Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Selfness 7

2018.03.15

 

 

 

A gondolatok kis energialények, amelyeket mi teremtünk meg, és folyamatosan energiával tápláljuk azzal, hogy kitartóan gondolunk valamire.

 

Minél intenzívebb érzéseket táplálsz, egy gondolattal kapcsolatosan annál hamarabb bekövetkezi.

 

Ha az amire gondolsz kellemes érzéssel tölt el, az egy pozitív gondolat számodra.

Képzeld el a gondolati energiát  - színekben pld. a pozitív gondolatok színe: rózsaszín, zöld, sárga, narancssárga, világoskék.

A negatív gondolatok színe: szürke, fekete.

 

Tegyük fel, hogy valaki úgy dönt, hogy neki már nincs szüksége negatív gondolatokra és elengedi őket. Mi történik ekkor? az elengedett negatív gondolat nem kap már energiát attól aki elengedte, de az elengedett gondolati energiának, energiára van szüksége, ahhoz hogy életben maradjon, ezért keres egy olyan személyt akinek negatív gondolatai vannak és a mások által elengedett negatív energia hozzá kapcsolódik. Sok sok szürke, fekete. (Mert hasonló, hasonlót vonz. Olyan ez amikor a kis kóbor bárányfelhők összekapcsolódnak és egy hatalmas felhő lesz belőlük) Így az az ember aki folyamatosan negatívan gondolkodik, egyre több és több problémája lesz.

Ugyan ez történik a pozitív gondolatokkal is csak pozitív irányban.

Gondolkozz el azon, hogy te milyen gondolati energia lényeket teremtettél eddig magadnak, és ebből mit adtál át másoknak azzal, hogy egy részét elengedted.

JÓL GONDOLD MEG, HOGY MIT GONDOLSZ!!!

Forrás:http://ezoteriaenergia.atw.hu/

 

 

 

Ahhoz, hogy az életben az akadályokat sikeresen le tudd küzdeni, illetve az életfeladatokat megoldani, csak úgy lehetséges ha pozitívan állsz hozzá és pozitívan gondolkodsz, s így pozitív rezgést bocsájtasz ki magadból.


Mivel a hasonló a hasonlót vonzza, így vonzod be pozitív gondolkodásoddal a pozitív azaz jó dolgokat, s így biztosítva lesz számodra az élet minden gazdagsága, lelki, szellemi, anyagi lehetőségek, siker és boldogság.


Fontos, hogy tudd, TE VAGY SORSOD IRÁNYÍTÓJA, ne mások ötletére, véleményére hallgass (kivéve ha összecseng belső meggyőződéseddel, s ha az illető ötletével maga is sikeres lett) bár még ez sem biztos siker, mert mindenki más és mindent másképp csinál.
De ha ezek ellenére más ötletét követed s nem jön be, a veszteség, csalódás a tiéd, őt ez nem érinti, miért hallgattál rá, ez a te problémád.


De ha pozitív gondolkodású vagy, még a rosszat is jóra tudod fordítani ha tisztában vagy vele, hogy nincs olyan gond, mely ne hozna ölében ajándékot neked. Meglátod, hogy a legrosszabb helyzetből is kitudod hozni a jót.

 

DE HOGYAN legyünk pozitív gondolkodásúak?

Először is hagyd el a régi megszokott rossz negatív beidegződéseket. Mert ha fejed, azaz gondolati poharad tele van negatív gondolatokkal, hiába töltesz rá jót, az csak kifolyik.
Tehát először a negatív rosszat ki kell üríteni magunkból. Szokj le a negatív mondatokról. Nem könnyű, mert a megszokás nagy úr, s már annyira megszoktuk, hogy észre sem vesszük, hogy mondatainkkal mennyire magunk alatt vágjuk a fát. Például nekem nem sikerül semmi, olyan szerencsétlen vagyok, soha nem lesz rá pénzem, stb.
VIGYÁZZ mert e szavakkal parancsot adsz a történéseknek!


Meg kell tanulni odafigyelni magunkra, hogy mikor mit mondunk. S még poénnak sem poén, mivel minden működik, aztán csak kesergek és csodálkozom, hogy miért nem működik nekem semmi. Hát hogyan, miért működne amikor én tiltottam meg neki, mert negatív állításaimmal magamhoz vonzottam a sikertelen eseményeket. MERT hasonló a hasonlót vonzza.
Tehát figyelj oda arra amit mondasz, így egyre jobban leszoksz a téged sikertelen vágányra terelő rossz mondásokról.
De ha mégis kimondod utána gyorsan tedd hozzá: "töröld, töröld", ez felszólítás a memóriának, s az agy parancsként teljesíti, így megsemmisíti a rossz állítást.

Különböző problémás helyzetek megközelítése, kivédése pozitív gondolkodással.

 • A pozitív gondolkodás mellett jó eredménnyel működő társ haver a lelki béke, melyet először csak napi 10 perces meditációval is el lehet érni.
 • Reggeli megerősítő mondatok jó hatással vannak az egész nap eredményére, alkoss a napi eseményhez megfelelő mondatokat és minden reggel 3-szor nagy meggyőződéssel ismételgesd el őket. Hited legyen nagy benne, mert ezzel nagy erőt adsz a megvalósuláshoz.
 • Tudd, hogy az úgy is lesz, ha akarod, s van rá időd, lelki szemeid előtt képzeld el a már sikeresen megvalósult eseményt.
 • Ha ezoterikus vagy és hiszel az Angyalokban is, kérheted STAMIEL, azaz a siker angyalának segítségét a megoldásban. De kérésedet pontosan fogalmazd meg! Ha védelemre van szükséged MICHAEL Arkangyal nagy előszeretettel segít, de fontos, hogy mindig 3-szor kérj mindent, mert a 3 kozmikus törvény erőt ad a beteljesedéshez..
 • Napi megerősítések, amit magad alkotsz, de lehetnek az alábbiak is pl.: - pozitív gondolkodásom győzelemre viszi egész napi teendőimet - pozitív gondolkodásommal sok jót bevonzok az életembe - minden helyzetben: nyugodt, szeretetteljes és bölcs vagyok - minden helyzetben: nyugodt, megoldóképes, és sikeres vagyok. - Én egy békés lélek vagyok, szeretetet érzek minden létező iránt - ez nem nehéz, mert valójában az emberiség az egy nagy család, s valahol a lényegi forrásból kiindulva mindannyian összetartozunk

E szemlélettel élve könnyebben fordulunk minden életesemény felé, még ha problémás is, s ez a győzelmet is garantálni tudja. Mert a szeretet a legnagyobb és leghatásosabb erő, mellyel nem bír el senki és semmi. Nagyon jól jársz ha ezt a szemléletet meg tudod tartani s érzetét, élményét magadévá tudod tenni, mert így örök győztes leszel az élet viharában.

 • Megerősítésként mondd naponta 3-szor: szeretetteljes vagyok, vagy minden helyzetben szeretetteljes vagyok.

 

 • Ha jogosan leszúrnak akkor úgy is tudjuk, hogy mi mulasztottunk, békésen tegyük vagy beszéljük meg a teendőket, de mindig törekedjünk a békére, hogy más és mi is jól érezzük magunkat a bőrünkben.
 • De vannak negatív irányultságú, direkt ellenséges támadások is, és ha szemmel láthatóan nincs igaza a korholó személynek pl. igazságtalanul támadnak, illetve felesleges vitába akarnak belerántani: akkor ne vedd fel a piszkos kesztyűt, amit direkt provokációból, csapdaként dobtak le neked. Ne vedd fel, nem méltó hozzád, hagy essen saját csapdájába az aki ki ásta neked (neki is szüksége van rá, hisz ebből tanul).
 • De fontos tudnunk, hogy minden helyzetből, nekünk is mint mindenkinek tanulni kell.
 • Mivel tudod - mert okos vagy - hogy az csak egy csel, így könnyedebb tudsz lenni, azaz ne vedd komolyan, ha lehet térj ki a téma elől és kérdezd meg mi a valódi problémája, tudsz-e ebben segíteni. Mert lehet, hogy azért ilyen igazságtalan veled, mert valaki vagy valami felidegesítette, ekkor nyugtasd meg őt, hisz ő van bajban ő érzi rosszul magát a bőrében, rajta kell segíteni. Például tereld a szót egy kellemes eseményre, vagy miután megkérdezted mi a gondja hallgasd is meg őt, mert az egymásra odafigyeléssel és törődéssel nagyon sokat adhatunk egymásnak.
 • Fontos, hogy ideges negatív energiáját ne vedd át, inkább ilyen békés megoldásokkal vezesd l e.
  Az energiával és nyugtató megoldásokkal a későbbiekben még sok jó ötlet, tanács keretében foglalkozunk.


  Forrás: http://www.napkapu.hu/olvas.php?c=10002&t=ezoterika_-_titkos_tanok_tudomanya Dózsa Erika főszerkesztő

 

Tudd, hogy arra születtél, hogy lelkileg, szellemileg, anyagilag növekedj, fejlődj, kibontakozz és hogy boldogságban, sikerben és gazdagságban élj. S ha erre vágysz, közben megőrizheted lelki békédet, harmóniádat, tökéletes egészségedet és önmagad maradhatsz.

 

Hiszünk abban, hogy minden ember egészségre és boldogságra született, csak önmagán és környezetén múlik, hogy mindez meg is valósulhasson.

 

 

A gazdagság nem egyéb, mint az egyén tudatalatti meggyőződése. Illetve nem elég azt mondogatni, hogy milliomos vagyok, hanem a gazdagság és bőség eszméjét építsd be a szellemiségedbe. Töltsd fel elméd a gazdagság eszméivel, s így mindenhez hozzájutsz amit kívánsz, meg is gazdagodhatsz, mert szavaid elég hatalmasok hozzá, hogy megtisztítsák elmédet a helytelen (szegénységre beállított gondolatmenet) eszméktől, és helyükbe a kellő elképzeléseket ültessék.
A gazdagság tudatosságot úgy tudod elérni, ha naponta 3x vagy 4x (hangosan, vagy magadban) ismételgeted 5 percen át: "siker-gazdagság". Hatalmas e szavak ereje, így a körülmények s feltételek megadatnak a bőséghez, de légy türelemmel.

Képzeld el és éld bele magad a jó létbe, mert a gazdagság érzete gazdagságot szül, ezt sose felejtsd el.
Tudatalattid olyan mint a bank, mert amit elhelyezel benne (a szegénység vagy gazdagság gondolatát) felnagyítva adja vissza. Válaszd a gazdagságot. Fontos, hogy a kijelentések, megerősítések amikor mondod ne gépiesek, monotonok, üresek legyenek, legyen hited benne, hogy az meg is valósul mert az adja a valóság megteremtéséhez az erőt, s mert tudatalattid csak azt fogadja el, amit tényleg igaznak érzel.

A félelmeket is engedd el a szívedből (te nem érdemled meg, neked nem jár stb.) mert a félelem minden kiteljesedés gáncsa. Sőt a félelem magához vonzza a félelem tárgyát, s amitől félsz az bekövetkezik, mert igy egyenesen bevonzod magad köré a rosszat, mivel a hasonló a hasonlót vonzza. Ha sokat gondolsz a rablóra így a gondolatok egyszer csak materializálódnak, azaz anyaggá, valósággá válnak, így vonzod be pont azt a kellemetlenséget amitől félsz.

Forrás: http://www.napkapu.hu/olvas.php?c=10004&t=otletek_a_gazdagsaghoz

 

A csakra szó szanszkrit eredetű, jelentése: kerék, energiaörvény, láthatatlan energiaközpont, amelyen keresztül az emberi szervezet több szinten kapcsolódik a környezetéhez, információkat és energiát vesz fel és ad le. Az aurát érzékelni képes látók tölcsérhez hasonló, forgó energiaáramlásként írják le. A különféle gyógyító irányzatok többsége hét fő csakrát különböztet meg a gerinc, illetve az itt húzódó függőleges energiavezeték (szusumná) mentén, a legfontosabb szervek, belső elválasztású mirigyek közelében.

A legalsó és a legfelső csakrát lefelé, illetve felfelé táguló, az óramutató járásával megegyező irányban forgó energiatölcsérként képzelhetjük el. A köztük lévő öt másik csakrát a test előtt és mögött elhelyezkedő, a testtől távolodva táguló energiatölcsérekként vizualizálhatjuk, melyek a testünkön keresztül találkoznak egymással, miközben (ha egészségesek vagyunk) az óramutató járásával megegyező irányban forognak – mindegyik csakra más-más sebességgel.

