Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pedagógiához - Cikkek és egyéb hasznos dolgok 37

2019.07.05

Czike Klára

Végzettségem szerint szociológiai tudományok doktora, szociológus, szociálpolitikus, pszichodráma vezető, coach, théta healing konzulens vagyok.

Autodidakta módon tanultam, és évek óta foglalkozom tréningek tartásával, vipassana meditációval, táplálkozási- és böjti tanácsadással, önkéntességgel, közösségfejlesztéssel. Vegetariánus vagyok több mint 10 éve.

1995-ben kezdődött bennem egy „átállás” a pszichodrámának köszönhetően annak érdekében, hogy megértsem, feldolgozzam, újraépítsem magamat. Az eddigi fáradságos, de izgalmas úton pszichodrámába, pszichoanalízisbe, családállításra, szimbólumterápiába, coachhoz jártam, meditálni tanultam. Egy ideig azt gondoltam, hogy lesz olyan pillanat, amikor már nincs szükségem külső segítségre. Ma úgy gondolom, hogy mindig segítséget fogok kérni ha szükségem van rá, és mindig foglalkozni szeretnék a saját fejlődésemmel. Hálával és köszönettel gondolok azokra a terapeutákra, segítőkre, mesterekre, akikkel eddig találkoztam. Nélkülük nem lennék ma egészséges, fejlődő, az „útra lépett”.

Sok ok miatt egész életemben voltak súlyproblémáim, sokáig nem akartam autót vezetni, nehezen tudtam kötődni, a szeretetemet kimutatni, problémáim voltak az autoritással, és bizony volt az életemben számtalan pillanat, amikor úgy éreztem, nem lépek előre, nem haladok. Manapság is van ilyen állapot, de akkor igyekszem böjtölni, meditálni, sokat olvasni és írni, mert ezek a kedvenc foglalatosságaim a szabad időmben. Ami biztos, az az, hogy rajta vagyok az úton, és mindent megteszek, hogy rajta is maradjak. Köszönet érte azoknak is, akik szeretetükkel, kedvességükkel, biztatásukkal körülvesznek.

Információ: Email: czike.klara@mettater.hu

http://www.vipassana.hu/kapcsolat

 

 

Basa Ágnes

Asztrológus tanácsadóként önismeretre épített pályaválasztással, pályamódosítással, illetve párkapcsolati kérdésekkel foglalkozom. Nagyon fontosnak tartom a hétköznapokban megvalósuló tudatosságot, azélet minden területére kiterjedő felelősségvállalást.

Évek óta dolgozunk együtt Dobos Andreával az újjászületés-tréningeken. A születés ideje és körülményei többszörösen meghatározzák az ember életét, a születési képlet megbeszélése, valamint a tréning önmagunk megértését és elfogadását segíti.

Több mint 20 éve találkoztam először relaxációs, autogén technikákkal, tanultam kineziológiát, amelynek segítségével a sejtszinten elraktározott információkhoz férhetünk hozzá.

2009-ben kezdtem rendszeresen meditálni. A legfontosabbnak azt tartom, hogy át tudjuk ültetni a meditációban megtapasztalt jelenlétet a hétköznapok minden területére. Logikus lépés két hosszú gyakorlati út, a háztartás és a meditáció összekapcsolása. Az odaadó figyelemmel végzett kétkezi munka lecsendesíti az elmét. Akinek sikerül megváltoznia, annak az átérzett gondoskodás, felelősség miatt könnyebb konfrontáció nélkül szembesülnie a rengeteg feladattal is.

A feszültségoldó módszerek beindítják a szervet öngyógyító képességét. Ezeknek a módszereknek segítségével keresek szelíd megoldást olyan komplex tünetegyüttesre, mint a változás korát kisérő panaszok.

Információ: Email: agnesbasa@gmail.com

http://www.vipassana.hu/kapcsolat

 

 

Balajcza Tiborné dr. (Ági)

„Nem az élet sötét oldalai ellen kell harcolni. Elég, ha erősíted a jó oldalt. Ha erősíted a jót,

gyengül a rossz. Életedet gondolataid és hited alakítják.” (Idézet Balogh Béla: A végső valóság című könyvéből)

„A dolgok önmagukban soha nem rosszak, csak a róluk alkotott gondolataidban válnak azokká.” (Epiktétosz)

Ezeknek a gondolatoknak az igazságát elfogadva arra a felismerésre jutottam, hogy a világ jobbá tételéhez azzal tudok hozzájárulni, hogy a lehető legjobb állapotba hozom saját magamat, azaz a világnak azt a kis részét, amely általam nyilvánul meg.

Folyamatosan kerestem ehhez a megfelelő eszközöket. Olyan módszert szerettem volna találni, amivel – önmagam jobbítása mellett – másoknak is segítségére lehetek, amit másokkal is megoszthatok, hogy ők is egy kiegyensúlyozott, harmonikus, pozitív energiákkal működő életet teremthessenek maguknak.

Az utóbbi 10 évben tanultam asztrológiát, agykontrollt, pránanadit (8. fokozat), reikit (3. fokozat), és végül eljutottam az Érzelmi Felszabadítás Technikához (Emotional Freedom Techniques, röviden: EFT). Azt tapasztaltam, hogy az említett módszerek mindegyike működik, különbség csak abban van, hogy kinél melyik bizonyul hatásosabbnak.

Egyszerűsége, gyorsasága, rendkívüli hatékonysága, és szinte bármilyen problémára való

alkalmazhatósága miatt az Érzelmi Felszabadítás Technika az, amellyel szeretnék segítséget nyújtani mindazoknak, akik meg akarnak szabadulni negatív gondolataiktól, testi, lelki, és érzelmi problémáiktól.

Az Érzelmi Felszabadítás Technikát az EFT Magyarországi Központjában, az EFT Akadémián tanultam közvetlenül a módszer hazai meghonosítójától, Sághy András nemzetközi EFT gyógyítótól és oktatótól.

https://samadhicenter.hu/balajcza-tiborne-dr-agi-bemutatkozo/

Samadhi Központ Gyógyászat

Központunkban kizárólag olyan gyógymódokat alkalmazunk, amelyek működőképességéről magunk is meggyőződtünk. Felhívjuk azonban a figyelmed, hogy az általunk végzett gyógyászati tevékenységek soha nem helyettesítik az esetleges orvosi kezelést, azt csak kiegészíthetik. Ugyanígy diagnózist sem állítunk fel, és soha nem próbáljuk befolyásolni az esetleges gyógyszeres kezeléseket.

Tapasztalataink szerint az általunk végzett gyógymódok a gyógyulást támogatják, felgyorsítják, ezért számodra is jó szívvel ajánljuk.

Szükség esetén az alábbiakra van lehetőség jelentkezni:

A kezelések hossza változó, általában 45-75 perc/alkalom.

A kezelések díjazása

Szeretnénk tájékoztatni, hogy gyógyászati tevékenységeinkért nem kérünk semmilyen anyagi ellentételezést. A kezelésekért kapott minden esetleges felajánlás önkéntes alapon történik, és 100%-ban a Rex Állatotthon számára kerül felajánlásra. Így amennyiben valamely kezelésen részt veszel nálunk, esetleges felajánlásodat kérjük közvetlenül a szertartásteremben lévő, lezárt Rex Állatotthon pénzgyűjtő urnába dobd. Köszönjük!

Ha jelentkeznél valamilyen kezelésre, vagy csak kérdésed van, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.

https://samadhicenter.hu/

 

 

Szabó Orsolya Üzleti szaktanácsadó · Írási szolgáltatás

,,…az online kommunikáció a kutatási területem, azt vizsgálom, hogyan tudunk a közösségi média-felületeken egy céget úgy berobbantani, ami átsegítheti egy átmeneti válságon vagy visszaesésen. Ez egy közgazdász diploma, én eredendően jogász vagyok, szóval nem az erősen pénzügyi vonalat viszem, hanem ezt a lágyabb, kommunikációsat inkább. Nyilván ha nagyon komoly a gond, akkor ezt egy szakértői csapat csinálja, amiben van jogász, pénzügyes és egy kommunikációs szakember, mint én. Ügyvédként csőd- és felszámolási eljárásokat vittem, innen a kapcsolódás, ennek a megelőző lépéseit próbálom most a gyakorlatban elsajátítani. Pénzügyi cégnél voltam ügyvéd, reorganizációs eljárásokkal foglalkoztunk. Illetve GYES előtt üzleti tanácsadással foglalkoztam, innen jött, hogy jól jönne még egy közgazdasági diploma ehhez, így kerültem erre a képzésre.

Hogyan tervezed hasznosítani ezt a szakértelmet, amit most sajátítasz el?

Most már megvan ez a “láb” egy ideje, most szerzem meg hozzá a papírt.

A Zsolyának három fő lába van: a szövegírás, a social media management és a kommunikációs stratégiai tanácsadás. Nagyon sokszor látom akár kezdő vállalkozóknál is, hogy nagyon fontos előnyökre tehetnének szert, ha a megfelelő irányba lenne rakva a kommunikációjuk, hogy a célközönségüket megszólítsák és értékesíteni tudjanak. A válságba kerülő, de addig prosperáló cégek számára is nagyon sok esetben a jobb és tudatosabb kommunikáció ad választ, ehhez ad egy újabb támpontot nekem ez a diploma.

Havidíjas ügyfeleid vannak vagy projektszerűen dolgozol? Vagy vegyesen?

Vegyes, hat-hét havidíjas ügyfelem van most és ezen felül vannak a megbízások.   

Bemutatnál hármat az ügyfeleidből, most cégnév nélkül, csak jelleg alapján?

Erős vonal lett a HR kommunikáció, egy versenynek köszönhetően, ahol különdíjas lett a csapatom. Így lett ügyfelem egy nagy gyógyszeripari multi. Van közöttük szépségápolási multinacionális cég magyar vállalata, illetve van például egy magyar divatcég, ami egyszemélyes selfbrandből nőtte ki magát – mivel én vállalkozó és digitális nomád anyuka vagyok, ezért sok más anyuka keres meg, sokakat érek el a Zsolyán keresztül. Így talált rám ő is.”

https://freelancerblog.hu/rendszert-vinni-masok-eletebe-interju-szabo-orsolya-szovegiroval/

 

 

Kocsis Dóra, a Simplicity Fesztivál szervezője

A Simplicity Fesztivál egy olyan esemény, ahol az anyagi és szellemi zaj tudatos lecsendesítéséhez keresik az utat a résztvevők az előadásokon és workshopokon. A fesztivál megálmodójával, Kocsis Dórával beszélgettünk.

Kocsis Dóra – Messzelátó Egyesület

Az online és offline térben te személyesen a Talpalatnyi Történetekkel tettél szert ismertségre, amelyet lehetne úgy teaselni, hogy arról szól, hogyan lehet olcsón és környezettudatosan világutazni. A helyfüggetlen életmód iránt érdeklődők számára ez elég izgalmasan hangzik.

A férjemmel, akkor még jegyesemmel, elmentünk Skóciába dolgozni egyetem után, hogy pénzt keressünk a tervezett hátizsákos utazásainkhoz, illetve anyagi alapot teremteni a közös életünkhöz. Az esküvőnk után végül nekivágtunk, és egy évig utaztunk megállás nélkül, a világ körül. Amikor van egy szemléletmód, amit képviselsz, az megjelenik a munkádban vagy az utazásaidban is. Én nem tudok máshogy döntéseket meghozni, mint ami vagyok. Ezért az utazásaink alatt is couchsurföltünk, stoppoltunk, mindig a helyi tömegközlekedést használtuk, helyi ételeket ettünk, figyeltünk a hulladékra. Mikor hazajöttünk, eldöntöttem, hogy környezeti szemléletformálással szeretnék foglalkozni és csatlakoztam a Messzelátó Egyesülethez, nem mellékesen a világutazásunk során látottak, a szemét, a társadalmi problémák hatására. Ebből lett a blog is, ami mondjuk úgy, hogy a “tudatos utazóknak” szól.

Hogy dőlt el, hogy a civil szférában kezded a karriered?

Bölcsészként végeztem, esztétika-filozófia és pedagógia szakon. Skócia után hazatérve, az utazásaink előtt, még dolgoztam egy alapítványnál, akikkel megcsináltuk Magyarország első nonprofit szervezeteknek szóló crowdfunding weboldalát, ami nagyon izgalmas projekt volt.

Gondolom nem a filó szak miatt esett rád a választásuk.

Az az igazság, hogy egyetemen is eléggé aktivista szemléletű voltam. Létrehoztam például egy diákszervezetet, ami számos önkéntes munkával és nemzetközi tapasztalattal járt. Ez jó szakmai alapot nyújtott a későbbi civil karrieremhez, együtt a magabiztos nyelvhasználattal, ami a külföldi munkából jött. Rendezvényszervezői szemmel sokszor nulla pénzből csináltunk nemzetközi konferenciákat, ezt a “semmiből valamit” tapasztalatot már itt megszereztem.

Ez a tapasztalat elég relevánsnak tűnik egy minimalista fesztivál megszervezéséhez. A Messzelátó Egyesület egyébként egy fenntarthatósági projektekkel foglalkozó civil szervezet, és ez az első ilyen nagyságrendű rendezvényetek. Hogyan került a fókusz az egyszerűségre?

Ez az életmód azért nagyon jó, mert akkor is környezettudatosabb, ha te egyébként nem környezeti szempontokból kezdesz egyszerűbben élni, mert eleve kevesebbet fogyasztasz.

A Slow Budapestnek írt cikkemben leírom, milyen hatással volt rám a hulladékmentesség célkitűzése – ilyen hatás például az általános lassulás, a közösségi értékek újrafelfedezése, a piacokon, a helyi termelőkkel kialakuló személyes kapcsolatok. A helyi és idénytáplálkozás például minden esetben gazdaságosabb is, a többi előnye mellett: ha télen a piacon savanyúkáposztát veszel olasz paradicsom helyett, az egyszerűen olcsóbb. A húsfogyasztás csökkentése szintén az, ha helyette nem szójával, kókusztejjel és hasonló pótmegoldásokkal élsz. Továbbá önismeretet és kreativitást ad, ezen keresztül pedig új magabiztosságra lelhetsz.

https://freelancerblog.hu/kocsis-dora/

 

 

Filep Szilvia

Marketing és kommunikációs szakember. 5+ éve aktívan támogatja a hazai freelancer közösség- és kapcsolatépítést, tudásmegosztást. Az Upwork egykori trénere, a Freelancers in Hungary meetup és a Freelancer Festival alapítója, a Freedom X Fest társalapítója és projekt managere, a FreelancerBlog tulajdonosa és szerzője.

https://freelancerblog.hu/kaptar-kozossegi-iroda/

 

 

SZLAFKAI ÉVA, Kreatív szakember, Womenspiration társalapító

Szabadúszó kreatív szakemberként igényes online tartalmakat készítek. Több mint 10 év reklámügynökségi, vállalati marketing, és nyomdai tapasztalat birtokában komplexen átlátom a web, a dizájn, a tartalom és a marketing területét. 

Kíváncsi tudásvágy hajt, amely szuper muníció számos projekthez: céges blog- és weboldalakat szerkesztek, a HVG Kiadó szakmai partnere vagyok, valamint társalapítója a Womenspiration programsorozatnak és a Nők az úton podcastnak.

A kreatív gondolkodás témakörét kutatom, ebben a témában vezetem a Szikra magazinblogomat is. A különféle nézőpontokban, a kíváncsiság szemléletformáló erejében és az igényes tartalomban hiszek.

Kreatív eszköztár a vállalkozásunk és az énmárkánk építéséhez

Ha önazonosan akarjuk képviselni magunkat, ennek szellemében vezetni a vállalkozásunkat, az önismereten kívül kihagyhatatlan fejlődési terület az idő- és feladatmenedzsment, a problémamegoldás és a vizuális kommunikáció.

A workshopon kérdések és feladatok mentén ismerkedhetsz meg az énmárkád építéséhez hasznos kreatív eszköztár néhány elemével, valamint betekintést nyerhetsz a Womenspiration eseménysorozat háttérsztorijába.

https://freedomexperience.io/events/freedom-budapest-2019/?fbclid=IwAR1x4XjzhdMDewN6YoY_jF2UxBXJr2m-YXNn9aEycB9aqjYcEDHdeuU5KiY

 

 

FARKAS RENÁTA, Önismereti Tréner, Táncoktató

Önismeretfejlesztéssel foglalkozom, művészeti eszközök használatával, melyek a kreativitást, az új nézőpontból való szemlélést erősítik. Felszabadítanak és megindítják a lelki áramlást.

Hiszek a mozdulatok erejében, a zene lélekre gyakorolt hatásában, így módszeremben ezeket is használom. Abban támogatlak, hogy újra önmagadra találj, és meg tudd élni azt a csodát, aki igazán Te vagy!

