Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Selfness 5

2018.03.15

 

 

"A nő nem azért született, hogy szenvedjen. A nő azért született, hogy boldog legyen." (Yogi Bhajan)

Az ok-okozat törvénye

A célok varázslatos működésének hátterében a világegyetem két legfontosabb működési elve rejlik: a vonzás, illetve az ok-okozat törvénye.

A vonzás törvénye kimondja, hogy amilyen belül, olyan kívül is, vagyis domináns gondolataink alakítják életünket.

 Az utóbbi időben ezzel a személyiségfejlesztő alapelvvel sokat foglalkoztak a Titok kapcsán, ezért itt most nem megyünk bele a részletekbe.

A célok szempontjából azonban a kauzalitás, vagy más néven az ok-okozat törvénye még nagyobb jelentőséggel bír.

Ezt a törvényt először Arisztotelész, a nyugati civilizáció egyik legnagyobb hatású gondolkodója fogalmazta meg i.e. 350 körül.

Az ókori görögök abban hittek, hogy az olümposzi istenek határozzák meg kényük-kedvük szerint a földi élet történéseit. Arisztotelész mutatott rá először, hogy ez nincs így; minden okkal történik.

Ha látunk valamit megtörténni a világban – az okozatot –, akkor biztosak lehetünk abban, hogy egy konkrét ok indította el a hozzá vezető eseményláncolatot. Ez az ok-okozat törvénye.

Ma már ebben semmi meglepő nincsen, akkor azonban ez a gondolat forradalmian újnak számított, és az emberiség történetében korszakváltást jelentett.

Ha valami nincsen rendben az életünkben, annak mindig van egy konkrét oka. Ha nincs elég pénzünk, ha elkerül a boldogság, ennek mindig oka van, és az ok általában önmagunkban keresendő.

És itt van a lényeg: életkörülményeinket elménkbe programozott céljaink hozzák létre. A tudatos elme által elfogadott gondolatot, vagyis a célt, a tudatalatti parancsként fogja fel, és a célkövető mechanizmus segítségével valósággá változtatja.

Az ok a cél, a megvalósult életkörülmény az okozat.

Az tehát, hogy jelenleg hogyan élsz, csak tőled függ; Te teremtetted meg múltbeli céljaiddal, függetlenül attól, hogy ezek tudatosultak-e vagy sem. Nem a kormány, nem a gazdasági helyzet, nem a szüleid, nem a munkahelyed, nem az iskolai végzettséged jelentik az okot, hanem egyes egyedül gondolataid, amelyek az elmúlt évtizedekben – tudatosan vagy ösztönösen – kitűzött céljaidnak és az ok-okozat törvényének megfelelően váltak valósággá.

A magyarok többsége valami rejtélyes ok miatt ezt az egyszerű törvényszerűséget nem érti, vagy nem akarja elfogadni. Biztos lesznek majd történészek és szociológusok, akik majd kielemzik, hogy miért, de itt most nem ez a központi kérdés.

Neked és nekem az a feladatunk, hogy a célkitűzés varázslatos alapelvét mások véleményétől függetlenül átültessük életünk mindennapi gyakorlatába. Ha pontosan tudod, hogy mit akarsz, akkor a világ előbb-utóbb fejet hajt előtted és megadja, amit kérsz.

Végső soron minden célkitűzéssel kapcsolatos technika – képek kiragasztása, a célok rendszeres leírása, megerősítések, és a többi – azt szolgálja, hogy céljaink folyamatosan a tudatos elménkben legyenek.

Ha tudod, hogy MIT, akkor a HOGYAN kitalálásáról a tudatalatti már automatikusan gondoskodik. Hátborzongatóan egyszerű, még pozitív gondolkodás vagy kétszázas IQ sem kell hozzá. Csak az ok-okozat törvényét kell alkalmazni.

Forrás: http://kernertraining.hu/szemelyisegfejlesztes-blog/sikerblog/celok/az-ok-okozat-torvenye/

 

A vonzás törvénye

Ha a célokról beszélünk, a vonzás törvénye kikerülhetetlen. Rhonda Byrne könyve, a Titok sokat tett az elmúlt néhány évben a gondolat népszerűsítéséért, a gyakorlati alkalmazással azonban tapasztalatom szerint sokan küzdenek.

Itt a megoldás: A TITOK = CÉLOK. Nem több és nem kevesebb. A vonzás törvénye a következőt mondja: amilyen belül, olyan kívül is, vagyis külső világunk belső világunk tükörképe.

Nézd meg, mi vesz körül, és megtudod, milyenek belső gondolataid! Ha nem tetszik, amit látsz, bármikor változtathatsz rajta gondolkodásmódod átprogramozásával. Ez a célok lényege.

Valóban először át kell formálnunk a gondolkodásmódunkat. Azt vonzod be az életedbe, ami összhangban van domináns gondolataiddal.

Mondhatod most, hogy „jó-jó, értem ezeket a törvényeket, de arról soha egyetlen szó sem esik, hogy mindez konkrétan hogyan idézi elő a célok megvalósulását”. Erre itt van egy másik TITOK: senki nem tudja.

A tudósok is csak próbálkoznak a magyarázattal. Legközelebb talán a retikuláris aktiváló rendszer koncepciója jár az igazsághoz: ha beprogramozod a feladatot, akkor az agy megkeresi a megoldáshoz szükséges erőforrásokat. Meglátod azt, amit meg kel látnod a célod eléréséhez.

Forrás: http://kernertraining.hu/szemelyisegfejlesztes-blog/sikerblog/pozitiv-gondolkodas/a-vonzas-torvenye/

 

,,A kulcsszó a megelőzés.

A mentálisan erős emberek azért tudják többször
elkerülni a stresszes szituációkat, mert megelőzik azt
. Felismerik a jeleket.
Mentálisan olyan tudatossági szintre kell kerülnöd, hogy rögtön fel tudd ismerni, amikor közeleg a robbanás.

A legfontosabb készség, amivel túlélhető egy stresszes helyzet
anélkül, hogy érzelmileg összeomlanánk: megtanulni irányítani az érzéseinket.

Amint megtanulod, hogyan irányítsd az érzelmeidet,

onnantól kezdve a következő stresszes helyzet olyan lesz, mint egy kellemes séta a parkban.”

 

Forrás és a teljes cikk. http://kernertraining.hu/category/szemelyisegfejlesztes-blog/sikerblog/erzelmi-intelligencia/

 

 

 

Pozitív elme = pozitív eredmények

 

A zavaró tényezők kizárása

Igazán valóra akarod váltani az álmaidat? Akkor minden erőddel azon
legyél, hogy amennyire csak lehet, zárd ki a zavaró tényezőket és
a sikergyilkos embereket az életedből, amikor a célodért dolgozol.

Ez nagy önfegyelmet igényel, de hidd el, megéri!

 

Tervezés

Keresd meg a napnak azt a szakát, amikor a leghatékonyabb vagy.
Ebben az időszakban foglalkozz  az álmaiddal, és dolgozz a céljaidon.
Ha így teszel, hatékonyabb és eredményesebb leszel.

Forrás és a teljes cikk: http://kernertraining.hu/szemelyisegfejlesztes-blog/sikerblog/celok/8-tipp-hogyan-valositsd-meg-az-almaidat/

,,A boldog és a sikeres emberek szokásaik.”

Pozitív szemléletmód jellemzi őket.

Hisznek abban, hogy a kihívásokon keresztül fejlődnek.
A kudarcot nem az intelligencia hiányaként, vagy akként
könyvelik el, hogy ők maguk értéktelenek lennének, hanem
katalizátorként tekintenek rá. Egy kudarc katalizátor a fejlődéshez,
a már meglévő képességek fejlesztéséhez.

 

Boldog emberekkel veszik körül magukat.

Jim Rohn szavaival élve:

“Olyanná válsz, mint az az 5 ember,akikkel a legtöbb időt töltöd.”

Jól válogasd meg őket, mert akikkel körülveszed magad,

hatással vannak arra, ahogyan gondolkozol, érzel és

hogy milyen irányba haladsz az életben.

Hogy boldogabb lehess, le kell építeni a negatív embereket magad körül.

 

Vannak álmaik.

Jövőkép nélkül az egyetlen dolog, amit nézegethetünk, az a múlt. Ne tedd!
Az álom, a célok az egyik legfontosabb dolog, hogy optimista tudj maradni
a nehéz időkben
. A célod lesz az az ok, amiért reggel felkelsz.

 

Képesek a késleltetett jutalmazásra.

Minél nagyobb az álmod, annál türelmesebbnek kell lenned.
A boldog emberek hajlandóak várni a jutalom érdekében.
Magára az útra összpontosítanak: arra, hogy már meddig eljutottak,
és mi az, ami még előttük van.

 

Beiktatnak “én” időt a mindennapokba.

Ha mindenkinek igent mondasz, akkor nagyon hamar időcsapdába
fogsz kerülni, mert nem jut időd feltöltődni. Nem lehet mindig mindenkinek
megfelelni.

Ha így teszel, akkor sokan ki fognak használni.
Tiszta határokat kell felállítanod. Mondj IGENT magadnak!

 

Forrás: http://kernertraining.hu/category/szemelyisegfejlesztes-blog/sikerblog/pozitiv-gondolkodas/

 

,,Amikor kitűzöl egy célt, hiszel benne és komolyan dolgozol rajta, világok mozdulnak meg. Ha hiszel az álmodban és elindulsz feléje, akkor az álmod is megindul feléd. Csodák történnek. Megjelennek rég nem látott emberek, briliáns ötleteid lesznek, előkerül a szükséges pénz és az álom fokozatosan testet ölt. Ez a szinkronicitás a mindennapokban.

Nem kell mást tenned, mint PONTOSAN tudni a céljaidat, fókuszáltan dolgozni a megvalósításukon és zónába kerülni. Ha ez megtörténik, a csodák garantáltan házhoz jönnek.” (Kerner Tibor)

http://kernertraining.hu/szemelyisegfejlesztes-blog/sikerblog/celok/a-szinkronicitas-torvenye/

,,Ha megszereztük a feladat végzéséhez szükséges magas kompetenciaszintet, és sikerül teljesen ráfókuszálni a feladat megoldására, akkor egy ponton beaktiválódik a zóna törvénye: „zónába” kerülünk. Ez egy fantasztikus érzés, csak megyünk előre, mint „kés a vajban”. Nincs leküzdhetetlen akadály, szinte lebeg ilyenkor az ember a föld felett.”

 

Szeretnél boldogabb lenni? Így csinálják a profik:

Sokan keresték már a választ arra, hogy mi, magyarok miért nem vagyunk sikeresebbek, a legfontosabb okról azonban ritkán esik szó. Ez pedig nem más, mint hogy a magyarok többségének nem elég érett a gondolkodása.

Érett az az ember, aki érti, hogy mi miért történik a világban, de az események nem váltanak ki belőle szélsőséges érzelmeket; egyfajta derűs nyugodtsággal szemléli, ahogyan zajlik az élet körülötte.

Meglepő, de sok ember képes kiakadni a rossz idő – és általában véve a külső körülmények – miatt. Ha borús, ha esik, ha fúj a szél, ha hideg van, ha meleg van, minden probléma. Az érett személyiséget mindez nem zavarja. Tudod miért? Mert teljesen mindegy a kinti időjárás, ha belül mindig süt a nap.

Az éretlen emberek mindent elutasítanak, ami MÁS. Aki többnek gondolja magát, csak azért, mert a másik embernek hiányzik a lába, ráncos a bőre, nem lát, vagy mert más a bőrszíne, az biztos jele annak, hogy megrekedt egy alacsonyabb tudatossági szinten.

A gyereknek csak maga a fontos. Később az inga átlendül. A gyerekének mindent alárendelő anya, vagy a családért éjjel-nappal robotoló apa például magával szinte semmit sem foglalkozik. Az érett személyiség azonban képes jól belőni az arányokat: törődik másokkal, de nem hanyagolja el saját magát sem. Ha Te rendben vagy, a Világ is rendben lesz körülötted.

Az egyik legbiztosabb jele az érettségnek, hogy fontossá válik magunkra úgy gondolnunk, mint érett személyiségre.

 

Forrás és a teljes cikk: http://kernertraining.hu/szemelyisegfejlesztes-blog/erett-vagy-eretlen/

 

 

Itthon a többség összeszorított fogakkal kínlódja végig a mindennapokat. Bárhová mész külföldre, a mosoly-helyzet mindenhol jobb. Pedig ha rosszkedvűen viselkedem, akkor csak még rosszabb lesz a kedvem; ez nem agysebészet, csak bele kell kicsit gondolni.

 

 

 

 

Gyógyító szavak

Grazyna Fosar és Franz Bludorf rámutatott arra, hogy a DNS-t, bizonyos frekvenciájú szavak befolyásolják és újra-programozhatják.

Ezek a felfedezések egy új típusú orvostudománynak nyitják meg kapuit, melyben a DNS-t bizonyos kulcs-szavakkal és frekvenciákkal újra lehet programozni, vagyis feldarabolás vagy bizonyos gének helyettesítése nélkül. A genetikai sebészetnek, méltó konkurenciája jelent meg tehát! Az emberi DNS, csupán 10%-át használja fehérje előállításra. Csupán e kis része képezi a nyugaton ismert és népszerűsített kutatások tárgyát. A fennmaradt 90%, ballaszt-anyagnak van nyilvánítva, melynek semmilyen jelentősége nincsen. Ennek ellenére, az orosz kutatók meg vannak győződve arról, hogy a természet egyáltalán nem pazarló, ezért nyelvészekkel és genetikusokkal karöltve elhatározták, hogy felfedezik az emberi DNS fennmaradt részének valódi szerepét. E kutatások eredményeinek következtetései forradalmiak!

Ennek megfelelően, az emberi DNS, nemcsak testünk felépítéséért felelős, hanem információ raktárként és kommunikációs csatornaként is szolgál. Vagyis egyféle Internet.

Az orosz nyelvészek felfedezték, hogy az egész genetikai kód, főképp a nyugaton fölöslegesnek ítélt 90%, az emberi nyelvek szabályai szerint működik. Ily módon, összehasonlították a nyelvtani szabályokat (a szavak és mondatok képzési módját), ezek sémáit (egy bizonyos nyelvben használt értelmezés tanulmányozása) és az alapvető nyelvtani szabályokat. Felfedezték, hogy a DNS alkaloid/alkáli molekuláira, az emberi nyelvekben használt nyelvtani szabályok érvényesek. Más szóval, az emberi nyelvek, nem véletlenszerűen, hanem a DNS eredményeként jelentek meg.

Piotr Gariaev, orosz biofizikus és biológus és kollégái tanulmányozták a DNS vibrációs viselkedését is, vagyis bizonyos frekvenciák hatását erre. Következtetésük elképesztő: az élő kromoszómák, pontosan holografikus számítógépekként működnek, a DNS belsejében létrehozott endogén lézer- sugárzás hatására! Vagyis sikerült nekik, bizonyos vibrációs modellt előállítaniuk a DNS-t és a genetikai információt befolyásoló lézer sugár segítségével. És, akkor, amikor a DNS szerkezete az emberi nyelv szerkezetével azonos, direkt szavakat és mondatokat is lehet használni a DNS módosításához, melyhez semmilyen kódfejtés nem szükséges. E dolgot kísérletileg bebizonyították!

Az élő DNS (a szövetekben nem pedig “in vitro”), határozottan reagál a szavak és mondatok által gerjesztett lézer sugarakra, a rádióhullámokra is, ha megfelelő frekvenciát használunk.