Amikor a tökéletes egészség és teljes egyensúly állapotában vagyunk, energiánk akadálytalanul áramlik az alsó csakrától a felső csakráig és vissza, fenntartva az élet folyamatát.

Ám az érzelmi, lelki, mentális vagy akár fizikai sérülések energetikai blokkokat hozhatnak létre ebben a finom hálózatban, lelassítva és megtörve ezáltal az energia szabad áramlását.

Amikor egy-egy csakrán nem áramlik keresztül a megfelelő mennyiségű és minőségű finomenergia, a csakra működése megakad, ez pedig a csakra uralma alatt álló szervek alul- vagy túlműködését, megbetegedését idézheti elő.

Mivel a csakrák egymással szoros kapcsolatban álló energiaközpontok, az egyik csakra blokkja a többire is negatív hatással van, általános energiahiányt, gyengeséget, az egyensúly megbomlását okozhatja. Ezért  fontos a csakrákat összefüggő rendszerként szemlélni, és a gyógyítás során a szervezet (test-lélek-szellem) egészét szem előtt tartva összahangban alkalmazni a különféle gyógymódokat.

Az összetett működésű csakráknak azonban nemcsak testi, szervi vetületük létezik, hanem kifejeznek lelki, szellemi tartalmakat, sőt tanulási fázisokat, megoldandó feladatokat az emberi életcikluson és azon túl. Így egy csakra környékén beállt energiablokk bár szervi tünetet is okozhat a fizikai testben, sokszor még alapvetően ki nem élt vagy meg nem valósított lelki tartalmat, megoldandó feladatot is jelez.

Forrás: http://www.hazateres.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=36:csakr%C3%A1k-%C3%A9s-feladatok&Itemid=5

 

 

,,Csak akkor egészséges az ember és érzi jól magát, ha minden csakrája kiegyensúlyozottan és optimálisan működik.

A csakra a fizikai test megfelelő testrészének idegeivel áll közvetlen kapcsolatban. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával és ez által információkkal a szerveket, végtagokat és a sejteket.

Ha a test egy területén – például egy szerv aktivitása által – energiatöbblet keletkezik, akkor a megfelelő csakra a környezetbe vezeti el a fölösleges energiát.

Ezért nagyon fontos, hogy a csakrák jól működjenek - az adott csakrához tartozó szervek  megfelelő energiát kapjanak.

A csakrák elhelyezkedésüknek megfelelően áthatják a testet: befolyásolják nemcsak a szervek működését, de az érzelmeket és a gondolatokat is.

Testünk csakrái közül azok a csakrák, melyek energia felvétele és leadása nem megfelelő, a többi „egészségesen” működő csakrát késztetik többletmunkára. Ilyen esetekben az egészséges csakrák energia felvétele és leadása megnő, hogy a test energiaháztartása helyreálljon. Ez azonban hosszútávon nem hoz megfelelő egyensúlyt, melyet a test fizikai megbetegedései illetve a lelki problémák jeleznek.

A csakrák által felvett energiák bizonyos szerves és finomanyagú folyamatok, valamint gondolatok és érzések létrejöttéhez szüksége­sek.

Nagyon fontos tehát, hogy csakráinkat mindig tisztán és egyensúlyban tartsuk.

A csakrák körülbelül megfelelnek a belső elválasztású mirigyeknek. Jelentős szerepet játszanak az indiai áyurvédikus orvostudományban, ahogy a jógában is."

                              Mindent a csakrákról + csakratisztítás

https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/energia-aura-csakra-1/csakraismeret

 

,,A csakrák közötti energiaáramlás, - egyfajta kommunikáció. A csakrák finom energiáinak egyensúlya hatással van mindarra, amit gondolunk, mondunk vagy teszünk, ami pedig befolyásolja az auránk állapotát.

A csakrák finomítják a személyiséget, határozottan befolyásolják a fizikai megjelenést és a jellemből adódó hajlamokat, valamint életerőt biztosítanak a fizikai testnek.

A csakrák kiegyensúlyozásával elérhető a teljes testi és lelki egyensúly és egészség. Ha kellemetlen dolgok történnek velünk, melyek befolyással hatnak ránk és hangulatunkra, az az auránk színén is meglátszik."

 

A keletkezett energiablokkokat több fajta módon oldhatjuk fel és hozhatjuk egyensúlyba a test energiaáramlását. Egy energetikai probléma megoldása mindenképpen a csakrák tisztításával, a csakrákban folyó energiaáramlás helyreállításával kezdődik.

Amint a sérült csakra működése helyreáll, kialakul a megfelelő áramlás (csakrán belül az óramutató járásával megegyező irányban), energiaátvitel és a test energetikai rendszere optimálisan működhet tovább.

A negatív irányú hangulatváltozások, minden esetben energiavesztéshez vezetnek, míg a pozitív irányú hangulatváltozások a csakrát energiafelvételre késztetik.

 

Minden csakra rezonál bizonyos lelki problémákra, amelyek hatást gyakorolnak nemcsak érzelmi életünkre, de kihathatnak a fizikai testünkre is. A lelki és szellemi terhek hatására a csakrák elzáródnak vagy lassabban forognak illetve túl pörögnek így kevesebb energiát képesek felvenni . Ahhoz, hogy képesek legyünk mind fizikai mind lelki és szellemi jólétben élni, minden csakráknak kiegyensúlyozott módon kell működnie. Ezáltal leszünk képesek kapcsolódni a Felsőbb Énünkhöz és megvalósítani spirituális feladatainkat.


Meditáció során, bárki könnyen megtanulhatja hatékonyan irányítani a saját tudatalattijának működési folyamatát, mindeközben pedig könnyen rájöhetsz, hogyan tudod te magad a leghatékonyabban működésbe hozni csakráidat, hogy boldog, egészséges és kiegyensúlyozott életet élhess.

 

,,A csakra terápia segít a test, a szellem, és a lélek harmóniáját a fizikai síkon megvalósítani.

Abban az esetben, ha a csakra kiegyensúlyozottan működik, akkor a többi csakrának nem kell túlműködnie, hogy az egyensúly fennmaradhasson, és ezáltal a test fizikai tünetei is megszűnnek, az egészségi állapot pedig helyreáll.
A csakra terápia lehetőséget nyújt abban is, hogy az öngyógyító folyamatok beindítása után a kezelt személy önmaga tudja sorsát kezébe venni, azt a számára legmegfelelőbb módon irányítani.
A rendszeres csakratisztítás következtében a csakrák sérülései gyorsabban "helyrejönnek", mert biztosítottá válik a lelki fejlődés, a lélek gyógyulása."

 

Minden csakrához tartozik egy szín, mely felerősíti annak működését. A testünkben akadálytalanul áramló energia biztosítja egészségünket. Az energia zavartalan áramlását a lelkünkben tudatosan vagy tudattalanul zajló folyamatok befolyásolják. Minden színhez tartozik egy rezgésszint, mely hatással van ránk, üzenetet hordoznak. Mindig olyan színeket választunk például az öltözködésünkben is, amelyik szín rezgéseire leginkább szükségünk van. Ily módon ki tudjuk választani azokat a pozitív megerősítéseket és színeket, melyek a leghasznosabb számunkra.

 

http://www...hu/cikkek/a-csakrak-es-szinek-jotekony-hatasai.html

ez kell???????,,,

,,Ne függj mások reakcióitól! Járd a saját utadat akkor is, ha eleinte magányosan teszed... Világosságod és szereteted fénye előbb-utóbb köréd gyűjti azokat, akik a Te hullámhosszodra rezdülnek.”

https://www.facebook.com/1398118087170638/photos/a.1398167403832373.1073741828.1398118087170638/1742236606092116/?type=3

 

Szeretném, ha a Varázslat egy új világ kapuját nyitná meg előtted, és örömöt vinne a teljes létezésedbe. Ezt kívánom Neked és a világnak!
Sose feledd: Nálad van a varázspálca! :)

https://www.facebook.com/Egy-Kis-Var%C3%A1zslat-%C3%9At-a-v%C3%A1ltoz%C3%A1shoz-1398118087170638/?fref=ts

 

A sikeres jellem nem jön máról holnapra. Fejleszteni kell. Gyakorold a barátaidon, a munkatársaidon, a hivatalnokon, a buszsofőrön, vagyis mindenkin, akivel érintkezel.

 

 

Zsálya: legjobb orvosság a hangulatváltozások és a memóriavesztés ellen. A Northumbira University kutatói által végzett kísérlet egészséges önkéntesei zsályaolajt tartalmazó kapszulákat kaptak, és jelentős hangulatjavulásról számoltak be. Ausztrál kutatók pedig idősek esetén vizsgálták a zsálya hatásait, és arra jutottak, hogy a kivonat jelentős mértékben javította az idősek figyelmét és memóriáját. A növény elősegíti az acetilkolin termelődését az agyban, ami serkenti a memória és a figyelem kapacitását.

http://filantropikum.com/7-gyogyito-erovel-rendelkezo-noveny/

 

 

1907 (Vitamin) - "kiegészítő táplálkozási tényezőknek" Frederick Gowland Hopkins nevezte el, ugyanis arra következtetett, hogy a táplálékban lévő bizonyos anyagok "bár meghökkentően kis mennyiségben", de feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a szervezet a bevitt fehérjét és energiát növekedésre fel tudja használni. Ezeket az anyagokat "kiegészítő táplálkozási tényezőknek" nevezte el.

vitaminokhoz.jpg

 

 

 

 

A mentálisan erős emberek ezt a 10 hibát nem követik el

Nem várnak bocsánatkérésre, és nem állnak más örömének az útjába. 

Vannak olyan vezetők, akik néha már-már emberfeletti képességekkel rendelkeznek – minden feszültséget csillapítani tudnak, bármikor előállnak egy megoldási javaslattal, és nem törnek bele a saját kudarcaikba. Persze ahhoz, hogy ezt a szintet valaki elérje, kell egy csomó tapasztalat.

1.     Nem őrlődnek a saját hibáikon

Nem jött be. Az élet megy tovább, ebből is tanultam valamit. Kellemetlen, de ez van. 

2.     Kerülik a negatív emberek társaságát

Kesergésből eddig nagyon kevés embernek sikerült bármit is összehoznia. A pozitívan gondolkodó ismerősök egy rosszabb időszak alatt sem engedik, hogy valaki magába roskadjon.

5.     Nem sajnálják magukat

Ha kell, maradnak tovább és dolgoznak többet. Nem kímélik magukat, mert az eredmény számít.

6.     Nem haragtartóak

Nincs idejük rá, és tudják, hogy nem vezet sehová, ha a személyes indulataik rabjaivá válnak.

7.     Nem hagyják, hogy mások akadályozzák őket a szórakozásban

Keményen hajtanak, és tudják, hogy megérdemlik. 

8.     Nem akadályoznak másokat a szórakozásban

Egy jó vezető törekszik arra, hogy a beosztottjai is jól érezzék magukat, egy mentálisan erős embert pedig nem különösebben zavar, hogy másnak mi okoz örömöt. 

9.     Nem lustulnak el.

Valószínűleg tudják, hogy mennyi erőfeszítés kell egy elégséges szinthez, de az nekik nem elég. 

10.  Nem lesznek negatívak

Ha akadállyal, nehézséggel találkoznak, kihívásként élik meg, és nem panaszkodnak fűnek-fának.

Forrás: https://forbes.hu/legyel-jobb/a-mentalisan-eros-emberek-ezt-a-10-hibat-nem-kovetik-el/ Nagy Zsolt

 

 

 

8 szokás, amit a mentálisan erős emberek gyakorolnak

A mentális erő nem valamiféle privilégium, avagy a szerencsés csillagzat alatt születettek kiváltsága, sokkal inkább döntés és fegyelem kérdése. Most összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amelyeket érdemes eltanulni a mentálisan edzett emberekről. 

 • Tudják, hogy a sikerhez vezető úthoz nem elég az ész 

A mentálisan erős embereknek fejlett az úgynevezett érzelmi intelligenciájuk (EQ). Ez az érzelmi intelligencia az alapja annak, hogy szellemileg erősek tudnak maradni. Az IQ-val ellentétben az EQ nem egy fix, hanem egy alakítható képesség. Érdemes időt és energiát szánni a fejlesztésére: egy korábban végzett felmérés szerint a magasabb EQ-val rendelkezők átlagosan 28 ezer dollárral többet keresnek évente, mint az alacsonyabb EQ-jú társaik. 

