetést, hogy végig menj rajta. Rajtad áll. Senki máson, csakis rajtad. Higgyél benne, akarj, és sose hagyd, hogy bármi is eltántorítson céljaidtól. Hiszen ez tesz boldoggá. Az út. Amire ráléptél már azelőtt, mielőtt megszülettél. (Fejes András)

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=834417323238629&set=a.607355112611519.1073741825.152158138131221&type=1&relevant_count=1

Henry Ford lehet, hogy tanulatlan volt, de ostoba semmi esetre sem! Sok bölcs gondolat fűződik az ő nevéhez.
Ebben is igaza volt! Ha van egy elég nagy célod, és a tekintetedet erre a célra szegezed, akkor az akadályokon könnyedén átlendülsz. De ha a figyelmedet a célod helyett az akadályokra és azok leküzdésére fordítod, akkor nagyon hamar még azt is elfelejted, hogy mi volt eredetileg a valódi célod.
Ettől fogva az akadályok leküzdése válik magává a céllá. Ez pedig egyrészt fásultsághoz és kiégéshez vezet, másrészt pedig, mivel a figyelmed az akadályokon és a küzdelmen van, ebből tapasztalsz majd egyre többet és többet... Ezt szokták úgy hívni, hogy ördögi kör, vagy Joseph Heller után szabadon, a 22-es csapdája...
Ne ess ebbe a hibába!
Tartsd a tekintetedet a célodon!

 

 

,,Mindig is azt vallottam, hogy a jó embereket éri a szerencse, ezek szerint én nagyon sok jót tettem, hogy ennyit kaptam vissza érte" (Iványi Dalma)

 


,,Szeretem azokat az embereket, akik megnevettetnek. Őszintén mondom, mindennél jobban szeretek nevetni. A nevetés nagyon sok betegség gyógyszere, és a nevetésre való hajlam talán a legfontosabb emberi tulajdonság.” (Audrey Hepburn)


,,Életem legnagyobb eredményének azt tartom, hogy összhangban tudok élni önmagammal, hogy képes vagyok elfogadni magam és a mások hiányosságait. Távolról sem vagyok az az ember, aki szeretnék lenni, de beláttam, hogy nem is vagyok olyan nagyon "hibás".” (Audrey Hepburn)

,,A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat. A kedves szemekért keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért oszd meg ételed az éhezőkkel. A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta. A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül.” (Audrey Hepburn)

,,Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban.” (Audrey Hepburn)

,,A férfi, aki vonz engem, lehet magas vagy alacsony, szőke vagy barna, jóképű vagy kevésbé jóképű. A vonzó külső egymagában nem feltétlenül van hatással rám. Ha egy férfi rendelkezik azzal a meghatározhatatlan tulajdonsággal, amelyet nem tudok másként hívni, mint "melegség" vagy "vonzerő", akkor jól fogom érezni magam mellette.” (Audrey Hepburn)

„Olyan filmsztár vagyok, aki azzal tűnik ki, hogy a logika törvényei szerint sohasem lehetett volna belőle filmsztár. Pályafutásom egyetlen pillanatában sem volt meg bennem az ehhez szükséges tapasztalat. Igaz viszont, hogy sohasem állítottam: meg is tudom csinálni, amit rám bíztak.” (Audrey Hepburn)“Behunyom a szemem, mivel látni akarok” (Paul Gauguin)http://www.youtube.com/watch?v=uY7P3cLetx4  Imagine Dragons - It's Time - Luke Conard and Missglamorazzi Music Video Cover

 