Ezzel tudományosan magyarázható a kijelentések, autogén tréning, hipnózis és pozitív gondolkodás erős hatása az emberre. Tehát természetes és normális az, hogy a DNS reagál a nyelvezetre.

Mialatt a nyugati kutatók sebészeti eljárásokkal bizonyos géneket vonnak ki a DNS láncból más helyekre beműtve ezeket kísérletezés céljából, addig az oroszok lelkesen dolgoznak azon berendezéseken, melyek lehetővé teszik a sejt anyagcsere befolyásolását rádió és ennek megfelelő fény frekvenciákkal, bizonyos genetikai bántalmak kijavításáért.

Gariaev tudósainak csoportja sikerült bebizonyítsa, hogy ezzel a módszerrel megjavíthatók, az X sugarak által károsított kromoszómák. Mi több, felfogtak bizonyos információs modelleket az egyik DNS-ből és ezt továbbították egy másiknak, ekképpen sikerült átprogramozniuk ennek sejtjeit, egy másik genommá. Ily módon átalakítottak béka embriókat – szalamandra embriókká, csupán a megfelelő információs modell átadásával! Ily módon, az egész információ átadódott, semmilyen mellékhatás nélkül, amilyenek a nyugati gyakorlat során gyakran előfordulnak. Ez nyilvánvaló módon az orvostudomány egyik legnagyobb forradalmi ugrása, mely minden bizonnyal meglepő változásokkal fog járni. Látványos eredményeket értek el egyszerűen vibrációkkal és nyelvezettel, a bizonyos módon barbárnak számító molekuláris sebészeti beavatkozási technikák alkalmazása helyett. Ezek a kísérletek rámutatnak a vibrációs genetika végtelen potenciáljára, melynek nyilvánvalóan nagyobb hatása van a szervezet működésére, mint amit a DNS biokémiai folyamatainak alkáli részlegének (az egész 10%-nak) tulajdonítanak.

,,A DNS…információkat vonz a makrokozmoszból, átadva azokat tudatunknak. Olyan, mint egy sokrétű rezonátor, mint egy több különböző állomást fogó rádió-készülék, a kibocsátó frekvenciájának függvényében.

Ez a hiperkommunikációs folyamat, rendkívül hatékony egy mély relaxációs állapotban. A stressz, gondok vagy egy hiperaktiv mentál megnehezíti ezt a folyamatot és a kapott információk elferdülnek vagy haszontalanná válnak.”

,,Ebben a pillanatban, az emberiség szintjén, az individualizált tudat viszonylag stabil és létrehozható egy új, valóban felsőbbrendű csoport tudati forma, melyben hozzáférhetünk a teljes információhoz, a testünk minden sejtjében - DNS-ünkben jelen lévő biológiai rezonátor segítségével - erőfeszítés nélkül vagy anélkül, hogy távolról manipulálnának minket, az információt illetően. Akárcsak az Internet, DNS-ünk is továbbíthatja saját információit ebbe a széles hálózatba, mely maga az Élet, információkat is kaphat ebből a hálózatból és valószínűleg direkt kapcsolatot is teremthet e hálózat többi tagjaival. A csodálatos távolsági gyógyítások, telepátia, ily módon könnyedén és természetesen megmagyarázható. Például, bizonyos állatok már távolról észlelik gazdáik hazatérését.”

Az ember ugyanezt a típusú hiperkommunikációt tapasztalja meg akkor amikor van egy intuíciója vagy ihlete. Több hónapon keresztül, egy 42 éves férfi éjjelente azt álmodta, hogy egy CD-Rom típusú információs rendszerrel áll kapcsolatban. Ilymódon igazi tudást szerzett meg, különböző szakterületekről, melyeket ő reggelente ellenőrzött. Egy igazi információáradat érte - mint egy enciklopédia! Ezek nagy többsége kívül esett saját személyi tudáskörén és olyan technikai részleteket tartalmaztak, melyekről halvány fogalma sem volt.

,,A DNS-t most egy szerves vezetőnek tekintik, mely normális testhőmérsékleten működik, a mesterséges szuper-vezetékektől eltérően, melyek nagyon alacsony hőmérsékleten képesek működni: -200 és -400 Celsius fokok között. Minden szupervezető képes tárolni a fényt, tehát az információt is. Ezzel magyarázható, hogyan képes a DNS olyan jól tárolni és közvetíteni az információt.”

A spirituális és ezoterikus mesterek, már évezredekkel ezelőtt tudták azt, hogy az emberi test beszéddel: szóval és gondolattal programozható. Most tudományosan is megmagyarázták és bebizonyították ezt a dolgot.

Természetesen, a megfelelő frekvenciát kell alkalmazni.

Éppen ezért nem mindenki sikeres, sem ugyanolyan mértékű sikereket nem tud elérni minden egyes alkalommal.

Az embernek dolgoznia kell belső folyamataival, hogy bizonyos spirituális érettséget érhessen el ahhoz, hogy direkt és tudatos kommunikációt hozhasson létre a DNS-el. Az orosz kutatók egy olyan berendezés kidolgozásán dolgoznak, mely biztosítja a sikert, megfelelő frekvencia használatánál.

Azonban, egy magas spirituális tudattal rendelkező személynek nincs szüksége semmilyen berendezésre! Ő nem függ semmilyen gépezettől, DNS-ének átprogramozásában. Mindannyiunk megtehetjük ezt, amit a tudomány igazol!

Forrás és a teljes cikk: http://angyalforras.hu/Tudasforras/A-DNS-t-a-szavak-befolyasoljak-

Az alábbi videóban a rák gyógyítását láthatjuk három perc alatt:

https://www.youtube.com/watch?v=-LYDbmdXC9Q

Gregg Braden előadása arról, hogy a gondolatainkkal, a szívünkben keltett érzelmekkel mennyire befolyásoljuk saját testünket és környezetünket. Akár rákbetegséget is pillanatok alatt meg lehet gyógyítani, amit egy kínai klinikán készült filmmel bizonyít az ismert író.

http://kahihealing.hu/mi-a-kh/

A Quantum Creation Course
célja kettős
:

A Homo Liberty és Homo Creative tudatállapotok elérése:

Homo Liberty A FELSZABADULT EMBER

Ez az állapot a lélekben és tudatilag tartósan és stabilan felszabadult, tetterős, túláradóan boldog  és egészséges ember. Teljes bizonyossággal önmagában és az aktuális képességeiben éli a saját életét – alapvetően itt és most.

A Homo Liberty gyakorlatilag már nem nevezhető esendő emberi állapotnak, messze-messze több annál.

A tisztulási folyamat mellett megszerzett ismereteknek és a lebontott saját blokkjai, kérgei  tapasztalatainak köszönhetően tudja, hogy  ki ő, hogyan működik, honnan jött, hova megy és hogy mit miért tesz. Ez egy Buddha állapothoz hasonlítható tiszta tudati szint, amikor az egyén már képes a szándékát és a figyelmét  teljes önbizalommal és bizonyossággal torzítatlanul  megnyilvánítani és uralni.
Megértette honnan ered valójában az ereje és, hogyan képes azt fokozni.

…..

 

Homo Creative – A  “TUDATOS TEREMTŐ” LÉLEK   ÁLLAPOTA

A Homo Liberty csengő-bongó buddhai tisztaságától  kezdődően nyílik egyenes út a szándékkal rendelkező kijelentéssel, azaz a saját  figyelem és szándék-energiával történő direkt teremtéshez és a letisztult szellemi érzékelési képességek irányába. A Homo Liberty  blokk mentes belső tudati  állapota szükséges előfeltétele  a további kiszámítható és stabil fejlődésednek, amit egyre önállóbban Te generálsz önmagadnak. 

A saját világodban visszaszerzett bizonyosságszinted, kontrollált figyelmed  és szellemi energiád  a valódi  alapja –  a fizikalitásban is megnyilvánulni képes – teremtőerődnek. Mindehhez persze a minden érintettre folyamatosan vonatkozó  harmonikus, jószándékú, örök fejlődési célzatú és folyton tapasztalni vágyó Teremtői nézőpontból történő életviteled  és magas etikai hozzáállásod is   szükséges – minden hátsó gondolat és megalkuvás nélkül. …

 

> A QCC gyakorlatai során a mentális, érzelmi  és fizikai automatizmusaid kioldódnak és eltűnnek örökre. A mentális és lelki kényszerességek, függőségek  (taszítások-vonzások)  bármivel  kapcsolatosan amivel dolgozunk – mindegy, hogy ki vagy mi az – gyorsan elpárolognak.

> A gondolati felidézés vagy gondolati képek megteremtésének  színessége, dimenzionalitása, és élessége brutálisan megjavul. Ha korábban nem volt, csak feketeség  akkor képes leszel hamarosan  színes felidézésre  is.

> Útközben jelentősen javul a memóriád.

> A múlt zaklatottságai, fájdalmai, gyászai többé nem izgatnak fel.

> Brutálisan megnő a kreativitásod és a mentális teremtő erőd, hisz a QCC ott kezd, ahol mások befejezik

> Jelentősen javul az aktív  élő szabad figyelmednek és szándékerődnek a szintje és a mentális  terhelhetőséged.

> Felszámoljuk az érzékeny  “nyomó gombjaid” amik a reaktív  programjaid indították eddig.Fokozatosan megszűnnek azok a korábbi félelem alapú ösztönös reakcióid, amikre bizton építhetett bárki (gyerek, család, ügyfél, főnök, média) és helyette józan döntésekkel irányítod az életed. A figyelmed és az időd feletti kontrollod végérvényesen visszaveszed.

> Magasabbra emeljük a saját magaddal kapcsolatosan megszerzett önbizonyosságod és teremtő erőd szintjét, hogy egyre inkább képes légy független lenni, azaz élni és dolgozni  a saját életteredben és a saját időbeosztásod szerint, nem másoktól függve és nem nekik mindenáron megfelelve.

> Ahogy tisztulsz úgy  egyre  harmonikusabb  szerelmi és családi kapcsolatokra is alkalmasabb leszel, s automatikusan olyanokat vonzol be akik már  szintén ezen a magasabb tudati szinten élik az életüket. Ez  akár az üzleti kapcsolataidban is mentesít az “alsóbb kategóriás ügyfelek” adta  visszatérő és fájó tapasztalatoktól. Mert amit már “bent” feszültség mentesíteni tudsz az “kint” már nem fog megjelenni karmikusan.

 

Források és a teljes cikkek: http://quantum-creation.hu/

http://quantum-creation.hu/mi-az-a-qcc/

 

 

,,Mindennek a hajtóereje a gondolat, vagy a szándék.

Annak ismerete, hogy valójában ez, hogyan hat a molekulákra, ismeretlen. Kivéve persze a víz molekulák számára. És mindez lenyűgöző, ha belegondolunk, hogy testünk 90%-át- víz alkotja. Ugye elgondolkodtató: ha a gondolatok ezt tehetik a vízzel, vajon mit tehetnek velünk.”

https://www.youtube.com/watch?v=w6_05oywFx0&list=PLD4970748C58F6B7D&index=7

 

„Az oko­san kivá­lasz­tott szak­mai vagy önfej­lesztő köny­vek­ből napi 30 per­cet olva­sol, akkor hetente befe­je­zel egy 200 olda­las köny­vet. Évi 50 könyv elol­va­sása 5 év alatt hatal­mas hely­zeti előny­höz fog jut­tatni az élet­ben, mert pozi­tív irány­ban 180 fok­ban átala­kul a sze­mé­lyi­sé­ged és olyan mennyi­ségű tudást hal­mo­zol fel, hogy szinte ver­seny­társ nél­kül leszel a szakterületeden.” (Kerner Tibor)

,,Ha nem vagy tudatos, nem ismered a működésed, akkor jogosan állíthatod, hogy “nem rajtad

múlik”, “nem tehetsz arról ami történik veled”, mert csak résztvevője vagy, de nem az alkotója az életednek!
Rajtad múlik: tovább lépsz vagy nyavalyogsz.”

http://tudatosan.hu/alap-szeminarium/

Ha Téged is foglalkoztatnak az alábbi kérdések…

– Nem tudsz szabadulni attól a feszítő érzéstől, hogy többet, jobbat érdemelsz.
– Szeretnéd kihozni az életedből és magadból a maximumot.
– Az idődet szeretnéd optimálisan felhasználni, hogy mindenre jusson.
– Jó lenne végre egyenesbe tenni a pénzügyeidet.
– Vágysz arra, hogy igazán az lehess, aki vagy.

A megoldás: a személyiségfejlesztés. A Kerner Training azért jött létre, hogy önfejlesztő eszközöket  – ingyenes online tréning, könyvek, tudásanyagok, szemináriumok – adjon a kezedbe

http://kernertraining.hu/jelentkezes-a-hirlevelre/

 

,,A boldogsághoz vezető életstratégiák elsajátításával jóval kiegyensúlyozottabb életet élhetsz.”

 

„Figyelj oda, min van a fókuszod! Amire helyezed a figyelmedet, azt vonzod, és az valósul meg az életedben!”

,,Minden körülmény között meg kell őrizned a középpontodat, és megtanulni megáldani a jelenléteddel bárkit.” 

,,Aztán a napi gyakorlások és órák által elkezdtem szépen átalakítani az energiámat, elkezdtem egyre jobban leföldelni magam.”

 

http://satnamjoga.hu/indiai-utinaplo-2-0-amikor-te-vagy-a-latvanyossag/

,,Ne függj mások reakcióitól! Járd a saját utadat akkor is, ha eleinte magányosan teszed... Világosságod és szereteted fénye előbb-utóbb köréd gyűjti azokat, akik a Te hullámhosszodra rezdülnek.”

https://www.facebook.com/1398118087170638/photos/a.1398167403832373.1073741828.1398118087170638/1742236606092116/?type=3

 

Szeretném, ha a Varázslat egy új világ kapuját nyitná meg előtted, és örömöt vinne a teljes létezésedbe. Ezt kívánom Neked és a világnak!
Sose feledd: Nálad van a varázspálca! :)

https://www.facebook.com/Egy-Kis-Var%C3%A1zslat-%C3%9At-a-v%C3%A1ltoz%C3%A1shoz-1398118087170638/?fref=ts

 

https://www.facebook.com/pg/azutaboldogsaghoz/about
Az Út a Boldogsághoz Magyarország küldetése elérni, hogy Magyarország és térségének lakói boldogabb életet éljenek vagy legalább elinduljanak a boldogság felé, azzal együtt, hogy mindenki saját maga tudja csak, hogy mi számára a boldogság.

 
Bízunk abban, hogy az ember boldog életre született, és ha valami miatt jelenleg boldogtalan is, elérheti a boldogságot. A "rossz hír" az, hogy neki magának is tennie kell ezért valamit. Nem várhatja saját boldogságát csak másoktól, viszont maga is hozzájárulhat mások boldogságához.

 

"Az igazság az, hogy mindaz a boldogság, amit ön valaha is el fog érni, önben rejlik." L. Ron Hubbard

 

Az Út a Boldogsághoz Magyarország Facebook oldala. Tudjuk, hogy tehetünk valamit a boldogságért. Ezzel a Facebook oldallal az a célunk, hogy rövid képes üzenetekkel és jegyzetekkel minél több Facebook-on kommunikáló személynek növeljük az esélyeit a boldogságra.

A mi munkánknak csak kis része az, hogy a Facebook-on terjesztjük, hogy van esély és vannak eszközök a boldogsághoz.

Megosztjuk itt élő szemináriumaink eseményeit, könyveket, videókat és hasznos újságcikkeket is.