 • Egészséges önbizalmuk van 

És itt most nem arról a fajta látszat-magabiztosságról beszélünk, amelyet sokan álarcként viselnek magukon, hanem arról a belülről fakadó önbizalomról, amellyel a mentálisan edzettek rendelkeznek. Ez bizalmat ébreszt másokban is, és segíti őket abban, hogy elérjék a céljukat. 

 • Ha szükség van rá, akkor nemet mondanak

Egy korábban végzett kutatás során megállapították: minél nehezebben mond valaki nemet, annál inkább fenyegeti őt a stressz, a depresszió vagy a kiégés veszélye. A mentálisan erősek tisztában vannak a lehetőségükkel és a jogukkal, hogy bármikor nemet mondhatnak, és van akkora önbecsülésük és előrelátásuk, ami alapján el tudják dönteni, mikor, milyen körülmények között teszik ezt meg. 

 • Tudják, hogyan kezeljék a nehezebb természetűeket

Vannak bizonyos kapcsolatok és emberek, amiket, illetve akiket a legszívesebben elkerülnénk. Frusztráló, kimerítő és nehéz velük együtt lenni vagy együtt dolgozni, valamilyen oknál fogva – például egy munkahelyi viszony miatt – mégis rákényszerülünk. A mentálisan erősek nem engedik, hogy érzelmeik, jelen esetben ellenszenvük átvegye az irányítást, és tisztában vannak azzal, hogy a harag és a frusztráció csak tovább táplálja a káoszt. 

A mentálisan erősek nem engedik, hogy érzelmeik átvegyék az irányítást

 • Folyamatosan alkalmazkodnak

A mentálisan edzettek tudják, hogy a változás lendíti előre a dolgokat, a félelem pedig megbénít, és egyben a sikerüket és boldogságukat fenyegeti. Minden új dolog egy-egy új lehetőséget jelent, és ha felismerik és megragadják, esélyük lehet valami másra és sokkal jobbra. 

 • Nem rágódnak a hibákon

Nincs olyan sikerhez vezető út, amelyet ne tarkítanának akadályok – ezzel a mentálisan erős emberek is tisztában vannak. Bár igyekeznek elkerülni a hibákat, tudják, hogy olykor elkerülhetetlen, hogy elkövessék őket. Ami megtörtént, az megtörtént: tanulnak belőle, majd el is engedik. 

 • Nem mérik magukat másokhoz 

A féltékenység, az irigység és a harag mind olyan érzések, amelyek teljesen feleslegesen szívják ki belőlünk az energiákat. A mentálisan erősek nem vesztegetik ilyesmire az idejüket és erejüket: velünk együtt örülnek a sikereinknek, hiszen tudják, hogy ebből ők is rengeteg pozitív energiát és érzést kaphatnak. 

A mentálisan erősek velünk együtt örülnek a sikereinknek

 • Igyekeznek mindent megadni a testüknek, amire szüksége van 

Ép testben ép lélek – tartja a mondás. A mentálisan erős emberek szeretik magukat annyira, hogy igyekeznek minden jót megadni a szervezetüknek: elegendő alvást, pihenést, edzést, egészséges táplálékokat, illetve orvoshoz és szűrővizsgálatokra is rendszeresen járnak

Forrás: http://www.life.hu/drlife/20170418-mentalisan-eros-emberek-szokasai.html

 

 

,,Gondolkozzunk hosszú távon! - Idő, energia, toll

A milliomos emberek nemcsak ülnek az aranyhegyen, hanem sok-sok órát dolgoznak azon szakértőik segítségével, hogy jól kezeljék pénzügyeiket, és megtervezzék a jövőbeni befektetéseiket. Thomas J. Stanley író és üzletember szerint ráadásul rendszeresen leírják gondolataikat, megfigyeléseiket, rögzítik ötleteiket, amiket később aztán fel tudnak használni. Kihasználnak minden lehetőséget, adót csökkentenek, lefaragnak a kiadásokból, egy- három- és ötéves terveket készítenek, stratégiákat gyártanak.”

 

13 DOLOG, AMIT A MENTÁLISAN ERŐS EMBEREK NEM TESZNEK!

,,Rengeteg levelet kapok tőletek, sokat beszélgetek a vendégeimmel, a barátaimmal és néha azt kell gondolnom, hogy a legnagyobb probléma nem a fizikai erővel van, hanem a mentális hozzáállásban.

A Lifehack oldalán akadtam erre a cikkre és gondoltam lefordítom nektek, mert benne van minden, amit én gondolok arról, hogy mit is jelent mentálisan is edzettnek lenni. Bár az oldal a testről szól, de az elme nem választható el és az én véleményem szerint minden mindennel összefüggésben van. Ahogy a mentális hozzáállásunk befolyásolja az állapotunkat, úgy befolyásolja az edzettség az élethez való hozzáállásunkat is. Mentálisan is fontos edzeni magunkat, ezen is lehet változtatni tudatosan. Azonban a változáshoz fel kell ismerni, hogy bizonyos kérdésekben nem vagyunk a helyzet magaslatán.”

13 dolog, amit a fejben erős emberek soha nem csinálnak. Nézzük meg, milyen ösvény vezet a fejben erősnek levésig! Mert nem ám csak az számít, mit teszünk, de az is, hogy mit nem.

Mit nem tesznek a mentálisan erős emberek? Avagy mit ne tegyél, ha mentálisan erős szeretnél lenni.

1. NEM PAZAROLNAK ARRA IDŐT, HOGY ÖNMAGUKAT SAJNÁLJÁK sajnáltassák.

A mentálisan erős emberek nem ücsörögnek magukba roskadva azon sajnálkozva, hogy milyen borzasztó az életük, a körülményeik. Ehelyett felelősséget vállalnak a szerepükért az életben és elfogadják, hogy az néha nem egyszerű.

"Magadat szánni önromboló, megakadályozza, hogy teljes életet élj" - írja Morin. Inkább fejezzük ki a hálánkat, ahelyett, hogy panaszkodunk, hiszen ezzel csak időt pazarolunk, és a negatív energiát vonzunk magunkhoz. A mentálisan erős emberek hálásak, és a pozitív dolgokra koncentrálnak.


2. NEM ADJÁK ÁT AZ IRÁNYÍTÁST AZ ÉLETÜK FELETT

Nem hagyják, hogy más kontrollálja őket vagy felülkerekedjen rajtuk. Nem mondanak olyat, hogy ,,a főnököm miatt érzem rosszul magam", mert tudják, hogy ők irányítják a dolgokat, az érzelmeiket és ők választják meg azt is, hogy hogyan reagálnak, milyen érzéseket táplálnak egy adott szituációval kapcsolatban.


Nem passzolják át az erejüket - Azt is írja, hogy az emberek akkor osztogatnak a saját erejükből-hatalmukból, amikor híján vannak fizikai vagy emocionális határoknak.

Márpedig ki kell állni magunkért, és meg kell húzni a vonalat, ha szükséges.

 


3. NEM FÉLNEK A VÁLTOZÁSTÓL

A mentálisan erős emberek nem próbálják meg elkerülni a változásokat. Ehelyett lelkesek és nyitottak a pozitív változásokra.

 


4. NEM PAZAROLNAK ENERGIÁT OLYAN DOLGOKRA, AMELYEKET NEM TUDNAK MEGVÁLTOZTATNI

Nem hallasz mentálisan erős embereket panaszkodni egy elveszett tárgy miatt vagy egy dugó miatt. Ehelyett arra fókuszálnak, amit befolyásolni tudnak. Felismerik, hogy vannak helyzetek, amikor az egyetlen dolog, amit kontrollálni lehet, az a hozzáállás.


 

5. NEM AGGÓDNAK AMIATT, HOGY MINDENKINEK MEGFELELJENEK

A mentálisan erős emberek felismerték, hogy nem kell mindig mindenkinek megfelelni. Nem félnek nemet mondani vagy kiállni önmagukért, ha a helyzet úgy kívánja. Törekednek a kedvességre, de nem keseríti el őket, ha nem mindenki boldog a viselkedésükkel.
Nem zavarja őket, hogy mások mit gondolnak róluk

 

Nem lehet állandóan mindenkinek a kedvében járni, és azzal, hogy, ha minden percben megpróbálunk megfelelni, csak a energiáinkat pazaroljuk. Ahelyett, hogy folyton dühösek, és rossz kedvűek vagyunk, járjuk a magunk útját. Az ugyanis éppen a szellemi erő ellentéte, amikor folyamatosan azon kattogunk, hogy mit gondolnak rólunk mások.
 


6. NEM FÉLNEK RIZIKÓT VÁLLALNI AZ ÉSSZERŰSÉG KERETEIN BELÜL


Nem vállalnak buta, céltalan rizikót, de nem félnek olyan kockázatos dolgoktól, amelyeknek bár bizonytalan a kimenetele, de van benne ráció. A mentálisan erős emberek nem sajnálják az időt arra, hogy számba vegyék a rizikó faktorokat, a pozitív hozadékot és ennek megfelelően hozzák meg a nagy döntést. Tisztában vannak az összes lehetséges hátránnyal is. Bátrak, és céltudatosak, éppen ezért nem ülnek tétlenül, hanem véghezviszik terveiket.7. NEM BÁNKÓDNAK A MÚLTON

Nem pazarolnak időt arra, hogy a múlton rágódjanak, és azt kívánják, bárcsak máshogy alakultak volna a dolgaik. Elfogadják a múltjukat és kijelentik, hogy rengeteget tanultak belőle. Nem a régi sérelmekkel foglalkoznak, nem vágyódnak vissza a régi szép időkbe. A jelenben élnek és a jövőt tervezik, a jövőre koncentrálnak!

Haladjunk egyenesen a kitűzött célunk felé.

Nem rugóznak a múlton - A múlt az a múlt. Ha azzal foglalkozunk, mi volt korábban, nem tudjuk megélni a jelent és tervezni a jövőt. Persze ez nem ugyanaz, mint amikor az ember épít a múltban megtapasztalt leckékre.

 


8. NEM KÖVETIK EL UGYANAZT A HIBÁT ÚJBÓL ÉS ÚJBÓL

A mentálisan erős emberek felelősséget vállalnak a tetteikért és tanulnak a hibáikból, így nem követik el ugyanazokat a hibákat, hanem próbálnak jobb és jobb döntéseket hozni minden alkalommal.

 

Ha van önreflexiónk, akkor ezt képesek vagyunk elkerülni, hiszen tudjuk hol mentek félre a dolgok, és a legközelebb erre figyelni.

 


9. KÉPESEK ELISMERNI MÁSOK SIKEREIT

Képesek elismerni és ünnepelni mások eredményeit. Nem irigykednek vagy érzik legyőzöttnek magukat csak azért, mert más sikeresebb, mint ők. Felismerik, hogy a siker mögött milyen kemény munka van és megpróbálnak ők is ugyanilyen keményen dolgozni, hogy eredményesek legyenek.
Tanuljunk mások sikereiből.


10. NEM ADJÁK FEL AZ ELSŐ BUKÁS UTÁN

A mentálisan erős emberek nem úgy tekintenek a bukásra, mint egy ok a feladásra. Ehelyett a sikertelenséget egy lehetőségnek tekintik a fejlődésre. Addig próbálkoznak, amíg el nem érik a céljukat!

Az akadályok csak a fejlődésünket szolgálják. Morin itt példának a híres amerikai író Dr. Seusst hozza, akinek az első könyvét több mint húszszor dobták vissza a mindenféle kiadók.

 

 

11. NEM FÉLNEK EGYEDÜL LENNI

A mentálisan erős emberek képesek egyedül lenni és nem félnek a csendtől. Nem félnek egyedül lenni és kihasználják ezeket a pillanatokat arra, hogy produktívak lehetnek.
Értékelik, hiszen ezek igazán értékesek tudnak lenni. Ilyenkor van idő elmélkedni, alkotni, tervezgetni, megnyugodni."Időt szakítani arra, hogy egyedül maradj a gondolataiddal egy erőteljes élmény bír lenni, viszont nagyban hozzásegíthet a céljaid eléréséhez" - mondja az írónő. Élvezik a saját társaságukat és nincs szükségük emberekre körülöttük csak azért, hogy ne legyenek egyedül. Egyedül is nagyon boldogak és feltalálják magukat!

