Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pozitív idézetek 9

 

Ne engedd lelkednek, hogy az önkétségek óceánja legyen, ha egy extázis-tenger szívében akarsz élni. (Sri Chinmoy)

 

Soha senkinek se engedd, hogy megnyirbálja arany álmaid ezüst szárnyait. (Sri Chinmoy)

 

A világ olyan körülötted, amilyenné magad alakítod. (Szepes Mária)

 

Kívánom Neked a csend szépségét, a napfény dicsőségét, a sötétség rejtelmét,a láng erejét, a víz hatalmát, a levegő zamatát, a föld roppant erejét, és a szeretetet, mely ott található minden dolgok gyökerében. Kívánom Neked az élet csodáját! Kívánok Neked mindent, ami csak jó, kiváltképp az újrakezdés képességét.Tanulj a szomorúságból és a hibákból! Azután indulj tovább! És mindenekelőtt kívánok Neked bátorságot! Ez a bölcsője minden másnak. (Pam Brown)

 

"Az orgazmusnál nincs szebb hang"  (válaszolta Barbra Streisand, mikor megkérdezték, hogy mit szeret a legjobban hallgatni.)

 

Nem időpont vagy időszak a karácsony, hanem lelkiállapot. Békességben, jóakaratúan és könyörületesen élni - ez a karácsony igazi szelleme. (Calvin Coolidge)

 

Magadnak kell utat vágnod a világban; a magad erejére támaszkodj, ha végig is akarsz menni rajta. (Stephen King)

 

Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van? (Graham, Katherine)

 

Bármilyen szép a stratégia, időnként vedd számba az eredményeit. (Winston Churchill)

 

Az ötödik születésnapomon történt, hogy apám a vállamra tette kezét, és azt mondta: ne feledd, fiam, ha bármikor szükséged van egy segítő kézre, mindig találsz egyet a karod végén.
(Sam Levenson)

 

A kézilabdázó fiamat is arra tanítom, hogy legyen szorgalmas. Tök mindegy, mennyire ügyes, a szorgalma át fogja lendíteni bizonyos dolgokon. Ha kőkeményen dolgozik, az előbb-utóbb átragad a másikra. Akire nem, az nem való oda. (Zsiga Gyula kézilabdaedző)

 

Pelé: Beethoven a zenére, én a futballra születtem. "Az apám mondta mindig nekem, hogy ezért jöttem a világra, de mindig hozzátette, ha nem készülök, nem edzek, nem gyakorlok sokat, akkor ugyanolyan leszek, mint a többiek. És igaza volt!"

 

 "Szerintem engem csak az evolúciós ösztön hajt előre, a fejlődésre való hajlam, úgyhogy nincsenek kimondottan karrierista álmaim" (Julia Roberts)

 

"Arról lehet szó, hogy gazdag vagyok, jóképű és nagyszerű futballista, az emberek pedig irigyek rám. Más magyarázatot nem találok."
Cristiano Ronaldo azt követően, hogy a Dinamo Zagreb szurkolói kifütyülték.

"Én vitatnám, hogy Cristiano Ronaldo olyan jóképű lenne. Nekem például Scarlett Johansson sokkal jobban tetszik".
A Real Betis edzőjének, Pepe Melnek más elképzelései vannak a csinos külsőről.

 

Guillaume Gille, a francia kézilabda csapat egyik rutinos klasszisa. – ,,Fazekas nagyon jól teljesített, mi viszont nem. Sok ziccert hibáztunk, és támadásainkban sem volt meg a kellő erő. A magyaroknak rengetegen szurkoltak a helyszínen, ez átsegítette őket a nehéz pillanatokban, és erőt adott nekik a hajrára."

Claude Onesta, a címvédő francia válogatott szövetségi kapitánya: "Szomorú vagyok a vereség miatt. A második félidő elején volt esélyünk, azonban a közönség támogatását élvező és nagyon szervezett magyar csapattal nem bírtunk. Fazekas valahogy mindig védeni tudta a lövéseinket, pedig sokszor csak vele álltunk szemben."