Tarts velünk, mert a világ nem olyan savanyú, ahogyan a televíziók és a sajtó nagy része tálalja. A boldogság tanulható és neked is van erőd elérni és fenntartani. Mi segítünk.

 

Az Út a boldogsághoz egy nonprofit szervezet, melynek célja az, hogy felébressze az emberekben a boldogság iránti vágyat és segítsen a boldogságot elérhető közelségbe hozni főként.

Termékek: Az Út a Boldogsághoz Könyv, Kulcs a boldogsághoz tanfolyam, Boldogság-tanácsadás, Gyerek nevelési szeminárium, Párkapcsolati szeminárium, Boldogság-konzultáció, Életviteli tanácsadás · Művészet és szórakozás.

http://www.azutaboldogsaghoz.hu

 

 

4 öngyógyító légzésgyakorlat, amit te is kipróbálhatsz otthon!

 

A 4-7-8 légzés a könnyed elalvásért

Dr. Andrew Weil az University of Arizona Integratív Medicinai központ orvosa szerint egy jó alvásra tudatosan felkészíthetjük a testünk a megfelelő légzéssel.

Egy olyan légzésmódot ajánl, amely következtében az idegrendszer megnyugszik.

Próbáld ki: A nyelved hegyét helyezd a felső fogsorod mögé és tartsd ott az egész gyakorlat ideje alatt. Első lépésként lélegezz teljes mértékben a szájadon át, és bátran hagyd, hogy hallhatóvá váljon a kilégzéshez társuló tipikus „shshshs” halk süvítés. Az előbb említett előkészület után aztán csukd be a szád és lélegezz az orrodon át, lassan amíg négyig számolsz. Tartsd a légzésed addig bent, amíg hétig számolsz, aztán ezt kövesse egy hosszú lassú kilégzés a szádon, miközben a számolással nyolcig érsz. Ismételd meg a módszert öt percenként mindaddig, míg el nem alszol.

 

Légzés a melléküregek tisztítására

Egy kiesebb tanulmány bizonyítja azt is, hogy az asztmával küszködő betegek esetében a gyógyszeres kezelés mellett a rendszeres légzésen alapuló jógagyakorlatok jelentős mértékben javították a tüdő légző funkcióit.

Larry Payne, Terapie Yoga Rx kutatási csoport alapítója és igazgatója szerint a légzésgyakorlatok kitűnő hatással vannak az orr és arc melléküregek egészségére is.

Próbáld ki: Kezdj el egy mély légzést az orron keresztül, majd ezt kövesse gyors hirtelen kilégzés. A gyakorlatot végezd egy másodpercenkénti gyors kilégzéssel tíz másodperc időtartamig. Ez egy ciklus. Folytasd három ciklus gyakorisággal, mindaddig, amíg szükségét érzed. Payne arra figyelmeztet, hogy ez a gyakorlat növelheti a szívritmust így nem ajánlott csak orvosi felügyelet mellett azon személyek számára, akik szívérrendszeri problémákkal küszködnek, különös tekintettel a magas vérnyomásos betegekre.

 

A fájdalom automatikusan a légzést is befolyásolja.

A fájdalominger miatt a légzés reflexesen visszatartódik. Ez sajnos nem helyes mivel a visszatartott légzés hozzájárul a gyulladás további fenntartásához a stressz hormonok szintjének emelése által – közli Pernotto Ehram.

Próbáld ki: csukd le a szemed és folyamatos izomlazítás mellett képzeld el hogy a tested egyre relaxáltabb.

A légzés legyen kiegyensúlyozott, mély hasi légzés.

Amikor a hasizmok elernyednek, a levegő mélyebbre jut a tüdőben megnövelve az oxigéncsere felületét. Belégzésnél képzeld el, ahogyan az oxigén dús levegő a fájdalom helyére megy és kioltja az ott lévő nyomást. Amikor kilélegzel akkor meg képzeld el, hogy minden egyes kilégzés által megszabadulsz egy újabb adag fájdalomtól.

 

Minél inkább megnyújtod a kilégzést, annál inkább stimulálod a “vagus” ideget. Az idegrendszer ezáltal megnyugszik és azt az érzés keltődik, hogy nyugalomban és biztonságban vagy – mondja Michael Merill Chicagoi pszichológus.

 

 

“A tudatos légzés csökkenti a gyomor-nyelőcső refluxát és segíti hogy a gyomortartalom a megfelelő irányba mozogjon.“ Pernotto Ehrman.

Próbáld ki: Képzeld el, hogy mezítláb sétálsz egy kövekkel borított hűvös lépcsőn. Lélegezz nyugodtan mélyen az orrodon, miközben négyig számolsz és elképzeled, hogy milyen kellemesen hűsítő érzést adnak a talpad alatt lévő kövek. Aztán miközben nyolcig számolsz csücsörített szájjal lélegezz ki és képzeld el, hogy haladsz minden egyes kilégzéssel lefele a lépcsőn. Folytasd egészen a tünetek megszűnéséig.

Mind a négy módszer könnyen elsajátítható és itt is érvényes az aranyszabály, hogy a gyakorlat teszi a mestert. Sok sikert kívánunk hozzá és jó egészséget.

Forrás és a teljes cikk:: http://filantropikum.com/4-ongyogyito-legzesgyakorlat-amit-te-is-kiprobalhatsz-otthon/

 

 

,,Szájon át szívd be a levegőt, s orron ki – ettől megnyugszik a gyomrod.”

 

Azt kérdezték tőlem, hogy mit lehet tenni, egy 24 éves fiatalember ,,jobbá tételéhez."....mondtam a testi-lelki-szellemi pozitív környezet kialakítását...vagyis részletesen...

 

A 24 éves fiatalember,,jobbá tételéhez”

4 alap dolog, amiből nem tudok, nem lehet engedni.

 

 1. Napi Centrum –multivitamin készítmény beszedése… Ebben benne van az összes vitamin és ásványi anyag egy alapszintű mértékben. Ezt vagy ehhez hasonló készítményt muszáj szedni, mert feltétlenül kellenek a szervezet, a testi – lelki – szellemi jó működéséhez a vitaminok és az ásványi anyagok.
 2. Napi smoothie— Mert kell az ,,élő” táplálék, gyümölcsök-zöldségek, ami friss fényt, és életenergiát tartalmaznak. Továbbá olyan hasznos növényi anyagokat és enzimeket is tartalmaznak, ami pl. a Centrumban nincs, de fontosak a helyes, a jó közérzethez, a szervezet, a testi – lelki – szellemi jó működéséhez.
 3. Napi két és fél liter folyadék minimum. Egyszerűen Lételem a bőséges folyadék napi fogyasztása, …mert az agy, a szem, a szerveink, az izmaink, idegrendszerünknek KELL…kell a szervezet, a testi – lelki – szellemi jó működéséhez.
 4. Napi fél – 1 – 2 óra biciklizés vagy futás, egyszerűen, ha valakinek nincs meg a jó állóképessége, akkor nem tud igazán kreatív lenni, kibontakozni, fejlődni, kiteljesedni.. s a napi stresszel szemben ellenálló lenni. Minél jobb az állóképesség, annál több mindent képes csinálni az ember, s annál több öröm éri, …s minél jobb az állóképesség, annál jobban működnek és egészségesebbek, ellenállóbbak, erősebbek a szervei, a szervezete. Egyszerűen, kell a szervezet, a test – lélek–szellem jó működéséhez.

+

 1. Én szerintem muszáj továbbá a napi Pl. ginzeng, maca, gulan vagy valami hasonló ilyen hatásos gyógynövény szedése..mert ezek is óriási mértékben, nagyon tapasztalható mértékben javítják a testi – lelki – szellemi képességeinket és optimalizálását is elősegítik, sőt minden téren a teljesítmény, és a jó közérzet növelését is megadják.
 2. Továbbá szerintem az Omega-3 zsírsav kihagyhatatlan. Egyszerűen kell a szervezet, a jó testi – lelki – szellemi állapot jó működéséhez.

++

1. A megfelelő testi, fizikai környezet kialakítása. Pl kék, zöld, narancssárga fal, mert ezek nyugtató színek és jókedvet is adnak…tehát a színes környezet…vagy pl. nyugtató, pozitív zenék pl. relax, meditatív, bagdi bella, …sok sok lehetőség van ezen a téren is még, amit lehet használni..többek között pl több, oxigéndús, friss levegőn való tartózkodás, ami létfontosságú a szerveinknek, idegeinknek, …vagy éppen a jóközérzetet és melegséget adó fény, kint napfényen való tartózkodás  stb..…nyújtás, nyújtózkodás, masszázs, masszírozás, …..érintések, simogatás, ölelés…s ezzel a következő

2. A megfelelő lelki környezet kialakítása. Pl. erőszakmentes módszer, beszélgetések, a gyermek megnyitása, én üzenetek, értő figyelem, szeretet, közös megbeszélések, …megérteni, meghallgatni, figyelni rá, figyelembe venni, hogy ő is mit akar, hogy neki is mi a jó. Pl. Neked is jó ez így? Neked jó ez így? Te hogy szeretnéd?  Találjunk ki valamit, ami neked is jó,… te szerinted?….s a dirigálás, kritizálás, cikizés, kioktatás stb kerülése…vagyis egyenrangú partnerként való kezelés. Szeretet, mosoly, dicséretek adása. – érintése testi és lelki szinten. Pozitív, emelő, segítő, támogató, elfogadó, szerető lelki környezet biztosítása.

 

3. Az önismeret kialakítása, hogy tudja, hogy ő kicsoda, hogy ő mit szeret….mert pl. egyes szülők is olyat erőszakolnak rá a gyermekre, amit a gyermek nem szeret ,,az nem ő”…vagy éppen az iskolában a osztálytársak csinálnak valami ,,menőt”..s akkor a gyerek utánozza őket..s teljesen elveszti önmagát..elveszti, hogy ő mit akar..mit szeret  ,,ki ő”…mert 1. ahhoz van hozzá szokva, hogy mások mondják meg neki, hogy mi a jó, és milyen legyen…2. senki nem kíváncsi rá..nincs, aki meghallgatná, ha más.. Fontos, hogy meg kell találni a tehetségét, azt aki,.. olyan pozitív tevékenységeket, amiben örömét és önmagát leli.

 

 

Valójában az agy-testi- lelki ,,átmosása”, és blokkoldás kell. Ergo---A rezgés szintjét feljebb vinni. S azt , csak is pozitív, magasabb rezgésű szavakkal, cselekedetekkel, érzésekkel, érzelmekkel lehet. S A SZOKÁS a lényeges, hogy mi játszik nagyobb szerepet a napjaiban, s ez egyrészt rövidtávon, másrészt hosszútávon is meghatározza az életét. Vagyis pozitív, magas rezgésű érzelmek, élmények átélése és megszokása, szokássá válása a FONTOS.  (mj)

 

Ahol a figyelmünk, oda áramlik a teremtő energiánk is.

A spirituális fejlődés ÉS a vágyott élet megteremtésének alapelvei közül az egyik legfontosabb: ahol a figyelem, ott az energia. Ahova a figyelmedet összpontosítod, oda mennek a teremtő energiáid is.

Amilyen értékítéleteket, mintákat huzamosabb ideig a tudatodban – érzelmi, fizikai és finomtesteidben – tartasz, tárolsz, azok fognak megvalósulni a gondolatok, érzelmek és tettek együttes hatása által.

Ha napi fél munkaidőben gyűlölködő posztokat osztasz meg és vadászod az ilyen jellegű híradásokat (ezen van a fókuszod), jó eséllyel történnek is veled ilyen események. Ez egyfajta önbeteljesítő jóslat – minél inkább egy negatív kimenetre összpontosítasz, annak annál nagyobb esélye lesz bekövetkezni. Ha a pozitív végkifejletre helyezed a szándékodat és igyekszel csak annak energiát adni, jó eséllyel az fog bekövetkezni. Amitől félünk, rettegünk, azt a gondolatot, azt a lehetséges forgatókönyvet feltöltjük a – jelen esetben negatív – érzelmeink (a félelem) erejével – amelyek ugyanúgy teremtő erővel bírnak, mint a pozitív érzelmek. Ezzel összhangban számos tanítás int arra, hogy ne arra összpontosítsunk, amit el akarunk kerülni, hiszen azzal is végső soron annak az elkerülendő dolognak adunk energiát. Ehelyett fordítsuk meg a gondolkodásunkat és fogalmazzunk meg egy pozitív célt (pl. 'Nem akarok megbetegedni.' helyett 'Egészséges maradok!'), és abba fektessünk – gondolati, érzelmi és cselekvésbeli – energiát.

A fókusz, a saját figyelmünk mesteri irányítása napjainkban kulcsfontosságúvá vált a sikeres, megelégedett élet megteremtéséhez.

Ez több mindent magában foglal. Egyrészt elengedhetetetlen, hogy napi kapcsolatban legyek Önmagammal, a belső hangommal – felismerjem ezt a hangot és meg tudjam különböztetni mások hangjától, például a gyerekkorban lemásolt szülői és egyéb hangoktól, a hozzám közel állók sugallataitól, a külső manipulációtól. Ez a saját belső erőm, önbizalmam, önazonosságom alapja, annak az alapja, hogy ismerjem a saját szívem, lelkem vágyait és azokat tudjam követni, megvalósítani. Ezt az önismereti folyamatot ma már számos technika, meditáció és gyakorlat támogatja, érdemes megtalálni azt, amelyiket a leginkább magunkhoz közel állónak érezzük és rendszeresen használni is! Az önmagammal való egység megtalálása és fenntartása a legfontosabb ahhoz, hogy a figyelmemet a szívem felismert vágyaira összpontosíthassam és azokon tarthassam egészen a megvalósulásig.

A megteremteni kívánt vágyaimra akkor tudok a leghatékonyabban fókuszálni, ha nemcsak a gondolataimban tartom meg ezt a pozitív figyelmet, de egyúttal pozitív érzelmeket is társítok hozzájuk (ez még több erőt ad a megvalósuláshoz), és mondani sem kell, hogy megteszem a szükséges lépéseket a fizikai síkon is.

A figyelem irányítása ugyanakkor azt is magában foglalja, hogy tudatosan kerülök minden olyan csatornát, hírforrást, ami nem esik egybe a céljaimmal, nem engedem be az energiamezőmbe azokat az információkat, amelyek a célomnak, a szándékaimnak árthatnak, romboló erővel hathatnak, ellentétesek a saját pozitív szándékaimmal. Azt is, hogy nem fordítok figyelmet rosszindulatú, negatív híreken csámcsogó, gyűlölködő, kárörvendő stb. emberekre, lehetőség szerint kerülöm azt, hogy tőlük információt kelljen befogadnom.

Bízz abban, hogy az Univerzum a legjobbat akarja Neked – és ennek bekövetkeztéért el is követ mindent: elhalmoz a szükséges információkkal, tudással, anyagi és más javakkal, kapcsolatokkal – neked csak a saját pozitív szándékaidon kell tudnod megtartani a fókuszt.

Kolontár Elvira

Forrás és a teljes cikk: http://www.hazateres.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=140:f%C3%B3kusz-%C3%A9s-figyelem-%E2%80%93-amire-figyelsz-az-v%C3%A1lik-val%C3%B3s%C3%A1gg%C3%A1&Itemid=5

Felelősség és tükröződések

 

Minden, ami a világodban megjelenik, azt te hoztad létre. Minden, kivétel nélkül, téged tükröz.

 

Ha az önismeret útjára lépsz, mert szeretnéd mélyebben megérteni és átalakítani a világodat, van néhány alapelv, amelyek nélkül nem érdemes útra kelni.