Célkitűzés kreatív eszközökkel

Hogyan lehet kreatív eszközök bevonásával könnyedén célokat kitűzni és meg is valósítani? Hogyan lehet a szolgálatunkba állítani egy-egy nem mindennapi eszközt, hogy ne csak halogatás legyen a célokból? Maradj fókuszban, játékosan, könnyedén, kreatívan tervezünk, sok-sok színnel, élménnyel!

https://freedomexperience.io/events/freedom-budapest-2019/?fbclid=IwAR1x4XjzhdMDewN6YoY_jF2UxBXJr2m-YXNn9aEycB9aqjYcEDHdeuU5KiY

 

 

HANKOVSZKY KATALIN, Solutionsurfer

Több országban dolgozom és a családom a háttérországom. A coacholás, szervezetekkel való munka és coachképzés mellett (vagy közben…) figyelmem jelentős részét fordítom a módszereink továbbfejlődésének és aktív alakítására. Konferenciák elindítása és szervezése, könyvkiadás, doktori kutatásom mind azt szolgálja, hogy a megoldásfókusz minél több területen, minél többek számára elérhető legyen Magyarországon, illetve hogy a régióban gyakorló szakemberek találkozhassanak, és hasznos tapasztalatot szerezhessenek a közös munkával.

Amit ma megtehetsz...?

A megoldásfókuszú brief coaching paradigmáját, valamint annak fejlődési trendjeit hívjuk segítségül hogy ránézzünk, hogyan élhetünk vállalkozásunkban szabadabban.

Hogyan teljesedhet ki az életünk mindabban, amit épp teszünk, vagy nem teszünk. Mindezt akkor, mikor több diszciplína is azt jósolja, hogy halvány fogalmunk lehet csak arról, hogy éveken belül hogyan fogunk élni. Számoljunk a kiszámíthatatlannal.

https://freedomexperience.io/events/freedom-budapest-2019/?fbclid=IwAR1x4XjzhdMDewN6YoY_jF2UxBXJr2m-YXNn9aEycB9aqjYcEDHdeuU5KiY

 

 

Nagy Andrea, Coach, Vállalkozó&Szabadúszó Viselkedéselemző

10 éve analizálok, önreflexióval vizsgálódok magamban, és a világban, a fejlődési vágyam mára beszippantott.

Fiatal, lelkes kezdőként, majd csapatvezetőként szereztem tapasztalatot multinacionális szervezeti közegben, coaching technikákkal és módszerekkel ezeket a tapasztalatokat és felismeréseket tudatosabb szintre emeltem. A vállalkozói csalódások, az izgalmas, örömteli és egyben keserédes szabadúszás, az erőfeszítéssel teli autodidakta tanulás, a félelmeimmel való szembenézés megerősített abban, hogy bármilyen kiemelkedő készség-képesség csomaggal rendelkezünk, a sikerességben döntő szerepe végül csak annak van, hogy önmagunkról hogyan gondolkodunk, milyen szemléletmóddal rendelkezünk, és ennek következtében hogyan viselkedünk. A viselkedésünk önmagunkkal és a külvilággal.

Azt kutatom, hogy milyen viselkedésprofillal rendelkeznek az igazán jól működő vállalkozók és szabadúszók, előre jelezhető-e valakinek (vagy egy csapatnak) a sikeressége, vagy bukása. A célom, hogy minél több ember szembe merjen nézni önmagával. A coaching üléseken és a képzéseken azon dolgozunk, hogy megtaláljuk azokat a viselkedési pontokat, ami rombolja az embert és az üzletet, majd, hogy hol és hogyan tud valaki beavatkozni a saját automatizmusaiba és ezekben változást elérni. A piszkosul nagy szabadság sem habos torta, ha nem tudsz élni vele. Hiszem, hogy álmodni is jól kell tudni!

Nagy Andrea a panel és pódium beszélgetések csodálatos moderátora.

https://freedomexperience.io/events/freedom-budapest-2019/?fbclid=IwAR1x4XjzhdMDewN6YoY_jF2UxBXJr2m-YXNn9aEycB9aqjYcEDHdeuU5KiY

 

 

Kormos Éva, Kundalini jóga oktató, freedom addictm

Ha az élet egy utazás, akkor mindig is a szabadság volt az úticélom, a kundalini jóga a hajóm, és az autentikus, örömteli élet iránti vágy a szél a vitorlámban.

A jógával kapcsolatban az érdekel, hogyan lehet ezt a több ezer éves bölcseletet és gyakorlatot lefordítani a mai ember számára. Lenyűgöz, hogy a jógának a hétköznapok minden kihívására van praktikus válasza és hatékony megoldása.

Én főként két területtel foglalkozom a kundalini jógán belül: a függőségek kezelésével (Mastering the Addictive Personality) és a jógikus tanításokon alapuló vezetőképzéssel (Science of the Mind and Humanology for Leadership and Success)."

Az isteni biznisz, avagy a valódi siker a spiritualitás szempontjából

Amikor azt mondom spirituális, nem valami ködös, new ages hangzatos közhelyre gondolok, hanem az univerzumnak azokra a törvényszerűségeire, melyeknek mindannyian a befolyása alatt állunk, akár tudunk róla, akár nem. Ha tudatos és tartósan sikeres vállalkozást szeretnél felépíteni, akkor jó, ha ismered ezeket. A régi minták ugyanis már nem működnek, ami nem a valóságból születik, darabokra hullik: üdv a vízöntő korban!

Új szemléletmódra van szükség, új vezetői attitűdre, új értékekre, melyek a szívből és a tudatosságból táplálkoznak. A workshop ízelítőt ad a kundalini jóga gyakorlataiból és Yogi Bhajan sikerről szóló tanításaiból, aki nem csupán jógamester és vallási vezető volt, de 3 nemzetközi civil szervezet és 16 prosperáló cég alapítója és vezetője is!

https://freedomexperience.io/events/freedom-budapest-2019/?fbclid=IwAR1x4XjzhdMDewN6YoY_jF2UxBXJr2m-YXNn9aEycB9aqjYcEDHdeuU5KiY

 

 

Varga Emese

10 éves korom óta tudom, hogy az írással szeretnék foglalkozni és azóta is gyermekien ragaszkodom ehhez a szenvedélyhez, egyre jobban belecsimpaszkodva. 2017 májusa óta szerzőként és szerkesztőként dolgozom a Stylemagazinnál, leginkább a Lélekhangok rovatban találjátok meg a cikkeimet, amik az én kissé karcos szemüvegemen keresztül mutatják meg az általam megélt valóságot.
Kicsit sajnálom, hogy nem lapul a farzsebemben minden egyes helyzethez passzoló zsebszöveg, de utólag mindig tudom, mit kellett volna mondanom. Talán pont ezt.

https://www.facebook.com/pg/vargaemesezsebszoveg/about/?ref=page_internal

 

Whitney Tingle és Danielle DuBoise

,,Két fiatal hölgy, Whitney Tingle és Danielle DuBoise a Sakara Life alapítója. A hindi szó jelentése édes, mely kifejezi a vállalkozás célkitűzését: a teljes értékű ételek fogyasztását, a valódi édes életet. „Ez egy életmód, nem egy diéta, vitaminok, ásványi anyagok és makrotápanyagok változatos skáláját tartalmazza, amellett az ízlelőbimbóknak is különlegesen finom” – mondják. Az egykori modell és színésznő, Danielle a holisztikus táplálkozás, a kémia és az antropológia terén fejti ki szakértelmét, kedvenc edzése a jóga, mint ahogy Whitney e munkája mellett még jógaoktató is. A jóga és a meditációs órák is helyet kapnak a cég irodáiban.”

https://indiahangja.reblog.hu/cimke/eg%C3%A9szs%C3%A9g/?oldal=4

 

 

Danni Washington, Science Communicator, Ocean Advocate and TV Host

As the first African-American woman to host her own science television series, I am deeply passionate about inspiring the next generation to connect and understand the natural world. I've spent the last 10 years finding creative ways to convert my passion for the ocean and science into exciting, high-profile ways. In my latest science communication project, I serve as the host of a new STEM educational TV show which features the most current advances in bio-inspired technology and design called Xploration Nature Knows Best which aired nationwide on FOX (also available on HULU and Amazon Prime). I'm a graduate of the University of Miami with a degree in Marine Science & Biology — At age 21, I co-founded the Big Blue & You, which is a 501(c)(3) nonprofit dedicated to inspiring and educating youth about marine conservation through arts and media. In addition to my love of marine science, youth outreach and the arts, I'm also a scuba diver, stand-up paddle boarder, digital influencer, curly girl and overall lover of the outdoors. As you learn more about my journey, I hope you will be inspired to shine your light unapologetically, use your unique set of gifts and follow your passion...whatever that might be!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=120&v=PFDKug7VWBs

https://www.youtube.com/watch?v=Mdrph9Xr0do

https://www.danniwashington.com/about

 

Greta Thunberg

Nobel-békedíjra jelölték Greta Thunberg, 16 éves svéd környezetvédőt

,,Nobel-békedíjra jelölték Greta Thunberg svéd környezetvédő aktivistát. A 16 éves lányt három norvég képviselő jelölte az elismerésre - írja az MTI.

"Azért jelöltük Gretát, mert az éghajlatváltozás jelentette fenyegetés az egyik legfőbb oka a háborúknak és a konfliktusoknak" - mondta el Freddy Andre Oevstegaard norvég parlamenti képviselő csütörtökön egy norvég lapnak.

Nyár óta Greta Thunberg minden pénteken iskola helyett a stockholmi parlament elé vonul, és így követel határozottabb fellépést a klímaváltozás ellen. Thunberg példája nemzetközi mozgalmat indított el, tömegmozgalommá nőtte ki magát. Oevstegaard szerint ez fontos hozzájárulást jelent a békéhez.”

Tavaly augusztus óta sztrájkol a tinédzser Greta Thunberg a stockholmi parlament lépcsőjén. Akciójával a svéd politikusokat igyekszik rávenni, hogy többet tegyenek a klímaváltozás ellen. Thunberg netes híresség lett az utóbbi fél évben, világkongresszusokon szólal fel, kérdéses azonban, hogy milyen valós hatást tudnak kifejteni a hozzá hasonlóan szenvedélyes fiatalok.

Augusztus 20-án a 16 éves Greta Thunberg nem ment iskolába, ehelyett transzparensekkel, szórólapokkal és hálózsákkal felszerelkezve tüntetni kezdett a svéd parlament előtt. Kijelentette, hogy a szeptemberi svéd választásokig nem is hajlandó iskolába menni, mivel elégedetlen azzal, ahogy a politikusok az éghajlatváltozás veszélyeit kezelik. A lezajlott választások óta (amelyeken egyébként a szélsőjobbot kivéve csak olyan pártok indultak, amelyek között konszenzus van arról, hogy Svédországnak az évszázad közepére meg kell szabadulnia a fosszilis tüzelőanyagoktól), Greta heti négy napot jár iskolába. Pénteken továbbra is tüntet.

A történelem olyan időszakát éljük, amikor mindenkinek, aki bármit is tud a civilizációnkat és az egész bioszférát fenyegető éghajlati krízisről, hangosan és egyértelműen fel kell szólalnia - nem számít, mennyire kellemetlen és gazdaságilag előnytelen, amit mondania kell. Mindent meg kell változtatnunk a jelenlegi társadalomban. Minél nagyobb a szénlábnyomunk, annál több a morális kötelességünk. A felnőttek gyakran mondogatják, hogy tartozunk a fiataloknak azzal, hogy reményt adjunk nekik. De nekem nem kell a maguk reménye. Nem akarom, hogy reménykedjenek. Azt akarom, hogy pánikoljanak! Azt akarom, hogy úgy érezzenek, ahogy én érzem magam mindennap. Ezután pedig azt akarom, hogy cselekedjenek. Azt akarom, hogy úgy viselkedjenek, mintha személyes krízist élnének át. Azt akarom, hogy úgy cselekedjenek, mintha égne a házuk. Merthogy ég is

– mondta Thunberg a minap a davosi Világgazdasági Fórumon, ahová 32 órányi vonatút árán jutott el (mivel nem ül környezetszennyező repülőre). A hallgatóságot alkotó politikusok és üzletemberek illedelmesen megtapsolták, majd mintegy 1500 repülőjárattal és magángéppel hazamentek bármiféle kézzelfogható döntés vagy egyezmény nélkül. Némelyek talán posztoltak a Twitterre egy-egy közös képet Gretával, begyűjtötték a kötelező lájkokat, a lelkiismeretük pedig megnyugodhatott.

https://index.hu/techtud/2019/02/04/greta_thunberg_sved_klimavaltozas_davos_azt_akarom_hogy_panikoljanak/

 

 

Antoni Rita

A Nőkért Egyesület elnöke és az egyesületi oldal adminisztrátora, szerkesztője

2009-ben alapította többedmagával a Nőkért.hu (www.nokert.hu) feminista honlapot, majd 2013-ban a Nőkért Egyesületet, melynek célja a feminizmus történetének és a jelentős teljesítményt nyújtó, ám marginalizált nők (online és – szabadegyetem formájában – offline) megismertetése, valamint – elsősorban a szemléletformálás terén – a szexizmus és a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelem. Aktívan részt vett a családon belüli erőszak törvényi kodifikációjának kivívásában és több szexista illetve erőszakbagatellizáló médiamegnyilvánulás elleni megmozdulásban. 2014-ben elkészítette a Nővértékát (http://noverteka.v-comp.ch/noverteka/home.htm), a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség átfogó, kereshető magyar nőjogi és gender bibliográfiáját.

http://lmbttortenetihonap.hu/eloado/antoni-rita

 

Lisa és Szandi

Gyerekekre költik A Bank rekordnyereményét Szandiék

Jót játszani érkezett a TV2 game-show-jába Lisa és Szandi, a végén 14 millió forinttal távozott. A két barátnő fontos misszióra költi A Bank eddigi legnagyobb nyereményét.

hétfő este Lisa és Szandi: a műsor történetének rekordnyereményét, 14 190 000 forintot vitték el, melyet nemes célra költenek.

A pénz a legjobb helyre került, a két barátnő ugyanis több éve gyerekeknek, iskoláknak szervez fejlesztőprogramokat.

– Korábban egy munkahelyen dolgoztunk, aztán nagyon jóban lettünk, és megtaláltuk a közös célt: tenni a gyerekekért, a mosolyukért, a boldogágukért úgy, hogy élményeket adunk nekik – meséli a Borsnak Szandi, aki a barátnőjével úgy érkezett a műsorba, hogy ha nyernek, a pénzt mindenképp jó ügyre használják fel.

Így örült Szandi és Lisa a rekordnyereménynek

Lisa és Szandi pedagógiai foglalkozásokat, közösségfejlesztő és ifjúságvédelmi programokat szervez, amelyek a gyerekek készségeit fejlesztik, miközben olyan tulajdonságokat sajátítanak el, me­lyek később a jövőjüket szolgálják.

– A műsorba is egy fesztiválbusz makettjével érkeztünk, és most a nyereményből egy valódi buszt veszünk, mert erre van szükségünk ahhoz, hogy az ország több pontjára is eljuthassunk a csapatunkkal. A módszereinkkel segítünk a gyerekeknek a társas kapcsolataikban, az iskolai életükben. Ezekre a képességekre, készségekre ké­sőbb, felnőttkorukban nagy szükségük lesz – mondja Szandi, aki egyetlen történettel összefoglalta, miért vállalták ezt a küldetést.

Már valódi méretben is megvehetik a buszt

– Egy ötéves kislány életében először nálunk indult futóversenyen, és aznap este kaptunk az anyukájától egy fotót, amelyen a gyerek az éremmel a nyakában aludt el, mert a díj akkora boldogságot jelentett számára, hogy még éjszakára sem akarta levenni. Azóta futóedzésekre jár, és sportoló szeretne lenni. Ezek a pillanatok megerősítenek abban, hogy a gyermekeknek mekkora szükségük van motivációra, élményre és játékra.

Forrás: http://www.borsonline.hu/aktualis/gyerekekre-koltik-a-bank-rekordnyeremenyet-szandiek/176172

https://tv2.hu/musoraink/a_bank/293157_elkepeszto-alma-van-a-jatekosoknak-igy-szeretnenek-elmenyt-adni-masoknak.html Elképesztő álma van a játékosoknak, így szeretnének élményt adni másoknak

 

 

 

Gloria Steinem és Dorothy Pitman Hughes

A legendás amerikai feminista egész életében a nők felszabadításáért dolgozott.

1971-ben az afro-amerikai feminista Dorothy Pitman Hughes-zal együtt önálló feminista lapot hozott létre – a Ms. magazin első számát az olvasók nyolc nap alatt elkapkodták.

Steinem, annak érdekében, hogy hitelesen ábrázolja a nők helyzetét, sokat utazott; elmondása szerint az elmúlt évtizedekben többet aludt szállodában, mint a saját lakásában. Előadókörutakat tartott, a feminizmus „arca” lett, nők tízezreit inspirálta.

Mindig is szenvedélyesen hangoztatta, hogy mindenkinek joga van személyként kibontakozni, megvalósítani a benne rejlő potenciált anélkül, hogy ebben nemi vagy faji sztereotípiák, illetve gazdasági kizsákmányolás akadályozná. Az ideális aktivizmus számára: úgy alkotni közösséget, hogy közben elismerjük egymást mint egyént. Fontosnak tartja továbbá a közérthető nyelvezetet – ennek jegyében publikálta öt könyvét a feminizmusról, és megírta Marilyn Monroe életrajzát is

https://nokert.hu/h-20190401-0130/2660/6/gloria-steinem-85-eves-es-nem-all-meg

A két hölgy találkozásából született meg, az első kimondottan feminista hangvételű újság, a Ms. Magazine. Megalapították a Women’s Action Allience-t (Női Mozgalmak Szövetségét), ami elindította az 1971-ben kezdődő tüntetéseket is a nők jogaiért és a társadalmi megkülönböztetésből fakadó diszkrimináció felszámolásáért.