"Háromféle ember él a világon: a rontó-ember, a gyűjtő-ember és a látó-ember. Te látó-ember leszel, ugye? Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen. Mihelyt a fák alá belépsz, és felrebben előtted az első rigó: akkor már tudnod kell, hogy az erdő észrevett. Ha megállsz egy pillanatra, hallani fogod a szellőt, ahogy a fák között tovaoson. Te már tudod, hogy ezt a szellőt az angyal rázta elő, köpenye ráncaiból. Ha jól figyelsz, a manókat is hallhatod: surrannak, matatnak itt-ott a sűrűben. Sok dolguk van, igyekezniök kell. A virágokat is láthatod majd, és minden virág kelyhéből egy tündérke les reád. Figyelik, hogy rontó-ember vagy-e? Azoktól félnek. De te látó-ember leszel, és a tündérek ezt hamar felismerik. Kiülnek a virágok szirmaira, és kedvesen reád kacagnak. De akkor már a patakot is meghallod, ahogy neked mesél, csodálatos meséket az erdőről. … Haladj bátran, egyre mélyebben az erdők közé. A fák alatt, itt-ott még láthatod a harmatot, ahogy megcsillan a fűszálak hegyén. Jusson eszedbe, hogy angyalok könnye az. Angyaloké, akik sokat sírnak még ma is, mert annyi sok embernek marad zárva a szíve a szép előtt. De miattad nem sírnak már. Mosolyognak, amikor jönni látnak. Mosolyognak a fák is. A virágok legszebb ruháikat öltik magukra, és megdobálnak láthatatlan puha-illat-labdáikkal. Minden olyan szép, puha és illatos körülötted, minden olyan tiszta és barátságos. Csak haladsz az erdőn át, és arra gondolsz, hogy szép. A virágok, ahogy nyílnak. A fák, ahogy egymás közt suttogva beszélgetnek. A forrás, ahogy csobog, csillog, mesél. A madarak, ahogy dalolva, fütyörészve, csivitelve szökdösnek ágról ágra. A mókusok, nyulacskák, minden. Csak haladsz csöndesen, gyönyörködve, céltalanul, s egyszerre csak kilépsz az Angyalok Tisztására. Nem is tudod, hogy ez az, mivel az angyalokat nem láthatja a szemed. Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép. És megállsz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe. A legnagyobb kincseket, amiket ember számára megteremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet és a békességet. Te minderről semmit sem tudsz akkor. Csak annyit hallasz, hogy a madarak nagyon szépen énekelnek körülötted és a patak nagyon szépen mesél. Csak annyit látsz, hogy nagyon szép az erdő. A fák, a virágok, a fű, a moha, a magas kék ég és rajta az a nagy, csillogóan fehér felhő, amelyiken a Jóisten ül, bárányfelhőket pöfékel nagy kék pipájából, és jóságosan alámosolyog. Csak, amikor visszatérsz újra az emberek közé, a rontó-emberek és a gyűjtő-emberek közé, és hiába gonoszak hozzád, te mégis jóval viszonzod gonoszságukat, szeretettel vagy mindenki iránt és az élet legsúlyosabb perceiben is derű és békesség van a homlokodon: csak akkor látják meg rajtad, hogy az Angyalok Tisztásán jártál, kedvesem.”
(Wass Albert: Tavak és erdők könyve: Mese az erdőről)

 

 

Az eszmények mindannyiunk életében nagyon fontosak. Eszmények nélkül mozdulni sem lehet. Akár elérhetőek vagy megvalósíthatóak, akár nem. De feltétlenül meg kell próbálni megközelíteni őket. (Őszentsége a Dalai láma)

 

.....Az iszapos víz kitisztul, ha háborítatlanul áll, ugyanígy tisztul ki az elme is, ha hagyják lecsendesedni.
Sem a víz, sem a Hold nem erőlködik azért, hogy a tükörkép megjelenhessen.
A meditáció ugyanilyen természetesen és azonnal indul el.

Ha a víz megnyugszik, a Hold tökéletesen tükröződik a felszínén.
Nekünk is szükségünk van időnként lecsendesedésre, mert ha kizárólag csak a napi ügyes-bajos dolgaink őrült teendői kötnek le, ha be akarjuk skatulyázni a természetes rendet, és átengedjük magunkat szubjektív szemléleteknek, a vizeink felkavarodnak.
Ekkor semmilyen erőfeszítéssel nem nyugtathatjuk meg magunkat.
A valódi lecsendesülés természetesen jön a magány pillanataiban, amikor hagyjuk az elmét megállapodni.
Ahogyan a víz is a nyugalmi szintjére törekszik, az elme is a szent állapotok felé vonzódik.
Az iszapos víz kitisztul, ha háborítatlanul áll, ugyanígy tisztul ki az elme is, ha hagyják lecsendesedni.
Sem a víz, sem a Hold nem erőlködik azért, hogy a tükörkép megjelenhessen.
A meditáció ugyanilyen természetesen és azonnal indul el. (Osho)

 

http://angi-kinez.blog.hu/2013/11/22/adni_es_elfogadni?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