 

Talán az egyik legfontosabb a felelősség kérdése: minden, ami a világodban megjelenik, azt te hoztad létre. Minden, amivel találkozol, ami megmutatkozik, az azért nyilváníthatja meg magát, mert te megengedted, engedélyt adtál ahhoz, hogy ott legyen. Ahogy az ősi igazság is tanítja: ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent. A külvilágunk minden esetben minket – a belvilágunkat - tükrözi: minden esemény, ami ott megjelenik, még azok is, amikkel egyáltalán nem értesz egyet.

Kivétel nélkül minden azért tud számodra megmutatkozni, mert benned – belül, rezgésként, érzelemként, mintaként – ott rejlik. A külvilág a belvilágunk tükörképe. Ez akkor is így van, ha nem tetszik, amit a tükörben látsz vagy derült égből villámcsapásként ér a látvány – tehát, ha nem vagy tudatos arra , mi van benned és meglepetésként érzékeled mint külső eseményt. 

 

Vannak tehát olyan „teremtéseink”, amelyeket szintén mi hoztunk létre, de nem igazán szeretnénk ezt elfogadni, ezért inkább másra hárítjuk. Mást teszünk felelőssé azért, amit mi tapasztalunk, ami a mi világunkban megjelenik: a gyerekkorunkat, a főnökünket, a céget, a kormányt, az anyósunkat, a párunkat, a pénzügyi helyzetet, a szerencsét, az öröklődő géneket, az influenzavírust, az orvost, azokat, akik a színfalak mögött irányítják a dolgokat stb. Mindig találunk valakit, akire lehet mutogatni, akinek így vagy úgy kellett volna viselkednie ahhoz, hogy az a dolog, ami nekünk aktuálisan nem tetszik, másként alakuljon. 

Azt még könnyen elhisszük, hogy pozitívra kell hangolni a rezgésünket ahhoz, hogy a vágyott állást/partnert stb. bevonzhassuk. Viszonylag könnyen megy annak a megértése, hogy önmagunknak kell megfogalmazni, milyen partnert szeretnénk, és önmagunknak kell méltóvá válnunk ahhoz, hogy az illető meg is jelenhessen az életünkben.

A párkapcsolat, de tágabb értelemben véve minden kapcsolatunk csodálatos lehetőséget ad arra, hogy a másik reakcióiban, viselkedéseiben önmagunkkal, a saját árnyékos részeinkkel találkozzunk. Egészen biztos ugyanis, hogy a téged mélyen érintő dolgok – minden, ami másokban idegesít -, az benned is ott van valahol, arra várva, hogy szeretettel elfogadd.

 

Érdemes a viszonyainkra így tekinteni és végignézni, hogy mit tükröznek belőlünk – hiszen alkalmat adnak arra, hogy ami „odakint” nem tetszik, azt „idebent” meggyógyítsuk, elfogadjuk, szeretetet adjunk neki.

 

A felelősségvállalás tehát azt is jelenti, hogy tudatosan figyelsz arra, ami veled történik, amit mások közvetítenek számodra – hiszen önmagadról üzennek. Aztán pedig veszed a fáradságot, hogy megvizsgáld, az adott dolog, tulajdonság hogyan jelenik meg a te életedben, személyiségedben. Csakis önmagadért vállalhatsz felelősséget, a saját jól-létedért, a saját életedért, a saját teremtéseidért – mások életéért nem. De a sajátodért 100 %-os felelősséggel tartozol. Csak figyeld meg a változást, amelyet ennek az egyszerű alapelvnek a betartása hoz az életedbe :)   A felelősséget persze nagyon szívesen hárítjuk néhány esetben, jelesül, amikor nagyon kényelmetlen, kellemetlen, csúnya, amit a tükörben látunk. Ilyenkor szoktunk ragaszkodni a  tükörtől való elkülönülésünkhöz – kötjük az ebet a karóhoz, hogy de márpedig a másik a hibás, az ilyen-olyan, bezzeg én, mindent jól csináltam, éreztem, viselkedtem stb.

 

Az árnyékos részeinkkel való szembesülés persze nem egy láblógatós tengerparti vakáció, hanem húsba vágó élmények, találkozások, ráeszmélések és érzelmi drámák sorozata. Ezen azonban célszerű átküzdeni magadat, ha valódi eredményekre – igazi önismeretre, valódi kapcsolatokra, valódi énre, valódi boldogságra – pályázol, vagy ha ezt még nem igazán érted, de jelenleg igazán rosszul érzed magad a bőrödben, és nagyon utálod, amit az életednek nevezel. Ebben az esetben ugyanis az árnyék-részeid megértése és szeretettel történő elfogadása kulcsfontosságú.   

 

Amiért felelősséggel tartozol, arról neked kell gondoskodni, neked kell gondozni, a vadhajtásokat lenyesegetni, táplálni és törődni vele. Te teremted meg, te hozod létre és tartod életben – az ember tudatos teremtőnek született, a saját világát, életét, személyiségét teremti meg minden egyes napon. Rajtad múlik, milyen világot, életet teremtesz magadnak – 100 %-ban a saját felelősséged, ugyanakkor egy elképesztő lehetőség, amit kár lenne veszni hagyni és elpazarolni...  

 

Forrás és a teljes cikk: http://www.hazateres.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=129:spiritu%C3%A1lis-t%C3%A9vhitek-ii-a-felel%C5%91ss%C3%A9g&Itemid=4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felnőttek nagy százaléka olyan, mint egy gyermek, hagyni kell nyerni, és dicsérni, elismerni kell, mert az önbecsülését kívülről nyeri. (mj)

10 meglepő tevékenység, amely elűzi a stresszt

A stressz sokunk életét megnehezíti, ám szerencsére számtalan módszer létezik a feszültség levezetésére. Cikkünkben 10 olyan meglepő tevékenységet mutatunk, amelyek segítségünkre lehetnek a nehéz pillanatokban.

1. Mossuk meg a kezünket meleg vízben!

A meleg víz nyugtatóan hat az idegrendszerünkre. Természetesen egy kellemes fürdő az ideális, de ha erre nincs lehetőségünk, egy meleg vizes kézmosás is megteszi.

2. Kezdjünk el dúdolni!

Már bizonyára észrevettük, hogy a boldogabb emberek sokkal gyakrabban dúdolnak, nem véletlenül, ugyanis ez a tevékenység kedvezőn hat a vérnyomásunkra és elűzi a stresszt.

3. Grimaszoljunk!

A stressz többnyire együtt jár a megfeszített állkapoccsal, gyakran a fejfájással és a fogcsikorgatással is. Ám egy arcmasszázzsal, az izmok ellazításával és grimaszolással mindezt könnyen elűzhetjük.

4. Rágcsáljunk zellerszárat!

A rágás kifejezetten hatásos a stressz levezetésére, és ha már valamit rágcsálni szeretnénk, miért ne tennénk ezt egy egészséges nasival?

Egészséges és a stresszt is oldja

5. Firkálgassunk!

Ha stresszes munkánk van, tartsunk néha egy kis szünetet, tegyünk magunk elé egy papírlapot és rajzoljunk, firkálgassunk bármit, amit kedvünk tart! Garantáltan ellazít majd ez a tevékenység.

6. Masszírozzuk meg a szemöldökünk közötti részt!

Tartsunk egy mini arcmasszázst: óvatosan csípjük össze két ujjunkkal a szemöldökünk közötti részt és kezdjük el finom mozdulatokkal masszírozni.

7. Használjunk ajakbalzsamot!

Talán kissé furcsán hangzik, de ha elkezdjük ajakbalzsammal kenegetni a szánkat, az nyugtatóan hat az idegrendszerünkre.

8. Együnk salátát!

Stresszes pillanataink során a csokoládé és az egyéb édességek mellett nem tűnik vonzó alternatívának egy-egy saláta elfogyasztása, pedig a zöldségek rágcsálása nyugtatóan hat az idegrendszerünkre.

9. Vegyük le a cipőnket!

A szoros cipő megakadályozza a tökéletes vérkeringést, amely akár feszültséget is előidézhet. Érdemes tehát a lábbelitől munka közben megszabadulni és gyakran megmozgatni a lábujjainkat - természetesen csak akkor, ha tehetjük és irodában dolgozunk.

10. Öleljünk meg valakit!

Az ölelés boldoggá és stresszmentessé tesz, feszült helyzetben tehát keressünk valakit a közelünkben, akit átkarolhatunk pár másodpercre!

Forrás: https://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/10-meglepo-tevekenyseg-stressz-ellen-feszultseg-levezetes?page=2 Írta: Balatoni Dóra

 

Enzimtáplálkozás nyers ételekkel

Nagyon fontos az, hogy mit eszünk, tehát a táplálkozás, ezt gondolom, nem kell mondani. Hiszen, nem azért táplálkozunk, hogy ne legyünk éhesek, illetve nem csak azért.

Hiszen a táplálkozás, amit megeszünk, az kihat szinte mindenre, - a gondolatainkra, hangulatunkra, a kreativitásunkra, dinamikánkra, és ezáltal az egész sorsunkra. Ugyanis, ha megfelelő a táplálkozásunk, akkor optimalizálhatjuk a teljesítményünket, képesek vagyunk előállítani saját boldogsághormonjainkat, szárnyat adhatunk a hangulatunknak.

 

Lénárt Gitta: Enzimtáplálkozás nyers ételekkel

https://www.youtube.com/watch?v=icTqqotWFqE

 

,,Élőnek nevezzük azokat az ételeket, italokat, amik nincsenek megfőzve vagy megsütve, azaz amit olyan formában fogyasztunk el, ahogy azt a természet megalkotta. Ha megeszem egy almát, vagy egy banánt, már az is élő étel... A testünk, a sejtjeink ezekre vágynak. Ettől tudunk többet nyerni a nyers ételekből – tápegészen fogyasztjuk őket.”

Serkenti az anyagcserét és tisztítja a szerveket - Minden egyes nap innod kellene

Miért igyunk rendszeresen zöldségleveket és melyek a legjobbak? Szakértőnk, Czanik Balázs capoeira aerobik edző, életmód tanácsadó minden tudnivalót elmond.

Friss zöldségekből készült levek

A kitűnő egészségi állapot megszerzésében és megtartásában fontos szerepet játszanak a csírákból, hajtásokból, búzafűből, friss zöldségekből készült levek. Ezek az italok védik a szervezetet a különböző betegségekkel szemben, illetve erősítik az immunrendszert.

Serkentik az anyagcserét, tisztítják a szerveket, egyensúlyban tartják a belső folyamatokat, mozgósítják a szervezet védekező rendszerét az életünkben manapság egyre gyakrabban felbukkanó káros környezeti stresszhatásokkal szemben.

Lúgosítanak, nem okoznak túlsúlyt, jó hatással vannak a vérkeringésre, valamint a szív- és érrendszeri betegségekre, építik a csontokat, hozzájárulnak a megfelelő hormonműködéshez és még sorolhatnám.

Igazi vitaminbomba érzése: zöldség koktélok

Statisztikai adatok szerint zöldségfogyasztásunk jelentős részét, a paradicsom, paprika, fejes káposzta és vöröshagyma teszi ki.

Természetesen nemcsak az a fontos, hogy sokat, hanem, hogy változatosan is fogyasszuk a zöldségeket.

Legalább naponta háromszor. Ha lehet, nyersen, hiszen frissen mindegyik valóságos vitaminbomba.

De hogyan készítsük el? Mihez tálaljuk? Hogyan ízesítsük, hogy kellemes élmény legyen a fogyasztása? Ezekre a kérdésekre a válasz a zöldség koktél, némi gyümölccsel, kevés fűszerrel (gyömbér, menta, petrezselyem): nem tart soká egy-egy pohár zöldséglevet, smoothie-t, egy mixet, egy turmixot összedobni és már meg is oldottuk a fenti problémákat.

„Szuper zöldség”

Minden zöldség másra „orvosság”. Íme néhány a teljesség igénye nélkül:

a frissen préselt paradicsomlé nagyon jót tesz a szívnek és vérnek, emellett sejtöregedés gátló hatású.

A répából készült koktél erősíti a szemet és sok béta-karotint tartalmaz.

A „szuper zöldség”, azaz a cékla erősíti az immunrendszert, javítja az állóképességet, segít a rák megelőzésében és „kezeli” a magas vérnyomást.

A karalábéval készített zöldséglé légúti és bőrbetegségekre ajánlott. Ezenkívül antibakteriális hatású.

A karfiolos juice ásványi sókban gazdag, C-vitamin tartalma pedig kifejezetten magas. Magnéziumban, kalciumban, káliumban, foszforban, nátriumban és vasban gazdag a smoothie. Emellett vízhajtó hatású, és a reumatikus fájdalmakra ajánlott.

A zöld salátákban többek között rengeteg C- és B-vitamin, (B1-, B2-, B6-vitamin) mész, fehérje, kalcium, kálium, foszfor, és vas van.

A búzafű az egyik legjobb méregtelenítő, és a benne található B17-vitamin bizonyítottan gátolja a rákos sejtek szaporodását.

Ízesítésre

Ízesítéshez ajánlott a zeller, mely kiváló idegerősítő és nemi hormonképző hatással bír. Emellett jelentős a mész, és a foszfor tartalma.

A petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő hatású. Flavonoidokat is tartalmazó illóolaja gyulladáscsökkentő.

A mentát gyomor- és epebántalmak ellen használják. Külsőleg reumára használják borogatásként.

Forrás: https://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/zoldsegle-dieta-egeszseges-eletmod-betegseg-czanik-balazs?page=1

 

Vizualizáld a sikert!
"Lásd magad, amint jól teljesítesz az adott helyzetben, és bízz a pozitív eredményben. Ha a legjobbra számítasz, a legjobbat ösztönzöd magadban és másokban is. Nagyon fontos, hogy pozitív látomást tarts fent magadról, a többi érintettről és magáról a helyzetről is.”

http://www.dudus.hu/angyaliuzenetek/cards/uzenet44.html

 

 

,,Az új tudatosság azt jelenti, hogy megváltozott bennünk, emberekben valami. Közelebb kerültünk a Teremtő észleléséhez önmagunkban, így lehetőségünk van kevesebb erőfeszítéssel, könnyedebben helyreigazítani olyan energiákat, amelyek gátolnak, és azt az életet teremteni, amit valóban szeretnénk.”

Forrás és a teljes cikk: http://www.teljessegviraga.hu/aktualis-programok/kiteljesedes-2-0-webkurzus/

 

A frekvenciák emelkedése azt eredményezi, hogy a Gaia-n élők frekvenciái is emelkednek. Nem kívülről, hanem ezek belső alkímiai folyamatok, és mindenkinek, de mindenkinek (!) egyéni és személyes felelőssége van a belső alkímiai folyamatain. Ezért tenni szükséges, olvasni, tanulni, és a hétköznapok pillanataiban gyakorolni és gyakorolni és gyakorolni... a SZERETETET. (Dr. Vaktor Orsolya)

 

,,A pozitív gondolatok, pozitív dolgokat eredményeznek.”

A szerető és bölcs Gondviseléshez fordulok, mellyel öröktől fogva kapcsolatban vagyok. Kérem a magasabb rendű énemet, hogy vegye észre a mindenhol és mindenkiben ragyogó fényt és szeretet.

Mostani helyzetedben a pozitív gondolatok hozzák meg a várva várt csodás eredményt. Lehet, hogy most azt mondod, te már így is nagyon pozitívan szemléled a világot, Mihály arkangyal azonban arra kér, hogy szabadulj meg minden ártalmas gondolattól, aggodalomtól, amely károdra lehet.