Az 1970-es években előadásokat tartottak szerte Amerikában, amelyekkel az osztályok közötti, illetve a rasszok közötti negatív megkülönböztetésre is felhívták a figyelmet. Mindketten politizáltak, míg Dorothy, Jimmy Carter kampányfelelőse volt, addig Gloria egyéni kampányba kezdett. Gloria poltikiai törekvésének egyik kiemelkedő tüntetés sorozata a dél-afrikai apartheid rezsim ellen szólt.

https://mystique.cafeblog.hu/2018/03/20/negy-no-aki-sikerrel-harcol-az-egyenjogusagert/&client=firefox-b&hl=hu&gl=hu&strip=1&vwsrc=0

 

 

Yuri Kochima japán-amerikai polgárjogi aktivista.

Yuri egy viszonylag jómodó, főként fehérek lakta környéken nőtt fel San Pedroban. Élete akkor változott meg, amikor Pearl Harbort követően az apját az FBI őrizetbe vette, mint a nemzetbiztonságot veszélyeztető gyanúsítottat. S bár beteg volt, megtagadták tőle az orvosi ellátást, így egy nappal szabadon engedése után, meghalt. Nem sokkal ezután Yuri és anyja három évre internáló táborba került. Miután férjhez ment, Yuri New Yorkba költözött, ahol találkozott Malcom X-szel és csatlakozott annak Egyesült Afroamerikai Szervezetéhez. A vietnami háború alatt mentora lett az ázsiai-amerikai mozgalomnak, hatására rengeteg fiatal csatlakozott törekvéseikhez. Yuri és férje 1988-ban elérte, hogy elnézést kérjenek az egész ázsiai-amerikai közösségtől az internálásért és némi anyagi kárpótlást is kapjanak az érintettek.

https://mystique.cafeblog.hu/2018/03/20/negy-no-aki-sikerrel-harcol-az-egyenjogusagert/&client=firefox-b&hl=hu&gl=hu&strip=1&vwsrc=0

 

 

Lady Gaga

Stefani Joanne Angelina Germanotta művésznevén Lady Gaga

Oscar-díjas, kétszeres Golden Globe- és kilencszeres Grammy-díjas, olasz származású amerikai énekesnő, dalszerző, színésznő. Leginkább bátorító üzeneteiről, kirívó öltözködéséről és élő előadásairól ismert.

Világszerte 27 milliós albumeladásával és 146 millió példányszámban értékesített kislemezeivel minden idők egyik legtöbb zenei kiadványt értékesítő előadója. Elismerései között szerepel 12 Guinness-rekord, 9 Grammy-díj, 1 Oscar-díj, 2 Golden Globe-díj, 1 BAFTA-díj, illetve ő kapta a Dalszerző Hírességek Csarnokának első Kortárs-Ikon díját. Divatikon életműdíjat kapott az Amerikai Divattervezők Tanácsától, rendszeresen bekerül a Billboard év végi sikerlistáiba, illetve a Forbes legbefolyásosabb és legnagyobb bevételt elérő embereit rangsoroló listáiba. 2013-ban a Time magazin Gagát a második legbefolyásosabb személynek választotta az elmúlt évtizedet tekintve, illetve 2015-ben a Billboard az Év nőjének nevezte. Ismert jótékonysági és társadalmi tevékenységeiért, többek között küzd az LMBT-jogokért, a HIV/AIDS megelőzéséért, illetve létrehozta a Born This Way Alapítványt, amelynek fő célja az ifjúság inspirálása és megvédése a fizikai és lelki bántalmazásoktól.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Lady_Gaga

 

 

Farkas Edith, a Szociális Missziótársulat alapítója, író

1877-ben született nemesi családban. Egyedüli gyerek volt, amit sajnált ugyan, de ez alkalmat adott neki a magányos elmélyülésre. Tanulmányai alatt szembesült a társadalmi egyenlőtlenségekkel és a nyomorral, ezért belépett a szegényeket segélyező Szent Erzsébet Egyesületbe. Társadalmi osztálya és kora általános felfogása ellenére tovább akart tanulni: a soproni Orsolyáknál szerzett tanítónői oklevelet.

Azonban nem tanított sokáig, mert megismerkedett gróf Pálffy Pálnéval, aki bevonta az általa elindított katolikus karitatív mozgalom munkájába.  Az 1891-es Rerum Novarum c. pápai enciklika már elismerte a munkások jogát az érdekképviseleti szervezkedésre.  Özv. gr. Pálffy Pálné ennek hatására szervezte meg a Katolikus Munkásnők Védőegyesületét az Európában már bevett ún. patronázsok mintájára. Ebből fejlődött ki 1906-ra az Országos Katholikus Nővédő Egyesület.

Farkas Edith a grófné megbízásából ezután az országot járta, - ismét átlépve társadalmi osztálya és neme korlátait - előadásokat, beszédeket tartott, és toborzott a nővédő munkához. Rendszeresen hangoztatta, hogy nem az unatkozó úrhölgyek jótékonykodásával kell a szociális kérdésekhez nyúlni, hanem a szervezett szociálpolitika keretei közé kell állítani a szociális gondoskodást: 

Nemcsak a nyomor és a szenvedés enyhítésére kell gondolnunk, hanem a szegénység és nyomor okainak megszüntetésére kell törekednünk. 

A Katolikus Nővédő Egyesület tagja, majd alelnöke (1906) és ügyvezető elnöke (1908) lett. Emellett megalakította a Katolikus Patronázs Egyesületet, majd (Korányi Sarolta együttműködésével) a Katolikus Tisztviselőnők és Női Kereskedelmi Alkalmazottak Országos Szövetségét, továbbá az Egyetemi Hallgatónők Szent Margit Körét, végül Rabolt Margittal a Katolikus Leányok Országos Szövetségét (KALÁSZ). Ekkora már országos ismertségre, népszerűségre tett szert. 

1908-ban megalapította az életművének számító Szocialis Missziótársulatot Fischer Colbrie Ágost kassai és Prohászka Ottokár székesfehérvári püspök támogatásával. 1911-ben a kormány támogatásával házat vett a Krisztina körúton – ebből fejlődött ki idővel a Szociális Missziótársulat Központi Székháza – és ugyanakkor megszervezte az első Szociális Iskolát, amely a magyar szociális apostolok kiképzésével foglalkozott. A Társulat munkájába a "kékfátyolos nővérek" mellett családos "kültagokat" is bevont. 1912- ben elindította a Szociális Missziótársulat hivatalos lapját, az Értesítőt - ebből fejlődött ki az idők folyamán a Keresztény Nő. Farkas több nyelven beszélt, és ezt a munkájában is kamatoztatta. 

A Szociális Missziótársulat az I. világháború alatt több kórházat vezetett és karitatív tevékenységet fejtett ki. 1918-ban, tekintettel a rendkívüli politikai helyzetre, Farkas Edith engedélyezte tagjainak a politikai tevéklenységet. Ennek nyomán szervezték meg a nővérek a Keresztény Női Tábort, és lett Slachta Margit 1920-ban az első magyar képviselőnő. 

1922-ben megindította a hajléktalanok menhelymisszióját. A harmincas években tovább bővítette a MIssziótársulatot. 

Főbb művei:

 • A Szocialis Missziótársulat rövid ismertetése (Bp., 1911);
 • Hivatalos pártfogó (Bp., 1912);
 • Missziós Útravalók (Bp., 1924).

Felhasznált irodalom: 

Wimmer M. Anzelm OSM: Farkas Edith élete

Balogh Margit: Slachta Margit, a "keresztény feminista" in Balogh Margit és S. Nagy Katalin szerk. Asszonysorsok a 20. században (Budapest, 2000

Forrás: https://nokert.hu/k-20190507-2318/2679/6/farkas-edith-szocialis-missziotarsulat-alapitoja-iro-1877-1942

 

 

Horváth Diána Szubhá

A szerencsés karmámnak köszönhetően 1986-ban születtem újra emberként egy vidéki keresztény családban.

Már gimnáziumban megfogalmazódott bennem, hogy a kereszténységet, mint vallást nem érzem magaménak, ezért elkezdtem keresni és rögtön a keleti vallások felé fordultam (micsoda „nem véletlen”). Sokat olvastam a krisna tudatról, a hinduizmusról, de egyik sem fogott meg igazán, hála hatalmas szabadságvágyamnak.

2004-ben elkezdtem a buddhizmussal foglalkozni, majd 2007-ben elérkezettnek láttam az időt, hogy felvegyem a kapcsolatot egy buddhista közösséggel. Csalhatatlan intuícióm, na meg az internet segítségével rátaláltam Lílávajra hétfő esti előadásaira és gyakori látogatóvá váltam a Keleti Kulturális Központban (KKK). Minél többet tudtam meg a buddhizmusról, annál világosabbá vált, hogy ez az, amit eddig kerestem.

Lelkesedésem addig fokozódott, hogy 2010 májusában, a Vészakh ünnepségen menedéket vettem. Mesteremtől, Lílávajrától a Szubhá nevet kaptam. Ugyan ebben az évben kezdtem el járni Lílávajra Szellemi jóga tanfolyamára, hogy tudatom mellett a testemet is hajlékonyabbá varázsoljam.

2011-ben végeztem az ELTE kommunikáció-művelődésszervező szakán, majd önkéntes programszervezőként kezdtem segíteni a Missziót.

A szaporodó feladatoknak köszönhetően 2012-től félállásban, 2013-tól pedig teljes állásban dolgozom az egyháznak mint programszervező és könyvtárvezető. Nagy örömmel tölt el, hogy olyasmivel foglalkozhatok, amit értékesnek találok és egyben a meggyőződésem is.

A KKK-ban berendezett kis kuckómban mindenkit szeretettel látok.

2013-ban bátorságom akkorára duzzadt, hogy megkezdtem Szisztematikus buddhista tanulmányaimat Vajramala szárnyai alatt, majd a 4. félévben vizsgát tettem a „Karma” témaköréből.

2014 elején vezetni kezdtem a Govinda könyvklubot, melynek nem titkolt célja az volt, hogy jobban megismerjük rendünk alapítójának, Láma Anagarika Govindának életét és munkásságát.

Jelenleg a kedd esti Metta meditációkat vezetem, és törekszem arra, hogy ezt a fajta szerető kedvességet, a mettát sugározzam a környezetemben, nem megfeledkezve arról, hogy véletlenül se vegyem túl komolyan magamat. ☺

"Engem kemény fából faragtak!
Tudok magamon uralkodni.
Nem látszott rajtam semmi, pedig hosszú évek szorgalmas munkája, tehetségem elismerése, egész jövõm forgott a kockán.
-Állatmûvész vagyok - mondtam.
-Mit tud? - kérdezte az igazgató.
-Madárhangokat utánzok.
-Sajnos - legyintett -, ez kiment a divatból.
-Hogyhogy? A gerle búgása? A nádiveréb cserregése? A fürj pitypalattyolása? A sirály vijjogása? A pacsirta éneke?
-Passzé - mondta unottan az igazgató.
Ez fájt. De azt hiszem, nem látszott rajtam semmi.
-A viszontlátásra - mondtam udvariasan, és kirepültem a nyitott ablakon."

/Örkény István/

Kellemes repülést mindenkinek!

https://buddhizmus.hu/hu/szemely/szubha

 

 

Sayalay Anuttara

Az angol származású burmai szerzetesnő, Sayalay Anuttara idén is ellátogat hazánkba, hogy részesülhessünk a tanításából.

A szerzetesnő sajátossága, hogy nem egy módszert tanít, hanem személyes interjúkat csinál az emberekkel, és a számukra megfelelő személyes instrukciókat adja. Ezeket a théraváda buddhista hagyomány (Buddha eredeti szövegei, a Páli Kánon, vagy Tripitaka) szerint teszi. Noha fő iskolázottsága a Pa Auk vonalból származik, elutasítja, hogy őt (és általában Buddha tanait és az erre épülő meditációt) egy módszerhez kössék. Szamathát és vipassanát tanít Buddha tanai szerint, viszont igyekszik azt személyre szabni. ​

http://sayalayanuttara.weebly.com/

Sayalay Anuttara szerint mindannyiunkban közös, hogy nem akarunk szenvedni. Vannak vágyaink, félelmeink, sóvárgásaink, szomorúsággal és dühvel teli pillanataink. Ha egy kívánság által meg tudnánk ezektől szabadulni, akkor nagyon sokan elértük volna már a megvilágosodást. Buddha azt mondta, hogy nem a külső világ miatt szenvedünk, hanem amiatt, ahogy a külvilágra figyelünk. Lehet, hogy azt gondolod, azért szenvedsz, mert a testedben van egy fájdalom vagy azért, mert más emberek szenvedést hoztak rád. Lehet, hogy az időjárást vagy a politikát okolod. Buddha felismerte, hogy nem ezek miatt, hanem a dolgokhoz való belső viszonyulásunk miatt szenvedünk. A világhoz viszonyulhatunk félelemmel, haraggal, gyűlölettel, szomorúsággal, büszkeséggel, féltékenységgel, szeretettel, együttérzéssel, bölcsességgel, fájdalommal, tehát nagyon sokféle módon. Buddha osztályozta ezeket az érzelmi állapotokat és két nagy csoportra osztott őket: helyes és helytelen hozzáállásra. Azt mondta, nincs közti állomás, ha a tudatunkat nem helyes módon irányítjuk a dolgokra, akkor csak helytelenül tudjuk ezt megtenni, amitől szenvedni fogunk. Ha viszont jól fordulunk a dolgok felé, akkor elmúlik a szenvedés.

http://blog.integralakademia.hu/sayalay-anuttara-egy-buddhista-szerzetesno-tanitasai-1-resz

https://www.youtube.com/watch?v=zE_S1ppguFY

 

Máta Amritánandamaji (sz.: 1953) indiai származású spirituális vezető és tanító, akit követői szentként tisztelnek.
Általánosan ismert neve: Amma (jelentése:anya), vagy Ammacsi ( anyácska); egyéb nevén "az ölelő szent"-nek is hívják, mert eddigi élete során már rengeteg (több mint 20 millió) embert ölelt meg.
Humanitárius aktivista, aki ismert a széles körben tevékenykedő jótékonysági szervezeteiről is.

A jelenkor egyik legfontosabb adakozója. A hajdani dél-indiai kislány életét a rászorulók segítésére tette fel, miután erős megtapasztalásai voltak Istenről. Nem vár tanítványokat, hanem éppenhogy ő járja a világot, húsz éve, adományokat gyűjtve. Azonban Amma nem csak gyűjt, hanem ad is: tanítása elsősorban abból áll, hogy teljes, elfogadó szeretetével átöleli az elébe sorjázó embereket, immár több, mint huszonhét milliót.

https://harmonet.hu/ezoteria/18723-atolelni-a-vilagot-szubjektiv-elmenybeszamolo-amma-muncheni-latogatasarol.html

Ayudh szanszkrit szó jelentése,,Béke”, Továbbá az AYUDH betűszó, az Amrita Yuva Dharma Dhara kezdőbetűiből áll össze, mely szabad fordításban azt jelenti szanszkritül: „fiatalok, akik mozgásban tartják a tisztesség kerekét. Az AYUDH egy olyan - Ammá (Mata Amritanandamayi)által inspirált - ifjúsági mozgalom, melynek tagjai spirituális értékeken nyugvó életet szeretnének élni. Önmagukon kezdve a változtatást, azon dolgoznak, hogy a jövő reménytelibb, békésebb és szociálisan érzékenyebb legyen. Galambot formázó logójuk két szárnya a szeretetet és odaadást szimbolizálja. Ammá egyik allegóriájában, farka a spirituális tudást, és a madár irányításához nélkülözhetetlen intellektust ábrázolja. Mindezen értékek segítenek nekünk szabadon szárnyalni, függetlenül és boldogan élni életünket.