12. NEM ÉRZIK ÚGY, HOGY A VILÁG TARTOZIK NEKIK VALAMIVEL

A mentálisan erős emberek nem érzik úgy, hogy bármi is járna nekik az élettől. Nem azzal a mentalitással születtek, hogy bárkinek is gondoskodnia kéne róluk vagy a világnak kell nekik adnia valamit. Ehelyett lehetőségeket keresnek és törekednek arra, hogy élni is tudjanak velük.
Senki nem jogosult semmire. A dolgokat el kell érni. Koncentráljunk a saját erőfeszítéseinkre, hogy nekünk is jobb legyen!

13. NEM VÁRNAK AZONNALI EREDMÉNYEKET

Dolgozzanak azon, hogy egészségesebbek legyenek vagy felépítsenek egy üzletet, a mentálisan erős emberek nem várnak azonnali eredményeket. Ehelyett megpróbálják kihozni önmagukból a maximumot a lehetőségeiknek megfelelően és elfogadják, hogy a változáshoz idő kell.


Reális gondolkodásuk van, éppen ezért tudják, hogy a siker nem egyik napról a másikra jön. Nem türelmetlenkednek, hanem nyugodtan várnak munkájuk gyümölcsére, míg beérik az.

A mentálisan gyenge emberek gyakran türelmetlenek, túlértékelik képességeiket és alulértékelik, hogy mennyi időt vesz igénybe egy fordulat beállta.
A jó mindig elnyeri méltó jutalmát, és ezzel tisztában vannak a mentálisan erős emberek. Nem kell aggódni, kapkodni, hanem türelmesen kell haladni minden nap előre. A nyugodtság, és határozottság a legfontosabb.

 

13 dolog, amit a mentálisan erős emberek ki tudnak zárni az életükből

A mentális erő nem feltétlenül azoktól a dolgoktól függ, amit megteszünk, hanem inkább azoktól, amit nem teszünk meg. Amy Morin pszichoterapeuta szerint 13 olyan dolog van, amit a mentálisan erős emberek mindenképp elkerülnek.

 

Források: https://www.facebook.com/fitnessjunkiehu/photos/a.118578134929985.19989.113025085485290/465925256861936/ http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/13_dolog_amit_a_fejben_eros_emberek_nem_csinalnak

http://twice.hu/bulvar/13-dolog-amit-a-mentalisan-eros-emberek-ki-tudnak-zarni-az-eletukbol

 

 

 

8 dolog, amire a sikeres emberek nem pazarolják az idejüket

8 dolog, amire a sikeres emberek nem pazarolják az idejüket

Mentorként az emberek akkor szoktak felkeresni, amikor elfáradnak, stresszesek és úgy érzik, hogy nem tudják megvalósítani azokat a céljaikat, amiket a legjobban szeretnének az életben. Úgy érzik, hogy megragadtak egy ponton. Nem tudják, hogy mit tegyenek.

Először is fel kell deríteni, hogy mivel pazarolják az idejüket. Melyek azok a dolgok, amelyek a sikereik útjában állnak és visszatartják őket az előre lépéstől.

Időről időre mindannyian belefutunk olyan tevékenységekbe, amelyek nem segítenek minket a siker vagy a boldogság elérésében. Én is jártam így, de megtettem a szükséges változtatásokat, vállalkozó lettem és megtanultam, hogy a napom minden másodperce értékes volt és nem szabad időt pocsékolni olyan dolgokra, amik nem segítenek a személyes vagy üzleti fejlődésemben.

Mindannyian sikeres életet akarunk, de néha olyan dolgokra pocsékoljuk az időnket, melyek hátráltatnak abban, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet. Előfordul, hogy észre sem vesszük ezeket,  amíg valaki meg nem mutatja nekünk.

Fontos kielemezni, hogy mivel töltjük a napunkat, óráról órára és folyamatosan gondolkodjunk olyan megoldásokon, amelyekkel kikapcsolhatjuk az időnket vesztegető dolgokat és a megmaradt perceket produktívan tudjuk felhasználni. Kezdetnek itt van nyolc dolog, amire a sikeres, produktív emberek soha nem pocsékolják az idejüket (és neked sem kellene):

A produktív, sikeres embereket nem szippantja be a közösségi média

A közösségi oldalakon lógni – értesítéseket nézegetni Facebookon, tekergetni az Instagram hírfolyamot, új tweeteket olvasgatni vagy bármi hasonló – a mindennapi életünk része. De ha nem tartod ellenőrzést alatt a böngészést, akkor az idő könnyen elrepül és te még mindig nem haladtál előre a napi teendőkkel.

A produktív, sikeres emberek nem vágnak neki tervek nélkül a napnak

A sikeres embereknek minden napra van egy pontos tervük azokról a dolgokról, amelyek az adott napon meg akarnak tenni. Én abban hiszek, hogy írjuk le a legfontosabb 2-3 teendőnket, amit az adott napon el kell végeznünk, nincs szükség hosszú listára.

A produktív, sikeres emberek nem végeznek érzelmileg kimerítő tevékenységeket

Ha sikeres akarsz lenni, akkor azokra a dolgokra kell összpontosítanod az életedben, amelyek pozitív energiával töltenek fel. A sikeres emberek nem pazarolják az idejüket olyan dolgokra, amelyek elszívják az energiájukat.

Mielőtt egy tevékenységet beleírsz a naptáradba, legyél biztos benne, hogy az aktivitás pozitív hatással bír az életedre. Ha nincs így, akkor gondolkodj el rajta, hogy nemet mondasz.

Ne érezd úgy, hogy neked igent kell mondanod valamire, amire megkértek.

Gondold át a döntésedet és ne érezd rosszul magad, ha nemet mondasz.

A produktív, sikeres emberek nem lógnak negatív emberekkel

Azt szokták mondani, hogy te annak az 5 embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb időt töltöd. Ha a legjobb akarsz lenni, vedd körül magad a legjobb emberekkel.

Légy biztos benne, hogy kizárod a negatív embereket és a mérgező gondolatokat az életedből. Ha szeretnéd, hogy az életed minél magasabbra szárnyaljon, minél több felesleges súlyt kell ledobnod magadról.

A produktív, sikeres emberek nem aggódnak

A sikeres emberek tudják, hogy az aggódás nem vezet sehová.

Szóval irányítsd át a gondolataidat cselekvés központú tevékenységekre. Fókuszálj azokra a dolgokra, amiket irányíthatsz.

A produktív, sikeres emberek nem ragadnak meg a múltbéli hibáiknál

A sikeres emberek hibáznak. Mindenki hibázik. A kulcs, hogy sikeres legyél az életben az, hogy nem követed el ugyanazt a hibát kétszer. Tanulsz és fejlődsz a hibákból és emiatt egy jobb ember leszel.

Úgyhogy amikor elkövetsz egy hibát, gondolj rá úgy, hogy már úgyis megtörtént és nem tudod visszacsinálni. Figyeld meg, hogy mit tanulhatsz a hibádból és alakíts ki egy stratégiát arra, hogy pozitív irányba gyere ki a helyzetből.

A produktív, sikeres emberek nem figyelnek arra, hogy mások mit csinálnak

Nagyon jó, hogy inspirál téged a többi sikeres ember, de amikor állandóan összehasonlítod magad másokkal, akkor itt az ideje, hogy változtassa  hozzáállásodon.

Inspiráljanak mások, de irányítsd a figyelmed arra, hogy csak a legfontosabb emberrel mérd össze magad: Saját magaddal.

A produktív, sikeres emberek nem teszik magukat az utolsó helyre a fontossági listán

Mindannyian keresztül megyünk olyan időkön, amikor nem tudunk eleget aludni vagy edzeni, mert egy nagy projekten dolgozunk. De a hosszútávú sikerért és boldogságért saját magad kell az első helyre tedd a fontossági listán.

Egy jó módszer arra, hogy kezd a napot valami olyan aktivitással, amit szeretsz – ez lehet egy edzés, meditáció, írás vagy a kedvenc könyved olvasása. Csináld, ami neked bejön. Pusztán azért, mert olyan dologgal indítod a napot, amit szeretsz, jobban fogod magad érezni és erősebben tudsz koncentrálni a nap folyamán.

Forrás: www.success.com

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CMfQ5LKyYHsJ:it-blog.hu/uncategorized/8-dolog-amire-a-sikeres-emberek-nem-pocsekoljak-az-idejuket/+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

 

 


Ha ezek igazak rád, akkor egy mentálisan erős személyiség vagy

Elméletileg minden tapasztalatunk és élményünk jobbá és erősebbé tesz minket, ám az optimista szemlélet és az önsajnáltatás mellőzése mellett még egy csomó olyan dolog van, amin dolgoznunk kellene.

1. Produktívan töltöd az idődet. Egy csomó kifogást ki lehet találni, hogy éppen miért nem végezzük a dolgunkat, ám a mentálisan erős emberek fókuszálni tudnak a fontos dolgokra és nem pazarolják az idejüket.

2. Bízol az alkalmazkodási képességeidben. Az élet tele van változásokkal, mindig valami újat hoz. A gyengék próbálnak ellenállni a változásnak (amibe aztán belefáradnak és megtörnek), míg az erősek gyorsan megtanulnak együtt élni vele és alkalmazkodnak hozzá.

3. Szembenézel a félelmeiddel, amik visszafognak. A legtöbben kerülik a dolgokat, amiktől tartanak, vagy csak mások felé akarnak bizonyítani. Az erőseknek nincs mit bizonygatni, szembe néznek azokkal, amik meggátolhatnák őket abban, hogy önmaguk még fejlettebbek verziói lehessenek.

4. Tanulsz a hibáidból. A mentálisan erős emberek nem akarják igazolni minden tettüket és elrejteni a hibáikat. Sokkal inkább tanulnak belőlük és ezáltal jobbá válnak.

5. Megtalálod az egyensúlyt aközött, aki vagy és aki lennél. El kell tudnod fogadni azt, aki jelenleg vagy, ám folyamatosan dolgozni kell azért, hogy még jobb legyél.

6. Megünnepled mások sikerét is. A mentálisan gyengék csak féltékennyé válnak mások sikere láttán, míg az erősebbek tudnak együtt örülni és ünnepelni a többiekkel.

7. A saját értékrended szerint élsz. És szintén annak megfelelően hozol döntéseket. Ha tisztában vagy a saját prioritásaiddal, akkor könnyebben tudsz döntéseket hozni. A magabiztos döntéshozatal pedig az erősek sajátja!

8. Fejleszteni akarod a képességeidet, nem felvágni velük. A többség mások elismerésére vágyik. A mentálisan erősek viszont magukért akarnak fejlődni.

9. Tudod, hogy a sikerre érdemes várni. Ha fejben a topon vagy, akkor te is tudod, hogy a munka gyümölcsére néha várni kell. A türelmetlenség úgyis csak meggyöngítene.

10. A nehézségekben megtalálod a lehetőséget. Minden előtted álló probléma csupán egy újabb lehetőség, hogy fejlődj. A mentálisan erősek elfogadják a kihívást és megoldják a gondokat.

11. Hálás vagy. Ahelyett, hogy még többre vágynál, tudod értékelni azt, amid van. Hiszen tudod, hogy alapból is rengeteg dolog van az életben, amit értékelni kell.

12. Arra fókuszálsz, amiben a legjobb vagy. A mentálisan erősek azért sikeresek, mert tudják, hogy mihez értenek a legjobban és arra összpontosítanak.

13. Felkelsz, miután elbuktál. Ez az egyik legfontosabb ismérv, hiszen a fejben erős egyéniségek számára egy bukás nem az út végét, hanem az elejét jelenti mert tudják, hogy jó felé haladnak és sikerre viszik.

14. Realista optimista vagy. A mentálisan erős emberek mindig a legjobbat remélik, de közben két lábbal állnak a földön.

15. Dolgozol a gyengeségeiden. Sokan rejtegetik és titkolják a gyenge pontjaikat, pedig sokkal inkább fejleszteni kellene őket.

16. Mindig készen állsz a tanulásra. Minden új nap vagy egy új élmény, esetleg egy új találkozás alkalmat szolgáltat a tanulásra. Nem számít mit hoz az élet, a mentálisan erős egyéniségek mindig tanulni akarnak belőle. Hiszen ez a sikerül titka és záloga egyben.