Akadtak hibáink, de nagyon jól felkészültünk ellenfelünkből és regeneráltan, motiváltan léptünk pályára, ez a hozzáállás példamutató. Boldog vagyok, hogy ilyen magas értékű csapatot le tudtunk győzni. nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a mérkőzést követően, miután legyőztük az olimpiai-, világ-, és európa bajnok francia csapatot..

"Mindenki ellen abban bízunk, hogy képesek vagyunk győzni, még akkor is, ha ez bravúrnak számít" - mondta a csapat kapitánya Ilyés Ferenc

A Barcelona klasszisa, Cristian Ugalde arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad lebecsülni a magyarokat. "Minden mérkőzés más, az ellenfelet mindig tisztelni kell. A magyarok hétfőn csak döntetlent játszottak, így biztosan a győzelemre törnek, hiszen ez kell a továbbjutásukhoz" - mondta.

Császár Gábor: "Ez a csapat már évek óta szerényen és alázatosan dolgozik, és nem hiába jöttünk: tudtunk extrát nyújtani, és rengeteg embert megörvendeztettünk ma este. Ilyen csapatban játszani és sorsdöntő hétméterest lőni nem is akkora felelősség, mert sokan álltak mögöttem.

 

A La Repubblica címlapján azt írta, hogy a parti őrség helyi parancsnoka, Gregorio De Falco hangja volt az igazi Olaszország hangja - ezt a véleményt számos Twitter- és Facebook-üzenet is megerősítette. Az interneten olaszok ezrei panaszkodtak arról, hogy Schettino viselkedése a legrosszabb sztereotípiákat idézte fel az olaszokról, arról, hogy nem végzik el a munkájukat, hogy kibújnak a felelősség alól. De Falco azonban határozottságával helyrerántotta a képet. "Hála istennek, hogy Olaszországban minden Schettino mellett ott van egy De Falco is" - írta a La Repubblica.

De Falco is azt nyilatkozta, nem érti, miért lett ekkora a felhajtás az ügy körül, hiszen csak azt tette, ami a dolga, a felesége pedig egy interjúban megjegyezte: jellemző Olaszországra, hogy mindenki meglepődik, amikor valaki rendesen dolgozik.

A legnagyobb példányszámban eladott olasz napilap, a Corriere della Sera kommentárja szerint a helyzet jól illik Olaszország politikai tragédiájára: egy vagánykodó, felelőtlen ember (Silvio Berlusconi novemberben lemondott olasz miniszterelnök) a rossz körülményekkel nem törődve zátonynak vezette az országot, az olasz gazdaság az összeomlás szélére jutott. Ráadásul az egyre durvuló vészhelyzetben is csak önmagával törődött, ahelyett, hogy az olaszok érdekeit nézte volna. Az analógia szerint a parti őrség parancsnokát Mario Monti, az olasz szakértői kormány vezetője testesíti meg, aki azért jött, hogy tegye a dolgát, és akkor is végigmegy a megkezdett úton, ha az nehézségekkel jár. Az analógiát erősíti, hogy - a Berlusconi-kormány által hátrahagyott gazdasági káosz következményeként - épp aznap minősítették le az olasz államadósság besorolását két fokozattal, befektetésre nem ajánlott szintre, amikor Schettino megfeneklett a hajóval.