 

 

Meera anya, spirituális tanító, eredeti nevén Kamala Reddy. (1960 -, India)
Szegény, mélynyomorban élő szülők gyermeke, akik a hindu vallás törvényei szerint élnek. Hat éves, amikor van egy olyan révülés élménye, amit rokonai, és a közelében levő ismerősei megvilágosodásként értékelnek. Ez a szamádinak mondott élmény eltart pár napig, és erős nyomokat hagy a kis Kamalában. 12 éves, amikor meglátogatja egyik nagybátyja, akivel addig soha nem találkozott, és akinek az a felismerése van, hogy ő Shakti istennő megtestesülése, avatára. Innentől kezdve úgy tekint Kamalára, mint segítő istennőjére, akinek tanácsaira, álmaira hagyatkozhat. Az ő rajongása kultuszt csinál a kislány köré, amihez egyre többen kezdenek el csatlakozni. 14 évesen elviszi őt egy asramban, ahol Kamala, Meera anya néven, tanítani kezd. Ezek az átadások először az asram tagjainak szólnak, majd egyre több kívülálló is csatlakozik, főleg nyugati emberek. 19 éves, amikor meghívják tanítani Kanadában. Itt nyilvános előadásokat tart. Két évvel később Németországba utazik, ahol egy éven keresztül folyamatos kurzusokat és eladásokat tart. 22 éves, amikor Németországban férjhez megy, és ugyanebben az évben meghal nagybátyja is. A tanításai egy rítus szerint zajlanak teljes csöndben. Az emberek hozzá járulnak, ő megérinti a homlokukat és mélyen a szemükbe néz. Ezalatt állítólagosan a személy tudatalattijával kommunikálva, megtölti azt fénnyel, kiiktatva a rossz gondolatokat, a félelmeket. Szóbeli tanításai korlátozottak, nem az értelem segítségével, hanem a mélyebb élményalapú információ átadással kommunikál. Ezekért nem fogad el pénzbeli juttatást, ingyen és ellenszolgáltatás nélkül folynak ezek az átadások. Szerinte a boldogság, a teljességben megélt élet, akárcsak a fény úgy van jelen körülöttünk, de úgy működik, mint az elektromosság, hogy aki nem tud magának villanyt kapcsolni, annak fel kell azt kapcsolni.

http://eletemmodja.blogspot.com/2014/12/szuletett-december-26-meera-anya.html

 

 

https://hu.fitnessonline365.com/best-success-tips-from-made-women-36733

https://nokert.hu/kategoriak/arckepcsarnok további inspiráló nők

http://www.supersoul.tv/category/supersoul-100/the-complete-list további inspiráló nők és férfiak

 

https://amegoldas.eoldal.hu/cikkek/200-inspiralo--peldamutato-no/

 

 

https://pszichoinformatika.blog.hu/2019/05/27/spiritualis_elvonulas_a_mosoly_orszagaban

https://www.travelo.hu/tavol/20160118-spiritualis-turizmus.html

https://www.travelo.hu/kozel/20131015-sztupak-amiket-egyszer-latni-kell.html

https://www.travelo.hu/kozel/20131009-szakralis-helyek.html

https://www.dobogokokirandulas.hu/szervezettkirandulasok

https://www.travelo.hu/kozel/20120102-toltsd-fel-magad.html

https://nivos-szallasok.hu/szingli-pihenes-szallasajanlo-egyedul-utazoknak/

https://utazas.travelo.hu/kulfold/barcelona-varoslatogatas-tc?utm_source=travelo&utm_medium=kozel&utm_campaign=automata_ajanlo&utm_content=cikkvegi_szoveges_kepes&utm_term=barcelona-varoslatogatas-tc

 

 

Lust For Life Történetek III - Egy Inspiráló Este

A LUST FOR LIFE TÖRTÉNETEK egy inspiráló este előadókkal, rövid történetekkel kalandokról, egyedi vállalkozásokról, fejlődésről, pozitív szemléletről, személyes küzdelmekről és sikerekről. Az esemény célja, hogy egy egészséges, pozitív mentalitással és kézzelfogható, emberi történetekkel inspiráljon és cselekvésre buzdítson.
Szuper előadókkal olyan sztorikat hozunk, amelyek kinyitják a szemünket az életre és megmutatják, hogy sokkal több van ebben show-ban, mint, hogy csak iskolába járjunk, dolgozzunk, megöregedjünk és távozzunk úgy, hogy végignéztük a Netflix kínálatát és mellette elkövettünk mindent, hogy minden buta társadalmi elvárásnak megfeleljünk. :)
Mindegyikünkben van egy Lust For Life, egy vágy egy szuperemlékezetes életre és, hogy másoknak is lehetővé tegyük ezt! Ezért vagyunk itt! :)
MEGJEGYZÉS: nem profitorientált a kezdeményezés, közösségi és egyéni sikereket helyezünk középpontba. Az előadók ingyen vállalják, hogy elmesélik legnagyobb kalandjaikat.

https://www.facebook.com/events/2094485844179857/

#lustforlifetortenetek
Volt szerencsém az előző alkalommal részvetőként ott lenni ezen az estén, és hihetetlen módon feltöltött. Fantasztikus emberek mesélték el a még fantasztikusabb történetüket és a közönség soraiban is csupa-csupa nyitott ember ült. Hatalmas élmény volt!
Most jómagam is az előadók között lehetek, köszönöm a lehetőséget Levente Rikternek. <3
Mindenkit nagy szeretettel invitálok, mert biztos, hogy megint egy nagyon szuper estének nézünk elébe! https://www.facebook.com/kitti.vajay/posts/2565699790187386

 

EGO HELYETT SZÍVBŐL ÉLNI ❤️
A jelenlegi világunkban általános jelenség, hogy egyéni szinten bizonyítani szeretnénk: sikeresek vagyunk, szépek vagyunk, okosak vagyunk...
Előfordul, hogy ezért olyan célokat tűzünk ki magunknak, olyan munkát választunk, vagy éppen olyan megjelenést, amiért egyfajta elismerést kaphatunk a környezetünktől.
A dolog ott csúszik el, amikor a választásainkat nem szívből hozzuk, azaz nem szeretetből, hanem azért hogy 'valakik legyünk' általuk.
Az ilyen dolgokban nem leljük valódi örömünket, csupán egy eszközzé válnak ahhoz, hogy elismerést kapjunk és ez által újra érezhessük, hogy 'jók vagyunk, értékesek vagyunk, szerethetőek vagyunk'.
❋ Hogy mindezt miért tesszük, és hogyan tudjuk felismerni és tudatosítani?
❋ Hogy hogyan tudunk a megfelelés és elismerésvágy helyett szívből élni?
❋ Hogyan tudjuk bátran Önmagunkat választani bárki bármit mond, vagy gondol rólunk?
❋ És hogy kik is vagyunk valójában, azon túl, hogy van nevünk, végzettségünk, családi állapotuk és munkánk?
A kerekasztal-beszélgetésen ezeket a kérdéseket is körbejárjuk, hogy minél többen felismerjük:
Értékesek és szerethetőek vagyunk úgy ahogy vagyunk, és bármikor választhatunk, hogy milyen életet szeretnénk élni igazán.

https://www.facebook.com/events/328582974573980/

 

Életőrzők egyesülete

Az Egyesület célja a környezettudatos, felelős szemlélet és életmód megismertetése a társadalom minél szélesebb körében. Ez magában foglalja a környezet óvását, ökológiai tudatosságot, egészséges és kiegyensúlyozott életmódot a közösségi életforma elősegítését, biogazdálkodást. Tudatos életmódbéli példamutatással szolgálni, minden lehetséges csatornán tudatosítani az emberekben, hogy felelősek vagyunk az életünk minőségéért, a Földért.

http://golenya-agnes.hu/eletorzok/

 

Örömlét Jóga és Masszázs Stúdió

 

https://kundalinijogakozosseg.wordpress.com

 

https://www.ajiit.net/elvonulas

 

Mauna Ház

A Teljes Élet és Önfelfedezés központja

Csatlakozz hozzánk, a Mauna Ház közösségéhez! Találj rá a teljességet nyújtó élet esszenciájára és a belső boldogságra.

Az Ajiit által vezetett programok a Mauna Házban teljes körű bevezetést nyújtanak a tudatos élet művészetébe és a megelégedett mindennapokba. Vesd bele magad az önfelfedezés izgalmas utazásába a közösen végzett mindennapi tevékenységek, a kreatív foglalkozások, a JIAIDO testmunka és az elvonulásokon való részvétel által.
Kezdj egy új kapcsolatba saját magaddal és környezeteddel egyaránt.
Az "Önfelfedezés Ajiittal" központja mindenkit örömmel lát a világ minden tájáról. Élvezd a csodás környezetet.

A Mauna Ház közössége egy spirituális tanító, Ajiit iránymutatásával alakult meg, azzal a céllal, hogy a keresők egy támogató közegben közelebb kerüljenek valódi természetük felfedezéséhez.

Szinte mindannyiunkat foglalkoztat lényünk legmélyén a kérdés:

Ki is vagyok Én?

Az vagyok-e mindössze, amit magamról tudok, amit ismerek, amit megszoktam, vagy van valami más is, ami mindezek mögött van, de még felfedezésre vár bennem? Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kapjunk, önismeretre van szükség, és a felismerésre, hogy érzelmeink és gondolataink néha bizony tévútra vezethetnek. A tudatosság, a jelenlét ereje segít abban, hogy belső navigációs rendszerünket követni tudjuk, és önmagunkkal, a környezetünkkel harmóniában tudjunk élni.

Az Ajiit által vezetett programok a Mauna Házban teljes körű bevezetést nyújtanak a tudatos élet művészetébe. A közösen végzett mindennapi tevékenységek, a kreatív foglalkozások, a JIAIDO mozgásmeditáció, az elvonulások mind ugyanabba az irányba terelik a figyelmünket: az Itt és Most állapotába. A jelen mentes minden múltbéli emléktől és jövőbe vetített elképzeléstől, ezért mindig a jelen pillanat az átalakulás kulcsa. Ahogy egyre többet sikerül a figyelmünket a jelenben tartani, úgy válunk egyre kiegyensúlyozottabb, szabadabb és boldogabb emberi lényekké.

Erre az izgalmas utazásra hívunk meg mindenkit, aki valóban vágyik a spirituális szabadságra és szeretne tenni is érte valamit.

Szeretettel várunk programjainkon a Mauna Házban!

Szervezd meg a programodat a Mauna Házban!

A Mauna Házban megrendezett rendszeres programok a fizikai, mentális, érzelmi és spirituális növekedést szolgálják. 

Szívesen látunk, ha szeretnéd megrendezni a saját programodat 

hasonló elvek és értékek mentén, a Mauna Házat használva helyszínként. 

A Ház és a hozzátartozó terület alkalmas szabad- és beltéri események, jóga-, sport- és mozgástáborok,

kézműves és zenei foglalkozások, oktatási és képzési programok megrendezésére.

https://www.maunahouse.com/elvonulokozpont?fbclid=IwAR26hldxPVXT_hgHiZjhrHQ099y89-FRvK5e6-vK1xfT6RsqQwEb4zpdFTY

https://www.facebook.com/pg/ajiithungary/about/?ref=page_internal

https://www.ajiit.net/modszerei?gclid=EAIaIQobChMIo7WZxuuY5QIVSImyCh36KgwkEAMYAiAAEgKyMvD_BwE

 

 

Békési Ilona Lona

A jóga iránti szenvedély, az elkötelezettség annak minél szélesebb körű és mély megismerésére - Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szak elvégzése - indított arra, hogy saját lakásstúdió megalapításával otthonos helyet, kis csoportos gyakorlást, személyre szóló figyelmet és oktatást biztosítsak azok számára, akik bizalmat szavaznak a jógának, az Örömlét stúdiónak és nekem.
A jóga mindenkié, mindannyiunknak azt nyújthatja gazdag eszköztárából, amire szüksége van.
A jóga és az ayurveda szorosan összefüggenek egymással, emiatt éreztem kedvet, hogy a jóga világát az ayurveda oldaláról tovább erősítsem. Abhyanga ayurvedikus teljes testes meleg olajos masszázst kínálok, emellett a választható masszázsok köre már kibővült a hawai lomi-lomi masszázzsal is.

https://www.facebook.com/pg/%C3%96r%C3%B6ml%C3%A9t-J%C3%B3ga-%C3%A9s-Massz%C3%A1zs-St%C3%BAdi%C3%B3-537322220073479/about/?ref=page_internal

 

 

Bach Éva

A nevem Bach Évi, alternatív mozgásterapeutaként és mentes-vegán szakácsként dolgozom.

Terápiás képzésemet és tevékenységemet 15 év jógagyakorlással és 10 év zen meditációs tapasztalattal a hátam mögött kezdtem el 2014-ben, és jelenleg is tartok jóga órákat a Testpozitív térben.

Sinrin Yoku programokat az Európai Erdőterápiás Intézet képzésének hallgatójaként a módszer egyik első hiteles hazai képviselőjeként vezetek 2019-től.

Bővebb információt rólam és a tevékenységemről szintén a Testpozitív tér honlapján és A tiszta forrás blogon olvashatsz.

​A Bach Éva névvel lehet, hogy már találkoztál az Everness fesztiválon, saját programjaimon vagy a médiában.
Talán már gyakoroltál is velem, és ez igazán nagyszerű, köszönöm neked!
Azt azonban még nem biztos hogy tudod, hogy alapvetően az interaktív gyógyulásban hiszek: abban, hogy a kívánt változás az életünkben csakis a mi saját aktív közreműködésünkkel jöhet létre. Ehhez szeretnék számodra ezen a blogon támogatást nyújtani.
Bach Éva vagyok, 37 éves író, blogger és testterapeuta. Életminőséget javító mozgás- és légzésterápiás, erdőfürdő, jóga és szomatodráma foglalkozásokat vezetek. Képzésemet 15 év hathajóga gyakorlással és 10 év zen meditációs tapasztalattal a hátam mögött kezdtem el. Gyógyítóként 2016 óta szerepelek az egészségügyi szakdolgozók országos nyilvántartásában.

https://atisztaforras.cafeblog.hu/2017/06/30/5-hetre-zen-kolostorba-vonulok-koreaban/

 

 

Baji Krisztina Ilona vagyok. (Christin B Lona) Léleklátó, spirituális, lelki tanácsadó, masszőr, blokkoldás szeretettel, égi vezetéssel. Ha elakadtál utadon, keress fel bátran! Tarts velem oda, ahol a lélek utolér...

Gyerekkorom óta segítem az embereket, hogy önmagukra leljenek a társadalom rögös útvesztőiben, s megtalálják a lélek és a szeretet útját. A világon minden lehet gyógyszer, de hogy kinek mi, azt egyénenként kell felfedezni. Ebben segítem a keresőket és gyógyulni vágyókat.

Tanító vagyok, gyógyító, író, alkimista és fényhozó egyszerre. Lelkem része a zene, a levegő, a szeretet, melynek fénye világít, még a sötétnek vélt úton is. Ezen a honlapon megtalálod a cikkeimet, írásaimat, verseimet, valamint azokat a tevékenységeimet, amikkel segítségedre lehetek.

Szeretettel ajánlom verseimet, amik nem csupán csak versek, hanem spirituális útmutatók is. A Világjáró rovatban pedig úti élményeimet követhetitek nyomon, betekintést nyerhettek csodás helyekre, velem kalandozhattok a világ minden tájára. 

https://christinblona.com/bemutatkozas/

Ha elakadtál az élet útvesztőjében, bátran fordulj hozzám segítségért! Az alábbi módszerekkel segítelek..

Spirituális,lelki tanácsadás útkeresőknek: 

 • Tisztánlátó olvasás
 • Holisztikus Masszázs
 • Holisztikus coach
 • Metamorf masszázs
 • Lélekgyógyászat
 • Elhunyt hozzátartozókkal kapcsolatfelvétel
 • Előző életbeli utaztatás, amennyiben az elakadáshoz szükséges 
 • Szellemi útmutatás
 • Elengedés gyakorlatok 
 • Holisztikus Masszázs
 • Karmikus blokkok oldása
 • Egyéni és csoportos Családállítás
 • Energetikai kezelések
 • Angyalterápia

Hétköznapi, kommunikációs problémákban kérdésekben segítségnyújtás

 • Párkapcsolati tanácsadás
 • Lelki coach
 • Önismereti coach
 • Gyerekkori traumák elengedése
 • Munkahelyi stressz kezelés
 • Nőiség
 • Alkalmazkodási zavar kezelés
 • Érintésterápia 
 • Metamorf masszás
 • Érzelmi blokk oldás
 • Pánikroham kezelés és megszüntetés 
 • Személyiség fejlesztés
 • Életmód tanácsadás
 • Life coaching
 • Lélektérkép

Pároknak:

 • Párkapcsolati tanácsadás
 • Előző életbeli közös utaztatás 
 • Gyermektervezés, meddőséggel kapcsolatos lelki oldások
 • Mediáció

Egyéb: 

 • Tértisztítás
 • Kártyaolvasás: Tarot, Ezokártyák, Angyal Coach kártya, Angyalkártyák stb. 
 • Egyéni selyem mandala készítés
 • Távgyógyítás

Csoportos foglalkozások

 • Vezetett meditációk, egyéni és csoportos
 • Tudatosság útja tréning
 • Csoportos Családállítás
 • Akutális programok: http://christinblona.com/category/tanfolyamokworkshopok/

Távgyógyítás vagy személyes megkeresés, vagy webes konzultáció. Igény szerint vidékre, vagy külföldre is elmegyek, a szolgáltatás díja és útiköltség térítés esetén.

https://christinblona.com/szolgaltatasaim/

 

 

Vajay Kitti Önismereti tréner, Előadó, Író http://www.vajaykitti.hu/szolgaltatasok

,,A VARÁZSLAT MINDENKI SZÁMÁRA LEHETSÉGES

Amikor először ülök le valakivel, aki egyéni folyamatot szeretne, két dologra figyelek:
- miben van szüksége segítségre valójában
- és hogy érzem-e egyértelműen az "igent" arra vonatkozóan, hogy együtt dolgozzunk
Számomra ugyanis nagyon fontos, hogy azokkal, akikkel együtt dolgozom, egy őszinte, személyes, közeli kapcsolatom legyen, mert a varázslat csak így tud megtörténni. Ez számomra elengedhetetlen, nem hiszek a távolságtartó etikettekben.
Bennem kezdetektől fogva bizonyosság van azt illetően, hogy mindenki, akivel foglalkozom, képes azokra a változásokra, amelyekre vágyik. Ha nem volna rá képes, fel sem merülnének benne ezek a vágyak. A "hogyan" rész pedig az, ami az én dolgom.
Egy nagyon erős és különleges szövetség ez, ami létrejön közöttünk a 3 hónap során. Végtelen bizalommal vagyunk egymás felé kezdetektől fogva, és mindenki a maga részét teszi bele a folyamatba.
Ennyi a titok, ezért működik.
A varázslat mindenki számára lehetséges.”