Forrás. http://player.hu/eletmod/mentalisan-eros-szemelyiseg/ Csonka Zsolt

 

,,Dolgozzunk kitartóan, célkeresztben a céllal, amit kitűztünk. Aha, megérkeznek menetrendszerűen az akadályok, de ha az összképet nézzük, akkor a siker megállója is elkerülhetetlenül jönni fog.”

 

13 dolog, amit a fejben erős, mentálisan erős emberek soha nem csinálnak

 

Nézzük meg, milyen ösvény vezet a fejben erősnek levésig! Mert nem ám csak az számít, mit teszünk, de az is, hogy mit nem.

 

Persze, azt könnyű leírni, mit tesznek a mentálisan szilárd alapokon álló egyének: higgadtan és perspektivikusan gondolkodnak, képesek elvonatkoztatni, szembenéznek a félelmeikkel, és így tovább. De legalább ennyire fontos, hogy mi az, amit nem tesznek.

Amy Morin, bestsellerek szerzője és híres életügyi előadó, aki rendszeresen publikál a Forbes-ban és a Psychology Todayben. Pszichoterapeutaként, főiskolai előadóként, íróként, valamint az About.com tanácsadójaként is dolgozó Amy Morin cikke 2013 őszén jelent meg án, majd miután szinte vírusként kezdett a világhálón terjedni, a Forbes is megjelentette. A nagy siker hatására a cikkből könyvet írt - ez pedig röviden a kivonata. Csak hogy tudjuk, hogyan gyúrjunk koponyán belülre!

 

Amy Morin - 13 DOLOG, AMIT A MENTÁLISAN ERŐS EMBEREK ELKERÜLNEK

Szerezzük vissza a hatalmunkat, nézzünk szembe a félelmeinkkel és neveljük elménket boldogságra!

Ebben a magával ragadó könyvben bemutatja, mi az a 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek. Tanácsai, gyakorlatai segítségével nemcsak mentális izmainkat edzhetjük, hanem életminőségünket is jelentősen javíthatjuk. 

 

,,Szorgalmasan igyekszünk teljesíteni azokban a dolgokban, amelyekről úgy gondoljuk, jobbá tesznek bennünket, ám közben megfeledkezünk mindazokról, amelyek alááshatják az erőfeszítéseinket.

Nem csak a gyász elviselésében segít, ha elkerüljük az itt következő 13 rossz szokást.

Ha sikerül megszabadulnunk tőlük, azzal mentálisan megerősödünk, ez pedig elengedhetetlen az élet kisebb-nagyobb problémáival való megküzdéshez.

Bármilyen céljaink legyenek is, ha mentálisan erősnek érezzük magunkat, könynyebben kibontakoztathatjuk a bennünk rejlő lehetőségeket

 

A jó szokások nagyon fontosak, de gyakran rossz szokásaink állnak a bennünk rejlő lehetőségek kibontakoztatásának útjában. Hiába van számtalan jó szokásunk; ha mellettük a rosszakat is folyamatosan fenntartjuk, jelentősen megnehezítve céljaink megvalósítását. Fogjuk fel a következőképpen: mindenki csak olyan jó, mint a legrosszabb szokásai.

Rossz szokásaink olyanok, mint a nehéz súlyok, amelyeket folyamatosan magunkkal vonszolunk.

Lelassítanak, kifárasztanak és akadályoznak bennünket.

 

Hiába a kemény munka és a tehetség,

ha bizonyos gondolatok, viselkedésformák és érzések vissza húznak bennünket,

 csak nagyon nehezen teljesíthetjük ki a bennünk rejlő lehetőségeket.”

 

A 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek nem tesznek a Forbes hasábjain keresztül 10 millió embert ért el, és több mint 740 ezer megosztás útján vált nemzetközi jelenséggé Amy Morin 13 pontja, melyben felsorolja, hogy mit nem tesznek a mentálisan erős emberek. 

 

1. Nem fecsérlik az időt önsajnálatra. Nem pazarolják arra az időt, hogy sajnálják magukat.

 

2. Nem engedik át az irányítást Nem adják át másnak az irányítást, befolyást az életük felett.

 

3. Nem riadnak vissza a változástól

 

4. Nem foglalkoznak olyasmivel, amit nem tudnak befolyásolni. Nem pazarolják energiájukat olyasmire, amin nem tudnak változtatni.

 

5. Nem próbálnak mindenkinek a kedvében járni. Nem aggódnak azon, hogy mindenkinek megfeleljenek.

 

6. Nem félnek a kiszámított kockázattól Nem félnek ésszerű kockázatot vállalni.

 

7. Nem rágódnak a múlton, nem a múltban élnek.

 

8. Nem követik el újra és újra ugyanazokat a hibákat

 

9. Nem irigylik mások sikerét

 

10. Nem adják fel az első kudarc után

 

11. Nem félnek az egyedülléttől

 

12. Nem gondolják úgy, hogy a világ tartozik nekik

 

13. Nem várnak azonnali eredményeket

 

Források: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/13_dolog_amit_a_fejben_eros_emberek_nem_csinalnak

https://www.hvgkonyvek.hu/image/data/beleolvasok/Pages%20from%2013_DOLOG_PRINT2.pdf

 

 

 

Tehetség vagy mentális állóképesség?

Ahogy telik az idő és az élet – tavaly szakítottam át a fél évszázados szalagot -, egyre többet gondolkodom azon, hogy mi kell a sikerhez. És egyre kevésbé hiszek a tehetségben.

Ma már azt gondolom, hogy az életben a siker egyik kulcsa a mentális állóképesség. Természetesen az sem hátrány, ha valaki tehetséges, de önmagában ez nem elég.

Mi a titok tehát? Mire van szükség ahhoz, hogy valaki híres, elismert, sikeres és – esetleg – gazdag is legyen a választott területén? Mi fontosabb még a tehetségnél is?

A titok: Mentális Állóképesség

A mentális állóképesség az, ami a jókat a kiválóktól megkülönbözteti.

Enélkül lehet valaki bármilyen tehetséges, kevesebbet ér el, mint az, aki csupán átlagos képességekkel rendelkezik, de a mentális állóképessége kimagaslóan jó.

A mentális állóképesség kifejlesztéséhez öt területre kell koncentrálni:

 • önmotiváció,
 • erősségeid kihasználása,
 • érzelmi önkontroll,
 • nyomás alatti célra tartás, és
 • cselekvés-orientáltság.

A lényeg a következetesség.

Ezt az öt dolgot kell következetesen alkalmaznod, ha esik, ha fúj, és a siker garantált. Nézzük meg most mindegyiket, mit is jelent a gyakorlatban.

 

- Az Önmotiváció képessége

Igaz ugyan, hogy a kapcsolatépítés és az együttműködés másokkal rendkívül fontos az előre jutáshoz, de ha arra van szükségünk folyamatosan, hogy a külvilág tartson mozgásban, akkor nagy bajban vagyunk. A motivációnak belülről kell jönnie. A nagy kérdés az, hogy TE mennyire akarod elérni a céljaidat. És persze mindenekelőtt az, hogy vannak-e egyáltalán céljaid. Gondolj a kudarcaidra – azért ne túl sokat -, hogy tudd, mi az, amit gyakorlással elkerülhetsz.

Gondolj sokat a győztes pillanataidra, mert ez ébren tartja a vágyat, hogy miért is küzdesz.

 

 

- Az erősségeid csúcsra járatása

Nem lehetünk mindenben kimagaslóan jók. Puskásnak félelmetes bal lába volt, szenzációsan cselezett és elképesztő volt a kezdő gyorsulása. Jobb láb és fejjáték szinte semmi. Fókuszálj arra, amiben genetikailag jó vagy, és azt fejleszd kilencesre-tízesre. Ha ezt teszed, akkor azokon a területeken kevés legyőzőre fogsz találni. Minden mást delegálj, vagy találj valakit a csapatodba, aki azokon a területeken kiemelkedő.

 

- Érzelmi Önkontroll

Azok az emberek, akik hajlamosak folyamatosan érzelmi hullámvasúton élni, kibuknak azon, ha valami nem a terveik szerint történik. Ez kicsinyes, gyerekes viselkedéshez vezet, amivel elidegenítik maguktól a párjukat, családjukat és a munkatársaikat.

A magas mentális állóképességű emberek ezzel szemben nem hagyják, hogy a körülmények rángassák őket. Tudják, hogy egy meccsen, egy projektben, vagy az életben általában gyakran történik olyasmi, amit nem tudunk kontroll alatt tartani.

Ilyenkor az a lényeg, hogy a külső körülmények HELYETT az érzelmeinket kell kontrollálni, és folytatni megállás nélkül, amit elkezdtünk.

 

 

- Nyomás alatt is fókuszban maradni

Ha nagyok a céljaid, garantált, hogy lesznek meleg helyzetek az úton.

A lényeg, hogy maradj nyugodt, és ne vedd le a szemed a célodról. A mentális állóképesség nem olyasmi, ami egyszer csak megvan. Mint a bokszolóknál vagy a versenylovaknál, ahol fokozatosan egyre jobb és jobb ellenféllel hozzák össze a versenyzőt, nekünk is egyre magasabb hőfokú helyzetekben kell helyt állnunk, hogy kialakuljon ez a képességünk. A lényeg a fokozatos, ugyanakkor folyamatos fejlődés.

 

 

- Cselekvés-orientáltság

A mentálisan erős emberek nem futnak el a küzdelem elől, és nemcsak akkor hajlandók játszani, ha optimálisak a körülmények. Előbb-utóbb mindenki rájön arra, hogy a körülmények szinte soha nem ideálisak. Ahogy Clausewitz, a modern hadviselés elméleti atyja mondta: a haditervet az első puskalövés után dobhatod a szemétbe. Készülj fel, amennyire csak tudsz, és aztán cselekedj! Túl sok ember van, aki csak olvas, tréningre jár és álmodozik, ahelyett, hogy lépne végre. Ne tartozz közéjük!

 

-

Mindenki képes az elsajátítására

A legnagyszerűbb dolog a mentális állóképességgel kapcsolatban, hogy bár ez nem veleszületett képesség, mindenki képes megtanulni.

Egyszerűen arról van szó, hogy hozunk egy döntést: ezt az öt dolgot következetesen fogjuk alkalmazni.

Ha ezt teszed, olyan sikereket érhetsz el, amik az „átlagember” számára elérhetetlenek. Ha tehetséges valaki, az önmagában még nem emeli ki az átlagemberek szürke tömegéből. Lehetőségeinket csak a mentális állóképességünk kifejlesztésével tudjuk maximálisan kiteljesíteni.

Forrás: http://kernertraining.hu/szemelyisegfejlesztes-blog/tehetseg-vagy-mentalis-allokepesseg/

 

 

 

 