Pozitív gondolataid építő erejére akarja felhívni a figyelmedet.

Vedd észre, mennyi mindent elértél már eddig is pozitív gondolataid segítségével. Segít, hogy megfelelő módon szemléld az életet, és pozitív tapasztalatokat szerezz.

Források: https://www.facebook.com/mainapangyaliuzenete/photos/a.759086910916938.1073741828.758932920932337/797642673728028/?type=3&theater

http://www.tarrdaniel.com/documents/Ezoteria/angyal_kartya/mihaly_arkangyal/3_Mihaly_Arkangyal_Kartya.html

Egyszer, a Mester így szólt tanítványaihoz:

Harc dúl bennem. Egy szörnyű háborúskodás két farkas között.

Az egyik farkas képviseli a félelmet, a haragot, az irigységet, a bánatot, a sajnálkozást, a mohóságot és a kapzsiságot, az arroganciát, a gőgöt és az önteltséget, a fennhéjázást, az önsajnálatot, a bűntudatot és a bűnösséget, a neheztelést, a megbántódást, a kisebbrendűségi és a felsőbbrendűségi érzést egyaránt, a hazugságokat, a hamisságokat, a büszkeséget és az egót.

A másik farkas pedig a vidámságot, a jókedvet, a békességet, a szeretetet, a reményt, a megosztást és az együttérzést, a derűt és a nyugalmat, a higgadtságot, a szerénységet, a kedvességet, a jóakaratot és a jóindulatot, a barátságot, a bátorságot, a beleérző képességet, a nagylelkűséget, az igazságosságot, a könyörületet és a részvétet, a bizalmat, a becsületet, a hűséget és a hitet képviseli.

Ugyanez a harc folyik bennetek is és minden élő emberben.

A tanítványok pár pillanatig elgondolkoztak a hallottakon, majd az egyikük megkérdezte:

Melyik farkas fog győzni?

A bölcs Mester egyszerűen ezt felelte: Az, amelyiket tápláljuk. (Osho)

Ha holnap mi leszünk az élen, akkor az azért lesz, mert jó munkát végeztünk. (Lewis Hamilton)

,,Ahhoz, hogy az új világod energiáival tudj kapcsolódni, szükséges a gondolataid újjászületése, szükséges az érzelmi és gondolati reakcióid újjászületése. Hiába oldasz ki magadból bármit, ha a szokásaidon és a reakcióidon nem változtatsz.
Hiába az üresség, ha azt nem az új hozzáállással töltöd fel. Gondolkodj másképpen, cselekedj másképpen! Saját változásod maga a fejlődésed. Fejlődj! Tanulj! A fejlődésed az emelkedésed!
Adj magadnak kényeztetést! Kényeztesd magadat, hogy a világ is kényeztethessen Téged!"

https://www.facebook.com/magentatudatossag/photos/a.636904232996612.1073741828.636860219667680/1490677764285917/?type=3

 

 

Felszabadító, hosszú távú hatás: spirituális választerápia
Ha igazán mély és átfogó változást szeretnél az életedben, vagy végleg megoldani egy régóta húzódó problémát, sokat segíthet a spirituális választerápia (svt). Ez a módszer egy-egy életterületen belül a probléma gyökeréig hatol, és a tudatalattiból tisztítja ki a gátló hatásokat, rejtett akadályainkat. Egy kezelés olyan, mint egy energetikai nagytakarítás, melynek során lépésről lépésre megszabadulsz a terheidtől, és a végeredmény: letisztult gondolkodás, nyugodt elme, kiegyensúlyozottság, békés, harmonikus közérzet, boldogság.

Forrás: http://alternativegeszseg.hu/index.php/2016/12/02/7-legerosebb-stresszoldo-modszer/

Az önvizsgálat nélküli élet értéktelen létezés. (Szókratész)

,,A karmát testünk, beszédünk és tudatunk által teremtjük.

Az ok és okozat törvénye szerint a helyes, pozitív és jó gondolatok javára válnak a tudatnak és a léleknek, a helytelen, negatív és rossz gondolatok, pedig ártalmasak. Így a pozitív gondolkodás fejlesztésével boldog, nyugodt és békés lelkiállapotot idézünk elő.”

Forrás: http://elozoeletek.blogspot.hu/2016/12/hogyan-lehet-karmat-megvaltoztatni.html

Ami valójában, láthatatlanul irányítja az életedet

Megfigyeléseink alapján a tudatos elménk hitrendszereket alkot, amelyek hiedelmekké, rögeszmékké, berögzült elképzelésekké válhatnak. Mi történik akkor, amikor olyan dolgokban hiszünk, ami nem a mi javunkat szolgálja? 

Ezek közül a hitrendszerek közül jó néhányat persze otthonról hozunk, hiszen kezdetben a szüleink, nagyszüleink, később pedig a társadalom, az iskola, a munkahelyek hitrendszereit kapjuk készen. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen így tartható fenn az emberi élet folyamatossága, az előző generációk által felhalmozott tudás, továbbá  az egyszerűsítés, kategorizálás nélkül rendkívül bonyolulttá válna akár egy szem almát is megvásárolni.

A probléma ott kezdődik, amikor olyan dolgokban kezdünk el hinni, ami nem a mi javunkat szolgálja, például, ha a szüleink belénk sulykolják, hogy „a mi családunkban mindenkit a daganat visz el” vagy „kislányom, a férfiak mind csak azt akarják”, vagy „a gazdagok mind tisztességtelenül szerezték a vagyonukat”. A példákat a végtelenségig lehetne sorolni, biztosan mindannyian vissza tudunk emlékezni olyasmire, amit unásig ismételt valaki a környezetünkben.  A fogékony éveinkben másoktól hallott elképzelések különösen jó eséllyel válnak sajátunkká, még akkor is, ha egy-egy ilyen romboló kijelentés csak egyszer hangzott el, de érzelmileg túlfűtött helyzetben, amikor sérülékeny állapotban voltunk (például vita hevében: „Te mindent elrontasz!”) És hogy még tovább bonyolítsuk a helyzetet, sok hiedelmünk még ennél is trükkösebben úgy alakul ki, hogy észlelünk egy viselkedésmintát, amit valamilyen oknál fogva követendőnek könyvelünk el tudat alatt. Például akarva-akaratlanul is másolhatjuk a saját szüleink személyiségét, viselkedését felnőttkorban, holott talán már tudatosan törekszünk arra, hogy „mi márpedig másként csináljuk”.

 

Tehát egyáltalán nem mindegy, mit hallottunk, tanultunk másoktól, mit fogadunk el a minket érő számtalan impulzus közül, ezek épülnek be ugyanis a tudatalattinkba. 

 

A tudatos elménk pedig pontról pontra végrehajtja a tudatalattiban tárolt programokat, vagyis a gyakorlatban – a saját életünk révén – valósítja meg azokat.

 

Így a tudattalan programjaink a sikeres élet érdekében tett erőfeszítéseink gátjaivá válhatnak: legtisztább szándékaink  és legjobb tetteink ellenére is maradhatunk ugyanolyan szegények, magányosak, sikertelenek, boldogtalanok.

Természetesen arra nincs lehetőség, hogy megváltoztassuk a múltunkat és kitöröljük a bántó, sértő, mondatokat, korlátozó emlékeket, de arra igen, hogy a hozzájuk társított érzelmeket meggyógyítsuk, tiszta szívből megbocsássunk és a negatív hiedelmet pozitívval helyettesítsük - MOST.

 

Ahhoz tehát, hogy igazán azt az életet élhessük, amire a szívünk mélyén vágyunk, először is célszerű feltérképezni, tetten érni ezeket a programokat. Ehhez elég tüzetesen végignézni a saját életünket: hol tartunk most, kik vagyunk, szeretjük-e az életünket, elégedettek és boldogok vagyunk-e, milyen a munkánk, a párkapcsolatunk, a családi, közösségi életünk, a pénzhez való viszonyunk. Az az élet, amit jelenleg élünk, pontos tükörképe annak, mit hiszünk el önmagunkról és a világunkról.

 

A következő lépés pedig az, hogy kitakarítjuk a tudatalattiból a korlátozó, esetleg romboló hiedelmeinket valamilyen módszerrel. Erre számos jó megoldás létezik, használhatunk különféle meditációs anyagokat, tisztító eljárásokat, elengedő szertartásokat stb. Az egyik leghatékonyabb módszer a spirituális választerápia, amely pontos és összehangolt kutatás révén képes feltárni és kitisztítani a negatív energiák és programok bármely fajtáját egészen a probléma gyökeréig.

 

Tartsd szem előtt, hogy a tartós eredményhez nemcsak a tisztításra van szükség, hanem teljes körű változtatásra és a tudatos erőfeszítésekre – a siker, a változások mindig rajtunk múlnak, mi magunk vagyunk érte felelősek!

 

A korlátozó hiedelmek helyébe fontos új, pozitív életszemléleten alapuló hiteket ültetni és a célunkhoz közelebb vivő elképzeléseket, szokásokat kialakítani. Emellett szükség lehet az érzelmeink meggyógyítására, különösen, ha bármilyen traumatikus, megrázó élményben volt részünk, hiszen az érzelmi egyensúly nélkül nehéz a vágyott életet a fizikai síkon megvalósítani.

Az svt komplex rendszerével ez utóbbiakra is lehetőség nyílik, így egy-egy tisztítás alkalmával teljes megújulásban, újjászületésben, gyógyulásban lehet részünk.

Forrás: http://hazateres.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=23:ami-val%C3%B3j%C3%A1ban-l%C3%A1thatatlanul-ir%C3%A1ny%C3%ADtja-az-%C3%A9letedet&Itemid=4

A túlhajtott életmód egyik jellemzője a gyors, kapkodó életritmus, ezen belül is a rendszertelen, esetleg rossz minőségű ételek (gyorsételek, kész- vagy műételek) fogyasztása, a kevés alvás és mozgás, és a valódi pihenés szinte teljes hiánya. 

A túlpörgetett test és lélek rövidesen kimerül és képtelen a feladatait rendesen ellátni: méregteleníteni, feldolgozni a táplálékot és pszichés élményeket egyaránt, megfelelően működtetni az immunrendszert stb. Ilyenkor jelennek meg a különféle allergiák, az elhúzódó vagy gyakran kiújuló betegségek, a túlsúly, a fáradékonyság és lelki szinten az apátia, közöny, ami váltakozhat az ideges, feszült szakaszokkal.

 

Felborult egyensúly
A hagyományos kínai orvoslás szemlélete szerint a mai életforma túlzottan „jang”: túl aktív, túl sok benne a cselekvés, a tevékenység, a stimuláció, túl sok inger ér bennünket nap mint nap vizuális, érzéki , és az információk, érzelmek szintjén egyaránt, ráadásul a táplálkozásunk is inkább jang irányba tolódott el (túl sok hús, cukor, alkohol, stimulánsok, kávé, drogok, dohányzás).  Egyensúly a természetben és az emberi testben, de a szűkebb-tágabb környezetünkben is csak akkor állhat be, ha egyforma mértékben szerepel benne a jin és a jang.

A jin pólust kell tehát erősítenünk, így például:

 • többet pihenni (tudatosan beiktatni a pihenőidőt is a napunkba)
 • hamarabb lefeküdni (pl. elalvás előtt meditálni egy rövidet vagy egyszerűen csak átgondolni a napunkat)
 • tudatosan kizárni a felesleges ingereket (pl. tv, erőszakos műsorok, folyamatos hangos zene hallgatása stb.)
 • tudatosan lelassulni és elegendő időt hagyni minden tevékenységre (különösen az evésre!)
 • felhagyni az esetleges maximalizmussal és elhagyni a felesleges, időrabló tevékenységeket
 • erősíteni a jint a táplálkozás révén is: gumós és gyökeres zöldségek, tengeri alga, gomba, finoman fűszerezett levesek, ginzeng, datolya, méz, gyógyteák
 • gyakran járni a természetben, erdőben
 • relaxációs, stresszoldó módszereket használni rendszeresen.

Forrás és a teljes cikk: http://www.harmonet.hu/szepseg-egeszseg/62081-a-7-legerosebb-stresszoldo-modszer.html

 

A vese a kínai hagyomány szerint a születésünkkor kapott életenergiát is tárolja, így valójában az összes többi szerv és a teljes test megfelelő működése a vesék állapotától függ. Nem meglepő tehát, hogy a vesék energetizálása, karbantartása alapvető fontosságú.

 

A vesék kormányozzák továbbá a nemi szervek működését, szétoszlatják a szervezetben a tüdőből érkező csit (életenergiát), de a vese uralja a hajat, a fogakat, fület (hallást) és a csontokat is.

Az alacsony hőmérséklet és a nyirkos időjárás megterhelheti ezeket a szerveket, ezért ilyenkor különösen fontos gondoskodni a vesénkről és a hólyagról: kívül és belül is állandóan melegen kell tartanunk, hogy elkerüljük a felfázást, vagy a komolyabb problémákat, illetve, hogy megőrizzük értékes életenergiánkat - ezzel az öregedési folyamatokat is lassíthatjuk.

 

A legfontosabb: a pihenés! A nyári, őszi és tavaszi hónapokhoz képest több pihenésre van szükségünk, tehát aludjunk, meditáljunk többet! Ez nem azt jelenti, hogy egész télen hanyagoljuk a mozgást, de nem most van itt a kiemelkedő sportteljesítmények ideje! A visszavonulás, ha tudatosan távol tartjuk magunkat a zajtól (tv, hírek, felesleges szórakozások stb.), a megterhelő környezettől (pl. plázák), emberektől és helyzetektől, most sokat segít. A látszólagos passzivitás most aranyat ér!

Téli sportok: a mozgás mindig áldásos, ilyenkor is, hiszen méregtelenít és karbantartja az immunrendszerünket. Ám legyünk visszafogottabbak, mint máskor, figyeljünk oda arra, mennyit bír a testünk. Az egyik legjobb sport, ami testre-lélekre egyaránt gyógyír: a túrázás, az erdei séta.

Befelé fordulás, önismeret: végezz szellemi gyakorlatokat, meditálj, relaxálj, vess számot az előző évvel, készülj fel az újra. Mindez hozzájárul energiád táplálásához, feltöltéséhez.

► A pihentető relaxációs vagy más kifinomult, valóban művészi zene hallgatása, vagy a hangtálakkal végzett meditáció is jó hatású a fülön keresztül a vesére.

► Fogyassz ilyenkor többet a vesét tápláló ételekből: halak és a tenger gyümölcsei, zeller, káposzta, szójabab és csírája, alga, szezámmag, tökmag - mindezek kiválóan erősítik a vesét és a hólyagot. Melegítő, a vesét tápláló ételek bővebben >>>

Melegítő hatású ételek és italok: hagymafélék, gyökérzöldségek, úgymint répa, krumpli, cékla, fekete retek, csicsóka, halak és húsok, kávé, tea, alkoholok, valamint számos fűszer: gyömbér, kardamom, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, mustár, chili, curry, fokhagyma, paprika, torma, oregano, kakukkfű, bazsalikom, kömény.

A hideg évszak a raktározás, pihenés, erőgyűjtés időszaka, a szervezetünk is elsősorban erre koncentrál, mi pedig jól tesszük, ha támogatjuk ebben a folyamatban. A téli hidegben emellett különösen fontos a testhőmérséklet megfelelő szinten tartása, ezért kell több meleg levest és melegítő típusú ételeket fogyasztani: több teljes őrlésű gabonát, kicsivel több fehérjét, tehát húsféléket, vegetáriánusok szójából, búzahúsból készült ételeket, tofut, hüvelyeseket.