 …2011-ben egyszer csak elöntött egy nagyon mélyről jövő érzés: olyan erő van bennem, ami segíteni fog az embereknek. Hogy őszinte legyek, ott akkor fogalmam sem volt mit is akar ez jelenteni, de az új kapu szép lassan elkezdett kinyílni.

Alapvetően abban hiszek, hogy az Élet rendkívüli gondoskodással rendezi a dolgokat. Ezt persze adott helyzetben nem mindig látja így az ember, de ha ez az életfilozófiájává válik, akkor az elégedetlenkedés és az Élettel szembeni küzdelem helyére bizalom lép. Ezzel pedig erő, rugalmasság, nyitottság, és egyfajta belső megértettség jelenik meg.  

Az eszközök sorban jelentek meg számomra, amiket a mai napig is használok: a Blokkoldás, Én-állítás, meditáció, 2017-ben pedig megjelent Az Igazság Te vagy című könyvem. Több száz embert támogathattam, mentorálhattam életének adott szakaszában különböző formában: előadások, elvonulások, egyéni és csoportos foglalkozások.
Az önismeret és a tudatosság fontos részének tartom a személyiségformálást és önmagunk mélyebb felfedezését is. Az embert komplett rendszerként tekintem, aminek minden egyes része (fizikai, energetikai, érzelmi, gondolati, szellemi) egyaránt fontos, a foglalkozásaim is ezt a szemléletet képviselik.
Alapvetően nem módszerekben vagy eszközökben hiszek, hanem abban, hogy adott pillanatban, helyzetben valóban mire van épp szükség, mi az, aminek helye van, ami nem mindig egyezik azzal, amit az ember elgondol. Ez pedig egy olyan mély kapcsolódás következménye, amit csakis saját magunkban lelünk meg.

Ez a mély kapcsolódás a munkásságom alapja, ez az, amit képviselek és amit az eszközeimen, adottságaimon és foglalkozásaimon keresztül átadok. 

http://www.vajaykitti.hu/bemutatkozas

http://www.vajaykitti.hu/konyv

http://www.vajaykitti.hu/gondolatok

 

 

Joti Kaur Lengyel Viktória

A feszült állapotok, élethelyzetek..,kimerültség, levert hangulat... ne tántorítson el senkit
Nagy mélységekből lehet nagyot emelkedni
Pénteken, a heti munkahét után, amikor is kevés kivétellel legtöbben fáradtak Várlak szeretettel, tisztulásra, töltődésre, emelkedésre
Sat Naam:
Joti Kaur

Mai órára hozd magaddal a fáradtságot, kimerültséget, feszültséget, stresszes állapotot, a harapós kedvedet... ha van benned ilyesmi.

https://www.facebook.com/events/2433075390114040/

Kezdő Kundalini Jóga órákat tartok, melyeken találkozhatsz a lelkeddel, saját belső lényeddel.

https://kundalinijogakozosseg.wordpress.com/joti-kaur-lengyel-viktoria/

 

 

Varga Orsolya, A Csodálatos Életeink blog szerzője

Az őszinteség felszabadít és összekapcsol

A Csodálatos Életeinket azért hoztam létre, mert megjelent bennem egy vágy, hogy őszintén beszéljek az érzéseimről, a tapasztalásaimról, a világ és az élet dolgairól, melyekről hiszem, hogy ilyen-olyan módon mindannyiunkat érintenek.

Sokáig éltem és cselekedtem megfelelésből és állandó hiányérzetből. És azt sem tudtam, hogy így teszek... Másoknak sem tűnt fel szerintem, mert a világunk nagy része így működik.

Viszont én már nem bírtam így élni, és eléggé szenvedtem ahhoz, hogy elkezdjem aktívan keresni, hogy “Hogyan érezhetném magam jól? Hogy mit tegyek? Hova menjek? Kihez forduljak?”

Miden lépés Önmagamhoz vezetett, közben pedig feltárult előttem egy ‘új világ’, új mintákkal, új alapokkal.

Ez a világ az őszinteségre, az emberségre, a szeretetre, az egységre épül. Ebben a világban nem megfelelésből éljük az életünket, hanem örömből. Azt csináljuk, ami öröm számunkra, azzal vagyunk, akivel öröm lenni. Nem függőségekből kapcsolódunk, mert „nem tudunk a másik nélkül élni”, hanem annak biztos érzetében, hogy önmagunkban is teljesek egészek vagyunk. Érezzük, hogy a szeretet forrása nem odakint van ’valahol’, hanem bennünk. A másokkal való igazi és őszinte közösség révén pedig az Egységet tapasztaljuk meg, mert eltűnnek a határok, amelyek valójában sosem léteztek.

Azt érzem, ha ismerjük az élet „működését”, a saját működésünket, minden új színt kap. Minden. Még a halálra és a szenvedésre is másként tekintünk. Igazi élet költözik belénk. Levetjük a sok-sok társadalmi, családi, kulturális mintát, melyek többsége megköt és teljesen távol áll a valódi természetünktől.

Rájövünk, hogy az életünkben az az elsődleges, hogy mi magunk örömünket leljük benne.

Én most itt tartok. Mindezt, amit ide leírtam én is folyamatosan ‘gyakorlom’ az életemben . Van hogy szuperül megy, és van hogy visszakerülök a régi mintákba. És ez is rendben van. Viszont már tapasztalom, hogy az Élet sokkal több mint aminek gondoltam. Én sokkal több vagyok mint, aminek sokszor hiszem magam. És azt is érzem, hogyha bennem ‘valami’ így fel tudott ébredni, akkor bármelyikünkben fel tud.

A Csodálatos Életeink weboldalán és itt a facebookon olyan dolgokat osztok meg, melyekről azt érzem, hogy mindannyiunk javát szolgálják.

A címszavak hozzá: tudatosság, a saját életünkben rejlő lehetőségek felfedezése, az életünk történései mögötti összefüggések, őszinte és tiszta kapcsolatok kialakítása másokkal és önmagunkkal is.

Nagyon örülök minden egyes embernek, akivel együtt részesülök abban az örömben, hogy ráébredünk magára az életre, azaz önmagunkra. Ez az egyik legszebb dolog, ami megtörténhet. - Varga Orsi

https://www.facebook.com/csodalatoseleteink/

Most csütörtökön (09.26) a Magnetházban ismét 1 kerekasztal-beszélgetés résztvevője leszek, ahol arról foguk beszélgetni 3 társammal együtt, hogy a gyakorlatban mit is jelent és hogyan tudunk: Ego helyett igazán szívből élni. Hát igen, azt hiszem ez mindig időszerű. És hogy mit lehet ebből ’egyéni szinten nyerni’?

Amikor kitágul a tudatosságunk, olyan érzés az élet, mintha 1 új életünk lenne. Megszűnik, vagy nagyon nagyon lecsökken mások hibáztatása, nem fogjuk tudni úgy érezni már, hogy bármi is ’nem kellene, hogy megtörténjen’, és legfőképpen másként tekintünk azokra az évekre, melyeket itt a Földön élünk. Kevésbé vágyunk megfelelni másoknak, és ezzel egy időben egyre jobban megismerjük a valódi Önmagunkat. A kapcsolatainkba elfogadás, szeretet és tiszta figyelem lesz egyre gyakrabban jelen. Minden-minden más megvilágításba kerül, így mi magunk is. Elkezdjük érezni, hogy szó szerint minden egységben van.

És ide is leírom: én sem vagyok mindig ebben a tudatállapotban, de amikor benne vagyok, akkor érzem, hogy igazán hogy élek. Ezért örülök annak nagyon, ha erről beszélgethetünk, és együtt lehetünk.

Nem spiritualitás vagy vallás kérdése ez sem, egyszerűen elég bemenni a fürdőszobába, belenézni a tükörbe a saját szemünkbe, vagy belenézni egy másik ember szemébe, és a ’test mögött’ meglátni a lelket. Ilyenkor meglátjuk magát az életet, aki valójában vagyunk. - Orsi

https://www.facebook.com/orsolya.varga.965580/posts/2868442633184014

https://www.facebook.com/events/328582974573980/

Szeptember 15-én az Önfejlesztők házának Megnyító napján tartok egy ingyenes előadást ebben a témában:

 Kreatív áramlás - Előadás gyakorlati lépésekkel 
Találj vissza a saját FLOWdba, valósítsd meg az ötleteidet és élj könnyedén!

"Ez az előadás és a benne elhangzó gyakorlati lépések azt a célt szolgálják, hogy Te magad visszatalálj abba a ’sávba’, abba az áramlásba, ami a ’tiéd’. Azokhoz a tevékenységekhez, amelyekben örömödet leled, melyek feltöltenek és közben nagyszerű dolgokat hozol létre.

Ha pedig útközben bekapcsol a kishitűség, a megfelelés, a félelmeid és a másokkal való összehasonlítás, akkor azt észrevedd, tudatosan felold, nézőpontot válts és visszakapcsolódva Önmagadhoz szabadon tovább áramolj."

Ha szeretnél jönni akkor itt ezen a linken olvashatsz róla bővebben, és regisztrálni is itt tudsz: http://onfejlesztok.hu/megnyito/

Aznap lesz az 'Önismeret a Föld körül' című program is, amit nagy szeretettel ajánlok. Ismerem a 'meglepetés előadókat' és biztosan nagyon jó lesz :)

Orsi

https://www.facebook.com/csodalatoseleteink/photos/a.1131764886985519/1304056856422987/?type=3&theater

 

 

Golenya Ágnes

Golenya Ágnesként születtem Miskolcon. A Purisaca családtól 2007-ben kaptam ezt a csodálatos moche nevet (észak-perui inka-előtti kultúra). Bizony, hatalmas út áll mögöttem, míg az lettem, aki ma vagyok, pedig holnap már más leszek...így előttem is végtelen az utam. Ezekről az utakról, illetve inkább arról írok, hogyan indul el egy ember, mit érez az út során, miért és hogyan alakulunk kívül-belül.
Pár évig Peruban éltem, tovább terveztem, de ismét itthon van inkább rám szükség, így most itt írom további könyveimet és tartom előadásaimat.
Remélem, honlapomon találsz sok érdekes információt, esetleg még újdonságot is

http://golenya-agnes.hu/

Filmekbe illő módon váltotta valóra álmait Purisaca Golenya Ágnes. Miután élete válságba került, írt egy Peruban játszódó könyvet, majd váratlanul lehetősége nyílt arra, hogy regénye helyszínére utazzon. Azóta a perui Táltos barlang titkait kutatja.

http://golenya-agnes.hu/kutatasok/moricz-janos-nyomaban/369-taltosok-barlangja-ecuadorban

Életőrzők egyesülete

Az Egyesület célja a környezettudatos, felelős szemlélet és életmód megismertetése a társadalom minél szélesebb körében. Ez magában foglalja a környezet óvását, ökológiai tudatosságot, egészséges és kiegyensúlyozott életmódot a közösségi életforma elősegítését, biogazdálkodást. Tudatos életmódbéli példamutatással szolgálni, minden lehetséges csatornán tudatosítani az emberekben, hogy felelősek vagyunk az életünk minőségéért, a Földért.

http://golenya-agnes.hu/eletorzok/

 

 

Ajiit

Ajiit spirituális tanító, aki a személyes fejlődéshez és a spirituális szabadsághoz vezető utat mutatja.

Itt leírt életútja az Önfelfedezés inspiráló története.

 A szufi út a szeretet útja, egy spirituális utazás igaz lényünk felé. A szufi mesterek művei, többek között Rumi és Omar Khajjam írásai megerősítették Ajiitban az érzést, hogy a látható és kézzelfogható valóságnál többet keres, - ahogy ő maga később megfogalmazta-, örökkévaló, halhatatlan lényét.

Tanulmányai elvégzése óta, immáron 16 éve pszichiátriai ápolóként kórházakban dolgozik Dániában. Munkájából adódóan nagy tapasztalatra tett szert különböző típusú mentális és pszichés problémák kezelésében, illetve széleskörű tudásra és megértésre az emberi elme működésével kapcsolatban, - beleértve a saját elméjét is.

A Valódi Én megtapasztalása

Spirituális ébredésének pillanata, amely egész életét átalakította, 2007-ben következett be. Egy barátja meghívására Ajiit részt vett egy megvilágosodott mester, John David szatszangján (spirituális találkozó mester és tanítványok között). Ajiit soha nem hallott korábban erről a mesterről, se arról, hogy mi is az a szatszang, de kíváncsiságból és barátja hívására elment a találkozóra. A találkozás során beszélgetni is volt alkalma John Daviddel, amelynek hatására nagyon erős energetikai jelenséget tapasztalt egész testében….

 

Ajiit munkájában a másik legnagyobb hangsúly a tudatos élet művészetének gyakorlásán van, és egy természetes, egészséges környezet megteremtésén, mely nagyban támogatja  a fizikai, mentális és érzelmi átalakulást és stabilitást. Az intellektuális megértés önmagában nem elegendő, hiszen a cél az, hogy saját személyes és spirituális fejlődésünk a mindennapi életünkben és döntéseinkben is megnyilvánuljon.  Ennek gyakorlására hozta létre Ajiit a Teljes Élet és Önfelfedezés Központját a Balaton közelében, szép természeti környezetben, amely Mauna Ház néven otthon ad az útmutatását követő közösség számára. Ajiit összes tevékenységéhez a Mauna Ház biztosítja a helyszínt, ahol a programokon résztvevők saját maguk is megtapasztalhatják egy támogató közösség erejét, és a közös célért végzett tevékenységek jótékony hatását.  

Olvass tovább a Mauna Házról>>

 

“Függetlenül attól, hogy szeretnénk-e önmagunkra ébredni, vagy nem,

tudatosan kell élnünk és a hétköznapi tevékenységeinkben helytállni.

A békés és boldog élet elengedhetetlen feltétele az erős alapok megteremtése,

mint mentális stabilitás, érzelmi egyensúly és világos irányvonal.

Pontosan ezek a spirituális utazás követelményei is.” – Ajiit

 

 A JIAIDO elnevezés három japán kanjiból áll, és azt jelenti, Út Önmagunk szeretetéhez. Önmagunk alatt igaz lényünket értjük, amely egyetemes és a személyiség korlátain túl létezik.

A JIAIDO célja a fizikai, mentális és érzelmi egyensúly megteremtése azáltal, hogy az agyunkban kialakult és rögzült gondolati mintákat és reakciókat átalakítja. A tudatos gyakorlás hatására az ember képes saját személyes képességeit fejleszteni és túllépni olyan nehézségeken is, mint a depresszió és szorongás, melyek a mai ember számára a legtöbb kihívást okozzák. Ez a két elmeállapot szorosan kötődik ahhoz, hogy hajlamosak vagyunk megrekedni a múltban (depresszió) vagy a jövőn aggódni (szorongás). A JIAIDO a tudatos mozgás, légzés és fókusz kombinációja által a jelenbe hozza a figyelmet, ahol ezek a nehézségek jelentőségüket vesztik. Mivel Itt és Most a múlt eseményeinek és a jövő képeinek nincs uralma felettünk, képessé válunk átalakítani a hozzájuk fűződő viszonyunkat. Minél több időt töltünk el a jelen pillanatban, annál kevésbé érezzük a depresszió és szorongás tüneteit magunkon. Ez egy kiegyensúlyozott és egészséges állapotot eredményez, mely alapot biztosít ahhoz, hogy a gyakorlatban is elindulhassunk az Önfelfedezés útján.                                       

Olvass tovább a JIAIDO-ról >>

https://www.ajiit.net/eletrajz?gclid=EAIaIQobChMIo7WZxuuY5QIVSImyCh36KgwkEAMYAiAAEgKyMvD_BwE  

 

"A növekedés lényege, hogy levetjük régi bőrünket.

Ez a fizikai, mentális, érzelmi és spirituális fejlődés elve.

Ahogy növekszel, a régi bőrt, vagyis a régi megértéseket

és elképzeléseket önmagaddal kapcsolatban

hátra kell hagynod.

Akár Istent keresed, vagyis a spirituális szabadságot,

akár a személyes nehézségeidet szeretnéd megoldani,

ezt az elvet kövesd.

Az önmagadra ébredéshez nyitottságra, frissességre,

és befogadó készségre van szükség."

- Ajiit

 

,,A csend gyakorlásának sokféle módja van. A szóbeli vagy nem verbális kommunikáció hiánya eszköz arra, hogy eljussunk a belső csend, az elme csendjének állapotába, amit a szanszkrit úgy nevez, Mauna.

A csendes ülés elvonulás célja, hogy megtapasztald azt a mély nyugalmat, ami ebből a csendből fakad. Amikor minden tevékenység, gondolat és érzés ebből az állapotból ered, akkor összhangba kerülsz azzal, aki valójában vagy.”