 

 

Ha békét tudnék kötni, arra jóval büszkébb lennék, mint a katonai sikerek révén szerzett kétes hírnévre. (Bonapárte Napóleon)

A bátorságot nem lehet hamisítani, olyan erény, amely nem ismer képmutatást. (Bonapárte Napóleon)

A nagy emberek meteorok: felemésztik önmagukat, hogy fénnyel árasszák el a világot. (Bonapárte Napóleon)

Egy népet csak úgy lehet vezetni, ha jövőt mutatunk neki. A vezető: reménységmondó. (Bonapárte Napóleon)

A legnagyobb erkölcstelenség az, amikor valaki olyan dologba fog, amihez nem ért. (Bonapárte Napóleon)

A politikában ismeretlen fogalom a szív, csak a fej számít. (Bonapárte Napóleon)

 

 

Mindannyiunknak vannak személyes kedvteléseink, preferenciáink - bizonyos dolgokat szeretünk, másokat nem. Az életben mindig van két választási lehetőséged: az egyik, hogy úgy döntesz, élvezed az éppen aktuális eseményt, és tanulsz belőle - még ha nem is olyan dolog, amit szeretsz. A másik lehetőség, hogy végigküzdöd-küszködöd az élményt, közben folyamatosan hibáztatva érte mindent és mindenkit magad körül. Mi lenne, ha minden kedvezőtlen eseményt új megvilágításban szemlélnél? Mi volna, ha egyszerűen elfogadnád a tapasztalatot, mint átmeneti állapotot, és tanulnál belőle, amit csak lehet? Gondold csak el, milyen békéssé válna ezzel az élményed! (Scott Shaw - Zen-kapu a belső békességhez)

 

"Csak akkor találjuk meg az élet kincseit, ha leereszkedünk a szakadék legmélyére. Ahol összerogysz, ott lapul a kincs. Amit keresel, az éppen abban a barlangban rejlik, ahová félsz belépni."- Joseph Campbell Az ezerarcú hős Campbell máig legismertebb és legnagyobb hatású könyve, amely a modern pszichológia eszközeit felhasználva tárja fel a vallások és mítoszok díszletei mögé rejtett igazságot. Fölvázolja a Hős Útját, a kaland és átalakulás egyetemes motívumát, amely a világ összes mitikus hagyományában föllelhető. Az archetípusos Hős Útja az ember személyes önkeresésének, önmaga felfedezésének és átalakításának, illetve a világban betöltött szerepének jelképe. A hős a hétköznapokból átlép a természetfeletti csodák birodalmába; ott mesebeli erőkkel találja szemben magát, és döntő győzelmet arat; majd visszatér a rejtélyes kalandról, de olyan erő birtokába jut, amellyel áldást hoz embertársaira. Campbell ennek az Útnak számos állomását és lépését írja le - az elhívatást, a feladatokat és próbákat, amellyel a Hősnek szembe kell néznie, a jutalom vagy áldás elnyerését, a visszatérést olyan klasszikus példákkal világítva meg a mélyebb jelentést, mint Ozirisz, Prométheusz, Buddha, Mózes vagy Krisztus története, de számos más kultúra mítoszait is segítségül hívja. 1949-es, első megjelenése óta Az ezerarcú hős olvasók millióira volt nagy hatással, széles körben megalapozta Campbell hírnevét, és vitathatatlanul a legnagyobb hatású munkája még ma is. Mély benyomást gyakorolt számos íróra és művészre, mitológiai felismeréseit és a hősi küldetés mintáját jelenítette meg George Lucas is a Csillagok Háborújában. http://www.libri.hu/konyv/az-ezerarcu-hos.html

 


És boldogan éltek....

A herceget nem elég megfogni, meg is kell tartani.  Hogy tudjuk tehát párkapcsolatunkat sikeressé és boldoggá tenni? Kutatások eredményei szerint egy párkapcsolat annál sikeresebb, minél elégedettebbek a felek és minél inkább elköteleződtek a másik mellett.  Az elköteleződés leginkább a kapcsolatba való befektetéssel növelhető, tehát minél több időt és energiát fektetünk kapcsolatunkba (pl.: közös programok szervezése), annál elkötelezettebbek leszünk mi magunk, és partnerünk is. Elégedettségünket – és partnerünk elégedettségét is- leginkább a hatékony kommunikációval (pl.: „én-közlések") és rugalmas problémamegoldással növelhetjük. Mindezek mellett a legfontosabb az intimitás (személyes gondolatok megosztása, gyakori érintések, simogatás), a másik felé megélt érzelmi közelség, mely meghatározza elégedettségünket és elköteleződésünket egyaránt. - Nagy Gabriellát, a JóLélek Pszichológiai Alapítvány pszichológusát kérdeztük.