Hűtő hatású ételek és italok: salátafélék, banán, spárga, citrusfélék, alma, gomba, paprika, spenót, rák, tejtermékek: joghurt, túró, tejföl, zöldséglevek, szójaszósz, víz - ezeket érdemes mértékkel fogyasztani, illetve a lentebb olvasható melegítő hatású fűszerekkel elkészíteni.

► A meleg alsónemű, a derékmelegítő és az időjárásnak megfelelő öltözködés alapvető fontosságú. Ha érzékenynek érzed a vesetájékot, használj melegítőpalackot.

► A Vese energiamaximuma délután 5 és 7 óra között van a kínai szervóra szerint - ha észreveszed, hogy ilyenkor fáradtabb vagy szorongóbb vagy az átlagnál, az utalhat a vese energia gyengeségére is. Ebben az esetben ezt az időt lehetőleg töltsd pihenéssel, meditálással vagy a vesét tápláló gyógymódok igénybevételével.

► A minőségi szex szintén segít megőrizni az életenergiát és a nemi szervek aktivitását, különösen, ha nem visszük túlzásba és szeretetteljes kapcsolatban műveljük. Mivel a férfiak életerőt veszítenek az ejakuláció révén, érdemes megtanulni a tantrikus szeretkezés vagy a taoista szex művészetét.

► A serkentőszerek, mint például az alkohol, a cigaretta vagy a kábítószerek, főleg nagy dózisban kimerítik a szervezet, azon belül is kiemelten a Vese energiáját, ezektől érdemes tartózkodni ilyenkor. A kávéfogyasztás csökkentése is ajánlatos.

Melegen ajánlott viszont a növényi főzetek és gyógyteák fogyasztása, akár nagyobb mennyiségben is, ezek segítségével ugyanis finoman, kíméletesen átmossuk a vesét és melegen tartjuk az egész szervezetet. Különösen jó hatású a jógitea (fahéj, kardamom, szegfűszeg, bors a fő összetevői), a gyömbérből, csalánból, ginzengből készült gyógyteák.

► VÍZ, VÍZ, VÍZ!

- Ilyenkor is ugyanolyan fontos naponta 2-3 liter vizet meginni. Csakhogy a víz önmagában is hűtő hatású, ezért ilyenkor nem igazán kívánjuk. Ha viszont nem iszunk eleget, az megintcsak a vesét gyengíti. A kínaiak pofonegyszerű megoldása: forrald fel és idd melegen. Elsőre talán furcsán hangzik, de próbáld ki, nekem bevált! 

- A rendszeres szaunázás, infraszaunázás a legerősebb immunerősítő módszerek egyike, havonta, kéthetente kifejezetten ajánlott beiktatni, amennyiben nem áll fenn kizáró egészségügyi probléma. Remekül edzi a szívet, felpörgeti a keringést, eltávolítja a salakanyagokat, tisztítja a keringést, a tüdőt és a bőrt. A bőr szintén nagyon fontos immunszervünk, hiszen ez a test első védelmi vonala. A kínai hagyomány a Tüdő irányítása alá rendeli a bőrt, ami azért is érdekes, mert tulajdonképpen a bőrünkön keresztül is „lélegzünk”, vagyis információt cserélünk a külvilággal, a verejtékezéssel pedig méreganyagokat adunk le, akárcsak a kilégzéssel. Így logikus, ha a bőrünket alaposan és mélyen megtisztítjuk, azzal szinte az egész testünk fellélegzik.

- A forró, majd hideg vizes váltófürdővel otthon is hasonló hatást érhetsz el. Reggel és este zuhanyozz le rendszeresen olyan hideg vízzel, amilyennel csak bírsz. Lefekvés előtt remekül kitisztítja a napközben elhasználódott energiákat, reggel pedig nemcsak az éjszaka felhalmozódott méreganyagokat távolítja el, hanem új erővel is feltölt. A hatást tovább fokozhatod, ha fürdés után erős frottírtörölközővel végigdörzsölöd a teljes bőrfelületet: eltávolítja az elhalt hámsejteket, kinyitja a pórusokat, beindítja a vérkeringést.  

Forrás: http://hazateres.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=86:%C3%BAtmutat%C3%A1s-a-k%C3%ADnai-orvosl%C3%A1s-szerint-t%C3%A9lre&Itemid=4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vízterápia: Mi történik, ha elég vizet iszunk éhgyomorra közvetlenül ébredés után?

A japán vízterápia hihetetlenül népszerű a felkelő nap országában - a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az egyszerű gyakorlatot, és használják számos egészségügyi probléma gyógyítására, kezdve a fejfájástól egészen a rákos megbetegedésekig.

 

Mi történik, ha elég pohár vizet iszunk éhgyomorra közvetlenül ébredés után? Mindannyian tudjuk, hogy a víz nélkülözhetetlen az élethez és annak előnyei tagadhatatlanok az egészségünkre, mivel minden szervünknek vízre van szüksége a zavartalan működéshez. Miért nem használjuk ki ezt a fontos, hatékony és egészséges elemet, amit a természet kínál nekünk, és ami szinte mindenkinek a rendelkezésére áll?

 

Hajlamosak vagyunk arra, hogy túlbonyolítsuk a dolgokat, amikor arra kerül sor, hogy gondoskodjunk a testünkről, miközben néhány egyszerű lépéssel hosszú távon karbantarthatjuk az egészségünket. Ennek legegyszerűbb módja az, ha elég vizet iszunk reggel éhgyomorra.

 

A vízzel történő kezelést egy japán orvosi társaság 100 százalékban sikeresnek találta számos betegség gyógyításában. A japán hagyomány szerint az éhgyomorra történő vízivás gyakorlatát rendszeresen kell végezni, és különböző időkeretet ír elő az eltérő állapotok kezelésére, javítására vagy megőrzésére.

Fejfájás, izomfájdalmak, szívrendszeri problémák, ízületi gyulladás, gyors szívverés, epilepszia, felesleges kövérség, bronchitis asztma, tuberkulózis, agyhártyagyulladás, vese és a vizelet betegségei, hányás, gyomorhurut, hasmenés, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenféle szembetegség, méhrák és menstruációs zavarok; fül-orr-gégészeti megbetegedések ... minden gyógyítható vízzel a japánok szerint.

Hogy hány napig szükséges a vízkezelés, az egészségügyi problémától függően különböző - egyes esetekben hosszabb ideig tart, mint máskor, de ha csak vízzel tudjuk gyógyítani a komoly problémákat, akkor meg kell értenünk, hogy nem működik egyik napról a másikra!

 

Néhány példa a különböző betegségek vízzel történő kezelési hosszára:

Magas vérnyomás - 30 nap

Gyomor - 10 nap

Cukorbetegség - 30 nap

Székrekedés - 10 nap

Rák - 180 nap

Tuberkulózis - 90 nap

 

A víz alapvetően kimossa az összes méreganyagot a szervezetből, és megtisztítja a veséket és a többi szervet.

Minél gyakrabban megyünk a mosdóba annál jobb, mivel így ürül ki az összes hulladék a testünkből. Minél több vizet iszunk, annál tisztább lesz a szervezetünk.

A sok víz ivása volt mindig is az egyik titka a ragyogó bőrnek.

Az ivóvíz szintén javítja az új vérsejtek, valamint az izomsejtek termelését, és segít a fogyásban is.

A víz tisztítja a vastagbelet, és javítja a gyomor esélyeit, hogy felszívja a megfelelő tápanyagokat.

Egy jobb emésztési rendszer automatikusan gondoskodik sok más dologról. Ha sok vizet iszunk, az mozgásra készteti a beleket, ezért egy pohár víz éhgyomorra segít szabályozni a tápcsatornát, és megtisztítja a szervezetet bármilyen hulladéktól.

A kiszáradás az egyik fő oka a fejfájásnak és egyéb kellemetlen élménynek, így a sok vízivás segít megelőzni a kiszáradást, ezért a fejfájást is.

 

A kiszáradás tünetei közé tartozik:

Fokozott szomjúság

Szájszárazság és duzzadt nyelv

Gyengeség

Szédülés

Heves szívdobogás (érzés, hogy a szív ugrál, vagy lüktet)

Lomhaság

Ájulás

Képtelenség az izzadásra

Csökkent vizeletmennyiség

"Szóval, mi ez a mágikus kezelés, és hogyan kezdjem?"

Ahogy reggel felébredsz, még a fogmosás előtt igyál 4-szer 160 ml (4 pohár) vizet.

Mosd meg a fogadat, de utána 45 percig nem szabad enni vagy inni semmit

45 perc múlva normálisan ehetsz és ihatsz

15 perccel a reggeli, az ebéd és vacsora után ne igyál vagy egyél semmit 2 órán keresztül (Vagyis reggeli, ebéd, vacsora után 2 óra 15 percig ne igyál/egyél semmit.)

Azok, akik idősek vagy betegek, és nem tudnak meginni 4 pohár vizet, az elején kezdhetik egy kevés vízzel, és fokozatosan növelhetik 4 pohárra reggelente

Egy hasonló hagyomány Indiában is ismert. Szanszkritül a gyakorlatot "Usha Paana Chikitsa"-nak nevezik, melynek durva fordítása: "Kora reggeli vízkezelés". A különbség az, hogy az indiai (ajurvédikus) változat 1,5 liter víz ivását ajánlja éhgyomorra.

Szóval, igyál sok vizet, és maradj egészséges!

 

Forrás: http://www.fenyorveny.hu/2016/06/vizterapia-mi-tortenik-ha-eleg-vizet-iszunk-ehgyomorra.html

 

 

 

Egy csésze fokhagyma port szór a kádba. Ha megtudod miért teszi, te is kipróbálod majd!

 

Nagyon fura ötletnek tűnhet a fokhagymás fürdő, de mivel nagyon pozitív hatással van az egészségünkre, éppen ezért ajánlatos kipróbálni.

Nyugtató, méregtelenítő, stresszoldó, immunerősítő hatással rendelkezik.

A fokhagyma segítségével számos betegséget előzhetünk meg, főleg, ha egész évben teszünk valamit az egészségünkért, nem csak olyankor, amikor baj van. Lalitha Thomas 10 nélkülözhetetlen gyógynövény című könyvében arról ír, hogy a fokhagymás fürdő csodákat tehet a szervezetünkkel.

Ha valaki azért aggódna, hogy az egész teste fokhagyma szagú lesz, nem kell pánikolni-mondja a szerző.

A fokhagymás fürdő után a tusfürdő, sampon, vagy szappan hatására teljesen elmúlik a fokhagyma jellegzetes szaga.

Mit kell tenni?

Öntsünk egy kád forró vízbe egy fél vagy egy egész csésze fokhagyma port. A mennyiség attól is függ, hogy mennyire erős fokhagyma port sikerült beszereznünk. Keverjük jól el a kádban, majd élvezzük húsz percen keresztül a méregtelenítő fürdő hatását. Nyugodtan a fejünket is belelógathatjuk a vízbe, hiszen nagyon jót tesz a haj egészségének is. Vigyázzunk, a szemünkbe ne kerüljön, mert csípni fog.

A fokhagymás fürdő megszabadít a méreganyagoktól, serkenti a vérkeringést, ellazít egy fáradt munkanap után, oldja a szorongást, de ajánlott izomláz, vagy izomfájdalom esetén is.

Szerző: tudasfaja.com Forrás: http://www.tudasfaja.com/egy-csesze-fokhagyma-port-szor-a-kadba-ha-megtudod-miert-teszi-te-is-kiprobalod-majd/

 

Életerő-turbó: friss levek  - 6 életerő-elixír - ha több energia kell!

Napi egy pohár frissen préselt zöldség- vagy gyümölcslével akár egész napra elláthatod magad éltető erővel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Próbáld ki, nagyon finomak! 

A frissen préselt zöldség- és gyümölcslevekkel egész napra elláthatod magad éltető erővel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A friss gyümölcsök és zöldségek leve koncentráltan tartalmazza azokat a létfontosságú enzimeket, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre a szervezetünknek szüksége van az optimális működéséhez. A mai szennyezett környezetben eleve többre van szükségünk ezekből az anyagokból ahhoz, hogy tényleg a legjobb formánkat tudjuk hozni testi és szellemi szinten egyaránt. Kivitelezhetetlennek tűnik azonban annyi nyers zöldséget és gyümölcsöt enni, amennyi a vitamin- és ásványianyag-szükségletünket fedezné.

Erre egy jó megoldás a nyerskoszt fogyasztása, vagyis a többé-kevésbé nyers, élő ételekből álló étrend.

Az egyik legjobb megoldás, ha a nyers konyha egyik legfontosabb elemét, a nyers levek fogyasztását építjük be a mindennapi rutinba, két okból:

1. ezeket a legkönnyebb elkészíteni a nyers fogások közül

2. koncentráltan és nagy mennyiségben tartalmazzák a szervezet számára éltető hozzávalókat, amelyek a lé állag miatt nagyon könnyen fel is szívódnak.

Ráadásul ha rendszeresen fogyasztasz nyers leveket, akkor nem szorulsz táplálékkiegészítőkre, vitamintablettákra, amelyek az esetek többségében viszonylag kis százalékban beépülő szintetikus készítmények. A nyers leveket szigorúan éhgyomorra fogyaszd, ha éppen nem böjtölsz, hanem normál táplálkozást folytatsz, mert más táplálékkal összeerjednek a gyomorban és kárba vesznek az értékes összetevőik. Ez azt is jelenti, hogy egy jó nagy pohár nyers lé a tökéletes reggeli :) Egyrészt finoman beindítja az anyagcserét a benne található gyümölcssavak miatt, másrészt kora reggel azonnal feltölt energiával.

Elkészítése pofonegyszerű, ha van otthon gyümölcscentrifugád vagy -présed. Hámozás után először a keményebb hozzávalókat daráld le, majd a puhábbak kerüljenek a gépbe. Ha ízesítésként fűszert is használsz, azt soha ne a végén add hozzá, hogy kellően elkeveredjenek az ízek. Ez különösen igaz például a nyers gyömbérre, amit ugyanúgy le kell darálni, hogy kijöjjön az íze.

A centrifuga és a prés a legalkalmasabb eszközök az értékes lé kinyerésére. A hagyományos turmixgéppel inkább turmixot, smoothie-t készíthetsz, hiszen az nem a lét választja szét a szárazanyagtól, rostoktól, hanem a teljes gyümölcsöt, zöldséget pépesíti. Ha tartalmasabb "reggelire" vágysz, akkor remek választás egy smoothie.

Ha a mennyiség miatt aggódnál, ne tedd, inkább készíts egy legalább fél literes adagot, azzal egészen biztosan "jóllaksz". Nemcsak a mennyiség, hanem ugye a koncentrált tápanyagtartalom miatt is. Ne tévesszen meg a lé forma - nyugodtan szánj rá annyi időt, mint egy "normális" reggelire, kortyolgasd, "rágd" meg a kortyokat, így még teljesebb a felszívódás és az ízélmény. És most jöjjenek a legjobb receptek, amik nekem beváltak:

- Hagyományos narancslé - ezt sima citruspréssel is elkészítheted 5-6 narancsból, ízlés szerint belekeverve akár a szűrőn maradt rostokat. Extra adag C-vitamint tartalmaz, ami a sejtműködéshez, sejtregenerációhoz és az agyműködéshez is kulcsfontosságú.