 

Csendben lenni nem azt jelenti, hogy nem beszélsz. A csendnek ez a kezdetleges szintje, amely a belső munkához elengedetlenül szükséges. Ám a valódi és igazán hatékony csendet akkor éred el, amikor megtanulod, hogy ne reagálj a pszichológiai és mintáidra és a kondicionált elmédre. – Ajiit

 

"Ha belekezdünk a gyakorlásba, sokszor elfogunk bukni. Én is számos alkalommal megbotlottam, pedig komoly támogatást kaptam mesteremtől, idős bölcsektől, Isten kegyelméből. De égett bennem a tűz, így nem számított hányszor hasaltam el, mindig felálltam. Nem adtam fel. Sokan nagyon korán feladják." (Szvámi Ráma)

 

A csend olyannyira beható és mély emberi létélmény, hogy csak a csend megértésével érezhető át valamennyi felnőtt, nagyszerű risi, bölcs, és próféta elméjének minden ihletettsége, ami tolmácsolásukban az emberiség felé áramlik.
A mantra szorosan kötődik az emberhez az igető 'man' (az angolban az "ember" szó azonos hangalakú) jelentése által, ami annyit tesz: gondolkodni, kontemplálni, elmélkedni és meditálni. Az ember (man) tehát meditáló faj. A ember (man) szó annyit tesz, meditáló faj, a mantra szó jelentése pedig "az, aki a meditációja központjává válik". A mauna szó nem más, mint a csend szanszkrit nyelven. Ez a cselekedet, szokás, természet, vagyis a muni - a csendet gyakorló - természete és beállítódása: csendes, meditatív, kontempláló. És ezen szavak; a mauna mint csend, a muni mint szerzetes, kinek hangoltsága hogy csendben legyen; mind ugyanarról a tőről (man) fakadnak, ami a 'man'. A 'man' (ember) annyit tesz, meditálni. A legemelkedettebb lény tehát a muni (a meditáló ember). Az elcsendesedett ember. - Szvámi Véda Bharati

https://www.facebook.com/himalajaijoga/posts/285732244783384

 

https://satyananda.hu/2008-mauna/

https://satyananda.hu/2008-mauna-az-elme-bojtje/

https://satyananda.hu/2011-mauna/

https://satyananda.hu/az-asram-kornyezet-2015/

 

https://www.jiaido.org/rolunk

 

Mauna Ház

A Teljes Élet és Önfelfedezés központja

“Függetlenül attól, hogy szeretnénk-e önmagunkra ébredni, vagy nem, tudatosan kell élnünk és a hétköznapi tevékenységeinkben helytállni.  A békés és boldog élet elengedhetetlen feltétele az olyan erős alapok megteremtése, mint mentális stabilitás, érzelmi egyensúly és világos irányvonal.

Pontosan ezek a spirituális utazás követelményei is.”

Ajiit tanításában központi szerepet tölt be a tudatos élet gyakorlása egy egészséges, természetes környezetben, a testi, mentális és érzelmi átalakulás és stabilitás megteremtéséért.

A Mauna Ház közössége 2011-ben alakult Ajiit iránymutatásával.

A Teljes Élet és Önfelfedezés Központjaként a Mauna Ház célja, hogy minden érdeklődőnek lehetőséget biztosítson megtapasztalni a tudatos élet jótékony hatását a mindennapokban és teret adni a felfedezésre, hogy mi az az egyetemes erő, amely az egyéni történetek, formák és személyiségek mögött mindenütt jelen van.

Spirituális gyakorlatok közben az ember gyakran tapasztal nyugalmat és azt, hogy elméje elcsendesül. Nem szabad elfelejtenünk azonban azt, hogy ahogy az elme éberré válik spirituális gyakorlatok hatására, a világ csillogása újra meg újra álomba ringatja és az ember könnyen elveszti saját középpontját a hétköznapi tevékenységek közben. Hiába az erős elhatározás és akaraterő, hogy spirituális elvek alapján éljük az életet, egy materialista világban a figyelmet elvonhatják világi vágyak az igazság megismerésnek vágyától.

Egy spirituális vezető és egy hasonló gondolkozású emberekből álló közösség támogató ereje nagyban segíti, hogy figyelmünket tartósan az igazság megismerése felé vezető úton tudjuk tartani.

A Mauna Ház egyéni és közösségi szinten is támogatja a spirituális fejlődést és növekedést azáltal, hogy biztosítja az önkutatáshoz szükséges őszinte és hiteles légkört.

Az Ajiit vezetésével megrendezésre kerülő események és a hétköznapi tevékenységek célja, hogy a figyelmet a jelenbe irányítsuk általuk. Amikor a figyelem teljesen az Itt és Most állapotában van, nem zavarnak a múlt emlékei és jövőbeli elképzelések, és ezáltal szabadon válaszolhatunk minden történésre az adott pillanatnak megfelelően. Így válnak a tevékenységek a belső átalakulás eszközévé, ami lehetővé teszi, hogy felismerjük valódi természetünket a személyiségünk és berögződött pszichés mintáink mögött.  

A Mauna Ház életében való aktív részvétel nagyban támogatja, hogy új kapcsolatot alakítsunk ki saját magunkkal és a környezetünkkel, amelynek alapja a tiszta kommunikáció és a szabad önkifejezés, a megosztás és a fegyelem.

Az intellektuális megértés nagy érték, de önmagában kevés, ha nem nyilvánul meg a mindennapi életben, a saját magunkhoz és másokhoz fűződő viszonyunkban, például tisztelet, kedvesség, megértés és együttérzés formájában.

Egy spirituális közösség tagjának lenni segít abban, hogy el tudjuk fogadni a dolgokat úgy, ahogy vannak. A hétköznapi világban szívesen elkerüljük azokat a helyzeteket vagy embereket, amiket vagy akiket nem kedvelünk. Igyekszünk azzal foglalkozni, amihez kedvünk van, ami kellemes érzéssel tölt el. Viszont az élet nem mindig az elvárásainknak megfelelően működik, és előfordul, hogy nem azt adja, amire éppen vágyunk, ami csalódáshoz és kiábrándultsághoz vezethet. Nagyon tudatosnak kell lenni ahhoz, hogy meglássuk, a rossz érzést elsősorban az okozza, hogy nem úgy történt valami, ahogy elvártuk. A belső munka lényege, hogy felismerjük saját negatív reakcióinkat, ellenérzéseinket, és megtanuljuk, hogy ne vetítsük ki őket a körülöttünk lévő emberekre, vagy a világra. Az adott pillanatból megfelelően válaszolva kifejezhetjük érzéseinket, de ezt ne a múlt fájdalmas tapasztalatai vagy irreális elvárások alapján tegyük. Ez a fajta elfogadás, és elengedés növeli a belső szabadságot és teret nyit a valódi együttműködésre és őszinteségre..

 

Nagy Terem

Az emeleten található tágas terem megfelelő hely beszélgetésekhez, meditációhoz,

előadások tartásához, vagy egyéb közös programokhoz.

A szőnyegpadló és az ülőpárnák biztosítják a kényelmet és a meghitt hangulatot.

Szobák

3 kényelmes vendégszoba 2-2 emeletes ággyal áll vendégeink rendelkezésére.

Nagyobb csoportok esetén a 3 ággyal felszerelt közös nagyterem szintén használható alvóhelyiségként, amelyben az ágyakon kívül matacokon is több fő tud kényelmesen aludni.

Alkotó műhely

A tágas workshop hosszú munka asztalokkal és székekkel nagyszerű hely bármilyen kézműves és művészeti foglalkozás megrendezésére.

Campfire

Tűzrakó és grillező

Nyáron néha jólesik a szabadban elkészíteni a vacsorát, amihez a tűzrakó éppen ideális. Esténként pedig a tábortűz biztosíthatja a jó hangulatot.

Természet

Halastó, kert, zöldséges kert, gyümölcs- és diófák, levendulamező biztosítják a természetes környezetet.

Füves terület

A házhoz tartozó nagy füves terület alkalmas különféle kinti programok megtartására, melyekhez napközben a kert két hatalmas diófája biztosítja az  árnyékot.

Konyha

A háztartási gépekkkel és mosogatógéppel felszerelt nagykonyha alkalmas nagyobb csoportoknak való főzésre és étkezésre is.

A nagyméretű sütő és a hosszú előkészítő asztal lehetővé teszi akár főző programok megrendezését is.

Terasz

Nyáron ajánljuk a konyha előtti teraszt a vacsorákhoz.

Bőven elég hely van akár három sörasztal és egy tálaló asztal elhelyezéséhez, így akár 20 fő is kényelmesen helyet tud foglalni.

A terasz felett kifeszített árnyékoló védelmet nyújt az erős napsütés ellen.

Kerti tó

Saját kialakítású tavunkban aranyhalak, vizililiomok vannak. Nagyon szeretünk mellette ülve beszélgetni, vagy csak élvezni a víz közelségét.

Trambulin

Az extra mérerű trambulin elég nagy gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, akik akítv, ugyanakkor rendkívűl szórakoztató időtöltésre vágynak.

Dojo

A dojo (gyakorlóterem) különféle benti programokra biztosít kényelmes helyet, legyen az tánc, zene, jóga vagy sport foglalkozás. A laminált parkettát felszedhető tatami borítja.

A körben elhelyezett hangszórókkal és az állítható fényerősséggel megteremthető az az atmoszféra, ami legjobban illik az adott programhoz.

Állatfarm

Az állatok pozitív hatása köztudott. A farmunkon vannak kutyák, kecskék, birkák, csirkék, galambok és méhek. Az állatok gondozása és a velük töltött idő örömteli mindenki számára.

Relaxáció

Az önfeledt pihenéshez ideális a diófák árnyékában elhelyezett függőágy és hinta.

Szeretettel várunk Téged és csoportod tagjait vendégházunkban!

Ha táborodat, workshopodat, vagy egyéb képzési programodat a Mauna Ház csendes, nyugodt környezetében szeretnéd megrendezni, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi gombra kattintva.

https://www.maunahouse.com/elvonulokozpont?fbclid=IwAR26hldxPVXT_hgHiZjhrHQ099y89-FRvK5e6-vK1xfT6RsqQwEb4zpdFTY

 

 

Pszichoinformatika

A Pszichoinformatika egy általam kitalált szó, mely összefoglalja azokat a tibetiektől (is) tanult tudati technikákat, amiket gyakorlok és tanítok több mint egy évtizede. Korábban informatikus voltam, és rá kellett jönnöm, hogy tudatunk hasonlóképpen használható, mint egy számítógép. Energián keresztül információt lead (távolbahatás), felvesz (intuíció), tárol (teremtés) és még sok egyéb nagyon érdekes képessége van, melyről itt Nyugaton tudomásunk sincs.https://pszichoinformatika.blog.hu/2016/03/01/pszichoinformatika_blog_hu

 

Auralátás és intuíció tanfolyam Bognár Tas vezetésével

https://pszichoinformatika.blog.hu/2019/09/23/tanfolyam_november_2_3_eden_kozpont#more15160318

 

JIAIDO

A JIAIDO elnevezés három japán kanjiból áll, és azt jelenti, Út Önmagunk szeretetéhez. Önmagunk alatt igaz lényünket értjük, amely egyetemes és a személyiség korlátain túl létezik.

A JIAIDO célja a fizikai, mentális és érzelmi egyensúly megteremtése azáltal, hogy az agyunkban kialakult és rögzült gondolati mintákat és reakciókat átalakítja. A tudatos gyakorlás hatására az ember képes saját személyes képességeit fejleszteni és túllépni olyan nehézségeken is, mint a depresszió és szorongás, melyek a mai ember számára a legtöbb kihívást okozzák. Ez a két elmeállapot szorosan kötődik ahhoz, hogy hajlamosak vagyunk megrekedni a múltban (depresszió) vagy a jövőn aggódni (szorongás). A JIAIDO a tudatos mozgás, légzés és fókusz kombinációja által a jelenbe hozza a figyelmet, ahol ezek a nehézségek jelentőségüket vesztik. Mivel Itt és Most a múlt eseményeinek és a jövő képeinek nincs uralma felettünk, képessé válunk átalakítani a hozzájuk fűződő viszonyunkat. Minél több időt töltünk el a jelen pillanatban, annál kevésbé érezzük a depresszió és szorongás tüneteit magunkon. Ez egy kiegyensúlyozott és egészséges állapotot eredményez, mely alapot biztosít ahhoz, hogy a gyakorlatban is elindulhassunk az Önfelfedezés útján.

Olvass tovább a JIAIDO-ról >>

https://www.ajiit.net/eletrajz?gclid=EAIaIQobChMIo7WZxuuY5QIVSImyCh36KgwkEAMYAiAAEgKyMvD_BwE

https://www.facebook.com/JiaidoDojo/videos/270106757021722/

 

 

Luna-jóga

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-13A Luna-jóga nevében hordozza a Hold, a nőiség szimbólumát. Célja a nőiség megerősítése a szexuális szervekre irányuló jóga gyakorlatokon keresztül. Hozzátartozik a megfelelő légzés , ami a férfi és női energiák kiegyensúlyozását szolgálja a női testben…

https://www.harmonet.hu/szepseg-egeszseg/8649-a-luna-joga.html

 

 

Én-állítás

Mi is az, hogy Én-állítás?
Az Én-állításban azt szeretem a legjobban, hogy ez ember rá tud nézni bármilyen helyzetre, amiben éppen van, és közelebb kerülhet a megoldáshoz vagy meg is lelheti azt. Ennek a folyamatnak a lényege az, hogy mindenkinél az van figyelembe véve, hogy neki adott helyzetben mire van épp szüksége. 
Az Én-állítás a rálátás, megértés és változtatás tere.
 Van egy adott helyzeted, például állandóan szorongsz, akkor is, ha erre semmi okod. Vagy érzed, hogy több van benned, mint amit meg tudsz élni. Vagy nem érted, miért nem működik jól a kapcsolatod, vagy van egy már régóta jelenlévő fizikai tüneted.

Mindegy, hogy a helyzeted külső vagy belső állapot, de érzed, hogy változást szeretnél, és nem találod az okot és a megoldást.

Az Én-állításon arra nézünk rá, mik azok, amik aktívan hatnak rád, a helyzetedre, mi a tényleges ok, és mi szükséges ahhoz, hogy változás tudjon létrejönni, ami nélküled persze nem fog megtörténni.
A te belső rendszeredre, a te belső világodra nézünk rá a jelenlegi helyzetedből kiindulva, mintha kiterítenéd a lapjaidat, amivel épp játszol, így lesz világos a kép számodra, "miből is élsz" jelenleg, így megértheted, miért történnek veled a dolgok adott módon, miért viselkedsz úgy, ahogy.

 Az Én-állítás folyamata tehát: RÁLÁTNI, MEGÉRTENI, VÁLTOZTATNI.

Bármivel érkezhetsz, amivel úgy érzed, hogy szeretnél foglalkozni, szeretnél rálátni, szeretnéd feloldani, szeretnél rá megoldást találni. Bármivel, amiben elakadtál, amin szeretnél változtatni.
Néhány konkrét példa, amire már állítottak: nem múló fizikai tünet, szorongás, maximalizmus, cégműködés, párkapcsolati konfliktus, elakadás az önmegvalósításban, túl régóta tartó egyedüllét, munkahelyi feszültség...  
Nem kell, hogy jártas legyél hasonló élményben, semmilyen gyakorlati vagy elméleti tudás nem szükséges hozzá.

Az Én-állítás egy egész napos, kis létszámú, intenzív folyamat.

http://www.vajaykitti.hu/szolgaltatasok/en-allitas

 

 

Kreatív áramlás - Előadás gyakorlati lépésekkel 
Találj vissza a saját FLOWdba, valósítsd meg az ötleteidet és élj könnyedén!

"Ez az előadás és a benne elhangzó gyakorlati lépések azt a célt szolgálják, hogy Te magad visszatalálj abba a ’sávba’, abba az áramlásba, ami a ’tiéd’. Azokhoz a tevékenységekhez, amelyekben örömödet leled, melyek feltöltenek és közben nagyszerű dolgokat hozol létre.

Ha pedig útközben bekapcsol a kishitűség, a megfelelés, a félelmeid és a másokkal való összehasonlítás, akkor azt észrevedd, tudatosan felold, nézőpontot válts és visszakapcsolódva Önmagadhoz szabadon tovább áramolj."

Ha szeretnél jönni akkor itt ezen a linken olvashatsz róla bővebben, és regisztrálni is itt tudsz: http://onfejlesztok.hu/megnyito/

Aznap lesz az 'Önismeret a Föld körül' című program is, amit nagy szeretettel ajánlok. Ismerem a 'meglepetés előadókat' és biztosan nagyon jó lesz :)

Orsi

https://www.facebook.com/csodalatoseleteink/photos/a.1131764886985519/1304056856422987/?type=3&theater

 

 

EGO HELYETT SZÍVBŐL ÉLNI ❤️
A jelenlegi világunkban általános jelenség, hogy egyéni szinten bizonyítani szeretnénk: sikeresek vagyunk, szépek vagyunk, okosak vagyunk...
Előfordul, hogy ezért olyan célokat tűzünk ki magunknak, olyan munkát választunk, vagy éppen olyan megjelenést, amiért egyfajta elismerést kaphatunk a környezetünktől.
A dolog ott csúszik el, amikor a választásainkat nem szívből hozzuk, azaz nem szeretetből, hanem azért hogy 'valakik legyünk' általuk.
Az ilyen dolgokban nem leljük valódi örömünket, csupán egy eszközzé válnak ahhoz, hogy elismerést kapjunk és ez által újra érezhessük, hogy 'jók vagyunk, értékesek vagyunk, szerethetőek vagyunk'.
❋ Hogy mindezt miért tesszük, és hogyan tudjuk felismerni és tudatosítani?
❋ Hogy hogyan tudunk a megfelelés és elismerésvágy helyett szívből élni?
❋ Hogyan tudjuk bátran Önmagunkat választani bárki bármit mond, vagy gondol rólunk?
❋ És hogy kik is vagyunk valójában, azon túl, hogy van nevünk, végzettségünk, családi állapotuk és munkánk?
A kerekasztal-beszélgetésen ezeket a kérdéseket is körbejárjuk, hogy minél többen felismerjük:
Értékesek és szerethetőek vagyunk úgy ahogy vagyunk, és bármikor választhatunk, hogy milyen életet szeretnénk élni igazán.

https://www.facebook.com/events/328582974573980/

 

 

Vajay Kitti - AZ IGAZSÁG TE VAGY

A TÁRHÁZAD HATÁRTALAN

"Emberi érzelmeink és működéseink színes tárháza van jelen itt a Földön, és mindannyian megéljük ezeket nap mint nap. De hidd el, valódi megoldásokra csak ezek mögött lelhetsz.
Bármi legyen is az életed része éppen, a személyes beidegződések szintjéről csupán részleges megoldásokra tudsz lelni, melyek nem lehetnek sem tartósak, sem tartalommal bíróak.
Fedezd fel, hogy a tárházad nem csupán abból áll, amit közvetlenül tapasztalsz, érzékelsz magadban, hanem te túl vagy mindezeken."