 

*Kell találni egy embert, aki gyönyörűnek hív és nem csak csinosnak. Aki felhív, amikor bele vagy gabalyodva, aki fennmarad csak azért, hogy lássa, hogy alszol. Várni egy srácra, aki homlokon csókol, aki akkor is meg akar mutatni az egész világnak, amikor csapzott vagy, aki a barátai előtt is fogja a kezed. Várni arra az egyre, aki állandóan emlékeztet rá, hogy mennyire érdekled őt és hogy milyen szerencsés, hogy vagy neki. Várni arra az egyre, aki a barátaihoz fordulva azt mondja, "....Ő az."

Az élet megtanított arra, hogy mikor harcoljak valakiért, és mikor álljak félre, ha én nem szeretek, vagy ha engem nem szeretnek. Megtanított arra is, hogy mikor a legfontosabb döntéseket hozom, hogy döntsek jól. Azt is megmutatta, hogy sok embert elvesztek, és sok embert el kell majd engednem, akiket szeretek, de erősnek kell lennem, és arra kell gondolnom, hogy mások számítanak rám. Idővel begyógyulnak a sebek, mert aki elment, az nem jön vissza. Persze ebből természetesen sok minden nem igaz. Az élet csak remélni tanított meg. Remélni azt, hogy tudjam, mikor kell harcolni, s félre állni. Remélni, hogy jó döntést hozok, mikor döntést kell hoznom. Remélni, hogy akit elvesztek, annak jobb lesz, és én majd erős tudok maradni, hogy továbblépjek, és csak a jó emlékeket őrizzem meg. Remélni, hogy begyógyulnak a sebek, a legmélyebbek is, begyógyuljanak, de ne tűnjenek el. Minden egyes sebet szeretek a szívemen, minden én vagyok, és a múltam, ott kell lenniük. Gyönyörű hegek.. Nélkülük üres lennék. Tehát csak remélhetem, hogy így fogok élni. De nekem ez a pár remény pont elég. Így akarok élni…”

 

,,Az a legelpazaroltabb napunk, amikor nincs részünk nevetésben!"

 

,,Minden, amit szavakkal vagy tettekkel kibocsátunk magukból, visszatér hozzánk. Azt kapjuk, amit adunk!"

 

,,Az életet nem a lélegzetek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzeted."

 

,,Csókolj lassan, nevess őrülten, szeress igazán és bocsáss meg gyorsan!"

 

"Ne álmodd az életet-éld az álmod"

 

,,Az élet küzdelem, hogy valami lehetetlen véghezvigyen - hogy sikerrel járjon vagy elpusztuljon, tudván, hogy megpróbálta."

 

,,A sors a lúzerek menedéke. Aki a sorsra hivatkozik, csak kifogást keres arra, hogy miért engedi, hogy az események irányítsák őt ahelyett, hogy ő irányítaná az eseményeket."

 

"Olyan az életed, amilyet kívánsz, Figyeld magad, olyan vagy, ahogy élsz. Pont az a story vége, amire vársz Legyen happy end ha véget ér."

 

,,Légy az a változás, amit a világban is látni akarsz."

 

 ,,Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan"   Tamási Áron

 

Felnőtté nem az életkora teszi az embert, hanem a viselkedése. (Tokaji Zsolt)

 

,,Előbb-utóbb eljön az az idő, amikor mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk és megtanulnunk lemondani a vágyainkról, hogy a helyes utat választhassuk."

 

,,Bármilyen tehetséged van, használd azt: az erdő is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének benne, akik a legjobban tudnak énekelni."