AMIT A MENTÁLISAN ERŐS, PRODUKTÍV EMBEREK NEM TESZNEK - TESZNEK

 1. NEM PAZAROLNAK ARRA IDŐT, HOGY ÖNMAGUKAT SAJNÁLJÁK
 2. NEM ADJÁK ÁT AZ IRÁNYÍTÁST AZ ÉLETÜK FELETT
 3. NEM PAZAROLNAK ENERGIÁT OLYAN DOLGOKRA, AMELYEKET NEM TUDNAK MEGVÁLTOZTATNI
 4. NEM AGGÓDNAK AMIATT, HOGY MINDENKINEK MEGFELELJENEK
 5. NEM FÉLNEK RIZIKÓT VÁLLALNI AZ ÉSSZERŰSÉG KERETEIN BELÜL
 6. NEM BÁNKÓDNAK - A MÚLTON NEM ŐRLŐDNEK. Nem rágódnak a múlton, nem a múltban élnek.
 7. NEM KÖVETIK EL UGYANAZT A HIBÁT ÚJBÓL ÉS ÚJBÓL
 8. KERÜLIK A NEGATÍV EMBEREK TÁRSASÁGÁT. A PRODUKTÍV, SIKERES EMBEREK NEM LÓGNAK NEGATÍV EMBEREKKEL
 9. NEM HARAGTARTÓAK
 10. NEM ÉRZIK ÚGY, HOGY A VILÁG TARTOZIK NEKIK VALAMIVEL. A DOLGOKAT EL KELL ÉRNI. ,,AZ EMBER A SAJÁT SIKERÉNEK A KOVÁCSA LEGYEN, MERT SENKI NEM FOGJA TÁLCÁN NYÚJTANI.”
 11. A PRODUKTÍV, SIKERES EMBEREKET NEM SZIPPANTJA BE A KÖZÖSSÉGI MÉDIA
 12. A PRODUKTÍV, SIKERES EMBEREK NEM VÁGNAK NEKI TERVEK NÉLKÜL A NAPNAK
 13. A PRODUKTÍV, SIKERES EMBEREK NEM VÉGEZNEK ÉRZELMILEG KIMERÍTŐ TEVÉKENYSÉGEKET
 14. A NEHÉZSÉGEKBEN MEGTALÁJÁK A LEHETŐSÉGET. MINDEN ELŐTTÜK ÁLLÓ PROBLÉMA CSUPÁN EGY ÚJABB LEHETŐSÉG, HOGY FEJLŐDJENEK. A MENTÁLISAN ERŐSEK ELFOGADJÁK A KIHÍVÁST ÉS MEGOLDJÁK A GONDOKAT.
 15. ARRA FÓKUSZÁLNAK, AMIBEN A LEGJOBBAK. A MENTÁLISAN ERŐSEK AZÉRT SIKERESEK, MERT TUDJÁK, HOGY MIHEZ ÉRTENEK A LEGJOBBAN ÉS ARRA ÖSSZPONTOSÍTANAK.
 16. REALISTA OPTIMISTÁK
 17. DOLGOZNAK A GYENGESÉGEIKEN
 18. NEM HAGYJÁK, HOGY MÁSOK AKADÁLYOZZÁK ŐKET A SZÓRAKOZÁSBAN
 19. NEM LESZNEK NEGATÍVAK. POZITÍV ELME = POZITÍV EREDMÉNYEK
 20. ADDIG PRÓBÁLKOZNAK, AMÍG EL NEM ÉRIK A CÉLJUKAT! AZ AKADÁLYOK CSAK A FEJLŐDÉSÜNKET SZOLGÁLJÁK.
 21. ÖNMOTIVÁCIÓ, ,,GONDOLJ SOKAT A GYŐZTES PILLANATAIDRA, MERT EZ ÉBREN TARTJA A VÁGYAT, HOGY MIÉRT IS KÜZDESZ.”
 22. ÉRZELMI ÖNKONTROLL. ,,A KÜLSŐ KÖRÜLMÉNYEK HELYETT AZ ÉRZELMEINKET KELL KONTROLLÁLNI, ÉS FOLYTATNI MEGÁLLÁS NÉLKÜL, AMIT ELKEZDTÜNK.” NYOMÁS ALATTI IS A CÉLRA TARTANAK.
 23. VIZUALIZÁLNAK. ,,AMIKOR ELKÉPZELJÜK MAGUNKAT VALAMILYEN TEVÉKENYSÉG KÖZBEN, BIZONYÍTOTTAN UGYANAZOK AZ AGYI KÖZPONTOK AKTIVÁLÓDNAK, MINT A TÉNYLEGES CSELEKVÉS SORÁN.”
 24. CSELEKVÉS-ORIENTÁLTÁLTAK
 25. POZITÍV-SIKERES JÖVŐKÉPÜK VAN
 26. IGYEKEZNEK MINDENT MEGADNI A TESTÜKNEK, AMIRE SZÜKSÉGE VAN 
 27. A PRODUKTÍV, SIKERES EMBEREK NEM TESZIK MAGUKAT AZ UTOLSÓ HELYRE A FONTOSSÁGI LISTÁN
 28. PRODUKTÍVAN TÖLTIK AZ IDŐT.
 29. NEM VÁRNAK AZONNALI EREDMÉNYEKET
 30. HA SZÜKSÉG VAN RÁ, AKKOR NEMET MONDANAK
 31. EGÉSZSÉGES ÖNBIZALMUK VAN 
 32. NEM FÉLNEK EGYEDÜL LENNI
 33. NEM PAZAROLJÁK AZ IDEJÜKET

 

,,Kizárólag hatékony, eredményes, megtérülő munkafolyamatokra törekszem.”

 

,,Az egyetlen értelmes cél csak is az lehet az indulásod kapcsán, hogy mindent megtegyél, amit muszáj megtenned a sikered érdekében,

de semmit ne tegyél meg, ami nem ad hozzá az optimális eredményhez.”

 

,,Az igazi változás társadalmunkban otthon kezdődik: tanítsuk meg fiainknak és lányainknak, hogy miről szól az, ha igazi társ vagy!”

,,Nemrég átjött hozzám egy barátom kávézni, üldögéltünk és az életről beszélgettünk. Egy ponton megjegyeztem: „Megyek és elmosogatok, rögtön jövök”.

Erre úgy nézett rám, mintha azt mondtam volna, hogy űrhajót építek. Csodálattal vegyes csodálkozással tette hozzá: „Örülök, hogy segítesz a feleségednek. Én nem szoktam, mert ha mégis, a nejem sosem dicsér meg. Múlt héten például felmostam, és azt se mondta, köszi.”

Visszaültem mellé az asztalhoz, és elmagyaráztam, hogy én nem „segítettem” a feleségemnek. Ami azt illeti, a feleségemnek nem segítségre van szüksége, hanem egy partnerre. Én partner vagyok az otthoni teendők elvégzésében, és nem „segítség” az, hogy házimunkát is végzek….

Én is ott lakom, a házhoz tartozom. Ami pedig a dicséretet illeti, megkérdeztem a barátomat, hogy mikor fordult elő utoljára, hogy a felesége végzett a takarítással, a mosással, az ágynemű felhúzásával, a gyerekek megfürdetésével, a főzéssel, a rendrakással és a többivel, és te annyit mondtál: köszönöm.

De nem csak egyszerű köszönömről van szó, hanem a totális elismerésről: „Nahát! Fantasztikus vagy!!!!”…

Akkor hát dicsérd őt úgy, ahogy elvárod, hogy ő dicsérjen téged, ugyanolyan intenzitással. Nyújtsd a kezed, viselkedj igazi társ módjára, ne pedig úgy, mint egy vendég, aki csak enni, aludni, fürdeni és a szexuális szükségleteket kielégíteni érkezik. Érezd magad otthon. Ez a te házad is.

Az igazi változás társadalmunkban otthon kezdődik: tanítsuk meg fiainknak és lányainknak, hogy miről szól az, ha igazi társ vagy!”

Forrás és a teljes cikk: http://www.ujegyensuly.hu/helyem-a-vilagban/nem-segitek-a-felesegemnek

http://www.anazahra.com/wp-content/uploads/2014/09/1-husband-helping-wife-422x280.jpg

 

Teremtés kész, hogy téged szolgáljon, ha önmagad vagy.

Támogasd a lelked! A teremtés összes tehetsége és lehetősége, ami a leginkább érdekel, a lábaid előtt lesz. Millió dolog fog elérni hozzád, ha szilárd vagy, megalapozott, erős, türelmes.

Így kérlek, távolítsd el életed kísértetét, és hagyd abba az örökös hajszolást. Szilárdulj meg! Koncentrálj! Légy magad! Engedd a békét, a békés körülményeket, jólétet, boldogulást örökre magadhoz közel. Sat Nam! (Yogi Bhajan)

https://www.facebook.com/gabriellebernstein/photos/a.162734783706.117313.67978458706/10155471854143707/?type=3&theater

 

A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy a sikertelen és a sikeres emberek alapvetően nem a képességeik terén különböznek egymástól, inkább abbéli vágyukban, hogy kibontakoztassák a bennük szunnyadó lehetőségeket. Márpedig ha a lehetőségek kibontakoztatásáról van szó, akkor mi sem eredményesebb, mint elkötelezni magunkat a személyünk fejlesztése mellett. (John C. Maxwell)

 

,,A bennünk rejlő lehetőségeket csak tudatosan bontakoztathatjuk ki.”

 

,,Egy vállalat vagy üzlet sikere vagy bukása elsősorban a vezetésen múlik. Ez a legfontosabb tényező.”

 

 

 

,,Tudtad, hogy 32 pont van a fejeden (pl. pénz, kontroll, kreativitás, szomorúság, öröm, szexualitás, öregedés, stb.), amit ha gyengéden megérintenek, erőfeszítés nélkül el tudod engedni mindazt, ami miatt képtelen vagy az el/befogadásra? Ezeknek a pontoknak az érintésével, elkezdesz megtanulni el/befogadni bármit az adott témával kapcsolatban.

Ezek a pontok tartalmazzák mindazokat a gondolatokat, ötleteket, hiedelmeket, érzelmeket, tényezőket, amiket életek során eltároltál. Itt az alkalom, hogy elengedj mindent!”

 

 Stresszradírozó - Access Bars kezelés ®

 

Két kapott Access Bars kezelés ® után lenni számomra olyan volt, mint amikor egy teljes *stresszradírozás*, stressztörlés történik az ember fejében és lelkében.

Ilyenkor nem agyal, nem gondolkodik, nem kattog, nem pörög, nem görcsöl, nem stresszel, nem szorong, el van lazulva, ki van kapcsolva.

 

Teljes a lelki béke, az egyensúly, a paraszimpatikus üzemmód (ami a test önhelyreállító folyamatainak működéséhez a legjobban hozzájárul).

Csak elvan, mint a befőtt. *Jelen van a MOST-ban,* létezik, élvezi a szeretet és a kegyelem állapotát. Ül az alvázán, lógatja a lábát és szelíden néz ki a fejéből.

Ezt eredményezheti a 32 elektromágneses pont érintéses kezelése a fejen.

 

A mély, sok esetben théta agyhullámok, amiket a kezelés során az agy produkálni szokott, nem arról híresek, hogy az ébrenlét állapotában tartanak.

Ellenben egy mély, pihentető, kikapcsoló relaxációhoz szépen hozzájárulhatnak.

 

Lelki méregtelenítés után lelki béke

Milyen átrendeződésekről, változásokról, beszélhetünk?

 

Törlődhetnek, átíródhatnak egészségtelen önkorlátozó hiedelmek és hitrendszerek, tüneteket és életbeli elakadásokat okozó nézőpontok, tudat alatti stresszek, traumatikus élmények gyomorgörcsöt előidéző hatásai.

Lekerülhet mindenféle olyan kereszt a hátunkról, ami megnyomorít minket, ami hátráltat a boldogság, a békesség, a bőség elérésében, megélésében ezen életünkben a Föld nevű bolygón. Olyanok, amiket az eddigi életünk során a kultúránkból és a velünk történt eseményekből begyűjtöttünk.

 

És milyen változások történhetnek az életünkben (főleg, ha még kezelés közben az Access Consciousness ™

eszközeivel is rádolgozunk)?

Kevesebb stressz, nagyobb JELENLÉT lehet,

ami folytán javulhatnak:

 

  * a munkaügyek

  * az emberi kapcsolatok

  * az anyagi helyzet

  * az egészség

  * stb.

 

A Bars 32 pont a fejeden, amit ha gyöngéden megérintenek, olyan, mintha töredezettség mentesítenék a merevlemezt és frissítenék a szoftvert, hogy könnyebben, simábban és kevesebb hibával működhess! És akkor elkezdesz kinyílni a befogadásra. (Dr. Dain Heer)

 

Forrás: http://www.lelkirendrakas.hu/stresszradirozo-agyatlanitas-access-bars-kezeles/

 

 

EFT - Emotional Freedom Techniques = Az Érzelmi Felszabadítás Technikája

http://filantropikum.com/stressz-nelkul-az-elet-igen-lehetseges

 

Az EFT az emberi szervezet energiáját használja a gyógyításra, felismerve, hogy negatív érzelmeink és végső soron betegségeink alapvető oka mindig valamilyen energetikai blokk, akár lelki problémákról van szó, vagy testi érzésekről.

 

Az EFT -t (Emotional Freedom Techniques = Az Érzelmi Felszabadítás Technikája), Gary Craig, a módszer létrehozója indította el a világsiker útján. Az EFT egy új felfedezésen alapul, amely már sok ezer embert szabadított meg a fájdalmaktól, különféle betegségektől és lelki problémáktól. Egyszerűen szólva, az akupunktúra érzelmi változatának is tekinthetjük, azzal a különbséggel, hogy nincs szükség tűkre. Ehelyett jól meghatározott meridián energia pontokat stimulálunk a testen úgy, hogy az ujjainkkal kopogtatjuk azokat.

 

Ezért képes arra, hogy gyermekének tanulási és viselkedési problémáit is megoldja.