 Az, akit te látsz, nem az, aki vagy.
Az, akinek gondolod magad, nem fedhet le téged.
A képek, amiket alkotsz magadról, csupán elméd próbálkozásai.
Azt mondod, ismered magad,
de hogy is mondhatnád, ha nem tudod, ki vagy te.
Leld meg azt, aki túl van a láthatón, az elgondolásaidon,
a képzeleteden, az ismereteiden.
Ismerd fel az igazságot, s akkor ráébredsz önmagadra.
Mert az Igazság Te vagy.

Minden keresés alapvetően abból az érzésből fakad, hogy mélyen belül érezzük, megérkezhetünk oda, ahol már nem kívánjuk magunkat bővíteni,
sem tárgyakkal, sem élményekkel, sem személyekkel, sem tulajdonságokkal, hiszen azt, akik valójában vagyunk, nem határozhatják meg.

És hogy kik vagyunk mi? A keresés mindennemű célja erre rálelni.

Az Igazság Te vagy című könyvem a valódi természetünkre való ráébredést közvetíti olyan módon,
hogy az a nyugati kultúrában nevelkedett, hétköznapi ember számára is kézzel fogható és érthető legyen.
Ez minden ember valódi minősége, melyben ott van az a teljesség, béke, megértés, amit annyira keresünk és ami a végső válasz és megoldás minden kérdésünkre és helyzetünkre.
Ez a könyv azért létezik, hogy ennek felismerésében vezesse az olvasókat. Rendkívüli egyszerűséggel igyekszik rámutatni saját lényegünkre, saját valódi természetünkre.

E könyv célja az úttörés egy olyan témában, ami Magyarországon még gyerekcipőben jár.
Szellemisége egy újfajta látásmódot ad, mellyel az önismeret és az önfelfedezés olyan kapui nyílhatnak meg, melyek eddig zárva voltak. 

Visszajelzések:

"Kb 4-5 könyv van itt az ágyam mellett, amelyek számomra az alapot adják, ez a könyv is ezek közé került be."


"Amikor komoly lelki válságba kerültem magánéleti és munkahelyi problémáim miatt, ez a könyv valahogy sorsszerűen a kezembe akadt és éppen ott nyílt ki, ahol kellett. Megtalált. Hozzám szólt, nekem szólt, rólam szólt. Nem lehetek eléggé hálás azokért a támogató gondolatokért, amik felrántottak az önmarcangolásomból. Utat mutatott, hogy mi a fontos, mit engedjek el és hogy milyen fantasztikus lehetőségek vannak a legnehezebb élethelyzetekben is. 


"Nagyon megérintett a könyv. Egyszerre világossá vált számomra minden. A hiányzó mozaikok a helyükre kerültek. " Útkereső "-ként már előtte is tudomásom volt ezekről a " dolgokról ", de mindig is szerettem volna egy olyan könyvet, ami világosan, érthetően, lényegretörően nyújt segítséget a valódi ÉN-ünk megismerésében és megértésében. Már tudom, hogy egyetlen út van: a Lélek útja, és hogy már AZ vagyok, az IGAZSÁG vagyok.
Ebben erősített meg a könyved, amiért nagyon hálás vagyok Neked."

http://www.vajaykitti.hu/konyv

 

 

James Redfield - Shambhala titka - A Tizenegyedik Felismerés nyomában

A "Shambhala titka" James Redfield kultuszt teremtő sorozatának negyedik darabja, a regénytrilógia harmadik kötete. A szereplő most is az emberi lélek mélységeit és magasságait, múltját, jelenét és jövőjét kutatja. Ezúttal Tibet rejtelmes tájain vándorol, hogy eljusson a legendák földjére, a titokzatos Shambhala-völgybe, ahol magyarázatot kaphat az utóbbi időben történt felfoghatatlannak tűnő eseményekre. Hol életveszélyes, hol csodával határos helyzetekbe kerül, és időnként megdöbbenve tapasztalja, hogy a legváratlanabb pillanatokban a legmeglepőbb helyekről érkezik nem várt segítség. Miféle lények a dakinik, akik a bajba jutott ember segítségére sietnek? Létezik-e egyáltalán Shambhala, a technikai fejlettség csúcsán álló, ám gépeket egyáltalán nem használó, mitikus társadalom? És ha létezik, hogyan lehetséges, hogy ma, a kémműholdak világában sem talál rá a külvilág Redfield könyvéből természetesen ezekre a kérdésekre is választ kapunk, de a "Shambhala titka" a kalandregény izgalmas cselekményén túl messze ható és magvas gondolatokat is kínál - ahogy a szerzőtől már megszokhattuk

https://www.libri.hu/konyv/james_redfield.shambhala-titka.html

 

NÉZZÉTEK!!!
https://www.youtube.com/watch?v=deO2cUtChPw
Világítani fogok!

dokumentumfilm, 2018, 25 perc

Kerecsend községben húsz éve működik a Világítani fogok névre keresztelt ifjúsági tábor. A táborban cigány és magyar fiatalok együtt vesznek részt. 2017 nyarán a ShoeShine alkotói közösség filmet készített a kerecsendi Világítani fogok csapat életéről. A Világítani fogok egy évek alatt szerveződött, főként fiatalokból álló önkéntes csapat. Bár a közösség tagjai az ország különböző tájain élnek, egy közös pont és cél összeköti őket. Ez nem más, mint a Heves megyei Kerecsend község. A Világítani fogok csoport táborokat, közösségi programokat szervez, főként a falu hátrányos helyzetű gyermekei, illetve családjai számára.

Néhány fontos gondolat a filmben szereplők szájából:

„Ha komolyan gondoljuk, hogy keresztények vagyunk, akkor minden gyerek egyformán fontos az Istennek. Tökéletesen mindegy, hogy hová születik. … A hidat építeni kell, mert egyébként nagyon súlyos bajok várnak ránk.”

„Szeretném azt visszaadni, amit én itt kaptam.”

„Azt gondolom, hogy tudok valamit adni, de én is meg a többi önkéntes is többet kapuk vagy legalább annyit, mint amit adunk.”

„Itt tényleg meg lehet élni az evangéliumot.”

„Nagyon sok dologban rájuk kell hagyatkozni. Meg kell hallgatni őket, meg kell ismerni őket. Mindennek az alapja a személyes figyelem és az, hogy akármit tapasztalsz, azt el tudd fogadni és próbáld megérteni. És ne ilyen magasztos elvek alapján akard megváltani a másikat. Nem is válthatod meg és egyébként is, mindenki meg van váltva. … Azzal a kinccsel, ami neki van, azzal kezdjél valamit. … Nem te tudod az okosat, ez egy kapcsolatban születik meg.”

„Nem tudok semmit nem csinálni, mikor látom, hogy milyen helyzetben vannak.”

„Én látom benned a jót.”

„Nagyon nehéz nekik úgy elhinni, hogy Isten van, akarta őket és szereti őket, hogyha embereken keresztül ezt nem tapasztalják meg.”

„Az ember midig küzd magával. Nemcsak a körülöttünk lévő világgal küszködünk, hanem saját magunkkal is. Az, hogy milyen szintig lépsz bele ebbe az életbe, az egy nagyon nagy belső küzdelem eredménye. Ezekbe a dolgokba lemerülni, nagyon-nagyon nehéz és megküzdesz magaddal ahhoz, hogy beljebb és beljebb és beljebb tudj menni az erdőbe és még mindig el tudd fogadni és még mindig ne ítélkezzél és még mindig ne féljél. A magad körül lévők szemléletén csak akkor tudsz változtatni, hogyha magadon dolgozol.”

„Az emberek többsége nem rasszista, hanem fél. Nem rasszista, hanem nincsenek ismeretei és nincsenek kapcsolatai. Én tényleg csak abban tudok hinni, hogy kapcsolatokat teremtünk, tapasztalatokat adunk át, tapasztalatokat szereznek azok, akik velünk együtt dolgoznak … A rossz tapasztalatokat és a félelemből és az ismerethiányból származó előítéleteket oldjuk a valódi tapasztalatokkal. Igen így lehet ezen dolgozni, de mindig az az első feladat, hogy az ember saját magán dolgozzon. És az az érdekes, hogyha ez megy, akkor nem azt érzed, hogy áldozatot hozol, hanem azt, hogy egyre szabadabb vagy és ez elképesztő!”

https://www.facebook.com/pg/vilagitanifogok/about/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/orsilight/posts/10157594294179074

 

http://www.vajaykitti.hu/gondolatok

 

Azáltal, hogy tudatosabbá válik az ember, sok minden megváltozik. Valójában nem is feltétlenül az ember lesz “tudatosabb”, hanem maga a tudatosság tud egyre tisztábban átragyogni a formán.

Az, hogy “tudatosnak lenni”, sok mindent jelenthet.

Valakinek azt, hogy jobban tudja menedzselni az életét. Másnak azt, hogy tisztábban érzékeli a körülötte lévő dolgokat, esetleg jobban odafigyel a gondolataira és a belső világára.

A folyamat során történik egy lényeges dolog: éberség bontakozik ki.

Ez az éberség élőtérbe hozza azt, ami éppen itt és most Van, és így a gondolatok szinte maguktól a háttérbe vonulnak. (Amikor a gondolataidat figyeled, akkor azt is a forma nélküli “háttérből” teszed.)

A gondolatok világából kilépve megláthatod valódi Önmagad. Ilyenkor már nem az köt le, hogy megpróbálod kordában tartani az életed eseményeit, hanem eggyé válsz a Mindenséggel, és hagyod, hogy valami friss és spontán dolog szülessen meg.

Ez történik például akkor is, amikor inspirált vagy és kreatívnak érzed magad. (Pontosítva: a kreativitás és inspiráltság használja a formát - például az emberi testet, amelyik rajzol vagy éppen ír valamit.)

Olyankor nincs jelen az az “én”, amelyik gondolkodik vagy éppen szorong valamin, hanem tisztán áramlás van. Megjelenhetnek itt-ott gondolatok, de az azok közötti szünetekből - térből - áramlik bele a világba az, amit alkotásnak hívunk - nem pedig az ember “áramlik”.

Egyszerűen csak magától történik a dolog, amikor van tér a kibontakozásra.

A kérdés: tudsz tenni valamit azért, hogy kreatívabb legyél és megkönnyítsd az alkotás folyamatát?

A belső tered éber őreként igen. Elsősorban azt tudod megtenni, hogy kis “én”-ként (aki akar valamit) elállsz az útból, és teret engedsz valami nálad sokkal teljesebbnek. Ahelyett, hogy azt kérdeznéd “Mit akarok létrehozni?” inkább azt a kérdést teszed fel: “Mi szeretne kifejezésre jutni általam?”

Amikor leülsz az asztalodhoz, akkor nem várod el, hogy kreatív legyél, hanem teret engedsz a kreativitásnak és inspiráltságnak. Elcsendesedsz, belül nyugodttá válsz, és csak Vagy.

Valamikor jön valami, valamikor pedig kevésbé. Te pedig ezt szeretettel elfogadod, hiszen valamikor éppen a csend az, ami a leginkább szolgálja a kiteljesedésedet

https://www.facebook.com/orsolya.varga.965580/posts/2865300813498196

 

https://pszichoinformatika.blog.hu/2016/04/10/tokeletes_munkahely_megteremtese

 

„Ha valóra akarod váltani legmélyebb vágyad, és a szerelem örömeit a maguk teljességében akarod átélni, akkor nincs más út, mint hogy kitárd a szíved és a tested, és hagyd, hogy a szeretet, szerelem mozgassa.” - David Deida

 

"A teljes és örömteli élethez nem biztos, hogy a határok feszegetése, a szükségletek, az érzések és az érzelmek elvetése felé vezet az út, hanem meglehet, hogy egy megengedőbb, elfogadó, melegszívű és szeretetteljes megismerésen keresztül."

 

,,Amikor kitágul a tudatosságunk, olyan érzés az élet, mintha 1 új életünk lenne. Megszűnik, vagy nagyon nagyon lecsökken mások hibáztatása, nem fogjuk tudni úgy érezni már, hogy bármi is ’nem kellene, hogy megtörténjen’, és legfőképpen másként tekintünk azokra az évekre, melyeket itt a Földön élünk. Kevésbé vágyunk megfelelni másoknak, és ezzel egy időben egyre jobban megismerjük a valódi Önmagunkat. A kapcsolatainkba elfogadás, szeretet és tiszta figyelem lesz egyre gyakrabban jelen. Minden-minden más megvilágításba kerül, így mi magunk is. Elkezdjük érezni, hogy szó szerint minden egységben van.”

 

https://pszichoinformatika.blog.hu/2016/04/19/parkapcsolatom_megalmodasa_tudatos_almodassal

 

 

 

Légy olyannal, aki a hátországod lehet.
Mással egyszerűen nem éri meg. Nem érik meg a félig kapcsolatok, se az adok is meg nem is, se az álmatlan forgolódás az ágyban, hogy vajon mit csinál a másik.

Olyannal légy, aki megtanít élni, akivel rozétól ázott szájjal csókoljátok egymást miközben a konyhában táncoltok egy elfuserált számra, hogy aztán teli szájjal nevethessetek saját magatokon. Aki miatt a kedvenc napod lehet a hétfő, mert alig várod, hogy a vállgödrében ébredve kezdhesd a hetet. Akivel hajnal háromig gyárthattok összeesküvés elméleteket, kérdőjelezhetitek meg az élet értelmét és akinek nyugodtan kiöntheted a szíved egy fárasztó nap után.

Olyannal légy, akinek nem nyomás minden egyes szava a mellkasodon, nem a görcsöt és szorongást hozza elő belőled, nem azt a nőt, aki legszívesebben te magad is kilométerekről elkerülnél, mert süt róla a kétségbeesés. Olyan mellett köss ki, aki a legjobbat hozza ki belőled, akitől tanulsz, aki miatt önmagad legjobb verziója szeretnél lenni és mindezt különösebb erőfeszítés nélkül teszed.

Mert a megfelelő ember mellett egyszerű.

Légy olyannal, aki szembe fordít a kishitűségeddel és aztán az első sorban áll, hogy lássa, ahogy megvalósítod az álmaid.
Olyannal, aki minden egyes helyzetben rád fogadna, mert tudja, hogy ami köztetek van azt nem találná meg máshol. De nem is tervezi elengedni.

Légy valaki olyannal, aki mellett várod a vasárnap reggeleket, aki felhív, ha nem vagy vele, aki miatt végre elhiszed majd, hogy bízni nem gyerekes dolog.
Hogy a hűség nem olyan ’80-as évek és a szeretet nem csak egyoldalú lehet.

Légy olyannal, aki otthon és kaland egyszerre.
Hidd el, megéri várni rá.