 

,,Ha a padlón vagy, szedjél föl onnan valamit!"

 

(Paulo Coelho idézetek)

 · Vagy Te tartod ellenőrzés alatt a tetteidet, vagy azok fognak Téged.

 

· Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel.

 

· A türelem rengeteg gyakorlást igényel.

 

· Vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki.

 

· Csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan te szeretnéd, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged teljes szívével.

 

· Sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné.

 

· Nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak.

 

· Talán Isten úgy akarja, hogy találkozzunk sok nem hozzánk illő emberrel, mielőtt találkozunk az igazival. Így mikor végre találkozunk vele, tudunk majd hálásak lenni ezért az adományért.

 

· Amikor a boldogság kapuja bezáródik, egy másik kinyílik, de sokszor olyan hosszan nézzük a zárt kaput, hogy nem vesszük észre a számunkra kinyitott kaput.

 

· A legjobb fajta barát az, akivel sétálgathatsz vagy beülhetsz egy kapualjba, anélkül, hogy egy szót is váltanátok, és amikor elváltok, úgy érzed, hogy ez volt életed legjobb beszélgetése.

 

· Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot. Találd meg azt, akitől a szíved mosolyogni fog!

 

· Álmodj, amit csak akarsz; menj, ahova szeretnél; légy az, aki lenni szeretnél! Kaphatsz elég boldogságot, hogy kedvessé tegyen, elég nehézséget, hogy erőssé tegyen, elég fájdalmat, hogy emberivé tegyen, elég reményt, hogy boldog lehess.

 

· Képzeld magad mindig a másik helyébe. Ha szűkösen érzed magad a bőrében, valószínűleg neki is szűk. A legboldogabb embereknek nem szükségszerűen van mindenből a legjobb: csak mindenből a legjobbat hozzák ki, amivel életük során találkoznak.

 

· A boldogság csalóka azoknak, akik sírnak, azoknak, akik fájdalmat okoznak, azoknak, akik már megélték. Csak így lehet igazán megbecsülni az embereket, akik életünk részei voltak.

 

· A legjobb jövő az elfelejtett múlton alapszik. Nem élhetsz jól, ha előbb nem felejted el a múlt csődjeit és fájdalmait.

 

· Amikor megszülettél, sírtál, és mindenki körülötted mosolygott. Éld úgy az életed, hogy mikor meghalsz, te legyél az egyetlen, aki mosolyog, és mindenki körülötted sírjon.

 

 

Ne barátkozz olyanokkal, akik nem érdemlik meg. (Harry Potter 1)

 

Bizonyíték nélkül nem ítélünk. (Harry Potter 2)

 

Gondolni nem elég, bizonyítsd. (Harry Potter 2)

 

Az öröm mindig segít rajtunk, akkor is, ha teljes a sötétség. Mert a sötétséget elűzi a fény. (Harry Potter 3)

 

Tárd ki az elmét. (Harry Potter 3)

 

Jobb híján bölcs döntés lehet, új ösvény helyett, a járt úton elindulni. Sok sikert. (Harry Potter 3)

 

Tudod, ha valamire büszke vagyok, az az, hogy ilyen sokat tanultál. (Harry Potter 3)

 

Gondolkozz már, neked mi az erősséged. (Harry Potter 4)

 

Őrizzük meg, ami megőrzésre méltó és javítsunk ott, ahol van mit javítani. (Harry Potter 5)

 

A rossz szokásokat gyomláljuk ki könyörtelenül. (Harry Potter 5)

 

Ha jól tanultok, nem marad el a jutalom. (Harry Potter 5)

 

Kell egy tanár, aki rendesen tanít. (Harry Potter 5)

 

A gyakorlás nagyon fontos, de van valami, ami még fontosabb, és az az önbizalom. (Harry Potter 5)

 

Arra gondoljatok, hogy a történelem minden nagy varázslója ugyanúgy kezdte, ahogy mi mindannyian: diákként. Ha nekik sikerült, nekünk miért ne. (Harry Potter 5)