- Almalé - 6-8 db almából készítem (attól függően, mennyire lédús vagy inkább kásás az alma) és szoktam hozzá darálni egy fél citromot is. Ha nem szereted "dúsan", rostosan, egy teaszűrőn még leszűrheted, de nem szükséges.

- Isteni sütőtökös nyers lé - 2-3 db alma vagy körte, 1 kisebb sütőtök fele, 1 répa, diónyi gyömbér, fél citrom - Ez egy isteni ízű lé lesz, ami tökéletes a kettes csakra energiáinak felturbózásához, a kreativitás, nemiség, életöröm minőségeinek erősítéséhez is :)

- Céklalé - 1 nagy cékla, 2-3 db alma vagy körte, fél citrom, 1 répa - Remek az ízületeknek, a májnak és nem mellesleg rengeteg vasat, C-vitamint tartalmaz, ráadásul nagyon finom!

- Zöld lé - Ezt akkor szoktam készíteni, ha hozzájutok búzafűhöz, ami egy igazi elixír a testnek. Egy-két maréknyi búzafüvet, salátaleveleket, káposzta, kelkáposzta, spenót és ízesítésnek pici fokhagyma, petrezselyem, esetleg lestyán leveleit, szárát préselem le. Ehhez kézi búzafűprést szoktam használni, mert az kíméletesebben választja szét a lét a rosttól.

- Spenótos banánturmix - Sokkal finomabb annál, mint első hallásra tűnik, úgyhogy feltétlenül próbáld ki! A recept Lénárt Gittától származik, kell bele egy-két marék spenót, 1 banán, 1-2 alma és egy kis víz, ha túl sűrű lenne. Egyáltalán nem dominál benne a spenót íze, inkább édeskés a gyümölcsöktől, viszont így nyersen viszed be a spenótot, ami tele van kalciummal és más fontos anyagokkal.

A hozzávalókkal és az arányokkal természetesen lehet ízlés szerint kísérletezni. A gyökérzöldségek erőteljesebb földízét mindig feldobja, ha teszel hozzá egy kis citromot, ettől frissebb és élénkebb ízvilágot kapsz. A gyömbért különösen ajánlom a hűvösebb időszakban, mert nagyon jól erősíti a tüdő energiáját, tisztítja a légutakat, belülről melegít és az anyagcserét is támogatja.

 

Ha egy ilyen egészséges reggelivel indítod a napodat, már sokat tettél azért, hogy a tested és az elméd optimális szinten tudjon működni!

 

Egészségedre :)

 

Kolontár Elvira

Természetgyógyász, Spirituális tanácsadó.

Forrás: http://www.hazateres.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=108:%C3%A9leter%C5%91-turb%C3%B3-friss-levek&Itemid=5&tmpl=component&print=1

http://www.harmonet.hu/asztalra/66880-6-eletero-elixir-ha-tobb-energia-kell!.html

 

 

 

,,A legígéretesebb az „alvó” állapotban lévő őssejtek felfedezése, amelyeket „fel lehet ébreszteni”, aktiválni lehet, hogy újra működjenek. Ezek a sejtek elképesztően hatékony regeneráló sejtekként szolgálhatnak számunkra, amelyek képesek regenerálni szöveteket, és visszafordítani az időt, méghozzá olyan mértékben, amire nem volt még példa a modern tudományban. Az az álom, hogy nagyon hosszú ideig éljünk egy fiatalosan megőrzött testben, valósággá válhat ennek a felfedezésnek a továbbfejlesztésével."

Forrás: https://www.facebook.com/lelektv.hu/photos/a.116077495128205.17058.106621422740479/1298786463523963/?type=3

A természet stresszoldó ereje

Szinte még hallod a fák lombja mögül a város zaját, és máris relaxálódtál. Nem, nem varázslat történt, pusztán távol kerültünk a rengeteg ingertől, mely cselekvésre ösztönöz minket és közelebb kerültünk a természeteshez. A jóga hatásmechanizmusa is hasonló.

Urald a tested, lélegezz mélyen és hosszan, csendesítsd el elméd, hagyd a gondolatokat, figyelmed koncentráld egy dologra.

Ha testünk megtanul helyesen működni, izmaink már nem lesznek annyira görcsösek, a test lazasága, rugalmassága a gondolatokban és a viselkedésben is megmutatkozik…

http://inboundjoga.hu/joga-gyakorlatok/stressz-es-feszultsegoldas

 

Jógalégzés, a feszültségoldás királya

A mentális problémáknál is alkalmazhatjuk a jóga stresszoldó tanításait. A stressz- és feszültségoldás palettáján a jógalégzés kétségkívül előkelő helyet foglal el.

A légzés és az elme között szoros az összefüggés.

A legjobb, amit tehetünk, hogy minden pillanatban, helyzetben figyeljük a légzésünket.

Ezzel a technikával kiegyensúlyozottá és tudatossá válunk, figyelmünk nem szétszórt és elkalandozó lesz, hanem összpontosított. A külvilágból érkező rengeteg inger nem kapkodásra késztet, hanem nyugodtak, békések és derűsek maradhatunk.

A jóga technikái közül a legjobb stressz- és feszültségoldó gyakorlatok a jógalégzés, relaxáció és meditáció. Ezeket kell elsősorban gyakorolni, ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt életünk legyen. Segítségükkel a nap kezdetén megőrizhetjük a reggel nyugalmát, békéjét, a nap folyamán könnyebben úrrá lehetünk bosszúságainkon, a nap végén pedig megszabadulhatunk az egész napi feszültségtől. Megtanuljuk elviselni a gondolatokat, ahelyett, hogy harcolnánk velük. Megismerjük magunkat és testünk működését, így békésebben viszonyulunk környezetünkhöz. Mosolyogj és a külvilág visszamosolyog rád – ez  a jóga üzenete.

·         Teljes jógalégzés

Helyezkedjünk el kényelmesen a hátunkon fekve, vagy egyenes hátú ülőhelyzetben. Maximum tízszer egymás után lélegezzünk jó mélyeket. Kilégzéssel ürítsük jól ki a tüdőt, figyeljük, ahogy először a hasfal, majd a mellkas, végül a kulcscsonti rész is kiürül, majd belégzéssel töltsük fel teljesen, figyeljük a has, mellkas, és kulcscsonti rész emelkedését.

Forrás: http://inboundjoga.hu/joga-gyakorlatok/stressz-es-feszultsegoldas

 

A túlhajtott életmód egyik jellemzője a gyors, kapkodó életritmus, ezen belül is a rendszertelen, esetleg rossz minőségű ételek (gyorsételek, kész- vagy műételek) fogyasztása, a kevés alvás és mozgás, és a valódi pihenés szinte teljes hiánya. 

A túlpörgetett test és lélek rövidesen kimerül és képtelen a feladatait rendesen ellátni: méregteleníteni, feldolgozni a táplálékot és pszichés élményeket egyaránt, megfelelően működtetni az immunrendszert stb. Ilyenkor jelennek meg a különféle allergiák, az elhúzódó vagy gyakran kiújuló betegségek, a túlsúly, a fáradékonyság és lelki szinten az apátia, közöny, ami váltakozhat az ideges, feszült szakaszokkal.

 

Felborult egyensúly
A hagyományos kínai orvoslás szemlélete szerint a mai életforma túlzottan „jang”: túl aktív, túl sok benne a cselekvés, a tevékenység, a stimuláció, túl sok inger ér bennünket nap mint nap vizuális, érzéki , és az információk, érzelmek szintjén egyaránt, ráadásul a táplálkozásunk is inkább jang irányba tolódott el (túl sok hús, cukor, alkohol, stimulánsok, kávé, drogok, dohányzás).  Egyensúly a természetben és az emberi testben, de a szűkebb-tágabb környezetünkben is csak akkor állhat be, ha egyforma mértékben szerepel benne a jin és a jang.

A jin pólust kell tehát erősítenünk, így például:

 • többet pihenni (tudatosan beiktatni a pihenőidőt is a napunkba)
 • hamarabb lefeküdni (pl. elalvás előtt meditálni egy rövidet vagy egyszerűen csak átgondolni a napunkat)
 • tudatosan kizárni a felesleges ingereket (pl. tv, erőszakos műsorok, folyamatos hangos zene hallgatása stb.)
 • tudatosan lelassulni és elegendő időt hagyni minden tevékenységre (különösen az evésre!)
 • felhagyni az esetleges maximalizmussal és elhagyni a felesleges, időrabló tevékenységeket
 • erősíteni a jint a táplálkozás révén is: gumós és gyökeres zöldségek, tengeri alga, gomba, finoman fűszerezett levesek, ginzeng, datolya, méz, gyógyteák
 • gyakran járni a természetben, erdőben
 • relaxációs, stresszoldó módszereket használni rendszeresen.

Forrás és a teljes cikk: http://www.harmonet.hu/szepseg-egeszseg/62081-a-7-legerosebb-stresszoldo-modszer.html

 

 

 

Erős, teremtő lények vagyunk, és minden gondolatunkkal és minden szavunkkal meghatározzuk a jövőnket. Amikor jó gondolatok járnak a fejünkben, jól érezzük magunkat. Ha jól érezzük magunkat, jó döntéseket hozunk. Ha jól érezzük magunkat, és jó döntéseket hozunk, akkor több jó élményt vonzunk az életünkbe.

A tudomány azt állítja, hogy az energiahullámok jelentik az univerzum "anyagát", és minden lélegzetvételünk és minden gondolatunk közvetlen hatással van valamire vagy valakire az univerzumban. A szék, amelyen ülök, a billentyűzet, amellyel írok, és az ablakom alatt a gyönyörű magnóliafa mind-mind energiából áll. A tárgyak rezgésének sebessége határozza meg a forma sűrűségét. Ezt az energiát közvetlenül befolyásolják a gondolataink, a szavaink és a tetteink. Ezek a gondolatok, szavak és tettek érzéseket hoznak létre, és az érzéseinkből lesz az a valuta, amelyen megvásároljuk élettapasztalatainkat. 

Fejlesszük és használjuk ki azt a képességünket, hogy magunkhoz vonzzuk azt, amire szükségünk van. Ezt úgy érhetjük el, hogy a megfelelő lelkiállapotba kerülünk ( és benne is maradunk ).

Forrás: Louise L. Hay & Cheryl Richardson - Kiemelkedő életet teremthetsz!

http://adwyw.blog.hu/2017/03/19/louise_l_hay_9_titkos_uzenete_az_onmegvalositasrol

,,Némelyik ember irigyli a másik boldogságát, holott lelkét kellene irigyelnie, mely a boldogság befogadására és átérzésére képes.

A történéseknek mindig saját lelkünk ad súlyt és jelentőséget.” (Dániel Anna)

 

,,Az ember boldogságát csak az dönti el, ami lelkében van. Élhetünk egy és ugyanazon környezetben, és mégis egészen más világban.

Hogy milyen a világ, amiben élünk, az tisztára lelkünk mivoltától függ.” (Dániel Anna)

 

Mi ketten igazán hűséges jó barátai tudtunk egymásnak lenni jóban, rosszban. (Dániel Anna)

Hiszek az emberiség szép jövőjében. Itt vagyunk a kapujában. Gyűjtöm azokat az infókat, amik életünket előreviszik és megosztom, hogy másoknak is hasznára legyen. Hiszem, hogy már elindult a nagy változás bennünk és világunkban. Segítsünk ezt folytatni és legyünk pozitívak, bizakodóak! (Dombi Katalin Milly)

https://www.blogger.com/profile/17306600788550791886

 

 

,,Az érzelmi intelligencia egyik jellemzője, hogy képesek vagyunk az ÉRZÉSEINKHEZ ÉPÍTŐ MÓDON HOZZÁÁLLNI. Nem uralkodnak el rajtunk, hanem kézbe vehetőek.”

 

 

Az intelligencia fogalmának nincsen pontosan elfogadott definíciója.

Maga a szó a latin intellego igéből eredeztethető, jelentése megismer, felfog, megért. Hétköznapi értelemben használják a műveltség, az értelmesség, a szellemi képességek átfogó szinonimájaként. Iskolai körülmények között gyakran alkalmazzák ezt a kifejezést a jólneveltségre, a logikus gondolkodásra, a világos okfejtésre stb. Ez a fogalom, úgy tűnik, egyfajta jolly joker a pedagógiában. Hol szűkítik, hol tágítják, hol rosszul értelmezik.

 

Az intelligencia egyfajta értelmezési, helyzetfelismerési képesség, a megfelelő viselkedés megválasztásának a képessége.

Mivel globális képességről van szó, nehezebben tudjuk megmondani, mi az intelligencia, mint megítélni, hogy milyen az intelligens viselkedés.

A józan ítélőképesség, a gyakorlati érzék, a dönteni tudás, a jó felfogóképesség, a környezethez való hatékony alkalmazkodás és problémamegoldás mind e fogalomkörbe sorolhatók.

Az intelligencia fogalma nem fedi az iskolázottságot. Mindannyian ismerünk többdiplomás embereket, akiket a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetnénk intelligensnek.

Sternberg (1986) dolgozta ki az intelligencia háromrétegű elméletét.

 • Az első réteg a környezeti (kontextuális) intelligencia, mely a kulturális elvárások szerinti megfelelő viselkedést tartalmazza.
 • A második réteg a tapasztalati (experimentális) intelligencia, melyet az adott helyzet értékelésekor, az adekvát cselekvés megválasztásakor, gyakorlatban elsajátított készségeink előhívásakor tudunk kamatoztatni.
 • A harmadik réteg pedig az ún. komponenciális intelligencia, melynek három összetevője van:
  • tudásra, tanulásra való képesség,
  • problémamegoldó készség,
  • tervezési, döntési képesség.

A kutatók körében korábban erősen tartotta magát az intelligencia örökletességének gondolata.

Ma már tudjuk, hogy a pszichikus fejlődés az öröklés és környezet bonyolult interakciója nyomán jön létre.

Az öröklés és a környezet kölcsönhatását, a környezet és a nevelés szerepét bizonyítja, hogy az örökbefogadott gyermekek intelligenciája - kedvező szociokulturális körülmények között - nem a vér szerinti, hanem az örökbefogadó szülőkéhez hasonlít jobban. Az eleven, ingerekben gazdag, inspiráló környezet - nyelvi, érzelmi gazdagsága által - kiemelt szerepet játszik a gyermek intelligenciájának alakulásában.

 

 

A lelki élet dinamikája szerint megismételjük ezeket a történéseket, az ismétlés szerepe, hogy tudattalanul visszatérjünk korai frusztrációink színhelyére, remélve, hogy "életsebeink" gyógyítása eredményes lehet.

 

Család és iskola

A gyermek körüli feladatok megoszlanak a család és az iskola között. Az iskolának szocializációs, kultúraközvetítő szerepe betöltéséhez, szüksége lenne a család intenzívebb támogatására. Az iskolával szembeni szülői elvárások növekedtek, ugyanakkor az iskola a szociális zavarok jelenlegi mértékű válságkezelésére nincsen felkészülve. A megsokasodott problémák, feladatok megoldása csak akkor lehetséges, ha az iskola is képes szemléletében változni. Jól hasznosítható a problémák kezelésében az ökológiai szemléletmód, mely egységes egészként tekint az egyénre és környezetére. A gyermek gondjait, nehézségeit a környezeti rendszer függvényeként vizsgálja, s mind az egyén, mind a szervezet számára kidolgozhat beavatkozási stratégiákat. Célja, hogy segítse a gyermeket korának megfelelő kompetenciák kialakításában, hogy sikeres lehessen az iskolai életben, de az iskolát is érzékenyebbé tegye a gyermekek szükségleteire. Ha az intézmény jól működik, a gyermek is pozitívan fejlődhet, a segítő eljárásokat a környezeti tényezők ismeretében hatékonyabban tudják szervezni.