 

http://www.youtube.com/watch?v=Cbz53eFQtLI Sri Lakshmi Gayathri Mantra

 

 

Ne hagyd magad befolyásolni a negatív események, emberek, hatások által. Ha tartósan magasan tartod a rezgésszintedet, az életed is átalakul a vágyaidnak megfelelően, hiszen a vonzásod átalakul, és erősödik.
Ha mindennap, rendszeresen elolvasod őket, segítenek, hogy a figyelmed fókusza a sok hatás közül, ami egy nap alatt ér, és amelyek energiát rabolnak, olyan dolgokon legyen, amelyek támogatnak téged, és a vágyaid megvalósulnak. Olvasásukkal nő az önbizalmad, fejlődik az intuíciód, és könnyebb lesz döntéseket hoznod.
A Lélekcsemegék magukban rejtik az Évkör energiamintázatát, melynek segítségével a saját jól-létedet segíted elő, és jobban megérted a vágyaid és kihívásaid mögött rejlő okokat. Segítségével visszatalálsz a Természetanyához és saját valódi természetedhez is. Abban támogatnak, hogy az legyél, aki valóban VAGY.
Töltsenek fel a Lélekcsemegék erővel, hittel és bizalommal az év minden egyes napján!
A szerző, Arató Mónika vezetői coach, szervezetfejlesztő és vállalati tréner munkája mellett fokozatosan kezdett el tanítani, gyógyítani, írni. Hivatása, hogy segítsen elérni a céljukat mindazoknak, akik egészséges, boldog és teljes életre vágynak. Négyszemközti üléseket és programokat tart (tanfolyamok, tréningek, workshopok, meditációs estek, elvonulások), melynek célja a teljesség megértése és átélése, és a mindennapokban annak megteremtése.

Ha nyitott vagy arra, hogy felfedezd, és mindennap tapasztald önmagadban azt az energiát, amely kiteljesíti az életedet, akkor ez a könyv Neked íródott. Kívánom, hogy a sorok olyan szeretettel kísérjenek, amilyennel a szívemben írtam őket. (Arató Mónika)

http://www.kulturbutik.hu/arato-monika-lelekcsemegek.html

 

 

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10264786_727987340587372_2431534429733836516_n.jpg

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=30ZPYfnFuuY&feature=share  Ihász Gábor-Csillag vagy nékem

 

 

,,Csodálatos befejezése volt ez a mérkőzés a pályafutásomnak, ennél kerekebben nem is sikerülhetett volna. Mindig is azt vallottam, hogy a jó embereket éri a szerencse, ezek szerint én nagyon sok jót tettem, hogy ennyit kaptam vissza érte" (Iványi Dalma)

 

A kis aranypiramis a német sportolók legjobbjainak, a Hall of fame nyolcvan tagjának jár. Tudni kell, az elismerést nemcsak a kiváló sporteredményekkel, hanem – ezen felül – a példamutató magán- és társadalmi élettel lehet kiérdemelni.

 

„Kiütöttek minket ma este. De fel kell emelnünk a fejünket, mert közeleg a hazai kupadöntő a Borussia Dortmund ellen. Kikaptunk négy nullára, el kell fogadnunk ezt, ki kell sírnunk magunkat emiatt, aztán hazamegyünk és az élet is megy tovább."  (Arjen Robben - a Bayern München szélsője)

 

 

 

Elhunyt Vujadin Boskov, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi sikeredzője. Az egykori jugoszláv válogatott játékost - ex-klubja, az újvidéki Vojvodina vasárnapi közlése szerint - 82 éves korában érte a halál. Boskov, aki összesen 57 alkalommal lépett pályára a volt Jugoszlávia színeiben, majd később szövetségi kapitánya is volt a válogatottnak, egyik legnagyobb sikerét 1980-ban érte el, amikor spanyol bajnoki címre vezette a Real Madridot. Tizenegy évvel később Olaszországban is bajnok lett, mégpedig a Sampdoria trénereként. A szakember, aki számos európai gárda kispadján ült, többek között az AS Roma és a Feyenoord csapatával is sikereket ért el.