 

Idézd fel egy igazán eleven emlékedet, a legboldogabb emlékedet, és engedd, hogy átjárjon. (Harry Potter 5)

 

Te vagy gyönge. Nem tudod mit jelent, a szeretet, a barátság. Csak sajnálni tudlak téged. (Harry Potter 5)

 

-         Fred szerint a nevetés gyógyszer

-         Ebben igaza van. (Harry Potter 6)

 

Mert elnyerik máltó jutalmukat, akik kitartóak és ügyesek. (Harry Potter 7)

 

-         Te, egy zseni vagy Hermione, komolyan.

-         Dehogy csak logikusan gondolkozom. (Harry Potter 7)

 

 

Mindig jobb, ha jó és igaz az ember, mintha nem az. (Riviéra vadorzói)

 

A jó ízlés és a stílus olyan tulajdonságok, amelyek elbűvölik az embereket. (Riviéra vadorzói)

 

Az olvasás jót tesz a tudásnak. (Szerelem a végzeten)

 

Amit muszáj megtenni, azt muszáj meg tenni. (Igazából szerelem)

 

Nincs veszteni valód, s bánod, ha nem teszed meg. (Igazából szerelem)

 

Azért mert te lemondtál az álmaidról, attól nekem nem kell. (Patacsata)

 

Vannak még csodák. (Dowling atya nyomoz)

 

Nem szabad feladni. (Dowling atya nyomoz)

 

Kell ahhoz ok, hogy segítsük a rászorulókat? (Hét év Tibetben)

 

Neked éles az eszed, találj ki valamit. (Hét év Tibetben)

 

Az emberek túl sokat törődnek a karrierjükkel, legszívesebben fenn élnék a hegyek között, az ég közelében. (Idétlen időkig)

 

-         Tökéletes ez a nap. Tervezni se lehet ilyet.

-         Óh, dehogynem, csak marha sokat kell melózni rajta. (Idétlen időkig)

 

Jólesik játszani. Szerintem ez az, ami úgy hiányzik a világból. (Idétlen időkig)

 

-         Neked is éveket kellett gyakorolnod.

-         Nem, csak 6 hónapot. Napi 4-5 óra, és magától megy. (Idétlen időkig)

 

Ne búsulj Phil, lehet hogy ez nem átok, csak attól függ, hogy állsz hozzá. (Idétlen időkig)

 

A kiabálással nem érünk el semmit Brazovich úr. A dolog sürgős. (Arany ember)

 

Ön derék ember. Sérelem érte az állam részéről, s most mégis segíteni kész. Biztosíthatom a támogatásomról. (Arany ember)

 

Okosan kell forgatni a garast, hogy az alamizsnálkodás Krisztusi parancsát teljesíthessük. (Arany ember)

 

-         Iskolát építtet, kórházat alapít, minden pénteken sorban állnak a város szegényei a háza előtt.

-         Még te is véded?

-         Nem védem, de ami igaz, az igaz, téged még soha senki nem nevezett Arany embernek. (Arany ember)

 

Én tudom, hogy Ön annyi jót tett velem, hogy egész életemben hálás lehetek. (Arany ember)

 

Hűséges és engedelmes felesége leszek, örökké. (Arany ember)

 

Asszonyom engedje meg, hogy gratuláljak: a férje, egy Arany ember. (Arany ember)

 

Az embernek nagy ereje van. (Arany ember)

 

Én évekkel ezelőtt tiszta emberként léptem a szigetre, s ahányszor visszatértem, ezen a szigeten mindig megtisztultam. (Arany ember)

 

Magát a problémát kell orvosolni.

 

A szó elszáll és csak a tett számít. (Dr. House)

 

Sose becsüljük le az érintés erejét. (Dr. House)

 

Ha szabadságra vágyunk harcolni kell érte. (X-Men 3)