Az esélyegyenlőtlenség miatt sok hátrányos helyzetű gyermek nem tudja megfelelően hasznosítani az iskolát, ezeknek a gyerekeknek a családban is alig tudnak segíteni az iskolai kudarcok leküzdésében. Gyakran látjuk az érzelmi érdekeltség hiányát ezeknél a családoknál. A tudás, a kultúra, a tanulás mint érték nem jelenik meg, gyakori a szidás, az elmarasztalás, és nem ritka a testi fenyítés sem. Itt az iskola csak fokozott érzelmi támasznyújtással tudna segíteni, de a "ne csináld, hanem csináld jobban" iskolai irányzat nem ad lehetőséget a tanulónak, hogy átélhesse a teljesítés örömét.

Néhány iskola próbál a kihívások elébe menni, a kevésbé kockázatvállalók őrzik tradícióikat, lassabban alkalmazkodnak. Sokszor szembetűnő az iskola és a szülői ház értékrendjének különbsége, főként a morális értékorientáció szempontjából. A család értékrendjében az anyagiasság, a gyors "boldogulás" a kívánatosnál nagyobb teret kap, a diákok többsége a hedonisztikus életfelfogást részesíti előnyben. A szülők jelentős része a család megszokott életszínvonalát csak többletmunkával tudja fenntartani, ezért a családi nevelés hatóereje csökken.

A szülők lojalitása alkalomszerű az iskola értékrendjével szemben, sokszor csak a fogadóórákról és a szülői értekezletekről hazatérve próbálnak nyomást gyakorolni a gyermekre a jobb teljesítmény reményében. Az effajta lelki kényszer és szülői perfekcionizmus inkább ártalmas, mint hasznos. A sikertelen, gyenge önértékelésű tanulóknak elsősorban önbecsülésük visszaszerzésére, kudarctűrésük, tanulási motivációjuk javítására van szükségük; csak utána várható lassú javulás a teljesítményükben.

Forrás és a teljes cikk: http://ofi.hu/tudastar/erzelmi-intelligencia.

 

 

,,Érdemes olyan gondolatokkal körbe venni magunkat, melyek nap mint nap építenek és biztatnak bennünket.”

 

,,Minél magosabb tudatosságban jelen lenni, annál nagyobb szeretet a szívben.”

 

 

,,A spirituális emelkedés mindig tudatosság emelkedést jelent.

A tudatszint és a tudatosság emelkedése egyrészről a ráébredése és a felismerése Csillagszív-magtudat eszenciátoknak, másrészről a felelősségvállalás önmagatok gondolataiért, érzéseiért és cselekvéseitekért.

Mag-osabb (egyre bentebb a szívben) tudatszinten ez a felelősségvállalás éber, így a lélek minden tettéért, a kimondottakért és a ki nem mondottakért, de gondoltakért is felelősséget vállal, és viseli következményeit, ok és okozati összefüggéseit. Ez a Karma törvénye, ez a Kozmosz törvénye, az Isteni Igazság Törvénye…

Az emberiség, és a Terrán élő lelkek tudatossági és felelősségvállalási szintje jelenleg még nincsen egyazon tartományban. Vannak, akik már értik és élik eme Krisztus-tudatosságot, és ők az 5. dimenziós létforma Krisztusi felelősségvállalásában és tudatosságában élnek, és vannak, akik még nem…” (Kristályfény33)

Forrás http://vaktororsolya.hu/cikk/59 Csillaggyermekek érkezése

 

,,Semmilyen engedélyre, külső erőre, semmilyen paktumra, semmilyen eseményre és időpontra nincsen szükség ahhoz, hogy a lélek bármely pillanatban választhasson egy mag-osabb gondolkodási módot. A gondolatok milyensége, az érzések milyensége, mint minősége a fokmérője annak, ki … milyen tudatosságban van.” (Kristályfény33)

 

,,Ahogy emelkedik a bolygó tudatossági szintje, vagyis a jelenlévő lelkek szíve megbocsát és a szeretet útját választja, úgy egyre tisztul a tér, és egyre tisztább, szeretettel telibb morfogenetikus mező szövődik újra és újra.” (Kristályfény33)

 

Összefüggés a fénygyermekek és az ikerláng egyesülések között

Lehet, hogy végre-végre a gyökérhez, a "végső blokkoldáshoz" érkeztünk az ikerlángok egyesüléséhez?

Forrás: https://www.facebook.com/kristalyfenyorzok/photos/a.636904232996612.1073741828.636860219667680/753175271369507/?type=1&theater

 

 

 

Testi szerelem az ikerlángok között

 

"Az ikerlángok küldetése tehát, hogy istenemberekké legyenek, átengedjék szerelmükön keresztül a Mindenség érzelmeit az anyagi világba, hogy kivirágozhasson tőle minden."

 

TESTI SZERELEM AZ IKERLÁNGOK KÖZÖTT

 

A tantrikus szerelmi aktus a buddhisták számára nem ismeretlen. A mi nyugati kultúránkban is egyre divatosabb manapság. Divat, ezért utánozzák. Módszereket, gyakorlatokat oktatnak pénzért. Pedig ennek ismerete mindenkiben benne van. Génjeinkben kódolva ősi titokként őrizzük magunkban, s mikor az ideje eljön, amint a lélek és szellem felébred, elkezd erre is emlékezni. Csak hagyni kell működni, nem pedig akarattal működtetni.

 

A hagyományos tantra szerint a szerelmi együttlét kedveseddel arról szól, hogy a szenvedély hullámhegye helyett hullámvölgyet tapasztalsz meg. Ha nem hagyod az alsó csakrákban kicsapódni a szexuális energiát, hanem fentebb engeded áramlani, akkor az orgazmus minősége megváltozik. Nem egyetlen magas csúcsot élsz meg, s aztán onnan lezuhansz, tested alsó részében érezve erős ingereket, hanem tested minden egyes sejtjében orgazmust él meg, akár órákon keresztül, néha több napon át húzódva is.

 

Ezt a fajta élményt főleg lelki társak élhetik meg egymással. Itt nincs az aktus után fáradtság, kiégés, feltöltődsz életerővel. Nem energiát vesztesz, hanem energiát nyersz.

 

Az ikerlángok szerelmének beteljesedése ettől sokkal teljesebb. Ők a legtökéletesebb összekapcsolódást tudják megvalósítani egymással, mert az ő lelkük nemcsak egymáshoz simul, hanem egymásba is tud olvadni. Amint létrejön ez a teljes összefonódás, gyakorlatilag teljesen összeolvad a férfi és női energia, megszűnik a polaritás, és az isteni teremtő erő szárnyára veszi a párt. Rajtuk keresztül Isten szereti önmagát, mindig más és más módon, ahogyan kedvét leli ebben.

 

Az ikerlángok küldetése tehát, hogy istenemberekké legyenek, átengedjék szerelmükön keresztül a Mindenség érzelmeit az anyagi világba, hogy kivirágozhasson tőle minden.

 

Minden pár beteljesít egyfajta extázist, valamilyen módon megélhető, anyagba fordítható módját az ÖRÖM-nek. A Szerelem Kapuja, melyen keresztül megkapják a teremtő energiákat, folyamatosan nyitott lesz bennük, így ők egy-egy tiszta csatorna lesznek Isten és a Világ közt. A Boldogságot közvetítik mindenfelé.

 

Testi összekapcsolódásuk tantrikus élményen alapul, de az istenség teljesebb megnyilvánulásaként ők a hullámvölgyeket egyre magasabb frekvencián élhetik meg, fölemelve olyan magasra az ingert, mint a hagyományos alsó csakrás orgazmusnál, de minden egyes sejt megéli az erőteljes élményt, táncot jár benne Isten, és oda-vissza áramlik a két félben. A párja örömét is érzi mindkét fél, és kisugározza a Mindenségbe, megtisztítva önmagát és maga körül mindent.

- Faith -

Forrás: http://szepjovot.blogspot.hu/2014/02/testi-szerelem-az-ikerlangok-kozott.html

 

 

 

 

 

 

 

Dicsérd a másik embert, pl. Ügyes vagy, Csodálatos vagy, Jó vagy, Nagyszerű vagy, Remek vagy, Szép, okos, intelligens, jó, csodálatos, remek!! stb.. S fokozható pl. Nagyon, felettébbb..stb. Ez rövid …és hosszútávon meg főleg nagyon jó hatású. mj

 

,,Ha jól meditálunk és a tudat feltételektől nem függő állapotából cselekszünk, nincs vége annak a jónak, amit átadhatunk másoknak. A legvégső bizonyosság megosztása, ha a melegségünket adjuk a lényeknek, mely a legnagyszerűbb ajándék.”

 

 

Szükséges, hogy a megértés éretté váljon, és a gondolatok tapasztalatokká mélyüljenek. (Láma Ole Nydahl)

 

,,Kérlek, mi nem hitvallás vagyunk, hanem tapasztalati vallás. Ha valaki teljesen be tudja fogadni a dolgokat, az jó. Ha valakinek ehhez kérdéseket kell feltennie, az szintén jó. A kérdéseket meg kell válaszolni. Ugyanakkor nem kell túltárgyalni a dolgokat, mert így az áldás elmegy. Azonban biztosan kell kérdezni azokról a dolgokról, amik a tapasztalás útjában állnak. És ha van pár régi ember körülöttünk, akik hozzá tudják tenni a tapasztalataikat, az nagyon jelentőségteljes lesz.

Jó érzésnek kell megjelennie és passzolni fog minden. Végül is minden a lehetőségek művészete.

Az új embereknek nem kéne tízperceseket tartaniuk. Talán olvastak valamit és egy intellektuális szinten összerakták, de nincs tapasztalat és érettség mögötte.

Az embereknek meg kell tanulniuk valamit először, és hallgatniuk, aztán ez folytatódik tovább. Ha olyan emberek jönnek be, akik nem tudnak semmit, de nagyot akarnak mondani, meg kell mondanunk nekik, hogy mi csak azért beszélünk, hogy tiszták legyenek a dolgok, egyébként meditálunk. Mindezek után a barátaink még évekig ott lesznek körülöttünk.” (Ole Nydahl)

Forrás: http://blog.buddhizmusma.hu/tizperces/18-tizperces/33-tizpercesek-celja

 

 

 

A dolog lényege, hogy itt és most elkezdjünk magunkon dolgozni, és kapcsolódjunk a belső képességeinkhez bármilyen szinten is, álljunk jelenleg. Tegyük meg azt, amire képesek vagyunk. Ez nagyon fontos. Például, amint kicsit is megnyitjuk magunkat, mindjárt rendelkezünk egy alapvető kvalitással, amit fejleszthetünk és kiteljesíthetünk. Jelenleg, a nemtudásunk eredményeként büszkeséget, mohóságot és más negatív érzelmeket tapasztalunk. Hatásuk következtében csak és kizárólag „nagy" dolgokat akarunk csinálni.

Nemsokára azonban felismerjük, hogy erre nem vagyunk képesek, és kezdjük elveszíteni önbizalmunkat. Éppen ezért fontos megértenünk, hogy senki nem várja el tőlünk, hogy már most egy bizonyos szinten legyünk, inkább a tőlünk telhető legjobbat kell tennünk, a saját képességeinknek megfelelően. Ezt jelenti a megvilágosodott hozzáállás kifejlesztése. (Dzsingme rinpocse)

Fiorrás: http://blog.buddhizmusma.hu/tizperces/18-tizperces/54-megvilagosodas-tudat-a-bodhicsitta-kifejlesztese

 

Mihail Litvak nemzetközileg elismert szaktekintély fontos mondatai, receptje az életre:

Nincs női és férfi logika, csak egyesek képesek helyesen gondolkodni, mások nem.

Az éretlen emberek sokszor tudnak, de nem cselekszenek. Az érett emberek tudnak is és cselekszenek is. Az éretlenek kritizálnak, az érettek megvalósítanak.

Tudod hol van a te boldogságod? Benned! A boldogságot akkor érheted el, ha fejleszted a saját képességeidet.

Boldogság – a terméke annak, ha jót teszel a megfelelő időben.

Álmok – a képességeink hangjai. Nem álmodozom arról, hogy operaénekes leszek. Nincs hangom és zenei hallásom. Ha erről álmodoznék, törekednék rá, hogy elérjem a célomat. Át kell gondolnom, hogyan valósítható meg ez az álom.

Csináld azt, amit szeretsz.

Az egyedüllétet a szellemileg fejlett emberek élvezik.

Nem tudom a siker titkát. De tudom a bukás titkát – mindenkinek megfelelni.

Okosabb, ha egy jó könyvvel töltöd az idődet, mintsem egy buta emberrel.

Forrás: http://tudnodkell.info/az-egyik-legnevesebb-orosz-pszichologus-receptje-eleted-megkonnyitesere

http://fenykert.net/2016/12/28/az-egyik-legnevesebb-orosz-pszichologus-receptje-eleted-megkonnyitesere/

Belefáradtam a lélektelen kapcsolatokba, az üres hajbókolásba, a színlelt kedvességbe. Belefáradtam, hogy olyanoknak igyekezzek megfelelni, akik sosem törődtek velem, hogy azon aggódjak, mit gondolnak rólam idegenek, s kedvelnek-e egyáltalán. Nem akarok már olyanokra mosolyogni, akiknél nem érzem, hogy mindez szívből jövő lenne, vagy tettetett odafigyeléssel megértően bólogatni. Fittyet akarok hányni a szóbeszédekre, a hátam mögött összesúgókra és a gúnyosan arcomba nevetőkre. Függetleníteni kívánom magam mások véleményétől, s igyekszek életemet legjobb belátásom szerint élni. Úgy döntöttem életem főszereplője és annak legfőbb bírálója nem más, mint én vagyok. Nem várok másokra, helyeslő szavakra, magasztaló vagy éppen lehúzó szónoklatokra. Rendületlenül haladok előre a nekem szánt utamon, nem törődve azzal hányan próbálják szárnyamat szegni. Hiszen az út végén magam mögé tekintve az ő árnyékuk már rég elhalványodni látszik, ellentétben azokkal kik mindvégig vállvetve kísérték utamat.
(Ott Réka)

 

A fontos az, hogy találj egy számodra megfe­lelő látásmódot, amin keresztül képes leszel mindent használni utad során. Ha valami

nehéz, azt tisztulásként éld meg, és saját tudatod tapasztald meg általa. Így azt is meg­tanulod, hogy ezután hogyan segíts máso­kon. Ha pedig valami kellemes, akkor azt éld meg áldásként, és oszd meg mindenkivel. (Láma Ole Nydahl)

 

Hallj, mondj olyan pozitív szavakat, mondatokat magadnak, amiket szívesen hallanál másoktól, pl. Jó vagy, Szeretlek, Jó, hogy vagy, Remek vagy, Nagyszerű vagy, Te egy remek férfi / nő vagy, Szép vagy, Nagyon klassz vagy, Szuper vagy, értékes vagy!. (mj)

 

A felnőttek nagy százaléka olyan mint egy gyerek, hagyni kell nyerni, és dicsérni, elismerni kell, mert az önbecsülését kívülről nyeri. (mj)

 

Az a gyógyító, aki a világegyetem szeretetét feje­zi ki, nagyon jó állást talált magának. (Ole Nydahl)

 

Ha már úgyis meg kell csinálnod, jobb, ha szeretettel és mantrákkal teszed, mintha más tenné haraggal vagy rutinból. (Ole Nydahl)