 

http://www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/olaszorszag-meg-mindig-tarsadalmi-peldakep-a-magyar-edzo-2331301

 

 

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/iniesta-tanacsa-tajtinak-bizz-magadban-2331259

 

 

 

http://www.origo.hu/utazas/hirek/20140425-bulgaria-kinalja-a-legolcsobb-tengerparti-nyaralast.html

 

 

 

II. János Pál csodái

II. János Pál esetében – mint minden tanúságtevőnél – két csodát igazoltak a szentté avatási eljárás során. Az első csoda egy francia apácához, a most 52 éves Marie Simon-Pierre-hez kötődik, aki 2005-ben a Parkinson-kórból gyógyult fel II. János Pál pápának köszönhetően. A nőnél 2001 júniusában diagnosztizálták a Parkinson-kórt. A betegség az egész baloldalát érintette, ami azért volt különösen megterhelő számára, mert balkezes volt. A betegség lassú előrehaladást követően 2005 áprilisától állapota romlása egyre gyorsabb lett: ekkor már nem tudott írni, vezetni, és nagy nehézséget okozott a járás is számára.

A szenvedésben a szintén Parkinson-kórban szenvedő II. János Pál példája adott számára erőt, ezért különösen letörte a pápa halála. Az apáca azonban feljebbvalója tanácsára halála után is imádkozott II. János Pálhoz, és két hónappal később hirtelen javulás állt be állapotában. Egy belső hang 2005. június 2-án azt sugallta, hogy kezdjen el írni, és az addigra olvashatatlanná vált írása hirtelen újra egyenletes lett. Másnap pedig elbeszélése szerint úgy ébredt, hogy érezte: teste megváltozott, meggyógyult.

A másik csoda egy Costa Rica-i nőhöz fűződik, aki agyi aneurizmában szenvedett. Floribeth Mora Diaznak súlyos fejfájása volt, és arca is részben lebénult. Orvosa azt mondta, hogy az aneurizma nem műthető, napjai meg vannak számlálva. Az ötvenéves, 4 gyerekes nő 2011 májusában II. János Pál pápa boldoggá avatását nézte a tévében, és közben betegen az ágyban fekve imádkozni kezdett hozzá felépüléséért. A történet szerint egyszer csak egy hangot hallott egy kezében lévő magazinból, amelynek címlapján szintén II. János Pál volt. A hang azt mondta neki: „Kelj fel, és ne félj!”

A nő miután befejezte az imáját, családja döbbenetére felkelt. Határozottan jobban érezte magát, majd gyorsan teljesen fel is épült, novemberre az aneurizmának nyoma sem volt. Az őt kezelő idegsebész szerint a nő gyors felépülése tudományosan nem magyarázható.

 

 

https://www.facebook.com/IamAddictedToYou/photos/a.449048391844826.1073741827.331840990232234/649772925105704/?type=1&theater

 

 

Az idegeskedéssel, csak több gondot feszünk fel a vállunkra. (Colombo)

 

 

,,Mikor tényleg a szívedre hallgatsz, abból soha nem következhet szenvedés. A szíved soha nem szakíthat el semmitől és senkitől sem ami/aki fontos neked. Ha mégis ez történt veled, akkor nem a szívedre hallgattál, hanem az egódra.
A szíved nem gondolatok által beszél hozzád, hanem érzésekkel. A szíved mindig tudja mi a jó neked, de a döntést Te hozod meg. Ne hozz olyan döntést, ami fáj! A fájdalom, a szenvedés mindig azt jelzi neked - legyen az testi vagy lelki - hogy valami nincsen rendjén. Ám ha döntésed követően boldogságot érzel, akkor biztos lehetsz benne, hogy valóban jó döntést hoztál.
Tanulj meg bízni abban, amit a szíved közöl veled! Te vagy életed teremtője, ami a szívedben van, az legyen a valóságod!
Legyen bátorságod szeretni!”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=276910939145008&set=a.258347534334682.1073741828.258174577685311&type=1&theater

 

 

Meg sem érintheted, meg sem láthatod, meg sem mondhatod neki. Nem. Mert még nem hallhatja, még nem láthatja. Még nem tudja elviselni. Még nincs kész rá, még nincs elég erő benne. Nem tehetsz mást, csak üzenhetsz neki. Üzenhetsz a Lelkeddel. Elég csak rá gondolnod és már érinted is a Lelkét. Talán, ha elég sokszor érinted. Talán egyszer láthatod. Talán egyszer elmondhatod. Mert csak te segíthetsz. Csak te érzed a lelkét. Csak ő érzi a lelkedet. Csak Ti érezhetitek egymást. Csak Ti érinthetitek egymást. A Lelketekkel. (Cser Melinda)