 

Az EFT alkalmazása közben könnyen ki lehet deríteni azt az eseményt, amely valójában felelős gyermeke problémájának kialakulásáért. Ahogy az alapélmény negatív érzelmi töltését feloldjuk, a probléma megszűnik létezni! Ezért lehet átütő sikerű az EFT.

http://www.boldog-gyermek.hu/eft_technika_1.html

 

 

AZ ÉFT (Érzelmi Felszabadítás Technika) nevű forradalmi stresszfeltáró és -oldó módszere módszer, szelíd út, hozzájárulhat a pszichés  érzelmi - lelki (stressz, félelem, aggódás, trauma, stb.) eredetű tüneteid,

szellemi-lelki-testi kellemetlenségeid és az Életed kedvező megváltoztatásához.

 

A magunkba zárt rossz érzésektől, a stressztől betegek lehetünk – ha nincs stressz, a testünk rendberakja önmagát. De legalábbis a pszichés forrású tünetek elmúlnak. A stressz mikro-elektromágneses jelenség is a lényünkben (minő véletlen, hogy az egyik kifejezés, amit használunk rá, a “feszültség”), ezért használhatunk rá akupresszúrát, aminek elektromágneses háttere van.

 

A kínaiak 5000 éve tudják (használják is az akupunktúrában, akupresszúrában…), hogy az emberi test nem csak szervekből, izomból, vérhálózatból és egyéb, szabad szemmel látható alkotóelemekből áll,

hanem behálózzák elektromágneses energiát vezető energiavezetékek is, amiket *meridiánoknak *hívunk. Ezeket már meg is találták mikroboncolással (ők a Bonghan vezetékek…).

A meridiánok vezetik be a testünkbe a környezetünkből az elektromágneses finomenergiát, és látják el  vele a testet, a létfontosságú szerveinket.

 

Az ÉFT az energiaáramlást rendezi.

 

(Ez az elektromágneses energia ugyanaz, amit például a Feng Shui csi-nek nevez, és amely folyton kering körülöttünk. Nem hiszed el, hogy létezik ez az energia? Nos, akkor próbáld ki, hogy nem veszel

levegőt néhány percig, és ne használj például elektromos áramot semmihez, mert hiszen ami nem létezik, arra nincs is szükségünk…)

 

Ha valaki nagyfokú égési sérüléseket szenved el a bőrén, akkor többek között azért is van életveszélyben, mert nem tudja felvenni a környezetéből a bőrén levő meridián beáramlási pontjain keresztül ezt az

elektromágneses energiát, márpedig az élethez ez nagyon is szükséges! A *sejtjeink *elektromágneses finomenergiával hajtott gépek, amelyek, ha nem kapnak elektromágneses finomenergiát, ugyanolyan *rosszul (vagy

egyáltalán nem) működnek*, mint az autó üzemanyag nélkül.

 

A nyugati betegségügy csakis a testünk kémiai működését ismeri valamennyire, az elektromágneseset alig. A meridiánokat például teljesen ignorálja. Többek között ezért létezhetnek a krónikus, “csak szinten

tartható” testi elváltozások. Ezért nem tudják azt sem, hogy a meridiánokon az energiaáramlás elakadása test elektromágneses energiahiányához, és ezáltal komoly elváltozásokhoz vezethet… De ezeket

a meridián “eldugulásokat” az ÉFT-vel jól lehet oldani.

 

Hogy pontosan mi köze a meridiánoknak a rossz érzéseidhez, a betegségeidhez? Valamint, hogy hogyan működik az ÉFT, és mi köze a

meridiánokhoz? Erről szól az alábbi videó:

https://www.youtube.com/watch?v=XOuYdPfQEPY

 

Csak néhány példa, a  teljesség igénye nélkül: fejfájás-migrén, esti nyugovóra térés utáni köhögési-fulladási rohamok (asztma?), alvászavarok-nyugovóra térésre való képtelenség, viszkető allergia, tyúkszem, vetélés utáni rehabilitáció, terhességi bokavízenyő (ödéma), szülés megkönnyítése, lázas – hasmenős vírusfertőzés elmúlásának támogatása, gyerek félelmek, agyalásra – szorongásra – gondolkodásra való hajlam, önmagamért való kiállás – önbizalom és bátorság, autóvezetés bizonytalanság, vállalkozási bátorság és anyagi helyzet javítása, emberi kapcsolatok javítása, stb.

 

    Tanuld meg kezelni Magadat az ÉFT-vel Te is! A lehetőségeid:

 

Az ÉFT alkalmas arra, hogy valaki saját magát eredményesen és akár mások támogatása nélkül, házilag is kezelje, a saját otthonában.

 

Az ÉFT kiváló és eredményes “házi” önkezelő módszer, de egy gyakorlott hozzáértő kezében háromszor hatékonyabbá és eredményesebbé válik

/Az ÉFT pontokat szintén bemutatom ezen a videón: /

https://www.youtube.com/watch?v=FNtSKDd-LhU&feature=player_embedded

 

Élet szorongás nélkül: traumák hatása alól való felszabadulás

 

Az ÉFT-ben van egy olyan munkamódszer, amit *Belső Béke Eljárásnak* hívunk. Ez dióhéjban azt takarja, hogy *listát írunk* az életünkben eddig velünk történt sokkoló eseményekről, *traumákról*, és az ÉFT használatával egyenként feloldjuk, leépítjük, *elsimítjuk a romboló utóhatásaikat,* az általuk okozott gyomorgörcsöket és egyéb blokkokat.

 

Azért van erre szükség, mert nagy részben ezen traumák emlékeinek a tudat alatti, a lelkünkbe és az idegrendszerünkbe beégett kísértő hatása okozza a stresszt, a szorongást és a pszichés forrású tüneteket is! De ha végigvisszük rajtuk a Belső Béke Eljárást, akkor feloldjuk a máig kísértő hatásukat.

Ennek folytán pedig a jövőben egyre lazábbak és egészségesebbek lehetünk, egyre jobban képesek lehetünk örülni az Életnek, egyre jobban képesek lehetünk kiállni magunkért is.

 

Nagyon jó ÉFT-s kopogtatást kívánok,

Szeretettel,

Szalkainé Tóth Tímea – Titi holisztikus egészség karbantartó, ÉFT kezelő, fülakupunktúrás addiktológus

Forrás. http://www.lelkirendrakas.hu/konzultacio/mi-is-az-az-eft/

http://www.lelkirendrakas.hu/szorongas-nelkul-nincs-elet-de-van/

 

 

 

    Elsősegély szorongás és pánik esetén

Még nem írtam arról a blogon, hogy például *mi az azonnali teendőd, ha nagyon rossz érzések, ijesztő negatív gondolatok törnek rád… *de tegnap egy olvasói levél (amit ezúttal is megköszönök) rádöbbentett, hogy ez

pedig fontos lenne. Hiszen napjainkban, ha nem vértezzük fel magunkat kellőképpen a külvilág egészségtelen befolyásai ellen, mindenkinél előfordulhat olyan helyzet, hogy rosszul lesz. Nekem is volt néhány ilyen esetem.

Tehát, ha rád tör a szorongás és a pánik, *hogyan tudsz azonnal könnyíteni magadon, kijönni a pácból? * Méghozzá az emberi lény mindennapi élettanát figyelembe véve, azt fejreállító vegyszerek nélkül,

nem hétköznapi és egészségbarát módon, *TERMÉSZETESEN*?

 

1. A képzelet használata

Pandóra szelencéje: bezárni a pánikot.

A fájdalmat és a félelmet képzeletben *zárd be egy erős dobozba* (vagy páncélszekrénybe, vagy hasonló helyre – ez lesz Pandora szelencéje), amit szintén képzeletben jó szorosan lakatolj le, hogy távol tudd

magadtól tartani őket addig, amíg oldva nem lesznek.

 

 

2. Szeretetmondatok

A félelem és a pánik legnagyobb elűzője az IGAZI szeretet.

Ezért mondogass magadnak ilyen és ehhez hasonló mondatokat:

  * Annak ellenére, hogy rossz állapotban vagyok,mégis megpróbálom elfogadni magamat.

  * Annak ellenére, hogy bekövetkezéstől való félelemem van, mégis megpróbálom elfogadni magamat.

  * Annak ellenére, hogy szívtáji fájdalom gyötör, mégis megpróbálom elfogadni magamat.

  * Annak ellenére, hogy mellkasi égés fájdalomtól is szenvedek, mégis megpróbálom elfogadni magamat.

  * Annak ellenére, hogy zsibbadás halálfélelem aggaszt, mégis megpróbálom elfogadni magamat.

  * Annak ellenére, hogy gerinc és fejfájásom van, mégis megpróbálom elfogadni magamat.

  * Annak ellenére, hogy ez mind egyszerre jön, és ez nagyon megrémít, és nem tudom mit tegyek, mégis megpróbálom elfogadni magamat.

  * Annak ellenére, hogy az idő már oly hosszú, és annyira elfáradtam, mégis megpróbálom elfogadni magamat.

  * És így tovább. Minden nehéz érzelmet, illetve testi tünetet

                            helyettesíts be *a saját szavaiddal,* ami előjön.

 

 

3. Masszázs, érintések

Elsősegély szorongás és pánik esetén: meridiánpontok kezelése

Az előbb felsorolt mondatok mondogatása közben a testednek az alábbi képeken bemutatott pontjain masszírozd magadat, a pontokat szépen sorba

véve, egymás után (alap: ÉFT).

 

 

4. Vízivás

Elsősegély szorongás és pánik esetén: vízivás.

Ilyenkor szinte biztos, hogy a tested kifogyott a vízből, dehidratált állapotban van. Ezért igyál egy pohár tiszta vizet! Az agysejtjeidnek szüksége van a vízre.

Ebbe a vízbe, ha nincs benne, tehetsz egy pici tengeri sót is, mert könnyen lehet, hogy a testedben felborult a kálium-nátrium egyensúly. Ugyanis a szorongás és pánik okozta izomgörcsök és szívzavarok a sót is felemésztik a szervezetedből.

 

 

5. Vitamin- és ásványianyag, tápanyag pótlás

Ilyenkor szinte biztos, hogy a tested kifogyott egy vagy több, számára fontos tápanyagból is.

Ezért ha tudsz, nagy adag (legalább 500 mg – nem tévedés!) organikus eredetű, lehetőség szerint vízben oldódó C-vitamint vegyél be, és a bevételét megismételheted két óra múlva. Ez támogatja az agysejtjeid regenerálódását és az izmaid feszültségének oldódását.

 

És még további tápanyagokra is szüksége lehet a testednek, például Omega 3-ra.

 

 

6. Torna

Végezz 100 vállkörzést, 100 bokakörzést, és szintén 100-szor szorítsd össze és engedd el a farizmaidat. Vagy más hasonló, egyszerű és biztonságos tornagyakorlatokat is kitalálhatsz. Ez is oldja a feszültséget.

 

Az előbbieket kitartóan ismételd addig, amíg a tünetek enyhülnek vagy elmúlnak.

 

      Forrás: http://www.lelkirendrakas.hu/elsosegely-szorongas-es-panik-eseten/

 

 

 

 

Vajon mit tudnak azok az emberek, akik, ha bántják őket, akkor

    például elszaladnak, és nem érzik szégyennek a futást?

 

Miért van az, hogy egyesek olyan egyszerűen képesek kezelni a

kötözködőket?

Sőt, hogyan lehetséges, hogy az ilyen embereknek olyan

tiszteletet parancsoló kisugárzásuk van, hogy másoknak még eszükbe sem

jut, hogy beléjük kössenek?

 

Mit csinálnak ők, amit te talán önhibádon kívül nem, mert nem tanítottak meg rá, nem így neveltek?

Ezeket:

 

  * érzik, hogy tiszteletre méltóak, hogy van valaki, aki támogatja,

    megvédi és feltétel nélkül szereti őket.

 • a saját fejük után mennek,
 • hallgatnak a testük jelzéseire,
 • és ha azt súgja, hogy valahol nem biztonságos, oda csak akkor

        merészkednek, ha nagyon muszáj, és csak megfelelő védelemmel

 

  * igyekeznek minél kevesebb időt tölteni nemszeretem dolgokkal, és

     minél többet a szeretem dolgokkal,

     mert tudják, hogy a nemszeretem dolgok gyengítenek

 

 • ki tudják és ki merik fejezni az érzelmeiket.
 • Elfogadják a félelmek jelenlétét is,
 • minden állapotban tisztelik magukat,
 • kivédik és elengedik a negatív érzelmek káros hatásait.
 • Ha egy kivédési módszer nem válik be, akkor másikat keresnek.
 • Nem restek segítségül hívni akár még az Univerzumot is

 

  * ha ismeretlen és új helyen járnak, akkor is biztonságban érzik

    magukat, mert a pajzsuk megvédi őket.