Varga Emese Forrás: https://www.facebook.com/vargaemesezsebszoveg/posts/l%C3%A9gy-olyannal-aki-a-h%C3%A1torsz%C3%A1god-lehet-m%C3%A1ssal-egyszer%C5%B1en-nem-%C3%A9ri-meg-nem-%C3%A9rik-meg/1368887459918728/

 

 

Egy kicsit a szerelemről :) <3

Minden lélek az Igaz Párját keresi ezen a Földön, bár sokan tagadják, hogy létezik, vannak, akik nem hisznek ebben, ám egyre többen vagyunk, akik tudjuk, éljük.
Amikor egymásra leltek, szinte azonnal érzitek, hogy igen, megtaláltuk egymást. Ám az együtt maradás nem mindig egyszerű… Egymás nélkül még nehezebb. Ha Ő a Párod, és dolgotok, megoldandó feladatotok van egymással, hidd el, úgysem tudtok ellene tenni semmit, amikor eljön az ideje, nem tudjátok elkerülni a találkozást vagy az újratalálkozást, mert az egymás iránt érzett megmagyarázhatatlan vágy nem múlik el soha. Megpróbálhattok ezer másik úton menni tovább, utatok végén ott fogtok várni egymásra. <3
Ha most épp azon bosszankodsz, és folyamatos fájdalomban élsz, mert Ő éppen mással van, próbáld fentről tekinteni a folyamatot. Most máshol jár, más valakivel van megoldandó feladata, tanulnivalója, vagy éppen más valakinek tanít valamit. Ez mindenképp csak kettőtök kapcsolatának előnyére válik, legyél érte hálás, hogy az a másik olyan dolgot tanít meg Vele, ami által fejlődik, és még közelebb hozza majd Hozzád. Próbáld elfogadni, elengedni az irányítást. Ha nem a Párod, és nincs már dolgotok egymással, akkor csak idő kérdése, és sikerül a teljes elengedés, feledés, kihűlnek az érzelmek, és megtalálod azt a lelket, aki már rég csak Rád vár. Ha összetartoztok, akkor minden megoldódik a maga idejében. :) Ezt nem lehet siettetni, sürgetni, felgyorsítani. Szívetek mélyén érzitek, ha Ti vagytok egymásnak az az Egyetlenegy. Mindketten érzitek. Nem csak Te, hanem Ő is. Hagyd, hogy magától ébredjen rá erre, hagyd történni a dolgokat! Csak az akarást kell elengedni, az érzéseket úgysem tudod. Higgy abban, hogy minden úgy történik, ahogy történnie kell, épp akkor, amikor eljön az ideje. :) <3

Takács Kriszta

https://www.facebook.com/uthozzad/photos/a.756779547696584/1673937305980799/?type=3&theater

+

https://www.facebook.com/uthozzad/posts/%C3%A9s-ha-egy%C3%BCtt-fejl%C5%91dve-megt%C3%B6rt%C3%A9nik-a-kiegyenl%C3%ADt%C5%91d%C3%A9s-mindketten-el%C3%A9rtek-a-legyen-a/2161324623908729

 

 

Az Ikerelkek közti szerelmet csak a szeretet és a nagyon erős hit mentheti meg. E szeretetnek kristálytisztának kell lennie, valóban olyan ragyogónak, akár egy kristály. A hitnek olyan erősnek kell lennie, hogy az mindenkor megingathatatlan maradjon. Az érzésekben nem bújhat meg sem kételkedés, sem a félelemnek egyetlen szikrája sem.
Ha megrendülne a hited úton a beteljesülés felé, és elárasztanának a kétségeid, félelmeid, hagyd, hogy kitörjenek belőled, s próbáld mielőbb elengedni őket. Hadd menjenek!
Miután visszakerültél a középpontodba, áramoltasd a szereteted, lelkedből kiindulva, csakráidon keresztül, átjárva minden sejted. Így segíted kapcsolódásotokat, s általa emelkedsz Te magad is, általad pedig Ő, s ezt a semmihez sem fogható tiszta energiát áramoltatva emelkedik körülötted a Világ. ♥ ♥ ♥
Takács Kriszta

https://www.facebook.com/pg/uthozzad/about/?ref=page_internal

 

Hogy mire tanít Ő? Az 5. Dimenziós Társad, a Másik Feled, az Ikerlángod... Általa megtapasztalod a teljességet. Először a másik általi teljességet éled meg, majd a Tőle kapott sok fájdalmas lecke által Önmagad teljességét is. Hogy végre egy teljes egész tudj lenni, függetlenül a másiktól, függetlenül bárki mástól. Hogy kitárt lélekkel belesétálj az Élet áramlásába, a befogadásba, az elfogadásba. Szó szerint szétzúzza az évezredek óta Benned lévő akarást, iránytási kényszert. Megtanít a lelkeddel látni. S talán ez az egyik legnehezebb, ám legcsodásabb feladat itt, most, ebben az életünkben, ezen a bolygón. :) Valóban egy óriási vállalás, hisz ha Őt megtanulod a lelkeddel látni, általa mindenki mást magad körül ugyanúgy látsz majd. Minden, amire tanít, amire tanítjátok egymást, a Veletek kapcsolatba kerülő lelkekre is hatással van, hisz onnantól, hogy átlépsz ebbe a "nem is tudom, melyik bolygón járok" érzésbe, megélésbe, elfogadsz. Embereket, élethelyzeteket. És onnantól, hogy Őbenne teljes szíveddel, lelkeddel, tudatoddal hiszel, mindenki másban, és minden másban ugyanúgy tudsz majd hinni. <3 S jöjjön bármelyikőtök életébe bármilyen megtapasztalás, az csakis azért érkezik, hogy ráébredjetek, semmi nem lehet biztosabb annál, történjék bármi, Ti mindig ott lesztek egymásnak. Igaz Teljességben, Isteni Szeretetben, ami nem múlik el soha. :) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Takács Kriszta

https://www.facebook.com/uthozzad/photos/a.756779547696584/2035925189782007/?type=3&theater

 

Mindegy, hogy hol vagyunk itt a Föld nevű bolygón, s hogy kivel, mindez nem számít, mert Egybetartozunk. Mindig együtt vagyunk, most már Egységben, függetlenül a földi, fizikai történésektől. S ha véget ér itt a küldetésünk, Odafent büszkén tekintünk vissza, MI mindent megtettünk. Azzal a Szeretettel, mely most még itt felfoghatatlan, emeltük az Univerzum egy kis darabkáját. S közben Egymást is Kedvesem. ❤️

https://www.facebook.com/uthozzad/photos/a.1815174981857030/2207524622622062/?type=3&theater

 

 

Ártatlan kis flörtnek indult... De már a legelső pillanatban éreztem, hogy ez valami egészen más, mint amit eddigi életemben valaha tapasztaltam. Megcsapott valami semmihez sem fogható energia, mely egészen a sejtjeimbe hatolt, átjárva testem-lelkem minden apró zegzugát. Egyben volt ijesztő, és mint valami mágnes, úgy vonzott magához, s teljesen elragadott. Hiába választott el minket az a néhány száz kilométer, mintha megszűnt volna létezni hirtelen. Akkor még nem voltam tudatában, hogy ez egy olyan energia,melynek nem képezhet akadályt sem tér, sem idő. Mint ahogy azt sem, hogy elpusztíthatatlan, elmúlhatatlan, hisz ott van bennünk, s egymásban hívjuk életre. Soha nem fog megsemmisülni, s ahogy erősödik, azáltal transzformálódik át szeretetté. Olyan szeretetté, melyet eddig még nem tapasztalhattunk. Benne foglaltatik Minden, amire valaha vágytunk. Megértés, bizalom, törődés, összetartozás, szabadság. A tértelen, időtlen, végtelen energia MI vagyunk, Te és Én. Magunkkal hoztuk ide, s felébresztettük. Örökre. :) <3 <3 <3

https://www.facebook.com/uthozzad/photos/a.756779547696584/2056064207768105/?type=3&theater

 

 

<3

ÉJFÉLI RANDEVÚ

Öt gyertyafény játszik, éjfélt üt az óra
Dőlj hátra; tárd ki szíved ajtaját
Feküdj ide mellém hangolódj a jóra
Hunyd csak le lelked két ablakát

Negatív állapotod; felszabadult elméd
Míg befelé nézel Én szemeid látom
Elhagy jövő vágyad s minden múltbéli emlék
Lelkedben járok mikor kitárod

Látom szemeidet ITt vagyok benned
Ugyan abban a fényvillanásban születtünk
Eléget pillantásod; örök tűz a vágyad
Egymásban Édennyi kertet ültettünk

Én volnék az adó Te most épp a vendég
Eggyé válok minden rezdüléseddel
A múlt jelen és jövő lelkedben most elég
Egy vagyok minden szenvedélyeddel

Csillapítom szomjad; éhséged táplálom
Lélegezz lassan és mélyeket
Míg Te ébren álmodsz szellemem kántálom
A hajlított tér-idő képletet

Együtt égünk forrón lángolunk a mában
A mi szerelmünk örök tűz
Csókjaimat érzed, édes ízem szádban
Minden vágyad hozzám űz

Lassan megérintlek Te meglátod arcom
Boldog vagyok; érzem hogy érzel
Feloldódok benned mindameddig alszom
Valóra válik amit a szív elképzel

A tükrömben látlak sima és elámít
Ahogy egybe mosódik a két arc
Mosolyom csábít; igéd elkábít
Ahogy egybe fonódik a két harc

Levesszük egymás válláról a terhet
S Te visszaintegetsz a távolból
MAGasan együtt írjuk meg a tervet
Hogy meglássuk egymást a bárholból

Az ellenálhatatlan vágy újra fellobban
Egy érintésedtől elhamvadok
Éjjsötétben surranva MAGam lelkedbe loptam
Apránként mindent átadok

Viaszként olvadunk össze most a tűzben
Szabadon épp ahogy kívántuk
Elégettünk mindent a bú elvész a füstben
Aranyló ajtaink kitártuk

Elveszve benned; vissza térve hozzád
Végtelenné nyúlik bennünk a pillanat
Kezembe adtad kulcsod; kinyitottam fogdád
Eggyé válva ért minket a pirkadat

BABA Forrás: https://www.facebook.com/andrea.budai.393/posts/2461539847230135

 

VÉGZET

Itt vagy minden pillantásomban;
Minden sóhajomban!
Te vagy a fény a legszentebb óhajomban!

Itt vagy minden egyes lélegzetben!
Minden évben, században;
És évezredben.

Itt vagy minden szóban;
Minden mondatomban...
Bomba vagyok Te a tűz mitől berobban!

Itt vagy velem minden egyes érzésemben!
Minden mosolyomban;
Minden vérzésemben...

Itt vagyok veled! Nem vagyunk elválasztva!
Hisz egyek vagyunk...
Egyre kevésbé vagyok fellázadva!

Benned ébredtem, és Te is bennem ébredsz!
Befogadtuk egymást;
Általam célba érhetsz!

Hisz Te a kezdet Én pedig a végzet vagyok!
Szeretlek!
Te bennem és Én benned lakok!

BABA Forrás:  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1927824623934996&set=a.592609570789848&type=3&theater

https://www.youtube.com/watch?v=DId6OYJPEaM Starset - My Demons (magyar szöveg)

https://www.youtube.com/watch?v=zHZ02yweV1g Beth Hart and Joe Bonamassa - I'll Take Care of You [ с БГ Превод ]-by Marsel Mihaylov

 

 

A Kundalíni-jóga tudományában, a szexualitás és a spiritualitás összekapcsolódik egymással. A Kundalíni-jógát, arra fejlesztették ki, hogy a szexuális energiákat az alsóbb testrészekből, a felsőbb csakrákba emelje, és átalakítsa spirituális energiává. Továbbá, felkészítsen minket, egy magasabb szintű tudatosságra, és egészséges, kiegyensúlyozott, fizikai, mentális, érzelmi és szexuális életre. Ez a szemléletmód, új lehetőségeket nyit a szexuális kapcsolataink tekintetében.

Egészséges testtel, és lélek-tudatos elmével, jelentőségteljesebb kapcsolatokat vonzhatunk be életünkbe, és ápolhatunk, amelyek a szeretet, életöröm, és béke magasabb szintjén vibrálnak, ezáltal sokkal áthatóbbak és örömtelibbek, mint azelőtt.

A szexualitáson keresztül, is meg tudjuk tapasztalni, a bennünk lévő Isteniséget, ahhoz hogy ez megtörténjen először saját magunkat kell megtalálnunk és megszeretnünk. Ezután találunk rá, az igazi szerelemre, igazi partnerünkre. Először, önmagunkban kell megtalálnunk a boldogságot, biztonságot és békét, ezután tudjuk ezeket az energiákat párkapcsolatunkon belül is bevonzani. Munkálkodás önmagunkon, és a fejlődésünk által, képessé válunk megosztani, tiszta szeretetünket a partnerünkkel, amely már túl szárnyalja a pusztán testi szükségleteken, és társfüggőségen alapuló kapcsolatokat. A magasabb rezgésű párkapcsolatok, magasabb szintű szexuális összhangot tartalmaznak, egyesítik a yin és yang energiákat, és nem pusztán a fizikai testek egyesüléséről szólnak.
Két lélek egyesülése, ezen a rezgésen, mély, örömteli, átható, és ragyogó szexuális élményt nyújtanak, energiával tölti fel a testeket, és egyesíti az emberi és isteni energiákat a tiszta szerelemben, amelyet, mindannyian keresünk.
Ahhoz, hogy a szexuális energiáink rendben legyenek, szükségünk van kiegyensúlyozott energia rendszerre, ebben is segítséget nyújt a Kundalíni jóga. Rendszeres gyakorlással, kapcsolataink és energetikai rendszerünk egyensúlyba hozásával, társkapcsolataink minőségén is javíthatunk, és bevonzhatjuk az igazi partnerünket is.1. Téma: Kriya a szunnyadó Kundalini energiák felélesztésére, meditáció a bennünk lévő kreatív energiák aktiválására.

Forrás: http://valositsdmegonmagad.hu/10-alkalmas-adomanyos-kundalini-joga-gyakorlas-szexualitas-es-spiritualitas-jegyeben/

https://www.youtube.com/watch?v=B5WbSrorUyI The Song of the Butterfly [Hungary 2014] HD

https://www.youtube.com/watch?v=PLWNx57_RIU I LOVE YOU - Pavel Ruzhitsky

https://www.youtube.com/watch?v=GW1QoJxwPkw Only For You My Love ♔ LONA

https://www.youtube.com/watch?v=zUrJ5ki7gfE Chris Spheeris - Eros

 

 

,,A szexualitás valóban isteni lehet, és ha a szív tisztaságával fonódunk össze, akkor megerősíti a párok kapcsolódását. Az összekapcsolódás alatt az aurák összekeverednek, és eggyé válnak. Amikor a magasabb tudatosság e harmonizált állapotában kapcsolódunk, akkor az együttlét regenerálja a testet, és megújítja a pszichét. A hat érzék által teremtett intuitív energia nagyon erőteljes, és kreativitással ajándékoz meg, hogy minél szebb és felemelőbb legyen az összekapcsolódás élménye.

Összefoglalva tehát a tudat feletti energia és annak tudatos irányítása segít létrehozni azt, hogy megszabadulva a tudatalatti érzelmi és mentális blokkoktól, kristály tisztán, ártatlanul és szívből tudjunk egymáshoz kapcsolódni a szexualitás szentségében.”

Saját tapasztalatom az, hogy ahogyan a kundalini energiával fejlődöm, úgy változik a szexualitásom, és a szexualitáshoz kapcsolódó eddigi megtapasztalásaim, amelyek eddig is gyönyörűek, és nagyon emelőek voltak. Alakul át a megtapasztalás. Változik például az együttlét ideje. Sokkal hosszabb időn keresztül úszom az öröm energiájában, hiszen az energiát megtanuljuk irányítani a magasabb tudatosság által. A  csiklói vagy hüvelyi orgazmus már nem olyan fontos, helyette megjelenik egy egész testes gyönyörű élménye, amely telítve van lélek energiával. A  csikló, hüvelyi vagy méhnyaki orgazmus megélése pedig mélyebb, felemelőbb, transzcendens élmény.” Forrás: http://www.simratyogaworld.com/blog/mitol-lesz-szakralis-a-szexulitas/

https://www.youtube.com/watch?v=hc1zjvFgceA Pearl Jam - Future Days

https://www.youtube.com/watch?v=ter0p_iyIxk Earth, Wind & Fire - September

https://www.youtube.com/watch?v=JCaaSwoNm2c LMNT - Open Your Eyes (To Love)

https://www.youtube.com/watch?v=5-s7ol38Ifs Hilary Duff - Hey Now - What Dreams Are Made Of

,,Az utóbbi években nagyon érzékelhetővé vált a párkapcsolatok egy új, magasabb szintje, amely most elérhetővé vált a spirituális párok számára.

Ahhoz, hogy ezt a minőségű párkapcsolatot be tudjuk vonzani, és boldogak és sikeresek legyünk benne, meg kell érnünk rá elsősorban belül, és van néhány képesség, amit érdemes fejlesztenünk ennek érdekében.

A transzcendens szeretet és szerelem tantrikus egyesülésben az, amit keresünk. Hogy élvezhessük ezt a fajta egyesülést, néhány alap képességre van szükségünk, amelyekről az elkövetkező hetekben a kundalini jóga órákon együtt tanulunk, és  közösen gyakorlunk a fejlesztésük érdekében.”

Ezek a képességek:

 1. Az egészséges és vonzó test
 2. Aktív és nyitott energia központok (csakrák) és az energia irányítása
 3. Meditatív elme, amely éber, érzékeli és áramoltatja az energiát az egész testben
 4. Érzelmi egyensúly
 5. Spirituális egyensúly
 6. Intuitív kommunikáció

A Férfi nem ismerheti meg a Nőt, és a Nő nem ismerheti meg a Férfit, amíg nem egyesülnek a magasabb tudatosságban. - Yogi Bhajan

Forrás: http://www.simratyogaworld.com/aktualis-programok/transzcendens-szerelem-kundalini-joga-tanfolyam/

https://www.youtube.com/watch?v=snhhIoXNIDE Lupita D'Alessio - Algo divino

https://www.youtube.com/watch?v=ax7krBKzmVI The Beatles - Real Love

https://www.youtube.com/watch?v=_Ukl2A9YiLg Earth, Wind & Fire - All About Love (Audio)

https://www.youtube.com/watch?v=Y9AVoIROBt0 Stephen Bishop - It Might Be You

https://www.youtube.com/watch?v=JcC5VGOx8I8 Calum Scott - You Are The Reason (Lyric Video)

Ha valóra akarod váltani legmélyebb vágyad, és a szerelem örömeit a maguk teljességében akarod átélni, akkor nincs más út, mint hogy kitárd a szíved és a tested, és hagyd, hogy a szeretet, szerelem mozgassa. - David Deida