 

 

Már látod, amit ő nem lát. Már te érzed, amit ő nem. Te úgy látod őt, ahogy ő még képtelen. Még nem tudja, hogy ki ő. Még nem érzi. Ott kemény magával, ahol engednie kellene és ott erős, ahol gyengébbnek érezhetné magát. Felcserélte álarcait és nem érzi, hol kellene váltania. Nem mondhatod és nem mutathatod meg neki, mert még nem értené. Csak hagyd, hogy maga jöjjön rá. Nem lehetsz mellette, neki kell megküzdenie önmagáért. Segítheted minden érzéseddel, mert lelke érzi a tiédet. Elér hozzá minden gondolatod. Erősítsd magadat érte, és ő is erősebbé válik általad. (Cser Melinda)

 

 

A legjobb dolog a héten…
Igen, ez lesz a legjobb dolog a héten. Mert utazol. Mert vásárolsz valamit. Mert lesz egy különleges alkalom. És már várod azt az egyetlen pillanatot, alkalmat. De van, amikor nem kell várnod. Mert van, amikor a legjobb dolog a héten éppen az a pillanat, amiben élsz. Aztán majd a következő, az azt követő, és az utána jövő. Mert minden pillanatod csodás. Mert nem egy esemény, nem egy utazás, egy vásárlás, egy alkalom a legjobb számodra. Nem ettől lesz szép és jó a heted. Hanem Tőle. Akit megtaláltál, aki veled van minden pillanatban, minden ébredésben, elalvásban, mindenben. Így válik minden pillanatod a legszebbé, legjobbá. Nem csak a héten. Örökké. (Csitáry-Hock Tamás)

 

 

Szívünk hangja
Mikor Szíved zakatol, töprengsz azon amit tettél h jó-e ?
Súgja a szív bizony jól tetted mert szereted és fontos neked !
Olykor mikor látod a másikat és segítenél de tétovázol
Olykor mikor megragadnád kezét és mondanád " kérlek vedd észre "
De távol van
Ilyenkor leállsz és töprengsz...
Töprengsz mert mi lesz ha megbántódik őszinte féltő szavaidtól?
De eljön az idő mikor töprengésre nincs idő, nincs idő mérlegelni
Szíved súgja kalapálja szólj neki !
Bizony ilyenkor szólj míg megteheted mert féltőn szeretettel óvod és véded ezzel .
Ne bánd ha haragszik és neheztel ezt meg kell tenned !
Hiszen ha elsiklunk olyan felett mit mi észre veszünk a szeretett személyen melyet Ő nem vesz észre, hogy helytelen amit tesz, önmagunknak is és neki is ártunk ezzel!
Szavainkban szeretet legyen ez a legfontosabb s ha szólni kell szólj !
Hallgass szíved szavára hiszen mindig megsúgja mi a jó.
Fogjad kezét el ne engedd s nem számít a távolság hiszen távolból is foghatsz egy kezet .
Hiszen a Szeretet távolságot nem ismer . (Föld Angyal)

 

 

„Az energia követi a gondolatot;
afelé haladunk, amit képesek vagyunk elképzelni,
és e határokon nem juthatunk túl.
Tapasztalatainkat a feltételezéseink, az elvárásaink és a hiedelmeink
színezik és teremtik meg;
ha megváltoztatjuk elvárásainkat,

az élet összes aspektusával kapcsolatos tapasztalatainkat is megváltoztatjuk.” (Dan Millmann : ERRE SZÜLETTÉL)

 

 

,,Ha valaki egynapos túrára indul, akkor bolond lenne magával vinni egy egész életre való útravalót. Akkor hát nem furcsa, hogy vannak, akik az elkövetkezendő 25 év összes aggodalmát magukkal hordják, és csodálkoznak, hogy az élet miért olyan nehéz?" (Andrew Matthews)

 

 

,,..UTAD !....MÉG RENGETEG SORS-TESZT VÁR...MERT A NAGYOKNAK KIJÁR..DE HA NÉHA FÁRADTAN LEÜLSZ AZ SEM BAJ...AZ ÚT MEGVÁR..ÉS HA ROHANSZ MERT VESZETTÜL HALADNI AKARSZ...NEM BAJ..AZ ÚT MAJD LELASSÍT"