 

    Forrás és a teljes cikk: http://www.lelkirendrakas.hu/gyakorlatok/stresszoldo-konyvek/hogyan_dobj_vissza

 

 

,,Az érzelmi intelligencia egyik jellemzője, hogy képesek vagyunk az ÉRZÉSEINKHEZ ÉPÍTŐ MÓDON HOZZÁÁLLNI. Nem uralkodnak el rajtunk, hanem kézbe vehetőek.”

 

Érzelmi Intelligencia

         A fejlett érzelmi képességű embernek nagyobb az esélye a megelégedett, termékeny életre, mert elsajátította azokat a lelki szokásokat, melyek teljesítőképességét fokozzák. Akinek semmi kontrollja sincs érzelmi élete felett, belső csatákban őrlődik, melyek elvonják a koncentrált munkától és a világos gondolkodástól. (Daniel Goleman)

Az érzések rendkívül sok energiát használnak és kötnek meg, amely azután más területeken hiányzik. Az érzelmi telítettség gátolja az összpontosítást. Miért? Mert így nem lehet összefogni, összpontosítani és a feladatra irányítani az erőket — elfolynak.

 

A negatív érzések gyengítik az energia-háztartását, megbénítják kreatív alkotóerejének áramát, felborítják szervezetének egyensúlyát, ártanak az egészségének! Bár veszélyes dolog válogatás nélkül követni negatív érzéseket, sokan újra és újra érzéseik játékszerévé válnak.

,,Nem neked kell követned az érzéseidet, hanem az érzéseidnek kell követniük téged!" (Roberto Assagioli, pszichoszintézis megalapítója)

Ennél találóbban nem lehetett volna megfogalmazni a dolgot. Az érzéseinknek kell követniük minket, nem pedig nekünk az érzéseinket. De a valóság, amelyben élünk, teljesen máshogy fest: a legtöbb ember követi az érzéseit, és hagyja, hogy azok eluralkodjanak rajta.

Aki nem akar érzései játékszerévé válni, és sikeres akar lenni az életben, annak jól kell bánnia az érzéseivel, és ismernie kell az „érzelmi ábécét", mondja Dániel Goleman, a Harvard Egyetem egykori pszichológiaprofesszora. Goleman vizsgálata során három éven át mintegy 500 céggel foglalkozott. Megfigyelte, hogy az érzelmi intelligencia kétszer olyan nagy szerepet játszik a cégek sikerében, mint az intelligencia és a szakértelem együttvéve.

 

Az érzelmi intelligencia „felfedezése" az amerikai Joseph Ledoux megfigyeléseire támaszkodik. A New York-i egyetem professzora 1990-ben felfedezte, hogy az érzéseket kiváltó ingerek egy részét nem az agykéregben dolgozzuk fel, hanem egy mandula alakú kis szervben, amely agyunk tekervényeinél mélyebben helyezkedik el. Peter Saloney (Yale Egyetem) és John Mayer (New Hampshire-i egyetem) ennek alapján kidolgozták az érzelmi intelligencia elméletét.

 

Az elmélet kimondja, hogy az érzelmi reakciók egy része úgyszólván kivonja magát a racionális ellenőrzés alól. Ezért tudunk olyan nehezen uralkodni magunkon negatív érzések, például harag, düh, féltékenység, félelem stb. esetén. De ahelyett hogy felizgatnánk magunkat, jobb lenne, ha figyelmet szentelnénk ennek a szereposztásnak, ha átalakítanánk és irányítanánk, tehát pozitív célokra használnánk az érzéseket - a mint a magánéletben és a hivatás terén egyaránt.

 

Természetesen nincsenek „intelligens" érzések, csupán arról van szó, hogy létezik olyan képesség, amelynek segítségével intelligensen bánhatunk az érzéseinket. Intelligens például, ha:

·  nem nyomjuk el az érzéseket, hanem kihasználjuk, illetve más irányba tereljük az energiájukat;

·  nem hagyjuk, hogy eluralkodjanak rajtunk az érzéseink, és problémás helyzetekben nem ingerülten és hirtelenjében hozunk döntéseket;

·  nem alkalmazunk hibás stratégiákat, például a „hídraulikus modellt" (kieresztjük a gőzt a „Jöjjön ki, ami ki akar jönni" elvet követve); ez a legbiztosabb út a katasztrófához.

·  Intelligens dolog az is, ha nem táplálunk magunkban negatív érzéseket, helyettük inkább a pozitívakat ápoljuk, hogy a kis „hajtásokból" virágzó „növényekké váljanak.

·  Intelligens az is, ha a mindenkori negatív érzéseket pozitívakra cseréljük, és konstruktív erőkké alakítjuk a negatív lelki energiák destruktív tartalmát.

    (Helene Walterskirchen - Energiaelv)

 

Erre módszerek ismertek például: „az érzelmi erők megnemesítése", „a negatív érzések alkímiája" és az „autogén imagináció". Nemesíts meg az érzelmeidet -, ha éppen negatív érzelmet élsz át, képzeld el magad annak az érzelemnek az ellenkező, pozitív érzésében, Vagy szívd be a pozitív energiát a levegőből, s érezd, hogy átformál, érezd, hogy a pozitív érzelemben vagy.

 

 

 

A pozitív érzések felfelé „vezetnek", „felemelnek" min­ket, azaz erősítik bennünk a pozitív erőket, míg a negatív érzések „lehúznak" minket.

Gondoljon csak egy elmúlt eseményre, amikor boldogság lett úrrá önön, és érezni fogja, ahogy öröm árad szét a belsejében, oldottá válik, és fel­derül az arca, és hirtelen valóban boldognak érzi magát. Azután gondoljon olyan múltbéli eseményre, amely felbőszítette, és érezheti, ahogy feltámad önben a düh és a harag, összerándul az arca, és lüktetni kezd a harag a solar plexusában.

 

Alapvetően minden érzésben ugyanaz az erő lako­zik, nevezetesen az érzelmi erő, amelyet lelki vagy pszi­chés erőnek is neveznek. Érezzünk akár szeretetet, akár gyűlöletet - az energia mindkét esetben egyforma; csak sík eltérő, amelyen az érzések mozognak.

 

Ha kifejlesztettük magunkban az érzelmi intelli­genciát, tetszés és igény szerint emelhetjük azt a lelki síkot, amelyen éppen mozgunk. Ez azt jelenti, hogy ha például haragot érzünk, felemeljük az ahhoz kapcsolódó érzelmi energiát, és átvisszük magasabb érzelmi síkra, ahol a harag derűs hig­gadtsággá alakul át. Ezt a folyamatot az érzések nemesítésének" nevezzük.

Minél intenzívebben és hosszabban végezzük az ,,érzelemnemesítő folyamatot", annál inkább erősítjük lényünk magasabb összetevőit. Lényünk ily módon meg­erősített magasabb összetevői e nemesítő folyamat követ­kezményeként fokozott erővel termelnek majd pozitív érzéseket. így nemcsak a negatív érzések romboló hatású tartalmát tudjuk alapvetően megváltoztatni, de pozitív irányba befolyásolhatjuk belső érzelemvilágunkat is

 

erzelemnemesito-folyamat-gyakorlata.jpg

 

Az érzelmi síkon zajló nemesítési folyamathoz úgynevezett nemesítő tényezőkre, például felemelő ingerekre van szükségünk. Ilyen felemelő inger lehet egy festői táj, egy hangulatos zene vagy egy szép műalkotás.

  

A negatív érzelmek alkímiája

Az „érzelmek alkímiája" kiváló módszer, amely megkímél minket attól, hogy küzdenünk kelljen a bennünk lévő negatív érzések ellen, vagy nagy fá­radságok árán ki kelljen irtanunk magunkból őket, ami nagyon sok erőt kívánna tőlünk. Ahogy koráb­ban az alkimisták arannyá változtatták az egyszerű fémet, úgy változtathatunk át ezzel a módszerrel negatív érzéseket pozitívakká. E cél eléréséhez a légzést használjuk.

 

Mint tudjuk, a kozmosz életenergiája, nullapont- vagy tachyonenergiája energiaforrás. Sőt még annál is több: olyan energiaforma, amely az ember visszatalálását szolgálja a rendhez. Ezen az érzelmi harmónia megtalálása is értendő. Szinte mindig pozitív hatást lehet el érni a nullapont- vagy tachyonenergia alkalmazásával.  A nullapont- vagy tachyonenergia segítségével visszafordíthatunk degeneratív folyamatokat, semlegesíthetünk zavaró mezőket, és egyesített energiamezőket hozhatunk létre.

Ha az előbb elmondottakat negatív lelkiállapotokra vonatkoztatjuk, akkor a kozmikus életenergia vagy nullapont-, illetve tachyonenergia olyan anyag, amellyel semlegesíthetjük és egyesíthetjük negatív érzéseinket, rendet, harmóniát teremthetünk bennük. Ez pontosan a következőket jelenti: a düh vagy a félelem állapotát ellensúlyozzuk, és a normális lelkiállapotba billenünk át.

A népnyelv találóan a következő szavakkal írja le ezt a folyamatot: „Vegyél jó mély levegőt, mielőtt beszélsz vele." Ez a mondás embertársaink heves izgalmi állapotaira vonatkozik, amelyek köztudomásúlag nagyon gyakran azt eredményezik, hogy az érintettek indulatból cselekednek, ezzel károkat okoznak maguknak él másoknak — ilyen esetekben szoktuk azt tanácsolni valakinek, hogy először vegyen mély levegőt.

Ez a módszer gyakran valóban segít abban, hogy valamelyest megnyugodjon az ember, de nem igazit hatékony, mivel valami hiányzik belőle, mégpedig az, hogy tudatosan pozitív érzéssé transzformáljuk a negatív érzést. Csak akkor szabadulhatunk meg a negatív erőktől, ha azok pozitívvá alakulnak.

 

A mágikus iskolának köszönhetően köztudott, hogy a lélegzet elektromos és mágneses folyadékot tartalmaz. A tudatos belégzés során magunkhoz vehetünk és továbbíthatunk bizonyos elképzelést vagy érzést — először a testnek, azután a szellemnek és a léleknek. Kilégzéskor pedig ugyanígy kilélegezhetünk a szellemből, a pszichéből és a testből valamilyen gondolatot, vagyis megszabadulhatunk tőle, és kivezethetjük a kozmikus energiakeringésbe.

Az is lehetséges, hogy a pozitív lélegzetárammal pozitív és építő hatású gondolatokat és érzéseket vegyünk magunkhoz (a kozmikusenergia-körforgásból).

Az érzelmi alkímia alkalmazásához nem kell sok energiát elhasználnunk.

 

Elég, ellazult állapotban visszatükrözzük a negatív energia pozitív ellenpólusát. Olyan, mint amikor közvetlenül napfénybe tartunk egy zsebtükröt, és egy sötét pontra irányítjuk, hogy oda érkezzenek a visszavert napsugarak. És a pont hirtelen már nem is sötét, hanem világítani kezd a fényben.

 

erzelmi-alkimia-gyakorlat.jpg

 

Embertársaink átformálása

Minél gyakrabban és minél hosszabb ideig végzi ezt a gyakorlatot, annál könnyebben tud majd átalakulni, sőt még ennél is többre lesz képes: embertársait is át tudja  majd formálni. Valahányszor csak látja, hogy egy embertársa valami negatív dolgot élt át, és negatív érzések befolyása alatt áll, segíthet neki abban, hogy visszataláljon a normális állapotba. Mutassa meg neki a „tükrével" a po­zitív tulajdonságait, tükrözze vissza neki azokat a pozitív érzéseket, amelyeket ő maga nem lát, és küldjön harmonizáló erőket a felindultságába és a diszharmóniájába.

 

 

Ha alkalmazza az érzelmi alkímia és a helyes légzés elvét, gyorsan és hatékonyan szabadulhat meg a negatív érzésektől.

A kilégzéssel átadja negatív érzéseit a kozmikus energiatengernek, a be légzéssel pedig magához veszi a kívánt pozitív érzéseket. Azután más em­bernek érzi majd magát.

Forrás: Helene Walterskirchen  - Az energiaelv - Koncentrációs gyakorlatok a munkahelyen